Γρίλια εξαερισμού και εκχυλίσματα για τέντες και εγκατάσταση τους

Οι γρίλιες αερισμού και οι ανεμιστήρες σε οροφή τεντώματος χρειάζονται όταν εγκαθίστανται προϊόντα φιλμ που παρεμβαίνουν στη φυσική κυκλοφορία αέρα. Λόγω της συσσώρευσης υγρασίας και συμπύκνωσης στο χώρο υπερχείλισης, ο μύκητας και άλλοι μικροοργανισμοί μπορούν να αναπτυχθούν ενεργά. Ο εξαερισμός στην οροφή τεντώματος εξασφαλίζει τη ροή του φρέσκου αέρα πίσω από την πλάκα εφελκυσμού και προστατεύει από την εμφάνιση του καλουπιού. Με επιχρίσματα τεντώματος ιστών, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Έχουν μικροπόρους μέσω των οποίων ο αέρας ρέει καλά, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για σύστημα εξαερισμού.

Όταν απαιτείται εξαερισμός των τεντωμένων οροφών

Το εκχύλισμα στην οροφή τεντώματος απαιτείται μόνο όταν τοποθετείτε μια επίστρωση μεμβράνης σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία ή αλλαγές θερμοκρασίας, για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο ή κουζίνα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή στεγανότητα του φιλμ. Δεν εμποδίζει τον φυσικό αερισμό του χώρου πίσω από την επιφάνεια τάνυσης.

Αν μιλάμε για προϊόντα PVC που είναι εγκατεστημένα σε σαλόνια με κανονική υγρασία και σταθερές θερμοκρασίες, τότε δεν απαιτείται χρήση αεραγωγών εξαερισμού και ανεμιστήρων. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για σπίτια με πλάκες από σκυρόδεμα.

Αν ταινία τάνυσης είναι τοποθετημένο σε ιδιόκτητο κτίριο με ξύλινα δοκάρια και στην αίθουσα, πάνω από το οποίο υπάρχει χωρίς θέρμανση σοφίτα, η συσκευή εξαερισμού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της μούχλας και σαπίζει στο ταβάνι βάση. Όσον αφορά τα υφάσματα υφάσματος, είναι καλές διόδους αέρα και δεν χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και στην κουζίνα, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τους διαχύτες.

Σημαντικό! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση αερισμού απαιτείται επίσης σε ένα δωμάτιο με κανονική θερμοκρασία και υγρασία. Αν οι ραφές μεταξύ των πλαισίων και των άλλων εγκοπών στη βάση δεν είναι σφραγισμένες, η μεμβράνη μπορεί να τραβηχτεί στην περιοχή της οροφής ή να προεξέχει όταν ανοίγετε και κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες στο δωμάτιο.

Τύποι εξαερισμού σε τεντωμένες οροφές

Ο αερισμός στον οροφή μπορεί να είναι φυσικός και τεχνητός. Και τα δύο συστήματα λειτουργούν με διαφορετικές αρχές και εφαρμόζονται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς το σχέδιο της συσκευής και την αρχή λειτουργίας ενός συστήματος φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού σε ένα κάλυμμα οροφής τάσης.

Η αρχή λειτουργίας και το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο αναγκαστικός ή τεχνητός αερισμός λειτουργεί με ένα διαχύτη με ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από το φυσικό σύστημα, στο οποίο η ώθηση εξασφαλίζεται από την πτώση πίεσης και τη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο δωμάτιο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Σε τεχνητές συσκευές, η ωστική δύναμη παρέχεται από τη συσκευή λειτουργίας. Όταν είναι απενεργοποιημένη, δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα.

Ο εξαερισμός στην οροφή τέντωμα στο μπάνιο γίνεται πιο συχνά ακριβώς με την αρχή ενός αναγκαστικού συστήματος. Προστατεύει καλά την περιοχή της οροφής από τη δημιουργία αρνητικής ή υπερβολικής πίεσης, η οποία οδηγεί σε προεξοχή ή συστολή της επίστρωσης. Επιπλέον, οι συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρούν υγρό αέρα από το δωμάτιο από ότι προστατεύουν τις επιφάνειες από την εμφάνιση μούχλας και σήψης.

Η αρχή της λειτουργίας και το σχήμα του φυσικού αερισμού

Οι γρίλιες εξαερισμού για τεντωμένες οροφές θεωρούνται μέρος του φυσικού συστήματος εξαερισμού του δωματίου. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων βασίζεται στο γεγονός ότι ο θερμασμένος αέρας κινείται πάντοτε προς τα πάνω μέσω των αγωγών εξαερισμού και αφαιρείται από το δωμάτιο, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξαναγκασμένων ανεμιστήρων.

Σημαντικό! Μια από τις γρίλιες εξαερισμού για τη συσκευή του συστήματος δεν είναι αρκετή. Στο δωμάτιο θα πρέπει να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού, και το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αεραγωγούς άξονες.

Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων το πού θα τοποθετηθούν οι γρίλιες εξαερισμού στην οροφή τεντώματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βάσεις για διαχυτήρες πρέπει να προετοιμαστούν πριν εγκατασταθεί η ταινία εφελκυσμού. Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από κομμάτι γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ. Οι διαστάσεις του θα πρέπει να υπερβαίνουν ελαφρώς τις διαστάσεις του πλέγματος. Η βάση είναι συναρμολογημένη σε ένα επίπεδο με το επόμενο κάλυμμα οροφής. Για αυτό, είναι στερεωμένο στη βάση σε διάτρητες ή ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση διαχυτών χρειάζεται επίσης σε μια κατοικία με διαδικασίες κανονικής υγρασίας. Εάν η επικάλυψη δεν είναι ερμητικά σφραγισμένη, το πλέγμα δημιουργεί την ίδια πίεση αέρα στο χώρο και στο χώρο πίσω από την επιφάνεια τάνυσης. Ως αποτέλεσμα, ο καμβάς δεν θα τραβηχτεί ούτε θα προεξέχει όταν ανοίγουν πόρτες και παράθυρα στο δωμάτιο.

Τύποι πινάκων εξαερισμού για τεντωμένες οροφές

Όλοι οι διαχύτες χωρίζονται σε εισροή και εξάτμιση. Το ίδιο το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με περσίδες, καθοδηγώντας τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάλογα με το σχεδιασμό των πλεγμάτων, υπάρχουν:

Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ μέταλλο ή πλαστικό. Οι διαστάσεις των προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν και επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και τον σκοπό του. Οι ελάχιστες διαστάσεις είναι 225x225 mm και οι μέγιστες διαστάσεις είναι 1050x1050 mm. Στους αεραγωγούς χρησιμοποιούνται συνήθως προϊόντα μεσαίου μεγέθους, τα οποία αντιστοιχούν στο τμήμα του καναλιού αέρα. Το προϊόν στερεώνεται με βίδες στον αγωγό και, αν χρειαστεί, βαμμένο στο χρώμα της επίστρωσης οροφής.

Οδηγίες εγκατάστασης για γρίλιες εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση μιας οροφής τάσης που καλύπτει κάτω από μια βασική οροφή επικοινωνιών μηχανική, ιδίως των αεραγωγών που. Μετά την εγκατάσταση ενός προϊόντος μεμβράνης από πολυβινυλοχλωρίδιο τοποθετούνται σχάρες.

Οι εργασίες διεξάγονται με αυτή τη σειρά:

 1. Πρώτα προετοιμάστε την πλατφόρμα για σχάρες από κόντρα πλακέ ή γυψοσανίδες. Η βάση κόβεται σύμφωνα με το σχήμα και τις διαστάσεις του διαχυτή με μικρή διαφορά 2-3 cm κατά μήκος της περιμέτρου. Οι άκρες των βάσεων καθαρίζονται προσεκτικά από τις ρωγμές και οι γωνίες στρογγυλεύονται έτσι ώστε να μην βλάπτουν τον καμβά.
 2. Στη θέση της επιδιωκόμενης εγκατάστασης της σχάρας, οι αιωρήσεις συνδέονται με την επιφάνεια βάσης σε πείρους και βίδες ή σε άγκυρες.
 3. Κάτω από αυτά στερεώνουν την πλατφόρμα. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το ύψος της βάσης έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με το κάλυμμα φιλμ. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο λέιζερ ή κτιρίου.
 4. Τοποθετήστε το κάλυμμα τάσης.
 5. Μέσω του καμβά, οι εγκατεστημένες βάσεις εξετάζονται προσεκτικά. Σε αυτό το σημείο, κόψτε τους πλαστικούς δακτυλίους πέλματος. Για στερέωση χρησιμοποιήστε μια ειδική κόλλα, η οποία δεν περιέχει επιθετικούς διαλύτες για PVC. Ο δακτύλιος θα προστατεύσει την ταινία από το ερπυσμό μετά το κόψιμο μέσα από την τρύπα κάτω από τη συσκευή.
 6. Το ύφασμα μέσα στο δακτύλιο πέλματος είναι κομμένο με ένα κομψό μαχαίρι. Υπερβολικό υλικό αφαιρείται.
 7. Ένας διαχύτης εισάγεται στην οπή και στερεώνεται στην πλατφόρμα με κλιπς.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην ψευδοροφή

Η εγκατάσταση της συσκευής εξαναγκασμού εξαερισμού είναι παρόμοια με την εγκατάσταση των σχάρων. Πρώτον, κάτω από τη μονάδα στην οροφή βάσης, κατασκευάζονται πλατφόρμες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την οροφή τεντώματος. Οι αγωγοί αέρα βρίσκονται επίσης στο προκαταρκτικό στάδιο και η καλωδίωση γίνεται για τα ηλεκτρικά δίκτυα που θα τροφοδοτούν τη συσκευή. Πριν από την εγκατάσταση της λεπίδας, ελέγχεται η απόδοση του διαχύτη και της καλυμμένης καλωδίωσης.

