Ρυθμίσεις για τη διάταξη των συστημάτων εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

Για να βεβαιωθείτε ότι τα δωμάτια ήταν άνετα και ότι η ανταλλαγή αέρα ήταν σύμφωνη με τα πρότυπα, κάθε διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για τα πολυώροφα κτίρια, τα οποία αντιπροσωπεύουν το κύριο τμήμα της αστικής στέγασης.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής χρησιμοποιούνται τυπικά σχέδια συστημάτων εξαερισμού στο κτίριο διαμερισμάτων, χάρη στα οποία υλοποιούνται διάφορα καθεστώτα κυκλοφορίας αέρα.

Σχηματικά διαγράμματα φυσικού αερισμού

Πολλά χρόνια πρακτικής στην κατασκευή πολυκατοικιών οδήγησε στην επιλογή πολλών από τα πιο αποτελεσματικά σχέδια για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού. Η επιλογή αυτού ή αυτού του σχεδίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: το σχήμα του κτιρίου, τον αριθμό των ορόφων, τη μόλυνση του αέρα του δρόμου στην περιοχή, το επίπεδο θορύβου.

Παραδοσιακά, αναγνωρίζεται το σύστημα εξαερισμού με φυσική ώθηση, δηλαδή όταν η εναέριση στα δωμάτια οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης. Εξυπακούεται ότι ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω των αγωγών εξαερισμού και των εξόδων (στην οροφή) και ο καθαρός αέρας περνάει από παράθυρα, πόρτες ή ειδικές βαλβίδες εισαγωγής.

Η παραλλαγή με την τοποθέτηση μεμονωμένων ορυχείων για κάθε διαμέρισμα δεν εξετάζεται τώρα, δεδομένου ότι ήταν σκόπιμο στην εποχή της χαμηλής ανόδου κατασκευή.

Είναι σαφές ότι για πολυώροφα κτίρια 9 ορόφων και άνω για να εξοπλίσει κανείς παράλληλα πολλά παράλληλα κανάλια δεν είναι δυνατή. Επομένως, χρησιμοποιούνται δύο ορθολογικοί σχηματισμοί:

 • Όλα τα ορυχεία μεταφέρονται στη σοφίτα και εκεί είναι ενωμένοι με ένα οριζόντιο κανάλι. Από το κανάλι, η απόρριψη του μολυσμένου αέρα γίνεται μέσω μίας μόνο πρίζας, τοποθετημένης στο πιο βολικό μέρος.
 • Μεμονωμένα διαμερίσματα ενώνουν την κοινή riser (ορυχείο) σε παράλληλα διατεταγμένα δορυφορικά κανάλια, οπότε ο αέρας εξαγωγής εκκενώνεται πάνω από την οροφή κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων.

Η κύρια διαφορά έγκειται σε δύο πτυχές: την παρουσία / απουσία μιας οριζόντιας συλλογής στη σοφίτα και την παρουσία / απουσία κοινών μεταλλείων στα ανυψωτικά.

Η τοπική έξοδος από τους άνω ορόφους οφείλεται στο γεγονός ότι για να δημιουργηθεί έλξη πάνω από το διαμέρισμα πρέπει να υπάρχει οριζόντιο κανάλι ύψους τουλάχιστον 2 μέτρων.

Τα ξεχωριστά συναγόμενα κανάλια, όπως και ο κοινός άξονας, πρέπει να είναι ποιοτικά μονωμένα, διαφορετικά θα σχηματιστεί συμπύκνωση στη σοφίτα, με αποτέλεσμα την πρόωρη καταστροφή υλικών, εμφανίζεται μούχλα.

Η εγκατάσταση ενός οριζόντιου κουτιού υπόστεγα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη ειδικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η διάμετρος του πρέπει να είναι επαρκής ώστε να μην δημιουργείται η αντίστροφη ώση και ο αέρας δεν επιστρέφει στα κανάλια. Αυτό είναι γεμάτο με την είσοδο του εξαντλημένου περιβάλλοντος στα διαμερίσματα των επάνω ορόφων.

Μερικές φορές δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός ογκώδους οριζόντιου καναλιού. Στη συνέχεια το στενό τμήμα του σωλήνα παρακάμπτεται, αλλά για τους επάνω ορόφους χρησιμοποιείται το ίδιο τοπικό σύστημα - τα ξεχωριστά μανίκια εισέρχονται στη σοφίτα.

Ο φυσικός αερισμός, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σχεδόν όλες τις κατοικίες του παλαιού κτιρίου, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα - δεν χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας στο κτίριο και τις εγκαταστάσεις, και τα ορυχεία και τα κανάλια απαιτούν συνεχή καθαρισμό (πράγμα που στην πράξη είναι πολύ σπάνιο).

Παράδειγμα διαρρύθμισης καναλιού σε ένα σπίτι με 9 ορόφους

Σε τυπικά σπίτια η διαδικασία της αλλαγής του αέρα γίνεται σε φυσικό τρόπο. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα συμβαίνει στα διαμερίσματα, η έξοδος του αναλωμένου μέσου πραγματοποιείται μέσω αγωγών αερισμού εξοπλισμένων με δορυφόρους.

Τα περισσότερα κανάλια τοποθετούνται από τις οπές εξαγωγής των διαμερισμάτων σύμφωνα με το σχέδιο "σε 2 ορόφους", αλλά μπορούν επίσης να υποβαθμιστούν.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η απομάκρυνση από 8-9 ορόφους δεν γίνεται μέσω ενός κοινού ορυχείου, αλλά χωριστά. Κατά την κατάρτιση ενός τέτοιου σχεδίου, λαμβάνονται υπόψη οι μέσες ατμοσφαιρικές συνθήκες, δηλαδή η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο είναι + 5 ° C και η απουσία ανέμου.

Αυτό το σχήμα αναγνωρίζεται ως αναποτελεσματικό, όπως και με την αλλαγή στις φυσικές συνθήκες, μειώνεται η λειτουργικότητα του φυσικού αερισμού. Για παράδειγμα, σε ακραίες θερμοκρασίες είναι άχρηστο. Είναι επίσης δυνατό να φράξουν τους αγωγούς αερισμού, οι οποίοι εμποδίζουν τελείως την κίνηση του αέρα.

Ελλείψει κανονικού σχεδίου, πρέπει να διεξάγεται ένας επείγων καθαρισμός, ενώ συνήθως εκτελείται κάθε 5-6 χρόνια.

Συστήματα υποχρεωτικού τύπου

Στη σύγχρονη κατασκευή κατοικιών χρησιμοποιούνται πλαστικές και μεταλλικές κατασκευές για τη σφράγιση των ανοίξεων παραθύρων και μπαλκονιών. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια από πολυμερή και αλουμίνιο είναι πιο ισχυρά από το ξύλο, αλλά συχνά αποκλείουν φυσικά τα κανάλια καθαρού αέρα.

Οι πόρτες είναι επίσης πολύ κοντά στο πάτωμα, καθιστώντας τα δωμάτια απόλυτα αεροστεγή. Η εισαγωγή αέρα δεν συμβαίνει και, ελλείψει αποτελεσματικού συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, καθίσταται άχρηστη.

Για την επίλυση του προβλήματος της πρόσβασης σε καθαρό αέρα σε όλα τα διαμερίσματα, κεντρικός εξοπλισμός εξαερισμού είναι εγκατεστημένος σε ελίτ κατοικιών.

Σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, τα κίνητρα είναι ευμετάβλητα. Επιπλέον, αποτελείται από ένα σύνολο πολύπλοκων συσκευών, οι οποίες ελέγχονται από μία κονσόλα. Το SHUV είναι εγκατεστημένο κοντά στην παροχή εξοπλισμού στο υπόγειο και η πρόσβαση σε αυτό έχει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό συντήρησης.

Μπορεί να ειπωθεί ότι και οι τρεις τύποι αερισμού υπάρχουν σε πολυκατοικίες υψηλών προδιαγραφών, το φυσικό είναι το πιο κοινό και η εγκατάσταση ενός αναγκαστικού ή συνδυασμένου συστήματος είναι ακόμη περιορισμένη.

Οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα στο διαμέρισμα

Σκεφτείτε πώς κυκλοφορεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς να εγκαταστήσετε επιπλέον συσκευές εναλλαγής αέρα. Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο φρέσκος αέρας έρχεται μέσα από όλα τα είδη σχισμών και κενών παραθύρων, καθώς και από πόρτες - πόρτες με ανοίγματα και θυρίδες κάτω από αυτές.

Άνετη διαμονή σε διαμερίσματα χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα και ο όγκος του τακτικού αέρα που αλλάζει. Υπάρχουν κανόνες που ρυθμίζουν τη ροή των ροών του αέρα.

Σε κτίρια παλαιών κτιρίων, οι αγωγοί εξαερισμού δεν λειτουργούν πάντα 100%, και αυτό μπορεί να ελεγχθεί απλά. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε ένα φύλλο χαρτιού και να το τοποθετήσετε στην τεχνική υποδοχή. Εάν το χαρτί δεν διατηρεί τη δύναμη έλξης και πτώσης - ο φυσικός αερισμός είναι μειωμένος.

Αντί ενός φύλλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καίγοντας κερί ή έναν αγώνα. Με την κίνηση της γλώσσας της φλόγας, γίνεται σαφές εάν υπάρχει έλξη από το δωμάτιο στο εξωτερικό.

Τα προβλήματα με τον αερισμό επηρεάζουν δυσμενώς την ευημερία των ανθρώπων που ζουν σε διαμερίσματα. Η έλλειψη καθαρού αέρα προκαλεί ανθυγιεινή υπνηλία, γρήγορη κόπωση, πονοκεφάλους.

Ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό είναι άτομα με προβλήματα καρδιάς και αναπνευστικού συστήματος. Επιθυμούν συνεχώς να διατηρούν τα παράθυρα και τα παράθυρα ανοιχτά και αυτό οδηγεί σε απότομη ψύξη των χώρων και ως εκ τούτου στην αύξηση του αριθμού των κρυολογήματος.

Αν ένας τακτικός εκσκαφέας εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα μαγειρέματος με τον εξαερισμένο αέρα στον άξονα εξαερισμού, αυτό θα διευκολύνει επίσης την ταχεία αλλαγή των αέριων μαζών στην κουζίνα και στους παρακείμενους χώρους.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι ενοικιαστές μπορούν να οργανώσουν ανεξάρτητα και τη ροή του αέρα. Για αυτή τη χρήση ως κανονικός αερισμός, και στη συνέχεια ειδικές μηχανικές και τεχνικές συσκευές.

Οι βαλβίδες εγκαθίστανται όχι μόνο σε παράθυρα με διπλά τζάμια, αλλά και σε τοίχους, συνήθως - κάτω από παράθυρα, κοντά σε συσκευές θέρμανσης. Ο αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από μια μικρή τρύπα με διάμετρο από 5 έως 10 εκατοστά και θερμαίνεται από τη θερμότητα του ψυγείου ή του καλοριφέρ.

Υπάρχουν αυτόματα μοντέλα που αντιδρούν ευαισθησία στις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας: μόλις οι παράμετροι υπερβούν τον κανόνα, εμφανίζεται αερισμός.

