Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Το κλίμα

Η ψυχρή εποχή έχει έρθει, και το διαμέρισμα ήταν γεμάτο από τρομερή ζέστη. Αλλά όλοι δεν γνωρίζουν ότι η υπερβολική υγρασία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Ο πολύ ξηρός αέρας αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης, προκαλεί συρρίκνωση του ξύλου και ρωγμές ταπετσαρίας κατά μήκος των άκρων. Σε ένα συνηθισμένο σπίτι που είναι χτισμένο σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα θέρμανσης και θερμομόνωσης, τους χειμερινούς μήνες το μέσο επίπεδο υγρασίας μπορεί να μειωθεί στο 15%. Σε αυτή την περίπτωση, θα βοηθήσουν οι υγραντήρες, οι οποίοι διατηρούν την υγρασία σε ένα άνετο επίπεδο. Ας μιλήσουμε για την επισκευή του υγραντήρα τον εαυτό σας.

Πίνακας περιεχομένων:

Ο σκοπός του υγραντήρα αέρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους σε ένα ρομπότ, όπου μερικές φορές δεν δημιουργούνται οι πιο ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες. Και στους δρόμους η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπερμεγέθη, πράγμα που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Η γρήγορη κόπωση, η κόπωση και η απουσία είναι οι δορυφόροι του ξηρού αέρα στο σπίτι. Παρκέ δάπεδα, μουσικά όργανα, ταπετσαρίες, βιβλία, ξύλινα έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής - αυτό απαιτεί τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου υγρού τρόπου λειτουργίας. Και για τα εσωτερικά λουλούδια ο ξηρός αέρας είναι εντελώς καταστροφικός.

Για την επίλυση του προβλήματος με τον ξηρό αέρα έρχεται η βοήθεια μιας εξαιρετικής συσκευής, η οποία είναι κατανοητή και κατανοητή ονομασία - υγραντήρας αέρα. Κατά τη διάρκεια του ρομπότ, η συσκευή αυτή κορεσμεί τον αέρα με υγρασία και καθαρίζει διάφορες ακαθαρσίες και βλαβερές ουσίες. Εκτός από αυτές τις τυπικές λειτουργίες, οι υγραντήρες είναι σε θέση να απελευθερώνουν φορτισμένα μόρια στον αέρα που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα.

Η αγορά ενός υγραντήρα αέρα είναι εύκολη, αλλά η επισκευή του υγραντήρα αέρα είναι πιο σοβαρή. Μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ή να παραγγείλετε στο διαδίκτυο στην εταιρεία που πωλεί οικιακό εξοπλισμό. Οι πιο αποτελεσματικοί και υψηλής ποιότητας υγραντήρες αέρα παράγονται στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Αρχή λειτουργίας

Οι υγραντήρες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για την προσθήκη υγρασίας στην ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών κραδασμών, οι οποίες δημιουργούν μια συγκεκριμένη «ψυχρή ομίχλη». Υγραντήρας παραδοσιακά αποτελείται από ένα κύλινδρο οδήγησης, πίνακα ελέγχου, περσίδα, την ένδειξη δεξαμενή νερού και το επίπεδο του νερού, γραβάτες, δακτυλιοειδή μεμβράνη και του κινητήρα του, το φυγοκεντρικό ανεμιστήρα και του κινητήρα, της εσωτερικής καλώδιο τροφοδοσίας και το φίλτρο.

Οι συμβατικοί "κρύοι" υγραντήρες του παραπάνω περιγραφέντος σχεδίου επιτρέπουν στον αέρα να διέρχεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω μίας υγρής μεμβράνης που αναπνέει. Η υγρασία απορροφάται από τον αέρα που διέρχεται από τη μεμβράνη και ως εκ τούτου η υγρασία του δωματίου αυξάνεται και η θερμοκρασία μειώνεται. Αυτοί οι υγραντήρες αναφέρονται στον τύπο συσκευής που μπορείτε να συντηρήσετε και να επισκευάσετε τον εαυτό σας.

Η χρήση των υγραντήρων αέρα είναι πολύ ευρεία: σε αστικά διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια, γραφεία και θερμοκήπια, παιδικά και ιατρικά ιδρύματα. Αυτές οι συσκευές έχουν γίνει τόσο διαδεδομένες λόγω της ευκολίας χρήσης - απλά χρειαστεί να ρίξετε νερό σε ένα ειδικό δοχείο και να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα στην πρίζα.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Οι υγραντήρες ατμού βασίζονται στη διαδικασία βρασμού νερού. Δύο ηλεκτρόδια βυθίζονται στο νερό, τα οποία θερμαίνουν και εξατμίζονται. Τέτοιες συσκευές είναι πολύ αποδοτικές - για μια ώρα μπορούν να εξατμιστούν περίπου 750 γραμμάρια νερού. Σε αυτή την περίπτωση, ζεύγη από απόλυτα καθαρό νερό εισέρχονται στον αέρα. Ταυτόχρονα, ο αέρας υγραίνεται και απολυμαίνεται. Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού, θυμηθείτε ότι η θερμοκρασία δωματίου αυξάνεται.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες ενεργούν με βάση την αρχή της φυσικής εξάτμισης του νερού, η οποία πέφτει στην παλέτα από τη δεξαμενή χυτεύσεως και έπειτα σε ειδικούς εξατμιστήρες. Ο ανεμιστήρας που είναι ενσωματωμένος στη μονάδα, ο αέρας οδηγείται μέσω των εξατμιστήρων. Το αποτέλεσμα της λειτουργίας τέτοιων συσκευών είναι παρόμοιο με τον υγρό καθαρισμό. Η παραγωγικότητα του παραδοσιακού υγραντήρα δεν υπερβαίνει τα 600 γραμμάρια ανά ώρα, αλλά σήμερα είναι τα πιο συνηθισμένα.

