Υγραντήρες - κρύος και ζεστός ατμός

Προβολές: 15 254 Uvlajniteli.ru 02/01/2017

Μεταξύ των ηλεκτρικών συσκευών, ένα ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από ένα σύστημα για την αύξηση της υγρασίας του αέρα, με βάση έναν ζεστό ή κρύο υγραντήρα. Οι τροποποιήσεις και των δύο διαφέρουν στην αρχή της εργασίας και του σκοπού. Οι υγραντήρες του κρύου ατμού, σε αντίθεση με το ζεστό νερό, δεν θερμαίνουν το νερό. Αυτό στη δεύτερη περίπτωση, υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, σχηματίζεται ατμός, μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα ο κορεσμός του χώρου με υγρασία. Και στον πρώτο ατμό αποκτάται με τη διάσπαση του νερού σε σταγονίδια μέσω δόνησης. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο υγραντήρας αέρα χρησιμοποιεί κρύο ατμό για τον προορισμό του. Και είναι ένα ειδικό δοχείο, στο οποίο, όπως σε μια οικιακή τσαγιέρα, το υγρό μετατρέπεται σε ατμό. Αλλά σε μια καυτή συσκευή φέρεται σε 100 μοίρες. Επιπλέον, σε αντίθεση με μια κατσαρόλα ή έναν βραστήρα, ένας ψυχρός υγραντήρας έχει ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό.

Υγραντήρας - ζεστός ατμός ως βάση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν ζεστό ατμό. Είναι γνωστό ότι το νερό βράζει σε θερμοκρασία 100 βαθμών Κελσίου και η θέρμανση του στη συσκευή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενσωματωμένων ηλεκτροδίων μεταξύ των οποίων περνά ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Ο υγραντήρας αέρα είναι ζεστός, όπως ο κρύος ατμός εκπέμπει με το μυαλό, επομένως είναι μια οικονομική και ασφαλής συσκευή που εξασφαλίζει τη συντήρηση ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, η βασική απαίτηση είναι για την ποιότητα του νερού. Θα πρέπει να είναι καλά μεταλλοποιημένο και να έχει την απαραίτητη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται εύκολα από το συνηθισμένο νερό της βρύσης. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι το νερό της βρύσης απέχει πολύ από την τέλεια ποιότητα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά την συσκευή της σχηματιζόμενης κλίμακας.

Όλες οι συσκευές που προσφέρονται στα καταστήματα διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες στάθμης νερού στη δεξαμενή, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να συμπληρώνει το υγρό εγκαίρως, φέρνοντάς το στο φυσιολογικό. Η ασφάλεια της συσκευής παρέχεται από ένα σύστημα προστασίας που συνίσταται στην αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση εξάντλησης του υγρού στη δεξαμενή, όπου η επικοινωνία διακόπτεται μεταξύ των ηλεκτροδίων και το κύκλωμα ανοίγει.

Είναι καλύτερα οι υγραντήρες του κρύου ατμού;

Δεν είναι όλα τα μοντέλα ψυχρών υγραντήρων εξοπλισμένα με αισθητήρες υγρασίας ή υγρομέτρου που δείχνουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

Υγραντήρας αέρα - χρήσιμο και λειτουργικό εύρημα για όλη την οικογένεια

Όλοι από το σχολείο γνωρίζουν ότι το 70% είναι νερό. Ωστόσο, η υγρασία που περιέχεται στη γύρω ατμόσφαιρα επηρεάζει επίσης την ανθρώπινη υγεία. Τι μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα; Πρώτα απ 'όλα, η ανοσία ενός ατόμου εξασθενεί, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την υγιή εμφάνισή του, ένα άτομο γίνεται αδύναμο, γρήγορα γίνεται κουρασμένο. Από τα παραπάνω, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά υποφέρουν.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα;

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κάθε άτομο περνά μέσα από το σπίτι. Στον καθαρό αέρα, οι άνθρωποι ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα, η ισορροπία υγρασίας διαταράσσεται, οδηγώντας σε διάφορες ασθένειες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, μια τέτοια έλλειψη ισορροπίας σχεδόν δεν γίνεται αισθητή, αλλά το χειμώνα, η διαφορά στην υγρασία του αέρα στο δρόμο και στο δωμάτιο είναι πολύ αισθητή. Πρώτον, αυτό οφείλεται στη θέρμανση των εγκαταστάσεων από το σύστημα θέρμανσης.

Ο πρώτος που αισθάνεται την έλλειψη υγρασίας στον αέρα είναι η μύτη και ο λαιμός ενός ατόμου, θα υπάρξει μια αίσθηση ξηρότητας, τότε το δέρμα ενός ατόμου και τα χείλη θα στεγνώσει.

Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα στον εαυτό σας ή στους αγαπημένους σας, τότε πρέπει να λάβετε αμέσως μέτρα.

Τώρα πλησιάζουμε την ερώτηση - πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι ή στην εργασία σας;

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα - λύνει τα προβλήματα με τον ξηρό αέρα.

Ποιες είναι οι υγραντήρες για το σπίτι;

Τύπος 1. Ανεμιστήρας ή υγραντήρες "κρύος ατμός"

Η πιο παραδοσιακή έκδοση του υγραντήρα. Με την αρχή της δράσης μοιάζει με μια λεκάνη του νερού. Σε αυτούς τους υγραντήρες, όλες οι διαδικασίες εμφανίζονται φυσικά. Δηλαδή, η υγρασία εξατμίζεται από το δοχείο με υγρασία που βρίσκεται μέσα στη συσκευή. Πρώτον, τα ειδικά σφουγγάρια απορροφούν το νερό και μόνο τότε εισέρχονται στον αέρα. Ο στόχος του ανεμιστήρα είναι να δημιουργήσει μια ροή αέρα που ενισχύει και ενεργοποιεί τη διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο.

Με αυτή τη μέθοδο υγρασίας του αέρα χωρίς μεγάλη προσπάθεια, μπορεί να επιτευχθεί ότι στην αίθουσα η φυσική υγρασία του αέρα θα είναι 50-60%, που είναι ο κανόνας.

Το πλεονέκτημα αυτών των υγροποιητών είναι το γεγονός ότι με λιγότερη από την επιτρεπόμενη υγρασία, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί με μεγαλύτερη δραστηριότητα, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάτμιση της υγρασίας. Μόλις η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει το 50-60%, ο ανεμιστήρας μειώνει τον ρυθμό λειτουργίας και η υγρασία εξατμίζεται πολύ πιο αργά.

Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά και όσο χρειάζεται. Επίσης, κατά την εργασία τους, δεν παράγεται ατμός στο δωμάτιο. Ωστόσο, το μέγεθός τους είναι κάπως διαφορετικό από τους άλλους τύπους moisturizers. Λόγω του ότι ο ανεμιστήρας παρέχεται στο σχεδιασμό, ο υγραντήρας έχει μεγάλες διαστάσεις. Στην περίθαλψη τέτοιων συσκευών είναι πολύ απλή - είναι σπάνιο να ξεπλύνετε το σφουγγάρι από τη σκόνη και τα ιζήματα, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με το νερό.

Πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • προσιτό κόστος ·
 • δεν βλέπει τον ατμό, έτσι ώστε η συσκευή δεν προσελκύει τα παιδιά?
 • παρέχεται μια κάψουλα για αρωματισμό.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • είναι απαραίτητο να αλλάξετε αρκετά το φίλτρο - μία φορά σε δύο μήνες.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας δεν υπερβαίνει το 60%.

Σημείωση: Προκειμένου ο υγραντήρας να λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ, αρκεί να τοποθετηθεί κοντά στον θερμαντήρα.

Τύπος 2. Υγραντήρες αέρα για το σπίτι "ζεστό ατμό"

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του υγραντήρα βασίζεται στη θέρμανση του νερού μέχρι το σημείο βρασμού - 100 μοίρες. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό και έτσι εξατμίζεται στο δωμάτιο, αυξάνοντας την υγρασία του αέρα. Μόνο αυτός ο τύπος υγραντήρα μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιό σας στο 100%. Τώρα τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να πάρετε εισπνοές ή ατμόλουτρα στο σπίτι. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας τέτοιος ατμός είναι απολύτως στείρος και δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Ωστόσο, οι εν λόγω υγραντήρες λειτουργούν αρκετά δυνατά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη νύχτα, ειδικά για ένα μικρό παιδί. Επιπλέον, η θέρμανση του νερού στο σημείο βρασμού απαιτεί πρόσθετο ενεργειακό κόστος. Χρειάζεστε πλύσιμο με αέρα ή μπορείτε να το κάνετε με έναν υγραντήρα; Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά το στοιχείο θέρμανσης, όταν θα σχηματίσει ένα κολόβωμα από την κλίμακα.

