Ανεμιστήρας οροφής σε ιδιωτική κατοικία

Κάνετε έναν λειτουργικό αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή - αυτό είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του οικοδόμου. Η παραμέληση αυτού του γεγονότος θα οδηγήσει σε γρήγορη άφιξη ολόκληρης της στέγης σε χαλάρωση. Πρώτα απ 'όλα, τα ξύλινα στοιχεία της δομής θα σαπίσουν και η ίδια η επικάλυψη της στέγης θα υποφέρει. Όλα αυτά οφείλονται στη διαφορά στη θερμοκρασία του σοφίτα και του δρόμου. Προβλέπεται εκ των προτέρων και ο κατάλληλος εξαερισμός της οροφής θα εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αέριων μαζών, αποτρέποντας το σχηματισμό συμπύκνωσης στο κέικ στέγης.

Ο σκοπός του εξαερισμού οροφής

Οποιοσδήποτε, ακόμα και το πιο ανθεκτικό υλικό κατασκευής σκεπής υπόκειται σε βαρύ φορτίο. Ο κύριος εχθρός είναι ριπές ανέμου, βροχοπτώσεις, ηλιακό φως και παγετός. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια κρυφή απειλή - συμπύκνωση. Είναι διαμορφωμένο κάτω από οποιαδήποτε στέγη και αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη. Η μεγαλύτερη συμπύκνωση είναι οι μεταλλικές οροφές, και χωρίς να είναι εξοπλισμένες για αερισμό είναι απαραίτητη.

Για αυτό, το κέικ στέγης παρέχει την τοποθέτηση ατμού και στεγανοποίησης. Αυτά τα υλικά εμποδίζουν τη διείσδυση της υγρασίας σε σημαντικά στοιχεία της δομής της οροφής, καθώς και δημιουργούν συνθήκες για καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Ο εξαερισμός της στέγης επιτελεί διάφορες βασικές λειτουργίες:

 • Όλα τα ζευγάρια που αναδύονται από τους χώρους διαβίωσης κατευθύνονται προς τα πάνω και εγκατασταθούν στην εσωτερική επιφάνεια της οροφής. Ο αερισμός λειτουργίας καθαρίζει τον αέρα του χώρου κάτω από την οροφή από τις ακαθαρσίες των ατμών.
 • Η κυκλοφορία αέρα εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας στο χώρο κάτω από την οροφή και τη διείσδυσή του στο θερμομονωτικό υλικό.
 • Μαζί με την κίνηση των αέριων μαζών κάτω από το κάλυμμα της στέγης, η θερμοκρασία κατανέμεται ομοιόμορφα. Χάρη σε αυτό, η οροφή παίρνει λιγότερα icicles το χειμώνα.
 • Το καλοκαίρι, ο εξαερισμός χρησιμεύει ως ψύξη της οροφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καλυμμένο με μια μαλακή οροφή. Χωρίς ψύξη, τα ασφαλτικά υλικά θα υπερθερμανθούν έντονα στον ήλιο και ακόμη και σε ορισμένες απότομες πλαγιές μπορούν να γλιστρήσουν.

Εκτός από τις κύριες εργασίες, ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι απλώς εκπέμπει τη σοφίτα. Και πάλι, η ίδια μαλακή οροφή, που θερμαίνεται από τον ήλιο, εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή ασφάλτου, η οποία διαφεύγει από τις οπές εξαερισμού.

Ένα από τα κύρια στοιχεία του εξαερισμού είναι ο εξαερισμός. Μέσω αυτών ο αέρας μπαίνει και φεύγει. Έχετε εξαερισμού σε διάφορα σημεία της οροφής. Αυτά μπορεί να είναι πατίνια, κεραμίδια, ράμπες και ένα τμήμα κάτω από την προεξοχή γείσο.

Η αρχή του φυσικού αερισμού είναι η μεταφορά αερίων μαζών. Ο ψυχρός αέρας διεισδύει στην κάτω είσοδο εξαερισμού, που βρίσκεται συνήθως κάτω από την έξαψη των στεκαριών. Ο ζεστός αέρας με ακαθαρσίες ατμού κατευθύνεται προς τα πάνω, όπου φεύγει από τις οπές εξαερισμού στην ράχη ή τους αεριστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ράμπα.

Το βίντεο λέει για τον αερισμό κάτω από την οροφή:

Διαρρύθμιση φυσικού αερισμού οροφής από μαλακή οροφή

Η αρχή του εξαερισμού για οποιαδήποτε οροφή είναι παρόμοια, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. Εάν ο εξαερισμός της μαλακής οροφής είναι κατασκευασμένος, παραδείγματος χάριν από κεραμίδια, τότε, όταν στοιβάζονται σε μια κεκλιμένη στέγη, ακολουθούνται αρκετοί κανόνες:

 • Μεταξύ της βάσης της οροφής και της θερμομόνωσης παρέχει ένα κενό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ξύλινη ράβδο 50 mm.
 • Μια οπή αερισμού αφήνεται κάτω από την προεξοχή του κουρτίνα. Για να αποφευχθεί η διείσδυση των πτηνών στη σοφίτα, το κενό κλείνει με μια σχάρα.
 • Η έξοδος αέρα παρέχεται από αεριστήρες ή τρύπες εξαερισμού. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός ονομάζεται σημείο αερισμού. Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται ομοιόμορφα πάνω από την επιφάνεια της στέγης σε βήματα 10-12 m. Ο συνεχής αερισμός ή ο εξαερισμός είναι τοποθετημένοι σε όλο το μήκος της στεφάνης της στέγης.
 • Ο σχεδιασμός του κλουβιού παρέχει τεχνολογικά διαλείμματα. Προωθούν την ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών.
 • Το μέγεθος του στρώματος αέρα εξαρτάται από την εγκάρσια τομή της ξύλινης δοκού. Επιλέγεται ανάλογα με το μήκος και τη γωνία κλίσης της ράμπας. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε ράμπα με κλίση 10 o και μήκος 5 m, τότε η διατομή της ξυλείας πρέπει να είναι 50 mm. Με παρόμοια κλίση της ράμπας, αλλά με μήκος 25 μ., Θα χρειαστεί μια ράβδος διατομής 100 mm.

Το βίντεο λέει για τον εξαερισμό της κεραμοσκεπής οροφής:

Διαρρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού μιας μαλακής οροφής

Για τη ρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι αεριστήρες χρησιμοποιούνται με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, αδρανειακούς στρόβιλους ή απλά με καλύμματα αερισμού προστατευμένα από πάνω από ένα καπάκι. Ο αναγκαστικός εξαερισμός δικαιολογείται για χρήση σε επίπεδες οροφές με μαλακή στέγη. Αλλά μερικές φορές γίνεται σε κεκλιμένες στέγες.

Πιο συχνά δικαιολογούν τους αεριστήρες με αδρανειακούς στροβίλους. Χρησιμοποιώντας ελεύθερη αιολική ενέργεια για να περιστρέψετε την πτερωτή, εμφανίζεται εξαναγκασμένη εξάτμιση ατμών από κάτω από το χώρο της στέγης. Εγκαταστήστε τέτοιους αεριστήρες με ένα παρόμοιο βήμα 10-12 m. Η θέση της σύνδεσης είναι σφραγισμένη με ασφάλεια για να αποφευχθεί η διαρροή νερού κάτω από την οροφή.

Διάταξη αερισμού οροφής από κυματοειδές χαρτόνι

Οι μεταλλικές στέγες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των ιδιωτικών κατασκευαστών. Το ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό κατασκευής σκεπής αντιπροσωπεύεται συχνά από τα φύλλα με προφίλ και τις μεταλλικές οροφές. Εκτός από πολλές θετικές ιδιότητες, το μέταλλο έχει ένα μείον - συμπυκνώνεται σε μια πτώση θερμοκρασίας. Επομένως, χωρίς αερισμό στέγης από την κυματοειδή οροφή, η στέγη απλώς θα σβήνει.

Τα προφίλ φύλλα καλύπτονται με στέγες, το μήκος των πατίνων των οποίων δεν υπερβαίνει τα 12 μέτρα. Η διάταξη του αερισμού κάτω από την οροφή εξαρτάται από τα στρώματα της πίτας. Για τις κρύες σοφίτες, μόνο το στρώμα στεγάνωσης θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από την κυματοειδή σανίδα. Ακόμη και ένα συνηθισμένο τζάμι μπορεί να το κάνει αυτό. Οι ζεστές σοφίτες προβλέπουν τη συσσώρευση του κέικ θερμικής μόνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πάνω από αυτό θα προστατεύσει τη στεγάνωση, και από κάτω - το φράγμα υδρατμών. Το άνοιγμα εξαερισμού παρέχεται από μια σχάρα κατασκευασμένη από ξύλινη δοκό.

Οι μέθοδοι για τον εξοπλισμό του εξαερισμού της οροφής από την κυματοειδή σανίδα είναι οι ίδιες με εκείνες της μαλακής οροφής. Επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμιστήρων κορυφογραμμών, αεριστών για φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό, καθώς επίσης και η απελευθέρωση κάτω από τις μαρκίζες.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται σε ψηλά τμήματα της οροφής. Γι 'αυτούς, έχουν ομοίως κοπεί μια τρύπα στο στέγες, μόνο μαλακό αεριστήρα οροφής αφήνεται να επικολλήσετε ένα σφραγιστικό, και μια επαγγελματική στοιχείο δαπέδου στερεώστε με βίδες. Η έξοδος αερισμού είναι σημαντική για να σφραγίσει καλά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά ελαστικά μαξιλαράκια και στεγανοποιητικό.

Το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση μιας μονάδας εξαερισμού διέλευσης:

Γενική επισκόπηση της διάταξης του εξαερισμού οροφής με διάφορους τρόπους

Κατ 'αρχήν, η διάταξη του εξαερισμού της οροφής είναι ξεκάθαρη και απλή. Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην κατασκευή του εξαερισμού κορυφογραμμή και να μάθετε άλλους διαθέσιμους τρόπους ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Εγκατάσταση αεριζόμενης κορυφογραμμής

Ο κύλινδρος είναι το υψηλότερο σημείο της οροφής, επομένως είναι πιο κατάλληλο για την έξοδο ζεστού αέρα. Οι αεριστήρες επίσης δουλεύουν καλά, αλλά κάτω από αυτές είναι απαραίτητο να παραβιάζεται η ακεραιότητα του υλικού κατασκευής στέγης και το πατίνι είναι μια έτοιμη λύση στον απλούστερο αγωγό.

