Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο δωμάτιο

Σε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, ένα μπάνιο, κουζίνα και κάθε σαλόνι χρειάζονται το ίδιο. Εάν ο γενικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την εξαναγκασμένη εισροή και την εκροή αέρα με τα χέρια του.

Ο κανονικός αερισμός στο δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει παθητικό αερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, ρωγμές κάτω από την πόρτα μεταξύ των δωματίων. Τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία και εκπομπές οσμών συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Εξαγωγή της περίσσειας υγρασίας, προστασία από την υγρασία και το καλούπι.
 • εκροές δυσάρεστων οσμών, προϊόντων καύσης ·
 • αποτρέποντας τη συσσώρευση σκόνης.

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί σωστά, οι κάτοικοι δεν απειλούνται με προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται συχνά να κάνετε καθαρισμό άνοιξη.

Βλάβες αερισμού για να παρατηρήσετε ότι είναι απλή. Στις γωνίες της συσσώρευσης σκόνης, ακόμη και αμέσως μετά τον καθαρισμό, τα παράθυρα στα δωμάτια είναι θολό. Στο μπάνιο υπάρχει μια ακατέργαστη μυρωδιά, οι αρμοί του κεραμιδιού γίνονται μαύροι. Είναι δυνατό να ανοικοδομήσουμε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά απαγορεύεται να το κάνετε αυτό σε πολυώροφα κτίρια.

Εξασφαλίστε μια κανονική κυκλοφορία αέρα σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό ή σε ένα μικρό, κωφούς δωμάτιο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό στο δωμάτιο

Ο αερισμός του παθητικού σπιτιού δεν είναι πάντα ικανός να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Η εισροή πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, τα ανοιχτά παράθυρα, τα παράθυρα, τις πόρτες.

Σήμερα στο σπίτι είναι συνηθισμένο να μονώσετε, βάλτε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Αυτό διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία στο διαμέρισμα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μηχανικών συσκευών εξαερισμού.

Πριν από έναν ανεξάρτητο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που του υποβάλλονται:

 1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να λειτουργεί με χωρητικότητα 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο μπάνιο είναι 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 2. Από τα καθιστικά κάθε ώρα, ένας όγκος αέρα, διαιρούμενος με το 0,2 του συνολικού όγκου δωματίου, θα πρέπει να φύγει.
 3. Η ανταλλαγή του αέρα στις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι συνεχής.
 4. Η λειτουργία του εξαερισμού δεν θα πρέπει να μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, να δημιουργεί ρεύματα.

Απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά εξοπλισμού για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Πριν κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους του χώρου, να περιγράψετε τη θέση του εξοπλισμού εξάτμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη για ανταλλαγή αέρα.

Συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με ειδικές συσκευές. Ο μηχανικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του.

Ο μηχανικός εξαερισμός παρέχεται από:

 • ανεμιστήρες (εξάτμιση και παροχή) ·
 • κουκούλες κουζίνας?
 • βαλβίδες εισροής αέρα.

Πολλοί εσφαλμένα αναφέρονται στις μονάδες κλιματισμού. Το κλιματιστικό αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, το καθαρίζει, αλλά δεν παρέχει ροή αέρα. Σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με σωλήνα τροφοδοσίας: μόνο αυτά μπορούν να ονομαστούν στοιχείο αερισμού.

Θα πρέπει να θυμάστε: το κλιματιστικό δεν ανήκει στον εξοπλισμό εξαερισμού!

Η εργασία των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού συσχετίζεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το να είναι συνεχές είναι ασύμφορο. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν ανάψει η αίθουσα.

Βαλβίδες εισροής

Οι βαλβίδες παροχής θα βοηθήσουν για πάντα στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης καθαρού αέρα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο τύπους σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • εγκαθίστανται στον τοίχο (τοίχος).
 • εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα (παράθυρο).

Οι βαλβίδες τοίχου έχουν τη μορφή σωλήνα. Τοποθετούνται στον τοίχο, συνδέοντας τον χώρο με το δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρου είναι προκαθορισμένες κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.

Οι βαλβίδες παραθύρου δεν μπορούν να εγκατασταθούν μόνοι τους, μόνο οι ειδικοί κάνουν αυτό το έργο. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο με το χέρι. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού τοίχων είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο στη βαλβίδα παραθύρου.

Οι βαλβίδες παροχής παρέχουν σταθερή και ομοιόμορφη ροή αέρα. Ορισμένα όργανα περιέχουν φίλτρο και στοιχείο θέρμανσης. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν το θόρυβο από το δρόμο.

Κουκούλες κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αερισμού στην κουζίνα. Ο κουκούλα είναι πλέον αξεσουάρ μόδας. Ανακουφίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας από την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, το αέριο και τους λιπαρούς ατμούς.

Σήμερα, ο απορροφητήρας λειτουργεί όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικές λειτουργίες

 1. Ενεργός. Συνδέονται με τον γενικό άξονα αερισμού εξαερισμού ή μεταφέρονται απευθείας στο δρόμο.
 2. Παθητική. Εκτελέστε τη λειτουργία φίλτρου. Απορροφήστε αέρα από την κουζίνα, καθαρίστε την από ακαθαρσίες και αφήστε την πίσω. Μην συνδέετε με τον εξαερισμό.

Οι κουκούλες ποικίλουν στην ισχύ. Εάν ο όγκος της κουζίνας είναι μεγάλος, τα τρόφιμα ετοιμάζονται συχνά και πολλά, πρέπει να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Ο συλλέκτης λειτουργεί από τροφοδοτικό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας την ώση.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αριθμός και η ισχύς των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες του για ανταλλαγή αέρα. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις οπές των αγωγών εξαγωγής, στα παράθυρα ή στους τοίχους με την έξοδο προς το δρόμο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας, με χαμηλή, μεσαία και υψηλή ισχύ. Για τη λειτουργία συσκευών είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να μην κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ορισμένοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που ενεργοποιούν την κίνηση των λεπίδων την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να αντιδράσουν στην αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κόστος των οπαδών δεν είναι πολύ υψηλό. Το σχήμα και το μέγεθος επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πού σχεδιάζεται η εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον τοίχο είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να γροθιά μια τρύπα κάτω από το μέγεθος. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, χρειάζεστε βοήθεια από τους κατασκευαστές.

Εξαερώστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σε μερικά σπίτια και κτίρια γραφείων υπάρχουν μικρά τυφλά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Στην κανονική φυσική ανταλλαγή αέρα σε τέτοιες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία. Εάν οι άνθρωποι ζουν ή εργάζονται στο δωμάτιο, τα έγγραφα χαρτιού ή τα ρούχα αποθηκεύονται, είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός.

Απλές επιλογές για την ανταλλαγή αέρα σε απομακρυσμένο δωμάτιο:

 1. Διαχωρισμένο σύστημα με παροχή αέρα από το δρόμο. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο από την παρουσία μιας βαλβίδας σωλήνα τροφοδοσίας. Η πιο βολική, αλλά και η πιο ακριβή παραλλαγή του εξαερισμού ενός κωφού.
 2. Ανεμιστήρας παροχής αέρα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή από ένα δωμάτιο δίπλα σε κωφόρο.

Για την ανταλλαγή αέρα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη υποδοχής κάτω από την εσωτερική πόρτα. Το μικρότερο κενό είναι 1-1,5 εκ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαγωγής στην εσωτερική πόρτα από κάτω. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Για να μην χαλάσει ο σχεδιασμός, το χρώμα της μάσκας επιλέγεται ξεχωριστά.

Εξαερώστε το δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

Πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και πρακτικά. Δεν χάνουν τον θόρυβο από το δρόμο, το χειμώνα προστατεύουν αξιόπιστα τον εαυτό τους από το κρύο. Υπάρχει όμως και ένα σαφές μείον. Παρεμβαίνουν στην φυσική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

Τα πλαστικά παράθυρα είναι πρακτικά και δημοφιλή, αλλά παρεμποδίζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα

Η ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο με πλαστικό παράθυρο είναι οι βαλβίδες τροφοδοσίας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε συσκευές τοίχου: μπορούν να εγκαταστήσουν φίλτρα, να κάνουν τον αέρα ζεστό ή δροσερό.

Εάν ο φυσικός εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να συνδέσετε το δωμάτιο με άλλα δωμάτια - μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες ή στις γρίλιες.

Βεβαιωθείτε ότι η κανονική λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να είναι ανεξάρτητα. Η παραλαβή του εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, στο διαμέρισμα εγκαθίστανται κλιματιστικά με εισροή αέρα, απορροφητήρες κουζίνας, ανεμιστήρες και βαλβίδες.

Ο γενικός άξονας αερισμού εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του. Απαγορεύεται να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό πρέπει να καλέσετε ειδικούς.

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας: μια επισκόπηση των τεχνικών λεπτομερειών της διάταξης του συστήματος εξαερισμού

Ανεξάρτητα από το αν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα έχει πραγματοποιηθεί με τα δικά τους χέρια ή με τη βοήθεια ειδικών, θα πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία ενός υγιούς εσωτερικού μικροκλίματος.

Μπορείτε να υπολογίσετε ανεξάρτητα τον απαιτούμενο όγκο αέρα και να εκτελέσετε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Κανονιστικές απαιτήσεις για τον αερισμό των διαμερισμάτων

Δεδομένου ότι η ανταλλαγή αέρα επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής, έχει διεξαχθεί επιστημονική έρευνα για τον προσδιορισμό των βέλτιστων παραμέτρων της, τα αποτελέσματα των οποίων αντικατοπτρίζονται στις κανονιστικές πράξεις.

Το κύριο έγγραφο που ρυθμίζει τους κανόνες της οργάνωσης των κατοικιών αερισμού, είναι μια κοινοπραξία 54.13330.2016 «κατοικίες πολυκατοικίες», απόκομμα πραγματωθούν αναθεώρησης 31/01/2003.

Ελάχιστη ποσότητα ανταλλαγής αέρα σε χώρους διαβίωσης

Η ελάχιστη ένταση αέρα για διαφορετικούς τύπους δωματίων μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τα δεδομένα στον Πίνακα 9.1. SP 54.13330.2016.

Κατά τον υπολογισμό, δεν μπορείτε απλά να συνοψίσετε τα στοιχεία. Σαλόνι στο πλαίσιο της ανταλλαγής αέρα για να κατανοήσουμε τη ροή του αέρα από το εξωτερικό και την εκροή του στην κουζίνα, μπάνιο, κλπ, και τεχνικές εγκαταστάσεις - ένα παραπόταμο του σαλόνια και την παραγωγή έξω από το διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν χωριστά οι αναγκαίοι όγκοι εισροής και καυσαερίων ώστε να ληφθεί ως αποτέλεσμα η μέγιστη τιμή αυτών των δύο ποσοτήτων.

Υπάρχει μια απόχρωση εδώ. Ο σχεδιαστής ενός κτιρίου πολυκατοικιών απαιτείται για τον υπολογισμό της τιμής εισροής για τον υπολογισμό του ισοζυγίου θερμότητας και της τιμής της κουκούλας - για τον υπολογισμό των παραμέτρων των μονάδων αερισμού. Οι κάτοικοι των ίδιων διαμερισμάτων έχουν το δικαίωμα στη δική τους διακριτική ευχέρεια να πραγματοποιήσουν αερισμό χαμηλότερης χωρητικότητας, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει.

Ο αυτο-προσδιορισμός του όγκου της ανταλλαγής αέρα με καλή ακρίβεια είναι δυνατή μόνο με τη χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Με φυσική κυκλοφορία αέρα, πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους δείκτες:

 • υπερβολική υγρασία στον αέρα (μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο) εκφράζεται από την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους και την οροφή καθώς και τα θολωμένο τζάμια των παραθύρων το χειμώνα?
 • η έλλειψη οξυγόνου ή περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα (μπορεί να μετρηθεί με αναλυτή αερίου) εκφράζεται στη δυσκολία αναπνοής όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στο διαμέρισμα.

Αν τέτοια αποτελέσματα μπορούν να παρατηρηθούν σε όλο το διαμέρισμα, αυτό σημαίνει έλλειψη γενικού αερισμού εξαερισμού ή εξαγωγής. Εάν εμφανίζονται σε ξεχωριστούς χώρους, τότε αυτό υποδεικνύει τοπικά προβλήματα της ανταλλαγής αέρα που σχετίζονται με τον σχηματισμό ζωνών στασιμότητας του αέρα.

Παροχή κυκλοφορίας αέρα

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9.6 και 9.7 του SP 54.13330.2016, η είσοδος εξωτερικού αέρα πρέπει να παρέχεται στους χώρους καθιστικού και κουζίνας και η απομάκρυνση από τις κουζίνες, τα μπάνια και τις τουαλέτες. Είναι απαράδεκτο να πάρει αέρα από τεχνικούς χώρους σε άλλα μέρη του διαμερίσματος. Πρέπει να οδηγηθεί απευθείας στον άξονα εξαερισμού.

Έτσι, είναι εύκολο να καταρτιστεί ένα σχέδιο αεροπορικής κίνησης, ανάλογα με τη διάταξη του διαμερίσματος, όταν η άφιξή του από έξω θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των παραθύρων και η εκροή πραγματοποιείται στις εξόδους των φρεατίων εξαερισμού.

Η κίνηση του αέρα μεταξύ των δωματίων του διαμερίσματος θα πρέπει να γίνεται με κλειστές πόρτες. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • εγκατάσταση ειδικών οπών εξαερισμού, οι οποίες είναι συνήθεις τρύπες στην πόρτα, καλυμμένες με ειδικά διακοσμητικά στοιχεία.
 • χρήση του πλαισίου της πόρτας χωρίς κατώφλι, το οποίο σας επιτρέπει να αφήσετε ένα κενό ύψους 5-10 mm μεταξύ του δαπέδου και της κλειστής πόρτας.
 • οι ιδιοκτήτες οικιακών γατών συχνά αναγκάζονται να εγκαταστήσουν την καταπακτή στις εσωτερικές πόρτες, οι οποίες εκτελούν επίσης τις λειτουργίες του εξαερισμού.

Η διαδικασία για την οργάνωση του εξαερισμού σε μασίφ ξύλο, μοριοσανίδες ή MDF πόρτες είναι αρκετά απλή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι ή ένα τρακτέρ για να κόψετε τα ανοίγματα στα οποία θα τοποθετηθούν ειδικοί δακτύλιοι πάνω στην κόλλα. Ή μπορείτε να κάνετε ένα παράθυρο και να το κλείσετε με μια διακοσμητική μάσκα, την οποία πρέπει να συνδέσετε στην πόρτα των βιδών.

Είναι πολύ δύσκολο να κόψετε τις οπές εξαερισμού σε πλαστική ή γυάλινη πόρτα. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μια ικανότητα και ένα ειδικό εργαλείο, διαφορετικά ο κίνδυνος ζημιάς στην πόρτα είναι μεγάλος και υπάρχει σοβαρός τραυματισμός.

Δημιουργία συνθηκών για τη λειτουργία της κουκούλας

Με κακή ανταλλαγή αέρα, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα θετικό μικροκλίμα στο δωμάτιο. Επομένως, σε κάθε σπίτι παρέχονται ειδικοί άξονες εξαερισμού για την εκροή αέρα από τα διαμερίσματα προς τα έξω. Οι περισσότερες από τις εργασίες που σχετίζονται με τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του εξαερισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.

Ελέγξτε την απόδοση του άξονα εξαερισμού

Η εισροή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα μπορεί να συμβεί σε διαφορετικά μέρη, και την αφαίρεση - με τη βοήθεια μιας ή δύο τρύπες που οδηγούν στους αεραγωγούς. Ως εκ τούτου, η δύναμη της ροής μέσω αυτών είναι ευκολότερο να κρίνει την ένταση της ανταλλαγής αέρα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε ένα φύλλο συνηθισμένου χαρτιού στην σχάρα εξαερισμού κλείνοντας εντελώς.

Με κανονική ροή αέρα, το χαρτί θα συγκρατηθεί στη θύρα εξαγωγής. Διαφορετικά, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κανονική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα.

Για να μάθετε την κύρια αιτία της κακής έλξης, ανοίξτε το παράθυρο ή την μπροστινή πόρτα που βρίσκεται πλησιέστερα στην οπή και επανατοποθετήστε το φύλλο στη σχάρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο επιλογές:

 • εάν το χαρτί "κολλάει" στη σχάρα, τότε σημαίνει ανεπαρκής ροή αέρα με κλειστά παράθυρα.
 • αν η ροή είναι τόσο αδύναμη ώστε να μην μπορεί να κρατήσει το χαρτί, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στον άξονα εξαερισμού ή στον κλάδο που οδηγεί σε αυτό.

Εάν η έλλειψη ανταλλαγής αέρα προέκυψε λόγω προβλημάτων με τον άξονα εξαερισμού, τότε είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό διαχείρισης που είναι υπεύθυνος για την πολυκατοικία.

Παρά το γεγονός ότι το Διαδίκτυο έχει πολλές συμβουλές για τον καθαρισμό του ορυχείου από μόνο του, δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό για τους εξής λόγους:

 • σε ένα μολυσμένο ορυχείο πολλή σκόνη, μούχλα και επιβλαβείς μικροοργανισμούς, έτσι οι εργασίες καθαρισμού του πραγματοποιούνται σε ειδικό εξοπλισμό.
 • ακόμη και αν μπορείτε να εντοπίσετε ένα μπλοκάρισμα, δεν μπορεί να καθαριστεί με στεγνωτήρα μαλλιών ή ηλεκτρική σκούπα και αν προσπαθήσετε να σπάσετε ένα εμπόδιο, μπορείτε να βλάψετε το κιβώτιο του άξονα.
 • στο ορυχείο μπορούν να ζουν αρουραίοι, αράχνες, σφήκες και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί, συγκρούσεις με τις οποίες για ένα άτομο μπορεί να του προκαλέσει πρόβλημα?
 • η μη εξουσιοδοτημένη αλλαγή της διαμόρφωσης των ορυχείων (για παράδειγμα, επέκταση ή αφαίρεση της εξόδου) αποτελεί διοικητικό αδίκημα.

Ο οργανισμός διαχείρισης υποχρεούται να παρακολουθεί την κατάσταση του εξαερισμού και να εξαλείφει αμέσως τα προβλήματα που προκύπτουν. Το ορυχείο είναι ιδιόκτητο σπίτι, επομένως όλα τα έργα πρέπει να εκτελούνται σε βάρος των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Διάταξη των ανοιγμάτων εξαγωγής

Οι οπές που οδηγούν στον άξονα εξαερισμού κλείνουν με ειδικές πλαστικές γρίλιες, οι οποίες έχουν διακοσμητικό και λειτουργικό σκοπό. Συνήθως, οι πείροι εισάγονται στο χώρο εγκατάστασης και στη συνέχεια η δομή είναι στερεωμένη σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Όταν πλακιδίσετε τον τοίχο με πλακάκι, μπορείτε να κολλήσετε το πλέγμα φωτισμού με στεγανωτικό σιλικόνης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημιών κεραμιδιών.

Σε περίπτωση ανεπαρκούς ταχύτητας εκροής αέρα με φυσική κυκλοφορία, αποκτάται και εγκαθίσταται μια σχάρα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα του τύπου (λεπτού) πτερυγίου. Η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής στον τοίχο πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή. Κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ισχύ, το επίπεδο θορύβου και τη συμμόρφωση με το τμήμα του αγωγού εξαγωγής.

Εάν ο εξαεριστήρας πρέπει να είναι πλακιδίων, είναι προτιμότερο να ρίξετε το καλώδιο τροφοδοσίας εκ των προτέρων, ακόμα και αν δεν υπάρχουν σχέδια για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, τότε θα είναι απαραίτητη η εφαρμογή της εξωτερικής καλωδίωσης του καλωδίου τροφοδοσίας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς τον σχεδιασμό του δωματίου.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχή λειτουργία ανεμιστήρα, ένας ξεχωριστός διακόπτης είναι εγκατεστημένος γι 'αυτό. Για τα μπάνια, το σχέδιο σύνδεσης του ανεμιστήρα με το δίκτυο είναι δημοφιλές, όταν είναι ενεργοποιημένο μαζί με τη λάμπα. Υπάρχουν επίσης πιο περίπλοκες παραλλαγές, όταν η συμπερίληψη γίνεται με χρονοδιακόπτη ή με τις ενδείξεις αισθητήρων υγρασίας.

Σε οποιοδήποτε άνοιγμα που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Προστατεύει το δωμάτιο από το να αλλάξει την κατεύθυνση της ροής του αέρα και να πάρει αέρα από το ορυχείο, το οποίο συχνά δεν πληροί τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα. Η αντίστροφη ροή μπορεί να συμβεί για τους ακόλουθους λόγους:

 • σταδιακή μείωση του ζωντανού τμήματος του καναλιού μεταλλείων ως αποτέλεσμα της απόφραξης ·
 • μια απότομη μείωση του ζωντανού τμήματος του καναλιού του ορυχείου ως αποτέλεσμα της εισόδου ξένων υλικών.
 • αύξηση της ροής αέρα από γειτονικά διαμερίσματα.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να εγκατασταθεί ξεχωριστά, αλλά είναι ευκολότερο να την αγοράσετε με ανεμιστήρα και μάσκα.

Οργάνωση της πρόσληψης καθαρού αέρα

Οι νεώτερες τεχνολογίες κατασκευής κατοικιών, καθώς και η ενεργός χρήση πλαστικών παραθύρων, προστατεύουν αξιόπιστα τη σύγχρονη κατοικία από το πάγωμα και τα ρεύματα. Ταυτόχρονα, υπάρχει πρόβλημα έλλειψης καθαρού αέρα, η ροή του οποίου είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος. Ανεφοδιασμός εξαερισμού στο διαμέρισμα μπορεί να γίνει τόσο ανεξάρτητα και να παραγγείλετε μια έτοιμη λύση από τους ειδικούς.

Μείωση της στεγανότητας των παραθύρων

Σε παλαιότερα σπίτια, η ροή του αέρα στα δωμάτια συμβαίνει κυρίως μέσω ρωγμών στα πλαίσια παραθύρων. Ως εκ τούτου, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους δημιουργίας επαρκούς εξαερισμού είναι η οργάνωση της διέλευσης του αέρα μέσα από τα στοιχεία των πλαστικών παραθύρων και των μπαλκονόπορτων. Για τα παράθυρα, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εξαέρωσης για τον αερισμό τροφοδοσίας κατά την εγκατάσταση της μονάδας παραθύρου.

Η εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας διαπραγματεύεται στο στάδιο της παραγγελίας. Αν το παράθυρο είναι ήδη εγκατεστημένο, τότε είναι δυνατόν να εισαγάγετε τον εαυτό σας μια συσκευή διέλευσης αέρα, ωστόσο αυτή η διαδικασία είναι μάλλον έντονη και συγκεκριμένη για το λόγο αυτό, γιατί είναι καλύτερο να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες.

Υπάρχουν επίσης αρκετές μέθοδοι για τη μείωση της σφράγισης του παραθύρου με βάση τη μερική αφαίρεση της σφραγίδας:

 • Κάνετε μέρος του σφραγίσματος αφαιρούμενο, έτσι ώστε σε ισχυρούς ανέμους μπορείτε να το βάλετε πίσω.
 • Στο κάτω μέρος της εξωτερικής πλευράς του παραθύρου και στην κορυφή από το εσωτερικό, αφαιρέστε μικρά κομμάτια του στεγανωτικού υλικού (μήκους 5-7 cm). Αυτό θα επιτρέψει τη διείσδυση αέρα μεταξύ του πλαισίου και του κουτιού παραθύρου, θα ζεσταθεί και θα μπει μέσα στο δωμάτιο.

Ωστόσο, αυτά είναι ακραία μέτρα: δεν μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα λόγω του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, της κατάψυξης σε πάγο και της εξόδου του μηχανισμού για τον καθορισμό της θέσης του παραθύρου εκτός λειτουργίας.

Εγκατάσταση εξαερισμού τοίχου

Από την άποψη της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού και της ευκολίας αυτο-εγκατάστασης, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εισαγωγής στο τοίχωμα. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα τροφοδοσίας του εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Η διαδικασία για την εγκατάσταση της βαλβίδας τοίχου έχει ως εξής:

 1. Στον τοίχο είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα με μια μικρή κλίση προς τα έξω. Για τους τοίχους από τούβλα είναι κατάλληλο ένα συνηθισμένο τρυπάνι, αλλά για τις κατοικίες των πάνελ θα χρειαστεί να εφαρμόσετε τη διαδικασία διάτρησης διαμαντιών. Είναι επιθυμητή η χρήση ηλεκτρικής σκούπας με δακτύλιο απορροής.
 2. Εισάγετε τον αγωγό και ποιοτικά εκτελείτε τη θερμομόνωση του, διαφορετικά είναι δυνατή η κατάψυξη της βαλβίδας. Ως υλικό είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ορυκτό μαλλί και αφρός στερεώσεως.
 3. Συνδέστε το σώμα της βαλβίδας, σημειώστε τα σημεία στερέωσης, τρυπήστε τις οπές και τοποθετήστε τα βύσματα. Αφού τοποθετήσετε τη θήκη, βιδώστε τον στον τοίχο.

Τέλος, θα πρέπει να εγκατασταθεί μια εξωτερική μάσκα. Εδώ είναι απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Κατά την επιλογή της θέσης της βαλβίδας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • την ευκολία και την ασφάλεια εγκατάστασης εξωτερικής μάσκας για διαμερίσματα που δεν βρίσκονται στον πρώτο όροφο.
 • Σωστή τοποθέτηση της εσωτερικής κεφαλής βαλβίδας από τη θέση σχεδίασης του χώρου.
 • Η δυνατότητα θέρμανσης του εισερχόμενου αέρα από σταθερές συσκευές θέρμανσης.

Ως εκ τούτου, το πιο δημοφιλές μέρος για την εγκατάσταση της βαλβίδας είναι ο χώρος μεταξύ του παραθύρου και της μπαταρίας θέρμανσης.

Για πιο εντατική παροχή αέρα, χρησιμοποιούνται βαλβίδες με ενσωματωμένους ανεμιστήρες. Ωστόσο, χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια και παράγουν κάποιο θόρυβο, ιδιαίτερα ακουστικό τη νύχτα.

Εκτός από τον φυσητήρα που διαθέτει ανεμιστήρα, μπορεί να συνδεθεί ένας υγραντήρας και ένας θερμαντήρας για να διατηρηθούν οι παράμετροι ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στην κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, πρέπει να εισαχθούν σωστά στο σχεδιασμό του δωματίου, αφού ολόκληρο το σχέδιο θα καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο από το κεφάλι μιας συνηθισμένης συσκευής.

Εγκατάσταση συστημάτων αγωγών για ανταλλαγή αέρα

Όταν εγκαθιστάτε συστήματα εξαερισμού αγωγών ή κουκούλα κουζίνας χρησιμοποιήστε ειδικά κιβώτια ή εύκαμπτες κυματοειδείς σωλήνες. Απαιτούνται επίσης για να μεταφερθεί ο αέρας από τα τεχνικά δωμάτια στην απομακρυσμένη είσοδο στον άξονα εξαερισμού. Είναι δυνατή η εργασία για την εγκατάσταση ενός τέτοιου αεραγωγού από μόνος του.

Βασικοί κανόνες σχεδιασμού αεραγωγών

Για τα διαμερίσματα δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης μεταλλικών αγωγών αερισμού σχεδιασμένων για να περνούν τη ροή του αέρα σε υψηλές ταχύτητες και για λειτουργία σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Τα πλαστικά κουτιά τοποθετούνται απλά και προσαρμόζονται εύκολα στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου. Μπορείτε να βρείτε πολλές προτάσεις που διαφέρουν ως προς το χρώμα, την εγκάρσια διατομή, τη μορφή, τη μέθοδο σύνδεσης των τμημάτων και τη μέθοδο στερέωσης σε τοίχους και οροφή.

Η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού διαμορφωμένων στοιχείων καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός αγωγού αερισμού οποιασδήποτε γεωμετρίας. Η επιλογή μεταξύ κυκλικής και ορθογώνιας διατομής δεν είναι τεχνικά θέμα αρχής. Η τομή πρέπει να επιλέγεται κατά τρόπον ώστε η ταχύτητα ροής να μην υπερβαίνει τα 2 m / s. Διαφορετικά, υπάρχει θόρυβος στο κανάλι και η ανυψωτική αντίσταση θα οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση του εξοπλισμού.

Κατά το σχεδιασμό της γεωμετρίας του αγωγού, είναι επιθυμητό να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των στροφών, των συστολών και των μεταβάσεων που αυξάνουν την αεροδυναμική αντοχή στη ροή, δημιουργούν θόρυβο και συσσωρεύουν αποθέσεις λίπους και σκόνης.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης πλαστικών κουτιών

Τα πλαστικά μέρη του αγωγού εξαερισμού είναι ελαφρά σε βάρος, επομένως δεν απαιτούνται ειδικές ενέργειες για τη σταθεροποίησή τους. Ανάλογα με τη θέση της τοποθεσίας τους, η εγκατάσταση έχει ως εξής:

 • Μέσα στα ντουλάπια, τα στοιχεία στερεώνονται με σφιγκτήρες στους τοίχους του ντουλαπιού. Σε σημεία διέλευσης από τοίχους και χωρίσματα, εισάγονται αφρώδη ή αφρώδη ένθετα για την αποφυγή του κροταλίσματος κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 • Πάνω από τα ερμάρια, τα στοιχεία είναι τοποθετημένα με τη βοήθεια κάποιων υποδοχών και βιδών.
 • Στον τοίχο και την οροφή, η κατασκευή είναι σταθερή χρησιμοποιώντας ειδικούς σφιγκτήρες, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν για οποιοδήποτε τύπο καναλιού. Η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1 μέτρο.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού, ο οποίος στη συνέχεια θα κρύβεται πίσω από την τάση ή την ψευδοροφή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργία του με τη μέγιστη δυνατή ισχύ της ροής αέρα. Τα εντοπισμένα προβλήματα είναι πιο εύκολο να εξαλειφθούν αμέσως, ενώ η πρόσβαση στο σύστημα δεν είναι δύσκολη.

Έχοντας λεπτύνει τις αρθρώσεις των στοιχείων με στεγανοποιητικό σιλικόνης, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια πρόσθετη εγγύηση της πυκνότητας των αρμών στη δομή. Για τους σκοπούς αυτούς, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σκευάσματα κόλλας ή "υγρών καρφιών", επειδή στο μέλλον θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα για τη συντήρηση ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του.

Εάν η αποσυμπίεση έχει συμβεί και για να την εξουδετερώσετε, δεν είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση του αγωγού, τότε στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να τυλίξετε τον προβληματικό σύνδεσμο με μία αυτοκόλλητη ταινία κάτω από το χρώμα των διαμορφωμένων στοιχείων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Όλα τα στάδια εγκατάστασης της απλούστερης βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου:

Διαδικασία αερισμού μέσω εσωτερικών θυρών:

Συνδυασμός φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού με τσάι και βαλβίδα ελέγχου:

Ο έλεγχος της ποιότητας της ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα και οι περισσότερες από τις εργασίες που σχετίζονται με την εξασφάλιση της κανονικής κυκλοφορίας του αέρα μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε πολύπλοκο εξοπλισμό ή να εκτελέσετε εργασίες που σχετίζονται με τον κίνδυνο, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε ειδικούς.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση του εξαερισμού σε ξεχωριστό δωμάτιο

Καθένας από μας θέλει να χαλαρώσει στο σπίτι μας μετά από μια δύσκολη δουλειά. Στο σπίτι μας δεν ήταν μόνο ζεστό, αλλά άνετο, συνιστάται να εγκαταστήσετε σε αυτό μια συσκευή για τη φυσική ρύθμιση των ροών του αέρα. Για να προωθηθεί αυτό μπορεί να εγκατασταθεί αερισμός στο δωμάτιο. Θα σας προστατεύσει από την υπερβολική υγρασία, την υγρασία και δεν θα επιτρέψει να εισέλθει στο κρύο αέρα του σπιτιού από το δρόμο.

Εξαερισμός. Χρειάζομαι

Ποιος από εμάς αρέσει η σκόνη και τα ρεύματα; Ποια μέσα δεν χρησιμοποιούνται από την οικοδέσποινα για να απαλλαγούν από την μισητή βρωμιά. Επειδή δεν υπάρχει κανονική κυκλοφορία των ροών του αέρα στο δωμάτιο στο σπίτι σας, θα συγκεντρωθεί τόσο πολύ σκόνη ότι το να απαλλαγείτε από αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο.

Για να αποφευχθεί αυτό, θα βοηθήσει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο δωμάτιο. Γιατί αλλιώς το χρειαζόμαστε; Ας εξετάσουμε τις βασικές πτυχές:

 • Αγωνιζόμαστε για ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης. Ως εκ τούτου, με επιμέλεια μονιμοποιούμε μια προϋπόθεση. Ωστόσο, αυτό οδηγεί όχι μόνο στη συντήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, αλλά και στη σφράγιση του δωματίου. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συσκευή ελέγχου ροής αέρα.
 • Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο οικοδόμησης των σπιτιών μας έχει σοβιετικές προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά συστήματα αερισμού σε αυτά τα σπίτια. Η κυκλοφορία του αέρα επιτυγχάνεται μέσω ανοιχτών θυρών και παραθύρων στο δωμάτιο. Συμφωνώ, αυτή η μέθοδος έχει χαμηλή απόδοση για την απόκτηση καθαρού αέρα.
 • Πολλοί από εμάς έχουν κατοικίδια ζώα σε σπίτια. Δεν μυρίζουν μόνο τα ζώα. Τα σωματίδια μαλλιού είναι συνεχώς στον αέρα. Δεν το μολύνει μόνο, αλλά προωθεί την ανάπτυξη αλλεργικών ασθενειών. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη μια σταθερή ροή αέριων μαζών στο δωμάτιο, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Για να κατανοήσετε την ανάγκη για συσκευή κυκλοφορίας αέρα, εξετάστε πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε κλειστό χώρο σε πολυκατοικίες:

 • Αποτελείται από διασυνδεδεμένους σωλήνες μέσα στο κτίριο και τελειώνει στην οροφή του.
 • Η κίνηση των αέριων μαζών διευκολύνεται από τους φυσικούς νόμους της φύσης. Έτσι, λόγω της διαφοράς των θερμοκρασιών εντός και εκτός των σωλήνων, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση, η οποία προκαλεί την κίνηση των αέριων μαζών. Επομένως, η συσκευή φυσικής επέκτασης λειτουργεί.
 • Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ταχύτητα ροής του αέρα μέσα στους σωλήνες εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ιδιωτικά σπίτια

Ο εξαερισμός του μπάνιου και τουαλέτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων διαδικασιών:

 • Μέσα στο σπίτι υπάρχουν κανάλια για ροή αέρα. Έχουν κατακόρυφη κατεύθυνση.
 • Μέσα στα κανάλια είναι εγκατεστημένοι σωλήνες συνδεδεμένοι με τα δωμάτια του σπιτιού.
 • Τα άκρα των σωλήνων πηγαίνουν στην οροφή.
 • Στην οροφή είναι καλά στερεωμένες, οι ρωγμές αφαιρούνται και προστατεύονται από τις επιπτώσεις της βροχής με την εγκατάσταση προστατευτικών διατάξεων, όπως σκηνή ή θόλος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της συσκευής κυκλοφορίας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία, τότε οι κατοικίες διαμερισμάτων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση:

 • Σε υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο την άνοιξη και το καλοκαίρι, η κυκλοφορία χάνει πίεση και μπορεί να σταματήσει εντελώς.
 • Το χειμώνα, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα δεν έχει καμία δυσκολία, επειδή Η πίεση λειτουργίας των ρευμάτων αέρα διατηρείται σταθερή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε σοβαρό παγετό, η κυκλοφορία συμβάλλει σε μεγάλες απώλειες θερμότητας στο εσωτερικό του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ένα πρόσθετο σχέδιο για τη θέρμανση του δωματίου και την μόνωση του σπιτιού.
 • Για τη φυσική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα η συσκευή εγκαθίσταται συνήθως στην περιοχή των μονάδων υγιεινής και της κουζίνας στο διαμέρισμα. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει την πιο φυσική ροή των ρευμάτων αέρα.

Αυτόματη εγκατάσταση

Πώς να κάνετε τον αερισμό στην αίθουσα; Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Δεν υπάρχει λόγος να προσκαλέσετε ειδικούς για την εκτέλεση της εγκατάστασης. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Εδώ δεν χρειάζεστε επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μόνο ορισμένες συστάσεις. Αρχικά, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού.

Οι κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού

Είναι αποδεκτό να διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους ρύθμισης των αέριων μαζών στα δωμάτια:

 1. Φυσική εμφάνιση
 2. Σχέδιο καταναγκαστικής εργασίας

Για μια άνετη ύπαρξη συνιστάται η εγκατάσταση και των δύο τύπων ρύθμισης του αέρα στο ίδιο κτίριο. Αυτό θα εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο άνεσης μέσα στο δωμάτιο.

Το φυσικό σύστημα

Η εργασία του βασίζεται στους βασικούς νόμους της φυσικής: λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση. Παίρνει τη ροή αέρα στην κίνηση. Αυτό δημιουργεί μια φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Υπάρχουν 2 τρόποι λειτουργίας του:

Από αμνημονεύτων χρόνων, ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος θεωρήθηκε φυσικός. Λόγω της παρουσίας ρωγμών και ανοιγμάτων στους τοίχους, οι θύρες πραγματοποίησαν φυσική ανταλλαγή αέρα. Αυτό επέτρεψε να δουλέψετε ακόμα και με κλειστά παράθυρα και πόρτες ακόμα και στην κρύα εποχή. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική. Αλλά μαζί με τον αέρα που ρέει μέσα από τις ρωγμές, όλη η θερμότητα από το σπίτι έφυγε επίσης. Ως εκ τούτου, τη χειμερινή περίοδο, αυτή η μέθοδος αερισμού ήταν απαράδεκτη.

Τώρα ο φυσικός τρόπος πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου συστήματος έλξης στο σπίτι. Είναι μια κάθετη κοιλότητα σχεδιασμένη να κινεί τα ρεύματα αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται προγραμματισμένη.

Για την εφαρμογή του, υπάρχει κουκούλα στο σπίτι. Συνήθως δεν βρίσκεται σε όλα τα δωμάτια, αλλά στο san. κόμπος, στην κουζίνα και στο ντουλάπι.

Η λειτουργία του συστήματος φυσικής ρύθμισης δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η παρουσία ηλεκτρισμού ή θέρμανσης. Η δουλειά της εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο δρόμο. Όσο χαμηλότερο είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο. Επίσης επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις και την ταχύτητα του ανέμου.

Αναγκάζοντας τις μάζες του αέρα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο πραγματοποιείται με την εγκατάσταση ειδικών μηχανικών συσκευών μέσα στο δωμάτιο.

Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός κυκλώματος αναγκαστικής τροφοδοσίας για την εργασία σε χώρους όπως ο san. ένα κελάρι, μια κουζίνα.

Η κύρια δομή του περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Κύρια μονάδα
 • Ανεμιστήρας
 • Εναλλάκτης θερμότητας
 • Φιλτράρετε
 • Σύστημα αγωγών
 • Deflector

Για να εγκαταστήσετε τον αερισμό στο δωμάτιο με τα χέρια σας, πρέπει να εξετάσετε την αρχή της λειτουργίας του.

Η αρχή της συσκευής:

 1. Μέσα στο δωμάτιο συσσωρεύεται σκόνη και ανακυκλωμένος αέρας. Απομακρύνεται από το δωμάτιο μέσω συστήματος επέκτασης αγωγού αέρα εγκατεστημένου μέσα στο δωμάτιο.
 2. Οι μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στην οροφή και αφαιρούνται στο δρόμο χρησιμοποιώντας συσκευή εκτροπής.
 3. Για να πάρει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συσκευές: στο εξωτερικό δοχείο για εισαγωγή αέρα, εισέρχονται οι μάζες αέρα. Διέρχονται από διάφορα στάδια διήθησης και καθαρίζονται.
 4. Ο καθαρός αέρας μέσω αγωγών αναγκάζεται να εισέλθει στο δωμάτιο.


Για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας το χειμώνα, συνιστάται η χρήση εναλλακτών θερμότητας. Είναι σε θέση να κρατήσει ζεστό αέρα μέσα και να επιστρέψει στο δωμάτιο.

Οι σύγχρονες συσκευές κυκλοφορίας αέρα είναι εξοπλισμένες με πρόσθετα φίλτρα για την αύξηση της απόδοσης. Έτσι, μπορούν να περιέχουν χρήσιμες ουσίες και μέταλλα που έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση ή στην αποστράγγιση του δωματίου. Παράγουν επίσης φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση εντόμων στο εσωτερικό.

Εξαερισμός στο δωμάτιο με τα χέρια σας

Πώς γίνεται ο εξαερισμός στο δωμάτιο;

Ένα άτομο προσπαθεί πάντα για άνεση, έτσι οι προσπάθειες γίνονται συνεχώς για να κάνουν το σπίτι του πιο άνετο και άνετο. Από αυτή την άποψη, ο εξαερισμός στο δωμάτιο είναι πολύ σημαντικός.

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού του σπιτιού.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχουν παράθυρα. Η συνάφεια αυτού του προβλήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο ένα άτομο ανά ώρα μπορεί να διαθέσει μέχρι 60 βατ θερμότητας! Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο δωμάτιο, τότε για οποιαδήποτε άνετη διαβίωση δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία. Έτσι πώς αερίζετε το δωμάτιο ώστε να έχει πάντα την απαραίτητη παροχή οξυγόνου;

Χρήσιμες συστάσεις σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού

Εργαλεία εγκατάστασης αερισμού: ένα μαχαίρι, ένα μέτρο ταινιών, ένα puncher, μια σπάτουλα.

 1. Το σύστημα αερισμού στο δωμάτιο πρέπει να σχεδιαστεί μαζί με το σπίτι. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι μελλοντικές επικοινωνίες μηχανικής και οι υπάρχοντες υγειονομικοί κανόνες και κανόνες. Εάν ο φυσικός αερισμός στο δωμάτιο είναι ανεπαρκής, είναι απαραίτητο να παρέχεται μηχανικός αερισμός.
 2. Προκειμένου να υπάρχει αρκετός αέρας στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η εκροή και η εισροή του. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ζεστός αέρας χρησιμοποιείται για να αυξηθεί, και το κρύο # 8211? κατεβείτε. Ως εκ τούτου, οι έξοδοι πρέπει να είναι τοποθετημένες πιο κοντά στο δάπεδο και, όσον αφορά τις εξόδους, πρέπει να βρίσκονται πιο κοντά στην οροφή.
 3. Εάν υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αερισμού στο δωμάτιο, μπορείτε να πάτε τον απλούστερο τρόπο, δηλαδή να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας επιλέγεται ανάλογα με την χωρητικότητα του δωματίου. Για να το θέσουμε απλούστερα, ο βέλτιστος ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει χωρητικότητα που να εξασφαλίζει πλήρη αντικατάσταση του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές το λεπτό.
 4. Πριν κάνετε τον αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα συστήματα δημιουργούν θόρυβο που δεν συμβάλλει στη βελτίωση της άνεσης. Συνεπώς, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση αυτού του θορύβου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες ώστε να μπορούν να δουν, δηλαδή, μια άκαμπτη εγκατάσταση τέτοιου εξοπλισμού είναι ανεπιθύμητη. Από την άποψη αυτή, συνιστάται η χρήση ελαστικών στεγανωτικών. Εκείνοι που δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό στο σπίτι, μπορείτε να σας συμβουλεύσει να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα σε αυτοκόλλητο στεγανωτικό και μπορείτε επίσης να το εγκαταστήσετε σε ελαστικά δακτυλίους.
 5. Για να μειώσετε το επίπεδο των κραδασμών και του θορύβου, μην χρησιμοποιείτε αγωγούς που γίνονται με τη μορφή ακορντεόν.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας αερισμό;

Το σχέδιο του φυσικού αερισμού.

Τα εργαλεία για αυτό απαιτούνται ως εξής:

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να μάθετε ποιος τύπος είναι πιο κατάλληλος για το δωμάτιο. Ο εξαερισμός είναι φυσικός και μηχανικός. Όσον αφορά τον φυσικό εξαερισμό, παρέχεται χωρίς τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού. Και μηχανικός αερισμός παρέχεται όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, αλλά και με τη βοήθεια φίλτρων, που εξασφαλίζει την ευελιξία του, έτσι ώστε το δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο ​​και άνετο.

Το δωμάτιο εξαερισμού μπορεί να τροφοδοτεί και να εξάγει. Όσον αφορά τον αέρα τροφοδοσίας, εδώ μιλάμε για τη ροή του αέρα στην αίθουσα, αξίζει να σημειωθεί καθαρισμός, θέρμανση και υγρασία. Αν μιλάμε για την εξάτμιση, τότε είναι απαραίτητη προκειμένου να εξαλειφθεί η δυσάρεστη οσμή, γι 'αυτό και χρησιμοποιείται συχνότερα στην κουζίνα, στα μπάνια και στις κουζίνες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι δύο τύποι εξαερισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί, τότε μπορούν να αποφευχθούν τα ρεύματα και η ανεπάρκεια του αέρα υγρασίας.

Πριν αρχίσετε να κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο, μετά από τον οποίο πρέπει να κάνετε μια τρύπα.

Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο: είναι απαραίτητο να περιγράψουμε το κέντρο, τα περιγράμματα της μελλοντικής τρύπας (πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η οπή πρέπει απαραίτητα να είναι μεγαλύτερη από τη σωλήνα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί). Η τρύπα πρέπει να κοπεί προσεκτικά με ένα διάτρητο εργαλείο, το κομμένο τμήμα τραβιέται έξω με ένα σφυρί, μετά από το οποίο είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από τη βρωμιά.

Τις περισσότερες φορές, ο αγωγός εξαγωγής αερίζεται στην οροφή για εξαερισμό, ενθαρρύνοντας έτσι την εντατική ανταλλαγή αέρα. Όσον αφορά το κανάλι εντός του τοίχου, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται ειδικά τούβλα, αλλά ειδικά μπλοκ καναλιών.

Όσον αφορά την εγκατάσταση του σωλήνα, πραγματοποιείται ως εξής: ένας ανεμιστήρας εισάγεται στον σωλήνα και πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να μην δημιουργεί υπερβολικό θόρυβο κατά τη λειτουργία. Στη συνέχεια, ο σωλήνας τοποθετείται στην οπή που γίνεται, με την αναπόφευκτη παρουσία ρωγμών, οι οποίες πρέπει να γεμίσουν με αφρό στήριξης.

Θα πρέπει να διαρκέσει 10-12 ώρες για να στεγνώσει ο αφρός. Για να μην χάσετε χρόνο, είναι απαραίτητο να κάνετε εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων. Αφού ο αφρός στεγνώσει τελείως, οι υπερβολές του κόβονται με ένα μαχαίρι. Από το εσωτερικό, στόκος shtrobyami, έξω είναι απαραίτητο να εφαρμόσει ένα στόκος προσόψεως.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο

Η σωστή διαμόρφωση του αέρα είναι μια υπόσχεση ενός φυσιολογικού μικροκλίματος μέσα στην κατοικία. Ένα σύστημα εξαερισμού είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για χώρους διαβίωσης, καθώς η υγεία των ανθρώπων εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα. Ο εξαερισμός στο δωμάτιο θα διασφαλίσει την τακτική πρόσληψη ροής καθαρού αέρα και την απομάκρυνση σκονισμένου, ξηρού αέρα.

Είδη εξαερισμού

Εξαερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων

Με βάση το είδος των κινήτρων, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε φυσικά και αναγκαστικά. Ο φυσικός αερισμός είναι σε κάθε σπίτι που είναι κατασκευασμένο σε ένα τυποποιημένο έργο. Εννοείται ότι ο αέρας σε μια κατοικία με φυσικό αερισμό έρχεται μέσω διαρροών στα πλαίσια παραθύρων. Αλλά με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών κτιρίων, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ανταλλαγής αέρα έχει μειωθεί σημαντικά. Για να δώσετε ένα διαμέρισμα με φρέσκο ​​αέρα, πρέπει τώρα να εγκαταστήσετε επιπλέον συσκευές αερισμού ή να τοποθετήσετε εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Σημαντικό! Σε κωφούς (χωρίς παράθυρα) θα λειτουργήσει μόνο ο εξαναγκασμένος εξαερισμός!

Η συσκευή φυσικού αερισμού

Εάν το δωμάτιο είναι δύσκολο να αναπνεύσει, συνεχώς αισθητή η μυρωδιά της σκόνης και της υγρασίας στους τοίχους εμφανίστηκε μύκητα, τότε, φυσικού αερισμού δεν λειτουργεί σωστά. Για να το διορθώσετε, πρέπει να εξαλείψετε την πιθανή αιτία του προβλήματος.

Αιτίες δυσφορίας στη λειτουργία του φυσικού αερισμού:

 • Έλλειψη ή ολική απουσία εισροής.
 • Κακή εξάτμιση.
 • Διαταραγμένη κυκλοφορία αέρα μεταξύ των δωματίων.

Αν το δωμάτιο έχει εγκαταστήσει πρόσφατα παράθυρα με διπλά τζάμια, τότε ο λόγος δεν χρειάζεται να ψάξει. Και είναι τόσο σαφές ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί επειδή δεν υπάρχει εισροή. Για να επαναφέρετε την κυκλοφορία αέρα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής (παράθυρο ή τοίχο). Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τοίχου, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, η συσκευή παράθυρου να είναι τοποθετημένη στην κορυφή του ανοίγματος του διπλού υαλοπίνακα.

Συνιστάται η τοποθέτηση της βαλβίδας τοίχου μεταξύ της μπαταρίας και του περβάζι του παραθύρου, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της κρύου περιόδου οι εισερχόμενες ροές να θερμαίνονται ελαφρώς. Αυτό ελαττώνει ελαφρώς το φορτίο στη θέρμανση. Η σύνθεση της πρότυπης βαλβίδας περιλαμβάνει εσωτερική μονάδα, σωλήνα σύνδεσης και εξωτερική μάσκα εξαερισμού.

 • Συνδέστε τη θήκη της συσκευής στον τοίχο και κάντε μια σήμανση.
 • Χρησιμοποιώντας μια διάτρηση ή ένα τρυπάνι με ένα δαχτυλίδι, τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο.
 • Τυλίξτε το σωλήνα με ένα θερμαντήρα και τοποθετήστε το μέσα στην τρύπα. Μέσα στο δωμάτιο, ο σωλήνας πρέπει να προεξέχει 1 cm, στο εξωτερικό - επίπεδο με τον τοίχο?
 • Μαρκάρετε και τρυπήστε τα καθίσματα κάτω από τις βάσεις.
 • Συνδέστε το περίβλημα με πείρους ή βίδες, έτσι ώστε οι άκρες της συσκευής να πιέζονται πάνω στον τοίχο με ένα μονωτικό υλικό.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο και τον απορροφητήρα, στερεώστε την εξωτερική σχάρα.
 • Ρυθμίστε τη ροή αέρα ανοίγοντας και κλείνοντας το πτερύγιο.

Σημαντικό! Όταν γεμίζετε μια τρύπα, κάντε μια μικρή κλίση προς το δρόμο (5-7 °), έτσι ώστε η βροχόπτωση να μην διοχετεύεται στο δωμάτιο.

Συμβαίνει ότι ο αέρας έρχεται σε επαρκείς ποσότητες, και το δωμάτιο εξακολουθεί να στερείται οξυγόνου, υπάρχει μια μυρωδιά της υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του εξαερισμού. Τα τυπικά ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στην κουζίνα και στο μπάνιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο χαρτιού για να ελέγξετε την κουκούλα. Για επαλήθευση, φέρτε το χαρτί στον άξονα εξαγωγής. Εάν το φύλλο έλκεται από τη σχάρα, τότε ο εξαερισμός είναι εντάξει. Αν το χαρτί παραμείνει στη θέση του, ο άξονας εξαερισμού είναι ελαττωματικός, καθαρίστε τον από τον εαυτό σας ή επικοινωνήστε με την κατάλληλη υπηρεσία.

Σημαντικό! Το σύστημα εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν οι πόρτες μεταξύ των χώρων είναι τοποθετημένες πολύ σφιχτά. Τοποθετήστε τη μάσκα υπερχείλισης στο φύλλο της πόρτας ή αφήστε ένα διάκενο 2 cm μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου κατά την εγκατάσταση.

Η συσκευή υποχρεωτικού εξαερισμού

Δυστυχώς, η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν είναι η πιο αξιόπιστη παραλλαγή της οργάνωσης του εξαερισμού. Το έργο ενός τέτοιου συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το καθεστώς θερμοκρασίας και τον καιρό στο δρόμο. Το καλοκαίρι και το χειμώνα, με σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες στο δρόμο και στο σπίτι, το σύστημα λειτουργεί σε εντατική λειτουργία. Στην εκτός εποχής, δεν υπάρχει βύθισμα, η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού σχεδόν σταματά. Αλλά η ζήτηση για καθαρό αέρα δεν μειώνεται. Αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν συστήματα ανταλλαγής αέρα με εξαναγκαστικά κίνητρα.

Στον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο αέρας οδηγείται από ανεμιστήρες, η λειτουργία του συστήματος είναι ανεξάρτητη από εξωτερικούς παράγοντες. Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στο παράθυρο ή αγοράστε μια συμπαγή εγκατάσταση monoblock. Με την ανεξάρτητη εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και θα περάσει κρύος αέρας σε ένα δωμάτιο.

Τα μονοπώλια προσφοράς είναι μια πιο προοδευτική λύση. Σε μία θήκη με μόνωση θορύβου, συναρμολογούνται τα κύρια στοιχεία ενός πλήρους συστήματος εξαερισμού: ανεμιστήρας, φίλτρα και θερμαντήρας. Τα μονοκόμματα είναι μικρού μεγέθους και σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας στο δωμάτιο

Μάστερ τάξεις:

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα;

Ένα υγιές εσωτερικό κλίμα δημιουργείται συνήθως με τη βοήθεια φυσικού αερισμού. Αλλά η ικανότητά του να εξασφαλίζει την παροχή υπαίθριου αέρα είναι περιορισμένη και στη συνέχεια στο δωμάτιο μπορεί να παρατηρηθεί αυξημένη υγρασία και, κατά συνέπεια, η εμφάνιση μούχλας και η ήττα των τοίχων από μυκητιακούς σχηματισμούς.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ή και να αντικατασταθεί πλήρως ο φυσικός εξαερισμός με τεχνητό (αναγκαστικό), για τον οποίο μέσα ή έξω από το δωμάτιο θα πρέπει να εγκατασταθεί ειδικά σχεδιασμένος εξοπλισμός γι 'αυτό.

Δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ελέγξτε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Σε πολυώροφα σπίτια διαμερισμάτων υπάρχει ένα σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα. Αποτελείται από κατακόρυφα κανάλια που διεισδύουν σε όλους τους ορόφους και υπερβαίνουν τη στέγη. Με αυτά τα κανάλια κουζίνας, η τουαλέτα και το μπάνιο όλων των διαμερισμάτων συνδέονται με αγωγούς εξαερισμού, καλυμμένοι με ειδικές γρίλιες.

Την πάροδο του χρόνου, η διατομή του καναλιού στενεύει λόγω των ξένων αντικειμένων, οι καταθέσεις στους τοίχους, ιστούς αράχνης και την εκπαίδευση τ. Δ Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο από καιρό σε καιρό (ας πούμε μια φορά το χρόνο), για να ελέγξετε την ώθηση απ 'ευθείας από την γρίλια εξαερισμού.

Αυτό γίνεται με λωρίδα δημοσιογραφικού χαρτιού σε πλάτος 2 cm και μήκος 150-200 mm. Κρατώντας το στο ένα άκρο, είναι απαραίτητο να φέρετε μια λωρίδα στην σχάρα εξαερισμού.

Εάν το ρεύμα είναι επαρκές, δηλαδή ο αερισμός λειτουργεί κανονικά, τότε το χαρτί θα πιεστεί από τη ροή του αέρα στη σχάρα και τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα για την εντατικοποίηση της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο και να σκεφτείτε πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη ροή εξαερισμού με οποιοδήποτε είδος πυρκαγιάς: είναι πιθανό τα εύφλεκτα υλικά ή τα εκρηκτικά αέρια να συσσωρεύονται σε κανάλια όπου δεν υπάρχει κίνηση αέρα.

Σε ένα καθιστικό χωρίς παράθυρο, όπου ζει ένα άτομο, παράγεται θερμική ενέργεια 60 W. Εάν το διαμέρισμα ή το σπίτι είναι εφοδιασμένο με φυσικό εξαερισμό και λειτουργεί κανονικά, τότε αυτή η ενέργεια μεταφέρεται μέσω των αγωγών εξαερισμού. Εάν δεν υπάρχει έλξη σε αυτά, τότε η θερμότητα, η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα θα συσσωρευτούν στο δωμάτιο με όλες τις επακόλουθες αρνητικές συνέπειες.

Ελέγξτε το ρεύμα αέρα στον αγωγό εξαερισμού

Η ευρεία χρήση σε σύγχρονα σπίτια και τα διαμερίσματα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, μόνωση του μπαλκονιού και την μπροστινή είσοδο κάλυμμα πόρτα στους χώρους φρέσκο ​​αέρα ακόμα και όταν αεραγωγούς καθαρά καυσαέρια.

Μια έξοδος από την κατάσταση σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι η διάταξη του εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο για την αναγκαστική παροχή αέρα μέσω ειδικών συσκευών, αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα;

Την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος αερισμού σε μεμονωμένες περίβλημα ή διαμέρισμα μπορεί να είναι τα χέρια τους, μαζεύοντας δύο κατάλληλοι ανεμιστήρα περίπου την ίδια απόδοση, καθώς και ένα φίλτρο και το θερμαντήρα. Για διάτρηση στους τοίχους των οπών κάτω από τα κανάλια αέρα χρειάζεστε μια γροθιά.

Ποια θα πρέπει να είναι η διάμετρος των καναλιών;

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε από την ακόλουθη σχέση: ανά 1 m 2 του χώρου για κανονική ανταλλαγή αέρα, απαιτείται άνοιγμα 1,5 cm. Εάν ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα έχει χώρο 10 m 2 τότε η διάμετρος του αεραγωγού πρέπει να είναι 15 cm.

Το άνοιγμα για τον αέρα παροχής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Το εξωτερικό τμήμα του αγωγού πρέπει να έχει ύψος 30-40 mm και να δείχνει προς τα πάνω. Για να μην έχει υγρασία και έντομα, η τρύπα τροφοδοτείται με ένα δίχτυ και ένα θόλο.

Διατρυπημένοι αγωγοί οριζόντιας ή κάθετης διαρρύθμισης τοποθετούνται μέσα στο δωμάτιο. Ο σκοπός του είναι η ομοιόμορφη κατανομή του αέρα τροφοδοσίας σε όλο τον όγκο του δωματίου, που δεν διαθέτει παράθυρα.

Για να αφαιρέσετε μπαγιάτικο αέρα από το δωμάτιο στον τοίχο απέναντι από το σύστημα τροφοδοσίας αέρος, κοντά στην οροφή τοποθετηθεί απορροφητήρας με την απόσυρση του αγωγού στην οροφή του ένα ιδιωτικό σπίτι σε ύψος 30-50 cm.

Το σχέδιο αερισμού των χώρων σε ιδιωτικό σπίτι

Στο διαμέρισμα, ο σωλήνας εξάτμισης από το εξωτερικό πρέπει να στραφεί προς τα πάνω από την ίδια απόσταση. Πρέπει επίσης να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή της εισόδου υγρασίας και ξένων αντικειμένων. Αυτό μπορεί να είναι εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Με την παρουσία αεραγωγών, αρκεί να εγκαταστήσετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα στο άνοιγμα εισόδου. Το καθήκον του - η παροχή εξωτερικού αέρα μέσω αφαιρούμενων φίλτρων στον θερμαντήρα αέρα (το χειμώνα) και περαιτέρω στον εσωτερικό αγωγό αέρα. Απαιτείται επίσης ανεμιστήρας στη θύρα εξάτμισης.

Έτοιμες λύσεις εξαερισμού για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Για να διευκολυνθεί η εργασία και να επιλυθεί το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κατάλληλο τύπο αεριωθουμένου αέρα - μια μονάδα τροφοδοσίας αέρος τοποθετημένη στο τοίχωμα, τοποθετημένη μέσα στο διαμέρισμα.

Μια άλλη επιλογή για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του αερισμού στο δωμάτιο μπορεί να είναι οι μονάδες παροχής αέρα με εξωτερική τοποθέτηση (συνήθως έξω από το παράθυρο).

Τα αεροσκάφη (άλλα ονόματα: ανεμιστήρες, αναπνευστήρες) δουλεύουν καλά και δεν χαλάζουν την πρόσοψη του κτιρίου και το εσωτερικό του δωματίου. Εξωτερικά, θα είναι ορατή μόνο μια όμορφη διακοσμητική μάσκα και μέσα στο συμπαγές αισθητικό σχήμα και χρώμα του κουτιού θα εμφανιστεί στον τοίχο.

Σε γενικές γραμμές, διαφέρουν στον βαθμό αυτοματισμού και επιλογών. Έτσι, η εναέρια κοιλότητα Aeropack CH (Γερμανία) σε τιμή 24, 9 χιλιάδες ρούβλια. (με κανονική εγκατάσταση) μπορεί να παρέχει αερισμό σε χώρο 10-35 m 2. δημιουργία ροής αέρα 15-160 m 3 / h. Αλλά δεν έχει τη δυνατότητα θέρμανσης του αέρα.

Aeropyk Aeropyak SN

Breezer τσεχικής κατασκευής 2 Μαρτίου, VV με παρόμοιες παραμέτρους είναι εξοπλισμένη με μια συσκευή θέρμανσης αέρα. Ως εκ τούτου, και σε μια τιμή είναι πιο ακριβό - 35,5 χιλιάδες ρούβλια.

Brizer Marta 2 VV

Ανάλογα με το μοντέλο, οι αναπνευστήρες έχουν 3 έως 7 ταχύτητες ανεμιστήρα. Συνήθως παρέχονται με δύο φίλτρα. Και συχνά χρησιμοποιείται ο δείκτης ρύπανσης φίλτρου.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο μπορεί να δημιουργηθεί με βάση εγκαταστάσεις εξωτερικού εξαερισμού τοποθετημένες σε μπαλκόνι ή έξω από το παράθυρο. Πρόκειται για αρκετά μεγάλα και σύνθετα συστήματα.

Από τις οικιακές εγκαταστάσεις αυτού του τύπου, η φθηνότερη είναι:

 • Σε τιμή 76 ή 89 χιλιάδες ρούβλια. ανάλογα με τον τύπο της κονσόλας.
 • Είναι σχεδιασμένο να τοποθετείται σε 70 m 2.
 • Με ροή αέρα 70/140/200 m 3 / h.
 • Διαστάσεις 715x337x206 mm και βάρος 18 kg.

Εγκατάσταση αερισμού V-Stat FKO

 • Σε τιμή 121 (140) χιλιάδων ρούβλια.
 • Παρέχει αερισμό δωματίου σε 100 m 2.
 • Με ροή αέρα 110/200/347 m 3.
 • Έχει διαστάσεις 1455x500x330 mm και βάρος 49 kg.

Μονάδα εξαερισμού Pribochy PVU # 8212; 350

Σχεδόν όλα τα μοντέλα οικιακών συστημάτων εξαερισμού διαθέτουν διάφορους τρόπους περιστροφής ανεμιστήρα, φίλτρα (σκόνη, προσρόφηση και φωτοκαταλυτική) και λειτουργίες κλιματισμού.