Πώς να γεμίσετε το νερό στον υγραντήρα

AOS 2055/1355.
Δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε νερό στη δεξαμενή κάθε μέρα.
Υπάρχει μια ιδέα να συναρμολογηθεί ένα κύκλωμα με εξωτερική χωρητικότητα, όπως στην εικόνα.
Για να προσθέτετε νερό μία φορά την εβδομάδα.

Πώς είναι καλύτερο να εφαρμοστεί το σχέδιο;

 1. Βαλβίδα πλωτήρα. Λίγα μέρη. Μια αυτοκατευθυνόμενη βαλβίδα;
 2. Αισθητήρας στάθμης + αντλία; (aliExpress?)
 3. Αισθητήρας στάθμης + βαλβίδα EM; Samotec;
 4. . (Θα κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο τον εαυτό μου)
 5. Μπορεί να φάει οποιαδήποτε λύση για ενυδρεία;

ZY Υπάρχουν υγραντήρες με τροφοδοσία / αποστράγγιση. Δεν είναι προϋπολογισμός, δυστυχώς.

Ένας πλωτήρας με βελόνα και ένα καπάκι από ένα παλιό καρμπυρατέρ μπορούν να προσαρμοστούν. Και η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι απαραίτητη.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

AOS 2055/1355.
Δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε νερό στη δεξαμενή κάθε μέρα.
Υπάρχει μια ιδέα να συναρμολογηθεί ένα κύκλωμα με εξωτερική χωρητικότητα, όπως στην εικόνα.
Για να προσθέτετε νερό μία φορά την εβδομάδα.

Πώς είναι καλύτερο να εφαρμοστεί το σχέδιο;

 1. Βαλβίδα πλωτήρα. Λίγα μέρη. Μια αυτοκατευθυνόμενη βαλβίδα;
 2. Αισθητήρας στάθμης + αντλία; (aliExpress?)
 3. Αισθητήρας στάθμης + βαλβίδα EM; Samotec;
 4. . (Θα κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο τον εαυτό μου)
 5. Μπορεί να φάει οποιαδήποτε λύση για ενυδρεία;

ZY Υπάρχουν υγραντήρες με τροφοδοσία / αποστράγγιση. Δεν είναι προϋπολογισμός, δυστυχώς.

Antlk,
και γιατί υπάρχει μικρός χώρος, εάν τοποθετήσετε μια βαλβίδα πλωτήρα μέσα στη δεξαμενή του υγραντήρα; Μην το αφαιρέσετε!
Δεν είναι ευκολότερο να συνδεθεί απευθείας με την παροχή νερού;

Χρήσιμα άρθρα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους υγραντήρες

Μπορεί ένας υγραντήρας αέρα να βοηθήσει στη ζέστη του καλοκαιριού;

Φυσικά, για να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα, όπως κάνει το κλιματιστικό, ο υγραντήρας αέρα δεν μπορεί. Ωστόσο, για να συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι, είναι αρκετά ικανός. Το πιο άνετη σχετικής υγρασίας για την ανθρώπινη αέρα το καλοκαίρι είναι περίπου 50-65%, το χειμώνα, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο εύρος 40-60%. Στο αποπνικτικός καιρικές συνθήκες ξηρά υγρασία, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 20-30%, η οποία είναι ο λόγος για ακόμη πιο ξηρό δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, και τα σπίτια μας μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα επίθεση σκόνη του δρόμου, που επιπλέει σε μια μυριάδα ξηρού αέρα.

Λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα αέρα, οι δυσάρεστες εντυπώσεις από την ξηρότητα του αέρα εξαφανίζονται και η βρεγμένη σκόνη ακουμπά αμέσως στο πάτωμα, σταματώντας στις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης, ερεθίζοντας τις.

Γιατί εμφανίζεται λευκή επικάλυψη στα έπιπλα όταν λειτουργούν οι υγραντήρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πώς να το αποφύγετε;

Λευκό πλάκα ασβέστιο εμφανίζεται όταν οι υπερήχων υγραντήρες στην οποία το φυσίγγιο δεν έχει εγκατασταθεί κατά ασβεστίου: ασβέστιο μικρότερα σωματίδια μαζί με ένα ομίχλη νερό τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Άμεση κίνδυνο για τον άνθρωπο ένα τέτοιο ίζημα είναι, ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής επαφή με τους βλεννογόνους πλάκα αεραγωγούς του παιδιού (αν η συσκευή είναι στην περιοχή της κούνιας) μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως το άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία...

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, στα δωμάτια των παιδιών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους. Τύποι υγραντήρες, για παράδειγμα, τον καθαρισμό του αέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η οποία πλάκα ασβεστίου στο δωμάτιο δεν σχηματίζεται, ή, αν έχετε ήδη αποκτήσει υπερήχων υγραντήρα γεμίζουν μόνο αποσταγμένο νερό μέσα στη συσκευή, η οποία δεν έχει ξένες ακαθαρσίες.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα: υγραντήρας υπερήχων, υγραντήρας ατμού και πλύσιμο αέρα. Πώς λειτουργούν;

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα: τα ειδικά στοιχεία θερμαίνονται σε αυτό, έτσι ώστε ο ατμός να βγαίνει από τη συσκευή, με τη βοήθεια της οποίας γίνεται υγρασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος υγραντήρα δεν είναι πολύ δημοφιλής τώρα, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων κοντά, και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστά ασύμφορο σε μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού. Μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, έχει υψηλή υγρασία ικανότητα, μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καταναλώνει ένα ελάχιστο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Η υγρασία συμβαίνει λόγω της ομίχλης του νερού, η οποία σχηματίζεται λόγω της θραύσης του νερού σε λεπτά σωματίδια με ειδική μεμβράνη μέσα στη συσκευή. Ωστόσο, χωρίς την ενσωματωμένη υγρασία στη λειτουργία μη σταματήματος λειτουργίας, ο υγραντήρας υπερήχων είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα χώρου. Επιπλέον, εάν το νερό που χρησιμοποιείτε είναι δύσκαμπτο, ένα λευκό ίζημα (το οποίο θα καλύψει την επιφάνεια των αντικειμένων γύρω από τη συσκευή) μπορεί να βγει από τη συσκευή με ομίχλη νερού.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι η πιο τέλεια επιλογή ανάμεσα στους υγραντήρες αέρα. Επιπλέον, εκτός από την κύρια λειτουργία του, η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τα πιο ρυπογόνα σωματίδια: οικιακή σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Η αρχή του πλυσίματος αέρα είναι ότι ο αέρας του δωματίου αντλείται επανειλημμένα μέσω της συσκευής, ειδικά μέσω των πλακών που περιστρέφονται στο νερό. Στην επιφάνεια των πλακών, ο αέρας υγραίνεται στο μοριακό επίπεδο και τα σωματίδια βρωμιάς, τα οποία μαζί με αυτά εισέρχονται στον νεροχύτη, εγκαθίστανται στην παλέτα της συσκευής. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας αέρα αποκλείει την υπερχείλιση και τη συμπύκνωσή του στα έπιπλα. Τα πλυντήρια αέρα καθώς και οι υγραντήρες με υπερήχους καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα και δουλεύουν πολύ ήσυχα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κρεβατοκάμαρα.

Γιατί μερικοί υγροποιητές έχουν ενσωματωμένα υγραμερή και υγροστάτες, και άλλοι δεν το κάνουν;

Το υγρόμετρο είναι μια συσκευή που μετρά τη σχετική υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο. hygrostat - μια συσκευή που μπορεί να απενεργοποιήσει τον υγραντήρα όταν επιτευχθεί συγκεκριμένη σχετική υγρασία αέρα.

Αυτά τα όργανα μέτρησης είναι απαραίτητα για τους υγραντήρες αέρα τύπου υπερήχων και ατμού για τον έλεγχο της διαδικασίας υγρασίας, επειδή λόγω της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης ατμού και της λεπτής διασκορπισμένης ύδατος, αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να υγροποιήσουν γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο. Επομένως, στους υγραντήρες ατμού και υπερήχων, το υγρόμετρο και η υγροστάτη ενεργούν ως έλεγχοι.

Για υγραντήρες αέρα παραδοσιακού τύπου (το οποίο αναφέρεται αέρα και πλύση) υγρόμετρο και υγροστάτη και δεν απαιτείται, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές προοδευτικά υγραίνεται αέρα σε μοριακό επίπεδο, εξαιρουμένων υπεράρδευση του. Οι υγροστάτες παρουσία και υγρόμετρα για τα ύφαλα των υγραντήρες παραδοσιακού τύπου είναι απλώς διακοσμητικό.

Εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο χωριστά και να το εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2-3 μέτρα από τον υγραντήρα, μόνο σε τέτοιες συνθήκες το όργανο μέτρησης θα δείξει την ακριβή τιμή για ολόκληρο το δωμάτιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν υγραντήρα αέρα;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει στους περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται την ανάγκη υγρασίας του αέρα. Η αρχή της χρήσης και συντήρησης του υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο του. Ας δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο κύριους τύπους υγραντήρων αέρα: έναν υγραντήρα υπερήχων και έναν νεροχύτη αέρα.

Για να υπερήχων υγραντήρα σας λειτούργησε σωστά, είναι απαραίτητο τακτικά για να το γεμίσει με νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό, ότι μαζί με την ομίχλη νερό σε ένα δωμάτιο δεν εισέρχεται στο επίχρισμα ασβεστίου. Ή, εάν υπάρχει, χρησιμοποιήστε μια ιδιόκτητη κασέτα έναντι σκληρού νερού. Εκτός από την ξεπλύνετε τακτικά τη βάση της συσκευής, όπου η μεμβράνη (το κύριο στοιχείο εργασίας) και μια δεξαμενή νερού με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, αραιώνεται με νερό, για την πρόληψη της εναπόθεσης του ασβεστίου εντός του μέσου.

Ένας υγραντήρας υπερήχων συνιστάται να εγκατασταθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια, περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συμπύκνωση στα γύρω αντικείμενα και η ομίχλη νερού έχει χρόνο να διαλυθεί στον αέρα.

Καθαρισμός του αέρα, αντίθετα, είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα, επειδή δεν αφήνει κανένα συμπύκνωσης στο πάτωμα και είναι πιο αποτελεσματική ως καθαριστής αέρα, όσο το δυνατόν περισσότερο ο σχηματισμός συλλαμβάνει το πιο βρώμικο αέρα των νοικοκυριών στο μέτρο από το πάτωμα. Είναι πολύ απλό να φροντίζετε το πλύσιμο με αέρα - αρκεί να ρίχνετε τακτικά νερό στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο νερό της βρύσης. Η αρχή της εξάτμισης κρύου, που χρησιμοποιείται στη συσκευή, εξαλείφει το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στα έπιπλα δίπλα στη συσκευή. Συνιστάται κάθε λίγους μήνες, καθαρίζετε τη συσκευή με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, ή με τη βοήθεια του αρχικού καθαριστής για τη συσκευή Venta για την αφαίρεση πλάκας ασβεστίου στο εσωτερικό της συσκευής. Και επίσης μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τη συσκευή με κάθε αλλαγή νερού (συνήθως κάθε 1-2 ημέρες).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες αέρα

Στις συνθήκες της μητρόπολης, όταν ζούμε μισό χρόνο σε κρύο κλίμα με κεντρική θέρμανση, το ζήτημα του εάν χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα ή όχι δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί. Φυσικά, είναι απαραίτητο, αφού απλώς δεν είναι δυνατόν να αντισταθούμε την έλλειψη υγρασίας με άλλο τρόπο. Οι αρχαίοι τρόποι με την ύπαρξη κλινοσκεπασμάτων στο δωμάτιο και η τοποθέτηση δοχείων με νερό κάτω από τη θέρμανση των μπαταριών είναι αναποτελεσματικοί και, κυρίως, δεν είναι αισθητικοί και όχι υγιεινοί. Για ένα σύγχρονο άτομο που νοιάζεται για την υγεία του και για την υγεία των αγαπημένων του, η απάντηση είναι προφανής: ένας υγραντήρας αέρα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό σε κάθε σπίτι.

Πώς να γεμίσετε το νερό στον υγραντήρα

Η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας στο σπίτι ή το διαμέρισμα είναι προβληματική, ειδικά στην εποχή θέρμανσης. Επομένως, όταν επιλέγεται ένας υγραντήρας αέρα, μια σημαντική παράμετρος θεωρείται παραγωγικότητα. Χαρακτηρίζει το ρυθμό κορεσμού με την υγρασία του αέρα. Για την σωστή λειτουργία της συσκευής, πρέπει να γεμίζεται περιοδικά με νερό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε ποιο νερό θα χύσετε στον υγραντήρα.

Γιατί υπάρχουν οι αυξημένες απαιτήσεις νερού για τον υγραντήρα

Η χαμηλή ποιότητα νερού προκαλεί πολλαπλές ασθένειες στο ανθρώπινο σώμα. Σχεδόν όλο το πόσιμο νερό στο σωλήνα νερού, το οποίο πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα υγιεινής, πηγαίνει σε διαμερίσματα με παραβιάσεις των προτύπων. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το προϊόν που εξάγεται από πηγάδια, φρεάτια: το νερό είναι κορεσμένο με ακαθαρσίες, βακτηριακό υλικό, άλατα σκληρότητας.

Εάν το νερό μπορεί να καθαριστεί πριν από τη χρήση, τότε με τον εισπνεόμενο αέρα όλα είναι πιο περίπλοκα. Δεν μπορεί να περιοριστεί στη χρήση. Η ποιότητα του υγρού αέρα επηρεάζεται άμεσα από τα χαρακτηριστικά του υγρού που χρησιμοποιείται για υγρασία. Εγκαθιστώντας έναν υγραντήρα σε ένα διαμέρισμα όταν τρέχει σε καθαρό, χωρίς επιβλαβείς ακαθαρσίες και άλατα σκληρότητας νερού, κορεσεί το χώρο με ζωηρή υγρασία, κάνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι υγιεινή και άνετη. Επιπλέον, ο υγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους και της ημέρας.

