Το διαμέρισμα δεν έχει εξαερισμό. Πες μου πώς να το κάνω καλύτερα

Διαμέρισμα ενός δωματίου στον 1ο όροφο. Δεν βρήκα τρύπες εξαερισμού στο συνδυασμένο μπάνιο, είτε στην κουζίνα είτε στο δωμάτιο. Με μια πιο προσεκτική ματιά στο κλιμακοστάσιο έξω από το διαμέρισμα, βρέθηκε ένας εξαερισμός - η ώθηση είναι παρούσα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή. Από αυτό το ράφι προς τη σκάλα, προφανώς μπήκε στο κουτί του μπάνιου - τώρα από αυτό υπήρχε μόνο ένα ίχνος στην οροφή (σημειώνεται με κόκκινο χρώμα). Η τρύπα στο λουτρό είναι ενσωματωμένη σε τούβλα. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει εκροή αέρα στο διαμέρισμα, και δεδομένου ότι υπάρχουν διπλά τζάμια στα παράθυρα, δεν υπάρχει επίσης εισροή αέρα. Γιατί όλα αυτά έγιναν δεν ξέρω, αλλά ξέρω ένα πράγμα - πρέπει να είναι ο εξαερισμός. Και δεδομένου ότι πρέπει να ολοκληρώσω πλήρως το σύστημα εξαερισμού, θα ήθελα να ακούσω τις συστάσεις αξιόλογων επαγγελματιών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Είναι παράξενο ότι δεν έχετε κανένας αγωγός εξαερισμού στο διαμέρισμα - θα πρέπει να είναι σίγουροι.
Το πιο πιθανό είναι μετά από μια παγκόσμια ανάπλαση.
Και οι συστάσεις είναι απλές - για να επαναφέρετε τους αγωγούς εξαγωγής και να κάνετε μια εισροή.

Σας ευχαριστώ.
Το θέμα είναι ότι ένα κομμάτι ενός δασικού κλωβού με ένα άνοιγμα. Η κορυφή σε όλους τους άλλους ορόφους είναι μια κουζίνα και μια τουαλέτα μέσα σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων. Και στο ισόγειο, λόγω της ευκολίας του μπάνιου και της κουζίνας, αυξήθηκαν οι κλιμακοστάσια και έγινε 1 δωμάτιο. διαμέρισμα. Η διάτρηση δεν ήταν ακριβώς - έτσι σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες. Ως εκ τούτου, υπήρχε απολύτως ακριβές ένα κουτί κάτω από ένα ανώτατο όριο από ένα riser σε ένα λουτρό.
Σίγουρα επαναφέρω το κιβώτιο. Ενδιαφέρομαι να βρίσκομαι μέσα στο διαμέρισμα. Οδηγείτε το κουτί από το μπάνιο προς την κουζίνα; Και δεν θα μυρίσει από το μπάνιο να πάει στην κουζίνα και το αντίστροφο; Μπορεί να χωριστούν 2 κουτιά από την κουζίνα και το λουτρό στην αρχή; Το κουτί στο χώρο θα είναι μήκους περίπου 4-5 μέτρων, ναι, καθώς και ένα άλλο για το διαμέρισμα. Η εκροή του αέρα θα είναι φυσιολογική; Ίσως χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα; Ένα κουτί για το υλικό που πρέπει να ληφθεί;

TABKP έγραψε:
Ως εκ τούτου, υπήρχε απολύτως ακριβές ένα κουτί κάτω από ένα ανώτατο όριο από ένα riser σε ένα λουτρό.

αλλά πού πήγε αν ήταν. ;

TABKP έγραψε:
Σίγουρα επαναφέρω το κιβώτιο. Ενδιαφέρομαι να βρίσκομαι μέσα στο διαμέρισμα. Οδηγείτε το κουτί από το μπάνιο προς την κουζίνα; Και δεν θα μυρίσει από το μπάνιο να πάει στην κουζίνα και το αντίστροφο; Μπορεί να χωριστούν 2 κουτιά από την κουζίνα και το λουτρό στην αρχή;

Στην ιδανική περίπτωση - είναι καλύτερα να χωριστεί.

TABKP έγραψε:
Το κουτί στο χώρο θα είναι μήκους περίπου 4-5 μέτρων, ναι, καθώς και ένα άλλο για το διαμέρισμα. Η εκροή του αέρα θα είναι φυσιολογική; Ίσως χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα; Ένα κουτί για το υλικό που πρέπει να ληφθεί;

"εκροή" θα είναι εάν:
-100% εάν υπάρχει μόνιμη μηχανική αφαίρεση,
-"όπως αυτό" στη φυσική απομάκρυνση (εξαρτάται από πολλούς παράγοντες)
Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσετε την εισροή (οι επιλογές στην αγορά είναι ένα σωρό και ένα μικρό καλάθι)

Το κουτί είναι επίσης στη διάθεσή σας. Κάποιος σαν γαλβανισμό, κάποιος - κανάλια PVC. Και στις δύο εκδόσεις υπάρχουν και στρογγυλά και επίπεδη κανάλια. Όλα λύνονται.
Το κύριο ερώτημα είναι - πώς θα χειριστεί ο κύριος του σπιτιού την τοποθέτηση αεραγωγών στο πάτωμα της σκάλας;

Ο πρώην ιδιοκτήτης έσπασε το κιβώτιο, επειδή επρόκειτο να αγοράσει ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και το έβαλε στον τοίχο κάτω από το παράθυρο. Δεν συμμερίζομαι τις φιλοδοξίες του - θέλω να επιστρέψω τα πάντα όπως ήταν, καλά, αν μπορώ να τα βελτιώσω.
Είναι η "μηχανική αφαίρεση" ένας ανεμιστήρας; Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα απευθείας μέσα στο κουτί; Τι γίνεται αν το έβαλα κάπου μέσα στο κουτί ήδη στο κλιμακοστάσιο ή ακόμα και στον ανελκυστήρα; Στη συνέχεια, αφήστε το buzz τουλάχιστον όλο το εικοσιτετράωρο - το διαμέρισμα δεν θα είναι ακουστό.
Σχετικά με το κιβώτιο: είναι μακρύ και μερικές καμπές κάτω από 90 μοίρες. Ποιο σχήμα της διατομής και του υλικού είναι το λιγότερο πιθανό να εμποδίσει τη ροή του αέρα;
Η άδεια να βάλω το κιβώτιο και δεν θα ρωτήσω - ήταν εκεί αρχικά, θα το βάλω πίσω στη θέση του.
Και μια άλλη ερώτηση για τη συνολική εξέλιξη: στην άνοδο των τετράγωνων τρυπών των ΔΥΟ. Το κουτί κατέλαβε ένα. Το δεύτερο για αυτό που χρησιμοποιήθηκε; Εξαερισμός της βεράντας; Ναι, όπως οι δασικές εκτάσεις της εισόδου και ο άξονας του ανελκυστήρα και χωρίς αυτό το κιβώτιο οι ίδιοι είναι καλοί "κουκούλες" του αέρα.

Ερώτηση: Το διαμέρισμα δεν έχει εξαερισμό, πώς να το κάνουμε;

Ζ ευθυμία! Μετά την καταστροφή της εισόδου, το Σπέστστυ της Ρωσίας ανέκαμψε. Το έκαναν ως συνήθως, χωρίς αερισμό, χωρίς κουτιά, χωρίς κουκούλες, ούτε στο μπάνιο, ούτε στην κουζίνα, απλώς τοποθέτησαν τους τοίχους και τα πάντα. Όταν τελείωσε το διαμέρισμα, ο πλοίαρχος επίσης απέφυγε αυτή τη στιγμή. Τώρα είναι αδύνατο να αναπνεύσει, τα παράθυρα είναι τρομερά θολά, το πρωί τα παράθυρα είναι γεμάτα με νερό, υψηλή υγρασία. Έχω ένα διαμέρισμα τριών δωματίων 60 τ.μ. Συμβουλευτείτε τι σύστημα αερισμού πρέπει να κάνω; Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, θα το κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση

Στα διαμερίσματα, ο γενικός αερισμός είναι συνήθως δύσκολος. Ωστόσο, στην κουζίνα και san. ο κόμβος, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ένας εξαερισμός. κανάλια. Αν όχι, τότε από san. κόψτε το κιβώτιο στην κουζίνα, στον ανεμιστήρα της κουζίνας στο κανάλι. Φυσικά, το κανάλι πρέπει να είναι καθαρό. Εάν τα υπάρχοντα κανάλια δεν λειτουργούν, στη συνέχεια, τρυπήστε τον τοίχο της κουζίνας στο δρόμο, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα (εξάτμιση). Σε χώρους κατοικίας είτε ανεμιστήρες σε κουφώματα, είτε σε τοίχους. Κατά κανόνα, συνήθως ένας ανεμιστήρας είναι αρκετός σε ένα δωμάτιο. Ανεμιστήρας καυσαερίων, με συσκευή ανάκτησης. Έτσι, με γενικό τρόπο. Εκτιμήστε τον εαυτό σας, δεν υπάρχουν ειδικές γνώσεις και υπολογισμοί. Τοποθετήστε την είσοδο αέρα όπου είναι ελάχιστα σκονισμένη / αεριζόμενη και από το διαμέρισμα τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στην κουκούλα σε τέτοια σημεία ώστε οι ροές του αέρα, αν είναι δυνατόν, να περνούν ολόκληρο το διαμέρισμα από τη θέση εισόδου αέρα. Περισσότερες πληροφορίες για τον εξαερισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κάντε ερωτήσεις στα παρακάτω σχόλια ή ταχυδρομικά. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο. Καλή τύχη σε σας και καλοσύνη στην οικογένειά σας!

Ο καυσαερίων στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά

Το έργο του εξαερισμού και των απορροφητών είναι αόρατο, αλλά είναι ένα από τα κύρια συστήματα σε ένα πολυκατοικία και προσφέρει άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα. Χωρίς σωστή λειτουργία, στις εγκαταστάσεις θα εμφανιστούν δυσάρεστες οσμές από την είσοδο, τουαλέτα και κουζίνα.

Επιπλέον, η έλλειψη αερισμού οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους και την οροφή. Ας δούμε πώς λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του καλύμματος

Εάν τα παράθυρα γίνονται ιδρωμένα και οι οσμές παραμένουν για πολύ καιρό, εμφανίζεται μούχλα ή μύκητας στους τοίχους ή στην οροφή, κατά πάσα πιθανότητα, υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία του εξαερισμού.

Ας δούμε πώς να ελέγξετε αν λειτουργεί η κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Κατάλληλη τουαλέτα, αλλά η συνήθη εφημερίδα είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε, γιατί για τέτοιους σκοπούς εφαρμόστε ένα λεπτό φύλλο.

Ανοίξτε το παράθυρο σε ένα δωμάτιο για 5-8 εκατοστά και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα της κουκούλας. Εάν το χαρτί προσέλκυσε, η κουκούλα λειτουργεί. Εάν το χαρτί δεν κολλήσει και πέσει, ο εξαερισμός σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, το χαρτί μπορεί να πετάξει από τη μάσκα.

Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι ξένες μυρωδιές μπαίνουν στο διαμέρισμα. Ας μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε αν η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Γιατί η κουκούλα δεν λειτουργεί

 • Η παρεμπόδιση του αερισμού είναι η πιο προφανής και κοινή αιτία του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξεβιδώσετε τη σχάρα και να αφαιρέσετε τα συντρίμμια που υπάρχουν εκεί. Εάν βρίσκεται στη ζώνη προσέγγισης, μπορείτε να αφαιρέσετε τα απόβλητα μόνοι σας. Ωστόσο, πιο συχνά είναι απόβλητα κατασκευών που βρίσκονται βαθιά στις οπές εξαερισμού. Στη συνέχεια, μόνο ο ειδικός μπορεί να καθαρίσει τον εξαερισμό.
 • Οι γείτονες στο διαμέρισμά σας χρησιμοποιούν εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος δημιουργεί υπερπίεση και επιστροφή. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα σας λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Οι γείτονες κατά τη διάρκεια ακατάλληλων ενεργειών κατά την επισκευή ή την εγκατάσταση του εξοπλισμού ενδέχεται να εμποδίσουν τον εξαερισμό.
 • Αρχικά εγκατεστημένο μη σωστά εγκατεστημένο δίκτυο εξαερισμού στο σπίτι.
 • Νέα πλαστικά παράθυρα με υψηλή στεγανότητα εμποδίζουν τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, κάτι που είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο και να αφήσετε ένα μικρό κενό ή να χρησιμοποιήσετε αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν για μικρό χρονικό διάστημα και αέρα στο διαμέρισμα.
 • Η έλλειψη θέρμανσης οδηγεί σε ανεπαρκή ή ανεπαρκή λειτουργία του εξαερισμού, καθώς το τελευταίο λειτουργεί λόγω του ύψους της στήλης αέρα, της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, η μείωση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία της κουκούλας.

Πού να πάτε αν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί

Πρώτα απ 'όλα, τίθεται το ερώτημα πού να γυρίσει όταν η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από τον λόγο αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που ελέγχει αυτό το κτίριο διαμερισμάτων και είναι υπεύθυνος για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για ZhEK, εταιρεία διαχείρισης ή HOA.

Είναι απαραίτητο να γράψετε μια δήλωση σχετικά με τον ανεπαρκή ή ανεπαρκή αερισμό στο διαμέρισμα. Εδώ περιγράφουν την ουσία του προβλήματος, ζητούν να καταλάβουν, να λύσουν το πρόβλημα και να τιμωρήσουν τον ένοχο.

Μετά την αποδοχή της αίτησης στο διαμέρισμα, εισέρχεται ένας εμπειρογνώμονας, ελέγχει τη λειτουργία του εξαερισμού και συντάσσει μια πράξη με την παρουσία δύο γειτόνων και στο εγγύς μέλλον οι εργαζόμενοι του οργανισμού διαχείρισης ή του HOA θα πρέπει να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Οι υπάλληλοι της κοινοτικής υπηρεσίας μετά την επιθεώρηση πρέπει να εκδίδουν αποφάσεις. Οι παραβάσεις εξαλείφονται εντός 45 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος ψηφίσματος. Εάν το θέμα βρίσκεται σε απορρίμματα, το βοηθητικό πρόγραμμα θα πρέπει να καθαρίζει τις δίοδοι αερισμού.

Εάν ο λόγος για τον ανεπαρκή εξαερισμό είναι οι γείτονες, πρέπει να εξαλείψουν τα λάθη στην εγκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας οικιακής εξάτμισης.

Εάν ο διαχειριστικός οργανισμός δεν απαντήσει στην αίτηση, μπορείτε να καταθέσετε παράπονα σε μια ανώτερη αρχή. Γράψτε μια καταγγελία στην κρατική επιθεώρηση στέγασης, στο Rospotrebnadzor ή στην Εισαγγελία. Μπορείτε να στείλετε μια αίτηση σε τρεις φορείς ταυτόχρονα.

Η καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή είναι μια πράξη για τον έλεγχο της λειτουργίας του εξαερισμού, ένα αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης και απευθείας την αίτηση που στείλατε στον οργανισμό. Επομένως, κατά την υποβολή καταγγελίας στην εταιρεία, TSZH ή ZhEK, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα αντίγραφο.

Επιπλέον, η καταγγελία συνοδεύεται από την απάντηση και την απόφαση του οργανισμού με την παρουσία αυτών των εγγράφων. Μπορείτε να επισυνάψετε φωτογραφίες και υλικό βίντεο σε μια κουκούλα που δεν λειτουργεί, μούχλα ή μύκητες.

Παρεμπιπτόντως, η συλλογική καταγγελία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ως εκ τούτου είναι καλύτερο να γράψουμε τη δήλωση μαζί με τους γείτονες αν το πρόβλημα με τον αερισμό παρατηρείται σε αρκετούς μισθωτές σε κτίριο πολυκατοικιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής παραπόνων σχετικά με το γραφείο στέγασης, τα HOA ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις, διαβάστε το άρθρο "Πού να γράψετε μια καταγγελία σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης".

Άλλοι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

Για να εξαγάγετε στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή στην κουζίνα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την εργασία, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί παθητικά με την ένταξη. Στην τουαλέτα, κατά κανόνα, η συμπερίληψη συμβαίνει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστό διακόπτη για σχεδίαση.

Στην κουζίνα, ο εξαερισμός εγκαθίσταται πάνω από την πλάκα με τη μορφή κουδουνιού. Ένα τέτοιο σύστημα εξαλείφει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Επιπλέον, μειώνει τη συσσώρευση λίπους σε τοίχους, έπιπλα, οροφή και άλλες επιφάνειες. Πώς να πλύνετε την κουζίνα του λίπους, διαβάστε εδώ.

