Πώς να εξασφαλίσετε τον αερισμό στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Ο αερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι σχεδόν ίσος με τα εργαστήρια παραγωγής με επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον. Οι κύριοι χώροι εργασίας, εκτός από αυτούς που έχουν το αυξημένο επίπεδο υγρασίας, είναι κορεσμένοι με τα εκπληκτικά καυσαέρια της εισόδου και εξόδου από τη μεταφορά και επίσης εξάτμιση της αυτοχημείας.

Φυσικά, το προσωπικό μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, πρέπει να παράσχετε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό με την υψηλής ποιότητας και ισχυρή ανταλλαγή αέρα.

Ποιοι κανόνες και κανόνες θα πρέπει να εφαρμοστούν για την παροχή εγκαταστάσεων πλυσίματος αυτοκινήτων με εξαερισμό και πώς να εξοπλιστεί η λειτουργία του;

Γιατί χρειάζεστε πλυντήριο αυτοκινήτων;

Σε αντίθεση με τις οικιακές συσκευές, το σύστημα εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να οργανώνει μόνο την ανταλλαγή αέρα. Αλλά και για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση των πτητικών τοξικών ουσιών, της υγρασίας, καθώς και της πλεονάζουσας θερμότητας. Επομένως, πριν από την ανταλλαγή αέρα στο πλυντήριο αυτοκινήτων, ορίζονται οι ακόλουθες εργασίες.

 1. Μειώστε την υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τον υπερβολικά υγρό αέρα, ο οποίος είναι πιο στεγνός από το δρόμο.
 2. Εξάλειψη του παράγοντα σκόνης. Μια τέτοια στιγμή παρέχεται μόνο με την εγκατάσταση ισχυρών μονάδων αναγκαστικής σύνταξης, καθώς και την παροχή καθαρού καθαρού αέρα.
 3. Απομάκρυνση από τα κτίρια των καυσαερίων, των καυσαερίων των λιπαντικών καυσίμων και της εξάτμισης της αυτοχημείας. Αυτή η διαδικασία είναι δυνατή μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.
 4. Εξοικονόμηση ενέργειας. Η διαδικασία είναι δυνατή με τη ρύθμιση της ανάκτησης του αναλωμένου θερμού αέρα με ψυχρό δρόμο.

Η εκπλήρωση ενός τέτοιου λειτουργικού φορτίου είναι δυνατή μόνο εάν τηρούνται οι κανόνες και οι κανόνες για τη ρύθμιση του βιομηχανικού εξαερισμού. Διαφορετικά, η ασυμφωνία του συστήματος δεν οδηγεί μόνο σε μείωση της ικανότητας εργασίας του προσωπικού, αλλά και η ίδια η αίθουσα γίνεται επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

Κανονική συνιστώσα του εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων

Όπως κάθε κτίριο, τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα συστήματα αερισμού.

Συγκεκριμένα, για να μελετήσετε τη μηχανική του νεροχύτη, μπορείτε να διαβάσετε τα ακόλουθα ρυθμιστικά έγγραφα.

 • ONTP 01-91. "Πρότυπα τεχνολογικών έργων επιχειρήσεων αυτοκινητοβιομηχανίας".
 • VSN 01-89 "Εταιρείες παροχής υπηρεσιών αυτοκινήτων".
 • SNiP 41-01-2003 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός".

Οι βασικές διατάξεις των απαιτήσεων της καθιερωμένης SNiP έχουν ως εξής:

 1. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με μηχανική κίνηση είναι υποχρεωτικός.
 2. Η παροχή του καθαρού αέρα τροφοδοσίας πραγματοποιείται στη λεγόμενη "καθαρή ζώνη".
 3. Ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να είναι κατά 20% μεγαλύτερος από τον όγκο.
 4. Με εξαερισμό, ο αέρας "εξάτμισης" από την κορυφή των δωματίων εξαλείφεται. Και τα 2/3 της έντασης απομακρύνονται από τη βρώμικη περιοχή εργασίας και 1/3 με καθαρό.
 5. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές την ώρα σε καθαρή και 10 φορές υποκατάσταση σε βρώμικες περιοχές.
 6. Το σύστημα αερισμού του χώρου πλύσης αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένο με έναν τύπο καναλιού με αξονικούς ανεμιστήρες ως οδηγούς. Αν η διαθέσιμη ποσότητα δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, συνιστάται να αυξήσετε την ποσότητα του εξοπλισμού.
 7. Κατά την κρύα εποχή παρατηρείται το μικροκλίμα. Η θερμοκρασία του αέρα που τροφοδοτείται στις εγκαταστάσεις δεν πρέπει να είναι μικρότερη από + 15 μοίρες.
 8. Η συσκευή εξαερισμού επιτρέπει την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων εισόδου και εξάτμισης, σε συνολική ποσότητα που επιτρέπει την πραγματοποίηση 10-πλάσιας ανταλλαγής αέρα για 1 ώρα.

Αυτές είναι οι κυριότερες διατάξεις που πρέπει να τηρούνται χωρίς καθυστέρηση κατά το σχεδιασμό πλυσίματος αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι κίνδυνοι δηλητηρίασης του προσωπικού και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

Βασικά συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Όλες οι συσκευές εξαερισμού στον χώρο πλύσης αυτοκινήτων μπορούν να χωριστούν στους εξής τύπους:

 • Ανεμιστήρας τροφοδοσίας.
 • Εξαερισμός εξαγωγής.
 • Σύστημα ανάκτησης.

Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται από το σύστημα τροφοδοσίας σε όλους τους χώρους πλύσης, η θερμοκρασία του δε θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή (όχι μικρότερη από + 15 °). Η ισορροπία αυτή διατηρείται για δύο λόγους: την άνετη εργασία του προσωπικού και την αποφυγή συμπύκνωσης στις επιφάνειες των χώρων.

Αλλά, για να οργανώσει μια ποιοτική θέρμανση του αέρα, αρκετά δαπανηρή επιχείρηση για τους ενεργειακούς πόρους. Γενικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι θέρμανσης του ρεύματος παροχής: ηλεκτρική ή θέρμανση νερού, καθώς και με τη μέθοδο ανάκτησης.

Στην τελευταία παραλλαγή, ο θερμός φρέσκος αέρας θερμαίνεται από τις αφαιρούμενες θερμές μάζες από τις αίθουσες πλύσης. Είναι επίσης δυνατό να αναμειχθεί ένα κρύο ρεύμα με ένα ήδη καθαρισμένο.

Ένα πλήρως συναρμολογημένο σύστημα αποτελείται από τέτοιες βασικές μονάδες:

 • Εισαγωγή αέρα με ισχύ που σας επιτρέπει να πιείτε πολύ αέρα από το δρόμο σε επαρκή ένταση.
 • Σταθμός καθαρισμού με καθαρό αέρα.
 • Η μονάδα ανάκτησης του ρεύματος τροφοδοσίας και η αφυδάτωση του αέρα.
 • Κανάλια εξαερισμού που κατανέμουν τη μάζα αέρα μέσα από τα δωμάτια.
 • Η μονάδα εξάτμισης αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από ολόκληρο το κτίριο.
 • Οι σταθμοί για τον καθαρισμό της μολυσμένης μάζας που αφαιρείται από το πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων θα εξαρτηθεί από τα δομικά του στοιχεία. Συγκεκριμένα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού συστημάτων

Η βασική απαίτηση για συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι η επιβιωσιμότητα και η λειτουργικότητά τους. Στην πρώτη παραλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσεγγίσετε την επιλογή των υλικών για τους αεραγωγούς και τους ίδιους τους ανεμιστήρες, καθώς και να προστατέψετε το ηλεκτρικό στοιχείο των μηχανισμών κίνησης. Μετά από όλα, το σύστημα θα λειτουργήσει άμεσα με το περιβάλλον με πολύ υψηλό επίπεδο επιθετικότητας. υψηλή υγρασία, τοξικές ουσίες και αέρια.

