Κρύα στέγη από κυματοειδές χαρτόνι: συσκευή και τεχνολογία

Ένα σπίτι με κρύα σοφίτα - δεν είναι ασυνήθιστο στη σύγχρονη κατασκευή. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα σημαντική για οικονομικά κτίρια, καθώς και για εξοχικές κατοικίες. Συχνά μια κρύα στέγη από κυματοειδές χαρτόνι γίνεται σε οικιστικά σπίτια, όταν η κεντρική πλατεία του σπιτιού είναι αρκετή για τον ιδιοκτήτη του και δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί μια σοφίτα.

Η συσκευή μιας ψυχρής οροφής είναι σκόπιμη, πρώτα απ 'όλα, για οικονομικούς λόγους. Πρώτον, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, και δεύτερον, με την απομόνωση μιας μεγάλης επιφάνειας κάτω από την οροφή χώρου από το υπόλοιπο του σπιτιού, μην ξοδεύετε για τη θέρμανση του. Και, τρίτον, η εκτέλεση της τοποθέτησης μιας κρύας οροφής είναι πολύ πιο εύκολη από την τοποθέτηση μιας πλήρους σκεπής.

Το άρθρο είναι αφιερωμένο στον σωστό τρόπο να κατασκευαστεί μια κρύα στέγη από κυματοειδές χαρτόνι.

Η συσκευή κρύας στέγης από ένα κυματοειδές χαρτόνι σε ένα διαμέρισμα

Ο σχεδιασμός της κρύας οροφής είναι πολύ απλός. Τα πατίνια δεν χρειάζονται έναν θερμαντήρα, ένα φράγμα ατμών ή, ακόμη περισσότερο, ένα φινίρισμα. Φυσικά, η εξοικονόμηση σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι είναι η τιμή της θερμομόνωσης και το φινίρισμα είναι 50-60% της αξίας ολόκληρης της στέγης. Επιπλέον, λόγω της απλότητας της κατασκευής, η ψυχρή οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού τοποθετείται χωρίς προβλήματα.

Η κέικ κρύου στέγης αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. δοκάρια ·
 2. μεμβράνη ή μεμβράνη στεγανοποίησης.
 3. ελέγχει το πλέγμα.
 4. κιβώτιο?
 5. κυματοειδές χαρτόνι.

Στεγάνωση μιας κρύας οροφής: εάν είναι απαραίτητο;

Η στεγανοποίηση της ψυχρής οροφής προστατεύει το δωμάτιο από πιθανές διαρροές και συμπύκνωση, που σχηματίζεται στο εσωτερικό της μεταλλικής στέγης. Δεδομένου ότι το συμπύκνωμα απελευθερώνεται σε μεταλλικές επιφάνειες σε πτώση θερμοκρασίας, υπάρχει μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι δεν θα είναι όταν η μη μονωμένη οροφή είναι κατασκευασμένη από κυματοειδές χαρτόνι.

Φυσικά, μια τέτοια άποψη δεν είναι αλήθεια, διότι, παρά το γεγονός ότι ο χώρος κάτω από την στέγη δεν είναι μονωμένο και δεν θερμαίνεται, η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα εξακολουθούν να διαφέρουν από την εξωτερική θερμοκρασία, και συχνά είναι αρκετά σημαντικά. Ως εκ τούτου, η απάντηση στο ερώτημα: "Θα υπάρχει συμπύκνωμα στο κυματοειδές χαρτόνι, εάν η στέγη είναι κρύο;" - αναμφισβήτητα: "Ναι, θα είναι".

Από αυτή την άποψη, γίνεται φανερό εάν απαιτείται στεγανοποίηση κάτω από την κυματοειδή οροφή της κρύας οροφής. Η συνέπεια της απουσίας της θα είναι ότι το συμπύκνωμα θα πέσει στην οροφή, αυξάνοντας την υγρασία στον αττικό χώρο. Αυτό θα οδηγήσει, στην καλύτερη περίπτωση, σε επιταχυνόμενη ζημιά σε ξύλινες κατασκευές, και στη χειρότερη περίπτωση - επίσης σε μια καταστροφική μείωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων της μόνωσης, αν είναι απροστάτευτο.

Η υδατοστεγανωτική μεμβράνη της ψυχρής οροφής τοποθετείται πάνω στα δοκάρια και στερεώνεται με ένα πλέγμα, και στη συνέχεια τοποθετείται ήδη το πηχάκι για την τοποθέτηση της κυματοειδούς σανίδας.

Αν δεν έχετε την πρόθεση στο μέλλον να κάνει ένα κρύο μόνωση οροφής, η στεγανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μικρό-διατρήσεις ταινία, η οποία είναι πολύ φθηνότερη από ειδικές μεμβράνες. Ωστόσο, θα πρέπει να τοποθετηθεί υποχρεωτικά κρεμάει 20-30 mm για την συμπύκνωση να στάζει κάτω, μέσα στο χώρο μεταξύ των δοκών, δεν τα έχετε βρέξει, να διαρρεύσει μέσω τριχοειδούς δράσης.

Μόνωση ατμού και εξαερισμός κρύας οροφής

Από μικροδιάτρητη μεμβράνη εμποδίζει τη διείσδυση της υγρασίας από το εξωτερικό, αλλά δεν παρεμβαίνουν υδρατμούς πάσα, ατμού, το κρύο σοφίτα σε μια στέγη οι κλίσεις απαιτούνται. Ο υδρατμός, που διέρχεται από το φιλμ, βρίσκεται μεταξύ του στρώματος στεγάνωσης και του κυματοειδούς φύλλου, από όπου αφαιρείται από τη ροή του αέρα.

Εάν η μεμβράνη στεγάνωσης για την κρύα οροφή θα συγκρατήσει υδρατμούς, αυτό θα οδηγήσει σε υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο και ως εκ τούτου υγρασία. Επιπλέον, με την αύξηση της υγρασίας, ο ατμός θα συμπυκνώνεται ήδη πάνω στο φιλμ από μέσα. Ως εκ τούτου, οι συμβατικές μεμβράνες από πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο, καθώς και τα απαρχαιωμένα υλικά όπως το χαρτί για στέγες ή το περγκάμι, δεν είναι κατάλληλα για στεγανοποίηση της ψυχρής οροφής.

Cold εξαερισμού οροφής είναι πολύ απλή και παρέχεται μέσω της περιόδου εγκατάστασης χρησιμοποιώντας kontrobreshetki: ροή αέρα πέφτει κάτω από την οροφή πάνω από το γείσο της στέγης και έξω διαμέσου του αλόγου.

Πάντοτε να φτιάχνετε σχάρες

Η ύπαρξη συγκράτησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον καλό εξαερισμό. Είναι αυτό το κενό μερικών εκατοστών μεταξύ της μεμβράνης και του κιβωτίου που επιτρέπει τη ροή του αέρα να περνάει ανεμπόδιστα κάτω από τη στέγη.

Ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας συμβατικά παράθυρα για τα κλιμακοστάσια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η διέλευση της ροής του αέρα κατά τον αερισμό σε όλο το δωμάτιο. Σε περίπτωση που το μέγεθος της κάτω οροφής είναι μεγάλο, ο εξαερισμός της κρύας σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια ενός κλασικού συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Αν σκοπεύετε να μονώσετε μια κρύα σοφίτα στο μέλλον

Σε αυτή την περίπτωση, αν το κρύο στέγης από κυματοειδή χάλυβα φύλλα - αυτό είναι μια προσωρινή λύση, και σκοπεύετε να μόνωσης της να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο κτίριο κατοικίας στην μικροδιάτρητης ταινία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως στεγανωτικό. Το γεγονός είναι ότι κοντά σε αυτό δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια θερμάστρα - αν γίνει αυτό, η ταινία θα χάσει όλες τις ιδιότητες στεγανοποίησης και θα αρχίσει να ρέει νερό.

Αυτή η μεμβράνη πρέπει να αντικατασταθεί από μη υφασμένη μεμβράνη διαπερατή από ατμούς. Ειδικότερα, για το σκοπό αυτό ταιριάζει απόλυτα αυτούς τους τύπους των μεμβρανών Tyvek ή Dorken, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο θερμαντήρα. Αυτοί, φυσικά, είναι πιο ακριβά, αλλά η χρήση τους θα μειώσει το πάχος της οροφής πίτας 80-90 mm. Εάν στο κρύο ως στεγανωτικό οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού έχουν χρησιμοποιηθεί μικροδιάτρητη μεμβράνη, θα πρέπει να παρέχουν ένα ελάχιστο κενό των 50 mm μεταξύ χαμηλότερο σημείο του με τη χαλάρωση και θερμική μόνωση.

Επιπλέον, ατμός κρύο στέγη, μετατρέπεται μέσα στη μόνωση, δεν είναι αναγκαία, δεδομένου ότι ο ατμός θα περάσει μέσα από τη μόνωση και χωρίς διακοπή αυτό, αφαιρείται διαμέσου του φιλμ ή της μεμβράνης.

Κρύα στέγη από κυματοειδές σκάφος σε βοηθητικούς χώρους

Για τους αχυρώνες, τις καμπίνες και άλλους χώρους χρησιμότητας, η τοποθέτηση μιας κρύας οροφής από προφίλ φύλλου είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η χρήση ειδικής κυματοειδούς σανίδας με αντι-συμπυκνωμένη επικάλυψη.

Ένα τέτοιο φύλλο που βρίσκεται στην πίσω όψη είναι καλυμμένο με μια ειδική συνθετική ένωση, η οποία έχει παρόμοια δομή με την αισθητική. Λόγω του μεγάλου αριθμού μικρών κοιλοτήτων αέρα, το υλικό αυτό μπορεί να διατηρήσει επαρκώς μεγάλη ποσότητα υγρασίας - μέχρι 1 λίτρο ανά m2. Έτσι, με την αυξανόμενη υγρασία, η αντιδιαβρωτική επίστρωση απορροφά το νερό, το οποίο στη συνέχεια εξατμίζεται υπό την επίδραση του αερισμού της κρύας οροφής.

Χάρη στη χρήση ενός προφίλ φύλλου με επίστρωση με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, η κατασκευή της κρύας οροφής γίνεται πολύ πιο απλή και φθηνότερη, καθώς δεν απαιτείται στεγανοποίηση ούτε πίνακας ελέγχου. Επιπλέον, το υλικό που είναι απαραίτητο για κιόσκια, βεράντες, τέντες και άλλα ανοικτά κατασκευές, όπως στεγανοποίηση δεν χρησιμοποιούν, κατ 'αρχήν, και το συμπύκνωμα φαίνεται όχι χειρότερα από ό, τι σε ένα κρύο σοφίτα.

Εγκατάσταση ψυχρής οροφής από κυματοειδές χαρτόνι

Κατ 'αρχάς, εγκαθίσταται η στεγανοποίηση, με χαλάρωση, όταν χρησιμοποιείται ένα μικροπεριοριζόμενο φιλμ. Είναι στερεωμένο με τη βοήθεια των ράβδων του αντεστραμμένου, καρφωμένο στα δοκάρια παράλληλα προς αυτά.

Στη συνέχεια εκτελείται το κιβώτιο του σπιτιού. Σχετικά με το πώς να το κάνουμε και τι βήμα ανάλογα με το εμπορικό σήμα του proflista επιλέξτε - διαβάστε σε αυτό το άρθρο.

Περαιτέρω, πραγματοποιείται άμεση εγκατάσταση της ψυχρής οροφής από την κυματοειδή σανίδα. Εάν το πλάτος της κλίσης της οροφής είναι μικρότερο από το μέγιστο δυνατό μήκος του κυματοειδούς φύλλου, τότε γενικά εφαρμόζεται χωρίς εγκάρσιες αρθρώσεις, πράγμα που καθιστά δυνατή τη βελτίωση της στεγανότητας της επικάλυψης. Οι πλευρικές αρθρώσεις κατασκευάζονται σε 1-2 κύματα, ανάλογα με την κλίση της οροφής και την ποιότητα του προφίλ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση κρύων οροφών από κυματοειδές χαρτόνι, κάντε κλικ εδώ.

Μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε το σύστημα δοκών

Η τεχνολογία της κρύας στέγης είναι αρκετά απλή, επομένως η τοποθέτησή της γίνεται αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, όλα τα ξύλινα στοιχεία της οροφής πρέπει να υποβάλλονται σε προεπεξεργασία με ειδικές ενώσεις που θα αποτρέψουν τη φθορά τους, καθώς και ζημιές στο μούχλα και τους μύκητες.

Πώς να μονώσετε μια κρύα οροφή;

Συχνά η συσκευή μιας κρύας σοφίτας είναι απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο. Οι περισσότερες κρύες στέγες είναι τελικά μόνωση για να αυξηθεί ο χώρος διαβίωσης του σπιτιού. Αυτό είναι εύκολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αναδιαμορφώσει μια κρύα πίτα στέγης - στην πραγματικότητα, είναι το πάνω μέρος του κέικ της μονωμένης οροφής.

Για να κάνετε μια σοφίτα από τη σοφίτα, πρέπει απλά να προσθέσετε ένα στρώμα μόνωσης και φινίρισμα. Εάν η στεγανοποίηση που, όπως έχουμε προτείνει, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο ατμού-διαπερατή μεμβράνη, παρά μικροδιάτρητη ταινία, το υλικό για τη θερμική μόνωση στενά ταιριάζουν μεταξύ των δοκών. Κατόπιν, γίνεται ένα εσωτερικό κιβώτιο με ράβδους του επιθυμητού πάχους, μεταξύ των οποίων τοποθετείται το δεύτερο στρώμα μόνωσης. Σε αυτούς επίσης είναι δυνατόν να στερεώσετε μια τελική έπιπλα - ξύλινες σανίδες ή χαρτόνι γύψου.

