Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα;


Περιεχόμενα:

Το καθήκον του υγραντήρα αέρα είναι αρκετά σαφές ήδη από το όνομα της συσκευής. Οι υγραντήρες εργάζονται σε κλειστό χώρο - στο γραφείο, στο δωμάτιο ή στην τάξη. Για να τα εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το λειτουργήσετε είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να την συνδέσετε στην πρίζα.

Ανησυχείτε από την ερώτηση πώς να επιλέξετε σωστά τον υγραντήρα, έτσι ώστε η άνεση και η άνεση στο σπίτι να σας συνοδεύουν όλη την ώρα; Κάθε μοντέλο του υγραντήρα αέρα έχει σχεδιαστεί για 24ωρη λειτουργία. Ένας υγραντήρας εργασίας παράγει πολύ χαμηλό θόρυβο, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε άνετα δίπλα του. Επομένως, η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο χωρίς φόβο.

Μόλις επιλεγεί ο υγραντήρας αέρα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η βέλτιστη θέση για την τοποθέτησή του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο υγραντήρας τοποθετείται καλύτερα δίπλα στα θερμαντικά σώματα, προκειμένου να εξαπλωθεί γρήγορα η υγρασία με ζεστό αέρα. Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας για ένα άτομο είναι περίπου 40-60%.

Ένας υγραντήρας είναι μια βασική ανάγκη σε ένα παιδικό δωμάτιο

Ίσως το πιο επείγον ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών. Εξάλλου, από τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, η υγεία του παιδιού εξαρτάται άμεσα, ειδικά το χειμώνα, όταν ο αέρας κυριολεκτικά υπερθερμανθεί από τις μπαταρίες.

Το φυσιολογικό χαρακτηριστικό των μικρών παιδιών (ειδικά τα βρέφη) είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη και τρυφερός βλεννογόνος μεμβράνη, καθώς και το δέρμα. Ο ξηρός αέρας, ο οποίος βασιλεύει το χειμώνα στο νηπιαγωγείο, συνεπάγεται μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Πριν από την επιλογή ενός υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών, μελετήστε με τους ειδικούς τα μοντέλα που θα διατηρήσουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο στο σωστό επίπεδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι υγραντήρες εκτός από την άμεση λειτουργία τους είναι σε θέση να καθαρίσουν και να ιονίσουν τον αέρα. Αυτά τα μοντέλα συνιστώνται από ειδικούς για τις εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται για το δωμάτιο των παιδιών.

Υγραντήρες με ιονιστή

Πρόσφατες έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει πλήρως το οξυγόνο μόνο από τον αέρα που εμπλουτίζεται με αρνητικά φορτισμένα aeroions, με άλλα λόγια, από ιονισμένο αέρα. Η έλλειψη ιονισμού προκαλεί στους ανθρώπους τακτική λιμοκτονία με οξυγόνο, κακή υγεία, αυξημένη κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η ανοσία αποδυναμώνει, ένα άτομο χάνει την προσοχή και αρχίζει να υποφέρει από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων.

Γιατί και πώς επιλέγω τους υγραντήρες αέρα με έναν ιονιστή; Πρώτα απ 'όλα για την πρόληψη και τον έλεγχο των επιδημιών γρίπης. Σε πολλά ιδρύματα παιδιών, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, νηπιαγωγείων και πολυκλινικών, η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται ενεργά. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ενυδατικά, που ιονίζουν τον αέρα, πλημμυρίζοντας με ενεργό οξυγόνο, και όμως η κατασκευή τους περιλαμβάνουν τους λαμπτήρες υπεριωδών ακτίνων, μέσα από την οποία απολυμαίνονται αέρα και τα επιβλαβή βακτήρια και οι ιοί καταστρέφονται.

Έχοντας εγκαταστήσει έναν υγραντήρα αέρα με ιονιστή στο γραφείο ή στο σπίτι, δεν μπορείτε να φοβάστε τη μόλυνση και πάντα θα αισθανθείτε υπέροχα.

Υγραντήρες αέρα με κρύο ατμό

Η αρχή του υγραντήρα με κρύο ατμό μπορεί να συγκριθεί με μια λεκάνη γεμάτη με νερό - το νερό σε αυτό βαθμιαία εξατμίζεται από μόνο του. Το πρωτότυπο του προηγμένου μοντέλου του υγραντήρα είναι μια λεκάνη με νερό, πάνω από την οποία μανδαλώνεται μια πετσέτα. Έτσι, ο υγροποίηση του αέρα συμβαίνει λόγω της φυσικής εξάτμισης, αλλά μερικές φορές οι ανεμιστήρες είναι ενσωματωμένοι στο μοντέλο της διαδικασίας. Σε τέτοια μοντέλα, οι αγοραστές του υγραντήρα αέρα σπάνια σταματούν την επιλογή τους λόγω της χαμηλής απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς τους, η οποία μπορεί να συγκριθεί με ένα μεγάλο ενυδρείο. Οι υγραντήρες με κρύο ατμό συχνά δεν είναι εξοπλισμένοι με υγροστάτη, καθώς δεν έχει νόημα να επηρεάζεται με κάποιο τρόπο η φυσική διαδικασία ύγρανσης.

Υγραντήρες με ζεστό ατμό

Ο επόμενος τύπος υγραντήρα είναι με ζεστό ατμό. Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν με βάση την αρχή ενός βραστήρα χωρίς καπάκι. Το νερό εξατμίζεται υπό την επίδραση της θέρμανσης. Σε σύγκριση με τους υγραντήρες με κρύο ατμό, τα μοντέλα με ζεστό ατμό είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Εκτός από όλους, οι λάτρεις της αρωματοθεραπείας μπορούν να περιποιηθούν με τις αγαπημένες τους γεύσεις. Οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η θέρμανση του νερού στον υγραντήρα αέρα καταστρέφει επιβλαβείς μικροοργανισμούς στον ψεκασμένο ατμό. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτή την περίπτωση - γράφουν το ίδιο πράγμα για τον κρύο ατμό, σαν να έχουν σκοτωθεί μικροοργανισμοί με χλωρίνη που περιέχεται στο νερό της βρύσης. Οι διαδρομές μάρκετινγκ είναι ανυπολόγιστες...

Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα σπίτι με ζεστό ατμό, ελέγξτε τις δυνητικά επικίνδυνες στιγμές κατά τη λειτουργία του. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιοι υγραντήρες αποτελούν μεγάλη απειλή για μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν απλά να καούν με ζεστό νερό. Εκτός από τα πάντα που χρησιμοποιούνται, η συσκευή παράγει έναν δυναμικό ήχο γαργαλίσματος, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Υγραντήρες υπερήχων

Προς το παρόν, οι ειδικοί θεωρούν τους υγραντήρες υπερήχων ως τους πιο αποτελεσματικούς υγραντήρες αέρα. Το νερό σε μια τέτοια συσκευή πέφτει σε μια μικρή δονητική μεμβράνη, περνώντας μέσα από την οποία σχηματίζεται ένα σύννεφο σκόνης νερού, που αποκλίνει σε όλο το διαμέρισμα με φυσικό τρόπο. Οι υγραντήρες με κρύο και ζεστό ατμό είναι πολύ κατώτεροι από την αποτελεσματικότητα των υγραντικών υπερηχητικών μοντέλων, έτσι οι κορυφαίοι κατασκευαστές αρνήθηκαν να παράγουν μοντέλα του πρώτου και του δεύτερου τύπου.

Κατά την εφαρμογή ενός υπερηχητικού υγραντήρα, υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα: ο σχηματισμός μιας λευκής επίστρωσης ασβέστη σε σκούρα έπιπλα. Οι υγραντήρες ατμού όλα τα άλατα από υδρατμούς εναποτίθεται στα τοιχώματα της συσκευής, ενώ στην υπερηχητική νερό υγραντήρα βίαια σπασμένα σε σκόνη που μεταφέρουν από μόνη της όλες ιχνοστοιχεία και άλατα. Το σύννεφο της σκόνης νερού κατακάθια πάνω στα έπιπλα και όταν στεγνώσει αφήνει εναποθέσεις αλάτων επάνω του, τα οποία δίνουν αποτέλεσμα στην υπόλευκη επιδρομή.

