Η συσκευή και η αρχή του κλιματιστικού

Ο κατάλογος των κύριων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, που αποτελείται από κάθε κλιματισμό:

 • ελέγχου και ένδειξης πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος
 • αισθητήρες θερμοκρασίας (θερμίστορ)
 • τηλεχειριστήριο
 • φίλτρα
 • ηλεκτροκινητήρες και ανεμογεννήτριες ανεμιστήρων
 • και 4 βαλβίδων
 • επαφών και ρελέ
 • θερμοστάτες
 • πυκνωτές

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Ο μπροστινός πίνακας είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)
 • Το χοντρό φίλτρο είναι ένα πλαστικό ηλεκτροστατικό πλέγμα και έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί μεγάλη σκόνη, ζωικό μαλλί κλπ. Για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού, το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.
 • Ο εξατμιστής είναι ένα ψυγείο στο οποίο ψυχρό φρέον θερμαίνεται και εξατμίζεται. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του ψυγείου, αντίστοιχα, ψύχεται.
 • Οριζόντια ρολά - ρυθμίστε την κατεύθυνση της ροής του αέρα κατά μήκος της κάθετης. Αυτά τα περσίδες έχουν ηλεκτρική κίνηση και η θέση τους μπορεί να ρυθμιστεί από το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, οι περσίδες μπορούν να εκτελούν αυτόματα ταλαντευτικές κινήσεις για να κατανέμουν ομοιόμορφα τη ροή αέρα μέσα από το δωμάτιο.
 • Πίνακας ενδείξεων (οθόνη) - στον μπροστινό πίνακα του κλιματιστικού υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες (LED) που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού και σηματοδοτούν πιθανές δυσλειτουργίες.
 • Το λεπτό φίλτρο μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματιστικού.
 • Ο ανεμιστήρας είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με στρόβιλο, παρέχει εξαέρωση του εξατμιστή και έχει πολλές ταχύτητες περιστροφής.
 • Κάθετες περσίδες - χρησιμεύουν για την οριζόντια ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής αέρα. Σε οικιακά κλιματιστικά, η θέση αυτών των περσίδων μπορεί να ρυθμιστεί μόνο χειροκίνητα. Η δυνατότητα ρύθμισης από το τηλεχειριστήριο είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών υψηλής ποιότητας.
 • Δίσκος συμπυκνωμάτων - βρίσκεται κάτω από τον εξατμιστή και χρησιμεύει για τη συλλογή συμπυκνωμάτων (νερό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του ψυχρού εξατμιστή). Από το δοχείο συλλογής υγρών αποστραγγίζεται το νερό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
 • Η πλακέτα ελέγχου βρίσκεται συνήθως στη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας. Στον πίνακα αυτό υπάρχει μια ηλεκτρονική μονάδα με κεντρικό μικροεπεξεργαστή.
 • Σύνδεσμοι σωλήνων - που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίσω μέρους της εσωτερικής μονάδας. Συνδέουν χάλκινους σωλήνες, συνδέοντας τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συμπιεστές για κλιματιστικά μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συμπιεστές.
 • Βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών - εγκατεστημένη σε αναστρεφόμενα (θερμικά-ψυχρά) κλιματιστικά. Στη λειτουργία θέρμανσης, αυτή η βαλβίδα αλλάζει την κατεύθυνση του φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες αλλάζουν σε ορισμένα σημεία: η εσωτερική μονάδα λειτουργεί για θέρμανση και η εξωτερική μονάδα - για ψύξη.
 • Η πλακέτα ελέγχου εγκαθίσταται συνήθως μόνο σε μετατροπείς, συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού και κλιματιστικά τύπου κασετών ή καναλιών. Σε συμβατικά συστήματα split, όλα τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται μόνο στην εσωτερική μονάδα.
 • Ανεμιστήρας - δημιουργεί μια ροή αέρα που φυσάει τον συμπυκνωτή. Στα μοντέλα slabochnoschnyh έχει μόνο μία ταχύτητα περιστροφής. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει σταθερά σε μια μικρή κλίμακα εξωτερικών θερμοκρασιών. Σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας και ισχύος, σχεδιασμένα για ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών, καθώς και σε όλα τα ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά, ο ανεμιστήρας διαθέτει 2 έως 3 σταθερές ταχύτητες ή ομαλή ρύθμιση.
 • Ο συμπυκνωτής είναι ένα ψυγείο στο οποίο λαμβάνει χώρα ψυκτικό και συμπύκνωση. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του συμπυκνωτή, αντίστοιχα, θερμαίνεται.
 • Φρέον σύστημα φίλτρων - εγκατεστημένο μπροστά από τον συμπιεστή και το προστατεύει από τσιπ χαλκού και άλλα μικρά σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Φυσικά, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί με παραβίαση της τεχνολογίας και ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών εισέρχεται στο σύστημα, το φίλτρο δεν θα βοηθήσει.
 • Συνδέσεις σωληνώσεων - συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.
 • Προστατευτικό κάλυμμα ταχείας αποδέσμευσης - καλύπτει τις συνδέσεις τσοκ και τον συνδετήρα ακροδεκτών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των ηλεκτρικών καλωδίων. Σε ορισμένα μοντέλα, το προστατευτικό κάλυμμα κλείνει μόνο το σύνδεσμο του ακροδέκτη και οι συνδέσεις συνδέσεων παραμένουν έξω.

Αρχή λειτουργίας

Η εργασία οποιουδήποτε κλιματιστικού βασίζεται στην ιδιότητα των υγρών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να το διαχωρίζουν κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Σκεφτείτε πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία στο σύστημα split:

Τα κύρια συστατικά του κάθε κλιματιστικού είναι:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης.
 • Πυκνωτής - καλοριφέρ που βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Το όνομα αντικατοπτρίζει τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού - τη μετάβαση του φρέον από την αέρια φάση στο υγρό (συμπύκνωση).
 • Εξατμιστής - ψυγείο που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. Στον εξατμιστή, το φρέον περνά από την υγρή φάση στο αέριο (εξάτμιση).
 • Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης - μειώνει την πίεση του φρέον πριν από τον εξατμιστή.
 • Ανεμιστήρες - δημιουργήστε ένα ρεύμα αέρα που φυσά τον εξατμιστή και τον συμπυκνωτή. Χρησιμοποιούνται για πιο εντατική εναλλαγή θερμότητας με τον περιβάλλοντα αέρα.

Ο συμπιεστής, συμπυκνωτής, βαλβίδα εκτόνωσης και έναν εξατμιστήρα συνδέεται σε σωλήνες χαλκού και σχηματίζουν το κύκλωμα ψυκτικού μέσου, εντός του οποίου κυκλοφορεί ένα μίγμα φρέον και μια μικρή ποσότητα του ψυκτικού ελαίου. Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, εμφανίζεται η ακόλουθη διαδικασία:

 • Ο συμπιεστής από τον εξατμιστή λαμβάνει αέριο φρέον υπό χαμηλή πίεση σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και θερμοκρασία 10 - 20 ° C.
 • Ο συμπιεστής συμπιέζει το φρέον σε πίεση 15-25 ατμοσφαιρών, ως αποτέλεσμα του οποίου το φρέον θερμαίνεται στους 70-90 ° C και εισέρχεται στον συμπυκνωτή.
 • Πυκνωτής φυσητό αέρα που έχει θερμοκρασία κάτω από τη θερμοκρασία του φρέον, ως αποτέλεσμα της φρέον ψύχει και αλλαγές από ένα αέριο σε υγρή φάση με την απελευθέρωση του επιπλέον θερμότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας που διέρχεται από τον συμπυκνωτή θερμαίνεται. Στην έξοδο του συμπυκνωτή, το Freon είναι σε υγρή κατάσταση, υπό υψηλή πίεση, η θερμοκρασία φρέον είναι 10 - 20 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.
 • Φρέον από τον συμπυκνωτή εισέρχεται το ζεστό βαλβίδα θερμικής διαστολής (TEV), η οποία πραγματοποιείται σε κλιματιστικά οικιακής χρήσης με τη μορφή ενός τριχοειδούς (ένα μακρύ λεπτό σωλήνα χαλκού πληγή σε ένα έλικα). Ως αποτέλεσμα της διέρχεται μέσω του τριχοειδούς πίεσης του ψυκτικού μειώνεται Σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και φρέον ψύχει ψυκτικό τμήμα μπορεί στη συνέχεια να εξατμιστεί.
 • Μετά τη βαλβίδα εκτόνωσης, ένα μίγμα υγρού και αερίου Freon χαμηλής πίεσης και χαμηλής θερμοκρασίας εισέρχεται στον εξατμιστή, ο οποίος διοχετεύεται με αέρα. Στον εξατμιστή ο Freon διέρχεται εντελώς σε αέρια κατάσταση, παίρνοντας θερμότητα από τον αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου ψύχεται ο αέρας μέσα στο δωμάτιο. Κατόπιν, το αέριο φρέον χαμηλής πίεσης εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή και επαναλαμβάνεται ολόκληρος ο κύκλος.