Όταν κρύο σοφίτα φράγμα υδρατμών μόνωση δεν είναι αναγκαία, δεδομένου ότι ο ατμός του νερού στο εσωτερικό του κτιρίου θα περάσει μέσα από τη μόνωση και έξω διαμέσου της οροφής κέικ στεγανωτική μεμβράνη στο χώρο της στέγης. Επομένως, προτού ασφαλίσετε την κρύα στέγη, μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε όλες τις εσωτερικές ξύλινες κατασκευές με ενώσεις που εμποδίζουν τη φθορά.

Εκτός από αυτή τη μέθοδο, η μόνωση μιας σοφίτας κρύου στέγης μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με ψεκασμό αφρού πολυουρεθάνης. Αυτή είναι μία από τις ταχύτερες και ευκολότερες επιλογές, εκτός από αυτή τη μόνωση θεωρείται μία από τις καλύτερες διαθέσιμες στην αγορά. Είναι ανθεκτικό στην πυρκαγιά, έχει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό σε οξέα και αλκάλια, δεν είναι επιρρεπής σε φθορά.

Επιπλέον, το κρύο μόνωση των φύλλων οροφής χρήση αφρού να δημιουργήσουν ένα συνεχές στρώμα θερμομόνωσης, στην οποία όχι μόνο δεν θα υπάρχει χάσμα θα είναι κλειστό, αλλά τις δοκούς. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το κόστος. Επίσης, δεν θα μπορείτε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας, γιατί απαιτεί ακριβό εξοπλισμό.

Θέρμανση του σοφίτα

Θέρμανση της σοφίτας: συμβουλές, σχήματα, υλικά. Λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο μόνωσης μιας σοφίτας οροφής και ξύλινων δοκών και μιας πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος.

Στεγανοποίηση κάτω από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

Χρειάζεται να κάνετε στεγάνωση κάτω από το κυματοειδές χαρτόνι; Μάθετε πώς να το κάνετε γρήγορα και με ασφάλεια! Διαβάστε στο άρθρο σχετικά με τα υλικά στεγάνωσης στέγης για κυματοειδές χαρτόνι, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις μεθόδους εφαρμογής τους.

Πώς να διορθώσετε ένα προφίλ φύλλου στην οροφή

Μάθετε πώς μπορείτε να στερεώσετε σωστά κυματοειδή στέγη φύλλο και τι πρέπει να κάνει για να εξασφαλίσει ότι στέγη σας έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια και δεν έχει υποβληθεί πριν από την ώρα της διάβρωσης και της καταστροφής.

Ανεμιστήρας οροφής σε ιδιωτική κατοικία

Κάνετε έναν λειτουργικό αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή - αυτό είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του οικοδόμου. Η παραμέληση αυτού του γεγονότος θα οδηγήσει σε γρήγορη άφιξη ολόκληρης της στέγης σε χαλάρωση. Πρώτα απ 'όλα, τα ξύλινα στοιχεία της δομής θα σαπίσουν και η ίδια η επικάλυψη της στέγης θα υποφέρει. Όλα αυτά οφείλονται στη διαφορά στη θερμοκρασία του σοφίτα και του δρόμου. Προβλέπεται εκ των προτέρων και ο κατάλληλος εξαερισμός της οροφής θα εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αέριων μαζών, αποτρέποντας το σχηματισμό συμπύκνωσης στο κέικ στέγης.

Ο σκοπός του εξαερισμού οροφής

Οποιοσδήποτε, ακόμα και το πιο ανθεκτικό υλικό κατασκευής σκεπής υπόκειται σε βαρύ φορτίο. Ο κύριος εχθρός είναι ριπές ανέμου, βροχοπτώσεις, ηλιακό φως και παγετός. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια κρυφή απειλή - συμπύκνωση. Είναι διαμορφωμένο κάτω από οποιαδήποτε στέγη και αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη. Η μεγαλύτερη συμπύκνωση είναι οι μεταλλικές οροφές, και χωρίς να είναι εξοπλισμένες για αερισμό είναι απαραίτητη.

Για αυτό, το κέικ στέγης παρέχει την τοποθέτηση ατμού και στεγανοποίησης. Αυτά τα υλικά εμποδίζουν τη διείσδυση της υγρασίας σε σημαντικά στοιχεία της δομής της οροφής, καθώς και δημιουργούν συνθήκες για καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Ο εξαερισμός της στέγης επιτελεί διάφορες βασικές λειτουργίες:

 • Όλα τα ζευγάρια που αναδύονται από τους χώρους διαβίωσης κατευθύνονται προς τα πάνω και εγκατασταθούν στην εσωτερική επιφάνεια της οροφής. Ο αερισμός λειτουργίας καθαρίζει τον αέρα του χώρου κάτω από την οροφή από τις ακαθαρσίες των ατμών.
 • Η κυκλοφορία αέρα εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας στο χώρο κάτω από την οροφή και τη διείσδυσή του στο θερμομονωτικό υλικό.
 • Μαζί με την κίνηση των αέριων μαζών κάτω από το κάλυμμα της στέγης, η θερμοκρασία κατανέμεται ομοιόμορφα. Χάρη σε αυτό, η οροφή παίρνει λιγότερα icicles το χειμώνα.
 • Το καλοκαίρι, ο εξαερισμός χρησιμεύει ως ψύξη της οροφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καλυμμένο με μια μαλακή οροφή. Χωρίς ψύξη, τα ασφαλτικά υλικά θα υπερθερμανθούν έντονα στον ήλιο και ακόμη και σε ορισμένες απότομες πλαγιές μπορούν να γλιστρήσουν.

Εκτός από τις κύριες εργασίες, ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι απλώς εκπέμπει τη σοφίτα. Και πάλι, η ίδια μαλακή οροφή, που θερμαίνεται από τον ήλιο, εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή ασφάλτου, η οποία διαφεύγει από τις οπές εξαερισμού.

Ένα από τα κύρια στοιχεία του εξαερισμού είναι ο εξαερισμός. Μέσω αυτών ο αέρας μπαίνει και φεύγει. Έχετε εξαερισμού σε διάφορα σημεία της οροφής. Αυτά μπορεί να είναι πατίνια, κεραμίδια, ράμπες και ένα τμήμα κάτω από την προεξοχή γείσο.

Η αρχή του φυσικού αερισμού είναι η μεταφορά αερίων μαζών. Ο ψυχρός αέρας διεισδύει στην κάτω είσοδο εξαερισμού, που βρίσκεται συνήθως κάτω από την έξαψη των στεκαριών. Ο ζεστός αέρας με ακαθαρσίες ατμού κατευθύνεται προς τα πάνω, όπου φεύγει από τις οπές εξαερισμού στην ράχη ή τους αεριστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ράμπα.

Το βίντεο λέει για τον αερισμό κάτω από την οροφή:

Διαρρύθμιση φυσικού αερισμού οροφής από μαλακή οροφή

Η αρχή του εξαερισμού για οποιαδήποτε οροφή είναι παρόμοια, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. Εάν ο εξαερισμός της μαλακής οροφής είναι κατασκευασμένος, παραδείγματος χάριν από κεραμίδια, τότε, όταν στοιβάζονται σε μια κεκλιμένη στέγη, ακολουθούνται αρκετοί κανόνες:

 • Μεταξύ της βάσης της οροφής και της θερμομόνωσης παρέχει ένα κενό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ξύλινη ράβδο 50 mm.
 • Μια οπή αερισμού αφήνεται κάτω από την προεξοχή του κουρτίνα. Για να αποφευχθεί η διείσδυση των πτηνών στη σοφίτα, το κενό κλείνει με μια σχάρα.
 • Η έξοδος αέρα παρέχεται από αεριστήρες ή τρύπες εξαερισμού. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός ονομάζεται σημείο αερισμού. Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται ομοιόμορφα πάνω από την επιφάνεια της στέγης σε βήματα 10-12 m. Ο συνεχής αερισμός ή ο εξαερισμός είναι τοποθετημένοι σε όλο το μήκος της στεφάνης της στέγης.
 • Ο σχεδιασμός του κλουβιού παρέχει τεχνολογικά διαλείμματα. Προωθούν την ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών.
 • Το μέγεθος του στρώματος αέρα εξαρτάται από την εγκάρσια τομή της ξύλινης δοκού. Επιλέγεται ανάλογα με το μήκος και τη γωνία κλίσης της ράμπας. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε ράμπα με κλίση 10 o και μήκος 5 m, τότε η διατομή της ξυλείας πρέπει να είναι 50 mm. Με παρόμοια κλίση της ράμπας, αλλά με μήκος 25 μ., Θα χρειαστεί μια ράβδος διατομής 100 mm.

Το βίντεο λέει για τον εξαερισμό της κεραμοσκεπής οροφής:

Διαρρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού μιας μαλακής οροφής

Για τη ρύθμιση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι αεριστήρες χρησιμοποιούνται με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, αδρανειακούς στρόβιλους ή απλά με καλύμματα αερισμού προστατευμένα από πάνω από ένα καπάκι. Ο αναγκαστικός εξαερισμός δικαιολογείται για χρήση σε επίπεδες οροφές με μαλακή στέγη. Αλλά μερικές φορές γίνεται σε κεκλιμένες στέγες.

Πιο συχνά δικαιολογούν τους αεριστήρες με αδρανειακούς στροβίλους. Χρησιμοποιώντας ελεύθερη αιολική ενέργεια για να περιστρέψετε την πτερωτή, εμφανίζεται εξαναγκασμένη εξάτμιση ατμών από κάτω από το χώρο της στέγης. Εγκαταστήστε τέτοιους αεριστήρες με ένα παρόμοιο βήμα 10-12 m. Η θέση της σύνδεσης είναι σφραγισμένη με ασφάλεια για να αποφευχθεί η διαρροή νερού κάτω από την οροφή.

Διάταξη αερισμού οροφής από κυματοειδές χαρτόνι

Οι μεταλλικές στέγες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των ιδιωτικών κατασκευαστών. Το ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό κατασκευής σκεπής αντιπροσωπεύεται συχνά από τα φύλλα με προφίλ και τις μεταλλικές οροφές. Εκτός από πολλές θετικές ιδιότητες, το μέταλλο έχει ένα μείον - συμπυκνώνεται σε μια πτώση θερμοκρασίας. Επομένως, χωρίς αερισμό στέγης από την κυματοειδή οροφή, η στέγη απλώς θα σβήνει.

Τα προφίλ φύλλα καλύπτονται με στέγες, το μήκος των πατίνων των οποίων δεν υπερβαίνει τα 12 μέτρα. Η διάταξη του αερισμού κάτω από την οροφή εξαρτάται από τα στρώματα της πίτας. Για τις κρύες σοφίτες, μόνο το στρώμα στεγάνωσης θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από την κυματοειδή σανίδα. Ακόμη και ένα συνηθισμένο τζάμι μπορεί να το κάνει αυτό. Οι ζεστές σοφίτες προβλέπουν τη συσσώρευση του κέικ θερμικής μόνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πάνω από αυτό θα προστατεύσει τη στεγάνωση, και από κάτω - το φράγμα υδρατμών. Το άνοιγμα εξαερισμού παρέχεται από μια σχάρα κατασκευασμένη από ξύλινη δοκό.

Οι μέθοδοι για τον εξοπλισμό του εξαερισμού της οροφής από την κυματοειδή σανίδα είναι οι ίδιες με εκείνες της μαλακής οροφής. Επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμιστήρων κορυφογραμμών, αεριστών για φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό, καθώς επίσης και η απελευθέρωση κάτω από τις μαρκίζες.

Οι αεριστήρες εγκαθίστανται σε ψηλά τμήματα της οροφής. Γι 'αυτούς, έχουν ομοίως κοπεί μια τρύπα στο στέγες, μόνο μαλακό αεριστήρα οροφής αφήνεται να επικολλήσετε ένα σφραγιστικό, και μια επαγγελματική στοιχείο δαπέδου στερεώστε με βίδες. Η έξοδος αερισμού είναι σημαντική για να σφραγίσει καλά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά ελαστικά μαξιλαράκια και στεγανοποιητικό.

Το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση μιας μονάδας εξαερισμού διέλευσης:

Γενική επισκόπηση της διάταξης του εξαερισμού οροφής με διάφορους τρόπους

Κατ 'αρχήν, η διάταξη του εξαερισμού της οροφής είναι ξεκάθαρη και απλή. Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην κατασκευή του εξαερισμού κορυφογραμμή και να μάθετε άλλους διαθέσιμους τρόπους ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Εγκατάσταση αεριζόμενης κορυφογραμμής

Ο κύλινδρος είναι το υψηλότερο σημείο της οροφής, επομένως είναι πιο κατάλληλο για την έξοδο ζεστού αέρα. Οι αεριστήρες επίσης δουλεύουν καλά, αλλά κάτω από αυτές είναι απαραίτητο να παραβιάζεται η ακεραιότητα του υλικού κατασκευής στέγης και το πατίνι είναι μια έτοιμη λύση στον απλούστερο αγωγό.

Το αεριζόμενο χόμπι διαφέρει από το συνηθισμένο σχέδιο από την παρουσία διάτρησης. Για να γίνει αυτό, κόβεται ένα διάκενο σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Από πάνω είναι κλειστό με ιμάντα κορυφογραμμής με οπές εξαερισμού. Το καθήκον του μπαρ είναι να προστατεύει την αποκοπή από την βροχή, τη διείσδυση εντόμων και μικρών πτηνών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την απελευθέρωση θερμό αέρα από το χώρο στέγης.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το αεριζόμενο άκρο της μαλακής οροφής με δύο τρόπους:

 • Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ενός αεριστή κορυφογραμμής. Στο εξωτερικό - αυτή είναι μια συμβατική σανίδα κορυφογραμμής κατασκευασμένη από πλαστικό με μία μόνο κορυφή και τρύπες στις πλευρές. Μέσα ιμάντες είναι ένα φίλτρο που εμποδίζει τη διείσδυση των εντόμων, πουλιών, και ακόμη και τη σκόνη, αλλά ο αέρας περνά τέλεια. Το φίλτρο κλείνει τις οπές εξαερισμού του ιμάντα κορυφογραμμής. Τυπικά, αυτές οι συσκευές αερισμού απελευθερώνουν μήκος 0,5 έως 1,22 Στήριγμα μ. Στερεώνονται συνεχώς σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής, και να την κρύψει από τον οφθαλμό, το άνω κάλυμμα έρπητα ζωστήρα έρπητα ζωστήρα.
 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη στερέωση των ξύλινων ράβδων στο ανώτερο σημείο της οροφής. Αποδεικνύεται ένα είδος κλουβιού για το ιμάντα κορυφογραμμής. Από την κορυφή στις ράβδους των νυχιών κόντρα πλακέ, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τα κενά εξαερισμού σχηματίζονται μεταξύ των ράβδων και ολόκληρη η δομή, όπως στην προηγούμενη περίπτωση, καλύπτεται με έρπητα ζωστήρα.

Για να δημιουργήσετε μια αεριζόμενη μεταλλική οροφή παπουτσιών βοηθήστε ειδικές σφραγίδες. Η κυτταρική δομή τους μοιάζει με αφρώδες ελαστικό. Για μεταλλικά πλακίδια και μεταλλικά πλακίδια κατασκευάζονται μεταλλικά πατίνια. Κάτω από αυτά, βάλτε αυτό το σφραγιστικό και οι ιμάντες στερεώνονται με βίδες στην κορυφογραμμή της οροφής.

Άλλοι τρόποι εξοπλισμού του εξαερισμού

Ο εξαερισμός της κορυφογραμμής είναι ο πιο αξιόπιστος λόγω της αδυναμίας του 100% να διεισδύσει μέσα από αυτό το βρόχινο νερό. Κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων ή στροβίλων για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, η ακεραιότητα της στέγης είναι μειωμένη. Οι αρμοί στεγανοποίησης είναι καλές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσέξουμε ότι γύρω από τον αεριστήρα δεν σχηματίζεται κοιλότητα. Σε αυτές τις τσέπες, θα παραμείνει το χιόνι και το νερό, που με την πάροδο του χρόνου θα βρει αναγκαστικά ένα μέρος για να διαρρεύσει κάτω από την οροφή.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη μέση ετήσια βροχόπτωση. Σε περιοχές με ιδιαίτερα χιονισμένους χειμώνες, είναι απαραίτητο να αυξηθεί το ύψος των αγωγών, διαφορετικά οι παρασυρόμενες χιονοπτώσεις θα καλύψουν τους χαμηλού αερισμού με μετακινήσεις.

Ως επιλογή για τον απλό εξαερισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα των παραθύρων. Αλλά σε οποιαδήποτε στέγη, πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2 παράθυρα για να δημιουργήσετε ένα βύθισμα στη σοφίτα. Το γεγονός είναι ότι μπορείτε να αερίζετε ένα παράθυρο, αλλά γύρω του σχηματίζεται μια μη αεριζόμενη ζώνη. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της στέγης, σε κάθε διαμέρισμα του σοφίτα πρέπει να υπάρχουν 2 παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα που είναι τοποθετημένα το ένα απέναντι από το άλλο.

Συμπέρασμα

Προφανώς, ο απλούστερος αερισμός κάτω από την οροφή μπορεί να γίνει από μόνη της, αλλά πρέπει απαραίτητα να είναι και δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Εξαερισμός της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι

Περιεχόμενα

Ανεμιστήρας οροφής

Με μια ημερήσια διακύμανση θερμοκρασίας σχηματίζεται συμπύκνωμα στο κατώτερο τμήμα της επικάλυψης στεγών, το οποίο, με τη μορφή σταγονιδίων, καταλήγει στην μεμβράνη στεγανοποίησης και εκκενώνεται προς τα έξω. Αλλά μέρος της υγρασίας εξακολουθεί να παραμένει και κατά τη διάρκεια μιας απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας (το φθινόπωρο, την άνοιξη) μετατρέπεται σε πάγο κάτω από την στέγη.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ο εξαερισμός στέγης, ως το πιο σημαντικό στοιχείο της πίτας στέγης. Ο εξαερισμός της οροφής δημιουργεί πρόσθετη κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή, στεγνώνει πλήρως την οροφή σας, ακόμη και σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Ιδιαίτερα είναι απαραίτητο στις στέγες, όπου έχουν εγκατασταθεί τα παράθυρα οροφής, σοφίτες ή ακουστικά καταστήματα, καταπακτές κλπ.

Τα πιο σημαντικά τμήματα της στέγης είναι οι έξοδοι σωλήνων, εξαερισμός, κεραίες. Για να διατηρηθεί η στεγανότητα αυτών των περιοχών έχουν σχεδιαστεί στοιχεία διέλευσης. Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των στοιχείων διέλευσης αποκλείει εντελώς την είσοδο υγρασίας στο χώρο κάτω από την οροφή. Διακρίνονται σε 3 κατηγορίες: για μέταλλο, προφίλ, μαλακή και ραφή οροφή.

έξοδοι αερισμού είναι η λογική ολοκλήρωση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι μέγεθος Πλυντήριο πιάτων 30 cm. Είναι ιδανικά για την επικοινωνία στοιχεία, παλέτα χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε το χρώμα του σχεδόν κάθε στέγη. Βγάλτε τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο τόσο φυσικά όσο και με δύναμη, με μηχανική ώθηση. Εγκαθίσταται γρήγορα και εύκολα, εμφάνιση βιολογικά σε οποιαδήποτε οροφή, προσδίδει στη στέγη μια μοντέρνα και αισθητική εμφάνιση.

Ανεμιστήρας οροφής Κέντρο στέγης

Για να αφαιρέσετε την υγρασία από το αεριζόμενο κενό μεταξύ του θερμαντήρα και του μεταλλικού πλακιδίου MP MONTERRA, MP SUPERMONTERRY. Είναι τοποθετημένο σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από την κορυφογραμμή.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Η έξοδος είναι γενική για μεταλλικά πλακίδια D110 / 200 (εσωτερικό / ύψος)

Η γενική έξοδος χρησιμεύει τόσο για την άρση των οσμών, όσο και για την αντιστάθμιση της πίεσης στο σύστημα αποχέτευσης και για τη δημιουργία μιας κανονικής ανταλλαγής αέρα στο σπίτι παρουσία ενός εκχυλίσματος.

Δεν είναι απαραίτητη μια επισκόπηση.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Έξοδος γενικής χρήσης D110 / 200 (για κυματοειδές χαρτόνι S-8)

Οι έξοδοι είναι καθολικές για τοποθέτηση στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού S-8.

Δεν είναι απαραίτητη μια επισκόπηση. Απόλυτα ακριβής επανάληψη της μορφής κυματοειδούς χαρτονιού.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Εξόδου γενικής χρήσης D110 / 200 (για κυματοειδές χαρτόνι S-21)

Οι έξοδοι είναι καθολικές για τοποθέτηση στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού S-21.

Δεν είναι απαραίτητη μια επισκόπηση. Απόλυτα ακριβής επανάληψη της μορφής κυματοειδούς χαρτονιού.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Εξόδου γενικής χρήσης D110 / 200 (για κυματοειδές χαρτόνι HС-35)

Οι έξοδοι είναι καθολικές για τοποθέτηση στην οροφή της κυματοειδούς πλακέτας HC-35.

Δεν είναι απαραίτητη μια επισκόπηση. Απόλυτα ακριβής επανάληψη της μορφής κυματοειδούς χαρτονιού.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Εξόδου γενικής χρήσης D110 / 200 (για κυματοειδές φύλλο MP-35)

Οι έξοδοι είναι καθολικές για τοποθέτηση στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού MP-35.

Ένα στοιχείο βάσης δεν απαιτείται αλουμινένιο ανώτατο όριο πολυουρεθάνης al8. Απόλυτα ακριβής επανάληψη της μορφής κυματοειδούς χαρτονιού.

Χρώματα: μαύρο (RAL9005), κόκκινο (RAL3011), καφέ (RAL8017), πράσινο (RAL6005).

Τοποθέτηση κυματοειδούς χαρτονιού στην οροφή: χαρακτηριστικά και κανόνες εφαρμογής

Τοποθέτηση κυματοειδούς χαρτονιού στην οροφή: χαρακτηριστικά και κανόνες εφαρμογής

Η στέγη είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε κτιρίου (συμπεριλαμβανομένων κατοικιών), κτιρίων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε για τον φθηνό και αξιόπιστο τρόπο προστασίας του σπιτιού σας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες, επιπλέον, δεν απαιτούν συνεχή φροντίδα - αυτό τοποθετεί το κυματοειδές χαρτόνι στην οροφή.

Επιπλέον, το κυματοειδές χαρτόνι θα επιτρέψει την υλοποίηση οποιασδήποτε πρόθεσης σχεδιασμού - δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του σχήματος και του σχεδιασμού της οροφής.

Φύλλο προφίλ - το πιο απλό, πρακτικό και συνηθέστερο υλικό για την τοποθέτηση των παραθύρων και των πλαγιών. Η αγορά κατασκευών προσφέρει επί του παρόντος προφίλ φύλλων διαφορετικών παραλλαγών εκτέλεσης (ανά χρώμα, σχήμα, βήμα κύματος κλπ.) Εγχώριων και ξένων κατασκευαστών.

Υπάρχει κάτι για να διαλέξετε.

Προφίλ φύλλα για την οροφή είναι ένα γαλβανισμένο φύλλο από χάλυβα, με επίστρωση πολυμερούς ή χωρίς επίστρωση.

Το κυριότερο διακριτικό χαρακτηριστικό της κυματοειδούς σανίδας είναι η παρουσία ενός προφίλ με διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα και ύψη, είναι αυτό το υλικό που δίνει στο υλικό την απαιτούμενη εγκάρσια ακαμψία.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα του κυματοειδούς χαρτονιού είναι το χαμηλό βάρος, έτσι ώστε τα φύλλα του να μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ελαφρύ σύστημα δοκών.

Και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά όταν κτίζετε ολόκληρη την οροφή. Ως εκ τούτου, η οροφή, κατασκευασμένη από γαλβανισμένο κυματοειδές χαρτόνι, είναι μακράν η οικονομικότερη επιλογή.

Γενική άποψη του κυματοειδούς χαρτονιού

Και όχι μόνο σε μεμονωμένες κατασκευές, αλλά και σε βιομηχανικές κατασκευές.

Οι σύγχρονες καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής καθιστούν εφικτή την παραγωγή της τεχνολογικής διαδικασίας επικάλυψης των επικαλυμμένων φύλλων με έγχρωμα πολυμερή, η οποία παρέχει ένα νέο επίπεδο προστασίας του υλικού από τη διάβρωση.

Και αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας του κυματοειδούς χαρτονιού και, κατά συνέπεια, της στέγης από αυτό.

Η οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού θα διαρκέσει τουλάχιστον αρκετές δεκαετίες, χωρίς να απαιτεί συνεχή φροντίδα.

Δεν θα χρειαστεί να το αποχρωματίσετε, καθώς η επίστρωση πολυμερών δεν καίγεται από τις ακτίνες UV και δεν αλλάζει την εμφάνισή της ακόμη και μετά από χρόνια χρήσης.

Οφέλη από στέγες από κυματοειδές χαρτόνι:

Η εγκατάσταση της οροφής μπορεί να γίνει όλο το χρόνο.

τα φύλλα υλικού κόβονται πολύ εύκολα.

τα απόβλητα υλικών είναι ελάχιστα.

Απλή εγκατάσταση (ισχύει και για τους μη επαγγελματίες).

Κατά την αγορά κυματοειδούς φύλλου, ο αγοραστής δεν πρέπει να ξεχνά ότι κάθε κατασκευαστής παράγει μια εικονογραφημένη βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με την τεχνολογία της στέγης - φροντίστε να το ρωτήσετε από τους πωλητές.

Η επικάλυψη οροφής με προφίλ σε φύλλα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Πριν από την εργασία, πρέπει πρώτα να μελετήσετε τις οδηγίες και να ακούσετε τις συμβουλές ειδικών.

Θα σας πει ποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται όταν εργάζεστε με ένα pronale. Δεν είναι περιττό να μάθετε τις λεπτομέρειες της εργασίας με αυτό το υλικό στέγης.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ορθότητα του τρόπου τοποθέτησης της κυματοειδούς σανίδας στην οροφή. και εξαρτάται άμεσα από την κλίση της οροφής.

Οι βασικοί κανόνες τοποθέτησης κυματοειδούς χαρτονιού:

Εάν η κλίση της οροφής είναι μικρότερη από 14 °, τότε η οριζόντια επικάλυψη των γειτονικών φύλλων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 200 mm.

Εάν η κλίση της οροφής είναι από 15 ° έως 30 °, τότε τα φύλλα πρέπει να σκουπιστούν κατά 150 έως 200 mm.

Αν η κλίση της στέγης είναι 30 ° ή περισσότερο, τότε είναι απολύτως επιτρεπτό να φύλλας 100-150 mm.

Εάν η κλίση της στέγης είναι 12 ° ή λιγότερο, βεβαιωθείτε ότι σφραγίζετε όλες τις ραφές και τις επικαλύψεις (οριζόντιες και κάθετες) με ειδικό σφραγιστικό σιλικόνης.

Χαρακτηριστικό σχεδιασμού κυματοειδούς χαρτονιού

Συχνά, η επισκευή και η ανακατασκευή της παλιάς οροφής, για παράδειγμα, της παραδοσιακής σχιστόλιθος, προκαλεί πολλά προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Με την εισαγωγή του υλικού, όπως κυματοειδές αποστολή του σκάφους είναι πολύ πιο απλή: πήχη δομή και το σύστημα δένω στέγη δεν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και κυματοειδή φύλλα έχουν μικρό βάρος και ενεργεί στην οροφή δεν θα αυξήσει το φορτίο.

Η τοποθέτηση του κυματοειδούς χαρτονιού στην οροφή σε ξύλινες κατασκευές γίνεται με τη βοήθεια ειδικών βιδών για την οροφή. Τα σύγχρονα καταστήματα κατασκευής προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από αυτοκινούμενες βίδες από διάφορους κατασκευαστές.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των βιδών στεγών:

στο τέλος έχουν ένα τρυπάνι?

να έχετε ένα ειδικό παρέμβυσμα νέον.

Σημαντικό: η κυματοειδής σανίδα είναι προσαρτημένη στη ξύλινη δομή μόνο στο κάτω μέρος του κύματος. Για τη στερέωση χρησιμοποιούνται συνήθως κοχλίες με διαστάσεις 4,8x35 mm. Προκειμένου να συνδέσετε το πατίνι θα χρειαστείτε μακρύτερες βίδες μόνο - 80 mm.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το κιβώτιο;

Κατά κανόνα, ανάλογα με την κλίση της στέγης και το ύψος του προφίλ του χρησιμοποιούμενου φύλλου, το μέγεθος του κιβωτίου εξαρτάται από:

Εάν η γωνία της οροφής είναι μικρότερη από 15 °, χρησιμοποιώντας ένα κυματοειδές χαρτόνι ποιότητας PC20, το κιβώτιο πρέπει να εκτελείται σε ένα συνεχές, επικαλυπτόμενο φύλλο σε δύο κύματα.

Εάν χρησιμοποιείτε τον βαθμό του προφίλ H44 ή περισσότερο, το κιβώτιο μπορεί να εκτελεστεί σε βήματα των 500 mm.

Εάν η γωνία της οροφής είναι μεγαλύτερη από 15 °, το βήμα των σανίδων θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 350 και 500 mm (από το οποίο εξαρτάται το κύμα στα φύλλα).

Η στέγη στέγης με κυματοειδές χαρτόνι έχει μερικά ακόμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι σημαντικό να γνωρίζετε.

Η συσκευή μιας στέγης από ένα επαγγελματικό δάπεδο

Υπό κανονικές συνθήκες, η συνιστώμενη κλίση της στέγης δεν είναι μικρότερη από 1: 7 (80 °). Όταν αποφασίζετε πώς να στερεώσετε την ίδια την οροφή με κυματοειδές χαρτόνι. δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή κανονικού εξαερισμού και μην ξεχάσετε να σφραγίσετε τις αρθρώσεις και τα καλώδια.

Ειδικές δομικές λύσεις απαιτούν η σκεπή να είναι πιο σκασμένη.

Με κανονικό αερισμό, κάτω από τις πλάκες στέγης, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την επένδυση. Σε περίπτωση αμφιβολίας - είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς και να τοποθετείτε την επένδυση.

Για τη διαρρύθμισή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μεμβράνη υπερδιήθησης. Η επένδυση δεν επιτρέπει τη συσσώρευση και τη διείσδυση συμπυκνωμάτων στο θερμομονωτικό ανώτερο στρώμα.

Για αερισμό μεταξύ της πρώτης σανίδας του καφασιού και της φλάντζας, αφήστε ένα μικρό χώρο - αρκετά και 50 mm. Αρχίστε να συνδέσετε την επένδυση στην πλευρά της κορυφογραμμής από την προεξοχή. Οι άκρες της επένδυσης πρέπει να τυλιχτούν και να καρφωθούν στην τελική σανίδα.

Κάτω από την οροφή οποιουδήποτε σπιτιού, η υγρασία συμπυκνώνεται, η οποία ξεχωρίζει από όλα τα δομικά μέρη και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Για να αποφύγετε τη συμπύκνωση, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προσεκτικά τη θερμική μόνωση, το φράγμα ατμών και τον εξαερισμό της οροφής.

Στην υψηλότερη θέση της οροφής, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τις οπές εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε επιπλέον αγωγούς εξαερισμού σε δύσκολες στην τοποθέτηση δομές.

Οι στέγες από κυματοειδές χαρτόνι θα εκτελούν μόνο τη βασική τους λειτουργία, όταν η τοποθέτηση των θυρών στην μπροστινή πόρτα θα πραγματοποιηθεί σωστά. Συνήθως η πλευρική επικάλυψη πρέπει να εκτελεστεί στο μισό κύμα προφίλ.

Αν οι στέγες είναι πιο επίπεδες, τότε η επικάλυψη θα πρέπει να είναι ακόμη ευρύτερη και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια στεγανοποιητική ταινία ή μαστίχα για επιπλέον σφράγιση αρμών και επικαλύψεων.

Κατά την εκτροπή κάθε κύματος, η προέκταση του ξύλινου κιβωτίου στερεώνεται με ειδικές βίδες για την οροφή. Η τοποθέτηση της κυματοειδούς σανίδας πρέπει να αρχίζει στο τέλος της οροφής και οι πλάκες από την κυματοειδή σανίδα να τοποθετούνται κάθετα.

Σημαντικό: εάν η κυματοειδής σανίδα έχει υδρορροή, πρέπει να τοποθετηθεί με μια πλευρική επικάλυψη (η αυλάκωση του άνω φύλλου πρέπει να καλύπτει την αυλάκωση του κάτω φύλλου).

Η ακραία ράβδος τοποθετείται με επικάλυψη 50 mm ή περισσότερο. Τοποθετείται στην πλάκα με πριτσίνια ή βίδες.

Προσοχή: η τελική ράβδος θα πρέπει να καλύπτει όλο το πρώτο κύμα κυματοειδούς χαρτονιού. Και το βήμα της στερέωσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 300 mm.

Για να αποφύγετε την ολίσθηση και το τροχαίο χιόνι στην οροφή σας από το κυματοειδές χαρτόνι με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κάλυμμα χιονιού κοντά στις μαρκίζες. Σε εκείνα τα μέρη όπου θα συνδεθεί με το γείσο, θα πρέπει να ενισχύσετε τις κορυφογραμμές των κυματοειδών κυμάτων.

Κορνίζα και λουρί

Η οροφή είναι διαμορφωμένη, όπως και άλλες στέγες, στο σχεδιασμό της έχει ένα γείσο και σκεπάσματα στέγης. Συνδέονται επίσης με ειδικές βίδες.

Έτσι, η ράβδος κορυφογραμμής πρέπει να στερεωθεί με μια επικάλυψη των 100 mm ακόμα και πριν να στερεώσετε τις πλάκες στέγης. Η ράβδος ράχης επικαλύπτεται (100 mm) σε βήματα των 300 mm και στερεώνεται με ειδικά πριτσίνια ή βίδες.

Αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, είναι καλύτερο να στραφείτε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία που εκτελεί προφίλ στέγης για εγκατάσταση σε επαγγελματικό επίπεδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαιτήσει άδεια για να εκτελέσετε τέτοια εργασία, τότε θα σας ρωτήσω με ποιον σε περίπτωση απρόβλεπτων επιπλοκών.

Τοποθέτηση της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι

Τοποθέτηση της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι

Το Σχ. 2 Τοποθέτηση της οροφής από την κυματοειδή σανίδα

Όπου H είναι το ύψος του προφίλ, mm

L1 = μήκος 2530 mm του κοχλιωτού τμήματος που εισέρχεται στο ξύλινο κιβώτιο

L2 = πάχος φλάντζας και ροδέλα πάχους 4 mm

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τα προστατευτικά φύλλα προστατεύουν το σπίτι από την εξωτερική υγρασία του θερμού δαπέδου στις ανασκοπήσεις loggia. Ωστόσο, τα σταγονίδια ύδατος μπορεί να διεισδύσει και συμπυκνωμάτων κάτω από οποιαδήποτε διάταξη στέγης όταν είναι χαμηλής ποιότητας, χαμηλή γωνία κλίσης της στέγης, ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρός άνεμος ή η βροχή λοξή). Στις κατοικημένες περιοχές, η εσωτερική υγρασία εξελίσσεται συνεχώς ως αποτέλεσμα της ζωτικής δραστηριότητας των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών κ.λπ.

Σε κλίμα μας στην κατασκευή και λειτουργία μεγάλης σημασίας για την καταπολέμηση του σπιτιού συμπύκνωμα τον μόνωσης στην τιμή όροφο. Ακατάλληλη ατμού και συσκευή στεγάνωσης προκαλεί η υγρασία που περιέχεται ως ατμός στο ζεστό αέρα του δωματίου διεισδύει μέσα στη δομή της οροφής, με αποτέλεσμα την επιλογή του συμπυκνώματος, σχηματισμός μούχλας, ενυδατώνοντας τις δοκούς και σανίδες, οροφής και βλάβη κατάψυξης εσωτερικό φινίρισμα.

Αδιάβροχη μεμβράνη τοποθετούνται οριζοντίως από τις μαρκίζες στην κορυφογραμμή επικαλυπτόμενες 100150 mmm και κρεμάει μεταξύ της μεμβράνης δοκούς περίπου 20 mm, και στη συνέχεια στεγανά συνδεδεμένη με αρθρώσεις επικάλυψη μεγέθους αυτοκόλλητη ταινία (Εικ. 3 και Εικ. 4)

Το Σχ. 4 Τοποθέτηση ταινιών στεγάνωσης και στέγης

δοκοί

Για στεγανοποίηση χώρο της στέγης ακατοίκητο δομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στέγες, στέγες χαρτί, glassine από σανίδες επένδυση των 2025 mm. Για να αερίσετε το χώρο κάτω από την οροφή μεταξύ του φιλμ και του πηχάκι, αφήστε ένα κενό εξαερισμού 4050 mm. Για την ομαλή διέλευση της ροής του αέρα διαμέσου της μεμβράνης σαλάχι στεγανοποίησης δεν θα πρέπει να φθάσουν στην κορυφογραμμή 4050 mm (Εικ. 5), και η σφράγιση μεταξύ της κορυφής στέγης και της κορυφογραμμής είναι απαραίτητο να αφήσει ένα κενό Κ

Εικόνα 5 Μονωμένη στέγη

αδιάβροχη ταινία διαπερατή από ατμούς

δοκοί

Οροφή από κυματοειδές χαρτόνι: τοποθέτηση σανίδων και πρόσθετων στοιχείων

Οροφή από κυματοειδές χαρτόνι: τοποθέτηση σανίδων και πρόσθετων στοιχείων

Τώρα δεν εκπλαγείτε από την επιθυμία να έχετε το δικό σας σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, οι προγραμματιστές συχνά εμπιστεύονται την κατασκευή και την ανέγερση της στέγης των μελλοντικών ειδικών κτιρίων, χωρίς να γνωρίζουν ότι η συσκευή της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να είναι στον ώμο τους. Ένας σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η διαθεσιμότητα του ελεύθερου χρόνου, οι μικρές δεξιότητες στον κατασκευαστικό κλάδο και, φυσικά, η επιθυμία να φθάσουμε στο τέλος της επιχείρησης.

Προφίλ φύλλα: χαρακτηριστικό υλικού

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διακρίνει κυματοειδές χαρτόνι μεταξύ άλλων υλικών επικάλυψης είναι η μέθοδος παραγωγής του, η οποία βασίζεται στην ψυχρή έλαση φύλλων από γαλβανισμένο χάλυβα. Για να αποφευχθεί η διάβρωση και στις δύο πλευρές του προφίλ, εφαρμόζεται ειδική επίστρωση με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων.

Ένα μοναδικό σύστημα επιφανειακής αποστράγγισης τύπου σημείου επιτρέπει τη συλλογή υγρασίας σε περίπλοκα κατάγματα και τμήματα οροφής, ενώ από ένα γραμμικό σύστημα στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με τον σκοπό και τον σκοπό χρήσης του, ο κυματοειδής πίνακας μπορεί να είναι:

Κάθε ομάδα αυτής της επικάλυψης διαφέρει ως προς την ονομασία, το πάχος και το ύψος του υλικού.

Για τις εργασίες στέγης χρησιμοποιείται ένα κυματοειδές φύλλο με τα γράμματα "Η" ή "HC", το δεύτερο με καθολικές ιδιότητες, λόγω του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση τοίχου.

Η οροφή καλύπτεται από φύλλα με προφίλ με ύψος κύματος τουλάχιστον 10-15 mm. Ωστόσο, εάν η οροφή έχει μικρό μήκος της ράμπας, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί κυματοειδές χαρτόνι με χαμηλότερο ύψος κύματος.

Εγκατάσταση και τοποθέτηση του δαπέδου για δάπεδα με προφίλ

Η εφαρμογή ενός προφίλ πλάκας ως μία επικάλυψη στέγης σημαίνει από μια ειδική κατασκευή του Batten, του διαθέσιμου κορυφή σύστημα δένω ή πάνω από την στεγανοποίηση και μονωτικό υλικό (στην περίπτωση της διάταξης των θερμή σοφίτα). Η επένδυση της στέγης κάτω από κυματοειδές χαρτόνι αποτελείται από:

δοκάρια 50 # 215, 50 mm,

πίνακες 32 # 215, 100 mm,

αδιάβροχο κόντρα πλακέ με πάχος 10 mm ή φύλλα προσανατολισμένου τσιπ.

Κάθε κιβώτιο χωρίζεται στους παρακάτω κύριους τύπους:

Με το συνηθισμένο βήμα, ενώ το κενό ανάμεσα στις ράβδους (πίνακες) είναι 20-40 εκ. Αυτό το κλουβί χρησιμοποιείται συχνότερα για τη στέγαση των φύλλων με προφίλ.

Συνεχής. Μια απόσταση 10 mm μεταξύ των ράβδων καθιστά δυνατή την αποφυγή παραμόρφωσης και βλάβης της επικάλυψης ως αποτέλεσμα της διόγκωσης ή ξήρανσης των σανίδων. Για συνεχείς πλάκες χρησιμοποιούνται συνήθως υλικά φύλλων: κόντρα πλακέ, OSB ή μοριοσανίδες εμποτισμένες με κονίαμα που προστατεύεται από την υγρασία.

Σπάνια τοποθετημένη δεξαμενή ξεπλύματος στην τουαλέτα. Το βήμα των σανίδων στην περίπτωση αυτή κυμαίνεται από 50-75 εκατοστά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπερβεί αυτές τις παραμέτρους.

Η επιλογή του τύπου της στέγης εξαρτάται από τη γωνία της οροφής και την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου προφίλ. Αν η κλίση της στέγης είναι 15 °, τότε για κυματοειδή σήματος C10 φύλλο θα πρέπει να κατασκευαστεί η συνεχής πηχάκι κατάλληλο κοινό βήμα για mm C21 300 κυματοειδή χάλυβα φύλλα, καλά μάρκα C44 - μόνο αραιή κλουβί με την απόσταση μεταξύ των ράβδων 500 έως 1000 mm.

Σε περιοχές εκτεθειμένες σε ισχυρούς ανέμους και έντονη χιονόπτωση, η συσκευή φύλλων οροφής από το να εμφανίσουν επιπλέον άγχος, το οποίο μπορεί να μειώσει μέσω μιας κατασκευής δύο στρωμάτων των παραθυρόφυλλα αρμοκαλυπτικών εγκατάστασης PVC παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, η κάτω σειρά μπορεί να κατασκευαστεί από ένα αραιό κλουβί, και το επάνω μέρος μπορεί να κατασκευαστεί από μια σανίδα με κανονική πίσσα ή στερεό. Η κάτω σειρά είναι τοποθετημένη παράλληλα με την κορυφογραμμή, η άνω σειρά είναι κάθετη προς αυτήν. Ένα τέτοιο περίβλημα δύο στρώσεων έχει ανεγερθεί και κατά την τοποθέτηση του πάχους μονωτικού στρώματος 100 mm, το οποίο είναι στερεωμένο δύο ράβδους μέτρησης 50 # 215? 50 mm, διαδοχικά προσαρτημένοι πέραν των δοκών.

Η συσκευή στεγανοποίησης στέγης από proflista

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, το κιβώτιο και τα δοκάρια είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, το οποίο, όταν εκτίθεται σε υγρασία, εκσφενδονίζεται και παραμορφώνεται. Ως εκ τούτου, ακόμη και κατά το στάδιο της προετοιμασίας, είναι σημαντικό να φροντίσετε να τοποθετήσετε το στρώμα στεγανοποίησης, το οποίο, ανάλογα με τον τύπο στέγης, μπορεί να είναι:

για μια ζεστή σοφίτα - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται μια ειδική μεμβράνη στεγανοποίησης, η οποία πρέπει να τοποθετείται οριζόντια.

για μια κρύα σοφίτα - εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο φιλμ στεγάνωσης ή υλικό στέγης με υποχρεωτική χαλάρωση 2 cm.

Κατά τη στοίβαξη του φιλμ, βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο του κατασκευαστή που είναι τυπωμένο σε αυτό παραμένει έξω, διαφορετικά θα χάσει τις βασικές του ιδιότητες.

Ο εξαερισμός της οροφής από κυματοειδές χαρτόνι συμβάλλει στην εισροή αέριων μαζών στα διάκενα μεταξύ της οροφής και της στεγάνωσης. Οι οπές εξαερισμού μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στα άκρα της οροφής του σπιτιού όσο και στις θέσεις που παρουσιάζουν ρωγμές μεταξύ της ράβδου κορυφής και της πλάκας στέγης.

Ο απλούστερος τρόπος για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού είναι να τοποθετήσετε μια λάμα (ανάκαμψη) στο στρώμα στεγάνωσης.

Γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση κυματοειδούς χαρτονιού

Πριν από την τοποθέτηση των φύλλων, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια σανίδα γείσο, η οποία είναι στερεωμένη με καρφιά και βίδες με αυτοκόλλητες βίδες με προεξοχή 35-40 mm πέρα ​​από την άκρη της προεξοχής. Ανάμεσα στη λωρίδα και το φύλλο τοποθετείται ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το γείσο της οροφής από την κυματοειδή σανίδα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το στρώμα στεγάνωσης, διαφορετικά το νερό αποστράγγισης δεν μπορεί απλά να εισέλθει στη λεκάνη απορροής.

Τα προφίλ φύλλα τοποθετούνται ένα-ένα ξεκινώντας από μία από τις κάτω γωνίες της στέγης, μπορεί να διορθωθεί προσωρινά με ένα αυτοκοχλιοτόμησης, τον τερματοφύλακα, μετά την οποία επικαλύπτονται τουλάχιστον 20 cm τοποθετείται επόμενο φύλλο. Επιπλέον οι δύο προφίλ ευθυγραμμισμένες στις μαρκίζες, και στη συνέχεια, τέλος, συνδεδεμένα μαζί κατά μήκος των κορυφαίων βίδες κύμα ακμή 4,8 # 215 ;. 19 mm δια μέσω κάθε 30-50 cm από το πόσο καλά είναι στερεωμένο το πρώτο φύλλο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εργασίας.

Στις μαρκίζες και την κορυφογραμμή προφίλ βιδώνεται διαμέσου του άνω τμήματος της κάθε κύμα σε ένα κλουβί, όπου η μεσαία φύλλο συνδέονται με βίδες 4,8 # 215? 38 mm σε ένα κλιμακούμενο τρόπο (περίπου 4-5 τεμάχια ανά 1 m 2).

Επίσης υπάρχει μια πολυγραμμική τοποθέτηση της κυματοειδούς σανίδας, στην οποία η δεύτερη κορυφή στερεώνεται στο σταθερό πρώτο φύλλο με μια επικάλυψη. Στη συνέχεια, το κάτω φύλλο τοποθετείται ξανά και το επάνω μέρος είναι και πάλι πάνω του. Το επόμενο μπλοκ είναι επίσης συνδεδεμένο με το προκύπτον μπλοκ, είναι ισοπέδωσε με προεξοχή και στερεώνεται με βίδες.

Ακόμη μια άλλη παραλλαγή της ωοτοκίας - σχετικά με το σταθερό κάτω ζεύγους φύλλων τοποθετημένα το ένα πάνω, και τα άνω τμήματα των φύλλων τραπεζοειδούς που επικαλύπτει το κατώτερο παλίρροια τοποθέτηση στο πλαστικό κουτί. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για κυματοειδές χαρτόνι χωρίς αύλακα αποστράγγισης.

Ανύψωση της καμινάδας στην οροφή

Στα τελικά στάδια της κατασκευής, πραγματοποιείται η εγκατάσταση του λέβητα, μετά από την οποία είναι απαραίτητη η διεξαγωγή εργασιών για την ολοκλήρωση της καμινάδας στην οροφή. Η θέση του λέβητα ή του κλιβάνου επιλέγεται εκ των προτέρων με τέτοιο τρόπο ώστε με τον τρόπο τοποθέτησης του σωλήνα κάτω από την οροφή να ήταν όσο το δυνατόν λιγότερα αδιαπέραστα στοιχεία.

Όσο πιο μακρύς και ομαλότερη είναι η καμινάδα, τόσο καλύτερη είναι η ώθηση και τόσο λιγότερη η απόδοση του κλιβάνου.

Το πιο δύσκολο έργο είναι η κατάλληλη υλοποίηση της διόδου του σωλήνα μέσω του κέικ στέγης, καθώς τα υμένια μονωτικά υδρατμών και ατμών είναι εύφλεκτα και απαιτούν επιπλέον διαχωρισμό από την καμινάδα. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας στην οροφή της κυματοειδούς σανίδας πρέπει να τοποθετηθεί σε ξύλινο κουτί και η εγκατάσταση των περσίδων σταματά. Η απόσταση από τους τοίχους μέχρι τον ίδιο τον σωλήνα καθορίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP. Ο χώρος μεταξύ του σωλήνα και των τοίχων είναι πιο συχνά γεμάτος με βασάλτη μαλλί.

Η σωστή στήριξη των στρώσεων στεγανοποίησης στο κουτί πραγματοποιείται με τον συνήθη τρόπο:

Τα πανιά κόβονται με ένα "φάκελο".

Τα κομμένα άκρα έρχονται στα δοκάρια ή στα δοκάρια και στερεώνονται με καρφιά (συρραπτικά).

Η μεμβράνη της στεγάνωσης πιέζεται από τα πηχάκια του κιβωτίου και του αντεστραμμένου και ο φράκτης ατμού είναι η βάση του τελικού υλικού του σοφίτα ή του σοφίτου.

Προκειμένου να προστατευθεί ο θερμαντήρας από την υγρασία στα σημεία όπου τα φιλμ είναι στερεωμένα στα τοιχώματα του κιβωτίου, γίνεται σφραγισμένη σφράγιση χρησιμοποιώντας συγκολλητική ένωση ή ειδική ταινία.

Ο σωλήνας θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφογραμμή, καθώς αυτό παρέχει καλύτερη πρόσφυση. Επιπλέον, κοντά στην κορυφογραμμή, η σύνδεση του καλύμματος και του σωλήνα είναι πολύ πιο εύκολη, πράγμα που σημαίνει ότι απλοποιείται η εργασία κλεισίματος της καπνοδόχου.

Εγκατάσταση πρόσθετων στοιχείων στέγης

Αφού τοποθετηθούν τα φύλλα κυματοειδούς χαρτονιού και στερεωθούν στην οροφή, εμφανίζεται η σειρά πρόσθετων εξαρτημάτων, η παρουσία των οποίων συμβάλλει στην πιο άνετη λειτουργία της οροφής. Υπάρχουν τα ακόλουθα πρόσθετα στοιχεία της οροφής από κυματοειδές χαρτόνι:

πατίνια - τοποθετούνται στα πηχάκια των πηνίων με επικάλυψη 100 mm. η κατεύθυνση της επικάλυψης είναι ανάλογη με ολόκληρο το πανί στέγης, δηλαδή το άνω στοιχείο βρίσκεται προς τους ανέμους που επικρατούν.

γέφυρες γέφυρα - στην περίπτωση μιας ανεμπόδιστης οροφής που συνδέονται με το κιβώτιο, κλείνοντας τα κενά των γωνιών του κυματοειδούς χαρτονιού.

κοιλάδα (υδρορροές) - για εγκατάσταση απαιτούν πρόσθετα στερεά στοιχεία του κιβωτίου. Οι αρμοί με το φύλλο οροφής πρέπει να σφραγίζονται.

τα στοιχεία σχεδιασμού των εξόδων των ατράκτων εξαερισμού και των καπνοδόχων - προβλέπουν την κατασκευή πρόσθετων διαμήκων και εγκάρσιων ράβδων του κιβωτίου · Η εγκατάσταση πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα επάνω φύλλα της οροφής να τοποθετούνται με μια επικάλυψη πάνω τους, και τα ίδια επικαλύπτουν τα χαμηλότερα.

wind-bars - επικαλύπτουν φύλλα από κυματοειδές χαρτόνι και είναι προσαρτημένα σε ειδικές ράγες δοκών. η τοποθέτησή τους γίνεται τόσο από την πλευρά της οροφής όσο και από την πλευρά του αέρος.

Δίπλα στους τοίχους - τοποθετούνται με βίδες στον τοίχο και το κιβώτιο, οι αρμοί σφραγίζονται.

φράκτες οροφής, κάτοχοι χιονιού - παρέχουν ενίσχυση του κιβωτίου στα σημεία στερέωσης.

σκάλες, μεταβατικές γέφυρες - λόγω του αυξημένου φορτίου, αλλά και για την ενίσχυση της αντοχής του συστήματος, απαιτείται η εφαρμογή διευρυμένων τμημάτων για το κιβώτιο και η επιλογή αξιόπιστων συνδετήρων.

σημεία εξόδου καλωδίων - υπόκεινται σε υποχρεωτική σφράγιση.

Εργασία με ένα μεταλλικό προφίλ, πρέπει να θυμάστε ότι τα φύλλα δεν μπορούν να κοπούν από Βούλγαρο, και μπορείτε μόνο να μετακινηθείτε γύρω από την οροφή σε μαλακά παπούτσια στα σημεία όπου οι βίδες είναι στερεωμένες. Στο τέλος της εργασίας, οι γρατζουνιές και τα τσιπ θα πρέπει να επεξεργάζονται με σμάλτο για να αποφευχθεί η διάβρωση.

Οροφή στέγης με κυματοειδές χαρτόνι

Οροφή στέγης με κυματοειδές χαρτόνι

Σήμερα, η στέγη της στέγης με ένα προφίλ φύλλο είναι ίσως η πιο δημοφιλής και προσιτή λύση στη χώρα μας για την κάλυψη κατοικιών και μη οικιστικών κτιρίων.

Η κατασκευή της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με την κυματοειδή πλάκα SNiP, στην οποία το ύψος κύματος είναι από 20 mm και πάνω. Προς το παρόν, η σύγχρονη αγορά σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε το προφίλ στέγης με στέγες - μια φωτογραφία, η οποία παρουσιάζεται παρακάτω, τόσο με επίστρωση αλουμινίου όσο και με πολυμερές.

Αυτή η οδηγία σχετικά με την τοποθέτηση του προφίλ στέγης δείχνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. να εκτελέσει σωστά την εγκατάσταση της οροφής του κυματοειδούς χαρτονιού. Ο υπολογισμός της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι θα είναι εφικτός για τους επαγγελματίες της εταιρείας από τους οποίους θα αγοράσετε στέγες στέγης - μπορείτε να εγκαταστήσετε την εγκατάσταση με ασφάλεια σε εξειδικευμένους ειδικούς της ίδιας εταιρείας ή να εκτελέσετε μόνοι σας την εργασία.

Η τεχνολογία της τοποθέτησης της οροφής από το κυματοειδές χαρτόνι είναι πραγματικά απλή και διασκεδαστική. Έτσι, η οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού με τα δικά σας χέρια θα σας δώσει ευχαρίστηση αν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία και την επιθυμία να τσιμπήσετε λίγο.

Μεταφορά κυματοειδούς κυματοειδούς χαρτονιού

• Για την σωστή φόρτωση, τα φύλλα με προφίλ πρέπει να τοποθετηθούν σε μια επίπεδη και ισχυρή βάση με ένα περιθώριο μήκους κάτω από τις δέσμες με ένα προφίλ φύλλου έτσι ώστε οι άκρες να μην κάμπτονται.

• Αποφύγετε την απότομη πέδηση και επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Οροφή των οδηγιών τοποθέτησης φύλλων με προφίλ για την τοποθέτηση προφίλ

Η εταιρεία "Rufstroy" εργάζεται στην αγορά υλικών στεγών από το 2000.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών καταφέραμε όχι μόνο να γίνουμε μία από τις πιο σταθερές εταιρείες στην κατασκευή υλικών στέγης μιας ευρείας γκάμας.

Πουλάμε μόνο υψηλής ποιότητας υλικά στέγης, τα οποία έχουν ελεγχθεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η εταιρεία μας. Ασχολούμαστε όχι μόνο με την πώληση, αλλά με την εγκατάσταση στέγης.

Μέχρι σήμερα, μπορούμε να σας προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα, σε διαφορετικό τμήμα τιμών, υλικά στέγης για στέγες.

Φτηνά υλικά στέγης:

Μεταλλικά πλακίδια, κυματοειδές χαρτόνι, κεραμοπλάστες από τους μεγαλύτερους ρωσικούς και ξένους κατασκευαστές.

Υλικά στέγης του μεσαίου εύρους τιμών.
Οι εύκαμπτοι βότσαλα είναι επίσης ασφαλτούχοι βότσαλα. Τσιμεντοκονιάματα με τσιμέντο.

Elite Υλικά για την οροφή.
Σύνθετα κεραμίδια.

Υλικά για στέγες της κατηγορίας premium.
Πλακάκια χαλκού.

κέντρο της οροφής
επισκόπηση στέγης
τιμή στέγης ανά φύλλο
μαλακή οροφή βίντεο
συσκευή μαλακής οροφής
γαλβανισμένη στέγη
στέγες του κτιρίου

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της στέγης: Εγκαταστήστε τον εαυτό σας τον εαυτό σας

Μιλάμε για την ανάγκη για εξαερισμό της οροφής δεν αξίζει καν. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά πώς να το καταστήσει αποτελεσματικό, ανθεκτικό, αλλά και να τοποθετηθεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Γιατί χρειάζομαι αερισμό στέγης;

Η σημασία της στέγης είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ως εκ τούτου, η ανέγερση του κτιρίου, έμπειροι οικοδόμοι με ιδιαίτερη φροντίδα εξοπλίζουν την οροφή, παρέχοντάς του μια αξιόπιστη μόνωση, μόνωση και σύστημα εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία μιας οικίας σε εσωτερικό χώρο, σχηματίζεται ατμός, ο οποίος, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει στο χώρο κάτω από την οροφή. Και αν δεν υπάρχει σωστά ρυθμισμένος εξαερισμός της οροφής, ο ατμός εγκαθίσταται στις κατασκευές στέγης, προκαλώντας τους να υποβαθμιστούν και να καταστραφούν τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Η οροφή χωρίς εξαερισμό είναι επικίνδυνη. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, διαβρώνοντας τη μόνωση, πράγμα που σημαίνει φθορά της θερμικής αγωγιμότητας και κατάψυξη του σπιτιού. Αποφύγετε αυτό θα βοηθήσει ένα καθιερωμένο σύστημα εξαερισμού της οροφής, το οποίο θα απομακρύνει το συμπύκνωμα έξω και θα αποτρέψει το να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή.

Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στέγης, είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας

Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι σημείο και συνεχής, φυσικός και αναγκασμένος. Οι πιο συνηθισμένες πηγές κυκλοφορίας του αέρα είναι:

 • παράθυρα υπνοδωματίων
 • πατίνια με κεκλιμένες στέγες.
 • τα κενά που προβλέπονται στα κέικ στεγών και στις σχάρες γείσων ·
 • τους ανεμιστήρες εξαγωγής στις στέγες και σε άλλα κομμάτια του συστήματος εξαερισμού με οπές.

Για μικρές ή μεσαίες στέγες υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός. Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίστανται σε μεγάλες στέγες, όπου η φυσική ανταλλαγή αέρα του χώρου κάτω από την οροφή δεν είναι αρκετή.

Στοιχεία του συστήματος στέγης εξαερισμού

Συναρμολόγηση των εξαρτημάτων αερισμού (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας) δεν είναι περισσότερο από 2-5% του κόστους της οροφής, η οποία είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που απαιτείται για την επισκευή της οροφής, τα επιμέρους τμήματα του σπιτιού, και στη συνέχεια ολόκληρη τη δομή ως σύνολο, αν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι τοποθετημένο, ή εγκατασταθεί σε "Ίσως, υποθέτω, και με κάποιο τρόπο."

Τα κύρια καθήκοντα που ανατίθενται στα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού:

 • απομάκρυνση του ατμού που εισέρχεται στο χώρο κάτω από την οροφή από το εσωτερικό του σπιτιού.
 • μείωση της ροής θερμότητας που διεισδύει στη στέγη λόγω της θέρμανσής του στον ήλιο.
 • ισοπέδωση της θερμοκρασίας στέγης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός αλεξίσφαιρων στα άκρα των γείσων και του πάγου στην επιφάνεια της στέγης.

Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου αποτελείται από διάφορα στοιχεία που εκτελούν ένα κοινό καθήκον: να εξασφαλίζουν ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας της στέγης και του χώρου κάτω από την οροφή

Βελτίωση ταινιών στέγης

Η ταινία για τον αερισμό κλείνει όλες τις ρωγμές στην οροφή, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή ανταλλαγή αέρα και προστατεύοντας το χώρο κάτω από την οροφή από το να πάρει τα συντρίμμια, την εισβολή των πτηνών και άλλων μικρών ζώων.

Ταινία αερισμού TOP ROLL S 240 mm εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα και προστασία του χώρου κάτω από την οροφή

Ανάλογα με το σκοπό της διάκρισης:

 • ταινία κορυφογραμμής αερισμού?
 • διάτρητη ταινία γείσου (στοιχείο αεροσκάφους από μαρκίζες).

Πλεονεκτήματα της χρήσης ταινίας στέγης:

 • δημιουργεί καλή διαπερατότητα αέρα.
 • τονίζει το διακοσμητικό φινίρισμα της οροφής.
 • παρέχει προστασία από την υγρασία, τα συντρίμμια και τα έντομα.

Η ταινία οροφής κορυφογραμμής προστατεύει την κορυφογραμμή στέγης από το να πέσει κάτω από την οροφή της βροχής και του χιονιού. Μαζί με αυτό, αφαιρεί ατμό από το κέικ στέγης, εμποδίζοντας την διαβροχή και την αποσύνθεση του συστήματος στέγης και του υλικού κάλυψης.

Μια καλή ταινία εξαερισμού των γνωστών κατασκευαστών, κατά κανόνα, αντιμετωπίζεται με ειδικές συνθέσεις από την ακτινοβολία UV, η οποία παρέχει πρόσθετη προστασία των αρμών στέγης από την καταστροφική ηλιακή ακτινοβολία. Τοποθετήστε μια ταινία κορυφογραμμής κατά μήκος της άκρης της οροφής, και ήδη πάνω από αυτό τοποθετήστε ένα άλογο. Οι εργασίες εκτελούνται σε θερμοκρασία αέρα + 5 ° C.

Η ταινία εξαέρωσης κορυφής τοποθετείται κάτω από τη μεταλλική πλάκα της κορυφογραμμής

Χρησιμοποιείται μια διάτρητη ταινία για να καλύψει τις μαρκίζες. Δεν προστατεύει μόνο το χώρο κάτω από την οροφή από τα τρωκτικά, τα πουλιά, τα έντομα, τη βρωμιά και δημιουργεί ελεύθερη ανταλλαγή αέρα, αλλά επίσης αυξάνει τη δύναμη ορισμένων εξαρτημάτων στέγης.

Η ταινία αερισμού PVC ενισχύει την κατασκευή των στεκαριών

Πλέγμα οροφής εξαερισμού

Για τις κεκλιμένες στέγες, εκτός από την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, ένα σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία ενάντια στα έντομα. Hornets, σφήκες και τα μικρά πουλιά αποικίσουν χώρο της οροφής, υποδοχές ύφανση, παρέχοντας έτσι όχι μόνο την επίδραση του ήχου και ανθυγιεινές, αλλά και παρεμβαίνει με το φυσικό αερισμό της στέγης. Για την καταπολέμηση μιας τέτοιας καταστροφής, έχει σχεδιαστεί ένα δίκτυο κουνουπιών εξαερισμού με μεγέθη 2-3 χιλιοστών.

Το καλύτερο θεωρείται ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, δεν αλλοιώνει το εξωτερικό του σπιτιού, έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αναλογικά. Από τα μείγματα, μπορεί να σημειωθεί μόνο μια υψηλή τιμή για άλλους τύπους διχτυών.

Το πλέγμα εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα για εξαερισμό στέγης θεωρείται ότι είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό

Η χρήση χαλύβδινων ματιών είναι ανεπιθύμητη, διότι είναι διαβρωμένη λόγω διαρροών συμπυκνωμάτων, σήψης και σκουριάς. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ως επιλογή προϋπολογισμού ένα δίχτυ με μικρά κελιά χάριν της οικονομίας. Το πλεονέκτημα του είναι το χαμηλό κόστος και η απλότητα της εγκατάστασης - το πλέγμα στοιβάζεται επικαλυπτόμενο και στερεώνεται με συρραπτικό σε ξύλινες λεπτομέρειες μιας οροφής. Ωστόσο, το δίχτυ βαφής δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως βραχύβιο.

Το δίχτυ από υαλοπλέγματα δεν έχει επαρκή αντοχή, είναι εύκολα σχισμένο και διάτρητο από πτηνά, επομένως είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή επιλογή

Στοιχεία διόδου εξαερισμού στέγης

Στοιχεία διέλευσης (διεισδύσεις) - ένα μέρος των σωλήνων εξαερισμού. Είναι σχεδιασμένα για να σφραγίζουν τις τρύπες στέγης. Κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση, αλλά επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε τύπο οροφής.

Οι διάδρομοι είναι ποικίλοι σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ο οποίος οφείλεται κυρίως στον κατασκευαστή, και ο δεύτερος - η στέγη (μαλακή οροφή, κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο). Αλλά είναι όλα εύκολο να εγκαταστήσετε. Τοποθετούνται τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και στην τελική οροφή.

Οι διαδρομές χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση των αρμών των σωλήνων εξαερισμού με στέγες

Μόνο με ακριβή τμήματα διέλευσης που αντιστοιχούν στο υλικό επικάλυψης μπορούμε να μιλάμε για την ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού, την απουσία διαρροών στις ζώνες διάτρησης και την ικανότητα να αντέχουν τα συστατικά της στέγης όλα τα κλιματικά φορτία.

Αεριστήρας για τον εξαερισμό της στέγης

Αυτά τα εξαρτήματα στεγών, ως αεριστήρες, είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότερο αερισμό μαλακών οροφών. Αυτά είναι στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία μειώνουν την πίεση κάτω από την οροφή και αυξάνουν την πρόσφυση, πράγμα που εξασφαλίζει την απαραίτητη ροή αέρα.

Ο αεριστήρας για τον αερισμό μιας στέγης από ένα μαλακό πλακίδιο μειώνει την πίεση σε ένα χώρο κάτω από την οροφή, από ό, τι παρέχει καλό αερισμό των σοφίτες

Επιλέξτε αεριστήρες, ανάλογα με την περιοχή της οροφής, τηρώντας τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι αεριστήρες τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία σε όλο το μήκος της οροφής για ομοιόμορφο αερισμό ολόκληρου του χώρου κάτω από την οροφή.
 • η απόσταση μεταξύ γειτονικών συσκευών μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 12 μέτρα.
 • σταθεροποιήστε τους αεριστήρες στους γόμφους ή τους κοχλίες αγκύρωσης και εξοπλίστε με φίλτρα που αποτρέπουν τη βρωμιά, την υγρασία και τα έντομα.
 • για την προσαρμογή του συστήματος κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής, επιλέξτε περιοχές στις αρμούς του στεγανοποιητικού.
 • Για να αποφύγετε τη διαρροή, χρησιμοποιήστε στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία.

Αναφέρεται επίσης σε εξαρτήματα εξαερισμού μαρκίζες χτένα, η οποία έχει μια κοινή αριθμό δοντιών, προστατεύοντας μαρκίζες σχισμής και παρακείμενο ανεμιστήρες χώρο στέγη και την οροφή. Είναι απαραίτητο σε επίπεδες στέγες με ανεπαρκή φυσική συναγωγή και επικλινείς στέγες, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσει φυσικό αερισμό.

Η προεξοχή της προεξοχής τοποθετείται απευθείας κάτω από την τελική σειρά του κεραμιδιού με βίδες με αυτοκόλλητη τομή

Βίντεο: εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής Systemair DVS

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Κάθε κανάλι αερισμού στην οροφή ενός σπιτιού, και σχηματίζει ένα λεγόμενο μονάδα πεδίου δίοδο εξόδου (UE) ως ένα σωλήνα, ή plug-in ίδια στέγη διαμέσου της εξόδου, ή στα w / w γυαλιά.

Κάθε στοιχείο του συστήματος εξαερισμού απαιτεί την εγκατάσταση μιας σφραγισμένης μονάδας για τη διέλευση από την οροφή

Οι βιομηχανικές μονάδες της διόδου εξαερισμού κατασκευάζονται σύμφωνα με την GOST 15150 και υπάρχουν:

 • Βαλβίδα και χωρίς βαλβίδα.

Οι βαλβίδες διέλευσης μπορούν να ελεγχθούν ανοίγοντας και κλείνοντας τον αγωγό εξαερισμού, αν είναι απαραίτητο

Ανάλογα με τον τύπο της στέγης και τα δομικά στοιχεία της οροφής και του αεραγωγού διαφέρουν ως προς τη μορφή:

Οι κόμβοι του περάσματος με κυκλικό τμήμα θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί

Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι κόμβοι διέλευσης είναι κυρίως κατάλληλοι για καμινάδες

Μαζί με τα τυπικά στοιχεία κατασκευάζονται συχνά μη τυποποιημένες μονάδες, σχεδιασμένες για την αρχική κατασκευή και συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού. Ωστόσο, όλα πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις της GOST:

 • Πάχος μεταλλικού για κατασκευή τουλάχιστον 11,9 mm.
 • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης κατά 30-40 cm.
 • υποχρεωτική θεραπεία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • το μήκος της δομής του υΕ χωρίς βαλβίδα δεν είναι μεγαλύτερο από 1 m.

Οι συστάσεις για το μέγεθος του διαδρόμου και τα κενά όταν εγκαθίστανται στην οροφή καθορίζονται στο GOST 15150

Οι κόμβοι του διαύλου για τα κανάλια καμινάδας είναι εξοπλισμένοι με αυστηρή τήρηση των κανονισμών πυρκαϊάς.

Ventisazor στην οροφή

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζεται ένα κενό εξαερισμού και, αν ναι, γιατί. Είτε είναι δυνατόν να μην το κάνουμε, τελικά και έτσι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ενός καλύμματος και ενός απορριμμάτων.

Αλλά πραγματικά - πραγματικά χρειάζεται ανεμιστήρα στην οροφή; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Εξαερισμός underroof δωμάτιο αποτελείται από τρία κενά: Γείσο διαμέσου του οποίου η ροή του αέρα, το χάσμα μεταξύ της οροφής και θερμαντήρα (μεμβράνη δεν μετρά) και το κενό στο ψηλότερο σημείο της οροφής (skate ή συναρμογής).

Ο στόχος τους - να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα κάτω από την οροφή και να αποφευχθεί η διαβροχή του θερμαντήρα. Και αν αμελούμε το κενό στην οροφή, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη στέγη και να αλλάξετε τη μόνωση πίτα θερμότητας. Και αυτό είναι το λιγότερο από όλα τα δεινά.

Το σπίτι ήταν ζεστό το χειμώνα, και το καλοκαίρι είναι δροσερό, στην οροφή είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τον εξαερισμό σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Επιπλέον, σκληρές επιστρώσεις, κατά κανόνα, απαιτούν βαφή κάθε 10-20 χρόνια. Όμως, ελλείψει κενών, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα χαλάσει τα φύλλα καταστρώματος από το εσωτερικό. Και αν η κορυφή του χρώματος τους είναι αρκετά απλή, τότε από το εσωτερικό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την ανάλυση ολόκληρης της πίτας στέγης και την πλήρη αντικατάσταση των φύλλων.

Έτσι σε όλες τις ερωτήσεις η απάντηση είναι προφανής - τα κενά κάνουν. Δώστε στην οροφή να αναπνεύσει, για να αποφύγετε πρώτα μη παρατηρήσιμα, αλλά αυξανόμενα προβλήματα χιονόμπαλα. Επιπλέον, η απόσταση από την οροφή πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλιστεί η λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας.

Εάν μπλοκάρετε την κορυφογραμμή της στέγης, δηλ. Μην δημιουργήσετε ένα κενό, δεν θα υπάρξει καμία νόηση από το διάκενο μεταξύ της μόνωσης και της οροφής, καθώς και από το διάκενο του γείσου.

Εξαερισμός της οροφής από μέταλλο

Η μεταλλική οροφή είναι όμορφη, μοντέρνα, ισχυρή και αξιόπιστη, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, δηλαδή δεν επιτρέπει την εύκολη ροή του αέρα. Για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία, δημιουργήστε αερισμό σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Το φύλλο κάλυψης για τους αεραγωγούς εξόδου έφερε οπές, ακολουθώντας τα πρότυπα - μία οπή ανά 60 τ.μ., και θα τους έχει όχι λιγότερο από 0,6 m από την κορυφογραμμή. Σε μια σύνθετη κατασκευή στέγης, αυξάνεται ο αριθμός των εξόδων.
 2. Το εμπρόσθιο μεταλλικό τμήμα κοντά στην οπή αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί μια εστία διάβρωσης.
 3. Το ελαστικό σφράγισμα είναι επικαλυμμένο με σιλικόνη και βιδώνεται.
 4. Αφού στεγνώσει το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε το τρυπάνι και στερεώστε το με τις ειδικές βίδες που περιλαμβάνονται στην παράδοση.
 5. Από το εσωτερικό εξασφαλίζεται αξιόπιστη επαφή ατμού και στεγανοποίησης (φύλλα).
 6. Για να αποφευχθεί η διείσδυση υγρασίας στη μόνωση, εφαρμόζεται ένα πρόσθετο υλικό στεγανοποίησης στους χώρους όπου η μόνωση είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Η βάση διείσδυσης τοποθετείται πάνω στο σφραγιστικό και στερεώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από μεταλλική στέγη

Εξαερισμός της οροφής από μαλακά πλακάκια

Πριν από τον εξαερισμό της μαλακής οροφής, αντιμετωπίζονται οι ακόλουθες εργασίες:

 • απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.
 • την πρόληψη της υπερθέρμανσης των κατώτερων στρωμάτων της στέγης.
 • παρέχοντας μια ισορροπία θερμοκρασίας στην επιφάνεια της στέγης.

Αν ο εξαερισμός είναι σωστά οργανωμένος, οι ροές ψυχρού αέρα εισέρχονται στο χώρο κάτω από την οροφή στις προεξοχές και εξέρχονται από την κορυφογραμμή ή τους αεριστήρες.

Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση των ροών αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή με τη σωστή διάταξη εξαερισμού

Ο εξαερισμός της μαλακής οροφής μπορεί να είναι μονής ή διπλής κυκλώματος. Αλλά αυτό ήταν αρκετό, πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

 • το πάχος του στρώματος αέρα μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα υπολογίζεται εκ των προτέρων από τη γωνία κλίσης και το μήκος των ακτίνων (αλλά μικρότερο από 4 cm).
 • δημιουργήστε πρόσθετες οπές κατά μήκος του πυθμένα της ράμπας, σφίγγοντάς τις με διάτρητη ταινία, δίχτυ, χτένα, επένδυση στην οροφή με προεξέχουσες προβολές.
 • να τοποθετήσετε κενά στην οροφή με τη μορφή αεραγωγών ή ανεμιστήρων για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Εάν η οροφή δεν είναι καινούργια και η μαλακή οροφή επισκευάζεται, αναζητήστε τα μέρη με το μεγαλύτερο διόγκωμα και τοποθετήστε αεριστήρες εκεί.

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από εύκαμπτα ασφαλτικά βότσαλα

Εξαερισμός της οροφής ισχίου

Ο αερισμός των οροφών ισχίου μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε δύο ομάδες - εξαερισμό κρύου σοφίτας και μόνωση σοφίτας.

Η διευθέτηση του εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες. Λόγω του μεγάλου όγκου της σοφίτας, δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια στην κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της προεξοχής γείσο, του ιππέα και της κορυφογραμμής. Τα παράθυρα του Dormer, τα οποία απομακρύνονται με σχάρες και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές της οροφής, παρέχουν ένα βύθισμα.

Η φυσική κυκλοφορία του αέρα συμβαίνει μέσω της θύρας εξαερισμού στην οροφή και στα παράθυρα των παραθύρων

Όταν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός, τοποθετήστε αεριστήρες κατά μήκος του διαδρόμου. Αλλά έχουν νόημα εάν η γωνία κλίσης είναι μεγαλύτερη από 45 °. Διαφορετικά, σε δύσκολες περιοχές το χειμώνα, λόγω της συσσώρευσης του χιονιού, η εργασία των αεριστών θα είναι αναποτελεσματική.

Σε μικρές κλίσεις είναι προτιμότερο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες οροφής, αδρανειακούς στροβίλους ή ακροφύσια επαρκούς ύψους, ώστε να μην κοιμούνται με το χιόνι.

Βίντεο: πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στη σοφίτα

Εξαερισμός μονωμένου υπό στέγη χώρου (mansard)

Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι επιθυμητός για να σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής, καθώς η τοποθέτησή του είναι πιο έντονη από τη συσκευή εξαερισμού του κρύου σοφίτα. Δεν υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα, επομένως ο χώρος για την ανταλλαγή αέρα δημιουργείται λόγω του πηνίου του καροτσιού που τοποθετείται μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου.

Η κυκλοφορία αέρα στον μονωμένο χώρο οφείλεται στο κενό εξαερισμού στο κέικ στεγών

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική μια απόσταση τουλάχιστον 2-3 cm μεταξύ υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Εάν το βάθος των δοκών δεν σας επιτρέπει να κάνετε την απαραίτητη κάθαρση, τότε αυξάνεται με τη βοήθεια των σανίδων.

Αλλά αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα είναι μάλλον δύσκολο να γίνει στις στέγες σύνθετων σχημάτων με πολλούς στροφές και κόμβους. Επομένως, οι κηπουροί συμβουλεύουν να τοποθετηθούν απευθείας στις μεμβράνες διάχυσης του θερμαντήρα (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες αφήνουν την υγρασία σε μία μόνο κατεύθυνση.

Βίντεο: αερισμένο πατίνι στο φεγγίτη

Εξαερισμός στέγης ραφής

Η κεκλιμένη στέγη, όπως όλοι οι άλλοι τύποι στέγης, χρειάζεται κανονική κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Και αυτό παρέχεται μέσω ενός διακένου μεταξύ της επικάλυψης και της θερμομονωτικής στρώσης τουλάχιστον 50 mm, για την οποία συλλέγονται τα χείλη από μία ράβδο 50x40 ή 50x50 mm. Επιπλέον, η μόνωση για μεγαλύτερη αξιοπιστία προστατεύεται με μια ταινία φραγμού ατμών.

Για να αντλούν την υγρασία από ventzazora οροφής έξοδο τοποθετημένη εξαερισμού για να στέκεται στέγες ραφή στην περιοχή της κορυφογραμμής δεν είναι περισσότερο από 0,6 m.

Η έξοδος εξαερισμού για τη ραφή και τη μαλακή οροφή χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση της υγρασίας από τη θύρα εξαερισμού

Τοποθετημένο από όλους τους κανόνες και καλά αεριζόμενη οροφή στέγης θα διαρκέσει περίπου 25 χρόνια χωρίς μεγάλες επισκευές.

Αερόστρωτη στέγη

Για τον εξοπλισμό των αεραγωγών,

 • κενά αέρα στην κάτω επιφάνεια της οροφής.
 • κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τον θερμαντήρα (εις βάρος του πηλού).
 • κουκούλες στην κορυφή της επιφάνειας της στέγης κατά 15% περισσότερο από την περιοχή των οπών τροφοδοσίας, καθώς ο καλός εξαερισμός απαιτεί χαμηλή πίεση στη σοφίτα.

Δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ο αερισμός με τα χέρια του. Το γενικό σχήμα είναι ένα - να δημιουργήσει ρωγμές κάτω από τις προεξοχές γείσο, για να τους προστατεύσει με μια ταινία ή ένα πλέγμα, για να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα.

Περαιτέρω εργασία εξαρτάται από την κλίση της οροφής. Με κλίση κλίσης 10-45 °, το διάκενο εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφογραμμή και καλύπτεται με έναν αεριστήρα κορυφογραμμής με προστατευτικό φίλτρο από αφρό πολυουρεθάνης. Ένα τέτοιο μήκος αερισμού περίπου 60 cm αέρα 25 m 2 σοφίτα χώρο.

Βίντεο: εγκατάσταση ενός αεριστήρα κορυφογραμμής

Αν η δομή της οροφής δεν παρέχεται skate ή κλίση ράμπες είναι από 5 έως 12 °, είναι αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των ανοιγμάτων παροχής αέρα στο κάτω μέρος της οροφής, και στην ανώτερη ζώνη εξαεριστήρας οριστεί σε απόσταση 0,5-0,8 m από τις υψηλότερες θέσεις της οροφής.

Με αυτή τη διάταξη, ο αεριστήρας εκπέμπει 5 τ.μ. στον αττικό χώρο, αλλά αν η κατασκευή είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο, τότε η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 25 m².

Βίντεο: Εγκατάσταση ενός αεριστήρα σημείων

Μέγεθος αεριζόμενου κενού στην κορυφογραμμή

Το μέγεθος του αεριζόμενου κενού εξαρτάται από την κλίση των παγοπέδιων - όσο μικρότερη είναι η κλίση της οροφής, τόσο μεγαλύτερο είναι το ύψος ανοχής. Ο τύπος του θερμομονωτικού υλικού στο μέγεθος του κενού δεν επηρεάζει, αλλά ο τύπος της στέγης είναι πολύ σημαντικός. Κάτω από την άκαμπτη επίστρωση (μέταλλο, κυματοειδή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό τμήμα 25x50 μανδύα kontreyku mm, δεδομένου ότι δεν είναι μια συνεχής επικάλυψη, και που διαθέτουν κενά και τις αρθρώσεις, μέσω των οποίων κυκλοφορεί επίσης αέρα τους. Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύονται να πειραματίζονται και για μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή προτείνουμε τη χρήση ράβδων 50x50 mm για όλες τις επικαλύψεις, δηλ. Για να φτιάξετε μια βέλτιστη απόσταση 50 mm.

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα μέσω της οροφής από την κυματοειδή σανίδα

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, με εξαίρεση την ηλεκτρική, περιλαμβάνει την απόσυρση στην οροφή των καμινάδων για την απελευθέρωση προϊόντων καύσης στην ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε πώς να φτάσετε την καμινάδα μέσα από το κυματοειδές χαρτόνι.

 1. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η καμινάδα είναι τοποθετημένη σωστά - το σημείο εξόδου θα πρέπει να βρίσκεται στη σκοτεινή βόρεια πλευρά, όπου ο ήλιος δεν χτυπά πολύ.
 2. Επιλέξτε το σχήμα του σωλήνα και το μέγεθος της διατομής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες του εδάφους, την ανακούφιση και τη θερμοκρασία των καυσαερίων.
 3. Στη συνέχεια καθορίζονται με το ύψος του σωλήνα σύμφωνα με το SNIP.
 4. Κάνετε έναν σωλήνα για τον εαυτό σας ή αγοράστε ένα τελικό και πραγματοποιήστε την εγκατάσταση.

Βίντεο: Η διέλευση του σωλήνα από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

Ύψος των αξόνων εξαερισμού σύμφωνα με το SNIP

Κατά τον υπολογισμό του ύψους των αξόνων εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη:

 • ανύψωση του σωλήνα σε σχέση με το υψηλότερο σημείο της οροφής και των παρακείμενων κτιρίων.
 • συνολικό μήκος του καναλιού καπνού.
 • μέγεθος του κεφαλιού ·
 • ύψος σχεδίασης.

Απαιτήσεις και κανόνες για το SNIP:

 • για μια επίπεδη οροφή, το ελάχιστο ύψος είναι 1 m.
 • εάν η καμινάδα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μ. από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα υψηλότερο από το ανώτερο σημείο της οροφής.
 • εάν η καπνοδόχος βρίσκεται σε απόσταση 1,5-3 m από την κορυφογραμμή, η κεφαλή του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο της σπασμένης οροφής.
 • όταν η καπνοδόχος είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, το ανώτερο τμήμα της πρέπει να βρίσκεται σε μια γραμμή υπό όρους που προέρχεται από την κορυφογραμμή κατά μήκος της ράμπας υπό γωνία 10 °.

Το ύψος της ανόδου της κεφαλής της καμινάδας εξαρτάται από τη θέση της σε σχέση με την κορυφογραμμή

Αν οι εστίες άλλων καναλιών αερισμού βρίσκονται κοντά, το ύψος θα πρέπει να υπερβαίνει τα άλλα 20 cm.

Βίντεο: πώς να υπολογίσετε το ύψος της καμινάδας

Ανεμιστήρες στέγης

Οι εξαεριστήρες αερισμού είναι ειδικές συσκευές για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και για την αποστράγγιση της υγρασίας και του υδρατμού. Χρησιμοποιούνται σε επίπεδες στέγες, αποτρέποντας την διόγκωση του υλικού κυλίνδρου από διόγκωση λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας και σε κεκλιμένες στέγες για αποτελεσματικό αερισμό και απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.

Τα Flyugarki (αεριστήρες) παράγουν διαφορετικά μεγέθη και σχέδια. Θεωρούνται ως τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού. Σε μια επίπεδη οροφή, εγκαθίστανται σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα στα σημεία όπου τα πλακίδια συνδέονται. Σε κατακόρυφες κατασκευές βρίσκονται πιο κοντά στην κορυφογραμμή (0,6 μ. Από αυτήν) ή στους χώρους διέλευσης των βουνών (σε σύνθετες στέγες).

Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται πιο κοντά στην κορυφογραμμή ή σε μέρη όπου σκίζεται η οροφή

Το υλικό κατασκευής είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας AISI 316 ή από ισχυρό πολυπροπυλένιο, ώστε να αντέχει σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών από -40 έως + 90 ° C.

Εγκατάσταση αεριστήρων σε επίπεδη οροφή

Όταν επικαλύπτονται διπλά στρώματα με υλικά κυλίνδρων, οι αεριστήρες τοποθετούνται στο κάτω στρώμα:

 1. Μέσω ενός στρώματος και των στρώσεων ενός θερμαντήρα κόβουμε ένα διάφραγμα με τη διάμετρο ενός σωλήνα ενός αεριστήρα.
 2. Καλύψτε το με χαλίκι και συνδέστε τον αεριστήρα στην καυτή μαστίχη.
 3. Μετά την ψύξη, στερεώστε το με βίδες.
 4. Το επάνω στρώμα του καλύμματος στέγης τήκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αεριστήρας να είναι στη θέση της επικάλυψης (15 cm) των ιστών, οι κόμβοι σφραγίζονται.

Βίντεο: Εγκατάσταση του αεριστήρα από τα χέρια του σε μια μαλακή οροφή δύο επιπέδων, Μέρος 1

Σε ένα μόνο στρώμα, οι αεριστήρες τοποθετούνται στην επίστρωση, κάνοντας μια τρύπα πριν από το φράγμα ατμών. Η επικάλυψη τοποθετείται επί του αεριστήρα φούστα από πάνω και υπερτίθενται ζεστό μαστίχα έμπλαστρο, επικαλύπτοντας το φούστα και το άνοιγμα επάνω στην επικάλυψη για περίπου 15 εκατοστά. Zateev αεριστήρα στερεωμένα με βίδες, το αντέρεισμα υποβάλλεται σε επεξεργασία με σφραγιστικό.

Βίντεο: Εγκατάσταση αεριστήρα σε μαλακή οροφή δύο επιπέδων, μέρος 2

Εγκατάσταση αεριστήρων σε μέταλλο και κυματοειδές χαρτόνι

Εγκατάσταση από τις εξόδους εξαερισμού στις στέγες τραπεζοειδούς λαμαρίνας και την ίδια και περιλαμβάνει μια παραβίαση του κάλυψη στεγών, γι 'αυτό πρέπει να διεξάγεται πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να μην πρέπει να αλλάξουν τις αλλοιωμένα φύλλα που καλύπτουν υλικό.

 1. Εφαρμόστε στο χώρο εγκατάστασης ένα πρότυπο (που περιλαμβάνεται στο κιτ), περιγράψτε και κόψτε την τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής.
 2. Ενισχύστε τη σφράγιση με βίδες και εφαρμόστε στεγανωτικό.
 3. Τοποθετήστε τον αεριστήρα, στερεώστε με μεντεσέδες και πρόσθετες βίδες.
 4. Από το εσωτερικό της σοφίτας, οι θέσεις διέλευσης των σωλήνων εξαερισμού σφραγίζονται με στεγανωτικό.

Κατά την εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα επώνυμα συνδετικά στοιχεία που συνοδεύουν το κιτ.

Βίντεο: Εγκατάσταση εξαερισμού σε μέταλλο

Βασικά σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού: πώς να τα αποφύγετε

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι εξοπλίζουν τη στέγη του σπιτιού από μόνοι τους, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού.

 1. Τα πρότυπα SNiP δεν λαμβάνονται υπόψη.
 2. Επιλέγονται ανεπαρκή στοιχεία εξαερισμού.
 3. Οι αγωγοί δεν είναι συμμετρικοί.
 4. Η χωρητικότητα του συστήματος υπολογίζεται λανθασμένα και δεν λαμβάνεται υπόψη το ισοζύγιο θερμότητας.
 5. Εσφαλμένη εργασία εγκατάστασης.

Ο βασικός κανόνας κατά τον σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού - όσο πιο αναλογικό και μικρότερο είναι ο αερισμός, τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερους θορύβους θα λειτουργήσει.

Επισκόπηση των συστημάτων εξαερισμού

Όταν ρυθμίζετε τον αερισμό μερικές φορές υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή των εξαρτημάτων. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, των οποίων τα προϊόντα αξίζουν προσοχή.

Ανεμιστήρας οροφής "Virplast"

Εξοπλισμός Το WirPlast χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς - την εγκατάσταση χώρων εξαερισμού ή εξαεριστικών (σύστημα αποχέτευσης), ως απορροφητήρας κουζίνας, για την εγκατάσταση κεραιών ή εξαρτημάτων ηλιακών κυψελών.

 • εύκολη εγκατάσταση λόγω ενσωματωμένου επιπέδου αλκοόλ, η οποία εξαλείφει τυχόν σφάλματα.
 • Πλήρης στεγανότητα στην οροφή.
 • κομψό σχέδιο?
 • μια ποικιλία μοντέλων για όλους τους τύπους κάλυψης.
 • 10 χρόνια εγγύηση.

Εξοπλισμός εξαερισμού Το WirPlast είναι υψηλής ποιότητας, το οποίο επιβεβαιώνεται από μια δεκαετή εγγύηση για όλα τα προϊόντα

Ανεμιστήρας οροφής "Technonikol"

Τα συστήματα αερισμού "Technonikol" παράγονται σε δύο παραλλαγές:

 • για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
 • Για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα σε σοφίτες και σοφίτες.
 • αισθητικό σχεδιασμό και προσιτή τιμή.
 • αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή σε κρούση όλων των στοιχείων. Επιτεύχθηκε με τα πρόσθετα που εισήχθησαν στο κύριο υλικό του HDPE.
 • Μια απλή εγκατάσταση με λεπτομερείς οδηγίες.

Ανεμιστήρας οροφής Vilpe

Προϊόντα Vilpe - η ανάπτυξη της φινλανδικής εταιρείας SK Tuote Oy. Εξαιρετικό ως σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, εγκατεστημένο τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και κατά την επισκευή.

 • είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο, επομένως δεν είναι ευαίσθητο στη διάβρωση.
 • ανθεκτικές στις υπεριώδεις και κλιματικές διαφορές.
 • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας από -40 έως +80 ° C και περιστασιακά άλματα από -55 έως +120 ° C.
 • μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοντέρνου σχεδιασμού.

Ο εξαερισμός της οροφής του Vilpe είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο και αντέχει σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας

Ανεμιστήρας οροφής Kronoplast

Η επιτυχία και η ζήτηση των προϊόντων Kronoplast οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παράγει σχεδόν όλα τα μέρη για τη συσκευή εξαερισμού ιδιωτική κατοικία - κάτω από την στέγη αερισμό, παραγωγή κουζίνα, ηλεκτρική εξόδους, αποχέτευσης ανύψωσης, κλπ...

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι η 100% στεγανότητα στην οροφή όλων των εξόδων, χωρίς την οποία ο πλήρης αερισμός είναι εξωπραγματικός. Στοιχεία στέγης είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε επίστρωση σε έξι βασικά χρώματα.

Βίντεο: εγκατάσταση εξαερισμού στην οντουλίνη

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στέγης είναι μια σημαντική και αναγκαία διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ευθύνη. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, τηρώντας τους υποχρεωτικούς κανόνες και κανονισμούς. Μόνο στην περίπτωση αυτή η οροφή του σπιτιού δεν θα «φωνάξει» ποτέ. Καλή τύχη σε σας.