Για να διατηρήσετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, εγκαταστήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε επιπλέον τρύπες στον τοίχο μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Αυτά τα ανοίγματα λειτουργούν με την αρχή των εγκοπών στα παράθυρα και εξασφαλίζουν την τακτική πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο.

Οι βαλβίδες τοποθετούνται υπό γωνία στον τοίχο και καλύπτονται με πλέγμα, μέσα στο κιβώτιο απομόνωσης θορύβου. Ταυτόχρονα, είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο αισθητά από τα ανοίγματα του ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου.

Για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας, είναι σημαντικό οι οπές στον τοίχο να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού. Η κατάλληλη διάμετρος θα είναι 6-10 εκατοστά.

Βελτίωση του εξαερισμού στο διαμέρισμα: έλεγχος, καθαρισμός, πρόσθετη ανταλλαγή αέρα

Στο σπίτι όλη την ώρα βουλωμένη, τα παράθυρα γίνονται θολό, το πιάτο της κουζίνας και η μυρωδιά του αποσμητικού τουαλέτας στέκονται στα δωμάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο μπάνιο, σε ένα λουτρό με κακή εξοπλισμό, αναπνέοντας με τα βράγχια, και ανοίγοντας την πόρτα - πάνω από το δωμάτιο σαν ένα κύμα ατμού θα. Παραίτησα; Θα πάει να στημόνι έπιπλα, exfoliate ταπετσαρία, βιβλία μούχλα, και εκεί και με το slosher στους τοίχους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Και όλα χτυπάει στην υγεία. Ο λόγος είναι σαφής: ανεπαρκής αερισμός στο διαμέρισμα. Έχετε κάτι να διορθώσετε με τα χέρια σας, ή πρέπει να βρείτε χρήματα για να πληρώσετε τους δασκάλους;

Ναι, τα περισσότερα μπορούν να γίνουν στο διαμέρισμα με εξαίρετο εξαερισμό. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες για αυτό. Αρκετές βασικές γνώσεις των κατασκευαστικών εργασιών και η ικανότητα χειρισμού ενός απλού καθημερινού εργαλείου.

Εξετάστε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον εξαερισμό σε ένα σαλόνι, με βάση την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της εργασίας και του κόστους. Πρώτα να δείξουμε τι και πώς να κάνετε, αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, ο οποίος εξακολουθεί να υπάρχει. Και στη συνέχεια να σας πω πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό όπου δεν είναι ακόμα - σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα γκαράζ, στη χώρα.

Για αναφορά: ο αερισμός των χώρων διαβίωσης σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής θεωρείται επαρκής εάν παρέχονται τουλάχιστον δύο ανταλλαγές αέρα ανά ώρα σε κάθε δωμάτιο. Εάν υπάρχει ένα σχέδιο στο κρύο εποχή του έτους, όταν επαρκής ροή της θερμότητας από το σύστημα θέρμανσης στην θερμοκρασία του δωματίου πέσει κάτω από τα υγειονομικά πρότυπα (18 μοίρες), ή σημαντικά εκτός της ροής της σκόνης και των οσμών - αερισμού περιττή.

Το πρώτο στάδιο: επαλήθευση

Πριν να σκεφτείτε και να μαντέψετε πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δράση ενεργεί όπως πρέπει, αλλά για κάποιο λόγο δεν αντιμετωπίζει. Και έπειτα καταλάβετε τι της λείπει για κανονική εργασία.

Κατ 'αρχάς, φέρουμε στην υπάρχουσα ζώνη εξαερισμού ταινία χαρτιού μήκους 15-20 cm και πλάτους 2-3 cm σε απόσταση 5-7 cm από την τρύπα. Το άκρο της λωρίδας θα πρέπει, αν ο εξαερισμός είναι σε καλή κατάσταση, να αγγίξει ή να κοπεί μέσω της οπής αερισμού.

Προειδοποίηση 1: Μην ελέγχετε τον εξαερισμό με φλόγα ή κερί. Ένα εύφλεκτο αέριο μπορεί να υπάρχει στον αγωγό εξαερισμού. Τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες (μια έκρηξη που πραγματοποιείται από ένα κομμάτι τοίχου από γείτονες, για παράδειγμα) δεν μπορεί να κάνει.

Εκτός από την σήψη σε στρώματα ανεμπόδιστου αέρα, πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις μόλυνσης από τον αέρα του αερισμού από την παραδοσιακή χημική παραγωγή στο σπίτι. Αυτό αφορούσε τοξικομανείς, ερασιτέχνες-πυροτεχνήματα και άλλα ανεύθυνα θέματα.

Υποθέστε ότι το χαρτί είτε δεν αποκλίνει, είτε αποκλίνει ασθενώς. Συνεπώς, εξακολουθούμε να έχουμε ανεπαρκή εξαερισμό.

Τώρα ελέγξτε αν οι αεραγωγοί είναι σε καλή κατάσταση ή η εισροή έχει επιδεινωθεί. Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά και ελέγξτε ξανά με ένα κομμάτι χαρτί. Αρνήθηκε, έστω και σφιχτό, στο άνοιγμα - καθαρά κινήματα, πρέπει να κοιτάξετε περισσότερο. Το ρεύμα του αέρα στον εξαερισμό δεν αυξάνεται - υπάρχει ένα φράγμα κάπου, και οι οπές πρέπει να καθαριστούν.

Βίντεο: ανεξάρτητος έλεγχος των αξόνων εξαερισμού

Το δεύτερο στάδιο: καθαρισμός

Ελέγουμε κάθε πρίζα ξεχωριστά. Υπάρχει μια διαφορά στην απόρριψη ενός χαρτιού - μπλοκαρίσματος στα κιβώτια μέσα στο δωμάτιο. Αυτή δεν είναι η χειρότερη περίπτωση: φύτευση china DAB σε ένα λεπτό, εύκαμπτο συρματόσχοινο (καλύτερα) ή σύρμα αλουμινίου (σε ακραίες περιπτώσεις), και Σούρα όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια. Τα υπολείμματα των απορριμμάτων εξάγονται με ηλεκτρική σκούπα με μακρύ σωλήνα - ένα κομμάτι σωλήνα βινυλίου για άρδευση είναι κατάλληλο. Είναι αρκετά άκαμπτο και ταυτόχρονα ευέλικτο.

Δεν βοήθησε; Βρήκατε κάποια συντρίμμια; Ως εκ τούτου, το κύριο ventshod είναι ακόμα σφυρήλατο. Καθαρίζουμε το ίδιο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα. Πιθανότατα, χρειάζεστε ένα μπαρ, ξύλινο ή μέταλλο ή ένα κομμάτι ράβδου fiberglass, το οποίο χρησιμοποιούν καλώδια, με ένα γάντζο.

Προειδοποίηση 2: Κατά τον καθαρισμό των κύριων αεραγωγών πρέπει να προσέχετε! Μπορεί να υπάρχει μια φωλιά σφήκες ή μια συστάδα άλλων επικίνδυνων πλάσματα.

πρότυπο σύστημα εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

Εάν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ο καθαρισμός του εξαερισμού είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σπιτιού ή της οργάνωσης που είναι επιφορτισμένη με τη λειτουργία των κτιρίων και δεν μπορείτε να πάτε στην κύρια πίστα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υποβάλετε μια αξίωση και να δώσετε μια αίτηση.

Το τρίτο στάδιο: παρέχουμε κυκλοφορία

Ας πούμε ότι υπάρχει μια φυσική κουκούλα. Πριν να αναλάβουμε την πολύ περίπλοκη δουλειά για να εξασφαλίσουμε τη ροή, θα ελέγξουμε, αλλά η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο έχει επιδεινωθεί; Και θα το βελτιώσουμε, εάν χρειαστεί.

Ο έλεγχος του εξαερισμού στο διαμέρισμα για σωστή κυκλοφορία πραγματοποιείται με το ίδιο αμετάβλητο παλιό χαρτί στο άνοιγμα, αλλά οι πόρτες και τα παράθυρα εισόδου παραμένουν κλειστά. Αλλά όλες οι πόρτες ανάμεσα στα δωμάτια ανοίγουν. Το έγγραφο έφτασε στον κανόνα; Είναι θέμα κυκλοφορίας.

Καλύτερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων μπορεί να γίνει, χωρίς διάτρηση των τοίχων και χωρίς εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας (βλ. Παρακάτω). Για να γίνει αυτό, αρκεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ του πυθμένα της πόρτας και του δαπέδου 3-4 cm.

Αν δεν σας αρέσει, στο κάτω μέρος της πόρτας μπορείτε να τρυπήσετε 2-3 σειρές τρυπών με διάμετρο 8-15 mm και να τις επικαλύψετε και στις δύο πλευρές των διακοσμητικών μαξιλαριών με ένα συχνό πλέγμα. Το πλέγμα θα παραμορφώσει τους ήχους. Στο υπνοδωμάτιο των γονιών, στο μπάνιο και στην τουαλέτα, είναι καλύτερο να τρυπώνετε οπές με κλίση από το εξωτερικό προς το εσωτερικό. Εάν ένας αγαπημένος σε μια παροδική ηλικία θέλει να κοιτάξει, αφήστε τον να κοιτάξει στο πάτωμα.

Πώς να τακτοποιήσετε τέτοια προϊόντα - ένα θέμα γεύσης, αλλά το πλέγμα πρέπει να τεθεί από χάλυβα, melkoyacheisty, ανοξείδωτο. Είναι δυνατή σε 2-4 στρώματα με ένα διάστημα 2-3 mm. Αυτό θα δώσει ακόμα καλύτερη ηχομόνωση.

Τέταρτο στάδιο: δημιουργήστε μια ροή αέρα

Ένα φυσικό σύστημα ροής αέρα σε καθιστικούς χώρους - παράθυρα, σχισμές και σχισμές στις πόρτες και τα παράθυρα. Αλλά για το χειμώνα, για χάρη της θερμότητας, προσπαθήστε να κλείσετε και τα παράθυρα παραμένουν κλειστά. Οι σύγχρονες πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά τόσο σφιχτά ώστε σε ένα τέτοιο διαμέρισμα μπορείτε να πετάξετε στο διάστημα. Ως εκ τούτου, η εισροή αέρα στην κρύα εποχή είναι απαραίτητη για την παροχή πρόσθετων μέτρων.

Παλιά παράθυρα

Εάν έχετε τα παράθυρα του παλαιού τύπου, σε ξύλινα κουφώματα, μην τα κολλάτε για το χειμώνα. Ζεστάνετε τις λωρίδες του αφρώδους καουτσούκ σε κολλώδη βάση, είναι ειδικά για αυτό που είναι στην πώληση. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι το αφρώδες ελαστικό είναι αρκετά χαλαρό, αναπνεύσιμο.

Περιμένετε, γιατί το χειμώνα; Πρέπει να σφίξετε πιο σφιχτά! Πιο πυκνά, αλλά με το μυαλό και τη γνώση της φυσικής. Ο άνεμος ή η διαφορά στη θερμοκρασία ωθεί τον αέρα μέσα από τον αφρό στο σπίτι. Στους μικρούς, ελικοειδείς πόρους, υπάρχει ένα λεγόμενο. γκάζι. Απλά, ο αέρας θερμαίνεται από την ίδια την τριβή για τον εαυτό της. Και ο τρομακτικός άνεμος που κουβαλούσε το σπίτι, τώρα μπορεί να το θερμαίνει. Όσο ισχυρότερη είναι η οργή, τόσο ισχυρότερο είναι το αποτέλεσμα του τσοκ.

Νωρίτερα, όταν δεν υπήρχε καουτσούκ από αφρώδες υλικό, για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν κυλίνδρους από βαμβάκι μεταξύ των πλαισίων. Μπορούν ακόμη και να θέσει τα μικρά στοιχεία :. Snegovichkov, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τον Άγιο Βασίλη και το Snow Maiden, κλπ Μερικοί τεχνίτες δημιουργούν τέτοιες συνθέσεις που περαστικούς στάσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά από τα παράθυρά τους.

Διπλά τζάμια

Τα σύγχρονα παράθυρα PVC δεν πρέπει να είναι ειδικά μονωμένα, κλείνουν ήδη πολύ στενά. Στα περισσότερα μοντέλα, εκτός από τα πολύ φτηνά, από τα οποία ακόμη και οι υπεράκτιες κινέζικες αγκαλιάζουν, παρέχεται αντί για παράθυρο μια προμήθεια ρυθμιζόμενων θυρίδων (δείτε την εικόνα στα δεξιά). Η τοποθέτηση ενός τέτοιου χάσματος στην κορυφή είναι φυσικά σωστή. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε κρύο καιρό, ο αέρας από τη σχισμή κατεβαίνει, αναμιγνύεται με ζεστό αέρα από την μπαταρία και η θερμοκρασία στο δωμάτιο ισοπεδώνεται.

Τα παράθυρα από PVC με την εισροή είναι σχεδιασμένα για κοινή χρήση με μοντέρνα θερμαντικά σώματα από αλουμίνιο. Όταν εργάζονται σε ένα ζευγάρι μερικές πρόσθετες ροές αέρα σε σαλόνια, πιθανότατα, δεν θα είναι απαραίτητο.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Σε δημόσια κτίρια, όπου πολλοί άνθρωποι πλήττουν (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) και σε κουζίνες (βλέπε σχήμα 1), όπου απελευθερώνεται πολλή θερμότητα από την κουζίνα, και όλα τα είδη εξάτμισης από τα προϊόντα και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, η ροή του αέρα από τα παράθυρα μπορεί να μην είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου.

Οι βαλβίδες παροχής είναι δύο τύπων: ευθεία άκαμπτη και γωνιακή με εύκαμπτο αγωγό (βλέπε σχήμα 2). Και αυτά και άλλα - με ρυθμιζόμενα παντζούρια (θέασεις). Μία άμεση βαλβίδα μπορεί επιπλέον να είναι εφοδιασμένη με ένα θερμαντήρα αέρα ή λαβύρινθο, στο οποίο ενεργεί το ίδιο φαινόμενο στραγγαλισμού.

Βαλβίδες γωνίας συνήθως φθηνότερα, δεν είναι εντυπωσιακά στο δωμάτιο - τοποθετούνται πάνω από τις μπαταρίες και λειτουργούν σαν σχισμές στα παράθυρα από PVC. Ο εύκαμπτος αγωγός αέρα μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο με μια κλίση προς τα κάτω, η οποία θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και θα μειώσει δραστικά την είσοδο σκόνης στο δωμάτιο. Η μάσκα εισαγωγής μιας τέτοιας βαλβίδας είναι ελάχιστα ορατή στον εξωτερικό τοίχο.

Ευθείες βαλβίδες Θα είναι απαραίτητο, αν σε ένα δωμάτιο άνθρωποι συμβαίνουν, μια ρέγκα σε ένα βαρέλι. Εκτός από τη μικρότερη αντίσταση στην εισροή, ενσωματώνουν εύκολα τον θερμαντήρα αέρα, το φίλτρο, τον υγραντήρα. Αλλά έχουν, εκτός από την τιμή, ένα άλλο μειονέκτημα: το εξωτερικό μέρος μιας τέτοιας βαλβίδας, η πρόσληψη αέρα είναι ένα αρκετά περίπλοκο και αξιοπρόσεχτο σχέδιο. Μπορεί να χαλάσει τον εξωτερικό σχεδιασμό του κτιρίου και να γίνει αντικείμενο βανδαλισμού.

Βίντεο: επιλογή βαλβίδας εισόδου

Το πέμπτο στάδιο: μια πρόσθετη κουκούλα

Εάν η αύξηση της εισροής δεν ήταν αρκετή για να ανανεώσει τον αέρα, τότε χρειάζεται επιπλέον αερισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα. Η αρχή της συσκευής είναι απλή: είτε οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες άντλησης ("τράβηγμα") στις οπές εξαερισμού είτε ο ανεμιστήρας με τη μορφή τμήματος του αεραγωγού.

