Χρειάζεστε αερισμό για το υπόγειο, και πώς να το κάνετε;

Κατά την κατασκευή των σπιτιών στην κορδέλα κάτω από ένα δάπεδο (μεταξύ της επικάλυψης του ισογείου και του εδάφους) υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος. Πρόκειται για υπόγειο (ή υπόγειο).

Συνήθως αυτός ο χώρος είτε δεν χρησιμοποιείται καθόλου, είτε οι επικοινωνίες είναι ενσωματωμένες σε αυτό. Λιγότερο συχνά στο υπόγειο, γίνεται ένας χώρος για την αποθήκευση κάτι.

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι κλειστός (από κάτω από το έδαφος, από πάνω από το δάπεδο του σπιτιού, στις πλευρές - τοίχους), είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός του. Σχετικά με αυτό το σημείο είναι συχνά ξεχασμένο, αν πρόκειται για μικρά κτίρια: μια καλοκαιρινή κατοικία, γκαράζ, ένα λουτρό, хозпостройке. Και μάταια: η στασιμότητα του αέρα κάτω από τις υστερήσεις θα οδηγήσει σε προβλήματα. Πώς, και πώς να τα αποφύγετε - θα εξετάσουμε παρακάτω.

Γιατί είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός του υπόγειου χώρου; (+ βίντεο)

Ο κανονικός αερισμός για αυτόν τον χώρο είναι απαραίτητος για την αποφυγή υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη - λόγω:

 • υπόγεια ύδατα ·
 • το τοίχωμα τήξης, τη βροχή.
 • συμπύκνωμα.

Εάν το υπόγειο δεν αερίζεται - η αυξημένη υγρασία σε αυτό οδηγεί σε τέτοια προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση του καλουπιού.
 2. Βρέξτε στον πρώτο όροφο.
 3. Επιτάχυνση της καταστροφής των ξύλινων στοιχείων (δοκοί, υστερήσεις).

Μια κοινή κατάσταση: το σπίτι ήταν χτισμένο στερεό, μονωμένο, με ένα καλό σύστημα θέρμανσης. Αλλά το χειμώνα το δάπεδο για κάποιο λόγο είναι υγρό. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή το υπόγειο του εξοχικού δεν αερίζεται, υγρασία υψώνεται σε αυτό, και οι σανίδες δαπέδου είναι κορεσμένες με υγρασία - εξαιτίας αυτού που αισθάνεται ήδη στα σπίτια.

Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ένα ξύλινο σπίτι - επειδή το ξύλο είναι πιο "φοβισμένο" από την υγρασία, και το ταχύτερο εξαιτίας του χαλάει.

Η διαφορά των συστημάτων στην αρχή της ανταλλαγής αέρα

Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού που βασίζεται στην αρχή της ανταλλαγής αέρα μπορεί να είναι:

 • φυσικά - χωρίς τη χρήση οπαδών.
 • εξαναγκάζονται - και για την εισροή, και για τους ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται?
 • φυσικά εξαναγκασμένα - είτε για εισροή (πολύ σπάνια), είτε για ανεμιστήρες (σχεδόν πάντα) ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτά τα προγράμματα.

Το φυσικό σύστημα (produhi)

Για υπόγειο χώρο υπάρχει συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη ρύθμισή του λεπτομερέστερα) - θέσεις όπου υπάρχουν λίγες, πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται.

Προϊόντα ορθογώνια και στρογγυλά

Η επιλογή είναι πιο οικονομική (δεν υπάρχει κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) και απλή (πραγματικά το κάνετε μόνοι σας, έχοντας έναν Βούλγαρο από τα εργαλεία).

Αυτό το σχέδιο είναι καλό αν το σπίτι είναι σε ένα λόφο, ή τουλάχιστον σε μια περιοχή που εμφυσημένα. Εάν υπάρχουν άλλα σπίτια γύρω, ή δέντρα, ή έχετε ένα τούβλο υψηλό φράχτη, ή το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα - φυσικό εξαερισμό είναι απίθανο να βοηθήσει.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα, είναι απαραίτητο να κόψετε τα ανοίγματα (ορθογώνια ή στρογγυλά) στις κεκλιμένες και αντίθετες πλευρές του θεμελίου. Μέσω του οποίου θα ρέει ο αέρας. Θα πρέπει να διευθετούνται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος κάθε πλευράς. Μέσα από αυτά θα πραγματοποιηθεί εισροή και εξαγωγή αέρα.

Για να εκτελέσουμε τον υπολογισμό του αριθμού και του μεγέθους των οπών - χρησιμοποιούμε το πρότυπο κατασκευής: η περιοχή των αέρος πρέπει να είναι 1/400 από την περιοχή του υποπεδίου. Δηλαδή, εάν έχετε σπίτι με συνολική επιφάνεια 100 "τετραγώνων", η συνολική επιφάνεια του αέρα θα πρέπει να είναι περίπου 0,25 m².

Άλλοι κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. Περιοχή 1 οπής: από 50 cm².
 2. Από τη γωνία της θεμελίωσης έως την έκρηξη θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 90 cm (διαφορετικά αυτή η γωνία θα καεί αργά).
 3. Εάν το έδαφος στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο - η έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα πρέπει να είναι 1/100 σε σχέση με την επιφάνεια του υπόγειου χώρου.
 4. Το κεντρικό σημείο της οπής πρέπει να είναι σε ύψος 30 cm από την επιφάνεια.
 5. Εάν υπάρχουν ενδιάμεσα τοιχώματα στο θεμέλιο - πρέπει να υπάρχουν και τρύπες μέσα τους.
 6. Η απόσταση μεταξύ των χτυπήματος δεν είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα.

Εάν ο σωλήνας είναι στερεωμένος στον ξυλότυπο, οι οπές εξαερισμού δεν χρειάζεται να τρυπηθούν: θα παραμείνουν στη βάση

Εξωτερικά, οι ανεμιστήρες καλύπτονται με πλέγματα εξαερισμού, ιδανικά με πλέγμα (με κυψελίδες όχι μεγαλύτερες από 5 mm).

Όταν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς produhov;

Η τοποθέτηση οπών στο θεμέλιο δεν είναι απαραίτητη εάν:

 • το έδαφος στο υπόγειο είναι καλυμμένο με υλικό ανθεκτικό σε ατμούς που βρίσκεται 15 εκατοστά και επικαλύπτεται με το θεμέλιο.
 • Ο υπόγειος χώρος επικοινωνείται με τις εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου (για παράδειγμα - χρησιμοποιείται για την αποθήκευση κάτι και ανοίγει περιοδικά).
 • ο αγωγός αέρα παρέχεται στη βάση, παρέχοντας τουλάχιστον 0,5 l / s για κάθε 5 "τετράγωνα" της περιοχής και το θεμέλιο είναι μονωμένο από έξω.

Αναγκαστικό σύστημα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα με φυσική υποχρέωση. Αξίζει να το κάνετε εάν:

 1. Έχετε ένα μεγάλο σπίτι, και κατά συνέπεια ένα μεγάλο μέρος του υπόγειου χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
 2. Το σπίτι είναι χτισμένο στις πεδιάδες ή καλύπτεται με άλλα σπίτια ή δέντρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά και δεν είναι δυνατόν να αερίζεται κανονικά ο χώρος.
 3. Η υγρασία και / ή το καλούπι εμφανίζονται γρήγορα στο υπόγειο. Αυτό συμβαίνει όταν, κατά την κατασκευή ενός σπιτιού, το ίδρυμα δεν ήταν μονωμένο ή / και στεγανοποιημένο.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας τοποθετείται στον αεραγωγό για εμφύσηση αέρα

Συνειδητοποιήστε το, επίσης, πραγματικά το πιο. Για αυτό, στην ίδρυση γίνεται από τα blowouts, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο στις τρύπες εισάγονται οι ανεμιστήρες. Σκοπός τους είναι να αποσταγνύουν τον αέρα, διατηρώντας μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καθεστώς φυσικής υποχρεωτικής θα είναι περισσότερο από αρκετό - για την εισροή των οπαδών δεν είναι απαραιτήτως. Δηλαδή, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός οργανώνεται μόνο βίαια και ο αέρας τροφοδοσίας γίνεται φυσικός: μέσω των συνήθων ανοιγμάτων.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις εκτοξεύσεις σε έναν τοίχο και μέσα από ένα. Εάν τα εγκαταστήσετε μέσα από ένα κτύπημα, θα πρέπει πάντα να έχετε οπαδούς στις εξώτατες οπές (κοντά στις γωνίες).

Για να γίνει ένα τέτοιο σύστημα συνιστάται σε εκείνους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν υγρασία ή μούχλα στο υπόγειο - μόνο στην περίπτωση. Για να το ξεφορτωθείτε εξαιτίας της απροσεξίας και για την εξοικονόμηση αρκετών χιλιάδων ρούβλι - θα είναι πιο δύσκολο από τη λήψη μιας προληπτικής δράσης.

Μια ασυνήθιστη επιλογή: ο αερισμός του υπόγειου χώρου μέσω της σόμπας (βίντεο)

Χρειάζεται να κλείσω τον αέρα για το χειμώνα;

Το χειμώνα, ο παγωμένος αέρας που πέφτει στο υπόγειο οδηγεί στο γεγονός ότι στα σπίτια στον πρώτο όροφο το πάτωμα γίνεται πολύ κρύο.

Για να αποφύγετε αυτό - κάποιοι ιδιοκτήτες κλείνουν τις τρύπες εξαερισμού το χειμώνα. Ως αποτέλεσμα, το υποπεδίο θα είναι θερμότερο και τα δάπεδα στον πρώτο όροφο δεν θα είναι τόσο κρύα.

Ωστόσο, τα κλειστά βουλώματα θα οδηγήσουν σε αύξηση της υγρασίας και στην ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, σταματήστε την εκκαθάριση για το χειμώνα - αυτό δεν είναι σωστό.

Για να αποφύγετε πάρα πολύ ψύξη του δαπέδου - πρέπει να είναι μονωμένο. Είναι σωστό να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, επειδή στην ήδη βιωμένη κατοικία για μόνωση είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα δάπεδα.

