Κουκούλα

Τι θέλει ο οικοδεσπότης από τα κοτόπουλα; Φυσικά, πολλά αυγά από τα στρώματα, και κρέας από κοτόπουλα. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κρατήστε το σκεύος πουλερικών καθαρό. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τον εξαερισμό του δωματίου. Διαφορετικά, ο αέρας μέσα στο κοτόπουλο θα είναι μούχλα, ειδικά το χειμώνα, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πουλιών. Τώρα θα εξετάσουμε πώς να κάνουμε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια μας, καθώς και να μάθουμε ποιες είναι οι ποικιλίες του.

Γιατί το κέρας του σπιτιού χρειάζεται εξαερισμό;

Ο εξαερισμός στο σπίτι των πουλερικών παρέχει την ανταλλαγή αέρα, δηλαδή, έξω από το κοτόπουλο coop πηγαίνει κακό, και εισέρχεται καθαρός αέρας. Ας δούμε γιατί είναι απαραίτητο:

 • Τα σκουπίδια κοτόπουλου εκπέμπουν πολλή αμμωνία. Η εξάπλωση της δυσάρεστης οσμής στο σπίτι των πουλερικών είναι μόνο το μισό πρόβλημα. Οι ατμοί αμμωνίας είναι επιβλαβείς για το σώμα των κοτόπουλων και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Ιδιαίτερα μεγάλη συσσώρευση καπνών παρατηρείται σε σοβαρούς χειμώνες, όταν ο ιδιοκτήτης κλείνει σφιχτά όλα τα κενά στο σπίτι.
 • Με τη βοήθεια του εξαερισμού στο σπίτι κότα θέστε το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας. Το καυτό καλοκαίρι μέσα στο σπίτι είναι βουλωμένο, από το οποίο και τα κοτόπουλα υποφέρουν. Η εισροή φρέσκου αέρα εκλύει την ατμόσφαιρα, καθιστώντας την άνετη για τα πουλιά.
 • Ο εξαερισμός του κοτόπουλου σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την υγρασία του εσωτερικού αέρα. Πάρα πολύ ξηρός αέρας είναι απαράδεκτος για το κοτόπουλο, καθώς και ωμά. Μια μεγάλη συγκέντρωση υγρασίας παρατηρείται το χειμώνα. Απελευθερώνεται από τα απορρίμματα και επίσης εξατμίζεται από τους πότες. Η ξηρότητα επικρατεί στο καυτό καλοκαίρι. Ο εξαερισμός παρέχει μια φυσιολογική ισορροπία στην ατμόσφαιρα, η οποία επηρεάζει θετικά την υγεία των κοτόπουλων.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε πτηνοτροφία, δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα χωρίς να εξοπλίσετε την κουκούλα στο χώρο της κότας.

Σχετικά με τον εξαερισμό του σπιτιού:

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας κτηνοτρόφος για τον αερισμό;

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο εγκατεστημένος εξαερισμός στο κτηνοτροφείο, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις:

 • Η ποσότητα καθαρού αέρα πρέπει να είναι επαρκής για όλα τα πουλιά. Όσο περισσότερα κοτόπουλα διατηρούνται, τόσο πιο καθαρός αέρας απαιτείται. Για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή διατομή του αγωγού, καθώς και τον αριθμό τους.
 • Ότι ο αερισμός στο θερμοκήπιο το χειμώνα δεν προκαλεί το πάγωμα των πτηνών, το σύστημα πρέπει να ρυθμιστεί. Για το σκοπό αυτό, όλοι οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν την παροχή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να αλλάξει τον αέρα μέσα στο κοτόπουλο, αλλά διατηρεί τη θερμότητα. Το χειμώνα, οι αγωγοί του αέρα τροφοδοσίας κλείνουν με ένα πλέγμα με πολύ μικρά κελιά. Σε σοβαρούς παγετούς, η εισροή καλύπτεται πλήρως.

Εάν ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, θα διασφαλιστεί η καθαρότητα του εσωτερικού αέρα.

Τρεις τρόποι να οργανωθεί ο εξαερισμός μέσα στο σπίτι

Γενικά, ο εξαερισμός χωρίζεται σε δύο τύπους: φυσικό και αναγκασμένο. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το οργανώσετε μέσα σε ένα σπίτι.

Αερισμός

Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στο κοτέτσι θεωρείται η απλούστερη. Ο εξαερισμός αναφέρεται στον φυσικό τύπο εξαερισμού και δεν απαιτεί την εγκατάσταση οποιωνδήποτε αεραγωγών. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων και θυρών. Για αυτό, ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ενός σπιτιού στην οροφή ή πάνω από την πόρτα, παρέχεται ένα μικρό παράθυρο εξαερισμού.

Ο αερισμός είναι αποτελεσματικός μόνο για μικρά δωμάτια, και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το χειμώνα, κρύος αέρας θα ρέει μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και την πόρτα σε μεγάλους όγκους. Η κατοικία των πουλιών γίνεται γρήγορα δροσερή, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία τη συχνότερη θέρμανση.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό για το σπίτι είναι ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης. Ισχύει επίσης για φυσικό αερισμό, αλλά είναι εξοπλισμένο με εγκατάσταση αεραγωγού. Η εικόνα δείχνει το σχήμα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης. Όπως βλέπετε, ο εξαερισμός αποτελείται από τουλάχιστον δύο σωλήνες. Ο αγωγός εξάτμισης εγκαθίσταται κάτω από την οροφή και βγαίνει στον δρόμο πάνω από την κορυφογραμμή. Ένας σωλήνας τροφοδοσίας στο δρόμο οδηγείται πάνω από την οροφή σε μέγιστη απόσταση 40 cm. Μέσα στο δωμάτιο, ο αγωγός αέρα χαμηλώνει στο πάτωμα, αλλά όχι περισσότερο από 30 cm.

Η κουκούλα είναι τοποθετημένη πιο κοντά στις θήκες τροφοδοσίας ή στις κοιλότητες, έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να απομακρύνονται αποτελεσματικότερα. Η εγκατάσταση των σωλήνων τροφοδοσίας πάνω από τον τόπο όπου τα κοτόπουλα συχνά κάθονται, δεν μπορεί να γίνει. Από ένα σχέδιο, τα πουλιά θα παγιδεύουν συνεχώς και θα αρρωσταίνουν.

Στο σπίτι κοτόπουλο κοτόπουλο, πλαστικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεραγωγών. Για ένα μικρό σπίτι θα υπάρχουν αρκετά κανάλια με τομή 100 mm. Ένα μεγάλο σπίτι πουλερικών τέτοιων σωλήνων θα χρειαστεί αρκετά κομμάτια. Για να κάνετε την κουκούλα με ελάχιστη παραβίαση της ακεραιότητας της οροφής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αγωγούς αέρα μεγαλύτερης διατομής, για παράδειγμα 200 mm.

Μηχανική εξάτμιση

Ο αναγκαστικός αερισμός ονομάζεται μηχανικός όχι επειδή το σύστημα χρησιμοποιεί μηχανισμούς, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού αισθητήρων. Εγκαθίστανται σε όλο το συνεργείο για τον έλεγχο της υγρασίας. Το ίδιο το σύστημα είναι παρόμοιο με τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, μόνο οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα κανάλια μπορούν να εξοπλιστούν με ρολά που συνεργάζονται με τους αισθητήρες. Θα ανοίξουν και θα κλείσουν εάν είναι απαραίτητο.

Είναι ακριβό να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο σύστημα στο σπίτι και απλά δεν είναι απαραίτητο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός τοποθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις πουλερικών, όπου το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανταλλαγή αέρα. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε μηχανικό αερισμό για το σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στον αναπνευστήρα. Αλλά εδώ πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη πληρωμή για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το βίντεο θα σας πει για τα λάθη των πουλερικών κατά την οργάνωση της κουκούλας:

Αυτόματη συναρμολόγηση του εξαερισμού

Δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί λεπτομερώς ο τρόπος αερισμού, καθώς δεν απαιτείται να ανοίξει κανείς τις πόρτες και το παράθυρο του μεγάλου μυαλού. Τώρα μαθαίνουμε πώς να κάνουμε σωστά την τροφοδοσία και την εξάτμιση και το μηχανικό σύστημα.

Αυτο-κατασκευασμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης για ένα σπίτι

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα το χειμώνα και το καλοκαίρι, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα σπίτι κατοικίδιων κότας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να εγκαταστήσουμε τους αεραγωγούς:

 • Απαιτείται ένα ζεύγος πλαστικών σωλήνων για την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Για να μην συγχέουμε με μια διατομή, ας τα πάρουμε με διάμετρο 200 mm και για να ρυθμίσουμε τη ροή αέρα, βάζουμε καλύτερα τα πτερύγια. Οι σωλήνες αγοράζουν μήκος 2 μ. Αυτό αρκεί για να σηκώσετε τον αγωγό αέρα πάνω από την οροφή και να το χαμηλώσετε στο κοτόπουλο.
 • Στην οροφή κάτω από τους δύο αεραγωγούς κόβουμε τις τρύπες με παζλ. Το ένα άκρο του σωλήνα εξάτμισης χαμηλώνεται 20 cm κάτω από την οροφή και το άλλο άκρο του αγωγού είναι 1,5 m πάνω από την οροφή. Ο σωλήνας τροφοδοσίας χαμηλώνει μέσω της οπής στην οροφή στο ίδιο το δάπεδο, δημιουργώντας ένα κενό 20-30 cm. Πάνω από την οροφή αφήνουμε μια έξοδο 30-40 cm μακριά.
 • Για να γίνει ο αερισμός στεγανός, στο κατάστημα θα πρέπει να αγοράσετε δύο κόμβους του περάσματος. Με τη βοήθεια αυτών στερεώνουμε τους σωλήνες στην στέγη. Στην κορυφή των αεραγωγών, βάζουμε προστατευτικά καλύμματα και από κάτω ρυθμίζουμε τους αποσβεστήρες χρησιμοποιώντας πλαστικά βύσματα.