Η συσκευή αυτού του εξαερισμού για χώρους διαφορετικών σκοπών έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες:

  • Ο εξαερισμός στην κουζίνα θα πρέπει να σφίξει τον αέρα μέσω του κουδουνιού πάνω από τη σόμπα. Διαφορετικά, από το παιδί δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Πολλές οσμές κουζίνας εξαπλώνονται γρήγορα με διάχυση, οπότε η καμπάνα ("εξάτμιση") θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξουδετερωτές οσμών. Αξιόπιστη, ανθεκτική και απολύτως όχι επικίνδυνη για την υγεία, αλλά ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται από εξουδετερώσεις, υπεριώδη, με ειδικούς λαμπτήρες. Υπεριώδης από αυτές είναι αρκετές φορές λιγότερο από ό, τι από τον ήλιο στην παραλία το καλοκαίρι στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη. Με τα χημικά εξουδετερωτικά πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί: ακόμη και στα προϊόντα των γνωστών ευρωπαίων κατασκευαστών μερικές φορές απαντώνται καρκινογόνοι παράγοντες.
  • Ο εξαερισμός στην τουαλέτα και στο μπάνιο, για την εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να ενεργοποιείται ταυτόχρονα με το λαμπτήρα. Με την συχνή ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, ο εφημέριος λαμπτήρας καίει γρήγορα, αλλά στην τουαλέτα δεν χρειάζεται, ακόμη και επιβλαβής. Είναι καλύτερα να έχετε λαμπτήρα πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος. Τώρα δεν αμφισβητείται ότι οι άνιση, «τραχύ» οικονόμοι φάσμα αναστέλλει περισταλτική δράση του εντέρου, αλλά πολύ απαλό ζεστό φως με λεία φάσματος, αντίθετα, ενεργοποιεί. Συμπεριλάβετε τον ίδιο λαμπτήρα στην τουαλέτα και το μπάνιο σπάνια και για λίγο. Ωστόσο, εξαρτάται από το ποιος.
 • Εάν ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο γίνεται με τη μορφή ενός κοινού πλαισίου με το ένα από το κύριο venthod (όπως γίνεται σε διαμερίσματα τις περισσότερες φορές), στη συνέχεια, με τους οπαδούς να μην οδήγησε εν γνώσει του αέρα εδώ και εκεί, θα πρέπει να είναι με-κροτίδες βαλβίδες. Η βαλβίδα clapboard είναι ελαφριά και περιστρέφεται ελεύθερα στον κατακόρυφο άξονα για ένα πτερύγιο 75-80 βαθμών. Κάθε τεχνίτης μπορεί να το κάνει μόνος του. Όταν φυσάει από το κουτί στο εσωτερικό του δωματίου, κλείνει το clapboard. Και το χειμώνα, δεν θα αφήσει τον κρύο αέρα μέσω του κύριου αγωγού αερισμού να απολαύσει τα δωμάτια όπου οι άνθρωποι γδύνονται.
 • Ο εξαερισμός στο μπάνιο, όπου ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία, απαιτεί μια ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή του ανεμιστήρα.

Βίντεο: αερισμός στην κουζίνα και ανεμιστήρα εξαγωγής

Επιλογή ανεμιστήρα για εξάτμιση

Τέλεια από κάθε άποψη, εκτός από μία (κάτω) - τον παλιό βιομηχανικό ανεμιστήρα VN-2 της Σοβιετικής Ένωσης. Σε μέγεθος, πηγαίνει απλά στην κουκούλα διαμερισμάτων. Η ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει λίγο - 22 watt, και ο αέρας οδηγεί καλά: 2,5 κυβικά μέτρα. μ. ανά ώρα. "Unbreakable", για δεκαετίες που εργάζονται στις πιο τερατώδεις συνθήκες: στη μεταλλουργία και τα χυτήρια.

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα του "Vėnky": λίγο θόρυβο. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι πιο θορυβώδες από το θόρυβο: ήσυχο, με ένα μαλακό φάσμα, γιατί η υγεία δεν είναι ευαίσθητη. Όμως, δεν θα συμφωνήσουν όλοι να ακούσουν στις "υπηρεσίες" μια σκουριά πάνω τους. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε έναν σύγχρονο ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου.

Οι "πραγματικοί" σιωπηλοί ανεμιστήρες είναι ανεμιστήρες χαμηλής ταχύτητας με λεπίδες σαν σπαθιά. Άλλα τεχνάσματα αεροδυναμικής των καταναλωτών με τη συσσώρευση σκόνης στις λεπίδες αρχίζουν να κάνουν πιο θόρυβο βιομηχανικά. Και όλοι οι σιωπηλοί οπαδοί καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο.

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα, δώστε προσοχή στο υλικό της θήκης, εάν είναι πλαστικό. Τα περιβλήματα από ακρυλικό και ABS (πολυισοπροπυλένιο) είναι αξιόπιστα. Τα περιβλήματα PVC άλλων πλαστικών γενικής χρήσης δεν μπορούν να αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είναι δυνατή η επισκευή ανεμιστήρα με στρεβλωμένη θήκη.

Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο πρέπει να αγοραστεί σε σχεδιασμό με προστασία από την υγρασία (ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι κατάλληλος για εξωτερική εγκατάσταση).

Βίντεο: ανεμιστήρας στο μπάνιο

Εισροή αέρα σε χώρους γραφείων

Οι κουζίνες, τα ντουλάπια, οι ντουλάπες, η τουαλέτα και το μπάνιο συχνά δεν έρχονται σε επαφή με τους εξωτερικούς τοίχους. Επομένως, παρέχεται εξαερισμός σε αυτά μέσω της πόρτας, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε τον αέρα, ο αέρας δεν πρέπει να λαμβάνονται από την κουζίνα και είναι υποχρεωτικός από κάτω. Θυμηθείτε - στο εσωτερικό του κελύφους δεν υπάρχει σημαντική διαφορά θερμοκρασίας, και όταν παίρνετε ένα φράχτη από την οροφή, ο αέρας θα πάει από την κορυφή στην κορυφή και όπου είναι περισσότερο απαραίτητος, θα σταματήσει.

Κεντρικό σύστημα διαχωρισμού αέρα

Η αρχοντικά και ρετιρέ ασφαλίζεται ιδιοκτήτη σπιτιού είναι άνετο, διακριτικό και οικονομικό εξαναγκασμένο αερισμό κλιματισμού (διάσπαση του συστήματος). Αυτό, με τη σειρά των τμημάτων, κουτιά: κοινή εισαγωγής αέρα, ένα φίλτρο, ένα ανεμιστήρα, ένα ψυγείο / θέρμανσης κλιματιστικό διπλό αέρα, έναν υγραντήρα / αφυγραντήρα, κύριο αγωγό, ηλεκτρικές συνδέσεις, με ανοίγματα οροφής αποσβεστήρα στα δωμάτια.

Τοποθέτησε ένα τέτοιο σύστημα στην περιοχή της οροφής (στη σοφίτα ή ανάμεσα στην διακοσμητική οροφή που έχει ανασταλεί και στο ανώτατο όριο κεφαλαίου). Πρακτικά αόρατο, δεν καταστρέφει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Αλλά ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του εξαερισμού αυτού του τύπου είναι το έργο των επαγγελματιών, οπότε η τοποθέτησή του δεν θα είναι δαπανηρή. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ο εξαερισμός αυτός απαιτεί φροντίδα, ως εκ τούτου διατάσσεται συνήθως σε εξειδικευμένες εταιρείες με υπηρεσίες συνδρομητών.

τυπικό σχέδιο οικοδόμησης ενός διαχωρισμένου συστήματος

Κατοικίες και βοηθητικά δωμάτια

Στο υπόστεγο, το κελάρι, το γκαράζ, ο εξαερισμός είναι επίσης απαραίτητος. Λιγότερο θα επιδεινωθεί και θα αποθηκευτεί το φαγητό περισσότερο, δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ο εξαερισμός στα κτίρια είναι αρκετά πιθανό να οργανωθεί ανεξάρτητα για οποιονδήποτε οικιακό πλοίαρχο.

Ο φυσικός αερισμός με το χέρι για χώρους αυτού του είδους γίνεται όπως περιγράφεται παραπάνω: η εισροή γίνεται μέσω σχισμών ή τρυπών με ή χωρίς ρύθμιση. εξάτμιση - από κάτω από το ανώτατο όριο. Αλλά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κύριος ventshod, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια καμινάδα.

Σύμφωνα με το SNiP (Κανόνες και κανόνες κατασκευής), ο αερισμός των μη οικιστικών χώρων, όπου υπάρχουν τρόφιμα και καύσιμα, θα πρέπει επίσης να παρέχει τουλάχιστον 2 ανταλλαγές αέρα ανά ώρα. Αντί να υπολογίσουμε έναν σωλήνα, ο οποίος είναι πολύ περίπλοκος, μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν απλό κανόνα: διάμετρο σωλήνα 130 mm ανά 10 κυβικά μέτρα. m του όγκου του δωματίου. Εάν περισσότερα - δεν βλάπτει.

Ο αγωγός πρέπει να λαμβάνεται αμιαντοτσιμέντο ή μέταλλο. Το πλαστικό δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ και να απλωθεί από τούβλα ή κοίλα μπλοκ ενοχλητικά, εκτός από το ότι τα έχετε από το εργοτάξιο και δεν έχουν πουθενά να βάλουν.

Ο σωλήνας, για την ίδια SNP, πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 1,5 m πάνω από το υψηλότερο σημείο ή πεντ επιπέδου της στέγης και όχι λιγότερο από 60 cm πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής ή αέτωμα του ισχίου. Ο σωλήνας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ένα μύκητα, κωνικό, ημισφαιρικό ή τύπου εκτοξευτήρα. Η επίπεδη "nahlobuchka" δεν είναι κατάλληλη για αεροδυναμική.

Για να γίνει η κορυφή του σωλήνα καμπυλωμένη κάτω, "χήνα", όπως, για παράδειγμα, σωλήνες εξαγωγής των γεννητριών ντίζελ, είναι αδύνατο. Χωρίς μια ισχυρή εμφύσηση στον σωλήνα, η ακίδα μπορεί να λειτουργήσει ως άδειο σιφόνι, σχηματίζεται ένα πώμα αέρα και ο αερισμός σταματά.

Εργασίες εξαερισμού στο διαμέρισμα

Άνετη διαβίωση σε ένα επίπεδο είναι δυνατή με όλες τις επικοινωνίες που είναι απαραίτητες για τη ζωή του: ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμός, αερισμός. Σύγχρονη κατασκευή πολυώροφου κτίρια επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε η πρόσοψη είναι επενδεδυμένα με τα ποιότητας θερμομόνωση υλικών, τα παράθυρα και οι πόρτες κατασκευάζονται ως αεροστεγές όσο το δυνατόν. Αυτό απαιτεί την οργάνωση του αερισμού των χώρων. Τι είδους σύστημα εξαερισμού θα επιλέξετε και πώς να το εξοπλίσετε σωστά - θα μάθετε από αυτό το άρθρο.

Γενικοί κανόνες για τον αερισμό των διαμερισμάτων

Σύμφωνα με το SNIP, πρέπει να οργανώνεται ανταλλαγή αέρα σε κάθε κτίριο κατοικιών. Ως εκ τούτου, τα διαμερίσματα διαθέτουν ένα σύστημα εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τον αέρα από χώρους γραφείων, όπως μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα.

Αυτά τα δωμάτια καθημερινά χρησιμοποιούνται πολλές φορές από κάθε μέλος της οικογένειας, ως αποτέλεσμα του οποίου ο αέρας σε αυτά είναι μολυσμένος, υγρασία συσσωρεύεται σε αυτό. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, αυτές οι συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι αόρατες. Αλλά αν η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα διαταραχθεί, αυτό φαίνεται:

 • θόλωμα παράθυρα, το σχηματισμό της συμπύκνωσης?
 • η εμφάνιση της υγρασίας σε γωνίες, μούχλα?
 • η στασιμότητα του αέρα, η εξάπλωση δυσάρεστων οσμών μέσω των χώρων.

Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κατάσταση των επίπλων, τη διακόσμηση, αλλά και την ανθρώπινη υγεία. Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα είναι ευνοϊκές συνθήκες για τη διάδοση των παθογόνων παραγόντων.

Ελέγουμε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Πόσο αποτελεσματικό είναι το διαμέρισμά σας; Μπορείτε να μάθετε για τον εαυτό σας. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια και να στερεώσετε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Εάν αρχίσει να απορροφάει - λειτουργεί, αν όχι - στο περίβλημα υπάρχουν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα.

Για τη σημείωση: το τράβηγμα ελέγχεται παρομοίως, αν στην τρύπα για να παρουσιάσει την ανάμνηση αγώνα.

Μετρήστε τον αερισμό με ένα ανεμόμετρο. Αυτή η συσκευή δείχνει την ταχύτητα κίνησης του αέρα μέσω των καναλιών. Η προκύπτουσα τιμή, μαζί με την οπή εξαερισμού τμήμα ένδειξης γίνεται σε ειδικό πίνακα υπολογίζονται, και, τελικά, να μάθουν πόση αέρας περνά μέσα από το πλέγμα του 1 ανά ώρα (m3 / h).

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε ένα τυπικό διαμέρισμα

Σε όλα τα πολυώροφα σπίτια είναι οργανωμένος ο εξαερισμός του φυσικού τύπου. Στη βάση του, υπολογίζονται τα ποσοστά ανταλλαγής αέρα για τα αστικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, ο αέρας πρέπει να ρέει μέσα στο περίβλημα μέσω θυρών, ανοιγμάτων / διαρροών παραθύρων, ανοιγμένων παραθύρων και αφαιρείται - μέσω των αγωγών εξαερισμού.

Αυτή η αρχή της ανταλλαγής αέρα λειτούργησε μέχρι την εμφάνιση στην αγορά των παραθύρων από PVC εξοπλισμένα με σφραγισμένα παράθυρα με διπλά τζάμια και μεταλλικές πόρτες εφοδιασμένες με ελαστικές σφραγίδες. Από τη μία πλευρά, ενισχύουν τη μόνωση του διαμερίσματος, αλλά από την άλλη - εμποδίζουν τη ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια. Το άνοιγμα των παραθύρων (ειδικά το χειμώνα) δεν είναι πρακτικό, αφού το διαμέρισμα αφήνει θερμότητα, και έξω υπάρχει ψυχρός αέρας, σκόνη.

Το πρόβλημα του αερισμού είναι ιδιαίτερα οξύ στους τελευταίους ορόφους. Για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας απομακρύνεται αποτελεσματικά από το δωμάτιο, πρέπει να διέρχεται από κάθετο κανάλι τουλάχιστον 2 m. Αυτό είναι δυνατό σε οποιονδήποτε όροφο, εκτός από τον τελευταίο (δεδομένου ότι η πατάρι είναι πάνω από αυτό).

Το αποτέλεσμα: Ο εξαερισμός και η εξαερισμός των διαμερισμάτων, με βάση τη φυσική παροχή αέρα, είναι αναποτελεσματικά στη σημερινή εποχή. Πρέπει να βελτιωθεί με τη χρήση πρόσθετων συσκευών.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό ενός διαμερίσματος

Προσδιορισμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών

Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού βασίζεται στον υπολογισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών για διαφορετικούς χώρους. Προκειμένου να προσδιοριστεί ο βέλτιστος όγκος εισροής, είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι κανόνες αερισμού του διαμερίσματος με την περιοχή και τον αριθμό των κατοίκων. Σε 1 m 2 του περιβλήματος για 1 ώρα θα πρέπει να λάβετε 3 m 3 αέρα. Ένας ενήλικος χρειάζεται 30 m 3 αέρα για κάθε 60 λεπτά. Ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα είναι:

 • για κουζίνα με φούρνο αερίου - 90 m 3 / ώρα, με ηλεκτρικό - όχι λιγότερο από 60 m 3 / h.
 • για το μπάνιο - 25 m 3 / ώρα,
 • για μια τουαλέτα ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 50 m 3 / ώρα.

Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να υπολογίσουμε το απαιτούμενο εξαερισμό για ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα, και στη βάση αυτή να αναπτύξει ένα σχέδιο εξαερισμού, σηκώστε τον εξοπλισμό.

Τρόποι για να οργανώσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα

Υπάρχουν δύο μέθοδοι εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων:

 • φυσικό (φυσικό) τρόπο - με βάση τη χρήση έλξης, που προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από τη δομή.
 • αναγκαστική - όταν η έλξη οργανώνεται τεχνητά, μηχανικά. Μπορεί να είναι τροφοδοσία, εξάτμιση ή συνδυασμός.

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο διαμέρισμα, θα πρέπει να αναλύσετε τις παραμέτρους κάθε συστήματος.

Πώς γίνεται η μαζική κυκλοφορία με φυσικό τρόπο

Αυτός είναι ο απλούστερος, χαμηλού κόστους τρόπος να οργανωθεί ο αερισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται στα περισσότερα πολυώροφα κτίρια. Ο αέρας εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του υαλοπίνακα, των κενών στα παράθυρα και τις πόρτες και εξέρχεται μέσω των αγωγών εξαερισμού που είναι τοποθετημένοι στους τοίχους του κτιρίου.

