Πώς γίνεται ο εξαερισμός για τα γκαρνταρόμπα: μια λίστα με όλες τις πιθανές επιλογές

Στον καθαρό αέρα, δεν απαιτούνται μόνο κατοικίες: πρέπει να αερίζονται και άλλοι χώροι. Συμπεριλαμβανομένων - και dressing rooms, αν είναι στο διαμέρισμά σας / σπίτι.

Μια ξεχωριστή ντουλάπα δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ακόμα κι αν το επιτρέπει η περιοχή, οι άνθρωποι μας προτιμούν να αποθηκεύουν τα πράγματα σε ντουλάπια και συρτάρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο - συμβαίνουν και αυτές οι λύσεις.

Χρειάζεσαι πραγματικά αερισμό για το ντουλάπι και γιατί;

Στην πραγματικότητα, το αποδυτήριο είναι ένα ξεχωριστό κλειστό δωμάτιο στο οποίο αποθηκεύονται τα πράγματα (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ). Και τα πράγματα αποθηκεύονται συχνά πολύ σφιχτά.

Η περιοχή αυτού του δωματίου είναι συνήθως μικρή - αρκετά "τετράγωνα". Εξαιρέσεις, βέβαια, είναι, αλλά σπάνια - τελικά, μόνο οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διαθέσουν πολύ χώρο μόνο για την αποθήκευση ρούχων.

Αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο συνήθως παραμένει κλειστό, και στο οποίο βρίσκονται τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Χρειάζεται εξαερισμό; Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, είναι απαραίτητο.

Αν δεν γίνει, είναι πιθανά τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση των σκώρων. Η ιδανική κατάσταση για αυτό το παράσιτο είναι ένας σκούρος κλειστός χώρος με στάσιμο αέρα.
 2. Η εμφάνιση του καλουπιού. Σκοτάδι, έλλειψη κυκλοφορίας αέρα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - οι συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα είναι σχεδόν τέλειες, δεν έχουν μόνο υγρασία. Ο μύκητας μπορεί να εισαχθεί στην ντουλάπα από ένα πλυντήριο ρούχων ή από άλλους χώρους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υγρασία στο δωμάτιο ντύσιμο - το καλούπι δεν θα εμφανιστεί γρήγορα, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να εμφανιστεί.
 3. Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Τα ρούχα και τα παπούτσια από διαφορετικά υλικά έχουν τη δική τους μυρωδιά. Όταν τα πράγματα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μικρό δωμάτιο - αυτή η μυρωδιά μπορεί να αναμιχθεί, "απορροφώντας" σε άλλα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στο αγαπημένο πουλόβερ σας, και παρατηρήστε ότι άρχισε να μυρίζει κάπως περίεργο.

Δεν είναι βέβαιο ότι τα αναφερθέντα προβλήματα θα εμφανιστούν εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει εξαερισμό. Ακόμα, ο άνθρωπος της ντουλάπας συχνά κοιτάζει, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας δύσκολα θα σταματήσει.

Γενικά, ο εξαερισμός είναι χρήσιμος και είναι επιθυμητό να το κάνετε για μια ντουλάπα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο: εάν αερίζετε συχνά αυτό το δωμάτιο, τότε τα προβλήματα που αναφέρονται μπορούν να αποφευχθούν. Για να γίνει αυτό, αρκεί να το ανοίξετε πιο συχνά (ή ακόμα καλύτερα να το κρατάτε ανοιχτό όλη την ώρα, ή να τοποθετείτε τις γρίλιες της πόρτας).

Πόση ποσότητα αέρα χρειάζεστε;

Επειδή στο γυμναστήριο οι άνθρωποι δεν είναι συνεχώς, και δεν υπάρχουν πηγές υγρασίας - πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται εδώ. Επομένως, θα είναι αρκετό να εξασφαλιστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής σε 1 - δηλαδή, για 1 ώρα από αυτό το δωμάτιο, ο όγκος αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Για παράδειγμα: Στο διαμέρισμά σας η ντουλάπα μετράει 2χ3,5 μ. Και το ύψος της οροφής είναι 2,5 μ. Πολλαπλασιάζουμε αυτούς τους αριθμούς για να μάθετε την ένταση του δωματίου: 2 x 3,5 x 2,5 = 17,5 m³. Ακριβώς τόσο πολύ αέρα και πρέπει να ενημερωθεί σε 1 ώρα.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία: το χειμώνα είναι επιθυμητό να διατηρηθεί +16.. + 18º.

Σχέδια συστημάτων εξαερισμού για έπιπλα διαφορετικών σχεδίων

Εκτός από την ένταση, η κύρια παράμετρος κατά την επιλογή ενός σχεδίου είναι η διάταξη και η διάταξη της ντουλάπας στο διαμέρισμα. Από πού ακριβώς είναι και με ποιους χώρους συνορεύει - και εξαρτώνται περαιτέρω ενέργειες.

 1. Ντουλάπι-διαμέρισμα (στην πραγματικότητα - ένα διαμέρισμα από ένα δάπεδο σε μια οροφή που διαφοροποιεί ένα δωμάτιο).
 2. Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο.
 3. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα από έναν τοίχο (τουλάχιστον ένα) είναι ένας δρόμος.
 4. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια (δεν υπάρχει παράθυρο, δεν υπάρχει εξωτερικός τοίχος). Η παραλλαγή είναι το πιο ενοχλητικό από την άποψη της διευθέτησης του εξαερισμού, αλλά τα πιο κοινά - στα πολυκατοικίες, οι χώροι χρησιμότητας προγραμματίζονται συνήθως.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο κατασκευής του συστήματος εξαερισμού για κάθε περίπτωση.

Ντουλάπα ντουλαπιών

Η επιλογή είναι κοινή τόσο στα διαμερίσματα όσο και στα σπίτια - αντί να τοποθετούνται τα συνηθισμένα ντουλάπια και / ή τα συρτάρια.

Η συσκευή ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από το πόσοι οι ντουλάπες έχουν τοίχους (χωρίσματα) και το μέγεθος του. Συνήθως, τέτοιες ντουλάπες δεν γίνονται τεράστιες: συνήθως είναι ένα "απλό" ντουλάπι με ράφια και συρτάρια, απλά δεν είναι αυτόνομο, αλλά "προσαρτημένο" στον τοίχο.

Ας δούμε πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός του ανάλογα με μια διαφορετική διάταξη:

 1. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα - το μπροστινό - το διαμέρισμα, και από τις άλλες 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, που συνορεύουν με τα καθιστικά. Θα αρκεί να κόψετε τις γρίλιες στο κάτω και πάνω μέρος του διαμερίσματος.
 2. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα διαχωριστικό πρόσωπο, από την άλλη 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, ένα από τα οποία συνορεύει με το μπάνιο / κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να κοπεί στο κάτω μέρος του χωρίσματος μια σχάρα ροής (μέσω της οποίας θα ρέει αέρας από το δωμάτιο μέσα στο θάλαμο). Για να αφαιρέσετε τον αέρα, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στο ντουλάπι και την κουζίνα / μπάνιο και να την καλύψετε με μια μάσκα. Η επιλογή δεν είναι η πιο βολική: ίσως στο μέλλον θα θέλετε να κάνετε ένα ανασχηματισμό και να μετακινήσετε το ντουλάπι, και σε αυτό το σημείο θα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο.
 3. Εάν το ντουλάπι έχει 2 ή περισσότερα διαμερίσματα. Σε αυτή την περίπτωση, στο διαμέρισμα, το οποίο είναι πιο κοντά στο παράθυρο, το πλέγμα υπερχείλισης κόβει από κάτω. Το δεύτερο πλέγμα πάνω από το κεφάλι κόβει από πάνω (πιο κοντά στην οροφή) στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα.

Συνολικά ασχοληθείτε με εξαερισμό στο ντουλάπια-coupe δεν σημαίνει απαραίτητα - στις περισσότερες περιπτώσεις απλά να ενσωματώσετε το πλέγμα μεταφοράς στην πόρτα, και αυτό θα είναι αρκετό.

Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο

Η απλούστερη επιλογή, στην οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα: όλες οι συνθήκες έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Γκαρνταρόμπα με 2 παράθυρα

Σε αυτή την περίπτωση, η παροχή αέρα μπορεί να παρέχεται με τέτοιο τρόπο:

 1. Κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο αν το φύλλο παραθύρου είναι σταθερό σε διάφορες θέσεις και αν δεν έχετε πηγή ισχυρού θορύβου ή μυρωδιές κάτω από το παράθυρο.
 2. Τοποθετήστε τη χτένα παραθύρου και κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο εάν το φύλλο παραθύρου δεν έχει τις δικές του λειτουργίες σταθεροποίησης. Στο κόστος: η πιο απλή χτένα μπορεί να πάρει έως και 1000 ρούβλια.
 3. Εγκαταστήστε τα παράθυρα με τη λειτουργία του μικρού εξαερισμού (εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στη φάση επισκευής ή είναι καιρός να αλλάξετε τα παράθυρα). Η επιλογή είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, καθώς το παράθυρο δεν πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Έτσι - δεν θα λάβει ήχους δρόμου και μυρωδιές, δεν θα πετάξει έντομα, βροχή ή χιόνι.
 4. Τοποθετήστε τη βαλβίδα παραθύρου. Κατάλληλο εάν κρατάτε ανοιχτό το παράθυρο, δεν υπάρχει δυνατότητα (για παράδειγμα, λόγω θορύβου) και δεν διαθέτει λειτουργία αερισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι ο καθένας δεν θα κάνει την εγκατάσταση βαλβίδας από τα χέρια τους. Το ίδιο το προϊόν θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες (ανάλογα με το μοντέλο), η εγκατάσταση από ειδικούς μπορεί να κοστίσει περίπου.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα παραθύρου. Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο ή εάν αποθηκεύονται μερικά ακριβά αντικείμενα, τότε αυτή η επιλογή μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ο φυσικός αερισμός (όλες οι παραπάνω μέθοδοι αναφέρονται σε αυτό) έχει ασταθή απόδοση, ενώ ένας ανεμιστήρας μπορεί να διατηρεί μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Για την υπερχείλιση και την περαιτέρω απομάκρυνση του αέρα κάτω από την πόρτα, πρέπει να υπάρχει μια σχισμή στην ντουλάπα. Εάν δεν είναι, τότε στο φύλλο της πόρτας μπορείτε να κόψετε τη μάσκα (ή μια βαλβίδα, όπως το Doment).

Πιο ακριβή και κάπως ασυνήθιστη επιλογή: μια μικροσκοπική εγκατάσταση Aeromat μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Μέσα στην ορθογώνια θήκη υπάρχουν ανεμιστήρες που τροφοδοτούν αέρα τόσο στην εισροή όσο και στον απορροφητήρα. Δηλαδή, μπορούν να ενημερώσουν τον αέρα ακόμα και σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα προϊόντα κοστίζουν αρκετά δεκάδες χιλιάδες ρούβλια και μόνο ένας ειδικός μπορεί να τα εγκαταστήσει.

Ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα σε έναν τοίχο

Θα είναι πιο δύσκολο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο δωμάτιο από ό, τι εάν υπήρχε παράθυρο. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές εφαρμογής.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη: 1 - η ροή του αέρα μέσα από μια σχισμή κάτω από την πόρτα? 2 - Θέση για την εισαγωγή του ανεμιστήρα εξαγωγής

Στην προηγούμενη παράγραφο, θεωρήσαμε ένα σχήμα στο οποίο εισέρχεται μόνο ο αέρας στην αποδυτήρια από το δρόμο - επειδή σε μια αίθουσα με παράθυρο αυτή η επιλογή είναι η απλούστερη. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο, τότε σε κάθε περίπτωση για εξαερισμό είναι απαραίτητο να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Και μέσα από αυτό είναι ήδη δυνατή η οργάνωση τόσο της εισροής όσο και του εκχυλίσματος.

Πρώτον, ας δούμε πώς εισάγεται ο αέρας μέσα από τον τοίχο. Γι 'αυτό, τρυπείται μια τρύπα και εισάγεται μια βαλβίδα τοίχου. Η παραλλαγή είναι η απλούστερη και φθηνότερη (μπορείτε να πάρετε τη βαλβίδα για 3-5 χιλιάδες, η εγκατάσταση θα κοστίσει τόσο πολύ).

Υπάρχει μια άλλη επιλογή, αλλά είναι ακατάλληλη: αντί μιας βαλβίδας, είναι εγκατεστημένη μια μονάδα παροχής αέρα. Η συσκευή είναι πιο ακριβό: αυτή η τεχνική θα κοστίσει περισσότερο από 10 χιλιάδες ρούβλια. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα φυτά έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα - κάτι που δεν είναι απαραίτητο για ένα μικρό δωμάτιο γκαρνταρόμπα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αντί για εισροή από την ντουλάπα, μπορείτε να οργανώσετε την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, μια τρύπα τρυπιέται στον τοίχο, και ένας ανεμιστήρας εξαγωγής (ο οποίος θα φυσάει στο δρόμο, όχι μέσα στο δωμάτιο) εισάγεται μέσα του. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το δωμάτιο με γκαρνταρόμπα απέχει πολύ από την κουζίνα / μπάνιο.

Ένας γενικός κανόνας για οποιαδήποτε μέθοδο: πρέπει να υπάρχει ροή αέρα μεταξύ της ντουλάπας και του διαδρόμου (ή του δωματίου). Για αυτό, είτε θα πρέπει να υπάρχει μια υποδοχή κάτω από την πόρτα, ή στο φύλλο πόρτας θα πρέπει να υπάρχει μια μάσκα.

Ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια

Η πιο ενοχλητική και δύσκολη στην εφαρμογή επιλογή. Τέτοια σχέδια βρίσκονται συχνά: οι ιδιοκτήτες συχνά κάνουν ντουλάπες σε κυλικεία που βρίσκονται "μέσα" στα διαμερίσματα. Και στην κατασκευή κατοικιών με ντουλάπες, βρίσκονται επίσης συνήθως ακριβώς σύμφωνα με ένα τέτοιο σχέδιο.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη (τοποθέτηση αεραγωγών από το ρούχο στο ventshahta στο μπάνιο)

Σε αυτή την περίπτωση, η εκτέλεση του έργου, ειδικά εσείς (χωρίς ειδικούς) - θα είναι πιο δύσκολη. Υπάρχουν διάφορα συστήματα λύσεων:

 1. Σε έναν τοίχο που συνορεύει με το σαλόνι με ένα παράθυρο, αν το δωμάτιο είναι μακρύτερα από την κουζίνα / μπάνιο από την ντουλάπα - ένα άνοιγμα γίνεται και καλύπτεται με μια σχάρα. Ο αέρας θα ρέει μέσα από αυτό. Ο αέρας απομακρύνεται μέσω της σχισμής κάτω από την πόρτα στο διάδρομο και έπειτα στον πλησιέστερο εξαεριστήρα ή καυσαερίων. Αν δεν υπάρχει τρύπα, υπάρχει μια μάσκα στην πόρτα.
 2. Εάν μέσω ενός τείχους με μια ντουλάπα υπάρχει μια κουζίνα / μπάνιο, ή ένα δωμάτιο με κουκούλα - σε αυτόν τον τοίχο γίνεται μια τρύπα και καλύπτεται με μια σχάρα. Μέσα από αυτό, ο αέρας θα αφαιρεθεί. Fresh - θα έρθει μέσα από μια σχισμή κάτω από τη μάσκα πόρτας / υπερχείλισης.
 3. Αν το σπίτι / διαμέρισμα είναι υπό επισκευή και θα εγκατασταθούν τέντες - είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα σύστημα αεραγωγών που θα αντλεί αέρα από κάθε δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, μια ξεχωριστή γραμμή τραβιέται στην ντουλάπα. Η εισροή καθαρού αέρα - θα περάσει από την υποδοχή κάτω από την πόρτα. Η γραμμή τάνυσης μπορεί να φτάσει είτε στην πλησιέστερη θυρίδα εξαερισμού (όπως στην εικόνα παραπάνω) είτε στον τοίχο προς το δρόμο (στην περίπτωση αυτή τοποθετείται ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στον αγωγό).

Λάβετε υπόψη: όλα τα παραπάνω κυκλώματα να κάνουν σωστά είναι απίθανο να πετύχουν.

Μέθοδοι και κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού για την αποθήκη

Το δωμάτιο ντυσίματος πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα, διαφορετικά τα αποθηκευμένα σε αυτό στοιχεία μπορεί να επιδεινωθούν γρηγορότερα ή να μυρίσουν δυσάρεστα. Ο εξαερισμός σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εξασφαλίζει τον κανονικό αερισμό και την απομάκρυνση του στάσιμου αέρα.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού με τα χέρια σας. Όπως δείχνει η πρακτική, η αυτοσυναρμολόγηση είναι συνήθως φθηνότερη από την αναφορά σε ειδικούς.

Εάν αποθηκεύεται μεγάλος αριθμός αντικειμένων στο δωμάτιο, συνιστάται η επίλυση του προβλήματος με ξεχωριστό εξαερισμό. Αν αυτό το δωμάτιο δεν είναι ξεχωριστό, τότε η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού δεν είναι απαραίτητη.

Γιατί είναι σημαντικό να γίνει ο κατάλληλος εξαερισμός στο ντουλάπι;

Πολύ συχνά ντουλάπες είναι ξεχωριστούς χώρους (περιφραγμένη με χωρίσματα ή τοιχώματα) μιας μικρής περιοχής που δεν έχει παράθυρα. Μερικές φορές γίνονται ειδικά pereplaniruya υπάρχοντα δωμάτια, μερικές φορές εγκατασταθούν σε μικρούς χώρους, μερικές φορές φράχτη έξω μέρος του τοίχου γυψοσανίδες δωμάτιο, ή να κάνει μια μεγάλη, μεγάλη ντουλάπα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς σύστημα εξαερισμού, δεν μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους:

 1. Λόγω της μπορεί να αυξηθεί η στασιμότητα της υγρασίας του αέρα (π.χ., εάν επαρκεί κρεμάσει τα ρούχα ξηρό σημείο μετά το πλύσιμο, ή τη διαγραφή της από την ίδια), οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες. Για παράδειγμα, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας.
 2. Τα αποθηκευμένα πράγματα θα αποκτήσουν μια δυσάρεστη και συγκεκριμένη οσμή. Ιδιαίτερα ισχυρή μπορεί να μυρίσει τα προϊόντα γούνας και τα προϊόντα που απορροφούν το άρωμα. Εάν αποθηκεύετε στην ντουλάπα όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τα παπούτσια, τότε θα μυρίζει.

Ποιος θα πρέπει να είναι ο όγκος της ανταλλαγής αέρα;

Ο εξαερισμός παρέχει μια σταθερή ροή καθαρού αέρα και ταυτόχρονα εξαλείφει τη μούχλα, παλιά. Μπορείτε να οργανώσετε το σύστημα μόνοι σας, αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά.

Το βεστιάριο με τα αποθηκευμένα εκεί πρέπει απαραίτητα να εγκαταστήσει τον εξαερισμό

Πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό του όγκου της ανταλλαγής αέρα, επειδή ο αέρας από την ντουλάπα πρέπει να αφαιρεθεί σε ένα ορισμένο ποσό. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, αυτός ο όγκος είναι 1-1,5 του όγκου της ίδιας της ντουλάπας.

Ένα απλό παράδειγμα: εάν η περιοχή του δωματίου (το πλάτος πολλαπλασιασμένο επί το μήκος) είναι ίσο με 9 τ.μ. στο ύψος της οροφής του 3 μέτρων, η ποσότητα θα είναι ίση με 9 * 3 = 27 m³. Επομένως, τουλάχιστον 27 m3 αέρα θα πρέπει να διαβρωθεί μέσα σε μία ώρα από το δωμάτιο.

Πώς να εξοπλίσετε τον εξαερισμό στην ντουλάπα: βασικοί κανόνες

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι φυσικό (το πιο απλό, αλλά και αναποτελεσματικό) και υποχρεωτικό (το πιο αποτελεσματικό, αλλά δαπανηρό και πιο περίπλοκο στην οργάνωση).

Το ίδιο το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από το πού ακριβώς βρίσκεται η ντουλάπα και από το αν υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό:

 1. Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο (ανεξάρτητα από το μέγεθος).
 2. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσω του τείχους είναι ένας δρόμος.
 3. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, από όλες τις πλευρές είναι άλλα δωμάτια.
 4. Μεγάλη ντουλάπα (διαχωριστικό επίπλων από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι).

Το σύστημα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε υπήρχε επίσης η εισροή (φρέσκο ​​εισαγωγής αέρα), και εκχύλιση (απομάκρυνση, έτσι δεν λιμνάζει), ότι είναι ένα πλήρες κυκλοφορία.

Παρακάτω περιγράφονται συνοπτικά οι τρόποι ρύθμισης των συστημάτων εξαερισμού για δωμάτια με διαφορετικές τοποθεσίες.

Αν υπάρχει παράθυρο

Εάν υπάρχει ένα παράθυρο, η εργασία απλοποιείται, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα καθόλου ή να το κάνετε στο ελάχιστο.

