Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Γρίλια εξαερισμού: τύποι, χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε σωστά και να τοποθετήσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Ο καθαρός και καθαρός αέρας, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς, είναι η εγγύηση ενός ιδανικού μικροκλίματος. Η δημιουργία του θα έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Τι είναι και γιατί χρειάζονται;

Η σχάρα αερισμού είναι μια ειδική συσκευή που είναι εγκατεστημένη σε συστήματα εξαερισμού για τη ρύθμιση της ροής του αέρα από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Το πλέγμα έχει ρυθμιστεί για:

 • εξαερισμό σε όλους τους χώρους οποιασδήποτε δομής.
 • ότι το κτίριο θα πληρούσε όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας - σε περίπτωση πυρκαγιάς, ψηλές σχάρες με πλέγμα θα τραβήξουν γρήγορα τον καπνό από τη δομή και θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο δηλητηρίασης από προϊόντα καύσης.
 • δημιουργία του καλύτερου μικροκλίματος σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου.
 • προστασία του άξονα εξαερισμού από μικρά τρωκτικά και εμφάνιση σε αυτό όλων των ειδών απορριμμάτων και συντριμμιών.
 • να απαλλαγούμε από διάφορες ξένες μυρωδιές, αναθυμιάσεις, ζεστό αέρα.
 • η αρχική διακόσμηση των προσόψεων των κτιρίων.
 • ενίσχυση της έλξης αέρα σε όλο το σύστημα εξαερισμού.
 • απλοποιώντας τη διαδικασία διατήρησης της ιδανικής καθαριότητας μέσα στο ορυχείο.

Τοποθετημένο με ακρίβεια στην κουκούλα, αυτό το προϊόν θα διακοσμήσει το βλέμμα του δωματίου από μέσα, και μια κομψή κουκούλα για τέντωμα οροφής ή ένα προϊόν τύπου κουλοχέρη θα το κάνει ενδιαφέρον να χτυπήσει την εσωτερική λύση μέσα στο δωμάτιο. Μέσω γρίλιες αερισμού για χρήση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πολύ δημιουργικοί για να διακοσμήσει την πρόσοψη του κάθε κτιρίου διακόσμηση, πρωτότυπο συμπλήρωμα και να κάνει ένα πραγματικά ασυνήθιστο. Σήμερα στην αγορά κατασκευών μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους αυτών των γενικών κατασκευών εξαερισμού για κάθε γούστο.

Όταν αγοράζετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε ότι πληροί τα πρότυπα παραγωγής σύμφωνα με την GOST και επομένως είναι απολύτως ασφαλές για το σπίτι σας.

Ποικιλίες

Ανάλογα με τη θέση τους, τα σχάρες έχουν την ακόλουθη ταξινόμηση.

Εξωτερική εμφάνιση

Η εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων πραγματοποιείται από την πλευρά του δρόμου. Λόγω της χρήσης τους, μπορούν να παρεμποδιστούν διάφοροι τύποι βροχοπτώσεων, μικρά πουλιά, σκόνη και τα παρόμοια να εισέλθουν σε ανοικτούς αγωγούς. Αυτά τα σχάρες στο σχεδιασμό τους έχουν μερικές φορές ένα πλέγμα, και είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το προφίλ συμπληρώνεται απλά με ειδικά blinds με τρύπες που γίνονται υπό δεδομένη γωνία.

Εσωτερική

Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι συχνά κατασκευασμένος από ξύλο ή πλαστικό, επειδή δεν θα εκτεθεί στην εισβολή μικρών τρωκτικών και την επίδραση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων. Ο σχεδιασμός τέτοιων πλεγμάτων έχει συχνά ένα ενδιαφέρον σχέδιο που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου. Αυτό το μοντέλο συμπληρώνεται επίσης από περσίδες που θα καθοδηγούν τη ροή καθαρού αέρα και θα ρυθμίζουν τη δύναμή τους.

Σε αυτή την κατηγορία, μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε κιτρίσματα τύπου convective. Η κύρια διαφορά τους από τα άλλα είδη προϊόντων βρίσκεται στην ασήμαντη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις πλάκες τους. Αυτό κάνει τον σχεδιασμό τους πιο πρωτότυπο. Τα προϊόντα μεταφοράς είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και τα ελάσματα είναι λυγισμένα υπό γωνία 45 μοιρών.

Εισερχόμενα

Για να αέρια μάζα από ένα δωμάτιο χωρίς παρεμβολή πέρασε σε άλλο, εφευρέθηκε το σχιστόλιθο. Για να αποφευχθεί η αποτυχία μόνωσης, το προϊόν έχει περσίδες, οι πλάκες των οποίων επικαλύπτονται το ένα το άλλο. Έτσι, χωρίς να διαταραχθεί η κατεύθυνση της ροής του αέρα στα δωμάτια, είναι εύκολο να διατηρηθεί η μόνωση. Τα εξωτερικά σχέδια διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, συνήθως εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζονται, καθώς και από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Εξετάστε την ταξινόμηση των προϊόντων με τον τρόπο λειτουργίας.

Ρυθμιζόμενος τύπος

Τέτοια σχέδια έχουν κινούμενα παντζούρια τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν την κίνηση των ροών μάζας αέρα. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη κάθαρση μεταξύ των τυφλών τυφλών. Το κύριο πλεονέκτημα - η δυνατότητα να προσαρμόσετε μεμονωμένα τις πιο άνετες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού ροή αέρα.

Μη ρυθμισμένος τύπος

Αυτό είναι το απλούστερο είδος προϊόντων. Έχουν επίσης κιγκλιδώματα, αλλά δεν θα κινηθούν. Εάν βάζετε μια τέτοια συσκευή στο σπίτι σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να ελέγξετε τον αέρα, ο οποίος διεισδύει στο κτίριο και τον αφήνει.

Αδράνεια

Έχουν κινητές περσίδες τυφλών, λόγω των οποίων το ίδιο το προϊόν κλείνει ή ανοίγει τον εξαερισμό. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο σε μία κατεύθυνση και χρησιμοποιούνται μόνο για την απομάκρυνση βρώμικου αέρα από το δωμάτιο.

Το πλέγμα με μια βαλβίδα για τη δημιουργία ενός φυσικού τύπου αερισμού είναι σε ζήτηση όχι λιγότερο από άλλους τύπους αυτών των προϊόντων. Η παρουσία της βαλβίδας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή των αέριων μαζών μειώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθος του τμήματος ροής. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται συχνότερα σε κουζίνες, μπάνια και τουαλέτες. Εάν το σύστημα δεν λειτουργεί, η βαλβίδα δεν επιτρέπει στα έντομα, τη σκόνη ή άλλα σωματίδια, όπως κάτω, να εισέλθουν στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο σύστημα εξάτμισης είναι απλά απαραίτητο στις κρύες εποχές του έτους, όταν η εγκατεστημένη βαλβίδα δεν επιτρέπει στον ψυχρό αέρα να εισέλθει στην κατοικία.

Οι συσκευές υποδοχής (τύπος οροφής) επιλέγονται για υψηλής ποιότητας διανομή αέρα σε χώρους με εμπορικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες και με συμβατικές οροφές. Το θετικό είναι ότι η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται με ελάχιστη ζημιά στο υπάρχον εσωτερικό ντεκόρ. Και λόγω του μικρού μεγέθους, οι συσκευές θα είναι αόρατες στο εξωτερικό μάτι.

Στα καταστήματα κατασκευής μπορεί να βρεθεί και τρίψιμο εξαερισμού για τα πατώματα. Στο σύστημα εξαερισμού, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, καθώς καλύπτουν μόνο θερμαντικά σώματα ή μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί στα δάπεδα. Πολύ σπάνια οι αεραγωγοί περνούν κάτω από το πάτωμα, αλλά αυτά τα πλέγματα που τα καλύπτουν μπορούν πραγματικά να θεωρηθούν δάπεδο και αερισμός. Αυτά τα μοντέλα παράγονται συχνότερα από μέταλλο, λιγότερο συχνά - από συμπαγές ξύλο, καθώς τα φορτία σε αυτά θα είναι πιο σημαντικά από ότι με άλλα είδη συσκευών.

Ένας άλλος από τους δημοφιλείς τύπους υπαίθριων προϊόντων για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού είναι η δομή του αέρος. Είναι τοποθετημένα σε σοφίτες των κτιρίων για να αερίζουν χώρο κάτω από την οροφή. Παράγεται από μέταλλο ή από κλιματικά ανθεκτικό πλαστικό, το οποίο δεν φοβάται υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία, υπεριώδη ακτινοβολία. Τα επικεφαλής προϊόντα και οι διατάξεις ανοίγματος (σε μεντεσέδες) επιτρέπουν την πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού. Αυτή η δυνατότητα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αγωγό, αφαιρώντας τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες εάν είναι απαραίτητο. Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ποιοτικά προϊόντα με φίλτρο και μάνδαλα (για τζάκια).

Τα σχάρες διαφέρουν στους τύπους σχισμών - από την διάτρητη επιφάνεια έως τις εντελώς δυσδιάκριτες τρύπες, από τα ρολά πρωτοτύπων έως τις σχεδιαστικές λύσεις με ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Μορφές και μεγέθη

Οι σύγχρονες μάσκες εξαερισμού έχουν ένα διαφορετικό, μερικές φορές το πιο αδιανόητο σχήμα, το οποίο είναι πολύ βολικό για όσους πρέπει να παραλάβουν ένα προϊόν για ένα συγκεκριμένο τύπο εσωτερικού σχεδιασμού.

Στα καταστήματα θα σας προσφέρουμε μια τεράστια γκάμα πλεγμάτων με διάφορα σχήματα, μεταξύ των οποίων:

 • Πολυγωνικά (υπάρχουν ακόμα έξι και οκταγωνικά).
 • οβάλ?
 • τετράγωνο και ρομβοειδές.
 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλή.

Τα πλέγματα εξαερισμού με τη μορφή τετραγώνου και ορθογωνίου είναι πιο απαιτητικά, καθώς επιτρέπουν την ορθολογική χρήση του χώρου των τοίχων. Μέσα από αυτά, θα δημιουργηθεί μια ροή στροβίλου, η οποία θα βοηθήσει να διαταράξει την κίνηση του αέρα που δεν είναι καθαρή.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε προϊόντα με τις παραμέτρους 15x15 cm, 24x24 cm, 37,5x37,5 και περισσότερο.

Υπάρχουν συνιστώμενοι περιορισμοί μεγέθους, ανάλογα με τον τύπο του πλέγματος:

 • συνηθισμένες εξωτερικές γρίλιες - 150x300 cm.
 • ενισχυμένες εξωτερικές γρίλιες - 250x300 cm.
 • ενισχυμένες γρίλιες με κοίλες επιφάνειες - 300x300 cm.

Υλικά και χρώματα

Γαλλικά πλέγματα εξαερισμού

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 10 χρόνια?
 • εξαιρετική δύναμη.
 • αντοχή σε σοβαρές επιπτώσεις.

Τέτοια lattices μπορεί να αρχίσει να σκουριάζει πολύ νωρίτερα από τη διάρκεια ζωής σε 10 χρόνια θα λήξει. Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα αυτών των στοιχείων εξαερισμού είναι η πολύπλοκη εγκατάσταση και το σημαντικό βάρος.

Αλουμινένια σχάρες

Έχουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • αρκετά ελαφρύ και με κάποιο τρόπο ισχυρό, αν και πιο εύθραυστο από τα προϊόντα χάλυβα ·
 • Μη σκουριάζετε.
 • Μην φοβάστε τη διαφορά θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές επιπτώσεις.
 • άξιος εμφάνισης.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • είναι φθηνές?
 • χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Το μειονέκτημα είναι ότι είναι αδύνατο να συνδυαστεί το αλουμίνιο με άλλα μέταλλα, ειδικά χαλκό.

Ξύλο

Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται μόνο σε χώρους με βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Είναι αρκετά ακριβό. Χωρίς ένα ειδικό τύπο μοντέλων επεξεργασίας χάνεται γρήγορα η διακοσμητική τους έκκληση. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές μπορούν να βρεθούν σε σάουνα ή λουτρά. Τα ξύλινα προϊόντα παράγονται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορούν να κατασκευαστούν από πολύτιμο ξύλο και ένα σχέδιο πάνω στην επιφάνεια τους συνήθως αναπτύσσεται από έναν σχεδιαστή κατόπιν παραγγελίας.

Πλαστικά

Οι σχάρες από πλαστικό υψηλής ποιότητας δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αιχμές υγρασίας. Το κόστος τους είναι αρκετά αποδεκτό, το οποίο προσελκύει αγοραστές. Παράγονται σε διαφορετικούς τύπους και παραμέτρους (από 15 × 15 cm έως 30 × 30 cm). Αυτά τα πλέγματα έχουν ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο προστατεύει τον εξαερισμό από το να εισχωρήσει σε έντομα ή σκόνη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι το πλαστικό μπορεί τελικά να γίνει κίτρινο, να εξασθενίσει ή να ξαναδοθεί.