Τι αξίζει να επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην κατασκευή ενός συστήματος εναέριας κυκλοφορίας σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων;

 • Πρώτον, οι ανεμιστήρες καυσαερίων πρέπει να κατασκευάζονται με αντιδιαβρωτικά υλικά ή επιχρίσματα. Όταν η υπηρεσία είναι πολύ έντονη, είναι επιθυμητό οι αγωγοί αερισμού να είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως δείχνει η πρακτική, ακόμη και οι ψεκασμοί ψευδαργύρου δεν αντέχουν στην έκθεση τόσο μολυσμένου αέρα.
 • Δεύτερον, η συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται μόνο με συνδετήρες σχεδιασμένους για επιθετικό περιβάλλον. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να σφραγίσετε όλες τις συνδέσεις με σπείρωμα και φλάντζα.
 • Τρίτον, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη στεγανότητα όλων των συνδέσεων, των προσαρμογέων και των δίδων.
 • Τέταρτον, οι βαλβίδες συμπιεστή, εξαγωγής και τροφοδοσίας πρέπει να είναι κλειστές με αντιθαμβωτικές σχάρες ή περιβλήματα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αποθηκεύσετε αγοράζοντας κανάλια πολυμερούς και άλλα εξαρτήματα. Δεν αντέχουν τα φορτία και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από 1-2 χρόνια λειτουργίας. Ένα άλλο σημείο που είναι σημαντικό για τα συστήματα εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων είναι οι απαγωγείς σταγόνων στους αεραγωγούς και οι δίαυλοι αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υγρού από αυτά.

Υπολογισμός και επιλογή εξοπλισμού

Όταν εξοπλίζετε ποιοτικό αερισμό στις εγκαταστάσεις του πλυσίματος αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον εξοπλισμό που είναι κατάλληλος για χωρητικότητα, ο οποίος μπορεί να παράσχει την απαιτούμενη 10 φορές αντικατάσταση του όγκου αέρα σε 1 ώρα.

Η εξάτμιση παρέχεται από κινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους διαθέτουν έναν συγκεκριμένο πόρο.

Εξαερισμός πλύσης αυτοκινήτων: κανόνες για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα

Ο εξαερισμός, που είναι ένα από τα κύρια υποχρεωτικά συστήματα μηχανικής, είναι σημαντικό όχι μόνο για την οργάνωση ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι. Οι παράμετροι θερμοκρασίας και υγρασίας θα πρέπει να τηρούνται κατά την κατασκευή βιομηχανικών χώρων. Μετά από όλα, ένα άτομο ξοδεύει το τρίτο μέρος της ημέρας στη δουλειά και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ευημερία του, τον αέρα που αναπνέει. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων ανήκουν στις εγκαταστάσεις παραγωγής, η εργασία επί των οποίων αναφέρεται σε επιβλαβείς συνθήκες.

Ο επείγων χαρακτήρας του εξαερισμού στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Οι εργασίες πλυσίματος συνεπάγονται την πλύση όλων των ρύπων που έχουν εναποτεθεί στο αυτοκίνητο ως αποτέλεσμα της λειτουργίας. Είναι σαφές ότι η εγκατεστημένη στην επιφάνεια του "σιδήρου άλογο", επιβλαβείς ουσίες ακόμη και δύσκολο να απαριθμήσει. Εξάλλου, τα «συλλέγει» στο δρόμο, επιπλέον, ο ίδιος συνεισφέρει στη ρύπανση του αέρα και της δικής του επιφάνειας.

Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος των μολυσματικών ουσιών, οι οποίες, τελικά, βρίσκονται στο χώρο πλύσης. Για να κάνει το αυτοκίνητο πέρασε από το κουτί, και όπως λένε «έλαμψε σαν ένα νέο δεκάρα», έπλυνε τα διάφορα σαμπουάν, αφρό δημιουργεί μία γεννήτρια αφρού, χρησιμοποιώντας εμποτισμό, Μαστίχα, διάφορα χημικά καλλυντικά για τα αυτοκίνητα.

Ως αποτέλεσμα της σύνδεσης με το νερό, οι βλαβερές ουσίες εισέρχονται στον αέρα, η καθίζηση σε όλες τις επιφάνειες δεν είναι πλέον αυτοκίνητο, αλλά δωμάτιο. Οι εργαζόμενοι που εκτελούν απευθείας πλύσιμο αυτοκινήτων πρέπει να χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό ενώ εργάζονται, προστατεύοντας τους βλεννογόνους και τα αναπνευστικά όργανα.

Εκτός από τις χημικές ενώσεις, ο αέρας του νεροχύτη είναι υπερκορεσμένος με την υγρασία, τα καυσαέρια των μηχανών που πλησιάζουν και αναχωρούν. Αποστραγγίστε και καθαρίστε το από επιβλαβείς πτητικές ουσίες και αέρια μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό σύστημα αερισμού εξαερισμού.

Πλύσιμο αυτοκινήτου: χαρακτηριστικά του συστήματος

Η συσκευή του φυσικού αερισμού για ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ακόμη και αν είναι αυτόνομη παραγωγή άλλες πρόσθετες εγκαταστάσεις, δεν αρκεί. Ο λόγος είναι η αρχή της λειτουργίας του, η οποία βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας δωματίου και δρόμου. Αυτή η ανταλλαγή αέρα δεν είναι ικανή να στεγνώνει και να καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Ως εκ τούτου, στο μπάνιο είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό με μηχανικό κίνητρο.

Λειτουργικό φορτίο

 • Αφαιρέστε τη σκόνη από το κουτί όπου πλένονται τα αυτοκίνητα.
 • Εξαερώστε τον αέρα, μειώνοντας την υγρασία στις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την υγεία των εργαζομένων, καθώς και συμβάλλει στην καταστροφή των δομικών στοιχείων, των υλικών φινιρίσματος. Όταν οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές υγρασίας υπερβαίνουν, το συμπύκνωμα πέφτει στις επιφάνειες.
 • Εκπομπή καυσαερίων του κινητήρα, των χρωμάτων και των ατμών.
 • Εξασφαλίστε μια σταθερή εναλλαγή αέρα. Είναι επιθυμητό ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στα αποχωρητήρια να δουλεύει συνεχώς και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο ρυθμός εναλλαγής αέρα του εκχυλίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 φορές τον κύκλο ανά ώρα, η εισροή - 20% λιγότερο, δηλαδή τουλάχιστον 8 αλλαγές αέρα ανά ώρα.
 • Εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία καταναλώνεται ήδη σε μεγάλες ποσότητες.

Σημαντικό! Ο εξοπλισμός εξαερισμού, οι αεραγωγοί και άλλα μέρη του συστήματος εξαερισμού που εκτίθενται άμεσα στο επιθετικό περιβάλλον πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά ή να προστατεύονται.

Το σωστά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα αερισμού επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των κινδύνων ασθενειών των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτοκινήτων. Αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται εάν οι υφιστάμενοι τύποι ανεμόμυλων (εγκατάσταση, monoblock) συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του SNiP.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Αξίζει να καταλάβουμε ότι το πλύσιμο αυτοκινήτων δεν είναι μόνο ένα κουτί στο οποίο πλένονται τα οχήματα, αλλά και πρόσθετοι και διοικητικοί χώροι. Όλοι τους τροφοδοτούνται με εξαερισμό, αλλά όχι με μια τέτοια πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα, όπως στη λεγόμενη "βρώμικη" ζώνη. Ο υποχρεωτικός εξαερισμός εκτίθεται σε ντους, αποδυτήρια, χώρους αποθήκευσης βρώμικων ρούχων εργασίας. Σε εκείνους τους χώρους όπου αποθηκεύονται βρώμικα ρούχα, απαιτούνται 10 φορές ανταλλαγή αέρα, στα υπόλοιπα - μισό.

Η εξαγωγή είναι το κύριο συστατικό του συστήματος εξαερισμού και είναι διατεταγμένο αποκλειστικά με μηχανική ώθηση. Αυτό προβλέπεται στο SNiP 2.01.57-85. Ρυθμίστε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος και των μερών του ONTP 01-91. Οι κανόνες περιέχουν απαιτήσεις για το σχεδιασμό, τη διάταξη των χώρων και το σύστημα εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων.

Στο κουτί για το πλύσιμο των οχημάτων πρέπει να διατηρείται μια ορισμένη θερμοκρασία - τουλάχιστον 15 ° C. Αυτό στην ψυχρή εποχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη θέρμανση του αέρα. Θερμαινόμενο, καθαρισμένο από σκόνη του δρόμου και επιβλαβείς ουσίες, ο αέρας τροφοδοτείται μόνο από ψηλά, μέσω των πλεγμάτων εξαερισμού του αεραγωγού.

Η κουκούλα βρίσκεται επίσης στο επάνω μέρος του κιβωτίου - ο υγρός και ο θερμός καυσαερίων ανεβαίνει, όπου το συλλέγεται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής, διέρχεται από τα φίλτρα και αφαιρείται στην ατμόσφαιρα.

Σημαντικό! Η καλύτερη λύση για το σύστημα εξαερισμού για πλυντήριο αυτοκινήτων είναι ο ανακτητής. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να θερμάνει τον εισερχόμενο αέρα από το δρόμο. Εκτός από αυτή τη λειτουργία "βολικό", έχει φίλτρα για τον καθαρισμό εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, καθώς και αφυγραντήρες. Και το πιο σημαντικό - εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξαερισμός πλύσης αυτοκινήτων: κανόνες και υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα

Για να δημιουργήσετε αποτελεσματικό αερισμό ενός βλαβερού χώρου παραγωγής, πρέπει να γράψετε με σαφήνεια μια τεχνική ανάθεση. Πρέπει να προσδιορίζει όλες τις αποχρώσεις του κύκλου παραγωγής. Στη συνέχεια, στη βάση του, αναπτύσσεται ένα σχέδιο συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει το σχέδιό του, εκτιμήσεις, λεπτομερή περιγραφή του έργου. Όλοι οι υπολογισμοί εκτελούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του κτιρίου.

Συνιστάται η συμμετοχή εξειδικευμένων ειδικών για την ανάπτυξη του έργου, ώστε αργότερα το σύστημα να συντηρείται από εξειδικευμένο οργανισμό. Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα για να επιλέξετε εξοπλισμός εξαερισμού, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες παραμέτρους: το μέγεθος του χώρου (περιοχή πολλαπλασιάζεται με το ύψος), ρυθμός αερισμού (10 - κουκούλα, 8 - εισροή). Επίσης, υπολογίζεται η ανταλλαγή αέρα των επιπρόσθετων δωματίων, γι 'αυτά η συχνότητα της αλλαγής του αέρα ανά ώρα είναι 5.

Παράδειγμα:

Το κουτί για το πλύσιμο αυτοκινήτων έχει τις εξής διαστάσεις: μήκος - 18 m, πλάτος - 12 m, ύψος - 3,5 m.

V - όγκος δωματίου 18x12x3,5 = 756 κυβικά μέτρα.

P = 756χ10 = 7560 κυβικά μέτρα. m

Ακριβώς τέτοιες ποσότητες αέρα πρέπει να αερίζονται με εξαερισμό για 1 ώρα, η εισροή είναι 7560-20% = 6050 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κυκλοφορία αέρα, οι προδιαγραφές των κτιρίων συνιστούν, αν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιηθούν δύο εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ο εξαερισμός στο πλυντήριο αυτοκινήτου

Όταν πραγματοποιείτε τους σωστούς υπολογισμούς, επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό εξαερισμού, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα μόνοι σας. Τέτοια έργα χωρίζονται κατά κανόνα σε διάφορα στάδια.

Βήμα # 1 Προετοιμασία

Σε αυτό το στάδιο, κάνουν υπολογισμούς, αγοράζουν εξοπλισμό και υλικά. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αν το σύστημα εξαερισμού είναι μονομπλόκ και σύνθεση, θα πρέπει να περιέχει σε είσοδο κυκλώματος και εξάτμισης ανεμιστήρα του, ένα σύστημα φίλτρου για την τραχιά και λεπτά φίλτρα, αποξηραντικό και θερμαντήρας αέρα.

Στάδιο # 2 Εγκατάσταση

Στερέωση αεραγωγών και εγκατάσταση εξοπλισμού. Όλα τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αρμών, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά.

Σημαντικό! Ο αγωγός συνιστάται να είναι ορθογώνιος ή τετράγωνος. Εάν είναι συνδεδεμένος ένας ανεμιστήρας καναλιών με κυκλική διατομή, γίνεται προσαρμογέας. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας συνδέεται μέσω φλαντζωτής σύνδεσης, η οποία είναι κατασκευασμένη από υλικά ικανά να αντέχουν σε επιθετικά περιβάλλοντα, υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Στάδιο # 3 Θέση σε λειτουργία

Η κατοχή ενός τέτοιου γεγονότος είναι υποχρεωτική. Η επαλήθευση της λειτουργίας όλων των στοιχείων του συστήματος αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική λειτουργία του στο μέλλον.

Εξαερισμός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό σε πλυντήριο αυτοκινήτων

Ακριβής επιλογή εξοπλισμού ή σφάλματα εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων

Ο σωστός εξαερισμός σε πλυντήριο αυτοκινήτων - τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό;

 • Χαρακτηριστικά της δομής και της διάταξης (πλύσιμο με σήραγγα ή πύλη, πλύσιμο με αυτοεξυπηρέτηση, χειροκίνητο πλύσιμο χωρίς επαφή),
 • την τοποθεσία και τον αριθμό των χώρων εργασίας, τους χώρους προσωπικού και τη διάταξη του εξοπλισμού πλυσίματος,
 • συντονισμός εγκατάστασης και προγραμματισμού με άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (φωτισμός, παροχή νερού, ηλεκτρισμός, επεξεργασία νερού, αποχέτευση, εγκατάσταση συμπιεστή κλπ.).
 • ДБН Β.2.5-67.2013 Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός,
 • SNiP 2.01.57-85: Προσαρμογή των εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας για την υγειονομική περίθαλψη των ατόμων, την ειδική επεξεργασία του τροχαίου υλικού οχημάτων,
 • DBN V.1.1-7-2002 Σταθμοί βενζίνης. Βασικές αρχές σχεδιασμού και κατασκευής.

Τεχνικές απαιτήσεις για το μικροκλίμα στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Άλλα παραδείγματα της δουλειάς μας


Λύση για αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και πρατήρια καυσίμων: σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού.


Το κέντρο του αυτοκινήτου είναι 3600 m2. Σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού.


Συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού για πρατήρια βενζίνης.

Αερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων πολλαπλότητα

Ή, συνδεθείτε μέσω μιας από αυτές τις υπηρεσίες

 • Αρχική σελίδα
 • Πλύσιμο αυτοκινήτου
 • Γενικές ερωτήσεις για το πλύσιμο των χεριών
 • Εξαερισμός και καυσαερίων με θέρμανση στα κουτιά στο πλυντήριο αυτοκινήτων

Γραπτή από τον δικαστή52, 19 Νοεμβρίου 2008

508 δημοσιεύσεις σε αυτό το νήμα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να αφήσετε ένα σχόλιο

Τα σχόλια μπορούν να αφεθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Εγγραφείτε έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Вентпортал

Κύριο μενού

Είστε εδώ

Μήνυμα σφάλματος

Εξαερισμός πλυντηρίων αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε Τετ, 04/16/2008 - 16:08 από τον χρήστη εντάξει

Ποια είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα που χρησιμοποιείται σε πλυντήρια αυτοκινήτων; Σε SNiPah τίποτα για αυτό δεν λέγεται Πώς να υπολογίσει τη διάχυση θερμότητας Ευχαριστώ.

 • Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια

Υπάρχει α

Δημοσιεύτηκε στις Τετ, 04/17/2008 - 14:41 από συντάκτη

Και εδώ είναι ένα απόσπασμα από εσάς "Συστάσεις για την ανάπτυξη έργων πλυσίματος αυτοκινήτων,
προσαρμοσμένο για ειδική επεξεργασία οχημάτων "

4.4. Λύσεις για μηχανικό εξοπλισμό και συστήματα

 • Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια

Τεράστια

Δημοσιεύτηκε στις Παρ, 04/18/2008 - 13:20 από το χρήστη ok

Εξαερισμός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων σχεδιάζεται και δημιουργείται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες εργασίας, την ποσότητα επικίνδυνων ουσιών και άλλα χαρακτηριστικά αυτού του είδους δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις που εξυπηρετούν αυτοκίνητα, όπως οι χώροι στάθμευσης και οι χώροι στάθμευσης, ανήκουν σε έναν ειδικό τύπο εγκαταστάσεων που έχουν διάφορες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χρειάζονται μια κατάλληλη προσέγγιση στην οργάνωση της ανταλλαγής αέρα.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων ή υπηρεσίας αυτοκινήτου;

Οι εγκαταστάσεις ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων και ενός κέντρου φροντίδας αυτοκινήτων είναι συνεχώς γεμάτες με προϊόντα βιομηχανικής δραστηριότητας:


Η παρουσία επιβλαβών και επιθετικών συστατικών στον αέρα επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων, επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων. Παραγωγή των υδρατμών, πτητικές ενώσεις και αιωρούμενα στερεά που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας, που εκτελούνται από την προσφορά και εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού, υπολογίζεται σωστά και οργανωμένα ρυθμίσεις με βάση τις επιχειρήσεις, την παραγωγική ικανότητα, και άλλο εξοπλισμό σύνθεση χαρακτηριστικά που να επηρεάζουν τη λειτουργία αερισμού.

Τιμές εξοπλισμού

Συνιστώμενοι ανεμιστήρες:

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 80-75 №4

Τα καθήκοντα του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνουν:


Για την πλήρη εφαρμογή αυτών των καθηκόντων απαιτείται ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει όλα τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα και απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις και κανόνες

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για την ανταλλαγή αερίων των πλυντηρίων αυτοκινήτων πλησιάζουν τις υγειονομικές και τεχνικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό των πισίνων, του χαμάμ και των θερμών καταστημάτων στον τομέα της δημόσιας εστίασης.

Ταυτόχρονα, εάν οι συνήθεις απαιτήσεις για δωμάτια με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία βασίζονται στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και υγρασίας, τότε για πλύσιμο αυτοκινήτων, απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς SanPiN, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη την παρουσία διαβρωτικών και επιβλαβών ουσιών στη σύνθεση του εσωτερικού αέρα, είναι απαραίτητο:


Για πλύσεις αυτοκινήτων, επιλέγεται εξοπλισμός εξαερισμού, η απόδοση του οποίου επιτρέπει την παροχή δεκαπλάσιας ανταλλαγής αέρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο αποστράγγιση και διήθηση ροής αέρα εξόδου, προκειμένου να αποφευχθεί η αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιείται το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, με εισροή στην "καθαρή" ζώνη και ένα τρίτο απόσπασμα από τα "καθαρά, τα δύο τρίτα της" βρώμικης "ζώνης. Ο αέρας εισαγωγής αντλείται από την ανώτερη βαθμίδα των χώρων.

Για αυτοκίνητα πλύσεις αυτοκινήτων

Η ανταλλαγή αέρα στην αίθουσα πλυσίματος αυτοκινήτων για αυτοκίνητα οργανώνεται σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Συνήθως για πλύσιμο αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας Ένας μεγάλος αριθμός σαμπουάν αυτοκινήτου, προϊόντα χωρίς επαφή, φάρμακα που σχηματίζουν ενεργό αφρό κλπ. Η προέλευση αυτών των κινδύνων πραγματοποιείται παράλληλα με την αφυδάτωση του αέρα. Το ρεύμα εκχύλισης αντλείται από την κορυφή του δωματίου.

Για βαριά οχήματα πλυσίματος αυτοκινήτων

Ένα χαρακτηριστικό του πλυντηρίου αυτοκινήτων για τα μεγάλα οχήματα είναι την παρουσία μιας μεγάλης πύλης, επιτρέποντας στις μάζες του αέρα να κινούνται ελεύθερα σε παρακείμενες αίθουσες. Αποκλείστε την απέλαση του μολυσμένου αέρα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι όγκοι των καυσαερίων, παρέχοντας ένα αρνητικό υπόλοιπο με τα παρακείμενα δωμάτια.

Συστήματα αφαίρεσης καυσαερίων

Για την αφαίρεση των καυσαερίων χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα συστήματα με αγωγούς που συνδέονται απευθείας με τον αγωγό εξαγωγής του αυτοκινήτου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κατασκευών παρόμοιων συστημάτων:


Για την αφαίρεση των καυσαερίων χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες ανθεκτικοί στη θερμότητα με ακροφύσια, εξασφαλίζοντας στεγανότητα της σύνδεσης.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων είναι η δυνατότητα των κινούμενων οχημάτων μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος με τις συνδεδεμένες με σωλήνες, επιτρέποντας πιο αποδοτικές τεχνικές και διαιτητής εξασφαλίζει την απομάκρυνση των καυσαερίων από την παραλαβή στο κατάστημα.

Για συνεργεία αυτοκινήτων και πρατήρια καυσίμων

Σύνθεση του αέρα σε πρατήρια καυσίμων και πρατήρια καυσίμων δεν περιέχει υπερβολική υγρασία με ανακυκλωμένα απορρυπαντικά, αλλά κορεσμένα με προϊόντα συγκόλλησης, ατμούς καυσίμων και πετρελαίου, λιπαντικά και χρώματα και βερνίκια. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας είναι δυνατή στο SRT, όπου η διαδικασία συντήρησης αυτοκινήτων ολοκληρώνεται με πλύσιμο, αλλά αυτό συμβαίνει σε ξεχωριστούς χώρους.

Τιμές εξοπλισμού

Συνιστώμενοι ανεμιστήρες:

Αυτόματη συναρμολόγηση του εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Ένα πλυντήριο αυτοκινήτων είναι ένας ή περισσότεροι χώροι που προορίζονται για το πλύσιμο αυτοκινήτων και την παροχή συναφών υπηρεσιών (καθαρισμός του σαλόνι, στίλβωση, απομάκρυνση των λεκέδων ασφάλτου, πλύσιμο του κινητήρα κ.λπ.). Λόγω του μεγάλου αριθμού απορρυπαντικών που χρησιμοποιούνται, οι ατμοί και οι αναρτήσεις ρυπαίνουν τον αέρα στα πλυντήρια. Όλα αυτά οδηγούν σε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπτών συγκεντρώσεων επιβλαβών ουσιών και επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία του προσωπικού. Για να καταστεί η σύνθεση του περιβάλλοντος αέρα κανονική, οργανώνεται ο εξαερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Καθήκοντα αερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Εξαερισμού στους χώρους εργασίας πρέπει να συμμορφώνονται με το έγγραφο VSN 01-89 «του Τμήματος κατασκευαστικές προδιαγραφές της επιχείρησης για τη συντήρηση των οχημάτων» και ΟΝΤΡ 01-91 «σε επίπεδο Ένωσης κανόνες για τον τεχνολογικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων οδικών μεταφορών.» Το κύριο καθήκον των συστημάτων εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και η διατήρηση του μικροκλίματος των χώρων εργασίας σύμφωνα με τις καθιερωμένες προδιαγραφές.

Η πιο αποτελεσματική παραλλαγή της λειτουργίας των συστημάτων είναι η παροχή 8-10 φορές εισροής καθαρού αέρα και η εκτόξευση 10-12 φορές. Σε μικρούς χώρους για ανταλλαγή αέρα, χρησιμοποιείται σύστημα εξάτμισης και η εισροή παρέχεται από φυσικό ρεύμα από παράθυρα, πύλες ή καταπακτές λόγω της δημιουργίας κενού στο κουτί. Ωστόσο, με αυτή την επιλογή, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί μια θερμική κουρτίνα σε κρύο καιρό.

Εγκαθίστανται φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στους αγωγούς του συστήματος τροφοδοσίας, δεδομένου ότι ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται στην "καθαρή" ζώνη. Η αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι δυνατή μόνο με αναγκαστική αντικατάσταση του αέρα. Ο εξαερισμός πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε η έξοδος της μονάδας εξαγωγής να είναι 20% χαμηλότερη από τον αέρα τροφοδοσίας. Αυτό εξασφαλίζει μια μικρή εκκένωση των χώρων στο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Ο φράχτης "βρώμικος" αέρας παράγεται από τα ανώτερα σημεία των χώρων εργασίας, όσο το δυνατόν περισσότερο από τις θυρίδες τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα, τα 2/3 της έντασης λαμβάνεται από τις "βρώμικες" εγκαταστάσεις και το 1/3 - από τα "καθαρά". Το χειμώνα, το μικροκλίμα θα πρέπει να διατηρείται στις κοιλότητες νεροχύτη. Η θερμοκρασία του αέρα παροχής πρέπει να είναι τουλάχιστον + 15 ° C. Αυτό παρέχεται από την εγκατάσταση ηλεκτρικών ή θερμοσίφωνων. Ορισμένα συστήματα χρησιμοποιούν εναλλάκτες θερμότητας-αναρρόφησης, στους οποίους θερμαίνεται ο ψυχρός αέρας από τη θερμότητα του εκτοξευτήρα.

Απαιτήσεις για συστήματα εξαερισμού πλυσίματος αυτοκινήτων

Η ανταλλαγή αέρα σε πλυντήριο αυτοκινήτων υπολογίζεται για επιλογές μείωσης της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών στον αέρα εσωτερικού χώρου και ελέγχεται για την αραίωση των εκπομπών θερμότητας και υγρασίας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με αρκετή ισχύ για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Ταυτόχρονα, η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10. Η πιο κοινή διάταξη είναι ο αναγκαστικός εξαερισμός και ο εξαερισμός. Δεδομένου ότι η ροή κινήτρων χρησιμοποιείται ανεμιστήρας τύπου ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας.

Όταν οι χώροι εργασίας της "καθαρής" ζώνης βρίσκονται ξεχωριστά από το "βρώμικο" (έξω από το κτίριο - στο έδαφος της επιχείρησης), ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται στους σταθμούς εργασίας του τελευταίου. Εάν το μέγεθος του εξοπλισμού, την παροχή αερισμού και κλιματισμού, δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις υπάρχουσες περιοχές, έχει προγραμματιστεί για την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρες εξάτμισης και την προμήθεια των δύο, οι οποίες από κοινού θα πρέπει να παρέχει τις απαιτούμενες παραμέτρους.

Η δημιουργία της απαραίτητης πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα μπορεί να γίνει με αναδιανομή της παροχής μέσου μεταξύ των χώρων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP χωρίς αλλαγή της διαδρομής των αγωγών. Στην περίπτωση αυτή, το έργο δεν εξετάζεται. Οι λύσεις για συστήματα εξαερισμού των χώρων εξυπηρέτησης και των εγκαταστάσεων υγιεινής θα πρέπει να περιέχουν στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του εξαερισμού στον τρόπο λειτουργίας, καθώς και μέτρα για τη μεταφορά του συστήματος στη λειτουργία ειδικής επεξεργασίας.

Λόγω του γεγονότος ότι ο εξοπλισμός εξαερισμού λειτουργεί σε ένα διαβρωτικό περιβάλλον και υψηλή υγρασία, η εσωτερική κοιλότητα των αγωγών και ανεμιστήρες πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία αντιδιαβρωτική επικάλυψη, ανθεκτική σε χημική επίθεση. Η χρήση ανοξείδωτων υλικών για την κατασκευή κουτιών αέρα θα αποτρέψει τη διάβρωση και θα διευρύνει την ασφαλή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφεύγεται η συμπύκνωση που προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των συστημάτων και μηχανήματα πρέπει να είναι μονωμένα, και σε θέσεις όπου η συμπύκνωμα συλλογής αγωγών διατάσσονται αποστράγγισης για την αποστράγγιση υγρού. Οι αρμοί των αγωγών πρέπει να είναι σφιχτά και να μην επιτρέπουν την αναρρόφηση αέρα.

Η συσκευή αερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων με τα χέρια του

Υπολογίστε και τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο των δωματίων και τον πολλαπλασιασμό του εξαερισμού. Αν πολλαπλασιάζουμε τις 2 τιμές, παίρνουμε την ποσότητα αέρα που πρέπει να πεταχτεί από το σύστημα εξαερισμού. Σε μικρούς χώρους, το τμήμα έγχυσης συνήθως δεν είναι τοποθετημένο. Ο αέρας τροφοδοτείται από τα παράθυρα στα οποία έχουν εισαχθεί οι κασέτες φίλτρων. Η κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια τα χέρια, έχοντας συγκεντρώσει τον ανεμιστήρα από τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου (τον ανεμιστήρα ενός ψυγείου ή του συμπιεστή).

Τοποθετήστε τη συσκευή στην κορυφή του τοίχου, κάνοντας μια διαμπερή οπή. Ventkorob σε αυτή την περίπτωση δεν χρησιμοποιούν. Η έξοδος προστατεύεται από ένα πλέγμα με ένα μεγάλο κελί. Το σώμα της Ventufructure είναι μονωμένο και η εσωτερική πλευρά είναι κλειστή με ένα καπάκι στις κλειδαριές. Αυτό θα προστατεύσει από την ανεπίτρεπτη είσοδο στο γκαράζ, και σε κρύο καιρό θα είναι ένα πρόσθετο φράγμα για τον κρύο αέρα.

Η αυτόνομη συσκευή εξαερισμού αναλαμβάνει τη συνεχή εκτέλεση διαφόρων σταδίων, μεταξύ των οποίων:

 • παρασκευή ·
 • εγκατάσταση ·
 • εκκίνησης και ρύθμισης.

Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιούνται οι μετρήσεις, ο υπολογισμός των παραμέτρων του εξοπλισμού και η αγορά του. Καθορίστε τη θέση των ανεμιστήρων, των φίλτρων και των αεραγωγών προ-ανίχνευσης. Η ισχύς των ανεμιστήρων και του τμήματος των ανεμιστήρων επιλέγεται με περιθώριο, έτσι ώστε κατά την επέκταση της παραγωγής να μην πραγματοποιούνται πρόσθετοι υπολογισμοί αερισμού και αντικατάστασης του εξοπλισμού.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε σειρά και αρχίζει με την εγκατάσταση ανεμιστήρων. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι αγωγοί τετράγωνης και ορθογώνιας διατομής, κατασκευασμένοι από αντιδιαβρωτικά υλικά. Ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην παρεμβάλλεται στο έργο και να προστατεύεται από την είσοδο νερού.

Οι εργασίες θέσης σε λειτουργία πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του συστήματος, τη μέτρηση των ταχυτήτων του μέσου και την εξάλειψη της διαρροής των αρθρώσεων. Ο σχεδιασμός, ο οποίος έχει συναρμολογηθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς, θα λειτουργήσει μακρυά χωρίς ατέλειες.

Σύστημα εξαερισμού πλυσίματος αυτοκινήτου

Εργασία οποιουδήποτε αυτοκινήτου είναι η χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού και της αυτοκινητοβιομηχανίας χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων πηκτών αφρού, καθαριστικά, διάβρωση στίλβωση, και αυτό σημαίνει αυτόματα την υπερβολική υγρασία, και τοξικών χημικών αερίου μολυντές που απελευθερώνεται μέσα στον χώρο αέρα των εγκαταστάσεων πλυσίματος αυτοκινήτων. Επιπλέον, ένα ζεύγος των προϊόντων πετρελαίου και χημικών έρθουν σε μια μη αναστρέψιμη αντίδραση με τα καυσαέρια των οχημάτων, η οποία οδηγεί σε υπέρβαση του αποδεκτού συγκέντρωση κατωφλίου των ρύπων που απειλούν την ανθρώπινη υγεία.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ανταλλαγή αέρα, η οποία είναι σύμφωνη με τους κανόνες και τις απαιτήσεις του SNiP, σε εγκαταστάσεις αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα μόνο ισχυρά και αποδοτικά συστήματα εξαερισμού και τροφοδοσίας, εξοπλισμένα με συσκευές που φιλτράρουν και αφύγρανση του αέρα.

Ειδικότητα αερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Η ατμόσφαιρα στα κιβώτια πλυσίματος αυτοκινήτων είναι ένα "πτητικό μίγμα" που αποτελείται από μικροσωματίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε μηχανές πλυσίματος και στίλβωσης, βρωμιές και καυσαέρια. Επιπλέον, τα πάντα περιπλέκονται από την αυξημένη στάθμη υγρασίας που υπάρχει στον αέρα.

Η σκόνη νερού δυσκολεύει σημαντικά την ορατότητα στο πλυντήριο αυτοκινήτων, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες όχι μόνο για τους πελάτες πλυσίματος αυτοκινήτων αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Επιπλέον, ο παράγοντας αυτός επιδεινώνει την ποιότητα της ξήρανσης του οχήματος, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η υγρασία στο σώμα προκαλεί τη γήρανση και την ταχύτερη διάβρωση στα μεταλλικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Η ιδιαιτερότητα του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι να παρέχει την απαιτούμενη εισροή καθαρού αέρα και αποτελεσματική απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας και επιβλαβών συστατικών από το δωμάτιο.

Σχεδιασμός και υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Κατά τη δημιουργία ενός έργου για τον αερισμό των πλυντηρίων αυτοκινήτων που λειτουργούν με τον κανονικό τρόπο, λαμβάνονται ως βάση τα βιομηχανικά πρότυπα για τεχνολογικό σχεδιασμό (ONTP) - 01.91 και SNiP 2.04.05-91.

Η τιμή της ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα πλυσίματος αυτοκινήτων υπολογίζεται με την αφομοίωση της μόλυνσης αερίου και ελέγχεται για την αφομοίωση των εκπομπών θερμότητας και υγρασίας. Στην περίπτωση αυτή, πέντε φορές την ανταλλαγή αέρα.

Συστήματα εξαερισμού για πλυντήρια αυτοκινήτων, που λειτουργούν σε μια ειδική κατάσταση της επεξεργασίας μεταφοράς σύμφωνα SNP 2.01.57-85 χρήση χειρισμού εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου, η οποία θα πρέπει να παρέχει όχι λιγότερο από δέκα φορές ανταλλαγή αέρα στο χώρο όπου λαμβάνει χώρα η έκπλυση των αυτοκινήτων αέρα.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα ζεύγος αέρα τροφοδοσίας και ένα ζεύγος συστημάτων εξαερισμού, τα οποία συνολικά μπορούν να παρέχουν τουλάχιστον δέκα φορές την ανταλλαγή αέρα στην "βρώμικη ζώνη".

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι μάζες του αέρα τροφοδοσίας παρέχονται αποκλειστικά στην "καθαρή ζώνη". Η εξαγωγή αέρα συγκεντρώνεται στην ανώτερη περιοχή του δωματίου, με βάση την αναλογία: το ένα τρίτο της "καθαρής ζώνης" και τα δύο τρίτα του "βρώμικου". Ταυτόχρονα, ο όγκος των μαζών αέρα για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι κατά 20% υψηλότερος από τον όγκο εισροής.


Στην περίπτωση όπου το πλυντήριο αυτοκινήτων βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός μη οικιστικού κτηρίου, τα πρότυπα επιτρέπουν τη σύνδεση της εισροής αέριων μαζών στον εξαερισμό του χώρου πλύσης από το γενικό σύστημα ανταλλαγής αυτού του κτιρίου. Ταυτόχρονα, η εξαγωγή αέρα επιτρέπεται μόνο αφού αποστραγγισθεί και καθαριστεί με ανεμιστήρα οροφής.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων για υγειονομικούς σκοπούς διεξάγεται βάσει των προτύπων SNiP 2.04.05-91 και 2.01.57-85:

 • Η εξαγωγή αέρα παρέχεται από τα αποδυτήρια, τις ντουζιέρες και άλλους χώρους της "βρώμικης ζώνης", η ροή του νωπού αέρα στην "καθαρή ζώνη".
 • Πολλαπλασιασμός της ανταλλαγής αέρα: 10 φορές στις εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύονται βρώμικα ρούχα και 5 φορές σε άλλες εγκαταστάσεις της "βρώμικης ζώνης".

Μπορείτε να πάρετε ένα δωρεάν σχέδιο σκίτσου και το κόστος του αερισμού του πλυσίματος αυτοκινήτου σας

Πρότυπα για την αποστράγγιση του αέρα στο αυτοκίνητό χώρο πλύσης παρόμοια με τις απαιτήσεις που ισχύουν για το λεκάνες, μπανιέρες και μαγειρεία. Η διαφορά έγκειται μόνο στο γεγονός ότι ένα βασικό καθήκον για τις παραπάνω εγκαταστάσεις γίνεται διατηρώντας το επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας, ενώ για αυτόματη πρωταρχικός στόχος είναι σε διήθηση αέρα και μια εντατική ανταλλαγή αέρα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ταχεία απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Λαμβανομένου υπόψη του αυξημένου επιπέδου βλαπτικότητας που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα των εγκαταστάσεων, επιβάλλονται ορισμένες απαιτήσεις στην οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων:

 1. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην αίθουσα πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο +15 C, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρύου περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα.
 2. Οι αγωγοί εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στο σύστημα εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά στη διάβρωση υλικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, με αυξημένη αντοχή στις επιπτώσεις των χημικών ουσιών.
 3. Υποχρεωτική στεγανοποίηση όλων των ραφών, των βαλβίδων, των καναλιών και της στεγανοποίησης των φλαντζωτών συνδέσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή όταν το συμπύκνωμα υγρασίας αποστραγγίζεται μέσα στον αγωγό εξαερισμού.
 4. Όλες οι εξωτερικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με συστήματα αποστράγγισης που αποτρέπουν την εσωτερική συσσώρευση υγρασίας. Η τοποθέτηση σε συστήματα αγωγών θαλάμων με εξουδετερώσεις μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της προστασίας από την υγρασία.
 5. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία και τα στοιχεία του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής προστατεύονται από ειδικά προστατευτικά κιβώτια, ασπίδες και ασπίδες για την αποτροπή της καταστροφής τους και την πρόληψη της πρόωρης αποτυχίας τους.

Για λόγους ασφαλείας, δεν συνιστάται η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών. Αν και αυτή είναι μια επιλογή προϋπολογισμού, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού πλυσίματος αυτοκινήτων, δεν είναι αρκετά αξιόπιστο. Τα έντονα φορτία, τα αιχμηρά άλματα θερμοκρασίας, οι καταστροφικές επιπτώσεις της υγρασίας μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία "γήρανση" των πολυμερών συστατικών και ακόμη και στην πλήρη καταστροφή τους, μετά από μερικά χρόνια λειτουργίας σε λειτουργία χωρίς διακοπή.

Ειδικότητα συντήρησης των συστημάτων εξαερισμού

Η λειτουργία εντατικής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων, υπό την προϋπόθεση αυξημένης επιθετικότητας του περιβάλλοντος, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Για να αποφευχθεί η μη αναστρέψιμη ζημιά στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, η επιθεώρηση και η συντήρηση πρέπει να εκτελούνται όσο το δυνατόν συχνότερα. Η ανάγκη για μια τέτοια επαλήθευση προσδιορίζεται αφού ληφθούν και εξεταστούν δείγματα αέρα για την MPC ρυπογόνων και τοξικών ουσιών.

Το σχέδιο δραστηριοτήτων επαλήθευσης του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει:

 1. Μέτρηση του βαθμού μόλυνσης των αερίων στους θαλάμους πλύσης και των παρακείμενων χώρων για οικιακούς σκοπούς.
 2. Διεξαγωγή λεπτομερούς ελέγχου, έλεγχος της ικανότητας λειτουργίας και καθαρισμός του ventsseti. Εάν είναι απαραίτητο, οι λεπίδες των ανεμιστήρων και οι αεραγωγοί είναι ενισχυμένες με μια επίστρωση ανθεκτική στη διάβρωση.

Η διεξαγωγή εργασιών για τον σχεδιασμό, τον υπολογισμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις. Μην αποθηκεύσετε το βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης επιχείρησης - αναθέστε αυτήν την εργασία σε ειδικευμένους επαγγελματίες.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή μηχανικού για τον εξαερισμό του πλυντηρίου αυτοκινήτων

Εξαερισμός πλυντηρίου αυτοκινήτων

Air εγκαταστάσεις πλυσίματος αυτοκινήτων περιβάλλον χαρακτηρίζεται από ένα αυξημένο περιεχόμενο σε υγρασία, ατμούς των απορρυπαντικών, των καυσαερίων, βενζίνη, να αφαιρεθούν τα σωματίδια από το χώμα αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, για την παροχή πλήρους και επαρκούς ανταλλαγής αέρα στο πλυντήριο αυτοκινήτων μπορεί μόνο υψηλής μηχανικό εξαερισμό του συστήματος με πρόσθετο εξοπλισμό για τον καθαρισμό και την αφύγρανση. a απαιτήσεις αφύγρανσης για το αυτοκίνητο παρόμοιο με τις απαιτήσεις για τις πισίνες, κουζίνες catering. Η μόνη διαφορά είναι ότι εάν ένα συμβατικό περιβάλλον με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία το κύριο καθήκον είναι να διατηρήσει την απαιτούμενη υγρασία και τη θερμοκρασία, κατά την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου γίνεται κύριο πρόβλημα καθαρισμού του αέρα και να δημιουργήσει εντατική εξαερισμού, με στόχο την έγκαιρη απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις από όλους τους ρύπους.

Για την προστασία του εξοπλισμού εξαερισμού από τη διάβρωση, στα συστήματα αερισμού των πλυσίματος αυτοκινήτων:

· Οι ανεμιστήρες εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε ειδικά ανθεκτικό στη διάβρωση σχεδιασμό και σήραγγες αεραγωγών με ειδική επίστρωση (αντιδιαβρωτικά χρώματα σε σκόνη και αλκυδικά αστάρια για μέταλλα).

· Οι Συνδετήρες και εξαρτήματα (σετ βίδα-παξιμάδι, κυκλικής διατομής κλιπ τομή, ομπρέλες, αεραγωγών, αποσβεστήρες, βαλβίδες γκαζιού, σταυροί, ταφ, κάμψεις, καλύμματα, ένθετα, σύνδεσμοι, θηλές) που επιλέγεται από τις εργασίες σε εχθρικά περιβάλλοντα.

· Για λόγους ασφαλείας, δεν χρησιμοποιούνται πλαστικοί αγωγοί που μειώνουν το κόστος του συστήματος εξαερισμού. Δεδομένου ότι τα βαριά φορτία, οι μεταβολές της θερμοκρασίας, η επίδραση της καταστροφής συμπυκνωμάτων, οδηγούν σε ταχεία "γήρανση" των πολυμερών τμημάτων του συστήματος και μπορούν να οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή τους, εντός 1-2 ετών συνεχούς λειτουργίας.

· Όλες οι συνδέσεις με σπείρωμα και φλάντζες του εξοπλισμού εξαερισμού σφραγίζονται.

· Για μέγιστη στεγανότητα, όλες οι ραφές και οι αρμοί των αγωγών υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανοποιητικά.

· Στα συστήματα αεραγωγών εγκαθίστανται κάμερες με συλλέκτες στάγδην, από τους οποίους είναι τοποθετημένο το σύστημα αποστράγγισης.

δωμάτιο σχεδιασμό των αυτοκινήτων εξαερισμού σε κανονική λειτουργία γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς: ΟΝΤΡ 01-91, SNIP 2.04.05-91 *, VSN 01-89, λαμβάνοντας υπόψη SNIP 2.01.57-85.

Η ανταλλαγή αέρα στην αίθουσα πλύσης αυτοκινήτων υπολογίζεται με την αφομοίωση των κινδύνων αερίων και ελέγχεται για την αφομοίωση των εκπομπών θερμότητας και υγρασίας. Κατά κανόνα, η ανταλλαγή αέρα σε κανονική λειτουργία δεν υπερβαίνει τις 5 ανταλλαγές ανά ώρα, οι οποίες είναι μικρότερες από τις απαιτήσεις του SNiP 2.01.57-85, σημείο 6.15.

Κατά τον σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων με τον τρόπο της ειδικής επεξεργασίας του οχήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν οι ακόλουθες απαιτήσεις που καθορίζονται από το SNiP 2.01.57-85:

· Ο εξαερισμός πρέπει να τροφοδοτεί και να εξάγει μηχανικά
κίνητρο ·

· Ο καθαρός αέρας παρέχεται μόνο στην «καθαρή» ζώνη?

· Η κουκούλα συγκεντρώνεται από το πάνω μέρος του δωματίου (από τη "βρώμικη" ζώνη - 2/3, από την "καθαρή" - 1/3 της έντασης αέρα αναρρόφησης).

· Η παροχή αέρα κατά την εξαγωγή είναι κατά 20% μεγαλύτερη από την ποσότητα του αέρα τροφοδοσίας.

· Η ωριαία πολλαπλότητα αέρα στην "βρώμικη" ζώνη της τουαλέτας είναι τουλάχιστον 10.

· Η θερμοκρασία του αέρα που παρέχεται στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ° C.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού των εγκαταστάσεων υγιεινής πραγματοποιείται σύμφωνα με τα SNiP 2.04.05-91 * και SNIP 2.09.04-87 *, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του SNiP 2.01.57-85:

· Το απόσπασμα παρέχεται από το ντους, το dressing room και άλλους χώρους της "βρώμικης" ζώνης.

· Ο καθαρός αέρας παρέχεται στους χώρους «καθαρό» ζώνη?

· Ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα σε 1 ώρα πρέπει να είναι: 10 - στους χώρους αποθήκευσης μολυσμένων ενδυμάτων. 5 - στους υπόλοιπους χώρους της "βρώμικης" ζώνης.

Το σύστημα εξαερισμού των εγκαταστάσεων υγιεινής κατά τη συνήθη λειτουργία έχει σχεδιαστεί με ρυθμό εναλλαγής αέρα χαμηλότερο από την τιμή ανταλλαγής αέρα που απαιτείται για την εξυγίανση.

Για να εξασφαλιστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής επεξεργασίας, είναι δυνατόν να αντικατασταθούν οι ανεμιστήρες ή να εγκατασταθούν επιπλέον ανεμιστήρες κατά τη διαδικασία μεταφοράς των χώρων σε αποχέτευση.

Συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Η εταιρεία "AST-Climate" εκτελεί την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων.

