Επιλέξτε τους 7 καλύτερους καθαριστές αέρα οικιακής χρήσης από τους κατασκευαστές παγκοσμίως

Σχεδόν κάθε μέρα, από τη διαφήμιση ή το Διαδίκτυο, ακούμε για την εμφάνιση ενός νέου "θαύματος", σε μια φιλική οικογένεια κλιματικής τεχνολογίας. Ένα απλό πρόσωπο συγχέεται με την αφθονία των λειτουργιών, τις διάφορες "καμπάνες και σφυρίχτρες", ονόματα. Και κάθε φορά το ίδιο: Είναι δικός μας, το καλύτερο, το πιο χρήσιμο, κλπ. Αλλά είναι πραγματικά τόσο χρήσιμες, ή είναι όλα αυτά τα διαφημιστικά βήματα με τα οποία οι αδίστακτοι πωλητές προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από εμάς. Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί σας το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Η επιλογή του καθαριστή αέρα λαμβάνει χώρα σε διάφορες βασικές θέσεις: σκοπός και ποιότητα καθαρισμού, παραγωγικότητα και επίπεδο θορύβου, κόστος, και αρκετά περίεργο - σχεδιασμό. Με αυτά τα κριτήρια θα αξιολογήσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των καθαριστικών, των κύριων κατασκευαστών.

Επίσης, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα κλιματικά συγκροτήματα, στα οποία υπάρχει ήδη μια λειτουργία καθαρισμού και ύγρανσης. Καταρτίσαμε βαθμολογία 4 κατασκευαστών.

Ο καθαριστής από την Aerotek

Καθαριστής αέρα Aerotek AVP-300 - είναι ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του καθαρισμού υψηλής τιμής αέρα από την κατηγορία premium που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και το δωμάτιο 41μ2. Είναι αξιόπιστη και πολύ εύκολο να λειτουργήσει τη μονάδα που έχει μια λειτουργία καθαρισμού 6-ταχύτητας και της αναγκαστικής μεταγωγής ιονισμού καθαρισμού vozduha.6-βήμα, παρέχουν μια άνετη ατμόσφαιρα, παρέχει μια αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, εξαλείφει καπνού και επιβλαβείς ακαθαρσίες, όπως επίσης και η σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Η μέγιστη χωρητικότητα μονάδας - 300 m3 / h και ένα «λειτουργία turbo» θα καθαρίσει το δωμάτιό σας για λίγα λεπτά, αλλά χάρη στους δείκτες της καθαριότητας και αλλαγή των φίλτρων, θα ξέρετε πάντα πότε πρέπει να prov Συντήρηση της συσκευής σας.

Η άποψή μας: Με μικρό βάρος, καθαρότερο αέρα Aerotek AVP-300 μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση λειτουργίας και χαμηλό επίπεδο θορύβου - 23 dB και «καθεστώς άνετο ύπνο», η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο δωμάτιο με το μωρό.

Καθαριστές από την Panasonic

 • Σκεφτείτε έναν καθαριστή αέρα PANASONIC F-VXD50R-N - ιονικό, με έναν υγραντήρα. Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και λεπτή σκόνη, μεγέθους 0,3 μm, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, σπόρια μυκήτων, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές. Αρκετά ισχυρό - μπορεί να εξυπηρετήσει 40 τ.μ. περιοχή, με ταχύτητα 5.1 κύβους / λεπτό. Το επίπεδο θορύβου που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι 53 dB. Έχει 4 επίπεδα απόδοσης σε χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος 3 σταδίων και αισθητήρες συλλογής σκόνης. Η μέση τιμή σε διάφορα καταστήματα λιανικής ποικίλει από $ 450 έως $ 600.

Η άποψή μας: Μια καλή μονάδα για ένα διαμέρισμα πόλης, κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, ασθματικούς και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια "δέσμη" πρόσθετων λειτουργιών που επηρεάζουν σημαντικά την τιμή της.

 • Φίλτρου αέρα Panasonic f-vxf70r-n, είναι πολύ παρόμοια με την προηγούμενη τροποποίηση, αλλά με κάποιες προσθήκες. Προς το παρόν, η εταιρεία που προσφέρονται στους καταναλωτές πλήρως ρομποτικό μοντέλο, το οποίο έχει έναν αισθητήρα σκόνης, αναλυτή αέριο, η παρουσία των αισθητήρων ξένες οσμές και, με βάση την κατάσταση των δεδομένων και επιλέγει τη λειτουργία εξόδου. Διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο με αυξημένη απόδοση. Η δηλούμενη επιφάνεια δαπέδου του κατασκευαστή είναι 50 m / kV, με χωρητικότητα άνω των 400 m3 / m. ανά ώρα, και γίνεται ελαφρώς βαρύτερο λόγω της αυξημένης δεξαμενή του υγραντήρα. Το βάρος του ήταν 10, 2 κιλά.

