Αξιολόγηση καθαριστικών και υγροποιητών για το σπίτι

Όλοι προσπαθούμε να φροντίσουμε την κατοικία μας - διατηρούμε την καθαριότητα και την τάξη εκεί. Αλλά πόσο συχνά δίνουμε τη δέουσα προσοχή στην καθαρότητα του αέρα που αναπνέουμε; Υπάρχουν ολόκληρες συσκευές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον αέρα στο σπίτι μας από σκόνη, δυσάρεστες οσμές, παθογόνα βακτήρια και αλλεργιογόνα. Εκείνοι που έχουν ήδη επιλέξει έναν τέτοιο βοηθό - απολαύστε ένα καθαρό και μέτρια υγρό, υγιές μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Εκείνοι που εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι με την αγορά, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να επιλέξουν καθαρισμού του αέρα για το διαμέρισμα και την αξιολόγησή τους 2017-2018. Χρήσιμες συμβουλές, κριτήρια επιλογής και κορυφαία 10 πιο δημοφιλή και επιτυχημένα μοντέλα καθαρισμού αέρα - σε αυτή την αναθεώρηση.

Τι είναι τα καθαριστικά αέρα;

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι αρκετά απλή - ο καθαριστής αέρα φυσά ο αέρας ρέει μέσα από τα φίλτρα μέσα του. Όλα τα είδη βρωμιάς εγκαθίστανται στα φίλτρα της συσκευής. Συχνά, το φίλτρο αέρα για το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ιονιστή, και επίσης - περαιτέρω απολυμαίνει ή αρωματίζει τον αέρα.

Τα φίλτρα που είναι εγκατεστημένα σε οικιακά καθαριστικά είναι διαφορετικά:

 • Ηλεκτροστατικά ή επιβραδυντικά πλάσματος σωματίδια σκόνης.
 • Φωτοκαταλυτικό - αφαιρέστε δυσάρεστη οσμή, καπνό τσιγάρου, μικροσπόρια μυκήτων και μούχλα.
 • Φίλτρα HEPA - βοήθεια στην καταπολέμηση της σκόνης και των αλλεργιογόνων.
 • Φίλτρα άνθρακα - μηχανική διαλογή σκόνης και άλλων μικροσωματιδίων, καθαρίστε καλά τον αέρα των οσμών.
 • Ιονιστές - χρησιμεύουν για την απολύμανση και τη βελτίωση της κατάστασης του σώματος στο σύνολό του.

Σε σύγχρονες συσκευές υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιείται ένα σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών σταδίων - εγκαθίστανται ταυτόχρονα διάφορα φίλτρα, τα οποία εξασφαλίζουν έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό, απολύμανση και υγρασία του αέρα για το σπίτι.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι, προτιμήστε μοντέλα με λειτουργία ιονισμού αέρα. Διαφορετικά, εσείς και η οικογένειά σας θα εισπνεύσετε συνεχώς τον λεγόμενο «νεκρό» αέρα - αυτό το μικροκλίμα χάνει το φυσικό του φορτίο και γίνεται επιβλαβές για όλα τα ζωντανά αντικείμενα στην αίθουσα.

Αν χρειάζεστε καθαρισμό και υγρασία του αέρα μέσα σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι - μπορείτε να πάρετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για τον εαυτό σας. Είναι πιο δυσκίνητο, αλλά δεν απαιτεί το κόστος των αναλώσιμων και των αντικαθιστάμενων φίλτρων. Αρκεί μόνο να προσθέσετε νερό στη δεξαμενή και να καθαρίσετε περιοδικά τους περιστρεφόμενους δίσκους μέσω των οποίων διοχετεύεται ο αέρας.

Πώς να επιλέξετε έναν καλό καθαριστή αέρα

Εδώ είναι μερικά κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα πραγματικά κατάλληλο μοντέλο καθαριστή αέρα για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι.

 1. Οι όγκοι αέρα που αντλούνται. Για μια ώρα εργασίας, ένας καλός καθαριστής πρέπει να περάσει από τους τρεις όγκους του δωματίου στον οποίο βρίσκεται. Υπολογίστε την ένταση του δωματίου και πολλαπλασιάστε τον κατά τρεις - αυτή είναι η επιθυμητή ένδειξη για το καθαριστικό σας.
 2. Ισχύς. Επιδρά άμεσα στην ταχύτητα και την ένταση της συσκευής. Αλλά εάν θέλετε το καθαριστικό να λειτουργεί συνεχώς - δώστε προσοχή στα μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
 3. Προβλήματα με τα οποία θα αντιμετωπίσει η συσκευή. Ανάλογα με την εργασία που τοποθετείτε μπροστά από τη συσκευή, επιλέξτε το φίλτρο καθαρισμού. Και στη συνέχεια, μπορείτε πάντα να απολαύσετε τον καθαρό και καθαρό αέρα στο σπίτι σας.
 4. Πρόσθετες λειτουργίες. Η παρουσία μιας οθόνης, δείκτες στάθμης νερού ή μόλυνση του φίλτρου, χρονοδιακόπτης, οπίσθιος φωτισμός, υπεριώδης ακτινοβολία, γεύση - όλα αυτά αυξάνουν την τιμή αγοράς, αλλά και καθιστούν την λειτουργία της συσκευής πιο άνετη. Από τις ανατροφοδοτήσεις των πελατών, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι αξίζει πραγματικά υπερβολική πληρωμή για ελεγχόμενη υγρασία του αέρα και ότι όλες οι άλλες λειτουργίες καθαριστικών και υγροποιητών δεν έχουν αποφασιστική σημασία.

Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε συσκευή απαιτεί φροντίδα και καθαρισμό. Ορισμένα φίλτρα πρέπει να πλένονται ή να αλλάζονται συχνά (ηλεκτροστατικά, άνθρακας) και μερικές φορές λιγότερο (φωτοκαταλυτικά).

Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε για το εμπορικό σήμα και το μοντέλο της καλύτερης συσκευής για τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι.

Αξιολόγηση των πιο δημοφιλών κατασκευαστών οικιακού εξοπλισμού καθαρισμού αέρα

 • Sharp. Μια γνωστή ιαπωνική εταιρεία που εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια παράγει μόνο υψηλής ποιότητας και σύγχρονες οικιακές συσκευές στις παγκόσμιες αγορές. Όλα τα φίλτρα αέρα είναι καλά εξοπλισμένα με σύστημα φίλτρου που φιλτράρει σωματίδια σκόνης και βρωμιάς διαφορετικών μεγεθών και η τεχνολογία ιονισμού Plasmacluster καταπολεμά αποτελεσματικά τους μύκητες και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
 • Ballu. Διεθνής εκμετάλλευση, η οποία βασίζεται σε καινοτόμες εξελίξεις και σύγχρονες τεχνολογίες. Οι καθαριστές αέρα υπό αυτό το εμπορικό σήμα χαρακτηρίζονται από τη διαθεσιμότητα μιας ποικιλίας φίλτρων και ενός μοντέρνου μοντέρνου σχεδιασμού.
 • Philips. Η ολλανδική εταιρεία, η οποία κατέκτησε την αγορά με απλές και πρακτικές οικιακές συσκευές. Τα καθαριστικά αέρα του Philips είναι ιδανικά για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα άτομα με αυξημένη ευαισθησία. Η τεχνολογία καθαρισμού του αέρα που χρησιμοποιείται στις συσκευές αυτού του κατασκευαστή δεν προβλέπει την παραγωγή όζοντος ή τη χρήση χημικών ενώσεων - όλα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
 • Venta. Ήταν αυτή η γερμανική εταιρεία που παρήγαγε τον πρώτο υγραντήρα αέρα στον κόσμο, που τώρα πωλείται με το όνομα "πλύσιμο". Πρόκειται για μια εξαιρετικά οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική συσκευή που σας επιτρέπει όχι μόνο να απομακρύνετε τη σκόνη από τον αέρα αλλά και να διατηρείτε ένα φυσικό και υγιές επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι νεροχύτες είναι παραγωγικοί, αξιόπιστοι και εύκολοι στη χρήση.
 • AIC. Μια νέα αλλά δυναμική κινεζική εταιρεία. Ποιοτικά υλικά, προσεκτική συναρμολόγηση συσκευών, εφαρμογή αποτελεσματικών τεχνικών και συστήματα καθαρισμού του αέρα.