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στη λειτουργία οποιουδήποτε κλιματιστικού και δεν εξαρτάται από τον τύπο, το μοντέλο ή τον κατασκευαστή του. Οι «ζεστό» κλιματιστικά στο κύκλωμα ψυκτικού είναι επιπλέον εγκατασταθεί τετράοδη βαλβίδα (δεν φαίνεται στο διάγραμμα) η οποία επιτρέπει ψυκτικό να αλλάξει κατεύθυνση, αλλάζοντας τον εξατμιστή και τις θέσεις του συμπυκνωτή. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θερμαίνει τον αέρα και η εξωτερική μονάδα το ψύχει.

Σημειώστε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος προκύπτει αν το Freon δεν έχει χρόνο να μεταφερθεί πλήρως στην αέρια κατάσταση στον εξατμιστή. Στη συνέχεια ένα υγρό εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή, το οποίο, σε αντίθεση με το αέριο, είναι ασυμπίεστο. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάζεται υδραυλική κρούση και ο συμπιεστής σπάει. Οι λόγοι για τους οποίους το freon μπορεί να μην έχει το χρόνο να εξατμιστεί, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί. Τα πιο κοινά - μολυσμένα φίλτρα (επιδεινούμενη έτσι εξατμιστή ψύξης αέρα και μεταφοράς θερμότητας), και το κλιματιστικό σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (σε αυτήν την περίπτωση, η υπερψυχθέν φρέον εισέρχεται στον εξατμιστή).

Θα επιλύσουμε οποιοδήποτε έργο επισκευής και συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού στη Μόσχα και την περιοχή.

Έκπτωση όταν καλείτε από το Internet - 5%. Ονομάστε την κωδική λέξη: "υπηρεσία".

Επίτοιχα οικιακά κλιματιστικά: χαρακτηριστικά της συσκευής και λειτουργία

Κλιματικός εξοπλισμός στο διαμέρισμα έχει γίνει εδώ και καιρό μια πολυτέλεια. Χάρη στις συναφείς λειτουργίες, το σύστημα είναι σε θέση να δημιουργήσει άνετες και ευνοϊκές συνθήκες για την ανθρώπινη ζωή. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: "Τι είναι ένα οικιακό κλιματιστικό τοίχου και πώς διαφέρει από ένα split σύστημα;" Στην πραγματικότητα, αυτή η έννοια δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα. Αν καταλάβουμε, το όνομα "split-system" αντικατοπτρίζει ακριβέστερα τη συσκευή κλιματικής μηχανικής. Διαχωρισμός - από αγγ. λέξεις (χωριστά, χωριστά) Αποδεικνύεται ότι αυτό το όνομα καθορίζει τον τύπο του κλιματιστικού που παράγεται με ξεχωριστό συμπιεστή και μονάδα εξατμίσεων. Αυτό έγινε, πρώτα απ 'όλα, για να μειωθεί ο θόρυβος που εκπέμπει ο συμπιεστής, οπότε ο "χωρισμός" είναι πολύ πιο ήσυχος από τους προκατόχους τους, "αδελφοί" μονοπωλίων.

Πώς λειτουργεί η ψύξη με αέρα: τα κύρια στάδια

Ο μέσος άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το κλιματιστικό. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό.

 • Ο συμπιεστής, ο οποίος είναι η "καρδιά" οποιασδήποτε μονάδας ψύξης, συμπιέζει Freon με υψηλή πίεση, της τάξης των 30 kg / cm2.
 • Το ρευστό ρευστό μέσω της γραμμής φρέον εισέρχεται στον εξατμιστή, ο οποίος είναι δομικά εγκατεστημένος στην εσωτερική μονάδα. Σε αυτό, το αέριο, που μετατρέπεται σε ατμό, παίρνει θερμότητα από τον αέρα.
 • Μετά την εξάτμιση, το φρέον κινείται πίσω στη μονάδα συμπιεστή, όπου εισέρχεται στη συσκευή στραγγαλισμού και την πίεση της, και συγχρόνως μειώνεται η θερμοκρασία.
 • Στη συνέχεια εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Όταν συμπυκνώνεται, το φρεόν δίνει στην θερμότητα τη θερμότητα που συλλέγεται στο δωμάτιο και συμπιέζεται και πάλι από τον συμπιεστή.
 • Στη συνέχεια, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Οι σύγχρονες συσκευές κλιματισμού μπορούν επίσης να λειτουργούν στη μεταφορά θερμότητας, δηλαδή δεν θα δροσίσουν, αλλά θα θερμαίνουν το δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας της στην περίπτωση αυτή παραμένει η ίδια, αλλά όλα αλλάζουν σε μέρη. Για το λόγο αυτό, η βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων είναι υπεύθυνη, η οποία αλλάζει τους κύκλους λειτουργίας της μονάδας. Πολυδιάστατα συστήματα, σκοπός και αρχή της λειτουργίας Το όνομα "multi", ήδη δείχνει ότι υπάρχουν πολλά. Σε αυτή την περίπτωση - είναι πολλά συστήματα split, ή μάλλον όχι ολόκληρα, αλλά μόνο εσωτερικά μπλοκ. Αποδεικνύεται ότι ένα σύστημα split split είναι ένα κλιματιστικό που λειτουργεί με πολλές εσωτερικές μονάδες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από το κλασικό "split". Εκτός από τα συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, κάθε μονάδα εξαερισμού έχει δικό της αγωγό υγρών και αερίων. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει θετικά την εξοικονόμηση κόστους, ειδικά εάν θέλετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε αρκετά δωμάτια που βρίσκονται στενά μεταξύ τους.

Μονάδα συμπιεστή και μονάδα εξατμιστή

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού που βρίσκεται στο δρόμο είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που αποτελείται από πολλές μονάδες:

 • Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο (freon, freon κ.λπ.) και τον ωθεί κατά μήκος του κύριου. Έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, αλλά έχουν ένα ραντεβού.
 • Στον συμπυκνωτή, το αέριο ψύχεται και συμπυκνώνεται.
 • Ο ανεμιστήρας φυσά τον αέρα, ο οποίος φυσάει τον συμπυκνωτή. Μπορεί να λειτουργεί τόσο με σταθερή ταχύτητα όσο και με πολλαπλές ταχύτητες περιστροφής.
 • Φίλτρο καθαρισμού αερίων. Αποτρέπει την είσοδο μηχανικών ακαθαρσιών στον συμπιεστή.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Περιέχει την κύρια λειτουργία παροχής ροής ψυχρού ή θερμού αέρα. Μπορεί να είναι τοίχος, δάπεδο, εκτέλεση οροφής. Υπάρχουν οικιακά κλιματικά συστήματα στα οποία η εσωτερική μονάδα μπορεί να είναι είτε δάπεδο είτε οροφή. Η μονάδα εξατμίσεων περιλαμβάνει:

 • Φίλτρο για καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από χονδροειδή μηχανικά εγκλείσματα, σκόνη κ.λπ. Παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία αυτής της συσκευής. Όσο περισσότερο συγκρατεί τους ρύπους από τον αέρα - τόσο χειρότερο θα περάσει μέσα από αυτό, και αυτό επηρεάζει την παραγωγικότητα ολόκληρου του κλιματικού συστήματος.
 • Η συσκευή στραγγαλισμού μειώνει την πίεση Freon πριν από την ανταλλαγή θερμότητας.
 • Ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για άντληση και μετέπειτα τροφοδοσία ψυχρών ρευμάτων αέρα. Ανάλογα με το μοντέλο, έχει πολλές ταχύτητες λειτουργίας.
 • Χωρητικότητα για συλλογή συμπυκνωμένης υγρασίας. Η υγρασία αποστραγγίζεται από την παλέτα μέσω ενός σωλήνα αποστράγγισης, ο οποίος εκκενώνεται έξω.
 • Εξατμιστής για θέρμανση και εξάτμιση του ψυχθέντος αερίου σε αυτό.
 • Μονάδα ελέγχου.
 • Κάθετες και οριζόντιες περσίδες. Λόγω του σχεδιασμού τους, η ροή του αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο.
 • Ο πίνακας απεικόνισης αναφέρει τη λειτουργία και τη λειτουργία του κλιματιστικού και επίσης σηματοδοτεί τις δυσλειτουργίες του.

