Επιλογή και εγκατάσταση αντλιών κενού για κλιματιστικά

Για την απομάκρυνση του αέρα από το σύστημα κλιματισμού, τα σκουπίδια, το νερό, τη σκόνη χρειάζονται αντλία κενού για κλιματιστικά. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατη η σταθερή λειτουργία του συστήματος και η μεγάλη διάρκεια ζωής του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιου είδους εξοπλισμού. Ποια αντλία κενού είναι καλύτερη για ένα κλιματιστικό; Αυτό που ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του.

Στη φωτογραφία: μια τυπική αντλία κενού για οικιακά κλιματιστικά

Πώς να επιλέξετε και ποιο είναι το καλύτερο

Τι είδους αντλία κενού είναι απαραίτητη καθορίζει το μοντέλο του κλιματιστικού. Για παράδειγμα, αν ο εξοπλισμός για το σπίτι, το κλιματιστικό έχει μια μικρή διαδρομή, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια μια αντλία, η απόδοση της οποίας είναι χαμηλή. Για βιομηχανικές εφαρμογές, η αντλία πρέπει να είναι πιο ισχυρή και αποτελεσματική.

Τύποι αντλιών κενού για ανεφοδιασμό κλιματιστικών

 • Περιστροφική αντλία κενού. Υπάρχουν 4 ποικιλίες αυτής της μονάδας: VE, Vi (απαιτείται δίκτυο 220 V), VRD, HBP (δίκτυο 380 V). Απόδοση έχουν μέγιστο 63 λίτρα ανά δευτερόλεπτο. 0,5 Pa - μέγιστη υπολειπόμενη πίεση.
 • Αντλία κενού νερού δακτυλίου για την άντληση αέρα από το κλιματιστικό. 2 ποικιλίες: BBH και HBB. Για τη λειτουργία τέτοιων αντλιών απαιτείται νερό. Δημιουργούν ένα ρηχό κενό, αλλά είναι ανέξοδες και εξυπηρετούν πολύ.

BBH - αντλία κενού νερού δακτυλίου

Δύο στάδια

Οι αντλίες κενού πλάκας-ρότορα μπορούν να είναι 1-βήμα και 2-βήμα. Το όριο κενού δύο σταδίων είναι 99,5 τοις εκατό (23 χιλιοστά του υδραργύρου), σε ένα στάδιο - 95 τοις εκατό (53 χιλιοστά του υδραργύρου).

Αντλία κενού για κλιματιστικά Ve115n

Ταϊβανέζικο κενό 1 βαθμίδας. Η χωρητικότητα είναι 51 λίτρα ανά λεπτό. Το τελικό κενό είναι 150 μικρόμετρα.

Αντλία VALUE VE 115N, σχεδιασμένη για οικιακή χρήση

Η συσκευή της αντλίας κενού για κλιματιστικά

Η διάταξη της γεννήτριας κενού εξαρτάται από τον τύπο της. Εξετάστε πώς είναι τοποθετημένη η αντλία κενού BBH. Η εκτέλεση του είναι οριζόντια, το αέριο κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα μέσω των παραθύρων (αναρρόφηση και εκφόρτιση). Απαιτείται ένας δακτύλιος για τη συμπίεση του αερίου. Ο τροχός φτυάρι οδηγεί το δαχτυλίδι. Η αντλία διαθέτει άξονα, βραχίονα και δίσκο.

Η στεγανότητα της σύνδεσης μεταξύ του περιβλήματος και του καπακιού εξασφαλίζεται από έναν ελαστικό δακτύλιο. Ένας χάλκινος δίσκος με ένα κλειδί συνδέεται με τον άξονα. Ο δίσκος κινείται ελεύθερα σε αυτό. Το στήριγμα χρειάζεται ως στήριγμα για το μηχανικό τμήμα του κενού.

Το σχήμα της συσκευής ενός από τους τύπους αντλιών κενού

Πώς να χρησιμοποιήσετε

Το σύστημα κλιματισμού περιλαμβάνει 2 μονάδες: συμπιεστή με συμπυκνωτή (εξωτερική μονάδα) και στρόβιλο με εξατμιστή (εσωτερική μονάδα). Τα τμήματα του συστήματος συνδέονται με ένα σωλήνα στο ψυκτικό που κυκλοφορεί πάνω του.

Το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου και τουαλέτας μπορεί να μοιραστεί. Πώς; Διαβάστε εδώ.

Διαδικασία βήμα προς βήμα:

 • Ένας συλλέκτης με μετρητή κενού συνδέεται στο ακροφύσιο για ανεφοδιασμό.
 • Με τις ανοιχτές βαλβίδες στο μίξερ και την ένδειξη κανονικής ατμοσφαιρικής πίεσης στο μετρητή κενού, μια αντλία κενού συνδέεται στην πολλαπλή.
 • Η αντλία αντλεί αέρα από το σύστημα μέχρις ότου επιδειχθεί πίεση στο μετρητή κενού. Η βαλβίδα έρματος στην αντλία κενού πρέπει να είναι ανοιχτή.
 • Μετά την εκκένωση, η αντλία δεν απενεργοποιείται για αρκετές ώρες από το σύστημα: το αέριο αντλείται μέσα σε αυτό. Η πίεση πρέπει να αυξηθεί στο 1. Το άζωτο δεσμεύει τους υδρατμούς που παραμένουν στο σύστημα. Αφού γεμίσετε με αέριο, αφήστε το σύστημα μόνο για μία ώρα.
 • Το βέλος αυξάνεται, δεν πλησιάζει το 1, - ο ατμός δεν αφαιρείται από το σύστημα και η αντλία πρέπει να ξαναρχίσει. Ο μετρητής του μετρητή κενού, ο οποίος έχει παγώσει στη θέση 0 για 20 λεπτά, υποδεικνύει την αποτελεσματική εκκένωση του αέρα από το κλιματιστικό.

Επαναπλήρωση του κλιματιστικού συστήματος χωρίς αντλία κενού

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να περιέχει περισσότερο freon (50 γραμμάρια) από ό, τι είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του κλιματιστικού. Οι κατασκευαστές στην περίπτωση αυτή προβλέπουν την πρώτη εκκίνηση του συστήματος χωρίς τη χρήση αντλίας κενού. Για να μετακινήσετε τον αέρα, ανοίξτε τη βαλβίδα που βρίσκεται στο σωλήνα υγρού για 10 δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία ανανέωσης του κλιματιστικού με freon στη φωτογραφία

Στη συνέχεια, ελέγξτε τη στεγανότητα των τμημάτων με τα παξιμάδια και σβήστε τη βαλβίδα με το κλειδί, ανοίγοντας τη θύρα υπηρεσίας. Το πλήκτρο πατάται για 3 δευτερόλεπτα στη θύρα αποθέματος και περιμένετε για ένα λεπτό. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Επιπλέον, η θύρα εξυπηρέτησης είναι κλειστή και ο αέρας απελευθερώνεται από τη βαλβίδα στον αγωγό αερίου.

Αν οι σωλήνες δεν υπερβαίνουν τα 5 μέτρα, όλος ο αέρας από αυτά μετατοπίζεται ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών. Στις βαλβίδες τοποθετήστε τα βύσματα.

Πώς να συνδέσετε κλιματιστικό χωρίς αντλία κενού

Εάν οι οδηγίες δεν αναφέρουν πρόσθετα γραμμάρια ψυκτικού μέσου για την πρώτη εκκίνηση του συστήματος, δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος χωρίς εκκένωση. Η σύνδεση του εξοπλισμού σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καλείται ποιοτική.

Ενδιαφέρεστε για τους τύπους συστημάτων εξαερισμού; Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον κλιματισμό με θέρμανση αέρα.

Κόστος μιας αντλίας κενού για κλιματιστικά

Το κόστος της αντλίας καθορίζει τα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού (ο σκοπός της χρήσης του, πόσο συχνά είναι απαραίτητο να κενωθεί, πόσο βαθιά πρέπει να είναι, κλπ.). Η ελάχιστη τιμή είναι 2, 5 χιλιάδες ρούβλια. Το ανώτατο όριο είναι 15 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε μια αντλία κενού για κλιματιστικά;

Στη Μόσχα:

 • "Artholod", διεύθυνση: Maly Kupavensky Proezd, 3, τηλ.: (499) 755-9566.
 • "Νίκα-κρύο", διεύθυνση: st. Stakhanovskaya, 24/32, τηλέφωνο: 8-499-270-07-28
 • Gebr. Becker GmbH, διεύθυνση: Τροφιμόβα, 33, τηλ.: (495) 647-49-05.
 • "Bush Vacuum of Russia", τη διεύθυνση: st. Kotlyakovskaya, 6, κτίριο 9, τηλ.: + 7-495-6486726, + 7-495-6486724.
 • "Ampika", διεύθυνση: SEAD, σταθμός μετρό Ryazansky Prospect, ul. 3-ya Institutskaya, 15, δεξιά βεράντα από το δρόμο, τηλ.: (495) 744-00-15.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • Εταιρεία "Κλιμάτης", διεύθυνση: st. Bely Kuna σπίτι 30, π.Χ. "Sofiyskaya Ploshchad", γραφείο 301, τηλέφωνο: (812) 454-87-21, (812) 921-13-25.
 • "Smart Electronics", διεύθυνση: st. Poltavskaya, 7Α, γραφείο 29
 • "Cryosystems-SZ, διεύθυνση: st. Serdobolskaya, d.65a, της. 517, τηλ.: (812) 677-96-34.
 • Olmaks, διεύθυνση: st. Καθηγητής Kachalova, 3, Lit. V, τηλ.: 8 (812) 412-30-44, 8 (812) 412-60-17.

Βίντεο

Επιλέγοντας μια αντλία κενού, ανατρέξτε στις ακόλουθες παραμέτρους: απόδοση (δηλαδή εξόδου αέρα ταχύτητος του κλιματιστικού..) της, την ισχύ του κινητήρα (για να προσδιοριστεί πιθανή διάρκεια της λειτουργίας του κινητήρα χωρίς διακοπή) και η υπολειμματική πίεση (το μικρότερο είναι, τόσο το καλύτερο συμβαίνει διαδικασία σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα).

Αντλία κενού για κλιματιστικά: τι είναι πιο κερδοφόρο, αγοράζετε ή κατασκευάζετε μόνοι σας;

Η κενού είναι η διαδικασία απομάκρυνσης διαφόρων αερίων και υδρατμών από το κλιματιστικό.

Η διαδικασία αυτή διεξάγεται με τη χρήση αντλίας κενού.

Τυπικά, η εκκένωση πραγματοποιείται πριν από τη φόρτιση της συσκευής ψύξης με ψυκτικό ή φρέον.

Αν δεν χρησιμοποιείτε την εκκένωση αερίων και υδρατμών με συσκευή κενού, το κλιματιστικό θα αποτύχει ή η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί λόγω του γεγονότος ότι τα μόρια του αέρα οδηγούν σε σημαντική αύξηση της πίεσης, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή.

Αρχή λειτουργίας της αντλίας για άντληση αέρα

Βασικές αρχές λειτουργίας αυτών των μονάδων είναι η αφαίρεση ή η σύνδεση αερίων πέρα ​​από το κλιματιστικό. Η ηλεκτρική σκούπα, αφαιρώντας διάφορα αέρια και υδρατμούς, δημιουργεί κενό και χαμηλή πίεση, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του σημείου ζέσεως του νερού.


Σε περίπτωση απομάκρυνσης αυτά, υπάρχει μια απομόνωση ενός ορισμένου όγκου του μείγματος αέρα και η μεταφορά του στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Στην περίπτωση σύνδεσης, ουδέτερα μόρια αερίου εγκαθίστανται σε μια στερεή επιφάνεια ή μεταφέρονται μακριά με ένα πίδακα υγρού, ατμού, δημιουργώντας την απαραίτητη αραίωση.

Έτσι, με διάφορους τρόπους, το υγρό και αέριο μείγμα αφαιρείται στη συσκευή ψύξης.

Βίντεο σχετικά με τη σκούπα του κλιματιστικού:

Τύποι αντλιών κενού

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: χαμηλό και υψηλό κενό.

Χαμηλό κενό χωρίζονται σε:

 • περιστροφική πλάκα, το υψηλότερης ποιότητας δύο στάδια με μετρητή κενού, τα οποία είναι ικανά να ρυθμίζουν την υπολειπόμενη πίεση.
 • δύο στροφέων ή δύο σταδίων, με δύο περιστρεφόμενους δρομείς, οι οποίοι συλλαμβάνουν αέρια, πιέζοντάς τα στο ακροφύσιο εκτόνωσης, αυξάνοντας την πίεση μέσα στο κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αντλημένος αέρας πρέπει να είναι μη διαβρωτικός στα εξαρτήματα και στο ρευστό εργασίας που χρησιμοποιείται για τη δέσμευση των αερίων.
 • δακτύλιο υγρού ή δακτύλιο νερού, παρέχοντας γρήγορη και χωρίς λίπανση άντληση διαφόρων ουσιών, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος και επιτρέποντας την άντληση όταν περιέχονται τα περιεχόμενα των υγρών ατμών.

Υψηλό κενό Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι:

 • διάχυση, που έχουν υψηλή ταχύτητα και παραγωγικότητα, με συνθετικά έλαια ως εργαζόμενο υγρό, τα οποία μολύνουν περαιτέρω το αντληθέν μίγμα αερίων.
 • κρυολογήματα, με υγρό άζωτο, το οποίο καταψύχει τα αέρια, θερμαίνοντας πολύ την ίδια την συσκευή.
 • ετερονικό, το πιο ακριβό και πολύ αποτελεσματικό, καθώς σας επιτρέπουν να κάνετε καθαρό κενό χωρίς μόλυνση.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο;

Πώς να επιλέξετε ένα κενό για ένα κλιματιστικό;

Επιλέξτε το για σας με:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού, που θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο.
 • διάρκεια χρήσης της συσκευής ·
 • Το μέγεθος του αγωγού από το οποίο αντλείται το μείγμα αερίων.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή για την εκκένωση πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • παρέχουν ένα ορισμένο επίπεδο πίεσης, Εξασφάλιση της αποτελεσματικής και συνεχούς λειτουργίας του κλιματιστικού.
 • ευκολία στην εργασία, η οποία υποδηλώνει ένα αποδεκτό βάρος, έναν δείκτη στάθμης λαδιού, ένα χαμηλό επίπεδο δονήσεων, ένα σύνολο εξαρτημάτων και μια βαλβίδα απελευθέρωσης αέρα έρματος κ.λπ.
 • μια ευκαιρία εργασία σε διαφορετικές συνθήκες.

Πώς να φτιάξετε μια αντλία κενού για ένα κλιματιστικό με δικά σας χέρια;

Στο σπίτι, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συσκευών κενού για την άντληση αερίων και υδρατμών από κλιματιστικά. αυτό απαιτεί μόνο αντλία αυτοκινήτου και συμπιεστή ενυδρείου.

Πρώτα πρέπει να ξεβιδώστε τη συσκευή αυτοκινήτου για άντληση αέρα, στη συνέχεια γυρίστε τη μανσέτα, συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίστροφη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, η ανεστραμμένη μανσέτα θα επιτρέψει την εξαγωγή αέρα από το δοχείο.

Στο επόμενο στάδιο παράγουν μια βαλβίδα ελέγχου, χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό τμήμα που βρίσκεται μέσα στο συμπιεστή του ενυδρείου. Η εγκατάσταση της βαλβίδας μεταξύ του σωλήνα και της αντλίας του αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη στην κατασκευή αυτής της συσκευής.

Αυτή η συσκευή μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από συμπιεστή ενυδρείου, αντικαθιστώντας πλαστικές βαλβίδες σε μερικές θέσεις. Στον συμπιεστή, οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, η κατασκευή αποσυναρμολογείται, στην οποία εισέρχεται το τμήμα με τις βαλβίδες, για να τις ανταλλάξουμε.

Επιπλέον, Βλέπετε τη γωνία του περιβλήματος του συμπιεστή και συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίθετη σειρά και τρυπήστε μια τρύπα, η οποία θα χρησιμεύσει για την απομάκρυνση υδρατμών, στην οποία εισάγεται ένας αγωγός αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

Τι είναι ένας αφυγραντήρας και γιατί χρειάζεται; Πώς να το συναρμολογήσετε από το ψυγείο με τα χέρια σας;

Πώς να εξοπλίσει τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους; https://klimatlab.com/ventilyaciya/systema/v-chastnom-dome-svoimi-rukami-shema.html Επιλέξτε το σύστημα εξαερισμού και τα στοιχεία του έργου.

Κύρια μοντέλα και κατασκευαστές αντλιών κενού για κλιματιστικά και κόστος

Υπάρχει μια ποικιλία από κενά που επιτρέπουν στον αέρα να εκκενωθεί, διαφέρουν μεταξύ τους από το επίπεδο της εκκένωσης, της ισχύος και του κατασκευαστή. Στην αγορά υπάρχουν κατασκευαστές όπως VALUE, ZENSEN, BECOOL, CPS, ERRECOM, MASTER, COOL, TELSTAR, Z με τιμές από 50 ευρώ έως 500 ευρώ.

Αν λάβουμε υπόψη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο, η τιμή του κατασκευαστή είναι VALUE 70-350 ευρώ, η εταιρεία ZENSEN - 50 έως 320 ευρώ, BECOOL - 60-220 ευρώ, CPS - 150-500 ευρώ, ERRECOM - 180-250 ευρώ, TELSTAR - 350- 400 ευρώ, Z - 50-130 ευρώ. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 500-700 ρούβλια την ημέρα.

Συμπέρασμα

Αντλίες κενού, σχεδιασμένες κυρίως για την αφαίρεση μορίων αερίων και υδρατμών από το σύστημα κλιματισμού.

Εάν δεν τα αφαιρέσετε, η πίεση στο εσωτερικό του συστήματος αυξάνεται, γεγονός που αυξάνει το φορτίο του συμπιεστή, μειώνοντας την ποσότητα του κρύου αέρα. Όλα αυτά, μακροπρόθεσμα, οδηγούν στην αποσύνθεση του φρέον και την αποτυχία του κλιματιστικού.

Στην αγορά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συσκευών για την άντληση αέρα από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικά μεγέθη, χωρητικότητες και τιμές.

Αντλία κενού για κλιματισμό: τιμές και προδιαγραφές

Αντλία κενού Z-1.5
1 βήμα Ισχύς 41 λίτρα ανά λεπτό, 130 βατ.

Αντλία κενού Z-3
Ενέργεια 1 βαθμίδας Η ισχύς των 66 λίτρων / λεπτό, 180 watt.

Αντλία Z-5
Μοντέλο μονού σταδίου Ισχύς 132 λίτρα / λεπτό, 190 W

Αντλία κενού Mini Z-1.2B
Χωρίς λάδι 1 βήμα, 550 md34 λίτρα / λεπτό.

Mini Z-1.5B
1 βήμα Ισχύς 41 λίτρα / λεπτό, 200 βατ.

Mini Z-3B
1 φάση ισχύος 73 λίτρα / λεπτό, 200 βατ.

2Ζ-1,5
Ισχύς 2 σταδίων 41 λίτρων / λεπτό, 200 βατ.

Αντλία κενού 2Z-1.5
Ισχύς 2 σταδίων 41 λίτρων / λεπτό, 200 βατ.

2Ζ-3
Δύο βήματα ισχύος 66 λίτρων / λεπτό, 200 βατ.

2Ζ-5
Δύο βήματα ισχύος 132 λίτρα / λεπτό, 330 W Habari.

2Ζ-8
Βήμα βήματος 177 λίτρων / λεπτό, 330 watts.

2Ζ-10
Αντλία κενού 2 σταδίων χωρητικότητας 225 λίτρων.

2Ζ-12
Vacuum σε 2 βήματα Vacuum 273 λίτρα / λεπτό, 330 watts.

Πρέπει να αγοράσετε την αντλία κενού για κλιματισμό, εάν πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Με τη βοήθεια του, η υγρασία και ο αέρας απομακρύνονται από τον αγωγό, καθώς όταν αλληλεπιδρούν με το φρέον, μειώνεται η απόδοση του συστήματος κλιματισμού. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αντλιών κενού για κλιματιστικά διαφόρων σημάτων σε χαμηλές τιμές.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου γίνεται ανάλογα με το είδος του συστήματος θα εξυπηρετούνται (οικιακή ή βιομηχανική), πόσο συχνά σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και ούτω καθεξής. Στα καταστήματά μας στη Μόσχα, Αρχάγγελσκ, Volgograd, Μπέλγκοροντ, Rostov-on-Don, Tver, Σαμαρά, Vladikavkaz Adler, Μάγκα, Gelendzhik, Γκρόζνι, Σότσι και Khabarovsk μπορείτε να αγοράσετε αντλία κενού για το κλιματιστικό και να πάρετε επαγγελματικές συμβουλές. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό μοντέλο σύμφωνα με τα αιτήματα για ισχύ, το βάθος εκκένωσης, τις διαστάσεις, το κόστος και άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής. Κάθε αντλία κενού στην ιστοσελίδα μας έχει μια λεπτομερή περιγραφή με παραμέτρους όπως η τιμή, ο τύπος, η χώρα κατασκευής, η χωρητικότητα, οι διαστάσεις και ούτω καθεξής. Χάρη σε αυτό, έγινε ακόμα πιο εύκολη η επιλογή!

Αντλίες κενού για κλιματιστικά

Αντλία κενού - συσκευή απαραίτητη για κάθε ειδικό που εργάζεται στην επισκευή και συντήρηση εξοπλισμού ψύξης και κλιματισμού. Με τη βοήθειά του υπάρχει απομάκρυνση από το κύκλωμα ψύξης:

 • αέρα ·
 • μη συμπυκνώσιμα αέρια.
 • υδρατμούς.

Και επίσης ανεφοδιασμό εξοπλισμού freon.

Πώς να επιλέξετε μια αντλία κενού;

Μια αποδεκτή επιλογή αντλίας σχηματίζεται από τις τεχνικές ιδιότητες της συσκευής και τις ανάγκες του ειδικού. Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • αρχική πίεση - σημείο πίεσης για την κανονική λειτουργία του μηχανισμού.
 • Το τελικό κενό είναι η μικρότερη πίεση που δημιουργείται από έναν συγκεκριμένο τύπο συσκευής.
 • η υψηλότερη πίεση εξόδου είναι η μέγιστη τιμή της πίεσης στο τέλος του σωλήνα εκκένωσης.
 • ταχύτητα άντλησης (παραγωγικότητα) - ο όγκος του αερίου που διέρχεται διαμέσου της διατομής του σωλήνα εξαγωγής ανά μονάδα χρόνου,

Ανάλογα με τις εργασίες που πρέπει να επιλυθούν, μπορείτε να αγοράσετε δύο τύπους αντλιών:

Μονοβάθμια - μια τέτοια αντλία θα είναι επαρκής για τις περισσότερες εργασίες που σχετίζονται με τη συντήρηση του οικιακού εξοπλισμού.

Δύο στάδια - επαγγελματικός εξοπλισμός για την επισκευή εμπορικών συστημάτων ψύξης και κλιματισμού.

Επίσης διαθέτουμε αντλιοστάσια - επαγγελματικό εξοπλισμό για την επισκευή και συντήρηση ψυκτικών συστημάτων. Πρόκειται για μια συμπαγή μονάδα που αποτελείται από μια αντλία κενού συναρμολογημένη σε ρολό, μια πολλαπλότητα πέντε εκατοστών, ένα μανόμετρο, ένα μετρητή και ένα μετρητή κενού.

Ποικιλίες αντλιών κενού για κλιματιστικά

Η αντλία κενού για κλιματιστικά είναι μια απαραίτητη μονάδα, που χρησιμοποιείται ως πλήρωση και εγκατάσταση. Πριν ξεκινήσετε την πλήρωση του κλιματιστικού με Freon, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την αφαίρεση της υγρασίας και την εκκένωση του αέρα από τον αγωγό.

Αν αυτό δεν γίνει, τα φυσικά χαρακτηριστικά του ψυκτικού θα μειωθούν σημαντικά και μια μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στην σταθερή λειτουργία του κλιματιστικού.

1 Χαρακτηριστικά και κύριος σκοπός

Ο κύριος σκοπός της αντλίας κενού για το κλιματιστικό είναι η αποστράγγιση του συσσωρευμένου αέρα και της υγρασίας από τον αγωγό, και στη συνέχεια η επαναπλήρωση του εξοπλισμού ψύξης. Αυτό είναι πολύ σημαντική μια διαδικασία, χωρίς αυτό το κλιματιστικό μπορεί να αποτύχει, ή να λειτουργήσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Εάν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σύστημα χωρίς εκκένωση, ο αέρας που παραμένει στους σωλήνες μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπιεστής υπόκειται σε αυξημένο φορτίο και παράγει λιγότερο ψυχρό αέρα. Ο αέρας συσσωρεύεται στην αντλία κενού για τα κλιματιστικά, και πιο συγκεκριμένα στον σωλήνα για το ψυκτικό, αντιδρά με Freon, η οποία τελικά μπορεί να προκαλέσει μία μικρή ποσότητα οξέος, πολύ μειώνει την επίδραση της αντίστασης μόνωσης του κινητήρα λειτουργίας του συμπιεστή.

Στη συνέχεια, τα χαρακτηριστικά ποιότητας του φρεονίου μειώνονται πολύ, και ο συμπιεστής θα υποφέρει πολύ. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε επαγγελματίες να ανεφοδιάσουν το κλιματιστικό. Συνήθως οι αντλίες κενού για κλιματιστικά χωρίζονται απευθείας από το σχεδιασμό ή από τον τύπο του κενού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο εξοπλισμός κενού έχει κυρίως πίεση 105-10-12 pascal.

Ο συντελεστής Knudsen καθορίζει τον βαθμό παραγωγής κενού - η τιμή του καθορίζεται από την αναλογία του μέσου ελεύθερου μήκους διαδρομής των μορίων αερίων και του αποτελεσματικού γραμμικού μεγέθους του στοιχείου κενού. Οι αποτελεσματικές διαστάσεις είναι η απόσταση μεταξύ των ηλεκτροδίων της συσκευής, η διάμετρος της σωληνώσεως κενού που χρησιμοποιείται και η απόσταση μεταξύ όλων των τοιχωμάτων του θαλάμου κενού που λαμβάνεται.

Με βάση τις σχεδιασμένες αντλίες κενού για κλιματιστικά, κατατάσσονται σε: χαμηλό, μεσαίο, υψηλό και εξαιρετικά υψηλό κενό. Σύμφωνα με την αρχή της δράσης της αντλίας, υπάρχουν μηχανικές και φυσικοχημικές δράσεις. Επιπλέον, μπορείτε να γεμίσετε και να εγκαταστήσετε κλιματιστικά με κλιματιστικά με κλιματιστικά με μεμβράνη, καρούλι, περιστρεφόμενη πλάκα, δακτύλιο νερού και μονάδες κενού. Όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική σκούπα για ένα κλιματιστικό, πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

 • τιμή ·
 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού.
 • το βάθος της απαιτούμενης εκκένωσης ·
 • μήκος αγωγών ψυκτικού μέσου ·
 • την επιθυμητή συχνότητα χρήσης του κενού για το κλιματιστικό.
 • ο κύριος σκοπός των κλιματικών μονάδων (οικιακής χρήσης ή παραγωγής).

Αφού μελετηθούν προσεκτικά τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή αντλία κενού για το κλιματιστικό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να συμβάλει στην "αύξηση της ζωής" του κλιματιστικού.

Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα εξής:

 • το σώμα της μονάδας.
 • λειτουργικά μέρη της αντλίας.
 • τον όγκο του θαλάμου.
 • επιδόσεις.

Έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις αποχρώσεις των συσκευών, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη σωστή επιλογή.
στο μενού ↑

2 Βασικές αρχές λειτουργίας του σύγχρονου εξοπλισμού άντλησης κενού

Για να κατανοήσουμε την ουσία του έργου των διαφόρων τύπων των αντλιών αποστράγγισης για κλιματιστικά, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των διαφόρων ποικιλιών από αυτά:
στο μενού ↑

2.1 Αντλία περιστροφικών πτερυγίων δύο σταδίων

Χαρακτηρίζεται από μέση απόδοση 64 l / s και μέγιστη υπολειμματική πίεση 0,5 Pa. Ο κύριος σκοπός του είναι να ανεφοδιάζει την τεχνολογία του κλίματος και να σχηματίζει κενό στους θαλάμους ψεκασμού πλάσματος και στα διαμερίσματα θαλάμου ηλεκτρονικών μικροσκοπίων.

Ένα σύνολο εξοπλισμού για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

Τέτοιες αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντλίες με προφυλακτήρα με εξοπλισμό αντλίας κενού. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους: βάρος, μικρές διαστάσεις και χαμηλή τιμή. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την αδυναμία χρήσης με αέρια στα οποία υπάρχει σημαντική ποσότητα ατμού με υγρό.
στο μενού ↑

2.2 Αντλία δακτυλίου νερού

Είναι το απλούστερο στο σχεδιασμό και την ανεπιτήδευτη λειτουργία της αντλίας, γεγονός που την καθιστά πιο αξιόπιστη. Το νερό σε αυτό είναι το κύριο μέσο εργασίας, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του χωρίς επιπλοκές για την άντληση αερίων με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά ατμούς. Αν ακόμα και το υγρό φτάσει απευθείας στη μονάδα, δεν θα σπάσει. Τέτοιες αντλίες χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα, αλλά δημιουργούν σχετικά μικρό κενό (μέχρι 25 mm Hg).

Είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί εύκολα το μέγιστο επιτρεπτό κενό όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικό εκτοξευτήρα συνδεδεμένο στην είσοδο της συσκευής. Τα κύρια πλεονεκτήματα των αντλιών νερού δακτυλίου είναι η χαμηλή τιμή και τα μειονεκτήματα μπορούν να θεωρηθούν ως η ανάγκη ύδρευσης για την περαιτέρω λειτουργία της συσκευής, καθώς και ένα ελαφρύ κενό.
στο μενού ↑

2.3 Αντλία διαφράγματος δύο σταδίων

Είναι αρκετά απλό σε εφαρμογή και επίσης έχει στο σχεδιασμό του ελάχιστα στοιχεία. Εξωτερικά είναι μια ογκομετρική αντλία τύπου μεμβράνης - ένας θάλαμος με μεμβράνη και δύο βαλβίδες.

Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να μειωθεί το επίπεδο κυμάτωσης, τέτοιες συσκευές απελευθερώνονται με διαμερίσματα 2 θαλάμων και 2 μεμβράνες που λειτουργούν σε φάση. Η μονάδα είναι ικανή να εκτελεί εκκένωση αερίων με προσμίξεις υγρών ατμών και δεν φοβούνται να λειτουργούν "ξηρά". Εάν χρησιμοποιούνται βαλβίδες και ένα διαμέρισμα με μεμβράνες διαφορετικών υλικών που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, οι μονάδες μπορούν ακόμη και να εκτελούν αντιδραστικά αέρια. Ως εκ τούτου, μια τέτοια αντλία κλιματιστικό συνεχώς εφαρμόζεται σε ένα θάλαμο ξήρανσης κενού σε συσκευασία προϊόντων υπό κενό, σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν διαμόρφωση εν κενώ, και η παραγωγή και φαρμακολογικών αϊ.

Η συσκευή της αντλίας κενού

Τα κύρια πλεονεκτήματα - η απουσία λαδιού στη μονάδα, μπορεί να λειτουργήσει "ξηρό" και είναι μικρό σε μέγεθος. Σε μικρά μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί ότι είναι απαραίτητο να αντικαθίστανται περιοδικά αναλώσιμα - βαλβίδες και μεμβράνες, και ένα μικρό κενό.
στο μενού ↑

2.4 Στρόφαλος αντλία 2 σταδίων

Αυτή η συσκευή έχει μεγάλη ένταση. Το Takyenasosy έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα - έως 180 l / s, και βαθύ επίπεδο κενού - μέχρι 0,05 mm Hg. Art. Μια τέτοια αντλία χρησιμοποιείται κυρίως στη σύγχρονη παραγωγή για την άντληση αερίων από θαλάμους με μεγάλες διαστάσεις. Ένας ιμάντας κίνησης εκτελεί τη λειτουργία του μηχανισμού κίνησης, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για συνεχή λειτουργία σε βαριές λειτουργίες παραγωγής. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και το υψηλό κόστος, και μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορεί να παρατηρηθεί ένα βαθύ επίπεδο κενού και μια πολύ υψηλή απόδοση.

Τέτοιες αντλίες δεν χρησιμοποιούνται για ανεφοδιασμό και εγκατάσταση κλιματιστικών. Για τη χρήση μιας αντλίας κενού για κλιματισμό δεν χρειάζεται τέτοιες ικανότητες, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία της πλήρωσης freon πιο εύκολη.
στο μενού ↑

2.5 Αντλίες κενού με σφραγίδα λαδιού

Οι αντλίες κενού με σφραγίδα λαδιού χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό σε λειτουργία σε χαμηλό κενό. Το χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτών των αντλιών είναι ότι δεν είναι βυθισμένα στο πετρέλαιο. Το λάδι τροφοδοτείται στο χώρο εργασίας σε τμήματα μιας ειδικής χωριστής δεξαμενής λαδιού που είναι ενσωματωμένη στην κατασκευή της μονάδας.

Αρχή λειτουργίας μιας αντλίας κενού δύο σταδίων

Η αρχή λειτουργίας μιας αντλίας κενού για ένα κλιματιστικό είναι παρόμοια. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη σημαντική μείωση της εκπομπής ομίχλης λαδιού στον περιβάλλοντα χώρο. Ένα λεπτό φίλτρο εξάτμισης είναι εγκατεστημένο στη συσκευή, το οποίο μειώνει την ποσότητα της ομίχλης λαδιού στην εκπομπή καυσαερίων στο ελάχιστο. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ξήρανση με κενό και πίεση και για χύτευση υπό κενό.

Όταν επιλέγετε μια αντλία κενού για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ηλεκτρονικά καταστήματα που αντιπροσωπεύονται ευρέως στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι δυνατόν να επιλέξετε μια ποικιλία εξοπλισμού άντλησης χωρητικότητας 20 - 250 λίτρων ανά λεπτό. Όταν επιλέγετε μια αντλία κενού για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, πρέπει να προσέξετε την πίεση που παρέχει.
στο μενού ↑

3 Σύνδεση της αντλίας κενού για κλιματισμό

Για να συνδέσετε την αντλία κενού στη σύνδεση θηλών, ένας σταθμός χρησιμοποιείται για να ανεφοδιάζει το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωστά τη συσκευή και να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις έχουν σταθεροποιηθεί σωστά. Διαφορετικά, η συσκευή δεν λειτουργεί κανονικά. Μετά τη διεξαγωγή της ηλεκτρικής σκούπας, ο σταθμός μέσω του οποίου συνδέθηκε η αντλία αποσυνδέεται. Ελέγξτε τη στεγανότητα της διαδρομής και τα επίπεδα πίεσης, συνεχίστε να εγκαθιστάτε το κλιματιστικό.
στο μενού ↑

Αντλίες κενού

Αντλίες κενού: ένα αξιόπιστο και πρακτικό εργαλείο εργασίας σε προσιτές τιμές στη Μόσχα

Οι αντλίες κενού είναι διαφορετικές. Τα μοντέλα διαφέρουν σε χαρακτηριστικά όπως το εύρος πίεσης λειτουργίας, η ταχύτητα άντλησης, το βάθος κενού κ.λπ. Οι αντλίες διατίθενται προς πώληση:

- έμβολο (απλό σχεδιασμό, ικανό να λειτουργεί χωρίς λάδι).

- έμβολο με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας με αυξημένα φορτία και εξαιρετική ταχύτητα άντλησης του μέσου.

- διάφραγμα (αυξημένη αξιοπιστία για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας).

- περιστρεφόμενο - αθόρυβο, οικολογικό, με μεγάλη διάρκεια συνεχούς λειτουργίας και μικρές διαστάσεις, καθώς και μοντέλα διαφορετικού τύπου.

Περιστροφικές αντλίες κενού της αξίας της κινεζικής μάρκας διακρίνονται μεταξύ άλλων προϊόντων. Πρόκειται για μονάδες 1-2 βαθμίδων που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας σε προσιτή τιμή. Σήμερα, οι καινοτομίες των σειρών VI και VE N εμφανίστηκαν στην αγορά, οι οποίες συμπληρώνονταν από τη σειρά που προηγουμένως παρουσίαζαν μόνο οι σειρές VE και FY.

Οι αντλίες κενού είναι διαφορετικές. Τα μοντέλα διαφέρουν σε χαρακτηριστικά όπως το εύρος πίεσης λειτουργίας, η ταχύτητα άντλησης, το βάθος κενού κ.λπ. Οι αντλίες διατίθενται προς πώληση:

- έμβολο (απλό σχεδιασμό, ικανό να λειτουργεί χωρίς λάδι).

- έμβολο με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας με αυξημένα φορτία και εξαιρετική ταχύτητα άντλησης του μέσου.

- διάφραγμα (αυξημένη αξιοπιστία για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας).

- περιστρεφόμενο - αθόρυβο, οικολογικό, με μεγάλη διάρκεια συνεχούς λειτουργίας και μικρές διαστάσεις, καθώς και μοντέλα διαφορετικού τύπου.

Περιστροφικές αντλίες κενού της αξίας της κινεζικής μάρκας διακρίνονται μεταξύ άλλων προϊόντων. Πρόκειται για μονάδες 1-2 βαθμίδων που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας σε προσιτή τιμή. Σήμερα, οι καινοτομίες των σειρών VI και VE N εμφανίστηκαν στην αγορά, οι οποίες συμπληρώνονταν από τη σειρά που προηγουμένως παρουσίαζαν μόνο οι σειρές VE και FY.

Περιστροφικές αντλίες κενού Τιμή για κλιματιστικά και όχι μόνο: εφαρμογές

Οι περιστροφικές αντλίες κενού της μάρκας Value έχουν σχεδιαστεί για την άντληση αερίων, μέσων ατμών, μέχρι να φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στο σύστημα τεχνικού κενού. Η εργασία τους βασίζεται στην αρχή της αλλαγής του όγκου του θαλάμου εργασίας.

Σε αντίθεση με τα εγχώρια αναλογικά, συγκρίσιμα στην τιμή, οι αντλίες κενού της μάρκας Value έχουν σχεδιαστεί για τροφοδοσία από δίκτυο 220 V και έχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

● Όλες οι αντλίες κενού χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό ερμητικό σχεδιασμό.

● Αποκλείεται οποιαδήποτε διαρροή του περιβάλλοντος εργασίας.

● Αυτό είναι ένα εγγυημένο προϊόν υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές.

● Τα μοντέλα είναι γεμάτα με πετρέλαιο Shell - η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή λιπαντικών.

● Μεταξύ των χαρακτηριστικών των προϊόντων, πρέπει να σημειωθεί ότι η είσοδος σπειρώματος αντιστοιχεί σε μια τυπική σύνδεση χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη πολλαπλή κενού.

LLC "COLD 24" πωλεί πετρέλαιο αντλίες κενού 1-2 σταδίων Τιμή-περιστρεφόμενο, monoblock τύπου. Είναι ενεργά σε ζήτηση στα κέντρα εξυπηρέτησης όπου:

- δοκιμή της στεγανότητας των συστημάτων ψύξης ·

- οποιαδήποτε άλλα συστήματα ψύξης.

Μια μεγάλη γκάμα πρωτότυπων προϊόντων από τον κατασκευαστή: μοντέλα διαφορετικών σειρών Value σε μία θέση

Σας προτείνουμε να επιλέξετε κατάλληλα για τους σκοπούς και τους στόχους των μοντέλων των αντλιών κενού καταλόγους Αξία Μάρκα εξειδικευμένη εμπορική πύλη Cold24 ( «KOLD24" ) που υλοποιεί συμπιεστών για ψυκτικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά, αναλώσιμα, εργαλεία και άλλο εξοπλισμό σας. Όλα τα προϊόντα παρουσιάζονται με φωτογραφία και τεχνική περιγραφή.

Η ποικιλία του καταστήματος Internet Cold24 περιλαμβάνει τα ακόλουθα μοντέλα αντλιών κενού 1-2 σταδίων:

- iPump σειρά Value, παρέχοντας ένα βάθος κενού των 12 μ (μικρά μικρά) (monovakuumetrami εξοπλισμένη για τη μέτρηση περίσσειας και οι περιορίζοντας πιέσεις στο σύστημα αερίου και ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες) για χρήση με ψυκτικό R410A, R407C?

- παραδοσιακό άξιζε δημοτικότητα στη FY σειρά ρωσική αγορά, VE και η σειρά FY VI (σημειώστε το νέο αντλία κενού VI 2120, το σύνολο της γραμμής τύπου εξοπλισμού περιστρεφόμενα πτερύγια σημειώνονται VI πρέπει να σχεδιάσουν μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα για να σταματήσει η λειτουργία της αντλίας κενού αυτόματα όταν αποσυνδεθεί διατροφή) ·

- μια νέα σειρά VE Ν, ευνοϊκά διαφέρει από τα ανταγωνιστικά προϊόντα αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής, άριστη ποιότητα κατασκευής σε χαμηλό κόστος, παρέχοντας μια ακόμη βαθύτερη κενό.

Όλα τα προϊόντα παράγονται σε εργοστάσια αξίας σύμφωνα με τα καθιερωμένα τεχνολογικά πρότυπα, πληρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας, πραγματοποιούνται σε λογικές τιμές.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι αντλίες κενού που παρουσιάζονται στους καταλόγους της εταιρείας είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο εξυπηρέτησης. Οι πελάτες μας χρησιμοποιούν συχνά και ως δομικά στοιχεία στον εξοπλισμό και τα συστήματα εργασίας (για παράδειγμα, πίνακες κενού). Με τέτοια χρήση, οι εγγυήσεις του κατασκευαστή χάνουν την εγκυρότητά τους, όχι για τον προορισμό τους. Η επισκευή σε περίπτωση θραύσης γίνεται σε βάρος του ιδιοκτήτη.

Πώς να αγοράσετε Αντλίες κενού αξίας στη Μόσχα

Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στους καταλόγους του ηλεκτρονικού καταστήματος Cold24 είναι διαθέσιμα για παραγγελία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Καλούμε σε συνεργασία νομικά και φυσικά πρόσωπα. Μεταξύ των πελατών μας:

- μηχανικοί και εγκαταστάτες συστημάτων ψύξης και κλιματισμού σε οργανισμούς ποικίλων τύπων.

- τελικοί χρήστες - επιχειρήσεις, όπου η εγκατάσταση ψυκτικού εξοπλισμού, για παράδειγμα, μονάδες επεξεργασίας κρέατος, επιχειρήσεις τροφοδοσίας κλπ.

Η παράδοση επιλεγμένων και διαταγμένων αντλιών κενού πραγματοποιείται στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας με υπηρεσία ταχυμεταφορών, καθώς και σε όλη τη Ρωσία που επιλέξατε εσείς ή οι αξιόπιστες εταιρείες μεταφορών και εφοδιαστικής. Είναι επίσης δυνατό να παραλάβετε τα παραγγελθέντα προϊόντα από το κατάστημά μας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του, κατόπιν προηγούμενης ρύθμισης. Είναι δυνατή η πληρωμή σε μετρητά και σε μετρητά. Παρέχονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Εκτός από αντλίες, επιλέξτε τους καταλόγους των παλινδρομικών συμπιεστών ψύξης, εξοπλισμό ψύξης και εργαλείων, φίλτρο αντι-οξύ, αφαιρούμενη πυρήνες (φυσίγγια), και οι βαλβίδες φραξίματος μπάλα, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, αναλώσιμα και πολλά άλλα. Εξακολουθούμε να επεκτείνουμε τη σειρά για την ευκολία των πελατών μας.

Από το 2014, είμαστε συνεργάτης παροχής υπηρεσιών και γραφείο της Danfoss στη Μόσχα.

Αντλίες κενού VALUE

Όταν το σύστημα κλιματισμού δεν καθαρίζεται πλήρως από τον αέρα, την υγρασία και άλλους ρύπους, δεν θα παρέχει ποιότητα στη διαδικασία εργασίας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, χρησιμοποιείται αντλία κενού για την επαναπλήρωση των κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να εξαγάγουν αέρα και σωματίδια ανεπιθύμητης μόλυνσης από το σύστημα. Εάν ο αέρας παραμένει σε γραμμές freon, το σύστημα θα αυξήσει την πίεση στο εσωτερικό του συστήματος και η χωρητικότητα ψύξης της μονάδας θα μειωθεί. Επομένως, η αντλία κλιματισμού είναι αναντικατάστατη όταν το σύστημα είναι εγκατεστημένο. Αυτή η αντλία μπορεί να αντλεί όχι μόνο αέρα, αλλά και τα μικρότερα σταγονίδια υγρασίας.

Τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποδεικνύονται από μια αντλία κενού δύο σταδίων, αυτή η συσκευή έχει όλα τα κενά επεξεργασμένα και γεμίζονται με ένα ειδικό λάδι κενού. Εξαιτίας αυτού εξασφαλίζεται η ποιότητα της εκκένωσης του αέρα από το κύριο κλιματιστικό.

Προς το παρόν, η πώληση αντλιών κενού βοηθά στην αγορά αυτού του εργαλείου με τις απαραίτητες παραμέτρους. Μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ, βάθος εκκένωσης και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αντλίες κενού (14 προϊόντα σε αυτή την κατηγορία)

Αντλία κενού μονής βαθμίδας, 34 λίτρων / λεπτό, 55 μικροτ., Παλινδρομική

Η αντλία κενού είναι μονοφασική, 76 λίτρα / λεπτό, 45 mk, δύναμη 120 W, περιστροφική

Λάδι για αντλίες κενού μπουκάλι 900 ml, 0.775 kg, Ρωσία

Η αντλία κενού είναι δύο σταδίων, 222 λίτρα / λεπτό, 15 mk, ισχύς 450 W, περιστροφική

Η αντλία κενού είναι δύο σταδίων, περιστροφική, ισχύος 132 l / min, 15 mk, ισχύος 450 W

Η αντλία κενού είναι δύο σταδίων, 108 λίτρων / λεπτό, 15 mk, ισχύς 250 W, περιστροφική

Αντλία κενού δύο σταδίων, 54 λίτρα / λεπτό, 15 mk, δύναμη 90 W, περιστροφική

Η αντλία κενού είναι μονοφασική, 222 λίτρα / λεπτό, 45 mk, ισχύς 450 W, περιστροφική

Η αντλία κενού είναι μονοφασική, 132 λίτρα / λεπτό, 45 mk, ισχύς 450 W, περιστροφική

Αντλία κενού μονοβάθμια, 102 λίτρα / λεπτό, 45 mk, ισχύς 300 W, περιστροφική

Αντλία κενού μονοβάθμια, 54 λίτρα / λεπτό, 45 mk, ισχύς 120 W, περιστροφική

Σκουπάκι Becool, Βέλγιο, 1 λίτρο

Αντλία κενού GC VP230 μονής βαθμίδας 70l / min

Αντλία κενού GC VP215 μονής βαθμίδας 42l / min

Αντλίες κενού για κλιματιστικά και ψυκτικά συστήματα

Αντλίες κενού για συστήματα κλιματισμού.

Αντλίες κενού για κλιματιστικά και ψυκτικό εξοπλισμό ROAIRVAC (ROAIRVAC)

Spec. τιμή: τρίψτε.
Κανονική τιμή: τρίψτε.
Η ποσότητα είναι περιορισμένη!

Αντλίες κενού σε δύο στάδια για κλιματιστικά και μονάδες ψύξης

Για αποστράγγιση σύμφωνα με το DIN 8975 με μετρητή κενού και μαγνητική βαλβίδα ελέγχου

??? Μαγνητική βαλβίδα για την προστασία του κυκλώματος ψύξης από ρύπανση λαδιού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος
??? Ο μετρητής κενού με την ενσωματωμένη ένδειξη αντίστασης σας επιτρέπει να ελέγχετε γρήγορα και εύκολα τη διαδικασία αποστράγγισης
??? Προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων με ελαφρύ αλλά ανθεκτικό περίβλημα υψηλής ποιότητας
??? Βαλβίδα αερίου έρματος για τη μείωση του υδρατμού στη δεξαμενή λαδιού
??? Το ειδικό φίλτρο μειώνει την ομίχλη λαδιού στο ακροφύσιο εξόδου

??? Η στάθμη λαδιού εμφανίζεται μέσω του παραθύρου ελέγχου
??? Γρήγορη πλήρωση λαδιού χωρίς διαρροή, χωρίς ιδιαίτερο λαιμό
??? Το πώμα αποστράγγισης είναι εύκολα προσβάσιμο
??? Ο θερμικός διακόπτης προστατεύει τον κινητήρα από υπερθέρμανση
??? Η στάνταρ σύνδεση 1/4 "SAE, περιλαμβάνει επίσης προσαρμογείς για SAE 5/16" SAE και 3/8 "SAE
??? Το καλώδιο είναι αποσπώμενο έτσι ώστε να μην μπορεί να καταστραφεί κατά τη μεταφορά

Βαλβίδα έρματος αερίου

Ελαφρύ και υψηλής ποιότητας περίβλημα

Ενσωματωμένο κενό
μανόμετρο

Ενσωματωμένο μαγνητικό
βαλβίδα ελέγχου

1/4 "πρότυπο βύσμα SAE
με προσαρμογείς για SAE 5/16 "SAE 3/8"

Βέλτιστη θέση του γυαλιού θέασης
και ένα βύσμα αποστράγγισης, για την ευκολία αποστράγγισης του λαδιού

Πρακτικότητα στην εργασία:
η οδηγία είναι πάντοτε στην οπτική γωνία

Αντλίες κενού σειράς ROAIRVAC

Αντλία κενού δύο διαδρομών για αποστράγγιση σύμφωνα με το πρότυπο DIN 8975

Αντλία κενού για κλιματισμό

Οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται επισκευή, σέρβις και προληπτικό έλεγχο. Ο κλιματισμός, όπως και καμία άλλη συσκευή, δεν απαιτεί ετήσια πρόληψη και επιθεώρηση. Διαφορετικά, δεν μπορούν να αποφευχθούν σοβαρές βλάβες και δαπανηρές επισκευές. Όταν πραγματοποιείτε τέτοιες διαδικασίες, χρησιμοποιούνται πάντα ειδικά εργαλεία. Το βασικό εργαλείο είναι μια αντλία κενού για το κλιματιστικό.

Οι αντλίες κενού έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τον υπερβολικό αέρα από το κλιματιστικό, τα πετάγματα, την περιττή συμπύκνωση και τη σκόνη του καλοκαιριού. Χωρίς μια τέτοια διαδικασία είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Ένας έμπειρος επισκευαστής κλιματικού εξοπλισμού, που έρχεται σε σας για επισκευή, το πρώτο πράγμα που θα πάρετε είναι μια αντλία κενού σχεδιασμένη να αφαιρεί αέρα από το σύστημα κλιματισμού. Μια περιγραφή αυτής της διαδικασίας και τα χαρακτηριστικά της αντλίας η ίδια θα αφιερωθεί σε αυτό το άρθρο.

Με ποια αρχή λειτουργεί η αντλία κατά την εκκένωση του αέρα

Πριν από την περιγραφή της αρχής λειτουργίας των αντλιών κενού για τον κλιματισμό, εξετάζουμε πρώτα τους υπάρχοντες τύπους και δομή της συσκευής.

Η αντλία κενού, που έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αέρα από το κλιματιστικό, χωρίζεται σε πόσες ποικιλίες.

Φωτογραφία 1. Δομή της αντλίας κενού.

