11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

ReLend.ru »Χειροτεχνία» Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

Κάνετε ένα moisturizer για τον αέρα με τα χέρια σας μπορεί να είναι τόσο από αυτοσχέδια μέσα, όσο και από τη χρήση πρόσθετων υλικών και συσκευών. Σε αυτό το υλικό, συλλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις μιας τέτοιας χρήσιμης συσκευής για το σπίτι.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Ο ρόλος του υγραντήρα

Πριν κάνετε υγραντήρα αέρα στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε γιατί είναι γενικά απαραίτητη. Ο αέρας της κανονικής υγρασίας στο δωμάτιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί το χειμώνα, καθώς η κεντρική θέρμανση υπερβαίνει πάρα πολύ, και η αναπνοή ξηρού αέρα είναι γεμάτη με συνέπειες. Μεταξύ αυτών, οι αναπνευστικές ασθένειες, οι αλλεργίες και άλλα προβλήματα.

Όλοι οι υγραντήρες εκτελούν μία σημαντική λειτουργία, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 40-70%, δηλαδή αυτό το ποσοστό θεωρείται βέλτιστο για ένα άτομο.

Υγραντήρες για τον αέρα στην μπαταρία

Υγραντήρας αέρα με μπαταρία με τα χέρια του είναι πολύ απλό να το κάνετε, πρέπει να έχετε μια μπαταρία θέρμανσης που δεν είναι περιφραγμένη. Από τα υλικά για την κατασκευή απαιτούνται: ένα μπουκάλι νερό (1,5-2 l) · Scotch ταινία, ευρύτερη ευρεία? κομμάτι ύφασμα? γάζα μήκους μετρητή.

Έτσι, η ακολουθία παραγωγής:

 1. Κόψτε στη φιάλη ένα παράθυρο μήκους έως 12 cm, μέχρι πλάτους 7. Αυτό πρέπει να γίνεται στο πλάι.
 2. Κρεμάστε τη φιάλη με μια σχισμή μέχρι τον σωλήνα που απομακρύνεται από την μπαταρία. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σχοινί ή ένα κομμένο ύφασμα. Για να μην ανατραπεί αυτή η δομή, τοποθετήστε τη φιάλη όπου έρχεται σε επαφή με το ύφασμα, κολλήστε την με κολλητική ταινία.
 3. Πάρτε τη γάζα και διπλώστε την αρκετές φορές, έτσι ώστε να προκύψει μια λωρίδα μήκους μέχρι ένα μέτρο και πλάτους περίπου 10 cm.
 4. Το προκύπτον κομμάτι γάζας βυθίζεται στη φιάλη με το ένα άκρο και το δεύτερο είναι τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα, εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνουν αρκετές τέτοιες περικοπές, τότε το αποτέλεσμα θα αυξηθεί.
 5. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να ξεκινήσετε τον υγραντήρα - γεμίστε το με νερό.

Μία άλλη πραγματοποίηση του υγραντήρα είναι μια μπαταρία: Χρησιμοποιώντας εισάγονται μέσα στις οπές του σχοινιού, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση του δοχείου ακορντεόν μπαταρίας, από την οποία το νερό δεν θα χυθεί έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φως επίμηκες αγγείο, εκτός από την κύρια λειτουργία της υγρασίας, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα της εξάτμισης της υγρασίας από αυτούς, το μόνο που θα κοσμούν το εσωτερικό. Αν δεν υπάρχει επιθυμία να μοιάζουν με διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολη - τοποθετήστε την μπαταρία ένα μεταλλικό δοχείο με νερό και τα πάντα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ίσως στο τέλος της περιόδου θέρμανσης θα πρέπει απλώς να έχουν σχηματιστεί στην σοβαρή κλίμακα δεξαμενή μετά το νερό της βρύσης, χρησιμοποιούν ως έξοδο ένα αριθμό, μέχρι ένα «εργασίας» επεκτείνει την δεύτερη διαδικασία καθαρισμού.

Αυτο-κατασκευασμένος υγραντήρας αέρα από αργίλιο και κουβάδες

Το πήλινο υλικό έχει εξαιρετικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να γίνει μια εξαιρετική βάση για τον υγραντήρα.

Σε αυτή την έκδοση θα χρειαστούν πρόσθετα υλικά, όπως:

 • Τέσσερις κάδοι ματιών (που χρησιμοποιούνται για σκουπίδια), δύο λίγο περισσότερο και δύο λιγότερα.
 • Κάδος, ιδανικά για 12 λίτρα.
 • Αντλία για το ενυδρείο.
 • Ψύκτης από έναν υπολογιστή με διάμετρο 14 cm.
 • Στεγνωτήρας μαλλιώνκατασκευή), η οποία έχει υψηλή θερμοκρασία θέρμανσης.
 • Βίδες (πλαστικό).

Το πρώτο στάδιο στην κατασκευή ενός τέτοιου υγραντήρα για τον αέρα θα είναι η συγκόλληση κάδων, εκείνων που είναι μικρότερες μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα στεγνωτήριο μαλλιών στο σπίτι, αν δεν υπάρχει κανένας, τότε οι πλαστικοί σύνδεσμοι θα κάνουν.

Έτσι, παίρνουμε το σώμα του υγραντήρα, που έχει ένα κενό μέσα. Απλά πρέπει να συνδέσετε και μεγάλους κάδους. Πριν κάνετε αυτό, βάλτε την πρώτη δημιουργία μέσα.

Για να γεμίσετε με εκτεταμένες κοιλότητες στον υγραντήρα, πρέπει να κόψετε τη στέγη του άνω δοχείου ή να κόψετε μια τρύπα στην οποία θα είναι βολικό να κοιμηθείτε. Δώστε προσοχή στον εκτατό πηλό που θα επιλεγεί με τέτοιο κλάσμα ώστε να μην ξυπνήσει μέσα από τον κάδο του πλέγματος.

Τώρα η εργασία εισέρχεται στον κάδο 12 λίτρων στο κάτω μέρος της, οι οποίες μια αντλία ενυδρείο και σωλήνωση του τροφοδοτούνται στην κορυφή της vedor δομής πλέγματος, που στην κορυφή του πλαστικού δακτυλίου με τρύπες.

Στην κορυφή όλων αυτών των δημιουργιών θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα ψυγείο, θα εισπνεύσει αέρα στην ενισχυμένη κατασκευή αργίλου, που είναι κορεσμένη με υγρασία, και στη συνέχεια μέσα από τις τρύπες, θα εισέλθει υγρασία στο δωμάτιο.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι

Είναι εύκολο να εφαρμοστεί υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα πλαστικό μπουκάλι, που θα δώσει την επίδραση του κρύου ατμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο (10L) ένα πλαστικό μπουκάλι, έναν ψύκτη υπολογιστή και μια κολλητική ταινία. Ακολουθία συναρμολόγησης:

 1. Στο μπουκάλι πρέπει να κόψετε τον λαιμό έτσι ώστε το ψυγείο να χωράει στην προκύπτουσα τρύπα.
 2. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το ψυγείο, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: απλά βάλτε το μέσα στην τρύπα και βάλτε το με ταινία ή κόψτε τους συνδετήρες από το παχύ χαρτόνι. Συγκεκριμένα, πάρτε το, συνδέστε ένα ψυγείο και κόψτε την τρύπα λίγο λιγότερο από το ψυγείο, και στη συνέχεια τοποθετήστε το όλα στο μπουκάλι με την ίδια ταινία scotch. Η δεύτερη επιλογή θα είναι πιο αξιόπιστη.
 3. Τώρα μένει μόνο να συμπεριλάβετε το ψυγείο στο δίκτυο και να απολαύσετε τον "σωστό" αέρα.

Ένας τέτοιος υγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο, λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα δοχεία έχουν πόδια και πυκνό καπάκι, καθώς και πολύ μεγαλύτερο όγκο, θα είναι πιο βολικό για σας να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κόψετε την τρύπα απευθείας στην οροφή του δοχείου, όλες οι άλλες ενέργειες είναι παρόμοιες με την προηγούμενη.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι, βίντεο:

Υγραντήρας από πλαστικό κουτί

Μια ελαφρώς περίπλοκη έκδοση, αλλά και πιο αποτελεσματική. Για έναν τέτοιο υγραντήρα, πρέπει να πάρετε 2 πλαστικά κουτιά, ένα μεγαλύτερο - 30 λίτρα, το δεύτερο μικρότερο, θα πρέπει να συμπιεστεί και να εισέλθει σε ένα μεγάλο. Επιπλέον, χρειάζεστε γάζα (επίδεσμο), σύρμα ή γραμμή αλιείας, ανεμιστήρα.

Δημιουργείται έτσι:

 1. Στην κορυφή του κουτιού, το καλώδιο ή η γραμμή είναι στερεωμένα έτσι ώστε να είναι τεντωμένα.
 2. Στη γραμμή (καλώδιο) κρέμονται οι επίδεσμοι επίδεσμοι ή γάζες, έτσι ώστε να φτάνουν στο κάτω μέρος.
 3. Το νερό χύνεται σε ένα μεγάλο δοχείο και τοποθετείται μικρό, έτσι ώστε το κάτω μέρος του να είναι βυθισμένο στο νερό, έτσι οι εναιωρημένοι επίδεσμοι διαβρέχονται.
 4. Στο κάλυμμα του μεγάλου δοχείου, κόβεται μια τρύπα στο μέγεθος του ανεμιστήρα και ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος σε αυτό.
 5. Η προκύπτουσα δομή καλύπτεται με κάλυμμα και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Μέσω της χρήσης του συστήματος ανεμιστήρας λειτουργεί πολύ ήσυχα, χωρίς να δημιουργεί δυσφορία για τους κατοίκους του διαμερίσματος, την κατανάλωση νερού περίπου 1,4 λίτρα για 6 ώρες την ημέρα θα είναι 5,6 λίτρα - μια πολύ καλή επιλογή, και το σημαντικότερο, αποτελεσματικός.

Υγραντήρας-καθαριστής αέρα, βίντεο:

Υγροποιητής υπερήχων

Δημιουργία υγραντήρα υπερήχων αρκετά ρεαλιστική, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά ειδικά υλικά. Για έναν τέτοιο υγραντήρα χρειάζεστε:

 • Υπερήχων μετατροπέας.
 • Ψύκτης από τον υπολογιστή.
 • Πλαστική χωρητικότητα 5-10 λίτρων.
 • Ένα πλαστικό γυαλί.
 • Bagel από την παιδική πυραμίδα παιχνιδιών.
 • Τροφοδοσία ρεύματος.
 • Κυματοειδής σωλήνας ή οποιοδήποτε εύκαμπτο.
 • Σταθεροποιητής.
 • Γωνία αλουμινίου.

Αφού αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να κάνετε τρύπες στο καπάκι του πλαστικού δοχείου. Θα πρέπει να τοποθετήσουν τη βάση του ανεμιστήρα, τον σωλήνα εξόδου και το καλώδιο της γεννήτριας ατμού. Στη συνέχεια, βιδώστε τον ανεμιστήρα στο δοχείο και τοποθετήστε τον κυματοειδή σωλήνα.

Για τη γεννήτρια ατμού, ετοιμάστε μια ειδική πλωτή πλατφόρμα, η οποία θα είναι συνεχώς στο νερό, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη λειτουργία του υπερηχητικού υγραντήρα.

Αλλά από ποια τέτοια πλατφόρμα να κάνουμε; Και είναι απλό - πάρτε ένα πλαστικό κύπελλο και ένα στρογγυλό κομμάτι που θα έχει μια τρύπα στη μέση. Αυτό μπορεί να ληφθεί από το παιδί σας, δηλαδή μια λεπτομέρεια από την πυραμίδα.

Εισάγετε το γυαλί σε ένα bagel, τρυπήστε μια τρύπα στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, συνδέστε ένα κομμάτι ύφασμα σε αυτό με μια ελαστική ταινία. Το ύφασμα θα παίξει το ρόλο ενός φίλτρου, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ατμό στο ποτήρι ζέσεως.

Η καλύτερη δουλειά του θα παρέχεται από μια σταθερή ή μεταβλητή αντίσταση. Microchip, χειριστείτε καλύτερα τον έλεγχο ταχύτητας κάτω από τη γωνία αλουμινίου.

Ένα τέτοιο σύνολο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα νερό μέσα σε αυτό, και ένα ακόμη σημαντικό σημείο θα πρέπει να αποσταχθεί.

Υγραντήρας από ανεμιστήρα δαπέδου

Αν δεν υπάρχει φορά που κάποια μαστορέματα, και κανονικό αέρα για να αναπνεύσει θέλω να αυτή τη στιγμή, είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια υγραντήρα: στο σωλήνα για να καθορίσει το πυκνό στρώμα, το οποίο είναι προ-υγράνετε, να αναστείλει την κατασκευή, για παράδειγμα, υπαίθρια φωτιστικό δαπέδου, ελαφρώς υψηλότερο από το ύψος του ανεμιστήρα σας. Για ένα παρόμοιο σχέδιο, βάλτε ένα συμβατικό εξωτερικό ανεμιστήρα και ανάψτε το. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το χαλί υγρό, μόνο τότε θα το αποτέλεσμα, όμως, στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει πιθανότατα να ρίξει το επίμονο αλάτι και σκουριά είναι απίθανο να πλύνετε.

Υγραντήρας από αυτοσχέδια υλικά, βίντεο:

Υγραντήρας αέρα με αντιβακτηριακό φίλτρο

Για μια τέτοια συσκευή, φυσικά χρειάζεστε ένα φίλτρο, επιπλέον έναν ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας (12V) και ένα πλαστικό κουτί.

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Σε πλαστικό δοχείο, στο πλευρικό τμήμα πρέπει να κάνετε μια διακοπή περίπου στο μισό ύψος του φίλτρου, τότε πρέπει να ασφαλιστεί με πλαστική επίστρωση ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Ένας ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο καπάκι της δεξαμενής, για τον οποίο μια τρύπα έχει κοπεί πρόωρα. Το τελευταίο στάδιο είναι η έκχυση νερού, το επίπεδο του πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος της πλάγιας σχισμής. Όλα είναι έτοιμα, μένει μόνο να συνδεθεί στην πρίζα.

Μια παρόμοια δομή θα έχει ένα ακόμη υπόδειγμα της υγραντήρα, αλλά αντ 'αυτού θα φιλτράρει γάζα, αλλά για λόγους ευκολίας, χύνοντας νερό στο καπάκι του δοχείου μπορεί να κάνει μια τρύπα τέτοιων διάμετρο με το λαιμό ενός ποτιστήρι.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα φίλτρο. Για επιπλέον αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό, με ενυδάτωση και αρωματισμό.

Διακοσμητικός υγραντήρας αέρα

Όλα αυτά τα σχέδια δεν είναι πολύ ελκυστικά, αν θέλετε αισθητική σε όλα, τότε αυτή η έκδοση του υγραντήρα είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να το κάνετε, πρέπει να πάρετε ένα μπολ, κατά προτίμηση μπλε ή μπλε. Μέσα σε αυτό και στις άκρες μπορεί να είναι κολλημένα με ειδική κόλλα πέτρες εάν υπάρχουν πλαστικά ψάρια, και στη συνέχεια θα πάνε - σε γενικές γραμμές, για να δημιουργήσετε ένα θαλάσσιο περιβάλλον, στο κάτω μέρος, μπορείτε να σημειώνω τις πέτρες. Ρίξτε όλο το υλικό με νερό και το βάλτε κοντά στην μπαταρία.

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στυλιζαρίσματα, που σας αρέσει και ποια θα είναι η φαντασία. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο moisturizer να παρατηρήσει τα παιδιά, και σίγουρα θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τους υδάτινους πόρους σε αυτό.

Οικογένεια και μαμά

Εκπαίδευση, υγεία, ανάπτυξη παιδιών. Διαχείριση χρόνου για μητέρες

 • Ανοίξτε το μενού blog
 • Αρχική σελίδα
 • Όλα τα άρθρα του blog
 • Σχετικά με τον συγγραφέα και το blog
 • Δωρεάν
 • Ανατροφοδότηση

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον ξηρό αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Στην ψυχρή εποχή, το θέμα του πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι και αν ο ξηρός αέρας μπορεί να γίνει πιο υγρός χωρίς ενυδατική κρέμα, γίνεται επίκαιρος. Και δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή τα προβλήματα υγείας, ειδικά το χειμώνα, μπορούν να προκύψουν εξαιτίας του ξηρού αέρα. Ταυτόχρονα, η ατμόσφαιρα γίνεται λιγότερο άνετη. Και οι πρώτοι που αισθάνονται τα παιδιά. Ως εκ τούτου, το καθήκον των γονέων είναι να βρούμε έναν τρόπο για να υγράνουμε περαιτέρω τον χώρο στο διαμέρισμα. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται γι 'αυτό, εξάλλου, δεν είναι απαραιτήτως η χρήση ειδικών συσκευών υγρασίας.

Γιατί να βρέξετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Θέλοντας να ζεις πιο άνετα σε ένα διαμέρισμα, μπορείς να κάνεις τα πιο απλά βήματα. Υγραστεύστε τον αέρα το χειμώνα, σε κάθε περίπτωση, αλλά πρέπει να το κάνετε για να μην προκαλέσετε την ανάπτυξη ιών στο διάστημα. Το καθήκον της διατήρησης ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι είναι αρκετά εφικτό όταν ελέγχετε τις κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας σε χώρους και επίπεδα υγρασίας. Για το σκοπό αυτό, πολλοί ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες να υγραντούν τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Το καθαρό, δροσερό και υγρό περιβάλλον στο σπίτι επηρεάζει την ευημερία και τη διάθεσή μας. Το χειμώνα, για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη και να προστατέψετε το σώμα σας από λοιμώξεις, δίνεται μεγάλη προσοχή στο μικροκλίμα στα σπίτια μας. Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να έχει πρωταρχική σημασία όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας έγινε στεγνός, είναι δυνατό το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν έρχεται η περίοδος εποχιακής θέρμανσης στα διαμερίσματα, λόγω του βαθμού μείωσης του βαθμού υγρασίας τους. Ταυτόχρονα, ο αέρας γίνεται απίστευτα άγονος. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα.

Από τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα είναι επικίνδυνο

Πιστεύεται ότι η κανονική κατάσταση της στάθμης υγρασίας φτάνει περίπου το 40-60 τοις εκατό σε μια θερμοκρασία μέσα σε 18-20 βαθμούς θερμότητας το χειμώνα. Ο έλεγχος θερμοκρασίας υπό τις τρέχουσες συνθήκες μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα. Αυτή η παράμετρος είναι προσαρμόσιμη - το καλοκαίρι αρκεί να ανοίξετε ένα παράθυρο για να ρυθμίσετε μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι, και το χειμώνα - για να συμπεριλάβετε έναν επιπλέον θερμαντήρα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας - και, αν είναι απαραίτητο, - να φέρετε αυτό το ποσοστό στο βέλτιστο επίπεδο.

Η χαμηλή υγρασία στα δωμάτια οδηγεί μερικές φορές σε κακουχία του νοικοκυριού. Αυτό εκδηλώνεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν βήχα, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει ενεργά, και κάποιος μπορεί να έχει μια επίθεση αλλεργίας. Από αυτή την άποψη, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Με ένα ισχυρό ξεφλούδισμα και ξηρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα.

Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε αυτή η μέθοδος είναι αναποτελεσματική. Το δέρμα θα στεγνώσει ξανά γρήγορα. Η δίωξη στο λαιμό με χαμηλή υγρασία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια μιας μη άνετης κατάστασης. Παρατηρούνται δυσάρεστες εντυπώσεις λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν παραβιάσεις κατά την αναπνοή. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στους πνεύμονες. Ως συνέπεια, μια αλλεργική αντίδραση αναπτύσσεται ή επιδεινώνεται. Οι ασθματικοί δεν συνιστώνται να ζουν υπό τέτοιες συνθήκες. Επιπλέον, το παιδί μπορεί να αναπτύξει ARVI, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για συχνή κρυολογήματα.

Συμπτώματα του ξηρού αέρα στο διαμέρισμα:

 • συχνές αιτίες
 • κακός ύπνος, αϋπνία
 • κόπωση, απάθεια
 • κιτρινισμένα φυτά
 • ξηρό δέρμα
 • ξηρότητα στο λαιμό και τη ρινική κοιλότητα, ειδικά το πρωί μετά το ξύπνημα

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξουμε εάν οι φόβοι για τον ξηρό αέρα θα είναι σωστοί. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για το πόσο μειώθηκε η υγρασία στο εσωτερικό των χώρων και πόσο διαφορετικό είναι από τον κανόνα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα ερευνητικό όργανο - ένα υγρόμετρο. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να καθορίσετε το καθήκον της διόρθωσης της κατάστασης.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλύουν ειδικά προβλήματα στα σπίτια τους και τα διαμερίσματα με ειδικά υγραντήρες αέρα. Τέτοιες εγκαταστάσεις συμβάλλουν στην επίτευξη ενός άνετου περιβάλλοντος στο σπίτι. Για να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να ζητήσετε νέα μοντέλα εξοπλισμού σε ένα αποδεδειγμένο κατάστημα οικιακών συσκευών. Αλλά μια καλή ενυδατική κρέμα είναι δαπανηρή. Και όχι για κάθε οικογένεια θα πρέπει να αντέξει οικονομικά. Παραμένει να βρεθούν νέοι τρόποι για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εύκολη. Αρκεί να εφαρμοστούν αρκετές τοπικές μέθοδοι για να υγρανθεί το δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα.

Υγρό καθαρισμό

Είναι συχνά απαραίτητο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό στο σπίτι. Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους και πιο προσβάσιμους τρόπους που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ενός ξηρού μικροκλίματος. Ο υγρός καθαρισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από ένα σημαντικό μέρος μικροβίων και μικροοργανισμών που ζουν σε σκόνη, για παράδειγμα, από κρότωνες. Δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι, αλλά αυτοί οι μικροοργανισμοί αφθονούν σε χώρους όπου σπάνια διεξάγεται καθαρισμός. Αυτή η μέθοδος επίλυσης του προβλήματος έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του.

Πλεονεκτήματα:

 • Λόγω του υγρού καθαρισμού με το πλύσιμο των δαπέδων, συμβαίνει φυσική υγρασία του αέρα.
 • μικροοργανισμοί καταστρέφονται.

Μειονεκτήματα:

 • η πραγματοποίηση υγρό καθαρισμό μπορεί να γίνει σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, η μόνη εξαίρεση είναι μια ειδική επίστρωση των δαπέδων.

Δωμάτιο αερισμού

Είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο πιο συχνά. Αυτό θα πρέπει να εισέλθει στην καθημερινή συνήθεια. Όταν αερίζεις ένα διαμέρισμα, ο αέρας εδώ γίνεται φρέσκο. Επιπλέον, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε ελαφρώς το μικροκλίμα στο σπίτι για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα. Για να αυξήσετε την υγρασία κατά τον αερισμό, επηρεάζει τον καιρό στο δρόμο. Το χειμώνα ή κατά τη διάρκεια της βροχής, το επίπεδο υγρασίας ανεβαίνει όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.

Και εδώ υπάρχουν ισχυρά και αδύναμα σημεία.

Πλεονεκτήματα:

 • Ο καλός καιρός στην ευρωπαϊκή πλευρά της χώρας συχνά αντικαθίσταται από βροχή, ώστε να μπορείτε να αερίζεστε συχνά το δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το καλοκαίρι, ο αερισμός του δωματίου είναι συχνά, αλλά την ίδια στιγμή το σπίτι παίρνει τον ίδιο ξηρό αέρα λόγω της θερμότητας.

Fontanchik

Κρήνη για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μικρό σιντριβάνι σήμερα δεν είναι δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτός είναι ένας εφικτός τρόπος για να βελτιωθεί ο κλιματισμός στο διαμέρισμα. Αυτό απαιτεί μια ειδική δεξαμενή για το νερό, από την οποία θα κατεβεί καταρράκτες και θα αυξηθεί και πάλι. Τεχνικά μοιάζει με κλειστό κύκλωμα νερού. Εκτός από έναν καθαρά λειτουργικό σκοπό, αυτή η βρύση έχει μια αισθητική λειτουργία. Έτσι, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε την κατάλληλη στιγμή για να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να συνηθίσετε στο συνεχές της μούδιασμα.

Όπως και οι προηγούμενες, αυτός ο τρόπος αύξησης της υγρασίας περιλαμβάνει επίσης τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Οφέλη

 • πρακτικός και πραγματικός τρόπος ύγρανσης.
 • τη δυνατότητα χρήσης ενός τέτοιου μηχανισμού για χαλάρωση.

Μειονεκτήματα:

 • ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση, ένα τέτοιο μούδιασμα μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό.

Πώς να ενυδατώσετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα χρησιμοποιώντας ένα ενυδρείο

Αυτή είναι μια καλή μέθοδος διαβροχής για όλους τους τύπους σπιτιών. Το ενυδρείο μπορεί να αποδοθεί σε φυσικούς υγραντήρες αέρα. Αλλά εδώ είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς η ποσότητα και η ποιότητα του νερού στα ψάρια σε σχέση με την εξάτμιση της υγρασίας. Η εγκατάσταση του ενυδρείου επηρεάζει ευεργετικά τα παιδιά και τους ενήλικες, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ενυδρείο, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Μετά από όλα, η εξάτμιση της υγρασίας είναι πιο έντονη.

Και σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου ύγρανσης.

Οφέλη

 • η υγρασία εμφανίζεται φυσικά.
 • τα ψάρια στο ενυδρείο - επίσης ένας καλός δείκτης για ένα υγιές μικροκλίμα.
 • αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εφησυχασμό.

Μειονεκτήματα:

 • οι ενοικιαστές πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς το ενυδρείο, να δώσει τα τρόφιμα ψαριών, να φροντίσει για την ικανότητα.

Αναπτύσσουμε λουλούδια στο σπίτι

Μίνι-λουλούδια λουλουδιών μπορούν να τοποθετηθούν στο περβάζι σας. Ένας όμορφος κήπος λουλουδιών δεν κοσμεί μόνο το περιβάλλον. Αυτό είναι επίσης ένα καλό κίνητρο για την ενεργό ζωή - ένα miniclub ή γλάστρες με λουλούδια πρέπει να ποτίζονται περιοδικά, να τρέφονται.

Το συχνό πότισμα, ως τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα, αυξάνει σημαντικά την υγρασία. Επιπλέον, τα φωτεινά, πολύχρωμα, ποικίλα άνθη έχουν ευεργετική επίδραση στους άλλους, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Έτσι, όποιος ζει στο σπίτι, μπορείτε να αναπνεύσετε με ασφάλεια τον αέρα γεμάτο στήθος.

Ακόμα και λουλούδια ορισμένων ποικιλιών βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών. Λένε ότι τα ζωντανά φυτά έχουν ωφέλιμη ενέργεια. Στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι τα φυτά συμβάλλουν στη διατήρηση ενός άνετου επιπέδου υγρασίας στο σπίτι. Λουλούδια και άλλα φυτά ποτίζονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά το ψεκασμό των φύλλων μπορεί να γίνει καθημερινά, το οποίο θα επηρεάσει επίσης την υγρασία στο σπίτι. Με το έδαφος, η υγρασία εξατμίζεται, διατηρώντας έτσι έναν φυσικό κύκλο υγρασίας και εξάτμισης. Τα λουλούδια μπορούν να αγοραστούν ή να αναπτυχθούν μόνοι σας.

Αυτή η μέθοδος διαβροχής έχει πολλές δυνάμεις και αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Όσο περισσότερο μεγαλώνει ο ανθισμένος κήπος, τόσο πιο έντονη θα είναι η ενυδάτωση.
 • τα φυτά απολυμαίνουν τον αέρα?
 • φυσική ομορφιά βοηθά να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε

Μειονεκτήματα:

 • σε ορισμένους τύπους φυτών και λουλουδιών, κάποιος από το νοικοκυριό μπορεί να αναπτύξει αλλεργία.
 • τα λουλούδια θα πρέπει να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο.
 • το καθημερινό πότισμα ή ο ψεκασμός δεν σας επιτρέπουν να παραμείνετε έξω από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξηρά ρούχα και ρούχα στο διαμέρισμα

Για το στέγνωμα ρούχων συνήθως παρέχεται στο μπάνιο. Αλλά σε μεγάλες οικογένειες, ειδικά σε εκείνες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, είναι απαραίτητο να στεγνώνετε τα σεντόνια περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Αυτή η διαδικασία παρέχει σταθερή υγρασία στους χώρους διαβίωσης. Αλλά με ξηρό αέρα είναι ακόμα καλό. Ως εκ τούτου, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια τέτοια ευκαιρία ως προς μια αποτελεσματική μέθοδο, πώς να υγράνετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα.

Για ευκολία, μπορείτε να βάλετε επιπλέον στεγνωτήριο, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι. Το πλύσιμο ρούχων είναι μια εξαιρετική πηγή εξάτμισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας. Αντί για ένα ειδικό στεγνωτήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν θερμαντικά σώματα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και θα υπάρξουν λιγότερες αναθυμιάσεις

Στις μικρές οικογένειες δεν χρειάζεται να πλένετε καθημερινά. Αλλά αυτή η μέθοδος θα αποδειχθεί επίσης αποτελεσματική. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε μια πετσέτα και να την κρεμάσετε στο πίσω μέρος της καρέκλας, ως εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση μιας ανοικτής πλαστικής φιάλης με νερό. Μια μούσκεμα πετσέτα είναι αρκετά προσιτή και εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστή για την ενυδάτωση.

Ωστόσο, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν χρησιμοποιήσετε κάτι, πρέπει να λάβετε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου, πώς να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Πλεονεκτήματα:

 • σε πολλές οικογένειες, ξηρό πλυντήριο είναι απαραίτητο κάθε μέρα, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος φυσικής υγρασίας του αέρα.
 • σήμερα τα πράγματα μπορούν να πλυθούν με μια ευχάριστη οσμή που θα εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο κατά την εξάτμιση.

Μειονεκτήματα:

 • το μεγάλο πλύσιμο και η μεγαλοπρέπεια ξήρανση είναι σχεδόν ακατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα.