Σε αυτή την περίπτωση, φρέσκο ​​αέρα οργανώνεται μέσα από ένα παράθυρο: είναι είτε να κρατήσει μισάνοιχτη, ή για να το θέσουμε στη βαλβίδα παράθυρο (δεν πρέπει να είναι ανοιχτή σε αυτή την περίπτωση). Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω άλλων δωματίων. Η πιο σημαντική απόχρωση σε αυτή την περίπτωση: από μια κλειστή ντουλάπα (επειδή συνήθως στέκονται κλειστά) θα πρέπει να είναι ελεύθερη ροή. Δηλαδή, πρέπει να υπάρχει είτε μια σχισμή κάτω από την πόρτα είτε μια γρίλια στο φύλλο της πόρτας.

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο

Πάνω, είπαμε δύο διαφορετικές καταστάσεις για ντουλάπες χωρίς παράθυρα, είτε μέσα από τον τοίχο είναι ένας δρόμος ή ένα δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος, και περιβάλλεται από άλλα δωμάτια.

Σχέδιο εξαερισμού στο αποδυτήριο

Εάν υπάρχει ένας δρόμος πίσω από τον τοίχο, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τέτοιο τρόπο:

 1. Στο τοίχωμα βάλτε τη βαλβίδα τροφοδοσίας και η απομάκρυνση του αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω άλλων χώρων. Η παραλλαγή είναι απλή και φθηνή, κατάλληλη για μικρές εκτάσεις (υπό όρους έως 5-15 τ.μ.).
 2. Στον τοίχο τοποθετήστε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και η αφαίρεση θα πραγματοποιηθεί μέσω άλλων χώρων. Η επιλογή είναι λίγο πιο περίπλοκη και δαπανηρή (θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα και να τον συνδέσετε με το δίκτυο). Είναι πραγματικό όταν η περιοχή του δωματίου είναι αρκετά μεγάλη ή / και μάλλον ακριβά τα πράγματα είναι αποθηκευμένα σε αυτό και / ή υπάρχουν πολλά από αυτά. Επίσης, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να ρυθμιστεί εάν το μικροκλίμα στο διαμέρισμα δεν είναι ιδανικό: υπάρχει υγρασία, υπήρχαν προβλήματα με μούχλα.
 3. Το τοίχωμα να βάλει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης, και η εισροή θα πραγματοποιηθεί σε όλη την αίθουσα, στην οποία η πόρτα της ντουλάπας (ή διάδρομος). Η επιλογή είναι καλό, διότι θα μειώσει εν μέρει το φορτίο στον κεντρικό κουκούλα (ventshahtu ή κουκούλα στην κουζίνα / στο μπάνιο), καθώς θα αφαιρέσει τον αέρα, όχι μόνο από το καμαρίνι, αλλά και από την πλευρά του σαλονιού.

Εάν δεν υπάρχει δρόμος πίσω από τον τοίχο, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τέτοιο τρόπο:

 1. Αν μια διανομή αέρα πραγματοποιείται στο διαμέρισμα, ξεχωριστές γραμμές εισροής και εκροής (ή μόνο μία από αυτές) είναι χτισμένες στο δωμάτιο. Στην πραγματικότητα στο στάδιο της κατασκευής και του φινιρίσματος. Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, η εργασία αυτή θα είναι πιο δύσκολη και πιο δαπανηρή (αφού πρώτα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και στη συνέχεια να τελειώσετε).
 2. Αν υπάρχει σαλόνι στη μια πλευρά και κουζίνα / μπάνιο στην άλλη πλευρά, τότε μπορείτε να κάνετε τρύπες σε αυτούς τους τοίχους και να τους καλύψετε με μπαρ. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας θα εισέλθει στην ντουλάπα από τα καθιστικά και θα απομακρυνθεί από την κουζίνα.
 3. Εάν υπάρχουν καθιστικά και στις δύο πλευρές: μια τρύπα γίνεται στον τοίχο μεταξύ ενός (ή και των δύο) και της ντουλάπας και καλύπτεται με μια σχάρα. Μέσα από αυτό, ο αέρας θα εισέλθει προς τα μέσα και θα απομακρυνθεί μέσω της βρύσης ή της κουκούλας αερισμού (στην κουζίνα / στο μπάνιο). Η ροή πραγματοποιείται μέσω μιας θυρίδας κάτω από την πόρτα ή μιας βαλβίδας ελέγχου στον καμβά.

Εγκατάσταση αερισμού στο σπίτι (βίντεο)

Αν πρόκειται για ντουλάπα

Εκτός από ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την αποθήκευση των πραγμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια ευρύχωρη ντουλάπα. Για αυτόν, το σύστημα εξαερισμού είναι οργανωμένο κάπως διαφορετικά. Οι επιλογές είναι:

 1. Κάνουμε κουλοχέρηδες στην ντουλάπα: λίγες στις πόρτες κάτω και μερικές στον τοίχο, κάτω από την οροφή. Οι επάνω σχισμές πρέπει να είναι πιο κοντά στον πίσω τοίχο. Ο κανόνας εδώ είναι ένας: όσο περισσότερες τρύπες θα προκύψει η καλύτερη αεροπορική ανταλλαγή.
 2. Αν υπάρχει μια κουζίνα ή ένα μπάνιο πίσω από τον τοίχο της ντουλάπας, κάντε μια τρύπα σε αυτόν τον τοίχο και κάντε σχισμές στην πόρτα του ντουλαπιού. Μέσα από τις υποδοχές από την κρεβατοκάμαρα, ο αέρας θα εισέλθει στο ντουλάπι, και μακριά - μέσω του ανοίγματος στην κουζίνα.

Σε τελική ανάλυση, ποια επιλογή επιλέγει, εξαρτάται από τη διάταξη των δωματίων και το μέγεθος της καμπίνας.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Πώς να εξασφαλίσετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο;

Ακόμα και σε ευρύχωρα δωμάτια, το ζήτημα της εξοικονόμησης ενός χρήσιμου χώρου διαβίωσης παραμένει σχετικά. Εξ ου και η επιθυμία των ανθρώπων να απαλλαγούν από τα περίπλοκα γραφεία, τα βάθρα, τα συρτάρια και να τα αντικαθιστούν με ειδικές ντουλάπες για την αποθήκευση ρούχων και ειδών στυλ.

Σε αυτές τις ζώνες είναι εξοπλισμένα με ράφια για την αποθήκευση διπλωμένα ρούχα, κουτιά από τα παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και το σύνολο των μπαρ κάτω από τα «ώμους» με το φόρεμα, παλτό, γούνες και άλλα κορυφαία ρούχο. Χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της θέσης του δωματίου καθορίζουν το γεγονός ότι ο αερισμός στο χώρο του ντυσίματος γίνεται υποχρεωτικό σύστημα που παρέχει άνεση και ευκολία στη χρήση του.

Τρεις και μισοί λόγοι για την ανάγκη εξαερισμού

Συχνά, η ντουλάπα είναι ένα μέρος των υπνοδωματίων, των παιδικών δωματίων, των χώρων ή των διαδρόμων που χωρίζονται από ένα διαμέρισμα. Στην περίπτωση αυτή, ένας τέτοιος χώρος δεν συνεπάγεται την ύπαρξη ενός παραθύρου, στην ανοιχτή πλευρά του οποίου θα ήταν δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός.

Με μια διαφορετική προσέγγιση, η διατήρηση των ρούχων με σκοπό να βοηθήσουν τις κόγχες, τα ξυλεία, τα καμάκια ή τα ειδικά κουτάκια - θέσεις που ενδεχομένως μετατρέπονται εύκολα σε μικρά αποδυτήρια. Ωστόσο, δεδομένου ότι συχνά τέτοιες παραλλαγές επίσης δεν υποθέτουν την παρουσία παραθύρων, καθίσταται σαφής η ανάγκη για αεραγωγούς. Η ανάγκη οφείλεται στα εξής:

 • κατά τη διαδικασία της λειτουργίας, θα σχηματιστεί μικροκλίμα με αυξημένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας στον κλειστό χώρο, δηλαδή οι συνθήκες αυτές είναι βέλτιστες για την ανάπτυξη αποικιών ανεπιθύμητων μικροοργανισμών (μύκητες ή μούχλα).
 • ενώ κάλτσες και είδη ντουλάπα αποθήκευσης και παπούτσια αποκτούν μια συγκεκριμένη οσμή (αυτό είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό των προϊόντων γούνας, τα οποία έχουν μια φυσική οσμή και τα οποία υπέροχα αρώματα), μια καλά οργανωμένη αερισμού καμαρίνι σε θέση να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις πιο επίμονες αρώματα?
 • η αυξημένη υγρασία λόγω έλλειψης ή ανεπαρκούς κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα θα προκαλέσει παρατεταμένη ξήρανση και αλλοίωση των υγρών ρούχων που έχουν πέσει στην ντουλάπα.

Στην αίθουσα νιφάδων κατά τη λειτουργία, σχηματίζεται μικροκλίμα με αυξημένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διαθέσουν για την οργάνωση ενός τέτοιου χώρου περίπου 3,5-5 m2 ελεύθερου χώρου. Και αν ακολουθήσετε αυτή τη σύσταση, τότε μέσα στην ντουλάπα αξίζει να εγκαταστήσετε έναν καθρέφτη, να τοποθετήσετε μια καρέκλα ή ένα μικρό περίφραγμα, να τοποθετήσετε τον φωτισμό.

Όλα αυτά θα γίνουν μια ευκολία, επιτρέποντας εδώ όχι μόνο να κρατήσει τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αλλά και να αλλάξει τα ρούχα. Με αυτή την προσέγγιση, η δίψα του αέρα θα είναι ξεκάθαρα περιττή για το άτομο που είναι εκεί και επομένως η ανάγκη για εγκατάσταση της εισροής και της εξάτμισης συμπληρώνεται επιπλέον.

Ποιες επιλογές μπορεί να υπάρχουν;

Η πρακτική δείχνει ότι για να εξασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο αερισμού, ένα απλό προσωρινό άνοιγμα της πόρτας δεν αρκεί. Η κατάσταση είναι κάπως απλουστευμένη εάν η αίθουσα εκγύμνασης είναι διαμπερής και είναι εξοπλισμένη με δύο πόρτες.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, για να αποφευχθεί η εμφάνιση μολυσμένης ατμόσφαιρας και υπερβολικής υγρασίας, οι χρήστες θα πρέπει να διατηρούν συνεχώς ανοικτά τα φυλλάδια. Ιδιαίτερα είναι ενοχλητικό όταν το σπίτι έχει παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι ο τύπος του συστήματος εξαερισμού για τα ντουλάπια εξαρτάται από την παρουσία ή την απουσία παράθυρων σε αυτά.