Οι υγραντήρες υπερήχων μετατρέπουν το νερό μέσω ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας σε σύννεφο νερού, το οποίο χωρίζεται από δωμάτιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Οι συσκευές αυτού του τύπου διαφέρουν σε μικρά μεγέθη και διαφορετικές λειτουργίες: λειτουργίες "ημέρας" και "νύχτας", ενσωματωμένο χρονόμετρο, λειτουργία "ζεστού ατμού". Τα μειονεκτήματα αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν την ανάγκη πλήρωσης της δεξαμενής με απεσταγμένο νερό. Διαφορετικά, εάν χρησιμοποιείται κανονικό νερό βρύσης, μπορεί να εμφανιστεί λευκό επίχρισμα σε έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Φροντίδα του υγραντήρα αέρα

Περίοδος χρήση υγραντήρα - το φθινόπωρο-χειμώνα, αλλά σε ορισμένες περιοχές η μονάδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σχεδόν κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, κατά τη διαδικασία της διαβροχής και φραγμένο φραγμένο, και η χρήση μολυσμένων υγραντήρα πολύ μειώνει την ωφέλιμη ζωή του, και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επισκευάσετε τον υγραντήρα boneco και να καθαρίζετε τον ιατρικό εξοπλισμό καθημερινά.

Καθημερινός καθαρισμός

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα, πρέπει να απενεργοποιηθεί και η δεξαμενή να αφαιρεθεί από το υπόλοιπο νερό. Πλύνετε τον εξοπλισμό με ζεστό σαπουνόνερο. Βουρτσίστε τα εσωτερικά στοιχεία από την πλάκα, τα οποία προέκυψαν από το σκληρό νερό, στη συνέχεια - αφαιρέστε τη βλεννογόνο μεμβράνη. Η δεξαμενή πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό. Αυτό ακριβώς αξίζει να κάνετε προσεκτικά, ώστε να μην μπορεί να χυθεί ο κινητήρας και τα εξαρτήματα εργασίας. Στη συνέχεια, σκουπίστε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και γεμίστε ξανά το δοχείο.

Βαθύ Καθαρισμό

Απαιτείται βαθύτερη επεξεργασία κάθε τρεις ημέρες. Εάν δεν το κάνετε αυτό, στη συσκευή μετά από μερικές μέρες συνεχούς λειτουργίας θα εμφανιστεί μούχλα. Ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι δύσκολος. Πρώτα πρέπει να στραγγίξετε το υπόλοιπο νερό, ξεπλύνετε και, στη συνέχεια, σκουπίστε τη δεξαμενή με ένα άχρωμο ξύδι, αραιωμένο με νερό για ήπια δράση. Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατή η επισκευή του βυθιζόμενου υγραντήρα και η απομάκρυνση της ορυκτής απόθεσης από τη δεξαμενή. Μετά τη διαδικασία, ξεπλύνετε τον υγραντήρα με τρεχούμενο νερό και σκουπίστε τον με ένα πανί. Στη συνέχεια, η μονάδα είναι έτοιμη για χρήση ξανά.

Απολύμανση

Πριν από την απολύμανση, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα στο δωμάτιο ή να αφαιρέσετε τον υγραντήρα από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια, μισό ποτήρι οικιακού λευκαντικού (ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, εάν αναφέρεται στην οδηγία, ότι δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε χλωρίνη) πρέπει να αραιώνεται σε τέσσερα λίτρα νερού. Αυτή η ουσία πρέπει να χυθεί στη δεξαμενή και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί η συσκευή. Αφού δείτε την ομίχλη ή τον ατμό που προέρχεται από αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον υγραντήρα και μετά από λίγα λεπτά να αποστραγγίσετε το νερό.

Μετά από αυτό, συνιστάται να ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό. Γεμίστε το με νερό, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του υγραντήρα, και αφήστε το να λειτουργήσει για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε και αυτό το νερό, ξεπλύνετε ξανά τη συσκευή. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως ότου ο λευκαντής μυρίσει. Και μπορείτε να εφαρμόσετε τον υγραντήρα στον προορισμό.

Αντικατάσταση φίλτρων

Κάθε χρήστης των υγραντήρων θα πρέπει να γνωρίζει την επισκευή του υγραντήρα venta και την περιοδική αλλαγή των φίλτρων. Αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να αλλάξετε το φίλτρο σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, μόλις παρατηρήσετε ότι είναι γκρίζο. Η χρήση ακατάλληλων φίλτρων μειώνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής, επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας και της ανθρώπινης υγείας. Εάν αγοράσατε ένα φίλτρο αποσκληρυντή νερού για έναν υγραντήρα υπερήχων, μία φορά κάθε λίγους μήνες, γεμίστε τη νέα ιοντοανταλλακτική ρητίνη και αλλάξτε το πληρωτικό.

Εποχιακός καθαρισμός

Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα αέρα στο ντουλάπι για μια καλοκαιρινή περίοδο, αξίζει να το καθαρίσετε προσεκτικά. Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίστε με υπεροξείδιο ή λευκαντικό. Αφού στεγνώσει τελείως η μονάδα, στείλτε την σε ένα στεγνό, αλλά όχι εύφλεκτο μέρος, το οποίο προστατεύεται από τις άμεσες ηλιακές ακτίνες. Πριν από την περαιτέρω χρήση, καθαρίστε επίσης τον υγραντήρα και σκουπίστε τη σκόνη.

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Κατά τη διαδικασία χρήσης ενός υγραντήρα αέρα στο σπίτι, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, ως αποτέλεσμα των οποίων θα πρέπει να επισκευάσετε τον υγραντήρα. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις.

Δυσάρεστη οσμή

Εάν αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή όταν ο υγραντήρας λειτουργεί, τότε η μεμβράνη είναι βρώμικη. Πρέπει να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι διαφορετικός σε διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων, αλλά η διαδικασία αποσυναρμολόγησης και καθαρισμού είναι η ίδια.

Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε το βύσμα από την πρίζα, να ξεβιδώσετε τις βίδες στερέωσης ή να σηκώσετε το πίσω κάλυμμα και μετά να το αφαιρέσετε. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του κινητήρα διαφράγματος και αφαιρέστε την επίστρωση - μια πλαστική ράβδο που συγκρατεί το πλαίσιο του διαφράγματος. Τραβήξτε προς τα έξω τον κάτω κύλινδρο από το δακτυλιοειδές διάφραγμα και αφαιρέστε τον επάνω κύλινδρο. Εάν η δακτυλιοειδής μεμβράνη είναι σε κακή κατάσταση, είναι προτιμότερο να την αντικαταστήσετε με μια νέα. Διαφορετικά, συνιστάται να το πλένετε με σαπουνόνερο, να το αφήνετε να στεγνώσει και να το τοποθετήσετε.

