Γιατί μούχλα και μύκητες είναι επικίνδυνα στο διαμέρισμα;

Πολλοί μετά την ανακάλυψη του μύκητα αναρωτιούνται ακούσια: είναι επικίνδυνο; Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στο διαμέρισμα και αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνισή του. Αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν αυτή την προσοχή και απλά αγνοούν τα σκοτεινά σημεία στους τοίχους ως κοινό πράγμα, το οποίο είναι ριζικά λανθασμένο.

Πράσινο, λευκό και μαύρο μούχλα στο διαμέρισμα

Τα καλούπια είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το μαύρο, το πράσινο και το λευκό. Αυτά τα τρία είδη διαφέρουν κάπως μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο δωμάτιο.

Το πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι μούχλα μαύρο στο διαμέρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε, γι 'αυτό είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στους τοίχους και στις γωνίες των επίπλων, όπου είναι ζεστό και υγρό. Ένα αγαπημένο μέρος είναι ένα μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται κάτω από το ντους, ανάμεσα στους τοίχους και τις πλευρές του μπάνιου, καθώς και στις γωνίες στην οροφή. Επίσης, αυτό το είδος μούχλας επηρεάζει τους τοίχους και τα γραφεία στα διαμερίσματα, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου είναι:

 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Σπάνια αερισμός.
 • Η παρουσία μεγάλης ποσότητας ατμού.

Το δεύτερο θεωρείται ότι είναι πράσινο μούχλα στο διαμέρισμα. Ο αγώνας είναι σχετικά εύκολος, παρόλο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι λόγοι για την εμφάνισή του στο δωμάτιο είναι οι ίδιοι με τους λόγους για την εμφάνιση του μαύρου μούχλας. Επιπλέον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων (για παράδειγμα, προϊόντων αλεύρου). Ιδιαίτερα επιβλαβές μούχλα σκούρο πράσινο στο σπίτι.

Το άσπρο καλούπι προκαλεί επίσης βλάβη στην υγεία και προκαλεί ασθένειες εάν δεν εξαλειφθεί εγκαίρως. Η διαφορά της από άλλες ποικιλίες είναι ότι μοιάζει με χνούδι. Εξαιτίας αυτού, οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται πολύ εύκολα μέσω του αέρα μόνο με εύκολη επαφή. Καταπολεμήστε την αμέσως, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσετε την επαφή, καθώς η διαμάχη της μπορεί να είναι μακροχρόνια στον αέρα, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις στο νοικοκυριό. Το λευκό καλούπι, καθώς και το πράσινο καλούπι, εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης των τροφίμων.

Μαύρο μούχλα - ο πιο επικίνδυνος εχθρός του διαμερίσματος

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, σκοτώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά. Δεδομένου ότι το σώμα των παιδιών εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό στα μικρόβια, η επαφή με αυτό το είδος μύκητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού, προκαλώντας την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών στην ενηλικίωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το αγαπημένο βιότοπο για αυτόν τον μύκητα είναι το μπάνιο, όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο. Σε αυτό, τα νοικοκυριά παρακολουθούν την υγιεινή τους, οπότε όταν έχουν μύκητα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με βακτήρια με γυμνό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν μόνο να εγκατασταθούν στο σώμα, αλλά επίσης να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.

Με ένα μαύρο καλούπι στο σπίτι είναι δύσκολο, επειδή ακόμη και η προσεκτική επιφανειακή επεξεργασία δεν δίνει πάντα ένα απτό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζετε την πληγείσα περιοχή αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τη σκοτεινή επιδρομή, η οποία, σαν φάρδος, σηματοδοτεί μια απειλή.

Βλάβη στο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία

Το καλούπι στο δωμάτιο προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα του τι είναι ένας μύκητας επικίνδυνος για ένα άτομο.

 • Κατά κανόνα, τα παθογόνα εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αναπνεύσουν. Κάποιος εδώ και πολύ καιρό το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάποιος αρχίσει αμέσως τα συμπτώματα των αλλεργικών παθήσεων των βλαβών του αναπνευστικού συστήματος: κοκκινίζουν τα μάτια, φαγούρα στη μύτη, συχνά ένα άτομο αρχίζει να φτερνιστεί, βήχα και ρινική καταρροή. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν αγγειοοίδημα.
 • Καθιστώντας στο ανθρώπινο δέρμα, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Συχνά το πλύσιμο στο μπάνιο, όπου υπάρχει μούχλα, καταλήγει στην ανάπτυξη μυκήσεως και δερματίτιδας.
 • Το χειρότερο από όλα, όταν οι σπόροι επηρεάζουν καταστροφικά τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας τις τροποποιήσεις τους σε καρκινικές. Τις περισσότερες φορές αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μια μεγάλη συσσώρευση σκοτεινού καλουπιού. Καθιστώντας στα εσωτερικά όργανα, οι επιβλαβείς αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
 • Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να βιώνει συνεχώς υπνηλία και αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις, ενώ δεν κατανοεί την πραγματική αιτία των παθήσεων. Η ευθύνη για τα πάντα μπορεί επίσης να είναι ένας δυσάρεστος μύκητας σε ένα διαμέρισμα, αποδυναμώνοντας την ασυλία.

Όλα τα παραπάνω - το αποτέλεσμα της ανάπτυξης του μύκητα στο διαμέρισμα, έτσι είναι καλύτερα να μην φέρει την κατάσταση στο απώτερο και να απαλλαγούμε από αυτό σε εύθετο χρόνο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι η ήττα του διαμερίσματος είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκεφτείς την επισκευή. Έτσι, αν τα σπόρια έχουν χτυπήσει τις ζωγραφισμένες επιφάνειες, τότε αρκεί να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με ειδικά διαλύματα και να τα επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις. Αν πρόκειται για χαλαρό τοίχο, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη: οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στους πόρους.

Το χειρότερο από όλα, όταν η μαυρίλα χτυπά στους τοίχους, καλύπτεται με ταπετσαρία. Δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει εδώ - μένει μόνο να σχισθεί από την ταπετσαρία, το στόκο, να γεμίσει τους τοίχους και να ξαναπεσταθεί ξανά.

Μορφή στους τοίχους είναι επίσης επιβλαβής επειδή μπορεί εύκολα να μεταβείτε σε κομμάτια των επίπλων. Ιδιαίτερα κακό όταν χτυπά τα ξύλινα μέρη, αρκετά χαλάει την εμφάνισή τους. Όσο πιο επικίνδυνος ο μύκητας είναι πλέον καθαρός, τόσο πιο συχνά η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και υγρασίας, επομένως συνιστάται να αερίζονται συχνότερα τα ελαφρώς αναμμένα υπνοδωμάτια και, αν είναι δυνατόν, να θερμαίνονται.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πολλούς τρόπους, πολλά εξαρτάται από το πόσο χτύπησε το δωμάτιο. Οι μέθοδοι των ανθρώπων - μια αποτελεσματική επιλογή αν επικοινωνήσετε μαζί τους εγκαίρως.

 • Καλό αποτέλεσμα δίνει θεραπεία χλωρίνη, η οποία καταστρέφει όλες τις μορφές των μικροοργανισμών. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μόνο σε λείες υλικά, το ξύλο και χαλαρά επιφάνεια θα εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί λόγω του υψηλού βαθμού πορώδους?
 • Ένα καλό αποτέλεσμα στις λείες επιφάνειες παρέχεται από την αμμωνία, που αναμιγνύεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1. Απαγορεύεται αυστηρά να αναμειγνύεται με λευκαντικό λόγω της υψηλής τοξικότητας του λαμβανόμενου μείγματος.
 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα με τη βοήθεια ασφαλούς μαγειρικής σόδα. Είναι αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί ένας πολτός που πρέπει να εφαρμοστεί στις μολυσμένες θέσεις για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίβονται με μια βούρτσα και ξέπλυμα. Η σόδα είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα υλικά, χωρίς να αλλάζει την αρχική της εμφάνιση.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε έγχρωμες επιφάνειες. Διεισδύει επίσης στη δομή του υλικού και των πόρων, σκοτώνοντας όλα τα είδη των μικροβίων. Με αυτό το σύστημα επεξεργασίας δεν απαιτείται εξαερισμός και πλήρης έκπλυση του διαλύματος.

Οι αναμνησμένες περιγραφόμενες λαϊκές θεραπείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αγορασμένες ενώσεις. Αλλά έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποια τοξικότητα, οπότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.

Το καλούπι είναι ευκολότερο να αποφευχθεί παρά να καταστραφεί εντελώς. Επομένως, παρακολουθήστε την καθαριότητα του σπιτιού, αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά και μην επιτρέπετε υψηλή υγρασία - και τότε το πρόβλημα δεν θα σας αφορά!

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα σε ένα διαμέρισμα για πάντα: τι να κάνετε, λαϊκές μεθόδους, χημικές ουσίες και βιομηχανικές προετοιμασίες

Μαύρες κηλίδες στις γωνίες και στους τοίχους, υγρασία, σάπια μυρωδιά όχι μόνο επιδεινώνουν την αισθητική του δωματίου, αλλά και βλάπτουν την υγεία. Οι κάτοικοι κατοικιών, ειδικά εκείνοι που χτίστηκαν πριν από δύο ή τρεις ή περισσότερες δεκαετίες, συχνά παραπονιούνται: "Υπήρχε ένα καλούπι στον τοίχο στο διαμέρισμα. Τι πρέπει να κάνω; Είναι δυνατή η ταχεία απομάκρυνση επιβλαβών καταθέσεων; "

Ο αγώνας με τους μικροοργανισμούς εγκαταστάθηκε σε υγρούς, ανεπαρκώς εξαεριζόμενους χώρους, συχνά σέρνει για χρόνια. Πολλοί κάτοικοι κάνουν λάθη, προσπαθούν να μεταμφιέσουν (χρωματίζουν) λεκέδες από μούχλα ή απλά να σβήσουν μια μαύρη πλάκα από έναν τοίχο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να δράσουμε εάν η κατοικία "επιτεθεί" στο καλούπι. Πολλοί θα είναι χρήσιμες συμβουλές για την ποιοτική αφαίρεση των λεκέδων από την κακοτεχνία, οι οποίες αποτελούν απειλή για το σώμα.

