Τύποι και χαρακτηριστικά του αερισμού του ισογείου

Η τάση που ζουν σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές σήμερα είναι ένα κτίριο χώρα, μονοκατοικίες και μια τάση για τη ζωή έξω από το αστικό χώρο. Ως εκ τούτου, η σύγχρονη εξοχικές κατοικίες και εξοχικά σπίτια δεν είναι σαν τους προκατόχους τους, 20-30 ετών - και είναι εξοπλισμένο με σοφίτα και γκαράζ, και το υπόγειο δεν είναι απλά ένας χώρος - ότι του εξαερισμού υπόγειο συσκευή θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Αν το υπόγειο ή ημιυπόγειο χρησιμοποιείται συνεχώς, για παράδειγμα, εάν υπάρχει πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο ή δωμάτιο πλυντηρίων, αυτό το δωμάτιο απαιτεί ένα σύστημα αερισμού κανονικής λειτουργίας. Πρώτα απ 'όλα, να διατηρήσετε τα φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων μούχλας και να τα διαδώσετε σε όλους τους χώρους.

Στην ιδανική περίπτωση, ισόγειο εξαερισμού όροφο του εξοχικού σπιτιού ή στο σπίτι θα πρέπει να μελετηθεί κατά το στάδιο της ανάπτυξης του έργου και έθεσε τα θεμέλια πάνω στη σκηνή πλήρωσης, αλλά αν έχετε αγοράσει ένα τελειωμένο σπίτι και την ανάγκη να οριστικοποιηθεί το σύστημα εξαερισμού - είναι δυνατή και η επιλογή αργότερα της κατασκευής του.

Ανά τύπο κατασκευής, ο εξαερισμός υπόγειου μπορεί να είναι:

Φυσικός εξαερισμός - αρχές σχεδίασης και λειτουργίας

Κατά την τοποθέτηση αυτού του τύπου εξαερισμού στο επίπεδο σχεδιασμού και θεμελίωσης, παρέχει ανοίγματα που δημιουργούν μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο προβαλλόμενο δωμάτιο. Τέτοιες τρύπες καλούνται αεραγωγοί ή κανάλια ανταλλαγής αέρα. Κατά το σχεδιασμό του αερισμού του δαπέδου του υπογείου με τα χέρια σας στο στάδιο του σχηματισμού του ιδρύματος, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • τύπος εδάφους κάτω από το υπό κατασκευή αντικείμενο - διάφοροι τύποι εδαφών περνούν με διαφορετικούς τρόπους.
 • το βάθος του χυτηρίου θεμελίωσης.

Ο κανόνας για την κατασκευή κατοικιών είναι μια έξοδος για 2-3 μέτρα από τον τοίχο.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του εξαερισμού είναι:

 1. φθηνότητα και προσβασιμότητα ·
 2. απουσία μηχανικού εξοπλισμού ·
 3. έλλειψη ενέργειας από το ρεύμα.
 4. ευκολία συντήρησης.

Τα μειονεκτήματα είναι:

 1. σχεδόν ολική αχρηστία το καλοκαίρι.
 2. την κατάψυξη των καταστημάτων το χειμώνα κατά τη διάρκεια αιφνίδιων αλλαγών της θερμοκρασίας.
 3. αδυναμία ρύθμισης της έντασης του αέρα εξαγωγής.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Αυτός είναι ένας άλλος τύπος φυσικού αερισμού, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί στο στάδιο του σχεδιασμού της δομής. Η χρήση αυτού του τύπου συστήματος συνιστάται στην περίπτωση κλιματικών συνθηκών ή περιοχών υψηλής υγρασίας (για παράδειγμα, κοντά σε υδάτινα σώματα), όταν οι συμβατικοί αγωγοί δεν επαρκούν.

Δομικά, το σύστημα αποτελείται από δύο σωλήνες που βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη:

 • η εξάτμιση - ο σωλήνας που βρίσκεται επάνω, έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ζεστό και υγρό εσωτερικό αέρα έξω από το δωμάτιο.
 • τροφοδοσία - ένας σωλήνας χαμηλού ψαλιδιού, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσβαση αέρα από το δρόμο μέσα στις εγκαταστάσεις.

Η αρχή είναι απλή - οφείλεται στη διαφορά ύψους, θερμοκρασίες, βάρη των διαφορετικών μαζών θερμού αέρα και της πίεσης του αέρα ανεβαίνει την καπνοδόχο και εξέρχεται από το δωμάτιο, και το κρύο εξωτερικός αέρας ρέει στο εσωτερικό. σωλήνες Έξοδοι πρέπει να κλείσει μπαρ και κουνουπιέρες, για την παροχή προστασίας από τα έντομα, μικρά τρωκτικά, σκόνη του δρόμου και τα συντρίμμια. Grill και συμψηφισμού που καλύπτουν τις σωληνώσεις και υποδοχές τους πρέπει να καθαρίσετε και να πλύνετε - ιδιαίτερα πριν και μετά την αλλαγή των εποχών (για παράδειγμα, στα τέλη του φθινοπώρου πριν από το χειμώνα, στο τέλος του χειμώνα πριν την άνοιξη, στα τέλη της άνοιξης έως το καλοκαίρι).

Με την παρουσία τζακιού, ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τζάκι - καθώς ο αερισμός θα είναι πιο αποτελεσματικός. Για να δημιουργηθεί αερισμός αυτού του τύπου, απολύτως κάθε σωλήνας μπορεί να προσεγγίσει, η καλύτερη επιλογή είναι αμιαντοτσιμέντο ή σωλήνας πολυαιθυλενίου - λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

Εξαερισμός ισόγειο με τα χέρια τους σε αυτή την περίπτωση - δεν είναι το πιο δύσκολο έργο, ειδικά όταν η απαιτούμενη ελάχιστη μηχανική γνώσεις και δεξιότητες, και το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι τέτοια αερισμός μπορεί να γίνει για προ-υπάρχον σχέδιο.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι η διαδικασία αερισμού του δωματίου υπό μηχανική επιρροή.

Κατά κανόνα, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις:

 1. Εάν το εργοτάξιο βρίσκεται χαμηλά, σε βάλτο ή άλλο πολύ υγρό έδαφος,
 2. Υπό την εγκατάσταση υπάρχουν ή εμφανίζονται πηγές υπόγειων ή υπογείων υδάτων.
 3. Το δωμάτιο προορίζεται για προϊόντα, η διατήρηση των οποίων απαιτεί αυστηρή τήρηση των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας (π.χ. κελάρια για συγκεκριμένη διατήρηση του κρασιού, αποθήκευση τυριού κλπ.).

Ο απλούστερος εξαναγκασμένος αερισμός είναι μια παραδοσιακή ροή, αλλά με ανεμιστήρες ενσωματωμένους σε κάθε έναν από τους σωλήνες. Έτσι, είναι δυνατόν να ελέγχεται η ροή τόσο του εκκενωθέντος όσο και του εγχυμένου αέρα. Για να διατηρηθεί ένα ορισμένο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας στο κοινό ηλεκτρικό κύκλωμα, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το θερμοστάτη και το υγρόμετρο - με αυτή τη μορφή το σύστημα μπορεί επίσης να είναι αυτόματο.

Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να υπάρχει και ένας επιπλέον θερμαντήρας για τη θέρμανση του πεπιεσμένου αέρα το χειμώνα ή μόνο την κρύα εποχή.

Ξύλινα σπίτια - υπάρχουν διαφορές;

Δεν παρατηρούνται βασικές διαφορές στη διαδικασία σχεδιασμού και ρύθμισης του αερισμού του δαπέδου του υπογείου ενός ξύλινου σπιτιού - μπορεί επίσης να είναι φυσικό και αναγκαστικό, ανάλογα με εξωτερικούς παράγοντες. Αλλά το ξύλο ως υλικό, σε αντίθεση με το σκυρόδεμα και την πέτρα, είναι επιρρεπής σε μεγαλύτερη απορρόφηση υγρασίας και είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία. Οι ξύλινες επιφάνειες είναι πιο προδιάθεση για το σχηματισμό μυκήτων μούχλας και την καταστροφή της δομής του ξύλου από την πέτρα ή το σκυρόδεμα.

Οι επιφάνειες ξύλου θα πρέπει να υποβάλλονται σε τακτική επεξεργασία με λεκέδες και άλλες ουσίες που απορροφούν την υγρασία (π.χ. βερνίκι).

Η διαφορά είναι ότι σε ξύλινα σπίτια με φυσικό αερισμό απαιτούνται μικρά παράθυρα ή τραβέρσες στο ισόγειο για επιπλέον ροή αέρα.