Αν δεν κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καλύψει με χιονιού. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει ούτε (οι οπές είναι κλειστές), και η υγρασία στο εσωτερικό θα αυξηθεί (λόγω του χιονιού που πέφτει στο υπόγειο, το οποίο θα λιώσει εκεί).

Νοσηλευτική την άνοιξη και το φθινόπωρο

Την άνοιξη, το κυριότερο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση του υπόγειου σιδηρόδρομου. Το Meltwater μπορεί να διεισδύσει στο εσωτερικό του, οδηγώντας σε αυξημένη υγρασία.

Εάν οι μολυσματικές ουσίες ήταν κλειστές για το χειμώνα, είναι σημαντικό να τις ανοίξετε το συντομότερο δυνατόν: με την έναρξη της θέρμανσης.

Το φθινόπωρο - ελέγξτε αν οι σχάρες εξαερισμού είναι στη θέση τους (ή τις εγκαταστήστε εάν δεν είναι). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μικρά τρωκτικά αρχίζουν να ψάχνουν για ζεστά χωράφια και ανοίγματα τρύπες θα τους επιτρέψουν να διεισδύσουν μέσα στο σπίτι σας.

Εξαερισμός ενός ξύλινου δαπέδου - εγγύηση της αντοχής του

Τα δάπεδα σε ιδιωτικές κατοικίες μπορεί να στερεώνεται σταθερά στους τοίχους, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να γίνονται «επιπλέουν». Αυτό σημαίνει ότι η περίμετρος του σπιτιού συνδέεται με την κατασκευή ενός τεμαχίου, και τα πατώματα χτισμένο στα θεμέλια της δικής στηλών και / ή του ενδιάμεσου τοίχους. Ακόμα κι αν βασίζονται σε κοιτόστρωση, δεν είναι μόνιμα στερεωμένος, ακριβώς επειδή είναι απαραίτητο να οργανώσει αερισμού των υπόγειων χώρων, συμπεριλαμβανομένων και μέσα από τα κενά μεταξύ του δαπέδου και τοίχου, κρυμμένο πίσω από σοβατεπί.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό δαπέδου;

Αλλά, ίσως, η επιλογή με την κατάρρευση του δαπέδου, καταστροφική, αλλά πιο ασφαλές για την υγεία από την ήττα ενδοδαπέδια με μύκητες και μούχλα. Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα δεν μετατρέπεται σε σκόνη, λειτουργεί, αλλά χρησιμεύει ως εστία σπόρια μανιταριών επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Έρχομαι στους πνεύμονες, και έπειτα στο ήπαρ και τα νεφρά, μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρές ασθένειες.

Αν το σπίτι γίνει υγρό χωρίς θέρμανση, μπορεί να θεωρηθεί λόγος ανησυχίας για την παρουσία υγρασίας στον υπόγειο χώρο.

Λειτουργία του υπόγειου χώρου κατά τη διάρκεια του έτους

Ίσως την προβολή των λεπτομερών συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα και έξω από την έδρα του χώρου δεν ισχύει για κτίρια με μια ειδική συσκευή εξαερισμού ενδοδαπέδια μέσα από τις εισαγωγές αέρα κάτω από τα σοβατεπί. Πρόκειται για ένα περίπλοκο σύστημα οπών διαφόρων μεγεθών, μέσω των οποίων πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του υπόγειου χώρου. Πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι η γη κάτω από το σπίτι δεν παγώνει και δεν παγώνει και τα θεμέλια του σπιτιού.

Αν οικοδόμοι έχουν κοστίσει περισσότερο απλό σχεδιασμό, όταν οι εισαγωγές αέρα είναι ανοικτά παράθυρα (τα λεγόμενα «τρύπες αέρα») του υπόγειου στο δρόμο, στη συνέχεια, ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Αυτές οι τρύπες είναι κατασκευασμένες για εξαερισμό κυρίως στην προς τα εμπρός πλευρά και με την αντίθετη πλευρά για να δημιουργήσουν ένα φυσικό βύθισμα. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιοι άνεμοι κυριαρχούν στη δεδομένη περιοχή.
 • Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το καλοκαίρι οι οπές εξαερισμού είναι ελεύθερες - δεν είναι γεμάτες με πράγματα από μέσα και δεν είναι κατάφυτα από ζιζάνια από το εξωτερικό.
 • Εάν ο εξαερισμός δεν είναι αρκετά καλός, θα πρέπει να ενισχυθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με το κόψιμο οπών στην τρύπα με τρύπημα με διαμάντια ή με ενίσχυση της ώσης στις υπάρχουσες. Για το σκοπό αυτό, παρέχεται ένας σωλήνας κασσίτερου στην τρύπα που προστατεύεται από τη βροχή και τη διείσδυση τρωκτικών. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα εκτελέσει τη λειτουργία του.
 • Η παραλλαγή της αύξησης της ώθησης των ανοιγμάτων εξαερισμού στο κάτω πάτωμα: εισάγοντας σε αυτά από τη μία πλευρά του σπιτιού αρκετούς ανεμιστήρες από αναγκαστική δράση συνδεδεμένους με ηλεκτρισμό και την αλλαγή τους αρκετές φορές την ημέρα για 20-30 λεπτά.
 • Το χειμώνα, όμως, ventotverstiya πρέπει να είναι κλειστές, διαφορετικά το κρύο vystudit αέρα όχι μόνο το πάτωμα, το οποίο είναι δυσάρεστο για το νοικοκυριό, αλλά και η γη και η ξυλεία κατασκευών. Και μια τέτοια έντονη αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε συμπύκνωση της υγρασίας στο δωμάτιο όταν θερμαίνεται.
 • Όταν κάνει κρύο γόνο των μικρών τρωκτικών (ποντίκια και αρουραίους) ψάχνει για ένα ζεστό καταφύγιο, και οι κελάρι σπίτια αντιστοιχεί ακριβώς στις ανάγκες τους. Δεδομένου ότι το ποντίκι - οι καταστροφείς των ξύλινων δομών και φορείς ασθενειών, η παρουσία τους είναι επικίνδυνη για τους επιβαίνοντες του σπιτιού. Επομένως, είναι απαραίτητο για την προστασία τους από το χώρο πλίνθο του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε τα παράθυρα ή κοίλα τούβλα, τα οποία θα πρέπει να «ράβουν» το χειμώνα, ή καθιερώνουν ένα πλέγμα με κύτταρα 5x5 mm, και το χειμώνα τους αντικαταστήσει με ένα βύσμα από ξύλο ή πηλό.
 • Εάν τα ανοίγματα εξαερισμού παραμείνουν ανοιχτά για το χειμώνα, πρέπει να προσέχετε ώστε να μην διεισδύουν μέσα στο πλημμυρισμένο νερό την άνοιξη ή κατά τη διάρκεια της απόψυξης. Για να λιώσει το χιόνι, που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου συνιστά κίνδυνο για ένα υπόγειο χώρο, δεδομένου ότι η παρουσία της υγρασίας είναι επιζήμια για το σύνολο της δομής σπίτι. Για να αποφευχθεί αυτό, το χιόνι πρέπει να πεταχτεί σε απόσταση 1,5 μέτρων από το σπίτι.
 • Μετά το χιόνι λιώνει και την έναρξη της απόψυξης, φελλό από τις τρύπες αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί και να πάρει καθαρό αέρα το κελάρι.

Η συσκευή αερισμού ενός δαπέδου

Για να οργανωθεί και να εγκατασταθεί σωστά ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αρχές:

1) Για τον αερισμό του τελειωτικού δαπέδου, είναι υπεύθυνος ένας χώρος αέρα 1,5 έως 5 cm, ο οποίος αφήνεται χωρίς διακοπή μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου του διακοσμητικού δαπέδου. Μπορεί να είναι μια σανίδα δαπέδου ή ένα δάπεδο από πλάκες (DVP, OSB ή κόντρα πλακέ), που χρησιμεύουν για την τοποθέτηση σε αυτό ένα παρκέ ή ένα έλασμα.

2) Για τον αερισμό του χώρου ανάμεσα στο τραχύ δάπεδο και το έδαφος, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι οπές εξαερισμού που έγιναν στο υπόγειο του σπιτιού πληρούν.

3) υπολογίζουν τον αριθμό των οπών αέρα είναι απαραίτητη, έτσι ώστε ο αριθμός τους ήταν δύο έως τέσσερις γραμμικές βάσης μετρητή, 5x5 ή 6x6 mm και η περιοχή θα είναι ίση με 2/1000 της περιοχής του εσωτερικού.

4) Το κέντρο της οπής θα πρέπει να απέχει περίπου 30 cm από το έδαφος.

5) Εάν το σπίτι βρίσκεται σε υψόμετρο, οι τρύπες μπορούν να είναι κατά το ήμισυ μεγαλύτερες, αν - στη πεδιάδα, τότε μπορείτε να τα οργανώσετε κάθε 2 μέτρα κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του κτιρίου.

6) Εάν το σπίτι έχει ενδιάμεσους τοίχους, τότε στα θεμέλιά τους είναι απαραίτητο να γίνουν τρύπες από τον ίδιο υπολογισμό: ένα για κάθε 2 μ.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου

Λάθη στη δημιουργία του ξύλινου δαπέδου και δεν είναι πολύ καλό εξαερισμό δεν είναι απλά καταστραφεί πίνακες και στοιχεία οροφής, δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη των αποικιών μυκήτων, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν αλλοιώσεις του ξύλου, στον αέρα, υπάρχουν ίχνη ζωής του φόρμα και το ωίδιο. Αν τα βακτήρια και τα σπόρια είναι σε θέση να εξαλείψει τη σκόνη σε μασίφ ξύλο, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν με την υγεία και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανονική εξαερισμό όροφο και φρέσκο ​​αέρα δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων, αλλά επιτρέπει το 90% για την απομάκρυνση της υγρασίας και να λύσει το πρόβλημα με ελάχιστες απώλειες.