Η άποψή μας: Ο καθαριστής αέρα, ο ιονιστής, οζονιστής και υγραντήρας σε ένα περίβλημα, αγόρασαν και ξέχασαν γι 'αυτό. Αλλά, δεν μπορεί να ονομαστεί προσιτή, καθώς η μέση τιμή λιανικής είναι περίπου 30 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Panasonic F-PJD35. Αυτή η έκδοση του αέρα πάνω από τον προϋπολογισμό, αλλά έχει όλα τα πλεονεκτήματα των ακριβών μονάδων της εταιρείας: καθαρισμού αέρα 6-ταχύτητας, εξοπλισμένες με αντι-αλλεργιογόνα, απόσμηση και HEPA φίλτρα, καθώς και ο άνθρακας, φωτοκαταλυτική διήθηση. Σε σύγκριση με τα ακριβότερα μοντέλα, έχει χαμηλότερες επιδόσεις, σε μέγιστη λειτουργία - 210 m / cu. ανά ώρα. Αυτή η συσκευή έχει μικρό βάρος 5 kg και χαμηλό επίπεδο θορύβου 47 dB. Η τιμή του στο δίκτυο λιανικής κυμαίνεται μεταξύ 220-260 δολάρια.

Αποτελέσματα:
Η Panasonic F-PJD35 είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε αστικά διαμερίσματα. Το εξαιρετικό σύστημα φιλτραρίσματος το καθιστά απαραίτητο σε διαμερίσματα όπου ζουν μικρά παιδιά και άτομα με αλλεργίες, άσθμα και διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Phillips στην τρέχουσα αγορά

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4004 / 02, ο οποίος διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 4 βαθμίδων και μπορεί να λειτουργεί σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία με μέγιστο όριο. Η παραγωγική ικανότητα είναι 130 m3 / cu. ανά ώρα. Ο συνδυασμός εγκατεστημένων φίλτρων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα: από δυσάρεστη οσμή, βακτήρια, μούχλα, μεγάλη και λεπτή σκόνη και ακάρεα σκόνης. Το όργανο είναι εφοδιασμένο με ένδειξη φωτός για τη μόλυνση των στοιχείων φίλτρου.

Η άποψή μας: Η συσκευή δεν είναι ενσωματωμένη στην καλύτερη λειτουργία - αυτόματη παρεμπόδιση του φίλτρου αέρα όταν μολυνθεί ένα από τα φίλτρα. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται σε περίπου 11-12 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Philips ac4086 / 01. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, σε αυτό, πραγματοποιούνται διάφορες σημαντικές λειτουργίες, κατά την άποψή μας: υγραίνονται και η παρουσία αισθητήρων που μεταδίδουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, η ανταλλαγή αέρα αυξήθηκε σημαντικά, δηλαδή 210 m3 / h. 4 στοιχεία φίλτρου παραμένουν αμετάβλητα. Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, καπνιστές, για εργασία σε αρκετά μεγάλα και σκονισμένα δωμάτια.

Η άποψή μας: Στη μέγιστη ισχύ, ο καθαριστής αέρα Philips ac4086 / 01 άρχισε να παράγει λίγο περισσότερο θόρυβο, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα υπνοδωμάτια. Εκτός από τις αλλαγές στο λειτουργικό, έχει αλλάξει και το κόστος. Είναι σήμερα, από 19 έως 20,5 χιλιάδες ρούβλια.

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4014 / 01 είναι μια αρκετά απλή και αξιόπιστη συσκευή με 3 αποτελεσματικά στοιχεία φίλτρου. Το μοντέλο - χωρίς ειδικά διακοσμητικά στοιχεία, εξοπλισμένο με: χρονοδιακόπτη, ένδειξη μόλυνσης των φίλτρων, με δυνατότητα ρύθμισης ισχύος. Μπορεί να καθαρίσει μέχρι 237 m3 / cu. αέρα ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Η τιμή αυτής της μονάδας για σήμερα, είναι μεταξύ των επιπέδων των 14,9 χιλιάδων ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι πολύ παρόμοια στα χαρακτηριστικά τους μεταξύ τους και ως εκ τούτου η Philips ac4086 / 01 είναι προτιμότερη για αγορά λόγω του ενσωματωμένου υγραντήρα.

Συστήματα καθαρισμού Venta

 • Ο καθαριστής αέρα Venta LW-15 είναι μια γερμανική συσκευή για τον καθαρισμό και τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες που προκαλούν αλλεργίες και τις περισσότερες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Πολύ απλή, οικονομική και ήσυχη συσκευή. Δεν έχει ειδικές λειτουργίες, εκτός από τον καθαρισμό και την υγρασία, σε δωμάτιο μέχρι 20 τ.μ. Η παραγωγικότητα αυτής της συσκευής είναι 2 m / κυβικά ανά λεπτό. Η μέση τιμή της εν λόγω μονάδας στο δίκτυο λιανικής είναι ίσο με 10, 5 χιλιάδες ρούβλια.

Η άποψή μας: Πολύ δελεαστικό είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται φίλτρο αντικατάστασης. Και αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι η εγγύηση του κατασκευαστή για αυτή τη συσκευή είναι 10 χρόνια.