Αλλά για αυτό το λόγο δεν αρνούνται αμέσως να επιλέξετε έναν υγραντήρα με σύστημα υπερήχων. Μετά από όλα, η ποσότητα και η ένταση των αποθέσεων άλατος εξαρτάται άμεσα από την ακαμψία και την ποιότητα του νερού που χύνεται στη δεξαμενή. Ως εκ τούτου, διαφορετικοί άνθρωποι αφήνουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με υπερήχους υγραντήρες. Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, οι εγκατεστημένοι κατασκευαστές παράγουν ειδικές κασέτες με πληρωτικά που μαλακώνουν το σκληρό νερό. Το φυσίγγιο είναι ένας μικρός κόκκος κόκκου με ιοντοανταλλακτική ρητίνη. Ένας τέτοιος κόκκος εξυπηρετεί 1-3 μήνες, ανάλογα με την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού. Με την περαιτέρω χρήση της κασέτας, είναι οικονομικότερο να αγοράζουμε σακουλάκια με κόκκους και να τα γεμίζουμε ανεξάρτητα με τη συσκευή.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό για ενυδάτωση;

Ένας αυξανόμενος αριθμός των μεγάλων ονομάτων τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στις οδηγίες λειτουργίας τους καθορίζουν σαφώς ότι θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνο το νερό της βρύσης σε υγραντήρες, ή στη δεξαμενή μπορεί να τα βακτήρια αναπαράγονται και υπάρχει ένα «άνθησης» του νερού. Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται μόνο από μικρούς κινέζους κατασκευαστές.

Ως το επόμενο λογικό επιχείρημα, λάβετε υπόψη τον απλό υπολογισμό: σε ένα δωμάτιο 15-20 m2 με κανονικό αερισμό ανά ημέρα θα καταναλώνονται περίπου 3-4 λίτρα νερού. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι η δαπάνη τόσο πολύ απεσταγμένου νερού είναι αρκετά επαχθή για το πορτοφόλι σας.

Αποδοτικότητα των υγραντήρων αέρα

Συζητήσαμε μαζί σας ποιο είδος υγραντήρα θα επιλέξετε για το σπίτι γενικότερα και για το δωμάτιο των παιδιών ειδικότερα, ποιες αρχές καθοδηγούνται από την επιλογή αυτού ή του τύπου μοντέλου συσκευής. Και τώρα περιγράφει γενικά την αποτελεσματικότητα της χρήσης υγραντήρων αέρα.

Το παγκόσμιο μειονέκτημα οποιουδήποτε υγραντήρα αέρα είναι ότι στην πράξη η ακτίνα της δράσης του συνήθως περιορίζεται σε 1-1,5 μέτρα γύρω από τη συσκευή. Τα απομακρυσμένα άκρα των δωματίων παραμένουν πρακτικά μη βερνικωμένα. Οι πωλητές προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί για αυτό το γεγονός. Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι αρκετά απλοί. Δεδομένου ότι η υγρασία είναι ενσωματωμένη στον ίδιο τον υγραντήρα, το επίπεδο υγρασίας μετριέται αποκλειστικά γύρω από τη συσκευή. Ως αποτέλεσμα, όταν η εργασία φτάνει σύμφωνα με το όργανο, απενεργοποιείται αυτόματα και είναι φυσικά αδύνατο να μετρηθεί η υγρασία του αέρα στο άλλο άκρο του δωματίου. Ένας άλλος παράγοντας επιβάλλεται επίσης: στον αέρα ο χώρος αναμειγνύεται με μια φυσική σύμβαση, ο κρύος πηγαίνει κάτω και ο θερμός ανεβαίνει και δεν υπάρχει σχεδόν καμία οριζόντια ανάμιξη αέρα από τη μια γωνία στην άλλη.

Με βάση την πρακτική, ένας υγραντήρας αέρα θα πρέπει να τοποθετείται στο κεφάλι του κρεβατιού, αλλά μερικοί υγροποιητές εκπέμπουν αρκετούς δυνατούς ήχους γαργαλίσματος τη νύχτα. Δεν θα είναι περιττό να τοποθετήσετε έναν μεγάλο ανεμιστήρα πάνω από τον υγραντήρα, ο οποίος μπορεί αποτελεσματικά να διασκορπίσει τον υγρό αέρα γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Μια άλλη επιλογή είναι να σφραγίσει το δωμάτιο σφιχτά έτσι ώστε να απορροφά σταδιακά την υγρασία σαν ένα θερμοκήπιο. Και οι τρεις επιλογές είναι εντελώς συμβιβαστικές.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει - συχνά δεν είναι αρκετή η πλήρης υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο απλών υγραντήρων οικιακής χρήσης. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα απαιτεί μια συσκευή μεγάλου μεγέθους που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ισχυρούς ανεμιστήρες και μια ογκομετρική δεξαμενή. Συχνά, συσκευές με τέτοιες διαστάσεις δεν είναι πλέον συνήθεις υγραντήρες αέρα, αλλά είναι καθαριστές αέρα που έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία υγρασίας. Τέτοια καθαριστικά παράγονται κυρίως από γνωστούς ακριβούς κατασκευαστές, οπότε το κόστος τους είναι σημαντικά υψηλότερο από τους συμβατικούς υγραντήρες. αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αξίζουν.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποιος υγραντήρας θα επιλέξει, η καλύτερη λύση στο πρόβλημα θα είναι ένας καθαριστής αέρα με ενσωματωμένη ενυδατική, η οποία είναι σε χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση επενδύσεων κεφαλαίου, τότε είναι προτιμότερο να λαμβάνετε οποιαδήποτε συσκευή υπερήχων για τον καθαρισμό του αέρα. Όλοι οι υγραντήρες υπερήχων έχουν μια γενική αρχή λειτουργίας. Το κόστος συγκεκριμένων μοντέλων εξαρτάται από το σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής, την προώθηση μάρκας και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Κατά τη λειτουργία του υγραντήρα αέρα, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απλοί φυσικοί νόμοι. Στη φυσική, η υγρασία του αέρα είναι μια σχετική ποσότητα που εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, οποιοδήποτε άνοιγμα θυρών ή αερισμός του δωματίου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της υγρασίας του αέρα μέσα σε αυτό. Σε ένα υπνοδωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο, ο υγραντήρας είναι απίθανο να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας πάνω από 30%.

Συνιστώμενοι κατασκευαστές υγραντήρων

Αφού έχουμε σαφώς προσδιορίσει ποιο υγραντήρα επιλέγουμε, αξίζει να "τρέχετε" μάρκες κατασκευαστών που έχουν αποδειχθεί στην αγορά από την καλύτερη πλευρά.

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συσκευών για ειδικούς στον τομέα της υγρασίας, θεωρεί την ελβετική εταιρεία Plaston, η οποία κατέχει δύο μάρκες - Air-o-Swiss και Boneco. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην παραγωγή υγραντήρων αέρα από την Boneco, μεταξύ των οποίων το Boneco 7135 θεωρείται το πιο επιτυχημένο μοντέλο.

Ο ευχάριστος σχεδιασμός και η υψηλή ποιότητα των εξαρτημάτων συναρμολόγησης διακρίνονται από τις ενυδατικές κρέμες από την Electrolux. Εκείνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον κλασικό σχεδιασμό Boneco, η ατομικότητα του εξωτερικού σχεδιασμού των υγραντήρων της Electrolux είναι κατάλληλη.

Στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, μια άλλη μάρκα έχει κερδίσει τη δημοτικότητα - Aircomfort. Τα μοντέλα αυτής της μάρκας χαρακτηρίζονται από πληθώρα δευτερευουσών λειτουργιών και καλό σχεδιασμό. Επιπλέον, αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει καλή ποιότητα σε προσιτή τιμή.

Από όλες τις παραπάνω μάρκες, η μάρκα Boneco απολαμβάνει ιδιαίτερη αγάπη από τους Κινέζους, οι οποίοι προτιμούν να κάνουν αντίγραφα γνωστών εμπορικών σημάτων. Ένα τέτοιο ανάλογο θα διαφέρει από το αρχικό μοντέλο από την ποιότητα της συναρμολόγησης, καθώς και την ανθεκτικότητα. Το επίπεδο υγρασίας θα είναι περίπου το ίδιο.

Ο καλύτερος ανεξάρτητος κινέζος κατασκευαστής είναι το εμπορικό σήμα CooperHunter, το οποίο είναι ένας καλός συνδυασμός καλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Μεταξύ των κατασκευαστών καθαριστικών-moisturizers, η Sharp και η Daikin πρωτοστατούν. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα είναι μια έμμεση λειτουργία, επιλύουν αυτό το έργο με μεγαλοπρέπεια. Διαφορές στην ποιότητα της υγρασίας σε αυτά τα μοντέλα δεν υπάρχουν, όλες οι διαφορές είναι στο σύστημα καθαρισμού.

