Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι μέσω τοίχου

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Πώς να τοποθετήσετε τον εξαερισμό μέσω ενός τείχους στο δρόμο

Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα σε γραφεία και πολυκατοικίες δημιουργούν ένα άλλο πρόβλημα. Τώρα τα δωμάτια χρειάζονται εξαερισμό. Αλλά παρέχοντας ένα σπίτι με αέρα είναι μόνο μέρος της λύσης. Και αν σε πολυώροφα κτίρια σχεδιάζονται ταυτόχρονα τέτοιες κατασκευές, τότε σε ιδιωτικό είναι συχνά απαραίτητο να σκεφτούμε αυτόν τον ιδιοκτήτη. Η ροή αερίων που εισέρχονται στις μάζες αέρα των εγκαταστάσεων είναι επίσης απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, εξυπηρετεί επίσης τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών και αστικών εξοχικών σπιτιών είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κατάλληλα εγκατεστημένος εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι.

Το σύστημα μηχανικού αερισμού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καυσαερίων ή τροφοδοσίας-εξάτμισης. Αυτοί οι τύποι εξαερισμού παρέχουν το πιο άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, διατηρώντας την ακεραιότητα των δομών.

Πώς να το κάνετε σωστά σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Ο όγκος καθαρού αέρα προσδιορίζεται, ο οποίος πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με τους κανόνες.
 • οι διαστάσεις του απαιτούμενου αεραγωγού υπολογίζονται.
 • Στη συνέχεια, επιλέγεται ένα βέλτιστα κατάλληλο σχέδιο αερισμού στο τοίχωμα στήριξης.
 • καταρτίζεται σχέδιο για την εγκατάσταση των κλιματικών σταθμών ·
 • προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης εξαερισμού.
 • οι συσκευές εγκαθίστανται για να εξασφαλίζουν την εισροή και την εκροή αέρα.
 • κατασκευάζεται σύστημα αφαίρεσης αέρα.

Οι επαγγελματίες δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο αερισμός με πρόσβαση στον τοίχο σε μια ιδιωτική κατοικία είναι συνήθως σχεδιασμένος.

Τα συστήματα εξαερισμού είναι τριών τύπων:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • υποχρεωμένοι από τους οπαδούς.
 • μικτό σύστημα.

Ένα αναγκαστικό σύστημα είναι διατεταγμένο με διάφορους τρόπους:

 • με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα μέσα από το παράθυρο?
 • καταιγίδες και κανάλια εκροής ·
 • κουκούλα στον τοίχο.

Για εργασίες υψηλής ποιότητας των δομών, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θέση για την κουκούλα. Η εισροή και η εκροή αέρα πρέπει να καλύπτουν όλους τους χώρους που αποτελούν πηγές οσμών και ατμού.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Ο φυσικός τύπος αερισμού λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τους διαρρυθμισμένους αεραγωγούς και τα κανάλια που βρίσκονται στους τοίχους. Ο αέρας μετακινείται εδώ από την αρχή των ρευμάτων και δεν απαιτεί ξένες συσκευές. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του εξαερισμού δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό κόστος.

Ο φυσικός αερισμός υπάρχει συχνότερα σε παλαιότερα κτίρια και μερικές φορές σε σύγχρονα κτίρια. Σε πολυώροφα κτίρια, τα συστήματα εξαερισμού έχουν κανάλια εξόδου στις θέσεις της στοίβας εξαερισμού.

Για να λειτουργήσει σωστά το φυσικό σύστημα εξάτμισης, οι οπές εισαγωγής αέρα βρίσκονται στο εξωτερικό τοίχωμα στο κάτω μέρος και ο απορροφητήρας αφαιρείται στην αντίθετη πλευρά στο επάνω ή σε άλλο δωμάτιο. Οι βαλβίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία.

Οι απορροφητήρες αερισμού σε σύγχρονα σπίτια όπου παρέχονται πλαστικά παράθυρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Σε τέτοια συστήματα παραθύρων, παρέχονται ήδη συστήματα παροχής αέρα, εξοπλισμένα με φίλτρα και πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας της βαλβίδας.