Εκτός από τα ξύλινα σπίτια είναι προτιμότερο εξαναγκασμένο αερισμό με επιπλέον θέρμανση και ξήρανση. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε υγραντήρες διάφορα σχέδια, εκτός από τα συστήματα εξαερισμού - που μπορεί να είναι πρωτόγονα κουτιά με το αλάτι και το κάρβουνο, απόσταση σε όλο το δωμάτιο ή αποξηραντικά βιομηχανικού τύπου, η οποία μπορεί επίσης να είναι ένα κομψό έπιπλο.

Εξαερισμός το χειμώνα - είναι απαραίτητο;

Με την έλευση του θερμομονωτικά υλικά και ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα, τα διαμερίσματα και τα σπίτια έχουν γίνει πολύ πιο ζεστό, αλλά το χειμώνα θα μετατραπεί σε ένα θερμός των μπαγιάτικο αέρα και μια αναστολή των μικροβίων, βακτηρίων και μικροσωματίδια μαλλί και δέρματα ζώων. Επιπλέον, η χρήση συσκευών θέρμανσης μπορεί να στεγνώσει πολύ τον αέρα.

Επομένως, ο αερισμός του υπόγειου χώρου το χειμώνα θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά, ειδικά εάν αυτός ο όροφος είναι ακατοίκητος. Για να αερίσετε τον φυσικό τύπο, αρκεί να καλύψετε λίγο (περίπου το ήμισυ) τις εισόδους / εξόδους των σωλήνων σε ισχυρούς ανέμους ή παγετούς. Όταν εξαναγκασμένος εξαερισμός - για να μειώσετε τη δύναμη των ανεμιστήρων και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το χειμώνα στο δωμάτιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.

Η απάντηση στο ερώτημα του πώς να κάνει τον αερισμό του υπογείου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες - τοπογραφία, τον τύπο του εδάφους, τοποθεσία σε τοποθεσία, ο προορισμός των εγκαταστάσεων, αλλά είναι ανεξάρτητη από τη συσκευή της - μια διαδικασία απολύτως δεν είναι δύσκολο, απαιτεί ένα ελάχιστο των γνώσεων και δεξιοτήτων. Έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να οργανώσει ένα σύστημα οικιακού εξαερισμού δεν είναι το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από σχεδόν έτοιμες λύσεις που προσφέρονται στην αγορά των κατασκευών.

Μάστερ τάξη: αερισμός στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού με τα χέρια τους

Κατά κανόνα, το υπόγειο του εξοχικού σπιτιού είναι απαλλαγμένο από παράθυρα: δεν μπορεί να αερίζεται απλά με το άνοιγμα του παραθύρου. Ως εκ τούτου, χωρίς τη χρήση του εξαερισμού στο δωμάτιο θα συσσωρεύσει υπερβολική υγρασία, που δεν έχει πουθενά να πάει.

Ο αέρας καθίσταται ασταθής, λόγω της αυξημένης υγρασίας, μπορεί να καταστραφούν επιφάνειες ασταθής σε υγρασία. Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού είναι ένα απαραίτητο μέτρο που επιτρέπει να εξασφαλιστεί η άνετη συνθήκες αυτού του δωματίου.

Προετοιμασία για την εγκατάσταση εξαερισμού του πλίνθου

Για την εγκατάσταση αερισμού εξαγωγής του δαπέδου του υπογείου, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά και αναλώσιμα:

 • Ηλεκτρογεννήτριες που παρέχουν έγχυση αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Εάν η περιοχή του υπόγειου (και, αντίστοιχα, κουτιά εξαερισμού) είναι μεγάλη, τότε μπορεί να χρειαστούν αρκετοί ανεμιστήρες. Αποκτήστε τα καλύτερα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων, τα οποία έχουν μεγάλη αντοχή σε πόρους και φθορά.
 • Αγωγός εξαερισμού και αγωγοί αέρα. Για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλο ως κυματοειδής σωλήνας (αν ο όγκος του υπογείου είναι μικρός) και ένα ειδικό σχέδιο από γαλβανισμένο έλασμα (σε περίπτωση που ο όγκος του υπογείου είναι σημαντικός).
 • Εξοπλισμός και συνδετήρες. Είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση αγωγών αέρα στους τοίχους του δαπέδου του υπογείου.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε το ακόλουθο σύνολο εργαλείων:

 • το τρυπάνι ή το διάτρητο κρουστικό εργαλείο (εκτός από τις οπές διάτρησης για το υλικό και τους συνδετήρες κατά τη λειτουργία, είναι απαραίτητο να τρυπώνετε οπές για αεραγωγούς, εφόσον δεν παρέχονται εκ των προτέρων).
 • κατσαβίδι ή σετ κατσαβιδιών.
 • σφυρί ή αλυσοπρίονο.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, σχεδιάστε ένα σχέδιο του μελλοντικού συστήματος εξαερισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε με ακρίβεια το μήκος των αεραγωγών και συνεπώς το κόστος του υλικού που θα χρειαστεί για την κατασκευή και την εγκατάστασή τους.

Επιπλέον, η θέση των ανεμιστήρων εξάτμισης πρέπει να επισημαίνεται σε αυτό το σχέδιο. Αυτό θα υπολογίσει το κατά προσέγγιση φορτίο σε κάθε μία από αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές.

Ο εξαερισμός του δαπέδου του υπογείου μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν τροφοδοτηθούν οι ηλεκτροκινητήρες. Σε περίπτωση που υπάρχουν πιθανές διακοπές στην τροφοδοσία του εξοχικού σπιτιού, είναι λογικό να γίνουν τρύπες στο υπόγειο για παθητικό αερισμό. Στη ζεστή εποχή, θα είναι σε θέση να αφαιρέσουν την υπερβολική υγρασία από τις εγκαταστάσεις, και για τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να παρέχουν για τους stubs με θερμομόνωση.

Εγκατάσταση αεραγωγών στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού

Σε αυτό το στάδιο της εργασίας, σύμφωνα με το προετοιμασμένο σχέδιο, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση αεραγωγού στο πάτωμα του υπογείου. Σε περίπτωση που ο όγκος του δωματίου είναι μικρός, κατάλληλος για αυτό το σκοπό είναι ένας κυματοειδής σωλήνας διαμέτρου 150-300 χιλιοστών.

Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο μπορεί να στερεωθεί στους τοίχους του δαπέδου του υπογείου με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων. Πρόκειται για ένα πλαστικό τόξο, σταθερά στερεωμένο στον τοίχο. Δεν είναι δύσκολο να τοποθετήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα αέρα πάνω του.

Εάν είναι απαραίτητο, ο μη αισθητικός αγωγός μπορεί να καλυφθεί με γυψοσανίδα. Για να το κάνετε αυτό στον τοίχο, θα πρέπει να συναρμολογήσετε το πλαίσιο από τους οδηγούς, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να καλύπτονται με φύλλα γυψοσανίδας.

Μια πιο απαιτητική εργασία είναι η χρήση γαλβανισμένων δομών ως αεραγωγών. Αυτός ο σχεδιασμός έχει μεγαλύτερο βάρος από τον αυλακωτό σωλήνα αλουμινίου λεπτού τοιχώματος, οπότε θα απαιτηθεί ισχυρότερη στερέωση. Ο αγωγός γαλβανισμένου αγωγού συνδέεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας μεταλλικές λωρίδες.

Σε σύγκριση με τον αυλακωτό αγωγό αλουμινίου, ο γαλβανισμένος αγωγός αέρα έχει ένα καλύτερο χαρακτηριστικό αντοχής, το οποίο μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη απόδοση. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν προτιμότερο να χρησιμοποιείται ένας μεγάλος όγκος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο τέτοιου σχεδιασμού.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής

Αφού εγκατασταθούν οι αεραγωγοί, παραμένει η εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής και η καλωδίωση που εξασφαλίζει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην περίπτωση κυματοειδούς σωλήνα, όλα είναι απλά: συνήθως οι ανεμιστήρες αντιστοιχούν στις τυπικές διαμέτρους του κυματοειδούς σωλήνα.

Μπορούν να ασφαλιστούν με ασφάλεια στο άλλο άκρο του εξαερισμού. Στη συνέχεια, συνδέστε την καλωδίωση στους ανεμιστήρες και συνδέστε την με το δίκτυο.

Εάν δεν υπάρχουν τρύπες για αερισμό κατά τη διάρκεια της κατασκευής του δαπέδου του υπογείου, θα πρέπει να κατασκευαστούν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο (αν η διάμετρος της οπής είναι μεγάλη, μπορεί να χρειαστείτε ένα τρυπάνι ή ένα παρόμοιο εργαλείο).