Χάλυβα

Είναι αρκετά βαριές, αλλά πολύ ισχυρές. Είναι κατασκευασμένα για παραγγελία και κατασκευάζονται με τη βοήθεια χειροκίνητης συγκόλλησης. Για να τοποθετήσετε την κουκούλα σε μια τέτοια σχάρα, θα χρειαστεί να πάρετε για αυτήν μια σοβαρή στερέωση.

Γύψος

Αυτά τα πλέγματα θεωρούνται εξαιρετική προσθήκη σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν περιέχουν άλλα στοιχεία γύψου. Τα σχάρες από άλλους τύπους υλικών που φαίνονται σε τέτοια δωμάτια δεν είναι πολύ αρμονικά, αλλά οι κατασκευές γύψου που καλύπτουν τις οπές εξαερισμού θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενότητα του επιλεγμένου στυλ.

Συσκευές από ορείχαλκο, χαλκό ή χαλκό είναι τα στοιχεία ενός πολυτελούς εσωτερικού χώρου. Όλα τα είδη μονογραμμάτων, κομψά και κομψά στολίδια - όλα αυτά είναι αυθεντικά χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων. Είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση σε δάπεδα και τοίχους, μπορούν να βρεθούν σε περβάζια παραθύρων. Αρκετά σπάνια τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται στην οροφή. Οι οικοδεσπότες προσφέρουν μια επιλογή από έναν ορισμένο αριθμό των ήδη υπάρχουσες επιλογές, αλλά πολλές εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την παραγωγή τέτοιων προϊόντων με την παραγγελία ή να δημιουργήσετε εκ νέου με ένα πρόχειρο σχέδιο του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Παίζοντας με επιλογές χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ένα πλέγμα στο γενικό υπόβαθρο ή να το κάνετε αόρατο, λαμβάνοντας το κάτω από τον χρωματισμό της κύριας επιφάνειας. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξουν το προϊόν κάτω από τον χρωματισμό των προσόψεων του κτιρίου. Αλλά δεν πρέπει να ζείτε στο κόκκινο χρώμα του προϊόντος για πράσινο ή μπλε φόντο, αν δεν υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες του ίδιου χρώματος. Συχνά οι ράβδοι που έχουν χρώμα αντίθεση μπορούν να τροποποιηθούν αρμονικά και ακόμη και να διακοσμήσουν σημαντικά τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, μια μαύρη ή καφέ μάσκα σε ένα ελαφρύ δάπεδο ή οροφή θα είναι ευπρόσδεκτη.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να διασφαλίσετε ότι το πλέγμα σας έχει εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να το επιλέξετε σωστά. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί προσοχή σε ορισμένες στιγμές κατά το σχεδιασμό της δομής ή με απευθείας επιλογή του ίδιου του στοιχείου.

 • Αξίζει να σκεφτούμε πού θα τοποθετηθεί το πλέγμα. Επιλέξτε το προϊόν με τέτοιο τρόπο ώστε ο σχεδιασμός του να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμό του δωματίου ή της πρόσοψης.
 • Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε, πριν από την απόκτηση του πλέγματος, τι ακριβώς χρειάζεστε ένα σχέδιο, ένα σχήμα, μια μορφή, ένα χρώμα. Σκεφτείτε, πρέπει να έχετε μια μάσκα με τη δυνατότητα προσαρμογής ή χωρίς αυτό. Μεγάλο μέρος της επιλογής εξαρτάται από το πού θέλετε να τοποθετήσετε το προϊόν.
 • Δώστε προσοχή στον συντελεστή του ζωντανού τμήματος. Είναι υπεύθυνος για τον καλό εξαερισμό όλων των χώρων του σπιτιού.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει το μέγεθος του προϊόντος. Η τρύπα στην οποία θα εγκατασταθεί το πλέγμα θα πρέπει να ταιριάζει πλήρως με τις διαστάσεις του πλέγματος.
 • Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ή με λανθασμένη εγκατάσταση τα προϊόντα αυτά μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στην εισροή καθαρού αέρα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να επιλέξετε τις συσκευές όσο το δυνατόν πιο στενά. Με ορισμένες αμφιβολίες, είναι καλύτερο να πάρετε μια ειδική συμβουλή.

Εγκατάσταση

προϊόν Πρόσοψη για εξαερισμό έχει πολλά στοιχεία: καρέ-φλάντζα, διαφορετικά τυφλή μεγέθους (με τη μορφή πτερυγίων ή ελασμάτων), λυγισμένο σε γωνία 45 μοιρών, το πλέγμα προστασίας. Το τελευταίο στοιχείο είναι απαραίτητο για την προστασία των χώρων από τα απορρίμματα και τα έντομα. Το σύστημα στις πλευρές είναι εφοδιασμένο με ειδικές οπές ή διαχωριστικά για την ασφαλή τοποθέτησή του στον τοίχο.

 • Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά: το ίδιο το προϊόν και τις βίδες που είναι κατάλληλες για εγκατάσταση. Επίσης μπορεί να χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο - ένα τρυπάνι και ένα κατσαβίδι.
 • Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγμένος σχεδιασμός είναι κατάλληλος για το σύστημα εξαερισμού σύμφωνα με τις παραμέτρους. Για να το κάνετε αυτό, απλώς βάλτε το στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού.
 • Φροντίστε να σημειώσετε στον τοίχο εκείνα τα σημεία στα οποία θα βιδωθούν οι βίδες.
 • Στη συνέχεια, κάντε τρύπες με κάποια διάμετρο.
 • Αφαιρέστε το πλαίσιο της σχάρας.
 • Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του πλαισίου στην οπή εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας βίδες, βιδώνεται στον τοίχο.
 • Το τελευταίο στάδιο θα είναι η επιστροφή στον τόπο του μέρους με τα blinds. Πρέπει να τοποθετηθεί ξανά στο πλαίσιο.

Αυτός ο τύπος περιγραφής της διαδικασίας εγκατάστασης υπολογίζεται κατά μέσον όρο και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και τον σκοπό των πλεγμάτων.

Ορισμένα είδη προϊόντων μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά και θα κρατηθούν στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικά διαχωριστικά. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των σχάρων δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και μπορείτε να χειριστείτε την εγκατάσταση χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας μάσκας εξαερισμού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Όλα σχετικά με τις σχάρες αερισμού και τους διανομείς αέρα

Ο εξοπλισμός εξαερισμού αποτελείται από τα κύρια και βοηθητικά στοιχεία, τα οποία συλλογικά πραγματοποιούν ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, τα συστήματα εξαερισμού, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκα είναι αυτά, δρουν κρυφά από τους ανθρώπους στην αίθουσα. Η λειτουργία του συστήματος δίνεται συνήθως από ελαφρύ θόρυβο από τους ανεμιστήρες ή από στροβιλισμό σε σύνθετα τμήματα των αεραγωγών. Τα βοηθητικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού, με εμφανή διακριτικότητα και έλλειψη σοβαρής επιρροής στο μικροκλίμα της αίθουσας, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διανομή και τον έλεγχο των ροών του αέρα. Συχνότερα, το μόνο ορατό μέρος του συστήματος είναι μια σχάρα αερισμού, η συσκευή της οποίας είναι αρκετά απλή, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία της.

Γρίλια εξαερισμού

DSP Diffusers

Πλέγματα AMN, AMP, ADN, ADR

Πλέγμα αδρανειακής AGS

Εξωτερικές σχάρες ΑΡΝ

Διασπορείς APN, APR

Σχάρες

Οποιοσδήποτε αγωγός αέρα ή εξαερισμός είναι διακοσμημένος με μια μάσκα αερισμού. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα καθαρά διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το είδος της αξιοπρεπούς ανοίγματα, γρίλιες για εξαερισμό απέκτησε γρήγορα πολλές πρόσθετες λειτουργίες, γιατί έρχονται να διαδραματίσουν έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, η διακοσμητικό στοιχείο δεν αποκλείεται, από την άλλη πλευρά, παράλληλα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων εργασίας αυξάνεται και η αισθητική συνιστώσα. Ο συνηθισμένος τόπος εγκατάστασης - το τέλος του αγωγού, μερικές φορές - ο σχεδιασμός του ανοίγματος του αεραγωγού, περνώντας μέσα στο δωμάτιο. Η παρουσία αυτού του στοιχείου καθιστά τον εξαερισμό καθαρό, το άνοιγμα καλύπτεται, η εσωτερική του επιφάνεια δεν είναι ορατή.

Διορισμός

Οι γρίλιες εξαερισμού εκτελούν διάφορες λειτουργίες:

Τύποι πλεγμάτων εξαερισμού

Για να εκτελεστούν ορισμένες ενέργειες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι σχάρων σε κάθε άνοιγμα των αεραγωγών. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με την εργασία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω τύποι σχάρων:


Μία από τις ποικιλίες είναι η μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα (ή αδρανειακή). Οι πλάκες αλλάζουν τη θέση τους όταν εκτίθενται σε πίδακα αέρα, χαλαρώνοντας ελεύθερα χωρίς τη ροή. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την κοπή της ροής προς την αντίθετη κατεύθυνση, επειδή δεν μπορεί να ανοίξει τις πλάκες διόδου αέρα. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να διακόψετε αυτόματα τις περιττές ροές, εξαλείφοντας την εισροή αναλωμένου ή μολυσμένου αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με το σκοπό του πλέγματος υπάρχουν:


Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι κατά κανόνα εγκατεστημένες στο αέτωμα του κτιρίου και απαιτούν αυξημένη αντοχή, καθώς αντιμετωπίζουν διαρκώς την επίδραση θερμοκρασιών, υγρασίας και διαφόρων μηχανικών φορτίων. Για να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα και η αντοχή του στοιχείου, επιλέγονται πλέγματα εξαερισμού μεταλλικού τύπου με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι γρίλιες αερισμού αλουμινίου φαίνονται πιο αραιές από το χάλυβα, αλλά είναι κάπως κατώτερες σε αντοχή και ανθεκτικότητα. Για εγκατάσταση σε δύσκολα σημεία - σε ύψος, σε στενά μέρη κ.λπ. - Πρέπει να επιλέγονται δείγματα χάλυβα.

Έλεγχος ροής

Μία από τις σημαντικές λειτουργίες των πλεγμάτων εξαερισμού είναι η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα. Μεταβάλλοντας τη γωνία των πλακών, μπορείτε να πάρετε τις απαιτούμενες παραμέτρους του πίδακα αέρα, κατευθύνετε τη ροή στην επιθυμητή κατεύθυνση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική. Για παράδειγμα, εάν προσανατολίζετε τον πίδακα κατά μήκος παραθύρων ή υαλοπίνακες, μπορείτε να εξουδετερώσετε την ομίχλη ή τον παγετό.

Η ρύθμιση της απόδοσης του ανοίγματος είναι μια σημαντική λειτουργία που σας επιτρέπει να μειώσετε ή να αυξήσετε τον αυλό του καναλιού, αλλάζοντας έτσι την ένταση ή την ροή αέρα του δωματίου. Τα αδρανειακά σχάρες λειτουργούν ως βαλβίδα που δεν επιτρέπει ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση και ανοίγει κάτω από την πίεση αέρα στις πλάκες. Στα πλέγματα, οι πλάκες έχουν τη μορφή γωνιών διατεταγμένων παράλληλα. Η ροή του αέρα αναγκάζεται γύρω από αυτά, χάνοντας την ενέργεια και την ταχύτητά τους. Οι συμβατικές ρυθμιζόμενες γρίλιες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την κλίση των πλακών αυτόματα ή χειροκίνητα, αλλάζοντας τις παραμέτρους ροής. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πιο αποτελεσματικός, καθώς σας επιτρέπει να αντιδράτε ευέλικτα στις αλλαγές των χαρακτηριστικών του αεριωθούμενου αέρα.

Λειτουργία και συντήρηση

Οι γρίλιες εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στη σταθερή έκδοση πρακτικά δεν απαιτούν συντήρηση. Δείγματα με μια μικρή διάτρηση ή πλέγμα φραγμένο με σκόνη πολύ γρήγορα και τα μικρά σωματίδια, σταματώντας για να περάσει αέρα, αναγκάζοντάς τους να περιοδικά καθαρά ή να αλλάξετε το δίχτυ. Ειδικά αυτό ισχύει για εσωτερικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε χώρους με μεγάλη ποσότητα σκόνης, για παράδειγμα, κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, κουζίνες, αποδυτήρια κλπ. Η αδυναμία χρήσης του πλέγματος θα οδηγήσει σε σταδιακή απόφραξη του αγωγού, ο οποίος είναι γεμάτος σοβαρή επισκευή.