Το αεριζόμενο χόμπι διαφέρει από το συνηθισμένο σχέδιο από την παρουσία διάτρησης. Για να γίνει αυτό, κόβεται ένα διάκενο σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Από πάνω είναι κλειστό με ιμάντα κορυφογραμμής με οπές εξαερισμού. Το καθήκον του μπαρ είναι να προστατεύει την αποκοπή από την βροχή, τη διείσδυση εντόμων και μικρών πτηνών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την απελευθέρωση θερμό αέρα από το χώρο στέγης.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το αεριζόμενο άκρο της μαλακής οροφής με δύο τρόπους:

 • Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ενός αεριστή κορυφογραμμής. Στο εξωτερικό - αυτή είναι μια συμβατική σανίδα κορυφογραμμής κατασκευασμένη από πλαστικό με μία μόνο κορυφή και τρύπες στις πλευρές. Μέσα ιμάντες είναι ένα φίλτρο που εμποδίζει τη διείσδυση των εντόμων, πουλιών, και ακόμη και τη σκόνη, αλλά ο αέρας περνά τέλεια. Το φίλτρο κλείνει τις οπές εξαερισμού του ιμάντα κορυφογραμμής. Τυπικά, αυτές οι συσκευές αερισμού απελευθερώνουν μήκος 0,5 έως 1,22 Στήριγμα μ. Στερεώνονται συνεχώς σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής, και να την κρύψει από τον οφθαλμό, το άνω κάλυμμα έρπητα ζωστήρα έρπητα ζωστήρα.
 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη στερέωση των ξύλινων ράβδων στο ανώτερο σημείο της οροφής. Αποδεικνύεται ένα είδος κλουβιού για το ιμάντα κορυφογραμμής. Από την κορυφή στις ράβδους των νυχιών κόντρα πλακέ, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τα κενά εξαερισμού σχηματίζονται μεταξύ των ράβδων και ολόκληρη η δομή, όπως στην προηγούμενη περίπτωση, καλύπτεται με έρπητα ζωστήρα.

Για να δημιουργήσετε μια αεριζόμενη μεταλλική οροφή παπουτσιών βοηθήστε ειδικές σφραγίδες. Η κυτταρική δομή τους μοιάζει με αφρώδες ελαστικό. Για μεταλλικά πλακίδια και μεταλλικά πλακίδια κατασκευάζονται μεταλλικά πατίνια. Κάτω από αυτά, βάλτε αυτό το σφραγιστικό και οι ιμάντες στερεώνονται με βίδες στην κορυφογραμμή της οροφής.

Άλλοι τρόποι εξοπλισμού του εξαερισμού

Ο εξαερισμός της κορυφογραμμής είναι ο πιο αξιόπιστος λόγω της αδυναμίας του 100% να διεισδύσει μέσα από αυτό το βρόχινο νερό. Κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων ή στροβίλων για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, η ακεραιότητα της στέγης είναι μειωμένη. Οι αρμοί στεγανοποίησης είναι καλές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσέξουμε ότι γύρω από τον αεριστήρα δεν σχηματίζεται κοιλότητα. Σε αυτές τις τσέπες, θα παραμείνει το χιόνι και το νερό, που με την πάροδο του χρόνου θα βρει αναγκαστικά ένα μέρος για να διαρρεύσει κάτω από την οροφή.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη μέση ετήσια βροχόπτωση. Σε περιοχές με ιδιαίτερα χιονισμένους χειμώνες, είναι απαραίτητο να αυξηθεί το ύψος των αγωγών, διαφορετικά οι παρασυρόμενες χιονοπτώσεις θα καλύψουν τους χαμηλού αερισμού με μετακινήσεις.

Ως επιλογή για τον απλό εξαερισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα των παραθύρων. Αλλά σε οποιαδήποτε στέγη, πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2 παράθυρα για να δημιουργήσετε ένα βύθισμα στη σοφίτα. Το γεγονός είναι ότι μπορείτε να αερίζετε ένα παράθυρο, αλλά γύρω του σχηματίζεται μια μη αεριζόμενη ζώνη. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της στέγης, σε κάθε διαμέρισμα του σοφίτα πρέπει να υπάρχουν 2 παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα που είναι τοποθετημένα το ένα απέναντι από το άλλο.

Συμπέρασμα

Προφανώς, ο απλούστερος αερισμός κάτω από την οροφή μπορεί να γίνει από μόνη της, αλλά πρέπει απαραίτητα να είναι και δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Η συσκευή αερισμού μιας μαλακής οροφής

Η συνεχής και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα κάτω από την οροφή αποτελεί εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής τόσο της οροφής όσο και ολόκληρης της δομής. Η άνεση των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι εξαρτάται επίσης από τον εξαερισμό, καθώς παίζει βασικό ρόλο στο σχηματισμό του μικροκλίματος.

Χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός μιας μαλακής οροφής δεν είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία. Αντίθετα, η παρουσία ή η απουσία αερισμού στους χώρους επηρεάζει άμεσα την ανταλλαγή αέρα στην οροφή. Για την αποτελεσματική εκτροπή της καταστρεπτικής υγρασίας από τους χώρους διαβίωσης μέσω της οροφής, είναι απαραίτητο να αναλυθεί ο εξαερισμός όλων των στοιχείων του σπιτιού ως ολιστική διαδικασία.

Εάν η διαμόρφωση της οροφής είναι σύνθετη, έχει πολλές μεταβάσεις, άκρα, η διαδικασία απομάκρυνσης του εξαγόμενου αέρα πρέπει να χωρίζεται σε τμήματα και να οργανώνει χωριστά τις ροές αέρα στην οροφή.

Ως αποτέλεσμα του καλό εξαερισμού, ο αέρας στον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να αντικατασταθεί περίπου 2 φορές την ώρα.

Η απόδοση μιας αεριζόμενης οροφής εξαρτάται από τις πλαγιές των πατίνων. Όσο πιο απότομες είναι, τόσο πιο εντατική είναι η διαδικασία του αερισμού.

Σε αντίθεση, σε στέγες με κλίση μικρότερη από 20% και κόπηκε στέγη εξαερισμού ασταθής και είναι αποτελεσματικό μόνο υπό πίεση ανέμου.

Μια χρήσιμη προσθήκη είναι η κατασκευή στην οροφή βοηθητικών εξαρτημάτων καυσαερίων (αεριστήρες), τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού αερισμού της οροφής. Τοποθετήστε τις στις στέγες μιας πολύπλοκης διαμόρφωσης, όταν τα συνηθισμένα μέσα δεν επαρκούν.

Τοποθετημένοι αεριστήρες κοντά στην κορυφογραμμή. Στην επικάλυψη συγκολλημένων υλικών που αποτελούνται από δύο στρώματα, η εγκατάσταση αεριστήρων πραγματοποιείται στο κάτω στρώμα του υλικού.

Τα θερμικά χαρακτηριστικά της μόνωσης και η αντοχή της αντοχής των δομών οροφής εξαρτώνται άμεσα από την παρουσία υγρασίας σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, η αεριζόμενη οροφή και η συσκευή εξαερισμού των χώρων είναι οικονομικά βιώσιμες, ακόμη και όταν απαιτείται αναγκαστική εναλλαγή αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού - είναι να εξασφαλίσει την διέλευση του αέρα, διευκολύνοντας την εξαγωγή του εκτός θερμαινόμενου από κάτω από την κάλυψη στεγών. Ο αεριζόμενος αέρας παρέχει εξαερισμό στη σοφίτα.

Εάν ο αερισμός κάτω από την οροφή εκτελείται σωστά, τότε αυτή η ροή αέρα περνά φυσικά και δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι αεριστήρες παράγονται σε διάφορες διαμέτρους και ύψη. Το μέγεθος και η ποσότητα τους επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή της οροφής που είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτα πλακάκια.

Η παρουσία αεριζόμενου χώρου κάτω από την οροφή έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • σταθερή δροσερή και ξηρή κατάσταση της σοφίτας.
 • ο εξωτερικός αέρας από τη σοφίτα είναι σε θέση να πάει φυσικά.
 • Τα συστατικά στοιχεία της οροφής, οι επιστρώσεις και το στρώμα θερμικής μόνωσης δεν εκτίθενται σε υψηλή υγρασία.
 • απουσία συνθηκών για το σχηματισμό μούχλας και σήψης, αποτροπή βλάβης υλικών φινιρίσματος στέγης,
 • μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όταν χρησιμοποιούνται μαλακές επικαλύψεις, το κύριο μειονέκτημα είναι η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας στο στρώμα και η θερμομόνωση.

Η αυξημένη υγρασία αυτών των στρωμάτων της στέγης προκαλεί ορισμένες αρνητικές συνέπειες, όπως:

 • Πιέζοντας στέγες, που προκύπτουν από τη θέρμανση του το καλοκαίρι λόγω της στρωματοποίησης υλικών ασφάλτου-πολυμερούς υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας.
 • Αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας προκαλεί υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από το υλικό στεγάνωσης, το οποίο υποβαθμίζει τις θερμικές ιδιότητες. Θεωρητικά, αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη των ύγρανση ποσότητας 1-2% είναι μια αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας ιδιοτήτων του υλικού κατά 30-40%. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους θέρμανσης της εγκατάστασης. Μαζί με την απώλεια θερμότητας, ο υπερκορεσμός των στρώσεων υγρασίας της οροφής μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας.
 • Καταστροφή του στεγανοποιητικού στρώματος Η επίστρωση προκαλείται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα στο υλικό. Μετά τη μείωση της θερμοκρασίας της περιβάλλουσας ατμόσφαιρας, λαμβάνει χώρα κρυστάλλωση της απορροφούμενης υγρασίας στο υλικό και αύξηση του όγκου της. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την εμφάνιση μικροσυστοιχιών και την καταστροφή της επίστρωσης. Παρόμοιες αρνητικές διεργασίες εμφανίζονται στο στρώμα στεγάνωσης, καταστρέφοντας την ακεραιότητά του.

