Κόμβος διέλευσης σωληνώσεων μέσω του τοίχου και άλλων δομικών στοιχείων: κανονιστικές απαιτήσεις

Κατά την τοποθέτηση εσωτερικών επικοινωνιών (δίκτυα θέρμανσης, φυσικού αερίου, ύδρευσης και αποχέτευσης), μέρος του αυτοκινητοδρόμου περνά σχεδόν πάντα μέσα από δάπεδα, τοίχους ή θεμέλια. Η τεχνολογία μέσω της οποίας ο αγωγός διέρχεται από τον τοίχο ή άλλο «φράγμα» εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τον τύπο κατασκευής. Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά της επένδυσης και του κανόνα της εργασίας.

Τοποθέτηση σωλήνων μέσω δαπέδων

Οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, ενώσεις πολυμερούς, χαλκό. Η επικάλυψη μπορεί να γίνει από σκληρά υλικά (τοιχοποιία, οπλισμένο σκυρόδεμα) ή από μαλακά (γύψο, ξύλο, ξηρές ενώσεις γύψου). Οι σωληνώσεις σε ένα μπάνιο, για παράδειγμα, μπορεί να απαιτούν εμβάπτιση στο πάχος των χωρισμάτων και του δαπέδου / τοίχων στο 10% της περιοχής του σύρματος. Επομένως, οι οικοδόμοι και οι εγκαταστάτες έχουν θεμιτές ερωτήσεις:

 1. Πώς θα επηρεάσει η επικοινωνιακή απόδοση του μαλακού υλικού μακροπρόθεσμη επαφή με στερεά οικοδομικά υλικά τοίχων και οροφών.
 2. Μην βλάπτετε τον κορμό των σκληρών κραμάτων με μαλακή επικάλυψη.

Τα κανονιστικά έγγραφα καθιστούν διφορούμενες και διφορούμενες απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, μόνο ένας ειδικευμένος πλοίαρχος θα πρέπει να θέσει αυτή τη δομή, "χειροτεχνία" είναι ακατάλληλη εδώ. Το σωστά τοποθετημένο συγκρότημα σωληνώσεων είναι ένας πιθανός κίνδυνος έκτακτης ανάγκης και ατυχημάτων, με αποτέλεσμα απώλειες. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σωστή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις.

Norms SNiP

 1. Μια μη μονωμένη διέλευση από το τοίχωμα του σωλήνα δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με τις δομές του κτιρίου.
 2. Σε περίπτωση απουσίας μόνωσης, η απόσταση από το κύριο μέχρι το γύψο ή την επένδυση πρέπει να είναι 35-55 mm (με διάμετρο 32 mm), 50-60 mm (με διάμετρο 40-50). Όταν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερα τμήματα, η κάθαρση καθορίζεται σύμφωνα με την τεκμηρίωση εργασίας.
 3. Το τμήμα της διόδου που διέρχεται από τις πλάκες του κτιρίου επεξεργάζεται με τσιμεντοκονία κατά μήκος ολόκληρου του πάχους του τελευταίου.
 4. Τα θραύσματα των ανυψωτών που προεξέχουν πάνω από την οροφή κατά 8-10 cm προστατεύονται από ένα στρώμα τσιμέντου 2-3 ​​cm.
 5. Πριν από την εφαρμογή στο σωλήνα αποχέτευσης, η προστατευτική σύνθεση του σωλήνα πρέπει να τυλίγεται με στεγανωτική στεγάνωση με συνεχές στρώμα χωρίς κενά.

Σημαντικό: οι απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων για την τεχνολογία διέλευσης των κόμβων του αγωγού διαφόρων δομικών στοιχείων μπορεί να διαφέρουν ή να αντικρουστούν μεταξύ τους. Αν αμφιβάλλετε για την ορθότητα του έργου, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό ή οικοδόμο για συμβουλές. Μόνο γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των υλικών εργασίας και τον προγραμματισμένο σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έργο χωρίς προβλήματα.

Τι καθορίζει την τεχνολογία της εργασίας:

 1. Υλικό των δομικών στοιχείων (τοίχοι, χωρίσματα σε σαλόνια, γ / δ, θεμελίωση και επικάλυψη).
 2. Χώροι, αριθμός εισόδων και τύπος διασταύρωσης από τα «εμπόδια» της εθνικής οδού.
 3. Τύπος εγκατάστασης (ανοικτό / κλειστό).
 4. Τύπος αυτοκινητόδρομου.
 5. Το σχήμα των σωλήνων.

Απαιτήσεις για την τοποθέτηση σωλήνων από πολυπροπυλένιο

Κατά την κατασκευή αγωγών από πολυπροπυλένιο και κράματα μετάλλων-πολυμερών, επιβάλλονται στη δομή οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 1. Υποχρεωτική τοποθέτηση μανικιών (κιβωτίων) για την εξασφάλιση της κινητικότητας και της απρόσκοπτης κίνησης της σύνδεσης μέσα στο στοιχείο κτιρίου.
 2. Η διάμετρος του χιτωνίου λαμβάνεται με τον υπολογισμό + 5-10 mm στην εξωτερική διάμετρο εργασίας, το μήκος του πρέπει να ανυψώνεται κατά 20-50 mm πάνω από το επίπεδο επικάλυψης.
 3. Σε περίπτωση λανθάνουσας τοποθέτησης, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα θερμικής επιμήκυνσης των σωλήνων.
 4. Τα άκρα των κατόχων, τα κενά μεταξύ του χιτωνίου και της επιφάνειας εργασίας είναι ενσωματωμένο ευλύγιστα μη καύσιμο υλικό, έτσι ώστε να παραμείνουν σε θέση να κινηθεί το σωλήνα κατά μήκος του διαμήκους σφράγισης osi.Dlya χρησιμοποιείται λινό ύφασμα εμποτισμένο σχοινιά εμποτισμένη με ένα διάλυμα του πολυισοβουτυλενίου στη βενζίνη (σε ποσοστό 1: 3). Εάν χρησιμοποιείται σχισμένο σχοινί, ο πλαστικός σωλήνας τυλίγεται σε φιλμ πολυαιθυλενίου ή πολυβινυλοχλωριδίου. Αν το κενό είναι κλειστό με υφάσματα ή κορδόνια αμιάντου, τα άκρα του χιτωνίου σφραγίζονται με τη βοήθεια του ερμητικού.
  Σημαντικό: ορισμένες πηγές για σχεδιασμούς κράματος μετάλλου-πολυμερούς απαιτούν τη χρήση φυσίγγων μόνο από μέταλλο ή πλαστικό, άλλοι λένε ότι το συγκρότημα που διέρχεται από το δάπεδο μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς προστατευτικά στοιχεία.
 5. Οι αρθρώσεις του αγωγού απαγορεύεται να τοποθετούνται σε περιπτώσεις.

Επιτρέπεται η χρήση ως προστατευτική ρουβέρωση, τσιμεντόλιθου ή περγάμι. Γι 'αυτό, η δομή είναι τυλιγμένη σε ένα μαλακό υλικό σε δύο στρώσεις και δεμένη με σπάγκο.
Το πάχος των τοιχωμάτων επένδυσης και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά υπολογίζονται από τις μεμονωμένες εργασίες και τον τύπο του υλικού (διασταυρούμενο πολυαιθυλένιο, χλωριούχο πολυβινύλιο), και τον τύπο δομής (κρύο / παροχή ζεστού νερού, θέρμανση, υδραυλικά, αποχετεύσεις, κλπ). Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσουμε το είδος των εγκαταστάσεων στα οποία οι κόμβοι εγκαθίστανται πλατεία σύνδεση ή γύρω από σωλήνες και κατάρτισης της τεχνολογίας οπών (πώς και πού - με το χέρι ή στο εργοστάσιο).

Χρήση μανικιών

Λόγοι χρήσης

Οι λόγοι για τη χρήση των περιπτώσεων κατά την τοποθέτηση κορμών μέσω "φραγμών":

 • η κινητικότητα και η ευαισθησία των ευθύγραμμων τμημάτων του συνδέσμου στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Η περίπτωση θα προστατεύσει τη δομή από την εποχιακή παραμόρφωση ή την παραμόρφωση που προκαλείται από παραμόρφωση.
 • υποθετική ανάγκη για επισκευή, αποσυναρμολόγηση ή αντικατάσταση του κύριου τμήματος · Το χιτώνιο θα επιτρέψει αυτούς τους χειρισμούς να πραγματοποιηθούν χωρίς να καταστραφεί το δομικό στοιχείο.

Στη σημείωση: είναι δυνατόν να αποφευχθεί η κίνηση των αγωγών με τη βοήθεια των αντισταθμιστών.
Η χρήση ενός μανικιού για ένα συγκρότημα που διέρχεται από μια στέγη ή άλλο στοιχείο εμποδίζει την είσοδο εντόμων, μικρών ζώων και δυσάρεστων οσμών από ένα δωμάτιο σε άλλο.

Στο διαχωριστικό για τη στεγανοποίηση του διακένου μεταξύ του χιτωνίου και της κύριας γραμμής, οποιοδήποτε μαλακό υλικό είναι αποδεκτό, ανεξάρτητα από τη διακίνηση και τη στεγανότητα του.
Κατά τη διέλευση από τα δάπεδα για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα είναι απαραίτητη. Το στεγανοποιημένο παρέμβυσμα δεν επιτρέπει τη διείσδυση νερού στους κάτω ορόφους ή στο δωμάτιο σε περίπτωση θραύσης ή διαρροής.

