Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα στο σπίτι: οι λειτουργίες και ο σκοπός του υγραντήρα

Η δυσφορία στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί όχι μόνο λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του αέρα. Η ευημερία των ενοικιαστών εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βέλτιστες παράμετροι με τη βοήθεια της τεχνολογίας του κλίματος.

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι χρειάζεται για τον υγραντήρα του σπιτιού και ποιες ιδιότητες της συσκευής είναι απαραίτητο να προσέξουμε κατά την αγορά.

Σκοπός του υγραντήρα στο σπίτι

Οι συμπαγείς κινητές συσκευές που μπορούν να ενυδατώσουν τον αέρα σε μια άνετη τιμή είναι σημαντικές για κατοικίες και γραφεία στα οποία ο μέσος πολίτης ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας ή του ελεύθερου χρόνου του. Πάρα πολύ ξηρός αέρας επιδεινώνει την ευημερία των υγιή ανθρώπων και επιδεινώνει επίσης τις ασθένειες εκείνων που πάσχουν από αλλεργίες και αναπνευστικές ασθένειες.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερβολική ξηρότητα είναι μικρά παιδιά, επομένως συνιστώνται οικιακοί υγραντήρες για τον εξοπλισμό παιδικών υπνοδωματίων και παιχνιδιών. Με τη συμμόρφωση με τους κανόνες της υγρασίας αυξάνει την ανοσία του παιδιού, είναι λιγότερο πιθανό να πιάσει ένα κρυολόγημα ή μολυσματική ασθένεια.

Είναι χρήσιμο να εφαρμόσει moisturizer όπου καλλιεργούνται φυτά εσωτερικού ή δενδρύλλια - σε καθορισμένους χώρους, σε ταράτσες, μπαλκόνια και λότζες, χειμώνα κήπους και θερμοκήπια. Αποδεικνύεται ότι η κανονική υγρασία έχει ευνοϊκή επίδραση στη συντήρηση επίπλων από φυσικό ξύλο, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία.

Πρότυπα υγρασίας σύμφωνα με την GOST

Για να διαπιστώσετε τους ρυθμούς υγρασίας ενός συγκεκριμένου δωματίου, αρκεί να εξετάσετε την τεκμηρίωση GOST, όπου όλοι οι δείκτες χωρίζονται σε βέλτιστες (συνιστώμενες) και επιτρεπτές. Για να μετρήσετε το ποσοστό υγρασίας, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο.

Εάν η ένδειξη υγρομέτρου είναι χαμηλότερη από τις επιτρεπόμενες τιμές, θα πρέπει να πάρετε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό αφορά, πρώτα απ 'όλα, οι κάτοικοι των περιοχών με έντονα ηπειρωτικό κλίμα, καθώς και οι βόρειες περιοχές, όπου ο αέρας είναι σχεδόν πάντα προσγειωθεί ό, τι απαιτείται.

Τύποι υγραντήρες για το σπίτι

Η διαίρεση σε είδη είναι μια συμβατική έννοια, επομένως θα εξετάσουμε δύο επιλογές: κατηγορίες σύμφωνα με την GOST και ένα μοντέρνο τμήμα κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το GOST 22270-76, κάθε ένας από τους υγραντήρες του αέρα ανήκει σε ένα από τα ακόλουθα:

 • εγχυτήρες (το υγρό ψεκάζεται μέσω των ακροφυσίων).
 • Περιστροφικό (το κύριο τμήμα λειτουργίας είναι ένας περιστρεφόμενος δίσκος).
 • φιλμ (ο αέρας υγραίνεται με επαφή με την υγρή επιφάνεια ενός ειδικού ακροφυσίου).
 • πορώδες (ο αέρας εξατμίζεται φυσικά από ένα πορώδες υλικό).
 • βράζει (η εξάτμιση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού που προκαλείται από τη θέρμανση).
 • ατμός (ο ατμός που αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια νερού, προκύπτει από ένα ρεύμα αέρα).

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες κάνουν τις δικές τους προσαρμογές.

Σήμερα, η ακόλουθη διαίρεση σε κατηγορίες φαίνεται πιο λογική (μιλάμε για οικιακές συσκευές):

 • παραδοσιακό (κρύο, αδιαβατικό);
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • καθαρισμός αέρα (κλιματικά συγκροτήματα).

Ας δούμε λεπτομερέστερα σε κάθε κατηγορία.

Συσκευές ψυχρού τύπου - παραδοσιακές

Οι συσκευές κλασικού τύπου (κρύο) λειτουργούν χωρίς πρόσθετη θέρμανση και λαμβάνουν μικρή ποσότητα θερμότητας για εξάτμιση από τον αέρα του δωματίου. Η ροή αέρα του ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα φίλτρο με νερό (ή αντικαταστάσιμο φυσίγγιο), με αποτέλεσμα η υγρασία να υψώνεται και η θερμοκρασία να μειώνεται ελαφρώς.

Πλεονεκτήματα μοντέλων παραδοσιακού τύπου: χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διατήρηση της υγρασίας αέρα στην περιοχή 60-65%, χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Χαρακτηριστικό της φροντίδας: Για να ρίχνετε σε μια δεξαμενή είναι προτιμότερο να παίρνετε απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε τα μέρη της συσκευής να μην αποτυγχάνουν εξαιτίας των αποθέσεων. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη κοντά σε έναν θερμαντήρα (για παράδειγμα, ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ή ένα θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης), η απόδοση της υγρασίας θα αυξηθεί.

Υγραντήρες ατμού - η "αρχή του ηλεκτρικού βραστήρα"

Πράγματι, το μοντέλο ατμού μπορεί να συγκριθεί με ένα τσαγιέρα, από το ακροστόμιο του οποίου εκπέμπεται ένα ζεστό πίδακα ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Όπως θα θυμάστε, η διαδικασία βραστό νερό συνοδεύεται από μια πολύ έντονη εξάτμιση, και εάν ο χρόνος δεν σταματά, όλο το νερό vykipevshaya πρώτη θα είναι στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειώνεται στα γύρω αντικείμενα. Επομένως, όλα τα μοντέλα ατμού είναι εξοπλισμένα με υγρασία - μια βολική συσκευή για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας.