Παράθυρο που ανοίγει στο dressing room - ατού ή ενοχλήσεις

Από τη μία πλευρά, η διάταξη αυτή απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το καθήκον εξασφάλισης κανονικής ανταλλαγής αέρα. Ωστόσο, εδώ υπάρχουν δυσκολίες. Τα ξύλινα πλαίσια είναι σε θέση να περάσουν ένα συγκεκριμένο ποσό αέρα, έτσι ακόμα και όταν είναι κλειστά, παραμένει ένα ορισμένο επίπεδο ανταλλαγής αερίων.

Η παρουσία ενός παραθύρου στο ντουλάπι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

Τώρα το προφίλ ξύλου στα ανοίγματα παραθύρων είναι λιγότερο κοινό από το πλαστικό. Εν τω μεταξύ, τα σύγχρονα συστήματα παραθύρων είναι συχνά εξοπλισμένα με καθεστώτα μικροδιακοπής, είναι πολύ βολικό για χρήση εντός των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, εάν μια τέτοια διάταξη δεν παρέχεται στο υπάρχον παράθυρο, θα χρειαστεί ένας ειδικός αναπνευστήρας. Το καθήκον αυτού του στοιχείου είναι να αντλεί αέρα από το εξωτερικό. Η κίνηση της μάζας του αέρα και της εξάτμισης θα πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της οπής εξαερισμού μέσω των σχισμών πόρτας ή των ειδικά τοποθετημένων οπών.

Ομοίως, αυτό εισάγεται στο παράθυρο της βαλβίδας παροχής, θα είναι υπεύθυνη για την παροχή οξυγόνου, και την κίνηση του αέρα προς την κατεύθυνση του τεντώματος θα συμβεί λόγω της ώθησης από το κύριο κανάλι, καλύπτονται γρίλια (συνήθως στην κουζίνα).

Δώστε προσοχή! Για να χωρίσετε την ντουλάπα από τον κοινό χώρο διαβίωσης, χρησιμοποιούνται συχνά πρότυπες εσωτερικές πόρτες με αρθρώσεις ή ολισθαίνουσες επιλογές που με κάποιο τρόπο μοιάζουν με τις συρόμενες πόρτες μιας ντουλάπας. Και οι δύο λύσεις δεν προβλέπουν πολύ σφιχτό κλείσιμο του ανοίγματος και συνεπώς από την άποψη του εξαερισμού είναι αρκετά κατάλληλες για την πλατύσυνη.

Κλειστός εξαερισμός

Η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ντουλάπες χωρίς παράθυρα μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Στην ιδανική περίπτωση, πίσω από το τοίχωμα αυτού του μπλοκ εκτείνεται κανάλι καυσαερίων που ανοίγει στο εσωτερικό του όγκου. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια κατάλληλη συσκευή, καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση στο λαιμό της, αυτό το στοιχείο επικοινωνιών εξαερισμού θα εκτρέψει τον αέρα που έρχεται έμμεσα ή άμεσα.

Με την πρώτη επιλογή, η εισροή θα περάσει από τα χαλαρά προφίλ των θυρών και των θυρών, κινώντας σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής στην κατεύθυνση του ανοίγματος εισαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, ο αέρας θα αναμειχθεί με τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, καθώς και με ατμό και οικιακές αεριώδεις ουσίες, λαμβάνοντας αυτά τα ξένα στοιχεία από το περίβλημα.

Η δεύτερη επιλογή είναι δυνατή μόνο για τα δωμάτια αυτά, ένα από τα τείχη των οποίων συνορεύει με το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, για να δημιουργηθεί ένα κανονικό σύστημα ανταλλαγής αερίων, βαλβίδες τοίχου εισάγονται σε αυτό, εξασφαλίζοντας τη ροή του αέρα. Η εκροή πραγματοποιείται μέσω του ενσωματωμένου αγωγού εξαγωγής. Εάν ο σχεδιασμός αυτός για κάποιο λόγο δεν υπάρχει και το ίδιο το δωμάτιο είναι συσφιγμένο μεταξύ των διαμερισμάτων του διαμερίσματος, τότε ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω ανοιγμάτων σε γειτονικούς τοίχους με αεριζόμενους χώρους.

Όχι κάθε φορά υπάρχει η ευκαιρία να παρέχονται πλήρως τα κατάλληλα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας κατά τη χρήση μηχανισμών ανταλλαγής φυσικού αερίου. Επιπλέον, ελλείψει ενός σωλήνα εξάτμισης ή μιας γωνιακής έκδοσης του χώρου αποδυτηρίων χωρίς παράθυρο, αυτός ο τύπος εξαερισμού απλά δεν θα λειτουργήσει.

Το σχήμα των κινούμενων αέριων μαζών σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτό. Η εισροή πέφτει μέσα από τις ρωγμές των τοίχων, των ανοιγμάτων των παραθύρων και των θυρών και στη συνέχεια κινείται προς την κατεύθυνση των οπών εξαερισμού της κουκούλας ή προς την κατεύθυνση των εξόδων εξαερισμού της καμπίνας υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, οι μάζες της ατμόσφαιρας θα κινούνται κατά μήκος της απλούστερης τροχιάς, περπατώντας τις ζώνες χωρίς εξοπλισμό. Ως εκ τούτου χωρίς εξοπλισμό χιτώνιο εξάτμισης καμαρίνι θα συσσωρεύονται τελικά υγρασία, η οποία θα προκαλέσει πρόωρη βλάβη από τα πράγματα που αποθηκεύονται εδώ.

Ο εξαναγκασμένος εξαναγκασμένος εξαερισμός και ο εξαερισμός στο σπίτι δεν θα επιτρέψουν τη συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο

Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση θα είναι η εγκατάσταση του ανάγκασε εξαερισμού σε όλο το σπίτι με την υποχρεωτική οργάνωση έξοδο του κυκλώματος εξαγωγής σε ένα τοίχο αποδυτήρια. Για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσφυση στην είσοδο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα του οποίου η απόδοση επιλέγεται σύμφωνα με τις ανάγκες της αίθουσας.

Διαλέγοντας σε εξοχική κατοικία, εξοχικό ή διαμέρισμα ένα δωμάτιο για την αποθήκευση υφασμάτων οικιακής χρήσης, είδη στυλ ή παπούτσια, μην ξεχάσετε να φέρετε όλες τις επικοινωνίες εκεί. Παρέχετε έναν έγκαιρο και πλήρη αερισμό του δωματίου και τα πράγματα σας θα μυρίζουν πάντα ευχάριστα και πολύ φορεμένα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Οι σχεδιαστές εκ των προτέρων προβλέπουν σύστημα εξαερισμού όλων των δωματίων στο διαμέρισμα, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο εξαερισμός στο ντουλάπι τελειώνει συχνά σε μια ελαφρώς ανοιχτή πόρτα. Αλλά χωρίς καλή ανταλλαγή αέρα, δεν μπορείτε να μείνετε σε ένα τέτοιο δωμάτιο για πολύ, επειδή με το χρόνο μειώνεται το ποσοστό οξυγόνου και αυξάνεται η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα.

Η κακή λειτουργία του εξαερισμού είναι η αιτία της υψηλής υγρασίας του αέρα, η οποία πέφτει ως συμπύκνωμα, ως αποτέλεσμα της οποίας είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται επιβλαβής μούχλα. Όταν στασιάζετε στον αέρα, τα ρούχα έχουν μια δυσάρεστη οσμή, δύσκολο να καθαριστεί ακόμα και με ειδικά χημικά. Τα πράγματα από τα ελαφριά υφάσματα γίνονται κίτρινα και τα γούνινα ενδύματα υποβαθμίζονται αμετάκλητα. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με την αρμόδια οργάνωση ενός συστήματος ανταλλαγής αέρα σε όλο το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των κυλικείων και των βεστιάδων.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές των δωματίων για γκαρνταρόμπα:

 • ένα δωμάτιο με μια πόρτα και ένα παράθυρο.
 • δωμάτιο μόνο με μια πόρτα.

Εξαερισμός ενός γκαρνταρόμπα με παράθυρο

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να εισέλθει στην ντουλάπα από πολλά σημεία. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο δωμάτιο, γίνεται το κύριο μέσο αερισμού. Αλλά αυτό είναι μόνο αν το παράθυρο είναι κατασκευασμένο από ξύλο. Τα παράθυρα αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και "αναπνέουν", σε αντίθεση με τα πλαστικά παράθυρα. Με την παρουσία πλαστικών παραθύρων πρέπει να καταλάβετε ότι είναι σχεδόν εντελώς ερμητικά και δεν είναι ικανά για πλήρη αερισμό. Στην περίπτωση των παραθύρων από PVC, η ροή του αέρα μπορεί να οργανωθεί με τρεις τρόπους:

 1. Ανοίξτε τακτικά το παράθυρο για εξαερισμό, το οποίο εξασφαλίζει πλήρη εναλλαγή αέρα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει απειλή εμφάνισης βυθίσματος στο διαμέρισμα, η διείσδυση σκόνης από το δρόμο, η μείωση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, η αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης.
 2. Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο κάτω από το παράθυρο και για να προστατεύσετε από διάφορες διεισδύσεις, τοποθετήστε ένα προστατευτικό πλέγμα σε αυτό. Η εισροή αέρα θα είναι πλήρης μόνο εάν το σύστημα εξαερισμού του συνόλου του χώρου εργασίας λειτουργεί σωστά και η πόρτα του δωματίου του δωματίου δεν μπαίνει στον διάδρομο με στροφές.
 3. Τοποθετήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας στον τοίχο κάτω από το παράθυρο. Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή στην οργάνωση αποτελεσματικού εξαερισμού στο αποδυτήριο, καθώς και η δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοσιονομική ή απλή.

Ας πούμε ότι υπάρχει μια βιασύνη καθαρού αέρα, αλλά ότι ο αέρας κυκλοφορεί, χρειάζεστε μια δεύτερη τρύπα μέσα από την οποία θα πάει. Εάν η πόρτα στην ντουλάπα αλλάξει, τότε είναι απαραίτητο να σηκώσετε ένα νέο έτσι ώστε από το δάπεδο μέχρι την πόρτα να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 1 cm. Η ελαφρώς ανοιχτή πόρτα θα επιτρέψει επίσης τη διαφυγή του αέρα. Είναι σημαντικό να αφήνετε την εκκαθάριση που είναι απαραίτητη για να αποφύγετε την εισαγωγή ξένων μυρωδιών στο δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να κρατήσετε την πόρτα κλειστή, αλλά να πάρετε αμέσως μια πόρτα με τρύπες εξαερισμού ή να τις τοποθετήσετε μόνοι σας. Μέσω αυτών, ο αποβαλλόμενος αέρας θα διαφύγει και θα κινηθεί προς τις θυρίδες του εξαερισμού.

