Αντλία κενού για κλιματιστικά: εφαρμογή, μοντέλα, κατασκευαστές

Η κενή ή η ηλεκτρική σκούπα είναι μια μέθοδος απομάκρυνσης του αέρα με σωματίδια σκόνης και υγρασίας από τις εσωτερικές επικοινωνίες του κλιματιστικού. Επιπλέον, ελέγχεται η στεγανότητα του συστήματος. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια αντλία κενού για το κλιματιστικό, το οποίο ονομάζεται επίσης ηλεκτρική σκούπα. Περαιτέρω, υπάρχει υποχρεωτική επαναπλήρωση του αερίου ψύξης του Freon στο σύστημα.

Ο αέρας άντλησης πραγματοποιείται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης προτού ανεφοδιαστούν οι σωλήνες με ψυκτικό μέσο, ​​πράγμα που θα εξασφαλίσει μακρά και σταθερή λειτουργία του κλιματιστικού.

1 Σκοπός και αρχή της λειτουργίας

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα, νερού, συντρίμμια. Η κενή λειτουργία της διαδρομής πραγματοποιείται με μια τέτοια αντλία μέσω της σύνδεσης θηλών του σταθμού για να ανεφοδιαστούν τα κλιματιστικά. Η αεροστεγανότητα της γραμμής ελέγχεται με τη βοήθεια μανόμετρου.

Εάν αυτό δεν γίνει, η αντίδραση του οξυγόνου με το φρέον αερίου παράγει οξύ. Μειώνει την αντίσταση μόνωσης του κινητήρα - το κύριο μέρος του συμπιεστή. Η πίεση αυξάνεται, το φορτίο στον συμπιεστή αυξάνεται. Έτσι, η ψύξη του κλιματισμού επιδεινώνεται. Θα υπάρξει ένας σταθερός σχηματισμός πάγου στο κύτος και στους σωλήνες. Στην παλέτα που συσσωρεύεται περίσσεια νερού, χρειάζεστε μια αντλία για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό. Ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

Η διαδικασία εκκένωσης θα είναι πολύ φθηνότερη από την επισκευή του συμπιεστή.
στο μενού ↑

2 Τύποι αντλιών κενού για εγκατάσταση κλιματισμού

Τα παρακάτω μοντέλα είναι γνωστά:

 1. Οι πλατφόρμες - οι πιο συνηθισμένες μονάδες χαμηλού κενού, χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή κατασκευή, εύκολη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη αντικατάστασης του πετρελαίου και άλλων αναλωσίμων.
 2. Δύο στροφέα ή δύο σταδίων, χαμηλό κενό, για αύξηση της παραγωγικότητας με δύο δρομείς, οικονομικό σε λειτουργία.
 3. Χαμηλή υγρού, κενό δακτύλιο ή ένα υγρό δακτύλιο μηχανές έχουν μια απλή αλλά αξιόπιστη κατασκευή με την άντληση πετρελαίου αέριο χωρίς ακόμη και με άφθονο υδρατμών, δημιουργώντας ρηχά vakuum.Nedostatkami θεωρείται σταθερή κατανάλωση νερού, υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Η διάχυση για άντληση με υψηλό κενό, έχει υψηλή παραγωγικότητα, δεν φοβούνται ξαφνικές αιχμές πίεσης, δεν είναι ευαίσθητες στην παρουσία ξένων σωματιδίων στο εκκενωμένο μέσο.
 5. Cryosorption υψηλού κενού - λειτουργία τους βασίζεται στην απορρόφηση των αερίων σε χαμηλότερες θερμοκρασίες materiala.No επιφάνεια σπάνια χρησιμοποιείται λόγω της χρήσης των συνθετικών ελαίων και μολύνοντας το σύστημα που απαιτεί απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού για τον καθαρισμό?
 6. Το Heterionic ανήκει επίσης στην ομάδα του υψηλού κενού.Αποτελεσματικά όσον αφορά τον ποιοτικό καθαρισμό, δημιουργούν ένα κενό χωρίς τις παραμικρές ακαθαρσίες, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω των υψηλών τιμών.

2.1 Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Κατά την αναζήτηση μιας αντλίας κενού για την επαναπλήρωση του κλιματιστικού, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα κριτήρια:

 • επίπεδο ονομαστικής χωρητικότητας, το οποίο επηρεάζει τον ρυθμό άντλησης αέρα, υδρατμούς, στερεά σωματίδια.
 • τα χαρακτηριστικά της ισχύος του κινητήρα, θα επηρεάσουν τη διάρκεια της λειτουργίας.
 • παραμέτρους της υπολειπόμενης πίεσης, επηρεάζουν την ποιότητα του κενού: όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερα.

Ένα σύνολο εξοπλισμού για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

Ένας σημαντικός ρόλος στην άνεση της αντλίας κλιματισμού παίζεται από τέτοια χαρακτηριστικά όπως:

 • κινητικότητα, διαστάσεις, βάρος - όσο πιο εύκολο γίνεται, τόσο πιο εύκολο είναι να δουλέψετε.
 • η παρουσία μιας βαλβίδας σχεδιασμένης για την αφαίρεση του αερίου έρματος ·
 • Η παρουσία μιας σόλας από καουτσούκ, η οποία μειώνει τη δόνηση.
 • ένα σύνολο εξαρτημάτων για τον εξαερισμό του αέρα από την εξωτερική μονάδα ψύξης.
 • δείκτη στάθμης λαδιού.

3 Ανασκόπηση των κατασκευαστικών εταιρειών

Στη ρωσική αγορά υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αντλιών κενού και αποστράγγισης για κλιματιστικά διαφόρων κατασκευαστών: Κινέζικα, Ταϊβανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Αμερικανικά. Προσφέρουν συσσωματώματα από μηχανήματα μικρο-κατηγορίας σε μηχανήματα μεγάλου κενού. Το εύρος τιμών ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου και τον κατασκευαστή.

Η γερμανική εταιρεία BUSCH, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας, προσφέρει στους πιθανούς πελάτες ακριβές μονάδες από τη μεσαία τάξη και πάνω.

Ο όμιλος εταιρειών KNF από τη Γερμανία παρέχει συσκευές μικρής κατηγορίας.

Η Refco - η παγκοσμίως γνωστή ελβετική επιχείρηση και η TELSTAR από την Ισπανία παράγουν αξιόπιστο εξοπλισμό για τη συντήρηση των κλιματιστικών.

Ο Ιταλός κατασκευαστής ERRECOM παράγει υψηλής ποιότητας αντλίες κενού ενός και δύο σταδίων για κλιματιστικά με βελτιωμένη απόδοση.

Η CPS - ο μεγαλύτερος κατασκευαστής από τις ΗΠΑ, παράγει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εγκατάσταση και τον ανεφοδιασμό της κλιματικής τεχνολογίας.

Οι κινεζικές μάρκες VALUE, ZENSEN, Favorcool αντιπροσωπεύουν προϊόντα που έχουν αποδειχθεί στην αγορά μας στις πιο ελκυστικές τιμές. Η τεχνολογία τους δεν είναι κατώτερη από τις ευρωπαϊκές μάρκες.

Η συσκευή της αντλίας κενού

Ο εξοπλισμός BECOOL, ευρέως γνωστός στους επαγγελματικούς κύκλους, έχει γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη Ρωσία και την ΚΑΚ λόγω της ποιότητας και της προσιτής τιμής του.
στο μενού ↑

3.1 Αυτο-κατασκευασμένη συσκευή για εκκένωση

Για να κάνετε τον εαυτό σας ένα απλό μοντέλο κενού χωρίς πρόσθετο οικονομικό κόστος, θα χρειαστείτε δύο συσκευές: αντλία αέρα αυτοκινήτου και συμπιεστή για το ενυδρείο. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

 1. Αρχικά, αποσυναρμολογήστε την αυτόματη αντλία.
 2. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη μανσέτα που ωθεί τον αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση κατά 180 μοίρες. Έτσι το αέριο θα αντληθεί στην αντίθετη κατεύθυνση.
 3. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια βαλβίδα ελέγχου, για την οποία χρησιμοποιείτε ένα πλαστικό εξάρτημα από το εσωτερικό του συμπιεστή νερού. Η βαλβίδα εγκαθίσταται εύκολα μεταξύ της αντλίας του αυτοκινήτου και του εύκαμπτου σωλήνα.

Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα συμπιεστή ενυδρείου, αν αλλάξετε τις πλαστικές βαλβίδες σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό:

 1. Ξεβιδώστε προσεκτικά τους συνδετήρες.
 2. Ανοίξτε τον μηχανισμό με τις βαλβίδες, ανακατατάξτε τα σε μέρη.
 3. Βγάλτε μια μικρή γωνία του συμπιεστή.
 4. Συλλέξτε προσεκτικά τη μονάδα.
 5. Τρυπήστε μια τρύπα όπου εισάγετε ένα σωλήνα μέσω του οποίου το συμπύκνωμα θα βγει με τη μορφή υδρατμών.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι κατασκευής συσκευών κενού με τα χέρια τους: από μια σύριγγα και μια πλαστική φιάλη, από μια αντλία ποδηλάτου και άλλα.
στο μενού ↑

Οδηγίες ρύθμισης κενού

Μετά την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος στη διαδρομή κατά την οποία κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​παραμένει υγρασία και αέρας που πρέπει να αφαιρεθεί πριν τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός. Ο λόγος είναι ότι ο φρέον αλληλεπιδρά με αυτά τα μέσα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της κλιματικής τεχνολογίας.

Το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει να είναι σφιχτά, αλλιώς το σύστημα διαχωρισμού θα λειτουργούν σε υψηλότερα φορτία, μηχανισμοί - φθείρονται γρήγορα, έτσι ώστε ο πόρος θα εξαντληθούν πρόωρα. Ξένα υλικά και λεπτά σωματίδια αφαιρούνται με μια αντλία.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται από πλοιάρχους που εγκαθιστούν μια τεχνική ή την γεμίζουν με freon. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να κάνουν το ίδιο το έργο. Για αυτούς, η διαδικασία θα περιγραφεί παρακάτω, πώς να εκκενώσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την αυτόματη αναρρόφηση του κλιματιστικού

Εάν θέλετε να κενούτε ανεξάρτητα το σύστημα split, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. αντλία κενού?
 2. συλλέκτη με ψηφιακό ή αναλογικό μετρητή κενού ή με μανόμετρο.
 3. Βαλβίδα κλειδιού και κατσαβίδια.
 4. ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 5. ανιχνευτής διαρροών.
 6. Θερμαντήρας για θέρμανση του κυλίνδρου.
 7. φορτιστής?
 8. βαλβίδες για σωλήνες και για τη συσκευή.
 9. Σταθμός συλλογής ψυκτικών μέσων.

Διαχωρισμός συστήματος και εξοπλισμού

Ο συλλέκτης και τα μανόμετρα συνδέονται με τις θύρες σέρβις της εξωτερικής μονάδας μέσω εύκαμπτων σωλήνων. Ο τρίτος σωλήνας ενεργοποιεί την εξωτερική βαλβίδα του κλιματιστικού και την αντλία κενού. Η αντλία ενεργοποιείται.

Αφαίρεση αέρα και υγρασίας από το σύστημα

Ανεφοδιασμός κενού και εκκενώνει την υγρασία και τον αέρα που παραμένουν στο σύστημα μετά την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής. Το τέλος της διαδικασίας θα σηματοδοτείται με τη μείωση του βέλους του οργάνου μέτρησης σε αρνητική τιμή, δηλαδή την υπολειπόμενη πίεση.

Αποτελέσματα εκκένωσης

Εάν οι τιμές στο όργανο μέτρησης δεν αλλάξουν, το σύστημα είναι σφραγισμένο ερμητικά. Διαφορετικά - υπάρχει διαρροή, πρέπει να βρεθεί και να εξαλειφθεί.

 • η σύσφιξη του περικοχλίου είναι είτε πολύ ισχυρή είτε πολύ αδύναμη.
 • ένας από τους χάλκινους σωλήνες είναι σπασμένος.
 • κακή ποιότητα κύλισης.

Ο απλούστερος τρόπος για να αναζητήσετε ένα ελάττωμα με διάλυμα σαπουνιού, ακριβέστερα αποτελέσματα θα δώσει έναν ανιχνευτή διαρροών. Αφού αφαιρέσετε τη διαρροή, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Αφού βεβαιωθείτε ότι δημιουργείται το κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Λειτουργία του ψυκτικού μέσου στο σύστημα

Για να γεμίσετε το σύστημα με Freon, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία κενού, να συνδέσετε τη δεξαμενή και να ανοίξετε τις βαλβίδες χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Θα υπάρξει σάπιασμα, που δείχνει ότι το κύκλωμα εξοπλισμού γεμίζει με ψυκτικό. Όταν το σύστημα γεμίσει με το περιβάλλον εργασίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι έτοιμη για λειτουργία.

Πρώτη εκκίνηση

Ο εξοπλισμός αποσυνδέεται από το σύστημα διαχωρισμού. Η κλιματική τεχνική ξεκινάει και η συσκευή δοκιμάζεται σε όλες τις λειτουργίες. Τα ληφθέντα δεδομένα πρέπει να ελέγχονται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους της εντολής.

Αν οι τιμές είναι επαρκείς, το κλιματιστικό έχει σφραγιστεί σωστά και ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει. Η διαδικασία είναι απλή και εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να την εκτελείτε μόνοι σας.

Αντλία κενού για κλιματιστικά: τι είναι πιο κερδοφόρο, αγοράζετε ή κατασκευάζετε μόνοι σας;

Η κενού είναι η διαδικασία απομάκρυνσης διαφόρων αερίων και υδρατμών από το κλιματιστικό.

Η διαδικασία αυτή διεξάγεται με τη χρήση αντλίας κενού.

Τυπικά, η εκκένωση πραγματοποιείται πριν από τη φόρτιση της συσκευής ψύξης με ψυκτικό ή φρέον.

Αν δεν χρησιμοποιείτε την εκκένωση αερίων και υδρατμών με συσκευή κενού, το κλιματιστικό θα αποτύχει ή η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί λόγω του γεγονότος ότι τα μόρια του αέρα οδηγούν σε σημαντική αύξηση της πίεσης, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή.

Αρχή λειτουργίας της αντλίας για άντληση αέρα

Βασικές αρχές λειτουργίας αυτών των μονάδων είναι η αφαίρεση ή η σύνδεση αερίων πέρα ​​από το κλιματιστικό. Η ηλεκτρική σκούπα, αφαιρώντας διάφορα αέρια και υδρατμούς, δημιουργεί κενό και χαμηλή πίεση, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του σημείου ζέσεως του νερού.


Σε περίπτωση απομάκρυνσης αυτά, υπάρχει μια απομόνωση ενός ορισμένου όγκου του μείγματος αέρα και η μεταφορά του στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Στην περίπτωση σύνδεσης, ουδέτερα μόρια αερίου εγκαθίστανται σε μια στερεή επιφάνεια ή μεταφέρονται μακριά με ένα πίδακα υγρού, ατμού, δημιουργώντας την απαραίτητη αραίωση.

Έτσι, με διάφορους τρόπους, το υγρό και αέριο μείγμα αφαιρείται στη συσκευή ψύξης.

Βίντεο σχετικά με τη σκούπα του κλιματιστικού:

Τύποι αντλιών κενού

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: χαμηλό και υψηλό κενό.

Χαμηλό κενό χωρίζονται σε:

 • περιστροφική πλάκα, το υψηλότερης ποιότητας δύο στάδια με μετρητή κενού, τα οποία είναι ικανά να ρυθμίζουν την υπολειπόμενη πίεση.
 • δύο στροφέων ή δύο σταδίων, με δύο περιστρεφόμενους δρομείς, οι οποίοι συλλαμβάνουν αέρια, πιέζοντάς τα στο ακροφύσιο εκτόνωσης, αυξάνοντας την πίεση μέσα στο κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αντλημένος αέρας πρέπει να είναι μη διαβρωτικός στα εξαρτήματα και στο ρευστό εργασίας που χρησιμοποιείται για τη δέσμευση των αερίων.
 • δακτύλιο υγρού ή δακτύλιο νερού, παρέχοντας γρήγορη και χωρίς λίπανση άντληση διαφόρων ουσιών, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος και επιτρέποντας την άντληση όταν περιέχονται τα περιεχόμενα των υγρών ατμών.

Υψηλό κενό Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι:

 • διάχυση, που έχουν υψηλή ταχύτητα και παραγωγικότητα, με συνθετικά έλαια ως εργαζόμενο υγρό, τα οποία μολύνουν περαιτέρω το αντληθέν μίγμα αερίων.
 • κρυολογήματα, με υγρό άζωτο, το οποίο καταψύχει τα αέρια, θερμαίνοντας πολύ την ίδια την συσκευή.
 • ετερονικό, το πιο ακριβό και πολύ αποτελεσματικό, καθώς σας επιτρέπουν να κάνετε καθαρό κενό χωρίς μόλυνση.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο;

Πώς να επιλέξετε ένα κενό για ένα κλιματιστικό;

Επιλέξτε το για σας με:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού, που θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο.
 • διάρκεια χρήσης της συσκευής ·
 • Το μέγεθος του αγωγού από το οποίο αντλείται το μείγμα αερίων.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή για την εκκένωση πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • παρέχουν ένα ορισμένο επίπεδο πίεσης, Εξασφάλιση της αποτελεσματικής και συνεχούς λειτουργίας του κλιματιστικού.
 • ευκολία στην εργασία, η οποία υποδηλώνει ένα αποδεκτό βάρος, έναν δείκτη στάθμης λαδιού, ένα χαμηλό επίπεδο δονήσεων, ένα σύνολο εξαρτημάτων και μια βαλβίδα απελευθέρωσης αέρα έρματος κ.λπ.
 • μια ευκαιρία εργασία σε διαφορετικές συνθήκες.

Πώς να φτιάξετε μια αντλία κενού για ένα κλιματιστικό με δικά σας χέρια;

Στο σπίτι, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συσκευών κενού για την άντληση αερίων και υδρατμών από κλιματιστικά. αυτό απαιτεί μόνο αντλία αυτοκινήτου και συμπιεστή ενυδρείου.

Πρώτα πρέπει να ξεβιδώστε τη συσκευή αυτοκινήτου για άντληση αέρα, στη συνέχεια γυρίστε τη μανσέτα, συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίστροφη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, η ανεστραμμένη μανσέτα θα επιτρέψει την εξαγωγή αέρα από το δοχείο.

Στο επόμενο στάδιο παράγουν μια βαλβίδα ελέγχου, χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό τμήμα που βρίσκεται μέσα στο συμπιεστή του ενυδρείου. Η εγκατάσταση της βαλβίδας μεταξύ του σωλήνα και της αντλίας του αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη στην κατασκευή αυτής της συσκευής.

Αυτή η συσκευή μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από συμπιεστή ενυδρείου, αντικαθιστώντας πλαστικές βαλβίδες σε μερικές θέσεις. Στον συμπιεστή, οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, η κατασκευή αποσυναρμολογείται, στην οποία εισέρχεται το τμήμα με τις βαλβίδες, για να τις ανταλλάξουμε.

Επιπλέον, Βλέπετε τη γωνία του περιβλήματος του συμπιεστή και συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίθετη σειρά και τρυπήστε μια τρύπα, η οποία θα χρησιμεύσει για την απομάκρυνση υδρατμών, στην οποία εισάγεται ένας αγωγός αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

Τι είναι ένας αφυγραντήρας και γιατί χρειάζεται; Πώς να το συναρμολογήσετε από το ψυγείο με τα χέρια σας;

Πώς να εξοπλίσει τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους; https://klimatlab.com/ventilyaciya/systema/v-chastnom-dome-svoimi-rukami-shema.html Επιλέξτε το σύστημα εξαερισμού και τα στοιχεία του έργου.

Κύρια μοντέλα και κατασκευαστές αντλιών κενού για κλιματιστικά και κόστος

Υπάρχει μια ποικιλία από κενά που επιτρέπουν στον αέρα να εκκενωθεί, διαφέρουν μεταξύ τους από το επίπεδο της εκκένωσης, της ισχύος και του κατασκευαστή. Στην αγορά υπάρχουν κατασκευαστές όπως VALUE, ZENSEN, BECOOL, CPS, ERRECOM, MASTER, COOL, TELSTAR, Z με τιμές από 50 ευρώ έως 500 ευρώ.

Αν λάβουμε υπόψη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο, η τιμή του κατασκευαστή είναι VALUE 70-350 ευρώ, η εταιρεία ZENSEN - 50 έως 320 ευρώ, BECOOL - 60-220 ευρώ, CPS - 150-500 ευρώ, ERRECOM - 180-250 ευρώ, TELSTAR - 350- 400 ευρώ, Z - 50-130 ευρώ. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 500-700 ρούβλια την ημέρα.

Συμπέρασμα

Αντλίες κενού, σχεδιασμένες κυρίως για την αφαίρεση μορίων αερίων και υδρατμών από το σύστημα κλιματισμού.

Εάν δεν τα αφαιρέσετε, η πίεση στο εσωτερικό του συστήματος αυξάνεται, γεγονός που αυξάνει το φορτίο του συμπιεστή, μειώνοντας την ποσότητα του κρύου αέρα. Όλα αυτά, μακροπρόθεσμα, οδηγούν στην αποσύνθεση του φρέον και την αποτυχία του κλιματιστικού.

Στην αγορά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συσκευών για την άντληση αέρα από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικά μεγέθη, χωρητικότητες και τιμές.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Αντλία κενού για κλιματιστικά: η αρχή του πώς λειτουργεί η ποικιλία πώς να επιλέξει

   Αντλία κενού για κλιματιστικά: τύποι επιλογής

   Η κενού είναι η διαδικασία απομάκρυνσης διαφόρων αερίων και υδρατμών από το κλιματιστικό.

   Η διαδικασία αυτή διεξάγεται με τη χρήση αντλίας κενού.

   Τυπικά, η εκκένωση πραγματοποιείται πριν από τη φόρτιση της συσκευής ψύξης με ψυκτικό ή φρέον.

   Αν δεν χρησιμοποιείτε την εκκένωση αερίων και υδρατμών με συσκευή κενού, το κλιματιστικό θα αποτύχει ή η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί λόγω του γεγονότος ότι τα μόρια του αέρα οδηγούν σε σημαντική αύξηση της πίεσης, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή.

   Αρχή λειτουργίας της αντλίας για άντληση αέρα

   Βασικές αρχές λειτουργίας αυτών των μονάδων είναι η αφαίρεση ή η σύνδεση αερίων πέρα ​​από το κλιματιστικό. Η ηλεκτρική σκούπα, αφαιρώντας διάφορα αέρια και υδρατμούς, δημιουργεί κενό και χαμηλή πίεση, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του σημείου ζέσεως του νερού.


   Σε περίπτωση απομάκρυνσης αυτά, υπάρχει μια απομόνωση ενός ορισμένου όγκου του μείγματος αέρα και η μεταφορά του στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Στην περίπτωση σύνδεσης, ουδέτερα μόρια αερίου εγκαθίστανται σε μια στερεή επιφάνεια ή μεταφέρονται μακριά με ένα πίδακα υγρού, ατμού, δημιουργώντας την απαραίτητη αραίωση.

   Έτσι, με διάφορους τρόπους, το υγρό και αέριο μείγμα αφαιρείται στη συσκευή ψύξης.

   σχετικά με την εκκένωση του κλιματιστικού:

   Τύποι αντλιών κενού

   Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: χαμηλό και υψηλό κενό.

   Χαμηλό κενό χωρίζονται σε:

   • περιστροφική πλάκα, το υψηλότερης ποιότητας δύο στάδια με μετρητή κενού, τα οποία είναι ικανά να ρυθμίζουν την υπολειπόμενη πίεση.
   • δύο στροφέων ή δύο σταδίων, με δύο περιστρεφόμενους δρομείς, οι οποίοι συλλαμβάνουν αέρια, πιέζοντάς τα στο ακροφύσιο εκτόνωσης, αυξάνοντας την πίεση μέσα στο κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο αντλημένος αέρας πρέπει να είναι μη διαβρωτικός στα εξαρτήματα και στο ρευστό εργασίας που χρησιμοποιείται για τη δέσμευση των αερίων.
   • δακτύλιο υγρού ή δακτύλιο νερού, παρέχοντας γρήγορη και χωρίς λίπανση άντληση διαφόρων ουσιών, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος και επιτρέποντας την άντληση όταν περιέχονται τα περιεχόμενα των υγρών ατμών.

   Υψηλό κενό Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι:

   • διάχυση, που έχουν υψηλή ταχύτητα και παραγωγικότητα, με συνθετικά έλαια ως εργαζόμενο υγρό, τα οποία μολύνουν περαιτέρω το αντληθέν μίγμα αερίων.
   • κρυολογήματα, με υγρό άζωτο, το οποίο καταψύχει τα αέρια, θερμαίνοντας πολύ την ίδια την συσκευή.
   • ετερονικό, το πιο ακριβό και πολύ αποτελεσματικό, καθώς σας επιτρέπουν να κάνετε καθαρό κενό χωρίς μόλυνση.

   Πώς να επιλέξετε ένα κενό για ένα κλιματιστικό;

   Επιλέξτε το για σας με:

   • τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού, που θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο.
   • διάρκεια χρήσης της συσκευής ·
   • Το μέγεθος του αγωγού από το οποίο αντλείται το μείγμα αερίων.

   Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή για την εκκένωση πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

   • παρέχουν ένα ορισμένο επίπεδο πίεσης, Εξασφάλιση της αποτελεσματικής και συνεχούς λειτουργίας του κλιματιστικού.
   • ευκολία στην εργασία, η οποία υποδηλώνει ένα αποδεκτό βάρος, έναν δείκτη στάθμης λαδιού, ένα χαμηλό επίπεδο δονήσεων, ένα σύνολο εξαρτημάτων και μια βαλβίδα απελευθέρωσης αέρα έρματος κ.λπ.
   • μια ευκαιρία εργασία σε διαφορετικές συνθήκες.

   Πώς να φτιάξετε μια αντλία κενού για ένα κλιματιστικό με δικά σας χέρια;

   Στο σπίτι, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συσκευών κενού για την άντληση αερίων και υδρατμών από κλιματιστικά. αυτό απαιτεί μόνο αντλία αυτοκινήτου και συμπιεστή ενυδρείου.

   Πρώτα πρέπει να ξεβιδώστε τη συσκευή αυτοκινήτου για άντληση αέρα, στη συνέχεια γυρίστε τη μανσέτα, συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίστροφη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, η ανεστραμμένη μανσέτα θα επιτρέψει την εξαγωγή αέρα από το δοχείο.

   Στο επόμενο στάδιο παράγουν μια βαλβίδα ελέγχου, χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό τμήμα που βρίσκεται μέσα στο συμπιεστή του ενυδρείου. Η εγκατάσταση της βαλβίδας μεταξύ του σωλήνα και της αντλίας του αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη στην κατασκευή αυτής της συσκευής.

   Αυτή η συσκευή μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από συμπιεστή ενυδρείου, αντικαθιστώντας πλαστικές βαλβίδες σε μερικές θέσεις. Στον συμπιεστή, οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, η κατασκευή αποσυναρμολογείται, στην οποία εισέρχεται το τμήμα με τις βαλβίδες, για να τις ανταλλάξουμε.