Επιπλέον, σε όλες σχεδόν τις σύγχρονες κλιματικές συσκευές, εγκαθίσταται ένα φίλτρο αέρα για τον καθαρισμό των εξερχόμενων ρευμάτων αέρα. Η συσκευή του διαχωρισμένου συστήματος επιτρέπει τη χρήση διαφόρων στοιχείων φίλτρου: άνθρακα, ηλεκτροστατική, NEPO. Ιονιστές και οζονιστές αέρα είναι επίσης εγκατεστημένοι σε πολλά μοντέλα.

Συμβουλή: Πρόστιμο φίλτρα, γεννήτριες όζοντος και ιονιστές για τη βελτίωση της ποιότητας του μίγματος αέρα και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματικού συστήματος, θα αυξήσει σημαντικά την αξία του, τόσο κατά την αγορά μερικές φορές σκέφτομαι, αν το χρειάζεστε.

Βασικές και πρόσθετες λειτουργίες της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος

Για να μάθετε πώς λειτουργεί το split σύστημα είναι αδύνατο χωρίς να εξοικειωθείτε με όλες τις λειτουργίες και τους βασικούς τρόπους λειτουργίας του. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά, εκτός από την ψύξη του αέρα, μπορούν να λειτουργούν σε διάφορες άλλες λειτουργίες:

 • Θέρμανση. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη όταν ο δρόμος εξακολουθεί να έχει θετική θερμοκρασία και η θέρμανση στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί ακόμα.
 • Σε λειτουργία αερισμού, η ροή του αέρα επιτυγχάνεται από τον ανεμιστήρα της μονάδας εξατμιστή. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν οι μάζες του θερμού αέρα στο δωμάτιο συσσωρεύονται κάτω από την οροφή και μπορούν να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το σπίτι.
 • Αφυδάτωση. Προβλέπουν τη λειτουργία των μονάδων χωρίς μείωση της θερμοκρασίας. Η περίσσεια υγρασίας εναποτίθεται στον εξατμιστή και εκκενώνεται μέσω του σωλήνα αποστράγγισης έξω από το διαμέρισμα.
 • Όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με στοιχείο φιλτραρίσματος που διέρχεται από τη ροή του αέρα, το καθαρίζει από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, βαμβάκι κ.λπ.

Επιπλέον, σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλιματικά συστήματα έχουν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Προγραμματισμός της επιθυμητής θερμοκρασίας στο σπίτι.
 • Λειτουργία της εργασίας σε αυτόματη λειτουργία.
 • Η λειτουργία νύχτας περιλαμβάνει την αποσύνδεση της συσκευής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι ρυθμισμένο με μη αυτόματο τρόπο στη συσκευή.
 • Η λειτουργία χρονοδιακόπτη σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε το κλιματιστικό.
 • Αυτοδιάγνωση. Στο μπροστινό πλαίσιο εμφανίζεται η ένδειξη LED, η οποία δείχνει τη λειτουργία όλων των τρόπων λειτουργίας συσκευών και μηχανισμών του κλιματιστικού, που ελέγχονται από μικροεπεξεργαστή.

Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε τις λειτουργίες που μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με διαχωριστικά συστήματα:

 1. Πρόσθετα φίλτρα αέρα. Εγκαθίστανται από ορισμένους κατασκευαστές για επιπλέον καθαρισμό του αέρα και αυξάνουν σημαντικά την τιμή του προϊόντος. Μπορούν να είναι: φωτοκαταλυτικά, αντιαλλεργικά, αποσμητικά, άνθρακα, φίλτρα HEPA. Επιπλέον, για αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα, ορισμένοι κατασκευαστές εγκαθιστούν στην τεχνική τους λαμπτήρες UV, οι οποίοι απολυμαίνουν τη ροή του αέρα. Για να προσθέσετε πρόσθετες ποιότητες στον αέρα, ορισμένα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με ιονιστές και οζονιστήρες.
 2. Η λειτουργία μίγματος μάζας φρέσκου αέρα. Ορισμένοι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με μια τέτοια χρήσιμη λειτουργία για να μειώσουν τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του δωματίου.
 3. Το "κιτ χειμώνα" επιτρέπει στο κλιματιστικό να λειτουργεί για θέρμανση σε θερμοκρασίες μείον (-20 ° C) "εκτός αμπέλου".
 4. Αισθητήρας παρουσίας. Πολύ βολική και όχι πολύ συνηθισμένη λειτουργία. Ο αισθητήρας ανιχνεύει την τοποθεσία του ατόμου και αφαιρεί τον πίδακα αέρα από αυτό. Αν ο αισθητήρας δεν "βλέπει" το άτομο εντός της προκαθορισμένης ώρας, το κλιματιστικό μπαίνει σε λειτουργία οικονομικής λειτουργίας.
 5. Διαχειριστείτε το τηλέφωνό σας μέσω του Διαδικτύου και ενός κινητού τηλεφώνου.

Σημαντικό! Πολλές λειτουργίες φέρουν μόνο "κατάσταση φόρτισης", και όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, σκεφτείτε προσεκτικά εάν είστε έτοιμοι να πληρώσετε υπερβολικά για αυτούς.

Βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του συστήματός σας

Ένα σύγχρονο κλιματιστικό είναι μια σύγχρονη συσκευή υψηλής τεχνολογίας και η λειτουργία του πρέπει να ξεκινήσει με μια μελέτη του εγχειριδίου, η τήρηση του οποίου εγγυάται την αντοχή του (υπό τον όρο ότι ο κατασκευαστής έχει επιλεγεί σωστά).

 • Διορθώστε σωστά τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Αυτό δεν θα φορτίσει πολύ τη μονάδα συμπιεστή και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της.
 • Μην ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία του συστήματος διαχωρισμού. Παράθυρα σχισίματος για περισσότερο από 15 λεπτά. μπορεί να αυξήσει την εισροή θερμότητας στον κλιματιζόμενο χώρο και αυτό αυξάνει σημαντικά το φορτίο του συμπιεστή.
 • Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε περιοδικά το φίλτρο μόνοι σας. Επιπλέον, απαιτεί υποχρεωτική συντήρηση.
 • Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη από αυτή που καθορίζεται στο διαβατήριο σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Η παραμέληση αυτής της κατάστασης οδηγεί στην κατανομή της.
 • Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή με εμφανή σημάδια ακατάλληλης λειτουργίας.

Η τήρηση αυτών των κανόνων θα επιτρέψει την παράταση ευχάριστων πρακτικών επικοινωνίας με έναν τόσο απαραίτητο εκπρόσωπο του οικιακού κλιματικού εξοπλισμού ως χωριστό σύστημα.

Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Η συσκευή του κλιματιστικού.

Μονάδα κλιματισμού εξαρτάται από το είδος της. Από ό, τι συνθέτει το κοντίσιονερ, θα εξετάσουμε σε ένα παράδειγμα ενός συστήματος τοίχου (τοίχου).

Για να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισχύ της αριθμομηχανής του κλιματιστικού.

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος είναι μεταλλικό περίβλημα.

Στην εξωτερική μονάδα παρουσιάζονται τα εξής στοιχεία:

- Συμπιεστής - η καρδιά του κλιματιστικού, με την οποία πραγματοποιείται η συμπίεση του Freon και εξασφαλίζεται η κυκλοφορία του στο κύκλωμα ψύξης. Οι συμπιεστές χωρίζονται σε δύο τύπους - έμβολο και σπείρα. Οι παλινδρομικοί συμπιεστές είναι μια επιλογή προϋπολογισμού και είναι λιγότερο αξιόπιστοι.

- Βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων - χρησιμεύει για τη μεταγωγή των τρόπων ψύξης-θέρμανσης. Στη λειτουργία θέρμανσης, η βαλβίδα αλλάζει την κατεύθυνση του φρέον, έτσι ώστε τα μπλοκ να αλλάζουν θέσεις - το εσωτερικό λειτουργεί για θέρμανση, το εξωτερικό - στη λειτουργία ψύξης.

- Ηλεκτρονική κάρτα, έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τη λειτουργία ολόκληρου του κλιματιστικού. Το στοιχείο αυτό παρέχεται μόνο σε μοντέλα μετατροπέων στην εξωτερική μονάδα.