Η κανονική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο είναι σε θέση να παρέχει μόνο εξαερισμό. Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού: μόνο αυτό μπορεί να παρέχει μια κανονική ένδειξη της υγρασίας του αέρα.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σύμφωνα με τις παραπάνω συστάσεις εξασφαλίζει ένα άνετο περιβάλλον σε αυτό το δωμάτιο. Η εγκατάσταση του εξαερισμού στο δωμάτιο είναι ένα απαραίτητο μέτρο που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά της θέσης του δαπέδου του υπογείου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο εξαερισμός του υπογείου του εξοχικού σπιτιού στην περίπτωση που αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται ως κατοικία. Ο καθαρός αέρας δεν μπορεί να διεισδύσει στο δωμάτιο, χωρίς τα παράθυρα (συνήθως το υπόγειο είναι κατασκευασμένο χωρίς παράθυρα). Επομένως, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε αυτή την περίπτωση.

Ακόμη και αν το δάπεδο του υπογείου χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης ή ως αποθήκη υλικών, ο εξαερισμός είναι ακόμα απαραίτητος: ένας αυξημένος δείκτης υγρασίας αέρα μπορεί να οδηγήσει σε υλική ζημιά.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό ενός δαπέδου οικιστικού υπογείου

Το ισόγειο είναι ένα από τα πιο συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού (σχετικά με τον αερισμό). Εδώ, όπως και σε κανένα άλλο μέρος, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα καλό μικροκλίμα. Αυτός ο υπόγειος χώρος συνδέεται άμεσα με το ίδρυμα.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού του δαπέδου του υπογείου

Η αίθουσα του υπογείου, λόγω της ιδιαίτερης θέσης και της εποικοδομητικής εμφάνισής της, είναι ουσιαστικά η βάση του σπιτιού. Αναλαμβάνει τα φορτία και τα μεταφέρει στο έδαφος. Ως εκ τούτου, οι αντίστοιχες απαιτήσεις του γίνονται:

 • Κατασκευαστική. Ομοιόμορφη λήψη και μεταφορά φορτίων στο σπίτι και ταυτόχρονα ανάληψη των φορτίων από το έδαφος, υδροηλεκτρική και θερμομόνωση.
 • Καταναλωτές. Επαρκής φωτισμός (κατά προτίμηση - φυσικό), ύψος οροφής, ποιότητα αέρα, άνετο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας, χωρίς υπογείων υδάτων και πρόσληψη νερού.

Η επιφάνεια υαλοπινάκων του δαπέδου του υπογείου είναι κατηγορηματικά ανεπαρκής, επειδή είναι πάντα σκιασμένη και απαιτεί τεχνητό φωτισμό. Προκειμένου να οργανωθεί εδώ μια κατοικία, με όλες τις απαιτήσεις που προκύπτουν, είναι απαραίτητο να παρέχονται τουλάχιστον μικρά παράθυρα. Επομένως, πρέπει να σηκώσετε τη βάση για να δημιουργήσετε το ελάχιστο δυνατό ύψος του δωματίου (τουλάχιστον 2,1 μ.), Να το μονώσετε σωστά και να το κόψετε. Αλλά ακόμη και αν τα παράθυρα βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του δωματίου, θα είναι δυνατό, στην καλύτερη περίπτωση, μέσω του εξαερισμού, αλλά μάλλον - του εξαερισμού.

Το καλοκαίρι, όταν είναι ζεστό στο δρόμο, είναι συνήθως δροσερό στο υπόγειο. Πολλοί το θεωρούν ευχάριστο καθαρό αέρα, αλλά στην πραγματικότητα η ποιότητα του αέρα είναι πολύ χαμηλή και δείχνει ότι ο εξαερισμός του καπακιού είναι ανεπαρκής.

Από πού προέρχεται και γιατί είναι "κακός" αέρας; Και είναι όλα σε ένα πολύ επιβλαβές αέριο ραδονίου, το οποίο εισέρχεται στις δομές του κτιρίου από το έδαφος. Δεδομένου ότι το ισόγειο έχει μεγάλη επιφάνεια επαφής με το έδαφος, η πιθανότητα υψηλής συγκέντρωσης αερίου είναι υψηλή. Το ραδόνιο είναι βαρύτερο από τον αέρα και είναι πάντα συγκεντρωμένο στο κάτω μέρος του δαπέδου. Κατά συνέπεια, μέσω του εξαερισμού, με τη βοήθεια μικρών παραθύρων, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επηρεάσει την αφαίρεση του ραδονίου από τις εγκαταστάσεις.

Σημαντικό! Επιπλέον, η θερμοκρασία του αέρα και οι επιφάνειες των καπακιών είναι πάντα σημαντικά χαμηλότερες από ό, τι στα υπερυψωμένα δάπεδα, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη σχετική υγρασία. Αυτό δείχνει περιορισμένο ή καθόλου αερισμό, συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Ένα τέτοιο, μάλλον ειδικό, καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας καθιστά τον αέρα υγρό.

Παρέχουμε καθαρό αέρα στο ισόγειο

Χαρακτηριστικά του ισόγειου χώρου κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα καλό σύστημα εξαερισμού. Μόνο κατάλληλα διαρρυθμισμένη ανταλλαγή αέρα, θα επιτρέψει σε ένα τέτοιο δωμάτιο όπως το υπόγειο, εκτός από το κελάρι, λεβητοστάσιο, βοηθητικές αίθουσες, για να κανονίσουμε εδώ διαμονή. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι παράμετροι που πρέπει να εφαρμοστούν στο στάδιο της κατασκευής.

 1. Το ισόγειο πρέπει κατ 'ανάγκη να χωρίζεται με τις υπερκείμενες εγκαταστάσεις του σπιτιού. Αυτό υπαγορεύεται από διαφορετικά καθεστώτα θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και από το γεγονός ότι ο αέρας του δαπέδου του υπογείου είναι υπερκορεσμένος με διάφορα αλεσμένα αέρια, συμπεριλαμβανομένου του ραδονίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να παρέχει ένα χάσμα με τη μορφή μιας ερμητικά σφραγισμένη πόρτα, καλύτερα - ένα προθάλαμο.
 2. Ο εξαερισμός του δαπέδου του υπογείου πρέπει να είναι με αναγκαστική παροχή αέρα και με το φυσικό φράκτη του. Συνήθως, ο πελάτης πιστεύει ότι εκτελεί εξαερισμό μέσω του αερισμού μέσω των παραθύρων, αλλά αυτή η κίνηση του αέρα δεν είναι αρκετή. Το χειμώνα, τα παράθυρα είναι κλειστά, και το καλοκαίρι ο φυσικός αερισμός λειτουργεί μόνο λόγω αιολικού κινήτρου, οπότε δεν υπάρχει έλξη.
 3. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι το ημιυπόγειο που δημιουργείται από έναν φράκτη στο δρόμο, ο οποίος εμποδίζει τη ροή του ανέμου στο κάτω μέρος του οικοπέδου και δεν εισέρχεται στα παράθυρα του υπογείου.
 4. Λόγω του γεγονότος ότι τα παράθυρα είναι στο ίδιο ύψος, δεν υπάρχει φυσιολογικό αεροδυναμικό κίνητρο. Στην καλύτερη περίπτωση, σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες, η ροή αέρα μπαίνει από τη μία πλευρά και βγαίνει από την άλλη.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό ενός δαπέδου οικιστικού υπογείου

Ο υποχρεωτικός εξαερισμός στο υπόγειο είναι υποχρεωτικός, αφού το φυσικό δεν μπορεί να αερίσει ποιοτικά το δωμάτιο. Είναι πολύ δυνατό να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς να προσλαμβάνετε ειδικούς. Το κύριο πράγμα είναι να κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς και να χρησιμοποιήσετε τα χτυπήματα και τα ανοίγματα στους τοίχους που γίνονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Εάν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, τότε το δάπεδο του υπογείου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κατοικημένη περιοχή, καθώς θα είναι αδύνατο να δημιουργηθεί το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας. Επιπλέον, το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με έπιπλα, επειδή η υγρασία θα καταστρέψει τόσο το ξύλο όσο και το μέταλλο και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού

 1. Για να πάρει φρέσκο ​​αέρα στο υπόγειο, στο επίπεδο των παραθύρων δαπέδου, ένα άνοιγμα είναι διάτρητο στον τοίχο. Ο μονωμένος αγωγός εισάγεται μέσα σε αυτό, από έξω είναι καλυμμένος με διακοσμητικό πλέγμα, το οποίο προστατεύει από τη βροχή, το χιόνι, τα έντομα, τα τρωκτικά μέσα στο δωμάτιο.
 2. Στο εσωτερικό, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας τροφοδοσίας (κατά προτίμηση μια μονάδα τροφοδοσίας). Το κύκλωμα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνει: έναν ανεμιστήρα. φίλτρο; μια βαλβίδα αντεπιστροφής που δεν θα αφήσει ψυχρό αέρα στη βάση του υπογείου όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 3. Μια τέτοια συσκευή θα συμβάλει στη δημιουργία υπερπίεσης. Ταυτόχρονα, ο όγκος αέρα του καπακιού θα απομονωθεί πλήρως από τον αέρα πάνω από το σπίτι.
 4. Στην απέναντι γωνία από τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας, σε επίπεδο 1,5 μ. Από το δάπεδο, εγκαθίσταται ο σωλήνας εξαγωγής. Το υλικό κατασκευής μπορεί να επιλεγεί με δική του διακριτική ευχέρεια - αμίαντος, ο σιδερένιος χάλυβας, πλαστικό.