Αιτίες υγρασίας

Το πρόβλημα της καταστροφής των ξύλινων δαπέδων είναι γνωστό στους κατασκευαστές από αμνημονεύτων χρόνων. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση των σανίδων δαπέδου και την ύπαρξη υγρασίας κάτω από τις σανίδες, χρησιμοποιήθηκαν δύο μέθοδοι:

 • Ένας λιτός, βαρύς άνδρας με φορτίο στα χέρια του προσφέρθηκε να περπατήσει κατά μήκος των άκρων των σανίδων δαπέδου στο δωμάτιο, πιο απομακρυσμένο από το παράθυρο και τις πόρτες. Εάν η κάμψη των σανίδων δεν συνοδεύεται από τραγάνισμα, τα δάπεδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν άρρωστα.
 • Το δεύτερο σημάδι ήταν η παρουσία ενός βαρύ "γήινο πνεύμα" ή μια οσμή marsh που δείχνει μια υψηλή υγρασία και την παρουσία των προϊόντων σήψης στον αέρα. Ακόμα και ο εσωτερικός αερισμός και ο εξαερισμός δεν βοηθούσαν να απαλλαγούμε από την υγρασία.
 • Ελλείψει αερισμού, τα τμήματα των τοίχων που γειτνιάζουν με το δάπεδο επάνω από το περίπτερο φαινόταν γήινο, ασβέστη ή ταπετσαρία άλλαξαν το χρώμα, αποκτούσαν συχνά σκουριασμένη απόχρωση.

Σήμερα είναι γνωστό ότι ακόμη και η απουσία των αναφερόμενων χαρακτηριστικών δεν αποτελεί εγγύηση για ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο υποπεδίο. Οι λόγοι για τους οποίους η υγρασία συλλέγεται κάτω από τις σανίδες δαπέδου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Με εσφαλμένα διατεταγμένα στεγάνωση εξαερισμού υπόγειο, έλλειψη οπών αέρα διαμέσου του οποίου ο αέρας διαπερνά την πλακέτα να ρέει σωλήνες νερού, ή χειρότερα, αποστράγγιση.

Δεν σώζει το δωμάτιο με ακατάλληλο εξαερισμό, ακόμη και αν οι τοίχοι και οι οροφές στο κτίριο είναι κατασκευασμένες από επεξεργασμένο ξύλο. Το πάτωμα ενός ξύλινου σπιτιού, χωρίς αέρος, καταστρέφεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε κτίρια κανονικής πέτρας ή πλαισίου. Ο προστατευτικός εμποτισμός ή η επίστρωση διαπερνά βαθιά μέσα στο ξύλο μόνο μερικά χιλιοστά. Αν σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια των ξύλινων κορμών, δοκών ή σανίδων, ακόμη και αν εμποτιστούν, ο μύκητας επηρεάζει εύκολα το ξύλο.

Η μόνη διέξοδος είναι να κάνετε σωστά τον αερισμό δαπέδου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, η προέλευση των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Κάνουμε αερισμό δαπέδου

Συχνά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών με προβληματικά πατώματα υποτιμούν τη σημασία μιας επείγουσας λύσης του προβλήματος. Τα διαβρωμένα ξύλινα δάπεδα επισκευάζουν, σφραγίζουν, εξαλείφουν τις μικρότερες ρωγμές, μέσω των οποίων μπορεί να διαρρεύσει αέρας από το υποπεδίο. Σε γενικές γραμμές, κάνουν τα πάντα ακριβώς το αντίθετο. Οι ειδικοί σε περίπτωση προβλημάτων με την ανάπτυξη παθογόνων μορφών μυκήτων προτείνουν:

 1. Ανοίξτε τα δάπεδα και υπο-γεμίστε το πάτωμα με μια ολοκληρωμένη εξυγίανση.
 2. Όλα τα στοιχεία των πατωμάτων και των πατωμάτων στέλνονται στην πυρκαγιά, τα ράφια από τούβλα αντιμετωπίζονται με αντισηπτικά.
 3. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο φυσιολογικός φυσικός αερισμός είναι τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατάσταση απαιτεί την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Για παράδειγμα, αν η πηγή νερού κάτω από τις σανίδες δεν είναι αξιόπιστη και η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού είναι σαφώς ανεπαρκής.

Κατασκευή αερισμού δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, τρυπήματα για δάπεδα αερισμού τοποθετούνται στην κατασκευή θεμελίωσης. Ακόμη και αν το κτίριο ανεγερθεί σε θεμέλια πλακών, οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στη μάζα του σκυροδέματος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση για τα παράθυρα φράχτη. Η ροή του αέρα μέσω του παραθύρου εξαερισμού του υποπεδίου κατευθύνεται στη μικρότερη απόσταση από τον κατακόρυφο σωλήνα εξαγωγής του άξονα εξαερισμού. Όσο περισσότερο βρίσκεται ο αέρας τροφοδοσίας από την κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της εισόδου.

Στην πράξη, συνήθως πραγματοποιείται ο γενικός υπολογισμός του μεγέθους, του τμήματος και του ύψους του παραθύρου του σωλήνα εξαγωγής. Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας, μερικά παράθυρα πρέπει να επικαλύπτονται εν μέρει ή, αντίθετα, να επεκταθούν, ώστε ο αερισμός κάτω από το πάτωμα να είναι πιο αποτελεσματικός. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τις υπάρχουσες οπές, εισάγονται επιπλέον παράθυρα εισροής.

Αν το υπόγειο του σπιτιού τακτικά υποβάλλεται σε πλημμύρες ή πλημμύρες, προκειμένου να κρατήσει το δάπεδο από την υγρασία, η αντίστροφη πλευρά των σανίδων δαπέδου ραμμένα πηχάκια, πάνω από το οποίο είναι τεντωμένο ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Σε αυτή την περίπτωση, μέρος των διοχέτευσης συνδέεται με αγωγούς αέρα με κενό εξαερισμού κάτω από το δάπεδο. Το δεύτερο μισό των καθαρισμών παραμένει ανοιχτό, αλλά ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίσταται στον αγωγό εξαγωγής. Η ταινία σβήνει καλά την ηχητική πίεση και το θόρυβο από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του δαπέδου σε ένα διαμέρισμα

Η αρχή του αερισμού των διαμερισμάτων δεν διαφέρει από το σχέδιο που χρησιμοποιείται για ιδιωτική κατοικία. Κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, οι αυλακωτές σανίδες είναι συσκευασμένες από άκρη σε άκρη σε εγκάρσιες δοκούς - υστερήσεις. Η απόσταση από το δάπεδο έως το πλάκας σκυροδέματος δαπέδου μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 40 cm. Το ποσό του χώρου κάτω από το δάπεδο είναι αρκετά ωστόσο να στηριχθεί όχι μόνο τη θέση των παραθύρων εξαερισμού, αλλά επίσης το τμήμα του σωλήνα εξαγωγής ώστε να παρέχουν επαρκή απόδοση του φυσικού αερισμού μεγάλο.

Για τα κτίρια από τούβλα θα ήταν επαρκής πολλαπλότητα των μονάδων αερισμού 6-7 σε πρίζες κουκούλα θα πρέπει να παρέχει μία 20% καλύτερη απόδοση για τα διαμερίσματα ισογείου πολλαπλότητα εξαερισμού θα πρέπει να φθάσει 10 μονάδες.

Οι είσοδοι αέρα εντοπίζονται συχνότερα στις πλαϊνές πλακέτες, σε μικρή απόσταση από τα παράθυρα ή άλλες πηγές δροσερού κρύου αέρα. Ένα βαρύτερο κρύο ρεύμα αέρα διεισδύει στο πλέγμα εξαερισμού μέσα στο χώρο κάτω από το δάπεδο, θερμαίνεται και, ακολουθώντας την πίσω πλευρά των σανίδων δαπέδου, ανατινάζει την υπερβολική υγρασία. Από κάτω από το πάτωμα η ροή κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού.

Παραδόξως, η παρουσία ρωγμών στο δάπεδο βελτιώνει την ανταλλαγή αερίων, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν προσθέτουν υγεία στους ιδιοκτήτες, αφού ο αέρας από κάτω από το δάπεδο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα σκόνης. Συχνά, όταν η επισκευή του πρώτου ορόφου, οι ιδιοκτήτες γεμίζουν προσεκτικά όλες τις ρωγμές, μαζί με τα παράθυρα εισαγωγής στα πλίνθια. Ως αποτέλεσμα, συσσωρεύεται υγρασία και το πάτωμα αρχίζει να ανακινείται έντονα. Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο εάν το δάπεδο καλύπτεται με κάλυμμα δαπέδου από πολυμερές. Επομένως, οποιαδήποτε επισκευή του δαπέδου πριν από τη σφράγιση των εγκοπών θα απαιτήσει τον καθαρισμό των παραθύρων εισαγωγής και των αγωγών εξαερισμού.

Συμπέρασμα

Εάν στις συνθήκες ενός διαμερίσματος υπήρχε πλημμύρα ή ατύχημα των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, μετά την εξάλειψη των πρώτων συνεπειών, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να μην ανοίξει το δάπεδο, αλλά να εισάγετε δύο αγωγούς αέρα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Ο πρώτος συνδέεται με ένα ανεμιστήρα φυσήματος, ο δεύτερος απλώς βγαίνει στο δρόμο. Για λίγες μέρες χωρίς πολύ εντατικό αερισμό, τα δάπεδα μπορούν να θεωρηθούν σωστά.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό ενός ξύλινου δαπέδου και τι είναι γεμάτο με την απουσία του;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα δάπεδα σε ιδιωτικά σπίτια γίνονται "επιπλέουσες" - μια άκαμπτη πρέζα στους τοίχους είναι μια σπανιότητα. Είναι χτισμένα στη βάση τους από κολόνες ή ενδιάμεσους τοίχους (σε ορισμένες περιπτώσεις και οι δύο χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα).

Για να προστατεύσετε το πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία από την σήψη θα βοηθήσει τον κατάλληλο εξαερισμό

Εάν ακόμη και μια σχάρα χρησιμοποιείται ως στήριγμα, τότε δεν καταφεύγουν σε άκαμπτη στερέωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα τόσο σημαντική στιγμή, όπως το ξύλινο εξαερισμός πάτωμα, αλλά μάλλον για τον εξαερισμό του υπόγειου ζώνης, η οποία είναι οργανωμένη, μεταξύ άλλων μέσω κενά και Intermedia δαπέδου και τοίχου, καλύπτει τις μπάζες.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει αερισμός δαπέδου;

Δεν είναι ένα μυστικό για κανέναν ότι το ξύλο είναι πολύ επιδεκτικό χρήσης και είναι πολύ ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγρασία της, η οποία μόλις τώρα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέντρο χωρίς αερισμό.