Συνεχίζουμε να επιλέγουμε το καλύτερο καθαριστικό αέρα και τον υγραντήρα για το σπίτι - την αξιολόγηση των πιο επιτυχημένων μοντέλων που έχουμε επισημάνει, χάρη στα σχόλια των πελατών.

Κορυφαία μοντέλα καθαριστηρίων αέρα

Τα κύρια κριτήρια επιλογής εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής ήταν: ευκολία στη χρήση και διαχείριση, αναλογία τιμής / απόδοσης, λειτουργικότητα, δυσλειτουργίες, θόρυβος λειτουργίας, αποδοτικότητα, φιλτράρισμα, ποιότητα και εμφάνιση.

 1. AIC XJ-2100 - Φτηνές καθαριστικό αέρα. Σχεδιασμένο για 25 κυβικά μέτρα, καταναλώνει μόνο 8 watts. Φιλτράρει αποτελεσματικά τη σκόνη, τις ίνες, το μαλλί, τα αλλεργιογόνα. Πλεονεκτήματα της συσκευής - συμπαγή, εύκολη συντήρηση, χαμηλό κόστος. Το φίλτρο αυτής της συσκευής θα σας εξυπηρετήσει από την αρχή μέχρι το τέλος της χρήσης του ίδιου του καθαριστή. Εκπλύνετε περιοδικά μόνο με τρεχούμενο νερό.
 2. Ballu ΑΡ-155 - ένας συμπαγής και αποτελεσματικός καθαριστής αέρα στην αίθουσα περίπου 20 τ.μ. Κατανάλωση - 37 βατ, ενσωματωμένος ιονιστής, δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της ανταλλαγής αέρα, προγραμματιζόμενο χρονόμετρο για 8 ώρες.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB - ταυτόχρονα και υγραίνει και καθαρίζει αέρα στο σπίτι. Ένα δάπεδο και μια παραγωγική συσκευή για ένα δωμάτιο 38 τ.μ. Τρεις βαθμοί καθαρισμού αέρα, τριπλός αισθητήρας, ένδειξη σκόνης, ηλεκτρονικός έλεγχος. Κάνει θόρυβο - μέτρια, εξυπηρετεί - για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι αδιάκοπη.
 4. AIC XJ-3800A1 - Ένα ελαφρώς ακριβότερο και κάπως πιο αποδοτικό μοντέλο. 8 επίπεδα καθαρισμού, 4 τρόποι λειτουργίας, τηλεχειριστήριο από το τηλεχειριστήριο, καθαρισμός αέρα UV. Το μοντέλο καλύπτει τέλεια τη σκόνη και τη γύρη, δυσάρεστη οσμή, φωτιά, καπνό στα 60 τ.μ.
 5. Panasonic F-VXH50 - έναν παραγωγικό, κομψό και "έξυπνο" καθαριστή αέρα. Σχεδιασμένο να λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους έως 40 τ.μ., η κατανάλωση ενέργειας - 43 watt, απαιτεί φίλτρα πλυσίματος και καθαρισμού περίπου μία φορά το μήνα. Δεν κάνει θόρυβο, δεν σπάει, καθαρίζει και υγραίνει τον αέρα. Μια υψηλή βαθμολογία από τους καταναλωτές - για τη λειτουργία της εκτίμησης του βαθμού μόλυνσης και την απομνημόνευση του χρόνου ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης.
 6. Venta LW25 - Ο καλύτερος καθαρισμός του αέρα στην βαθμολογία. Ισχύει σε δωμάτια 20 έως 40 τ.μ. Η χωρητικότητα είναι 21 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Δεξαμενή νερού - 7 λίτρα, ρυθμιστής έντασης, δείκτης στάθμης νερού, ηλεκτρονικός έλεγχος.
 7. Sharp KC-51RB - βελτιωμένη καθαριστής αέρα στα κύρια καθήκοντα των οποίων περιλαμβάνει τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, αλλεργιογόνα, επιβλαβείς μικροοργανισμούς, δυσάρεστες οσμές και αποτελεσματική ενυδάτωση, διατηρώντας ένα υγιές περιβάλλον μέχρι 40 τ.μ. Η κατανάλωση νερού ανά ώρα - 600 mg, 3.6 rzervuar l διαπνοή - 288 κυβικά μέτρα Υγρόμετρο, οθόνη LED-backlight, τρεις τρόπους λειτουργίας.
 8. Boneco W2055DR - πλύσιμο ελίτ αέρα. Περιοχή εξυπηρέτησης - 50 τ.μ., 20 W, δεξαμενή νερού - 7 λίτρα, οθόνη LCD, αισθητήρας υγρασίας, ιονιστής, αντιβακτηριακή προστασία. Λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, έχει αρκετά προγράμματα εργασίας και φαίνεται ενδιαφέροντα, με σχέδιο.
 9. Philips AC4014 - καθαριστής αέρα με σύστημα φιλτραρίσματος υψηλότερου επιπέδου. Αυτή η συσκευή είναι αρκετή για ένα δωμάτιο 55 τετραγωνικών μέτρων, είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες για την παρακολούθηση της στάθμης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δωμάτιο, δείκτες αντικατάστασης φίλτρων (τρεις συνολικά), τρεις τρόποι λειτουργίας λογισμικού και ένα χρονοδιακόπτη. Συναρμολόγηση - η υψηλότερη ποιότητα, η εγγύηση από τον κατασκευαστή.
 10. Daikin MC70LVM - απόλυτα αθόρυβες και ταυτόχρονα - ένα υπερβολικά ισχυρό καθαριστικό αέρα. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από εξαιρετικούς δείκτες απόδοσης - 420 κυβικά μέτρα. ανά ώρα εργασίας. Προχωρημένη λειτουργικότητα - χρονοδιακόπτης, τηλεχειριστήριο, τρία επίπεδα καθαρισμού, προστασία από παιδιά. Αντιμετωπίζει τέλεια τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μαλλί, αλλεργιογόνα και βακτήρια ή σπόρια μούχλας.

Για το έτος 2017, αυτά τα μοντέλα ήταν συχνά αντικείμενα θετικής ανταπόκρισης των πελατών. Επιπλέον, η ποιότητα αυτών των μοντέλων αντιστοιχεί στο τμήμα τιμών τους. Εάν σας άρεσε κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά - μπορείτε με ασφάλεια και αποφασιστικά να πάτε στο κατάστημα υλικού. Μια τέτοια αγορά δεν θα είναι αδρανής στο ντουλάπι σας, αλλά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε γρήγορα και σημαντικά το μικροκλίμα στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας.

Τώρα γνωρίζετε πώς να επιλέξετε καθαριστές αέρα για ένα διαμέρισμα με ονομαστική τιμή 2018, σίγουροι, θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή υπέρ του καθαρού και καθαρού αέρα, προς όφελος μιας υγιούς ατμόσφαιρας στο σπίτι σας. Υγεία σε εσάς και την οικογένειά σας! Αναπνεύστε πλήρως!

Τι είδους υγραντήρα για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι για να επιλέξετε: μια βαθμολογία των καλύτερων κατασκευαστών σχετικά με τις απαντήσεις των αγοραστών και την αναθεώρηση των τιμών

Σήμερα σχεδόν κάθε διαμέρισμα έχει πολλές οικιακές συσκευές σχεδιασμένες να αυξάνουν την άνεση και να διευκολύνουν τη ζωή των ιδιοκτητών τους. Για παράδειγμα, ένας υγραντήρας αέρα βοηθά να απαλλαγούμε από τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Αξιολόγηση των καλύτερων στο άρθρο μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη μονάδα με τη βέλτιστη αναλογία όλων των απαραίτητων χαρακτηριστικών.

Τι πρέπει να γίνει για να έχουμε ένα υγιές κλίμα στο δωμάτιο;

Πώς να διαπιστώσετε εάν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα;

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τα φυτά γρήγορα μαρασμό και φτωχών αυξάνεται για το λόγο αυτό, αλλά και στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που οδηγεί στην ξήρανση των βλεννογόνων μεμβρανών και του δέρματος, δύσπνοια και πονοκεφάλους. Επιπλέον, τα έπιπλα ενδέχεται να υποβαθμιστούν με την αποξήρανση λόγω ανεπαρκούς υγρασίας.