 • Το πλυντήριο αέρα Venta LW-25 δεν διαφέρει σε λειτουργικότητα από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά έχει μια πρόσθετη λειτουργία που δείχνει την συμπλήρωση του νερού. Η ίδια η μονάδα έγινε πολύ πιο παραγωγική - 3,8 m / κυβικά, η επιφάνεια του καθαρισμένου δωματίου είναι τώρα 40 m2 m. Επίσης υπήρχε λίγο περισσότερο και μια δεξαμενή νερού. Η τιμή του, για σήμερα περίπου 16, 2 χιλιάδες rbl.
 • Venta καθαριστής αέρα LW-45. Εξαιρετικά απλή τεχνική, στην οποία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο μοντέλα, η απόδοση αυξήθηκε εξαιρετικά. Σε αυτόν τον καθαριστή αέρα είναι μέχρι 270 m / κυβικά ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μεγάλα διαμερίσματα και σπίτια, καθώς και σε δημόσιους χώρους. Η τιμή στην εγχώρια αγορά κυμαίνεται από 21,5 - 23 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Venta LW-45 είναι μια καλή συσκευή, εξοπλισμένη με βασικές λειτουργίες, με καλή εγγύηση και ελάχιστη συντήρηση. Θα βοηθήσει τα άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις στη σκόνη και στις διάφορες μηχανικές ακαθαρσίες.

Μάρκα Ballu

 1. Ο καθαριστής αέρα Ballu ΑΡ 410F5 είναι μια συσκευή νέας γενιάς σχεδιασμένη για ιοντισμό και καθαρισμό μάζας αέρα σε δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Υποστηρίζει σύστημα φίλτρου 5-βήμα με λειτουργία ιονισμού: Αρχικά, ο αέρας περνά μέσα από το σύστημα προστασίας Pre-Carbon μετά αλλεργιογόνο μέσω του φίλτρου ΗΕΡΑ, στη συνέχεια, μέσω ενός άνθρακα που απορροφά, και στο σύστημα τέλος -prohodit ιονισμού. Χάρη σε αυτό, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει και να εξουδετερώσει 99,9% επιβλαβών ουσιών, βακτηρίων και δυσάρεστων οσμών, συμπεριλαμβανομένου του καπνού. Η χωρητικότητά του είναι 110 m / κυβικό ανά ώρα, και η μέση τιμή κρατείται περίπου 5-7 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Η κλιματική τεχνολογία Ballu ΑΡ 420F7, διαφέρει από την προηγούμενη χωρητικότητα μοντέλου, επιπλέον εγκατεστημένη λάμπα UV και φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Αυτή η τεχνική θα αντιμετωπίσει απόλυτα τον μολυσμένο αέρα με καθαρισμό 7 βημάτων, σε έκταση 35 τ.μ. Καλό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άλλες ασθένειες των πνευμόνων. Το κόστος ενός τέτοιου «θαύματος» - ακόμη και αποδεκτό - 5 χιλιάδες ρούβλια.
 3. Ο καθαριστής αέρα Ballu АΡ 430F7, είναι ένα συγκρότημα ολόκληρου του κλίματος, με ένα σύστημα διήθησης 7 σταδίων που μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 50 τ.μ. Σε αυτό το μοντέλο, προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο φίλτρου και λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, ως «πλάνο ελέγχου» για βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 9 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Ballu ΑΡ 420F7 είναι το πιο ενδιαφέρον μοντέλο, αλλά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας είναι κάπως θορυβώδες και ογκώδες.

Κλιματική τεχνική Bork

 • Καθαριστής αέρα Bork A510. Πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή από τη μάρκα BORK. Το γεγονός είναι ότι με την ισχυρισμένη ισχύ των 15 watt, μπορεί να εξυπηρετήσει μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, με παραγωγικότητα 45 m / κυβικό, ανά ώρα λειτουργίας. Αυτό το "παιδί" είναι εξοπλισμένο με ένα σοβαρό σύστημα φιλτραρίσματος, δηλαδή: φίλτρο HEPA, φίλτρα φωτοκαταλύσεως και άνθρακα, καθώς και ιονιστή και δυνατότητα αρωματισμού. Επιπροσθέτως, στο όργανο είναι εγκατεστημένος ένας χρονοδιακόπτης και ένας έλεγχος ταχύτητας αέρα. Αξίζει αυτή τη συσκευή γύρω στα 360 δολάρια.

Σημαντικό!
Ήμασταν έκπληκτοι ότι με μια τόσο μικρή χωρητικότητα και ένα σχετικά χαμηλό κόστος, σε αυτή την τροποποίηση του καθαριστή πραγματοποιούνται πολλές λειτουργίες. Επικοινωνία με διάφορους αγοραστές, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγόρασαν αυτή τη συσκευή ήταν δυσαρεστημένοι. Αυτός ο καθαριστής αέρα δεν πληροί τις δηλωμένες λειτουργίες!