Ταξινόμηση των υγραντήρων αέρα από τον τρόπο που χρησιμοποιείται το νερό

Διάφορες τροποποιήσεις συσκευών, ανεξάρτητα από τη λειτουργία τους, θα πρέπει να παρέχουν άνετη διαβίωση για τους ανθρώπους, να διατηρούν την υγρασία στο δωμάτιο με τους ακόλουθους δείκτες:

Τα πραγματικά στοιχεία μέσα σε διαμερίσματα και σπίτια χωρίς τη χρήση πρόσθετης υγρασίας απέχουν πολύ από την κανονιστική ρύθμιση:

 • σε ξηρούς καιρούς την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν υπερβαίνει το 40%.
 • με τη συμπερίληψη της θέρμανσης, μειώνονται στο 25-30%.

Η αρχή της εργασίας διακρίνει:

 • Συσκευές με φυσική εξάτμιση υγρασίας. Εδώ εισέρχεται στο δωμάτιο απευθείας από τον υγραντήρα.
 • Αναγκαστική εξάτμιση.

Η μέθοδος εξάτμισης του υγρού και η μετατροπή του σε ατμό διαιρεί τη ρύθμιση:

 • με "ψυχρή" εξάτμιση.
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • ψεκαστήρες.

Ένας διαφορετικός τύπος μοντέλου υγραντήρα και η αρχή της λειτουργίας του προϋποθέτει την επιλογή του επιθυμητού υγρού. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το μεταλλικό νερό και το φυσικό προϊόν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Δείκτες κακής ποιότητας νερού στον υγραντήρα

Τα σημάδια που χύνεται το υγρό μέσα στη δεξαμενή είναι τα εξής:

 • παρουσία ιζήματος ελαφρού φωτός στις επιφάνειες του σπιτιού ή του διαμερίσματος όταν λειτουργεί η συσκευή.
 • Αλλάξτε το χρώμα του νερού στη δεξαμενή.
 • η εμφάνιση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς μούχλα.
 • τη χρώση των τοίχων του δοχείου κάτω από το νερό σε πράσινο ή άλλο χρώμα.
 • ο σχηματισμός ασβεστολιθικών αποθέσεων σε στοιχεία που υπόκεινται σε θέρμανση.

Ο σχηματισμός μιας ελαφριάς επιδρομής οφείλεται στη λειτουργία συσκευών υπερήχων. Μετατρέπονται σε λεπτή σκόνη όχι μόνο το ίδιο το υγρό, το οποίο τροφοδοτείται για να σχηματίσει ένα "κρύο" ατμό, αλλά και όλα τα άλατα σε αυτό. Όσο μεγαλύτερη είναι η σκληρότητα του νερού (η περιεκτικότητα σε άλατα μαγνησίου, ασβέστιο, άλλα ορυκτά), τόσο πιο πυκνό είναι το στρώμα ιζηματοποιημένου ιζήματος. Στην περίπτωση αυτή, η μέθοδος βρασμού δεν λειτουργεί, αλλά μπορεί, αντίθετα, να επιδεινώσει την κατάσταση. Μια υψηλή συγκέντρωση αλάτων ρυθμίζεται με τη μορφή κλίμακας στα στοιχεία θέρμανσης.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να γεμίζετε τον υγραντήρα με νερό. Προκαταρκτικά, το υπόλοιπο της δεξαμενής αποστραγγίζεται και ξεπλένεται. Ένα ασθενώς συμπυκνωμένο διάλυμα ξυδιού αφαιρεί την κλίμακα ασβέστη από τα δολώματα και μόνο τότε χύνεται μια νέα ποσότητα νερού.

Επιλογή νερού για υγραντήρες

 • Ανοποιημένο ή αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται σε "κρύο" υγραντήρες. Με αυτή την προσέγγιση, η κασέτα υγρασίας δεν φράζει τόσο γρήγορα, αλλά μειώνεται σημαντικά η συχνότητα αντικατάστασης της. Εάν αποσταγμένο νερό για την υγραντήρα δεν χρησιμοποιείται, περαιτέρω φυσίγγιο μαλακώματος είναι συναρμολογημένο, μείωση της συγκέντρωσης των αλάτων σκληρότητας.
 • Σε ατμογεννήτριες που λειτουργούν με βάση την αρχή της θέρμανσης του νερού σε ένα ηλεκτρικό βραστήρα, είναι σημαντικό να μην δημιουργείται κλίμακα. Έτσι, χρειάζεστε ένα αποσταγμένο ή εμφιαλωμένο προϊόν. Το βρασμένο υγρό δεν ταιριάζει εδώ, επειδή όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, πεθαίνουν μόνο μικροοργανισμοί, ενώ τα άλατα ανοργανοποίησης και σκληρότητας δεν εξαφανίζονται.
 • Το νερό για τον υγραντήρα υπερήχων πρέπει να αποσταχθεί, χωρίς ορυκτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ένας υπερβολικά υψηλός ήχος συχνότητας εφαρμόζεται σε αυτό, τα σωματίδια του υγρού χωρίζονται σε λεπτά σωματίδια. Διεισδύουν στους πνεύμονες. Αν υπάρχει σκουριά στο νερό, τα υπολείμματα χλωρίου, τα συντρίμμια, επίσης να καθίσουν στο σώμα. Ως εκ τούτου, η ποιότητα του υγρού επηρεάζει άμεσα την ευημερία.

Το αποσταγμένο νερό είναι το πιο καθαρό πληρωτικό για τον υγραντήρα, αλλά και το πιο ακριβό. Όταν χρησιμοποιείται, η λευκή πλάκα δεν σχηματίζεται τόσο έντονα. Ως εναλλακτική λύση στα αποσταγμένα υγρά, είναι δυνατό να γεμίσετε τον υγραντήρα με τεχνικό νερό για να ανεφοδιαστούν οι μπαταρίες αυτοκινήτων.

Προσοχή παρακαλώ! Το νερό, κατάλληλο για γέμισμα στον υγραντήρα, μπορεί να παρασκευαστεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, το νερό της βρύσης υποβάλλεται σε ήπια ζέση για ένα τέταρτο της ώρας σε θερμοκρασία 100 ° C. Στην περίπτωση αυτή, καθιζάνουν τα άλατα ασβεστίου. Το ψυγμένο και καθιζάνον προϊόν διέρχεται μέσω ενός οικιακού φίλτρου τύπου στάμνας. Μετά από θερμική επεξεργασία και διήθηση, η παραγωγή είναι νερό χωρίς χλώριο και απελευθερώνεται κατά 20-30% των αλάτων σιδήρου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Έγχυση νερού ή νερού

Ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου, το ερώτημα επιλύεται: ποιο νερό πρέπει να χυθεί στον υγραντήρα;

 • Τα υπερηχητικά μοντέλα γεμίζονται με αποσταγμένο προϊόν χωρίς πιθανά πρόσθετα.
 • στις συσκευές ατμού μπορείτε να συμπληρώσετε τις φιλτραρισμένες εγχύσεις βότανα.
 • Υπάρχουν υγραντήρες με ειδικό αυτόνομο διαμέρισμα (για αρωματικά πρόσθετα).

Πώς να προετοιμάσετε το νερό για την πλήρωση της δεξαμενής του υγραντήρα

Η βρασμός, η υπεράσπιση του υγρού για επαναπλήρωση δεν είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την καταπολέμηση της ίδιας πλάκας. Εάν η ποιότητα του νερού της βρύσης δεν είναι καλή, αποσταγμένο νερό στο σπίτι δεν υπάρχει ή σταθερή η κατανάλωσή του είναι δαπανηρό για το χρήστη, καθώς και την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον φίλτρα που χρησιμοποιούν μεθόδους καθαρισμού οικιακής χρήσης:

 • Ένα συνηθισμένο και βολικό σε χρήση φίλτρο χύδην τύπου (στάμνα). Το 100% του νερού δεν μπορεί να είναι αποστειρωμένο σε αυτόν, αλλά για να καθαρίσετε το χλώριο, δυσάρεστες οσμές και εν μέρει σκληρότητα αλατιού είναι πολύ πιθανή. Για να διασφαλιστεί ότι η απόδοση της κανάτας δεν είναι παρέλαση, η κασέτα αλλάζει 1 φορά σε 2 μήνες.
 • Προετοιμασία νερού χρησιμοποιώντας ειδικό ακροφύσιο φίλτρου, στερεωμένο απευθείας στη βρύση. Το βασικό μειονέκτημα θεωρείται χαμηλή παραγωγικότητα - 0,5 l / min (όχι περισσότερο). Προκαταρκτικά είναι απαραίτητο να ετοιμάσουμε ένα δοχείο για συσσώρευση καθαρού νερού.
 • Περισσότερο αποτελεσματικό καθαριστικό ροής (έως 8 l / min) σε διάφορες επιλογές εγκατάστασης (δίπλα στη βρύση ή κάτω από τον νεροχύτη). Παρέχουν επαρκή βαθμό καθαρισμού για τον υγραντήρα.
 • Με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οδηγούν τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης. Τα καθαριστικά μεμβρανών ανακουφίζουν από το νερό όχι μόνο όλες τις ακαθαρσίες, αλλά δεν αφήνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς σε αυτό. Το υγρό που διέρχεται από τη μεμβράνη ανταγωνίζεται το εμφιαλωμένο νερό.

Ως λύση στο πρόβλημα - η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο φίλτρο. Υπάρχουν εδώ οι αποχρώσεις τους. Αξίζει μια τέτοια εγκατάσταση πολύ πιο ακριβά από ό, τι την ίδια κανάτα, και το στοιχείο του φίλτρου - η κασέτα - πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, το οποίο, επίσης, δεν έρχεται φθηνά.

Υγραντήρας αέρα BONECO Air-O-Swiss 7135 - ανάκληση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: πώς είναι ρυθμισμένο, πώς να ρίχνεις νερό, πώς να πλύνεις, + άλλες εξηγήσεις και σκέψεις για τη ζωή με έναν υγραντήρα

Είτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα είτε όχι; - Αμφισβήτησα εδώ και πολλά χρόνια

Διάβασα τις κριτικές - και νομίζω: "Έλα σε αυτόν! συνεχές πρόβλημα: κάποιο είδος κονδυλώματος, φοβίζει το καλούπι, πρέπει να αγοράζονται ανταλλακτικά φυσίγγια, να χύνεται-καθαρίζεται. "Αλλά το τελευταίο έτος ολόκληρη η οικογένεια άρχισε να έχει προβλήματα με τη μύτη (και πάνω απ 'όλα την έχω): η μύτη είναι συνεχώς φραγμένη, στερεά σκουλήκια-κρούστα, είναι δύσκολο να αναπνεύσει.

Προσπάθησε να επιχρίσεις με όλα τα είδη αλοιφών και μάλιστα πήγε στη LORA !! - Δεν συμβουλεύει τίποτα έξυπνο. Και τότε ο φίλος μου μου λέει: "Ναι, έχετε πολύ ξηρό αέρα!"

Εδώ έγινε σαφές σε μένα και, πουθενά να πάει, αγόρασε Υγραντήρας αέρα BONECO Air-O-Swiss 7135 (αποθήκευση [link], 4700 rub.),. Γιατί αυτό το μοντέλο;

Πρώτον - έχουμε ένα μεγάλο αποτύπωμα,

Δεύτερον - δεν είναι πολύ ακριβό,

Τρίτον - ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ τις αναθεωρήσεις στο Διαδίκτυο - σχετικά με αυτόν τον υγραντήρα τον ελάχιστο αριθμό αρνητικών αναθεωρήσεων, και πολύ περισσότερο - θετικό,

Τέταρτον, ένας από τους καλούς γνωστούς μου γνώριζε ακριβώς αυτό το μοντέλο από έμπειρους ανθρώπους (που εργάζονταν σε αποθήκες και υπηρεσίες επισκευής κλιματικού εξοπλισμού) και ήταν ικανοποιημένος με την αγορά.

Έτσι, εκτός από την ενυδατική κρέμα που αποκτήθηκε αμέσως Μετεωρολογικός Σταθμός Oregon Scientific RAR500N

- να μιλήσουμε, να παρατηρήσουμε τις τάσεις και να δούμε τα αποτελέσματα της λειτουργίας του υγραντήρα σε αριθμούς.

Μπορώ να πω τα ακόλουθα και πιο σημαντικά για μένα: έγινε ευκολότερη η αναπνοή αμέσως μετά την ενεργοποίηση του υγραντήρα! - Την πρώτη μέρα δούλευα, αλλά η μύτη μου αναπνέει ήδη! Δεν λέω ότι το πρόβλημα εξαφανίστηκε εντελώς, αλλά το δενδρύλλιο είναι λιγότερο κατά 70-80%

Μιλώντας για το αποτέλεσμα της μέτρησης, αμέσως μετά ο υγραντήρας μετεωρολογικό σταθμό δείχνεται LL (υγρασία κάτω μετρούμενη στάθμη, δηλαδή κάτω από 25%), στη συνέχεια, περίπου ένα μήνα, μια τιμή κυμάνθηκε υγρασία στους 28-32% (κατ 'ανώτατο όριο 33% φαίνεται) κάτω από θερμοκρασία έξω από το παράθυρο στην περιοχή +5 - 0 μοίρες. Τώρα ψυχρότερες ήδη μείον 10 μοίρες, αντίστοιχα, προστίθεται στην θερμοκρασία της μπαταρίας και το επίπεδο υγρασίας μειώθηκε στο 25%.

Για την αναφορά σας: η συνιστώμενη υγρασία (άνετη για τον άνθρωπο) είναι 40-60%.

Επεξήγηση των φωτογραφιών:

- ο υγραντήρας είναι στην κουζίνα μας, στο ψυγείο. Μόνο για τη φωτογραφία (μόνο για εσάς!) Έβαλα ένα μπλε παιδικό χαλί πίσω από αυτό - έτσι ώστε η αντίθεση να μπορεί να θεωρηθεί ως ο υγραντήρας λειτουργεί: πώς το ατμό βγαίνει. Αν στέκεστε κάτω από αυτό, τότε - το αίσθημα του κρύου αέρα, έτσι νομίζω ότι στη ζέστη μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στα μικρά παιδιά ως κλιματιστικό.