Το κύριο καθήκον οποιουδήποτε υγραντήρα είναι να διορθώσει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα με κορεσμό του αέρα με υδρατμούς και να φέρει το επίπεδο υγρασίας του σε άνετα όρια.

Οι ειδικοί θεωρούν τους ακόλουθους δείκτες ως τις βέλτιστες τιμές υγρασίας:

 • για ανθρώπους: 40-60%.
 • για τα φυτά εσωτερικού χώρου: 55-75%.
 • για έπιπλα, παρκέ: 40-60%.
 • για τη μηχανική: 45-60%.

Έτσι, για την άνετη ύπαρξη όλων των παραπάνω αντικειμένων, η υγρασία του αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 40%.


Καθορίστε την πραγματική υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ειδικό όργανο μέτρησης - υγρόμετρο. Μια σημαντική προϋπόθεση είναι η διεξαγωγή διαφόρων μετρήσεων - για παράδειγμα, 4-5 ημέρες στη σειρά.

Εάν η τιμή που ανιχνεύεται ως αποτέλεσμα των μετρήσεων είναι πάνω από 40%, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε - η υγρασία στο δωμάτιο είναι πάντα στο βέλτιστο επίπεδο. Ωστόσο, αν ο δείκτης είναι μικρότερος από τον καθορισμένο αριθμό, τότε χωρίς ένα ειδικό κλιματικό εξοπλισμό, δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα: τι να ψάξετε κατά την αγορά;

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου

Όταν επιλέγετε το βέλτιστο μοντέλο του υγραντήρα αέρα για ένα σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Περιοχή παραγωγικότητας και εξυπηρέτησης. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του χώρου που μπορεί να ενυδατωθεί. Για παραδοσιακές συσκευές, εξάτμιση 4-8 λίτρα νερού ανά ημέρα, για ατμό - 7-16 λίτρα, και για υπερήχους - 7-14 λίτρα.
 • Ο τρόπος τοποθέτησης στο διάστημα: πάτωμα ή τραπέζι. Για μικρά δωμάτια, θα πρέπει να προτιμάτε επιτραπέζιους υπολογιστές.
 • Φίλτρα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. Έτσι, τα φίλτρα προ-φίλτρου απομακρύνουν τα μεγάλα σωματίδια από τον αέρα. ηλεκτροστατική - επιτυχώς κρατήστε τη γύρη των λουλουδιών, τον καπνό τσιγάρων και τη σκόνη. πλάσμα - αφαιρέστε τα αλλεργιογόνα από τον αέρα 10 φορές ταχύτερα από τα ηλεκτροστατικά. Άνθρακας - εξαλείψτε την δυσάρεστη οσμή. Φίλτρα HEPA - παράγουν καθαρό αέρα καθαρισμό? Τα φίλτρα ULPA είναι ένα πιο αποτελεσματικό ανάλογο του HEPA. αντιαλλεργικό - καταπολέμηση βακτηριδίων, ιών και σπόρων μύκητες μούχλας. κεραμικό - χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού. φωτοκαταλυτικό - συνδυάζουν την υπεριώδη ακτινοβολία με καταλύτη, αποτελεσματική στην καταπολέμηση χημικών τοξινών και επιβλαβών βακτηρίων.
 • Δεξαμενή νερού. Όσο μικρότερος είναι ο όγκος της δεξαμενής, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται.
 • Κατανάλωση νερού και χρόνος λειτουργίας. Όσο υψηλότερη είναι η παροχή, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας της συσκευής. Ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα.
 • Επίπεδο θορύβου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα, επιλέξτε μοντέλα με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Ποιες είναι οι τροποποιήσεις για: ιονιστή και υγροστάτη;

Προς το παρόν, πολλές κλιματικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, το πιο δημοφιλές από τα οποία είναι ιονισμός. Τέτοιες συσκευές όχι μόνο ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά και το κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Δεν είναι λιγότερο σημαντικές συσκευές με ενσωματωμένη υγρασία. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι να διατηρήσουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Με άλλα λόγια, αφού φθάσει σε μια προκαθορισμένη στάθμη υγρασίας, η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και όταν οι ενδείξεις χαμηλώσουν, ανάβει ξανά. Ως αποτέλεσμα, η υγρασία στο δωμάτιο παραμένει πάντα εντός των καθορισμένων ορίων.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα ανά κατηγορία: αναθεώρηση των καλύτερων αναθεωρήσεων και των τιμών

Με παραδοσιακή υγρασία του αέρα

Οι συσκευές του παραδοσιακού τύπου είναι πολύ απλές στην κατασκευή τους, και βασίζονται στην αρχή της φυσικής εξάτμισης: η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό και μερικώς εμβάπτιση σε αυτό που φίλτρο σφουγγάρι ή φυσίγγιο, και ενσωματωμένη μέσα στο περίβλημα αναγκάζει τον ανεμιστήρα να κινηθεί αέρα από το δωμάτιο μέσω ενός φίλτρου κορεσμένο με υγρασία. Ταυτόχρονα, το μέγιστο επίπεδο υγρασίας, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μια παραδοσιακή συσκευή, είναι μόνο το 60%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές αυτού του τύπου είναι ανεπιτήδευτες στην περίθαλψη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι απαραίτητο μόνο να προσθέσετε νερό στο δοχείο και να πλύνετε τακτικά το φίλτρο (μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες) κάτω από ένα ρεύμα νερού. Αλλάξτε το υγρό φίλτρο κάθε 2-3 μήνες.
Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα είναι:

 • αδυναμία υπερβολικής διαβροχής του νερού.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20-60 W).
 • ευκολία συντήρησης.
 • χαμηλό κόστος.
 • ασφάλεια (απουσία θερμού ατμού και επιβλαβείς εκπομπές).

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα μειονεκτήματα, δηλαδή τη δυνατή λειτουργία της συσκευής (35-40 dB), την ανάγκη αντικατάστασης του υγρού φίλτρου και την αργή λειτουργία (αδυναμία γρήγορης υγρασίας του αέρα).

Μεταξύ των παραδοσιακών υγροποιητών, τα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα μοντέλα:

 • Boneco W2055DR:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • διαστάσεις: 360х360х360 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 24.90 ρούβλια.
 • FANLINE VE-200:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 8 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 230 ml / h;
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 45 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: 5 990 ρούβλια.
 • Venta LW 45:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 75 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 10 l.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 270 m3 / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 42 dB.
  • διαστάσεις: 450х330х300 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 29.400 ρούβλια.

Υγραντήρες υπερήχων για παιδιά: top-10

Στην αξιολόγηση των συσκευών υγρασίας και καθαρισμού αέρα, οι ηγετικές θέσεις ανήκουν σε υπερηχητικές συσκευές. Πολλοί ειδικοί και χρήστες θεωρούν τέτοιες συσκευές ότι είναι οι πιο βολικές, οικονομικές και σύγχρονες.

Το κύριο μέρος του σχεδιασμού είναι μια ειδική πλάκα που δονείται με μια υπερηχητική συχνότητα και μετατρέπει το νερό σε μάζα λεπτώς διασκορπισμένων σταγονιδίων. Ως αποτέλεσμα, το προκύπτον υδατικό εναιώρημα ψεκάζεται γύρω από το δωμάτιο με τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα.

Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκχύλιση νερού και στην περιοδική αντικατάσταση των φίλτρων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες είναι:

 • βέλτιστος συνδυασμός απόδοσης και οικονομίας.
 • αθόρυβη λειτουργία (το μέσο επίπεδο θορύβου είναι 25 dB).
 • Η παρουσία ενός συστήματος φίλτρων, ενός υγρομέτρου και η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης.
 • ασφάλεια (ο ατμός που εξέρχεται από τη συσκευή δεν είναι ζεστός).
 • συμπαγές μέγεθος.
 • εργονομικό σχεδιασμό.