Αιτίες εμφάνισης

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι τοίχοι στο διαμέρισμα συχνά καλύπτονται με γκριζωπό ή κιτρινωπό πράσινο, με καφέ απόχρωση, πλάκα. Το καλούπι είναι ένας τοξικός μύκητας, ενεργά εγκαθιστώντας σε μια πέτρα, ένα τούβλο, γύψο, σκυρόδεμα, ξύλινες επιφάνειες.

Μολυσμένη πλάκα δείχνει ένα διαταραγμένο μικροκλίμα: το δωμάτιο είναι πολύ υγρό, ο εξαερισμός δεν πληροί τα πρότυπα υγιεινής. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία στο διαμέρισμα σε υψηλή υγρασία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας.

Είδη καλούπι:

 • μανιτάρια μανιτάρια. Αναπαραγωγή σε βαμμένες επιφάνειες, σκυρόδεμα, πέτρα.
 • βρώσιμους μύκητες. Η καστανή σήψη διαβρώνει το δέντρο, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
 • Οι επικίνδυνες μύκητες του μπλε χρώματος είναι πιο συχνά ενεργοί σε ξύλινες επιφάνειες. Αυτό το είδος σήψης προτιμά το πεύκο.

Οι κύριες αιτίες της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο:

 • εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς επαρκές επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι.
 • κατάψυξη ανεπαρκώς μονωμένων τοίχων ·
 • χαμηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα?
 • πλινθοδομή κακής ποιότητας.
 • δυσλειτουργία, απουσία ή εσφαλμένη εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.
 • η υγρασία στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι μεγαλύτερη από 60%.
 • μια κακή συνήθεια είναι σχεδόν πάντα να κρατήσει τα παράθυρα κλειστά?
 • διαρροή αποστράγγισης προκαλώντας υπερβολική υγρασία.
 • λανθασμένη εγκατάσταση μόνωσης μεταξύ κάθετης και οριζόντιας θεμελίωσης

Πού εμφανίζεται η μούχλα;

Η υγρασία, η έλλειψη επαρκούς παροχής φρέσκου αέρα σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων που προκαλούν την εμφάνιση μιας σκοτεινής επιδρομής, μαύρων κηλίδων σε διάφορα μέρη του δωματίου. Το καλούπι συνήθως επηρεάζει τις περιοχές με ανεπαρκή αερισμό, χώρους όπου η ερωμένη δεν παίρνει πάντοτε τον καθαρισμό και την απολύμανση.

Από πού προέρχεται ο μώλος στο διαμέρισμα και πώς να χειριστεί το παράσιτο; Διαβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες.

Πώς και πώς να καθαρίσετε το καλούπι στο κελάρι; Στην παρούσα σελίδα περιγράφονται αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης των μυκήτων.

Οι κύριοι τόποι εντοπισμού:

 • τοίχο από το εσωτερικό απουσία επαρκούς στρώματος μόνωσης ή μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία της μόνωσης των κτιρίων.
 • σύνδεσμοι από πλαίσια, γωνίες.
 • περβάζια παραθύρων.
 • πλαγιές ·
 • ξύλινα πλαίσια;
 • ραφές μεταξύ κεραμιδιών στο μπάνιο?
 • Οι σωλήνες νερού με συχνή συσσώρευση συμπυκνωμάτων πάνω τους.

Πώς να αγωνιστείτε: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον τοίχο στο διαμέρισμα; Η απολύμανση, η κατεργασία επηρεαζόμενων επιφανειών με χημικές ουσίες και ενώσεις με βάση φυσικά συστατικά θα αποφέρει καρπούς μόνο σε μία περίπτωση: οι ιδιοκτήτες θα βρουν και θα εξαλείψουν την αιτία ενός κακού μικροκλίματος στην αίθουσα. Ακόμη και ένας αρνητικός παράγοντας θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της μούχλας.

Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους και τις γωνίες των αποικιών μανιταριών μούχλας; Χρήσιμες συμβουλές:

 • Ελέγξτε τον εξαερισμό, σε περίπτωση αδύναμης λειτουργίας των συστημάτων εξάτμισης, τοποθετήστε επιπλέον έναν ανεμιστήρα σε αυτά.
 • να βελτιώσει την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του διαμερίσματος και του δρόμου. Κατά την αγορά πλαστικών παραθύρων, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί εάν τα συστήματα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες παραθύρου κλιματισμού και τροφοδοσίας (κατά προτίμηση αυτόματες).
 • είναι καλό να μονώσετε το διαμέρισμα. Πολλοί ειδικοί συστήνουν την κύρια έμφαση στην επένδυση του μονωτικού υλικού μόνο την εξωτερική επιφάνεια των τοίχων για να αποφευχθεί το "φαινόμενο του θερμοκηπίου"?
 • ελέγξτε την ποιότητα των αρθρώσεων μεταξύ των πινάκων, καλέστε τους ειδικούς υψηλού υψομέτρου για την εξάλειψη των ελαττωμάτων, την εξάλειψη των διαρροών στην οροφή (οι κάτοικοι των άνω ορόφων).
 • περιοδικά (τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα) για τον αερισμό του δωματίου, αν πριν από τα παράθυρα σπάνια άνοιξαν?
 • αρνούνται να στεγνώνουν τα ρούχα στο δωμάτιο. Η σταθερή εξάτμιση μεγάλων ποσοτήτων υγρασίας επηρεάζει δυσμενώς το μικροκλίμα στο διαμέρισμα, προκαλεί την εμφάνιση μυκητιασικής επιδρομής.
 • παρέχουν μια εισροή ηλιακού φωτός. Είναι εύκολο να δείτε ότι οι μαυρισμένες, υγρές περιοχές συχνά εμφανίζονται σε σκοτεινούς, υγρούς και ψυχρούς χώρους, ειδικά στη βόρεια πλευρά.
 • κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε μια κουκούλα που αφαιρεί όχι μόνο τις οσμές, αλλά και την υπερβολική υγρασία κατά το μαγείρεμα ή τη σβέση.
 • δώστε προσοχή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Ορισμένοι καλλιεργητές προκαλούν την εμφάνιση μούχλας. Ένας μεγάλος αριθμός γλάστρες, φυτά που απαιτούν συνεχή υγρασία του εδάφους και ψεκασμό από τον ψεκαστήρα - οι αιτίες της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο, η οποία ασφαλώς θα οδηγήσει σε μαύρες κηλίδες μούχλας.

Αφαίρεση καλουπιού από τοίχους: οδηγίες βήμα προς βήμα

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα; Στάδια εργασίας:

 • να εντοπίσει όλες τις περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα, να προετοιμάσει φυσικές ή χημικές συνθέσεις για την καταστροφή του καλουπιού,
 • Να φοράτε παλιά ρούχα με μακριά μανίκια, να προστατεύετε το αναπνευστικό σύστημα (μάσκα ή αναπνευστήρας).
 • τα χέρια πρέπει να έχουν γάντια (λατέξ).
 • ανοίξτε ένα παράθυρο ή ένα παράθυρο, κρατήστε ένα μάτι έξω για τον καθαρό αέρα που έρχεται στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της αφαίρεσης του μύκητα από τους τοίχους?
 • εάν το δωμάτιο είναι καλυμμένο με ταπετσαρία, αφαιρέστε προσεκτικά τον πίνακα ή αφαιρέστε το υλικό σε μέρη.
 • αφαιρέστε την μυκητιακή πλάκα με μεταλλική βούρτσα, αποξέστε τα υπολείμματα του τελικού υλικού.
 • αφαιρέστε το στρώμα του γύψου. Για να αφαιρέσετε όλα τα σπόρια, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τον τοίχο από σκυρόδεμα, τούβλα ή μπλοκ.
 • εφαρμόστε ένα νέο στρώμα στεγανοποίησης (χρησιμοποιήστε ένα υλικό υγρής συντήρησης), περιμένετε έως ότου η επιφάνεια στεγνώσει καλά. Είναι σημαντικό να σφραγίζετε όλες τις ρωγμές και τις τρύπες.
 • Επανατοποθετήστε το στρώμα στεγανοποίησης στον τοίχο.
 • το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος της κατάστασης του επεξεργασμένου τοιχώματος.
 • απουσία σημείων μυκητιακής δραστηριότητας, εφαρμόστε μια λύση μυκητοκτόνου. Η χρήση ενός αστάρι με αντιμικροβιακούς και αντιμυκητιασικούς παράγοντες εμποδίζει την εμφάνιση μαύρων και κιτρινωπών κηλίδων.

Χημική επεξεργασία

Οι βιομηχανικές ενώσεις για την εξάλειψη των μυκήτων σε διάφορες επιφάνειες πωλούνται σε σούπερ μάρκετ κατασκευών, σε καταστήματα υλικού και στην αγορά. Η βέλτιστη επιλογή - η επιλογή του συμβούλου πωλητή, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις.

Είναι σημαντικό να εξεταστεί:

 • την κατάσταση και το υλικό των τοίχων.
 • ο βαθμός μόλυνσης από μύκητες μούχλας,
 • περιοχή της προτεινόμενης θεραπείας ·
 • τύπος καλουπιού.
 • βαθμός αποτελεσματικότητας άλλων μέσων (εάν έχουν προηγουμένως απολυμανθεί τοίχους, αλλά το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με τους οικοδεσπότες).

Αποτελεσματικά φάρμακα για την καταπολέμηση των καλουπιών:

 • Biostop.
 • Neomid Bio.
 • Αντιμυκητιασικά.
 • Phongifluid των Άλπεων.
 • Capatox.
 • Σπρέι βιοτόλης.
 • Mögel-Fri.
 • Sniezka.
 • Olympus Σταματήστε το καλούπι.
 • Βιορευστοποίηση.
 • Νταλί.

Ορισμένες χημικές ουσίες έχουν επίσης καταστροφική επίδραση στην αποικία των καλουπιών. Οι προφυλάξεις για τον καθαρισμό των τοίχων από επικίνδυνους μικροοργανισμούς είναι οι ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται κατά τη χρήση βιομηχανικών προϊόντων.

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα στο διαμέρισμα; Καθαρίστε τους τοίχους από σκοτεινά σημεία βοηθώντας τις ακόλουθες ενώσεις:

 • χαλκός βιτριόλη;
 • βορικό οξύ.
 • υγρή αμμωνία.
 • διαλύματα που περιέχουν φθοριούχο νάτριο.
 • κρεόσωτο ·
 • λευκαντικά ·
 • ένα ελαφρώς ροζ διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ·
 • οικιακές χημικές συνθέσεις που περιέχουν χλώριο.