Ποικιλίες

Οι αεριστήρες για τη στέγη έρχονται σε διάφορες τροποποιήσεις και μεγέθη. Χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του χώρου κάτω από τη στέγη, την εξάλειψη της συμπύκνωσης και την απομάκρυνση του υγρού αέρα έξω. Πριν αγοράσετε έναν αεριστήρα, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και των τύπων του.

Έντονη

Διαφορετικά, αυτοί οι αεριστές ονομάζονται βαλβίδες σημείου στέγης. Τοποθετούνται σε οροφές, στις οποίες δεν υπάρχει παγοδρομίου και επίπεδη. Ο ίδιος ο αεριστήρας της στέγης είναι κατασκευασμένος από πλαστικό υψηλής αντοχής, ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις και στην έκθεση στο ηλιακό φως (καύση).

Έχει στη δομή της 4 μέρη: μια φιάλη, μια προστατευτική ομπρέλα σε αυτήν, έναν σωλήνα και ένα διηθητικό δίχτυ.

Σύμφωνα με τη διαμόρφωση της φιάλης, χωρίζονται σε επίπεδη και φιάλη. Σε ένα μονότονο και χτυπητό τύπο στέγης, εγκαθίστανται φιάλες και οι επίπεδες τοποθετούνται σε επίπεδες. Αυτοί οι αεριστήρες είναι παραγωγικοί εάν τοποθετηθούν ομοιόμορφα σε ολόκληρη την οροφή. Συνήθως, τα 20 m2 της στέγης απαιτούν έναν εκτροπέα, αλλά, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε δύο.

Ridge συνεχής

Σύμφωνα με το όνομα, εγκαθίστανται σε στέγες με σκάλες. Αποτελούν μόνιμη έξοδο, που βρίσκεται στην κορυφή της ράμπας. Ο αεριστήρας της κορυφογραμμής πραγματοποιείται με τη μορφή τετραγώνου, εξοπλισμένου με διαμπερείς οπές, που ονομάζονται εκρηκτικά.

Τα απόβλητα είναι σημείο (που γίνεται σε απόσταση 6-8 m μεταξύ τους) και σχισμή (διάκενο 5 cm). Υπάρχει ένα προστατευτικό πλέγμα από τη διείσδυση μέσα στην οροφή των εντόμων. Μια παρόμοια συσκευή τοποθετείται γύρω από την κορυφογραμμή και στερεώνεται στο υλικό στεγών. Τα μεμονωμένα συστατικά του αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα. Ο αεριστήρας διατηρεί τέλεια την υγρασία και αφήνει τον αέρα να βγει έξω, εμποδίζοντας τον να παραμείνει στάσιμος στον αττικό χώρο.

Πώς να επιλέξετε;

Στις μαλακές στέγες χρησιμοποιούνται διάφοροι εκτροπείς, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο της οροφής.

Κατά την επιλογή ενός αεριστή, πρέπει να προτιμάτε τα προϊόντα που έχουν πιστοποιητικά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή.

Κατά την αγορά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πληρότητα του κιτ και στην απουσία μηχανικών βλαβών (γρατζουνιές, τσιπς, ρωγμές και παραμορφώσεις).

Ανεμιστήρας οροφής

Γιατί μπορεί να χρειαστεί ο εξαερισμός της στέγης, όχι όλοι γνωρίζουν, αλλά αν ζητήσετε ένα άτομο που δεν βρίσκεται σε κατασκευή, αυτό που χρειάζεται στο σπίτι είναι μια σοφίτα, τότε θα απαντήσει χωρίς να σκεφτεί τι για τη ζέστη. Κάτω από τη θερμότητα, φυσικά, γίνεται κατανοητό ένα καλό μικροκλίμα στο διαμέρισμα του σπιτιού ή της πόλης. Φυσικά, οι κάτοικοι της πόλης θα σημειώσουν επίσης ότι οι σοφίτες περιέχουν κάποιες επικοινωνίες, για παράδειγμα, θέρμανση, αλλά όχι καθένα από αυτούς τους χώρους χρησιμοποιείται μόνο για τέτοιους τεχνικούς σκοπούς. Με την ευκαιρία, είναι στο παράδειγμα των αστικών σπιτιών ότι μπορείτε να δείτε πόσα τρύπες βρίσκονται στον αττικό χώρο. Και αυτά δεν είναι παράθυρα με τζάμια, δηλαδή μέσα από τρύπες, ώστε να κατανοήσετε πόσο δυνατά τα βυθίσματα περπατούν κάτω από την οροφή του σπιτιού.

Χρειάζονται απλά εκεί, επειδή αφαιρούν όχι τόσο θερμότητα από το σπίτι, όσο και υπερβολική υγρασία. Και μην είστε στη σοφίτα αυτού του εξαερισμού, θα ήταν άχρηστο. Στη συνέχεια, υπάρχει μια λογική ερώτηση: πώς σε σπίτια κάνουν σοφίτες δωμάτια, όπου ζουν οι άνθρωποι, κάνει πλήρη εργασία θέρμανσης και τα παράθυρα μπορούν να κλείσουν σφιχτά σε περίπτωση ανέμου, κρύου και βροχής; Υπάρχει πραγματικά ένα πραγματικό "μπάνιο" σε αυτά τα δωμάτια; Καθόλου. Πιο συγκεκριμένα - ιδανικά στη σοφίτα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο μικροκλίμα, όπως και σε άλλες περιοχές του σπιτιού, και μόνο αν η σοφίτα μόνωση από τις μεγάλες αποκλίσεις, το κλίμα γίνεται πολύ χειρότερα και όχι μόνο σε μια σοφίτα.

Ακόμα και η σοφίτα στέγης πρέπει να αερίζεται, και επιτυγχάνεται με διαφορετικές μεθόδους. Η ουσία τους μειώνεται σε μία: ο χώρος κάτω από την οροφή πρέπει να καεί. Και για το σκοπό αυτό γίνεται ένα ιδιαίτερο χάσμα μεταξύ του πραγματικού υλικού στέγης και της τραχιάς οροφής. Τυπικά, η τελευταία είναι μια "πολυστρωματική πίτα", η οποία χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο υλικά μεμβράνης, καθώς και - μονωτικά χαλάκια. Η συσκευή αυτής της "πίτας" είναι εξοικειωμένη με κάθε σύγχρονο επαγγελματία μηχανουργό.

Αλλά πίσω στο χώρο κάτω από την οροφή. Μερικές φορές η περιοχή της οροφής είναι τόσο σημαντική και η διαμόρφωση της οροφής είναι τόσο περίπλοκη ώστε είναι αδύνατο να διοχετεύεται όλο αυτό το διάστημα μόνο εις βάρος κάποιων κενών. Επομένως, υπάρχουν χώροι στους οποίους πρέπει να εγκατασταθούν ειδικοί ανεμιστήρες. Πολύ συχνά, γίνονται αλλαγές στη δομή της σοφίτας, που συνδέονται με τη διάταξη παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα ή τα αποκαλούμενα παράθυρα παραθύρων. Συχνά παράγονται απομακρυσμένα παράθυρα, αλλά η συσκευή τους απευθείας με εξαερισμό της οροφής δεν είναι συνδεδεμένη και μπορεί ακόμη και να την περιπλέξει, καθώς η επιφάνεια της στέγης γίνεται πολύ πιο τραχιά.

Τι προκαλεί κακό αερισμό της οροφής

Αγνοήστε τη συσκευή εξαερισμού στέγης δεν αξίζει ποτέ, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν ανεπιθύμητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της δομής του κτιρίου. Φανταστείτε ότι από το σπίτι κάτω από τη στέγη έρχεται ζεστασιά. Από την άλλη, το εξωτερικό, οι πλευρές της οροφής - είναι κρύο. Στη συνέχεια κάτω από την οροφή θα συσσωρευτεί συμπύκνωμα. Μπορείτε να το αφαιρέσετε με συνεχή αερισμό. Ακόμη και σε εκείνα τα σπίτια στα οποία δεν υπάρχει επικοινωνία στη σοφίτα, χτίστηκαν πολύ επίπεδες αίθουσες πάνω από τον τελευταίο όροφο. Η λειτουργία τους ήταν να αερίζεται η στέγη σχεδόν συνεχώς. Σε ένα πολυώροφο κτίριο κάτω από μια τέτοια στέγη δεν ήταν τόσο ζεστό όσο ακριβώς στα θερμά διαμερίσματα, επομένως δεν υπήρχε συσσώρευση πολλών συμπυκνωμάτων και ήταν ευκολότερο να απαλλαγούμε από αυτό με αερισμό.

Σκυρόδεμα στέγης, φυσικά, το συμπύκνωμα απειλείται σε μικρότερο βαθμό, αλλά ακόμη και εκεί μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός μύκητα επιβλαβές για την κατασκευή και για τον άνθρωπο. Και τώρα φανταστείτε μια σκαρφαλωμένη οροφή με ένα πλήρες σύστημα δοκών, το οποίο εκτελείται στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων ξύλου. Ανεξάρτητα από το πώς καλύπτετε αυτό το υλικό με ενώσεις από παράσιτα, με συνεχή υγρασία, το ξύλο μπορεί ακόμα να παραδοθεί σε σήψη. Και από την αλλαγή του καιρού, οι φέροντες οροφές μπορούν απλά να μαραθούν και να οδηγηθούν. Ως εκ τούτου, μια τέτοια οροφή χρειάζεται ακόμη πιο αποτελεσματικό αερισμό από κάτω.

Κακό εξαερισμό στο πάτωμα

Πώς μπορεί ο ανεπαρκής αερισμός να επηρεάσει τη μαλακή οροφή; Επίσης πολύ αρνητικό. Κατά κανόνα, αυτά τα υλικά βρίσκονται σε ένα συνεχές κιβώτιο ή σε ένα σκυρόδεμα. Αλλά η υπερβολική υγρασία που προέρχεται από το εσωτερικό, μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα του υλικού στέγης και ξεφλούδισμα από τη βάση. Αυτό στο μέλλον θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η οροφή.

