Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Υγροποιητής υπερήχων: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά συσκευής

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας, η συσκευή του, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κλιματικής συσκευής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Η κλιματική συσκευή αποτελείται από μια δεξαμενή στην οποία βρίσκεται η κύρια παροχή νερού και τη βάση της συσκευής, με το ψυγείο που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Στην κύρια χωρητικότητα αποθήκευσης νερού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα μέτρησης, η οποία χρησιμεύει για τη διατήρηση της επιθυμητής στάθμης νερού στο θάλαμο του ψυγείου, αποφεύγοντας την υπεραφθονία. Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον υγραντήρα για να φυσήξει το νερό που ψεκάζεται από το υπερηχητικό στοιχείο.

Πρακτικά σε κάθε σύγχρονο υγραντήρα αέρα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος και υγρασία, για ακριβή μέτρηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ιονιστές, διάφορα συστήματα διήθησης και μια ποικιλία πρόσθετων προγραμμάτων, για μια πιο άνετη χρήση της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα είναι εύκολο να κατανοηθεί.

 1. Η κύρια μονάδα της συσκευής είναι το ψυγείο. Μοιάζει με ροδέλα από πιεζοκεραμικά κεραμικά, με ασημένια ηλεκτρόδια.
 2. Όταν εφαρμόζεται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, αυτό το στοιχείο αρχίζει να δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Όταν επιτευχθεί κάποια ισχύς, η ταχύτητα της ταλάντωσης αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε αρχίζει να σπάει την επιφάνεια του νερού σε μικρά σωματίδια.
 3. Το νερό που μετατρέπεται από το ψυγείο σε αεροζόλ στο θάλαμο πάνω από το υπερηχητικό στοιχείο διοχετεύεται προς τα έξω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Μια ομίχλη νερού γεμίζει το δωμάτιο και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στα όρια που ορίζει ο χρήστης.
 4. Μια υγρόμετρο που βρίσκεται στη συσκευή, δείχνουν τη σχετική υγρασία του αέρα και ο χρήστης έχει πάντα τη δυνατότητα να βγείτε από το πρόγραμμα ή τη συσκευή για να αυξήσει τη δύναμη του υγραντήρα σε χαμηλή υγρασία.
 5. Αφού η συσκευή φθάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας, σταματά και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αφού μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου, η συσκευή ανάβει αυτόματα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

 • Οι πλήρως αυτόματες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που διεξάγουν ανεξάρτητα την κλιματική διάγνωση στο δωμάτιο και επιλέγουν το σωστό πρόγραμμα εργασίας για να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο άνεσης.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, στο οποίο η ποσότητα σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνεται σημαντικά.
 • Πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με αποτελεσματικά φίλτρα νερού, λόγω των οποίων η περιεκτικότητα σε άλατα σε αυτά μειώνεται σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό της βρύσης στη συσκευή.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, άξια σεβασμού:

 • Ψεκασμός νερού "στην ομίχλη".
 • Αυτόματος έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγές και εργονομικό.
 • Επισκευή

Αλλά αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει τα μειονεκτήματά του. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα αναμφισβήτητα, καθώς η κύρια «ασθένεια» αυτών των συσκευών είναι η παρουσία στον αέρα και στη συνέχεια στα οικιακά αντικείμενα της λευκής επιδρομής. Και η λευκή πλάκα είναι τα άλατα που βρίσκονται στο νερό. Όταν η "ομίχλη" εξατμιστεί από τον αέρα, το αλάτι πέφτει στο πάτωμα και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το ίδιο το ψυγείο δεν προκαλεί καμιά βλάβη στην υγεία και την ευημερία του ατόμου και των κατοικίδιων ζώων, αλλά το ιζήματα αλατιού μαζί με τα ρεύματα αέρα εισπνέονται στους πνεύμονες. Ένα υγιές άτομο δεν θα παρατηρήσει καν, αλλά ένα ασθματικό άτομο ή ένα άτομο που πάσχει από κάποιες αλλεργίες μπορεί να αισθανθεί μια επιδείνωση της υγείας, μέχρι την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Γενικά, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αναπνοή του ατόμου γίνεται βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα είναι οξυγονωμένο και θρέφει τον εγκέφαλο και όλα τα όργανα. Ο ύπνος γίνεται δυνατός και βαθύτερος, ένα άτομο ξεκουράζεται καλύτερα σε ένα υγρό δωμάτιο. Επιπλέον, το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα δεν στεγνώνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και που υποφέρουν από ροχαλητό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά πριν από την έλευση ενός παιδιού αντιμέτωποι με μια πρόκληση και να ζητήσει από το ερώτημα, πώς να επιλέξετε το υπερήχων υγραντήρα. Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια για την επιλογή των moisturizers:

 • Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτής της συσκευής κλιματισμού είναι η αυτονομία της, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με μεγάλο όγκο δεξαμενής νερού.
 • Η ισχύς της συσκευής είναι επίσης σημαντική. Γιατί φθηνό και όμορφο εξοπλισμό που δεν θα αντιμετωπίσει τις εργασίες.
 • Επιλέξτε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Στο κατάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντελώς ανυπόληπτο, αλλά το βράδυ ο θόρυβος είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί και θα επηρεάσει τον κανονικό ύπνο.
 • Δώστε προσοχή σε μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα διήθησης νερού, για να αποφύγετε την εμφάνιση λευκής επικάλυψης στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου υγραντήρα, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ανατροφοδότηση των χρηστών ορισμένων μοντέλων. Εδώ μπορείτε να μάθετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου.

Η ανάγκη αυτού του κλιματικού εξοπλισμού στα σπίτια μας είναι προφανής. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τη γενική υγεία, καθώς και από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, κάνετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι σας.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας αέρα: η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και τα είδη των οργάνων

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται νερό. Το παίρνει όχι μόνο από τα τρόφιμα, αλλά και από το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς η υγραντήρα, και να κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία στο σπίτι σας άνετα για την εύρεση μικροκλίμα.

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα αέρα;

Όταν αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτό ακόμα πιο προσεκτικά. Μετά από όλα, λόγω της θέρμανσης, ο αέρας επιπλέον στεγνώνει, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία.

Για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, όταν λειτουργούν οι θερμαντήρες, η σχετική υγρασία μέσα στο δωμάτιο μπορεί να μειωθεί έως και 20%. Για λόγους σύγκρισης, στη Σαχάρα αυτή η παράμετρος είναι τουλάχιστον 25%. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε συνθήκες που μπορούν να συγκριθούν με την έρημο.

Φυσικά, για να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική "γιαγιά" - να κρεμάσετε γύρω από το σπίτι ή διαμέρισμα βρεγμένα ρούχα. Αλλά το προφανές μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η αδυναμία να διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια εξειδικευμένη συσκευή - έναν υγραντήρα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε μια ορισμένη υγρασία τόσο σε γραφεία όσο και σε κατοικημένες περιοχές. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ευνοϊκό και άνετο για ένα μικροκλίμα προσώπου.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων μοντέλων πλύσης αέρα είναι ότι υποστηρίζουν αυτόματα το επίπεδο υγρασίας που καθορίζεται από το χρήστη. Αυτό αυξάνει την οικονομία και την ασφάλεια λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής.

Εάν ξοδεύετε σε μια τέτοια συσκευή, τότε μετά από λίγο μπορείτε να δείτε ότι το νοικοκυριό, ιδιαίτερα τα παιδιά, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρρωστήσει. Ταυτόχρονα, το δέρμα θα γίνει πιο λείο και μεταξένιο, πράγμα που επιτρέπει λίγο, αλλά να σταματήσει η διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, η ιική δραστηριότητα στον υγρό αέρα μειώνεται σημαντικά.

Η βέλτιστη υγρασία είναι σημαντική όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για το ξύλο ή χαρτί προϊόντα. Δηλαδή, μέσω της αγοράς του καθαρισμού του αέρα μπορεί να προστατεύσει τα έπιπλα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, κορνίζες, έγγραφα, παρκέ, μουσικά όργανα και πολλά άλλα από την ξηρότητα, ρωγμές και μόνιμη βλάβη.

Στο τέλος, η κανονική υγρασία στο δωμάτιο θα επηρεάσει ευνοϊκά τα φυτά. Μετά από όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις στα παράθυρα είναι εκπρόσωποι των τροπικών. Σε αυτά τα φυτά, το ξηρό κλίμα επηρεάζει το περιβάλλον. Αλλά στην περίπτωση δημιουργίας ενός βέλτιστου μικροκλίματος, θα αναπτυχθούν πιο έντονα, θα ανθίσουν περισσότερο και όχι κίτρινα.

Αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Με αυτό, για αυτό που μια τέτοια συσκευή είναι απαραίτητη, έχουν καταλάβει. Αλλά πώς λειτουργεί; Ανεξάρτητα από τον τύπο του υγραντήρα αέρα, η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στην εξάτμιση του νερού.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί με βρασμό ή με υπερηχητική δόνηση μιας λεπτής μεμβράνης. Σε αυτή την περίπτωση, για ενεργοποίηση, πρέπει απλώς να γεμίσετε το νερό, να το συνδέσετε στην πρίζα και να κάνετε κλικ στο κουμπί.

Εκτός από την κύρια λειτουργία του, ο υγραντήρας μπορεί να εκτελέσει μια σειρά πρόσθετων εργασιών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • καθαρισμός του αέρα από διάφορες ακαθαρσίες και σκόνη.
 • εξάλειψη των ηλεκτροστατικών φορτίων.
 • το ρόλο του λαμπτήρα.

Μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια κάψουλα με αρωματικά έλαια. Αυτή η λύση όχι μόνο θα διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, αλλά και θα θεραπεύει, εισπνέοντας θεραπευτικά ζευγάρια.

Υπάρχοντες τύποι πλύσεων αέρα

Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλες τις λεπτομέρειες των υφιστάμενων τύπων των μέσων - χιλιάδες στην αγορά των ποικιλιών, που διαφέρουν σε ισχύ, την παρουσία τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά και, φυσικά, την τιμή.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια τέτοια οικιακή συσκευή είναι το είδος του υγραντήρα αέρα. Όλα τα μοντέλα στην αγορά μπορούν να χωριστούν υπό όρους στις εξής κατηγορίες:

 • υπερήχων;
 • ατμός ·
 • κλασική?
 • πλύσιμο;
 • κλιματικά συγκροτήματα.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή. Και ο καθένας από αυτούς λειτουργεί με δική του αρχή, επομένως δεν συνιστάται η τοποθέτηση ορισμένων μοντέλων σε δωμάτια όπου ζουν τα παιδιά.

Υπερβολικές παραλλαγές υγραντήρων

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα συστήματα που εξατμίζουν το νερό λόγω των υπερηχητικών δονήσεων της λεπτότερης μεμβράνης. Είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στη διαδικασία σχεδιασμού αυτών των στοιχείων και έχει φέρει σε συσκευές την αναγνώριση εκατομμυρίων αγοραστών σε όλο τον κόσμο.

Αρχή λειτουργίας των υπερηχητικών συσκευών: το νερό γίνεται ατμός λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Δηλαδή, ο αέρας αναρροφάται από το δωμάτιο, μετά από τον οποίο διέρχεται μέσω της συσκευής και είναι κορεσμένος με υγρό. Στη συνέχεια επιστρέφει στην κατοικία, αλλά ήδη με τη μορφή υγρής ομίχλης.

Ο προκύπτων αέρας δεν θερμαίνεται. Επομένως, δεν μπορείτε να φοβάστε να το κάψετε. Συνεπώς, οι υγραντήρες υπερήχων είναι απολύτως ασφαλείς για μικρά παιδιά, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους στο παιδικό δωμάτιο.

Εάν το σπίτι έχει αρχαιότητες που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, τότε οι εν λόγω υγραντήρες θα είναι η καλύτερη λύση. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα αντίκες, τα διακοσμητικά, τα παρκέ, τα μουσικά όργανα και πολλά άλλα δεν θα επηρεαστούν από υπερβολικά ξηρό αέρα.

Μεταξύ όλων των συσκευών στην αγορά, οι συσκευές υπερήχων διακρίνονται λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Η υψηλή επεξεργασιμότητα καθιστά την λειτουργία τους ασφαλή. Η συσκευή θα σβήσει αυτόματα αν δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή ή αν το καπάκι δεν ήταν καλά κλειστό.
 • Το χαμηλό θόρυβο δεν θα επηρεάσει την παρακολούθηση μιας ταινίας ή τη χαλάρωση.
 • Ο περιστρεφόμενος ψεκασμός υγραίνει ομοιόμορφα τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Η ενσωματωμένη μονάδα υγρασίας ενεργοποιεί / απενεργοποιεί αυτόματα, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα και εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια.
 • η διαθεσιμότητα μιας αποτελεσματικής κασέτας φίλτρου σας επιτρέπει να καθαρίζετε το νερό και να αποφεύγετε την εμφάνιση λευκής επίστρωσης σε έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα.

Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια ειδική ένδειξη για ευκολία, η οποία δείχνει το τρέχον επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, οι συσκευές διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται. Μερικά από αυτά είναι ενεργοποιημένα με περιστροφικό κουμπί και άλλα πατώντας τα κουμπιά αφής.

