Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα στο σπίτι: οι λειτουργίες και ο σκοπός του υγραντήρα

Η δυσφορία στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί όχι μόνο λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του αέρα. Η ευημερία των ενοικιαστών εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βέλτιστες παράμετροι με τη βοήθεια της τεχνολογίας του κλίματος.

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι χρειάζεται για τον υγραντήρα του σπιτιού και ποιες ιδιότητες της συσκευής είναι απαραίτητο να προσέξουμε κατά την αγορά.

Σκοπός του υγραντήρα στο σπίτι

Οι συμπαγείς κινητές συσκευές που μπορούν να ενυδατώσουν τον αέρα σε μια άνετη τιμή είναι σημαντικές για κατοικίες και γραφεία στα οποία ο μέσος πολίτης ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας ή του ελεύθερου χρόνου του. Πάρα πολύ ξηρός αέρας επιδεινώνει την ευημερία των υγιή ανθρώπων και επιδεινώνει επίσης τις ασθένειες εκείνων που πάσχουν από αλλεργίες και αναπνευστικές ασθένειες.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερβολική ξηρότητα είναι μικρά παιδιά, επομένως συνιστώνται οικιακοί υγραντήρες για τον εξοπλισμό παιδικών υπνοδωματίων και παιχνιδιών. Με τη συμμόρφωση με τους κανόνες της υγρασίας αυξάνει την ανοσία του παιδιού, είναι λιγότερο πιθανό να πιάσει ένα κρυολόγημα ή μολυσματική ασθένεια.

Είναι χρήσιμο να εφαρμόσει moisturizer όπου καλλιεργούνται φυτά εσωτερικού ή δενδρύλλια - σε καθορισμένους χώρους, σε ταράτσες, μπαλκόνια και λότζες, χειμώνα κήπους και θερμοκήπια. Αποδεικνύεται ότι η κανονική υγρασία έχει ευνοϊκή επίδραση στη συντήρηση επίπλων από φυσικό ξύλο, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία.

Πρότυπα υγρασίας σύμφωνα με την GOST

Για να διαπιστώσετε τους ρυθμούς υγρασίας ενός συγκεκριμένου δωματίου, αρκεί να εξετάσετε την τεκμηρίωση GOST, όπου όλοι οι δείκτες χωρίζονται σε βέλτιστες (συνιστώμενες) και επιτρεπτές. Για να μετρήσετε το ποσοστό υγρασίας, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο.

Εάν η ένδειξη υγρομέτρου είναι χαμηλότερη από τις επιτρεπόμενες τιμές, θα πρέπει να πάρετε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό αφορά, πρώτα απ 'όλα, οι κάτοικοι των περιοχών με έντονα ηπειρωτικό κλίμα, καθώς και οι βόρειες περιοχές, όπου ο αέρας είναι σχεδόν πάντα προσγειωθεί ό, τι απαιτείται.

Τύποι υγραντήρες για το σπίτι

Η διαίρεση σε είδη είναι μια συμβατική έννοια, επομένως θα εξετάσουμε δύο επιλογές: κατηγορίες σύμφωνα με την GOST και ένα μοντέρνο τμήμα κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το GOST 22270-76, κάθε ένας από τους υγραντήρες του αέρα ανήκει σε ένα από τα ακόλουθα:

 • εγχυτήρες (το υγρό ψεκάζεται μέσω των ακροφυσίων).
 • Περιστροφικό (το κύριο τμήμα λειτουργίας είναι ένας περιστρεφόμενος δίσκος).
 • φιλμ (ο αέρας υγραίνεται με επαφή με την υγρή επιφάνεια ενός ειδικού ακροφυσίου).
 • πορώδες (ο αέρας εξατμίζεται φυσικά από ένα πορώδες υλικό).
 • βράζει (η εξάτμιση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού που προκαλείται από τη θέρμανση).
 • ατμός (ο ατμός που αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια νερού, προκύπτει από ένα ρεύμα αέρα).

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες κάνουν τις δικές τους προσαρμογές.

Σήμερα, η ακόλουθη διαίρεση σε κατηγορίες φαίνεται πιο λογική (μιλάμε για οικιακές συσκευές):

 • παραδοσιακό (κρύο, αδιαβατικό);
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • καθαρισμός αέρα (κλιματικά συγκροτήματα).

Ας δούμε λεπτομερέστερα σε κάθε κατηγορία.

Συσκευές ψυχρού τύπου - παραδοσιακές

Οι συσκευές κλασικού τύπου (κρύο) λειτουργούν χωρίς πρόσθετη θέρμανση και λαμβάνουν μικρή ποσότητα θερμότητας για εξάτμιση από τον αέρα του δωματίου. Η ροή αέρα του ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα φίλτρο με νερό (ή αντικαταστάσιμο φυσίγγιο), με αποτέλεσμα η υγρασία να υψώνεται και η θερμοκρασία να μειώνεται ελαφρώς.

Πλεονεκτήματα μοντέλων παραδοσιακού τύπου: χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διατήρηση της υγρασίας αέρα στην περιοχή 60-65%, χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Χαρακτηριστικό της φροντίδας: Για να ρίχνετε σε μια δεξαμενή είναι προτιμότερο να παίρνετε απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε τα μέρη της συσκευής να μην αποτυγχάνουν εξαιτίας των αποθέσεων. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη κοντά σε έναν θερμαντήρα (για παράδειγμα, ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ή ένα θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης), η απόδοση της υγρασίας θα αυξηθεί.

Υγραντήρες ατμού - η "αρχή του ηλεκτρικού βραστήρα"

Πράγματι, το μοντέλο ατμού μπορεί να συγκριθεί με ένα τσαγιέρα, από το ακροστόμιο του οποίου εκπέμπεται ένα ζεστό πίδακα ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Όπως θα θυμάστε, η διαδικασία βραστό νερό συνοδεύεται από μια πολύ έντονη εξάτμιση, και εάν ο χρόνος δεν σταματά, όλο το νερό vykipevshaya πρώτη θα είναι στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειώνεται στα γύρω αντικείμενα. Επομένως, όλα τα μοντέλα ατμού είναι εξοπλισμένα με υγρασία - μια βολική συσκευή για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας.

Ο ατμός στην έξοδο γίνεται ασφαλής και αποστειρωμένος, καθώς η θερμότητα καταστρέφει όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Για πλήρη λειτουργία, η συσκευή δεν χρειάζεται ανταλλακτικά κασέτα ή φίλτρα. Το νερό καθαρίζεται από αντι-ασβέστη δίσκο, επιπλέον, υπάρχει ένας τρόπος αυτοκαθαρισμού από την κλίμακα χρησιμοποιώντας CalcOff.

Εάν αγοράσετε Boneco S 450, δεν χρειάζεται να αγοράσετε γεύσεις ξεχωριστά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπανιέρα στην οποία μπορούν να διαλυθούν αρωματικά έλαια. Όταν θερμαίνεται, ο αέρας στο δωμάτιο γεμίζει με ένα αγαπημένο άρωμα κωνοφόρων, εσπεριδοειδών ή λουλουδιών.

Πολυλειτουργικές πλυντήρια αέρα

Στον πυρήνα της, οι ροδέλες είναι βελτιωμένες και πιο ισχυρές ενυδατικές κρέμες του κλασικού (κρύου) τύπου. Το κύριο στοιχείο δράσης είναι ένα τύμπανο, που αποτελείται από απορροφητικούς δίσκους. Όταν περιστρέφεται, βυθίζει τους δίσκους σε δεξαμενή νερού και στη συνέχεια ανεβαίνει στον ανεμιστήρα. Ένα ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα αποστραγγίζει τους δίσκους, διαβρώνοντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Το πλεονέκτημα της συσκευής είναι ο πρόσθετος καθαρισμός του αέρα. Τα σωματίδια σκόνης εκπλένονται με νερό από τη δεξαμενή, έτσι ώστε ο αέρας στην έξοδο να είναι όχι μόνο υγρός αλλά και πραγματικά καθαρός.

Η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη συντήρηση, ανεφοδιασμένη με νερό της βρύσης. Ώρα για το χρόνο που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το κάλυμμα του περιβλήματος, να ξεπλύνετε τους δίσκους και τη δεξαμενή, να σκουπίσετε τον ανεμιστήρα. Πρόσθετες λειτουργίες - αρωματισμό και ήσυχη νυχτερινή λειτουργία. Ο υγραντήρας είναι ελάχιστα κατάλληλος για τη βελτίωση του μικροκλίματος σε θερμοκήπια, όπου απαιτείται υψηλότερη υγρασία, αλλά για το σπίτι είναι μια κατάλληλη επιλογή - καθαρίζει τέλεια τον αέρα με ήρεμη λειτουργία.

Αποτελεσματικά μοντέλα υπερήχων

Η συσκευή υπερήχων είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα πόλης, γραφείο ή ιδιωτικό σπίτι, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα άλλων τύπων και χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη απόδοση. Αν αναλύσουμε την επιλογή των πελατών, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτός είναι ο πιο απαιτητός υγραντήρας όλων αυτών των τροποποιήσεων. Ας δούμε τι προκαλεί αυτή τη δημοτικότητα.

Πώς είναι ο υγραντήρας αέρα U / W

Εξωτερικά, η συσκευή δεν διαφέρει πολύ από τα άλλα μοντέλα. Τα τεμάχια εργασίας περικλείονται σε κομψή θήκη, η οποία είναι εξοπλισμένη με αφαιρούμενο πάνελ. Υλικό του σώματος - ανθεκτικό στη θερμότητα τροποποιημένο πλαστικό, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν.

Από εναλλακτικά μοντέλα, ο υγραντήρας διακρίνεται από ένα piezoelectric radiator που βρίσκεται μέσα στο περίβλημα. Προκαλεί ταλαντώσεις u / z γύρω στα 5 MHz, τα οποία δρουν στην ανώτερη στρώση του νερού και σχηματίζουν μια αποκαλούμενη ομίχλη, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του αέρα, κορεσμένη με υγρασία.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα υδροστατικό για τον προσδιορισμό και τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, ενός ιονιστή και γευστικού.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Εξετάστε τι συμβαίνει πίσω από τα τοιχώματα του κύτους πριν το εκτοξευόμενο ατμό εκπέμπεται από το όπλο. Ο εκπομπός (δίσκος ή μεμβράνη) αρχίζει να λειτουργεί όταν εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ρεύμα. Η υπερηχητική συχνότητα με τη μορφή ταλαντώσεων μεταφέρεται στο νερό, το οποίο σε ένα ειδικό θάλαμο διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια. Στη συνέχεια, ένα υγρό περιβάλλον που μοιάζει με ομίχλη ή αεροζόλ ωθείται προς τα έξω από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα.

Αναχωρώντας από τον νεφελοποιητή, η ομίχλη διασκορπίζεται μέσα από το δωμάτιο. Το επίπεδο υγρασίας παρακολουθείται με υγρόμετρο. Μόλις οι παράμετροι φθάσουν σε μια προκαθορισμένη τιμή, οι δονήσεις της μεμβράνης καθίστανται λιγότερο αισθητές ή σταματούν. Σε κατάσταση αναμονής, ο υγραντήρας μπορεί να παραμείνει για αρκετές ώρες - έως ότου ο αέρας στεγνώσει κάτω από το κανονικό. Οι ισχυρές συσκευές γ / δ σας επιτρέπουν να αυξήσετε την υγρασία του αέρα στο 100%.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο εξαρτάται απόλυτα από τις δυνατότητες της συσκευής, οπότε είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε ένα όμορφο σχέδιο αλλά και να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρώτα απ 'όλα, δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους και λεπτομέρειες:

 • Παραγωγικότητα (ελάχιστη έως 200 g / h, μέση - 350 g / h, μέγιστη - πάνω από 350 g / h).
 • Περιοχή, για την οποία υπολογίζεται η δράση της συσκευής. Ο μέσος όρος για τα μοντέλα των νοικοκυριών είναι 50-70μ².
 • Επίπεδο θορύβου. Κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB.
 • Όγκος της δεξαμενής νερού. Οι μεσαίες δεξαμενές κυμαίνονται από 3 έως 5,5 λίτρα, αλλά υπάρχουν μίνι μοντέλα μέχρι 3 λίτρα, καθώς και συσκευές με πιο ευρύχωρες δεξαμενές - 6-7 λίτρα. Ορισμένες δεξαμενές έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • Παρουσία ρυθμιστή υγρασίας. Μια βολική ευκαιρία για τον έλεγχο των παραμέτρων του αέρα προκειμένου να επιτευχθούν τιμές κοντά στις προδιαγραφές.
 • Μηχανικός ή ηλεκτρονικός έλεγχος. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με οθόνη αφής με ψηφιακή οθόνη.
 • Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου, που αυξάνει το επίπεδο άνεσης.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης νερού. Στις συσκευές γ / δ είναι συνήθως ίση με 80 ° C.
 • Παρουσία κασετών. Εκτός από ένα υποχρεωτικό στο κιτ μπορεί να πάει ανταλλακτικά, αλλά σπάνια.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας - αυτόματη απενεργοποίηση. Η μονάδα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής ή απενεργοποιείται μόλις η στάθμη του νερού στη δεξαμενή μειωθεί στο κρίσιμο επίπεδο.

Επισκόπηση των πρόσθετων λειτουργιών

Στις πρόσθετες επιλογές δώστε προσοχή σε όσους δεν έχουν αρχικό μοντέλο, αλλά χρειάζονται την πιο βολική συσκευή. Η σειρά των τυπικών χαρακτηριστικών των υπερηχητικών μοντέλων μπορεί να συμπληρωθεί με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ένα σύνολο τρόπων, συμπεριλαμβανομένων των "παιδιών", "νύχτας"?
 • καθαρισμός του νερού από υπεριώδη ακτινοβολία.
 • ιονισμός.
 • αρωματοποίηση ·
 • φωτισμό της μονάδας ελέγχου ή της δεξαμενής.
 • ένδειξη ήχου

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού, παρά τη χαμηλή τιμή, έχουν όλες τις πιθανές επιλογές. Και άλλοι, αντιθέτως, είναι αδικαιολόγητα ακριβοί, αν και είναι εξοπλισμένοι με ένα ελάχιστο σύνολο χρήσιμων "λοσιόν". Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τη διάσημη μάρκα Bork.

Συμβουλές για την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα

Κατά την αγορά της συσκευής για το σπίτι θα πρέπει να καθοδηγείται από την περιοχή του δωματίου στο οποίο σχεδιάζεται να εγκαταστήσει έναν υγραντήρα, καθώς και τις απαραίτητες παραμέτρους υγρασίας.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό μοντέλο για προσωρινή χρήση, αναλύει τον κατάλογο του ατμού και κλασικά όργανα - όπου μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο επιλογές για όχι περισσότερο από 5 χιλιάδες ρούβλια.. Elite υγραντήρες είναι πολύ πιο ακριβά, για παράδειγμα, η τιμή των υπερήχων Dyson AM10 - περίπου 45.000 ρούβλια.

Ανεπάρκεια ελεύθερου χώρου; Χρειάζεστε ένα νέο μοντέλο που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Ένα διακοσμητικό συμπαγές σώμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι, σε ένα ράφι ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Αλλά να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι από καιρό σε καιρό θα πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα.

Η μέγιστη υγρασία και καθαρισμός μπορεί να επιτευχθεί με την αγορά ενός νεροχύτη αέρα. Θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του εξοπλισμού, αλλά ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει πάντα καθαρός και υγιής.

Οι ανεμιστήρες της εσωτερικής χλωρίδας και των θερμοκηπίων στο σπίτι έχουν ελάχιστες επιλογές - η καλύτερη λύση είναι ένας υγραντήρας ατμού, ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, θα αυξήσει την υγρασία του αέρα στο 100% και επιπλέον θα αυξήσει τη θερμοκρασία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Οι συμβουλές βίντεο από αρμόδιους θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε καλύτερα στους σύγχρονους υγραντήρες αέρα και τις λειτουργίες τους.

Οι συστάσεις του Dr. Komarovsky:

Συμβουλές από επαγγελματίες συμβούλους:

Τα καλύτερα υπερηχητικά μοντέλα:

Όταν γνωρίζετε το σχεδιασμό και το σκοπό των υγραντήρων για το σπίτι σας, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να επιλέξετε το ιδανικό μοντέλο. Κατά την εξοικείωση με τις τεχνικές παραμέτρους και τις πρόσθετες λειτουργίες, καθορίστε ποια αναλώσιμα χρειάζονται. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι κατάλληλη για την χωρητικότητα και την περιοχή εξυπηρέτησης - και η ζωή σας θα είναι πολύ πιο άνετη.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα και πώς να το χρησιμοποιήσετε από τη σκόνη;

Μέχρι σήμερα, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια γνωστή συσκευή που μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι οι χρήστες όλες τις λειτουργίες αυτής της συσκευής.

Σχετικά με το τι χρειάζεται για τον υγραντήρα στο διαμέρισμα και ποιες επιπλέον λειτουργίες μπορεί να έχει, θα μιλήσουμε σήμερα.

Υγραντήρας: για ποιο λόγο;

Πεδίο εφαρμογής

Ο κύριος σκοπός του υγραντήρα είναι να αυξήσει την περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, η αιτία του οποίου μπορεί να είναι:

 • χρήση πρόσθετων συσκευών θέρμανσης.
 • ακατάλληλη οργάνωση των ροών του αέρα ·
 • Η "ηλιόλουστη" πλευρά των παραθύρων.
 • φυσικές αιτίες (καλοκαιρινή ή χειμερινή περίοδος).

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων διαθέτουν λειτουργίες εισπνοής και ιονισμού, οι οποίες τους επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν ως ιατρικές συσκευές.

Οι υγραντήρες χρειάζονται ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - γι 'αυτούς, ο ξηρός αέρας προκαλεί έξαρση της νόσου και εμφάνιση νέων κρίσεων.

Ένα σημαντικό σημείο είναι επίσης ο καθαρισμός του χώρου από τη σκόνη - τα σωματίδια σκόνης και σκόνης κατακάθονται στα φίλτρα του υγραντήρα και απομακρύνονται από εκεί κατά την κανονική πλύση της συσκευής. Με άλλα λόγια, ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται όχι μόνο πιο υγρός, αλλά και καθαρός.

Επιπλέον, σε συνθήκες "ξηρού κλίματος" φυτά γρήγορα αρχίζουν να μαραίνονται, ξύλινα έπιπλα - να στεγνώσει, και ταπετσαρία - να ξεφλουδίσουν. Έτσι, η υγρασία του αέρα μέσα στο δωμάτιο επιτρέπει τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος και την εξασφάλιση άνετης διαμονής σε αυτόν.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: πώς λειτουργεί η υγρασία

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η κύρια λειτουργία των υγραντήρων αέρα είναι η κορεσμός του αέρα με υγρασία. Ωστόσο, για τους ανθρώπους, τα φυτά και τα μηχανήματα, η περιεκτικότητα σε υγρασία ποικίλλει αρκετά:

 • για ανθρώπους: 40-75%.
 • για φυτά: από 50%.
 • για βιβλία και αντίκες: από 40%.
 • για έπιπλα: από 35%.
 • για ηλεκτρικές συσκευές: 45-65%.

Έτσι, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας είναι, κατά κανόνα, στο επίπεδο του 50-65%.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κορεστεί ο αέρας με την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων αέρα περιγράφονται παρακάτω.

Ποια εποχή χρειάζεται ιδιαίτερα: το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

Όπως δείχνει η πρακτική, ειδικά ο ξηρός αέρας είναι κατά την επίτευξη ακραίων θερμοκρασιών - τόσο χαμηλών όσο και υψηλών. Το χειμώνα, η κατάσταση περιπλέκεται από τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, η οποία συμβάλλει στην επιπλέον αποξήρανση του αέρα, και το καλοκαίρι - η λειτουργία του κλιματιστικού.

Ως εκ τούτου, σε χώρους, ένας υγραντήρας πρέπει να χρησιμοποιείται το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Ποια είναι τα είδη;

Οι κύριοι τύποι υγραντήρων οικιακού αέρα σύμφωνα με την αρχή της εργασίας προσδιορίζονται από ειδικούς μόνο τρεις:

 • Παραδοσιακό, στον οποίο ο αέρας υγραίνεται από τη φυσική εξάτμιση της υγρασίας.
 • Ατμός, όπου το νερό εξατμίζεται λόγω θέρμανσης.
 • Υπερήχων, που εργάζονται πάνω στην αρχή της λεπτής διασποράς της υγρασίας.

Πολύ λιγότερο χρησιμοποιημένα καθαρισμού αέρα (αέρας ανεμιστήρας τραβιέται μέσα στο σώμα περνά μέσα από τους δίσκους, περιοδικές βυθισμένα στο νερό, και επιστρέφει στην αίθουσα με τη μορφή του καθαρού ατμού) και κλιματικές ενυδατωτικά (αέρας περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο, το οποίο αλληλεπιδρά με ανεμιστήρα).

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μοντέλων όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τις διαστάσεις και το σχεδιασμό.

Απαιτείται ή όχι: Κριτικές

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων τύπων υγραντήρων

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών υγροποιητών είναι:

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ·
 • χαμηλό κόστος.
 • αδιακρίτως στο νερό.
 • δυνατότητα χρήσης αρωματικών πρόσθετων.

Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να αυξηθεί η υγρασία του αέρα με αυτό τον τρόπο μόνο μέχρι και 60%, γεγονός που είναι δύσκολο να φανεί ένα κρίσιμο μειονέκτημα - αυτό το επίπεδο υγρασίας είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό εσωτερικό κλίμα.

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών ατμού είναι:

 • υψηλή αποδοτικότητα εργασίας
 • δυνατότητα χρήσης ως συσκευής εισπνοής.
 • αδιακρίτως στο νερό.

Ωστόσο, υγραντήρες τύπου ατμού καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό και εργάζονται πολύ θορυβώδη, έτσι τη νύχτα η χρήση τους μπορεί να μην είναι πάντα άνετη. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί και μια μεγάλη πιθανότητα αφυδάτωσης νερού, έτσι ώστε για τη σωστή λειτουργία της συσκευής χρειάζεστε υγρασία. Και σε περίπτωση απρόσεκτου χειρισμού της συσκευής, υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων, επειδή στην έξοδο της συσκευής ο ατμός έχει επαρκώς υψηλή θερμοκρασία.

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά των υπερηχητικών συσκευών είναι:

 • ασφάλεια ·
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου υγρασίας.
 • διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές.

Ταυτόχρονα, μπορεί να χυθεί μόνο προσεκτικά καθαρισμένο νερό σε τέτοιους υγραντήρες, διαφορετικά θα αρχίσει να σχηματίζεται ένα λευκόχρωμο επίχρισμα στα έπιπλα και τον εξοπλισμό. Επιπλέον, τα φυσίγγια απαιτούν τακτική αντικατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι οικονομικά μάλλον δύσκολη.

Πλεονεκτήματα των πλύσεων αέρα είναι:

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • δεν χρειάζεται να αλλάξετε δίσκους.
 • ήσυχη δουλειά.
 • καθαρισμός αέρα.
 • τη δυνατότητα χρήσης μη επεξεργασμένου νερού.

Ωστόσο, μεταξύ των μειονεκτημάτων των νεροχύτη - η υψηλή τιμή και το εντυπωσιακό μέγεθος, έτσι δεν μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των υγραντήρων κλιματισμού περιλαμβάνουν:

 • ένας μεγάλος αριθμός τρόπων λειτουργίας.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • υψηλής ποιότητας καθαρισμό του αέρα?
 • σχεδιασμός χαμηλού κλειδιού.

Ωστόσο, όπως και στα πλυντήρια αέρα, το μειονέκτημα των κλιματιστικών υγραντήρων είναι μια υψηλή τιμή.

Έτσι, όλα τα είδη υγραντήρων αέρα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ωστόσο, η σκοπιμότητα της αγοράς καθενός από αυτά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση πρέπει να προσδιορίζεται ξεχωριστά.

Ποιο είναι καλύτερο να αγοράσετε;

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα, είναι απαραίτητο να εστιάσετε όχι μόνο στην εξωτερική έκκληση της συσκευής αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της, δηλαδή:

 • ο όγκος του δωματίου που εξυπηρετείται (όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συσκευή).
 • διάρκεια συνεχούς λειτουργίας (εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής και τη ροή του νερού).
 • κατανάλωση ενέργειας (όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο λιγότερο οικονομική είναι η λειτουργία).
 • επίπεδο θορύβου (αυτή η παράμετρος είναι πιο σημαντική για τα προϊόντα που προορίζονται για την εργασία σε υπνοδωμάτια και δωμάτια για παιδιά).
 • (ιδιαίτερα σημαντικό σε συσκευές ατμού, καθώς με μη ελεγχόμενη χρήση μπορούν να προκαλέσουν απόλυτη υγρασία).

Οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των συμπατριωτών μας χρησιμοποιούν τα παρακάτω μοντέλα συσκευών:

 • Scarlett SC-986 - 1990 ρούβλια.
 • Vitek VT-1764 - 6 990 ρούβλια.
 • Electrolux EHAW 7510D - 18 990 ρούβλια.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο φυτώριο;

Για ένα παιδί

Ο οργανισμός των παιδιών είναι πιο ευαίσθητος στις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, οπότε η δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο δωμάτιο είναι ένα υποχρεωτικό στάδιο φροντίδας του παιδιού.

Η υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο στο απαιτούμενο επίπεδο επιτρέπει:

 • μειώστε τη συγκέντρωση των μικροβίων και τη βρωμιά στον αέρα και ως εκ τούτου - μειώστε την πιθανότητα αναπνευστικών ασθενειών.
 • μείωση του κινδύνου αποξήρανσης του δέρματος και της εμφάνισης δερματικών παθήσεων,
 • τη βελτίωση του ύπνου ενός παιδιού και την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης (λόγω του κορεσμού του αίματος με το οξυγόνο).

Για νεογέννητο

Τα νεογνά χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκό μικροκλίμα. Το θέμα είναι ότι η χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία στεγνώνει το βλεννογόνο του φάρυγγα και της μύτης του παιδιού, και επίσης προωθεί την ανάπτυξη διαφόρων βακτηριδίων και μικροβίων που κατά την σχεδόν πλήρη απουσία ανοσίας οδηγεί σε μόλυνση των ιογενών λοιμώξεων.

Επιπλέον, η αποξήρανση της βλεννώδους μεμβράνης του στόματος μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της σίτισης και, συνεπώς, περαιτέρω βλάβη του μωρού για φαγητό, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρακολουθείται η υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό στον υγραντήρα αέρα; Είναι καλύτερα με έναν ιονιστή;

Στην περίπτωση έλλειψης ιονισμένων σωματιδίων στον εισπνεόμενο αέρα, ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει την πείνα με οξυγόνο. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει μια αίσθηση αυξημένης κόπωσης, υποβάθμιση της ευημερίας, μείωση της ικανότητας εργασίας.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα με λειτουργία ιονισμού συμβάλλει:

 • ρύθμιση του καρδιαγγειακού συστήματος ·
 • διέγερση των προστατευτικών λειτουργιών του σώματος.
 • βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
 • την ομαλοποίηση των μεταβολικών διεργασιών.

Έτσι, η παρουσία ενός ιονιστή καθιστά την λειτουργία του υγραντήρα αέρα πιο αποτελεσματική και το μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι ευνοϊκό.

Γιατί να εγκαταστήσετε ένα κεραμικό φίλτρο;

Τα κεραμικά φίλτρα είναι κεραμικά γεμάτα φυσίγγια που προορίζονται για πρόσθετο καθαρισμό και μαλάκυνση του νερού στον υγραντήρα.

Όταν διέρχεται από το πληρωτικό υλικό, το νερό καθαρίζεται από μηχανικές εγκλείσεις και λόγω των μικροπόρων κεραμικών, η συγκέντρωση των αλάτων μειώνεται σημαντικά.

Η χρήση μαλακού νερού μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ασβεστολιθικών αποθέσεων στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής και συνεπώς παρατείνει τη διάρκεια ζωής της.

Υπάρχει ανάγκη για υγρασία σε ξύλινο σπίτι;

Ο υπερβολικά ξηρός αέρας έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις ξύλινες κατοικίες - το ξύλο αρχίζει να αλλάζει σχήμα και να καλύπτει με ρωγμές, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής του υλικού και του κτιρίου να μειώνεται ταχέως. Ταυτόχρονα, ο υγρός καθαρισμός του δωματίου δημιουργεί την επίδραση της σάουνας, η οποία έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του δωματίου και των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα του.

Έτσι, η χρήση ενός υγραντήρα αέρα μπορεί να λύσει πολλά από τα υπάρχοντα και τα πιθανά προβλήματα, επομένως, οι ειδικοί δεν συνιστούν να παραμελούν την αγορά αυτής της συσκευής.

Γιατί απαιτείται ένας υγραντήρας αέρα, η χρήση και η βλάβη της συσκευής

Η κανονική υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Αποτρέπει την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι μικρότερη από 55%, τότε απαιτείται ένας υγραντήρας αέρα.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα

Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα με υγρασία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και στην εργασία. Το έργο του δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή. Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών.

Κρύο ή παραδοσιακό

Αυτή είναι μια συσκευή με δεξαμενή. Το αποσταγμένο νερό χύνεται στη δεξαμενή. Από αυτό, το υγρό ρέει σταδιακά σε μια παλέτα με αφαιρούμενα φυσίγγια.

Ο αέρας αναρροφάται από τον ανεμιστήρα και πέφτει στα υγρά δοχεία. Η σκόνη παραμένει πάνω τους και ο καθαρός και υγρός αέρας βγαίνει.

Ατμός

Πήρε το όνομά του επειδή εκπέμπει ζεστό ατμό, σαν τσαγιέρα. Το δικό του μπορεί να γεμίσει με οποιοδήποτε νερό. Στην εργασία δεν θα επηρεάσει.

Υπερηχογράφημα

Τα πιο τέλεια όργανα από την ομάδα των moisturizers. Έχουν μεγάλη ισχύ και μικρό μέγεθος. Για μικρό χρονικό διάστημα, υγράνετε μεγάλα δωμάτια.

Λειτουργούν ήσυχα. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να μετατρέψουν την ηλεκτρική ενέργεια λόγω υπερήχων σε δονήσεις που σχηματίζουν ατμό. Βγαίνει και υγραίνει τον αέρα.

Αντενδείκνυται για όσους δεν το καθαρίζουν τακτικά. Στον υγραντήρα, εξαιτίας του κακής ποιότητας νερού και του πρόωρου καθαρισμού, τα μικρόβια θα αναπτυχθούν με υψηλό ρυθμό. Κατά την εξάτμιση εισέρχονται στο δωμάτιο. Το δωμάτιο καλύπτεται με λευκή επικάλυψη, όπου δημιουργούνται συνθήκες για μούχλα και άλλα επιβλαβή βακτήρια. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό και ξεπλύνετε τον υγραντήρα.

Πλυντήρια αέρα

Αυτή η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Αδειάζεται απεσταγμένο νερό, το οποίο υγραίνει τα μικρά τύμπανα.

Κατά τη λειτουργία, ο αέρας διέρχεται από βρεγμένα τύμπανα, υγραίνεται, καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή λειτουργεί ήσυχα, καταναλώνει μικρό ηλεκτρικό ρεύμα. Ακριβά.

Τα οφέλη και οι βλάβες της συσκευής

Αποδεικτικά γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα και ποια πλεονεκτήματα έχει:

 • Κορεσμός του αέρα με υγρασία, καθιστώντας πιο χρήσιμο και άνετο για ένα άτομο. Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη, το δέρμα είναι λιγότερο νιφάδες και φαίνεται υγιές.
 • Είναι χρήσιμο για νεογέννητα, επειδή η βλεννογόνος τους μεμβράνη είναι πολύ τρυφερή και στεγνώνει γρήγορα. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζουν κρούστα στη μύτη, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη αναπνοή.
 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί βλάβη σε ένα άτομο, αφυδατώνοντας το σώμα. Το αίμα σταδιακά πυκνώνει, χειρότερα κυκλοφορεί μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Ξεκινήστε συχνές πονοκεφάλους, κακή υγεία.
 • Οφέλη για τους ασθματικούς και αυτούς που πάσχουν από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Μια ενυδατική κρέμα χρειάζεται για τους γονείς εάν τα παιδιά τους είναι συχνά άρρωστα με βρογχίτιδα ή παραρρινοκολπίτιδα. Ο παιδιατρικός υπερβολικά ξηρός βλεννογόνος είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.
 • Μειώνει την ποσότητα σκόνης στο δωμάτιο, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις έγκυες γυναίκες. Η υπερβολική ποσότητα οδηγεί σε αλλεργίες ή μολυσματικές ασθένειες.
 • Ο υπερβολικά ξηρός αέρας προκαλεί δερματίτιδα ή εξάνθημα στα βρέφη. Μόλις αυξηθεί η υγρασία, όλα τα προβλήματα στο παιδί εξαφανίζονται.
 • Η έλλειψη υγρασίας μειώνει τη διαδικασία της ικανότητας εργασίας, βλάπτει τον κανονικό ύπνο, προκαλεί ερυθρότητα των ματιών.
 • Η υγρασία είναι χρήσιμη για φυτά, έπιπλα, παρκέ, επειδή συρρικνώνεται λιγότερο και παραμορφώνεται.

Μεταξύ όλων των πλεονεκτημάτων της οικιακής συσκευής που έχει αναλυθεί, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Ο υγραντήρας ατμού μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα λόγω απρόσεκτου χειρισμού, επειδή ο εκπεμπόμενος ατμός είναι πολύ ζεστός.
 • Η συνεχής λειτουργία της συσκευής ατμού αυξάνει σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου, γεγονός που το καθιστά ζεστό και αποπνικτικό.
 • Ένας κρύος υγραντήρας πρέπει να καθαριστεί μέσα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε με την πάροδο του χρόνου θα συσσωρεύεται σκόνη, αναπτύσσονται επιβλαβή μικρόβια. Κατά τη διάρκεια της εργασίας θα ξεχωρίζουν μαζί με τον ατμό.
 • Το φίλτρο χαρτιού των συσκευών υπερήχων απαιτεί τακτική αντικατάσταση κάθε τρεις μήνες.
 • Οι υγραντήρες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού, πρέπει να συμπληρώσουν καθαρό νερό.
 • Μια συσκευή ποιότητας θα κοστίσει πολλά χρήματα. Τότε θα διαρκέσει πολύ και θα λειτουργήσει χωρίς διακοπή.

Επιλέγοντας ένα σπίτι ενυδατική κρέμα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη γνώμη των γιατρών.

Οι απόψεις των γιατρών σχετικά με τα οφέλη και τις βλάβες του υγραντήρα αέρα είναι:

 • πολύ υψηλή υγρασία (πάνω από 80%) μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, που επηρεάζει τους ενήλικες και τα παιδιά.
 • ο δείκτης υγρασίας για το παιδί είναι 50-70%.
 • Ο δείκτης υγρασίας για τους ενήλικες είναι 45-60%.

Οι υγραντήρες ατμού χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική. Εγκαθίστανται ακροφύσια για εισπνοή και θεραπεύουν ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η χρήση της εν λόγω συσκευής είναι χρήσιμη το χειμώνα και το καλοκαίρι, όταν ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά. Στεγνώνουν τον αέρα.

Όταν υπάρχει ανάγκη στη συσκευή

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή ανά πάσα στιγμή του έτους.

 • Πολύ υπερκαθαρισμένος αέρας το χειμώνα λόγω της λειτουργίας μπαταριών, θερμαντήρων.
 • Αν μετά το δείπνο στο διαμέρισμα υπάρχει πάντα πολύ ηλιακό φως, προκαλεί θερμότητα και ξήρανση στον αέρα.
 • Συνεχής μεγάλη συσσώρευση σκόνης που σχετίζεται με τη θέση του σπιτιού κοντά στο δρόμο ή τη βιομηχανική εγκατάσταση.
 • Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο δρόμο το καλοκαίρι και χαμηλά το χειμώνα οδηγούν σε φυσική μείωση της υγρασίας.
 • Όταν η στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο είναι μικρότερη από 40%.
 • Στις αναφορές αναφέρει ότι η ενυδατική κρέμα αυξάνει σημαντικά την ανοσία, βελτιώνει τη συνολική κατάσταση.

Πού να ισχύσει

Ο κύριος σκοπός του υγραντήρα είναι ο κορεσμός των μαζών του αέρα με υγρασία. Κάνετε αυτό για να αποφύγετε ζάλη, απώλεια δύναμης, μολυσματικές ασθένειες, αλλεργίες. Υγρασία τουλάχιστον 55% απαιτείται τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα φυτά που αναπτύσσονται στο δωμάτιο.

Οι συσκευές κρατούν επίσης σκόνη, βλαβερά μικροσωματίδια. Χρειάζονται σε πόλεις όπου ο αέρας είναι περισσότερο μολυσμένος από καπνούς και φυτά καυσαερίων.

Με έναν υγραντήρα αέρα, θα βελτιώσετε την υγεία, θα αυξήσετε την ασυλία. Είναι καλύτερα να ρίχνετε απεσταγμένο νερό στη συσκευή. Θα αυξήσει την περίοδο εργασίας και θα ωφελήσει τον οργανισμό. Εκτελείτε τακτικό καθαρισμό για να αποφύγετε την εξάπλωση βακτηρίων.

5 λόγοι για να αγοράσετε έναν υγραντήρα

Η ανεπάρκεια υγρασίας στον αέρα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα, αλλά και πολλά αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, όπου είναι πολύ στεγνά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες "τρώνε" σχεδόν όλη την υγρασία. Μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια των λεκάνζων με νερό, που τοποθετούνται σε όλο το διαμέρισμα, υγρές πετσέτες με μπαταρίες ή ψεκαστήρα. Αλλά πώς να υγράνετε τον αέρα, χωρίς να μετατρέψετε το διαμέρισμα σε ρούχα και να μην κουνάτε τα δάχτυλά σας, πιέζοντας συνεχώς το πιστόλι ψεκασμού; Αγοράστε έναν υγραντήρα!

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Το κύριο καθήκον του υγραντήρα είναι να κορεστεί ο αέρας με νερό. Διαφορετικοί τύποι συσκευών το κάνουν με διάφορους τρόπους.

 • Ένας "κρύος" υγραντήρας εξατμίζει το νερό φυσικά, χωρίς να το θερμαίνει. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, από την οποία εισέρχεται στην παλέτα, και από εκεί στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο αέρας, που οδηγείται από τον ανεμιστήρα μέσω της κασέτας, καθαρίζεται από τη σκόνη. Μια τέτοια συσκευή μπορεί από μόνη της να ρυθμίσει την υγρασία στο δωμάτιο, αυξάνοντας την ισχύ εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός και μειώνοντας την εάν η υγρασία είναι φυσιολογική. Γεμίστε τον υγραντήρα με φιλτραρισμένο νερό, διαφορετικά το φυσίγγιο θα λερωθεί γρήγορα.
 • Ο υγραντήρας ατμού παρέχει εξάτμιση νερού με θέρμανση. Η αρχή της δράσης της μοιάζει με τη διαδικασία του βραστήρα: το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό σε βρασμό και εξάτμιση. Εάν δεν υπάρχει υγρό στη συσκευή, εμφανίζεται αυτόματη διακοπή λειτουργίας. Ο υγραντήρας ατμού διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα, ο οποίος θα απενεργοποιήσει τη συσκευή αν η στάθμη του φτάσει στην καθορισμένη τιμή.
 • Ο υγραντήρας υπερήχων παρέχει ένα σύνολο νερού στη δεξαμενή, από όπου το υγρό μεταφέρεται σε μια πλατφόρμα που δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Από εκεί, το υγρό υπό μορφή λεπτώς διεσπαρμένου μίγματος ψεκάζεται προς τα έξω με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Δημιουργείται μια εύκολη, υγρή και δροσερή "ομίχλη". Ο υγραντήρας υπερήχων είναι σχεδόν σιωπηλός. Χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο νερό της βρύσης είναι επιζήμια για τη συσκευή, έτσι αξίζει να ρίχνετε σε αυτό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.

Γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να προσφέρει μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο για όλα τα μέλη του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων κατοικίδιων ζώων, αλλά και να σώσει τη ζωή σε φυτά εσωτερικού χώρου και πολλά εσωτερικά αντικείμενα. Δεν θα περιοριζόμαστε σε γενικές φράσεις και φωνή 5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να πάρει μια ενυδατική κρέμα.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγεία

Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 50-60%. Με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία, ένα άτομο αρχίζει να παρουσιάζει δυσφορία και μια αίσθηση δυσφορίας: μπορεί να εμφανιστούν ζάλη και κόπωση, ρινική συμφόρηση και ξηροστομία.

Επιπλέον, υγρό αέρα - η βασική προϋπόθεση για την επιτυχή καταπολέμηση κρυολογήματα και του SARS, καθώς παρέχει ενυδάτωση του βλεννογόνου και βοηθά να απαλλαγούμε από τα μικρόβια, διευκολύνει την αναπνοή και βοηθά στην επούλωση του ασθενούς.

Η κατάσταση του δέρματος εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία στο δωμάτιο στο οποίο το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ελαστικότητα και ελαστικότητα, απουσία κνησμού και απολέπισης - όλα αυτά μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανανέωση της οικογένειας

Το νεογέννητο, όπως και κανένας άλλος, δεν χρειάζεται να υγραίνει τον αέρα που αναπνέει. Όντας 9 μηνών σε υγρό περιβάλλον, το νεογέννητο μωρό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις αποξηραμένες στον αέρα μπαταρίες. Η αιτία του άγχους του μωρού μπορεί να είναι ακριβώς υπερβολική ξηρότητα στο διαμέρισμα, λόγω της οποίας η αναπνοή του μωρού είναι δύσκολη, το δέρμα στεγνώνει και ξηρές κρούστες σχηματίζονται στο ακροφύσιο.

Ο τρίτος λόγος - καθαρισμός των χώρων

Οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν τη λειτουργία του ιονισμού, μπορούν να καθαρίσουν τον χώρο σκόνης και σωματιδίων βρωμιάς στον αέρα. Η βρωμιά τοποθετείται σε ειδικό φίλτρο, το οποίο πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί έγκαιρα. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε δυσμενείς οικολογικές περιοχές, μια συσκευή με λειτουργία ιονισμού είναι απλά απαραίτητη. Ένα άλλο από το όνομά του είναι το "πλύσιμο με αέρα".

Ο λόγος είναι ο τέταρτος - φροντίδα για τα κατοικίδια ζώα

Η υγιεινή του αέρα είναι πολύ σημαντική για τα κατοικίδια ζώα. Από την υγρασία του εξαρτώνται οι διαδικασίες θερμορύθμισης και ανταλλαγής νερού στο σώμα τους. Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, τα σκυλιά και οι γάτες αρχίζουν να πίνουν πολλά, μπορεί επίσης να υπάρχουν δερματολογικά προβλήματα.

Πουλιά σε αυτές τις συνθήκες υποφέρουν από το κρύο και την απώλεια των φτερών, και οποιαδήποτε άλλα κατοικίδια ζώα είναι άβολα, έτσι, ένα υγραντήρα - ένα απαραίτητο πράγμα και τον ίδιο.

Πολύ σημαντική είναι η βέλτιστη υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι σε θέση να βελτιώσουν το μικροκλίμα στο δωμάτιο, αλλά οι ίδιοι χρειάζονται υγρασία τόσο του εδάφους όσο και του αέρα. Συχνά, η νοικοκυρά εγείρει το ερώτημα γιατί το λουλούδι του σπιτικού στεγνώνει, αν και ποτίζεται τακτικά. Η απάντηση έγκειται στην ξηρότητα του αέρα. Κάνοντας το εργοστάσιο στο περβάζι, κοντά στην καυτή μπαταρία, τον στερείτε από την ικανότητα να "αναπνέει" τον κανονικό αέρα. Με τις φωτιζόμενες μπαταρίες, ένα λουλούδι μπορεί απλά να "καεί": τα φύλλα του γίνονται κίτρινα και μαραμένα.

Ένας υγραντήρας θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να μετατρέψετε ένα διαμέρισμα στους τροπικούς: μια υπερβολική υγρασία στον αέρα μπορεί να προκαλέσει σήψη φυτά.

Λόγος της πέμπτης - φροντίδας των αντικειμένων του εσωτερικού

Ο υγροποιημένος αέρας δεν χρειάζεται μόνο ανθρώπους, ζώα ή φυτά. Βιβλία, περιοδικά, παλιά νομίσματα, σφραγίδες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα δωμάτιο με κανονικό επίπεδο υγρασίας. Έπιπλα με έλλειψη υγρασίας μπορούν να στεγνώσουν και να καλυφθούν με ρωγμές. Οι οικιακές συσκευές μπορούν να σπάσουν από ένα παχύ στρώμα σκόνης. Για να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς στα αγαπημένα σας πράγματα, θα σας βοηθήσει ένας οικιακός υγραντήρας.

Επιλέξτε ένα moisturizer για κάθε γούστο, χρώμα και πορτοφόλι. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αναβάλει την αγορά του, αν μπορείτε να κάνετε το μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα άνετο σήμερα.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα;

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όλοι γνωρίζουν ότι η υγρασία στο διαμέρισμα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που συμβαίνει σε φυσικές συνθήκες. Ο εξοπλισμός εργασίας, η τηλεόραση, οι σόμπες αερίου και οι θερμές μπαταρίες το χειμώνα επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση. Το δωμάτιο χάνει γρήγορα την απαραίτητη υγρασία. Αλλά το σώμα μας είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πολύ ξηρός αέρας απειλεί την υγεία και οδηγεί ακόμη και σε πρόωρη γήρανση!

Τι μπορεί να κάνει το περιβάλλον στο σπίτι πιο άνετο; Η απλούστερη λύση είναι ένας υγραντήρας αέρα!

Τι είναι επικίνδυνο ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;

Το βέλτιστο για ένα άτομο θεωρείται υγρασία από 40 έως 60 τοις εκατό, ανάλογα με την εποχή. Όσο θερμότερο, τόσο πιο κορεσμένη υγρασία πρέπει να είναι ο αέρας.

Είναι σαφές ότι αν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή σε μια ιδιωτική κατοικία με κήπο, το πρόβλημα του πολύ ξηρού αέρα για εσάς δεν θα είναι τόσο σημαντικό. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ λιγότερο τυχεροί - πολλοί ζουν σε πόλεις όπου το ίδιο το κλίμα είναι μάλλον δυσμενές - ο αέρας είναι πολύ ξηρός όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στο δρόμο. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, μην σώσει τη σιντριβάνι του σπιτιού και το ενυδρείο. Αυτό είναι που ένας υγραντήρας αέρα είναι για.

Πάρα πολύ ξηρός αέρας σε ένα διαμέρισμα οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες:

 • Προβλήματα με την αναπνοή. Τα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες σε ένα τέτοιο περιβάλλον αισθάνονται ιδιαίτερα κακές. Οι ασθένειες μπορούν να επιδεινωθούν, δημιουργούνται νέες επιπλοκές. Για πάντα μώλωπες και χρόνιο βήχα είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε για την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.
 • Ασθένειες του δέρματος. Ένα υγιές δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο. Όταν χάσει την υγρασία, το προστατευτικό φράγμα εξαφανίζεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα - από την ασήμαντη ακμή έως την κλιμάκωση και τις σοβαρές αλλεργικές εκδηλώσεις.
 • Ξηρά εύθραυστα μαλλιά. Εσείς, βέβαια, παρατήρησα, καθώς οι τρίχες αρχίζουν να ηλεκτροδοτούνται με την άφιξη μιας ψυχρής περιόδου. Το κεφάλι μας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι υπό σοβαρό στρες, καθώς στερείται υγρασίας.
 • Στρώματα καρφιά. Ναι, αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται όχι μόνο με την αβιταμίνωση, αλλά και με πολύ ξηρό αέρα, στο οποίο το σώμα μας απλά δεν μπορεί να συνηθίσει.
 • Επιδείνωση αλλεργικών ασθενειών. Δεν είναι μόνο η βλάβη των βλεννογόνων, αλλά και η αυξημένη κυκλοφορία αλλεργιογόνων. Ο ξηρός αέρας - είναι πάντα μύγες από τα ακάρεα της σκόνης, λεπτό μαλλί και άλλα σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση του σώματος ως καταρροή, φτάρνισμα και υγρά μάτια.
 • Συχνές ιούς και κρυολογήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στα παιδιά των οποίων τα σώματα δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο κλίμα. Από τον ξηρό αέρα, ένα παιδί μπορεί να έχει μια αίσθηση ξηρότητας και πονόλαιμο, ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αρνείται τα τρόφιμα. Ως αποτέλεσμα, ένα συνεχές άγχος για το σώμα θα οδηγήσει σε μείωση της συνολικής ανοσίας και στο συνεχιζόμενο ARVI.
 • Πρόωρη γήρανση. Πράγματι, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο περισσότερο το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει απαλλαγμένο από ρυτίδες. Δυστυχώς, το ξηρό δέρμα μεγαλώνει σε ξηρό κλίμα.

Όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν από ξηρό αέρα στο σπίτι. Τα ίδια προβλήματα προκύπτουν στα τετράποδα κατοικίδια ζώα, τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου γίνονται κίτρινα και πέφτουν, τα ξύλινα έπιπλα εκρήγνυνται, το παρκέ επιδεινώνεται. Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα; Το ζήτημα εξαφανίζεται από μόνο του. Φυσικά, είναι απαραίτητο.

Κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αρχή λειτουργίας. Κατανομή τρεις βασικοί τύποι:

 • Παραδοσιακά. Αυτές οι συσκευές είναι φθηνές και πολύ συνηθισμένες. Εργάζονται με βάση την αρχή της "ψυχρής εξάτμισης". Η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό, το οποίο τροφοδοτείται στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας καταγράφει τον ξηρό αέρα και δίνει ενυδατική. Κατά κανόνα, αυτοί οι υγραντήρες δεν ξοδεύουν πολύ ηλεκτρισμό και δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές όπου είναι πιο ζεστές ή σε μέρη με την πιο ενεργή κίνηση του αέρα.
 • Ατμός. Υγρανίζουν τον αέρα με τη βοήθεια της "θερμής εξάτμισης". Τα ηλεκτρόδια θερμαίνουν το νερό, το οποίο μετατρέπεται σε ατμό. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ παραγωγικές. Ο αέρας μπορεί να κορεστεί με υγρασία πάνω από 60 τοις εκατό. Ωστόσο, σε ζεστό καιρό, ένας τέτοιος υγραντήρας θα δημιουργήσει επιπλέον θερμότητα, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές, συνήθως το χειμώνα στην κρύα εποχή σε δροσερούς χώρους. Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί στο υψηλό ενεργειακό κόστος και στον κίνδυνο καύσης με ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα. Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα και τέλεια moisturizers, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε παιδικά δωμάτια. Οι συσκευές είναι ασφαλείς και δεν δημιουργούν θόρυβο. Το νερό μετατρέπεται σε σύννεφο δροσερής ομίχλης λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Μερικές φορές οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιπλέον εξοπλισμένοι με αντιβακτηριακή λειτουργία.

Ορισμένα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι επίσης σε θέση να διαβρέξουν τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά εξειδικευμένες συσκευές αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα αυτό το καθήκον.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι σας: συμβουλές

Σήμερα στα καταστήματα είναι δυνατόν να βρεθούν τα πιο διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων με τη μεγάλη διασπορά των τιμών. Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για εσάς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Αν το σπίτι έχει παιδιά και ζώα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα παραδοσιακά και υπερηχητικά μοντέλα. Οι υγραντήρες ατμού μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι κατάλληλες ακόμη και σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι πάντα ζεστό.
 • Μπορείτε να βρείτε ένα ανέξοδο μοντέλο που θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες. Δεν είναι απαραίτητα η συσκευή να κοστίζει υπέροχα χρήματα.
 • Προσέξτε το μέγεθος της δεξαμενής νερού. Όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε το νερό.
 • Εάν ζείτε με την οικογένειά σας, ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σαφής σε όλους.
 • Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια φθηνή συσκευή. Διευκρινίστε πόσο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα φίλτρα και πόσο κοστίζει. Μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε ακριβότερα, αλλά με χαμηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο θα εξοφληθεί στο μέλλον.
 • Ο ιδανικός υγραντήρας αέρα είναι αυτός που λειτουργεί αθόρυβα. Μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένη για τη νύχτα. Είναι σημαντικό ο ήχος του υγραντήρα λειτουργίας να μην υπερβαίνει τα 40 ντεσιμπέλ. Τότε δεν θα ενοχλείται από το θόρυβο από τη συσκευή τη νύχτα.

Εάν εξακολουθείτε να υπάρχει αμφιβολία, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, μετρήστε την πραγματική υγρασία στο διαμέρισμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς κόστος.

Σε περιπτώσεις όπου οι δείκτες υγρασίας δεν πληρούν τα πρότυπα, η ανάγκη αγοράς ενός υγραντήρα αέρα είναι προφανής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή εάν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Εξάλλου, οι παιδίατροι συνιστώνται να δημιουργούν στο παιδικό δωμάτιο τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας - αυτό επηρεάζει την υγεία του μωρού.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων ειδικά για το δωμάτιο των παιδιών, τα οποία διαφέρουν όσον αφορά την ασφάλεια και το σχεδιασμό διασκέδασης.

Γνωρίζοντας τις διαφορές στους τύπους οργάνων, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ακολουθήστε τις συστάσεις μας και αποκτήστε την ευκαιρία να διατηρήσετε την υγεία της οικογένειάς σας!

Υγραντήρας: Ζημία ή όφελος

Σχετικά πρόσφατα, ένας υγραντήρας αέρα εμφανίστηκε στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της συσκευής συζητούνται ευρέως, αλλά η έρευνά μας, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, έχει βρει πολύ περισσότερα επιχειρήματα παρά παρά. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα, αξίζει να σταματήσετε να λέτε πώς αναπτύσσεται η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα και από τι εξαρτάται.

Φυσική υγρασίας

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την απόλυτη και τη σχετική υγρασία του αέρα. Η πρώτη είναι η ίδια περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα και μετράται σε γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η σχετική υγρασία είναι η ποσότητα υγρασίας ως ποσοστό του μέγιστου δυνατού. Είναι αυτή που συχνά αναφέρεται, αναφερόμενη στην υγρασία του αέρα ως παράμετρο του μικροκλίματος. Η υγρασία επηρεάζεται έντονα από τη θερμοκρασία του αέρα, τόσο υψηλότερη είναι - τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να περιέχει. Γι 'αυτό και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι μπαταρίες και οι θερμαντήρες ξηραίνονται. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές θέρμανσης αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ενώ απουσία πηγών υγρασίας, η περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα (απόλυτη υγρασία) παραμένει αμετάβλητη και η σχετική υγρασία μειώνεται.

Επιπλέον, η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από την παρουσία καθαρού αέρα. Το χειμώνα ο αέρας χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που προέρχεται από τον δρόμο αντικαθιστά τον αέρα ζεστού και υγρού χώρου, μειώνοντας έτσι την απόλυτη και ως εκ τούτου τη σχετική υγρασία. Το καλοκαίρι, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή η βροχή έχει μόλις περάσει, η διαδικασία θα αντιστραφεί και ο πιο υγρός αέρας από το δρόμο θα αντικατασταθεί από ξηρό αέρα δωματίου κατά τον αερισμό.

Φυσικά, ένα άτομο δεν μπορεί να αρνηθεί τον αερισμό ή τη θέρμανση το χειμώνα, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα για πολλούς γίνεται η βέλτιστη λύση, με τα πλεονεκτήματα και τα μείοντά του.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Η χρήση του υγραντήρα και η βλάβη από αυτό έχουν συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά με την ίδια την υγρασία του αέρα και τη σημασία του για τον άνθρωπο, έχουμε πει πολλές φορές. Τα οφέλη που προσφέρει ο υγραντήρας αέρα είναι προφανή και ευρέως γνωστά. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτήν σε ένα blog πολλές φορές, οπότε δεν θα επαναλάβουμε αυτό το άρθρο, αλλά επικεντρωθούμε σε αυτά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός υγραντήρα που δεν έχουν καλυφθεί πριν.

Τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας διευκολύνει όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά προωθεί επίσης την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου και την ευημερία των ζώων συντροφιάς. Το τελευταίο να δέχεται την επιρροή του ξηρού αέρα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο από έναν άνδρα, καθώς λόγω των μαλλιών πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση και αφυδάτωση. Η χρήση των υγραντήρες αέρα για φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης προφανές - η πλειοψηφία των εκπροσώπων του «πράσινου κόσμου» απαιτούν καθημερινή ψεκασμό, αλλά με καλή υγρασία αέρα 50% και υψηλότερο ποσοστό ψεκασμού μπορεί να μειωθεί χωρίς να βλάπτουν τα λουλούδια.

Όσο για την κατάσταση στο διαμέρισμα, ξηρός αέρας βλάπτει την κατάσταση των ξύλινων επίπλων, τα δάπεδα, επηρεάζει άσχημα την κατάσταση των έργων ζωγραφικής και των πλαισίων τους, βιβλία και έγγραφα. Σχεδόν όλα τα έπιπλα από φυσικά υλικά χρειάζονται υγραμένο αέρα για να διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση του υγραντήρα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ξηρός αέρας πριν, η υγρασία του ίδιου του αέρα δεν αυξάνεται αμέσως - πρώτα απ 'όλα το νερό απορροφά τα πατώματα, ντουλάπια ή άλλα έπιπλα. Και μόνο αφού «μεθυσθούν», η υγρασία παραμένει στον αέρα και αισθάνεται από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την βλάβη και το όφελος του υγραντήρα αέρα, σημειώνεται συχνά ότι αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Η σκόνη, που πέφτει υπό την επίδραση ενός πίδακα υδρατμών, βρέχεται και εγκαθίσταται στο δάπεδο και σε άλλες επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Είναι απίθανο ότι αυτό ήταν πραγματικά έτσι, εκτός από το ότι τα σταγονίδια ατμού από τον υγραντήρα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να εγκατασταθούν στο πάτωμα, ή στην περίπτωση αυτή ο υγραντήρας ονομάζεται νεροχύτης. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου καθαρισμού απέχει πολύ από έναν καθαριστή αέρα ποιότητας, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο επίδομα ενυδάτωσης.

Βλάβη στον υγραντήρα;

Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει ζημιά από τους υγραντήρες του αέρα, αξίζει να διευκρινίσετε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του υγραντήρα που χρησιμοποιείτε και από το πού θα εγκατασταθεί. Τι είδους υγραντήρα θα επιλέξει, τα οφέλη και τις βλάβες αυτής της συσκευής και η θέση της εγκατάστασής της είναι στενά συνδεδεμένες, συνεπώς, και συζητώντας τα μειονεκτήματα των συσκευών αυτών, θα μιλήσουμε για τα πάντα στο συγκρότημα.

Ο υγραντήρας ατμού, η βλάβη του οποίου συζητείται κυρίως στο δίκτυο, λειτουργεί με την αρχή του βρασμού ύδατος για την παραγωγή θερμού ατμού. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες συσκευές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη θερμοκρασία τους - όταν αγγιχτούν από ένα πίδακα ατμού μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια και να μην είναι προσβάσιμα σε παιδιά και ζώα, έτσι ώστε το μέγιστο όφελος του υγραντήρα να είναι διαθέσιμο και η βλάβη να μειώνεται στο ελάχιστο. Ο ατμός είναι επιβλαβής τόσο για τις ταπετσαρίες όσο και για τα ξύλινα έπιπλα, οπότε αξίζει να τα βγάλουμε μακριά από αυτά. Επίσης οι υγραντήρες ατμού αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, οπότε μην τις χρησιμοποιήσετε εάν το διαμέρισμα είναι ήδη πολύ ζεστό.

Ο δεύτερος υγραντήρας, η βλάβη ή το όφελος του οποίου συζητείται ενεργά - υπερήχων. Αφαίρεση από τους μύθους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των υπερήχων (αφήστε που στο φύλλο οπαδούς καπέλα), δηλαδή ότι το κύριο αρνητικό της - λευκό ταινία που αφήνει τον ατμό για τα έπιπλα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, αρκεί η χρήση διηθημένου ή απεσταγμένου νερού.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες με την αρχή της ψυχρής εξάτμισης δεν έχουν ιδιαίτερες καταγγελίες. Ίσως το κύριο μειονέκτημα τους είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών σε υγρό περιβάλλον. Αποφεύγοντας αυτό είναι απλό - αλλάξτε το νερό τακτικά και φροντίστε να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Η υγρασία σχετίζεται στενά με όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος, οπότε είναι καλύτερο να παρακολουθείτε το επίπεδό του μαζί με τη θερμοκρασία και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τη χρήση του σταθμού βάσης MagicAir για τον έλεγχο του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, και της αυτόματης ρύθμισής του. Σε κάθε περίπτωση, μην παραμελίνετε την ανησυχία σχετικά με το επίπεδο υγρασίας και άλλες παραμέτρους μικροκλίματος, καθώς επηρεάζουν τελικά την υγεία μας και από πολλές απόψεις - την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υγιές μικροκλίμα και καλή διάθεση!

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.