Εξαερισμός της σοφίτας σε ιδιωτική κατοικία και τον αντίκτυπό της στην ποιότητα της ζωής

Ο καλός αερισμός του αττικού χώρου είναι το πιο σημαντικό στάδιο σχεδιασμού. Είναι το σύστημα εξαερισμού που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ανταλλαγή θερμότητας στη σοφίτα και επομένως στις εγκαταστάσεις του σπιτιού, καθώς η οροφή το καλοκαίρι μπορεί να θερμανθεί περισσότερο από 100 ° C. Κατά την κρύα εποχή, ο αερισμός εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας και την κατάψυξη των δοκών.

Στην εκτός εποχής, στις μονωτικές κατασκευές του αττικού χώρου, η υγρασία και η συμπύκνωση συλλέγονται αρκετά γρήγορα για να τα καταστρέψουν και να τα καταστρέψουν τελείως. Όπως μπορείτε να δείτε, ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σημαντικός σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως οικιακός ή τεχνικός χώρος.

Γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μονώσουν μια κρύα σοφίτα

 • Ο μύθος ένας - λόγω του εξαερισμού, τα δωμάτια ενός ιδιωτικού σπιτιού ψύχονται. Στην πραγματικότητα, η θερμότητα σβήνει εξαιτίας της κακής ποιότητας θερμομόνωσης των τοίχων και της οροφής, και ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας εδώ είναι εντελώς άσχετος.
 • Ο δεύτερος μύθος - αερίζετε το χώρο σοφίτα είναι απαραίτητη μόνο το καλοκαίρι, προκειμένου να σώσει το σπίτι από την ευθιξία χώρους διαβίωσης. Είναι εντελώς λάθος, επειδή είναι χειμώνας υγρασία που διέρχεται από το ανώτατο όριο, και ακολουθώντας το κρύο σοφίτα, να το μετατρέψει σε ένα πλήρες icicles, «αδιαπέραστο δάσος.»
 • Ο μύθος τρία - ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας και έτσι γίνεται με φυσικές ρωγμές στην κατασκευή των αετωμάτων. Στην πραγματικότητα, για να αερίσετε τις εγκαταστάσεις ήταν επαρκής, θα πρέπει να κάνετε ένα καθαρισμό, το μέγεθος και ο αριθμός των οποίων είναι αυστηρά υπολογισμένο.

Μια καλά σχεδιασμένη εξαερισμού σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δομή της οροφής, σημαντική εξοικονόμηση σε θέρμανση και κλιματισμό των χώρων, αλλά και εμποδίζει τη συσσώρευση του χιονιού και του πάγου της οροφής στο κρύο σεζόν.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος αερισμού των σοφίτων είναι η κορυφογραμμή. Η μετακίνηση αέρα της ατμόσφαιρας δημιουργείται εις βάρος των οπών, κατά μήκος της περιμέτρου της προεξοχής του γείσου και των οπών εξαγωγής, κατά μήκος της κορυφογραμμής της δομής. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός ενός τέτοιου συστήματος ψύξης μιας κρύας σοφίτας φαίνεται πολύ απλός, απαιτεί σωστή εκτέλεση και ακριβείς υπολογισμούς.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μέσω των παραθύρων των παραθύρων

Ο εξαερισμός της σοφίτας μέσω των παραθύρων είναι το παλαιότερο τρόπο να οργανωθεί ένα ιδιωτικό σπίτι. Τα παράθυρα του Dormer τοποθετούνται σε αντίθετα αετώματα, με διαστάσεις 600x800 mm. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα και δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Ως πλεονεκτήματα, μπορεί κανείς να σημειώσει την απλότητα εγκατάστασης και επαρκή διατομή, για καλή ανταλλαγή αέρα. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η ύπαρξη ζωνών αδρανούς αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού σε σοφίτα χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια. Στη σύγχρονη έκδοση, τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων γίνονται μικρότερα, αλλά δημιουργούν μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα, σε συνδυασμό με ένα σύστημα εξαερισμού με γείσο.

Άλλοι τρόποι εξαερισμού κρύου σοφίτα

Είναι πολύ κοινό για τους εγχώριους και ευρωπαίους κατασκευαστές ιδιωτικών κατοικιών να χρησιμοποιούν ειδικά αεραγωγοί για να οργανώνουν εξαερισμό στη σοφίτα. Οι οπές ή τα ανοίγματα αέρα στην οροφή μιας ιδιωτικής κατοικίας ονομάζονται ανοίγματα στα οποία προστατεύονται τα πλέγματα, προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις. Επίσης, ως εξαεριστήρες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτροπείς, αεριστήρες και εξόδους.

Οι αέρες είναι κορυφογραμμή ή γείσο. Το όνομα κάθε τύπου υποδεικνύει τη θέση τους. Οι καθαρισμοί των κεραμεικών έχουν δύο τύπους: σχισμές και διάκενα. Οι κύστεις-σχισμές είναι ένα κενό μεταξύ του τοίχου του σπιτιού και του γείσου, πλάτους 2 εκατοστών καλυμμένο με μεταλλικό πλέγμα. Οι οπές γείωσης γείωσης έχουν τη μορφή οπών, η διάμετρος των οποίων εξαρτάται από τη γωνία κλίσης της οροφής, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2,5 cm.

Οι Ridge διέξοδοι σχισμή κατά μήκος της κορυφογραμμής της στέγης, κλειστή διάτρητη μεταλλική, πλάτος 5 cm. Για καλύτερο εξαερισμό, είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές της κορυφογραμμής σε όλο το μήκος της οροφής. Οι αεραγωγοί Ridge μπορούν να αγοραστούν μαζί με υλικό στεγών.

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής λύση για τον εξοπλισμό του κρύου σοφίτα εξαερισμού είναι η εγκατάσταση των εκτροπέων και των ανεμογεννητριών, που παρέχουν επαρκή πρόσφυση.

Συμβουλή:
Εάν η κρύα σοφίτα του ιδιωτικού σας σπιτιού δεν είναι εξοπλισμένη με παράθυρα παραθύρων, τότε ο μόνος τρόπος να το εξοπλίσετε με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού είναι η τοποθέτηση του ανοίγματος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού ενός θερμού σοφίτα

Ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να σχεδιαστεί ακόμη και κατά την οικοδόμηση μιας στέγης. Εάν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή στερεά για στέγες από σχιστόλιθο φύλλο, μέταλλο ή άλλο υλικό σε φύλλο, μεταξύ της μόνωσης και στέγες υλικό θα πρέπει να αφήσει ένα κενό εξαερισμού. Αρκεί να το κάνουμε απλώς εγκαθιστώντας πρόσθετες ράγες στα δοκάρια. Οι ροές αέρα πρέπει να κινούνται ελεύθερα κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια του υλικού κατασκευής σκεπής. Η είσοδος των αέριων μαζών πραγματοποιείται στην "αρχειοθέτηση" και την έξοδο, σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής.

Για την βελτίωση του εξαερισμού, της σοφίτας, εκτός από τα παράθυρα, πολλοί ειδικοί συνιστούν να τοποθετήσετε βαλβίδες VTK, ή να εγκαταστήσετε ένα διεξόδους στέγη, μύκητες εξαερισμού και συσκευές αερισμού.

Συμβουλή:
Εάν ως υλικό για στέγες ή ενεργεί σχιστόλιθο Επικαλύψεις στεγών, ο μετρητής-ραμμένο ανεπιθύμητη, δεδομένου ότι θα επιδεινώσει μόνο την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα στο χώρο της στέγης. Το κυματοειδές σχήμα αυτών των υλικών, από μόνο του, παρέχει επαρκή χώρο για την κίνηση του αέρα.

Πώς να υπολογίσετε το σύστημα αερισμού για έναν αττικό χώρο

Ακριβώς θα ήθελα να σημειώσω ότι η πιο ποιοτική και σωστή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις, ο ειδικός θα είναι σε θέση να υπολογίσει το σύστημα εξαερισμού για το δωμάτιό σας. Αλλά οι υπηρεσίες του αξίζουν πολλά χρήματα, έτσι οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Για κανονικό φυσικό αερισμό, πρέπει να διατηρηθούν οι ακόλουθες αναλογίες: 1: 500. Στα 500 τετραγωνικά μέτρα σοφίτας, η περιοχή των ανοιγμάτων εξαερισμού πρέπει να είναι 1 τετραγωνικό μέτρο.

Σημαντικό!
Με την ανεξάρτητη διάταξη του συστήματος εξαερισμού στον αττικό χώρο ενός ιδιωτικού σπιτιού, ένας τεράστιος ρόλος διαδραματίζει η τοποθέτηση αεραγωγών που εγκαθίστανται ανάλογα με το σχήμα της οροφής. Τα προγράμματα τοποθέτησης των προϊόντων μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένη βιβλιογραφία, αλλά είναι καλύτερο να μην εξοικονομούνται χρήματα και να ζητούνται σωστοί υπολογισμοί στους επαγγελματίες.

Εξαερισμός στη σοφίτα

Η σοφίτα, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σπάνια, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό μέρος του σπιτιού. Κατά συνέπεια, πρέπει να είναι μονωμένη, καθώς αυτό θα επιτρέψει τη διατήρηση της θερμότητας μέσα στις εγκαταστάσεις, ειδικά το χειμώνα. Κάθε ιδιοκτήτης θυμάται αυτό. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν δίνουν αρκετή προσοχή στον εξαερισμό στη σοφίτα. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει όχι μόνο τη διατήρηση της θερμοκρασίας του αέρα, αλλά και τη διατήρησή του σε βέλτιστη κατάσταση.

Αλλά το κύριο πλεονέκτημα ενός σωστά σχεδιασμένο αερισμού εκφράζεται στο γεγονός ότι δεν επιτρέπει τη συμπύκνωση να συσσωρεύονται, μειώνει σημαντικά τη δύναμη και, κατά συνέπεια, τη διάρκεια ζωής της δομής.

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό στο σοφίτα;

Το σύστημα εξαερισμού σε σοφίτα σε ιδιωτική κατοικία είναι ένα από τα κύρια μέρη ολόκληρης της κατασκευής, χάρη στην οποία πραγματοποιείται η ανταλλαγή θερμότητας. Το καλοκαίρι, κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, η μεταλλική οροφή είναι ικανή να θερμανθεί μέχρι σημάδια άνω των 150 βαθμών Κελσίου. Ο ζεστός αέρας εισέρχεται στο σπίτι, γεγονός που οδηγεί σε ταλαιπωρία.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο μείον την έλλειψη του περιγραφέντος συστήματος. Το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας στο δρόμο και εντός των χώρων είναι αρκετά υψηλή, εμφανίζεται συμπύκνωση στον εξαερισμό της ιδιωτικής κατοικίας. Μόνο ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα μπορεί να εξασφαλίσει καλό εξαερισμό.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας είναι ένας αρκετά ελαφρύς σχεδιασμός, ο οποίος μπορεί να γίνει χωρίς ειδικά προβλήματα από μόνος σας. Για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε ένα σύστημα, πρέπει να γνωρίζετε τις βασικές πτυχές της θεωρίας και να έχετε βασικές δεξιότητες.

Η δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού σε μια κρύα σοφίτα σε μια ιδιωτική κατοικία είναι ένα εύκολο έργο. Λειτουργεί λόγω του μεγάλου όγκου αέρα και της απουσίας οποιουδήποτε εμποδίου στην κανονική κυκλοφορία του. Η περιγραφόμενη μέθοδος αερισμού μπορούν να δημιουργηθούν με την εξασφάλιση αερισμό του σοφίτα με διάφορες δομές: μαρκίζες, αέτωμα παράθυρα, γρίλιες, οροφής και κορυφογραμμή κορυφογραμμή, κ.λπ.

Για τις εγκαταστάσεις με στύλους τύπου στέγης, η βέλτιστη επιλογή είναι η επιλογή των γκαραζόπορτων ή των γείσων. Είναι καλύτερα κατάλληλα για το σχεδιασμό ενός αττικού συστήματος αερισμού με μια οροφή αυτού του τύπου.

Εάν τα αποθέματα των κεφαλαίων σας είναι αρκετά σπάνια, τότε ως εναλλακτική λύση του προϋπολογισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή χρησιμοποιώντας συμβατικά δίκτυα. Συνήθως, αυτά είναι εγκατεστημένα σε μία ποσότητα από δύο τεμάχια, όπου το ένα μπορεί να υποβληθεί σε ρύθμιση, και το δεύτερο στατικό, αλλά την ίδια στιγμή οι οπές αέρα στραμμένη προς τα κάτω. Ως πρόσθετο εξάρτημα, τα δίχτυα κουνουπιών μπορούν να συνδεθούν με αυτά, πράγμα που θα εμποδίσει την πρόσβαση στα έντομα.