Αυτό είναι, το σύστημα είναι έτοιμο. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης το χειμώνα στους αγωγούς, οι σωλήνες από το δρόμο μπορούν να μονωθούν.

Αυτοσυναρμολόγηση του μηχανικού συστήματος

Ένας από τους τρόπους για την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι κοτόπουλο coop θεωρήθηκε. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμιστήρα στο παράθυρο. Ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κατ 'αρχάς, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής γίνεται στο κτηνοτροφείο. Στη συνέχεια, μένει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα και να τον ασφαλίσετε μέσα στον σωλήνα. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του μέσω ενός συνηθισμένου διακόπτη που στερεώνεται στον τοίχο του coop.

Το βίντεο δείχνει τον εξαερισμό του coop:

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός για ένα εγχώριο κοτόπουλο μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που εξετάζονται, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, και δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με αυτό.

Κουκούλα

Ο ποιοτικός αερισμός είναι σημαντικός για κάθε χρησιμοποιημένο χώρο, ανεξάρτητα από τον προορισμό του. Ακόμη και όταν πρόκειται για οικιακά κτίρια, η κουκούλα είναι απαραίτητη τόσο στο σπίτι όσο και στο περίβλημα. Τα ζώα δεν μπορούν να αναφέρουν άμεσα την ταλαιπωρία τους, εκφράζοντάς τα με αλλαγές στη συμπεριφορά. Σε μη αεριζόμενους κοτόπουλους κοτόπουλου, συσσωρεύεται σταδιακά ένα πλήθος βλαβερών ουσιών που αποτελούν απειλή για την υγεία των πτηνών και των ανθρώπων.

Ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικό στοιχείο του coop

Ένα αποτελεσματικό σύστημα ανταλλαγής αερίων που επιτρέπει την εκτροπή των πτητικών προϊόντων από το κοπάδι είναι μία από τις σημαντικότερες συνθήκες για τη διατήρηση μιας κότας ή κοτόπουλου. Για τα πτηνά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, η παρουσία σταθερής εισροής καθαρού αέρα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της φυσιολογικής ανάπτυξης. Όταν πρόκειται για μια τέτοια "ιδιοτροπική" φυλή πουλερικών ως κοτόπουλα, η συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση είναι μια αυστηρή αναγκαιότητα. Ειδικά αν η συντήρηση τους πραγματοποιείται σε κλειστό αγρόκτημα, δηλαδή σε χώρους από τους οποίους το πτηνό δεν απελευθερώνεται έξω.

Ασφάλεια πρώτα

Ένα υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο όχι μόνο για τη διατήρηση της υγείας των περιεχόμενων πουλερικών και τη δημιουργία των πιο άνετων συνθηκών διαβίωσης. Βεβαίως, οι σωστά εξετασμένοι και κατάλληλα αεριζόμενοι χώροι επιτρέπουν την επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, το πιο σημαντικό καθήκον του συστήματος εξαερισμού είναι να εξασφαλίσει την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας.

Η κοπριά κοπριάς σε μεγάλες ποσότητες περιέχει αμμωνία - ένα επικίνδυνο αέριο με δυσάρεστη οσμή, ικανό να προκαλέσει δηλητηρίαση. Με τη συσσώρευση επαρκούς ποσότητας απορριμμάτων, η συγκέντρωση της αμμωνίας είναι ικανή να υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο. Το πλεονάζον αέριο έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανοσία των πουλερικών, το οποίο γίνεται ευάλωτο σε διάφορους ιούς και λοιμώξεις. Η κατανάλωση κρέατος που έχει μολυνθεί από κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε ένα μεγάλο κοτόπουλο, το οποίο δεν είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξάτμισης αερίου, ακόμα και αν καθαρίζεται τακτικά από απορρίμματα, δημιουργείται σταδιακά μια επικίνδυνη οικολογική κατάσταση.

Η βάση για την πλήρη ανάπτυξη των πτηνών

Για τη συντήρηση των πουλερικών, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε την παρουσία του εξαερισμού εκ των προτέρων και είτε να το δημιουργήσετε στο σπίτι με τα δικά σας χέρια είτε να σχεδιάσετε πρόσωπα που είναι αρμόδια σε αυτό το θέμα. Η πλήρης ανάπτυξη των κοτόπουλων χωρίς την παροχή κυκλοφορίας αέρα είναι αδύνατη. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη κρίσιμη τιμή του πληθυσμού, η στασιμότητα των αέριων μαζών αποτελεί απειλή: το πουλί αρχίζει να πονάει, να πεθάνει. Συζήτηση σχετικά με την αποδοτικότητα της αναπαραγωγής κοτόπουλο σε αυτή την περίπτωση είναι αδύνατο.

Η ανάγκη δημιουργίας ή αναβάθμισης ενός υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού υποδεικνύεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Το πουλί γίνεται υποτονικό, αδύναμο, χάνει την όρεξή του.
 • Η παραγωγή αυγών μειώνεται ή εξαφανίζεται τελείως.
 • Τα σφάγια χάνουν σημαντικά βάρος.
 • Το πουλί είναι άρρωστο, παρά τα εποχιακά προληπτικά μέτρα και την κατανάλωση ειδικών μικτών ζωοτροφών.
 • Στο δωμάτιο υπάρχει μυρωδιά αμμωνίας, υγρασία, ο αέρας είναι βαρύς, γεμάτος.

Η πλεονάζουσα αμμωνία και η υγρασία αποτελούν δύο βασικά εμπόδια για την κανονική ανάπτυξη του πληθυσμού των πτηνών. Τα δηλητηριώδη ζευγάρια των πτηνών έχουν πολύ αρνητική επίδραση στην κατάσταση του κοτόπουλου, ιδιαίτερα των κοτόπουλων. Υψηλή υγρασία - ένα άνετο περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων και επικίνδυνων μικροοργανισμών.

Αν το πουλί είναι άρρωστο, παρά το γεγονός ότι κάθε κότα έκανε τα απαραίτητα εμβόλια, η τροφή προσθέσετε τακτικά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την εκκαθάριση σκουπίδια από το κοτέτσι πραγματοποιεί τακτικές - είναι μια άμεση ένδειξη ότι η αιτία του προβλήματος - το πρόβλημα με εξαερισμό.

Οι λεπτές αποχρώσεις δημιουργίας αερισμού στο κοτέτσι

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια κουκούλα, θα πρέπει να λάβετε εκ των προτέρων υπόψη αρκετούς σημαντικούς κανόνες, οι οποίοι θα βελτιώσουν την ποιότητα του συστήματος. Το μέγεθος, η εμφάνιση και ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά του βέλτιστου εξαερισμού για το κοτέτσι εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων:

 1. Η επιλογή της έντασης της παροχής αέρα πρέπει να υπολογιστεί με βάση το μέγεθος του πληθυσμού των πτηνών: τέσσερα έως πέντε άτομα απαιτούν ένα κυβικό μέτρο υπό κανονικές συνθήκες.

Οι κανονικές συνθήκες είναι καθαρό, ξηρό, μέτρια ζεστό δωμάτιο, στο οποίο καθαρίζεται τακτικά η κοπριά. Για τα βρώμικα κοτόπουλα κοτόπουλου, δεν θα είναι αποτελεσματικό το σύστημα εξαερισμού.

 1. Η οργάνωση της προστασίας της απώλειας θερμότητας κατά την ψυχρή περίοδο είναι δυνατή μόνο λόγω υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα.

Δεν είναι όλα τα κοτόπουλα είναι εξοπλισμένα με το δικό τους σύστημα θέρμανσης. Κατά κανόνα, η θερμότητα σε αυτά συσσωρεύεται με τον "φυσικό" τρόπο - ως αποτέλεσμα της ζωτικής δραστηριότητας του ίδιου του πουλιού. Επομένως, ο σωλήνας παροχής πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ειδικό αντιψυκτικό. Μια αποτελεσματική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε στην κοιλότητα του ένα πλέγμα με μικρές οπές και έναν ρυθμιστή ροής αέρα. Αυτός ο ρυθμιστής θα πρέπει να επιτρέπει την πλήρη αποδέσμευση της ροής του αέρα μέσω της κουκούλας. Η πολύ υψηλή ευαισθησία στο ρεύμα είναι συχνή αιτία ασθένειας. Ως εκ τούτου, το χειμώνα είναι απαραίτητο να είναι σε θέση να ελέγχει τη ροή του αέρα: κατά την περίοδο του σοβαρού παγετού πρέπει να σταματήσει.

