Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από ξυλεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια της ξυλείας, κορμών ή νωρίτερα δεν απαιτούν εξαερισμό. Η ανταλλαγή αέρα σε αυτά πραγματοποιήθηκε λόγω των "αναπνευστικών" τοίχων, των παραθύρων, των οροφών, της καμινάδας του φούρνου. Αλλά οι σύγχρονες ξύλινες κατασκευές είναι πιο ερμητικές. Λόγω των αρχείων καταγραφής της μηχανής προφίλ / ξύλα, σφραγίδες mezhventsovogo ραφές, χρησιμοποιώντας τα εμπόδια ατμού και αδιάβροχο μεμβράνες στην οροφή, επένδυση και τοίχου μόνωσης, εγκατάσταση γυάλινο σπίτι διατηρεί τη θερμότητα καλύτερα, αλλά χειρότερα αεριζόμενο.

Γιατί μια δομή ξύλου χρειάζεται εξαερισμό;

Πολλοί κατασκευαστές σπιτιών από κούτσουρα λένε ότι το δέντρο "αναπνέει". Πράγματι, η μη επεξεργασμένη συστοιχία είναι ικανή να απορροφά την εξάτμιση ρυθμίζοντας την υγρασία στο δωμάτιο. Αλλά αυτές οι ιδιότητες προσρόφησης μπορούν να προκαλέσουν την αποσύνθεση του ξύλου. Με υπερβολική υγρασία και χωρίς αερισμό, η κατασκευή θα είναι ακατάλληλη για ζωή για 5 χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος για την ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι του μπαρ είναι ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον ακατέργαστο ξύλο. Η χρήση διαφόρων εμποτισμών και στεγανωτικών μπορεί να προστατεύσει τη συστοιχία από τη φλόγα, τους μύκητες, τα έντομα, αλλά μειώνει την παραγωγή της. Και η ίδια η ράβδος δεν μπορεί να «αναπνεύσει» πλήρως, επειδή έχει κολλητικά στρώματα μέσω των οποίων ο αέρας δεν περνάει.

Μέθοδοι αερισμού ξύλινων κατοικιών

Ο εξαερισμός στο σπίτι του μπαρ από τα χέρια τους μπορεί να οργανωθεί με πολλούς τρόπους.

Φυσικός εξαερισμός

Η ανταλλαγή του αέρα στο σπίτι πραγματοποιείται χωρίς την εμπλοκή οποιουδήποτε εξοπλισμού, λόγω της μετατόπισης των θερμών μαζών από τα κρύα. Ένα φρέσκο ​​ρεύμα τροφοδοτείται από ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, εξαεριστήρες και ανακυκλώνονται.

Αυτή η παραλλαγή του εξαερισμού είναι χαμηλού κόστους στη διαρρύθμιση και τη συντήρηση, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για μικρά εξοχικά σπίτια. Το μειονέκτημα του είναι ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τον έλεγχο του όγκου εισερχόμενων και εξερχόμενων ρευμάτων, που προκαλεί στασιμότητα αέρα ή σχηματισμό ρευμάτων. Τρέχοντας νέες μάζες μέσα από το παράθυρο προκαλεί απώλεια θερμότητας. Κάποια από τη θερμότητα από το σπίτι βγαίνει, και μέρος δαπανάται για τη θέρμανση του εισερχόμενου κρύου αέρα.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Η παροχή καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού από τη ράβδο μπορεί να διευθετηθεί μηχανικά (με τη βοήθεια ανεμιστήρα). Σε αυτή την περίπτωση, οι αγωγοί εξαγωγής θα πρέπει να κρατιούνται κάθετα, έτσι ώστε να μην έχουν πτυχές, στροφές. Αυτό θα εξασφαλίσει την ποιοτική αφαίρεση του ανακυκλωμένου αέρα από το σπίτι. Η έξοδος της γραμμής εξάτμισης πρέπει να αυξηθεί πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 50 cm. Για πρόσθετη προστασία, τοποθετούνται ειδικοί μύκητες πάνω τους.

Το πλεονέκτημα αυτού του εξαερισμού είναι το χαμηλό του κόστος, η δυνατότητα καθαρισμού και ρύθμισης του όγκου εισερχόμενης ροής. Μειονεκτήματα του συστήματος:

 • Το δωμάτιο χάνει θερμότητα με θέρμανση του καθαρού αέρα που τροφοδοτεί ο ανεμιστήρας.
 • εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια ·
 • θόρυβο.

Ο εξαντλημένος αερισμός του υποχρεωτικού τύπου θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τον ανακυκλωμένο αέρα από τα δωμάτια. Φρέσκος αέρας ταυτόχρονα εισέρχεται στο σπίτι με φυσικό τρόπο (μέσω θυρών παράθυρο και πόρτες). Η άντλησή του πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Οι αγωγοί εξάτμισης μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με βαλβίδες ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι ο αέρας δεν αλλάζει την κατεύθυνση. Σε ένα σκληρό κλίμα το χειμώνα, είναι απαραίτητο να κανονιστεί η θέρμανση αυτών των στοιχείων για να αποφευχθεί το πάγωμα τους.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Το σύστημα αερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ έχει μια σειρά από μειονεκτήματα: δεν επιτρέπει να ελέγχει την ποσότητα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις, απαιτούν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Από τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για το σπίτι από το μπαρ το καλύτερο είναι ο εξαερισμός εισαγωγής και εξάτμισης του τύπου ανάκτησης. Δεν επιτρέπει μόνο τη ρύθμιση της ποσότητας των εισερχόμενων και εξερχόμενων μαζών, αλλά και τον καθαρισμό τους. Η ενεργειακή απόδοση της μονάδας εξασφαλίζεται από έναν ανακτητή, ο οποίος επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας στον εισερχόμενο αέρα. Αν και ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού χρόνο συναρμολόγησης χρονοβόρα και δαπανηρή, μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας πολυώροφα κτίρια συνολική αναπνευσιμότητα της περιοχής ξυλείας άνω των 200 m 2.

Χαρακτηριστικά του αερισμού του σπιτιού από ένα μπαρ

Η ανταλλαγή αέρα σε αυτή τη δομή πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να περνούν από καθαρά και ξηρά δωμάτια (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο) σε πιο υγρό (κουζίνα, μπάνιο). Είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο σχηματισμός θέσεων όπου ο αέρας καθυστερεί. Οι ροές τροφοδοσίας και εξόδου πρέπει να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους. Για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα επιτρέψει στις υποδοχές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, καθώς και τις εξωτερικές γρίλιες, τις οπές εξαερισμού που συνδέουν τα επιμέρους δωμάτια μεταξύ τους.

Πώς να πραγματοποιήσετε αερισμό στο σπίτι από το μπαρ, χωρίς να κάνετε λάθη

Η συσκευή εναλλαγής αέρα πρέπει να τοποθετείται σωστά ακόμη και όταν σχεδιάζετε μια κατοικημένη κατασκευή, μαζί με τη θέρμανση. Το σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να παρέχεται τουλάχιστον ελάχιστα, με τη μορφή αεραγωγών σε "υγρούς" χώρους. Αλλά δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές θέλουν να το κάνουν αυτό, επειδή αυτή η κατοχή είναι εντάσεως εργασίας. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα από μόνοι τους. Πώς να αποφύγετε τα λάθη στην οργάνωση του αερισμού του σπιτιού από την ξυλεία;

Για να σχηματίσουν ένα φυσικό βύθισμα στους αεραγωγούς, το σχήμα της κλίσης της στέγης είναι σημαντικό και πόσο ο σωλήνας ανεβαίνει πάνω από την οροφή. Μια μακρά απελευθέρωση της επικοινωνίας δεν γίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστη και μια σύντομη μπορεί να προκαλέσει αντίστροφη έλξη. Η τροχιά της ροής εξαρτάται από τη δομή της οροφής. Εάν είναι μια σύνθετη μορφή, η εξαέρωση του σπιτιού από τη ράβδο δεν θα είναι αποτελεσματική.

Η φυσική ανταλλαγή αέρα σταματά σχεδόν εντελώς στη ζεστή εποχή, όταν δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας και συνεπώς πίεσης, εντός και εκτός της δομής. Για μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί υποχρεωτικός αερισμός.

Εξάτμιση ενός σπιτιού από ένα μπαρ

Απόσυρση από ανακυκλωμένο αέρα από τα μπάνια και χώρους διαμονής θα πρέπει να οργανωθεί χωριστά, ή σε περίπτωση βλάβης, υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης των δυσάρεστες οσμές γύρω από το σπίτι.

Τα ανοίγματα εξαερισμού των καναλιών πρέπει να τοποθετούνται κοντά στην οροφή (τουλάχιστον 150 mm από αυτή την επιφάνεια). Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο θα γίνεται πάντα αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.

Το σπίτι από ένα μπαρ, παρά τις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, απαιτεί εξαερισμό. Σε αυτό εξαρτάται η ακεραιότητα της δομής, της υγείας και της άνεσης των κατοίκων της. Παρέχετε καλύτερα στο στάδιο της σύνταξης ενός σπιτιού, μαζί με ένα σύστημα θέρμανσης.

Εάν η κατασκευή της ξυλείας είναι μικρή και χρησιμοποιείται ως ντάκα, μπορείτε να την αερίσετε με φυσικό τρόπο. Οι μεγάλες κατασκευές ξυλείας, στις οποίες κατοικούν μόνιμα άτομα, χρειάζονται καλύτερο εξαερισμό, ο οποίος θα παράσχει ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης τύπου ανάκτησης. Παρά το υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αερισμού, δεν θα προκαλέσει απώλεια θερμότητας στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να διαθέσετε σωστά χώρο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει κατοικημένο χώρο και να μην παρεμβαίνει στους κατοίκους του σπιτιού. Τα βέλτιστα μέρη για την τοποθέτησή του είναι μια σοφίτα ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

Προηγουμένως, το σπίτι του ξύλου δεν είναι απαραίτητη στην διάταξη των συστημάτων εξαερισμού - κυκλοφορία του αέρα σε αυτά διεξήχθη μέσα από την καμινάδα κλιβάνου, ρωγμές μεταξύ των κορμών, leaky πόρτες και παράθυρα. Αλλά τώρα η δομή της δοκού που δημιουργείται από μια προηγμένη τεχνολογία κατασκευής, στην οποία οι σφραγισμένο ραφές mezhventsovogo στην οροφή χρησιμοποιώντας ατμό-απόδειξη και αντιανεμικοί μεμβράνης, και οι πόρτες και τα παράθυρα αυξημένη προστασία ενάντια στην απώλεια θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, η αεροστεγανότητα των σπιτιών αυξάνεται και η θερμότητα διατηρείται καλύτερα, αλλά υπάρχουν εμπόδια στη φυσική ροή του αέρα.

Η ελπίδα ότι το ξύλο "αναπνέει" δεν αξίζει τον κόπο. Κατά την κατασκευή σπιτιών από κολλημένα δοκάρια, χρησιμοποιείται ξύλο, επεξεργάζεται με ειδικά εμποτιστικά και στεγανωτικά. Παρέχουν στο υλικό προστασία από πυρκαγιά, μυκητιάσεις, παράσιτα και άλλους αρνητικούς παράγοντες, αλλά μειώνουν την απόδοση του. Επιπλέον, στη δομή της κολλημένης δοκού υπάρχουν κολλητικά στρώματα που δεν επιτρέπουν την διέλευση του αέρα. Ως εκ τούτου, σε κτίρια από ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού.

Τύποι εξαερισμού σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από πλαστικοποιημένο ξυλεπένδυμα

Το σύστημα εξαερισμού στις δομές των κολλημένων δοκών μπορεί να οργανωθεί με διάφορους τρόπους, μια σύντομη περιγραφή και σύγκριση των οποίων παρουσιάζεται στον πίνακα.

Πότε φυσικό (προμήθεια και εξάτμιση) η ανταλλαγή αέρα εξαερισμού πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ανεμιστήρων, μετατοπίζοντας τις μάζες του θερμού αέρα με ψυχρές.

Οι ροές του καθαρού αέρα μπορούν να ρέουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένα ανοίγματα, ρωγμές, ανοιχτά παράθυρα και πόρτες.

Ο ανακυκλωμένος αέρας μέσω σωλήνων οδηγείται στο δρόμο.

 • Προμήθεια, εξάτμιση - συνεπάγεται τη χρήση ανεμιστήρων για την οργάνωση της εισροής μάζας φρέσκου αέρα ή για την αποστράγγιση του ανακυκλωμένου αέρα.
 • Προμήθεια και εξάτμιση (ανάκτηση) - προβλέπει την ύπαρξη ενός ανακτητή, ο οποίος παρέχει μεταφορά θερμότητας από τις αποσυρόμενες μάζες αέρα στις εισερχόμενες.
 • Χαμηλό κόστος.
 • Επιτυχής χρήση σε υπερμεγέθη καλύβες από κολλημένες δοκούς.
 • Το σύστημα τροφοδοσίας - χαμηλό κόστος, δυνατότητα καθαρισμού εισερχόμενου αέρα και ρύθμιση της ανταλλαγής αέρα σε ξεχωριστούς χώρους.
 • Στην εξάτμιση - μικρό κόστος και δυνατότητα ελέγχου της ανταλλαγής αέρα.
 • Στην ανάκτηση - η δυνατότητα ελέγχου του όγκου του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, καθώς και του καθαρισμού, της ενεργειακής απόδοσης, της συνάφειας για τις μεγάλες κατοικίες από ξυλεπένδυση (με επιφάνεια άνω των 200 m2).
 • Δεν έχει σημασία για μεγάλες κατοικίες.
 • Αδυναμία ελέγχου της ποσότητας των ροών αέρα που εισέρχονται και εξέρχονται από το σπίτι.
 • Μεγαλύτερη πιθανότητα στασιμότητας του αέρα ή βύθιση.
 • Υψηλές απώλειες θερμότητας.
 • Στο αερισμό τροφοδοσίας - την εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια, σημαντική απώλεια θερμότητας, θορυβώδη εργασία.
 • Στην εξάτμιση - το ίδιο και η έλλειψη καθαρισμού εισερχόμενες μάζες αέρα.
 • Στην ανάκτηση θερμότητας εφοδιασμού και καυσαερίων - σημαντικό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, θορυβώδη εργασία, ενεργειακή εξάρτηση, ανάγκη κατανομής χώρου για εγκατάσταση εξοπλισμού.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε για σπίτια από συγκολλημένα δοκάρια και εξαερισμό με αναρρόφηση. Η ρύθμισή του είναι έντασης εργασίας και απαιτεί σημαντικό οικονομικό κόστος, αλλά ένα τέτοιο σύστημα:

 • επιτρέπει τη ρύθμιση της έντασης εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα.
 • παρέχει καθαρισμό εισερχόμενων αέριων μαζών.
 • δεν επιτρέπει μεγάλες απώλειες θερμότητας.
 • χρησιμοποιείται με επιτυχία για την ανταλλαγή αέρα με αντικείμενα από κολλημένα δοκάρια, ακόμη και μεγάλα πολυώροφα κτίρια.

Σχεδιασμός και υλικά για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι των κολλημένων δοκών, χρειάζεστε:

 • Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, υπολογίστε την ποσότητα του αέρα που καταναλώνετε λαμβάνοντας υπόψη την έκταση του σπιτιού, τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, τους διαθέσιμους θερμαντήρες, τα πιάτα και άλλες οικιακές συσκευές.
 • Αναπτύξτε ένα σχέδιο των αεραγωγών.
 • Αγορά υλικών - για την οργάνωση των βρύων, μπορείτε να επιλέξετε διαύλους αέρα με διατομή 250 × 400 mm. Οι βαλβίδες πεταλούδας και οι βαλβίδες είναι επίσης απαραίτητες.
 • Όταν επιλέγετε ένα σύστημα αερισμού ανακύκλωσης - παρέχετε χώρο για εξοπλισμό, σε ξεχωριστό δωμάτιο ή στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε ο αέρας να μετακινείται από τα σαλόνια στην κουζίνα και στο μπάνιο. Αυτό εμποδίζει την κατανομή της υγρασίας και των δυσάρεστων οσμών μέσα από τις εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών από τις ζώνες τροφοδοσίας στον αέρα εξαγωγής, χωρίς να επιτρέπεται η εμφάνιση ζωνών με στασιμότητα αέρα. Για το σκοπό αυτό, μεταξύ των δωματίων χρησιμοποιούνται τρύπες αερισμού, διακοσμητικές γρίλιες, ρωγμές κάτω από τις πόρτες.

Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε κούτσουρα

Συχνά, οι αεραγωγοί στα σπίτια των κολλημένων δοκών τοποθετούνται κάτω από την εσωτερική επένδυση - στον ίδιο χώρο, όπου θα υπάρχει ένας θερμαντήρας, καλώδια και άλλες κρυφές επικοινωνίες. Οι αγωγοί εξαγωγής βρίσκονται κάτω από την οροφή και στερεώνονται με μεταλλικούς σφιγκτήρες και βίδες ή άλλους συνδετήρες. Τα κανάλια τροφοδοσίας βρίσκονται στην περιοχή του δαπέδου και τα άλλα άκρα εισέρχονται στους αεραγωγούς. Οι έξοδοι καλύπτονται με διακοσμητικά δίχτυα.

Στη συνέχεια δημιουργείται ένας κοινός αγωγός εξαερισμού, στον οποίο εισάγονται όλοι οι άλλοι αγωγοί - η διάμετρος του πρέπει να είναι περίπου διπλάσια από τη διάμετρο των άλλων αγωγών. Οι έξοδοι των αεραγωγών, που προέρχονται από την κουζίνα και τα μπάνια στην οροφή, τοποθετούνται πάνω από την οροφή έτσι ώστε τα ρεύματα ανέμου να αφαιρούν αποτελεσματικά τις εξαντλημένες μάζες αέρα.

Εάν το έργο κατασκευής έχει υπόγειο, είναι επίσης σημαντικό να οργανωθεί αποτελεσματικός εξαερισμός. Συγκεκριμένα, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένα φυσικό σύστημα εκρήξεων - να τοποθετηθεί γύρω από την περίμετρο των οπών εισροής σόλας και το χειμώνα, εάν είναι απαραίτητο, να τους ανοίξει.

Συχνά σφάλματα κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού, μαζί με το σύστημα θέρμανσης. Τουλάχιστον, είναι απαραίτητο να παρέχονται αγωγοί εξαερισμού σε βρεγμένους χώρους.

Όταν ρυθμίζετε το σύστημα εξαερισμού σε ένα σπίτι από κολλημένες δοκούς, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι:

 • Η αποτελεσματικότητα του φυσικού βυθίσματος στα κανάλια εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της κλίσης της στέγης και το επίπεδο του σωλήνα πάνω από την οροφή. Όταν το σχήμα της οροφής είναι περίπλοκο, η απόδοση εξαερισμού μειώνεται και η σύντομη έξοδος του σωλήνα εξαερισμού μπορεί να προκαλέσει ελάττωση.
 • Στη ζεστή εποχή, όταν δεν υπάρχει διαφορά στις θερμοκρασίες στις εγκαταστάσεις και στο δρόμο, η φυσική εναλλαγή σχεδόν παύει. Ως εκ τούτου, συνιστάται να παρέχει εξαναγκασμένο εξαερισμό των εγκαταστάσεων σε σπίτια ενός μπαρ.
 • Συνιστάται να μην δημιουργηθεί ένας γενικός αγωγός εξαερισμού για το μπάνιο και τους άλλους χώρους, καθώς τα παραμικρά προβλήματα στη λειτουργία του αερισμού θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο συνολικό μικροκλίμα.
 • Για να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική φυσική ανταλλαγή αέρα, οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση μικρότερη των 150 mm από το επίπεδο της οροφής.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού (ειδικά συστήματα ανακύκλωσης) είναι ένα δύσκολο και υπεύθυνο έργο, η λύση του οποίου πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους ειδικούς.

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ

Εξαερισμός - ένας από τους παράγοντες που εξασφαλίζουν μια άνετη διαμονή στο σπίτι. Χάρη στον εξαερισμό, ο αέρας εξέρχεται από το κτίριο, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα, των ατμών, των ξένων οσμών. Αντ 'αυτού, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο σπίτι.

Είδη εξαερισμού

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σε δύο τύπους και μία ενδιάμεση ποικιλία:

 • φυσική ανταλλαγή αερίων.
 • αναγκαστική ανταλλαγή αέρα.
 • συνδυασμένες συσκευές (συνδυασμός φυσικών κινήτρων και κινήτρων εξαγωγής).

Κάθε μία από τις αναφερόμενες ποικιλίες χαρακτηρίζεται από πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εάν το κτίριο βρίσκεται σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή, η καλύτερη επιλογή είναι μια συσκευή με φυσικά κίνητρα. Ωστόσο, αν ο αέρας στο περιβάλλον είναι μολυσμένος, είναι καλύτερο να σταματήσετε την επιλογή στο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Το φυσικό κίνητρο είναι ο παραδοσιακός τρόπος ανταλλαγής αέρα στο σπίτι. Η εισροή αέρα γίνεται μέσα από τις σχισμές και τις οπές στα δομικά στοιχεία του κτιρίου και το εκχύλισμα εκτελείται μέσω αγωγών αερισμού που βρίσκονται σε κουζίνες και μονάδες υγιεινής. Η ώθηση οφείλεται στη διαφορά μεταξύ των επιπέδων θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το κτίριο.

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί δεν μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή υπό γωνία. Η υπερβολική ανομοιομορφία του καναλιού οδηγεί σε μείωση της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού.

Διάγραμμα της κίνησης του αέρα σε ένα ξύλινο σπίτι

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Το κόστος του συστήματος δεν είναι μεγάλο
 2. Η εγκατάσταση δεν είναι πολύ δύσκολη.
 3. Το σωστά εγκατεστημένο σύστημα θα επιτρέψει τη ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας σε όλες τις περιοχές του κτιρίου, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης (διάδρομος, σκάλες κ.λπ.).
 4. Καθαρός αέρας, πρώτα απ 'όλα, εισέρχεται στις εγκαταστάσεις όπου είναι περισσότερο απαραίτητη (σαλόνι, κρεβατοκάμαρα).
 5. Τα δωμάτια παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα, αφού ο εξαερισμός σας επιτρέπει να έχετε ένα άνετο επίπεδο υγρασίας.

Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της έντασης των ροών του αέρα, είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν τα ρεύματα και η διείσδυση σκόνης στο δωμάτιο.
 2. Υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη διαρροή θερμότητας. Το χειμώνα και το καλοκαίρι, ενεργοποιείται η ανταλλαγή αέρα, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι στο εσωτερικό υπάρχουν στάσιμα φαινόμενα. Τεχνητή ένεση με τη βοήθεια των ανεμιστήρων μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, αλλά το πρόβλημα των θερμικών απωλειών το χειμώνα δεν λύνεται από αυτό.
 3. Τα σπίτια που κατασκευάζονται από ξυλεπένδυση είναι επικαλυμμένα. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να πάρει αέρα μέσα από τις εκτάσεις του κτιρίου. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βαλβίδες τοίχου εισόδου.

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί εξαερισμού εγκαθίστανται στην κουζίνα και στους χώρους υγιεινής, καθώς και στο κελάρι. Είναι επιθυμητό οι χώροι αυτοί να βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο, κατόπιν το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί σε ένα μόνο κύκλωμα. Για τα λεβητοστάσια και τους χώρους καμινάδων χρειάζονται ξεχωριστές κουκούλες.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η έγχυση ροής αέρα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον φυσικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη απόδοση και είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες. Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι η μόνη επιλογή εάν μολυνθεί ο αέρας στο περιβάλλον. Λόγω φιλτραρίσματος, μόνο ο καθαρός αέρας, που στερείται δυσάρεστων οσμών, θα διεισδύσει στις εγκαταστάσεις.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • συσκευή ενός τεμαχίου.
 • συσκευή πληκτρολόγησης.

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης Monoblock είναι ιδανικά για μικρά κτίρια, επειδή είναι συμπαγή. Όλα τα κύρια στοιχεία μιας τέτοιας συσκευής (συμπεριλαμβανομένου του θερμαντήρα, των υγραντήρων, των φίλτρων, του ανακτητή) είναι μέσα στο ηχομονωμένο περίβλημα. Ως αποτέλεσμα, μια εγκατάσταση χαμηλού θορύβου μπορεί να εγκατασταθεί κοντά σε κατοικημένες εγκαταστάσεις.

Τα συστήματα πρόσληψης περιλαμβάνουν αεραγωγούς, συσκευή εξάτμισης και εισροής, θερμαντήρα αέρα, φίλτρα, υγραντήρες, μόνωση θορύβου. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος συνίσταται στην επιλογή του αέρα για επεξεργασία από το δρόμο από έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας. Ο αέρας διηθείται, θερμαίνεται ή ψύχεται στην επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στις εγκαταστάσεις.

Οι αγωγοί εξαγωγής αέρα αποστέλλονται από την κουζίνα, τις εγκαταστάσεις υγιεινής, τα λεβητοστάσια και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύστημα με πρόσβαση στη σοφίτα. Για κάλυψη, τα κανάλια αέρα τοποθετούνται κάτω από μια ανάρτηση ή τεντωμένη οροφή.

Συνδυασμένος αερισμός

Εκτός από το σύστημα εξάτμισης, μπορεί να γίνει φυσικός αερισμός. Το τελευταίο χρησιμοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, όταν το σύστημα εξάτμισης δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργίες του. Συνδυασμένες συσκευές συνιστώνται για εγκατάσταση σε περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις κυριαρχούνται από μολυσμένες μάζες αέρα (κουζίνα, μονάδα υγιεινής, λεβητοστάσιο).

Ισόγειο

Η δημιουργία ενός φούσκας απαιτεί υψηλό κόστος, αλλά στο τέλος δίνει ένα σημαντικό πρόσθετο χώρο. Συνήθως στα σπίτια των κολλημένων δοκών δεν παρέχονται δωμάτια από πλίνθους, αλλά εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να δημιουργηθούν.

Το σύστημα αερισμού είναι υποχρεωτικό για το καπάκι. Χρησιμοποιούνται μέθοδοι αναγκαστικής και φυσικής εξαερισμού. Ο φυσικός αερισμός πραγματοποιείται μέσω του αέρα, όταν κάθε 2-3 μέτρα υπάρχει μια οπή ανταλλαγής αέρα. Εάν το κτίριο βρίσκεται στην πεδιάδα, παρέχεται υψηλή πυκνότητα εκρήξεων. Η τρύπα εισόδου γίνεται κάτω από την οροφή και ο σωλήνας πηγαίνει στην οροφή.

Αν το σύστημα εξαερισμού είναι λειτουργικό, η λειτουργία του είναι σχεδόν αόρατη. Ωστόσο, μόλις διαταραχθεί η κίνηση του αέρα, γίνεται φανερή: εμφανίζεται συμπύκνωση στους τοίχους, ο αέρας στο κτίριο γίνεται υγρός, η υγεία των ενοικιαστών επιδεινώνεται λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού στο στάδιο της δημιουργίας ενός σπιτιού.

Εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

Δημιουργώ ένα σπίτι από ένα μπαρ 150 στις 150. Ένας συνάδελφος στην εργασία λέει ότι σε ένα ξύλινο σπίτι, επίσης, πρέπει να εξασφαλιστεί εξαερισμός.
Αν και πίστευα ότι σε ένα ξύλινο σπίτι η ανταλλαγή του φρέσκου αέρα συμβαίνει λόγω των αναπνευστικών ιδιοτήτων του ξύλου.
Ποιος μπορεί πειστικά να αποδείξει την αναγκαιότητα εγκατάστασης εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι;
Νομίζω ότι είναι καλύτερο να χωρίσουμε το ζήτημα σε δύο,

 1. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι εάν υπάρχει σόμπα ξύλου στο σπίτι;
 2. Χρειάζεστε αερισμό σε ξύλινο σπίτι εάν δεν υπάρχει σόμπα;

2alex000000 Ο εξαερισμός χρειάζεται σε οποιοδήποτε σπίτι, εάν ο φούρνος - ειδικά (μπορεί να μην υπάρχει έλξη). Η αναπνοή της ξυλείας είναι μύθος. Ένα ξύλινο σπίτι αναπνέει μέσα από ρωγμές: yu

sansan21 έγραψε:
Ένα ξύλινο σπίτι αναπνέει μέσα από ρωγμές

δηλαδή. εάν χτίζετε ένα μεγάλο σπίτι από κολλημένα δοκάρια χωρίς ρωγμές, η εισροή δεν απαιτείται μόνο σε μονολιθικό υπόγειο (η εξάτμιση απαιτείται σε όλα τα απολυμασμένα, κουζίνα, + μέσω φούρνων_καμίνας);
σπίτι από ένα μπαρ, και να ράβω μέσα από έναν οζινκ. αεραγωγών. και πώς να τα αναπαραγάγει; κατά μήκος των τειχών μέσω 2-3 ορόφους κάτω από τους σωλήνες mantel να καλύψει; πάνω τους και ο θόρυβος και η φωνή θα αυξηθούν.

Δεν έχω δει ποτέ ότι στα ξύλινα σπίτια υπήρχε ξεχωριστός εξαερισμός, συμπεριλαμβανομένων των παλιών ρωσικών ξύλινων κατοικιών.
Υπήρξε μια ρωσική σόμπα που εκπλήρωσε αυτό που καταλαβαίνω ως το ρόλο του εξαερισμού, από μια σόμπα εργασίας στο σπίτι δημιουργείται κενό, λόγω του οποίου από το δρόμο μέσα από τις διαρροές των παραθύρων, των τοίχων, των θυρών κλπ. Φρέσκος αέρας μπήκε. Η τουαλέτα ήταν στο διάδρομο για το οποίο δεν απαιτείται εξαερισμός.

Τι συμβαίνει τώρα.

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει φούρνος στο σπίτι ή σπάνια χρησιμοποιείται. Και η τουαλέτα είναι στο σπίτι.
Στη συνέχεια, αποδεικνύεται ότι χωρίς εξαερισμό δεν μπορεί να κάνει.
Τουλάχιστον στην κουζίνα και στην τουαλέτα.

Στο μέλλον, το σπίτι θα περικυκλωθεί από τούβλο, προφανώς ο εξαερισμός θα γίνει έπειτα στον χώρο μεταξύ της ξυλείας και του τούβλου από την πλευρά των αετωμάτων.

alex000000 έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ ότι στα ξύλινα σπίτια υπήρχε ξεχωριστός εξαερισμός, συμπεριλαμβανομένων των παλιών ρωσικών ξύλινων κατοικιών.

Θυμάστε ακόμα ότι σε παλιά σπίτια και παράθυρα είναι μικρά για ελάχιστο φως και φυτεύονται χαμηλά - έτσι ώστε ο θερμός αέρας που συγκεντρώνεται κάτω από την οροφή να μην είναι λιγότερο σε επαφή με τα παράθυρα και να μην ψύχεται. Έτσι εξοικονομούσαν θερμότητα στο σπίτι. Και ότι αυτή η θερμότητα μέσα από το ανώτατο όριο δεν έφυγε - θερμάνθηκε με βρύα και πηλό. Ένας καλός μονόλιθος αποδείχθηκε.
Και όσο για τον αερισμό στο σπίτι - σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από αυτά τα 2 σημεία, είναι απαραίτητο να κάνουμε. Και να κάνουμε μόνο σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτοί κάλεσαν - γ / u και την κουζίνα. Και στην κουζίνα, θα συμβούλευα γενικά να βάλω δύο κανάλια - ένα - ένα φυσικό εκχύλισμα για την κουζίνα και το άλλο για την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Το γεγονός ότι θα είναι - δεν αμφιβάλλω

alex000000 έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ ότι θα υπήρχε χωριστός αερισμός σε ξύλινα σπίτια

και θα θυμάστε πού κάνατε να μαγειρεύετε. Σωστά - είτε πάνω είτε μέσα στο φούρνο. Εάν στο φούρνο - τότε όλες οι γεύσεις έφυγαν με τον καπνό. Έτσι σε τέτοια σπίτια, όπως ένας φυσικός εξαερισμός, δούλευε μια καμινάδα. Και τώρα - πλάκες, φούρνοι μικροκυμάτων, σχάρες, κλπ. - από όλα αυτά, με φιλικό τρόπο, όλες τις γεύσεις που θέλετε να πάρετε μακριά.
Όσο για τη σόμπα. Στα παλιά σπίτια, για το έργο της, υπήρχαν αρκετές ρωγμές στα παράθυρα / τις πόρτες. Και τώρα που τα παράθυρα είναι πλαστικά, οι πόρτες είναι πανοπλία - είναι πολύ πιθανό ότι τα "σχέδια" δεν είναι αρκετά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αποδειχθεί ότι μερικά από τα κανάλια του εξαερισμού μπορούν να ανατραπούν και να εργαστούν στην εισροή. Και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για το νοικοκυριό. Αυτό το πρόβλημα μπορεί πραγματικά να ξεφύγει. Μια λύση; Ψάξτε για ένα φούρνο στο διαδίκτυο / τζάκι με ένα κανάλι εισροής στο τζάκι κλιβάνου / τζάκι - ένα απλό και ενδιαφέρον πράγμα. Τον είδα ζωντανό. Ονομαστικά.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Όπως συμβαίνει και στα διαμερίσματα, ο εξαερισμός γίνεται από όλους, είναι γνωστό ότι μπορείτε να αναπνέετε το καλοκαίρι ακριβώς επειδή είναι φυσικό εκεί, δηλαδή λειτουργεί μόνο το χειμώνα και επιπλέον πολύ.
Η τουαλέτα και η κουζίνα δεν μπορούν να συνδεθούν εάν ο εξαερισμός είναι φυσικός (εφόσον δεν λειτουργεί το καλοκαίρι) όταν ο εξαερισμός είναι συνδεδεμένος χωρίς προβλήματα.
Σύμφωνα με το snip, η ροή του αέρα στα συνηθισμένα πάνελ γίνεται μέσα από τις σχισμές στα παράθυρα (όχι ένα αστείο) και όταν βάζουμε platys = germitichnye, τότε με κλειστά παράθυρα ρέουν συμπύκνωμα.
Κάνει τον δικό μου αερισμό στο κτίριο (η εισροή στα παράθυρα, ο εξαναγκασμένος αερισμός από τον ανεμιστήρα της στέγης). Η πρόσληψη αέρα από την κουζίνα και το μπάνιο, η εισροή στα υπνοδωμάτια, η υπερχείλιση κάτω από τις πόρτες.

Ναι, εάν υπάρχει σόμπα (τζάκι) στο σπίτι, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναγκαστική εισαγωγή αέρα, με φυσική εισροή (δεν θα υπάρξει ώθηση). Ένα τζάκι ως κουκούλα τείνει πολύ ακόμα, αλλά χρειάζεται να εξασφαλίσει τη ροή του αέρα, για παράδειγμα, μέσω των βαλβίδων στα παράθυρα

Πείτε μου, είναι δυνατόν να συνδυάσετε τον αερισμό της κουζίνας και του μπάνιου σε μια εξοχική κατοικία, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται οπαδοί; Ποιο ύψος θα έπρεπε να είναι ο σωλήνας εξαερισμού στην οροφή, αν ο σωλήνας βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων από την κορυφογραμμή και δίπλα σε (5 μέτρα) υπάρχει άλλη κατοικία και ψηλό δέντρο

Εάν ο συμπιεσμένος εξαερισμός περιλαμβάνεται πάντα όταν βρίσκεστε στο σπίτι, τότε σύμφωνα με τα φινλανδικά πρότυπα είναι δυνατό, αλλά οι κανόνες μας για τον εξαναγκασμένο αερισμό σε αυτό το πλαίσιο δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Εάν ο εξαερισμός αναγκάζεται, τότε το ύψος του σωλήνα δεν είναι σημαντικό και η θέση του είναι επίσης ίση.
Εάν είναι φυσικό, τότε πρέπει να είναι πάνω από την κορυφογραμμή (απλοποιημένη).

Αν έχουμε ξύλινο σπίτι 2 ορόφων. Και θέλουμε να το αερίσουμε σωστά, χωρίς να εμπιστευόμαστε το βύθισμα στο φούρνο.
Τι είναι επιθυμητό να επιλέξετε, εισροή ή εξάτμιση (για μηχανικά κίνητρα);

Αν είναι φυσιολογικό να αερίζεται και να θερμαίνει τη σόμπα παράλληλα, η εισροή πρέπει να εξαναγκάζεται κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής έλξης. Εξετάστε την επιλογή του ανακτητή. Εκεί όλα είναι εξισορροπημένα από την άποψη αυτή (αλλά μπορώ να κάνω λάθος)

Εξοχική κατοικία. Εισάγεται εξαερισμός στην οροφή. Από τον εξαερισμό φυσάει στο πλαίσιο έτσι ώστε η βαλβίδα ελέγχου στον ανεμιστήρα να μην κρατάει. ((
Η έξοδος του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή είναι τέτοια ώστε, με φυσικό εξαερισμό, ο σωλήνας πρέπει να είναι έως και 4 μέτρα, - ασχήμια. Τι πρέπει να κάνω, βάλτε άλλη βαλβίδα ελέγχου στο σωλήνα εξαερισμού;

Ο ΦΤΒΚΟΥΝ έχει γράψει:
Εάν ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι πάντα ανοιχτός όταν βρίσκεστε στο σπίτι, τότε σύμφωνα με τα φινλανδικά πρότυπα μπορείτε

Πέρυσι, ο φίλος μου, υπό την ηγεσία των Φινλανδών που χτίστηκε τα θεμέλια στο εξοχικό σπίτι, και στη συνέχεια να υπάρχει τοποθετημένο αερισμό. ΕΕ-αλλά ως άνθρωπος, επιθυμώντας να φτιάξει τη δική σας σπίτι για ένα χρόνο έπιναν το αίμα των φινλανδικών μηχανικούς για εξοχικές κατοικίες τους (την οποία τιμά για το καλύτερο. Που εφηύρε πέσει η ανθρωπότητα για σκληρούς χειμώνες μας). Ορισμένα αποτελέσματα:

 1. Το σπίτι, το οποίο δεν παρέχει αναγκαστικό ανεφοδιασμό και εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας από τους Φινλανδούς, απλά δεν θα επιτρέπεται για κατασκευή. αυτά είναι τα φινλανδικά "snaps" από το 2007. Υποψιάζομαι, δεν πήραμε χωρίς τη συμμετοχή μας, όταν τους κανονίσαμε μια μητέρα kuz'kin με ηλεκτρική ενέργεια στο κρύο χειμώνα του 2006.
 2. Το ελάχιστο επίπεδο μόνωσης (από άποψη PAROC) στην οροφή (στέγη) - 400 mm. επίσης από το 2007. Σχετικά με τη θέρμανση των τειχών - δεν θυμάμαι

Ως ένας άνθρωπος που είχε τη χαρά της ζωής στην θάλασσα -20 έως -35 σε ένα ξύλινο σπίτι στην κουζίνα, θα τολμούσα να το πω έτσι (γνωρίζοντας ότι τώρα δαγκώσει εμένα): δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσει χρήματα για την άσκοπη αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν είναι ακόμα θα ζήσουν! Για να ζήσει το χειμώνα στο σπίτι από ένα μπαρ 150 «μόνωση» τούβλο - είναι σχεδόν αδύνατη. Και το καλοκαίρι - και αρκετά ανοίγματα εξαερισμού.

einstine έγραψε:
είναι δυνατόν να συνδυάσετε τον εξαερισμό της κουζίνας και του μπάνιου σε μια εξοχική κατοικία

Εάν η σόμπα είναι φυσικό αέριο, τότε είναι αδύνατο. Κανονικά, όταν η έξοδος καυσαερίων γίνεται ξεχωριστά από τον αερισμό των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αν υπάρχει γκαράζ με σπίτι, τουλάχιστον με ένα παρακείμενο τοίχωμα, τότε ο εξαερισμός του πραγματοποιείται επίσης σε ξεχωριστό δίαυλο.

alr έγραψε:
Ως ένας άνθρωπος που είχε τη χαρά της ζωής στην θάλασσα -20 έως -35 σε ένα ξύλινο σπίτι στην κουζίνα, θα τολμούσα να το πω έτσι (γνωρίζοντας ότι τώρα δαγκώσει εμένα): δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσει χρήματα για την άσκοπη αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν είναι ακόμα θα ζήσουν! Για να ζήσει το χειμώνα στο σπίτι από ένα μπαρ 150 «μόνωση» τούβλο - είναι σχεδόν αδύνατη. Και το καλοκαίρι - και αρκετά ανοίγματα εξαερισμού.

Πρώτον, απλά μοιραστείτε την προσωπική μου εμπειρία.
Το φθινόπωρο του 2009 εγκαταστάθηκε για να ζήσει σε ένα ακόμα υπό κατασκευή σπίτι, 2 ορόφους, συνολικής επιφάνειας 145 τετραγωνικών μέτρων. το θεμέλιο ενός μονόλιθου των 60 cm δεν είναι μονωμένο, το δάπεδο είναι μονωμένο με "isover" min. Plate 10 cm, τοίχοι -. Ερυθρελάτης ξυλεία 150x150, καλαφατίστε Διαχείριση μόνο από το εσωτερικό, και το εσωτερικό επίχρισμα με ασβεστοκονίαμα 2 εκατοστά Το ανώτατο όριο του 2ου ορόφου -.. μόνωση ρολό 25 εκατοστά σοφίτα «Isover» δεν θερμαίνεται. Τα παράθυρα είναι 2x πλαστικά. Φούρνος ξύλο-καίγοντας τούβλο με θερμάστρες σε 2 ορόφους βρίσκεται στο κέντρο. Και σε τέτοιες συνθήκες, έχουμε ήδη βιώσει τον χειρότερο χειμώνα τα τελευταία 30 χρόνια. Η θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι από -20 έως -30. υγρασία 90%, Η σόμπα θερμάνθηκε 2 φορές την ημέρα για 1 βραχίονα από ξηρό ξύλο και 1 κουβά με άνθρακα. τώρα που η θερμοκρασία έχει αυξηθεί σε -10 -15 φύλλα σε ένα πάτωμα ενός κάδου του άνθρακα 2 φορές την ημέρα και ένα χέρι από ξύλο πυρκαγιάς. Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία στο σπίτι είναι πολύ άνετα, κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι μόνο ντυμένος με παντελόνι, και μερικές φορές είναι απαραίτητο να ανοίξει τα παράθυρα. Την ίδια στιγμή, για όλους, μετά την ανάγνωση διάφορα φόρουμ και ακούσει πολλές συμβουλές των διαφόρων ειδικών ήταν πολλές καταγγελίες ότι το σπίτι θα είναι κρύο, και μάλιστα είχε την ιδέα να κάνει μια ζεστού νερού, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε καλύτερα από αυτό το χρονικό διάστημα. Στο μέλλον σχεδιάζουμε να μονώσουμε τους τοίχους από το εξωτερικό, το απόθεμα μόνωσης "isover" min. η πλάκα έχει ήδη αγοραστεί και θα τοποθετηθεί στους τοίχους ήδη στο sl. έτος. 10 εκατοστά και έξω για να γλείφουν nichihoy.
Έτσι μπορείτε να ζήσετε και με άνεση

Τώρα η ερώτηση στους ειδικούς.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε τον εξαερισμό. Η στέγη είχε οριστεί τον Σεπτέμβριο, και τον Οκτώβριο μετακινήθηκαν. τώρα που έφτασαν στο εσωτερικό φινίρισμα σκέψης για τον εξαερισμό, για να το κρατήσει σε ένα ξύλινο σπίτι δεν είναι ένα πρόβλημα.

Χρειάζεστε φυσικό εξαερισμό χειμώνα του υπόγειου χώρου; υπάρχει μια ιδέα να κρατήσετε ένα καν. ένα σωλήνα 125 mm από το υπόγειο μέσα από ένα ειδικό δωμάτιο μέσα στο σπίτι στο σοφίτα κρύο δωμάτιο, στη σοφίτα ο σωλήνας είναι μονωμένος, και στην οροφή. (το καλοκαίρι ανοίγουν 4 παράθυρα στο υπόγειο με ένα τμήμα
150h250mm το χειμώνα σταματούν μέχρι μπλούζα) (ή ίσως μπορείτε να φέρετε το σωλήνα στη σοφίτα;, ακριβώς κάτω από την κορυφογραμμή του στοιχείου οροφής ελεύθερα βόλτες ο άνεμος, ήταν πάρα πολύ δεν θέλω να χαλάσω την αφθονία των όμορφων σωλήνων οροφής εξαερισμού)

Πώς να κάνετε μια εισροή αέρα σωστά; (δεν είναι αρκετά σαφές από πού προέρχεται, αλλά ο φούρνος εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά) μπορεί η εισροή και δεν πρέπει να κάνει;

Χρειάζεστε φυσικό εξαερισμό μέσα στα σαλόνια, στον 1ο και 2ο όροφο. εάν σχεδιάζεται να κάνει εξαναγκασμό / φυσικό αερισμό από san. κόμβους 1 ο και 2 ος όροφος.

 • Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα, δεν θα καπνίσει η σόμπα; ή τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω μια κουκούλα κουζίνας ώστε ο φούρνος να λειτουργεί κανονικά;
 • Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

  Όχι πολύ καιρό πριν, οι ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών δεν γνώριζαν τον πονοκέφαλο σχετικά με το σύστημα εξαερισμού (CB) - η ανταλλαγή αέρα συνέβη φυσικά μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των ζαντών, των μη σφραγισμένων θυρών και των παραθύρων. Σήμερα, με τη βελτίωση της τεχνολογίας κατασκευών, πολλές από τις αδυναμίες του κτιρίου από την ξυλεία εξαλείφονται από εξειδικευμένους ειδικούς, τα σύγχρονα παράθυρα και οι πόρτες εμποδίζουν τη φυσική ροή του αέρα μέσα στο σπίτι. Αποδεικνύεται ότι μερική επίλυση του προβλήματος με τη μείωση των θερμικών απωλειών, πρέπει κανείς να σκεφτεί πάνω από τη συσκευή αερισμού του σπιτιού από το μπαρ.

  Παραλλαγές συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε ξύλινα σπίτια

  Αμέσως αναφέρετε ότι ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους ειδικούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την εγκατάσταση σύνθετων συστημάτων ανακύκλωσης που συνεπάγονται μείωση των απωλειών θερμότητας κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αέρα. Σταματώντας την επιλογή της σε αυτήν την επιλογή, αξίζει να δοθεί η θέση του εξοπλισμού, επειδή οι διαστάσεις του μπορούν να είναι εξαιρετικές - οι αποχρώσεις της θάλασσας. Για αυτόν, υπάρχει μια θέση στη σοφίτα ή σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Είναι επίσης απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο εξαερισμός και η θέρμανση στην κατοικία του μπαρ, όπως και σε οποιοδήποτε κτίριο κατοικιών, είναι αλληλένδετες έννοιες που πρέπει να εξεταστούν με ολοκληρωμένο τρόπο. Παρακάτω δώσαμε μια μικρή πινακίδα με μια σύντομη περιγραφή των κύριων επιλογών εξαερισμού που χρησιμοποιούνται για ξύλινα σπίτια.

  Όπως έχουμε ήδη πει, τα σύγχρονα παράθυρα και οι πόρτες, καθώς και οι τεχνολογίες εγκατάστασής τους, είναι πρακτικά ένα αδιαπέραστο εμπόδιο που εμποδίζει τη διείσδυση αέρα στο σπίτι από το εξωτερικό. Για να διορθώσετε την κατάσταση, εγκαταστήστε τα παράθυρα που διαθέτουν ενσωματωμένο φίλτρο - ρυθμιζόμενο άνοιγμα αέρα για εισροή αέρα. Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση, όπου οι βαλβίδες εισαγωγής εγκαθίστανται απευθείας στην οπή στον τοίχο.

  Ο εξαερισμός στο σπίτι του μπαρ είναι διαμορφωμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να προέρχεται από ένα καθαρότερο δωμάτιο, για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, σε ένα υγρό, όπως μια κουζίνα, ένα μπάνιο. Η βασική απαίτηση για συστήματα εξαερισμού είναι η ανεμπόδιστη κίνηση αέρα από τα στοιχεία τροφοδοσίας στον αέρα εξαγωγής, δηλ. αποφυγή σχηματισμού τόπων με στάσιμο μικροκλίμα. Για αυτό, για παράδειγμα, κάτω από τις εσωτερικές πόρτες υπάρχουν ρωγμές. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση πλεγμάτων υπερχείλισης και αεραγωγών που συνδέουν ξεχωριστά δωμάτια.

  Σφάλματα που επιτρέπονται στο σύστημα εξαερισμού

  Μια αρμόδια προσέγγιση υποδηλώνει ότι η συσκευή CB θα μελετηθεί στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού από το μπαρ. Αλλά στη ρωσική πραγματικότητα, όταν μετράει κάθε πένα, όλα συμβαίνουν "μέσα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη" - ο οικοδόμος σκέφτεται για τον εξαερισμό την τελευταία στιγμή. Η ελάχιστη διαμόρφωση του συστήματος θέρμανσης πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον αεραγωγούς σε χώρους με υγρασία. Ας απαριθμήσουμε ορισμένα σφάλματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση στοιχείων CB:

  • Το φυσικό βύθισμα στους αεραγωγούς επηρεάζεται τόσο από το ύψος του σωλήνα πάνω από την οροφή όσο και από το σχήμα της κλίσης της οροφής. Οι εξόδους μεγάλου μήκους σωλήνων δεν φαίνονται αισθητικά ευχάριστες και οι κοντές μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία οπίσθιας ώσης. Η πολύπλοκη γεωμετρία της οροφής μπορεί να επηρεάσει την αλλαγή στην τροχιά της ροής του αέρα, η οποία θα μειώσει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού του σπιτιού από τη ράβδο.
  • στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φυσικός αερισμός λειτουργεί χειρότερα κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, ειδικά για μεγάλα κτίρια. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να προβλεφθεί η ανταλλαγή αναγκαστικού αέρα σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.
  • Είναι καλύτερα να αποφύγετε την εγκατάσταση ενός κοινού αγωγού εξαερισμού για ένα μπάνιο και άλλα δωμάτια, επειδή οι τυχόν διακοπές στην εργασία του ΚΒ θα επηρεάσουν άμεσα την άνεση της ζωής.
  • Τα ανοίγματα εξαερισμού πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 150 mm από την οροφή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί αποτελεσματική φυσική ανταλλαγή αέρα, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο

  Συμπεράσματα

  Από τα παραπάνω, μπορεί να φανεί ότι το σύστημα αερισμού σε οποιοδήποτε κτίριο κατοικιών δεν είναι εύκολο πράγμα. Εάν για το εξοχικό σπίτι τα πάντα είναι περισσότερο ή λιγότερο διαφανή, τότε για μεγαλύτερα σπίτια είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής και να κάνεις ένα κανονικό πρόγραμμα CB. Αλλά η εργασία εγκατάστασης μπορεί να γίνει από μόνη της.

  Η συσκευή αερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ

  Κανένα έργο ιδιωτικής κατοικίας δεν είναι πλήρες χωρίς σύστημα εξαερισμού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μετά από όλα, είναι από την θα εξαρτάται από το μικροκλίμα στο σπίτι σας και μια άνετη διαμονή σε αυτό. Γι 'αυτό πρέπει να κάνετε τα πάντα εκ των προτέρων, για παράδειγμα, σκεφτείτε τι είδους σύστημα εξαερισμού θα ταιριάζει στο σπίτι σας. Μετά από όλα, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τη συσκευή εξαερισμού στο στάδιο κατασκευής, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλίσετε στον εαυτό σας και σε όλους όσους ζουν στο σπίτι, καθαρό αέρα και ένα ευνοϊκό μικροκλίμα.

  Το σύστημα αερισμού πρέπει να εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού.

  Τι είδους αερισμός υπάρχει σε ένα σπίτι από ξύλο, που έχει κατασκευαστεί από τα χέρια του;

  Πιθανές επιλογές εξαερισμού

  Οι επιλογές δεν είναι τόσο πολλές όσο θα θέλαμε. Αλλά καθένα από αυτά έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι απαραίτητο να κάνετε μια επιλογή μόνο μετά από προσεκτική μελέτη τους. Αυτά είναι:

  • εξαερισμός φυσικής προέλευσης ·
  • τον εξαναγκασμένο εξαερισμό ή την τροφοδοσία και την εξάτμιση.
  • συνδυασμός εξαερισμού (η επιλογή αυτή περιλαμβάνει συνδυασμό φυσικού εξαερισμού και εξαγωγής).

  Διάγραμμα του συστήματος εξαερισμού.

  Όπως σημειώθηκε παραπάνω, κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Το σπίτι σας βρίσκεται σχεδόν σε προστατευόμενη περιοχή, όπου επικρατεί θεραπευτικός καθαρός αέρας. Πες μου ειλικρινά, θέλετε να αναπνεύσετε τεχνητά καθαρισμένο αέρα σε αυτή την περίπτωση; Πιθανότατα όχι. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να εξαλειφθεί. Και αντίστροφα, εάν έχετε μολυσμένη ατμόσφαιρα, τουλάχιστον στο σπίτι θέλετε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την επικείμενη επιλογή του συστήματος εξαερισμού.

  Φυσικό σύστημα εξαερισμού

  Αυτός ο τύπος εξαερισμού θα είναι ο πλέον κατάλληλος εάν πληρούνται μόνο δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η παρουσία καθαρού αέρα έξω από τα παράθυρα. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η χρήση υλικών για την ανέγερση του σπιτιού, όπως:

  • ξυλεία (ή άλλο ξύλινο δομικό υλικό) ·
  • Adobe;
  • τούβλο?
  • οικοδομικά τετράγωνα (για παράδειγμα, μπλοκ αερίου, μπλοκ σκωρίας, ενισχυμένο πηλό μπλοκ και ούτω καθεξής).

  Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σύγχρονες πόρτες και παράθυρα, καθώς και η εγκατάσταση τους, δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει στο σπίτι από το δρόμο. Για να διορθωθεί αυτό, υπάρχουν σχέδια με ενσωματωμένη διείσδυση. Αυτή η συσκευή βοηθά στη ρύθμιση του εξαερισμού. Βασικά, αυτή η τρύπα είναι απαραίτητη για την εισροή καθαρού αέρα. Υπάρχει μια άλλη επιλογή, η χρήση της επιτρέπει την εγκατάσταση βαλβίδων για ροή αέρα απευθείας στους τοίχους.

  Το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι του μπαρ θα πρέπει να είναι διαρρυθμισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση του αέρα να ξεκινά από το υπνοδωμάτιο (σαλόνι) προς τους χώρους εργασίας, όπως η κουζίνα και τα μπάνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν ο αέρας κινείται δεν υπάρχουν εμπόδια και κινείται ελεύθερα από τις συσκευές τροφοδοσίας στην εξάτμιση. Το σπίτι δεν πρέπει να έχει μέρη όπου θα υπάρχει στάσιμος αέρας. Για τους σκοπούς αυτούς, πολύ συχνά, παραμένουν μικρά κενά κάτω από τις εσωτερικές πόρτες. Επιπλέον, μπορείτε να εξοπλίσετε τα δωμάτια με ειδικές γρίλιες τύπου υπερχείλισης ή να εξοπλίσετε επιπλέον τρύπες εξαερισμού, οι οποίες θα τοποθετηθούν μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

  Συσκευή εξαερισμού σε συνδυασμένη μορφή

  Η συσκευή είναι ένα σύστημα εξαερισμού στο σπίτι από κορμούς ως συμπλήρωμα στον φυσικό χαρακτήρα του αερισμού πραγματοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο, δηλαδή όταν η ήδη υπάρχουσα σειρά κουκούλα μπορεί επιτελέσει αποτελεσματικά τις λειτουργίες της.

  Λάβετε υπόψη ότι αυτό το είδος αερισμού συνιστάται να εγκαθίσταται μόνο σε χώρους όπου επικρατεί ο μολυσμένος αέρας. Για παράδειγμα, στην κουζίνα ή τα μπάνια. Εκτός από αυτά τα δύο, ο επιπλέον αερισμός στο σπίτι μπορεί να εγκατασταθεί στο χώρο του λέβητα. Ο αερισμός του σπιτιού από το ξύλο θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

  Σύστημα εξαερισμού υποχρεωτικής φύσεως

  Αυτός ο τύπος εξαερισμού, που ονομάζεται τροφοδοσία και εξάτμιση, έχει συνήθως τη λειτουργία πρόσθετου φιλτραρίσματος αέρα. Και η τοποθέτησή του συνιστάται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Όταν ο αέρας είναι πολύ βρώμικος και χρειάζεται πρόσθετο καθάρισμα. Το πρόβλημα αυτό είναι η ατμόσφαιρα, που έχει υπερφορτωθεί με την περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ακαθαρσίες και απλά έχει μια δυσάρεστη οσμή.
  2. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού από οικοδομικά υλικά όπως σκυρόδεμα από διογκωμένο πολυστυρένιο, πάνελ σάντουιτς και πάνελ διαφορετικού είδους, για παράδειγμα MDM ή κενού. Η ανέγερση μιας κατοικίας σε τεχνολογία κατασκευής πλαισίων απαιτεί επίσης την εγκατάσταση αυτού του τύπου συστήματος εξαερισμού.

  Έχοντας μελετήσει όλες τις προϋποθέσεις για τη χρήση ενός συγκεκριμένου συστήματος εξαερισμού, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή.

  Τι είναι καλό για τον φυσικό εξαερισμό;

  Πάνω από μία φορά στην πράξη αποδεικνύεται ότι η συσκευή ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού έχει πολλές θετικές ιδιότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν σας ταιριάζει ο φυσικός αερισμός, τότε η επιλογή σας πρέπει να γίνει προς όφελός του. Ακολουθούν μερικά θετικά σημεία σχετικά με τη συσκευή εξαερισμού φυσικής φύσης:

  1. Το οικονομικό κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται σημαντικά.
  2. Εάν το σχέδιο εξαερισμού είναι σωστό, τότε, ως αποτέλεσμα της εγκατάστασής του, θα είστε σε θέση να εκτελέσετε ρύθμιση της εναλλαγής θερμότητας σε όλο το σπίτι χωρίς εξαίρεση, η θέρμανση θα είναι διαθέσιμη ακόμη και για χώρους όπου δεν υπάρχουν θερμαντήρες. Αυτά περιλαμβάνουν: ένα διάδρομο, σκάλες και ούτω καθεξής.
  3. Η πρόσβαση σε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις, οι οποίες κατά πρώτο λόγο το χρειάζονται. Αυτό το υπνοδωμάτιο, καθιστικό και άλλα καθιστικά.
  4. Όλοι οι σημαντικοί χώροι για τα μέλη της οικογένειας έχουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα, επειδή με τη χρήση του φυσικού αερισμού διατηρείται το καθεστώς βέλτιστης υγρασίας.

  Γενικά, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο σύστημα φυσικού αερισμού. Αν οι συνθήκες για την κατασκευή του σπιτιού σας επιτρέπουν να το εκτελέσετε, τότε δεν θα πρέπει να επιλέξετε άλλη επιλογή. Γιατί; Είπα παραπάνω.

  Δυνατότητα της συσκευής αερισμού από τα χέρια

  Εάν οικοδομήσετε ένα σπίτι μόνοι σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσετε να κάνετε τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού προσωπικά. Μόνο πριν σταματήσετε τελικά τη δική σας επεξεργασία, σκεφτείτε αν όλες οι αποχρώσεις που γνωρίζετε, έχετε αρκετή εμπειρία για να εκτελέσετε αυτό το έργο. Αν ναι, τότε γενναία για την αιτία.

  Γενικά, οι εργασίες σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού δεν είναι πολύ δύσκολο έργο.

  Αν έχετε αμφιβολίες, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες και να λάβετε τουλάχιστον συστάσεις από αυτούς.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να γίνει ένας υπολογισμός. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να ξέρετε πόσοι άνθρωποι θα διαμένουν μόνιμα στο σπίτι. Και πρέπει ακόμα να μάθετε την αξία του εναέριου χώρου σε όλα τα δωμάτια. Εκτός από αυτές τις δύο παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διαθεσιμότητα οικιακών συσκευών και διαφόρων συσκευών που επηρεάζουν τη μείωση της ποσότητας αέρα ή την απελευθέρωση βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον αριθμό των δωματίων, τα οποία απαιτούν συχνότερο αερισμό (ανταλλαγή αέρα).

  Αφού τελειώσετε με τον υπολογισμό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα υπάρχοντα έργα και να επιλέξετε εκείνο που είναι το πλέον κατάλληλο για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικός σε διαβουλεύσεις δεν θα βλάψετε. Μπορεί επίσης να ρωτήσει ποια υλικά είναι τα πιο ποιοτικά και πού μπορούν να αγοραστούν στη χαμηλότερη τιμή. Ο αριθμός των απαραίτητων υλικών πρέπει επίσης να διευκρινιστεί εκ των προτέρων. Όσο για την εγκατάσταση του εξαερισμού, πιο συγκεκριμένα, την κατασκευή των σωλήνων, τότε μπορεί να γίνει από σχεδόν οποιοδήποτε πλοίαρχο ανεξάρτητα.

  Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

  Μετά την εμφάνιση των σύγχρονων τεχνολογιών στη διαδικασία κατασκευής, κατέστη δυνατή η κατασκευή ξύλινων κατοικιών με ανέσεις που είναι συγκρίσιμες στα χαρακτηριστικά τους με τα αστικά. Τώρα στο σπίτι από ένα μπαρ είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι ίδιες σωλήνες ύδρευσης, η αποστράγγιση νερού και άλλες επικοινωνίες όπως στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι ειδικοί της εταιρείας "StroyDomKomfort" παρέχουν υπηρεσίες για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού για εξοχικές κατοικίες από ξύλο.

  Τύποι και σχέδια συστημάτων εξαερισμού για ξύλινα σπίτια

  Οι επαγγελματίες κατασκευαστές έχουν στο οπλοστάσιό τους αρκετές επιλογές για εποικοδομητικές λύσεις για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού για το σπίτι ξυλείας. Γι 'αυτό είναι σημαντικό, πριν ξεκινήσετε τις εργασίες κατασκευής, να αποφασίσετε ποιος τύπος αερισμού είναι κατάλληλος για το σπίτι σας; Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται στο στάδιο της ανέγερσης δαπέδων, τοίχων και στέγης ενός ξύλινου σπιτιού.

  Φυσικός αερισμός του σπιτιού ξυλείας

  Από μόνες τους, τα ξύλινα σπίτια έχουν την ιδιότητα της «αναπνοής». Δηλαδή, το φυσικό ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή των προαστιακών ακινήτων, παραλείπει μέρος της ροής του αέρα. Και το κάνει πολύ καλύτερα από ένα τούβλο ή μια πέτρα.

  Εκτός από τις ιδιότητες του ξύλου, ο εξαερισμός και ο εξαερισμός στο δωμάτιο συμβάλλουν στο κενό μεταξύ των κορμών, των κουκούτσων στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Εάν υπάρχει ένα φούρνο στο σπίτι, η ροή του αέρα κυκλοφορεί επίσης μέσα από την καμινάδα.

  Επίσης το καλοκαίρι, οι ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών μπορούν να αερίσουν ανεξάρτητα το δωμάτιο μέσω ανοιχτών παραθύρων και θυρών. Ωστόσο, ο εξαερισμός αυτός δεν είναι αρκετός για να έχετε τις πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεγάλα σπίτια ξυλείας.

  Υποχρεωτικός συνδυασμός εξαερισμού και εξαερισμού εισόδου

  Δεδομένου ότι ο φυσικός αερισμός για πολλούς λόγους δεν αρκεί για όλα τα δωμάτια του σπιτιού, οι επαγγελματίες συστήνουν την εγκατάσταση ξεχωριστού συστήματος εξαερισμού.

  Ο σχεδιασμός του συστήματος διαχείρισης αέρα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση κουκούλες και αγωγών σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού (κουζίνα, τουαλέτα, στην κρεβατοκάμαρα, τραπεζαρία, πατάρι, κλπ). Επιπλέον, ένα τέτοιο σύστημα η κυκλοφορία του αέρα παρέχει τη δυνατότητα θέρμανσης των χώρων της ξυλείας στην ψυχρή περίοδο.

  Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για οικία από ξυλεία

  Το πλήρες σετ του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: ανεμιστήρα, φίλτρα αέρα, συστήματα εξάτμισης, σωλήνες και θέρμανση αέρα. Ως το τελευταίο, ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος θερμαντήρας αέρα, ο οποίος συνδέεται μέσω ξεχωριστού καλωδίου. Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ειδικούς οικιακούς ηλεκτρικούς υγραντήρες για την υγρασία του αέρα στο σπίτι.

  Το πιο δύσκολο έργο, όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό, είναι η στιγμή που οι επικοινωνίες μηχανικής είναι κρυμμένες. Ειδικά είναι δύσκολο σε ένα ξύλινο σπίτι από ένα μπαρ. Το γεγονός είναι ότι σε αντίθεση με τα διαμερίσματα της πόλης, οι ψευδοροφές και οι τοίχοι γυψοσανίδας είναι σπάνια συναρμολογημένες σε ξύλινα σπίτια, στα οποία είναι βολικό να «κρύβονται» οι σωλήνες και τα συστήματα. Αυτός είναι ο λόγος που η χρήση ειδικών κόγχων και οπών στα ξύλινα τοιχώματα του σπιτιού για την εγκατάσταση των μηχανικών κατασκευών σε αυτά θεωρείται ο πιο αποδεκτός τρόπος. Επιπλέον, οι ειδικοί της εταιρείας "StroydomKomfort" συνιστούν την εγκατάσταση συστημάτων σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία κάτω από το δάπεδο και στις γωνίες των δωματίων. Επίσης, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, πραγματοποιούμε την κατασκευή του σπιτιού από το ξύλο λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει ξεχωριστά συστήματα θέρμανσης (λέβητες και ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες).

  Η σύνδεση μεταξύ εξαερισμού και του τύπου του συστήματος θέρμανσης

  Το σύστημα εξαερισμού έχει άμεση σύνδεση με τη θέρμανση στο σπίτι. Σε περίπτωση που το δωμάτιο θα θερμανθεί από φούρνο ή λέβητα σε στερεό καύσιμο, τότε είναι απαραίτητο να προεγκρίνετε χώρο για κανάλια καπνού και κουκούλες στο έργο. Για τα συστήματα ντίζελ και φυσικού αερίου, εγκαθίστανται ειδικές εξαεριστήρες αερίου.

  Η κατάλληλη, επαγγελματική εγκατάσταση, που πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις τεχνικές εγκατάστασης της δομής αερισμού, θα κάνει το σπίτι σας άνετο και ο εξαερισμός θα διαρκέσει πολύ καιρό και χωρίς περιττές ταλαιπωρίες. Το κυριότερο είναι να μεταφέρετε μια τέτοια εργασία στα χέρια των επαγγελματιών. Οι ειδικοί της εταιρείας "StroyDomKomfort" έχουν πολυετή εμπειρία στην κατασκευή σπιτιών από την ξυλεία, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης μεμονωμένων συστημάτων εξαερισμού ποικίλης πολυπλοκότητας.

  Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

  Προηγουμένως, τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια δεν χρειάζονταν σύστημα εξαερισμού. Η κυκλοφορία των ροών αέρα πραγματοποιήθηκε λόγω των αποκαλούμενων "αναπνευστικών" τοίχων, παραθύρων, θυρών κλπ. Τώρα, οι μοντέρνες ξύλινες κατασκευές έχουν αυξημένο επίπεδο στεγανότητας. Αυτό γίνεται μέσω του μηχανήματος του δέντρου. Λόγω αυτού, το σπίτι γίνεται θερμότερο, αλλά επιδεινώνει σημαντικά την ικανότητά του να αερίζεται. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι της ράβδου είναι απλά απαραίτητο.

  Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι;

  Σχεδόν κάθε άτομο έχει ακούσει μια αναφορά στο γεγονός ότι το δέντρο έχει τη δυνατότητα να "αναπνεύσει". Αυτό είναι πράγματι έτσι. Στα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια πραγματοποιήθηκε εξαερισμός λόγω αυτού και συμπληρώθηκε με φυσική κυκλοφορία αέρα με τη βοήθεια ενός κλιβάνου καμινάδας.

  Ωστόσο, τα μοντέρνα ξύλινα σπίτια δημιουργούνται από κολλημένα δοκάρια. Από αυτή την άποψη, σφίγγει σημαντικά τους τοίχους, έτσι ώστε ο φυσικός αερισμός του υλικού να μην είναι καθόλου θέμα. Το κύριο καθήκον αυτού του είδους δομής είναι η διατήρηση της μέγιστης δυνατής ποσότητας θερμότητας, η οποία φυσικά επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αέρα. Ως εκ τούτου, το ερώτημα "είναι ο εξαερισμός στο σπίτι από την κολλημένη ράβδο απαραίτητο" είναι λάθος.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Διαθέτοντας ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα εργαλεία, είναι δυνατό να παράσχει κανείς έναν υψηλής ποιότητας αερισμό ενός σπιτιού από ξύλο από μόνο του.

  Η όλη διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια.

  1. Σχεδιασμός. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις οπές ανταλλαγής αέρα και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας. Για χώρους διαφορετικών σκοπών, οι κανόνες και οι απαιτήσεις για την ανταλλαγή αέρα είναι διαφορετικοί (οι τιμές αναφέρονται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα):
   • κουζίνες με σόμπες αερίου - 70
   • κουζίνα με ηλεκτρικές κουζίνες και εστίες - 50?
   • συνδυασμένα μπάνια και τουαλέτες - 30?
   • μπάνια - 50;
   • υπνοδωμάτια και άλλα καθιστικά - 30?
   • οικιακά και βοηθητικά δωμάτια - 15.
  2. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση των αγωγών εξαερισμού σύμφωνα με το έργο που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να έχετε ακριβή και υψηλής ποιότητας δειγματοληψία καναλιών συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία σχεδιαστή.
  3. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού και να διορθώσετε τις διαπιστωθείσες ελλείψεις.

  Φυσικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

  Εγκατάσταση φυσικού αερισμού στο σπίτι από το μπαρ πραγματοποιείται στο στάδιο της κατασκευής του. Ο σχεδιασμός δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικών αεραγωγών, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η αφαίρεση των μαζών εξαγωγής αέρα έξω από το σπίτι.

  Η κυκλοφορία των ροών στους αεραγωγούς του φυσικού συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς στην ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία στην είσοδο και των εισόδων και εξόδων του συστήματος. Η ταχύτητα ροής του αέρα εξόδου εξαρτάται από το ύψος του αγωγού εξαερισμού. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο γρήγορα θα είναι. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη πίεση με υψόμετρο.

  Κατά το σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λείοι αεραγωγοί της ίδιας διαμέτρου. Αυτό θα εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης και θα εξαλείψει τη συσσώρευση σκόνης μέσα στο σύστημα.

  Η ροή του αέρα σε ένα τέτοιο σύστημα οφείλεται στα φυσικά ανοίγματα και ανοίγματα στα κτίρια του μπαρ, όπως τα παράθυρα, οι πόρτες κ.λπ. Σε περίπτωση που το επίπεδο εισροής νωπών ροών είναι ανεπαρκές, τότε πρέπει να αντισταθμιστεί με πρόσθετα συστήματα αναγκαστικού τύπου.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι τα εξής:

  • προσιτή τιμή ·
  • απλότητα εγκατάστασης.

  Τα προφανή μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • χαμηλή απόδοση ·
  • μειώνοντας το επίπεδο της ηχομόνωσης.
  • αδυναμία προσαρμογής της ισχύος της εργασίας ·
  • την ανάγκη περιοδικού καθαρισμού από σκόνη και έντομα.

  Αναγκαστικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

  Για την εφαρμογή της εισροής πρόσθετων ροών καθαρού αέρα, χρησιμοποιούνται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού. Βασίζεται στη λειτουργία ειδικών μηχανισμών (βαλβίδες, ανεμιστήρες, απορροφητήρες, αεριστήρες κλπ.).

  Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι με τα χέρια σας; Αρχικά, ελέγξτε το επίπεδο απόδοσης του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Σε περίπτωση που η εισαγωγή αέρα είναι ανεπαρκής, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος λειτουργεί με ανεμιστήρες. Σε μια άλλη περίπτωση, το σπίτι μπορεί να μην έχει τη δύναμη των αεραγωγών. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση συστημάτων εξάτμισης που επιταχύνουν την απόσυρση των χρησιμοποιούμενων ροών αέρα από το δωμάτιο.

  Εάν το σπίτι σας δεν είναι αρκετό και η εισροή αέρα και η ταχύτητα της παραγωγής μάζας αποβλήτων, τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης. Θα παρέχει στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα καθαρού αέρα και γρήγορη αντικατάσταση για νέες ροές.

  Εφαρμογή κουκούλας

  Εξαναγκασμένος τύπος εξαερισμού, με βάση τους μηχανισμούς εξαγωγής - ένα σύστημα αεραγωγών, το οποίο βοηθά τα εξαντλημένα ρεύματα αέρα να βγουν από το δωμάτιο. Συνδέεται με ένα κοινό σύστημα καναλιών.

  Με τη διάταξη ενός μοναδικού εκχυλίσματος, η ροή των εισόδων φρέσκου αέρα είναι φυσική. Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού αυτού του είδους, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο όγκος του αέρα εξαγωγής είναι ίσος με τον όγκο του εισερχόμενου αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

  Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της κουκούλας είναι τα εξής:

  • Υψηλή αποδοτικότητα εργασίας, εξασφαλίζοντας την απομάκρυνση των μαζών αέριων αποβλήτων.
  • οικολογική συμβατότητα ·
  • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος της εγκατάστασης.

  Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα του συστήματος εξαερισμού είναι ότι δεν αποθηκεύει κακή θερμότητα στο δωμάτιο.

  Εφαρμογή του ανεμιστήρα

  Η παροχή εισροών φρέσκου αέρα με ανεμιστήρες μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη φυσικών ροών. Ένα σύστημα αυτού του είδους χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό του εξαερισμού σε ένα μπάνιο.

  Για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κατακόρυφου καναλιού με ελάχιστο αριθμό στροφών και καμπυλών. Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση είναι ότι τα κανάλια εξόδου πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την οροφή του σπιτιού. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες ροές αέρα επηρεάζουν δυσμενώς την ακεραιότητα της οροφής και της οροφής.

  Τα πλεονεκτήματα των οπαδών μοιάζουν με αυτό:

  • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος.
  • εξασφαλίζοντας την εισροή μεγάλου αριθμού αέριων μαζών.
  • υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας ·
  • Προσιτή τιμή.

  Ως πλέον κατάλληλη μορφή

  Είναι αδύνατο να πούμε χωρίς αμφιβολία ποιος τύπος συστήματος εξαερισμού είναι ο πλέον κατάλληλος για ένα ξύλινο σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο δημιουργήθηκε, καθώς και από κάποιες άλλες παραμέτρους.

  Συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού. Σε περίπτωση έλλειψης φρέσκου ρεύματα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες, με ταχύτητα μάζας αέρα εξαγωγής έλλειψη αφαίρεση θα έρθει στην κουκούλα διάσωσης.

  Υπολογισμός και σχεδιασμός

  Εάν αποφασίσετε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σας μόνοι σας, τότε εκ των προτέρων θα πρέπει να κάνετε υπολογισμούς και να δημιουργήσετε ένα έργο. Κατά τη δημιουργία ενός διαγράμματος καναλιών και τον υπολογισμό της ενεργού ισχύος, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • θέση των αεραγωγών εξαερισμού και των εξόδων.
  • αριθμός στροφών ·
  • την απαιτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ·
  • τη διάμετρο των χρησιμοποιούμενων καναλιών.
  • μονωτικό υλικό κ.λπ.

  Τοποθέτηση

  Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται και τον τύπο των καναλιών. Τα ξύλινα σπίτια χρησιμοποιούν ξύλινους αγωγούς, μεταλλικά και πλαστικά.

  Η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς προβλήματα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχετε βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα συμβατικά εργαλεία και να ακολουθείτε σαφώς το σχέδιο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τους ίδιους συνδετήρες στη διαδικασία.

  Έτσι, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι ένα πρόσθετο σύστημα αερισμού σε μοντέρνα σπίτια από ξύλο είναι απλά απαραίτητο. Θα παρέχει μια άνετη ζωή για την ανταλλαγή αέρα και να κρατήσει τη θερμότητα στο σπίτι.