Όμως, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών αποκλείουν τον σχηματισμό υποδοχών παροχής αέρα, πρέπει να εξοπλίζονται επιπλέον. Για το σκοπό αυτό, στους τοίχους ή τα παράθυρα, εγκαθίστανται ειδικές βαλβίδες, επιτρέποντας τον αέρα από το εξωτερικό. Αυτές οι συσκευές δεν καταστρέφουν την εμφάνιση της δομής και, χάρη στις οθόνες ηχομόνωσης, μην αφήνετε το θόρυβο από το δρόμο.

Τοποθετήστε βαλβίδες τροφοδοσίας στους τοίχους, στο επίπεδο των μπαταριών θέρμανσης. Προκαταρκτικά δημιουργήστε μια οπή της απαιτούμενης διαμέτρου (50-100 mm). Εισάγεται μια βαλβίδα, τα κενά μεταξύ αυτής και του τοιχώματος σφραγίζονται. Ολόκληρη η εργασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Για τη σημείωση: τοποθετώντας τις βαλβίδες εισαγωγής κοντά στα θερμαντικά σώματα, θα παράσχετε μερική θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εξαερισμού είναι το χαμηλό κόστος, η εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση. Αλλά η αποτελεσματικότητα των βαλβίδων εξαρτάται από το πόσο καλά λειτουργούν οι αγωγοί εξαερισμού στο σπίτι. Το σύστημα παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο είναι μεγάλη και η ώθηση είναι ισχυρότερη. Το καλοκαίρι και σε πτώση θερμοκρασίας κάτω των 15 ° C, η λειτουργία του είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι η έλλειψη ελέγχου στον όγκο του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Διάταξη εξαερισμού αναγκαστικού τύπου

Όταν είναι αδύνατη η εξαγωγή του αέρα εξόδου από τις εγκαταστάσεις με φυσικά μέσα, αντλείται μηχανικά. Για αυτούς τους σκοπούς, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι στους άξονες αερισμού λουτρών και κουζινών. Δημιουργούν κενό στα δωμάτια, έτσι ώστε να σφίγγονται από έξω (μέσω ανοιχτών παραθύρων ή βαλβίδων τροφοδοσίας).

Η έλλειψη ενός τέτοιου συστήματος είναι ο ανεξέλεγκτος όγκος φυσικής εισροής. Μπορεί να μην είναι αρκετό για τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα. Ότι το μέρος της θερμότητας δεν δαπανήθηκε για θέρμανση του φρέσκου αέρα, приточные η βαλβίδα εγκαθιστά κοντά σε θερμαντικά σώματα. Επίσης, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ειδικές ηλεκτρικές θερμάστρες.

Εισροή οργανωμένη με βίαιο τρόπο

Εάν η ποσότητα αέρα που προέρχεται από το δρόμο δεν είναι αρκετή για τις ανάγκες των ενοικιαστών, μπορεί να αναγκαστεί. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές μονάδες τροφοδοσίας. Αποτελούνται από:

 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο;
 • βαλβίδα διακοπής.
 • θερμαντήρας αέρα;
 • ήχου εξασθένησης.

Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στον κύριο τοίχο του κτιρίου, δημιουργήστε μια οπή που αντιστοιχεί στη διάμετρο της μονάδας τροφοδοσίας. Αφού εγκαταστήσετε το σύστημα, συνδέστε το σε μια πηγή τροφοδοσίας. Αρχίζει να τροφοδοτεί καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο εξαντλημένος αέρας εξάγεται με φυσικό ρεύμα μέσω των αγωγών εξαερισμού. Για να επιτρέπεται η ροή του αέρα σε όλους τους χώρους, τοποθετούνται γρίλιες στο κάτω μέρος των εσωτερικών θυρών ή κόβονται κατά 1,5-2 cm.

Αναγκασμένος τον εξαερισμό του αέρα στο διαμέρισμα χρήσιμο επειδή ο καθαρός αέρας στο διαμέρισμα έρχεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο. Η εγκατάσταση λειτουργεί αθόρυβα και, χάρη στη θέρμανση της εισροής στο δωμάτιο, δεν σχηματίζεται συμπύκνωση και μούχλα. Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η ανεξέλεγκτη έξοδος αέρα. Αν οι αγωγοί εξάτμισης δεν αντεπεξέλθουν στο φορτίο ή δεν υπάρχει έλξη, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να παραμένει στάσιμος στο διαμέρισμα.

Πλήρης αναγκαστική ανταλλαγή αέρα

Για να εξασφαλιστεί η άνεση των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για την υγεία τους, χρειάζεστε μια συνεχή παροχή φρέσκου αέρα από έξω και μια τακτική απόσυρση των επεξεργασμένων μαζών. Βεβαιωθείτε ότι αυτό προορίζεται για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Με τη βοήθεια ειδικών εγκαταστάσεων, ο αέρας όχι μόνο τροφοδοτείται / εκφορτώνεται, αλλά και περνάει καθαρισμός πολλών σταδίων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αερισμού ενός διαμερίσματος είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με ανάκτηση θερμότητας. Ο αέρας που έρχεται από το δρόμο θερμαίνεται από τις μάζες που απομακρύνονται, πράγμα που εξοικονομεί 70-80% της θερμότητας που θα μπορούσε να πάει σε θέρμανση. Το καλοκαίρι, η νέα ροή ψύχεται, γεγονός που μειώνει το φορτίο του κλιματιστικού.

Ο εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή αποτελείται από:

 • αγωγοί αέρα - ένα δίκτυο σωλήνων και στοιχείων σύνδεσης, μέσω των οποίων οι μάζες εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.
 • ανεμιστήρες, παρέχοντας αναγκαστική τροφοδοσία και παροχή αέρα.
 • γρίλια εισαγωγής αέρα μέσω των οποίων εισέρχεται ο εξωτερικός αέρας στο κτίριο.
 • βαλβίδα αέρα, αποτρέποντας την άφιξη των μαζών από το εξωτερικό, όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο.
 • φίλτρα που εξασφαλίζουν την ποιότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • θερμαντήρας - η συσκευή που θερμαίνει τις εισερχόμενες ροές στα δωμάτια.
 • Recuperator - ένας ειδικός κύλινδρος με πολλά κανάλια, όπου ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από τη θερμότητα των αποβλήτων.
 • σιγαστήρα ·
 • Περιφράξεις και διανομείς αέρα (ventrlids);
 • σύστημα ελέγχου - μηχανικό (που αντιπροσωπεύεται από διακόπτη) ή αυτόματη (αποτελούμενη από υγρα- και θερμοστάτες, μετρητές πίεσης που αντιδρούν στις μεταβολές των καιρικών συνθηκών μιας συγκεκριμένης περιοχής).
 • Το σύστημα ασφαλείας, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του εξοπλισμού.

Η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων επιλέγεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος. Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε ψευδοροφές ή ένα ξεχωριστό βοηθητικό δωμάτιο (κελάρι, μονωμένο μπαλκόνι).

Στάδια ρύθμισης του εξαερισμού ενός διαμερίσματος

Για να οργανώσετε τον εξαερισμό, χρειάζεστε:

 • να αναλύσει τη σκοπιμότητα και τη δυνατότητα χρήσης του στο διαμέρισμα. Αυτό θα απαιτήσει αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων. Ο ειδικός θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τη λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού, να δώσει συστάσεις για τον τρόπο βελτίωσης της λειτουργίας του ή να εγκαταστήσει αναγκαστικές εγκαταστάσεις, να αναλύσει τη δυνατότητα τοποθέτησης πρόσθετων διαύλων εξαερισμού.
 • να πραγματοποιήσει υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ανταλλαγής αέρα σε διαφορετικούς χώρους.
 • Προσδιορίστε τον τύπο του συστήματος εξαερισμού που πληροί τις προϋποθέσεις ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος.
 • να καταρτίσει σχέδιο αερισμού, συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης του δικτύου, που να δείχνει το μήκος και το τμήμα των αεραγωγών, τις θέσεις και τις διαστάσεις των εγκαταστάσεων,
 • αγορά εξοπλισμού, υλικών ·
 • εκτελέστε την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση του συστήματος.

Συμβουλή: ο τύπος του συστήματος εξαερισμού, ο υπολογισμός του, η επιλογή και η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα πρέπει να διεξάγονται από έμπειρους ειδικούς - αυτό αποτελεί εγγύηση αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα, την υγεία και την ευημερία όλων των κατοίκων.

Διαρρύθμιση εξαερισμού στην κουζίνα

Η κουζίνα έχει σχεδιαστεί για το μαγείρεμα, έτσι έχει συχνά υψηλή υγρασία, συσσωρεύει μια ποικιλία από μυρωδιές. Για την εξουδετέρωση τους, παρέχεται εξάτμιση πάνω στην πλάκα. Αλλά αντιμετωπίζει τον αερισμό του δωματίου;

Χρησιμοποιώντας την κουκούλα

Ρυθμίστε την απόσυρση του χρησιμοποιημένου αέρα από την κουζίνα, χρησιμοποιώντας την κουκούλα, μπορείτε με δύο τρόπους:

 • με την αλλαγή του αέρα. Η νέα ροή εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω διαρροών ή βαλβίδων τροφοδοσίας και το ρεύμα αποβλήτων αφαιρείται από τον απορροφητήρα μέσα στον αγωγό αερισμού.
 • με τον καθαρισμό του αέρα στην κουκούλα και την επιστροφή του στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται κουκούλες τύπου ανακύκλωσης.

Αυτές οι μέθοδοι έχουν ένα μειονέκτημα - η εξάτμιση αφαιρεί μόνο τον αέρα εξαγωγής πάνω από τη σόμπα και κοντά, δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον χώρο της κουζίνας. Ως εκ τούτου, εκτός από την κουκούλα, στο δωμάτιο για το μαγείρεμα, θα πρέπει να οργανώσετε επιπλέον την απαλλαγή του αέρα εξαγωγής.

Άλλοι τρόποι οργάνωσης του αερισμού της κουζίνας

Οι αγωγοί εξαερισμού στα διαμερίσματα έχουν διατομή 130x130 mm, οπότε η χωρητικότητά τους είναι κατά μέσο όρο 130-180 m 3 / h (μέγιστο 300 m 3 / h). Εάν η ισχύς του καλύμματος είναι υψηλότερη, αυτό θα διαταράξει τη λειτουργία του συστήματος ανταλλαγής αέρα σε όλα τα διαμερίσματα που συνδέονται με αυτό το ορυχείο (στασιμότητα αέρα, εξάπλωση οσμών).

Μπορείτε να εξοπλίσετε τον εξαερισμό της κουζίνας με φυσικό τρόπο. Για να γίνει αυτό, το δωμάτιο θα πρέπει να έχει δύο αγωγούς εξαγωγής - για να εκκενώσει τον αέρα εξαγωγής πάνω από τη σόμπα και για το υπόλοιπο δωμάτιο.

Συμβουλή: Εάν το σύστημα εξαγωγής αέρα από την κουζίνα δεν λειτουργεί φυσικά, οργανώνεται με βίαιο τρόπο, εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα στον αεραγωγό.

Ο εξαερισμός του διαμερίσματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της υγιούς και άνετης ζωής όλων των κατοίκων του, διατηρώντας την ακεραιότητα, το εμφανές είδος επίπλων, τις εγκαταστάσεις. Η καλά συντονισμένη εργασία των συστημάτων ανταλλαγής αέρα, κλιματισμού και θέρμανσης θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στη στέγαση με ελάχιστο ενεργειακό κόστος.

Ελέγξτε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ξεκινήστε την επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού, κατά κανόνα, από τα μπάνια. Εάν το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου, θα παρατηρήσουμε την εμφάνιση μούχλας στο πάτωμα, στην οροφή ή στους τοίχους των χώρων. Σε αυτή την κατάσταση, η μυρωδιά της υγρασίας γίνεται πολύ αισθητή. Πολλές νοικοκυρές σημειώνουν ότι για τα πλυμένα ρούχα διαρκεί πολύ περισσότερο χρόνο, τα παράθυρα εμφανίζονται υγρασία, οι κάτοικοι σημειώνουν την επιδείνωση της ευημερίας.

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για κάθε άτομο. Οι καθαρές μάζες αέρα αποτελούν προϋπόθεση για καλή υγεία. Τα προβλήματα στον εξαερισμό μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της εργασιακής ικανότητας, ένα άτομο αρχίζει να εργάζεται υπερβολικά, να αναπτύσσει αλλεργικές αντιδράσεις και μερικές φορές ακόμη και επιθέσεις άσθματος ή άλλων πολύ σοβαρών παθήσεων.

Γιατί δεν λειτουργεί ο εξαερισμός;

Σε νέα οικιστικά συγκροτήματα εγκαθίστανται συστήματα εξαερισμού. Αλλά σε ένα τεράστιο αριθμό "παλαιών" σπιτιών χρησιμοποιείται φυσική ανταλλαγή αέρα. Αν και αυτή είναι μία από τις πιο προσιτές και απλές επιλογές, υπάρχουν πολλοί παράγοντες με τους οποίους παύουν να λειτουργούν κανονικά. Μεταξύ των κύριων λόγων είναι οι εξής:

 • Εγκατάσταση παραθύρων διπλού υαλοπίνακα με πλαστικά παράθυρα. Για να λειτουργήσει κανονικά η κουκούλα χρειάζεται μια σταθερή ροή μάζας αέρα από έξω. Τα παλιά "σοβιετικά" παράθυρα είχαν σχεδιαστεί για αυτό. Τα "μοντέρνα" παράθυρα λόγω της αεροστεγανότητας δεν επιτρέπουν να ρέουν οι μάζες του αέρα, γεγονός που προκαλεί σημαντική αύξηση της υγρασίας: εμφανίζεται υγρασία στα παράθυρα, σχηματίζεται μύκητας και γίνεται αισθητή μια οσμή. Αυτά τα δωμάτια πρέπει να αερίζονται τακτικά. Αλλά εξαιτίας αυτού, οι λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας των πλαστικών παραθύρων δεν λειτουργούν.
 • Ο αγωγός εξαερισμού μολύνεται ή καλύπτεται με επανασχεδιασμό σε γειτονικές κατοικίες ή έχει εισαχθεί έξοδος αέρα από επαρκώς μεγάλη κουκούλα. Αυτό διακόπτει τον εξαερισμό σε γειτονικά διαμερίσματα. Εάν ο κατακόρυφος όγκος είναι μολυσμένος, τότε υπάρχει ανάγκη για προσεκτικό καθαρισμό.

Πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια κεφάλαια;

Εάν γνωρίζετε πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, υπάρχει κάθε πιθανότητα να προσδιορίσετε αν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Για να διαπιστώσετε αν υπάρχει βύθισμα στον αεραγωγό, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο και να φέρετε έναν αναπτήρα ή ένα κερί στο άνοιγμα στην κουζίνα. Εάν η φλόγα τραβιέται προς τα πλάγια, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - το σύστημα λειτουργεί. Ωστόσο, μια τέτοια έκδοση της δοκιμής δεν συνιστάται για χρήση σε κατοικημένες περιοχές με κύρια παροχή φυσικού αερίου. Αυτό οφείλεται στο αυξημένο επίπεδο ανάφλεξης, εάν υπάρχει κίνδυνος διαρροής αερίου σε ένα από τα διαμερίσματα.

Μπορείτε να εφαρμόσετε μια λιγότερο επικίνδυνη μέθοδο. Ανοίξτε το παράθυρο και φέρτε το χαρτί στη σχάρα. Είναι προτιμότερο να είναι λεπτό χαρτί ή λεπτό χαρτί. Με καλό σχέδιο, το χαρτί θα προσελκύεται από τη σχάρα. Συνεπώς, κρίνουμε ότι μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο εξαερισμός λειτουργεί αποτελεσματικά.

Καθαρίστε τον εξαερισμό με τα χέρια σας

Πολύ συχνά η ελαττωματική λειτουργία του εξαερισμού στα διαμερίσματα εξηγείται από απλή ρύπανση. Αυτό οφείλεται σε λιπαρές καταθέσεις, συσσώρευση σκόνης, βρωμιά, μικρά θραύσματα, τα οποία για πολλά χρόνια συλλέγονται στα ορυχεία. Αλλά οι κανόνες για τη χρήση πολυώροφων κτιρίων με αυτοκινητοδρόμους μηχανικής απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες να καθαρίζουν τους αεραγωγούς από τα χέρια τους. Αυτό πρέπει να γίνεται από ειδικές υπηρεσίες που διαθέτουν την κατάλληλη άδεια. Ωστόσο, όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων υποχρεούνται να διατηρούν όλα τα μηχανικά συστήματα σε κανονική κατάσταση και να γνωρίζουν πώς να καθαρίζουν τον εξαερισμό στο διαμέρισμά τους.

