Κατασκευή μεταλλικών αγωγών

Σήμερα, η πιο κοινό υλικό για την κατασκευή των διαδρομών αερισμού περιλαμβάνουν μέταλλο και πλαστικό. Σε αυτή την περίπτωση κατά κύριο λόγο την παραγωγή των αγωγών χάλυβα χρησιμοποιεί ως λεπτό φύλλο επεξεργαζόμενα κομμάτια μαύρο ατσάλι, γαλβανισμένο χάλυβα, ανοξείδωτο, και το αλουμίνιο. Σήμερα, υπάρχουν δύο θεμελιωδώς διαφορετικό από κάθε άλλο τεχνικές κατασκευής σκληρό μέταλλο σωλήνες εξαερισμού.

Πρώτη τεχνολογία

Στα εργαλεία κοπής από το φύλλο χάλυβα, οι αγωγοί αέρα κόβονται. Στη συνέχεια, στους κυλίνδρους κάμψης του προφίλ με τη μέθοδο του ψυχρού προφίλ, οι κύλινδροι κάμπτονται σε όλο το μήκος στο απαιτούμενο τμήμα, σχηματίζοντας ένα κλειστό περίγραμμα του αγωγού αερισμού. Στις άκρες των μεταλλικών σωλήνων δεν διασκορπίζονται, χρησιμοποιήστε μια έκπτωση ή συγκόλληση. Η κλειδαριά με ελάσματα είναι ευκολότερη στην κατασκευή, αλλά απαιτεί πρόσθετη κατανάλωση μετάλλων και, επιπλέον, δεν παρέχει πλήρη στεγανότητα της σύνδεσης.

Εάν το πάχος του μετάλλου (1,5 mm ή περισσότερο) επιτρέπει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκόλληση ή συγκόλληση για να ενώσετε τις άκρες. Η συγκόλληση των αεραγωγών εξασφαλίζει πλήρη στεγανότητα του προϊόντος, αλλά έχει μεγάλη εργασία. Οι μηχανές μορφοποίησης με ρόλους για την παραγωγή αεραγωγών χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αγωγών εξαερισμού τετράγωνων και ορθογωνίων.

Κοπή κυκλικούς αγωγούς γίνονται επίσης σε γκιλοτίνα ελαιοτριβεία, κυλίνδρους και στη συνέχεια το πρόπλασμα στην επιθυμητή διάμετρο στην λεγόμενη «roll» - μύλοι με τρεις κυλίνδρους.

Οι μηχανές μορφοποίησης με ρόλους για την κατασκευή αεραγωγών μπορούν να ρυθμιστούν σε ένα συγκεκριμένο πάχος φύλλου και την απαιτούμενη διάμετρο του μελλοντικού αγωγού αερισμού σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών. Αφού το τεμάχιο εργασίας φεύγει από το μύλο, οι άκρες του κλείνουν με δίπλωση ή συγκόλληση.

Δεύτερη τεχνολογία

Αυτή η μέθοδος έχει μικρότερο κύκλο παραγωγής, αλλά μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλου. Η μεταλλική ταινία (ταινία) σε ειδικές μηχανές τυλίγεται σε άκαμπτο σωλήνα. Σε αυτόν τον εξοπλισμό είναι δυνατό να παράγονται όχι μόνο άκαμπτοι αεραγωγοί, αλλά και σωλήνες για θέρμανση, καμινάδες κλπ. Οι μηχανές για την κατασκευή των κυκλικών αγωγών με τεχνολογία σπειροειδούς περιέλιξης είναι εξοπλισμένες με ένα σύνολο πινάκων που σας επιτρέπουν να αναδιαμορφώνετε διαφορετικά πάχη από μέταλλο και διάμετρο. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να αποκλείσετε τον σχηματισμό κλειδαριάς κλεισίματος και συγκόλλησης από τον κύκλο κατασκευής.

Πλεονεκτήματα των αγωγών χάλυβα μπροστά από τους εύκαμπτους σωλήνες εξαερισμού:
- αντοχή, αξιοπιστία, ανθεκτικότητα.
- λόγω ιδιαιτεροτήτων της εσωτερικής επιφάνειας κύκλου επεξεργασίας αγωγών από ανοξείδωτο χάλυβα (καθώς και γαλβανισμένο και γαλβανιζέ) ή αργίλιο έχει μια καλύτερη φινίρισμα επιφανείας σε σύγκριση με εύκαμπτα και ημι-άκαμπτο χιτώνια εξαερισμού, η οποία επηρεάζει θετικά την αεροδυναμική απόδοση του όλου συστήματος, επιτρέπει τη χρήση λιγότερο ισχυρών ανεμιστήρων, εξοικονομώντας είσοδοι ισχύος.
- λόγω της υψηλής καθαρότητας των εσωτερικών επιφανειών των αγωγών αερισμού βρωμιά, επίχρισης σκόνης, οπότε δεν υπάρχει αιθάλη συσσωρεύεται πάνω στα τοιχώματα του αγωγού μπορεί συνεπώς να είναι λιγότερο πιθανό να κρατήσει τον καθαρισμό και την απολύμανση του?
- οι μεταλλικοί αγωγοί και οι αγωγοί εξαγωγής αέρα μπορούν να λειτουργούν σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και πιέσεων.
- Οι γαλβανισμένοι και ανοξείδωτοι αγωγοί αέρα έχουν υψηλές υγιεινές ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.
- Ο εξαερισμός από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιείται για την εργασία με επιθετικά αέρια, για παράδειγμα στις χημικές ή φαρμακευτικές βιομηχανίες.

Εγκατάσταση δικτύων άκαμπτου αερισμού

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, οι αγωγοί αέρα από μεμονωμένα στοιχεία συναρμολογούνται σε μια ενιαία γραμμή αέρα. Οι αγωγοί ορθογώνιας ή τετραγωνικής διατομής είναι συναρμολογημένοι μεταξύ τους μέσω μιας σύνδεσης φλάντζας, η οποία, αν και πρόκειται για απλή τεχνική λύση, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα:
- οι φλάντζες αυξάνουν τις συνολικές διαστάσεις και τη μάζα του δικτύου των αεραγωγών.
- είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν σετ συναρμολόγησης υλικού (βίδες, βίδες, βίδες, πριτσίνια).
- η σύνδεση φλαντζών είναι πιθανή πηγή απώλειας αέρα.

Στοιχεία κυκλικούς αγωγούς μπορεί να τοποθετηθεί με τη βοήθεια των συνδεσμολογία με στεγανωτικά υλικά, το οποίο καταργεί όλα τα μειονεκτήματα του με φλάντζα σύνδεσης, φθηνότερη και ταχύτερη τοποθέτηση εργασίας.

Κατά κανόνα, η εγκατάσταση των αεραγωγών και του εξοπλισμού εξαερισμού πραγματοποιείται στο χώρο κάτω από την οροφή. Η στερέωση τους είναι δυνατή τόσο στην κύρια επικάλυψη μεταξύ των οροφών όσο και στους τοίχους των εδράνων. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες και λωρίδες, στις δεύτερες μετατοπίσεις. Η υποστήριξη του αγωγού στα υπάρχοντα συστήματα επικοινωνίας (π.χ. κλιματισμός ή θέρμανση) απαγορεύεται αυστηρά. Η στερέωση του δικτύου εξαερισμού πρέπει να είναι όχι μόνο αξιόπιστη αλλά και άκαμπτη, προκειμένου να αραιώνεται επαρκώς το φορτίο δόνησης και θορύβου από τον ανεμιστήρα λειτουργίας.

Αφού συναρμολογηθεί το σύστημα εξαερισμού, ελέγχονται οι αγωγοί για την πυκνότητα, οι οποίοι καθορίζουν την ποιότητα του συγκροτήματος, την απουσία διαρροών και τον αέρα.

Ποια είναι τα καλύτερα κανάλια αερισμού - συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα σας πω όλα όσα θα βρείτε χρήσιμα για τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού. Επίσης εδώ θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης και σύνδεσης.

Διάταξη των αεραγωγών

Κανόνες για τον εξοπλισμό των αγωγών εξαερισμού

Όταν εκτελείτε εργασίες επισκευής ή εγκατάστασης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση ενός καινούργιου ή νέου εξοπλισμού του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού από τα χέρια σας απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς.

Για τον αναγνώστη ότι ήταν πιο εύκολο να ασχοληθεί με αυτό το απλό έργο, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση, η οποία περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της διάταξης των κύριων αγωγών και των αεραγωγών σε ιδιωτικές κατοικίες και κατοικίες διαμερίσματα.

Οι καμινάδες λειτουργούν ως αγωγοί εξαερισμού

Ποικιλίες αεραγωγών

Σύμφωνα με την εποικοδομητική αρχή και την αμοιβαία ρύθμιση, όλοι οι μεταλλικοί και πλαστικοί ορθογώνιοι αεραγωγοί μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε διάφορους τύπους:

 1. Ενσωματωμένοι αεραγωγοί εξαερισμού:
 • Μπορεί να έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα εγκάρσιας διατομής.
 • Συνήθως πρόκειται να τοποθετηθούν στους τοίχους των φερόντων κατά την κατασκευή του κτιρίου.
 • Κατά τη διάρκεια της κατασκευής χρησιμοποιείται συχνότερα η τοιχοποιία των καναλιών αερισμού που κατασκευάζονται από τούβλα ή ο σχηματισμός κοίλου οπλισμένου σκυροδέματος ή διαστελλόμενου πηλού.

Μπλοκ σκυροδέματος με αεραγωγούς

 1. Αεραγωγοί εναερίων ή αιωρούμενων:
 • Πρόκειται για επίπεδα αγωγούς αερισμού με τη μορφή προκατασκευασμένων κιβωτίων κατασκευασμένων από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Η εγκατάσταση και η σύνδεση τέτοιων συστημάτων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και φινιρίσματος και σε περίπτωση επανασχεδιασμού των χώρων - μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.
 1. Εξωτερικοί αγωγοί αερισμού:
 • Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή μιας αυτόνομης δομής κτιρίου, η οποία εγκαθίσταται από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να κατασκευάζεται από τούβλα, μονολιθικό σκυρόδεμα ή από προκατασκευασμένους μεταλλικούς σωλήνες από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Σετ μονωμένων μεταλλικών σωλήνων για εγκατάσταση εξαερισμού

Επιλογή υλικού

Επί του παρόντος, για την εγκατάσταση διαύλων αεραγωγών υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών υλικών. Η τιμή τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες κατασκευής και τις ιδιαιτερότητες της χρήσης ενός συγκεκριμένου δωματίου:

 1. Ενσωματωμένοι αγωγοί από συμπαγές σκυρόδεμα έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα, είναι εύκολο να διατηρηθούν, και επιπλέον, με ομοιόμορφη μονολιθική χύση, έχουν μικρή αντίσταση στην κίνηση ροής αέρα.
 2. Κανάλια από τούβλα έχουν παρόμοιες λειτουργικές ιδιότητες, αλλά θεωρούνται κάπως χειρότερες. Το γεγονός είναι ότι τα τούβλα των αεραγωγών μπορούν να δημιουργήσουν στροβιλώδη στροβίλους. Αυτό μειώνει σημαντικά την ώση, επομένως αυτή η επιλογή συνιστάται κατά την εγκατάσταση συστημάτων με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πυροσβεστικοί αγωγοί αερίου

 1. Μεταλλικά και πλαστικά κανάλια για τον εξαερισμό στερούνται ενός τέτοιου μειονεκτήματος, ωστόσο είναι λιγότερο ισχυροί, επομένως πρέπει να προστατεύονται από εξωτερική μηχανική επίδραση. Επιπλέον, όλα τα μεταλλικά προϊόντα (εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα) υπόκεινται σε ατμοσφαιρική διάβρωση, έτσι χρειάζονται πρόσθετη προστασία έναντι της υγρασίας από τη συμπύκνωση.
 2. Ενσωματωμένοι αγωγοί αέρα από τον αμιαντοτσιμέντο Επίσης εφαρμόζεται για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα ή σκυρόδεμα. Το υλικό αυτό θεωρείται πιο κατάλληλο από άποψη αεροδυναμικής και απόδοσης.
 3. Αεραγωγοί επίπεδου εξαερισμού από πλαστικό ή μέταλλο είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα, πίσω από ψευδοροφές ή πίσω από τοίχους από γυψοσανίδα.

Ένας πλαστικός αγωγός εξαερισμού τοποθετείται πίσω από μια ψευδοροφή

Αυτοματοποιημένο αγωγό

Για την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου αγωγού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κυκλικό αμιαντοτσιμέντο. Ακολουθεί μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός αγωγού αερισμού μέσα σε έναν τοίχο από τούβλα.