- Ανεμιστήρας, το οποίο εκτελεί τη λειτουργία της εκκένωσης αέρα, φυσώντας τον συμπυκνωτή. Στις εκδόσεις προϋπολογισμού των διαχωρισμένων συστημάτων, ο ανεμιστήρας διαθέτει μία ταχύτητα. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά μέσα στα όρια μιας μικρής διαφοράς στο καθεστώς θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας, ο ανεμιστήρας έχει πολλές ταχύτητες ή μια ομαλή ρύθμιση.

- Πυκνωτής, Είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας μέσα στον οποίο ψύχεται το φρέον και λαμβάνει χώρα συμπύκνωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αέρας θερμαίνεται, ο οποίος κυκλοφορεί μέσω του συμπυκνωτή.

- Φίλτρο του βρόχου φρέον - βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του συμπιεστή και χρησιμεύει για την προστασία του από διάφορα σωματίδια που μπορούν να μπουν στο εσωτερικό κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

- Σύνδεσμοι σωληνώσεων, με τη βοήθεια των οποίων συνδέονται χάλκινες σωλήνες, οι οποίες χρησιμεύουν για τη σύνδεση δύο μπλοκ - εξωτερικών και εσωτερικών.

- Προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο καλύπτει τις θέσεις σύνδεσης των καλωδίων και των αρθρώσεων του τσοκ.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό.

Εκτός από την εξωτερική μονάδα, η μονάδα κλιματισμού περιλαμβάνει επίσης μια εσωτερική μονάδα.

Σε αυτό υπάρχουν μονάδες και λεπτομέρειες:

- Μπροστινό πλαίσιο, το οποίο αντιπροσωπεύεται με τη μορφή πλαστικής σχάρας μέσω της οποίας κυκλοφορεί αέρας μέσα στη μονάδα. Το μοντέρνο μπροστινό πάνελ είναι εύκολο να ανοίξει, το οποίο είναι βολικό κατά τη διαδικασία καθαρισμού των εξαρτημάτων του κλιματιστικού.

- Φίλτρα για τον καθαρισμό του χονδρό αέρα (μηχανικά φίλτρα), τα οποία είναι ένα πλαστικό ή μεταλλικό πλέγμα, το οποίο χρησιμεύει για την καθυστέρηση μεγάλων στοιχείων σκόνης και άλλων σωματιδίων. Τα μηχανικά φίλτρα είναι εύκολο να καθαριστούν στο σπίτι, είναι προτιμότερο να κάνετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές το μήνα.

- Λεπτό φίλτρο καθαρίζει τον αέρα από μικρά σωματίδια σκόνης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι λεπτών φίλτρων, οι κύριοι αυτοί: ο άνθρακας - καταστρέφει διαφορετικές οσμές και ηλεκτροστατική - συγκρατεί σωματίδια σκόνης. Όχι όλες οι μονάδες μπορούν να καυχηθούν να έχουν τέτοια φίλτρα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία των κλιματιστικών?

- Εξατμιστής - εναλλάκτης θερμότητας, εμφανίζεται η διαδικασία θέρμανσης του φρέον και η εξάτμισή του. Είναι σχεδιασμένο για να ψύχει (ή να θερμαίνει) τον αέρα στο δωμάτιο.

- Οριζόντια περσίδες, τα οποία έχουν τη λειτουργία ρύθμισης της κατεύθυνσης και της ροής του αέρα στο οριζόντιο επίπεδο. Η θέση των περσίδων ελέγχεται από τον πίνακα ελέγχου. Με τον ίδιο τρόπο, ο τρόπος δημιουργίας δονητικών κινήσεων των περσίδων.

- Κάθετες περσίδες - σχεδιασμένο να ρυθμίζει τον αέρα στην κατακόρυφη κατεύθυνση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τυφλοί αυτοί ρυθμίζονται με το χέρι, εκτός από ορισμένους τύπους συστημάτων ολίσθησης.

- Πίνακας που αποτελείται από ενδεικτικές λυχνίες LED. Εμφανίζει τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής και, εάν αποτύχει, το σηματοδοτεί αυτό.

- Εσωτερικός ανεμιστήρας, με τη βοήθεια των οποίων εκτελείται η ροή του αέρα μέσω του εξατμιστή και στη συνέχεια τροφοδοτείται μέσα στο δωμάτιο. Έχει αρκετές λειτουργίες περιστροφής.

- Συρτάρι συμπυκνωμάτων, που βρίσκεται κάτω από το ψυγείο και εκτελεί τη λειτουργία συλλογής νερού (συμπύκνωμα). Με τη βοήθεια ενός σωλήνα, το νερό τραβιέται έξω.

- Πίνακας ελέγχου, με τον οποίο ελέγχεται η λειτουργία ολόκληρου του κλιματιστικού. Οι τρόποι λειτουργίας και οι παράμετροι λειτουργίας τίθενται μέσω ενός πίνακα τηλεχειρισμού, το οποίο παρουσιάζεται σε ένα κιτ με ένα split σύστημα.

- Σύνδεσμοι σωληνώσεων βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίσω μέρους της εσωτερικής μονάδας. Συνδέουν χάλκινους σωλήνες, οι οποίοι συνδέουν τα δύο εξωτερικά και εσωτερικά τεμάχια.

Όπως μπορείτε να δείτε, η μονάδα κλιματισμού διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, από τα οποία εξαρτάται άμεσα η αρχή λειτουργίας ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Κατασκευαστική συσκευή οικιακού κλιματιστικού

Τα τυπικά κλιματικά συστήματα οργανώνονται δομικά σύμφωνα με την ίδια αρχή. Η βάση της λειτουργίας είναι η ικανότητα του υγρού να ψύχει τον αέρα κατά την εξάτμιση. Η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εξάτμισης παρέχεται από ολόκληρη τη συσκευή του οικιακού κλιματιστικού, τα στοιχεία του οποίου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρούν το αποτέλεσμα ψύξης του εξοπλισμού.

Στοιχεία συστατικού

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι πανομοιότυπα στο σχεδιασμό, τόσο σε συσκευές μονομπλόκ όσο και σε ξεχωριστά κλιματικά συστήματα. Η διαφορά είναι μόνο στο μήκος της γραμμής freon, ο αριθμός των μπλοκ. Δομή της συσκευής κλιματισμού:

 • τον εξατμιστή.
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης (γκάζι).
 • ανεμιστήρες εναλλάκτες θερμότητας ·
 • χαλκοσωλήνες για κυκλοφορία ψυκτικού μέσου.
 • ψυκτικό (freon);
 • λάδι συμπιεστή.
 • σύστημα αποστράγγισης ·
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • μια τετραθέσια βαλβίδα (για μοντέλα που λειτουργούν με θέρμανση).
 • χειμερινό σετ (για λειτουργία σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν).
 • η ηλεκτρονική μονάδα.
 • τηλεχειριστήριο.

Τα αναφερόμενα εξαρτήματα (εκτός από το σύστημα αποστράγγισης, τα φίλτρα, τη μονάδα ελέγχου) σχηματίζουν ένα κύκλωμα ψύξης. Το σύστημα αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί για να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στον εξατμιστή. Οι ανεμιστήρες βρίσκονται δίπλα στους εναλλάκτες θερμότητας. Η λειτουργία τους είναι να κατευθύνουν τον αέρα μέσω του συμπυκνωτή, ο εξατμιστής να εκτρέψει τη θερμότητα (στην πρώτη περίπτωση), την ψύξη του αέρα (στο δεύτερο).

Φίλτρα χοντρό, λεπτή σκόνη απομακρύνεται από τα σωματίδια ροή του αέρα, μαλλί, γύρη, την απολύμανση ιονίζονται (ορισμένα μοντέλα) αυτό.

Μονοπολικά και διαχωρισμένα συστήματα

Οι κλιματικές συσκευές Monoblock είναι ένα ενιαίο περίβλημα, μέσα στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία του κυκλώματος ψύξης, φίλτρα, σύστημα αποστράγγισης, μονάδα ελέγχου. Τα μονοκόμματα δαπέδου είναι εξοπλισμένα με σωλήνα για την αποστράγγιση θερμού αέρα από τον συμπυκνωτή.