Μην χρησιμοποιείτε νερό

Εάν ο υγραντήρας λειτουργεί αλλά δεν χρησιμοποιεί νερό, αυτό σημαίνει ότι η δακτυλιοειδής μεμβράνη έχει υποστεί ζημιά ή κατάσχεση. Είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο αν δεν είναι σε κανονική κατάσταση (σε αυτή την περίπτωση, προχωρήστε όπως παραπάνω). Αυτό το πρόβλημα μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια ελαττωματική κίνηση της μονάδας δακτυλίου δακτυλίου, την οποία μπορείτε να ελέγξετε και να αντικαταστήσετε χωρίς δυσκολία.

Για να επισκευάσετε τον υγραντήρα αέρα electrolux και να ελέγξετε τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, συνιστάται η σήμανση του κυλίνδρου μετάδοσης κίνησης. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να συναρμολογήσετε τη συσκευή, να την ενεργοποιήσετε και να τη χρησιμοποιήσετε για μισή λεπτό. Απενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα και παρατηρήστε ότι ο κύλινδρος έχει περιστραφεί. Όταν δεν περιστρέφεται, αντικαταστήστε τον κινητήρα. Μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί χαλαρώνοντας τις συνηθισμένες βίδες στερέωσης και μετά την αποσύνδεση των τακάκια του συνδετήρα τροφοδοσίας.

Δεν υπάρχει αέρας

Εάν ο υγραντήρας λειτουργεί, αλλά ο αέρας δεν ρέει, οι οπές αέρα είναι φραγμένες και το φίλτρο της γρίλιας εισαγωγής αέρα πρέπει να αντικατασταθεί. Ή ο ανεμιστήρας πέδησε. Ελέγξτε εάν περιστρέφεται ελεύθερα. Εάν πέδησε κατά τη διάρκεια περιστροφής ή μπλοκαρίστηκε, επικοινωνήστε με έναν ειδικό. Επίσης, αυτό το πρόβλημα μπορεί να συνδεθεί με την αστοχία του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος πρέπει να ελεγχθεί στην υπηρεσία και να αντικατασταθεί με νέο.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε το σφάλμα της εσωτερικής καλωδίωσης. Δεδομένου ότι ο υγραντήρας αέρα είναι μια φορητή συσκευή, οι επαφές του στην θήκη μπορεί να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου. Όταν δεν υπάρχει προφανής παραβίαση των επαφών, πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία για την επαλήθευσή τους.

Δεν λειτουργεί καθόλου

Ο υγραντήρας μπορεί να μην λειτουργεί όταν δεν υπάρχει ενέργεια. Εάν άλλες συσκευές έχουν σταματήσει να λειτουργούν σε αυτό το κύκλωμα, πρέπει να ελέγχεται η θωράκιση: εάν υπάρχει διακόπτης αστοχίας ή φούσκα. Η συσκευή μπορεί απλά να μην περιλαμβάνεται στην πρίζα, αξίζει επίσης να ελέγξετε αν υπάρχει τάση στην πρίζα.

Αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό αν η ασφάλεια του βύσματος έχει καεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αντικαταστήσετε την ασφάλεια στο βύσμα. Αν ξανακυκλοφορεί όταν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για βοήθεια. Επίσης, το βύσμα μπορεί να μην είναι σωστά συνδεδεμένο, οπότε αφαιρέστε το κάλυμμα του βύσματος και βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο είναι σωστά συνδεδεμένο. Αν υποψιάζεστε ότι το καλώδιο σπάσει, ελέγξτε το και αντικαταστήστε το αν είναι απαραίτητο. Σε μια τέτοια περίπλοκη συσκευή, όπως ένας υγραντήρας αέρα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί διακόπτες, οπότε συνιστάται η δοκιμή και η αντικατάστασή τους, αν είναι απαραίτητο.

Ασφάλεια

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, θυμηθείτε αυτούς τους κανόνες ασφαλείας:

 • Μη χρησιμοποιείτε υγραντήρα για να αερίσετε ή να στεγνώσετε τα ρούχα.
 • Μην κατευθύνετε τη ροή του αέρα από τη συσκευή σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικές πρίζες.
 • Αφαιρέστε το φις του υγραντήρα από την πρίζα πριν από την αντιμετώπιση προβλημάτων και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή.
 • Κατά τη συναρμολόγηση της μονάδας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια και τα εξαρτήματα επιστρέφονται στην αρχική τους θέση.
 • Πριν από τη λειτουργία, ελέγξτε τον υγραντήρα: τοποθετήστε το βύσμα του στο προστατευμένο κύκλωμα του RCD και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το. Αν το RCD ταξιδέψει, επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο τεχνικό για να ελέγξετε τη συσκευή.
 • Εάν ο υγραντήρας είναι γειωμένος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την αξιοπιστία του με έναν ελεγκτή. Ο δείκτης δοκιμής δείχνει αν τα μεταλλικά μέρη της συσκευής είναι γειωμένα ή όχι. Όταν ο ελεγκτής δεν ανταποκριθεί, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες ενός ειδικού για να ελέγξετε τον υγραντήρα.

Γνωρίσατε έτσι μια τόσο απαραίτητη συσκευή, όπως έναν υγραντήρα αέρα, και καταλάβατε ποιος είναι ο σκοπός του. Ό, τι και αν επιλέξετε έναν υγραντήρα για χρήση στο σπίτι - ατμός, παραδοσιακός ή υπερήχων, θυμηθείτε την ανάγκη καθαρισμού, απολύμανσης και επισκευής.

Επιλογές επισκευής υγραντήρα

Ο υγραντήρας αέρα, όπως και κάθε συσκευή, μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται καλύτερα επικοινωνώντας με ένα κέντρο εξυπηρέτησης, όπου εντοπίζουν γρήγορα την αιτία, σωστά και με εγγύηση, θα διορθώσουν το πρόβλημα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον εαυτό σας, ειδικά εάν η αποτυχία δεν ήταν σημαντική. Τότε θα εξοικονομηθούν χρήματα και χρόνος.

Ο υγραντήρας μπορεί να επισκευαστεί με το χέρι, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων

Οι υγραντήρες, ανάλογα με τη μέθοδο του κορεσμού με την υγρασία του αέρα, χωρίζονται σε διάφορους βασικούς τύπους:

 1. Κλασικό (κρύο ατμό).
 2. Ατμός.
 3. Υπερηχογράφημα.

Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Τα όργανα του κλασσικού τύπου αποτελούνται από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • ανεμιστήρα και ηλεκτροκινητήρα.
 • ένα δίσκο υγρού.
 • δίσκοι υγρασίας.
 • αισθητήρας στάθμης υγρασίας.
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία - κάψουλα αρώματος, φίλτρο, ιονιστική ράβδος με ασήμι στο τηγάνι.

Το σχέδιο της συσκευής του κλασικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας ατμού αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • δοχείο υγρού με δείκτη στάθμης.
 • φίλτρο;
 • ένα δοχείο νερού?
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία: αντικαταστάσιμη αρωματική κάψουλα στο νεφελοποιητή.

Διάγραμμα της συσκευής υγραντήρα ατμού

Το νερό από τη δεξαμενή δοσολογείται μέσω του φίλτρου στο δίσκο απόσταξης. Από εκεί, εκκενώνεται στη μονάδα παραγωγής ατμού, όπου υποβάλλεται σε αέρια κατάσταση υπό την επίδραση υψηλής θερμοκρασίας από το στοιχείο θέρμανσης. Αυτό καθιστά δυνατό τον κορεσμό του αέρα, που είναι εδώ, με την υγρασία.

Ο υγραντήρας υπερήχων έχει το ακόλουθο διάγραμμα των τμημάτων της συσκευής:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • μια δεξαμενή για ένα υγρό.
 • φυσίγγιο με φίλτρο που περιέχει ιόντα αργύρου.
 • ανεμιστήρας με ηλεκτρικό κινητήρα.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • υπερηχητική μεμβράνη (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων). γεννήτρια?
 • πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας σε μηχανικό).
 • αισθητήρα για την παρακολούθηση της στάθμης του νερού στο θάλαμο εξάτμισης.
 • περιστροφικός ψεκαστήρας.
 • Πιθανά πρόσθετα στοιχεία: ένα λαμπτήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στην περιοχή μεταξύ του θαλάμου ατμού και την απέκκριση του καναλιού ατμού στη μονάδα ψεκαστήρα της παστερίωσης (θέρμανση) πριν από το θάλαμο ατμού.

Σχέδιο της συσκευής του υπερηχητικού υγραντήρα

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας; Ο αέρας με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εισέρχεται στο θάλαμο σχηματισμού αερίου. Εδώ είναι κορεσμένο με υγρούς ατμούς που σχηματίζονται από την εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων από τη μεμβράνη.

Το νερό, που μετακινείται στη μονάδα εξατμίσεως, διέρχεται μέσω του φίλτρου. Ο υγροποιημένος αέρας, που ανεβαίνει στον νεφελοποιητή, επεξεργάζεται με υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, πραγματοποιείται διπλή επεξεργασία του μέσου πριν το τοποθετήσετε στο δωμάτιο.

Δυσλειτουργίες: σημάδια και αιτίες

Εάν ο υγραντήρας είναι σπασμένος, πρέπει να μάθετε την αιτία της βλάβης, τη φύση της. Στην υγραντήρα μπορεί να παρουσιαστούν τα ακόλουθα σφάλματα:

 1. Δεν υπάρχει εξαερισμός, αλλά η ίδια η συσκευή λειτουργεί.
 2. Η συσκευή δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 3. Ο υγραντήρας δεν ανάβει.
 4. Η δεξαμενή για το υγρό ρέει.

Η συσκευή μπορεί να σπάσει υπό την επίδραση πολλών παραγόντων. Τα πιο κοινά αίτια των αναλύσεων είναι τα εξής:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής, φθορά εξαρτημάτων,
 • την υγρασία στην πλακέτα ελέγχου της συσκευής.
 • παρουσία διαρροών ρευστού.
 • χρήση μολυσμένου νερού ·
 • σχηματισμός πλάκας και κλίμακας.
 • ζημιά στα ηλεκτρικά δίκτυα, υπερβολικές τάσεις ·
 • απόφραξη των εξαρτημάτων.
 • παραβίαση των κανόνων λειτουργίας (απεργίες, πτώσεις) ·
 • θραύση του υγρού δείκτη και λειτουργία της συσκευής σε ξηρό τρόπο λειτουργίας (η υπερηχητική μεμβράνη αποτυγχάνει).
 • Η συσκευή μπορεί να είναι θορυβώδης λόγω δυσλειτουργίας του ανεμιστήρα ή του θερμαντικού στοιχείου.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Εάν δεν υπάρχει εμπειρία συγκόλλησης και εργασίας με ηλεκτρικά δίκτυα, δεν υπάρχουν απαραίτητα εργαλεία και εργαλεία, είναι αδύνατον να επισκευαστεί ο ίδιος ο υγραντήρας αέρα μετά από μια σημαντική βλάβη. Μπορείτε να διορθώσετε μόνο μικρά προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία, όπου η συσκευή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη ζωή σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν η εμπειρία της συγκόλλησης και της εργασίας με έναν ηλεκτρολόγο είναι διαθέσιμη, μπορείτε να επισκευάσετε τους υγραντήρες με θραύση οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Η αποσυναρμολόγηση και η επισκευή του υγραντήρα υπερήχων πραγματοποιείται μόνο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη από το δίκτυο. Το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα μόνο εάν είναι απαραίτητο να το ελέγξετε και να το δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ποιες συσκευές θα απαιτηθούν για πλήρη επισκευή:

 1. Κατσαβίδια.
 2. Πένσες, τσιμπιδάκια.
 3. Σίδερο συγκόλλησης.
 4. Tester ή πολύμετρο.

Για την πλήρη επισκευή του υγραντήρα θα χρειαστείτε ένα συγκολλητικό σίδερο

Γιατί δεν ενεργοποιείται ο υγραντήρας; Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την καθαρότητα του φίλτρου, αν χρειάζεται αντικαταστήστε ή καθαρίστε το. Το όργανο δεν ενεργοποιείται εάν το φίλτρο δεν μπορεί να περάσει από υγρασία. Η αντικατάσταση του φίλτρου θα διορθώσει την κατάσταση.