- Η φωτογραφία δείχνει τμήμα του υγραντήρα: η κορυφή της τράπεζας (μπλε) και κάτω δοχείο, το οποίο θα πρέπει να πλένονται περιοδικά, από την κλίμακα - σχετικά με τη σύσταση του κατασκευαστή μία φορά κάθε 2 εβδομάδες (αυτόματη κόκκινη ενδεικτική λυχνία - βούρτσα), ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το νερό από το φίλτρο. Μέχρι στιγμής, από την εμπειρία μου, ένα ισχυρό κλίμακας επιδρομή εκεί, και το πλύσιμο δεν είναι δύσκολο, μάλλον - ως προληπτικό μέτρο.

Η λευκή πλάκα ΔΕΝ παρατηρείται, τα πράγματα γύρω - ΔΕΝ είναι βρεγμένα (και ένας φίλος, επίσης - ζήτησα ειδικά). Ο θόρυβος από αυτόν ΔΕΝ ακούγεται.

Ο υγραντήρας λειτουργεί συνεχώς, ρίξτε νερό 2 φορές την ημέρα. Είναι πολύ βολικό σε αυτή την περίπτωση να έχουν ένα διπλό νεροχύτη - απλά βάζει το δοχείο σε ένα μικρό όρμο, και - μην κρατάτε τα χέρια σας - επειδή το ίδιο το οβάλ δοχείο δεν θα σταθεί, και το νερό χύνεται αργά, κάπου 1,5-2 λεπτά.

Το πιο προβληματικό είναι να ρίξουμε αυτό το βαρύ βάζο επάνω στο ψυγείο (αλλά προσπαθώ να το εξετάσω από θετική άποψη - ως στοιχείο της φυσικής κουλτούρας)

Με την 24ωρη λειτουργία της συσκευής, το ζήτημα της κατανάλωσης ενέργειας είναι ήδη σημαντικό. Υπάρχουν δύο τρόποι σε αυτόν τον υγραντήρα: όταν θερμαίνει το νερό (130-140 W) και ΜΗΝ θερμαίνετε (45W). Αλλά αυτός ο τρόπος είναι πιο οικονομικό που χρησιμοποιούμε, αλλά πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι όταν απενεργοποιείτε τη συσκευή επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις (όταν το νερό γεμίσει, η συσκευή είναι απενεργοποιημένη), και όταν ενεργοποιείτε αυτόματα η λειτουργία είναι ζεστό νερό - έτσι θα πρέπει να πατήσετε το δεύτερο κουμπί στα αριστερά ( όπου υπάρχουν τρεις κάθετες καμπύλες γραμμές).

Σε γενικές γραμμές, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με τη μύτη - τότε γιατί να το αγοράσετε; - δεν είναι σαφές, αλλά για μένα ο υγραντήρας ήταν απολύτως απαραίτητο, επομένως - συνιστώ.

Τι είδους νερό είναι καλύτερο να χυθεί μέσα στον υγραντήρα

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μικροκλίμα στο σπίτι, να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία. Η ποιότητα του αέρα εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας και της διάθεσης. Η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια του κλιματιστικού, και η υγρασία σε ισχύ μόνο ειδικές συσκευές.

Προκειμένου ο υγραντήρας να διαρκέσει πολύ καιρό, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το σωστό νερό.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Το νερό στον υγραντήρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μετά από θερμική επεξεργασία, γίνεται ατμός. Η υγρασία απλώνεται σε όλο το δωμάτιο και υγραίνει τον αέρα.

Για να μάθετε ποιο νερό πρέπει να γεμίσετε τον υγραντήρα για τον αέρα και πού πρέπει να το γεμίσετε, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας και τα στοιχεία της συσκευής.

Ο υγραντήρας αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα υψηλής αντοχής.
 • δοχείο για υγρό ·
 • φίλτρο;
 • συσκευή θέρμανσης νερού.
 • ανεμιστήρας;
 • θάλαμο για εξάτμιση.
 • υπεριώδη μεμβράνη.
 • ένα διαχύτη που τροποποιεί τη ροή του αέρα.

Ο υγραντήρας λειτουργεί έτσι:

 1. Το νερό τροφοδοτείται στο διαμέρισμα φίλτρου και καθαρίζεται με ιόντα αργύρου. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί εξαλείφονται.
 2. Το υγρό θερμαίνεται με ζεστό αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία.
 3. Το νερό αλλάζει σε ατμό και ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα.
 4. Το υγρό σταδιακά εξατμίζεται. Το αέριο με κορεσμό υγρασίας μετακινείται στον ψεκαστήρα και εισέρχεται στον αέρα του δωματίου.
 5. Ο αέρας καθαρίζεται από μια υπεριώδη λάμπα και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Η επιλογή του νερού εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής

Τι είδους νερό να χυθεί εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα.

Ψυχρός τύπος

Σε ψυχρό υγραντήρα, απεσταγμένο ή αφαλατωμένο νερό. Η παραβίαση αυτού του βασικού κανόνα θα προκαλέσει ζημιές λόγω απόφραξης. Εάν δεν είναι δυνατή η λήψη ποιοτικού φιλτραρισμένου νερού, τοποθετήστε ένα φίλτρο στον υγραντήρα.

Υγροποιητής υπερήχων

Το μη απεσταγμένο ή απομεταλλωμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για αυτά τα μοντέλα. Αν είναι λάθος να παραλάβετε νερό - η επιδρομή θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια των επίπλων και τα μικρά σωματίδια θα εισπνευστούν από ένα άτομο που συσσωρεύει αλάτι στους πνεύμονες. Αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο δημοφιλής λόγω της ποιότητας του καθαρισμού του αέρα και της μακροζωίας.

Ατμός

Για έναν υγραντήρα ατμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρύο βρασμένο νερό. Αλλά μια τέτοια συσκευή καταναλώνει 7-15 λίτρα υγρού. Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί τον κανόνα. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε την παροχή νερού, τη θερμοκρασία και την παροχή ατμού.

Ψεκασμός

Ένας υγραντήρας ψεκασμού μπορεί να χρησιμοποιήσει συνηθισμένο νερό της βρύσης. Το υγρό δεν υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίας. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι πολύ ακριβή, αλλά συσσωρεύει άλατα και άλλα μέταλλα. Το τακτικό πλύσιμο είναι υποχρεωτικό.

Οι συνέπειες της χρήσης ακατάλληλου νερού

Το νερό που δεν είναι κατάλληλο για έναν υγραντήρα αέρα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες συνέπειες:

 • Στα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό, τα άλατα εγκαθίστανται. Τα ανταλλακτικά καλύπτονται με λευκή επικάλυψη. Οι εναποθέσεις σκληρύνουν και συσσωρεύονται.
 • Σχηματισμός κλίμακας λόγω της συσσώρευσης αλάτων, μαγνησίου και ασβεστίου. Οι ατμοί δεν είναι ασφαλείς για την υγεία.
 • Ουσίες από το υγρό εγκαθίστανται σε επιφάνειες και σε πνεύμονες ανθρώπων.
 • Η υπερηχητική μεμβράνη σπάει. Δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη συσσώρευση στοιχείων στο νερό.
 • Το νερό χαμηλής ποιότητας στον υγραντήρα οδηγεί σε βλάβη της συσκευής και βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Ειδικά αν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται συχνά.

Αποσταγμένο νερό και την προετοιμασία του στο σπίτι

Η απόσταξη είναι ο καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες. Είναι οργανικά και ανόργανα. Οργανικά περιλαμβάνουν βακτήρια και ιούς, καθώς και ανόργανα άλατα και ανόργανα άλατα. Για να εξασφαλιστεί ότι το απεσταγμένο νερό είναι υψηλής ποιότητας, τηρήστε την τεχνολογία:

 • Προετοιμάστε το συνηθισμένο νερό.
 • το αποστάγετε.
 • σωστή αποθήκευση.

Για την παρασκευή αποσταγμένου νερού:

 1. Γεμίστε το δοχείο σμάλτου με νερό.
 2. Τοποθετήστε μια σχάρα και μια γυάλινη πλάκα μέσα σε αυτό.
 3. Κάλυμμα με καπάκι στραμμένο ανάποδα.

Μετά το βρασμό, η εξάτμιση θα αρχίσει. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, τοποθετήστε παγάκια πάνω στο κάλυμμα. Το νερό θα στραγγίσει και θα γεμίσει το γυάλινο δοχείο.

Το αποσταγμένο νερό μπορεί να ληφθεί με τη συλλογή των ομβρίων υδάτων:

 1. Τοποθετήστε το δοχείο κάτω από τη βροχή.
 2. Περιμένετε μέχρι να συλλεχθεί η απαιτούμενη ποσότητα υγρού.

Το συλλεγόμενο νερό πρέπει να φυλάσσεται σε παγωμένο χώρο.

Η υγεία μας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Ο υγραντήρας έχει θετική επίδραση στην ευημερία. Το νερό που χρησιμοποιείτε θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής του καθαριστικού. Το ποιοτικό νερό είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι. Εάν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή θα διατηρήσει το μικροκλίμα για πολλά χρόνια.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό για τον υγραντήρα και πού πρέπει να αποσταχθεί;

Το γεγονός ότι πολύ ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υγραντήρες αέρα πριν από λίγα χρόνια έγιναν δημοφιλείς και έγιναν οι συνηθισμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση της συσκευής δεν μπορεί μόνο να εξουδετερώσει το σύνολο της επίδρασης της υγείας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και σε καταστροφή της συσκευής. Ιδιαίτερη σημασία έχει το υγρό που χρησιμοποιείται για την υγρασία του αέρα.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα και γιατί - διαβάστε στο άρθρο μας.

Τι είδους νερό είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τον υγραντήρα;

Για διαφορετικούς τύπους υγραντήρων

Τα πιο ανεπιτήδευτα σε σχέση με τις συσκευές νερού είναι υγραντήρες ατμού. Δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα της δράσης ενός τέτοιου οργάνου είναι ατμός, η φύση του υδατικού συστατικού δεν έχει ουσιώδη σημασία.

Στους αποκαλούμενους "ψυχρούς" υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα με ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο βοηθά στην ψύξη του αέρα και την κορεσμό του με υγρασία. Η χρήση του συνηθισμένου νερού της βρύσης συμβάλλει στην ταχεία απόφραξη του φυσιγγίου και, κατά συνέπεια, στην ανάγκη για την πρόωρη αντικατάστασή του.

Από την άποψη αυτή, συμπληρώστε τέτοιους εξατμιστές θα πρέπει να είναι καλά φιλτραρισμένο, και καλύτερα - απεσταγμένο νερό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε ειδικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη σκληρότητα του συστατικού νερού.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία για έναν υπερηχητικό υγραντήρα;

Οι υπερυογενείς εξατμιστές είναι οι πιο προηγμένοι και παραγωγικοί, αλλά ταυτόχρονα οι πιο φινετσάτοι στην φροντίδα.

Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού συχνότητας σε μηχανικές δονήσεις και τη μετατροπή της υγρασίας σε λεπτή «υδατικό σκόνης», η οποία είναι υπό την επίδραση του ανεμιστήρα εκκενώνεται στον αέρα και διαποτίζει το με υγρασία.

Έτσι, η διαδικασία λειτουργίας τέτοιων υγροποιητών είναι μάλλον πολύπλοκη και συνεπώς το νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο απομεταλλωμένο και αποσταγμένο. Διαφορετικά, θα πρέπει συχνά να αλλάξετε τις ήδη ακριβές κασέτες.

Τι νερό πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μην υπάρχει επιδρομή;

Η εμφάνιση μιας λευκής επίστρωσης στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα συχνά διαμαρτύρονται από τους ιδιοκτήτες των υπερηχητικών εξατμιστήρων. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το έργο τους βασίζεται στις δονήσεις μιας ειδικής μεμβράνης, σπάζοντας την υγρασία σε μικρά σωματίδια. Εάν ο κατασκευαστής δεν συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού, στη συνέχεια, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο υγρό θα είναι επίσης να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ρίχνονται στον αέρα, και στη συνέχεια - κατάθεση σε κοντινή επιφάνειες.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία πλάκας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθαρό (ιδανικά - απεσταγμένο) νερό.

Είναι καλύτερα από το συνηθισμένο ή βρασμένο;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της συνήθους και βρασμένο νερό για υπερηχητική υγραντήρες δεν είναι - ακαθαρσίες παραμένουν στο υγρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο περιβάλλον (στη δεύτερη περίπτωση, μόνο ελαφρώς λιγότερο). Ως εκ τούτου, η χρήση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά και απιονισμένο νερό, και στη συνέχεια η ποιότητα της λειτουργίας του υγραντήρα θα είναι πολύ υψηλότερο.

Αποσταγμένο νερό για τον υγραντήρα αέρα

Τι χρειάζεται και τι είναι καλύτερο;

Οι κατασκευαστές της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγραντήρων αέρα συνιστούν έντονα τη χρήση μόνο απεσταγμένου νερού.


Εάν χρησιμοποιείτε το ακατέργαστο υγρό, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό θα πρέπει να σπάσει με υπερήχους μεμβράνης και απελευθερώνεται στον αέρα, ταυτόχρονα εγκαθιστά σε περιβάλλουσες επιφάνειες και να πάρει στο σώμα είναι κοντά στους ανθρώπους.

Πού μπορώ να το αγοράσω;

Μπορείτε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό σε:

 • φαρμακεία ·
 • καταστήματα αυτοκινήτων ·
 • online καταστήματα που ειδικεύονται στην παράδοση αποστάγματος.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας: βίντεο

Η διαδικασία δημιουργίας αποσταγμένου νερού - καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες (βακτήρια, ιούς, άλατα και πρόσθετα ορυκτών) μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε τρία στάδια:

 • παρασκευή συνηθισμένου νερού.
 • παραγωγή αποσταγμένων ·
 • παρέχοντας συνθήκες αποθήκευσης για το παραγόμενο υγρό.

Η προετοιμασία του νερού είναι να την υπερασπιστεί. Μετά νερό «ανάπαυση» δύο ώρες σε ατμόσφαιρα έρχονται χλωρίου και θειούχου ένωσης, και ένα άλλο πέντε ή έξι εγκατασταθούν στον πυθμένα των βαρέων μετάλλων.

Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετηθεί ένα δοχείο στο δοχείο για να εκφράσει: ένα από τα άκρα του είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος και το άλλο - για να εκφράσει το χαμηλότερο τρίτο.