Τα κλιματικά συστήματα χωρίζονται σε εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. Εξωτερικά: συμπυκνωτής, συμπιεστής, θερμοστατική βαλβίδα, ανεμιστήρας, χειμερινό κιτ (αν περιλαμβάνεται). Αυτά τα εξαρτήματα εξάγονται για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του δωματίου. Η εσωτερική μονάδα περιλαμβάνει: έναν εξατμιστή, έναν ανεμιστήρα, φίλτρα καθαρισμού αέρα, μια ηλεκτρονική μονάδα, μια δεξαμενή αποστράγγισης.

Ένας σωλήνας διακλάδωσης συνδέεται με τη δεξαμενή αποστράγγισης, η οποία αφαιρεί το συμπύκνωμα έξω από το χώρο ή μέσα στην αποχέτευση. Στις συσκευές monoblock, το συμπύκνωμα από τη δεξαμενή αφαιρείται με το χέρι (πάτωμα) ή διανέμεται από τις λεπίδες του ανεμιστήρα στον συμπυκνωτή για να ενισχύσει την ψύξη του (παράθυρο).

Κύκλωμα ψύξης

Εκτελεί την κύρια λειτουργία της συσκευής κλιματισμού - ψύξη με αέρα. Το κύκλωμα πρέπει να είναι σφιγμένο. Η παρουσία υπολειμματικού νερού, ο αέρας στο εσωτερικό θα οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή, η επισκευή ή αντικατάσταση του οποίου είναι δαπανηρή.

Το αποτέλεσμα ψύξης επιτυγχάνεται λόγω της εξάτμισης του φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας. Μετά τον εξατμιστή, ο φρέον εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου η πίεση, η θερμοκρασία του, αυξάνεται. Προχωρώντας κατά μήκος του περιγράμματος, εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου εκπέμπει υπερβολική θερμότητα, ψύχεται και στη συνέχεια εισέρχεται σε υγρή κατάσταση.

Με χαμηλή θερμοκρασία, αλλά υψηλή πίεση, φτάνει σε μια θερμορυθμιστική βαλβίδα, εντός της οποίας η θερμοκρασία μειώνεται ακόμη περισσότερο, η πίεση γίνεται λεπτότερη, μέρος της ουσίας μετατρέπεται σε αέριο. Το υγρό σπάνιο φρέον με ένα μίγμα αερίου μέσα στον εξατμιστή βράζει, περνά εντελώς μέσα στην ουσία αερίου, δηλ. εξατμίζεται.

Κατά την εξάτμιση, το ψυκτικό μέσο λαμβάνει θερμότητα από το περιβάλλον, μέρος της υγρασίας. Ο ανεμιστήρας αντλεί ροή αέρα μέσω του εξατμιστή. Αυτή είναι η ψύξη, μερική αφυδάτωση. Μετά την αποστολή του Freon στον εναλλάκτη θερμότητας στον συμπιεστή, ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

Ανταλλακτήρια θερμότητας

Πυκνωτής

Εναλλάκτης θερμότητας μέσα στην εξωτερική μονάδα. Προωθεί την απόρριψη υπερβολικής θερμότητας από το ψυκτικό μέσο. Ένας ανεμιστήρας που βρίσκεται δίπλα στη ροή αέρα ψύχει τον συμπυκνωτή.

Δομικά μοιάζει με σωλήνες με νεύρα. Στα πτερύγια με πτερύγια υπάρχουν εντομές που προκαλούν μια στροβιλώδη ροή αέρα, βελτιώνοντας έτσι την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας. Η διάταξη σκακιού των σωλήνων εξαλείφει την εμφάνιση μιας αεροδυναμικής σκιάς.

Το φρέον τροφοδοτείται από τα πάνω, αφού εδώ η ψύξη είναι έντονη λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Μέσα στο μέσο μέρος του συμπυκνωτή δεν αλλάζει η θερμοκρασία του φρεονιού, αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης (από αέριο σε υγρό). Η θερμοκρασία συμπύκνωσης κυμαίνεται από +42 έως + 55 ° C.

Κατασκευαστικός σχεδιασμός πυκνωτών:

 • μια δέσμη σωλήνων (. α χαλύβδινο περίβλημα στερεώνεται στους σωλήνες εντός του περιβλήματος κυκλοφορεί ψυκτικό διαμέσου των σωλήνων - την κατεύθυνση κίνησης του νερού αντίθετα μεταξύ τους ουσίες.)?
 • Πλάκα (οι πλάκες κυκλοφορούν το ψυκτικό, μεταξύ των πλακών - το νερό στην αντίθετη κατεύθυνση)?
 • "Σωλήνας στο σωλήνα" (ένας αγωγός εισάγεται στο άλλο., Το νερό κυκλοφορεί μέσα στις κοιλότητες, το ψυγείο προς την αντίθετη κατεύθυνση).

Εξατμιστής

Βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματικού συστήματος. Δομικά είναι εγκατεστημένες κασέτες με κελύφη και σωλήνες σε αρκετές σειρές για απόδοση ψύξης.

Εκτελεί τη λειτουργία, αντίστροφη στον εναλλάκτη θερμότητας του συμπυκνωτή - εξάτμιση του φρεονιού με την πρόσληψη θερμότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Ένας ανεμιστήρας βρίσκεται κοντά, ο οποίος οδηγεί τη ροή αέρα του δωματίου μέσα από τις κασέτες εξατμιστήρων.

Τα κλιματικά συστήματα, τα οποία λειτουργούν στη θέρμανση, αλλάζουν την κατεύθυνση του Freon μέσω μιας τετράοδης βαλβίδας. Στη συνέχεια οι εναλλάκτες θερμότητας εκτελούν τις αντίθετες λειτουργίες.

Συμπιεστής

Βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα. Η λειτουργία είναι η συμπίεση και η κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου κατά μήκος του περιγράμματος. Αποτελείται από έναν κινητήρα (δημιουργεί κίνηση freon), ένα μηχανικό μέρος (συμπίεση ψυκτικού μέσου).

Τύποι κινητήρων συμπιεστών:

Η περιστροφή χρησιμοποιείται συχνότερα λόγω της παραγωγικής ικανότητας, της απλής παραγωγής, του αποδεκτού κόστους, του χαμηλού επιπέδου θορύβου. Ο ρότορας τοποθετείται μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος εκκινεί το μηχανικό τμήμα. Όταν περιστρέφεται, ο δρομέας πιάζει το αέριο Freon που προέρχεται από την εσωτερική μονάδα, συμπιέζεται και περνάει περαιτέρω στον εναλλάκτη θερμότητας. Η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου αυξάνεται κατά τη συμπίεση.

Γκάζι

Η θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης είναι μια συσκευή επέκτασης, η οποία είναι ένας σπειροειδής τριχοειδής σωλήνας με εσωτερική διατομή 0,66 mm. Δεν απαιτεί πρόσθετη προσαρμογή.

Καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού που εισέρχεται στον εξατμιστή, ανάλογα με το σημείο βρασμού του. Ο όγκος του εισερχόμενου φρέον είναι πάντα ο ίδιος, δεδομένου ότι η ισχύς του γκαζιού είναι αμετάβλητη. Η συσκευή TRV συμπιέζει ταυτόχρονα το ψυκτικό με μείωση της θερμοκρασίας. Αφού ο φρέον εισέλθει στον εξατμιστή, ο στραγγαλισμός (επεκτείνεται).

Σε ατμοσφαιρική πίεση υπάρχει ο έντονος βρασμός του Freon μέσα στον εξατμιστή με εκχύλιση θερμότητας από τον αέρα. Το σημείο βρασμού του ψυκτικού είναι το ίδιο για τα οικιακά κλιματικά συστήματα - 7,2 ° C.

Μονάδα κλιματισμού

Εξωτερική μονάδα

Όλα αυτά τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με σωλήνες χαλκού, σχηματίζοντας ένα ψυκτικό κύκλωμα. Επίσης κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο με μικρή συγκέντρωση ελαίου συμπίεσης.

Όπως σημειώνεται, ο συμπιεστής κυκλοφορεί το Freon μέσω του κυκλώματος ψύξης. Στα κλιματιστικά, σχεδιασμένα για θέρμανση, προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων τεσσάρων οδών. Μπορούμε να πούμε ότι με κάποιο τρόπο αλλάζουν το εξωτερικό μπλοκ με το εσωτερικό. Στην αρχή, τα εξωτερικά έργα θέρμανσης και τα εσωτερικά για το κρύο, μετά τα οποία αλλάζουν ρόλους. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω σωλήνων χαλκού, μέσω των οποίων γίνεται η μεταφορά θερμού ή ψυχρού αέρα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του εξωτερικού του κλιματιστικού είναι το φίλτρο. Προστατεύει τον συμπιεστή από σκόνη και μικρά σωματίδια. Οι ειδικές συνδέσεις και άλλες συνδέσεις προστατεύονται επίσης από ειδικά καλύμματα.