Πώς να επιλέξετε μια υπόθεση

 1. Η κανονική προεξοχή του τμήματος πάνω από το επίπεδο του δομικού στοιχείου είναι 50 mm στα δωμάτια, όπου, σε περίπτωση διαρροής, η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει πάνω από το επίπεδο του δαπέδου (στο μπάνιο). Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί να αγγίξετε 5-7 χιλιοστά.
 2. Για τη διέλευση από την οροφή, είναι οικονομικότερο να επιλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κοντότερα μανίκια, υπό την προϋπόθεση ότι η θήκη δεν παρεμβαίνει στην τελική εργασία.
 3. Σύμφωνα με την GOST, η διάμετρος του χιτωνίου για το συγκρότημα του αγωγού επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το προσεχές κλείσιμο του διακένου μεταξύ αυτού και της δομής. Το χάσμα συνεπάγεται την πρόσβαση στις λεπτομέρειες και την παράλειψη αντικαταστάσιμων αντικειμένων σε περίπτωση επισκευής.
 4. Το υλικό θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα ισχυρό κλείσιμο του κορμού στο δομικό στοιχείο και να είναι άφλεκτο.
 5. Παρουσιάζεται η παρουσία ρωγμών και αιχμηρών ακμών.
 6. Κατά τη διέλευση της δομής μέσω της θεμελίωσης, η θήκη επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το βύθισμα (η διάμετρος πρέπει να είναι ευρύτερη από το σωλήνα κατά 200 mm).
 7. Όταν η εγκατάσταση είναι ανοικτή, η αισθητική και οι διαστάσεις του συνδετικού τμήματος παίζουν κάποιο ρόλο.

Για τους κόμβους του αγωγού μέσω δαπέδων από οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείτε χαλύβδινα μανίκια. Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται με εύθραυστα κορμούς όταν οι γρατζουνιές ή τα κομμάτια σωλήνων είναι απαράδεκτες (σε δομές πίεσης). Τα άκρα των χαλύβδινων περιβλημάτων επεξεργάζονται και ξεφλουδίζονται, παρουσία αιχμηρών ακμών, ο μετρητής τραβιέται. Τα πλαστικά μανίκια δεν παρέχουν αξιόπιστη προσκόλληση στο διάλυμα τσιμέντου.

Το Ruberoid κατά την τοποθέτηση των πλαστικών αρμών δεν χρησιμοποιείται για την αποφυγή επαφής των εξαρτημάτων λαδιού με πλαστικό.
Μόνο μια υπεύθυνη και ικανή προσέγγιση όσον αφορά το σχεδιασμό, τη συγκόλληση και την εγκατάσταση μονάδων σωληνώσεων σε κτιριακές κατασκευές θα αποφύγει την ανωτέρα βία στη βιομηχανία και θα παράγει ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας.

Κατασκευή του συγκροτήματος αεραγωγού μέσω της οροφής

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα υποστήριξης ζωής για οικιακούς, βιομηχανικούς, διοικητικούς ή εμπορικούς χώρους. Η κύρια λειτουργία του είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής, κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα ή μολυσμένο στο δρόμο. Αυτό γίνεται με την εγκατάσταση του αγωγού του αεραγωγού μέσω των οροφών μέσω της οροφής του σπιτιού πάνω από την οροφή. Η εσφαλμένη συναρμολόγηση του στομίου εξαερισμού μέσω της οροφής συχνά προκαλεί διαρροή και όλα τα είδη προβλημάτων στη λειτουργία αυτού του συστήματος.

Η παροχή και το απαιτούμενο μήκος του αγωγού του αεραγωγού

Για να δημιουργήσετε το σωστό μικροκλίμα στο σπίτι, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα βέλτιστο σύστημα κυκλοφορίας αέρα. Η αποτελεσματική λειτουργία του εξασφαλίζεται με σωστούς υπολογισμούς της διαμέτρου και του μήκους του σωλήνα, μέσω του οποίου εξαερίζεται η οπή εξαερισμού στην οροφή. Ανάλογα με τον τύπο του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, αυτοί οι υπολογισμοί μπορούν να εκτελεστούν με διάφορους τρόπους. Το ανεπαρκώς υπολογισμένο ύψος σωλήνα πάνω από την οροφή συμβάλλει στον σχηματισμό ανεπάρκειας οξυγόνου στο δωμάτιο και στην αύξηση της υγρασίας. Εάν υπάρχει σφάλμα στο σχεδιασμό της κουκούλας, τα έπιπλα και οι τοίχοι μπορούν εύκολα να γίνουν μουχλιασμένα και στα παράθυρα θα υπάρχει πάντα εφίδρωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κτίρια κατοικιών έχουν φυσική κυκλοφορία ρευμάτων αέρα. Η εισροή αέρα από το δρόμο γίνεται μέσω ειδικής βαλβίδας ή παραθύρου, η εκροή παρέχει έναν κόμβο μέσω του εξαερισμού της οροφής. Σε σχέση με την ψύξη, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μπορεί να μειωθεί.

Σημαντικό! Το Ventkanal μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στον τοίχο ή να συνδεθεί. Στο εξωτερικό τοίχωμα, τέτοιες κατασκευές δεν καθίστανται, διότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει η δυνατότητα συμπύκνωσης, λόγω της οποίας η δομή θα υποστεί βλάβη.

Σύμφωνα με το τρέχον SNiP, η ποσότητα αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο πρέπει να έχει τις ακόλουθες τιμές:

 • 3 m³ ανά τετραγωνικό μέτρο αερισμένου χώρου ανά ώρα - για οικιστικά κτίρια. Το ποσό αυτό δεν εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, 20 m³ καθαρού αέρα ανά ώρα παραμένουν προσωρινά στο κτίριο για τους ανθρώπους και οι μόνιμοι κάτοικοι χρειάζονται 60 m³.
 • Τουλάχιστον 180 m3 αέρα ανά ώρα - για βοηθητικούς χώρους.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο του σωλήνα εξαερισμού χρησιμοποιήστε ένα σύστημα που έχει μόνο μια φυσική ροή αέρα, η εγκατάσταση εξαναγκασμένων συσκευών για να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα δεν λαμβάνεται υπόψη. Ο απλούστερος τρόπος υπολογισμού είναι ο λόγος της διατομής της οπής αερισμού προς την περιοχή του δωματίου. Σε 1 m² για μια κατοικία χρειάζονται διατομή διαύλου 5,4 m², ενώ για έναν βοηθητικό χώρο απαιτούνται 17,6 m², αλλά οι υπολογισμοί είναι πιο δύσκολο να αποκτηθούν πιο ακριβείς αριθμοί.

Όλοι οι αγωγοί εξαερισμού που υπάρχουν στο κτίριο, όπου ο αέρας που εξέρχεται από το σωλήνα μέσω του σωλήνα, μετακινείται στον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος πραγματοποιεί αερισμό στην οροφή. Για να υπολογίσετε το ύψος αυτού του σωλήνα, πρέπει να γνωρίζετε τη διάμετρο του και να χρησιμοποιείτε ειδικό τραπέζι.

Τα κύτταρα παρουσιάζουν τις τιμές εγκάρσιας διατομής του αγωγού. Η αριστερή στήλη του πίνακα περιέχει το πλάτος των σωλήνων και η άνω γραμμή δείχνει το ύψος των σωλήνων σύμφωνα με μια συγκεκριμένη διάμετρο σε χιλιοστά.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα πρότυπα SNiP:

 • Όταν ο αγωγός αέρα βρίσκεται από την κορυφογραμμή δεν υπερβαίνει το ενάμισι μέτρο, σε ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό μέτρο. Όταν ο σωλήνας βρίσκεται σε απόσταση από την κορυφογραμμή κατά 1,5 έως 3 μέτρα, δεν αξίζει να το χτίσετε κάτω από την κορυφογραμμή.
 • Αν η καμινάδα και ο σωλήνας εξαερισμού βρίσκονται κοντά, το ύψος τους θα πρέπει να είναι το ίδιο. Εάν ο κανόνας αυτός παραβιαστεί, ο καπνός μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από το στοιχείο θέρμανσης.
 • Σε επίπεδες στέγες, το ύψος του σωλήνα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από μισό μέτρο.

Κατά την επιλογή ενός σωλήνα εξαερισμού και τη θέση του στην οροφή αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ο συντελεστής αντίστασης στον άνεμο. Για τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προγράμματα, τα οποία θα απλοποιήσουν σημαντικά την περίπτωση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε τη σωστή ποσότητα αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο. Τα προγράμματα αυτά υπολογίζουν επίσης παραμέτρους όπως:

 • Μορφή αγωγού αγωγών.
 • Η αντίσταση που σχηματίζεται όταν ο αέρας κινείται.
 • Μέση θερμοκρασία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 • Βαθμός τραχύτητας των εσωτερικών τοιχωμάτων του αγωγού.

Με αυτό τον τρόπο, το ύψος του σωλήνα εξαερισμού πάνω από την οροφή υπολογίζεται γρήγορα και απλά για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κίνηση αέρα υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Σημαντικό! Κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων του αγωγού, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι τιμές αντίστασης κατά τη μετακίνηση της ροής αέρα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα διάφορα δίκτυα, πλέγματα, καλώδια και άλλες δομικές λεπτομέρειες.

Πρότυπες κατασκευές μυκήτων

Στη σύγχρονη αγορά των οικοδομικών υλικών, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία όλων των ειδών αξεσουάρ που εξασφαλίζουν τον αερισμό των χώρων κάτω από την οροφή. Μεταξύ αυτών των αξεσουάρ είναι ο μύκητας εξαερισμού. Οι μύκητες για τον εξαερισμό είναι μία από τις παλαιότερες συσκευές για την εφαρμογή αξιόπιστων εγκαταστάσεων εξαερισμού. Με τον καιρό, εκσυγχρονίστηκαν με επιτυχία. Αυτό επηρέασε όχι μόνο τη θερμομόνωση, αλλά και πολλές άλλες πτυχές, για τις οποίες χρησιμοποιούνται πλέον σύγχρονα υλικά. Στο σχεδιασμό αυτής της συσκευής δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, οπότε μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας.