Η παραγωγή αποστάγματος στο σπίτι είναι μέσω της εξάτμισης του νερού. Για να γίνει αυτό, το εμαγιέ δοχείο πρέπει να γεμιστεί με νερό που έχει παρασκευαστεί σε ημι-προετοιμασία και να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο. Στην περίπτωση αυτή, το νερό πρέπει να τοποθετούνται επί των φούρνους σχάρα, και σε αυτό - το γυαλί ή πορσελάνη πιάτο, που καλύπτεται με ένα θολωτό καπάκι (κυρτό τμήμα του καπακιού μακριά από το κάτω μέρος).

Όταν φτάσει το κρύο κάλυμμα, ο ατμός θα μετατραπεί σε σταγονίδια καθαρισμένου νερού, τα οποία στη συνέχεια θα εισέλθουν στο γυάλινο δοχείο μέσω του καπακιού.

Το έτοιμο νερό θα πρέπει να φυλάσσεται κατεψυγμένο. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, γεμίστε το με απεσταγμένο υγρό και το βάζετε στην κατάψυξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του νερού θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά - δεν θα πρέπει να είναι εντελώς κατεψυγμένα. Για τη χρήση, μόνο ο πάγος είναι κατάλληλος, δεδομένου ότι τα χημικά και τα άλατα συσσωρεύονται σε παγωμένο νερό.

Εάν είναι απαραίτητο, ο πάγος θα πρέπει να αποψυχθεί και να εφαρμοστεί όπου είναι απαραίτητο - δηλαδή να γεμίσει η χωρητικότητα του υγραντήρα.

Σχετικά με το πώς θα γίνει σωστά το απόσταγμα, περιγράφεται λεπτομερώς εδώ:

Τι μπορεί να προστεθεί στο νερό για τον υγραντήρα;

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στον υγραντήρα καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη εξάπλωση ενός ευχάριστου αρώματος σε όλο το δωμάτιο και επίσης να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι συσκευές τη λειτουργία της αρωματοποίησης - αυτή η δυνατότητα παρέχεται μόνο σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων. Εάν παραβιάσετε τους κανόνες λειτουργίας της συσκευής και προσθέσετε λάδι σε αυτό, ο ψεκαστήρας θα γίνει πολύ γρήγορα ακατάλληλος.

Αν δεν υπάρχει στη συσκευή η δυνατότητα χρήσης αρωμάτων, τότε το λάδι θα παραμείνει στη δεξαμενή νερού, δηλαδή:

 • Τα φίλτρα και η μεμβράνη της συσκευής θα μολυνθούν.
 • στη συσκευή σχηματίζονται επιβλαβή βακτήρια.
 • η διάρκεια ζωής του υγραντήρα θα μειωθεί σημαντικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο στη δεξαμενή νερού είναι απολύτως απαγορευμένο να προσθέσει.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό;

Τρόποι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό, συμπεριλαμβανομένων:

Επιπλέον, οι έμπειροι χρήστες συνιστώνται συχνά να μαλακώσουν το νερό προσθέτοντας τρόφιμα και σόδα, επιτραπέζιο αλάτι ή κιτρικό / οξικό οξύ. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά φίλτρα.

Κασέτα για την αποσκλήρυνση του νερού στον υγραντήρα

Τα φίλτρα μαλάκυνσης νερού στον υγραντήρα αέρα είναι ένα αναλώσιμο υλικό που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το υγρό από ξένες ακαθαρσίες και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Κατά κανόνα, η τυπική διάρκεια ζωής των περισσότερων φίλτρων είναι 2-3 μήνες, αλλά στην περίπτωση της χρήσης της συσκευής στο φυτώριο ή την χρήση του ακατέργαστου νερού να αλλάξει το φυσίγγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα.

Πού να ρίχνουμε νερό στον υγραντήρα;

Ρίξτε νερό απευθείας στη δεξαμενή, σχεδιασμένο για νερό. Ωστόσο, σε κάθε μεμονωμένο μοντέλο, η μέθοδος εφαρμογής της πλήρωσης της δεξαμενής μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους.

Υγραντήρας με σύνδεση με το νερό και αυτόματη παροχή νερού

Στα γραφεία, στα εμπορικά κέντρα και σε άλλους δημόσιους χώρους, η απόδοση των οικιακών συσκευών υγρασίας δεν αρκεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ορισμένοι κατασκευαστές ανησυχούν για την απελευθέρωση βιομηχανικού εξοπλισμού. Χάρη στη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το νερό στον υγραντήρα τροφοδοτείται αυτόματα και δεν απαιτείται η συμμετοχή του χρήστη στην καθημερινή εργασία.

Οι πιο γνωστοί υγραντήρες με αυτόματη παροχή νερού είναι:

 • BRUNE B 500 Professional:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 50 l;
  • εξυπηρέτηση περιοχή: 330 m2?
  • Απόδοση εξάτμισης: 2,6 l / h.
  • επίπεδο θορύβου: 44 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 312 χιλιάδες ρούβλια.
 • Venta LW81:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 18,5 l.
  • συντηρημένη περιοχή: 800 m2.
  • Απόδοση εξάτμισης: 780 m3 / h.
  • Επίπεδο θορύβου: 48 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 201 χιλιάδες ρούβλια.
 • Euro Fog ΗΠΑ 1.6:
  • τύπος: υπερήχων;
  • συντηρημένη περιοχή: 300 m2.
  • απόδοση εξάτμισης: 1,6 l / h;
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: κατόπιν αιτήματος.

Εάν έγινε κακό να εξατμιστεί το νερό: οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ο λόγος για την κακή εξάτμιση της υγρασίας στον υγραντήρα αέρα μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη του ψυγείου (σε συσκευές υπερήχων).

Για να καταλάβουμε αν η γεννήτρια λειτουργεί, είναι δυνατόν με τον ακόλουθο τρόπο:

 • αφαιρέστε το πίσω / κάτω κάλυμμα από τον υγραντήρα.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για 1-2 λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το ψυγείο είναι θερμό, τότε η γεννήτρια είναι εντάξει και πρέπει να ελεγχθεί το ψυγείο.

Εάν η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Η απουσία τάσης στις περιελίξεις του στροβίλου υποδεικνύει δυσλειτουργία της πλακέτας ισχύος. Εάν υπάρχει τάση, αλλά οι λεπίδες δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε περίπτωση που τόσο η μεμβράνη όσο και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, το πρόβλημα βρίσκεται στο φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Έτσι, τι είδους νερό για να ρίξει μέσα στον υγραντήρα - εξαρτάται από τον τύπο του κλιματικού εξοπλισμού. Ωστόσο, όσο καθαρότερο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο του εξατμιστή, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να προτιμούν ένα καθαρισμένο και φιλτραρισμένο υγρό.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα αέρα: 9 συμβουλές

Επιλέξτε το σωστό υγραντήρα για το δωμάτιο μπορεί να δοθεί η σωστή συμβουλή των ειδικών οδηγίες λειτουργίας περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα, αλλά δεν είναι όλοι σπεύδουν να το δείτε. Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης προσοχής είναι η γρήγορη διάσπαση ή προβλήματα υγείας. Ρίχνουμε στο μπολ χρειάζεται μόνο καθαρό νερό, το παιδί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρωματικές ουσίες, μη συνδέετε τη συσκευή αν το σπίτι είναι συχνές διακυμάνσεις τάσης - μια σημαντική προειδοποίηση που πρέπει να αντιμετωπιστούν με λεπτομέρεια.

Γνωρίζουμε τα βασικά: πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τον υγραντήρα

Η αφθονία της διαφήμισης σε τηλεοπτικές οθόνες είπε στους πολίτες τα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών, αλλά δεν διδάσκουν πώς να συνεργάζονται μαζί τους. Αρχικά, θυμηθείτε ότι κάθε μοντέλο έχει περιορισμένο φάσμα χρήσεων. Για παράδειγμα, το "Scarlet" επικεντρώνεται σε υγραντήρες χώρου χωρίς θεραπευτικό αποτέλεσμα. Εάν ο ασθενής έχει συνταγογραφήσει ειδική θεραπεία, τότε στην περίπτωση αυτή χρειάζεστε ένα gadget "Komarovsky".

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο αφού συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Μην νομίζετε ότι οι υγιείς άνθρωποι έχουν την ελευθερία να επιλέξουν ένα μοντέλο και ποιο νερό πρέπει να χυθεί.

Πριν χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα, διαβάστε τις λεπτομερείς οδηγίες

Εδώ υπάρχουν ξεχωριστές αποχρώσεις:

 • Ο όγκος του μπολ πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά 1/3 - η προκύπτουσα τιμή αντανακλά την πιθανή ακτίνα κάλυψης.
 • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γεύσεις, τότε η επιλογή γίνεται υπέρ της διάταξης που φέρει αντίστοιχο σήμα.
 • Δεν μπορείτε καν να προσπαθήσετε να υγραίνετε ένα βιομηχανικό αντικείμενο με μια οικιακή μονάδα και αντίστροφα.

Πριν πάτε στο κατάστημα, δεν είναι περιττό να αναλύσετε τις δικές σας ανάγκες. Οι διαστάσεις των δωματίων, η παρουσία κυκλοφορίας καθαρού αέρα, η εγγύτητα της πηγής θερμότητας - αυτοί οι παράγοντες θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε καλύτερα τι ακριβώς χρειάζεται να αναζητηθεί.

Οι μαμάδες να σημειώσουν: πόσο θα έπρεπε ο υγραντήρας στο φυτώριο

Οι γονείς συχνά βιάζονται στα άκρα. Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια 24ωρη ενυδατική κρέμα είναι μια πανάκεια για μια ποικιλία ασθενειών, άλλοι προτιμούν να μην το αγοράσουν καθόλου. Και οι δύο απόψεις δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς και δικαιολογημένες.

Στην πρώτη περίπτωση, σχηματίζεται υπερβολική υγρασία, η οποία φέρει τον κίνδυνο για τον ενήλικα, για να μην αναφέρουμε το μωρό. Η βρογχίτιδα, η υγρασία, τα συχνά κρυολογήματα και οι μυκητιασικές ασθένειες είναι απλώς ένας ελλιπής κατάλογος πιθανών προβλημάτων.

Ο μηδενικός κίνδυνος αποκρύπτει από μόνο του ένα ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το μωρό διακινδυνεύει τον λαιμό και τους πνεύμονες. Για να ξεκουραστείτε ή να εργαστείτε σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο.

Οι συστάσεις έμπειρων επαγγελματιών θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υγραντήρα αέρα στο παιδικό δωμάτιο

Για να μην διακινδυνεύσετε την υγεία του παιδιού, είναι απαραίτητο να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Στο παιδικό δωμάτιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρώματα.
 • Εάν η υγεία του παιδιού δεν είναι σωστή, τότε πριν αγοράσετε μια κινεζική ή ευρωπαϊκή ενυδατική κρέμα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.
 • Στο διαμέρισμα, η συσκευή πρέπει να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το μωρό να μην μπορεί να φτάσει σε αυτό.

Η σωστή απάντηση στην ερώτηση, πόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών, θα βοηθήσει την κοινή λογική και τον παιδίατρο. Ο Medic θα επιλέξει τη βέλτιστη λειτουργία της συσκευής. Ως αποτέλεσμα, η προσοχή, η γνωστική δραστηριότητα και η υγεία του μωρού θα βελτιωθούν.

Προετοιμασία για εκκίνηση: πώς να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα αέρα

Απαγορεύεται η ενεργοποίηση του υγραντήρα αμέσως μετά την παράδοσή του από το κατάστημα. Πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, το gadget πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 60 λεπτά. Συνεχίζοντας το θέμα του t, πρέπει να εστιάσετε στην επιτρεπόμενη περιοχή θερμοκρασιών λειτουργίας - από 5 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν στην κλίμακα Κελσίου.

Αν μιλάμε για το επιτρεπτό επίπεδο υγρασίας, τότε είναι στο επίπεδο του 75%.

Χρησιμοποιήστε τη συσκευή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην περιβάλλει τίποτα, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η ομοιόμορφη υγρασία του αέρα.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα σε μια επίπεδη επιφάνεια και μακριά από οποιαδήποτε αντικείμενα

Δεν είναι περιττό να δώσετε προσοχή σε ορισμένες άλλες πρακτικές συμβουλές:

 • Το gadget βρίσκεται πάντα σε μια επίπεδη επιφάνεια.
 • Αυξήστε την απόδοση του υγραντήρα θα βοηθήσει την κοντινή πηγή θερμότητας?
 • Η οδηγία χρήσης αναφέρει ότι μόνο το φιλτραρισμένο νερό πρέπει να χύνεται στη δεξαμενή.
 • Η θερμοκρασία του χυμένου νερού κυμαίνεται μεταξύ 19 και 35 βαθμών Κελσίου.
 • Η εφαρμογή χωρίς ατυχήματα διευκολύνεται με την αντιστοίχιση της τάσης στο δίκτυο με εκείνη που καθορίζεται στις οδηγίες λειτουργίας.
 • Ακριβά μοντέλα μπορεί όχι μόνο να υγραίνει τον αέρα, αλλά και να διασκορπιστεί η γεύση, για την οποία παρέχεται ένα ειδικό διαμέρισμα.

Πριν ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα Wellton στο δίκτυο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμος. Αυτό αναφέρεται στην ποσότητα και την ποιότητα του νερού, στην επάρκεια της τάσης στο δίκτυο και σε μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών.

Αποτελεσματικός υγραντήρας αέρα: οδηγίες χρήσης

Στο στάδιο της πρακτικής λειτουργίας, μπορεί να υπάρχουν μεγάλα και όχι πολύ τεχνικά προβλήματα. Πολλοί από αυτούς μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε τις οδηγίες λειτουργίας των συσκευών. Ανοίγει τον κατάλογο της ένδειξης "πονάει" που καίει συνεχώς όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να ελέγξει τη θέση του κουμπιού "on" και την παρουσία τάσης στο δίκτυο.

Συνεχίζει τον κατάλογο των ασθενειών, μια ένδειξη καύσης και έναν κινητήρα που δεν λειτουργεί με υγρασία. Σωστά, η βλάβη μπορεί να διορθωθεί ελέγχοντας την στάθμη νερού και τη θέση του καλύμματος του ρελέ ύψους, που μπορεί να μην είναι επαρκώς στεγανά.