Υγρανίστε τον αέρα μέσω ψεκασμού

Μια τέτοια συσκευή πωλείται σε πολλά καταστήματα. Για το λόγο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ολόκληρο θερμοκήπιο στο σπίτι. Σε ξηρό αέρα το χειμώνα, αρκεί να ψεκάσετε μερικές φορές την ημέρα με νερό από ένα πιστόλι ψεκασμού σε κουρτίνες ή ελαφρύ τούλι. Μία μικρή εξάτμιση αρκεί για να αυξηθεί ελαφρά η υγρασία εδώ.

Πώς βλέπουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες αυτής της μεθόδου ύγρανσης σε όσους έχουν μάθει μόνο πώς να υγρανίζουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα.

Πλεονεκτήματα:

 • ίσως αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και πιθανές μεθόδους για την αύξηση της υγρασίας στα διαμερίσματα, όπου δεν απαιτούνται απολύτως κανένα κόστος.

Μειονεκτήματα:

 • λόγω του ύδατος στο ύφασμα, στην επιφάνεια μετά την ξήρανση, μπορεί να υπάρχουν ορατά ίχνη, για παράδειγμα, με τη μορφή διαζυγίου.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με νερό για να υγρανθεί

Αυτός ο τρόπος φυσικής υγρασίας του δωματίου το χειμώνα συνεπάγεται την εγκατάσταση αρκετών γεμισμένων δεξαμενών στο διαμέρισμα. Μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας. Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να επιλέξετε κιβώτια για να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο γενικό υπόβαθρο του σπιτιού. Αυτά τα δοχεία μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ψάρια, μορφές θάλασσας, κοχύλια.

Μπορείτε να βάλετε μερικές πολύχρωμες κανάτες νερού με νερό, και μέσα τους - βλαστοί των φυτών να υγραντούν τον αέρα στο δωμάτιο. Έτσι, για τους σκοπούς αυτούς, το scindapsus είναι τέλειο, αισθάνεται υπέροχο στο νερό. Παραμένει μόνο η παρακολούθηση της πλήρωσης της δεξαμενής.

Η εξάτμιση θα είναι αρκετή σε ολόκληρο το χειμώνα για να μην υποστούν συνέπειες λόγω του υπερβολικού ξηρού αέρα στο διαμέρισμα. Εάν δεν έχετε ήδη όμορφα δοχεία, τότε μπορείτε να βάλετε μια λεκάνη νερού κάπου σε ένα απομονωμένο μέρος μακριά από τα θερμαντικά σώματα. Είναι αλήθεια ότι η διακόσμηση σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεχαστεί.

Παρά την απλότητα της λύσης του προβλήματος, αυτή η μέθοδος υγρασίας, όπως και η προηγούμενη, πρέπει να ληφθεί υπόψη λαμβάνοντας υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Εγκαταστήστε ένα δοχείο με νερό δεν είναι δύσκολο, για μια μικρή αύξηση της υγρασίας αυτό θα είναι αρκετό?
 • μπορείτε να βρείτε μια νέα διακόσμηση του δωματίου λόγω των επιλεγμένων δοχείων με νερό.

Μειονεκτήματα:

 • Οι δεξαμενές νερού δεν πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα, αν και η απαίτηση αυτή δεν είναι πάντα εφικτή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μεθόδους που βοήθησε πολλούς να μάθουν πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι, είναι πλέον εύκολο να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση του αέρα στα σπίτια, που υπόκεινται σε ειδικούς όρους. Όλες αυτές οι επιλογές δεν απαιτούν ύγρανση σχεδόν κανένα κόστος, που είναι πλήρως προσβάσιμο για την πλειοψηφία των διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών. Γοητευμένος από έναν ή τον άλλο τρόπο τη φυσική αύξηση της υγρασίας στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να σταματήσει την προσοχή τους σε αυτά που θα οδηγήσουν σε γρήγορα αποτελέσματα. Επιπλέον, τώρα υπάρχουν παραδείγματα για τον τρόπο ύγρανσης του αέρα χωρίς ενυδατική κρέμα.

Μερικώς υγρός αέρας - απαραίτητη προϋπόθεση για μια άνετη διαμονή στο σπίτι!

Πώς να κάνετε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα μπουκάλι: βίντεο


Αποδείχθηκε χρήσιμο άρθρο "πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα"; Μοιραστείτε με φίλους χρησιμοποιώντας κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέστε ένα άρθρο στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μην το χάσετε

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο: