Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Υγραντήρας αέρα για νεογέννητα και μεγάλα παιδιά: βαθμολογία από το καλύτερο 2018 - 2019, είτε είναι απαραίτητο για παιδικό δωμάτιο, κριτικές

12/26/2017

Στους γονείς μικρών παιδιών ο υγραντήρας αέρα για νεογέννητα κερδίζει δημοτικότητα. Βαθμολογία των καλύτερων 2018 - 2019. μοντέλα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την καλύτερη συσκευή για λειτουργικότητα και κόστος. Ένα σημαντικό ερώτημα για τη μελέτη: είναι η συσκευή που απαιτείται γενικά, είναι χρήσιμη για το παιδί;

Παρακάτω απαντάμε στις ερωτήσεις που τίθενται και όχι μόνο.

Περιεχόμενα:

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα;

Υγραντήρας - ένα όργανο σχεδιασμένο για να φέρει την περιεκτικότητα σε υγρασία στον περιβάλλοντα χώρο στη βέλτιστη τιμή. Μεμονωμένα μοντέλα συσκευών πληρούν τη λειτουργία φιλτραρίσματος και κορεσμού του αέρα με ευχάριστα αρώματα, αρνητικά ιόντα, ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα.

Η συσκευή λειτουργεί με μια απλή αρχή:

 • ενσωματωμένο περίβλημα υγραντήρα, ο ανεμιστήρας απορροφά αέρα από το δωμάτιο, κατευθύνει τη μονάδα στη μονάδα φιλτραρίσματος.
 • Στο στάδιο της προκαταρκτικής διήθησης αφαιρούνται μεγάλα σωματίδια σκόνης από το χώρο.
 • από μικρά σωματίδια, διάφορους μικροοργανισμούς, καθαρίζει το φίλτρο ηλεκτροστατικού τύπου.
 • το τελευταίο στοιχείο της μονάδας φιλτραρίσματος είναι ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο καθαρίζει τον αέρα που διέρχεται μέσω αυτού από επιβλαβή αέρια, δυσάρεστες οσμές.
 • μετά τη διέλευση από το σύστημα φίλτρου, εισέρχεται αέρας στη μονάδα, όπου είναι κορεσμένη με υδρατμούς.

Στο σχεδιασμό της συσκευής, εκτός από τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, παρέχεται ένας αισθητήρας που απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή σε χαμηλή στάθμη νερού.
Το κύριο κριτήριο για τον διαχωρισμό σε διαφορετικούς τύπους οργάνων είναι ο τρόπος σχηματισμού ατμών υγρασίας:

 • το παραδοσιακό, σε αυτά το νερό εξατμίζεται φυσικά, χωρίς θέρμανση.
 • ατμού συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή μιας συνηθισμένης τσαγιού.
 • υπερήχων - δημοφιλής σήμερα, που εργάζονται εις βάρος των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας, που δημιουργούνται από ένα ειδικό στοιχείο του σχεδιασμού τους. Όταν εκτίθεται σε νερό από δονήσεις, γίνεται λεπτή σκόνη.

Στην κατηγορία των υγραντήρων υπάρχουν καθαριστές αέρα, οι οποίοι παρέχουν κορεσμό με ατμούς υγρασίας και αποτελεσματικό καθαρισμό από τη σκόνη. Το κύριο στοιχείο είναι ένα μπλοκ περιστρεφόμενων δίσκων. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας απομακρύνεται από σκόνη, κορεσμένο με υγρασία.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών;

Λαμβάνοντας υπόψη το πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για ένα παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να μάθετε αν είναι επιβλαβές για την υγεία του παιδιού, και το σημαντικότερο - πόσο χρήσιμο. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή, θα βρείτε τόσο αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ζημία και όφελος

Ένας επαγγελματίας γιατρός θα επιβεβαιώσει: το ξηρό περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα την υγεία των μικρών παιδιών. Η έλλειψη ατμών υγρασίας στην ατμόσφαιρα επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση του αναπνευστικού συστήματος του παιδιού, στην βλεννογόνο των ρινικών κοιλοτήτων.

Αυτό το γεγονός οδηγεί όχι μόνο στην αποξήρανση των βλεννογόνων, αλλά και στο πρήξιμό τους, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία της φυσιολογικής αναπνοής στο βρέφος.

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα μπορεί να επιλυθεί μια σειρά από σημαντικά καθήκοντα. Η βλάβη των παιδιών και των ενηλίκων από τη χρήση ενυδατικής κρέμας είναι παρούσα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση των χρηστών. Υπάρχουν τα ακόλουθα θετικά και αρνητικά στοιχεία της χρήσης της συσκευής:

 • Εξασφάλιση της φυσιολογικής ανταλλαγής θερμότητας του σώματος του παιδιού με το περιβάλλον αέρα.
 • Ενίσχυση της ανοσίας του παιδιού, αύξηση της αντοχής σε επικίνδυνες ασθένειες: πνευμονία, ρινίτιδα και βρογχίτιδα.
 • Μείωση του κινδύνου υπερβολικών ξηρών ματιών.
 • Όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους τύπους συσκευών, υπάρχει κίνδυνος καύσης με ατμό που τους αφήνει έξω.
 • Οι υγραντήρες του παραδοσιακού τύπου, εάν δεν υπάρχει ειδική αντιβακτηριακή κασέτα στον εξοπλισμό τους, γεμίζουν το χώρο που τους περιβάλλει με ιούς, παθογόνα βακτήρια.
 • Μετατρέποντας το υγρό σε ομίχλη νερού, τα υπερηχητικά μοντέλα ψεκάζουν στον περιβάλλοντα χώρο όλες τις χημικές ουσίες που αρχικά περιέχονται σε αυτό.
 • Αυξάνοντας το επίπεδο υγρασίας, παρόμοιες συσκευές αυξάνουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο.

Οι βλάβες από τη χρήση των moisturizers θα είναι σημαντικά λιγότερες εάν τα συμπληρώσετε με μη συνηθισμένο, αλλά απεσταγμένο νερό, το οποίο δεν περιέχει χημικά, επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Βίντεο: γνώμη του Δρ. Komarovsky

Σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο όφελος από τα moisturizers και πόσο είναι μεγάλο, ο Dr. Komarovsky θα πει στο προτεινόμενο βίντεο:

Βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο

Αξιολογώντας το επίπεδο της "φυσιολογικής" υγρασίας στις κατοικίες ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού, σας συνιστούμε να εστιάσετε στα υγειονομικά πρότυπα, μέσα στα εξής:

 • στην ψυχρή εποχή, η υγρασία στις κατοικίες πρέπει να είναι από 30 έως 45%, αλλά όχι περισσότερο από 60%.
 • στην θερμή περίοδο - 30-60%, αλλά όχι περισσότερο από 65%.
 • για περιοχές που χαρακτηρίζονται από υψηλή υγρασία στο δρόμο - όχι περισσότερο από 75%.

Χαρακτηριστικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συσκευής

Η επίλυση του ζητήματος για το ποια είναι καλύτερη η αγορά ενός υγραντήρα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος συσκευής έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Χαρακτηριστικά των παραδοσιακών υγραντήρων τύπου:

 • ευκολία χρήσης και συντήρησης.
 • τη δυνατότητα χρήσης νερού από τη βρύση.
 • ομοιόμορφη υγρασία του περιβάλλοντος ·
 • όταν κορεστεί με την υγρασία, ο αέρας καθαρίζεται αποτελεσματικά από ρύπανση χάρη στη συσκευή.
 • οικονομικό κόστος.
 • Η συσκευή πρέπει να λειτουργεί συνεχώς ώστε να διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.
 • υψηλό επίπεδο θορύβου.

Παρατηρούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τεχνολογικών υγραντήρων υπερήχων:

 • σιωπηρή λειτουργία;
 • τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λόγω της οποίας η υγρασία διατηρείται αυτόματα στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • τη δυνατότητα να φέρει την υγρασία του περιβάλλοντος στο 70-80%.
 • Η συσκευή ψεκάζει στη γύρω περιοχή όλες τις ουσίες που περιέχονται στο νερό.