Ο ατμός στην έξοδο γίνεται ασφαλής και αποστειρωμένος, καθώς η θερμότητα καταστρέφει όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Για πλήρη λειτουργία, η συσκευή δεν χρειάζεται ανταλλακτικά κασέτα ή φίλτρα. Το νερό καθαρίζεται από αντι-ασβέστη δίσκο, επιπλέον, υπάρχει ένας τρόπος αυτοκαθαρισμού από την κλίμακα χρησιμοποιώντας CalcOff.

Εάν αγοράσετε Boneco S 450, δεν χρειάζεται να αγοράσετε γεύσεις ξεχωριστά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπανιέρα στην οποία μπορούν να διαλυθούν αρωματικά έλαια. Όταν θερμαίνεται, ο αέρας στο δωμάτιο γεμίζει με ένα αγαπημένο άρωμα κωνοφόρων, εσπεριδοειδών ή λουλουδιών.

Πολυλειτουργικές πλυντήρια αέρα

Στον πυρήνα της, οι ροδέλες είναι βελτιωμένες και πιο ισχυρές ενυδατικές κρέμες του κλασικού (κρύου) τύπου. Το κύριο στοιχείο δράσης είναι ένα τύμπανο, που αποτελείται από απορροφητικούς δίσκους. Όταν περιστρέφεται, βυθίζει τους δίσκους σε δεξαμενή νερού και στη συνέχεια ανεβαίνει στον ανεμιστήρα. Ένα ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα αποστραγγίζει τους δίσκους, διαβρώνοντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Το πλεονέκτημα της συσκευής είναι ο πρόσθετος καθαρισμός του αέρα. Τα σωματίδια σκόνης εκπλένονται με νερό από τη δεξαμενή, έτσι ώστε ο αέρας στην έξοδο να είναι όχι μόνο υγρός αλλά και πραγματικά καθαρός.

Η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη συντήρηση, ανεφοδιασμένη με νερό της βρύσης. Ώρα για το χρόνο που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το κάλυμμα του περιβλήματος, να ξεπλύνετε τους δίσκους και τη δεξαμενή, να σκουπίσετε τον ανεμιστήρα. Πρόσθετες λειτουργίες - αρωματισμό και ήσυχη νυχτερινή λειτουργία. Ο υγραντήρας είναι ελάχιστα κατάλληλος για τη βελτίωση του μικροκλίματος σε θερμοκήπια, όπου απαιτείται υψηλότερη υγρασία, αλλά για το σπίτι είναι μια κατάλληλη επιλογή - καθαρίζει τέλεια τον αέρα με ήρεμη λειτουργία.

Αποτελεσματικά μοντέλα υπερήχων

Η συσκευή υπερήχων είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα πόλης, γραφείο ή ιδιωτικό σπίτι, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα άλλων τύπων και χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη απόδοση. Αν αναλύσουμε την επιλογή των πελατών, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτός είναι ο πιο απαιτητός υγραντήρας όλων αυτών των τροποποιήσεων. Ας δούμε τι προκαλεί αυτή τη δημοτικότητα.

Πώς είναι ο υγραντήρας αέρα U / W

Εξωτερικά, η συσκευή δεν διαφέρει πολύ από τα άλλα μοντέλα. Τα τεμάχια εργασίας περικλείονται σε κομψή θήκη, η οποία είναι εξοπλισμένη με αφαιρούμενο πάνελ. Υλικό του σώματος - ανθεκτικό στη θερμότητα τροποποιημένο πλαστικό, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν.

Από εναλλακτικά μοντέλα, ο υγραντήρας διακρίνεται από ένα piezoelectric radiator που βρίσκεται μέσα στο περίβλημα. Προκαλεί ταλαντώσεις u / z γύρω στα 5 MHz, τα οποία δρουν στην ανώτερη στρώση του νερού και σχηματίζουν μια αποκαλούμενη ομίχλη, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του αέρα, κορεσμένη με υγρασία.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα υδροστατικό για τον προσδιορισμό και τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, ενός ιονιστή και γευστικού.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Εξετάστε τι συμβαίνει πίσω από τα τοιχώματα του κύτους πριν το εκτοξευόμενο ατμό εκπέμπεται από το όπλο. Ο εκπομπός (δίσκος ή μεμβράνη) αρχίζει να λειτουργεί όταν εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ρεύμα. Η υπερηχητική συχνότητα με τη μορφή ταλαντώσεων μεταφέρεται στο νερό, το οποίο σε ένα ειδικό θάλαμο διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια. Στη συνέχεια, ένα υγρό περιβάλλον που μοιάζει με ομίχλη ή αεροζόλ ωθείται προς τα έξω από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα.

Αναχωρώντας από τον νεφελοποιητή, η ομίχλη διασκορπίζεται μέσα από το δωμάτιο. Το επίπεδο υγρασίας παρακολουθείται με υγρόμετρο. Μόλις οι παράμετροι φθάσουν σε μια προκαθορισμένη τιμή, οι δονήσεις της μεμβράνης καθίστανται λιγότερο αισθητές ή σταματούν. Σε κατάσταση αναμονής, ο υγραντήρας μπορεί να παραμείνει για αρκετές ώρες - έως ότου ο αέρας στεγνώσει κάτω από το κανονικό. Οι ισχυρές συσκευές γ / δ σας επιτρέπουν να αυξήσετε την υγρασία του αέρα στο 100%.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο εξαρτάται απόλυτα από τις δυνατότητες της συσκευής, οπότε είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε ένα όμορφο σχέδιο αλλά και να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρώτα απ 'όλα, δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους και λεπτομέρειες:

 • Παραγωγικότητα (ελάχιστη έως 200 g / h, μέση - 350 g / h, μέγιστη - πάνω από 350 g / h).
 • Περιοχή, για την οποία υπολογίζεται η δράση της συσκευής. Ο μέσος όρος για τα μοντέλα των νοικοκυριών είναι 50-70μ².
 • Επίπεδο θορύβου. Κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB.
 • Όγκος της δεξαμενής νερού. Οι μεσαίες δεξαμενές κυμαίνονται από 3 έως 5,5 λίτρα, αλλά υπάρχουν μίνι μοντέλα μέχρι 3 λίτρα, καθώς και συσκευές με πιο ευρύχωρες δεξαμενές - 6-7 λίτρα. Ορισμένες δεξαμενές έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • Παρουσία ρυθμιστή υγρασίας. Μια βολική ευκαιρία για τον έλεγχο των παραμέτρων του αέρα προκειμένου να επιτευχθούν τιμές κοντά στις προδιαγραφές.
 • Μηχανικός ή ηλεκτρονικός έλεγχος. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με οθόνη αφής με ψηφιακή οθόνη.
 • Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου, που αυξάνει το επίπεδο άνεσης.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης νερού. Στις συσκευές γ / δ είναι συνήθως ίση με 80 ° C.
 • Παρουσία κασετών. Εκτός από ένα υποχρεωτικό στο κιτ μπορεί να πάει ανταλλακτικά, αλλά σπάνια.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας - αυτόματη απενεργοποίηση. Η μονάδα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής ή απενεργοποιείται μόλις η στάθμη του νερού στη δεξαμενή μειωθεί στο κρίσιμο επίπεδο.

Επισκόπηση των πρόσθετων λειτουργιών

Στις πρόσθετες επιλογές δώστε προσοχή σε όσους δεν έχουν αρχικό μοντέλο, αλλά χρειάζονται την πιο βολική συσκευή. Η σειρά των τυπικών χαρακτηριστικών των υπερηχητικών μοντέλων μπορεί να συμπληρωθεί με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ένα σύνολο τρόπων, συμπεριλαμβανομένων των "παιδιών", "νύχτας"?
 • καθαρισμός του νερού από υπεριώδη ακτινοβολία.
 • ιονισμός.
 • αρωματοποίηση ·
 • φωτισμό της μονάδας ελέγχου ή της δεξαμενής.
 • ένδειξη ήχου

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού, παρά τη χαμηλή τιμή, έχουν όλες τις πιθανές επιλογές. Και άλλοι, αντιθέτως, είναι αδικαιολόγητα ακριβοί, αν και είναι εξοπλισμένοι με ένα ελάχιστο σύνολο χρήσιμων "λοσιόν". Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τη διάσημη μάρκα Bork.

Συμβουλές για την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα

Κατά την αγορά της συσκευής για το σπίτι θα πρέπει να καθοδηγείται από την περιοχή του δωματίου στο οποίο σχεδιάζεται να εγκαταστήσει έναν υγραντήρα, καθώς και τις απαραίτητες παραμέτρους υγρασίας.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό μοντέλο για προσωρινή χρήση, αναλύει τον κατάλογο του ατμού και κλασικά όργανα - όπου μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο επιλογές για όχι περισσότερο από 5 χιλιάδες ρούβλια.. Elite υγραντήρες είναι πολύ πιο ακριβά, για παράδειγμα, η τιμή των υπερήχων Dyson AM10 - περίπου 45.000 ρούβλια.

Ανεπάρκεια ελεύθερου χώρου; Χρειάζεστε ένα νέο μοντέλο που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Ένα διακοσμητικό συμπαγές σώμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι, σε ένα ράφι ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Αλλά να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι από καιρό σε καιρό θα πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα.

Η μέγιστη υγρασία και καθαρισμός μπορεί να επιτευχθεί με την αγορά ενός νεροχύτη αέρα. Θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του εξοπλισμού, αλλά ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει πάντα καθαρός και υγιής.

Οι ανεμιστήρες της εσωτερικής χλωρίδας και των θερμοκηπίων στο σπίτι έχουν ελάχιστες επιλογές - η καλύτερη λύση είναι ένας υγραντήρας ατμού, ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, θα αυξήσει την υγρασία του αέρα στο 100% και επιπλέον θα αυξήσει τη θερμοκρασία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Οι συμβουλές βίντεο από αρμόδιους θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε καλύτερα στους σύγχρονους υγραντήρες αέρα και τις λειτουργίες τους.

Οι συστάσεις του Dr. Komarovsky:

Συμβουλές από επαγγελματίες συμβούλους:

Τα καλύτερα υπερηχητικά μοντέλα:

Όταν γνωρίζετε το σχεδιασμό και το σκοπό των υγραντήρων για το σπίτι σας, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να επιλέξετε το ιδανικό μοντέλο. Κατά την εξοικείωση με τις τεχνικές παραμέτρους και τις πρόσθετες λειτουργίες, καθορίστε ποια αναλώσιμα χρειάζονται. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι κατάλληλη για την χωρητικότητα και την περιοχή εξυπηρέτησης - και η ζωή σας θα είναι πολύ πιο άνετη.

Γιατί απαιτείται ένας υγραντήρας αέρα, η χρήση και η βλάβη της συσκευής

Η κανονική υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Αποτρέπει την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι μικρότερη από 55%, τότε απαιτείται ένας υγραντήρας αέρα.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα

Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα με υγρασία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και στην εργασία. Το έργο του δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών.

Κρύο ή παραδοσιακό

Αυτή είναι μια συσκευή με δεξαμενή. Το αποσταγμένο νερό χύνεται στη δεξαμενή. Από αυτό, το υγρό ρέει σταδιακά σε μια παλέτα με αφαιρούμενα φυσίγγια.

Ο αέρας αναρροφάται από τον ανεμιστήρα και πέφτει στα υγρά δοχεία. Η σκόνη παραμένει πάνω τους και ο καθαρός και υγρός αέρας βγαίνει.

Ατμός

Πήρε το όνομά του επειδή εκπέμπει ζεστό ατμό, σαν τσαγιέρα. Το δικό του μπορεί να γεμίσει με οποιοδήποτε νερό. Στην εργασία δεν θα επηρεάσει.

Υπερηχογράφημα

Τα πιο τέλεια όργανα από την ομάδα των moisturizers. Έχουν μεγάλη ισχύ και μικρό μέγεθος. Για μικρό χρονικό διάστημα, υγράνετε μεγάλα δωμάτια.

Λειτουργούν ήσυχα. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να μετατρέψουν την ηλεκτρική ενέργεια λόγω υπερήχων σε δονήσεις που σχηματίζουν ατμό. Βγαίνει και υγραίνει τον αέρα.

Αντενδείκνυται για όσους δεν το καθαρίζουν τακτικά. Στον υγραντήρα, εξαιτίας του κακής ποιότητας νερού και του πρόωρου καθαρισμού, τα μικρόβια θα αναπτυχθούν με υψηλό ρυθμό. Κατά την εξάτμιση εισέρχονται στο δωμάτιο. Το δωμάτιο καλύπτεται με λευκή επικάλυψη, όπου δημιουργούνται συνθήκες για μούχλα και άλλα επιβλαβή βακτήρια. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό και ξεπλύνετε τον υγραντήρα.

Πλυντήρια αέρα

Αυτή η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Αδειάζεται απεσταγμένο νερό, το οποίο υγραίνει τα μικρά τύμπανα.

Κατά τη λειτουργία, ο αέρας διέρχεται από βρεγμένα τύμπανα, υγραίνεται, καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή λειτουργεί ήσυχα, καταναλώνει μικρό ηλεκτρικό ρεύμα. Ακριβά.

Τα οφέλη και οι βλάβες της συσκευής

Αποδεικτικά γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα και ποια πλεονεκτήματα έχει:

 • Κορεσμός του αέρα με υγρασία, καθιστώντας πιο χρήσιμο και άνετο για ένα άτομο. Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη, το δέρμα είναι λιγότερο νιφάδες και φαίνεται υγιές.
 • Είναι χρήσιμο για νεογέννητα, επειδή η βλεννογόνος τους μεμβράνη είναι πολύ τρυφερή και στεγνώνει γρήγορα. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζουν κρούστα στη μύτη, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη αναπνοή.
 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί βλάβη σε ένα άτομο, αφυδατώνοντας το σώμα. Το αίμα σταδιακά πυκνώνει, χειρότερα κυκλοφορεί μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Ξεκινήστε συχνές πονοκεφάλους, κακή υγεία.
 • Οφέλη για τους ασθματικούς και αυτούς που πάσχουν από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Μια ενυδατική κρέμα χρειάζεται για τους γονείς εάν τα παιδιά τους είναι συχνά άρρωστα με βρογχίτιδα ή παραρρινοκολπίτιδα. Ο παιδιατρικός υπερβολικά ξηρός βλεννογόνος είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.
 • Μειώνει την ποσότητα σκόνης στο δωμάτιο, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις έγκυες γυναίκες. Η υπερβολική ποσότητα οδηγεί σε αλλεργίες ή μολυσματικές ασθένειες.
 • Ο υπερβολικά ξηρός αέρας προκαλεί δερματίτιδα ή εξάνθημα στα βρέφη. Μόλις αυξηθεί η υγρασία, όλα τα προβλήματα στο παιδί εξαφανίζονται.
 • Η έλλειψη υγρασίας μειώνει τη διαδικασία της ικανότητας εργασίας, βλάπτει τον κανονικό ύπνο, προκαλεί ερυθρότητα των ματιών.
 • Η υγρασία είναι χρήσιμη για φυτά, έπιπλα, παρκέ, επειδή συρρικνώνεται λιγότερο και παραμορφώνεται.

Μεταξύ όλων των πλεονεκτημάτων της οικιακής συσκευής που έχει αναλυθεί, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Ο υγραντήρας ατμού μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα λόγω απρόσεκτου χειρισμού, επειδή ο εκπεμπόμενος ατμός είναι πολύ ζεστός.
 • Η συνεχής λειτουργία της συσκευής ατμού αυξάνει σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου, γεγονός που το καθιστά ζεστό και αποπνικτικό.
 • Ένας κρύος υγραντήρας πρέπει να καθαριστεί μέσα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε με την πάροδο του χρόνου θα συσσωρεύεται σκόνη, αναπτύσσονται επιβλαβή μικρόβια. Κατά τη διάρκεια της εργασίας θα ξεχωρίζουν μαζί με τον ατμό.
 • Το φίλτρο χαρτιού των συσκευών υπερήχων απαιτεί τακτική αντικατάσταση κάθε τρεις μήνες.
 • Οι υγραντήρες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού, πρέπει να συμπληρώσουν καθαρό νερό.
 • Μια συσκευή ποιότητας θα κοστίσει πολλά χρήματα. Τότε θα διαρκέσει πολύ και θα λειτουργήσει χωρίς διακοπή.

Επιλέγοντας ένα σπίτι ενυδατική κρέμα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη γνώμη των γιατρών.

Οι απόψεις των γιατρών σχετικά με τα οφέλη και τις βλάβες του υγραντήρα αέρα είναι:

 • πολύ υψηλή υγρασία (πάνω από 80%) μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, που επηρεάζει τους ενήλικες και τα παιδιά.
 • ο δείκτης υγρασίας για το παιδί είναι 50-70%.
 • Ο δείκτης υγρασίας για τους ενήλικες είναι 45-60%.

Οι υγραντήρες ατμού χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική. Εγκαθίστανται ακροφύσια για εισπνοή και θεραπεύουν ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η χρήση της εν λόγω συσκευής είναι χρήσιμη το χειμώνα και το καλοκαίρι, όταν ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά. Στεγνώνουν τον αέρα.

Όταν υπάρχει ανάγκη στη συσκευή

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή ανά πάσα στιγμή του έτους.

 • Πολύ υπερκαθαρισμένος αέρας το χειμώνα λόγω της λειτουργίας μπαταριών, θερμαντήρων.
 • Αν μετά το δείπνο στο διαμέρισμα υπάρχει πάντα πολύ ηλιακό φως, προκαλεί θερμότητα και ξήρανση στον αέρα.
 • Συνεχής μεγάλη συσσώρευση σκόνης που σχετίζεται με τη θέση του σπιτιού κοντά στο δρόμο ή τη βιομηχανική εγκατάσταση.
 • Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο δρόμο το καλοκαίρι και χαμηλά το χειμώνα οδηγούν σε φυσική μείωση της υγρασίας.
 • Όταν η στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο είναι μικρότερη από 40%.
 • Στις αναφορές αναφέρει ότι η ενυδατική κρέμα αυξάνει σημαντικά την ανοσία, βελτιώνει τη συνολική κατάσταση.

Πού να ισχύσει

Ο κύριος σκοπός του υγραντήρα είναι ο κορεσμός των μαζών του αέρα με υγρασία. Κάνετε αυτό για να αποφύγετε ζάλη, απώλεια δύναμης, μολυσματικές ασθένειες, αλλεργίες. Υγρασία τουλάχιστον 55% απαιτείται τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα φυτά που αναπτύσσονται στο δωμάτιο.

Οι συσκευές κρατούν επίσης σκόνη, βλαβερά μικροσωματίδια. Χρειάζονται σε πόλεις όπου ο αέρας είναι περισσότερο μολυσμένος από καπνούς και φυτά καυσαερίων.

Με έναν υγραντήρα αέρα, θα βελτιώσετε την υγεία, θα αυξήσετε την ασυλία. Είναι καλύτερα να ρίχνετε απεσταγμένο νερό στη συσκευή. Θα αυξήσει την περίοδο εργασίας και θα ωφελήσει τον οργανισμό. Εκτελείτε τακτικό καθαρισμό για να αποφύγετε την εξάπλωση βακτηρίων.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.

Υγραντήρες του αέρα: για ό, τι είναι απαραίτητο και πώς να επιλέξετε;

Μπορεί να φαίνεται ότι ο υγραντήρας αέρα είναι μια εντελώς άχρηστη συσκευή για το σπίτι. Και λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς η υγρασία του αέρα επηρεάζει την άνεση και την ευημερία μας. Μετά από όλα περιπλέκει το κλίμα είναι πολύ ξηρό διείσδυση του οξυγόνου στο σώμα, προκαλεί ξηρότητα των βλεννογόνων υμένων, εύθραυστα μαλλιά και νύχια, γενική κόπωση και το σώμα λήθαργο επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Ανεξάρτητα από την πρώτη ματιά, η εργασία του υγραντήρα έχει θετική επίδραση στην υγεία μας.

Ο ξηρός αέρας είναι επικίνδυνος

Για να αισθάνεται άνετα ένα άτομο στο σπίτι, η υγρασία του αέρα πρέπει να είναι εντός 40-60%. Ωστόσο, κατά τη χειμερινή περίοδο, το επίπεδό της, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 25-30%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συσκευές θέρμανσης και τα θερμαντικά σώματα ξηραίνονται στον αέρα. Η εργαστηριακή τηλεόραση, η σόμπα αερίου, ο κλιματισμός και άλλες οικιακές συσκευές μειώνουν επίσης την περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα.

Όταν η υγρασία του εισπνεόμενου αέρα πέσει κάτω από τον κανόνα, το σώμα αρχίζει να χάνει την υγρασία. Ακόμα και ένας υγιής ενήλικας με ανεπαρκή υγρασία μπορεί να αισθανθεί πονοκέφαλο, ξηρότητα στο ρινοφάρυγγα, μειωμένη συγκέντρωση και απόδοση. Σε πολύ ξηρό αέρα, η σκόνη κυκλοφορεί συχνότερα, προκαλώντας συχνά αλλεργίες στο νοικοκυριό.

Το κλίμα με χαμηλή υγρασία είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα μικρά παιδιά: εξουδετερώνει το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνοντας τις προστατευτικές τους ιδιότητες, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή και προκαλώντας δυσφορία στο μωρό. Επιπλέον, η εργασία των νεφρών μπορεί να επιδεινωθεί και μπορεί να εμφανιστεί δυσκωρευρία.

Δυστυχώς, ούτε τα ενυδρεία, ούτε τα σιντριβάνια ούτε το ανοιχτό παράθυρο είναι ικανά να δώσουν την απαραίτητη εισροή υγρού αέρα, που θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε νερό στο οικιακό περιβάλλον στο απαιτούμενο επίπεδο.

Για να αποθηκεύσετε την κατάσταση και να δημιουργήσετε τις βέλτιστες κλιματολογικές συνθήκες για ένα άτομο μπορεί μόνο μια ειδική συσκευή - ένας υγραντήρας αέρα.

Επωφεληθείτε από τον υγραντήρα αέρα

υγραντήρα εργασίας έχει θετική επίδραση στην υγεία του νοικοκυριού: τα παιδιά και τους ενήλικες να σταματήσει συχνά και καιρό άρρωστος, το δέρμα γίνεται απαλό, μεταξένιο και εύπλαστο, λιγότερο υπόκεινται σε γήρανση. Στον υγρό αέρα που κυκλοφορεί, η ιική δραστηριότητα μειώνεται, συνεπώς μειώνεται η πιθανότητα λήψης ARI και ARVI.

Η κανονική υγρασία του αέρα είναι ευεργετική για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τις περισσότερες φορές προέρχονται από τους τροπικούς και επομένως πολύ ανεπαρκώς ανέχονται το ξηρό κλίμα. Με μια άνετη ποσότητα υγρασίας στον αέρα, τα φυτά αναπτύσσονται πιο έντονα, δεν γίνονται κίτρινα και ανθίζουν πιο άφθονα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας είναι ευνοϊκό για ξύλινα και χαρτικά αντικείμενα στο σπίτι μας. Στη συνέχεια, τα έπιπλα, τα παρκέ, τα βιβλία, τα έγγραφα, οι φωτογραφίες, τα έργα ζωγραφικής και τα πλαίσια, τα μουσικά όργανα δεν στεγνώνουν, δεν ραγίζουν και δεν καταρρέουν πριν από καιρό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Για να βεβαιωθείτε ότι πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, αξίζει να μετρήσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Για αυτό, υπάρχει μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Μπορεί να αγοραστεί χωριστά, συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ υγραντήρα. Εάν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι πολύ χαμηλότερο από το ιδανικό, τότε ο υγραντήρας γίνεται απλά μια βασική συσκευή στο σπίτι.

Οι υγραντήρες του αέρα, ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, χωρίζονται σε τρεις τύπους: παραδοσιακό, ατμό και υπερήχων. Επιπλέον, διακρίνονται από την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, για παράδειγμα, ιονιστή, τηλεχειριστήριο, οθόνη και διάφορους αισθητήρες.

Είδη υγραντήρων

Παραδοσιακός (ή κρύος) υγραντήρας αέρα - η φθηνότερη επιλογή, ιδανική για παιδικά δωμάτια. Το νερό χύνεται στο ειδικό δοχείο της συσκευής, το οποίο τροφοδοτείται στα στοιχεία εξάτμισης. Με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, ο αέρας από το δωμάτιο τραβιέται μέσα στη συσκευή, διέρχεται από τον εξατμιστή και επιστρέφει ήδη υγρανθεί. Περνώντας μέσα από τη συσκευή, ο αέρας δεν είναι μόνο κορεσμένος με υγρασία, αλλά και καθαρισμένος από σκόνη, βρωμιά και μικροσωματίδια. Επομένως, η συσκευή θα πρέπει να τοποθετείται σε χώρους με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα και κοντά σε πηγές θερμότητας.

Σε παραδοσιακούς υγραντήρες, συνιστάται να χύνεται το διηθημένο ή απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε το φίλτρο να μην είναι φραγμένο με ακαθαρσίες.

Σε παραδοσιακούς υγραντήρες, συνιστάται να χύνεται το διηθημένο ή απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε το φίλτρο να μην είναι φραγμένο με ακαθαρσίες. Μια τέτοια συσκευή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αρωματοθεραπεία, προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό.

Οι υγραντήρες αυτού του τύπου λειτουργούν σχεδόν σιωπηλοί, έχουν χαμηλή ισχύ και απόδοση, καταναλώνουν οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια και είναι σχετικά φθηνές. Η επίτευξη και διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο δεν ελέγχεται από το υγροστάτη, και αυτόματα: όσο περισσότερο ο ξηρός αέρας περνά διαμέσου της συσκευής, τόσο πιο έντονη ενυδάτωση που λαμβάνεται, και όταν το σήμα 60% της διαδικασίας πρακτικά σταματά.

Στο υγραντήρα ατμού δύο ηλεκτρόδια θερμαίνουν το νερό και το βγάζουν. Η υγρασία τροφοδοτείται στο δωμάτιο με τη μορφή θερμού ατμού. Η συσκευή λειτουργεί όσο υπάρχει νερό: το υγρό κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωμα μέσω του οποίου ρέει το ρεύμα, θερμαίνεται και εξατμίζεται. Όταν το νερό βρασθεί εντελώς, το κύκλωμα ανοίγει και η συσκευή σταματάει αυτόματα.

Οι υγραντήρες αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως γεύσεις όσο και ως εισπνευστήρες - είναι απαραίτητο μόνο να προσθέσετε αρωματικά έλαια ή αφέψημα βοτάνων στο νερό.

Οι υγραντήρες ατμού έχουν μεγαλύτερη ισχύ και ισχύ και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Είναι σημαντικό το όργανο να έχει μια ενσωματωμένη υγρασία, ώστε να μπορεί να απενεργοποιηθεί από μόνο του όταν επιτευχθεί η καθορισμένη τιμή υγρασίας. Καθώς ο ζεστός ατμός εξέρχεται από τη συσκευή, δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε έπιπλα και χώρους ανθρώπων.

Υπερηχητικοί υγραντήρες - τα πιο δημοφιλή, σύγχρονα και αποτελεσματικά μέχρι σήμερα. Ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο βυθισμένο στο νερό μετατρέπει τους ηλεκτρικούς κραδασμούς σε μηχανικούς κραδασμούς και παράγει λεπτές σκόνη νερού. Ο ξηρός αέρας από το δωμάτιο μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα περνά μέσα από το σύννεφο νερού, κορεσμένο με υγρασία και επιστρέφει πίσω με τη μορφή ομίχλης. Η θερμοκρασία του υπερβαίνει τους 35 ° C, επομένως η συσκευή είναι ασφαλής για χρήση σε παιδικά δωμάτια. Ένας τέτοιος υγραντήρας λειτουργεί σιωπηλά, έχει χαμηλή ισχύ και κατανάλωση ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα υψηλή απόδοση.

Το όργανο απαιτεί μια ενσωματωμένη υγρασία για τον ακριβή έλεγχο της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο και τον αυτόματο τερματισμό λειτουργίας. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαρό ή απεσταγμένο νερό σε αυτό. Καθώς τα φίλτρα του προφίλτρου είναι φραγμένα και φθαρμένα, μπορεί να εμφανιστεί λευκή επικάλυψη επί των επίπλων από ακαθαρσίες που περιέχονται στην εξατμισμένη υγρασία. Επομένως, το φίλτρο πρέπει να αλλάζεται μία φορά σε δύο μήνες.

Οι κατασκευαστές συστήνουν εντελώς να αποστραγγίζεται το νερό από την αποσυνδεδεμένη συσκευή και να το σκουπίσει, ώστε να μην προκληθεί ο πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων και η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Ο υγραντήρας πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τις ηλεκτρικές συσκευές.

Χαρακτηριστικά μοντέλων και πρόσθετων λειτουργιών

Το κόστος κάθε τύπου υγραντήρα κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 2000 έως 14000 ρούβλια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά και τις πρόσθετες λειτουργίες αυτού ή του μοντέλου.

Διαφορετικοί υγραντήρες έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικό τομέα εξυπηρέτησης, οπότε αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο βασισμένο στο μέγεθος των δωματίων στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορείτε να επεξεργαστείτε ολόκληρο το διαμέρισμα ταυτόχρονα - θα πρέπει να μετακινήσετε τη συσκευή από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Η κατανάλωση ενέργειας επηρεάζει την απόδοση της συσκευής και την κατανάλωση ενέργειας. Θα πρέπει να βρούμε ένα μεσαίο έδαφος μεταξύ αποτελεσματικότητας και οικονομίας.

Το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται από 5 έως 70 dB και εξαρτάται από το σχεδιασμό της συσκευής και την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Για μια κρεβατοκάμαρα και ένα παιδικό δωμάτιο είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Η ένταση της δεξαμενής νερού υποδεικνύει πόσο χρόνο χρειάζεται για να λειτουργήσει η συσκευή μέχρι να ολοκληρωθεί το νερό. Συνήθως, η χωρητικότητα των πέντε λίτρων είναι αρκετή για να δουλεύει συνεχώς όλη τη νύχτα. Ο χρόνος λειτουργίας από την πλήρη δεξαμενή καθορίζεται από την τιμή της ροής νερού ανά ημέρα και είναι 8 έως 12 λίτρα.

Η τιμή της μέγιστης εναλλαγής αέρα σημαίνει πόσο αέρας μπορεί να περάσει μέσα από τον υγραντήρα μέσα σε μια ώρα. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο περνά μέσα από το φίλτρο τουλάχιστον δύο φορές την ώρα.

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο περνά μέσα από το φίλτρο τουλάχιστον δύο φορές την ώρα.

Η παρουσία υγροστάτη και η λειτουργία της διατήρησης της υγρασίας σε ένα δεδομένο επίπεδο δεν επιτρέπουν την υπερβολική υγρασία του αέρα στο δωμάτιο και την αποφυγή εμφάνισης υγρασίας. Η εργασία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί και ο χρονοδιακόπτης, ορίζοντας τον απαραίτητο χρόνο για εργασία.

Ο υγραντήρας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού. Το προκαταρκτικό φίλτρο εκτελεί μηχανικό τραχύ καθαρισμό από μεγάλες ακαθαρσίες. Τα λεπτά φίλτρα HEPA αποτελούνται από ένα πορώδες υλικό με βάση το fiberglass και είναι ικανά να συγκρατούν σωματίδια 0,3 μm ή μεγαλύτερα. Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα απομακρύνουν τα λεπτά σωματίδια σκόνης από τον αέρα έως 0,01 μm, συγκρατώντας τα με ένα ηλεκτροστατικό πεδίο. Φωτοκαταλυτικά φίλτρα θεωρούνται σήμερα τα καλύτερα, τα νεότερα και τα πιο ανθεκτικά. Κάτω από τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας, υποβάλλουν τις τοξικές ακαθαρσίες στην αποσύνθεση και την οξείδωση.

Ο ιονισμός είναι μια άλλη επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα. Το ψεκασμένο νερό είναι προ-κορεσμένο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα λεπτά σωματίδια σκόνης που περιέχονται σε αυτό κολλούν μεταξύ τους και καθιζάνουν.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στις οδηγίες σχετικά με το νερό που χύνεται. Πολλοί υγραντήρες απαιτούν τη χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν καλά στο συνηθισμένο νερό της βρύσης.

5 λόγοι για να αγοράσετε έναν υγραντήρα

Η ανεπάρκεια υγρασίας στον αέρα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα, αλλά και πολλά αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, όπου είναι πολύ στεγνά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες "τρώνε" σχεδόν όλη την υγρασία. Μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια των λεκάνζων με νερό, που τοποθετούνται σε όλο το διαμέρισμα, υγρές πετσέτες με μπαταρίες ή ψεκαστήρα. Αλλά πώς να υγράνετε τον αέρα, χωρίς να μετατρέψετε το διαμέρισμα σε ρούχα και να μην κουνάτε τα δάχτυλά σας, πιέζοντας συνεχώς το πιστόλι ψεκασμού; Αγοράστε έναν υγραντήρα!

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Το κύριο καθήκον του υγραντήρα είναι να κορεστεί ο αέρας με νερό. Διαφορετικοί τύποι συσκευών το κάνουν με διάφορους τρόπους.

 • Ένας "κρύος" υγραντήρας εξατμίζει το νερό φυσικά, χωρίς να το θερμαίνει. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, από την οποία εισέρχεται στην παλέτα, και από εκεί στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο αέρας, που οδηγείται από τον ανεμιστήρα μέσω της κασέτας, καθαρίζεται από τη σκόνη. Μια τέτοια συσκευή μπορεί από μόνη της να ρυθμίσει την υγρασία στο δωμάτιο, αυξάνοντας την ισχύ εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός και μειώνοντας την εάν η υγρασία είναι φυσιολογική. Γεμίστε τον υγραντήρα με φιλτραρισμένο νερό, διαφορετικά το φυσίγγιο θα λερωθεί γρήγορα.
 • Ο υγραντήρας ατμού παρέχει εξάτμιση νερού με θέρμανση. Η αρχή της δράσης της μοιάζει με τη διαδικασία του βραστήρα: το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό σε βρασμό και εξάτμιση. Εάν δεν υπάρχει υγρό στη συσκευή, εμφανίζεται αυτόματη διακοπή λειτουργίας. Ο υγραντήρας ατμού διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα, ο οποίος θα απενεργοποιήσει τη συσκευή αν η στάθμη του φτάσει στην καθορισμένη τιμή.
 • Ο υγραντήρας υπερήχων παρέχει ένα σύνολο νερού στη δεξαμενή, από όπου το υγρό μεταφέρεται σε μια πλατφόρμα που δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Από εκεί, το υγρό υπό μορφή λεπτώς διεσπαρμένου μίγματος ψεκάζεται προς τα έξω με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Δημιουργείται μια εύκολη, υγρή και δροσερή "ομίχλη". Ο υγραντήρας υπερήχων είναι σχεδόν σιωπηλός. Χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο νερό της βρύσης είναι επιζήμια για τη συσκευή, έτσι αξίζει να ρίχνετε σε αυτό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.

Γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να προσφέρει μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο για όλα τα μέλη του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων κατοικίδιων ζώων, αλλά και να σώσει τη ζωή σε φυτά εσωτερικού χώρου και πολλά εσωτερικά αντικείμενα. Δεν θα περιοριζόμαστε σε γενικές φράσεις και φωνή 5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να πάρει μια ενυδατική κρέμα.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγεία

Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 50-60%. Με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία, ένα άτομο αρχίζει να παρουσιάζει δυσφορία και μια αίσθηση δυσφορίας: μπορεί να εμφανιστούν ζάλη και κόπωση, ρινική συμφόρηση και ξηροστομία.

Επιπλέον, υγρό αέρα - η βασική προϋπόθεση για την επιτυχή καταπολέμηση κρυολογήματα και του SARS, καθώς παρέχει ενυδάτωση του βλεννογόνου και βοηθά να απαλλαγούμε από τα μικρόβια, διευκολύνει την αναπνοή και βοηθά στην επούλωση του ασθενούς.

Η κατάσταση του δέρματος εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία στο δωμάτιο στο οποίο το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ελαστικότητα και ελαστικότητα, απουσία κνησμού και απολέπισης - όλα αυτά μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανανέωση της οικογένειας

Το νεογέννητο, όπως και κανένας άλλος, δεν χρειάζεται να υγραίνει τον αέρα που αναπνέει. Όντας 9 μηνών σε υγρό περιβάλλον, το νεογέννητο μωρό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις αποξηραμένες στον αέρα μπαταρίες. Η αιτία του άγχους του μωρού μπορεί να είναι ακριβώς υπερβολική ξηρότητα στο διαμέρισμα, λόγω της οποίας η αναπνοή του μωρού είναι δύσκολη, το δέρμα στεγνώνει και ξηρές κρούστες σχηματίζονται στο ακροφύσιο.

Ο τρίτος λόγος - καθαρισμός των χώρων

Οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν τη λειτουργία του ιονισμού, μπορούν να καθαρίσουν τον χώρο σκόνης και σωματιδίων βρωμιάς στον αέρα. Η βρωμιά τοποθετείται σε ειδικό φίλτρο, το οποίο πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί έγκαιρα. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε δυσμενείς οικολογικές περιοχές, μια συσκευή με λειτουργία ιονισμού είναι απλά απαραίτητη. Ένα άλλο από το όνομά του είναι το "πλύσιμο με αέρα".

Ο λόγος είναι ο τέταρτος - φροντίδα για τα κατοικίδια ζώα

Η υγιεινή του αέρα είναι πολύ σημαντική για τα κατοικίδια ζώα. Από την υγρασία του εξαρτώνται οι διαδικασίες θερμορύθμισης και ανταλλαγής νερού στο σώμα τους. Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, τα σκυλιά και οι γάτες αρχίζουν να πίνουν πολλά, μπορεί επίσης να υπάρχουν δερματολογικά προβλήματα.

Πουλιά σε αυτές τις συνθήκες υποφέρουν από το κρύο και την απώλεια των φτερών, και οποιαδήποτε άλλα κατοικίδια ζώα είναι άβολα, έτσι, ένα υγραντήρα - ένα απαραίτητο πράγμα και τον ίδιο.

Πολύ σημαντική είναι η βέλτιστη υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι σε θέση να βελτιώσουν το μικροκλίμα στο δωμάτιο, αλλά οι ίδιοι χρειάζονται υγρασία τόσο του εδάφους όσο και του αέρα. Συχνά, η νοικοκυρά εγείρει το ερώτημα γιατί το λουλούδι του σπιτικού στεγνώνει, αν και ποτίζεται τακτικά. Η απάντηση έγκειται στην ξηρότητα του αέρα. Κάνοντας το εργοστάσιο στο περβάζι, κοντά στην καυτή μπαταρία, τον στερείτε από την ικανότητα να "αναπνέει" τον κανονικό αέρα. Με τις φωτιζόμενες μπαταρίες, ένα λουλούδι μπορεί απλά να "καεί": τα φύλλα του γίνονται κίτρινα και μαραμένα.

Ένας υγραντήρας θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να μετατρέψετε ένα διαμέρισμα στους τροπικούς: μια υπερβολική υγρασία στον αέρα μπορεί να προκαλέσει σήψη φυτά.

Λόγος της πέμπτης - φροντίδας των αντικειμένων του εσωτερικού

Ο υγροποιημένος αέρας δεν χρειάζεται μόνο ανθρώπους, ζώα ή φυτά. Βιβλία, περιοδικά, παλιά νομίσματα, σφραγίδες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα δωμάτιο με κανονικό επίπεδο υγρασίας. Έπιπλα με έλλειψη υγρασίας μπορούν να στεγνώσουν και να καλυφθούν με ρωγμές. Οι οικιακές συσκευές μπορούν να σπάσουν από ένα παχύ στρώμα σκόνης. Για να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς στα αγαπημένα σας πράγματα, θα σας βοηθήσει ένας οικιακός υγραντήρας.

Επιλέξτε ένα moisturizer για κάθε γούστο, χρώμα και πορτοφόλι. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αναβάλει την αγορά του, αν μπορείτε να κάνετε το μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα άνετο σήμερα.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα και πώς να το επιλέξετε σωστά;

Γιατί χρειάζεστε υγρασία

- Ο ενσωματωμένος υγραντήρας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα το απαιτούμενο επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο, κλείνοντας αυτόματα και ενεργοποιώντας τη συσκευή για να διατηρείτε την υγρασία στα καθορισμένα όρια.

- Ο υγραντήρας υπερήχων διαθέτει λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης όταν το νερό εξέρχεται από τη δεξαμενή του.

-το επίπεδο σχετικής υγρασίας σε υγραντήρες υπερήχων μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα από 40 έως 70%.

- Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι εξοπλισμένα με έναν περιστρεφόμενο ψεκαστήρα, ο οποίος σας επιτρέπει να κατευθύνετε τον εξερχόμενο ατμό προς όλες τις κατευθύνσεις.

- Η συσκευή λειτουργίας έχει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου.
Στην υψηλότερη απόδοση της υγρασίας του αέρα, οι υπερηχητικοί υγραντήρες καταναλώνουν τη χαμηλότερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέτοιες ιδιότητες όπως η συμπαγεια, ο αρχικός σχεδιασμός, η οικονομία και το υψηλό επίπεδο απόδοσης των υπερηχητικών υγραντήρων τις καθιστούν τις πιο δημοφιλείς στην αγορά μεταξύ όλων των τύπων υγραντήρων. Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν πολύ θετική ανατροφοδότηση, και λόγω των πλεονεκτημάτων τους στην σχέση "τιμής-ποιότητας" είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των αγοραστών.

Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.