Sharp μοντέλα έχουν την HEPA κλασικό φίλτρο, φίλτρο απόσμησης και ιονιστή. Σε σύγκριση μοντέλα Daikin έχουν φωτοκαταλυτικό φίλτρο σε συνδυασμό με ένα ιδιόκτητο εκκένωσης σερπαντίνα σύστημα Flash Streamer, που επιτρέπουν να καθυστερήσει την δυσάρεστες οσμές, σκόνη και τα αλλεργιογόνα, καθώς και αποτελεσματική στη θανάτωση ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης των χοίρων.

Ελπίζουμε ότι έχουμε μοιραστεί μαζί σας αρκετές πληροφορίες και τώρα ξέρετε ακριβώς πώς να επιλέξετε τον σωστό υγραντήρα. Σας ευχόμαστε υγεία και άνεση στο σπίτι και στη δουλειά!

Υγραντήρας αέρα - χρήσιμο και λειτουργικό εύρημα για όλη την οικογένεια

Όλοι από το σχολείο γνωρίζουν ότι το 70% είναι νερό. Ωστόσο, η υγρασία που περιέχεται στη γύρω ατμόσφαιρα επηρεάζει επίσης την ανθρώπινη υγεία. Τι μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα; Πρώτα απ 'όλα, η ανοσία ενός ατόμου εξασθενεί, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την υγιή εμφάνισή του, ένα άτομο γίνεται αδύναμο, γρήγορα γίνεται κουρασμένο. Από τα παραπάνω, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά υποφέρουν.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα;

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κάθε άτομο περνά μέσα από το σπίτι. Στον καθαρό αέρα, οι άνθρωποι ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα, η ισορροπία υγρασίας διαταράσσεται, οδηγώντας σε διάφορες ασθένειες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, μια τέτοια έλλειψη ισορροπίας σχεδόν δεν γίνεται αισθητή, αλλά το χειμώνα, η διαφορά στην υγρασία του αέρα στο δρόμο και στο δωμάτιο είναι πολύ αισθητή. Πρώτον, αυτό οφείλεται στη θέρμανση των εγκαταστάσεων από το σύστημα θέρμανσης.

Ο πρώτος που αισθάνεται την έλλειψη υγρασίας στον αέρα είναι η μύτη και ο λαιμός ενός ατόμου, θα υπάρξει μια αίσθηση ξηρότητας, τότε το δέρμα ενός ατόμου και τα χείλη θα στεγνώσει.

Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα στον εαυτό σας ή στους αγαπημένους σας, τότε πρέπει να λάβετε αμέσως μέτρα.

Τώρα πλησιάζουμε την ερώτηση - πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι ή στην εργασία σας;

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα - λύνει τα προβλήματα με τον ξηρό αέρα.

Ποιες είναι οι υγραντήρες για το σπίτι;

Τύπος 1. Ανεμιστήρας ή υγραντήρες "κρύος ατμός"

Η πιο παραδοσιακή έκδοση του υγραντήρα. Με την αρχή της δράσης μοιάζει με μια λεκάνη του νερού. Σε αυτούς τους υγραντήρες, όλες οι διαδικασίες εμφανίζονται φυσικά. Δηλαδή, η υγρασία εξατμίζεται από το δοχείο με υγρασία που βρίσκεται μέσα στη συσκευή. Πρώτον, τα ειδικά σφουγγάρια απορροφούν το νερό και μόνο τότε εισέρχονται στον αέρα. Ο στόχος του ανεμιστήρα είναι να δημιουργήσει μια ροή αέρα που ενισχύει και ενεργοποιεί τη διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο.

Με αυτή τη μέθοδο υγρασίας του αέρα χωρίς μεγάλη προσπάθεια, μπορεί να επιτευχθεί ότι στην αίθουσα η φυσική υγρασία του αέρα θα είναι 50-60%, που είναι ο κανόνας.

Το πλεονέκτημα αυτών των υγροποιητών είναι το γεγονός ότι με λιγότερη από την επιτρεπόμενη υγρασία, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί με μεγαλύτερη δραστηριότητα, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάτμιση της υγρασίας. Μόλις η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει το 50-60%, ο ανεμιστήρας μειώνει τον ρυθμό λειτουργίας και η υγρασία εξατμίζεται πολύ πιο αργά.

Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά και όσο χρειάζεται. Επίσης, κατά την εργασία τους, δεν παράγεται ατμός στο δωμάτιο. Ωστόσο, το μέγεθός τους είναι κάπως διαφορετικό από τους άλλους τύπους moisturizers. Λόγω του ότι ο ανεμιστήρας παρέχεται στο σχεδιασμό, ο υγραντήρας έχει μεγάλες διαστάσεις. Στην περίθαλψη τέτοιων συσκευών είναι πολύ απλή - είναι σπάνιο να ξεπλύνετε το σφουγγάρι από τη σκόνη και τα ιζήματα, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με το νερό.

Πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • προσιτό κόστος ·
 • δεν βλέπει τον ατμό, έτσι ώστε η συσκευή δεν προσελκύει τα παιδιά?
 • παρέχεται μια κάψουλα για αρωματισμό.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • είναι απαραίτητο να αλλάξετε αρκετά το φίλτρο - μία φορά σε δύο μήνες.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας δεν υπερβαίνει το 60%.

Σημείωση: Προκειμένου ο υγραντήρας να λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ, αρκεί να τοποθετηθεί κοντά στον θερμαντήρα.

Τύπος 2. Υγραντήρες αέρα για το σπίτι "ζεστό ατμό"

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του υγραντήρα βασίζεται στη θέρμανση του νερού μέχρι το σημείο βρασμού - 100 μοίρες. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό και έτσι εξατμίζεται στο δωμάτιο, αυξάνοντας την υγρασία του αέρα. Μόνο αυτός ο τύπος υγραντήρα μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιό σας στο 100%. Τώρα τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να πάρετε εισπνοές ή ατμόλουτρα στο σπίτι. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας τέτοιος ατμός είναι απολύτως στείρος και δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Ωστόσο, οι εν λόγω υγραντήρες λειτουργούν αρκετά δυνατά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη νύχτα, ειδικά για ένα μικρό παιδί. Επιπλέον, η θέρμανση του νερού στο σημείο βρασμού απαιτεί πρόσθετο ενεργειακό κόστος. Χρειάζεστε πλύσιμο με αέρα ή μπορείτε να το κάνετε με έναν υγραντήρα; Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά το στοιχείο θέρμανσης, όταν θα σχηματίσει ένα κολόβωμα από την κλίμακα.

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα "ζεστού ατμού"

 • Ο καυτός ατμός καθαρίζει τον αέρα από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 • ακόμη και αν το νερό της συσκευής είναι βρώμικο, ο ατμός θα είναι καθαρός ταυτόχρονα.
 • το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να φθάσει το 100%.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • Η απόδοση είναι υψηλότερη από αυτή των άλλων τύπων οργάνων.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "ζεστό ατμού"

 • τραυματικό τραυματισμό ειδικά για μικρά παιδιά.
 • θορυβώδη εργασία?
 • καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
↑ πίσω στα περιεχόμενα

Τύπος 3. Υγραντήρες υπερήχων για το σπίτι

Αυτές οι συσκευές εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων σχετικά πρόσφατα, αλλά πολύ γρήγορα κέρδισαν την εύνοια πολλών αγοραστών.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται σε δονήσεις υψηλής συχνότητας της μεμβράνης μέσα στον υγραντήρα. Ως αποτέλεσμα, το νερό μετατρέπεται σε ατμό, αλλά αυτός ο ατμός δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύος.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η απόλυτη αθόρυβη λειτουργία και είναι σε θέση να αυξήσουν την υγρασία στο δωμάτιο στο επιθυμητό σημείο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας, που είναι δυνατό με τον υγραντήρα υπερήχων, είναι 90%.

Σε πολλά μοντέλα υπερηχητικών υγροποιητών μπορείτε να βρείτε ενσωματωμένα υγραμερή. Αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ελέγχου της υγρασίας στο δωμάτιο.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνουν την παρουσία ατμού σε ένα δωμάτιο, ακόμη και αν είναι κρύο, αλλά από αισθητική άποψη - ο ατμός στο δωμάτιο δεν είναι πολύ ευχάριστος. Επίσης στον υγραντήρα, σχηματίζεται πλάκα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Ωστόσο, δεν προκύπτουν οι δυσκολίες που σχετίζονται με την εξάλειψή του - αρκεί να σκουπίσετε το εσωτερικό της συσκευής με ένα υγρό πανί. Οι αντικαταστάσιμες κασέτες, οι οποίες μερικές φορές συμπεριλαμβάνονται στο κιτ με έναν υγραντήρα, δεν βοηθούν πάντοτε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πλάκας.