Το δάπεδο και οι δοκοί στήριξης θα αρχίσουν να σβήνουν και να συρρικνώνονται. Σε μια "ωραία" μέρα καταστροφικές διαδικασίες θα βλάψουν το πάτωμα τόσο πολύ που θα πέσει κάτω κάτω από τα πόδια σας. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να ξαναχτίσετε ολόκληρη την κατασκευή, δαπανώντας πολλούς οικονομικούς πόρους γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, δεν διαφωνίες και συζητήσεις σχετικά με το αν αερισμός στο ξύλινο πάτωμα είναι απαραίτητη, δεν μπορεί να είναι - είναι απολύτως απαραίτητο.

Επιπλέον, ο εξαερισμός απαιτείται επίσης για το λόγο ότι χωρίς αυτό, ο μύκητας και η μούχλα μπορούν να αρχίσουν να σχηματίζονται στο υποπεδίο. Αυτό απειλεί όχι μόνο το ίδιο το υλικό, συμβάλλοντας στην καταστροφή του, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Σπόρια του μύκητα που απελευθερώνονται στον αέρα θα εισέλθουν στους πνεύμονες ενός ατόμου, και από εκεί στο ήπαρ και τα νεφρά. Εξαιτίας αυτού, το σώμα μπορεί να ξεκινήσει παθολογικές διεργασίες που οδηγούν στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.

Παραλλαγές του εξαερισμού κάτω από το δάπεδο

Λειτουργία του υπόγειου χώρου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους

Ο εξαερισμός του ξύλινου σπιτιού μπορεί να οργανωθεί χάρη στις εισόδους αέρα. Βρίσκονται κάτω από τις πλάκες και αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα οπών, το οποίο καθιστά δυνατή την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του υπόγειου χώρου. Ένα τέτοιο σύστημα έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - το έδαφος κάτω από τη δομή, καθώς και το ίδρυμα, δεν παγώνει.

Ένας άλλος αερισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπου η ανταλλαγή αέρα εξασφαλίζεται από την παρουσία μικρών ανοικτών παραθύρων που οδηγούν από το υπόγειο στο δρόμο (συχνά ονομάζονται "χτυπήματα"). Αν τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη, τότε η απλότητα είναι ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του εξαερισμού.

Ξύλινο πάτωμα σε κούτσουρα σε ιδιωτικό σπίτι

Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον εξαερισμό με τη βοήθεια ενός "χτυπήματος":

 1. Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό βύθισμα, οι οπές αερισμού είναι κατασκευασμένες από την προς τα πίσω πλευρά, καθώς και από την αντίθετη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πρώτα απαραίτητο να μάθετε ποιοι άνεμοι στην περιοχή σας φυσούν πιο συχνά.
 2. Το καλοκαίρι, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα ανοίγματα να είναι πάντοτε ανοιχτά. Για παράδειγμα, από μέσα μπορούν να επικαλύψουν τυχαία τα πράγματα, και από την πλευρά του δρόμου υπερνικά με χόρτο ή φυτά - αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Ελέγξτε αυτήν την απόχρωση.
 3. Μερικές φορές ο αερισμός του δαπέδου δεν αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την καλή δουλειά που οι ιδιοκτήτες κατοικιών αναμένουν από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ενισχυθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με την τόνωση της ώσης στις οπές, που πραγματοποιείται με την τοποθέτηση του σωλήνα κασσίτερου. Όσο πιο ψηλά το τοποθετείτε, τόσο περισσότερο το αποτέλεσμα θα δώσει. Μπορείτε να πάτε και με έναν άλλο τρόπο - η μέθοδος των διατρήσεων τρυπήματος τρυπών στη βάση.
 4. Για να αυξήσετε την πρόσφυση, μπορείτε να εγκαταστήσετε αρκετούς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στη μία πλευρά της ιδιωτικής κατοικίας. Αλλά δεν χρειάζεται να δουλεύουν μέρα και νύχτα, αρκεί να τα γυρίσεις για μισή ώρα 3-6 φορές κάθε μέρα.
 5. Κατά τη διάρκεια του κρύου, οι οπές εξαερισμού πρέπει να είναι κλειστές, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε το πρόβλημα. Οι παρειές και οι ξύλινες κατασκευές θα παγώσουν, πράγμα που θα οδηγήσει στη συμπύκνωση της υγρασίας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της θέρμανσης. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα είναι ανήσυχο για τα μέλη της οικογένειας να κινούνται γύρω από το κρύο πάτωμα.
 6. Μετά την εμφάνιση του κρυολογήματος ποντίκια και οι αρουραίοι αρχίζουν να ψάξουν για τον εαυτό σας ζεστό «μέρος» όπου θα είναι άνετη και την προσοχή τους συχνά επικεντρώνεται στο υπόγειο, γιατί εδώ οι ιδανικές συνθήκες επικρατούν για αυτούς. Ωστόσο, η παρουσία αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών είναι ανεπιθύμητη για δύο λόγους: α) Τρωκτικά καταστρέφουν τη δομή του ξύλου. β) υποφέρουν από ασθένειες και μπορούν να μολύνουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Για να προστατεύσετε από αυτά την πλίνθο, πρέπει να βάλετε το παράθυρο της σχάρας, το οποίο όταν αλλάζει ο παγετός σε ξύλινα ή πήλινα βύσματα. Μια άλλη διέξοδος από την κατάσταση είναι να αποκλείσετε τα παράθυρα με ένα κοίλο τούβλο (το χειμώνα είναι "ραμμένο").
 7. Η εισροή υγρασίας στο υπόγειο είναι απαράδεκτη, οπότε αν για το χειμώνα δεν καλύπτεστε τα παράθυρα, βεβαιωθείτε ότι όταν το χιόνι αποψυχθεί, το σχηματισμένο νερό δεν ρέει στις τρύπες. Για να αποφευχθεί αυτό, αρκεί να ξαπλώνετε το χιόνι όταν θερμαίνεται μακριά από τη βάση, σε απόσταση 1,5-2 μέτρων.
 8. Οι κυκλοφοριακές εμπλοκές εξάγονται από τον αέρα μετά το τέλος του κρύου και την τήξη του χιονιού.

Κανόνες για την οργάνωση του αερισμού του υπόγειου χώρου

Με τη διάταξη εξαερισμού του ξύλινου δαπέδου, μπορούν να γίνουν λάθη τα οποία αναγκαστικά θα γίνουν αισθητά από τα προβλήματα στο μέλλον. Για να μην αναζητήσετε κανένα γνωστό μέρος για επιπλέον περιπέτειες, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Μεταξύ της στρώσης θέρμανσης και του δαπέδου του διακοσμητικού καλύμματος δαπέδου, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα χώρο αέρα 1,5-5 εκατοστά - εξαιτίας αυτού θα επιτευχθεί αερισμός του τελικού δαπέδου.
 2. Η ζώνη εξαερισμού μεταξύ του σκληρού δαπέδου και του εδάφους είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, λόγω των οπών του πλίνθου.
 3. Για κάθε 4 τρέχοντα μέτρα του πλίνθου, πρέπει να υπάρχουν 2 εκρήξεις, 5 με 5 σε μέγεθος (6 επίσης 6 με 6 mm).
 4. Η απόσταση από την οπή εξαερισμού στο έδαφος πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά.
 5. Ο αριθμός των τρυπών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του ιδιωτικού σπιτιού. Το σπίτι στην πεδιάδα χρειάζεται περισσότερες τρύπες - θα είναι σκόπιμο να γίνει κάθε 2 μέτρα, και σε όλους τους τοίχους του κτιρίου. Το περίβλημα, το οποίο βρίσκεται στη θέση, αντιθέτως, θέτει πιο απλές συνθήκες για τη ρύθμιση των οπών εξαερισμού - ο αριθμός τους μπορεί να είναι δύο φορές μικρότερος.
 6. Μια ξεχωριστή λέξη είναι να πούμε για σπίτια με ενδιάμεσους τοίχους. Εδώ, η βάση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με οπές, χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή υπολογισμού - 1 για κάθε 2 τρέχοντα μέτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διάταξη εξαερισμού δαπέδου δεν είναι ένα αρχέτυπο έργο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες και αρχές και εάν η εμπειρία από τη διεξαγωγή τέτοιου έργου δεν είναι διαθέσιμη, είναι προτιμότερο να εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό του ξύλινου δαπέδου στο σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου μιας ιδιωτικής κατοικίας οργανώνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής - τοποθέτηση του θεμελίου. Εάν το πάτωμα δεν απλώνεται στο έδαφος και υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους, ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου είναι υποχρεωτικός. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε δομή, ανεξάρτητα από την περιοχή, τη συχνότητα χρήσης, τον προορισμό, το χρόνο διαμονής κλπ.

Τι είναι ο αερισμός;

Ο εξαερισμός του ξύλινου δαπέδου σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει απαραιτήτως να οργανωθεί για πολλούς έγκυρους λόγους. Εάν η κατασκευή ανεγερθεί χωρίς τη συσκευή αερισμού του υπόγειου όγκου, είναι απαραίτητο να διορθωθεί με ανεξάρτητη εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού, διαύλων (εξαρτάται από τα δομικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά του σπιτιού).

Ο κύριος λόγος που προκαλεί υπεύθυνα την αντιμετώπιση του ζητήματος του αερισμού του υπόγειου χώρου είναι η υγρασία. Είναι κατ 'ανάγκη παρόν σε κάποιο βαθμό κάτω από το πάτωμα κάθε ιδιωτικού σπιτιού, ανεξάρτητα από το πόσο ξηρό το χώμα φαινόταν.

Η εξάτμιση της υγρασίας από τη γη αυξάνεται, ρυθμίζεται σε δομικές κατασκευές από φέροντα, ξύλινα, σκυρόδεμα, αργά, αλλά συνεχώς προκαλεί ζημιά σε παράνομες κατασκευές. Τα συγκεκριμένα στοιχεία με την πάροδο του χρόνου καταστρέφονται, το μέταλλο - βαθμιαία διαβρώνεται.

Ξύλινα μεταλλικά στοιχεία, δομές υπό την επίδραση της σήψης υγρασίας, καταστρέφονται. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η σήψη ξύλου είναι ένα μέσο αναπαραγωγής για μούχλα και μύκητες. Αόρατα σπόρια διαπερνούν προς τα πάνω, μέσα στα δωμάτια του σπιτιού, ασκώντας καταθλιπτική επίδραση στο μικροκλίμα των χώρων.

Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, το ιδιωτικό κτίριο θα καταρρεύσει στη βάση του, είναι αδύνατο να το διορθώσετε μετά από ένα συγκεκριμένο κρίσιμο επίπεδο. Η θέρμανση του σπιτιού από το εσωτερικό δεν επηρεάζει την αποστράγγιση του υπόγειου χώρου, καθώς τα σύγχρονα υδραυλικά και θερμομονωτικά υλικά για δάπεδα δουλεύουν ποιοτικά.

Αρχές κατάλληλου εξαερισμού

 • Ο εξαερισμός του τελικού δαπέδου πραγματοποιείται λόγω του στρώματος αέρα μεταξύ της διακοσμητικής επίστρωσης (σανίδα δαπέδου, καταστρώματα από ινοσανίδες, κόντρα πλακέ με παρκέ, πλαστικοποιημένο κλπ.) Και θερμαντήρα. Είναι περίπου 1,5-5 εκατοστά.
 • Ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου πραγματοποιείται σε βάρος του εγκαθιστούμενου στο σωληνίσκο σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που βασίζεται στα χαρακτηριστικά της δομής, στα χαρακτηριστικά του εδάφους, στην επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου.
 • Το άνοιγμα εξαερισμού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το επίπεδο του εδάφους.
 • Αν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, το χτύπημα πρέπει να γίνει 1,5 φορές περισσότερο, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους.
 • Η θεμελίωση των ενδιάμεσων τοίχων είναι επίσης εξοπλισμένη με ανοίγματα για εξαερισμό με βάση το γενικό σχήμα υπολογισμού.
 • Όταν το φυσικό βύθισμα δεν επαρκεί, για τον αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου χώρου, ειδικά για τα μεγάλα σπίτια, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικούς μηχανισμούς.
 • Ο αερισμός είναι απαραίτητος όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα.

Η οργάνωση του αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου

Οι κατασκευές, τα δάπεδα των οποίων δεν έχουν άμεση βάση στο έδαφος, είναι εφοδιασμένα με σύστημα αερισμού όγκου αέρα μεταξύ της επικάλυψης και του εδάφους. Κατά κανόνα, υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός με ανεξάρτητο ρεύμα, το οποίο οργανώνεται με την εμφύσηση αέρος μέσω διοχέτευσης, την κυκλοφορία θερμής ροής από εσωτερικούς χώρους μέσω οπών εξαερισμού στο πάτωμα, πλακών.

Για τα μεγάλα σπίτια, τα φυσικά ρεύματα μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού που βασίζεται σε ένα σταθερό.

Κατά την τοποθέτηση της θεμελίωσης, προβλέπεται να αερίζεται κάτω από το δάπεδο σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες, υπολογίζεται το σχήμα της θέσης του ανοίγματος μέσα στο πλίνθο. Υπάρχουν διάφορες αρχές για την οργάνωση παράνομου αερισμού για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας:

 • Οι οπές πρέπει να γεμίζουν όταν χύνεται το θεμέλιο.
 • Το ύψος της θέσης των κοιλοδοκιών εντός του πλίνθου (φούσκωμα) δεν είναι μικρότερο από 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους από έξω.
 • Η απόσταση μεταξύ των οπών είναι έως 3 μ.
 • Αξιοθέατα τοποθετούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του καλύμματος χωρίς εξαίρεση.
 • Από την εσωτερική γωνία, οι εξαερισμοί πραγματοποιούνται σε απόσταση 1 m.
 • Αν τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν τη δική τους θεμελίωση, υπάρχουν επίσης ανοίγματα μέσα σε αυτές τις δομές, αλλά πιο συχνά 1,5 φορές από ότι στη βάση.
 • Η διατομή του εξαερισμού είναι 120-150 mm, η πλευρά του ορθογωνίου είναι 100 mm.
 • Τοποθετώντας τις οπές στην αντίθετη πλευρά του άλλου.
 • Όταν μια ιδιωτική κατοικία ανεγερθεί χωρίς τον οργανωμένο αερισμό του υπόγειου χώρου, υπάρχουν κιγκλιδώματα τοίχου, οι αερισμός γίνεται 1,5-2 φορές συχνότερα μέσα στο βάθρο βάσης.
 • Οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες, διαχυτήρες για την αποφυγή εισόδου τρωκτικών. Συνιστάται να αγοράσετε σχάρες με ρυθμιζόμενες περσίδες για να περιορίσετε την πρόσβαση σε μικρά ζώα κάτω από το δάπεδο κατά τη μετανάστευση το φθινόπωρο.

Η συσκευή αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου σε ιδιωτική κατοικία και διαμέρισμα

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία ιδιωτικών κατοικιών από ξύλο απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις σε πολλούς τομείς. Οι πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες, τις ιδιαιτερότητες της απόδοσης της εργασίας, τις ειδικές απαιτήσεις για τα τεχνικά συστήματα και τις δομές ενός τέτοιου σπιτιού, θα βοηθήσουν στην αποφυγή λαθών στην κατασκευή του και στην αγορά ενός έτοιμου - για να εντοπίσει παραλείψεις και ελλείψεις στην κατασκευή. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα γνώσης στον τομέα της κατασκευής είναι ο εξοπλισμός ενός ξύλινου σπιτιού με σύστημα αερισμού δαπέδου.

Γιατί ο εξαερισμός κάτω από το πάτωμα;

Ένα χαρακτηριστικό της στύσης των ξύλινων κτιρίων για διάφορους τύπους βάσεων είναι η παρουσία κάτω από το δάπεδο του ισογείου του κλειστού χώρου που οριοθετείται κάτω από ένα ανοικτό στρώμα του εδάφους σε κάθε πλευρά - το καπάκι, και η κορυφή - η δομή υποστήριξης και οι σανίδες δαπέδου.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων όπως η φυσική περιεκτικότητα σε υγρασία του εδάφους, εποχιακές και ημερήσιες μεταβολές της θερμοκρασίας, ο κλειστός χώρος δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για βακτηριακή χλωρίδα, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς. Η επίδρασή τους στο ξύλο οδηγεί στην εμφάνιση μολύνσεων από μούχλα, σήψη, μυκητιάσεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Το υγρό χώμα είναι μια σταθερή πηγή ατμών, οι διαφορές θερμοκρασίας εκτός και εντός ενός κλειστού υπόγειου χώρου οδηγούν στη συμπύκνωση των καπνών στις ψυχρότερες επιφάνειες και στον σχηματισμό μιας σταθερής πηγής υγρασίας.

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία και τους συντρόφους της - σάπια, μούχλα και μούχλα, μπορείτε μόνο να εξαλείψετε τα αίτια της εμφάνισής τους: υγρασία εδάφους, αλλαγές θερμοκρασίας και κλειστός χώρος κάτω από το πάτωμα. Και αν οι δύο πρώτες είναι δύσκολο να χειριστούν, τότε για να εξαλείψουμε το τρίτο αρκεί να κάνουμε μια σειρά από τρύπες, έτσι ώστε ο κλειστός χώρος να μην είναι πλέον κλειστός.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια τέτοια λύση βοηθά όχι μόνο να αποφύγει το κλείσιμο του υπόγειου χώρου, αλλά οδηγεί επίσης στην εξίσωση των θερμοκρασιών και, κατά συνέπεια, στην παύση του σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Η απόφαση αυτή ονομάζεται εξαερισμός.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να εξοπλίσετε τις οπές εξαερισμού (blowouts) στο στάδιο της τοποθέτησης του θεμελίου - αρκεί να ρυθμίσετε τον απαιτούμενο αριθμό τμημάτων αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικών σωληνώσεων στο εσωτερικό του ξυλότυπου πριν χυθείτε. Μετά την τοποθέτηση του σκυροδέματος, ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να αφαιρεθεί και ο αμίαντος μπορεί να παραμείνει στη βάση.

Εάν για κάποιο λόγο οι ενέργειες αυτές δεν έγιναν - είναι εντάξει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε περισσότερα για να οργανώσετε τον εξαερισμό. Με αυτό το έργο, ένα ισχυρό διάτρητο με ένα ειδικό ακροφύσιο μπορεί να κάνει καλά.

Οι τρύπες εξαερισμού που κατασκευάζονται στους απέναντι τοίχους του σπιτιού εξασφαλίζουν συνεχή κυκλοφορία αέρα, αποτρέπουν το σχηματισμό συμπύκνωσης και διατηρούν το ξύλινο πάτωμα σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο εξαερισμός πάτωμα σε ένα ξύλινο σπίτι δεν είναι παιδικό παιχνίδι «απλά ανοίξτε μια τρύπα,» και το έργο που απαιτεί ακριβείς υπολογισμούς της μηχανικής και τη γνώση των φυσικών αρχών της μεταφοράς και της μεταφοράς θερμότητας. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η μέθοδος εξαερισμού απλώς δεν ισχύει.

Είδη εξαερισμού

Μια μικρή ποικιλία σχεδίων θεμελίωσης για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών και οι συναφείς μέθοδοι κατασκευής ξύλινων δαπέδων περιορίζουν την επιλογή του εξαερισμού για υπόγειο χώρο με δύο τρόπους:

 • εξαερισμός λόγω φυσικής μεταφοράς?
 • τον εξαερισμό με τεχνικά μέσα (αναγκαστικά).

Με τη χρήση της πρώτης μεθόδου, ο εξαερισμός του υποβάθρου εξασφαλίζεται από την ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών μεταξύ των οπών του πλίνθου. Μια τέτοια λύση δεν δημιουργεί δυσκολίες στην εφαρμογή. Κάθε χτύπημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο στους απέναντι τοίχους του υπογείου. Για να είναι αποτελεσματικός ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου, ο αριθμός, το μέγεθος και η θέση των διοχέτευσης πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις και ορισμένες παράμετροι απαιτούν υπολογισμό.