Αλλά το κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας του τύπου καναλιού αναγνωρίζεται ως πιο τέλειο. Είναι δυνατόν να το εγκαταστήσετε ανεξάρτητα μόνο σε ιδιωτικό σπίτι, επειδή οι ειδικές υπηρεσίες χρησιμοποιούνται σε συστήματα αυτής της κλίμακας σε πολυώροφα κτίρια.

Οι αεραγωγοί και οι συσκευές παροχής / θέρμανσης αέρα βρίσκονται πάνω από τις εγκαταστάσεις, στα δάπεδα, περνούν μέσα από τους τοίχους, έτσι ώστε να εγκαθίστανται στη διαδικασία κατασκευής.

Όπως μπορείτε να δείτε, η έλλειψη ενός καθιερωμένου συστήματος φυσικού αερισμού μπορεί να αντισταθμιστεί εν μέρει με την εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών. Μείον μόνο ένα - πρόσθετες εφάπαξ δαπάνες για την αγορά των συσκευών και τακτική - να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια.

Πώς εξέρχεται το σύστημα αποχέτευσης;

Η απόσυρση των δυσάρεστων οσμών λυμάτων είναι επίσης απαραίτητη για την άνετη διαβίωση σε πολυκατοικίες. Το σύστημα "εξαερισμού" του συστήματος αποχέτευσης απλοποιείται στο ελάχιστο: τα αέρια εκκενώνονται μέσω του ίδιου αγωγού, όπως και η αποστράγγιση.

Οι δυσάρεστες μυρωδιές δεν διαταράσσουν τους κατοίκους, ο ανυψωτήρας είναι εφοδιασμένος με μια συνέχεια που ανοίγει στην οροφή, ένα σωλήνα εξαερισμού (ανεμιστήρα).

Γνωρίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η εργασία για την ανακατασκευή των λουτρών απαιτεί άδεια. Εάν αλλάξετε τη θέση του ανυψωτήρα ή συνδέσετε ένα μεγάλο αριθμό υδραυλικών εγκαταστάσεων, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μπορεί να παραβιαστεί.

Κατά τον εξοπλισμό του δικτύου αποχέτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τον εξαερισμό του συστήματος, καθοδηγείται το SNiP 2.04.01-85.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για να βελτιωθεί ο αερισμός από μόνο του, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες και να επιλέξετε τον οικονομικότερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Ειδικές απόψεις ειδικών:

Για την ομοιόμορφη λειτουργία δύο ή περισσότερων καναλιών εξαερισμού:

Τι είναι τα turbo-deflectors;

Πώς να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής:

Ο φυσικός τρόπος εξαερισμού, χαρακτηριστικός για πολυκατοικίες, δεν δικαιολογείται πάντοτε στο μέγιστο. Αν το κτίριο δεν διαθέτει αναγκαστικό κεντρικό δίκτυο, τότε είναι δυνατή η ανεξάρτητη οργάνωση της εισροής / εκροής του αέρα με τη βοήθεια οικιακών συσκευών.

Σύστημα εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια

Ο εξαερισμός των κτιρίων κατοικιών είναι ένα από τα βασικά σημεία στην παροχή ενός άνετου περιβάλλοντος αέρα για τους ανθρώπους. Η κακή κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία των κατοίκων, αλλά και να απαιτήσει την απώλεια πρόσθετων συστημάτων εξάτμισης. Οι αγωγοί λειτουργίας είναι επίσης ένα από τα κύρια σημεία για την εξασφάλιση της πυρασφάλειας. Σε αυτό το υλικό, εξηγούμε πώς οργανώνεται ο εξαερισμός σε ένα κτίριο διαμερισμάτων και ποιες δραστηριότητες μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.

Σκοπός του γενικού αερισμού

Ο αέρας σε ένα διαμέρισμα είναι πάντα επιρρεπής σε ρύπανση. Ο καπνός από το μαγείρεμα, η εξάτμιση από το μπάνιο, οι δυσάρεστες μυρωδιές και η σκόνη - όλα αυτά είναι στον αέρα και δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων. Ο στάσιμος αέρας μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην ανάπτυξη ασθενειών - άσθματος και αλλεργιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε διαμέρισμα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Οι λειτουργίες εξαερισμού σε μια κατοικημένη περιοχή:

 • Εξασφαλίστε τη διείσδυση καθαρού αέρα στα διαμερίσματα.
 • Με τον αέρα εξαγωγής, αφαιρέστε τη σκόνη και άλλες ακαθαρσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία.
 • ρυθμίστε την υγρασία σε οικιακούς και βοηθητικούς χώρους.

Το μεγαλύτερο μέρος του αστικού πληθυσμού της χώρας μας ζει σε πολυκατοικίες που χτίστηκαν κατά τη σοβιετική εποχή, άλλοι - μετακινούνται σε νέα κτίρια. Η παροχή αερισμού οικιστικών κτιρίων σύμφωνα με το SNiP είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για την κατασκευή κατοικιών. Παρόλα αυτά, το επίπεδο αερισμού πολυκατοικιών σε κτίρια κατοικιών παραμένει μάλλον χαμηλό. Είναι συνηθισμένο να αποθηκεύετε στα συστήματα αεραγωγών κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να βρείτε τους παρακάτω τύπους αερισμού σε οικιστικά κτίρια:

 • με φυσική εισροή και εξάτμιση.
 • Με αναγκαστική κίνηση αέρα μέσω συστημάτων εξαερισμού.

Στα μοντέρνα σπίτια της ελίτ κατηγορίας, τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού συσχετίζονται με τα τελευταία πρότυπα και δημιουργούνται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και υλικών. Για τον αερισμό πολυώροφων κτιριακών κτιρίων τύπου πάνελ, χρησιμοποιείται φυσική ανταλλαγή αέρα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπίτια από τούβλα της σοβιετικής εποχής, καθώς και για τα σύγχρονα κτίρια της κατηγορίας του προϋπολογισμού. Ο αέρας πρέπει να ρέει μέσα από τις οπές μεταξύ των θυρών και του δαπέδου, καθώς και ειδικές βαλβίδες στα πλαστικά παράθυρα.

Ο εξαερισμός σε ένα κτίριο πάνελ λειτουργεί ως εξής. Η έξοδος αέρα παράγεται από κάθετους άξονες αερισμού προς τα πάνω, χάρη στο φυσικό βύθισμα. Εκτείνεται από το σπίτι μέσω ενός σωλήνα που βρίσκεται στην οροφή ή τη σοφίτα. Όταν ο αέρας εισέρχεται στο διαμέρισμα μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο ή μια πόρτα, ορμά προς την γρίλια εξαερισμού που βρίσκεται στην κουζίνα και μπάνιο - όπου χρειάζονται περισσότερο από τον καπνό και τον καθαρισμό του νερού. Έτσι, ο στάσιμος αέρας εκκενώνεται στον αγωγό και ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από τα παράθυρα.

Αν σταματήσετε την εισροή καθαρού αέρα, ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Οι κάτοικοι διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες συχνά ξεχνούν τον φυσικό αερισμό του δωματίου όταν έχουν εγκατασταθεί πρόσθετα συστήματα εξάτμισης. Ακολουθεί ένας κατάλογος χαρακτηριστικών σφαλμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών που σταματούν την κυκλοφορία του αέρα:

 • τοποθέτηση τυφλών διπλών υαλοπινάκων από μέταλλο-πλαστικό.
 • Αφαίρεση του διακένου μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου κατά την αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών.
 • εγκατάσταση αξονικών ανεμιστήρων στην τουαλέτα (επηρεάζει τον εξαερισμό των γειτονικών διαμερισμάτων).

Κατά τη διακόσμηση των καθιστικών αξίζει να θυμόμαστε τη δημιουργία φυσικών τρόπων αερισμού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πλαστικά παράθυρα με ειδικές βαλβίδες που θα εφαρμόζουν αυτόματα αέρα από το δρόμο.

Οι εσωτερικές πόρτες θα πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε να μην στέκονται κοντά στο πάτωμα. Κατά την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων, μπορείτε να τα διαμορφώσετε για την εισροή.

Σχήματα οικιακού αερισμού

Ανάλογα με τα σχέδια κατασκευής, ο εξαερισμός μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό. Σε αυτό το κεφάλαιο θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς ο αερισμός στην κατοικία του πίνακα είναι διαρρυθμισμένος στα σχήματα και θα μιλήσουμε για το βαθμό αποτελεσματικότητας αυτού ή του είδους αυτού που το κρατάτε.

Το πιο επιτυχημένο σχέδιο εξαερισμού στην κατοικία του πίνακα είναι ατομικό, όταν κάθε διαμέρισμα διαθέτει ξεχωριστό δίαυλο με πρόσβαση στην οροφή.

Στην περίπτωση αυτή, τα φρέατα εξαερισμού δεν συνδέονται μεταξύ τους, μέσα στο σωλήνα βελτιώνει την πρόσφυση και δεν μπει στο σπίτι μολυσμένο αέρα από τις γειτονικές διαμερίσματα. Μια άλλη παραλλαγή αυτής της χρονικής περιόδου Hruschev σύστημα εξαερισμού - από κάθε διαμερίσματα ξεχωριστά κανάλια οδηγούν στην οροφή, όπου συνδυάζονται σε ένα μόνο σωλήνα, ο οποίος εξάγει τη μάζα αέρα έξω.

Δυστυχώς, πολύ συχνά χρησιμοποιούνται τα πιο απλά, αλλά πολύ αποτελεσματικό μέσο αερισμού, όπου ο αέρας εισέρχεται από όλα τα διαμερίσματα σε ένα μεγάλο άξονα - όπως ακριβώς τοποθετημένα εξαερισμού στην Χρουστσόφ. Αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο και κόστος κατά την κατασκευή ενός κτιρίου, αλλά έχει πολλές δυσάρεστες συνέπειες:

 • η παροχή σκόνης και δυσάρεστων οσμών από άλλα διαμερίσματα - ειδικά οι κάτοικοι των ορόφων, όπου ο αέρας αυξάνεται φυσικά.
 • ταχεία μόλυνση του κοινού αγωγού εξαερισμού.
 • χωρίς ηχομόνωση.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε τον αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού - με οριζόντια κανάλια στη σοφίτα και την έξοδο σωλήνα στη σοφίτα χωρίς καμινάδα. Στην πρώτη περίπτωση, οι οριζόντιοι αγωγοί μειώνουν το ρεύμα αέρα, και στη δεύτερη - η σοφίτα μολύνεται εξαιτίας της έλλειψης εξόδου στο δρόμο. Το σύστημα αερισμού στο Χρουστσόφ και άλλα κτίρια του σοβιετικού τύπου, αν και δημοσιονομικά, αλλά ενοχλητικά για τους κατοίκους.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού που τραβάει αυτόματα και πνέει αέρα. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ανεμιστήρα που αντλεί αέρα στον άξονα. Βρίσκεται συνήθως στο υπόγειο του κτιρίου. Στην οροφή του σπιτιού υπάρχει ένας εξαερισμός με την ίδια ισχύ, ο οποίος με δύναμη αφαιρεί τις μολυσμένες μάζες αέρα από τον αγωγό αέρα. Αυτό είναι το πιο απλό σχέδιο εξαερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Μπορεί να διευθετηθεί με τη χρήση εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας - ανακτητές. Το καθήκον του ανακτητή είναι να αφαιρέσει θερμότητα (ή κρύο) από τον εκτοξευμένο αέρα και να το μεταδώσει στον αέρα τροφοδοσίας.