Αλλά όπου το κλίμα είναι σκληρή, φυσώντας οπές είναι καλύτερο να γίνεται κάτω από το περβάζι, δίπλα στους σωλήνες θέρμανσης έτσι ώστε ο αέρας που εισέρχεται από το εξωτερικό, θερμαίνεται και εισχώρησε στο ζεστό δωμάτιο.

Κατασκευάστε τις οπές εξαγωγής με ένα τρυπάνι με μεγάλο τρυπάνι που έχει τοποθετηθεί. Το σχήμα των καναλιών είναι συνήθως στρογγυλό. Υπάρχουν, βεβαίως, τετράγωνα κανάλια, αλλά απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα κάνετε.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Στην οπή αυτή, τοποθετείται ένας σωλήνας που εκτρέπει τον αέρα. Ο σωλήνας τοποθετείται στον θερμαντήρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Μπορούν να σφραγιστούν με αφρό κατασκευής.

Στη συνέχεια ρυθμίστε τη βαλβίδα έτσι ώστε να μην αγγίζει το σωλήνα. Στη συνέχεια, σημειώστε τους συνδετήρες.

Τρυπήστε τρύπες και τοποθετήστε τους πείρους τους. Οι βίδες είναι στερεωμένες στον τοίχο με βίδες. Στο εξωτερικό σώμα, βάλτε το καπάκι.

Σε συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται μέσα στο σωλήνα, επιτρέποντάς τους να ρυθμιστούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μακράς απουσίας ιδιοκτητών, ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ελάχιστη ισχύ. Δεν συνιστάται η απόλυτη αποσύνδεση του εξαερισμού.

Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρική θερμάστρα στη δομή, η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή. Τοποθετούνται τρύπες για τον αέρα, κατευθύνοντας σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι του σπιτιού περνούν περισσότερο χρόνο.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προμήθεια και αναγκαστικό σύστημα

Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να κατανέμει τις μάζες του αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά μόνο αν υπάρχουν αγωγοί αέρα στο δωμάτιο. Για τέτοιες κινήσεις αέρα προς τις συσκευές εξαερισμού, συνδέονται πλαστικές ή χαλύβδινες βρύσες, τα άκρα των οποίων κλείνονται με σχάρα.

Κατασκευή αερισμού στην τουαλέτα

Σε ιδιωτικά κτίρια, οι τουαλέτες δεν είναι απαραίτητα εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους.

Τουαλέτα μέσα στο κτίριο

Η κουκούλα στην τουαλέτα είναι τοποθετημένη κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αλλά συμβαίνει επίσης ότι μια τέτοια σημαντική κατασκευή απουσιάζει, αν η τουαλέτα, για παράδειγμα, απουσίαζε. Στη συνέχεια, το σύστημα αερισμού πρέπει να γίνει μαζί με τη διάταξη του. Αν αυτό λείπει, το υγρό δωμάτιο θα συσσωρεύσει την υγρασία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μούχλα και θα εμφανιστούν δυσάρεστα «αρώματα».

Για να αποφευχθεί αυτό, ο αερισμός από την τουαλέτα στο δρόμο είναι διευθετημένος. Αποτελείται από:

 • αεραγωγούς ·
 • κανάλια προμήθειας ·
 • ανεμιστήρες στην τρύπα για το σχέδιο.

Οι αγωγοί είναι σωλήνες που διέρχονται από σοφίτα ή τοίχο. Οι ανεμιστήρες είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της ώσης στον αγωγό.

Οδός τουαλέτας

Είναι επίσης απαραίτητο να εξοπλιστούν συστήματα εξαερισμού, όχι μόνο θαλάμους, αλλά και βόθροι. Μετά από όλα, το λάκκο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περίπτερο. Εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, το λάκκο καταστρέφει σταδιακά το κτίριο. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση οσμών, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε ένα λάκκο σε κάποια απόσταση από την καμπίνα με τη βοήθεια σωλήνων αποχέτευσης με σύστημα έκπλυσης. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να γίνει επιπλέον αερισμός.