Εσωτερική μονάδα

Πίσω από το πλαστικό μπροστινό μέρος της εσωτερικής μονάδας είναι το σύστημα φίλτρων κλιματισμού. Αποτελείται από το ακόλουθο σύνολο φίλτρων: άνθρακας - εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, ηλεκτροστατικά - εξαλείφει τη σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια, αντιβακτηριακά - καταστρέφει επιβλαβή βακτήρια για τον άνθρωπο.

Επίσης στο κλιματιστικό υπάρχει ένα χοντρό φίλτρο. Είναι απαραίτητο για την προστασία των σημαντικών στοιχείων του από το βαμβάκι και διάφορα μεγάλα στοιχεία. Για τη σταθερή λειτουργία της συσκευής, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Από τα σημαντικά στοιχεία του κλιματιστικού στο εσωτερικό είναι ο εξατμιστής. Σε αυτό, πραγματοποιείται η διαδικασία συμπύκνωσης, επομένως τοποθετούνται ειδικά λουτρά αποστράγγισης κάτω από τη συμπυκνωμένη υγρασία κάτω από αυτό. Καθώς το υγρό συσσωρεύεται, εκκενώνεται έξω. Για το σκοπό αυτό παρέχονται ειδικοί εύκαμπτοι σωλήνες.

Ανεμιστήρες

Αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής της ροής αέρα, χρησιμοποιήστε αντιστρεπτούς ανεμιστήρες. Προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες ιδιότητες και να εξασφαλιστεί η κίνηση του αέρα σε μια δεδομένη κατεύθυνση, αλλάζει το σχήμα των λεπίδων. Για παράδειγμα, για να μειώσετε το θόρυβο, αυξήστε το πλάτος τους και μειώστε το ποσό (για παράδειγμα έως και τρία).

Για την εσωτερική μονάδα, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται με πτερωτή τύπου εφαπτόμενου. Χαρακτηριστικό του είναι ότι η ροή του αέρα από τη μια πλευρά εισέρχεται στην πτερωτή και στην έξοδο από αυτό αλλάζει την κατεύθυνση της. Λόγω των ιδιοτήτων του στροφείου για να σχηματίσουν τον πυρήνα της στροβιλίζονται θόρυβο συμβαίνει, γι 'αυτό είναι σημαντικό μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία της ροής του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις και άλλες ρυθμίσεις της συσκευής.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος όταν οι κατασκευαστές κλιματιστικού έχουν διαφορετικές γωνίες των λεπίδων του ανεμιστήρα, και επίσης να περιλαμβάνουν άλλα στοιχεία, όπως σωλήνες εξάτμισης, απορρόφηση των κραδασμών του συμπιεστή υποστήριξη, κ.λπ. Για να μειωθεί ο θόρυβος στις συσκευές αυτού του τύπου τριών καθορισμένη ταχύτητα περιστροφής :. Χαμηλής, μέσης και υψηλής.

Η αρχή του κλιματιστικού

Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, εμφανίζονται οι ακόλουθες διαδικασίες. Ο Freon εισέρχεται στον συμπιεστή από τον εξατμιστή. Ας υποθέσουμε ότι η πίεση λειτουργίας του μίγματος στην είσοδο του συμπιεστή είναι 3 atm. Και μια θερμοκρασία 10 C. Στην έξοδο του φρέον συμπιεστή θερμαίνεται στους 70 C και έχουν πίεση 15 atm. και με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάει στον συμπυκνωτή.

Εφόσον ο συμπυκνωτής ψύχεται πάντοτε από ένα ρεύμα ψυχρού αέρα, το φρέον διέλευσης περνά διαμέσου αυτού από την κατάσταση του ατμού στην υγρή κατάσταση. Έτσι, ο αέρας που εισέρχεται μέσα από τον ανεμιστήρα θερμαίνεται.

Από τον συμπυκνωτή, ο θερμός Freon διέρχεται σε μια θερμορυθμιστική βαλβίδα, η οποία μοιάζει με έναν σπειροειδή χάλκινο σωλήνα. Στην έξοδο από αυτό, η πίεση και η θερμοκρασία του Freon μειώνονται αισθητά.

Περνώντας το TRV, το freon επιστρέφει στον εξατμιστή, όπου κρυώνει και μπαίνει σε αέρια κατάσταση. Στη συνέχεια, αποστέλλεται στον συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Μια τέτοια διαδικασία συμβαίνει σε κλιματιστικά οποιουδήποτε τύπου.

Λειτουργική βλάβη του κλιματιστικού

Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στο κρύο, ο Freon απορροφά τη θερμότητα από το δωμάτιο και τον μεταφέρει προς τα έξω. Όταν θερμαίνεται το δωμάτιο είναι η αντίστροφη σειρά και στην περίπτωση αυτή πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με τη μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας είναι πιο δύσκολο για αυτόν να μεταφέρει θερμότητα μέσα στο δωμάτιο. Η ισχύς του κλιματιστικού σε αυτή την περίπτωση μειώνεται σημαντικά, οπότε σε θερμοκρασία -5 C δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του δωματίου.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό (split σύστημα)

Το κλιματιστικό είναι η συσκευή ρύθμισης και συντήρησης της βέλτιστης θερμοκρασίας σε οικιακούς χώρους, εργοτάξια, σε μεταφορές και σε άλλους χώρους ανθρώπων. Τα πιο δημοφιλή είναι τα αεροσυμπιεστές κλιματισμού: και οι δύο ψύχουν τον αέρα, οπότε θερμαίνεται.

Μονάδα κλιματισμού

Στην καρδιά της συσκευής υπάρχει η ικανότητα να απορροφάται θερμότητα κατά την εξάτμιση και να αφαιρείται κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Ας εξετάσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς γίνεται αυτή η διαδικασία στο διαιρεμένο σύστημα.

Σχηματικό διάγραμμα του κλιματιστικού

Τα κύρια συστατικά αυτής της μονάδας είναι:

 • Συμπιεστής.
 • Εξατμιστικό στοιχείο.
 • Θερμοστατική βαλβίδα.
 • Ανεμιστήρες.

Εξωτερική μονάδα

Η σύνθεση του κλιματιστικού περιλαμβάνει μια εσωτερική και εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το κτίριο. Αυτό προκαλείται από την θορυβώδη λειτουργία του ανεμιστήρα και του συμπιεστή και από την ανεξάρτητη αφαίρεση του θερμού αέρα στην ατμόσφαιρα.

Εξωτερική μονάδα

Παρά την ποικιλία κλιματιστικών, η εξωτερική μονάδα τους έχει πάντα τα ίδια στοιχεία:

 1. Συμπιεστής. Είναι σε θέση να συμπιέσει τον Freon και να μεταδώσει μια συγκεκριμένη κίνηση κατά μήκος του περιγράμματος.
 2. Συμπυκνωτής στην εξωτερική μονάδα. Γυρίζει το ψυκτικό σε υγρή κατάσταση.
 3. Εξατμιστής. Το ψυγείο βρίσκεται μέσα στη συσκευή - χρησιμεύει για τη μετατροπή του Freon από την υδαρή φάση στην αέρια θέση.
 4. Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης (TRV). Η κεφαλή του ψυκτικού μέσου χαμηλώνει μέσω της συσκευής.
 5. Ανεμιστήρες. Το έργο αυτών των συσκευών είναι να φυσήξει τον εξατμιστή και τον συμπυκνωτή για να δημιουργήσει μια πιο έντονη εναλλαγή θερμότητας με την ατμόσφαιρα.
 6. Φίλτρα. Αυτά τα μέρη του κλιματιστικού προστατεύουν το κύκλωμα από την είσοδο ξένων σωματιδίων (βρωμιά, σκόνη)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Στην περίπτωση λειτουργίας του κλιματιστικού στη λειτουργία έγχυσης θερμού αέρα, η εξωτερική μονάδα είναι εφοδιασμένη με τετραθέσια βαλβίδα, η οποία ελέγχεται από την εσωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την αλλαγή των τρόπων παροχής ζεστού και κρύου αέρα.