Η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη και σε περίπτωση προβλημάτων με τα ηλεκτρικά καλώδια, τις τροφοδοτικές πινακίδες και τη μονάδα ελέγχου. Εάν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των καλωδίων, θα απομακρυνθεί από τους ακροδέκτες για κυκλώματα και καλώδια έχουν σκούρο χρώμα, πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά με τον δοκιμαστή (πολύμετρο), ένα κολλητήρι.

Η απόδοση του ανεμιστήρα, αν η συσκευή δεν ανάβει, ελέγχεται με έναν ελεγκτή. Για το σκοπό αυτό μετράται η τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Εάν υπάρχει απαραίτητο επίπεδο τάσης, ο ανεμιστήρας πρέπει να αντικατασταθεί, το πρόβλημα είναι μέσα του. Ελλείψει τάσης, το πρόβλημα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Τι πρέπει να κάνω εάν ο ατμός δεν λειτουργεί όταν λειτουργεί ο υγραντήρας; Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση βλάβης του πιεζο-ψυγείου, οξείδωση των επαφών της σανίδας θερμαντικού στοιχείου, αστοχία του ανεμιστήρα, γεννήτρια ή λεπτομέρειες της ακτινοβολίας υπερήχων κύματος.

Αν ακούτε την ενεργή απελευθέρωση φυσαλίδων από το νερό, η υπερηχητική μεμβράνη και η γεννήτρια λειτουργούν σωστά. Εάν δεν υπάρχει "βρασμός", μία από τις συσκευές είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση της γεννήτριας ως εξής. Αφαιρέστε το κατώτερο κάλυμμα του περιβλήματος, ενεργοποιήστε τη συσκευή για 2-3 λεπτά. Φροντίστε να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και αγγίξτε τα δάχτυλα στο ψυγείο. Εάν δεν έχει θερμανθεί, το τμήμα έχει αποτύχει, η αντικατάστασή του απαιτείται.

Για να επισκευάσετε τη συσκευή σε περίπτωση υπερβολικού θορύβου, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το περίβλημα, να το αφαιρέσετε, να καθαρίσετε και να λιπάνετε τον ανεμιστήρα. Με ένα θερμαντήρα αέρα, εάν δεν λειτουργεί, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Θα πρέπει να αντικατασταθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στην εργασία.

Πώς να διορθώσετε τον υγραντήρα εάν διαρρέει; Είναι απαραίτητο να ανοίξετε την θήκη και να ρίξετε νερό μέσα στη δεξαμενή. Ελέγξτε τη στεγανότητα του δοχείου, των σωλήνων, της παλέτας. Εάν υπάρχει διαρροή, το ελαττωματικό στοιχείο πρέπει να ελέγχεται για αξιοπιστία. Αν ένα τέτοιο μέτρο δεν σας βοηθήσει, αντικαταστήστε το τμήμα.

Δεν προέρχεται ο ατμός από τον υγραντήρα; Τι να κάνω;

Ένας υγραντήρας είναι απαραίτητος για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή βοηθά στην αποφυγή ξηρού δέρματος, αφυδάτωση. Υποστηρίζει επίσης ανοσία, βοηθά στην ανακούφιση από την κόπωση, αυξάνει τη συγκέντρωση. Ο υγραντήρας επηρεάζει θετικά την κατάσταση των ανθρώπων και των εσωτερικών χώρων. Το έργο του βασίζεται στην κατανομή ατμού. Αυτό επιτρέπει να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας, λόγω του οποίου οι κλιματολογικές συνθήκες του δωματίου επανέρχονται στο φυσιολογικό.

Ο εξοπλισμός μπορεί να σπάσει. Αν ο ατμός σταμάτησε να βγαίνει από τον εξοπλισμό, τότε κάτι δεν συμβαίνει με τη μονάδα. Επομένως, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τη συσκευή για να εντοπίσετε την αιτία της βλάβης και να την εξαλείψετε.

Βοήθεια! Μερικά από τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνοι σας. Αλλά αν ο λόγος είναι σοβαρός, συνιστάται να απευθυνθείτε σε ειδικούς για να αποφύγετε την πλήρη καταστροφή του εξοπλισμού.

Πιθανές αιτίες δυσλειτουργίας λόγω των οποίων ο ατμός δεν προέρχεται από τον υγραντήρα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο ατμός μπορεί να σταματήσει να προέρχεται από τον υγραντήρα. Μεταξύ αυτών:

Βλάβη στη γεννήτρια. Για να προσδιορίσετε την ποιότητα της λειτουργίας του, αφαιρέστε το κάλυμμα από την κάτω πλευρά της συσκευής. Προσεκτικά συνδέστε το στο δίκτυο για λίγα λεπτά.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι απαραίτητο να ενεργήσετε με μεγάλη προσοχή. Μην αγγίζετε το εσωτερικό του εξοπλισμού, πραγματοποιώντας την παραπάνω ενέργεια.

Μετά διακόπτης κλείνει τη συσκευή, αφαιρέστε προσεκτικά το βύσμα από την πρίζα και τρανζίστορ αφής ψυγείου που βρίσκεται στο ηλεκτρονικό κύκλωμα. Εάν είναι κρύο, τότε η γεννήτρια δεν λειτουργεί.

 • Οξείδωση των επαφών. Πρόκληση παρόμοια κατάσταση μπορεί να πάρει το υγρό μέσα.
 • Σπάσιμο του ανεμιστήρα. Για να ελέγξετε τη λειτουργία, χρησιμοποιήστε ένα πολύμετρο. Με τη βοήθειά του, η τάση μετράται στις περιελίξεις του στροβίλου. Αν υπάρχει, αλλά ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, τότε το πρόβλημα είναι αυτό. Απαιτεί ανταλλακτικά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα όσον αφορά το μέγεθος.
 • Βλάβη στη μεμβράνη. Η παρουσία χαρακτηριστικού γαργαλίσματος χωρίς την απελευθέρωση ατμού δηλώνει προβλήματα με τον ανεμιστήρα. Διαφορετικά, η απουσία τέτοιων ήχων σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεμβράνη.
 • Προβλήματα με το φίλτρο εισαγωγής αέρα. Η παρουσία χαρακτηριστικών γαργαλίσματος και η λειτουργία του ανεμιστήρα σημαίνει ότι αξίζει τον έλεγχο του φίλτρου. Μερικές φορές προκύπτουν προβλήματα με τον ατμό λόγω του γεγονότος ότι αυτό το τμήμα είναι φραγμένο. Απαιτείται η αντικατάσταση του φίλτρου εισαγωγής αέρα.
 • Σφάλμα πίνακα ισχύος. Αν μετρήθηκε η τάση περιελίξεων των στροβίλων, εντοπίστηκε η απουσία τους, τότε τα προβλήματα συνδέονται με την πλακέτα ισχύος.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Αφού εντοπίσετε την αιτία, είναι σημαντικό να το διορθώσετε. Μερικά εξαρτήματα μπορούν να αντικατασταθούν από τον εαυτό σας. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης σε επαγγελματίες για να εξαλείψετε τα ελαττώματα που έχουν προκύψει.

