Εξαερισμός της κορυφογραμμής.

Η κίνηση του αέρα κάτω από τη στέγη διαπερνά την απόσταση ολόκληρης της οροφής. Και αν τα χτυπήματα γείσο συναντήσουν το ρεύμα στην αρχή, ο εξαερισμός της κορυφογραμμής εξασφαλίζει το πολυαναμενόμενο φινίρισμα. Εμπλουτισμένο με θερμότητα και υγρασία, ο αέρας τους φέρνει μακριά, αφήνοντας την οροφή στεγνή και "δουλεύοντας". Έτσι, είναι καλό να προστατεύουμε τους ιδιοκτήτες του από τα προβλήματα του καιρού.

Πώς να οργανώσετε τον σωστό αερισμό της κορυφογραμμής.

Ο τεχνικός σχεδιασμός της κορυφογραμμής εξαρτάται από την οροφή, την πολυπλοκότητα των νευρώσεων και το βασικό σχήμα του εξαερισμού της οροφής. Το δάπεδο της μεμβράνης στεγανοποίησης σε σχήμα διπλού κυκλώματος κόβεται 10 εκατοστά πριν την ακτίνα κορυφογραμμής. Η κάθαρση απελευθερώνει υγρασία από το χαμηλότερο κενό εξαερισμού. Η μεμβράνη περιβάλλεται συνεχώς σε ένα περίγραμμα.

Με μονωμένους φεγγίτες οροφής πάνω από την ενσύρματη οροφή διαμορφώνεται ένας μη θερμαινόμενος χώρος - το "ψυχρό τρίγωνο". Είναι αεριζόμενο μέσω του εξαερισμού της κορυφογραμμής μόνο με στεγανοποίηση. Εάν η εκροή εμποδίζεται από μια μεμβράνη, στη συνέχεια στα αετώματα, ακουστικά παράθυρα είναι επιπλέον εγκατεστημένα. Υπολογισμός εμφύσησης παραθύρου - 1/400 της επιφάνειας δαπέδου (το S δεν είναι μικρότερο από 0,05 m2). Τουλάχιστον δύο παράθυρα οργανώνονται μέσω της ροής. Το άνοιγμα καλύπτεται από περσίδες, για ελεύθερη πρόσβαση στον άνεμο.

Η φύση της στέγης απαιτεί τον αερισμό της κορυφογραμμής περισσότερο αισθητικό φορτίο. Επομένως, τα έτοιμα τεχνικά συστήματα συνδυάζονται με διακοσμητικά στοιχεία. Η ομορφιά είναι έξω, και μέσα - μια πλήρης ανταλλαγή αέρα και προστασία από το χτύπημα του χιονιού κάτω από τη στέγη.

Έτοιμα συστήματα εξαερισμού για το πατίνι.

Rib κεραμική οροφή είναι κατασκευασμένο από κεραμίδια κορυφογραμμής. Κάθε ένας κάθεται σε ένα προσωπικό στήριγμα. Ολόκληρη η σειρά στηρίζεται σε μια ράγα ράχης, πάνω από την οποία τοποθετείται μια σφραγισμένη μεταλλική ταινία. Προστατεύει τη ροή του αέρα από πάνω και επιτρέπει στον αέρα να διέλθει από μέσα.

Τελειωμένο στοιχείο για Ευρωσφαίρια έχει μια φαρδιά πτέρυγα 25 εκ. και δεν απαιτεί προστατευτική ταινία. Κύματα υλικού στεγών δημιουργούν τον απαραίτητο εξαερισμό της κορυφογραμμής. Μια παρόμοια τεχνική για το σχιστόλιθο αμιάντου-τσιμέντου.

Επίστρωση από μεταλλικά και επαγγελματικά δάπεδα στην άκρη είναι κολλημένο με ένα ύφασμα εξαερισμού. Το διακοσμητικό τμήμα κάμπτεται από το επίπεδο μέταλλο στις καθορισμένες διαστάσεις και σχήματα.

Μαλακό Ασφαλτόστρωση ασφάλτου Διατίθενται λουριά με ραβδώσεις, μέταλλο ή πλαστικό. Το τμήμα άκρων βοηθά να λυγίσει το στοιχείο για διαφορετικές γωνίες της οροφής. Το κορυφαίο πλαστικό καλύπτεται με το κύριο υλικό. Ο εξαερισμός της ράχης στη ράβδο περνάει από ένα πλέγμα πλέγματος.