Πώς να χειριστείτε τους ψύλλους στο διαμέρισμα και από πού προέρχονται τα παράσιτα; Διαβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες.

Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια κρεβατιού και πώς να αντιμετωπίζετε τα τσιμπήματα των εντόμων που αιματηρώνουν; Η απάντηση είναι σε αυτό το άρθρο.

Πηγαίνετε στο http://parazitam-stop.com/nasekomye/mol/pishevaya.html και μάθετε πώς να αφαιρέσετε τον σκώρο των τροφίμων και τις προνύμφες του στο διαμέρισμα.

Λαϊκές θεραπείες

Με μια μικρή περιοχή ζημιών, η ταυτοποίηση των καλουπιών σε σκυρόδεμα ή πέτρα θα βοηθήσει τις οικιακές ενώσεις με βάση φυσικά και χημικά συστατικά. Τα βιομηχανικά παρασκευάσματα είναι πιο αποτελεσματικά, αλλά μερικές φορές η επεξεργασία των τοιχωμάτων που επηρεάζονται από το μαύρο καλούπι, δίνει θετικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούν οικιακές συνθέσεις.

Αποδεδειγμένες συνταγές και λαϊκές θεραπείες ενάντια στο μούχλα στον τοίχο του διαμερίσματος:

 • λάδι δέντρων τσαγιού κατά του μύκητα. 500 ml ζεστού νερού θα χρειαστούν 10 σταγόνες χρήσιμου αιθέρα. Ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα από τη δράση ενός φυσικού αντισηπτικού είναι προφανές αν η σύνθεση εφαρμόζεται πολλές φορές. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλένετε το προϊόν.
 • ξύδι τραπεζιού. Ρίξτε στο πιστόλι ψεκασμού μη αραιωμένο προϊόν (συνηθισμένο ξίδι 9%), αρκετές φορές (με ένα διάστημα αρκετών ωρών) για τη θεραπεία των τοίχων, οι οποίες είναι ορατές μαύρες κηλίδες.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%. Η σύνθεση είναι κατάλληλη για μικρές περιοχές. Αρκετές φορές πρέπει να σκουπίσετε τις περιοχές με μούχλα, να ξεπλύνετε τη διαβρωτική σύνθεση.
 • διάλυμα σόδας κατά της μούχλας. Σε μισό λίτρο νερού, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό νάτριο, επεξεργαστείτε την πληγείσα περιοχή. Μετά από 15 λεπτά, τρίψτε προσεκτικά την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα, σκουπίστε με ένα πρέκι, επαναλάβετε τη διαδικασία σε μια ώρα, στεγνώστε τον τοίχο καλά.

Προληπτικά μέτρα

Είναι ευκολότερο να προειδοποιείτε στους τοίχους και στις γωνίες της ανάπτυξης επικίνδυνων μανιταριών παρά να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από διάφορα είδη καλουπιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανεπιτυχώς. Είναι σημαντικό να εξαλειφθεί η αιτία των σκοτεινών σημείων - υψηλή υγρασία.

Αποθήκευση ενός φυσιολογικού μικροκλίματος θα βοηθήσει τις απλές ενέργειες:

 • κανονικός αερισμός κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ·
 • προσεκτική στεγανοποίηση διαφόρων τμημάτων του δωματίου.
 • έλεγχος της κατάστασης των σωλήνων.
 • Μόνωση τοίχου.
 • επαρκή αερισμό.
 • την πρόληψη της υγρασίας: άρνηση υπερβολικής σκίασης ενός δωματίου.
 • μέτρια ποσότητα λουλουδιών στο δωμάτιο.
 • Ξήρανση ρούχων μόνο στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
 • χρήση κουκούλας.

Πώς να απαλλαγούμε από μούχλα και υγρασία στους τοίχους στο διαμέρισμα; Ακούμε χρήσιμες συστάσεις:

Από την εμφάνιση ενός καλουπιού και ενός μύκητα σε τοίχους σε ένα διαμέρισμα για την υγεία είναι επικίνδυνα

Παρατηρήστε την εμφάνιση σκούρων κηλίδων και λεκέδων στους τοίχους του διαμερίσματος; Αυτή είναι η πανταχού παρούσα φόρμα. Είναι παρούσα παντού και μπορεί να βλαστήσει όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και σε τούβλα, σκυρόδεμα, ταπετσαρία. Γιατί είναι επικίνδυνο το μούχλα στο διαμέρισμα και από πού προέρχεται;

Αιτίες μούχλας

Οι μύκητες μούχλας είναι ένας περίπλοκος και ταυτόχρονα πολύ προσαρμοσμένος οργανισμός. Χαρακτηριστικά της δομής του καλουπιού είναι τέτοια ώστε να μπορεί να επιβιώσει σε οποιεσδήποτε ακραίες συνθήκες, και υπό την επίδραση της ακτινοβολίας και της ακτινοβολίας καθίσταται πιο επιθετική.

Για την ανάπτυξη της μούχλας στο διαμέρισμα δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες. Αρκεί μόνο μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας (από 70% και άνω) και μέτρια θερμή θερμοκρασία (από +18 έως +25 ° C). Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός επικίνδυνου μύκητα κακή εξαερισμό, συμπύκνωση, διακοπή της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει ένα επικίνδυνο καλούπι στο σπίτι:

 • η ακατάλληλη εγκατάσταση πλαστικών θυρών και παραθύρων διαταράσσει τη φυσική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο και προάγει την εμφάνιση συμπύκνωσης και μούχλας.
 • χρησιμοποιήστε ως τελικό υλικό φύλλα gipsokartonnyh. Παραβιάζοντας την τεχνολογία, απορροφούν ενεργά την υγρασία και δεν στεγνώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας.
 • διάφορες τροποποιήσεις και επανασχεδιασμό των χώρων, χωρίς αερισμό.
 • η κακή θερμομόνωση και η στεγανοποίηση των εξωτερικών τοίχων και γωνιών οδηγούν στο σχηματισμό υγρού συμπυκνώματος κατά την περίοδο των εποχιακών μεταβολών της θερμοκρασίας, στην ανώμαλη θέρμανση του δωματίου.
 • παλιές επικοινωνίες, ξύλινες κατασκευές, υαλοπετάσματα, η σημερινή οροφή.
 • κεραμικά δοχεία με φυτά μπορούν να γίνουν πηγή διαφόρων επικίνδυνων τύπων καλουπιών.
 • μύκητας στους τοίχους προκύπτει από τη συνήθεια της ξήρανσης ρούχα που πλένονται στο δωμάτιο?
 • ρωγμές έξω από το κτίριο, συχνά καθιζάνουν μούχλα, η οποία σταδιακά βλασταίνει προς τα μέσα.

Όλα αυτά συμβάλλουν στην εμφάνιση στο διαμέρισμα μεγάλου αριθμού ειδών, το πιο επικίνδυνο από τα οποία είναι Aspergillus niger. Τι είναι τόσο επιβλαβής μούχλα για την ανθρώπινη υγεία;

Κίνδυνος για τον άνθρωπο

Ας υπολογίσουμε πόσο βλαβερό μούχλα είναι ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Αναπτύσσοντας, είναι σε θέση να εξασφαλίσει χιλιάδες σπόρια που επιπλέουν στον αέρα και μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες, τους βρόγχους, τον βλεννογόνο ρινοφάρυγγα, το δέρμα. Το καλούπι επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία ως εξής:

 • η ανάπτυξη του μύκητα συνεπάγεται μόνιμη απόρριψη σπόρων, τα οποία είναι τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα για τον οργανισμό. Κατά την κατάποση, προκαλούν ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα, συμπτώματα πνευμονίας, βρογχίτιδα, ασθματικές επιθέσεις.
 • η ανθρώπινη ανοσία, που εκτίθεται σε μια σταθερή έκθεση σε μούχλα, σιγά σιγά αλλά σίγουρα εξασθενεί.
 • ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες του δέρματος, οι οποίες εκφράζονται με τη μορφή δερματίτιδας και άλλων φλεγμονωδών διεργασιών.
 • όλα τα είδη που αναπτύσσονται σε ένα διαμέρισμα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθώς τα προϊόντα του μεταβολισμού τους είναι τα ισχυρότερα δηλητήρια που μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση, ανάπτυξη καρκίνου του ήπατος και των πνευμόνων, καρδιαγγειακή παθολογία και βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο μύκητας, που επηρεάζει ένα άτομο με τη δική του τοξίνη, μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
 • βλάστηση στο εσωτερικό του σώματος, το καλούπι μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη τοξικότητα των τοξικών ιστών. Αυτές οι ασθένειες, υπό τη γενική ονομασία της ασπεργίλλωσης, επηρεάζουν τους βρόγχους, τους πνεύμονες, άλλα εσωτερικά όργανα και για το αποδυναμωμένο άτομο γίνονται θανάσιμα. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, οι μύκητες μούχλας αντιλαμβάνονται έναν οργανισμό με σοβαρά εξασθενημένη ανοσία, ως υπόστρωμα, και με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούν να την κυριαρχήσουν, γεγονός που οδηγεί σε ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση επικίνδυνων κηλίδων στις υγρές επιφάνειες των τοίχων στα δωμάτια, στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στην κουζίνα, οδηγεί στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι αρχίζουν απρόθυμα να έρχονται σε επαφή με το καλούπι. Οι διαφορές σε αυτήν την περίπτωση θα είναι παντού: σε οδοντόβουρτσες, πετσέτες, σφουγγάρια για πλύσιμο πιάτων, πετσέτες και άλλα οικιακά αντικείμενα.