 • Το σύστημα καθαρισμού Bork AP RIH 9935 έχει γίνει πολύ ισχυρότερο από την προηγούμενη έκδοση και έχει ένα τηλεχειριστήριο D.U. Η ανταλλαγή αέρα αυτού του μοντέλου είναι 350 m / κυβικά ανά ώρα. Η συσκευή διαθέτει 4 φίλτρα καθαρισμού με πρόσθετη λειτουργία ιοντισμού, ένδειξη φθοράς και επίπεδο καθαρισμού. Η μονάδα αυτή εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Το κόστος αυτής της μονάδας κυμαίνεται από 600 έως 650 δολάρια.
 • Το κλιματικό συγκρότημα Bork A 700 δεν είναι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη τροποποίηση του καθαριστή αέρα, αλλά υπάρχει ένα αντιβακτηριδιακό φίλτρο Antibirus, το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά με διάφορα μικρόβια. Η επιφάνεια του δωματίου, που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτός ο εξοπλισμός, είναι 35 τετραγωνικών μέτρων. m, και τη μέγιστη εναλλαγή αέρα - 310 m / κυβικά ανά ώρα. Χάρη στο σύστημα αντιβακτηριδιακής διήθησης, αυτό το καθαριστικό αέρα θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Μέχρι σήμερα, η τιμή αυτής της μονάδας είναι περίπου $ 400.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών, όλοι οι καθαριστές αέρα BORK είναι αρκετά θορυβώδεις για να δουλέψουν. Αν δεν το προσέχετε, τότε με την επιλογή σας, ψηφίζουμε για τον καθαριστή Bork A 700. Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ένας ιδανικός λόγος τιμής-ποιότητας.

Τα καθαριστικά αέρα της Daikin

 1. Καθαριστής αέρα Daikin MC70LVM. Στο όργανο ενσωματώνεται ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Από τα κύρια πλεονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί: μια τεράστια ανταλλαγή αέρα, η οποία είναι 420 κυβικά μέτρα. ανά ώρα, την παρουσία μιας πλήρως αυτόματης λειτουργίας σιωπηλής λειτουργίας. Το επίπεδό του είναι μόνο 16 dB. στη μέγιστη ισχύ. Αυτή η έκδοση του καθαριστή, εξουδετερώνει αποτελεσματικά: σκόνη, γύρη, πιτυρίδα, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, καθώς και μούχλα, σπόρια μύκητα και καπνό τσιγάρου. Η αξία της, για σήμερα, κυμαίνεται εντός των ορίων των 500-550 δολαρίων.
 2. Ο καθαριστής Daikin MC707VM-S διαθέτει σύστημα καθαρισμού 7 βαθμίδων και είναι επιπλέον εξοπλισμένος με ιονιστή, χάρη στον οποίο ο αέρας του δωματίου γεμίζει με ιόντα φορτισμένου αέρα. Η περιοχή που μπορεί να εξυπηρετηθεί από αυτή τη συσκευή είναι 42 τ.μ. Αυτή η τεχνική θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις και ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται από 550 έως 650 δολάρια.
 3. Το σύστημα κλιματισμού Daikin MCK75J URURU - εύκολο να λειτουργήσει, και θα αντιμετωπίσει με όλα τα είδη της ρύπανσης, λόγω της ταυτόχρονης συνδυασμό των λειτουργιών, ιονιστή, οζονιστήρα, υγραντήρα και καθαρότερο αέρα. Μπορεί να εργάζεται σε έκταση 46 τ.μ. και η ίδια ξεπεράσει μέσω 450 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, καταστρέφει τα βακτηρίδια και τους ιούς, εξουδετερώνει τον καπνό του τσιγάρου και τον καθαρισμό του αέρα στους 99, 99%. Το κόστος αυτής της συσκευής είναι περίπου 850 -900 δολάρια. σε διάφορα καταστήματα της χώρας.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με την κοινή γνώμη μας, το Daikin MCK75J URURU είναι το καλύτερο σύστημα καθαρισμού του αέρα, που παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού, με την αναλογία χαρακτηριστικών - τιμής - ποιότητας - αναθεωρήσεων.

Τι είδους υγραντήρα για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι για να επιλέξετε: μια βαθμολογία των καλύτερων κατασκευαστών σχετικά με τις απαντήσεις των αγοραστών και την αναθεώρηση των τιμών

Σήμερα σχεδόν κάθε διαμέρισμα έχει πολλές οικιακές συσκευές σχεδιασμένες να αυξάνουν την άνεση και να διευκολύνουν τη ζωή των ιδιοκτητών τους. Για παράδειγμα, ένας υγραντήρας αέρα βοηθά να απαλλαγούμε από τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Αξιολόγηση των καλύτερων στο άρθρο μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη μονάδα με τη βέλτιστη αναλογία όλων των απαραίτητων χαρακτηριστικών.

Τι πρέπει να γίνει για να έχουμε ένα υγιές κλίμα στο δωμάτιο;

Πώς να διαπιστώσετε εάν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα;

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τα φυτά γρήγορα μαρασμό και φτωχών αυξάνεται για το λόγο αυτό, αλλά και στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που οδηγεί στην ξήρανση των βλεννογόνων μεμβρανών και του δέρματος, δύσπνοια και πονοκεφάλους. Επιπλέον, τα έπιπλα ενδέχεται να υποβαθμιστούν με την αποξήρανση λόγω ανεπαρκούς υγρασίας.

Το κύριο καθήκον οποιουδήποτε υγραντήρα είναι να διορθώσει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα με κορεσμό του αέρα με υδρατμούς και να φέρει το επίπεδο υγρασίας του σε άνετα όρια.