Ελαττωματικά εξαρτήματα, για την αντικατάσταση των οποίων πρέπει να επικοινωνήσετε με την επισκευή οικιακών συσκευών

Αν πρόκειται για ανεμιστήρα, γεννήτρια ή πίνακα ισχύος, πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό. Στην πρώτη περίπτωση απαιτείται πλήρης αντικατάσταση του εξαρτήματος. Είναι σημαντικό ο ανεμιστήρας να ταιριάζει στο μέγεθος. Η επίλυση προβλημάτων με το διοικητικό συμβούλιο ή τη γεννήτρια δεν συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος. Αλλά είναι καλύτερα να μην προσπαθήσετε να διορθώσετε την κατάσταση μόνοι σας. Μπορείτε να καταστρέψετε ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό, πράγμα που θα οδηγήσει στην ανάγκη αγοράς νέου υγραντήρα.

Ελαττωματικά εξαρτήματα που μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας

Λεπτομέρειες όπως μεμβράνη ή φίλτρο μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από τον εαυτό σας. Για να εξαλείψετε αυτά τα προβλήματα, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ικανότητες. Εάν το φίλτρο εισαγωγής αέρα είναι φραγμένο, πρέπει να αγοράσετε καινούργιο και να το αντικαταστήσετε. Όταν η μεμβράνη σπάσει, χρειάζεται επίσης αντικατάσταση. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το μέρος στο ραδιόφωνο ή στο κέντρο εξυπηρέτησης.

Ο υγραντήρας συμβάλλει στην εξομάλυνση της υγρασίας του αέρα στην αίθουσα, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και το ανθρώπινο δέρμα. Όταν σταματήσει να απελευθερώνει ατμό, αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται επισκευές. Μετά από όλα, το κύριο καθήκον της συσκευής είναι η απελευθέρωση ατμού, με τη βοήθεια της οποίας αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας. Αφού προσδιορίσετε τα αίτια της βλάβης μέσω διαγνωστικών, καλέστε έναν ειδικό ή επιδιορθώστε το πρόβλημα μόνοι σας.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.

Τι πρέπει να κάνετε εάν ο υγραντήρας δεν λειτουργεί: πώς να διορθώσετε τα κύρια προβλήματα;

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα στην αίθουσα έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην κατάσταση των γύρω αντικειμένων αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό. Την ίδια στιγμή κατά τη χειμερινή περίοδο, η κατάσταση μπορεί να γίνει κρίσιμη, επειδή το έργο των συσκευών θέρμανσης ακόμα περισσότερο αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να έχετε έναν υγραντήρα στο σπίτι και να παρακολουθείτε τη λειτουργικότητά του.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε αν ο υγραντήρας αέρα δεν λειτουργεί και σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να επισκευάσετε τον εαυτό σας τον εαυτό σας.

Τι πρέπει να ξέρετε: πώς είναι ο υγραντήρας του αέρα και η αρχή της λειτουργίας του

Παραδοσιακά

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα είναι ο απλούστερος από τους υπάρχοντες. Ο μηχανισμός λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας:

 • νερό, γεμάτο στη δεξαμενή, ρέει μέσα στην παλέτα και ανεβαίνει μέσω του εξατμιστή.
 • ο αέρας μετακινείται μέσα στη συσκευή λόγω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, ταυτόχρονα κορεσμένο με υγρασία και καθαρισμένο καθώς διέρχεται από τα φίλτρα.

Στους συμβατικούς τύπου υγραντήρες, τα στοιχεία εξάτμισης είναι κασέτες κατασκευασμένες από πολυστρωματικό χαρτί με αντιβακτηριακό εμποτισμό. Η διάρκεια ζωής τους είναι μόνο 2-3 μήνες, επομένως σε πιο ακριβά μοντέλα χρησιμοποιούνται σπογγώδεις φυσίγγια ή πλαστικοί δίσκοι με πολλές κοιλότητες.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας των υγραντοποιητών ατμού συχνά συγκρίνεται με την εργασία ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Η κύρια διαφορά είναι μόνο ότι στον υγραντήρα αέρα, το νερό εισέρχεται στον θερμαντήρα σε μικρή ποσότητα, και το υπόλοιπο υγρό παραμένει κρύο.

Ο υγραντήρας ατμού κορεσμεί τον αέρα με υγρασία λόγω της συνεχούς θέρμανσης του νερού στην κατάσταση του ατμού. Το σχέδιο λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής έχει ως εξής:

 • Το νερό χύνεται σε ειδική δεξαμενή υψηλής αντοχής ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό.
 • καλύψτε τη δεξαμενή ερμητικά κλειστή και ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 • το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το υγρό σε θερμοκρασία 80 μοίρες.
 • Ο ατμός που παράγεται από τη θέρμανση αφήνει μέσα από ειδικά αεριζόμενες οπές και υγραίνει τον αέρα.

Η εμφάνιση μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά η εσωτερική διάταξη υγραντήρων ατμού είναι πάντα η ίδια και περιλαμβάνει:

 • ψύκτη για τη συλλογή αέριων μαζών.
 • μονάδα διαχείρισης ·
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • ενσωματωμένη γεννήτρια.

Υπερηχογράφημα

Η αρχή της λειτουργίας των υπερηχητικών υγροποιητών βασίζεται σε ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μιας ειδικής μεμβράνης:

 • Ρίξτε καλά καθαρισμένο νερό σε δοχείο.
 • από τη δεξαμενή, το νερό εισέρχεται στο θάλαμο εξάτμισης.
 • οι δονήσεις υψηλής συχνότητας της μεμβράνης προκαλούν τη διάλυση των μικρότερων σταγονιδίων νερού από την επιφάνεια και σχηματίζουν έναν "κρύο" ατμό.
 • Λόγω της λειτουργίας του ανεμιστήρα, ο ατμός ανεβαίνει στα ακροφύσια ψεκασμού και αφήνει τη συσκευή.