Οι υγραντήρες τύπου ατμού διακρίνουν τα εξής:

 • δυνατότητα εργασίας σε νερό της βρύσης.
 • ταχεία υγρασία της γύρω περιοχής.
 • Οι περισσότεροι υγραντήρες έχουν τη δυνατότητα αυτόματης τερματισμού λειτουργίας σε χαμηλή στάθμη νερού.
 • στον εξοπλισμό δεν υπάρχει υγροστάτης.
 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • απαιτεί την εγκατάσταση σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε παιδιά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρων με λειτουργίες καθαρισμού αέρα:

 • οικονομία όσον αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • εξασφαλίζοντας υψηλή καθαρότητα του υγρού αέρα.
 • τη δυνατότητα χρήσης νερού βρύσης.
 • μεγάλες διαστάσεις και σημαντικό βάρος.
 • υψηλό κόστος.

Υγραντήρας για παιδιά: ποιο είναι το καλύτερο και πώς να επιλέξετε;

Σκεπτόμενοι πώς να επιλέγετε και ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας για τα παιδιά, θα πρέπει να θυμάστε για μια σειρά απαιτήσεων:

 • να υγρανθεί και να καθαριστεί ο αέρας.
 • στη βέλτιστη έκδοση, διαθέτουν αυτόματες λειτουργίες απενεργοποίησης με πλήρη εξάτμιση νερού, αυτόματη συντήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας,
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο ποσό θορύβου.
 • την απουσία μικρών αποσπώμενων μερών,

Πριν από την απόκτηση του υγραντήρα, δεν είναι περιττό να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • εάν το κόστος της επιλεγμένης συσκευής είναι κρίσιμο, επιλέξτε μοντέλα προϋπολογισμού παραδοσιακού τύπου ή τύπου ατμού.
 • εάν ο στόχος είναι ο υψηλότερης ποιότητας καθαρισμός του περιβάλλοντος, αγοράστε ένα κλιματιστικό ή δίσκο υγραντήρα?
 • όταν το μέγεθος της συσκευής είναι σημαντικό, σταματήστε την επιλογή στους πιο συμπαγείς υγραντήρες υπερήχων και υδρατμών.
 • στα δωμάτια των παιδιών που κοιμούνται ευαίσθητα, πάρτε τα λιγότερο θορυβώδη μοντέλα υπερήχων?
 • Εάν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται με μη φιλτραρισμένο νερό, ο ατμός και οι παραδοσιακοί τύποι θα είναι η κατάλληλη επιλογή.
 • για την αποτελεσματική ενυδάτωση σε μεγάλες περιοχές, τα υπερηχογράφημα ή τα κλιματικά μοντέλα είναι κατάλληλα.

Δώστε προσοχή κατά την επιλογή, χωρίς καμία αποτυχία ακολουθεί:

 • ένα εμπορικό σήμα.
 • ροή νερού και όγκο δεξαμενής.
 • παρουσία στην κατασκευή του ενσωματωμένου υγρομέτρου και υγροστάτη.
 • τη μέγιστη καλυμμένη επιφάνεια.

Κατασκευαστής

Δώστε προσοχή στον κατασκευαστή είναι σημαντικό, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή. Οι σοβαρές εταιρείες είναι υπεύθυνες για τη φήμη τους, προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα που δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία και τη συντήρηση.

Ροή νερού και όγκος δεξαμενής

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών, καθορίστε πόσο θα πρέπει να λειτουργεί η συσκευή σε συνεχή λειτουργία.

Ο δείκτης επηρεάζεται από την παραγωγικότητα του υγραντήρα και τον όγκο της διαθέσιμης δεξαμενής νερού. Εύκολα λειτουργούν μοντέλα που μπορούν να λειτουργούν συνεχώς για 24 ώρες, με παραγωγικότητα 200-300 g / h.

Τα πιο παραγωγικά μοντέλα, για να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία τους καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, απαιτούν την εγκατάσταση χωρητικότητας μέχρι 10 λίτρων.

Υγρόμετρο και υγροστάτη

Η παρουσία ενός ενσωματωμένου υγρομέτρου και υγρασίας, απλοποιεί σημαντικά τη χρήση του υγραντήρα. Το υγρόμετρο που είναι ενσωματωμένο στη δομή μετράει το επίπεδο υγρασίας που δημιουργείται και το υγραστρωμα αυτόματα απενεργοποιείται όταν φτάσει το επιθυμητό σημείο.

Αυτά τα στοιχεία ελέγχου εγκαθίστανται κυρίως σε υγραντήρες ατμού και υπερήχων των πιο σύγχρονων μοντέλων.

Καλυμμένη περιοχή, m2

Επιλέγοντας την τεχνική για τον κορεσμό του περιβάλλοντος με υγρασία, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την περιοχή του δωματίου όπου σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Ο κύριος αντίκτυπος στην παράμετρο αυτή είναι η ισχύς και η απόδοσή της.

Κατά την επιλογή μιας συσκευής με βάση το μέγεθος του δωματίου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα δεδομένα που καθορίζονται από τους κατασκευαστές δεν είναι αληθή. Συνιστούμε την επιλογή ισχυρών μοντέλων, από ό, τι απαιτείται, με βάση την περιοχή ενός συγκεκριμένου δωματίου. Βίντεο: χαρακτηριστικά της επιλογής του υγραντήρα

Το προτεινόμενο βίντεο δείχνει τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή μιας τεχνικής που έχει σχεδιαστεί για τον κορεσμό του περιβάλλοντος με υγρασία.

Όταν επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα, σκεφτείτε πόσο απλό είναι να τη χρησιμοποιήσετε και πώς να τη φροντίζετε σωστά. Θα έχετε μια σαφή ιδέα για τις λειτουργίες και τα μοντέλα αυτής της συσκευής από το παρακάτω βίντεο.

Συσκευή με ιονιστή

Έχει από καιρό αποδειχθεί ότι από τον αέρα κορεσμένο με ιόντα, το καθαρό οξυγόνο απορροφάται πολύ καλύτερα από το ανθρώπινο σώμα. Εάν εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο που παρέχει τον ιόντα στο σχεδιασμό, τότε η ανοσία και η σωματική υγεία των παιδιών θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν γνωστές απολυμαντικές ιδιότητες ιόντων ικανών να καταστρέψουν πολλούς επιβλαβείς μικροοργανισμούς που περιέχονται στο περιβάλλον.

Οι ανασκοπήσεις των υγροποιητών με τους ιονιστές δείχνουν ότι όταν χρησιμοποιούνται, αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους, μειώνουν την κόπωση, απομακρύνονται από το περιβάλλον τις δυσάρεστες οσμές.

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει ατμός από τη συσκευή;

Μια αρκετά συνηθισμένη ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των υγραντήρων: τι γίνεται αν δεν υπάρχει ατμός από τη συσκευή όταν το νερό βρίσκεται στο σκάφος; Συχνές αιτίες του φαινομένου, σε περίπτωση που σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με ένα εξειδικευμένο κέντρο εξυπηρέτησης:

 • βλάβη της γεννήτριας ατμού.
 • οι επαφές έχουν οξειδωθεί στη συσκευή.
 • Ο ανεμιστήρας που αντλεί τον αέρα δεν λειτουργεί.
 • στην περίπτωση ενός υπερηχητικού μοντέλου, η μεμβράνη έχει καταστραφεί.

Υγραντήρας για τα νεογέννητα: βαθμολογία των καλύτερων 2018 - 2019

Είναι χρήσιμο να εστιάσετε στη λίστα δημοφιλών μοντέλων μεταξύ των χρηστών για να επιλέξετε έναν πραγματικά υψηλής ποιότητας, λειτουργικό και αξιόπιστο υγραντήρα αέρα για τα νεογέννητα. Βαθμολογία των καλύτερων 2018 - 2019. τα μοντέλα τεχνολογίας για το σκοπό αυτό περιλαμβάνουν:

 • Scoole SC HR UL 02;
 • Ballu UHB-255 Ε.
 • Timberk THU UL 15Μ;
 • Dantex-H40UFO;
 • Aic ULTRANSMIT 022;
 • Air-O-Swiss U7146;
 • Timberk THU MINI 02.

Scoole SC HR UL 02

Εξαιρετικό μοντέλο υγραντήρα υπερήχων, που χαρακτηρίζεται από κομψό σχεδιασμό, καλή λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης. Εξοπλισμένη με οθόνη διπλής λειτουργίας, χωρητικότητα 2 λίτρων. και μια αυτόματη συσκευή απενεργοποίησης, η συσκευή είναι σε θέση να ενυδατώνει αποτελεσματικά τον αέρα σε χώρους μέχρι 25 m2.