Οι ειδικοί θεωρούν τους ακόλουθους δείκτες ως τις βέλτιστες τιμές υγρασίας:

 • για ανθρώπους: 40-60%.
 • για τα φυτά εσωτερικού χώρου: 55-75%.
 • για έπιπλα, παρκέ: 40-60%.
 • για τη μηχανική: 45-60%.

Έτσι, για την άνετη ύπαρξη όλων των παραπάνω αντικειμένων, η υγρασία του αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 40%.


Καθορίστε την πραγματική υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ειδικό όργανο μέτρησης - υγρόμετρο. Μια σημαντική προϋπόθεση είναι η διεξαγωγή διαφόρων μετρήσεων - για παράδειγμα, 4-5 ημέρες στη σειρά.

Εάν η τιμή που ανιχνεύεται ως αποτέλεσμα των μετρήσεων είναι πάνω από 40%, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε - η υγρασία στο δωμάτιο είναι πάντα στο βέλτιστο επίπεδο. Ωστόσο, αν ο δείκτης είναι μικρότερος από τον καθορισμένο αριθμό, τότε χωρίς ένα ειδικό κλιματικό εξοπλισμό, δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα: τι να ψάξετε κατά την αγορά;

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου

Όταν επιλέγετε το βέλτιστο μοντέλο του υγραντήρα αέρα για ένα σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Περιοχή παραγωγικότητας και εξυπηρέτησης. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του χώρου που μπορεί να ενυδατωθεί. Για παραδοσιακές συσκευές, εξάτμιση 4-8 λίτρα νερού ανά ημέρα, για ατμό - 7-16 λίτρα, και για υπερήχους - 7-14 λίτρα.
 • Ο τρόπος τοποθέτησης στο διάστημα: πάτωμα ή τραπέζι. Για μικρά δωμάτια, θα πρέπει να προτιμάτε επιτραπέζιους υπολογιστές.
 • Φίλτρα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. Έτσι, τα φίλτρα προ-φίλτρου απομακρύνουν τα μεγάλα σωματίδια από τον αέρα. ηλεκτροστατική - επιτυχώς κρατήστε τη γύρη των λουλουδιών, τον καπνό τσιγάρων και τη σκόνη. πλάσμα - αφαιρέστε τα αλλεργιογόνα από τον αέρα 10 φορές ταχύτερα από τα ηλεκτροστατικά. Άνθρακας - εξαλείψτε την δυσάρεστη οσμή. Φίλτρα HEPA - παράγουν καθαρό αέρα καθαρισμό? Τα φίλτρα ULPA είναι ένα πιο αποτελεσματικό ανάλογο του HEPA. αντιαλλεργικό - καταπολέμηση βακτηριδίων, ιών και σπόρων μύκητες μούχλας. κεραμικό - χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού. φωτοκαταλυτικό - συνδυάζουν την υπεριώδη ακτινοβολία με καταλύτη, αποτελεσματική στην καταπολέμηση χημικών τοξινών και επιβλαβών βακτηρίων.
 • Δεξαμενή νερού. Όσο μικρότερος είναι ο όγκος της δεξαμενής, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται.
 • Κατανάλωση νερού και χρόνος λειτουργίας. Όσο υψηλότερη είναι η παροχή, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας της συσκευής. Ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα.
 • Επίπεδο θορύβου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα, επιλέξτε μοντέλα με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Ποιες είναι οι τροποποιήσεις για: ιονιστή και υγροστάτη;

Προς το παρόν, πολλές κλιματικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, το πιο δημοφιλές από τα οποία είναι ιονισμός. Τέτοιες συσκευές όχι μόνο ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά και το κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Δεν είναι λιγότερο σημαντικές συσκευές με ενσωματωμένη υγρασία. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι να διατηρήσουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Με άλλα λόγια, αφού φθάσει σε μια προκαθορισμένη στάθμη υγρασίας, η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και όταν οι ενδείξεις χαμηλώσουν, ανάβει ξανά. Ως αποτέλεσμα, η υγρασία στο δωμάτιο παραμένει πάντα εντός των καθορισμένων ορίων.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα ανά κατηγορία: αναθεώρηση των καλύτερων αναθεωρήσεων και των τιμών

Με παραδοσιακή υγρασία του αέρα

Οι συσκευές του παραδοσιακού τύπου είναι πολύ απλές στην κατασκευή τους, και βασίζονται στην αρχή της φυσικής εξάτμισης: η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό και μερικώς εμβάπτιση σε αυτό που φίλτρο σφουγγάρι ή φυσίγγιο, και ενσωματωμένη μέσα στο περίβλημα αναγκάζει τον ανεμιστήρα να κινηθεί αέρα από το δωμάτιο μέσω ενός φίλτρου κορεσμένο με υγρασία. Ταυτόχρονα, το μέγιστο επίπεδο υγρασίας, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μια παραδοσιακή συσκευή, είναι μόνο το 60%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές αυτού του τύπου είναι ανεπιτήδευτες στην περίθαλψη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι απαραίτητο μόνο να προσθέσετε νερό στο δοχείο και να πλύνετε τακτικά το φίλτρο (μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες) κάτω από ένα ρεύμα νερού. Αλλάξτε το υγρό φίλτρο κάθε 2-3 μήνες.
Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα είναι:

 • αδυναμία υπερβολικής διαβροχής του νερού.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20-60 W).
 • ευκολία συντήρησης.
 • χαμηλό κόστος.
 • ασφάλεια (απουσία θερμού ατμού και επιβλαβείς εκπομπές).

