Πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό. Βήμα-βήμα οδηγίες

Το συμπύκνωμα δεν είναι απλά μια πηγή υγρασίας και γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των μυκήτων και της εξάπλωσης των επιβλαβών βακτηρίων και μούχλα - είναι αρκετά μια επιθετική υγρού, η οποία καταστρέφει σταδιακά δομικά υλικά, ακόμα και όπως το μέταλλο και μπετόν. Και για να λύσει αυτό το πρόβλημα είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να μάθετε πρώτα, όταν το κάνει αυτό πολύ συμπυκνωμένο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο σύστημα εξαερισμού

Οι λόγοι, στην πραγματικότητα, πολλά και ποιος από αυτούς οδηγεί στην εμφάνιση υγρών σταγονιδίων στις εσωτερικές επιφάνειες των καναλιών αέρα, μπορεί να προσδιοριστεί μόνο αφού εξαλειφθεί ο καθένας.

Οι κυριότερες πηγές είναι:

 • Μη μονωμένα κανάλια αέρα.
 • Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.
 • Παραβίαση της στεγανότητας των γραμμών αέρα.
 • Καταστροφή του στόματος των αεραγωγών σε σοφίτα ή οροφή.
 • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

Η αναπόφευκτη αιτία συμπύκνωσης είναι η επαφή του θερμού υγρού αέρα από ένα δωμάτιο με ψυχρές μάζες αέρα του δρόμου. Και όσο περισσότερο υπάρχει διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας ροής αέρα στο σύστημα εξαερισμού και της εξωτερικής θερμοκρασίας, τόσο περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώνεται στα τοιχώματα των αεραγωγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα προβλήματα αρχίζουν στην εκτός εποχής και το τέλος και την ζεστή εποχή.

Η πρώτη μέθοδος: η θέρμανση των αεραγωγών

Για να μάθετε πώς να εξαλείψετε το συμπύκνωμα στον εξαερισμό και να λύσετε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, θα πρέπει να ενεργήσετε σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο: την εξάλειψη των ελαττωμάτων στο σχεδιασμό των αγωγών αέρα και την κίνηση του σημείου δρόσου πέραν των ορίων εξαερισμού.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε ένα σπίτι διαμερισμάτων είναι πιο δύσκολο.

Σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητο να τυλίξετε το σωλήνα με θερμαντήρα, για πάχος 50-100mm. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ομπρέλα ή έναν εκτροπέα στην κεφαλόδεσμο, πράγμα που θα αποτρέψει την υγρασία της μόνωσης.

Για ένα κτίριο διαμερισμάτων, η μόνωση πρέπει να ξεκινήσει με προσεκτική μελέτη των εξόδων των αγωγών. Στη σοφίτα ή στην οροφή υπάρχει ένα συγκεκριμένο κτίριο, στο οποίο εξέρχονται οι αεραγωγοί ολόκληρης της εξόδου. Εάν οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ή αμιαντοτσιμέντο, ο χώρος μεταξύ τους δεν είναι σφραγισμένος. Σε αυτά τα διαστήματα μεταξύ των σωλήνων εισέρχεται ο ψυχρός αέρας, ψύγοντας έτσι τον αγωγό αέρα, ο οποίος συναντά με μάζες θερμού αέρα και μετατρέπει την υγρασία σε συμπύκνωμα.

Ερωτήσεις από τους αναγνώστες:

 • Είναι απαραίτητο να γίνουν ορισμένοι αποστάτες ανάμεσα στα κανάλια αέρα, πάνω στα οποία θα παράγεται ο αναρτημένος ξυλότυπος. Στη συνέχεια ρίξτε τα κενά με το διάλυμα μέχρι το στόμα. Αυτή η μέθοδος, αν και δεν μονώνει τον αγωγό, αλλά εμποδίζει την είσοδο ψυχρού αέρα στους αεραγωγούς.
 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν όλες οι ρωγμές και τα ελαττώματα του σωλήνα τούβλου, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι αγωγοί, με τη βοήθεια τσιμεντοκονίας.
 • Το επόμενο στάδιο θα είναι η μόνωση αυτής της δομής. Οποιοσδήποτε θερμαντήρας ρολών ή πλακών θα πρέπει να τυλίγεται προσεκτικά σε ένα σωλήνα και να στερεώνεται με σχάρες στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, η πιο σωστή απόφαση θα είναι να τοποθετήσετε ένα κουτί κατάλληλων διαστάσεων, κατασκευασμένο από μέταλλο. Είναι δυνατόν να στερεωθεί στην επιφάνειά του ένα πλέγμα βαφής και να επικαλυφθεί η επιφάνεια του θερμαντήρα. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητά σας και τα οικονομικά σας.

Μέθοδος 2: αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Εάν ο αγωγός αέρα είναι μονωμένος για κάποιο λόγο, δεν είναι δυνατό και το συμπύκνωμα στάζει από το σωλήνα εξαγωγής, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο αφαίρεσης του.

Η τρίτη μέθοδος: η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτή η μέθοδος ελέγχου του συμπυκνώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν οι προηγούμενες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα: πρόκειται για την παραγωγή ενός νέου συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού με ένα βύσμα του παλαιού συστήματος εξαερισμού.

Στην κουζίνα, η μεγαλύτερη πηγή καπνού και έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Μπορεί να τοποθετηθεί στη δουλειά και να περάσει μέσα από το πάχος του φέροντος τοιχώματος. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Αυτός ο ανεμιστήρας θα αντλήσει αέρα από την κουζίνα και όλα τα δωμάτια, αλλά για να μην διαταραχθεί η ροή του αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διογκωθεί η μάζα του αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει με το άνοιγμα των παραθύρων στα δωμάτια, αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Εγκαθίστανται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης, εντελώς αθέατες, πρακτικές και δεν απαιτούν πηγή τάσης.

Πολλά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν συμπύκνωση στον εξαερισμό. Πώς να ξεφορτωθεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να λύσει όλους τους μισθωτές του σπιτιού μαζί. Είναι λοιπόν η πιο αποτελεσματική εργασία για να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα, διότι ο εξαερισμός είναι ένας μόνο οργανισμός, η παραβίαση του οποίου σε κάθε περιοχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους άλλους.

Η σύζυγός μου και εγώ αγόρασα ένα σπίτι. Αμέσως άρχισε να κάνει επισκευές και εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι. Ο εξαερισμός εγκαταστάθηκε από ειδικούς. Μέσα σε τρεις μήνες παρατήρησα ότι το συμπύκνωμα συλλέγεται στους σωλήνες εξαερισμού. Έχω υποβάλει αίτηση σε μια εταιρεία που εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού με αξίωση. Ο λόγος για την απελευθέρωση του συμπυκνώματος σε μένα αφαιρέθηκε με τη θέρμανση των καναλιών αέρα. Τώρα με τα έργα αερισμού στο σπίτι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Αγόρασα ένα εξοχικό σπίτι ήδη έτοιμο και φυσικά, κατά την αγορά, δεν έδωσα προσοχή στο συμπύκνωμα. Ήδη τότε, όταν άρχισαν να ζουν στο σπίτι, συνειδητοποίησα ότι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο δεν εμφανίζεται συμπύκνωση. Και στο μπάνιο και στην τουαλέτα, και στην κουζίνα. Προσδιόρισα την αιτία με τον κακώς διευθετημένο εξαερισμό. Ενέκρινε τις εξόδους αέρα στη σοφίτα με τη βοήθεια ενός μεταλλικού. Στην κουζίνα έχω εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης.

Έπρεπε να μονώσω τον αεραγωγό και, παρεμπιπτόντως, βοήθησε πραγματικά. Το πρόβλημα με το συμπύκνωμα επιλύθηκε.

Προσωπικά, ξεκίνησα αρχικά μια ξεχωριστή βρύση για το συμπύκνωμα από σωλήνες αμιάντου κατά την εγκατάσταση εξαερισμού στην ιδιωτική μου κατοικία. Όσο για μένα - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα υλικά, που δεν παραβιάζει τη στεγανότητα των σωλήνων και εκτελεί τέλεια τις λειτουργίες του. Την ίδια στιγμή, κατά την οικοδόμηση μιας σάουνας, αποφάσισα να σώσω ένα τσάι με μια βρύση για το συμπύκνωμα και να μην το βάλουμε καθόλου. Κατόρθωσα να το μετανιώσω αυτό τρεις φορές, επειδή η υγρασία του συμπυκνώματος καλύπτεται πλήρως σε ολόκληρο το ξύλινο πάτωμα του λουτρού. Ποτέ μην αποθηκεύετε σε αγωγούς εξαερισμού, καθώς και σε συλλέκτη συμπυκνωμάτων, γιατί οι συνέπειες θα είναι φορές πιο σοβαρές.

Παρατήρησα συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού, αλλά θεωρούσα ότι είναι ο κανόνας. Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα του συστήματος εξαερισμού, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί.

Διάβασα το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα με τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό. Εγώ ο ίδιος έχω ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Στη ντάκα, το λουτρό κατασκευάστηκε ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια ειδικών, αφού δεν υπήρχαν επιπλέον χρήματα για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες τους. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής, έφτασε ακόμα και ο μύκητας και η μούχλα. Άρχισα να ψάχνω για την αιτία. Αποδείχθηκε ότι ο εξαερισμός δεν λειτούργησε σωστά. Σε γενικές γραμμές, καταρχήν, στα κατασκευαστικά θέματα είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε τους πλοιάρχους. Ερωτηθείς φίλοι. Ως αποτέλεσμα, ήταν δυνατό να λυθεί το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός θερμαντήρα. Τώρα ξέρω ότι άλλες επιλογές ήταν δυνατές.