Έτσι, τι μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης σπιτιού; Μπορεί να αφαιρέσει τη μάσκα εξαερισμού, να την καθαρίσει από λίπος, σκόνη και ακαθαρσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα απορρυπαντικά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια οικιακή ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να καθαρίσετε το κανάλι. Στη συνέχεια, πρέπει να σκουπίσετε με ένα υγρό πανί τα τμήματα της οπής εξαερισμού που μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να τοποθετήσετε τη μάσκα αφαιρέστε στην αρχική της θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν καθαρίζετε με τα χέρια σας, δεν πρέπει ποτέ να ρίχνετε βαριά αντικείμενα μέσα στο κανάλι για να απομακρύνετε το φράγμα. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση επιθετικών χημικών ουσιών ή διαλυτών για το σκοπό αυτό. Μπορείτε μόνο να χαμηλώσετε τον ξηρό πάγο στο κανάλι, με τον οποίο μπορείτε να διαλύσετε την πλάκα του λίπους.

Θυμηθείτε ότι ο συνήθης μηχανικός καθαρισμός του εξαερισμού στα διαμερίσματα παλαιών κατοικιών μπορεί να μην είναι αρκετός για τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να επικοινωνήσετε με μια ειδική υπηρεσία. Και δεν αξίζει να καθυστερήσετε με αυτό, επειδή εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα καθαρού αέρα στα δωμάτια που εξαρτάται από την ευημερία σας, τον υγιή ύπνο και την άνετη διαβίωση στο διαμέρισμα.

Εάν ο εξαερισμός εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, και με την παροχή αέρα καλά, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα. Τοποθετείται, κατά κανόνα, στην κουζίνα και στα μπάνια και απαιτεί χειροκίνητη εναλλαγή. Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί μόνο στο μπάνιο και την τουαλέτα, τοποθετήστε τον αξονικό ανεμιστήρα απευθείας στην οπή εξάτμισης και στους δύο χώρους. Όταν επιλέγετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, μην ξεχνάτε τη βαλβίδα ελέγχου, έτσι ώστε οι μυρωδιές από τον γενικό αγωγό εξαερισμού να μην φτάνουν σε σας στο μπάνιο.

Αν, όμως, για ένα ή τον άλλο δεν σας αρέσει το λόγο και απορροφητήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βαλβίδες εισαγωγής - μέσω καταστημάτων στον τοίχο που συνδέει το εξωτερικό και το δωμάτιο. Δηλαδή, ο αέρας από το δρόμο πηγαίνει κατευθείαν στο δωμάτιο. Τυπικά, αυτές οι βαλβίδες τοποθετούνται δίπλα στην μπαταρία, επειδή το καλοκαίρι ο αέρας θερμαίνεται έρχεται από τη θερμότητα καλοριφέρ, εκτός αυτού, μπορούν να κλείσουν τις κουρτίνες ή ακόμα και να θέσει μεταξύ του τοιχώματος και της μπαταρίας, τότε δεν είναι για να δει.

Οι βαλβίδες παροχής είναι εξοπλισμένες με δύο βαλβίδες και μπορούν είτε να είναι πλήρως κλειστές είτε πλήρως ανοικτές. Στο εσωτερικό τους, αυτές οι βαλβίδες είναι εξοπλισμένες με ένα πλέγμα για την προστασία από τη βρωμιά και την υγρασία. Για το θόρυβο από το δρόμο δεν πηγαίνει στο δωμάτιο, στο εσωτερικό τοποθετείται ένα θωρακισμένο κουτί. Επιπλέον, εάν δεν είχατε χρόνο να αγοράσετε πλαστικά παράθυρα, αλλά σχεδιάστε, προσέξτε τα παράθυρα από PVC με ενσωματωμένες βαλβίδες τροφοδοσίας - δύο προβλήματα λύνονται αμέσως: το ζήτημα της αεροστεγανότητας και το ζήτημα της κυκλοφορίας του αέρα.

Υπάρχουν όμως βαλβίδες τροφοδοσίας και μείγματα:

 • απουσία πηγής θερμότητας, ψυχρός αέρας πηγαίνει στο πάτωμα και αρχίζει να "τραβά"?
 • σκόνη και βρωμιά κατά την εγκατάσταση των βαλβίδων.
 • πολλές βαλβίδες λειτουργούν μόνο με αισθητή διαφορά θερμοκρασίας, διαφορετικά δεν είναι αποτελεσματικές.
 • Το χειμώνα, οι βαλβίδες μπορούν να φυσήξουν ακόμα και όταν είναι κλειστές.
 • ότι η βαλβίδα ήταν πιο παραγωγική, είναι απαραίτητη η σωστή δουλειά ενός εκχυλίσματος σε ένα διαμέρισμα.

Επομένως, πριν αγοράσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας, διαβάστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Η στεγανότητα των θυρών μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί το διαμέρισμα έχει ανεπαρκή αερισμό. Αν το κενό ανάμεσα στην πόρτα και το κατώφλι αυξάνεται στα απαιτούμενα δύο εκατοστά, ο αέρας μπορεί να κινείται με ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή και να κυκλοφορεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μπορείτε να κάνετε διακοσμητικά τεμάχια ή απλά να κόψετε μια σειρά από στρογγυλές τρύπες και να διαφοροποιήσετε τον σχεδιασμό των θυρών και του εσωτερικού χώρου εν γένει.

Ελέγξτε το βύθισμα στις οπές εξαερισμού

Ας θα μειώσει αρκετές λωρίδες από λεπτό χαρτί, μήκος 20 cm, πλάτος 2-3 cm και να αρθεί ένα προς ένα σε μια έξοδο εξαερισμού διατίθεται σε διαμέρισμα σε απόσταση 5-7 cm. Σε κανονική λειτουργία των άκρων ταινίας εξαερισμού πρέπει να αγγίξει την άκρη του εξαερισμού, αλλά δεν εμπλακούν σε αυτό.

Ας υποθέσουμε ότι η λωρίδα χαρτιού προς τον εξαερισμό προσελκύεται δύσκολα, δεν αποκλίνει καθόλου ή αποκλίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο εξαερισμός είναι αναμφισβήτητα κακός, αλλά είναι απαραίτητο να μάθετε τι συμβαίνει - είτε οι αεραγωγοί είναι φραγμένοι είτε δεν υπάρχει εισροή αέρα. Ανοίξτε την πόρτα και το παράθυρο, επαναλάβετε το πείραμα με ένα χαρτί. Εάν αυτή τη φορά τραβιέται η ταινία στην οπή - ο άξονας εξαερισμού είναι εντάξει, διαφορετικά είναι απαραίτητο να αναζητήσετε την αιτία της δυσλειτουργίας του.

Το ίδιο μπορεί να ελεγχθεί από τη φλόγα ενός αγώνα, έναν αναπτήρα τσιγάρων ή ένα κερί, με καπνό τσιγάρου, αλλά αυτό είναι απογοητευτικό. Η πιθανότητα διαρροής αερίου και η συσσώρευσή του στον άξονα εξαερισμού είναι μικρή, αλλά ένα κομμάτι του τοίχου που έχει σπάσει στους γείτονες είναι το ελάχιστο των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Ο εξαερισμός δεν ελέγχεται μόνο με το κριτήριο "είναι / όχι", αλλά επίσης μετρά την ταχύτητα της κίνησης του αέρα στον αεραγωγό με ένα ανεμόμετρο. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 • διορθώνουμε τις ενδείξεις της συσκευής.
 • Το αποτέλεσμα της μέτρησης και το μέγεθος της διάμετρος της σχάρας εξαερισμού εγγράφονται στον παρακάτω τύπο.
 • παίρνουμε πόσα αέρα περάσαμε από το σύστημα εξαερισμού (κυβικά m / ώρα).

Τύπος υπολογισμού:

Q = V * S * 3600

 • Q είναι ο όγκος του αέρα στον κύβο. m / ώρα.
 • V - ταχύτητα ροής αέρα σε m / s (μετρημένο ανεμόμετρο).
 • S είναι η επιφάνεια διατομής του ανοίγματος εξαερισμού σε m 2 (μετρούμενη με ένα μέτρο ταινιών).

Το πρότυπο για μια κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα είναι 60 cu. m / ώρα, για μπάνιο - 25 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Οι μετρήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με διαφορά θερμοκρασίας τουλάχιστον 13-15 ° C (για παράδειγμα, εκτός + 7 ° C, και στο διαμέρισμα + 21 ° C). Η εξωτερική θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 5-7 ° C. Με τη θέρμανση, ο εξαερισμός γίνεται χειρότερος, ο έλεγχος θα είναι αναξιόπιστος. Όσο περισσότερο ο αέρας θερμαίνεται έξω, τόσο μεγαλύτερο είναι το σφάλμα μέτρησης.

Αν το θερμόμετρο στο διαμέρισμα παρουσιάζει ένα πλεονέκτημα, και στο δρόμο εκείνη την στιγμή ένα μείον, ο εσωτερικός αέρας βγαίνει από το δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαερισμού προς τα πάνω, επειδή είναι ελαφρύτερο και θερμότερο. Αλλά με την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας, η ώθηση στο κανάλι εξασθενεί. Όταν σε ένα διαμέρισμα, για παράδειγμα, + 22 ° C, και έξω από τα παράθυρα - + 32 ° C, ο λιγότερο θερμαινόμενος εσωτερικός αέρας παραμένει κάτω και δεν μπαίνει στον αγωγό αερισμού.

Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ακόμη και ο απόλυτα ασφαλής αερισμός σταματά να αντιμετωπίζει ή να γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αλλά αυτό δεν είναι η βάση για να θεωρηθεί ότι είναι ελαττωματικό. Στα πολυκατοικία μας, ο εξαερισμός είναι ανεφοδιασμός και εξάτμιση. Λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Αιτίες έλλειψης ροής αέρα

Έτσι ελέγξτε ράβδο έδειξε ότι οι δίοδοι αέρα είναι δωρεάν, και ο αέρας στη στάσιμη διαμέρισμα, την κουζίνα και την δυσωδία, χειρότερα, γεύση ντύσιμο δεν είναι ξεπερασμένο. Το θέμα είναι ότι ο αερισμός των περισσότερων από τα διαμερίσματα μας αρχικά προοριζόταν για παροχή φρέσκου αέρα με φυσικό τρόπο μέσα από τα παλιά ξύλινη πόρτα και το σχεδιασμό παράθυρο χάρη gapping φτερά, την παρουσία των ρωγμών.

Και τώρα χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά οικοδομικά υλικά με υψηλή πυκνότητα, διάφορες μόνωση, σφραγιστικά και επίσης πλαστικά παράθυρα. Προσπαθούμε να κάνουμε τα σπίτια μας ζεστά με προστασία από τη διείσδυση έξω από το θόρυβο και το κρύο, και τελικά εμποδίζουμε τη ροή του αέρα. Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες εισόδου από μέταλλο φράζουν έτσι το δωμάτιο που μετατρέπεται σε σφραγισμένο.

Ο αέρας δεν περνάει, το ρεύμα στα ανοίγματα αερισμού απουσιάζει. Είναι ιδιαίτερα κακό το χειμώνα, όταν τα παράθυρα δεν είναι ανοιχτά ακόμη και για τον αερισμό, έτσι ώστε να μην χαλαρώσουν τα δωμάτια. Αλλά το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί. Αρκεί να ανοίξει λίγο το παράθυρο και ο αέρας θα αρχίσει να ρέει στη διαμορφωμένη υποδοχή. Θα περπατήσει γύρω από το διαμέρισμα και θα φτάσει τις τρύπες εξαερισμού, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα και το μπάνιο.

Δυστυχώς, το χειμώνα, εάν αερίζουμε τα σπίτια μας, τότε με άλλο τρόπο. Ανοίγουμε όλα τα παράθυρα ταυτόχρονα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, ο αέρας είναι εντελώς ανανεωμένος, το διαμέρισμα δεν έχει χρόνο για να κρυώσει, αλλά ο εξαερισμός εξακολουθεί να μην λειτουργεί και δεν θα λειτουργήσει.

Και τι γίνεται με το καλοκαίρι; Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα είναι καλύτερο, αφού το χειμώνα ο φυσικός αερισμός προκαλεί τη λειτουργία της θερμοκρασίας (εσωτερική και εξωτερική) και όταν αυτές οι θερμοκρασίες ισοπεδώνονται από το καλοκαίρι, σταματά η κίνηση των ροών του αέρα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στους αεραγωγούς

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η παρεμπόδιση των αεραγωγών. Αφαιρούμε την σχάρα από το παράθυρο εξαερισμού και εξετάζουμε το. Τα σκουπίδια που βρίσκονται σε απόσταση μπορούν να χυθούν ή να υποβληθούν σε ηλεκτρική σκούπα. Είναι τεχνικά δύσκολο να εξαχθούν τα σκουπίδια απευθείας από τον άξονα εξαερισμού και τέτοιες ανεξάρτητες ενέργειες απαγορεύονται για ιδιώτες.

Εάν υποψιαστεί η παρεμπόδιση των αγωγών εξαερισμού πρέπει να καλείται από τους ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης στο οπλοστάσιο των οποίων είναι τα απαραίτητα διαγνωστικά όργανα και εργαλεία.

Υπάρχουν πολλά απόβλητα κατασκευών στα σκουπίδια. Οι αδίστακτοι οικοδόμοι, που ασχολούνται με την επισκευή και την ανάπλαση, συχνά σκόπιμα ρίχνουν τα απόβλητα του φρεατίου εξαερισμού, χωρίς να ενοχλούνται με την απομάκρυνσή του στην αυλή.

Το αποτέλεσμα είναι ένας επικαλυπτόμενος αγωγός εξαερισμού. Ο προσδιορισμός τέτοιων παραβιάσεων θα πρέπει επίσης να αφορά την εταιρεία διαχείρισης. Αλλά χωρίς αυτό, με κάθε επόμενο έτος λειτουργίας, λάσπη στα τοιχώματα στενεύει τον αυλό του αεραγωγού, η έλξη εξασθενεί. Η σκόνη εγκαθίσταται στο σύστημα εξαερισμού, σχηματίζει ιστό. Από πάνω, το φύλλωμα πετάει στον άξονα, τα πτηνά πέφτουν σε αυτό.

Οι ζημιές που οφείλονται στη συρρίκνωση των θεμελίων, στη διάσπαση των τοίχων και σε άλλες συνέπειες της αναπόφευκτης γήρανσης του κτιρίου συμβάλλουν επίσης σε αυτό. Τα φραγμένα κανάλια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εργασία.

Προγραμματισμένος έλεγχος του αερισμού των πολυκατοικιών

Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί είναι κοινά για το σπίτι, τη λειτουργία τους παρέχει οργάνωση της διαχείρισης, της οποίας τα μέλη και υποχρεούνται να ελέγξετε την κατάσταση του αερισμού και καθαρίστε τον άξονα και στερεώστε τα με βάση την άδεια ή να κάνετε τη σωστή σύμβαση με εξειδικευμένες εταιρείες, εάν είναι απαραίτητο.

Στους κανόνες δοκιμών εξαερισμού υπάρχουν απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις:

 • πόσο συχνά ελέγχονται οι αεραγωγοί εξαερισμού.
 • Η παρουσία έλξης πρέπει να ελέγχεται στα διαμερίσματα ή αρκεί να εξετάζεται μόνο ο άξονας εξαερισμού.
 • είναι η περιοδικότητα των ελέγχων εξαερισμού στα μπάνια και την κουζίνα το ίδιο;
 • είναι ο υπεύθυνος οργανισμός διαχείρισης ή είναι ο ιδιοκτήτης υπεύθυνος για τον έλεγχο της ώθησης στο διαμέρισμα;

Σε πολυκατοικίες, οι έλεγχοι αεραγωγών διεξάγονται 1-2 φορές το χρόνο - αυτό εξαρτάται από το αν υπάρχουν συσκευές αερίου ή χρησιμοποιείται μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Εάν υπάρχει αέριο, ο εξαερισμός ελέγχεται δύο φορές - το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εάν εντοπιστούν σοβαρές δυσλειτουργίες, απαγορεύεται η χρήση συσκευών αερίου μέχρι να εξαλειφθούν.

Ο εξαερισμός δεν μπορεί να τροποποιηθεί αυθαίρετα, να επιδιορθωθεί, να βελτιωθεί. Όλες οι ενέργειες συντονίζονται με τις σχετικές υπηρεσίες.