Ballu UHB-255 Ε

Υπερηχητική συσκευή ελκυστικού σχεδιασμού, ικανή να εξυπηρετεί δωμάτια μέχρι 20 m2. Μεταξύ των λειτουργιών αυτής της συσκευής είναι οι εξής:

 • την επιλογή της ταχύτητας υγρασίας.
 • Αυτόματη διακοπή χρόνου και χαμηλή στάθμη νερού στη δεξαμενή.
 • Καθαρισμός νερού με ενσωματωμένα φίλτρα.

Το Ballu UHB-255 E είναι εξοπλισμένο με δεξαμενή 1.7 λίτρων.

Timberk THU UL 15Μ

Ένα κομψό και εύχρηστο όργανο εξοπλισμένο με μεμβράνη υπερήχων υψηλής ισχύος. Αυτό το μοντέλο υπολογίζεται, χαρακτηριζόμενο από υψηλή ισχύ υγρασίας, για συντήρηση χώρων μέχρι 25 m2. Timberk THU UL 15Μ
είναι εξοπλισμένο με ρυθμιστή της έντασης της ροής ατμού που παράγεται από αυτό και χωρητικότητας 2.6 λίτρων.

Dantex-H40UFO

Διαθέτοντας ένα λαμπρό, ελκυστικό σχεδιασμό, αυτή η συσκευή υπερήχων μπορεί να παράγει ψυχρό και ζεστό ατμό. Το μοντέλο διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, μια μονάδα φιλτραρίσματος νερού, μπορεί να σερβίρει αίθουσες μέχρι 23 m2. Ο όγκος της ενσωματωμένης δεξαμενής είναι 4 λίτρα.

Aic ULTRANSMIT 022

Συμπαγές μοντέλο υπερηχητικού τύπου, ικανό όχι μόνο να κορεσθεί ο αέρας με υδρατμούς, αλλά και να αρωματιστεί και να ιονίσει. Η ευκολία στη χρήση της συσκευής παρέχει έναν πίνακα ελέγχου ευαίσθητο στην αφή, έναν φωτισμό LED 12 χρωμάτων, την επιλογή αυτόματου τερματισμού λειτουργίας.

Air-O-Swiss U7146

Φορητός υπερηχητικός υγραντήρας από τον διάσημο κατασκευαστή της Ελβετίας Boneco. Η συσκευή είναι αξιόπιστη και εύκολη στη χρήση, διατίθεται σε διάφορα χρώματα του αμαξώματος. Η ενσωματωμένη χωρητικότητα δεν είναι διαθέσιμη, αντί να αξίζει να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε πλαστική φιάλη με όγκο που δεν υπερβαίνει τα 0,5 λίτρα. Η λύση επέτρεψε στον κατασκευαστή της συσκευής να το καταστήσει όσο το δυνατόν πιο συμπαγές.

Timberk THU MINI 02

υπερήχων τύπου υγραντήρας για μικρή περιοχή χώρου δεν υπερβαίνει το 15 m2.Model εξοπλισμένη με μηχανική επιλογή σύστημα ελέγχου της προστασίας έναντι τυχαίου ανοίγματος του καπακιού, όταν η συσκευή λειτουργίας, ολοκληρωμένη δεξαμενή χωρητικότητας 1 λίτρου.

Πού να βάλετε στο φυτώριο;

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε μια ενυδατική κρέμα στο φυτώριο, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:

 • ένα πίδακας ατμού δεν πρέπει να κατευθύνεται στο παχνί του μωρού.
 • Τα όργανα τύπου ατμού εγκαθίστανται στο πιο απρόσιτο μέρος για το παιδί.
 • Ο επεξεργασμένος αέρας που φεύγει από τη συσκευή απλώνεται ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο, χωρίς εμπόδια.
 • Το ύψος εγκατάστασης πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέτρο από το επίπεδο του δαπέδου.

5 περισσότερα πράγματα που δεν γνωρίζατε!

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία σχετικά με συσκευές που κορεάζουν τον περιβάλλοντα χώρο με ατμούς υγρασίας, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί σε όλους. Παραθέτουμε τον κύριο κατάλογο:

 • Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κορεστεί ο αέρας στο δωμάτιο με ατμούς υγρασίας ακόμα και αν βρέξει έξω.
 • Ο αέρας του δωματίου χρειάζεται ιδιαίτερα υγρασία το χειμώνα, όταν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης.
 • Η παρουσία κλιματισμού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα δεν αποκλείει την ανάγκη να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις τους.
 • Εάν το μη φιλτραρισμένο νερό χυθεί σε ατμό ή υπερηχητικά μοντέλα, τα έπιπλα στο δωμάτιο που θα εξυπηρετηθούν θα καλύψουν γρήγορα με λευκή επικάλυψη.
 • Τέτοιες συσκευές, εάν είναι εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, δεν μπορούν να προκαλέσουν υπερχείλιση, ακόμη και με συνεχή λειτουργία.

Πόσο κοστίζει ένας υγραντήρας αέρα;

Το κόστος αυτών των συσκευών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας, της λειτουργικότητας και των τεχνικών παραμέτρων της συσκευής.

Ποιο μοντέλο προτιμάτε, ο αγοραστής επιλέγει τον εαυτό του. Μπορείτε να αγοράσετε μια καλή λειτουργική συσκευή υπερήχων όχι περισσότερο από 1500 ρούβλια, ή να διανείμουν πάνω από 30 χιλιάδες για ένα προϊόν που παράγεται κάτω από το παγκοσμίως γνωστό εμπορικό σήμα.

Κριτικές

Timberk THU MINI 02:

 • συμπαγής;
 • αξιόπιστη και απλή?
 • χωρίς θόρυβο.
 • αναξιόπιστο σύστημα αποκατάστασης του νερού ·
 • ενδέχεται να μην απενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Για ένα άτομο, η συσκευή είναι σωστή. Με τις λειτουργίες του κάνει καλά, δεν υπάρχουν δυσκολίες στη διαχείριση, όλα είναι απλά και εξαιρετικά σαφή. Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το φωτισμό του αεριωθούμενου ατμού, όμορφη!

Timberk THU UL 15Μ:

 • κομψό σχέδιο?
 • λειτουργεί ήσυχα?
 • είναι δυνατή η ρύθμιση του πίδακα ατμού.
 • περιοδικά παύει να εργάζεται για άγνωστους λόγους.
 • όχι πολύ υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση.

Χρησιμοποιούμε το γραφείο για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ είμαστε χαρούμενοι. Λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, το ζευγάρι δίνει πολλά, δεν υπάρχουν περιττές επιλογές. Υπάρχουν ελαττώματα στη συναρμολόγηση, αλλά, δεδομένης της τιμής της συσκευής, δεν μπορείτε να δώσετε προσοχή σε αυτά.

 • καλή ποιότητα κατασκευής και υλικά?
 • εξαιρετικό σχέδιο?
 • βολική ρύθμιση.
 • δεν αποκαλύπτεται.

Φωτεινή, κομψή, άνετη, αλλά χρήσιμη, γενικά, κάποιες θετικές εντυπώσεις του μοντέλου. Όπως είδαν στο κατάστημα, αγόρασαν δύο ταυτόχρονα, τώρα το χρησιμοποιούμε με ευχαρίστηση. Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα όταν συμπεριλαμβάνουμε αυτή τη γοητεία, και αρρωσταίνουν λιγότερο.