Οι ειδικοί της εταιρείας θα παράγουν:

 • υπολογισμός των τεχνικών χαρακτηριστικών του συστήματος εξαερισμού του πλυντηρίου αυτοκινήτων ·
 • θα βοηθήσει στην επιλογή του εξοπλισμού σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη.
 • θα εγκαταστήσει και θα παρακολουθεί τη λειτουργία του συστήματος.
 • εκτελέσει όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία πιστοποίησης του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Μια μεγάλη ποικιλία απορρυπαντικών χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα μπορούν να πλύνουν το νερό με μια θερμοκρασία που είναι αρκετά υψηλή. Ένα μείγμα ατμού και πολλές μικρές σταγόνες νερού μπορεί να συσσωρευτεί στον αέρα της αίθουσας πλυσίματος του πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Οι ατμοί νερού αναμειγνύονται με καυσαέρια, απορρυπαντικά και καθαριστικά, σκόνη από τροχούς και σώματα αυτοκινήτων, οπότε η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε πλυντήριο αυτοκινήτων είναι απλά απαραίτητη. Η αίθουσα πλυντηρίου αυτοκινήτων θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς έξω από τον καθαρό αέρα, και το εσωτερικό λερωμένο και βρεγμένο έξω.

Αδύναμο εξαερισμός των πλυντηρίων αυτοκινήτων οδηγεί στο σχηματισμό συμπύκνωσης στην εσωτερική επιφάνεια των τοίχων και του εξοπλισμού. Η διαδικασία σχηματισμού ομίχλης νερού μπορεί επίσης να συμβεί σε πλύσεις αυτοκινήτων, στις οποίες εγκαθίστανται ανεπαρκώς ισχυρά ή κακώς λειτουργούντα συστήματα αερισμού.

Η ομίχλη στο πλυντήριο αυτοκινήτων δεν εμποδίζει μόνο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εισέλθουν στην αίθουσα πλυσίματος, εμποδίζει επίσης την ξήρανση του πλυμένου αυτοκινήτου. Μετά την αφαίρεση των εξωτερικών σταγονιδίων από την επιφάνεια, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να καλύπτεται με εφίδρωση. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Πιθανώς, το πάγωμα της θήκης και το πάγωμα των κλειδαριών.

Με ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού αυτόματων πλυσίματος αυτοκινήτων, δεν υπάρχει ατμός στο δωμάτιο πλύσης εντελώς σχετικά με το ξηρό αυτοκίνητο, το ωμό σαλόνι και το γενικό κερασάκι είναι εκτός ζήτησης.

Έργα συστημάτων αερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Κατά το σχεδιασμό αερισμός του πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι απαραίτητο να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις κανονιστικών πράξεων:

 • 01-91 "Όλοι οι κανόνες της Ένωσης για τον τεχνολογικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων μεταφορών αυτοκινήτων" (ONTP).
 • 01-89 "Κανόνες Κατασκευής Τμημάτων της Επιχείρησης Συντήρησης Αυτοκινήτων" (VSN).

Air ανά πλυντήρια αυτοκινήτων, σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να αναλυθούν λαμβάνοντας υπόψη την βλαπτικότητα των απελευθερωμένων αερίων αφομοίωσης, το επίπεδο της θερμότητας και την περιεκτικότητα σε υγρασία εκεί.

Οι υπολογισμοί που αποδεικνύονται στην πράξη μας επιτρέπουν να δηλώσουμε ότι η ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών αερίων είναι πολύ μικρότερη από την απαιτούμενη για την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας. Για να εξασφαλίσετε μια ξηρή και καθαρή ατμόσφαιρα σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, θα πρέπει να υπολογίσετε με βάση την περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται στο πλυντήριο αυτοκινήτων.

 • από τις μονάδες πλύσης.
 • από τον τύπο της μεθόδου πλύσης και πλύσης (αυτόματη, χειροκίνητη).
 • από τη ροή του νερού.
 • από τη θερμοκρασία των απορρυπαντικών μέσων.
 • από την κινητικότητα του αέρα και από ορισμένους άλλους δείκτες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η απόκτηση ακριβών δεδομένων από αυτούς τους δείκτες, επομένως η πρακτική εμπειρία των σχεδιαστών της οργάνωσης σχεδιασμού έχει μεγάλη σημασία για τον σωστό σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού σε διάφορα αντικείμενα παρόμοια με εκείνα για τα οποία γίνεται το έργο, είναι δυνατόν να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο σχεδιασμός του συστήματος.

Μπορείτε να βρείτε πολλά τυπικά έργα για τον εξαερισμό του πλυντηρίου αυτοκινήτων. Είναι σε τεράστιο αριθμό στο Διαδίκτυο. Οι ειδικοί της εταιρείας "AST Climate" προσφέρουν στους πελάτες σχέδια συστημάτων που αναπτύχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική εμπειρία και την πολυετή πρακτική.

Βασικά συστήματα εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, τα συστήματα εξαερισμού των πλυντηρίων αυτοκινήτων χωρίζονται:

 1. Συστήματα για τη ροή του αέρα στον όγκο 8-10 φορές ο αέρας και έλξης (πείρος προς τα έξω) σε 10-12-φορές εξαερισμού όγκου. Αυτό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα εξαερισμού.
 2. Εξαερισμός τάξη οικονομία σύστημα, παρέχουν εξαναγκασμένο αερισμό στον όγκο 4X / ώρα και εκχύλιση του αέρα στα 8-10 πλάσιο όγκο / ώρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε χωρίς μηχανική έγχυση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας που αφαιρείται από το δωμάτιο θα αντικατασταθεί από αέρα από το δρόμο από την ανοικτή πύλη του νεροχύτη. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο εξαερισμού, συνιστάται η τοποθέτηση ειδικών κουρτινών για την προστασία από την υγρασία στην πύλη.

Επεξήγηση όρων.

Η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα καθορίζεται από τον αριθμό κύκλων ανά ώρα συνολικής αλλαγής αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα: 10 φορές η ολοκλήρωση του πλήρους κύκλου ανταλλαγής αέρα θα υποδεικνύεται ως εξής - 10 φορές / ώρα

Οι ειδικοί της εταιρείας "AST Climate" θα κάνουν ακριβείς υπολογισμούς των δεικτών ανταλλαγής αέρα για κάθε δωμάτιο.

Οι υπολογισμοί θα λάβουν υπόψη:

 • το ύψος και την επιφάνεια του δωματίου,
 • αριθμό των αυτοκινήτων που συζητούνται ταυτόχρονα
 • και πολλούς άλλους δείκτες.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού για πλύσιμο αυτοκινήτων

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων έχουν διάφορα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των συστημάτων εξαερισμού. Η ροή αέρα γίνεται στην ανώτερη ζώνη του εσωτερικού χώρου αέρα του χώρου πλύσης αυτοκινήτων. Η αφαίρεση του αέρα προς τα έξω γίνεται επίσης από την άνω ζώνη του δωματίου. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του υγρού αέρα. Αποδεικνύεται ότι είναι ελαφρύτερο από το ξηρό, έτσι κινούνται προς τα πάνω, από όπου απομακρύνονται με τη βοήθεια ενός ισχυρού συστήματος εξαερισμού.

Για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη χωρίς προβλήματα λειτουργία του εξοπλισμού εξαερισμού, συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής με ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση σε πλυντήρια αυτοκινήτων.

Αναθέστε την ανάπτυξη και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε επαγγελματίες και όλα τα προβλήματα με υπερβολική υγρασία εμπλουτισμένα με επιβλαβείς ατμούς αέρα θα έχουν τελειώσει!

Θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια φιλική ατμόσφαιρα για το πλύσιμο αυτοκινήτων σας.

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Αγαπητοί πελάτες, χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, μπορείτε να κάνετε τη σειρά των υπηρεσιών που παρέχονται από την εταιρεία μας.