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα "ζεστού ατμού"

 • Ο καυτός ατμός καθαρίζει τον αέρα από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 • ακόμη και αν το νερό της συσκευής είναι βρώμικο, ο ατμός θα είναι καθαρός ταυτόχρονα.
 • το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να φθάσει το 100%.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • Η απόδοση είναι υψηλότερη από αυτή των άλλων τύπων οργάνων.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "ζεστό ατμού"

 • τραυματικό τραυματισμό ειδικά για μικρά παιδιά.
 • θορυβώδη εργασία?
 • καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
↑ πίσω στα περιεχόμενα

Τύπος 3. Υγραντήρες υπερήχων για το σπίτι

Αυτές οι συσκευές εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων σχετικά πρόσφατα, αλλά πολύ γρήγορα κέρδισαν την εύνοια πολλών αγοραστών.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται σε δονήσεις υψηλής συχνότητας της μεμβράνης μέσα στον υγραντήρα. Ως αποτέλεσμα, το νερό μετατρέπεται σε ατμό, αλλά αυτός ο ατμός δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύος.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η απόλυτη αθόρυβη λειτουργία και είναι σε θέση να αυξήσουν την υγρασία στο δωμάτιο στο επιθυμητό σημείο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας, που είναι δυνατό με τον υγραντήρα υπερήχων, είναι 90%.

Σε πολλά μοντέλα υπερηχητικών υγροποιητών μπορείτε να βρείτε ενσωματωμένα υγραμερή. Αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ελέγχου της υγρασίας στο δωμάτιο.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνουν την παρουσία ατμού σε ένα δωμάτιο, ακόμη και αν είναι κρύο, αλλά από αισθητική άποψη - ο ατμός στο δωμάτιο δεν είναι πολύ ευχάριστος. Επίσης στον υγραντήρα, σχηματίζεται πλάκα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Ωστόσο, δεν προκύπτουν οι δυσκολίες που σχετίζονται με την εξάλειψή του - αρκεί να σκουπίσετε το εσωτερικό της συσκευής με ένα υγρό πανί. Οι αντικαταστάσιμες κασέτες, οι οποίες μερικές φορές συμπεριλαμβάνονται στο κιτ με έναν υγραντήρα, δεν βοηθούν πάντοτε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πλάκας.

Οφέλη των υγραντήρων υπερήχων

 • ένα ευρύ φάσμα οργάνων διαφορετικού σχεδιασμού και μεγέθους.
 • απόλυτα ασφαλές σε λειτουργία.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • λειτουργούν αθόρυβα.
 • καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 90%.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα υπερήχων

 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φίλτρα καθαρισμού ή απεσταγμένο νερό.
 • ο ατμός στο δωμάτιο κατανέμεται άνισα.

Σημαντικά χαρακτηριστικά των υγραντήρων αέρα

1. Τροφοδοσία.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής, που δείχνει πόση υγρασία ο υγραντήρας είναι σε θέση να μετατρέψει σε ατμό σε μία ώρα και διατηρεί περαιτέρω ένα δεδομένο επίπεδο υγρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άποψη αυτής της παραμέτρου, οι υγραντήρες "κρύος ατμός" είναι οι λιγότερο αποδοτικοί. Η παραγωγικότητα τους δεν υπερβαίνει τα 300 ml / h. Οι υγραντήρες "ζεστό ατμού" πήραν το "χρυσό μέσο" - η απόδοση τους αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα από 400 ml / h έως 700 ml / h. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι υπερηχητικές συσκευές - οι επιδόσεις τους επιτρέπουν την επίτευξη υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 90%.

Σημείωση: η ισχύς ενός υγραντήρα υπολογίζεται μόνο στην περιοχή ενός δωματίου.

2. Το φίλτρο

 • Φωτοκαταλυτική. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τους ατμούς από επιβλαβείς ακαθαρσίες κατά 95%. Την ίδια στιγμή, τα βακτηρίδια, οι ιοί καταστρέφονται, τα αέρια αποσυντίθενται. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι μια μακρά περίοδος χρήσης.
 • Νέρα. Ανήκουν στην κατηγορία των φίλτρων πρόστιμο. Αφήστε να πετύχετε σχεδόν εκατό τοις εκατό καθαρισμό ατμού από σωματίδια σκόνης και βρωμιάς μεγέθους τουλάχιστον 0,3 μικρών. Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής (όχι περισσότερο από ένα χρόνο), υψηλό κόστος.
 • Ιονιστική ή ηλεκτροστατική. Παγιδεύει φορτισμένα σωματίδια. Αντιμετωπίζει καλά με τη σκόνη, η αιθάλη, ωστόσο, δεν καθαρίζει τον ατμό από τις τοξίνες. Πλεονεκτήματα: προσιτό κόστος, μπορεί να υποβληθεί σε επαναλαμβανόμενο καθαρισμό.
 • Άνθρακας. Καθαρίζει τέλεια τον ατμό από τον καπνό, δυσάρεστες μυρωδιές και χημικά. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλο φίλτρο και απαιτεί αντικατάσταση κατά τον καθορισμένο χρόνο του κατασκευαστή.
 • Υπεριώδη. Καταστρέφει μύκητες και βακτήρια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

3. Εμπλουτισμός αέρα

 • Ιονισμός. Οι ιόνες, λόγω της αρνητικής τους φόρτισης, έχουν επίδραση στη σκόνη, με αποτέλεσμα τα σωματίδια σκόνης να καταλήγουν στο πάτωμα. Επιπλέον, τα ιόντα μπορούν να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.
 • Οζονισμός. Ο εμπλουτισμός του αέρα στο δωμάτιο με το όζον συμβάλλει στην απολύμανση του.
 • Αρωματοποίηση. Ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα αρωματικός. Ως αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια.

4. Πρόσθετες παράμετροι

 • Hygrostat. Με τη βοήθειά του, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Επιπρόσθετα, η υγρασία σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία.
 • Ρύθμιση της κατεύθυνσης του ατμού. Λόγω αυτής της λειτουργίας, η υγρασία θα εξατμιστεί αυστηρά στην κατεύθυνση που υποδεικνύεται.
 • Ρύθμιση της έντασης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ένταση της συσκευής.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων διαθέτουν πίνακα ελέγχου, εσωτερικό φωτισμό και χρονοδιακόπτη.

Εξαρτάται από εσάς - ποιος αέρας θα σας αναπνεύσει και τους πλησιέστερους ανθρώπους σας. Χρειαζόμαστε αέρα κάθε δευτερόλεπτο, οπότε γιατί να μην ανησυχείτε για την καθιστά καθαρή, ενυδατωμένη, χρήσιμη και ευχάριστη για αναπνοή. Στο επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε το θέμα της επιλογής ενός κινητού κλιματιστικού - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα;


Περιεχόμενα:

Το καθήκον του υγραντήρα αέρα είναι αρκετά σαφές ήδη από το όνομα της συσκευής. Οι υγραντήρες εργάζονται σε κλειστό χώρο - στο γραφείο, στο δωμάτιο ή στην τάξη. Για να τα εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το λειτουργήσετε είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να την συνδέσετε στην πρίζα.

Ανησυχείτε από την ερώτηση πώς να επιλέξετε σωστά τον υγραντήρα, έτσι ώστε η άνεση και η άνεση στο σπίτι να σας συνοδεύουν όλη την ώρα; Κάθε μοντέλο του υγραντήρα αέρα έχει σχεδιαστεί για 24ωρη λειτουργία. Ένας υγραντήρας εργασίας παράγει πολύ χαμηλό θόρυβο, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε άνετα δίπλα του. Επομένως, η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο χωρίς φόβο.

Μόλις επιλεγεί ο υγραντήρας αέρα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η βέλτιστη θέση για την τοποθέτησή του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο υγραντήρας τοποθετείται καλύτερα δίπλα στα θερμαντικά σώματα, προκειμένου να εξαπλωθεί γρήγορα η υγρασία με ζεστό αέρα. Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας για ένα άτομο είναι περίπου 40-60%.

Ένας υγραντήρας είναι μια βασική ανάγκη σε ένα παιδικό δωμάτιο

Ίσως το πιο επείγον ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών. Εξάλλου, από τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, η υγεία του παιδιού εξαρτάται άμεσα, ειδικά το χειμώνα, όταν ο αέρας κυριολεκτικά υπερθερμανθεί από τις μπαταρίες.