Υγραντήρας για παιδιά - που είναι καλύτερο για το μωρό σας

Για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα και όχι άρρωστα, ο αέρας στο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι πολύ ξηρός. Βέλτιστα όρια υγρασίας σε αυτό - από πενήντα έως εβδομήντα τοις εκατό. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, φροντίδα γονείς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά - το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία, και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Τι θα δώσει την εμφάνιση μιας ενυδατικής κρέμας στο φυτώριο του παιδιού σας;

Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του μωρού, τόσο πιο τρυφερό το δέρμα. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στους αρνητικούς παράγοντες. Και αν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε το δέρμα των παιδιών (ειδικά των νεογέννητων) στεγνώνει επίσης, μπορεί να φλεγμονή και να ξεφλουδίζει. Σπρώξτε τα μωράκια, γιατί αυτό που ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είναι γεμάτη με αλλεργικές αντιδράσεις, συχνά κρυολογήματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιοτροπίες, κλάμα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Αλλά με μια συσκευή ικανή να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα (υγραντήρα), η κατάσταση αλλάζει μαγικά. Ο γιος ή η κόρη αρχίζουν να κοιμούνται καλύτερα, είναι λιγότερο ασταθής και οι ψυχρές ασθένειες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έρθουν στο νηπιαγωγείο. Το δέρμα, ακόμη και χωρίς ειδική ενυδατική κρέμα για βρέφη, δεν στεγνώνει και δεν ερεθίζει. Και η ρινική συμφόρηση εξαφανίζεται, κάτι που είναι φυσικό - τελικά, γίνεται συχνός σύντροφος του υπερβολικού αέρα του δωματίου.

Το πιο ευεργετικό αποτέλεσμα των συσκευών ενυδάτωσης το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες με θερμαντήρες λαμβάνουν μια ρεκόρ υγρασίας. Αυτή τη στιγμή, το επίπεδό της στον αέρα μπορεί να πέσει σε είκοσι τοις εκατό - δεν είναι καθόλου καλό. Περίπου αυτό το επίπεδο υγρασίας στην έρημο. Και αυτό δεν είναι το όριο: εάν οι τοίχοι χαρτιού είναι κολλημένοι με ταπετσαρία χαρτιού ή καλύπτονται με γυψοσανίδες, τότε η υγρασία και το 10% μπορεί να πέσουν. Μετά από όλα, και τα δύο αναγραφόμενα υλικά απορροφούν την υγρασία από τον αέρα.

Και εάν η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, τότε δεν θα εξοικονομηθούν υγρά ράκη στα θερμαντικά σώματα - χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Μετά από όλα, σε αυτές τις συνθήκες, η αύξηση της στάθμης υγρασίας στο βέλτιστο δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί να εξατμιστούν περίπου τρία λίτρα νερού την ημέρα, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν μόνο εξειδικευμένες οικιακές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τους διάφορους τύπους, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Υγροποιητές υπερήχων και η χρήση τους στο νηπιαγωγείο

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι ο πιο αποτελεσματικός. Η αρχή της δουλειάς τους είναι η εξάτμιση του νερού λόγω των δονητικών κινήσεων της ειδικής μεμβράνης. Βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού, προκαλεί το νερό να μετατραπεί σε ατμό, το οποίο δεν θερμαίνεται πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι ένα συν - ψυχρός ατμός δεν μπορεί να κάψει ένα μικρό παιδί, από την περιέργεια έρχονται στη μονάδα πολύ στενά.

Και μην πιστεύετε στους ισχυρισμούς ότι το υπερηχογράφημα από αυτές τις συσκευές έχει αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Ο υγραντήρας χρησιμοποιεί απόλυτα ασφαλείς συχνότητες. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά επιβλαβές είναι η ηλεκτροστατική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τηλεοπτικές οθόνες και οθόνες. Είναι καλύτερα να τα βγάλετε έξω από το φυτώριο - θα είναι πραγματικά χρήσιμο. Η συσκευή ενυδάτωσης, παρεμπιπτόντως, αντισταθμίζει εν μέρει αυτή την αρνητική επίδραση, μειώνοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αγοράζοντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, αξίζει να ξέρετε ότι είναι καλύτερο να το βάλετε κάπου ψηλότερα. Αφήστε να είναι, για παράδειγμα, ένα κομοδίνο ή ένα σταθερό ράφι. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εγγύηση για ταχύτερη εξάπλωση ατμού στον εναέριο χώρο. Όσον αφορά τη φροντίδα, τότε υπάρχει μια απόχρωση - η μονάδα δεν δέχεται σκληρό νερό, δίδοντας εξαιτίας της μαζί με την άσπρη επίστρωση ατμού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, ή να αγοράσετε μαλακτικά φυσίγγια, κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, ή το νερό για να συμπληρώσετε ένα ειδικό - καθαρίζονται, περάσει μέσα από τα φίλτρα.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Όταν αξίζει να αγοράσετε έναν υγραντήρα τύπου υπερήχων:

 • Αν το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό, και οι μπαταρίες το χειμώνα είναι πολύ ζεστό και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν. Μια ισχυρή συσκευή θα αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το πρόβλημα και θα προσφέρει άνεση σε ένα μικρό μέλος της οικογένειας.
 • Εάν ο ύπνος του παιδιού σας είναι πολύ ευαίσθητος και από τον παραμικρό θόρυβο, μπορεί να ξυπνήσει. Ο υγραντήρας αυτού του τύπου λειτουργεί πολύ ήσυχα (απαλά γουργουρίζει και ψιθυρίζει, απελευθερώνει ατμό), δεν θα ενοχλεί κανέναν ακόμη και τη νύχτα όταν υπάρχει σιωπή γύρω.
 • Εάν το δωμάτιο του μωρού είναι αρκετά μεγάλο - η ισχύς της συσκευής υπερήχων επαρκεί για να χειριστεί τον όγκο του στερεού αέρα.
 • Αν είναι συχνά απαραίτητο να επιτευχθεί γρήγορα μια αύξηση της υγρασίας στο βέλτιστο επίπεδο.
 • Εάν υπάρχει περιοδική ανάγκη μεταφοράς της μονάδας σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Αν δεν είστε βάρος και δεν είναι παράλογο να αγοράσετε καθαρό νερό ή ειδικές κασέτες για να το μαλακώσετε.

Ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν υγραντήρα στην αίθουσα για παιδιά

Για κάθε γονέα, είναι σημαντικό το παιδί να αισθάνεται καλά στο δωμάτιό του. Ως εκ τούτου, για την πλήρη ανάπτυξή του είναι σημαντικό να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, ο δείκτης της μειώνεται σημαντικά.

Αν κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας οι γονείς βάζουν νερό σε ένα δωμάτιο, τώρα έχουν αναπτυχθεί ειδικοί υγραντήρες για το σκοπό αυτό. Είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος, αλλά παρόλα αυτά είναι σε θέση να διατηρούν την απαιτούμενη υγρασία στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά πριν αποκτήσετε έναν υγραντήρα αέρα για ένα παιδί, αξίζει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά του.

Ιδέες για το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου μπορούν να δανειστούν από αυτό το άρθρο.

Από εδώ θα μάθετε τα πάντα σχετικά με τα ficuses του δωματίου.

Οι κύριοι λόγοι για την αγορά ενός υγραντήρα σε ένα φυτώριο

Για ένα μικρό παιδί, ειδικά στις πρώτες ημέρες της ζωής, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Η κύρια προϋπόθεση είναι η τήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, η πλήρης ανάπτυξη του μωρού εξαρτάται από αυτό.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το σώμα του παιδιού έχει σημαντικές διαφορές από τον ενήλικα. Δεν έχει σχηματίσει πλήρως τις προστατευτικές λειτουργίες της θερμορύθμισης, ο μεταβολισμός σε αυτό συμβαίνει με επιταχυνόμενο ρυθμό, αλλά η ανοσολογική άμυνα είναι χαμηλή σε σύγκριση με τον ενήλικα οργανισμό.

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι παράγοντες καθιστούν το παιδί πιο επιρρεπές σε συνθήκες χαμηλής ή αντίθετα υπερβολικά υψηλής υγρασίας του αέρα.
Η διατήρηση ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας οδηγεί σε αύξηση των προστατευτικών δυνάμεων του μωρού σε σχέση με διάφορα μικρόβια, παράγοντες αναπνευστικών ασθενειών.

Επιπλέον, ο ξηρός αέρας προκαλεί απώλεια υγρασίας του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ισχυρή ξηρότητα του δέρματος και των βλεννογόνων, γεγονός που τελικά γίνεται η κύρια αιτία σοβαρής απολέπισης.