Εάν λόγω της χρήσης του φυσικού αερισμού δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί επαρκής ανταλλαγή αέρα στον χώρο κάτω από τα δάπεδα, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός. Αυτή η ανάγκη προκύπτει όταν το σπίτι έχει μεγάλη έκταση.

Από την άποψη της τεχνικής εφαρμογής, χωρίζεται σε:

 • εξάτμιση - η ροή του αέρα είναι φυσική (με τα χτυπήματα), και η εξάτμιση - αναγκάζονται?
 • μικτή (τροφοδοσία και εξαγωγή) - τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα εκτελούνται από τους ανεμιστήρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φυσικός εξαερισμός εξασφαλίζει αποτελεσματικό αερισμό και δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης ενός εξαναγκασμένου. Άλλοι παράγοντες που παρεμποδίζουν την ευρεία χρήση τέτοιων συστημάτων είναι το υψηλό κόστος τους, η ανάγκη συντήρησης, ο υπερβολικός θόρυβος σε λειτουργία.

Η συσκευή αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου στην ιδιωτική κατοικία

Από τη σκοπιά της σωστής τεχνικής προσέγγισης, η συσκευή για τον αερισμό του δαπέδου στο σπίτι θα πρέπει να ξεκινά με τον ορισμό των απαιτήσεων που επιβάλλουν τα κτίρια και οι κανονισμοί (SNIP) σε τέτοια συστήματα. Η εμπειρία στη λειτουργία ξύλινων δαπέδων και υπολογισμών δείχνει ότι επιτυγχάνεται αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα όταν πληρούνται οι ακόλουθες συνθήκες:

 • Οι οπές γίνονται στις πλευρές του ανέμου και των πλαγιών. Γνωρίζοντας ότι ο άνεμος αυξήθηκε στην περιοχή θα βοηθήσει να γίνει η σωστή επιλογή.
 • Ο λόγος της περιοχής του προϊόντος προς τη συνολική επιφάνεια του υποβάθρου είναι 1 έως 400.
 • Οι οπές βρίσκονται σε ύψος όχι χαμηλότερο από το όριο της πιθανής αύξησης της στάθμης του νερού (συνήθως 15-20 cm και περισσότερο) για να αποφευχθεί η πλημμύρα στην άνοιξη. Και όχι περισσότερο από 0,9 μ. Από τις γωνίες, έτσι ώστε να μην υπάρχει στασιμότητα του αέρα.
 • Η διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι τουλάχιστον 15 cm (ο αέρας τροφοδοσίας είναι κάτω από την εξάτμιση).
 • Η ύπαρξη χωρισμάτων στο εσωτερικό του υποβάθρου απαιτεί από τη συσκευή να δημιουργήσει πρόσθετες εκρήξεις.
 • Εξασφάλιση αποτελεσματικής πρόσφυσης. Για να το ενισχύσει, ένα κουτί από γαλβανισμένο κασσίτερο μικρής διαμέτρου συνδέεται με τα χτυπήματα, ανεβάζοντας τα σε επαρκές ύψος ή γεώτρησης επιπλέον οπών στο πέλμα.
 • Ολοήμερος αερισμός. Το χειμώνα, είναι δυνατό να μειωθεί η αποτελεσματική περιοχή των τρυπών, καλύπτοντας τους λίγο, αλλά το κλείσιμο εντελώς είναι απαράδεκτο.

Τα ανοίγματα εξόδου είναι εξοπλισμένα με σχάρες, οι οποίες εμποδίζουν τη δυνατότητα διείσδυσης στο χώρο κάτω από το σπίτι διαφόρων ζώων - ποντικών, αρουραίων και άλλων τρωκτικών.

Σε σπίτια με θεμέλια ταινίας χρησιμοποιείται το απλούστερο σύστημα εξαερισμού, το οποίο καθορίζει την απαραίτητη ποσότητα χτυπήματος όταν ρίχνει τη βάση. Σαν σελιδοδείκτη χρησιμοποιήθηκαν ξύλινες ράβδοι κατάλληλου μεγέθους (συνήθως 10x10 εκ.), Τυλιγμένες με μεμβράνη πολυαιθυλενίου, το οποίο καθιστά εύκολο το εκχύλισμα τους μετά την πήξη του θεμελίου. Είναι επίσης δυνατή η χρήση τεμαχίων από πλαστικό σωλήνα, στον οποίο είναι εύκολο να επιλέξετε έναν εκτροπέα ή σχάρα από τρωκτικά. Αυτό το σχέδιο είναι επίσης κατάλληλο για κτιριακές βάσεις με σχάρες από ξύλινα, μεταλλικά ή σκυροδέματα.

Όταν το ύψος του υπόγειου είναι μικρό (μικρότερο από 25-30cm), τότε τα συντρίμμια στο ξύλινο πάτωμα είναι οργανωμένα κοντά στον τοίχο. Είναι σημαντικό να μην τους επιτρέπεται να αλληλεπικαλύπτονται με έπιπλα ή επενδύσεις δαπέδων.

Στην περίπτωση της ανέγερσης ενός σπιτιού σε κτιριακό υπόβαθρο με μονολιθική σχάρα ή σε πλάκα σκυροδέματος ως θεμέλιο, δεν θα είναι δυνατή η οργάνωση αυτού του εξαερισμού. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται άλλη μέθοδος για την παροχή κυκλοφορίας αέρα. Συνίσταται στο γεγονός ότι στο πάτωμα, κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου, κάνουν τον καθαρισμό του αέρα και εγκαθιστούν τις γρίλιες εξαερισμού πάνω τους, δημιουργώντας έτσι μια εισροή και εκροή αέρα στον χώρο κάτω από το δάπεδο. Κάντε μια τρύπα για την εγκατάσταση της σχάρας συνιστάται σε ένα μέρος όπου μια σανίδα δαπέδου είναι δίπλα στην άλλη - στη διασταύρωση, τότε η επαρκής αντοχή των σανίδων δαπέδου διατηρείται. Ακόμη πιο αποτελεσματική χρήση ειδικών υποδοχών με πτύχωση - ο όγκος της εναλλαγής αέρα μέσω αυτών είναι περίπου 10-15 φορές υψηλότερος από ότι μέσα από τις σχάρες εξαερισμού.

Ανεμιστήρας δαπέδου στο διαμέρισμα

Η ανάγκη για δάπεδα αερισμού μπορεί να προκύψει στο διαμέρισμα. Στην πρώτη, και μερικές φορές στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών, τα δωμάτια συχνά υποφέρουν από τις ίδιες ασθένειες με τα ξύλινα σπίτια. Η θεραπεία εδώ είναι η ίδια όπως και στο σπίτι - εξαερισμός.

Η αυλακωτή σανίδα δαπέδου στο επίπεδο τοποθετείται πάνω στα κούτσουρα, ενώ η απόσταση από τον πυθμένα της σανίδας μέχρι τη βάση από σκυρόδεμα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Για να εξασφαλιστεί ο σωστός αερισμός αυτού του όγκου του υπόγειου δικτύου, θα χρειαστούν υπολογισμοί του τμήματος της κουκούλας και η σωστή τοποθέτηση των ανοιγμάτων εισόδου. Για τα δωμάτια στο ισόγειο, η συναλλαγματική ισοτιμία πρέπει να είναι τουλάχιστον 10.

Τα ανοίγματα του αέρα τροφοδοσίας πρέπει να είναι τοποθετημένα κοντά σε παράθυρα ή άλλα κανάλια εισαγωγής φρέσκου αέρα. Μπορούν να κοπούν στο δάπεδο ή στις σανίδες με την επακόλουθη τοποθέτηση των πλεγμάτων αερισμού. Ο ψυχρός αέρας από το δρόμο πέφτει κάτω, διεισδύει μέσα από τις σχάρες στο κελάρι, θερμαίνεται, περνά κάτω από το πάτωμα, αποστραγγίζει και παίρνει μαζί του το συμπύκνωμα και αφήνει το δωμάτιο μέσα από την κουκούλα.

Ο σωστός αερισμός του ξύλινου δαπέδου στο διαμέρισμα θα αποφύγει πολλά προβλήματα - υγρασία κάτω από τα δάπεδα και τους τοίχους, εξάπλωση του καλουπιού και την καταστροφή των σάπιων δαπέδων. Το πιο σημαντικό - θα εξασφαλίσει ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Πλαίσια και γρίλιες αερισμού

Για να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία του αέρα στο χώρο μεταξύ των δαπέδων αφαίρεσης και φινιρίσματος, χρησιμοποιείται η ακόλουθη μέθοδος. Κατά την τοποθέτηση των σανίδων του τελικού δαπέδου, αφήστε ένα διάκενο μεταξύ του τοίχου και της άκρης της τελευταίας σανίδας - περίπου 2,5-3 cm, το οποίο στη συνέχεια κλείνεται με πλίνθο. Στις γωνίες της αίθουσας, υποχωρώντας σε απόσταση 15 cm από το γυψοσανίδα, δημιουργήστε οπές για αερισμό και κλείστε τις γρίλιες εξαερισμού.

Συχνά, για να αυξηθεί η ανταλλαγή αέρα, εκτός από τη δημιουργία ειδικών γρίλιες εξαερισμού πλίνθο στην οποία υπάρχουν οπές για τη δίοδο του αέρα, περίπου 10 mm σε διάμετρο. Το πλίνθο είναι σταθερό σε όλο το μήκος σε δύο απέναντι πλευρές του δωματίου.

Υψηλά ποσοστά εναλλαγής αέρα επιτυγχάνονται με τη χρήση ενός πλίνθου, κατά την τοποθέτησή του τοποθετούνται ξύλινα αποστάτες με πάχος 12 mm κάτω από το υλικό κάθε 50-75 cm. Οι σχισμές που προκύπτουν παρέχουν καλό χώρο αερισμού κάτω από το δάπεδο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι συμβουλές, οι συμβουλές ή απλά η παρουσία ειδικού στη ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού των ξύλινων δαπέδων, θα βοηθήσουν στην αποφυγή ενοχλητικών λαθών σε μια τόσο απλή διαδικασία.

Ο αερισμός δαπέδου σε ένα σπίτι από ξύλο είναι απλός και αποτελεσματικός.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Ο αερισμός του δαπέδου σε ένα σπίτι από ξύλο έχει μεγάλη σημασία. Παρέχει αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου χώρου. Χωρίς τη διευθέτηση του εξαερισμού, το δέντρο πολύ γρήγορα γίνεται υγρό, σαπίζει και ως εκ τούτου καταρρέει.

Η εξαερισμός του δαπέδου είναι μια πραγματική αναγκαιότητα

Τα δάπεδα σε ιδιωτικά κτίρια κατοικιών συχνά καθορίζονται σύμφωνα με ένα άκαμπτο σχέδιο στις επιφάνειες τοίχων. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται πλωτές. Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη σύνδεση της περιμέτρου του σπιτιού σε μια ενιαία κατασκευή και την ανέγερση δαπέδων σε ξεχωριστό υπόβαθρο. Το τελευταίο είναι συνήθως κατασκευασμένο από ενδιάμεσους τοίχους και στήλες.

Ακόμα και σε καταστάσεις όπου το κτίριο έχει σχάρα, τα δάπεδα που στηρίζονται σε αυτό δεν είναι σταθερά στερεωμένα. Αυτό γίνεται ακριβώς για να έχουμε την ευκαιρία να εξοπλίσουμε τον εξαερισμό του υπόγειου χώρου. Συγκεκριμένα, μέσα από τα κενά κάτω από το περιθώριο (μεταξύ των επιφανειών τοίχου και της βάσης δαπέδου). Ο κάθε δάσκαλος του σπιτιού γνωρίζει ότι ένα φυσικό δέντρο σε λειτουργία δείχνει ότι είναι ένα πολύ ιδιότροπο και λεπτό υλικό που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία στην υγρασία.

Ποιοτικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Αν δεν δημιουργήσετε αερισμό δαπέδου στο σπίτι, οι ατμοσφαιρικές επιπτώσεις θα προκαλέσουν την εμφάνιση του μύκητα στο ξύλο και την επακόλουθη καταστροφή του (και, πιστέψτε με, αρκετά γρήγορα). Οι μικροοργανισμοί που εγκαθίστανται σε ξύλινα στοιχεία δαπέδου σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν επηρεάζουν μόνο αρνητικά τον σχεδιασμό, αλλά έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Ο μύκητας ρίχνει σπόρια στον αέρα. Εισέρχονται στο σώμα των κατοίκων του σπιτιού, επηρεάζουν τα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση παθολογικών φαινομένων στο ανθρώπινο σώμα και στην ανάπτυξη σοβαρών παθήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο αερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική ξύλινη κατοικία πρέπει να διευθετηθεί χωρίς αποτυχία. Διαφορετικά, αντί για μια άνετη ζωή, θα λάβετε ένα μπουκέτο ασθενειών και συνεχών προβλημάτων.

Αερισμός δαπέδου - ποιες επιλογές υπάρχουν;

Αερισμός υπογείου χώρου ενός ιδιωτικού σπιτιού μπορεί να είναι: φυσικό, αναγκασμένο. Στην πρώτη περίπτωση, θεωρείται η ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών στο υπόγειο. Παρέχεται με τη συσκευή ειδικών οπών στο θεμέλιο της κατασκευής. Ονομάζονται παραγωγές. Τέτοιες οπές είναι συνήθως αρκετές για αποτελεσματικό αερισμό. Συνεπώς, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για τοποθέτηση επιπλέον συσκευών εξαερισμού και κουκούλες.

Είναι πολύ απλό να κάνετε φυσικό αερισμό, καθώς και να το ακολουθήσετε. Προβλήματα με ένα τέτοιο σύστημα δεν θα προκύψουν αν λάβετε υπόψη τις ακόλουθες σημαντικές συστάσεις για τη ρύθμιση και τη λειτουργία των προϊόντων:

 1. Είναι απαραίτητο να καθορίσετε ποια διεύθυνση κατεύθυνσης είναι η πιο συχνά εμφυσημένη στην περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορείτε να κάνετε τρύπες για εξαερισμό στην προς τα εμπρός πλευρά και με το αντίθετο προς αυτό.
 2. Αν υπάρχει ανεπαρκής βύθισμα στον αέρα, ένας σωλήνας μικρής διαμέτρου θα πρέπει να φέρεται από τον κασσίτερο και να το ανεβεί όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ένα τέτοιο απλό μέτρο εγγυάται την αύξηση της αποτελεσματικότητας του φυσικού αερισμού. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσφυση - κόβοντας την τεχνολογία των διαμαντιών γεώτρησης μικρές τρύπες στη βάση του σπιτιού.
 3. Το χειμώνα (σε σοβαρούς παγετούς), συνιστάται να καλύπτεται ο αέρας σε ξύλινο σπίτι με πήλινα ή ξύλινα πώματα (θα πρέπει να ταιριάζουν καλά στους αεραγωγούς). Εάν τα αφήσετε ανοικτά, το ξύλο και το έδαφος κάτω από το κτίριο κατοικιών θα παγώσει. Κατά την προθέρμανση, αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση συμπυκνωμάτων στο πάτωμα και στο υπόγειο.
 4. Το καλοκαίρι, ο αέρας πρέπει να είναι ανοιχτός ανά πάσα στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι τα ανοίγματα του συστήματος εξαερισμού δεν υπερβαίνουν τα φυτά έξω από το σπίτι και δεν προκαλούνται από αντικείμενα μέσα.

Διαρρύθμιση προϊόντων στο πεδίο

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δαπέδου είναι λιγότερο συνηθισμένος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη δουλειά δημιουργεί αρκετό θόρυβο. Φυσικά, είναι δυνατόν να το σιωπήσουμε. Αλλά για αυτό θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον ειδικά σιγαστήρες. Δεν κοστίζουν φθηνά - ορισμένα μοντέλα τέτοιων συσκευών είναι ακριβότερα από το σύνολο του συστήματος εξαερισμού.

Επιπλέον, δεν είναι κάθε τεχνίτης σπίτι θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει με τον κατάλληλο τρόπο εξαναγκασμένο εξαερισμό του δαπέδου, επιλέξτε τα σωστά αντικείμενα γι 'αυτήν. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ιδιωτικών κατοικιών προτιμούν να εξοπλίσουν τα προϊόντα τους. Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

Φυσικός εξαερισμός δαπέδου - πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Στην ιδανική περίπτωση, εάν ο αέρας σε ένα ξύλινο σπίτι τοποθετείται απευθείας όταν ρίχνει μια κορδέλα ή στήλη θεμέλια της οικιστικής κατασκευής. Εδώ όλα είναι απλά. Πρέπει να αγοράσετε στο κτίριο του καταστήματος τα έτοιμα καλούπια για τα προϊόντα ή να τα κάνετε μόνοι σας με απορρίμματα μεταλλικών σωληνώσεων.

Η τοποθέτηση του φυσικού εξαερισμού πραγματοποιείται από την επιφάνεια της γης σε περίπου 0,5 μ. Αν είναι δυνατόν να εξοπλιστεί η εκκένωση κάτω, είναι πιθανό να αντικατασταθούν από το χιόνι ή να πλημμυρίσει με νερό κατά τη διάρκεια των πλημμυρών. Η διάμετρος των εισαγόμενων εξαερισμών είναι περίπου 11 εκατοστά. Έχετε αερισμού κάθε 250-300 εκατοστά.

Σημειώστε τον φυσικό εξαερισμό ενός ξύλινου σπιτιού

Οι εγχώριες προδιαγραφές και κανόνες απαιτούν η συνολική επιφάνεια των οπών για φυσικό εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία να καταλαμβάνει το 1/400 ή και περισσότερο της συνολικής επιφάνειας δαπέδου. Μην προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, χτυπώντας λίγα χτυπήματα.

Είναι καλύτερο να κάνετε τα πάντα σωστά και να απολαύσετε το ιδανικό μικροκλίμα στο σπίτι σας, αντί να υποφέρετε συνεχώς από ανεπαρκή εξαερισμό δαπέδου. Ένα σημαντικό σημείο! Το πιο πρόσφατο κτύπημα στον τοίχο πρέπει να είναι από τη γωνία της θεμελίωσης του σπιτιού σε απόσταση μεγαλύτερη από 100 εκ. Αν δεν δώσετε προσοχή σε αυτή τη σύσταση και τοποθετήσετε την τρύπα πιο κοντά, οι μη ενοποιημένες ζώνες θα σχηματιστούν απαραιτήτως στο υπόγειο. Μπορείτε να κάνετε αέρα σε ένα ήδη χρησιμοποιημένο σπίτι. Το έργο θα είναι χρονοβόρο, αλλά καθόλου περίπλοκο. Θα χρειαστείτε προϊόντα σωλήνων για αεραγωγούς, καθώς και σφιγκτήρες και εκτροπείς για τη στερέωσή τους.

Αποθηκεύστε και το εργαλείο που απαιτείται για να τρυπήσετε τις οπές εξαερισμού στην θεμελίωση του κτιρίου, όπου θα εγκαταστήσετε τους σωλήνες. Αφού χτυπήσετε τα χτυπήματα, βάλτε σωλήνες και στερεώστε τα. Σημαντικό! Οι σωλήνες τροφοδοσίας και εξαγωγής βρίσκονται πάντα στα αντίθετα άκρα του υπόγειου δικτύου. Ένα από τα άκρα του σωλήνα τροφοδοσίας βρίσκεται στο ύψος 0,5 m από το έδαφος και το δεύτερο - σε απόσταση 50 cm από το δάπεδο. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να ανεβαίνει πάνω από την οροφή του σπιτιού κατά 0,5-0,6 μ.

Συσκευή εξαερισμού δαπέδου

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου και του δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των ξύλινων κατασκευών από την εμφάνιση μούχλας, σήψης και μυκήτων.

Habitat σηπτικός βακτήρια και μύκητες είναι η υγρασία σε μηδενική θερμοκρασία, σε ένα κλειστό χώρο, αν δεν οργανώσει εξαερισμό του αέρα στη βάση του ιδρύματος, για ξύλινα δοκάρια και το υποδάπεδο θα επικεντρωθεί η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Η παρουσία υγρασίας στο υπόγειο, η ανάπτυξη μυκήτων και η σήψη θα οδηγήσει στην καταστροφή ξύλινων δομών.