Σύγχρονες επιλογές εξαερισμού

Οι αρμόδιες συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στο κοτέτσι, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του δωματίου, περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό επιλογών για έργα αερισμού. Για κάθε περίπτωση και για την κλιματική ζώνη, υπάρχει ένας "χρυσός όρος" όσον αφορά την πολυπλοκότητα και τον λόγο "τιμή-ποιότητα". Επομένως, αντί να αναλύσουμε μερικές συγκεκριμένες παραλλαγές του συστήματος που οι λαϊκοί τεχνίτες έχουν κάνει ή προσφέρουν ενεργά από τους κατασκευαστές, εξετάστε τρεις βασικές:

 1. Φυσικός εξαερισμός.
 2. Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής.
 3. Μηχανικός αερισμός.

Ο φυσικός αερισμός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους αερισμού ενός δωματίου. Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, αρκεί να γίνει το πιο απλό πράγμα - να ανοίξετε τα παράθυρα και τις πόρτες. Μια παρόμοια τεχνική χρησιμοποιείται επίσης στο σπίτι: σε αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα παράθυρο ή παράθυρο επαρκούς μεγέθους, το οποίο θα ανοίξει όπως είναι απαραίτητο.

Το μειονέκτημα της επιλογής είναι προφανές - το σύστημα έχει σχεδιαστεί μόνο για μια ζεστή εποχή και απαιτεί μια κατάλληλη διάταξη των παράθυρων που κατασκευάζονται ανεξάρτητα. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα σχέδια κοτόπουλων είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Επομένως, η τοποθέτηση των οπών δεν πρέπει να διαταράσσει τη βλάστηση του πουλιού. Τα βέλτιστα σημεία για τη δημιουργία παραθύρων εξάτμισης είναι η περιοχή πάνω από την πόρτα και κάτω από την οροφή.

Μια αξιόλογη εναλλακτική λύση στη φυσική κυκλοφορία του αέρα

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μια πολύπλοκη, αλλά πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα εξάτμισης. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της είναι η απλότητα και η δυνατότητα χρήσης καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα, χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. σωλήνας εξαερισμού είναι τοποθετημένος στο σπίτι έτσι ώστε η άνω ακμή της αυξήθηκε σε 20-30 εκατοστά πάνω από την οροφή και τον πυθμένα σε μια παρόμοια απόσταση υποχώρησαν από το δάπεδο. Στο άλλο άκρο του δωματίου είναι τοποθετημένη σωλήνα εξόδου ο οποίος, αντιθέτως, πάνω από την οροφή υψώνεται ένα μισό μέτρο. Το κάτω μέρος του πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 cm από την οροφή. Ο εξαερισμός παρέχεται από φυσική κυκλοφορία αέρα και διαφορά θερμοκρασίας. Και οι δύο σωλήνες μπορούν να μονωθούν με απαλλαγή από τη συμπύκνωση με αυτόν τον τρόπο.

Η καλύτερη επιλογή για τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις

Ο μηχανικός αερισμός είναι μια επαγγελματική έκδοση του συστήματος, η οποία επιτρέπει την κυκλοφορία μεγάλου όγκου αέρα. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα, το κόστος και το μοντέλο των ανεμιστήρων, ο έλεγχος της ανταλλαγής αερίων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται συνήθως στις εκμεταλλεύσεις πουλερικών, αλλά αν αποφασίσετε να κρατήσετε πάνω από εκατό πουλιά στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μηχανικό αερισμό. Φυσικά, το κόστος είναι πολύ υψηλότερο, ωστόσο, είστε εγγυημένοι για να πάρετε ένα σύστημα που δεν απαιτεί συνεχή χειρωνακτικό έλεγχο και μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Αποτελεσματικοί τρόποι ελέγχου της υγρασίας στο κοτόπουλο

Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη ώρα για τον αρχάριο πτηνοτρόφο όταν τελειώσει το κοτόπουλο και σχεδόν τα νεαρά κοτόπουλα θα δουν το νέο τους σπίτι. Επιτέλους, ετοιμάζονταν τα νεαρά πουλιά και ευτυχώς μεγάλωναν νέα αγαθά. Αλλά με την άφιξη του κρύου καιρού, στους τοίχους μέσα στον αχυρώνα άρχισαν να εμφανίζονται ραβδώσεις νερού, και στον αέρα μπορεί να μυρίσει δυσάρεστη. Και ο οικοδεσπότης άρχισε να αναρωτιέται, στην υγρασία του κηπουρού, τι να κάνει και πώς να το αντιμετωπίσει;

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να μάθετε τη βασική αιτία της υγρασίας και μόνο στη συνέχεια να αποφασίσετε πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο κοτόπουλο το χειμώνα.

Αιτίες

Κατά κανόνα, λόγω της ισχυρής πτώσης της θερμοκρασίας και της υψηλής υγρασίας στα δωμάτια στους τοίχους, σχηματίζεται συμπύκνωση. Και σε σχέση με την κατάψυξη των τοίχων, τον ανεπαρκή εξαερισμό και την ακατάλληλη τοποθέτηση του δαπέδου, η καταπολέμηση της υγρασίας μετατρέπεται σε μια άνιση μάχη, στην οποία, για συχνό τρόπο, ο πουλερικός φέρει απώλειες.

Στο υπόστεγο πρέπει να διατηρείται μια θετική θερμοκρασία για την υγιεινή ζωή του πουλιού και καθώς η θέρμανση στους χώρους αυτούς συνήθως δεν παρέχεται, αξίζει να εξεταστεί η μόνωση των τοίχων. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η θερμότητα αποθηκεύεται στο εσωτερικό και το κρύο δεν περνά από το εξωτερικό. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν αποκαλούμενο θερμαινόμενο ανακλαστήρα θερμότητας και καλύπτουν τους τοίχους μέσα στον αχυρώνα. Έτσι, επιτρέποντας ένα συνηθισμένο λάθος, αφού ακόμα και αν κρατά τη θερμότητα μέσα και δεν το αφήνει στον τοίχο, δεν δημιουργεί εμπόδια για το κρύο και την υγρασία έξω. Κατά συνέπεια, η μόνωση αυτή δεν είναι αποτελεσματική και, αντίθετα, το συμπύκνωμα μπορεί να αυξηθεί.

Νέα πλαισιώνοντας πρόσοψη στυλ έχει γίνει παρακαμπτήριος. Αντιπροσωπεύει την επικάλυψη των τοίχων των κτιρίων και αναλαμβάνει δύο λειτουργίες: προστασία του τοίχου από εξωτερικές επιδράσεις (βροχή, άνεμος, ήλιος, χιόνι) και αισθητική (διακόσμηση προσόψεων). Αλλά προφανώς, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη θέρμανση των τειχών. Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί προσφύγουν σε αυτή τη μέθοδο με την ελπίδα να βελτιώσουν τις κλιματολογικές συνθήκες για τα πουλιά τους, αλλά τελικά η κατάσταση δεν αλλάζει.

Απελπισμένος για να περικαλύπτω τους εσωτερικούς τοίχους με αφρώδες λάστιχο, αφρό, πίλημα, πιληματοποιημένα, ορυκτοβάμβακα με την ελπίδα της διατήρησης αυτού του πολύτιμου θερμότητας, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ένα μύκητα στους τοίχους και ραγισμένο γύψο. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι οι καλοκαιρινοί τοίχοι που θερμαίνονται το καλοκαίρι πέφτουν το φθινόπωρο και το χειμώνα πέφτουν κάτω από τις θύελλες του ανέμου, του χιονιού και της βροχής. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού των τοιχωμάτων, μέσα σε ένα θερμαντήρα που σχηματίζεται σημείο δρόσου και το νερό αρχίζει να αναδύεται μεταξύ της μόνωσης και του τοιχώματος. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε θλιβερές συνέπειες, τόσο για το δωμάτιο όσο και για το ίδιο το τείχος.

Υπάρχει μια άποψη ότι η μόνωση των εσωτερικών τοιχωμάτων με πηλό δεν φέρει τέτοιες συνέπειες και διατηρεί τη θερμότητα καλά, αλλά αυτό συμβαίνει με την κατάσταση της επένδυσης του πηλού και του μπροστινού μέρους του κόλου.

Αν κατανοήσουν τα βασικά της θερμικής μόνωσης, δεν είναι δύσκολο να συναχθεί το συμπέρασμα ότι, επειδή ο πάγος έξω, το τούβλο, τσιμέντο ή μπλοκ χόβολη θα παγώσει. Λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική μόνωση, η θερμότητα προέρχεται από τον θερμαντήρα και από το κέλυφος / το τούβλο είναι κρύο. Ως αποτέλεσμα, το νερό θα ρέει μέσα από τους τοίχους, και τίποτα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Η μόνη σωστή λύση θα είναι η μόνωση των τοίχων από το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλοι ορυκτοβάμβακας, πολυστυρένιο, αφρός πολυουρεθάνης, θερμαντήρες κυτταρίνης, αφρός πολυστερίνης εξώθησης. Οι διαφορές στους θερμαντήρες περιλαμβάνουν τη διαπερατότητα των ατμών, τη θερμική αγωγιμότητα και την αντίσταση στην υγρασία. Για την εξάλειψη της υγρασίας στα επιλεγμένα υλικά χώρου με αυξημένη διαπερατότητα υδρατμών και αντοχή στην υγρασία. Η καλύτερη επιλογή είναι να XPS, δεδομένου ότι η θερμική αγωγιμότητα δεν είναι κατώτερη από πετροβάμβακα και αφρώδες υλικό, αλλά δεν απορροφά υγρασία, σχεδόν καμία διαπερατότητα αέρα και μια πολύ ισχυρότερη αφρό.