Ο σχεδιασμός των οροφών του ισχίου δεν έχει φτερά. Επομένως, για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού, μπορούν να εξοπλιστούν μόνο με κουρτίνες. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος αέρα μεταφέρεται μέσω της κορυφογραμμής στέγης.

Η πιο δύσκολη κατάσταση προκύπτει από την εργασία με κοιλάδες. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους, όταν εργάζονται μαζί τους, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί εξαερισμός. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια αεραγωγών σημείου γείωσης.

Μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων

Μπορείτε να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας με πολλούς τρόπους. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι η τεχνική σχεδιασμού χρησιμοποιώντας ένα σύστημα παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να απορρίψετε επιπλέον τρύπες, αεραγωγοί και σχισμές κλπ.

Πολλοί ειδικοί σημειώνουν ότι η χρήση ειδικών παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα δεν είναι αρκετά αποτελεσματική για να εξασφαλίσει πλήρη κυκλοφορία αέρα στη σοφίτα, αλλά αρκεί για την καταπολέμηση της συμπύκνωσης.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αερισμό της σοφίτας με τα δικά σας χέρια, χρησιμοποιώντας παράθυρα παραθύρων, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι ελάχιστες διαστάσεις κάθε παραθύρου πρέπει να είναι 60 κατά 80 cm.
 • η τοποθέτηση των θυρών παραθύρων πρέπει να γίνεται αυστηρά σε αντίθετα αετώματα.
 • όσον αφορά τις μαρκίζες και τις άκρες της σοφίτας, πρέπει να βρίσκονται στη μέση.
 • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο ανοιγμάτων πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.
 • κάθε παράθυρο εγκαθίσταται απευθείας στο ίδιο το δίκτυο.

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι πιο συνηθισμένη στην κατασκευή εξοχικών σπιτιών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε οικοδομικά υλικά κακής ποιότητας, ο αέρας θα συσσωρευτεί κάτω από το παράθυρο του κλιμακοστασίου, το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει τον αερισμό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε οι ίδιοι τα παράθυρα των παραθύρων. Αρκεί να μελετήσουμε λίγο τη θεωρία και να έχουμε τις βασικές δεξιότητες κατασκευής.

Αναδιπλώνεται

Οι αεραγωγοί των οροφών είναι ειδικά ανοίγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εξαερισμού τόσο σε σοφίτα τύπου θερμότητας όσο και σε κρύο. Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων: κορυφογραμμή και γείσο.

Ο εξαερισμός της σοφίτας του σπιτιού, με τη βοήθεια του πρώτου τύπου, είναι μια μικρή σχισμή πλάτους έως 5 εκατοστά. Βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου σε απόσταση όχι μικρότερη από οκτώ μέτρα το ένα από το άλλο.

Η συσκευή εξαερισμού μιας σοφίτας με τη βοήθεια φυσητών κάτω από τα γείσα είναι ένα κενό, που βρίσκεται ανάμεσα στην οροφή και τον τοίχο. Το πλάτος τους είναι περίπου 2 εκατοστά. Μια εναλλακτική λύση είναι μια διάταξη κουκίδων.

μεγέθους οπής εξαρτάται από την κλίση του κεκλιμένου επιπέδου, εντούτοις η διάμετρος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 2,5 cm σήμα Σχεδιάζοντας σοφίτα εξαερισμού μέσω οπών αέρα -. είναι η μόνη τεχνική, η οποία είναι δυνατή η εκτέλεση χωρίς τη χρήση φεγγίτες.

Αεριστήρες εξαερισμού

Αεροθάλαμος οροφής - σε σχέση με άλλες συσκευές, πρόκειται για ένα αρκετά νέο τύπο καθαρισμού του αέρα. Εξωτερικά, είναι ένας σωλήνας, η κορυφή του οποίου καλύπτεται με ένα ειδικό "καπέλο".

Το σύστημα εξαερισμού του σοφίτα μιας ιδιωτικής κατοικίας, με βάση αυτά, τα καταφέρνει με την απομάκρυνση των ατμών, υγρασία και στάσιμο αέρα για ενισχυμένη εξαερισμό της σοφίτας κρύο τύπου.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται στις πλαγιές στέγης, διότι σε αυτά τα σημεία η κίνηση του αέρα συμβαίνει λόγω της υπάρχουσας διαφοράς μεταξύ θερμοκρασίας και πίεσης. Έτσι, αντικαθιστούν τα προϊόντα κορυφογραμμής. Οι αεριστές χωρίζονται σε σημείο και συνεχείς. Στην κατασκευή των πρώτων εγκαθίστανται ειδικοί ανεμιστήρες.

Ο συνεχής τύπος είναι μια πλάκα με οπές, που βρίσκεται κατά μήκος της κορυφογραμμής. Λόγω του ότι καλύπτεται από πάνω από την οροφή της οροφής της σοφίτας, είναι πρακτικά αόρατη, αλλά ο αερισμός των χώρων πραγματοποιείται ποιοτικά.

Ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή της σοφίτας, πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικοί αεριστήρες. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερις τύποι, κάθε ένας από τους οποίους είναι σχεδιασμένος για μια συγκεκριμένη στέγη:

 • από ασφαλτικά βότσαλα.
 • από κεραμομεταλλουργούς.
 • από κεραμικά.
 • καθώς και για επίπεδη στέγη.

Τοποθετήστε τους αεριστήρες στους χώρους όπου σχεδιάζεται η θέση του γείσου. Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή τους, πρέπει να τηρούνται αρκετές προϋποθέσεις:

 • η κλίση της στέγης πρέπει να κυμαίνεται από 15 έως 45 μοίρες.
 • Οι αεριστήρες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από την καμινάδα και τους τοίχους.
 • θα πρέπει να αποκολληθούν από την σχισμή της κορυφογραμμής στέγης κατά 25 cm.
 • Μοντέλα σημειακού τύπου τοποθετούνται σε απόσταση μεγαλύτερη από μισό μέτρο από την κορυφογραμμή.

Εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας

Στα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης, το σύστημα φυσικής κυκλοφορίας αέρα χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Ως εκ τούτου, κατά τον επανασχεδιασμό του αττικού χώρου στη σοφίτα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο απόλυτος αερισμός.

Για μια στέγη από λαμαρίνα και εύκαμπτο τύπου έρπητα ζωστήρα, είναι απαραίτητο να ράβετε αντικραδασμικά ράφια, δοκάρια και κιβώτια. Ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας, η οροφή της οποίας δημιουργείται μόνο από μέταλλο, εκτελείται σε βάρος εξειδικευμένων αιολικών ταινιών - γεωσυνθετικών.

Για τις στέγες που καλύπτονται με σχιστόλιθο, η χρήση αντεπιστροφής δεν είναι απαραίτητη, αφού ο εξαερισμός της σοφίτας θα διεξαχθεί ακριβώς όπως και σε άλλους χώρους.

Εξαερισμός της σοφίτας

Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι ένας πιο περίπλοκος σχεδιασμός από το σύστημα εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας. Τα στρώματα πρέπει να τοποθετούνται μεταξύ των δοκών και ο χώρος μεταξύ της κάτω επιφάνειας και της επάνω επιφάνειας της μόνωσης και του υλικού που συγκρατεί τη θερμότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 cm.

Κάντε το αερισμό της σοφίτας με τα χέρια τους δύσκολο, αλλά έχοντας τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες είναι πολύ πιθανό. Μία από τις συνηθέστερες δυσκολίες είναι η κατάσταση όταν το βάθος των χρησιμοποιημένων δοκών δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την απαραίτητη απόσταση μεταξύ των υλικών. Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργείται πρόσθετος χώρος από σανίδες και ράφια.

Αυτό είναι εύκολο να γίνει σε απλές οροφές. Ωστόσο, εάν η σοφίτα σας δεν είναι στάνταρ, τότε η καλύτερη διέξοδος από την κατάσταση θα είναι η χρήση ειδικών μεμβρανών διάχυσης. Το πλεονέκτημά τους έγκειται στο γεγονός ότι θα εξασφαλίσουν καλό εξαερισμό του δωματίου, ακόμη και αν βρίσκονται ακριβώς πάνω στο στρώμα θερμικής μόνωσης.

Μπορείτε να προσθέσετε κενά στο σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα με τα χέρια σας. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ειδικό κιβώτιο. Το πάχος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας για εξαερισμό θα ληφθεί μέσω ειδικών προβολέων και θα εγκαταλείψει το δωμάτιο με τον κανονικό τρόπο - μέσα από το τέλος της οροφής.

Πώς να μόνωση

Το σύστημα σωλήνων πρέπει να είναι μονωμένο, ειδικά στο σχεδιασμό του εξαερισμού της σοφίτας ενός λουτρού ή σάουνας. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων στους εσωτερικούς τοίχους. Λόγω του γεγονότος ότι οι αρμοί σωλήνων δεν είναι σφραγισμένοι, είναι απαραίτητο να παράγει πρόσθετη θέρμανση του εξαερισμού στη σοφίτα.

Το γεγονός είναι ότι η εμφάνιση συμπυκνωμάτων στους αεραγωγούς είναι αναπόφευκτη. Οι άνθρωποι εκπνέουν τον αέρα, απολαμβάνουν ζεστό νερό, πλένουν κ.λπ. - όλα αυτά οδηγούν στην κατανομή άφθονων ποσοτήτων υγρασίας. Σε ειδικές περιπτώσεις, το επίπεδο σχετικής υγρασίας μπορεί να φτάσει εκατό τοις εκατό, γεγονός που, φυσικά, επηρεάζει την ακεραιότητα τόσο του συστήματος εξαερισμού όσο και της σοφίτας ως συνόλου.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να μονωθούν οι σωλήνες με τη βοήθεια ειδικών υλικών. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό αφρού, ορυκτοβάμβακα, μια ποικιλία γεωσυνθετικών κ.λπ.

Υπολογισμός του εξαερισμού στο πάτωμα

Όσοι αποφάσισαν να κάνουν το σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού μόνοι τους, πριν ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία υπολογισμού και να την εκτελέσετε. Μόνο ο επαγγελματίας μπορεί να εγγυηθεί το μέγιστο επίπεδο ποιότητας του δημιουργημένου έργου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί κανόνες, συμμόρφωση με τους οποίους θα σας επιτρέψει να εξασφαλίσετε έναν καλό αερισμό της σοφίτας.

Στα 1000 μέτρα ανά τετράγωνο, θα πρέπει να υπάρχουν δύο τετραγωνικά μέτρα οπών αερισμού. Σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μια αναλογία 1 προς 300. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι κατά τη διάρκεια των υπολογισμών πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τιμή, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πλάτος και το μήκος των τρίψιμο άκρα, παρά το γεγονός ότι παραβιάζουν τη φυσική κίνηση των ρευμάτων του αέρα.

Φυσικά, η υπέρβαση του μεγέθους των κατασκευασμένων προϊόντων θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού, καθώς και την έλλειψη. Το χιόνι, το νερό κ.λπ. μπορεί να εισέλθει σε μεγάλες τρύπες.

Κοινές παρανοήσεις

Υπάρχουν πολλές στερεότυπες παρερμηνείες σχετικά με το σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων αττικής ατμόσφαιρας. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πραγματικά αυτούς τους μύθους αληθινές. Οι κύριοι μοιάζουν με αυτό.

 1. Υπάρχει η άποψη ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, με αρνητικές θερμοκρασίες αέρα μέσω των αεραγωγών, η θερμότητα εξέρχεται από το σπίτι. Στην πραγματικότητα, η θερμότητα θα εγκαταλείψει το σπίτι μέσω των καναλιών μόνο αν το σύστημα σχεδιάζεται εσφαλμένα ή κακώς. Η πραγματική πηγή αυτού του προβλήματος είναι ένα φτωχό θερμομονωτικό υλικό, το οποίο μεταδίδει υγρά αέρια ρεύματα στον αττικό χώρο. Κατά συνέπεια, αυτό οδηγεί στο σχηματισμό συμπυκνώματος, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει την ακεραιότητα της οροφής.
 2. Μερικοί άνθρωποι είναι σίγουροι ότι το σύστημα εξαερισμού είναι σχετικό μόνο σε ζεστό καιρό. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Με τη θερμότητα, το σύστημα προωθεί την κυκλοφορία του αέρα, η οποία δεν επιτρέπει τον σχηματισμό της ακαθαρσίας. Το χειμώνα, σε υψηλή σχετική υγρασία, εμποδίζει το σχηματισμό μύκητα και κρησφύγετα.
 3. Πολύ συχνά, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ενός συστήματος εξαερισμού σε αττικό δωμάτιο, οι άνθρωποι δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στο μέγεθος των οπών εξαερισμού. Όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ποιοτικό έργο υψηλής ποιότητας μόνο εάν γίνουν οι σωστοί υπολογισμοί. Με χαοτική επιλογή του μεγέθους και της θέσης των οπών, πιθανότατα η απόδοση του εξαερισμού θα είναι μηδενική. Η μέση αναλογία εξόδων προς επικαλύψεις πρέπει να είναι 1 έως 500.