Υπόγεια και πατώματα

Ένα ξύλινο σπίτι από ξύλο, κολλημένη ξυλεία και κορμούς στην κλασική εκδοχή ανεγέρθηκε πάνω σε ένα σκυρόδεμα από σκυρόδεμα, επιτρέποντας τη διαχωρισμό της ξύλινης δομής του κτιρίου από το έδαφος.

Ο χώρος ανάμεσα στο επίπεδο του εδάφους και το τραχύ δάπεδο με τις δοκούς είναι ένα υπόγειο. Στις δοκούς της οροφής συναρμολογείται η κατασκευή ενός τελειωμένου δαπέδου με θερμαντήρα. Το έδαφος κάτω από το δάπεδο δημιουργεί υγρασία από την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία, με τη μορφή ατμού, καθιζάνει σε ξύλινες κατασκευές, δημιουργώντας συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητες.

Φυσικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Προκειμένου να διατηρηθεί το δάπεδο σε ξύλινο σπίτι στο στάδιο του σχεδιασμού, παρέχεται μια συσκευή για τον φυσικό εξαερισμό του υπόγειου χώρου και πραγματοποιείται κατά την ανέγερση του θεμελίου.

Η παραδοσιακή βάση για ένα ξύλινο σπίτι είναι ένα χυτοπρεσσαριστό υπόβαθρο ή υπόγειο, το ίδιο ίδρυμα μπάντας ανεγερθεί σε μια πλάκα από σκυρόδεμα με ύψος τοίχου 2 μ.

Κατά το σχεδιασμό μιας θεμελίωσης λωρίδων πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η απώλεια θερμότητας από τη βάση του σπιτιού, με σφάλματα στο σχεδιασμό και παραβιάσεις της υπόγειου λειτουργίας, μπορεί να φτάσει το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Η ανέγερση μιας ρηχάς βαθιάς βάσης κάτω από ένα ξύλινο σπίτι είναι λανθασμένη. Η γη κάτω από το σπίτι το χειμώνα θα παγώσει, και το καλοκαίρι το στενό υπόγειου χώρου ύψους και η στενή θέση των δοκών από το έδαφος δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία αποτελεσματικού αερισμού των ξύλινων κατασκευών δαπέδων.

Μια ρηχή εμβάθυνση του υπογείου δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση ποιοτικού φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου, και το χειμώνα θα σχηματιστεί ένα στρώμα πάγου πάνω στην ξύλινη κατασκευή, η οποία την άνοιξη θα μετατραπεί σε νερό.

Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται πριν από τη χύτευση σκυροδέματος

Κατά την ανέγερση θεμελίωσης ταινιών, το τμήμα του υπογείου πάνω από το έδαφος είναι το ήμισυ του μεγέθους του υπόγειου τμήματος της ταινίας θεμελίωσης και είναι 500-600 mm. Κατά συνέπεια, το υπόγειο τμήμα είναι θαμμένο περισσότερο από ένα μέτρο.

Η πλάκα κάτω από την ταινία και η ταινία από το εξωτερικό στην περίμετρο είναι μονωμένη με σανίδες αφρού πάχους τουλάχιστον 50 mm. Αυτή η μόνωση θα προστατεύσει το πάγωμα του εδάφους στο υπόγειο και το ίδιο το ίδρυμα.

Το τμήμα του πλίνθου θεμελίωσης ταινία πριν το σκυρόδεμα χύνεται παρέχει διεξόδους βασίζεται σε 15:00 θεμέλια ταινία ένα μέγεθος ανοίγματος από 120 έως 120 mm ή 150 mm2.

Για καλό εξαερισμό, οι οπές γίνονται σε αντίθετα τοιχώματα η μία απέναντι από την άλλη για να δημιουργήσουν μια διαμπερή ροή αέρα. Εάν το σπίτι έχει ένα κεφαλικό τοίχωμα, κάτω από το οποίο ανεγείρεται η κορδέλα ίδρυσης, επίσης, οργανώνει οπές εξαερισμού, σε έναν άξονα με το εξωτερικό.

Η τοποθέτηση των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται στο πάνω μέρος του σκελετού, πιο κοντά στις δοκούς του δαπέδου.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Πριν από την κατασκευή του ιδρύματος, το φυτικό χώμα από την περιοχή κάτω από το σπίτι έχει αφαιρεθεί εντελώς, και το έδαφος στο χώρο είναι συμπαγές. Είναι επιθυμητό κάτω από το δάπεδο η απόσταση από το έδαφος μέχρι τις δοκούς να είναι επαρκής για την πιθανή επιθεώρηση των δομών ξύλινου δαπέδου και την εφαρμογή του αντισηπτικού διαλύματος.

Η παρουσία ενός φυτικού στρώματος στο υπόγειο προωθεί την επιπλέον υγρασία του αέρα και περιπλέκει τον ποιοτικό αερισμό του υπόγειου χώρου.

Η δοκός ή το βαθμονομημένο κούτσουρο της πρώτης κορώνας με τις δοκούς και το σκληρό δάπεδο πριν από την τοποθέτηση πάνω στο θεμέλιο καλύπτεται με αντισηπτικό υλικό που προστατεύει το ξύλο από τη διείσδυση υγρασίας.

Τοποθετήστε τον θερμαντήρα δαπέδου

Μεταξύ των δοκών της οροφής στο τραχύ δάπεδο τοποθετείται μόνωση, και οι δοκοί πηγαίνουν σε ένα καθαρό κάλυμμα δαπέδου.

Έτσι ώστε η μόνωση δεν διαρρέει δοκούς υγρασία με μόνωση, από το υπόγειο, κοντά στεγάνωσης ταινία, αλλά από την πλευρά του δωματίου - φιλμ φράγμα υδρατμών. Για τον εξαερισμό στο δάπεδο μεταξύ του τελικού διάκενο δαπέδου και μόνωση επιμένει 3-5 cm, το οποίο κυκλοφορεί τον αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των ανοιγμάτων στην πλίνθο.

Ο εξαερισμός του θερμαντήρα και του δαπέδου φινιρίσματος πραγματοποιείται με αέρα δωματίου, ο οποίος δεν επιτρέπει την συμπύκνωση υγρασίας στην επιφάνεια του φιλμ εμποτισμού ατμών.

Στη ζεστή εποχή, ο αέρας πρέπει να είναι ανοιχτός

Το καλοκαίρι οι οπές αέρα στη βάση είναι μονίμως ανοικτή, καθώς η συγκέντρωση του ρυθμού εξάτμισης των υπογείων υδάτων υψηλής υγρασίας, ενώ το χειμώνα η ένταση της εξάτμισης μειώνεται και αλέθεται σε υπόγεια όχι με απλή ψύξη, οι οπές αέρα κλειστά.

Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους μείον 15 έως 20 ° C το χειμώνα, ο εξαερισμός ανοίγει για εξαερισμό δύο φορές το μήνα και στις βόρειες περιοχές σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 ° C δεν πρέπει να ανοίξει.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος τρωκτικών στο υπόγειο και να προκληθεί βλάβη στο δέντρο, τα κενά για την θερμή περίοδο καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα. Η θέση των οπών εξαερισμού από τις γωνίες του κτιρίου δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 1 μέτρο για τον καλό αερισμό ολόκληρου του υπόγειου χώρου.

Για να αποφύγετε την είσοδο στον αέρα των ποντικών και των συντριμμιών, καλύψτε τις τρύπες με ένα πλέγμα

Μόλις σε 4 έως 5 χρόνια σε ξύλινες κατασκευές, εφαρμόζεται ένα αντισηπτικό διάλυμα στο υπόγειο και κάθε χρόνο η βλάστηση απομακρύνεται κάτω από το σπίτι και μπροστά από τις οπές εξαερισμού.

Για να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός του υπόγειου δικτύου στους ανεμιστήρες, οι σωλήνες εξάτμισης εγκαθίστανται για να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα, αυτό ισχύει για τα κτίρια που βρίσκονται σε πεδινή περιοχή όπου η κίνηση των μαζών του αέρα δεν είναι εντατική.

Κατά την οικοδόμηση ενός κτιρίου στο ισόγειο, δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό των δοκών και του τραχιού δαπέδου, καθώς το δάπεδο του υπογείου είναι κατασκευασμένο από πλάκα από σκυρόδεμα και το ίδιο το δάπεδο θερμαίνεται. Αλλά στο υπόγειο υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Σχετικά με το πώς να φτιάξεις τα προϊόντα, κοιτάξτε σε αυτό το βίντεο:

Είναι εξαναγκασμένος εξαερισμός με τη βοήθεια ανεμιστήρων, καυσαερίων και σωλήνων τροφοδοσίας, στην υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου ελέγχονται αισθητήρες και διατηρούνται σε βέλτιστο τρόπο.

Αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο εξαερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία μιας μεγάλης περιοχής είναι διατεταγμένος με βίαιο τρόπο, επειδή στον υπόγειο χώρο μέσα από ένα άνοιγμα σε μια μεγάλη περιοχή δεν δημιουργεί μια διαμπερή ροή αέρα.

Για την εκτέλεση εξαναγκασμένου εξαερισμού, χρησιμοποιείται σύστημα ανεμιστήρων με σωλήνες εξάτμισης και παροχής. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των σωλήνων εξαερισμού και της ισχύος των ανεμιστήρων, λαμβάνεται υπόψη ο όγκος των υπόγειων και δομικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία ροών αέρα που καλύπτουν όλα τα τμήματα της ξύλινης δομής.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου συνδυάζεται συνήθως με τον αερισμό των χώρων του σπιτιού.

Ο εξαερισμός λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο, ο οποίος επιτρέπει τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης υγρασίας στα δωμάτια και την αποφυγή αυξημένης συγκέντρωσης υγρασίας και σχηματισμού καλουπιού σε περιοχές με ανεπαρκή αερισμό. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Αναγκαστική εξαερισμού λειτουργούν στην αυτόματη λειτουργία, επιτρέπει την ποιοτική να παρακολουθεί την κατάσταση της υγρασίας στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων και να αποτρέψει την εμφάνιση μυκήτων και των σηπτικών βακτηρίων πάνω σε ξύλινες κατασκευές.