Μια τρύπα στην πόρτα για την κυκλοφορία του αέρα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • τρυπήστε ακριβώς την ίδια τρύπα στο κάτω μέρος της πόρτας, καθώς και κάτω από το παράθυρο.
 • δημιουργούν μερικές μικρές οπές, η συνολική έκταση των οποίων πρέπει να αντιστοιχεί ακόμα στην είσοδο ή τη βαλβίδα εισαγωγής.

Αν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση οπών εξαερισμού στην πόρτα, μπορείτε να τοποθετήσετε το ventluk στο παρακείμενο δωμάτιο στο πάνω μέρος του τοίχου μπροστά από το παράθυρο και να το διακοσμήσετε και στις δύο πλευρές με γρίλιες.

Πώς να δημιουργήσετε κυκλοφορία αέρα σε μια ντουλάπα χωρίς παράθυρα

Η περίπτωση όπου μια ντουλάπα χωρίς παράθυρο είναι πολύ πιο κοινή. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του εξαερισμού θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες:

 1. Υπάρχει ένας τοίχος στην ντουλάπα που συνορεύει με το δρόμο. Εάν υπάρχει, είναι εγκατεστημένο με τον ίδιο τρόπο όπως στην έκδοση με παράθυρο, τον εξαερισμό τροφοδοσίας και στον εξαερισμό πόρτας.
 2. Ένας από τους τοίχους συνορεύει με ένα δωμάτιο όπου έχει εγκατασταθεί εξαερισμός (τουαλέτα, μπάνιο, κουζίνα). Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να οργανώσετε τη ροή του νέου αέρα μέσα στο δωμάτιο από την τρύπα στην πόρτα. Η εξάτμιση της εξάτμισης πρέπει να τοποθετηθεί σε κοινό τοίχο με χώρο όπου έχει ήδη εγκατασταθεί το σύστημα εξαερισμού (κατά προτίμηση εξαναγκασμένος εξαερισμός). Ένα εκχύλισμα ενισχυμένο με ανεμιστήρα θα παρέχει ροή αέρα από δύο δωμάτια ταυτόχρονα.
 3. Όλοι οι τοίχοι του σαλονιού συνορεύουν με δωμάτια ή διάδρομους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να εγκαταστήσετε μια θυρίδα εξαερισμού στο δωμάτιο, όπου υπάρχει μια καλή ροή αέρα από το δρόμο. Ο καθαρός αέρας που περνάει από το παράθυρο ή την πύλη εισαγωγής θα τείνει να εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο. Αν οι πόρτες των δωματίων είναι κλειστές ερμητικά, ο αέρας μέσω ενός καταπακτή στο τοίχωμα για να μπει στο καμαρίνι και από εκεί, μέσα από την πόρτα ενός δωματίου επιδέσμου, εξαερισμού στο μπάνιο ή στην κουζίνα κουκούλα. Έχοντας ένα ανεμιστήρα ψύξης στην καταπακτή επιδέσμου εξαερισμού εφοδιασμού θα παρέχεται ακόμη και στην περίπτωση των ανοικτών θυρών στο δωμάτιο (είναι απαραίτητο να υπολογίσει τη δύναμη του ανεμιστήρα, έτσι ώστε αντί του φρέσκου αέρα στο δωμάτιο επιδέσμου δεν έχει αρχίσει να σφίξουν τον αέρα από την κουζίνα ή το μπάνιο).

Για τα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να φέρει τους αγωγούς εξαερισμού στις αίθουσες πλέον από την κύρια ventshahty που αναφέρονται παραπάνω εγκατάσταση επιλογές αερισμού στα αποδυτήρια θα είναι οι μόνοι δυνατόν. Σε ιδιωτικές κατοικίες πόρτα καταπακτή καυσαερίων δεν είναι εγκατεστημένο στο δωμάτιο για την γκαρνταρόμπα και το ανώτατο όριο (υπό την προϋπόθεση ότι συνορεύει με σοφίτα). Το κύριο πράγμα είναι φυσικό ή αναγκαστική εξαερισμού είναι απαραίτητο να σχεδιάσει την ντουλάπα για τη φάση της κατασκευής, όπως στο διαμέρισμα, καθώς και σε ιδιωτικές κατοικίες, και στη συνέχεια να μην έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απουσίας της.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο

Κάθε άτομο που ζει σε ένα διαμέρισμα ή στο σπίτι του έχει τη δική του "γωνιά" όπου φυλάσσονται τα υπάρχοντά του. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια ντουλάπα. Άλλοι έχουν ένα ολόκληρο δωμάτιο. Η κατάλληλα εξοπλισμένη ντουλάπα εξαλείφει τους ιδιοκτήτες κατοικιών από τη χρήση δυσκίνητων ντουλαπών.

Η ντουλάπα, που απομονώνεται από τον καθαρό αέρα, χρειάζεται κατάλληλο εξαερισμό

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσω εξαερισμό στο ντουλάπι;

Αφού αποφάσισε να εξοπλίσει το σαλόνι στην κατοικία της, είναι απαραίτητο να φροντίσει όχι μόνο την ευκολία χρήσης του, αλλά και την τακτική αερισμό. Η υπόθεση ότι τα πράγματα μπορούν να αποθηκευτούν για χρόνια διατηρώντας την αρχική τους εμφάνιση είναι εν μέρει λανθασμένη. Το γεγονός είναι ότι πολλοί ιστοί που αποθηκεύονται σε σκοτεινούς και μη αεριζόμενους χώρους υποβάλλονται σε επίθεση επιβλαβών μικροοργανισμών.

Πιο συχνά, Η κύρια απειλή για την ακεραιότητα των πραγμάτων είναι ο μύκητας. Σε κλειστά ερμάρια, καθώς και σε αίθουσες βεραντών χωρίς παράθυρα, δημιουργούνται όλες οι συνθήκες αναπαραγωγής τους. Επιπλέον, όχι μόνο τα πράγματα υποφέρουν από αυτό, αλλά και τα ίδια τα έπιπλα.

Οι κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης για όλους τους φυσικούς ιστούς απαιτούν ορισμένες ενέργειες από τον ιδιοκτήτη τους. Τα πράγματα πρέπει να φυλάσσονται μόνο σε δροσερό και ξηρό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου από 10 έως 25 μοίρες. Επιπλέον, η σχετική υγρασία πρέπει να είναι 55-65%.

Προβλήματα δεν θα προκύψουν εάν το δωμάτιο όπου αποθηκεύονται τα πράγματα θα παρέχεται με ένα παράθυρο. Ανοίγοντάς το, μπορείτε να παρέχετε τον απαραίτητο αερισμό, ο οποίος θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των συνθηκών αποθήκευσης των ίδιων των πραγμάτων. Όμως, αν δεν υπάρχουν παράθυρα, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας πρέπει να εγκαταστήσει ένα σύστημα εξαερισμού.

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο ντουλάπι, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού

Η χρήση ενός συστήματος εξαερισμού στο αποδυτήριο

Αν επιλέξετε ανάμεσα στα δωμάτια για τον εξοπλισμό του δωματίου, το άτομο σταμάτησε σε ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχει παράθυρο - δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα επιλύεται κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, τα οποία επιτρέπουν:

 1. Αφαιρέστε από τις εγκαταστάσεις επιβλαβείς δυσάρεστες οσμές, που σχηματίζονται λόγω έλλειψης αερισμού. Ο στάσιμος αέρας είναι πηγή επιβλαβών βακτηρίων που μπορούν να βλάψουν όχι μόνο τα έπιπλα και τα πράγματα αλλά και τον χρήστη τους.
 2. Διατηρήστε την απαραίτητη υγρασία. Η κανονικοποίησή του αυξάνει τη διάρκεια ζωής των πραγμάτων, αποφεύγοντας την εμφάνιση μούχλας (η οποία είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ασφαλή χρήση του δωματίου).
 3. Αναμίξτε τις μάζες του αέρα. Οι ροές του καθαρού αέρα, που εισέρχονται στο δωμάτιο, ομαλοποιούν το καθεστώς θερμοκρασίας.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί τέτοιες λειτουργίες, είναι κατάλληλος όχι μόνο για την τουαλέτα αλλά και για όλους τους χώρους που δεν είναι εξοπλισμένοι με παράθυρα. Σε διαμερίσματα και σπίτια βρίσκονται συχνά οι χώροι, γι 'αυτό είναι σημαντικό να τους εξοπλιστείτε με τεχνητό αερισμό.

Επιπλέον, δεν απαιτείται σοβαρή εμπειρία σε εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης. Με την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και υλικά, μια τέτοια συσκευή μπορεί να συναρμολογηθεί σε λίγες ώρες.

Απόσχιση της εγκατάστασης ενός συστήματος εξαερισμού στο αποδυτήριο

Πριν κάνετε τον αερισμό στο σαλόνι, πρέπει να ξέρετε για τα χαρακτηριστικά της θέσης του, καθώς και μερικές από τις αρχές της εγκατάστασής του. Περιλαμβάνουν:

 1. Πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος για καθαρό αέρα. Η κύρια κατάσταση - ο τοίχος θα πρέπει να συνορεύει με το δρόμο.
 2. Επιλογή της θέσης για τον αγωγό εξαγωγής. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό το αντίθετο τοίχωμα από την παροχή αέρα (εάν συνορεύει επίσης με το δρόμο). Επίσης, το κανάλι μπορεί να γίνει στο διάκενο μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.
 3. Η χρήση βαλβίδων εξαγωγής και εισαγωγής ή εξαερισμού με ρυθμιζόμενη παροχή αέρα.

Ο φυσικός αερισμός του δωματίου είναι τοποθετημένος σε προετοιμασμένες τρύπες στους τοίχους.

Η βαλβίδα αέρα εξάτμισης και τροφοδοσίας εγκαθίστανται στους χώρους που τους αντιστοιχούν αντίθετα. Σε ορισμένα μοντέλα τέτοιων συσκευών παρέχονται μηχανικές διατάξεις στερέωσης. Εάν δεν υπάρχουν, το άτομο θα πρέπει να στερεώσει τις βαλβίδες ή τις γρίλιες με κόλλα ή στεγανωτικό.

Οι βαλβίδες εξαγωγής και τροφοδοσίας μπορούν να εγκατασταθούν με στεγανωτικό

Εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού στην αίθουσα εκγύμνασης

Η διαρρύθμιση ενός χώρου αποδυασμού με σωστό αερισμό μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα τοίχου ή αγωγού. Το αν η αγορά μιας τέτοιας συσκευής είναι απαραίτητη εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, καθώς και από την ορθότητα των προκαταρκτικών υπολογισμών. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε το μοντέλο της συσκευής με την απαιτούμενη παραγωγικότητα και θα είναι εύκολο να κάνετε αερισμό.

Ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην προετοιμασμένη τρύπα στον τοίχο, στερεωμένος με ειδικά διαχωριστικά ή στεγανωτικό. Εάν επιλέξατε έναν ανεμιστήρα καναλιού για το ντουλάπι, θα χρειαστείτε και ειδικές διακοσμητικές σχάρες. Εάν όλα γίνονται σωστά, ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Χρειάζεσαι αερισμό στο γκαρνταρόμπα

Το βεστιάριο σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της στέγασης. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο βολικό, επειδή όλα τα ρούχα, κάποια οικιακά αντικείμενα εγκατασταθούν σε αυτό το δωμάτιο και δεν μπερδεύονται. Αλλά ο ιδιοκτήτης έχει μια άλλη δουλειά - αερισμό στο γκαρνταρόμπα. Χρειαζόμαστε αυτό;

Γιατί χρειάζεσαι εξαερισμό στο ντουλάπι

Μια μεγάλη συλλογή από πράγματα, μια θετική θερμοκρασία και ικανοποιητική υγρασία δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση μούχλας και, ως δυσάρεστη στιγμή, η εμφάνιση μικροοργανισμών: μύκητες και μούχλα. Αυτό οδηγεί, μην πείτε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δερμάτινα είδη και υποδήματα. Σε ένα ανεμπόδιστο δωμάτιο, τα υποδήματα αποκτούν μια συγκεκριμένη οσμή, από την οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθούν αργότερα. Και τα ξύλινα ράφια και τα ράφια σταδιακά καθίστανται άχρηστα. Η μόλυνση με μικροοργανισμούς θα εξαπλωθεί και μετά από λίγο οι εστίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε άλλους χώρους.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε: ο εξαερισμός είναι η κίνηση του αέρα. Μπορεί να είναι φυσικό ή αναγκαστικό. Ταυτόχρονα, ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, που ονομάζεται ανταλλαγή αέρα. Αυτή η παράμετρος είναι για ντουλάπα είναι 1-1,5 της έντασης του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 9 m² (και αυτό είναι 3χ3), το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, τότε η ένταση είναι 9х3 = 27 m³. Δηλαδή, για μια ώρα από αυτό πρέπει τουλάχιστον τουλάχιστον 27 m3 αέρος μάζα.

Τώρα για την κίνηση του αέρα. Για αυτόν πρέπει να υπάρχει είσοδος και έξοδος από τους χώρους (συνήθως στο δρόμο). Η είσοδος μπορεί να παρέχεται από τα γειτονικά δωμάτια ή από το δρόμο. Η πρώτη επιλογή είναι απλούστερη, διότι ακόμη και το αριστερό διάκενο μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου, ίσο με 3-5 cm, θα εξασφαλίσει επαρκή ροή αέρα. Σήμερα πιο συχνά και φθάνουν. Ως επιλογές:

 • τρύπες στην πόρτα κοντά στο πάτωμα,
 • στο πάτωμα, αν το δωμάτιο δεν βρίσκεται στον πρώτο όροφο (ο αέρας θα προέλθει από τα κατώτερα δωμάτια),
 • Στον τοίχο κοντά στην πόρτα.

Όσο για την έξοδο, είναι πιο δύσκολο. Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι η έξοδος πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο τοίχωμα από τη θέση των οπών εισόδου. Δεύτερον, πρέπει να γίνει κάτω από το ανώτατο όριο.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την οργάνωση του ανοίγματος παραγωγής:

 1. Αγωγός εξαερισμού, ο οποίος συνδέεται με τον εξαεριστήρα.
 2. Μια τρύπα στον τοίχο με θέα στο δρόμο.

Αλλά, οργανώνοντας τον εξαερισμό, πρέπει να λάβουμε υπόψη ένα ακόμα πράγμα - είτε υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό το δωμάτιο είτε όχι.

Αν υπάρχει παράθυρο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο ντουλάπι, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η εκροή του αέρα. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο παράθυρο είναι εγκατεστημένο. Αν πρόκειται για ένα σύγχρονο πλαστικό ή ξύλινο προϊόν στο οποίο παρέχονται ελαστικά μαξιλάρια για να εξασφαλιστεί η πλήρης σφράγιση της δομής, τότε πρέπει να γίνει αερισμός.

Εάν αυτό είναι ένα παλιό ξύλινο κουτί, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, δηλαδή, να έχει ρωγμές και τα κενά μέσω των οποίων μάζας αέρα θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια φυσική εκροή του αέρα. Παρόλο που δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στα σπίτια όπου οργανώνεται μια αίθουσα εκγύμνασης, απλώς δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Επομένως, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποκλειστεί.

Όσον αφορά τα σύγχρονα παράθυρα, σήμερα οι κατασκευαστές προτείνουν την εγκατάσταση ειδικών θυρίδων εξαερισμού μέσω αυτών, μέσω των οποίων ο αέρας από το δρόμο θα διεισδύσει στο δωμάτιο ή θα αφαιρεθεί από αυτό. Δεν είναι κακή επιλογή με την πρώτη ματιά. Αλλά μερικές φορές η περιοχή ενός τέτοιου χάσματος δεν είναι αρκετή για να παρέχει την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα.

Μπορείτε να προτείνετε ένα βασικό τρόπο - να αερίζετε το δωμάτιο μία ή δύο φορές την ημέρα, ανοίγοντας το παράθυρο.

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο σαλόνι, τότε οι δύο επιλογές που αναφέρονται παραπάνω γίνονται αποδεκτές. Αυτή είναι η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαερισμού ή η οργάνωση μιας τρύπας στον τοίχο.

Και οι δύο εκδοχές των ίδιων στην πράξη έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, αλλά εδώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή διατομής των καναλιών, από την οποία εξαρτάται ο όγκος του εξαγόμενου αέρα. Και όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή διατομής. Μερικές φορές αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, έτσι στην αρχή του καναλιού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ήδη ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Αλλά είναι εγγυημένη η παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα, αν επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα για απόδοση. Αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον η ένταση του δωματίου.

Κάνουμε τον δικό μας εξαερισμό

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαγωγής στον τοίχο που συνορεύει με το δρόμο. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν ανεμιστήρα και αποσβεστήρα. Με το τελευταίο, μπορείτε να ρυθμίσετε την διατομή του καναλιού εκροής. Οι βαλβίδες είναι ορθογώνιας ή στρογγυλής. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, επειδή στον τοίχο γίνεται ευκολότερη η στρογγυλή τρύπα.

Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια γροθιά και ένα στέμμα σαν εργαλείο κοπής. Η διάμετρος της στεφάνης πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο της βαλβίδας.

 1. Στην απαιτούμενη θέση, γίνεται μια διαμπερής οπή στον τοίχο κάτω από το στέμμα.
 2. Μια βαλβίδα εισάγεται από την πλευρά του δωματίου, η οποία είναι κλειστή στην ίδια πλευρά από μια σχάρα.
 3. Και από έξω (από την πλευρά του δρόμου) ειδική κουκούλα.

Σημειώστε ότι το πτερύγιο πρέπει να βρίσκεται μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Η δεύτερη επιλογή δεν είναι λιγότερο περίπλοκη. Αυτό συμβαίνει όταν ένα πλαστικό σωλήνα εισάγεται στην τρύπα, και ένας συνηθισμένος οικιακός ανεμιστήρας τοίχου είναι τοποθετημένος πάνω του από την πλευρά του δωματίου. Από έξω, η μάσκα τοποθετείται στον αγωγό.

Εξαερισμός στην ντουλάπα

Εάν η περιοχή του διαμερίσματος δεν σας επιτρέπει να οργανώσετε μια πλήρη γκαρνταρόμπα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα σε ένα από τα δωμάτια. Αλλά θα χρειαστεί να παράσχει κάτι σαν εξαερισμό. Τι μπορεί να είναι οι επιλογές:

 1. Ειδικά τοποθετημένες τρύπες στο ντουλάπι: στις πόρτες και στην οροφή. Το τελευταίο γίνεται πιο κοντά στο πίσω τοίχωμα, το πρώτο στο κάτω μέρος. Και όσο περισσότερες τρύπες, τόσο το καλύτερο.
 2. Κάντε μια τρύπα στην οροφή του ντουλαπιού και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα σε αυτό.
 3. Αντί για ανεμιστήρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα που συνδέεται στον αναπνευστήρα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά η πρώτη είναι καλύτερη και απλούστερη. Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του υπουργικού συμβουλίου.

Εξαερισμός του δωματίου και τρόποι πραγματοποίησης του

Το dressing room είναι από καιρό αναπόσπαστο μέρος πολλών διαμερισμάτων. Είναι πολύ βολικό, όταν όλα τα ρούχα έχουν τη δική τους "μόνιμη εγγραφή", και η κατοικία δεν γεμίζει με δυσκίνητες ντουλάπες.

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι με το περίφραξη ενός μέρους του χώρου διαβίωσης και την εγκατάσταση ειδικών επίπλων, ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί dressing room. Μπορείτε να μετρήσετε, αλλά για να παραμείνουν τα πράγματα στην αρχική εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υγραίνονται και δεν υπάρχουν μυκητιακές αποικίες και εστίες μούχλας, απαιτείται επαρκής εξαερισμός.

Όπως είναι γνωστό, οι μύκητες "αγάπη" θέσεις όπου είναι ζεστό και υγρό. Θα χαρούν να εγκατασταθούν στα ξύλινα έπιπλα ντουλάπας, εάν ως αποτέλεσμα της έλλειψης κυκλοφορίας του αέρα, θα δημιουργηθεί ένα μικροκλίμα ευνοϊκό για την αναπαραγωγή και τη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα, το ξύλο που προσβάλλεται από την μυκητιακή αποικία γίνεται πορώδες και εύθραυστο. Η μόλυνση μπορεί σταδιακά να εξαπλωθεί σε όλα τα οργανικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Με μια λέξη: ο εξαερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Σχετικά με το σχεδιασμό του εξαερισμού στο dressing room και θα συζητηθούν σε αυτή τη δημοσίευση.

Η απλούστερη εκδοχή του αερισμού του δωματίου είναι η παροχή της απαραίτητης εισροής και η αφαίρεση των αέριων μαζών λόγω του φυσικού βυθίσματος. Η τεχνική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από την παρουσία καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Το πιο φυσικό άνοιγμα για καθαρό αέρα είναι το παράθυρο.

Εξαερισμός σε δωμάτιο με παράθυρο

Τεχνικά, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο με παράθυρο μοιάζει με αυτό: ο αέρας θα ρέει μέσα από τις φυσικές ρωγμές στο πλαίσιο. Σταδιακά θερμαίνεται, θα ανέβει και θα βγει από τη μάσκα εξαερισμού, τοποθετημένη στο πάνω μέρος του αντίθετου τοιχώματος ή διαμέσου διαρροών στην πόρτα. Περαιτέρω, οι μάζες του αναλωμένου αέρα θα κινούνται διαμέσου της κατοικίας προς την πλησιέστερη κουκούλα.

Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο εάν το παράθυρο έχει φυσικές διαρροές και οι πόρτες στις κουκούλες έχουν διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του δαπέδου. Στο αεροστεγές πλαστικό παράθυρο, για την εισαγωγή αέρα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα άνοιγμα παραθύρου. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για αυτόματο έλεγχο της ικανότητας, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας του αέρα. Εάν οι πόρτες στο δωμάτιο με τον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής είναι καλά κλεισμένες, τότε στο κάτω μέρος του ιστού πρέπει να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες, με διάμετρο περίπου 10 mm.

Εξαερισμός σε εσωτερικούς χώρους χωρίς παρουσία παραθύρου

Ο εξαερισμός του χώρου αποδυτηρίων χωρίς το παράθυρο είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτόν που περιγράφηκε παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές επιλογές εργασίας για να διασφαλιστεί η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών σε αυτό το δωμάτιο:

 1. Κατά το σχεδιασμό ενός χώρου για την αποθήκευση των πραγμάτων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εισαγωγή του αγωγού εξαγωγής σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί από την κατοικία μέσω του αυλού, μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου.
 2. Χρησιμοποιώντας τον εισαγόμενο αγωγό εξαγωγής, είναι δυνατή η παροχή αέρα μέσω της τοποθέτησης βαλβίδων τοίχου. Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο αν ένα από τα τείχη της αίθουσας περιβάλλεται από το δρόμο. Λόγω της κατασκευής των βαλβίδων τοίχου, είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας των μαζών αέρα.
 3. Οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή καθαρού αέρα και για την απομάκρυνση αποβλήτων, μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη στο πάνω μέρος απέναντι από την εισροή του τοίχου. Η απόσυρση των μαζών αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της σχάρας εξαερισμού, καθώς και στον εξαερισμό του χώρου με την παρουσία ενός παραθύρου.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Αναγκαστικός εξαερισμός

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να κάνουν εξαερισμό στο δωμάτιο, αν η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών δεν είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία των βέλτιστων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και υγρασίας του μίγματος αέρα;

Εάν η αρχιτεκτονική δεν σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο για την αποθήκευση πράξεων με αποτελεσματικές φυσικές φλέβες. για τη διατήρηση των πραγμάτων είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το ζήτημα της υποχρεωτικής ανταλλαγής του αέρα. Η κατασκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού γίνεται καλύτερα στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτό, τότε είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα υποχρεωτικό σύστημα ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες αποχρώσεις.

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να φέρει τον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξάτμισης του σπιτιού στο δωμάτιο εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα της απαιτούμενης χωρητικότητας στην είσοδο του. Η εισροή αέριων μαζών μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια βαλβίδων τοίχου.
 • Αν τουλάχιστον ένα τοίχωμα της αίθουσας γκαρνταρόμπων συνορεύει με το δρόμο, τότε είναι απαραίτητο να κάνετε μια διαμπερή οπή στην κορυφή του και να τοποθετήσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα μέσα σε αυτό. Μέσα σε αυτό, το αποκαλούμενο μανίκι, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα των αγωγών εξαγωγής με την απαιτούμενη χωρητικότητα. Στο εξωτερικό μέρος του τοίχου πρέπει να τοποθετηθεί ένα διακοσμητικό πλέγμα στον σωλήνα. Η εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει από κατοικημένες εγκαταστάσεις με εγκατεστημένους ανεμιστήρες παραθύρων.

Δημοσιονομική έκδοση του καπακιού εξαερισμού για υποδήματα:

Κατά την επιλογή της απόδοσης του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει να καθοδηγείται από το γεγονός ότι η ανταλλαγή αέρα στο dressing room δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μιάμιση φορά. Για να υπολογίσετε, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (μήκος x πλάτος x ύψος) και πολλαπλασιάστε με 1,5. Η τιμή που θα ληφθεί θα είναι η απαιτούμενη έξοδος ανεμιστήρα ανά ώρα.

Μετά την ανάγνωση αυτής της δημοσίευσης, θα μάθετε τώρα εάν χρειάζεται εξαερισμός στο δωμάτιο και κάποιες από τις πιο απλές και συνηθισμένες μεθόδους για την εφαρμογή τους.

Σταγόνες αέρα στο γυαλί

Πείτε μου πού να κάνω μια τρύπα για εξαερισμό (αριστερά / δεξιά / πάνω / κάτω), σε τι μέγεθος και θα είναι χρήσιμο;

Τώρα ο αέρας σταματάει. Εάν η πόρτα είναι κλειστή για μια ώρα - είναι ήδη αισθητή. Μπορώ να λύσω με κάποιο τρόπο το ζήτημα του εξαερισμού στο γυμναστήριο χωρίς εξαναγκασμένο (ηλεκτρικό) εξαερισμό;

Υπάρχει μια ρωγμή κάτω από την πόρτα.

Το δωμάτιο ντυσίματος σημειώνεται με ένα κόκκινο σταυρό.

Ναι, προσθέτω ότι ο σωλήνας εξαέρωσης από το λουτρό και την τουαλέτα δεν μπορεί να κρατήσει, επειδή ολόκληρο το μήκος του διαδρόμου εκτείνεται σκυροδέματος ύψος δέσμης 50 cm (συνολικό ανώτατο όριο των 3 m), έτσι ώστε να χωρίζει την επίπεδη σε δύο ζώνες. Και το δωμάτιο ντυσίματος, σημειωμένο με σταυρό, βρίσκεται ήδη σε ένα άλλο μέρος.

Τρυπήστε μια τρύπα στο δρόμο και βάλτε τη σχάρα είναι κατά προτίμηση ρυθμιζόμενο και θα έχετε εξαερισμό. Μέγεθος 100x100 μέγιστο

Έτσι δεν υπάρχει δρόμος.
Πίσω από ένα παχύ τοίχο γειτόνων.
Ντουλάπα, όπου θέλουμε να φτιάξουμε τον αερισμό με κόκκινο σταυρό.

Αν ο τοίχος ήταν δίπλα στον δρόμο, δεν θα έλεγα καν την ερώτηση))

Ναι ακριβώς πάνω από την πόρτα για να κόψει τον ανεμιστήρα όπως στην τουαλέτα και αφήστε τον αέρα να πνέει και το ντουλάπι, και πίσω κάτω από την πόρτα και αμέσως στην τουαλέτα απλώνεται έξω

Kumtrofim έγραψε:
Ναι ακριβώς πάνω από την πόρτα για να κόψει τον ανεμιστήρα όπως στην τουαλέτα και αφήστε τον αέρα να πνέει και το ντουλάπι, και πίσω κάτω από την πόρτα και αμέσως στην τουαλέτα απλώνεται έξω

Χμμ. Εντάξει, ευχαριστώ. Ας πάρουμε μια σημείωση. Έχουμε ζήσει εδώ και πολύ καιρό. Και για να κόψετε τον ανεμιστήρα - όλα είναι απαραίτητο να σπάσουν. Και χωρίς ανεμιστήρα, μπορείτε να διαχειριστείτε με κάποιο τρόπο; Θα ήταν επιθυμητό να μην δημιουργηθούν καθόλου πρόσθετοι θόρυβοι (ακόμη και αν είναι πολύ σιωπηλοί).

Λοιπόν, δεν ξέρω. πώς να κάνει τον αέρα να κινείται σε κλειστό όγκο και να ενημερώνεται ακόμα με ένα μόνο κενό στην πόρτα. Μπορείτε να αφήσετε την πόρτα ανοικτή και μια ήσυχη ανταλλαγή αέρα θα εμφανιστεί σε όλο το υψόμετρο. Αλλά κάτι μου λέει ότι αυτό δεν θα σας ταιριάξει.

και ακόμα καλύτερα στον απέναντι τοίχο του δωματίου για να κάνουν μια τρύπα και proganyat αέρα από το δωμάτιο με μια ντουλάπα για να vytyazhku.Ventilyatory είναι διαφορετικές, αν και μεγάλο, ήσυχο kulet από την εταιρεία, και οι τοίχοι είναι μάλλον γυψοσανίδας ή γύψο pazogrebnevye, μπορεί να υπάρξει μια 100 χιλιοστά στέμμα kovynut για το ξύλο και θα λάβει, ένα είδος περίπλοκου πλέγματος θα φωτίζει το εσωτερικό

Εντάξει, τα τείχη είναι πραγματικά μια τοιχογραφία.
Και, αν λέτε ότι σε αυτές μπορείτε σχεδόν χωρίς συνέπειες κάνει μια τρύπα 100mm, τότε ίσως αξίζει μια δοκιμή.
Τότε το ερώτημα παραμένει - όπου στον αντίθετο τοίχο είναι καλύτερο να γίνει αυτή η τρύπα; Δεξιά / αριστερά / κεντροθετημένη; Επάνω / κάτω;

Και (ίσως δεν κατάλαβα καλά από το μήνυμα) - μπορώ να κάνω μια τρύπα με μια διακοσμητική μάσκα; Ή χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα και δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό;

Μπορεί κάτι τέτοιο να βοηθήσει: ">;

Nasy13 έγραψε:
για την επίλυση του προβλήματος του εξαερισμού στο χώρο του αποδυτηρίου χωρίς αναγκαστικό (ηλεκτρικό) εξαερισμό;

Και ποιος είναι ο λόγος να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία ανέφεραν οι ίδιοι;
Φοβία ή κάποιος έντονα buzzed;
Κάνετε "τρύπες" στις παρακείμενες κατοικίες. Λοιπόν, καλά.

Glaen21 έγραψε:
Και ποιος είναι ο λόγος να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία ανέφεραν οι ίδιοι;
Φοβία ή κάποιος έντονα buzzed;
Κάνετε "τρύπες" στις παρακείμενες κατοικίες. Λοιπόν, καλά.

Glaen21, εγώ tuplyu πεζοπορία) Δεν καταλαβαίνω αρκετά τι θα θέλατε να πείτε)
Θα ρωτήσω μια συγκεκριμένη ερώτηση: ας υποθέσουμε ότι δεν μπερδεύω την τρύπα στο επόμενο δωμάτιο. Είμαι βασανισμένος από τις αμφιβολίες ότι αυτή η τρύπα θα λύσει το πρόβλημα. Εδώ τρυπάζουμε, αλλά ο αέρας δεν θα πάει. Και ακόμα θα σταματήσει. Θα μπορούσε αυτό να είναι;

Αρνείστε εκ των προτέρων από την εξέταση μιας συγκεκριμένης τεχνικής λύσης (ηλεκτρικός ανεμιστήρας). Ρώτησα - γιατί, για ποιο λόγο, μπορεί να έχετε μια προκατειλημμένη στάση και το φόρουμ θα είναι σε θέση να σας πείσει.
Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε αμέσως μετά την έναρξη των συμβουλών για το άνοιγμα στο επόμενο δωμάτιο. Δηλαδή, οι αρνητικές συνέπειες (οι οποίες δεν αναφέρονται ούτε καν) αυτής της έκδοσης του IMHO υπερβαίνουν το εύλογο της αποχής αυτής.