Η οροφή, σκεπασμένη με σίδερο, μπορεί να σκουριάσει στο χρόνο, γεγονός που θα αποδυναμώσει επίσης τις προστατευτικές ιδιότητες της οροφής, όπως στην πρώτη περίπτωση. Επιπλέον, η απόρριψη σκληρού υλικού στέγης από τη στέγη είναι επίσης ένας κίνδυνος για όλους εκείνους που βρίσκονται κάτω από το σπίτι.

Και αν αστικά κτίρια είναι απίθανο κάποιος αποφασίσει να χτίσει την οροφή κατά παράβαση του αέρα της, τα ιδιωτικά κτίρια όλα είναι κάπως διαφορετική, και υπάρχουν κυρίαρχοι στην οροφή είναι συχνά απαραίτητη για να διορθώσει λάθη που έγιναν από μη επαγγελματίες κατασκευαστές.

Πώς να αερίζετε μια στέγη σε μια ιδιωτική κατοικία

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή σε ιδιωτικά κτίρια. Αυτά είναι:

 • τα παράθυρα στα σοκάκια στη σοφίτα, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για μη σοφίτες στέγες.
 • τον εξαερισμό της οροφής κορυφογραμμής, που θα βοηθήσει στη σοφίτα.
 • κουρτίνα τύπου εξαερισμού?
 • εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής ·
 • χρήση τεμαχίων με οπές εξαερισμού.
 • η συσκευή των πατίνων ειδικού σχεδιασμού.
 • Τα κενά εξαερισμού, που προβλέπονται αρχικά κατά την εγκατάσταση ή στην ανακατασκευή της οροφής.

Ανεμιστήρας οροφής σε ιδιωτική κατοικία

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί με κάθε υλικό στέγης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη μέθοδο εξαερισμού. Μετά από όλα, οι στέγες είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά και η διαίρεσή τους σε σκληρό και μαλακό μπορεί να θεωρηθεί πολύ προσεκτική. Για παράδειγμα, πλακάκια πηλό και meatllocherepitsa για όλες τις εξωτερικές τους ομοιότητα - διάφορων υλικών, και αν το πρώτο - αυτό είναι μόνο το κομμάτι αγαθά, εκτός από μια πολύ εύθραυστη για ορισμένους τύπους έκθεσης, η τελευταία μπορεί να αποδοθεί σε έναν τύπο φύλλου. Από αυτή την άποψη, το μεταλλικό κεραμίδι είναι ακόμη πιο κοντά στην κυματοειδή σανίδα. Και αν αυτό το υλικό δεν είναι εύθραυστο, τότε είναι επιρρεπές σε διάβρωση σε εκείνες τις περιοχές όπου η προστατευτική του επικάλυψη έχει σπάσει.

Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

Από μόνη της, το μεταλλικό πλακίδιο είναι ένα τέτοιο υλικό που είναι γεμισμένο πάνω στο κιβώτιο, και όχι πάντα στερεό. Η τοποθέτηση ενός αντίβαρου κάτω από αυτό είναι μια ιδανική λύση αν χρειαστείτε μια ζεστή σοφίτα. Η λαβή όχι μόνο ανασηκώνει το καφάσι σε ένα ορισμένο ύψος για να αντέξει το ύψος του διακένου εξαερισμού αλλά και για να στερεώσει τη μεμβράνη στο σύστημα δοκών. Αυτή η μεμβράνη είναι μια μεμβράνη φραγμού ατμών με ειδικό άνοιγμα που εμποδίζει την είσοδο υγρασίας στο σύστημα στέγης και τη μόνωση, ενώ παράλληλα απελευθερώνει ζευγάρια από το σοφίτα. Ενώ αυτά τα ζεύγη δεν έγιναν ομίχλη (από φυσικής πλευράς, η ομίχλη είναι μια αιώρηση των σταγονιδίων νερού στον αέρα, τα οποία βλέπουμε ως ατμός) και το συμπύκνωμα, τα παίρνουν από τον αέρα και εκτελούνται από κάτω από την οροφή.

Πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής από τις μεταλλικές οροφές

Με αυτή την κατασκευή της οροφής εμφανίζονται κενά στα γείσα. Επίσης στις ίδιες οροφές γίνεται χτύπημα στην κορυφογραμμή για να εξασφαλίζεται σταθερό ρεύμα, χάρη στο οποίο υπάρχει αποτελεσματικός αερισμός.

Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

Η επανεκπαίδευση μιας σοφίτας σε μια σοφίτα είναι συχνά δυνατή σε περίπτωση που η προϋπόθεση γίνεται όλο το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε τον εξαερισμό της οροφής. Αλλά αν είναι τόσο καλά σχεδιασμένο ότι δεν θέλει να αποσυναρμολογηθεί και δεν αερίζεται επαρκώς την ίδια στιγμή; Υπάρχει μια διέξοδος από την κατάσταση. Κατά κανόνα, τουλάχιστον κάποια κάθαρση στον προφυλακτήρα είναι διαθέσιμη και το καθήκον μας είναι να το κάνουμε αέρας. Για να κάνετε τον εξαερισμό αποτελεσματικό, μπορείτε να τοποθετήσετε στη στέγη τους ειδικούς σωλήνες μέσω των οποίων ο ατμός θα απομακρυνθεί από τον χώρο κάτω από την οροφή. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες, επειδή δεν φοβούνται τις καιρικές επιρροές. Πρέπει να εγκατασταθούν πιο κοντά στην κορυφογραμμή στέγης, κόβοντας τρύπες στο μεταλλικό πλακίδιο κάτω από αυτές. Ο αριθμός των σωλήνων υπολογίζεται από την επιφάνεια της οροφής - 50-60 m 2 ανά τεμάχιο.

Εάν το σπίτι βρίσκεται σε χιονισμένες περιοχές, τότε είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος των σωλήνων σύμφωνα με το ανώτατο όριο χιονιού και να καλύψετε κάθε σωλήνα με ένα μύκητα, έτσι ώστε να μην κατακρημνίζονται.

Πώς να μην ξανακτίσουν την οροφή, αν η σοφίτα είναι μονωμένη

Κάθε σωλήνας κατά την εγκατάσταση στην οροφή θα πρέπει να έχει στεγανωτικό, διότι διαφορετικά το μέταλλο μπορεί να διαβρωθεί στο σημείο της κοπής. Το στοιχείο στεγανοποίησης είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα στοιχεία εξόδου για στέγες κάτω από το σωλήνα. Εξασφαλίζουν μια στενή σύνδεση του σωλήνα στην οροφή και διευκολύνουν την εγκατάσταση του σωλήνα σε όρθια θέση. Αυτά τα στοιχεία περιέχουν ένα δακτύλιο στεγανοποίησης που χρειάζεται γράσο σιλικόνης για την καλύτερη εκτέλεση των λειτουργιών του.

Θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στα εργαλεία που θα κοπεί μέταλλο. Εάν παίρνετε ένα ψαλίδι σε μέταλλο, δεν σπάσουν το κάλυμμα του φύλλου, αλλά, αντίθετα, πιέστε το στη θέση της κοπής στη βάση, δεδομένου ότι εργάζονται στη συμπίεση. Χρησιμοποιήστε ένα hacksaw είναι κάπως χειρότερο. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκληθεί από ένα ηλεκτρικό κυκλικό πριόνι.

Η εργασία με τέτοια εργαλεία και συσκευές δεν θα σας επιτρέψει να ανοικοδομήσετε την οροφή, αλλά να την αερίσετε. Αν εξακολουθείτε να φαίνεται ότι η σοφίτα έχει πολύ υγρασία, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των σωλήνων στην οροφή κατά την επόμενη θερινή περίοδο.

Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

Όχι λιγότερο συχνά από κεραμίδι, στην κατασκευή της στέγης των ιδιωτικών κατοικιών bituminous πλακάκια χρησιμοποιούνται. Είναι εύκολο να το τοποθετήσετε, κάνει λίγο θόρυβο, εκτός από ότι έχει μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί με μέταλλο. Αλλά η απαλότητα του υλικού οδηγεί στο γεγονός ότι αρκετά συχνά κάτω από το εύκαμπτο πλακάκι βάζουν μια συνεχή σπατάλη, προσπαθώντας να παρέχουν πρόσθετη αντοχή της οροφής. Αλλά χάνουν στην ικανότητα αερισμού του χώρου κάτω από την οροφή. Ως εκ τούτου, με τη διάταξη μιας τέτοιας οροφής, το πλέγμα πρέπει να γίνεται με κενά, ακόμη και μικρά. Είναι συχνά στην κατασκευή του σοφίτα αντί για το συνηθισμένο δεν είναι μονωμένο υλικό κατασκευής σκεπής σοφίτα άλλαξε σε έναν αναπτήρα, για να μην δημιουργήσει πρόσθετο φορτίο στους τοίχους και τα θεμέλια (μην ξεχνάτε σχετικά με την «πίτα» της μόνωσης, η οποία είναι πολύ tzzholy). Ως εκ τούτου, από την οροφή μπορεί να αφαιρεθεί άκαμπτο πλακάκι και να αλλάξει σε εύκαμπτα πλακάκια.

Πώς να αερίζετε την οροφή ενός μαλακού υλικού

Στο σύστημα δένω ρύθμιση για να επιβιώσουν μακριά από την οροφή προς τη μόνωση, όχι μικρότερο από 5 cm. Η κορυφή της στέγης πρέπει να παρέχει συσκευές αερισμού ή κορυφογραμμή produhi. Η εισαγωγή αέρα στο αεριζόμενο χώρο θα πραγματοποιηθεί από τις κάτω άκρες των ακτίνων, και μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν έχει σημασία πόσο σκληρά την προσπάθειά σας να διατηρήσει αυτή την «πρόσληψη» δωρεάν, μπορεί να πάρει ένα πουλί, τυφλός ή χτίζουν τις φωλιές τους εκεί. Προστατεύστε από αυτό μπορεί να είναι με την εγκατάσταση μιας σχάρας.

Δεδομένου ότι το σύστημα δοκών είναι κατασκευασμένο σε μονωμένες σοφίτες με διπλό πλέγμα, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν δύο κυκλώματα εξαερισμού σε αυτό ταυτόχρονα. Κάποιος θα περάσει απευθείας κάτω από την οροφή, ανάμεσα σε αυτό και το κιβώτιο. Ο δεύτερος "δίαυλος" θα βρίσκεται μεταξύ του θερμαντήρα, της καλυμμένης μεμβράνης και της άνω μεμβράνης, τοποθετημένης στην κορυφή της κόλλας. Στην περίπτωση αυτή, ο τύπος της χαμηλότερης μεμβράνης που καλύπτει τον θερμαντήρα είναι η προστασία από τον αέρα και ο τύπος της άνω μεμβράνης είναι φράγμα ατμών. Περίπου η ίδια μεμβράνη βρίσκεται κάτω από τον μονωτήρα στο εσωτερικό της σοφίτας.

Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

Πάνω, έχουμε αγγίξει το θέμα ενός αεριζόμενου παπουτσιού περισσότερες από μία φορές, αλλά δεν πήραμε τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου. Ένα άλογο μπορεί να αερίζεται με διάφορους τρόπους. Σημειώστε ότι λόγω της ανώτερης θέσης του, ο αέρας έρχεται σε αυτό εξαιτίας του φυσικού βυθίσματος ή λόγω της μεταφοράς. Από τη στιγμή που πρέπει να λάβει το ζεστό αέρα κορεσμένο με ατμό, είναι, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, θα πάει μέχρι την κορυφογραμμή, αν εμφανίζεται στο κενό μεταξύ του συστήματος οροφής και δοκός, προστατευμένο παρμπρίζ.

Συγκεκριμένα, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο χώρο κάτω από τη στέγη από την πλευρά των γείσων. Αλλά μέσα από αυτό που θα εμφανιστεί, εξαρτάται από το σχεδιασμό του αερισμού της κορυφογραμμής. Μπορεί να υλοποιηθεί:

 • στους σωλήνες.
 • με τη μορφή ενός συνεχούς αερισμού.
 • με τη βοήθεια των εκτροπέων.
 • με κεραμίδια για εξαερισμό.

Η χρήση πλακιδίων για αερισμό συνιστάται σε αυτές τις στέγες που έχουν μεγάλη γωνία κλίσης. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι το πλέγμα σε ένα τέτοιο πλακίδιο δεν θα φράξει. Οι εκτροπείς είναι επίσης αποτελεσματικοί όταν το χιόνι δεν συσσωρεύεται στην οροφή. Η αρχή της δουλειάς τους είναι ότι συμβάλλουν στη δημιουργία κενού και πρόσθετης πρόσφυσης κάτω από την οροφή.

Πώς είναι ο εξαερισμός της κορυφογραμμής

Αλλά για τις περιοχές χιονιού και στις μικρές γωνίες των πλαγιών στέγης, έχουν επινοηθεί και άλλες μέθοδοι, ειδικότερα - ένας αερισμός συνεχούς ράχης. Κάνει μια ενδιαφέρουσα δομή της οροφής, και ότι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του αρχιτέκτονα: ένα σπίτι αποκτά ή κάτι αρχαίο ιαπωνικό στυλ του, ή συνδέεται με την αρχαία ρωσική Terem. Η ιδέα είναι ότι πάνω από την κορυφογραμμή γίνεται σαν μια άλλη στέγη με πολύ κοντά πατίνια, κυριολεκτικά μία ή δύο σειρές πλακιδίων. Αυτή η οροφή ονομάζεται αεριστήρας. Αυξάνεται πάνω από τις κύριες εντομές, και μέσα από το κενό που σχηματίζεται από κάτω του έρχεται αέρας. Οι ανώτερες πλαγιές απαιτούνται έτσι ώστε η καθίζηση να μην παραμένει στον αεριστήρα. Η προστασία από τα πουλιά, η σκόνη και η κεκλιμένη βροχή είναι ακόμα η ίδια μεμβράνη. Μερικές φορές χνουδωτές χρησιμοποιήσει τις λεγόμενες μεμβράνη, η οποία συλλέγει μικρά σταγονίδια σωρό, εμποδίζοντάς τους από τη μετατροπή σε συνεχές στρώμα υγρασίας.

Εάν ένα τέτοιο χάσμα μπορεί να καλυφθεί με χιόνι, τότε χρησιμοποιούνται ειδικοί εκτροπείς με σωλήνες. Ακόμα κι αν υπάρχει καπάκι χιονιού στην οροφή, ο αερισμός κάτω από την οροφή δεν θα σταματήσει ούτως ή άλλως. Οι σωλήνες θα λειτουργήσουν καλά και ο εξαναγκασμένος εξαερισμός της οροφής. Για αυτόν τον λόγο, ένας ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε ένα από αυτά. Αποφασίστε ότι ο υποχρεωτικός αερισμός είναι εφικτός όταν δεν υπάρχει πλήρης εναλλαγή αέρα κάτω από την οροφή για μισή ώρα. Οι ανεμιστήρες θα σας απαλλάξουν από την ταλαιπωρία με την εγκατάσταση πρόσθετων σωλήνων.

Εκτροπείς για τη σοφίτα

Υπάρχουν επίσης εκτροπείς αυτού του σχεδίου, οι οποίοι αερίζουν το ίδιο το δωμάτιο του σοφίτα, αφαιρώντας ατμό από αυτό ακριβώς πάνω από την οροφή. Αυτές οι συσκευές αποθηκεύουν πολύ καλά το ίδιο το δωμάτιο, και ειδικά το χειμώνα, όταν συχνά δεν θα τον αέρα. Η σοφίτα υφίσταται το μεγαλύτερο φορτίο από τον ζεστό αέρα, επειδή αυτό είναι το ανώτατο δωμάτιο στο σπίτι. Και αν διαφύλαξη μεμβράνη φράγμα υδρατμών μόνωση του, η οποία «αναπνέει», τότε καταδικάζουμε την πολύ σοφίτα στον κορεσμό των συμπυκνώματος νερού που δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει την μεμβράνη.

Εκτροπείς για τη σοφίτα

Ο εκτροπέας με την έξοδο από τη σοφίτα στην οροφή έχει ένα μικρό τμήμα, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με ένα ανοιχτό παράθυρο ή ακόμα και με ένα παράθυρο, έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί μόνο με ένα εξολκέα. Μια τέτοια συσκευή δεν θα επιτρέψει στα ζευγάρια να παραμείνουν στη σοφίτα και ταυτόχρονα - να διεισδύσουν στη μόνωση και κάτω από τη στέγη.

Μανσάρδα "πίτα"

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι μια πολυεπίπεδη "πίτα" σοφίτα. Έτσι, αποτελείται από πολλά στρώματα, τα οποία από την πλευρά της οροφής θα πάνε ως εξής:

 • υλικό στέγης?
 • doom;
 • αντι-αντανακλαστικό.
 • προστασία από τον αέρα
 • σύστημα δοκών και μόνωση (μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ δοκών)?
 • φράγμα ατμών ·
 • χύτευση (χαρτόνι γύψου ή κόντρα πλακέ).
 • φινίρισμα.

Πώς να αερίζετε μια στέγη πλάκας

Εάν το σπίτι έχει μια στέγη με μια κλίση, τότε είναι πολύ εύκολο να τον αέρα. Απαιτείται μόνο να γίνει το σωστό διάκενο μεταξύ της οροφής και του συστήματος δοκών, καθώς η ώθηση στο κενό θα προκύψει από μόνη της λόγω της διαφοράς ύψους. Εάν το διάκενο είναι μικρό για την πλήρη ανταλλαγή αέρα, τότε είναι δυνατό να κατασκευαστούν πρόσθετοι σωλήνες εξαερισμού, όπως έγινε σε κεκλιμένη στέγη.

Πώς να εξαερώσετε το ισχίο και τη σκηνή της οροφής

Τα σπίτια με αυτήν την αρχιτεκτονική των στέγων δεν έχουν αετώματα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση του εξαερισμού. Είναι χτισμένη στην ίδια αρχή και για μια δίρριχτη στέγη, αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πρέπει να κάνουμε τα κενά αέρος εισόδου γύρω από την περίμετρο της οροφής. Ανεξάρτητα από το πόσες πατίνια στην οροφή με κλίση, καθένα από αυτά πρέπει να αερίζεται.

Ένας μεγάλος "πειρασμός" να ξεχάσουμε τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή δίνεται από την οροφή του ημι-μαλλιού, επειδή τα κεκλιμένα άκρα του έχουν σχετικά μικρές διαστάσεις. Ο εξαερισμός εδώ μπορεί να κατασκευαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στις κύριες οροφές της στέγης.

Είναι κάπως πιο δύσκολο να σκεφτούμε τον αερισμό των στυλοβάτρων της ολλανδικής οροφής, αφού ακριβώς πάνω τους είναι ένα παράθυρο. Αυτό αποτελεί εμπόδιο στη χρήση των σωλήνων, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί το πλέγμα ή ο αεριστήρας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από ξύλο, δεν πρέπει να είναι συνεχής, διότι ο αέρας πρέπει να διεισδύσει μέσα από τα κενά του στο χώρο κάτω από την οροφή.

Αλλά, εκτός από τους παραπάνω κανόνες εγκατάστασης, είναι επίσης σημαντικό να γίνει ακριβής υπολογισμός ώστε να δημιουργηθεί ένα κανονικό βύθισμα κάτω από την οροφή. Διαφορετικά, όλα αυτά δεν θα λειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση της εξόδου σωλήνα εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας

Κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού χαμηλής ανόδου, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά όλα τα μηχανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού ή του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι. Χωρίς αυτό, η έτοιμη στέγαση δεν πληροί υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, κατάλληλη για τους ανθρώπους που ζουν.