Μετά την τοποθέτηση της μεμβράνης και την κοπή της οπής στη βάση, τοποθετείται ο κινητήρας της συσκευής. Για να στερεώσετε τη διάχυτη συσκευή, μην χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες, αλλά βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Δεδομένου ότι πρέπει να βιδωθούν στη βάση μέσω μιας επίστρωσης εφελκυσμού, αυτό το μέρος είναι προ-κολλημένο για να προστατεύσει το πλαίσιο από την εξάπλωση.

Πιθανές συνέπειες απουσία εξαερισμού

Η απουσία σχάρων στην οροφή τέντωμα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ένα δωμάτιο με αλλαγές θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του καλουπιού στην οροφή βάσης. Ο μύκητας, που ζει συνεχώς σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά την υγεία των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων εκείνων που έχουν εξασθενήσει την ασυλία. Αποδεικνύεται ότι το καλούπι είναι ο ένοχος συχνών αναπνευστικών παθήσεων, ογκολογίας, αλλεργικών αντιδράσεων και ασφυξίας.

Εάν οι διαχυτήρες απουσιάζουν σε ένα σπίτι με ξύλινες οροφές, τότε εκτός από την βλάβη στα μέλη του νοικοκυριού, η υψηλή υγρασία και η μούχλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις δομικές κατασκευές από ξύλο. Οι στροφές και οι μύκητες καταστρέφουν γρήγορα τους φέροντες δοκούς, γι 'αυτό δεν εκτελούν τις λειτουργίες τους και απαιτούν αντικατάσταση.

Συμβουλές! Μην ξεχνάτε ότι από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο προστατεύει επίσης την εγκατάσταση του εξαερισμού κάτω από την ψευδοροφή. Χάρη σε αυτό, ο υγρός θερμός αέρας αφαιρείται φυσικά από το δωμάτιο, πριν φτάσει στην περιοχή της οροφής.

Ακόμη και σε ένα δωμάτιο με κανονική υγρασία και θερμοκρασία, η απουσία κυκλοφορίας αέρα στο χώρο πίσω από την ταινία εφελκυσμού μπορεί να προκαλέσει πολλά αρνητικά φαινόμενα. Έτσι, όταν οι εγκαταστάσεις αερίζονται κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, ο θερμός αέρας πίσω από το φιλμ θα οδηγήσει σε μια προεξοχή της επιφάνειας της οροφής. Και όταν ανοίγετε τις πόρτες σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα, θα δημιουργηθεί μια υπερπίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σχέδιο της μεμβράνης προς την επιφάνεια βάσης.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση φυσικού και τεχνητού αερισμού στην επίστρωση μεμβράνης δεν πρέπει να παραμεληθεί, καθώς οι διαχυτήρες προστατεύουν το σπίτι και το εσωτερικό σας από πολλά ανεπιθύμητα φαινόμενα.

Γρίλιες αερισμού για τέντες - λήψη φρέσκου αέρα

Εγκαθιστώντας μια οροφή τύπου τάσης στο σπίτι, μερικοί από τους ιδιοκτήτες σκέφτονται για τον αερισμό του δωματίου, πιστεύοντας αφελώς ότι δεν έχει λειτουργικά χαρακτηριστικά και έχει καθαρά διακοσμητικό σκοπό. Και παρόλα αυτά, οι σχάρες εξαερισμού για τις τεντωμένες οροφές δεν είναι διακόσμηση: αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής και τροφοδοτούν τη ροή μάζας φρέσκου αέρα.

Εδώ θα μιλήσουμε για την τοποθέτηση της κουκούλας σε ένα τεντωμένο ύφασμα. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι εξαερισμού:

Διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της εργασίας και όπως είναι ήδη σαφές από τον τίτλο μπορεί να λειτουργήσει τόσο φυσικά όσο και υποχρεωτικά.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Όλοι γνωρίζουν ότι το φως, θερμαίνονται αέρια αυξάνεται - αυτή είναι η βάση για τη λειτουργικότητα του φυσικού αερισμού. Για τη λειτουργία του, δεν απαιτούνται πρόσθετες συσκευές, το κυριότερο είναι να εξοπλιστούν τα κανάλια παροχής αέρα, καθώς και οι άξονες εξαερισμού.

Στη σημείωση: Σε όλες τις εξόδους από τους αεραγωγούς εξαερισμού πρέπει πάντα να τοποθετούνται πλέγματα. Αυτό θα εμποδίσει την είσοδο τρωκτικών στις εγκαταστάσεις.

Ακόμη και πριν από την εγκατάσταση του καμβά, πρέπει να σκεφτείτε πού θα βρίσκονται οι διαχυτήρες. Από ένα φύλλο υλικού (αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένα κόντρα πλακέ) είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια πλατφόρμα. Θα πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το άνοιγμα για την κουκούλα. Εγκαταστήστε την πλατφόρμα υποθηκών όπου σχεδιάζεται να κάνει αερισμό στην οροφή τέντωμα. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσέξετε προσεκτικά, ότι το κάτω επίπεδο ενός προϊόντος δεν έφυγε για ένα επίπεδο ενός πανιού που τεντώθηκε και ήταν μαζί του σε ένα επίπεδο. Μπορείτε να το ελέγξετε με επίπεδο λέιζερ. Αν δεν υπάρχει επίπεδο, μπορείτε να τραβήξετε τα σπειρώματα με ένα σταυρό έτσι ώστε να διασχίζουν ακριβώς κάτω από την πλατφόρμα.

Συμβουλή: Για να διορθώσετε μια υποθήκη σε μια ανώμαλη οροφή είναι πιθανά μοσχεύματα όπλων άμεσου τύπου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρυθμιζόμενους ανυψωτήρες. Αλλά αυτά τα στοιχεία πρέπει να τοποθετηθούν στη βάση.

Εάν το σχέδιο απαιτεί την κατασκευή ενός αγωγού αέρα, τότε ολόκληρο το σύστημα των καναλιών πρέπει να γίνει πριν από την εγκατάσταση της οροφής.

Μετά την τοποθέτηση της επίστρωσης οροφής, εγκαθίσταται μια σχάρα εξαερισμού για τα συστήματα οροφής. Αυτό συμβαίνει έτσι:

 1. Βρείτε κάτω από το πανί κάτω από το δίχτυ.
 2. Επικολλήστε το δαχτυλίδι προβολέα στην κορυφή.
 3. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλό και κολλημένο γύρω από την περίμετρο.
 4. Αφαιρέστε την περίσσεια υλικού από τον εσωτερικό χώρο.
 5. Φορέστε το διαχύτη.

Τεχνητή επιλογή εξαερισμού

Διαφέρει από το φυσικό σύστημα από την ύπαρξη ηλεκτρικού κινητήρα, πράγμα που το κάνει να λειτουργήσει. Επομένως, η ώθηση δεν δημιουργείται από διαφορετικούς δείκτες πίεσης και θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο, αλλά από τον ρότορα. Έτσι, καθώς το βύθισμα ανεμιστήρα με δύναμη είναι πολύ πιο ισχυρό, σας κάνει να προσεγγίζετε σοβαρά την ποιότητα της εγκατάστασης της κουκούλας, ειδικά όταν εγκαθιστάτε τέντες. Γιατί; Επειδή εάν υπάρχει αποσυμπίεση του συστήματος εξαερισμού, υπάρχει αρνητική ή υπερβολική πίεση μεταξύ του πίνακα και της κύριας επιφάνειας. Από αυτό, η ταινία θα τραβήξει μέχρι τη μαύρη οροφή ή το αντίστροφο - θα φουσκώσει και η επιφάνεια της δομής θα κρεμάσει.

Στη σημείωση: Παρεμπιπτόντως, αυτό το φαινόμενο μπορεί επίσης να συμβεί όταν δεν υπάρχει αερισμός, αν όλες οι τρύπες και οι ρωγμές δεν σφραγιστούν προσεκτικά στους τοίχους και στην επιφάνεια της οροφής. Στη συνέχεια, στο χώρο πίσω από το ύφασμα θα υπάρξει επίσης μια αλλαγή στην πίεση, και θα "παίξει".

Τοποθέτηση

Οι γρίλιες εξαερισμού παράγονται στα πλαίσια των δομών εντάσεως με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού κατά τον ίδιο τρόπο όπως σε ένα φυσικό σύστημα. Το κυριότερο είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση του αεραγωγού και η ερμητική του συναρμολόγηση. Αλλά υπάρχει επίσης μια μικρή διαφορά: για να αποφευχθεί η καταστροφή του πάνελ, είναι απαραίτητο να κολληθούν εκείνα τα σημεία όπου περνούν οι βίδες από την υποθήκη προς τον κινητήρα.

Προσοχή: Συχνά, ακόμη και αν δεν υπάρχουν συστήματα αερισμού στο δωμάτιο, οι γρίλιες έχουν εγκατασταθεί ούτως ή άλλως. Το γεγονός είναι ότι η παρουσία διαχυτών παρέχει κάτω από την ταινία και σε εσωτερικούς χώρους μια ομοιόμορφη πίεση.

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η παρουσία κουκούλες στην οροφή τεντώματος μειώνει σημαντικά τις διακοσμητικές της ιδιότητες. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την υπόθεση. Σήμερα, τα προϊόντα αερισμού με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και σκιά κατασκευάζονται στην παραγωγή, χάρη σε αυτά είναι δυνατό να επιλέξετε ένα στοιχείο που θα είναι πρακτικά αόρατο στην επιφάνεια της οροφής. Για να δείτε αυτό, αρκεί να εξετάσετε τον ιστό πολυάριθμες φωτογραφίες κουκούλας για τις δομές οροφής εντάσεως.