Εξαερισμός

Αφού θερμάνθηκαν οι τοίχοι, είναι απαραίτητο να γίνει κάποιος αερισμός στο σπίτι. Κάποιοι κτηνοτρόφοι δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή σε αυτή τη στιγμή, και στη συνέχεια αναρωτιούνται: "Πώς να χειριστείτε την υγρασία στο κοτέτσι;"

Η υγρασία στο κοτέτσι πρέπει να είναι 60-70%. Ανωμαλία στο ένα ή την άλλη κατεύθυνση, οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες, όπως η ανάπτυξη των μικροβίων και μικροοργανισμών (σε χαμηλή υγρασία), και την υγρασία, μούχλα, μύκητες, ζωοτροφές και την υγρασία στρωμνή (υψηλή υγρασία). Αφού έχετε εγκαταστήσει τον σωστό αερισμό, μπορείτε να οργανώσετε ένα άνετο μικροκλίμα για τα πουλιά.

Ο εξαερισμός στα κοτόπουλα είναι δύο τύπων:

 • φυσικό
 • μηχανική (τροφοδοσία και εξάτμιση)

Ο φυσικός αερισμός δεν είναι μια έξυπνη κατασκευή ή μηχανισμός, αλλά με τον οποίο όλοι είναι εξοικειωμένοι από τη γέννηση - μια πόρτα και ένα φύλλο παραθύρου. Το παράθυρο φύλλο, κατά κανόνα, γίνεται στον ίδιο τοίχο με την πόρτα. Ο μηχανισμός της δουλειάς του είναι πολύ απλός: ανοίγοντας την πόρτα, φρέσκο ​​και καθαρό αέρα εισέρχεται στο υπόστεγο και μέσα από τον εξαερισμό, έρχεται το βρώμικο και χρησιμοποιείται. Η βασική προϋπόθεση για τον εξαερισμό είναι η αποφυγή των ρευμάτων. Τα κοτόπουλα είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτά και μπορούν να αρρωσταίνουν. Μπόνους σε αυτόν τον εξαερισμό θα είναι πρόσθετο φως από το παράθυρο, τόσο απαραίτητο για τα κοτόπουλα.

Ο μηχανικός ή συνδυασμένος εξαερισμός και εξαερισμός είναι, όπως μπορείτε να πείτε, μια δομή κεφαλαίου, η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Η ουσία της είναι η εγκατάσταση δύο σωλήνων, μιας τροφοδοσίας, μέσω της οποίας εισέρχεται καθαρός αέρας στο κοτόπουλο και μια άλλη εξάτμιση, η οποία αφαιρεί τον βρώμικο / καυσαερισμένο αέρα. Εάν η επιφάνεια του συνεργείου είναι μεγαλύτερη από 10 τετραγωνικά μέτρα, τότε ο αριθμός των σωλήνων θα πρέπει να αυξηθεί, καθώς οι δύο σωλήνες εξαερισμού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Οι εργασίες αυτού του εξαερισμού πρέπει να βασίζονται στην αρχή 10/40, δηλαδή 10 λεπτά σε λειτουργία και 40 λεπτά σε ηρεμία.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να αναστατώσει τη βιομηχανία πουλερικών σας είναι κακής ποιότητας δάπεδο ή κάλυψη της. Αν το κρεβάτι όροφο των διοικητικών συμβουλίων, που δεν έχουν σωστά αποξηραμένα, μπορούν να αρχίσουν να σαπίζουν, απορροφούν την υγρασία και την αύξηση της υγρασίας στο κοτέτσι από το οποίο ο ιδιοκτήτης τόσο απεγνωσμένα αγωνίζονται. Εάν το δωμάτιο είναι ένα χωμάτινο πάτωμα, στη συνέχεια, το χειμώνα μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, αλλά αν είστε σε μια κλιματική ζώνη που βροχοπτώσεις δεν επιτρέπει το έδαφος να στεγνώσει, στη συνέχεια, κάντε ένα πάτωμα στο σπίτι κότα δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ένα καλό θεμέλιο και βαθιά σκουπίδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια μακρόχρονη κοτέτσι κοτόπουλου.

Επίσης, μην ξεχάσετε το ανώτατο όριο. Πρέπει να είναι μονωμένο και δεν πρέπει να υπάρχουν ρωγμές σε αυτό.

Μια άλλη μέθοδος, την οποία επιδιώκουν οι ιδιοκτήτες των κοτόπουλων κοτόπουλου, είναι η εγκατάσταση πρόσθετης θέρμανσης, με τη μορφή θερμαντήρων. Επιπλέον, οι συσκευές θέρμανσης καίγονται οξυγόνο, γεγονός που θα βλάψει τα πουλιά. Επίσης, οι θερμαντήρες δεν πρέπει να παραμένουν χωρίς επίβλεψη για τη νύχτα, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και πυρκαγιάς.

Ένας άλλος τρόπος για να απορροφηθεί η υγρασία στο κοτόπουλο, που ενδιαφέρει τους κτηνοτρόφους είναι η χρήση ουσιών που απορροφούν την υγρασία, όπως η πηκτή οξειδίου του πυριτίου. Οι ουσίες που προορίζονται για την απορρόφηση της υγρασίας (αλουμινόχαρτο, σίλικα ζελ, κ.λπ.) είναι καλές στο έργο, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο σε περιορισμένο χώρο. Το κοτέτσι είναι ένα δωμάτιο με συνεχώς κυκλοφορούν αέρα και εξαερισμό.

Οποιοδήποτε μέσο σχεδιάζεται για να απορροφά την υγρασία έχει το όριο του, στο οποίο επιτυχία, η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου γίνεται 0. Η ποσότητα απορροφητή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φορτίο θα είναι τεράστια. Επομένως, η εφαρμογή αυτής της μεθόδου στο θήλεο δεν έχει νόημα.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει το πρόβλημα και έχοντας εξετάσει από διαφορετικές πλευρές, είναι δυνατόν να συνοψίσουμε ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η υγρασία στο κοτέτσι. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη λύση του προβλήματος με σύνθετο τρόπο: να δημιουργήσουμε καλό εξαερισμό, να μονώσουμε τα τοιχώματα έξω από το περίβλημα και να τοποθετήσουμε το πάτωμα και την οροφή σε τάξη.

υγρασία στο κοτόπουλο

Γεια σας, Ι kruyatnik 1,4 έως 1,4 m, μονωμένο με αφρό 5 cm, απαγωγέας 100nA 100 mm στις επάνω δεξιά γωνία, και 100 και 100 mm παράλληλα προς το έδαφος σε ένα κοτέτσι uglu.Poyavilsya συμπυκνώματος, δεν γνωρίζουν ότι delat.Pravda κατώτερο άνοιγμα κλειστό, διάτρητοι αρκετές δισκίο τρύπες, σε λιγότερο dulo.Teper υγρή στρωμνή και syrye.pomogite τοιχώματος δεν sovetom.Poka θερμαίνεται στο δρόμο τη νύχτα -4 ημέρα 0, + 2. Ναι εκεί 5 κοτόπουλα.

Γεια σας, Ι kruyatnik 1,4 έως 1,4 m, μονωμένο με αφρό 5 cm, απαγωγέας 100nA 100 mm στις επάνω δεξιά γωνία, και 100 και 100 mm παράλληλα προς το έδαφος σε ένα κοτέτσι uglu.Poyavilsya συμπυκνώματος, δεν γνωρίζουν ότι delat.Pravda κατώτερο άνοιγμα κλειστό, διάτρητοι αρκετές δισκίο τρύπες, σε λιγότερο dulo.Teper υγρή στρωμνή και syrye.pomogite τοιχώματος δεν sovetom.Poka θερμαίνεται στο δρόμο τη νύχτα -4 ημέρα 0, + 2. Ναι εκεί 5 κοτόπουλα.

Για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία, το χειμώνα δεν είναι εύκολο. Ειδικά αν ο χώρος είναι πολύ μικρός. Σε μένα παρόμοια προβλήματα, εν μέρει το ερώτημα τολμά, αν δεν χρησιμοποιήσει το ανοιχτό νερό, να μην δώσει υγρές ζωοτροφές, να ρίξει τακτικά ένα ξηρό απορριμμάτων και το πιο σημαντικό να συμπεριλάβει μια πηγή θερμότητας. Στην περίπτωσή μου, η υγρασία μειώθηκε σημαντικά μετά από την ενεργοποίηση της θέρμανσης το βράδυ μόνο 250 Watt.

«Εμείς, ο ρώσικος λαός, δεν χρειαζόμαστε ψωμί: μασάμε το φαγητό του άλλου και τροφοδοτούνται έτσι». Volynsky Artemy Petrovich.

Η μόνωση είναι κατανοητή. Και από μόνο του; Ύψος της οροφής, σε ποιο πάτωμα; Μπορείτε να κάνετε μια φωτογραφία-υγρό τμήματα, vryaryanka και υπαίθρια;

Ούτε ένας απλός δάσκαλος,
ούτε ομάδα αγγέλων ούτε Θεού,
πέρασε το όριο
δεν θα διδαχθούμε να ζούμε. γ)

Σε αυτό το wheezing wheeze
με τα χρόνια,
για αιώνες
Βλέπω το θέμα του χρόνου,
ανοιχτό με στρόφιγγες γ)

Φίλοι, κανείς δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει silica gel ή άλλες ουσίες / προϊόντα που απορροφούν την υγρασία; Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε για την εμπειρία χρήσης, αποτελεσματικότητας.