   Επιπλέον, Βλέπετε τη γωνία του περιβλήματος του συμπιεστή και συναρμολογήστε τον μηχανισμό με την αντίθετη σειρά και τρυπήστε μια τρύπα, η οποία θα χρησιμεύσει για την απομάκρυνση υδρατμών, στην οποία εισάγεται ένας αγωγός αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

   Κύρια μοντέλα και κατασκευαστές αντλιών κενού για κλιματιστικά και κόστος

   Υπάρχει μια ποικιλία από κενά που επιτρέπουν στον αέρα να εκκενωθεί, διαφέρουν μεταξύ τους από το επίπεδο της εκκένωσης, της ισχύος και του κατασκευαστή. Στην αγορά υπάρχουν κατασκευαστές όπως VALUE, ZENSEN, BECOOL, CPS, ERRECOM, MASTER, COOL, TELSTAR, Z με τιμές από 50 ευρώ έως 500 ευρώ.

   Αν λάβουμε υπόψη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο, η τιμή του κατασκευαστή είναι VALUE 70-350 ευρώ, η εταιρεία ZENSEN - 50 έως 320 ευρώ, BECOOL - 60-220 ευρώ, CPS - 150-500 ευρώ, ERRECOM - 180-250 ευρώ, TELSTAR - 350- 400 ευρώ, Z - 50-130 ευρώ. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 500-700 ρούβλια την ημέρα.

   Εάν συναρμολογήσετε μια συσκευή για την άντληση του αέρα με τον εαυτό σας, τότε δεν απαιτεί καμία επένδυση, είναι απαραίτητο να έχετε μόνο μια αντλία αυτοκινήτου ή ένα συμπιεστή ενυδρείου.

   Συμπέρασμα

   Αντλίες κενού, σχεδιασμένες κυρίως για την αφαίρεση μορίων αερίων και υδρατμών από το σύστημα κλιματισμού.

   Εάν δεν τα αφαιρέσετε, η πίεση στο εσωτερικό του συστήματος αυξάνεται, γεγονός που αυξάνει το φορτίο του συμπιεστή, μειώνοντας την ποσότητα του κρύου αέρα. Όλα αυτά, μακροπρόθεσμα, οδηγούν στην αποσύνθεση του φρέον και την αποτυχία του κλιματιστικού.

   Στην αγορά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συσκευών για την άντληση αέρα από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικά μεγέθη, χωρητικότητες και τιμές.

   Επιλογή και εγκατάσταση αντλιών κενού για κλιματιστικά

   Για την απομάκρυνση του αέρα από το σύστημα κλιματισμού, τα σκουπίδια, το νερό, τη σκόνη χρειάζονται αντλία κενού για κλιματιστικά. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατη η σταθερή λειτουργία του συστήματος και η μεγάλη διάρκεια ζωής του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιου είδους εξοπλισμού. Ποια αντλία κενού είναι καλύτερη για ένα κλιματιστικό; Αυτό που ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του.

   Στη φωτογραφία: μια τυπική αντλία κενού για οικιακά κλιματιστικά

   Πώς να επιλέξετε και ποιο είναι το καλύτερο

   Τι είδους αντλία κενού είναι απαραίτητη καθορίζει το μοντέλο του κλιματιστικού. Για παράδειγμα, αν ο εξοπλισμός για το σπίτι, το κλιματιστικό έχει μια μικρή διαδρομή, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια μια αντλία, η απόδοση της οποίας είναι χαμηλή. Για βιομηχανικές εφαρμογές, η αντλία πρέπει να είναι πιο ισχυρή και αποτελεσματική.

   Τύποι αντλιών κενού για ανεφοδιασμό κλιματιστικών

   • Περιστροφική αντλία κενού. Υπάρχουν 4 ποικιλίες αυτής της μονάδας: VE, Vi (απαιτείται δίκτυο 220 V), VRD, HBP (δίκτυο 380 V). Απόδοση έχουν μέγιστο 63 λίτρα ανά δευτερόλεπτο. 0,5 Pa - μέγιστη υπολειπόμενη πίεση.
   • Αντλία κενού νερού δακτυλίου για την άντληση αέρα από το κλιματιστικό. 2 ποικιλίες: BBH και HBB. Για τη λειτουργία τέτοιων αντλιών απαιτείται νερό. Δημιουργούν ένα ρηχό κενό, αλλά είναι ανέξοδες και εξυπηρετούν πολύ.

   BBH - αντλία κενού νερού δακτυλίου

  • Η αντλία κενού μεμβράνης HBM. Απαιτεί περιοδική αντικατάσταση βαλβίδων και μεμβρανών. Παρέχετε ένα ρηχό κενό. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία.
  • Υποβοήθηση κενού τύπου αντλίας κενού ABZ. Βαρύ, ογκώδες, για παραγωγή, είναι ακριβό. Το κενό είναι βαθύ, 0,05 mm.
  • Αντλία κενού με σφραγίδα λαδιού. 3 ποικιλίες: BHA, RA και VSV. Η αντλία διαθέτει ξεχωριστή δεξαμενή λαδιού, από όπου παρέχεται το λάδι σε μερίδες και το φίλτρο.

  Δύο στάδια

  Οι αντλίες κενού πλάκας-ρότορα μπορούν να είναι 1-βήμα και 2-βήμα. Το όριο κενού δύο σταδίων είναι 99,5 τοις εκατό (23 χιλιοστά του υδραργύρου), σε ένα στάδιο - 95 τοις εκατό (53 χιλιοστά του υδραργύρου).

  Αντλία κενού για κλιματιστικά Ve115n

  Ταϊβανέζικο κενό 1 βαθμίδας. Η χωρητικότητα είναι 51 λίτρα ανά λεπτό. Το τελικό κενό είναι 150 μικρόμετρα.

  Αντλία VALUE VE 115N, σχεδιασμένη για οικιακή χρήση

  Η συσκευή της αντλίας κενού για κλιματιστικά

  Η διάταξη της γεννήτριας κενού εξαρτάται από τον τύπο της. Εξετάστε πώς είναι τοποθετημένη η αντλία κενού BBH. Η εκτέλεση του είναι οριζόντια, το αέριο κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα μέσω των παραθύρων (αναρρόφηση και εκφόρτιση). Απαιτείται ένας δακτύλιος για τη συμπίεση του αερίου. Ο τροχός φτυάρι οδηγεί το δαχτυλίδι. Η αντλία διαθέτει άξονα, βραχίονα και δίσκο.

  Το σώμα του κενού είναι από χυτοσίδηρο, έχει 2 κοιλότητες: μία για αναρρόφηση, η άλλη για έγχυση. Και οι δύο συνδέονται με την κοιλότητα εργασίας. Στο καπάκι γίνεται τρύπα για την παροχή νερού.

  Επισκόπηση των τύπων φίλτρων λίπους για κουκούλες κουζίνας - στην ιστοσελίδα μας.

  Η στεγανότητα της σύνδεσης μεταξύ του περιβλήματος και του καπακιού εξασφαλίζεται από έναν ελαστικό δακτύλιο. Ένας χάλκινος δίσκος με ένα κλειδί συνδέεται με τον άξονα. Ο δίσκος κινείται ελεύθερα σε αυτό. Το στήριγμα χρειάζεται ως στήριγμα για το μηχανικό τμήμα του κενού.

  Το σχήμα της συσκευής ενός από τους τύπους αντλιών κενού

  Πώς να χρησιμοποιήσετε

  Το σύστημα κλιματισμού περιλαμβάνει 2 μονάδες: συμπιεστή με συμπυκνωτή (εξωτερική μονάδα) και στρόβιλο με εξατμιστή (εσωτερική μονάδα). Τα τμήματα του συστήματος συνδέονται με ένα σωλήνα στο ψυκτικό που κυκλοφορεί πάνω του.

  Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού γίνεται όταν ο αγωγός αέρα συναρμολογηθεί και όλος ο εξοπλισμός είναι συνδεδεμένος. Ο αέρας από το σύστημα αντλείται από μια αντλία κενού για κλιματιστικά (κενό), η οποία συνδέεται με το σωλήνα διακλάδωσης της εξωτερικής μονάδας.

  Το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου και τουαλέτας μπορεί να μοιραστεί. Πώς; Διαβάστε εδώ.

  Διαδικασία βήμα προς βήμα:

  • Ένας συλλέκτης με μετρητή κενού συνδέεται στο ακροφύσιο για ανεφοδιασμό.
  • Με τις ανοιχτές βαλβίδες στο μίξερ και την ένδειξη κανονικής ατμοσφαιρικής πίεσης στο μετρητή κενού, μια αντλία κενού συνδέεται στην πολλαπλή.
  • Η αντλία αντλεί αέρα από το σύστημα μέχρις ότου επιδειχθεί πίεση στο μετρητή κενού. Η βαλβίδα έρματος στην αντλία κενού πρέπει να είναι ανοιχτή.
  • Μετά την εκκένωση, η αντλία δεν απενεργοποιείται για αρκετές ώρες από το σύστημα: το αέριο αντλείται μέσα σε αυτό. Η πίεση πρέπει να αυξηθεί στο 1. Το άζωτο δεσμεύει τους υδρατμούς που παραμένουν στο σύστημα. Αφού γεμίσετε με αέριο, αφήστε το σύστημα μόνο για μία ώρα.
  • Το βέλος αυξάνεται, δεν πλησιάζει το 1, - ο ατμός δεν αφαιρείται από το σύστημα και η αντλία πρέπει να ξαναρχίσει. Ο μετρητής του μετρητή κενού, ο οποίος έχει παγώσει στη θέση 0 για 20 λεπτά, υποδεικνύει την αποτελεσματική εκκένωση του αέρα από το κλιματιστικό.

  Επαναπλήρωση του κλιματιστικού συστήματος χωρίς αντλία κενού

  Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να περιέχει περισσότερο freon (50 γραμμάρια) από ό, τι είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του κλιματιστικού. Οι κατασκευαστές στην περίπτωση αυτή προβλέπουν την πρώτη εκκίνηση του συστήματος χωρίς τη χρήση αντλίας κενού. Για να μετακινήσετε τον αέρα, ανοίξτε τη βαλβίδα που βρίσκεται στο σωλήνα υγρού για 10 δευτερόλεπτα.

  Η διαδικασία ανανέωσης του κλιματιστικού με freon στη φωτογραφία

  Στη συνέχεια, ελέγξτε τη στεγανότητα των τμημάτων με τα παξιμάδια και σβήστε τη βαλβίδα με το κλειδί, ανοίγοντας τη θύρα υπηρεσίας. Το πλήκτρο πατάται για 3 δευτερόλεπτα στη θύρα αποθέματος και περιμένετε για ένα λεπτό. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Επιπλέον, η θύρα εξυπηρέτησης είναι κλειστή και ο αέρας απελευθερώνεται από τη βαλβίδα στον αγωγό αερίου.

  Αν οι σωλήνες δεν υπερβαίνουν τα 5 μέτρα, όλος ο αέρας από αυτά μετατοπίζεται ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών. Στις βαλβίδες τοποθετήστε τα βύσματα.

  Εάν οι οδηγίες δεν αναφέρουν πρόσθετα γραμμάρια ψυκτικού μέσου για την πρώτη εκκίνηση του συστήματος, δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος χωρίς εκκένωση. Η σύνδεση του εξοπλισμού σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καλείται ποιοτική.

  Η δράση ψύξης του ψυκτικού μέσου μειώνει τον αέρα και την υγρασία. Αφαιρέστε τα πλήρως από το σύστημα χωρίς αντλία κενού, χωρίς να απελευθερώσετε το κατάλληλο φρέον για τη λειτουργία του κλιματιστικού, είναι αδύνατο.

  Ενδιαφέρεστε για τους τύπους συστημάτων εξαερισμού; Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον κλιματισμό με θέρμανση αέρα.

  Κόστος μιας αντλίας κενού για κλιματιστικά

  Το κόστος της αντλίας καθορίζει τα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού (ο σκοπός της χρήσης του, πόσο συχνά είναι απαραίτητο να κενωθεί, πόσο βαθιά πρέπει να είναι, κλπ.). Η ελάχιστη τιμή είναι 2, 5 χιλιάδες ρούβλια. Το ανώτατο όριο είναι 15 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε μια αντλία κενού για κλιματιστικά;

  Στη Μόσχα:

  • "Artholod", διεύθυνση: Maly Kupavensky Proezd, 3, τηλ.: (499) 755-9566.
  • "Νίκα-κρύο", διεύθυνση: st. Stakhanovskaya, 24/32, τηλέφωνο: 8-499-270-07-28
  • Gebr. Becker GmbH, διεύθυνση: Τροφιμόβα, 33, τηλ.: (495) 647-49-05.
  • "Bush Vacuum of Russia", τη διεύθυνση: st. Kotlyakovskaya, 6, κτίριο 9, τηλ.: + 7-495-6486726, + 7-495-6486724.
  • "Ampika", διεύθυνση: SEAD, σταθμός μετρό Ryazansky Prospect, ul. 3-ya Institutskaya, 15, δεξιά βεράντα από το δρόμο, τηλ.: (495) 744-00-15.

  Στην Αγία Πετρούπολη:

  • Εταιρεία "Κλιμάτης", διεύθυνση: st. Bely Kuna σπίτι 30, π.Χ. "Sofiyskaya Ploshchad", γραφείο 301, τηλέφωνο: (812) 454-87-21, (812) 921-13-25.
  • "Smart Electronics", διεύθυνση: st. Poltavskaya, 7Α, γραφείο 29
  • "Cryosystems-SZ, διεύθυνση: st. Serdobolskaya, d.65a, της. 517, τηλ.: (812) 677-96-34.
  • Olmaks, διεύθυνση: st. Καθηγητής Kachalova, 3, Lit. V, τηλ.: 8 (812) 412-30-44, 8 (812) 412-60-17.

  Σχετικά με το τι είδους βαλβίδες ελέγχου βρίσκονται στον εξαερισμό - διαβάστε τη σύνδεση.

  Επιλέγοντας μια αντλία κενού, ανατρέξτε στις ακόλουθες παραμέτρους: απόδοση (δηλαδή εξόδου αέρα ταχύτητος του κλιματιστικού..) της, την ισχύ του κινητήρα (για να προσδιοριστεί πιθανή διάρκεια της λειτουργίας του κινητήρα χωρίς διακοπή) και η υπολειμματική πίεση (το μικρότερο είναι, τόσο το καλύτερο συμβαίνει διαδικασία σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα).

  30 Ιούλ, 2015, αποτυγχάνει

  Αντλία κενού για κλιματισμό: προδιαγραφές και σχόλια

  Κάθε ειδικός στην επισκευή του κλιματικού εξοπλισμού χρησιμοποιεί για την εργασία του διάφορες συσκευές που κυμαίνονται από συμβατικά κλειδιά, που καταλήγουν σε μια αντλία κενού για τον κλιματισμό. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τον αέρα, τα υπερβολικά αέρια και τους υδρατμούς από το κλειστό κύκλωμα του συστήματος. Κατά την ψύξη χρησιμοποιείται αντλία κενού κατά την επαναπλήρωση με Freon.

  Εάν δεν υπάρχει εκκένωση πριν από την εκκίνηση του κλιματιστικού, συσσώρευση αέρα θα λάβει χώρα στη σωλήνωση, η οποία με τη σειρά του θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του συμπιεστή.

  Με βάση την ανατροφοδότηση, οι αρνητικές συνέπειες της συσσώρευσης του αέρα μπορούν επίσης να αποδοθούν στη διαδικασία της αλληλεπίδρασής του με το φρέον. Ως αποτέλεσμα, απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα οξέος, η οποία μειώνει την αντίσταση των ιδιοτήτων μόνωσης του κινητήρα.

  Με βάση τον προορισμό, οι αντλίες κενού για την εγκατάσταση του κλιματιστικού χωρίζονται σε διάφορους τύπους: χαμηλό, μεσαίο, υψηλό και εξαιρετικά υψηλό κενό. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται οι αντλίες φυσικοχημικής και μηχανικής δράσης.

  Ποικιλίες αντλιών κενού

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι αντλιών κενού:

  • Πιάτο-περιστροφικό. Η μέγιστη απόδοση είναι 63 λίτρα ανά δευτερόλεπτο. Η μέγιστη υπολειπόμενη πίεση είναι 0,5 Pa. Δύο εκδόσεις αυτής της μονάδας είναι προσαρμοσμένες για ένα δίκτυο με τάση 220 V, ένα άλλο 2 - κάτω από 380 V.
  • Δακτύλιος νερού. Αυτή η αντλία κενού έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αέρα από το κλιματιστικό. Η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας απαιτεί παροχή νερού. Η αντλία νερού-δαχτυλίδι δημιουργεί ένα σχετικά μικρό κενό, και είναι επίσης κοινή και προσιτή στην κατηγορία τιμών.
  • Μεμβράνη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικές επιχειρήσεις. Παρέχει ένα ρηχό κενό. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη συχνής αντικατάστασης βαλβίδων και μεμβρανών.
  • Η βαλβίδα ολίσθησης και η αντλία σφραγίδας λαδιού χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς.

  Επιλογή αντλίας για εκκένωση

  Η επιλογή της αντλίας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του εξοπλισμού με τον οποίο θα εκτελεστούν οι εργασίες. Για παράδειγμα, ένα μικρό σπίτι ή εξοπλισμό γραφείου εξυπηρετείται από μια αντλία κενού για ένα κλιματιστικό με χαμηλή απόδοση. Για τους βιομηχανικούς ψύκτες, χρησιμοποιείται μια ισχυρή και υψηλής απόδοσης αντλία, αντίστοιχα.

  Κατά την επιλογή εξοπλισμού, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Υπολειπόμενη πίεση. Αυτός ο δείκτης επηρεάζει την ποιότητα της διαδικασίας (όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής, τόσο καλύτερη είναι η διαδικασία).
  • Ισχύς κινητήρα. Αυτή η παράμετρος είναι σημαντική όταν εργάζεστε με βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
  • Παραγωγικότητα. Αυτή η παράμετρος δείχνει την ταχύτητα της εξαγωγής αέρα από το σύστημα (ο αριθμός των λίτρων ανά μονάδα χρόνου).

  Η συσκευή της συσκευής κενού για κλιματιστικά

  Η αντλία κενού για την άντληση αέρα από το κλιματιστικό μπορεί να είναι ενός ή δύο σταδίων, ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού.

  Το πιο συνηθισμένο είναι η συσκευή για οικιακή χρήση στη σειρά BBH. Αποτελείται από:

  • Ο κινητήρας.
  • Μηχανισμός συμπίεσης αερίου (υγρός δακτύλιος).
  • Οδηγήστε (τροχός λεπίδας, ο οποίος οδηγεί το δακτύλιο).
  • Shells.
  • Υποκαταστήματα: για αναρρόφηση και εξαναγκασμό.

  Το σώμα χυτοσιδήρου αποτελείται από τρεις κοιλότητες: για αναρρόφηση, έγχυση και εργασία. Το νερό τροφοδοτείται μέσω του ανοίγματος στο καπάκι.

  Η αρχή της αντλίας έχει ως εξής: Το κενό δημιουργεί κενό, λόγω αυτού, το νερό βράζει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Λόγω του γεγονότος ότι το σημείο ζέσεως του νερού μειώνεται στη θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος, λαμβάνει χώρα η διαδικασία εξάτμισης του υγρού στον αγωγό. Με την εξάτμιση, το νερό αφαιρείται από το σύστημα μαζί με τα υπολείμματα αέρα.

  Η σειρά συντήρησης των συστημάτων ψύξης

  Η μη συμμόρφωση με τη σειρά συντήρησης οποιουδήποτε εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον ειδικό ή ζημιά στη μονάδα.

  Ως εκ τούτου, κάθε ειδικός χρειάζεται:

  • Πριν από την έναρξη των εργασιών είναι απαραίτητο να μάθετε πότε πραγματοποιήθηκε ο ανεφοδιασμός.
  • Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί με ποια απόδοση λειτουργεί η συσκευή ψύξης. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αέρα πριν την επίστρωση με μια αντλία κενού για το κλιματιστικό.
  • Συνδέστε τα μανόμετρα και εντοπίστε την αλλαγή στο σύστημα.
  • Ελέγξτε τους αγωγούς για λεκέδες πετρελαίου.
  • Αφού εκτελέσετε την επιθεώρηση και λάβετε τις μετρήσεις από τις συσκευές, αποφασίστε να πραγματοποιήσετε μία από τις πιθανές λειτουργίες: ανεφοδιασμό καυσίμου, ανεφοδιασμό καυσίμου, διάγνωση ή ανεφοδιασμό με διαγνωστικά.

  Ακολουθία αφαίρεσης αέρα από το σύστημα

  1. Πρώτον, πρέπει να συνδεθεί ένας συλλέκτης με μετρητή κενού στο ακροφύσιο γεμίσματος.
  2. Στη συνέχεια, μια αντλία κενού συνδέεται στην πολλαπλή για το κλιματιστικό, με την προϋπόθεση ότι ο μετρητής κενού δείχνει κανονική ατμοσφαιρική πίεση.
  3. Η διαδικασία άντλησης αέρα συνεχίζεται μέχρι να συγκριθεί η πίεση με το σήμα 0.

 • Στο τέλος της διαδικασίας, η αντλία δεν αποσυνδέεται από τη συσκευή για αρκετές ώρες.
 • Όταν η πίεση προσεγγίζει το 1 σημάδι, αφήστε το σύστημα για μια ώρα χωρίς να κάνετε τίποτα.
 • Εάν η βελόνα βρίσκεται στη θέση "0" για 20 λεπτά, ο αέρας εξαντλείται αποτελεσματικά.

  Σε περίπτωση που ο δείκτης σηκώνεται αλλά δεν προσεγγίζει 1, η αντλία πρέπει να επανασυνδεθεί.

  Ανεφοδιασμός του συστήματος ψύξης χωρίς ειδικές συσκευές

  Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας χωρίς αντλία κενού. Το νέο κλιματιστικό σύστημα περιέχει περίπου 50 γραμμάρια περισσότερο από την απαιτούμενη ποσότητα Freon. Επομένως, η πρώτη εκκίνηση του συστήματος ψύξης μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση της αντλίας. Για να αφαιρέσετε τον αέρα, ανοίξτε τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται στο σωλήνα για υγρό (όχι περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα).

  Μετά από αυτή τη λειτουργία, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη στεγανότητα των βιδωτών συνδέσεων και να ξεβιδώσετε ξανά τη βαλβίδα ανοίγοντας τη θύρα σέρβις. Για να ανοίξετε τη θύρα, είναι απαραίτητο να πιέσετε προς τα κάτω τη ράβδο με ένα κλειδί. Στη συνέχεια, οι θύρες σέρβις κλείνουν και ο αέρας αφαιρείται από τη βαλβίδα σωλήνα αερίου. Οι βαλβίδες είναι εφοδιασμένες με βύσματα.

  Σπιτική συσκευή αφαίρεσης αέρα

  Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της μονάδας, πολλοί χρήστες έχουν μια ερώτηση: πώς να αντικαταστήσετε την αντλία κενού να υποπίπτει το κλιματιστικό. Χωρίς πρόσθετες επενδύσεις, είναι δυνατή η συναρμολόγηση ενός πρωτόγονου μοντέλου κενού από αυτοσχέδια υλικά.

  Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε: αντλία αέρα αυτοκινήτου και συμπιεστή για το ενυδρείο. Η σειρά συναρμολόγησης έχει ως εξής:

  1. Αρχικά, αποσυναρμολογήστε την αυτόματη αντλία.
  2. Στη συνέχεια, η περιχειρίδα μέσω της οποίας αντλείται ο αέρας περιστρέφεται κατά 180 °. Αυτή η ενέργεια θα αντλήσει το αέριο προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  3. Στο τέλος, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (ως πλαστικό μέρος από τον συμπιεστή ενυδρείου). Τοποθετείται μεταξύ της αντλίας του αυτοκινήτου και του εύκαμπτου σωλήνα.

  Ασφάλεια κατά την εργασία με συσκευές ψύξης

  Όταν χρησιμοποιείτε αντλίες κενού για την επαναπλήρωση του κλιματιστικού και άλλου εξοπλισμού για επισκευή, ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας:

  1. Εκτελέστε οποιεσδήποτε εργασίες σε καλά αεριζόμενο χώρο.
  2. Χρησιμοποιήστε όργανα μέτρησης πίεσης.
  3. Ελέγξτε προσεκτικά τη συσκευή για διαρροές.
  4. Χρησιμοποιείτε μόνο βοηθητικές συσκευές.
  5. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη μονάδα.

  Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι συσκευές επισκευής (ανεφοδιασμού, ανεφοδιασμού) επιλέγονται σύμφωνα με ειδικά κριτήρια και ανάλογα με το επίπεδο εξειδίκευσης. Για παράδειγμα, μια αντλία κενού δύο σταδίων για κλιματιστικά, κρίνοντας από τις αναθεωρήσεις, είναι ιδανική για την επισκευή οικιακών συσκευών από επαγγελματίες, και αντλίες κενού ενός σταδίου για αρχάριους.

  Αντλία κενού για τον κλιματισμό (εγκατάσταση): αποστράγγιση

  Η αντλία κενού για κλιματιστικά είναι μια απαραίτητη μονάδα, που χρησιμοποιείται ως πλήρωση και εγκατάσταση. Πριν ξεκινήσετε την πλήρωση του κλιματιστικού με Freon, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την αφαίρεση της υγρασίας και την εκκένωση του αέρα από τον αγωγό.

  Αν αυτό δεν γίνει, τα φυσικά χαρακτηριστικά του ψυκτικού θα μειωθούν σημαντικά και μια μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στην σταθερή λειτουργία του κλιματιστικού.

  Χαρακτηριστικά και κύριος σκοπός

  Ο κύριος σκοπός της αντλίας κενού για το κλιματιστικό είναι η αποστράγγιση του συσσωρευμένου αέρα και της υγρασίας από τον αγωγό, και στη συνέχεια η επαναπλήρωση του εξοπλισμού ψύξης. Αυτό είναι πολύ σημαντική μια διαδικασία, χωρίς αυτό το κλιματιστικό μπορεί να αποτύχει, ή να λειτουργήσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

  Εάν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σύστημα χωρίς εκκένωση, ο αέρας που παραμένει στους σωλήνες μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπιεστής υπόκειται σε αυξημένο φορτίο και παράγει λιγότερο ψυχρό αέρα.

  Ο αέρας συσσωρεύεται στην αντλία κενού για τα κλιματιστικά, και πιο συγκεκριμένα στον σωλήνα για το ψυκτικό, αντιδρά με Freon, η οποία τελικά μπορεί να προκαλέσει μία μικρή ποσότητα οξέος, πολύ μειώνει την επίδραση της αντίστασης μόνωσης του κινητήρα λειτουργίας του συμπιεστή.

  Στη συνέχεια, τα χαρακτηριστικά ποιότητας του φρεονίου μειώνονται πολύ, και ο συμπιεστής θα υποφέρει πολύ. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε επαγγελματίες να ανεφοδιάσουν το κλιματιστικό. Συνήθως οι αντλίες κενού για κλιματιστικά χωρίζονται απευθείας από το σχεδιασμό ή από τον τύπο του κενού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο εξοπλισμός κενού έχει κυρίως πίεση 105-10-12 pascal.

  Ο συντελεστής Knudsen καθορίζει τον βαθμό παραγωγής κενού - η τιμή του καθορίζεται από την αναλογία του μέσου ελεύθερου μήκους διαδρομής των μορίων αερίων και του αποτελεσματικού γραμμικού μεγέθους του στοιχείου κενού. Οι αποτελεσματικές διαστάσεις είναι η απόσταση μεταξύ των ηλεκτροδίων της συσκευής, η διάμετρος της σωληνώσεως κενού που χρησιμοποιείται και η απόσταση μεταξύ όλων των τοιχωμάτων του θαλάμου κενού που λαμβάνεται.

  Με βάση τις σχεδιασμένες αντλίες κενού για κλιματιστικά, κατατάσσονται σε: χαμηλό, μεσαίο, υψηλό και εξαιρετικά υψηλό κενό. Σύμφωνα με την αρχή της δράσης της αντλίας, υπάρχουν μηχανικές και φυσικοχημικές δράσεις.

  Επιπλέον, μπορείτε να γεμίσετε και να εγκαταστήσετε κλιματιστικά με κλιματιστικά με κλιματιστικά με μεμβράνη, καρούλι, περιστρεφόμενη πλάκα, δακτύλιο νερού και μονάδες κενού.

  Όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική σκούπα για ένα κλιματιστικό, πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

  • τιμή ·
  • τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού.
  • το βάθος της απαιτούμενης εκκένωσης ·
  • μήκος αγωγών ψυκτικού μέσου ·
  • την επιθυμητή συχνότητα χρήσης του κενού για το κλιματιστικό.
  • ο κύριος σκοπός των κλιματικών μονάδων (οικιακής χρήσης ή παραγωγής).

  Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα εξής:

  • το σώμα της μονάδας.
  • λειτουργικά μέρη της αντλίας.
  • τον όγκο του θαλάμου.
  • επιδόσεις.

  Έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις αποχρώσεις των συσκευών, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη σωστή επιλογή.
  στο μενού ↑

  Βασικές αρχές λειτουργίας του σύγχρονου εξοπλισμού άντλησης κενού

  Για να κατανοήσουμε την ουσία του έργου των διαφόρων τύπων των αντλιών αποστράγγισης για κλιματιστικά, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των διαφόρων ποικιλιών από αυτά:
  στο μενού ↑

  Περιστροφική αντλία δύο σταδίων

  Χαρακτηρίζεται από μέση απόδοση 64 l / s και μέγιστη υπολειμματική πίεση 0,5 Pa. Ο κύριος σκοπός του είναι να ανεφοδιάζει την τεχνολογία του κλίματος και να σχηματίζει κενό στους θαλάμους ψεκασμού πλάσματος και στα διαμερίσματα θαλάμου ηλεκτρονικών μικροσκοπίων.

  Ένα σύνολο εξοπλισμού για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

  Τέτοιες αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντλίες με προφυλακτήρα με εξοπλισμό αντλίας κενού. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους: βάρος, μικρές διαστάσεις και χαμηλή τιμή. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την αδυναμία χρήσης με αέρια στα οποία υπάρχει σημαντική ποσότητα ατμού με υγρό.
  στο μενού ↑

  Αντλία νερού

  Είναι το απλούστερο στο σχεδιασμό και την ανεπιτήδευτη λειτουργία της αντλίας, γεγονός που την καθιστά πιο αξιόπιστη.

  Το νερό σε αυτό είναι το κύριο μέσο εργασίας, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του χωρίς επιπλοκές για την άντληση αερίων με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά ατμούς. Αν ακόμα και το υγρό φτάσει απευθείας στη μονάδα, δεν θα σπάσει.

  Τέτοιες αντλίες χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα, αλλά δημιουργούν σχετικά μικρό κενό (μέχρι 25 mm Hg).

  Είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί εύκολα το μέγιστο επιτρεπτό κενό όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικό εκτοξευτήρα συνδεδεμένο στην είσοδο της συσκευής. Τα κύρια πλεονεκτήματα των αντλιών νερού δακτυλίου είναι η χαμηλή τιμή και τα μειονεκτήματα μπορούν να θεωρηθούν ως η ανάγκη ύδρευσης για την περαιτέρω λειτουργία της συσκευής, καθώς και ένα ελαφρύ κενό.
  στο μενού ↑

  Διαδικασία αντλίας διαφράγματος δύο σταδίων

  Είναι αρκετά απλό σε εφαρμογή και επίσης έχει στο σχεδιασμό του ελάχιστα στοιχεία. Εξωτερικά είναι μια ογκομετρική αντλία τύπου μεμβράνης - ένας θάλαμος με μεμβράνη και δύο βαλβίδες.

  Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να μειωθεί το επίπεδο κυμάτωσης, τέτοιες συσκευές απελευθερώνονται με διαμερίσματα 2 θαλάμων και 2 μεμβράνες που λειτουργούν σε φάση. Η μονάδα είναι ικανή να εκτελεί εκκένωση αερίων με προσμίξεις υγρών ατμών και δεν φοβούνται να λειτουργούν "ξηρά".

  Εάν χρησιμοποιούνται βαλβίδες και ένα διαμέρισμα με μεμβράνες διαφορετικών υλικών που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, οι μονάδες μπορούν ακόμη και να εκτελούν αντιδραστικά αέρια.

  Ως εκ τούτου, μια τέτοια αντλία κλιματιστικό συνεχώς εφαρμόζεται σε ένα θάλαμο ξήρανσης κενού σε συσκευασία προϊόντων υπό κενό, σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν διαμόρφωση εν κενώ, και η παραγωγή και φαρμακολογικών αϊ.

  Η συσκευή της αντλίας κενού

  Τα κύρια πλεονεκτήματα - η απουσία λαδιού στη μονάδα, μπορεί να λειτουργήσει "ξηρό" και είναι μικρό σε μέγεθος. Σε μικρά μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί ότι είναι απαραίτητο να αντικαθίστανται περιοδικά αναλώσιμα - βαλβίδες και μεμβράνες, και ένα μικρό κενό.
  στο μενού ↑

  Τύμπανο τύπου αντλίας 2 σταδίων

  Αυτή η συσκευή έχει μεγάλη ένταση. Το Takyenasosy έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα - έως 180 l / s, και βαθύ επίπεδο κενού - μέχρι 0,05 mm Hg. Art. Μια τέτοια αντλία χρησιμοποιείται κυρίως στη σύγχρονη παραγωγή για την άντληση αερίων από θαλάμους με μεγάλες διαστάσεις.

  Ένας ιμάντας κίνησης εκτελεί τη λειτουργία του μηχανισμού κίνησης, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για συνεχή λειτουργία σε βαριές λειτουργίες παραγωγής. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και το υψηλό κόστος, και μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορεί να παρατηρηθεί ένα βαθύ επίπεδο κενού και μια πολύ υψηλή απόδοση.

  Τέτοιες αντλίες δεν χρησιμοποιούνται για ανεφοδιασμό και εγκατάσταση κλιματιστικών. Για τη χρήση μιας αντλίας κενού για κλιματισμό δεν χρειάζεται τέτοιες ικανότητες, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία της πλήρωσης freon πιο εύκολη.
  στο μενού ↑

  Αντλίες κενού με σφραγίδα λαδιού

  Οι αντλίες κενού με σφραγίδα λαδιού χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό σε λειτουργία σε χαμηλό κενό. Το χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτών των αντλιών είναι ότι δεν είναι βυθισμένα στο πετρέλαιο. Το λάδι τροφοδοτείται στο χώρο εργασίας σε τμήματα μιας ειδικής χωριστής δεξαμενής λαδιού που είναι ενσωματωμένη στην κατασκευή της μονάδας.

  Αρχή λειτουργίας μιας αντλίας κενού δύο σταδίων

  Η αρχή λειτουργίας μιας αντλίας κενού για ένα κλιματιστικό είναι παρόμοια. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη σημαντική μείωση της εκπομπής ομίχλης λαδιού στον περιβάλλοντα χώρο. Ένα λεπτό φίλτρο εξάτμισης είναι εγκατεστημένο στη συσκευή, το οποίο μειώνει την ποσότητα της ομίχλης λαδιού στην εκπομπή καυσαερίων στο ελάχιστο. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ξήρανση με κενό και πίεση και για χύτευση υπό κενό.

  Όταν επιλέγετε μια αντλία κενού για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ηλεκτρονικά καταστήματα που αντιπροσωπεύονται ευρέως στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι δυνατόν να επιλέξετε μια ποικιλία εξοπλισμού άντλησης χωρητικότητας 20 - 250 λίτρων ανά λεπτό. Όταν επιλέγετε μια αντλία κενού για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, πρέπει να προσέξετε την πίεση που παρέχει.
  στο μενού ↑

  Σύνδεση της αντλίας κενού για κλιματισμό

  Για να συνδέσετε την αντλία κενού στη σύνδεση θηλών, ένας σταθμός χρησιμοποιείται για να ανεφοδιάζει το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωστά τη συσκευή και να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις έχουν σταθεροποιηθεί σωστά.

  Διαφορετικά, η συσκευή δεν λειτουργεί κανονικά. Μετά τη διεξαγωγή της ηλεκτρικής σκούπας, ο σταθμός μέσω του οποίου συνδέθηκε η αντλία αποσυνδέεται. Ελέγξτε τη στεγανότητα της διαδρομής και τα επίπεδα πίεσης, συνεχίστε να εγκαθιστάτε το κλιματιστικό.

  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ (VIDEO)

  Αντλία κενού για κλιματιστικά: η αρχή της λειτουργίας

  Η κενή ή η ηλεκτρική σκούπα είναι μια μέθοδος απομάκρυνσης του αέρα με σωματίδια σκόνης και υγρασίας από τις εσωτερικές επικοινωνίες του κλιματιστικού. Επιπλέον, ελέγχεται η στεγανότητα του συστήματος. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια αντλία κενού για το κλιματιστικό, το οποίο ονομάζεται επίσης ηλεκτρική σκούπα. Περαιτέρω, υπάρχει υποχρεωτική επαναπλήρωση του αερίου ψύξης του Freon στο σύστημα.

  Ο αέρας άντλησης πραγματοποιείται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης προτού ανεφοδιαστούν οι σωλήνες με ψυκτικό μέσο, ​​πράγμα που θα εξασφαλίσει μακρά και σταθερή λειτουργία του κλιματιστικού.

  Σκοπός και αρχή της εργασίας

  Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα, νερού, συντρίμμια. Η κενή λειτουργία της διαδρομής πραγματοποιείται με μια τέτοια αντλία μέσω της σύνδεσης θηλών του σταθμού για να ανεφοδιαστούν τα κλιματιστικά. Η αεροστεγανότητα της γραμμής ελέγχεται με τη βοήθεια μανόμετρου.

  Εάν αυτό δεν γίνει, η αντίδραση του οξυγόνου με το φρέον αερίου παράγει οξύ. Μειώνει την αντίσταση μόνωσης του κινητήρα - το κύριο μέρος του συμπιεστή. Η πίεση αυξάνεται, το φορτίο στον συμπιεστή αυξάνεται.

  Έτσι, η ψύξη του κλιματισμού επιδεινώνεται. Θα υπάρξει ένας σταθερός σχηματισμός πάγου στο κύτος και στους σωλήνες. Στην παλέτα που συσσωρεύεται περίσσεια νερού, χρειάζεστε μια αντλία για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό.

  Ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

  Η διαδικασία εκκένωσης θα είναι πολύ φθηνότερη από την επισκευή του συμπιεστή.
  στο μενού ↑

  Τύποι αντλιών κενού για εγκατάσταση κλιματισμού

  Τα παρακάτω μοντέλα είναι γνωστά:

  1. Οι πλατφόρμες - οι πιο συνηθισμένες μονάδες χαμηλού κενού, χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή κατασκευή, εύκολη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη αντικατάστασης του πετρελαίου και άλλων αναλωσίμων.
  2. Δύο στροφέα ή δύο σταδίων, χαμηλό κενό, για αύξηση της παραγωγικότητας με δύο δρομείς, οικονομικό σε λειτουργία.
  3. Χαμηλή υγρού, κενό δακτύλιο ή ένα υγρό δακτύλιο μηχανές έχουν μια απλή αλλά αξιόπιστη κατασκευή με την άντληση πετρελαίου αέριο χωρίς ακόμη και με άφθονο υδρατμών, δημιουργώντας ρηχά vakuum.Nedostatkami θεωρείται σταθερή κατανάλωση νερού, υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
  4. Η διάχυση για άντληση με υψηλό κενό, έχει υψηλή παραγωγικότητα, δεν φοβούνται ξαφνικές αιχμές πίεσης, δεν είναι ευαίσθητες στην παρουσία ξένων σωματιδίων στο εκκενωμένο μέσο.
  5. Cryosorption υψηλού κενού - λειτουργία τους βασίζεται στην απορρόφηση των αερίων σε χαμηλότερες θερμοκρασίες materiala.No επιφάνεια σπάνια χρησιμοποιείται λόγω της χρήσης των συνθετικών ελαίων και μολύνοντας το σύστημα που απαιτεί απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού για τον καθαρισμό?
  6. Το Heterionic ανήκει επίσης στην ομάδα του υψηλού κενού.Αποτελεσματικά όσον αφορά τον ποιοτικό καθαρισμό, δημιουργούν ένα κενό χωρίς τις παραμικρές ακαθαρσίες, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω των υψηλών τιμών.

  Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

  Κατά την αναζήτηση μιας αντλίας κενού για την επαναπλήρωση του κλιματιστικού, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα κριτήρια:

  • επίπεδο ονομαστικής χωρητικότητας, το οποίο επηρεάζει τον ρυθμό άντλησης αέρα, υδρατμούς, στερεά σωματίδια.
  • τα χαρακτηριστικά της ισχύος του κινητήρα, θα επηρεάσουν τη διάρκεια της λειτουργίας.
  • παραμέτρους της υπολειπόμενης πίεσης, επηρεάζουν την ποιότητα του κενού: όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερα.

  Ένα σύνολο εξοπλισμού για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

  Ένας σημαντικός ρόλος στην άνεση της αντλίας κλιματισμού παίζεται από τέτοια χαρακτηριστικά όπως:

  • κινητικότητα, διαστάσεις, βάρος - όσο πιο εύκολο γίνεται, τόσο πιο εύκολο είναι να δουλέψετε.
  • η παρουσία μιας βαλβίδας σχεδιασμένης για την αφαίρεση του αερίου έρματος ·
  • Η παρουσία μιας σόλας από καουτσούκ, η οποία μειώνει τη δόνηση.
  • ένα σύνολο εξαρτημάτων για τον εξαερισμό του αέρα από την εξωτερική μονάδα ψύξης.
  • δείκτη στάθμης λαδιού.

  Ανασκόπηση των κατασκευαστικών εταιρειών

  Στη ρωσική αγορά υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αντλιών κενού και αποστράγγισης για κλιματιστικά διαφόρων κατασκευαστών: Κινέζικα, Ταϊβανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Αμερικανικά. Προσφέρουν συσσωματώματα από μηχανήματα μικρο-κατηγορίας σε μηχανήματα μεγάλου κενού. Το εύρος τιμών ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου και τον κατασκευαστή.

  Η γερμανική εταιρεία BUSCH, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας, προσφέρει στους πιθανούς πελάτες ακριβές μονάδες από τη μεσαία τάξη και πάνω.

  Ο όμιλος εταιρειών KNF από τη Γερμανία παρέχει συσκευές μικρής κατηγορίας.

  Η Refco - η παγκοσμίως γνωστή ελβετική επιχείρηση και η TELSTAR από την Ισπανία παράγουν αξιόπιστο εξοπλισμό για τη συντήρηση των κλιματιστικών.

  Ο Ιταλός κατασκευαστής ERRECOM παράγει υψηλής ποιότητας αντλίες κενού ενός και δύο σταδίων για κλιματιστικά με βελτιωμένη απόδοση.

  Η CPS - ο μεγαλύτερος κατασκευαστής από τις ΗΠΑ, παράγει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εγκατάσταση και τον ανεφοδιασμό της κλιματικής τεχνολογίας.

  Οι κινεζικές μάρκες VALUE, ZENSEN, Favorcool αντιπροσωπεύουν προϊόντα που έχουν αποδειχθεί στην αγορά μας στις πιο ελκυστικές τιμές. Η τεχνολογία τους δεν είναι κατώτερη από τις ευρωπαϊκές μάρκες.

  Η συσκευή της αντλίας κενού

  Ο εξοπλισμός BECOOL, ευρέως γνωστός στους επαγγελματικούς κύκλους, έχει γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη Ρωσία και την ΚΑΚ λόγω της ποιότητας και της προσιτής τιμής του.
  στο μενού ↑

  Αυτο-κατασκευασμένη συσκευή για εκκένωση

  Για να κάνετε τον εαυτό σας ένα απλό μοντέλο κενού χωρίς πρόσθετο οικονομικό κόστος, θα χρειαστείτε δύο συσκευές: αντλία αέρα αυτοκινήτου και συμπιεστή για το ενυδρείο. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

  1. Αρχικά, αποσυναρμολογήστε την αυτόματη αντλία.
  2. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη μανσέτα που ωθεί τον αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση κατά 180 μοίρες. Έτσι το αέριο θα αντληθεί στην αντίθετη κατεύθυνση.
  3. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια βαλβίδα ελέγχου, για την οποία χρησιμοποιείτε ένα πλαστικό εξάρτημα από το εσωτερικό του συμπιεστή νερού. Η βαλβίδα εγκαθίσταται εύκολα μεταξύ της αντλίας του αυτοκινήτου και του εύκαμπτου σωλήνα.

  Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα συμπιεστή ενυδρείου, αν αλλάξετε τις πλαστικές βαλβίδες σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό:

  1. Ξεβιδώστε προσεκτικά τους συνδετήρες.
  2. Ανοίξτε τον μηχανισμό με τις βαλβίδες, ανακατατάξτε τα σε μέρη.
  3. Βγάλτε μια μικρή γωνία του συμπιεστή.
  4. Συλλέξτε προσεκτικά τη μονάδα.
  5. Τρυπήστε μια τρύπα όπου εισάγετε ένα σωλήνα μέσω του οποίου το συμπύκνωμα θα βγει με τη μορφή υδρατμών.

  Υπάρχουν και άλλοι τρόποι κατασκευής συσκευών κενού με τα χέρια τους: από μια σύριγγα και μια πλαστική φιάλη, από μια αντλία ποδηλάτου και άλλα.
  στο μενού ↑