Υγραντήρας αέρα για τη θέρμανση της μπαταρίας

Χειμερινή περίοδος - μια ενεργή περίοδος χρήσης των συσκευών θέρμανσης. Τα θερμαντικά σώματα, οι ψύκτες λαδιού, οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Οι άνθρωποι που είναι μέσα στη ζέστη δύσκολο να αναπνεύσει, που γρήγορα κουράζονται, τα κρυολογήματα τρεις φορές πιο συχνά από ό, τι είναι συνεχώς στο σπίτι με το αναγκαίο επίπεδο vlazhnosti.Izbezhat ξηρό εσωτερική υγραντήρα αέρα μπορεί να βοηθήσει τον αέρα της μπαταρίας. Ο σχεδιασμός του μοιάζει με ένα διακοσμητικό μπουκάλι, το μέγεθος είναι μικρό, για λόγους ευκολίας στη χρήση των εμπειρογνωμόνων βάζουν ένα στερεό πέντε. Η αγορά παρουσιάζει 6-7 ποικιλίες προϊόντων αυτής της κατηγορίας, η καθεμία από τις οποίες θα αναφερθεί τώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά των στοιχείων ενυδάτωσης

Οι μπαταρίες του σπιτιού το χειμώνα είναι συνεχώς ζεστές. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική ξήρανση του αέρα στο διαμέρισμα. Για να αποθηκεύσετε την κατάσταση, σπιτικά, που αγοράζονται moisturizers βοηθήσει τους ιδιοκτήτες.

Η κατασκευή είναι απλή και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υπάρχει ένας βολβός μέσα στη συσκευή, ο ολιστικός σχεδιασμός έχει 3-4 υποτομές.
 • είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κεραμικό συστατικό, ανοξείδωτο χάλυβα?
 • Εξατμίζει την υγρασία σταδιακά, διανέμοντας το σε όλο το δωμάτιο.
 • χωρητικότητα 200 χιλιοστόλιτρα νερού - το μικρότερο, 2 λίτρα υγρού - ένα μεγάλο, σταθερό δοχείο?
 • έχει φίλτρα, χρειάζονται αντικαταστάσεις κάθε 4 μήνες - μία παράμετρος για μεγάλες εγκαταστάσεις του τμήματος του υγραντήρα.
 • γίνεται με τη μορφή ζωικών στοιχείων, απλών φιαλών, σταθερών, ορθογώνιων δοχείων.
 • έχει αξιόπιστους συνδετήρες.
 • κατάλληλο υποποικευτή, μπαταρία, σύστημα θέρμανσης λαδιού.
 • Μην υπερθερμαίνετε όταν βρίσκεστε κοντά σε μια θερμή μπαταρία.

Οι επιχειρήσεις κατασκευαστών προσφέρουν στους πελάτες τους έναν υγραντήρα για τη θέρμανση του καλοριφέρ από κεραμικά με τη μορφή λαμπτήρα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του έργου του συγγραφέα, ειδικά ζωγραφισμένες σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια.

Ο σχεδιασμός του εργοστασίου αυτού του τύπου διαθέτει 200-400 χιλιοστόλιτρα νερού, πρέπει να χυθεί μετά το άνοιγμα του άνω ακροφυσίου του συστήματος. Αν υπάρχουν 3-4 λάμπες μέσα στο δοχείο, το αποτέλεσμα φρεσκάδας διατηρείται για 2-3 ώρες περισσότερο. Νερό για τον ύγρανση, οι καταναλωτές κάνουν αρωματικά - για να στάζουν σε ένα δοχείο μερικές σταγόνες αιθερικό, λουλούδι λάδι.

Τρόπος λειτουργίας της συσκευής

Ο υγραντήρας αέρα της μπαταρίας διαθέτει ισχυρούς συνδετήρες, οι οποίοι μπορούν να συγκρατούνται δυνατά σε μία από τις άκρες της συσκευής θέρμανσης. Σταθερά δοχεία δύο λίτρων είναι προσαρτημένα στο περίβλημα του θερμαντήρα με βίδες.

Εγκαταστήστε, εφαρμόστε μια προσθήκη για να διατηρήσετε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι έτσι:

 • να εξετάσει το σύστημα στερέωσης της εγκατάστασης που αγοράστηκε.
 • προσαρτήστε τον υγραντήρα στην μπαταρία σύμφωνα με τις οδηγίες.
 • ανοίξτε το κάλυμμα ενός μικρού φίλτρου, ρίξτε στο νερό?
 • κλείστε το σύστημα χρησιμοποιώντας το παρόν καπάκι, αφήστε το να λειτουργήσει.

Όταν τοποθετείται ατμός σε μια μπαταρία θέρμανσης, η απόδοσή της εκδηλώνεται από αυτές τις αντιδράσεις:

 • Το σύστημα θέρμανσης θερμαίνεται, γίνεται ζεστό.
 • ο υγραντήρας που κρέμεται στις μπαταρίες θερμαίνεται αργά.
 • το νερό μέσα στη φιάλη αρχίζει να βράζει.
 • από την εγκατάσταση του διανομέα στο κανονικό τμήμα, ο ατμός αφήνεται τακτικά.

Όταν η παρουσιαζόμενη εγκατάσταση μέσα έχει 3-4 κώνους, το νερό κατανέμεται σε ομοιόμορφα τμήματα, μικρά, που του επιτρέπει να θερμαίνεται τρεις φορές πιο γρήγορα, αποδίδει ατμό για να υγραίνει τον χώρο. Ένας πρότυπος κεραμικός υγραντήρας θα είναι αποτελεσματικός για μια έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων. Μετρώντας τις διαστάσεις του χώρου, ο καταναλωτής θα καθοριστεί. Πόσα κώνους θα έπρεπε να βάλει.

Μια αιωρούμενη φιάλη για υγρασία είναι μια καλή λύση σχεδιασμού για ένα σπίτι. Ο ατμός από το εσωτερικό της δομής δεν θα βγαίνει ζεστός, η πιθανότητα καύσης κατ 'αυτόν τον τρόπο φτάνει στο μηδενικό σημείο. Η δομή κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό από αυτό να μην εκρέει από μόνη της.

Κάνουμε τον υγραντήρα με τα χέρια μας

Υγραντήρας για τον αέρα με τα χέρια τους μπορεί να γίνει με την μπαταρία χρησιμοποιώντας παλιά δοχεία για μπύρα, θερμαινόμενα δίσκους τροφίμων, κεραμικά πιάτα, γλάστρες, κύπελλα. Οι αισθητικές ιδιότητες της συσκευής θα είναι μηδενικές, αλλά θα είναι φτηνές.

Συνιστάται η κατασκευή δομής για την αύξηση της στάθμης της υγρασίας στον αέρα ως εξής:

 1. πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, ένα πλαστικό μπουκάλι των 1,5-2 λίτρα θα λειτουργήσει καλά και θα κάνει μια τομή στη μέση (όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα).
 2. περισσότερα από τα μισά από τα πιάτα γεμάτα με νερό οποιασδήποτε ποιότητας - είναι επιθυμητό να πάρει ένα καθαρό, από τη βρύση?
 3. πάρτε ένα μακρύ κομμάτι ύφασμα γάζας, ένα άκρο βουτιά στο νερό?
 4. Το δεύτερο άκρο του διανομέα υφάσματος περιτυλίσσεται γύρω από το σωλήνα - οι μπαταρίες, οι θερμαντικές συσκευές, οι ψύκτες λαδιού επιτρέπουν να γίνει.

Μετά την εφαρμογή των παρουσιαζόμενων διαδικασιών, ο χρήστης πρέπει να εγκαταλείψει την κατασκευή για την εκτέλεση των εκχωρημένων εργασιών. Όταν το υγρό είναι χαμηλό, το άτομο θα πρέπει να ενημερώσει την παροχή νερού. Ένας τέτοιος υγραντήρας αέρα δεν θα είναι ασφαλής για σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Για να αποφευχθεί η έκχυση του υγρού, η στιγμή της έκθεσης στο δέρμα θερμού ατμού, ο χρήστης πρέπει να αγοράσει το σχέδιο του δείγματος στο κατάστημα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τη μη αυτόματη κατασκευή μιας συσκευής

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες μάρκες

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι μπαταρίες υπερδιέχουν τον αέρα σε διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, γραφεία καθημερινά. Αυτό μειώνει την παραγωγικότητα των ανθρώπων, βλάπτει την υγεία τους.

Για να διορθωθεί η κατάσταση, υπάρχει η δυνατότητα, με την εφαρμογή καθημερινών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για την αύξηση της υγρασίας, τέτοιες μάρκες:

Top di Martino - Ιταλικά όργανα μεγέθους 24x13,5 cm.