Η υπερηχητική συσκευή περιλαμβάνει:

 • ηλεκτρονική συνιστώσα.
 • μονάδα ενίσχυσης.
 • μπαταρία;
 • κεραμικό καλοριφέρ;
 • σύστημα εξαερισμού.


Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με:

 • φυσίγγια για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση του νερού.
 • υπεριώδη λαμπτήρα για βακτηριοκτόνο επεξεργασία ατμού.

Μερικά μοντέλα υγροσκοπικά συνδυασμένα συστήματα φίλτρων (νερό, φωτοκαταλυτική και αντιβακτηριακή εμποτισμός) για την απολύμανση του αέρα.

Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των υγραντήρων υπερήχων περιγράφονται λεπτομερώς εδώ:

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα;

Γιατί δεν επιπλέει, αν και λειτουργεί;

Ο λόγος για την απουσία ατμού κατά την λειτουργία του υγραντήρα μπορεί να είναι:

 • αδυναμία γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • η έξοδος του ανεμιστήρα είναι εκτός λειτουργίας.
 • βλάβη στη μεμβράνη (σε συσκευές υπερήχων)

Πώς να το διορθώσετε;

Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να διαπιστωθεί η αιτία. Ορισμένοι κύριοι συνιστούν να ακούτε τη συσκευή κατά τη λειτουργία της - αν δεν υπάρχει χαρακτηριστικό "γαργάλισμα", τότε το πρόβλημα βρίσκεται στην πλακέτα ισχύος ή στη γεννήτρια.

Για να καταλάβετε αν λειτουργεί η γεννήτρια, χρειάζεστε:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα από τη συσκευή.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για δύο λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • αγγίξτε το ψυγείο σε ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το "γαργάλημα" είναι, και η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Για να το ξέρετε σίγουρα, πρέπει να μετρήσετε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου. Αν είναι και τα πτερύγια δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν δεν υπάρχει τάση, τότε ο λόγος είναι στην πλακέτα ισχύος.

Αν η μεμβράνη και ο ανεμιστήρας λειτουργούν και ο ατμός δεν είναι ακόμα εκεί, τότε πρέπει να ελέγξετε το φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Εάν ο υγραντήρας αέρα δεν ανάβει και δεν λειτουργεί: λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Εάν ο υγραντήρας του αέρα έχει σταματήσει να ανάβει, το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσει ο έλεγχος με τη λειτουργικότητα της πρίζας, συμπεριλαμβανομένου άλλου εξοπλισμού εργασίας. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την πρίζα, τότε ως επόμενο βήμα πρέπει να επιθεωρήσετε τη συσκευή για μηχανικές βλάβες.

Αφού δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακεραιότητα της θήκης, πρέπει να πάτε στο ηλεκτρικό μέρος - την ασφάλεια στο φις και τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας στη συσκευή. Εάν κάποιο από τα στοιχεία που αναφέρονται παραλείπει, αντικαταστήστε το.

Αν ο μόλυβδος και συγχωνεύονται όλα είναι καλά, τότε το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος του πίνακα ελέγχου της συσκευής - πρέπει να υπάρχει συσκότιση των τμημάτων και κακώς συγκολλημένες στοιχεία. Αν βρεθούν δεδομένα, τα μέρη που καίγονται πρέπει να αντικατασταθούν και τα κατεστραμμένα μέρη πρέπει να ξαναγεμιστούν.

Για παράδειγμα επισκευής ενός υγραντήρα αέρα, δείτε παρακάτω:

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά;

Η δυσάρεστη οσμή από τον υγραντήρα αέρα δείχνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων ή την άνθηση του νερού. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, το μηχάνημα πρέπει να καθαρίζεται από μούχλα.

Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • ρίξτε έξω το νερό.
 • γεμίστε τη δεξαμενή και το κάτω μέρος της συσκευής με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή με διάλυμα ξιδιού.
 • Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πινέλο, καθαρίστε το δοχείο και αφήστε το διαμέρισμα για δύο ώρες.
 • Ξεπλύνετε τα εξαρτήματα με νερό και συναρμολογήστε τη συσκευή.

Αποφύγετε την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών από τον υγραντήρα μπορεί να είναι μέσω της τακτικής απολύμανσης. Ο αλγόριθμος πρέπει να είναι ο ακόλουθος:

 • Ξεπλύνετε τη συσκευή με αυτόν τον τρόπο.
 • ρίξτε το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου στη δεξαμενή.
 • ενεργοποιήστε το μηχάνημα και κλείστε το όταν η λύση αρχίζει να εξατμίζεται.
 • ρίξτε το υπόλοιπο υγρό, ξεπλύνετε το δοχείο με νερό.
 • προσθέστε καθαρό νερό στη δεξαμενή, ενεργοποιήστε το μηχάνημα για τρία λεπτά.
 • Ρίξτε νερό από τον υγραντήρα και ξεπλύνετε τη δεξαμενή.

Ο τρόπος καθαρισμού της συσκευής περιγράφεται εδώ:

Γιατί ο υγραντήρας δεν υγραίνει - αυξάνει την υγρασία;

Πολύ συχνά υπάρχουν καταστάσεις όπου η συνεχής χρήση του υγραντήρα δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η υγρασία στο δωμάτιο παραμένει πρακτικά στο ίδιο επίπεδο.

Επεξηγήσεις για αυτό μπορεί να οριστεί:

 • αναντιστοιχία της χωρητικότητας της συσκευής με την περιοχή του χώρου εξυπηρέτησης (όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του υγραντήρα).
 • ακατάλληλη λειτουργία του προϊόντος (έλλειψη τακτικού καθαρισμού της συσκευής και, ως εκ τούτου, πτώση της απόδοσης της λειτουργίας της) ·
 • άκαιρη προσθήκη νερού (χωρίς νερό - χωρίς υγρασία).
 • υπερβολική ξηρότητα του αέρα στο δωμάτιο (στις πρώτες 5-10 ημέρες από τα στοιχεία εσωτερικού της συσκευής απορροφούν την υγρασία από μόνα τους).