Ταυτόχρονα, τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος και την ανάγκη χρήσης προσεκτικά καθαρισμένου νερού, καλύτερα αποσταγμένου. Διαφορετικά, μια λευκή επίστρωση θα αρχίσει να σχηματίζεται στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα.

Οι 10 κορυφαίοι υγραντήρες με υπερήχους, ιδανικοί για διαμερίσματα και δωμάτια για παιδιά, μοιάζουν με αυτό:

 • Ballu Uhb-400:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 2,8 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική / τραπέζι?
  • διαστάσεις: 198x288x198 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 2 390 ρούβλια.
 • Royal Clima Sanremo (Ruh-S380 / 3.0μ):
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 380 ml / h;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 170h297h163 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 1 390 ρούβλια.
 • Timberk Thu Ul 03:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3.3 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 280 ml / h;
  • εγκατάσταση: εξωτερική / τραπέζι?
  • διαστάσεις: 220x325x220 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 1 790 ρούβλια.
 • Polaris Puh 5206di:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 490 ρούβλια.
 • Redmond Rhf-3303:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 45 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ιονισμός: ναι;
  • εκτιμώμενο κόστος: 7.290 ρούβλια.
 • Electrolux Ehu-3510d και 3515d:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • διαστάσεις: 190х319х280 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 7 790 ρούβλια.
 • Boneco Air-O-Swiss U7135:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • διαστάσεις: 380χ350χ220 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Stadler-Form-Jack J-020:
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • κατανάλωση νερού: 450 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 8.990 ρούβλια.
 • Σπίτι-Στοιχείο He-Hf-1701:
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • εκτιμώμενο κόστος: 1 790 ρούβλια.
 • AIC S135:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l;
  • κατανάλωση νερού: 250 ml / h;
  • Επίπεδο θορύβου: 50 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 400 ρούβλια.

Δημοφιλή υγραντήρες ατμού

Στην περιγραφή της αρχής των υγραντοποιητών ατμού, οι ειδικοί συχνά κάνουν μια αναλογία με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, καθώς το ζεστό νερό χρησιμοποιείται για τον κορεσμό του αέρα με νερό. Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ένας περιέκτης με νερό και ένα ζεύγος ηλεκτροδίων βυθισμένων σε αυτό. Εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια συσκευή μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε επίπεδο υγρασίας, συμπεριλαμβανομένης της υπέρβασης των φυσικών ορίων.

Η συντήρηση των υγραντήρων ατμού δεν είναι δύσκολη - απλώς προσέχετε τη στάθμη του νερού και συμπληρώστε εγκαίρως τη δεξαμενή. Χρήση επιτρέποντας ταυτόχρονα το νερό της βρύσης, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ξεχνάμε ότι τα απομεινάρια που προκύπτουν δεν μπορούν να είναι - πρέπει να απορρίπτονται τακτικά με τη βοήθεια των κατάλληλων μέσων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ατμοκαθαριστήρων είναι:

 • υψηλή απόδοση (η ικανότητα να επεξεργάζεται γρήγορα ένα μεγάλο δωμάτιο)?
 • έλλειψη αναλώσιμων που απαιτούν τακτική αντικατάσταση.
 • τη δυνατότητα δημιουργίας «τροπικών» συνθηκών (πραγματική για θερμοκήπια, θερμοκήπια και θερμοκήπια) ·
 • Η δυνατότητα χρήσης κάποιων μοντέλων υγραντήρων ως εισπνευστήρες.

Ταυτόχρονα, οι χρήστες σημειώνουν:

 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • η πιθανότητα να καεί?
 • γρήγορη φθορά εξαρτημάτων.
 • αδυναμία καθαρισμού του αέρα ·
 • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • την ανάγκη τακτικής αφαλάτωσης.

Μεταξύ των πιο αξιόπιστων υγραντήρων ατμού, πρέπει να σημειωθεί:

 • Boneco Air-o-Swiss S 450:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 60 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 550 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 334х355х240 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 15 990 ρούβλια.
 • Stadler Μορφή Fred:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 340 ml / h;
  • υγραστρία: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 8.090 ρούβλια.

Ο αέρας πλένει με φυσικό τύπο υγρασίας

Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι παρόμοιες με τους παραδοσιακούς υγραντήρες, η κύρια διαφορά είναι μόνο παρουσία ενός συστήματος καθαρισμού αέρα από μολυντές - χρησιμοποιεί περιστρεφόμενους πλαστικούς δίσκους εν μέρει βυθισμένους στο νερό. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, τα αλλεργιογόνα, η σκόνη και οι κακές οσμές απομακρύνονται από τις μάζες του αέρα. Στην περίπτωση αυτή, ορισμένα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με ιονιστή και γεύση, πράγμα που επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Η υπηρεσία πλύσης συνίσταται σε εβδομαδιαία πλύση του δοχείου, μηνιαίο καθαρισμό των δίσκων και συμπλήρωση του νερού όπως απαιτείται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλυντηρίων αέρα είναι:

 • ποιοτικό καθαρισμό των αέριων μαζών ·
 • η δυνατότητα πλήρωσης του δωματίου με ευχάριστο άρωμα (για μοντέλα με λειτουργία αρωματισμού).
 • όχι πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας (120-400 W).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • την απλότητα της φροντίδας.
 • έλλειψη αναλωσίμων.

Ωστόσο, η λειτουργία των πλύσεων αέρα είναι αρκετά αργή και λόγω της έλλειψης γρήγορων τρόπων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αυτό το είδος της συσκευής δεν μπορεί να παρέχει επαρκή υγρασία, δημιουργώντας ένα τροπικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκήπια και πλυντήρια θερμοκηπίων - όχι η καλύτερη επιλογή.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα πλύσεων αέρα με φυσικό τύπο υγρασίας έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Venta LW15:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 120 m3 / h.
  • επίπεδο θορύβου: 32 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 280x310x260 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 13 930 ρούβλια.
 • Royal Clima Alba Luxe (RAW-A300 / 6.0-WT):
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 415x385x310 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 690 ρούβλια.
 • Boneco W1355A:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 7 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • επίπεδο θορύβου: 25 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 320x425x380 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 12.590 ρούβλια.

Κλιματικά σύμπλοκα

Οι συσκευές αυτού του τύπου θεωρούνται σωστά οι πιο «προχωρημένες» - όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και καθαρίζουν ποιοτικά τον αέρα με τη βοήθεια αρκετών σταδίων φίλτρου. Επιπλέον, τα κλιματικά συγκροτήματα είναι εξοπλισμένα με πολλούς αισθητήρες, ευαίσθητους σε σκόνη, καπνό τσιγάρων, ξηρότητα και άλλες παραμέτρους.

Εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα, περιστρεφόμενα πτερύγια ανεμιστήρα, υπάρχουν σίγουρα φίλτρα άνθρακα, φίλτρα HEPA και υγρά φίλτρα αντιβακτηριακού τύπου στη μονάδα.

Η συντήρηση των κλιματικών συστημάτων συνίσταται στην τακτική αναπλήρωση του νερού και στην έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων των κλιματικών συστημάτων, οι χρήστες ομοφώνως επισημαίνουν:

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • ποιοτική εξάλειψη οσμών, γύρης, βακτηρίων και ιών ·
 • την παρουσία ενός αριθμού αισθητήρων που καταδεικνύουν το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της υγρασίας ·
 • ανθεκτική και αξιόπιστη εργασία.

Ωστόσο, οι συσκευές αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος και σημαντικό κόστος συντήρησης που συνδέεται με την ανάγκη τακτικής αντικατάστασης διαφόρων τύπων φίλτρων.

Η αξιολόγηση των καλύτερων κλιματικών συμπλεγμάτων σύμφωνα με την πλειοψηφία των χρηστών περιλαμβάνει τα ακόλουθα μοντέλα:

 • Panasonic F-VXH50:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 500 ml / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • Επίπεδο θορύβου: 51 dB.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • διαστάσεις: 360х560х230 mm;
  • Εκτιμώμενο κόστος: 21 230 ρούβλια.
 • Philips AC 4080:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • υγραστρία: ναι;
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 210 m3 / h.
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • Επίπεδο: 36 dB.
  • διαστάσεις: 365х605х210 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 24.790 ρούβλια.
 • Sharp KC-D61RW:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 48 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • κατανάλωση νερού: 660 ml / h.
  • ικανότητα καθαρισμού αέρα: 396 m3 / h.
  • ιονισμός: ναι;
  • εγκατάσταση: εξωτερική?
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • διαστάσεις: 420х637х242 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 23.90 ρούβλια.