Στο dressing room πρέπει να υπάρχει μια ενιαία ανταλλαγή αέρα

Glaen21 έγραψε:
Αρνείστε εκ των προτέρων από την εξέταση μιας συγκεκριμένης τεχνικής λύσης (ηλεκτρικός ανεμιστήρας). Ρώτησα - γιατί, για ποιο λόγο, μπορεί να έχετε μια προκατειλημμένη στάση και το φόρουμ θα είναι σε θέση να σας πείσει.
Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε αμέσως μετά την έναρξη των συμβουλών για το άνοιγμα στο επόμενο δωμάτιο. Δηλαδή, οι αρνητικές συνέπειες (οι οποίες δεν αναφέρονται ούτε καν) αυτής της έκδοσης του IMHO υπερβαίνουν το εύλογο της αποχής αυτής.

Εντάξει. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση. Αυτή θα είναι η προσωπική ερασιτεχνική μου εμφάνιση. Πρώτον, σύμφωνα με τη ροή του αέρα στο κενό κάτω από την ντουλάπα πόρτα - εκεί είναι ακριβώς που προσπαθεί να τεντώσει έξω, και το νέο του αέρα είναι τώρα στα αποδυτήρια δεν παρέχεται. Έτσι, εδώ δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας αν οδηγεί άσχημα υπολείμματα αέρα (αν μπορείτε να το πείτε), αλλά δεν θα υπάρξει εισροή νέων.
Δεύτερον, όταν η πόρτα είναι κλειστή, ο αέρας σταματάει σε μια ώρα. Από τα οποία καταλήγω ότι για να είναι ο αερισμός κανονικός, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς διακοπή (κάτι που είναι αμφίβολο) + απαιτείται ακόμα καθαρός αέρας.

το σφυρί έγραψε:
Στο dressing room πρέπει να υπάρχει μια ενιαία ανταλλαγή αέρα

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, στο ύψος όπου είναι καλύτερο να αφήνεις τον αέρα μέσα στον τοίχο - πάνω ή κάτω; Πιο κοντά στην οροφή ή όσο πιο κοντά στο δάπεδο;)))

Nasy13 έγραψε:
πάνω ή κάτω; Πιο κοντά στην οροφή ή όσο πιο κοντά στο δάπεδο;)))

Στην κορυφή της οροφής, θα ήθελα να το πω έτσι, δεν είναι αρκετά για να το ταβάνι, αλλά δεν είναι χαμηλή, αλλά κοιτάξτε γύρω σας, όπου θα κυκλοφορήσει μέσα στο καμαρίνι, στοχεύουν περίπου. Μέσω του άνω ανοίγματος εισέρχεται ο αέρας μέσω του διακένου μεταξύ της πόρτας που αφαιρείται στους βρώμικους χώρους (μπάνιο, τουαλέτα) στον άξονα. Και από τον τρόπο που το χάσμα μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας;

το σφυρί έγραψε:
Μέσω του άνω ανοίγματος εισέρχεται ο αέρας μέσω του διακένου μεταξύ της πόρτας που αφαιρείται στους βρώμικους χώρους (μπάνιο, τουαλέτα) στον άξονα.

Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Όπου συγκεντρώνεται θερμός αέρας.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Όπου συγκεντρώνεται θερμός αέρας.

Είναι αλήθεια ότι ο αέρας αναρροφάται από κάτω και ο θερμός αέρας αφαιρείται διαμέσου της προς τα πάνω.

και τι πρέπει να κάνω;

Kim έγραψε:
Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Ποια είναι η διαφορά - μέσα από το κενό στο πάτωμα για να σφίξετε, και μέσα από την κορυφή τραβήξτε, μόνο για μια στροφή

το σφυρί έγραψε:
και τι πρέπει να κάνω;

Αναζητήστε έναν αποδεκτό θόρυβο / αθόρυβο ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
Συνδέστε μέσω προγραμματιζόμενου ημερήσιου / εβδομαδιαίου ρελέ χρονοδιακόπτη.
Είτε υπάρχει κάποια άλλη παραλλαγή του εξαερισμού χωρίς μηχανική υποκίνηση - είναι δυνατόν να καταλάβουμε μόνο σε ένα μέρος.
Περνάω, από μακριά - δεν προφθάνομαι.

Nasy13 έγραψε:
Εντάξει. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση.

Και η ερώτηση που δεν απαντήσατε ακόμα. Οι γυναίκες σχεδόν πάντα όπως αυτό.
Έχω μια ακόμα ερώτηση για εσάς. Σχετικά με το σχέδιο, όλες οι πόρτες στις εγκαταστάσεις αναφέρονται;

Glaen21 έγραψε:
Αναζητήστε έναν αποδεκτό θόρυβο / αθόρυβο ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Τι επιλογές, τι θέλετε, δεν κάνουν το άλλο - δύο ανεμιστήρες για φυσάει και φυσάει.

Σύντροφε, τερματίστε τη σκέψη σας καθαρά.

το σφυρί έγραψε:
. Ποια είναι η διαφορά - μέσα από το κενό στο πάτωμα για να σφίξετε, και μέσα από την κορυφή τραβήξτε, μόνο μια στροφή.

Αλλά όχι "αντίθετα"

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Glaen21 έγραψε:
Και η ερώτηση που δεν απαντήσατε ακόμα. Οι γυναίκες σχεδόν πάντα όπως αυτό.
Έχω μια ακόμα ερώτηση για εσάς. Σχετικά με το σχέδιο, όλες οι πόρτες στις εγκαταστάσεις αναφέρονται;

Glaen21, προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω, να ξαναδιαβάσω τα μηνύματά σας, αλλά δεν καταλαβαίνω ακόμη και πού έχετε μια ερώτηση και πού η δήλωση και τι θέλετε να πείτε. Σε μένα για πρώτη φορά τέτοια Αν και η εμπειρία του διαλόγου στα φόρουμ είναι.

Η τελευταία ερώτηση είναι σαφής. Απαντώ: όχι, δεν αναφέρονται όλες οι πόρτες στο σχέδιο. Εφαρμόζω το σχέδιο με όλες τις πόρτες.

P.S. Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν επαναλάβετε τις προηγούμενες ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία. Για να καταλάβω πού ακριβώς ήταν το ερώτημα και μπορούσε να απαντήσει

P.P.S. Επίσης στο σχέδιο υπήρχε γενικός αερισμός. Στην κουζίνα υπάρχει κουκούλα. Στο μπάνιο και την τουαλέτα, είναι μόνο τρύπες διαμέτρου 100 mm. Τραβήξτε καλά - κρατάει ένα φύλλο χαρτιού. Μέσα στο μπάνιο, με την πόρτα κλειστή, η ροή του αέρα κάτω από την πόρτα προς την κατεύθυνση της μπανιέρας είναι πολύ καλή. Υποδοχή κάτω από τις πόρτες του 1 cm - και στο μπάνιο, και στο dressing room.

το σφυρί έγραψε:
Και από τον τρόπο που το χάσμα μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας;

Μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας κάπου γύρω από 0,7 - 1 εκ.

Τώρα έχετε την κίνηση του αέρα από τα δωμάτια με τα παράθυρα που πηγαίνουν προς την κατεύθυνση των αγωγών εξαγωγής, τα οποία λειτουργούν καλά. Η ροή του αέρα περνά από τα παράθυρα των δωματίων στις γρίλιες εξαερισμού στο μπάνιο, την τουαλέτα, παρακάμπτοντας την αίθουσα ντουλάπας, λόγω της οποίας ο αέρας σε αυτό παραμένει στάσιμος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κενά σε δύο θέσεις, στο τέλος του δωματίου και στην έξοδο από αυτό.
Τρύπες είτε στρογγυλές είτε ορθογώνιες

Καλό. Θα προσπαθήσω να διευκρινίσω τη θέση μου.

 1. Δεν διευκρίνισε τη θέση των θυρών στα διπλανά δωμάτια. Αυτό είναι αμέσως εμφανές στο σχέδιο. Ωστόσο, όταν προσπαθεί να ξεκινήσει μια φυσική ροή στα αποδυτήρια αυτά τα πράγματα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί αν οι πόρτες είναι ανοικτές / κλειστές εισροή μέσα στο δωμάτιο επιδέσμου μέσα από την αίθουσα διπλανό θα είναι ανοικτή / κλειστή παράλληλη ροή μέσα από το άνοιγμα της πόρτας. Μπορεί να σας αρέσει αυτή η επιλογή, αλλά δεν το κάνω. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ως εκ τούτου, δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό.
 2. Ζήσατε από το Φόρουμ να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος "χωρίς εξαναγκασμένο (ηλεκτρικό) εξαερισμό". Επειδή έχω καμία αμφιβολία ότι ο αερισμός του απαιτούμενου ντουλάπα δωματίου ρυθμός αερισμού μπορεί να το θέσουμε απλά σε ένα χαμηλού θορύβου, ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας τοποθετημένο στο άνοιγμα κοινό τοίχωμα με ένα διάδρομο, και στη συνέχεια έκανα την ερώτηση:
  "Και ποιος είναι ο λόγος (λόγος) να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία έδειξαν οι ίδιοι;
  Παραθέτω την απάντησή σας:
  "Πρώτον, κρίνουμε με τη ροή του αέρα στις ρωγμές κάτω από την πόρτα του σαλονιού - απλά προσπαθεί να τεντωθεί από εκεί, και ο νέος αέρας τώρα δεν εισέρχεται στο dressing room. Έτσι, εδώ δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας αν οδηγεί άσχημα υπολείμματα αέρα (αν μπορείτε να το πείτε), αλλά δεν θα υπάρξει εισροή νέων.
  Δεύτερον, όταν η πόρτα είναι κλειστή, ο αέρας σταματάει σε μια ώρα. Από αυτό που καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για να είναι ο εξαερισμός φυσιολογικός, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς διακοπή (που είναι αμφίβολη) + ακόμα φρέσκο ​​αέρα είναι απαραίτητο. "
  Προφανώς οργάνωση εισροές στο καμαρίνι από το διάδρομο μέσα από τα χαμηλότερα χαμηλότερες πόρτες και το καπό πάνω του μέσα από την τρύπα στον τοίχο με τον ίδιο διάδρομο με έναν ανεμιστήρα που δεν σας αρέσουν.
  Αυτό είναι φυσιολογικό. Ως εκ τούτου, δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό.