Ηλεκτρικό τζάκι με υγραντήρα αέρα

Ένας θερμαντήρας που τροφοδοτείται με τροφοδοτικό είναι μια συσκευή που είναι γνωστή από καιρό σε όλους σχεδόν. Ωστόσο, είναι, αν και είναι αρκετά αξιόπιστη πηγή πρόσθετης θέρμανσης, αλλά, κατ 'αρχάς, δεν μπορούν να ονομάζεται εσωτερική διακόσμηση, και δεύτερον - είναι τρομερά ξηραίνεται στον αέρα με καύση οξυγόνου. Τζάκια ηλεκτρικά με υγρασία του αέρα - εντελώς νέα λέξη στην κατασκευή διακοσμητικών θερμαντήρων. Εκτός από τις βασικές λειτουργίες - θέρμανσης, είναι ένα μεγάλο στολίδι, τονίζουν κάθε εσωτερικό χώρο και να εκτελέσει ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο - ύγρανση του αέρα στο δωμάτιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για κάθε εποχή του χρόνου.

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

Κατασκευαστής - Πραγματική φλόγα

Κατασκευαστής - Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Alex Bauman

κατασκευαστής: Real Flame

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

κατασκευαστής: Πραγματική φλόγα

Πώς είναι ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα;

Οι συσκευές αυτού του τύπου έχουν εμφανιστεί στην αγορά του εξοπλισμού HVAC είναι σχετικά πρόσφατο, αλλά ήδη καταφέρει να εδραιωθεί καλά, έτσι αγοράζουν στη Μόσχα, διακοσμητικά ηλεκτρικό τζάκι με λειτουργία υγραντήρα δεν είναι δύσκολο. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε επικοινωνώντας με το ηλεκτρονικό κατάστημα Bio-Kamin24. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας συσκευής αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Ο οπίσθιος φωτισμός είναι συνήθως οι μικρότεροι λαμπτήρες LED. Είναι χάρη σε αυτές ότι η διακοσμητική φωτιά αποδεικνύεται πολύ ρεαλιστική και το τζάκι καταναλώνει πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Ηλεκτρικό τζάκι με υγραντήρα αέρα: τιμή, οφέλη, αρχή λειτουργίας

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα μπορεί ταυτόχρονα να εκτελεί τρεις λειτουργίες:

Κατά κανόνα, πρόκειται για ηλεκτρικές πυρκαγιές με την επίδραση ζωντανής πυρκαγιάς, και ο ατμός σε αυτές παράγεται επίσης για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του καπνού από την καύση κούτσουρων. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ρεαλιστική, συναρπαστική εικόνα. Αναμείνετε ότι το τζάκι θα ενυδατωθεί τόσο έντονα όσο ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την τεχνική, δεν αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βέλτιστα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο, είναι αρκετό.

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού διακοσμητικού υγραντήρα τζάκι είναι τα εξής:

 • αισθητική έκκληση ·
 • συμπαγής;
 • οικονομία ·
 • πρακτικότητα ·
 • μια τεράστια ποικιλία μοντέλων.

Το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι τελείως διαφορετικό από τις συσκευές με λιγότερες λειτουργίες, επομένως αυτή η απόκτηση μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί ωφέλιμη. Για την πυρκαγιά που σερβίρεται σε σας όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά μην ξεχάσετε να ρίξετε τακτικά σε μια ειδική δεξαμενή νερού και να θυμάστε ότι αν η συσκευή δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο η δεξαμενή παραμένει άδειο και στεγνό.

Πώς να επιλέξετε ένα σπίτι με τζάκι με έναν υγραντήρα

Το όνειρο είναι να έχει ένα τζάκι στο σπίτι του κάθε ιδιοκτήτη, αλλά είναι δύσκολο να το εφαρμόσει για εκείνους που ζουν σε ένα κανονικό διαμέρισμα. Όχι πολύ καιρό πριν ο υγραντήρας τζάκι εμφανίστηκε προς πώληση. Η εμφάνιση δεν διαφέρει από την αγαπημένη σας συσκευή θέρμανσης, αλλά έχει μια ελαφρώς διαφορετική λειτουργία. Μια τέτοια συσκευή θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το φως που τρεμοπαίζει και να κάνετε υγιεινό υγιεινό αέρα στο σπίτι.

Το άρθρο περιγράφει τι είναι ο υγραντήρας, πώς λειτουργεί, τι πρέπει να ψάξει κατά την επιλογή. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να το καταλάβετε.

Βασικές πληροφορίες

Μια συσκευή αυτού του τύπου εμφανίστηκε όχι πολύ καιρό πριν. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι η πραγματική φωτιά αντικαθίσταται από ατμό. Χάρη στα μικρά σταγονίδια νερού δημιουργείται μια ψευδαίσθηση καύσης ξύλου με πραγματικό καπνό.

Τα πρώτα τεχνητά τζάκια έγιναν με τη μορφή ζωντανής εικόνας. Φαινόταν όμορφο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει την εμφάνιση ενός πραγματικού ζωντανού φωτός. Ήταν σαφώς ορατό ότι αυτή είναι μόνο μια φωτεινή, όμορφη εικόνα. Οι νέες τεχνολογίες κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία μιας ειδικής συσκευής.

Ένα τζάκι με έναν υγραντήρα αποτελείται από:

 • στέγαση ·
 • οθόνη?
 • μια γεννήτρια ατμού ·
 • οπίσθιο φωτισμό;
 • διακοσμητικά στοιχεία.

Ως οπίσθιος φωτισμός, χρησιμοποιούνται συχνότερα μικρές λυχνίες LED ή λάμπες αλογόνου. Χάρη σε αυτόν τον φωτισμό, φαίνεται να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της φωτιάς. Ο ατμός κατά τη λειτουργία της συσκευής ανεβαίνει στην κορυφή και στη συνέχεια διαλύεται με τη μορφή καπνού.

Οι συσκευές δεν έχουν μόνο θερμαντικές ιδιότητες, αλλά και το καθήκον τους - να εξομαλύνουν την υγρασία στο δωμάτιο. Ο ενσωματωμένος ειδικός ρυθμιστής συμβάλλει στον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα στο σπίτι και της ποσότητας ατμού που παράγεται. Παρόλο που όλα μπορούν να γίνουν αισθητά με τα χέρια σας. Η τιμή της συσκευής εξαρτάται από τη διαμόρφωση, τις διαστάσεις, το σχεδιασμό και άλλους παράγοντες.

Συμβουλές! Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα τζάκι, πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργεί, πόση ατμό μπορεί να παράγει. Τα όργανα παράγονται σε διάφορα μεγέθη και είναι σχεδιασμένα για μια συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου.

Πλεονεκτήματα και αρχή της εργασίας

Τα τζάκια με υγραντήρα έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν τις παρακάτω εργασίες:

 • να δώσει αισθητική στο εσωτερικό.
 • για τη θέρμανση του δωματίου.

Σε σύγκριση με άλλες συσκευές σχεδιασμένες για υγρασία αέρα, τέτοια τζάκια δεν θα παράγουν μεγάλη ποσότητα ατμού. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά. Αλλά θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια υγιής ατμόσφαιρα σε εσωτερικούς χώρους.

Υγραντήρας τζάκι βολικό στο σχεδιασμό και τις διαστάσεις του. Για να το χρησιμοποιήσετε απλά, ο σχεδιασμός εξετάζεται προσεκτικά.

Οφέλη

Τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

 • μικρό μέγεθος.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για μια θέση για καυσόξυλα και δεν θα χρειαστεί την αγορά τους.
 • ποικιλία μοντέλων.
 • Η εικόνα με φωτιά δεν θα αποτύχει.

Για να λειτουργεί σωστά η συσκευή, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη δεξαμενή εγκαίρως με νερό. Όταν το νερό είναι επαρκές, η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Υπάρχουν μοντέλα που είναι χτισμένα ακριβώς στον τοίχο. Κατά την επιλογή ενός τέτοιου οργάνου είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη, θα πρέπει να εκτελεστούν απλά έργα εγκατάστασης.

Ο ατμός παράγεται κατά τη λειτουργία της γεννήτριας, η οποία χρησιμοποιεί ενεργά νερό από τη δεξαμενή. Εάν εξαντληθεί το υγρό, ο αισθητήρας θα λειτουργήσει αμέσως και η συσκευή θα σβήσει αυτόματα. Μια τέτοια εποικοδομητική λύση βοηθάει στην αποφυγή βλαβών. Μην φοβάστε ατμό, η θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ειδικό διαχύτη. Εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή ατμού. Συνήθως η τυπική συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ήσυχα για περίπου 36 ώρες χωρίς να προσθέσει νερό.

Πώς σχηματίζονται ατμοί

Η εξέλιξη του ατμού γίνεται ως εξής:

 1. Το υγρό στο τζάκι περνά μέσα από ειδικές βαλβίδες που βρίσκονται κάτω από τη δεξαμενή.
 2. Σταδιακά το υγρό αρχίζει να εξατμίζεται και να ανεβαίνει στον αέρα.
 3. Τα φίλτρα φωτός αρχίζουν να φωτίζουν τον λαμβανόμενο ατμό και υπάρχει μια ψευδαίσθηση για εύφλεκτο ξύλο πυρκαγιάς που υπάρχει στην οθόνη.
 4. Στη συνέχεια, η βάση αρχίζει να επισημαίνεται πιο έντονα, έτσι εμφανίζεται το φαινόμενο καπνού.

Υπάρχουν ειδικά μοντέλα. Είναι καλοί στο ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντοτε υγρανθείς ομοιόμορφα. Μια ειδική συναρμολόγηση σας επιτρέπει να παράγετε ομοιόμορφα ατμό. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά. Κατά τη χρήση, είναι βολικές στο ότι η ποσότητα του εξατμισμένου υγρού δεν θα αλλάξει δραστικά.

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Ο υγραντήρας με τη μορφή τζακιού ανεξάρτητα από το μοντέλο λειτουργεί ταυτόσημα. Πρώτα πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο, στη συνέχεια, περιμένετε λίγο για να πάρετε μια "φωτιά". Η εργασία πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 1. Πρώτα απ 'όλα, η γεννήτρια ατμού είναι ενεργοποιημένη.
 2. Σε λίγα λεπτά η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, μέχρι να γεμίσει πλήρως η χωρητικότητα του ατμού.
 3. Ο προκύπτων ατμός ψύχεται και σταδιακά βγαίνει φωτισμένος από φίλτρα φωτός.

Κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό αριθμό LED. Οι ίδιοι οι παραγωγοί επιλέγουν το σχέδιο. Υπάρχουν συσκευές που εκπέμπουν φλόγα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας. Αλλά το απόγευμα το θέαμα δεν είναι τόσο φωτεινό και πολύχρωμο όσο το βράδυ.

Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία στη γεύση σας. Το κάνετε με τα χέρια σας είναι εύκολο. Στη συνέχεια, η συσκευή θα γίνει αρχική και πιο όμορφη.

Για μια σημείωση! Χρησιμοποιώντας ένα τζάκι με έναν υγραντήρα είναι πολύ απλό. Αλλά πριν τη χρήση, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες.

Ποικιλία

Το τζάκι του υγραντήρα είναι κατασκευασμένο από διαφορετικούς τύπους. Είναι:

 • παιδιά;
 • διακοσμητικά?
 • κλιματικός εξοπλισμός ·
 • υπολογιστές gadgets.

Τα παιδικά μοντέλα συχνά γίνονται με τη μορφή αστείων παιχνιδιών. Μπορεί να είναι ζώα ή χαρακτήρες παραμυθιού. Η τεχνική αυτή θα είναι πάντα άρεσε από τα παιδιά και θα είναι φρέσκα και άνετα στο δωμάτιο.

Τα διακοσμητικά όργανα συχνά χρησιμεύουν ως διακόσμηση για ένα σπίτι, και η ενυδάτωση αναφέρεται σε παρενέργειες. Είναι διακοσμημένα σε διαφορετικά στυλ, οπότε επιλέξτε κάτι για το σπίτι σας δεν θα είναι πρόβλημα.

Η συσκευή ως κλιματικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως θερμαντήρας και υγραντήρας. Ο ενσωματωμένος ρυθμιστής συμβάλλει στη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Οι υγραντήρες με τη μορφή ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν σχεδιαστεί για να υγραντούν τον αέρα γύρω από τον χώρο εργασίας. Η συνημμένη οδηγία περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της συσκευής και για το πόσο υπολογίζεται.

Σημαντικό! Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ενυδατικές κρέμες είναι διαφορετικών τύπων. Μερικοί αποσκοπούν στην υγρασία του αέρα στο σπίτι, και άλλοι, αντίθετα, για να απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία.

Υπάρχουν ορισμένες συσκευές για τις οποίες η υπερβολική ενυδάτωση είναι παρενέργεια.

Διακοσμητικές κλιματολογικές συσκευές έχουν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, δεδομένου ότι οι άνθρωποι άρχισαν να βάζουν στο σπίτι ένα ενυδρείο. Το ίδιο το ενυδρείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υγραίνει το δωμάτιο και επιπλέον είναι μια συσκευή χαλάρωσης. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερη είναι η υγρασία στο σπίτι.

Μια καλή ενυδατική κρέμα είναι η πισίνα. Αλλά μερικές φορές από τέτοια μοντέλα η υγρασία στο δωμάτιο γίνεται πολύ υψηλή και χρειάζονται ξηραντικά. Ως εκ τούτου, οι συσκευές εφευρέθηκαν για να απαλλαγούν από την υπερβολική υγρασία.

Οποιοσδήποτε τύπος συσκευής έχει επιλεγεί, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό και τις οδηγίες. Δεν μπορείτε να αφήσετε τέτοιου είδους μοντέλα μόνιμα ενεργοποιημένα. Για να αποφύγετε τις βλάβες, όλα τα ηλεκτρικά τζάκια είναι εξοπλισμένα με συσκευές που σταθεροποιούν την τάση. Και το υπόλοιπο τζάκι με έναν υγραντήρα είναι πολύ βολικό, απλά πρέπει να παρακολουθείτε το νερό στη δεξαμενή. Στη συνέχεια θα διαρκέσει πολύ και θα ευχαριστήσει όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Ηλεκτρικό τζάκι με υγραντήρα αέρα

Τα ηλεκτρικά τζάκια με υγραντήρες αέρα μοιάζουν με πραγματικές φωτιές στις οποίες καίει ζωντανή φωτιά. Απαιτείται ατμός όχι μόνο για την αύξηση της υγρασίας στα δωμάτια, αλλά και για την προσομοίωση του καπνού που προέρχεται από τη φωτιά.

Η γεννήτρια ατμού κάνει ένα ηλεκτρικό τζάκι με περίτεχνο οπίσθιο φωτισμό που δεν διακρίνεται από μια παραδοσιακή εστία, ανεξάρτητα από την γωνία που βλέπεις στη φωτιά. Ο εξοπλισμός λειτουργεί από μια συνηθισμένη πρίζα.

Στα ηλεκτρονικά μας καταστήματα συλλέγονται ηλεκτρικά τζάκια από τους καλύτερους κατασκευαστές. Είναι ασφαλείς, δεν αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά η φωτιά σε αυτά φαίνεται πραγματική. Κάντε μια παραγγελία μέσω του ιστότοπου ή ζητήστε μια κλήση επιστροφής και θα στείλουμε τον εξοπλισμό σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας!

Υγραντήρας αέρα με τη μορφή κασέτας τζάκι

Η εγκατάσταση τζακιού σε οποιοδήποτε σπίτι συνδέεται με κίνδυνο πυρκαγιάς. Συγχρόνως, η αγορά μιας λεπτομερούς προσομοίωσης του τζακιού, που στην πραγματικότητα είναι ένας υγραντήρας αέρα, θα είναι μια απόλυτα ασφαλής λύση ακόμη και για ένα διαμέρισμα.

Τζάκι Κασέτα λεπτομερώς επαναλαμβάνει αυτήν την άποψη, αλλά με την βασική διαφορά ότι υπάρχει καύσης αντικαθίσταται φωτισμού και του καπνού - ατμού. Μικρό μέγεθος, που αποτελούν μόνο το 56 x 22 x 18 cm, σας επιτρέπουν να το ρυθμίσετε σε μια θέση τοίχο, στο καφέ ή τραπεζαρία, ακόμη και στο ράφι του υπουργικού συμβουλίου. Η θέση του τεχνητού τζακιού μπορεί να αλλάξει τουλάχιστον κάθε μέρα, επειδή είναι μόνο 6,5 κιλά, πράγμα που σας επιτρέπει να το μετακινήσετε από τόπο σε τόπο χωρίς μεγάλες δυσκολίες.

Στο λυκόφως, το τζάκι υγραντήρα θα δημιουργήσει μια μαγευτική ρομαντική ατμόσφαιρα, και επιπλέον θα διατηρήσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Υγραντήρες αέρα με τη μορφή τζακιού

Ένα σύγχρονο τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα στην εργασία είναι οπτικά εντελώς αδιαίρετο από τον συνεργάτη του καυσόξυλο εργαζόμενος. Η επίδραση της φλόγας με λεπτομέρεια επαναλαμβάνει την εικόνα της καύσης μέχρι μικρά πράγματα όπως το τρεμοπαίγνιο των άνθρακα ή των καπνών. Μόνο αν φυσικά τζάκι απαιτεί σοβαρή προσπάθεια κατά την εγκατάσταση, μια ειδική μονάδα της καμινάδας, επιτρέποντας πακέτο τεκμηρίωσης, έναν υγραντήρα με τη μορφή της φωτιάς, απλά συνδέστε την παροχή ρεύματος - όχι περισσότερο περίπλοκη συνηθισμένη τηλεόραση.

Λίγο ιστορία

Σε πολυκατοικίες με ξύλα μονάδα θέρμανσης πολυτέλεια. Αλλά σύντομα η βιομηχανία δημιούργησε μια αρκετά επιτυχημένη απομίμηση. Πρώτη electros διέφερε ουσιαστικά ελάχιστα από τη συνήθη ελικοειδή θερμαντήρα - θερμαντικό στοιχείο απλά συγκαλύπτεται πάνελ βαμμένο μέταλλο, ένα ζωγραφισμένο ξύλο, και οι φλόγες και προσομοίωση ανεμιστήρα αποκόμματα κόκκινο ύφασμα. Στο μέτρο προσεγγίσεως, τα γεγονότα αυτά έκαναν συσκευή παρόμοια με μια πυρκαγιά, αλλά τα θερμικά στοιχεία έχουν ένα συγγενή ελάττωμα εποικοδομητική - ξηράνθηκε άσχημο αέρα.

Οι μηχανικοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη λειτουργία της θέρμανσης, εστιάζοντας στο οπτικό αποτέλεσμα. Τα ηλεκτρικά τζάκια έλαβαν οθόνη LCD. Δομικά ήταν μια τηλεόραση που έδειχνε μία μόνο εικόνα - καύση ξύλου.

Σήμερα, οι παραγωγοί ακολουθούν ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι. Και το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φλόγας εξοπλισμένης με υγραντήρες, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε την υγρασία σε μια κατοικημένη περιοχή στο βέλτιστο επίπεδο.

Πώς είναι ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα

Δομικά, ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα μπορεί να χωριστεί σε δύο λειτουργικές μονάδες:

 • Γεννήτρια ατμού με δεξαμενή νερού.
 • Φωτισμός με ηλεκτρονικό έλεγχο.

Η επίδραση της ζωντανής πυρκαγιάς επιτυγχάνεται με μια αρκετά απλή μέθοδο. Ο ατμός προσομοιώνει τον καπνό και σε κάποιο βαθμό λειτουργεί μια μεταβαλλόμενη κινούμενη οθόνη και ένας τρεμοπαίζει κάθετος και οριζόντιος φωτισμός δημιουργεί την εμφάνιση των γλωσσών φωτιάς.

Ο ατμός που λαμβάνεται με αυτή τη μέθοδο ονομάζεται "κρύο", επειδή έχει θερμοκρασία δωματίου και δεν μπορεί να καεί. Συνήθως μία πλήρωση της δεξαμενής με νερό είναι αρκετή για 24 - 36 ώρες λειτουργίας. Μόλις καταναλωθεί το νερό, τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούν τη συσκευή.

Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

 • Θέρμανση. Το ηλεκτρικό τζάκι στη σύγχρονη κατανόηση θα πρέπει να λειτουργεί σε μια οπτική εικόνα, και όχι ως θερμάστρα. Επομένως, αυτή η επιλογή δεν εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα.
 • Η απομίμηση του ξυλώδους ξύλου και του θορύβου καύσης.
 • Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση χρονοδιακόπτη
 • Ενσωματωμένα αρώματα για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ αποτέλεσμα καπνού.
 • Υπάρχουν μοντέλα με κλειστή γυάλινη ζώνη προσομοίωσης φλόγας και χωρίς τέτοια οθόνη. Σε μοντέλα με ανοιχτή "εστία" είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν διάφορες γεύσεις νερού.
 • Ο οπίσθιος φωτισμός είναι αλογόνο και LED. Η επιλογή αυτού ή αυτού του τύπου εξαρτάται περισσότερο από τις προσωπικές προτιμήσεις.
 • Ο αριθμός των σημείων οπίσθιου φωτισμού μπορεί να είναι διαφορετικός. Αλλά εδώ ο βασικός κανόνας είναι: περισσότεροι βολβοί - πιο ρεαλισμός της δημιουργηθείσας εικόνας.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό φόντο με βάση την αγαπημένη μουσική του κατόχου.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα τζάκια με γεννήτριες ατμού. Οι πύλες τους μπορούν να αντιγράψουν κλασικά μαρμάρινα ή ξύλινα καπλαμά, το στιλ της Προβηγκίας ή μερικές σύγχρονες τάσεις σχεδιαστικής σκέψης. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ειδικές συστάσεις για την επιλογή - μόνο οι προσωπικές προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά στυλ του εσωτερικού. Τα τζάκια υποφέρουν άσχημα τον εκλεκτικισμό. Επομένως, επιλέξτε τέτοιες συσκευές περισσότερο από εξωτερικές παραμέτρους.

Όταν ενεργοποιείτε, αξίζει να θυμάστε ότι η επίδραση της καύσης δεν δημιουργείται αμέσως, αλλά με κάποια καθυστέρηση - η ατμογεννήτρια χρειάζεται λίγο χρόνο για να αρχίσει να παράγει ατμό.

Θέματα ασφαλούς λειτουργίας

Ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα απαιτεί αρκετή ενέργεια - περίπου 2 kW / h. Ως εκ τούτου, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα είναι σε θέση να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Επιπλέον, μην συνδέετε τη συσκευή με καλώδια επέκτασης. Πιο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας προστατευτικός ή ρυθμιστής τάσης - για να διατηρηθεί η ηλεκτρονική πλήρωση της συσκευής. Έχει επίσης πάντα νόημα να παρακολουθεί κανείς ότι η υποδοχή που επιλέχθηκε για τη σύνδεση δεν είναι γεμάτη και παρακολουθείται πάντα οπτικά.

Μην κρατάτε συνεχώς το τζάκι ενεργοποιημένο. Ειδικά μοντέλα χωρίς χρονοδιακόπτη. Λοιπόν, και η παρουσία μιας επαφής γείωσης στην πρίζα είναι απολύτως απαραίτητη.

Για την πλήρωση της γεννήτριας ατμού είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή τουλάχιστον βρασμένο (φιλτραρισμένο) - για να αποτρέψετε το σχηματισμό ασβεστολιθικών αποθέσεων. Επιπλέον, η γεννήτρια ατμού και η χωρητικότητα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά - για το σκοπό αυτό, οι κατασκευαστές εισάγουν ειδικές βούρτσες στο σετ παραδόσεων. Εάν κάνετε τέτοιους χειρισμούς σε τακτική βάση, τότε η διάρκεια ζωής αυξάνεται αισθητά.

Είναι καλό να αφαιρείτε τακτικά τη σκόνη από τους λαμπτήρες - ειδικά αυτό ισχύει για μοντέλα με οπίσθιο φωτισμό αλογόνου. Εάν αυτό δεν γίνει, το ρεαλιστικό αποτέλεσμα της φλόγας μειώνεται αισθητά.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όχι μόνο τα φώτα LED δεν θερμαίνονται αισθητά. Έτσι, εάν ένα τζάκι με λάμπες αλογόνου, και η πύλη του μοντέλο ένα ανοικτό φούρνο, τότε με απρόσεκτο χειρισμό υπάρχει μια πιθανότητα θερμικού τραυματισμού. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εκεί. Όπου υπάρχουν μικρά παιδιά.

Γενικά, ένα τζάκι με συσκευή ενυδάτωσης αυξάνει την υγιεινή του χώρου διαβίωσης και χρησιμεύει ως άριστο συμπλήρωμα στην εσωτερική διακόσμηση. Ενυδατώνουν καλά το αέρα, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση όχι μόνο στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και σε κατοικίδια ζώα, έπιπλα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το τζάκι ως υγραντήρα αέρα;

Η χρήση ηλεκτρικής φωτιάς στο δωμάτιο επηρεάζει σημαντικά την υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό δημιουργεί δυσφορία και επηρεάζει άσχημα το σώμα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα. Ωστόσο, καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή και απαιτεί επιπλέον κόστος. Η καλύτερη λύση είναι τα ηλεκτρικά τζάκια με ενσωματωμένο υγραντήρα αέρα.

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια δεν μπορούν μόνο να θερμαίνουν, αλλά και να υγραίνουν τον αέρα

Χαρακτηριστικά

Η συσκευή, η οποία εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό, χρησιμοποιεί ατμό ως αντικατάσταση της σημερινής φωτιάς. Μικρές σταγόνες νερού δημιουργούν την ψευδαίσθηση της καύσης ξύλου στο τζάκι με καπνό που προέρχεται από αυτά. Εάν πριν τα τεχνητά τζάκια ήταν μόνο ζωντανή εικόνα, τώρα μπορείτε να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την πραγματική εστία.

Τα ηλεκτρικά τζάκια που χρησιμοποιούν γεννήτρια ατμού, περιέχουν στη συσκευή ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Αποτελείται από μικρά LED ή λάμπες αλογόνου που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της φωτιάς. Ο ατμός με τη σειρά του ανεβαίνει και διαλύεται με τη μορφή κλαμπ καπνού.

Εκτός από την απεικόνιση, τα ηλεκτρικά τζάκια έχουν θερμαντικές ιδιότητες και εξομαλύνουν την υγρασία στο δωμάτιο. Μια ειδική συσκευή παρακολουθεί τη θερμοκρασία με έναν θερμοστάτη και ένα συγκεκριμένο τύπο εξοπλισμού θέρμανσης. Η ποσότητα του ατμού που εκπέμπεται είναι επίσης ρυθμιζόμενη, μπορεί να γίνει αισθητή με τα χέρια.

Αρχή λειτουργίας και πλεονεκτήματα

Το κύριο καθήκον ενός τζακιού με ενσωματωμένο υγραντήρα αέρα είναι να κάνει την εσωτερική εμφάνιση αισθητικά ευχάριστη και να θερμαίνει το δωμάτιο. Σε σύγκριση με τον μεμονωμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να δώσει στον αέρα την απαραίτητη υγρασία, τα ηλεκτρικά τζάκια δεν παράγουν αρκετό ατμό. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να ονομάζονται αποτελεσματικά moisturizers.

Η άνεση των ηλεκτρικών τζακιών είναι στο συναρμολογημένο σχέδιο και μικρό μέγεθος. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέσετε ένα μέρος για την τοποθέτηση καυσόξυλων και να κάνετε την αγορά τους. Η εικόνα δεν αποτυγχάνει, όπως συμβαίνει με τις εικόνες LED. Για σωστή λειτουργία, χρειάζεται μόνο να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να συνδέσετε την παροχή ρεύματος. Υπάρχουν ηλεκτρικά τζάκια που είναι εγκατεστημένα απευθείας στον τοίχο.

Κατασκευή ηλεκτρικού τζακιού με υγραντήρα

Εξάτμιση λαμβάνεται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας μιας γεννήτριας χρησιμοποιώντας νερό από μια δεξαμενή. Εάν τελειώσει το υγρό - ενεργοποιείται ο αισθητήρας και η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό βοηθά στην αποφυγή βλαβών. Η θερμοκρασία του ατμού είναι αρκετά χαμηλή. Η συσκευή χρησιμοποιεί ειδικό διαχύτη για να εξασφαλίσει ομοιόμορφη κατανομή. Οι κανονικές δεξαμενές επιτρέπουν τη λειτουργία για 36 ώρες χωρίς προσθήκη νερού.

Στο τζάκι, το υγρό ρέει μέσα από τις βαλβίδες κάτω από τη δεξαμενή, όπου ρυθμίζεται η ένταση του ατμού. Μετά από αυτό, το υγρό εξατμίζεται και ανεβαίνει στον αέρα, όπου ο ατμός που προκύπτει φωτίζεται από φίλτρα φωτός. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η ψευδαίσθηση της καύσης καυσόξυλου, που είναι διακοσμητικά παρούσα στην επιφάνεια. Η βάση επισημαίνεται πιο έντονα, έτσι εμφανίζεται το φαινόμενο καπνού.

OPTI-MYST

Ένας ειδικός σχεδιασμός, που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικές πυρκαγιές με ενσωματωμένο υγραντήρα, ονομάζεται OPTI-MYST. Εξασφαλίζει την ομοιόμορφη παραγωγή ατμού. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της εργασίας του τζακιού, δεν θα είναι δυνατό να αλλάξει δραματικά το ποσό του εξατμισμένου υγρού.

Αφού συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία, πρέπει να περιμένετε πριν εμφανιστεί η ένδειξη "πυρκαγιά". Αυτό οφείλεται σε πολλά στάδια της συσκευής:

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη γεννήτρια ατμού.
 2. Ο χρόνος αναμονής μέχρι να γεμίσει η δεξαμενή για το εξατμισμένο υγρό.
 3. Ο προκύπτων ατμός ψύχεται και αρχίζει να βγαίνει φωτισμένος από φίλτρα φωτός.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, στα ηλεκτρικά τζάκια έχει τοποθετηθεί διαφορετικός αριθμός LED. Επομένως, ορισμένα μοντέλα είναι σε θέση να διαχωρίσουν τη φλόγα ακόμα και στο φως της ημέρας. Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε την εικόνα πλήρως μόνο τη νύχτα.

Υπηρεσία

Όπως κάθε άλλο είδος τεχνολογίας, ηλεκτρικά τζάκια με ατμογεννήτρια απαιτούν προσοχή. Για να διασφαλιστεί η μακρά και απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά τα φωτιστικά. Μην ξεχνάτε τη συχνότητα. Όσο πιο συχνά γίνεται, σκουπίστε τη σκόνη και μερικές φορές καθαρίστε το εσωτερικό του τζακιού. Στην πλήρη σειρά με τις βούρτσες εξοπλισμού με τις οποίες είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα στοιχεία που έρχονται σε επαφή με ένα υγρό, παραδίδονται απαραίτητα.

Το άκαμπτο νερό μπορεί να προκαλέσει ταχεία μόλυνση των μηχανημάτων, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Επίσης, μην αφήνετε το τζάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής σταθεροποίησης τάσης θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσλειτουργιών. Κατά τα άλλα, είναι απαραίτητο να μην ξεχάσετε να γεμίσετε τη δεξαμενή νερού εγκαίρως και το τζάκι θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τζάκι για διαμέρισμα με υγραντήρα αέρα

Αποφασίσατε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι για ένα διαμέρισμα, αλλά ανησυχείτε αν ο αέρας στο δωμάτιο δεν θα πάρει πάρα πολύ ξηρό; Δυστυχώς, οι φόβοι σας απέχουν πολύ από την αδικία! Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας με τον εξωτερικό αέρα χειμώνα, η σχετική υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να μειωθεί σε 10 ή λιγότερο τοις εκατό. Από τον "υπερκορεσμένο" αέρα το δέρμα είναι ξεφλούδισμα, τα μάτια πότισμα, βιβλία, εικόνες, δερμάτινα πράγματα και τα ξύλινα έπιπλα είναι κατεστραμμένα. Ιδιαίτερα υποφέρουν από την έλλειψη υγρασίας είναι μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μπορείτε, φυσικά, να αγοράσετε ένα ειδικό moisturizer. Αλλά παίρνει ένα μέρος, ξοδεύει ηλεκτρισμό και μπορεί να κοστίσει πολλά. Και ξέρατε ότι υπάρχει ηλεκτρικό τζάκι με υγραντήρα αέρα? Όχι, δεν περιέχει ενσωματωμένη συσκευή ενυδάτωσης - η ίδια η αρχή της λειτουργίας της συμβάλλει όχι στη μείωση, αλλά στην αύξηση της υγρασίας του αέρα σε μια άνετη τιμή. Η σειρά ηλεκτρο-τζάκι Opti-Myst από την ιρλανδική εταιρεία Dimplex - όχι μόνο μια λειτουργική και όμορφη συσκευή, η φλόγα της οποίας είναι δύσκολο να διακριθεί από το παρόν. Είναι, μάλιστα, ένας υγραντήρας με τη μορφή τζακιού.

Πώς λειτουργεί το τζάκι Opti-Myst;

Σε αυτό τζάκι για ένα διαμέρισμα Υπάρχει μια υπερηχητική γεννήτρια ατμού που εκπέμπει ψυχρό ατμό, πιο συγκεκριμένα, μια ομίχλη νερού από μικροσκοπικά σταγονίδια. Επειδή μερικές φορές ονομάζεται "τζάκι με ατμό". Με ανοδικά ρεύματα που δημιουργούνται από ένα μικρό στοιχείο θέρμανσης ή λαμπτήρες πυράκτωσης, αυξήσεις ομίχλη, και φωτίζεται από τον ίδιο έγχρωμο LED ή λάμπες αλογόνου, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της παρούσας, αλλά εντελώς ασφαλές φλόγα. Ακόμη πιο εκφραστική "φωτιά" συνδέεται με τεχνητά "καυσόξυλα" με τρεμοπαίζει. Διασπορώντας στο δωμάτιο, τα μικροσκοπικά σταγονίδια νερού υγρανίζουν τον αέρα όχι χειρότερα από έναν ειδικό υγραντήρα.

Τύποι τζάκια Humpty Dimplex Opti-Myst

Τζάκια με και χωρίς θερμάστρα

Καταρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά τζάκια αυτής της σειράς μπορεί να είναι είτε με ενσωματωμένο θερμαντήρα είτε χωρίς αυτό, και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή.

Ο ενσωματωμένος θερμαντήρας είναι ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ανεμιστήρα με ισχύ 1-2 kW. Για πλήρη θέρμανση το χειμώνα και αυτό δεν είναι πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη πηγή θερμότητας, όπως το καλοκαίρι ή το κρύο ζεστό για να δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα στο τοπικό χώρο. Τα τζάκια με ενσωματωμένο θερμαντήρα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, αλλά εάν είναι απαραίτητο, ο θερμαντήρας μπορεί να απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας το τζάκι μόνο ως υγραντήρα και για διακοσμητικούς σκοπούς.

Ο αριθμός των Τζάκια Opti-Myst δεν διαθέτει θερμάστρα. Σκοπός τους είναι να διακοσμήσουν το εσωτερικό και να διατηρήσουν την απαραίτητη υγρασία του αέρα και η θέρμανση του δωματίου γίνεται με τη βοήθεια της κεντρικής θέρμανσης, του θερμαινόμενου δαπέδου ή άλλων πηγών θερμότητας.

Σχεδιασμός και σχεδιασμός τζακιών

Τώρα για τις ποικιλίες εποικοδομητικών και σχεδιαστικών λύσεων.

Τα περισσότερα μοντέλα κατασκευάζονται με τη μορφή κλασικών τζακιών, ενσωματωμένα στην αποκαλούμενη πύλη - ένα τεράστιο σώμα από πέτρα, ξύλο, MDF, μοριοσανίδες. Βάλτε σε αυτή την πύλη, το ηλεκτρικό τζάκι δίνει την εντύπωση ενός κλασικού ξύλου καίγοντας τζάκι. Εκτός από ειδικές προσφορές - τζάκια, η πύλη αγοράζεται ξεχωριστά και μπορείτε να επιλέξετε ή να το κάνετε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση και σχεδιασμό.

Υπάρχουν μοντέλα τοίχου στο ύφος του Hi-Tech. Έχουν ένα μικρό πάχος, δεν απαιτούν πύλη και είναι στερεωμένα στον τοίχο από μόνα τους, όπως ένα διακοσμητικό πάνελ.

ένθετα Τζάκι έχουν εξωτερικό διακοσμητικό κέλυφος και είναι ενσωματωμένα σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια όπως ένα πάγκο που μπορούν να προσδώσουν ασυνήθιστο κουζίνας χρώμα ή τη ράβδο (υπενθυμίζουμε ότι ο ατμός σε κρύο εστίας και απολύτως ασφαλής).

Τα λεγόμενα καλάθια κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην περιοχή μοντέλου του υγραντήρα. Μπορούν να εγκατασταθούν μέσα σε ένα πραγματικό αδρανές τζάκι και να "αναζωογονήσουν" το. Αυτό γίνεται για παράδειγμα σε μουσεία, παλάτια ή διαμερίσματα με σπάνια βιβλία, πίνακες ζωγραφικής ή άλλα πράγματα που τα προϊόντα της καύσης ξύλου, άνθρακα ή φυσικού αερίου μπορούν να βλάψουν.

Για άλλη μια φορά, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι, παρά την ποικιλία των σχεδίων και στυλ, η φλόγα φαίνεται καλό σε όλα τα τζάκια Σειρά Opti-Myst, και με τη λειτουργία ενός υγραντήρα που αντιμετωπίζουν σωστά. Όλα τα τζάκια είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο και μοντέλα με ενσωματωμένο θερμοστάτη.

Τιμές και πού να αγοράσετε

Οι τιμές για τα τζάκια με τη λειτουργία του υγραντήρα αέρα δεν διαφέρουν τόσο πολύ όπως για άλλες συσκευές, και κατά μέσο όρο από 50 έως 70 χιλιάδες ρούβλια. Υπάρχουν όμως και αποκλειστικά μοντέλα των οποίων η τιμή φθάνει τα 100 ή περισσότερα χιλιάδες.

Αγοράστε τζάκια Opti-Myst Series είναι δυνατόν στα καταστήματα λιανικής πώλησης και στα εξειδικευμένα σαλόνια, αλλά λόγω της μάλλον υψηλής τιμής (και το αξίζουν!) η ποικιλία τους είναι συνήθως μικρή. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα τζάκι με τη λειτουργία ενός υγραντήρα και μια πολύ ρεαλιστική "φωτιά" - είναι καλύτερα να το παραγγείλετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα τζακιών "Mr. Climate".

Ηλεκτρικά τζάκια με υγραντήρα αέρα

Ένα τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα είναι μια νέα λέξη στην αγορά για τα ηλεκτρικά τζάκια. Μια ευρεία επιλογή στυλ τζακιών, καθισμάτων και πολυστρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Ηλεκτρικά τζάκια Dimplex σειρά Opti-Myst με την επίδραση μιας πραγματικής φλόγας είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για το κλασικό τζάκι με ξύλα, καθώς και μια φλόγα σε μια ηλεκτρική εστία δεν μπορεί να διακριθεί από την παρούσα, καθώς και τα πλεονεκτήματα αυτών των τζάκια είναι προφανές - είναι πυρίμαχο, δεν απαιτεί περίπλοκη εγκατάσταση και μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε οποιοδήποτε δωμάτιο - ως σε ένα εξοχικό σπίτι, και σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα της πόλης.

Η αρχή του τζακιού είναι πολύ απλή. Το ηλεκτρικό τζάκι λειτουργεί σε συνηθισμένο νερό, το οποίο ανεφοδιάζεται σε ειδική δεξαμενή. Περαιτέρω, κατά τη σύνδεση του τζακιού, το νερό περνά μέσω της γεννήτριας ατμού και μετατρέπεται σε ένα κρύο ατμό, η οποία φωτίζεται φωτεινά λάμπες αλογόνου. Ο ατμός μετατρέπεται σε φλόγες, δεν μπορεί να διακριθεί από μια πραγματική φωτιά, αλλά, ταυτόχρονα, η φλόγα δεν είναι μόνο απολύτως ασφαλές, αλλά ενυδατώνει και τον αέρα, κάνοντας την ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο βέλτιστη.

Ηλεκτρικά τζάκια με υγραντήρα παρέχεται σε μια ποικιλία από στυλιστικές λύσεις - από τα κλασικά σε νέες κατευθύνσεις στην Thiele Hi-Tech και το μινιμαλισμό.

Τα ηλεκτρικά τζάκια με υγραντήρα αέρα είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να συνδεθούν, τέτοια τζάκια είναι μερικές φορές φθηνότερα από τα κλασικά τζάκια καύσης ξύλου και δεν απαιτούν πολύπλοκη πρόσθετη συντήρηση. Τα τζάκια είναι ασφαλή για τα παιδιά και τα ζώα, δεν διακρίνουν τα προϊόντα καύσης και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης σε εξοχική κατοικία ή σε διαμέρισμα πόλης.

Γιατί χρειάζεστε ένα τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια δεν μπορούν μόνο να θερμαίνουν, αλλά και να υγραίνουν τον αέρα

Πολλοί κάτοικοι ονειρεύονται να έχουν τζάκι στο σπίτι τους, επειδή είναι ένα σύμβολο της οικιακής ζεστασιάς και της άνεσης. Οι σύγχρονες τεχνολογίες δίνουν μια τέτοια ευκαιρία, τώρα υπάρχουν πολλά είδη εστίες που εργάζονται στον ηλεκτρισμό ή στα βιοκαύσιμα. Δυστυχώς, έχουν κάποια μειονεκτήματα.

Για την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων των θερμαντήρων πρέπει να αγοράσετε έναν ειδικό υγραντήρα για το διαμέρισμα. Αυτή η επιλογή θα προστατεύσει τους κατοίκους, αλλά δεν είναι φθηνή, καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό και χρειάζεται μια επιπλέον θέση.

Η συσκευή ενός ηλεκτρικού τζακιού με γεννήτρια ατμού

Η συσκευή ενός ηλεκτρικού τζακιού με γεννήτρια ατμού

Υπάρχουν αρκετές δεξαμενές στη γεννήτρια ατμού. Σε μία από αυτές βρίσκεται η ίδια η γεννήτρια, στην άλλη χύνεται το νερό. Όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο, η γεννήτρια μετατρέπει το υγρό σε ατμό που εισέρχεται στη μεγάλη δεξαμενή. Στη συνέχεια περνά μέσα από το διαχύτη, το οποίο το κατανέμει ομοιόμορφα μέσα στο φούρνο.

Δεδομένου ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν επιτυγχάνεται λόγω του βρασμού του νερού, αλλά λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας της πλάκας γεννήτριας, ο προκύπτων ατμός είναι κρύος, οπότε είναι αδύνατο να το καψετε.

Η συσκευή είναι απολύτως ασφαλής. Είναι σημαντικό ότι μέσα στο τζάκι, δίπλα στη γεννήτρια είναι μια ειδική συσκευή για την καταγραφή της στάθμης του νερού. Χάρη σε αυτόν, όταν η δεξαμενή είναι άδεια, η συσκευή σβήνει αμέσως τη γεννήτρια και τους λαμπτήρες. Επίσης μέσα υπάρχει ένας ελεγχόμενος ρυθμιστής, ο οποίος καθορίζει την ένταση της παραγωγής ατμού.

Παραγωγή ατμού και υγρασία αέρα

Φωτογραφία ενός ηλεκτρικού τζακιού με γεννήτρια ατμού

Αφού συνδέσετε την ηλεκτρική φωτιά, πρέπει να περιμένετε λίγα λεπτά - ο ατμός παράγεται σταδιακά. Για τον ίδιο λόγο, είναι αδύνατο να μειωθεί ή να αυξηθεί γρήγορα ο όγκος του παραγόμενου καπνού.

Όσον αφορά την υγρασία του αέρα με τη βοήθεια ενός τζακιού, αυτό είναι ένα μάλλον αμφιλεγόμενο ζήτημα. Φυσικά, μοντέλα με ατμογεννήτριες βελτιώνουν το μικροκλίμα της αίθουσας, αλλά μερικές φορές μια τέτοια υγρασία δεν αρκεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο και την ένταση χρήσης του τζακιού για τη θέρμανση του δωματίου.

Όροι χρήσης και φροντίδας

Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες με υγρασία αέρα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα απ 'όλα, ότι ένα τέτοιο τζάκι σερβίρεται αρκετό καιρό, είναι απαραίτητο να το καθαρίσετε σωστά.

Η αιτία αυτής της φροντίδας είναι η κλίμακα ασβέστη, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μέσα στη συσκευή. Για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισής του, συνιστάται η πλήρωση του ηλεκτρικού τζακιού με φιλτραρισμένο ή βρασμένο νερό. Το νερό της βρύσης δεν είναι επιθυμητό, ​​έχει πάρα πολλά άλατα και μέταλλα.

Φροντίδα του ηλεκτρικού τζακιού

Το τζάκι πρέπει να καθαρίζεται με ειδικές βούρτσες, οι οποίες συνήθως συνδέονται με αυτό κατά την αγορά. Είναι σχεδιασμένα για μέρη που έχουν άμεση επαφή με το νερό.

Για να διασφαλίσετε ότι η φλόγα δεν εξασθενεί με το χρόνο, είναι απαραίτητο να σκουπίζετε περιοδικά τις λυχνίες.

Όταν γεμίζετε τη δεξαμενή με υγρό, ακολουθήστε τα προληπτικά μέτρα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το τζάκι είναι μια ηλεκτρική συσκευή, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό στα καλώδια και σε άλλα μέρη. Η απροσεξία σε αυτό το θέμα μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο και περαιτέρω πυρκαγιά.

Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες με υγρασία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους όσους εκτιμούν τον ρεαλισμό της απομίμησης της φλόγας και φροντίζουν για την υγεία της οικογένειάς τους. Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο τζάκι είναι δύσκολο να το φροντίσει, η ομορφιά και η ασφάλεια του κάνουν χιλιάδες πελάτες να επιλέξουν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ηλεκτρικό τζάκι με υγραντήρα αέρα για οικιακή χρήση

Η διάταξη του εσωτερικού χώρου συνεπάγεται όχι μόνο τη διακόσμηση των οικοδομικών υλικών, αλλά και τα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα αξεσουάρ. Μια κομψή προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό είναι ένα τζάκι. Η εγκατάστασή του σχεδιάζεται κατά τη φάση κατασκευής. Εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα τζάκι ξύλου ή αερίου στο τελειωμένο κτίριο, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι το σπίτι θα ξεκινήσει πλήρη κατασκευή με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Γι 'αυτό είναι αδύνατο να τοποθετήσετε ένα πραγματικό τζάκι σε ένα διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου.

Ως εναλλακτική λύση στην περίπτωση αυτή είναι ένα ηλεκτρικό τζάκι. Δεν απαιτεί προετοιμασία του χώρου εγκατάστασης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι σκεπτικιστές τείνουν να επισημαίνουν ότι κανένα ηλεκτρικό τζάκι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πηγή της πραγματικής φλόγας στο διαμέρισμα. Αλλά οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές αποδεικνύουν το αντίθετο. Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα δεν έχει μόνο εκπληκτικά αποτελέσματα, αλλά έχει επίσης μια χρήσιμη λειτουργία της υγρασίας του αέρα.

Ταξινόμηση συσκευών με εφέ 3D

Παρά το γεγονός ότι το τζάκι για ένα ζευγάρι είναι μια καθιερωμένη επιλογή σε διάφορες ταξινομήσεις, η ίδια χωρίζεται σε διάφορους τύπους. Αυτή η διαίρεση είναι πιο ενημερωτική παρά λειτουργική.

 • Τζάκια με κλειστή φλόγα. Ακόμη και το όνομα λέει ότι ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο moulage ή ότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Ο φούρνος μπορεί να καλυφθεί πλήρως από γυαλί ή να είναι μερικώς εξοπλισμένος με μια σχάρα. Εξαιρετική εφαρμογή στον σχεδιασμό μοντέρνων στυλ. Πριν αγοράσετε ένα τέτοιο αντίγραφο, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα συντήρησης.
 • Τζάκια με ανοικτή φλόγα. Είναι πιο κατάλληλα για τον κλασικό σχεδιασμό του δωματίου. Επιπλέον, η ικανότητα να αγγίζετε τις γλώσσες της φλόγας κάθε φορά ανακατεύει τα συναισθήματα.

Ο διαχωρισμός ανά τύπο φλόγας είναι πολύ εξαρτημένος, καθώς σε πολλά μοντέλα είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση του υαλοπίνακα και η έκδοση με το πλέγμα στην προσέγγιση μπορεί να καλείται ανοιχτή.

Αρχή λειτουργίας

Η χρήση ανοικτών συσκευών θέρμανσης είναι γεμάτη με μείωση της υγρασίας του αέρα. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου, την κατάσταση των ακριβών επιφανειών επίπλων και βλάπτει τα φυτά εσωτερικού χώρου. Έχει μια μη τετριμμένη ικανότητα να υγραίνει τον αέρα μόνο ένα τζάκι για ένα ζευγάρι:

 • Το κύριο στοιχείο λειτουργίας του τζακιού είναι η γεννήτρια ατμού. Ονομάζεται συχνά υπερηχητικός λόγω του γεγονότος ότι παράγει ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Το ίδιο το στοιχείο έχει μια πλάκα μέσα στο οποίο, καθώς δονείται, διασπά το νερό σε λεπτά σωματίδια.
 • Ο ατμός που σχηματίζεται με αυτόν τον τρόπο διαφέρει από τον ατμό που λαμβάνεται με τη θέρμανση του υγρού με τη δομή του. "Ψυχρός ατμός" μέσω της δράσης της ροής του αέρα ανεβαίνει, περνώντας μέσα από το σύστημα των λαμπτήρων.
 • Αλογόνου ή συχνά λυχνίες LED έχουν δύο βασικούς ρόλους. Μπορούν θερμαίνεται με ατμό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη υψηλότερα, στην περιοχή σχηματισμού φλόγας. Παράλληλα, ο ατμός φωτίζεται. Η αντανάκλαση στα σταγονίδια νερού δίνει μια εικόνα καύσης. Σύμφωνα με την αρχή αυτή σχηματίζεται το ουράνιο τόξο, μόνο σε αυτή την περίπτωση, δεν παρουσιάζεται η διασπορά, αφού οι λαμπτήρες έχουν ένα φίλτρο χρώματος, δίνει το χρώμα της φλόγας.

Ο κύριος σκοπός του, ο ατμός εξέρχεται από τον χώρο του κλιβάνου και διανέμεται σε όλο το δωμάτιο, ενεργώντας ως υγραντήρας αέρα. Φυσικά, έχουν δημιουργηθεί ειδικές συσκευές για αυτούς τους σκοπούς, οι οποίες ξεπερνούν το τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα. Αλλά η περιγραφείσα πρόσθετη λειτουργία καθιστά τη συσκευή καθολική και χρήσιμη στην καθημερινή ζωή.

Δυνατότητες χρήσης της συσκευής

Κάθε ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να συνδυάσει διάφορες επιλογές. Συνήθως, τα υγρανθέντα τζάκια είναι εφοδιασμένα με τον μέγιστο αριθμό από αυτά. Εξετάστε ζητήματα που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Η προσομοίωση φλόγας μπορεί να είναι ο μόνος λόγος για την αγορά μιας συσκευής. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το τζάκι θερμαίνει επίσης το δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένο με θερμαντικό στοιχείο. Κατά τη λειτουργία θέρμανσης, η συσκευή καταναλώνει ενέργεια έως 2 kWh. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο μια ψεύτικη φλόγα στο νερό, τότε οι δείκτες θα πέσουν δεκάδες φορές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη λειτουργία καύσης. Ένας ειδικός μικροεπεξεργαστής ταιριάζει με τη λειτουργία λαμπτήρων, γεννήτριας και ανεμιστήρα για να αλλάξει την οπτική απεικόνιση της φλόγας. Η ψευδαίσθηση της αύξησης ή της μείωσης της έντασης της καύσης δημιουργείται. Ωστόσο, προκειμένου αυτές οι αλλαγές να γίνουν αισθητές, πρέπει να περιμένουμε λίγο. Ο αυτόματος έλεγχος είναι διαθέσιμος στην οθόνη αφής της συσκευής.

Ο μέγιστος ρεαλισμός έχει ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα αέρα και τον ήχο ενός πυροσβεστήρα. Ήχος παίζει ένα ενσωματωμένο player και είναι ένα τρίξιμο, σφύριγμα, και άλλες μελέτες τυπικά καύσης, και αν προσθέσετε ιδιαίτερες γεύσεις, μπορείτε εντελώς να ξεχνάμε ότι όλα τα τεχνητά αποτελέσματα. Ο άμεσος αντίκτυπος στις τρεις αισθήσεις είναι τόσο ισχυρός ώστε η σχέση με την πραγματικότητα χάνεται.

Η ηλεκτρική συσκευή, στυλιζαρισμένη ως τζάκι, πρέπει να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ασφάλειας. Επομένως, πρέπει να γεμίζετε προσεκτικά τη δεξαμενή με καθαρό νερό για να εμποδίσετε την είσοδο της δεξαμενής στα ανοικτά μέρη του ηλεκτρικού κυκλώματος. Για λόγους ασφαλείας, μην επιτρέπετε στα παιδιά να εκτελούν τέτοιους χειρισμούς, καθώς η θερμοκρασία των λαμπτήρων μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Παρά την υποχώρηση αυτή, ένα τζάκι με λειτουργία "ζωντανής" φωτιάς θεωρείται απολύτως ασφαλές. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας κάτω από τις φλόγες της φλόγας και να αισθανθείτε τίποτε άλλο παρά ζέστη και υγρασία.

Μια χρήσιμη επιλογή είναι ο χρονοδιακόπτης ύπνου. Για να αποθηκεύσετε τη διάρκεια ζωής της λάμπας και να εξοικονομήσετε ενέργεια, συνιστάται να ρυθμίσετε την ένδειξη χρονοδιακόπτη. Το τζάκι απενεργοποιείται μετά την πάροδο του καθορισμένου χρόνου.

Προληπτική φροντίδα

Η πρόληψη είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε συσκευή, αυτό ισχύει για τον υγραντήρα με τη μορφή τζακιού. Είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη δεξαμενή μόνο με αποσταγμένο φιλτραρισμένο νερό. Διαφορετικά, το νερό θα "ανθίσει" και θα γίνει πηγή δυσάρεστης οσμής. Τα μίγματα αλάτων που υπάρχουν στο συνηθισμένο νερό από την παροχή ύδατος θα σταθούν σταδιακά στα κινούμενα μέρη της γεννήτριας και μπορούν να τα απενεργοποιήσουν.

Ελέγχετε πάντα την κατάσταση της πλεξούδας καλωδίωσης, των συνδέσεων, των ακροδεκτών και των καλωδίων. Ένα σταθερό υγρό περιβάλλον προωθεί τη διάβρωση και την οξείδωση. Η ανιχνευόμενη πλάκα συνιστάται να λειαίνεται με γυαλόχαρτο και να υφίσταται επεξεργασία με οποιοδήποτε λιπαντικό με ιδιότητες μόνωσης.

Χρειάζεται προσοχή και οι τοίχοι του ηλεκτρικού φράχτη. Η υπερβολική υγρασία δεν τους ωφελεί. Ενεργοποιήστε με ένα υγρό και στεγνό πανί, μια μαλακή βούρτσα και κάντε έναν προληπτικό καθαρισμό. Η περιοδικότητά της μπορεί να είναι 5-7 ημέρες.

Όταν συνδέετε το τζάκι με την παροχή ρεύματος, συνιστάται η χρήση σταθεροποιητή, καθώς η γεννήτρια υπερήχων είναι πολύ ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της τάσης.

Αγοράζοντας μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να περιμένετε μια πολύ ευρεία λειτουργικότητα, επειδή η συσκευή δεν θα αντιπροσωπεύει μόνο την εμφάνιση αυτού του τζακιού, αλλά θα βοηθήσει επίσης να ανανεώσει τον αέρα στο δωμάτιο.