Εξαερισμός σε τέντωμα οροφής, ιδιοσυγκρασία ή ανάγκη;

Stretch οροφές - μια εξαιρετική επιλογή για να κρύψει τη φυσική ανομοιομορφία της οροφής, κρύβουν τις καλωδιώσεις ή τους αεραγωγούς. Αυτό το υλικό δεν περνάει υγρασία, οπότε ο ιδιοκτήτης μιας τέτοιας σύγχρονης επίστρωσης είναι άνοστος από το πρόβλημα που συνδέεται με έναν ανοιχτό γερανό στους γείτονες από πάνω. Πολύ συχνά, παραλαμβάνονται παράπονα από άτομα που έχουν καθιερώσει μια τέτοια κάλυψη, ότι όταν η θερμοκρασία στην αίθουσα αυξάνεται, αρχίζει να χαλάει. Υπάρχουν φορές που η ελαστική κάλυψη των οροφών, αντίθετα, ανεβαίνει, εφαρμόζοντας "όμορφα" την ηλεκτρική καλωδίωση και τα στοιχεία που τοποθετούνται στον χώρο μεταξύ των οροφών. Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους, είναι μετά την εγκατάσταση των τεντωμάτων οροφές - είναι η μυρωδιά του μούχλα.

Όλα αυτά τα προβλήματα σχετίζονται με την ανεπαρκή λειτουργία του εξαερισμού σε ένα δωμάτιο με τεντωμένες οροφές. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει μερικά από τα κοινά προβλήματα που προέκυψαν μετά την εγκατάσταση μιας τέτοιας κάλυψης οροφής και τις μεθόδους επίλυσης αυτών.

Οσμή μούχλας σε ένα δωμάτιο με φυσικό αερισμό

Σταδιακά, το συσσωρευμένο συμπύκνωμα θα διεισδύσει στο υλικό του τοιχώματος και τα σπόρια μυκήτων και καλουπιών θα μετακινηθούν μετά από υγρασία. Ως αποτέλεσμα, σύντομα μπορείτε να πάρετε "τοίχους κλαίει" με επικίνδυνα μαύρα σημεία πάνω τους.

Η επίλυση του προβλήματος είναι αρκετά απλή - τοποθετώντας σε μια συνεχόμενη καμβά δύο πλέγματα εξαερισμού κατά μήκος της διαγωνίου του καμβά. Ο εξαερισμός σε μια οροφή τεντώματος θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα στον διάμεσο χώρο και θα λυθεί το πρόβλημα της συμπύκνωσης και μαζί του η αιτία της εμφάνισης του καλουπιού. Επιπλέον, η "συγκόλληση και πρήξιμο" αυτής της επικάλυψης θα σταματήσει επίσης, καθώς η πίεση μεταξύ του χώρου πάνω από τον ιστό και στο δωμάτιο εξισώνεται.

Συμβουλές!
Η τοποθέτηση των αεραγωγών εξαερισμού θα έχει αποτέλεσμα μόνο στην περίπτωση ενός φυσικού αερισμού εργασίας του χώρου, δηλαδή της παρουσίας εισροής αέρα και ενός συστήματος εξαερισμού που λειτουργεί ποιοτικά.

Υπάρχει μια άλλη, λιγότερο κοινή λύση για το πρόβλημα του συμπυκνώματος στον διάμεσο χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό διάτρητο τεντωμένο ύφασμα, το οποίο περνά ελεύθερα τον αέρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, έτσι ώστε να απομακρύνεται η υπερβολική υγρασία από το χώρο μεταξύ της οροφής και της τάσης. Αλλά ένας τέτοιος καμβάς είναι λιγότερο διακοσμητικός από τον κλασικό και κοστίζει λίγο περισσότερο.

Ακολασία ως συνέπεια της αύξησης της θερμοκρασίας

Το ελαστικό υλικό, από το οποίο δημιουργείται η ψευδοροφή, αντέχει ένα αρκετά σοβαρό φορτίο, αλλά φοβάται τη μία - θέρμανση. Όταν θερμαίνεται, το υλικό γίνεται πιο εύκαμπτο και αυξάνεται σε μέγεθος, πράγμα που οδηγεί σε χαλάρωση του. Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία του αέρα τόσο στο δρόμο όσο και στο δωμάτιο αυξάνεται καταστροφικά.

Η απλούστερη διέξοδος από την κατάσταση είναι να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα που θα μειώσει αποτελεσματικά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αλλά και να το αποθηκεύσετε από την υπερβολική υγρασία. Με αυτή την επιλογή, συνιστάται επίσης η εγκατάσταση σχάρων στο ύφασμα για εξαερισμό της οροφής τεντώματος.

Stretch οροφή και τεχνητό εξαερισμό

Αυτός ο τύπος επίστρωσης οροφής είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κρύψετε τους αεραγωγούς για τον τεχνητό εξαερισμό. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η επίστρωση τάσης της οροφής επιβάλλει ορισμένες απαιτήσεις στην εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να μονώσει προσεκτικά όλες τις αρθρώσεις και τις συνδέσεις, διαφορετικά, λόγω της αποσυμπίεσης του χώρου στην περιοχή της οροφής μπορεί να μετατρέψει μια αρνητική ή θετική πίεση. Αυτή είναι η βασική αιτία του "πρήξιμο ή κολλήσει" με το σχέδιο οροφή της επίστρωσης stretch, η οποία ενεργεί ως μεμβράνη.

Συμβουλές!
Η παρουσία αεραγωγών και άλλου εξοπλισμού αερισμού μπορεί να αποτελέσει πρόσθετη πηγή συμπύκνωσης, γι 'αυτό συνιστάται η προσεκτική θέρμανση της ανώμαλης οροφής, προ-σφράγισης όλων των ρωγμών και ρωγμών στην οροφή και στους τοίχους.

Εγκατάσταση διαχυτών και πλεγμάτων εξαερισμού

Πολλοί μπορούν να πούμε ότι η εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού για τέντες δεν είναι δυνατή, λόγω των ιδιοτήτων του υλικού αυτής της επικάλυψης. Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να μας ωφελήσουν, μπορούμε να εγκαταστήσουμε παρόμοιο εξοπλισμό στον καμβά, και αυτή η διαδικασία δεν είναι πιο δύσκολη από την προετοιμασία τρυπών για spot φωτισμό. Αλλά η θέση των πλεγμάτων και των διαχυτών θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα εκ των προτέρων.

Εάν ο εξαερισμός των χώρων απαιτεί την ύπαρξη αγωγών αέρα, ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού εγκαθίσταται εντελώς αρχικά και μετά το τέντωμα της οροφής τεντώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρογγυλοί και τετράγωνοι αγωγοί αέρα κατασκευασμένοι από πλαστικό, γαλβανισμένο ή κυματοειδές σωλήνα.

Σημαντικό!
Εάν ένας αυλακωτός σωλήνας χρησιμοποιείται ως αεραγωγός για σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, πρέπει να στερεωθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην οροφή της βάσης, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση κραδασμών από αυτό στην οροφή τεντώματος.

Για να μάθετε πώς να κάνετε τον εξαερισμό στην οροφή και τι πρέπει να κάνετε πριν από αυτό, κάθε τυχερός κάτοχος της επίστρωσης έντασης, πρέπει να διαβάσετε μερικές οδηγίες:

Οι σχάρες και τα διαχυτικά τοποθετούνται απευθείας στον καμβά, μετά την τοποθέτησή του. Στα σημεία επαφής με τον καμβά είναι κολλημένο ένα ειδικό δακτύλιο πέλματος, το οποίο θα προστατεύει το υλικό της τεντωμένης οροφής από το σχίσιμο.

Σημαντικό!
Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αγωγού, τόσο ευρύτερο είναι το τοίχωμα του δακτυλίου πέλματος. Για κανάλι 100 mm, το πλάτος του δακτυλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 mm. Για αγωγούς αέρα διαμέτρου μέχρι 300 mm, το πλάτος του τοιχώματος του δακτυλίου κυμαίνεται από 10 έως 15 mm.

 • Ο δακτύλιος είναι κολλημένος απευθείας στον τεντωμένο ιστό, στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού. Μόνο μετά τη συγκόλληση μπορεί να αφαιρεθεί το υλικό επικάλυψης μέσα στο δακτύλιο.
 • Μετά από αυτή τη διαδικασία, μέσω των τρυπών που έχουν ληφθεί, τραβήξτε τον αγωγό και τοποθετήστε ένα διαχύτη σε αυτό ή τοποθετήστε μια σχάρα εξαερισμού, τοποθετώντας την στην κάτω πλευρά του δακτυλίου.
 • Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά σχετικά με τα πλεονεκτήματα και την αναγκαιότητα του εξαερισμού, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που σχετίζονται με την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού, ιδιαίτερα των σχάρων και των διαχυτών.

  • Μείωση των διακοσμητικών ιδιοτήτων. Αλλά αυτό μπορεί να υποστηριχθεί, δεδομένου ότι η σύγχρονη βιομηχανία παράγει πλέγματα εξαερισμού διαφόρων σχημάτων, χρωμάτων και αποχρώσεων. Εάν θέλετε, μπορείτε να παραλάβετε συσκευές που είναι σχεδόν αόρατες στο μάτι.
  • Στεγανότητα της επίστρωσης. Τώρα το τέντωμα δεν εξοικονομεί πολύ από την ξεχασμένη ανοιχτή βρύση πάνω από ένα πάτωμα.
  • Αυξάνει το συνολικό κόστος της εργασίας.

  Όπως μπορείτε να δείτε, η οροφή τέντωμα και ο εξαερισμός μπορούν να συνυπάρχουν τέλεια, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Χάρη σε ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού, αυτή η επίστρωση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια για να σας ευχαριστήσει με μια ιδανική λεία επιφάνεια.

  Εξαερισμός οροφής

  Λόγω της μεγάλης δημοτικότητας των οροφών από PVC, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ο εξαερισμός στην οροφή τέντωμα φαίνεται να είναι ένα από τα συναρπαστικά θέματα. Πόσο δικαιολογημένη είναι η εγκατάσταση εξαερισμού στην οροφή, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει - πρέπει να κατανοήσουμε.

  Χαρακτηριστικά της οροφής τέντωμα

  Οι κατασκευαστές αναφέρουν διαφορετικά φυσικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά των τεντωμένων οροφών. Στο ζήτημα του αερισμού του ενδιάμεσου χώρου, η διέλευση του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται φθάνει στο προσκήνιο.