Η συνάφεια του εξοπλισμού ατμού

Οι συσκευές τύπου ατμού διατηρούν τη βέλτιστη υγρασία λόγω της θερμής εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό θερμαίνεται με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων, πράγμα που οδηγεί στη μετάβασή του σε αέρια κατάσταση.

Το προφανές πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η αύξηση της υγρασίας του αέρα πάνω από το 60%. Ταυτόχρονα, οι συσκευές ατμού είναι αξιοσημείωτες για σημαντική παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, μερικοί υγροποιητές μπορούν να εξατμιστούν περίπου 0,7 λίτρα νερού μέσα σε μία ώρα.

Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από ειδικό ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Για ευκολία λειτουργίας, είναι εξοπλισμένα με μια πτυσσόμενη χειρολαβή, γεγονός που καθιστά εύκολη τη μεταφορά τους σε άλλη θέση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των υγραντήρων ατμού. Πολλά μοντέρνα μοντέλα μπορούν να διαθέτουν ένα τριπλό σύστημα προστασίας - εάν το νερό εξατμιστεί εντελώς ή το καπάκι κλείσει χαλαρά, τότε η συσκευή απλά δεν ανάβει.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, οι συσκευές ατμού καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, σπανίως παρέχεται υγροστάτης, επομένως θα πρέπει να αγοράζονται χωριστά.

Η περιοχή εφαρμογής τους δεν περιορίζεται μόνο στην υγρασία του αέρα στην αίθουσα. Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές και αρωματοθεραπεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε μια κάψουλα με ένα φάρμακο, να καθίσετε δίπλα της και να εισπνεύσετε ζεστά και θεραπευτικά ζευγάρια.

Και αν χρησιμοποιείτε γεύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με μυρωδιές λουλουδιών, φρούτων ή, για παράδειγμα, σοκολάτας, που θα ενθουσιάσουν κάθε μέλος της οικογένειας.

Μπορείτε επίσης να βάλετε έναν υγραντήρα ατμού σε θερμοκήπιο, θερμοκήπιο, χειμερινό κήπο. Θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα για την ανάπτυξη και την άνθηση των φυτών.

Ποιες συσκευές θεωρούνται παραδοσιακές;

Τα παραδοσιακά ή κλασικά όργανα είναι αρκετά απλά σχεδιασμένα, χαμηλού θορύβου και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Είναι συνήθως εξοπλισμένα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα που αντλεί αέρα από το δωμάτιο και τον οδηγεί μέσω του εξατμιστή. Οι εργασίες χωρίς υγρασία και η απαραίτητη υγρασία διατηρούνται αυτόματα.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μια θέση με την καλύτερη κυκλοφορία αέρα ή να την αφήσετε κοντά σε μια πηγή θερμότητας. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν όχι μόνο να αυξηθεί η παραγωγικότητα του υγραντήρα, αλλά και να απαλλαγούμε από τη βρωμιά και τη σκόνη που αιωρείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί, ακόμη και μετά από προσεκτικό καθαρισμό.

Σήμερα, οι κατασκευαστές σκέφτονται την ευκολία των πελατών. Επομένως, πολλά κλασικά μοντέλα επιτρέπουν, χωρίς να κοιτάξετε μέσα στον υγραντήρα, να μάθετε πόση ποσότητα νερού παραμένει μέσα σε αυτό.

Μια καλή επιλογή θα είναι οι συσκευές που κατά τον καθαρισμό του αέρα καταστρέφουν τους παθογόνους οργανισμούς.

Οι κλασσικοί υγραντήρες αέρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία. Για να το κάνετε αυτό, απλά εισάγετε μια ειδική κάψουλα μέσα τους. Στη συνέχεια, η συσκευή θα αρχίσει να εκπνέει το άρωμα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον για την εξεύρεση μικροκλίματος στο δωμάτιο. Μετά από όλα, τίποτα δεν χαλαρώνει και δεν ανακουφίζει από το άγχος, όπως τη μυρωδιά των αγαπημένων σας λουλουδιών.

Πλυντήρια αέρα και τα χαρακτηριστικά τους

Η διαφορά του νεροχύτη από όλους τους τύπους συσκευών που αναφέρονται παραπάνω είναι ότι συνδυάζει τις λειτουργίες όχι μόνο του υγραντήρα αλλά και του καθαριστή αέρα.

Δηλαδή, μια τέτοια συσκευή είναι ένα είδος ηλεκτρικής σκούπας, που ασχολείται με υγρό-μηχανικό καθαρισμό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αντικείμενα ή προμήθειες αντικατάστασης.

Ο σχεδιασμός του καθαρισμού του αέρα μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά λαμπρός. Χάρη στο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πλαστικούς δίσκους, το νερό από τη δεξαμενή ανεβαίνει. Περαιτέρω, ο αέρας που διέρχεται από αυτό καθαρίζεται από γύρη λουλουδιών, σκόνη και ολόκληρο κατάλογο άλλων επιβλαβών σωματιδίων.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της συσκευής αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα:

 • αντιβακτηριδιακή και αντιιική προστασία.
 • πολλά στάδια ισχύος.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • απλότητα σχεδιασμού.
 • ευκολία στη λειτουργία.

Μια καλή επιλογή είναι η αγορά συσκευών, μέσα στις οποίες υπάρχει ιονιστική ράβδος από ασήμι. Αυτό το μέταλλο απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η ράβδος εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ο αριθμός των ιόντων σε αυτήν παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Κλιματικά συγκροτήματα για το σπίτι

Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι τα κλιματικά συγκροτήματα. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στον φυσικό κορεσμό του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία. Σε τέτοιες συσκευές υπάρχει ένας ειδικός ανεμιστήρας που οδηγεί τη ροή μέσω του νερού, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται.

Η τελευταία καινοτομία μεταξύ τέτοιων συσκευών είναι τα μοντέλα με ένα αντι-αλλεργιογόνο φίλτρο HEPA. Αυτό το στοιχείο συλλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μικροσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης, των παθογόνων βακτηρίων, των ιών και πολλά άλλα.

Και χάρη στην παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα, ο αέρας απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές. Για παράδειγμα, αυτή η λύση θα καθαρίσει τον χώρο των επιβλαβών αερίων ή του καπνού.

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των κλιματικών συστημάτων θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καθώς και υψηλή απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο, σας επιτρέπουν να συμμετέχετε σε αρωματοθεραπεία, η οποία θα ηρεμεί το νευρικό σύστημα και θα ανακουφίζει από την ένταση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μια δύσκολη μέρα.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, τέτοια μοντέλα έχουν έναν ορισμένο περιορισμό της υγρασίας - έως και 60%. Επιπλέον, περιοδικά πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα και οι μεγάλες διαστάσεις της συσκευής θα καταλαμβάνουν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, κάτι που δεν είναι πολύ ευχάριστο για τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων.

Το πεδίο εφαρμογής των κλιματικών συμπλεγμάτων καλύπτει τόσο τις κατοικίες όσο και τα γραφεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στα παιδικά δωμάτια, και χάρη στην υψηλή απόδοση της συσκευής θα είναι σε θέση να καθαρίσουν ακόμη και ένα καπνιστό και σκονισμένο δωμάτιο.

Βασικά κριτήρια επιλογής

Είναι αδύνατο να απαντήσετε με ακρίβεια ποιο είδος υγραντήρα είναι καλύτερο. Μετά από όλα, για κάθε ξεχωριστό δωμάτιο πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, αν το δωμάτιο είναι ακριβώς ξηρό, τότε μπορείτε να κάνετε με μια φθηνή συσκευή.

Αλλά όλα αλλάζουν αν αγοράσετε τη συσκευή για ένα παιδί με προβλήματα αναπνοής. Στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να επενδύσουμε σε ένα ακριβό κλιματικό σύστημα.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση;

Πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να καθορίσετε τον προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να δαπανηθεί για την αγορά. Ανάλογα με αυτό το ποσό, μπορείτε να προσδιορίσετε τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουτί με τον υγραντήρα υποδεικνύει την ποσότητα αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά μονάδα χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα που σε μια ώρα θα επεξεργάζονται τουλάχιστον δύο τόμους του δωματίου. Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις του δωματίου, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το ύψος των οροφών από την περιοχή.

Κατανάλωση νερού και επίπεδο θορύβου

Το μέγεθος της δεξαμενής καθορίζει άμεσα πόσο χρόνο θα λειτουργεί ο υγραντήρας χωρίς την ανάγκη συμπλήρωσης του νερού. Όσον αφορά την κατανάλωση, εξετάστε τα μοντέλα που εξατμίζονται 8-12 λίτρα την ημέρα. Η σειρά τους είναι αρκετά μεγάλη. Ως εκ τούτου, το καθένα θα είναι σε θέση να επιλέξει την καλύτερη από πλευράς ποιότητας και κόστους συσκευή.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Μετά από όλα, κανείς δεν θα το αρέσει, αν ο υγραντήρας παράγει συνεχώς έναν δυσάρεστο και ενοχλητικό ήχο. Με μια τέτοια συσκευή θα είναι αδύνατον να κοιμηθείς αρκετά.

Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες

Είναι καλή ιδέα να παραγγείλετε έναν υγραντήρα αέρα με ένα δείκτη που να δείχνει ότι πρέπει να συμπληρώσετε το νερό. Με τη βοήθειά του, η συσκευή γίνεται πιο εύκολη στη χρήση.

Προσέξτε τις λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης όταν η συσκευή ανατρέπεται και προστατεύεται από την εργασία χωρίς νερό. Μετά από όλα, μπορείτε απλά να ξεχάσετε να γεμίσετε τη δεξαμενή ή να χτυπήσει τυχαία τη συσκευή, η οποία θα οδηγήσει σε πυρκαγιά. Θυμηθείτε ότι ο υγραντήρας αέρα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είναι ασφαλής για τα μέλη του νοικοκυριού.

Στις παραπάνω λειτουργίες, θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τις παρακάτω χρήσιμες λεπτομέρειες:

 1. Ένδειξη καθαρισμού. Όλα τα ακροφύσια, τα δοχεία και τα φίλτρα απαιτούν τακτική συντήρηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή που θα σας πει πότε πρέπει να καθαριστεί.
 2. Χειριστείτε. Για να μην περιηγηθείτε με τον υγραντήρα, αγοράστε ένα μοντέλο που είναι εύκολο στη μεταφορά.
 3. Περιστρεφόμενος ψεκαστήρας. Με τη βοήθειά του, η υγρασία θα κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο.
 4. Νυχτερινή λειτουργία. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους υγραντήρες του αέρα που είναι πολύ θορυβώδης ή διαθέτουν εξαιρετικά φωτεινή οθόνη.
 5. Προστασία από χαλαρά κλειστή δεξαμενή με νερό ή λανθασμένη συναρμολόγηση.

Μια καλή λύση είναι να αγοράσετε μια συσκευή που, εκτός από τον καθαρισμό, επίσης ιονίζει τον αέρα. Μετά από όλα, στην περίπτωση αυτή, ο αέρας θα είναι καλύτερο να προσελκύσει υγρασία, η οποία θα κάνει τη συσκευή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αλλά προτιμήστε μοντέλα που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε τον ιονισμό.

Στο διαμέρισμα πάντα μυρίζει των λουλουδιών, δεν είναι απαραίτητο να αναγκάσει όλα τα παράθυρα με τα φυτά. Αρκεί να αγοράσετε έναν υγραντήρα με τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Κατά κανόνα, η μυρωδιά διαλύματος χύνεται σε μια ειδική κάψουλα, μέσα από την οποία αναρροφάται ο αέρας.

Πολύ συχνά υγραντήρες θα λειτουργούν τη νύχτα. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί ο φωτισμός του νερού. Ένας τέτοιος νυχτερινός λαμπτήρας μπορεί να εγκατασταθεί στο παιδικό δωμάτιο και θα κάνει το εσωτερικό του πιο ζεστό για το παιδί. Αλλά είναι σημαντικό ο οπίσθιος φωτισμός να είναι απενεργοποιημένος εάν είναι απαραίτητο.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Δοκιμάστε διαφορετικά κλιματικά σύμπλοκα στο βίντεο:

Βίντεο σχετικά με την επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας από τον Δρ Komarovsky:

Η αρχή της δράσης των πλύσεων αέρα θεωρείται στο βίντεο:

Μπορεί να φανεί σε πολλούς ότι ένας υγραντήρας αέρα είναι μια απολύτως άχρηστη συσκευή, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Αλλά μια τέτοια λεπτή, με την πρώτη ματιά, εργασία αυτής της κλιματικής τεχνολογίας αυξάνει τη διάθεση, βελτιώνει την υγεία και την υγεία του χρήστη.

Υγραντήρας υπερήχων - όφελος και βλάβη, αρχή λειτουργίας

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια κλιματική τεχνική που έχει βρει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους πελάτες. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας μιας ειδικής πλάκας που ψεκάζει νερό με τη συχνότητα των 20 κιλών στο χώρο. Λόγω αυτής της επίδρασης, σχηματίζεται ομίχλη στο δωμάτιο, αλλά το καθεστώς θερμοκρασίας δεν αυξάνεται.