Αλλά είναι δυνατό και η επιλογή της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού.

Εάν η οσμή δεν είναι ισχυρή, αρκεί μια δομή φυσικού αερισμού. Αλλά με ισχυρές "γεύσεις" ο φυσικός αερισμός είναι απίθανο να είναι αρκετός.

Το σχήμα του φυσικού αερισμού είναι όσο το δυνατόν απλούστερο: στο κάτω μέρος ενός τοίχου, γίνεται κανάλι παροχής. Στην κορυφή του αντίθετου τοίχου υπάρχει μια τρύπα αναρρόφησης. Με ήπια οσμή, ο εξαερισμός αυτός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το έργο του.

Σε περίπτωση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η οπή εξαγωγής εγκαθίσταται από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο, επομένως τροφοδοτείται ηλεκτρισμός στον θάλαμο τουαλέτας. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε την ασφαλή καλωδίωση.

Στην περίπτωση της τοποθέτησης της τουαλέτας στο δρόμο, είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα άνοιγμα για το βόθρος.

Εξαερισμός μέσα από τον εξωτερικό τοίχο: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η παρουσία επαρκούς εξαερισμού στο δωμάτιο είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της κανονικής ζωής ενός ατόμου στο δωμάτιο. Από τη συνεχή κίνηση των αέριων μαζών στην αίθουσα εξαρτάται ο καθαρός αέρας, μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω διαδικασιών τροφοδοσίας και εξαγωγής. Οι βέλτιστες συνθήκες στο δωμάτιο δημιουργούνται με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, καθώς και με σύστημα εξαερισμού μέσω του τοίχου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι πιο απαιτητικός σε ιδιωτικές κατοικίες, σε κουζίνες, αλλά και σε μπάνια. Το σύστημα εξαερισμού σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τη συμπύκνωση και τη συνεχή ομίχλη των παραθύρων στο δωμάτιο, με την εξάπλωση δυσάρεστων οσμών και την εμφάνιση μούχλας. Εάν παρατηρήσετε ότι ο υπάρχων φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εργασίες και η αυξημένη υγρασία προκαλεί δυσφορία - ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής εξαερισμού.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού για χώρους

Μέχρι σήμερα, ο αερισμός μέσω του τοίχου χωρίζεται σε τρεις τύπους, ανάλογα με τον τύπο της κυκλοφορίας του αέρα:

 1. Με φυσική κυκλοφορία (ο πιο αναποτελεσματικός τύπος αερισμού στο δωμάτιο, ειδικά εάν προστατεύεται από τέντες με μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και πόρτες).
 2. Συστήματα με εξαερισμό σε αναγκαστική λειτουργία (στην ποιότητα του αεραγωγού είναι κυρίως ένας ειδικός ανεμιστήρας).
 3. Το σύστημα είναι μικτού τύπου.

Ο εξαερισμός μέσω ενός τείχους σε ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα φυσικού τύπου δεν απαιτεί πρόσθετο ενεργειακό κόστος, αφού είναι εντελώς αυτόνομο. Σε εσωτερικούς χώρους, το σύστημα αυτό είναι οργανωμένο από airs και κανάλια, τα οποία έχουν υποχρεωτική έξοδο στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος λαμβάνει συνεχώς αέρα, παρέχεται επαρκής αερισμός μέσω των διαδικασιών.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνουν:

 1. Φυσικές περιβαλλοντικές συνθήκες, αβλαβείς για τον άνθρωπο.
 2. Δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης του συστήματος με ηλεκτρική ενέργεια.
 3. Φτηνότητα στην εγκατάσταση και συντήρηση.

