Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα: ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος και γιατί

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα επηρεάζει αρνητικά την υγεία του νοικοκυριού, ιδιαίτερα ευαίσθητες αλλεργίες και μικρά παιδιά. Κανονικοποιήστε το μικροκλίμα θα βοηθήσει τον υγραντήρα. Το κυριότερο είναι να μην συγχέεται η ποικιλία των μοντέλων και να επιλέξετε μια κατάλληλη μονάδα που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες λειτουργίας.

Για να καταλάβετε ποιο υγραντήρα είναι καλύτερο, θα πρέπει να συγκρίνετε τις παραμέτρους των διαφόρων συσκευών, να αξιολογήσετε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά τους.

Ένας υγραντήρας είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα ή την αναγκαιότητα;

Η υγρασία είναι ένα από τα καθοριστικά κριτήρια για το μικροκλίμα του δωματίου. Για ένα διαμέρισμα, ένας δείκτης 45-60% θεωρείται βέλτιστος, σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, το πρότυπο αυξάνεται στο 70%. Στις αρχές του φθινοπώρου και της άνοιξης δημιουργείται ένα άνετο επίπεδο υγρασίας φυσικά - μέσω ενεργού ανταλλαγής αέρα. Το καλοκαίρι και το χειμώνα η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη - σε ζεστό καιρό και κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ο αέρας είναι υπερβολικός.

Εάν κρατήσετε ανοιχτά τα ανοίγματα το χειμώνα, θα έχετε σαν αποτέλεσμα την ψύξη του δωματίου. Ταυτόχρονα, μετά από 15-30 λεπτά μετά το κλείσιμο του παραθύρου, η σχετική υγρασία του αέρα θα μειωθεί λόγω της ενεργού εργασίας των συσκευών θέρμανσης.

Ο βέλτιστος τρόπος για να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα στο διαμέρισμα "υπερ-στεγνωμένο" είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Εναλλακτικές μέθοδοι (διαρρύθμιση των δωματίων ενυδρεία και τα σιντριβάνια, την παρουσίαση υγρές πετσέτες για την μπαταρία, κλπ) είναι αναποτελεσματικά και παράγουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ποικιλία μοντέλων και αρχή λειτουργίας

Πριν επιλέξετε έναν κατάλληλο υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, πρέπει να κατανοήσετε τις τεχνικές δυνατότητες και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μονάδων.

Παραδοσιακά - υγραντήρες κρύου εξάτμισης

Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς την απλότητα του σχεδιασμού, το έργο των κλασσικών αντιπροσώπων βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας.

Ο ανεμιστήρας αντλεί μάζες αέρα κατευθύνοντας τις ροές στο υγρό στοιχείο φίλτρου. Με την υγρασία, ο αέρας ρέει πίσω στο δωμάτιο. Το πορώδες φίλτρο είναι συνεχώς σε επαφή με το νερό. Ωστόσο, εάν η δεξαμενή δεν "ξαναγεμίζει" εγκαίρως, η συσκευή δεν θα κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε λειτουργία αερισμού.

Η απόδοση ενός παραδοσιακού υγραντήρα εξαρτάται από την υγρασία στο διαμέρισμα. Όσο υψηλότερη είναι η στάθμη υγρασίας, τόσο πιο αργή είναι η εξάτμιση. Εξαιτίας αυτού, ο βαθμός υγρασίας κανονικοποιείται φυσικά.

 • τακτική αναπλήρωση ρευστού.
 • καθαρισμός του φίλτρου δύο φορές το μήνα - το σφουγγάρι είναι αρκετό για να ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την ανθεκτική εργασία του "κρύου" υγραντήρα είναι η πλήρωση με απεσταγμένο, απομεταλλωμένο νερό.

Πλεονεκτήματα των παραδοσιακών μοντέλων:

 • προσιτό κόστος ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20-60 W).
 • κατάλληλη για αρωματοθεραπεία.
 • ασφάλεια - χωρίς ζεστό ατμό.

Μεταξύ των ελλείψεων των καταναλωτών είναι ο θόρυβος εργασίας (35-40 dB) και η περιορισμένη υγρασία (έως 60%).

Οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για παιδικές αίθουσες, αλλά για θερμοκήπια η απόδοσή τους δεν αρκεί.

Ατμός - συσκευές υψηλής απόδοσης

Οι ατμομηχανές λειτουργούν με βάση την αρχή της εξάτμισης. Η διαδικασία σχεδιασμού και λειτουργίας τους μοιάζει με οικιακό ηλεκτρικό βραστήρα.

Το νερό δοσολογείται στο στοιχείο θέρμανσης, μετατρέπεται σε ατμό και απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Η θερμή εξάτμιση επιτρέπει για λίγα λεπτά την αύξηση της υγρασίας σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Ωστόσο, ελλείψει υγρασίας, αυτή η αξιοπρέπεια γίνεται αμφίβολη - η ανεξέλεγκτη λειτουργία της συσκευής είναι γεμάτη με την εμφάνιση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Τα πλεονάσματα του υγραντήρα ατμού για το σπίτι είναι:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • εργασία σε νερό διαφορετικής ποιότητας ·
 • ταχεία επίτευξη του δείκτη υγρασίας - 60% ή περισσότερο.

Ο υγραντήρας ατμού είναι εύκολος στη συντήρηση - δεν υπάρχουν φίλτρα για καθαρισμό και αντικατάσταση. Το μόνο που απαιτείται - αφαιρείτε περιοδικά την κάψα από το στοιχείο θέρμανσης.

Τα μειονεκτήματα της "θερμής" μονάδας ατμού:

 • κατανάλωση ενέργειας - 300-600 W.
 • την ανάγκη να αγοράσετε ξεχωριστά μια υγρασία για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγρασία.
 • κίνδυνος καύσης με ζεστούς ατμούς - η θερμοκρασία του νέφους αέρα στην έξοδο είναι περίπου + 55 ° C.
 • θορύβου όταν βράζετε νερό.

Λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων, η συσκευή δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε παιδικά δωμάτια. Η ατμομηχανή συνιστάται να χρησιμοποιηθεί σε ανθοπωλείο, θερμοκήπιο ή χειμερινό κήπο.

Υπερηχητικές - οικονομικές και αποδοτικές εγκαταστάσεις

Η χρήση υπερηχητικών κραδασμών στην ανάπτυξη του υγραντήρα έχει καταστήσει δυνατή την επίτευξη βέλτιστης ισορροπίας απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας.

Η ιδέα του υγραντήρα της συσκευής θα βοηθήσει στην κατανόηση του σχήματος της συσκευής:

 1. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή και φιλτράρεται.
 2. Το υγρό εισέρχεται στην υπερηχητική μεμβράνη ή δίσκο.
 3. Κατά την εφαρμογή εναλλασσόμενου ρεύματος, η πλάκα ταλαντεύεται με συχνότητα μεγαλύτερη από 20 kHz.
 4. Υπό την επίδραση των κραδασμών, τα μόρια του νερού ξεσπούν από την επιφάνεια - σχηματίζεται ένα κρύο ρεύμα ατμού.
 5. Ο ανεμιστήρας φυσάει το νέφος του νερού μέσω του περιστροφικού ψεκαστήρα προς τα έξω.

Οι πιο προηγμένες τροποποιήσεις είναι εξοπλισμένες με ένα υγρόμετρο που διαβάζει συνεχώς το επίπεδο υγρασίας. Ανάλογα με τους δείκτες που ορίζονται από το χρήστη και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλάζει η συχνότητα του υπερηχητικού κύματος.

 • Αθόρυβη λειτουργία της συσκευής - κατά μέσο όρο περίπου 25 dB.
 • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας υγροποίησης.
 • ασφάλεια λειτουργίας - δεν παρέχεται εξωτερικός θερμός ατμός.
 • την εργονομία και τη συμπαγή κατάσταση της θήκης.

Μειονεκτήματα της εγκατάστασης με υπερήχους: υψηλότερο κόστος και ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης της κασέτας (μία φορά το ένα τέταρτο). Τα μοντέλα υγραντήρων χωρίς φίλτρα "μαλακώματος" απαιτούν επαναπλήρωση με καθαρό νερό. Διαφορετικά, στο πάτωμα, τα έπιπλα και τα φυτά θα εμφανίζονται σε αλάτι.

Οι μονάδες υπερήχων είναι κατάλληλες για εγκαταστάσεις για διαφορετικούς σκοπούς: κατοικίες, διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα με αντίκες, θερμοκήπια κλπ.

Πλύσιμο αέρα - ενυδάτωση και καθαρισμός

Σε αντίθεση με τις οικιακές συσκευές που συζητήθηκαν παραπάνω, οι "ροδέλες" έχουν διπλή λειτουργία - καθαρίζουν τις μάζες του αέρα και ταυτόχρονα ενυδατώνουν. Ο σχεδιασμός της καθολικής μονάδας είναι απλός:

 • δεξαμενή νερού?
 • ανεμιστήρας;
 • τύμπανο με πλάκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν αντικαταστάσιμα φίλτρα στη συσκευή. Αντικαθίστανται από ένα σύμπλεγμα δίσκων πολυμερούς με επίστρωση προσρόφησης.

Τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών ξεπλένονται σε δίσκο και απολυμαίνονται κάτω από τη δράση ιόντων αργύρου. Το "λουτρό νερού" με ιονισμό καταστέλλει περίπου 600 είδη βακτηρίων, καταπολεμά τα αλλεργιογόνα και εξαλείφει τις οσμές. Κάποιοι νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με αρώματα.

 • κατανάλωση ενέργειας - 120-400 W.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • αργός κορεσμός με υγρασία.
 • Καθαρισμός των αέριων μαζών από ακαθαρσίες μεγαλύτερες από 10 μικρά.
 • δεν προκαλεί την εμφάνιση ασβεστολιθικών αποθέσεων σε αντικείμενα.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • απλότητα συντήρησης - εβδομαδιαία είναι απαραίτητο να πλύνετε τη δεξαμενή νερού.

Σε σύγκριση με τους προηγούμενους υγραντήρες, οι νεροχύτες είναι ακριβότεροι.

Το εργοστάσιο επεξεργασίας θα αποφέρει περισσότερα οφέλη για τα άτομα με αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες.

Συνδυασμένα αδρανή - συστήματα πολλαπλών εργασιών

Οι εγκαταστάσεις οικιακού κλίματος παρέχουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βελτίωση του μικροκλίματος του διαμερίσματος:

 • Καθαρίστε τον αέρα με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος.
 • ανανεώστε την ατμόσφαιρα, αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές.
 • βγάλτε τον επεξεργασμένο αέρα.

Τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που αντιδρούν στην ξηρότητα, τη σκόνη, τον καπνό και άλλες παραμέτρους. Η αυτοματοποίηση λειτουργεί για να διατηρεί την υγιεινή του αέρα και να εξομαλύνει το επίπεδο υγρασίας.

Η ποιότητα της λειτουργίας των κλιματικών συστημάτων δεν προκαλεί μομφή. Παρά την ογκομετρική λειτουργία της μονάδας, το συγκρότημα είναι χαμηλού θορύβου και οικονομικό στην κατανάλωση ισχύος (έως 20 W). Μεταξύ των μειονεκτημάτων των κλιματιστικών μπορούν να αποδοθούν υψηλό κόστος και σημαντικό κόστος συντήρησης. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-12 μήνες.

Κριτήρια για την επιλογή ενός οικιακού υγραντήρα

Με την τεχνολογία βέλτιστης υγρασίας, επιλέγονται οι πιο σημαντικές παράμετροι της συσκευής. Συμβατικά, ο αλγόριθμος απόφασης βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια επιλογής:

 • δύναμη της συσκευής σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου.
 • ο όγκος της δεξαμενής, ο οποίος καθορίζει την περίοδο συνεχούς λειτουργίας.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • μέθοδος εγκατάστασης και σχεδιασμού ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • επιπλέον λειτουργικό?
 • αξία για τα χρήματα.

Η απόδοση του υγραντήρα. Η παράμετρος υποδεικνύεται σε χιλιοστόλιτρα ή γραμμάρια νερού, εξατμίζεται ανά ώρα. Μια πιο παραγωγική συσκευή μπορεί να εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή του σπιτιού.

Ωστόσο, με παρόμοια απόδοση, η κατανάλωση ενέργειας των υγραντήρων είναι σημαντικά διαφορετική:

 • 40-50 W - υπερηχητικά μοντέλα.
 • 300-600 W - μονάδες για ζεστό ατμό.

Η επιλογή της απόδοσης πρέπει να βασίζεται στις διαστάσεις του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η περιοχή ενός συγκεκριμένου δωματίου. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι αγοράζοντας μια εξαιρετικά αποδοτική συσκευή για 60-100 τετραγωνικά μέτρα, θα υγραίνει ποιοτικά ολόκληρο το διαμέρισμα. Αυτό δεν συμβαίνει - η κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των δωματίων είναι δύσκολη.

Για να διατηρηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα σε όλο το σπίτι, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αρκετούς υγραντήρες σχεδιασμένους για να διατηρήσετε ένα συγκεκριμένο μήκος.

Όγκος της δεξαμενής. Το ποσό καθορίζει πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ενημερώνεται το νερό στη δεξαμενή. Συχνά, οι υγραντήρες υψηλής ισχύος είναι εξοπλισμένοι με πιο ογκώδη δυναμικότητα.

Όλοι οι κατασκευαστές δεν υποδεικνύουν το χρόνο συνεχούς λειτουργίας της μονάδας. Η τιμή μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα διαιρώντας τον όγκο της δεξαμενής με την παροχή ανά ώρα. Για παράδειγμα, η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 4000 ml, η κατανάλωση ανά ώρα είναι 400 ml. Επομένως, μέσα σε 10 ώρες, ο υγραντήρας θα καταναλώσει όλο το νερό.

Επίπεδο θορύβου. Μην παραμελείτε αυτόν τον δείκτη. Ο θορυβώδης θόρυβος κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα ακούγεται πιο καθαρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα σε ένα παιδικό δωμάτιο και ένα υπνοδωμάτιο.