Τσιπ - Διατίθεται στην Ιταλία, μέγεθος 22Χ7,5 εκ.

Σειρά οικιακής κεραμικής "Cat" - που υπολογίζεται σε 330 χιλιοστόλιτρα νερού, μέγεθος 12X12.

Uni vario - εξατμιστήρες καλοριφέρ με αντικαταστάσιμο φίλτρο μεγέθους 60X29.

Μια σειρά οικιακών κεραμικών προϊόντων "Cornflowers" - οι παράμετροι είναι οι ίδιες με εκείνες των "Γάτες".

Το κόστος της κεραμικής είναι 300-400 ρούβλια. Εάν ο υγραντήρας ήταν ζωγραφισμένα αποκλειστικά - η τιμή των 1000-1500 μονάδων του εθνικού νομίσματος. Οι προσαρμογές από τα πλαστικά τροφίμων δεν κοστίζουν περισσότερα από 300 ρούβλια, μεγάλοι εξατμιστές με αντικαταστάσιμα φίλτρα από χίλια.

Πρόσθετα οφέλη της εφαρμογής

Οι υγραντήρες για μια μπαταρία με λογικό κόστος ικανοποιούν τις προσδοκίες των πελατών για ποιότητα, απόδοση, εμφάνιση, από την άποψη της ευκολίας χρήσης. Οι κεραμικές, μεταλλικές, πλαστικές, μεγάλες συσκευές πετρελαίου διατηρούν την κανονική ισορροπία υγρασίας μέσα στο δωμάτιο.


Πρόσθετα πλεονεκτήματα της χρήσης για την μπαταρία αυτών των εφευρέσεων θα πρέπει να ονομάζονται:

 • απλότητα όταν χρησιμοποιείτε πρόσθετα.
 • την ασφάλειά τους, την αισθητική τους.
 • σταθερότητα, εξυπηρετούν σχεδόν μόνιμα.
 • Μην θερμαίνετε μέχρις ότου υπάρχει πιθανότητα να καψετε τον εαυτό σας.
 • αλληλεπίδραση με όλους τους τύπους συστημάτων θέρμανσης.
 • τοποθετημένη πάνω στην μπαταρία, πάνω από αυτήν, κοντά σε αυτήν.
 • δίνουν τη ροή του ατμού ομοιόμορφα κατανεμημένη.

Ένας υγραντήρας ποιότητας για ένα θερμαντήρα χώρου είναι σε θέση να διατηρεί την επιτρεπτή στάθμη υγρασίας στον αέρα δωματίου 24 ώρες την ημέρα. Η προσθήκη αρωματικών ελαίων στο νερό είναι κατάλληλη για προσωπικότητες που επιθυμούν να γεμίσουν το δωμάτιο με ευχάριστα αρώματα. Όταν προσθέτετε ένα αρωματικό συστατικό, η ενυδατική μονάδα εκτελεί αυτόματα δύο λειτουργίες - τη δική της, τη δουλειά ενός αποσμητικού.

Για να αλλάξετε φίλτρα σε μεγάλα συστήματα δεν συνιστάται περισσότερο από 3 φορές το χρόνο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξαντλούνται πλήρως. Τοποθετήστε το σύστημα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του, ένα άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό, προσεκτικά. Οι υγραντήρες του αέρα, αν είναι μεταλλικοί, κεραμικοί, κατασκευασμένοι από ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες πλαστικό, σχεδιάζονται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην παρουσία στο εσωτερικό του περιέκτη 3-4 μικρών φιαλών, έτσι ώστε το νερό να μπορεί να διαχωριστεί με μικρές δόσεις.

Ένας ποιοτικός υγραντήρας για την μπαταρία, ο οποίος είναι αισθητικά αποδεκτός ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να κατασκευαστεί με τα χέρια του. Για να αγοράσετε στα καταστήματα οικιακών συσκευών, μέσω του Διαδικτύου, οι συσκευές που εκτελούν ενυδάτωση έχουν την ευκαιρία καθημερινά. Η επιλογή των σχημάτων, μεγεθών, υλικών, σχεδιασμού σχεδιασμού είναι μεγάλη.

Η λειτουργική μονάδα του παρουσιαζόμενου δείγματος, που έχει απλό σχεδιασμό, θα εξυπηρετεί τον καταναλωτή μέχρι τη στιγμή της καταστροφής του - τα κεραμικά σπάει εάν πέσει. Για να αποφευχθούν οι βλάβες, ένα άτομο πρέπει να επιλέξει ισχυρούς, χοντρές βίδες στερέωσης, να εκτελέσει τη διαδικασία προσαρμογής στη μπαταρία για όλες τις επιτρεπόμενες παραμέτρους. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε 5-10 λεπτά. Όταν η εποχή θέρμανσης έχει τελειώσει, ένα άτομο έχει την ευκαιρία να απογειώσει το συμπλήρωμα, να το κρύψει στο ντουλάπι, να το επαναχρησιμοποιήσει στην κρύα εποχή.

Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι λιγότερο ανθεκτικοί από τους μεταλλικούς, επωφελούνται από τις αισθητικές παραμέτρους. Βολβοί από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό επιλέγονται δύο φορές λιγότερο από τις μεταλλικές, κεραμικές δομές. Μεγάλες εγκαταστάσεις λαδιού-εξατμιστές τοποθετούνται στον τοίχο, πάνω από το σύστημα θέρμανσης. Η παραγωγική εργασία των διανομέων ατμού δεν εξαρτάται από το σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο.

Για 10 τετραγωνικά μέτρα χώρου απαιτείται ένας υγραντήρας, έτσι ώστε ο ατμός να μπορεί να διασκορπιστεί ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Είναι καλύτερα να μην ασχοληθείτε με τον ανεξάρτητο σχεδιασμό αυτών των συσκευών. Η αποτελεσματικότητα των αυτοσχέδιων προσθήκες κατώτερων καταστήματα, αισθητικές παραμέτρους φρικτό, τα παιδιά μπορεί γρήγορα να ασχοληθεί με αυτό εκτός από την μπαταρία.

Κεραμικά, πλαστικά, μεταλλικά ειδώλια, βολβοί δεν απαιτούν σύνδεση με σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο, είναι οικονομικά. Για την παρακολούθηση της ποσότητας νερού στο εσωτερικό της δεξαμενής θα πρέπει να γίνεται τακτικά. Το ρευστό αλλάζει ανά λεπτό, η προσθήκη αρωματικών ελαίων, έτσι ώστε ο αέρας να γίνει φρέσκο, επιτρέπεται. Αγοράζοντας μια συσκευή για την υγρασία αυτού του τύπου, ο καταναλωτής πρέπει να δώσει προσοχή στις παραμέτρους της ποιότητας του στο κατάστημα για να πάρει το προϊόν χωρίς ελαττώματα.

Συνιστούμε να δείτε το βίντεο σχετικά με τη συσκευή

Σύνθεση κεραμικού υγραντήρα για θερμαντικό σώμα και ανασκοπήσεις χρηστών

Η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου φυτών εσωτερικού χώρου, η αποξήρανση των επίπλων και η αλλοίωση της συσκευασίας είναι ανεπαρκής υγρασία αέρα. Το θέμα είναι ότι ο εσωτερικός αέρας είναι πολύ διαφορετικό από το δρόμο - πιο κατάλληλο και άνετο για το ανθρώπινο σώμα, και το χειμώνα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ανάπτυξη των αναπνευστικών παθήσεων.

Ένας υγραντήρας για την μπαταρία μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με ελάχιστες οικονομικές απώλειες. Σχετικά με το τι είναι και τι είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα για την μπαταρία;

Πώς λειτουργεί: πώς λειτουργεί και πώς λειτουργεί

Ο υγραντικός αέρας στη μπαταρία είναι ένας περιέκτης με νερό, συνδεδεμένος στο ψυγείο με τη βοήθεια ειδικών αγκιστριών.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα αυτού του τύπου έχει ως εξής:

 • Το νερό χύνεται στη δεξαμενή και θερμαίνεται από τη θερμοκρασία του ψυγείου.
 • λόγω της θέρμανσης, το νερό εξατμίζεται και υγραίνει το δωμάτιο.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Οι υγραντήρες του αέρα στην μπαταρία μπορούν να είναι τόσο συνήθεις ορθογώνια μορφή, και με τη μορφή οποιωνδήποτε περίπλοκων μορφών. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της συσκευής εξαρτάται αποκλειστικά από τη φαντασία του κατασκευαστή και δεν έχει περιορισμούς, ειδικά αν πρόκειται για κεραμικά προϊόντα.

Πότε και γιατί χρειάζεστε: πεδίο εφαρμογής

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο ξηρός αέρας είναι η κύρια αιτία βλάβης στα ξύλινα έπιπλα, ο θάνατος των φυτών εσωτερικού χώρου και η υποβάθμιση της ευημερίας των ανθρώπων.