Υπάρχει ένα φυσικό ελάττωμα και ένα σημαντικό μειονέκτημα που συνδέεται με το γεγονός ότι για την κανονική λειτουργία του συστήματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο. Διαφορετικά, η ώθηση θα είναι μηδέν και το σύστημα θα είναι εντελώς άχρηστο.

Μπορείτε να συναντήσετε φυσικό αερισμό στον τοίχο μόνο σε παλιές ιδιωτικές κατοικίες ή παλιά πολυώροφα κτίρια. Στα νέα κτίρια είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται συστήματα με αναγκαστικό βύθισμα. Ο λόγος για την επιλογή αυτή είναι πολύ απλός - για την κανονική λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτείται ένα ρεύμα στο δωμάτιο. Στα παλιά σπίτια δημιουργήθηκαν ρεύματα λόγω ρωγμών στα παράθυρα και τις πόρτες, τα νέα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες ελαχιστοποιούν τα ρεύματα και εμποδίζουν το σύστημα να λειτουργεί κανονικά.

Φυσικός εξαερισμός λόγω βαλβίδων

Για φυσικού αερισμού συνήθως εργάστηκε και μοντέρνα διαμερίσματα, οι εμπειρογνώμονες των ειδικών βαλβίδων έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά που παρέχουν καθαρό αέρα σε εσωτερικούς χώρους, και να εγγυηθεί τις κανονικές διαδικασίες έλξης.

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη βαλβίδα εξαερισμού στο τοίχωμα, η οποία είναι το εξωτερικό, και το πολύ γρίλια αερισμού εγκατασταθεί στον τοίχο ή μπροστά από, ή εντελώς σε ένα διαφορετικό δωμάτιο.

Οι βαλβίδες είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες θέσεις:

 • σε άμεση γειτνίαση με το ψυγείο ή το περβάζι.
 • στο πλαίσιο του παραθύρου.
 • στον τοίχο στον οποίο βρίσκεται το παράθυρο (όχι περισσότερο από δύο μέτρα πάνω από το επίπεδο του δαπέδου).

Σημειώστε ότι ορισμένα μοντέλα σύγχρονων μεταλλικών πλαστικών παραθύρων είναι ήδη εξοπλισμένα με βαλβίδες στη δομή.

Συμβουλή: Εάν ζείτε σε ένα σκληρό κλίμα, όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό μέσω του εξωτερικού τοιχώματος, αξίζει να δημιουργήσετε μια οπή για τη βαλβίδα σε άμεση γειτνίαση με το ψυγείο. Έτσι, ο κρύος αέρας από το δρόμο θα θερμανθεί και δεν θα επηρεάσει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Για σήμερα στην αγορά παρουσιάζονται βαλβίδες εξαερισμού του τύπου:

Κατά την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαέρωσης στον τοίχο, είναι απαραίτητο:

 1. Προσδιορίστε τον τόπο εγκατάστασης της βαλβίδας και εφαρμόστε τις κατάλληλες σημάνσεις στον τοίχο.
 2. Κάντε μια τρύπα στον τοίχο με κλίση 7 °.
 3. Στην οπή υπάρχει ένας θερμαντήρας και ένας αγωγός εξαερισμού, συχνά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης η μόνωση αντικαθίσταται με ένα αφρώδες υλικό.
 4. Απευθύνεται άμεση εγκατάσταση της βαλβίδας. Λάβετε υπόψη ότι η βαλβίδα δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το σωλήνα.

Αν μια βαλβίδα δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε αρκετές βαλβίδες στο δωμάτιο. Για να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό βαλβίδων στο δωμάτιο, συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Λάβετε υπόψη ότι η διατομή του σωλήνα εξαερισμού πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να εξαρτάται από την ένταση του χώρου και την απαιτούμενη χωρητικότητα εξαερισμού. Η παραγωγικότητα υπολογίζεται από τον τύπο:

L = n * V

V Είναι ο όγκος του χώρου στον οποίο εκτελείται ο εξαερισμός

n - Ο κανονικοποιημένος συντελεστής, ο οποίος λαμβάνεται από τον ακόλουθο πίνακα:

Η χωρητικότητα εξαερισμού υπολογίζεται χωριστά για κάθε δωμάτιο και στη συνέχεια αθροίζεται.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, έχει στη σύνθεσή του ισχυρούς ανεμιστήρες που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

Συμβουλή: Εάν πρόκειται να φύγει από το δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ρυθμιστής σύστημα μηχανικού αερισμού είναι καλύτερο οριστεί στο ελάχιστο, και δεν το απενεργοποιήσετε καθόλου, οπότε το δωμάτιο δεν θα παραμείνει στάσιμη αέρα.

Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν προβλέπει στοιχεία θέρμανσης στο σχεδιασμό του, καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο ανεμιστήρας στον τοίχο του διαμερίσματος είναι εγκατεστημένος στον τόπο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το μέγεθος των βαλβίδων εξαερισμού και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο εγκατάστασης για τον καλύτερο αερισμό του χώρου. Αυτή η διαδικασία είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους ειδικούς, αλλά μετά από τον υπολογισμό του τελικού σχεδίου, μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεριστήρα μόνοι σας.

Η βέλτιστη επιλογή για τα διαμερίσματα είναι ένα σύστημα εξαερισμού στον τοίχο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, το οποίο αναφέρεται στον ανάμεικτο τύπο εξαερισμού χώρου.

Τοποθέτηση μικτού εκχυλίσματος που παράγεται με τύπο φυσικού συστήματος εξάτμισης: γίνεται με το άνοιγμα το μέγεθος του ανεμιστήρα σε έναν τοίχο οδό, η οποία αγωγός τοποθετείται και στερεώνεται η ίδια τον ανεμιστήρα. Από το δρόμο η κατασκευή είναι κλειστή με ειδικό πλέγμα. Μέσα στο δωμάτιο έχει εγκατασταθεί ένα φίλτρο, το οποίο καθαρίζει τον αέρα του δρόμου από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Συνιστάται η χρήση ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα που θα θερμαίνει τις μάζες του αέρα κατά την κρύα εποχή.

Είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο αέρα από το δρόμο σε περίπτωση που βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Εάν υπάρχει ανάγκη αερισμού αρκετών δωματίων ταυτόχρονα, πρέπει να κατασκευαστεί σύστημα εξαερισμού μέσω ειδικών σωλήνων.

Το σωστό σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα είναι, πάνω απ 'όλα, μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα, ακόμη και το καλοκαίρι. Πάνω απ 'όλα, ο σωστός εξαερισμός εγγυάται:

 • Στασιμότητα στο διαμέρισμα των δυσάρεστων οσμών?
 • μείωση του επιπέδου υγρασίας,
 • την πρόληψη της ανάπτυξης διαδικασιών καλουπιών, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας, αλλά είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες με τη διαδικασία για την κατάρτιση σχεδίου και τον υπολογισμό του μεγέθους των σωλήνων εξαερισμού.

Εξαερισμός εξαερισμού μέσω του τοίχου μιας ιδιωτικής κατοικίας: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας, ο υπολογισμός της χωρητικότητας και των διαστάσεων του συστήματος και του συστήματος εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα της ανταλλαγής ποιότητας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία προκύπτει λόγω της έλλειψης ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού το οποίο δεν παρέχεται από τον ιδιοκτήτη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Διορθώστε το σφάλμα χρησιμοποιώντας την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Ένας τρόπος για να το εξασφαλίσετε - εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με πρόσβαση στον τοίχο. Λεπτομερείς οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εργασία σας.

Ο σχεδιασμός αυτός θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα;

Μέσα από την τρύπα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε αερισμό τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική, ανάλογα με το πόσο λεπτομερώς τηρούνται οι κανόνες της ρύθμισής της. Η θέση του αγωγού αερισμού (στον τοίχο, στον κάτω ή στον πάνω όροφο) δεν έχει σημασία.