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα μειονεκτήματα, δηλαδή τη δυνατή λειτουργία της συσκευής (35-40 dB), την ανάγκη αντικατάστασης του υγρού φίλτρου και την αργή λειτουργία (αδυναμία γρήγορης υγρασίας του αέρα).

Μεταξύ των παραδοσιακών υγροποιητών, τα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα μοντέλα:

 • Boneco W2055DR:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • διαστάσεις: 360х360х360 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 24.90 ρούβλια.
 • FANLINE VE-200:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 8 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 230 ml / h;
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 45 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: 5 990 ρούβλια.
 • Venta LW 45:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 75 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 10 l.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 270 m3 / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 42 dB.
  • διαστάσεις: 450х330х300 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 29.400 ρούβλια.

Υγραντήρες υπερήχων για παιδιά: top-10

Στην αξιολόγηση των συσκευών υγρασίας και καθαρισμού αέρα, οι ηγετικές θέσεις ανήκουν σε υπερηχητικές συσκευές. Πολλοί ειδικοί και χρήστες θεωρούν τέτοιες συσκευές ότι είναι οι πιο βολικές, οικονομικές και σύγχρονες.

Το κύριο μέρος του σχεδιασμού είναι μια ειδική πλάκα που δονείται με μια υπερηχητική συχνότητα και μετατρέπει το νερό σε μάζα λεπτώς διασκορπισμένων σταγονιδίων. Ως αποτέλεσμα, το προκύπτον υδατικό εναιώρημα ψεκάζεται γύρω από το δωμάτιο με τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα.

Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκχύλιση νερού και στην περιοδική αντικατάσταση των φίλτρων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες είναι:

 • βέλτιστος συνδυασμός απόδοσης και οικονομίας.
 • αθόρυβη λειτουργία (το μέσο επίπεδο θορύβου είναι 25 dB).
 • Η παρουσία ενός συστήματος φίλτρων, ενός υγρομέτρου και η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης.
 • ασφάλεια (ο ατμός που εξέρχεται από τη συσκευή δεν είναι ζεστός).
 • συμπαγές μέγεθος.
 • εργονομικό σχεδιασμό.

Ταυτόχρονα, τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος και την ανάγκη χρήσης προσεκτικά καθαρισμένου νερού, καλύτερα αποσταγμένου. Διαφορετικά, μια λευκή επίστρωση θα αρχίσει να σχηματίζεται στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα.

Οι 10 κορυφαίοι υγραντήρες με υπερήχους, ιδανικοί για διαμερίσματα και δωμάτια για παιδιά, μοιάζουν με αυτό:

 • Ballu Uhb-400:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 2,8 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική / τραπέζι?
  • διαστάσεις: 198x288x198 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 2 390 ρούβλια.
 • Royal Clima Sanremo (Ruh-S380 / 3.0μ):
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 380 ml / h;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 170h297h163 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 1 390 ρούβλια.
 • Timberk Thu Ul 03:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3.3 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 280 ml / h;
  • εγκατάσταση: εξωτερική / τραπέζι?
  • διαστάσεις: 220x325x220 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 1 790 ρούβλια.
 • Polaris Puh 5206di:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 490 ρούβλια.
 • Redmond Rhf-3303:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 45 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εκτιμώμενο κόστος: 7.290 ρούβλια.
 • Electrolux Ehu-3510d και 3515d:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • διαστάσεις: 190х319х280 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 7 790 ρούβλια.
 • Boneco Air-O-Swiss U7135:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • διαστάσεις: 380χ350χ220 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Stadler-Form-Jack J-020:
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • κατανάλωση νερού: 450 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 8.990 ρούβλια.
 • Σπίτι-Στοιχείο He-Hf-1701:
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 1 790 ρούβλια.
 • AIC S135:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l;
  • κατανάλωση νερού: 250 ml / h;
  • Επίπεδο θορύβου: 50 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 400 ρούβλια.

Δημοφιλή υγραντήρες ατμού

Στην περιγραφή της αρχής των υγραντοποιητών ατμού, οι ειδικοί συχνά κάνουν μια αναλογία με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, καθώς το ζεστό νερό χρησιμοποιείται για τον κορεσμό του αέρα με νερό. Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ένας περιέκτης με νερό και ένα ζεύγος ηλεκτροδίων βυθισμένων σε αυτό. Εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια συσκευή μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε επίπεδο υγρασίας, συμπεριλαμβανομένης της υπέρβασης των φυσικών ορίων.