Προβλήματα στη λειτουργία ενός λειτουργικού συστήματος

Συμβαίνει ότι ο εξαερισμός λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένοντας άθικτος και στη συνέχεια σταματά ξαφνικά ή αρχίζει να κυνηγάει τον αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πράγματι, εάν αποφύγετε όλους τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω, αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα με τον εξαερισμό δεν τελειώνουν εκεί. Θα αναλύσουμε πώς είναι οργανωμένος ο φυσικός αερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων με ένα κάθετο κανάλι συλλογής.

Ο κύριος άξονας εξαερισμού οδηγεί από τον πρώτο όροφο έως τη σοφίτα. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με ατομικούς αεραγωγούς (μανίκια ή δορυφορικά κανάλια). Καθένα από αυτά από την έξοδο εξαερισμού σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα ανεβαίνει σε ένα πάτωμα και εισάγεται στο κύριο κανάλι ελαφρώς κάτω από την ίδια ατομική διαδρομή εξαερισμού που ανήκει στο διαμέρισμα σε όροφο πάνω.

Ο αέρας από το διαμέρισμα του δορυφορικού καναλιού μετακινείται σε έναν κοινό άξονα και εκεί μετακινείται περισσότερο στη σοφίτα, και από εκεί - στο δρόμο. Αυτά τα δορυφορικά κανάλια τροφοδοτούν τη συνολική ροή και εάν ο αέρας παύσει να ρέει μέσα από αυτά, τότε ο όγκος και η ταχύτητα κίνησης κατά μήκος του κύριου άξονα θα μειωθούν επίσης.

Σταματήσαμε το μανίκι σε ένα διαμέρισμα δεν θα απενεργοποιήσει όλους τους εξαερισμού στην ανύψωση στον 5ο, 9ο ή 16ο όροφο σπίτι. Όμως, τα περισσότερα διαμερίσματα πέφτουν από το γενικό σύστημα εξαερισμού, τόσο πιο αδύναμα είναι. Αφού έφτασε το κρίσιμο όριο, ο εξαερισμός αρνείται: η ροή του αέρα στο επίπεδο της σοφίτας είναι τόσο αδύναμη ώστε να μην μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω.

Επιπλέον, κατεβαίνει και οι πρώτοι τραβιούνται πίσω από τα μανίκια των δύο τελευταίων ορόφων. Για την προστασία των άνω ορόφων από την αντίστροφη έλξη, τα επιμέρους κανάλια εξέρχονται απευθείας στην οροφή. Αλλά για να μάθετε γιατί η παροχή αέρα στον άξονα εξαερισμού μειώνεται, είναι απαραίτητο σε ξεχωριστά διαμερίσματα.

Εξετάστε μια κατοικία δύο ή τριών δωματίων, στην οποία η κουζίνα και το μπάνιο / τουαλέτα βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα, και σε συνδυασμό με αυτό, κατασκευάζονται δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί. Το ένα εξυπηρετεί την κουζίνα, και το άλλο - ένα μπάνιο. Αυτό το ζεύγος καναλιών τραβάει τον στάσιμο αέρα από το διαμέρισμα στο σύστημα εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον με φρέσκο ​​αέρα.

Μόνο η εξωτερική εισαγωγή αέρα θεωρείται σωστή. Η πανταχού παρούσα αντικατάσταση των άθικτων, αλλά αναπνευστικών πλαισίων παραθύρων σε παράθυρα με διπλά τζάμια διαταράσσει τη διαδικασία κυκλοφορίας. Ο αέρας που δεν χάνονται, το προσωρινό άνοιγμα των παραθύρων για τον αερισμό δεν βοηθάει, καθώς λαμβάνει χώρα εξαερισμός, η ροή αέρα πρέπει να είναι σταθερή.

Εάν η πόρτα εισόδου δεν κλείνει τόσο σφιχτά, ο αέρας μπορεί να βγει από το κλιμακοστάσιο. Στην ποιότητα, δεν είναι καλύτερο από αυτό που είναι διαθέσιμο στο διαμέρισμα, αλλά η βιωσιμότητα των υποστηριγμάτων εξαερισμού. Παρόλο που χρειάζεστε ένα σύστημα αερισμού στο οποίο ο αέρας μετακινείται στο σπίτι - με τη μυρωδιά του καπνού (συχνά καπνός στην είσοδο), κλπ.;

Όταν δεν υπάρχει εσωτερική ροή αέρα μέσω της μπροστινής πόρτας, ένας από τους δύο αεραγωγούς που διατίθενται στο διαμέρισμα (με ισχυρότερη ώθηση) θα αρχίσει να αντλεί αέρα από το δεύτερο κανάλι. Δηλαδή. υπάρχει μια ανατροπή σε ένα κανάλι εξαερισμού σε βάρος του άλλου. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο - ο κακός αέρας κάποιου άλλου στο διαμέρισμα, πολλές ανεπιθύμητες οσμές και μυρωδιές.

Κανόνες εξαερισμού στα ανώτατα όρια

Επίσης το κατακόρυφο φρέαρ εξαερισμού εξόδου προς τα έξω, άλλα μηχανολογικό σχεδιασμό του συστήματος αερισμού - με ένα οριζόντιο συνδετικό αγωγό στη σοφίτα, που έχει ένα ενιαίο πρόσβαση στην οροφή και ένα μεγάλο ενδιάμεσο drives διαμερίσματος εξαερισμού, η οποία χρησιμεύει η ίδια ως μια σοφίτα, από όπου ο αέρας κινείται προς τα έξω από ένα κοινό άξονα εξαερισμού.

Για να διασφαλιστεί ότι ο αερισμός στα διαμερίσματα στους επάνω ορόφους λειτουργεί κανονικά, ο αέρας πρέπει να ανεβαίνει τον κατακόρυφο άξονα τουλάχιστον μερικά μέτρα, αλλά αυτό αποτελεί εμπόδιο για τη σοφίτα και συμβαίνουν τα εξής:

 • στο σχέδιο με ένα οριζόντιο κιβώτιο - ο αέρας από όλους τους ορόφους φτάνει στα σοκάκια και συναντά το ανώτατο όριο αυτού του κουτιού στο δρόμο. Χωρίς να γυρίζει οριζόντια, επιδιώκει να βρει άλλα περάσματα, και συχνά γίνονται οι αεραγωγοί των ανώτερων ορόφων που βρίσκονται κοντά.
 • στο σχέδιο με πρόσβαση στη σοφίτα - στα δορυφορικά κανάλια των άνω ορόφων η ροή του αέρα δεν επιταχύνεται επαρκώς για να ρεύσει στην ογκομετρική σοφίτα και η ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα επιβραδύνεται.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός αναγκάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και όλες οι μυρωδιές από τα χαμηλότερα διαμερίσματα διαπερνούν τους ενοικιαστές στην κορυφή. Δύο λύσεις στο πρόβλημα - αναβάθμιση του κουτιού σύνδεσης, εάν είναι τεχνικά εφικτό, ή διαχωρισμός των δορυφορικών καναλιών των ανώτερων ορόφων από το κιβώτιο, ζέσταμα τους και άμεση οδήγηση στο άνοιγμα του φρέατος στην οροφή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στους πάνω ορόφους, και τόσο αδύναμη σχέδιο, και αν η σοφίτα έχει καεί, επίσης μπορεί να αντιστραφεί. Ως εκ τούτου, το μήκος δορυφορικό κανάλι της κατασκευής μέχρι την επάνω ορόφους είναι έξοδος σε υψηλότερες πατάρι και ξεδιπλώνονται σε μία κοινή άτρακτο, έτσι ώστε η ροή του αέρα από τους κάτω ορόφους γοητευμένος με ασθενέστερο άνω ρεύματα.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Όσο για τον κύριο άξονα εξαερισμού, οι ιδιώτες δεν μπορούν να το αγγίξουν. Εφαρμόστε μια καταγγελία σχετικά με τον ανεπαρκή εξαερισμό στην εταιρεία διαχείρισης και περιμένετε τους ειδικούς. Πριν από την άφιξή τους, είναι απαραίτητο να ειδοποιηθούν οι γείτονες ότι προστατεύονται από μόνα τους από πιθανές εξατμίσεις σκόνης μαύρης σκόνης από τα πλέγματα εξαερισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τα κανάλια εξαερισμού, η επιτροπή εκδίδει μια πράξη με οδηγίες λειτουργίας και επισκευής. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μετράται η διατομή του καναλιού, το μήκος των στενών τμημάτων, με προσοχή στην κατάσταση:

 • τοίχοι του ορυχείου (ρωγμές κ.λπ.) ·
 • σύνδεση σωλήνων διακλάδωσης ·
 • οριζόντια τμήματα.
 • εισόδους αέρα, κεφαλές, καταπακτές κ.λπ.

Για τον καθαρισμό των κινήσεων χρησιμοποιούνται βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες, μηχανικές συσκευές με διάφορα ακροφύσια. Το ορυχείο φωτίζεται από προβολείς, τα εσωτερικά του επιθεωρούνται με τη βοήθεια ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και βιντεοκάμερας.

Η επισκευή των αεραγωγών δεν απαιτεί πολύ χρόνο και κόστος. Τα κατεστραμμένα τμήματα του καναλιού αποκαθίστανται εγκαθιστώντας μέσα σε σωλήνες από μέταλλο ή κεραμικό, με τήξη λύσεων συγκόλλησης, πολυμερή επένδυσης.

Ο εξαερισμός από το διαμέρισμα στο ορυχείο της κοινότητας μπορεί και πρέπει να καθαριστεί ανεξάρτητα:

 • μετακινήστε τα έπιπλα, αφαιρέστε τα υπερβολικά αντικείμενα, μετακινήστε τη σκάλα στη σκιά.
 • κάτω από την οπή εξαερισμού, να κολλήσετε ένα χαρτί ή εφημερίδα στον τοίχο με ταινία βαφής, έτσι ώστε να μην ξεπλύνετε την ταπετσαρία ή το κεραμίδι από τη βρωμιά, καλύψτε το δάπεδο?
 • αφαιρέστε τη διακοσμητική μάσκα.
 • Φορέστε τα χέρια στα χέρια σας, αφαιρέστε απαλά τη βρωμιά και τα υπολείμματα από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα υπολείμματα ακαθαρσίας αφαιρέστε την ηλεκτρική σκούπα, αντικαταστήστε το προηγουμένως πλυμένο πλέγμα ή αγοράστε στη θέση του παλιού. Μετά τον καθαρισμό, ελέγξτε ξανά το σχέδιο με το παράθυρο να ανοίγει.

Μέθοδοι βελτιστοποίησης του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Αν ο αερισμός του διαμερίσματος διακόπτεται σε σχέση με την εγκατάσταση των αεροστεγανών παραθύρων με διπλά τζάμια, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αερισμού. Με τον αερισμό του καλοκαιριού, όλοι γνωρίζουμε - είναι τελείως ανοικτό πτερύγιο ή η θέση του υπό γωνία λόγω του μηχανισμού περιστροφής-κλίσης. Ο χειμώνας ονομάζεται μικρο-σχισμή, για να μπείτε σε αυτόν τον τρόπο, πρέπει να γυρίσετε τη λαβή παραθύρου με το διπλωμένο πτερύγιο σε 45 μοίρες.

Μια άλλη διέξοδος είναι μέσω της χρήσης των εισόδων αέρα. Τοποθετούνται σε εξωτερικό τοίχωμα, στους αρμούς γεμισμένους με αφρώδες υλικό μεταξύ της μονάδας παραθύρου και του τοίχου, στο προφίλ παραθύρου, κάτω από το παράθυρο.

Το χειμώνα, οι βαλβίδες εξαερισμού ελαφρώς τραβούν το κρύο, αλλά στον καυτό καλοκαίρι ο αέρας δεν μπορεί να τους εισέλθει καθόλου. Επομένως, είναι λογικό να εξοπλίζονται επιπλέον οι εισόδους στους αγωγούς εξαερισμού με ανεμιστήρες εξαγωγής.

Το μπάνιο έχει να αντιμετωπίσει υψηλή υγρασία. Οι ανεμιστήρες με υγρασία ενσωματωμένοι στις οπές εξαερισμού ενεργοποιούνται μόνοι τους, αντιδρούν σε υψηλότερη υγρασία και σβήνουν όταν εξατμίζεται η εξάτμιση, ο αέρας γίνεται στεγνότερος.

Στις τουαλέτες μπορεί να εγκατασταθεί ανεμιστήρας με αισθητήρα κίνησης και χρονοδιακόπτη στο σύστημα εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας αρχίζει αυτόματα να περιστρέφεται όταν κάποιος εισέρχεται και σταματά τη στιγμή που έχει οριστεί στο χρονόμετρο. Στην κουζίνα, οι οπαδοί θα επωφεληθούν από έναν αισθητήρα ποιότητας αέρα που συλλαμβάνει τον καπνό τσιγάρων και άλλες ανεπιθύμητες οσμές.

Και τελικά για τις κουκούλες κουζίνας. Η χωρητικότητά τους επαρκεί για να χάσετε ένα σημαντικό μέρος του αέρα που διατίθεται στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αν δεν υπάρχει αρκετή φυσική εισροή αέρα, η επιστροφή του αέρα από τον άξονα αερισμού του μπάνιου θα αρχίσει αναπόφευκτα. Περιορίστε τη χρήση της κουκούλας και ανοίξτε το παράθυρο όταν την ενεργοποιείτε.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τι να κάνετε αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί:

Μόλις εντοπίσετε αποκλίσεις στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, λάβετε άμεσα μέτρα. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας, καλέστε τους ειδικούς.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Όλα τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται με τη μέθοδο της κυκλοφορίας του αέρα. Έτσι, στο συγκεκριμένο σημάδι διακρίνουμε:

Επιπλέον, τα συστήματα εξαερισμού, ανάλογα με το σκοπό τους, μπορούν να είναι:

 • Η τροφοδοσία (που αερίζεται στα δωμάτια)?
 • εξάτμιση (που αντλεί αέρα από την κατοικία).

Φυσικά. Για τη ρύθμιση της φυσικής κυκλοφορίας, δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς ειδικού εξοπλισμού και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα συμβαίνει φυσιολογικά. Η οργάνωση αυτής της κυκλοφορίας είναι σχετικά απλή και φθηνή, αλλά σε ορισμένες περιοχές με υψηλή υγρασία και άλλους δυσμενείς φυσικούς παράγοντες, η φυσική εξάτμιση μπορεί να είναι αναποτελεσματική λόγω ανεπαρκούς ανταλλαγής αέρα.

Ο τεχνητός αερισμός είναι ένας ειδικός εξοπλισμός εξαερισμού, η απόδοση του οποίου δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Με τη βοήθεια του μηχανικού αερισμού, ο αέρας αφαιρείται γρήγορα και εύκολα από το δωμάτιο και το περίβλημα γεμίζει με οξυγόνο από το δρόμο. Είναι καλύτερο να κάνετε τεχνητή εκχύλιση σε συνδυασμό με φυσικό.

Σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός είναι η πιο κοινή μέθοδος ανταλλαγής αέρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα διαζευγμένο δίκτυο αεραγωγών, οδήγησε σε έναν κοινό ανελκυστήρα του σπιτιού. Αυτά τα κανάλια προστίθενται σε κάθε διαμέρισμα και τα ανοίγματα τους, τα οποία ανοίγουν στα μπάνια και τις κουζίνες, κλείνουν με μπάρες. Διαφορετικές πιέσεις και θερμοκρασίες του αέρα στο δρόμο και στο δωμάτιο, η δύναμη του ανέμου, ρωγμές στις πόρτες εισόδου και τα παράθυρα συμβάλλουν στο σχηματισμό του φυσικού αερισμού.

Εάν το διαμέρισμα δεν έχει φυσικό τέντωμα, τότε απειλεί το σχηματισμό μούχλας, υγρού και "βαρύ" αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι κάτοικοι πρέπει να ανοίγουν παράθυρα και παράθυρα για επιπλέον αερισμό του δωματίου. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε μη οικονομική κατανάλωση θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, ο αερισμός πρέπει να λειτουργεί σωστά. Η σωστή δουλειά του υπολογίζεται με τη μέθοδο της πολλαπλότητας της ανταλλαγής αέριων μαζών, η οποία πρέπει να είναι ίση με 60 m3 ανά μισθωτή. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλη φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, τότε πρέπει να είναι εξοπλισμένο με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Κάνετε το σύστημα εξαερισμού με τέτοιο τρόπο ώστε οι ανεμιστήρες να βρίσκονται στην ψευδοροφή ή κάτω από την ίδια την οροφή.