Για ένα υπνοδωμάτιο και ένα παιδικό δωμάτιο είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας με δείκτη μέχρι 20 dB. Στο σαλόνι μπορείτε να βάλετε τη συσκευή με μια παράμετρο που δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Μέθοδος εγκατάστασης. Όλοι οι οικιακοί υγραντήρες χωρίζονται σε πάτωμα και τραπέζι. Η πρώτη, κατά κανόνα, περιλαμβάνει "νεροχύτες" και κλιματικά συγκροτήματα. Τα συσσωματώματα είναι δυσκίνητα και δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε συμπαγή διαμερίσματα.

Οι υγραντήρες επιτραπέζιων πινάκων είναι κινητοί - μπορούν να τοποθετηθούν στο ντουλάπι, στο ντουλάπι ράφι ή στο περβάζι παραθύρου.

Μέθοδος ρύθμισης. Η επιλογή είναι μεταξύ μηχανικού και ηλεκτρονικού ελέγχου. Οι μηχανικές μονάδες είναι φθηνότερες, αλλά έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα - η λαβή της ρύθμισης ενός τρόπου λειτουργίας και του χρόνου λειτουργίας προκύπτει από την περίπτωση.

Υγραντήρες εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό έλεγχο των διαφόρων δεικτών που δείχνει τη στάθμη του νερού, υγρασία, θερμοκρασία, ρεύμα τρόπο λειτουργίας και ούτω καθεξής. Αγαπητέ μονάδες λειτουργούν σε «αυτόματη πτήση», ρυθμίζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας υπό τις συνθήκες του διαμερίσματος.

Προηγμένη λειτουργικότητα. Μεταξύ των σημαντικών επιλογών μπορεί να σημειωθεί η υγρασία της παρουσίας. Το στοιχείο ελέγχει το επίπεδο υγρασίας και εμποδίζει την εμφάνιση υγρασίας στο δωμάτιο.

Ισορροπία ποιότητας και τιμής. Σε αυτό το τεύχος, ένας σημαντικός ρόλος ανατίθεται στον κατασκευαστή. Ένα ευρύ φάσμα υγραντήρων αξιόλογης ποιότητας στην κατηγορία τιμών από οικονομία σε premium αντιπροσωπεύεται από εμπορικά σήματα:

 • Sharp (Ιαπωνία);
 • Boneco Air-O-Swiss (Ελβετία).
 • Philips (Ολλανδία);
 • Polaris (Αγγλία);
 • Electrolux (Σουηδία);
 • Shivaki (Ιαπωνία);
 • Winia (Κορέα);
 • Fanline (Ρωσία).

Η απελευθέρωση των μοντέλων προϋπολογισμού καλής ποιότητας καθορίζεται από τις εταιρείες: Vitek, Scarlett και Supra.

Ανασκόπηση των πιο δημοφιλών μοντέλων

Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς υγραντήρες που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Η ζήτηση για το μοντέλο οφείλεται στην αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης, την αποτελεσματικότητα της εργασίας και την ισοδυναμία της "τιμής-ποιότητας".

Boneco E2441A - παραδοσιακός τρόπος ύγρανσης

Η συσκευή βραβεύεται με το βραβείο βιομηχανικού σχεδιασμού Red Dot. Η αρχική μορφή μαζί με την οικονομία και την αποδοτικότητα αφήνουν το μοντέλο μεταξύ των ηγετών των πωλήσεων. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην αυτορυθμιζόμενη εξάτμιση.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του Boneco E2441A:

 • αντιβακτηριακό φίλτρο υγρασίας.
 • ράβδο ιονισμού ιονισμού ISS.
 • ένδειξη του τρόπου λειτουργίας.
 • Επιλογή ισχύος - 2 επίπεδα (κανονική και νύχτα).
 • το εκτιμώμενο κόστος είναι $ 120-180.

Για να διατηρήσετε την ποιότητα της εργασίας, πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο μία φορά το ένα τέταρτο και να καθαρίσετε την δεξαμενή νερού κάθε εβδομάδα.

Ballu UHB-400 - ψεκασμός ατμού υπερήχων

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, ο υγραντήρας αντιμετωπίζει ποιοτικά και γρήγορα την εργασία του. Η εμφάνιση μοιάζει με νυχτερινό φως, το μοντέλο διατίθεται σε τρία χρώματα.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο ανταλλαγής ιόντων για καθαρισμό πρωτογενούς νερού. Η κασέτα έχει σχεδιαστεί για 150 λίτρα. Εάν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται καθημερινά για 8 ή περισσότερες ώρες, αντικαταστήστε το φίλτρο κάθε 45 ημέρες.

Το κόστος του Ballu είναι περίπου 40-50 δολάρια.

Boneco U7135 - εκπρόσωπος πριμοδότησης

Υπερηχητική συσκευή με βολικό ηλεκτρονικό έλεγχο. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα hydrostat που ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Χαρακτηριστικά του Boneco U7135:

 • Έλεγχος της έντασης της υγρασίας.
 • Ένδειξη καθαρισμού.
 • φίλτρο με σωματίδια αργύρου.
 • διακοπή λειτουργίας όταν υπάρχει έλλειψη νερού.
 • σύστημα απολύμανσης νερού - προθέρμανση στους 80 ° C.

Το μειονέκτημα του Boneco U7135 είναι το υψηλό κόστος του (περίπου $ 150).

Fanline VE-200 - η συσκευή της ρωσικής συναρμολόγησης

Μονάδα πολλαπλών εργασιών, σχεδιασμένο για μικρές εγκαταστάσεις συντήρησης - 20 τ.μ.

Ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιεί τρία στάδια καθαρισμού:

 • φίλτρο ματιών - διεξάγει τραχεία διήθηση, περιορίζει τα μαλλιά, τα μαλλιά και τη σκόνη.
 • Κασέτα πλάσματος - αφαιρεί τη γύρη από τα φυτά, ορισμένους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
 • ένα τύμπανο με διαβρεγμένους δίσκους - στη συνέχεια επεξεργάζεται και υγραίνει τον αέρα.

Ο μηχανικός πίνακας ελέγχου διαθέτει κουμπιά ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, ιονισμό, ενισχυμένο φιλτράρισμα, οπίσθιο φωτισμό, οζονισμό και ρύθμιση της χωρητικότητας.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πρακτικές συστάσεις για την επιλογή οικιακής συσκευής για την αύξηση της υγρασίας:

Δοκιμές διαφορετικών υγραντήρων στο σπίτι:

Μπορεί να συνοψιστεί ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι καλύτερο για ένα διαμέρισμα. Κατά την αγορά, είναι σημαντικό να συγκρίνετε την απόδοση της συσκευής με την περιοχή του δωματίου. Ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ αυτού ή εκείνου του μοντέλου είναι η απουσία θορύβου και η ευκολία συντήρησης.