Ο κανονικός μύκητας αερισμού στην οροφή είναι ένας σωλήνας με αρκετά μεγάλη διάμετρο. Για να το εγκαταστήσετε από πάνω, τοποθετείται ένας δίσκος στον σωλήνα, ο οποίος χαμηλώνει κατά περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού μήκους του σωλήνα και στη συνέχεια συγκολλάται ο μύκητας. Περαιτέρω, το λεγόμενο "γυαλί" συναρμολογείται στο άνω και κάτω μέρος, το οποίο εκτελεί τη λειτουργία συλλογής συμπυκνώματος. Τμήμα κάτω από το δίσκο είναι απομονωμένο. Προηγουμένως, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν κουρέλια, ορυκτοβάμβακας κ.ο.κ., για την μόνωση χρησιμοποιείται τώρα αεριωμένο σκυρόδεμα ή αφρός πολυουρεθάνης. Στο εσωτερικό του σωλήνα, εγκαθίσταται μια βαλβίδα, η οποία ενεργοποιείται από μια διαφορική πίεση.

Η εμφάνιση των σύγχρονων μυκήτων αερισμού φαίνεται πιο αισθητικά ευχάριστη και διακρίνεται από ένα προσεκτικά εκτελεσμένο εξωτερικό φινίρισμα. Ορισμένα μοντέλα έχουν έλικα που έχει σχεδιαστεί για να αντλεί πίεση. Το πλεονέκτημα των σύγχρονων μυκήτων έγκειται στο γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από ελαφρύτερα υλικά, αντί για δίσκο στερέωσης για αυτά, μπορείτε εύκολα να βρείτε το σωστό εξάρτημα για ένα συγκεκριμένο υλικό στέγης.

Οι κόμβοι του περάσματος εξαερισμού μέσω της οροφής έχουν μεγάλη σημασία, οπότε η σωστή τους διάταξη είναι τόσο σημαντική. Η τοποθέτηση τζαμιού, ελλείψει κατάλληλων δεξιοτήτων, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Ανεξάρτητα από το αν αποφασίσατε να αφαιρέσετε το σωλήνα για ανταλλαγή αέρα μέσω της μαλακής οροφής, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνεται με αυστηρή τήρηση όλων των οδηγιών και κανόνων του SNiP. Η σωστή διάταξη διείσδυσης στον εξαερισμό μέσω της κατασκευής στέγης επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της οροφής και προστατεύει από τις πολλές δυσάρεστες αποχρώσεις της ακατάλληλης ρύθμισής της.

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Ποιος είναι ο κόμβος διέλευσης;

Κόμβος διέλευσης UP-5

Πρόσβαση κόμβος UP-4

Κόμβος διέλευσης UP-3

Κόμβος διέλευσης UP-2

Τα συστήματα εξαερισμού των κτιρίων χρειάζονται ένα σημείο εξόδου αέρα εξαγωγής ή την εισαγωγή ενός νέου πίδακα τροφοδοσίας. Η διέλευση των αγωγών μέσω της οροφής ή της οροφής του κτιρίου πρέπει να σχεδιάζεται και να προβλέπεται σωστά:


Για να αντιμετωπίσει συνολικά τα ζητήματα αυτά ισχύουν ενιαίες μονάδες πέρασμα (UE), ο οποίος σχεδιάζει ταιριάζει καλύτερα με τις απαιτήσεις τους. δίοδος Κόμβος - συγκολλάται μεταλλική κατασκευή, η οποία είναι ένα κυκλικό σωλήνα τμήμα, εξοπλισμένο με δύο φλαντζωτές άκρα για σύνδεση με αγωγούς που έχει έναν πυρήνα (αναφοράς) μια φλάντζα που χρησιμεύει ως κύρια δομή προσάρτησης μονάδα, της βαλβίδας και προαιρετικά εξοπλισμένο με ένα ειδικό δακτύλιο για το συμπύκνωμα. Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, χρησιμοποιείται ένας ή άλλος τύπος συστήματος ελέγχου, ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σχεδιασμού του συστήματος όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποικιλίες

Οι κόμβοι του περάσματος έχουν διαφορετικές τροποποιήσεις. Συσκευές για τον κύριο σκοπό:

Η κύρια διαφορά μεταξύ όλων των τύπων είναι η παρουσία της βαλβίδας και ο τρόπος που ελέγχεται - χειροκίνητα ή αυτόματα. Επιπλέον, υπάρχουν μονωμένες βαλβίδες. Αποκλείουν τη δυνατότητα πάγου, στην οποία η βαλβίδα δεν λειτουργεί την κατάλληλη στιγμή. Η επιλογή ενός ή του άλλου τύπου πραγματοποιείται στο στάδιο του σχεδιασμού, λαμβανομένων υπόψη των κλιματικών συνθηκών, των συνθηκών θερμοκρασίας του εδάφους, του σκοπού του κτιρίου, των χαρακτηριστικών του συστήματος εξαερισμού κλπ.

Εφαρμογή

συστήματα Κόμβοι πέρασμα χρησιμοποιούνται στη φυσική ή εξαναγκασμένο αερισμό κτιρίων γενικού σκοπού. Είναι εξοπλισμένα με ατσάλινους αγωγούς κυκλικής διατομής. Κύριος τόπος χρήσης UE - την οροφή του κτιρίου, αλλά με ένα μεγάλο αριθμό των ορόφων και αγωγών ύψος χρησιμοποιούνται συχνά ως μία εσωτερική επένδυση από μονάδες υποστήριξης UE οι οποίες χρησιμεύουν για τη στήριξη της κάθετη τομή του αγωγού και την αφαίρεση του φορτίου από τα ακροφύσια εξαερισμού.

Ανάλογα με τις συνθήκες της περιοχής και τον σκοπό του κτιρίου, επιλέγεται ένας συγκεκριμένος τύπος φυτού με τις πλέον κατάλληλες παραμέτρους για αυτό το τμήμα - μια βαλβίδα με χειροκίνητο ή μηχανικό έλεγχο, έναν δακτύλιο για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, τη θέρμανση κλπ. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της UE γίνεται κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, αλλά με αλλαγές στη σύνθεση του συστήματος εξαερισμού ή άλλη ανάγκη, η αντικατάσταση του UE με πιο κατάλληλα ειδικά προβλήματα δεν προκαλεί.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι κόμβοι του περάσματος συναρμολογούνται σε ειδικά κύπελλα από οπλισμένο σκυρόδεμα με ενσωματωμένες άγκυρες που διέρχονται από τις οπές στερέωσης στη φλάντζα στήριξης του συγκροτήματος διόδου και στερεώνονται με παξιμάδια. Κάτω από την άνω φλάντζα, τοποθετείται ένας ειδικός σφιγκτήρας στον οποίο προσαρτώνται τα άκρα των στηριγμάτων, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερότητα της δομής, αποτρέποντας τη χαλάρωση και την εμφάνιση διαρροών. Το γυαλί από οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμεύει για να αντισταθμίζει τη γωνία της κλίσης της οροφής - η πλατφόρμα του για την εγκατάσταση του υΕ είναι πάντα οριζόντια.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι δυνατή η εγκατάσταση της μονάδας ανεξάρτητα, χωρίς το οπλισμένο σκυρόδεμα, για παράδειγμα, εάν υπάρχει επίπεδη οροφή του κτιρίου, αλλά στην περίπτωση αυτή απαιτείται ποιοτική στεγάνωση στο χώρο εγκατάστασης.

Για τη μόνωση χρησιμοποιείται ορυκτό μαλλί, στην κορυφή του οποίου τοποθετείται ένα στρώμα υαλοβάμβακα. Ένα ιδιαίτερο σημείο είναι η στεγανοποίηση της μονάδας, η οποία αποκλείει τη διείσδυση της υγρασίας μέσα στον θερμαντήρα, χτυπήσει τον ηλεκτροκινητήρα και τα μεταλλικά μέρη, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό επιρρεπή στη διάβρωση.

Η χρήση των σημείων διέλευσης εξαερισμού οφείλεται στις λειτουργικές απαιτήσεις του συστήματος εξαερισμού, καθώς και στην ανάγκη για αξιόπιστη ερμητική διέλευση από τα δάπεδα ή την οροφή των κτιρίων. Η ανάπτυξη ενοποιημένων κόμβων, έτοιμων προς χρήση και με τυπικά μεγέθη, επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος πιο ποιοτικά, γρήγορα και αξιόπιστα.

Η επιλογή αυτού ή του κόμβου γίνεται κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του κτιρίου, η πρωταρχική εγκατάσταση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά η αλλαγή των συνθηκών εξαερισμού, η μεταφορά των χώρων σε άλλο τύπο δραστηριότητας ή εξοπλισμό μπορεί να απαιτεί την αντικατάσταση του κόμβου πρόσβασης. Με την εποικοδομητική έννοια, το UE είναι ένα απολύτως αξιόπιστο προϊόν, η αποτυχία του οποίου μπορεί να συμβεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ή σε περίπτωση ακατάλληλης λειτουργίας.

Εγκατάσταση μονάδων αεραγωγού μέσω της οροφής

Μονάδες εξαερισμού στην οροφή

Κάθε κτίριο υπό κατασκευή πρέπει να είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού, ο κύριος σκοπός της οποίας είναι η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και της εξωτερικής εισροής. Ο εξαερισμός της οροφής από το μέταλλο και τα επικολλητά φύλλα πρέπει να έχει τις ίδιες λειτουργίες και να χρησιμεύει ως αεριστήρας. Οι αγωγοί εξαερισμού συνήθως λαμβάνονται από την οροφή του κτιρίου, σχηματίζοντας μια δομική μονάδα στα σημεία όπου η οροφή συνδέεται με την οροφή. Ένας τέτοιος κόμβος αναφέρεται ως μονάδα αερισμού ή κόμβος διέλευσης (UP). Ο κόμβος πρόσβασης είναι τοποθετημένος στην οροφή και για κάθε σχέδιο εξαερισμού της οροφής ή του αγωγού έχει το δικό του σχέδιο και τα στοιχεία του. Επιπλέον, το UW λειτουργεί ως αεριστήρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φυσικά και εξαναγκασμένα συστήματα εξάτμισης αέρα.

Τύποι διαδρόμων οροφής

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές ποικιλίες μονάδων αερισμού, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν για τον σχεδιασμό των αεραγωγών. Οι βιομηχανικοί χώροι του χωρίου είναι:

 • άνεργος?
 • με βαλβίδα εξαγωγής αέρα.
 • εξοπλισμένο με μηχανισμό ελέγχου βαλβίδων.
 • με πρόσθετη μόνωση.