Τα σταγονίδια νερού είναι τόσο μικρά ώστε δεν δρουν με τη βαρύτητα, μένουν στον αέρα αρκετά καιρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής συσκευής είναι δεξαμενή νερού, όπου υπάρχει δοχείο με υγρό. Και μόνο ένα μικρό μέρος καταλαμβάνεται από μια υπερηχητική μονάδα. Στη βάση της δεξαμενής, υπήρχε μια θέση για μια βαλβίδα δοσομέτρησης που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της στάθμης του νερού στο διαμέρισμα του ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για ψεκασμό κρύου ατμού.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα υγρασίας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας και τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν κλιματικές μονάδες με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος, ιονιστές αέρα και πρόσθετα προγράμματα για βολική χρήση της συσκευής και διατηρούν ένα άνετο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων είναι απλή και απλή. Μπορεί να εκπροσωπείται σε διάφορα διαδοχικά βήματα.

 1. Το κύριο λειτουργικό στοιχείο της συσκευής είναι ένα υπερηχητικό ψυγείο. Μοιάζει με ένα μικρό κεραμικό πλυντήριο, στο οποίο συνδέονται ηλεκτρόδια με επίστρωση αργύρου.
 2. Η δόνηση ενός συμπαγούς στοιχείου ξεκινά μετά την εφαρμογή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος. Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η υπερηχητική συχνότητα που είναι απαραίτητη για το σπάσιμο του υγρού σε λεπτά σωματίδια.
 3. Το υπερηχητικό στοιχείο στο κεραμικό πλυντήριο μετατρέπει τον αέρα σε αεροζόλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με πυκνή ομίχλη νερού, η οποία αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο σε άνετες τιμές.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Το κύκλωμα είναι απλό - τροφοδοτείται νερό στη μεμβράνη στην οποία συνδέονται τα ηλεκτρόδια. Το "επιταχύνουν" στο υπερηχογράφημα, σχηματίζουν ψυχρό ατμό. Στη συνέχεια αφαιρείται και ψεκάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Υγροποιητής υπερήχων: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Οι αυτόματες συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, οι λειτουργίες των οποίων εξασφαλίζουν τη διάγνωση των συνθηκών στο δωμάτιο και την επιλογή ενός κατάλληλου προγράμματος για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού μικροκλίματος. Στον υγραντήρα αέρα, είναι ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της συγκέντρωσης σκόνης στο δωμάτιο. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα νερού. Αφαιρούν τα ανεπιθύμητα άλατα και άλλες ακαθαρσίες από το νερό της βρύσης.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών μονάδων

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν λεπτομερέστερα:

 • ελάχιστο θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • το νερό ψεκάζεται σε μικροσωματίδια, σχηματίζεται η επίδραση της «ψυχρής ομίχλης».
 • υψηλή εργονομία, συμπαγές μέγεθος.
 • παρουσία ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • συντηρησιμότητα της συσκευής.

Μειονεκτήματα των υπερηχητικών συσκευών

Όπως με οποιαδήποτε τεχνική, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και κλιματικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας συχνά λειτουργεί με μη επεξεργασμένο νερό, συχνά σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων γύρω από τη συσκευή - αυτή είναι η κύρια «ασθένεια» των συσκευών αυτού του τύπου. Πρόκειται για τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Όταν η "ψυχρή ομίχλη" εξατμιστεί, εγκατασταθούν στα έπιπλα και στο πάτωμα, τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Όσο για το ίδιο το υπερηχητικό ψυγείο, είναι απολύτως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τετράποδοι μαθητές. Όταν εισπνέεται ατμός με σωματίδια αλατιού εισέρχονται εύκολα στους πνεύμονες. Για έναν οργανισμό ενός υγιούς ατόμου είναι αόρατοι, αλλά οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθματικοί θα έχουν έναν σκληρό χρόνο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχουν επιθέσεις ασφυξίας.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. ο κίνδυνος αποξήρανσης της βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα εξαλείφεται.

Ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βρεθεί στο δωμάτιο των παιδιών, επειδή μια τέτοια χρήσιμη συσκευή πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε κάθε κτίριο διαμερισμάτων. Η συσκευή ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, οξυγονώνει το αίμα, τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο. Σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία είναι εύκολο και απλό να αναπνεύσει και ο ύπνος είναι βαθύς και ισχυρός.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για παιδιά, σπίτια, διαμερίσματα

Στο κατώφλι της οικογενειακής αναπλήρωσης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του μελλοντικού παιδιού. Οι επαγγελματίες του κλίματος εντοπίζουν ορισμένα βασικά κριτήρια:

 • όχι λιγότερο σημαντική πτυχή - η ισχύς της συσκευής. Ο μικροσκοπικός και οπτικά όμορφος εξοπλισμός δεν αντιμετωπίζει πάντα τις κύριες εργασίες.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Η υγρασία προηγείται από την πλήρωση της δεξαμενής με νερό και το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα" κατά τη λειτουργία. Η ακουστική επίδραση κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι ελάχιστη, διαφορετικά τα προβλήματα με τον ύπνο δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • αυτονομία της κλιματικής συσκευής - μονάδες με δεξαμενή στερεής δεξαμενής νερού εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • οι επαγγελματίες επιλέγουν μοντέλα με ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού νερού, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της "λευκής επικάλυψης" στο δωμάτιο.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα - το ερώτημα που θέτουν οι νεοσύλλεκτοι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας του κλίματος. Η καλύτερη επιλογή είναι απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια λεπτομερής ανάλυση των ανατροφοδοτήσεων των πελατών, προκειμένου να ληφθούν αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κλιματικής συσκευής του επιλεγμένου κατασκευαστή. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τις διαφημίσεις των κατασκευαστών. Με τις αναθεωρήσεις είναι εύκολο να λάβετε εξαντλητικά στοιχεία για τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας και στο σπίτι, δείτε παρακάτω:

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απλή, είναι λειτουργική και ζωτικής σημασίας στα σπίτια μας. Τα αναπνευστικά όργανα, η βλεννογόνος μεμβράνη και το δέρμα ενός ατόμου είναι ευαίσθητα στην έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή με λεπτόκοκκο φως διατηρεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κατοικία.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Αλίμονο, αλλά η υγρασία στο σύγχρονο διαμέρισμα απέχει πολύ από το απαραίτητο "υγιές" ποσοστό (45-60%). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το χειμώνα, όταν αυτό το επίπεδο πέφτει στο 20% (οι μπαταρίες που λειτουργούν επίσης συμβάλλουν σε αυτό). Για λόγους σύγκρισης, η σχετική υγρασία στη Σαχάρα είναι 25%. Αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες μας είναι συγκρίσιμες με τις συνθήκες στην έρημο. Ως αποτέλεσμα, η οικιακή σκόνη κυκλοφορεί πιο ενεργά, το κεφάλι συχνά πονάει, το δέρμα στεγνώνει, υποφέρει η ασυλία, σκοτώνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα έπιπλα με παρκέ ραγίζονται και ραγίζονται.

Για να αποθηκεύσετε την κατάσταση μπορεί να είναι "παππούς" τρόπος - να κρεμάσει υγρά ρούχα γύρω από το διαμέρισμα. Αλλά υπάρχει μια λιγότερο καταναλώνει εργασία και πιο ελκυστική επιλογή - ένας υγραντήρας αέρα!

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι υγραντήρων (ατμός, υπερήχων και παραδοσιακοί). Έχοντας εξετάσει τη συσκευή τους και την αρχή της λειτουργίας, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το μοντέλο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα;

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα (ο πιο δημοφιλής) είναι πολύ απλή. Το νερό εισέρχεται στη μεμβράνη, όπου διασπάται στη μικρότερη σκόνη νερού. Ένα ρεύμα αέρα το μεταφέρει σε ένα δωμάτιο όπου περνάει σε κατάσταση ατμού. Ορισμένα μοντέλα έχουν τη λειτουργία "θερμός ατμός" - επιπλέον καταστρέφει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων: συμπαγή, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή απόδοση.

Οι υγραντήρες υπερήχων χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρους με παρκέ, αντίκες, έπιπλα αντίκες, μουσικά όργανα (δεδομένου ότι απαιτούν ειδικό επίπεδο υγρασίας), καθώς και σε θερμοκήπια και χειμωνιάτικους κήπους.

Το σχέδιο του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα

Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με την αρχή της συνηθισμένης εξάτμισης του νερού χωρίς θέρμανση. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, από εκεί φτάνει σε ειδικές κασέτες. Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα μέσω αυτών, ενυδατώνει και καθαρίζει τη σκόνη. Οι κασέτες διαφέρουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο υγρασίας του χώρου (όσο υψηλότερη είναι, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης). Αλλά αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, καθώς η υγρασία διατηρείται "αυτόματα" στο βέλτιστο επίπεδο (έως 60% και όχι περισσότερο). Από αυτή την άποψη, δεν χρησιμοποιούνται σε θερμοκήπια ή σε θερμοκήπια, αλλά συνιστάται για γραφεία, διαμερίσματα και σπίτια, χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε παιδικά σπίτια.

Ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία (βοηθούν στη χαλάρωση, την ανακούφιση από το στρες, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος) - αρκεί να ρίξετε μερικές σταγόνες πετρελαίου στο μπολ.

Πώς είναι ο υγραντήρας ατμού

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από το διάγραμμα, αυτοί οι υγραντήρες εξατμίζουν το νερό με θέρμανση: νερό βράζει - σχηματίζεται ατμός - ο αέρας υγραίνεται. Διαφέρουν στην υψηλή κατανάλωση ενέργειας (300-500 W), αλλά είναι 3-5 φορές πιο αποτελεσματικές.

Τα μοντέλα ατμού απαιτούν έλεγχο, επειδή σε σχέση με την εξαναγκασμένη εξάτμιση, μπορεί να υπερβεί το "φυσικό" επίπεδο υγρασίας. Μεταξύ των μπόνους - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές (στο κιτ υπάρχει συχνά ένα ειδικό ακροφύσιο).

Φροντίστε την υγεία σας σήμερα - πάρετε έναν υγραντήρα αέρα. Ποια από τις τρεις επιλογές που επιλέξατε, συνιστούμε να παραμείνετε στο μοντέλο από έναν αποδεδειγμένο κατασκευαστή - Boneco, Electrolux, Neoclima, Timberk κ.λπ.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας του αέρα: η αρχή της λειτουργίας, το βίντεο, η συσκευή ενός υπερηχητικού υγραντήρα,

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας του αέρα; Η ερώτηση που θέτει οποιοσδήποτε σκέφτεται για την αγορά αυτής της συσκευής Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι σημαντικό όχι μόνο για τα έπιπλα, τα φυτά ή τα βιβλία, αλλά έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία. Όταν η υγρασία του δωματίου είναι ανεπαρκής, το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, τα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια υποφέρουν. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το χαμηλό επίπεδο υγρασίας για τα παιδιά: μπορεί να έχουν συχνές αλλεργίες, πληγές στις βλεννώδεις μεμβράνες, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Για να γνωρίζετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Κάτω από τον υγραντήρα αέρα, κατά κανόνα, εννοείται μια συσκευή που βοηθά στην αύξηση της υγρασίας του δωματίου. Αυτή η λειτουργία μπορεί να εκτελεστεί από λουλούδια, δοχεία με νερό, ενυδρεία, σιντριβάνια ή πετρώματα, άλλους αυτο-κατασκευασμένους υγραντήρες. Τέτοια πράγματα υγραίνουν τον αέρα λόγω της εξάτμισης του νερού στο χώρο του δωματίου ή την παραγωγή πρόσθετου οξυγόνου, στην περίπτωση των λουλουδιών. Φυσικά, είναι λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά η συνιστώσα των τιμών είναι χαμηλότερη και με άνεση οι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικά επίπεδα κερδών.

Όσον αφορά τα όργανα, η αρχή λειτουργίας κάθε υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο της ίδιας της συσκευής.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Σύμφωνα με την GOST, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι υγραντήρων:

 1. Πορώδες. Το νερό σε αυτή τη συσκευή εξατμίζεται από την υγρή πορώδη επιφάνεια.
 2. Ταινία. Ο αέρας υγραίνεται όταν έρχεται σε επαφή με ένα υγρό ακροφύσιο.
 3. Βράζοντας νερό. Το νερό θερμαίνεται και φυσικά εξατμίζεται όταν βράζει (όπως με ένα βραστήρα βρασμού).
 4. Εγχυτή. Το ακροφύσιο είναι ένας ψεκαστήρας υγρού. Συνεπώς, το νερό υγραίνεται και διασκορπίζεται σε μια τέτοια συσκευή υπό την πίεση ενός πίδακα αέρα.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες χρησιμοποιούν αυτόν ή εκείνο τον τύπο ενυδάτωσης. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό για να επιλέξετε τον κατάλληλο υγραντήρα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο (μεγάλο δωμάτιο, παιδικό υπνοδωμάτιο, γραφείο, θερμοκήπιο κ.λπ.) και το αντικείμενο για το οποίο πραγματοποιείται υγρασία (άνθρωποι, λουλούδια, έπιπλα κλπ.).

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας υπερήχων θεωρείται το πιο αποτελεσματικό μέσο αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο.

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στις πιο προβληματικές περιοχές: είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα έως και εκατό τοις εκατό, ζεστό, αν το δωμάτιο δροσερό, φιλτραρισμένο νερό στο αλάτι δεν εμπίπτουν σε διάφορες επιφάνειες, και ακόμη και το εφεδρικό αέρα των επιβλαβών βακτηρίων.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας υπερήχων λειτουργεί ως εξής:

 1. με τη βοήθεια ενός ειδικού θαλάμου όπου σχηματίζεται ατμός και του νεφελοποιητή που ο ατμός αυτός απελευθερώνεται στον αέρα και εξαπλώνεται, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο ανεβαίνει.
 2. Αφού το νερό μετατραπεί σε μικρά σωματίδια, δεν μπορεί πλέον να επιστρέψει στην υγρή κατάσταση και συνεχίζει να υπάρχει ως ατμός.
 3. Η υπερηχητική μεμβράνη - το κύριο στοιχείο της συσκευής - κάνει το νερό να μετατραπεί σε ατμό.

Δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού και να γεμίσετε τον υγραντήρα με ακατέργαστο νερό της βρύσης. Η συσκευή περιέχει ένα φίλτρο που θα αφαιρεί νερό από ανεπιθύμητα άλατα και μέταλλα.

Συσκευή υγραντήρα

Η συσκευή του υγραντήρα αέρα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Το κύριο πράγμα είναι να το καταλάβετε αυτό.

Συσκευή υγραντήρα

Τύποι σύγχρονων υγραντήρων και η συσκευή τους:

 1. Παραδοσιακό ή κλασικό. Αυτός είναι ο απλούστερος σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει μια ειδική δεξαμενή νερού, ένα καθαριστικό και ενυδατικό φίλτρο, ένα μικρό ανεμιστήρα και ένα πλωτό σάκο ή θάλαμο επιπλεύσεως.
 2. Αίθουσα ατμού. Περιέχει επίσης μια δεξαμενή νερού, ένα θερμαντικό στοιχείο (δέκα), ένα δίσκο απόσταξης, ένα θάλαμο παροχής ατμού και έναν ψεκαστήρα.
 3. Υπερηχογράφημα. Σχεδιάζεται ως εξής: δοχείο με νερό, ειδικό κασέτα που εκτελεί λειτουργίες φίλτρου, θάλαμο όπου σχηματίζεται ατμός, υπερηχητική μεμβράνη που σχηματίζει ο ατμός και ανεμιστήρα μικρών διαστάσεων.
 4. Πλύσιμο αέρα. Περιέχει ανεμιστήρα, περιστρεφόμενο τύμπανο και δίσκο με νερό.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας;

Καθώς ο αέρας εισέρχεται στον υγραντήρα, γιατί μετατρέπεται σε ατμό, πού πρέπει να σταθεί και πόσα χρόνια θα διαρκέσει - όλες αυτές οι πληροφορίες να δούμε στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να βρείτε στο βίντεο, το οποίο δείχνει πώς λειτουργεί ο υγραντήρας, για να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του και να ακούσετε ένα συγκεκριμένο θόρυβο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο της συσκευής για το δωμάτιό σας.

Οι υγραντήρες είναι κρύες και ζεστές

Ξεχωριστά πρέπει να σημειωθεί ότι οι υγραντήρες αέρα είναι:

Οι υγραντήρες ψυχρού αέρα είναι συσκευές που υγρανίζουν τον αέρα με κρύο ατμό λόγω της φυσικής διαδικασίας εξάτμισης του νερού.

Οι θερμοί υγραντήρες λειτουργούν με θέρμανση του νερού και εξάτμιση του ήδη θερμού ατμού. Οι υγροί υγραντήρες είναι πιο χρήσιμοι από τους ψυχρούς, αλλά και οι δύο αυτοί τύποι δεν είναι πιο αποτελεσματικοί από μια συσκευή υπερήχων.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας (βίντεο)

Έτσι, ο υγραντήρας - μια χρήσιμη συσκευή που μπορεί να σας και τους αγαπημένους σας κρατήσει από προβλήματα υγείας, ομορφιάς νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος, καθώς και να απαλλαγούμε από κάποιες επισκευές στο διαμέρισμα και την ταχεία τεχνολογία φθορά. Αν αισθάνεστε ότι ο αέρας στο δωμάτιο στο οποίο ζείτε ή εργάζεστε, δεν είναι αρκετά υγρή, να πάρει ένα υγρόμετρο και να ελέγξετε τις υποψίες μου. Προσέξτε όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα για να κάνετε αυτή τη συσκευή πραγματικά χρήσιμη για εσάς.

Υγραντήρας καναλιών: ποια είναι η αρχή της δράσης της ποικιλίας

Ο υγραντήρας καναλιών - πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση και η ποικιλία των συσκευών

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο της υγρασίας του αέρα. Για να διατηρήσετε την υγρασία στο κατάλληλο επίπεδο, βοηθήστε ειδικά υγρά ενυδάτωσης. Μεγάλα δωμάτια για αυτό το σκοπό είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία κλιματισμού.

Ο ρόλος της υγρασίας του αέρα

Ένας υγραντήρας κλίματος είναι ένας εξοπλισμός που μπορεί να διατηρήσει την υγρασία στον αέρα σε μεγάλους χώρους ή ολόκληρα κτίρια. Οι υγροσκοπικά τύπου καναλιού είναι εξοπλισμένα με:

 • Κατοικίες.
 • Περιοχές παραγωγής.
 • Μουσεία.
 • Θερμοκήπια.
 • Αποθήκες.
 • Θερμοκήπια.

Κανονιστικοί δείκτες

Η υγρασία του αέρα θα πρέπει να ανταποκρίνεται άριστα στους κανόνες που διαφέρουν για τους ανθρώπους και τα αντικείμενα χρήσης. Ισχύουν τα ακόλουθα πρότυπα:

 1. Ένα άτομο χρειάζεται 40-60%.
 2. Τα φυτά και τα άνθη στο θερμοκήπιο ή το θερμοκήπιο είναι 55-75%.
 3. Εξοπλισμός και εξοπλισμός γραφείου - 45-60%.
 4. Τα αντικείμενα επίπλων και μουσικών οργάνων χρειάζονται 40-60%.
 5. Τα βιβλία και τα θέματα τέχνης χρειάζονται 40-60%.

Η ανεπαρκής υγρασία οδηγεί σε υποβάθμιση της εργασίας και καταστροφή των μηχανημάτων, επιδεινώνει την ανάπτυξη φυτών και μειώνει τη διάρκεια ζωής βιβλίων και έργων τέχνης.

Εγκατάσταση και λειτουργία των υγραντήρων καναλιών

Εγκατάσταση υγραντήρων καναλιών πραγματοποιείται στους αεραγωγούς ενός δωματίου ή ενός σπιτιού. Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση ενός κεντρικού συστήματος κλιματισμού. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θέρμανση με αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας των υγροποιητών τύπου καναλιού είναι αρκετά απλή. Ο αέρας που εισέρχεται στη συσκευή περνά τη διαδικασία εμπλουτισμού με σωματίδια νερού και στη συνέχεια εισέρχεται στον αγωγό εξαερισμού. Από το κανάλι, ο εμπλουτισμένος αέρας φεύγει από το δωμάτιο και αραιώνει τις κύριες αέριες μάζες. Με αυτή τη μέθοδο, ο δείκτης υγρασίας του αέρα διατηρείται σε ένα δεδομένο επίπεδο.

Επιλογές υγρασίας αέρα

Οι υγραντήρες καναλιών είναι πλέον πολύ δημοφιλείς. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι αυτού του εξοπλισμού:

Η τεχνική παράγει τον επονομαζόμενο "ξηρό ατμό". Το σύστημα τροφοδοσίας ατμού παράγει και μεταδίδει μέσω των καναλιών αέρα.

Η συσκευή παράγει μια ομίχλη νερού και στη συνέχεια εξατμίζεται στην εισροή ροής αέρα. Τα σωματίδια αερολύματος παράγονται, κατά κανόνα, μέσω ενός ψεκαστήρα, ενός ψεκαστήρα ή ενός εκτοξευτή υπερήχων. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος ενυδατικής κρέμας ονομάζεται επίσης υπερήχων.

Το έργο του βασίζεται στην επιφανειακή εξάτμιση. Η υγρασία εισέρχεται στον αέρα από ένα υλικό που έχει προηγουμένως υγρανθεί. Εξάτμιση συμβαίνει όταν εφαρμόζεται αέρας σε αυτό.

Υγρασία του αέρα με ξηρό ατμό

Ο τύπος ατμού του υγραντήρα καναλιών παρέχει ένα σύστημα παροχής ατμού και ένα σύστημα σωλήνων που φέρνουν ατμό στο φίλτρο.

Ο ατμός δέχεται τον σωλήνα τροφοδοσίας μέσω μίας βαλβίδας που έχει ηλεκτρική κίνηση ή κίνηση πνευματικού τύπου. Στη συνέχεια, ο ατμός λαμβάνει τις πολλαπλές διανομής που βρίσκονται στον αγωγό εξαερισμού.

Ως αποτέλεσμα, ο υδρατμός εμπλουτίζει τον αέρα, παρατηρείται υγρασία αέρα.

Η συσκευή ατμού έχει πολλές θετικές στιγμές:

 • Η υγρασία πληροί τα πρότυπα υγιεινής.
 • Ο θερμαντήρας αέρα καταναλώνει θερμότητα σε μικρές ποσότητες.
 • Η συσκευή είναι εύκολο να ελεγχθεί.
 • Δεν χρειάζεται επεξεργασία νερού για να ξεκινήσει η λειτουργία του υγραντήρα.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του τύπου υγραντήρα είναι ότι απαιτεί πολύ μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Απλή ενυδάτωση μέσω της εξάτμισης της υγρασίας

Η απλότητα και η φυσικότητα είναι διαφορετικός κυτταρικός υγραντήρας. Αυτός ο τύπος ονομάζεται επίσης εξάτμιση, επειδή λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης της υγρασίας από μια ειδική επιφάνεια. Σε αυτόν τον τύπο υγραντήρα, εξατμίζεται η υγρασία από την αντικαταστάσιμη κασέτα.

Ο εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα περιέχει μια παλέτα. Ο δίσκος αυτός έχει σχεδιαστεί για να αντλεί νερό από μια κεντρική παροχή νερού. Με τη βοήθεια της αντλίας, το νερό ρέει στη μονάδα κεφαλής, η λειτουργία της οποίας είναι η ύγρανση του απορροφητικού υλικού των κασετών.

Η ροή αέρα περνά μέσα από τις υγρές κασέτες και η υγρασία εξατμίζεται σταδιακά από την υγρή επιφάνεια. Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες για την αύξηση της στάθμης της υγρασίας στον αέρα.

Αποτελεσματικό υπερηχογράφημα για ενυδάτωση

Ο υγραντήρας υπερήχων λειτουργεί με βάση μια γεννήτρια, η οποία είναι εγκατεστημένη στον αγωγό εξαερισμού. Ο υπέρηχος δημιουργεί ομίχλη νερού. Μετά από αυτό, το αερόλυμα νερού στέλνεται μέσω του αεραγωγού υπό την επίδραση των μαζών του αέρα και σταδιακά εξατμίζεται.

Το δωμάτιο είναι γεμάτο με ρεύματα αέρα που έχουν υψηλό επίπεδο υγρασίας. Βοηθούν στην υγρασία του αέρα σε μια άνετη κατάσταση. Ο υγραντήρας υπερήχων χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός μικροσκοπικού αερολύματος νερού που όχι μόνο εξατμίζεται πλήρως, αλλά δεν αφήνει συμπύκνωση στα τοιχώματα του αγωγού.

Υπερηχητικός υγραντήρας - λειτουργίες και εφαρμογές

Το ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο δεν είναι μόνο η ποιότητα του αέρα, αλλά και άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας. Εάν οι μάζες του αέρα είναι υπερκαθαρισμένες ή, αντιθέτως, πολύ κορεσμένες με υγρασία, δεν θα είναι εύκολο να αναπνεύσουν.

Σε όλα τα πράγματα, το μέτρο είναι σημαντικό. Προηγουμένως, με τη χρήση της μεθόδου «απαρχαιωμένο» συνιστάται σε θερμό, ξηρό καιρό το χειμώνα ή από υπερβολική θερμοκρασία της θέρμανσης, βάλτε σε ένα δωμάτιο με έναν κάδο του νερού, το οποίο εξατμίζεται και παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για την αναπνοή μας.

Ωστόσο, αυτή η παραλλαγή είχε κάποιες δυσκολίες: η χωρητικότητα κατέλαβε θέση και η τυχαία ανατροπή της απειλούσε να μετατραπεί σε πρόβλημα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό στην περίπτωση της διαμονής στο σπίτι των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων. Και αν το δάπεδο είναι καλυμμένο με παρκέ ή χαλί, προκάλεσε πρόσθετο οικονομικό κόστος που σχετίζεται με εργασίες επισκευής.

Είναι όμως δυνατή η επίλυση του προβλήματος με διαφορετικό τρόπο, αποτελεσματικά και με ασφάλεια;

Φυσικά, είναι δυνατόν, επειδή ζούμε σε μια εποχή υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα, πώς λειτουργεί, να μάθουν κυκλώματατο συσκευής συσκευής. Επίσης, θα σας γνωρίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του συστήματος και θα μιλήσουμε για τη συντήρησή του, αλλά για τα πάντα.

Σκοπός και αρχή της λειτουργίας

Ο σκοπός της συσκευής απορρέει από το όνομά της και η αρχή της ενέργειας εξετάζεται στο διάγραμμα.

Σχέδιο του υπερηχητικού υγραντήρα

Από την εξωτερική δεξαμενή, στο ρόλο της οποίας είναι μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη, εισέρχεται νερό στο εσωτερικό και από εκεί μέσα στο θάλαμο εργασίας. Εκεί, στο θάλαμο, ο αέρας που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα φτάνει παράλληλα.

Υπάρχει ένα διάφραγμα κινείται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η δονούμενη σε υψηλή συχνότητα (5 MHz). Νερό, το οποίο είναι βυθισμένο στο μεμβράνης υπό την επίδραση της ταλάντωσης μικροκυμάτων είναι σπασμένο σε μικροσκοπικά σωματίδια και ανάμιξη με τον αέρα και υπό την επίδραση του ανεμιστήρα μέσα στο δωμάτιο ως ατμός.

Σε ορισμένα μοντέλα, τα ακόλουθα στοιχεία είναι παρόντα ως συστήματα ασφάλειας και οικονομίας:

 • ένας αισθητήρας στάθμης νερού εντός του θαλάμου εργασίας, δηλαδή τη συσκευή που απαιτείται για την απενεργοποίηση της συσκευής όταν πέφτει κάτω από το φυσιολογικό επίπεδο, για να αποφευχθεί η εργασία «στεγνό» και επακόλουθη αποτυχία?
 • τον ρυθμιστή έντασης ατμού, έτσι ώστε να μην υπερχειλίσει το δωμάτιο?
 • έναν αισθητήρα υγρασίας στο δωμάτιο για τη διασφάλιση της συντήρησης ενός δεδομένου μικροκλίματος σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας (υγρόμετρο).

Σε αυτή την περίπτωση, η εξωτερική δεξαμενή μπορεί να απουσιάζει, ωστόσο, αυτό συνεπάγεται μείωση της χωρητικότητας και μείωση του χρόνου λειτουργίας της συσκευής.

Μαζί με τη φορητή συσκευή υπάρχει ένας υγραντήρας διαύλου υπερήχων. Η διαφορά του έγκειται στο γεγονός ότι η συσκευή είναι ενσωματωμένη στο γενικό σύστημα σπίτι αερισμού ή διαμερίσματα, καθώς επίσης και μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών εφαρμογών, εξασφαλίζοντας τη ροή των τελικών μίγματος αέρα σε όλους τους χώρους.

Υγραντήρας υπερήχων

Πλεονεκτήματα του φορητού συστήματος είναι:

 • χαμηλό θόρυβο (ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε χαμηλές στροφές).
 • κινητικότητα (η συσκευή μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικούς χώρους).
 • συμπαγές (μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι, περβάζι παραθύρου, κομοδίνα και σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα από παιδιά).
 • οικονομία (η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά μικρή εάν δεν είναι συνδεδεμένος ένας θερμαντήρας ατμού).
 • δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου υγρασίας.

Δυστυχώς, το σύστημα έχει μειονεκτήματα:

 • σχετικά σύντομο χρόνο δράσης χωρίς εξωτερική χωρητικότητα.
 • υπερχείλιση εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με υγρασία.
 • περιορισμένο χώρο.
 • σχηματισμός στις επιφάνειες εργασίας του οργάνου και πλάκας έπιπλα των στερεών (άλατα, ορυκτά) στο νερό, η οποία είναι συνέπεια της μηχανικής δράσης της μεμβράνης επί του ρευστού, αυτό έχει ως αποτέλεσμα βλάβη στη συσκευή.

Ωστόσο, ο τελευταίος παράγοντας μπορεί να ισοπεδωθεί, χρησιμοποιώ απεσταγμένο νερό ως υγρό εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στην αίθουσα για νεογέννητα.

Ως πρόσθετες επιλογές, η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με αρωματική ύλη, ιονίζοντα αέρα και επίσης φωτισμό της στάθμης του νερού.

Φροντίδα του προϊόντος

Φυσικά, όπως κάθε άλλο εξοπλισμό, αυτό το σύστημα χρειάζεται συντήρηση και οι πελάτες ζητούν μια εντελώς νόμιμη ερώτηση: πώς να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα;

Αντικατάσταση φίλτρου με υγραντήρα υπερήχων

Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, μόνο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικές από τις αποχρώσεις:

 1. Αποσυνδέουμε τη συσκευή από το δίκτυο - η ασφάλεια είναι πάνω απ 'όλα.
 2. Αποσυναρμολογούμε τη συσκευή με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουμε στη δεξαμενή, τη μεμβράνη, την τάνα (εάν υπάρχει).
 3. Τα πλένουμε όλα με ζεστό νερό, χωρίς σκόνες καθαρισμού, καθώς είναι πολύ προβληματικό να ξεπλύνετε το δοχείο μέχρι να εξαφανιστεί τελείως. Με την επακόλουθη χρήση του συστήματος, αυτά τα σωματίδια θα εισέλθουν στο δωμάτιο.
 4. Εάν το καθαρό νερό δεν βοηθά, προσθέστε λίγο κιτρικό οξύ. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές φάρμακο, το οποίο ξεπλένεται εύκολα με νερό και δεν αφήνει ίχνος.
 5. Σκουπίζουμε το σώμα της δεξαμενής με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού ως απολυμαντικό.
 6. Συλλέγουμε τη συσκευή και την προετοιμάζουμε για περαιτέρω εργασία.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε λεπτομερέστερο υλικό σχετικά με τον καθαρισμό των υγραντήρων διαφορετικών τύπων και κατασκευαστών. Το άρθρο είναι εδώ:

Δημοφιλή μοντέλα

Θα σας εξοικειωθούμε με τα πέντε προϊόντα αυτής της κατηγορίας.

Πρώτη θέση - Stadler Form Jack J-020/021

Υγραντήρα Stadler Form Jack J-020/021

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια κασέτα Anticalc που καθαρίζει το νερό. Για το σκοπό αυτό, η τεκμηρίωση έχει ζώνες ενός είδους δοκιμή ρευστού. Αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τον κύκλο της απόδοσης του προϊόντος. Επίσης, η συσκευή διαθέτει μια πρόσθετη κασέτα IonicSilverCube για τον ιονισμό του νερού από ασήμι.

Συμπληρώματα:

 • αθόρυβη λειτουργία.
 • η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με λαβή.
 • εμφάνιση.

Μειονεκτήματα:

 1. η τιμή είναι υψηλότερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
 2. φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.

Δεύτερη θέση - Polaris PUH 5206Di

Υγραντήρας Polaris PUH 5206Di

Η τροφοδοσία ατμού ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις, η παρουσία σταθερού επιπέδου υγρασίας στην περιοχή από 40 έως 85% με τη λειτουργία αυτόματης συντήρησης της καθορισμένης παραμέτρου. Η οθόνη σβήνει τη νύχτα, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο. Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από άνθρακα. Ενσωματωμένη προστασία από θραύση με αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής όταν δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

 • Το σύστημα ιονισμού δεν είναι υποχρεωτικό και όχι για κάθε αγοραστή.

Τρίτη θέση - Electrolux EHU-5515

Υγραντήρας αέρα Electrolux EHU-5515

Η λειτουργία της επιλογής δύο τρόπων ατμού: το κρύο εγγυάται την ασφάλεια, το καυτό καταναλώνει βακτήρια. Ο προγραμματιζόμενος έλεγχος εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία σε ένα δωμάτιο μέχρι 60 m2. Η δεξαμενή νερού έχει όγκο 6,7 λίτρων.

Συμπληρώματα:

 • αποτελεσματικότητα σε μια μεγάλη περιοχή του δωματίου.
 • διπλή λειτουργία εξατμίσεως.
 • ευκολία χρήσης με δυνατότητα προγραμματισμού.
 • Δεξαμενή νερού μεγάλης χωρητικότητας.
 • Σχεδιασμός, που σας επιτρέπει να εναρμονιστείτε με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης του δωματίου.

Μειονεκτήματα:

 • Η λειτουργία πλήρωσης της δεξαμενής δεν είναι βολική.

Η τέταρτη θέση - Royal Clima Sanremo (RUH-S380 / 3.0M)

Υγραντήρας Royal Clima Sanremo (RUH-S380 / 3.0M)

Το προϊόν βασίζεται στην υπερηχητική αρχή λειτουργίας σε προσιτή τιμή. Η συσκευή κατασκευάζεται με τη μορφή μίας σφαίρας, η δεξαμενή χωρητικότητας 2,5 λίτρων με παροχή 300 ml / h. Επιπλέον, υπάρχει μια γεύση της Aroma Nature, η οποία σας επιτρέπει να ανανεώσετε το δωμάτιο και να προσθέσετε μια ευχάριστη οσμή στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε στο θέμα: Είναι δυνατόν να προσθέσετε αρωματικά έλαια, πλεονάσματα και μείγματα στον υγραντήρα;

Συμπληρώματα:

 • δημοκρατική τιμή ·
 • η διαχείριση είναι διαισθητική.
 • δεν υπάρχουν φίλτρα.

Μειονεκτήματα:

 • επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο απεσταγμένο νερό.
 • Η ικανότητα για μικρού όγκου νερό δεν συμβάλλει στη μακροχρόνια συνεχή χρήση.

Πέμπτη θέση - BALLU UHB-400

Υγραντήρας BALLU UHB-400

Η συσκευή με αρχική εμφάνιση που μοιάζει με κλεψύδρα. Λειτουργεί με το συνηθισμένο νερό της βρύσης. Ο χώρος της αίθουσας για αποτελεσματική λειτουργία περιορίζεται στα 40 m2. Στο σχεδιασμό υπάρχουν καθαριστικά φίλτρων και αρωματικές ύλες καψουλών. Επίσης, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με οπίσθιο φωτισμό, γεγονός που καθιστά δυνατή την πρόσθετη άνεση στο δωμάτιο.

Συμπληρώματα:

 • αρχική εμφάνιση.
 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • ένδειξη της ελάχιστης στάθμης υγρού ·
 • αρωματική ουσία ·
 • παρουσία φωτισμού.
 • Προσιτή τιμή.

Μειονεκτήματα:

 • Η δεξαμενή νερού έχει μικρό όγκο.
 • Όταν γεμίζετε με νερό, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες.
 • υπάρχουν περιπτώσεις αποτυχίας προϊόντος.

Και στο τέλος αυτού του άρθρου, σας προσφέρουμε ένα βίντεο που δείχνει τη λειτουργία και τη συντήρηση μιας συσκευής αυτής της κατηγορίας.

Πηνίο υγραντήρα στο σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος, ποικιλίες

Για να είναι άνετη η εσωτερική ατμόσφαιρα, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την υγρασία του αέρα. Εάν ο αέρας δεν είναι επαρκώς υγρός, τότε είναι δυνατόν να αποδυναμωθεί το έργο του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο στη συνέχεια οδηγεί σε συχνές καταρροϊκές εκδηλώσεις. Για να αποφύγετε παρόμοια προβλήματα υγείας, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα καναλιών.

Ο υγραντήρας αγωγών χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές

Τι είναι ένας υγραντήρας καναλιών; Οι ποικιλίες του

Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής πραγματοποιείται στο σύστημα αερισμού και στον κεντρικό κλιματισμό του δωματίου. Μεταξύ των πολλών παρόμοιων τεχνικών συσκευών είναι η υψηλή παραγωγικότητα, η ευκολία χρήσης και η διαχείριση.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι τέτοιων moisturizers:

 1. Αδιαβατική θέα. Η λειτουργία του σχετίζεται επίσης με την μεταβλητότητα της ομίχλης νερού στην εισερχόμενη ροή αέρα. Με τη μορφή ενός στοιχείου δημιουργίας λεπτών σωματιδίων αερολύματος, χρησιμοποιείται συχνά ένας ψεκαστήρας, ένα ακροφύσιο ή ένας εκπομπός υπερήχων.
 2. Υγραντήρας ατμού. Δημιουργείται προκειμένου να παραχθεί ένα τμήμα "ξηρού ατμού" στους αεραγωγούς από το κύριο σημείο του συστήματος παροχής ατμού.
 3. Τύπος κηρήθρας υγραντήρα. Λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της εξάτμισης του υγρού από την επιφάνεια ενός υγρού υλικού λόγω της ροής του αέρα.

Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους συσκευών έχει πολλές θετικές και αρνητικές πλευρές, οπότε κάθε συσκευή προτιμάται να χρησιμοποιηθεί σε ξεχωριστό περιβάλλον.

Υγραντήρες τύπου ατμού

Στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία της συσκευής εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι η παροχή ατμού από το κέντρο του συστήματος παροχής πραγματοποιείται μέσω ενός συστήματος σωλήνων που οδηγεί στο φίλτρο.

Περαιτέρω, ο ατμός διασχίζει τη βαλβίδα ατμού (μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό ενεργοποιητή ή πνευματικού τύπου) και κινείται εντός του σωλήνα τροφοδοσίας, και μέσα από αυτό που έχει ήδη εκτελεστεί προς την κατανομή τους συλλέκτες, εγκατάσταση γίνεται απ 'ευθείας στη δίοδο αερισμού εφοδιασμού.

Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των αέριων μαζών με υδρατμούς, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο υγρασίας τους. Και η ήδη υγρανθείσα ροή αέρα από την γραμμή αέρα εισχωρεί στο δωμάτιο.

Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα τέτοιων συσκευών που περιέχουν στη συναρμολόγησή τους ένα ειδικό σύστημα για την παγίδευση σταγονιδίων, που εξασφαλίζει την επιστροφή της μάζας νερού στη δεξαμενή για την περαιτέρω εφαρμογή της. Αυτή η λειτουργία μειώνει σημαντικά την απώλεια νερού σε τέτοιες συσκευές.

Και επίσης υπάρχουν ξεχωριστά μοντέλα με ειδική επίστρωση μόνωσης, η οποία μειώνει σημαντικά την εμφάνιση συμπύκνωσης κατά την κίνηση του ατμού.

Ο υγραντήρας διαύλου ατμού έχει πολλά πλεονεκτήματα

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της συσκευής είναι τα εξής:

 • Υγρανεί τον αέρα σε επίπεδο που ισούται με τα πρότυπα υγιεινής.
 • χαμηλή κατανάλωση θερμότητας στον θερμαντήρα.
 • ευκολία διαχείρισης.
 • ευκολία λειτουργίας.
 • υψηλό επίπεδο αντοχής.
 • επιτρέπεται η χρήση της συσκευής χωρίς επεξεργασία νερού.

Μεταξύ των αρνητικών πλευρών υπάρχει μόνο μία - υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αδιαβατικός τύπος συσκευής

Η ουσία της λειτουργίας της συσκευής είναι ότι η γεννήτρια ομίχλης νερού είναι εγκατεστημένη στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, γύρω από τον ψεκαστήρα, σχηματίζεται ένα σύννεφο από το αερόλυμα νερού, υπό την επίδραση των μαζών αέρα συνεχίζει το δρόμο του κατά μήκος του αγωγού μέχρι να εξατμιστεί τελικά. Οι μάζες αέρα με υψηλό επίπεδο υγρασίας εμφανίζονται στο δωμάτιο.

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα μικροσκοπικό αεροζόλ νερού που υφίσταται πλήρη εξάτμιση και δεν υπάρχει συμπύκνωση στην περιοχή του τοιχώματος του αγωγού. Η συσκευή περιέχει ένα υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό σώμα κατασκευασμένο από υλικό όπως χάλυβα διάβρωσης, καθώς και μια γεννήτρια αερόλυσης νερού, ένα σύστημα τροφοδοσίας της συσκευής και ένα δομοστοιχείο για τον έλεγχο της.

Στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια ειδική δεξαμενή αποθήκευσης νερού, στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα ψυγείο για υδραυλικό νέφος και ένας θάλαμος που παρέχει υγρασία της ροής του αέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ένας δίσκος στάλαξης σε ένα τέτοιο θάλαμο. Αυτές οι σταγόνες που δεν έχουν υποστεί εξάτμιση αφαιρούνται μέσω συστήματος αποστράγγισης.

Η παρακολούθηση των δεικτών υγρασίας γίνεται με έλεγχο των εκπομπών.

Διαθέτει υγραντήρες τύπου κηρήθρας

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι ο απλούστερος τόσο στη διαχείριση όσο και στη χρήση.

Η ουσία της λειτουργίας της συσκευής είναι ότι το υγρό εξατμίζεται από την επιφάνεια του υγρού υλικού. Στο ρόλο του παραπάνω υλικού χρησιμοποιούνται κασέτες τύπου αφαιρούμενου τύπου.

Στο περίβλημα του υγραντήρα (κατασκευασμένο από υλικό όπως ο χάλυβας, το οποίο δεν είναι εκτεθειμένο σε σκουριά), τοποθετείται μια παλέτα γεμίζοντας το με ένα χέρι από το κεντρικό σύστημα παροχής νερού.

Περαιτέρω, η αντλία μάζα νερού άντληση παράγεται από το δίσκο, και στη συνέχεια να θυσιάσει στη μονάδα κεφαλής (κατά τη διαδικασία, το νερό περνά μέσα από τα διανέμουν κρουτόν) όπου διαβροχής κασέτες που παράγεται από το υλικό που απορροφά ύδωρ.

Το τμήμα της μάζας του νερού που δεν έχει απορροφηθεί από το υλικό επιστρέφεται πίσω στην παλέτα. Σε αυτό το σημείο, η ροή αέρα που διέρχεται από τις κασέτες παράγει την εξάτμιση του υγρού από την επιφάνεια του, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση του δείκτη υγρασίας.

Όλοι οι παραπάνω υγραντήρες διαύλου είναι κατάλληλοι τόσο για εγκατάσταση στον εξαερισμό του διαμερίσματος (ανάλογα με το μάλλον μεγάλο του μέγεθος) όσο και για εγκατάσταση σε χώρους παραγωγής.

Αυξημένοι υγραντήρες αέρα

Οι υγραντήρες είναι προαιρετικοί, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι αποτελεί εξαιρετικά βολική προσθήκη στο σύστημα εξαερισμού. Για σήμερα, διακρίνονται οι αυτόνομοι και υγραντήρες διαύλου.

Η απόλυτη υγρασία είναι ο αριθμός των γραμμαρίων υγρασίας σε ένα κυβικό μέτρο αέρα. Απόλυτη υγρασία - η τιμή δεν είναι σταθερή και ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα. Όσο θερμότερο είναι ο αέρας, τόσο πιο υγρασία μπορεί να κρατήσει από μόνο του. Ως εκ τούτου, για έναν πιο σωστό προσδιορισμό της υγρασίας, εισήχθη η έννοια της σχετικής υγρασίας αέρα.

Η σχετική υγρασία αέρα σημαίνει τον λόγο της πραγματικής μερικής πίεσης προς την πίεση ισορροπίας των κορεσμένων ατμών σε μια ορισμένη θερμοκρασία αέρα. Η σχετική υγρασία εκφράζεται ως ποσοστό. Η βέλτιστη υγρασία για ένα άτομο είναι η σχετική υγρασία του αέρα στην περιοχή από 55-70%.

Οι αποκλίσεις από αυτόν τον κανόνα οδηγούν σε κακή υγεία, γρήγορη κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μικρότερη από 10%, ένα άτομο αρχίζει να διαβροχεί στο λαιμό, "κόβει" τα μάτια, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μύτη μπορεί να αιμορραγεί. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ο αέρας με χαμηλή υγρασία για άτομα με άρρωστο σύστημα αναπνοής.

Μια σταθερή παραμονή σε περιοχές χαμηλής υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση ή εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.

Για τη ρύθμιση της σχετικής υγρασίας στις εγκαταστάσεις του συστήματος εξαερισμού ή ξεχωριστά από αυτές, χρησιμοποιούνται αφυγραντήρες και υγραντήρες. Αυτοί οι τύποι κλιματικού εξοπλισμού μπορούν να διοχετευθούν (δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν στη σύνθεση του εκχυλίσματος και του αερισμού εισόδου), και με τη μορφή ξεχωριστών αυτοτελών μονάδων.

Τύποι και αρχή λειτουργίας των υγραντήρων αέρα

Το κύριο καθήκον οποιουδήποτε υγραντήρα αέρα είναι η κορεσμό του με υγρασία στο απαιτούμενο επίπεδο. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, όλοι οι υπάρχοντες υγραντήρες μπορούν να διαιρεθούν στα ακόλουθα.

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Ο αέρας του δωματίου συλλαμβάνεται από τους ανεμιστήρες του υγραντήρα και περνά μέσα από τον θάλαμο με φυσίγγια με κορεσμό νερού, με αποτέλεσμα να ψύχεται ταυτόχρονα και να κορένεται με υδρατμούς. Αντί για φυσίγγια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά φίλτρα ή περιστρεφόμενοι δίσκοι, οι οποίοι, ενώ περιστρέφονται συνεχώς, διαβρέχονται από τη μία πλευρά και ο δεύτερος τροφοδοτείται στη ροή του αέρα. Συμπληρώματα:

- Η εξάτμιση ρυθμίζεται από μόνη της, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και τη σχετική υγρασία του.

- Ο αέρας εκτός από την ύγρανση καθαρίζεται επίσης από τη σκόνη, δηλαδή ο υγραντήρας λειτουργεί ως μηχανικό φίλτρο.

- απαιτείται περιοδική συντήρηση (πλύση δίσκων, αντικατάσταση φίλτρων ή κασετών).

Υπερηχητικοί εξωτερικοί και καναλιοί υγραντήρες

Αυτός ο τύπος υγραντήρα αέρα είναι ο πλέον αποτελεσματικός και δημοφιλής σήμερα. Η αρχή της λειτουργίας έχει ως εξής. Αποσταγμένο νερό από δεξαμενή αποθήκευσης
Το τμήμα τροφοδοτείται σε μια μεμβράνη που δονείται με υψηλή συχνότητα.

Η κίνηση της μεμβράνης επιτυγχάνεται μέσω της δράσης των πιεζοηλεκτρικών, οι οποίες μετατρέπουν τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε μηχανικές.

Κάτω από τη μεμβράνη microvibrations δράση (που ενεργεί ως εγκεφαλικό επεισόδιο), τα σταγονίδια νερού ψεκάζονται σε ένα σπρέι, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να διαβαστεί από τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα χτισμένο στην μορφή ενός ψυχρού νέφους που παρέχεται μέσα στο χώρο.

- απουσία υψηλών θερμοκρασιών,

- ακριβής έλεγχος της υγρασίας σε κλειστό χώρο,

- Ο υγραντήρας με υπερήχους πρέπει να λειτουργεί με αποσταγμένο νερό ή με φίλτρα, διαφορετικά η εναπόθεση ασβεστίου απενεργοποιεί γρήγορα τη συσκευή.

Υγραντήρες ατμού

Η αρχή αυτής της συσκευής μειώνεται σε απλή εξάτμιση. Ένα στοιχείο θέρμανσης βυθίζεται σε δεξαμενή αποθήκευσης με νερό, το οποίο, υπό τη δράση ενός ηλεκτρικού ρεύματος, φέρνει το νερό σε βρασμό. Ο ατμός, που ανεβαίνει πάνω από τη δεξαμενή αποθήκευσης, πνέει τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα μέσα στο δωμάτιο. Όταν το νερό βράζει, οι αισθητήρες ενεργοποιούνται και το θερμαντικό στοιχείο απενεργοποιείται.

- την απλότητα και την αξιοπιστία της δομής.

- παρουσία υψηλών θερμοκρασιών,

- Υπάρχει κίνδυνος κορεσμού του αέρα με υδρατμούς, ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για πρόσθετους αισθητήρες για τον έλεγχο της υγρασίας του αέρα.

Ατμοποιητές - υγραντήρες ψεκασμού. Το νερό από τη δεξαμενή αποθήκευσης υπό υψηλή πίεση τροφοδοτείται στα ακροφύσια με μια πολύ μικρή διάμετρο του ανοίγματος εξόδου, ως αποτέλεσμα του οποίου ψεκάζεται σε ένα αεροζόλ. Ο αέρας με αιωρούμενη ομίχλη νερού συλλέγεται από τον ανεμιστήρα και τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

- απουσία υψηλών θερμοκρασιών,

- υψηλή παραγωγικότητα (χρησιμοποιείται για βιομηχανικές ανάγκες).

- υψηλό κόστος των προαναφερθέντων αναλόγων.

Παράδειγμα υπερηχητικού υγραντήρα:

Τι λειτουργίες και πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας;

Η μέτρια υγρασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι. Ο ξηρός αέρας στο σπίτι έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ένα άτομο, προκαλώντας αδυναμία σε αυτόν, πονοκεφάλους, δύσπνοια, αλλεργικές αντιδράσεις και μειωμένη ανοσία.

Επιπλέον, η έλλειψη υγρασίας βλάπτει τα φυτά εσωτερικού χώρου, ανεπαρκώς αντανακλάται στην κατάσταση των επίπλων και του δαπέδου. Σήμερα, η ξηρότητα στο δωμάτιο μπορεί να κερδηθεί επιλέγοντας μια εξειδικευμένη τεχνική - μια ενυδατική κρέμα. Μια μοναδική συσκευή ποιοτικά «αρδεύει» το δωμάτιο, βοηθώντας στην αποκατάσταση της απαραίτητης ισορροπίας υγρασίας.

Η σύγχρονη αγορά είναι κορεσμένη με μοντέλα διαφορετικών τύπων, διαφέρουν σημαντικά μεταξύ της απόδοσης και της αρχής της εργασίας. Αλλά η ανατροφοδότηση από τους χρήστες καθιστά σαφές ότι μεταξύ της διαθέσιμης ποικιλίας, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα υπερηχητικά μοντέλα. Τι προκάλεσε την υψηλή ζήτηση για μια τέτοια μορφή;

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

style = "display: block" data-ad-client = "ca-pub-9337857885889635" data-ad-slot = "9967522739"

Η προσεκτική προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα είναι πλήρως δικαιολογημένη. Οι προγραμματιστές αυτής της τεχνολογίας κατάφεραν να δώσουν ένα μικροσκοπικό μέγεθος, χαμηλή ισχύ, αλλά ταυτόχρονα την υψηλότερη απόδοση. Πώς επιτύχατε τέτοια αποτελέσματα;

Η βάση των συσκευών ήταν η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής να μετατρέπει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε μηχανικές. Στα προϊόντα της μάρκας Bort και άλλων μαρκών, εγκαθίσταται ειδική μεμβράνη, δημιουργώντας δονήσεις υψηλής συχνότητας, οι οποίες μετατρέπουν το νερό στο μικρότερο σπρέι. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας βοηθά στη διασπορά της σχηματισμένης ομίχλης γύρω από την περίμετρο του δωματίου.

Ένας τύπος υπερηχητικού υγραντήρα

Ως αποτέλεσμα, τα ψεκαζόμενα σωματίδια υγρασίας είναι τόσο βαρύτατα ώστε να μην καθιζάνουν κάτω από τη δράση της βαρύτητας, αλλά να μένουν στον αέρα μέχρι να διαλυθούν πλήρως.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στη λειτουργία από την τεχνική άλλου τύπου, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα μιας ηλεκτρικής συσκευής.

Τα προϊόντα που λειτουργούν με πιεζοηλεκτρικά υλικά, όπως τα μοντέλα Bort, έχουν έναν μακρύ κατάλογο πλεονεκτημάτων, μεταξύ των οποίων:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου - η τεχνολογία λειτουργεί σιωπηλά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη νύχτα.
 • Οικονομική κατανάλωση ενέργειας - για τη λειτουργία μιας υπερηχητικής συσκευής απαιτείται ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Τα περισσότερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού σήματος Bort, είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένη υγρασία. Με αυτό, μπορείτε να παρακολουθείτε την υγρασία στο δωμάτιο και να διατηρείτε σταθερά το επίπεδο ρύθμισής του.
 • Υψηλή απόδοση - η ταχύτητα της συσκευής υπερήχων είναι εντυπωσιακή. Για μια σύντομη χρονική περίοδο η τεχνική καταφέρνει να απαλλαγεί από την ξηρότητα, αυξάνοντας το επίπεδο υγρασίας στη βέλτιστη τιμή του 60%.
 • Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, το οποίο σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε τη σκόνη. Αυτό είναι σημαντικό στα σπίτια όπου η επισκευή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
 • Η παρουσία επιπρόσθετων λειτουργιών - οι συσκευές υπερήχων, όπως τα μοντέλα Bort, έχουν πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες που διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης, αισθητήρες αλλαγής φίλτρων, έλεγχος στάθμης εξατμιστή - η λειτουργία του εξοπλισμού υπόκειται σε πλήρη προγραμματισμό, ωστόσο αυτό περιπλέκει την επισκευή των προϊόντων.
 • Βολική διαχείριση - η ανατροφοδότηση που δίνεται στο δίκτυο καθιστά σαφές ότι είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Η παρουσία μιας οθόνης και ενός τηλεχειριστηρίου καθιστά εύκολη την επιλογή ρυθμίσεων.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι παρά την απόδοση και τη λειτουργικότητα, ο υγραντήρας υπερήχων έχει τα μειονεκτήματά του:

 • Υψηλή τιμή - η τεχνική αυτής της μορφής είναι πιο ακριβή από τους άλλους υγραντήρες.
 • Ακατάλληλη επισκευή - όταν η αποτυχία της επισκευής των μηχανημάτων σχεδόν πάντα δεν δικαιολογείται.
 • Η ανάγκη για αφαλάτωση νερού - υπερηχητικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας Bort, απαιτούν πολύ μεγάλη ποιότητα νερού. Αυτό το χαρακτηριστικό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δονήσεων της ενσωματωμένης μεμβράνης υπάρχει διάσπαση όχι μόνο υγρών, αλλά και ορυκτών και αλάτων. Ως αποτέλεσμα, μετά την ύγρανση του δωματίου, εμφανίζεται μια χαρακτηριστική λευκή επίστρωση στα έπιπλα. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο φαινόμενο, πρέπει να χύσετε απεσταγμένο νερό. Μερικοί κατασκευαστές πηγαίνουν στο τέχνασμα, εξοπλίζοντας τη συσκευή υπερήχων με μια ειδική κασέτα με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, η οποία μειώνει τη σκληρότητα του νερού.
 • Δεν υπάρχει καμία λειτουργία αρωματοθεραπείας - οι υγραντήρες δεν είναι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή αρωματικών διαδικασιών που είναι διαθέσιμες σε μοντέλα διαφορετικής μορφής. Συμπληρώνοντας οποιοδήποτε υγρό, εκτός από το νερό, κινδυνεύετε να πάρετε ακριβά επισκευή της συσκευής.

Κανόνες επιλογής της τεχνολογίας

Εάν η ξηρότητα του αέρα στο δωμάτιο προκαλεί δυσφορία και βλάπτει το σώμα, προσπαθήστε να επιλέξετε τον υγραντήρα υπερήχων το συντομότερο δυνατό. Η αγορά εξοπλισμού σήμερα δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένης της ποικιλίας της ποικιλίας. Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα καλύψει τις ανάγκες σας;

Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

 • Ο όγκος του δωματίου και η χωρητικότητα της μονάδας - πρώτα απ 'όλα, τη μελέτη της απόδοσης των μηχανημάτων. Τις περισσότερες φορές αυτή η ένδειξη εμφανίζεται στην ένταση της ροής αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Για να καθορίσετε τη βέλτιστη τιμή, πρέπει να υπολογίσετε την ένταση του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί ο υγραντήρας Bort ή οποιοσδήποτε άλλος υγραντήρας και πολλαπλασιάστε τον αριθμό κατά 2.
 • Ο όγκος της δεξαμενής υγρών - δεν χρειάζεται να εξηγήσετε ότι αυτή η παράμετρος έχει άμεση επίδραση στη διάρκεια της συσκευής. Τα σχόλια των πελατών δείχνουν ότι είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με χωρητικότητα 4-5 λίτρων. Ένας τέτοιος όγκος είναι επαρκής για συνεχή υγρασία του αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Λειτουργίες - οι διαθέσιμες λειτουργίες εξαρτώνται άμεσα από το κόστος του μοντέλου. Σας συνιστούμε να επιλέξετε το σύνολο των τρόπων και προγραμμάτων που θα είναι σίγουρα σε ζήτηση!
 • Επίπεδο θορύβου - η άρδευση του αέρα με ορισμένες συσκευές συνοδεύεται από θόρυβο και δυσάρεστους ήχους. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στην ενεργοποίηση της συσκευής τη νύχτα και ο κύριος λόγος για την αποκατάσταση του εξοπλισμού.
 • Αφαιρούμενα φίλτρα - για πελάτες που επιλέγουν να επιλέξουν έναν υγραντήρα με αντικαταστάσιμα φίλτρα, πρέπει να θυμάστε για πρόσθετα έξοδα. Οι κασέτες για την αφαλάτωση του νερού θα πρέπει να αγοράζονται μερικές φορές το χρόνο. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια τεχνική χωρίς φίλτρο, τότε το υγρό θα πρέπει να υπερασπιστεί.

Οι κατασκευαστές σήμερα πειραματίζονται με το σχεδιασμό των συσκευών. Ενδιαφέροντα σχήματα και χρώματα, τεχνολογία με τη μορφή παιχνιδιών - υπάρχουν πολλά τεχνάσματα που κάνουν τους αγοραστές να επιλέγουν αυτό το μοντέλο ή αυτό. Εάν δεν υπάρχουν απολύτως χρήματα για να αγοράσετε τη μονάδα και να εξουδετερώσετε τη ζημιά από τον ξηρό αέρα στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε έναν αυτόνομο υγραντήρα, ακολουθώντας απλές οδηγίες από το δίκτυο.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει εύκολα τον εξοπλισμό από τα υλικά που βρίσκονται στο χέρι. Η οικιακή συσκευή δεν θα έχει ευρύ φάσμα λειτουργιών, αλλά η άμεση εργασία της θα λειτουργήσει τέλεια!
στο μενού ↑

Ποικιλίες υπερηχητικών μοντέλων

style = "εμφάνιση: μπλοκ? "data-ad-layout =" σε-άρθρο "data-ad-format =" ρευστό "data-ad-client =" ca-pub-9337857885889635 "

Ο υπερηχητικός υγραντήρας σύμφωνα με τον σκοπό του είναι δύο τύπων: οικιακός και βιομηχανικός. Το πρώτο, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα, σπίτια και γραφεία. Μπορεί να είναι αυτο-κατασκευασμένη ή αγορασμένη μονάδα, αλλά η απόδοσή της καλύπτει τις ανάγκες μόνο μικρών περιοχών.

Ο βιομηχανικός υγραντήρας εξαλείφει τη βλάβη που προκαλείται από τον ξηρό αέρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής, σε αίθουσες συναλλαγών, σε θερμοκήπια ή σε γκαλερί. Αυτές είναι ισχυρές συσκευές που είναι σε θέση να αρδεύσουν τις εγκαταστάσεις μιας μεγάλης περιοχής με υψηλή ποιότητα.

Ο βιομηχανικός υγραντήρας με τη μέθοδο εκτέλεσης είναι δύο τύπων: τοίχος και κανάλι. Το πρώτο είναι στερεωμένο στον τοίχο και ψεκάζει υγρασία γύρω από την περίμετρο του καταστήματος ή της αίθουσας και ο αγωγός τοποθετείται στους αγωγούς εξαερισμού, καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή που χρειάζεται υγρασία.

Επιδράσεις στον άνθρωπο

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να αγοράσουν ένα ενυδατικό, πιστεύοντας ότι βλάπτει το σώμα του μωρού, επειδή κάνει υπερβολικούς ήχους. Η γνώμη αυτή είναι εσφαλμένη. Η υγεία των ψίχιών σας υποφέρει πολύ περισσότερο από την ξηρότητα του αέρα! Το Fudge για τη ζημιά στην τεχνολογία δεν υποστηρίζεται απολύτως από επιστημονικά δεδομένα, οπότε η επιλογή είναι δική σας!
στο μενού ↑

Κριτήρια για την επιλογή ενός υγραντήρα υπερήχων - βίντεο

Υγραντήρας για το σπίτι

Το ζήτημα μιας άνετης διαμονής στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο αέρας στεγνώνει με θέρμανση και αφύσικο, για πολλούς είναι σημαντικό και σημαντικό.

Οι κάτοικοι του σπιτιού μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα, να επιδεινώσουν αλλεργικές παθήσεις, να επιδεινώσουν τον ύπνο. Τα παιδιά μπορούν επίσης να έχουν προβλήματα υγείας και να κοιμούνται.

Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα είναι ικανά να είναι μικρού μεγέθους, αλλά εξαιρετικά χρήσιμα στην πρακτική συσκευή ζωής - υγραντήρα.

Εάν μια λογική οικογένεια έχει ήδη αποφασίσει να αγοράσει έναν υγραντήρα για το σπίτι τους, δεν υπάρχει ακόμα ένα πολύ στοιχειώδες ερώτημα σχετικά με τον τύπο υγραντήρα που θα επιλέξει και τι πρέπει να εξετάσει κατά την επιλογή. Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις των υγραντήρων αέρα, καθένα από τα οποία παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ψυκτήρας ψυχρού ύδατος

Ο παραδοσιακός υγραντήρας έχει απλό σχεδιασμό, ο οποίος λειτουργεί με βάση την αρχή της ψυχρής εξάτμισης. Δηλαδή, ο ξηρός αέρας του δωματίου ξεπλένεται μέσω του εξατμιστήρα μέσω του εξατμιστή, φυσικά υγρανόμενος με το νερό.

Η υπερβολική εμφάνιση της ατμόσφαιρας στο σπίτι είναι απλώς αδύνατη, επειδή όταν η υγρασία φτάσει το 60%, η λειτουργία του εξατμιστή σταματά. Εάν ο υγραντήρας δεν είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο γυροστάτη, ο ανεμιστήρας θα συνεχίσει να περιστρέφεται.

Οι σχολαστικοί κάτοικοι πιθανότατα θα είναι περίεργοι να γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο όργανο ωρολογεί το περιβάλλον του δωματίου με ένα ποτήρι υγρασίας. Ταυτόχρονα, δεν είστε κρυμμένοι από εσάς, πόσα αχρησιμοποίητα νερά παραμένουν στην ικανότητα της συσκευής.

Οι υγραντήρες αέρα του τύπου που περιγράφεται προτιμούνται από την ευκολία χρήσης και τη μέτρια κατανάλωση ενέργειας (περίπου 15-50 W) - η όρεξη είναι παρόμοια με μια τυπική λάμπα!

Αξιόπιστη απλότητα και διακριτική λειτουργία του υγραντήρα δεν προσελκύει την προσοχή του ανήσυχο παιδί ή, για παράδειγμα, μια γάτα που θα προστατεύει αμοιβαία από κάθε άλλη συσκευή και ένοικο του σπιτιού. Έτσι, οι υγραντήρες κρύου αέρα χρησιμοποιούνται συχνά σε παιδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια.

Για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητου ύπνου, συνιστάται να αγοράσετε μια ενυδατική κρέμα τη νύχτα που δεν είναι τόσο έντονη (κατά συνέπεια, λιγότερο θορυβώδη). Και στη φροντίδα της υγρασίας του χειμερινού κήπου πρέπει να αποκτηθεί ήδη πιο ισχυρή συσκευή. Υπάρχουν δείγματα με αντιβακτηριακές κασέτες και κάψουλες που αρωματίζουν τον αέρα.

Σημαντικά σημεία φροντίδας για τον κλασικό υγραντήρα αέρα είναι τα εξής:

 • έγκαιρη αλλαγή του νερού στην ικανότητα της συσκευής.
 • καθαρίστε τη συσκευή του ασβέστη, βρωμιά?
 • αλλάξτε το φίλτρο ενυδάτωσης (περίπου μία φορά κάθε 3 μήνες).

Υγραντήρας ατμού

Αυτή η επιλογή, όπως και η προηγούμενη, ισχύει και για τους παλιούς χρονομετρητές στον τομέα εφαρμογής που εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο. Υπάρχει μια παρόμοια ενυδατική κρέμα σύμφωνα με την αρχή του βραστήρα: δηλαδή, η σταθερή του βρασμού με την εξάτμιση του νερού δημιουργεί θερμό ατμό που απελευθερώνεται έξω, δημιουργώντας μια υγρή και θερμαινόμενη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Όταν το υγρό καταναλώνεται στη δεξαμενή, η συσκευή σβήνει.

Αυτό είναι το πιο παραγωγικό όλων των τύπων των υγραντήρες που μπορεί να εξατμίζεται περίπου 400-500 ml νερού ανά ώρα, αυξάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα υγρασία δωματίου μέχρι 80 ή ακόμη και 100%, δημιουργώντας ένα de facto κλίμα των τροπικών!

Είναι απίθανο κάποιος να αμφισβητήσει τον κίνδυνο ενός υγραντήρα ατμού για μικρά παιδιά. Έτσι, παρουσία νεανικών απογόνων, για να αποφευχθεί η καύση από τους γονείς, δεν συνιστάται η χρήση αυτών των συσκευών σε καθιστικούς χώρους. Χειμώνα κήπο ή θερμοκήπιο - το βέλτιστο περιβάλλον για τη λειτουργία αυτών των υγραντήρες.

Ακόμα και με την πλήρωση της χωρητικότητας ενός τέτοιου υγραντήρα με αρκετά βρώμικο και σκληρό νερό, θα εξασφαλίσετε την υγρασία του αέρα με αποστειρωμένο ατμό. Εάν ο ιδιοκτήτης ξεχάσει να καλύψει τον υγραντήρα ή να το γεμίσει με νερό, απλά δεν θα λειτουργήσει ή θα πάει ανεξάρτητα στη λειτουργία "stop".

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα αναλώσιμα, όπως τα φίλτρα, δεν ενοχλούν τον ιδιοκτήτη του υγραντήρα ατμού.

Ωστόσο, η περιγράφεται το είδος των υγραντήρες θορυβώδεις εργασίες, αδηφάγο όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας (περίπου 400-500 watt), και, επιπλέον, είναι σε θέση να υπερβάλλοντα ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων του, με τη δημιουργία ασυνήθιστο κλίμα σχετικά άβολα ατμόσφαιρα. Προτίμηση δίδεται στο μοντέλο, εξοπλισμένο με μετρητή γυροσκόπιο και υγροστάτη. Αν και ακριβείς ιδιοκτήτης της ένταξης μιας τέτοιας συσκευής υψηλής απόδοσης με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και την υπερβολική υγρασία.

Στο δωμάτιο όπου λειτουργεί η περιγραφείσα μονάδα, η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται συνήθως κατά περίπου δυο μοίρες. Προσθέτουμε ότι είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κλίμακα που εγκαθίσταται στους τοίχους της δεξαμενής της συσκευής.

Υγροποιητής υπερήχων

Μέχρι σήμερα, οι υψηλές πωλήσεις χαρακτηρίζονται από έναν υγραντήρα υπερήχων εξοπλισμένο με μια δονητική μεμβράνη που διασπά το νερό με τη δημιουργία ψυχρής ομίχλης στην έξοδο (υπάρχουν επίσης μοντέλα με τη λειτουργία του «ζεστού ατμού»).

Μιλάμε για τα πιο εξοπλισμένα σε γενικές συσκευές ενός είδους.

Μπορούν να έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες, όπως τηλεχειριστήριο, οθόνη LCD με τρέχουσες παραμέτρους απεικόνισης, υγρόμετρο και υγροστάτη, ρύθμιση έντασης εξόδου ατμού, αυτόματο κλείσιμο, δείκτης ρύπανσης φίλτρου.

Φυσικά, ο εξοπλισμός του υγραντήρα αποκρίνεται με το κόστος του. Αρκεί ήδη, κατά κανόνα, να εγκατασταθούν σε αυτό διάφορα φίλτρα, τα οποία από μόνο του είναι πολύ ακριβά.

Ασύρματο, συμπαγές, αποτελεσματικό (από 1/4 έως 1/2 λίτρα υγρού ανά ώρα) και ταυτόχρονα οικονομικό (κατανάλωση ενέργειας περίπου 40 W!) Η συσκευή φαίνεται να είναι η καλύτερη από κάθε άποψη. Μόνο τώρα είναι πολύ επιλεκτικός για το νερό που χύνεται σε αυτό.

Όταν γεμίσει με ανεπαρκώς καθαρό νερό, οι λεπτές επιφάνειες (οθόνη τηλεόρασης, καθρέφτης, γυαλιστερά καλύμματα επίπλων κ.λπ.) θα καλύπτονται με λευκή επίστρωση. Υπάρχουν ειδικά φυσίγγια, αντικαταστάσιμα γεμίσματα που εξασφαλίζουν αποκενστοποίηση του νερού.

Ανάλογα με την σκληρότητα του νερού που ρίχνετε μέσα στον υγραντήρα, οι κασέτες αλλάζουν κάπου σε 2-3 μήνες.

Ξεχωριστά, παρατηρούμε ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δομής των πνευμόνων των παιδιών, δεν συνιστάται για τέτοια ενυδατικά προϊόντα να "δώσουν ελεύθερη δύναμη" στα παιδικά δωμάτια.

Συνδυασμένος υγραντήρας

Άλλοι εκπρόσωποι της δημιουργίας ενός άνετου μικροκλίματος είναι πολυλειτουργικές πλύσεις αέρα και κλιματικά συγκροτήματα.

Τα πρώτα είναι εκσυγχρονισμένα κλασικά δείγματα με κρύο ατμό.

Δεν μπορούν μόνο ενυδατώνουν, ιονίζουν και να καθαρίσει το εσωτερικό αέρα από σκόνη, ιούς και οσμές, αλλά επίσης να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη μυρωδιά τη φρεσκάδα της θάλασσας, ότι η έκτακτη προσέγγιση πάσχει από άσθμα ή αλλεργίες.

Είναι εύκολο να φροντίσουν, ενεργειακά αποδοτικές, μη επιλεκτικές στο νερό που χύνεται στα εργαλεία τους. Από μόνη της, υπάρχουν μείγματα: αυτά τα μεγέθη είναι ογκώδη σε μέγεθος, δεν μπορούν να αυξήσουν την υγρασία περισσότερο από 60%, αρκετά θορυβώδη σε λειτουργία, και η τιμή τους μπορεί να τρομάξει τους πελάτες!

Μιλώντας για τα κλιματικά συγκροτήματα "2 σε 1" με τα αντικαταστάσιμα φίλτρα, αναφέρουμε τι μπορεί να είναι:

Κάθε φίλτρο πρέπει να αλλάζει περιοδικά. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι πολύπλοκες συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν σε κρύο ατμό ή ως συνδυασμός με βάση υπερήχους υγραντήρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτούμενες παραμέτρους κατά την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα

Δεν αρκεί να αποφασίσουμε για την τροποποίηση για να γίνει ο ιδιοκτήτης όχι μόνο κάποιου είδους μικρού μεγέθους, αλλά ένας πραγματικά κατάλληλος υγραντήρας αέρα.

Πρώτα απ 'όλα, πριν πάτε στο κατάστημα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιο δωμάτιο μεγέθους σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός υγραντήρα αέρα. Η παραγωγική ικανότητα των περισσότερων μοντέλων έχει σχεδιαστεί για χώρους 12-150 m².

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πόσο συχνά είστε έτοιμοι να αλλάξετε το νερό στο μετατροπέα ατμόσφαιρας στο σπίτι σας. Αυτή η συχνότητα εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος της ικανότητας λειτουργίας της συσκευής.

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ένας υγραντήρας με μεγάλη χωρητικότητα δεν έχει συμπαγείς διαστάσεις. Είναι επίσης προτιμότερο να υπάρχει μια ένδειξη του ρυθμού ροής του υγρού στη δεξαμενή.

Για λόγους ασφαλείας, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα που απενεργοποιείται μόλις αδειάσει η δεξαμενή.

Πόσο κοστίζει ένα κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας; Το παραδοσιακό μοντέλο καταναλώνει περίπου έναν ημερήσιο μέσο όρο περίπου 50 watt, ο ατμός είναι εύκολα 600! Ωστόσο, με μια τέτοια δύναμη, η ταχύτητα ύγρανσης, φυσικά, παρέχεται ασύγκριτη.

Χρειάζεστε μια νυχτερινή πράξη; Η θορυβώδης μηχανή ενυδάτωσης με τη νυχτερινή της εργασία είναι απίθανο να δώσει ευχαρίστηση ακόμα και στους ιδιοκτήτες του πιο υγιούς ύπνου.

Εάν απαιτείται υγρασία του αέρα για εσάς, ακόμα και κατά τη χειμερινή νύχτα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις λιγότερο θορυβώδεις και λιγότερο ενεργητικές εκδόσεις των συσκευών.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τον υγραντήρα στον τόπο αγοράς για το θόρυβο και την ευκολία πλήρωσης του με νερό.

Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το κόστος των αναλωσίμων, ιδιαίτερα, μάλλον ακριβών σύγχρονων φίλτρων.

Σε ένα ήρεμο περιβάλλον, σκεφτείτε ποιες επιλογές για τον υγραντήρα χρειάζεστε και τι μπορεί να παραμεληθεί και να μην πληρώνετε υπερβολικά γι 'αυτές κατά λογική και εικονική έννοια. Η απόφαση σχετικά με αυτό το στοιχείο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του δωματίου στον οποίο θα βρίσκεται η μονάδα.

Η σωστή λειτουργία του υγραντήρα αέρα

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή θέση του υγραντήρα. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στα έπιπλα και απευθείας στο πάτωμα του δωματίου.

Περιέργως, αν τοποθετήσετε τον υγραντήρα κοντά στο ψυγείο, θα αρχίσει να λειτουργεί φρεσκάδα. Ελέγξτε την κατεύθυνση της εξόδου ατμού όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.

Ο πίδακας ατμού δεν πρέπει ποτέ να χτυπηθεί σε έπιπλα, φυτά ή τοίχους. Μην προσπαθήσετε να μετακινήσετε έναν υγραντήρα λειτουργίας!

Μια ή δύο φορές σε μια βρύση, η δεξαμενή του υγραντήρα θα πρέπει να γεμίσει με υγρό. Κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα (ανάλογα με την ένταση χρήσης της συσκευής και την καθαρότητα του νερού που χύνεται σε αυτό) θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί από την κλίμακα και τη βρωμιά και να αλλάξει τα φίλτρα.

Τις περισσότερες φορές, ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στο ίδιο δωμάτιο, οπότε μην αφήνετε την πόρτα ανοιχτή εκεί εξασφαλίζοντας την επικοινωνία του με τον παρακείμενο χώρο.

Ξεχωριστές ισχυρές συσκευές οργανώνουν την απαιτούμενη υγρασία σε διάφορους χώρους ταυτόχρονα, αν και με χαμηλότερη απόδοση σε σχέση με το μέγιστο δυνατό.

Εδώ, είναι σημαντικό να προσέξετε ότι αν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, ο υγραντήρας θα λειτουργήσει σε αδράνεια.

Τις περισσότερες φορές, οι υγραντήρες αέρα λειτουργούν στα σπίτια κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ενώ σε ζεστό καιρό ο αέρας είναι ήδη αρκετά υγρός και είναι επίσης δυνατό να ανοίξουν ελεύθερα τα παράθυρα.

Και πάλι, εάν λυπημένος καλοκαίρι λιώνουν γύρω από τυρφώνες, είναι πιο βολικό να μην ανοίξει το παράθυρο, αλλά να ξεκινήσει ο μικροκλίματός σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα απαραίτητο να δημιουργηθεί χώρος αποθήκευσης του υγραντήρα στην κατοικία.

Εμπειρογνώμονες σε αυτό το θέμα, οι δήμοι ισχυρίζονται σίγουρα ότι ένας οικιακός υγραντήρας αέρα δεν μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε ένα επαγγελματικό σύστημα καναλιών που συνδέεται με ένα σωλήνα νερού και κόβει στον υφιστάμενο αερισμό. Είναι πιθανό ότι η αλήθεια πίσω από αυτές, αλλά να αποκτήσουν έναν υγραντήρα για τους περισσότερους από εμάς είναι πολύ πιο εύκολο και πιο κερδοφόρο από το να δαπανήσει μια δαπανηρή και χρονοβόρα εγκατάσταση ενός επαγγελματικού συστήματος.