Κανονικά, η υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται από 50-65%, αλλά συχνά οι πραγματικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από το ελάχιστο όριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αέρας στο δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρασία, και αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα με τη βοήθεια εξειδικευμένων συσκευών - υγραντήρες για την μπαταρία.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα στην μπαταρία είναι:

 • μη μεταβλητότητα ·
 • συμπαγής;
 • χαμηλό βάρος?
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • τη δυνατότητα χρήσης νερού οιασδήποτε ποιότητας ·
 • προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα, η συσκευή λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης και μόνο σε ένα μικρό δωμάτιο, έτσι ώστε για συνεχή και υψηλής ποιότητας υγρασία του αέρα αυτού του αδρανούς δεν θα είναι αρκετό.

Τύποι και τροποποιήσεις

Παθητικό κεραμικό

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, οι καλύτερες επιλογές για διαβροχή της μπαταρίας είναι τα κεραμικά προϊόντα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι η ασφάλεια και η αισθητική.

Η επιλογή των κεραμικών υγραντήρων είναι τεράστια - η κεραμική μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε σχήμα: από το συνηθισμένο ορθογώνιο δοχείο μέχρι το πρόχειρο καλούπι. Εξαιτίας αυτού, το προϊόν μπορεί να επιλεγεί για απολύτως οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευθραυστότητα του υλικού - επομένως, οι κεραμικοί υγραντήρες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς να επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να τα προσεγγίσουν.

Πλαστικά

Οι πλαστικοί υγραντήρες δεν είναι πολύ ακριβοί, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν σοβαρούς περιορισμούς θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, τα περισσότερα μοντέλα που κατασκευάζονται από πλαστικό χαμηλού κόστους δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε θερμαντικά σώματα πάνω από 80 μοίρες - διαφορετικά το προϊόν θα λιώσει και θα απελευθερώσει τοξικές ουσίες.

Χάλυβα

Οι συσκευές χάλυβα δεν είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της χαμηλής αισθητικής τους, των χαμηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών (σε σύγκριση με τα κεραμικά) και της έλλειψης ποικιλομορφίας.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορείτε να βρείτε ένα αρκετά ελκυστικό προϊόν, αλλά η τιμή στην περίπτωση αυτή θα είναι κατάλληλη.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, οι υγραντήρες αέρα για την μπαταρία παράγονται από έναν τεράστιο αριθμό εταιρειών, οπότε είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε οποιονδήποτε κατασκευαστή. Ωστόσο, τα προϊόντα μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: ανάλογα με τον κατασκευαστή, μπορούν να είναι:

 • Κινέζικα. Έχουν χαμηλό κόστος. Είναι μάλλον υψηλής ποιότητας, αλλά δεν είναι πάντοτε βολικό για χρήση. Συχνά, η συσκευή πρέπει να αφαιρεθεί από την μπαταρία για να συμπληρώσει το νερό - διαφορετικά το νερό θα χυθεί.
 • Εγχώρια. Σε σχέση με τη μέση τιμή. Είναι χαμηλής ποιότητας και μικρού όγκου, ανεπαρκείς για την επαρκή υγρασία του αέρα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται μόνο ως διακόσμηση.
 • Ευρωπαϊκή. Η υψηλότερη ποιότητα των ιταλικών και ισπανικών προϊόντων. Στη ρωσική αγορά, αυτός ο τομέας είναι ασθενής λόγω του σχετικά υψηλού κόστους, οπότε αν είναι απαραίτητο, παρέχονται απευθείας από τον κατασκευαστή.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: κορυφή 3

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα για την μπαταρία, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

 • όγκος χωρητικότητας (όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του χώρου, τόσο μεγαλύτερη είναι η δεξαμενή).
 • κατασκευή υλικών (φθηνό πλαστικό μπορεί να είναι τοξικό, και κεραμικά - εύθραυστα)?
 • Η μέθοδος στερέωσης (η στερέωση πρέπει να αντιστοιχεί στο συνολικό βάρος της δομής).

Επιπλέον, δεν θα είναι περιττό να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό της συσκευής, επειδή η ποικιλία των μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν για κάθε γούστο.

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων αέρα για μια μπαταρία είναι:

 • Thor:
  • κατασκευαστής: "Di Martino" (Ιταλία);
  • υλικό: πλαστικό;
  • επιτρεπτή θερμοκρασία: έως 80 μοίρες.
  • διαστάσεις: 135χ240 χιλιοστά.
  • Χαρακτηριστικά: επιφάνεια με ραβδώσεις.
  • Εκτιμώμενο κόστος: 500 ρούβλια.
 • «Chic»:
  • κατασκευαστής: "Di Martino" (Ιταλία);
  • υλικό: πλαστικό;
  • επιτρεπτή θερμοκρασία: έως 80 μοίρες.
  • διαστάσεις: 220x75 mm;
  • Χαρακτηριστικά: χωρίς κάλυμμα.
  • Εκτιμώμενο κόστος: 300 ρούβλια.
 • "Cat":
  • κατασκευαστής: Lumak (Ρωσία);
  • υλικό: κεραμικά ·
  • διαστάσεις: 210χ120 mm:
  • Εκτιμώμενο κόστος: 650 ρούβλια.
 • Λουλούδια:
  • παραγωγός: Rosterm (Πολωνία);
  • υλικό: κεραμικά ·
  • Εκτιμώμενο κόστος: 270 ρούβλια.

Κόστος

Σε Leroy Merlin και Ikea

Το κόστος των υγραντήρων αέρα για μια μπαταρία εξαρτάται από παραμέτρους όπως:

 • Χώρα προέλευσης.
 • υλικό κατασκευής ·
 • όγκος ·
 • σχεδιασμό.

Κατά συνέπεια, όσο μεγαλύτερη και ελκυστικότερη είναι η συσκευή, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή της.

Τα πιο ακριβά προϊόντα είναι τα κεραμικά και ο χάλυβας. Οι πιο δημοσιονομικές είναι από πλαστικό. Η μέση τιμή για τους ενυδατωμένους υγραντήρες αυτού του σχεδίου είναι 250-280 ρούβλια ανά μονάδα. Ταυτόχρονα, τα κεραμικά τέχνης ζωγραφισμένα με το χέρι μπορούν να κοστίζουν μέχρι 1200 ρούβλια ανά τεμάχιο.

Για παράδειγμα, στο "Leroy-Merlin" ένας κεραμικός υγραντήρας με σχέδιο "λουλουδιών" κοστίζει περίπου 270 ρούβλια ανά τεμάχιο.

Το τμήμα πλαστικών υγραντήρων κοστίζει περίπου 450-650 ρούβλια, ενώ το κόστος των μεγάλων μονταρισμένων μοντέλων μπορεί να φτάσει αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

Πού μπορώ να αγοράσω έναν υγραντήρα για την μπαταρία;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα για μπαταρίες σε οργανισμούς όπως:

 • MedHostorg:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://medhoz.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, πλατεία Komsomolskaya, κτίριο 6, αποθήκη 707A;
  • τηλέφωνο: +7 (985) 774-99-86.
 • Thermocyt:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.termokit.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Dmitrovskoe εθνική οδό, σπίτι 118?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 135-33-33.
 • Το "σταγονίδιο":
  • επίσημος ιστότοπος: https://kapelka.com;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Mytischi, Ολυμπιακή Λεωφόρο, Κτίριο 29, Κτήριο 2, Γραφείο 8-Α.
  • τηλέφωνο: +7 (495) 505-18-23.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση υγραντήρων αέρα σε θερμαντικά σώματα:

 • "Κλίμα IP":
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.ip-klimat.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zastavskaya, κτίριο 5, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 740-22-03.
 • Alfa-markt:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.alfa-markt.ru;
  • διεύθυνση: η πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Shvetsova Street, σπίτι 12k2?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 930-68-11.
 • Leroy Merlin:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://leroymerlin.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Kolontay street, 3;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 313-93-00.

Έτσι, ένας υγραντήρας αέρα για μια μπαταρία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό εσωτερικό κλίμα που δεν απαιτεί σοβαρό οικονομικό κόστος. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας όλο το χρόνο θα πρέπει να ανησυχούν για την αγορά άλλης συσκευής που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και το καλοκαίρι.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία - αναθεώρηση των μοντέλων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Ένας πλήρης υγραντήρας αέρα είναι, φυσικά, η καλύτερη επιλογή - παίρνει μετρήσεις υγρασίας και παραδίδει τη σωστή ποσότητα ατμού στην ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν μέθοδοι χειροτεχνίας, για παράδειγμα, "υγρό πανί στην μπαταρία" ή στέγνωμα ρούχων στο δωμάτιο. Τέτοιες μέθοδοι είναι άχρηστες, αλλά δεν ρυθμίζονται και αλλοιώνουν το είδος του δωματίου.