Οφέλη των υγραντήρων υπερήχων

 • ένα ευρύ φάσμα οργάνων διαφορετικού σχεδιασμού και μεγέθους.
 • απόλυτα ασφαλές σε λειτουργία.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • λειτουργούν αθόρυβα.
 • καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 90%.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα υπερήχων

 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φίλτρα καθαρισμού ή απεσταγμένο νερό.
 • ο ατμός στο δωμάτιο κατανέμεται άνισα.

Σημαντικά χαρακτηριστικά των υγραντήρων αέρα

1. Τροφοδοσία.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής, που δείχνει πόση υγρασία ο υγραντήρας είναι σε θέση να μετατρέψει σε ατμό σε μία ώρα και διατηρεί περαιτέρω ένα δεδομένο επίπεδο υγρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άποψη αυτής της παραμέτρου, οι υγραντήρες "κρύος ατμός" είναι οι λιγότερο αποδοτικοί. Η παραγωγικότητα τους δεν υπερβαίνει τα 300 ml / h. Οι υγραντήρες "ζεστό ατμού" πήραν το "χρυσό μέσο" - η απόδοση τους αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα από 400 ml / h έως 700 ml / h. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι υπερηχητικές συσκευές - οι επιδόσεις τους επιτρέπουν την επίτευξη υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 90%.

Σημείωση: η ισχύς ενός υγραντήρα υπολογίζεται μόνο στην περιοχή ενός δωματίου.

2. Το φίλτρο

 • Φωτοκαταλυτική. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τους ατμούς από επιβλαβείς ακαθαρσίες κατά 95%. Την ίδια στιγμή, τα βακτηρίδια, οι ιοί καταστρέφονται, τα αέρια αποσυντίθενται. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι μια μακρά περίοδος χρήσης.
 • Νέρα. Ανήκουν στην κατηγορία των φίλτρων πρόστιμο. Αφήστε να πετύχετε σχεδόν εκατό τοις εκατό καθαρισμό ατμού από σωματίδια σκόνης και βρωμιάς μεγέθους τουλάχιστον 0,3 μικρών. Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής (όχι περισσότερο από ένα χρόνο), υψηλό κόστος.
 • Ιονιστική ή ηλεκτροστατική. Παγιδεύει φορτισμένα σωματίδια. Αντιμετωπίζει καλά με τη σκόνη, η αιθάλη, ωστόσο, δεν καθαρίζει τον ατμό από τις τοξίνες. Πλεονεκτήματα: προσιτό κόστος, μπορεί να υποβληθεί σε επαναλαμβανόμενο καθαρισμό.
 • Άνθρακας. Καθαρίζει τέλεια τον ατμό από τον καπνό, δυσάρεστες μυρωδιές και χημικά. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλο φίλτρο και απαιτεί αντικατάσταση κατά τον καθορισμένο χρόνο του κατασκευαστή.
 • Υπεριώδη. Καταστρέφει μύκητες και βακτήρια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

3. Εμπλουτισμός αέρα

 • Ιονισμός. Οι ιόνες, λόγω της αρνητικής τους φόρτισης, έχουν επίδραση στη σκόνη, με αποτέλεσμα τα σωματίδια σκόνης να καταλήγουν στο πάτωμα. Επιπλέον, τα ιόντα μπορούν να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.
 • Οζονισμός. Ο εμπλουτισμός του αέρα στο δωμάτιο με το όζον συμβάλλει στην απολύμανση του.
 • Αρωματοποίηση. Ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα αρωματικός. Ως αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια.

4. Πρόσθετες παράμετροι

 • Hygrostat. Με τη βοήθειά του, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Επιπρόσθετα, η υγρασία σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία.
 • Ρύθμιση της κατεύθυνσης του ατμού. Λόγω αυτής της λειτουργίας, η υγρασία θα εξατμιστεί αυστηρά στην κατεύθυνση που υποδεικνύεται.
 • Ρύθμιση της έντασης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ένταση της συσκευής.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων διαθέτουν πίνακα ελέγχου, εσωτερικό φωτισμό και χρονοδιακόπτη.

Εξαρτάται από εσάς - ποιος αέρας θα σας αναπνεύσει και τους πλησιέστερους ανθρώπους σας. Χρειαζόμαστε αέρα κάθε δευτερόλεπτο, οπότε γιατί να μην ανησυχείτε για την καθιστά καθαρή, ενυδατωμένη, χρήσιμη και ευχάριστη για αναπνοή. Στο επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε το θέμα της επιλογής ενός κινητού κλιματιστικού - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Υγραντήρας αέρα με κρύο ατμό

 • Βάρος: 120g
 • Μέγεθος B * W * D: 7x12x9 εκ
 • Τάση / συχνότητα: 100-240 V / 50-60 Hz, DC 5 V / 800 mA; 4 W
 • Όγκος της φιάλης: 80 ml
 • Όγκος της δεξαμενής: 4,5 l
 • Κατανάλωση ισχύος: 31 V
 • Κατανάλωση νερού: 380 ml / h
 • Διάρκεια εργασίας σε ένα σταθμό πλήρωσης: 10-12 ώρες
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίων: 35 m2
 • Καταστροφή μικροβίων και βακτηρίων.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • Μικροσκοπικός ψεκασμός υγρού
 • Ψυχρή και θερμή εξάτμιση.
 • Αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Για χώρους 40-45 τετραγωνικών μέτρων.
 • Ευρύ φάσμα ρυθμίσεων.
 • Δωμάτιο χώρου: 25 m3
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • Ελάχιστη ψεκασμός με υπερήχους
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βελτιωμένη ρύθμιση
 • Απορροφητικό ποτήρι από ανοξείδωτο χάλυβα
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων

 • Υπερήχων ψεκασμός νερού.
 • Επεξεργασία αέρα στον χώρο (έως 35 βλ.).
 • LED-οθόνη.
 • 3 επίπεδα εξάτμισης.
 • Δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εξάτμισης.
 • Δωμάτιο δωματίου: 15 τ.μ.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • 2 ρυθμούς εξαερισμού.
 • Νυχτερινή λειτουργία.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ο όγκος της δεξαμενής νερού: 680 ml.
 • Διαστάσεις: 20 x 16 x 11 εκ.
 • Βάρος: 1055 γρ.
 • Δυνατότητα τροφοδοσίας από τη θύρα USB του υπολογιστή.
 • Η βέλτιστη ισορροπία υγρασίας.
 • Πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.
 • Συμπαγή.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ενσωματωμένη γεννήτρια ανιόντων.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινό φως
 • Κατανάλωση ισχύος: 5 watt.
 • Ο όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml.
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Διαστάσεις (Διάμετρος Χ Η): 180x175 mm
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Τομέας εφαρμογής 15-20 m2
 • Η ένταση ψεκασμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Αφαιρούμενη δεξαμενή
 • Είναι δυνατή η κατευθυνόμενη εξάτμιση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση
 • Έχει τοποθετηθεί φως LED
 • Τροφοδοσία από το δίκτυο
 • Όγκος της δεξαμενής νερού 1,8 l
 • Περιοχή υγρασίας: 40 m2
 • Παραγωγικότητα: 300 ml / h
 • Όγκος της δεξαμενής: 3,5 l
 • Μέγεθος: 277 x 160 x 268 mm
 • Για χώρους 30 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα
 • Υπερήχων ψεκασμός νερού
 • Νυχτερινός φωτισμός της θήκης
 • Μέγεθος: 195 x 180 x 300 mm
 • Βάρος: 0,7 kg
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων
 • Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 1,2 λίτρα
 • Ο ήχος ψεκασμού ψυχρού ατμού
 • Υγραντήρας και νυχτερινό φως
 • Μέγεθος 17 * 25 * 17 εκ
 • Δωμάτιο: 30 τ.μ.
 • Δεξαμενή νερού: 4,5 λίτρα.
 • Η ένταση του ατμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Υπερηχητική τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας
 • Διαστάσεις: 26,5 x 33 x 20 cm.
 • Βάρος: 2025 γρ.
 • Λειτουργία προθέρμανσης νερού.
 • Παρουσία αισθητήρα μόλυνσης του υγροποιητή.
 • Παρουσία ειδικής φύσιγγας για μαλακτικό νερού.
 • Παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας.
 • Οπτική οθόνη LCD.
 • Κασσέτα ανταλλαγής κατιόντων.
 • Λειτουργία ιονισμού αέρα.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας και της ισχύος.
 • Συναγερμός όταν εκκενώνεται η δεξαμενή.
 • Λειτουργία απενεργοποίησης.
 • Τρεις τρόποι λειτουργίας.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος.
 • Η παρουσία φίλτρου εξάτμισης νερού με βακτηριοκτόνο εμποτισμό.
 • Ομοιόμορφη κατανομή του υγρού αέρα.
 • Πρακτικά αθόρυβη εργασία.
 • Φωτισμός και χρήση ως νυχτερινό φως
 • Η χρήση αρωματικών ουσιών
 • Αναζωογονεί, ενυδατώνει, καθαρίζει τον αέρα
 • Οικόπεδο 48 τ.μ.
 • Διπλή τεχνολογία υπερήχων ψεκασμού και εξάτμισης νερού
  Υψηλή υγρασία 550 ml / h
 • Η παρουσία ενός φίλτρου νερού για σκληρό νερό.
 • Η παρουσία μιας αφαιρούμενης δεξαμενής νερού.
 • Δείκτης στάθμης νερού στη δεξαμενή.
 • Βούρτσα για καθαρισμό.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Ενσωματωμένο φως
 • Μέγεθος (Διάμετρος x W): 18x17,5 εκ
 • Όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Για την αρωματοποίηση του δωματίου
 • Ενυδατώνει τον αέρα
 • Φωτισμός LED με τρία χρώματα
 • Χωρητικότητα: 680 ml
 • Χρόνος εργασίας: 3 ώρες
 • Υγραντήρας αέρα συνδυασμένος με λαμπτήρα αρωμάτων
 • Περιοχή εξυπηρέτησης: 25μ²
 • Χωρητικότητα δοχείου νερού: 1,6 l
 • Μέγεθος (LxWxH): 18 x 18 x 4,5 cm
 • Βάρος: 0,75 kg
 • Χωρητικότητα: 150 ml
 • Περιοχή κάλυψης: 20-30 m3
 • Χρόνος εργασίας: 2-5 ώρες
 • Ψεκασμός: 40-75 ml / h
 • Επίπεδο θορύβου:

9 χρόνια επιτυχία
της εργασίας

Κορυφαίες μάρκες
στο πεδίο
προϊόντα υγείας

Παράδοση στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη την επόμενη μέρα

Περισσότερα από 600 αντικείμενα
αυτοαπομάκρυνση

Παραδίδουμε σε οποιουσδήποτε
το σημείο της Ρωσίας!

Η πληρωμή είναι βολική
τρόπο

Μετρητά στο
παραλαβή αγαθών,
χάρτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. πληρωμές, μεταφορές

Υγραντήρας αέρα με κρύο ατμό

Η χαμηλή υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα στα δωμάτια με θέρμανση ενεργοποιημένη. Η έλλειψη ατμού στον αέρα επηρεάζει αρνητικά την ευημερία. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, βήχα και απώλεια δύναμης. Το χειμώνα, σε οικιακούς χώρους, η σχετική υγρασία θεωρείται ότι είναι 30-45%. Το καλοκαίρι, το επίπεδο αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο και κυμαίνεται από 30 έως 60%. Ταυτόχρονα, μια περίσσεια υγρασίας οδηγεί σε συμπύκνωση στο γυαλί και σε άλλες επιφάνειες. Επιπλέον, ο μύκητας αναπτύσσεται. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη συγκέντρωση υγρασίας, χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας αέρα. Πρόκειται για μια μικρή μικρή συσκευή η οποία έχει ως στόχο να εξατμίζει το νερό σε ένα δωμάτιο.

Είδη υγραντήρων

Η επιστημονική πρόοδος έχει επιτρέψει την ανάπτυξη 4 τύπων συσκευών για την υγρασία αέρα, που εργάζονται σε διάφορες τεχνολογίες. Οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται για οικιακούς σκοπούς:

 • Ψυχρός ατμός.
 • Ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα.
 • Ψεκασμός.
Υγραντήρας αέρα για κρύο ατμό

Αυτός ο εξοπλισμός ονομάζεται επίσης παραδοσιακός. Θεωρείται η απλούστερη και λιγότερο αποτελεσματική. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ότι υπάρχει ένα δοχείο με νερό στο περίβλημα του. Από αυτό, απορροφάται η υγρασία στα εξατμιστικά στοιχεία, με τη μορφή κασέτας, φίλτρου ή δίσκου. Η λερωμένη επιφάνεια για εξάτμιση έχει μεγάλη επιφάνεια, η οποία αυξάνει την απόδοση της εξάτμισης της υγρασίας. Η συσκευή δεν διαθέτει τα δικά της θερμαντικά στοιχεία. Τα μόρια του νερού πηγαίνουν στον ατμό με φυσικό τρόπο και ανεβαίνουν στον αέρα. Οι χρησιμοποιημένες κασέτες είναι συνήθως αντικαταστάσιμες, διότι απορροφούνται γρήγορα, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένες από χαρτί, το οποίο βρίσκεται σε μοντέλα προϋπολογισμού.

Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με δικό του ηλεκτρικό κινητήρα με λεπίδες. Ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω της κασέτας, η οποία επιταχύνει την εξάτμιση. Αν και μια τέτοια συσκευή θεωρείται η απλούστερη και λιγότερο αποτελεσματική, έχει κάποια πλεονεκτήματα:

 • Φιλτράρει τον αέρα.
 • Είναι φτηνό.
 • Κατάλληλο για επισκευή.
 • Δεν χρειάζεται αισθητήρες υγρασίας.

Ο ανεμιστήρας φυσάει τον αέρα μέσω μιας υγρής κασέτας, έτσι ώστε η σκόνη να παγιδεύεται στα τοιχώματα του εξατμιστή. Χάρη στη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού, γίνεται ευκολότερη η αναπνοή στο δωμάτιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι η κρύα εξάτμιση στον αέρα μειώνεται με την αύξηση της σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Έτσι, εάν είναι πολύ στεγνός, ο υγραντής λύει γρήγορα αυτό το πρόβλημα και εάν η υγρασία είναι ήδη εντός των ορίων του κανόνα, τότε η εξάτμιση μειώνεται. Στην πραγματικότητα, η φυσική συντήρηση του βέλτιστου επιπέδου παρέχεται χωρίς τη χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 8 λίτρα την ημέρα, με κατανάλωση ενέργειας περίπου 50 watt.

Υγραντήρας για ζεστό ατμό

Ο υγραντήρας του θερμού ατμού είναι πιο αποτελεσματικός από την προηγούμενη κατηγορία εξοπλισμού. Η συσκευή είναι γεμάτη με νερό, όπου αρχίζει να θερμαίνεται. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του υγρού, αυξάνεται ο ρυθμός εξάτμισης. Ένας τέτοιος υγραντήρας έχει παρόμοια κατασκευή με ηλεκτρικό βραστήρα. Διατηρεί υψηλή θερμοκρασία νερού, συμβάλλοντας στην ταχεία μετάβαση σε αέρια κατάσταση.

Η ένταση των συσκευών σε ισχύ από 300 έως 600 W είναι μέχρι 16 λίτρα την ημέρα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με υγρασία - έναν αισθητήρα που αντιδρά στην υγρασία. Όταν επιτευχθεί το καθορισμένο επίπεδο, απενεργοποιείται η θέρμανση. Εάν η συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί, η υγρασία στο δωμάτιο θα αυξηθεί σημαντικά, πράγμα που οδηγεί στον σχηματισμό συμπύκνωσης, επομένως δεν υπάρχει πρακτικά συσκευή χωρίς υγρασία.

Ένας υγραντήρας ζεστού αέρα σας επιτρέπει να κορεστείτε γρήγορα το δωμάτιο με την απαιτούμενη συγκέντρωση υγρασίας. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός έχει ένα μειονέκτημα με τη μορφή υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και θορύβου. Συνήθως δεν χρησιμοποιείται στο σπίτι, αλλά εγκαθίσταται σε βρεγμένα θερμοκήπια. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν συμπαγείς υγραντήρες για το σπίτι, εξοπλισμένοι με θερμαντήρες χαμηλής κατανάλωσης, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, αλλά επαρκούν για μια μικρή περιοχή.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Ο υγραντήρας υπερήχων χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση με μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι παράγονται υπερηχητικά κύματα σε αυτήν, η δόνηση από την οποία οδηγεί σε εκτόξευση νερού και ο σχηματισμός μικρών σωματιδίων που συλλέγονται από τη ροή του αέρα από τον ανεμιστήρα. Ένα λεπτό υδατικό εναιώρημα, που ωθείται από τον ανεμιστήρα από το περίβλημα του υγραντήρα για καθαρισμό του αέρα, εισέρχεται γρήγορα στην κατάσταση του ατμού και προωθεί την αύξηση της σχετικής υγρασίας.