  Οι μεμβράνες φιλμ (πολυβινυλοχλωρίδιο) χαρακτηρίζονται από απόλυτη αντοχή στο νερό, αεροστεγανότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις (για παράδειγμα, πλημμύρες γείτονες από πάνω), αυτό θα σώσει το διαμέρισμα από απρογραμμάτιστες επισκευές. Σε γενικές γραμμές, η πλήρης στενότητα του χώρου μεταξύ των οροφών θα προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον (συσσώρευση συμπυκνωμάτων, μούχλα, χαλάρωση κλπ.). Μια εξαίρεση εδώ μπορεί να είναι διάτρητοι ιστός ταινιών οι οποίοι είναι ικανοί να μεταδίδουν αέρα.

  Οι τεντωμένες κορνίζες είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες. Είναι σε θέση να περάσουν τον αέρα και μερικώς νερό. Το υφασμάτινο ύφασμα είναι λιγότερο επιρρεπές σε πτώσεις πίεσης σε κοινόχρηστα αεροπλάνα, δεν μετακινείται αισθητά όταν ανοίγουν οι πόρτες, τα παράθυρα ανοίγονται λόγω της απόδοσης τους.

  Εξαερισμός. Ενδείξεις χρήσης

  Αν κάποιος ρωτά για την εγκατάσταση αερισμού σε οροφή τεντώματος, η απάντηση είναι πιθανότερο θετική από αρνητική. Παράγοντες που ενθαρρύνουν την οργάνωση του αερισμού μιας τέτοιας δομής (κυρίως ταινία και όχι κλωστοϋφαντουργία) μπορεί να είναι:

  • Συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Η οροφή είναι ένα θερμικό φράγμα στο χώρο του διαμερίσματος. Είναι σε θέση να κρατήσει την θερμοκρασία του αέρα αμετάβλητη από τη μία και την άλλη πλευρά. Η διαφορά θερμοκρασίας προκαλεί αναπόφευκτα τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στον ενδιάμεσο όγκο, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες των ηλεκτρικών καλωδίων που βρίσκονται εκεί.
  • Δημιουργία μούχλας, μύκητας. Ο συνδυασμός της υγρασίας, του σκότους και του θερμού αέρα που σχηματίζεται από το πανί τεντώματος συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μούχλας στο χώρο μεταξύ των οροφών.
  Μορφή και συμπύκνωμα στην οροφή τεντώματος

  Οι κατασκευαστές εμποτίζουν το υλικό τάνυσης με αντιβακτηριακή σύνθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί για πλήρη απολύμανση - το καλούπι εξακολουθεί να εμφανίζεται.

  • Αναστολή της οροφής. Εμφανίζεται για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του αέρα το καλοκαίρι. Εάν αποκλείονται τεχνικοί και εποικοδομητικοί λόγοι για να χαλαρωθεί το ύφασμα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα για να εξισορροπήσετε τις θερμοκρασίες στους χώρους του δωματίου και μεταξύ των οροφών.
  • Δονήσεις του καμβά. Η διαφορά στην πίεση στο δωμάτιο και ο όγκος οροφής επηρεάζει το άνοιγμα των θυρών, τα παράθυρα - οροφή τέντωμα σε αυτές τις στιγμές ποικίλλει σημαντικά.
  Όταν ταλαντεύετε το τέντωμα οροφής μπορείτε να δείτε όλα όσα είναι "κρυμμένα" κάτω από αυτό.

  Η αρχή της οροφής τέντωμα αερισμού

  Η διευθέτηση του εξαερισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση αερισμού στην οροφή τέντωσης με φυσικό τρόπο.

  Η φυσική ανταλλαγή αέρα είναι η εισροή και η εκροή αέρα στην ίδια έκταση μέσω διαφορετικών οπών αερισμού μέσω έλξης. Σε εφαρμογή στο ανώτατο όριο έντασης, μοιάζει με αυτό. Σε διαφορετικά άκρα της δομής (είναι επιθυμητή η διαγώνια), γίνονται οπές για εξαερισμό, οι οποίες στη συνέχεια κλείνονται με διακοσμητικά πλέγματα. Ο αέρας διέρχεται σε μία τρύπα, καλύπτει όσο το δυνατόν τον διάμεσο χώρο και στη συνέχεια βγαίνει στην αντίθετη οπή.

  Μια σημαντική προϋπόθεση για την οργάνωση του αερισμού της οροφής είναι η παρουσία στο φυσικό (ή αναγκαστικό) του χώρου του διαμερίσματος. Εάν αυτό είναι εντάξει, η ανταλλαγή αέρα του χώρου οροφής θα διεξαχθεί καλά, συμπεριλαμβανομένου του γενικού σχεδίου της κυκλοφορίας του αέρα.

  Αναγκαστικός εξαερισμός της οροφής

  Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι τοποθετημένος στο χώρο μεταξύ των οροφών και χρησιμοποιείται περισσότερο για τον αερισμό του διαμερίσματος στο σύνολό του. Οργανώνεται με τη βοήθεια ανεμιστήρων εξαγωγής, αγωγών, αγωγών κλπ. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα σφράγισης όλων των αρμών, ραφών, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται συμπύκνωση.

  Μπορείτε επίσης να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον εξαερισμό γραφείων στην ιστοσελίδα μας >>>

  Αερισμός σε οροφή τεντώματος. Διαφορές στην εγκατάσταση των ανοιγμάτων εξαερισμού

  Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού στην οροφή τέντωμα, θα μιλήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο. Η ευκολία των μη-μονολιθικών συστημάτων οροφής (συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων οροφής) σχετίζεται κυρίως με τη δυνατότητα να κρύβονται πίσω από τον καμβά όλες οι πιο ποικίλες επικοινωνίες. Ξεκινώντας από την καλωδίωση και τελειώνοντας με τους αεραγωγούς εξαερισμού.

  Πρώτα απ 'όλα, διαπιστώνουμε ότι ο αερισμός εξαερισμού είναι διαφορετικός. Και όσον αφορά τη λειτουργικότητα, υπάρχουν δύο διαφορετικούς τύπους κουκούλας.

  • Φυσικά εξαερισμού
  • Τεχνητή εξαερισμού

  Φυσικός εξαερισμός

  Βασίζεται στον μηχανισμό της κίνησης του αέρα από περιοχές υψηλής πίεσης στη χαμηλή περιοχή, καθώς και στη φυσική αναρρόφηση των ελαφρύτερων θερμαινόμενων αερίων να ανεβαίνουν πάνω από τον πυκνό κρύο αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα δεν απαιτεί πρόσθετες συσκευές, εκτός από τα κανάλια παροχής αέρα και τους ίδιους τους αεραγωγούς, και μερικές φορές ακόμη και αεραγωγοί μπορεί να αποτελούν προαιρετικό μέρος του συστήματος.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

  Αν έχετε χωρίς αεραγωγούς σύστημα εξαερισμού, και έξω από το φρέαρ εξαερισμού που βρίσκεται στην underceiling χώρο, ο ίδιος εξακολουθεί να πρέπει αναγκαστικά να κλείσει με ένα ειδικό πλέγμα για να αποτρέψει τα τρωκτικά σε ένα δωμάτιο.

  Η σωστή διάταξη του εξαερισμού στην οροφή τεντώματος

  Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν το κανάλι εξαερισμού ή το κανάλι χωρίς, η θέση του διαχύτη θα πρέπει να θεωρείται εκ των προτέρων. Πιο συγκεκριμένα, κόντρα πλακέ ή άλλο υλικό παρόμοιο φύλλο για να προετοιμάσει την απαιτούμενη περιοχή πλατφόρμα στεγαστικών και το σχήμα (τετράγωνο σχήμα και εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος ανοίγματος εξαερισμού) και να το θέσει σε εφαρμογή στην οροφή τεντώματος προορίζεται εξαερισμού.

  Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, στο κάτω όριο αυτής της πλατφόρμας είναι ευθυγραμμισμένη με τα υπάρχοντα προφίλ τοποθέτησης οροφής. Για τη μέτρηση σκοπούς ο ευκολότερος τρόπος για να επωφεληθούν από οικοδόμος λέιζερ αεροπλάνα, αν και εν τη απουσία του τελευταίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα ζευγάρι τεντωμένο ζωγραφικής νήμα (μόνο για να είστε σίγουροι ότι δεν κρεμάει).

  ίδια BS ασφαλίζεται στο ημιτελή οροφή με άμεση μοσχεύματα σε ρυθμιζόμενα στηρίγματα ή υποστηρίγματα τα οποία, με τη σειρά του, άκαμπτα τοποθετημένο στην βάση των διασυνδετικών πείρων.

  Ανάκληση: Εάν ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη αγωγών αέρα, προτού εγκαταστήσετε το πάνελ οροφής, θα πρέπει να τοποθετήσετε πλήρως ολόκληρο το σύστημα προβολής καναλιών.

  Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση μιας σχάρας εξαερισμού. Θα πρέπει να γίνει μετά την στερέωση της μεμβράνης στα προφίλ PVC.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση οροφής από PVC με μια μέθοδο harpoon, διαβάστε εδώ. Είναι μετά την τοποθέτησή του στην τελική οροφή, στην περίμετρο της τρύπας που γίνεται για εξαερισμό, κολλημένη δακτύλιο πέλματος, (αυτό θα αποτρέψει τη ρήξη της λεπίδας κατά το κόψιμο του ανοίγματος) και ήδη, αφού αφαιρεθεί το πλεόνασμα υφάσματος PVC. Τώρα μένει μόνο να τοποθετηθεί η διάχυση και ο εξαερισμός είναι έτοιμος.

  Τεχνητός εξαερισμός

  Ο κύριος διάκριση μεταξύ του φυσικό εξαερισμό και τεχνητό έγκειται στο γεγονός ότι ο τελευταίος, χωρίς να βασίζεται σε φυσικές διεργασίες, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στο σχεδιασμό του. Και η ώθηση δεν δημιουργείται από τη φυσική διαφορά μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής πίεσης, αλλά από τον ρότορα.

  Η έλξη που δημιουργείται από έναν τέτοιο εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι αρκετές φορές ισχυρότερη από τη δημιουργία του φυσικού ομόλογου μέρους αυτού, και αυτό, με τη σειρά του, επιβάλλει απαιτήσεις ποιότητας για την εγκατάσταση του συνόλου του συστήματος και ειδικά εάν υπάρχουν σχέδια για την εγκατάσταση τάσεων εντάσεως στο δωμάτιο.

  Το γεγονός είναι ότι σε περίπτωση αποσυμπίεσης ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού μεταξύ του καμβά οροφής τάφρου πρότασης περιοχή αρνητικής πίεσης. Και το φιλμ οροφής θα λειτουργήσει ως μεμβράνη, δηλαδή, θα τραβηχτεί προς τη μαύρη οροφή.

  Αντίθετα, η υπερπίεση μπορεί να "φουσκώσει" το ανώτατο όριο PVC, οδηγώντας σε χαλάρωση του.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

  Πριν από την εγκατάσταση το ανώτατο όριο της ταινίας, εάν η οπή εξαερισμού δεν έχει προγραμματιστεί να σφραγίζονται προσεκτικά στα τοιχώματα και η οροφή του κάθε σχέδιο σχισμές ή οπές κυκλοφορίας αέρα, μέσω των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε μια αλλαγή στο διάστημα underceiling πίεση.

  Εγκατάσταση τεχνητού εξαερισμού στην τοποθέτηση τεντωμένων οροφών

  Βασικά, η εγκατάσταση ενός εξαερισμού για τεχνητό εξαερισμό δεν διαφέρει από την κατασκευή παρόμοιου ανοίγματος για φυσικό εξαερισμό. Όλες οι διαφορές είναι μόνο στην υποχρεωτική παρουσία αεραγωγών για το αναγκαστικό σύστημα και στην ερμητική του συναρμολόγηση. Και έτσι - την ίδια υποθήκη, το ίδιο δαχτυλίδι πέλματος. Ωστόσο, πριν από την τοποθέτηση στον κινητήρα υποθηκών, η διέλευση των βιδών πρέπει επίσης να κολληθεί για να αποφευχθεί η καταστροφή της οροφής.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΟΧΗΣ

  Μερικές φορές τα ανοίγματα εξαερισμού στην ψευδοροφή είναι εγκατεστημένα και τελείως απουσία στο χώρο κάτω από την οροφή των παραθύρων εξαερισμού. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί μια ομοιόμορφη πίεση στο "πάνω" και κάτω από "κάτω από" το χώρο της οροφής.

  Πιο καθαρά δείτε τι μοιάζει Απλό αερισμό οροφής είναι δυνατό για φωτογραφία υψηλότερη.

  Απορροφητήρες και σχάρες εξαερισμού για οροφή εντάσεως και εγκατάσταση τους

  Υπάρχουν δύο τύποι ρούχων stretch - ύφασμα και ταινία. Οι πρώτοι διαφέρουν από πορώδη δομή, επομένως ο αέρας και ο ατμός περνούν καλά. Οι δεύτερες επικαλύψεις χαρακτηρίζονται από υψηλή στεγανότητα και χαμηλή διαπερατότητα ατμών, γεγονός που οδηγεί σε ανεπαρκή αερισμό του χώρου υπερχείλισης. Εξαιτίας αυτού, το συμπύκνωμα μπορεί να συσσωρευτεί πίσω από την οροφή σε ένα υγρό δωμάτιο ή σε μια θέση με σταγόνες θερμοκρασίας. Η ρύθμιση της υγρασίας στο ανώτατο όριο της βάσης οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας και σήψης. Ο εξαερισμός στην οροφή τεντώματος λύνει αυτό το πρόβλημα.

  Όταν είναι απαραίτητος ο αερισμός των τεντωμένων οροφών

  Τα συστήματα αερισμού οροφής στις τεντωμένες οροφές χρειάζονται μόνο στην περίπτωση επικαλύψεων φιλμ που είναι πολύ αεροστεγείς και δεν επιτρέπουν την είσοδο αέρα στην περιοχή οροφής. Αν η επίστρωση PVC είναι εγκατεστημένο σε ένα δωμάτιο με την κανονική υγρασία, η έλλειψη πλάκες από σκυρόδεμα και τις αλλαγές της θερμοκρασίας, οι αεραγωγοί δεν είναι απαραίτητη, διότι στο κενό χώρο της οροφής και θα είναι στεγνό.

  Εάν πρόκειται για ιδιωτική κατοικία με ξύλινες οροφές και μη θερμαινόμενη σοφίτα, ο εξαερισμός θα βοηθήσει στην προστασία των ξύλινων δομών από την εμφάνιση μούχλας και σήψη. Επίσης, η εγκατάσταση αερισμού στην οροφή τάσης είναι απαραίτητη όταν εγκαθίσταται σε κουζίνα, μπάνιο ή μπάνιο, όπου υπάρχει μεγάλη υγρασία και αλλαγές θερμοκρασίας.

  Σημαντικό! Οι επενδύσεις ιστών συνήθως εγκαθίστανται σε καθιστικούς χώρους χωρίς υγρές διεργασίες. Αυτά τα καμβά είναι καλά διαπερατά από τον αέρα, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εξαερισμό ακόμη και σε μια κατοικία με ξύλινες οροφές.

  Τύποι εξαερισμού σε τεντωμένες οροφές

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι περιοχής οροφής αερισμού στην δομή οροφής:

  Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αρχή της λειτουργίας αυτών των συστημάτων, οπότε εξετάστε τις με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Σχέδιο και αρχή λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού

  Το σύστημα τεχνητού εξαερισμού διαφέρει από το φυσικό από το ότι ένας ανεμιστήρας με ηλεκτρικό μοτέρ χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ροής αέρα. Δηλαδή, δεν είναι η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας και της πίεσης μέσα στο δωμάτιο και πέραν αυτής, αλλά της μονάδας λειτουργίας που είναι υπεύθυνη για την ώθηση.

  Κατά τη διάταξη του μηχανικού αερισμού λαχτάρα είναι πολύ ισχυρότερη, έτσι ώστε η κουκούλα στο Οροφές πρέπει να εγκατασταθεί σε όλους τους κανόνες. Αν το σύστημα εξαερισμού αποσυμπιέζει, τότε λόγω της ο ιστός τραβά την περίσσεια ή αρνητική πίεση στο κενό χώρο της οροφής ή, αντίθετα, η επίδραση επικάλυψη δημιουργείται φουσκώσει και οροφής κρεμώντας.

  Σημαντικό! Η επίδραση της προεξοχής ή της συστολής της επίστρωσης εφελκυσμού συμβαίνει επίσης με δομές χωρίς συστήματα εξαερισμού. Αυτό συμβαίνει εάν οι ραφές ανάμεσα στις πλάκες δαπέδου και τις άλλες σχισμές στην οροφή βάσης δεν έχουν σφραγιστεί προσεκτικά.

  Το σχήμα και η αρχή του φυσικού αερισμού

  Οι αρχές της φυσικής εργασίας εξαερισμού βασίζονται στο γεγονός ότι ο ζεστός αέρας αυξάνεται πάντα, επομένως δεν χρειάζονται πρόσθετες συσκευές για τη ροή του αέρα. Αρκεί να εξοπλίσετε τους αεραγωγούς αερισμού και τα κανάλια παροχής αέρα.

  Η τοποθέτηση των πινάκων εξαερισμού στην ψευδοροφή θα πρέπει να εξεταστεί εκ των προτέρων, αφού πριν από την εγκατάσταση του φύλλου προετοιμάστε την πλατφόρμα από το κόντρα πλακέ κάτω από την σχάρα. Η πλατφόρμα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις της κουκούλας. Τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με το κάλυμμα τάσης.

  Μερικές φορές οι γρίλιες εξαερισμού είναι σταθερές όχι για αερισμό της περιοχής οροφής, αλλά για τη δημιουργία της ίδιας πίεσης αέρα στο δωμάτιο και πίσω από την οροφή τέντωμα. Αυτό θα προστατεύσει από το τράβηγμα του καλύμματος στην περιοχή της οροφής ή από την προεξοχή του.

  Προσοχή παρακαλώ! Για να στερεώσετε την πλατφόρμα στην οροφή της βάσης χρησιμοποιώντας μια άμεση ανάρτηση ή ρυθμιζόμενους βραχίονες.

  Τύποι πινάκων εξαερισμού για τεντωμένες οροφές

  Οι γρίλιες αερισμού για τις τεντωμένες οροφές είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας. Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει περσίδες, οι οποίες σας επιτρέπουν να κατευθύνετε τη ροή του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Επιπλέον, όλα τα πλέγματα χωρίζονται σε αυτούς τους τύπους:

  Τα πιο κατάλληλα μεταλλικά και πλαστικά προϊόντα. Οι διαστάσεις τους αρχίζουν με 22,5h22,5 cm και τέλος παράμετροι 105h105 cm. Συνηθέστερα το πλέγμα μεγέθους 60x60 cm. Για τη στερέωση του διαχύτη στον αγωγό χρησιμοποιώντας βίδες. Για να διασφαλιστεί ότι η μάσκα ταιριάζει με το χρώμα της επίστρωσης stretch, το προϊόν είναι βαμμένο με εσωτερικά χρώματα.

  Οδηγίες εγκατάστασης για γρίλιες εξαερισμού

  Εάν σχεδιάζεται η τοποθέτηση αεραγωγών, αυτό γίνεται πριν την εγκατάσταση του καλύμματος τάσης. Αφού εγκαταστήσετε την οροφή τεντώματος, οι σχάρες εξαερισμού τοποθετούνται στην ακόλουθη σειρά:

  1. Μια πλατφόρμα που εγκαταστάθηκε στο παρελθόν βρίσκεται κάτω από τον καμβά.
  2. Ο δακτύλιος προβολέα είναι κολλημένος στην κορυφή της επίστρωσης. Το προϊόν πρέπει να είναι πυκνό και κολλημένο στο φιλμ κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου.
  3. Ο καμβάς μέσα στο δαχτυλίδι κόβεται με ένα μαχαίρι χαρτικής. Το πλεονάζον υλικό αφαιρείται πριν την παράκαμψη.
  4. Ο διαχύτης είναι εγκατεστημένος.

  Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην ψευδοροφή

  Αναγκαστικός εξαερισμός στις ψευδοροφές στο μπάνιο ή άλλο χώρο με υψηλή υγρασία έχει τοποθετηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κανονικό πλέγμα εξαερισμού που είναι μια συσκευή στην εξέδρα οροφής βάση από κόντρα πλακέ. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο αγωγός τοποθετείται από την ίδια την μονάδα, η οποία πρέπει να είναι πλήρως σφραγισμένη.

  Σημαντικό! Όταν βιδώνετε τις βίδες που διέρχονται από τον πίνακα τάσης από το ενσωματωμένο τμήμα στον κινητήρα, οι θέσεις της εγκατάστασής τους πρέπει να κολληθούν. Αυτό προστατεύει το κάλυμμα τάσης από ζημιές.

  Πιθανές συνέπειες απουσία εξαερισμού

  Αν δεν κάνετε τις γρίλιες εξαερισμού στην επίστρωση μεμβράνης, η πιο επικίνδυνη συνέπεια που ακολουθεί είναι ο σχηματισμός καλουπιού στο χώρο υπερχείλισης. Το καλούπι στο σπίτι γίνεται λόγος για συχνές ασθένειες των παιδιών, αλλεργικές αντιδράσεις και επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του νοικοκυριού.

  Υψηλή υγρασία στην περιοχή οροφής, ζεστός αέρας, έλλειψη φωτός - όλα αυτά είναι ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκητιακών μικροοργανισμών. Οι ξύλινες κατασκευές αλληλεπικαλύπτονται σε τέτοιες συνθήκες μπορούν να βλάψουν όχι μόνο το καλούπι, αλλά και τη σήψη. Από αυτό το σχέδιο χάνουν γρήγορα τη δύναμή τους και έρχονται σε ακατάλληλη κατάσταση.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο καλός εξαερισμός του χώρου της οροφής δεν είναι λιγότερο σημαντικός από την εγκατάσταση εξαερισμού κάτω από την ψευδοροφή. Μόνο σε συνθήκες καλού φυσικού αερισμού του δωματίου θα είναι δυνατή η εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας στο δωμάτιο και πίσω από την οροφή.

  Η χαλάρωση του ανώτατου ορίου είναι μια άλλη ανεπιθύμητη συνέπεια της έλλειψης αερισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και πίσω από την οροφή είναι διαφορετική. Ως αποτέλεσμα, η επίστρωση μπορεί να κρεμάσει ή να τραβήξει στην περιοχή της οροφής. Η σχάρα βοηθά στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του αέρα και της πίεσής του και εξαλείφει το πρόβλημα.

  Ανώτατα όρια οροφής εξαερισμού στο διαμέρισμα

  Η επιλογή των τεντωμένων οροφών δεν γίνεται τυχαία. Η γρήγορη εγκατάσταση, η απεριόριστη επιλογή των χρωμάτων και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά - έβαλαν τις κλίμακες προς όφελός τους. Φυσικά, για να γίνουν προπαρασκευαστικές εργασίες για φινίρισμα και κάλυψη οροφής - είναι πολύ πιο δύσκολο από την τοποθέτηση ενός ανώτατου ορίου. Αλλά είναι όλα τόσο απλά;

  Τι πρέπει να ξέρετε για τον εξαερισμό σε μια οροφή τέντωμα;

  Stretch οροφές διατηρούν το νερό, που σημαίνει ότι ο χώρος μεταξύ της οροφής και του καμβά σφραγισμένο. Αν δεν κάνετε μια φυσική οροφή τέντωμα εξαερισμού, τότε δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό μύκητα, μούχλα. Ακόμη και αν κατά τη διαδικασία προετοιμασίας έχετε επεξεργαστεί προσεκτικά το ανώτατο όριο αντισηπτικό εκκινητή - αυτό δεν εγγυάται ότι η δράση της θα διαρκέσει για πάντα και είναι δύσκολο να ελεγχθεί αυτή η διαδικασία, ειδικά στο αρχικό στάδιο. Μπορεί να αναγνωριστεί μόνο όταν εμφανιστεί μούχλα.

  Κάποιοι, που έχουν μια οροφή τέντωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αντιταχθούν ότι δεν έχουν αυτό το φαινόμενο. Μπορείτε να συμφωνήσετε μαζί τους. Εδώ φυσικό εξαερισμό υπάρχει μέσα από τις οπές των ενσωματωμένων διατάξεων φωτισμού, που βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του δωματίου, ή η κίνηση συμβαίνει σύμφωνα με ένα άλλο σχέδιο, έτσι είναι τυχεροί. Υπάρχει κίνηση της ροής αέρα - ο χώρος μεταξύ των οροφών αερίζεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού για μια οροφή τέντωμα

  Οι εταιρείες εγκατάστασης συστημάτων τάνυσης διαθέτουν τεχνολογικά εξαρτήματα για οροφές, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων εξαερισμού διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων. Για τις τεντωμένες οροφές, η καλύτερη επιλογή είναι ελαφριά πλαστικές γρίλιες με θερμοστοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε άλλα, αλλά τα περισσότερα από αυτά χωρίς ειδική αναστολή δεν εγκαταστήσετε. Για αυτοεγκατάσταση, επιλέξτε ένα απλό σχέδιο.

  Το ύφασμα είναι σε ένταση. Πριν δημιουργήσετε μια τρύπα, εφαρμόστε την κόλλα γύρω από το δακτύλιο συγκόλλησης στο δακτύλιο θέρμανσης, συνδέστε το στο σημείο εγκατάστασης, πιέστε το για 5-10 δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι ο δακτύλιος ταιριάζει άνετα στον καμβά. Τοποθετήστε τη μάσκα αερισμού ή το διαχύτη.

  Διαθέτετε πλέγματα εξαερισμού ή διαχυτήρες διαγώνια στις γωνίες. Έχουν σχήμα παρόμοιο με τους ενσωματωμένους λαμπτήρες και δεν καταστρέφουν τη συνολική εμφάνιση της οροφής, και η εγκατάστασή τους για τον αερισμό στο μπάνιο - που μόλις χρειαζόταν.

  Παραμόρφωση της οροφής από την πτώση πίεσης

  Η διαφορά πίεσης κάτω από την οροφή και πίσω από αυτό προκαλεί παραμόρφωση, εκτροπή του καμβά προς μία ή την άλλη κατεύθυνση. Οι λόγοι μπορεί να είναι:

  • Εισροή αέρα μέσω των διάμεσων χώρων.
  • Εξαγωγή αέρα στον άξονα εξαερισμού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του απορροφητήρα, που αποσύρεται στο ορυχείο (δημιουργία του αποτελέσματος της έγχυσης).
  • Εισροή αέρα από τον άξονα εξαερισμού.

  Αυτές οι παραμορφώσεις δεν είναι τόσο αισθητές, αλλά είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η αιτία των ξένων οσμών με τη βοήθεια μιας συσκευής ανεμιστήρα εξάτμισης. Ευθυγραμμίστε την πίεση και οργανώστε μια φυσική κυκλοφορία στο δωμάτιο θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε πλέγματα εξαερισμού στην οροφή τέντωμα. Υπάρχουν διαχυτήρες που ρυθμίζουν την κατεύθυνση και την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει. Εγκαταστήστε τους μόνοι σας δεν θα είναι δύσκολο. Είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσετε τις μυρωδιές της κουζίνας μέσω της ψευδοροφής στον άξονα εξαερισμού.

  Τοποθετήστε αγωγούς αέρα για εξαερισμό πάνω από την τεντωμένη οροφή

  Μαζί με την κουκούλα κουζίνας, πωλείται κιβώτιο με προσαρμογέα στρογγυλής ή ορθογώνιας διατομής. Πριν εγκαταστήσετε την οροφή τέντωμα, κάντε τον κύριο αγωγό πάνω από την οροφή τεντώματος. Υπάρχουν τέτοιες επιλογές:

  1. Αγωγός από γυψοσανίδα, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο μεταλλικό προφίλ, είναι επενδεδυμένο με GKL, τοποθετείται στον άξονα εξαερισμού.
  2. Αεραγωγός κυματοειδούς εύκαμπτου σωλήνα.
  3. Ένας πλαστικός ορθογώνιος ή κυκλικός αγωγός συνδέεται στην οροφή ή στον τοίχο.

  Για αυτοσυναρμολόγηση, προτιμάται η τελευταία επιλογή.

  • Στεγανότητα των αρθρώσεων.
  • Μείωση ήχου και θερμομόνωση.
  • Ταχύτητα συναρμολόγησης.
  • Αντοχή στη διάβρωση;
  • Ελαφρύ βάρος.
  • Επίπεδο τμήμα, καταλαμβάνει λίγο χώρο όταν στερεώνεται στην οροφή.
  • Χαμηλή τιμή.

  Συμπληρώστε με προσαρμογείς από το στρογγυλό τμήμα της κουκούλας σε ορθογώνιο και αντίστροφα, καθώς και συνδέσμους κόμβων, στροφές. Συλλέξτε τον αεραγωγό προς το μέγεθος σε ένα βολικό μέρος, στη συνέχεια προσπαθήστε να σημάνετε και σημείωσε τα σημεία προσάρτησης.

  Δείτε πώς φαίνεται το κιβώτιο αέρα για εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής.

  Απόσταση από την οροφή έως την κάτω άκρη του συνόλου 6,5 cm, εάν είναι κατασκευασμένο από σωλήνα PVC, η απόσταση αυτή αυξήθηκε κατά 2 φορές, με την ίδια διατομή διαύλου καναλιού.

  Εξαερισμός της τεντωμένης οροφής στο μπάνιο

  Σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, ο άξονας εξαερισμού περνάει δίπλα στην τουαλέτα ή το μπάνιο. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι το φυσικό αερισμό κατευθύνουν τη ροή του μολυσμένου αέρα από τα δωμάτια στα μπαρ του άξονα εξαερισμού: την τουαλέτα ή το μπάνιο, και ίσως στην τουαλέτα. Η ιδιαιτερότητα αυτών των χώρων είναι τέτοια που χρειάζονται ξεχωριστό εξαερισμό, που θα αφαιρέσει τις μυρωδιές αυτών των χώρων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής σε κάθε δωμάτιο.

  Όσον αφορά την κουζίνα, θα επιλέξουμε ένα πλαστικό ορθογώνιο κιβώτιο και θα τραβήξουμε έναν αγωγό αέρα μέσω του τοίχου στον άξονα εξαερισμού.

  Στην τουαλέτα, ο ανεμιστήρας εξάτμισης ανεβαίνει στο κάτω άνοιγμα. Έτσι θα υπάρχει αερισμός κάτω από την οροφή τέντωμα. Εάν τοποθετήσετε μια σχάρα αερισμού ή ένα διαχύτη στην οροφή τέντωμα, θα έχετε φυσικό αερισμό μέσω της ψευδοροφής με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο στην τουαλέτα.

  Από την πλευρά της οπής μπάνιο γύρω από το σωλήνα, σφραγισμένο αφρό πλακιδίων καπλαμά επιτοίχια ανεμιστήρα στην τρύπα στην τρύπα οροφής εντατήρα για γρίλια αερισμού δεν μπορεί να κάνει, θα είναι αρκετό τρύπες για φωτιστικά σώματα.

  Για εκτέλεση έργων:

  • Εγκατάσταση εξαερισμού σε οροφή τεντώματος.
  • Εξαερισμός μέσω του τοίχου του μπάνιου.
  • Εργασίες ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης;
  • Άλλες κατασκευαστικές εργασίες.

  Χρήσιμο βίντεο

  Ας δούμε ένα χρήσιμο βίντεο για το πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο:

  Χρειάζεστε μια επαγγελματική ικανότητα και ένα εργαλείο, κάποια εργασία γίνεται από μόνοι σας. Ειδική εγκατάσταση: οροφές τάσης, υδραυλικά, ηλεκτρική σύνδεση, επένδυση - εκτελούν επαγγελματίες. Έτσι τελειώνετε την επισκευή νωρίτερα. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε υλικά και να παραγγείλετε το κλειδί στο χέρι. Μην προσπαθήσετε να κάνετε το έργο διαφορετικών ομάδων, αν δεν θέλετε να ταλαιπωρία.

  (2 εκτιμήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)

  Χρειάζεστε εξαερισμό της οροφής τέντωμα;

  Οι τεντωμένες οροφές, αναμφισβήτητα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος τελικής επεξεργασίας για δωμάτια με ανώμαλη ανώμαλη επίστρωση οροφής. Επίσης, είναι αναντικατάστατα όπου είναι απαραίτητο να κρύβονται ηλεκτρικές καλωδιώσεις και άλλες επικοινωνίες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κατασκευών τάνυσης έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μιας τέλεια λεία και όμορφη επίστρωση.

  Παρ 'όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, μπορείτε να ακούσετε πολλές αρνητικές κριτικές σχετικά με τα τέντωμα ταβάνια, τα οποία για άγνωστους λόγους αποσύρονται όταν ανοίγουν τα παράθυρα, sag ή να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας στο δωμάτιο. Η αιτία όλων αυτών είναι ο ανεπαρκώς οργανωμένος αερισμός. Και τότε τίθεται το ερώτημα: είναι απαραίτητος ο εξαερισμός της οροφής; Εάν ναι, ποια λειτουργία εκτελεί;

  Πρόσθετες λειτουργίες εξαερισμού

  Κατά την εγκατάσταση του σπιτιού στο σπίτι ή στο γραφείο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένας εντελώς ερμητικός χώρος μεταξύ των οροφών. Επομένως, δεν μπορείτε να αποκλείσετε την είσοδο υγρού αέρα σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, σωματίδια νερού συσσωρεύονται μεταξύ των επικαλύψεων, τα οποία τελικά οδηγούν στο σχηματισμό δυσάρεστων μυρωδι κών μυρωδιών και στο σχηματισμό μούχλας.

  Μερικοί πλοίαρχοι που εμπλέκονται στην τοποθέτηση δομών εντάσεως, προτείνουν την εξάλειψη της πιθανότητας τέτοιων προβλημάτων με την επεξεργασία του αρχικού αντισηπτικού εκκινητήρος οροφής. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος λύει μόνο εν μέρει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν ο ιστός δονείται συνεχώς ή σχηματίζεται μια ζώνη αρνητικής ή υπερβολικής πίεσης μεταξύ των επικαλύψεων, η οποία οδηγεί σε χαλάρωση ή έλξη της επικάλυψης, δεν θα βοηθήσει κανένα αστάρι.

  Έτσι, είναι απαραίτητος ο εξαερισμός οροφής; Φυσικά, ναι! Το σωστά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού θα επιτρέψει την ομαλοποίηση της πίεσης μεταξύ των οροφών και θα εξασφαλίσει σταθερή κυκλοφορία αέρα. Αυτό εξαλείφει την πιθανότητα υγρασίας μεταξύ των οροφών, η οποία είναι ο καταλύτης για το σχηματισμό επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία αποικιών μυκήτων και μούχλας. Επίσης, ο εξαερισμός στην ψευδοροφή θα προστατεύσει τους τοίχους από τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων και θα αποφύγει την ανάπτυξη υγρασίας στο δωμάτιο.

  Ποια δωμάτια χρειάζονται επιπλέον αερισμό;

  Αν πρόκειται να εγκαταστήσετε τεντωμένες οροφές, το ζήτημα του εξαερισμού πρέπει να επιλυθεί πριν από την εγκατάσταση της δομής. Στα μπάνια, τις πισίνες και τις κουζίνες, η συμπύκνωση διαμορφώνεται συνεχώς. Για να προστατέψετε την οροφή τεντώματος και το δωμάτιο ως σύνολο από τη συσσώρευση υγρασίας, συνιστάται να εξοπλιστεί η κατασκευή με πρόσθετους διαχύτες. Θα κυκλοφορήσουν μεγαλύτερο όγκο αέρα και θα βελτιώσουν τον εξαερισμό του δωματίου. Ειδικά η πραγματική εγκατάσταση των διαχυτών είναι στα μπάνια.

  Στην κουζίνα, κατά κανόνα, ο αέρας δεν είναι τόσο κορεσμένος με υγρασία. Ωστόσο, υπάρχει συχνά αιθάλη και σπρέι λίπους, που πέφτουν στις μάζες του αέρα και εγκαθίστανται στις επιφάνειες ακριβώς όπως το νερό. Συμφωνώ, να αποσαφηνιστεί από τέτοιου είδους ρύπανση zapotolochnoe χώρο θα είναι αδύνατη. Επομένως, πρέπει να προσέξετε ένα καλό σύστημα αερισμού για το ύφασμα τάνυσης, εάν είναι εγκατεστημένο στην κουζίνα.

  Τι είδους αερισμό πρέπει να εγκατασταθεί στην ψευδοροφή;

  Εάν πρέπει να κατανοήσουμε πώς να αερίζουμε το τέντωμα, πρέπει να προχωρήσουμε στο ζήτημα της εφαρμογής του. Σε χώρους όπου οι μάζες του αέρα κινούνται με φυσικό τρόπο, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό, το πρόβλημα με τον εξαερισμό μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τις σχάρες εξαερισμού στην επιφάνεια του ιστού τάσης. Αν το δωμάτιο είναι μικρό σε περιοχή, επαρκούν δύο γειτονικά, τοποθετημένα διαγώνια. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα του σχηματισμού συμπυκνώματος και, κατά συνέπεια, μούχλα και μύκητες.

  Επίσης, η εγκατάσταση σχάρων θα επιτρέψει την εξίσωση της πίεσης στο δωμάτιο και μεταξύ της βάσης και της οροφής τεντώματος. Ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα και η οροφή θα προστατεύεται από τέτοια δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως η "απομάκρυνση" ή "εμφύσηση" του καμβά όταν ανοίγουν πόρτες ή παράθυρα.

  Εάν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός στο δωμάτιο, πρέπει να εγκατασταθούν πρόσθετοι αεραγωγοί και κουκούλες. Το σύνολο του συστήματος είναι τοποθετημένο στην οροφή της βάσης και παραμένει εντελώς κρυμμένο κάτω από τον καμβά, αποτρέποντας απολύτως την εμφάνιση της δομής.

  Για όσους αναρωτιούνται εάν είναι απαραίτητος ο εξαερισμός σε ένα τέντωμα, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων με την κυκλοφορία του αέρα χρησιμοποιώντας ειδικά φιλμ με μικροσκοπική διάτρηση. Τέτοια υλικά είναι ικανά να αφήνουν αέρα σε δύο κατευθύνσεις, πράγμα που επιτρέπει την αφαίρεση της συσσωρευμένης υγρασίας μεταξύ των οροφών και την ομαλοποίηση της πίεσης. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι τέτοιες ζωγραφιές είναι ακριβότερες από τις συμβατικές ταινίες PVC. Επιπλέον, η επιλογή τους δεν είναι τόσο μεγάλη.

  Έτσι, ο τύπος αερισμού για μια οροφή τέντωσης εξαρτάται άμεσα από την παρουσία ή την απουσία φυσικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών, τον τύπο χώρου και την επίστρωση που χρησιμοποιείται.