Τι είδους κατασκευαστής και τύπος υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει: top-3

Στη σύγχρονη αγορά του κλιματιστικού εξοπλισμού παρουσιάζεται μια τεράστια γκάμα υγραντήρων αέρα - η οποία επιλέγει εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος του χώρου και τη λειτουργικότητα της συσκευής, αλλά και από το εμπορικό σήμα. Για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή έχει λειτουργήσει σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να ανατρέξετε στα προϊόντα μόνο αξιόπιστων σημάτων. Ωστόσο, η εξάπλωση των τιμών σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι πολύ σημαντική.

Από τις επιλογές της κατηγορίας premium, πρέπει να αναφερθεί ο γνωστός ελβετικός κατασκευαστής Plaston AG, ο οποίος κατασκευάζει εξοπλισμό με τα εμπορικά σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Επίσης, είναι δυνατή η διάθεση και συσκευών με μάρκα Bork - διαφέρουν επίσης από υψηλή ποιότητα και όχι λιγότερο υψηλή τιμή.

Μεταξύ των συσκευών της κατηγορίας προϋπολογισμού, τα εμπορικά σήματα Supra, Polaris, Vitek και Scarlett είναι πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, αυτές οι ίδιες εταιρείες παράγουν ακριβότερα μοντέλα, εξοπλισμένα με μεγάλο αριθμό λειτουργιών.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του χειμερινού κήπου, των θερμοκηπίων ή των θερμοκηπίων πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στις συσκευές ατμού - λόγω των χαρακτηριστικών της αρχιτεκτονικής σχεδιασμού και λειτουργίας, η συσκευή αυτού του τύπου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την υγρασία του αέρα και να δημιουργήσει την επίδραση των τροπικών.

Οι γονείς μικρών παιδιών και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να αγοράσουν τον υγραντήρα ατμού - δεν είναι δύσκολο να πάρετε ένα κάψιμο με απρόσεκτη χειρισμό της συσκευής. Η ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι μια υπερηχητική συσκευή - είναι απόλυτα ασφαλής τόσο για τα παιδιά όσο και για τα ζώα.

Αν θέλετε όχι μόνο να υγρανετε τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να τον καθαρίσετε από τη βρωμιά, τα αλλεργιογόνα και τις μυρωδιές, συνιστάται να προτιμάτε τις πλύσεις με αέρα και τα κλιματικά σύμπλοκα. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές είναι αρκετά δυνατές, επομένως είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν τη νύχτα.

Έτσι, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, ο τύπος και το εμπορικό σήμα του υγραντήρα πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά, καθοδηγούμενο από τη δική του κατάσταση και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ως καθολικά μοντέλα, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στους συμπατριώτες μας, πρέπει να τονίσουμε:

 • FANLINE VE-200 - 5 990 ρούβλια?
 • Redmond Rhf-3303 - 7 290 ρούβλια.
 • Boneco W1355A - 12.590 ρούβλια.

Συμβουλές για τη χρήση και τη λειτουργία των υγραντήρων

Όπως δείχνει η πρακτική, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία των προβλημάτων με τον υγραντήρα είναι η ακατάλληλη λειτουργία του. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες, η συμμόρφωση με τις οποίες σας επιτρέπει να κάνετε το έργο της συσκευής όσο το δυνατόν περισσότερο, αποτελεσματικό και ασφαλές:

 1. Ο υγραντήρας πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επίπεδη επιφάνεια σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από τα έπιπλα και 1 μέτρο από τις ηλεκτρικές συσκευές. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από τη συσκευή από όλες τις πλευρές.
 2. Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα, η πόρτα, τα παράθυρα και τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά και στη συνέχεια η υγρασία του αέρα θα εμφανιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αμέσως δεν θα εκδηλωθεί το φαινόμενο - οι πρώτες μερίδες νερού θα απορροφηθούν από υπερκαθαρισμένους τοίχους, οροφή, δάπεδο και έπιπλα.
 3. Πλένετε τον υγραντήρα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μη χρησιμοποιείτε επιθετικά χημικά και λειαντικά.
 4. Τα φίλτρα αντικατάστασης χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Εάν η δυνατότητα να αγοράζετε συνεχώς προμήθειες δεν είναι - είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση σε συσκευές χωρίς αντικαταστάσιμα φίλτρα.
 5. Για την πρόληψη εγκαυμάτων, οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται εκτός της περιοχής πρόσβασης των παιδιών και των ζώων.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο με την επιλογή του σωστού εξοπλισμού. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το κόστος του υγραντήρα, αλλά και η λειτουργικότητά του, επειδή τα καλύτερα μοντέλα υγραντήρων αέρα δεν μπορούν να είναι φθηνά.

15 καλύτερες πλύσεις αέρα

Χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση

Τα καθαριστικά αέρα είναι πιο λειτουργικά και δαπανηρά για τη διατήρηση ενός υγιούς εσωτερικού κλίματος. Συνδυάζουν ταυτόχρονα δύο ανεξάρτητες συσκευές: έναν υγραντήρα και έναν καθαριστή. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να τρέξουν τον αέρα μέσω ενός τυμπάνου και ενός δοχείου νερού. Σωματίδια σκόνης κατακάθονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής, έτσι ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να γίνεται πιο καθαρός και ενυδατωμένος. Οι συσκευές αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από αυξημένη ενεργειακή απόδοση, αποδοτική κατανάλωση νερού και καθιστούν τον αέρα όχι μόνο υγρό αλλά και καθαρό.

Ο τακτικός καθαρισμός του αέρα στο δωμάτιο συμβάλλει:

 1. Ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου
 2. Μείωση της συχνότητας των ασθενειών που μεταδίδονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια (κρυολογήματα, οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις κ.λπ.)
 3. Μείωση της καθίζησης της σκόνης στα έπιπλα και στα δάπεδα
 4. Μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε πάσχοντες από αλλεργίες

Το κύριο μειονέκτημα των πλύσεων αέρα είναι μια υψηλή τιμή. Παρεμπιπτόντως, με τη βοήθεια της βαθμολογίας μας θα γνωρίσετε τις καλύτερες συσκευές στην τάξη της. Μελετάμε και επιλέγουμε!

Πώς λειτουργεί το πλύσιμο αέρα

Ο καλύτερος φθηνός καθαρισμός του αέρα: ένας προϋπολογισμός έως και 8.000 ρούβλια.

3 Atmos Aqua-3800

Πρώτα απ 'όλα, το πλύσιμο αέρα από τον εγχώριο κατασκευαστή είναι ενδιαφέρον για την εμφάνισή του - η μπάλα είναι γκρίζα, αλλά προσελκύει την εμφάνιση. Ευχαριστεί και γεμίζει. Η δηλωμένη περιοχή εξυπηρέτησης είναι η καλύτερη στην κατηγορία - 40 τετραγωνικά μέτρα, γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τη συσκευή σε μικρά γραφεία. Η κατανάλωση ισχύος είναι μόνο 20 Watt. Η χωρητικότητα κάτω από το νερό είναι αρκετά μεγάλη - 4,5 λίτρα - η οποία είναι σημαντική λόγω της μεγάλης ροής (270 ml / h). Δηλώνεται επίσης η λειτουργία της αρωματοποίησης. Η αρχή της λειτουργίας του είναι απλή - προσθέστε αρωματικά έλαια στη δεξαμενή και είναι έτοιμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία δύο τρόπων λειτουργίας, η εναλλαγή μεταξύ των οποίων γίνεται με απλά και διαισθητικά κουμπιά με αριθμούς.

Γενικά, κρίνοντας από τις κριτικές, δεν υπάρχουν αξιώσεις στη συσκευή. Το μόνο που πρέπει να εξετάσει κατά την αγορά - την ανάγκη για συχνή συντήρηση. Μετά από κάθε χρήση, είναι επιθυμητό να στραγγίσετε το αχρησιμοποίητο νερό και να στεγνώσετε το φίλτρο. Επίσης, είναι απαραίτητο να πλένετε το φίλτρο κάθε 3-4 ημέρες με τακτική χρήση.