Το φυσιολογικό χαρακτηριστικό των μικρών παιδιών (ειδικά τα βρέφη) είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη και τρυφερός βλεννογόνος μεμβράνη, καθώς και το δέρμα. Ο ξηρός αέρας, ο οποίος βασιλεύει το χειμώνα στο νηπιαγωγείο, συνεπάγεται μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Πριν από την επιλογή ενός υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών, μελετήστε με τους ειδικούς τα μοντέλα που θα διατηρήσουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο στο σωστό επίπεδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι υγραντήρες εκτός από την άμεση λειτουργία τους είναι σε θέση να καθαρίσουν και να ιονίσουν τον αέρα. Αυτά τα μοντέλα συνιστώνται από ειδικούς για τις εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται για το δωμάτιο των παιδιών.

Υγραντήρες με ιονιστή

Πρόσφατες έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει πλήρως το οξυγόνο μόνο από τον αέρα που εμπλουτίζεται με αρνητικά φορτισμένα aeroions, με άλλα λόγια, από ιονισμένο αέρα. Η έλλειψη ιονισμού προκαλεί στους ανθρώπους τακτική λιμοκτονία με οξυγόνο, κακή υγεία, αυξημένη κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η ανοσία αποδυναμώνει, ένα άτομο χάνει την προσοχή και αρχίζει να υποφέρει από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων.

Γιατί και πώς επιλέγω τους υγραντήρες αέρα με έναν ιονιστή; Πρώτα απ 'όλα για την πρόληψη και τον έλεγχο των επιδημιών γρίπης. Σε πολλά ιδρύματα παιδιών, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, νηπιαγωγείων και πολυκλινικών, η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται ενεργά. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ενυδατικά, που ιονίζουν τον αέρα, πλημμυρίζοντας με ενεργό οξυγόνο, και όμως η κατασκευή τους περιλαμβάνουν τους λαμπτήρες υπεριωδών ακτίνων, μέσα από την οποία απολυμαίνονται αέρα και τα επιβλαβή βακτήρια και οι ιοί καταστρέφονται.

Έχοντας εγκαταστήσει έναν υγραντήρα αέρα με ιονιστή στο γραφείο ή στο σπίτι, δεν μπορείτε να φοβάστε τη μόλυνση και πάντα θα αισθανθείτε υπέροχα.

Υγραντήρες αέρα με κρύο ατμό

Η αρχή του υγραντήρα με κρύο ατμό μπορεί να συγκριθεί με μια λεκάνη γεμάτη με νερό - το νερό σε αυτό βαθμιαία εξατμίζεται από μόνο του. Το πρωτότυπο του προηγμένου μοντέλου του υγραντήρα είναι μια λεκάνη με νερό, πάνω από την οποία μανδαλώνεται μια πετσέτα. Έτσι, ο υγροποίηση του αέρα συμβαίνει λόγω της φυσικής εξάτμισης, αλλά μερικές φορές οι ανεμιστήρες είναι ενσωματωμένοι στο μοντέλο της διαδικασίας. Σε τέτοια μοντέλα, οι αγοραστές του υγραντήρα αέρα σπάνια σταματούν την επιλογή τους λόγω της χαμηλής απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς τους, η οποία μπορεί να συγκριθεί με ένα μεγάλο ενυδρείο. Οι υγραντήρες με κρύο ατμό συχνά δεν είναι εξοπλισμένοι με υγροστάτη, καθώς δεν έχει νόημα να επηρεάζεται με κάποιο τρόπο η φυσική διαδικασία ύγρανσης.

Υγραντήρες με ζεστό ατμό

Ο επόμενος τύπος υγραντήρα είναι με ζεστό ατμό. Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν με βάση την αρχή ενός βραστήρα χωρίς καπάκι. Το νερό εξατμίζεται υπό την επίδραση της θέρμανσης. Σε σύγκριση με τους υγραντήρες με κρύο ατμό, τα μοντέλα με ζεστό ατμό είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Εκτός από όλους, οι λάτρεις της αρωματοθεραπείας μπορούν να περιποιηθούν με τις αγαπημένες τους γεύσεις. Οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η θέρμανση του νερού στον υγραντήρα αέρα καταστρέφει επιβλαβείς μικροοργανισμούς στον ψεκασμένο ατμό. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτή την περίπτωση - γράφουν το ίδιο πράγμα για τον κρύο ατμό, σαν να έχουν σκοτωθεί μικροοργανισμοί με χλωρίνη που περιέχεται στο νερό της βρύσης. Οι διαδρομές μάρκετινγκ είναι ανυπολόγιστες...

Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα σπίτι με ζεστό ατμό, ελέγξτε τις δυνητικά επικίνδυνες στιγμές κατά τη λειτουργία του. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιοι υγραντήρες αποτελούν μεγάλη απειλή για μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν απλά να καούν με ζεστό νερό. Εκτός από τα πάντα που χρησιμοποιούνται, η συσκευή παράγει έναν δυναμικό ήχο γαργαλίσματος, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Υγραντήρες υπερήχων

Προς το παρόν, οι ειδικοί θεωρούν τους υγραντήρες υπερήχων ως τους πιο αποτελεσματικούς υγραντήρες αέρα. Το νερό σε μια τέτοια συσκευή πέφτει σε μια μικρή δονητική μεμβράνη, περνώντας μέσα από την οποία σχηματίζεται ένα σύννεφο σκόνης νερού, που αποκλίνει σε όλο το διαμέρισμα με φυσικό τρόπο. Οι υγραντήρες με κρύο και ζεστό ατμό είναι πολύ κατώτεροι από την αποτελεσματικότητα των υγραντικών υπερηχητικών μοντέλων, έτσι οι κορυφαίοι κατασκευαστές αρνήθηκαν να παράγουν μοντέλα του πρώτου και του δεύτερου τύπου.

Κατά την εφαρμογή ενός υπερηχητικού υγραντήρα, υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα: ο σχηματισμός μιας λευκής επίστρωσης ασβέστη σε σκούρα έπιπλα. Οι υγραντήρες ατμού όλα τα άλατα από υδρατμούς εναποτίθεται στα τοιχώματα της συσκευής, ενώ στην υπερηχητική νερό υγραντήρα βίαια σπασμένα σε σκόνη που μεταφέρουν από μόνη της όλες ιχνοστοιχεία και άλατα. Το σύννεφο της σκόνης νερού κατακάθια πάνω στα έπιπλα και όταν στεγνώσει αφήνει εναποθέσεις αλάτων επάνω του, τα οποία δίνουν αποτέλεσμα στην υπόλευκη επιδρομή.

Αλλά για αυτό το λόγο δεν αρνούνται αμέσως να επιλέξετε έναν υγραντήρα με σύστημα υπερήχων. Μετά από όλα, η ποσότητα και η ένταση των αποθέσεων άλατος εξαρτάται άμεσα από την ακαμψία και την ποιότητα του νερού που χύνεται στη δεξαμενή. Ως εκ τούτου, διαφορετικοί άνθρωποι αφήνουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με υπερήχους υγραντήρες. Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, οι εγκατεστημένοι κατασκευαστές παράγουν ειδικές κασέτες με πληρωτικά που μαλακώνουν το σκληρό νερό. Το φυσίγγιο είναι ένας μικρός κόκκος κόκκου με ιοντοανταλλακτική ρητίνη. Ένας τέτοιος κόκκος εξυπηρετεί 1-3 μήνες, ανάλογα με την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού. Με την περαιτέρω χρήση της κασέτας, είναι οικονομικότερο να αγοράζουμε σακουλάκια με κόκκους και να τα γεμίζουμε ανεξάρτητα με τη συσκευή.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό για ενυδάτωση;

Ένας αυξανόμενος αριθμός των μεγάλων ονομάτων τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στις οδηγίες λειτουργίας τους καθορίζουν σαφώς ότι θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνο το νερό της βρύσης σε υγραντήρες, ή στη δεξαμενή μπορεί να τα βακτήρια αναπαράγονται και υπάρχει ένα «άνθησης» του νερού. Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται μόνο από μικρούς κινέζους κατασκευαστές.

Ως το επόμενο λογικό επιχείρημα, λάβετε υπόψη τον απλό υπολογισμό: σε ένα δωμάτιο 15-20 m2 με κανονικό αερισμό ανά ημέρα θα καταναλώνονται περίπου 3-4 λίτρα νερού. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι η δαπάνη τόσο πολύ απεσταγμένου νερού είναι αρκετά επαχθή για το πορτοφόλι σας.

Αποδοτικότητα των υγραντήρων αέρα

Συζητήσαμε μαζί σας ποιο είδος υγραντήρα θα επιλέξετε για το σπίτι γενικότερα και για το δωμάτιο των παιδιών ειδικότερα, ποιες αρχές καθοδηγούνται από την επιλογή αυτού ή του τύπου μοντέλου συσκευής. Και τώρα περιγράφει γενικά την αποτελεσματικότητα της χρήσης υγραντήρων αέρα.

Το παγκόσμιο μειονέκτημα οποιουδήποτε υγραντήρα αέρα είναι ότι στην πράξη η ακτίνα της δράσης του συνήθως περιορίζεται σε 1-1,5 μέτρα γύρω από τη συσκευή. Τα απομακρυσμένα άκρα των δωματίων παραμένουν πρακτικά μη βερνικωμένα. Οι πωλητές προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί για αυτό το γεγονός. Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι αρκετά απλοί. Δεδομένου ότι η υγρασία είναι ενσωματωμένη στον ίδιο τον υγραντήρα, το επίπεδο υγρασίας μετριέται αποκλειστικά γύρω από τη συσκευή. Ως αποτέλεσμα, όταν η εργασία φτάνει σύμφωνα με το όργανο, απενεργοποιείται αυτόματα και είναι φυσικά αδύνατο να μετρηθεί η υγρασία του αέρα στο άλλο άκρο του δωματίου. Ένας άλλος παράγοντας επιβάλλεται επίσης: στον αέρα ο χώρος αναμειγνύεται με μια φυσική σύμβαση, ο κρύος πηγαίνει κάτω και ο θερμός ανεβαίνει και δεν υπάρχει σχεδόν καμία οριζόντια ανάμιξη αέρα από τη μια γωνία στην άλλη.

Με βάση την πρακτική, ένας υγραντήρας αέρα θα πρέπει να τοποθετείται στο κεφάλι του κρεβατιού, αλλά μερικοί υγροποιητές εκπέμπουν αρκετούς δυνατούς ήχους γαργαλίσματος τη νύχτα. Δεν θα είναι περιττό να τοποθετήσετε έναν μεγάλο ανεμιστήρα πάνω από τον υγραντήρα, ο οποίος μπορεί αποτελεσματικά να διασκορπίσει τον υγρό αέρα γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Μια άλλη επιλογή είναι να σφραγίσει το δωμάτιο σφιχτά έτσι ώστε να απορροφά σταδιακά την υγρασία σαν ένα θερμοκήπιο. Και οι τρεις επιλογές είναι εντελώς συμβιβαστικές.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει - συχνά δεν είναι αρκετή η πλήρης υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο απλών υγραντήρων οικιακής χρήσης. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα απαιτεί μια συσκευή μεγάλου μεγέθους που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ισχυρούς ανεμιστήρες και μια ογκομετρική δεξαμενή. Συχνά, συσκευές με τέτοιες διαστάσεις δεν είναι πλέον συνήθεις υγραντήρες αέρα, αλλά είναι καθαριστές αέρα που έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία υγρασίας. Τέτοια καθαριστικά παράγονται κυρίως από γνωστούς ακριβούς κατασκευαστές, οπότε το κόστος τους είναι σημαντικά υψηλότερο από τους συμβατικούς υγραντήρες. αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αξίζουν.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποιος υγραντήρας θα επιλέξει, η καλύτερη λύση στο πρόβλημα θα είναι ένας καθαριστής αέρα με ενσωματωμένη ενυδατική, η οποία είναι σε χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση επενδύσεων κεφαλαίου, τότε είναι προτιμότερο να λαμβάνετε οποιαδήποτε συσκευή υπερήχων για τον καθαρισμό του αέρα. Όλοι οι υγραντήρες υπερήχων έχουν μια γενική αρχή λειτουργίας. Το κόστος συγκεκριμένων μοντέλων εξαρτάται από το σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής, την προώθηση μάρκας και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα αέρα, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απλοί φυσικοί νόμοι. Στη φυσική, η υγρασία του αέρα είναι μια σχετική ποσότητα που εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, οποιοδήποτε άνοιγμα θυρών ή αερισμός του δωματίου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της υγρασίας του αέρα μέσα σε αυτό. Σε ένα υπνοδωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο, ο υγραντήρας είναι απίθανο να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας πάνω από 30%.

Συνιστώμενοι κατασκευαστές υγραντήρων

Αφού έχουμε σαφώς προσδιορίσει ποιο υγραντήρα επιλέγουμε, αξίζει να "τρέχετε" μάρκες κατασκευαστών που έχουν αποδειχθεί στην αγορά από την καλύτερη πλευρά.

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συσκευών για ειδικούς στον τομέα της υγρασίας, θεωρεί την ελβετική εταιρεία Plaston, η οποία κατέχει δύο μάρκες - Air-o-Swiss και Boneco. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην παραγωγή υγραντήρων αέρα από την Boneco, μεταξύ των οποίων το Boneco 7135 θεωρείται το πιο επιτυχημένο μοντέλο.

Ο ευχάριστος σχεδιασμός και η υψηλή ποιότητα των εξαρτημάτων συναρμολόγησης διακρίνονται από τις ενυδατικές κρέμες από την Electrolux. Εκείνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον κλασικό σχεδιασμό Boneco, η ατομικότητα του εξωτερικού σχεδιασμού των υγραντήρων της Electrolux είναι κατάλληλη.

Στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, μια άλλη μάρκα έχει κερδίσει τη δημοτικότητα - Aircomfort. Τα μοντέλα αυτής της μάρκας χαρακτηρίζονται από πληθώρα δευτερευουσών λειτουργιών και καλό σχεδιασμό. Επιπλέον, αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει καλή ποιότητα σε προσιτή τιμή.

Από όλες τις παραπάνω μάρκες, η μάρκα Boneco απολαμβάνει ιδιαίτερη αγάπη από τους Κινέζους, οι οποίοι προτιμούν να κάνουν αντίγραφα γνωστών εμπορικών σημάτων. Ένα τέτοιο ανάλογο θα διαφέρει από το αρχικό μοντέλο από την ποιότητα της συναρμολόγησης, καθώς και την ανθεκτικότητα. Το επίπεδο υγρασίας θα είναι περίπου το ίδιο.

Ο καλύτερος ανεξάρτητος κινέζος κατασκευαστής είναι το εμπορικό σήμα CooperHunter, το οποίο είναι ένας καλός συνδυασμός καλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Μεταξύ των κατασκευαστών καθαριστικών-moisturizers, η Sharp και η Daikin πρωτοστατούν. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα είναι μια έμμεση λειτουργία, επιλύουν αυτό το έργο με μεγαλοπρέπεια. Διαφορές στην ποιότητα της υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα δεν υπάρχουν, όλες οι διαφορές είναι στο σύστημα καθαρισμού.

Sharp μοντέλα έχουν την HEPA κλασικό φίλτρο, φίλτρο απόσμησης και ιονιστή. Σε σύγκριση μοντέλα Daikin έχουν φωτοκαταλυτικό φίλτρο σε συνδυασμό με ένα ιδιόκτητο εκκένωσης σερπαντίνα σύστημα Flash Streamer, που επιτρέπουν να καθυστερήσει την δυσάρεστες οσμές, σκόνη και τα αλλεργιογόνα, καθώς και αποτελεσματική στη θανάτωση ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης των χοίρων.

Ελπίζουμε ότι έχουμε μοιραστεί μαζί σας αρκετές πληροφορίες και τώρα ξέρετε ακριβώς πώς να επιλέξετε τον σωστό υγραντήρα. Σας ευχόμαστε υγεία και άνεση στο σπίτι και στη δουλειά!

Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος για το μωρό;

Πώς να δημιουργήσετε το σωστό μικροκλίμα για το παιδί σας; Κάθε φροντιστής γονέας τίθεται αυτό το ερώτημα, επειδή η υγεία και η διάθεση του μωρού εξαρτάται από το μικροκλίμα. Η υγρασία και η καθαρότητα του αέρα δεν είναι οι τελευταίοι παράγοντες για τη δημιουργία ενός μικροκλίματος για ένα παιδί. Σήμερα, θα μάθουμε αν χρειάζονται υγραντήρες αέρα και πώς να επιλέξετε αυτή τη συσκευή για το δωμάτιο των παιδιών.

Κίνδυνος ξηρού αέρα

Κατά την κρύα εποχή, όταν ενεργοποιείται η κεντρική θέρμανση, ο αέρας στο δωμάτιο στεγνώνει. Συχνά, η υγρασία στο διαμέρισμα δεν είναι περισσότερο από 20%, ενώ για καλή υγεία δεν πρέπει να είναι κάτω από 40 - 60% (ανάλογα με την εποχή του χρόνου).

Οι ενήλικες είναι πιο ανεκτικοί στον ξηρό αέρα, αλλά ο μικρός και ξηρός αέρας είναι επικίνδυνος για μικρά παιδιά. Στα νεογνά, οι πνεύμονες δεν έχουν σχηματιστεί πλήρως και είναι δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Επιπλέον, αυτός ο αέρας "λειτουργεί" σαν σφουγγάρι - απορροφά υγρασία από τα μαλλιά, το δέρμα, τους βλεννογόνους. Εξαιτίας αυτού, το παιδί δυσκολεύεται να αναπνεύσει, μειώνει την ασυλία και γρήγορα κουράζεται. Επιπλέον, τα σωματίδια σκόνης που κινούνται ελεύθερα στον ξηρό αέρα εισέρχονται στο σώμα του παιδιού και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμα και χειρότερα άσθμα.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι για το μωρό ξηρό αέρα στο δωμάτιο είναι:

 • Ξηρών βλεννογόνων μεμβρανών.
 • Μύτη γεμάτη?
 • Μειωμένη ανοσία.
 • Ανήσυχος ύπνος;
 • Νευρικότητα.
 • Η τάση για αλλεργία.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγραντήρων αέρα, ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας δούμε κάθε ένα από αυτά, έτσι ώστε να μπορείτε να καθορίσετε ποιο είδος υγραντήρα αέρα είναι κατάλληλο για σας.

Με κρύο ατμό

Η αρχή λειτουργίας αυτού του τύπου υγραντήρα αέρα είναι ότι ο αέρας αποστέλλεται μέσω ενός υγρανθέντος πλέγματος με έναν ειδικό ανεμιστήρα. Την ίδια στιγμή, η σκόνη παραμένει, και ακόμη και μερικά είδη βακτηριδίων, υγρανθεί αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο.

Ο υγραντήρας με κρύο ατμό ενυδατώνει καλά, αλλά δεν καθαρίζει τον αέρα πολύ

 • Σχετική φθηνότητα.
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • Είναι δυνατή η ρύθμιση της επιθυμητής λειτουργίας υγρασίας.
 • Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τα παιδιά.
 • Παρά το γεγονός ότι ενυδατώνει καλά, δεν καθαρίζει τον αέρα πολύ.
 • Ελαφρώς μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Με ζεστό ατμό

Λειτουργεί με την ίδια αρχή με τον υγραντήρα με κρύο ατμό, με τη μόνη διαφορά ότι είναι εξοπλισμένο με θερμαντικό στοιχείο. Το νερό θερμαίνεται σαν τσαγιέρα, σχηματίζοντας ατμό.

Ένας υγραντήρας με ζεστό ατμό θεωρείται βέλτιστος για παιδιά με αναπνευστικά νοσήματα

 • Χαμηλό κόστος.
 • Δεν έχει αντικαταστάσιμα φίλτρα, τα οποία σας επιτρέπουν να μειώσετε τα απόβλητα σε αυτό.
 • Έντονη εξάτμιση.
 • Ο καυτός ατμός σκοτώνει τα μικρόβια.
 • Ο ζεστός αέρας μπορεί να σας καεί.
 • Η πιθανότητα υπερχείλισης είναι μεγάλη, επομένως απαιτείται συνεχής παρακολούθηση.
 • Μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

Ο υγραντήρας με ζεστό ατμό αγοράζεται καλύτερα με ενσωματωμένο υγρόμετρο για τον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας.

Ένας υγραντήρας με ζεστό ατμό θεωρείται βέλτιστος για παιδιά με αναπνευστικά νοσήματα, καθώς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με αρωματικά έλαια.

Υπερηχογράφημα

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς υγραντήρες αέρα μέχρι σήμερα. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται σε μια υποηχητική ταλάντωση. Ο υπέρηχος σπάει τα σταγονίδια νερού σε μικρά σωματίδια, μετατρέποντάς τα σε ομίχλη, η οποία τροφοδοτείται στο δωμάτιο με ανεμιστήρα.

 • Γρήγορα ενυδατώνει τον αέρα.
 • Λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά.
 • Μπορεί να διατηρήσει ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας.
 • Εξοπλισμένο με πρόσθετες λειτουργίες (ρυθμός εξάτμισης, αυτόματος έλεγχος κλπ.), Συμπεριλαμβανομένου του τηλεχειριστηρίου.
 • Μην χρησιμοποιείτε σε παιδικά δωμάτια μέχρι την ηλικία των τεσσάρων (λόγω των ιδιομορφιών της δομής των μικρών μικρών παιδιών).
 • Ο ίδιος ο υγραντήρας είναι ακριβός, τα φίλτρα δεν είναι επίσης φθηνά.
 • Όταν χρησιμοποιείτε μη επεξεργασμένο νερό σε έπιπλα, συσκευές κ.λπ. μια λευκή κατάθεση εγκαθίσταται.

"Πλύση αέρα"

Μια τέτοια ενυδατική κρέμα όχι μόνο ενυδατώνει τον αέρα ποιοτικά, αλλά και καθαρίζει τέλεια. Η αρχή της λειτουργίας του είναι ότι ο αέρας αντλείται από τον ανεμιστήρα, διέρχεται από ειδικούς δίσκους βυθισμένους σε ένα δοχείο με νερό. Ο αέρας, που περνάει μέσα από τους δίσκους, υγραίνεται, η σκόνη, τα μικρόβια και άλλα σωματίδια παγιδεύονται στους δίσκους.

Ο υγραντήρας "Πλύση αέρα" όχι μόνο ενυδατώνει τον αέρα, αλλά και καθαρίζει καλά

 • Πολύ αποτελεσματική (η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι εκατοντάδες φορές υψηλότερη από τον συμβατικό ατμό).
 • Πολυλειτουργικό (καθαρίζει, ενυδατώνει και ιονίζει τον αέρα).
 • Εντυπωσιακό κόστος, επιπλέον, το κόστος των φυσίγγια?
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε το νερό.

Κλιματικό συγκρότημα

Είναι μια πολυλειτουργική συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός υγραντήρα, ενός καθαριστή αέρα, ενός ανεμιστήρα, ενός θερμαντήρα και ενός ιονιστή. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε μία συγκεκριμένη λειτουργία και σε πολλές ταυτόχρονες.

Το κλιματικό σύμπλεγμα συνιστάται να αγοράσετε εάν το παιδί σας έχει άσθμα ή αλλεργία και εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή όπου ο αέρας είναι μολυσμένος.

Το σύμπλεγμα κλιματισμού συνιστάται να αγοράσετε εάν το παιδί σας έχει άσθμα ή αλλεργία

 • Υψηλής ποιότητας καθαρισμός από σχεδόν όλη την ατμοσφαιρική ρύπανση και την υγρασία.
 • Εύκολο στη διαχείριση και συντήρηση.
 • Παρουσία διαφορετικών τρόπων λειτουργίας.
 • Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα των συνήθων υγροποιητών?
 • Ήσυχη δουλειά.

Συστάσεις κατά την επιλογή

Φυσικά, πρέπει να επιλέξετε έναν υγραντήρα από τις ατομικές ανάγκες. Ας υποθέσουμε ότι εάν έχετε αέρα στο διαμέρισμα ακριβώς στεγνό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κανονικό υγραντήρα ατμού, αλλά εάν το παιδί σας έχει άσθμα - είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή ένα κλιματικό σύστημα. Λοιπόν, τι άλλο πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

 • Η απόδοση του υγραντήρα και ο όγκος του παιδικού δωματίου.

Οι κατασκευαστές οργάνων συνήθως υποδεικνύουν τον όγκο ροής αέρα που διέρχεται μέσω των φίλτρων. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα που "οδηγεί" για μια ώρα τουλάχιστον δύο φορές.

 • Χωρητικότητα και κατανάλωση νερού.

Το μήκος του υγραντήρα εξαρτάται από τον όγκο της δεξαμενής νερού. Για να λειτουργεί συνεχώς το βράδυ, χρειάζονται περίπου πέντε λίτρα. Η συνολική κατανάλωση νερού είναι κατά μέσο όρο 8-12 λίτρα την ημέρα.

Φυσικά, όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο το καλύτερο. Ορισμένοι υγραντήρες διαθέτουν λειτουργία "ύπνου"

 • Ανταλλάξιμα φίλτρα και φυσίγγια.

Κατά την αγορά, είναι καλύτερα να μάθετε πόσο συχνά αλλάζετε τα φίλτρα και πού μπορούν να αγοραστούν.

Τώρα, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων των τύπων moisturizers, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για το δωμάτιο του μωρού σας. Η ποικιλία των υγραντήρων αέρα είναι αρκετά μεγάλη, ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα όργανο, είναι απαραίτητο να βασίζεστε στην αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του.

Υγραντήρες αέρα με ζεστό ατμό

 • Βάρος: 120g
 • Μέγεθος B * W * D: 7x12x9 εκ
 • Τάση / συχνότητα: 100-240 V / 50-60 Hz, DC 5 V / 800 mA; 4 W
 • Όγκος της φιάλης: 80 ml
 • Όγκος της δεξαμενής: 4,5 l
 • Κατανάλωση ισχύος: 31 V
 • Κατανάλωση νερού: 380 ml / h
 • Διάρκεια εργασίας σε ένα σταθμό πλήρωσης: 10-12 ώρες
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίων: 35 m2
 • Καταστροφή μικροβίων και βακτηρίων.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • Μικροσκοπικός ψεκασμός υγρού
 • Ψυχρή και θερμή εξάτμιση.
 • Αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Για χώρους 40-45 τετραγωνικών μέτρων.
 • Ευρύ φάσμα ρυθμίσεων.
 • Δωμάτιο χώρου: 25 m3
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • Ελάχιστη ψεκασμός με υπερήχους
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βελτιωμένη ρύθμιση
 • Απορροφητικό ποτήρι από ανοξείδωτο χάλυβα
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων

 • Υπερήχων ψεκασμός νερού.
 • Επεξεργασία αέρα στον χώρο (έως 35 βλ.).
 • LED-οθόνη.
 • 3 επίπεδα εξάτμισης.
 • Δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εξάτμισης.
 • Δωμάτιο δωματίου: 15 τ.μ.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • 2 ρυθμούς εξαερισμού.
 • Νυχτερινή λειτουργία.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ο όγκος της δεξαμενής νερού: 680 ml.
 • Διαστάσεις: 20 x 16 x 11 εκ.
 • Βάρος: 1055 γρ.
 • Δυνατότητα τροφοδοσίας από τη θύρα USB του υπολογιστή.
 • Η βέλτιστη ισορροπία υγρασίας.
 • Πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.
 • Συμπαγή.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ενσωματωμένη γεννήτρια ανιόντων.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινό φως
 • Κατανάλωση ισχύος: 5 watt.
 • Ο όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml.
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Διαστάσεις (Διάμετρος Χ Η): 180x175 mm
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Τομέας εφαρμογής 15-20 m2
 • Η ένταση ψεκασμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Αφαιρούμενη δεξαμενή
 • Είναι δυνατή η κατευθυνόμενη εξάτμιση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση
 • Έχει τοποθετηθεί φως LED
 • Τροφοδοσία από το δίκτυο
 • Όγκος της δεξαμενής νερού 1,8 l
 • Περιοχή υγρασίας: 40 m2
 • Παραγωγικότητα: 300 ml / h
 • Όγκος της δεξαμενής: 3,5 l
 • Μέγεθος: 277 x 160 x 268 mm
 • Για χώρους 30 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα
 • Υπερήχων ψεκασμός νερού
 • Νυχτερινός φωτισμός της θήκης
 • Μέγεθος: 195 x 180 x 300 mm
 • Βάρος: 0,7 kg
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων
 • Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 1,2 λίτρα
 • Ο ήχος ψεκασμού ψυχρού ατμού
 • Υγραντήρας και νυχτερινό φως
 • Μέγεθος 17 * 25 * 17 εκ
 • Δωμάτιο: 30 τ.μ.
 • Δεξαμενή νερού: 4,5 λίτρα.
 • Η ένταση του ατμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Υπερηχητική τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας
 • Διαστάσεις: 26,5 x 33 x 20 cm.
 • Βάρος: 2025 γρ.
 • Λειτουργία προθέρμανσης νερού.
 • Παρουσία αισθητήρα μόλυνσης του υγροποιητή.
 • Παρουσία ειδικής φύσιγγας για μαλακτικό νερού.
 • Παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας.
 • Οπτική οθόνη LCD.
 • Κασσέτα ανταλλαγής κατιόντων.
 • Λειτουργία ιονισμού αέρα.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας και της ισχύος.
 • Συναγερμός όταν εκκενώνεται η δεξαμενή.
 • Λειτουργία απενεργοποίησης.
 • Τρεις τρόποι λειτουργίας.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος.
 • Η παρουσία φίλτρου εξάτμισης νερού με βακτηριοκτόνο εμποτισμό.
 • Ομοιόμορφη κατανομή του υγρού αέρα.
 • Πρακτικά αθόρυβη εργασία.
 • Φωτισμός και χρήση ως νυχτερινό φως
 • Η χρήση αρωματικών ουσιών
 • Αναζωογονεί, ενυδατώνει, καθαρίζει τον αέρα
 • Οικόπεδο 48 τ.μ.
 • Διπλή τεχνολογία υπερήχων ψεκασμού και εξάτμισης νερού
  Υψηλή υγρασία 550 ml / h
 • Η παρουσία ενός φίλτρου νερού για σκληρό νερό.
 • Η παρουσία μιας αφαιρούμενης δεξαμενής νερού.
 • Δείκτης στάθμης νερού στη δεξαμενή.
 • Βούρτσα για καθαρισμό.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Ενσωματωμένο φως
 • Μέγεθος (Διάμετρος x W): 18x17,5 εκ
 • Όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Για την αρωματοποίηση του δωματίου
 • Ενυδατώνει τον αέρα
 • Φωτισμός LED με τρία χρώματα
 • Χωρητικότητα: 680 ml
 • Χρόνος εργασίας: 3 ώρες
 • Υγραντήρας αέρα συνδυασμένος με λαμπτήρα αρωμάτων
 • Περιοχή εξυπηρέτησης: 25μ²
 • Χωρητικότητα δοχείου νερού: 1,6 l
 • Μέγεθος (LxWxH): 18 x 18 x 4,5 cm
 • Βάρος: 0,75 kg
 • Χωρητικότητα: 150 ml
 • Περιοχή κάλυψης: 20-30 m3
 • Χρόνος εργασίας: 2-5 ώρες
 • Ψεκασμός: 40-75 ml / h
 • Επίπεδο θορύβου:

9 χρόνια επιτυχία
της εργασίας

Κορυφαίες μάρκες
στο πεδίο
προϊόντα υγείας

Παράδοση στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη την επόμενη μέρα

Περισσότερα από 600 αντικείμενα
αυτοαπομάκρυνση

Παραδίδουμε σε οποιουσδήποτε
το σημείο της Ρωσίας!

Η πληρωμή είναι βολική
τρόπο

Μετρητά στο
παραλαβή αγαθών,
χάρτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. πληρωμές, μεταφορές

Υγραντήρας ατμού.

Όταν δημιουργείτε ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι σας, μην ξεχνάτε, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του απαραίτητου επιπέδου υγρασίας σε αυτό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το θυμάστε αυτό στην εποχή που έρχεται το κρύο και είναι καιρός να ενεργοποιήσετε τις συσκευές θέρμανσης (καλοριφέρ, ανεμιστήρες θερμότητας, θερμαντικά όπλα, κουρτίνες κ.λπ.).

Δεν είναι μυστικό ότι η επιρροή των πάρα πολύ ξηρό αέρα επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και τα αναπνευστικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Αν για τους ενήλικες μια τέτοια επιρροή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τόσο κρίσιμη, τότε η υγεία των παιδιών που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση συνεχώς απειλείται σαφώς. Για να αποφευχθούν προβλήματα στο περίβλημά της με την εμφάνιση μολύνσεων από ιούς και άλλες ασθένειες, πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε κλειστούς χώρους υγρασία ομαλοποίηση χρησιμοποιώντας μια τέτοια συσκευή όπως ένα ενυδατωτικό paravoy.

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει. Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας - επιλέξτε "Όλες".

Πλεονεκτήματα υγραντήρων ζεστού ατμού.

Οι συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για την υγρασία του αέρα με ατμό χαρακτηρίζονται από καλή απόδοση και πολλά άλλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • λειτουργική αύξηση της υγρασίας μέχρι το αναγκαίο επίπεδο ·
 • η υψηλή θερμοκρασία του ατμού βοηθά στην καταστροφή των περισσότερων τύπων επιβλαβών μικροοργανισμών.
 • έλλειψη ειδικών απαιτήσεων για την ποιότητα των υδάτων ·
 • Εάν είναι απαραίτητο, ο θερμός ατμός μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πηγή θερμότητας.
 • λόγω των πρόσθετων λειτουργιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωματικά αποσμητικά χώρου και εισπνευστήρες.

Χρησιμοποιήστε τους υγραντήρες με ζεστό ατμό είναι πολύ απλή. Και όλα αυτά επειδή παρέχουν όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των προϊόντων τους. Η παροχή ατμού ρυθμίζεται από ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τον έλεγχο του χρόνου για να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν το νερό εξατμιστεί τελείως, η συσκευή απλώς απενεργοποιείται.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα;


Περιεχόμενα:

Το καθήκον του υγραντήρα αέρα είναι αρκετά σαφές ήδη από το όνομα της συσκευής. Οι υγραντήρες εργάζονται σε κλειστό χώρο - στο γραφείο, στο δωμάτιο ή στην τάξη. Για να τα εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το λειτουργήσετε είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να την συνδέσετε στην πρίζα.