Συμπύκνωμα στον εξαερισμό: γιατί σχηματίζεται και πώς να λύσει το πρόβλημα

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού;

 • Λόγω ακατάλληλων ή ανεπαρκώς μονωμένων καναλιών αέρα.
 • Λόγω ακατάλληλης λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.
 • Μπορεί να προκύψει συμπύκνωση λόγω παραβίασης της αεροστεγανότητας του αγωγού.
 • Η αυξημένη στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπύκνωση.

Δημιουργία συμπυκνωμάτων στο σύστημα εξαερισμού

Ένθετο: Σημείωση: Η λογική για συμπύκνωση - ότι ο θερμός υγρός αέρας που βρίσκεται σε κλειστό χώρο σε συνάντηση το κρύο εξωτερικό αέρα, συμπυκνώνεται και εγκαθίσταται με τη μορφή υγρής σταγονιδίων στους τοίχους για τα κανάλια εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προβλήματα συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής και της ζεστής εποχής.

Τρόποι επίλυσης του προβλήματος

Για να εξουδετερωθεί το συμπύκνωμα, προσδιορίζεται θέτει ένα πρόβλημα σε μια εγγραφή σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο να τηρούν ορισμένα καθεστώτα, δηλαδή η δημιουργία της σωστής λειτουργίας της όλης κατασκευής με κανάλια αέρα, εξουδετέρωση των δυσλειτουργίες και ελαττώματα και μετατόπιση του σημείου δρόσου του έξω από την περιοχή του δωματίου.

Για ένα μικρό εξοχικό σπίτι ή ένα σπίτι το πρόβλημα λύεται ευκολότερα από ό, τι για τους κατοίκους των νέων κτιρίων με μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων. Αρκεί απλώς να τυλίξετε τους σωλήνες με ένα στρώμα ειδικής μόνωσης. Είναι επίσης απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το τιμόνι με έναν εκτροπέα ή μια ομπρέλα, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο υγρασίας στον θερμαντήρα. Η διαδικασία θέρμανσης σε πολυκατοικίες αρχίζει με μελέτη του συστήματος εξόδων και της θέσης του αγωγού. Στην οροφή ή στη σοφίτα υπάρχουν συνήθως ειδικά κτίρια, τα οποία συγκεντρώνουν αγωγούς αερισμού από ολόκληρο τον κατακόρυφο.

Θέρμανση του σωλήνα εξαερισμού

Οι αγωγοί κατασκευάζονται από αμιαντοτσιμέντο ή γαλβανισμού, ο χώρος μεταξύ των καναλιών εξυπηρετεί «τόπος συνάντησης» ζεστό μάζες αέρα με εξωτερικό ψυχρό αέρα, η οποία είναι η αιτία του συμπυκνώματος.

 • Μεταξύ αυτών των καναλιών αξίζει να κατασκευαστούν ειδικοί αποστάτες στους οποίους θα τοποθετηθεί ο αναρτημένος ξυλότυπος. Τα κενά γεμίζονται με ένα προετοιμασμένο διάλυμα. Αυτή η μέθοδος, αν δεν δώσει ζεστασιά στον αγωγό, θα μειώσει σημαντικά τη διείσδυση των μαζών ψυχρού αέρα απευθείας στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Όλα τα ελαττώματα, τα ελαττώματα και οι ρωγμές στους σωλήνες από τούβλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται οι αεραγωγοί, τσιμεντοποιούνται με τσιμεντοκονία.
 • Το επόμενο στάδιο είναι η μόνωση της δομής. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μόνωση (πλάκα ή ρολό), ο σωλήνας πρέπει να μονωθεί και να τοποθετηθεί πάνω του ένα ειδικό μεταλλικό κιβώτιο. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τα αιτήματα, μπορείτε να προσφέρετε μια επιφάνεια με ένα πλέγμα βαφής με περαιτέρω σοβάτισμα.

Συμβουλή: για σήμερα, οι καλύτεροι θερμαντήρες για αεραγωγούς είναι παραλλαγές που κατασκευάζονται με βαμβακερό βάτα, οι οποίες έχουν απίστευτη αντοχή στη φωτιά και δεν φοβούνται την υγρασία και τη μούχλα. Είναι η καλύτερη χρήση τους για ιδιωτικά και πολυκατοικίες.

Διάγραμμα ροής αέρα

Αποτελεσματική μέθοδος με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Σε περίπτωση που η μόνωση των αεραγωγών αερισμού είναι αδύνατη ή δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για αυτό, και το συμπύκνωμα συνεχίζει να στάζει από τον αγωγό, είναι δυνατό να καταφύγετε στη μέθοδο απόσυρσης. Για να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να περάσετε πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν συνεπάγεται μεγάλο χρηματικό κόστος. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατοικιών μπορούν να μετατρέψουν ένα σωλήνα ενενήντα βαθμού, ο οποίος βρίσκεται στη σοφίτα, αποσυνδέοντας το προηγουμένως. Αφού ολοκληρώσετε τη στροφή, οδηγώντας τον σωλήνα σε κατακόρυφη θέση, μπορείτε να ενταχθείτε στον αγωγό, ο οποίος εκτελεί το εξωτερικό του χώρου.

Αποτελεσματική μέθοδος με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Για ένα κτίριο διαμερισμάτων, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τον αεραγωγό και, στη συνέχεια, να γυρίσετε ενενήντα βαθμούς για να πάρετε το τμήμα του αγωγού να πηγαίνει οριζόντια. Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο απλής ενέργειας που περιγράφηκε παραπάνω, είναι δυνατή η μόνωση όλων των σωλήνων στο σύστημα με την αφαίρεση του σωλήνα από το βύσμα, το οποίο θα εκτελέσει τη λειτουργία της αποστράγγισης του συμπυκνώματος απευθείας από το σύστημα εξαερισμού.

Μην ξεχνάτε ότι η αποστράγγιση του συμπυκνώματος είναι ένα προσωρινό μέτρο, επειδή με παρατεταμένη κατάψυξη, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί εύκολα να αποτύχει λόγω της κατάψυξης.

Η πιο ακριβή μέθοδος

Σε περίπτωση που οι παραπάνω μέθοδοι δεν οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα, μπορείτε να καταφύγετε στην κατασκευή ενός νέου συστήματος εξαερισμού με το κλείσιμο του παλαιού συστήματος εξαερισμού. Συνήθως η μεγαλύτερη πηγή εξάτμισης είναι στην κουζίνα, επομένως συνιστάται να εγκαταστήσετε εδώ έναν ανεμιστήρα τύπου εξάτμισης. Για να το κάνετε, μπορείτε να διαταράξετε τους τοίχους ή να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο, ο οποίος είναι ο ευκολότερος τρόπος εγκατάστασης.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από την κουζίνα και τους άλλους χώρους, αλλά αξίζει εκ των προτέρων να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος της εισροής μάζας αέρα για να αποφευχθεί η διαταραχή της κυκλοφορίας του αέρα. Μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα σε όλους τους χώρους ή να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαλβίδες τροφοδοσίας για τους τοίχους. Δεδομένου ότι μπορούν να εγκατασταθούν πίσω από τον εξοπλισμό θέρμανσης, δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά εντελώς αόρατοι.

Η πιο ακριβή μέθοδος είναι ένα νέο σύστημα εξαερισμού

Το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού δεν είναι υψηλό και μπορείτε να το αγοράσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα. Εντούτοις, οι εργασίες εγκατάστασης, η διακοπή του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού, η διάτρηση φέροντων δομών και τοίχων δεν είναι σήμερα ακριβές. Για να εκτελέσετε τον υπολογισμό της διατομής και να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που εκτελεί το έργο αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αριθμό προβλημάτων, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό σε πολυώροφα κτίρια, είναι απαραίτητη η συλλογική συντονισμένη δράση όλων των ενοικιαστών. Μόνο στην περίπτωση αυτή είναι δυνατόν να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, επειδή το σύστημα εξαερισμού είναι ένας μόνο οργανισμός, η αποτυχία οποιουδήποτε μέρους του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το έργο άλλων.

Ποιοι είναι οι άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα;

Πρώτον, είναι απαραίτητο να βρείτε πηγές υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο. Τα κανάλια εξαερισμού στην κουζίνα και το μπάνιο ελέγχονται εφαρμόζοντας ένα φύλλο χαρτιού στα σημεία πώλησης. Σε περίπτωση που η πρόσφυση συγκρατεί το φύλλο, δεν υπάρχει πιθανό πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Εάν το φύλλο κρατιέται ασθενώς ή δεν κρατά καθόλου, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα κανάλια ακαθαρσίας, σκόνης και γράσου που παραμένουν στους τοίχους του αγωγού αερισμού.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει παροχή φρέσκου αέρα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η διείσδυση καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Για να μην αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας, συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια μετά από υγρό καθαρισμό. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ειδικοί ανεμιστήρες που είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες υγρασίας. Τέτοιες συσκευές επιτρέπουν τη σταθεροποίηση του μικροκλίματος στην αίθουσα λόγω της απομάκρυνσης του αέρα και των δυσάρεστων οσμών πέραν αυτού.

Ανεμιστήρες με αισθητήρες υγρασίας

Για τη μόνωση σωλήνων χρησιμοποιούνται υλικά όπως ορυκτοβάμβακας και υαλοβάμβακας. Επίσης, ως βοηθητικά εξαρτήματα στη μόνωση μπορεί να είναι: καουτσούκ, πολυστυρένιο και μόνωση από αλουμινόχαρτο. Κατά τη διάρκεια της πραγματικής εργασίας για θέρμανση είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση όχι μόνο την ακεραιότητα όλων των εξαρτημάτων και συνδέσεων, αλλά και για να σκουπίσετε καλά το σωλήνα. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι κάτω από το στρώμα της μόνωσης δεν υπάρχει συμπύκνωση. Υπάρχει ένας τρόπος για να ασχοληθεί με το συμπύκνωμα, το οποίο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό θερμαντήρα για τα συστήματα εξαερισμού που θερμαίνει το ρεύμα τροφοδοσίας και είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια και οικονομικά ασύμφορη.

Για να στερεώσετε τη μόνωση χρησιμοποιήστε μια επίστρωση ή ειδική ταινία κατασκευής. Επίσης, συχνά για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιήστε κόλλα με ιδιότητες αποτρίχωσης νερού. Κατά το πρώτο σημάδι της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων δεν θα πρέπει να καθυστερήσει με τη λύση του προβλήματος, αλλά να ζητήσει υπηρεσίες για επαγγελματικές εταιρείες που έχουν σταθερή εμπειρία και το χρόνο υπηρεσίας.

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η διαφορά στη θερμοκρασία της ροής (ροής) και του αεριζόμενου χώρου είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη, και τότε το συμπύκνωμα δεν θα συσσωρευτεί σε ένα δίκαιο ποσό. Είναι επίσης απαραίτητο να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού για γενική εξυπηρέτηση. Ο πολύ μικρός ή ανεπαρκής αερισμός, η έλλειψη ροής αέρα και άλλα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε συμπύκνωση στους τοίχους του συστήματος εξαερισμού. Η μηχανική βλάβη ή καμπυλότητα των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και υπερβολικό σχηματισμό συμπύκνωσης.

Συμπεράσματα

Για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση, χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά που έχουν την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία. Τέτοιες ουσίες συσκευάζονται σε ειδικές κυλινδρικές κασέτες και τοποθετούνται απευθείας στο κανάλι του συστήματος αγωγών. Μετά από λίγο, οι κασέτες πρέπει να αφαιρεθούν και να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τοποθετηθούν στην ίδια θέση.

Έλεγχος συμπυκνωμάτων από σωλήνες εξαγωγής

Το σύστημα εξάτμισης είναι μια ζωτικής σημασίας επικοινωνία, επειδή η "πλήρωση" του σπιτιού δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος της υγείας των μελών της οικογένειας. Η σωστή τοποθέτηση ενός τέτοιου δικτύου είναι μια ολόκληρη επιστήμη και θα πρέπει να το αντιληφθείτε έτσι ώστε να μην βλέπει κανείς μια μέρα όταν στάζει το συμπύκνωμα από το σωλήνα εξάτμισης.

Ανασκόπηση βίντεο: φυσικός αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Σημασία του εξαερισμού

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί χρειάζεται μια καμινάδα στο σπίτι. Επιπλέον, κάποιοι δεν σκέφτονται ποτέ αν υπάρχει τέτοια κατασκευή στην κατοικία τους. Εξηγήστε ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι η εξής: μετακόμισαν στο τελειωμένο σπίτι, όπου τα πάντα ήταν μελετημένα, τοποθετημένα και εγκατεστημένα μπροστά τους. Φυσικά, αν κάτι λειτουργεί τέλεια, οι άνθρωποι δεν το δίνουν ακόμη και προσοχή, φαίνεται να είναι αυτοδύναμο.

Εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον αερισμό, την κουκούλα, θα το αισθανόσασταν αμέσως. Πώς ακριβώς;

 • Το συμπύκνωμα σχηματίζεται στη δομή της εξάτμισης.
 • η κατάσταση της υγείας των νοικοκυριών επιδεινώθηκε (περιπτώσεις συχνών αλλεργικών και αναπνευστικών παθήσεων) ·
 • μούχλα εμφανίστηκε?
 • το σπίτι είναι υγρό?
 • τίποτα δεν αναπνέει?
 • μυρίζει σαν καύση.
 • στο σπίτι υπήρχε ένα ανθυγιεινό μικροκλίμα.

Η παραβίαση της σωστής συσκευής εξαερισμού / εξαγωγής οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσφορία για τους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι. Ακόμα, επειδή η οικογένεια αναπνέει βλαβερές ακαθαρσίες, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το κτίριο, αλλά στρίβουν μέσα. Επομένως, η συγκέντρωση αυτών των "δηλητηρίων" αυξάνεται.

Πώς λειτουργεί όλα

Συνήθως, ο σωλήνας εξάτμισης σε ιδιωτικό σπίτι, καθώς και ένα σύστημα εξαερισμού, σχεδιάζεται για τη φάση σχεδιασμού του κτιρίου. Εν τω μεταξύ, εάν διαπιστώσετε ότι τα πάντα στο σπίτι που αγοράσατε δεν είναι σε τάξη με τέτοιες επικοινωνίες, δεν πρέπει να πανικοβληθείτε. Μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα. Για την εικόνα στο κεφάλι σας ήταν πλήρης, ας εξοικειωθούμε με όλους τους τύπους ανταλλαγής αέρα που υπάρχουν στο σπίτι.

Έτσι, υπάρχουν συστήματα αυτού του τύπου:

 • φυσικό?
 • εφοδιασμού ·
 • τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Στα σύγχρονα κτίρια, γεμάτα πλαστικά παράθυρα, πόρτες και τεχνητά υλικά, δυστυχώς, ο φυσικός αερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς. Το πλαστικό εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Επιπλέον, η απουσία διαφορών θερμοκρασίας μειώνει επίσης την αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού, ειδικά το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, στα πολυκατοικία, ο φυσικός αερισμός λειτουργεί καλύτερα, αλλά μιλάμε για αρχοντικά, θα επιστρέψουμε σε αυτά.

Σε σπίτια με μια έκταση που δεν υπερβαίνει τα 300 m ², αρκεί να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας, για τους ιδιοκτήτες μεγάλων αρχοντικών υπάρχει μόνο ένας τρόπος - να εγκαταστήσετε ένα σύστημα παροχής και εξαγωγής. Οι επικοινωνίες πρέπει όχι μόνο να αφαιρούν τον αέρα, αλλά και να το εγχέουν.

Ο σωλήνας εξάτμισης στην οροφή γίνεται ορατός, ενώ το κάτω τμήμα του μπορεί να κρυφτεί από τα μάτια, παρόλο που είναι πάντα διαθέσιμο στην κουζίνα, στο χώρο του λέβητα και ενδεχομένως σε άλλους χώρους. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε εύκολα να μάθετε να διακρίνετε αυτά τα σχέδια, επειδή το ύψος του σωλήνα εξάτμισης της καπνοδόχου πάνω από την οροφή είναι πάντα μικρότερο από τον εξαερισμό της "αδελφής" του. Υπάρχει ένας κανόνας: Όσο πιο σύντομος είναι ο σωλήνας εξαερισμού καμινάδας, τόσο λιγότερα συμπυκνώματα συσσωρεύονται στη δομή. Αν και, φυσικά, αυτός ο λόγος εμφάνισης «δηλητηριωδών» σταγόνων δεν είναι ο μόνος.

Βίντεο: η συσκευή του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πραγματοποιήστε μια δοκιμή

Πώς γνωρίζετε ότι η καμινάδα λειτουργεί ποιοτικά; Είναι δυνατόν να ελπίζουμε ότι θα σώσει το νοικοκυριό από το πρόβλημα; Είναι εύκολο, πάρτε την επόμενη δοκιμή. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες. "Εξοπλισμένο με" χαρτί υγείας, χρειάζεστε ένα μικρό κομμάτι. Φέρτε το χαρτί κοντά στην κουκούλα. Παρατηρήστε τι συμβαίνει με το φύλλο. Πτώθηκε; Έτσι, το σύστημα έπεσε εκτός τάξης.

Σε πολυκατοικίες με τη βοήθεια αυτής της δοκιμής, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις επικοινωνίες εξαερισμού. Συμβαίνει ότι το χαρτί κατά τη διάρκεια της δοκιμής με δύναμη πετάει από τη μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι: στο διαμέρισμά σας δεν υπάρχει καθαρός αέρας, και δαπανώνται - από τους γείτονες.

Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι ο καλύτερος εξαερισμός είναι ένα κλιματιστικό. Είναι λάθος, επειδή η "συσκευή" δεν θα σας παρέχει τη ροή του αέρα από το δρόμο, αλλά θα δροσίσει μόνο το διαθέσιμο, ίσως όχι εντελώς υγιές. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι το κλιματιστικό είναι κακό, αντίθετα, αυτή η μονάδα είναι χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να γίνει εναλλακτική λύση στον εξαερισμό: αυτά τα συστήματα έχουν τελείως διαφορετικές λειτουργίες.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συμπύκνωση

Πρώτον, ας δούμε γιατί τα συμπυκνώματα στάζουν από το σωλήνα εξάτμισης, πώς εμφανίζονται αυτές οι δύσκολες σταγόνες, καταστρέφοντας την αισθητική του εσωτερικού, τα ακριβά δομικά υλικά και την υγεία της οικογένειας.

Έτσι, οι κύριοι λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων είναι οι εξής:

 • ακατάλληλη θερμομόνωση και ακόμη και την απουσία του.
 • ελαττώματα στα δομικά υλικά που εμπλέκονται στην εγκατάσταση του συστήματος ·
 • κακή ποιότητα μόνωσης τοίχου / δαπέδου.
 • οικοδόμηση ενός σπιτιού με βάση ένα υγρό θεμέλιο?
 • μόνιμη πλημμύρα του υπογείου.
 • απόφραξη της δομής ·
 • ατυχημάτων στο σύστημα ύδρευσης ·
 • μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω?
 • ακατάλληλη εγκατάσταση της κουκούλας.

Εξάτμιση στο λέβητα

Κατά κανόνα, σε ιδιωτικές κατοικίες, οι ιδιοκτήτες διαθέτουν ένα δωμάτιο για την εγκατάσταση του λέβητα. Φυσικά, σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει μια δομή που αφαιρεί τα προϊόντα αποσύνθεσης προς τα έξω. Προκειμένου ο εξαερισμός να είναι υψηλής ποιότητας, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε δύο σωλήνες. Εν τω μεταξύ, ο ανεμιστήρας στην κατασκευή που οδηγεί από το λέβητα δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα μειώσει μόνο την απόδοση του συστήματος, καθώς θα μπλοκαριστεί από τη φωτιά.

Ο ζεστός αέρας είναι αρκετά καλός και ανεβαίνει στον ουρανό. Ωστόσο, η υψηλή θερμοκρασία σε αυτή την περίπτωση, τόσο συν όσο και μείον, καθώς ο σωλήνας προς την κουκούλα με ανεπαρκή μόνωση θα είναι πάντα σπυρωμένος με σταγόνες. Επομένως, με κάθε τρόπο να μονώσετε με προσοχή αυτή τη δομή, τότε το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί.

Αλλά ο δεύτερος σωλήνας, ο οποίος εξυπηρετεί όχι μόνο την έξοδο αέρα, αλλά και για την εισαγωγή φρέσκων, αντίθετα, χρειάζεται ανεμιστήρα, που λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις.

Αξίζει να προσέξετε! Για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής, αποφύγετε τη χρήση υλικών που είναι επιρρεπή σε διάβρωση, διότι μέσω αυτής της κατασκευής θα είναι μια τεράστια ποσότητα ατμού, προκαλώντας την εμφάνιση σκουριάς.

Χαρακτηριστικά της διάταξης της δομής στην οροφή

Είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε το σωλήνα εξάτμισης, αλλά και να το κάνετε σωστά. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να κρεμάσουν μια κουκούλα, αν ο αγωγός φυσικού αερίου παρεμβάλλει, και να το τοποθετήσουμε με κάποιο τρόπο - σε μια γωνία, σκεπτόμενος ότι ο ζεστός αέρας και έτσι θα βγει. Αυτές οι προσδοκίες είναι παραπλανητικές. Η σωστή εγκατάσταση του σωλήνα - μια υπόσχεση της μακράς και πιστής λειτουργίας του. Επίσης σημαντικό είναι το υλικό: επιλέξτε ειδικά προϊόντα ή σχέδια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος, πρώτα απ 'όλα, να κάνει τις απαραίτητες τρύπες, και δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας τοποθετείται απόλυτα σε όρθια θέση - δεν τράπεζα ή μεταγενέστερα στάζει συμπύκνωμα από αυτό, όχι μόνο για να χαλάσει τη διάθεσή σας, αλλά και το σπίτι. Ειδικός δομή στηρίξεως θα πρέπει να σφραγίζεται για να κλείσει επάνω (χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μίγμα τσιμέντου ή διάλυμα για σφράγιση). Επιπλέον, η συνέχιση των εργασιών για τη σύνδεση του συστήματος μπορεί να γίνει μόνο μετά από πλήρη συμπύκνωση της σύνθεσης.

Εάν το συμπύκνωμα δεν στάζει από το σωλήνα εξάτμισης, τότε έχετε κάνει τα πάντα σωστά, μπορείτε να κάνετε άλλες χρήσιμες οικιακές εργασίες.

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο σύστημα εξαερισμού;

Οι σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή οικιστικών κτιρίων μειώνονται στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Αυτές είναι οι αρχές της μείωσης της απώλειας θερμότητας, η κατασκευή κτιρίων από μονολιθικό σκυρόδεμα, η χρήση μεταλλικών πλαστικών σφραγισμένων παραθύρων, η χρήση φράγματος ατμών και η στεγανοποίηση τοίχων και οροφών. Υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρχει συμπύκνωση στον εξαερισμό, ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα και ως αποτέλεσμα μια πτώση στην άνεση και πιο σοβαρά προβλήματα με τη μορφή μούχλας, ζημιά στις επικοινωνίες και ούτω καθεξής.

Η εμφάνιση συμπυκνώματος στον εξαερισμό

Λόγοι και αποτελέσματα

Μετά την επισκευή ακόμη και παλαιών κτιρίων στα οποία δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα με τον εξαερισμό, η συμπύκνωση μπορεί να πέσει απότομα σε παράθυρα, σωλήνες, γωνίες στην οροφή. Το γεγονός ότι τα σπίτια και τα διαμερίσματα των παλαιών έργων, εξαερισμός στους χώρους πρέπει να πραγματοποιηθεί λόγω διαρροής παράθυρα, πόρτες, πορώδη υλικά, συμπεριλαμβανομένων δάπεδο, οροφή και τους τοίχους. Στο τέλος, προσπαθώντας να κάνουν το σπίτι τους ζεστό και ζεστό, οι ιδιοκτήτες οδηγούν σε παραβίαση της διαδικασίας ανταλλαγής αέρα. Είναι μάλλον δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτό χωρίς τη χρήση ειδικών λύσεων και την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού.

Τα περισσότερα παλιά σπίτια δεν διαθέτουν επαρκή εξαερισμό, ικανά να παρέχουν εξάτμιση διοξειδίου του άνθρακα, να μυρίζουν, να βοηθούν στη ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο. Ο αγωγός εξαερισμού βρίσκεται συνήθως στην κουζίνα και στο μπάνιο και μπορεί να μην υπάρχει καθόλου παροχή αέρα και ένας αγωγός ή αεραγωγός είναι εγκατεστημένος στον αγωγό. Η εμφάνιση συμπυκνώματος στον εξαερισμό παρατηρείται αμέσως μετά την αντικατάσταση των ξύλινων παραθύρων με πλαστικά. Το φυσικό ρεύμα αέρα διαταράσσεται και όλη η υγρασία που εισέρχεται στο δωμάτιο παραμένει εκεί. Το μαγείρεμα των τροφίμων, η ζωή ενός προσώπου, ο υγρός καθαρισμός ή ακόμα και η εξάτμιση από την επιφάνεια των φυτών οδηγεί στην απελευθέρωση μιας μεγάλης ποσότητας υγρασίας στο εσωτερικό περιβάλλον του δωματίου. Είναι στον αέρα με υψηλή συγκέντρωση και αργά ή γρήγορα αρχίζει να συμπυκνώνεται. Η απόσυρσή του είναι δύσκολη στην ψυχρή περίοδο, διότι ακόμη και μια μικρή ανταλλαγή αέρα και η κυκλοφορία των αέριων μαζών οδηγεί στη δροσιά στην επιφάνεια των παραθύρων.

Ο δεύτερος λόγος μπορεί να είναι η χρήση μη φυσικών, συνθετικών, μη αναπνεύσιμων υλικών, όπως πλαστικό, λινέλαιο, άλλα διακοσμητικά πολυμερή επιστρώματα. Ο έντονος αέρας, η έλλειψη εισαγωγής καθαρού αέρα και η παρουσία ξένων οσμών παρατηρούνται συχνά σε χώρους γραφείων, σε εμπορικά εργοτάξια. Για να απαλλαγούμε από την απελευθέρωση των επιβλαβών ουσιών, και να οργανώσετε την απόσυρση του αέρα που ρυπαίνεται από τα προϊόντα της ζωής μπορεί να είναι με τη δημιουργία καναλιών για τον εξαερισμό.

Συμπύκνωση σε σωλήνες

Η φυσική της διαδικασίας αυτής είναι η απώλεια υγρασίας, η οποία σε διαλυμένη κατάσταση βρίσκεται στον αέρα, σε επιφάνειες που έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία. Απαλλαγείτε από τέτοια επιβλαβή παράγοντα απαραίτητο αμέσως μετά την άφιξή του, επειδή η διαρροή νερού μπορεί να βλάψει το φινίρισμα των υλικών γίνονται αιτία της ανάπτυξης του μύκητα, ή να καταστρέψει κατασκευές κτιρίων διαβρώσει μέταλλα. Η παρατεταμένη έκθεση σε καλούπια που είναι διαβρωτικά για το σώμα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αναπνευστικών παθήσεων, πνευμονίας, αλλεργικών αντιδράσεων.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης είναι:

 • Απουσία ή ανεπαρκής θερμομόνωση των αγωγών αερισμού στο δωμάτιο.
 • Σημαντική διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στις θέσεις τοποθέτησης καναλιών. Ειδικά συχνά παρατηρείται το χειμώνα, στα δωμάτια του σοφίτα.
 • Λειτουργικές διαταραχές κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Τα σφράγιση, παραμόρφωση, βλάβη του εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ροής της ανταλλαγής αέρα.
 • Λάθος υπολογισμοί στο στάδιο σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, ανεπαρκής αερισμός ή κακή ποιότητα εξοπλισμού που δεν είναι σε θέση να παραδώσει τους απαιτούμενους δείκτες.
 • Προβλήματα με το ίδιο το κτίριο - κοντά υπόγεια ύδατα, πλημμυρισμένα κελάρια, συνεχώς υγρή θεμέλια, χαμηλή ποιότητα μόνωσης ολόκληρου του σπιτιού.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε πηγές αυξημένης υγρασίας. Αν πρόκειται για μπάνιο ή κουζίνα - ελέγξτε τους αεραγωγούς για σωστή λειτουργία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φέρετε ένα κομμάτι χαρτί στα κανάλια εξόδου και να το συνδέσετε. Εάν το φύλλο διατηρείται με έλξη - ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, αν όχι - χρειάζεται επειγόντως να εξαλείψει την εμπλοκή. Στα παλιά κανάλια, ειδικά αν πρόκειται για κουζίνα, μπορεί να παρατηρηθεί η εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων θραυσμάτων, σκόνης, αιθάλης ή λίπους στους τοίχους του αγωγού αερισμού. Με την πάροδο του χρόνου, η αρχική διάμετρος μπορεί να μειωθεί σε λίγα εκατοστά και να σταματήσει τελείως η ανταλλαγή αέρα.

Ελέγξτε τον αγωγό εξαερισμού για σωστή λειτουργία

Περαιτέρω, ελλείψει εξαναγκασμένου εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ειδικών αγωγών εξαερισμού. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε αποκαταστάτες, κόψτε τρύπες στους τοίχους με τρύπημα διαμαντιών ή συχνά αερίστε τα δωμάτια. Εξουδετερώστε τη διαρροή της υγρασίας, εάν κάνετε υγρό καθαρισμό - προσπαθήστε να σκουπίσετε την επιφάνεια στεγνή.

Ο εξαερισμός σας πρέπει να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, σε μεγάλο όγκο αέρα, συνεπώς, είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί οποιαδήποτε παρεμπόδιση της κίνησης του αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε στους ανεμιστήρες αγωγών εξαερισμού ενσωματωμένους αισθητήρες υγρασίας. Το καθήκον τους είναι να αντιδράσουν στην αύξηση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο και σε μια ταχεία αναγκαστική εκκένωση του αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Αφού δουλέψουν για αρκετές μέρες, τέτοιοι οπαδοί μπορούν να εξομαλύνουν το κλίμα στο δωμάτιο, να απαλλάξουν τους ιδιοκτήτες του σπιτιού από τον βαρό αέρα και τις ξένες μυρωδιές.

Μόνωση σωλήνων

Ξεχωριστά αξίζει να αναφέρουμε τη μόνωση των αεραγωγών, καθώς είναι η απουσία ενός συνόλου μέτρων για τη μόνωση των σωλήνων που οδηγεί στη δροσιά. Ως μόνωση, ορυκτοβάμβακας, ειδική μόνωση από πολυστυρένιο για σωλήνες, αφρώδες ελαστικό, μόνωση από αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, θα πρέπει να ελέγξετε τη στεγανότητα των συνδέσεων και να σκουπίσετε τους σωλήνες στεγνούς. Αυτό είναι σημαντικό για να εξασφαλιστεί ότι το συμπύκνωμα δεν εμπίπτει κάτω από τον θερμαντήρα. Επιπλέον, το υγρό μαλλί ή το πολυστυρόλιο παύει να εκτελεί τη βασική του λειτουργία. Η σταθεροποίηση γίνεται συνήθως με πλαστικούς δεσμούς ή ταινίες, μια πολύ καλή επιλογή είναι επίσης να χρησιμοποιείτε και μια ειδική κολλητική ουσία που απορροφά το νερό.

Μόνωση των αγωγών εξαερισμού με ορυκτοβάμβακα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι πάντοτε δυνατή η παραγωγή πλήρους σειράς εργασιών για την εξομάλυνση της λειτουργίας του εξαερισμού. Η χρήση ενός συμβατικού κλιματιστικού ή συστήματος αντιδιαβρωτικής στεγάνωσης θα απαλλάξει το χώρο της υγρασίας με άμεση αποστράγγιση.

Δεν είναι απαραίτητο να καθυστερήσει την απάντηση στις αναδυόμενες σταγόνες του νερού στις σωληνώσεις ή αεραγωγούς θαλάσσιες ενυδρίδες, το πρόβλημα θα πάρει μόνο χειρότερα, και από μόνη της δεν τολμά να φανταστεί κανείς. Εάν θέλετε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα σωστά - αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές που θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, βρίσκοντας την καλύτερη διέξοδο από την κατάσταση.

Η εμφάνιση συμπυκνώματος στον εξαερισμό

Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα ανθρώπινης κατοίκησης, το οποίο επηρεάζει κυρίως την υγεία του. Αν σταματήσει να λειτουργεί σωστά, η υγρασία μέσα στα δωμάτια αυξάνεται έντονα, κάτι που δεν είναι πολύ καλό. Επομένως, όταν υπάρχει συμπύκνωση στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να ακούγεται ένας συναγερμός, επειδή αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σύστημα δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Οι αγωγοί καλύπτονται με υγρασία, εισχωρούν στις εγκαταστάσεις, χαλάζουν τη διακόσμηση και τα έπιπλα. Και αν δεν αντιδράσετε γρήγορα, τότε όχι πολύ μακριά από την εμφάνιση μούχλας. Επομένως, όταν στάζει το συμπύκνωμα, σημαίνει ότι είναι καιρός να εκτελεστούν μέτρα πρόληψης ή επισκευής για ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού.

Αιτίες συμπύκνωσης

Υπάρχουν αρκετοί κύριοι λόγοι για τη συμπύκνωση του συστήματος εξαερισμού.

 1. Στους μη θερμαινόμενους χώρους δεν πραγματοποιήθηκε η μόνωση των αεραγωγών ή ο θερμαντήρας τελικά έχασε τις ιδιότητες και τις ιδιότητές του.
 2. Χρησιμοποιήθηκε μόνωση χαμηλής ποιότητας ή τοποθετήθηκε σε λεπτό στρώμα.
 3. Εάν υπάρχει νερό στο υπόγειο του σπιτιού, το οποίο είναι συχνά η αιτία της συμπύκνωσης.
 4. Οι εσωτερικές κοιλότητες των αεραγωγών έχουν μειωθεί σε μέγεθος λόγω της εισόδου των συντριμμιών, των μικρών τρωκτικών και των πλακών σε αυτά.
 5. Απουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού.
 6. Μία ισχυρή πτώση θερμοκρασίας, η οποία προκαλεί τον σχηματισμό πάγου στους σωλήνες.
 7. Το σύστημα δεν σχεδιάστηκε σωστά.

Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι, κατά την απάντηση στην ερώτηση γιατί αιχμαλωτίζεται από τον αερισμό, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ουσιαστικά πρόκειται για καθαρά τεχνικά προβλήματα.

Σφάλματα στο σχεδιασμό

Το κύριο λάθος στο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι ότι η διατομή του αγωγού αέρα δεν επιλέχθηκε σωστά. Επειδή αυτό το μέγεθος είναι υπεύθυνο για την ένταση της ανταλλαγής αέρα. Και αυτός ο δείκτης χαρακτηρίζεται αυστηρά από το SNiPami. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα ορισμένο ποσό μιας πλήρους αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο σε μία ώρα.

 • Σε σαλόνια, ανταλλαγή αέρα - 3 m³ / h ανά 1 m ² της επιφάνειας του δωματίου.
 • Στις κουζίνες - 6-8.
 • Στο μπάνιο - 7-9.
 • Στην τουαλέτα είναι 8-10.
 • Υπόγειο - 4-6.

Εάν δεν συμμορφώνεστε με αυτές τις τιμές, τότε η υγρασία δεν μπορεί να αποφευχθεί και το χειμώνα θα προκαλέσει πάγωμα των αεραγωγών.

Ελαττωματικό υλικό

Δεν μπορείτε να το πείτε ότι από έναν ελαττωματικό σωλήνα μπορεί να εμφανιστεί συμπύκνωση στον εξαερισμό. Αυτό ισχύει κυρίως για θερμομονωτικά υλικά. Φυσικά, αν ο θερμαντήρας καταρρεύσει μπροστά στα μάτια σας, ραγισμένα ή θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια, τότε κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει. Αλλά συχνά, μέσω της άγνοιας, το υλικό αποκτάται, το οποίο φαίνεται να είναι ολόκληρο, αλλά έχει διαφορετικό χρώμα, το οποίο διαφέρει από το ανάλογο, μικρότερο πάχος, πυκνότητα είναι μικρότερη. Και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί από το μάτι. Ένας τέτοιος θερμαντήρας, τυλιγμένος σε σωλήνες εξαερισμού, δεν είναι η καλύτερη προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες.

Απουσία μόνωσης

Σε μη θερμαινόμενους χώρους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, ο εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι πρέπει να είναι μονωμένος. Χωρίς αυτό, υπάρχει μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας του αέρα, η οποία αφήνει τα θερμαινόμενα δωμάτια κατά μήκος των αεραγωγών. Προχωρώντας στη θερμοκρασία εναπόθεσης του σημείου δρόσου, σχηματίζεται συμπύκνωση στις εσωτερικές επιφάνειες των σωλήνων.

Νερό στο υπόγειο

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, η θερμοκρασία στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι πάντα συν. Έτσι, αν υπάρχει νερό μέσα σε αυτό, τότε θα εξατμιστεί. Ο εξαερισμός αρχίζει ακριβώς με αυτό το δωμάτιο και η κύρια σύλληψη και εκφόρτωση αέρα προέρχεται από το υπόγειο. Υγραντικός αέρας ανεβαίνει διαμέσου των σωλήνων προς τα πάνω και, όταν έλθει σε επαφή με την αρνητική θερμοκρασία στην έξοδο, μετατρέπεται αμέσως σε συμπύκνωμα.

Κακή αλλαγή αέρα στον άξονα εξαερισμού

Αυτό ισχύει για τα αστικά διαμερίσματα, όταν οι αγωγοί εξαερισμού μειώνονται σε τμήματα εξαιτίας των συντριμμιών, των αράχνης, των επιθέσεων του πετρελαίου και των λιπών. Είναι αδύνατο να λύσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας. Αυτό απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που συνδέεται με τον καθαρισμό του ορυχείου από το υπόγειο μέχρι την οροφή. Η μειωμένη διατομή είναι ο λόγος για τη συσσώρευση υγρασίας, η οποία σταδιακά ρυθμίζεται στους τοίχους με τη μορφή συμπυκνώματος.

Λανθασμένη εγκατάσταση

Για να συνδέσετε τη λανθασμένη εγκατάσταση του εξαερισμού με την εμφάνιση συμπύκνωσης μπορεί να είναι μόνο ότι υπάρχουν κανόνες που βασίζονται σε δύο θέσεις:

 1. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθεία. Δηλαδή, όσο το δυνατόν λιγότερα κλαδιά και κλάδους.
 2. Η διάμετρος των χρησιμοποιούμενων αγωγών υπολογίζεται σαφώς.

Τουλάχιστον μία από αυτές τις απαιτήσεις θα παραβιαστεί, θα εμφανιστεί το συμπύκνωμα.

Ισχυρές αλλαγές θερμοκρασίας

Ακόμα και στην περίπτωση 100% σωστής εγκατάστασης με υλικά υψηλής ποιότητας, εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον εξαερισμό στην έξοδο. Και καθώς ο θερμός αέρας εξακολουθεί να αυξάνεται, ο πάγος αρχίζει να λιώνει και να διεισδύει τους σωλήνες κάτω. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό είναι το συμπύκνωμα, αλλά οι συνέπειες του νερού είναι ακριβώς το ίδιο.

Αναζήτηση προβλημάτων

Τι γίνεται αν ο εξαερισμός ρέει; Πρώτον, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε χώρους όπου το στρώμα θερμικής μόνωσης δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά του. Είναι εδώ ότι σχηματίζεται συμπύκνωση. Οι σωλήνες από έξω είναι υγροί, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη μόνωση. Καλύπτεται με εφίδρωση, σταγόνες νερού, οπότε δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί αυτό το μέρος. Η λύση αυτού του προβλήματος είναι να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση θερμομόνωσης στην περιοχή και να εγκαταστήσετε μια νέα.

Ένα από τα προβληματικά σημεία συμπύκνωσης στον αγωγό είναι η περιοχή από το υλικό κατασκευής στέγης μέχρι το ανώτερο άκρο του σωλήνα. Δεν είναι πάντα ζεστό, αλλά μάταια. Αξίζει να ακούσετε τις συμβουλές των ειδικών και να κάνετε τη μόνωση σε όλο το μήκος του συστήματος εξαερισμού.

Πού και πώς να μονώσετε σωστά

Όσον αφορά το θέμα της σωστής μόνωσης του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι πολλά εξαρτώνται από τη μόνωση που χρησιμοποιείται και από το πάχος της. Παραδοσιακά, η μόνωση του εξαερισμού πραγματοποιήθηκε με υαλοβάμβακα ή ορυκτοβάμβακα. Σήμερα, το φάσμα έχει επεκταθεί λόγω της εμφάνισης στην αγορά των αποκαλούμενων κοχύλια. Πρόκειται για κυλινδρικό σχήμα σωλήνα, αποτελούμενο από δύο ή περισσότερα τμήματα. Απλώς τοποθετούνται σε αεραγωγούς και στερεώνονται με ταινία ή σύρμα. Τα κοχύλια είναι κατασκευασμένα από το ίδιο ορυκτό μαλλί, διογκωμένο πολυστυρόλιο, αφρό πολυουρεθάνης και άλλα αφρώδη πολυμερή.

Είναι απαραίτητο να καταπολεμήσετε το συμπύκνωμα στον εξαερισμό από τη θέση του ακριβούς προσδιορισμού των τμημάτων. Αν μιλάμε για ένα ιδιωτικό σπίτι, αυτή είναι μια μη θερμαινόμενη σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ απλό να εξαλειφθούν τα μειονεκτήματα - να διεξαχθεί πλήρως η θερμομόνωση των αεραγωγών, βαλβίδων και άλλου εξοπλισμού, εφόσον προβλέπεται από το σχεδιασμό του συστήματος. Αν η διάταξη εξαερισμού βρίσκεται κάτω από την οροφή, και με τη σειρά της είναι μονωμένη στο πάτωμα της σοφίτας, τότε η μόνωση αυτής της περιοχής είναι προαιρετική.

Υπάρχει ένας τρόπος για να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα έξω από τον εξαερισμό, όταν μη θερμανθεί περιοχές που παρέχονται με ειδικές συσκευές, οι οποίες ονομάζονται kondesootovodchikami. Δηλαδή, το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στο σύστημα συλλέγεται σε αυτή τη συσκευή και αφαιρείται έξω. Η επιλογή είναι αποτελεσματική για την προστασία του εσωτερικού από υγρούς λεκέδες στους τοίχους και σταγόνες από τις σχάρες εξαερισμού.

Συμβουλές ειδικών

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, μπορείτε να δώσετε κάποιες πρακτικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην αποφυγή συμπύκνωσης στο σύστημα εξαερισμού.

 1. Εκτελέστε μέτρα θερμομόνωσης σε όλο το μήκος των αγωγών που διέρχονται από μη θερμαινόμενα δωμάτια και το δρόμο. Είναι υποχρεωτική η μόνωση όλων των συσκευών που υπάρχουν στο σύστημα.
 2. Αν ο σωλήνας εξαερισμού ξεπεράσει μια μεγάλη περιοχή στο δρόμο, τότε πρέπει να εγκατασταθεί με ένα τσάι με παγίδα ατμού. Αλλά σημειώστε ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες το συμπύκνωμα μπορεί να καταψυχθεί μέσα στη συσκευή.
 3. Υποχρεωτική τοποθέτηση στο άνω άκρο του σωλήνα εξαερισμού του αλεξήνεμου ή του εκτροπέα.
 4. Εγκαταστήστε στην κουζίνα μια απορροφητική κουκούλα με εξαερισμό στο δρόμο ή στο άνοιγμα. Αυτός είναι ο χώρος με την υψηλότερη υγρασία, όταν προετοιμάζεται το φαγητό.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε περίπτωση κακής εγκατάστασης οποιουδήποτε τύπου συστήματος εξαερισμού, σχηματίζεται συμπύκνωση στον εξαερισμό της ιδιωτικής κατοικίας. Αυτό είναι γεμάτο με σοβαρές συνέπειες - διαβροχή των τοίχων, υγρασία στο σπίτι. Μετά από λίγο, σχηματίζεται ο μύκητας μούχλας, ο οποίος καταστρέφει την κατασκευή, καθιστά τις επιφάνειες οπτικά ελκυστικές και βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Ποιος είναι ο λόγος για την εμφάνιση συμπυκνωμάτων

Συμπύκνωση - ο σχηματισμός υγρασίας στο εσωτερικό του σωλήνα. Οι σταγόνες νερού διαχέονται μέσω πολυάριθμων αρμών, ως αποτέλεσμα των τοίχων και των οροφών θα είναι συνεχώς υγρό. Το χειμώνα, ο σωλήνας μπορεί να παγώσει το κενό λόγω της κατάψυξης του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα στον αγωγό αερισμού. Οι λόγοι για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία είναι οι εξής:

 • απουσία θερμομόνωσης στους σωλήνες εξαερισμού.
 • ακατάλληλη μόνωση σωλήνων.
 • Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού αγοράστηκαν ελαττωματικά υλικά.
 • κακή μόνωση του δαπέδου και των τοίχων, παγετός,
 • η ανέγερση του σπιτιού έγινε σε υγρή βάση.
 • νερό στο υπόγειο του σπιτιού.
 • Οι σωλήνες εξαερισμού έγιναν φραγμένοι με το χρόνο.
 • ελαττωματικά δίκτυα νερού στο σπίτι.
 • Διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός του σπιτιού.
 • λανθασμένη τοποθέτηση της κουκούλας.

Οι λόγοι μπορεί επίσης να είναι μόνιμες πηγές ατμών - στέγνωμα υγρών πλυντηρίων στο σπίτι, χαρακτηριστικά της περιοχής όπου κτίστηκε το σπίτι, για παράδειγμα, κοντά σε μια λίμνη, ένα ποτάμι. Σε κάθε περίπτωση, αν στάζει από τον εξαερισμό, τότε είναι απαραίτητο να αναλάβουμε δράση.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Η θέρμανση των σωλήνων είναι απαραίτητη σε ένα μέρος όπου υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι - αυτό πρέπει να γίνει, από το ανώτατο όριο του τελευταίου ορόφου μέσω της οροφής και σοφίτα, που τελειώνει με την έξοδο προς την οροφή. Η θερμοκρασία του τοιχώματος του καναλιού εξαερισμού αλλάζει και συμπυκνώνεται. Αυτή η ζώνη ονομάζεται - "σημείο δρόσου", εδώ πρέπει να είναι μονωμένη.

Σημαντικό! Ο εξαερισμός απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση, ίσως είναι απαραίτητο να μονώσετε όχι μόνο τους σωλήνες, αλλά και τις βαλβίδες (σε μεγάλους χώρους). Όλα εξαρτώνται από το μήκος του αγωγού αερισμού και τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής του.

Σε κάθε περίπτωση, η θέρμανση θα πρέπει να αρχίζει με την εύρεση του "σημείου δρόσου", τότε γίνεται ένας οικονομικός υπολογισμός, επιλέγεται το είδος της μόνωσης. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τέτοια υλικά:

 • διογκωμένο πολυστυρόλιο ·
 • ορυκτό μαλλί.
 • αφρός πολυπροπυλενίου.
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.

Τα υλικά που βοηθούν στην αποφυγή συμπύκνωσης στον εξαερισμό, κατ 'αρχήν φθηνότερα, έχουν καλή θερμομόνωση και επίσης πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας. Όταν επιλέγετε θερμομόνωση, πρέπει να απωθήσετε το μήκος και τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού.

Μόνωση σωλήνων: σειρά εργασίας

 • Ο σωλήνας εξαερισμού σκουπίζεται.
 • Η επιλεγμένη μόνωση τυλίγεται σφικτά στην προβληματική περιοχή του σωλήνα και στερεώνεται.
 • Οι θερμαντήρες, που μοιάζουν με σωλήνα σε σχήμα, κόβονται σε όλο το μήκος από τη μια πλευρά.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε όλες οι περιοχές να ταιριάζουν σφιχτά, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί πλήρης στεγανότητα.
 • Μόνο τότε η κομμένη ραφή είναι κολλημένη με κόλλα ή Scotch tape.

Σημαντικό! Εάν η μόνωση δεν ταιριάζει στενά, το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού θα απορροφηθεί από τη μόνωση. Αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και στη μυρωδιά της υγρασίας, αλλά και στη σκουριά - σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή του σωλήνα.

Παραδείγματα σφαλμάτων μόνωσης

Παράδειγμα # 1

Το μπάνιο είναι χωρίς παράθυρα, το μέγεθός του είναι 2 x 2,5 m. Ο αερισμός γίνεται με τη μορφή σωλήνα εξάτμισης PVC με διατομή 110 mm. Μέσω της ξύλινης οροφής, ο αγωγός αερισμού πηγαίνει στη σοφίτα (μήκους 2,5 μ.), Και στη συνέχεια στο δρόμο. Και ένα κομμάτι σωλήνα αερισμού στη σοφίτα είναι μονωμένο. Ventruba στο μπάνιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειμώνα, η συμπύκνωση αρχίζει να στάζει στο σύστημα εξαερισμού. Πώς να λύσετε το πρόβλημα;

Όλα βρίσκονται σε λανθασμένη μόνωση. Ήταν απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το "σημείο δρόσου". Ακόμη και αν ο αγωγός στη σοφίτα είναι μονωμένος, παραμένει ανοιχτός στην οροφή, παρουσιάζεται μια πτώση θερμοκρασίας και, ως εκ τούτου, σχηματίζεται συμπύκνωμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται, ξεκινώντας από την οροφή και τελειώνοντας με την έξοδο του στο δρόμο, να μονώνεται με τη βοήθεια θερμομονωτικών υλικών. Μερικοί ιδιοκτήτες απομονώνουν επίσης το τμήμα του δρόμου των αεραγωγών, το οποίο είναι επίσης σωστό.

Παράδειγμα # 2

Σε παλαιότερα κτίρια, το σύστημα εξαερισμού παρουσιάζεται με τη μορφή αμιαντού σωλήνα που διέρχεται από τη σοφίτα στο δρόμο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να βρεθεί ότι στάζει από τον εξαερισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό αποστραγγίζεται από τους κάδους. Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται εάν θα συμβάλει η θέρμανση; Μετά από όλα, ο ψυχρός αέρας δροσίζει και μετατρέπεται σε συμπύκνωμα.

Σε ιδιωτικά σπίτια, ξεκινώντας από το ανώτατο όριο, τυλίξτε το σωλήνα με μια θερμάστρα, έτσι ώστε το πάχος να είναι 100 mm, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στο άκρο του σωλήνα εξαερισμού. Αν το σπίτι είναι πολυώροφο, οι αμιαντοτσιμέντοι σωλήνες, όπως οι γαλβανισμένοι, έχουν ένα κενό μεταξύ τους, ο οποίος δεν είναι κλειστός. Ως εκ τούτου, κρύο αέρα και δροσίζει αυτή την περιοχή, σχηματίζοντας συμπύκνωμα στον εξαερισμό τροφοδοσίας.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να δημιουργήσετε αποστάτες, να εγκαταστήσετε το ξυλότυπο και να ρίξετε το τσιμέντο. Αυτή η μέθοδος ελέγχου συμπυκνωμάτων εμποδίζει τους ψυχρούς ανέμους να εισέλθουν στον εξαερισμό. Οι αεραγωγοί σε τέτοια σπίτια είναι σε ένα τούβλο σωλήνα, είναι απαραίτητο να το διερευνήσει. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε το κονίαμα για να σφραγίσετε τις ρωγμές μεταξύ των τούβλων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν θερμαντήρα για να τυλίξετε τον αγωγό αέρα. Τέτοιες απλές μέθοδοι βοηθούν στην εξάλειψη του συμπυκνώματος στον εξαερισμό.

Άλλες μέθοδοι για την εξάλειψη του συμπυκνώματος

Επιλογή # 1

Ίσως, η επιλογή της θέρμανσης κάποιος δεν θα λειτουργήσει, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ο σωλήνας εξαερισμού που διέρχεται από τη σοφίτα αποσυνδέεται. Ένα σημείο με κωνικό βύσμα εισάγεται στο σημείο αποσύνδεσης. Στη θέση του κώνου, το συμπύκνωμα θα αποστραγγιστεί. Το αποσπασμένο τμήμα του σωλήνα εξαερισμού που πηγαίνει στο δρόμο θα πρέπει να εγκατασταθεί στο τσάι. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από τους αεραγωγούς. Δεν είναι ακριβό και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, το κύριο πράγμα είναι να εγκαταστήσετε σωστά το τσάι στον αεραγωγό. Περαιτέρω, είναι απαραίτητη η μόνωση αυτής της δομής και αντί της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός σωλήνα διαμέσου του οποίου θα ρέει το συμπύκνωμα.

Σημαντικό! Σε θερμοκρασίες κάτω από το νερό, το συμπύκνωμα στο σωλήνα μπορεί να παγώσει, οπότε αυτή η μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί προσωρινή και να μην λύσει το πρόβλημα.

Παράδειγμα:

Στο ιδιωτικό σπίτι υπάρχουν 2 μπάνια, σε καθένα από τα οποία οι ανεμιστήρες εξάτμισης είναι εξοπλισμένοι σε αεραγωγούς. Για αερισμό, επιλέχθηκαν μεταλλικοί σωλήνες διατομής 125 mm. Οι σωλήνες εξαερισμού συγκρατείται σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα μη θερμαινόμενο σοφίτα (μήκος ενός σωλήνα μήκους 7,5 μέτρων του άλλου σωλήνα 9 m.), Και στη συνέχεια να βγει. Οι σωλήνες είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα. Το χειμώνα υπάρχει συμπύκνωση τι να κάνετε; Και το ποσό της είναι πολύ μεγάλο, το νερό ρέει ακόμα και μέσω των ανεμιστήρων.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος, η μόνωση του σωλήνα πρέπει να γίνει εντελώς, μέχρι το τελευταίο τμήμα που πηγαίνει στο δρόμο. Είναι δυνατή η τοποθέτηση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού απευθείας στην οροφή χωρίς οριζόντια τμήματα, εξοπλισμένα με ανεμιστήρα χωρίς κανάλι και στροβιλοαπορροφητήρα. Τελευταία είναι η καλύτερη επιλογή, στον τόπο όπου ο εξαερισμός είναι σε ένα ιδιωτικό σπίτι που στάζει σύνολο απομάκρυνση συμπυκνωμάτων, μέσω του οποίου το νερό θα είναι ήρεμη skapyvat, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Επιλογή # 2

Στον παλιό εξαερισμό κατασκευάζεται στέλεχος και εγκαθίσταται ένα νέο σύστημα εξαερισμού. Σε ένα δωμάτιο όπου οι περισσότεροι καπνοί είναι εγκατεστημένοι στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Συχνά μια μηχανική συσκευή είναι τοποθετημένη σε ένα παράθυρο παραθύρου. Ο νωπός αέρας μπορεί να τροφοδοτηθεί από μια βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη κοντά στην μπαταρία ή πίσω από ένα λέβητα αερίου. Η τοποθέτηση βαλβίδων τροφοδοσίας κοντά στον εξοπλισμό θέρμανσης θα θερμαίνει τον αέρα χειμώνα και η απώλεια θερμότητας στο σπίτι θα είναι ελάχιστη. Μια τέτοια ακριβή επιλογή, σας επιτρέπει να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα από τον εξαερισμό.

Η σωστή προσέγγιση στη μόνωση των σωλήνων εξαερισμού λύνει τέτοια προβλήματα - αυξάνοντας τη λειτουργία των αεραγωγών. Ηχομόνωση κατά τη διέλευση των αέριων μαζών. Μείωση των θερμικών απωλειών το χειμώνα. Η συμπύκνωση δεν στάζει από τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία. Αποτρέπει την εξάπλωση φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σήμερα, οι θερμαντήρες σε καταστήματα παρουσιάζονται με τη μορφή κυλίνδρων, κορδονιών, ημικαλίνων. Η διάμετρος πρέπει επίσης να επιλεγεί μεμονωμένα. Το πάχος της μόνωσης είναι επίσης διαφορετικό. Η προσέγγιση στο ζήτημα της μόνωσης των αεραγωγών συνιστάται ακόμη και στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού.

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι;

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Ο σχηματισμός συμπυκνώματος στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού απειλεί με σοβαρό πρόβλημα, όπως διαβροχή τοίχων και δαπέδων, εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό κηλίδων μούχλας και μυκητιακών κοιλοτήτων, που καταστρέφει την κατασκευή και βλάπτει την υγεία των ενοικιαστών. Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στον εξαερισμό

Η υγρασία μέσα στους σωλήνες εξαερισμού μπορεί να σχηματιστεί λόγω:

 • απουσία θερμομόνωσης των αεραγωγών ·
 • χρήση για υλικά χαμηλής ποιότητας για μονωτικά μέτρα.
 • παραβίαση της αεροστεγανότητας των αεραγωγών.
 • ακατάλληλη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού.
 • πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • τη ρύπανση των σωλήνων εξαερισμού.
 • ελαττώματα και ζημιές στις βασικές δομές του κτιρίου (υποβρύχια θεμελίωση, υγρασία στο υπόγειο, ανεπαρκής θέρμανση δαπέδου και τοίχων κ.λπ.)

Οι αιτίες της συμπύκνωσης μπορεί επίσης να είναι ένας ελαττωματικός σωλήνας νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, η ύπαρξη σταθερών πηγών εξάτμισης και οι ιδιαιτερότητες του κλίματος στην περιοχή κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση, αν το νερό ξεροθεί από την κουκούλα, τότε ήρθε η ώρα για επείγουσα δράση.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού με διάφορους τρόπους:

 • Μονωθήστε αγωγούς αέρα ή εξαλείψτε ελαττώματα στην υπάρχουσα μόνωση (εάν υπάρχει). Για μόνωση, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τύπους μόνωσης:
 1. υαλοβάμβακα. Η πιο φθηνή και ασφαλή όσον αφορά την ουσία φωτιά, αλλά χρονοβόρα για την εγκατάσταση, τελικά slozhivaetsya και χάνει μονωτικές ιδιότητες του κάτω από την επίδραση της υγρασίας. Η εργασία με υαλοβάμβακα είναι απαραίτητη με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού για μάτια και αναπνοή, μετά την εγκατάσταση, η μόνωση πρέπει να καλύπτεται με αλουμινόχαρτο ή γαλβανισμένη και στερεωμένη με επίδεσμο.
 2. βαμβακερό βαμβάκι. Αυτή η μόνωση είναι παρόμοια με τα χαρακτηριστικά του υαλοβάμβακα, αλλά πιο ανθεκτική στην υγρασία.
 3. αποσπώμενο κέλυφος αφρού. Τα δύο μισά τοποθετούνται στον αεραγωγό και συνδέονται με άκρες γλωττίδας και αυλάκωσης. Το πλαστικό αφρού παρέχει καλή θερμική προστασία, δεν φοβάται την υγρασία, ωστόσο είναι εύκολα αναφλεγόμενο από τη δράση μιας ανοικτής φλόγας και εκπέμπει τοξικές ουσίες κατά την καύση.
 4. κελύφη αφρού πολυουρεθάνης ή αφρού. Κόστος περισσότερο, αλλά έχουν μεγαλύτερη μηχανική αντοχή. Κατά την εγκατάσταση στερεώστε ένα πλέξιμο σύρμα.
 5. σωλήνες με εγκοπή κατά μήκος ολόκληρου του αφρώδους πολυαιθυλενίου. Ο θερμαντήρας είναι διαθέσιμος σε διάφορα μεγέθη και διαμέτρους, δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί - τοποθετείται απλά στον αεραγωγό, είναι ανθεκτικός σε υψηλή υγρασία και μηχανική πρόσκρουση.
 • Τοποθετήστε την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε το χαμηλότερο σημείο του συστήματος, εάν πρόκειται για ένα οριζόντιο κανάλι, τότε οποιοδήποτε τμήμα αυτού του σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της παγίδας ατμού. Εάν ο αγωγός είναι τοποθετημένος κάθετα ή σε κεκλιμένη θέση, τότε το κατώτερο άκρο χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκκένωσης. Στο άνοιγμά του τοποθετείται ένα μπλουζάκι, το πλευρικό τμήμα του οποίου κατευθύνεται προς τα κάτω και συνδέεται μια παγίδα συμπυκνωμάτων.
 • Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν έδωσαν το σωστό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να καμφθεί το παλιό σύστημα εξαερισμού και να οικοδομήσουμε έναν πιο αποτελεσματικό εξαερισμό του αναγκαστικού τύπου. Η μεγαλύτερη πηγή καπνοδόχων είναι η κουζίνα, οπότε είναι στον αγωγό ή στο παράθυρο, πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Θα διευκολύνει την εκροή από το χώρο του χρησιμοποιημένου αέρα. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα θα παρέχεται από τις βαλβίδες εισαγωγής τοιχώματος που βρίσκονται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης.

Συμβουλές ειδικών

Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη συμπύκνωση;

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές παρέχονται από ειδικούς στον τομέα αυτό:

 • όταν εγκαθιστάτε οριζόντια τμήματα, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την κλίση των αγωγών προς την κατεύθυνση του δρόμου, διαφορετικά συλλέγεται νερό και ρέει μέσα στο δωμάτιο.
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια παγίδα ατμού.
 • Το επάνω άκρο του σωλήνα εξαερισμού πρέπει να προστατεύεται με γείσο ή εκτροπέα.
 • είναι απαραίτητο να μονώνονται όλα τα τμήματα των αγωγών εξαερισμού που διέρχονται από τους μη θερμαινόμενους χώρους και το δρόμο, καθώς και τις πρόσθετες συσκευές και συσκευές που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους.

Πώς να αποφύγετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό

Για την αποφυγή συμπύκνωσης στους αγωγούς, το σύστημα αερισμού πρέπει να αερίζεται συχνότερα. Με την αύξηση της πρόσληψης καθαρού αέρα, η υγρασία στα δωμάτια μειώνεται. Είναι επίσης επιθυμητό να περιοριστεί ο αριθμός των γλάστρες γλάστρες λουλουδιών, δεν επιτρέπουν μακρά να βράσει κατσαρόλα στην κουζίνα με το καπάκι ανοιχτό, σε εύθετο χρόνο να καθαρίσει τα κανάλια και σκουπίστε υγρές επιφάνειες.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη δυνατότητα συντήρησης του συστήματος εξαερισμού. Πραγματοποιήστε το σε καιρό με τον άνεμο με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Αφαιρέστε τη σχάρα εξαερισμού.
 • Φέρτε έναν αναμμένο αγώνα στην τρύπα και παρατηρήστε την κίνηση της φωτιάς.
 • ελλείψει έλξης, πραγματοποιείται καθαρισμός καναλιών.
 • επιστρέψτε τη μάσκα στη θέση της. Για σφιχτή και ερμητικά κλειστή σύνδεση δικτύου, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς.

Εάν η υγρασία είναι υψηλή και η εξωτερική θερμοκρασία χαμηλή, το σύστημα μπορεί να γίνει πολύ υγρό. Για να μειώσετε το σχηματισμό συμπυκνωμάτων σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, εάν ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο φύλλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Απομονώστε το τμήμα του αεραγωγού όπου πραγματοποιείται ενεργή επαφή θερμού και ψυχρού αέρα. Κατά την αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού μέσω του τοίχου, πρέπει να μονώνεται ένα τμήμα που οδηγεί στον εκτροπέα. Εάν ο αγωγός διέρχεται από κρύο σοφίτα, τότε αυτό το τμήμα πρέπει να είναι μονωμένο.

Η ίδια η διαδικασία της θέρμανσης πραγματοποιείται ως εξής:

 • στεγνώστε την επιφάνεια του σωλήνα εξαερισμού. Στη συνέχεια τα γαλβανισμένα κανάλια επεξεργάζονται από έξω με αντιδιαβρωτική ένωση. Οι πλαστικοί αγωγοί δεν εκτίθενται στη διάβρωση, απλά το στεγνώνουν.
 • Το θερμικά μονωτικό υλικό κυλίνδρου ή πλάκας τυλίγεται σφικτά στο πρόβλημα τμήμα του αγωγού και στερεώνεται με έναν επίδεσμο. Μόνωση υπό μορφή κελυφών ή αποσπώμενο σωλήνα προσαρμόζεται πάνω στον αγωγό έτσι ώστε οι αρθρώσεις των επιμέρους στοιχείων εφάπτονται μεταξύ τους. Όλες οι διαμήκεις και εγκάρσιες αρθρώσεις είναι κολλημένες με ενισχυτική κολλητική ταινία ή ταινία αλουμινίου.
 • στην κορυφή είναι τοποθετημένο ένα μεταλλικό περίβλημα ή ένα πλέγμα βαφής, ακολουθούμενο από σοβάτισμα της επιφάνειας του θερμικού μονωτήρα.

Η εγκατάσταση της θερμομόνωσης με τη συσκευή πλαισίου μπορεί να προβληθεί σε βίντεο:

Συχνά λάθη της θέρμανσης

Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην μονωμένη σοφίτα και το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα και μία βαλβίδα αντεπιστροφής και το συμπύκνωμα συνεχίζει να μειώνεται, το πιο πιθανό υπέπεσε στα ακόλουθα σφάλματα:

 • δεν ήταν μονωμένο τμήμα του σωλήνα, που βρίσκεται στο σώμα του κεφαλιού τοίχου ή της οροφής. Στη δίοδο του καναλιού διαμέσου των δομών εγκλεισμού πρέπει να εγκατασταθεί μανίκι με μόνωση.
 • δεν υπάρχει θερμομόνωση στο εξωτερικό του αγωγού.
 • οι βαλβίδες εξαερισμού δεν είναι μονωμένες.
 • πολύ λεπτό στρώμα μόνωσης.
 • υπάρχουν κενά στα αρθρώματα των μονωτικών υλικών.

Συμπέρασμα

Προβλήματα με τη μορφή νερού στάγδην από τον εξαερισμό μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε σπίτι. Και για να μην προκληθεί ζημιά στην περιουσία και, ακόμα χειρότερα, η απώλεια της υγείας, σημειώνοντας την εμφάνιση της υγρασίας στον αγωγό αέρα, να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και μοιραστείτε χρήσιμες ιδέες στα κοινωνικά δίκτυα.