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στα πρώτα σημάδια ότι το παιδί χρειάζεται αύξηση της υγρασίας:

 1. Το μωρό έχει πρόβλημα με τον ύπνο. Το παιδί σχεδόν δεν κοιμάται, ολόκληρος ο ύπνος συμπεριφέρεται ανήσυχα, συχνά ξυπνάει.
 2. Εξάλειψη της ανοσίας του σώματος του παιδιού. Το παιδί συχνά υποφέρει από αναπνευστικά, κρύα νοσήματα.
 3. Χωρίς αιτία, ενδέχεται να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 4. Μειωμένη όρεξη και εξασθενημένη ανοσία.
 5. Εμφάνιση του κοκκινίσματος του δέρματος, στο μέλλον αρχίζει να ξεφλουδίζει?
 6. Η εμφάνιση του βήχα, ρινική συμφόρηση.

Στο ξηρό μικροκλίμα του διαμερίσματος υπάρχει μια ταχεία ανάπτυξη βακτηρίων, ακάρεων σκόνης, αλλά και διάφορα διαφορετικά αλλεργιογόνα και ιούς που αισθάνονται υπέροχα σε αυτό. Εάν το μωρό είναι συνεχώς σε αυτές τις συνθήκες, τότε μπορεί να έχει άσθμα, αλλεργία, βρογχίτιδα.

Σε ένα ξηρό δωμάτιο, το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει. Συχνά προκαλεί ζάλη, ναυτία, βήχα, πονοκεφάλους.

Προηγουμένως, για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, οι γονείς κρεμασμένα στο δωμάτιο υγρές πάνες, υγρό πράγματα, βάζουμε δοχεία με νερό. Αλλά τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υγραντήρες αέρα, ειδικά σε πώληση υπάρχει μια τεράστια επιλογή αυτών των συσκευών.

Είδη υγραντήρων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Πωλούνται διάφορα είδη υγραντήρων για παιδιά:

 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • παραδοσιακή?
 • με τον καθαρισμό του αέρα.

Στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου είναι να καταλάβουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ατμός

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Όταν βράζει νερό στη συσκευή, ο ζεστός ατμός απελευθερώνεται προς τα έξω, ο οποίος με τη σειρά του υγραίνει τον ξηρό αέρα. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

 • υπάρχει μια ρύθμιση του βαθμού ενυδάτωσης.
 • δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς αγοράς και αλλαγής φίλτρων.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής.
 • Η υγρασία του αέρα συμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • στο εσωτερικό της σκουπίσματος της συσκευής εμφανίζεται με το χρόνο?
 • Κατά τη λειτουργία, παρατηρείται υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • θορυβώδη εργασία?
 • έχει υψηλό τραυματικό κίνδυνο.

Υπερηχογράφημα

Ο υγραντήρας τύπου υπερήχων είναι ο πλέον κατάλληλος για το δωμάτιο των παιδιών. Λόγω των υπεριωδών κραδασμών υψηλής συχνότητας, το νερό διασπάται σε μικροσωματίδια, τα οποία αυξάνουν γρήγορα την υγρασία του αέρα.

 • υψηλή ασφάλεια.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • Κατά τη λειτουργία, ελέγχεται το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.
 • Είναι συχνά απαραίτητο να αλλάξετε τις κασέτες.
 • υψηλή τιμή της συσκευής και των προμηθειών.

Παραδοσιακά

Αυτές οι συσκευές είναι οι πρώτες. Η διαδικασία εργασίας τους πραγματοποιείται από έναν ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου.

 • έχει απόλυτη ασφάλεια.
 • η διαδικασία εργασίας συνεχίζεται σε αθόρυβη λειτουργία.
 • έχει χαμηλό κόστος.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • διατηρώντας πάντα την υγρασία στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • Κατά τη λειτουργία των συσκευών στο δωμάτιο παρατηρείται ελαφρά μείωση της θερμοκρασίας.
 • δεν υπάρχουν λειτουργίες καθαρισμού του αέρα.
 • δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της στάθμης της υγρασίας στο δωμάτιο.
 • συχνά πρέπει να αλλάξετε φίλτρα.

Με τον καθαρισμό του αέρα

Η επιλογή αυτών των συσκευών για παιδιά είναι αρκετά μεγάλη. Στην πώληση είναι δυνατό να βρεθούν συσκευές με ιονιστή, κλιματικά συγκροτήματα, πλύσεις αέρα.

Αυτές οι συσκευές, εκτός από τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας, παρέχουν καθαρισμό αέρα από σκόνη και άλλα επιβλαβή σωματίδια.

 • στην εργασία υπάρχει μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • δεν απαιτεί την αγορά αφαιρούμενων δίσκων.
 • η ροή εργασίας βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.
 • εκτός από την ύγρανση, ο αέρας πλένεται.
 • μην χρησιμοποιείτε καθαρισμένο νερό.
 • υψηλό κόστος.
 • έχουν εντυπωσιακά μεγέθη.

Επισκόπηση των μοντέλων και των χαρακτηριστικών τους

Έτσι, ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας αέρα για τα παιδιά; Εξετάστε μια ποικιλία μοντέλων.

Polaris Puh 2650

Αυτό είναι ένα απλό μοντέλο ατμού που βοηθά στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο.

 • ο όγκος της δεξαμενής είναι περίπου 5 λίτρα.
 • ανά ώρα περνά σχεδόν 400 ml νερού.
 • Προορίζεται για συντήρηση χώρου με έκταση περίπου 24 τ.μ. μετρητές.
 • Στην παρουσία υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης, ο οποίος χρησιμεύει ως δείκτης χαμηλού επιπέδου υγρού.
 • φίλτρα ιόντων, δεν υπάρχει καθαρισμός νερού στην προκαταρκτική λειτουργία.
 • το μέσο κόστος είναι περίπου 2500 ρούβλια.

Boneco 7135

Αυτή η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • έχει υψηλή απόδοση. Εκτός από την ύγρανση του αέρα, καθαρίζει επίσης από σκόνη, ξένα σωματίδια.
 • έχει ηλεκτρονικό έλεγχο.
 • η συσκευή έχει ενσωματωμένη υγρασία.
 • Το φυσίγγιο περιέχει σωματίδια αργύρου.
 • Η μεμβράνη είναι κατασκευασμένη από ισχυρή βάση, η οποία εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.
 • έχει δύο τρόπους με ζεστό και κρύο ατμό.
 • το υγρό μπορεί να θερμανθεί μέχρι τους 80 βαθμούς Κελσίου.
 • χωρητικότητα σχεδόν 6,5 λίτρων.
 • μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για περίπου 9 ώρες.
 • δυνατότητα ρύθμισης της παροχής ατμού.
 • το μέσο κόστος του υγραντήρα είναι - 10.000 ρούβλια.

Σειρά Ballu UHB-550 E

Οι υγραντήρες αυτού του μοντέλου έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν το απαραίτητο μικροκλίμα για το δωμάτιο του παιδιού.

Έχουν μια μικρή μορφή, κομψή σχεδίαση και είναι κατάλληλα για κάθε στυλ του δωματίου.

Προϊόντα με πρωτότυπο συνδυασμό χρωμάτων - λευκά με πράσινο, μαύρο, με έναν τόνο κάτω από ένα δέντρο παράγονται.

Έχουν άνετο έλεγχο, ηλεκτρονικό σύστημα, έχουν ένδειξη ήχου και φωτός.

Το μέσο κόστος είναι περίπου 4900 ρούβλια.

Τιμπερκ

Οι υγραντήρες αυτού του μοντέλου έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα.
 • η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 4 λίτρα.
 • Το επίπεδο ισχύος είναι 110 W.
 • το επίπεδο κατανάλωσης για 1 ώρα είναι 250 ml υγρού.
 • καλύπτει την επιφάνεια του δωματίου μέχρι 25 τετραγωνικά μέτρα.
 • υπάρχουν φίλτρα ιόντων, υγροστάτης.
 • το κόστος του προϊόντος είναι από 1900 έως 2500 ρούβλια.

Vitek

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες αυτής της εταιρείας έχουν κομψό σχεδιασμό, οι διαστάσεις εξαρτώνται από τον όγκο της δεξαμενής που είναι εγκατεστημένος μέσα στη συσκευή.
Η συσκευή τροφοδοτείται από το δίκτυο. Το επίπεδο ισχύος είναι από 25 έως 140 Watt.

Τα ακριβότερα μοντέλα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το τηλεχειριστήριο και την οθόνη.

Στις ακριβές συσκευές, υπάρχουν συμβατικά φίλτρα καθαρισμού και NANO, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό και στην απαλότητα του αέρα.