Μονάδες στέγης στην οροφή

βαλβίδες αέρα εξαγωγής, οι οποίες εκτελούν το ρόλο του αεριστήρα, και των μηχανισμών ελέγχου της βαλβίδας (χειροκίνητο ή αυτόματο) συναρμολογείται επί των συστημάτων εξαερισμού με λειτουργία μεταβλητής εξόδου αέρα.

Κόμβος διέλευσης από την οροφή

Ποικιλίες των κόμβων της διόδου υπάρχουν ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό της οροφής και, επίσης, με τον τύπο του κυματοειδούς χαρτονιού. Σύμφωνα με το σχήμα των στοιχείων αγωγών, οι κόμβοι του διαδρόμου διακρίνονται:

 • τετράγωνο τμήμα.
 • ωοειδές τμήμα.
 • κυκλική διατομή.
 • ορθογώνιο τμήμα.

Ομαλή διέλευση αερισμού μέσω της οροφής

Η κύρια προβολή του UE μοιάζει με σωλήνα που εισέρχεται στην οπή στην οροφή ραφής για την έξοδο των αεραγωγών. Το UE τοποθετείται είτε στην ίδια τη στέγη είτε σε γυαλί από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τετράγωνες και ορθογώνιες μονάδες αερισμού στην οροφή

Χαρακτηριστικά της εγχώριας παραγωγής

UP για αγωγοί εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με GOST 15150. Αυτό το έγγραφο καθορίζει κατευθυντήριες γραμμές για το μέγεθος των UP και τα στοιχεία διακένου κατά την εγκατάσταση στην οροφή.

Διαστάσεις του κόμβου πρόσβασης

Η βιομηχανική σειριακή παραγωγή διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μορφές της UE. Οι κύριες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για τις μονάδες εξαερισμού και τα στοιχεία είναι οι εξής:

 • το συγκρότημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο με πάχος τουλάχιστον 1,19 mm.
 • η διάμετρος του OC του κυκλικού τμήματος πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 12,5 cm.
 • οι κόμβοι με ορθογώνιο τμήμα δεν έχουν περιορισμούς μεγέθους.
 • η μονάδα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτική επικάλυψη.
 • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο του ακροφυσίου κατά 30-40 cm.
 • το συνολικό μήκος της δομής δεν πρέπει, κατά κανόνα, να υπερβαίνει τα 100 cm (η βαλβίδα δεν λαμβάνεται υπόψη) ·

Μονάδα διέλευσης αγωγού οροφής

Δεδομένου ότι το σύστημα αερισμού λειτουργεί ως αεριστήρας, ο τύπος της εγκατάστασης πρέπει να υπολογιστεί και να ληφθούν υπόψη οι παράμετροι του δωματίου πριν από την επιλογή του τύπου του UPS:

 • επίπεδο υγρασίας ·
 • βαθμό μόλυνσης αερίου ·
 • πιθανές χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας στο κτίριο.
 • περιεχόμενο σκόνης και άλλα.

Σκοπός και εγκατάσταση της διάταξης διέλευσης του συστήματος εξαερισμού

Σημειώνοντας UP

Σήμερα, η βιομηχανία παράγει έντεκα τύπους τύπων ανεμιστήρων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού της στέγης ραφών και του κυματοειδούς χαρτονιού. Για τα αρχικά σχέδια των συστημάτων εξαερισμού και αερισμού, κατασκευάζονται μη τυποποιημένες εκδόσεις του UE.

Τύποι στοιχείων εξαερισμού

Τα τυπικά σχέδια κόμβων επισημαίνονται με αλφαβητικούς και αριθμητικούς ορισμούς που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία τους:

 • Ο αλφαβητικός συνδυασμός PN υποδηλώνει τον κόμβο διέλευσης.
 • Οι αριθμοί 1 και περαιτέρω 01-10 προσδιορίζουν τα τυπικά μεγέθη μονάδων χωρίς δακτύλιο συμπύκνωσης και βαλβίδα (για παράδειγμα, UP1-01).
 • Οι αριθμοί 2 και περαιτέρω 01-10 υποδηλώνουν τις τυπικές διαστάσεις των μονάδων με τη βαλβίδα, αλλά χωρίς δακτύλιο συμπυκνώματος (για παράδειγμα, UP2-01).
 • Τα σχήματα 3 και 11-20 δείχνουν τα τυπικά μεγέθη μονάδων εξοπλισμένων με βαλβίδα και δακτύλιο συμπυκνώματος (για παράδειγμα, UP3-22).

Σημαντικό!

Η επιλογή των μονάδων εξαερισμού για εξαερισμό σε αυτήν ή εκείνη την απόδοση πραγματοποιείται από τους σχεδιαστές.

Ο τύπος του PM σχετίζεται άμεσα με το περιβαλλοντικό κλίμα, την ανάγκη εγκατάστασης αεριστήρα, την κατασκευή της οροφής και του κυματοειδούς χαρτονιού.

Κομβικά περάσματα στην οροφή του σπιτιού

Τοποθέτηση UP

Ο σχεδιασμός της οροφής με ενσωματωμένο υΕ για την έξοδο του αεραγωγού συχνά ονομάζεται διείσδυση στέγης. Το συγκρότημα διόδου είναι στερεωμένο στην οροφή με τη βοήθεια βραχιόνων σταθερών με βραχίονες και σφιγκτήρες. Ο σωλήνας διακλάδωσης UE, συνδέεται με μια φλάντζα, ως στήριγμα στερεωμένο πάνω σε ένα γυαλί από σκυρόδεμα με μια στερέωση με άγκυρα. Συχνά κατασκευάζεται "φούστα" πάνω στη στέγασή του, προστατεύοντας τους αρμούς από την είσοδο νερού.

Εγκατάσταση διείσδυσης στέγης

Η έξοδος αεραγωγού εξαερισμού και αερισμός μαλακής οροφής (σε αντίθεση με το δίπλωμα) έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά στην εγκατάσταση του UPS. Είναι κατασκευασμένο από χάλυβα γαλβανισμένο φύλλο με ορυκτό μαλλί, το οποίο χρησιμεύει ως θερμομονωτικό. Στο εσωτερικό τοποθετούνται οι εκτροπείς (επίσης γαλβανισμού) ή οι ομπρέλες, οι οποίες προστατεύουν από την εισχώρηση υγρασίας.

Συμβουλές!

Αν υπάρχει ανεμιστήρας στο UPS, συνιστάται το εσωτερικό τμήμα να είναι κατασκευασμένο από διάτρητο φύλλο χάλυβα.

Τοποθετήστε το τροφοδοτικό σε πλαστικά καλύμματα. Ο σχεδιασμός της μονάδας εξαερισμού στην οροφή της οροφής σε αυτή την έκδοση θα πραγματοποιήσει λειτουργία απορρόφησης θορύβου.

Αεραγωγοί εξαερισμού μέσω της μαλακής οροφής

Για τις δομές οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, στα σημεία διείσδυσης εγκαθίστανται πλάκες από σκυρόδεμα με έτοιμες οπές για αεραγωγούς. Όταν το μέγεθος μιας τέτοιας οπής δεν μπορεί να παράσχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για την αξιοπιστία της πλάκας, η έξοδος στέγης και αερισμού πρέπει να είναι κατασκευασμένη από μονολιθικό σκυρόδεμα.

Εγκατάσταση της εξαγωγής αερισμού στην οροφή

Βαλβίδα ελέγχου με ρυθμιζόμενη βαλβίδα

Σε αντίθεση με το UE, τοποθετημένο σε κύπελλα από οπλισμένο σκυρόδεμα και στερεωμένο με άγκυρα, στη στέγη με μεταλλική κατασκευή, τα γυαλιά πρέπει να είναι μεταλλικά. Η διείσδυση της στέγης για την έξοδο των τυπικών αγωγών εξαερισμού έχει κατά κανόνα ορθογώνιο UP. Σε περιπτώσεις όπου τα κτίρια έχουν μεγάλες περιοχές στέγης και κυματοειδές δάπεδο, οι θέσεις της εξόδου αερισμού πρέπει να υπολογίζονται στο στάδιο της δημιουργίας του έργου.

Κόμβοι διέλευσης από τη στέγη του μετάλλου

Το συγκρότημα διέλευσης με ρυθμιζόμενες βαλβίδες που χρησιμεύουν ως αεριστήρας εγκαθίσταται επίσης στα γυαλιά και ο υπολογισμός πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Γωνία κλίσης της οροφής.
 • Απόσταση από τον τόπο εγκατάστασης στην κορυφογραμμή.
 • Το πάχος της οροφής και κυματοειδές.
 • Υλικό της στέγης.
 • Παράμετροι των χώρων κάτω των οροφών.

Διαδρόμους εξαερισμού με αεριστήρα

Σημαντικό!

Ένα συγκρότημα διέλευσης εξοπλισμένο με ελεγχόμενη βαλβίδα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό που ανοίγει και κλείνει τη βαλβίδα.

Αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν ως ικανοί αεριστήρες και συχνά έχουν χειροκίνητο έλεγχο και ο διακόπτης λειτουργίας έχει δύο θέσεις - "κλειστό", "ανοιχτό". Ο σχεδιασμός αυτού του UE περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • υφασμένο πανί?
 • καλώδιο ελέγχου
 • αντίβαρα ·
 • τομέα διαχείρισης.

Σχέδιο του συγκροτήματος διόδου με μονωμένη βαλβίδα

Κόμβοι διέλευσης καπνοδόχων

Για τα σπίτια με θέρμανση κλιβάνου ή τζάκια στις φέρουσες στέγες του κυματοειδούς χαρτονιού, κατασκευάζονται οι κόμβοι διέλευσης για την κατασκευή σωλήνων και καπνοδόχων. Τέτοια σχέδια έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Έτσι, όταν η καμινάδα συσκευή, δημιουργεί πρόσθετα κατασκευή σοφίτα σύστημα δένω στην κορυφή κανάλι καμινάδα δεν σχηματίζεται τσέπες χιονιού.