Οι μάσκες εξαερισμού είναι απαραίτητο στοιχείο του συστήματος, εκπληρώνουν, αν και βοηθητικές αλλά αρκετά σημαντικές εργασίες. Ο σχεδιασμός των ανοιγμάτων, η προστασία από τα τρωκτικά και τα πτηνά, η απόκτηση ξένων αντικειμένων, το χιόνι και το νερό - είναι πολύ υπεύθυνες λειτουργίες. ρύθμιση της ροής και τζετ διακοπής λάθος κατεύθυνση δίνει πιο οργανωμένη ανταλλαγή αέρα, διανομή ροών σε εσωτερικούς χώρους ή να διατηρήσουν μια βέλτιστη μικροκλίμα στο κτίριο.

Οι δυνατότητες και η ποικιλία των λειτουργιών που πραγματοποιήθηκαν προκάλεσαν την εμφάνιση πολλών τύπων και τύπων σχάρων, ειδικευμένων σε ορισμένες θέσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις εργασίες τους.

Εξαερισμός του τζαμιού: κατασκευή αεριζόμενης κατασκευής και τοποθέτηση σχάρων

Ένας αρμόδιος οργανισμός ανταλλαγής αέρα στον αττικό χώρο είναι απαραίτητος για την κανονική λειτουργία των δομικών στοιχείων της οροφής. Ο τέλεια διευθετημένος αερισμός του αέρος θα απαλλάξει την εμφάνιση του μύκητα στα ξύλινα στοιχεία του συστήματος δοκών, θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων της πίτας στέγης.

Θα εξασφαλίσει την ξήρανση της μόνωσης, θα εξαλείψει τη μείωση των θερμικών ιδιοτήτων της, θα αποτρέψει το σχηματισμό καταστρεπτικά λειτουργούν συμπύκνωμα. Προκειμένου ο εξαερισμός να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο κατάλογο εργασιών, αξίζει να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες της συσκευής του.

Περιεχόμενα

Ο σκοπός του συστήματος εξαερισμού

Το κύριο καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι να σχηματίσει μια κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα που πλένουν τα δομικά στοιχεία της οροφής.

Μαζί με τις συνεχώς μετακινούμενες μάζες αέρα, το συμπύκνωμα αφαιρείται από το χώρο που οριοθετείται από τα φράγματα και τις πλαγιές. Η εξάτμιση των νοικοκυριών που χαρακτηρίζει όλους τους τύπους οικιστικών χώρων είναι ξεπερασμένη.

Η οργανωμένη ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη τόσο για τις εξοπλισμένες σοφίτες όσο και για τους μη χρησιμοποιημένους σοφίτες. Η προγραμματισμένη κίνηση των αέριων μαζών απαιτείται για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι χρειάζονται ευνοϊκό για την αναπνοή μικροκλίμα, και τα δομικά υλικά.

Ταυτόχρονα με την απόσυρση της περίσσειας υγρασίας και της μάζας του αναλωμένου αέρα, το σύστημα εξαερισμού εξισώνει τους δείκτες πίεσης εκτός της κατασκευής στέγης και μέσα στον χώρο που περιορίζεται από αυτό. Η μείωση της πίεσης στο εσωτερικό της σοφίτας απαιτείται για να αποφευχθεί η θραύση των κόμβων σύνδεσης και να σπάσει η οροφή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που εκδόθηκαν το 1964, μια συλλογή διατάξεων από το Gosstroy σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για τη συντήρηση κτιρίων, ρυθμίζεται η συνολική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής όλων των τύπων ανοιγμάτων εξαερισμού. Πρέπει να κυμαίνεται από 1/300 έως 1/500 της επιφάνειας δαπέδου της σοφίτας ή σοφίτας.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ίδιου παλαιού κανονιστικού εγγράφου, η ανανέωση της μάζας αέρα θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την ώρα κατά τη διάρκεια της δυσμενέστερης καιρικής περιόδου. Οι μετρήσεις του θερμομέτρου στην ακατοίκητη σοφίτα κατά τη διάρκεια παγωμένων ωρών θα πρέπει να διαφέρουν από τις μετρήσεις "overboard" κατά 5 - 6ºС.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από ένα σημαντικό αριθμό ετών, οι απαιτήσεις για τη συσκευή εξαερισμού παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητες. Αλλά υπήρχαν νέα οικοδομικά υλικά και είδη διακόσμησης, εμποδίζοντας τη φυσική είσοδο και εκροή αέρα από τη σοφίτα. Η προστασία από τον άνεμο, το ατμοσφαιρικό νερό και την απώλεια θερμότητας αύξησαν σημαντικά τη στεγανότητα, έχοντας μετατραπεί σε ένα αδιαπέραστο φράγμα ροής αέρα.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του τοίχου του αέρος

Προκειμένου να παρασχεθούν αέρας-mansard εγκαταστάσεις και κτιριακές κατασκευές, χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνολογικές μεθόδους:

 • Η κατασκευή ενός αεριζόμενο αετώματος. Η μέθοδος συνίσταται στη διάταξη των κενών εξαερισμού μεταξύ υλικών με διαφορετική θερμική μηχανική. Απόκλιση 3 - 5 cm μεταξύ αιολικής προστασίας και μόνωσης, τοίχο από τούβλο ή αφρό από μπετόν και θερμομόνωση.
 • Η συσκευή παράθυρα εξαερισμού και σχάρες. Η μέθοδος στοχεύει στην εξασφάλιση της μετακίνησης της μάζας αέρα μέσω του χώρου και στη μείωση της πίεσης στη σοφίτα / σοφίτα. Ακουστικά παράθυρα μπορούν να ενσωματωθούν σε stingrays, αλλά είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν στο αέτωμα.
 • Εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται τόσο για τον εξαερισμό όσο και για τον εξαερισμό με φυσικό και μηχανικό κίνητρο. Εργαστείτε μαζί με τους ανεμιστήρες και χωρίς. Για λειτουργικούς σκοπούς, είναι ίσοι με ακουστικά παράθυρα.

Αυτές οι επιλογές εξαερισμού δεν αποκλείουν το ένα το άλλο, επειδή κάθε ένα από αυτά λύνει τα δικά του προβλήματα. Δουλεύουν όχι μόνο σε ζεύγη, αλλά και με προσθήκες με τη μορφή ράβδων και ρυθμιζόμενων αεριστών, αερίων, στροβιλοσυμπιεστών κλπ. Αλλά επειδή η ομιλία σε αυτό το άρθρο αφορά τα αετώματα, θα ασχοληθούμε με αυτές τις τρεις ποικιλίες.

Κατασκευή αεριζόμενου αετώματος

Τα κενά εξαερισμού μεταξύ υλικών με διαφορετική θερμική μηχανική δημιουργούνται με την εγκατάσταση μιας ράβδου σε επιφάνειες από τούβλα και αφρώδες σκυρόδεμα. Σημειώστε ότι η επένδυση των ξύλινων τοίχων στην περίπτωση της επισκευής ή φινιρίσματος τους πραγματοποιείται χωρίς το σχηματισμό κενών. Μια εξαίρεση είναι μια εξαιρετικά ανώμαλη επιφάνεια, που απαιτεί διόρθωση μέσω μιας συσκευής ψευδοροφών.

Για την κατασκευή του πλαισίου σε επιφάνειες από τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιείται μια ράβδος όχι μικρότερη από 2,3 εκ., Η οποία καθιερώνεται:

 • Κάθετα. Για την οριζόντια εγκατάσταση όλων των τύπων επένδυσης, φυσικών και πλαστικών τεμαχίων σπιτιού, proflist, παρακαμπτήριος, κλπ. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος τοποθέτησης των ράβδων πλαισίου για να σχηματίσουν μια φυσική κίνηση των μαζών αέρα κατά μήκος των κενών εξαερισμού κατά μήκος του τένοντα και της μόνωσης, εάν υπάρχει.
 • Οριζόντια. Για κάθετη εγκατάσταση των παραπάνω τύπων φινιρίσματος. Η οριζόντια θέση των σιδηροτροχιών εμποδίζει τη φυσική ροή της ροής του αέρα, η οποία κινείται κάθετα ως πρότυπο. Ως εκ τούτου, το οριζόντιο πλαίσιο είναι εγκατεστημένο "με ένα σπάσιμο" - συναρμολογείται από τμήματα ράβδων.

Με την κάθετη διάταξη των στοιχείων του δέρματος, συνιστάται η κατασκευή ενός διπλού κιβωτίου, έτσι ώστε να μην εξασθενεί η βάση υδρορροής που είναι τοποθετημένη κάτω από το τέμπλο. Σε αυτή την περίπτωση, κάθετα τοποθετημένα ράφια θα παρέχουν εξαερισμό στον απαιτούμενο όγκο και τα οριζόντια διατεταγμένα στοιχεία θα χρησιμεύσουν ως βάση για το κύτος.

Χρησιμοποιείται κατακόρυφος σχεδιασμός εγκατάστασης στοιχείων πλαισίου και εάν θεωρείται διαγώνια τοποθέτηση της επένδυσης. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα των σιδηροτροχιών ή εάν σχεδιάζεται ένας πολύπλοκος τύπος φινιρίσματος με μια επαναλαμβανόμενη αλλαγή στην κατεύθυνση των στοιχείων επένδυσης, είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί ένας διπλός σκελετός.

Για την δομή του σκελετού, ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του τοιχώματος του αγωγού εξαερισμού δεν είναι μόνο ένα μπαρ από κωνοφόρα είδη, αλλά επίσης και το μεταλλικό προφίλ με οδοντωτή παρένθεση, ειδικά κατασκευασμένα για ευκολία της εγκατάστασης και ρύθμιση της θέσεως. Ωστόσο, κατά προτεραιότητα, όλα τα ίδια ξυλεία είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σε συνδυασμό με το φινίρισμα της κατοικίας οργανικά.

Ο αερισμός του τοίχου του αέρος είναι διατεταγμένος:

 • Σε δύο επίπεδα, αν στη διάταξη του αέρος χρησιμοποιήθηκε φιλμ πολυαιθυλενίου ως προστασία αέρα και στεγανοποίηση. Οι εκκαθαρίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούνται μεταξύ ενός θερμαντήρα και μιας μεμβράνης, αλλά και μεταξύ μιας μεμβράνης και εξωτερικής επίπλωσης.
 • Σε ένα επίπεδο, εάν χρησιμοποιείται διάχυτη μεμβράνη, ικανή να μεταδίδει αυθόρμητα την υγρασία προς τα έξω εάν συμβαίνει υπερβολική πίεση στο πάχος της θερμομόνωσης.

Η μεμβράνη επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τη θερμομόνωση. Διαπερνά ελεύθερα τον ατμό και το συμπύκνωμα από το πάχος της μόνωσης προς το εξωτερικό, σε αντίθεση με το πολυαιθυλένιο, το οποίο είναι ένα πρακτικά αδιαπέραστο φράγμα στεγάνωσης.

Παρά το υψηλότερο κόστος των πολυμερών διάχυτων παραλλαγών προστασίας από την αιολική προστασία με στεγανοποίηση, είναι πολύ πιο πρακτικές, επειδή επιτρέπουν τη μείωση της κατανάλωσης πριστής ξυλείας και την σημαντική παράταση του χρόνου λειτουργίας των συστημάτων μόνωσης.

Εγκατάσταση παραθύρων εξαερισμού και πλέγματος

Τα παράθυρα και οι γρίλιες αερισμού είναι εξοπλισμένα με κυρίως μη χρησιμοποιημένους σοφίτες. Κατά την τοποθέτηση της σοφίτας προτιμούν τα παραδοσιακά ξύλινα πλαίσια με τζάμια και πόρτες για να διατηρούν την απαιτούμενη ισορροπία υγρασίας-θερμοκρασίας.

Για τη συναρμολόγηση των παραθύρων εξαερισμού παράγονται πλήρεις σειρές, συμπεριλαμβανομένου κιβωτίου και περιβλήματος για εξωτερική διακόσμηση του χώρου εγκατάστασης. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο και πλαστικό, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το φυσικό υλικό. Η διαμόρφωση είναι στρογγυλή, ημικυκλική, πολυγωνική, οβάλ, απλή ορθογώνια ή τριγωνική, κλπ.

Τα παράθυρα αερισμού για τη διάταξη των αετωμάτων χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Οι κωφοί. Αυτά είναι τα συνηθισμένα πλέγματα, χωρίς να υποδηλώνει τη δυνατότητα διάλυσης για άμεσο αερισμό. Στο πλαίσιο τους συναρμολογούνται ανεξέλεγκτα ή ρυθμιζόμενα πηχάκια όπως οι περσίδες. Η ρύθμιση των πηνίων καθιστά δυνατή την ρύθμιση της ποσότητας ροής αέρα στη σοφίτα.
 • Σκουπίζει. Εξοπλισμένο με ένα ή δύο πτερύγια για περιοδικό αερισμό της σοφίτας. Κατασκευασμένα σύμφωνα με την αρχή των παραδοσιακών παραθύρων, αλλά κατώτερα από αυτά σε μέγεθος.