2 AIC S135

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση σε μια κατηγορία προϋπολογισμού είναι μια σπανιότητα. Αλλά το πλύσιμο αέρα από το AIC δεν ικανοποιεί μόνο τους. Η δηλωμένη εξυπηρετούμενη περιοχή είναι 30 τετραγωνικά μέτρα, η οποία είναι αρκετή για τα περισσότερα δωμάτια σε ένα τυπικό διαμέρισμα της πόλης. Χωρητικότητα κάτω από τον όγκο του νερού μόνο 3,5 λίτρα, αλλά για να γεμίσει το νερό, σύμφωνα με τους πελάτες, μπορείτε ακριβώς πάνω από την κορυφή, η οποία απλοποιεί πολύ τη διαδικασία. Υπάρχει ένδειξη χαμηλής στάθμης νερού, βοηθώντας να μην χάσετε τη στιγμή εκκένωσης της δεξαμενής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία δύο λειτουργιών λειτουργίας: ημέρα (μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα) και νύχτα, κατά την οποία ο θόρυβος από το πλύσιμο σχεδόν δεν ακούγεται ήδη ένα μέτρο από τη συσκευή.

Η αποτελεσματικότητα της ενυδάτωσης είναι αρκετά αξιοπρεπής για μια κατηγορία προϋπολογισμού. Αργά αλλά σίγουρα το S135 αιχμαλωτίζει το 40-45% της υγρασίας. Αλλά ο βαθμός καθαρισμού είναι ανεπαρκής. Παρά την ύπαρξη φίλτρου νερού, εξακολουθεί να υπάρχει σκόνη στον αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση πλύσης αέρα

 1. Τοποθετήστε τη μονάδα σε επίπεδη επίπεδη επιφάνεια. Το καλύτερο από όλα, στο πάτωμα. Είναι εκεί που συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.
 2. Το νερό στη δεξαμενή της συσκευής πρέπει να αλλάζεται κάθε 7 ημέρες, διαφορετικά θα σχηματιστούν επιβλαβείς μικροοργανισμοί στο νερό. Το πλύσιμο σε αυτή την περίπτωση δεν καθαρίζει, αλλά μολύνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 3. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, προσθέστε στη δεξαμενή έναν παράγοντα αφαίρεσης αλάτων. Ακόμη καλύτερα - ρίξτε το προ-καθαρισμένο νερό (μέσω του φίλτρου). Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των δίσκων και των δίσκων του τυμπάνου.
 4. Αφήνοντας το σπίτι για αρκετές ημέρες, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Σε αυτή την κατάσταση, η συσκευή διατηρεί το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας.

1 Fanline VE200

Το μοντέλο VE200 από τον εγχώριο κατασκευαστή Fanline είναι απλό, όπως τρεις πένες. Στην πραγματικότητα, αυτό κουβά να θέσει σε μονάδα του με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, δίσκους χαρτιού, το οποίο δρα ως ενυδατικό και καθαριστικό, και ένα μικρό ανεμιστήρα. Χάρη σε αυτή την απλότητα, η αξιοπιστία είναι απλά εξαιρετική. Η συσκευή είναι επίσης εύκολη στη χρήση: Η χωρητικότητα των 8 λίτρων είναι αρκετή για ενάμισι έως δύο μέρες. Για τη συμπλήρωση πρέπει απλά να αφαιρέσετε το πάνω μέρος. Η λειτουργία αρωματοποίησης πραγματοποιείται απλά προσθέτοντας αρωματικά έλαια στο νερό. Ο ιονισμός δηλώνεται επίσης. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του είναι δύσκολη, αλλά οι χρήστες στις αναθεωρήσεις τους σημειώνουν ότι η σκόνη στον αέρα έχει γίνει αισθητά ευκολότερη.

Τα βασικά μειονεκτήματα του μοντέλου είναι μόνο δύο. Το πρώτο είναι ένα μη εναλλασσόμενο μπλε φως, το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό το βράδυ. Το δεύτερο είναι η απουσία δείκτη χαμηλού νερού. Ιδιαίτερα πιεστικό είναι ο συνδυασμός αυτού του παράγοντα με μια αδιαφανή δεξαμενή νερού.

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα: ένας προϋπολογισμός μέχρι 20.000 ρούβλια.

3 NeoClima NCC-868

Το NeoClima NCC-868 δεν είναι απλώς ένας υγραντήρας, είναι ένα πραγματικό κλίμα. Μέχρι σήμερα, δεν θα βρείτε μια πιο συμφέρουσα προσφορά καθαρισμού αέρα με παρόμοια λειτουργικότητα. Υπάρχουν πάντα και ακόμα περισσότερα για αποτελεσματικό υγροποίηση και καθαρισμό του αέρα: ιονισμός, υγροστάτης, φίλτρο άνθρακα, έλεγχος της καθαρότητας του αέρα. Υπάρχει ένας οζονιστήρας, ο οποίος θα κάνει τον αέρα στον χώρο καθαρό και φρέσκο, όπως μετά από μια καταιγίδα. Υπάρχει ακόμη και μια λάμπα UV, ώστε να μπορείτε να ξεχάσετε τα μικρόβια και τους ιούς. Απλά μην ξεχάσετε τους κανόνες για την ενεργοποίηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το μόνο πράγμα που χαλάει όλη την "εικόνα" - ανατροφοδότηση πελατών. Πολλοί παραπονούνται για τον πενιχρό σχεδιασμό (η συσκευή μοιάζει με ένα τετράγωνο κιβώτιο), τον θόρυβο και τη μυρωδιά του πλαστικού.

Ανασκόπηση βίντεο

2 Venta LW15

Venta LW15 - ένα ισορροπημένο πλύσιμο αέρα από έναν γνωστό Γερμανό κατασκευαστή. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν παραδοσιακό (φυσικό) τύπο υγραντήρα με ένα φίλτρο νερού που περιλαμβάνεται. Με τη σκόνη και τις μυρωδιές, το LW15 κάνει λίγο καλύτερα από τους αντιπάλους του. Το Hygrostat δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, αλλά μπορείτε πάντα να το αγοράσετε και να το συνδέσετε στη συσκευή.

Το Venta LW15 δεν θα σας ευχαριστήσει με ένα εξαιρετικό σχέδιο, στην εμφάνιση είναι ένα μοντέλο με απλό σχεδιασμό, αν και με ηλεκτρονικό έλεγχο. Επίσης, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το μοντέλο μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις εγκαταστάσεις μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. m. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγιστο ύψος οροφής 2,5 μ. Με αυτή την έννοια, LW15 χάνει σημαντικά σε άλλες πλύσεις αέρα στην αναθεώρηση μας. Σε άλλα, αυτό δεν εμπόδισε τη συσκευή να γίνει ένα από τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων στην αγορά.

1 Boneco W2055A

Οι Ελβετοί ήταν πάντα διάσημοι για την προσοχή τους στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των προϊόντων. Το πλύσιμο αέρα από την Boneco ανταποκρίνεται πλήρως στις αρχές αυτές. Εμφάνιση λακωνική. Από τους ελέγχους μόνο ένα μικρό "krutilka", ρυθμίζοντας την ταχύτητα της εργασίας. Υπάρχουν δύο λειτουργίες: αδύναμη και ισχυρή. Το πρώτο είναι ιδανικό για χρήση τη νύχτα - ο θόρυβος δεν είναι πρακτικά ακούσιος. Επίσης στον μπροστινό πίνακα υπάρχει μικρή ένδειξη χαμηλής στάθμης νερού. Πιάστηκε κόκκινη φωτιά - ήρθε η ώρα να προσθέσετε νερό. Αυτό γίνεται πολύ απλά: στην πίσω επιφάνεια υπάρχει μια δεξαμενή 7 λίτρων, η οποία μπορεί εύκολα να αποσυνδεθεί και να πληρωθεί στο νεροχύτη. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε νερό σε ένα νεροχύτη σε οποιαδήποτε δοχεία, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογείτε τη συσκευή - όλα είναι όσο το δυνατόν πιο απλά.