Η συντήρηση των υγραντήρων ατμού δεν είναι δύσκολη - απλώς προσέχετε τη στάθμη του νερού και συμπληρώστε εγκαίρως τη δεξαμενή. Χρήση επιτρέποντας ταυτόχρονα το νερό της βρύσης, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ξεχνάμε ότι τα απομεινάρια που προκύπτουν δεν μπορούν να είναι - πρέπει να απορρίπτονται τακτικά με τη βοήθεια των κατάλληλων μέσων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ατμοκαθαριστήρων είναι:

 • υψηλή απόδοση (η ικανότητα να επεξεργάζεται γρήγορα ένα μεγάλο δωμάτιο)?
 • έλλειψη αναλώσιμων που απαιτούν τακτική αντικατάσταση.
 • τη δυνατότητα δημιουργίας «τροπικών» συνθηκών (πραγματική για θερμοκήπια, θερμοκήπια και θερμοκήπια) ·
 • Η δυνατότητα χρήσης κάποιων μοντέλων υγραντήρων ως εισπνευστήρες.

Ταυτόχρονα, οι χρήστες σημειώνουν:

 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • η πιθανότητα να καεί?
 • γρήγορη φθορά εξαρτημάτων.
 • αδυναμία καθαρισμού του αέρα ·
 • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • την ανάγκη τακτικής αφαλάτωσης.

Μεταξύ των πιο αξιόπιστων υγραντήρων ατμού, πρέπει να σημειωθεί:

 • Boneco Air-o-Swiss S 450:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 334х355х240 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 15 990 ρούβλια.
 • Stadler Μορφή Fred:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 340 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 8.090 ρούβλια.

Ο αέρας πλένει με φυσικό τύπο υγρασίας

Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι παρόμοιες με τους παραδοσιακούς υγραντήρες, η κύρια διαφορά είναι μόνο παρουσία ενός συστήματος καθαρισμού αέρα από μολυντές - χρησιμοποιεί περιστρεφόμενους πλαστικούς δίσκους εν μέρει βυθισμένους στο νερό. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, τα αλλεργιογόνα, η σκόνη και οι κακές οσμές απομακρύνονται από τις μάζες του αέρα. Στην περίπτωση αυτή, ορισμένα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με ιονιστή και γεύση, πράγμα που επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Η υπηρεσία πλύσης συνίσταται σε εβδομαδιαία πλύση του δοχείου, μηνιαίο καθαρισμό των δίσκων και συμπλήρωση του νερού όπως απαιτείται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλυντηρίων αέρα είναι:

 • ποιοτικό καθαρισμό των αέριων μαζών ·
 • η δυνατότητα πλήρωσης του δωματίου με ευχάριστο άρωμα (για μοντέλα με λειτουργία αρωματισμού).
 • όχι πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας (120-400 W).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • την απλότητα της φροντίδας.
 • έλλειψη αναλωσίμων.

Ωστόσο, η λειτουργία των πλύσεων αέρα είναι αρκετά αργή και λόγω της έλλειψης γρήγορων τρόπων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αυτό το είδος της συσκευής δεν μπορεί να παρέχει επαρκή υγρασία, δημιουργώντας ένα τροπικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκήπια και πλυντήρια θερμοκηπίων - όχι η καλύτερη επιλογή.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα πλύσεων αέρα με φυσικό τύπο υγρασίας έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Venta LW15:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
  • επίπεδο θορύβου: 32 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 280x310x260 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 13 930 ρούβλια.
 • Royal Clima Alba Luxe (RAW-A300 / 6.0-WT):
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 415x385x310 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 690 ρούβλια.
 • Boneco W1355A:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 320x425x380 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 12.590 ρούβλια.

Κλιματικά σύμπλοκα

Οι συσκευές αυτού του τύπου θεωρούνται σωστά οι πιο «προχωρημένες» - όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και καθαρίζουν ποιοτικά τον αέρα με τη βοήθεια αρκετών σταδίων φίλτρου. Επιπλέον, τα κλιματικά συγκροτήματα είναι εξοπλισμένα με πολλούς αισθητήρες, ευαίσθητους σε σκόνη, καπνό τσιγάρων, ξηρότητα και άλλες παραμέτρους.

Εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα, περιστρεφόμενα πτερύγια ανεμιστήρα, υπάρχουν σίγουρα φίλτρα άνθρακα, φίλτρα HEPA και υγρά φίλτρα αντιβακτηριακού τύπου στη μονάδα.

Η συντήρηση των κλιματικών συστημάτων συνίσταται στην τακτική αναπλήρωση του νερού και στην έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων των κλιματικών συστημάτων, οι χρήστες ομοφώνως επισημαίνουν:

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • ποιοτική εξάλειψη οσμών, γύρης, βακτηρίων και ιών ·
 • την παρουσία ενός αριθμού αισθητήρων που καταδεικνύουν το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της υγρασίας ·
 • ανθεκτική και αξιόπιστη εργασία.

Ωστόσο, οι συσκευές αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος και σημαντικό κόστος συντήρησης που συνδέεται με την ανάγκη τακτικής αντικατάστασης διαφόρων τύπων φίλτρων.