Συμβουλές ειδικών

Ο εξαερισμός μιας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία, σχεδιασμένος ανεξάρτητα, αποτελεί επαρκή κίνδυνο. Έτσι, μόλις ένας επαγγελματίας υψηλής εξειδίκευσης μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα που εγγυάται καλό αερισμό.

Ωστόσο, αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, συνιστάται θερμά να ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές από τους ειδικούς.

 1. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις οπές εξαερισμού που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής της σοφίτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μια τυποποιημένη μέθοδος, η οποία υποδηλώνει τη θέση τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 2. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να σχεδιάζεται κατά τρόπο που να αντέχει τις πιθανές θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες του κλίματος σας. Αυτό θα εγγυάται τη μακροχρόνια εξυπηρέτηση τόσο του ίδιου του εξαερισμού όσο και ολόκληρης της οροφής στο σύνολό της.
 3. Μια σημαντική προϋπόθεση, χωρίς την οποία δημιουργούν έργου αερισμού, η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας αερισμός του χώρου είναι το γεγονός ότι μέσα στο αττικό διάστημα μεταξύ των δοκών πρέπει να βρίσκεται τρύπες αέρα. Πρέπει να τοποθετούνται κατά τρόπο που να εξαλείφει πλήρως τις πιθανότητες να φράξει ή να εμποδίσει τη ροή του αέρα.
 4. Στην περίπτωση της εγκατάστασης συνεχούς σκελετού κάτω από τα γείσα, είναι επίσης απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα ένα εξειδικευμένο πλέγμα. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή πλαστικό. Και οι δύο είναι απολύτως ανθεκτικές στη διάβρωση.
 5. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα, τότε θα πρέπει να βρίσκεται στην καθαρότερη περιοχή του δωματίου.
 6. Οι σωλήνες του συστήματος πρέπει κατ 'ανάγκη να κλείνουν με διαχύτες ή σχάρες.

Έτσι, έχοντας ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες εργασίας, ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε χωρίς κανένα πρόβλημα να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό σύστημα αερισμού που θα εξασφαλίζει καλό εξαερισμό. Κατά το σχεδιασμό ενός έργου, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά τον αριθμό των οπών για να διατηρήσετε την ιδανική αναλογία τους στην περιοχή.

Κρύο αττικό: Συσκευή εξαερισμού για αττικό χώρο

Για να εξασφαλίσετε μια άνετη διαμονή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, θέλετε να ζεσταθεί. Επομένως, κατά το σχεδιασμό του κτιρίου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανταλλαγή αέρα και στη διατήρηση της απαραίτητης θερμοκρασίας μέσα στο κτίριο.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση πολλών προβλημάτων (εμφάνιση συμπύκνωσης, παραμόρφωση του σπιτιού), είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά τη συσκευή εξαερισμού της σοφίτας

Αιτίες συμπύκνωσης

Ένα σημάδι συμπύκνωσης είναι η χαρακτηριστική μούχλα μυρωδιά της υγρασίας. Ο σχηματισμός συμπυκνώματος και όλα τα συνοδευτικά προβλήματα επηρεάζονται από τέτοια σφάλματα εγκατάστασης:

 • δεν υπάρχει καλός αερισμός.
 • η οροφή δεν έχει καλή θερμομόνωση.
 • ακατάλληλο φράγμα ατμών, στεγανοποίηση.
 • γάμος σε οικοδομικά υλικά.

Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων κάτω από την οροφή οδηγεί στο γεγονός ότι τα μονωμένα δάπεδα αρχίζουν να αποσυντίθενται, το καλούπι και οι μύκητες τίθενται σε λειτουργία. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι και η έλλειψη ανοιγμάτων εξαερισμού.

Συνήθως είναι απαραίτητο να υπάρχει 1 τετραγωνικό μέτρο οπών εξαερισμού για κάθε 500 τετραγωνικών μέτρων χώρου. Για να αρχίσει να εξατμίζεται η υγρασία, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάμιξη εσωτερικού και εξωτερικού αέρα.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά απαραίτητο κατά τη θερινή θερμότητα, όταν η στέγη θερμαίνεται πάνω από 100 μοίρες. Πολύ συχνά οι άνθρωποι παραμελούν τον εξαερισμό, υποδηλώνοντας ότι διαρροή θερμότητας μέσα από την κρύα εποχή συμβαίνει μέσα από αυτό.

Η απώλεια θερμότητας οφείλεται σε κακή θερμομόνωση. Με την είσοδο στο χώρο κάτω από την οροφή, ο κρύος, υγρός αέρας λειτουργεί ως προϋπόθεση για τον αναπόφευκτο σχηματισμό μούχλας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αερίζετε τη σοφίτα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα.

Μέθοδοι εξαερισμού

Ο πιο ορθολογικός τρόπος για να εξασφαλιστεί μια ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα είναι η θέση των αέρος κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου, καθώς και σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής της οροφής.

Καταρτίζεται ο διαχωρισμός του εξαεριζόμενου όγκου σε ζώνη θετικών και αρνητικών πιέσεων. Στην πρώτη ζώνη υπάρχουν οπές τροφοδοσίας, και στη δεύτερη - εξάτμιση. Για την προστασία του αέρα από τα πουλιά, καλύπτονται με δίχτυα, φράσσονται.

Εξαερώστε το χώρο κάτω από την οροφή με διάφορους τρόπους:

 • κάνοντας παραθυρόφυλλα στα σοκάκια.
 • τον εξαερισμό της κορυφογραμμής της στέγης, που είναι επίσης καλό για τη σοφίτα.
 • εξαερισμός με κουρτίνα αέρα.
 • πατίνια ειδικού σχήματος.
 • τη χρήση ξεχωριστών στοιχείων με οπές για εξαερισμό.
 • ανεμιστήρες οροφής?
 • Η παρουσία κενών εξαερισμού, διαθέσιμων αρχικά ή κατά την ανακατασκευή της οροφής.

Μία από τις επιλογές εξαερισμού είναι τα παράθυρα των παραθύρων

Ο σωστός αερισμός του αττικού χώρου θα κρατήσει την κρύα σοφίτα από καταστρεπτικές διαδικασίες.

Ο τύπος της οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα εξαρτάται από τον τύπο της στέγης, την περιοχή της, τη συγκέντρωση υγρασίας στον εσωτερικό αέρα, την κατάσταση της μόνωσης από τον ατμό της δομής της οροφής. Αλλά επηρεάζει επίσης την επιλογή της μεθόδου και του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή.

Υπάρχει μια κατά προσέγγιση διαίρεση του υλικού σε σκληρό και μαλακό. Τα κεραμίδια και τα μεταλλικά πλακίδια ανήκουν σε άκαμπτα υλικά, αλλά κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό, και το δεύτερο - αφορά τον τύπο φύλλου, είναι επιρρεπής σε διάβρωση στα σημεία καταστροφής της προστατευτικής επικάλυψης.

Κατασκευή αερισμού

Για να δημιουργήσετε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, αποτρέψτε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων, απώλεια θερμότητας, θα πρέπει να σχεδιάσετε τα απαραίτητα στοιχεία. Τα δομικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων στέγης σπιτιών, διαφορετικών υλικών έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες στην οργάνωση του εξαερισμού.

Εξαερισμός του χώρου κάτω από την οροφή της κρύας σοφίτας

Για να εξασφαλιστεί η ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού της κρύας σοφίτας, τα δοκάρια και τα κιβώτια δεν μπορούν να κλείσουν. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να εξασφαλιστεί από την επένδυση με κενά.

Το λειτουργικό σύστημα ανταλλαγής αέρα βασίζεται στη δημιουργία κενών περίπου 4-5 cm. Η ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή μπορεί να εξασφαλιστεί από τις σιδηροτροχιές του κιβωτίου. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό οροφής από κυματοειδές χαρτόνι, ondulin, μέταλλο.

Η οροφή που καλύπτεται από σχιστόλιθο ή οντουλίνη επιτρέπει να γίνει χωρίς οπές εξαερισμού. Η κυκλοφορία των ροών αέρα συμβαίνει μεταξύ των κυμάτων του υλικού κατασκευής σκεπής. Ωστόσο, το μεταλλικό πλακίδιο είναι ικανό να συσσωρεύει συμπύκνωμα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια μεμβράνη φραγμού ατμών.

Αυτή η διάτρητη μεμβράνη βοηθά στην εξάλειψη της εισροής υγρασίας στο σύστημα δοκών και επίσης ο θερμαντήρας είναι ικανός να περάσει τα ζεύγη από τη σοφίτα. Μέχρι να σχηματιστεί το συμπύκνωμα, ο αέρας τις μεταφέρει. Στις στέγες αυτού του τύπου, τα προϊόντα κορυφογραμμής είναι κατασκευασμένα για να παρέχουν τακτικό σχέδιο για τον εξαερισμό.

Για μια οροφή μονής διατομής είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ των δοκών και της οροφής. Αν γίνει σωστά, είναι δυνατό να επιτευχθεί αυθόρμητη ώθηση λόγω διαφοράς ύψους. Η κατασκευή μιας κεκλιμένης οροφής αρχίζει με την τοποθέτηση αεραγωγών στα φράγματα.

Συνολικά, η περιοχή της οπής πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας της στέγης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλαρό ράψιμο των λοξοτμήσεων. Για ομοιόμορφο αερισμό της σοφίτας του οροφής, οι σχισμές πρέπει να είναι μικρές.

Dormer παράθυρα - μια κοινή μέθοδος για την οργάνωση αερισμού στη σοφίτα

 • το μέγεθος των παραθύρων είναι από 60Χ80.
 • τόπος - απέναντι από τα αετώματα.
 • τήρηση ίσης απόστασης από τις πλευρές της δομής, κορυφογραμμή, μαρκίζες.
 • το χάσμα μεταξύ των πλησιέστερων παραθύρων είναι από 1 m.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε το παράθυρο στη μάσκα εξαερισμού.

Εξαερισμός της κρύου στέγης

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας της στέγης του ισχίου, μιας οροφής τεσσάρων βημάτων, γίνεται με διαφορετική μέθοδο. Τα σπίτια με γέφυρα ισχίου και στέγης με γκάζι δεν έχουν φτερά. Οι αποστάσεις για την είσοδο αέρα πρέπει να εκτελούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου. Κάθε μία από τις ακτίνες πρέπει απαραιτήτως να αερίζεται. Είναι απαραίτητο να γίνουν δύο τύποι οπών.

Η είσοδος γίνεται στο αρχείο, το Σαββατοκύριακο βρίσκεται στην κορυφή, στην κορυφογραμμή. Η αρχειοθέτηση των ξύλινων δοκών μπορεί να γίνει με κενά πολλών χιλιοστών. Εάν το συνδετικό υλικό εγκατασταθεί χωρίς κενά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά πάνελ με οπές, αποκαλούμενα σκελετά.

Με ένα σφιχτά συναρμολογημένο συνδετικό υλικό, χρησιμοποιούνται σχάρες με πλέγματα μεγέθους 5 εκ. Τοποθετούνται κατά μήκος της προεξοχής του ανέμου σε απόσταση 90 εκ. Ανάλογα με τον τύπο της στέγης, το βήμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Το επάνω τερματικό είναι ρυθμισμένο προς τα έξω.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας από μεταλλικό πλακίδιο

Μια κρύα σοφίτα, καλυμμένη με μέταλλο, απαιτεί την επεξεργασία ξύλινων στοιχείων της κατασκευής με αντισηπτικό. Για τα δοκάρια δεν χρησιμοποιείται φράγμα ατμών, παραμένουν ανοιχτά.

Για να διευθετηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στη ροή του αέρα στις δομές του ξύλου, το κιβώτιο πρέπει να σταθεροποιείται ανά διαστήματα. Ο χώρος κάτω από το μεταλλικό πλακίδιο διοχετεύεται αρκετά καλά από τον αέρα, αλλά συμβαίνει συμπύκνωση. Ως εκ τούτου, συνιστάται η χρήση στεγανωτικής στεγάνωσης κάτω από την οροφή.

Με μια επίστρωση από μέταλλο ή σχιστόλιθο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κλασικό άλογο, το οποίο είναι μια καθολική μέθοδος που σας επιτρέπει να πάρετε τον εξαερισμό πολύ γρήγορα και οικονομικά.