Αλλά η υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθεί καλή ανταλλαγή αέρα μέσω μιας οπής στον τοίχο είναι η χρήση ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Εάν επιλέξετε και εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μέσω του τοίχου θα εξασφαλίσει σταθερή ροή καθαρού αέρα.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Υπάρχουν πολλοί τύποι βαλβίδων εξαγωγής. Για τη συσκευή αερισμού μέσω του τοίχου, εκείνες που οι πλοίαρχοι αποκαλούν "εισροή τοίχου", και οι κατασκευαστές - "βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου" είναι κατάλληλες. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα αποτελείται από πολλά στοιχεία.

 1. Ο αγωγός αέρα. Αυτό ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στον τοίχο.
 2. Εξωτερικό τρίψιμο. Αυτό το στοιχείο της συσκευής είναι απαραίτητο για την προστασία του αεραγωγού από τη διείσδυση σκόνης, συντρίμμια, φύλλωμα δέντρων, έντομα.
 3. Κουρτίνες. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφύσηση αέρα σε καιρικές συνθήκες.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Πάνελ με διακοσμητικό κάλυμμα.

Τα εξαρτήματα των βαλβίδων εισαγωγής με το τοίχωμα παρατίθενται για φυσικό εξαερισμό. Σε όργανα αναγκαστικού τύπου, υπάρχει ανεμιστήρας και ο σχεδιασμός τροποποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το μοντέλο. Αλλά η αρχή της συσκευής είναι η ίδια.

Υπάρχουν μοντέλα με θερμικός ανακτητής. Αυτή είναι μια συσκευή εξοικονόμησης θερμότητας που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Εργαστείτε με βάση την αρχή της συλλογής θερμότητας στον αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο και μεταφέρεται (θερμότητα) στον εισερχόμενο αέρα. Έτσι, παρά την εντατική ανταλλαγή αέρα, διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Σε περιοχές με κρύο κλίμα, συνιστάται η μόνωση της οπής εξαερισμού στον τοίχο. Για το σκοπό αυτό, η πολυφαγία χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά άλλα υλικά: μινυβάτης, υαλοβάμβακας, αφρός αφρός, αφρώδες ελαστικό.

Υπάρχουν συσκευές εξαγωγής που αποδείχτηκαν στη θετική πλευρά. Σχετικά με αυτές τις συσκευές πολύ καλή ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό και λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για τέτοιες εισροές, η εγκατάσταση συνιστάται κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα;
 • έναν ηχοαπορροφητή κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • ένα χοντρό φίλτρο.
 • μόνωση από αφρώδες πολυαιθυλένιο (τοποθετημένο στο πλάι του δωματίου).
 • πλαστικό αγωγό?
 • εξωτερικό πλέγμα.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει συνδετήρες. Η μέση τιμή είναι 1800 ρούβλια.

Η βαλβίδα είναι μια αυτόματη συσκευή για παροχή αέρα. Εξοπλισμένο με φίλτρο, δεν απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Η ρύθμιση της ροής αέρα παρέχεται από έναν θερμικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί σε ένα καθορισμένο κατώφλι.

Η συνεχής παροχή αέρα παρέχεται μέσω διακένου πλάτους 4 mm. Όταν ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός, το κενό αυξάνεται όσο είναι απαραίτητο για την εισροή του απαιτούμενου τμήματος αέρα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Η μέση τιμή είναι 13.700 ρούβλια.

Βαλβίδα τοίχου για φυσικό αερισμό. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρα για καθαρισμό του αέρα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και γύρης. Τοποθετείται σε τοίχους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 580 mm. Διαθέτει εξασθένηση ήχου υψηλής ποιότητας, είναι μονωμένη από το εσωτερικό. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η μέση τιμή είναι 6700 ρούβλια.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι κλιματολόγοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο για 10 ώρες 1-2 ατόμων είναι 2000 ppm. Για μια άνετη ευημερία ενός ατόμου, επιτρέπεται όχι περισσότερο από 700 ppm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακουχία και η κόπωση μετά το ξύπνημα προκαλούνται από ανεπαρκή οξυγόνο στον αέρα.