Εξετάστε μια ενδιάμεση έκδοση - τον υγραντήρα αέρα στην μπαταρία. Αξίζει να το χρησιμοποιήσετε, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αρχή λειτουργίας

Η συσκευή βασίζεται σε απλούς νόμους της φυσικής και στην ικανότητα του νερού να εξατμίζεται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας.

Ένα μικρό δοχείο (περίπου 250 - 400 ml), στο οποίο χύνεται νερό, κρέμεται στο ψυγείο και θερμαίνεται από αυτό.

Και στις περισσότερες ψεκαστήρες είναι διαμερίσματα διαιρώντας τον όγκο του νερού σε μικρές ποσότητες, επιτρέποντάς σας να πάτε τη διαδικασία πιο εντατικά (για σύγκριση - εάν η ίδια ποσότητα κρύου υγρού τροφοδοσίας στο ψυγείο στην τράπεζα, θα χρειαστεί πολύ χρόνο την πρώτη για τη θέρμανση του νερού, και στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η εξάτμιση από μια μικρή επιφάνεια).

Δεδομένου ότι η ένταση της εξάτμισης δεν είναι μεγάλη, συνιστάται να αγοράσετε υγραντήρες ατμού.

Πολλά κεραμικά μοντέλα πωλούνται για 2-3 κομμάτια. και συνθέτουν μια ενιαία στυλιστική σύνθεση. Στα 10 m 2 των εγκαταστάσεων είναι συνηθισμένο να αγοράσετε ένα μικρό εξατμιστή.

Πλεονεκτήματα του κεραμικού υγραντήρα αέρα στην μπαταρία

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής μπροστά από μια κανονική πετσέτα ή ένα κύπελλο τοποθετημένα σε μια μπαταρία είναι προφανή:

 1. Η χωρητικότητα είναι αξιόπιστα σταθερή, εξαιρείται η πιθανότητα τυχαίας ανατροπής και διαρροής νερού.
 2. Κατάλληλο για όλα τα θερμαντικά σώματα, εξοπλισμένα με μια καθολική βάση.
 3. Έχουν μια ελκυστική εμφάνιση.

Τα ζωγραφισμένα κεραμικά μπορούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό και το αυστηρό λευκό πλαστικό θα ταιριάζει ανεπαίσθητα στο σύνολο με τη μπαταρία. Υπάρχουν floral μοντέλα, με τη μορφή παιδικών παιχνιδιών, γεωμετρικά και πολλές άλλες ιδέες που ενσωματώνουν στους υγραντήρες του ψυγείου.

Κεραμικοί υγραντήρες - ατμός

Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με έναν πλήρη ηλεκτρικό υγραντήρα δεν είναι επίσης μικρά, είναι:

 • χαμηλότερο κόστος της συσκευής και μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • χωρίς θόρυβο και γαργάλια.
 • ασφαλείς θερμοκρασίες εξάτμισης, οι οποίες δεν μπορούν να καούν.
 • συμπαγής;
 • μεγάλη διάρκεια ζωής - δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει.
 • ανεπαρκής για την ποιότητα του νερού.

Για να μετατρέψετε τον υγραντήρα σε γεύση, απλώς στάξτε μερικές σταγόνες οποιουδήποτε αρωματικού ελαίου στο νερό. Και σε μια ζεστή περίοδο, όταν η θέρμανση δεν λειτουργεί, οι υγραντήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάζα λουλουδιών.

Με την έναρξη του κρύου καιρού, όλοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Αυτή τη στιγμή, είναι απαραίτητο να έχετε έναν υγραντήρα. Υγραντήρας: ποιο είναι καλύτερο να αγοράσετε; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων συσκευών.

Μια συγκριτική επισκόπηση των καλοριφέρ χαλκού και αλουμινίου μπορεί να βρεθεί εδώ.

Πριν από την αγορά ενός υγραντήρα, θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις υγροποιείται ο αέρας είναι πραγματικά απαραίτητο. Υπάρχουν http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/kak-vybrat-uvlazhnitel-vozduxa-dlya-doma.html παρουσιάζει τα κριτήρια επιλογής για τη συσκευή και τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Τύποι moisturizers

Το υλικό του υγραντήρα μπορεί να είναι:

Τα φυσικά προϊόντα αργίλου είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πιο κομψά. Μπορούν να έχουν μια ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.

Ταξινόμηση των συσκευών μπορεί επίσης να είναι στη συσκευή:

 1. Συνεχής φιάλη.
 2. Τμηματική χωρητικότητα.

Οι κεραμικοί υγραντήρες αέρα για τη μπαταρία είναι ένας κοινός λαμπτήρας. Για να αυξηθεί η επιφάνεια, αγοράζονται διάφορα όργανα. Μέσα στο πλαστικό δοχείο μπορεί να υπάρχουν χωρίσματα.

Οικιακά κεραμικά

 1. Κάθετη, ανασταλεί.
 2. Οριζόντια, τοποθετημένη στην κορυφή της μπαταρίας.

Με το πρώτο στο σύνολο είναι μεταλλικά άγκιστρα (ανεξάρτητα από το υλικό του ίδιου του εξατμιστή). Αυτά είναι τα πιο κοινά μοντέλα moisturizers. Ωστόσο, υπάρχουν συσκευές που τοποθετούνται στην επάνω άκρη του ψυγείου. Αυτό είναι βολικό όταν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος μπροστά από την μπαταρία.

Οι περισσότερες συσκευές καλοριφέρ δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε θερμαντήρες πετρελαίου, αέρια ή άλλες συσκευές, η επιφάνεια των οποίων θερμαίνεται πάνω από 80 ° C.

Επισκόπηση μοντέλων

Ένας τυπικός εκπρόσωπος ενός πλαστικού δοχείου (μέχρι 80 ° C) μπορεί να ονομαστεί ένας υγραντήρας THOR από το Di Martino (Ιταλία). Η συσκευή διαθέτει επιφάνεια με ραβδώσεις. Το νερό χύνεται μέσω του καπακιού. Το ύψος είναι 24 cm, πλάτος - 13,5 cm.

Η ίδια εταιρεία παράγει τα μοντέλα Chic. Μέγεθος 22 x 7,5 εκ. Διαφέρει από την απουσία του καπακιού. Ο όγκος των 350 ml.

Οι παραλλαγές της κεραμικής είναι μαζικές. Η ρωσική εταιρεία Mega Trade LLC, με την επωνυμία Lumaka, παράγει μια ολόκληρη σειρά διακοσμητικών προϊόντων. Για παράδειγμα, αυτό είναι γνωστό σε πολλούς, "Cat" (21 x 12 cm).

Κάθετος υγραντήρας για μπαταρία TOP Di Martino

Το αρχικό μοντέλο παράγεται από τη γερμανική εταιρεία Brune. Το Uni Vario είναι ένας μεγάλος εξατμιστής καλοριφέρ. Οι διαστάσεις του είναι 60 x 29 εκ. Ο όγκος είναι 2,5 λίτρα, το βάρος είναι 1,2 κιλά. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Έχει ένδειξη στάθμης νερού. Σχετικά με τέτοιες συσκευές λένε: "Είμαι κρεμασμένο, χύνεται και ξέχασα."

Το κιτ περιλαμβάνει επίσης ένα φίλτρο εξατμιστή, το οποίο πρέπει να αλλαχθεί περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες. Η στερέωση πραγματοποιείται μέσω των αρθρωτών παξιμαδιών, τα οποία πιέζουν τις πλάκες. Η τοποθέτηση σας επιτρέπει να καλύψετε μια μπαταρία οποιουδήποτε είδους (χυτοσίδηρο, χάλυβα ή αλουμίνιο).

Τα φίλτρα για το νερό δεν είναι τόσο μολυσμένα ώστε να χρειάζεται να ανακυκλωθούν αμέσως. Πολλοί απλά το διαγράφουν και το χρησιμοποιούν επανειλημμένα.

Κόστος

Κεραμικά από το Mega Trade. Cat - 450 ρούβλια., Cornflower - 380 ρούβλια.

Οι χωριστοί υγραντήρες από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό κοστίζουν περίπου 450 - 650 ρούβλια.

Μεγάλα αρθρωτά μοντέλα κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ρούβλια. Για παράδειγμα, το Brune Uni Vario κοστίζει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια στη μπαταρία θέρμανσης

Οι βασικές αρχές της κατασκευής του οικιακού υγροποιητή είναι να τοποθετηθεί η ικανότητα (κατά προτίμηση όμορφη) πιο κοντά στη μπαταρία και να αυξηθεί η περιοχή εξάτμισης.