Τύποι κόμβων διέλευσης καπνοδόχων

Επιπρόσθετη ενίσχυση δοκών και κυματοειδούς χαρτονιού είναι επίσης απαραίτητη σε περιπτώσεις διείσδυσης στέγης μέσω της κορυφογραμμής στέγης. Αυτό το σχέδιο καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση στέγης στέγης στον αττικό χώρο.

Οι κόμβοι της καμινάδας διέρχονται από την κορυφογραμμή της οροφής

Σημαντικό!

Η UE για τις καμινάδες απαιτεί αυστηρή τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας, ειδικά για ξύλινες κατασκευές στέγης.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά αντιφλεγμονώδη υλικά για να αποφύγετε τη θέρμανση και την ανάφλεξη της οροφής. Επίσης, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα πρότυπα SNiP για τα ρυθμιστικά κενά μεταξύ του σωλήνα και του ξύλινου στοιχείου στο UE.

Σχέδιο τοποθέτησης της καμινάδας στην οροφή

Ένας κοινός σχεδιασμός του UE για προστασία από τη θέρμανση από την καμινάδα μοιάζει με κουτί γύρω από το σωλήνα. Το κουτί είναι γεμάτο με μη εύφλεκτα υλικά όπως το γυάλινο μαλλί.

Εγκατάσταση αγωγού καπνοδόχου

Πάνω από τις καμινάδες είναι σχεδιασμένες ειδικές ομπρέλες για την πρόληψη της βροχής και τη μείωση του ανέμου που φυσά στον φεγγίτη της οροφής. Επειδή η σφράγιση του συνδέσμου στεγανοποίησης ραφής και η ποδιά γύρω από την καπνοδόχο μπορεί να σπάσει, δεν συνιστάται η τοποθέτηση του υΕ στην κοιλάδα.

Ανεμιστήρας οροφής και αγωγός μέσω των κόμβων διέλευσης

Η δομική μονάδα που είναι υπεύθυνη για την αφαίρεση των αγωγών και βρίσκεται στις περιοχές σύνδεσης με στρώματα πίτας καλείται διαμπερής (UP) ή εξαερισμός. Είναι ένα αναλλοίωτο στοιχείο των συστημάτων αερισμού του κτιρίου και προβλέπεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Τοποθετούνται στο πάνω μέρος της οροφής, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, λαμβάνονται υποχρεωτικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα και η αξιοπιστία τους. Η επιλογή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας και η ακολουθία τοποθέτησης εξαρτάται από τις αναμενόμενες λειτουργίες εξόδου, τον τύπο επικάλυψης, τον τύπο και την κλίση.

Κατασκευή συστήματος εξαερισμού

Τα κύρια στοιχεία είναι οι σωλήνες που αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής στην ατμόσφαιρα μέσω ειδικά εξοπλισμένων διαύλων ή παρέχουν φρέσκο ​​οξυγόνο. Σε ιδιωτικές κατοικίες επιλέγεται συνήθως ο φυσικός εξαερισμός οροφής, η αρχή του οποίου βασίζεται στην κίνηση των θερμαινόμενων αερίων μέσω της μεταφοράς. Η εισροή στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται από τα παράθυρα και τις πόρτες, την απόσυρση της εργασίας - μέσω των αγωγών αέρα και της UE, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη δυνατή γειτνίαση με την κορυφογραμμή της οροφής.

Η φυσική κυκλοφορία είναι επαρκής όταν διατηρείται η εσωτερική υγρασία στο 60%, η χημική αδράνεια του αέρα και η θερμοκρασία του δεν υπερβαίνει τους +80 ° C. Σε περίπτωση απόκλισης από τον κανόνα, οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρες, η έξοδος και η εισροή γίνονται εξαναγκασμένες. Αυτό το σύστημα συνιστάται με σημαντικούς όγκους κυκλοφορίας, υψηλή περιεκτικότητα σε αέριο (συχνά παρατηρείται στις εγκαταστάσεις παραγωγής), μεγάλο αριθμό ατόμων στο κτίριο και, εάν είναι απαραίτητο, δημιουργία μικροκλίματος βελτιωμένης άνεσης. Σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι απαραίτητο με την παρουσία λέβητων στερεών καυσίμων στο κύκλωμα θέρμανσης ή στους χώρους του τζακιού.

Η εφαρμογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού συνεπάγεται την εγκατάσταση ενός UE με μεταβλητό τρόπο λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχονται αυτόματα. Στο σωστό σύστημα, οι ανεμιστήρες βρίσκονται ελαφρώς κάτω από τις εξόδους (αλλά όχι κοντά) ή μέσα στα τοιχώματα των σπιτιών και παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου οξυγόνου σε έναν όγκο που δεν είναι κατώτερος της επεξεργασίας. Το UE δεν εκτελεί τη λειτουργία της καμινάδας και δεν χρειάζεται πυροπροστασία.

Τύποι και σήμανση των διαδρόμων

Οι διαστάσεις, τα σχέδια και οι τεχνικές προδιαγραφές ρυθμίζονται από τη σειρά 5.904-45. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τον σκοπό, διακρίνονται τα εξής:

1. ΥΕ με και χωρίς βαλβίδα. Τα πρώτα χαρακτηρίζονται από την παρουσία ειδικού αποσβεστήρα, ο οποίος εμποδίζει τη ροή και του επιτρέπει να λειτουργεί σε κατάσταση παρτίδας. Οι ποικιλίες αυτές είναι σε ζήτηση σε δημόσια, βιομηχανικά και διοικητικά κτίρια. Τα προϊόντα με βαλβίδες δεν έχουν τον απλούστερο σχεδιασμό και το προσιτό κόστος, επιλέγονται για την τοποθέτηση των οροφών χωρίς την ανάγκη ρύθμισης των εκροών.

2. Με αυτόματη και χειροκίνητη ρύθμιση. Τα πρώτα τοποθετούνται σε συστήματα με καθιερωμένο και σταθερό τρόπο λειτουργίας, ο βαθμός ανοίγματος σε αυτά ποικίλει με τάνυση ή χαλάρωση του καλωδίου που συνδέεται με το πτερύγιο. Αυτόματη σύνδεση με τον ηλεκτρονικό ελεγκτή, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις είναι εύκολη.

3. Ζεστή και κανονική διείσδυση. Τα προϊόντα με μονωτικά στρώματα από ορυκτοβάμβακα επιλέγονται εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το UPS σε μεγάλη απόσταση από τις ράβδους της οροφής, στην περίπτωση σημαντικού μήκους του προεξέχοντος τμήματος του σωλήνα ή σε περιοχές με σκληρό κλίμα. Οι μη θερμαινόμενες ποικιλίες είναι σε ζήτηση σε συμβατικά συστήματα. Τα μονωτικά στρώματα δεν πρέπει να συγχέονται με επιβραδυντικό φλόγας, το πρότυπο ανώτερο όριο της θερμοκρασίας του εσωτερικού του αγωγού είναι 80 ° C, οι κατάλληλες καμινάδες χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης και όχι των μονάδων αερισμού.

Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται από ένα πάχος μετάλλου τουλάχιστον 1,19 mm ή από ανοξείδωτο χάλυβα του 0,6 mm και άνω, εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα τους έχουν αξιόπιστη αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Η διάμετρος των κυκλικών τύπων κυμαίνεται από 200 έως 1250 mm, τα ορθογώνια μεγέθη δεν είναι περιορισμένα. Ο δακτύλιος στήριξης είναι μεγαλύτερη από τη διατομή του ακροφυσίου κατά 3-4 cm, το μέγιστο μήκος του συνόλου της UE αποκλείουν βαλβίδας είναι 1 m. Σε υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης αερίου, μόλυνση, υγρασία, θερμοκρασία, ή έκθεση σε επιθετικά περιβάλλοντα, εξειδικευμένα είδη, αλλά για ιδιωτικές κατοικίες που ταιριάζουν δεδομένες συνθήκες είναι επαρκής.

Η διάμετρος και το σχήμα επιλέγονται με βάση τον τύπο των αεραγωγών. Ο συνιστώμενος τύπος είναι: D = d + 15 mm, όπου d είναι το τμήμα του σωλήνα που πρόκειται να συνδεθεί. Προσθέστε στρογγυλό, ωοειδές, ορθογώνιο και τετράγωνο προς τα πάνω. Οι καλοί κατασκευαστές προμηθεύουν προϊόντα με ένα πρότυπο για την κοπή στέγης, ελλείψει της το κάνουμε μόνοι σας. Οι ποικιλίες με ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένες από διάτρητο χάλυβα και είναι εφοδιασμένοι με ερμητικά πλαστικά σωληνάρια για παροχή ρεύματος. Επιπλέον πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα θωράκισης.

Η βασική ποικιλία περιλαμβάνει 11 κύριες ποικιλίες με τυπικά μεγέθη, η σήμανση περιέχει ρωσικά γράμματα (UP) και 2 ψηφιακά σύμβολα. Τα πρώτα ψηφία κωδικοποιούν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, το δεύτερο - η διάμετρος του κόμβου της διέλευσης από την οροφή. Κατανομή:

 • UP1 με την ονομασία από 00 έως 10 - χωρίς τη βαλβίδα.
 • УП2 από 00 έως 10 - με βαλβίδα και χειροκίνητο έλεγχο, χωρίς δακτύλιο για συναρμολόγηση συμπυκνωμάτων.
 • UP2 από 11 έως 20 είναι το ίδιο με το δαχτυλίδι.
 • UP3 από 00 έως 10 - με βαλβίδα συνδεδεμένη στον ενεργοποιητή (MI), χωρίς δακτύλιο.
 • UP3 από 11 έως 20 είναι το ίδιο με το δαχτυλίδι.
 • UP4 από 00 έως 10 - μονωμένα, με βαλβίδα συνδεδεμένη στον ενεργοποιητή (MI), χωρίς δακτύλιο.
 • UP4 από 11 έως 20 είναι το ίδιο με το δαχτυλίδι.