Εσωτερική μονάδα

Για την παραγωγή ψυχρού αέρα εσωτερικού χώρου απαιτείται κλιματισμός εσωτερικού χώρου. Ο σχεδιασμός αυτής της μονάδας σας επιτρέπει να μεταφέρετε τον εισερχόμενο αέρα από το δρόμο και να το διανέμετε ομοιόμορφα στο δωμάτιο. Από την άποψη αυτή, τα κύρια στοιχεία της εσωτερικής συσκευής είναι:

Ψυγείο (τον εξατμιστή). Αυτό το όνομα του δόθηκε επειδή στο στάδιο της ψύξης, η εξάτμιση Freon συμβαίνει στους σωλήνες και η αρχή της λειτουργίας του περιγράμματος βασίζεται στο φαινόμενο αυτό. Το μέγεθος αυτής της συσκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την χωρητικότητα της μονάδας: όσο μεγαλύτερο είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι ο εξατμιστής.

Πρόκειται για μια σύμπλεξη σωλήνων με πλάκες που αυξάνουν το επίπεδο ανταλλαγής θερμότητας. Στα τριχοειδή αγγεία το ψυκτικό υγρό κινείται με μια συγκεκριμένη ταχύτητα και θερμοκρασία.

Ανεμιστήρας (πτερωτή, άξονας). Για να ψύξετε γρήγορα το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ωθήσετε τη ροή του αέρα μέσω του ψυχρού ψυγείου. Αυτό βοηθάει τον πτερωτή.

Σε πολλά μοντέλα, ο εξατμιστήρας, όπως ήταν, περιγράφει τη διαμόρφωση του ανεμιστήρα, κάνοντας έτσι την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας συμπαγή. Αυτό δημιουργεί μια αποτελεσματική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Μοτέρ ανεμιστήρα. Ρυθμίζεται από ειδικό στήριγμα στο κιβώτιο της μονάδας και χρησιμεύει για την περιστροφή της πτερωτής.

Λουτρό αποστράγγισης. Κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, σχηματίζεται συμπύκνωση στο ψυγείο. Και εδώ για τη συλλογή του υπάρχει αυτός ο δίσκος. Εκτός από την υγρασία, συλλέγει σκόνη, ακαθαρσίες και άλλα ξένα σωματίδια. Ως εκ τούτου, για την καλύτερη φροντίδα του, αυτή η συσκευή είναι αφαιρούμενη.

Κάθετες και οριζόντιες περσίδες. Αυτά τα στοιχεία κινούνται από μικρούς κινητήρες και συνδέονται κάτω από το δίσκο αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, οι οριζόντιες κουρτίνες ρυθμίζουν τη ροή του αέρα προς τα επάνω και προς τα κάτω και κατακόρυφα - δεξιά-αριστερά.

Δέσμη εντολών. Αυτό το τσιπ είναι ένας πίνακας, στον οποίο όλα τα σημαντικά αρχικά στοιχεία κινητήρων και αισθητήρων είναι κατάλληλα για καλώδια.

Χοντρό φίλτρο. Μοιάζει με ένα πλέγμα από πλαστικό, στο οποίο προσκολλώνται μικρά σωματίδια σκόνης, βρωμιάς, μαλλιού. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε ένα τέτοιο φίλτρο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του κινητήρα.

Λειτουργία κλιματισμού

Όλα τα εξαρτήματα της μονάδας συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες και σχηματίζουν έτσι ένα κύκλωμα ψυκτικού μέσου. Στο εσωτερικό του κυκλοφορεί το φρέον με ένα μικρό κλάσμα του πετρελαίου συμπίεσης.


Η συσκευή κλιματισμού σας επιτρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη διαδικασία:

 1. Ο συμπιεστής από το ψυγείο δέχεται ψυκτικό μέσο υπό χαμηλή πίεση σε ατμόσφαιρα 2-4 και θερμοκρασία περίπου + 15 μοίρες.
 2. Εργαζόμενος, ο συμπιεστής συμπιέζει freon σε 16 - 22 σημεία, σε αυτό το σημείο θερμαίνει μέχρι +75 - 85 βαθμούς και μπαίνει στον συμπυκνωτή.
 3. Ο εξατμιστής ψύχεται από ένα ρεύμα αέρα που έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή του Freon, όπου το ψυκτικό κρυώνει και μετατρέπεται από το αέριο σε υδαρή κατάσταση.
 4. Από τον συμπυκνωτή φρέον εισέρχεται στη θερμορυθμιστική βαλβίδα (στις οικιακές συσκευές μοιάζει με σπειροειδή σωλήνα).
 5. Όταν περνάει μέσα από τα τριχοειδή αγγεία, η πίεση του αερίου πέφτει στα 3-5 ατμόσφαιρα και ψύχεται, ενώ ένα μέρος του εξατμίζεται.
 6. Μετά το TRV, το υγρό freon εισέρχεται στο ψυγείο, το οποίο διοχετεύεται από τη ροή του αέρα. Σε αυτό, το ψυκτικό μετατρέπεται πλήρως σε αέριο, παίρνει θερμότητα και επομένως η θερμοκρασία στο δωμάτιο μειώνεται.

Κατόπιν το φρέον χαμηλής πίεσης μετακινείται στον συμπιεστή και όλη η εργασία του συμπιεστή, και επομένως του οικιακού κλιματιστικού, επαναλαμβάνεται και πάλι.

Είδη κλιματιστικών

Οι κατασκευαστές παράγουν όλα τα είδη κλιματιστικών, επενδύοντας σημαντικά ποσά στην επιχείρησή τους. Ως αποτέλεσμα, ο σύγχρονος καταναλωτής μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε μοντέλο από οποιεσδήποτε παραμέτρους.

Κλιματιστικά, split συστήματα

Συσκευές όπως split είναι τέλεια για μικρά δωμάτια.

ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Κατά την εγκατάσταση, οι μονάδες χωρίζονται σε κλιματιστικά δαπέδου, παράθυρου, τοίχου και οροφής.

Υπάρχουν δύο τύποι τέτοιων συσκευών: τα συστήματα διαχωρισμού και τα συστήματα πολλαπλής διανομής. Οι μονάδες τοίχου τύπου split-system είναι δύο μονάδες: ένας μικρός εσωτερικός κόμβος και μια μεγάλη εξωτερική μονάδα.

Η εξωτερική συσκευή περιέχει τις πιο θορυβώδεις συσκευές σε λειτουργία. Ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού διαμορφώνεται συνδυάζοντας πολλές εσωτερικές μονάδες σε μία ενιαία εξωτερική μονάδα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατήσετε με τον καλύτερο τρόπο το σχέδιο του σπιτιού.

Κλιματιστικά, τύπου οροφής

Σε δωμάτια με μεγάλη έκταση, κατά κανόνα, επιλέξτε μονάδες για εγκατάσταση στην οροφή. Η αξιοπρέπειά τους είναι ότι ο ψυχρός αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα οριζόντια σε όλη την αίθουσα, χωρίς άμεση δράση στους ανθρώπους.

Το μαζικό κλιματιστικό που είναι τοποθετημένο στην οροφή είναι σχεδόν αόρατο και είναι απαραίτητο όταν χρειάζεστε μια τεράστια ροή αέρα για τα πιο απομακρυσμένα μέρη του δωματίου, ενώ το μήκος του τζετ σε ορισμένα μοντέλα φτάνει τα 55 μέτρα.

Υπάρχουν επίσης κλιματιστικά οροφής καναλιών και κασετών. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες συσκευές κρυμμένα τελείως πίσω από την οροφή τεντώματος ή στο κανάλι, ενώ ο δεύτερος τύπος - οι κασέτες έχουν την εμφάνιση πλακών οροφής 600 × 600 mm.

Σύστημα διαχωρισμού

Παρόλο που το σύστημα αποσύνδεσης αποτελείται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, δεν διαφέρει από τη λειτουργία ενός κλιματιστικού οικιακού οροφής οποιουδήποτε άλλου τύπου.

Στην περίπτωση της εξωτερικής μονάδας υπάρχει εναλλάκτης θερμότητας, ανεμιστήρας και συμπιεστής. Πρόσθετα στοιχεία του συστήματος διαχωρισμού είναι το ξηραντικό, η βαλβίδα εκτόνωσης και οι σωλήνες σύνδεσης.

Και επίσης για τη σύνδεση της μονάδας στο δίκτυο, βρίσκονται οι απαραίτητες συσκευές εκκίνησης και παρακολούθησης.

Βιομηχανικά κλιματιστικά

Τέτοιες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν περιοχές μεγαλύτερες από 350 μέτρα και ως εκ τούτου έχουν μια σειρά χαρακτηριστικών, που διαφέρουν από τον εγχώριο κλιματισμό. Η συσκευή ακριβείας μπορεί να είναι διαφορετική.