 • Βήμα 1. Ως ικανότητα, είναι κατάλληλο οποιοσδήποτε μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία του ψυγείου. Μπορεί να είναι ένα δοχείο τροφίμων κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, ένα μικρό κεραμικό αγγείο, μια κατσαρόλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο κουτί μπύρας, ή ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά δεν θα διακοσμήσει ακριβώς το εσωτερικό με ένα τέτοιο σχέδιο.
 • Βήμα 2. Πρέπει να σκεφτείτε την αξιόπιστη στερέωση. Εάν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια τρύπα στο δοχείο, είναι κατάλληλο ένα χαλύβδινο σύρμα, το οποίο κάμπτεται με τη μορφή αγκίστρων και κρέμεται με τη μορφή ενός εργοστασιακού σύρματος. Χωρίς τρύπες, μπορείτε να κάνετε χωρίς να κρεμάτε ένα βάζο ή άλλο δοχείο στο πλάι της μπαταρίας. Απλά πρέπει να συνδέσετε με σχοινιά σε έναν οριζόντιο σωλήνα διακλάδωσης. Στο τέλος, μπορείτε απλά να βάλετε ένα κουβά ή μια κατσαρόλα κοντά στην μπαταρία στο πάτωμα.
 • Βήμα 3. Εξατμιστής. Θα είναι θέμα, κουρέλι ή γάζα. Ένα από τα άκρα του είναι χαμηλωμένο στο νερό, και το άλλο είναι τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα ή τοποθετείται στο ψυγείο. Το υγρό που διαπερνά την ύλη θα εξατμιστεί συνεχώς από την επαφή με την καυτή μπαταρία.

Η έκδοση του αυτο-κατασκευασμένου υγραντήρα

Κριτικές

Όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια ενυδατικά προϊόντα μερικές φορές εικάζουν για την αναποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, αν μελετήσετε τις κριτικές των πραγματικών καταναλωτών, γίνεται σαφές ότι αυτή η απλότατη συσκευή ταιριάζει τέλεια με το έργο της.

Οι αγοραστές είναι ικανοποιημένοι με το χαμηλό κόστος και επίσης επειδή μετά από μερικά χρόνια υπηρεσίας, τα κεραμικά μοιάζουν με νέα.

Συμπέρασμα

Φυσικά, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου ένας συμβατικός εξατμιστήρας δεν ταιριάζει στο ψυγείο. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο κτίριο που απαιτεί μεγάλη ποσότητα υγρασίας ή ένα δωμάτιο με εξαιρετικά ξηρό αέρα. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτή η απλή και ανέξοδη λεπτομέρεια του εσωτερικού μπορεί να υποστηρίξει ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι.

Οι πετσέτες με μπαταρίες και λεκάνες με νερό είναι αναποτελεσματικές μέθοδοι υγρασίας του αέρα, ειδικά αν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι. Υγραντήρας για παιδιά - χρειάζεστε μια τέτοια συσκευή στο σπίτι και ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε;

Οδηγίες για τη συναρμολόγηση της γεννήτριας ατμού με τα χέρια σας, θα βρείτε σε αυτό το υλικό.

Μικροκλίμα στο σπίτι: υγραντήρας αέρα για την μπαταρία

Ο υγραντήρας είναι απολύτως απαραίτητος κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης - η συσκευή θα βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα στην αίθουσα. Οι συσκευές για την υγρασία του αέρα σε ένα ευρύ φάσμα κατασκευάζονται από τη βιομηχανία: μπορείτε πάντα να επιλέξετε αξιόπιστα μοντέλα για το σπίτι σας. Αλλά συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιού προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους συσκευές. Ποια υγραντήρια είναι πιο αξιόπιστα: σπιτικά ή εργοστάσια; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σε αυτό το άρθρο. Για να εξοικειωθείτε με τα μοντέλα - φωτογραφική συλλογή.

Σκοπός της συσκευής

Το χειμώνα, όταν περιλαμβάνονται στις επίπεδες θερμαντήρες των διαφόρων ειδών, ή λειτουργεί ένα σταθερό σύστημα θέρμανσης, ο αέρας γίνεται πολύ ξηρό, ότι θεμελιωδώς δύσκολη αναπνοή, οδηγώντας σε ξήρανση ρινοφαρυγγικό βλεννογόνο, προκαλώντας νόσο. Αλλά η έλλειψη υγρασίας στον αέρα επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους:

 • Φυτά εσωτερικού χώρου εξατμιστεί η υγρασία γρήγορα μέσα από το στόματα, τα φύλλα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των φυτών διαφέρει: οι άκρες των φύλλων και των νέων κλαδιά ξεραίνονται, τα φυτά αισθάνονται καταπιεσμένοι, επιβραδύνοντας την ανάπτυξή τους, την ωοθήκη και τα μπουμπούκια πέσουν.
 • Η μη ισορροπημένη υγρασία στο δωμάτιο οδηγεί σε αλλοίωση των επίπλων, τα οποία θρυμματίζονται, καλύπτονται με ρωγμές, στροφές.
 • Η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει δυσμενώς τις δομικές κατασκευές, ιδιαίτερα τα ξύλινα παράθυρα και οι πόρτες υποφέρουν.
 • Ξύλινα μουσικά όργανα, ζωγραφιές σε ξύλινα πλαίσια, συλλογές αρχαίων σπάνιων και ζώων - όλα πάσχουν από υπερβολική ξηρότητα στον αέρα.

Συμβούλιο. Για να έχετε την υγρασία του δωματίου σε άριστη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε ειδικές συσκευές για την υγρασία του αέρα.

Υπάρχουν υγραντήρες αέρα, οι οποίοι παράγονται στο εργοστάσιο, αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες οργανώνουν χειροτεχνική υγρασία, κρεμώντας ένα πλαστικό μπουκάλι στην μπαταρία. Ποιος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο, ας δούμε παρακάτω.

Πολλοί υγραντήρες εργάζονται στην ίδια αρχή - το νερό χύνεται στη δεξαμενή, η οποία μετατρέπεται σε ατμό όταν η θερμοκρασία αυξάνεται. Οι υδρατμοί εύκολα και γρήγορα κορεάζουν τον ξηρό αέρα στο δωμάτιο, αυξάνοντας έτσι την υγρασία.

Υγραντήρες για μπαταρίες

Οι υγραντήρες της μπαταρίας είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, κεραμικό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Στις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές, μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους υγραντήρες από κεραμικά. Τα προϊόντα μπορούν να είναι με ένα στερεό ή τομή. Παράγονται από εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις (Γερμανία, Ιταλία), σχεδόν όλα τα μοντέλα έρχονται στην υλοποίηση με εξαρτήματα (άγκιστρα). Υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τοποθετούνται με ταινία που συγκρατεί το ψυγείο.

Ο κεραμικός υγραντήρας είναι απλός και λειτουργικός - η χωρητικότητα (μερικές φορές διαιρείται σε χωριστά διαμερίσματα, που βοηθάει στην ταχύτερη θέρμανση του υγρού) γεμίζει με νερό. Η συσκευή αναρτάται σε μια μπαταρία όπου το υγρό θερμαίνεται φυσιολογικά και εξατμίζεται στον αέρα, ενυδατώνοντας έτσι.

Ο κεραμικός υγραντήρας έχει μια ασήμαντη περιοχή εξάτμισης, οπότε ένα ή δύο θερμαντικά σώματα πρέπει να ανασταλούν. Οι κεραμικοί υγραντήρες χαρακτηρίζονται από αξιόπιστους συνδέσμους, ελκυστική εμφάνιση και οικονομία. Είναι πολύ εύκολο να παραλάβετε μοντέλα από κεραμικά με διακοσμητική ζωγραφική, τα οποία θα μοιάζουν με το γενικό στυλ του δωματίου.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Ο υγραντήρας της μπαταρίας γίνεται εύκολα με το χέρι, χρησιμοποιώντας κατάλληλα δοχεία που δεν θα λιώσουν από τη θερμότητα. Για τα παλιά γυάλινα και κεραμικά αγγεία, τα πλαστικά γυαλιά, τα επιτραπέζια σκεύη θα ταιριάζουν.

Είναι απαραίτητο να παρέχετε αξιόπιστη στερέωση των προϊόντων στη μπαταρία, για την οποία μπορείτε να τρυπήσετε οπές και να τεντώσετε ένα καμπύλο σύρμα σε αυτά. Για να βελτιώσετε την εμφάνιση του υγραντήρα, μπορείτε να βάψετε την εξωτερική επιφάνεια με χρώματα, να κάνετε εφαρμογές και να σφίξετε το προϊόν με διακοσμητικό υλικό. Ένας έτοιμος υγραντήρας αναρτάται στη μπαταρία, χύνεται νερό - τώρα είναι σημαντικό να μην επιτρέψετε την πλήρη εξάτμιση του υγρού.