Κατάλληλη επιλογή του υγραντήρα αέρα

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι οι υγραντήρες αέρα είναι μια περιττή τεχνική για να προσελκύσουν χρήματα, αλλά δεν είναι. Ο υγραντήρας οικιακού αέρα είναι απαραίτητος για τις νέες οικογένειες όπου γεννήθηκαν τα μωρά, καθώς και για όλους όσους διαθέτουν κεντρική θέρμανση στο διαμέρισμα.

Αποδεικνύεται ότι στις περισσότερες ρωσικές διαμερίσματα - τον τόπο του υγραντήρα, οπότε γιατί να μην αγοράσετε αυτό το χρήσιμο κομμάτι, το οποίο είναι σε θέση να βελτιώσει την ευημερία όλων των μελών της οικογένειας, να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης αλλεργιών, κρυολογήματα, τη βελτίωση του δέρματος και των μαλλιών; Να απαριθμήσετε τα πλεονεκτήματα αυτού του θαύματος της τεχνολογίας μπορεί να είναι για πολύ καιρό, ας αρχίσουμε να αναλύουμε τις κύριες παραμέτρους της.

Κύρια κριτήρια επιλογής

Τύπος υγραντήρα

Έτσι ώστε τα μάτια σας να μην τρέχει μακριά όταν εισέρχονται στο κατάστημα υλικού, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είδους κρέμες όλα έχουν τα πλεονεκτήματά τους και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

Παραδοσιακές ενυδατικές κρέμες. Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξάτμιση του νερού από ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο συνεχώς υγραίνεται. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας που μπορεί να επιτύχει είναι 60%. Συνιστάται για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια, καθώς δεν έχει περιορισμούς στην ηλικία του παιδιού.

Πλεονεκτήματα: δεν δίνουν μεγάλη προσοχή σε αυτό? Μην αφήνετε τον ατμό, που του δίνει μια ελκυστική εμφάνιση για περίεργα μικρά παιδιά.

Υγραντήρες ατμού. Περιοδικά απελευθερώνετε στους ζεστούς αέρα ζεστό ατμό, που αυξάνουν την υγρασία στο διαμέρισμα. Αυξήστε την υγρασία αρκετά γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα πιο αδηφάγοι (καταναλώνετε περισσότερο ηλεκτρισμό από τους άλλους τύπους moisturizers).

Πλεονεκτήματα: υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ιατρικών εισπνοών. δεν απαιτούν πρόσθετες δαπάνες για συντήρηση.

Υγραντήρες υπερήχων. Επίσης απελευθερώνει ατμό στον αέρα, αλλά μόνο κρύο. Ο ατμός αφαιρείται από το νερό με υπερήχους. Λόγω της υψηλής απόδοσης, μπορεί να υγραίνει τον αέρα ακόμη και σε θερμοκήπια, γι αυτό συνιστούμε να αγοράσετε αυτόν τον τύπο για όσους εκτρέφουν οικιακά φυτά.

Πλεονεκτήματα: Ο ενσωματωμένος υγραντήρας παρακολουθεί το επίπεδο υγρασίας. σας επιτρέπει να αυξήσετε την υγρασία στο 70% ή περισσότερο.

Περιοχή του δωματίου

Το δεύτερο και όχι λιγότερο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα. Μην ξοδεύετε χρήματα σε μια ισχυρή συσκευή που μπορεί να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο 30-40μ², εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα μικρό δωμάτιο.

Για το διαμέρισμα θα είναι αρκετό για έναν υγραντήρα, ο οποίος με τη σειρά του θα λειτουργήσει σε όλα τα δωμάτια. Πάνω απ 'όλα, μην ξεχάσετε να το μεταφέρετε εγκαίρως.

Δεξαμενή νερού

Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. Οι μπολ με όγκο 5 m³ θα είναι αρκετές για να κάνουν τη συσκευή να λειτουργεί όλη τη νύχτα. Εάν, για εσάς, ένας πιο σημαντικός δείκτης είναι το βάρος και το μέγεθος του υγραντήρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ένα μικρό μπολ.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

 • Η λειτουργία της παρακολούθησης της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο θα σας επιτρέψει να μην μετατρέψετε το άνετο δωμάτιό σας σε ένα υγρό κελάρι με μούχλα στην οροφή. Αυτή η λειτουργία είναι εξοπλισμένη με υγραντήρες με υγρασία.
 • Ο χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Αν παρατηρήσετε ότι για να επιτευχθεί ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας χρειάζεστε 2 ώρες εργασίας, μπορείτε να βάλετε ένα χρονοδιακόπτη. Ως αποτέλεσμα, θα εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα και δεν θα χρειαστεί να ρίξετε περισσότερο νερό από ό, τι είναι απαραίτητο.
 • Ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου μέχρι 30dB θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργήσει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα χωρίς να διαταράσσει τον ύπνο σας.
 • Η δυνατότητα τοποθέτησης διαφορετικών φίλτρων θα εξασφαλίσει έναν πιο διεξοδικό καθαρισμό του αέρα από μύκητες, βακτήρια και σκόνη. Αν είστε αλλεργικοί ή ασθματικοί, αναζητήστε ενυδατικές κρέμες με φωτοκαταλυτικό φίλτρο.

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές

Ποιες εταιρείες που παράγουν υγραντήρες είναι οι πιο δημοφιλείς στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο;

Αν εξετάσουμε τους υγραντήρες της οικονομικής κλάσης, μπορούμε να διακρίνουμε τις ακόλουθες μάρκες: Τιμπερκ, Maxion, Γαλαξία, Ιρίτ, AKVOS, Maxwell, Vigor. Μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα τους αξίας από 900 έως 2000 ρούβλια.

Οι υγραντήρες αέρα εξοπλισμένοι με πρόσθετες επιλογές (καθαρισμός, ιονισμός αέρα κ.λπ.) ανήκουν σε υψηλότερο τμήμα τιμών - από 2 έως 4 χιλιάδες ρούβλια. Ανάμεσά τους είναι οι ακόλουθες μάρκες: Bort, Ballu, AIC, Polaris, ErgoPower, Σκάρλετ, Redmond.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά και η υψηλή ποιότητα των υλικών είναι μοντέλα ελίτ που παράγονται από τις επιχειρήσεις BORK, SHARP, Boneco, Electrolux. Τα προϊόντα τους μπορούν να αγοραστούν από 2.000 έως 10.000 ρούβλια.

Κοινά σφάλματα αγοραστών

Τι πρέπει να φοβούνται οι καταναλωτές, προτίθενται να βελτιώσουν το μικροκλίμα στο διαμέρισμά τους; Βλάβη στην υγεία ή υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα. Και η αποσυναρμολόγηση λόγω κακής ποιότητας συναρμολόγησης, κανένας άλλος δεν έφερε ευτυχία. Διαβάστε τα πιο τρομερά λάθη που έχουν οι αγοραστές όταν επιλέγουν έναν υγραντήρα για το σπίτι.