Επιλέγοντας έναν αποτελεσματικό υγραντήρα αέρα, πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του

Εάν η υπάρχουσα αποτυχία δεν εντάσσεται σε καμία από τις παραπάνω περιγραφές, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε περαιτέρω:

 1. Η εμφάνιση ομίχλης - ακόμα και ένα μικρό κενό μεταξύ του ακροφυσίου και της δεξαμενής νερού θα μετατρέψει το νερό σε ομίχλη. Αποφύγετε αυτό θα βοηθήσει να βρέξετε το ακροφύσιο πριν τη χρήση.
 2. Η εμφάνιση συγκεκριμένου θορύβου - ο συντονισμός προκαλείται από ανεπαρκή νερό και από την επιφάνεια στην οποία είναι εγκατεστημένος ο υγραντήρας.
 3. Σταδιακή μείωση της απόδοσης της συσκευής - από καιρό σε καιρό ο υγραντής μπορεί να μειώσει σταδιακά την ταχύτητα. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι αρκετοί. Το πρώτο είναι αναπτύξεις που σχηματίζονται μέσα στο gadget, και το δεύτερο δεν είναι ποιοτικό νερό. Και τα δύο προβλήματα θα εξαλείψουν τον απρογραμμάτιστο καθαρισμό.
 4. Η μυρωδιά των υγρών σταγόνων - αν υπάρχει ένα τέτοιο "άρωμα" στο δωμάτιο, τότε πρέπει να δοθεί προσοχή στην ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού. Συχνά, οι χρήστες ξεχνούν ότι το νερό είναι στάσιμο ή αρχικά δεν ήταν η πρώτη φρεσκάδα.

Μια άλλη πηγή του προβλήματος μπορεί να γίνει μια βρώμικη πλευρά. Και στις δύο περιπτώσεις, ο μη προγραμματισμένος καθαρισμός και αντικατάσταση του νερού θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κατάσταση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα (βίντεο)

Υγραντήρας - μια συσκευή που παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Ένας υγιής άνθρωπος και κάποιος που πάσχει από χρόνιες ασθένειες δεν μπορεί να φτάσει σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα. Δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στη βλεννογόνο μεμβράνη του λαιμού και των πνευμόνων συνολικά. Για να απολαύσετε πλήρως τα οφέλη μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να επιλέγεται και να λειτουργεί σωστά. Η δεύτερη οδηγία θα συνοδεύεται από τη συνημμένη οδηγία.

Τι είδους νερό πρέπει να χυθεί στον υγραντήρα;

Διευκρινίσαμε: ποιο νερό πρέπει να χύνεται στον υγραντήρα

Λίγοι από τους ιδιοκτήτες των οικιακών συσκευών υγρασίας είναι προβληματισμένοι από το ζήτημα της ποιότητας των υδάτων. Και απολύτως μάταια. Εάν δεν καταλαβαίνετε τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα, μπορείτε να καταστρέψετε τα έπιπλα, να πάρετε μικρές αλλά δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία, να μειώσετε την ανθεκτικότητα του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

Υγρασία και υγρασία αέρα

Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους του αέρα, εξασφαλίζοντας μια άνετη παραμονή στο δωμάτιο - σχετική υγρασία.

Σύμφωνα με το πρότυπο, η αξία αυτού του δείκτη θα πρέπει να είναι 30-45% το χειμώνα και 30-60% το καλοκαίρι.

Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί συστήνουν τιμές σχετικής υγρασίας της τάξης του 40... 60% για οποιαδήποτε χρονική περίοδο, και για παιδιά από 50 έως 60%. Ο διάσημος παιδίατρος Komarovsky συνιστά έντονα ότι όταν ένα παιδί έχει κρύο, αυξήστε την υγρασία στο 70%.

Είναι δύσκολο να παρασχεθούν τέτοιοι δείκτες υγρασίας, ειδικά με τη σταθερή λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης το χειμώνα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Και όταν λειτουργούν, υπάρχει πρόβλημα με το τι νερό χύνεται στον υγραντήρα για την αποτελεσματική λειτουργία του.

Η ποιότητα αυτού του νερού είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ανθρώπους. Οι ατμοί αυτού του νερού εισέρχονται απευθείας στους πνεύμονες. Η απόδοση του νερού επηρεάζει επίσης άμεσα την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα του ίδιου του υγραντήρα.

Προσοχή παρακαλώ. Από την εσφαλμένη προετοιμασία του νερού δηλώνεται:

 • το αλλαγμένο χρώμα του νερού.
 • λευκή επίστρωση σε διάφορες επιφάνειες του δωματίου.
 • Αποθέματα ασβέστου στους θερμαντήρες της συσκευής.
 • πράσινη επίστρωση στη δεξαμενή.
 • μούχλα μυρωδιά.

Αρκετά ανεπιτήδευτο για την ποιότητα του νερού που χύνεται υγραντήρες ατμού. Η ικανότητα εργασίας αυτού του τύπου συσκευής θα παρέχεται από οποιοδήποτε καθαρό νερό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το νερό για τον υγραντήρα αέρα με τη μορφή ατμού θα εισπνευστεί από τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού, αξίζει να χρησιμοποιηθούν ειδικά φίλτρα για την απομάκρυνση του χλωρίου και άλλων ακαθαρσιών.

Είναι χρήσιμο να μειωθεί το επίπεδο σκληρότητας του νερού για να προστατεύσει το θερμαντικό στοιχείο από την κλίμακα.

Ενυδατικές κρέμες τύπου κρύου τύπου με βάση τη χρήση ειδικών φυσίγγων που κορεάζουν τον αέρα με αέρα που διοχετεύεται μέσω αυτών. Αυτά τα φυσίγγια είναι αρκετά ευαίσθητα στην ποιότητα του νερού, το οποίο είναι καλύτερα να αποσταχθεί. Ή τουλάχιστον ποιοτικό φιλτράρισμα.

Λιγότερο ευαίσθητο στην ποιότητα του νερού μοντέλα ψεκασμού, ψεκάστε σταδιακά διασκορπισμένα σταγονίδια. Για τη συσκευή είναι αρκετά κατάλληλο νερό βρύσης. Αλλά είναι επιθυμητό να το περάσετε πρώτα μέσω ενός συμβατικού φίλτρου για να αφαιρέσετε το χλώριο.

Η πιο σημαντική λύση στο πρόβλημα είναι ποιο νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον υγραντήρα αέρα υπερηχητικά μοντέλα. Τέτοιοι υγραντήρες δημιουργούν υδρατμούς όταν εκτίθενται σε υπερήχους με νερό.

Εντούτοις, στην περίπτωση αυτή, ορυκτές προσμίξεις που περιέχονται στο νερό υποβάλλονται σε μετασχηματισμό με λεπτή διασπορά. Δημιουργούν μια λευκή επίστρωση στα πράγματα και τις επιφάνειες του δωματίου. Επίσης, θα πρέπει να εμποδίζεται να εισέρχονται στους πνεύμονες.

Συνεπώς, οι υγραντήρες υπερήχων χρειάζονται απαραιτήτως αποσταγμένο, χωρίς νερό από ακαθαρσίες.

Νερό για τον υγραντήρα - την προετοιμασία και τα χαρακτηριστικά του

Το ζήτημα του πού να γεμίσει το νερό στον υγραντήρα αποφασίζεται από μια λεπτομερή μελέτη του διαβατηρίου μιας συγκεκριμένης συσκευής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες που δεν εξαρτώνται από το μοντέλο και τον τύπο του:

 1. το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή της συσκευής έχει αποστραγγιστεί εντελώς.
 2. η δεξαμενή είναι καλά πλυμένη.
 3. Η πλάκα ασβέστου απομακρύνεται με διάλυμα ξυδιού σε ασθενή συγκέντρωση.
 4. η δεξαμενή τελικά ξεπλένεται.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς προετοιμάζεται το νερό για τους υγραντήρες αέρα των διαφόρων μοντέλων.

Για μοντέλα Τύπος ψεκασμού κατάλληλο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό βρύσης. Ήδη τα περισσότερα από τα φίλτρα στάμνας εξαλείφουν το χλώριο και μειώνουν σημαντικά την ποσότητα ορυκτών ακαθαρσιών. Ένας βαθύτερος καθαρισμός γίνεται με συστήματα φιλτραρίσματος ροής. Και η καλύτερη ποιότητα νερού παρέχεται από μοντέλα φίλτρων με αντίστροφη όσμωση.

Η καλύτερη λύση για μοντέλα ψυχρού τύπου, γεννήτριες ατμού, συσκευές υπερήχων είναι αποσταγμένο απιονισμένο νερό. Μπορείτε να το αγοράσετε στα φαρμακεία. Για λόγους οικονομίας, είναι δυνατή η χρήση απεσταγμένου νερού για μπαταρίες.

Υφιστάμενες συμβουλές σχετικά με τη χρήση των βρασμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για υπερηχητική υγραντήρες, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και όταν ακολουθείται από διήθηση μπορεί να απομακρύνει μόνο περίπου το ένα τρίτο των ορυκτών αλάτων.

Αυτο-προετοιμασία του νερού

Η παρασκευή του ίδιου του αποστάγματος πραγματοποιείται ως εξής.

Το νερό εγκαθίσταται για έξι ώρες. Αυτή η φορά είναι επαρκής για τη φυσική απομάκρυνση των πτητικών ακαθαρσιών, του χλωρίου και της μείωσης των αλάτων των βαρέων μετάλλων. Στη συνέχεια το κάτω στρώμα υγρού αποστραγγίζεται μέσω του σωλήνα σε ποσότητα περίπου το ένα τρίτο του επιπέδου.

Το νερό χύνεται σε δοχείο σμάλτου όχι πάνω από το ήμισυ του επιπέδου. Πάνω από το καθρέφτη νερού στην σχάρα τοποθετείται δοχείο για το απόσταγμα. Το ταψί κλείνει με ένα καπάκι. Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί το κοίλο καπάκι προς τα κάτω, έτσι ώστε να διοχετεύονται σταγόνες αποσταγμένου νερού μέσα στο δοχείο. Το συλλεχθέν υγρό καταψύχεται και αποθηκεύεται στον καταψύκτη.

Το φυσικό απόσταγμα είναι το βρόχινο νερό. Αλλά είναι ανεπιθύμητο να συλλέγεται σε μια πόλη.

Η ποιοτική προετοιμασία του νερού θα παρατείνει τη ζωή του υγραντήρα, θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία του, είναι απαραίτητη για την υγεία και τη μακροζωία μας.

Υγραντήρες και νερό

Τώρα υπάρχει πολλή συζήτηση για την ανάγκη να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Από την εμπειρία μου: εάν ο υγραντήρας λειτουργεί με νερό της βρύσης, σύντομα εμφανίζεται μια ελαφριά επιδρομή στα αντικείμενα που μοιάζει με σκόνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ουσία διαλυμένη στο νερό.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ίδια πλάκα σχηματίζεται στους πνεύμονές μας, αναπνέοντας έναν τέτοιο υγρό αέρα. Πόσο βλαβερό είναι; Πώς καθαρίζω το νερό για τον υγραντήρα;

Η απαραίτητη υγρασία, η οποία παρέχει μια φυσιολογική κατάσταση υγείας για ένα άτομο, είναι 60-75% το καλοκαίρι και 55-70% το χειμώνα. Μέσα στις εγκαταστάσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι (σε ​​ξηρές καιρικές συνθήκες), η υγρασία δεν υπερβαίνει το 40%. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, μειώνεται στο 25-30%.

Η μέση περιεκτικότητα σε υγρασία στις πόλεις είναι συνήθως 1,5 φορές χαμηλότερη από την απαιτούμενη.

Η πρόωρη λύση του προβλήματος της υγρασίας του δωματίου συμβάλλει στην επιδείνωση της ευεξίας του ατόμου, στην αύξηση του κινδύνου αναπνευστικών παθήσεων, επιδεινώνει την υγεία των παιδιών και προκαλεί ασθένεια σε φυτά εσωτερικού χώρου.

Η απάντηση στην ερώτησή σας εξαρτάται από τον τύπο και τον σχεδιασμό του υγραντήρα αέρα που χρησιμοποιείτε.

Η αρχή της λειτουργίας των περισσότερων υγραντήρων αέρα βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας, η οποία τροφοδοτείται από τον υγραντήρα μέσα στο δωμάτιο.

Υπάρχουν επίσης και υγραντήρες αέρα, η αρχή της οποίας βασίζεται στην εξαναγκασμένη εξάτμιση του νερού. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε τέσσερις κύριους τύπους:

 • Κρύοι υγραντήρες
 • Υγραντήρες ατμού
 • Υπερηχητικοί υγραντήρες
 • Υγραντήρες τύπου ψεκασμού (ψεκαστήρες)

Κρύοι υγραντήρες

Στους "κρύους" υγραντήρες, ο ανεμιστήρας φυσά τον αέρα μέσα από ένα υγρό φίλτρο - ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο αναγκάζει τον αέρα να κρυώσει και να υγροποιηθεί. Η παραγωγικότητα αυτών των συσκευών υγρασίας εξαρτάται από την υγρασία του αέρα - όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης.

«Cold» υγραντήρες πρέπει να εργαστούμε στο απιονισμένο ή απεσταγμένο νερό, ή ενυδατική φυσίγγιο θα φράξει γρήγορα και θα πρέπει να αλλάζουν συχνά. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια πρόσθετη κασέτα μαλακώματος, η οποία μειώνει την "σκληρότητα" του νερού.

Η χωρητικότητα των "κρύων" υγραντήρων είναι 3,5 - 8 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 20-50 Watt. Έλλειψη "κρύων" υγραντήρων - δεν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί με ακρίβεια η υγρασία στο δωμάτιο

Υγραντήρες ατμού

υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της naponimayut δράσης βραστήρων, με την οποία για την εντατική εξάτμιση του νερού που ασκήθηκε σε σημείο βρασμού. ενυδατωτικά ατμού πρέπει να έχουν αναγκαστικά υγροστάτης (αισθητήρα υγρασίας), η διάταξη διακόπτη όταν φθάσει μία προκαθορισμένη υγρασία, ή η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί σημαντικά το βέλτιστο επίπεδο.