Προϊόντα UP5 (s μονωμένη βαλβίδα και μια πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά), UP6 και UP7 (ή μη-μονωμένα και μονωμένο, με χειροκίνητο έλεγχο, είναι εγγενώς ασφαλείς) που χρησιμοποιούνται στις εξόδους αέρα αναγέννησης σε βιομηχανικά κτίρια, ιδίως κτίριο δεν είναι απαραίτητες. Βάρος UE τυποποιημένο μέγεθος ποικίλλει από 51,2 για να 215,5 kg, αυτό το χαρακτηριστικό λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση. Οι παραλλαγές με μεμονωμένες διαστάσεις γίνονται με παραγγελία.

Τοποθέτηση του συγκροτήματος διέλευσης από τα χέρια του

Για την τοποθέτηση προχωρήστε μετά την τοποθέτηση των αγωγών αέρα μέσα στο κτίριο, ιδανικά - ταυτόχρονα με το δάπεδο του καλύμματος οροφής. Η τεχνολογία προβλέπει τη χρήση σφραγιστικών ή στεγανωτικών σιλικόνης ή καουτσούκ. Σχέδιο δράσεων:

1. Προσδιορίστε το σημείο διέλευσης του σωλήνα εξαερισμού μέσω της οροφής. Το τελευταίο τμήμα του αγωγού πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή χωρίς να καταστρέφεται το σύστημα ανάρτησης (επιτρέπεται η εκτόπισή του). Στην πλησιέστερη κατώτερη καμπή παρέχει ένα κάλυμμα για την αφαίρεση του συμπυκνώματος.

2. Διεξάγεται η σήμανση και η ακριβής κοπή της επικάλυψης χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Η διάμετρος της οπής διακοπής υπερβαίνει την εγκάρσια τομή της εξαγωγής εξαερισμού 30 mm, οι άκρες δεν επιτρέπονται. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για το μεταλλικό πλακίδιο ή το φύλλο με προφίλ: το υλικό αρχικά τρυπιέται μέσα στα καθορισμένα όρια και μόνο τότε η λεπίδα του πριονιού εισάγεται σε αυτό, όλη η εργασία γίνεται χειροκίνητα. Με την ίδια φροντίδα, αφαιρούνται όλα τα στρώματα της πίτας.

3. Εγκατάσταση φλάντζων χαμηλότερης διείσδυσης με στερέωση τους από τη σοφίτα, τράβηγμα και σύνδεση του αγωγού.

4. Εισαγωγή του σωλήνα διακλάδωσης, μονώνοντας τα εσωτερικά στρώματα του κέικ με υαλοβάμβακα ή ορυκτό μαλλί.

5. Τοποθετήστε την προστατευτική ποδιά γύρω από τον σωλήνα.

6. Τοποθετήστε τη φούστα, βιδώνοντας τις άκρες της με βίδες στην οροφή, σφραγίζοντας το σημείο στήριξης στον σωλήνα χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες και σφραγίδες. Στις στέγες με μαλακό και συγκολλητό επικαλυμμένο προστατευτικό κάλυμμα.

7. Εγκατάσταση προστατευτικού καλύμματος για την προστασία των αεραγωγών από τα συντρίμμια.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η κύρια αναφορά είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτοί οι κόμβοι παραβιάζουν την ακεραιότητα της πίτας και αποτελούν σοβαρή απειλή για την ακεραιότητα της οροφής, δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε μέρη όπου συσσωρεύεται υγρασία ή χιόνι. Κατά την οργάνωση της φυσικό εξαερισμό της σοφίτας και εν απουσία αεραγωγών τους θέσει ταυτόχρονα με άλλα σχέδια με εκθέτοντας ατμών και στεγανωτικών στρώσεων και η διόρθωσή τους στην ταινία σωλήνα διόδου.

Κατά την εγκατάσταση σε στέγες με καμπύλη επιφάνεια, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποδιά και τη σφραγίδα, η οποία τοποθετείται κάτω από τη φούστα. Το σχήμα του τελευταίου πρέπει να επαναλάβει όλες τις στροφές του κύματος πλακιδίων ή του κυματοειδούς χαρτονιού. Η ποδιά κόβεται από ένα φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο. Η άνω άκρη του τοποθετείται κάτω από την ράβδο ράχης και ο πυθμένας φθάνει στα 35-45 cm κάτω από το σημείο εξόδου του σωλήνα στην οροφή. Τα ισχυρά προεξέχοντα προϊόντα στερεώνονται επιπρόσθετα χρησιμοποιώντας βραχίονες και τιράντες, σε ύψος μικρότερο από 30 cm αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Για τα κτίρια με επίπεδες στέγες, το UE χρησιμοποιείται με γυαλιά σκυροδέματος. Απομακρύνονται μέσω ειδικών ανοιγμάτων στις πλάκες που παρέχονται από το έργο και σφραγίζονται με συμβατικό τσιμεντοκονία και υγρή στεγανοποίηση. Η τοποθέτηση προστατευτικών βλέψεων είναι υποχρεωτική, τόσο πιο αξιόπιστα είναι, τόσο καλύτερα.

Ανεξάρτητα από την ποικιλία, οι χώροι με μονάδες εξαερισμού ελέγχονται περιοδικά για απώλεια στεγανότητας, εάν ανιχνευθούν, τα μέτρα για την ενίσχυση τους λαμβάνονται αμέσως.

Οι κόμβοι του περάσματος εξαερισμού μέσω της οροφής

Διέλευση εξαερισμού μέσω της οροφής: τύποι, εγκατάσταση

Οι εύρυθμα προσαρμοσμένες μονάδες εξαερισμού σε σημεία διέλευσης μέσω της οροφής θα παρέχουν στην οροφή πρόσθετη αξιοπιστία και θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής. Λόγω της πληθώρας των θετικών λειτουργιών, το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα στο σπίτι δεν είναι μόνο ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά ένα ζωτικό στοιχείο.

Ο ζεστός αέρας σχηματίζεται σε κατοικημένες εγκαταστάσεις για διάφορους λόγους. Από τη φύση του, υψώνεται μέσα από τα καλύμματα, στα δωμάτια πάνω ή στο δρόμο. Το μεγαλύτερο μέρος του θερμού αέρα σχηματίζεται, φυσικά, κατά την περίοδο θέρμανσης. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσουμε σωστά το σύστημα και τις μονάδες εξαερισμού, ειδικότερα, ότι ο αέρας κυκλοφορεί στο σπίτι και ότι μόνο ο επεξεργασμένος εξέρχεται.

Ο τρόπος εξαερισμού στην οροφή και η διέλευση από την οροφή είναι από τα καυσαέρια και άλλα κανάλια κυκλοφορίας του αέρα στο κτίριο.

Κόμβοι εξαερισμού στέγης

Η αναγκαστική έξοδος του ανακυκλωμένου αέρα από το κτίριο είναι το βασικό καθήκον της στέγης του ανακυκλωμένου αέρα. Η σωστή εγκατάσταση αυτού του συστήματος πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με το GOST-15150. Δείχνει τα δεδομένα σχετικά με την απόσταση της διόδου εξαερισμού στην άκρη της πλάκας και τις τυπικές παραμέτρους των ανοιγμάτων στις πλάκες. Οι κόμβοι του διαδρόμου είναι κατάλληλοι για την παραγωγή καμινάδων, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε κτίρια με πυρκαγιές που λειτουργούν σε καυσόξυλα - τζάκι, σόμπα κ.λπ.

Ο εξαερισμός της στέγης εξαρτάται από τους αγωγούς εξαγωγής και τον τύπο της οροφής. Είναι χωρισμένο σε διάφορους τύπους μορφών:

Οι κόμβοι διέλευσης αερισμού είναι οπές στην επικάλυψη οροφής. Είναι εγκατεστημένοι σωλήνες εξαερισμού αλουμινίου, σχεδιασμένοι ειδικά για τοποθέτηση στην οροφή. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση σωλήνων αλουμινίου πάχους 1 mm. Αλλά τα μεγέθη εξαερισμού είναι διαφορετικά, ωστόσο, για να πάρει μια μεμονωμένη παραλλαγή δεν θα είναι δύσκολη.

Τα συστήματα εξαερισμού με μεταλλικούς σωλήνες είναι:

Για να επιλέξετε τους δεξιούς κόμβους του περάσματος διαμέσου της στέγης, λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • επίπεδο υγρασίας ·
 • όγκου εκπομπών αερίων ·
 • οριακές διαφορές στη θερμοκρασία του αέρα.
 • ο βαθμός συσσώρευσης και ο σχηματισμός σκόνης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες από τις αποχρώσεις:

 • γωνία κλίσης της οροφής.
 • απόσταση μεταξύ της κορυφογραμμής και της διείσδυσης.
 • υλικά από τα οποία δημιουργείται η οροφή ·
 • την περιοχή του δωματίου ακριβώς κάτω από την οροφή.

Στο υλικό από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κόμβοι της διόδου μέσω της οροφής στερεώνονται με τη βοήθεια μανδάλων αγκύρωσης. Τα ίδια τα μπουλόνια τοποθετούνται στα "γυαλιά" κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πλάκες με οπές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αερισμό μέσω της οροφής. Εάν το πλάτος ανοίγματος δεν ταιριάζει με το ολοκλήρωμα ραβδώσεις ή κυψελοειδές πλάκα, στις ζώνες διέλευσης εξόφληση του τόπου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Αν ο εξαερισμός γίνεται μέσω της οροφής με μεταλλικό κιβώτιο, η διαδικασία στερέωσης είναι παρόμοια, αλλά χρησιμοποιούνται μεταλλικά "γυαλιά".

Μια μεγάλη κατασκευή με μεγάλο αριθμό οικιστικών, βιομηχανικών ή αποθηκευτικών εγκαταστάσεων απαιτεί την παροχή αεραγωγών κατά την περίοδο προγραμματισμού του κτιρίου.