 1. Αγοράστε ένα υγραντήρα υπερ-ενέργειας σε ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα. Ναι, ίσως είναι πολύ όμορφο. Ναι, ίσως πωλήθηκε σε μια άγρια ​​έκπτωση. Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άφθονες ευκαιρίες του σε ένα τόσο στενό χώρο! Φυσικά, αν θέλετε να καθαρίζω τακτικά το συμπύκνωμα από τα παράθυρα και τις γυάλινες επιφάνειες, αισθάνεται πάντα τον ιδρώτα στο σώμα, όπως σάουνα, κανείς δεν μπορεί να σας σταματήσει.
 2. Η αγορά ενός υγραντήρα που απαιτεί τη χρήση απεσταγμένου νερού θα σας κάνει ομήρους για τις περιστάσεις. Πρέπει να τρέξετε γύρω από την πόλη σε αναζήτηση αυτού του πολύ νερό ή να μάθουν πώς να το κάνουμε στο σπίτι από μόνος σας. Ήδη φοβισμένος; Στη συνέχεια, ανατρέξτε στις οδηγίες στο μοντέλο που σας αρέσει σχετικά με τη φράση ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε συνηθισμένο τρεχούμενο νερό.
 3. Η αγορά ενός υγραντήρα ατμού σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια δεν είναι καλή ιδέα. Ο ατμός που απελευθερώνει είναι αρκετά ζεστός ώστε να καίει το βλεννώδες μάτι του ζώου ή το λεπτό δέρμα του μωρού, αλλά η ίδια η διαδικασία απελευθέρωσης είναι πολύ περίεργη. Μην δημιουργήσετε μια τέτοια απειλή, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν υπερηχητικό ή παραδοσιακό υγραντήρα.

Σας ευχόμαστε ένα καλό μικροκλίμα και τον καιρό στο σπίτι!

Συμβουλές για την επιλογή ενός καλού υγραντήρα αέρα

Τύποι συσκευών

Πριν δώσετε συμβουλές σχετικά με την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να καταλάβετε τι είδους συσκευές υπάρχουν:

 • Ένας υγραντήρας που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της φυσικής εξάτμισης. Η συσκευή της συσκευής σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά απλή - η χωρητικότητα νερού με τον ψύκτη, που φυσά το νερό που εξάγει, έτσι, ο ψυχρός ατμός αποκτάται. Αυτό το είδος της χαμηλής απόδοσης και είναι μια κακή επιλογή για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, επειδή ο αέρας υγραίνεται αρκετά αργά.
 • Ατμός - η υγρασία στο διαμέρισμα έρχεται με τη μορφή ζεστού ατμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου είναι πολύ απλή - η υγρασία πραγματοποιείται με τη θέρμανση του νερού. Ένα σαφές παράδειγμα είναι ένας βραστήρας βρασμού. Ο υγραντήρας ατμού έχει 2 βασικά μειονεκτήματα:
 1. Υψηλή ενεργειακή ένταση. Τα στοιχεία θέρμανσης χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Χαμηλό επίπεδο ασφάλειας, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο υγραντής στέκεται σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο σε ένα μικρό παιδί, αφού το μωρό μπορεί να καεί. Και οι ενήλικες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του είδους είναι η ικανότητα συνδυασμού της ενυδάτωσης και της αρωματοποίησης.

 • Υπερήχων τύπου - αρχή λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται στην δόνηση της μεμβράνης, η οποία μετατρέπει το νερό στο μικρότερο αερολύματος. Σκόνη νερού και υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Αυτή η τεχνολογία θεωρείται η πιο αποτελεσματική από την άποψη της υγρασίας, της κατανάλωσης ενέργειας, της ασφάλειας. Πλεονέκτημα είναι επίσης η ταχύτητα, η αύξηση της υγρασίας αρχίζει αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Μειονέκτημα - η χρήση νερού με ακαθαρσίες θα οδηγήσει στην εμφάνιση λευκής πλάκας στο διαμέρισμα.
 • Ο καθαρισμός του αέρα είναι η νανοτεχνολογία. Το συγκρότημα, το οποίο δημιουργεί αυτόματα το βέλτιστο μικροκλίμα στο διαμέρισμα: καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα. Η επιλογή της συσκευής με τον καθαριστή και τον ιονιστή περιπλέκεται από το υψηλό κόστος. Είναι αρκετές φορές υψηλότερη από την τιμή των παραπάνω τριών ειδών.

Όλες οι ποικιλίες οικιακών υγροποιητών ενώνονται με ένα μόνο χαρακτηριστικό - την απουσία θορύβου. Με τη διευθέτηση των απόψεων, τώρα ας μιλήσουμε για τις λειτουργίες που πρέπει να δώσετε προσοχή, εάν θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό υγραντήρα αέρα το 2017.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η επιλογή της συσκευής μπορεί να προκληθεί από πρόσθετες λειτουργίες:

 • Οθόνη, η οποία δείχνει τη θερμοκρασία στο επίπεδο του διαμερίσματος, του δωματίου και της υγρασίας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη και πολύ βολική.
 • Τηλεχειριστήριο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον υγραντήρα με το τηλεχειριστήριο σε απόσταση. Αυτή είναι η λεγόμενη επιλογή για τους τεμπέληδες. Αλλά την ίδια στιγμή, πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η λειτουργία είναι πάρα πολύ και είναι δυνατόν, χωρίς προβλήματα, να λάβετε αρκετά βήματα για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Εδώ, η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του αγοραστή. Λάβετε υπόψη ότι, όσο περισσότερες επιλογές στο μοντέλο επιλέγετε, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Συνοψίζοντας

Προφανώς, είναι καλύτερο από την άποψη της πρακτικότητας για το σπίτι να επιλέξει έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Αλλά η επιλογή εξαρτάται επίσης από το κόστος. Και εδώ η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη, καθώς όλες οι ποικιλίες moisturizers έχουν διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, μια συσκευή που βασίζεται στην αρχή της φυσικής εξάτμισης μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το υπερηχογράφημα και το αντίστροφο.

Εδώ ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο κατασκευαστής. Προκειμένου να μην πληρώνεται υπερβολικά για τον τίτλο που δεν έχει συσσωρευτεί, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες. Οι καλύτερες εταιρείες που παράγουν αυτές τις συσκευές είναι η Boneco Air-o-Swiss, η Timberk, η Electrolux, η Sharp, η Philips και η Ballu. Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα ποιότητας και εάν δεν τον πληρώσετε υπερβολικά, σας συνιστούμε να δώσετε προτίμηση σε αυτόν τον κατασκευαστή. Ωστόσο, σημειώστε ότι η τιμή θα είναι υψηλότερη από αυτή των κινέζων ομολόγων. Από φθηνές εγχώριες μάρκες, θα ήθελα να επισημάνω τον Atmos, των οποίων τα προϊόντα κατακτά σταδιακά τη ρωσική αγορά.

Παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον κατασκευαστή, στις περισσότερες περιπτώσεις η επιλογή έχει ως εξής: υπερήχων ή ατμού. Αλλά ποια είναι καλύτερη, αν και οι δύο επιλογές έχουν τις ίδιες παραμέτρους και το ίδιο κόστος; Εδώ έρχεται η πρώτη γραμμή της σκοπιμότητας και της πρακτικότητας.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η σωστή επιλογή όσον αφορά την περιοχή. Για το παιδικό δωμάτιο είναι επαρκής ένας υγραντήρας, υπολογιζόμενος για 25μ 2, αλλά αν χρειαστεί να υγρανθεί μια μεγάλη περιοχή, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να επιλέξετε μια πιο ισχυρή συσκευή. Υπάρχουν μοντέλα που στοχεύουν στην υγρασία του αέρα σε δωμάτιο μέχρι 60m 2.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ασφάλεια. Για ένα παιδί ηλικίας 2 έως 10 ετών είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα υπερήχων υγραντήρα για να αποφύγετε τραυματισμούς ή εγκαύματα.

Ο τρίτος παράγοντας είναι η πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ειδών αντιδράσεων, για παράδειγμα, η ξαφνική εμφάνιση βήχα σε ένα παιδί. Αυτός ο παράγοντας είναι ο πιο αμφιλεγόμενος και ελάχιστα διερευνημένος. Εδώ είναι δύσκολο να δώσετε οποιαδήποτε συμβουλή. Μια από τις λύσεις για το πρόβλημα μπορεί να είναι η επιλογή ενός ποιοτικού υγραντήρα που παράγεται από ένα γνωστό εμπορικό σήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρεωθείτε υπερβολικά. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής είναι το νερό. Συνιστάται η χρήση του καθαρισμένου, καθώς το υγρό από τη βρύση περιέχει πολλά διαφορετικά στοιχεία, όχι πάντα χρήσιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εξετάζετε τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη.

Σημαντικό! Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερήχων ή ο ατμός, καθώς και μια συσκευή που λειτουργεί με βάση την αρχή της φυσικής εξάτμισης, από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα από την άποψη της απολύμανσης του αέρα. Ο οικιακός υγραντήρας θα γίνει αποτελεσματικός βοηθός αν εκτελέσετε μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν συστηματικό αερισμό και υγρό καθαρισμό. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα επιτευχθεί το μέγιστο όφελος για το νεογέννητο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ο κίνδυνος τέτοιων αντιδράσεων θα μειωθεί σημαντικά.

Είναι εξίσου σημαντικό να πραγματοποιείται συστηματική συντήρηση της συσκευής. Καθοδήγηση σχετικά με αυτό περιλαμβάνεται στην τεκμηρίωση που επισυνάπτεται σε αυτήν. Η απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί την οδηγία ή μελετά μόνο την ενότητα "Διαχείριση". Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό της κανονικής λειτουργίας από την άποψη της αποδοτικότητας (απόδοσης).

Τα φίλτρα συλλέγουν διάφορες ουσίες και παθογόνα βακτήρια, τα οποία περιοδικά πρέπει να αφαιρεθούν αντικαθιστώντας το στοιχείο φίλτρου. Το πιο πρακτικό από την άποψη αυτή είναι το μικροκλιματικό συγκρότημα πλύσης με αέρα. Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας είναι εφοδιασμένες με ενδείξεις που σηματοδοτούν την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου και της ράβδου ιονισμού.

Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα ακόλουθοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να βρούμε τον αριθμητικό μέσο όρο:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά - επιλογή ανά τύπο, περιοχή, σύνολο επιπρόσθετων λειτουργιών.
 • κόστος - η επιλογή εξαρτάται άμεσα από τις οικονομικές δυνατότητες.
 • η ασφάλεια αφορά τους υγραντήρες ατμού, καθώς και τον κατασκευαστή (αν επιλέξετε ένα ακριβό μοντέλο, τότε υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για μη απρόβλεπτες αντιδράσεις, για παράδειγμα, αλλεργικές αντιδράσεις).

Μοντέλο βαθμολογία

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να μιλήσω είναι ποια μοντέλα υγραντήρων αέρα θεωρούνται τα καλύτερα για σήμερα. Εάν δεν γνωρίζετε ποια συσκευή να επιλέξετε με βάση την τιμή και την ποιότητα, μπορείτε να δώσετε με ασφάλεια την προτίμηση στην πιο κατάλληλη επιλογή από τη λίστα που παρέχεται από εμάς.

Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα για παιδικό δωμάτιο, με δημιουργικό σχεδιασμό και τιμή 3000 έως 5000 ρούβλια:

 1. Ballu UHB-270 Μ Winnie Pooh
 2. Scarlett SC-AH986M06
 3. Atmos 2640
 4. Marta ΜΤ-2659
 5. Ballu ΑΡ-105

Εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι, καλό είναι να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω 5 μοντέλα είναι αρκετά δημοφιλής το 2017:

 1. Panasonic F-VXK70 (σχεδιασμένο για 52 τ.μ.)
 2. Boneco H680 (100 τετραγωνικά μέτρα)
 3. Sharp KC-D51RW (μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα)
 4. Euromate Grace Ηλεκτροστατική (έως 90 τ.μ.)
 5. Winia AWX-70 (50 τ.μ.)

Τέλος, συνιστούμε να παρακολουθείτε βίντεο σχετικά με το ποιοι εμπειρογνώμονες δίνουν τις δικές τους συστάσεις για την επιλογή αυτών των συσκευών:

Έτσι, δώσαμε συμβουλές για την επιλογή μιας συσκευής για την υγρασία του αέρα. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας βοήθησαν και τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα και τι είναι καλύτερο για την τιμή και την ποιότητα το 2017!

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Περιεχόμενο του άρθρου

 • Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα
 • Πώς να αποκαταστήσετε την κανονική υγρασία στο σπίτι
 • Ποιο υγρόμετρο είναι καλύτερο - μηχανικό ή ηλεκτρονικό;

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας για τον αέρα: αξιολόγηση με βάση κριτικές

Ο αέρας στο δωμάτιο, ειδικά όταν το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, πρέπει να πληροί ορισμένες παραμέτρους που παρέχουν μια αίσθηση άνεσης. Οι κύριοι δείκτες είναι η θερμοκρασία και η υγρασία.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο ένας υγραντήρας;

Από ιατρική άποψη, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πρέπει να είναι από 40% έως 60%.

Οι λόγοι για χαμηλή υγρασία μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες.

Σε αστικές κατοικίες, ειδικά κατά την περίοδο θέρμανσης, αυτή η παράμετρος κυμαίνεται από 15% έως 20%. Το χειμώνα, ο αέρας στο δρόμο στεγνώνει λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Στο ίδιο δωμάτιο, η υγρασία εξατμίζει τη θερμότητα από τον αέρα. Για να αυξηθεί αυτό το σήμα στη βέλτιστη τιμή, χρησιμοποιούνται υγραντήρες.

Αν το διαμέρισμα σπάνια τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα ή κλιματισμό είναι σε αυτό, το επίπεδο υγρασίας πέφτει επίσης γρήγορα.

Αρνητική έκθεση σε αέρα χαμηλής υγρασίας

Αν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο με ένα μειωμένο επίπεδο υγρασίας, τότε αρχίζουν να στεγνώσει βλεννογόνων του αναπνευστικού συστήματος, και είναι σχεδιασμένα για την πρόληψη διαφόρων μολυσματικών βακτηριδίων εντός του οργανισμού. Έτσι, αυξάνεται η πιθανότητα αλίευσης λοίμωξης υπό μορφή αναπνευστικών ασθενειών ή κρυολογήματος. Επίσης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αλλεργική αντίδραση. Τα παιδιά είναι τα πιο ευαίσθητα στον εξαερωμένο αέρα.