Η παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού είναι 7 - 16 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 300-600 Watt. Πλεονεκτήματα υγραντήρες ατμού - το χαμηλό κόστος τους.

Έλλειψη υγραντήρων ατμού - δεν υπάρχει τρόπος για να διατηρηθεί με ακρίβεια η υγρασία στο δωμάτιο (λίγο περισσότερο ή λιγότερο), η θερμοκρασία δωματίου αυξάνεται λόγω του θερμού ατμού, υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Αυτός είναι ο πιο τέλειος και δημοφιλής τύπος ενυδατικής κρέμας. Έχουν μικρές διαστάσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή απόδοση. Σε υπερηχητικούς υγραντήρες, η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των ηλεκτρικών δονήσεων σε μηχανικές ταλαντώσεις.

Οι υπερηχητικές δονήσεις που εκπέμπονται στη δεξαμενή με νερό από μια ειδική πιεζοδυναμική υψηλής συχνότητας αυξάνουν σημαντικά την πίεση των υδρατμών πάνω στο υγρό, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία εξάτμιση χωρίς θέρμανση.

Μια τάση συχνότητας υπερήχων υψηλής συχνότητας εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο βυθισμένο στο νερό, το οποίο μετατρέπεται σε μηχανικούς κραδασμούς. Στο στρώμα νερού σχηματίζονται εναλλασσόμενα κύματα αυξημένης και μειωμένης πίεσης.

Στις περιοχές χαμηλής πίεσης, ο αναβρασμός συμβαίνει στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου (σπηλαίωση) με την απελευθέρωση λεπτών σωματιδίων στον αέρα. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα παραδίδει το υδατικό εναιώρημα στο δωμάτιο, όπου περνάει στην κατάσταση του ατμού.

Ανοποιημένο ή αποσταγμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται σε υγραντήρες υπερήχων, καθώς και σε "κρύο" υγραντήρες. Η παραγωγικότητα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι 7 - 12 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 40 - 50 W.

Ένα μειονέκτημα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι μια ακριβή κασέτα αντικατάστασης (μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια αντικαταστάσιμη κασέτα εάν χύσετε απεσταγμένο νερό ή νερό σε έναν υγραντήρα μετά από ένα φίλτρο οικιακής χρήσης). Επιπλέον, η πλαστογράφηση κακής ποιότητας των επώνυμων προϊόντων μπορεί να βλάψει τα κατοικίδια ζώα, καθώς και τους ανθρώπους, επομένως συνιστάται να ελέγχετε προσεκτικά τον κατασκευαστή.

Στην περίπτωσή σας, σας συμβουλεύω να μάθετε ποιο μοντέλο υγραντήρα νερού χρησιμοποιείτε και να χρησιμοποιείτε απομεταλλωμένο ή απεσταγμένο νερό, μπορείτε να προετοιμαστείτε με απλά θέρμανση του συνηθισμένο νερό της βρύσης από τη βρύση (15 λεπτά σε 100 0 C, και στη συνέχεια αφήστε το περίπτερο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, επιπλέον, μπορείτε να το παρακάμψετε από οποιοδήποτε φίλτρο κανάτα προσρόφηση). Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας νερού, το χλώριο και το 20-30% των αλάτων σκληρότητας (Ca, Mg, Fe) αφήνουν το νερό.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα: η σωστή επιλογή, οι συνέπειες

Σήμερα πολλοί άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στα σπίτια τους. Για να γίνει αυτό, οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ρυθμίζονται προσεκτικά. Εάν η θερμοκρασία ρυθμίζει τέλεια το κλιματιστικό, τότε η διατήρηση της υγρασίας είναι η πλέον κατάλληλη για τη χρήση διαφορετικών μοντέλων υγραντήρων.

Είναι σημαντικό για τον υγραντήρα αέρα να επιλέξει το σωστό νερό - αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής

Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα είναι σημαντικό να επιλέξετε νερό που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις για ποιότητα και ασφάλεια. Τι είδους νερό μπορεί να χυθεί στον υγραντήρα και τι δεν μπορεί να γίνει; Τι επηρεάζει την ποιότητα του υγρού; Τι περιέχει; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν λεπτομερώς έτσι ώστε ο υγραντήρας να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα.

Η αρχή της συσκευής και της λειτουργίας του υγραντήρα

Η παρουσία νερού είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία του υγραντήρα αέρα. Είναι αυτό, που διέρχεται από τη ζώνη θερμικής επεξεργασίας, σχηματίζει ατμό, λόγω του οποίου η υγρασία εξαπλώνεται μέσω του περιβάλλοντος χώρου αέρα. Πριν να ασχοληθείτε με το ζήτημα του υγρού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αξίζει να διευκρινιστεί η συσκευή και η αρχή του υγραντήρα.

Σήμερα χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι υγραντήρων:

 1. "Ψυχρός". Το νερό διοχετεύεται μέσω υγρού φίλτρου με ανεμιστήρα. Μια τέτοια συσκευή καταναλώνει 3-5 λίτρα νερού ανά ημέρα με ισχύ 20-50 watts.
 2. Ατμός. Εργαστείτε με την αρχή της σταθερής βρασμού του νερού και την απελευθέρωση του ατμού, ενυδατώντας τον αέρα. Για τα όργανα αυτού του τύπου είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγροστάτη (όργανο μέτρησης του επιπέδου υγρασίας), δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό επίπεδο περίσσεια υγρασίας, το οποίο είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηριδίων, μυκήτων, μούχλας και άλλων μικροοργανισμών σε ένα δωμάτιο. Κατανάλωση νερού ανά ημέρα - 7-16 λίτρα. Η απαιτούμενη ισχύς είναι 300-600 Watt.
 3. Υπερηχογράφημα. Το πιο αποτελεσματικό όλων των ειδών. Η επίδραση των υπερηχητικών δονήσεων μέσω της ειδικής δυναμικής επιτρέπει τον κορεσμό της υγρασίας με οξυγόνο χωρίς υπερβολική θέρμανση του νερού και την ανάγκη για συνεχή βρασμό του. Κατανάλωση νερού - 7-12 λίτρα την ημέρα με ισχύ 40-50 W.
 4. Τύπος ψεκασμού (ψεκαστήρες). Απλές συσκευές για την περιοδική έγχυση μιας ποσότητας υγρού στον αέρα. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση υγρού, με μικρή απόδοση.

Διάγραμμα της συσκευής υγραντήρα

Τα σύγχρονα μοντέλα υψηλής ποιότητας συνδυάζουν μερικές αρχές υγρασίας ταυτόχρονα. Ένας τυπικός υγραντήρας αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Στέγαση.
 2. Δεξαμενή νερού.
 3. Αντικαθιστούμενο φίλτρο με περιεκτικότητα σε ασήμι.
 4. Σωλήνας θέρμανσης υγρών.
 5. Ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος.
 6. Υπερηχητική μεμβράνη.
 7. Θάλαμος ατμοποίησης.
 8. Η υπεριώδης λάμπα.
 9. Ψεκαστήρας με δυνατότητα ρύθμισης ροών ατμού.

Ο τυπικός υγραντήρας αέρα αποτελείται από 9 εξαρτήματα

Ο υγραντήρας λειτουργεί ως εξής:

 1. Το νερό για τον υγραντήρα είναι σε ειδικό δοχείο και δοσομετρείται μέσω φυσιγγίου φίλτρου. Περνά τον κύριο καθαρισμό, που ρέει μέσα από το φίλτρο. Τα ιόντα αργύρου βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του καθαρισμού από βακτήρια και μικροοργανισμούς.
 2. Στον σωλήνα θέρμανσης, το υγρό θερμαίνεται.
 3. Ο ατμός εισάγεται στον θάλαμο εξάτμισης. Έρχεται καθαρός αέρας, που αντλείται από τον ανεμιστήρα.
 4. Υπό την επίδραση των υπερηχητικών κραδασμών της μεμβράνης, το υγρό εξατμίζεται και πραγματοποιείται υγρασία, που προκαλείται από τον ανεμιστήρα αέρα. Το αέριο, κορεσμένο με την υγρασία, μετακινείται στον ψεκαστήρα και απλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη βοήθειά του.
 5. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, ο αέρας περνά μέσα από την υπεριώδη επεξεργασία, η οποία σκοτώνει τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς.

Πιθανές επιλογές

Γιατί η σύνθεση του υγρού που χρησιμοποιείται για την υγρασία του δωματίου είναι σημαντική; Το υγρό που χρησιμοποιείται στο υγραντήρα, όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος και της υγείας (εισπνοή διαφόρων στοιχείων που αλιεύεται στον αέρα με τον ατμό από τη συσκευή ύγρανσης), έπιπλα (αλατούχο λευκό ίζημα), αλλά επίσης και για την απόδοση της συσκευής.

Όταν διέρχονται τα στοιχεία εργασίας (σωλήνας θέρμανσης, φίλτρο, δοχεία και μπλοκ, υπερηχητικές μεμβράνες), δημιουργείται σχηματισμός κλίμακας και καθίζηση. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευσή τους θα οδηγήσει σε πρόωρη αποτυχία, η οποία θα απαιτήσει επισκευή.

Ένας σημαντικός δείκτης υγρού για τον υγραντήρα είναι η ακαμψία. Αυτή η ιδιότητα χαρακτηρίζει τις παραμέτρους της παρουσίας αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου στο υγρό.

Ο δείκτης ακαμψίας αποτελείται από δύο συστατικά: ανθρακικά (προσωρινά) και μη ανθρακικά (μόνιμα) άλατα. Τα προσωρινά άλατα σε ένα υγρό νοούνται ως η συγκέντρωση όξινου ανθρακικού ασβεστίου και μαγνησίου.

Τα μη ανθρακικά άλατα σχηματίζουν τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου των ισχυρών οξέων.

Αλάτια σταθερής σκληρότητας δεν καταβυθίζονται μετά το βρασμό του υγρού. Η συγκέντρωση "σκληρών" στοιχείων, όπως χλωριούχα, νιτρικά, πυριτικά, φωσφορικά, θειικά, παραμένει στο νερό.

Ποια είδη υπόβαθρα μπορούν να χωριστούν σε νερό;

 1. Από κάτω από τη βρύση στο διαμέρισμα.
 2. Αποσταγμένο (καθαρισμένο υγρό, το οποίο δεν περιέχει ξένες προσμείξεις και ξένα σώματα).
 3. Αφαλατωμένο (υγρό, καθαρισμένο από διάφορα άλατα).
 4. Από αρτεσιανές πηγές, που έχουν υποστεί πολυβάθμιο καθαρισμό.
 5. Άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας, η ροή του ρευστού σημαντική υγραντήρα, έτσι απεσταγμένο, απιονισμένο, και αρτεσιανό νερό πηγής χρησιμοποιούν συνεχώς είναι προβληματική, απαιτώντας σημαντικές δαπάνες για την αγορά της. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα με τη λειτουργία των συσκευών ενυδάτωσης.

Οι συστάσεις για το νερό, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για έναν συγκεκριμένο υγραντήρα, βρίσκονται στον τεχνικό φάκελο

Στις οδηγίες για πολλά μοντέλα υγραντήρα, οι συστάσεις για το είδος του νερού που χρησιμοποιείται θα τεκμηριώνονται συχνά. Προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις πληροφορίες στην τεχνική τεκμηρίωση.

Η επιλογή του νερού και οι συνέπειες

Οι συνέπειες της χρήσης νερού που δεν πληροί τις απαιτήσεις στον υγραντήρα:

 1. Στα τμήματα της συσκευής με τα οποία έρχονται σε επαφή με το νερό, θα εναποτίθεται μια λευκή επίστρωση, η οποία τελικά θα συγκεντρωθεί και θα σκληρύνει.
 2. Στον σωλήνα θέρμανσης με νερό, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης αλάτων μαγνησίου και ασβεστίου στο υγρό, σχηματίζεται κλίμακα.
 3. Όλες οι ουσίες που περιέχονται στο υγρό, ψεκάζονται σε μια αίθουσα με υγρό αέρα, μετά την οποία εγκαθίστανται σε αντικείμενα και μπαίνουν στο σώμα όταν αναπνέουν.
 4. Η υπερηχητική μεμβράνη σπάει.

Η επιλογή του νερού εξαρτάται από τον τύπο και το μοντέλο του υγραντήρα. Για συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της "ψυχρής" ύγρανσης, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου ή αφαλατωμένου νερού. Διαφορετικά, το φίλτρο θα φράξει γρήγορα και η συσκευή θα αποτύχει.

Παρόμοιες απαιτήσεις για την καθαρότητα και την περιεκτικότητα σε νερό εφαρμόζονται σε υγραντήρες υπερήχων. Σε τέτοιες συσκευές, είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο που μπορεί να καθαρίσει οποιοδήποτε νερό, αλλά εάν η ποιότητα του είναι χαμηλή, αυτό το κασέτα καθαρισμού θα φράξει γρήγορα, πράγμα που απαιτεί υψηλό κόστος για μόνιμη αντικατάσταση.

Η συσκευή υπερήχων μπορεί να γεμίσει με μη αποσταγμένο και μη απομεταλλωμένο υγρό μόνο εάν έχει υποστεί μηχανική διήθηση (φίλτρα από μεταλλικό πλέγμα, αφρώδες πολυπροπυλένιο, πολυεστέρας πετάλου).

Το φιλτραρισμένο νερό που έχει καθαριστεί χημικά με φίλτρα που βασίζονται σε πολυφωσφορικά άλατα ή ενεργό άνθρακα δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες συσκευές. Στους υγραντήρες, η ποιότητα του νερού επηρεάζει τον σχηματισμό πλάκας σε έπιπλα και άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο. Άλατα και άλλα στοιχεία, που πέφτουν με τη μορφή επιδρομής, εισπνέονται από ένα άτομο.

Παρά την πιθανότητα χρήσης νερού χωρίς να βλάπτετε τη συσκευή, είναι προτιμότερο να φροντίσετε την υγεία σας και να αποθηκεύετε καθαρό νερό.