Για το σκοπό αυτό, είναι εγκατεστημένη μια έξοδος στην οροφή

Κατά κανόνα, σε μονοήμη ή διώροφη κατοικία, οι αγωγοί εξαερισμού από καθιστικά, κουζίνες και μπάνια βγαίνουν στην οροφή.

Η κατακόρυφη έξοδος εξαερισμού, που τελειώνει με τη μορφή σωλήνα που υψώνεται πάνω από την οροφή, παρέχει μέγιστο ρεύμα αέρα. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των εξαεριστηρίων καθιστά τον αέρα καθαρό, καθώς όλες οι οσμές - από το μπάνιο, την κουζίνα και τα καθιστικά - αφαιρούνται με τον αέρα μέσα από τον άξονα προς τα έξω.

Το φυσικό βύθισμα σχηματίζεται από τη δράση φυσικών νόμων - λόγω της διαφοράς στις πιέσεις αέρα από το εξωτερικό και μέσα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, είναι απαραίτητη η σύναψη σωλήνων αερισμού μέσω της οροφής:

 • για την παροχή καθαρού αέρα, κορεσμένου με οξυγόνο, μέσα στο σπίτι.
 • εγκατάσταση του μέρους ανεμιστήρα του αγωγού αποχέτευσης (ο αγωγός ανεμιστήρα συνδέει τον σωλήνα αποχέτευσης με εξαερισμό για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών).
 • ανταλλαγή αέρα στην σοφίτα ή στο σοφίτα μέρος του σπιτιού.

Σχεδιασμός των περασμάτων αερισμού

Ιδανικά, ο προγραμματισμός της διέλευσης των αεραγωγών θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου κατοικιών ή κατά τη διαδικασία κατασκευής, πριν κλείσει το περίγραμμα του κτιρίου (παράθυρα, πόρτες και στέγες).

Αλλά στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να αναλάβουμε την ανακατασκευή των μηχανικών συστημάτων σε μια ήδη έτοιμη κατοικία και να βασιστούμε στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά σχεδίασης και διαρρύθμισης οικιστικών και τεχνικών χώρων.

Εάν υπάρχουν ελλείψεις στη συσκευή του συστήματος, είναι γεμάτη με συσσώρευση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του άνθρακα, εμφάνιση αντίστροφης ώσης κατά τη διάρκεια της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Συναρμολόγηση αγωγού αερισμού: δομικά χαρακτηριστικά

Το πέρασμα του εξαερισμού της στέγης είναι ένας μεταλλικός, πλαστικός ή συνδυασμένος αγωγός. Τοποθετείται στη διαμπερή οπή της οροφής και στερεώνεται σε μεταλλικό κύπελλο. Η οπή μετά την εγκατάσταση της μονάδας είναι σφραγισμένη και μονωμένη από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά. Από τον πυθμένα στον κόμβο τροφοδοτείται ο αγωγός αέρα του συστήματος εξαερισμού και από πάνω τοποθετείται ένα προστατευτικό στάγδην ή εκτροπέας.

Για να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τελειωμένο προϊόν που προορίζεται για τον εξαερισμό της στέγης. Πρόκειται για ένα συνδυασμένο σωλήνα που αποτελείται από εσωτερικό γαλβανισμένο ατσάλινο σωλήνα και εξωτερικό στρώμα πολυπροπυλενίου. Στο κάτω μέρος του προϊόντος, το οποίο εισάγεται στον αγωγό, υπάρχει μια σφράγιση, και στο πάνω μέρος της κατασκευής υπάρχει μια κουκούλα με έναν εκτροπέα.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση της διάταξης διόδου αεραγωγού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • τύπος στέγης - επίπεδο, στύλος, μονόχρωμο, σύνθετο.
 • τύπος υλικού στέγης - κυματοειδές χαρτόνι, εύκαμπτο πλακίδιο, κεραμικό πλακίδιο?
 • γωνιακή κεκλιμένη οροφή.

Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη στεγανοποίηση και τη θέρμανση του τμήματος οροφής στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο το πέρασμα.

Δεδομένου ότι η ανάγκη για την εγκατάσταση στέγες σωλήνα κομμένο τεμάχιο, που περιλαμβάνει ένα εξωτερικό κέλυφος, ένα στρώμα μόνωσης και στεγάνωσης, μετά μηχανολογικό σχεδιασμό εγκατάστασης πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά και θερμαίνεται κόμβο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μέσω του σωλήνα εξαερισμού στην αίθουσα θα πάρει το καθεστώς της υγρασίας και της θερμοκρασίας έχει σπάσει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Βασικές απαιτήσεις για τον κόμβο του περάσματος:

 • οι μηχανικές δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κατακόρυφες, χωρίς να στροβιλίζονται, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.
 • είναι προτιμότερο να μην συνδυάζονται πολλές διαβάσεις εξαερισμού σε ένα και για κάθε τμήμα του δωματίου (κουκούλα κουζίνας, αποθήκη υπονόμων, κατοικίες, σοφίτα) για να γίνει ξεχωριστή κάθετη δίοδος στην οροφή.
 • ιδανικά οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να διέρχονται από την κορυφογραμμή στέγης στο κέντρο της δομής ή όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν.
 • για τη διευθέτηση των αεραγωγών, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη κίνηση αέρα και αεροστεγανότητα.

Σημαντικό! Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού μέσα από την οροφή ή κοντά στην οροφή - η βέλτιστη λύση για στέγαστρο, ανεπεξέργαστο σύστημα κεραμιδιών με ακτίνα κορυφογραμμής.

Το κύριο στοιχείο του συγκροτήματος διόδου αερισμού είναι η έξοδος - ένα εξειδικευμένο κομμάτι με τη μορφή ενός σωλήνα διακλάδωσης που έχει μια επίπεδη βάση που αντιστοιχεί στο υλικό και τη μορφή της οροφής. Για διαφορετικά συστήματα μηχανικής αερισμού, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι προϊόντων με μορφή σχήματος: την έξοδο για το σχέδιο, την αποχέτευση και το στοιχείο διόδου για σωλήνες.

Ξεχωριστά σε καταστήματα κατασκευών υπάρχουν ειδικά προϊόντα για την διπλωμένη και μαλακή οροφή, για κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο, καθώς και για γενική παραγωγή. Τα περισσότερα διαμορφωμένα προϊόντα αντιστοιχούν στη γεωμετρία των υλικών στεγών, εξασφαλίζοντας έτσι μια αξιόπιστη σφράγιση του συγκροτήματος όταν τοποθετείται στην οροφή.

Συστάσεις εγκατάστασης

Τοποθετήστε την έξοδο εξαερισμού στην οροφή με τα χέρια σας είναι εύκολη. Είναι απαραίτητο να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και να εκτελούμε το έργο σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και σε μια ορισμένη σειρά.

Επιλογή της θέσης του σωλήνα

Η τοποθέτηση της εξόδου σωλήνα στην οροφή πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ελάχιστη κλίση ή καμπή.

Στην ιδανική περίπτωση, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά πάνω από τον εσωτερικό σωλήνα ανόδου του αγωγού εξαερισμού. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας για τη σύνδεση των συγκροτημάτων.

Ύψος σωλήνα

Το μέγεθος του σωλήνα πάνω από την οροφή υποδεικνύεται από το SNiP:

 • Κατά την εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού κοντά στην καμινάδα, το ύψος της θα πρέπει να είναι ίσο με αυτό.
 • Σε επίπεδη οροφή, το ύψος του σωλήνα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του, αλλά σε απόσταση 50 cm.
 • Για μια κεκλιμένη οροφή, η απόσταση της εξόδου εξαερισμού από την κορυφογραμμή έχει σημασία: αν ο σωλήνας βρίσκεται πάνω από 1,5 μέτρα, το ύψος του πρέπει να είναι 50 cm ή περισσότερο.
 • Με μεγάλη απόσταση από τη μονάδα εξαερισμού από την κορυφογραμμή στέγης (από 3 μέτρα και περισσότερο) είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια φανταστική γραμμή από την κορυφή της οροφής κατά μήκος της οροφής προς τα κάτω. Η άκρη του σωλήνα πρέπει να αγγίζει την υπό όρους γραμμή διασταύρωσης από την κορυφογραμμή στον ορίζοντα.

Προαιρετικές συσκευές

Για να αυξηθεί η απόδοση του εξαερισμού στην οροφή, είναι εγκατεστημένα πρόσθετα στοιχεία. Χρησιμεύουν στη δημιουργία μιας περιοχής χαμηλής πίεσης, καθώς και στην προστασία από τις βροχοπτώσεις και την ατμοσφαιρική υγρασία:

 • Τα πτερύγια είναι ειδικά μεταλλικά ή πλαστικά ακροφύσια που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή εισόδου βροχής και τήξης νερού στο σωλήνα.
 • Οι αεριστήρες - χρησιμεύουν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ του στρώματος θερμομόνωσης της οροφής και του εξωτερικού καλύμματος.
 • Οι εκτροπείς είναι ειδικά ακροφύσια που αραιώνουν το αέρα στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα λόγω της δράσης του ανέμου. Χάρη σε αυτές, δημιουργείται μια περιοχή χαμηλής πίεσης, η οποία ενισχύει την πρόσφυση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την έξοδο από την έξοδο

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφοροι παράγοντες. Το σχήμα της οροφής είναι σημαντικό, το οποίο μπορεί να είναι στάσιμο και επίπεδο.

Στην πρώτη περίπτωση, οι μηχανικοί προτείνουν να ρυθμιστεί η έξοδος αερισμού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ζεστή θέρμανση του εσωτερικού του σωλήνα εξαερισμού, και το εξωτερικό μέρος θα είναι πιο ανθεκτικό στην πίεση του ανέμου και του χιονιού το χειμώνα.

Για μια επίπεδη οροφή, η γεωμετρία του ανοίγματος ανύψωσης έρχεται στο προσκήνιο: θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σωλήνα εξάτμισης της οροφής, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει ελεύθερα.

Το ύψος του άξονα εξαερισμού πάνω από την οροφή έχει επίσης αξία: αν ο σωλήνας δεν είναι αρκετά ψηλός, η δύναμη πρόσφυσης θα είναι πολύ μικρή και ο αερισμός δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο υπερβολικά υψηλός σωλήνας μειώνει επίσης την πρόσφυση, επειδή Ο σχεδιασμός μπορεί να υποστεί ισχυρές ριπές ανέμου, επομένως απαιτείται πρόσθετη στερέωση.

Δώστε προσοχή! Σε μια κεκλιμένη στέγη συνιστάται να ρυθμίζετε την έξοδο σωλήνα σε ύψος 50 cm, σε επίπεδη οροφή - από 30 έως 50 cm.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά το άνοιγμα

Η εγκατάσταση της εξόδου αερισμού απαιτεί την κοπή της οπής στην οροφή σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διάταξη των εξόδων. Η ακολουθία των ενεργειών σε ένα παράδειγμα της δίρριχτη στέγη φυλλοποίηση με την εγκατάσταση των εξόδους εξαερισμού κοντά στην κορυφογραμμή:

 1. Μια σήμανση που αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου πραγματοποιείται στη θέση της προβλεπόμενης εξόδου του σωλήνα.
 2. Ένα ειδικό εργαλείο στην οροφή κόβει μια τρύπα, πρώτα στο εξωτερικό κάλυμμα, στη συνέχεια στο στρώμα μόνωσης και μόνωσης.
 3. Το παρέμβυσμα σφραγίζεται χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφραγιστικό.
 4. Ένα παρέμβυσμα τοποθετείται πάνω από το παρέμβυσμα, το οποίο είναι στερεωμένο στην οροφή με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 5. Μετά την εγκατάσταση του στοιχείου διόδου, ένας αγωγός του αγωγού είναι σταθερός, στερεωμένος με βίδες.

Σημαντικό! Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος αυστηρά κάθετα, αν είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Από τη σοφίτα πλευρά, είναι απαραίτητο να σφραγίσει την έξοδο του αγωγού στην οροφή προκειμένου να αποφευχθεί η εισροή βροχής και το νερό τήξης μέσα στο δωμάτιο.

Ανεμιστήρας στέγης σε ιδιωτική κατοικία: ο σκοπός και οι τρόποι οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού της σοφίτας και της σοφίτας

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποιότητα του εξαερισμού της οροφής. Αυτό είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του σχεδιασμού και της ανέγερσης μιας ανθεκτικής κατοικίας. Χωρίς καλό σύστημα αερισμού, ολόκληρη η δομή οροφής θα καταστεί πολύ γρήγορα άχρηστη. Από την υγρασία στην πρώτη θέση θα υποφέρουν όλα τα ξύλινα στοιχεία, τα οποία θα μειώσουν ήδη τον βαθμό ασφάλειας και άνεσης του κτιρίου. Στη συνέχεια το υλικό της στέγης θα αρχίσει να επιδεινώνεται.

Εξαερισμός της στέγης μιας ιδιωτικής κατοικίας

Από πού προέρχεται η υγρασία στην κέικ στέγης;

Η στέγη ενός κτιρίου κατοικιών είναι ένα σύνθετο σύστημα που αποτελείται από ένα ξύλινο πλαίσιο, στέγες, καθώς και στρώματα στεγανοποίησης, μόνωση φραγμού ατμών, θερμομόνωση. Γενικά, μια οροφή υψηλής ποιότητας είναι μια σφραγισμένη συσκευασία. Αλλά για τα ξύλινα στοιχεία και τη μόνωση όλα τα ίδια παίρνει υγρασία. Το γεγονός είναι ότι μέσα στην καλύπτρα στεγών διεισδύει ο αέρας που περιέχει υδρατμούς. Σε μια πτώση της θερμοκρασίας, ο ατμός με τη μορφή συμπυκνώματος εγκαθίσταται στις επιφάνειες των εσωτερικών στρωμάτων.

Ακόμη και μέσω του πιο αξιόπιστου φράγματος ατμού από ατμό και στεγανοποίησης, ένας μικρός αέρας εξακολουθεί να διεισδύει στην "πίτα". Επιπλέον, ο αέρας μπορεί να περάσει από "αναπνεύσιμα" υλικά τοιχοποιίας, όπως πορώδη τεμάχια, ξύλο ή κυψελοειδές σκυρόδεμα. Συνεπώς, η συμπύκνωση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην κατακρήμνιση ή κατά τη διάρκεια της ομίχλης, όταν η συγκέντρωση της υγρασίας στον αέρα αυξάνεται σημαντικά.

Εξοχική κατοικία στέγη

Σκοπός του εξαερισμού στέγης

Το σύστημα εξαερισμού του συστήματος στέγης εκτελεί ταυτόχρονα διάφορες σημαντικές λειτουργίες, οι οποίες αυξάνουν την άνεση ζωής στο σπίτι και διευρύνουν τη διάρκεια λειτουργίας της οροφής.

Η κύρια λειτουργία του εξαερισμού είναι να απομάκρυνση ατμών από τον χώρο κάτω από την οροφή, τα οποία ανεβαίνουν από τα καθιστικά. Κατά τη διαδικασία εξαερισμού, ο κυκλοφορητικός αέρας δεν επιτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας στην εσωτερική επιφάνεια του κέικ στεγών, από όπου μπορεί να διεισδύσει στην οροφή.

Η κίνηση των αέριων μαζών στην οροφή δεν παρέχει μόνο την αντοχή της υπερβολικής υγρασίας, αλλά και ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, όλα τα στοιχεία της "πίτας" ζεσταίνονται αρκετά κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ως εκ τούτου, η οροφή με καλό εξαερισμό είναι λιγότερο έντονη με αστραγάλους, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετο φορτίο στην επικάλυψη.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος ψύξη της οροφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σπίτια με μαλακή στέγη, τα οποία θερμαίνονται πάρα πολύ και μπορούν να λιώσουν ακόμα και με μεγάλη κλίση πατίνων.

Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού οροφής

Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός

Για τη μακρά και αδιάλειπτη λειτουργία τους, και οι δύο τύποι συστημάτων αερισμού απαιτούν προσεκτικούς υπολογισμούς, οι οποίοι θα δείξουν ποια από αυτά είναι καλύτερα χρησιμοποιημένη από απόψεως αποδοτικότητας και οικονομίας. Οι ειδικοί στους υπολογισμούς λαμβάνουν αναγκαστικά υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτών των συστημάτων.

Φυσικός εξαερισμός

Συντελείται λόγω της ροής μεταφοράς, η οποία προκύπτει από την αλληλεπίδραση των ζεστών και ψυχρών αέριων μαζών. Ότι αυτός ο εξαερισμός λειτούργησε, είναι απαραίτητο να συλλέγουμε ένα κέικ στεγών με έναν αυλό (τουλάχιστον 5 cm) μεταξύ του κάτω στρώματος στεγανοποίησης και του στρώματος της επικάλυψης.

Ο αποτελεσματικός φυσικός αερισμός της οροφής είναι δυνατός με το σωστό σχεδιασμό και την ικανή εργασία των κατασκευαστών. Δημιουργήστε συνθήκες για αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί προσεκτικά το σύστημα του κιβωτίου και του σχάρου και να διασφαλιστεί η συνέχεια του αερισμένου κυκλώματος. Αλλά το πιο σημαντικό - είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός εξαερισμού. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο στη ζώνη κορυφογραμμών και το ίδιο στη ζώνη γείσο.

Ο αέρας στον χώρο κάτω από την οροφή θερμαίνεται και φυσικά ανεβαίνει προς τα πάνω, όπου εξαναγκάζεται έξω από το άνοιγμα της κορυφογραμμής. Φρέσκος αέρας εισέρχεται μέσω του γείσου. Λόγω αυτής της διαδικασίας, το συμπύκνωμα δεν καθιζάνει στην επιφάνεια της στέγης.

Φυσικός εξαερισμός της οροφής

Αν η κλίση των παγοπέδιλων είναι μικρή, κατά τη χειμερινή περίοδο, το άνοιγμα της κορυφογραμμής μπορεί να μπλοκαριστεί από το χιόνι. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κατά μήκος των ειδικών σωλήνων κορυφογραμμής που θα ανέβουν πάνω από το επίπεδο του χιονιού.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Δεδομένου ότι για την οργάνωση του τεχνητού αερισμού απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, τότε από τεχνική άποψη, αυτή είναι μια πιο πολύπλοκη επιλογή. Υπάρχουν σπάνιες εξαιρέσεις όταν ο σχεδιασμός του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ευκολότερος από τον υπολογισμό του φυσικού, αλλά είναι όλες οι ίδιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Διαδόθηκε ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι, πρώτον, οι χαμηλές και εντελώς επίπεδες στέγες εισήχθησαν στη μόδα, όπου ήταν απλώς αδύνατο να δημιουργηθεί φυσικός αερισμός. Δεύτερον, εμφανίστηκαν νέες τεχνολογίες κατασκευών που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση και τη βελτίωση της συντήρησης εξοχικών σπιτιών.

Τα αναγκαστικά συστήματα εγκαθίστανται όχι μόνο σε σπίτια με επίπεδη στέγη, αλλά και σε σπίτια, τα οποία για έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπορούν να εφοδιαστούν με οπές στεγών. Πρόσφατα, όλο και πιο συχνά στερεά σπίτια με τυποποιημένες στέγες είναι εξοπλισμένα με εξαναγκασμένο εξαερισμό, καθώς είναι πιο αξιόπιστα από τα φυσικά.

Εξαερισμός με αναγκαστική οροφή

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εγκατάσταση ανεμιστήρα στο άνοιγμα της κορυφογραμμής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τεντώσετε το καλώδιο στην κορυφή της οροφής. Η δεύτερη επιλογή - η εγκατάσταση ειδικών συσκευών που αυξάνουν την ένταση της κίνησης του αέρα.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα δημοφιλέστερα έργα των σπιτιών από κατασκευαστικές εταιρείες που εκπροσωπούνται στην έκθεση των κατοικιών "Low-Rise Country".

Τρόποι τοποθέτησης του εξαερισμού

Παρέχετε τον εξαερισμό της στέγης με πολλούς τρόπους. Η επιλογή της ρύθμισης εξαρτάται από την αρχιτεκτονική λύση του σχεδιαστή.