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση

Ο αγώνας κατά των επικίνδυνων καλουπιών στο διαμέρισμα μπορεί να τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μορφή απρόθυμα αποδίδει στις θέσεις που κέρδισε. Ως εκ τούτου, η εμφάνισή του είναι καλύτερα να αποφευχθεί, και γι 'αυτό είναι απαραίτητο:

 • να εξαλείψει όλες τις πηγές υγρασίας στο διαμέρισμα ή το σπίτι: διαρροές βρύσες, παλιά, επικαλυμμένα σωλήνες, αντικαθιστώντας τα με πλαστικά?
 • Μην στεγνώνετε τα ρούχα στο εσωτερικό, ακόμα κι αν είναι παιδικές πάνες. Εξατμίζεται μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, η οποία εγκαθίσταται στους τοίχους.
 • ελέγξτε το γενικό εξαερισμό και επισκευάστε το εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε τις κουκούλες των ανεπαρκώς αεριζόμενων δωματίων.
 • να πετάξει ή να επεξεργαστεί προσεκτικά όλα τα πράγματα για τα οποία έχει εμφανιστεί μια συγκεκριμένη "ακατέργαστη" οσμή.
 • μειώστε τον αριθμό των παλαιών δοχείων και των λουλουδιών στο θερμοκήπιο του σπιτιού.
 • οι γενικές οπές εξαερισμού μπορούν να καθαριστούν με μια ειδική συσκευή, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να συνδεθούν οι εργαζόμενοι του γραφείου στέγασης?
 • καλύψτε προσεκτικά όλες τις ρωγμές και τις τρύπες σε υγρές περιοχές με μια ειδική πάστα σιλικόνης με αντιμυκητιασικά πρόσθετα.
 • να απομακρύνουν όλα τα έπιπλα από τους τοίχους, δημιουργώντας συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα.
 • να εξαλείψει όλες τις εξωτερικές ρωγμές στο κτίριο, καθώς ένα επικίνδυνο καλούπι μπορεί εύκολα να βλαστήσει μέσα, καταστρέφοντας το τούβλο και το σκυρόδεμα.
 • Καθαρίστε τις εξωτερικές αποστράγγες και επισκευάστε τα σημερινά τμήματα της οροφής.
 • στεγνώστε το δωμάτιο με θερμαντήρες ανεμιστήρα, μειώνοντας τη συνολική υγρασία στο 50 - 55%.
 • Αν το δωμάτιο έχει κρύους τοίχους ή γωνίες, οι οποίες κανονικά είναι υγρές, είναι απαραίτητο να τις μονώσετε και να κάνετε μια καλή στεγανοποίηση.

Εξαιρετική προληπτικό μέτρο κατά των επικίνδυνων μυκήτων στο διαμέρισμα είναι μια τακτική θεραπεία του λαμπτήρα UV, πρέπει να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του μέσου 1,5 έως 2 ώρες. Ένας καλός τρόπος για την πρόληψη των χημικών λεκέδες σε οποιαδήποτε επιφανειακή επεξεργασία είναι υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%, 6% ξύδι, χλώριο οικιακής χλωρίνης αραιωμένο 1:10 με νερό, αμμωνία, αραιώνεται με νερό 1: 1.

Για τους ίδιους σκοπούς, κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης, εφαρμόζονται διάφορα αντιμυκητιακά σκευάσματα και εναρκτήρες επάνω από το γύψο, τα οποία μπορούν να παρασκευαστούν ανεξάρτητα, για παράδειγμα 1% διάλυμα θειικού χαλκού. Το δέντρο αντιμετωπίζεται επίσης, ακόμη πιο προσεκτικά, καθώς καταστρέφεται πιο έντονα από τη δράση του μύκητα.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την εμφάνιση του μύκητα, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί. Για να αφαιρέσετε το καλούπι στους τοίχους, πρέπει να αφαιρέσετε το στρώμα γύψου, γυψοσανίδας και λαβή με ισχυρούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες ή να τα κάψετε.

Η εμφάνιση μούχλας στο διαμέρισμα είναι πολύ επικίνδυνη για ένα άτομο, προκαλεί διάφορες ασθένειες, μπορεί να εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό την ασυλία και να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ογκολογίας και του θανάτου. Επομένως, προσπαθήστε να μην επιτρέψετε υπερβολική υγρασία και υγρασία στο σαλόνι.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο διαμέρισμα;

Η εμφάνιση του μύκητα στο διαμέρισμα είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και λόγω των επιζήμιων επιπτώσεων στην υγεία του ιδιοκτήτη αυτού του σπιτιού. Φαίνεται και είναι πολύ καλά εδραιωμένο όχι μόνο σε διαμερίσματα με παλιές επισκευές. Δεδομένου ότι ο μύκητας εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, η παραμικρή συσσώρευση υγρασίας και υψηλής υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνισή του ακόμη και σε ένα νέο πλακίδιο στο μπάνιο ή σε άλλα μέρη. Για να αποφευχθεί αυτό, τα πρώτα συμπτώματα της εμφάνισής του πρέπει να ενεργήσουν αποφασιστικά, καθώς το παλιό καλούπι αφαιρείται πολύ πιο δύσκολα.

Βλάβη στο καλούπι

Η εμφάνιση μούχλας σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία ασθενειών στους κατοίκους της: για παράδειγμα, αλλεργία, βήχας, ρινική καταρροή, αίσθηση έλλειψης αέρα και άλλα προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ανίχνευση και αφαίρεση της μούχλας είναι απλά απαραίτητη για την ασφάλεια της κατοικίας και τη δυνατότητα διαβίωσης σε αυτήν.

Μερικές φορές ένα άτομο θεραπεύεται από δύσκολες και δύσκολα διαγνωστικές χρόνιες ασθένειες απλά μετά από μετακίνηση σε άλλο διαμέρισμα, στεγνό, χωρίς μόλυνση μούχλας.

Και φυσικά, η αισθητική πλευρά του θέματος: κανένα διαμέρισμα δεν είναι διακοσμημένο με κηλίδες και η παρουσία μιας βρώμικης επίστρωσης στις γωνίες.

Αιτίες

Για την τελική και αμετάκλητη διάθεση του μύκητα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τους λόγους εμφάνισής του. Συχνά εμφανίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας και της έλλειψης αερισμού. Οι μύκητες λατρεύουν τέτοιους χώρους. Σε υγρές σπίτια, διαμερίσματα, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στο δωμάτιο όπου ο υγραντήρας χρησιμοποιείται λανθασμένα, στην περίπτωση της διατήρησης του τροπικού κλίματος για ειδικές φυτά που αναπτύσσονται σε μεγάλους αριθμούς σε μικρές εγκαταστάσεις περιοχές - αυτό είναι όπου θα νιώθετε άνετα μούχλα.

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος επηρεάζονται από τον μύκητα. Μπορεί να βρεθεί στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στο κλιματιστικό. Ακόμη και ένα πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, βιβλία, ταπετσαρίες ή μόνο τοίχοι μπορεί να μολυνθεί με μούχλα. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να το ξεφορτωθείτε.

Από τα σημάδια της εμφάνισης του μούχλας στο σπίτι θα πρέπει να σημειωθεί η εμφάνιση μιας συγκεκριμένης οσμής, ωμά και πικάντικο. Το επόμενο στάδιο θα είναι η εμφάνιση των σημείων - γκρι, μαύρο ή υπόλευκο.

Αν δεν αφαιρέσετε την υψηλή υγρασία και συνεχίσετε να μην αερίζετε το δωμάτιο, όλα τα μέτρα που παίρνετε θα είναι άχρηστα, καθώς ο μύκητας εμφανίζεται ξανά.

Σε ποιες κατευθύνσεις πρέπει να ξεκινήσει η εργασία:

 • μηχανικός καθαρισμός τοίχων, δαπέδου, οροφής από τον μύκητα,
 • επεξεργασία όλων των επιφανειών με ένα μέσο που θα καταστρέψει τη μούχλα.
 • διάθεση όλων των υλικών που έχουν υποστεί βλάβη από τον μύκητα και ως εκ τούτου ακατάλληλα για περαιτέρω χρήση.
 • εξοπλισμός για συνεχή καλό εξαερισμό του χώρου, ο οποίος δεν επιτρέπει τη στασιμότητα των αέριων μαζών ·
 • μείωση της υγρασίας του δωματίου. Ανίχνευση και αφαίρεση όλων των πηγών υψηλής υγρασίας.

Τι σημαίνει να αφαιρέσετε τον "απρόσκλητο επισκέπτη";

Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος παράγονται ειδικά αντισηπτικά μέσα. Μια μεγάλη επιλογή θα σας προσφερθεί από οποιοδήποτε κατάστημα που πωλεί οικοδομικά υλικά. Να θυμάστε πάντα ότι όλοι οι χημικοί παράγοντες για την καταπολέμηση του μύκητα είναι πολύ δηλητηριώδεις και οποιαδήποτε εργασία μαζί τους πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, έχοντας εξοικειωθεί εκ των προτέρων με τη συνοδευτική οδηγία.

Στον αγώνα για ένα καθαρό σπίτι, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η ήττα μαλακά έπιπλα, ταπετσαρία, πορώδη υλικά μπορεί να είναι πολύ βαθιά και δεν μπορούν να καθαριστούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από αυτά.

Αντισηπτικό αστάρι

Ο καλύτερος τρόπος για την εξάλειψη του μύκητα είναι η επεξεργασία με ένα ειδικό αντισηπτικό αστάρι, που πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα. Αυτό το εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση, κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Αγοράζοντας το σε αδιάλυτη μορφή, διαβάστε τις οδηγίες για τη λήψη της απαιτούμενης σύνθεσης.

Η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί πριν από την εφαρμογή. Με βαθιά διείσδυση του μύκητα στο γύψο είναι απαραίτητο να το αφαιρέσετε σε μια καθαρή επιφάνεια, ίσως ακόμη και σε μια πλάκα ή μπετόν από σκυρόδεμα. Το αρχικό υλικό κατανέμεται σε στεγνή επιφάνεια με βούρτσα. Αφού στεγνώσει, ζωγραφίζει ή κολλάει επιφάνειες με ταπετσαρία.

Bleach

Η καταπολέμηση των μυκήτων μπορεί επίσης να γίνει με τη βοήθεια των εσωτερικών θεραπειών. Έχουν κάπως λιγότερη επίδραση, αλλά δεν είναι τόσο τοξικές. Ένα συνηθισμένο λευκαντικό μπορεί να αφαιρέσει όλα τα είδη μυκήτων. Από το υποχλωριώδες νάτριο που υπάρχει στη σύνθεση του, ο ίδιος ο μύκητας και τα σπόρια του πεθαίνουν. Το Bleach καθαρίζει τέλεια τα κεραμίδια στο μπάνιο, το γυαλί, τα δάπεδα, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που μερικά από τα επεξεργασμένα πράγματα μπορεί να χάσουν χρώμα.