Η παρουσία στον υγραντήρα ενός αξιόπιστου φυσίγγου μαλάκωσης επιτρέπει τη μείωση των απαιτήσεων στην ποιότητα του χρησιμοποιούμενου υγρού, καθώς το φίλτρο θα απομακρύνει τα περισσότερα από τα άλατα και τα στοιχεία βαρέων μετάλλων.

Η χρήση των προσροφημένων φίλτρων σε ειδικά πλαστικά δοχεία δεν έχει σημαντική αποτελεσματική επίδραση, διότι μέσα από αυτό θα περάσει κάποιο μέρος αλάτων και στοιχείων βαρέων μετάλλων. Αυτά, μετά τη χρήση για την ενυδάτωση, θα εισέλθουν στο σώμα ή εσωτερικά αντικείμενα.

Η συνήθης βρασμός δεν είναι επίσης κρίσιμη. Μια τέτοια θερμική επεξεργασία θα οδηγήσει σε καθίζηση μόνο προσωρινών αλάτων και θα παραμείνουν στο υγρό μόνιμες ενώσεις αλάτων.

Οι μέθοδοι διήθησης και βρασμού στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικές, δευτερογενείς μέθοδοι παρασκευής νερού, ελλείψει άλλων επιλογών. Θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, θα μειώσουν τη βλαβερότητα του όταν χρησιμοποιείται σε έναν υγραντήρα. Η διήθηση και ο βρασμός αφαιρούν ουσίες που περιέχουν χλώριο από το υγρό, λίγο μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, αλλά δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα άλατα.

Τι είδους νερό θα πρέπει να χύνεται στον υγραντήρα - τύπους υγρών

Το αποτέλεσμα του μηχανισμού καθορίζεται όχι μόνο από την εμφάνιση, τη χωρητικότητα και την χωρητικότητά του, αλλά και από την ποιότητα της υγρασίας. Ας ξεκαθαρίσουμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά του υγρού που χρησιμοποιείται στις συσκευές για την αύξηση της υγρασίας του αέρα.

Χαρακτηριστικά νερού

Από όλες τις παραμέτρους υγρών για τους υγραντήρες (θερμοκρασία, σύνθεση, πηγή κλπ.), Η σημαντικότερη είναι η ακαμψία. Εξαρτάται από τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου που διαλύονται στο υγρό.

Υπάρχουν 2 τύποι ακαμψίας:

 • Χρονική δυσκαμψία, η οποία καθορίζεται από την παρουσία ανθρακικών αλάτων.
 • Σταθερή ακαμψία, η οποία εξαρτάται από την παρουσία μη ανθρακικών αλάτων.

Τύποι υγρών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υγραντήρες

Το νερό, κατάλληλο για την πλήρωση συσκευών ενυδάτωσης αέρα, μπορεί να χωριστεί σε 2 κύριους τύπους: δεν καθαρίζεται ειδικά και καθαρίζεται.

Η υγρασία χωρίς ειδικό καθαρισμό πρακτικά δεν απαιτεί κόστος αγοράς.

Πηγές:

 • δίκτυα ύδρευσης ·
 • κλειδιά και πηγές.

Ένα υγρό που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία θα απαιτήσει πληρωμή.

Ποικιλίες καθαρού νερού:

 • αποσταγμένο υγρό χωρίς πρόσμιξη.
 • αφαλατωμένο υγρό χωρίς άλας.
 • Αρτεσιανό υγρό που υποβλήθηκε σε διάφορα επίπεδα καθαρισμού.

Πώς να επιλέξετε νερό κατάλληλο για τον υγραντήρα

Αφού εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα στο σπίτι, ο ιδιοκτήτης του πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή υγρού για τον μηχανισμό.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε νερό για υγραντήρες

Οι οδηγίες σε πολλές συσκευές περιέχουν ένδειξη για το τι είναι καλύτερο να χυθεί στον υγραντήρα. Ελλείψει τέτοιων συστάσεων, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά του υγρού και της συσκευής:

 • τύπος ακαμψίας ·
 • η αρχή της λειτουργίας του μηχανισμού (με ή χωρίς θέρμανση) ·
 • την παρουσία κασέτας με φίλτρα για επιπλέον καθαρισμό του υγρού.

Η συνεκτίμηση αυτών των χαρακτηριστικών θα επιτρέψει την επιλογή του βέλτιστου τύπου νερού για τη συσκευή.

Ποιο νερό είναι κατάλληλο για υγραντήρες ατμού

Ανοιξιάτικα, αρτεσιανά, αποσταγμένα, απομεταλλωμένα είδη είναι εξίσου κατάλληλα για ανεπιτήδευτες συσκευές ατμού.

Είναι επίσης δυνατό να γεμίσετε τη συσκευή από το σωλήνα νερού, αλλά μόνο μετά από προκαταρκτικό φιλτράρισμα.

Ποιο νερό είναι κατάλληλο για ψυχρούς υγραντήρες;

Για να προστατεύσετε το φίλτρο από ταχεία απόφραξη, με ψυχρό υγρό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε καθαρισμένο νερό: αποσταγμένο και αφαλατωμένο.

Ποιο νερό είναι κατάλληλο για υγραντήρες υπερήχων;

Οι υπερηχητικές συσκευές είναι επίσης ευαίσθητες στην ποιότητα της λύσης. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία θα παρέχονται από αποσταγμένο ή απομεταλλωμένο υγρό, το οποίο συνιστάται για τέτοιες συσκευές. Άνοιξη, αρτεσιανό, νερό της βρύσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά από πρόσθετο μηχανικό φιλτράρισμα του υγρού.

Η σωστή επιλογή νερού για τον υγραντήρα, ο πρόσθετος καθαρισμός του δεν θα παρατείνει μόνο τη λειτουργικότητα της συσκευής. Έτσι, θα είστε σε θέση να προστατεύσετε τον αέρα και τους πνεύμονες των αγαπημένων σας από επιβλαβείς ουσίες.

Υγρασία - ένας σημαντικός δείκτης ενός υγιούς και άνετου μικροκλίματος. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υπερβολική υγρασία οδηγεί σε υγρασία και μυκητιακές ασθένειες.

Μην χαίρεσαι σε μια πολύ ξηρή ατμόσφαιρα. Είναι η αιτία της δύσπνοιας, οδηγεί σε προβλήματα στο έργο του καρδιαγγειακού συστήματος. Ως εκ τούτου, ο αέρας πρέπει να υγραίνεται, παρατηρώντας το μέτρο.

Αυτό μπορεί να γίνει με ειδικό υγραντήρα.

Αρχές λειτουργίας των υγραντήρων αέρα. Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που εκτελεί τη λειτουργία του με νερό. Η συσκευή τη θερμαίνει στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ψεκάζει ομοιόμορφα το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή αλλάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υγρού. Στον υγραντήρα υφίστανται τέτοιες αλλαγές:

 • καθαρισμό μέσω φίλτρου και ιόντων αργύρου ·
 • θέρμανση και μετατροπή σε ατμό?
 • Αντιβακτηριακή θεραπεία υπό την επήρεια υπεριώδους λαμπτήρα.
 • ψεκασμό στις εγκαταστάσεις.

Το αποτέλεσμα της εργασίας των συσκευών γίνεται κορεσμός του αέρα στο δωμάτιο με καθαρισμένα σωματίδια ατμού, δημιουργώντας τον βέλτιστο κλιματισμό για τον άνθρωπο.

Χρήση νερού σε διαφορετικούς τύπους υγραντήρων

Το υγρό είναι το κύριο συστατικό που εξασφαλίζει ένα θετικό αποτέλεσμα της λειτουργίας της συσκευής. Η ποσότητα του στις συσκευές είναι διαφορετική. Ανόμοια είναι η ισχύς που καταναλώνεται από τη συσκευή, καθώς και οι αρχές λειτουργίας. Ορισμένες συσκευές απλώνονται γύρω από τα υγρά σωματίδια του δωματίου, δεν θερμαίνονται, άλλα μετατρέπονται πριν ψεκαστούν σε ατμό, αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας εξοικειωθούμε με διαφορετικούς τύπους δομών

Σε κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συσκευές:

Κρύο

5 λίτρα είναι αρκετό για να λειτουργήσει μέσα σε 24 ώρες από έναν ψυχρό υγραντήρα. Τα βασικά συστατικά του είναι ανεμιστήρας και υγρό φίλτρο. Η συσκευή καταναλώνει από 20 έως 50 Watt.

Ατμός

Η θέρμανση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα έδωσε το όνομα στις συσκευές ατμού. Ότι ο ψεκασμός δεν ήταν ανεξέλεγκτος, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν ειδικό αισθητήρα, ο οποίος αντικαθιστά το επίπεδο υγρασίας, - ένα υγρόμετρο. Ο ρυθμός ροής νερού είναι από 7 έως 16 λίτρα ανά 24 ώρες, ισχύς - από 300 έως 600 Watt.

Υπερηχογράφημα

Σε συσκευές υπερήχων, οι κύριες ενέργειες με το υγρό εκτελούνται με υπερήχους. Με τη βοήθεια του, το οξυγόνο, το οποίο βρίσκεται στον αέρα, υγραίνεται.

Το νερό χρειάζεται για τη συσκευή όσο και για τις συσκευές ατμού: από 7 έως 12 λίτρα την ημέρα και η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μικρότερη: από 40 έως 50 Watt.

Οι συσκευές υπερήχων όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και ανανεώνουν τον αέρα. Σήμερα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά στην καθημερινή ζωή.

Σε βιομηχανικούς χώρους χρησιμοποιείται ένας ακόμη τύπος: ένας ψεκαστήρας ή ένας ψεκαστήρας.

Τι είδους νερό θα πρέπει να χύνεται στον υγραντήρα: υπερήχων, ατμού

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μικροκλίμα στο σπίτι, να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία. Η ποιότητα του αέρα εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας και της διάθεσης. Η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια του κλιματιστικού, και η υγρασία σε ισχύ μόνο ειδικές συσκευές.

Προκειμένου ο υγραντήρας να διαρκέσει πολύ καιρό, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το σωστό νερό.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Το νερό στον υγραντήρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μετά από θερμική επεξεργασία, γίνεται ατμός. Η υγρασία απλώνεται σε όλο το δωμάτιο και υγραίνει τον αέρα.

Για να μάθετε ποιο νερό πρέπει να γεμίσετε τον υγραντήρα για τον αέρα και πού πρέπει να το γεμίσετε, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας και τα στοιχεία της συσκευής.

Ο υγραντήρας αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα υψηλής αντοχής.
 • δοχείο για υγρό ·
 • φίλτρο;
 • συσκευή θέρμανσης νερού.
 • ανεμιστήρας;
 • θάλαμο για εξάτμιση.
 • υπεριώδη μεμβράνη.
 • ένα διαχύτη που τροποποιεί τη ροή του αέρα.

Ο υγραντήρας λειτουργεί έτσι:

 1. Το νερό τροφοδοτείται στο διαμέρισμα φίλτρου και καθαρίζεται με ιόντα αργύρου. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί εξαλείφονται.
 2. Το υγρό θερμαίνεται με ζεστό αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία.
 3. Το νερό αλλάζει σε ατμό και ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα.
 4. Το υγρό σταδιακά εξατμίζεται. Το αέριο με κορεσμό υγρασίας μετακινείται στον ψεκαστήρα και εισέρχεται στον αέρα του δωματίου.
 5. Ο αέρας καθαρίζεται από μια υπεριώδη λάμπα και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Η επιλογή του νερού εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής

Τι είδους νερό να χυθεί εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα.

Ψυχρός τύπος

Σε ψυχρό υγραντήρα, απεσταγμένο ή αφαλατωμένο νερό. Η παραβίαση αυτού του βασικού κανόνα θα προκαλέσει ζημιές λόγω απόφραξης. Εάν δεν είναι δυνατή η λήψη ποιοτικού φιλτραρισμένου νερού, τοποθετήστε ένα φίλτρο στον υγραντήρα.

Υγροποιητής υπερήχων

Το μη απεσταγμένο ή απομεταλλωμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για αυτά τα μοντέλα. Αν είναι λάθος να παραλάβετε νερό - η επιδρομή θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια των επίπλων και τα μικρά σωματίδια θα εισπνευστούν από ένα άτομο που συσσωρεύει αλάτι στους πνεύμονες. Αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο δημοφιλής λόγω της ποιότητας του καθαρισμού του αέρα και της μακροζωίας.

Ατμός

Για έναν υγραντήρα ατμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρύο βρασμένο νερό. Αλλά μια τέτοια συσκευή καταναλώνει 7-15 λίτρα υγρού. Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί τον κανόνα. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε την παροχή νερού, τη θερμοκρασία και την παροχή ατμού.

Ψεκασμός

Ένας υγραντήρας ψεκασμού μπορεί να χρησιμοποιήσει συνηθισμένο νερό της βρύσης. Το υγρό δεν υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίας. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι πολύ ακριβή, αλλά συσσωρεύει άλατα και άλλα μέταλλα. Το τακτικό πλύσιμο είναι υποχρεωτικό.

Οι συνέπειες της χρήσης ακατάλληλου νερού

Το νερό που δεν είναι κατάλληλο για έναν υγραντήρα αέρα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες συνέπειες:

 • Στα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό, τα άλατα εγκαθίστανται. Τα ανταλλακτικά καλύπτονται με λευκή επικάλυψη. Οι εναποθέσεις σκληρύνουν και συσσωρεύονται.
 • Σχηματισμός κλίμακας λόγω της συσσώρευσης αλάτων, μαγνησίου και ασβεστίου. Οι ατμοί δεν είναι ασφαλείς για την υγεία.
 • Ουσίες από το υγρό εγκαθίστανται σε επιφάνειες και σε πνεύμονες ανθρώπων.
 • Η υπερηχητική μεμβράνη σπάει. Δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη συσσώρευση στοιχείων στο νερό.
 • Το νερό χαμηλής ποιότητας στον υγραντήρα οδηγεί σε βλάβη της συσκευής και βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Ειδικά αν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται συχνά.