Αεριστήρες

Η εγκατάσταση των αεριστών στέγης είναι η πιο κοινή επιλογή. Ο αεριστήρας αποτελεί μέρος ενός μικρού τεμαχίου σωλήνα με επίπεδη βάση για την τοποθέτηση στην επιφάνεια και μια ομπρέλα που καλύπτει την επάνω οπή του σωλήνα από την καθίζηση. Μέσα σε ένα προστατευτικό φίλτρο τοποθετείται.

Οροφή με αεριστήρες

Οι αεριστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σύμφωνα με διάφορα σχήματα. Η θέση αυτών των συσκευών εξαρτάται από τον τύπο της οροφής και τον βαθμό υγρασίας στην περιοχή. Συνήθως οι αεριστήρες βρίσκονται κοντά στην κορυφογραμμή. Μπορείτε να τα ορίσετε κατά σημείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πιο αποτελεσματική είναι η εγκατάσταση μιας συνεχούς σκάφους αεριστών που τεντώνονται στην άκρη της οροφής. Είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο αερισμού ταυτόχρονα με το σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του κτιρίου.

Το πλεονέκτημα των αεριστών είναι ότι δεν παραβιάζουν τον σχεδιασμό του σπιτιού. Επιπλέον, όταν τα χρησιμοποιείτε, η στεγάνωση δεν πρέπει να σφραγιστεί, δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί ειδική ταινία και αφρός συναρμολόγησης.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής στέγης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

Αεριζόμενη γείσο

Η χρήση αεριζόμενων στεγών παρέχει πρόσβαση στον αέρα στο χώρο κάτω από την οροφή. Ως αποτέλεσμα, η οροφή είναι καλά αεριζόμενο, επιπλέον, όλο το κύκλωμα αερισμού του κτιρίου λειτουργεί καλύτερα. Κορνίζα για τον εξαερισμό της οροφής μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους:

χρησιμοποιώντας προβολείς για την αρχειοθέτηση στέγης?

εγκατάσταση πλέγματα εξαερισμού.

εγκατάσταση πάνω από τις μαρκίζες των ειδικών στοιχεία με χτυπήματα.

Σύστημα εξαερισμού με αεριζόμενο γείσο

Τα μονωτικά υλικά δεν τοποθετούνται σε χώρους όπου εγκαθίστανται αεραγωγοί. Για την προστασία τους από τις βροχοπτώσεις χρησιμοποιούνται συστήματα αποστράγγισης και οι κάτοχοι χιονιού.

Το παράθυρο του Dormer

Το εξαερισμό με ένα υπνοδωμάτιο, είναι επίσης μια αρκετά κοινή επιλογή. Ο εξαερισμός της οροφής του σπιτιού με τη μέθοδο αυτή, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αισθητική των προσόψεων. Σύμφωνα με τη μορφή του παραθύρου μπορεί να είναι διαφορετική, και είναι σημαντικό ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού να σκεφτεί αυτό το είδος των παραθύρων που θα αντιστοιχούν στο συνολικό ύφος του κτιρίου.

Dormer παράθυρα, αυτό είναι αρκετά ακριβό στην κατασκευή των στοιχείων οροφής. Αλλά έχουν τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - υψηλή αποδοτικότητα ως σύστημα αερισμού και αισθητική εμφάνιση.

Μονωτική οροφή με παράθυρα υπνοδωματίων Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.

Εξαερισμός της οροφής από μέταλλο και κυματοειδές στέγες

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά στέγης στη χώρα μας. Είναι πολύ βολικό για την εφαρμογή και την τιμή της τεχνολογίας. Παράγονται με μία τεχνολογία και διαφέρουν, πρώτα απ 'όλα, σε σχήμα. Τα προφίλ φύλλα φαίνονται λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα έχουν κατά μήκος ολόκληρης της ακαμψίας των πλευρών.

Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης μιας μεταλλικής ή μορφοποιημένης οροφής υπάρχουν δυσκολίες στον εξαερισμό. Το γεγονός είναι ότι αυτά τα υλικά είναι απολύτως αέρια σφιγμένα και θερμικά αγώγιμα. Γίνονται γρήγορα θέρμανση και ψύξη, με αποτέλεσμα το συμπύκνωμα στο εσωτερικό. Αλλά και αυτά τα υλικά επιτρέπουν τη δημιουργία ποιοτικού εξαερισμού στέγης - εξαερισμού μιας οροφής που παρατείνει τη λειτουργική διάρκεια όλου του κτιρίου.

Προφίλ φύλλα και μέταλλο

Οι παραγωγοί μετάλλου και rofnastila παράγουν πρόσθετα πρόσθετα στοιχεία, μέσω των οποίων διατίθενται οι δίοδοι αερισμού. Το κυριότερο είναι να εμπιστευτείτε τη διάταξη της στέγης σε ειδικούς που θα σκεφτούν μέσω ενός καλού συστήματος εξαερισμού. Δεδομένου ότι τα υλικά αυτά δεν συγκρατούν πολύ καλά τη θερμότητα, παρέχονται επιπλέον στρώματα υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης για την εφαρμογή τους. Επιπλέον, αυτά τα υλικά στέγης πρέπει να προστατεύονται προσεκτικά από την υγρασία. Σε σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι στέγες από μέταλλο και τα φύλλα με προφίλ είναι συχνά εξοπλισμένα με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Εξαερισμός της οροφής του μαλακού καλύμματος

Μια μαλακή οροφή υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να διογκωθεί και να λιώσει. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό για αυτήν να έχει αερισμό, το οποίο όχι μόνο θα απομακρύνει την υγρασία από το κέικ στέγης, αλλά και θα δροσίσει την οροφή κατά τη θερινή θερμότητα. Συνήθως ο εξαερισμός της οροφής, η οροφή της οποίας αποτελείται από ασφαλτούχα πλακίδια, είναι εξοπλισμένη με αεριστήρες (πύλες).

Περιγραφή βίντεο

Εξαερισμός της οροφής με τη βοήθεια βαλβίδων (αεριστών)

Εγκατάσταση εξαερισμού στέγης

Το σύστημα εξαερισμού της οροφής της οροφής εκτελεί μια πρόσθετη λειτουργία - ρύθμιση της θερμοκρασιακής κατάστασης στο ανώτερο επίπεδο του σπιτιού. Σχεδιάστηκε πιο προσεκτικά από τον εξαερισμό της οροφής πάνω από τη σοφίτα. Από την άλλη πλευρά, η οροφή της σοφίτας προστατεύεται ευκολότερα από την υγρασία, καθώς οι σοφίτες, σε αντίθεση με τα σοφίτα, θερμαίνονται και αερίζονται καλά.

Για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την πίτα στέγης, η σοφίτα στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται εξαναγκασμένος αερισμός της οροφής. Αλλά μεταξύ της στεγανοποίησης και της θερμομονωτικής στρώσης πρέπει να υπάρχει χώρος για ανεμπόδιστη διέλευση του αέρα.

Περιγραφή βίντεο

Πώς να αερίζω σωστά τη στέγη της σοφίτας

Εάν η σοφίτα ξαναχτίστηκε στη σοφίτα

Μια απλή σοφίτα με σκοπό την επέκταση του χώρου διαβίωσης μπορεί να μετατραπεί σε σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, η στέγη μεταφέρεται συνήθως. Τα υλικά μόνωσης και στέγης αντικαθίστανται από καλύτερο. Αποτελεσματικότερος αερισμός του κέικ στέγης αναπτύσσεται. Ωστόσο, αν αρχικά η οροφή είναι πολύ καλά τοποθετημένη, είναι δυνατόν να βελτιωθεί ελαφρά χωρίς να την αναλύσετε.

Σε κάθε στέγη υπάρχει τουλάχιστον πολύ μικρή απόσταση στο κλουβί. Πρέπει να μετατραπεί σε αγωγό εξαερισμού. Αυτό επιτυγχάνεται εγκαθιστώντας στο επίπεδο της οροφής ειδικών σωλήνων, μέσω των οποίων ο ατμός θα εξατμιστεί. Πιο κοντά στην κορυφογραμμή των οπών στέγης γίνεται με τον υπολογισμό 1 σωλήνα ανά 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα της οροφής. Κάθε τέτοιο στοιχείο πρέπει να προστατεύεται από την καθίζηση. Ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης των σωλήνων, ο εξαερισμός στην οροφή θα γίνει πιο έντονος.

Περιγραφή βίντεο

Σαν σοφίτα στέγης χωρίς διάκενο για να μετατραπεί σε mansard

Στάδια εργασίας

Η διαδικασία τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού οποιασδήποτε στέγης αποτελείται από πολλά κύρια στάδια. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η παρουσία στοιχείων εξαερισμού στο σχέδιο του συστήματος στέγης. Μετά από αυτό, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της στέγης, κατασκευάστε τους αγωγούς εξαερισμού της οροφής και τα ανοίγματα. Σε περίπτωση εξαναγκασμένου εξαερισμού, εγκαταστήστε ειδικό εξοπλισμό εξαερισμού. Στο τελευταίο στάδιο, οι οπές εξαερισμού προστατεύουν από τη βροχή και τη βρωμιά.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με την οροφή της οροφής.

Συμπέρασμα

Η στέγη μιας ιδιωτικής κατοικίας θα πρέπει να αερίζεται καλά, αλλιώς τα στοιχεία της στέγης πίτας θα υφίστανται τις δυσμενείς επιπτώσεις της συμπύκνωσης. Θα χάσουν γρήγορα τις αρχικές τους προδιαγραφές και θα χρειαστεί αντικατάσταση. Επίσης, χωρίς την ποιοτική εξαερισμού οροφής σε περιοχές του σπιτιού θα είναι υγρή, και χρειάζονται περισσότερη θερμική ενέργεια. Επομένως, είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε έξυπνα και σωστά οικοδομήσουμε μια στέγη με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, λαμβάνοντας υπόψη το είδος της κατασκευής της οροφής, το είδος του υλικού κατασκευής σκεπής, τις κλιματικές συνθήκες και άλλους σημαντικούς παράγοντες.