Σημαντικό! Η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζεται ως εξής. Πρώτα πρέπει να βρείτε χώρο, δηλαδή, 15 τ.μ. Χρησιμοποιώντας τον τύπο της περιοχής κύκλου, βρείτε την ακτίνα πολλαπλασιάστε με 2 και να αποκτήσει (R = √S / π = √ (26 χ 15) / 3,14 = 11,1 cm X 2) του τμήματος του σωλήνα -. 22 εκατοστά Το τύπος που χρησιμοποιήθηκε κατ 'αποκοπή αξία - 26 τετραγωνικά μέτρα. cm διάμετρο σωλήνα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. m της αίθουσας.

 1. Λόγω του γεγονότος ότι το υπόγειο είναι ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, συνιστάται να αυξηθεί το εκτιμώμενο μέγεθος κατά 15%. Έτσι, στο προτεινόμενο παράδειγμα, η διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής 22χ1,15 = 25 cm.
 2. Το μήκος του σωλήνα υπολογίζεται με βάση το ύψος του σπιτιού (από το επίπεδο του εδάφους) + το θαμμένο τμήμα στο υπόγειο + το ύψος του σωλήνα από το επίπεδο της στέγης (όχι λιγότερο από 50 cm πάνω από την κορυφογραμμή).
 3. Για τη δυνατότητα ρύθμισης με ροή αέρα - η κουκούλα είναι εφοδιασμένη με πτερύγιο.
 4. Η υλοποίηση ενός σημαντικού σταδίου - η μόνωση του σωλήνα εξαγωγής στη θέση της διέλευσής του από τη σοφίτα. Το μονωτικό υλικό δεν πρέπει να επιτρέπει την διέλευση του νερού.
 5. Δεδομένου ότι στο σόμπα προτείνεται να τοποθετηθεί μια κατοικημένη ζώνη, το άκρο του σωλήνα πρέπει να τοποθετηθεί εκτροπέας. Θα προστατεύσει την κουκούλα από το χιόνι και τη βροχή, τα συντρίμμια και τα πουλιά, δεν θα επιτρέψει να παγώσει κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής. Επιπλέον, ο εξαερισμός στο υπόγειο θα βελτιωθεί κατά τουλάχιστον 15%, αφαιρώντας τις εξαντλημένες μάζες υγρού αέρα μέσω ειδικών ανοιγμάτων.

Ο εξοπλισμός ενός ξεχωριστού venttub για μια βάση είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς και μια αναγκασμένη οργανωμένη παροχή καθαρού αέρα για την απομάκρυνση του παρόντος ατόμου. Επιπλέον, ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού θα αποτελέσει έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά της παρουσίας ραδονίου στον αέρα του δαπέδου του υπογείου.

Πώς να κάνετε αερισμό για το υπόγειο;

Λόγω του γεγονότος ότι το υπόγειο του σπιτιού έχει υπόγειο χώρο, δεν έχει φυσικό εξαερισμό. Ως αποτέλεσμα, στο υπόγειο υπάρχει ο μούχλος αέρας και η συμπύκνωση στους τοίχους. Συνεπώς, δεν είναι πλέον δυνατή η χρήση αυτού του χώρου για δικές σας ανάγκες. Δεν θα είναι δυνατή η αποθήκευση λαχανικών και κονσερβοποιημένων τροφίμων, η δημιουργία γκαρνταρόμπας ή η αίθουσα μπιλιάρδου. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να σκεφτούμε τον αερισμό του δαπέδου του υπογείου. Ιδανικά, είναι απαραίτητο να το δημιουργήσετε στο στάδιο της ανέγερσης αυτού του δωματίου, όπου προβλέπεται να αφήσει τρύπες - αεραγωγοί και φυσητήρες. Κατά κανόνα, αρκούν για καλό εξαερισμό, φυσικά, εάν υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αρκεί. Και εδώ θα είναι απαραίτητο να κάνετε επιπλέον αερισμό. Μπορείτε να το οργανώσετε μόνοι σας. Μια οδηγία σχετικά με τον τρόπο αερισμού του καπακιού φαίνεται παρακάτω.

Σχήμα ενίσχυση της βάσης κορδέλα.

Τι θα απαιτηθεί για την εργασία;

Για να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός του δαπέδου του υπογείου δημιουργήθηκε ποιοτικά και γρήγορα, προετοιμάστε τα υλικά και τα εργαλεία εκ των προτέρων:

 • διατρητής;
 • σωλήνες ·
 • βαλβίδες πύλης.
 • PVC πλέγμα?
 • κιμωλία;
 • blinds;
 • ρυθμιστές ροής αέρα ·
 • εκτροπείς.
 • άμμος;
 • σκυρόδεμα ·
 • ένα δοχείο για την ανάμιξη του διαλύματος.
 • σπάτουλα?
 • μυστρί.

Δημιουργία εξαερισμού

Η απλούστερη επιλογή είναι η οργάνωση εξαερισμού. Είναι ιδανικό για ένα υπόγειο, το οποίο είναι μικρό σε μέγεθος.

Σχέδιο χύνοντας τη βάση κορδέλας.

Θα χρειαστεί να το δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας ένα μόνο σωλήνα. Η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 mm. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε έναν καλύτερο σωλήνα αμιάντου. Εξάλλου, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν φοβάται τις μηχανικές βλάβες.

Ο εξαερισμός αυτού του τύπου για το σόκο αρχίζει να δημιουργείται από την επιλογή ενός κατάλληλου χώρου για την τοποθέτησή του. Κάνοντας το κάτω στο δωμάτιο δεν έχει νόημα. Η ιδανική επιλογή είναι η οργάνωσή του στο ανώτατο όριο του υπογείου και ο σωλήνας πρέπει να φτάσει στην οροφή μέσω ενός αγωγού αερισμού.

Όταν επιλεγεί ο τόπος, πρέπει να ξεκινήσετε την επισήμανση. Περιγράψτε την κιμωλία στον τοίχο της διαμέτρου του σωλήνα, η οποία αγοράστηκε για την οργάνωση του εξαερισμού. Στη συνέχεια, συνεχίστε να δημιουργείτε μια τρύπα γι 'αυτό. Είναι εύκολο να το κάνεις χωρίς ένα puncher. Χρησιμοποιήστε ειδικά ακροφύσια για να λάβετε μια τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου και βάθους. Δημιουργήθηκε αμέσως με τη χρήση αυτού του αγωγού εξαερισμού εργαλείου.

Στη συνέχεια εγκαθίσταται ο σωλήνας εξάτμισης. Εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι απαραίτητο να το εγκαταστήσετε ακριβώς. Σε αυτή την περίπτωση, τα κενά που θα διαμορφωθούν μεταξύ του και του τοίχου, είναι απαραίτητο να γεμίσετε το κονίαμα με μια λύση. Παρασκευάζεται από άμμο (2 μέρη), τσιμέντο (1 μέρος) και νερό (0,5 μέρος).

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του σωλήνα, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τον εκτροπέα στο άκρο του, ο οποίος πηγαίνει στο δρόμο. Με αυτό, ο εξαερισμός θα είναι πολύ αποτελεσματικός, επειδή θα δημιουργηθεί η απαραίτητη ώθηση για να διογκωθεί η απαιτούμενη ποσότητα αέρα στο υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ρυθμιστές ροής στον αγωγό. Θα επιτρέψουν τη διατήρηση του βέλτιστου μικροκλίματος στο ισόγειο. Αυτό θα δημιουργήσει τον εξαερισμό. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόγειο για τις ανάγκες σας.

Η οργάνωση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πρόγραμμα ξυλουργικών εργασιών στο υπόγειο.