Ακολουθία ενεργειών συναρμολόγησης της μονάδας μέσω της οροφής

 1. Χρησιμοποιείται σειρά και μοντέλο ειδικού δακτυλίου σφραγίδας.
 2. Το μαλακό μέρος τραβιέται στον σωλήνα.
 3. Στη βάση δίνεται ένα σχήμα σύμφωνα με την επιφάνεια της οροφής. Για το κυματοειδές χαρτόνι, η δυσκολότερη προσαρμογή της βάσης οφείλεται στην επιφάνεια της με ραβδώσεις.
 4. Κάτω από τη φλάντζα εφαρμόζεται σφραγιστικό για στεγανοποίηση.
 5. Η φλάντζα στερεώνεται στη βάση με βίδες.

Σχετικά με τους αεραγωγούς

 • χωρίς βαλβίδες.
 • με βαλβίδες.
 • με θερμομόνωση.
 • χωρίς θερμομόνωση.
 • με ελεγκτή που παρακολουθεί τη θέση των βαλβίδων.

Συστήματα με χειροκίνητο έλεγχο χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το σύστημα δεν χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση των τρόπων λειτουργίας. Αυτή η μέθοδος ελέγχου του συστήματος εξαερισμού αποτελείται από:

Ο ηλεκτρικός μηχανισμός μονού περιστροφής ελέγχει τη λειτουργία της βαλβίδας - κλείνει και ανοίγει. Η ίδια η βαλβίδα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,8 mm.

Οι κόμβοι μέσω μιας μαλακής οροφής είναι τοποθετημένοι με βάση γαλβανισμένο ατσάλι, το οποίο εγκαθίσταται μαζί με ένα στρώμα θερμομόνωσης. Το θερμό υλικό δεν πρέπει να είναι λεπτότερο από 5 cm, το ορυκτό μαλλί είναι το καλύτερο για αυτό. Αργότερα θα είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικών εκτροπέων σε θερμομονωτικό μηχανισμό - μια αεροδυναμική συσκευή που συνδέεται στην κορυφή ενός εξαερισμού ή καμινάδας. Έχει σχεδιαστεί για να διαλύσει τη ροή του εξαντλημένου ανακυκλωμένου αέρα. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των πτερυγίων εξαερισμού, οι πλαστικοί σωλήνες από πλαστικό, μέσω των οποίων διέρχεται η ηλεκτρική καλωδίωση, οδηγούνται μέσα.

Ο σωστά εξοπλισμένος χώρος θα λειτουργήσει μακρυά και ακόμα και θα καταστείλει εξωτερικό θόρυβο.

Διαβάστε επίσης σχετικά με το θέμα:

Κόμβοι διέλευσης από τη στέγη: ποικιλίες και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Για την οροφή υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο όχι μόνο για να εκτελέσει σωστά την εγκατάσταση της δομής εξουσίας της στέγης (δοκούς) και τον μονωτικό υλικό, αλλά και να οργανώσει αεριζόμενο πακέτο στέγες και σε όλη τη σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η γωνία της οροφής (πατινάζ) και να ρυθμιστεί το φορτίο ανέμου και χιονιού στην οροφή. Σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση χειμώνα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το βάρος της κάλυψης χιονιού μπορεί να φτάσει εκατοντάδες κιλά και το ύψος του χιονιού στο καπάκι οροφής μπορεί να καλύψει το πέρασμα μέσω των κόμβων και κανάλια εξαερισμού οροφής του. Κατά τη διάρκεια της απόψυξης άνοιξη είναι αναγκαία για να εξασφαλισθεί η ομαλή κάθοδο των πωμάτων χιονιού από τη στέγη προς το βάρος του χιονιού δεν διέρρηξε το σύστημα συλλογής ακτίνα οροφής και το νερό της βροχής (livnevki και υδρορροές).

Σχέδιο πιθανών εξαερισμών εξαερισμού μέσω της οροφής.

Για να κανονίσετε αερισμό του χώρου σοφίτα μπορεί να βοηθήσει ένα μικρό ορθογώνιο άνοιγμα με την εγκατάσταση μικρά παράθυρα και διεξόδους, αλλά και για να εξασφαλιστεί η ορθή κλιματισμού μεταξύ των στρώσεων των υλικών στέγης επιτρέπουν επιλεγεί μόνο λογικά και σωστά τοποθετημένα εξαερισμού. Δεν πρέπει να παρέχει μόνο ελεύθερο πέρασμα του αέρα, αλλά επίσης να μην εισέρχονται στο χώρο βροχή, χιόνι, φύλλωμα και διάφορα συντρίμμια. Επίσης, στις στέγες μας οι αεραγωγοί και οι αγωγοί καμινάδας έχουν εξαεριστεί. Για την κανονική λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και των καπνοδόχων, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή διέλευση των ορυχείων μέσω της κατασκευής της οροφής. Στη θέση διέλευσης θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ειδική συσκευή - ο κόμβος της διέλευσης από την οροφή.

Ο κύριος σκοπός των μονάδων είναι να εξασφαλιστεί η διέλευση του αέρα, η θερμοκρασία του οποίου δεν υπερβαίνει τους 80 βαθμούς, και η υγρασία είναι μέσα στο 60%.

Πώς να εγκαταστήσετε τα σημεία πρόσβασης

Παράδειγμα συσκευής του συγκροτήματος διόδου εξαερισμού μέσω της οροφής.

Προκειμένου να γίνει η συναρμολόγηση των μονάδων, είναι απαραίτητο να υπάρχουν:

Για να εγκατασταθεί η συγκρότηση που πρόκειται να συναρμολογηθεί, είναι απαραίτητο να επιλέγεται μια σφράγιση, της οποίας η διάμετρος του δακτυλίου θα είναι κατά 20% μικρότερη από τη διάμετρο του σωλήνα επί του οποίου εγκαθίσταται το συγκρότημα διέλευσης. Για να σφίξετε τη σφράγιση στο σωλήνα, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σαπουνιού, το οποίο πρέπει να υγρανθεί με ένα σωλήνα. Αφού δώσετε στο σφραγιστικό το απαραίτητο σχήμα, θα πρέπει να στερεωθεί με στεγανωτικό. Το στεγανωτικό εφαρμόζεται κάτω από τη φλάντζα και στερεώνεται στην οροφή με βίδες. Διατηρήστε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ των βιδών, πρέπει να είναι 35 mm. Προκειμένου να εγκατασταθεί ένας αγωγός ορθογωνικής διατομής, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ορθογώνια σφράγιση, η εγκατάσταση αυτού του στοιχείου εξαερισμού παραμένει η ίδια όπως και για το στρογγυλό συγκρότημα διόδου.

Για να υπολογίσετε τον τόπο όπου είναι βέλτιστο να εντοπίσετε το συγκρότημα του αγωγού, θα πρέπει να γνωρίζετε 2 παραμέτρους: την απόσταση από την κορυφογραμμή στέγης και τη γωνία κλίσης της ράμπας.

Οι κύριοι τύποι σημείων πρόσβασης μέσω της οροφής

Είδη στοιχείων εξαερισμού.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κόμβων:

 • χωρίς βαλβίδα.
 • με χειροκίνητη βαλβίδα ελέγχου.
 • με μηχανική βαλβίδα ελέγχου.

Για μονάδες που διαθέτουν χειροκίνητη βαλβίδα ελέγχου, η λειτουργικότητα και η ευκολία χειρισμού είναι χαρακτηριστικές και η μηχανική βαλβίδα διαθέτει ειδικό μηχανισμό ελέγχου που ανοίγει ή κλείνει αυτόματα. Οι μονάδες χωρίς βαλβίδες παρέχουν συνεχή εργασία, πρέπει να εγκαθίστανται σε χώρους αερισμού, όπου απαιτείται σταθερή παροχή καθαρού αέρα.

Η διάμετρος των διόδων εξαερισμού μπορεί να μεταβάλλεται σε βήματα μέχρι και μερικά χιλιοστά. Οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές διαφορετικές επιλογές για τη διευθέτηση των περασμάτων μέσω της οροφής.

Απαιτήσεις για τους διαδρόμους καπνοδόχου και αερισμού

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη διαφορά μεταξύ της οργάνωσης ενός τυπικού αγωγού εξαερισμού και της καμινάδας. Η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι πολύ υψηλότερη από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η οποία συχνά οδηγεί στην εμφάνιση της συμπύκνωσης που συλλέγει και ρέει μέσω του σωλήνα μέσα από την οροφή στο χώρο. Ως εκ τούτου δίοδο οργάνωση κόμβους που έχουν προγραμματιστεί να χρησιμοποιήσει ως καμινάδα, πρέπει να παρέχεται περαιτέρω με ειδικές φούστες για τη στεγάνωση στέγες και παρέχουν διάκενο μεταξύ του σωλήνα και της οπής στο υλικό κατασκευής σκεπής για να αντισταθμίσει την θερμική διαστολή των σωλήνων καπνοδόχων, η οποία μετά την τοποθέτηση σφραγίζεται με ειδική θερμική και στεγανωτικά υλικά.

Κατά την οργάνωση τη διέλευση από τη μονάδα οροφής με το μαλακό υλικό κατασκευής σκεπής χρησιμοποιείται αντί του βίδες και βίδες και ειδικά ασφάλτου μαστίχα κόλλα μίγματα τα οποία παρέχουν το μονωτικό και τις ιδιότητες συγκράτησης. Η επιλογή των μειγμάτων εξαρτάται άμεσα από τον κατασκευαστή του υλικού κατασκευής στέγης. Μίγματα υλικού και πρέπει να είναι συμβατά μεταξύ τους χωρίς διακοπή στην αλληλεπίδραση και δεν απελευθερώνει τα δραστικά δηλητηριώδη αέρια.

Πραγματοποιώντας όλες αυτές τις λειτουργίες, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τους κανόνες που καθορίζονται από τους κατασκευαστές χρησιμοποιημένων υλικών, να τηρείτε τις τεχνικές ασφαλείας από την πτώση από τους κανόνες ύψους και πυρασφάλειας.