Για αυτό, χρησιμοποιείται μια σανίδα κορυφογραμμής, που χωρίζει τις δύο πλαγιές στέγης. Η περιοχή των εκρήξεων κορυφογραμμής πρέπει να είναι ίση με την περιοχή των σχισμών εξαερισμού στο γείσο.

Εξαερισμός ενός κρύου στέγης στέγης στέγης από κυματοειδές χαρτόνι

Η οργάνωση της ανταλλαγής αέρα με μια τέτοια επίστρωση πραγματοποιείται με μια φυσική μέθοδο. Στο πεδίο της προεξοχής γείσο, η ροή αέρα διεισδύει στο χώρο κάτω από το δάπεδο. Περαιτέρω, ο αέρας έρχεται, στην κορυφογραμμή, και αποσύρεται.

Η επικάλυψη με τη μορφή χαλύβδινου κυματοειδούς χαρτονιού έχει το πλεονέκτημα χαμηλότερου κόστους, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - ευαισθησία στη διάβρωση λόγω συμπύκνωσης.

Για να δημιουργήσετε ένα στεγανωτικό χαλί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ruberoid

Η στεγανοποίηση δεν πρέπει να φτάνει στην κορυφογραμμή της οροφής, έτσι ώστε τα ζευγάρια να αφήνονται ανεμπόδιστα. Αυτός ο τύπος οροφής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με στοιχεία με τη μορφή φυσητήρων, αεριζόμενων παγοπέδιλων, αεριστών ή εκτροπέων. Η κορυφογραμμή είναι σφραγισμένη με σύστημα "top-roll" για την αποφυγή ροής νερού από το εξωτερικό.

Άλλοι τύποι επικαλύψεων

Μια χελώνα, μια βαλβίδα μπορεί να γίνει με έναν εύκαμπτο τύπο οροφής. Οι βότσαλα βότσαλα είναι ένα μαλακό υλικό. Προσπαθώντας να του δώσει δύναμη, η επίστρωση τοποθετείται πάνω σε ένα θεμέλιο σκυροδέματος, ή κάτω από αυτό είναι εγκατεστημένο ένα συνεχές κιβώτιο. Αλλά τότε το σύστημα εξαερισμού χάνει.

Το πλεόνασμα της εισερχόμενης υγρασίας οδηγεί σε διαστρωμάτωση του υλικού, αποκόλληση του από τη βάση. Αυτή η αποσυμπίεση της οροφής προκαλεί διαρροή της οροφής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κενά στο κιβώτιο. Για μια κεραμική οροφή είναι κατάλληλη μια ειδική βαλβίδα.

Σύγχρονες μέθοδοι εξαερισμού

Αεραγωγός οροφής - ένας σωλήνας εξαερισμού, ένας νέος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο κάτω από την οροφή της υπερβολικής υγρασίας. Βοηθούν στη δημιουργία της σωστής ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις μιας κρύας σοφίτας, αν ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός.

Η συσκευή μοιάζει με σωλήνα στον οποίο δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης εξαιτίας της εξωτερικής κίνησης του ανέμου. Η τεχνολογία της δράσης βασίζεται στην εφαρμογή μιας διαφοράς στις πιέσεις του εξωτερικού αέρα και του χώρου κάτω από την οροφή.

Για τον αερισμό των τοπικών τμημάτων της οροφής, χρησιμοποιούνται αεριστήρες σημείου. Για τη δημιουργία ενός κοινού αερισμού, χρησιμοποιούνται αεριστήρες συνεχούς τύπου σε όλο το μήκος της οροφής. Ο σημειακός τύπος αεριστήρων, ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης, χωρίζεται σε γείσα και κορυφογραμμή.

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητος για την προστασία της δομής της από την πρόωρη καταστροφή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων με τον τύπο του δαπέδου mansard. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τα στοιχεία στέγης εξαερισμού απευθείας στη διαδικασία ανέγερσης του σπιτιού.

Για την εξυπηρέτηση του συστήματος ραφιών διήρκεσε όσο το δυνατόν περισσότερο, και το μικροκλίμα στο σπίτι ήταν φυσιολογικό, συνιστάται να κάνετε καλό εξαερισμό.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή της: πλέγματα, καθαριστικά αέρα και παράθυρα παραθύρων

Από τον συντάκτη: Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες! Μετά από δύο χρόνια ζωής σε ιδιωτικό σπίτι, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να εγκαταστήσουν αερισμό στην σοφίτα, πρώτα απ 'όλα, λόγω της εμφάνισης δυσάρεστης οσμής και υγρασίας. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια εξαερισμού για μια κρύα σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Λόγοι εγκατάστασης

Η σοφίτα σε ιδιωτικό σπίτι πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύστημα εξαερισμού. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για την τοποθέτηση ανά πάσα στιγμή του έτους.

Το καλοκαίρι, η θερμότητα από την καυτή στέγη διέρχεται μέσα στο δωμάτιο και θερμαίνει μέχρι 150 μοίρες. Το κύριο μέρος της θερμότητας διανέμεται στην κορυφή και το κλιματιστικό λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Και στην απουσία του, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αναγκάζονται να υποφέρουν από την ταλαιπωρία και τη ζέστη.

Το χειμώνα ο εξαερισμός βοηθά στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης υγρασίας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνικής ασφάλειας, η θερμοκρασία στη σοφίτα και στο δρόμο πρέπει να διαφέρει όχι περισσότερο από 4 μοίρες, καθώς οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων, που στη συνέχεια σχηματίζουν αλεξικέρατους. Με την έναρξη της απόψυξης, λιώνουν, και η υγρασία πέφτει στο πάτωμα, η οποία οδηγεί σε παραμόρφωση και καταστροφή της οροφής και της οροφής, ένα επικίνδυνο καλούπι εμφανίζεται στα δοκάρια.

Παρά τη σημασία του αερισμού, πολλοί ιδιοκτήτες φοβούνται να το εγκαταστήσουν, επειδή πιστεύουν ότι ο θερμός αέρας περνάει μέσα από τις γρίλιες στη σοφίτα και το δωμάτιο ψύχεται πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, ο λόγος έγκειται στην κακή ποιότητα θερμομόνωση της οροφής και των τοίχων, εκτός από, οι κακώς μονωμένες οροφές οροφής διεισδύουν στη σοφίτα στη σοφίτα.

Σημαντικό: Ο αερισμός μιας κρύας σοφίτας με στέγαστρο ή στέγη ισχίου είναι απαραίτητος, συνήθως, μόνο το καλοκαίρι.

Οι σχάρες εξαερισμού της σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην θερμορύθμιση. Με μια κατάλληλη εγκατάσταση, θα εξοικονομούν θέρμανση, θα παρέχουν τον απαραίτητο βαθμό ψύξης και θα προστατεύουν τις εγκαταστάσεις από αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις. Εκτός από όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ο εξαερισμός του σοφίτα δεν επιτρέπει την συσσώρευση των χειμερινών βροχοπτώσεων στην οροφή του κτιρίου.

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού

Η ανεμπόδιστη κυκλοφορία αέρα από το δρόμο μέχρι το χώρο της στέγης είναι δυνατή χάρη στις τρύπες, οι πιο αποτελεσματικές από τις οποίες είναι κάτω από την προεξοχή και στα πατίνια. Αυτή η διάταξη επιτρέπει τη χρήση κεφαλής θέρμανσης αέρα, που προέρχεται από τη ζώνη οροφής.

Εάν ο εξαερισμός του σπιτιού εγκατασταθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες, για μια ώρα η ροή του αέρα διέρχεται δύο φορές κάτω από την οροφή του δωματίου - η κίνηση κατευθύνεται από κάτω προς τα πάνω στα πατίνια με οπές από τις εκρήξεις.

Συμβουλή: παρουσία θερμαινόμενης οροφής μεταξύ της οροφής και της μονωτικής στρώσης αφήνουν ένα διάκενο πλάτους περίπου 5 cm για ελεύθερη εναλλαγή αέρα.

Για να εξασφαλίσετε υψηλής ποιότητας σχεδίαση, χρειάζεστε έναν συνδυασμό εγκατεστημένων στοιχείων από άκρο σε άκρο και εκρήξεις στο ίδιο το πατίνι. Για στέγες από έρπητα ζωστήρα, χρησιμοποιούνται ειδικά πλακάκια με χτυπήματα ανταλλαγής αέρα.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος εξαερισμού της σοφίτας - εγκατάσταση αεραγωγών αερισμού (εκτροπείς) για μηχανική έλξη. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης συνιστάται για τον αερισμό ενός θερμαινόμενου σοφίτα πάνω από τη σοφίτα.

Σημαντικό: Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κλίση της οροφής. Οι τρύπες εξαερισμού, καλυμμένες με χιόνι, μπορούν να αντικατασταθούν από σωλήνες που υπερβαίνουν το ύψος του καλύμματος χιονιού.

Παράθυρο εξαερισμού

Η παλαιότερη γνωστή μέθοδος εξαερισμού στη σοφίτα είναι το παράθυρο εξαερισμού. Για καλή ανταλλαγή αέρα, υπάρχουν αρκετά υποκαρίνια και προϊόντα κορυφογραμμής, καθώς και παράθυρα για τα κλιμακοστάσια. Μια αρθρωτή οροφή θεωρείται απουσία αετωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει χώρος για παράθυρα εξαερισμού, και τέτοιες σοφίτες αερίζονται με χτυπήματα γείσων και κορυφών.

Η κατάσταση με εξαερισμό στο υπόγειο κάτω από τη σοφίτα είναι πιο περίπλοκη. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρόλος του προϊόντος παίζεται από τα κενά στον χώρο μεταξύ των ρότορα. Ένα υποχρεωτικό στοιχείο μιας τέτοιας οροφής είναι οι μηχανικές διατάξεις έλξης. Το άνοιγμα βρίσκεται στις στήλες.

Windows Dormer

Χωρίς την εγκατάσταση ενός συστήματος αεραγωγών και αεραγωγοί για την ανταλλαγή αέρα στη σοφίτα, μπορούν να εξοπλιστούν τα παράθυρα των παραθύρων. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος στο παράθυρο και στα παράθυρα.

Προκειμένου να βελτιωθεί ο εξαερισμός και να μειωθεί το επίπεδο του στάσιμου αέρα, συνιστάται να κατασκευάζονται παράθυρα των θυρών με διάμετρο 60 × 80 cm, τα οποία τοποθετούνται σε αντίθετα αετώματα. Πώς να κάνετε την εγκατάσταση μόνος σας, μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας το βίντεο.

Θεωρητικά, μοιάζει με αυτό: τα προκατασκευασμένα ξύλινα πλαίσια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις δοκούς με ειδικά ράφια, ταιριάζουν με το υλικό κατασκευής στέγης. Για το φινίρισμα των ανοιγμάτων, η συνηθισμένη επένδυση είναι κατάλληλη. Στη συνέχεια, ένα κουτί παραθύρου τοποθετείται στο άνοιγμα. Στο ίδιο κενό ανάμεσα στην οροφή και το ίδιο το πλαίσιο είναι σφικτά κλειστό.

Κανόνες εγκατάστασης παραθύρων εξαερισμού:

 • χρειάζονται εξαερισμό για προϊόντα εξαερισμού, στέγης και στέγης.
 • μεταξύ της απόστασης παραθύρου - όχι περισσότερο από 1 m.
 • ίση απόσταση των παραθύρων από τις μαρκίζες, τις πλευρές και την κορυφογραμμή.
 • Ο σχεδιασμός του παραθύρου δεν πρέπει να παραβιάζει τη γενική έννοια της εμφάνισης της δομής.

Προϊόντα εξαερισμού

Οι αέριοι είναι τρύπες για την ανταλλαγή αέρα σε μια κρύα ή ζεστή σοφίτα. Βρίσκονται στην οροφή και είναι ο μόνος δυνατός τρόπος εξαερισμού του σοφίτα χωρίς τα παράθυρα των παραθύρων.

Υπάρχουν δύο τύποι αέρα: γείσο ή κορυφογραμμή. Karniznye βρίσκονται και στις δύο πλευρές των στρωμάτων και, στην πραγματικότητα, είναι ένα κενό μεταξύ του τοίχου και της οροφής, το πλάτος των οποίων είναι περίπου 2 cm. Οι αέριοι που γίνονται με τη μορφή οπών ονομάζονται οπές σημείων. Το πλάτος και η διάμετρος των βλαστών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2,5 cm, ανάλογα με την κλίση των ακτίνων.

Τα προϊόντα Ridge έχουν σχήμα σχισμής έως πλάτος 5 cm ή μορφή flywagks με διαστήματα που δεν υπερβαίνουν τα 8 μέτρα. Αυτός ο τύπος εμφύσησης χρησιμοποιείται επίσης σε επικαλύψεις με πλακάκια, με οπές σε μια σειρά από την κορυφογραμμή.

Οι οπές εξαερισμού για το ανώτερο στρώμα της οροφής κατασκευάζονται με τη μορφή μιας αναδιπλούμενης εξόδου στέγης, αεριστήρων ή σχιστόλιθου. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αγοραστούν μαζί με το υπόλοιπο οικοδομικό υλικό.

Αεριστήρες

Ο αεριστήρας στέγης είναι μακράν ο πιο βολικός και σύγχρονος τύπος προϊόντων εξαερισμού. Οι αεριστήρες παρέχουν καλή ανταλλαγή αέρα αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία, τον ατμό και τον στάσιμο αέρα στην κρύα σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού, εγκαθίστανται σε ράφια οροφής, αντικαθιστώντας τους ομολόγους της κορυφογραμμής.

Οι αεριστήρες είναι επιτόπου, με ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να εξασφαλιστεί η σωστή κυκλοφορία του αέρα και συνεχής (κορυφογραμμή), η οποία είναι μια πλάκα με οπές, που βρίσκεται κατά μήκος της κορυφογραμμής. Τα τελευταία καλύπτονται με οροφή από πάνω. Παρέχουν μια συνεχή ανταλλαγή αέρα και είναι ελάχιστα αισθητή.

Πηγή: allremont59.ru
Πηγή: stroydom.guru

Όλοι οι τύποι αεριστών για στέγες είναι κατασκευασμένοι από:

 • κεραμικά ·
 • cermets;
 • βότσαλα βότσαλα?
 • επίπεδη οροφή.

Οι αεριστήρες συνήθως τοποθετούνται σε μέρη με χτυπήματα γείσων. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές για την τοποθέτησή τους:

 • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 50 cm από την κορυφογραμμή.
 • οι αεριστές πηγαίνουν πίσω από τη σχισμή για 25 cm από τα δύο άκρα της κορυφογραμμής.
 • Οι αεριστήρες είναι κατάλληλοι μόνο για στέγες με κλίση 15 έως 45 μοίρες.
 • η απόσταση από τον τοίχο ή την καμινάδα είναι τουλάχιστον 30cm.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του εξαερισμού του σπιτιού, συνιστάται να κάνετε ακριβείς υπολογισμούς. Η εγγύηση του αποτελέσματος μπορεί να δοθεί μόνο από έναν ειδικό. Αλλά αν αποφασίσετε να υπολογίσετε και να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση ανεξάρτητα, σίγουρα θα σας βοηθήσουν οι συστάσεις και οι συμβουλές μας.

Με μια οροφή τύπου gable, μπορείτε να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με ένα σύστημα εξαερισμού, κάνοντας ειδικές τρύπες στα φράγματα, τα οποία, συχνά, είναι κατασκευασμένα από ξύλο, γεγονός που καθιστά την εργασία πιο εύκολη. Οι προεξοχές ανέμου στεγανοποιούνται επίσης με ξύλινα δοκάρια, αφήνοντας ομοιόμορφες σχισμές.

Στα αετώματα από πέτρα, κατά κανόνα, δεν υπάρχουν σχισμές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων και να τα κλείσετε με κουνούπια και σχάρες.

Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από κεραμίδι, οντουλίνη ή σχιστόλιθο, η εγκατάσταση εξαερισμού είναι πολύ απλουστευμένη, καθώς το κυματιστό σχήμα του υλικού σχηματίζει κενά για επαρκή κυκλοφορία αέρα. Τα φύλλα κατασκευής τοποθετούνται στο κιβώτιο με κενά μέσα από τα οποία διέρχεται ο αέρας. Για την επικάλυψη μετάλλων για την αποφυγή συμπύκνωσης συμπυκνωμάτων, η οροφή καλύπτεται με ένα στρώμα φραγμού ατμού από τον πυθμένα.

Η σωστή τοποθέτηση εξαερισμού παίζει σημαντικό ρόλο - καθώς και τη μόνωση σωλήνων!

Θέρμανση σωλήνων εξαερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού είναι μονωμένοι πάνω από το επίπεδο στέγης και στη σοφίτα για να μειωθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων, η εμφάνιση των οποίων στις σωληνώσεις εξαερισμού είναι αναπόφευκτη. Λόγω της κακής σφράγισης των αρμών μεταξύ των σωλήνων, η υγρασία περνά στα υποστηρίγματα εδράνων και τελικά οδηγεί στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου. Το χειμώνα, τα κενά στον αεραγωγό καλύπτονται από παγετό, ο οποίος στη συνέχεια απειλεί να μπλοκάρει πλήρως τον αγωγό.

Μερικές φορές η υγρασία μπορεί να ξεπεράσει τα επιτρεπτά πρότυπα και η εξάτμιση να εγκατασταθεί στην επιφάνεια των ατράκτων εξαερισμού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι σωλήνες στη σοφίτα είναι μονωμένοι, συνήθως με ορυκτοβάμβακα, αφρό πολυουρεθάνης, διογκωμένο πολυπροπυλένιο ή αφρώδες πολυαιθυλένιο.

Συμβουλή: Το ορυκτό μαλλί δεν καίγεται, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με το νερό χάνει τις ιδιότητές του!

Συνοψίζοντας, θα επισημάνω διάφορα σημαντικά σημεία σχετικά με τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας:

 • οι βόλτες με πατίνια να είναι πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • τα χρησιμοποιούμενα στοιχεία πρέπει να είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
 • για το κούρεμα κουρτίνας χρησιμοποιήστε συνεχείς σοφίτες από πλαστικό ή αλουμίνιο, καλύπτοντας την επιφάνεια με λεπτό πλέγμα.
 • για να υπολογίσει σωστά, να καλέσει έναν επαγγελματία?
 • για την έξοδο του αερισμού τροφοδοσίας ακολουθήστε τους κανόνες και τοποθετήστε την εγκατάσταση σε καθαρό κενό σε απόσταση από το σωλήνα εξαγωγής που δεν απέχει περισσότερο από 8 μέτρα.

Μην ξεχάσετε την αισθητική - τα διακοσμητικά παράθυρα εξαερισμού στη σοφίτα θα σας δώσουν μια μοναδική γοητεία στο σπίτι σας. Θα σας δούμε στις σελίδες του ιστότοπού μας!

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο, η Διοίκηση αποποιείται τυχόν παραστάσεις ή εγγυήσεις που ενδέχεται να υπονοούνται διαφορετικά και αποποιείται ευθύνη σε σχέση με τον Ιστότοπο, το Περιεχόμενο και τη χρήση του.
Περισσότερες πληροφορίες: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Το άρθρο ήταν χρήσιμο; Πείτε το φίλο σας

Εξαερισμός της σοφίτας: μια επισκόπηση των πραγματικών σχημάτων και των μεθόδων εφαρμογής τους

Μην χρησιμοποιείτε μια ευρύχωρη σοφίτα ως ένα πρόσθετο δωμάτιο τουλάχιστον σπατάλη και γι 'αυτό είναι τόσο απαραίτητο ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή

Σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε τη σοφίτα ως σαλόνι, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε άνετο; Θα μιλήσω για το πώς λειτουργεί ο εξαερισμός του σοφίτα. Με μια κατάλληλη συσκευή για ένα σύστημα αντικατάστασης φρέσκου αέρα, μπορείτε να φτιάξετε μια σοφίτα κατάλληλη για άνετη διαβίωση όλο το χρόνο. Επιπλέον, οι οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού θα είναι χρήσιμες για εσάς, ακόμη και αν η σοφίτα σε ιδιωτική κατοικία δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία.

Τέσσερις λόγοι για τον εξαερισμό του σπιτιού

Ένα παράδειγμα συσκευής αναρρόφησης για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής στη σύγχρονη οροφή

 1. Άνεση στη σοφίτα. Ο καθαρός καθαρός αέρας είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για μια άνετη διαμονή σε εσωτερικούς χώρους. Ως εκ τούτου, εάν μια προϋπόθεση κάτω από τη στέγη χρησιμοποιείται για τη διαβίωση, είναι απαραίτητο να φροντίσει για την κανονική ανταλλαγή αέρα ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού της οροφής.
 2. Δεν υπάρχει συμπύκνωση. Η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση συμπύκνωσης στα παράθυρα, κάτι που είναι σημαντικό εάν το δωμάτιο κάτω από την οροφή χρησιμοποιείται ως σοφίτα.
 3. Έλλειψη μούχλας. Η έγκαιρη αντικατάσταση του ζεστού υγρού αέρα φρέσκο ​​αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας στις επιφάνειες κατασκευής. Δηλαδή, αν ο αέρας στη σοφίτα, δεν θα παραμείνει στάσιμη στις γωνίες του καλουπιού δεν φαίνεται, δεν έχει σημασία τι υλικά είναι κατασκευασμένα διακόσμηση.
 4. Μεγάλη διάρκεια ζωής της οροφής. Η υπερβολική υγρασία του αέρα έχει καταστρεπτική επίδραση στην κατάσταση του υλικού κατασκευής στέγης. Επιπλέον, εκτός αν η απομάκρυνση του υγρού αέρα από την οροφή προς το φράγμα υδρατμών θα συλλέξει συμπυκνωμάτων που μπορούν να μειώσουν τη ζωή ενός θερμαντήρα. Το σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της οροφής χωρίς την ανάγκη επισκευής.

Εξαερισμός των σοφών, όπως συμβαίνει

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα σύστημα παροχής και εξαγωγής, το οποίο λειτουργεί σε φυσική βάση, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Σύμφωνα με προεξοχές στεγών δοκός οι οπές αέρα διατάσσονται, μέσω του οποίου τροφοδοτεί φρέσκο ​​κρύο αέρα, ενώ το θερμότερο, υγρός αέρας θα πάει στα φεγγίτες ή άλλες τεχνολογικές τρύπες στην κορυφή του αετώματος, ή κλίση.

Η προτιμώμενη επιλογή για τη χρήση σύγχρονων υλικών στέγης είναι μια συσκευή με αντιπαράθεση με κενά εξαερισμού. Ταυτόχρονα, η ανταλλαγή αέρα στον μονωμένο χώρο της σοφίτας ρυθμίζεται ξεχωριστά, μέσω του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Λάβετε υπόψη ότι ο εξαερισμός της σοφίτας πρέπει να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί ως ένα πολύπλοκο σύστημα. Δηλαδή, το έργο είναι αναγκαίο να προβλεφθεί ένα σύστημα εξαερισμού στην σοφίτα και στο χώρο της οροφής, καθώς και η μόνωση των σωλήνων μόνωση και άλλες επικοινωνίες. Επιπλέον, πρέπει να εκτελείται ο σχεδιασμός του εξαερισμού λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο των μονωτικών υλικών που χρησιμοποιούνται.

Τύποι αερισμού του σοφίτα

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η υπερβολική εξάρτηση από τη θερμοκρασία έξω από το σπίτι. Δηλαδή, κατά την θερμή περίοδο ο αερισμός θα είναι αδύναμος.

Το πλεονέκτημα του αναγκαστικού συστήματος είναι ότι δεν εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες: ο εξαερισμός με την ίδια απόδοση θα κατανέμεται τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Τρόποι για την εκτροπή του αέρα προς τα έξω

Κάτω από την ράβδο ράχης σε ένα κέικ κατασκευασμένο από κυματοειδές χαρτόνι ή από μεταλλικό πλακίδιο, ένα πορτοφόλι, καλυμμένο από ένα πλέγμα, τοποθετείται με το χέρι. Η συσκευή του αέρα είναι τέτοια ώστε το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στην ψυχρή εποχή να μην ρέει μέσα στο δωμάτιο, αλλά θα ρέει στην ράμπα.

Η ιδιαιτερότητα της λύσης είναι ότι τα παράθυρα είναι συνεχώς ανοιχτά, ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους. Προκειμένου να αποφευχθεί η διείσδυση ζώων και πτηνών, διακοσμητικές οθόνες τοποθετούνται πάνω από τα παράθυρα.

Ειδική αεριστήρες πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών σωλήνα ενταγμένες στην οροφή, είναι μια ειδική κατασκευή που αποτρέπει το σχηματισμό του συμπυκνώματος και τη διείσδυση μέσα στο δωμάτιο.

Στην πώληση υπάρχουν βαλβίδες με χειροκίνητο και αυτοματοποιημένο έλεγχο.

Εξαερισμός του αττικού χώρου κρύα σοφίτα

Πώς να κάνετε έναν εξαερισμό στο σπίτι σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

Στο στάδιο σχεδιασμού του μελλοντικού σπιτιού είναι σημαντικό να σκεφτούμε όχι μόνο την βολική διάταξη των χώρων. Η άνεση στο σπίτι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αν δεν δίνετε προσοχή σε τόσο σημαντικό σημείο, όπως ο εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό από τη μόνωση της σοφίτας, επειδή η έλλειψη κατάλληλα σχεδιασμένου εξαερισμού θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η ζωή σε ένα σπίτι σύντομα θα είναι άβολη και η διάρκεια ζωής του σπιτιού θα μειωθεί δραστικά.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της διάρκειας ζωής της στέγης λόγω της εμφάνισης μούχλας σε αυτό, και στο ίδιο το σπίτι δεν μπορεί κανείς να ελπίζει για μια άνετη διαμονή. Το καλοκαίρι, όταν η στέγη θερμαίνεται και η θερμοκρασία της γίνεται πάνω από 100 μοίρες, το σπίτι θα είναι πολύ ζεστό, και σε χαμηλές θερμοκρασίες στη σοφίτα θα σχηματιστεί συμπύκνωση. λόγω του οποίου οι ξύλινες κατασκευές στέγης θα σαπίσουν.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι η διασφάλιση της μεταφοράς θερμότητας. Η θερμοκρασία του αέρα και της οροφής αναμειγνύονται και ως αποτέλεσμα δημιουργείται ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι.

Εξετάστε την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες όταν ο εξαερισμός της σοφίτας είναι φτωχός ή δεν υπάρχει καθόλου.

Το χειμώνα, κάποια από τη θερμότητα από το δωμάτιο εξακολουθεί να αφήνει, ακόμη και μέσω ενός θερμαντήρα ποιότητας. Ταυτόχρονα, η οροφή θερμαίνεται και ανομοιογενώς, μόνο πάνω από το δωμάτιο. Εδώ, το χιόνι αρχίζει να λιώσει και να στραγγίξει μέχρι την άκρη της οροφής, όπου παραμένει κρύο πάνω από την προεξοχή. Ο πάγος που σχηματίζεται στις μαρκίζες της οροφής δεν επιτρέπει την αποστράγγιση του αποψυγμένου χιονιού και αρχίζει να διεισδύει στην οροφή. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία σε όλη τη στέγη ισοπέδωσε και η παροχή υγρασίας θα γίνει - αυτό απαιτεί εξαερισμό της σοφίτας.

Παρανοήσεις σχετικά με τον εξαερισμό

Δεν αρκεί να κάνετε αερισμό του αττικού χώρου, είναι σημαντικό να γίνει σωστά. Ωστόσο, μεταξύ των ανθρώπων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, υπάρχουν πολλές κοινές παρανοήσεις. Θα πρέπει να συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

 1. Η ανάγκη για εξαερισμό είναι μόνο το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, η σοφίτα δεν χρειάζεται μόνο να αερίζεται στη θερμότητα, αλλά και να εξομαλύνει τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στη σοφίτα και έξω από αυτήν το χειμώνα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε η υγρασία θα αυξηθεί αναπόφευκτα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ύπαρξη μούχλας, μύκητα. Η καταπολέμηση αυτών των φαινομένων είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε παραμελημένες περιπτώσεις, η μούχλα μπορεί να διεισδύσει στα δωμάτια - τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για οποιαδήποτε άνεση.
 2. Ο εξαερισμός αφαιρεί ζεστό αέρα από το δωμάτιο το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, εάν η θερμότητα είναι κακώς αποθηκευμένη στο σπίτι, τότε δεν είναι ο εξαερισμός, αλλά η κακή ποιότητα θερμομόνωση. Λόγω αυτού δημιουργούνται συνθήκες στις οποίες ο υγρός και κρύος αέρας μπαίνει στη σοφίτα.
 3. Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού δεν είναι σημαντικές. Στην πραγματικότητα, η περιοχή αυτών των τρυπών είναι σημαντική. Με μια μικρή περιοχή εξαερισμού, το αποτέλεσμα από αυτό θα είναι πρακτικά μηδέν. Για να διασφαλιστεί ότι το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο και δεν επιτρέπεται διαρροή θερμότητας, 500 τ.μ. Απαιτείται 1 τετραγωνικό μέτρο. τρύπες αερισμού.

Διευθέτηση εξαερισμού κρύου σοφίτα

Δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό ο αερισμός της κρύας σοφίτας να ρυθμίζεται, δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε το πλέγμα και τα δοκάρια. Μπορείτε να το διασφαλίσετε, για παράδειγμα, εάν φτιάξετε ένα φερμουάρ με άδεια. Αν το υλικό στέγης χρησιμοποιείται onduline ή σχιστόλιθος, και δεν εφαρμόζονται φιλμ για την ατμόσφαιρα και την αιολική μόνωση, τότε τίποτα άλλο για τον αερισμό δεν χρειάζεται να, επειδή ο αέρας θα περάσει μεταξύ των κυμάτων της οροφής.

Το σχήμα της κίνησης του αέρα σε μια μη θερμαινόμενη σοφίτα

Εάν η στέγη είναι στύλος, τότε οι οπές εξαερισμού γίνονται στα φτερά. Εδώ μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή εφαρμογή του ράψιμου των ξύλινων προεξοχών, με τις τρύπες να γίνονται ομοιόμορφα. Εάν τα μαξιλάρια τοποθετηθούν σφιχτά ή τα μέτωπα είναι πέτρινα, τότε σε αυτή την περίπτωση κάνετε τρύπες στον τοίχο. Η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι ίση με το 0,2% της επιφάνειας του δαπέδου.

Υπάρχει ένας άλλος, πιο οικονομικός τρόπος - να τοποθετήσετε συμβατικές μάσκες εξαερισμού. Μια σχάρα είναι στραμμένη προς τα κάτω με οπές, και η άλλη γίνεται με δυνατότητα ρύθμισης.

Η διάταξη εξαερισμού της οροφής ισχίου διαφέρει. Εδώ, κάντε μια είσοδο στο κάτω μέρος του αρχείου και την έξοδο στην κορυφή της κορυφογραμμής. Σε περίπτωση που οι προεξοχές είναι ξύλινες. Δεν αρκεί να τοποθετήσετε τις δοκούς με κενό αρκετών χιλιοστών. Σε πλαστικές ραφές πρέπει να υπάρχουν οπές.

Ο εξαερισμός της σοφίτας μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της οροφής. Έτσι, εάν χρησιμοποιηθούν σχιστόλιθο και Euroshift, είναι εγκατεστημένο ένα κλασικό άλογο με μια εύκαμπτη οροφή - μια χελώνα (βαλβίδα). Μια ειδική βαλβίδα είναι επίσης απαραίτητη όταν χρησιμοποιείτε κεραμική στέγη. Η χρήση μεταλλικών πλακιδίων προβλέπει τη χρήση μιας συμβατικής ράχης, η οποία θα εξοικονομήσει τη βαλβίδα.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Εάν υπάρχουν σχέδια για τον εξοπλισμό της σοφίτας, τότε απαιτείται ποιοτικός αερισμός στη σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η επίτευξη της άνετης κατάστασής του. Εάν χρησιμοποιούνται μεταλλικά φύλλα ή εύκαμπτα έρπητα, τότε με ένα έμπλαστρο στα δοκάρια, οι ράγες στήριξης δημιουργούν έναν αεριζόμενο χώρο. Όταν χρησιμοποιείτε σχιστόλιθο, οι αντίθετες δέσμες δεν είναι απαραίτητες, καθώς ο αέρας πρέπει να διέρχεται ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω.

Το σχέδιο της κίνησης του αέρα μιας θερμαινόμενης σοφίτας

Εάν το μέταλλο χρησιμοποιείται ως υλικό κατασκευής στέγης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φιλμ αέρος. Η κατοικημένη σοφίτα θα αερίζεται όπως κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού - ο αέρας θα ρέει μέσα από τα παράθυρα και θα βγαίνει από τις οπές εξαερισμού.

Συστάσεις σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού

 • Δώστε προσοχή στη δύναμη του εξαερισμού, πρέπει να αντέχει σε τυχόν διακυμάνσεις καιρού.
 • μπορείτε να βάλετε συνεχείς σοφίτες κάτω από τα γείσα με ένα λεπτό πλέγμα. Για να αποφευχθεί η διάβρωση, οι οπές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή πλαστικό.
 • Για να αποφύγετε τον σχηματισμό παγετού στη σοφίτα, τοποθετήστε το εσωτερικό του δωματίου ανάμεσα στα στέγαστρα στέγης και δημιουργήστε τρύπες για να μην φράξουν τα σκουπίδια.
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα στην οροφή για καλύτερη εξαγωγή αέρα. Η απόσταση μεταξύ του συστήματος και του συστήματος παροχής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 8 μέτρα.
 • Η μονάδα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί στην καθαρότερη θέση στη σοφίτα.
 • εγκαταστήστε έναν ανακτητή που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα εμποδίζοντας έτσι τη συμπύκνωση στην κρύα σοφίτα.
 • εξοπλίστε τους αεραγωγούς με σχάρες ή διαχυτήρες.

Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη ρύθμιση του εξαερισμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλύτερο να προσεγγίσουμε σοβαρά αυτό το θέμα και να συμβουλευτούμε τους ειδικούς. Λόγω της ποιότητάς του εξαρτάται από το μικροκλίμα στο σπίτι και την υγεία σας, καθώς και την ανθεκτικότητα του ίδιου του κτιρίου.

Συσκευή εξαερισμού της σοφίτας ενός ιδιωτικού σπιτιού: αέρας, κλιμακοστάσιο, σχάρες

Οι ιδιοκτήτες συχνά φοβούνται να εξοπλίσουν τον εξαερισμό μιας κρύας σοφίτας στα σπίτια τους, με γνώμονα τις ακόλουθες παραδοχές.

 • Μέσα από τις σχάρες εξαερισμού της σοφίτας, η θερμότητα αφήνει το σπίτι. Υπάρχει μια άποψη ότι το κτίριο θα δροσιστεί πιο γρήγορα. Αλλά το πιο συχνά το πρόβλημα έγκειται στην κακή θερμομόνωση των τοίχων ή οροφών οροφής. Παρεμπιπτόντως, μέσα από μια ανεπαρκώς μονωμένη οροφή στη σοφίτα διεισδύει ο υγρός θερμός αέρας. Ποιος είναι ο κίνδυνος που θα συζητήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο;
 • Ο εξαερισμός μιας κρύου σοφίτας στέγης ισχίου ή μιας στέγης με γκάζι είναι απαραίτητος μόνο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πολλούς, οι σχάρες εξαερισμού και τα παράθυρα στη σοφίτα χρειάζονται μόνο για τον εξαερισμό στην ταλαιπωρία. Στην πραγματικότητα, το χειμώνα το ανώτατο όριο της μη θερμαινόμενης και μη αεριζόμενης σοφίτας θα μετατραπεί σε σπήλαιο που έχει υπερβούμε με σταλακτίτες πάγου.
 • Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι ο εξαερισμός. Η περιοχή των παραθύρων αερισμού και ο καθαρισμός του αέρα στη σοφίτα πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά. Πώς να το κάνετε σωστά - διαβάστε το.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της θερμορύθμισης. Ορθώς οργανωμένη, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου διαβίωσης και να διατηρήσετε την ίδια τη δομή ανέπαφη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Εξαερισμός της σοφίτας

Η σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι χρειάζεται εξαερισμό τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Έτσι, στην καυτή εποχή, η θερμαινόμενη στέγη θερμαίνει τον αέρα στη σοφίτα στους 150 βαθμούς. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θερμότητας δίνεται στην οροφή του επάνω ορόφου, το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί με αυξημένο φορτίο για την εξάλειψη της υπερβολικής θερμότητας. Εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό, οι ιδιοκτήτες εξαντλούνται από τη ζέστη και την ταλαιπωρία.

Το χειμώνα, η ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και της σοφίτας πρέπει να είναι 4 μοίρες ή λιγότερο. Οι διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του οικιστικού δαπέδου και του δρόμου συμβάλλουν στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα στέγαστρα. Η υγρασία σταματά βαθμιαία, δημιουργώντας ολόκληρες αλλεπάλληλες σφαίρες. Στην απόψυξη, ξεπαγώνονται και η υγρασία στάζει στο πάτωμα της σοφίτας. Οι δομές στήριξης της οροφής και της οροφής καταστρέφονται. Στα ξύλινα δοκάρια αναπτύσσεται το καλούπι.

Παρεμπιπτόντως, ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας της κρύας σοφίτας εμποδίζει τη συσσώρευση χιονιού και πάγου στην οροφή του σπιτιού.

Τι είναι ο αερισμός του σοφίτα

Η σημασία του εξαερισμού πατάρι

Η ελεύθερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ του χώρου κάτω από την οροφή και του δρόμου πραγματοποιείται μέσω κενών και ανοιγμάτων. Οι τρύπες στα πατίνια και κάτω από την προεξοχή της οροφής λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Βρίσκονται έτσι, χρησιμοποιούν την πίεση του ανέμου και της θερμότητας που εκπέμπεται από το ανώτατο όριο του σπιτιού.

Αν ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι κατάλληλα εξοπλισμένος, σε μία ώρα ο αέρας κυκλοφορεί ολόκληρη τη στέγη δύο φορές από μέσα. Η ροή των ρευμάτων κατευθύνεται από κάτω κάτω από τις μαρκίζες κάτω από τις μαρκίζες μέχρι τις τελικές πλάκες με ειδικές οπές. Αν η στέγη είναι μονωμένη, αφήνεται κενό πλάτους έως 5 cm για ελεύθερη διέλευση αέρα μεταξύ του υλικού κατασκευής στέγης και της μόνωσης.

Η καλύτερη κουκούλα παρέχεται από ένα συνδυασμό χτυπήματος στο πατίνι και κεκλιμένων στοιχείων που είναι χτισμένα κοντά στην κορυφογραμμή. Οι κεραμοσκεπές παράγουν πλακάκια με καθαρισμό αέρα για ανταλλαγή αέρα.

Και ένας ακόμη τρόπος αερισμού των σοφίτες σε ιδιωτικά σπίτια είναι η εγκατάσταση εκτροπέων (στροβίλων αερισμού) που παρέχουν μηχανική πρόσφυση. Η μέθοδος είναι καλή για τον εξαερισμό μιας θερμαινόμενης σοφίτας πάνω από τη σοφίτα.

Μια μικρή κλίση της οροφής θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τον προγραμματισμό του εξαερισμού μιας κρύας σοφίτας. Οι έξοδοι στην κορυφογραμμή μπορούν να καλύπτονται με χιόνι, επομένως αντικαθίστανται από σωλήνες, το ύψος των οποίων πρέπει να είναι πάνω από το χιόνι.

Ροή αέρα στη σοφίτα

Ο αρχαιότερος τρόπος εξαερισμού είναι το παράθυρο εξαερισμού στη σοφίτα. Για να εξασφαλιστεί μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα στην κρύα σοφίτα, ένας αρκετά συνδυασμός αερίων κάτω από το γείσο, στα παράθυρα της κορυφογραμμής και των παραθύρων.

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας των σπιτιών με στέγη ισχίου διαφέρει στο ότι το σπίτι δεν έχει αετώματα. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα εξαερισμού στη σοφίτα δεν υπάρχουν πουθενά να εγκατασταθούν. Έτσι, κρύες σοφίτες κάτω από οροφές ισχίου αερίζονται με τη βοήθεια της κορυφογραμμής και των στεκαριών.

Είναι πιο δύσκολο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα. Εδώ, τα χτυπήματα παρέχονται από σχισμές στο κέικ στέγης και μηχανικά μέσα έλξης. Το κλείσιμο του εξαερισμού στη σοφίτα είναι κρυμμένο στις στήλες.

Εξαερισμός της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων

Εξαερισμός με παράθυρα παραθύρων

Ως εξαερισμός της σοφίτας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων, χωρίς να εξοπλιστεί με σύστημα εκρήξεων και εξαερισμού. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αφού κάτω από τα παράθυρα και πάνω τους ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος.

Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα και να μειωθεί ο όγκος των στάσιμων περιοχών, το μέγεθος των ακουστικών παραθύρων είναι 60 cm x 80 cm. Τοποθετήστε τα σε αντίθετα αετώματα. Πρώτον, κατασκευάζονται ξύλινα κουφώματα, προσαρτημένα στις σχάρες με ράφια. Το υλικό πλαισίου στερεώνεται στο υλικό κατασκευής σκεπής. Καλύτερα να δούμε τα παράθυρα, διακοσμημένα με τα ίδια υλικά με την οροφή. Ως φινίρισμα των ανοιγμάτων γύρω από τα παράθυρα μια επένδυση είναι πολύ κατάλληλη. Παράθυρο παραθύρου στο άνοιγμα εγκαθίσταται στην τελευταία στροφή. Όλες οι ρωγμές μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και της οροφής πρέπει να κλείνονται προσεκτικά.

Κανόνες για την τοποθέτηση παραθύρων εξαερισμού:

 • τα παράθυρα τοποθετούνται σε ίσες αποστάσεις από την κορυφογραμμή, τις μαρκίζες και τις πλευρές.
 • μεταξύ των παραθύρων θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη από ένα μέτρο.
 • Ο σχεδιασμός του παραθύρου πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στη γενική άποψη της δομής.
 • στο παράθυρο μπορείτε να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού στη σοφίτα, ζωγραφίζοντας το με τον τόνο της οροφής.

Αέρας στην οροφή και στην οροφή

Οι αέρας είναι οπές στην οροφή για τον εξαερισμό μιας κρύας ή ζεστής σοφίτας. Οι αέρος είναι κορυφογραμμή ή γείσο, ανάλογα με τη θέση τους. Οι κορνίζες είναι διατεταγμένες και στις δύο πλευρές των γείσων και αντιπροσωπεύουν κενά μεταξύ της οροφής και του τοίχου πλάτους περίπου 2 cm. Αν τα κτυπήματα γίνονται με τη μορφή ανοιγμάτων, καλούνται σημεία. Όσο μικρότερη είναι η κλίση των πατίνων, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος ή το πλάτος των βλαστών, αλλά όχι περισσότερο από 2,5 εκατοστά.

Τα προϊόντα Ridge κατασκευάζονται υπό μορφή σχισμών πλάτους έως 5 εκατοστών ή με τη μορφή πτερυγίων σε διαστήματα έως 8 μέτρων. Τα χτυπήματα στα παγοπέδιλα είναι εξοπλισμένα και σε στέγες με επίχρισμα, για παράδειγμα, με πλακάκια. Ειδικά κεραμίδια με οπές τοποθετούνται σε μια σειρά από την κορυφογραμμή.

Οι οπές εξαερισμού για το ανώτερο τμήμα της οροφής κατασκευάζονται υπό μορφή αεριστήρων, πτερυγίων αεραγωγοί ή ανασυρόμενων εξόδων στέγης. Οι αεριωθούμενοι ράγες και οι προεξέχοντες έξοδοι μπορούν να αγοραστούν μαζί με το υλικό για την οροφή.

Αναδιπλώνεται - Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαερώσετε τη σοφίτα χωρίς τα παράθυρα των παραθύρων.

Αεριστήρες εξαερισμού

Διαρρύθμιση των αεριστών στέγης

Ο αεριστήρας στέγης είναι ένας σύγχρονος και άνετος τύπος καθαρισμού του αέρα. Είναι ένας σωλήνας καλυμμένος με ένα καπάκι από πάνω. Οι αεριστές απομακρύνουν τον ατμό, την υγρασία και τον στάσιμο αέρα, παρέχοντας τον εξαερισμό της κρύας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Οι αεριστήρες εγκαθίστανται στις πλαγιές στέγης, όπου η κίνηση του αέρα παρέχεται από τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης, αντικαθιστώντας τα προϊόντα κορυφογραμμής. Οι αεριστήρες είναι συνεχείς και ομοιάζοντες με το σημείο. Οι αεριστήρες σημείου είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες και εξασφαλίζουν καλή κίνηση αέρα. Εξωτερικά μοιάζουν με μύκητες.

Οι συνεχείς αεριστήρες είναι μια πλάκα κατά μήκος μιας κορυφογραμμής με οπές. Είναι καλυμμένοι από πάνω από μια στέγη, είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και παρέχουν εντατική κίνηση αέρα χάρη στη μεγάλη περιοχή των οπών.

Διαφορετικοί τύποι αεριστών δημιουργούνται ειδικά για στέγες από:

 • βότσαλα βότσαλα?
 • επίπεδη οροφή.
 • cermets;
 • κεραμικά.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται μόνο όταν παρέχονται εγκληματικά εσώρουχα. Υπάρχουν και άλλοι όροι για την εγκατάστασή τους:

 • Μόνο μια στέγη με κλίση 15 έως 45 μοίρες είναι κατάλληλη.
 • από καμινάδα ή τοίχο, διατηρείται απόσταση τουλάχιστον 30 cm.
 • Οι αεριστήρες βλέπουν την σχισμή για 25 cm από τα δύο άκρα της κορυφογραμμής.
 • Μοντέλα σημείων τοποθετούνται όχι περισσότερο από 50 cm από την κορυφογραμμή.

Υπολογισμός του εξαερισμού στο πάτωμα

Όσοι αποφάσισαν να εξοπλίσουν τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια τους πριν αρχίσουν να εργάζονται, είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί. Μόνο ο ειδικός μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Και για τους πιο γενναίους, ετοιμάσαμε μια ιδέα:

Συνοπτικός πίνακας εξαερισμού οροφής

Ο λόγος της περιοχής του αέρα προς τη σοφίτα είναι 1: 500.

Στα 500 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα του χώρου σοφίτα θα πρέπει να είναι 1 τετραγωνικό. μέτρο των ανοιγμάτων εξαερισμού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να καθοδηγήσετε με αναλογία 1: 300, 200 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα της σοφίτας θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 0,4 τετραγωνικά μέτρα. μέτρο των προϊόντων. Οι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη την περιοχή του πραγματικού εξαερισμού, δηλαδή, ακόμη και το πλάτος των πλεγμάτων, των οποίων τα άκρα διαταράσσουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα, αποκλείεται.

Η περίσσεια της περιοχής του αέρα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς και ένα μειονέκτημα. Το χιόνι και η βροχή μπορούν να εισέλθουν σε πολύ μεγάλες τρύπες, επειδή αυτές είναι οι πιο ευάλωτες θέσεις της στέγης, οι οποίες πρέπει να θυμούνται.

Η περιοχή της κουκούλας (skate και pitched grills) πρέπει να είναι 12-15% υψηλότερη από την περιοχή εισροής (χτυπήματα γείσο).

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας με τα χέρια σας

Διαμονή αεριζόμενου αέρα ανάλογα με το σχήμα της οροφής

Πολλοί ιδιοκτήτες σκέφτονται πώς να κάνουν τον εξαερισμό της σοφίτας, μετά από λίγα μόνο χρόνια ζωής στο σπίτι. Μια μούχλα μυρωδιά και υγρασία το χειμώνα σας κάνουν να πάρετε τα εργαλεία. Θα μιλήσουμε για την κατασκευή εξαερισμού οποιασδήποτε σοφίτας με τα δικά μας χέρια.

Με μια στέγη πλατύφυλλων, είναι ευκολότερο να εξοπλίσετε τον αερισμό της σοφίτας με τα δικά σας χέρια, δημιουργώντας ένα άνοιγμα στα φράγματα. Το Fronton, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από ξύλο και αυτό διευκολύνει πολύ το έργο. Το δέντρο που προεξέχει στις πλευρές της οροφής κλείνει επίσης το δέντρο. Όλες οι ρωγμές πρέπει να γίνονται ομοιόμορφα, εξασφαλίζοντας τον εξαερισμό ολόκληρης της περιοχής της σοφίτας.

Δεν υπάρχουν σχισμές στα πέτρινα αετώματα, οπότε θα χρειαστεί να οπλίσετε τον εαυτό σας με ένα εργαλείο και να τρυπήσετε δύο παράθυρα. Είναι καλυμμένα με ράβδους και κουνουπιέρες.

Όταν εξοπλίζετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, η τοποθέτηση του αέρα από πολλές απόψεις εξαρτάται από το σχήμα της οροφής. Διάφορες επιλογές προτείνονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για το πώς να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας εάν χρησιμοποιείται σαν υλικό στέγης σχιστόλιθος, κεραμίδι ή οντουλίνη. Η κυματοειδής μορφή παρέχει αρκετά κενά για τη διέλευση του αέρα. Και τα φύλλα είναι επενδεδυμένα στο κιβώτιο με κενά, μέσω των οποίων ρέει ο αέρας. Το μεταλλικό πλακίδιο, αν και έχει κυματιστή μορφή, συγκεντρώνει το συμπύκνωμα στις σταγόνες θερμοκρασίας, επομένως καλύπτεται με ταινία φραγμού ατμών από κάτω.

Μια κατάλληλη έξοδος εξαερισμού στη σοφίτα δεν είναι λιγότερο σημαντική από την τοποθέτησή της. Και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση των σωλήνων.

Θέρμανση σωλήνων εξαερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι μονωμένοι στη σοφίτα και πάνω από το επίπεδο της οροφής. Αυτή η διαδικασία εκτελείται για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνώματος, η οποία θα συσσωρευτεί στα εσωτερικά τοιχώματα και θα αποστραγγιστεί. Δεδομένου ότι οι αρμοί των σωλήνων εξαερισμού δεν είναι στεγανά, η υγρασία θα διεισδύσει στις φέροντες δομές, θα χαλάσει το φινίρισμα και θα οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή του κτιρίου. Και οι ίδιοι οι αεραγωγοί υφίστανται επαφή με την υγρασία αν είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο σωλήνα.

Τον χειμώνα, το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού ξετυλίγεται με παγετό και κυριολεκτικά μέσα σε ένα μήνα ο κανονικός σωλήνας διαμέτρου 15 cm θα κλείσει τελείως.

Η εμφάνιση συμπυκνωμάτων στους αεραγωγούς είναι αναπόφευκτη: οι άνθρωποι εκπνέουν υδρατμούς, πλύσιμο πιάτων, μπάνιο και πλύση. Ταυτόχρονα, η υγρασία απελευθερώνεται στον αέρα. Η υγρασία του ζεστού αέρα ενός διαμερίσματος μπορεί να φτάσει το 100%. Σε επαφή με την ψυχρή επιφάνεια των φρεατίων εξαερισμού, το νερό αποκαθίσταται.

Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία και τη διεξαγωγή μόνωσης των σωλήνων εξαερισμού στη σοφίτα. Εδώ βρίσκεται το όριο μεταξύ του ζεστού αέρα του σπιτιού και της κρύου, μη θερμαινόμενης σοφίτας.

Η φθηνότερη έκδοση της μόνωσης: ορυκτοβάμβακα. Δεν καίγεται, αλλά όταν είναι βρεγμένο, χάνει εντελώς τις ιδιότητές του. Ευκολότερο να τοποθετηθεί κυματοειδές με ζεστασιά από ορυκτό μαλλί.

Το στυροπρίονο με τη μορφή ειδικών αφαιρούμενων "κελυφών" είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και φθηνά. Αλλά καίει τέλεια, απελευθερώνοντας δηλητηριώδη καπνό, οπότε δεν συνιστάται για οικιστικά κτίρια.

Τα καλύτερα υλικά για μόνωση σωλήνων εξαερισμού: αφρός πολυουρεθάνης, διογκωμένο πολυαιθυλένιο, διογκωμένο πολυπροπυλένιο.

Συστάσεις επαγγελματιών

Και, κάτω από την κουρτίνα, μερικές σημαντικές συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται για το πώς να κάνει σωστά τον εξαερισμό της σοφίτας:

 • Όλα τα στοιχεία αερισμού πρέπει να είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • Πολύ προσεκτικά αναφερθείτε στη θέση των εκρήξεων της κορυφογραμμής. Τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή.
 • Οι συνεχείς σοφίτες λειτουργούν αποτελεσματικά ως ράβδοι κουρτινών. Τα καλύτερα υλικά για αυτά είναι μη σκουριά αλουμίνιο ή πλαστικό. Η επιφάνεια των προβολέων καλύπτεται από ένα λεπτό πλέγμα.
 • Όταν εξοπλίζεται ο εξαερισμός σε μια σοφίτα χωρίς παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ρυθμίσεις μεταξύ των δοκών. Είναι σημαντικό κατά τη λειτουργία τους να μην είναι φραγμένες με συντρίμμια και σκόνη.
 • Για τους υπολογισμούς εξαερισμού της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα, προσελκύστε έναν επαγγελματία?
 • Εγκαταστήστε στα σοφίτα διακοσμητικά παράθυρα αερισμού, δίνοντας μια γοητεία και ένα ιδιαίτερο στυλ στο σπίτι σας.
 • Η ολοκλήρωση του εξαερισμού της προσφοράς στη σοφίτα είναι εξοπλισμένη σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Τοποθετήστε τη μονάδα διαχείρισης αέρα στον καθαρότερο χώρο, όχι σε απόσταση μεγαλύτερη από 8 μέτρα από το σωλήνα εξαγωγής.

Εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι: το κάνουμε σωστά

Ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο μικροκλίμα κάτω από την οροφή. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή και μακροχρόνια χρήση ολόκληρης της κατασκευής στέγης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά του εξαερισμού. Οι πιο αποτελεσματικοί και συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό συζητούνται εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητο να ανοίξει μια σοφίτα

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με τα δικά τους χέρια, ώστε να μπορείτε να εξουδετερώσετε τη συμπύκνωση στα στοιχεία του κέικ στέγης. Κατά τον εξαερισμό, παρέχεται παροχή αέρα, η οποία απλώς εξαλείφει την παραμένουσα υγρασία. Λόγω της απομάκρυνσης αυτής της υγρασίας, αυξάνεται η διάρκεια ζωής όλων των ξύλινων κατασκευών, με τις οποίες η πάστα της στέγης είναι πολύ πλούσια.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμα εποχιακά χαρακτηριστικά κατά τον αερισμό :

 1. Τον χειμώνα, ο σωστά οργανωμένος αερισμός μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το naledami, ειδικά πάνω στα γείσα. Το Naledi μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς αερισμού, ως αποτέλεσμα, η υπερβολική θερμότητα θα μετατραπεί σε συμπύκνωμα, και, με τη σειρά του, σε εκρήξεις πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, η ροή του κινούμενου αέρα θα προωθήσει κάποια ψύξη υλικών στέγης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα υλικά που περιέχουν πίσσα.

Τρόποι δημιουργίας εξαερισμού στο πάτωμα

Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα παρέχεται, κατά κανόνα, στο τμήμα γείσο της οροφής. Για να κάνετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Εγκαθίστανται στο κάτω μέρος του γείσου της στέγης και η διάτρηση επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα, αλλά καθυστερεί την πιθανή είσοδο διαφόρων εντόμων.

Οι Sofitas συνδυάζουν την κατάλληλη διακοσμητικότητα και λειτουργικότητα, γεγονός που τους έκανε τη δημοφιλέστερη λύση για ροή αέρα στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία χρειάζεται επίσης μια εκροή αέρα. Γι 'αυτό, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία :

 • αεριζόμενο χόμπι?
 • αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • ηλεκτρικοί ανεμιστήρες;
 • ανεμιστήρες στέγης.

Η οροφή σε ολόκληρη την περίμετρο πρέπει να έχει κενό εξαερισμού τουλάχιστον 40-50 mm. Αυτή η απόσταση συχνά παρέχει το πλάτος των σιδηροτροχιών του κιβωτίου, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτω από την οροφή. Αυτή η μέθοδος, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στέγες από μέταλλο, προφίλ ή ονδουλίνη. Το σχήμα αυτών των υλικών στέγης καθιστά δυνατή την εύκολη διέλευση του αέρα κάτω από αυτά και την παροχή εξαερισμού.

Η περιοχή των αεραγωγών πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας του αεριζόμενου χώρου.

Όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υλικά για τη στέγη, η σχάρα δεν είναι συνεχής, αλλά με ρήξη. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον αέρα τις πιο προβληματικές και σύνθετες περιοχές της υπερκατασκευής πίτας.

Στα πιο προβληματικά σημεία της οροφής, για παράδειγμα, για την κοιλάδα ή το ισχίο, είναι απαραίτητο να γίνει αερισμός του σημείου, ο οποίος παρέχεται από αεριστήρες ή στρόβιλους.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γνώση μιας μικρής θεωρίας και κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων. Η επαρκής εξαερισμός στην κρύα σοφίτα δεν θα προκαλέσει ειδικές δυσκολίες λόγω της μεγάλης ποσότητας αέρα και της απουσίας εμποδίων για την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προεξοχής του γείσου, της κορυφογραμμής και της κορυφογραμμής της οροφής, καθώς και των παραθύρων και των πλεγμάτων.

Για τις κεκλιμένες στέγες, ο εξαερισμός των κρύων σοφών γίνεται είτε μέσω των κεφαλών, είτε μέσω ενός χαλαρά προσκολλημένου ξύλινου συνδετικού φύλλου. Εάν τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε μπορούν να γίνουν οπές για τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων με σχάρες εξαερισμού.

Τα παράθυρα Dormer θα πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος αερισμός της σοφίτας.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική, πιο οικονομική επιλογή. Για το σκοπό αυτό, εγκαταστήστε τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού (αεραγωγοί), ένα από τα οποία είναι ρυθμιζόμενο και το άλλο περιστρέφεται προς τα κάτω. Για την προστασία από τα έντομα, αυτό το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρικο.

Οι οροφές ισχίου δεν έχουν αετώματα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κατασκευής τους, οπότε υπάρχει και μια άλλη επιλογή για να παρέχουν αερισμό στη σοφίτα - με τη βοήθεια στεφανών. Η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης της οροφής και η έξοδος της θα είναι στην κορυφή της κορυφογραμμής. Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από ξύλο με τα χέρια του, τότε ανάμεσα στις ράβδους αφήνουν μικρά κενά για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Όταν το γείσο είναι πλαστικοποιημένο με πλαστικά πλακάκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη, λόγω της παρουσίας στα στοιχεία των προκατασκευασμένων οπών - διατρήσεων.

Η έξοδος αέρα είναι κατασκευασμένη από πάνω, μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, κάθε κατασκευαστής υλικών στεγών έχει τις δικές του έτοιμες και πρακτικές λύσεις !

Endovy (razzhelobki) ένα από τα προβληματικά και σύνθετα σημεία της οροφής. Για να κάνετε κανονικό αερισμό του αττικού χώρου κατά μήκος της διόδου των αεριστήρων ρύθμισης της κοιλάδας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποδεκτή για στέγες με κλίση κλίσης από 45 ° και άνω. Στις ήπιες στέγες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στην περιοχή της κοιλάδας και επομένως ο αερισμός αυτός καθίσταται αναποτελεσματικός το χειμώνα. Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αυτό με την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού - αδρανειακών στροβίλων, ανεμιστήρων οροφής ή με τη χρήση υψηλών ακροφυσίων που δεν θα καλύπτονται με χιόνι.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Πιο δύσκολο είναι ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας (σοφίτα). Τα στρώματα εξαερισμού περνούν μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού μεταξύ της κάτω επιφάνειας του στεγανοποιητικού και του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 mm.

Εάν χρησιμοποιείται υλικό από ορυκτοβάμβακα ως θερμομονωτικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη η μελλοντική αύξηση του όγκου κατά 10-30% της αρχικής κατάστασης.

Εάν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση μεταξύ του θερμομονωτικού και του στεγανοποιητικού, τότε το ύψος τους αυξάνεται με τη βοήθεια σανίδων ή ράβδων. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτός ο τρόπος αερισμού είναι δύσκολο να εκτελεστεί για στέγες με σύνθετα σχήματα. Επομένως, πρόσφατα, οι ειδικοί προτιμούν τις μεμβράνες διάχυσης (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον θερμαντήρα και να επιτρέψουν την υγρασία να ρέει μόνο σε μία κατεύθυνση.

Ο χώρος για τον αερισμό δημιουργείται με την εγκατάσταση ενός κιβωτίου, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40-50 mm. Ο αέρας για εξαερισμό λαμβάνεται μέσω σκελετών ή άλλων στοιχείων στο γείσο της στέγης και η φυσική του απόδοση είναι μέσω της κορυφογραμμής της οροφής.

Συστάσεις του σύγχρονου κεραμοσκεπή για τον εξαερισμό της σοφίτας

Για να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στη σοφίτα με τα δικά σας χέρια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για έμπειρους στερολόγους :

 • σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής η περιοχή των καναλιών εξαερισμού πρέπει να είναι 400-500 cm 2 / m. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο ύψος του διακένου 40-50 mm.
 • η σκόνη, η οποία διοχετεύεται στο κενό εξαερισμού, έχει μια ορισμένη υγροσκοπικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος ύγρανσης του θερμαντήρα.
 • οι εξαερισμοί αερισμού στις κοιλάδες, τα πατίνια, το γείσο και οι κορυφογραμμές πρέπει να προστατεύονται από το να πέφτουν σε αυτά φύλλωμα, έντομα και πουλιά. Με αυτό, ειδικά στοιχεία εξαερισμού που είναι διαθέσιμα στο φάσμα των κατασκευαστών στέγης επιτρέπουν την καταπολέμηση?
 • η στένωση των αεριζόμενων διαύλων ή των δομικών εμποδίων μπορεί να συμβάλει στον ανεπαρκή αερισμό και στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • αν το μήκος του καλύμματος στέγης υπερβαίνει τα 10 μέτρα, συνιστάται η χρήση βοηθητικών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού.
 • Μια σημαντική αύξηση στο ύψος αποφυγής δεν βελτιώνει τον εξαερισμό. Αντίθετα, λόγω της αναδυόμενης αναταραχής, η αντίσταση στη ροή αέρα αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου είναι ένας από τους σημαντικότερους και βασικούς παράγοντες. Με τη διευθέτηση του με τα χέρια σας, πάρτε με κάθε σοβαρότητα για να αποφύγετε τα τυπικά λάθη και τις αποτυχίες.