Ο εξαερισμός των ορυχείων, κατά κανόνα, προέρχεται από το υπόγειο ενός πολυώροφου κτιρίου, προσφέροντας επιπλέον προστασία από την υγρασία και τους ατμούς. Ο εξαερισμός του υπογείου εξασφαλίζεται από το φυσικό βύθισμα, ενώ σε σύγχρονα σπίτια υπάρχουν εγκαταστάσεις εγκατάστασης και προμήθειας. Για την εκτροπή του ακατέργαστου αέρα από το υπόγειο, χρησιμοποιούνται οι συνήθεις άξονες εξαερισμού, τα ανοίγματα που βρίσκονται σε κάθε όροφο και σε κάθε διαμέρισμα.

Εκπνεύοντας το υπόγειο, τον τόπο όπου ξεκινάει το σύστημα φυσικού αερισμού - μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του. Για να γίνει αυτό, στους τοίχους του υπόγειου, γίνονται ανοίγματα, μέσω των οποίων φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο σόκο. Δεν μειώνει μόνο την υγρασία στη βάση του σπιτιού, αλλά δημιουργεί και έλξη στο κοινό ορυχείο.

Το σχήμα των οπών μπορεί να είναι απλό - στρογγυλό ή τετράγωνο. Πρέπει να βρίσκονται σε επαρκή απόσταση από το έδαφος, έτσι ώστε το εσωτερικό να μην έχει νερό και βρωμιά από το δρόμο. Η βέλτιστη απόσταση από το έδαφος δεν είναι μικρότερη από 20 εκ. Οι οπές πρέπει να τοποθετούνται ομοιόμορφα κατά μήκος της περίμετρος του υπογείου, εάν υπάρχουν αρκετοί χώροι σε αυτό - είναι απαραίτητο να οργανωθεί σε κάθε μία από τις εκρήξεις. Ο αέρας δεν πρέπει να είναι κλειστός, διαφορετικά θα παραβιαστεί ολόκληρη η αρχή λειτουργίας του αερισμού του κτιρίου διαμερίσματος. Από τη διείσδυση στο υπόγειο των ζώων, οι οπές καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα.

Υπολογισμός του εξαερισμού του διαμερίσματος

Φυσικός ή τεχνητός αερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων υπολογίζεται από την κατασκευή ενός κτιρίου από ειδικούς, και οι ενοικιαστές του σπιτιού λαμβάνουν διαμερίσματα με σύστημα εξαερισμού "από προεπιλογή". Αλλάξτε το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού στο Khrushchev δεν λειτουργεί, γι 'αυτό θα είναι απαραίτητο να παρεμβαίνουν σοβαρά με τη δομή του κτιρίου. Ωστόσο, με τη βοήθεια διαφόρων συσκευών είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμά σας. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν υπολογισμοί.

Αν δεν είστε άνετοι με τον αερισμό στο διαμέρισμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον κουκούλες στην κουζίνα και τους ανεμιστήρες στα μπαρ του μπάνιου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θυμάστε τον βασικό κανόνα - η ποσότητα του αναρροφούμενου αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό που εισέρχεται στο διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματα αερισμού θα λειτουργούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα. Μερικά μοντέλα κουκούλας και ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργήσουν στην εισροή αέρα - θα πρέπει να εγκατασταθούν εάν το δωμάτιο δεν αερίζεται επαρκώς από τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη δύναμη των συσκευών εξάτμισης, ενώ για μικρά διαμερίσματα θα υπάρχει αρκετή απόδοση από 50 έως 100 m3 αέρα ανά ώρα. Προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποιο φορτίο θα είναι το βέλτιστο για τη συσκευή, είναι δυνατόν να μετρηθεί η ποσότητα μάζας αέρα στο δωμάτιο. Για αυτό, η περιοχή του διαμερίσματος συνοψίζεται και πολλαπλασιάζεται με τρεις. Αποκτήθηκε όγκος αέρα και πρέπει να περάσει εντελώς μέσα από τους ανεμιστήρες για μια ώρα.

Οργάνωση επιπλέον ροής αέρα μπορεί να γίνει μέσω κλιματιστικών, κουκούλες και ανεμιστήρες. Στο συγκρότημα, οι συσκευές αυτές θα εκτελούν τα βασικά καθήκοντα του αερισμού των χώρων:

 • η κουκούλα στην κουζίνα θα καθαρίσει το δωμάτιο από τις δυσάρεστες οσμές, το λίπος και τον καπνό, γεμίζοντας το με καθαρό αέρα.
 • ανεμιστήρας στο μπάνιο - αφαιρέστε υγρό αέρα?
 • κλιματιστικό - για ψύξη και αφυγρανση του αέρα στο δωμάτιο.

Αυτές οι συσκευές θα εξασφαλίσουν την καλή κυκλοφορία των αέριων μαζών σε διαφορετικούς χώρους και θα ρυθμίσουν την καθαρότητά τους - στο μπάνιο και στην κουζίνα είναι απλά αναντικατάστατες.

Η ποσότητα του καθαρού αέρα μπορεί να υπερβεί την παραγωγή όγκου κατά 15-20%, αλλά όχι το αντίστροφο.

Φροντίδα του αερισμού στο σπίτι

Συχνά, ο εξαερισμός δεν λειτουργεί λόγω απόφραξης του αεραγωγού ή της σχάρας εξόδου. Μπορείτε να καθαρίσετε τους αγωγούς εξαερισμού στον εαυτό σας μέσα στο διαμέρισμά σας αφαιρώντας τη σχάρα και καθαρίζοντας τους τοίχους των σωλήνων με μια βούρτσα, σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο δίκτυο που κλείνει την είσοδο στο ορυχείο - λειτουργεί ως φίλτρο, στο οποίο παραμένουν όλες οι ακαθαρσίες.

Ο πλήρης καθαρισμός του αερισμού του σπιτιού πραγματοποιείται από ειδική υπηρεσία κατόπιν αιτήματος των ενοικιαστών.

Πρώτον, διεξάγεται μια διάγνωση της λειτουργικότητας των αγωγών εξαγωγής και εκπονείται ένα σχέδιο εργασίας. Για να ελέγξετε την καθαρότητα των ορυχείων, χρησιμοποιήστε συχνά μια βιντεοκάμερα στο καλώδιο - σας επιτρέπει να καθορίσετε τους τόπους συσσώρευσης βρωμιάς και τον τόπο παραμόρφωσης του σωλήνα.

Μετά από αυτό, αρχίζει ο καθαρισμός του αγωγού. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν βάρους, πνευματικές βούρτσες, γάντια με φορτίο και άλλα εργαλεία. Οι ιδιώτες κάτοικοι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες εργασίες - αυτό μπορεί να βλάψει την ακεραιότητα του σωλήνα.

Ο φυσικός αερισμός σε πολυώροφο σπίτι δεν είναι πολύ αποτελεσματικός σε σύγκριση με έναν μηχανικό, αλλά σπάνια απαιτεί καθαρισμό. Μια ομάδα ειδικών θα πρέπει να καλείται μία φορά κάθε λίγα χρόνια, εάν υπάρχουν εμφανή σημάδια μόλυνσης από τον αέρα. Τα αυτόματα συστήματα αερισμού βρίσκονται υπό βαριά φορτία και απαιτούν πιο λεπτομερή καθαρισμό. Η συντήρηση τέτοιων συστημάτων αντιμετωπίζεται συχνά από επιχειρήσεις που τα εγκαθιστούν.
Η παρακολούθηση της απόδοσης και η αύξηση της αποτελεσματικότητας του αερισμού του σπιτιού είναι ένα από τα βασικά σημεία στη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι σας. Αφού πραγματοποιήσετε μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση του αερισμού του σπιτιού σας, θα απαλλαγείτε από τη σκόνη, τις δυσάρεστες οσμές, τα προϊόντα κουζίνας ή το μπάνιο στην ατμόσφαιρα.

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε πολυώροφα σπίτια: κύρια προβλήματα και ιδιαιτερότητες

Ο εξαερισμός σε ένα πολυκατοικία αναφέρεται στο πιο σημαντικό μηχανικό σύστημα, το οποίο κατασκευάζεται κατά την κατασκευή της δομής. Από τη σωστή και συντονισμένη εργασία με τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού των εγκαταστάσεων εξαρτάται η δημιουργία ενός μικροκλίματος, το οποίο επιτρέπει να περιγραφεί πλήρως η ζωή σε ένα τέτοιο σπίτι όπως υγιεινή, βολική και υψηλής ποιότητας.

Σε φτωχό αέρα, η ικανότητα εργασίας μειώνεται ραγδαία, η κούραση αυξάνεται και οι παλιές πληγές αρχίζουν να ενοχλούν. Μια τέτοια ζωή είναι δύσκολο να κληθείς υγιής. Προκειμένου να παρέχουμε φρέσκο ​​αέρα, τα σπίτια μας είναι γεμάτα από θεσμούς, καταρτίζονται παντός είδους κανόνες και κανονισμοί, γίνονται υπολογισμοί και σχεδιάζονται τα πιο απίστευτα σχέδια. Και σε γενικές γραμμές, ο εξαερισμός πρέπει να εκτελεί μόνο μία λειτουργία: να εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα.

Χαρακτηριστικά της συσκευής σε πολυώροφα κτίρια

 • Οι ροές του αέρα πρέπει να μετακινούνται από τα δωμάτια προς την κουζίνα και το μπάνιο, δηλαδή να εξάγονται κορεσμένοι αέριοι με διάφορες μυρωδιές, διοξείδιο του άνθρακα και τα προϊόντα της ανθρώπινης ζωής, του αέρα.
 • Η ισχύς με την οποία διοχετεύεται αέρας μέσω του καναλιού σε κτίρια διαμερισμάτων 5 και 9 ορόφων μπορεί να μην είναι η ίδια, οπότε ο υπολογισμός πραγματοποιείται για ένα συγκεκριμένο κτίριο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η κίνηση του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ορόφων.
 • Εάν ο εξαερισμός του κτιρίου διαμερίσματος είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρες εξάτμισης, τότε το buzz μπορεί να ακουστεί στα διαμερίσματα, οπότε η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού πρέπει να είναι ηχομονωμένη.
 • Ο εξαερισμός σε πολυκατοικίες πρέπει να είναι διαχειρίσιμος, δηλαδή εξοπλισμένος με βαλβίδες, πτερύγια για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή του τύπου εξαερισμού

Με βάση τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού σε πολυκατοικίες, γίνεται μια επιλογή υπέρ ενός ή του άλλου σχεδίου. Υπάρχουν όμως και ορισμένες συγκεκριμένες στιγμές που αφορούν συγκεκριμένο κτίριο, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 1. Κατηγορία κατασκευής.
 2. Το επίπεδο θορύβου της κυκλοφορίας.
 3. Επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 4. Αριθμός ορόφων σε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Στην πραγματικότητα, ο θόρυβος της κυκλοφορίας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του συστήματος εξαερισμού του κτιρίου. Εάν η στάθμη θορύβου στη θέση του κτιρίου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, τότε επιτρέπεται να εξοπλιστεί το σπίτι με φυσικό εξαερισμό, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι εξοπλισμένος σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του αριθμού.

Τρεις δυνατοί τύποι σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού

Υπάρχουν τα πιο κοινά σχέδια έτοιμου αερισμού για ένα κτίριο διαμερισμάτων. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μόνο τρεις:

 • Φυσικά. Η αρχή της λειτουργίας είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής μέσω του φυσικού βυθίσματος που δημιουργείται στους αγωγούς εξαγωγής.
 • Συνδυασμένη. Λειτουργεί μέσω της δημιουργίας μιας τεχνητής ροής αέρα και της φυσικής έκκρισης. Ή αντίστροφα: η φυσική ροή του αέρα στο σπίτι μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα, τα παράθυρα και τις διάφορες διαρροές στις πόρτες και τη μηχανική απομάκρυνση του αέρα μέσω των ανεμιστήρων εξαγωγής.
 • Πλήρως αναγκαστικό σύστημα. Με αυτό το σχεδιασμό, η εισροή και η εκκένωση του αέρα διεξάγονται μηχανικά, δηλαδή με τη βοήθεια εξοπλισμού εξάτμισης και τροφοδοσίας.

Στη χώρα μας, τα περισσότερα πολυώροφα κτίρια είναι εξοπλισμένα με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, με κοινό κανάλι και δορυφορικά κανάλια, τα οποία εκτρέπουν τον αέρα εξαγωγής από κάθε διαμέρισμα χωριστά και κόβονται στον κεντρικό άξονα. Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται σε συγκριτική φθηνότητα και ευκολία συντήρησης.

Προβλήματα αερισμού σε πολυώροφα κτίρια

Μέχρι σήμερα, όταν στα περισσότερα διαμερίσματα έχουν τοποθετηθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, ο φυσικός εξαερισμός σε ένα κτίριο κατοικιών έχει γίνει αναποτελεσματικό. Στα περισσότερα διαμερίσματα απλά λείπει, η οποία παράγει υψηλή υγρασία, δυσφορία, μούχλα στους χώρους διαβίωσης.

Με αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις βαλβίδες στα παράθυρα. Ένα παράδειγμα του παρακάτω βίντεο θα δείξει τι είναι.

Το δεύτερο και πολύ κοινό πρόβλημα των συστημάτων εξαερισμού είναι η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης. Οι κάτοικοι των χαμηλότερων ορόφων με αυτό το φαινόμενο ουσιαστικά δεν συγκρούονται και οι κάτοικοι των άνω ορόφων, ειδικά το καλοκαίρι, αντιμετωπίζουν συνεχώς.

Αυτό το πρόβλημα προκύπτει λόγω έλλειψης έλξης. Ο αέρας που εκκενώνεται από τα διαμερίσματα των κάτω ορόφων δεν μπορεί να σπρώξει τη μάζα του αέρα στον άξονα εξαερισμού, οπότε πηγαίνει κατά μήκος της γραμμής ελάχιστης αντίστασης στα δορυφορικά κανάλια. Και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, ειδικά για τους ενοικιαστές, των οποίων τα διαμερίσματα εμπίπτουν. Αντί να σχεδιάζετε, από τις αεριζόμενες γρίλιες εξαερισμού, και όχι απαραίτητα φρέσκο ​​και καθαρό αέρα. Τις περισσότερες φορές αυτή είναι η μυρωδιά του αποχετευτικού δικτύου ή "μυρωδιές" που προέρχονται από τη γειτονική κουζίνα.

Μηχανικός αερισμός σε πολυώροφα κτίρια

 • Άτομο ή διαμέρισμα. Περιλαμβάνει τη λειτουργία ανεμιστήρων εξαγωγής που βρίσκονται στις εισόδους στους αεραγωγούς, τις βαλβίδες τροφοδοσίας και τους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στον τοίχο πρόσοψης του κτιρίου. Επιπλέον, αρκετά δημοφιλής, για σήμερα, ήταν η χρήση των απολυμαντών σε διαμερίσματα, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης ή ψύξης του αέρα τροφοδοσίας.
 • Κεντρική. Παρέχει την παρουσία μιας ή περισσότερων κάμερας με ανεμιστήρες που βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του εξαερισμού είναι ότι ο αέρας αντλείται και εκκενώνεται μέσω μηχανισμών, δηλαδή ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής, οι οποίοι εκπληρώνουν τη λειτουργία τους, ανεξάρτητα από φυσικούς παράγοντες και ατμοσφαιρικές επιδράσεις. Ο μηχανικός αερισμός δεν επηρεάζεται ούτε από τη δομή του ίδιου του κτηρίου ούτε από τη διάταξη των διαμερισμάτων.

Η συσκευή εξαερισμού σε πολυώροφα σπίτια αποτελείται από ένα σύστημα αεραγωγών και αεραγωγών εξαερισμού. Στο σύστημα επιβολής, συνήθως περιλαμβάνουν φίλτρα αέρα, θερμαντήρες αέρα και ανακτητές. Συχνά συνδυάζεται με συστήματα κλιματισμού.

Το μηχανικό σύστημα αερισμού έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα - το υψηλό του κόστος, καθώς και την εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό. Το αναγκαστικό σύστημα απαιτεί την απαιτούμενη προσοχή και τακτική συντήρηση. Πρέπει να πληρώσετε για άνεση, αν και δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που θέλει να σώσει τη δική σας υγεία και άνεση.

Πολλοί ενοικιαστές πολυκατοικιών οργανώνουν ανεξάρτητα τα σπίτια τους με βαλβίδες τροφοδοσίας και ανεμιστήρες εξαγωγής. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει. Εάν δεν θέλετε να χτυπήσετε τους φέροντες τοίχους για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας ή ανεμιστήρων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή των καλών και αεροστεγανών πλαστικών παραθύρων σας και να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας για μικροκυκλοφορία σε μικρές ποσότητες. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς, από τις απλούστερες "χτένες" μέχρι πολύπλοκες και δαπανηρές βαλβίδες με αυτόματη ρύθμιση του αποσβεστήρα για την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο και τη θερμοκρασία του.

Μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία διαχείρισης για μια τακτική επιθεώρηση της κατάστασης των αγωγών και τον καθαρισμό τους, αν είναι απαραίτητο. Όπως λένε τα γνωστά λόγια: "Εμπιστευθείτε τον Θεό, αλλά τον εαυτό σας..." ή "Η σωτηρία των ανθρώπων που πνίγονται είναι το έργο των χεριών...". Όλα αυτά είναι αλήθεια. Εάν δεν ανησυχείτε για το μικροκλίμα του σπιτιού σας, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία. Χρειάζεστε αυτό;

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Για να εξασφαλιστεί η κανονική διαμονή των ενοικιαστών σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, είναι σημαντικό να υπολογίσετε και να εξοπλίσετε σωστά την ανταλλαγή του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα εξαερισμού σε ένα πολυκατάστημα είναι μία από τις σημαντικές τεχνικές λύσεις που υιοθετούνται στο στάδιο της τεκμηρίωσης του σχεδιασμού. Σχετικά με την ποιότητα της εργασίας της εξαρτάται από την υγεία των ανθρώπων, την άνεση και την ευεξία, την αντοχή των κατασκευών.

Η αξία του εξαερισμού για τα πολυώροφα κτίρια κατοικιών

Κάτω από τον αερισμό στα ψηλά κτίρια εννοείται το μηχανικό σύστημα. Αρχίζει στο υπόγειο της οικιστικής κατασκευής, καταλήγει πάνω από την επιφάνεια της οροφής. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του σχεδιασμού των ορυχείων, επανασχεδιασμός, αποσυναρμολόγηση στοιχείων εξαερισμού εκ μέρους των ενοικιαστών είναι γεμάτη με παραβίαση της λειτουργικότητάς του.

Το κύριο καθήκον κάθε είδους ανταλλαγής αέρα είναι να δημιουργηθούν κανονικές συνθήκες ζωής και εργασίας. Με σωστά οργανωμένη κυκλοφορία, οι ροές του αέρα κινούνται από τα δωμάτια προς τις κουκούλες στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Με αυτόν τον τρόπο εξάγεται από τα διαμερίσματα εξαντλημένος αέρας, κορεσμένος με υδρατμούς, αέρια, οσμές.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στο σπίτι των 9 ορόφων, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσω του κουτιού εξαερισμού θα είναι διαφορετική από την ίδια, αλλά πενταόροφη οικοδομή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιείται ατομικός υπολογισμός των παραμέτρων εξαερισμού για κάθε κτίριο κατοικιών: η ταχύτητα του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα πρέπει να είναι επαρκής ανεξάρτητα από τον αριθμό των ορόφων.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν ο εξαερισμός σε πολυώροφο σπίτι είναι υποχρεωτικός, παρέχεται ηχομόνωση για την αθόρυβη λειτουργία των συστημάτων εξάτμισης. Η διόρθωση του εισερχόμενου αέρα με αποσβεστήρες, βαλβίδες θα εξοικονομήσει ενέργεια για τη θέρμανση του.

Παραλλαγές του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού

Τρεις ενιαίες εκδόσεις των σχημάτων αναπτύσσονται, οι οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ανταλλαγής αέρα.

 • Το φυσικό σχήμα εξαερισμού σε πολυώροφη κατοικία προϋποθέτει την αντικατάσταση των ρευμάτων αποβλήτων με καθαρό αέρα με τη μέθοδο του φυσικού βυθίσματος. Δημιουργείται από τη διαφορά πίεσης στους αγωγούς εξαγωγής.
 • Η συνδυασμένη μέθοδος βασίζεται στην αναγκαστική παροχή αέρα και στην απομάκρυνση των αποβλήτων με φυσικό τρόπο. Ή η εισροή πραγματοποιείται μέσω των παραθύρων, των σχισμών, των τρυπών και του μηχανικού εξαερισμού, το απομακρύνει από τις εγκαταστάσεις με τη βοήθεια ανεμιστήρων.
 • Μόνο ένα αναγκαστικό σύστημα. Ο εξαερισμός και η αφαίρεση της ροής αέρα εκτελούνται με μηχανικές συσκευές. Μπορεί να είναι δύο τύπων: αυτόνομη και συγκεντρωμένη. Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα παρέχεται από τη λειτουργία ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού αέρα, τοποθετημένο στην πρόσοψη του σπιτιού. Ο αέρας μπορεί να ρέει μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας. Σύγχρονη τεχνογνωσία - θέρμανση (ή ψύξη) που εισέρχεται απευθείας στον αέρα του διαμερίσματος μέσω του συστήματος αποκατάστασης που έχει εγκατασταθεί εδώ.

Η κεντρική αρχή της λειτουργίας επιτρέπει την άντληση και απομάκρυνση αέρα του γενικού, που βρίσκεται στην οροφή του σπιτιού από τον θάλαμο εξαερισμού με τα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Επιπλέον, η κυκλοφορία του αέρα είναι συνεχώς, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του έτους.

Φυσικός τύπος εναλλαγής αέρα: η αρχή της λειτουργίας

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των προκατασκευασμένων σπιτιών του προηγούμενου αιώνα, μπορεί κανείς να δει πώς λειτουργεί ο φυσικός εξαερισμός σε ένα πολυκατοικία. Αναφέρεται στην παραλλαγή του προϋπολογισμού σε αντίθεση με τα ελίτ κτίρια, όπου λειτουργούν σύγχρονα πρότυπα, χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιούνται εξοικονόμηση ενέργειας.

Φυσικό τύπο του εξαερισμού μπορεί να βρεθεί στο οικοδομικό τούβλο παλιό στέγαση, όπου η εισαγωγή αέρα γίνεται μέσω σχισμών οι βεράντα ξύλινα παράθυρα, πόρτες, καπό και έκανε ώσης εσωτερικό κατακόρυφο αγωγό, με απόδοση πάνω από την οροφή ή σε μια σοφίτα χώρο. Η υπερχείλιση του καναλιού τροφοδοσίας είναι γεμάτη με την παύση της ανταλλαγής αέρα σε όλο το διαμέρισμα. Box ειδικές βαλβίδες για την κατασκευή παραθύρων, αγωγούς καθόδου κάγκελα στην πόρτα λύνει το πρόβλημα της ομαλής λειτουργίας του φυσικού αερισμού.

Η συσκευή εξαερισμού στο κτίριο διαμερισμάτων χωριστά για τους αγωγούς εξαγωγής κουζίνας, μπάνιου και τουαλέτας - ένα από τα συστήματα αερισμού. Εδώ, από τις εισηγμένες εγκαταστάσεις κάθε ορόφου, ένας ξεχωριστός άξονας ανοίγει στην οροφή. Με τη στεγανότητα του, οι μυρωδιές δεν ρέουν από τα γειτονικά διαμερίσματα.

Ένα άλλο σύστημα εναλλαγής αέρα περιλαμβάνει κατακόρυφα κανάλια όλων των διαμερισμάτων, σε συνδυασμό με τα άκρα εξόδου σε μια διαμήκη πολλαπλή. Βρίσκεται στη σοφίτα, και ήδη μέσω του αέρα συλλογής γίνεται οργανωμένη στο δρόμο. Για να εξαλειφθεί η απώλεια πίεσης στους αγωγούς και να αυξήσει τις αρθρώσεις ώση σφραγισμένο χώρο, και τα άκρα εξόδου των καναλιών φορούν σωλήνα: προσθέστε αρκετό 1 m τμήματος σωλήνα και να προσανατολίσει το υπό γωνία σε μία κοινή άτρακτο εξάτμισης.

Ο λιγότερο αποτελεσματικός αλλά και ο σωστός τρόπος ύπαρξης είναι η συλλογή του εξαγόμενου αέρα από κάθε διαμέρισμα στον εξαεριζόμενο κάθετα τοποθετημένο άξονα εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι χαμηλή, καθώς υπάρχει μια ροή μυρωδιών από τις εγκαταστάσεις ενός διαμερίσματος στην άλλη.

Τα πλέον βέλτιστα και αποτελεσματικά συστήματα εξαερισμού (εξαναγκασμένα) χρησιμοποιούνται σήμερα σε σπίτια σύγχρονης κατασκευής, όπου η έγχυση και η αφαίρεση αέρα συμβαίνουν μηχανικά. Η ιδιαιτερότητα της ανταλλαγής αέρος εδώ είναι η χρήση εγκαταστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας - ανακτητήρων. Κατά κανόνα, η συσκευή εμφύσησης του φρέσκου αέρα βρίσκεται στο υπόγειο ή στο τζάτζε. Επιπλέον, ο αέρας καθαρίζεται μέσω του συστήματος φίλτρων, θερμαίνεται ή, αντιθέτως, ψύχεται και στη συνέχεια διανέμεται σε όλα τα διαμερίσματα. Στο ανώτερο επίπεδο (οροφή), εγκαθίσταται μια εγκατάσταση εξαερισμού πανομοιότυπης απόδοσης, αφαιρώντας εντελώς όλες τις ατμοσφαιρικές μολυσματικές ουσίες.

Προσοχή παρακαλώ! Η παρουσία των συσκευών ανάκτησης επιτρέπει τη θέρμανση (ψύξη) του αέρα στην παροχή ενέργειας, που αφαιρείται από τον αέρα που φεύγει από τα διαμερίσματα.

Εκτιμώντας τους διάφορους τύπους εξαερισμού, πρέπει να σημειωθεί ότι η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά και το λιγότερο από όλα τα φράγματα του αέρος εξαερισμού. Εάν δεν υπάρχουν συντρίμμια κατασκευής στο κανάλι, τότε αρκεί να το καθαρίσετε μία φορά κάθε λίγα χρόνια.

Υποβρύχιο υπόγειο και υπόγειο

Το υπόγειο θεωρείται σημαντικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Στο χώρο του υπογείου αρχίζουν οι κεντρικοί άξονες. Συνήθως το είδος της ανταλλαγής αέρα είναι φυσικό. Ο ακατέργαστος αέρας εκκενώνεται μέσω των κοινών διαύλων. Σε κάθε όροφο και σε κάθε διαμέρισμα, περνά μέσα από ειδικές τρύπες.

Για μια σταθερή ροή φρέσκου τροφοδοσίας στην μηχανή βάσης ακριβώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους (σε ύψος 0,2 m) ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο του θεμελίου του σπιτιού η εξόφληση produhi (0,05-0,85 τετραγωνικά μέτρα) Σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας ο αριθμός των κτιρίων υπολογίζεται, με βάση το μέγεθος του σπιτιού. Η συνολική έκταση αυτών των οπών πρέπει να είναι 1/400 της κατοικημένης περιοχής. Αυτές είναι τρύπες. Δεν μπορούν να φυτευτούν ή να φυτευτούν κοντά στο ίδρυμα.

Το σύστημα αερισμού στο κτίριο κατοικιών θα είναι αποτελεσματικό στην περίπτωση της κανονικής λειτουργίας όλων των αυτόνομων συνδέσεών του. Οποιαδήποτε αντιεπαγγελματική ή σκόπιμη παρέμβαση στον αερισμό των διαμερισμάτων είναι διοικητικά τιμωρηθείσα.

Φυσικός αερισμός σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Το οργανωμένο φυσικό αερισμό σε ένα κτίριο - είναι η ανταλλαγή του αέρα, που προκύπτει λόγω της διαφοράς στην πυκνότητα του αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου και εκτός, μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής.

Για τον αερισμό των χώρων σε κτίριο κατοικιών, παρέχεται φυσικό σύστημα εξαερισμού. Ας δούμε πώς λειτουργεί και σε βάρος του τι λειτουργεί.

Η συσκευή φυσικού αερισμού

Κάθε είσοδος στον πρώτο όροφο του τελευταίου έχουν ένα κοινό αγωγό εξαερισμού που εκτείνεται κατακόρυφα από κάτω προς τα πάνω με την πρόσβαση στο πατάρι ή είτε απευθείας στην οροφή (ανάλογα με το έργο). Μετάβαση στο κύριο αγωγό εξαερισμού συνδέεται δορυφορικά κανάλια, η αρχή του οποίου βρίσκεται, κατά κανόνα, στο μπάνιο, κουζίνα και τουαλέτα.

Μέσα από αυτούς τους δορυφόρους, ο "εξαντλημένος" αέρας εγκαταλείπει τα διαμερίσματα, εισέρχεται στο γενικό άξονα εξαερισμού, διέρχεται μέσω αυτού και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα.

Φαίνεται ότι όλα είναι εξαιρετικά απλά και ένας παρόμοιος μηχανισμός πρέπει να λειτουργήσει χωρίς αποτυχία. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να παρεμποδίσουν την κανονική λειτουργία του εξαερισμού.

Το πιο σημαντικό πράγμα στο έργο του φυσικού αερισμού είναι ότι το διαμέρισμα πρέπει να τροφοδοτείται με αέρα σε επαρκή ποσότητα. Σύμφωνα με τα σχέδια, σύμφωνα με το SNiP, αυτός ο αέρας πρέπει να ρέει μέσα από τις "διαρροές" των ανοιγμάτων παραθύρων, και επίσης, ανοίγοντας τα παράθυρα.

Απόσπασμα από SNiP 2.08.01-89 (παράμετροι ελάχιστης ανταλλαγής αέρα για ένα διαμέρισμα).

Σαλόνια διαμερίσματα

3 m 3 / h για 1 m 2 διαμονή

Κουζίνα: - με ηλεκτρική κουζίνα

- Τουλάχιστον 60 m 3 / h

- Τουλάχιστον 90 m 3 / h

Συνδυασμένη τουαλέτα και μπάνιο

Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα σύγχρονα παράθυρα στην κλειστή κατάσταση δεν αφήνουν κανέναν ήχο, πόσο μάλλον αέρα. Αποδεικνύεται ότι πρέπει να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά όλη την ώρα, η οποία φυσικά δεν είναι δυνατή για διάφορους λόγους.

Αιτίες δυσλειτουργίας του φυσικού αερισμού

 • Επαναπροσδιορισμός των καναλιών εξαέρωσης

Συμβαίνει ότι ο εξαερισμός παύει να λειτουργεί λόγω ενεργών γειτόνων που απλά θα μπορούσαν να σπάσουν τον αγωγό εξαερισμού για να επεκτείνουν τον χώρο διαβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι οι ενοικιαστές, των οποίων τα διαμερίσματα είναι κάτω, ο αερισμός θα σταματήσει να λειτουργεί.

 • Σκουπίδια στο αγωγό εξαερισμού

  Συχνά συμβαίνει ότι κάτι μπαίνει στον άξονα εξαερισμού και απλά δεν επιτρέπει στον αέρα να κινείται ελεύθερα. Αν συμβεί αυτό, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με την κατάλληλη δομή, απαγορεύεται να ανεβείτε στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας.

 • Λανθασμένη σύνδεση των καυσαερίων

  Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι η σύνδεση των κουκούλες κουζίνας (κουκούλες εξάτμισης) υψηλής ισχύος στο δορυφορικό κανάλι, το οποίο δεν προορίζεται για το σκοπό αυτό. Και όταν ένας τέτοιος καπό είναι ενεργοποιημένος, σχηματίζεται ένας αερόσωμος στον κοινό αγωγό αερισμού, ο οποίος διαταράσσει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

  Δυστυχώς, η λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται επίσης από το καθεστώς θερμοκρασίας, στην ψυχρή εποχή λειτουργεί καλύτερα, και το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στο δρόμο είναι ασθενέστερη. Σε αυτό προστίθενται μερικές ακόμη αρνητικές στιγμές και το έργο ολόκληρου του συστήματος δεν πηγαίνει τίποτα.

  Και βεβαίως υπάρχουν λάθη στην κατασκευή του εργολάβου για κάποιο λόγο ή άλλο... Μόνο η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού προμήθειας και εξαγωγής θα βοηθήσει.

  Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί όλο το χρόνο 24 ώρες την ημέρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη μια εισροή αέρα 24 ωρών στο δωμάτιο. Αν δεν είναι, τότε το χειμώνα με τα παράθυρα κλειστά κινδύνου συμπύκνωσης, υγρασία μέχρι το σχηματισμό μούχλας, για να αποφευχθεί αυτό, ρυθμίστε τις βαλβίδες εισαγωγής, θα βελτιώσει τον εξαερισμό στο δωμάτιο και να απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία.

  Για να οργανώσετε μια καλή ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα όλο το χρόνο. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν αναπνευστήρα. Χάρη σε αυτή τη συσκευή δεν χρειάζεται να ανοίγετε τα παράθυρα και το διαμέρισμα θα λαμβάνει πάντοτε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα.

  Η συσκευή και τα προβλήματα του εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια

  Σχετικά με το πώς έχει γίνει η συσκευή εξαερισμού σε πολυώροφα σπίτια, θα εξαρτηθεί η σύνθεση του αέρα και η υγεία των κατοίκων που ζουν εκεί.

  Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη και ζεστή. Αλλά όλα συμβαίνουν αντίστροφα. Δεν σκέφτονται τις συνέπειες ή την άγνοια, παραβιάζουν την ανταλλαγή αέρα, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξηγήσει πώς λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ποιοι παράγοντες παραβιάζουν την εργασία του και ποια προβλήματα οδηγούν σε αυτό.

  Κριτήρια επιλογής, τύποι και στοιχεία εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

  Η παρουσία ορισμένων στοιχείων εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του συστήματος. Όμως, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη επιλογή, θα περιέχει τέτοια υποχρεωτικά στοιχεία:

  • αεραγωγών ·
  • τον άξονα εξαερισμού.

  Ανεξάρτητα από τον τύπο, θα είναι απαραίτητα ανεφοδιασμός-εξάτμιση. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να παρέχεται όχι μόνο ένα απόσπασμα, αλλά και μια απόδειξη στον ίδιο τόμο.

  Ανάλογα με τον τύπο των κινήτρων για την έναρξη της έλξης, τα συστήματα αυτά συνήθως χωρίζονται σε:

  • φυσικό - το σχέδιο εμφανίζεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο.
  • συνδυασμός - η εξαγωγή ή η έγχυση γίνεται ηλεκτρομηχανικά.
  • το τράβηγμα και η έγχυση γίνεται μέσω ειδικών ανεμιστήρων και άλλων συσκευών.

  Εάν ένα πολυώροφο σπίτι χρησιμοποιεί φυσικό αερισμό κατοικιών - η ύπαρξη ενός εξαερισμού είναι υποχρεωτική.

  Οι απαιτήσεις για τη διευθέτηση του είναι απλές και ενοποιημένες για όλα τα κτίρια:

  • σφίξιμο.
  • η χωρητικότητα αντιστοιχεί στον προβλεπόμενο όγκο ·
  • την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων ·
  • πυρασφάλεια.

  Επίσης, ανάλογα με το σχήμα ανταλλαγής αέρα, το σύστημα μπορεί να είναι υπό ανάδευση ή με μετατόπιση. Η πρώτη μέθοδος είναι χαρακτηριστική για τους αδιαπέραστους τοίχους με φράγμα ατμών. Η εισροή περνά μέσα από τις οπές εξαερισμού και διάφορες ρωγμές. Λόγω της σχετικά υψηλής αρχικής ταχύτητας, ο δρόμος φρέσκο ​​αναμιγνύεται με τον μολυσμένο αέρα. Εάν η ροή δεν είναι σωστά οργανωμένη, θα είναι δύσκολο να τραβήξετε τον αέρα που είναι μολυσμένος με ακαθαρσίες με αυτόν τον τρόπο.

  Για να επιλέξετε τον τύπο του εξαερισμού, όλοι οι παράγοντες, όπως:

  • αριθμός ορόφων;
  • θέση σε σχέση με άλλες δομές.
  • το επίπεδο του εξωτερικού θορύβου ·
  • ρύπανσης του περιβάλλοντος.

  Για σπίτια με θέση εντός του τετάρτου και θόρυβο μέχρι 51 dBA, συνιστάται η εγκατάσταση εξαερισμού φυσικού τύπου. Εάν το κτίριο βρίσκεται σε ιδιαίτερα μολυσμένο χώρο ή εάν η στάθμη θορύβου είναι μεγαλύτερη από 51 dBA, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε το σύστημα τροφοδοσίας και είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθεί διήθηση.

  Σύνθεση στοιχείων εξαερισμού σε κτίριο υψηλών προδιαγραφών

  Η θέση της εισαγωγής αέρα από το δρόμο είναι εξοπλισμένη σε ορισμένα σημεία, ανάλογα με τον τρόπο που είναι ρυθμισμένος ο εξαερισμός στο κτίριο διαμερισμάτων. Εάν ο θερμός αέρας δεν θερμαίνεται στο υπό εξέταση σύστημα, πρέπει να συνδεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή του δωματίου. Αυτό θα εξασφαλίσει την πλήρη ανάμιξή του με τον θερμότερο αέρα του δωματίου.

  Για να διεισδύσει στον αέρα υπό την επίδραση των συσκευών θέρμανσης που είναι εγκατεστημένες στο διαμέρισμα, η είσοδος πραγματοποιείται κοντά σε αυτές τις συσκευές.

  Όταν η θέρμανση πραγματοποιείται απευθείας στους υπερσυμπιεστές, η παροχή είναι εξοπλισμένη στο κάτω μέρος του δωματίου.

  Παρά το είδος του συστήματος, η εισροή εμφανίζεται μόνο στα σαλόνια, και η κουκούλα στην κουζίνα και το μπάνιο. Η τρύπα για την κουκούλα είναι τοποθετημένη σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων από το δάπεδο. Το σχέδιο εξαερισμού σε ένα πολυώροφο κτίριο υποθέτει ότι δεν υπάρχει κίνηση αέρα από τις εγκαταστάσεις υγιεινής και τις πρόσθετες εγκαταστάσεις στους χώρους διαμονής.

  Τα κανάλια Ventkanals διαφορετικών δωματίων με φυσική εξαγωγή μολυσμένου αέρα συνιστώνται να είναι ξεχωριστά, εξαιρουμένων των συγκροτημάτων ενός επιπέδου. Εάν μια τέτοια επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο κτίριο πολλαπλών μονάδων, είναι απαραίτητο να παρέχονται οι μεμονωμένοι σωλήνες σε έναν κατακόρυφο άξονα.

  Συνεργάζονται με ένα τέτοιο ορυχείο, μία φορά σε δύο ορόφους. Ο εξαερισμός στον τελευταίο όροφο εμφανίζεται ξεχωριστά, δεν συνιστάται η σύνδεσή του με το ορυχείο.

  Χαρακτηριστικά της ρύθμισης και λειτουργίας σε σπίτια των πάνελ

  Αν μιλάμε για μια τέτοια διαδεδομένη μορφή σπιτιών, τότε η ανταλλαγή αέρα είναι διατεταγμένη σε φυσική βάση. Το σύστημα είναι το ίδιο και στα παλιά σπίτια από τούβλα, καθώς και σε νέα κτίρια χαμηλού προϋπολογισμού. Η αναρρόφηση του εξωτερικού αέρα συμβαίνει μέσω των ρωγμών και των διαρροών στα παλαιά πλαίσια ή μέσω των ειδικών οπών που παρέχονται στο σύγχρονο πλαστικό.

  Η ανάσυρση σε αυτά συμβαίνει λόγω της ύπαρξης σταθερής έλξης, που υπάρχει μέσα στο κανάλι του αεραγωγού εξαερισμού, το οποίο ανεβαίνει πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής ή εισέρχεται στο αττικό χώρο. Ο αέρας του δρόμου, βγαίνοντας από τα παράθυρα, περνώντας μέσα από τα παράθυρα, χάρη στην τράβηγμα του καναλιού, τείνει στη θύρα εξάτμισης στο μπάνιο ή στην κουκούλα της κουζίνας. Αποδεικνύεται ότι ο αέρας, περνώντας από όλες τις εγκαταστάσεις του διαμερίσματος, μετατοπίζει σταδιακά το μολυσμένο στο δρόμο.

  Η διαδικασία αερισμού από το παράδειγμα ενός τυπικού έργου

  Το πιο συνηθισμένο έργο είναι ένα εννιά ορόφων σπίτι. Η αρχή της λειτουργίας της κουκούλας είναι η ίδια για αυτούς. Ο αέρας από το δρόμο, μέσω παραθύρων και ρωγμών, μπαίνει στο διαμέρισμα. Η εξόρυξη πραγματοποιείται μέσω δορυφορικών δορυφορικών καναλιών στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Ο κύριος σωλήνας τροφοδοτείται ένα, σπάνια αρκετά κανάλια από την κουκούλα. Αυτά τα κανάλια συνδέονται με τον κύριο άξονα μέσω δύο ορόφων. Αυτά τα ορυχεία είναι δυσκίνητα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένο με ένα σπίτι μεγάλης κλίμακας.

  Αυτό το σχέδιο ενός σπιτιού 9 ορόφων προϋποθέτει την παρουσία μιας ζεστής σοφίτας. Ο κλάδος με 8 και 9 ορόφους πηγαίνει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα, παρακάμπτοντας το κοινό κανάλι. Το σχέδιο για ένα 9όροφο κτίριο σχεδιάστηκε με βάση τη συνολική απουσία ανέμου και τη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα +5.

  Παρά το γεγονός ότι ο φυσικός αερισμός σε τέτοια σπίτια δεν είναι πολύ αποτελεσματικός, δεν απαιτεί καθόλου συντήρηση και τα σφάλματα παρουσιάζονται σπάνια. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αεραγωγοί είχαν βουλώσει με οικοδομικά υλικά κατά την ανέγερση του σπιτιού. Μια τέτοια έκπληξη επηρέασε αργότερα την ποιότητα της κουκούλας. Τις περισσότερες φορές, ο καθαρισμός του ορυχείου απαιτείται μία φορά κάθε 5-6 χρόνια.

  Κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι εμποδίζουν το δρόμο προς τη ροή του αέρα σε κάποιο μέρος. Πιστεύουν εν αγνοία τους ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την κουκούλα, αλλά η διαδικασία ανανέωσης του αέρα σε ένα διαμέρισμα είναι δύσκολη ή τελείωσε τελείως.

  Οι πιο συνηθισμένες ενέργειες που οδηγούν σε παρεμβολές και δυσλειτουργία στη λειτουργία του φυσικού αερισμού:

  • εγκατάσταση σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων.
  • εσωτερικές πόρτες με σφραγίδα.
  • εγκατάσταση διαφόρων ανεμιστήρων στην κουκούλα.

  Για να μην διαταραχθεί η λειτουργία του φυσικού βυθίσματος εξαερισμού, απαγορεύεται η διευθέτηση τυχόν δυσκολιών για την εισροή και την εκροή αέρα. Για τα πλαστικά παράθυρα, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση εισόδων ή η εγκατάσταση εξωτερικής εισροής ξεχωριστά. Οι πόρτες μεταξύ των δωματίων είναι εξοπλισμένες με πλέγματα στο κάτω μέρος. Το τμήμα του αγωγού εξαγωγής δεν πρέπει να επικαλύπτεται από τους ανεμιστήρες.

  Πιθανές επιλογές εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια

  Ο σύγχρονος αερισμός στην κατοικία των πάνελ είναι εξοπλισμένος με μονή σωλήνες εξαγωγής. Από τις εγκαταστάσεις υγιεινής, από κάθε όροφο μέχρι την οροφή πηγαίνει το δικό του σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα διείσδυσης ξένων οσμών και ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί ομοιόμορφα και αξιόπιστα.

  Μια άλλη καλή επιλογή, όταν όλα τα κάθετα κανάλια έρχονται σε έναν κοινό οριζόντιο συλλέκτη, ο οποίος βρίσκεται στη σοφίτα. Ο αέρας από αυτό βγαίνει μέσω ενός κοινού σωλήνα.

  Ο πιο ασταθής τρόπος μπορεί να ονομαστεί η επιλογή, όταν ένα μικρό δορυφορικό κανάλι από κάθε διαμέρισμα εισέρχεται στο γενικό ventshahtu. Αυτό το σχέδιο εξαερισμού στην κατοικία των πάνελ είναι πολύ φθηνότερο στη ρύθμιση και αυξάνει τον ζωτικό χώρο, αλλά συνεχώς φέρνει πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Το πιο κοινό είναι η ροή των διαφορετικών μυρωδιών από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.

  Η καλύτερη παραλλαγή του εξαερισμού είναι τα ηλεκτρομηχανικά συστήματα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα νέα κτίρια, εκτός από τα χαμηλού κόστους. Η παροχή ενός τέτοιου συστήματος βρίσκεται στο υπόγειο ή στην πλευρά του κεντρικού κτιρίου. Παρέχει φιλτραρισμένο και θερμαινόμενο ή ψυχρό αέρα σε όλα τα δωμάτια και τα δωμάτια. Στην οροφή, με τη σειρά του, ένας ανεμιστήρας εξαγωγής έχει τοποθετηθεί ακριβώς στην ίδια σχεδιαστική χωρητικότητα με τον αέρα τροφοδοσίας. Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί το μολυσμένο μείγμα από τα διαμερίσματα μέσω εκχυλισμάτων.

  Αυτό είναι ένα από τα πρωτόγονα κυκλώματα της συσκευής. Πιο περίπλοκο, το οποίο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο πολυώροφο κτίριο, είναι εξοπλισμένο με τη χρήση νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα, οι συσκευές ανάκτησης είναι συσκευές που σας επιτρέπουν να απομακρύνετε τη θερμότητα ή το κρύο από τον εξαγόμενο αέρα και να τον δώσετε σε έναν αέρα τροφοδοσίας.

  Συστάσεις για τον αερισμό

  Η συνέπεια της εγκατάστασης σύγχρονων σφραγισμένων παραθύρων και θυρών είναι η μη ικανοποιητική απόδοση των στοιχείων εξαερισμού και η μη συμμόρφωση προς τις συστάσεις του SNiP. Λίγοι άνθρωποι είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου για να εισέλθουν στην απαραίτητη ποσότητα αέρα για να κρατήσουν τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμη και στο κρύο. Ελλείψει αποτελεσματικής εργασίας του εκχυλίσματος, ο δείκτης υγρασίας αυξάνεται, ο κορεσμός του αέρα με διοξείδιο του άνθρακα αυξάνεται και το οξυγόνο μειώνεται. Σε ένα τέτοιο μικροκλίμα του δωματίου, όταν η υγρασία είναι πάνω από την κανονική, το καλούπι και διάφοροι μύκητες πολλαπλασιάζονται καλά. Αυτό είναι πολύ επιβλαβές για το ανθρώπινο σώμα και δεν είναι αισθητικά ευχάριστο.

  Η διέξοδος είναι πολύ απλή. Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Θα εξαλείψει τα προβλήματα ανανέωσης του αέρα και η χρήση του συστήματος ανάκτησης σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα άνετο μικροκλίμα και καθαρό αέρα με ελάχιστο ενεργειακό κόστος.

  Τρόποι της συσκευής των συστημάτων εξαερισμού πολυκατοικιών

  Διαμέρισμα σπίτι (MKD) - μια σύνθετη μηχανική δομή, σχεδιασμένο για να ζουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η έλλειψη ελεύθερου χώρου στην πόλη για την κατασκευή, τη βελτίωση των τεχνολογιών και των υλικών, τονώνει την αύξηση του αριθμού των ορόφων. Τα τυπικά σπίτια πενταόροφου και εννιά ορόφων δεν είναι πλέον σημαντικά. Τα πολυώροφα κτίρια των 15-20 ορόφων αντικαθιστούν αυτά, έτσι νέες τεχνολογίες για τον αερισμό, θέρμανση και άλλα δίκτυα μηχανικής αναδύονται. Το σχέδιο εξαερισμού σε ένα πολυώροφο κτίριο αλλάζει, αλλά το καθήκον παραμένει το ίδιο, δηλαδή ο ποιοτικός αερισμός των διαμερισμάτων. Η δημιουργία ενός πλήρους σχεδίου ικανού να μεταβιβάσει την κρατική εμπειρογνωμοσύνη είναι ένα μη τετριμμένο καθήκον. Για να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της οικοδόμησης των κανόνων και των κανόνων μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες σχεδιαστές.

  Η σημασία του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

  Το σύστημα εξαερισμού εκτελεί διάφορες λειτουργίες:

  1. Παρέχει καθαρό αέρα μέσα από παράθυρα, πόρτες και σχάρες εξαερισμού.
  2. Αφαιρεί τις μάζες του αναλωμένου αέρα μέσω των πτερυγίων εξαερισμού και των κουζινών.
  3. Υποστηρίζει τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα.
  4. Ρυθμίζει τη σχετική υγρασία.

  Χωρίς ποιοτική ανταλλαγή αέρα, θα είναι αδύνατο να ζήσετε σε ένα διαμέρισμα. Θερμική απόρριψη από τους ανθρώπους, σκόνη, δυσάρεστες οσμές και υγρασία - όλοι αυτοί οι παράγοντες επιδεινώνουν το μικροκλίμα μέσα στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε ένα πλήρως λειτουργικό και λειτουργικό σύστημα εξαερισμού.

  Κανονιστικές απαιτήσεις

  Οι περισσότερες από τις κανονιστικές παραμέτρους και τα στοιχεία για τον υπολογισμό παρουσιάζονται στο SNiP 31-01-2003 «Κτίρια κατοικιών», SNiP 41-01-2003 «Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός». Και επίσης SNiP 2.09.04-87 *, SNiP 2.08.02-89 *.

  Για τον υπολογισμό χρησιμοποιούνται διάφορες παράμετροι:

  1. Θερμοκρασία αέρα εσωτερικού χώρου: για καθιστικά + 20-22 0 С; κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα και φούρνο αερίου 16-18 0 С; μπάνιο +25 0 С; η τουαλέτα +18 0 C; συνδυασμός WC +25 0 С; διάδρομος (προθάλαμος) +16 0 С; κρεβατοκάμαρα +12 0 C; ανελκυστήρας μηχανών +5 0C
  2. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα: κυμαίνεται από 25 έως 90 m 3 / h ανά άτομο.
  3. Η κατανάλωση εξωτερικού αέρα καθορίζεται με βάση την επιφάνεια του δωματίου: για τους χώρους καθιστικού είναι ίσο με 3 m 3 / h ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

  Αυτές είναι όλες οι γενικευμένες παράμετροι και κάθε περιοχή μπορεί να ποικίλει σε τιμές, βάσει των κλιματικών συνθηκών.

  Οι σχεδιαστές έχουν ένα ορισμένο περιθώριο ελευθερίας:

  • Σύμφωνα με το SNIP σε ένα από τα υπνοδωμάτια ενός διαμερίσματος από αρκετούς χώρους, η υπολογισμένη θερμοκρασία αέρα είναι + 22 0 С.
  • Σε διαμερίσματα που είναι προσαρμοσμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες, η μέγιστη θερμοκρασία ξυρίζεται.
  • Ο εξαερισμός των γωνιακών διαμερισμάτων υπολογίζεται σύμφωνα με τις τυποποιημένες παραμέτρους συν 20 ° C, αλλά όχι υψηλότερες από + 22 ° C.

  Μέχρι σήμερα, πλαστικό κατασκευές παραθύρων και σφραγίζεται ατσάλινες πόρτες εξουδετερώσει εντελώς την επίδραση των μικρο-αερισμού διαμέσου των διακένων, οπότε οι σχεδιαστές είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι ρυθμιστικές παραμέτρους του μικροκλίματος. Οι πολυτελείς κατοικίες βρίσκονται στο δρόμο της εγκατάστασης με βεντιλατέρ, και το κόστος MKD όλο και πιο δύσκολο: είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ένταση της εργασίας, και ως εκ τούτου τις διαστάσεις των αεραγωγών. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό όσον αφορά την κατασκευή κτιρίων.

  Πρότυπα διακανονισμού εντός διαμερίσματος

  Τα πρότυπα κατασκευής απαιτούν αρκετές απαιτήσεις για το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού:

  • Η παρουσία τουλάχιστον ενός παραθύρου με πρόσβαση στο δρόμο. Είναι απαραίτητο για σωστή λειτουργία του φυσικού αερισμού.
  • Τα παράθυρα ή οι γρίλιες του πρώτου ορόφου πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1000 mm από το περιβάλλον περίβλημα χιονιού και το καλοκαίρι 2000 mm από την περιοχή των τυφλών.
  • Η περιοχή των αγωγών για την κουζίνα είναι 150 cm 2, ένα συνδυασμένο μπάνιο και ξεχωριστή τουαλέτα με μπανιέρα 100 cm.
  • Η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα είναι αυστηρά από κατοικίες έως αίθουσες εξυπηρέτησης, κατόπιν μέσω ενός κοινού αγωγού στην οροφή.
  • Απαγορεύεται να τραβάτε ηλεκτρικές καλωδιώσεις μέσα στους αγωγούς αερισμού.
  • Οι διαδρομές εξαερισμού δεν πρέπει να διασταυρώνονται μεταξύ τους και με καλωδιακά κανάλια.

  Φυσικός εξαερισμός MCD

  Τα οικιστικά κτίρια του μαζικού κτιρίου (τυπικά) είναι παραδοσιακά εξοπλισμένα με φυσικό αερισμό εξαερισμού και εξαγωγής. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά πίεσης και θερμοκρασίας του εσωτερικού / εξωτερικού αέρα. Για την εισροή χρησιμοποιούνται παράθυρα, η εξαγωγή γίνεται μέσω των πάνελ εξαερισμού που βρίσκονται στους τοίχους του κτιρίου.

  Στη σοβιετική εποχή είχε χρησιμοποιηθεί ογκώδη, δεν είναι πάντα κύκλωμα δικαιολογείται εξαερισμού από κάθε πλέγμα αναχωρήσει το κανάλι σας στο πατάρι, και στη συνέχεια ενώθηκαν σε ένα μεγάλο, πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού.

  Στη σύγχρονη κατασκευή, η μέθοδος των μεμονωμένων καναλιών χρησιμοποιείται για MKD μέχρι 4 ορόφους.

  Τα σύγχρονα MKD πάνω από τέσσερις ορόφους είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό σύμφωνα με το σχέδιο "δορυφορικό κανάλι". Αυτή είναι η βέλτιστη λύση που πληροί τις απαιτήσεις της κανονιστικής τεκμηρίωσης.

  Το "δορυφορικό δορυφορικό" σύστημα

  Ο εξαερισμός σύμφωνα με αυτό το σχέδιο αποτελείται από ένα κάθετο κανάλι συλλογής (κορμό) και τους πλευρικούς κλάδους (δορυφόρους). Ένα τέτοιο σύστημα παρέχει ένα απόσπασμα από κουζίνες, τουαλέτες και λουτρά. Μέσω του ανοίγματος εξαγωγής, ο αέρας εισέρχεται στο πλευρικό κανάλι, στο επίπεδο της ενδοεπικαλυπτόμενης επικάλυψης θα εισέλθει στο κύριο κανάλι συλλογής. Το σχήμα αυτό χαρακτηρίζεται από αυξημένη αεροδυναμική σταθερότητα και επιτυγχάνεται με όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

  Υπάρχουν δύο εκδόσεις: η πρώτη παρέχει ξεχωριστό πλευρικό κλάδο για κάθε σημείο φράγματος. το δεύτερο σας δίνει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσετε την κουζίνα και το μπάνιο μέσω μιας πλευρικής διακλάδωσης (αλλά μόνο όταν δεν είναι μικρότερη από 2000 mm πάνω από τα δωμάτια που εξυπηρετούνται). Η απαίτηση αυτή υπαγορεύεται από τις αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Ένας ή δύο από τους τελευταίους ορόφους μπορούν να συνδεθούν σε ξεχωριστό σχήμα. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία σύνδεσης των πλευρικών κλαδιών με τον κύριο κορμό λόγω των δομικών χαρακτηριστικών του κτιρίου.

  Στον αττικό αέρα προέρχεται από διάφορα προκατασκευασμένα κατακόρυφα κανάλια. Έτσι, ο χώρος της σοφίτας είναι ένα οριζόντιο τμήμα του γενικού συστήματος αερισμού του σπιτιού. Μέσω των αγωγών εξαερισμού, ένα ή περισσότερα για κάθε τμήμα, αφαιρείται στην ατμόσφαιρα. Για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας, η σοφίτα πρέπει να είναι μονωμένη.

  Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι σε δύο εκδόσεις. Για τα τυπικά κτίρια διαμερισμάτων, χρησιμοποιείται ένας αεραγωγός δαπέδου, μπορεί να είναι τούβλο ή οπλισμένο σκυρόδεμα (πίνακες σπιτιών 86 και 800). Elite στέγασης, καθώς και πολλά σύγχρονα MKD εξοπλισμένα με αγωγούς εξαγωγής χάλυβα.

  Η δομή του αεραγωγού

  Η μονάδα αερισμού αποτελείται από ένα κεντρικό κανάλι με έναν ή περισσότερους κλάδους και μια βαλβίδα μετάβασης. Σχεδόν όλα τα συστήματα αερισμού των πολυκατοικιών προβλέπουν τη σύνδεση πλευρικών κλαδιών σε κάθε όροφο. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε, πριν οι κόμβοι των κόμβων βρεθούν σε 2-5 ορόφους.

  Μεταξύ τους τα μπλοκ συνδέονται με ένα κονίαμα τσιμέντου-άμμου, αυτός είναι ένας γρήγορος αλλά αναξιόπιστος τρόπος σφράγισης: η ραφή μπορεί να μετατοπιστεί ή το κονίαμα μπορεί να γεμίσει τον εσωτερικό χώρο, τότε η ένταση του αερισμού θα μειωθεί. Για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών, οι αρμοί σφραγίζονται με κόλλα σιλικόνης.

  Παράδειγμα αερισμού ενός κτιρίου 9 ορόφων

  Στο πρότυπο κτίριο κατοικιών της σοβιετικής εποχής 9 ορόφους. Ανεφοδιασμός και εξαερισμός με φυσική ώθηση, η εισροή γίνεται μέσω παραθύρων και θυρών και ο απορροφητήρας λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο "δοχείο-δορυφόρος". Στα περισσότερα από τα έργα, η εναλλαγή των πλευρικών κλαδιών συμβαίνει μέσω δύο ορόφων, αλλά μερικές φορές υπάρχει ένα σχέδιο δαπέδου. Από τα διαμερίσματα των δύο τελευταίων επιπέδων, ο αέρας έλκεται από χωριστά κανάλια και όχι σε ένα κοινό άξονα.

  Το σχέδιο εξαερισμού ενός κτιρίου κατοικιών

  Ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται στους συνεργάτες χωρίς ανέμους, λαμβάνοντας μια μέση εξωτερική θερμοκρασία +5 0 С.

  Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού

  Το Venterblock παρόμοιας κατασκευής χρησιμοποιείται σε ορόφους 10 ορόφων και 25 ορόφων. Αυτό οδηγεί στην χαλάρωση των αέριων μαζών: δεν έχουν χρόνο να κερδίσουν αρκετή ταχύτητα για να εκτοξεύσουν τις εργασίες από τους κλάδους των τελευταίων διαμερισμάτων. Εάν δεν υπάρχει άνεμος ή φυσάει στην αντίθετη πρόσοψη, τότε οι κάτοικοι των τελευταίων ορόφων μπορούν να μυρίσουν από τα υποκείμενα διαμερίσματα.

  Σε μια ισχυρή θερμότητα, ακόμα και αν όλα τα παράθυρα είναι ανοικτά, η ένταση του εξαερισμού στο κλασικό σχήμα του φυσικού αερισμού μειώνεται σημαντικά, επομένως συνιστάται η εγκατάσταση κλιματιστικών για να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες για το μικροκλίμα.

  Αερισμός στο υπόγειο

  Ο εξαερισμός των υπόγειων υπόγειων εγκαταστάσεων πραγματοποιείται στο ίδιο σχέδιο με το κεντρικό κτίριο. Εάν δεν υπάρχουν παράθυρα, παρέχεται καθαρός αέρας μέσω των αεραγωγών και των ανοιγμάτων στο υπόγειο του κτιρίου. Έξω καλύπτονται με μπαρ.

  Εξαερισμός διαμερισμάτων

  Το σχήμα της κίνησης των αέριων μαζών με τον φυσικό τρόπο αερισμού έχει ως εξής: ψυχρότερος αέρας μέσω ανοιχτών παραθύρων ή διάκενα μεταξύ του πλαισίου και του τοίχου, καθώς και το φύλλο της πόρτας και το σκελετό πέφτει μέσα. Λόγω της ώσης, μετακινείται στις γρίλιες εξαερισμού. Δεδομένου ότι είναι πιο κρύο, μετατοπίζει το ζεστό που δαπανάται προς τα πάνω, όπου φεύγει από τις οπές εξαερισμού του μπάνιου, της κουζίνας και του μπάνιου.

  Πρόκειται για ένα ιδανικό σχήμα, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη σύγχρονα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και μεταλλικές πόρτες. Στα ξύλινα παράθυρα, η διείσδυση γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, τα οποία είναι βραχυπρόθεσμης φύσης και επηρεάζουν δυσμενώς το συνολικό μικροκλίμα. Ως εκ τούτου, αρκετές πρόσθετες συσκευές χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του εξαερισμού των διαμερισμάτων:

  • Κουκούλες κουζίνας. Αυτά είναι τοπικά συστήματα μηχανικής αναρρόφησης, που είναι εγκατεστημένα πάνω από ηλεκτρικές κουζίνες ή αερόθερμα. Βγάζουν αέρα στον άξονα εξαερισμού. Υπάρχει μια έκδοση της εξόδου του αέρα εξαγωγής μέσω του παραθύρου στο δρόμο.
  • Ανεμιστήρες καυσαερίων. Τοποθετείται στις οπές εξαερισμού στην κουζίνα, το μπάνιο ή το παράθυρο. Επιπλέον, διεγείρεται ο αέρας εξαγωγής.
  • Βαλβίδες τροφοδοσίας. Ειδικοί μηχανισμοί ενσωματωμένοι στις δομές εγκλεισμού. Αφήστε να ρυθμίσετε την ένταση του παρεχόμενου φρέσκου αέρα. Αποτελεσματικό σύστημα φυσικού αερισμού.
  Βαλβίδα παροχής
  • Αεροματικά. Εγκατεστημένο σε πλαστικά παράθυρα. Λόγω της υψηλής αεροδυναμικής αντοχής, ο θόρυβος δεν επιτρέπεται. Ανατρέξτε στις πρόσθετες συσκευές φυσικού αερισμού των διαμερισμάτων.

  Στα πολυκατοικιακά κτίρια που κατασκευάζονται σε ένα μεμονωμένο έργο, καθώς και σε ορισμένα σειριακά συστήματα, το φυσικό σύστημα εξαερισμού και εξαγωγής συμπληρώνεται με ένα μηχανικό. Για το σκοπό αυτό, στην οροφή του MKD, εγκαθίστανται ανεξάρτητες μονάδες ανεμιστήρα, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν στην εισροή και την εξάτμιση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καταναλώνει ενέργεια και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και σπανίως χρησιμοποιείται για την τυποποιημένη κατασκευή.

  Καθαρισμός αγωγών αερισμού πολυκατοικιών

  Οι άξονες εξαερισμού, οι γρίλιες και τα πλευρικά κλαδιά είναι φραγμένα, οπότε ο όγκος του αέρα εισαγωγής πέφτει και πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά.

  Υπάρχουν δύο τρόποι καθαρισμού:

  • Επαγγελματικός καθαρισμός. Καλείται ένας ειδικός, ο οποίος απομακρύνει τα φράγματα και διαλύει τις εκρήξεις από το κανάλι συλλογής και τα πλευρικά κλαδιά.
  • Αυτοκαθαρισμός. Αποτελείται από την έξαψη της σχάρας εξαερισμού και την απομάκρυνση της μόλυνσης του πλευρικού κλάδου. Πηγαίνετε στο κανάλι συναρμολόγησης χωρίς ειδικό εξοπλισμό δεν θα λειτουργήσει.

  Σύστημα εξαερισμού Το MCD είναι ένα σύνθετο δίκτυο κύριων και πλευρικών αεραγωγών και πρόσθετων συσκευών. Η χωρητικότητα σχεδιασμού μπορεί να υπολογιστεί μόνο από επαγγελματίες σχεδιαστές.

  Η εταιρεία "Mega.ru" παρέχει υπηρεσίες στον τομέα του σχεδιασμού εξαερισμού. Οι ειδικοί μας θα βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, θα σας ενημερώσουν για το πώς είναι τοποθετημένο το σύστημα αερισμού οποιουδήποτε αντικειμένου. Εργαζόμαστε στη Μόσχα και στην περιοχή, προσφέρουμε επίσης τις υπηρεσίες μας σε γειτονικές περιοχές. Εξασφαλίζουμε εξ αποστάσεως συνεργασία. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας. Μπορείτε να βρείτε τους τρόπους επικοινωνίας στη σελίδα "Επαφές".