Το διαμέρισμα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με αρκετούς αγωγούς εξαερισμού: ο ένας είναι για την παροχή αέρα στους χώρους, και ο δεύτερος είναι για την απομάκρυνσή του από την κατοικία. Τις περισσότερες φορές για την είσοδο του αέρα χρήσης του δωματίου, και για την απόσυρσή του - μπάνια ή μπάνια.

Οι αγωγοί εξαερισμού δεν επιτρέπονται στις εγκαταστάσεις. Μέσα στο διαμέρισμα, εκτός από τις ίδιες τις μάσκες εξαερισμού, κανένα μέρος του εξοπλισμού εξαερισμού δεν πρέπει να είναι ορατό.

Αιτίες διαταραχής της ανταλλαγής αέρα

Σκουπίδια. Ο πιο προφανής και απλός λόγος για την κακή απόδοση της κουκούλας είναι η παρεμπόδιση του αγωγού αερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε την σχάρα και επιθεωρήστε το κανάλι. Αν το βούλωμα είναι εφικτό, τότε μπορεί να αφαιρεθεί με το χέρι ή με ηλεκτρική σκούπα. Εάν το μπλοκάρισμα είναι πολύ μακριά, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε μόνοι σας, καθώς απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να το κάνουν αυτό.

Πού πρέπει να πάω αν υπάρχει φράγμα στον αεραγωγό; Τέτοια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την εταιρεία διαχείρισης που κατέχει το σπίτι. Είναι απαραίτητο να ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας που, με τη βοήθεια του φορτίου, κατέβηκε στο ορυχείο, θα σπάσει το κανάλι στο διαμέρισμα.

Οι λόγοι για τη δική μου εμπλοκή πολύ:.. Μπορεί να πεταχτεί μπουκάλι, νεκρή γάτα, τούβλα, κλπ Αν τα συντρίμμια με τη βοήθεια του φορτίου δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν οι εμπειρογνώμονες κατέβηκε στον θάλαμο εξαερισμού σε ένα μακρύ καλώδιο, και να καθορίσει την αιτία της έλλειψης εξαερισμού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν δεν είναι δυνατή η κατάργηση του εντοπισμένου μπλοκαρίσματος με οποιονδήποτε τρόπο, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το ορυχείο στο επίπεδο όπου βρίσκονται τα σκουπίδια. Τέτοιες εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από υπαλλήλους εταιρειών διαχείρισης και όλοι οι ενοικιαστές θα πρέπει να γνωρίζουν πού να στραφούν σε περίπτωση σοβαρών εμπλοκών στο ορυχείο.

Μάθετε αν το ορυχείο είναι φραγμένο ή όχι, με έναν πολύ απλό τρόπο: φέρτε τον αναπτήρα στη μάσκα και κοιτάξτε τη φλόγα. Εάν η φωτιά έλκεται στον αερισμό με βύθισμα, τότε υπάρχει έλξη και αντίστροφα.

Μη εξουσιοδοτημένες επισκευές. Μερικές φορές οι ενοικιαστές, όταν κάνουν επισκευές, εμποδίζουν τον εξαερισμό σε γείτονες. Αν και αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνεται συγκεκριμένα, από την άγνοια, αλλά για παράνομη επανασχεδιασμό από το νόμο προβλέπονται κυρώσεις.

Πλαστικά παράθυρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κάτοικοι που υποφέρουν από δυσάρεστες οσμές, οι οποίες δεν αποδυναμώνουν με κανέναν τρόπο, δεν μπορούν να προσδιορίσουν την αιτία της εμφάνισής τους. Αν δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα στον άξονα εξαερισμού και οι γείτονες δεν έχουν κάνει καμία επισκευή, αξίζει να προσέξετε τον αριθμό των κωφών πλαστικών παραθύρων στο διαμέρισμα. Είναι κλειστά τόσο σφιχτά ώστε να μην επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί από το παράθυρο προς τον εξαερισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί για κάθε δωμάτιο τουλάχιστον ένα παράθυρο ανοίγματος και να αερίζονται τακτικά τα δωμάτια.

Απορροφητήρας

Εάν ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του, τότε είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν πολλές άλλες αποτελεσματικές λύσεις που εξαλείφουν το πρόβλημα του στάσιμου αέρα και των δυσάρεστων οσμών στη στέγαση. Μία από αυτές τις μεθόδους είναι ο εξαναγκασμός εξαερισμού - εξάτμισης. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται στην τουαλέτα ή στην κουζίνα. Τέτοιες κουκούλες είναι ενεργοποιημένες και απενεργοποιημένες όπως απαιτείται, και στο μπάνιο και την τουαλέτα συχνά οι κουκούλες ενεργοποιούνται μαζί με το φως.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Εάν ο χώρος είναι ανεπαρκώς αεριζόμενος, μια καλή λύση μπορεί να είναι βαλβίδες τροφοδοσίας. Για την τοποθέτησή τους στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού γίνονται επιπλέον τρύπες διαμέσου των οποίων ο αέρας θα ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο. Υπάρχουν πολλά είδη βαλβίδων τροφοδοσίας. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα μοντέλα που εγκαθίστανται μεταξύ των μπαταριών και των παραθύρων, αφού στο σημείο αυτό οι βαλβίδες είναι σχεδόν αόρατες. Η βαλβίδα τροφοδοσίας αποτελείται από ένα ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα και έναν εξωτερικό αγωγό, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με μια σχάρα σχεδιασμένη για να εμποδίζει τα σκουπίδια και το βρόχινο νερό να εισέλθουν στη βαλβίδα. Επιπλέον, η εσωτερική βαλβίδα κλείνει το ηχομονωτικό κιβώτιο.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να διαταραχθεί λόγω των εσωτερικών θυρών που είναι πολύ κοντά στο πάτωμα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι θύρες θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένες με σχάρες εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, οι οπές γίνονται στο κάτω μέρος της πόρτας, όπου τοποθετούνται ειδικά πλέγματα.

Σωστά έκανε σύστημα εξαερισμού στο σπίτι, η παρουσία των κουκούλες, βαλβίδα παροχής αέρα και τα κενά μεταξύ των θυρών και το πάτωμα θα επιτρέψει τους κατοίκους να αισθάνονται άνετα στο διαμέρισμα, ακόμα και αν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι μονίμως κλειστά.

Ο καυσαερίων στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά

Το έργο του εξαερισμού και των απορροφητών είναι αόρατο, αλλά είναι ένα από τα κύρια συστήματα σε ένα πολυκατοικία και προσφέρει άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα. Χωρίς σωστή λειτουργία, στις εγκαταστάσεις θα εμφανιστούν δυσάρεστες οσμές από την είσοδο, τουαλέτα και κουζίνα.

Επιπλέον, η έλλειψη αερισμού οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους και την οροφή. Ας δούμε πώς λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του καλύμματος

Εάν τα παράθυρα γίνονται ιδρωμένα και οι οσμές παραμένουν για πολύ καιρό, εμφανίζεται μούχλα ή μύκητας στους τοίχους ή στην οροφή, κατά πάσα πιθανότητα, υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία του εξαερισμού.

Ας δούμε πώς να ελέγξετε αν λειτουργεί η κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Κατάλληλη τουαλέτα, αλλά η συνήθη εφημερίδα είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε, γιατί για τέτοιους σκοπούς εφαρμόστε ένα λεπτό φύλλο.

Ανοίξτε το παράθυρο σε ένα δωμάτιο για 5-8 εκατοστά και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα της κουκούλας. Εάν το χαρτί προσέλκυσε, η κουκούλα λειτουργεί. Εάν το χαρτί δεν κολλήσει και πέσει, ο εξαερισμός σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, το χαρτί μπορεί να πετάξει από τη μάσκα.

Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι ξένες μυρωδιές μπαίνουν στο διαμέρισμα. Ας μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε αν η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Γιατί η κουκούλα δεν λειτουργεί

 • Η παρεμπόδιση του αερισμού είναι η πιο προφανής και κοινή αιτία του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξεβιδώσετε τη σχάρα και να αφαιρέσετε τα συντρίμμια που υπάρχουν εκεί. Εάν βρίσκεται στη ζώνη προσέγγισης, μπορείτε να αφαιρέσετε τα απόβλητα μόνοι σας. Ωστόσο, πιο συχνά είναι απόβλητα κατασκευών που βρίσκονται βαθιά στις οπές εξαερισμού. Στη συνέχεια, μόνο ο ειδικός μπορεί να καθαρίσει τον εξαερισμό.
 • Οι γείτονες στο διαμέρισμά σας χρησιμοποιούν εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος δημιουργεί υπερπίεση και επιστροφή. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα σας λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Οι γείτονες κατά τη διάρκεια ακατάλληλων ενεργειών κατά την επισκευή ή την εγκατάσταση του εξοπλισμού ενδέχεται να εμποδίσουν τον εξαερισμό.
 • Αρχικά εγκατεστημένο μη σωστά εγκατεστημένο δίκτυο εξαερισμού στο σπίτι.
 • Νέα πλαστικά παράθυρα με υψηλή στεγανότητα εμποδίζουν τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, κάτι που είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο και να αφήσετε ένα μικρό κενό ή να χρησιμοποιήσετε αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν για μικρό χρονικό διάστημα και αέρα στο διαμέρισμα.
 • Η έλλειψη θέρμανσης οδηγεί σε ανεπαρκή ή ανεπαρκή λειτουργία του εξαερισμού, καθώς το τελευταίο λειτουργεί λόγω του ύψους της στήλης αέρα, της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, η μείωση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία της κουκούλας.

Πού να πάτε αν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί

Πρώτα απ 'όλα, τίθεται το ερώτημα πού να γυρίσει όταν η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από τον λόγο αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που ελέγχει αυτό το κτίριο διαμερισμάτων και είναι υπεύθυνος για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για ZhEK, εταιρεία διαχείρισης ή HOA.

Είναι απαραίτητο να γράψετε μια δήλωση σχετικά με τον ανεπαρκή ή ανεπαρκή αερισμό στο διαμέρισμα. Εδώ περιγράφουν την ουσία του προβλήματος, ζητούν να καταλάβουν, να λύσουν το πρόβλημα και να τιμωρήσουν τον ένοχο.

Μετά την αποδοχή της αίτησης στο διαμέρισμα, εισέρχεται ένας εμπειρογνώμονας, ελέγχει τη λειτουργία του εξαερισμού και συντάσσει μια πράξη με την παρουσία δύο γειτόνων και στο εγγύς μέλλον οι εργαζόμενοι του οργανισμού διαχείρισης ή του HOA θα πρέπει να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Οι υπάλληλοι της κοινοτικής υπηρεσίας μετά την επιθεώρηση πρέπει να εκδίδουν αποφάσεις. Οι παραβάσεις εξαλείφονται εντός 45 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος ψηφίσματος. Εάν το θέμα βρίσκεται σε απορρίμματα, το βοηθητικό πρόγραμμα θα πρέπει να καθαρίζει τις δίοδοι αερισμού.

Εάν ο λόγος για τον ανεπαρκή εξαερισμό είναι οι γείτονες, πρέπει να εξαλείψουν τα λάθη στην εγκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας οικιακής εξάτμισης.

Εάν ο διαχειριστικός οργανισμός δεν απαντήσει στην αίτηση, μπορείτε να καταθέσετε παράπονα σε μια ανώτερη αρχή. Γράψτε μια καταγγελία στην κρατική επιθεώρηση στέγασης, στο Rospotrebnadzor ή στην Εισαγγελία. Μπορείτε να στείλετε μια αίτηση σε τρεις φορείς ταυτόχρονα.

Η καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή είναι μια πράξη για τον έλεγχο της λειτουργίας του εξαερισμού, ένα αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης και απευθείας την αίτηση που στείλατε στον οργανισμό. Επομένως, κατά την υποβολή καταγγελίας στην εταιρεία, TSZH ή ZhEK, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα αντίγραφο.

Επιπλέον, η καταγγελία συνοδεύεται από την απάντηση και την απόφαση του οργανισμού με την παρουσία αυτών των εγγράφων. Μπορείτε να επισυνάψετε φωτογραφίες και υλικό βίντεο σε μια κουκούλα που δεν λειτουργεί, μούχλα ή μύκητες.

Παρεμπιπτόντως, η συλλογική καταγγελία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ως εκ τούτου είναι καλύτερο να γράψουμε τη δήλωση μαζί με τους γείτονες αν το πρόβλημα με τον αερισμό παρατηρείται σε αρκετούς μισθωτές σε κτίριο πολυκατοικιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής παραπόνων σχετικά με το γραφείο στέγασης, τα HOA ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις, διαβάστε το άρθρο "Πού να γράψετε μια καταγγελία σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης".

Άλλοι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

Για να εξαγάγετε στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή στην κουζίνα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την εργασία, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί παθητικά με την ένταξη. Στην τουαλέτα, κατά κανόνα, η συμπερίληψη συμβαίνει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστό διακόπτη για σχεδίαση.

Στην κουζίνα, ο εξαερισμός εγκαθίσταται πάνω από την πλάκα με τη μορφή κουδουνιού. Ένα τέτοιο σύστημα εξαλείφει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Επιπλέον, μειώνει τη συσσώρευση λίπους σε τοίχους, έπιπλα, οροφή και άλλες επιφάνειες. Πώς να πλύνετε την κουζίνα του λίπους, διαβάστε εδώ.

Για να διατηρήσετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, εγκαταστήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε επιπλέον τρύπες στον τοίχο μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Αυτά τα ανοίγματα λειτουργούν με την αρχή των εγκοπών στα παράθυρα και εξασφαλίζουν την τακτική πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο.

Οι βαλβίδες τοποθετούνται υπό γωνία στον τοίχο και καλύπτονται με πλέγμα, μέσα στο κιβώτιο απομόνωσης θορύβου. Ταυτόχρονα, είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο αισθητά από τα ανοίγματα του ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου.

Για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας, είναι σημαντικό οι οπές στον τοίχο να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού. Η κατάλληλη διάμετρος θα είναι 6-10 εκατοστά.

Επιπλέον, η υγρασία στο διαμέρισμα θα παρέχεται από τους υγραντήρες. Διαβάστε περισσότερα για τη δράση της συσκευής και έναν υγραντήρα για να επιλέξετε, διαβάστε την https://vsepodomu.ru/uborka/uvkazhniteli-vozduha-polza-vred-mneniya-vrachey/ σύνδεσμο.

Ο συντάκτης

Προσθέστε ένα σχόλιο

Ακύρωση απάντησης

Διαβάστε επίσης

Πώς να εξοικονομήσετε νερό στο διαμέρισμα

Soderzhanie1 Δέκα τρόποι για να σώσει vodu2 εξοικονόμησης νερού σε λουτρά και tualete3 Πώς να εξοικονομήσετε νερό όταν πλένετε τις κεφαλές των ντους posudy4 και smesitelya5 απαιτήσεις για τα τιμολόγια του νερού της βρύσης για τις δημοτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν τακτικά.

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Πίνακας περιεχομένων1 Δέκα τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος2 Ποιο λαμπτήρα να επιλέξει3 Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην κουζίνα4 Συσκευές και συστήματα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας Οι τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφελείας αυξάνονται συνεχώς στην τιμή. Αλλά σχεδόν κανείς δεν θέλει.

Γιατί το ζεστό νερό είναι απενεργοποιημένο το καλοκαίρι

Soderzhanie1 Γιατί απενεργοποίηση ζεστό vodu2 Ρύθμιση της προσφοράς και της θερμοκρασίας Πρότυπα boylera3 vody4 Τι θα συμβεί αν το ζεστό νερό δεν είναι vklyuchili5 Εάν η εταιρεία διαχείρισης είναι σε αδράνεια Κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου, η Ρωσία διέκοψε ζεστό.

Επικεφαλίδες

Υλικά

Πώς να επιλέξετε μια βαλίτσα με ρόδες
Πώς να αφαιρέσετε ένα πετρέλαιο λεκέ από τζιν
Πώς να συσκευάσετε πακέτα σε βαλίτσα
Πώς να ξεκλειδώσετε την κλειδαριά συνδυασμού σε μια βαλίτσα
Πώς να βάψετε τα τζιν στο σπίτι

10 πιο χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσετε να κάνετε ένα σπίτι καλύτερα

Τι γίνεται αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί;

Νωρίτερα μιλήσαμε για τον τρόπο δοκιμής της λειτουργίας του εξαερισμού. Αλλά τι εάν το πείραμα αποκάλυψε ότι ο εξαερισμός εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Και πάλι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ξένες μυρωδιές που έρχονται στο διαμέρισμα αναμφισβήτητα μιλούν γι 'αυτό.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ίσως, πάνω από το διαμέρισμά σας σχηματίστηκε clog. Αυτό εξηγεί τις διεισδυτικές μυρωδιές και την έλλειψη πρόσφυσης. Επίσης συμβαίνει ότι οι γείτονες περιλαμβάνουν εξαναγκασμένο εξαερισμό, δημιουργώντας έτσι υπερβολική πίεση και βύθισμα επιστροφής. Ή ίσως όλα είναι πολύ απλούστερα - το σύστημα αρχικά δεν τοποθετήθηκε σωστά και σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει γι 'αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία αποστολής έκτακτης ανάγκης του οργανισμού διαχείρισης. Το σύστημα είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει για κλήσεις σε άλλες περιπτώσεις. Γράψτε ή γράψτε στο τηλέφωνο. Όταν είναι η σειρά σας, θα επικοινωνήσετε μαζί σας και θα συντονιστείτε με την άφιξη ειδικών. Εάν η θήκη είναι σε φραγμένο κανάλι αέρα, τότε μετά τον καθαρισμό της, η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί. Εάν η έλλειψη εξαερισμού οφείλεται στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του κτιρίου - παραμένει μόνο η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οικιακής εξαγωγής.

Και πάλι, δεν είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι η κανονική λειτουργία του εξαερισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εκτός από τα πλαστικά παράθυρα που εμποδίζουν τη ροή του αέρα που απαιτείται για τη λειτουργία των φυσικών συστημάτων εξαερισμού, η ακατάλληλη λειτουργία μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη θέρμανσης. Δεδομένου ότι ο φυσικός αερισμός λειτουργεί σε βάρος του ύψους της στήλης αέρα, καθώς και η διαφορά πίεσης και συνεπώς οι θερμοκρασίες του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα, η μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία του. Επιπλέον, προβλήματα στη λειτουργία του εξαερισμού σχετίζονται με το κλείσιμο του άξονα της εξάτμισης από μια προστατευτική ομπρέλα χαμηλών προδιαγραφών, αλλά αυτό μπορεί να αποδοθεί στην ίδια κατηγορία με τα μπλοκαρίσματα.

Προτεινόμενα

Συντήρηση και επισκευή κατοικιών: τι είναι πραγματικά πίσω από αυτό;

Και πάλι για το οικόπεδο δίπλα στο σπίτι

Πληρωμή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε κοινή κοινή ιδιοκτησία

Έχουν το δικαίωμα να απενεργοποιήσουν τα φώτα για τα χρέη τους χωρίς προειδοποίηση;

Ανακαλύπτουμε τους λόγους για την κατανομή της στήλης αερίου

Πόσο μπορώ να κρατήσω αποδείξεις για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας;

Σχόλια

Γεια σας, εγώ δεν εργάζονται εξαερισμού στο μπάνιο ήρθε με μια επιτροπή για τον εξαερισμό, και όλα αυτά χωρίς το χρήσιμο δεν μπορεί να sdelat.zapah έρχεται με ανοίγει ένα παράθυρο εξαερισμού εντάξει κουκούλα είναι, πριν από 2 χρόνια όλα ήταν εντάξει σε ένα διαμέρισμα που Το παράθυρο είναι κλειστό, το οποίο είναι ανοιχτό, χωρίς διαφορά. Πες μου ποιος είναι ο λόγος, ίσως λόγω των γειτόνων;

Πριν από 2 χρόνια, θέσατε ένα πλαστικό κουτί, το μαντέψατε;

Λείπει ή δεν λειτουργεί σύστημα εξαερισμού στο φαρμακείο στην Πέτρου και Παύλου 1, OOO «Lady Pharm plus» είναι αδύνατο ακόμα και 5 minut.Na δρόμο = 20, το φαρμακείο + μέτρα 50.Primite

Όσον αφορά τον μη λειτουργικό αερισμό, επανειλημμένα υπέβαλε αίτηση στο τμήμα συντήρησης κατοικιών. Σε απάντηση ανακατευθύνει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτές στην κεντρική υπηρεσία αποστολής και στη συνέχεια ο κύκλος κλείνει, CDS στέλνει στο Οικήσεως να υποβάλει αίτηση;!

Πώς αυτό το ψεύτικο σύστημα.

Dyomsky περιοχή, στέγαση τμήμα-34

Γεια σας, Ξεκινήστε με το γεγονός ότι έχουμε μούχλα στο μπάνιο, ο τοίχος είναι σχεδόν σάπιος, υπήρχε μια ισχυρή μυρωδιά μούχλα στο διαμέρισμα. Σήμερα υπήρχαν ειδικοί, όλοι κοίταξαν και είπαν ότι ο λόγος μπορεί να οφείλεται στα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, θα μάθουν. Ερώτηση: Εάν αποδειχθεί ότι αυτό συμβαίνει, τι πρέπει να κάνουμε; Έχουμε παιδιά που αναπνέουν όλα αυτά, υπάρχει μια σόμπα αερίου στο διαμέρισμα. Μπορούμε στη συνέχεια να στηριχθούμε σε άλλη κατοικία; Πού να πάτε; Ναι, όμως, έχουμε τον πρώτο όροφο, είπαν ότι δεν θα λειτουργούσε εάν αποδείχθηκε ότι η δομή δεν είναι σωστή. Παρακαλώ παρακαλώ! Και αυτός ο οικιακός ανεμιστήρας εξάτμισης, πώς γράφετε, ποιος θα πρέπει να εγκαταστήσει και θα βοηθήσει στην περίπτωσή μας;!

Γεια σας, Αγόρασα ένα διαμέρισμα σε ένα ψηλό κτίριο. Αγόρασα μια κουκούλα, εγκατεστημένη, ενεργοποιημένη και.... αποδείχθηκε ότι ο αέρας δεν διέρχεται από τον αγωγό αερισμού, αλλά επιστρέφει στην κουζίνα. Αναρριχήθηκαν στο ορυχείο και βρήκαν εκεί τούβλα και σκυρόδεμα, τα οποία ήταν σαφώς από πάνω. Ήρθαμε στον Ποινικό Κώδικα με μια δήλωση, μας είπαν ότι δεν ήταν δικό τους καθήκον και όχι το πρόβλημά τους. Και βάλτε μας την πόρτα. Πείτε μου, πού αλλού μπορώ να εφαρμόσω το πρόβλημα; ζουν στον 1ο όροφο χωρίς κουκούλες στην κουζίνα είναι απλά αδύνατο!

Δεν λειτουργεί αερισμό στο διαμέρισμα που πρέπει να πάει

Το διαμέρισμα δεν λειτουργεί φυσικά uprav.komp.prochistili ventilyatsiya.V και συνέταξε μια έκθεση ότι δεν ήταν rabotaet.pisali αίτηση στο Τμήμα Στέγασης, υπάρχουν αδιάθετες, λένε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους. Επικοινωνήστε με το soobschestvo.tam πυρκαγιά είπε ότι για να μην κάνουν τίποτα δεν μπορούν, μπορούν να κάνουν μόνο μια πράξη ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, υπάρχει ακόμα περιθώριο για έκκληση, επειδή είναι αδύνατο να ζήσουν σε αυτό το διαμέρισμα.

25 Σεπτεμβρίου 2016, 09:20 Βικτώρια, πόλη Σμολένσκ

Απαντήσεις δικηγόρων (2)

Αγαπητέ Βικτώρια! Ο εξαερισμός είναι το πιο διακριτικό, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα ενός κτιρίου διαμερισμάτων ως σύνολο και ένα ξεχωριστό διαμέρισμα ειδικότερα. Το έργο του εξαερισμού σπάνια προσελκύει την προσοχή. Αλλά αν ο εξαερισμός είναι ελαττωματικός, παρατηρείται με άμεσο μάτι αμέσως. Εάν ο καπνός δεν ξεθωριάζει στην κουζίνα, εάν τα παράθυρα αποκρύψουν, αν οι μυρωδιές από την τουαλέτα μεταφέρονται σε όλο το διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός είναι ασαφής. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό από μόνο του είναι δυσάρεστο, μπορεί να τελειώσει με το σχηματισμό μύκητα ή μούχλα στους τοίχους, το οποίο είναι ήδη πολύ κακό για την υγεία. Έτσι, εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, μην τραβάτε με τη λύση αυτού του προβλήματος. Έλεγχος. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε, αλλά ο εξαερισμός δεν λειτουργεί πραγματικά; Είναι πολύ απλό. Θα χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο ή το παράθυρο (5-8 cm, σύμφωνα με το «Μέθοδος του εξαερισμού των κτιρίων κατοικιών»), καθώς και πόρτες, για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση του αέρα μεταξύ του δρόμου και εξαερισμού. Στη συνέχεια, συνδέστε μια λωρίδα χαρτιού στο παράθυρο εξαερισμού, μπορείτε να τουαλέτα. Αν το χαρτί προσελκύεται καλά, αν "κολλήσει" στην τρύπα, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά. Με την ίδια αρχή, χρησιμοποιούν συχνά έναν αναπτήρα τσιγάρων - το ανάβουν δίπλα στον αεραγωγό. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, η φλόγα πρέπει να στρέφεται προς την πλευρά της οπής. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ανοικτή φωτιά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξαερισμού. Στο ορυχείο, το φυσικό αέριο θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμο, το οποίο απλώς σκαστά. Οι συνέπειες μπορεί να είναι απολύτως απρόβλεπτες. Για να αποφύγετε τις υπερβολές, χρησιμοποιήστε ένα καλύτερο αβλαβές κομμάτι χαρτιού. Όποια και αν ήταν, αν το χαρτί δεν προσελκύσει και η φλόγα του αναπτήρα αφέθηκε να καεί ακριβώς, τότε δεν υπάρχει έλξη, και ο αερισμός, αντίστοιχα, δεν λειτουργεί. Επίσης, να θυμάστε ότι σε ζεστό καιρό, ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος και να σταματήσει να περνά μέσα από τον εξαερισμό, ακόμα και αν λειτουργεί. Οι αεραγωγοί συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο. Καλύτερα να τα ελέγξετε όλα. Αιτίες. Η πιο προφανής και κοινή αιτία των προβλημάτων αερισμού είναι το τραγικό μπλοκάρισμα της. Μπορείτε να ξεβιδώσετε τη σχάρα εξαερισμού και να κοιτάξετε μέσα: εάν τα σκουπίδια βρίσκονται σε απόσταση, μπορείτε να τα αφαιρέσετε ή να τα συλλέξετε με ηλεκτρική σκούπα. Αν τα απορρίμματα είναι μακριά, είναι πολύ πιθανό τα απόβλητα κατασκευής. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν και, επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων απαγορεύεται να προσπαθήσουν να το κάνουν οι ίδιοι. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υποβάλει αίτηση στην εταιρεία διαχείρισης, έτσι ώστε να στείλει εμπειρογνώμονες. Ο δεύτερος λόγος, που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία των γειτόνων δράσης του συστήματος εξαερισμού -nesanktsionirovannye, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επισκευής ή της εγκατάστασης του εξοπλισμού κατά λάθος, εν αγνοία τους έχετε αποκλείσει εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πάλι, πρέπει να καλέσετε ειδικούς από την εταιρεία διαχείρισης. Αυτή η δραστηριότητα των γειτόνων είναι απολύτως παράνομη και πρέπει να σταματήσει στη ρίζα. Κυρώσεις για παράνομη αλλαγές στο διαμέρισμα, το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών και αποτελούν απειλή για τη ζωή ή την υγεία τους, που διατυπώνονται στο άρθρο 7.21 του Κώδικα Διοικητικής. Παρεμπιπτόντως, τα πρόστιμα για αυτό το άρθρο θα πρέπει σύντομα να αυξηθούν. Πλαστικά παράθυρα. Μπορεί επίσης να συμβεί ότι τα φρέατα εξαερισμού είναι ελεύθερα, οι γείτονες δεν συμπεριφέρονται σωστά, και εξαερισμού λειτουργεί καλά, και ο αέρας στο διαμέρισμα εξακολουθεί να είναι στάσιμη, οσμές της κουζίνας ή, χειρότερα, η τουαλέτα δεν διαβρώνεται. Ο λόγος μπορεί να είναι στα νέα πλαστικά παράθυρα που εγκαταστήσατε. Είναι τόσο σφιχτά φραγμένα ώστε το δωμάτιο να μετατραπεί σε πρακτικά σφραγισμένο. Ο αέρας δεν περνά, δεν υπάρχει ώθηση. Ειδικά μπορεί να είναι αισθητή το χειμώνα, όταν ο καθένας θέλει να κλείσει τα παράθυρα, έτσι ώστε να μην τεθεί σε αίθουσα. Το πρόβλημα λύνεται απλά - το παράθυρο είναι ελαφρώς ανοιχτό, όχι απαραίτητα πολύ, αρκετά σχισμένο, και ο αέρας θα περάσει ήδη από το διαμέρισμα από το παράθυρο στο άνοιγμα. Εάν αυτή η μέθοδος είναι απαράδεκτη το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν ταυτόχρονα, αλλάζει ο αέρας, τότε τα παράθυρα είναι κλειστά. Αλλά ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει ακόμα. Εκχυλίστρια. Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμά σας δεν ανταποκρίνεται στην εργασία σας, υπάρχουν αρκετές πολύ σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα. Η πρώτη μέθοδος είναι ήδη πολύ συνηθισμένη στα διαμερίσματα των Ρώσων - αυτή είναι μια εγκατάσταση του εξαναγκασμού εξαερισμού, ή απλά σχέδιο. Κατά κανόνα, εγκαθίσταται στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Επιπλέον, δεν λειτουργεί παθητικά, αλλά απαιτεί συμπερίληψη. Στην τουαλέτα, συχνά η συμπερίληψη της κουκούλας γίνεται ταυτόχρονα με την ένταξη ενός λαμπτήρα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ξεχωριστό διακόπτη για το σχέδιο, έτσι είναι άνετος ο καθένας. Στην κουζίνα, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη με τη μορφή κουδουνιού πάνω από τη σόμπα, έτσι ώστε να παγιδεύει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Φυσικά, δεν συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτά τα συστήματα μόνοι σας, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Βαλβίδες τροφοδοσίας. Αν μετά την εγκατάσταση του απορροφητήρα νομίζετε ότι ο αέρας στο διαμέρισμα θα μπορούσε να είναι πιο φρέσκο ​​και, στη συνέχεια, να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των βαλβίδων εισαγωγής. Δηλαδή, κάνετε απλώς επιπλέον τρύπες στον τοίχο για πρόσβαση στον αέρα από το δρόμο. Οι βαλβίδες εισαγωγής μπορεί να είναι διαφορετικές, συνήθως γίνονται στο κενό μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Είναι λιγότερο αισθητές εκεί και λειτουργούν σαν ρωγμές στα παράθυρα. Οι βαλβίδες παρέχονται με ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, ο εξωτερικός σωλήνας (αφαίμαξη αέρα) σε μία γωνία προς τον τοίχο και είναι εφοδιασμένο με πλέγμα να υπάρχει νερό και τα συντρίμμια. Μέσα στο δωμάτιο, η βαλβίδα συνοδεύεται από κουτί ηχομόνωσης. Αυτή η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί μόνη της - το κυριότερο είναι να τρυπήσει μια τρύπα στον τοίχο σύμφωνα με τη διάμετρο του εξαερισμού. Συνήθως αυτό είναι 6-10 εκ. Οι σύγχρονες βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να εξοπλιστούν με αισθητήρες που αντιδρούν στην υψηλή υγρασία και αφήνουν τον αέρα από το δρόμο αυτόματα. Μην ξεχνάτε ότι ο αέρας δεν μπορεί να περπατήσει γύρω από το διαμέρισμα και το γεγονός ότι οι πόρτες μεταξύ των δωματίων είναι άνετα στο πάτωμα και μην χάσετε μια ανάσα. Εάν δεν μπορείτε να διευρύνετε το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου, μπορείτε να κάνετε μικρές τρύπες στην πόρτα, που λαμβάνονται με ένα πλέγμα. Καλύτερα, φυσικά, zadekorirovat. Στη συνέχεια, ο αέρας θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος.

Διευκρίνιση του πελάτη

Αυτό το όλο ponyat.tam κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού είναι ένα λάθος και δεν υπάρχει κανένας εξαερισμός στο διαμέρισμα, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε. Είναι δυνατόν να περάσετε από το δικαστήριο για να διορθώσετε αυτό το λάθος

25 Σεπτεμβρίου 2016, 13:31

Μέσα από το δικαστήριο μπορείτε να επιτύχετε τη διόρθωση του σφάλματος των οικοδόμων!