Εάν η θέση του δαπέδου του υπογείου είναι αρκετά μεγάλη, τότε εδώ είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή. Αποτελείται από 2 σωλήνες. Ένας από αυτούς είναι ο αέρας τροφοδοσίας και ο άλλος είναι εξάτμιση. Ότι αυτός ο εξαερισμός του σόμπα ήταν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός, είναι απαραίτητο να διανεμηθούν οι σωλήνες σε διαφορετικές πλευρές του δαπέδου. Είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε σε απέναντι τοίχους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ύψος των σωλήνων. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ο αέρας, ο οποίος είναι ζεστός, είναι πολύ ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα, οπότε είναι ακριβώς αυτός που βρίσκεται στην κορυφή. Επομένως, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το σωλήνα εξαγωγής όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι επιθυμητό να το έχετε είτε στο ανώτατο όριο του υπογείου και στη συνέχεια να το βγάλετε στην οροφή, είτε δίπλα στην καμινάδα (εάν το σπίτι διαθέτει τζάκι ή σόμπα) - τότε ο αέρας θα βγει γρήγορα. Ενώ ο αγωγός τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στο δάπεδο (0,3 έως 0,6 m) στην αντίθετη πλευρά της κουκούλας.

Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του εξαερισμού πρέπει να ξεκινά με μια σήμανση για τους σωλήνες. Είναι φτιαγμένο από κιμωλία, και στη συνέχεια με βάση αυτό δημιουργείται μια τρύπα από το διάτρητο. Στη συνέχεια οι σωλήνες εγκαθίστανται και τσιμεντοποιούνται με κονίαμα. Στη συνέχεια τοποθετούνται στην πύλη ολίσθησης. Για να φιλτράρετε τον εισερχόμενο αέρα στο σωλήνα παροχής, είναι εγκατεστημένο ένα πλέγμα PVC. Επιπλέον, στα άκρα του είναι τοποθετημένα πτερύγια louvered. Και στους δύο αγωγούς έχουν εγκατασταθεί ρυθμιστές ροής αέρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας τέτοιος ανεφοδιασμός και εξαερισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για οργάνωση στο ισόγειο. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Έτσι, όταν η θερμοκρασία του αέρα μέσα στο δωμάτιο και στο δρόμο γίνει η ίδια, η ανταλλαγή αέρα σταματά αμέσως. Αλλά ένα τέτοιο ελάττωμα μπορεί να ισοπεδωθεί, λόγω του οποίου θα είναι δυνατόν να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού υπό οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στο σωλήνα εξάτμισης. Θα δημιουργήσει μια δίνη αέρα που θα εκδιώξει με δύναμη τον στάσιμο αέρα στο δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη συσκευή με χαμηλή ισχύ. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσει τέλεια την εργασία.

Χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία του εξαερισμού

Για να διασφαλίσετε ότι ο εξαερισμός στο υπόγειο είναι ποιοτικός και ανθεκτικός, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 1. Μέρος του αττικού αγωγού πρέπει να είναι μονωμένο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο ορυκτό μαλλί.
 2. Εάν η περιοχή του υπογείου είναι μικρή, αλλά θέλετε να δημιουργήσετε έναν εξαερισμό εισαγωγής και εξάτμισης, τότε για την οργάνωση του θα χρειαστεί να χτίσετε ένα κουτί από σανίδες, τα οποία πρώτα πρέπει να εμποτιστούν με αντισηπτικά. Θα πρέπει να χωριστεί μέσα σε ένα κατακόρυφο διαμέρισμα, και στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε αυτό 2 σωλήνες.
 3. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς σωλήνων από αμίαντο-σκυρόδεμα, χρησιμοποιήστε μεταλλικούς σωλήνες. Αλλά επιλέξτε μόνο εκείνες που είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα. Μόνο μαζί τους θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί μακρόχρονος αερισμός στο υπόγειο.
 4. Δεν πρέπει να είναι στο ισόγειο για να εγκαταστήσετε πλαστικά παράθυρα και πόρτες, γιατί τότε η εισροή αέρα στο δωμάτιο θα πέσει δραματικά.

Έτσι μπορείτε να οργανώσετε τον εξαερισμό στο ισόγειο. Επιλέξτε για τον εαυτό σας την πιο αποδεκτή μέθοδο και συνεχίστε με τις εργασίες εγκατάστασης. Ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχετε, θα είστε σε θέση να τις διεξάγετε με έναν υψηλής ποιότητας και γρήγορο τρόπο και σίγουρα θα είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Εξαερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας

Πώς να επιλέξετε τον εξαερισμό της βάσης της ιδιωτικής κατοικίας

Ο υγρός αέρας του υπογείου είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών, μούχλας και διάφορων μυκητιακών σχηματισμών. Οι δραστηριότητες αυτών των οργανισμών έχουν καταστρεπτική επίδραση στα υλικά, τόσο οργανικά όσο και δομικά. Επίσης, τα προϊόντα ζωτικής δραστηριότητας ενός τέτοιου βιολογικού περιβάλλοντος, που διαπερνά τον αέρα στους πνεύμονες ενός ατόμου, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές πνευμονικές ασθένειες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τίθεται το ερώτημα του κανονικού αερισμού των κλειστών χώρων, όπως τα υπόγεια, οι υπόγειοι χώροι και οι διάφοροι τύποι υπόγειων χώρων. Ο εξαερισμός του υπογείου της ιδιωτικής κατοικίας είναι διατεταγμένος με δύο τρόπους:

 • Φυσικός εξαερισμός.
 • Αναγκαστικός εξαερισμός.

Φυσικός εξαερισμός

Οι προγραμματιστές συχνά αναρωτιούνται - γιατί πρέπει να εξαερώσετε τη βάση; Από την εξάτμιση της βάσης του εδάφους υπάρχει απειλή συσσώρευσης υγρασίας και ατμών από τη βάση του εδάφους στο υπόγειο. Αυτό δημιουργεί ένα επιθετικό περιβάλλον που επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση της δομής του κτιρίου.

Ποια είναι η απειλή της έλλειψης αερισμού στο ισόγειο; Το γεγονός είναι ότι η εξάτμιση από τη βάση του εδάφους, χωρίς να έχει έξοδο, αρχίζει να πέφτει με τη μορφή δροσιάς στην επιφάνεια των γύρω δομών. Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται συνθήκες για την εμφάνιση μούχλας. Τα προϊόντα της ζωτικής δραστηριότητας των βακτηρίων και των καλουπιών καταστρέφουν τη δομή των οικοδομικών δομών και επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.

Επιπλέον, το αέριο ραδονίου απελευθερώνεται από τη βάση του εδάφους, η εισπνοή του οποίου μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στην ανθρώπινη υγεία.

Για να αποφύγουν αυτά τα φαινόμενα, οργανώνουν τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Στο σόδα αναγκαστικά κάνουν ένα προϊόν. Οι αέρες είναι τρύπες εξαερισμού που εξασφαλίζουν τον συνεχή αερισμό του υπόγειου χώρου του σπιτιού.

Ο φυσικός αερισμός του υπόγειου κτηρίου οφείλεται στη διαφορά στις θερμοκρασίες του αέρα έξω και μέσα στο πλίνθο.

Υπάρχουν διαφορετικές συσκευές ανάλογα με το σχέδιο του σόμπα. Στα τούβλα τοίχους όταν αφήνουν αφήνουν ένα μεγάλο άνοιγμα. Στο υπόγειο μονολιθικού σκυροδέματος, κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης του ξυλότυπου, τοποθετούνται τμήματα αγωγών αμιάντου. Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων εξαρτώνται από τον όγκο του αεριζόμενου χώρου.

Σε μονολιθικά οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθετούνται τμήματα αμιαντοτσιμέντου με διάμετρο 150 mm σε διαστήματα 2 μέτρων. Η περιοχή των ανοιγμάτων και η συχνότητα της τοποθέτησής τους σε άλλους τύπους περιφράξεων στο υπόγειο εξαρτάται από τον όγκο των αεριζόμενων χώρων.

Κλείνω τις οπές εξαερισμού με σχάρες από τη διείσδυση μικρών ζώων: ποντίκια, ποντίκια και άλλα τρωκτικά. Οι σχάρες έχουν τη μορφή δικτύων πολυμερών υλικών, μεταλλικού τύπου και άλλων κατασκευών.

Δεν υπάρχουν ακριβείς μέθοδοι για τον προσδιορισμό του αριθμού των εκρήξεων, των μεγεθών και των ποικιλιών τους. Σε αυτή την περίπτωση, πολλά εξαρτώνται από το αιολικό τριαντάφυλλο, τις εποχιακές μεταβολές στις συνθήκες θερμοκρασίας. Ωστόσο, βάσει της πρακτικής εμπειρίας σχετικά με τη συσκευή αερισμού του δαπέδου του υπογείου, ο κύριος του έργου μπορεί πάντα να επιλέξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για τη θέση του αέρα στο υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας.