Δεν υπάρχουν φρούρια που δεν παραδίδονται! (γ)
***
Σας προσκαλώ στο blog μου με όλα τα χρήσιμα!

Φίλοι, κανείς δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει silica gel ή άλλες ουσίες / προϊόντα που απορροφούν την υγρασία; Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε για την εμπειρία χρήσης, αποτελεσματικότητας.

Ουσίες απορρόφησης υγρασίας (πυριτική πηκτή, alimogel. Κλπ), Αποτελεσματική αρκετά, αλλά έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση της υγρασίας από τον κλειστό χώρο σε οπτικές συσκευές, ραδιόφωνο κλπ
Δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείτε στο κοτέτσι.

Δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείτε στο κοτέτσι.

Είναι δυνατόν πιο λεπτομερώς, γιατί;

Δεν υπάρχουν φρούρια που δεν παραδίδονται! (γ)
***
Σας προσκαλώ στο blog μου με όλα τα χρήσιμα!

Δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείτε στο κοτέτσι.

Είναι δυνατόν πιο λεπτομερώς, γιατί;

Φυσικά μπορείτε!
Φανταστείτε ότι το coop κοτόπουλου (σε οποιοδήποτε δωμάτιο) δεν είναι κλειστός χώρος. Αυτό το δωμάτιο λαμβάνει αέρα και προέρχεται από αυτό (εξαερισμός). Οποιοσδήποτε απορροφητής υγρασίας (νερού) από τον αέρα έχει το δικό του όριο κορεσμού (απορρόφηση). Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον απορροφητήρα πολύ και να το αλλάξετε συχνά. Σίγουρα, μπορεί να στεγνώσει. Πόσες φορές; Τώρα δεν θυμάμαι. Ξέρω με σιγουριά τους κανόνες για τη χρήση κασετών αφυδάτωσης σε οπτικά όργανα, ηλεκτρονικά ραδιόφωνα. Με μια λέξη, - η αίθουσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτή. Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας υγρασίας θα λειτουργήσει και θα παράσχει τις συνθήκες λειτουργίας.

Έτσι, δοκιμάστε να δείτε μόνοι σας. Το παιχνίδι δεν αξίζει το κερί.

Σίγουρα, μπορεί να στεγνώσει. Πόσες φορές;

Ορισμένες τοποθεσίες παρέχουν αυτές τις πληροφορίες:

Μπορούμε να πούμε ότι η ιδιότητα της αναγέννησης δίνει σε αυτόν τον αφυγραντήρα σχεδόν άπειρο αριθμό ζωών

Θα σε πιστέψω.
Στην πραγματικότητα, αυτό το πρόβλημα δεν με ενοχλεί προσωπικά, γιατί στο κτηνοτροφείο λόγω της μέτριας υγρασίας του αερισμού. Αν και υπάρχουν υγρές μέρες, όταν "παράθυρα κλαίνε" - αυτό είναι ενδιαφέρον, πώς μπορεί καταρχήν να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Είναι περίεργο. Θα ψάξω για άλλες επιλογές.

Δεν υπάρχουν φρούρια που δεν παραδίδονται! (γ)
***
Σας προσκαλώ στο blog μου με όλα τα χρήσιμα!

.
. στο κτηνοτροφείο λόγω της μέτριας υγρασίας του αερισμού. Αν και υπάρχουν πρώτες ημέρες όταν "τα παράθυρα κλαίνε", - εδώ έγινε ενδιαφέρον, πώς μπορεί καταρχήν να επιλυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Είναι περίεργο. Θα ψάξω για άλλες επιλογές.

Το πρόβλημα της «εμφάνισης του σημείου δρόσου» μπορεί να επιλυθεί εν μέρει από αερισμό, στην οποία ποικίλλουν κυρίως στην θερμοκρασία δωματίου και σχετική υγρασία του αέρα (διάκενο αέρα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους).
Ωστόσο. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί ο λόγος εμφάνισης του "σημείου δρόσου" σε ένα χάμστερ. Εκεί θάβεται ο σκύλος. Και όλα τα άλλα μέτρα είναι ισοδύναμα με ένα νεκρό λιπώδες, βοηθά, αλλά δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα.

Αναζητήστε την αιτία του "σημείου δρόσου" στην ορνιθώνα, να εξαλείψει αυτόν τον λόγο και θα είναι το πιο σωστό είναι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Και σε γενικές γραμμές, - "master-barin". Ό, τι κι αν κάνετε, όλα είναι σωστά! Είναι η επιλογή σας!

Το πρόβλημα της «εμφάνισης του σημείου δρόσου» μπορεί να επιλυθεί εν μέρει από αερισμό, στην οποία ποικίλλουν κυρίως στην θερμοκρασία δωματίου και σχετική υγρασία του αέρα (διάκενο αέρα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους).
Ωστόσο. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί ο λόγος εμφάνισης του "σημείου δρόσου" σε ένα χάμστερ. Εκεί θάβεται ο σκύλος. Και όλα τα άλλα μέτρα είναι ισοδύναμα με ένα νεκρό λιπώδες, βοηθά, αλλά δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα.

Αναζητήστε την αιτία του "σημείου δρόσου" στην ορνιθώνα, να εξαλείψει αυτόν τον λόγο και θα είναι το πιο σωστό είναι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Και σε γενικές γραμμές, - "master-barin". Ό, τι κι αν κάνετε, όλα είναι σωστά! Είναι η επιλογή σας!

Η γενική θεωρία και έτσι η πλειοψηφία είναι γνωστή:
«Σημείο δρόσου προσδιορίζεται σχετική υγρασία. Όσο υψηλότερη είναι η σχετική υγρασία, το σημείο δρόσου είναι υψηλότερη και πιο κοντά στην πραγματική θερμοκρασία του αέρα. Όσο χαμηλότερη είναι η σχετική υγρασία, το σημείο δρόσου είναι χαμηλότερο από την πραγματική θερμοκρασία. Εάν η σχετική υγρασία είναι 100%, το σημείο δρόσου συμπίπτει με την πραγματική θερμοκρασία. "
Σε ένα μεγάλο δωμάτιο με μικρό αριθμό πηγών εξάτμισης υγρασίας και ένα μεγάλο αριθμό θερμαντήρων, όπως ένα σπίτι, το πρόβλημα αυτό επιλύεται "με ένα κτύπημα".
Αλλά πώς να είναι σε ένα μικρό δωμάτιο του ανεξάρτητο coop (όπως αυτές των Προεπιλογή - 1,4h1,4), όπου πολλές πηγές υγρασίας: το ποτό, υγρή τροφή, σκουπίδια, κότες εκπνεόμενο αέρα, τον εισερχόμενο αέρα από το εξωτερικό, και ούτω καθεξής; Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να μειωθεί η υγρασία του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο (δεν πρόκειται «να εμποδίσει το οξυγόνο» πουλί, σφραγίσουν τις εγκαταστάσεις), αντίστοιχα, σε υγρή υγρασία θα αυξηθεί σε μια μέγιστη τιμή. Δεν είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η θερμοκρασία στο κοτέτσι πάνω από 20-25 βαθμούς Κελσίου. Και η χρήση πολύ υψηλών θερμοκρασιών για πηγές θέρμανσης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη καύση οξυγόνου.
Έτσι καταλήγουμε στο ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μειώσουμε την υγρασία μειώνοντας τον αριθμό των πηγών εξάτμισης και είναι αδύνατο να αυξηθεί πάρα πολύ η θερμοκρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν φρούρια που δεν παραδίδονται! (γ)
***
Σας προσκαλώ στο blog μου με όλα τα χρήσιμα!

Εξαερισμός στο χέρι με τα χέρια του

Όπως και το σπίτι, το σπίτι των πουλερικών χρειάζεται αερισμό. Τα κοτόπουλα, όπως και κάθε άλλο ζωντανό πλάσμα, χρειάζονται καθαρό αέρα και βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία για τη ζωή. Η έλλειψη αερισμού στο κοτέτσι έχει κακή επίδραση στην υγεία του πουλιού. Πώς πρέπει να οργανωθεί ο εξαερισμός στο θήλεο και πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Το κύριο καθήκον του αερισμού είναι να δημιουργηθεί μια εισροή πλούσιου σε οξυγόνο καθαρού αέρα και μια εκροή αναλωμένου καυσίμου με άνθρακα.

Με τη βοήθειά του αφαιρούνται οι αναθυμιάσεις αμμωνίου, οι οποίες ανυψώνονται από τα περιττώματα των πτηνών. Είναι δυσάρεστα οσμή και επιβλαβή: η συσσώρευση καπνών μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση, ασθένειες και ακόμη και θάνατο πουλιών.

Η ανταλλαγή αέρα επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας, ειδικά το καλοκαίρι. Η ζέστη και η ζύμωση έχουν κακή επίδραση στην υγεία των ορνίθων και συνεπώς στην ωοτοκία τους.

Πώς να κάνετε τον αερισμό

Ο εξαερισμός πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε να υπάρχει σταθερή ανταλλαγή αέρα, χωρίς τρύπες.

 • Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε ένα μικρό παράθυρο πάνω από την πόρτα. Ταυτόχρονα, ο φρέσκος αέρας θα έρθει από το δρόμο μέσα από την πόρτα και ο ζεστός αέρας θα απομακρυνθεί από το παράθυρο.
 • Μια πιο περίπλοκη παραλλαγή είναι η εγκατάσταση δύο σωλήνων στην οροφή.
 • Στα μεγάλα κοτόπουλα και στις εκμεταλλεύσεις πουλερικών χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά συστήματα εξαερισμού.

Για να διατηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες στο χώρο αποθήκευσης για τις όρνιθες, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα.

 • Τα πτηνά δεν πρέπει να βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη. Κατά μέσο όρο, δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 5 κότες ανά τετραγωνικό μέτρο. Ένας μεγάλος αριθμός πουλιών καταναλώνει πολύ αέρα.
 • Είναι σημαντικό ο εισερχόμενος αέρας να μην είναι πολύ κρύος. Τα σχέδια και το κρύο είναι επιβλαβή για το πουλί. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξεταστεί προσεκτικά ο σχεδιασμός - δεν πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ ή πολύ χαμηλή ροή αέρα. Ένα από τα μέτρα που μειώνουν την απώλεια θερμότητας είναι η εγκατάσταση μιας σχάρας με μικρές οπές.
 • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το κοτέτσι, αφαιρέστε τα απορρίμματα που είναι η πηγή ατμών αμμωνίας. Είναι επίσης απαραίτητο να αλλάξετε έγκαιρα το νερό των πτηνών, να απομακρύνετε το παλιό φαγητό. Η καθαριότητα όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση του καθαρού αέρα, αλλά επίσης δεν επιτρέπει να ζουν στην κότα σε ποντίκια και αρουραίους.

Η σωστή λειτουργία του εξαερισμού, μπορείτε να ελέγξετε για τον εαυτό σας: αν είναι στο σπίτι κότα για κάποιο χρονικό διάστημα, νιώθεις άβολα, μπορείτε αποπνικτική, τότε εξαερισμού στο κοτέτσι κάνει λάθος και κακή αντιμετώπιση των καθηκόντων τους.

Το βίντεο παρουσιάζει σφάλματα που συχνά είναι ανεκτά στον αερισμό του σπιτιού.

Φυσικός αερισμός

Αυτός είναι ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος, αρκεί να φτιάξετε ένα ή περισσότερα μικρά παράθυρα εξαερισμού στο κέλυφος. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από τις ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν οι πόρτες και τα παράθυρα του κοτόπουλου. Το χειμώνα, ο κρύος αέρας που προέρχεται από την πόρτα θα είναι δυσάρεστος και επιβλαβής για το πουλί. Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό στο κοτόπουλο;

Το παράθυρο για τον αερισμό γίνεται συνήθως πάνω από την πόρτα ή στην οροφή. Στη δεύτερη περίπτωση, το ηλιακό φως θα ρέει μέσα από αυτό. Το παράθυρο έχει μικρό μέγεθος. Μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα μάνδαλο έτσι ώστε να μπορεί να είναι εν μέρει ή εντελώς κλειστό κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.

Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

 • είναι ανενεργό στη θερμότητα, όταν η θερμοκρασία του αέρα στο χώρο και το εξωτερικό είναι ίδια, γενικά η απόδοση του φυσικού αερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα και τη δύναμη του ανέμου.
 • Το χειμώνα, αντίθετα, θα δροσιστεί το δωμάτιο πάρα πολύ, έτσι πρόσθετη θέρμανση θα απαιτηθεί?
 • Ο εξαερισμός που γίνεται με αυτό τον τρόπο απαιτεί συνεχή παρακολούθηση του ατόμου, θα χρειαστεί να ανοίξετε και να κλείσετε τα παράθυρα και τις πόρτες εγκαίρως.

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη ως προσωρινή για ένα μικρό σπίτι.

Επιλογή τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αυτή η επιλογή είναι πιο περίπλοκη, απαιτεί την εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε σωλήνες διαμέτρου 20 cm και μήκους περίπου 2 m, συνήθως πλαστικών, μπορείτε να πάρετε σωλήνες σχεδιασμένους για αποχέτευση. Ένας από αυτούς είναι ο αέρας τροφοδοσίας, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο προέρχεται από αυτόν, ο άλλος - εξάτμιση, εξάγει τον αέρα εξαγωγής. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ξύλινα κουτιά, αλλά πρέπει να τα επεξεργαστείτε με αντισηπτικό και βαμμένο.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στον εαυτό σας με τον εαυτό σας

Ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής είναι τοποθετημένος καλύτερα πάνω από την κοιλάδα και ο σωλήνας εξαερισμού τροφοδοσίας βρίσκεται πιο μακριά από αυτό, στην απέναντι γωνία του coop. Το κάτω μέρος του σωλήνα εισροής πρέπει να είναι περίπου 20 cm από το δάπεδο και το επάνω μέρος 30-40 cm πάνω από την οροφή. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ξεκινά σε 20 εκατοστά από το ανώτατο όριο του υπόστεγου και πάνω από την οροφή να φτάνει τα 1,5 μέτρα. Στην κορυφή των σωλήνων τοποθετούνται σε ομπρέλες για προστασία από βροχή και χιόνι. Η διάταξη των σωλήνων παρουσιάζεται στο σχήμα.

 • Στερεώστε το σωλήνα με ένα σφιγκτήρα από το εξωτερικό της οροφής. Στη συνέχεια, η είσοδος του σωλήνα είναι σφραγισμένη με αφρώδες υλικό.
 • Για να εξασφαλιστεί ότι το συμπύκνωμα δεν συσσωρεύεται στον σωλήνα, είναι μονωμένο.
 • Στον σωλήνα τροφοδοσίας μπορεί να εγκατασταθεί μια βαλβίδα για τη ρύθμιση της ροής του εισερχόμενου αέρα.
 • Για σωλήνες στην οροφή δημιουργήστε τρύπες με παζλ.

Ο εξαερισμός της τροφοδοσίας και της εξάτμισης στο κτηνοτροφείο είναι πιο αποτελεσματικός από τον φυσικό χωρίς τη χρήση σωλήνων. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τον αερισμό ενός μικρού σπιτιού με επιφάνεια περίπου 12 τ.μ. σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό.

Τεχνητή (μηχανική) έκδοση

Αυτός ο τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σπάνια σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί. Λιγότερο τεχνητός (μηχανικός) εξαερισμός - πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας. Ο ανεμιστήρας εισάγεται στο παράθυρο, αν είστε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρολογία, μπορείτε να εγκαταστήσετε αισθητήρες που ανάβουν και σβήνουν σε ορισμένες θερμοκρασίες και υγρασία. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση σωλήνων εξαερισμού στη σοφίτα του συνεργείου και η εγκατάσταση των ανεμιστήρων στην οροφή.

Για να εγκαταστήσετε μηχανικό αερισμό, θα χρειαστείτε:

Ο ανεμιστήρας είναι συνήθως εγκατεστημένος σε ένα παράθυρο, γι 'αυτό αφαιρέστε το γυαλί και στη θέση του τοποθετήστε ένα κόντρα πλακέ με μια τρύπα του σωστού μεγέθους για τη συσκευή. Στη συνέχεια εισάγεται ένας ανεμιστήρας στην τρύπα, συνδέεται καλώδιο με διακόπτη, τα σημεία σύνδεσης είναι μονωμένα.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στον αγωγό τροφοδοσίας ή εξαγωγής.

Τις περισσότερες φορές, τεχνητός εξαερισμός εγκαθίσταται σε πτηνοτροφικές μονάδες και σε μεγάλες κατοικίες πουλερικών. Είναι κερδοφόρο αν έχετε μεγάλο αριθμό πτηνών - πάνω από 100. Σε άλλες περιπτώσεις, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι πολύ υψηλό.

Αρκεί να κάνετε αερισμό για ένα κοτόπουλο με τα χέρια σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα ή περισσότερα παράθυρα για τη ροή του αέρα, αλλά αυτή δεν είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή. Για ένα μικρό σπίτι, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τροφοδοτείτε και να εξαγάγετε τον εξαερισμό χρησιμοποιώντας δύο σωλήνες. Ο καλός εξαερισμός στο κοτόπουλο είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την αποτελεσματικότητα των στρωμάτων.

Χαρακτηριστικά και διάταξη εξαερισμού του συνεργείου

Η σωστή διάταξη ενός χώρου για τη διατήρηση εγχώριων κοτόπουλων δεν είναι λιγότερο σημαντική από τη φροντίδα τους. Μόνο το άρτια εξοπλισμένο κοτέτσι υποστηρίζει τη βέλτιστη μικροκλίμα που θετικά εμφανίζεται στην υγεία κοτόπουλο, μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης και αυξάνει την παραγωγή αυγών. Ένας από τους σημαντικούς δείκτες του κλίματος του κτιρίου είναι η ανταλλαγή αέρα, δηλαδή η εισροή καθαρού αέρα και η απομάκρυνση της υγρασίας και τα προϊόντα ατμών αποσύνθεσης. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός του coop πρέπει να είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Τι για τον αερισμό του κηπουρού;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητη μια καλή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο για τη διατήρηση των κοτόπουλων:

 1. Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής αέρα, το οξυγόνο, ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του κάθε οργανισμού, εισέρχεται στο δωμάτιο.
 2. Στον αέρα του σπιτιού υπάρχουν αέρια προϊόντα της ζωής των πουλιών, από τα οποία είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από το χρόνο. Πρώτα απ 'όλα, είναι το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται από όλους τους ζώντες οργανισμούς στη διαδικασία της αναπνοής. Δεύτερον, η αμμωνία και το υδρόθειο είναι ουσίες που σχηματίζονται κατά την αποσύνθεση κοπριάς κοτόπουλου. Εάν η συγκέντρωση αυτών των αερίων στον αέρα αυξάνεται, τα πουλερικά θα χάσουν την όρεξη, η ευημερία θα επιδεινωθεί και, κατά συνέπεια, η μείωση της ανάπτυξης και της παραγωγής αυγών. Επιπλέον, αυτές οι ουσίες είναι υπεύθυνες για την παρουσία μιας χαρακτηριστικής οσμής στο δωμάτιο.
 3. Με την εντατική εναλλαγή αέρα μέσα στο κτίριο, το επίπεδο υγρασίας μειώνεται. Για την κανονική ανάπτυξη κοτόπουλων, η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται από 60-80 μοίρες. Όταν οι δείκτες αυτοί υπερβαίνουν, η παθογόνος μικροχλωρίδα αρχίζει να αναπτύσσεται εντατικά, τα πουλερικά αναπτύσσουν μολυσματικές ασθένειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μια τεράστια περίπτωση. Επιπλέον, το χειμώνα, η αυξημένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία και κρυολογήματα.
 4. Στην καυτή περίοδο, η άφιξη του καθαρού αέρα στο δωμάτιο βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας στο κοτέτσι.

Σημαντικό! Με κακή εναλλαγή αέρα, οι αρνητικοί παράγοντες δρουν στα κοτόπουλα όχι ξεχωριστά, αλλά σε ένα σύνθετο.

Για παράδειγμα, με αυξημένη υγρασία, αυξάνεται η διαλυτότητα της αμμωνίας στον αέρα του coop και αυξάνεται το τοξικό της αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα, ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών παραβιάζεται στα πτηνά, μειώνεται η αιμοσφαιρίνη, παρουσιάζεται αναιμία, η οποία οδηγεί στο θάνατο του αγροκτήματος.

Είδη εξαερισμού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αερισμού χώρο για αυγού, αλλά θα επικεντρωθεί στις πιο κοινοί τύποι είναι: το φυσικό (εκχύλισμα και της προσφοράς και της εξάτμισης) και μηχανικών.

Φυσικός εξαερισμός

Με αυτή τη μέθοδο, η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα οφείλεται μόνο σε φυσικούς νόμους.

Στη διάταξη των καυσαερίων, εισέρχεται και απομακρύνεται αέρας από το δωμάτιο με 2 ανοίγματα: για την είσοδο η πόρτα χρησιμοποιείται πιο συχνά, και για την έξοδο - το παράθυρο. Αυτή η επιλογή δεν είναι οικονομικά αποδοτική, καθώς μαζί με τον αέρα εξαγωγής από το κτίριο θα αφαιρεθεί θερμότητα. Κατά συνέπεια, οι κρύοι χειμώνες θα πρέπει να δαπανούν περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση του συνεργείου και η απόσυρση των προϊόντων αποσύνθεσης δεν είναι αρκετά αποτελεσματική.

Υπάρχει επίσης μια συσκευή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής στη θήκη που παρέχει εναλλαγή αέρα μέσω αγωγών ή σωλήνων εξαερισμού, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότερη έγχυση ή απομάκρυνση αέρα από το δωμάτιο.

Μηχανικός αερισμός

Αυτή η επιλογή παρέχεται από τη λειτουργία ανεμιστήρων που αντλούν βίαια αέρα στο κτίριο.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο ακριβή, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση εξοπλισμού και για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά σας επιτρέπει να απαλλαγείτε εντελώς από επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Πώς να υπολογίσετε τον εξαερισμό στην κατοικία κότας

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή εξαερισμού, θα πρέπει να αναλυθούν οι ακόλουθοι παράγοντες:

• Ο όγκος του δωματίου και ο αριθμός των ατόμων ανά μονάδα επιφάνειας.
• Μέθοδος διατήρησης (σε κλουβιά ή δωρεάν).
• συχνότητα καθαρισμού.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του σπιτιού και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πτηνών ανά τετραγωνικό μέτρο, τόσο πιο έντονη είναι η ανταλλαγή αέρα. Αν υπάρχουν έως και 20 άτομα που ζουν στην κότα, αρκεί να εξαχθούν τα συνηθισμένα. Εάν ο αριθμός των ζώων είναι 20-50 άτομα, είναι απαραίτητο να γίνει εξαερισμός εφοδιασμού και εξάτμισης. Εάν ο αριθμός των ατόμων υπερβαίνει τα 50 τεμάχια, ο φυσικός εξαερισμός δεν θα είναι αρκετός, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητος ο εξαερισμός στον ορνιθώνα.

Με την ελεύθερη συντήρηση των πτηνών, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι στο δρόμο και μπαίνετε στο κοτόπουλο μόνο τη νύχτα. Όταν φυλάσσονται σε κελιά, είναι απαραίτητο να παρέχεται πιο εντατική ανταλλαγή αέρα.

Για τις εκμεταλλεύσεις πουλερικών με εμβαδόν έως 12 μ², συνιστάται να χρησιμοποιείτε διάμετρο σωλήνα περίπου 22 cm σε μήκος μέχρι 2 μέτρα.

Σε 1 kg ζωντανού βάρους σε θερμοκρασία 18-19 ° C, απαιτείται καθαρός αέρας τουλάχιστον 4 m³ / h.

Υπολογισμός της απαιτούμενης απόδοσης του ανεμιστήρα εξάτμισης (τροφοδοσίας): 4 m³ / h * αριθμός κεφαλών όρνιθων.

Με τον συχνό καθαρισμό στο κτίριο δεν συσσωρεύονται απορρίματα, αντίστοιχα λιγότερο αέρια προϊόντα της αποσύνθεσης. Εάν συχνά δεν είναι δυνατό να καθαριστεί, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ροή του αέρα.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Εξαερισμός στο κοτέτσι με τα χέρια σας - είναι εύκολο! Οποιαδήποτε μέθοδος αερισμού επιλέγεται, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις στη διάταξή της.

Εξοπλίζουμε την κουκούλα

Φαίνεται ότι οι πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να είναι ασυνήθιστα στον εξοπλισμό. Αλλά κοτόπουλα, είναι πολύ ευαίσθητα στα ρεύματα, γι 'αυτό θα πρέπει σίγουρα να τα αποκλείσετε. Για να γίνει αυτό, το παράθυρο εξάτμισης τοποθετείται πάνω από την πόρτα ή στην οροφή. Είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα παράθυρο στην αρχή του παραθύρου, για να αλλάξετε ανεξάρτητα την ώθηση και την ένταση της ροής του αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί τον αερισμό στο κτηνοτροφείο το χειμώνα. Το σχέδιο ροής αέρα σε αυτή την περίπτωση δεν διαφέρει από τη θερμή περίοδο, αλλά οι διαστάσεις των οπών για τον εξαερισμό πρέπει να μειωθούν.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αυτός ο εξαερισμός στο σπίτι είναι εξοπλισμένος με 2 σωλήνες: παροχή και εξάτμιση. Τα πιο προσιτά είναι πλαστικά, αλλά μπορείτε να επιλέξετε άλλο υλικό. Το μήκος τους πρέπει να είναι 10-20 εκατοστά πάνω από την απόσταση από το δάπεδο μέχρι την κορυφή της οροφής (όχι την οροφή!). Η διάμετρος των σωλήνων εξαρτάται από την επιφάνεια του δωματίου και την ποσότητα των πουλερικών που διατηρούνται.

Για παράδειγμα, για το περιεχόμενο 20 ατόμων, αρκεί μια διάμετρος 200 mm.

Η εγκατάσταση του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά τους χέρια πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Κάνετε τρύπες για τους σωλήνες. Είναι καλύτερο να τους παρέχετε για την κατασκευή, αλλά αν αυτό δεν έγινε, θα πρέπει να τα τρυπήσετε απευθείας πριν από την εγκατάσταση. Οι οπές πρέπει να τοποθετηθούν σε διαφορετικά άκρα του coop για να εξασφαλιστεί ότι η ανταλλαγή αέρα είναι πιο αποτελεσματική και συλλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή του δωματίου: ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται πάνω από τις κούρσες. η εισροή - στο αντίθετο άκρο του κτιρίου.
 2. Ο σωλήνας τροφοδοσίας είναι τοποθετημένος έτσι ώστε η απόσταση από το δάπεδο να είναι 20 cm. εξάτμιση - πρέπει να αρχίσει σε 20 cm κάτω από την οροφή και να προεξέχει πάνω από την οροφή όχι λιγότερο από 0,3 μέτρα.
 3. Για να αποφευχθούν οι ρωγμές στην οροφή, μετά την εγκατάσταση των σωλήνων, τα κενά μεταξύ των οπών και των σωλήνων είναι επικαλυμμένα.
 4. Προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση των βροχοπτώσεων στο ορνιθώνα, τα προεξέχοντα μέρη των σωλήνων κάμπτονται με το γράμμα "G" ή προστατεύονται με ομπρέλα.