Ανησυχείτε από την ερώτηση πώς να επιλέξετε σωστά τον υγραντήρα, έτσι ώστε η άνεση και η άνεση στο σπίτι να σας συνοδεύουν όλη την ώρα; Κάθε μοντέλο του υγραντήρα αέρα έχει σχεδιαστεί για 24ωρη λειτουργία. Ένας υγραντήρας εργασίας παράγει πολύ χαμηλό θόρυβο, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε άνετα δίπλα του. Επομένως, η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο χωρίς φόβο.

Μόλις επιλεγεί ο υγραντήρας αέρα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η βέλτιστη θέση για την τοποθέτησή του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο υγραντήρας τοποθετείται καλύτερα δίπλα στα θερμαντικά σώματα, προκειμένου να εξαπλωθεί γρήγορα η υγρασία με ζεστό αέρα. Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας για ένα άτομο είναι περίπου 40-60%.

Ένας υγραντήρας είναι μια βασική ανάγκη σε ένα παιδικό δωμάτιο

Ίσως το πιο επείγον ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών. Εξάλλου, από τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, η υγεία του παιδιού εξαρτάται άμεσα, ειδικά το χειμώνα, όταν ο αέρας κυριολεκτικά υπερθερμανθεί από τις μπαταρίες.

Το φυσιολογικό χαρακτηριστικό των μικρών παιδιών (ειδικά τα βρέφη) είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη και τρυφερός βλεννογόνος μεμβράνη, καθώς και το δέρμα. Ο ξηρός αέρας, ο οποίος βασιλεύει το χειμώνα στο νηπιαγωγείο, συνεπάγεται μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Πριν από την επιλογή ενός υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών, μελετήστε με τους ειδικούς τα μοντέλα που θα διατηρήσουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο στο σωστό επίπεδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι υγραντήρες εκτός από την άμεση λειτουργία τους είναι σε θέση να καθαρίσουν και να ιονίσουν τον αέρα. Αυτά τα μοντέλα συνιστώνται από ειδικούς για τις εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται για το δωμάτιο των παιδιών.

Υγραντήρες με ιονιστή

Πρόσφατες έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει πλήρως το οξυγόνο μόνο από τον αέρα που εμπλουτίζεται με αρνητικά φορτισμένα aeroions, με άλλα λόγια, από ιονισμένο αέρα. Η έλλειψη ιονισμού προκαλεί στους ανθρώπους τακτική λιμοκτονία με οξυγόνο, κακή υγεία, αυξημένη κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η ανοσία αποδυναμώνει, ένα άτομο χάνει την προσοχή και αρχίζει να υποφέρει από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων.

Γιατί και πώς επιλέγω τους υγραντήρες αέρα με έναν ιονιστή; Πρώτα απ 'όλα για την πρόληψη και τον έλεγχο των επιδημιών γρίπης. Σε πολλά ιδρύματα παιδιών, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, νηπιαγωγείων και πολυκλινικών, η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται ενεργά. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ενυδατικά, που ιονίζουν τον αέρα, πλημμυρίζοντας με ενεργό οξυγόνο, και όμως η κατασκευή τους περιλαμβάνουν τους λαμπτήρες υπεριωδών ακτίνων, μέσα από την οποία απολυμαίνονται αέρα και τα επιβλαβή βακτήρια και οι ιοί καταστρέφονται.

Έχοντας εγκαταστήσει έναν υγραντήρα αέρα με ιονιστή στο γραφείο ή στο σπίτι, δεν μπορείτε να φοβάστε τη μόλυνση και πάντα θα αισθανθείτε υπέροχα.

Υγραντήρες αέρα με κρύο ατμό

Η αρχή του υγραντήρα με κρύο ατμό μπορεί να συγκριθεί με μια λεκάνη γεμάτη με νερό - το νερό σε αυτό βαθμιαία εξατμίζεται από μόνο του. Το πρωτότυπο του προηγμένου μοντέλου του υγραντήρα είναι μια λεκάνη με νερό, πάνω από την οποία μανδαλώνεται μια πετσέτα. Έτσι, ο υγροποίηση του αέρα συμβαίνει λόγω της φυσικής εξάτμισης, αλλά μερικές φορές οι ανεμιστήρες είναι ενσωματωμένοι στο μοντέλο της διαδικασίας. Σε τέτοια μοντέλα, οι αγοραστές του υγραντήρα αέρα σπάνια σταματούν την επιλογή τους λόγω της χαμηλής απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς τους, η οποία μπορεί να συγκριθεί με ένα μεγάλο ενυδρείο. Οι υγραντήρες με κρύο ατμό συχνά δεν είναι εξοπλισμένοι με υγροστάτη, καθώς δεν έχει νόημα να επηρεάζεται με κάποιο τρόπο η φυσική διαδικασία ύγρανσης.

Υγραντήρες με ζεστό ατμό

Ο επόμενος τύπος υγραντήρα είναι με ζεστό ατμό. Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν με βάση την αρχή ενός βραστήρα χωρίς καπάκι. Το νερό εξατμίζεται υπό την επίδραση της θέρμανσης. Σε σύγκριση με τους υγραντήρες με κρύο ατμό, τα μοντέλα με ζεστό ατμό είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Εκτός από όλους, οι λάτρεις της αρωματοθεραπείας μπορούν να περιποιηθούν με τις αγαπημένες τους γεύσεις. Οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η θέρμανση του νερού στον υγραντήρα αέρα καταστρέφει επιβλαβείς μικροοργανισμούς στον ψεκασμένο ατμό. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτή την περίπτωση - γράφουν το ίδιο πράγμα για τον κρύο ατμό, σαν να έχουν σκοτωθεί μικροοργανισμοί με χλωρίνη που περιέχεται στο νερό της βρύσης. Οι διαδρομές μάρκετινγκ είναι ανυπολόγιστες...

Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα σπίτι με ζεστό ατμό, ελέγξτε τις δυνητικά επικίνδυνες στιγμές κατά τη λειτουργία του. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιοι υγραντήρες αποτελούν μεγάλη απειλή για μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν απλά να καούν με ζεστό νερό. Εκτός από τα πάντα που χρησιμοποιούνται, η συσκευή παράγει έναν δυναμικό ήχο γαργαλίσματος, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Υγραντήρες υπερήχων

Προς το παρόν, οι ειδικοί θεωρούν τους υγραντήρες υπερήχων ως τους πιο αποτελεσματικούς υγραντήρες αέρα. Το νερό σε μια τέτοια συσκευή πέφτει σε μια μικρή δονητική μεμβράνη, περνώντας μέσα από την οποία σχηματίζεται ένα σύννεφο σκόνης νερού, που αποκλίνει σε όλο το διαμέρισμα με φυσικό τρόπο. Οι υγραντήρες με κρύο και ζεστό ατμό είναι πολύ κατώτεροι από την αποτελεσματικότητα των υγραντικών υπερηχητικών μοντέλων, έτσι οι κορυφαίοι κατασκευαστές αρνήθηκαν να παράγουν μοντέλα του πρώτου και του δεύτερου τύπου.

Κατά την εφαρμογή ενός υπερηχητικού υγραντήρα, υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα: ο σχηματισμός μιας λευκής επίστρωσης ασβέστη σε σκούρα έπιπλα. Οι υγραντήρες ατμού όλα τα άλατα από υδρατμούς εναποτίθεται στα τοιχώματα της συσκευής, ενώ στην υπερηχητική νερό υγραντήρα βίαια σπασμένα σε σκόνη που μεταφέρουν από μόνη της όλες ιχνοστοιχεία και άλατα. Το σύννεφο της σκόνης νερού κατακάθια πάνω στα έπιπλα και όταν στεγνώσει αφήνει εναποθέσεις αλάτων επάνω του, τα οποία δίνουν αποτέλεσμα στην υπόλευκη επιδρομή.

Αλλά για αυτό το λόγο δεν αρνούνται αμέσως να επιλέξετε έναν υγραντήρα με σύστημα υπερήχων. Μετά από όλα, η ποσότητα και η ένταση των αποθέσεων άλατος εξαρτάται άμεσα από την ακαμψία και την ποιότητα του νερού που χύνεται στη δεξαμενή. Ως εκ τούτου, διαφορετικοί άνθρωποι αφήνουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με υπερήχους υγραντήρες. Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, οι εγκατεστημένοι κατασκευαστές παράγουν ειδικές κασέτες με πληρωτικά που μαλακώνουν το σκληρό νερό. Το φυσίγγιο είναι ένας μικρός κόκκος κόκκου με ιοντοανταλλακτική ρητίνη. Ένας τέτοιος κόκκος εξυπηρετεί 1-3 μήνες, ανάλογα με την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού. Με την περαιτέρω χρήση της κασέτας, είναι οικονομικότερο να αγοράζουμε σακουλάκια με κόκκους και να τα γεμίζουμε ανεξάρτητα με τη συσκευή.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό για ενυδάτωση;

Ένας αυξανόμενος αριθμός των μεγάλων ονομάτων τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στις οδηγίες λειτουργίας τους καθορίζουν σαφώς ότι θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνο το νερό της βρύσης σε υγραντήρες, ή στη δεξαμενή μπορεί να τα βακτήρια αναπαράγονται και υπάρχει ένα «άνθησης» του νερού. Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται μόνο από μικρούς κινέζους κατασκευαστές.

Ως το επόμενο λογικό επιχείρημα, λάβετε υπόψη τον απλό υπολογισμό: σε ένα δωμάτιο 15-20 m2 με κανονικό αερισμό ανά ημέρα θα καταναλώνονται περίπου 3-4 λίτρα νερού. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι η δαπάνη τόσο πολύ απεσταγμένου νερού είναι αρκετά επαχθή για το πορτοφόλι σας.

Αποδοτικότητα των υγραντήρων αέρα

Συζητήσαμε μαζί σας ποιο είδος υγραντήρα θα επιλέξετε για το σπίτι γενικότερα και για το δωμάτιο των παιδιών ειδικότερα, ποιες αρχές καθοδηγούνται από την επιλογή αυτού ή του τύπου μοντέλου συσκευής. Και τώρα περιγράφει γενικά την αποτελεσματικότητα της χρήσης υγραντήρων αέρα.

Το παγκόσμιο μειονέκτημα οποιουδήποτε υγραντήρα αέρα είναι ότι στην πράξη η ακτίνα της δράσης του συνήθως περιορίζεται σε 1-1,5 μέτρα γύρω από τη συσκευή. Τα απομακρυσμένα άκρα των δωματίων παραμένουν πρακτικά μη βερνικωμένα. Οι πωλητές προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί για αυτό το γεγονός. Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι αρκετά απλοί. Δεδομένου ότι η υγρασία είναι ενσωματωμένη στον ίδιο τον υγραντήρα, το επίπεδο υγρασίας μετριέται αποκλειστικά γύρω από τη συσκευή. Ως αποτέλεσμα, όταν η εργασία φτάνει σύμφωνα με το όργανο, απενεργοποιείται αυτόματα και είναι φυσικά αδύνατο να μετρηθεί η υγρασία του αέρα στο άλλο άκρο του δωματίου. Ένας άλλος παράγοντας επιβάλλεται επίσης: στον αέρα ο χώρος αναμειγνύεται με μια φυσική σύμβαση, ο κρύος πηγαίνει κάτω και ο θερμός ανεβαίνει και δεν υπάρχει σχεδόν καμία οριζόντια ανάμιξη αέρα από τη μια γωνία στην άλλη.

Με βάση την πρακτική, ένας υγραντήρας αέρα θα πρέπει να τοποθετείται στο κεφάλι του κρεβατιού, αλλά μερικοί υγροποιητές εκπέμπουν αρκετούς δυνατούς ήχους γαργαλίσματος τη νύχτα. Δεν θα είναι περιττό να τοποθετήσετε έναν μεγάλο ανεμιστήρα πάνω από τον υγραντήρα, ο οποίος μπορεί αποτελεσματικά να διασκορπίσει τον υγρό αέρα γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Μια άλλη επιλογή είναι να σφραγίσει το δωμάτιο σφιχτά έτσι ώστε να απορροφά σταδιακά την υγρασία σαν ένα θερμοκήπιο. Και οι τρεις επιλογές είναι εντελώς συμβιβαστικές.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει - συχνά δεν είναι αρκετή η πλήρης υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο απλών υγραντήρων οικιακής χρήσης. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα απαιτεί μια συσκευή μεγάλου μεγέθους που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ισχυρούς ανεμιστήρες και μια ογκομετρική δεξαμενή. Συχνά, συσκευές με τέτοιες διαστάσεις δεν είναι πλέον συνήθεις υγραντήρες αέρα, αλλά είναι καθαριστές αέρα που έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία υγρασίας. Τέτοια καθαριστικά παράγονται κυρίως από γνωστούς ακριβούς κατασκευαστές, οπότε το κόστος τους είναι σημαντικά υψηλότερο από τους συμβατικούς υγραντήρες. αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αξίζουν.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποιος υγραντήρας θα επιλέξει, η καλύτερη λύση στο πρόβλημα θα είναι ένας καθαριστής αέρα με ενσωματωμένη ενυδατική, η οποία είναι σε χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση επενδύσεων κεφαλαίου, τότε είναι προτιμότερο να λαμβάνετε οποιαδήποτε συσκευή υπερήχων για τον καθαρισμό του αέρα. Όλοι οι υγραντήρες υπερήχων έχουν μια γενική αρχή λειτουργίας. Το κόστος συγκεκριμένων μοντέλων εξαρτάται από το σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής, την προώθηση μάρκας και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα αέρα, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απλοί φυσικοί νόμοι. Στη φυσική, η υγρασία του αέρα είναι μια σχετική ποσότητα που εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, οποιοδήποτε άνοιγμα θυρών ή αερισμός του δωματίου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της υγρασίας του αέρα μέσα σε αυτό. Σε ένα υπνοδωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο, ο υγραντήρας είναι απίθανο να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας πάνω από 30%.

Συνιστώμενοι κατασκευαστές υγραντήρων

Αφού έχουμε σαφώς προσδιορίσει ποιο υγραντήρα επιλέγουμε, αξίζει να "τρέχετε" μάρκες κατασκευαστών που έχουν αποδειχθεί στην αγορά από την καλύτερη πλευρά.

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συσκευών για ειδικούς στον τομέα της υγρασίας, θεωρεί την ελβετική εταιρεία Plaston, η οποία κατέχει δύο μάρκες - Air-o-Swiss και Boneco. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην παραγωγή υγραντήρων αέρα από την Boneco, μεταξύ των οποίων το Boneco 7135 θεωρείται το πιο επιτυχημένο μοντέλο.

Ο ευχάριστος σχεδιασμός και η υψηλή ποιότητα των εξαρτημάτων συναρμολόγησης διακρίνονται από τις ενυδατικές κρέμες από την Electrolux. Εκείνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον κλασικό σχεδιασμό Boneco, η ατομικότητα του εξωτερικού σχεδιασμού των υγραντήρων της Electrolux είναι κατάλληλη.

Στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, μια άλλη μάρκα έχει κερδίσει τη δημοτικότητα - Aircomfort. Τα μοντέλα αυτής της μάρκας χαρακτηρίζονται από πληθώρα δευτερευουσών λειτουργιών και καλό σχεδιασμό. Επιπλέον, αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει καλή ποιότητα σε προσιτή τιμή.

Από όλες τις παραπάνω μάρκες, η μάρκα Boneco απολαμβάνει ιδιαίτερη αγάπη από τους Κινέζους, οι οποίοι προτιμούν να κάνουν αντίγραφα γνωστών εμπορικών σημάτων. Ένα τέτοιο ανάλογο θα διαφέρει από το αρχικό μοντέλο από την ποιότητα της συναρμολόγησης, καθώς και την ανθεκτικότητα. Το επίπεδο υγρασίας θα είναι περίπου το ίδιο.

Ο καλύτερος ανεξάρτητος κινέζος κατασκευαστής είναι το εμπορικό σήμα CooperHunter, το οποίο είναι ένας καλός συνδυασμός καλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Μεταξύ των κατασκευαστών καθαριστικών-moisturizers, η Sharp και η Daikin πρωτοστατούν. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα είναι μια έμμεση λειτουργία, επιλύουν αυτό το έργο με μεγαλοπρέπεια. Διαφορές στην ποιότητα της υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα δεν υπάρχουν, όλες οι διαφορές είναι στο σύστημα καθαρισμού.

Sharp μοντέλα έχουν την HEPA κλασικό φίλτρο, φίλτρο απόσμησης και ιονιστή. Σε σύγκριση μοντέλα Daikin έχουν φωτοκαταλυτικό φίλτρο σε συνδυασμό με ένα ιδιόκτητο εκκένωσης σερπαντίνα σύστημα Flash Streamer, που επιτρέπουν να καθυστερήσει την δυσάρεστες οσμές, σκόνη και τα αλλεργιογόνα, καθώς και αποτελεσματική στη θανάτωση ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης των χοίρων.

Ελπίζουμε ότι έχουμε μοιραστεί μαζί σας αρκετές πληροφορίες και τώρα ξέρετε ακριβώς πώς να επιλέξετε τον σωστό υγραντήρα. Σας ευχόμαστε υγεία και άνεση στο σπίτι και στη δουλειά!