  Εξαερισμός για τεντωμένες οροφές

  Επί του παρόντος, η δημοτικότητα των ψευδοροφών. Φαίνονται αρκετά αισθητικά, κρύβοντας κάθε είδους παρατυπίες, ελαττώματα και ούτω καθεξής. Αλλά μόνο για να εγκαταστήσετε το σχέδιο και να ξεχάσετε για αυτό δεν μπορεί πάντα, μερικές φορές πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια του εξαερισμού.
  Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός είναι απαραίτητη για την οροφή; Και υπάρχει τέτοια ανάγκη; Η απάντηση είναι πιθανό να είναι «ναι», ειδικά αν η ταινία έχει τοποθετηθεί ψευδοροφή. Απόλυτη νερό και αεροστεγές επίπεδες επιφάνειες PVC συνεπάγεται κάποια προβλήματα (συμπύκνωση στο χώρο του PVC φιλμ, σχηματισμός μούχλας ως αποτέλεσμα και ούτω καθεξής.), Το διάλυμα των οποίων θα εξαερισμού οροφής.

  Εξαερισμός σε τεντωμένες οροφές

  Αποφασίζοντας ότι ο εξαερισμός στην οροφή του τέντωμα είναι ακόμα απαραίτητος, αξίζει να εξεταστεί το ερώτημα: αξίζει να το κάνετε μόνοι σας, ή καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ειδικών; Πριν απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, θα πρέπει να μάθετε για τους τύπους εξαερισμού.

  Υπάρχουν δύο εκδόσεις συστημάτων εξαερισμού: φυσικά και τεχνητά.

  Φυσικά

  Ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού είναι ένα κινούμενο ρεύμα αέρα στην κατεύθυνση από την περιοχή της υψηλότερης πίεσης στην χαμηλή περιοχή. Η διαφορά θερμοκρασίας συμβάλλει επίσης στην κίνηση του αέρα.

  Για να δημιουργηθεί μια φυσική ανταλλαγή αέρα, απαιτείται η παροχή αεραγωγών και αγωγών εξαερισμού κάτω από την ψευδοροφή. Αλλά ο φυσικός αερισμός μπορεί να είναι μη κανάλι.

  Τεχνητή

  Για τη λειτουργία του τεχνητού αερισμού, εκτός από τους αεραγωγούς, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας ο οποίος να παράγει ένα ισχυρότερο ρεύμα αερισμού απ 'ό, τι σε ένα φυσικό σύστημα. Λόγω αυτού του πλεονεκτήματος, η επιλογή τεχνητού εξαερισμού είναι πιο αξιόπιστη.

  Ο εξαερισμός οροφής εξάτμισης εγκαθίσταται συνήθως στην κουζίνα και το μπάνιο.

  Η διαφορά μεταξύ της τοποθέτησης των τεντωμένων οροφών τεχνητού εξαερισμού από τη φυσική - την υποχρεωτική παρουσία αγωγών αέρα, σταθερά προσαρμοσμένη στις δομές ρουλεμάν του κτιρίου, καθώς και την απόλυτη ακεραιότητά τους.

  Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού

  Ο εξαερισμός μιας ψευδοροφής προϋποθέτει την υποχρεωτική παρουσία αεριστικών πλεγμάτων.

  Η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού σε μια οροφή τάσης γίνεται ως εξής:

  1. Πριν από το τέντωμα του πανιού οροφής, προσδιορίζεται η θέση της μελλοντικής διάταξης των πλεγμάτων. Κατά την επιλογή φυσικού αερισμού, αυτές είναι συνήθως απέναντι από τις γωνίες του δωματίου διαγώνια μεταξύ τους. Στη τεχνητή έκδοση του συστήματος εξαερισμού, αυτοί είναι οι τόποι των στροφών.
  2. Περαιτέρω, η εγκατάσταση της ενσωματωμένης πλατφόρμας πραγματοποιείται στο χώρο της μελλοντικής θέσης των πλεγμάτων εξαερισμού (το υλικό της πλατφόρμας μπορεί να είναι οποιοδήποτε - το κόντρα πλακέ είναι επίσης κατάλληλο).
  3. μετά το τράβηγμα στο ύφασμα, αναζητούνται οι μούρτες και με τα περιγράμματα τους γίνονται για τις τρύπες στον καμβά για τη στερέωση των πλεγμάτων εξαερισμού.
  4. Οι προστατευτικοί δακτύλιοι είναι κολλημένοι στις καθορισμένες θέσεις (αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ρήξη του πανιού οροφής).
  5. βεβαιωθείτε ότι οι δακτύλιοι είναι στενά συνδεδεμένοι με την οροφή εντάσεως, δημιουργούνται οπές μέσα τους.
  6. Στις οπές που γίνονται με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, οι σχάρες εξαερισμού είναι σταθερές.

  Οι γρίλιες εξαερισμού έχουν τώρα συχνά διακοσμητική εμφάνιση, οπότε δεν μπορείτε να φοβάστε για το γεγονός ότι μπορεί να υποστεί βλάβη η εμφανής οροφή τεντώματος. Οι σχάρες δημιουργούνται από διάφορα υλικά και έρχονται σε:

  Πλαστικά σχάρες

  Η τιμή των πλαστικών πλεγμάτων είναι πιο αποδεκτή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά και η βιολογική αντίσταση τους είναι πολύ υψηλή - το πλαστικό είναι εντελώς ανοσοποιητικό σε διαβρωτικές διεργασίες.

  Το μόνο, αλλά πολύ σημαντικό μείον είναι η παραμόρφωση και ο αποχρωματισμός του πλαστικού υπό την επίδραση του φωτός.

  Λόγω του χαμηλού βάρους των πλαστικών πλεγμάτων, χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη δημιουργία εξαερισμού σε τεντωμένες οροφές.

  Αλουμινένια σχάρες

  Οι θετικές ιδιότητες των σχάρων αλουμινίου είναι η ελαφρότητα αυτού του υλικού και η σχετικά υψηλή αντοχή του. Αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό - το κόστος των σχάρων από αλουμίνιο είναι κάπως υψηλότερο από αυτό του πλαστικού.

  Χαλύβδινα σχάρες

  Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των χαλύβδινων σχάρων είναι η υψηλή αντοχή τους και, συνεπώς, η αντοχή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εγκαθίστανται συχνότερα στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, τα προϊόντα αυτά πωλούνται σε υψηλότερη τιμή και έχουν πολύ βάρος.

  Εξάτμιση εξαγωγής πίσω από ψευδοροφή με επένδυση αεραγωγών

  Η έλλειψη συστήματος εξαερισμού στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στον σχηματισμό μούχλας, μύκητα κάτω από την οροφή τεντώματος. η υστέρηση της οροφής, οι δονήσεις του καμβά κλπ. Η υγρασία και η μούχλα δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή στο δωμάτιο και μπορούν επίσης να επηρεάσουν όχι μόνο την οροφή αλλά και τους τοίχους. Έτσι, το συσσωρευμένο συμπύκνωμα δημιουργεί τον κίνδυνο κλεισίματος της καλωδίωσης που βρίσκεται έξω από την ψευδοροφή.

  Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού μπορεί να γίνει με τα χέρια τους, αλλά εάν δεν υπάρχει εμπειρία σε αυτό το είδος εργασίας, θα είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Ιδιαίτερα αφορά τη δημιουργία τεχνητού αερισμού, καθώς αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη.

  Πριν από το τέντωμα του υφάσματος οροφής, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε μια γραμμή αέρα.

  Σε αστικά διαμερίσματα έχουν ήδη δημιουργηθεί φυσικά συστήματα εξαερισμού και για την αποτελεσματικότητά του είναι απαραίτητο μόνο να κόψετε μια τρύπα στο τέντωμα και να εγκαταστήσετε ένα πλέγμα εξαερισμού σε αυτό το μέρος.

  Σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, ή να καταφύγετε στη βοήθεια ενός ειδικού.

  Κάτω από κάθε εκτροπή του αεραγωγού γίνεται μια τρύπα (συνήθως γίνεται στην κουζίνα και στο μπάνιο, καθώς και στην τουαλέτα, αν το μπάνιο είναι ξεχωριστό).

  Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείται η στεγανότητα αυτής της δομής. Εάν οι αεροστεγείς ραφές και αρμοί του καναλιού αέρα δεν είναι αρκετά σφιχτά, εμφανίζεται αποσυμπίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας περιοχής αρνητικής πίεσης στις περισσότερες περιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα, η οροφή τέντωμα "χάλια" στην επιφάνεια βάσης, αποκαλύπτοντας όλα αυτά που ήθελαν να κρύψουν κάτω από την οροφή τέντωμα.

  Αφού εκτελέσετε όλες τις λειτουργίες, οι πλέγματα αερισμού είναι εγκατεστημένες, όπως περιγράφεται παραπάνω.

  Συμβουλές ειδικών

  • Μην εγκαθιστάτε στο μπάνιο πολύ περίπλοκη δομή αερισμού - μόνο ένας αγωγός αέρα που συνδέει τις τρύπες στον καμβά με τον ίδιο τον αεραγωγό?
  • Στο μπάνιο κατά την εγκατάσταση τεχνητού εξαερισμού είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα διαχύτη ανθεκτικό στην υγρασία.
  • Ο τύπος αερισμού που επιλέγεται εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου.
  • Κατά το σχεδιασμό ενός έργου εξαερισμού, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού για ενδεχόμενη βλάβη.
  • Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια επιλογή ως διάτρητα φύλλα οροφής τεντώματος. Δεν χρειάζονται σύστημα εξαερισμού, επειδή ένας τέτοιος ιστός δεν παρεμβαίνει στην ανταλλαγή αέρα. Ωστόσο, η εμφάνισή του δεν είναι πολύ εμφανής, αν και υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές σχεδίασης. Το κόστος του προϊόντος αφήνει πολύ επιθυμητό - είναι αρκετά υψηλό.

  Έτσι, η απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση του εξαερισμού, καθώς και η επιλογή του συστήματος εξαερισμού, παραμένει με τον ιδιοκτήτη του δωματίου. Οι ειδικοί μπορούν να ενημερώσουν μόνο για όλα τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων κατασκευών και να συμβουλεύσουν την καταλληλότερη επιλογή, αξιολογώντας το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγρασία και άλλες σημαντικές συνθήκες του χώρου.