 1. Τοίχος από τούβλο ένα πάχος ενός και μισού τούβλων που απλώνεται με τον συνήθη τρόπο στο επίπεδο του ανοίγματος αερισμού.
 2. Στο κάτω μέρος σωλήνα αμιαντοτσιμέντου, κόψτε το μπροστινό τοίχωμα στην κεντρική γραμμή, σε ύψος 120 mm, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κλιμακωτό παράθυρο στην ακραία του όψη.
 3. Στο επάνω επίπεδο πλινθοδομή για την εγκατάσταση ενός σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου που κόβεται έξω από το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο και να το στερεώσετε προσωρινά στις δομικές κατασκευές (στήλες, δοκάρια, οροφή) με τη βοήθεια ενός πλέγματος σύρματος.
 4. Συνεχίστε την τοιχοποιία με τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας ένα τούβλο στην άκρη μπροστά και πίσω από τον αμιαντοτσιμέντο.
 5. Αφαιρέστε το επάνω άκρο σωλήνα αμιαντοτσιμέντου μαζί με το περιβάλλον τούβλο σε επίπεδο που δεν είναι χαμηλότερο από το ανώτερο τμήμα της κορυφογραμμής στέγης.

Η φωτογραφία δείχνει πώς να εγκαταστήσετε μια στοίβα εξαερισμού τσιμέντου αμιάντου στην πλινθοδομή

Κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις

Κατά την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τους γενικά αποδεκτούς κανόνες για τη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού. Το σχήμα του εσωτερικού τμήματος και οι διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τις απαιτήσεις των κωδικών κατασκευής:

 1. Εξάτμιση εξαερισμού στο δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην οροφή, με την απόσταση από το πάνω άκρο έως την οροφή να μην υπερβαίνει τα 100 mm.
 2. Όταν βρίσκεται η πρίζα σωλήνες στην οροφή που δεν απέχουν περισσότερο από 1500 mm από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 mm πάνω από την κορυφογραμμή.
 3. Βελτίωση της φυσικής πρόσφυσης και προστατεύει τον κατακόρυφο κατακόρυφο από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, η έξοδος του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με έναν ειδικό εκτροπέα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η θέση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού σε σχέση με την οροφή του σπιτιού

 1. Κατακόρυφες σκάλες με φυσική κυκλοφορία αέρα θα πρέπει να έχει εμβαδόν διατομής τουλάχιστον 140-180 cm², που αντιστοιχεί περίπου σε διάμετρο σωλήνα 120-150 mm.
 2. Διατομή του ανυψωτήρα με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90-130 cm2, που αντιστοιχεί στη διάμετρο ενός στρογγυλού σωλήνα 100-130 mm.
 3. Όλοι οι κάθετοι και οριζόντιοι αγωγοί εξαερισμού που διέρχονται από σκάλες, σοφίτες ή άλλους μη θερμαινόμενους χώρους πρέπει να μονώνονται με φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα πάχους τουλάχιστον 50 mm.
 4. Για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση σε συστήματα με φυσική ή αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι απολύτως σφραγισμένες, χωρίς κενά, ρωγμές και ρωγμές.

Ο εκτροπέας από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμεύει για την προστασία του από τη βροχή και τη βελτίωση της πρόσφυσης

Συμπέρασμα

Τώρα καταλαβαίνετε ότι όλοι οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται στο παρόν κανονιστικό έγγραφο. Δείτε επίσης το βίντεο σε αυτό το άρθρο, και αν έχετε προτάσεις, γράψτε τους στα σχόλια.

Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

Αεραγωγοί κυκλικού τμήματος, κατασκευασμένοι από χάλυβα με γαλβανισμένη επίστρωση, χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε κτίρια κατοικιών. Με τη βοήθειά τους, δημιουργείται ένα σύστημα εξαερισμού.

Για να αγοράσετε αγωγοί γύρω από τον αέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Κάντε μια παραγγελία με ένα κλικ μετά την επιλογή του απαιτούμενου προϊόντος. Η υψηλή ποιότητα του γαλβανισμένου χάλυβα δεν υπόκειται σε αμφιβολίες.

Διακριτικά χαρακτηριστικά των στρογγυλών αγωγών

Τα προϊόντα αυτά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • ελάχιστες απώλειες αέρα κατά τη μεταφορά.
 • την παρουσία μόνο μιας συγκολλημένης ραφής στη δομή ·
 • απλότητα λειτουργίας
 • Ευκολία εγκατάστασης.

Οι κορυφαίοι ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν πλήρη σειρά προϊόντων για την εγκατάσταση αγωγών με κυκλική διατομή. Κατασκευάζονται τα εξαρτήματα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Δεν εκτίθεται σε διάβρωση, ο εξοπλισμός που βασίζεται σε αυτό χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρούνται επίσης μηχανικές βλάβες λόγω της υψηλής αντοχής του χάλυβα.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε:

 • σωλήνες διαφόρων διαμέτρων.
 • βρύσες 45 και 90 μοίρες.
 • δόντια, σταυροί, συνδέσεις.
 • ομπρέλες, ομπρέλες, εκτροπείς,
 • μια πύλη, φλάντζες, θρόμβους.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αγοράσετε συνδετήρες. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να μειώσετε το βάρος ολόκληρης της δομής του γαλβανισμένου χάλυβα, οπότε το σύστημα σταθεροποιείται σταθερά. Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών χονδρικής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπου απαιτείται εξαερισμός μεγάλης χωρητικότητας και εξαερισμός.

Στη διαδρομή ροής αέρα στον κυκλικό αγωγό δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια, επομένως το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του συστήματος είναι ασήμαντο. Η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού δεν παρεμβαίνει, αποσπά την προσοχή.

Αγοράζοντας έναν κυκλικό αγωγό, άλλα στοιχεία του συστήματος

Η Vent Center Company είναι ο κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού για την προμήθεια, την εξάτμιση και τον εξαερισμό των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών. Τα καταστήματα της βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή. Υπάρχει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται.

Εάν το απαιτούμενο όνομα είναι διαθέσιμο, η παράδοση γίνεται με το συντομότερο δυνατό χρόνο. Η ποικιλία των προϊόντων, οι ποικιλίες των στρογγυλών αγωγών αέρα ανανεώνονται συνεχώς. Οι υπάλληλοι του ηλεκτρονικού καταστήματος συμβουλεύουν τους πελάτες τηλεφωνικά, ώστε να μπορούν να κάνουν μια συνειδητή επιλογή. Ο άνετος τρόπος πληρωμής και παράδοσης σάς επιτρέπει να κάνετε ακόμη πιο κερδοφόρες παραγγελίες. Το κατάστημα διατηρεί περιοδικά προσφορές.

Αγωγοί

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό περιλαμβάνει αεραγωγούς. Επιτρέπουν στα συστήματα τροφοδοσίας να μεταφέρουν αέριες μάζες στους διανομείς αέρα και τα συστήματα εξάτμισης για τη μεταφορά του αέρα εξαγωγής στους αεραγωγούς, για να τα αφαιρέσουν στην ατμόσφαιρα.
Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με αεραγωγούς που θα ταιριάζουν και θα γίνονται αόρατοι στο προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό σας, τότε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru γίνεται βοηθός σας. Είμαστε εμείς που προσφέρουμε προϊόντα εξαερισμού (αεραγωγούς και εξαρτήματα σε αυτά), τα οποία έχουν διάφορα χαρακτηριστικά και λογικές τιμές.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε αεραγωγούς

Οι αεραγωγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση και την προμήθεια αέρα, αναπτύσσονται από οργανισμούς σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη:

 • για το υλικό - τις παραμέτρους των μεταφερόμενων αέριων μαζών και χώρων.
 • για ταξινομημένο φορτίο του δικτύου,
 • για την τοποθέτηση της διαδρομής - τη διάταξη του κτιρίου.

Προφανώς, ο εξοπλισμός αυτός χωρίζεται:

 • σε διατομή - στους αεραγωγούς ορθογώνιο και στρογγυλό,
 • σε υλικά κατασκευής - σε μέταλλο και όχι σε μέταλλο, σε εύκαμπτο και μη εύκαμπτο,
 • με τη βοήθεια της στερέωσης - με φλάντζες, συγκολλημένα, zavaltsovannye.

Αγωγοί αερισμού και εξαρτήματα

Συνδετήρας ERA PU16.15.12,5.12.10.8 Πλαστικό αγωγό αέρα αέρα D160 / 150/125/120

Αεραγωγός ERA 10VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 100

Φλάντζα ERA 10F πλαστικό D 100

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1,5 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1,5 m

Συνδετήρας ERA 10SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D100

Αεραγωγός ERA 511VP1 ορθογώνιο PVC L 1 m

Αεραγωγός ERA 12,5VP1 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1 m

Συνδετήρας ERA 12,5SKP πλαστικό D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 125PTP πλαστική φλάντζα D125 180х250 mm

Πλαστικό E12 12,5 TP πλαστικού D125

Αεραγωγός ERA 12,5VP1,5 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1,5 m

Φλάντζα ERA 12,5F πλαστικό D 125

Γόνατο ERA 511KGP οριζόντιο πλαστικό 55x110 mm

Γόνατο ERA 12,5KKP πλαστικό D125

Σύνδεσμος αγωγού αέρα ERA 511Κ10ΚП γωνιακό D 100

Αεραγωγός ERA 12,5VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 125

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1 m

Βάση ERA 12.5DKP πλαστικό D125

Τέλος τοποθεσίας ERA 511PTP πλαστικό 150x150 mm

Συνδετήρας ERA 1012,5REP εκκεντρικό στρογγυλό πλαστικό D100 / 125

Εκκεντρικός συνδετήρας ERA 620SP12,5KP D 125 mm

Συνδετήρας ERA 12,5SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 150PTP πλαστική φλάντζα 180Χ250 mm D150

Συνδετήρας ERA 620ΤΦ12,5Ρ Σχήματος Τ πλαστικό επίπεδο D 125

Πρόσφατες προβολές

Σχετικές κατηγορίες

Αγοράστε αεραγωγούς στο ηλεκτρονικό κατάστημα OBI

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OBI προσφέρει την αγορά αεραγωγών και εξαρτημάτων εξαερισμού. Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή κυκλοφορία του αέρα (εκροή μολυσμένης και φρέσκιας εισροής) και συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο δωμάτιο. Σας προτείνουμε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ποια στοιχεία αγωγών θα χρειαστείτε. Στο online κατάλογο OBI μπορείτε να βρείτε:
• Γύρος κυματοειδές κανάλι με διάμετρο 100-120 mm. Στην παραγωγή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται μεταλλοποιημένο φιλμ πολυεστέρα ή αλουμινόχαρτο. Το πλαίσιο, κατασκευασμένο από χαλύβδινο σύρμα, δίνει στα προϊόντα πρόσθετη αντοχή. Λόγω της ευελιξίας του αγωγού αέρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένας άκαμπτος δίαυλος θα απαιτεί την εγκατάσταση της χρήσης των συνδετικών στοιχείων (tee, αγκώνα, μειωτήρας, συγκρατητήρας, κλπ.). Τα συστήματα από PVC είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, παραμόρφωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Πλέγμα εξαερισμού με φλάντζα για σύνδεση με τον αγωγό. Τα προϊόντα εκτελούν μια διακοσμητική λειτουργία, διαλύουν τις ροές αέρα και ρυθμίζουν την ικανότητα ροής των καναλιών τροφοδοσίας. Οι σχάρες εγκαθίστανται με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό πλέγμα, δεν απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση της δομής. Λόγω του ελκυστικού σχεδιασμού του, η μάσκα δεν θα σπάσει την εσωτερική ιδέα.
• Βαλβίδα αντεπιστροφής για στερέωση στον ανεμιστήρα. Η συσκευή αποτρέπει την ανάστροφη ροή του αέρα, προστατεύοντας το δωμάτιο από το σχηματισμό των ρευμάτων και τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα εμποδίζουν τη διαδικασία του παθητικού αερισμού.

Για να αγοράσετε αγωγούς εξαερισμού στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, απλά τοποθετήστε μια παραγγελία στην περιοχή. Μια προσιτή τιμή και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ανέξοδα όλα όσα είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού των χώρων. Μετά την επιβεβαίωση της αίτησης, μπορείτε να παραλάβετε τα εμπορεύματα μετά από 5 ώρες στο πλησιέστερο κατασκευαστικό hypermarket OBI. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία παράδοσης, η παραγγελία θα φτάσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση εντός 1-2 ημερών. Δουλεύουμε στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη (Αγία Πετρούπολη), Μπριάνσκ, Volgograd, Yekaterinburg, Καζάν, Κρασνοντάρ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ομσκ, Ριαζάν, Saratov, Σουργκούτ, Τούλα.

Παραγωγή

Η εταιρεία LLC "Vent" καλεί τους ενδιαφερόμενους βιομηχανικούς και εμπορικούς οργανισμούς να συνεργαστούν. Προσφέρουμε να αγοράσουμε αεραγωγούς από γαλβανισμένο ατσάλι, καθώς και προϊόντα και αξεσουάρ σε αυτά. Προς το παρόν, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πελάτες στρογγυλές και ορθογώνιες αεραγωγές, κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 0,5 έως 1,2 mm.

Όλα τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από χάλυβα με εξωτερικό γαλβανισμό της επιφάνειας, που εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στη διάβρωση των αεραγωγών και εξαρτημάτων. Το κόστος των ενδεχόμενων γαλβανισμένο αγωγών, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην εταιρεία μας αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δείτε τις σελίδες τιμοκαταλόγους (πληροφορίες ενημερώνεται τακτικά και να συμπληρωθεί). Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η χωρητικότητα των γραμμών παραγωγής μας επιτρέπουν να διατηρήσει την παραγωγή όχι μόνο των αεραγωγών από γαλβανισμένο ατσάλι σε τυποποιημένα μεγέθη, αλλά και πρωτότυπα, μη τυποποιημένων - σύμφωνα με τους όρους εντολής, η οποία δίνει πελάτη.

Αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι από τον κατασκευαστή:

Οι αναγραφόμενοι τιμοκατάλογοι σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε το κατά προσέγγιση κόστος του εξοπλισμού που χρειάζεστε χωρίς να ταξιδέψετε στο γραφείο μας. Οι τιμές περισσότερο από ελκυστική - ένα από τα χαμηλότερα στη Μόσχα (καθώς λαμβάνετε τιμές απευθείας από τον κατασκευαστή - η παραγγελία μπορεί να γίνει με τους πλέον ευνοϊκούς όρους). Σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν λεπτομερή υπολογισμό - έμπειρους συμβούλους, το "Vent" θα το εκτελεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τους όρους κατασκευής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το κόστος παραγωγής.

Για να αγοράσετε γαλβανισμένους αεραγωγούς στην εταιρεία "Vent" αξίζει πραγματικά - παίρνετε εγγυήσεις για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την αντοχή των προϊόντων απευθείας από τον κατασκευαστή, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές.

Παρακαλούμε, θα χαρούμε να συνεργαστούμε!

8-800-222-17-13
+7 (495) 989-63-58
+7 (926) 838-50-82

Τύποι σωλήνων εξαερισμού: μια λεπτομερής συγκριτική επισκόπηση των αγωγών εξαερισμού

Ο προγραμματισμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό στάδιο κατασκευής. Το μικροκλίμα και η ανθεκτικότητα του κτιρίου εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Ιδιαίτερα υπεύθυνα πρέπει να προσεγγίσουμε την επιλογή των αεραγωγών. Πρέπει να γίνει κατανοητό ποιοι τύποι σωλήνων εξαερισμού είναι κατάλληλοι για τις υπάρχουσες συνθήκες λειτουργίας.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν οι ιδιότητες των υλικών από τα οποία παράγονται, καθώς και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας προϊόντων διαφορετικών σχημάτων και βαθμών ευλυγισίας.

Απαιτήσεις αγωγού εξαερισμού

Ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι μια υπεύθυνη δουλειά που απαιτεί γνώση των οικοδομικών κανονισμών και κατανόηση των αρχών των διαδικασιών ανταλλαγής αερίων. Σημαντικές παράμετροι είναι το ίδιο το κτίριο και τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ανεξάρτητα από το σχήμα της κυκλοφορίας των ροών αέρα (φυσικό ή εξαναγκαστικό κίνητρο), είναι διατεταγμένο ένα δίκτυο καναλιών αερισμού.

Οι αγωγοί πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις:

 1. Στερεότητα. Αυτή η ιδιότητα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της πρόσφυσης, καθώς και για την πρόληψη της ανάμειξης των εισερχόμενων καθαρών και καυσαερίων. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη σύνδεση μεμονωμένων στοιχείων του κυκλώματος εξαερισμού.
 2. Λειτουργία χωρίς θόρυβο. Το επίπεδο αεροδυναμικής βουητότητας πρέπει να είναι εντός των ορίων των υγειονομικών κανόνων. Ο αποδεκτός θόρυβος του συστήματος είναι 25-35 dB.
 3. Αντοχή στη διάβρωση. Μέσω του αγωγού στο σπίτι απελευθερώνονται μάζες αέρα διαφόρων βαθμών υγρασίας. Οι υδρατμοί μπορούν να συσσωρευτούν στους τοίχους των αγωγών εξαερισμού, προκαλώντας το σχηματισμό σκουριάς.
 4. Συμπαγές και ελαφρύ. Το συνολικό μήκος των γραμμών εξαερισμού είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην "υπερφορτώνει" το κτίριο και να μην γεμίζει τους επιλεγμένους σωλήνες με ελάχιστο μέγεθος, εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη κυκλοφορία.
 5. Πυρασφάλεια. Το υλικό των εξαρτημάτων σωληνώσεων δεν πρέπει να αναφλέγεται εύκολα και να εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις κατά την καύση.

Εκτός από τα κύρια χαρακτηριστικά, η συμμόρφωση των σωλήνων εξαερισμού με πρόσθετες παραμέτρους είναι ευπρόσδεκτη: εύκολη εγκατάσταση, καλές θερμομονωτικές ιδιότητες και απαλότητα των καναλιών.

Τεχνικές και επιχειρησιακές ιδιότητες υλικών

Οι περισσότεροι οικιακοί αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο ή πλαστικό. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές θέσεις. Στις εναλλακτικές λύσεις εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνονται προϊόντα από τεχνικά υφάσματα και σωλήνες σάντουιτς.

Πρακτικότητα του αγωγού από πλαστικό

Η κατηγορία των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού σφίγγει σημαντικά τον παραδοσιακό γαλβανισμό και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη δημιουργία δικτύων αεραγωγών ιδιωτικών νοικοκυριών.

Τα κύρια επιχειρήματα για τον εξαερισμό από τους σωλήνες πολυμερούς:

 • απόλυτη μη ευαισθησία στη διάβρωση, η οποία δεν μπορεί να ειπωθεί για γαλβανισμένους αδελφούς.
 • απλότητα τοποθέτησης και επεξεργασίας - το πλαστικό μπορεί να κοπεί με ένα χαλύβδινο εργαλείο και να αποκολληθούν μεμονωμένα στοιχεία με τη θέρμανση των άκρων, εξασφαλίζοντας πλήρη αεροστεγανότητα του αγωγού.
 • ελαφρύ βάρος - στην περίπτωση αυτή τα πολυμερή είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό.
 • η ομαλότητα της επιφάνειας και η απουσία συγκολλημένων αρμών - η αντίσταση στη μετακινούμενη ροή αέρα μειώνεται, γεγονός που επιτρέπει τη χρήση ανεμιστήρων χαμηλότερης ισχύος.
 • χαμηλό κόστος.

Η επεξεργασία πλαστικών σωλήνων που έχουν κυλινθεί με αντιστατικό μέσο ελαχιστοποιεί την "κόλληση" της σκόνης και μειώνει τον αριθμό καθαρισμών. Λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του υλικού, ο αγωγός δεν είναι σχεδόν "βουίζει". Διαστάσεις: μήκος - 3-12 μέτρα, διάμετρος - 16-1600 mm.

Τα αναφερόμενα πλεονεκτήματα του πλαστικού, μαζί με το χαμηλό κόστος, καθιστούν τα πολυμερή προϊόντα πιο απαιτητικά για εξαερισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και αρνητικές πτυχές.

Προτιμάτε ένα πλαστικό κορμό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου πολυμερούς. Η αγορά κατασκευών προσφέρει τέτοιες ποικιλίες σωλήνων εξαερισμού:

 1. Πολυβινυλοχλωρίδιο. Πλεονεκτήματα αγωγοί PVC: αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τη διαθεσιμότητα, το λειτουργικό εύρος θερμοκρασίας - από -10 ° C έως +70 ° C. Δημοφιλή πεδίο εφαρμογής - σωλήνας εξάτμισης παροχή εξαερισμού στην κουζίνα και το μπάνιο.
 2. Πολυπροπυλένιο. Το υλικό για τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά είναι ανώτερο από το PVC. Ιδιότητες: Θερμοκρασία ορίου θέρμανσης +85 ° C, αντίσταση σε επιθετικές ουσίες. Υπάρχει μια πυρίμαχη ποικιλία (PPS) με επιβραδυντικά φλόγας πρόσθετα. Το πολυπροπυλένιο είναι επικαλυμμένο με αντιστατικό υλικό, ελαχιστοποιώντας τη συσσώρευση σκόνης.
 3. Φθοροπλαστικό. Τα φθοριωμένα πολυμερή χαρακτηρίζονται από θερμική αντοχή (από -60 ° C έως +200 ° C), ανθεκτικά στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ανθεκτικά στα αλκάλια και στα οξέα.
 4. Πολυαιθυλένιο. Αντέχει αρνητικές θερμοκρασίες έως -50 ° C και θέρμανση στους +80 ° C. Το υλικό διατηρεί τις πρωταρχικές του ιδιότητες υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Παρόμοια χαρακτηριστικά με σωλήνες από PVC έχουν προϊόντα από πολυουρεθάνη. Η διαφορά είναι η υψηλή θερμική σταθερότητα (έως + 270 ° C).

Αντοχή γαλβανισμένων προϊόντων

Τα σωληνωτά προϊόντα γαλβανισμένου διακρίνονται από την ευελιξία τους - οι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό βιομηχανικών, διοικητικών κτιρίων και χώρων στέγασης.

Επιτρεπόμενο εργασιακό περιβάλλον αεραγωγών ψευδαργύρου: θερμοκρασία αέρα - έως +80 ° C, υγρασία - έως και 60%. Ο γαλβανισμός πληροί όλες τις απαιτήσεις που τίθενται στα συστήματα ανταλλαγής αέρα. Περιορισμοί στη χρήση - μεταφορά επιθετικών μιγμάτων αερίων.

Συλλογή πλεονεκτημάτων από γαλβανισμένο χάλυβα:

 1. Το χαμηλό βάρος εξηγεί την ευκολία συναρμολόγησης του συστήματος εξαερισμού - δεν υπάρχει ανάγκη κατασκευής περίπλοκου φορέα που να αυξάνει το κόστος του μηχανολογικού δικτύου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς εξαρτημάτων σωληνώσεων.
 2. Μηχανική αντοχή - ο γαλβανισμένος χάλυβας αντέχει την πίεση του σημείου, τη μηχανική δράση από αιχμηρά αντικείμενα και φορτία σημείου. Η αντίσταση στην πίεση κάμψης είναι υψηλότερη στο σωλήνα με ενισχυτικά.
 3. Λόγω της επεξεργασίας με ψευδάργυρο, ο αγωγός δεν υφίσταται διάβρωση ακόμη και υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες είναι κατάλληλοι για την οργάνωση μιας εξόδου αερισμού προς τα έξω.
 4. Υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, η επίστρωση ψευδαργύρου διατηρεί τις αρχικές της διαστάσεις και σχήμα. Το όριο αντίστασης πυρκαγιάς για τα πολυώροφα κτίρια είναι 90 λεπτά.
 5. Η διάρκεια ζωής του γαλβανισμένου αεραγωγού κυμαίνεται από 20 έως 25 έτη.

Πρόσθετα επιχειρήματα για γαλβανισμένο χάλυβα: μια προσιτή τιμή, η δυνατότητα παραγωγής σωλήνων και διαμορφωμένων στοιχείων διαφορετικών διαμορφώσεων.

Με βάση τη μορφή και την αρχή της κατασκευής, οι γαλβανισμένοι σωλήνες εξαερισμού χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλά ίσια?
 • σπειροειδής περιέλιξη.

Ορθογώνια προϊόντα παράγονται σε μηχανές συναρμολόγησης σήραγγας. Το κανονικό μήκος της τομής του σωλήνα είναι 1,25 m, το ελάχιστο μέγεθος του τμήματος είναι 10 * 10 cm. Οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι εξοπλισμένοι με ενισχυτικά.

Η κυλινδρική ραφή έχει μια απλή τεχνολογία κατασκευής. Ο χάλυβας από γαλβανισμένο φύλλο κόβεται, διπλώνεται σε ένα σωλήνα σε κυλίνδρους και τροφοδοτείται σε μια μηχανή δίπλωσης για την ένωση των άκρων.

Τα σπειροειδή προϊόντα είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένη ταινία (πλάτος - 137 mm), στριμμένα σε σπείρα. Σύνδεση των άκρων - σύνδεση κλειδαριάς με την εξωτερική ραφή. Ο σχεδιασμός των σωλήνων ορίζει μια σειρά από θετικές ιδιότητες των "σπειροειδών" αεραγωγών:

 • σημαντική ακαμψία.
 • εξοικονόμηση στην αγορά των διαμορφωμένων στοιχείων.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • η επιτάχυνση και ο χαμηλός θόρυβος κατά τη διάρκεια των αεροπορικών μεταφορών - οι στροφές των ρευμάτων πολλαπλασιάζονται στο σπειροειδές κανάλι.

Η διάταξη του συστήματος εξαερισμού με σπειροειδείς σωλήνες θα είναι φθηνότερη σε σύγκριση με τη χρήση ορθογωνικών προϊόντων.

Το πάχος των τοιχωμάτων εξομαλύνεται και εξαρτάται από τη διάμετρο:

 • 0,5 mm - για αεραγωγούς διατομής έως 315 mm.
 • 0,7 mm - προϊόντα με διάμετρο 350-800 mm.
 • 0,9 mm - σωλήνες μεγέθους 900-1250 mm,
 • 1,2 mm - διατομή αεραγωγών 1400-1600 mm.

Σύμφωνα με την κατηγορία στεγανότητας σύμφωνα με το SNIP, οι γαλβανισμένοι σωλήνες χωρίζονται σε πυκνή (P) και κανονική (H). Το κριτήριο της διαφοράς είναι η μέθοδος εκτέλεσης της συγκολλημένης ραφής.

Σε πυκνές κατασκευές, τα σημεία σύνδεσης μετά τη συγκόλληση τυλίγονται με πρέσα και καλύπτονται με στεγανωτικό. Αυτός ο αγωγός αέρα αντέχει σε πίεση μέχρι 1,5 mPa και είναι κατάλληλη για λειτουργία σε κτίρια με αυξημένο κίνδυνο έκρηξης. Τα κανονικά προϊόντα εξαερισμού εγκαθίστανται σε οικιακά συστήματα.

Αξιοπιστία και αντοχή του ανοξείδωτου χάλυβα

Οι σωληνώσεις από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν στο οπλοστάσιό τους όλα τα πλεονεκτήματα των χαλυβουργικών προϊόντων. Η προσθήκη χρωμίου στο κράμα καθιστά τη μεταλλική μη ελεγχόμενη σκουριά. Η διόρθωση της σύνθεσης με την προσθήκη επιπλέον στοιχείων κράματος δίνει τις ιδιότητες του ανοξείδωτου χάλυβα.

Για την ανέγερση συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούνται χαλύβδινοι χαλύβδινοι χάλυβες, που χαρακτηρίζονται από:

 • αντοχή στη διάβρωση σε πολλά περιβάλλοντα εργασίας.
 • καλή κατασκευαστική ικανότητα.
 • δύναμη και πλαστικότητα.
 • θερμική σταθερότητα - έως + 500 ° C.
 • χημική αδράνεια σε τοξικές και ραδιενεργές ουσίες ·
 • ανθεκτικότητα.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα χρώμιο-νικέλιο είναι ακριβότερα από τους γαλβανισμένους αεραγωγούς. Εξωτερικά, τα προϊόντα είναι παρόμοια με όσα χρησιμοποιούν οι ασυνείδητοι κατασκευαστές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εντοπισμού πλαστογράφησης.

Μέθοδος 1. Διεξαγωγή φασματικής ανάλυσης. Απαιτούνται ειδικά εργαλεία για τον προσδιορισμό της χημικής σύνθεσης του μετάλλου.

Μέθοδος 2. Οπτική επιθεώρηση. Στο γαλβανισμό η παρουσία χαρακτηριστικών «διαζυγίων» - τα πρότυπα κρυστάλλωσης είναι αποδεκτά.

Μέθοδος 3. Ηλεκτρομαγνητικές διαφορές. Τα περισσότερα κράματα ανοξείδωτου χάλυβα δεν μαγνητίζονται, ενώ ένας μαγνήτης προσελκύεται καλά από τον χάλυβα.

Μέθοδος 4. Χημική αντίδραση. Ο ψευδάργυρος ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με υδροχλωρικό οξύ αρχίζει να φυσαλίδας (απελευθερώνεται υδρογόνο) και ο ψευδάργυρος σταδιακά εξαφανίζεται. Μια σταγόνα οξέος είναι επαρκής για το πείραμα.

Θερμική αντίσταση μαύρου χάλυβα

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από "μαύρα" προϊόντα έλασης χρησιμοποιούνται σε συστήματα καπνού, αναρρόφησης και εξαερισμού. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για τους σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό με μια έξοδο προς τα έξω. Όσον αφορά τον ανοξείδωτο χάλυβα και τον γαλβανισμό, ο μαύρος χάλυβας έχει βελτιωμένες ιδιότητες ακαμψίας, ανθεκτικότητας και θερμικής αντοχής.

Χαρακτηριστικά εξαρτημάτων μαύρου αγωγού από χάλυβα:

 • πάχος τοιχωμάτων - 1,2-1,5 mm.
 • - 1,25-2,5 μ.
 • τη σύνδεση των σωλήνων με φλάντζα ·
 • παραλλαγές εκτέλεσης - ορθογώνιο, στρογγυλό τμήμα.

Το κόστος των προϊόντων "μαύρης" μίσθωσης είναι υψηλότερο από ό, τι για τους γαλβανισμένους αεραγωγούς του ίδιου μεγέθους, αλλά χαμηλότερο σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο σωλήνας τύπου σάντουιτς θα παρέχει θερμομόνωση

Οι μονωμένοι μονωμένοι αγωγοί εγκαθίστανται κατά τη δημιουργία εξαερισμού τζακιών, σόμπων, λεβήτων θέρμανσης. Οι σωληνώσεις παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο πυρασφάλειας του συστήματος και τη συντήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο.

Ως θερμομονωτική πλήρωση χρησιμοποιούνται συχνά ίνες βασάλτη. Χαρακτηριστικά μόνωσης:

 • χαμηλή θερμική αγωγιμότητα - έως 0,05 V * m / K;
 • υδροφοβικότητα - απορρόφηση υγρασίας έως 2%.
 • Αντοχή εφελκυσμού - αντέχει πίεση έως 10-60 kPa.
 • βιολογική αντίσταση - το υλικό δεν σαπίζει, δεν προάγει την αναπαραγωγή των μυκήτων?
 • πυρκαγιά - σημείο τήξης περίπου 1100 ° C.
 • διαπερατότητα ατμών και ηχομόνωση - μερική "απορρόφηση" των κάθετων ηχητικών δονήσεων.

Ο βασάλτης είναι χημικώς αδρανής και δεν αντιδρά με μέταλλα - ο κίνδυνος σκουριάς μειώνεται στο μηδέν. Η επιλογή ενός σωλήνα σάντουιτς για εξαερισμό εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα του συστήματος εξαερισμού από σωλήνες σάντουιτς:

 • την καθολικότητα της εφαρμογής.
 • απλότητα της συναρμολόγησης.
 • ο πολυστρωματικός αγωγός εμποδίζει τον σχηματισμό συμπυκνώματος.
 • θερμομονωτικό αγωγό.

Τα μειονεκτήματα των μονωμένων σωλήνων είναι: το βαρύ βάρος (2-2,5 φορές υψηλότερο από το μέταλλο, αρκετές φορές τα πολυμερή) και το υψηλό κόστος.

Τεχνικά υφάσματα - καινοτόμα τεχνολογία

Το σύστημα διανομής αερίων ιστών προτάθηκε από τους δανικούς προγραμματιστές πριν από 20 χρόνια. Η καινοτομία έχει αντικαταστήσει εν μέρει τους μεταλλικούς διαύλους στα τρόφιμα, την ηλεκτρονική, τη χημική βιομηχανία, στις δημόσιες τροφοδοσίες, στις πισίνες, στις αίθουσες συναυλιών και στις εκθέσεις.

Υπάρχουν δύο τύποι υφασμάτινων σωλήνων:

Ο σκοπός των αεροστεγανών συστημάτων είναι η μεταφορά και η αφαίρεση των αέριων μαζών. Το υλικό παραγωγής είναι πολυαμίδιο.

Τα συστήματα υφασμάτων δεν παρουσιάζουν ελαττώματα στους μεταλλικούς αγωγούς. Μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων είναι:

 1. Απουσία βυθισμάτων. Ένα τρύπημα παρατηρείται συχνά στη ζώνη παροχής αέρα από τον μεταλλικό / πλαστικό αγωγό. Μέσω των σωλήνων από υφαντικές ύλες πραγματοποιείται μια «διάσπαρτη» παροχή αεριωθουμένων.
 2. Χαρακτηριστικά απορρόφησης θορύβου. Το ύφασμα «σβήνει» τον αεροδυναμικό θόρυβο του ανεμιστήρα και τη ροή του αέρα.
 3. Ευκολία καθαρισμού. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα λειτουργούν ως φραγμός, φιλτράροντας εν μέρει τον παρεχόμενο αέρα. Το υλικό συσσωρεύει τη σκόνη, αλλά είναι εύκολο να καθαριστεί - μπορεί να πλυθεί (50 κύκλοι) και να απολυμανθεί.
 4. Προστασία από τη συμπύκνωσηα. Λόγω της διαπερατότητας των ατμών, δεν υπάρχει συμπύκνωση στην επιφάνεια του αγωγού υφάσματος. Σε ξηρούς σωλήνες, οι μικροοργανισμοί δεν αναπτύσσονται.

Η βέλτιστη ταχύτητα ροής αέρα για έναν υφαντό σωλήνα είναι 5-8 m / s. Με μείωση της πίεσης, το σχήμα του "μανικιού" διατηρείται με λεπτούς ραμμένους δακτυλίους. Η διάρκεια ζωής του αγωγού είναι 10 χρόνια. Οι εγκαταστάσεις που είναι επικίνδυνες από τη φωτιά είναι εξοπλισμένες με υφασμάτινες σωληνώσεις με επιπλέον ίνες γυαλιού - η οριακή θερμοκρασία είναι +300 ° C.

Χαρακτηριστικά άκαμπτων και εύκαμπτων αεραγωγών

Με τον βαθμό ευκαμψίας διακρίνονται άκαμπτοι και εύκαμπτοι αεραγωγοί. Η επιλογή μεταξύ των δύο θέσεων εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του συστήματος που κατασκευάζεται και τις συνθήκες λειτουργίας. Κατά την εγκατάσταση ενός άκαμπτου δικτύου, οι περιστροφές και οι μεταβάσεις γίνονται με τη βοήθεια συνδετικών γωνιακών στοιχείων.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Η σύνθεση του σωλήνα καθορίζει τις τεχνικές και επιχειρησιακές του ιδιότητες:

 1. Κυματοειδές αλουμίνιο: αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διακυμάνσεις θερμοκρασίας (-30 ° C / + 270 ° C), στεγανότητα, ακτίνα κάμψης - 0,76 d, χημική αδράνεια, πυραντίσταση.
 2. Πολυεστέρας ενισχυμένος με χαλύβδινο πλαίσιο. Χαρακτηριστικά: χαμηλό κόστος, αντοχή στην υγρασία, χαμηλή ευφλεκτότητα, εύρος θερμοκρασίας -20 ° C / + 65 ° C, μικρό βάρος. Το μειονέκτημα είναι η συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού.
 3. Πολυεστερική μεμβράνη με φύλλο αλουμινίου Έχει υψηλή αντοχή (επιτρεπτή πίεση - μέχρι 2400 Pa), καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.
 4. Θερμομονωτικές πτυχώσεις Παρέχει μείωση της απώλειας θερμότητας και αποτρέπει την απώλεια συμπύκνωσης.

Ανεξάρτητα από το κατασκευαστικό υλικό, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα, σε σύγκριση με τα άκαμπτα κανάλια, παρουσιάζουν ορισμένα μειονεκτήματα: χαμηλή ηχομόνωση, μείωση της ταχύτητας ροής του αέρα λόγω των κυματοειδών τοιχωμάτων.

Σύγκριση κυκλικού και ορθογώνιου τμήματος

Πολλοί αναρωτιούνται ποια σχήματα σωλήνων επιλέγουν: στρογγυλά ή ορθογώνια; Εάν εκτιμήσουμε τη διακίνηση, τα στρογγυλά προϊόντα κερδίζουν - οι μάζες του αέρα πληρούν λιγότερη αντίσταση, πράγμα που σημαίνει ότι η κυκλοφορία είναι ταχύτερη.

Σε ορθογώνιους σωλήνες, οι γωνίες παραμένουν αδρανείς, επομένως επιλέγεται ενίσχυση με αυξημένη επιφάνεια εγκάρσιας διατομής. Ωστόσο, ένας τέτοιος κορμός καταλαμβάνει λιγότερο χώρο σε όλο το χώρο και τα επίπεδη μοντέλα είναι πιο εύκολο να κρύβονται πίσω από μια ψευδοροφή ή πάνω από τα γραφεία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Χαρακτηριστικά των πλαστικών, αμιαντοτσιμέντου, κυματοειδούς αλουμινίου και χαλύβδινων γαλβανισμένων σωλήνων για τον αερισμό των υπογείων χώρων και κελάρι:

Η οργάνωση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί μια κατάλληλη προσέγγιση για την επιλογή των βασικών στοιχείων της κατασκευής - αεραγωγών. Οι περισσότερες από τις απαιτήσεις για τα κανάλια αέρα των ιδιωτικών κατοικιών καλύπτονται από προϊόντα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό. Το έντυπο δεν έχει σημασία κατ 'αρχήν. Η επιλογή της εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της διαδρομής του δικτύου εξαερισμού.

Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

Τύποι αεραγωγών

Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

 • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
 • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
 • αγωγοί αέρα υφάσματος?
 • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
 • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

 1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
 2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
 3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
 4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
 5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

 • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
 • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
 • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
 • σχετικά απλή εγκατάσταση?
 • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
 • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

 • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
 • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

 1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
 2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
 3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

Αερισμός από πλαστικό

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

 • ωραία εμφάνιση.
 • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
 • χαμηλό βάρος?
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
 • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
 • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

 • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
 • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

 1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
 2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
 3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
 4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
 5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

Κυματοειδή μανίκια

Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

 1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
 2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
 3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

 • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
 • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
 • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
 • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
 • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

 • ελαφρύ βάρος.
 • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
 • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
 • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
 • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
 • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

 • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
 • ακαμψία και αντοχή της δομής.
 • αντοχή;
 • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

 1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
 2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
 3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

 • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
 • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
 • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
 • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

 1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.