Μια άλλη έκδοση του υγραντήρα μπορεί να κατασκευαστεί από μακρά χαμηλή χωρητικότητα, η οποία τοποθετείται πάνω από την μπαταρία, γεμάτη με νερό, μια φυσική χαρτοπετσέτα χαμηλώνεται μέσα σε αυτήν. Το υγρό ύφασμα υπό την επίδραση του ξηρού ξηρού αέρα βαθμιαία στεγνώνει, κορεσμός του χώρου με υγρασία.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ο πιο απλός υγραντήρας, κατασκευασμένος από τα χέρια του, μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα του δωματίου.

Υγραντήρες άλλων μοντέλων

Εκτός από τους απλούς υγραντήρες για μια μπαταρία, η βιομηχανία παράγει πιο εξελιγμένα όργανα.

 1. Υγραντήρας ατμού. Λειτουργεί σαν βραστήρας - ένα μέρος νερού θερμαίνεται στον υγραντήρα σε βράσιμο, αρχίζοντας να εκπέμπει ατμό. Ρέει ατμό, μπαίνει μέσα στο δωμάτιο, ψύχεται στον αέρα, μετατρέπεται σε μικροσωματίδια νερού, που υγραίνει τον ξηρό αέρα του δωματίου.
 2. Υγροποιητής υπερήχων. Αυτές οι συσκευές έχουν κερδίσει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών. Ο υγραντήρας λειτουργεί με την αρχή του χτυπήματος των μικρότερων σωματιδίων νερού από την επιφάνεια του χυμένου υγρού. Η υγρασία εισέρχεται στον αέρα όταν συμβαίνουν υπερηχητικές δονήσεις, που προκαλούνται από τη λειτουργία ενός πιεζοηλεκτρικού καλοριφέρ. Ένα λεπτό υδρονέφωτο νερό εμφανίζεται στο δωμάτιο με εξαερισμό ή φυσικές κινήσεις των αέριων μαζών.
 3. Ο υγραντήρας της "ψυχρής εξάτμισης". Η συσκευή αποτελείται από δίσκους που περιστρέφονται στο τύμπανο και είναι εν μέρει εμβαπτισμένοι στο υγρό. Το κατώτερο μέρος των δίσκων γεμίζει με νερό, το οποίο σταδιακά ανυψώνεται στο ανώτερο τμήμα του αέρα με εμφύσηση αέρα. Η υγρασία του αέρα λαμβάνει χώρα μετά την ξήρανση του άνω μέρους των υγρών δίσκων.

Πώς να επιλέξετε έναν κεραμικό υγραντήρα για την μπαταρία

Η παράμετρος σχετικής υγρασίας είναι σημαντική για την υγεία. Ο χώρος πρέπει να συμμορφώνεται με την ισορροπία θερμοκρασίας και υγρασίας. Ότι δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας, η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι από 40 έως 70%. Για να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία, χρησιμοποιούνται πολλές μέθοδοι υγρασίας του αέρα.

Στοιχειώδη από αυτά:

 • υγρή ύλη στη μπαταρία.
 • Ξήρανση υγρού πλυντηρίου στο δωμάτιο.
 • υγρασία με ψεκαστήρες χειρός.

Τύποι συσκευών

Κάνουμε ένα απλό moisturizer από ένα πλαστικό μπουκάλι με τα δικά μας χέρια:

 1. Λαμβάνουμε ένα μπουκάλι 0,5 λίτρα ή 1 λίτρο. Σε αυτό κόβουμε ένα μακρύ παράθυρο στο λαιμό. Περιστρέψτε το πώμα.
 2. Συνδέουμε τη φιάλη και την κρεμάμε στο σωλήνα θέρμανσης.
 3. Στη μέση, ρίχνουμε νερό και ο υγραντήρας είναι έτοιμος. Το νερό από τη θέρμανση θα εξατμιστεί σταδιακά και θα υγραίνει το δωμάτιο.

Μια πιο πολιτισμένη επιλογή είναι ένας υγραντήρας για την μπαταρία. Αναρτάται από το σύστημα θέρμανσης ή τοποθετείται στην κορυφή του. Αυτή η άποψη φαίνεται καλή στο εσωτερικό του δωματίου και η υγρασία είναι πιο έντονη.

Οι εξατμιστές καλοριφέρ κατασκευάζονται από:

Μπορούν επίσης να ταξινομηθούν σύμφωνα με τη μορφή:

 • στερεή φιάλη.
 • χωρητικότητας.

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των υγραντήρων είναι σχεδόν ταυτόσημη με έναν εξατμιστή φιάλης. Ωστόσο, είναι πολύ πιο αισθητικά, σε αρμονία με το περιβάλλον περιβάλλον και είναι πιο κοντά στο ψυγείο.

Εξετάζοντας αυτές τις αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε από τα μοντέλα που αγοράσατε. Η τιμή αυτού του εξατμιστή είναι από 250 ρούβλια. Μπορούν να αγοραστούν για πολλά κομμάτια ανά ψυγείο. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι δημοφιλείς.

Χαρακτηριστικά των συσκευών

Οι κεραμικοί υγραντήρες παράγουν ατμό με ασφαλή θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 40-50 βαθμούς. Σε τέτοιες θερμοκρασίες, ένας κεραμικός υγραντήρας αέρα τοποθετημένος στην μπαταρία, δεν απελευθερώνει τοξικές ουσίες.

 • Μην ανατρέψετε.
 • Το στήριγμα είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε θερμαντικό σώμα.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • ταιριάζει καλά στο εσωτερικό?
 • συμπαγής;
 • η τιμή είναι από 250 ρούβλια.

Αν σχεδιάσουμε ένα παράλληλο μεταξύ των κεραμικών και ηλεκτρικών υγραντήρων, παρατηρούμε ότι τα ανάλογα καλοριφέρ:

 • εργασία σιωπηλά.
 • είναι ασύγκριτες με το χρησιμοποιούμενο νερό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των κεραμικών συσκευών καλοριφέρ περιλαμβάνουν:

 • Μηδενική κατανάλωση ενέργειας.
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισπνοή ή να χρησιμοποιηθούν ως αρωματικές ουσίες στον αέρα. Για να γευτείτε το δωμάτιο, προσθέστε μερικές σταγόνες οποιουδήποτε αρωματικού ελαίου στο δοχείο.
 • Βοηθήστε στη θεραπεία καταρροϊκών ασθενειών, γεμίζοντας τον αέρα με αιθέρια έλαια από έλατο και ευκάλυπτο.
 • Στη ζεστή εποχή, οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να αντικαταστήσουν τα αγγεία. Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Οι υγραντήρες καλοριφέρ εξομαλύνουν την υγρασία στο δωμάτιο και βελτιώνουν την ευημερία των ανθρώπων. Αυτά είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία ενός άνετου κλίματος στο διαμέρισμα.

Πλεονεκτήματα των συσκευών ατμού είναι πολλές, αλλά στις κύριες παραμέτρους υστερούν πίσω από μοντέλα ατμού και υπερήχων. Λόγω της αποτελεσματικότητας της υγρασίας του αέρα και της ομοιόμορφης πρόσκρουσής του, τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πολύ μπροστά.

Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλα δωμάτια ή δωμάτια που θερμαίνονται, η χρήση κεραμικών δεν έχει νόημα. Εδώ λειτουργούν ήδη αποτελεσματικότεροι ηλεκτρικοί υγραντήρες. Είναι σε θέση να ενυδατώνουν μεγάλους όγκους. Η χρήση κεραμικών συσκευών αποκλείεται επίσης όταν αποσυνδέετε τη θέρμανση του ατμού ή του νερού, όταν τελειώνει η περίοδος θέρμανσης.

Αρχή λειτουργίας

Η βάση του υγραντήρα είναι οι φυσικοί νόμοι. Η εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση της θερμοκρασίας φυσικά κορεάζει τον περιβάλλοντα αέρα με υγρασία. Μετά από αυτό, παύει να είναι ξηρό.

Οι περισσότεροι κεραμικοί εξατμιστές χωρίζονται σε διαμερίσματα των 250-400 ml, τα οποία γεμίζουν με νερό. Έτσι η εξάτμιση θα είναι πιο έντονη. Το δοχείο τοποθετείται πάνω από το ψυγείο ή είναι αγκιστρωμένο. Είναι ένας παθητικός εξατμιστής ατμού που αρχίζει να λειτουργεί όταν το νερό θερμαίνεται από 40 έως 50 μοίρες.

Συμβουλές για την επιλογή

Οι έμπειροι χρήστες υπογραμμίζουν τις παρακάτω συμβουλές:

 • Επιλέγοντας στο σπίτι ή στους υγραντήρες διαμερίσματος, που θα τοποθετηθούν στην μπαταρία θέρμανσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ένταση του δωματίου και του συστήματος θέρμανσης.
 • Εάν χρησιμοποιείτε θερμαντικά σώματα λαδιού, όπου η θερμοκρασία θέρμανσης είναι μέχρι + 80 μοίρες, πρέπει να αγοράσετε συσκευές κατασκευασμένες από χάλυβα.
 • Προσδιορίστε την επιλογή έντασης και τοποθέτησης. Αν πρόκειται για μοντέλο ανάρτησης, τότε πρέπει να υπάρχουν συνδετήρες με τη μορφή μεταλλικών αγκίστρων.
 • Όσο περισσότερο σχεδιάζεται μεμονωμένα τμήματα, τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται και η διαδικασία υγρασίας θα περάσει γρηγορότερα.

Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι βολικές επιλογές για οικιακή χρήση. Ένα προϊόν ενυδάτωσης, αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο στα 10 m2. Επομένως, πριν από την αγορά, υπολογίστε την απαραίτητη περιοχή υγρασίας.

Παθητικός υγραντήρας για μπαταρία

Η υγρασία του αέρα στα διαμερίσματά μας δεν αντιστοιχεί πάντα στις παραμέτρους στις οποίες το άτομο αισθάνεται άνετα. Οι κανονιστικές τιμές αυτού του δείκτη κυμαίνονται από 40-60%. Δυστυχώς, το χειμώνα είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από την κεντρική θέρμανση που λειτουργεί με αέρα, τα κλιματιστικά - "για θερμότητα", τις θερμάστρες που δεν στεγνώνουν τον αέρα αλλά τις αποστραγγίζουν. Ως αποτέλεσμα, ο βλεννογόνος, παρεμποδισμένος αναπνευστικός ξηρός, και αυτά είναι μόνο δευτερεύοντα μειονεκτήματα της ανεπαρκούς υγρασίας.

Μειονεκτήματα του ξηρού αέρα

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λόγοι για την αρνητική επίδραση του ξηρού αέρα. Αλλά υπάρχουν αρκετά από αυτά να σκεφτούν πώς να τα διορθώσουν.

 • Πρώτα απ 'όλα, οι οικογένειες με μικρά παιδιά πρέπει να υπενθυμίζονται στην κανονική υγρασία του σπιτιού. Τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε υπερβολικά ξηρό αέρα και υπερβολική παρουσία σκόνης. Οι νέοι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το παιδί βρισκόταν σε υδάτινο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, εκτός της μήτρας της μητέρας, πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες για "ανώδυνη" προσαρμογή. Η βέλτιστη υγρασία για το μωρό είναι 55-60%. Εάν το παιδί αρρωστήσει, η υγρασία αυξάνεται στο 75%.
 • Επιπλέον, οι ιοί και τα βακτηρίδια αναπτύσσονται καλά στον ξηρό αέρα. Στο υγρό είναι επίσης παρόντες, αλλά δεν πολλαπλασιάζονται με τέτοια ένταση. Για να σταματήσετε την αναπαραγωγή, για παράδειγμα, τον ιό της γρίπης, αρκεί να αυξήσετε την υγρασία στο 60-65%. Εξάλλου, ο ξηρός αέρας των εγκαταστάσεων κατά τη χειμερινή περίοδο προωθεί την εξάπλωση ψυχρών ιών που έχουν εγκατασταθεί στην βλεννογόνο μεμβράνη. Εάν το διαμέρισμα είναι ασθενής με αναπνευστική ασθένεια, η υγρασία πρέπει να αυξηθεί στο 75%.
 • Επίσης, οι άνθρωποι με χρόνιες αλλεργικές και πνευμονικές ασθένειες υποφέρουν από την ξηρότητα του αέρα και, κατά συνέπεια, την υπερβολική παρουσία σκόνης μέσα σε αυτό. Ο ξηρός αέρας από σκόνη περιέχει πολλά αλλεργιογόνα, τα οποία δεν βυθίζονται υπό την επίδραση της υγρασίας, αλλά, αντιστρόφως, αιωρούνται ελεύθερα.

Όχι χωρίς λόγο σε παιδικά και ιατρικά ιδρύματα, περιοδικά, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνούν "υγρό καθαρισμό". Αλλά στο σπίτι, συνιστούμε τη χρήση συσκευών υγρασίας. Η απλούστερη συσκευή, η οποία δεν απαιτεί μεγάλη δαπάνη, είναι ο υγραντήρας αέρα για το ψυγείο.

Σημαντικό! Από την έλλειψη υγρασίας υποφέρει όχι μόνο ο άνθρωπος, αλλά και τα φυτά εσωτερικού χώρου, ξύλινα πατώματα και έπιπλα, ακόμη και, όπως δεν είναι παράξενο ήχο - υπολογιστές και οικιακές συσκευές.

Πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο

Σήμερα, για τον ύγρανση του αέρα, επαρκούν οι συσκευές που εξαρτώνται από τον ηλεκτρισμό και τις μη πτητικές συσκευές. Φυσικά, δεν είναι για μια υγρή πετσέτα στο ψυγείο ή κρεμασμένα υγρά υφάσματα στα σαλόνια.

Παθητικός υγραντήρας για μπαταρία

Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα βασίζεται στο φυσικό φαινόμενο - η μεταβολή της συνολικής κατάστασης του υγρού. Δηλαδή, υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Για να γίνει αυτό, χύνεται σε ένα μικρό δοχείο που είναι συνδεδεμένο με μια μπαταρία θέρμανσης - η διαδικασία υγροποίησης έχει αρχίσει.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγραντήρων, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους:

 • υλικό κατασκευής (κεραμικό, πλαστικό, χάλυβα) ·
 • Μέθοδος προσάρτησης στο ψυγείο (αρθρωτό, εγκατεστημένο στο ψυγείο από πάνω).
 • εσωτερικός σχεδιασμός (συμπαγής, τμηματική).

Βασικά, ο κεραμικός υγραντήρας της μπαταρίας είναι ένα συνεχές επίμηκες δοχείο. Για τη στερέωση στο ψυγείο χρησιμοποιούνται ειδικά διπλά αγκίστρια. Το ένα άκρο είναι ένας μικρός άγκιστρο στον οποίο ο υγραντήρας είναι αναρτημένος, ο δεύτερος είναι μεγάλος, επιτρέποντας στην κατασκευή να κρεμαστεί στο ψυγείο. Για να καλύψει τη θερμότητα της μεγάλης επιφάνειας της συσκευής και, συνεπώς, για να θερμάνει το νερό γρηγορότερα για την εξάτμιση, το τοίχωμα που βρίσκεται δίπλα στην μπαταρία γίνεται πεπλατυσμένο.

Οι υγραντήρες αέρα για τη θέρμανση των μπαταριών από θερμοανθεκτικό πλαστικό τοποθετούνται στην μπαταρία κάθετα ή τοποθετούνται στην μπαταρία οριζόντια. Σε αντίθεση με τα κεραμικά, τα πλαστικά μοντέλα μπορούν να έχουν χωρίσματα μέσα στη δομή. Σε ορισμένες ενότητες, η θέρμανση γίνεται πιο γρήγορα, και η εξάτμιση - από μια ευρύτερη περιοχή.

Σημαντικό! Συνιστάται για 10 τ.μ. m δωμάτιο χρησιμοποιούν ένα μικρό εξατμιστή με όγκο 300-350 ml. Είναι καλύτερο να αγοράσετε περισσότερες από μία αρθρωτές συσκευές με όγκο 500-600 ml και δύο μικρές.

Τι προσφέρει η αγορά

Για να διευκολύνετε τον προσδιορισμό της αγοράς ενός υγραντήρα αέρα, εξετάστε τα μοντέλα που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων σήμερα.

 • Τα πιο συνηθισμένα είναι κεραμικά. Είναι κατασκευασμένα από καμένο πηλό, δίνοντας την εμφάνιση γλάστρες, μικρά ζώα, λουλούδια και τα παρόμοια, ζωγραφισμένα με φωτεινά χρώματα. Με αυτή την εμφάνιση, εκτός από τις άμεσες λειτουργίες τους, είναι επίσης στοιχεία διακόσμησης.
 • Στη δεξαμενή της μπαταρίας για να υγρανθεί ο αέρας από το πλαστικό, το νερό χύνεται σε χωριστά διαμερίσματα ή σε μία μόνο φιάλη. Διαθέσιμο - με διαφορετικούς όγκους υγρών, με ραβδώσεις επιφάνειας ή κυματοειδείς, ορισμένα μοντέλα έχουν καπάκι.
 • Εάν υπάρχει χώρος και ο σχεδιασμός του καλοριφέρ επιτρέπει, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή οριζόντιας τύπου, εγκατεστημένη στα άκρα της συσκευής θέρμανσης (πάνω). Αυτά τα μοντέλα έχουν μεγάλη περιοχή εξάτμισης.
 • Ορισμένοι κατασκευαστές διαθέτουν υγραντήρες αρκετά μεγάλου μεγέθους περίπου 600x300 mm με χωρητικότητα 2-2,5 λίτρα νερού. Το κιτ περιλαμβάνει κασέτες για την υγρασία του αέρα για την μπαταρία, η οποία πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τέσσερις μήνες. Για τη συσκευή παρέχεται ειδική στερέωση, η οποία επιτρέπει τη χρήση υγραντήρα σε θερμαντικά σώματα από οποιοδήποτε υλικό. Η αρχή της λειτουργίας μοντέλων με φίλτρο κασέτας δεν διαφέρει από εκείνα στα οποία δεν παρέχεται εξατμιστής. Η μόνη διαφορά είναι ότι το νερό χύνεται στην κασέτα, στην οποία βρίσκεται το φίλτρο και από την επιφάνειά του, και εμφανίζεται εξάτμιση. Είναι επιθυμητό η επιφάνεια που καλύπτεται από τον υγραντήρα να είναι 2,5-3 φορές μικρότερη από την επιφάνεια της μπαταρίας. Διαφορετικά, όλη η θερμότητα θα μεταφερθεί σε ζεστό νερό.

Σημαντικό! Εάν υπάρχει μια φίλτρο μίας χρήσεως στην κασέτα, δεν συνιστάται η χρήση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο από την οδηγία. Εάν το φίλτρο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, τότε για οικονομία, μπορεί να πλένεται περιοδικά σε καθαρό νερό, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Πλεονεκτήματα παθητικών υγραντήρων

Λόγω της ευκολίας χρήσης (απλά χύστε το νερό!) Και τα σχέδια, οι υγραντήρες του ψυγείου έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • εργασία χωρίς πρόσθετη ενέργεια ·
 • εγκαθίσταται σε όλα τα είδη μπαταριών.
 • είναι δυνατή η προσθήκη αρωματικών ελαίων.
 • δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.
 • ταυτόχρονα χρησιμεύει ως διακόσμηση.
 • δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • είναι ασφαλές.
 • οι συσκευές από κεραμικά είναι κατασκευασμένες από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.
 • Ανθεκτικό στη θερμότητα.
 • Μην δημιουργείτε συμπύκνωση και λευκή επικάλυψη επί των επίπλων.
 • θερμαινόμενο περίβλημα.
 • απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 • δεν απαιτείται καθαρό νερό.
 • χαμηλό κόστος.

Προσδιορισμός του επιπέδου υγρασίας

Για τον προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας στους χώρους χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - υγρόμετρο. Αλλά δεν είναι σε κάθε σπίτι. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποδεδειγμένο τρόπο "παππούς" - το λεγόμενο "ποτήρι νερό". Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε το ποτήρι με νερό και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ποτήρι στο δωμάτιο, μακριά από τους θερμαντήρες. Εάν το σχηματισμένο συμπύκνωμα είναι ήδη ξηρό μετά από 5 λεπτά, ο αέρας του δωματίου είναι πολύ ξηρός. Οι ροές που ρέουν από τους τοίχους δείχνουν υπερβολική υγρασία. Και μόνο εάν κάποια στιγμή (τουλάχιστον 10 λεπτά), η επιφάνεια του γυαλιού θα παραμείνει συμπυκνωμένη - το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι φυσιολογικό.

Υγραντήρες για θερμαντικά σώματα

Με την έναρξη του φθινοπώρου έρχεται η ώρα του κρύου καιρού, η θέρμανση αρχίζει, στα δωμάτια γίνεται πιο ζεστή και πιο άνετη. Αλλά η άνεση και η υγεία δεν είναι μόνο σε θέρμανσης σπίτια, εξοχικά σπίτια, σπίτια. Η θέρμανση φέρνει ξηρό αέρα στο σπίτι, το οποίο μετά από λίγο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευημερία του ατόμου.

Για να αποφευχθεί αυτό, ο χώρος πρέπει να προσαρμοστεί στην υγρασία του αέρα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που ονομάζεται υγρόμετρο, μετρώντας τις τιμές της και έναν υγραντήρα αέρα για να ρυθμίσετε την υγρασία στο χώρο του δωματίου. Οι πιο απλές και προσιτές συσκευές που μπορούν να αγοραστούν για το σκοπό αυτό θα είναι οι υγραντήρες για τη θέρμανση των μπαταριών.

Η αρχή της λειτουργίας των περισσότερων συσκευών υγρασίας βασίζεται στην πλήρωση ενός ειδικού δοχείου με νερό, το οποίο στη συνέχεια, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μετατρέπεται σε ατμό. Ο ατμός παράγει κορεσμό αέρα με υγρασία, το υγρόμετρο παρακολουθεί το ποσοστό του περιεχομένου του, προειδοποιώντας για τις οριακές τιμές.

Απλές παραλλαγές υγραντήρων και τα πλεονεκτήματά τους

Οι τυπικοί υγραντήρες για θερμαντικά σώματα είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, κεραμικό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Είναι συμπαγείς συσκευές που τοποθετούνται απλά πάνω από τα θερμαντικά σώματα ή είναι προσαρτημένα σε αυτά με ειδικά συνδετικά στοιχεία.

Αυτοί οι στοιχειοί υγραντήρες έχουν ένα αριθμό πλεονεκτημάτων:

 • δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια.
 • απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας?
 • μπορεί να συμπληρώσει το εσωτερικό του διαμερίσματος, έχοντας μια αξιοπρεπή αισθητική εμφάνιση?
 • δημιουργούν μια άνετη υγρασία για εσωτερικούς χώρους που βρίσκονται στα παράθυρα πάνω από τα θερμαντικά σώματα.
 • φθηνή πολιτική τιμών, προσβασιμότητα για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού ·
 • μαλακή και ομαλή ρύθμιση της υγρασίας του αέρα.

Για πολλούς οικιστικούς χώρους, μπορείτε να το κάνετε χωρίς, αγοράζοντας ένα απλό υγραντήρα και συνδέοντάς το σε ένα θερμαντικό σώμα. Ωστόσο, μια πιο αξιόπιστη επιλογή απόσβεσης σε κάθε χώρο, ειδικά τα μεγάλα σπίτια και εξοχικές κατοικίες, και οι περισσότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις είναι βιομηχανικά υπερήχων υγραντήρες που μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη λεπτή ομίχλη της υψηλής ποιότητας.

Βασικές μορφές:

 1. Κλασική
 2. Κύμα
 3. Σπίτι
 4. Cat

Πώς είναι:

 1. Κάθετη, ανασταλεί
 2. Οριζόντια, τοποθετημένη πάνω από την μπαταρία

Δημοφιλή μοντέλα

 • TOP από το Di Martino (Ιταλία)
 • OOO "Mega Trade", με την επωνυμία Lumaka παράγει μια ολόκληρη σειρά διακοσμητικών προϊόντων
 • Brune
 • Uni Vario
 • Q Lux
 • Ikea (Ikea)
 • Metrox
 • Υγιεινή αναπνοή
 • Σπιτική
 • Με Aliexpress (Aliexpress)
 • Monsun

Μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα για το ψυγείο σε Leroy Merlin, Megastroy, Maxidom, Mega Trade και άλλα καταστήματα κατασκευών. Ή να κάνει τα χέρια σας στο σπίτι, το όφελος του σήμερα υπάρχουν πολλά βίντεο με οδηγίες - να πάρει τουλάχιστον μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα που κατασκευάζονται από πλαστικό ή κεραμικό υλικό για όλα τα σώματα: από χυτοσίδηρο, πετρέλαιο, νερό, αλουμίνιο, bi-μέταλλο, χάλυβα. Επίσης παράγουμε και πουλάμε υγραντήρες υπερήχων, για όλες τις ερωτήσεις σχετικά με αυτές - παρακαλώ καλέστε ή γράψτε μας. Στο ψυγείο - μην πουλάτε. Απλά έγραψε μια ιστορία για τους αναγνώστες.

Βίντεο

Το βίντεο δεν είναι δικό μας, είναι από το Διαδίκτυο. Ο τύπος πήρε το γάντζο και κρεμάσει δύο μπουκάλια στο ψυγείο, βγήκε απλός οικιακός υγραντήρας για την μπαταρία.