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων και των δύο βαλβίδων για περιοδικό αερισμό, και των περσίδων για τη συνεχή κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Χρησιμοποιώντας έτοιμες εργοστασιακές λύσεις, είναι δυνατό να σχεδιάσετε και να φτιάξετε ένα παράθυρο για το τζάμπα με τα χέρια του. Είναι απαραίτητο, κατ 'αναλογία με τα βιομηχανικά προϊόντα, να κλείσει το αποτέλεσμα της ανεξάρτητης παραγωγής από ένα λεπτό μεταλλικό δίχτυ από την πλάτη. Χρειάζεται ως προστασία έναντι εντόμων, σκόνης και παρόμοιων ατμοσφαιρικών εναιωρημάτων.

Το μέγεθος του παραθύρου εξαερισμού επιλέγεται με βάση τις παραπάνω κανονιστικές απαιτήσεις. Εγκατάσταση στο αέτωμα χωρίς θερμαντήρα μπορεί να γίνει μετά την κατασκευή και την επένδυση της δομής. Στο τοίχωμα του αέρος απλά κόψτε ένα άνοιγμα, ίσο σε μέγεθος και σχήμα στο κιβώτιο κουτιού. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την κατασκευή στην οπή και καλύψτε την από έξω με ένα περίβλημα.

Στα θερμομονωτικά σκελετά πλαισίου, ο χώρος για σχάρες και παράθυρα θα πρέπει να παρέχεται εκ των προτέρων και να είναι διατεταγμένος με ένα κουτί. Θα εξασφαλίσει τη σωστή εγκατάσταση του πλαισίου, θα διευκολύνει την εγκατάσταση, ταυτόχρονα θα αντισταθεί στη σύνθλιψη και την καθίζηση του θερμαντήρα.

Για την τοποθέτηση μονολιθικών τούβλων, σκυροδεμάτων, πέτρινων κατασκευών, παράγονται γρίλιες με κάθετο σωλήνα συνδεδεμένο με αυτά. Αποτελούνται εξαιρετικά απλά:

 • Η επιφάνεια της προηγούμενα τρυπημένης οπής στον τοίχο επεξεργάζεται με μια κατάλληλη συγκολλητική σύνθεση.
 • Από τη σχάρα χωρίζει το σφιγκτήρα και το χείλος.
 • Μεταξύ του τοίχου και της οπίσθιας επιφάνειας του πλέγματος που έρχεται σε επαφή με αυτό, εφαρμόζεται μονωτική ταινία ή εφαρμόζεται στεγανοποιητικό.
 • Στην επεξεργασμένη οπή, ο σωλήνας εισάγεται μέχρι το σταμάτημα της σχάρας από έξω.
 • Η τοποθέτηση του σχάρου που είναι εγκατεστημένη στην τρύπα γίνεται. Οι σύνδεσμοι έβαλαν το εξωτερικό πλαίσιο στον τοίχο.
 • Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ένα οργανωμένο σύστημα αερισμού συνδέονται με τους αεραγωγούς. Τα σχάρα για τον φυσικό τύπο εξαερισμού κλείνουν με αναλόγους στο πλάι των χώρων.
 • Το εγκατεστημένο πλέγμα στην πλευρά του δρόμου είναι κλειστό με ένα χείλος. Εάν η εγκατάσταση του χαρακτηριστικού εξαερισμού έγινε πριν από το περίβλημα του τοίχου, τότε το χείλος τοποθετείται μετά τις εργασίες φινιρίσματος.

Προκειμένου να εξασφαλίζεται η τακτική ανταλλαγή αέρα σε ένα ρυθμιστικό τυφλή όγκοι και αρθρώνεται τα παράθυρα στα αετώματα εγκατασταθεί έτσι ώστε να είναι τουλάχιστον 80 cm μεταξύ της κάτω ακμής της και του άνω επιπέδου ανώτατο όριο, αλλά όχι περισσότερο από 100 cm.

Εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού

Μια εξαιρετική, αλλά πιο ακριβή εναλλακτική λύση από τις συμβατικές γρίλιες εξαερισμού για τη διάταξη αετωμάτων είναι οι βαλβίδες. Χρησιμοποιούνται για να εξοπλίσουν τα μέτωπα των mansards για την τακτική αντικατάσταση της μάζας του αναλωμένου αέρα με ένα ισοδύναμο σε όγκο, αλλά φρέσκο ​​τμήμα.

Εκτός από την παροχή καθαρού αέρα ή την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής, οι βαλβίδες εκτελούν πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Παράγονται για συστήματα τροφοδοσίας και συνδυασμένα συστήματα, χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό φυσικών παραλλαγών εξαερισμού και ποικιλιών με τεχνητό εξαερισμό, δηλ. μηχανικό κίνητρο της ροής του αέρα.

Οι καινοτόμες συσκευές χειρισμού αέρα είναι εξοπλισμένες με τη δυνατότητα σβήσης, θορύβου, θέρμανσης της ροής αέρα, φίλτρου και αυτόματης ρύθμισης της έντασης. Εξωτερικά μοιάζουν με τις συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού. Μέσα στα κτίρια υπάρχει ένα μικρό κιβώτιο, τοποθετημένο στο σοφίτα ακριβώς κάτω από το παράθυρό του.

Η αρχή λειτουργίας της μονάδας παροχής αέρα:

 • Η αναλογία του φρέσκου αέρα μέσω της σχάρας συλλαμβάνεται από τη βαλβίδα. Η κατεύθυνση της ροής του αέρα προς τη συσκευή του φυσικού συστήματος οφείλεται στη διαφορά της πίεσης έξω από το σπίτι και μέσα σε αυτό. Οι μηχανικές συσκευές κατευθύνουν τη μάζα αέρα στους ανεμιστήρες.
 • Στη συνέχεια, λαμβάνει ένα απορροφητήρα θορύβου. Οι κατασκευαστές διαθέτουν βαλβίδες με διάφορες συσκευές για τη μείωση του θορύβου. Για παράδειγμα, η επιχείρηση "DomWent" παράγει βαλβίδες με απορροφητήρες ηχομόνωσης υπό μορφή κυματοειδούς πολυμερούς σωλήνα με ενσωματωμένο κουνουπιέρικο.
 • Μετά την επεξεργασία, ο αέρας εγκαταλείπει τη συσκευή και παραδίδεται απευθείας στο ψυγείο, από το οποίο δέχεται θερμική ενέργεια, κατόπιν εξαπλώνεται στον επεξεργασμένο χώρο.

Για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής, που παρέχεται προηγουμένως από τη βαλβίδα τροφοδοσίας, χρησιμοποιούνται συμβατικές σχάρες ή συσκευές με ανεμιστήρες.

Η τοποθέτηση βαλβίδων τοίχου γίνεται κατ 'αναλογία με την εγκατάσταση απλών φρεατίων αερισμού εξοπλισμένων με σωλήνα προέκτασης.

Σκάλισμα με τα χέρια

Εξετάστε την επιλογή κατασκευής μιας γρίλιας εξαερισμού για οροφή χαμηλής κλίσης. Η συσκευή για την παροχή καθαρού αέρα βρίσκεται στην κορυφή, η οποία δεν είναι πολύ αποτελεσματική για δομές με απότομες κλίσεις. δεν μπορεί να πλύνει εντελώς το δωμάτιο με ροή αέρα.

δομή V είναι η εξωτερική πλαισίου της ίδιας πατίνια σχήμα εξοπλίσει τη στέγη και εσωτερική «βοήθεια» της, η οποία έχει τη λειτουργία του καθορισμού και κρατώντας στα blinds πηχάκια τύπου άνοιγμα. Για τη συσκευή της πρώτης πλακέτας βρίσκονται παράλληλα με τις πλαγιές, για τη δεύτερη εγκαθίστανται επίπεδα - παράλληλα με το τοίχωμα του αέρος.

Για την παραγωγή ξυλείας, απαιτείται πριστή ξυλεία, η οποία είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτική στις ατμοσφαιρικές επιθέσεις. Ο συγγραφέας του σχεδίου συμβουλεύει να αποθηκεύσει το χονδρό επεξεργασμένο κέδρο. Αν υπάρχουν χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε μια λεκιασμένη βελανιδιά. Κατά ειρωνικό τρόπο, το λάκκο σε τέτοιες συνθήκες δεν λειτουργεί πολύ καλά. Οι κωνοφόροι βράχοι στις σχάρες εξαερισμού εξυπηρετούν καλύτερα, εκτός από το γεγονός ότι είναι ευχαριστημένοι με ένα πιο αποδεκτό κόστος.

Οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής και την πραγματική της κλίμακα, απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και σχεδιασμό. Στο παράδειγμα που προτείνουμε, δεν δημιουργήσαμε ένα σχέδιο κλίμακας, αν και κανείς δεν απαγορεύει σε εκείνους που συνηθίζουν να εργάζονται μαζί του να σχεδιάζουν ένα σχέδιο με μειωμένες διαστάσεις του προϊόντος. Ο πλοίαρχος αμέσως οριοθέτησε το πλέγμα σε ένα φύλλο κόντρα πλακέ σε πραγματικό μέγεθος, έτσι ώστε να μην συγχέεται με τη μετάφραση και τη μεταφορά των αποστάσεων.

Σε ένα τέτοιο αρχικό σχέδιο, είναι απλούστερο να υπολογίζεται η πραγματική κατανάλωση του υλικού και στη συνέχεια να παρακολουθείται η σύνδεση των λωρίδων με το φορέα και το εξωτερικό πλαίσιο.

Περαιτέρω εργασίες για την κατασκευή της συσκευής εξαερισμού πραγματοποιούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Σύμφωνα με το περίγραμμα που έχει σχεδιαστεί για το κόντρα πλακέ, κόβουμε τις σανίδες για να παράγουμε το εσωτερικό πλαίσιο στήριξης, ρυθμίζοντας με ακρίβεια τις λεπτομέρειες για μια ιδανική άρθρωση.
 • Η συναρμολόγηση του πλαισίου στήριξης γίνεται με βίδες ή καρφιά, χρησιμοποιώντας γαλβανισμένο υλικό.
 • Το τελειωμένο πλαίσιο εφαρμόζεται στο χώρο εγκατάστασης για σήμανση και τοποθέτηση. Ας σκιαγραφήσουμε το εσωτερικό περίγραμμα του πλαισίου, προκειμένου να κόψουμε το άνοιγμα σε αυτό το αέτωμα.
 • Σύμφωνα με τις διαστάσεις του εσωτερικού περιγράμματος του πλαισίου στήριξης, το εξωτερικό τμήμα του πλαισίου των δύο σανίδων συνδέεται με ένα "σπίτι". Κάτω από αυτό θα βρίσκεται σε μια γωνία των πτερυγίων της σχάρας εξαερισμού.
 • Συνδέουμε τα δύο πλαίσια με γαλβανισμένες βίδες. Πρώτον, εγκαθιστούμε τις σανίδες "σπίτι" πάνω στην κόλλα, που εφαρμόζεται κατά μήκος της άκρης στο πλαίσιο στήριξης. Καπέλα των συνδέσεων μετά τη στρίψιμο είναι επιθυμητό να καλύψει με υδατοαπωθητικό σφραγιστικό.
 • Τα κενά για τα πηχάκια των περσίδων κόβονται, καθοδηγούμενα από το μέγεθος της μακρύτερης πλευράς τους. Έχουμε επαληθευτεί με το σχέδιο όταν κόβουμε. Αν δεν υπάρχει εμπειρία, είναι προτιμότερο να κατασκευάζετε τεμάχια με μήκος 2 - 3 cm, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το γεγονός.
 • Από όλα τα τεμάχια λαμβάνουμε μια όψη σε μία μόνο γωνία, η οποία επιτρέπεται να κυμαίνεται από 22 έως 45º.
 • Για την ακρίβεια, σημειώστε τις γωνίες της φέτας των πτερυγίων, εφαρμόζοντάς τις στο σχέδιο και αφαιρέστε την περίσσεια.
 • Τα πτερύγια τοποθετούνται σε ένα χώρο που σχηματίζεται από τα δύο πλαίσια. Τοποθετούμε τις περσίδες σε μια γωνία, στερεώστε τους με καρφιά στο εξωτερικό πλαίσιο "σπίτι".
 • Αρχίζουμε να γεμίζουμε το πλέγμα από την κορυφή, από το μικρότερο μπαρ, από αυτό κινούμαστε προς τα κάτω. Τακτοποιούμε τις ράβδους έτσι ώστε να μην προεξέχουν πέρα ​​από το πλαίσιο στήριξης από μέσα.
 • Γυρίζουμε την κατασκευή. Επιπλέον, προσαρμόζουμε τις περσίδες στο φέρον πλαίσιο.

Αφήστε την κατασκευή στην ίδια θέση για να κόψετε και να τοποθετήσετε ένα κουνουπιέρα από λεπτό σύρμα αλουμινίου. Τοποθετούμε το πλέγμα όχι μόνο στο πλαίσιο στήριξης, αλλά και σε αρκετές σχάρες για στενή εφαρμογή.

Η τοποθέτηση αυτού του σπιτικού σχάρας γίνεται έξω από το κτίριο και η στερέωση πραγματοποιείται μέσω του πλαισίου στο τοίχωμα του αέρος. Μετά την εγκατάσταση, τα εξωτερικά σημεία στερέωσης πρέπει να καλύπτονται με στεγανωτικό και να εφαρμόζονται στην άνω γραμμή της σύνδεσης των πλαισίων. Εάν υπάρχει η επιθυμία να βελτιωθούν οι διακοσμητικές ιδιότητες και να προστατευθεί το ξύλο, είναι λογικό να ζωγραφίζεται η δομή.

Μια άλλη επιλογή για τη σφράγιση των ενώσεων για την προστασία τους από το ατμοσφαιρικό νερό είναι να οργανωθεί μια ομοιότητα των χυτών από λεπτό φύλλο μετάλλου. Κάμψη της γωνίας της λωρίδας, τοποθετημένη πρώτα στη μία πλευρά με επικάλυψη μέσω της κορυφής της δομής. Τότε το ίδιο γίνεται και από την άλλη.

Βίντεο σχετικά με τους τρόπους αερισμού των τοίχων

Με τη συσκευή εξαερισμού της σοφίτας με την εγκατάσταση της μάσκας, θα εισαχθεί ο ακόλουθος κύλινδρος:

Η διδασκαλία βίντεο θα βοηθήσει εκείνους που επιθυμούν να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα εξαερισμού από τα χέρια τους:

Η επίδειξη της διαδικασίας εγκατάστασης μιας τεχνικά περίπλοκης συσκευής εξαερισμού θα βοηθήσει στην κατανόηση της ουσίας του έργου:

Η συσκευή αερισμού του τοίχου του αέρος είναι ένα γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σημασία και την αναγκαιότητα. Για την οργάνωσή του, αρκεί η χρήση των μεθόδων που προτείνουμε. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ένα σύνθετο, έτσι ώστε τόσο το τένοντα όσο και το σοφίτα να παραμένουν σε άψογη κατάσταση.

Μπροστινή σχάρα με τα χέρια

Ένας αρμόδιος οργανισμός ανταλλαγής αέρα στον αττικό χώρο είναι απαραίτητος για την κανονική λειτουργία των δομικών στοιχείων της οροφής. Ο τέλεια διευθετημένος αερισμός του αέρος θα απαλλάξει την εμφάνιση του μύκητα στα ξύλινα στοιχεία του συστήματος δοκών, θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων της πίτας στέγης. Θα εξασφαλίσει την ξήρανση της μόνωσης, θα εξαλείψει τη μείωση των θερμικών ιδιοτήτων της, θα αποτρέψει το σχηματισμό καταστρεπτικά λειτουργούν συμπύκνωμα. Προκειμένου ο εξαερισμός να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο κατάλογο εργασιών, αξίζει να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες της συσκευής του.

Ο σκοπός του συστήματος εξαερισμού

Το κύριο καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι να σχηματίσει μια κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα που πλένουν τα δομικά στοιχεία της οροφής.

Μαζί με τις συνεχώς μετακινούμενες μάζες αέρα, το συμπύκνωμα αφαιρείται από το χώρο που οριοθετείται από τα φράγματα και τις πλαγιές. Η εξάτμιση των νοικοκυριών που χαρακτηρίζει όλους τους τύπους οικιστικών χώρων είναι ξεπερασμένη.

Η οργανωμένη ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη τόσο για τις εξοπλισμένες σοφίτες όσο και για τους μη χρησιμοποιημένους σοφίτες. Η προγραμματισμένη κίνηση των αέριων μαζών απαιτείται για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι χρειάζονται ευνοϊκό για την αναπνοή μικροκλίμα, και τα δομικά υλικά.

Ταυτόχρονα με την απόσυρση της περίσσειας υγρασίας και της μάζας του αναλωμένου αέρα, το σύστημα εξαερισμού εξισώνει τους δείκτες πίεσης εκτός της κατασκευής στέγης και μέσα στον χώρο που περιορίζεται από αυτό. Η μείωση της πίεσης στο εσωτερικό της σοφίτας απαιτείται για να αποφευχθεί η θραύση των κόμβων σύνδεσης και να σπάσει η οροφή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που εκδόθηκαν το 1964, μια συλλογή διατάξεων από το Gosstroy σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για τη συντήρηση κτιρίων, ρυθμίζεται η συνολική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής όλων των τύπων ανοιγμάτων εξαερισμού. Πρέπει να κυμαίνεται από 1/300 έως 1/500 της επιφάνειας δαπέδου της σοφίτας ή σοφίτας.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ίδιου παλαιού κανονιστικού εγγράφου, η ανανέωση της μάζας αέρα θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την ώρα κατά τη διάρκεια της δυσμενέστερης καιρικής περιόδου. Οι μετρήσεις του θερμομέτρου στην ακατοίκητη σοφίτα κατά τη διάρκεια παγωμένων ωρών θα πρέπει να διαφέρουν από τις μετρήσεις "overboard" κατά 5 - 6ºС.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από ένα σημαντικό αριθμό ετών, οι απαιτήσεις για τη συσκευή εξαερισμού παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητες. Αλλά υπήρχαν νέα οικοδομικά υλικά και είδη διακόσμησης, εμποδίζοντας τη φυσική είσοδο και εκροή αέρα από τη σοφίτα. Η προστασία από τον άνεμο, το ατμοσφαιρικό νερό και την απώλεια θερμότητας αύξησαν σημαντικά τη στεγανότητα, έχοντας μετατραπεί σε ένα αδιαπέραστο φράγμα ροής αέρα.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του τοίχου του αέρος

Προκειμένου να παρασχεθούν αέρας-mansard εγκαταστάσεις και κτιριακές κατασκευές, χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνολογικές μεθόδους:

 • Η κατασκευή ενός αεριζόμενο αετώματος. Η μέθοδος συνίσταται στη διάταξη των κενών εξαερισμού μεταξύ υλικών με διαφορετική θερμική μηχανική. Απόκλιση 3 - 5 cm μεταξύ αιολικής προστασίας και μόνωσης, τοίχο από τούβλο ή αφρό από μπετόν και θερμομόνωση.
 • Η συσκευή παράθυρα εξαερισμού και σχάρες. Η μέθοδος στοχεύει στην εξασφάλιση της μετακίνησης της μάζας αέρα μέσω του χώρου και στη μείωση της πίεσης στη σοφίτα / σοφίτα. Ακουστικά παράθυρα μπορούν να ενσωματωθούν σε stingrays, αλλά είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν στο αέτωμα.
 • Εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται τόσο για τον εξαερισμό όσο και για τον εξαερισμό με φυσικό και μηχανικό κίνητρο. Εργαστείτε μαζί με τους ανεμιστήρες και χωρίς. Για λειτουργικούς σκοπούς, είναι ίσοι με ακουστικά παράθυρα.

Αυτές οι επιλογές εξαερισμού δεν αποκλείουν το ένα το άλλο, επειδή κάθε ένα από αυτά λύνει τα δικά του προβλήματα. Δουλεύουν όχι μόνο σε ζεύγη, αλλά και με προσθήκες με τη μορφή ράβδων και ρυθμιζόμενων αεριστών, αερίων, στροβιλοσυμπιεστών κλπ. Αλλά επειδή η ομιλία σε αυτό το άρθρο αφορά τα αετώματα, θα ασχοληθούμε με αυτές τις τρεις ποικιλίες.

Κατασκευή αεριζόμενου αετώματος

Τα κενά εξαερισμού μεταξύ υλικών με διαφορετική θερμική μηχανική δημιουργούνται με την εγκατάσταση μιας ράβδου σε επιφάνειες από τούβλα και αφρώδες σκυρόδεμα. Σημειώστε ότι η επένδυση των ξύλινων τοίχων στην περίπτωση της επισκευής ή φινιρίσματος τους πραγματοποιείται χωρίς το σχηματισμό κενών. Μια εξαίρεση είναι μια εξαιρετικά ανώμαλη επιφάνεια, που απαιτεί διόρθωση μέσω μιας συσκευής ψευδοροφών.

Για την κατασκευή του πλαισίου σε επιφάνειες από τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιείται μια ράβδος όχι μικρότερη από 2,3 εκ., Η οποία καθιερώνεται:

 • Κάθετα. Για την οριζόντια εγκατάσταση όλων των τύπων επένδυσης, φυσικών και πλαστικών τεμαχίων σπιτιού, proflist, παρακαμπτήριος, κλπ. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος τοποθέτησης των ράβδων πλαισίου για να σχηματίσουν μια φυσική κίνηση των μαζών αέρα κατά μήκος των κενών εξαερισμού κατά μήκος του τένοντα και της μόνωσης, εάν υπάρχει.
 • Οριζόντια. Για κάθετη εγκατάσταση των παραπάνω τύπων φινιρίσματος. Η οριζόντια θέση των σιδηροτροχιών εμποδίζει τη φυσική ροή της ροής του αέρα, η οποία κινείται κάθετα ως πρότυπο. Ως εκ τούτου, το οριζόντιο πλαίσιο είναι εγκατεστημένο "με ένα σπάσιμο" - συναρμολογείται από τμήματα ράβδων.

Με την κάθετη διάταξη των στοιχείων του δέρματος, συνιστάται η κατασκευή ενός διπλού κιβωτίου, έτσι ώστε να μην εξασθενεί η βάση υδρορροής που είναι τοποθετημένη κάτω από το τέμπλο. Σε αυτή την περίπτωση, κάθετα τοποθετημένα ράφια θα παρέχουν εξαερισμό στον απαιτούμενο όγκο και τα οριζόντια διατεταγμένα στοιχεία θα χρησιμεύσουν ως βάση για το κύτος.

Χρησιμοποιείται κατακόρυφος σχεδιασμός εγκατάστασης στοιχείων πλαισίου και εάν θεωρείται διαγώνια τοποθέτηση της επένδυσης. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα των σιδηροτροχιών ή εάν σχεδιάζεται ένας πολύπλοκος τύπος φινιρίσματος με μια επαναλαμβανόμενη αλλαγή στην κατεύθυνση των στοιχείων επένδυσης, είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί ένας διπλός σκελετός.

Για την δομή του σκελετού, ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του τοιχώματος του αγωγού εξαερισμού δεν είναι μόνο ένα μπαρ από κωνοφόρα είδη, αλλά επίσης και το μεταλλικό προφίλ με οδοντωτή παρένθεση, ειδικά κατασκευασμένα για ευκολία της εγκατάστασης και ρύθμιση της θέσεως. Ωστόσο, κατά προτεραιότητα, όλα τα ίδια ξυλεία είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σε συνδυασμό με το φινίρισμα της κατοικίας οργανικά.

Ο αερισμός του τοίχου του αέρος είναι διατεταγμένος:

 • Σε δύο επίπεδα, αν στη διάταξη του αέρος χρησιμοποιήθηκε φιλμ πολυαιθυλενίου ως προστασία αέρα και στεγανοποίηση. Οι εκκαθαρίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούνται μεταξύ ενός θερμαντήρα και μιας μεμβράνης, αλλά και μεταξύ μιας μεμβράνης και εξωτερικής επίπλωσης.
 • Σε ένα επίπεδο, εάν χρησιμοποιείται διάχυτη μεμβράνη, ικανή να μεταδίδει αυθόρμητα την υγρασία προς τα έξω εάν συμβαίνει υπερβολική πίεση στο πάχος της θερμομόνωσης.

Η μεμβράνη επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τη θερμομόνωση. Διαπερνά ελεύθερα τον ατμό και το συμπύκνωμα από το πάχος της μόνωσης προς το εξωτερικό, σε αντίθεση με το πολυαιθυλένιο, το οποίο είναι ένα πρακτικά αδιαπέραστο φράγμα στεγάνωσης.

Παρά το υψηλότερο κόστος των πολυμερών διάχυτων παραλλαγών προστασίας από την αιολική προστασία με στεγανοποίηση, είναι πολύ πιο πρακτικές, επειδή επιτρέπουν τη μείωση της κατανάλωσης πριστής ξυλείας και την σημαντική παράταση του χρόνου λειτουργίας των συστημάτων μόνωσης.

Εγκατάσταση παραθύρων εξαερισμού και πλέγματος

Τα παράθυρα και οι γρίλιες αερισμού είναι εξοπλισμένα με κυρίως μη χρησιμοποιημένους σοφίτες. Κατά την τοποθέτηση της σοφίτας προτιμούν τα παραδοσιακά ξύλινα πλαίσια με τζάμια και πόρτες για να διατηρούν την απαιτούμενη ισορροπία υγρασίας-θερμοκρασίας.

Για τη συναρμολόγηση των παραθύρων εξαερισμού παράγονται πλήρεις σειρές, συμπεριλαμβανομένου κιβωτίου και περιβλήματος για εξωτερική διακόσμηση του χώρου εγκατάστασης. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο και πλαστικό, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το φυσικό υλικό. Η διαμόρφωση είναι στρογγυλή, ημικυκλική, πολυγωνική, οβάλ, απλή ορθογώνια ή τριγωνική, κλπ.

Τα παράθυρα αερισμού για τη διάταξη των αετωμάτων χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Οι κωφοί. Αυτά είναι τα συνηθισμένα πλέγματα, χωρίς να υποδηλώνει τη δυνατότητα διάλυσης για άμεσο αερισμό. Στο πλαίσιο τους συναρμολογούνται ανεξέλεγκτα ή ρυθμιζόμενα πηχάκια όπως οι περσίδες. Η ρύθμιση των πηνίων καθιστά δυνατή την ρύθμιση της ποσότητας ροής αέρα στη σοφίτα.
 • Σκουπίζει. Εξοπλισμένο με ένα ή δύο πτερύγια για περιοδικό αερισμό της σοφίτας. Κατασκευασμένα σύμφωνα με την αρχή των παραδοσιακών παραθύρων, αλλά κατώτερα από αυτά σε μέγεθος.

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων και των δύο βαλβίδων για περιοδικό αερισμό, και των περσίδων για τη συνεχή κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Χρησιμοποιώντας έτοιμες εργοστασιακές λύσεις, είναι δυνατό να σχεδιάσετε και να φτιάξετε ένα παράθυρο για το τζάμπα με τα χέρια του. Είναι απαραίτητο, κατ 'αναλογία με τα βιομηχανικά προϊόντα, να κλείσει το αποτέλεσμα της ανεξάρτητης παραγωγής από ένα λεπτό μεταλλικό δίχτυ από την πλάτη. Χρειάζεται ως προστασία έναντι εντόμων, σκόνης και παρόμοιων ατμοσφαιρικών εναιωρημάτων.

Το μέγεθος του παραθύρου εξαερισμού επιλέγεται με βάση τις παραπάνω κανονιστικές απαιτήσεις. Εγκατάσταση στο αέτωμα χωρίς θερμαντήρα μπορεί να γίνει μετά την κατασκευή και την επένδυση της δομής. Στο τοίχωμα του αέρος απλά κόψτε ένα άνοιγμα, ίσο σε μέγεθος και σχήμα στο κιβώτιο κουτιού. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την κατασκευή στην οπή και καλύψτε την από έξω με ένα περίβλημα.

Στα θερμομονωτικά σκελετά πλαισίου, ο χώρος για σχάρες και παράθυρα θα πρέπει να παρέχεται εκ των προτέρων και να είναι διατεταγμένος με ένα κουτί. Θα εξασφαλίσει τη σωστή εγκατάσταση του πλαισίου, θα διευκολύνει την εγκατάσταση, ταυτόχρονα θα αντισταθεί στη σύνθλιψη και την καθίζηση του θερμαντήρα.

Για την τοποθέτηση μονολιθικών τούβλων, σκυροδεμάτων, πέτρινων κατασκευών, παράγονται γρίλιες με κάθετο σωλήνα συνδεδεμένο με αυτά. Αποτελούνται εξαιρετικά απλά:

 • Η επιφάνεια της προηγούμενα τρυπημένης οπής στον τοίχο επεξεργάζεται με μια κατάλληλη συγκολλητική σύνθεση.
 • Από τη σχάρα χωρίζει το σφιγκτήρα και το χείλος.
 • Μεταξύ του τοίχου και της οπίσθιας επιφάνειας του πλέγματος που έρχεται σε επαφή με αυτό, εφαρμόζεται μονωτική ταινία ή εφαρμόζεται στεγανοποιητικό.
 • Στην επεξεργασμένη οπή, ο σωλήνας εισάγεται μέχρι το σταμάτημα της σχάρας από έξω.
 • Η τοποθέτηση του σχάρου που είναι εγκατεστημένη στην τρύπα γίνεται. Οι σύνδεσμοι έβαλαν το εξωτερικό πλαίσιο στον τοίχο.
 • Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ένα οργανωμένο σύστημα αερισμού συνδέονται με τους αεραγωγούς. Τα σχάρα για τον φυσικό τύπο εξαερισμού κλείνουν με αναλόγους στο πλάι των χώρων.
 • Το εγκατεστημένο πλέγμα στην πλευρά του δρόμου είναι κλειστό με ένα χείλος. Εάν η εγκατάσταση του χαρακτηριστικού εξαερισμού έγινε πριν από το περίβλημα του τοίχου, τότε το χείλος τοποθετείται μετά τις εργασίες φινιρίσματος.

Προκειμένου να εξασφαλίζεται η τακτική ανταλλαγή αέρα σε ένα ρυθμιστικό τυφλή όγκοι και αρθρώνεται τα παράθυρα στα αετώματα εγκατασταθεί έτσι ώστε να είναι τουλάχιστον 80 cm μεταξύ της κάτω ακμής της και του άνω επιπέδου ανώτατο όριο, αλλά όχι περισσότερο από 100 cm.

Εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού

Μια εξαιρετική, αλλά πιο ακριβή εναλλακτική λύση από τις συμβατικές γρίλιες εξαερισμού για τη διάταξη αετωμάτων είναι οι βαλβίδες. Χρησιμοποιούνται για να εξοπλίσουν τα μέτωπα των mansards για την τακτική αντικατάσταση της μάζας του αναλωμένου αέρα με ένα ισοδύναμο σε όγκο, αλλά φρέσκο ​​τμήμα.

Εκτός από την παροχή καθαρού αέρα ή την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής, οι βαλβίδες εκτελούν πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Παράγονται για συστήματα τροφοδοσίας και συνδυασμένα συστήματα, χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό φυσικών παραλλαγών εξαερισμού και ποικιλιών με τεχνητό εξαερισμό, δηλ. μηχανικό κίνητρο της ροής του αέρα.

Οι καινοτόμες συσκευές χειρισμού αέρα είναι εξοπλισμένες με τη δυνατότητα σβήσης, θορύβου, θέρμανσης της ροής αέρα, φίλτρου και αυτόματης ρύθμισης της έντασης. Εξωτερικά μοιάζουν με τις συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού. Μέσα στα κτίρια υπάρχει ένα μικρό κιβώτιο, τοποθετημένο στο σοφίτα ακριβώς κάτω από το παράθυρό του.

Η αρχή λειτουργίας της μονάδας παροχής αέρα:

 • Η αναλογία του φρέσκου αέρα μέσω της σχάρας συλλαμβάνεται από τη βαλβίδα. Η κατεύθυνση της ροής του αέρα προς τη συσκευή του φυσικού συστήματος οφείλεται στη διαφορά της πίεσης έξω από το σπίτι και μέσα σε αυτό. Οι μηχανικές συσκευές κατευθύνουν τη μάζα αέρα στους ανεμιστήρες.
 • Στη συνέχεια, λαμβάνει ένα απορροφητήρα θορύβου. Οι κατασκευαστές διαθέτουν βαλβίδες με διάφορες συσκευές για τη μείωση του θορύβου. Για παράδειγμα, η επιχείρηση "DomWent" παράγει βαλβίδες με απορροφητήρες ηχομόνωσης υπό μορφή κυματοειδούς πολυμερούς σωλήνα με ενσωματωμένο κουνουπιέρικο.
 • Μετά την επεξεργασία, ο αέρας εγκαταλείπει τη συσκευή και παραδίδεται απευθείας στο ψυγείο, από το οποίο δέχεται θερμική ενέργεια, κατόπιν εξαπλώνεται στον επεξεργασμένο χώρο.

Για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής, που παρέχεται προηγουμένως από τη βαλβίδα τροφοδοσίας, χρησιμοποιούνται συμβατικές σχάρες ή συσκευές με ανεμιστήρες.

Η τοποθέτηση βαλβίδων τοίχου γίνεται κατ 'αναλογία με την εγκατάσταση απλών φρεατίων αερισμού εξοπλισμένων με σωλήνα προέκτασης.

Σκάλισμα με τα χέρια

Εξετάστε την επιλογή κατασκευής μιας γρίλιας εξαερισμού για οροφή χαμηλής κλίσης. Η συσκευή για την παροχή καθαρού αέρα βρίσκεται στην κορυφή, η οποία δεν είναι πολύ αποτελεσματική για δομές με απότομες κλίσεις. δεν μπορεί να πλύνει εντελώς το δωμάτιο με ροή αέρα.

δομή V είναι η εξωτερική πλαισίου της ίδιας πατίνια σχήμα εξοπλίσει τη στέγη και εσωτερική «βοήθεια» της, η οποία έχει τη λειτουργία του καθορισμού και κρατώντας στα blinds πηχάκια τύπου άνοιγμα. Για τη συσκευή της πρώτης πλακέτας βρίσκονται παράλληλα με τις πλαγιές, για τη δεύτερη εγκαθίστανται επίπεδα - παράλληλα με το τοίχωμα του αέρος.

Για την παραγωγή ξυλείας, απαιτείται πριστή ξυλεία, η οποία είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτική στις ατμοσφαιρικές επιθέσεις. Ο συγγραφέας του σχεδίου συμβουλεύει να αποθηκεύσει το χονδρό επεξεργασμένο κέδρο. Αν υπάρχουν χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε μια λεκιασμένη βελανιδιά. Κατά ειρωνικό τρόπο, το λάκκο σε τέτοιες συνθήκες δεν λειτουργεί πολύ καλά. Οι κωνοφόροι βράχοι στις σχάρες εξαερισμού εξυπηρετούν καλύτερα, εκτός από το γεγονός ότι είναι ευχαριστημένοι με ένα πιο αποδεκτό κόστος.

Οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής και την πραγματική της κλίμακα, απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και σχεδιασμό. Στο παράδειγμα που προτείνουμε, δεν δημιουργήσαμε ένα σχέδιο κλίμακας, αν και κανείς δεν απαγορεύει σε εκείνους που συνηθίζουν να εργάζονται μαζί του να σχεδιάζουν ένα σχέδιο με μειωμένες διαστάσεις του προϊόντος. Ο πλοίαρχος αμέσως οριοθέτησε το πλέγμα σε ένα φύλλο κόντρα πλακέ σε πραγματικό μέγεθος, έτσι ώστε να μην συγχέεται με τη μετάφραση και τη μεταφορά των αποστάσεων.

Σε ένα τέτοιο αρχικό σχέδιο, είναι απλούστερο να υπολογίζεται η πραγματική κατανάλωση του υλικού και στη συνέχεια να παρακολουθείται η σύνδεση των λωρίδων με το φορέα και το εξωτερικό πλαίσιο.

Περαιτέρω εργασίες για την κατασκευή της συσκευής εξαερισμού πραγματοποιούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Σύμφωνα με το περίγραμμα που έχει σχεδιαστεί για το κόντρα πλακέ, κόβουμε τις σανίδες για να παράγουμε το εσωτερικό πλαίσιο στήριξης, ρυθμίζοντας με ακρίβεια τις λεπτομέρειες για μια ιδανική άρθρωση.
 • Η συναρμολόγηση του πλαισίου στήριξης γίνεται με βίδες ή καρφιά, χρησιμοποιώντας γαλβανισμένο υλικό.
 • Το τελειωμένο πλαίσιο εφαρμόζεται στο χώρο εγκατάστασης για σήμανση και τοποθέτηση. Ας σκιαγραφήσουμε το εσωτερικό περίγραμμα του πλαισίου, προκειμένου να κόψουμε το άνοιγμα σε αυτό το αέτωμα.
 • Σύμφωνα με τις διαστάσεις του εσωτερικού περιγράμματος του πλαισίου στήριξης, το εξωτερικό τμήμα του πλαισίου των δύο σανίδων συνδέεται με ένα "σπίτι". Κάτω από αυτό θα βρίσκεται σε μια γωνία των πτερυγίων της σχάρας εξαερισμού.
 • Συνδέουμε τα δύο πλαίσια με γαλβανισμένες βίδες. Πρώτον, εγκαθιστούμε τις σανίδες "σπίτι" πάνω στην κόλλα, που εφαρμόζεται κατά μήκος της άκρης στο πλαίσιο στήριξης. Καπέλα των συνδέσεων μετά τη στρίψιμο είναι επιθυμητό να καλύψει με υδατοαπωθητικό σφραγιστικό.
 • Τα κενά για τα πηχάκια των περσίδων κόβονται, καθοδηγούμενα από το μέγεθος της μακρύτερης πλευράς τους. Έχουμε επαληθευτεί με το σχέδιο όταν κόβουμε. Αν δεν υπάρχει εμπειρία, είναι προτιμότερο να κατασκευάζετε τεμάχια με μήκος 2 - 3 cm, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το γεγονός.
 • Από όλα τα τεμάχια λαμβάνουμε μια όψη σε μία μόνο γωνία, η οποία επιτρέπεται να κυμαίνεται από 22 έως 45º.
 • Για την ακρίβεια, σημειώστε τις γωνίες της φέτας των πτερυγίων, εφαρμόζοντάς τις στο σχέδιο και αφαιρέστε την περίσσεια.
 • Τα πτερύγια τοποθετούνται σε ένα χώρο που σχηματίζεται από τα δύο πλαίσια. Τοποθετούμε τις περσίδες σε μια γωνία, στερεώστε τους με καρφιά στο εξωτερικό πλαίσιο "σπίτι".
 • Αρχίζουμε να γεμίζουμε το πλέγμα από την κορυφή, από το μικρότερο μπαρ, από αυτό κινούμαστε προς τα κάτω. Τακτοποιούμε τις ράβδους έτσι ώστε να μην προεξέχουν πέρα ​​από το πλαίσιο στήριξης από μέσα.
 • Γυρίζουμε την κατασκευή. Επιπλέον, προσαρμόζουμε τις περσίδες στο φέρον πλαίσιο.

Αφήστε την κατασκευή στην ίδια θέση για να κόψετε και να τοποθετήσετε ένα κουνουπιέρα από λεπτό σύρμα αλουμινίου. Τοποθετούμε το πλέγμα όχι μόνο στο πλαίσιο στήριξης, αλλά και σε αρκετές σχάρες για στενή εφαρμογή.

Η τοποθέτηση αυτού του σπιτικού σχάρας γίνεται έξω από το κτίριο και η στερέωση πραγματοποιείται μέσω του πλαισίου στο τοίχωμα του αέρος. Μετά την εγκατάσταση, τα εξωτερικά σημεία στερέωσης πρέπει να καλύπτονται με στεγανωτικό και να εφαρμόζονται στην άνω γραμμή της σύνδεσης των πλαισίων. Εάν υπάρχει η επιθυμία να βελτιωθούν οι διακοσμητικές ιδιότητες και να προστατευθεί το ξύλο, είναι λογικό να ζωγραφίζεται η δομή.

Μια άλλη επιλογή για τη σφράγιση των ενώσεων για την προστασία τους από το ατμοσφαιρικό νερό είναι να οργανωθεί μια ομοιότητα των χυτών από λεπτό φύλλο μετάλλου. Κάμψη της γωνίας της λωρίδας, τοποθετημένη πρώτα στη μία πλευρά με επικάλυψη μέσω της κορυφής της δομής. Τότε το ίδιο γίνεται και από την άλλη.

Βίντεο σχετικά με τους τρόπους αερισμού των τοίχων

Με τη συσκευή εξαερισμού της σοφίτας με την εγκατάσταση της μάσκας, θα εισαχθεί ο ακόλουθος κύλινδρος:

Η διδασκαλία βίντεο θα βοηθήσει εκείνους που επιθυμούν να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα εξαερισμού από τα χέρια τους:

Η επίδειξη της διαδικασίας εγκατάστασης μιας τεχνικά περίπλοκης συσκευής εξαερισμού θα βοηθήσει στην κατανόηση της ουσίας του έργου:

Η συσκευή αερισμού του τοίχου του αέρος είναι ένα γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σημασία και την αναγκαιότητα. Για την οργάνωσή του, αρκεί η χρήση των μεθόδων που προτείνουμε. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ένα σύνθετο, έτσι ώστε τόσο το τένοντα όσο και το σοφίτα να παραμένουν σε άψογη κατάσταση.

 1. Δημοσιεύσεις: 285 Ευχαριστίες: 54

Χρειάζομαι μια μάσκα αερισμού στο αέτωμα στην περίπτωσή μου;

PS. Αξίζει να σφίξει τη σύνδεση μεταξύ της κορυφογραμμής και της σχιστόλιθου; Το χιόνι εκεί χτυπά ειδικά στη χιονοθύελλα. Και για φώκιες PVD - δεν θα μπλοκαριστούν από σκόνη και άμμο μέσα σε λίγα χρόνια; Η σκόνη και η άμμος στην περιοχή μας είναι συγκεκριμένη...

Τελευταία Επεξεργασία:

 • Εγγραφή: 03.02.14 Μηνύματα: 7.274 Ευχαριστίες: 0 Ευχαρίστησε 0 Times σε 0 Posts

  Θα υπάρξει πολλή χιονόπτωση μέσα από μια τέτοια μάσκα στο αέτωμα;

  Εξωτερικές γρίλιες αλουμινίου τύπου RN al-S Ή είναι καλύτερα να κοιτάξουμε εδώ με ένα τέτοιο προφίλ;

  Τελευταία Επεξεργασία:

 • Εγγραφή: 03.02.14 Μηνύματα: 7.274 Ευχαριστίες: 0 Ευχαρίστησε 0 Times σε 0 Posts

  Μια σημαντική προϋπόθεση για την κατασκευή οποιασδήποτε ιδιωτικής κατοικίας είναι η οργάνωση ποιοτικού και αξιόπιστου αερισμού. Εάν το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σωστά, μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από το πρόβλημα του μύκητα, του μούχλας και άλλων. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο εξοπλισμού. Σε αυτό το άρθρο, προτείνουμε να εξετάσετε την επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα εξαγάγετε τον εξαερισμό αερισμού μέσω του αετώματος.

  Εξαερισμός, και γιατί είναι απαραίτητο

  Εν συντομία, το κύριο καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι η εξασφάλιση σταθερής ροής καθαρού αέρα και η εκροή που χρησιμοποιείται. Δηλαδή, πρέπει να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα. Και είναι πολύ καλό όταν ο αερισμός είναι τοποθετημένος στην οροφή.

  Εάν δεν υπάρχει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος στο αετώμιο και, το χειρότερο από όλα, η εμφάνιση μύκητα και μούχλας. Κατά συνέπεια, η συνεχής κυκλοφορία του αέρα στο αέτωμα και σε ολόκληρη την οροφή θα απομακρύνει γρήγορα όλο το σχηματισμένο συμπύκνωμα.

  Επιπλέον, αν μια σοφίτα εγκαθίσταται σε ιδιωτική κατοικία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να οργανωθεί αερισμός σε αυτό. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα ευχάριστο μικροκλίμα στο εσωτερικό του χώρου.

  Η αρχή του εξαερισμού στον τοίχο του αέρος

  Σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να οργανώσετε ένα σύστημα εξαερισμού στο αέτωμα και τη σοφίτα. Συγκεκριμένα, γίνεται αεριζόμενο αετώματα. Τι σημαίνει αυτό; Μεταξύ των οικοδομικών υλικών της οροφής, οργανώνεται απόσταση έως και 50 mm. Συγκεκριμένα, το κενό είναι οργανωμένο μεταξύ του θερμαντήρα και του φιλμ αέρος. Επίσης, το κενό αφήνεται μεταξύ του τοίχου από τούβλα και της θερμομόνωσης και ούτω καθεξής.

  Υπάρχει ένας άλλος απλός τρόπος - η εγκατάσταση σχάρων και παραθύρων. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι ενέργειες κατευθύνονται στην οργάνωση της ροής του αέρα. Η εγκατάσταση τέτοιων παραθύρων γίνεται σε αέτωμα, λιγότερο συχνά τοποθετείται σε πατίνια.

  Μια άλλη σύγχρονη λύση είναι η εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται κατά την οργάνωση ενός μηχανικού ή φυσικού συστήματος εξαερισμού. Δηλαδή, οι βαλβίδες εξαερισμού μπορούν να λειτουργούν μαζί με τον ανεμιστήρα και χωρίς αυτό.

  Οι παραπάνω επιλογές μπορούν να συνδυαστούν, δηλαδή να χρησιμοποιηθούν δύο ταυτόχρονα. Εξαιτίας αυτού, η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού θα βελτιωθεί σημαντικά. Εντούτοις, μας ενδιαφέρει το σύστημα εξαερισμού στο αέτωμα.

  Κατασκευή αεριζόμενου αετώματος

  Έτσι, για να εξασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η διαδικασία της κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ των υλικών του κέικ στέγης. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο σύστημα στην οροφή. Έτσι, συνήθως, εάν το δέρμα είναι κατασκευασμένο από ξύλινους τοίχους ή από τούβλα, τότε πραγματοποιείται χωρίς κενό. Μερικές φορές δημιουργούνται κενά, καθώς οι τοίχοι είναι σαφώς ανώμαλοι. Επίσης, το κενό μπορεί να είναι στην περίπτωση που μια πρόχειρα αεριζόμενη πρόσοψη γίνεται.

  Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο σε ένα σπίτι από τούβλα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ράβδους πάχους έως και 20 mm. Η εγκατάσταση της ράβδου μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

  1. Οριζόντια. Στην περίπτωση αυτή, αποκλείεται εντελώς η φυσική κίνηση των μαζών του αέρα. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τοποθετήσετε οριζόντια κενά που δεν παραβιάζουν το σύστημα εξαερισμού.
  2. Κάθετα. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε περίπτωση που το φινίρισμα τελειώσει σε οριζόντια θέση. Επιπλέον, αυτή η κατεύθυνση του κιβωτίου παρέχει την πιο φυσική κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών. Κατά συνέπεια, ο αερισμός του αετώματος θα είναι υψηλής ποιότητας.

  Μεταξύ άλλων, ο αερισμός του αετώματος μπορεί να γίνει σε ένα και δύο επίπεδα. Όσον αφορά τα δύο επίπεδα, η περίπτωση αυτή είναι συναφής όταν χρησιμοποιείται μια αδιάβροχη μεμβράνη από πολυαιθυλένιο και μια μεμβράνη για στεγανοποίηση στη διάταξη του αετώματος. Έτσι, τα κενά θα είναι μεταξύ του φιλμ και του εξωτερικού τελειώματος, καθώς και μεταξύ του φιλμ και του θερμομονωτικού υλικού.

  Όσον αφορά ένα επίπεδο, στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται μια μεμβράνη διάχυσης. Αυτή είναι η μεμβράνη που είναι ικανή να αφαιρέσει όλη την ίδια τη συσσωρευμένη υγρασία. Η υγρασία που συσσωρεύεται στο πάχος της θερμομονωτικής στρώσης. Κατά συνέπεια, αυτή η μεμβράνη θα έχει άμεση επαφή με τον θερμαντήρα.

  Σημαντικό! Είναι εξαιρετικά σημαντικό η μεμβράνη που αγοράσατε να έχει την ιδιότητα να αφήνει την υγρασία και τον αέρα μέσα από το μονωτικό στρώμα. Αυτές οι ιδιότητες δεν μπορούν να καυχηθούν με τη συνήθη μεμβράνη πολυαιθυλενίου

  Έτσι, αν μιλάμε για αποτελεσματικότητα, ο εξαερισμός του αετώματος με το φιλμ διάχυσης είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Αν και αξίζει τον κόπο, μπορείτε τελικά να εξοικονομήσετε πολλά για την αγορά άλλων υλικών.

  Εγκατάσταση δικτυωμάτων και παραθύρων

  Εξετάστε έναν άλλο τρόπο για τον τρόπο οργάνωσης της κυκλοφορίας του αέρα στο αέτωμα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να εγκαταστήσετε πλέγματα εξαερισμού στο αέτωμα. Επίσης, τοποθετήθηκε παράθυρο εξαερισμού στο αέτωμα. Αυτές οι δύο μέθοδοι είναι αρκετά συναφείς αν η σοφίτα δεν χρησιμοποιείται με κανέναν τρόπο, δηλαδή, δεν θα είναι κατοικημένη.

  Έτσι, για να οργανώσετε τα παράθυρα εξαερισμού, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κιτ για αυτό. Σε αυτό το σετ θα υπάρχει ένα κλουβί και ένα κιβώτιο. Η κατασκευή τους γίνεται από ξύλο και πλαστικό. Τα παράθυρα εξαερισμού μπορεί να είναι κωφά ή να αιωρούνται.

  Ο κωφός αναφέρεται στις γρίλιες που δεν μπορούν να ανοιχθούν για να αερίσουν ή να αυξήσουν τη ροή της κυκλοφορίας του αέρα. Στη βασική διαμόρφωσή τους, υπάρχει μια ρυθμιζόμενη ή μη ρυθμιζόμενη ράβδος, η οποία σε εμφάνιση μοιάζει με τυφλό. Χάρη σε αυτό το σύστημα, μπορείτε να ρυθμίσετε ανεξάρτητα την αλλαγή ροής αέρα.