Η αξιολόγηση των καλύτερων κλιματικών συμπλεγμάτων σύμφωνα με την πλειοψηφία των χρηστών περιλαμβάνει τα ακόλουθα μοντέλα:

 • Panasonic F-VXH50:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 500 ml / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • Επίπεδο θορύβου: 51 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 360х560х230 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 21 230 ρούβλια.
 • Philips AC 4080:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 210 m3 / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • Επίπεδο: 36 dB.
  • διαστάσεις: 365х605х210 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 24.790 ρούβλια.
 • Sharp KC-D61RW:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 48 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 660 ml / h.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 396 m3 / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • διαστάσεις: 420х637х242 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 23.90 ρούβλια.

Τι είδους κατασκευαστής και τύπος υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει: top-3

Στη σύγχρονη αγορά του κλιματιστικού εξοπλισμού παρουσιάζεται μια τεράστια γκάμα υγραντήρων αέρα - η οποία επιλέγει εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος του χώρου και τη λειτουργικότητα της συσκευής, αλλά και από το εμπορικό σήμα. Για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή έχει λειτουργήσει σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να ανατρέξετε στα προϊόντα μόνο αξιόπιστων σημάτων. Ωστόσο, η εξάπλωση των τιμών σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι πολύ σημαντική.

Από τις επιλογές της κατηγορίας premium, πρέπει να αναφερθεί ο γνωστός ελβετικός κατασκευαστής Plaston AG, ο οποίος κατασκευάζει εξοπλισμό με τα εμπορικά σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Επίσης, είναι δυνατή η διάθεση και συσκευών με μάρκα Bork - διαφέρουν επίσης από υψηλή ποιότητα και όχι λιγότερο υψηλή τιμή.

Μεταξύ των συσκευών της κατηγορίας προϋπολογισμού, τα εμπορικά σήματα Supra, Polaris, Vitek και Scarlett είναι πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, αυτές οι ίδιες εταιρείες παράγουν ακριβότερα μοντέλα, εξοπλισμένα με μεγάλο αριθμό λειτουργιών.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του χειμερινού κήπου, των θερμοκηπίων ή των θερμοκηπίων πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στις συσκευές ατμού - λόγω των χαρακτηριστικών της αρχιτεκτονικής σχεδιασμού και λειτουργίας, η συσκευή αυτού του τύπου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την υγρασία του αέρα και να δημιουργήσει την επίδραση των τροπικών.

Οι γονείς μικρών παιδιών και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να αγοράσουν τον υγραντήρα ατμού - δεν είναι δύσκολο να πάρετε ένα κάψιμο με απρόσεκτη χειρισμό της συσκευής. Η ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι μια υπερηχητική συσκευή - είναι απόλυτα ασφαλής τόσο για τα παιδιά όσο και για τα ζώα.

Αν θέλετε όχι μόνο να υγρανετε τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να τον καθαρίσετε από τη βρωμιά, τα αλλεργιογόνα και τις μυρωδιές, συνιστάται να προτιμάτε τις πλύσεις με αέρα και τα κλιματικά σύμπλοκα. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές είναι αρκετά δυνατές, επομένως είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν τη νύχτα.

Έτσι, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ο τύπος και το εμπορικό σήμα του υγραντήρα πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά, καθοδηγούμενο από τη δική του κατάσταση και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ως καθολικά μοντέλα, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στους συμπατριώτες μας, πρέπει να τονίσουμε:

 • FANLINE VE-200 - 5 990 ρούβλια?
 • Redmond Rhf-3303 - 7 290 ρούβλια.
 • Boneco W1355A - 12.590 ρούβλια.

Συμβουλές για τη χρήση και τη λειτουργία των υγραντήρων

Όπως δείχνει η πρακτική, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία των προβλημάτων με τον υγραντήρα είναι η ακατάλληλη λειτουργία του. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες, η συμμόρφωση με τις οποίες σας επιτρέπει να κάνετε το έργο της συσκευής όσο το δυνατόν περισσότερο, αποτελεσματικό και ασφαλές:

 1. Ο υγραντήρας πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επίπεδη επιφάνεια σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από τα έπιπλα και 1 μέτρο από τις ηλεκτρικές συσκευές. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από τη συσκευή από όλες τις πλευρές.
 2. Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα, η πόρτα, τα παράθυρα και τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά και στη συνέχεια η υγρασία του αέρα θα εμφανιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αμέσως δεν θα εκδηλωθεί το φαινόμενο - οι πρώτες μερίδες νερού θα απορροφηθούν από υπερκαθαρισμένους τοίχους, οροφή, δάπεδο και έπιπλα.
 3. Πλένετε τον υγραντήρα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μη χρησιμοποιείτε επιθετικά χημικά και λειαντικά.
 4. Τα φίλτρα αντικατάστασης χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Εάν η δυνατότητα να αγοράζετε συνεχώς προμήθειες δεν είναι - είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση σε συσκευές χωρίς αντικαταστάσιμα φίλτρα.
 5. Για την πρόληψη εγκαυμάτων, οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται εκτός της περιοχής πρόσβασης των παιδιών και των ζώων.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο με την επιλογή του σωστού εξοπλισμού. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το κόστος του υγραντήρα, αλλά και η λειτουργικότητά του, επειδή τα καλύτερα μοντέλα υγραντήρων αέρα δεν μπορούν να είναι φθηνά.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.