Επιπλέον, η αιτία της αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο ή άλλες αιτίες βύθισης, αφού στην περίπτωση αυτή ο υγροποιημένος αέρας θα μεταφερθεί τακτικά από το δωμάτιο.

Από αυτό που υπάρχει πολλή λευκή επιδρομή;

Η κύρια προϋπόθεση για τη λειτουργία των υγραντήρων με υπερήχους είναι η χρήση του καθαρισμένου (ή καλύτερα, απεσταγμένου) νερού. Το θέμα είναι ότι η αρχή της λειτουργίας μίας τέτοιας συσκευής συνίσταται στον ψεκασμό ομίχλη της υγρασίας, και στην περίπτωση της χρήσης ακαθαρσιών νερού της βρύσης που περιέχονται σε αυτήν στον αέρα και στη συνέχεια αποτίθενται επί γύρω αντικείμενα ενυδατωτικό.

Επίσης, η αιτία της εμφάνισης μιας λευκής επικάλυψης μπορεί να είναι η πρόωρη αλλαγή φυσίγγων και φίλτρων που προορίζονται για τον καθαρισμό του νερού.

Αξίζει να το επισκευάσετε και ποια εργαλεία θα χρειαστείτε;

Για να πραγματοποιήσετε ανεξάρτητη διάγνωση και επισκευή του υγραντήρα, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν μόνο εάν υπάρχουν:

 • εμπειρία στην εργασία με παρόμοιο εξοπλισμό ·
 • αρχική γνώση της συγκόλλησης.
 • τα απαραίτητα εργαλεία και την εμπειρία τους.

Διαφορετικά, η αποκατάσταση της συσκευής θα πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες, επειδή το παραμικρό λάθος κατά την εργασία με τα ηλεκτρονικά της συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτη αποτυχία της.

Πού πρέπει να δώσω τον υγραντήρα για επισκευές;

Κέντρα εξυπηρέτησης για εγγύηση: τι πρέπει να ξέρετε;

Μία από τις επιλογές που προσφέρει ο νόμος "Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών" σε περίπτωση ελαττωμάτων του προϊόντος είναι η άμεση και δωρεάν εξάλειψη των ελαττωμάτων - επισκευή εγγύησης. Ο νόμος ορίζει ότι οι επισκευές αυτές πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν για τον καταναλωτή - δηλαδή για να πληρώσουν για επισκευές, για τις λεπτομέρειες που ο αγοραστής δεν θα έπρεπε. Η επισκευή των υγραντήρων αέρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι δυνατό να υποβληθεί αξίωση για δωρεάν επισκευή εγγύησης όχι μόνο στο κέντρο εξυπηρέτησης αλλά και στο κατάστημα. Ταυτόχρονα, το δικαίωμα επιλογής μιας βολικής επιλογής παραμένει αποκλειστικά στον αγοραστή.

Κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου, το κέντρο εξυπηρέτησης (ή το κατάστημα) υποχρεούται όχι μόνο να εντοπίσει την αιτία της βλάβης αλλά και να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Εάν δεν έχει παραληφθεί 45 ημέρες μετά την κοινοποίηση της ετοιμότητας των εμπορευμάτων μετά την επισκευή, τότε ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για νέο προϊόν. Ταυτόχρονα, για κάθε ημέρα καθυστέρησης, μπορείτε να ζητήσετε ποινή με επιτόκιο 1% του κόστους του προϊόντος.

Η παράδοση εξοπλισμού για επισκευή τεκμηριώνεται. Με άλλα λόγια, το κέντρο εξυπηρέτησης είναι υποχρεωμένο να εκδίδει στον καταναλωτή αίτηση για την παραλαβή των εμπορευμάτων για επισκευή ή κατάλληλη απόδειξη που αναφέρει:

 • στοιχεία του οργανισμού υποδοχής ·
 • δεδομένα πελατών ·
 • το ονοματεπώνυμο και τον αύξοντα αριθμό των εμπορευμάτων ·
 • τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης των προϊόντων (ελαττώματα) ·
 • την πληρότητα των προϊόντων (υγραντήρας, καλώδιο, κιβώτιο κλπ.) ·
 • το σκοπό της παραλαβής των αγαθών (επισκευή εγγύησης ή ποιοτικός έλεγχος) ·
 • την πραγματική ημερομηνία παράδοσης.
 • ελαττώματα που πρέπει να ελεγχθούν ή να εξαλειφθούν.

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την παράδοση των αγαθών για επισκευή βάσει εγγύησης είναι η ύπαρξη ελέγχου μετρητών ή εμπορευμάτων για την αγορά εξοπλισμού καθώς και το κουπόνι εγγύησης.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος επισκευής του υγραντήρα εξαρτάται από την αιτία της βλάβης του. Σε σχέση με αυτό, η επισκευή της συσκευής μπορεί να κοστίσει έως και αρκετές εκατοντάδες ρούβλια και αρκετές χιλιάδες.

Επισκευή υγραντήρα στη Μόσχα

Στη Μόσχα οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την επισκευή των υγραντήρων αέρα:

 • "Επισκευή υγραντήρα":
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://remont-uvlazhnitelya.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Izmailovo shosse, 69Α, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 150-31-38.
 • Demal Υπηρεσία:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.demal-cartridge.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1 οδός Vladimirskaya, 34, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 565-31-65.
 • TechProfix:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://tehprofix.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Zelenodolskaya, σπίτι 2/40;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 532-57-50.

Επισκευή υγραντήρα στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, ο υγραντήρας μπορεί να επισκευαστεί σε εταιρείες όπως:

 • «Εισαγωγή-Υπηρεσία»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://import-service.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gorokhovaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 702-33-33.
 • Master Plus:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.masterplusremont.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Syzranskaya street, 16;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 369-20-40.
 • Εμπειρογνώμονας:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.expert-master.com;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Parashutyna street, σπίτι 23, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-72-60.

Έτσι, η επισκευή του υγραντήρα αέρα δεν είναι δύσκολο έργο για όσους έχουν εμπειρία με μια τέτοια τεχνική. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς, καθώς ακόμη και ένα μικρό σφάλμα στη λειτουργία μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία αποκατάστασης της συσκευής.