Η συντήρηση δεν είναι επίσης δύσκολη. Μία φορά την ημέρα για να γεμίσει με νερό (7 δεξαμενή λίτρων μια ήσυχη στιγμή είναι 23 ώρες), κάθε εβδομάδα αποστράγγισης βρώμικο νερό και ξεπλύνετε κάρτερ, καθ 'εξάμηνον καθαρό δίσκους χαρτιού από αφρού. Η μόνη παρατήρηση στη συσκευή, που αναφέρεται στις κριτικές πελατών - είναι μια μαλακή γουργούρισμα, την οποία συνηθίζετε γρήγορα.

Τα καλύτερα πλυντήρια αέρα: προϋπολογισμός μέχρι 30 000 ρούβλια.

3 Panasonic F-VXH50

Είναι δύσκολο να καλέσετε το πλύσιμο αέρα από την Panasonic το καλύτερο. Στην κατηγορία αυτή, το F-VXH50 έχει τη μικρότερη επιφάνεια συντήρησης 40 τετραγωνικών μέτρων και η κατανάλωση ισχύος είναι 43 Watt. Αλλά αυτό το νούμερο εξηγείται εύκολα από την προηγμένη ηλεκτρονική γέμιση. Από την ενδιαφέρουσα λειτουργία Econavi, η οποία "θυμάται" την καθημερινή σας ρουτίνα και λίγα λεπτά πριν από την υποτιθέμενη ατμοσφαιρική ρύπανση (το μαγείρεμα, το άνοιγμα του παραθύρου) περιλαμβάνει έναν πιο ισχυρό τρόπο καθαρισμού. Φυσικά, υπάρχουν αισθητήρες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την αυτόματη ρύθμιση της έντασης της υγρασίας. Υπάρχει επίσης μια αυτόματη νυχτερινή λειτουργία - η εκκίνηση του σκοταδιού καθορίζει το φωτοκύτταρο, μετά από το οποίο σβήνει αυτόματα ολόκληρος ο φωτισμός. Επίσης ευχαριστεί την παρουσία ενός συνόλου φίλτρων και άλλων αναλωσίμων για 10 χρόνια. Δεν τα υποτάσσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμα ωραία. Επίσης, οι χρήστες στα σχόλια σημειώνουν το στοχαστικό σχεδιασμό, χάρη στο οποίο είναι πολύ εύκολο να διατηρηθεί ο νεροχύτης.

2 Electrolux EHAW 7510D / 7515D / 7525D

Ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο καθαρισμού αέρα από το γνωστό εμπορικό σήμα "Electrolux". Χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγικότητα - ο χώρος εξυπηρέτησης είναι 50 τετραγωνικά μέτρα. μ. και οικονομία - καταναλώνει μόνο 18 βατ. Υπάρχει υγροστάτης, δείκτης ρύπανσης φίλτρου και οθόνη αφής. Σε εμφάνιση η συσκευή φαίνεται πολύ μοντέρνα και θα ταιριάζει στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το EHAW 7510D αυξάνει γρήγορα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Για δύο ώρες, η υγρασία αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 30%. Από τις καταγγελίες μπορεί να εντοπιστεί μόνο μια διογκωμένη τιμή και μια κάπως δύσκολη διαδικασία καθαρισμού της συσκευής.

Ανασκόπηση βίντεο

1 Winia AWX-70

Τέλος, ο ηγέτης της βαθμολογίας είναι ο φθηνότερος, αλλά ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας και τεχνολογικά προηγμένος καθαρισμός του αέρα. Η εμφάνιση δύσκολα μπορεί να ονομαστεί εξαιρετική - ένα συνηθισμένο ασπρόμαυρο κιβώτιο χωρίς στολίδια. Στο μπροστινό πλαίσιο υπάρχει ένας πίνακας LED, στον οποίο υπάρχουν ενδείξεις (χαμηλή στάθμη νερού, ρύπανση από φίλτρα) και χειριστήρια. Λειτουργίες ανεμιστήρα 4: χαμηλή, μέση, μέγιστη και αυτόματη. Το τελευταίο με το ενσωματωμένο υγρόμετρο διατηρεί υγρασία στο 60%. Τρεις τρόποι καθαρισμού: καθαρισμός αέρα, πλύσιμο με εισαγωγή αέρα μέσω φίλτρων, αέρας που διέρχεται από τα φίλτρα χωρίς περιστροφή του τυμπάνου. Όταν ο αισθητήρας ρύπανσης αέρα είναι ενεργοποιημένος, ο δεύτερος τρόπος λειτουργίας ενεργοποιείται αυτόματα για γρήγορο και υψηλής ποιότητας καθαρισμό.

Η αποτελεσματικότητα του έργου δεν προκαλεί οποιεσδήποτε καταγγελίες: ο αέρας γίνεται καθαρότερος, αισθάνεται η επίδραση του ιονισμού. Εξουσιοδοτημένη συσκευή, όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές που αναφέρονται παραπάνω. Αλλά το AWX-70 μπορεί να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων, το οποίο είναι πολύ βολικό.

Τα καλύτερα πλυντήρια αέρα για ένα παιδικό δωμάτιο

Δεν είναι μυστικό ότι η πλειοψηφία των αγοραστών, που αγοράζουν ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Τι πρέπει να είναι η συσκευή για το παιδικό δωμάτιο; Κατά τη γνώμη μας, απαριθμούμε τους πιο σημαντικούς δείκτες:

 • Τύπος υγραντήρα. Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι τα υπερηχητικά, αλλά δεν είναι κατάλληλα για δωμάτια με παιδιά κάτω των 4 ετών. Αυτό θα σας πει οποιοδήποτε αρμόδιο εμπειρογνώμονα. Για τα μωρά είναι απαραίτητο να αγοράσετε μοντέλα με φυσική (παραδοσιακή) εξάτμιση.
 • Συνιστάται να αγοράσετε συσκευές με τη λειτουργία "λειτουργία παιδιού". Παρέχει τη διατήρηση της υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 60% ή περισσότερο και την αύξηση της ανταλλαγής αέρα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το δέρμα των παιδιών είναι πιο τρυφερό, αντιδρά πιο δυνατά στη σκόνη και στεγνώνει πιο γρήγορα.
 • Ασφάλεια κατασκευής. Πριν αγοράσετε ένα πλύσιμο αέρα, ρωτήστε τον σύμβουλο πόσο ασφαλές είναι το μοντέλο για εγκατάσταση στο παιδικό δωμάτιο. Πρέπει να αποφεύγονται τυχόν τυχαία εγκαύματα κατά την επαφή με το μηχάνημα. Ίσως η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα πρωτόγονο moisturizer, χωρίς καμία σχεδίαση. Τουλάχιστον, η συσκευή θα προσελκύσει λιγότερη προσοχή του παιδιού.
 • Πρόσθετα φίλτρα και φυσίγγια. Ο αέρας στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι όχι μόνο σκονισμένος, αλλά και κορεσμένος με επιβλαβή βακτήρια, μύκητες και τοξίνες. Στην ιδανική περίπτωση, η συσκευή θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με μια λυχνία UV (για την απομάκρυνση μύκητες και ιούς), ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο (έναντι τοξικών ακαθαρσιών) και ένα φίλτρο άνθρακα (έναντι χημικών ενώσεων). Τα περισσότερα επίπεδα φιλτραρίσματος στη συσκευή - τόσο καλύτερα. Σημειώστε ότι αυτά τα μοντέλα δεν είναι φθηνά.
 • Το επίπεδο θορύβου είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες, ειδικά για τα παιδικά δωμάτια με βρέφη. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι αυτά που παράγουν όχι περισσότερο από 37 dB. Οτιδήποτε υψηλότερο μπορεί να επηρεάσει τον ήρεμο ύπνο του μωρού.

Με βάση τα παραπάνω, επιλέξαμε τα τρία καλύτερα πλυσίματα αέρα για το παιδικό δωμάτιο.

3 LG HW306LGE0 Mini On

Ένας εξαιρετικός υγραντήρας για εγκατάσταση στο παιδικό δωμάτιο είναι το πλύσιμο του αέρα LG HW306LGE0 Mini On. Αυτή η συμπαγής συσκευή με ωραίο σχεδιασμό, ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, με προφίλτρο και ιονιστή. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια ένδειξη στάθμης νερού και μπορεί να παρακολουθεί την καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο, ενεργοποιώντας τον καθαρισμό στην αυτόματη λειτουργία.

Όπως και άλλοι εκπρόσωποι της αναθεώρησης, αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν φυσικό τύπο υγραντήρα. Περιοχή εξυπηρέτησης LG HW306LGE0 Mini Σε ένα μικρό - μόνο 23 τετραγωνικών μέτρων. μ. Αλλά αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για ένα άνετο υπνοδωμάτιο για τα παιδιά. Από τις προφανείς ελλείψεις, μπορούμε να σημειώσουμε μόνο μια υψηλή τιμή. Σε άλλες, μια συσκευή ποιότητας δεν μπορεί να είναι φθηνή αν αφορά την υγεία του παιδιού σας.

2 Boneco W2055D

Boneco W2055D - ο ηγέτης στον αριθμό των πωλήσεων μεταξύ πλύσεων αέρα. Αυτή είναι η πιο λειτουργική συσκευή στα τρία πρώτα. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με δύο χρήσιμα στοιχεία: ιονιστή και υγροστάτη. Υπάρχει ένας δείκτης ρύπανσης και μια λειτουργία της αρωματοποίησης. Μια αφαιρούμενη δεξαμενή καθιστά πολύ βολική την αναπλήρωση της δεξαμενής με νερό. Με μεγάλη επιφάνεια εξυπηρέτησης 50 τετραγωνικών μέτρων. m. Το Boneco W2055D θεωρείται μία από τις πιο ήσυχες ροδέλες, παράγοντας μόνο 25 dB. Αφού έχετε εγκαταστήσει μια τέτοια συσκευή στο παιδικό δωμάτιο, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τον ήρεμο ύπνο του μωρού.

Πολλοί χρήστες στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την απουσία φίλτρα αντικατάστασης, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για σταθερές δαπάνες για την αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται μόνο στον περιοδικό καθαρισμό των δίσκων.

Ανασκόπηση βίντεο

1 Electrolux EHAW-9010D / 9015D MINI

Μια πολύ αξιοπρεπής συσκευή για τον ύγρανση και τον καθαρισμό του αέρα είναι το μοντέλο Electrolux EHAW-9010D MINI. Στη χαμηλότερη τιμή της αναθεώρησης, η Electrolux είναι εξοπλισμένη με προ-φίλτρο, φίλτρο νερού και υγροστάτη. Υπάρχει οθόνη με ηλεκτρονικό χειριστήριο, χρονοδιακόπτη και ρύθμιση της ταχύτητας εξάτμισης. Ναι, η συσκευή εξυπηρετεί αποτελεσματικά την περιοχή μόνο μέχρι 19 τετραγωνικά μέτρα. μ., αλλά για το δωμάτιο των παιδιών δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Αποκτήθηκε αυτό το μοντέλο σε σχέση με τη γέννηση ενός παιδιού. Αγορά ικανοποιημένη. Στην αρχή δεν μου άρεσε αρκετά η δουλειά του υγροστάτη, που έδειχνε πάντα την αξία HIGH (δηλαδή υπερβατική υγρασία), αν και ανεξάρτητο ρυθμιστή υγρασίας που αναφέρεται στην υγρασία 37%. Πήγα στο κατάστημα και άλλαξα την εγγύηση - το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Η άνετη συσκευή υγρασίας δημιουργεί περίπου 2 ώρες λειτουργίας. Και να θυμάστε, μάνα - παιδικό υπνοδωμάτιο με παιδιά κάτω των 4 ετών επιτρέπεται μόνο συσκευές και ζεστό φυσικής εξάτμισης, αλλά δεν υπερήχους!

Electrolux EHAW-9010D / 9015D MINI - ο πιο οικονομικός καθαρισμός του αέρα μεταξύ λειτουργικών και ποιοτικών συσκευών.

Τα καλύτερα πλυντήρια πριμοδότησης αέρα

3 Panasonic F-VXF70

Η εμφάνιση αυτού του μοντέλου είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με αυτή ενός αντιπροσώπου της εταιρείας από την προηγούμενη κατηγορία. Στο επάνω μέρος υπάρχει ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Φαίνεται ωραίο, και είναι αρκετά βολικό να το χρησιμοποιήσετε. Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει ενσωματωμένη μνήμη - αν τραβήξετε το καλώδιο από την πρίζα, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα ξανά.

Αλλά για να λειτουργήσει η συσκευή ισχυρίζεται όχι. Η απαιτούμενη υγρασία στο διαμέρισμα συσσωρεύεται κυριολεκτικά μέσα σε μια ώρα, ο αέρας καθαρίζει αποτελεσματικά - ο άλλος στην κατηγορία premium και μην περιμένετε. Φυσικά, υπάρχουν αισθητήρες για να διατηρούν αυτόματα την υγρασία και την καθαρότητα του αέρα. Αλλά η ακρίβειά τους είναι κάπως χαμηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών στην τάξη. Επίσης λείπουν πολλά τσιπ, όπως ο ιονισμός του αέρα. Αλλά είναι συμβιβαστικό για χαμηλό κόστος.

Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας από την ανατροφοδότηση των αγοραστών, το μοντέλο δεν έχει σοβαρές ελλείψεις.

2 Daikin MCK75JVM-K

Η Daikin είναι ένας από τους αναγνωρισμένους ηγέτες στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το μοντέλο MCK75JVM-K είναι δύσκολο να το καλέσετε όμορφο, αλλά με τη σκέψη και την τεχνολογία να αμφιβάλλει, δεν είναι απαραίτητο. Πρώτα απ 'όλα, το πλύσιμο διακρίνεται από ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού: τα φωτοκαταλυτικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα παρέχουν σχεδόν πλήρη καθαρισμό του αέρα, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. Ευχάριστο και ευαίσθητο αισθητήρα ρύπανσης, στέλνοντας το σήμα για να αυξήσει την ένταση του καθαρισμού, ακόμη και με ελαφρά αύξηση του περιεχομένου αέρα της σκόνης, του καπνού ή άλλων ουσιών.

Με τη λειτουργία του υγραντήρα, το μοντέλο κάνει επίσης μια εξαιρετική δουλειά. Η συνιστώμενη υγρασία 60% είναι πολύ γρήγορη, χάρη στην ικανότητα ρεκόρ των 450 m³ / h. Το επιθυμητό επίπεδο διατηρείται αυτόματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα (φίλτρα, λιπαντικά) διατίθενται στο σετ παράδοσης για 6 χρόνια χρήσης.

1 Boneco H680

Ο ηγέτης της βαθμολογίας είναι ένα κομψό μοντέλο από την ήδη γνωστή εταιρεία Boneco. Το μέγεθος είναι σχετικά μικρό. Ειδικά, δεδομένου του όγκου του δοχείου κάτω από το νερό - 10 λίτρα. Είναι πολύ εύκολο να το αφαιρέσετε για συμπλήρωση και καθαρισμό. Η ένδειξη στο όμορφο πλαίσιο LED θα σας υπενθυμίσει τη χαμηλή στάθμη νερού. Υπάρχει επίσης ένδειξη μόλυνσης από φίλτρο. Το πλύσιμο ελέγχεται μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Ο βαθμός καθαρισμού δεν είναι ο καλύτερος στην τάξη, αλλά δεν μπορεί να ονομαστεί κακός: τα φίλτρα HEPA, άνθρακα και νερού δουλεύουν καλά. Ο χώρος εξυπηρέτησης είναι εκπληκτικός - όχι λιγότερο από 100 τ.μ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία ενός νυχτερινού τρόπου, στον οποίο η ταχύτητα του ανεμιστήρα μειώνεται στο ελάχιστο, μειώνοντας τον θόρυβο. Τέλος, μια ωραία προσθήκη στην καθαρότητα θα είναι η λειτουργία της αρωματοποίησης - είναι μόνο απαραίτητο να προσθέσετε μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου και το διαμέρισμα θα έχει ένα ελαφρύ άρωμα της αγαπημένης σας οσμής.