Μηχανικό σύστημα

Ο μηχανικός αερισμός είναι κοινός σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις, αλλά εμφανίζεται και σε μικρές κατοικίες πουλερικών. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα που αντλεί αέρα μέσα στο παράθυρο.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος: ρυθμίστε τον ανεμιστήρα για αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν αισθητήρα που μετράει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Ένα μικρό συμπέρασμα

Είναι σημαντικό να βασίζεστε στον αριθμό των πτηνών και στον όγκο του χώρου για ανεξάρτητο εξοπλισμό κοτόπουλου. Αυτές οι παράμετροι θα καθορίσουν τον τύπο της ανταλλαγής αέρα που χρησιμοποιείται και το οικονομικό σας κόστος.

Εξαερισμός στο υπόστεγο με τα χέρια σας - ξεκινώντας από μια δύσκολη κατάσταση

Πώς παράξενο κι αν ακούγεται, αλλά ο εξαερισμός στον αχυρώνα με τα χέρια τους, μπορεί να είναι ένα πολύ δύσκολο έργο - από τη μια πλευρά, τα σχέδια είναι επιβλαβή για τα πουλιά και τα ζώα στο στάβλο, από την άλλη πλευρά, χωρίς ο αέρας εξαερισμού είναι καθαρή δηλητήριο, με το τρίτο - υψηλή υγρασία συμβάλλει στην εμφάνιση της μούχλας. Ας βρούμε τον δρόμο μαζί!

Πώς να κάνετε τον αερισμό στον αχυρώνα - από πού να ξεκινήσετε;

Ο υγρός, στάσιμος αέρας βλάπτει απολύτως κάθε ζώο, οπότε ακόμη και το χειμώνα στον αχυρώνα είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί καλή ανταλλαγή αέρα. Ωστόσο, ένα εύκολο έργο μπορεί να καλείται μόνο υπό όρους, αφού είναι απαραίτητο να επιλυθούν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, τα οποία ίσως δεν έχετε ξαναζήσει. Υπάρχουν τρία βασικά:

 • υψηλή υγρασία;
 • υποθερμία του υπόστεγου.
 • πολύ γρήγορη κατάψυξη του σωλήνα εξαγωγής.

Δηλαδή, η συνήθης έκδοση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, όπως είναι, δεν λειτουργεί - εκτός από τη σωστή διάταξη των σωληνώσεων εισροής και εξαγωγής, οι παράγοντες αυτοί πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Αυτό είναι μόνο με την πρώτη ματιά ένα αδιάλυτο πρόβλημα: εάν δημιουργήσουμε μια καλή ροή αέρα, ο χώρος θα υπερψυχθεί, αν περιορίσουμε την κυκλοφορία του αέρα - στους τοίχους και η οροφή θα συλλέξει την υγρασία. Ωστόσο, όπως λένε σε μια παροιμία, ακόμα κι αν φάγατε, έχετε δύο τρόπους!

Δύο επιλογές υπάρχουν σε αυτήν την κατάσταση. Η πρώτη είναι η χρήση, με υπερβολική υγρασία, υλικών που απορροφούν την υγρασία. Αυτά περιλαμβάνουν το ασβέστη (μπορείτε να τοποθετήσετε κιβώτια στις γωνίες), ξηρά πριονίδια, άχυρο και σανό, βρύα και τύρφη. Εκτός από τις απορροφητικές ιδιότητές τους, τα υλικά θα εκτελούν επίσης το ρόλο των απορριμμάτων.

Συνιστούμε να διαβάσετε

Με την τύχη, η τύρφη είναι η πιο προτιμότερη, ξηρή τύρφης είναι σε θέση να απορροφήσει την υγρασία κατά καιρούς περισσότερο από το βάρος της!

Λίγα λόγια για τα πριονίδια - δεν μπορούν να είναι στεγνά εάν το ξύλο τους ή το επεξεργασμένο ξύλο δεν έχουν προηγουμένως στεγνώσει. Οι αγρότες ξεχνούν αυτό αρκετά συχνά και αργότερα είναι αμηχανία - η πριονίδι έχει βυθιστεί και η υγρασία στον αχυρώνα παραμένει η ίδια! Αλλά μην πιστεύετε ότι εάν υπάρχει απορροφητικό απορριμμάτων, ο εξαερισμός δεν πρέπει να γίνει καθόλου - μόλις βρήκαμε μια λύση στο πρόβλημα με την υγρασία!

Με την ευκαιρία, υπάρχει μια άλλη επιλογή των ξήρανση στον αέρα - βάλτε το εισερχόμενο οπή ή στην άμεση γειτονία του (έτσι ώστε φρέσκος αέρας διέρχεται μέσα από τη συσκευή) θερμαντήρα, εάν είναι έλαιο ή υπέρυθρες. Στην ακραία περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε και να εξοπλίσετε έναν απλό λαμπτήρα τουλάχιστον 150 W μέσα στην ίδια την κουκούλα. Φυσικά, μην ξεχνάτε για το σύστημα πυροπροστασίας - περιορίστε την πρόσβαση στη θερμάστρα σε ζώα χρησιμοποιώντας μια σχάρα. Πλέον αυτής της μεθόδου - εκτός από τη μείωση της υγρασίας, θα θερμαίνετε επίσης τον αέρα, μείον - επιπλέον κόστος για ηλεκτρική ενέργεια.

Ο αερισμός στο υπόστεγο με τα χέρια σας είναι το μυστικό του σωστού σχεδίου!

Εξετάστε την επιλογή του τρόπου εξαερισμού στο νέο αχυρώνα, όταν δεν χρειάζεται να επιλύσετε ορισμένα συσσωρευμένα προβλήματα. Το συνηθισμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, εξοπλισμένο σύμφωνα με όλους τους κανόνες με ορισμένες προσθήκες, θα μας βοηθήσει να βγούμε έξω. Εισόδου του σωλήνα πρέπει να τοποθετούνται δύο πόδια πάνω από το έδαφος - αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για το άνοιγμα εισροής στην πόρτα ή τον τοίχο, δεν είναι η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλει στην ταχεία ψύξη. Εάν τοποθετηθεί σωστά, ο ζεστός αέρας θα αναμειχθεί ομοιόμορφα με τον κρύο αέρα.

Ο σωλήνας εξάτμισης κατά μήκος της διαμέτρου πρέπει να συμπίπτει με τον αγωγό τροφοδοσίας - συνήθως 150 mm είναι αρκετοί για τέτοιους σκοπούς. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον αέρα τροφοδοσίας, πρέπει να τερματίζεται ακριβώς πάνω από το ανώτατο όριο, να είναι καλά μονωμένο και να ανεβαίνει πάνω από την οροφή τουλάχιστον ενάμιση μέτρα! Πρέπει να ζεσταθεί, γιατί το χειμώνα το συμπύκνωμα σχηματίζει ένα πλήθος στρωμάτων παγετού και ο σωλήνας θα σταματήσει να περνάει τον αέρα. Εάν υπάρχει η ευκαιρία να αγοράσετε αφρώδες μινιβάκι - μονώστε με ορυκτό μαλλί, αν στην περιοχή σας δεν υπάρχουν προβλήματα με το ξύλο - ζεσταίνετε το σωλήνα με ένα κουτί γεμάτο με πριονίδι.

Μην ξεχάσετε να καλύψετε την κορυφή του σωλήνα με ένα "μύκητα" ή έναν εκτροπέα για να τον προστατεύσετε από βροχοπτώσεις, μια συσκευή που αυξάνει την πρόσφυση. Αν, για κάποιο λόγο, το βύθισμα στο σωλήνα εξάτμισης δεν είναι αρκετό - είναι απαραίτητο να ενισχυθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο ανεμιστήρας να εγκατασταθεί στην εισροή! Εάν είναι απαραίτητο, κάντε κινητά πτερύγια και στους δύο σωλήνες για να ρυθμίσετε την κυκλοφορία του αέρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους και για διαφορετικούς "κατοίκους" - ένας κιόσκι απαιτεί ορισμένες συνθήκες, έναν χώρο για χοίρους ή αγελάδες - άλλοι.

Πότε για την επίλυση προβλημάτων - αποτελεσματικές μεθόδους

Μερικές φορές είναι δυνατόν να εξαχθούν σωστά έρθει με τη μία - στο πρόβλημα της εκκίνησης που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν δήλωσε ότι το δυνατότερο τρόπο: ένα στρώμα μούχλας στους τοίχους και την οροφή, ξεφλούδισμα γύψο και ζωικών ασθενειών. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και με τον κατάλληλο εξαερισμό, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να απαλλαγείτε από τα συσσωρευμένα προβλήματα.

Κατ 'αρχάς, φροντίστε τα ξηρά κλινοσκεπάσματα από τύρφη ή πριονίδι. Δεν αποτελεί εμπόδιο και μερικά κουτιά με ασβέστη. Ωστόσο, πρόκειται για πρόσθετα μέτρα - ως βασικό μέτρο πρέπει να γίνει σοβαρή ξήρανση με τη βοήθεια πυροβόλων όπλων. Ζεστάνετε το δωμάτιο για λίγες μέρες μέχρι να στεγνώσουν οι τοίχοι. Οι ξηρανθέντες τοίχοι θα πρέπει να προετοιμαστούν με αντισηπτικές ενώσεις.