Εάν το προϊόν χρησιμοποιείται ακατάλληλα, μπορεί να βλάψει το δέρμα στα χέρια. Φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια. Πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι ο χώρος είναι αεριζόμενος για να προστατεύεται από τις σκληρές και τοξικές αναθυμιάσεις. Για επιφανειακή επεξεργασία, παρασκευάζεται μίγμα λευκαντικού και νερού σε αναλογία 1 έως 10.

Ξύδι

Με πολλές κοινές ποικιλίες μύκητα, μπορείτε να ανταγωνιστείτε με το συμβατικό ξύδι τραπεζιού, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα αδύναμο οξύ. Αυτή η θεραπεία επίσης δεν μυρίζει πολύ ωραία, αλλά η εξάτμισή της δεν είναι τόσο δηλητηριώδης όσο το χλωρίνη. Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, το ξίδι εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη επιφάνεια με ένα σπρέι ή με ένα υγρό πανί. Μετά από μία ώρα, η επεξεργασμένη επιφάνεια πλένεται με νερό, ο χώρος αερίζεται.

Για να μην εμφανιστεί ξανά ο μύκητας, αρκεί να ψεκάσετε ξίδι στο πρόβλημα, μία φορά την εβδομάδα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου - είναι επίσης ένας αντιβακτηριακός και αντιμυκητιασικός παράγοντας. Για ένα υπεροξείδιο του υπεροξειδίου, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Το διάλυμα είναι μη τοξικό και δεν έχει πικρή οσμή.

Η αποτελεσματικότητα του υπεροξειδίου αποδεικνύεται, αλλά επίσης αποχρωματίζει πολλά υλικά, οπότε πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την εργασία με υφάσματα και βαμμένες επιφάνειες.

Αλκοόλ αμμωνίας

Η χρήση αυτού του εργαλείου είναι αρκετά αποτελεσματική όταν εργάζεστε με στερεές μη πορώδεις επιφάνειες - πλακάκια ή γυαλί, είναι αναποτελεσματική σε πορώδη υλικά. Για εργασία, η αμμωνία και το νερό αναμειγνύονται σε ίσες αναλογίες, το προκύπτον μίγμα ψεκάζεται πάνω από την μολυσμένη περιοχή, εκπλένεται μετά από λίγες ώρες.

Προσέξτε, καθώς η αμμωνία, εξάτμιση, προκαλεί πονοκεφάλους και δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό και όταν αναμιγνύεται λευκαντικό και αμμωνία, απελευθερώνεται ένα τοξικό αέριο.

Σόδα ψησίματος

Η σόδα ψησίματος είναι ένα φυσικό και ασφαλές οικιακό καθαριστικό. Δεν έχει τόσο επιθετικά χημικά όπως σε άλλα προϊόντα, επομένως η χρήση του δεν είναι επικίνδυνη ούτε για ανθρώπους ούτε για ζώα. Ένα κουταλάκι του γλυκού νερό παίρνει ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, το προκύπτον διάλυμα επεξεργάζεται μουχλιασμένες επιφάνειες. Μπορείτε να ψεκάσετε ή απλά να στεγνώσετε ένα σφουγγάρι σε ένα διάλυμα και να το καθαρίσετε με μια μολυσμένη περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο εάν τα υπολείμματα σόδα δεν ξεπλένονται εντελώς - αυτό θα αποτρέψει την επιστροφή του μύκητα.

Αφαιρέστε την επίθεση μυκήτων, χειραγώγηση των διαφόρων μέσων δεν είναι δύσκολο, αλλά αυτό είναι μόνο μέρος του έργου. Προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η εξασφάλιση της ξηρότητας και ο τακτικός αερισμός της κατοικίας.

Βήμα-βήμα οδηγίες για να απαλλαγούμε από μούχλα

 1. Αφαιρέστε και εξαλείψτε τις πηγές υγρασίας. Ελέγξτε την κατάσταση των αρμών πλακιδίων στο εξωτερικό του σπιτιού, βρύσες που στάζουν, ρωγμές στους τοίχους ή κάτω από τα παράθυρα, μέσω των οποίων διεισδύει υγρασία, να αναπαράγονται τα σπόρια που προκαλούν ασθένειες. Ελέγουμε το βύθισμα στον εξαερισμό, διορθώνουμε το πρόβλημα.
 2. Μετά την εξάλειψη των αιτιών του καλουπιού, αρχίζουμε την αφαίρεσή του. Με μια φαρδιά μεταλλική σπάτουλα καθαρίζουμε τον προσβεβλημένο γύψο.
 3. Στεγάζουμε τους τοίχους με θερμαντήρες ή με φυσητήρα. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια και την πρόσθετη φροντίδα. Παίρνουμε αντιμυκητιασικό παράγοντα.
 4. Κάνουμε υψηλής ποιότητας εφαρμογή αντισηπτικών με ένα πινέλο ή βαφή ψεκαστήρα. Μετά από πέντε έως έξι ώρες, η επιφάνεια ξεφλουδίζεται ξανά, πλένεται και ξηραίνεται. Η αντισηπτική αγωγή πραγματοποιείται και πάλι. Για την επικόλληση ή τη ζωγραφική, οι επεξεργασμένοι τοίχοι θα είναι έτοιμοι σε μια μέρα.

Βίντεο, πώς να καταπολεμήσετε το καλούπι στα σπίτια της Αμερικής

Οδηγίες για τη διατήρηση των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων

 1. Μην ξεχνάτε τον συνεχή αερισμό των χώρων, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούμε θερμαντήρες.
 2. Εγκαθιστούμε τη συσκευή για τον έλεγχο και απορρόφηση της υγρασίας.
 3. Το διάλυμα σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού ανά λίτρο νερού) επεξεργαζόμαστε τις προβληματικές περιοχές μία φορά το μήνα. Πλύνετε το μπολ πριν πλύνετε με σκληρή βούρτσα.
 4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα χλωρίου αντί για σόδα, αλλά μετά τη θεραπεία πρέπει να αερίσετε το δωμάτιο.

Δείτε τον εαυτό σας με τη βοήθεια ενός βίντεο για το πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στο σπίτι:

Οι αιτίες της μούχλας στο διαμέρισμα και το σπίτι

Το καλούπι είναι ένας εξαιρετικά ανθεκτικός οργανισμός. Ορισμένοι τύποι καλουπιών αναπτύσσονται με επιτυχία ακόμη και στη ζώνη αποξένωσης του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ. Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε από μούχλα, τουλάχιστον σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα ή σπίτι. Αλλά για αυτό πρέπει να ξέρετε όλους για τους λόγους της εμφάνισής της.

Τι είναι μούχλα;

Τα σπόρια, οι υφές, οι αποικίες αφορούν μούχλα. Μύκητας - μικροσκοπικοί μύκητες, το σώμα των οποίων είναι κλωστές διακλάδωσης (υφές). Υπάρχει μούχλα παντού: πάνω από όλα σε εδάφη, αλλά στον αέρα υπάρχουν πολλά από αυτά. Ένα κυβικό μέτρο αέρα του δρόμου περιέχει χιλιάδες σπόρια μυκήτων μούχλας. Και μέσα στις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, μπορείτε να βρείτε μερικές δωδεκάδες, και μερικές φορές εκατοντάδες σπόρια ανά 1 m 3.

Σπόρια μούχλας μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα και στην αναπνευστική οδό ανθρώπων και ζώων και να προκαλέσουν διάφορες αρνητικές αντιδράσεις ή ακόμα και παρατεταμένες ασθένειες. Για παράδειγμα, τα μαύρα καλούπια είναι γνωστά για τις αλλεργιογόνες ιδιότητές τους. Εάν η αιτία δεν αναγνωρίζεται και δεν εξαλείφεται εγκαίρως, τότε η αλλεργία μπορεί να μεταφερθεί στο βρογχικό άσθμα.

Εντούτοις, όχι κάθε μούχλα σχηματίζει ορατές αποικίες με γυμνό μάτι - γκρι, μαύρα, υπόλευκα σημεία στους τοίχους και τα αντικείμενα. Ποιες είναι οι αιτίες της μούχλας;

Αιτίες μούχλας

Μήκος αγαπά την υγρασία. Υψηλή υγρασία είναι η κύρια προϋπόθεση για την εμφάνιση του καλουπιού. Δεν είναι απαραίτητο ότι η υγρασία βασιλεύει σε όλο το σπίτι σας, θα είναι αρκετό να έχετε έναν υγρό τοίχο ή μια γωνία, θα αναπτυχθεί μούχλα. Η αυξημένη σχετική υγρασία θεωρείται μεγαλύτερη από 65%.

Έχουμε ήδη γράψει ότι η υψηλή υγρασία σχετίζεται με δύο χαρακτηριστικά μικροκλίματος. Το πρώτο είναι η κατάψυξη των τοίχων, των γωνιών, των παραθύρων. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, σχηματίζεται συμπύκνωση. Ο δεύτερος είναι ακατάλληλος αερισμός, ο οποίος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ισορροπημένη κυκλοφορία αέρα στο διαμέρισμα. Ο υγρός αέρας δεν αραιώνεται πρόσφατα ή δεν αφαιρείται από το δωμάτιο.

Έτσι, οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού είναι:

 1. Υψηλή υγρασία (συχνά σημεία: διαρροές).
 2. Κακή αερισμός (προκαλεί αυξημένη υγρασία και αποτρέπει την ανανέωση του αέρα).
 3. Ανεπαρκής θέρμανση του δωματίου ή τοπική υπερψύξη.

Για την επιτυχή καταπολέμηση της μούχλας, είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν τα αίτια της εμφάνισής της.

Υπάρχουν πολλές τυπικές περιπτώσεις μούχλας σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες. Οι λόγοι τελικά μειώνονται στους τρεις παραπάνω παράγοντες, αλλά συγκεκριμένα παραδείγματα θα βοηθήσουν να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος.

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα σε ένα διαμέρισμα

Το καλούπι είναι ένας μύκητας που διασπείρεται μέσω σπορίων στον αέρα. Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή της είναι + 20 ° C, το επίπεδο υγρασίας είναι 90% ή περισσότερο. Εφαρμόζοντας σε μια υγρή επιφάνεια, το καλούπι αναπτύσσεται με μυκήλια, τα οποία κατά τη διάρκεια της ζωής εκπέμπουν διάφορες ουσίες, αιθέρια έλαια και διοξείδιο του άνθρακα.