Το κόστος των συσκευών είναι από 1600 έως 6300 ρούβλια.

Τι είναι σημαντικό να προσέξουμε κατά την επιλογή μιας συσκευής

Για να επιλέξετε έναν κατάλληλο υγραντήρα για το φυτώριο, πρέπει να γνωρίζετε τις βασικές απαιτήσεις για τη συσκευή για αυτό το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημαντικές προτάσεις για την επιλογή σας:

 • Η συσκευή πρέπει να έχει ασφάλεια. Συνιστάται να το εγκαταστήσετε μακριά από τα παιδιά. Είναι καλύτερο για αυτόν να χρησιμοποιήσει ένα τοίχο mount?
 • είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μοντέλα που λειτουργούν σε σιωπηλή λειτουργία ή με χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη ο λόγος του επιπέδου παραγωγικότητας και το μέγεθος του δωματίου.
 • η χωρητικότητα της συσκευής πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 λίτρα.
 • Είναι επιθυμητό να μάθετε πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε και να καθαρίζετε τα φυσίγγια.
 • Πρέπει να αγοράσετε μια αποδεδειγμένη ευρωπαϊκή συσκευή.

Κριτικές για τους υγραντήρες αέρα για παιδιά

Στη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, το ερώτημα προέκυψε απότομα, από το να υγρανθεί ο αέρας; Το χειμώνα, οι μπαταρίες μας είναι απλώς φλογερή, πράγμα που οδηγεί στον σχηματισμό ξηρού αέρα στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, η κόρη μου έγινε ανήσυχη, τη νύχτα σταμάτησε να κοιμάται κανονικά, συχνά ξύπνησε με αιτήματα για να πιει. Άκουσα αμέσως έναν υγραντήρα Polaris Puh 2650.

Εγκατεστημένο μακριά από τα χέρια των παιδιών, εξακολουθεί να είναι μια ηλεκτρική συσκευή. Αφού άρχισε να εργάζεται, το κλίμα στην αίθουσα έγινε πολύ καλύτερο, το παιδί άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, τη νύχτα κοιμόταν γρήγορα, ποτέ δεν ξυπνήθηκε. Η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς θόρυβο, το νερό διαρκεί όλη τη νύχτα. Και το κόστος δεν είναι υψηλό, μόνο 2500 ρούβλια.

Αφού εγκατέστησα τον υγραντήρα UHB-550 E Ballu στον παιδικό σταθμό, η ατμόσφαιρα στην αίθουσα έγινε πολύ καλύτερη. Τα παιδιά σταμάτησαν να αρρωσταίνουν, έγιναν ενεργά, χαρούμενα. Επιπλέον, ο ύπνος τους έγινε πολύ καλύτερος.

Η συσκευή έχει μέγιστη ευκολία. Η εργασία γίνεται σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας, πάντα διατηρεί την υγρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Ναι, και σε χαμηλή τιμή, κατέβαλε μόνο 4.900 ρούβλια.

Χριστίνα, 25 ετών:

Αφού το παιδί άρχισε να κοιμάται άσχημα, συχνά αρρωσταίνουν, ο γιατρός μας συμβούλεψε να αγοράσει έναν υγραντήρα στο δωμάτιο. Δεν ήξερα πριν, αποδεικνύεται ότι ο ξηρός αέρας είναι πολύ κακός για τα παιδιά. Η συσκευή VITEK VT-1761 αγοράστηκε.

Η συσκευή ως σύνολο είναι καλή, το έργο κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά είναι πολύ θορυβώδες. Εάν η ημέρα του θορύβου του δεν είναι αισθητή, τότε το βράδυ είναι αισθητή. Ένα άλλο highlight, καίγεται συνεχώς, δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Και έτσι είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου, όμως, έπρεπε να πληρώσω πολλά - σχεδόν 7 χιλιάδες ρούβλια.

Ο υγραντήρας αέρα στον χώρο για παιδιά είναι μια σημαντική συσκευή που βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν γίνεται μόνο υγρασία του αέρα, αλλά και ο καθαρισμός του. Επιλέγοντας αυτή τη συσκευή για παιδιά, αξίζει να είστε προσεκτικοί, πρέπει να έχετε υψηλή ασφάλεια, καλή απόδοση και ανθεκτικότητα.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή ενός υγραντήρα είναι στο επόμενο βίντεο.

Υγραντήρας για παιδιά αγοράζουν στη Μόσχα - Medtekhnika Μόσχα

Υγραντήρας για παιδιά

Ενισχυμένος υαλοκαθαριστήρας HQ 602A

Μια συσκευή για την παροχή του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας σε ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα με ολοκληρωμένο έλεγχο της διασποράς των σωματιδίων ατμού. Είναι σχεδιασμένο για 30-35 m2.

Ενόπλων HQ-UH811A για τον ύγρανση με υπερήχους

Ένα αξεσουάρ στο σπίτι με ένα μηχανισμό turbofan που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια άνετη και υγιεινή ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Δημιουργείται με τη μορφή ενός κομψού αγγείου. Η επιφάνεια του δωματίου είναι μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. m

Ενισχυμένος υγραντήρας υπερήχων HQ-UH812K

Κομψή σχεδίαση με όμορφο πολύχρωμο φωτισμό. Αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση έλλειψης νερού. Έχει ένα ενσωματωμένο διαμέρισμα για αρωματικά έλαια. Συνιστάται για δωμάτια μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα. m

Ballu UHB 1000 υπερήχων υγραντήρα

Η συσκευή με την οθόνη αφής υποστηρίζει διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, αρωματισμό, δημιουργία κρύου και ζεστού ατμού. Κομψό μαύρο χρώμα θα διακοσμεί κάθε εσωτερικό χώρο. Η περιοχή επεξεργασίας είναι μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα. m

Υγραντήρας αέρα Ενεργοποιημένος "Kitten"

Η συμπαγής κομψή συσκευή δεν επιστρέφει μόνο το σωστό επίπεδο υγρασίας, αλλά χρησιμεύει και ως νυχτερινό φως. Ταυτόχρονα, με την προσθήκη αρωματικών παραγόντων, απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές. Για μικρά δωμάτια.

Υγραντήρας αέρα Ενόπλων "Βάτραχος"

Η συσκευή με ένα ενδιαφέρον σχήμα με τη μορφή ενός βατράχου θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους και την οικογένεια. Υγρασία και αρωματοποίηση του αέρα σε μία συσκευή. Για μικρά δωμάτια.

Υγραντήρας αέρα Ενισχυμένος "Cub"

Μια ευχάριστη συσκευή για την ενυδάτωση όχι μόνο θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα, αλλά θα εξαλείψει επίσης τις δυσάρεστες μυρωδιές. Με τη βοήθεια σταγόνων αιθέριων ελαίων, μπορείτε να περάσετε μια συνεδρία αρωματοθεραπείας. Για μικρά δωμάτια.

Υγραντήρας αέρα "Κοτόπουλο"

Η ευελιξία και η ενδιαφέρουσα εκτέλεση με τη μορφή κοτόπουλου θα κάνουν τη συσκευή ωραία διακόσμηση του εσωτερικού. Κατάλληλο για την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Για μικρά δωμάτια.

Υγραντήρας αέρα Ενόπλων "Ecosphere"

Μοντέλο με τη μορφή μιας κομψής ασημένιας σφαίρας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα αρωματικά έλαια που συνοδεύουν το κιτ. Ενσωματωμένος φωτισμός, λειτουργία της συσκευής από 220 V. Για μικρά δωμάτια.

Υγραντήρας-υγραντήρας υπερήχων HQ-2008A2

Η διασκεδαστική συσκευή "Yellow Chicken" ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου, βελτιώνοντας το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Ενσωματωμένος φωτισμός και turbofan. Η επιφάνεια του δωματίου είναι έως 35 m2.

Υγραντήρας ένοπλων "Hare" HQ-2008A1

Η συσκευή με ασυνήθιστο σχεδιασμό με τη μορφή λαγού δημιουργείται για να υγραίνει τον αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή. Χάρη στην τεχνολογία υπερήχων, η συσκευή λειτουργεί χωρίς θόρυβο, ώστε να μπορείτε να την επισημάνετε με ασφάλεια στην παιδική κρεβατοκάμαρα.