Ο εξαερισμός Pritochka έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη όλων των σχετικών προβλημάτων. Η αρχή της δουλειάς της είναι να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις και να παράσχει μια εισροή από το δρόμο. Ένα φυσικό βύθισμα συμβαίνει στην περίπτωση διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης και στις δύο πλευρές του τοίχου. Αυτές οι συνθήκες δεν επαρκούν πάντοτε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε εισροή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα της κατάλληλης διατομής. Εγκαταστήστε βαλβίδες σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην αίθουσα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας και διαστάσεων του εξαερισμού

Ο επαγγελματικός υπολογισμός της ισχύος των συσκευών φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι σύνθετος και μεγάλος, απαιτεί ειδικές γνώσεις. Για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο σύστημα, στο οποίο είναι απαραίτητο να βρείτε μόνο δύο δείκτες.

 1. Διάμετρος του αγωγού. Για εγκαταστάσεις είναι επαρκής για να επιλέγουν οποιαδήποτε από τις τρεις ενότητες 100 (για τον ανεμιστήρα της μικρής χωρητικότητας), 125 (συσκευές μεσαίας ισχύος) και 150 mm (για την ταχεία εξαναγκασμένο αερισμό).
 2. Η απόδοση του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με το SNiP, μια πλήρης αντικατάσταση του αέρα στις κατοικίες πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ώρα. Για να διαπιστωθεί η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής, ο όγκος του δωματίου (και συνεπώς ο αέρας σε αυτό) πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού επηρεάζει τη μορφή του καναλιού. Πρέπει να είναι ευθεία και μέσα. Μια τρύπα που τρέχει υπό γωνία και κλίση θα πάρει τουλάχιστον το 7% της ισχύος του ανεμιστήρα.

Η διαμόρφωση της εγκατάστασης αγωγών παροχής αέρα είναι μόνο μία: μια διαμπερή οπή στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η διάταξη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το κόστος αυτού του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την τιμή της εισροής τοίχου. Εάν η τοποθέτησή της θα γίνει από έναν ειδικό, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τοποθετούν την κουκούλα στον τοίχο.

Όλοι οι κατασκευαστές των παραποτάμων συνοδεύουν τα προϊόντα τους με λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτησή τους. Η κύρια δυσκολία είναι ο σχηματισμός μιας τρύπας στον τοίχο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για τη γεώτρηση του τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι, τρυπάνι ή ειδικό ακροφύσιο - μια κορώνα μεγάλης διαμέτρου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στον επιλεγμένο χώρο. Η οπή πρέπει να είναι οριζόντια, με ομοιόμορφα τοιχώματα. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία για τη δημιουργία του, προχωρήστε στην εγκατάσταση της εισροής.

 • Βήμα 1. Εισάγετε τον αγωγό στην τρύπα, στερεώστε τον με αποστάτες έτσι ώστε να αναλάβει μια οριζόντια θέση.
 • Βήμα 2. Γεμίστε τις εγκοπές ανάμεσα στον αγωγό και τα τοιχώματα της οπής με αφρό στερεώσεως. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινώδη μόνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στερεώσετε σταθερά το σωλήνα.
 • Βήμα 3. Από την πλευρά του δρόμου μέχρι την έξοδο του αγωγού τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα. Εάν στο κιτ περιλαμβάνεται φίλτρο ή / και απορροφητήρας, τοποθετήστε τα.
 • Βήμα 4. Βάλτε μια λαστιχένια ταινία στο μανίκι του ανεμιστήρα και τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στον σωλήνα. Συνδέστε το δίκτυο.
 • Βήμα 5. Στο πλάι του δωματίου, τοποθετήστε το κεφάλι με το διακοσμητικό πλαίσιο.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η εγκατάσταση εισροής τοίχου σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό και σωστή επιλογή της συσκευής.