Πώς να φτιάξετε ένα συγκρότημα αεραγωγού μέσω της οροφής;

 • Σκοπός και επιλογή των μονάδων οροφής του περάσματος εξαερισμού
 • Διάταξη της διάταξης διόδου
 • Μεταβολή της διόδου αερισμού μέσω της οροφής
 • Εγκατάσταση σημείων πρόσβασης

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, υπάρχει συχνά ανάγκη να τοποθετηθεί ένα συγκρότημα αεραγωγού μέσω της στέγης των κτιρίων. Μετά από όλα, σχεδόν κάθε ένα από αυτά, έχοντας οικιστικό, οικονομικό ή δημόσιο σκοπό, είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της διέλευσης των συστημάτων εξαερισμού μέσω του καλύμματος οροφής καθώς υπάρχουν επιλογές για την ίδια τη στέγη. Για κάθε τύπο οροφής, υπάρχει ένα είδος κόμβου του περάσματος, σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν.

Επομένως, για να επιλέξετε το σωστό σύστημα εξαερισμού για τη στέγη, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες και κανονισμούς. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα συστήματα εξαερισμού αφαιρούν μόνο αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Για συστήματα εξαγωγής καπνού, χρησιμοποιούνται άλλα υλικά και δομές.

Σκοπός και επιλογή των μονάδων οροφής του περάσματος εξαερισμού

Κόμβος του περάσματος με μια θερμαινόμενη βαλβίδα.

Η κύρια λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η απομάκρυνση από το κτίριο του βρώμικου αέρα που είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πρότυπα, ο αέρας του δωματίου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 80 ° της θερμότητας, της υγρασίας που δεν υπερβαίνει το 60% και, συνεπώς, να είναι χημικά αδρανές. Το σύστημα του αερισμού του κτιρίου έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τέτοιους δείκτες. Απόσυρση του συστήματος αυτού στην επιφάνεια της οροφής είναι σταθερό κανονιστικών πράξεων, οι οποίες ρυθμίζουν το μέγεθος των οπών που παρέχονται για το σκοπό αυτό στις πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα που καλύπτουν το κτίριο, καθώς και την απόσταση μεταξύ των εν λόγω οπών στα άκρα τους.

Το σχήμα και οι διαστάσεις της μονάδας διόδου επηρεάζει τόσο την συσκευή επικάλυψης στεγών και τον τύπο του συστήματος εξαερισμού. Μπορούν να είναι τετράγωνα, ορθογώνια, στρογγυλά, οβάλ ή να έχουν διαφορετική διαμόρφωση. Με τη σειρά του, η επιλογή του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από το επίπεδο της συγκέντρωσης αερίου και Βελτιώσεις σκόνη, διαφορική εύρος θερμοκρασίας εντός αυτού και το επίπεδο υγρασίας. Έτσι, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η γωνία της κλίσης της οροφής, η απόσταση από τον εξαερισμό έξοδο προς την κορυφή της στέγης και οι άκρες της, καθώς και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η οροφή, οι διαστάσεις του χώρου κάτω από τη στέγη και το πάχος της πλάκας.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Διάταξη της διάταξης διόδου

Σήμανση των μονάδων αερισμού του περάσματος.

Η έξοδος εξαερισμού στην επιφάνεια της οροφής είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος σχεδιασμός που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την παραβίαση της ακεραιότητας της στέγης και την είσοδο υγρασίας κάτω από αυτή υπό ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Περιλαμβάνει μια οπή στην επιφάνεια της στέγης στην οποία εισάγεται ένας σωλήνας, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από παχύρρευστο σιδηρούχο μέταλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1,2 mm με πάχος 0,6 έως 0,8 mm. Αυτός ο σωλήνας τοποθετείται σε ειδικό γυαλί από σκυρόδεμα, τοποθετημένο σε επικάλυψη σκυροδέματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος όπου έγινε μια τρύπα γι 'αυτό, ακόμη και σε μια κοίλη πλάκα, πρέπει να είναι μονολιθικός. Το πέρασμα εξαερισμού μέσω της οροφής είναι στερεωμένο σε ένα τέτοιο γυαλί με μπουλόνια αγκύρωσης, οι οποίοι ενσωματώθηκαν σε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης παραγωγής.

Εάν το πλαίσιο στέγης είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, η αρχή της στερέωσης θα είναι η ίδια, αλλά αντί του γυαλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείται το αντίστοιχο χάλυβα. Ένας άλλος σχεδιασμός της μονάδας περιλαμβάνει ένα δακτύλιο στήριξης που παρέχει στήριξη στην επιφάνεια της οροφής, καθώς και συνδετικές φλάντζες. Από αυτά, ο πυθμένας συνδέεται με τον αγωγό ή τη βαλβίδα και στην κορυφή υπάρχει ειδική ομπρέλα εξαερισμού, προστατεύοντας το σύστημα από τη βροχή και το χιόνι. Το τελευταίο υποχρεωτικό στοιχείο είναι ένας δακτύλιος, ο οποίος τοποθετείται μέσα στο σωλήνα και εξασφαλίζει την έξοδο μέσω της ειδικής οπής της συμπυκνωμένης υγρασίας (Σχήμα 1)

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Μεταβολή της διόδου αερισμού μέσω της οροφής

Είδη στοιχείων εξαερισμού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κόμβων διέλευσης μέσω της οροφής (σχήμα 2). Μέχρι σήμερα, η εγχώρια βιομηχανία παράγει τέτοιες μονάδες 5 τύπων, με 11 τυποποιημένα μεγέθη. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, αυτές οι μονάδες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με μεμονωμένες παραγγελίες. Το ίδιο το σύστημα εξαερισμού μπορεί να έχει μια βαλβίδα που εμποδίζει την κίνηση του αέρα στο σύστημα και διαθέτει χειροκίνητο ή τηλεχειριστήριο. Ταυτόχρονα, όλοι διαθέτουν την κατάλληλη τυποποιημένη σήμανση:

 1. Τα γράμματα UP με αριθμούς από το 1 έως το 10 σημαίνουν ότι αυτές οι μονάδες δεν είναι εξοπλισμένες με βαλβίδα και ο αέρας μέσα τους κυκλοφορεί συνεχώς, διατηρώντας το σύστημα εξαερισμού μόνιμα λειτουργικό. Δαχτυλίδια για τη συλλογή και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος, δεν έχουν επίσης.
 2. Η παρουσία των αριθμών σήμανσης 2 έως 10 πληροφορείται ότι το σύστημα έχει μια βαλβίδα μπορεί να κινείται για να εμποδίσει τον αέρα στο σύστημα που έχει ένα χειροκίνητο έλεγχο, αλλά ο δακτύλιος για τη συλλογή υγρό συμπύκνωμα είναι επίσης απούσα.
 3. Ο δείκτης CPD με αριθμούς έως 21 δείχνει ότι το σύστημα διαθέτει βαλβίδα χειροκίνητου ή τηλεχειριστηρίου και δακτύλιο συμπυκνωμάτων.

Το συγκρότημα βαλβίδας περιλαμβάνει ένα πλέγμα που καλύπτει το κανάλι αέρα, ένα αντίβαρο, ένα καλώδιο και μια συσκευή ελέγχου. Ο αυτοματισμός στη βαλβίδα τίθεται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ο αερισμός πρέπει να αλλάξει αρκετά συχνά. Μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε δύο λειτουργίες: # 8220; open # 8221; και # 8220 · έκλεισε # 8221;

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Εγκατάσταση σημείων πρόσβασης

Σχέδιο εγκατάστασης του συγκροτήματος διόδου.

Η εγκατάσταση της διόδου εξαερισμού μέσω της οροφής ξεκινά από το γεγονός ότι η οπή κόβεται μέσα από το τελευταίο ή δύο παρακείμενα φύλλα στέγης ωθείται απλώς σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μετά από αυτό, βάλτε τις κάτω λεπτομέρειες της διείσδυσης. Δύο μεταλλικές πλάκες, που κατασκευάζονται με σφράγιση, κολλούνται μεταξύ τους στη θέση τους και στερεώνονται με βίδες στο κιβώτιο από τη σοφίτα. Τοποθετούνται στην κορυφή της οπής μέσα από μια τρύπα στον σωλήνα και βάζουν ένα φύλλο από υαλοβάμβακα ή ορυκτό μαλλί. Στη συνέχεια, η επικάλυψη στέγης τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε οι άκρες της οπής που κόβονται σε αυτήν να μην εκτείνονται κατά μήκος της περιμέτρου στην άκρη του σωλήνα από 2 έως 5 cm.

Αφού αποκατασταθεί η στέγη, τοποθετείται ένα διακοσμητικό κάλυμμα πάνω στο σωλήνα και τοποθετείται πάνω από την επένδυση από καουτσούκ, επαναλαμβάνοντας το σώμα με τη μορφή του. Συνδέεται με σφιγκτήρα. Επειδή η οροφή έχει συχνά κυματιστή επιφάνεια, η φούστα χρειάζεται πρόσθετη στεγανοποίηση, ειδικά από πάνω. Για να γίνει αυτό, από το σωλήνα έως την κορυφογραμμή της οροφής τοποθετείται μια ειδική μεταλλική ποδιά, το ένα άκρο της οποίας έρχεται κάτω από το πατίνι και τα κάτω άκρα 45 cm κάτω από το σωλήνα.

Οι κόμβοι που διέρχονται από την οροφή και έχουν σημαντικό ύψος, για να αποτρέψουν την αιώρηση από τον άνεμο, συνδέονται με τους βραχίονες στην επιφάνεια της στέγης με τα χέρια (Εικ. 3). Η επίπεδη στέγη σκυροδέματος είναι ελαφρώς απλούστερη: ένα τσιμέντο από σκυρόδεμα βγαίνει στην τρύπα στην επικάλυψη του σκυροδέματος, μέσα στο οποίο εισάγεται ένας σωλήνας και στερεώνεται σφιχτά μέσα του. Η σύνδεση με την οροφή είναι σφραγισμένη με τσιμεντοκονία. Στην περίπτωση αυτή, το προστατευτικό πώμα που προστατεύει το σωλήνα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από τούβλα.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειωθεί ότι αν επιλέξετε σωστά και εγκαταστήσετε μια μονάδα μέσω της οροφής του συστήματος εξαερισμού, θα λειτουργεί με επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπεται η διαρροή οροφής.