Υγραντήρας Ενόπλων "Cat" HQ-601

Υλικό: πλαστικό. Όγκος: 2,8 λίτρα. Κατανάλωση ισχύος: 31W. Κατανάλωση νερού: 380 ml / h.
Συνιστώμενος χώρος δωματίου: έως 35 τ.μ. m.

Ο υγραντήρας του αέρα ωφελεί και βλάπτει το παιδί

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα. Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Σχετικά με τα οφέλη των υγραντήρων αέρα

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των moisturizers

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Εάν η υγρασία στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι κάτω από τη βέλτιστη κατάσταση, το δέρμα και οι βλεννογόνοι στεγανοί - αυτό ισχύει όχι μόνο για την αναπνευστική οδό και το ρινοφάρυγγα, αλλά και για το μάτι. Ως αποτέλεσμα, η ανοσία μειώνεται, η κούραση αυξάνεται. Από την υπερβολική ξηρότητα, το δωμάτιο υποφέρει: την εμφάνιση ξύλινων επίπλων, το παρκέ χάνεται, μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές στις πόρτες. Για να έχετε κανονική υγρασία, μπορείτε να αγοράσετε έναν οικιακό υγραντήρα αέρα - το όφελος και η βλάβη στην υγεία αξίζει μια ξεχωριστή συζήτηση. Πριν αποφασίσετε για την αγορά της συσκευής, συνιστάται να γνωρίζετε τη γνώμη των γιατρών (ιδιαίτερα των παιδιατρικών) και των ιδιοκτητών, να μελετήσετε τους κανόνες χρήσης moisturizers, να εξοικειωθείτε με προοδευτικά μοντέλα.

Τι εξαρτάται το μικροκλίμα στο σπίτι;

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν μπορεί να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες εσωτερικού χώρου. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες που αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα.

 1. Υγρασία. Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι με την ίδια απόλυτη ποσότητα υδρατμού μπορείτε να αισθανθείτε διαφορετικά. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να απορροφήσει από μόνη της. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν 2,5 mg νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα και η θερμοκρασία του είναι + 1 °, τότε η σχετική υγρασία είναι 50%, δεδομένου ότι το μέγιστο ενός κυβικού μέτρου αέρα αυτής της θερμοκρασίας μπορεί να περιέχει 5 mg νερού. Όταν η θέρμανση ενεργοποιηθεί και ο αέρας θερμαίνεται στους + 21ο, η σχετική υγρασία μειώνεται στο 14%, καθώς σε αυτή τη θερμοκρασία ο αέρας μπορεί να περιέχει μέχρι και 18 mg υδρατμών. Το άτομο αισθάνεται άβολα ταυτόχρονα. Ο υγραντήρας του αέρα επιτρέπει την επαναφορά της βέλτιστης τιμής του σχετικού δείκτη.
 2. Θερμοκρασία. Το χειμώνα, το σύστημα θέρμανσης ρυθμίζεται για θέρμανση έως 21-24 oC: για μεγαλύτερη τιμή, σε συνδυασμό με υγρασία, γίνεται ανεξέλεγκτος κορεσμός του αέρα με υδρατμούς, καθίσταται δύσκολη η αναπνοή.
 3. Καθαρότητα του αέρα. Σε κλειστό χώρο, η συγκέντρωση αερίων ενώσεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, το μαγείρεμα, η εξάτμιση υλικών φινιρίσματος πολυμερούς αυξάνεται. Συσσωρευμένοι μικροοργανισμοί συσσωρεύονται επίσης στο δωμάτιο. Για να γίνει ο καθαριστής του αέρα, ο αερισμός είναι απαραίτητος και ο υγροποίηση είναι ανίσχυρος εδώ.
 4. Σκόνη και παθογόνα αλλεργιών. Η ενυδατική κρέμα δεν θα μειώσει την ποσότητα τους, αν και ο αέρας είναι αρκετά υγρός, η ευαισθησία του οργανισμού σε αυτά θα μειωθεί σημαντικά. Καρδινάλιος τρόποι για την καταπολέμηση αυτών των αρνητικών παραγόντων - τακτική στεγνό και υγρό καθαρισμό, απομάκρυνση των υπερβολικών χαλιών, περιοδικό πλύσιμο των κουρτινών.

Γνώμες σχετικά με τα οφέλη και τις βλάβες του υγραντήρα

Με την ξήρανση του ρινοφάρυγγα, το προστατευτικό του σύστημα παύει να λειτουργεί και αυτή είναι μία από τις κύριες αιτίες των κρυολογήματος, λοιμώδους και αλλεργικών ασθενειών. Ωστόσο, υπάρχει μια άποψη για τους κινδύνους της ενυδατικής κρέμας: δήθεν ο ίδιος μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Ειδικές συζητήσεις αφορούν το όφελος και τη βλάβη ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα ή των αναλόγων του άλλων τύπων. Επιπλέον, δίνονται οι λόγοι για την αναποτελεσματικότητα των συσκευών.

Για να πάρετε μια ιδέα για τις υποτιθέμενες αδυναμίες των moisturizers, αξίζει να διαβάσετε τις πιο κοινές απόψεις και κριτικές σχετικά με τα σχόλια των ειδικών.

 1. Λόγω του υγραντήρα αέρα, μπορείτε να πάρετε έναν πονόλαιμο

Ακόμα και ένας ενήλικας μπορεί να πάρει πονόλαιμο με μια σταθερή υγρασία στο δωμάτιο πάνω από 80%, και ένα παιδί - ακόμα περισσότερο. Υπό αυτές τις συνθήκες, συλλέγεται πολύ βλέννα στην αναπνευστική οδό, η οποία προάγει την αναπαραγωγή βακτηριδίων. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 45 έως 60%, και για τα παιδιά - 50-70%. Σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση το χειμώνα, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 35%. Αυτή η διαφορά απλώς διορθώνεται από τον υγραντήρα.

Σημαντικό: Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η χρήση κλιματισμού κατά τη θερινή ώρα συμβάλλει επίσης στην ξήρανση του αέρα.

2. Η συσκευή δεν βοηθά στη δημιουργία της επιθυμητής λειτουργίας

Το μοντέλο πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα, συγκρίνοντάς το με την περιοχή του δωματίου. Εάν ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για 15 m2, δεν είναι κατάλληλο για δωμάτιο 25 m2. Μια συσκευή χαμηλής ισχύος θα λειτουργεί χωρίς διακοπή, απαιτώντας τη συνεχή αναπλήρωση του νερού στη δεξαμενή.

 1. Ο υγραντήρας δημιουργεί κίνδυνο για το μωρό

Οι υγραντήρες υπερήχων και οι παραδοσιακές μονάδες με "κρύο" ατμό είναι απολύτως ασφαλείς για παιδιά και ενήλικες

συσκευή ατμού πρέπει να τοποθετούνται μακριά από τα παιδιά περιοχών, καθώς μπορεί να καούν από τον καυτό ατμό (στους υπερήχους και συμβατικές μονάδες, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει, μπορούν να τεθούν σε οποιαδήποτε θέση). Το όφελος ή η βλάβη του υγραντήρα αέρα για ένα παιδί εξαρτάται συχνά από τις ενέργειες των γονέων. Προκειμένου ο υγραντήρας να μην μολύνει τον αέρα και να εξαπλωθεί τα βακτήρια, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, να πλένετε τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό. Μην ξεχάσετε τον περιοδικό αερισμό του δωματίου για να το γεμίσετε με καθαρό αέρα.

 1. Θα πρέπει να αγοράσει ακριβά φίλτρα

Τα αναλώσιμα υλικά δεν είναι φτηνά. Αλλάξτε τις με διαφορετική συχνότητα - αυτό αναφέρεται στις οδηγίες. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, καθορίστε όχι μόνο τη συχνότητα αντικατάστασης των φίλτρων αλλά και το κόστος τους σε διαφορετικές πρίζες - έτσι μπορείτε να βρείτε μια πιο συμφέρουσα επιλογή.

Παρά τις υπάρχουσες προκαταλήψεις, οι υγραντήρες στη χώρα μας αγοράζουν συχνότερα - κυρίως χάρη στους σύγχρονους γιατρούς. Από την πλευρά τους, ο ξηρός αέρας είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία, αλλά για τα μωρά είναι απλά επικίνδυνος. Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα, σύμφωνα με τους γιατρούς, υπερτερεί τις βλάβες αρκετές φορές.

Ακολουθεί μια λίστα με τις χρήσιμες ιδιότητες της συσκευής:

 1. Ρυθμίζει τη μεταφορά θερμότητας σε μικρά παιδιά. Το σώμα τους παράγει περισσότερη θερμότητα από τους ενήλικες, αλλά η επιστροφή τους είναι κυρίως μέσω των πνευμόνων, όχι του δέρματος. Επομένως, σε ξηρό αέρα, το μωρό χάνει πολλή υγρασία, το αίμα του συμπυκνώνεται και οι λειτουργίες των εσωτερικών οργάνων είναι δυνατές. Όταν στεγνώσουν οι βλεννώδεις μεμβράνες, τα μωρά σχηματίζουν κρούστα που παρεμβαίνουν στην αναπνοή - αυτό μερικές φορές οδηγεί σε πλήρη απόφραξη.
 2. Μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικών παθήσεων. Όταν η βλέννα μαραθεί, δεν είναι σε θέση να εξουδετερώσει επιβλαβείς ιούς και βακτηρίδια, και, αντιστρόφως, γίνεται φυτώριο τους. Πολύ αυξάνει η πιθανότητα να αρρωστήσετε με βρογχίτιδα, πνευμονία, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα.
 3. Ανακουφίζει από την κατάσταση των αλλεργιών. Η αγορά ενός υγραντήρα καθαρισμού θα μειώσει τη συγκέντρωση των αλλεργιογόνων στο δωμάτιο, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης άσθματος, ρινίτιδας.
 4. Αναζωογόνηση και επούλωση του δέρματος. Όταν υγραίνεται, δεν ξεφλουδίζει, δεν ερεθίζει, οι ρυτίδες εμφανίζονται λιγότερο.
 5. Διατήρηση της ανοσίας, πρόληψη της αφυδάτωσης.

Σημαντικό: Με την κανονική υγρασία αυξάνεται η ικανότητα εργασίας ενός ατόμου, η συγκέντρωση της προσοχής αυξάνεται. Αισθανθείτε καλύτερα τα φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον για ξύλινα έπιπλα και δάπεδα. Για να αποφευχθεί η αύξηση της υγρασίας πάνω από τα πρότυπα υγιεινής, παρακολουθείται με υγρόμετρο.

Χαρακτηριστικά της χρήσης υπερήχων υγραντήρες

Αυτά τα δημοφιλή οικιακά gadgets παράγουν κρύο ατμό, αν και στην πραγματικότητα, το νερό ψεκάζεται στα μικρότερα σωματίδια. Το κύριο στοιχείο λειτουργίας της συσκευής είναι μια μεμβράνη που ταλαντεύεται με τη συχνότητα του υπερήχου. Η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα (με την υγρασία) το επιθυμητό επίπεδο σχετικής υγρασίας, σβήνει αυτόματα όταν εξαντληθεί το νερό. Τέτοιοι υγραντήρες σχεδόν δεν δημιουργούν θόρυβο, καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρισμό.

Στα φόρουμ, υπάρχουν μερικές φορές δηλώσεις ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα είναι βλάβη στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συχνότητα των κυμάτων στα 5 MHz είναι απολύτως ασφαλής για τους ανθρώπους. Ο υπέρηχος χρησιμοποιείται ευρέως σε ιατρικές συσκευές διάγνωσης, φυσιοθεραπείας, νεφελοποιητές για εισπνοές. Στους υγραντήρες, τα υπερηχητικά κύματα μετατρέπονται σε μηχανικά κύματα, παρέχοντας δονητικές κινήσεις της μεμβράνης.

Το πραγματικό μειονέκτημα του υπερηχητικού υγραντήρα, μια δομή η οποία δεν είναι εφοδιασμένη με ένα ειδικό φίλτρο, είναι η εμφάνιση των επίπλων και άλλα είδη οικιακής χρήσης λευκό ίζημα που αποτελείται από ανόργανες ακαθαρσίες που περιέχονται στο νερό. Το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια τέτοιων ενεργειών:

 • η αγορά ενός υγραντήρα, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο μαλακώματος νερού - μειώνει την περιεκτικότητα σε αλάτι στο νερό και εμποδίζει την εμφάνιση πλάκας.
 • βράζει, καθιζάνει ή χρησιμοποιεί απεσταγμένο νερό.
 • Η χρήση του νερού που καθαρίζεται χρησιμοποιώντας οικιακά φίλτρα για πόσιμο νερό.

Γενικοί κανόνες λειτουργίας των υγραντήρων

Αναλύοντας τις αναθεωρήσεις σχετικά με τον υγραντήρα αέρα, η εύνοιά του και η βλάβη αξιολογήθηκαν με αξιοπιστία από τον παιδίατρο Komarovsky. Κατά τη γνώμη του, η μόλυνση με επιβλαβείς μικροοργανισμούς, η καθίζηση σε δεξαμενές οποιουδήποτε είδους υγραντήρων, κλιματιστικών, λεβήτων μπορεί να αποφευχθεί με προσεκτική μελέτη του εγχειριδίου στη συσκευή. Σε αυτό, οι κατασκευαστές δηλώνουν το χρονοδιάγραμμα της αντικατάστασης των φίλτρων, τη συχνότητα συντήρησης, τις προφυλάξεις που πρέπει να τηρούνται.

Διαβάστε σχετικά με το τι είναι οι αυτο-κατασκευασμένοι υγραντήρες.

Εδώ είναι μερικοί κανόνες για την ασφαλή λειτουργία του υγραντήρα, συνοψίζοντας το υλικό που παρουσιάζεται.

 • Πριν από την ενεργοποίηση της μονάδας διαβάστε τις οδηγίες και να είστε βέβαιος να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της - για παράδειγμα, για την υπερήχων υγραντήρα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν το νερό από τη βρύση (μόνο για οχήματα χωρίς ειδικά φίλτρα).
 • Εάν η συσκευή δεν διαθέτει ενσωματωμένη υγρασία, η υγρασία παρακολουθείται με υγρόμετρο: η υπερβολική υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από το έλλειμμα. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%
 • Η υγρασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εξαερισμό και δεν ακυρώνει τον έλεγχο θερμοκρασίας. Το διαμέρισμα ή το σπίτι διατηρείται σε θερμοκρασία 20-24 oC.

Κριτικές

Μελετώντας τις πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα του αέρα, η ανατροφοδότηση των ιδιοκτητών θα είναι επίσης χρήσιμη.

"Ο σύζυγός μου και εγώ επιλέξαμε τον υγραντήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα διαμέρισμα, κάτι πολύ απαραίτητο, ειδικά το χειμώνα, όταν οι μπαταρίες στεγνώσουν τον αέρα. Επιλέγουν το Polaris Puh3005Di με τη συμβουλή ενός φίλου που εργάζεται σε ένα κατάστημα υλικού. Η χωρητικότητα είναι μεγάλη, 5 λίτρων, και είναι σχεδιασμένη για χώρο έως και 30 τ.μ. Υπάρχει ένα χρονοδιακόπτη (μέγιστο 8 ώρες) και ένας δείκτης της ύπαρξης νερού, που είναι πολύ βολικό. Λειτουργεί ήσυχα, δεν υπερθερμαίνεται, συγκριτικά
σχετικά με το μικρό σε μέγεθος. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και η τιμή είναι αρκετά αποδεκτή. Σας συνιστούμε αυτό το μοντέλο, δεν θα το μετανιώσετε! "

«Μετά τον τοκετό, ο γιατρός συμβούλευσε να αγοράσει έναν υγραντήρα για να διατηρήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο φυτώριο. Αγόρασα Eden EDS-070, το επέλεξα λόγω της χαμηλής τιμής του. Με το καθήκον του, διαχειρίζεται, ο όγκος της δεξαμενής είναι αρκετός για σχεδόν μισή μέρα, μου ταιριάζει. "

«Όταν είχαμε ένα μωρό, υπήρχε ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα και αγοράσαμε το Electrolux EHU-3515D. Καλά ενυδατώνει τον αέρα στο δωμάτιο, έχει μεγάλη χωρητικότητα για το νερό, τόσο αρκετό για ένα μακρύ, άνετο σύστημα ελέγχου. Και, το σημαντικότερο, καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια. "