Συχνά εγκαθίστανται σε σπίτια όπου απαιτείται ιδιαίτερο μικροκλίμα για κάθε δωμάτιο - εμπορικά κέντρα, τράπεζες, ξενοδοχεία. Τα κλιματιστικά βιομηχανικά χωρίζονται στα ακόλουθα συστήματα:

Συσκευές πολλαπλών χρήσεων. Αυτές οι μονάδες κλιματισμού VRF και VRV περιλαμβάνουν έως και 64 εσωτερικές μονάδες και έως τρεις εξωτερικές μονάδες. Συνολικά, βρίσκονται σε επικοινωνίες μήκους έως 300 μέτρων.

Για οποιαδήποτε εσωτερική μονάδα επιτρέπεται να ρυθμίσει ξεχωριστή θερμοκρασία και να παρέχει το δικό της μικροκλίμα σε κάθε δωμάτιο. Η ακρίβεια της ρυθμισμένης θερμοκρασίας είναι μόνο 0,05 μοίρες.

"Πηνίο ψυκτικού ανεμιστήρα". Οι συσκευές με αυτό το σύστημα διακρίνονται από το γεγονός ότι μέσα στο κύκλωμα δεν χρησιμοποιείται φρέον, αλλά νερό ή αντιψυκτικό. Η κεντρική μονάδα ψύξης ονομάζεται "ψύκτης" και τα στοιχεία ανταλλαγής θερμότητας ονομάζονται "πηνία ανεμιστήρων".

Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας συναρμολόγησης είναι ότι η απόσταση μεταξύ αυτών των στοιχείων μπορεί να είναι οποιαδήποτε, καθώς το νερό ρέει μέσω συμβατικών σωλήνων.

Κεντρικά κλιματιστικά κλιματιστικά. Αυτές οι συσκευές είναι διαφορετικές στη λειτουργία τους. Χρησιμοποιούνται με τη μορφή εναλλάκτες θερμότητας, ανεμιστήρες, καθαριστικά και υγραντήρες.

Κεντρική ονομάζεται επειδή η μάζα αέρα επεξεργάζεται στο εσωτερικό μπλοκ και στη συνέχεια μέσω των σωλήνων που μετακινείται μέσω των δωματίων. Η εγκατάσταση κλιματιστικών αυτού του είδους και η πραγματοποίηση επικοινωνιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί εξωτερική πηγή ψυχρού.

Εάν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μονοκόμματα οροφής, τα οποία είναι ευκολότερα εγκατεστημένα.

Βλάβες σε κλιματιστικά

Ο σημερινός κλιματικός εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με μια προειδοποιητική λειτουργία σχετικά με πιθανές βλάβες. Απαιτείται μόνο η αποκρυπτογράφηση των διαγνωστικών πληροφοριών.

Η μονάδα δεν ενεργοποιείται

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αποτυχία του κλιματιστικού και βεβαίως κάθε χρήστης μαζί του συναντήθηκε. Αυτά τα προβλήματα οφείλονται συνήθως στο ηλεκτρικό μέρος:

 • Η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη.
 • Ελαττωματικό τσιπ εντολών.
 • Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας.
 • Ο πίνακας ελέγχου δεν λειτουργεί.
 • Ο αυτόματος διακόπτης έχει σκιστεί.
 • Εσφαλμένη μετάβαση κατά τη σηματοδότηση.

Τέλος, η συσκευή μπορεί να αποτύχει λόγω της φθοράς των εξαρτημάτων.

Σύστημα διαχωρισμού μετά από σύντομη εργασία

Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει λόγω της υπερθέρμανσης του συμπιεστή, καθώς και λόγω της αστοχίας του προστατευτικού ρελέ. Η εγκατάσταση θερμαίνεται λόγω μόλυνσης του ψυγείου στην εξωτερική μονάδα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας προληπτικός καθαρισμός της σχάρας. Επίσης, μετά το ανεφοδιασμό, μπορεί να διαταραχθεί η ισορροπία στα κυκλώματα του ψυγείου και του συμπυκνωτή.

Διαρροή συμπυκνωμάτων από την εσωτερική μονάδα

Το καλοκαίρι, οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών μπορούν να παρατηρήσουν την υπερχείλιση των δεξαμενών συμπυκνωμάτων. Ο λόγος μπορεί να είναι η κατάψυξη του εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος πρέπει να είναι μονωμένος. Αν υπάρχει διαρροή στους αρμούς, τότε πρέπει να περιστρέψετε τα παξιμάδια. Αν ο σωλήνας αποστράγγισης είναι βουλωμένος, πρέπει επίσης να καθαριστεί.

Το κλιματιστικό δεν λειτουργεί με πλήρη ισχύ

Αυτή η δυσλειτουργία παρουσιάζεται κυρίως το καλοκαίρι. Η συσκευή καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας κατά τη λειτουργία, αλλά δεν είναι σε θέση να παρέχει το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας. Ο λόγος εδώ καλύπτεται συχνότερα σε μολυσμένα φίλτρα αέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λεπτές συσκευές καθαρισμού, οζονιστήρες, λαμπτήρες υπεριώδους φωτός, αν και βελτιώνουν τον αέρα, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν σημαντικά το κόστος της μονάδας.

Μυρίζει

Εάν αρχίσει να εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή από τη συσκευή, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Σε περίπτωση καύσου, πρέπει να ελέγξετε την καλωδίωση και συνιστάται να το κάνετε στα κέντρα εξυπηρέτησης.

Όταν η δυσωδία εκλύει υγρασία ή μούχλα, σημαίνει ότι έχει σχηματιστεί μια αποικία βακτηρίων μέσα στη μονάδα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό με τη βοήθεια ενός αντιμυκητιακού φαρμάκου.

Τα οφέλη και οι βλάβες του κλιματισμού

Πλεονεκτήματα της συσκευής

Το κύριο πλεονέκτημα του κλιματισμού είναι ότι δημιουργούν στο δωμάτιο ένα κατάλληλο για ένα άτομο μικροκλίμα. Αυτό αυξάνει, με τη σειρά του, την παραγωγικότητα της εργασίας, βελτιώνει τη διάθεση και την ευημερία.

Ως εκ τούτου, το κύριο πλεονέκτημα αυτού του κλιματιστικού είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για εργασία ή αναψυχή. Το κύριο καθήκον αυτών των μονάδων είναι η μείωση της θερμοκρασίας σε ένα ζεστό χρόνο και η θέρμανση του αέρα κατά την ψυχρή περίοδο.

Επιπλέον, η εγκατάσταση κλιματιστικών σε κέντρα εξυπηρέτησης ή σε αίθουσες διαδικτύου σας επιτρέπει να αποφύγετε πρόωρες βλάβες στον εξοπλισμό υπολογιστών λόγω υπερθέρμανσης.

Επίσης, ορισμένα μοντέλα τέτοιων μονάδων είναι ικανά να εκτελούν διάφορες χρήσιμες λειτουργίες:

 1. Εκκαθάριση του αέρα από δυσάρεστες οσμές. Για παράδειγμα, συχνά κλιματιστικά παραθύρων τοποθετούνται στην κουζίνα και στην τουαλέτα.
 2. Υγρασία ή αφύγρανση του αέρα στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα των συσκευών

Ωστόσο, αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται ακατάλληλα, μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη στην ανθρώπινη υγεία:

 • Υπάρχει μια πιθανότητα πολλαπλασιασμού των επιβλαβών βακτηρίων σε αυτές τις συσκευές.
 • Ο κλιματικός εξοπλισμός ευνοεί την εξάπλωση των ιών.
 • Τα κλιματιστικά, που διέρχονται από τον αέρα, σκοτώνουν χρήσιμα στοιχεία σε αυτό.
 • Οι συμπιεστές δημιουργούν θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό αναφέρεται σε μύθους, και τέτοιες δηλώσεις δεν είναι αλήθεια. Για να αποφύγετε τα δυσάρεστα φαινόμενα, μην χρειάζεται να βρίσκεστε κάτω από ένα κρύο ρεύμα ροής αέρα.

Ο συστηματικός καθαρισμός της μονάδας και η προληπτική συντήρησή της θα βοηθήσουν στην αποφυγή λανθασμένης λειτουργίας της συσκευής. Και αν συμμορφώνεστε με αυτούς τους στοιχειώδεις κανόνες, το κλιματιστικό θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο μικροκλίμα στο δωμάτιο, τόσο απαραίτητο για ένα άτομο για μια ευχάριστη διαμονή και γόνιμη δουλειά.