Βλάβη στο καλούπι

Μορφή στο διαμέρισμα - ένα συχνό φαινόμενο. Παρουσιάζει κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία λόγω τοξικών αναθυμιάσεων που παράγουν πολλά είδη μυκήτων και των σπορίων τους. Μόνο σε ένα τετραγωνικό μέτρο, το καλούπι παράγει εκατομμύρια σπόρια κάθε μέρα, εγκαθίστανται στις επιφάνειες και αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά. Και τι θα συμβεί αν θα παραμείνει στην ταπετσαρία στο διαμέρισμα για αρκετούς μήνες;

Περαιτέρω, τα σπόρια μπορούν να διεισδύσουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα μέσω του δέρματος, τη μύτη και το στόμα. Επαφή με το δέρμα, ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, είναι για το λόγο αυτό, η πισίνα πρέπει να είναι ένα πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει την απουσία ενός μύκητα στο δέρμα και τα νύχια. Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του καθαρισμού δοντιών αισθάνθηκε μια δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά της μούχλας, αυτό σημαίνει ότι η οδοντόβουρτσα είναι φορέας του μύκητα, γι 'αυτό συνιστάται να αντικαταστήσει το εξάρτημα αμέσως. Η πιο συχνή αντίδραση του σώματος - αλλεργία, ιδιαίτερα αυτό επηρεάζει συχνά τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Ανάλογα με την ευαισθησία, την σοβαρότητα της ασθένειας μπορεί να ποικίλει.

Ασθένειες

Οι πιο κοινές ασθένειες με την παρουσία υγρασίας και μούχλας στο διαμέρισμα είναι: βρογχικό άσθμα, δερματικά εξανθήματα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, διαταραχές της γαστρεντερικής οδού, αιμορραγία από τη μύτη, πονοκεφάλους.

Πολλά είδη μούχλας που είναι κοινές στην ΚΑΚ, είναι παθογόνα μορφές. Μούχλα στις γωνίες, στην οροφή, στο μπάνιο - μακρά επαφή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παθολογίες όπως το ήπαρ και νεφρική βλάβη, πνευμονικό εμφύσημα.

Τι άλλο είναι επικίνδυνο στο διαμέρισμα του διαμερίσματος;

Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, βλάπτει επίσης την ιδιοκτησία, ειδικά στην περίπτωση των ξύλινων προϊόντων. Ένας από τους τύπους μύκητες που καταστρέφουν το μούχλα - ξύλο - είναι σε θέση να κάνει μια ξύλινη κατασκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αιτίες εμφάνισης

Τα σπόρια του μύκητα βρίσκονται παντού στο νερό και στον αέρα, πέφτει σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον γι 'αυτούς, που αρχίζουν να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Ιδιαίτερα ο μύκητας αρέσει ανεπαρκής αερισμός και υψηλή υγρασία. «Raw» διαμέρισμα δωμάτιο που βρίσκεται δίπλα στο υπόγειο, ακατάλληλη χρήση των υγραντήρες, το βάρος των διαφόρων φυτά εσωτερικού χώρου - αυτό μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της μούχλας στο διαμέρισμα.

Μεταξύ των τελικών και οικοδομικών υλικών, ανεξάρτητα από το κόστος τους, ίσως, να μην βρεθεί ένα που δεν είναι επιρρεπές στο σχηματισμό μύκητα. Μπορεί συχνά να βρίσκεται σε τουαλέτες, μπάνια, στο ψυγείο, πλυντήριο ρούχων. Επίσης συχνά σχηματίζεται μούχλα στο διαμέρισμα στην οροφή.

Το κύριο σημάδι της εμφάνισης του μύκητα είναι μια δυσάρεστη μυρωδιά του πνευματισμού και της υγρασίας. Στη συνέχεια εμφανίζονται μπαλώματα λευκού, μαύρου και γκρι χρώματος.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα

Πώς να την βγείτε από το διαμέρισμα, αν εμφανίστηκε ήδη; Πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα του εξαερισμού και της υψηλής υγρασίας. Διαφορετικά, για να μην το κάνετε, θα εμφανιστεί ξανά και ξανά.

Η απόρριψη απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση. Δεν αρκεί να αποξέσει και να πλύνει τον μύκητα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα, στο οποίο το καλούπι δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Τα κύρια μέτρα για την εξάλειψη μούχλα στο διαμέρισμα:

 • Μηχανικά, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το δάπεδο, την οροφή, τους τοίχους, όλες τις ρωγμές όπου υπάρχει μούχλα?
 • Αντιμετωπίστε τις προσβεβλημένες επιφάνειες με ειδικό παράγοντα.
 • Απαλλαγείτε από πράγματα που έχουν καταστεί άχρηστα.
 • Κανονικά αερίστε το δωμάτιο και διατηρήστε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.

Μέσα αγώνα

Μετά τα προαναφερθέντα υποχρεωτικά μέτρα, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι χώροι με ειδικά αντισηπτικά μέσα, τα οποία μπορούν να βρεθούν χωρίς δυσκολία στα ράφια των καταστημάτων.

Αντισηπτικό αστάρι

Για να απαλλαγείτε από το καλούπι είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός ειδικού αντισηπτικού στρώματος. Το προϊόν μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα δομικών υλικών. Αστάρι θα λύσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα: να καταστρέψει το καλούπι και να το αποτρέψει από το να συμβεί στο μέλλον.

Το αστάρι είναι εύκολο στη χρήση και συχνά δεν χρειάζεται να το αραιώνετε με νερό. Ωστόσο, κατά την εργασία με το εργαλείο συνιστάται να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες.

Πριν από την εφαρμογή του προϊόντος, η επιφάνεια καθαρίζεται, μέχρι να αφαιρεθεί το ανώτερο στρώμα του γύψου. Εφαρμόστε ένα αστάρι σε ένα στεγνό τοίχο με την απλούστερη βούρτσα βαφής και μετά την ξήρανση, μπορείτε να ξεκινήσετε την ταπετσαρία ή τη βαφή.

Bleach

Αρχική διορθωτικά μέτρα, τα οποία σίγουρα θα βρεθούν στο σπίτι κάθε οικοδέσποινα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση μούχλας στο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, λευκαντικό, το οποίο δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από ένα αντισηπτικό αστάρι.

Χάρη στο λευκαντικό, το κύριο δραστικό συστατικό του οποίου είναι το υποχλωριώδες νάτριο, είναι δυνατόν να καθαριστεί ένας μύκητας οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων του. Με απλά καθαρίστε το κεραμίδι στο μπάνιο, τους καθρέφτες, το γυαλί και τα καλύμματα δαπέδου.

Και πρέπει να χρησιμοποιήσετε λαστιχένια γάντια, όπως το χλώριο διαβρώνει το δέρμα των χεριών. Επιπλέον, θα πρέπει να αερίσετε προσεκτικά το δωμάτιο μετά τη θεραπεία. Το Μπελίζε εκτρέφεται σε αναλογία 1:10.

Ξύδι

Επίσης, δεδομένου ότι το καλούπι μπορεί να ελεγχθεί με τη βοήθεια ξύδι, το οποίο είναι ένα οξύ, οπότε είναι σε θέση να εξαλείψει μύκητα και την πρόληψη περαιτέρω ανάπτυξή του. Ξύδι έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, αλλά σε αντίθεση με χλωρίνη δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Εφαρμόζεται σε κατεστραμμένες επιφάνειες με ένα πιστόλι ψεκασμού και σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Αφού κρατηθεί το διάλυμα για περίπου μία ώρα, η επιφάνεια επεξεργάζεται με νερό. Ως προληπτικό μέτρο, συνιστάται η διαδικασία να γίνεται εβδομαδιαίως.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να καθαριστεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο είναι ένα αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό φάρμακο. Ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι μη τοξικό και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες. Το προϊόν είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση μούχλας από πολλά υλικά, αλλά έχει ιδιότητα λεύκανσης.

Αλκοόλ αμμωνίας

Η αλκοόλη αμμωνίας μπορεί να καταστρέψει τον μύκητα σε μη πορώδη και μη σκληρά υλικά, όπως για παράδειγμα γυαλί, κεραμίδια.

Ο παράγοντας αραιώνεται 1: 1 με νερό και το προκύπτον διάλυμα ψεκάζεται στους τοίχους. Μετά από μερικές ώρες, ξεπλύνετε καλά με νερό.

Σόδα ψησίματος

Μούχλα μετά την πλημμύρα του διαμερίσματος ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μπορεί να καθαριστεί με μαγειρική σόδα. Καταστρέφει τα σπόρια των μυκήτων, αλλά σε αντίθεση με άλλα φάρμακα είναι ένα ασφαλές και φυσικό οικιακό καθαριστικό και δεν θα βλάψει ένα άτομο ή γούνα κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Μια κουταλιά σόδα θα πρέπει να διαλύεται σε 200 γραμμάρια νερού και να επεξεργάζεται με μια επιφάνεια. Εάν το πράγμα βλάπτεται σοβαρά από το καλούπι, η σόδα δεν μπορεί να ξεπλυθεί, αυτό θα σταματήσει την ανάπτυξη του μύκητα.

Πού να διαμαρτύρονται

Εάν δοκιμάσατε πολλούς τρόπους, και το μαύρο καλούπι δεν αποκλίνει από το διαμέρισμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις κατάλληλες υπηρεσίες. Ωστόσο, προτού γράψετε μια καταγγελία, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει στην φλέβα σας. Περαιτέρω υποβάλλεται αίτηση στον κύριο υγειονομικό γιατρό της περιφέρειας σας με αίτημα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μελέτες για το μικροκλίμα στο σπίτι.

Εάν τα αποτελέσματα της εξέτασης θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι η σχετική υγρασία ξεπερνά το επιτρεπόμενο ποσοστό - 65%, αυτό σημαίνει ότι το δωμάτιο δεν είναι κατάλληλο για τη ζωή. Ο πάροχος της υγειονομικής περίθαλψης οφείλει να εκδώσει ένα ερευνητικό έγγραφο. Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθείτε τους εκπροσώπους του γραφείου στέγασης και να κάνετε επισκευές σε βάρος του κράτους.

Η αφαίρεση μούχλας από ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι μια επικίνδυνη άσκηση, αφού τα σπόρια του μπορούν να διεισδύσουν στο ανθρώπινο σώμα. Και αυτός είναι ένας αρκετά σοβαρός κίνδυνος που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Επομένως, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που να αναφέρει τι προφυλάξεις πρέπει να τηρούνται κατά τον καθαρισμό του μύκητα. Μην παραμελείτε την ασφάλεια!

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αφαιρέσετε όλα τα μούχλα και μύκητες από τους τοίχους στο διαμέρισμα

Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, μούχλα στο ταβάνι, οι τοίχοι μπορεί εύκολα να συμβεί όχι μόνο στη λειτουργία τους σπίτια, αλλά και σε αρκετά καλής ποιότητας κτίρια που υπόκεινται σε συχνή συγκοινωνία και πλήρη φροντίδα. Δεν είναι τυχαίο, γιατί οι κύριες πηγές μόλυνσης - ένας μύκητας και τα σπόρια μούχλας, οι οποίες σε ένα μικρό όγκο μπορεί να μετακινηθεί στον αέρα μαζί με τη σκόνη και να εγκατασταθούν για τα διάφορα στοιχεία του σχεδιασμού των τοίχων, δημιουργώντας ένα πραγματικό πρόβλημα εστίες.

Εκτός από τους αισθητικούς περιορισμούς, η ανάπτυξη του μύκητα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο σημαντικές συνέπειες, οι οποίες συνδέονται με την καταστροφή των δομικών στοιχείων και την επιδείνωση της ευημερίας όσων ζουν στο σπίτι. Ασθένειες του εντέρου, άσθμα, αλλεργίες - αυτό δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος απειλών, τι μπορεί να είναι επικίνδυνο μούχλα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ενδιαφέρονται πολύ για το πώς να αφαιρέσουν το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος και να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιου ελαττώματος στο μέλλον; Ας ασχοληθούμε με αυτό.

Είδη μούχλας

Ποικιλίες μούχλας που μπορούν να σχηματιστούν στο κτίριο διαμερισμάτων σας, υπάρχουν πολλά:

 • Πράσινη μούχλα - βρίσκεται συχνότερα. Δεν μπορείτε να το φοβάστε, γιατί αν ξέρετε πώς να αφαιρέσετε σωστά το καλούπι από την ταπετσαρία, τότε θα εξαφανιστεί γρήγορα.
 • Το σκοτεινό πράσινο καλούπι είναι πιο προβληματικό, αλλά επίσης απομακρύνεται απλά αν ανιχνεύεται αμέσως και αρχίζει να δρα γρήγορα.
 • Λευκό, φαινομενικά σαν χνούδι χνούδι - μπορεί να εξαπλωθεί σχεδόν ανεπαίσθητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θαυμάζεται από ολόκληρο το δωμάτιο. Με μια λευκή όψη, δεν μπορείτε να καθυστερήσετε, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και πρέπει να το αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά - μόνο σε αναπνευστήρα και γάντια.
 • Μαύρο - μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ενός εξασθενημένου ανθρώπινου σώματος. Είναι η πιο επικίνδυνη από όλες τις ποικιλίες της εγχώριας μούχλας, μεγαλώνει πολύ γρήγορα, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Η επεξεργασία θα έχει ειδικά χημικά μείγματα. Στο τέλος της εργασίας, η πρόληψη είναι σημαντική, έτσι ώστε ο μαύρος μύκητας να μην εγκατασταθεί στους τοίχους σας πάλι.

Οι αιτίες του καλουπιού στους τοίχους

Φυσικά, πριν ξεκινήσετε έναν αγώνα με έναν τόσο επικίνδυνο "εχθρό", είναι απαραίτητο να μάθετε γιατί η μούχλα φαίνεται να εξουδετερώνει, τη δυνατότητα να εκδηλώσει μια τέτοια αηδιαστική απόκλιση στο μέλλον.

Η κύρια προϋπόθεση για την εμφάνιση του καλουπιού στους τοίχους του διαμερίσματος είναι η υπερβολική υγρασία, η οποία είναι συνέπεια του ανεπαρκούς εξαερισμού.

Από την άποψη αυτή, η αρχική δράση για την καταπολέμηση των παρασίτων είναι η παροχή στην αίθουσα μιας κανονικής και σταθερής ανταλλαγής αερίων. Για να γίνει αυτό, καταφύγετε στον καθαρισμό όλων των αγωγών εξαερισμού, στην εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων τροφοδοσίας, στην εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων θέρμανσης και στην προσαρμογή πλαστικών παραθύρων το χειμώνα.

Η προέλευση του μύκητα μπορεί επίσης να συμβεί λόγω της ισχυρής ψύξης των εγκλεισμένων δομών, οι οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη εκ των προτέρων, πριν από την εργασία. Για να γίνει αυτό, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, κάνετε τη μόνωση των τοίχων, των δαπέδων και των θεμελίων χρησιμοποιώντας θερμικούς μονωτήρες.

Μεταξύ των έμμεσων αιτιών του σχηματισμού της μήτρας είναι επίσης η ροή της οροφής, λάθη στην εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών, επιδείνωση της ακεραιότητας των συστημάτων αποχέτευσης και ύδρευσης.

Τι είναι επικίνδυνο στο καλούπι στο διαμέρισμα;

Μούχλα στους τοίχους πολλών προσπαθεί να ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά μερικές μόλις το σκέφτομαι, χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό, και στο σχεδιασμό χώρων και μια ποικιλία από είδη οικιακής χρήσης.

Ας μάθουμε πόσο επικίνδυνο είναι το μούχλα στο δωμάτιο:

 • Η υγρασία είναι ο καταλύτης για πολλές ασθένειες της αναπνευστικής οδού. Όταν φτάνουμε στους πνεύμονες ενός ατόμου, σπόρια μικροοργανισμών μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες δυσάρεστες ασθένειες όπως ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, λαρυγγίτιδα, πνευμονία και βρογχίτιδα. Με τη συνεχή εισπνοή αέρα που μολύνεται από τον μύκητα, μπορεί να αναπτυχθεί βρογχικό άσθμα.
 • Μύκητες μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως δερματοπάθεια, δερματίτιδα, μυκητίαση, έκζεμα και ψωρίαση.
 • Τα μυκητιακά σπόρια είναι ισχυρά αλλεργιογόνα που διεισδύουν στην ανθρώπινη αναπνευστική οδό, προκαλούν πολλές σοβαρές ασθένειες, από την επιπεφυκίτιδα έως την αναπνευστική αλλεργική δερματοπάθεια.
 • Ο μύκητας, που ζει στο μπάνιο, είναι επικίνδυνος επειδή μπορεί να εγκατασταθεί σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, προκαλώντας έτσι καντιντίαση, στοματίτιδα.
 • Μούχλα στο διαμέρισμα μπορεί να μπει στο ανθρώπινο σώμα μέσω διαφόρων τροφίμων. Συσσωρεύοντας στο ανθρώπινο σώμα, οι τοξίνες προκαλούν νεφρική βλάβη, αρχίζει η κίρρωση.
 • Όταν πολλές τοξίνες εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα, η μυκοτοξίκωση μπορεί να εκδηλωθεί. Είναι επικίνδυνο επειδή προκαλεί τέτοιες δυσάρεστες ασθένειες όπως ναυτία, κοιλιακό άλγος, διάρροια και απώλεια όρεξης. Επιπλέον, πιο τοξικές ουσίες επηρεάζουν εύκολα το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα, προκαλώντας κατάθλιψη και διαταραχή του ύπνου.
 • Πολύ τοξικά προϊόντα της ζωής του μούχλα - αφλατοξίνες, που προκαλούν σοβαρή ασθένεια αφλατοξικότητας. Συσσώρευση, αυτή η ουσία στο σώμα σε έναν ενήλικα μπορεί να προκαλέσει μια μετάλλαξη των κυττάρων, και στη συνέχεια μια ποικιλία από ογκολογικές παθήσεις. Τα παιδιά αυτή η ασθένεια μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο.
 • Το καλούπι δεν περιορίζεται στο ανθρώπινο σώμα. Προκαλεί τεράστιες υλικές ζημιές, καταστρέφοντας εύκολα τη δομή των τοίχων και των υλικών φινιρίσματος (πέτρα, ταπετσαρία, σκυρόδεμα και δέρμα), ιδίως προϊόντων και κατασκευών από ξύλο. Ο μύκητας Actinomycete διεισδύει πολύ βαθιά στα υλικά, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Αυτό δεν είναι ακόμη μια πλήρη λίστα όλων των κινδύνων που προέρχονται από το μαύρο μούχλα. Για να διατηρήσετε την υγεία για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, μην περιμένετε για επισκευή, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από αυτή τη μόλυνση γρηγορότερα.

Πώς να ξεκινήσετε την αφαίρεση μούχλας

Η πλήρης απομάκρυνση του καλουπιού μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν εκτελείται πολύπλοκη εργασία. Περιλαμβάνουν:

 • Συχνό αερισμό.
 • Θεραπεία μολυσμένων επιφανειών με ειδικό αντισηπτικό.
 • Στεγανοποίηση επιφανειών που έχουν υποστεί ζημιά

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το καλούπι λειτουργεί στην ταπετσαρία. Επομένως, θα πρέπει να εξαπατηθούν. Φαίνεται ότι θα υπάρχουν αρκετά στην ταπετσαρία για να περάσουν κάποια ειδική θεραπεία εναντίον μαύρης μούχλας στους τοίχους και θα πάρουν αμέσως την προηγούμενη μορφή τους, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Έτσι, πετάξτε όλες τις αμφιβολίες και αποκόψτε την ταπετσαρία. Οι τοίχοι θα πρέπει να καθαριστούν τελείως από ταπετσαρία - τόσο προσβεβλημένες όσο και ανεπηρέαστες περιοχές.

Τα στάδια της επεξεργασίας των τοίχων από το καλούπι

Έτσι, πώς να πάρει τον μύκητα στον τοίχο στο διαμέρισμα;

 • Σε καθαρισμένες περιοχές, εφαρμόστε μια θεραπεία για μύκητες μυκήτων στους τοίχους. Απαγορεύεται η εξαγωγή ενός μύκητα; Πολλές νοικοκυρές γι 'αυτό χρησιμοποιούν Domestos, αλλά είναι καλύτερα να αγοράσει οικοδομικά προϊόντα - Senezh effo, Homeenpoysto (Tikkurila) ή Fongiflyuid (ALPA). Εάν η υγρασία στο δωμάτιο είναι 65% και η θερμοκρασία είναι 20 ° C, θα στεγνώσει εντελώς μέσα σε 4-5 ώρες.
 • Οι επεξεργασμένες επιφάνειες τοίχων περιέχουν τα προϊόντα οργανικής αποσύνθεσης. Από αυτή την άποψη, περπατήστε πάνω τους με ένα πινέλο (ξηρό).
 • Οι τοίχοι πλένονται καλά με ζεστό νερό. Τότε πρέπει να στεγνώσουν.
 • Σε περίπτωση που το καλούπι στον τοίχο στο περίβλημα ήταν ισχυρό, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί ξανά μετά από μερικές ημέρες. Κατά την επεξεργασία είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πορώδες της επιλεγμένης επιφάνειας.
 • Μια μέρα μετά την αντισηπτική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ήδη ένα ειδικό αστάρι Έδαφος βάθος της διείσδυσης στο primeru- Tiefgrund LF (DUFA), Euro Primer (Tikkurila), ή Universal "Arm Mix". Το αστάρι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της συνολικής διαπερατότητας των τοίχων, για να τα σκληρύνει καλά και για να βελτιωθεί η πρόσφυση με τα παρακάτω φινιρίσματα. Το Primer αναφέρεται επίσης στα μέσα για την εξάλειψη του καλουπιού, εάν περιέχει συστατικά που σκοτώνουν μύκητες και μούχλα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται, χωρίς αραίωση, για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα.
 • Κατόπιν ξεπλύνετε, περάστε ξανά το αστάρι και κόψτε τη νέα ταπετσαρία. Η συγκόλλησή τους μετά την απομάκρυνση της μούχλας από τα τοιχώματα, έχει και συγκεκριμένες αποχρώσεις. Η κόλλα πρέπει να αγοράζεται αποκλειστικά αδιάβροχη, με αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Kelid Spets-Vinyl αποδείχτηκε καλή.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ζωγραφίζουν τους τοίχους με υψηλής ποιότητας βαφή για βρεγμένα δωμάτια. Αυτά τα χρώματα έχουν απόλυτη αποτελεσματικότητα.

Όλες οι βαμμένες επιφάνειες θα είναι στεγνές, επειδή δεν θα εμφανιστούν συμπύκνωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υγρασία, τότε δεν θα υπάρξει μούχλα!

Τι να κάνετε αν το καλούπι εμφανίζεται λόγω κακής στεγάνωσης, όταν ακόμη και λόγω της μικρής βροχής οι τοίχοι γίνονται αμέσως υγροί;

Στην ιδανική περίπτωση, η κατοικία πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία από έξω, αλλά εάν βρίσκεται στον ένατο όροφο, θα είναι αρκετά προβληματική. Σε αυτή την περίπτωση, τα τείχη που βγαίνουν στο δρόμο πρέπει να αντιμετωπίζονται από το εσωτερικό αρκετές φορές με ένα φάρμακο που ονομάζεται Polyfluid ALPA.

Λαϊκές μέθοδοι καταπολέμησης του καλουπιού

Αν οι μύκητες και τα μούχλα επηρεαστούν μόνο από ένα μικρό τμήμα τοίχων ή ειδών οικιακής χρήσης, τότε η πιο βέλτιστη επιλογή είναι να τα ξεφορτωθείτε - πρόκειται για τη χρήση αποδεδειγμένων λαϊκών θεραπειών. Φυσικά, η αποτελεσματικότητά τους δεν μπορεί να συγκριθεί με επαγγελματικά τοξικά φάρμακα, ωστόσο, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσουν το έργο τους. Έτσι, πώς να μεταχειριστεί το καλούπι στον τοίχο στο διαμέρισμα;

 • Bleach. Καταπολέμηση με διαφορετικά είδη μούχλας στο σπίτι είναι τέλεια χειρίζεται με χλωρίνη. Η επιβλαβής ουσία για τον μύκητα είναι το υποχλωριώδες νάτριο, το οποίο περιέχεται πάντα στο χλωρίνη. Αυτό το εργαλείο είναι κατάλληλο μόνο για τον καθαρισμό σκληρών και λεία επιφανειών (οποιαδήποτε πλακάκια στο μπάνιο, έπιπλα, γυαλί). Το λευκαντικό αραιώνεται, συνήθως σε αναλογία 1:10, και στη συνέχεια εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη επιφάνεια με ψεκαστήρα, βούρτσα ή κουρέλια. Για επανακατεργασία, είναι απαραίτητο να περιμένετε την κατάλληλη ξήρανση.
 • Ξύδι. Έχει μια ξεχωριστή και συγκεκριμένη μυρωδιά. Δεν εκπέμπει επικίνδυνους ατμούς για την ανθρώπινη υγεία. Για να αφαιρέσετε τον μύκητα και το καλούπι, είναι απαραίτητο να το εφαρμόσετε σε καθαρή μορφή στη βλάβη με τη βοήθεια ψεκασμού και μετά από μια ώρα, η επιφάνεια πρέπει να ξεπλυθεί με νερό και στη συνέχεια να αερίζεται. Για καλή προφύλαξη, ο επεξεργασμένος τοίχος πρέπει να πασπαλιστεί με ξύδι για λίγο.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα καλούπια στους τοίχους με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένας τέτοιος αντιβακτηριακός παράγοντας είναι διαθέσιμος σήμερα σε κάθε φαρμακείο. Αυτό το φάρμακο είναι άοσμο και δεν περιέχει τοξίνες. Εύκολα αφαιρεί τον μύκητα σε πολλά υλικά, αλλά είναι απαραίτητο να προσέχετε με διάφορες βαμμένες επιφάνειες, καθώς μπορεί να τις λευκανθεί. Η διαδικασία επεξεργασίας έχει ως εξής: Λαμβάνεται το 3% της σύνθεσης υπεροξειδίου και το τοίχωμα υφίσταται επεξεργασία με έναν ψεκαστήρα. 10 λεπτά για τον εμποτισμό, τότε είναι απαραίτητο ο καθαρισμός και το πλύσιμο της περιοχής που έχει υποστεί επεξεργασία.
 • Οικιακά σαπούνια και ούρα. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για την εξάλειψη της φόρμας από διάφορες επιφάνειες από ξύλο. Για το σκοπό αυτό, ένα ειδικό μείγμα σαπουνιού αλέθεται σε τρίφτη και ούρα. Περαιτέρω το έτοιμο διάλυμα πρέπει να διευθετηθεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, μετά την επεξεργασία, το υλικό πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει και στη συνέχεια να ξεπλύνετε τα υπολείμματα αυτού του διαλύματος.
 • Λάδι για τσάι. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση μικρών προσβεβλημένων περιοχών. Το διάλυμα παρασκευάζεται ανάλογα με το νερό - 1:10. Η θεραπεία με αυτό το φάρμακο είναι πολύ απλή. Το διάλυμα εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή μέσω ενός νεφελοποιητή και στη συνέχεια ξηραίνεται.
 • Χαλκός βιτρίλιο. Το πιο διάσημο λαϊκό φάρμακο κατά του μαύρου μούχλας. Το διάλυμα παρασκευάζεται σε αναλογία 100 g βιτριόλης ανά 10 λίτρα νερού. Η επεξεργασία μπορεί να γίνει με πιστόλι ψεκασμού ή με συμβατική βούρτσα. Το θειικό χαλκό δεν είναι επιθυμητό να εφαρμοστεί, αν σχεδιάζετε να κολλήσετε ταπετσαρία στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία, επειδή αφού αφήσει ένα ορατό μπλε μπλε χρώμα.
 • Bura. Θεωρείται ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης στην εξάλειψη της μούχλας από όλες τις παραπάνω μεθόδους. Το Bura είναι ένα φυσικό υλικό. Δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η συνοχή της αραίωσης με νερό είναι από ένα έως δέκα. Εφαρμόστε σε όλες τις πληγείσες περιοχές με ειδική σκληρή βούρτσα. Για την τελική φινίρισμα της επεξεργασμένης περιοχής είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε μόνο μετά από πλήρη ξήρανση της επιφάνειας.

Πρόληψη

Τώρα ας μάθουμε πώς να προστατεύσουμε το σπίτι από την επανειλημμένη εμφάνιση μούχλας.

 • Ο πιο δημοφιλής λόγος για την εξάπλωση του καλουπιού είναι ο κακός εξαερισμός του δωματίου. Επομένως, ελέγξτε το ρεύμα των αγωγών εξαερισμού σας με ένα αναμμένο σπίρτο. Εάν η φωτιά του αγώνα δεν αποκλίνει προς το κανάλι, δεν υπάρχει ώθηση. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την τοπική κοινότητα.
 • Ένας άλλος λόγος για τον πολύ ανεπαρκή εξαερισμό είναι τα πλαστικά παράθυρα μεγάλης στεγανότητας. Με την εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων εξαερισμού σε όλα τα παράθυρα, θα εξασφαλίσετε σταθερή παροχή φρέσκου καθαρού αέρα. Μην τοποθετείτε έπιπλα πολύ κοντά στους τοίχους, που καλύπτονται με ταπετσαρία, όπως είναι στα κλειστά σημεία και μούχλα εμφανίζεται.
 • Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας κάτω από την ταπετσαρία, αερίστε τα δωμάτια τακτικά. Παράθυρα, παράθυρα στο σπίτι είναι επιθυμητό να ανοίξει περιοδικά για μερικά χρονικά διαστήματα. Τα ανοίγματα των παραθύρων είναι καλύτερα βαμμένα με ειδικά υδρόφοβα χρώματα.
 • Η αυξημένη υγρασία των δομικών υλικών, η ανεπαρκής μόνωση μεταξύ των πάνελ και άλλες ανεπάρκειες επισκευής μπορούν επίσης να προκαλέσουν μύκητες. Μια απλή βροχή που αποστραγγίζεται όχι μέσω ειδικών υδρορροών, αλλά στο εξωτερικό του τοίχου του κτιρίου, μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρή εμποτισμό του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φροντίστε να ζητήσετε από τον οργανισμό να εξαλείψει τέτοια προβλήματα.