Επίσης, η χαμηλή στάθμη υγρασίας επηρεάζει τη γύρω περιοχή. Ξεκινά να καταστρέφει το γύψο και να σπάει τα έπιπλα από ξύλο. Αντικείμενα αντικειμένων στο σπίτι μπορεί να επιδεινωθεί και να χάσει την αξία τους.

Μέθοδοι διαβροχής

Ο πιο απλός και προσιτός τρόπος να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο είναι μια υγρή πετσέτα που κρέμεται από τον θερμαντήρα. Η ουσία του έργου είναι ότι το νερό, που εξατμίζεται από τον ιστό, υγραίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, με την ικανότητα να κάνετε, μπορείτε να βρείτε το δικό σας μοναδικό σχέδιο και να το χρησιμοποιήσετε με επιτυχία.

Η βέλτιστη και αποδοτική επιλογή είναι η αγορά ενός ολοκληρωμένου μοντέλου.

Είδη υγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι moisturizers:

 • παραδοσιακή?
 • ατμός ·
 • Υπερήχων, που επιπλέον καθαρίζουν τον αέρα.

Κάθε τύπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα, θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποιες είναι οι διαφορές τους.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Αντιπροσωπεύει το σχέδιο, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι μια δεξαμενή με νερό, ανεμιστήρα και εξατμιστή. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας που μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα παραδοσιακού τύπου είναι 60%.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Για ανεφοδιασμό καυσίμων, είναι κατάλληλο τόσο το νερό της βρύσης όσο και το καθαρό νερό.

Επίσης, αν μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου στάζουν μέσα στη δεξαμενή, η συσκευή μπορεί να εκτελέσει άλλη λειτουργία γεύσης.

Τα μειονεκτήματα είναι η υψηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής. Ειδικά αισθάνεται τη νύχτα - δεν μπορεί όλοι να κοιμηθούν υπό τέτοιο θόρυβο.

Τα παραδοσιακά μοντέλα εκτελούν εν μέρει τη λειτουργία ενός καθαριστικού.

Τύπος ατμού

Η αρχή της συσκευής είναι η εξάτμιση του θερμαινόμενου υγρού. Στη δεξαμενή υπάρχουν ηλεκτρόδια, μέσω των οποίων ρέει ρεύμα, και το υγρό πτητικό υπό την επίδραση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή λειτουργεί μέχρι η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή να πέσει κάτω από τα ηλεκτρόδια.

Αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν υψηλή απόδοση και είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας έως και 100%. Η κατά προσέγγιση κατανάλωση ανά ημέρα είναι 17 λίτρα νερού.

Τα πλεονεκτήματα τέτοιων φαρμάκων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η λειτουργία τους δεν απαιτεί πρόσθετα αναλώσιμα και δεν απαιτεί επαναπλήρωση με καθαρισμένο υγρό.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για μια επιπλέον υγρασία. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς αυτό, είναι δυνατό να υπερχειλίσετε πάρα πολύ τις εγκαταστάσεις. Επίσης, η λειτουργία του συνοδεύεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι υγραντήρες ατμού είναι πιο επικίνδυνοι από τους παραδοσιακούς. Επειδή κατά τη λειτουργία θερμαίνει το νερό μέχρι και 80 μοίρες, υπάρχει η δυνατότητα καύσης με το διαφεύγον ατμό. Από αυτή την άποψη, η επιλογή αυτού του τύπου δεν συνιστάται εάν υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Τα μοντέλα υπερήχων είναι τα πιο ακριβά από τα παρουσιαζόμενα είδη, αλλά ταυτόχρονα τα πιο σιωπηλά.

Χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά επιπλέον θα πρέπει να ελέγχετε το κόστος καθαρισμένου νερού, καθώς το νερό της βρύσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η χρήση ακατέργαστου νερού θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη όλων των επιφανειών του χώρου με λευκή επικάλυψη που απελευθερώνεται από το εξατμισμένο υγρό.

Η αρχή της λειτουργίας είναι η υπερήχηση, η οποία ενεργεί στο νερό και την εξατμίζει. Αυτό οφείλεται σε ισχυρούς κραδασμούς, που προκαλούν υπερήχους, με αποτέλεσμα μια διαδικασία εξάτμισης με υψηλή ταχύτητα.

Ορισμένα μοντέλα αυτού του τύπου υγραντήρα μπορούν να λειτουργήσουν ως καθαριστικά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ειδική κασέτα, η οποία θα πρέπει να αλλάζει κατά διαστήματα.

Δεδομένου ότι τα υπερηχητικά μοντέλα έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια.

Μειονεκτήματα των moisturizers

Οι γενικές αδυναμίες όλων των τύπων περιλαμβάνουν το μικρό εύρος τους, το οποίο είναι 1,5 μέτρα. Δεδομένου ότι η υγρασία ρυθμίζει τη λειτουργία της συσκευής, όταν οι καθορισμένες παράμετροι φτάσουν στον αέρα, θα σβήσει αυτόματα. Αποδεικνύεται ότι σε απόσταση 2 μέτρων από τον υγραντήρα ο αέρας θα παραμείνει ο ίδιος.

Στους χώρους των παιδιών, συνιστάται η τοποθέτηση μιας συσκευής ενυδάτωσης κοντά στον ύπνο του μωρού.

Πλυντήρια αέρα

Η συσκευή, στην οποία συνδυάζονται οι επιλογές για την ύγρανση και τον καθαρισμό του αέρα, ονομάζεται "πλύσιμο αέρα".

Αυτή είναι η συσκευή στην οποία το νερό διέρχεται μέσω των εξατμιστήρων. Στη συνέχεια, μέσω του προκύπτοντος ατμού, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα. Η σκόνη ρυθμίζεται στους δίσκους και στη συνέχεια ξεπλένεται με σταγόνες υγρού.

Μια τέτοια συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τα μικρά κομμάτια της γούνας των ζώων συντροφιάς, επίσης από παράγοντες αλλεργίας όπως η γύρη από φυτά και τα προϊόντα αποβλήτων των μικρών κροτώνων που κατοικούν τη σκόνη σπιτιού.
Προκειμένου να γίνει και το "πλύσιμο με αέρα" το άρωμα του δωματίου, αρκεί να προσθέσετε το αρωματικό λάδι στο νερό.

Αυτό το είδος συσκευής συνιστάται για άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες και ασθματικούς. Είναι επίσης επιθυμητό να έχουμε ένα τέτοιο καθαρότερο και εκείνα των οποίων τα διαμερίσματα βρίσκονται δίπλα στα απασχολημένα μονοπάτια.

Κλιματικά σύμπλοκα

Αυτές είναι καθολικές συσκευές που εκτελούν τις λειτουργίες του ιονιστή, του υγραντήρα και του καθαριστή αέρα. Ο σχεδιασμός είναι περίπλοκος, αντίστοιχα, το κόστος τέτοιων συμπλεγμάτων είναι υψηλό.

Μερικές φορές είναι πιο συμφέρουσα και φθηνότερη η αγορά όλων αυτών των 3 συσκευών ξεχωριστά, αλλά με αυτή την επιλογή αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι θα πάρουν πολύ χώρο.

Το πλεονέκτημα του κλιματικού συγκροτήματος είναι η εύκολη δυνατότητα ελέγχου, η δυνατότητα ρύθμισης κατάλληλων παραμέτρων και βελτιστοποιημένων παραμέτρων σύνθεσης αέρα.

Κριτήρια για την επιλογή ενός υγραντήρα

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες διαβίωσης και να ικανοποιεί κάθε μέλος της οικογένειας; Επιλέγοντας τη συσκευή, πρέπει να εστιάσετε στις ανάγκες, τις τεχνικές παραμέτρους και τις οικονομικές δυνατότητες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται: "Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος από τον υπερηχητικό ή τον ατμό;", Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες παραμέτρους και κόστος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε τη συσκευή, με βάση την πρακτικότητα και την σκοπιμότητα χρήσης.

Παραγωγικότητα

Η συσκευή πρέπει να εξασφαλίζει επαρκή απόδοση. Για να προσδιορίσετε την επιλογή αυτής της παραμέτρου, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση της συσκευής.

Για να εξυπηρετείτε μεγαλύτερα δωμάτια, θα πρέπει να αγοράσετε μια πιο ισχυρή μονάδα χωρητικότητας έως και 7 λίτρων.

Τροφοδοσία συσκευής

Η ισχύς της συσκευής είναι διαφορετική για διαφορετικούς τύπους και μοντέλα.
Οι ατμογεννήτριες έχουν ισχύ 300-600 W, αλλά καταναλώνουν πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Εάν εξετάσουμε το υπερηχητικό, τότε η απόδοσή τους δεν είναι χειρότερη και η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 40 W.

Επίπεδο θορύβου

Μια τέτοια παράμετρος όπως το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι λειτουργεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή στην οποία η συσκευή εργασίας δεν θα επηρεάσει τον ύπνο είναι 35-40 dB.

Ασφάλεια

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα στο φυτώριο, θα πρέπει να προτιμάτε συσκευές υπερήχων για την πρόληψη εγκαυμάτων και τραυματισμών στα παιδιά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ανάμεσα στην ποικιλία των μοντέλων υπάρχουν εκείνες στις οποίες παρουσιάζονται επιπλέον λειτουργίες. Αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι όσο πιο λειτουργικό, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος. Έτσι, πριν από την αγορά, αξίζει να σκεφτείτε εάν χρειάζεται μια πρόσθετη επιλογή ή μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

Ως συμπλήρωμα, μπορεί να υπάρχει μια οθόνη στην οποία εμφανίζεται η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και το επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή από απόσταση.

Συμβουλές φροντίδας

Αφού έχετε λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να μάθετε πώς να το φροντίζετε σωστά για να εξασφαλίσετε μια λειτουργική και μακρά διάρκεια ζωής.

Συστάσεις για τη φροντίδα του υγραντήρα:

 • συχνά αλλάζουν το νερό στη δεξαμενή.
 • για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των αποθέσεων στους τοίχους, αποστραγγίστε μετά το τέλος της εργασίας όλο το υπόλοιπο υγρό?
 • καθαρίστε τακτικά τη συσκευή: ξεπλύνετε τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 ημέρες και εκτελέστε έναν πλήρη καθαρισμό 2 φορές το μήνα.
 • Μην κρατάτε τη συσκευή σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστεί μούχλα και βακτήρια.
 • Πριν αφαιρέσετε τον υγραντήρα για μακροχρόνια αποθήκευση, πλύνετε το και στεγνώστε καλά.
 • Μην χρησιμοποιείτε για τη συσκευή καθαρισμού του αέρα, η οποία έχει φτάσει στο τέλος της ζωής, επειδή διάφορα μέρη των βακτηρίων σχηματίζονται σε φθαρμένα μέρη.

Καθαρισμός του υγραντήρα

Οι υγραντήρες χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να εμφανίζονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

Κατά το πλύσιμο του φίλτρου δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα:

 • Αφαιρέστε το φίλτρο, πλύντε το με δροσερό τρεχούμενο νερό και στεγνώστε.
 • σκουπίστε το σώμα και τα μέρη του με ένα υγρό πανί που είναι βρεγμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.
 • καθαρίστε το δοχείο χωρίς να χρησιμοποιήσετε ουσίες με επιβλαβείς ατμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου: ρίξτε το μέσα στη δεξαμενή, έτσι ώστε ο πυθμένας και οι τοίχοι να είναι κλειστοί, αφήστε για 60 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν υπάρχουν σκληρυμένες αποθέσεις, που συνοδεύονται από δυσάρεστη οσμή, χρησιμοποιήστε σόδα. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη δεξαμενή με ξύδι: ρίξτε το σε μια δεξαμενή με ποσότητα 3 φλιτζανιών και αφήστε για 3 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Βαθμολογία

Για να επιλέξετε μια καλή συσκευή, μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές από τα μοντέλα που βρίσκονται στα πέντε καλύτερα από τα καλύτερα moisturizers με βάση την αξιολόγηση και τις κριτικές πελατών:

 • Το μοντέλο ατμού Bionaire CM-1 κατέχει ηγετική θέση. Το πλεονέκτημα είναι η υψηλή ασφάλεια μεταξύ των αναλόγων, καθώς ο ατμός μέσα στη συσκευή αναμιγνύεται με ψυχρό αέρα, εξαλείφοντας έτσι τη δυνατότητα καύσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Μια αξιόπιστη συσκευή σε προσιτή τιμή.
 • Υπερηχητική συσκευή Ballu UHB-240Disney - σχεδόν αθόρυβη, λειτουργική, με φωτισμό και δυνατότητα ελέγχου της κατεύθυνσης της υγρασίας και της έντασης της εξάτμισης.
 • Το μοντέλο υπερήχων Atmos 2630 - ελαφρύ, συμπαγές, φθηνό, έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο και έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε μεγάλα δωμάτια. Έχει επίσης χαμηλό επίπεδο θορύβου και είναι εύκολο να λειτουργήσει.
 • Ο παραδοσιακός υγραντήρας Winia AWX-70 έχει ενσωματωμένο υγροστάτη, έχει μεγάλη λειτουργικότητα: καθαρισμός, ιονισμός, δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Δεν δημιουργεί θόρυβο, αλλά έχει μεγάλες διαστάσεις και υψηλό κόστος.
 • Υπερηχητική συσκευή HOME-ELEMENT HE-HF-1701 - αξιόπιστο μοντέλο, αθόρυβη λειτουργία, ωραίο σχέδιο. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα αέρα που είναι καλύτερο και πιο βέλτιστο, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές για άτομα που τα χρησιμοποιούν ήδη και να δουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.