Πώς γίνεται ο εξαερισμός για τα γκαρνταρόμπα: μια λίστα με όλες τις πιθανές επιλογές

Στον καθαρό αέρα, δεν απαιτούνται μόνο κατοικίες: πρέπει να αερίζονται και άλλοι χώροι. Συμπεριλαμβανομένων - και dressing rooms, αν είναι στο διαμέρισμά σας / σπίτι.

Μια ξεχωριστή ντουλάπα δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ακόμα κι αν το επιτρέπει η περιοχή, οι άνθρωποι μας προτιμούν να αποθηκεύουν τα πράγματα σε ντουλάπια και συρτάρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο - συμβαίνουν και αυτές οι λύσεις.

Χρειάζεσαι πραγματικά αερισμό για το ντουλάπι και γιατί;

Στην πραγματικότητα, το αποδυτήριο είναι ένα ξεχωριστό κλειστό δωμάτιο στο οποίο αποθηκεύονται τα πράγματα (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ). Και τα πράγματα αποθηκεύονται συχνά πολύ σφιχτά.

Η περιοχή αυτού του δωματίου είναι συνήθως μικρή - αρκετά "τετράγωνα". Εξαιρέσεις, βέβαια, είναι, αλλά σπάνια - τελικά, μόνο οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διαθέσουν πολύ χώρο μόνο για την αποθήκευση ρούχων.

Αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο συνήθως παραμένει κλειστό, και στο οποίο βρίσκονται τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Χρειάζεται εξαερισμό; Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, είναι απαραίτητο.

Αν δεν γίνει, είναι πιθανά τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση των σκώρων. Η ιδανική κατάσταση για αυτό το παράσιτο είναι ένας σκούρος κλειστός χώρος με στάσιμο αέρα.
 2. Η εμφάνιση του καλουπιού. Σκοτάδι, έλλειψη κυκλοφορίας αέρα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - οι συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα είναι σχεδόν τέλειες, δεν έχουν μόνο υγρασία. Ο μύκητας μπορεί να εισαχθεί στην ντουλάπα από ένα πλυντήριο ρούχων ή από άλλους χώρους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υγρασία στο δωμάτιο ντύσιμο - το καλούπι δεν θα εμφανιστεί γρήγορα, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να εμφανιστεί.
 3. Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Τα ρούχα και τα παπούτσια από διαφορετικά υλικά έχουν τη δική τους μυρωδιά. Όταν τα πράγματα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μικρό δωμάτιο - αυτή η μυρωδιά μπορεί να αναμιχθεί, "απορροφώντας" σε άλλα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στο αγαπημένο πουλόβερ σας, και παρατηρήστε ότι άρχισε να μυρίζει κάπως περίεργο.

Δεν είναι βέβαιο ότι τα αναφερθέντα προβλήματα θα εμφανιστούν εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει εξαερισμό. Ακόμα, ο άνθρωπος της ντουλάπας συχνά κοιτάζει, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας δύσκολα θα σταματήσει.

Γενικά, ο εξαερισμός είναι χρήσιμος και είναι επιθυμητό να το κάνετε για μια ντουλάπα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο: εάν αερίζετε συχνά αυτό το δωμάτιο, τότε τα προβλήματα που αναφέρονται μπορούν να αποφευχθούν. Για να γίνει αυτό, αρκεί να το ανοίξετε πιο συχνά (ή ακόμα καλύτερα να το κρατάτε ανοιχτό όλη την ώρα, ή να τοποθετείτε τις γρίλιες της πόρτας).

Πόση ποσότητα αέρα χρειάζεστε;

Επειδή στο γυμναστήριο οι άνθρωποι δεν είναι συνεχώς, και δεν υπάρχουν πηγές υγρασίας - πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται εδώ. Επομένως, θα είναι αρκετό να εξασφαλιστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής σε 1 - δηλαδή, για 1 ώρα από αυτό το δωμάτιο, ο όγκος αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Για παράδειγμα: Στο διαμέρισμά σας η ντουλάπα μετράει 2χ3,5 μ. Και το ύψος της οροφής είναι 2,5 μ. Πολλαπλασιάζουμε αυτούς τους αριθμούς για να μάθετε την ένταση του δωματίου: 2 x 3,5 x 2,5 = 17,5 m³. Ακριβώς τόσο πολύ αέρα και πρέπει να ενημερωθεί σε 1 ώρα.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία: το χειμώνα είναι επιθυμητό να διατηρηθεί +16.. + 18º.

Σχέδια συστημάτων εξαερισμού για έπιπλα διαφορετικών σχεδίων

Εκτός από την ένταση, η κύρια παράμετρος κατά την επιλογή ενός σχεδίου είναι η διάταξη και η διάταξη της ντουλάπας στο διαμέρισμα. Από πού ακριβώς είναι και με ποιους χώρους συνορεύει - και εξαρτώνται περαιτέρω ενέργειες.

 1. Ντουλάπι-διαμέρισμα (στην πραγματικότητα - ένα διαμέρισμα από ένα δάπεδο σε μια οροφή που διαφοροποιεί ένα δωμάτιο).
 2. Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο.
 3. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα από έναν τοίχο (τουλάχιστον ένα) είναι ένας δρόμος.
 4. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια (δεν υπάρχει παράθυρο, δεν υπάρχει εξωτερικός τοίχος). Η παραλλαγή είναι το πιο ενοχλητικό από την άποψη της διευθέτησης του εξαερισμού, αλλά τα πιο κοινά - στα πολυκατοικίες, οι χώροι χρησιμότητας προγραμματίζονται συνήθως.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο κατασκευής του συστήματος εξαερισμού για κάθε περίπτωση.

Ντουλάπα ντουλαπιών

Η επιλογή είναι κοινή τόσο στα διαμερίσματα όσο και στα σπίτια - αντί να τοποθετούνται τα συνηθισμένα ντουλάπια και / ή τα συρτάρια.

Η συσκευή ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από το πόσοι οι ντουλάπες έχουν τοίχους (χωρίσματα) και το μέγεθος του. Συνήθως, τέτοιες ντουλάπες δεν γίνονται τεράστιες: συνήθως είναι ένα "απλό" ντουλάπι με ράφια και συρτάρια, απλά δεν είναι αυτόνομο, αλλά "προσαρτημένο" στον τοίχο.

Ας δούμε πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός του ανάλογα με μια διαφορετική διάταξη:

 1. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα - το μπροστινό - το διαμέρισμα, και από τις άλλες 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, που συνορεύουν με τα καθιστικά. Θα αρκεί να κόψετε τις γρίλιες στο κάτω και πάνω μέρος του διαμερίσματος.
 2. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα διαχωριστικό πρόσωπο, από την άλλη 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, ένα από τα οποία συνορεύει με το μπάνιο / κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να κοπεί στο κάτω μέρος του χωρίσματος μια σχάρα ροής (μέσω της οποίας θα ρέει αέρας από το δωμάτιο μέσα στο θάλαμο). Για να αφαιρέσετε τον αέρα, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στο ντουλάπι και την κουζίνα / μπάνιο και να την καλύψετε με μια μάσκα. Η επιλογή δεν είναι η πιο βολική: ίσως στο μέλλον θα θέλετε να κάνετε ένα ανασχηματισμό και να μετακινήσετε το ντουλάπι, και σε αυτό το σημείο θα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο.
 3. Εάν το ντουλάπι έχει 2 ή περισσότερα διαμερίσματα. Σε αυτή την περίπτωση, στο διαμέρισμα, το οποίο είναι πιο κοντά στο παράθυρο, το πλέγμα υπερχείλισης κόβει από κάτω. Το δεύτερο πλέγμα πάνω από το κεφάλι κόβει από πάνω (πιο κοντά στην οροφή) στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα.

Συνολικά ασχοληθείτε με εξαερισμό στο ντουλάπια-coupe δεν σημαίνει απαραίτητα - στις περισσότερες περιπτώσεις απλά να ενσωματώσετε το πλέγμα μεταφοράς στην πόρτα, και αυτό θα είναι αρκετό.

Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο

Η απλούστερη επιλογή, στην οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα: όλες οι συνθήκες έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Γκαρνταρόμπα με 2 παράθυρα

Σε αυτή την περίπτωση, η παροχή αέρα μπορεί να παρέχεται με τέτοιο τρόπο:

 1. Κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο αν το φύλλο παραθύρου είναι σταθερό σε διάφορες θέσεις και αν δεν έχετε πηγή ισχυρού θορύβου ή μυρωδιές κάτω από το παράθυρο.
 2. Τοποθετήστε τη χτένα παραθύρου και κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο εάν το φύλλο παραθύρου δεν έχει τις δικές του λειτουργίες σταθεροποίησης. Στο κόστος: η πιο απλή χτένα μπορεί να πάρει έως και 1000 ρούβλια.
 3. Εγκαταστήστε τα παράθυρα με τη λειτουργία του μικρού εξαερισμού (εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στη φάση επισκευής ή είναι καιρός να αλλάξετε τα παράθυρα). Η επιλογή είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, καθώς το παράθυρο δεν πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Έτσι - δεν θα λάβει ήχους δρόμου και μυρωδιές, δεν θα πετάξει έντομα, βροχή ή χιόνι.
 4. Τοποθετήστε τη βαλβίδα παραθύρου. Κατάλληλο εάν κρατάτε ανοιχτό το παράθυρο, δεν υπάρχει δυνατότητα (για παράδειγμα, λόγω θορύβου) και δεν διαθέτει λειτουργία αερισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι ο καθένας δεν θα κάνει την εγκατάσταση βαλβίδας από τα χέρια τους. Το ίδιο το προϊόν θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες (ανάλογα με το μοντέλο), η εγκατάσταση από ειδικούς μπορεί να κοστίσει περίπου.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα παραθύρου. Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο ή εάν αποθηκεύονται μερικά ακριβά αντικείμενα, τότε αυτή η επιλογή μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ο φυσικός αερισμός (όλες οι παραπάνω μέθοδοι αναφέρονται σε αυτό) έχει ασταθή απόδοση, ενώ ένας ανεμιστήρας μπορεί να διατηρεί μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Για την υπερχείλιση και την περαιτέρω απομάκρυνση του αέρα κάτω από την πόρτα, πρέπει να υπάρχει μια σχισμή στην ντουλάπα. Εάν δεν είναι, τότε στο φύλλο της πόρτας μπορείτε να κόψετε τη μάσκα (ή μια βαλβίδα, όπως το Doment).

Πιο ακριβή και κάπως ασυνήθιστη επιλογή: μια μικροσκοπική εγκατάσταση Aeromat μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Μέσα στην ορθογώνια θήκη υπάρχουν ανεμιστήρες που τροφοδοτούν αέρα τόσο στην εισροή όσο και στον απορροφητήρα. Δηλαδή, μπορούν να ενημερώσουν τον αέρα ακόμα και σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα προϊόντα κοστίζουν αρκετά δεκάδες χιλιάδες ρούβλια και μόνο ένας ειδικός μπορεί να τα εγκαταστήσει.

Ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα σε έναν τοίχο

Θα είναι πιο δύσκολο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο δωμάτιο από ό, τι εάν υπήρχε παράθυρο. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές εφαρμογής.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη: 1 - η ροή του αέρα μέσα από μια σχισμή κάτω από την πόρτα? 2 - Θέση για την εισαγωγή του ανεμιστήρα εξαγωγής

Στην προηγούμενη παράγραφο, θεωρήσαμε ένα σχήμα στο οποίο εισέρχεται μόνο ο αέρας στην αποδυτήρια από το δρόμο - επειδή σε μια αίθουσα με παράθυρο αυτή η επιλογή είναι η απλούστερη. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο, τότε σε κάθε περίπτωση για εξαερισμό είναι απαραίτητο να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Και μέσα από αυτό είναι ήδη δυνατή η οργάνωση τόσο της εισροής όσο και του εκχυλίσματος.

Πρώτον, ας δούμε πώς εισάγεται ο αέρας μέσα από τον τοίχο. Γι 'αυτό, τρυπείται μια τρύπα και εισάγεται μια βαλβίδα τοίχου. Η παραλλαγή είναι η απλούστερη και φθηνότερη (μπορείτε να πάρετε τη βαλβίδα για 3-5 χιλιάδες, η εγκατάσταση θα κοστίσει τόσο πολύ).

Υπάρχει μια άλλη επιλογή, αλλά είναι ακατάλληλη: αντί μιας βαλβίδας, είναι εγκατεστημένη μια μονάδα παροχής αέρα. Η συσκευή είναι πιο ακριβό: αυτή η τεχνική θα κοστίσει περισσότερο από 10 χιλιάδες ρούβλια. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα φυτά έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα - κάτι που δεν είναι απαραίτητο για ένα μικρό δωμάτιο γκαρνταρόμπα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αντί για εισροή από την ντουλάπα, μπορείτε να οργανώσετε την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, μια τρύπα τρυπιέται στον τοίχο, και ένας ανεμιστήρας εξαγωγής (ο οποίος θα φυσάει στο δρόμο, όχι μέσα στο δωμάτιο) εισάγεται μέσα του. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το δωμάτιο με γκαρνταρόμπα απέχει πολύ από την κουζίνα / μπάνιο.

Ένας γενικός κανόνας για οποιαδήποτε μέθοδο: πρέπει να υπάρχει ροή αέρα μεταξύ της ντουλάπας και του διαδρόμου (ή του δωματίου). Για αυτό, είτε θα πρέπει να υπάρχει μια υποδοχή κάτω από την πόρτα, ή στο φύλλο πόρτας θα πρέπει να υπάρχει μια μάσκα.

Ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια

Η πιο ενοχλητική και δύσκολη στην εφαρμογή επιλογή. Τέτοια σχέδια βρίσκονται συχνά: οι ιδιοκτήτες συχνά κάνουν ντουλάπες σε κυλικεία που βρίσκονται "μέσα" στα διαμερίσματα. Και στην κατασκευή κατοικιών με ντουλάπες, βρίσκονται επίσης συνήθως ακριβώς σύμφωνα με ένα τέτοιο σχέδιο.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη (τοποθέτηση αεραγωγών από το ρούχο στο ventshahta στο μπάνιο)

Σε αυτή την περίπτωση, η εκτέλεση του έργου, ειδικά εσείς (χωρίς ειδικούς) - θα είναι πιο δύσκολη. Υπάρχουν διάφορα συστήματα λύσεων:

 1. Σε έναν τοίχο που συνορεύει με το σαλόνι με ένα παράθυρο, αν το δωμάτιο είναι μακρύτερα από την κουζίνα / μπάνιο από την ντουλάπα - ένα άνοιγμα γίνεται και καλύπτεται με μια σχάρα. Ο αέρας θα ρέει μέσα από αυτό. Ο αέρας απομακρύνεται μέσω της σχισμής κάτω από την πόρτα στο διάδρομο και έπειτα στον πλησιέστερο εξαεριστήρα ή καυσαερίων. Αν δεν υπάρχει τρύπα, υπάρχει μια μάσκα στην πόρτα.
 2. Εάν μέσω ενός τείχους με μια ντουλάπα υπάρχει μια κουζίνα / μπάνιο, ή ένα δωμάτιο με κουκούλα - σε αυτόν τον τοίχο γίνεται μια τρύπα και καλύπτεται με μια σχάρα. Μέσα από αυτό, ο αέρας θα αφαιρεθεί. Fresh - θα έρθει μέσα από μια σχισμή κάτω από τη μάσκα πόρτας / υπερχείλισης.
 3. Αν το σπίτι / διαμέρισμα είναι υπό επισκευή και θα εγκατασταθούν τέντες - είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα σύστημα αεραγωγών που θα αντλεί αέρα από κάθε δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, μια ξεχωριστή γραμμή τραβιέται στην ντουλάπα. Η εισροή καθαρού αέρα - θα περάσει από την υποδοχή κάτω από την πόρτα. Η γραμμή τάνυσης μπορεί να φτάσει είτε στην πλησιέστερη θυρίδα εξαερισμού (όπως στην εικόνα παραπάνω) είτε στον τοίχο προς το δρόμο (στην περίπτωση αυτή τοποθετείται ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στον αγωγό).

Λάβετε υπόψη: όλα τα παραπάνω κυκλώματα να κάνουν σωστά είναι απίθανο να πετύχουν.

Με τα χέρια σας - Πώς να κάνετε τον εαυτό σας

Πώς να κάνετε κάτι τον εαυτό σας, με τα δικά σας χέρια - το site master master

Δωμάτιο ντουλάπας - διαρρύθμιση, αερισμός, σχεδιασμός. Κανόνες φωτογραφιών και εξοπλισμού στο διαμέρισμα.

Πώς να φτιάξετε ένα γκαρνταρόμπα στο διαμέρισμα - φωτογραφίες και συστάσεις για τη συσκευή

Πού να αποθηκεύσετε τα κλινοσκεπάσματα, τα ρούχα, τον οικιακό εξοπλισμό και άλλα πράγματα; Αξίζει να εξεταστεί αυτό το ζήτημα στο στάδιο του σχεδιασμού της επισκευής, προκειμένου να δοθεί μια θέση στο ανακαινισμένο διαμέρισμα για την οργάνωση βολικών συστημάτων αποθήκευσης.

Πώς να οργανώσετε το χώρο του διαμερίσματος έτσι ώστε να μην το γεμίζει με επιπλέον στοιχεία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την αναζήτηση του απαραίτητου αντικειμένου; Παραδοσιακά, το πρόβλημα αυτό επιλύεται εις βάρος των ντουλαπιών ή των σύγχρονων παραλλαγών τους - ντουλάπες με συρόμενες πόρτες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου η μόνη δυνατή ορθολογική χρήση της περιοχής, αν και η πιο κοινή.

Κατά την οργάνωση χώρων αποθήκευσης, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε αυτές τις παραμέτρους:

1. Χαρακτηριστικά σχεδιασμού του χώρου και της περιοχής του. Μια θέση, μια ακμή, ένας μακρύς διάδρομος, μια ευρύχωρη λιμνοθάλασσα και άλλα μέρη του διαμερίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά ως χώροι αποθήκευσης.

2. Ο αριθμός, το μέγεθος και ο τύπος των πραγμάτων. Για ρούχα, αξεσουάρ οικιακής χρήσης, βιβλία, αθλητικό εξοπλισμό, απαιτούνται απολύτως διαφορετικοί τύποι συστημάτων αποθήκευσης: βεστιάριο, αποθήκη, mezzanine, ράφια κλπ.

3. Συχνότητα χρήσης. Τα ντουλάπια για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης πρέπει να είναι εξοπλισμένα σε περιοχές που είναι κατάλληλες για γενική πρόσβαση και εποχιακά αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν στα απομακρυσμένα μέρη του διαμερίσματος. Κάθε ένας από τους τύπους συστημάτων αποθήκευσης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Παραμένουν στο παρελθόν οι χρόνοι των παραδοσιακών ντουλαπιών swinging. Η ανωτερότητα μεταξύ των συστημάτων αποθήκευσης μεταφέρθηκε σε λειτουργικές ντουλάπες. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 1. Το άνοιγμα των θυρών δεν απαιτεί επιπλέον χώρο: βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και απομακρύνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις κατά μήκος των οδηγών.
 2. Η ντουλάπα σχεδιάζεται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις του δωματίου. Και η πλήρωση επιλέγεται από τον ίδιο τον πελάτη, ανάλογα με τις ανάγκες του.
 3. Η ενσωματωμένη έκδοση του δομικού στοιχείου μπορεί να χρησιμεύσει ως τοίχοι, δάπεδο και οροφή του δωματίου.

Εκτός από το πλαίσιο στήριξης, το δομικό σύστημα ντουλάπα πόρτες με μηχανισμό ολίσθησης, οδηγούς και εσωτερική γέμιση. Η πόρτα αποτελείται από ένα πλαίσιο και μια πρόσοψη. Για την κατασκευή εσωτερικών στοιχείων - τα κύτη, τα ράφια, τα κιβώτια, καθώς και για την πλήρωση των προσόψεων - χρησιμοποιούνται κυρίως πάχος μοριοσανίδων 8-32 mm, για προσόψεις - πάχος υλικού 8-10 mm. Το πίσω τοίχωμα του ντουλαπιού είναι λεπτότερο από τα πλευρικά τοιχώματα, το πάχος του οποίου ποικίλλει ανάλογα με το σχέδιο του ντουλαπιού (κατά μέσο όρο 25-27 mm). Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο φινίρισμα των άκρων των ράφια και των προσόψεων - θα πρέπει να επικολληθούν γύρω από την περιμετρική edgeband.

Ντουλάπι - ενσωματωμένο ή αποσπασμένο;

Εάν το ερμάριο γειτνιάζει με τον τοίχο, υπάρχει πειρασμός να εγκαταλείψουμε το εποικοδομητικό τμήμα των επίπλων σε αυτήν την περιοχή, κάτι που δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένο. Έτσι, η παρουσία του δαπέδου - ο πυθμένας του ντουλαπιού - εξασφαλίζει την ομαλότητα των οδηγών και ο οπίσθιος τοίχος κάνει το ντουλάπι πιο άκαμπτο. Ωστόσο, εάν η ντουλάπα είναι ενσωματωμένη σε μια μικρή θέση, τα στοιχεία του σώματος δεν μπορούν να εγκατασταθούν προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος. Επίσης, κατά το σχεδιασμό των ενσωματωμένων ντουλαπιών με την επιλογή της τοποθέτησης των ράφια στους τοίχους, είναι απαραίτητο να ελέγξετε με τη διάταξη της καλωδίωσης.

Μικρή, αλλά υψηλή (μέχρι την οροφή) καμπίνα με καθρέφτες πόρτες - στο διάδρομο με έκταση περίπου 4 m2. Ευρύχωρο και μεγάλο, πλήρες μήκος, στο υπνοδωμάτιο. Καμπίνα μη τυποποιημένης διαμόρφωσης, προσεκτική εξέταση των αναγκών του νοικοκυριού, - στο σαλόνι. Universal, σχεδιασμένο για την αποθήκευση ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών - στο νηπιαγωγείο.

Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορεί να συμπληρωθεί με ένα ενσωματωμένο γραφείο. Ένα τζάμι, με πολλά ράφια για βιβλία και περιοδικά - στο γραφείο και στη βιβλιοθήκη.

Ονειρευόμαστε την ντουλάπα

Με την κλασική έννοια, το dressing room είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή χώρος, που περιβάλλεται από τοίχο ή διαμέρισμα, για την αποθήκευση των πραγμάτων. Το πλεονέκτημα του να έχετε ένα βεστιάριο στο διαμέρισμα - να κάνουμε χωρίς τις παραδοσιακές ντουλάπες, συρταριέρες, δημιουργούμε σύγχυση χώρο. Επιπλέον, ένα ευρύχωρο γκαρνταρόμπα με παράθυρο δίπλα στο μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο, είναι εύκολο να μετατραπεί σε μπουτόν. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, το δωμάτιο μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός τοίχου. G ή U, καθώς και γωνία. Κατά κανόνα, στο μοντέλο σπίτια δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να εξοπλίσει ένα πλήρες δωμάτιο-ντουλάπα, έτσι ώστε οι λειτουργίες του εκτελούνται από το διάστημα χωρίζονται τοιχοποιίας: γύψου ή συρόμενη διαμέρισμα, ντουλάπα, κλωστοϋφαντουργικών κουρτίνα.

Τι πρέπει να γνωρίζω όταν σχεδιάζω να φτιάξω ένα πλήρες ντυμένο δωμάτιο;

 • Ένα άνετο ελάχιστο χώρο, απαραίτητο για ξεχωριστό δωμάτιο ντυσίματος, έχει πλάτος 3 μ. Και βάθος 1,5-1,7 μ. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος θα είναι αρκετός για τα πράγματα, και για τρεις τοίχους, και για την κίνηση των οικοδεσποτών. Ντουλάπα μικρότερη από 3-4 μ

είναι παράλογο.

 • Με το είδος της κατασκευής υπάρχουν τρία είδη της ντουλάπας: κλασικό (από ενότητες στέγαση) για πάνελ τοίχου και μεταλλικά ράφια, πλαίσια (ή πάνω σε ράγες). Τα στοιχεία ρουλεμάν στις δύο πρώτες επιλογές είναι κάθετοι πίνακες και τοποθετούνται μεταξύ τους ράφια, συρτάρια και άλλα στοιχεία. Στις δομές πλαισίων, οι μεταλλικοί στύλοι παίζουν το ρόλο των στοιχείων που φέρουν. Παρακαλώ σημειώστε, στο κλασικό ντουλάπι ντουλάπα φινίρισμα των τοίχων δεν έχει σημασία, γιατί θα είναι τελείως κλειστά συστήματα αποθήκευσης - σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε για φινίρισμα των υλικών, επιλέγοντας για τη ζωγραφική ή φθηνό ταπετσαρία.
 • Όπως και σε κάθε δωμάτιο, το δωμάτιο πρέπει να φωτιστεί. Το καλύτερο είναι για αυτό το σκοπό λάμπες οροφής, με στόχο τα ράφια των γραφείων. Για γωνιακούς χώρους υπάρχουν κατάλληλα φωτιστικά σε clothespins, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τη γωνία φωτός.
 • Οι πόρτες στο σαλόνι μπορούν να είναι οποιεσδήποτε. Για έναν απομονωμένο χώρο, μια πόρτα ταλάντευσης ή μια συρόμενη πόρτα είναι σχετική. Αν το δωμάτιο πρέπει να χωριστεί από το δωμάτιο, θα γίνουν ολισθαίνοντα χωρίσματα. Η γωνιακή ντουλάπα θα κρύβεται πίσω από μια οθόνη ή μια πόρτα ακορντεόν.
 • Χώρος στο γκαρνταρόμπα

  Και στο δωμάτιο ντουλάπα και το ντύσιμο θα πρέπει να έχει δύο κύρια διαμερίσματα - ένα με τη ράβδο για κρεμάστρες (φόρεμα ή κοστούμι) και χώρο με ράφια στα οποία θα θέσει όλα τα άλλα πράγματα (πετσέτες, σεντόνια, κλπ..

  Πόσα τέτοια γραφεία και πώς θα βρίσκονται, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί, με βάση τον αριθμό των πραγμάτων και την ευκολία των χρηστών. Για περισσότερη άνεση, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συρτάρια αποθήκευσης ή καλάθια για τέτοια μικροπράγματα, όπως εσώρουχα ή δεσμούς, ράφια για τα παπούτσια, καπέλα και τσάντες ταξιδίου. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να τακτοποιήσετε ένα κάθετο ράφι για την σανίδα σιδερώματος και ένα διαμέρισμα για την ηλεκτρική σκούπα. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση του υπουργικού συμβουλίου, δεδομένου ότι ορισμένα στοιχεία της εσωτερικής του οργάνωσης εξαρτώνται από αυτό. Έτσι, αν η ντουλάπα είναι στο διάδρομο είναι αναγκαίο να προβλεφθεί στο άνω τμήμα των ρούχων που η οικογένεια έχει το χρόνο και τον διαχωρισμό των ομπρέλες, γάντια, καπέλα, τα κεφάλαια για τη φροντίδα παπουτσιών. Εάν το ντουλάπι βρίσκεται στο σαλόνι και είναι το μόνο σύστημα αποθήκευσης σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε σε αυτό ράφια για περιοδικά, δίσκους.

  Στην ιδανική περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση ενός συγκεκριμένου χώρου αποθήκευσης κατά τη φάση επανασχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιαιτερότητες της μη τυποποιημένης διάταξης ενός διαμερίσματος συχνά γίνονται ένα πραγματικό εύρημα. Έτσι, περιφράζοντας μέρος του εκτεταμένου δωματίου κάτω από το σύστημα αποθήκευσης, από τη μία πλευρά, μπορείτε να εξοπλίσετε το ντουλάπι στο τέλος, και το υπόλοιπο του δωματίου να διαμορφώσει την πλατεία. Ως επιλογή - σε μια θέση πίσω από μια προεξοχή ή γωνία για να δημιουργήσει ένα ράφι.

  1-2 Ένα μακρύ, στενό και μη λειτουργικό διάδρομο, στο οποίο ήταν δύσκολο να τεθεί ένα πλήρες ντουλάπι, ως αποτέλεσμα της αναδιαμόρφωσης μετατράπηκε σε δύο ντουλάπες. Αυτό έγινε δυνατό μετά την ένωση του καθιστικού και της κουζίνας.

  3. Το υπνοδωμάτιο ξεχωριστή γκαρνταρόμπα από το υπόλοιπο του χώρου μπορεί να γίνει με την ενσωμάτωση ντουλάπα σε ένα μικρό τμήμα της αγοράς, και μπροστινή πλευρά «κρυφό» πίσω από τον χαμηλό τοίχο ή ράφι, το καλύτερο σε ράφια του ήταν μέσα.

  4. Ένας ασυνήθιστος τρόπος να εξοπλιστεί το δωμάτιο ντουλάπι στην κρεβατοκάμαρα με τη σωστή τετράγωνη μορφή - τη γωνιακή τοποθέτηση των ντουλαπιών σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του κρεβατιού κατά μήκος της διαγώνιας. Είναι σημαντικό να περάσουν τουλάχιστον 60 cm μεταξύ του τοίχου και της γωνίας του κρεβατιού.

  5. Διάδρομος με μη τυποποιημένη μορφή - ένα εξαιρετικό μέρος για την εγκατάσταση ενός λειτουργικού γραφείου. Το μόνο πράγμα - θα πρέπει να γίνει στην τάξη. Όπως στο διάδρομο, κατά κανόνα, υπάρχουν αρκετές εσωτερικές πόρτες, η ζώνη ανοίγματος θα πρέπει να «συντονίζεται» με την περιοχή ανοίγματος των θυρών του ντουλαπιού.

  Κατά την αναζήτηση των επιλογών

  Εκτός από την ντουλάπα ή το γκαρνταρόμπα, στο χώρο του διαμερίσματος μπορείτε να εξοπλίσετε άλλους χώρους για την αποθήκευση των πραγμάτων.

  Κουζίνα.

  Η παρουσία ενός ξεχωριστού ντουλαπιού, καθώς και ενός αποδυτηρίου, καθιστά δυνατή την ορθολογική χρήση του κεννού χώρου στο σπίτι. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την καθιερωμένη γνώμη, η αποθήκη είναι ένας χώρος όχι μόνο για την αποθήκευση προϊόντων. Με την κατάλληλη χωροθέτηση του χώρου σας, ακόμη και σε μια μικρή περιοχή, μπορείτε να "καταθέσετε" συμπαγές σχεδόν όλα τα πράγματα που πρέπει να κρύψετε. Δεδομένου ότι αυτό το δωμάτιο δεν είναι κατοικία, οι επισκευές μπορούν να μειωθούν σε μια οικονομία παραλλαγή: βαφή των τοίχων και της οροφής (καλύτερα σε ανοιχτόχρωμο χρώμα), και να λινέλαιο στο πάτωμα. Αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο σωστό φωτισμό, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετό, καθώς και το σύστημα ανταλλαγής αέρα. Η εσωτερική ρύθμιση εξαρτάται από τον τύπο αντικειμένων:

  • για οικιακά τεμάχια - ένα ξεχωριστό στενό (στο πλάτος ενός ράφι 3 λίτρων) ράφι?
  • για εργαλεία, κιβώτια με μικρά δομικά στοιχεία - το ράφι είναι ευρύτερο, με ανθεκτικά ράφια.
  • για μια ηλεκτρική σκούπα, σιδερώστρα, σκούπες, κάδοι, σφουγγαρίστρες - μια στενή θέση στη γωνία του ντουλαπιού.
  • για ρούχα, πετσέτες, κουβέρτες, κρεβάτια - ράφια, κρεμάστρες, γάντζους.
  • για βιβλία, παλιά άλμπουμ, έγγραφα και άλλα έγγραφα - ένα ξεχωριστό ράφι ή ένα κλειστό ντουλάπι με ράφια.

  Entresol.

  Στην περίπτωση αυτή, δεν πρόκειται για το πάτωμα στο διαμέρισμα, αλλά για μικρά κιβώτια στο χώρο πάνω από την πόρτα ή γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Στην περίπτωση αυτή, όσο υψηλότερο είναι το ανώτατο όριο, τόσο το καλύτερο. Με τον εξοπλισμό του ημιώροφο, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο σχεδιασμός λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό και τα πιθανά φορτία κατά τη λειτουργία. Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε τον επαρκή φωτισμό και τον εξαερισμό αυτής της περιοχής του δωματίου.

  Podium. Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του βάθρου είναι ένας χώρος για την αποθήκευση των πραγμάτων. Πώς να κάνετε τη χρήση της όσο το δυνατόν πιο άνετη;

  • Οι λαβές των κιβωτίων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετες και ο μηχανισμός της κίνησης τους θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένος με κυλίνδρους ή οδηγούς.
  • Τα πολύ μεγάλα συρτάρια δεν είναι λογικά, αφού δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα μακρινά μέρη. Αλλά αυτή είναι μια δικαιολογημένη επιλογή για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση των πραγμάτων, για παράδειγμα χειμωνιάτικα ρούχα. Αν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος κάτω από το βάθρο, είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν κιβώτια βάθους μικρότερου από 1 m και ο εναπομείναντος χώρος πρέπει να καταλαμβάνεται από συστήματα αποθήκευσης που έχουν πρόσβαση από πάνω.

  Θέση. Ουσιαστικά κάθε προβολή ή εσοχή μπορεί να μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης. Αρκεί να τα ξεχωρίσουμε από τον κοινό χώρο με κάποιο τύπο εγκλωβισμένης κατασκευής και το εσωτερικό πρέπει να είναι εξοπλισμένο με αντικείμενα που πρέπει να κρύβονται. Ιδιαίτερα κατάλληλες κόγχες μπορούν να γίνουν στο χώρο του μπάνιου - μπορούν να εγκαταστήσουν ένα πλυντήριο και ταυτόχρονα να εξοπλίσουν ράφια για πετσέτες κλπ.

  Τα διαμερίσματα στο υπερώο, τύπου στούντιο ή ένα μικρό υπνοδωμάτιο για την ντουλάπα, μπορείτε να πάρετε το λειτουργικό χώρο, που τη χωρίζει από την κύρια αίθουσα μόνο με τη βοήθεια των τεχνικών διακόσμησης: δαπέδου, ειδικό φωτισμό, ένα ασυνήθιστο σχεδιασμό της οροφής. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα πράγματα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα είδος εσωτερικής διακόσμησης, οπότε η ιδανική σειρά με την - απαραίτητη προϋπόθεση.

  7 Σημαντικοί κανόνες για την οργάνωση μιας ντουλάπας ή ενός γκαρνταρόμπα

  1. Το σύστημα αποθήκευσης θα πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του νοικοκυριού. Αν έχετε λίγα κοστούμια και φορέματα, δεν θα χρειαστεί ένα μεγάλο διαμέρισμα με μπαρ για κρεμάστρες. Είναι καλύτερα να δημιουργήσετε περισσότερα ράφια για φανέλες και παπούτσια.

  2. Εγκάρσια ρούχα σιδηροδρομικών μπορεί να βρίσκεται στο ύψος των ματιών και πάνω - τα ράφια που βρίσκονται στο κάτω μέρος αυτής της υπόθεσης, και αυτή ράβδο εξοπλισμένα με παντογράφο - ένα μηχανισμό που επιτρέπει σε σας για να χαμηλώσει τον πήχυ για να βγάλει τα ρούχα της. Όταν τοποθετείτε μια σταυρωτή ράβδο για κρεμάστρες, θεωρήστε ότι:

  • τα φορέματα και τα κοστούμια χρειάζονται χώρο 160 cm (απόσταση από τη ράβδο έως το κάτω μέρος του αντικειμένου + αποθέματα 10-20 cm).
  • φούστες, πουκάμισα, σακάκια - 100 εκ.
  • παντελόνια - 110-130 cm (ανάλογα με το ύψος του ατόμου).

  3. Η απόσταση ανάμεσα στα ράφια στα οποία τοποθετείται το διπλωμένο ρούχο είναι 25 εκ. Η απόσταση μεταξύ των ράφια για τις τσάντες, τις βαλίτσες και τα καπέλα εξαρτάται από το μέγεθος του ψιλικά.

  4. Η απόσταση μεταξύ των ράφια για παπούτσια είναι από 25 cm (για παπούτσια) έως 40 cm (για παπούτσια και μπότες). Σε αυτή την περίπτωση, αναμένετε ότι ένα ζευγάρι παπουτσιών καταλαμβάνει απόσταση περίπου 25 cm σε πλάτος.Για τα παπούτσια, είναι απαραίτητο να δώσετε ένα επιπλέον κάθισμα και τα κουτιά θα πρέπει να ταξινομηθούν ανά εποχή, να υπογράψουν ή να επικολλήσουν φωτογραφίες παπουτσιών πάνω τους.

  5. Τα λευκά είδη τοποθετούνται σε κουτιά ή σε ράφια σε ειδικά δοχεία.

  6. Στις πόρτες του ντουλαπιού ή στο πλάι του δωματίου, μπορείτε να στερεώσετε μια μικρή μπάρα για γραβάτες, κασκόλ, ζώνες και ζώνες.

  7. Εποχιακά ρούχα ή κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, κουβέρτες), καθώς και πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να βρίσκονται στα ανώτατα ράφια.

  Σχέδιο κατάλληλα εξοπλισμένου δωματίου

  Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα με τα χέρια τους

  Η λειτουργία κάθε συστήματος εξαερισμού είναι να εξασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα στο σπίτι. Όλες οι εγκαταστάσεις του σπιτιού πρέπει να διαθέτουν αερισμό. Αν και κάθε αερισμός του χώρου οργανώνεται με διάφορους τρόπους, η αρχή είναι πάντα η ίδια - σε καλά αεριζόμενο χώρο είναι απαραίτητο να φέρει την κατάλληλη ποσότητα αέρα από το εξωτερικό, για να εξασφαλίσει τη ροή του μέσα από το δωμάτιο και να καταστεί δυνατή η εκτροπή των αποβλήτων (μπαγιάτικο) αέρα μέσα από τους αεραγωγούς εξαγωγής. Στα αποδυτήρια, καθώς και σε άλλους τομείς, είναι αναγκαίο να προβλεφθεί επαρκής αερισμός.

  Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο ντουλάπι, ο αέρας από το εξωτερικό μπορεί να εισέλθει μέσα από τις ρωγμές του ξυλουργού.

  Αλλά αυτό είναι μόνο θεωρητικά, επειδή τα παράθυρα που παράγονται σήμερα είναι σφραγισμένα.

  Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό άνοιγμα στο προφίλ παραθύρου ή στον τοίχο, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.

  Ο αέρας που εισέρχεται στο ντουλάπι μέσω του αναπνευστήρα θα κινηθεί προς την πλησιέστερη σχάρα εξαερισμού που καλύπτει την είσοδο του αγωγού εξαγωγής.

  Αυτά τα κανάλια πρέπει να βρίσκονται στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στην κουζίνα. Οι πόρτες στις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι αγωγοί εξαγωγής δεν πρέπει να είναι στεγανές. Προκειμένου ο αέρας να κινείται ελεύθερα, ακόμα και όταν οι πόρτες είναι κλειστές, πρέπει να κοπούν από κάτω.

  Μεταξύ της κάτω πλευράς της πόρτας και του δαπέδου θα πρέπει να υπάρχει μια σχισμή (στις πόρτες μεταξύ των δωματίων - πλάτος 1 cm, στις πόρτες στην κουζίνα και στο μπάνιο - 2,5 cm). Αντί να κόβετε το κάτω μέρος της πόρτας, μπορείτε να κάνετε τρύπες και να τοποθετήσετε ειδικές κουζίνες. Όπως μπορείτε να δείτε, ο αερισμός του δωματίου του ντουλάπας με το παράθυρο δεν διαφέρει από τον αερισμό ενός κανονικού δωματίου.

  Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο σαλόνι, η οργάνωση αερισμού διαφέρει από αυτή που περιγράφεται παραπάνω. Ο σχεδιαστής πρέπει να παρέχει ξεχωριστό αγωγό εξαγωγής σε αυτό το δωμάτιο. Όταν διακοσμείτε το δωμάτιο, δεν μπορείτε να αποκλείσετε την είσοδο στο κανάλι και επίσης να εμποδίσετε τη ροή του αέρα προς την κατεύθυνσή του. Η μετακίνηση του αέρα εξαερισμού στο ντουλάπι χωρίς παράθυρο λαμβάνει χώρα στην αντίθετη κατεύθυνση (σε σύγκριση με την κίνηση του αέρα στην αίθουσα ντυσίματος με ένα παράθυρο).

  Ο αέρας στο γκαρνταρόμπα πρέπει να έρχεται έμμεσα, δηλαδή μέσω γειτονικών δωματίων. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κίνηση του αέρα από τα δωμάτια με παράθυρα λαμβάνει χώρα προς την κατεύθυνση των αγωγών εξαγωγής, και επομένως και προς την κατεύθυνση της αίθουσας. Ο αέρας στο δωμάτιο ρέει μέσα από τα παράθυρα και αν είναι παλιά και δεν είναι πολύ σφιχτό (τότε είναι πιθανό να περάσει σε αρκετό αέρα) ή μέσω ειδικών αεραγωγών. Για την ελεύθερη κίνηση του αέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη να αφήνουμε ρωγμές στις πόρτες του δωματίου και μεταξύ των δωματίων. Εάν δεν υπάρχει κανάλι εξάτμισης στο σαλόνι χωρίς παράθυρο, ο αέρας μέσα από αυτό δεν θα κυκλοφορήσει. Η ροή του αέρα θα λάβει χώρα από τα παράθυρα στα δωμάτια με τα ανοίγματα εξαερισμού στο μπάνιο, την κουζίνα, και ένα ντουλάπι, παρακάμπτοντας το καμαρίνι, εξαιτίας της οποίας ο αέρας εκεί θα παραμείνει στάσιμη. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο ντουλάπα δεν θα έχει μόνο μια δυσάρεστη οσμή, αλλά η υγρασία του αέρα μπορεί επίσης να αυξηθεί σημαντικά. Εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από ότι στην υπόλοιπη περιοχή (στην αποδυτήρια καλοριφέρ τυπικά δεν έχει οριστεί), η υγρασία μπορεί να συμπυκνωθεί, δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη των μυκήτων και μούχλας.

  Αναγκαστικός εξαερισμός

  Όλα τα προαναφερθέντα σχόλια αφορούν τον φυσικό εξαερισμό. Σε ένα σπίτι με εξαναγκασμένο εξαερισμό, πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός αγωγός εξαγωγής στο σαλόνι. Ο αέρας στα αποδυτήρια πρέπει να προέρχονται από τις γειτονικές αίθουσες στις οποίες υπάρχουν αεραγωγοί παροχής αέρα (με εξαναγκασμένο αερισμό) ή τα κανάλια εισόδου (στην περίπτωση της αναγκαστικής αερισμού). Ο σχεδιαστής αερισμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ισορροπία παροχής και αέρα εξαγωγής.

  Δωμάτιο ντουλάπας: με ή χωρίς παράθυρο

  Στη σημείωση:

  Υπάρχουν δύο τύποι σχεδίων χώρων βεστιάριο: αρθρωτό και ντουλάπα.

  Αναρτήθηκε Η κατασκευή είναι συναρμολογημένη σε ειδικά ράφια, και όλα τα άλλα στοιχεία της αίθουσας γκαρνταρόμπα είναι κρεμασμένα πάνω τους. Για αυτά τα στοιχεία σε διαφορετικά ύψη, οι θέσεις είναι εφοδιασμένες με συνδετήρες. Σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες, τα στοιχεία μπορούν να αναδιαμορφωθούν και να αντικατασταθούν. Αυτός ο σχεδιασμός της ντουλάπας σας επιτρέπει να το ρυθμίσετε για διαφορετικά πράγματα με τον βέλτιστο τρόπο. Αλλά αυτό το σχέδιο έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - ανοικτή αποθήκευση, η οποία οφείλεται αναπόφευκτα στην παρουσία σκόνης. Επομένως, όλα τα αντικείμενα μιας τέτοιας ντουλάπας συνιστώνται να αποθηκεύονται σε κλειστά δοχεία ή περιβλήματα.

  Ντουλάπι Ο σχεδιασμός είναι εν μέρει στερημένος από έλλειψη αρθρώσεων, αφού τα περισσότερα πράγματα αποθηκεύονται σε κλειστό χώρο. Η εξαίρεση είναι τα ρούχα σε κρεμάστρες, τα οποία αποθηκεύονται συνήθως σε περιπτώσεις. Αλλά η δομή του υπουργικού συμβουλίου είναι ακίνητη και δεν προσφέρεται για "επανασχεδιασμό". Επομένως, οι χώροι αποθήκευσης πρέπει να διανέμονται εκ των προτέρων.

  Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι τα αρθρωτά συστήματα αποθήκευσης χρησιμοποιούνται με επιτυχία όχι μόνο σε κτίρια κατοικιών, αλλά και σε μπάνια και βοηθητικούς χώρους, για παράδειγμα, σε γκαράζ.

  Χρειάζεσαι εξαερισμό στο ντουλάπι;


  Μια καλή στιγμή της ημέρας. Από την αίθουσα χωρίστηκε χώρος (1,5 με 1,8 μ.) Για ένα δωμάτιο ντυσίματος με συρόμενη πόρτα. Χρειάζεται να το αερίσω και πώς;

  Η ερώτηση απαντήθηκε από ειδικούς

  Η καλύτερη απάντηση

  Ενδιαφέρουσες προσφορές

  Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

  Η ουσία του προβλήματος. 5ος όροφος ενός πενταόροφου κτηρίου, κουζίνα αερίου. Ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, αντιστρέφοντας την ώση. Ο υπάλληλος και επιβεβαίωσε εδώ στην τοποθεσία αιτία είναι πολύ μικρό κανάλι εξαερισμού. Η συζήτηση των επιλογών για τη λύση έχει εξαφανιστεί, οπότε αντιγράφω.

  σε μονολιθικούς οικιακούς μετρητές νερού και μετρητή θερμότητας βρίσκονται σε ξεχωριστό δωμάτιο στο πάτωμα. Όλοι οι σωλήνες θέρμανσης και νερού πηγαίνουν στο μπάνιο από αυτό το δωμάτιο σε κάθε διαμέρισμα στο πάτωμα, το πάτωμα είναι ήδη καλυμμένο με μια επίστρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος. 1. Καταλαβαίνω.

  Αγαπητοί επαγγελματίες, ελπίζω πραγματικά για τις συμβουλές σας. 11ος όροφος 11 (τελευταίο). Ο σωλήνας αποχέτευσης (ανεμιστήρας) ανεβαίνει στο πάτωμά μας, κάπου μέχρι τα επίπεδα του μαστού. Αποφασίσαμε να ξανακάνουμε ολόκληρο το σπίτι σε βάρος των ιδιοκτητών και να τα τοποθετήσουμε.

  Γεια σας. Χρειάζομαι πραγματικά συμβουλές σχετικά με τον εξαερισμό στο dressing room. Σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στο μπάνιο, διαχωρίσαμε μέρος του δωματίου κάτω από το δωμάτιο. Είναι μικρό, αλλά έχει τη δική του είσοδο, βάζουν την εσωτερική πόρτα. Αποδείχθηκε ότι αυτό.

  Γεια σας. Στο σπίτι μας, πάνω από το διαμέρισμά μου είναι ξύλινη σοφίτα με μόνωση από ορυκτοβάμβακα. Προγραμματισμένες οροφές. Είναι δυνατή η τοποθέτηση καλωδίων κάτω από την οροφή, πίσω από την οροφή τέντωμα; Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς; Γράψτε.

  Πώς να εξασφαλίσετε τον εξαερισμό στο δωμάτιο;

  Ακόμα και σε ευρύχωρα δωμάτια, το ζήτημα της εξοικονόμησης ενός χρήσιμου χώρου διαβίωσης παραμένει σχετικά. Εξ ου και η επιθυμία των ανθρώπων να απαλλαγούν από τα περίπλοκα γραφεία, τα βάθρα, τα συρτάρια και να τα αντικαθιστούν με ειδικές ντουλάπες για την αποθήκευση ρούχων και ειδών στυλ.

  Σε αυτές τις ζώνες είναι εξοπλισμένα με ράφια για την αποθήκευση διπλωμένα ρούχα, κουτιά από τα παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και το σύνολο των μπαρ κάτω από τα «ώμους» με το φόρεμα, παλτό, γούνες και άλλα κορυφαία ρούχο. Χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της θέσης του δωματίου καθορίζουν το γεγονός ότι ο αερισμός στο χώρο του ντυσίματος γίνεται υποχρεωτικό σύστημα που παρέχει άνεση και ευκολία στη χρήση του.

  Τρεις και μισοί λόγοι για την ανάγκη εξαερισμού

  Συχνά, η ντουλάπα είναι ένα μέρος των υπνοδωματίων, των παιδικών δωματίων, των χώρων ή των διαδρόμων που χωρίζονται από ένα διαμέρισμα. Στην περίπτωση αυτή, ένας τέτοιος χώρος δεν συνεπάγεται την ύπαρξη ενός παραθύρου, στην ανοιχτή πλευρά του οποίου θα ήταν δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός.

  Με μια διαφορετική προσέγγιση, η διατήρηση των ρούχων με σκοπό να βοηθήσουν τις κόγχες, τα ξυλεία, τα καμάκια ή τα ειδικά κουτάκια - θέσεις που ενδεχομένως μετατρέπονται εύκολα σε μικρά αποδυτήρια. Ωστόσο, δεδομένου ότι συχνά τέτοιες παραλλαγές επίσης δεν υποθέτουν την παρουσία παραθύρων, καθίσταται σαφής η ανάγκη για αεραγωγούς. Η ανάγκη οφείλεται στα εξής:

  • κατά τη διαδικασία της λειτουργίας, θα σχηματιστεί μικροκλίμα με αυξημένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας στον κλειστό χώρο, δηλαδή οι συνθήκες αυτές είναι βέλτιστες για την ανάπτυξη αποικιών ανεπιθύμητων μικροοργανισμών (μύκητες ή μούχλα).
  • ενώ κάλτσες και είδη ντουλάπα αποθήκευσης και παπούτσια αποκτούν μια συγκεκριμένη οσμή (αυτό είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό των προϊόντων γούνας, τα οποία έχουν μια φυσική οσμή και τα οποία υπέροχα αρώματα), μια καλά οργανωμένη αερισμού καμαρίνι σε θέση να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις πιο επίμονες αρώματα?
  • η αυξημένη υγρασία λόγω έλλειψης ή ανεπαρκούς κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα θα προκαλέσει παρατεταμένη ξήρανση και αλλοίωση των υγρών ρούχων που έχουν πέσει στην ντουλάπα.

  Στην αίθουσα νιφάδων κατά τη λειτουργία, σχηματίζεται μικροκλίμα με αυξημένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας

  Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διαθέσουν για την οργάνωση ενός τέτοιου χώρου περίπου 3,5-5 m2 ελεύθερου χώρου. Και αν ακολουθήσετε αυτή τη σύσταση, τότε μέσα στην ντουλάπα αξίζει να εγκαταστήσετε έναν καθρέφτη, να τοποθετήσετε μια καρέκλα ή ένα μικρό περίφραγμα, να τοποθετήσετε τον φωτισμό.

  Όλα αυτά θα γίνουν μια ευκολία, επιτρέποντας εδώ όχι μόνο να κρατήσει τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αλλά και να αλλάξει τα ρούχα. Με αυτή την προσέγγιση, η δίψα του αέρα θα είναι ξεκάθαρα περιττή για το άτομο που είναι εκεί και επομένως η ανάγκη για εγκατάσταση της εισροής και της εξάτμισης συμπληρώνεται επιπλέον.

  Ποιες επιλογές μπορεί να υπάρχουν;

  Η πρακτική δείχνει ότι για να εξασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο αερισμού, ένα απλό προσωρινό άνοιγμα της πόρτας δεν αρκεί. Η κατάσταση είναι κάπως απλουστευμένη εάν η αίθουσα εκγύμνασης είναι διαμπερής και είναι εξοπλισμένη με δύο πόρτες.

  Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, για να αποφευχθεί η εμφάνιση μολυσμένης ατμόσφαιρας και υπερβολικής υγρασίας, οι χρήστες θα πρέπει να διατηρούν συνεχώς ανοικτά τα φυλλάδια. Ιδιαίτερα είναι ενοχλητικό όταν το σπίτι έχει παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι ο τύπος του συστήματος εξαερισμού για τα ντουλάπια εξαρτάται από την παρουσία ή την απουσία παράθυρων σε αυτά.

  Παράθυρο που ανοίγει στο dressing room - ατού ή ενοχλήσεις

  Από τη μία πλευρά, η διάταξη αυτή απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το καθήκον εξασφάλισης κανονικής ανταλλαγής αέρα. Ωστόσο, εδώ υπάρχουν δυσκολίες. Τα ξύλινα πλαίσια είναι σε θέση να περάσουν ένα συγκεκριμένο ποσό αέρα, έτσι ακόμα και όταν είναι κλειστά, παραμένει ένα ορισμένο επίπεδο ανταλλαγής αερίων.

  Η παρουσία ενός παραθύρου στο ντουλάπι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

  Τώρα το προφίλ ξύλου στα ανοίγματα παραθύρων είναι λιγότερο κοινό από το πλαστικό. Εν τω μεταξύ, τα σύγχρονα συστήματα παραθύρων είναι συχνά εξοπλισμένα με καθεστώτα μικροδιακοπής, είναι πολύ βολικό για χρήση εντός των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, εάν μια τέτοια διάταξη δεν παρέχεται στο υπάρχον παράθυρο, θα χρειαστεί ένας ειδικός αναπνευστήρας. Το καθήκον αυτού του στοιχείου είναι να αντλεί αέρα από το εξωτερικό. Η κίνηση της μάζας του αέρα και της εξάτμισης θα πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της οπής εξαερισμού μέσω των σχισμών πόρτας ή των ειδικά τοποθετημένων οπών.

  Ομοίως, αυτό εισάγεται στο παράθυρο της βαλβίδας παροχής, θα είναι υπεύθυνη για την παροχή οξυγόνου, και την κίνηση του αέρα προς την κατεύθυνση του τεντώματος θα συμβεί λόγω της ώθησης από το κύριο κανάλι, καλύπτονται γρίλια (συνήθως στην κουζίνα).

  Δώστε προσοχή! Για να χωρίσετε την ντουλάπα από τον κοινό χώρο διαβίωσης, χρησιμοποιούνται συχνά πρότυπες εσωτερικές πόρτες με αρθρώσεις ή ολισθαίνουσες επιλογές που με κάποιο τρόπο μοιάζουν με τις συρόμενες πόρτες μιας ντουλάπας. Και οι δύο λύσεις δεν προβλέπουν πολύ σφιχτό κλείσιμο του ανοίγματος και συνεπώς από την άποψη του εξαερισμού είναι αρκετά κατάλληλες για την πλατύσυνη.

  Κλειστός εξαερισμός

  Η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ντουλάπες χωρίς παράθυρα μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Στην ιδανική περίπτωση, πίσω από το τοίχωμα αυτού του μπλοκ εκτείνεται κανάλι καυσαερίων που ανοίγει στο εσωτερικό του όγκου. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια κατάλληλη συσκευή, καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση στο λαιμό της, αυτό το στοιχείο επικοινωνιών εξαερισμού θα εκτρέψει τον αέρα που έρχεται έμμεσα ή άμεσα.

  Με την πρώτη επιλογή, η εισροή θα περάσει από τα χαλαρά προφίλ των θυρών και των θυρών, κινώντας σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής στην κατεύθυνση του ανοίγματος εισαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, ο αέρας θα αναμειχθεί με τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, καθώς και με ατμό και οικιακές αεριώδεις ουσίες, λαμβάνοντας αυτά τα ξένα στοιχεία από το περίβλημα.

  Η δεύτερη επιλογή είναι δυνατή μόνο για τα δωμάτια αυτά, ένα από τα τείχη των οποίων συνορεύει με το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, για να δημιουργηθεί ένα κανονικό σύστημα ανταλλαγής αερίων, βαλβίδες τοίχου εισάγονται σε αυτό, εξασφαλίζοντας τη ροή του αέρα. Η εκροή πραγματοποιείται μέσω του ενσωματωμένου αγωγού εξαγωγής. Εάν ο σχεδιασμός αυτός για κάποιο λόγο δεν υπάρχει και το ίδιο το δωμάτιο είναι συσφιγμένο μεταξύ των διαμερισμάτων του διαμερίσματος, τότε ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω ανοιγμάτων σε γειτονικούς τοίχους με αεριζόμενους χώρους.

  Όχι κάθε φορά υπάρχει η ευκαιρία να παρέχονται πλήρως τα κατάλληλα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας κατά τη χρήση μηχανισμών ανταλλαγής φυσικού αερίου. Επιπλέον, ελλείψει ενός σωλήνα εξάτμισης ή μιας γωνιακής έκδοσης του χώρου αποδυτηρίων χωρίς παράθυρο, αυτός ο τύπος εξαερισμού απλά δεν θα λειτουργήσει.

  Το σχήμα των κινούμενων αέριων μαζών σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτό. Η εισροή πέφτει μέσα από τις ρωγμές των τοίχων, των ανοιγμάτων των παραθύρων και των θυρών και στη συνέχεια κινείται προς την κατεύθυνση των οπών εξαερισμού της κουκούλας ή προς την κατεύθυνση των εξόδων εξαερισμού της καμπίνας υδραυλικών εγκαταστάσεων.

  Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, οι μάζες της ατμόσφαιρας θα κινούνται κατά μήκος της απλούστερης τροχιάς, περπατώντας τις ζώνες χωρίς εξοπλισμό. Ως εκ τούτου χωρίς εξοπλισμό χιτώνιο εξάτμισης καμαρίνι θα συσσωρεύονται τελικά υγρασία, η οποία θα προκαλέσει πρόωρη βλάβη από τα πράγματα που αποθηκεύονται εδώ.

  Ο εξαναγκασμένος εξαναγκασμένος εξαερισμός και ο εξαερισμός στο σπίτι δεν θα επιτρέψουν τη συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο

  Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση θα είναι η εγκατάσταση του ανάγκασε εξαερισμού σε όλο το σπίτι με την υποχρεωτική οργάνωση έξοδο του κυκλώματος εξαγωγής σε ένα τοίχο αποδυτήρια. Για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσφυση στην είσοδο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα του οποίου η απόδοση επιλέγεται σύμφωνα με τις ανάγκες της αίθουσας.

  Διαλέγοντας σε εξοχική κατοικία, εξοχικό ή διαμέρισμα ένα δωμάτιο για την αποθήκευση υφασμάτων οικιακής χρήσης, είδη στυλ ή παπούτσια, μην ξεχάσετε να φέρετε όλες τις επικοινωνίες εκεί. Παρέχετε έναν έγκαιρο και πλήρη αερισμό του δωματίου και τα πράγματα σας θα μυρίζουν πάντα ευχάριστα και πολύ φορεμένα.

  Χρειάζεσαι αερισμό στο γκαρνταρόμπα

  Το βεστιάριο σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της στέγασης. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο βολικό, επειδή όλα τα ρούχα, κάποια οικιακά αντικείμενα εγκατασταθούν σε αυτό το δωμάτιο και δεν μπερδεύονται. Αλλά ο ιδιοκτήτης έχει μια άλλη δουλειά - αερισμό στο γκαρνταρόμπα. Χρειαζόμαστε αυτό;

  Γιατί χρειάζεσαι εξαερισμό στο ντουλάπι

  Μια μεγάλη συλλογή από πράγματα, μια θετική θερμοκρασία και ικανοποιητική υγρασία δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση μούχλας και, ως δυσάρεστη στιγμή, η εμφάνιση μικροοργανισμών: μύκητες και μούχλα. Αυτό οδηγεί, μην πείτε.

  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δερμάτινα είδη και υποδήματα. Σε ένα ανεμπόδιστο δωμάτιο, τα υποδήματα αποκτούν μια συγκεκριμένη οσμή, από την οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθούν αργότερα. Και τα ξύλινα ράφια και τα ράφια σταδιακά καθίστανται άχρηστα. Η μόλυνση με μικροοργανισμούς θα εξαπλωθεί και μετά από λίγο οι εστίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε άλλους χώρους.

  Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε: ο εξαερισμός είναι η κίνηση του αέρα. Μπορεί να είναι φυσικό ή αναγκαστικό. Ταυτόχρονα, ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, που ονομάζεται ανταλλαγή αέρα. Αυτή η παράμετρος είναι για ντουλάπα είναι 1-1,5 της έντασης του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 9 m² (και αυτό είναι 3χ3), το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, τότε η ένταση είναι 9х3 = 27 m³. Δηλαδή, για μια ώρα από αυτό πρέπει τουλάχιστον τουλάχιστον 27 m3 αέρος μάζα.

  Τώρα για την κίνηση του αέρα. Για αυτόν πρέπει να υπάρχει είσοδος και έξοδος από τους χώρους (συνήθως στο δρόμο). Η είσοδος μπορεί να παρέχεται από τα γειτονικά δωμάτια ή από το δρόμο. Η πρώτη επιλογή είναι απλούστερη, διότι ακόμη και το αριστερό διάκενο μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου, ίσο με 3-5 cm, θα εξασφαλίσει επαρκή ροή αέρα. Σήμερα πιο συχνά και φθάνουν. Ως επιλογές:

  • τρύπες στην πόρτα κοντά στο πάτωμα,
  • στο πάτωμα, αν το δωμάτιο δεν βρίσκεται στον πρώτο όροφο (ο αέρας θα προέλθει από τα κατώτερα δωμάτια),
  • Στον τοίχο κοντά στην πόρτα.

  Όσο για την έξοδο, είναι πιο δύσκολο. Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι η έξοδος πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο τοίχωμα από τη θέση των οπών εισόδου. Δεύτερον, πρέπει να γίνει κάτω από το ανώτατο όριο.

  Υπάρχουν δύο επιλογές για την οργάνωση του ανοίγματος παραγωγής:

  1. Αγωγός εξαερισμού, ο οποίος συνδέεται με τον εξαεριστήρα.
  2. Μια τρύπα στον τοίχο με θέα στο δρόμο.

  Αλλά, οργανώνοντας τον εξαερισμό, πρέπει να λάβουμε υπόψη ένα ακόμα πράγμα - είτε υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό το δωμάτιο είτε όχι.

  Αν υπάρχει παράθυρο

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο ντουλάπι, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η εκροή του αέρα. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο παράθυρο είναι εγκατεστημένο. Αν πρόκειται για ένα σύγχρονο πλαστικό ή ξύλινο προϊόν στο οποίο παρέχονται ελαστικά μαξιλάρια για να εξασφαλιστεί η πλήρης σφράγιση της δομής, τότε πρέπει να γίνει αερισμός.

  Εάν αυτό είναι ένα παλιό ξύλινο κουτί, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, δηλαδή, να έχει ρωγμές και τα κενά μέσω των οποίων μάζας αέρα θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια φυσική εκροή του αέρα. Παρόλο που δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στα σπίτια όπου οργανώνεται μια αίθουσα εκγύμνασης, απλώς δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Επομένως, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποκλειστεί.

  Όσον αφορά τα σύγχρονα παράθυρα, σήμερα οι κατασκευαστές προτείνουν την εγκατάσταση ειδικών θυρίδων εξαερισμού μέσω αυτών, μέσω των οποίων ο αέρας από το δρόμο θα διεισδύσει στο δωμάτιο ή θα αφαιρεθεί από αυτό. Δεν είναι κακή επιλογή με την πρώτη ματιά. Αλλά μερικές φορές η περιοχή ενός τέτοιου χάσματος δεν είναι αρκετή για να παρέχει την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα.

  Μπορείτε να προτείνετε ένα βασικό τρόπο - να αερίζετε το δωμάτιο μία ή δύο φορές την ημέρα, ανοίγοντας το παράθυρο.

  Εάν δεν υπάρχει παράθυρο

  Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο σαλόνι, τότε οι δύο επιλογές που αναφέρονται παραπάνω γίνονται αποδεκτές. Αυτή είναι η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαερισμού ή η οργάνωση μιας τρύπας στον τοίχο.

  Και οι δύο εκδοχές των ίδιων στην πράξη έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, αλλά εδώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή διατομής των καναλιών, από την οποία εξαρτάται ο όγκος του εξαγόμενου αέρα. Και όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή διατομής. Μερικές φορές αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, έτσι στην αρχή του καναλιού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ήδη ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Αλλά είναι εγγυημένη η παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα, αν επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα για απόδοση. Αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον η ένταση του δωματίου.

  Κάνουμε τον δικό μας εξαερισμό

  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαγωγής στον τοίχο που συνορεύει με το δρόμο. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν ανεμιστήρα και αποσβεστήρα. Με το τελευταίο, μπορείτε να ρυθμίσετε την διατομή του καναλιού εκροής. Οι βαλβίδες είναι ορθογώνιας ή στρογγυλής. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, επειδή στον τοίχο γίνεται ευκολότερη η στρογγυλή τρύπα.

  Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια γροθιά και ένα στέμμα σαν εργαλείο κοπής. Η διάμετρος της στεφάνης πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο της βαλβίδας.

  1. Στην απαιτούμενη θέση, γίνεται μια διαμπερής οπή στον τοίχο κάτω από το στέμμα.
  2. Μια βαλβίδα εισάγεται από την πλευρά του δωματίου, η οποία είναι κλειστή στην ίδια πλευρά από μια σχάρα.
  3. Και από έξω (από την πλευρά του δρόμου) ειδική κουκούλα.

  Σημειώστε ότι το πτερύγιο πρέπει να βρίσκεται μπροστά από τον ανεμιστήρα.

  Η δεύτερη επιλογή δεν είναι λιγότερο περίπλοκη. Αυτό συμβαίνει όταν ένα πλαστικό σωλήνα εισάγεται στην τρύπα, και ένας συνηθισμένος οικιακός ανεμιστήρας τοίχου είναι τοποθετημένος πάνω του από την πλευρά του δωματίου. Από έξω, η μάσκα τοποθετείται στον αγωγό.

  Εξαερισμός στην ντουλάπα

  Εάν η περιοχή του διαμερίσματος δεν σας επιτρέπει να οργανώσετε μια πλήρη γκαρνταρόμπα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα σε ένα από τα δωμάτια. Αλλά θα χρειαστεί να παράσχει κάτι σαν εξαερισμό. Τι μπορεί να είναι οι επιλογές:

  1. Ειδικά τοποθετημένες τρύπες στο ντουλάπι: στις πόρτες και στην οροφή. Το τελευταίο γίνεται πιο κοντά στο πίσω τοίχωμα, το πρώτο στο κάτω μέρος. Και όσο περισσότερες τρύπες, τόσο το καλύτερο.
  2. Κάντε μια τρύπα στην οροφή του ντουλαπιού και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα σε αυτό.
  3. Αντί για ανεμιστήρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα που συνδέεται στον αναπνευστήρα.

  Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά η πρώτη είναι καλύτερη και απλούστερη. Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του υπουργικού συμβουλίου.

  Εξαερισμός του δωματίου και τρόποι πραγματοποίησης του

  Το dressing room είναι από καιρό αναπόσπαστο μέρος πολλών διαμερισμάτων. Είναι πολύ βολικό, όταν όλα τα ρούχα έχουν τη δική τους "μόνιμη εγγραφή", και η κατοικία δεν γεμίζει με δυσκίνητες ντουλάπες.

  Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι με το περίφραξη ενός μέρους του χώρου διαβίωσης και την εγκατάσταση ειδικών επίπλων, ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί dressing room. Μπορείτε να μετρήσετε, αλλά για να παραμείνουν τα πράγματα στην αρχική εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υγραίνονται και δεν υπάρχουν μυκητιακές αποικίες και εστίες μούχλας, απαιτείται επαρκής εξαερισμός.

  Όπως είναι γνωστό, οι μύκητες "αγάπη" θέσεις όπου είναι ζεστό και υγρό. Θα χαρούν να εγκατασταθούν στα ξύλινα έπιπλα ντουλάπας, εάν ως αποτέλεσμα της έλλειψης κυκλοφορίας του αέρα, θα δημιουργηθεί ένα μικροκλίμα ευνοϊκό για την αναπαραγωγή και τη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα, το ξύλο που προσβάλλεται από την μυκητιακή αποικία γίνεται πορώδες και εύθραυστο. Η μόλυνση μπορεί σταδιακά να εξαπλωθεί σε όλα τα οργανικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του σπιτιού.

  Με μια λέξη: ο εξαερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Σχετικά με το σχεδιασμό του εξαερισμού στο dressing room και θα συζητηθούν σε αυτή τη δημοσίευση.

  Η απλούστερη εκδοχή του αερισμού του δωματίου είναι η παροχή της απαραίτητης εισροής και η αφαίρεση των αέριων μαζών λόγω του φυσικού βυθίσματος. Η τεχνική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από την παρουσία καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Το πιο φυσικό άνοιγμα για καθαρό αέρα είναι το παράθυρο.

  Εξαερισμός σε δωμάτιο με παράθυρο

  Τεχνικά, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο με παράθυρο μοιάζει με αυτό: ο αέρας θα ρέει μέσα από τις φυσικές ρωγμές στο πλαίσιο. Σταδιακά θερμαίνεται, θα ανέβει και θα βγει από τη μάσκα εξαερισμού, τοποθετημένη στο πάνω μέρος του αντίθετου τοιχώματος ή διαμέσου διαρροών στην πόρτα. Περαιτέρω, οι μάζες του αναλωμένου αέρα θα κινούνται διαμέσου της κατοικίας προς την πλησιέστερη κουκούλα.

  Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο εάν το παράθυρο έχει φυσικές διαρροές και οι πόρτες στις κουκούλες έχουν διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του δαπέδου. Στο αεροστεγές πλαστικό παράθυρο, για την εισαγωγή αέρα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα άνοιγμα παραθύρου. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για αυτόματο έλεγχο της ικανότητας, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας του αέρα. Εάν οι πόρτες στο δωμάτιο με τον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής είναι καλά κλεισμένες, τότε στο κάτω μέρος του ιστού πρέπει να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες, με διάμετρο περίπου 10 mm.

  Εξαερισμός σε εσωτερικούς χώρους χωρίς παρουσία παραθύρου

  Ο εξαερισμός του χώρου αποδυτηρίων χωρίς το παράθυρο είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτόν που περιγράφηκε παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές επιλογές εργασίας για να διασφαλιστεί η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών σε αυτό το δωμάτιο:

  1. Κατά το σχεδιασμό ενός χώρου για την αποθήκευση των πραγμάτων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εισαγωγή του αγωγού εξαγωγής σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί από την κατοικία μέσω του αυλού, μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου.
  2. Χρησιμοποιώντας τον εισαγόμενο αγωγό εξαγωγής, είναι δυνατή η παροχή αέρα μέσω της τοποθέτησης βαλβίδων τοίχου. Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο αν ένα από τα τείχη της αίθουσας περιβάλλεται από το δρόμο. Λόγω της κατασκευής των βαλβίδων τοίχου, είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας των μαζών αέρα.
  3. Οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή καθαρού αέρα και για την απομάκρυνση αποβλήτων, μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη στο πάνω μέρος απέναντι από την εισροή του τοίχου. Η απόσυρση των μαζών αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της σχάρας εξαερισμού, καθώς και στον εξαερισμό του χώρου με την παρουσία ενός παραθύρου.
  στον πίνακα περιεχομένων ↑

  Αναγκαστικός εξαερισμός

  Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να κάνουν εξαερισμό στο δωμάτιο, αν η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών δεν είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία των βέλτιστων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και υγρασίας του μίγματος αέρα;

  Εάν η αρχιτεκτονική δεν σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο για την αποθήκευση πράξεων με αποτελεσματικές φυσικές φλέβες. για τη διατήρηση των πραγμάτων είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το ζήτημα της υποχρεωτικής ανταλλαγής του αέρα. Η κατασκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού γίνεται καλύτερα στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτό, τότε είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα υποχρεωτικό σύστημα ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες αποχρώσεις.

  • Η απλούστερη επιλογή είναι να φέρει τον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξάτμισης του σπιτιού στο δωμάτιο εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα της απαιτούμενης χωρητικότητας στην είσοδο του. Η εισροή αέριων μαζών μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια βαλβίδων τοίχου.
  • Αν τουλάχιστον ένα τοίχωμα της αίθουσας γκαρνταρόμπων συνορεύει με το δρόμο, τότε είναι απαραίτητο να κάνετε μια διαμπερή οπή στην κορυφή του και να τοποθετήσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα μέσα σε αυτό. Μέσα σε αυτό, το αποκαλούμενο μανίκι, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα των αγωγών εξαγωγής με την απαιτούμενη χωρητικότητα. Στο εξωτερικό μέρος του τοίχου πρέπει να τοποθετηθεί ένα διακοσμητικό πλέγμα στον σωλήνα. Η εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει από κατοικημένες εγκαταστάσεις με εγκατεστημένους ανεμιστήρες παραθύρων.

  Δημοσιονομική έκδοση του καπακιού εξαερισμού για υποδήματα:

  Κατά την επιλογή της απόδοσης του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει να καθοδηγείται από το γεγονός ότι η ανταλλαγή αέρα στο dressing room δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μιάμιση φορά. Για να υπολογίσετε, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (μήκος x πλάτος x ύψος) και πολλαπλασιάστε με 1,5. Η τιμή που θα ληφθεί θα είναι η απαιτούμενη έξοδος ανεμιστήρα ανά ώρα.

  Μετά την ανάγνωση αυτής της δημοσίευσης, θα μάθετε τώρα εάν χρειάζεται εξαερισμός στο δωμάτιο και κάποιες από τις πιο απλές και συνηθισμένες μεθόδους για την εφαρμογή τους.