 1. Περιστροφική αντλία πτερυγίων. Αντιπροσωπεύεται από τέσσερα είδη. Με το επίπεδο παραγωγικότητας φτάνει τα εξήντα λίτρα ανά δευτερόλεπτο. Ταυτόχρονα, η μέγιστη πίεση θα είναι η μισή Pascal.
 2. Vodokaltsovoy έκδοση της αντλίας κενού. Ο κατασκευαστής εισήγαγε στην αγορά δύο ποικιλίες. Για να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα μιας τέτοιας συναρμολόγησης, είναι απαραίτητο το νερό. Διαφέρει τη μακροζωία κατά τη χρήση και τη σχετική φθηνότητα.
 3. Η αντλία είναι διαφραγματική. Το κενό είναι σχετικά ρηχό. Στη δραστηριότητά του απαιτεί συχνή αντικατάσταση τέτοιων στοιχείων όπως βαλβίδες και μεμβράνες. Πιο συχνά το πεδίο εφαρμογής είναι η βιομηχανία.
 4. Ένα πολύ βαθύ κενό δημιουργεί ένα μοντέλο βαλβίδας ολίσθησης της αντλίας κενού. Το μεγάλο βάρος, ο αξιοπρεπής όγκος και το αυξημένο κόστος καθιστούν δυνατή τη χρήση του μόνο στις επιχειρήσεις.
 5. Αντλία με σφραγίδα λαδιού. Ένα ειδικό διαμέρισμα για το λάδι παρέχει μια εξαιρετική συσκευή δράσης.

Η αντλία είναι περίπου η ίδια για όλους τους κατασκευαστές. Διαφέρουν μόνο στους παραπάνω τύπους. Ποια είναι η δομή του;

 • Εκτελείται σε οριζόντιο επίπεδο.
 • Υπάρχουν δύο παράθυρα. Ένα αέριο άντλησης, το άλλο - χάλια.
 • Ο δακτύλιος υγρού χρησιμεύει για τη συμπίεση του αερίου.
 • Με τη βοήθεια ενός τροχού λεπίδας, τίθεται σε κίνηση ένας δακτύλιος.
 • Ένα σύνολο μικρών στοιχείων.
 • Το κενό για τον κλιματισμό είναι κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο.
 • Το καπάκι περιέχει μια οπή για την παροχή πόσιμου νερού.

Όσον αφορά την αρχή της δράσης, το βασικό ρομπότ της είναι να αφαιρέσει τις μάζες αέρα από το κλιματιστικό. Μια τέτοια συσκευή χρησιμεύει επίσης για την απομάκρυνση διαφόρων αερίων και υδρατμών. Παράλληλα δημιουργεί έναν τύπο χαμηλής πίεσης.

Ως αποτέλεσμα, το μείγμα αέρα απομονώνεται και μετακινείται στην έξοδο μέσω του σωλήνα διακλάδωσης. Όταν λαμβάνει χώρα η διαδικασία δέσμευσης αερίου, τα μικροσωματίδια απομακρύνονται με υγρό. Ως εκ τούτου, η χρήση κενού είναι διπλάσια από την τιμή για το κλιματιστικό. Την ίδια στιγμή, το υγρό και αέριο μίγμα εξαφανίζεται.

Η διαδικασία για τη χρήση μιας αντλίας κενού.

Τι είναι ένα κλιματιστικό; Οι εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες συνδέονται με αυτοκινητόδρομο με ψυκτικό μέσο.

Η διαδικασία εκκένωσης πραγματοποιείται με τον συναρμολογημένο εξοπλισμό και τα συνδεδεμένα εργαλεία.

Εξετάστε τα βήματα.

 1. Ο σωλήνας πλήρωσης χρησιμεύει ως βάση σύνδεσης για τον συλλέκτη με μετρητή κενού.
 2. Με βαλβίδες με ανοικτή θέση και με ένδειξη της συνήθους πίεσης στη συσκευή, συνδέουμε την αντλία κενού.
 3. Η αντλία αντλεί το μίγμα αέρα σε μηδενική πίεση.
 4. Μετά τη διαδικασία, η αντλία δεν κλείνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια άντληση αζώτου. Οι δείκτες πίεσης πρέπει να ρυθμιστούν στον αριθμό 1. Το άζωτο χρησιμεύει για τη δέσμευση υδρατμών.
 5. Περιμένετε άλλη μια ώρα.
 6. Ελέγχουμε τις απαραίτητες παραμέτρους. Εάν το βέλος δεν προσεγγίσει τη μονάδα, απαιτείται επαναχρησιμοποίηση του κενού. Σε άλλες περιπτώσεις, τα δεδομένα δείχνουν μια επιτυχημένη διαδικασία.

Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό μη έχοντας μια αντλία κενού

Για το ίδιο το κλιματιστικό, δεν έχει σημασία το εργαλείο που προκάλεσε την εκκένωση του αέρα. Η σλαβική εφευρετικότητα έχει προσαρμόσει από καιρό άλλα αντικείμενα για να πραγματοποιήσει τέτοιες δραστηριότητες.

Στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδρείο ή ένα συμπιεστή ψύξης για να αντλήσετε αέρα από τον κλιματικό εξοπλισμό και να τον ξαναγεμίσετε.

Ορισμένοι πωλητές κλιματισμού προσφέρουν να ξεκινήσουν χωρίς τη χρήση αντλιών κενού. Αυτές οι πληροφορίες θα αντικατοπτρίζονται στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής. Η διαδικασία περιγράφεται παρακάτω.

Φωτογραφία 2. Χρησιμοποιώντας μια αντλία κενού.

 • Η μάζα αέρα μετατοπίζεται από ένα άνοιγμα 10 δευτερολέπτων της βαλβίδας, το οποίο βρίσκεται στον αγωγό συμπύκνωσης.
 • Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε τη στεγανότητα όλων των περιοχών.
 • Στη συνέχεια, ανοίγει μια τρύπα υπηρεσίας.
 • Το κλειδί, για τρία δευτερόλεπτα, πρέπει να σπρώξετε τη ράβδο.
 • Περιμένουμε ένα λεπτό.
 • Επαναλαμβάνουμε ολόκληρη τη διαδικασία τρεις φορές.
 • Κλείστε τη θύρα και αφήστε το αέριο από την αντίστοιχη βαλβίδα.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα και το κόστος τους

Οι τροποποιήσεις των αντλιών κενού που υπάρχουν στην αγορά διαφέρουν ως προς την ποιότητα, τον βαθμό εκκένωσης αέρα, την ισχύ και φυσικά τον κατασκευαστή.

Το εύρος των τιμών είναι διάσπαρτα εντός των ορίων των πενήντα έως πεντακοσίων ευρώ.

Αν δίνετε παραδείγματα σημαντικών εμπορικών σημάτων και των τιμών τους, έχουμε την ακόλουθη εικόνα.

Το μοντέλο Value είναι από εκατό έως τριακόσια ευρώ.

Μοντέλο Zensen - από 50 έως 300 ευρώ.

Το μοντέλο Becool - από 60 έως 200 ευρώ.

Μοντέλο Cps - από εκατόν πενήντα έως πεντακόσια ευρώ.

Το μοντέλο Errecom είναι από εκατό ογδόντα έως διακόσια ευρώ.

Το μοντέλο Telstar - από τριακόσια πενήντα έως τετρακόσια ευρώ.

Μπορείτε να εξετάσετε χωριστά την τιμή ενοικίασης. Αρχίζει από 500 στερλίνες για μία ημέρα.

Οι αντλίες κενού έχουν σαφή σκοπό και χωρίς αυτές είναι αδύνατο να συντηρούνται κλιματιστικά. Υπάρχει μια ευρεία επιλογή αυτού του εξοπλισμού στην αγορά, αλλά η επιλογή του εξαρτάται, καταρχάς, από τον όγκο εργασίας και τα αντικείμενα προορισμού.