Στα φράγματα του υπογείου, το κελάρι είναι επίσης εξοπλισμένο με οπές εξαερισμού.

Ο αέρας στα εσωτερικά τοιχώματα του υπογείου, το υπόγειο τοποθετείται σε τέτοια σημεία που η ροή του αέρα δεν διαθλάται, εξασφαλίζοντας έτσι το μέγιστο καθαρισμό του δωματίου.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Παρουσία μεγάλων εκτάσεων υπογείων και τοποθέτηση χώρων για διάφορους σκοπούς, ο φυσικός εξαερισμός μπορεί να μην είναι μια αποτελεσματική μέθοδος.

Σε αυτή την περίπτωση, καταφύγετε σε μια συσκευή εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ο αναγκαστικός εξαερισμός τοποθετείται στο υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας με διάφορους τρόπους. Αυτά μπορεί να είναι σωλήνες εξαερισμού, τοποθετημένοι σε κουτί, που βγαίνουν από την οροφή. Το ύψος των σωλήνων εξαερισμού υπερβαίνει το επίπεδο της ράχης της οροφής.

Μία από τις λύσεις του εξαναγκασμένου αερισμού του σκελετού συνίσταται στην τοποθέτηση του σωλήνα εξαερισμού εισόδου στο επίπεδο του φράκτη του υπογείου και ο σωλήνας εξόδου εμφανίζεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής του σπιτιού. Και στους δύο αγωγούς θα πρέπει να τοποθετηθεί ανεμιστήρας. Παρακολουθήστε το βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Για σήμερα υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού του υπόγειου και του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας. Το σύστημα συνδέεται με τον αισθητήρα για τον προσδιορισμό του βαθμού υγρασίας του αέρα και του ρελέ για την ενεργοποίηση των ανεμιστήρων.

Ένα τέτοιο σύστημα δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση καθίζησης υγρών ιζημάτων εντός των υπογείων και υπογείων περιοχών. Η αυτοματοποίηση είναι δαπανηρή και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα πρέπει να ζυγίζει όλα τα υπέρ και τα κατά για τη συσκευή του αυτόματου συστήματος εξαερισμού του υπόγειου τεχνικού δαπέδου.

Εξαερισμός του κελαριού στο σπίτι

Το μικροκλίμα στο σπίτι και η άνετη διαβίωση σε αυτό εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το σωστά δημιουργημένο σύστημα εξαερισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις του. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο έγκαιρος καθαρισμός του αέρα στο υπόγειο. Πολλοί άνθρωποι δίνουν λίγη προσοχή στην κατασκευή, αλλά μάταια. Ο καλός αερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να προστατευθείτε από την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στους τοίχους, αλλά και να παρατείνετε σημαντικά το χρόνο λειτουργίας του κτιρίου. Επιπλέον, η κυκλοφορία του αέρα θα σώσει τα πράγματα και τα προϊόντα σε αυτό.

Τύποι αερισμού στο υπόγειο του σπιτιού

Υποστήριξη για κανονική θερμοκρασία και υγρασία στο σπίτι είναι δυνατή μόνο με τη σωστή δημιουργία της ανταλλαγής αέρα σε αυτό. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια της διάταξης του συστήματος αεραγωγών, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του υπογείου.

Ο εξαερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι δύο τύπων:

Κάθε σύστημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και για να καθορίσει την επιλογή, πρέπει να έχετε μια ιδέα τόσο για τα πλεονεκτήματα όσο και για τα μειονεκτήματα του καθενός.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται συχνότερα σε σπίτια μεγάλου μεγέθους, όπου υπάρχει ανάγκη μεταφοράς φρέσκου αέρα σε άλλες εγκαταστάσεις. Η αγορά και η εγκατάστασή του είναι ακριβά, οπότε δεν μπορεί κανείς να αντέξει αυτή την πολυτέλεια.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αεραγωγών
 • φούρνο υψικαμίνου ή κλιματιστικό
 • εξαερισμού
 • πρόσληψη αέρα
 • διαχυτήρες αέρα
 • αθροιστικά τσιπ

Αυτός ο εξαερισμός λειτουργεί στο υπόγειο ως εξής. Ο αέρας του δρόμου ωθείται από τον ανεμιστήρα στο εσωτερικό του συστήματος, εάν υπάρχει ανάγκη, φιλτράρεται. Στη συνέχεια, ανάλογα με την αναγκαιότητα, ψύχεται ή, αντίθετα, θερμαίνεται. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται μέσω των αεραγωγών μέσα στα δωμάτια.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου συστήματος είναι η υψηλή τιμή του και η περίπλοκη εγκατάστασή του. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ανεξαρτησία του από τις καιρικές συνθήκες, καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας και φυσικά η ποιότητα του αέρα που παρέχεται στις εγκαταστάσεις.

Φυσικός εξαερισμός υπογείου

Αυτό το σύστημα είναι γνωστό από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα δεν χάνει τη δημοτικότητά του. Κυρίως λόγω της απλότητας του σχεδιασμού και του γεγονότος ότι η συσκευή του δεν απαιτεί σημαντικό κόστος μετρητών.

Ο φυσικός αερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας αποτελείται από μερικά απλά στοιχεία:

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην υπάρχουσα διαφορά στην εξωτερική θερμοκρασία και μέσα στο κελάρι, που προκαλεί κίνηση του αέρα. Αυτό το απλό φυσικό φαινόμενο παρέχει ένα εκχύλισμα από το υπόγειο και μια νέα ροή από το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει άμεση εξάρτηση της δύναμης πρόσφυσης στις καιρικές συνθήκες, που μπορεί να την ενισχύσει ή να την εξασθενήσει. Χαρακτηριστικά του εξαερισμού υπόγειου αυτού του τύπου συνίστανται στην απλότητα της ρύθμισής του. Μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι απολύτως πλήρης ανταλλαγή αέρα και εξάρτηση της κυκλοφορίας του αέρα σε εξωτερικούς φυσικούς παράγοντες.

Όποια και αν ήταν η εξαερισμός του κελάριου, η προσεκτικά σχεδιασμένη του διάταξη είναι μια εγγύηση της μακροχρόνιας χρήσης της δομής τόσο για μόνιμη όσο και για εποχική ζωή. Για να αποθηκεύσετε τρόφιμα ή έπιπλα, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε μεμονωμένες περιοχές του δωματίου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο εξαερισμός στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι η κίνηση του αέρα μέσω του συστήματος των σωλήνων ή ατράκτων, κύριος στόχος της - να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση για τη θερμοκρασία δωματίου και την υγρασία, καθώς και τη διατήρηση της συνολικής αέρα κύκλο σε όλο το σπίτι. Το σύστημα εξαερισμού του υπογείου μπορεί να βασίζεται σε φυσικές διεργασίες και να περιλαμβάνει μόνο τους σωλήνες εξαγωγής και τροφοδοσίας. Μια άλλη επιλογή - η ρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού με βάση τη μονάδα τροφοδοσίας, τον εξαερισμό, το σύστημα αεραγωγών.

Στοιχεία φυσικού αερισμού στο σπίτι

Ο αποτελεσματικός φυσικός αερισμός του υπογείου στο σπίτι υποδηλώνει την παρουσία των ακόλουθων στοιχείων:

 • Εξαγωγές και κανάλια τροφοδοσίας.
 • Ο αέρας.

Τέτοια εξαερισμού εξαρτάται από φυσικά φαινόμενα και εποχιακές κλιματικές συνθήκες σε μεγάλο βαθμό και η ένταση του εξαερισμού δεν είναι πάντα επαρκής για να διατηρήσει τη βέλτιστη εσωτερικές συνθήκες (αλλά αυτό εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται το υπόγειο).

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο σπίτι

Ο κύριος λόγος για τη δημοτικότητα του φυσικού αερισμού του υπόγειου στο σπίτι είναι η φθηνότητα του, αλλά η απλότητα του σχεδιασμού παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή. Η κινητήρια δύναμη για τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι η διαφορά θερμοκρασίας στο υπόγειο και στο δρόμο, εξαιτίας αυτού συμβαίνουν ροές αέρα. Έτσι, ο εξωτερικός εξωτερικός χώρος αντικαθιστά τους εξαντλημένους χώρους. Εδώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η επίδραση του ανέμου, διότι μπορεί να αποδυναμώσει και να εντείνει τις φυσικές επιθυμίες.