Αποσταγμένο νερό και την προετοιμασία του στο σπίτι

Η απόσταξη είναι ο καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες. Είναι οργανικά και ανόργανα. Οργανικά περιλαμβάνουν βακτήρια και ιούς, καθώς και ανόργανα άλατα και ανόργανα άλατα. Για να εξασφαλιστεί ότι το απεσταγμένο νερό είναι υψηλής ποιότητας, τηρήστε την τεχνολογία:

 • Προετοιμάστε το συνηθισμένο νερό.
 • το αποστάγετε.
 • σωστή αποθήκευση.

Για την παρασκευή αποσταγμένου νερού:

 1. Γεμίστε το δοχείο σμάλτου με νερό.
 2. Τοποθετήστε μια σχάρα και μια γυάλινη πλάκα μέσα σε αυτό.
 3. Κάλυμμα με καπάκι στραμμένο ανάποδα.

Μετά το βρασμό, η εξάτμιση θα αρχίσει. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, τοποθετήστε παγάκια πάνω στο κάλυμμα. Το νερό θα στραγγίσει και θα γεμίσει το γυάλινο δοχείο.

Το αποσταγμένο νερό μπορεί να ληφθεί με τη συλλογή των ομβρίων υδάτων:

 1. Τοποθετήστε το δοχείο κάτω από τη βροχή.
 2. Περιμένετε μέχρι να συλλεχθεί η απαιτούμενη ποσότητα υγρού.

Η υγεία μας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Ο υγραντήρας έχει θετική επίδραση στην ευημερία. Το νερό που χρησιμοποιείτε θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής του καθαριστικού. Το ποιοτικό νερό είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι. Εάν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή θα διατηρήσει το μικροκλίμα για πολλά χρόνια.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό για τον υγραντήρα και πού πρέπει να αποσταχθεί;

Το γεγονός ότι πολύ ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υγραντήρες αέρα πριν από λίγα χρόνια έγιναν δημοφιλείς και έγιναν οι συνηθισμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση της συσκευής δεν μπορεί μόνο να εξουδετερώσει το σύνολο της επίδρασης της υγείας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και σε καταστροφή της συσκευής. Ιδιαίτερη σημασία έχει το υγρό που χρησιμοποιείται για την υγρασία του αέρα.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα και γιατί - διαβάστε στο άρθρο μας.

Τα πιο ανεπιτήδευτα σε σχέση με τις συσκευές νερού είναι υγραντήρες ατμού. Δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα της δράσης ενός τέτοιου οργάνου είναι ατμός, η φύση του υδατικού συστατικού δεν έχει ουσιώδη σημασία.

Εξαίρεση είναι το νερό της βρύσης χαμηλής ποιότητας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικά φίλτρα, διαφορετικά το σχηματισμένο ίζημα θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία της συσκευής και θα προκαλέσει γρήγορα δυσλειτουργία στον υγραντήρα.

Στους αποκαλούμενους "ψυχρούς" υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα με ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο βοηθά στην ψύξη του αέρα και την κορεσμό του με υγρασία. Η χρήση του συνηθισμένου νερού της βρύσης συμβάλλει στην ταχεία απόφραξη του φυσιγγίου και, κατά συνέπεια, στην ανάγκη για την πρόωρη αντικατάστασή του.

Από την άποψη αυτή, συμπληρώστε τέτοιους εξατμιστές θα πρέπει να είναι καλά φιλτραρισμένο, και καλύτερα - απεσταγμένο νερό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε ειδικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη σκληρότητα του συστατικού νερού.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία για έναν υπερηχητικό υγραντήρα;

Οι υπερυογενείς εξατμιστές είναι οι πιο προηγμένοι και παραγωγικοί, αλλά ταυτόχρονα οι πιο φινετσάτοι στην φροντίδα.

Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού συχνότητας σε μηχανικές δονήσεις και τη μετατροπή της υγρασίας σε λεπτή «υδατικό σκόνης», η οποία είναι υπό την επίδραση του ανεμιστήρα εκκενώνεται στον αέρα και διαποτίζει το με υγρασία.

Έτσι, η διαδικασία λειτουργίας τέτοιων υγροποιητών είναι μάλλον πολύπλοκη και συνεπώς το νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο απομεταλλωμένο και αποσταγμένο. Διαφορετικά, θα πρέπει συχνά να αλλάξετε τις ήδη ακριβές κασέτες.

Τι νερό πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μην υπάρχει επιδρομή;

Η εμφάνιση μιας λευκής επίστρωσης στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα συχνά διαμαρτύρονται από τους ιδιοκτήτες των υπερηχητικών εξατμιστήρων.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το έργο τους βασίζεται στις δονήσεις μιας ειδικής μεμβράνης, σπάζοντας την υγρασία σε μικρά σωματίδια.

Εάν ο κατασκευαστής δεν συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού, στη συνέχεια, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο υγρό θα είναι επίσης να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ρίχνονται στον αέρα, και στη συνέχεια - κατάθεση σε κοντινή επιφάνειες.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία πλάκας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθαρό (ιδανικά - απεσταγμένο) νερό.

Είναι καλύτερα από το συνηθισμένο ή βρασμένο;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της συνήθους και βρασμένο νερό για υπερηχητική υγραντήρες δεν είναι - ακαθαρσίες παραμένουν στο υγρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο περιβάλλον (στη δεύτερη περίπτωση, μόνο ελαφρώς λιγότερο). Ως εκ τούτου, η χρήση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά και απιονισμένο νερό, και στη συνέχεια η ποιότητα της λειτουργίας του υγραντήρα θα είναι πολύ υψηλότερο.

Αποσταγμένο νερό για τον υγραντήρα αέρα

Τι χρειάζεται και τι είναι καλύτερο;

Οι κατασκευαστές της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγραντήρων αέρα συνιστούν έντονα τη χρήση μόνο απεσταγμένου νερού.

Το απεσταγμένο νερό είναι νερό, καθαρισμένο από διάφορες ακαθαρσίες, οργανικές και ανόργανες.

Εάν χρησιμοποιείτε το ακατέργαστο υγρό, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό θα πρέπει να σπάσει με υπερήχους μεμβράνης και απελευθερώνεται στον αέρα, ταυτόχρονα εγκαθιστά σε περιβάλλουσες επιφάνειες και να πάρει στο σώμα είναι κοντά στους ανθρώπους.

Πού μπορώ να το αγοράσω;

Μπορείτε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό σε:

 • φαρμακεία ·
 • καταστήματα αυτοκινήτων ·
 • online καταστήματα που ειδικεύονται στην παράδοση αποστάγματος.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας: βίντεο

Η διαδικασία δημιουργίας αποσταγμένου νερού - καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες (βακτήρια, ιούς, άλατα και πρόσθετα ορυκτών) μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε τρία στάδια:

 • παρασκευή συνηθισμένου νερού.
 • παραγωγή αποσταγμένων ·
 • παρέχοντας συνθήκες αποθήκευσης για το παραγόμενο υγρό.

Η προετοιμασία του νερού είναι να την υπερασπιστεί. Μετά νερό «ανάπαυση» δύο ώρες σε ατμόσφαιρα έρχονται χλωρίου και θειούχου ένωσης, και ένα άλλο πέντε ή έξι εγκατασταθούν στον πυθμένα των βαρέων μετάλλων.

Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετηθεί ένα δοχείο στο δοχείο για να εκφράσει: ένα από τα άκρα του είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος και το άλλο - για να εκφράσει το χαμηλότερο τρίτο.

Η παραγωγή αποστάγματος στο σπίτι είναι μέσω της εξάτμισης του νερού. Για να γίνει αυτό, το εμαγιέ δοχείο πρέπει να γεμιστεί με νερό που έχει παρασκευαστεί σε ημι-προετοιμασία και να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο. Στην περίπτωση αυτή, το νερό πρέπει να τοποθετούνται επί των φούρνους σχάρα, και σε αυτό - το γυαλί ή πορσελάνη πιάτο, που καλύπτεται με ένα θολωτό καπάκι (κυρτό τμήμα του καπακιού μακριά από το κάτω μέρος).

Για να επιταχυνθεί η εξάτμιση του νερού μπορεί να είναι, τοποθετώντας τα καλύμματα του πάγου.

Όταν φτάσει το κρύο κάλυμμα, ο ατμός θα μετατραπεί σε σταγονίδια καθαρισμένου νερού, τα οποία στη συνέχεια θα εισέλθουν στο γυάλινο δοχείο μέσω του καπακιού.

Το έτοιμο νερό θα πρέπει να φυλάσσεται κατεψυγμένο. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, γεμίστε το με απεσταγμένο υγρό και το βάζετε στην κατάψυξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του νερού θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά - δεν θα πρέπει να είναι εντελώς κατεψυγμένα. Για τη χρήση, μόνο ο πάγος είναι κατάλληλος, δεδομένου ότι τα χημικά και τα άλατα συσσωρεύονται σε παγωμένο νερό.

Εάν είναι απαραίτητο, ο πάγος θα πρέπει να αποψυχθεί και να εφαρμοστεί όπου είναι απαραίτητο - δηλαδή να γεμίσει η χωρητικότητα του υγραντήρα.

Σχετικά με το πώς θα γίνει σωστά το απόσταγμα, περιγράφεται λεπτομερώς εδώ:

Τι μπορεί να προστεθεί στο νερό για τον υγραντήρα;

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στον υγραντήρα καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη εξάπλωση ενός ευχάριστου αρώματος σε όλο το δωμάτιο και επίσης να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι συσκευές τη λειτουργία της αρωματοποίησης - αυτή η δυνατότητα παρέχεται μόνο σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων. Εάν παραβιάσετε τους κανόνες λειτουργίας της συσκευής και προσθέσετε λάδι σε αυτό, ο ψεκαστήρας θα γίνει πολύ γρήγορα ακατάλληλος.

Αν δεν υπάρχει στη συσκευή η δυνατότητα χρήσης αρωμάτων, τότε το λάδι θα παραμείνει στη δεξαμενή νερού, δηλαδή:

 • Τα φίλτρα και η μεμβράνη της συσκευής θα μολυνθούν.
 • στη συσκευή σχηματίζονται επιβλαβή βακτήρια.
 • η διάρκεια ζωής του υγραντήρα θα μειωθεί σημαντικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο στη δεξαμενή νερού είναι απολύτως απαγορευμένο να προσθέσει.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό;

Τρόποι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό, συμπεριλαμβανομένων:

Επιπλέον, οι έμπειροι χρήστες συνιστώνται συχνά να μαλακώσουν το νερό προσθέτοντας τρόφιμα και σόδα, επιτραπέζιο αλάτι ή κιτρικό / οξικό οξύ. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά φίλτρα.

Τα φίλτρα μαλάκυνσης νερού στον υγραντήρα αέρα είναι ένα αναλώσιμο υλικό που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το υγρό από ξένες ακαθαρσίες και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Κατά κανόνα, η τυπική διάρκεια ζωής των περισσότερων φίλτρων είναι 2-3 μήνες, αλλά στην περίπτωση της χρήσης της συσκευής στο φυτώριο ή την χρήση του ακατέργαστου νερού να αλλάξει το φυσίγγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα.

Πού να ρίχνουμε νερό στον υγραντήρα;

Ρίξτε νερό απευθείας στη δεξαμενή, σχεδιασμένο για νερό. Ωστόσο, σε κάθε μεμονωμένο μοντέλο, η μέθοδος εφαρμογής της πλήρωσης της δεξαμενής μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους.

Υγραντήρας με σύνδεση με το νερό και αυτόματη παροχή νερού

Στα γραφεία, στα εμπορικά κέντρα και σε άλλους δημόσιους χώρους, η απόδοση των οικιακών συσκευών υγρασίας δεν αρκεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ορισμένοι κατασκευαστές ανησυχούν για την απελευθέρωση βιομηχανικού εξοπλισμού. Χάρη στη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το νερό στον υγραντήρα τροφοδοτείται αυτόματα και δεν απαιτείται η συμμετοχή του χρήστη στην καθημερινή εργασία.

Οι πιο γνωστοί υγραντήρες με αυτόματη παροχή νερού είναι:

 • BRUNE B 500 Professional:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 50 l;
  • εξυπηρέτηση περιοχή: 330 m2?
  • Απόδοση εξάτμισης: 2,6 l / h.
  • επίπεδο θορύβου: 44 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 312 χιλιάδες ρούβλια.
 • Venta LW81:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 18,5 l.
  • συντηρημένη περιοχή: 800 m2.
  • Απόδοση εξάτμισης: 780 m3 / h.
  • Επίπεδο θορύβου: 48 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 201 χιλιάδες ρούβλια.
 • Euro Fog ΗΠΑ 1.6:
  • τύπος: υπερήχων;
  • συντηρημένη περιοχή: 300 m2.
  • απόδοση εξάτμισης: 1,6 l / h;
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: κατόπιν αιτήματος.

Εάν έγινε κακό να εξατμιστεί το νερό: οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ο λόγος για την κακή εξάτμιση της υγρασίας στον υγραντήρα αέρα μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη του ψυγείου (σε συσκευές υπερήχων).

Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να διαπιστωθεί η αιτία. Μερικοί κύριοι συστήνουν να ακούσουν τη λειτουργία της συσκευής - αν δεν συνοδεύεται από χαρακτηριστικό "γαργάλισμα", τότε το πρόβλημα κρύβεται στην πλακέτα ισχύος ή στη γεννήτρια.

Για να καταλάβουμε αν η γεννήτρια λειτουργεί, είναι δυνατόν με τον ακόλουθο τρόπο:

 • αφαιρέστε το πίσω / κάτω κάλυμμα από τον υγραντήρα.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για 1-2 λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το ψυγείο είναι θερμό, τότε η γεννήτρια είναι εντάξει και πρέπει να ελεγχθεί το ψυγείο.

Εάν η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Η απουσία τάσης στις περιελίξεις του στροβίλου υποδεικνύει δυσλειτουργία της πλακέτας ισχύος. Εάν υπάρχει τάση, αλλά οι λεπίδες δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε περίπτωση που τόσο η μεμβράνη όσο και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, το πρόβλημα βρίσκεται στο φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Έτσι, τι είδους νερό για να ρίξει μέσα στον υγραντήρα - εξαρτάται από τον τύπο του κλιματικού εξοπλισμού. Ωστόσο, όσο καθαρότερο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο του εξατμιστή, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να προτιμούν ένα καθαρισμένο και φιλτραρισμένο υγρό.