Η εκροή από τον υπερηχητικό εξοπλισμό μοιάζει με ομίχλη. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου, το οποίο μπορεί να εξομοιωθεί με τους παραδοσιακούς υγραντήρες. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι πολύ πιο ήσυχοι από τις συσκευές θερμού ατμού, καθώς δεν διαθέτουν στοιχείο θέρμανσης που ξεκινάει το σφύριγμα όταν εμφανίζεται μια κλίμακα. Με κατανάλωση ενέργειας 50 W, ο υγραντήρας μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι και 12 λίτρα νερού την ημέρα.

Ο εξοπλισμός υπερήχων θεωρείται η καλύτερη επιλογή για εγκατάσταση σε χώρους κατοικίας. Από την άποψη αυτή, οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία μοντέλων, μερικά από αυτά εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου, καθώς και οθόνη υγρών κρυστάλλων. Επίσης, στον υγραντήρα τοποθετούνται αισθητήρες για να σταματήσουν όταν επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο σχετικής υγρασίας.

Τύπος ψεκασμού

Ψεκάστε τον υγραντήρα, ή ψεκαστήρας, είναι ένας βιομηχανικός εξοπλισμός που συνήθως μπορεί να βρεθεί σε θερμοκήπια και σε θερμοκήπια. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών είναι ότι μια ισχυρή αντλία τροφοδοτεί τη ροή νερού στο ακροφύσιο ψεκασμού. Δημιουργεί μικρές σταγόνες, η διάμετρος των οποίων είναι μόνο 5-8 μικρά. Ένα τέτοιο λεπτό εναιώρημα μετατρέπεται σε κατάσταση ατμών κυριολεκτικά 20-30 cm από το ακροφύσιο ψεκασμού. Αυτές οι συσκευές έχουν μεγάλη χωρητικότητα άνω των 200 λίτρων ανά ώρα.

Παρατεταμένη διάρκεια ζωής του υγραντήρα

Δεδομένου ότι το νερό εξατμίζεται συνεχώς στο σώμα του υγραντήρα, υπάρχει αναπόφευκτα μια κλίμακα παρόμοια με εκείνη που βρίσκεται σε ένα βραστήρα. Σταδιακά, αυτό οδηγεί σε απόφραξη των καναλιών του εξατμιστή και βλάβη της κασέτας, εάν πρόκειται για παραδοσιακές συσκευές ψυχρού ατμού. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Αφού περάσει στην αέρια κατάσταση, δεν αφήνει κλίμακες.

Χρήσιμες λειτουργίες των οικιακών συσκευών υγρασίας

Εάν επιλέξετε έναν υγραντήρα, ανεξάρτητα από την αρχή της λειτουργίας του, ορισμένες λειτουργίες θα είναι σημαντικές για την εξασφάλιση άνετης λειτουργίας. Πρώτα απ 'όλα αφορά τον δείκτη φωτισμού της κρίσιμης στάθμης του νερού. Σηματοδοτεί την ανάγκη για ανεφοδιασμό της δεξαμενής. Λόγω αυτού, φροντίζεται ο απλός εξοπλισμός.

Επίσης, μια σημαντική λειτουργία είναι η αυτόματη απενεργοποίηση όταν η συσκευή είναι κεκλιμένη. Αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του θερμαντικού στοιχείου, αν πρόκειται για συσκευή για την εξάτμιση εν θερμώ, καθώς και για να αποκλείσει την αδικαιολόγητη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η λειτουργία δεν θα είναι περιττή αν υπάρχει παιδί ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Το κλείδωμα όταν δεν είναι συναρμολογημένο είναι επίσης ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πολλοί υγραντήρες του προϋπολογισμού, αν είναι σωστά συναρμολογημένοι, συνεχίζουν την εξάτμιση, ενώ η υγρασία δεν ρέει μέσα από την οπή ή δεν εξατμίζεται καθόλου. Ως αποτέλεσμα, η αποδοτικότητα της συσκευής μειώνεται και θα είναι δυνατό να το παρατηρήσετε μόνο μετά από μερικές ημέρες.

Ποιος υγραντήρας να επιλέξει

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υγραντήρας του αέρα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μέσα σε ένα δωμάτιο. Δηλαδή, εάν είναι εγκατεστημένο σε ένα δωμάτιο, οι πόρτες στις οποίες είναι κλειστές, τότε σε άλλα μέρη του διαμερίσματος ή του σπιτιού, η σχετική υγρασία δεν θα ρυθμιστεί. Η βέλτιστη επιλογή στην περίπτωση αυτή είναι η εγκατάσταση πολλών συσκευών.

Για χώρους αναψυχής, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα νηπιαγωγείο, είναι καλύτερα να επιλέξετε παραδοσιακά moisturizers. Είναι αρκετά ικανοί να αντεπεξέλθουν σε ένα δωμάτιο μέχρι 18 τετραγωνικών μέτρων. Φυσικά, ο υπερηχογράφος από αυτή την άποψη είναι πιο αποτελεσματικός, αλλά συχνά είναι πολύ ισχυρός για ένα μικρό χώρο, και η εύρεση ενός λιγότερο παραγωγικού μοντέλου είναι αρκετά δύσκολη. Όσον αφορά τις συσκευές θερμού ατμού, βράζουν όταν βράζουν νερό, επομένως είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε ένα διάδρομο, σαλόνι ή κουζίνα, αλλά δεν πρέπει να τοποθετούνται σε υπνοδωμάτια.

Αγοράστε έναν υγραντήρα αέρα, πρέπει να δώσουν προσοχή στη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών:
 • Καθαρισμός αέρα.
 • Αρωματοποίηση.
 • Ιονισμός.

Αυτές οι λειτουργίες είναι προαιρετικές, αλλά η παρουσία τους έχει πολύ θετική επίδραση στη λειτουργία της συσκευής. Όσον αφορά τη διήθηση, τότε αυτή η ικανότητα είναι διαθέσιμη σε όλα τα παραδοσιακά moisturizers και μερικά υπερήχων. Ο αρωματισμóς του αέρα σημαίνει να ρίχνεις αρωματικó λάδι σε μια ειδική δεξαμενή στη συσκευή. Δεν προστίθεται απευθείας στο νερό, δεδομένου ότι έχει λιπαρή συνέπεια, αφήνει εξάτμιση και λεκέδες στην εξάτμιση, που μπορεί να βλάψει τη συσκευή και να φράξει τον ανεμιστήρα της. Ορισμένες δαπανηρές συσκευές διεξάγουν επιπλέον ιονισμό του αέρα. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια καταστρέφουν τα ιπτάμενα βακτήρια και, επιπλέον, βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας στον αέρα χωρίς συμπύκνωση.

Υγραντήρες - κρύος και ζεστός ατμός

Προβολές: 15 254 Uvlajniteli.ru 02/01/2017

Μεταξύ των ηλεκτρικών συσκευών, ένα ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από ένα σύστημα για την αύξηση της υγρασίας του αέρα, με βάση έναν ζεστό ή κρύο υγραντήρα. Οι τροποποιήσεις και των δύο διαφέρουν στην αρχή της εργασίας και του σκοπού. Οι υγραντήρες του κρύου ατμού, σε αντίθεση με το ζεστό νερό, δεν θερμαίνουν το νερό. Αυτό στη δεύτερη περίπτωση, υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, σχηματίζεται ατμός, μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα ο κορεσμός του χώρου με υγρασία. Και στον πρώτο ατμό αποκτάται με τη διάσπαση του νερού σε σταγονίδια μέσω δόνησης. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο υγραντήρας αέρα χρησιμοποιεί κρύο ατμό για τον προορισμό του. Και είναι ένα ειδικό δοχείο, στο οποίο, όπως σε μια οικιακή τσαγιέρα, το υγρό μετατρέπεται σε ατμό. Αλλά σε μια καυτή συσκευή φέρεται σε 100 μοίρες. Επιπλέον, σε αντίθεση με μια κατσαρόλα ή έναν βραστήρα, ένας ψυχρός υγραντήρας έχει ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό.

Υγραντήρας - ζεστός ατμός ως βάση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν ζεστό ατμό. Είναι γνωστό ότι το νερό βράζει σε θερμοκρασία 100 βαθμών Κελσίου και η θέρμανση του στη συσκευή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενσωματωμένων ηλεκτροδίων μεταξύ των οποίων περνά ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Ο υγραντήρας αέρα είναι ζεστός, όπως ο κρύος ατμός εκπέμπει με το μυαλό, επομένως είναι μια οικονομική και ασφαλής συσκευή που εξασφαλίζει τη συντήρηση ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, η βασική απαίτηση είναι για την ποιότητα του νερού. Θα πρέπει να είναι καλά μεταλλοποιημένο και να έχει την απαραίτητη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται εύκολα από το συνηθισμένο νερό της βρύσης. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι το νερό της βρύσης απέχει πολύ από την τέλεια ποιότητα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά την συσκευή της σχηματιζόμενης κλίμακας.

Όλες οι συσκευές που προσφέρονται στα καταστήματα διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες στάθμης νερού στη δεξαμενή, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να συμπληρώνει το υγρό εγκαίρως, φέρνοντάς το στο φυσιολογικό. Η ασφάλεια της συσκευής παρέχεται από ένα σύστημα προστασίας που συνίσταται στην αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση εξάντλησης του υγρού στη δεξαμενή, όπου η επικοινωνία διακόπτεται μεταξύ των ηλεκτροδίων και το κύκλωμα ανοίγει.

Είναι καλύτερα οι υγραντήρες του κρύου ατμού;

Δεν είναι όλα τα μοντέλα ψυχρών υγραντήρων εξοπλισμένα με αισθητήρες υγρασίας ή υγρομέτρου που δείχνουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

Οδηγός για την αγορά ενός υγραντήρα

Οι υγραντήρες βελτιώνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και ανακουφίζουν τα συμπτώματα χαμηλής υγρασίας: πονοκεφάλους για κρυολογήματα, ξηρό δέρμα, φτάρνισμα και βήχα. Κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες, όταν τα συστήματα θέρμανσης αφαιρούν έντονα τον αέρα, οι υγραντήρες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστεθεί υγρασία στον αέρα. Ο ξηρός αέρας είναι συχνά μια πηγή πολλών ασθενειών, όπως το ξεφλούδισμα του δέρματος, ο κνησμός στα μάτια και τα χτενισμένα χείλη, μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, ρινορραγίες. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται, ανεξάρτητα από το αν είστε αλλεργικοί ή ασθματικοί. Ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας στον αέρα μπορεί ακόμη και να καταστρέψει τα ξύλινα έπιπλα και να προκαλέσει ρωγμές. Η εμφάνιση ενός moisturizer στο παιδικό δωμάτιο θα βοηθήσει το παιδί σας να κοιμηθεί άνετα και να αποτρέψει την εμφάνιση κρυολογήματος και την εξάπλωση μικροβίων κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης.

Επίπεδα υγρασίας:

Το βέλτιστο επίπεδο κυμαίνεται από 25% έως 55% σχετική υγρασία. Ανέξοδη υγρόμετρο και μετεωρολογικό σταθμό καθιστά εύκολο να ελέγξει το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο. Η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα λιγότερο από 25% δεν προσθέτουν στην υγεία του οργανισμού μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υγρασία είναι πάνω από 55% μπορούν να προκαλέσουν τέτοια δυσάρεστη φαινόμενα όπως η ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων, μυκήτων και τα ακάρεα της σκόνης. Συχνά εντοπίσει τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας μπορεί να κοιτάζει τα παράθυρα σας: Συμπύκνωση στα παράθυρα - ένα σίγουρο σημάδι. Οι περισσότερες κρέμες έχουν πληροφορίες υγρόμετρο, επιτρέποντας στον εαυτό σας να παρακολουθεί την ποσότητα του νερού που μπορείτε να προσθέσετε στο δωμάτιο. Πιο ακριβά μοντέλα έχουν ενσωματωμένο υγρόμετρο, όχι μόνο για να πάρει μετρήσεις από τους αισθητήρες και σας λέει το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, αλλά και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ακριβές επίπεδο της υγρασίας ότι η συσκευή θα υποστηρίξει.

Τύποι υγραντήρων:

Στα καταστήματα τη στιγμή αυτή παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τύπων υγραντήρων. Διαφέρουν σε μέγεθος (ο όγκος της δεξαμενής είναι από 1 λίτρο) και η μέθοδος υγρασίας (κρύος ατμός, ζεστός ατμός και υπερήχων). Οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος υγραντήρες καλούνται κονσέρβες, είναι σε θέση να ενυδατώνουν πολλά δωμάτια ταυτόχρονα ή πολύ μεγάλες περιοχές. Οι υγραντήρες χώρου είναι μικρού μεγέθους και είναι ιδανικοί για ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο δωμάτιο στο σπίτι και το γραφείο σας. Εδώ είναι μια επισκόπηση των υφιστάμενων τύπων υγραντήρων:

Υγραντήρες ψυχρού ατμού (παραδοσιακοί)

Ο πιο συνηθισμένος τύπος υγραντήρα, εξατμίζοντας μια δροσερή ομίχλη. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν τις αρχές της φυσικής εξάτμισης, η οποία είναι η πιο καθαρή μέθοδος ύγρανσης. Το φίλτρο υγρασίας βρίσκεται στο σώμα της παλέτας και απορροφά το νερό. Στη συνέχεια ο ανεμιστήρας φυσά τον ξηρό αέρα από το δωμάτιο μέσω αυτού του φίλτρου με υγρασία, με αποτέλεσμα το νερό να εξατμίζεται μέσα στο δωμάτιο, αυξάνοντας έτσι την υγρασία του αέρα. Το φίλτρο επίσης συλλαμβάνει και συγκρατεί τυχόν ακαθαρσίες και ανόργανα συστατικά που μπορεί να υπάρχουν στο νερό, πράγμα που καθιστά τον υγροποιημένο αέρα εντελώς καθαρό. Τα περισσότερα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν κάθε 2 μήνες, αν και ορισμένα μοντέλα μπορούν να καθαριστούν μόνοι τους ή να χρησιμοποιήσουν επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα.
Παραδείγματα μοντέλων: Boneco Air-O-Swiss E2441, Aircomfort HP-501, Ballu UHB-770 Aqua sonic

Πλεονεκτήματα:
* Το φίλτρο υγρασίας παρέχει καθαρό και χωρίς εξάτμιση εξάτμιση
* Πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
* Οι ανεμιστήρες μπορούν να είναι αρκετά ισχυροί για να καλύψουν μια μεγάλη περιοχή

Μειονεκτήματα:
* Οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι πιο θορυβώδης από τους άλλους τύπους υγραντήρων (το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από την ταχύτητα του ανεμιστήρα
* Τα περισσότερα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν κάθε 2 μήνες
* Στο φίλτρο μπορεί να εμφανιστούν βακτήρια και μούχλα (είναι δυνατόν να μειωθούν με τη βοήθεια ειδικών αντιβακτηριακών προσθέτων)

Υγραντήρες με ζεστό ατμό

Τέτοιοι υγραντήρες χρησιμοποιούν ένα στοιχείο θέρμανσης που βράζει νερό στον υγραντήρα και το απελευθερώνει στον αέρα με τη μορφή θερμού ατμού. Εάν ζείτε σε ένα κρύο κλίμα, χρησιμοποιώντας ένα ζεστό υγραντήρα ατμού θα σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιο λίγο πιο ζεστό (σε αντίθεση με τους κρύους υγραντήρες ατμού που μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα). Αυτοί οι υγραντήρες είναι πιο ήσυχοι από την εξάτμιση του κρύου ατμού, επειδή δεν χρησιμοποιούν ανεμιστήρα. Αντ 'αυτού, το στοιχείο θέρμανσης βράζει απλά το νερό, μετατρέποντάς το σε καθαρό ατμό, ο οποίος ανεβαίνει στον αέρα, απαλλαγμένος από όλα τα μέταλλα και τις ακαθαρσίες. Κάθε περιεκτικότητα σε ορυκτά που υπήρχε στο νερό παραμένει στον υγραντήρα και δεν θα μπει στον αέρα του δωματίου. Οι υπόλοιπες εναποθέσεις ορυκτών μπορούν να απομακρυνθούν με ξύδι. Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούν επίσης πρόσθετα φίλτρα απομετάλλωσης που είναι ικανά να απορροφούν ασβέστιο προτού εγκατασταθεί στον υγραντήρα.
Παραδείγματα μοντέλων: Boneco AOS S450

Πλεονεκτήματα:
* Αθόρυβη λειτουργία
* Δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα
* Καθαρός, αφαλατωμένος ατμός
* Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μια ειδική δεξαμενή για τον ψεκασμό χαλαρωτικών αρωματικών ελαίων

Μειονεκτήματα:
* Υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας (το στοιχείο θέρμανσης χρησιμοποιεί περισσότερο ηλεκτρισμό από άλλους υγραντήρες)
* Οι περισσότερες συσκευές είναι μόνο για μικρά δωμάτια
* Υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων για μικρά παιδιά εάν ο υγραντήρας καταπατεί τυχαία

Υγραντήρες υπερήχων (κρύος ή ζεστός ατμός)

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι οι πιο ήσυχοι μεταξύ όλων αυτών των συσκευών. Είναι τόσο ήσυχα που περιγράφονται συχνά ως σχεδόν αθόρυβα. Υπερήχων υγραντήρα χρησιμοποιεί τη δύναμη των ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας που προκαλούν ένα μεταλλικό διάφραγμα δονείται σε «υπερήχων» συχνότητα, διαιρώντας έτσι το νερό σε μία πλειάδα από μικρά σταγονίδια του νέφους ή ατμού. Αυτός ο ατμός, ο οποίος μοιάζει με ομίχλη, ρίχνεται στον αέρα με τη βοήθεια ενός πολύ μικρού και ήσυχου ανεμιστήρα. Οποιεσδήποτε ορυκτά ή ακαθαρσίες που υπάρχουν στο νερό, εκτοξεύεται στον αέρα με ομίχλη, έτσι ώστε σε πολλές υπερήχων υγραντήρες χρησιμοποιούνται φυσίγγια αφαλάτωσης οι οποίες χρησιμεύουν για να συλλάβει ακαθαρσιών στο νερό πριν απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα, παρόλο που δεν είναι συνήθως 100% είναι αποτελεσματικά. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την «λευκή σκόνη» καθίζησης στην επιφάνεια κοντά στην έξοδο του υγραντήρα χρησιμοποιώντας αποσταγμένο νερό. Σε μερικές υπερήχων υγραντήρες είναι επίσης προαιρετική προ-θέρμανση του νερού, το οποίο βοηθά να αποφευχθεί η βακτηριακή ανάπτυξη στο νερό και επίσης προστατεύει από το κρύο αισθήσεις. Παραδείγματα μοντέλων: Boneco 7135, Electrolux EHU 5525D, AIC SK6109

Πλεονεκτήματα:
* Σιωπηλή, σχεδόν αθόρυβη λειτουργία
* Δεν χρειάζεται αντικατάσταση φίλτρων
* Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (όταν χρησιμοποιείτε κρύο ατμό)

Μειονεκτήματα:
* Εάν δεν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, οι ακαθαρσίες μπορούν να αποκατασταθούν με τη μορφή "λευκής σκόνης" (σε ορισμένα μοντέλα, η ποσότητα μπορεί να μειωθεί με χρήση αντικαταστάσιμου φυσίγγου απομεταλλώσεως)
* Τα περισσότερα μοντέλα είναι μόνο για μικρά δωμάτια
* Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μια ειδική δεξαμενή για τον ψεκασμό χαλαρωτικών αρωματικών ελαίων

Υγραντήρες για κρύο ατμό (πλύσιμο αέρα)

Σε τέτοιες υγραντήρες, ή η οποία καλείται επίσης υψηλής ταχύτητας πλύσεις αέρα περιστρεφόμενο δίσκο ή ρολό ρίχνει νερό στο διαχύτη, το οποίο στη συνέχεια χωρίζεται σε μικροσκοπικά σταγονίδια νερού, που εμπίπτουν στη συνέχεια στον αέρα ως ένα ορατού καπνού. Ο δίσκος του υγραντήρα, κατά κανόνα, περιστρέφεται πολύ ήσυχα και δεν απαιτεί την αντικατάσταση των φίλτρων. Ωστόσο, τα ορυκτά και άλλες ακαθαρσίες που υπάρχουν στο νερό μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο με τη μορφή λεπτού ομίχλης. Αυτά τα μέταλλα έχουν την τάση να εγκαθίστανται σε επιφάνειες όπως έπιπλα και μπορούν να οδηγήσουν στη λεγόμενη "λευκή σκόνη", η οποία μπορεί να μοιάζει με ένα εξαιρετικά λεπτό στρώμα σκόνης στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα. Συνεπώς, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται μόνο απεσταγμένο νερό, καθώς δεν υπάρχουν μεταλλικές ουσίες σε αυτό. Παραδείγματα μοντέλων: Boneco Air-O-Swiss 1355N, Boneco Air-O-Swiss W2055, Electrolux Ehaw-7510, Timberk TAW H1

Πλεονεκτήματα:
* Αθόρυβη λειτουργία
* Δεν χρειάζεται αντικατάσταση φίλτρων
* Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Μειονεκτήματα:
* Εάν δεν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, οι ακαθαρσίες θα φτάσουν στον αέρα με τη μορφή "λευκής σκόνης"
* Σχεδιασμένο μόνο για μικρά δωμάτια
* Δεν υπάρχει έλεγχος υγρασίας

Εκτός από τους ανωτέρω περιγραφέντες τύπους υγραντήρων, εμφανίστηκαν αρκετές επιπλέον μοναδικές λειτουργίες:

Υγραντήρες με UV προστασία από βακτήρια

Μερικά υγραντήρες είναι πλέον εξοπλισμένα με υπεριώδη αποστειρωτή που χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να σκοτώσει το 99,9% των βακτηρίων, μικροβίων και ιών που υπάρχουν στο νερό για να υγραντήρα σας. Αυτός ο τύπος ενυδατικής κρέμας προορίζεται κυρίως για οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς και για εκείνους που ανησυχούν για την εξάπλωση μικροβίων, βακτηριδίων και ιών. Προηγουμένως, αυτή η επιλογή ήταν μόνο για υγραντήρες με ζεστό ατμό, αλλά τώρα η αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία έχει γίνει διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων με κρύο ατμό.

Πλεονεκτήματα:
* Προσθέτει πρόσθετη προστασία από τα βακτήρια και την επεξεργασία υγιεινής
* Διατίθεται σε μοντέλα με ζεστό και κρύο ατμό

Μείον:
* Η λάμπα UV απαιτεί αντικατάσταση, συνήθως μετά από αρκετούς μήνες συνεχούς χρήσης

Άμεσοι υγραντήρες πληρώσεως

Ενώ οι περισσότεροι παράγοντες ενυδάτωσης χρησιμοποιούν αφαιρούμενα δεξαμενές νερού, το οποίο πρέπει να αποδοθεί, και συμπληρώστε στο νεροχύτη ή μπανιέρα, υπάρχουν μερικά μοντέλα που απαλλάξει εντελώς χωρίς δοχείο και αφήνεται να χύσει νερό απευθείας μέσα στο ίδιο το υγραντήρα. Σε αυτά τα απλά μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα σκεύη σας για να τα γεμίσετε, ακόμα και ένα μικρό κύπελλο. Εάν έχετε υγειονομικούς περιορισμούς κατά την ανύψωση ή τη μεταφορά αρκετά βαριών δεξαμενών με νερό, τέτοια μοντέλα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εσάς.
Παραδείγματα μοντέλων: Boneco Air-O-Swiss E2441

Πλεονεκτήματα:
* Δεν υπάρχουν δεξαμενές βαρέων υδάτων που πρέπει να ανυψωθούν, να γυριστούν ανάποδα και να φορεθούν
* Πιο αθόρυβος από άλλους υγραντήρες: δεν υπάρχει "γαργάλισμα" νερού όταν το τηγάνι γεμίζει με νερό
* Εύκολο στον καθαρισμό

Μειονεκτήματα:
* Πρέπει να έχετε στο χέρι τη δική σας δεξαμενή νερού (για παράδειγμα, μια κανάτα ή ένα κύπελλο)
* Το στάσιμο νερό μέσα στον υγραντήρα αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας

Ποια να επιλέξει;

Κατά την αγορά, προχωρήστε από τα δύο πιο σημαντικά κριτήρια: το μέγεθος του δωματίου σας και τον τύπο του υγραντήρα που προτιμάτε.