Συστατικά του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για αυτό το σύστημα εξαερισμού, στοιχεία όπως:

 • Μονάδα κλιματισμού υπό πίεση ή μπλοκ κλιβάνου.
 • Κανάλια εξαερισμού, είσοδοι αέρα, εξαεριστήρες αέρα.
 • Διαχυτήρες για παροχή αέρα.
 • Ροή άθροισης Τ.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι σε θέση να παρέχει ποιοτική και ελεγχόμενη εναλλαγή αέρα, δεν εξαρτάται από εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες. Αλλά ταυτόχρονα, τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την πολυπλοκότητα και το υψηλό κόστος του εξοπλισμού και της εγκατάστασης.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτό εξαερισμού στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών λειτουργεί με βάση το ότι ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στο κτίριο μέσω του ανεμιστήρα, εάν είναι απαραίτητο, είναι ταυτόχρονα ψύχεται ή θερμαίνεται, διηθείται, στη συνέχεια, οι ίδιες ανεμιστήρες που εξυπηρετούν άμεσα μέσα στο δωμάτιο. Αναγκαστικός εξαερισμός του υπογείου στο σπίτι είναι ιδανικό για κτίρια μεγάλης περιοχής, όπου προβλέπεται, και στα σαλόνια εκτός από την εξαερισμού υπόγειο.

Συντονισμός του συστήματος

Για να ελέγξετε την ποιότητα του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά τις συσκευές εξαγωγής και τροφοδοσίας, διασφαλίζοντας ότι ο αέρας τροφοδοτείται και αποφορτίζεται πραγματικά. Συνιστάται η εγκατάσταση στο υπόγειο αλκοολούχο θερμόμετρο. και ένα ψυχρόμετρο που καθορίζει τη σχετική υγρασία. Εάν η αίθουσα χρησιμοποιείται για τη διαμονή των ανθρώπων, η βέλτιστη θερμοκρασία του αέρα είναι στην περιοχή 16-21 ° C με υγρασία 50-60%. Με τον οικονομικό σκοπό του υπογείου, η υγρασία πρέπει να είναι (μέγιστη) 80-90%, και θερμοκρασία - 1-10 ° C.

Εάν, κατά την εξέταση του αερισμού του υπογείου, υπάρχουν αποκλίσεις στο μικροκλίμα του σπιτιού, πρώτα απ 'όλα, ρυθμίστε τα πτερύγια εξαερισμού και στη συνέχεια αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο. Αν υπάρχει περίσσεια επιτρεπόμενης στάθμης υγρασίας, τοποθετείται στο υπόγειο ένα κουτί γεμάτο με υλικά ικανά να απορροφούν την υγρασία - μεγάλο αλάτι, πριονίδι, ασβέστη. Απαιτείται επίσης τακτική απολύμανση του υπογείου.

Το σύστημα εξαερισμού του υπογείου: κανόνες και κανονισμούς

Πολλά προβλήματα στη λειτουργία του υπογείου σχετίζονται με την εσφαλμένη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Ακόμα και οι ειδικοί δεν ακολουθούν πάντοτε τις οδηγίες που ορίζονται στο SNiP.

Ο ανεπαρκής αερισμός στο υπόγειο προκαλεί πολλά προβλήματα:

 • η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής, η συσσώρευση επιβλαβών ή ακόμη δηλητηριωδών ουσιών,
 • σχηματισμός συμπυκνώματος.
 • ανάπτυξη μύκητα και μούχλα, καθώς και παθογόνα βακτήρια (για παράδειγμα, η ράβδος Koch - ο αιτιολογικός παράγοντας της φυματίωσης) ·
 • ζημιές στα έπιπλα και τις οικιακές συσκευές που είναι εγκατεστημένες στο υπόγειο.
 • την εμφάνιση λεκέδων, διαζυγίων σε τοίχους και οροφές,
 • Η υγρασία της καλωδίωσης μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και φωτιά.
 • Η υγρασία επηρεάζει δυσμενώς τη διάρκεια ζωής των δομών από σκυρόδεμα και τούβλα.

Οι γνώμες των εμπειρογνωμόνων για το πώς να καταρτίσει σωστά ένα σχέδιο εξαερισμού στο υπόγειο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να στραφούν στις πιο έγκυρες πηγές - κανόνες κατασκευής και κανόνες (SNiP).

Τροφοδοτικά κανάλια

Η χωρητικότητα της παροχής φρέσκου αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στην παραγωγικότητα της κουκούλας στο υπόγειο.

Εάν δεν θέλετε ο αέρας από το υπόγειο να εισέλθει στους ανώτερους ορόφους, μπορείτε να κάνετε ανισορροπία προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου βυθίσματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 7.5.7 του SNiP 41-01-2003. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας βρίσκεται στο πάνω μέρος του δωματίου και κατευθύνεται οριζοντίως.

Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι οι πίδακες αέρα δεν δημιουργούν ένα ρεύμα στην περιοχή εργασίας.

Άμεση η ροή επιτρέπεται λοξά αν το ύψος της οροφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την έξοδο του αγωγού εξαερισμού σε ύψος 2 μέτρα και ύψος άνω των 4 μέτρων επιτρέπεται να κατευθύνει ευθεία προς τα κάτω.

Εάν οργανωθεί ένα "καθαρό" δωμάτιο στο δωμάτιο (χώρος αναψυχής, σαλόνι), επιτρέπεται η οργάνωση ενός θετικού ισοζυγίου εισροής και εξαγωγής αέρα.

Η περίσσεια εισερχόμενου αερίου δεν θα επιτρέψει την εισχώρηση μυρωδιού από άλλους χώρους στο δωμάτιο.

Δεδομένου ότι το κελάρι δωμάτιο είναι γενιάς υψηλής νερού, είναι λογικό να ισχύει τουλάχιστον μέρος του αέρα τροφοδοσίας σε περιοχές πιθανός συμπύκνωση - γωνίες εξωτερικής βάσης, κάτω από τα ανώτατα όρια βεράντα, κλπ...

Το εξωτερικό άνοιγμα υποδοχής πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 1 μέτρου πάνω από το κάλυμμα χιονιού και τουλάχιστον 2 μέτρα από το έδαφος (παράγραφος 7.3.2 του SNiP).

Εάν το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή έντονης μεταφοράς άμμου, καταιγίδες σκόνης, τότε το κανάλι υποδοχής πρέπει να είναι εφοδιασμένο με θάλαμο για την καταβύθιση μεγάλων μηχανικών σωματιδίων και φίλτρου.

Επίσης, το ελάχιστο ύψος πάνω από το έδαφος σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται στα 3 μέτρα.

Αγωγοί εξαγωγής

Αν το υπόγειο βρίσκεται λέβητα ή άλλο εξοπλισμό που μπορεί να απελευθερώνουν στα αέρα εύφλεκτων και εκρηκτικών υλών, των απαγωγών σωστά κάνουν ξεχωριστά από τους άλλους χώρους και τα δωμάτια.

Η διάταξη του εκχυλίσματος στο υπόγειο πρέπει να είναι τέτοια ώστε να παίρνει τον περισσότερο μολυσμένο ή θερμαινόμενο αέρα. Θα πρέπει να τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο.

Για να μην δημιουργηθεί βύθισμα επιστροφής σε σύστημα με φυσική κυκλοφορία, η έξοδος του αγωγού εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή του κτιρίου.

Η απαίτηση μπορεί να παραμεληθεί εάν χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος αερισμός του υπογείου.

Γενικές απαιτήσεις

Για οικιακούς χώρους υπάρχει μια μάζα απαιτήσεων για την ένταση της ανταλλαγής αέρα, η οποία θα πρέπει να παρέχει αερισμό του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας. Εδώ είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα υγειονομικά πρότυπα και οι απαιτήσεις της πυρασφάλειας και της έκρηξης.

Η κατανάλωση υπολογίζεται ανάλογα με την παραγωγή θερμότητας, την ποσότητα επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται, την περίσσεια υγρασίας, τον αριθμό των ανθρώπων, την περιοχή του δωματίου και πολλούς άλλους δείκτες.

Χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, είναι αδύνατο να γίνει σωστός υπολογισμός, οπότε θα πρέπει να εστιάσετε στους υψηλότερους δυνατούς δείκτες.

Για παράδειγμα, ο υπολογισμός, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων σύμφωνα με το SNiP, προϋποθέτει την ανταλλαγή αέρα από 30 έως 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα ανά άτομο.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να μετράτε συνεχώς όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο για περισσότερο από 2 ώρες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος αερισμός του υπογείου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί πλεονασμός του συστήματος σε περίπτωση βλάβης του ανεμιστήρα.

Οι διανομείς αέρα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μηχανισμούς ρύθμισης της ροής του αέρα.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπογείου μπορεί να είναι εξοπλισμένος με φίλτρα και συλλέκτες σκόνης, τα οποία θα πρέπει να εγκατασταθούν μπροστά στους ανεμιστήρες.

Αυτο-δημιουργία

Εάν για κάποιο λόγο ο αερισμός του υπόγειου δεν είχε καθοριστεί κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, τότε μπορεί να γίνει αρκετά απλά αργότερα. Το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν αγωγό και έναν αγωγό εξαγωγής για κάθε δωμάτιο στο υπόγειο.

 1. Ο εξαερισμός του υπογείου αρχίζει με τον υπολογισμό της απόδοσής του.
 2. Στη συνέχεια συντάσσεται ένα σκίτσο και μετράται η απαραίτητη ποσότητα υλικών και εξοπλισμού.
 3. Όλα όσα χρειάζεστε αγοράζονται.
 4. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται.
 5. Εκτελεί έλεγχο απόδοσης και διορθώνει σφάλματα.

Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι αρκεί να κάνουμε μια έκρηξη στο υπόγειο. Αυτές είναι μικρές τρύπες στο υπόγειο από διαφορετικές πλευρές του σπιτιού. Αυτή η μέθοδος κυκλοφορίας αέρα επιτρέπεται για το SNiP για τεχνικές υποβάθρες και κελάρια και όχι για χώρους που χρησιμοποιούνται ως χώροι ανάπαυσης.

Για το τεχνικό υπόγειο, τα πτώματα είναι απλά και εύκολα υλοποιήσιμα. Είναι απαραίτητο μόνο να δημιουργηθεί μια τρύπα στα τοιχώματα του καπακιού με συνολική επιφάνεια που παρέχει 1,5 φορές την ανταλλαγή αέρα του κελάριου ανά ώρα.

Με άλλα λόγια, εάν ο όγκος των δωματίων στο υπόγειο είναι 200 ​​κυβικά μέτρα, τότε ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί 300 κυβικά μέτρα την ώρα. Η τρύπα δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 0,05 τ.μ. ανά περιοχή.

Θα είναι επίσης σωστό να δημιουργήσετε οπές εξαερισμού σε εσωτερικά διαμερίσματα, εάν υπάρχουν.

Σκεπτόμενοι πώς να κάνετε τον αερισμό στο υπόγειο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό το δωμάτιο χαρακτηρίζεται συνήθως από αρνητική πίεση αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας θα τείνει μέσα από τις ρωγμές και τις οπές επικοινωνίας για να διεισδύσει από το δρόμο στο υπόγειο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουκούλα πρέπει να ανυψωθεί, διαφορετικά θα λειτουργήσει και ως κανάλι παροχής.

Κόστος

Μερικοί υπολογισμοί σχετικά με το κόστος του συστήματος εξαερισμού περιγράφονται εδώ. Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σωλήνες για τον αγωγό.

Μια κλασική επιλογή είναι οι στρογγυλοί και τετράγωνοι αγωγοί αέρα κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι. Για ένα μετρητή μέτρησης ενός ορθογωνίου σωλήνα είναι απαραίτητο να πληρώσετε από 300 έως 1000 ρούβλια ανάλογα με την περιοχή της διατομής και το πάχος του μετάλλου.

Αν δεν θέλετε να τοποθετήσετε το σύστημα μόνοι σας, τότε για τις υπηρεσίες ειδικών θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 200-500 ρούβλια ανά τρέχον μετρητή.

Απλή εγκατάσταση εξαερισμού στην πλίνθο

Όλα τα σύγχρονα κτίρια έχουν υπόγειο. Ο εξαερισμός του ισογείου είναι το κλειδί για την υγεία και την ασφάλεια των ενοικιαστών αυτού του σπιτιού. Πολύ συχνά στο σόμπα υπάρχουν σάουνες ή λεβητοστάσια, τα οποία απλά πρέπει να είναι εξοπλισμένα με προστασία από την εμφάνιση της υγρασίας και την εμφάνιση του καλουπιού.

Η σχηματική αρχή της εργασίας στο ισόγειο

Οδηγίες εγκατάστασης

Μια ολοκληρωμένη διαδικασία εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος είναι η διαμόρφωση του έργου του μελλοντικού εξαερισμού, η αγορά εξοπλισμού ποιότητας, η αγορά των απαραίτητων εργαλείων.

Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί χώρος υπόγειου χώρου με ροή και εκροή αέρα, ώστε να αποφευχθούν σοβαρές κρύες ή ζεστές και ζεστές μέρες. Αυτή η αρχή της εργασίας σας επιτρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για μέγιστη άνεση και ευκολία ενώ βρίσκεστε στο κτίριο.

Δημιουργία Έργου

Παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη σχηματοποίηση μιας ιδέας:

 • Τύπος εδάφους.
 • Άνεμος αυξήθηκε.
 • Το έδαφος;
 • Βάθος κλεισίματος θεμελίωσης.

Ο πίνακας παρουσιάζει τις παραμέτρους με τις οποίες μπορείτε εύκολα και σαφώς να προσδιορίσετε τον τύπο του εδάφους σε μια συγκεκριμένη περιοχή:

Η δημιουργία του σωστού σχεδίου περιλαμβάνει όχι μόνο την καταγραφή αυτών των στοιχείων, αλλά και τους υπολογισμούς για ένα συγκεκριμένο μεμονωμένο σπίτι, την ακριβέστερη εικόνα του κτιρίου και των δωματίων του.

Ένα τέτοιο σχήμα θα αποτελέσει οδηγό κατά τη διάρκεια περαιτέρω φυσικών εργασιών εγκατάστασης. Σας επιτρέπει να σκεφτείτε αρχικά όλες τις λεπτομέρειες και τις πιθανές δυσκολίες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στάδιο της εγκατάστασης, το οποίο θα είναι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρης της επόμενης περίπτωσης.

Σχηματικό διάγραμμα στο σχήμα

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού βασίζεται σε δύο οπές - τροφοδοσία και εκροή. Σε ένα, φρέσκο ​​αέρα θα έρθει από το δρόμο, και από το δεύτερο θα βγει από το δωμάτιο.

Ο φυσικός αερισμός του υπογείου δεν θεωρείται, διότι τα χαρακτηριστικά των χώρων, όπως η θέση του κάτω από το επίπεδο του εδάφους, δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει το δικό τους σε επαρκείς ποσότητες.

Δεν θα είναι επίσης αρκετό για να φτιάξετε μόνο τα προϊόντα. Εδώ είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον απαραίτητο τύπο συστήματος και να εγκαταστήσετε τα εξαρτήματά του.

Ο τύπος παροχής και εξαγωγής βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασιακών συνθηκών στο δρόμο και στο δωμάτιο. Για τη σωστή λειτουργία του είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο σάκος με δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση.

Εάν το υπόγειο βρίσκεται κάτω από ένα γκαράζ ή άλλο οικονομικό κτίριο, τότε μπορείτε να κάνετε μια εκτροπή με τη μορφή μιας θυρίδας εισόδου. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απολύτως ευθύγραμμες. Όλες οι έξοδοι πρέπει να παρέχονται με πλέγματα από τρωκτικά και άλλα ζώα.

Μέθοδοι πρόληψης

Το σύστημα εξαερισμού απαιτεί τακτική συντήρηση. Αυτό γίνεται για να μεγιστοποιηθεί η ποιότητά του και να εξαλειφθεί κάθε είδους ρύπανση, η εμφάνιση σκόνης ή βακτηρίων. Μεταξύ των μεθόδων προληπτικών μέτρων:

 1. Εξαερισμός και φυσικός αερισμός. Ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι.
 2. Αυξήστε την υγρασία ψεκάζοντας το νερό από το πιστόλι ψεκασμού.
 3. Ξήρανση, η οποία εξαλείφει την πιθανότητα μούχλας ή μύκητα. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί, ένα φούρνο, ένα φούρνο ή μια ηλεκτρική θερμάστρα.
 4. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσέχετε ότι ο εξαερισμός είναι στεγανοποιημένος. Αυτό γίνεται για τη μέγιστη μακροπρόθεσμη διατήρηση των χώρων στην αρχική μορφή.

Τα σωστά προληπτικά μέτρα και η επαγγελματική εγκατάσταση του συστήματος καθιστούν δυνατή τη σωστή λειτουργία του, χωρίς δυσκολίες και προβλήματα.

Ο εξαερισμός είναι πολύ σημαντικός, διότι παρέχει μια συνεχή ροή καθαρού αέρα, καθώς και τον έλεγχο του γνωστού και κατάλληλου καθεστώτος θερμοκρασίας για τον άνθρωπο.

Το πιο αποτελεσματικό σύστημα με υψηλό συντελεστή απόδοσης είναι εφικτό μόνο εάν τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι κανόνες και επίσης θα λαμβάνονται τακτικά προληπτικά μέτρα και συντήρηση του εξοπλισμού.