  Όσον αφορά τα παράθυρα ταλάντευσης, έχουν δύο ή μία πόρτες. Κατά την τοποθέτησή τους στο φράγμα του σπιτιού, μπορεί να γίνει αερισμός ανάλογα με τις ανάγκες, ανοίγοντας την πόρτα.

  Σημαντικό! Υπάρχουν μοντέλα πινάκων εξαερισμού, τα οποία διαθέτουν ταυτόχρονα λαβές εξαερισμού και πόρτες, δηλαδή ένα συνδυασμένο αναλογικό.

  Η εγκατάσταση τους είναι σχετικά απλή. Παραδείγματος χάριν, δημιουργείται ένας εξαερισμός, στον οποίο θα τοποθετηθεί μια γρίλια ή ένα παράθυρο. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει τόσο πριν την θέρμανση των τοίχων, και μετά την μόνωση είναι ήδη στον τοίχο του σπιτιού. Όσο για το μέγεθος του μπροστινού παραθύρου εξαερισμού, πρέπει να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Είναι σημαντικό η έξοδος εξαερισμού του αετώματος να είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να μην σχηματίζει ένα ψυχρό τρίγωνο. Διαφορετικά, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, ο εξαερισμός του κρύου αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

  Συνοψίζοντας

  Έτσι, μάθαμε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο. Στην περίπτωση σύνθετου σχεδιασμού, μπορούν να τοποθετηθούν σωλήνες. Αλλά μόνο με μηχανική κυκλοφορία αέρα, η οποία θα κυκλοφορεί υπό την επίδραση του ανεμιστήρα.

  Εάν κατασκευάζεται φυσικός αερισμός του αέρος, τότε εγκαθίστανται οπές αερισμού. Αυτά τα blowouts θα εξασφαλίσουν την έξοδο του αέρα εξαγωγής, και το αντίθετο, αντίθετα, αφήστε τον αέρα έξω.

  Συμπέρασμα

  Δεν έχει σημασία ποια από τις παραπάνω μεθόδους για την οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα στο αέτωμα που επιλέγετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αγοράσετε ποιοτικό εξοπλισμό. Είναι σαφές ότι αυτό το μηχανικό σύστημα δεν γίνεται ταυτόχρονα. Πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ώστε να υπάρχει ευχάριστο μικροκλίμα μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, στην οροφή στο αέτωμα και σοφίτα εξαλείψει εντελώς την πιθανότητα συμπύκνωσης, η συσσώρευση και την εμφάνιση μούχλας και επιβλαβείς μύκητες.

  Έτσι, το ζήτημα της οργάνωσης του αερισμού του αετώματος δεν είναι εύκολο. Προτείνουμε επίσης να αναθεωρήσετε το προετοιμασμένο υλικό βίντεο, το οποίο θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε όλα τα σημεία πάνω και πάνω. Και αν έχετε εμπειρία σε αυτό το θέμα, τότε το μοιραστείτε, αφήνοντας σχόλια σε αυτό το άρθρο.

  Ο συγγραφέας του άρθρου: Ο Sergey Novozhilov είναι ειδικός στα υλικά στεγών με 9 χρόνια πρακτικής εμπειρίας στον τομέα των μηχανικών λύσεων στον τομέα των κατασκευών.

  Πρόλογος. Η σοφίτα σε μια ιδιωτική κατοικία είναι ένας μη οικιστικός τελευταίος όροφος κάτω από την οροφή. Παλιά ξύλινα σπίτια στη σοφίτα συνήθως χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν παλιά ρούχα και περιττά πράγματα. Εξετάστε σε αυτό το άρθρο πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό του σπιτιού. Πώς να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας μέσα από τα κλιμακοστάσια στο τέλμα και τη στέγη του ισχίου, έτσι ώστε τα αποθηκευμένα αντικείμενα και τα ρούχα στη κρύα σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού να μην χαλάσουν το καλούπι.

  Η κλασική σοφίτα στο σπίτι είναι ένα κρύο μη οικιστική προϋπόθεση. Μονωμένα σοφίτα και πατάρι σε ένα εξοχικό σπίτι, όπου έχει προγραμματιστεί να κάνει μια κατοικία στο μέλλον. φυσικό σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα ενός σπιτιού πλαίσιο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ατμών και υγρασίας που εισέρχονται στο χώρο μέσα από τις πλάκες σκυροδέματος από τον πρώτο όροφο και την οροφή μόνωση αποκλεισμό της υγρασίας και το αέτωμα του σπιτιού.

  Τι είναι ο εξαερισμός της σοφίτας στο σπίτι;

  Φωτογραφία. Φυσικός εξαερισμός στο σπίτι

  Η σημασία του κατάλληλου εξαερισμού της σοφίτας είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στη σοφίτα. Το καλοκαίρι, η στέγη των μεταλλικών οροφών θερμαίνεται και, για να αισθάνεται άνετα στο σπίτι, η σοφίτα πρέπει να αερίζεται. Το χειμώνα, η άφιξη του κρύου αέρα πρέπει να περιορίζεται στο αντίθετο. Ιδανικά, εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο (με δυνατότητα να κλείσει τους αγωγούς αέρα το χειμώνα).

  Σε περίπτωση εξοπλισμού μιας σοφίτας κάτω από μια κατοικία με τα δικά σας χέρια, ο αερισμός είναι τοποθετημένος στο χώρο κάτω από την οροφή, χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο μεταξύ του κέικ της μόνωσης και της στέγης. Ταυτόχρονα, ο αέρας που ρέει μέσω της στέγης θα ανυψωθεί προς τα πάνω κάτω από την οροφή από τη θυρίδα εξαερισμού. Στην κορυφή της ζεστής σοφίτας της οροφής ισχίου θα πρέπει να υπάρχει ένα ψυχρό τρίγωνο.

  Η ροή αέρα θα αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία από τη μόνωση και το σύστημα στέγης και θα βγει από τις γρίλιες εξαερισμού για τη σοφίτα στα φράγματα. Η έλλειψη εξαερισμού σε μια κρύα και ζεστή σοφίτα θα οδηγήσει στην εμφάνιση του καλουπιού και στην ταχεία καταστροφή του συστήματος δοκών. Είναι σημαντικό το σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα να συμμορφώνεται με τους οικοδομικούς κώδικες και τις απαιτήσεις, με άλλα λόγια το SNiP.

  Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας με τα χέρια σας

  Φωτογραφία. Εξαερισμός μιας ζεστής και κρύας σοφίτας

  Τα στέγαστρα και οι στέγες με πηχάκια σε μια κρύα σοφίτα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο ή κυματοειδές χαρτόνι, είναι υποχρεωτική η χρήση στεγάνωσης (χαρτί στεγών ή αδιάβροχη μεμβράνη). Αυτές οι απλές απαιτήσεις θα προστατεύσουν το σύστημα δοκών από τη συμπύκνωση από τη μεταλλική οροφή, από την άλλη δεν θα αποτρέψουν τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας από τα ξύλινα στοιχεία του συστήματος δοκών.

  Ο εξαερισμός της οροφής ισχίου είναι κατάλληλος για μια κλασική στέγη. Εάν η οροφή είναι από σχιστόλιθο ή ondulin, τότε δεν είναι απαραίτητη η χρήση στεγανοποιητικού καλύμματος οροφής. Μεταξύ των κυμάτων αυτού του υλικού στέγης, ο αέρας θα διεισδύσει ελεύθερα από κάτω και ελεύθερα θα βγει κάτω από την κορυφογραμμή της οροφής. Συγχρόνως το συμπύκνωμα σε σχιστόλιθο ή ονδουλλίνη δεν θα σχηματιστεί κατά την ψυχρή περίοδο.

  Αν η οροφή είναι στύλος, τότε οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετηθούν στα φράγματα. Η απλούστερη λύση είναι να δημιουργήσετε ένα χαλαρό πλαίσιο. Οι σχισμές μεταξύ των σανίδων θα επιτρέψουν την αποτελεσματική εξαερισμό του χώρου της σοφίτας. Εάν τα αετώματα από τούβλα ή μπλοκ, θα πρέπει να κάνετε στις αντίθετες πλευρές των αετωμάτων τρύπες αερισμού τουλάχιστον 0,2% της περιοχής της σοφίτας.

  Εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας με τα χέρια σας

  Εξαερισμός της οροφής του σπιτιού από μεταλλική στέγη

  Για μια στέρεη οροφή πρέπει να τοποθετηθεί ένας αεριζόμενος χώρος υπό κάλυψη. Σε αυτή την περίπτωση για μεταλλικές στέγες, θα πρέπει να τοποθετηθούν επιπλέον στεγανωτικά φιλμ. Ο αέρας πρέπει να περάσει κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής από κάτω προς τα πάνω. Η είσοδος για τις ροές του αέρα είναι οι οπές στο φίλτρο κάτω, η έξοδος γίνεται μέσω του πατινιού. Έχοντας παράσχει ποιοτικό αερισμό μιας στέγης, είναι δυνατόν να αρχίσει η θέρμανση της.

  Μια ζεστή σοφίτα θα πρέπει να αερίζεται για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, όπως και άλλες κατοικίες. Η εισροή αέρα στην σοφίτα εκτελείται από τον πρώτο όροφο και από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων και η έξοδος γίνεται μέσω αγωγών εξαερισμού. Αν δεν υπήρχε το σύστημα εξαερισμού, τότε είναι δυνατό να αεριστεί το δωμάτιο με σύστημα μικροεπεξεργασίας στα παράθυρα. Για να το κάνετε αυτό, μάθετε πώς να προσαρμόζετε τα πλαστικά παράθυρα.

  Κατά την κατασκευή της στέγης του σπιτιού αμέσως, σκεφτείτε τι θα είναι το πάτωμα σοφίτα στο μέλλον - ζεστό ή κρύο. Αυτό θα επιτρέψει την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων στοιχείων στέγης για το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού κατά τη φάση κατασκευής. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί επίσης η μόνωση των παραθύρων των παραθύρων. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε πώς αερίζεται η κρύα σοφίτα της οροφής ισχίου.

  Εξαερισμός της σοφίτας της οροφής του ισχίου

  Εξαερισμός της στέγης του ισχίου, των παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα

  Ο εξαερισμός μιας θερμής και ψυχρής στέγης της κουρτίνας είναι κατάλληλος για μια κλασσική στέγη, εάν δεν είναι δυνατή η δημιουργία οπών εξαερισμού στα φράγματα. Η εισαγωγή αέρα κάτω από την οροφή θα πρέπει να πραγματοποιείται στο παρμπρίζ από κάτω και στην έξοδο στο επάνω μέρος της κορυφογραμμής της οροφής. Για ένα εύκαμπτο κεραμίδι, χρησιμοποιείται μια χελώνα γι 'αυτό, γιατί το κεραμικό πλακίδιο είναι μια βαλβίδα στέγης, και ο σχιστόλιθος και ο κυματοειδής πίνακας μπορούν να αερίζονται μέσω ενός παπουτσιού.

  Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από σανίδες, πρέπει να τοποθετηθούν με κενό αρκετών χιλιοστών για καλύτερη πρόσληψη αέρα. Εάν το ράψιμο είναι ήδη τοποθετημένο, τότε μπορείτε να οργανώσετε μικρές τρύπες, καλύπτοντάς τις με πλαστικές γρίλιες. Οι οπές μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από την περίμετρο της οροφής ισχίου, περίπου κάθε 80 εκατοστά. Η έξοδος για ροή αέρα από τον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να γίνεται στην οροφή.

  Εξαερισμός της σοφίτας μέσω των γλωσσών

  Σκεφτείτε πώς να φτιάξετε οπές εξαερισμού στο μπροστινό μέρος της σοφίτας. Αν η οροφή είναι στύλος, τότε κάντε τρύπες στο πάνω μέρος του ψυχρού τριγώνου της οροφής. Το σύστημα εξαερισμού της σοφίτας της στέγης του ισχίου είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί μεγάλη εργασία και κάθε συσκευή μπορεί να χειριστεί τη συσκευή των οπών στα αετώματα. Εάν τα αετώματα είναι μονωμένα, τότε οι οπές πρέπει να γίνονται στο ψυχρό τρίγωνο.

  Οι οπές στα φράγματα είναι πιο άνετα καλυμμένες με σχάρες εξαερισμού, οι οποίες στρέφονται προς τα κάτω από μια σχάρα, έτσι ώστε η βροχή να μην ρέει μέσα στο δωμάτιο. Είναι επιθυμητό αυτά να είναι ρυθμιζόμενα πλέγματα, τα οποία μπορούν να καλύπτονται για το χειμώνα. Εάν η σοφίτα σχεδιάζεται να μετατραπεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, τότε η οροφή θα πρέπει να αερίζεται, για το πώς να το κάνουμε σωστά να δούμε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

  Βίντεο. Συσκευή εξαερισμού πατάρι πάνω από τη σοφίτα