Δάπεδα στέγη ραφής καλυμμένο με πατίνι από λείο μέταλλο, που υψώνεται πάνω από τη βάση με πρόσθετες ράβδους. Η οπή εξαερισμού προστατεύει το πλέγμα PVC. Αυτό είναι το πιο "δωρεάν" σχέδιο για τον εξαερισμό της κορυφογραμμής.

Στις κυματοειδείς μορφές κατά μήκος της περιμέτρου της ταινίας κορυφογραμμής, το διάκενο κλείνεται με ταινίες σφράγισης (διογκωμένο πολυαιθυλένιο). Γεμίζουν τις εσοχές του καταστρώματος για να προστατεύσουν τον χώρο κάτω από την οροφή. Αλλά οι σφραγίδες λειτουργούν καλά μόνο το καλοκαίρι και στη συνέχεια τα πρώτα χρόνια. Η πορώδης υφή είναι γρήγορα φραγμένη με σκόνη και χιόνι. Η ροή του αέρα εμποδίζεται.

Το χιόνι και ο άνεμος είναι οι κύριοι ένοχοι του "καθυστερημένου" εξαερισμού της κορυφογραμμής σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη. Συχνά περιπλέκουν τη ζωή των ήδη δύσκολα αεριζόμενων πολύπλοκων οροφών.

Βοηθητικός αερισμός της κορυφογραμμής.

Η ροή αέρα στηρίζεται στις στροφές και τις στροφές της οροφής και υπάρχουν πολλά τέτοια εμπόδια στο δρόμο προς την άκρη. Τα πρόσθετα αεροηλεκτρικά στοιχεία ενισχύουν τον αερισμό κάτω από την οροφή στο επίπεδο της κορυφογραμμής.

 • Τα αεροηλεκτρονικά εγκαθίστανται με την προσδοκία ότι το χειμώνα θα έχει λιγότερο από 3-5 εκατοστά χιόνι σε αυτό, διαφορετικά ο αερισμός θα επικαλύπτεται.
 • Οι πύλες της κορυφογραμμής κερδίζουν ανεβαίνοντας πάνω από την επιφάνεια της κύριας κορυφογραμμής. Τοποθετείται με κάθοδο 3 m το ένα από το άλλο. Το έργο των εξαρτημάτων της κορυφογραμμής ενισχύεται από τις βαλβίδες κάτω από την οροφή. Εγκαθίστανται πιο κοντά στην κορυφογραμμή με ρυθμό 1 * 50 m2.
 • Οι έξοδοι εξαερισμού είναι ανοιχτές όλο το χρόνο και προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες. Κύλινδροι αυξάνονται πάνω από την οροφή κατά 15-50 cm, το οποίο εξοικονομεί από τις καταθέσεις χιονιού. Επιλέξτε ventsvyhody για οποιοδήποτε υλικό στέγης. Η γωνία της ράμπας είναι 0 ° - 50 °.

Ο αριθμός των αεραγωγών εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της στέγης: την παρουσία των πλευρών, των άκρων, της γωνίας της οροφής. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η στασιμότητα του αέρα σε κατάγματα και να διατηρηθεί η φυσική ροή. Οι ομοιογενείς εξόδους εξαερισμού είναι πιο πρακτικές από την εγκατάσταση εξαναγκασμένων ανεμιστήρων. Ο ανεμιστήρας απορροφά τον αέρα από τον τόπο που απλώνεται πιο εύκολα - στα σύνθετα στοιχεία παραμένουν περιοχές "μουστάκι".

Στην οροφή λειτουργεί ένας συνδυασμός - πλήρης αερισμός της κορυφογραμμής και πρόσθετα στοιχεία για την ενίσχυση της ροής του αέρα. Αν κάποιος τραυματιστεί κάποια χειμωνιάτικα, τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ο χώρος κάτω από την οροφή θα παραμείνει εντελώς προστατευμένος από τη συμπύκνωση.

Η συσκευή αερισμού μιας μαλακής οροφής

Η συνεχής και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα κάτω από την οροφή αποτελεί εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής τόσο της οροφής όσο και ολόκληρης της δομής. Η άνεση των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι εξαρτάται επίσης από τον εξαερισμό, καθώς παίζει βασικό ρόλο στο σχηματισμό του μικροκλίματος.

Χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός μιας μαλακής οροφής δεν είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία. Αντίθετα, η παρουσία ή η απουσία αερισμού στους χώρους επηρεάζει άμεσα την ανταλλαγή αέρα στην οροφή. Για την αποτελεσματική εκτροπή της καταστρεπτικής υγρασίας από τους χώρους διαβίωσης μέσω της οροφής, είναι απαραίτητο να αναλυθεί ο εξαερισμός όλων των στοιχείων του σπιτιού ως ολιστική διαδικασία.

Εάν η διαμόρφωση της οροφής είναι σύνθετη, έχει πολλές μεταβάσεις, άκρα, η διαδικασία απομάκρυνσης του εξαγόμενου αέρα πρέπει να χωρίζεται σε τμήματα και να οργανώνει χωριστά τις ροές αέρα στην οροφή.

Ως αποτέλεσμα του καλό εξαερισμού, ο αέρας στον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να αντικατασταθεί περίπου 2 φορές την ώρα.

Η απόδοση μιας αεριζόμενης οροφής εξαρτάται από τις πλαγιές των πατίνων. Όσο πιο απότομες είναι, τόσο πιο εντατική είναι η διαδικασία του αερισμού.

Σε αντίθεση, σε στέγες με κλίση μικρότερη από 20% και κόπηκε στέγη εξαερισμού ασταθής και είναι αποτελεσματικό μόνο υπό πίεση ανέμου.

Μια χρήσιμη προσθήκη είναι η κατασκευή στην οροφή βοηθητικών εξαρτημάτων καυσαερίων (αεριστήρες), τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού αερισμού της οροφής. Τοποθετήστε τις στις στέγες μιας πολύπλοκης διαμόρφωσης, όταν τα συνηθισμένα μέσα δεν επαρκούν.

Τοποθετημένοι αεριστήρες κοντά στην κορυφογραμμή. Στην επικάλυψη συγκολλημένων υλικών που αποτελούνται από δύο στρώματα, η εγκατάσταση αεριστήρων πραγματοποιείται στο κάτω στρώμα του υλικού.

Τα θερμικά χαρακτηριστικά της μόνωσης και η αντοχή της αντοχής των δομών οροφής εξαρτώνται άμεσα από την παρουσία υγρασίας σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, η αεριζόμενη οροφή και η συσκευή εξαερισμού των χώρων είναι οικονομικά βιώσιμες, ακόμη και όταν απαιτείται αναγκαστική εναλλαγή αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού - είναι να εξασφαλίσει την διέλευση του αέρα, διευκολύνοντας την εξαγωγή του εκτός θερμαινόμενου από κάτω από την κάλυψη στεγών. Ο αεριζόμενος αέρας παρέχει εξαερισμό στη σοφίτα.

Εάν ο αερισμός κάτω από την οροφή εκτελείται σωστά, τότε αυτή η ροή αέρα περνά φυσικά και δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι αεριστήρες παράγονται σε διάφορες διαμέτρους και ύψη. Το μέγεθος και η ποσότητα τους επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή της οροφής που είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτα πλακάκια.

Η παρουσία αεριζόμενου χώρου κάτω από την οροφή έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • σταθερή δροσερή και ξηρή κατάσταση της σοφίτας.
 • ο εξωτερικός αέρας από τη σοφίτα είναι σε θέση να πάει φυσικά.
 • Τα συστατικά στοιχεία της οροφής, οι επιστρώσεις και το στρώμα θερμικής μόνωσης δεν εκτίθενται σε υψηλή υγρασία.
 • απουσία συνθηκών για το σχηματισμό μούχλας και σήψης, αποτροπή βλάβης υλικών φινιρίσματος στέγης,
 • μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όταν χρησιμοποιούνται μαλακές επικαλύψεις, το κύριο μειονέκτημα είναι η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας στο στρώμα και η θερμομόνωση.

Η αυξημένη υγρασία αυτών των στρωμάτων της στέγης προκαλεί ορισμένες αρνητικές συνέπειες, όπως:

 • Πιέζοντας στέγες, που προκύπτουν από τη θέρμανση του το καλοκαίρι λόγω της στρωματοποίησης υλικών ασφάλτου-πολυμερούς υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας.
 • Αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας προκαλεί υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από το υλικό στεγάνωσης, το οποίο υποβαθμίζει τις θερμικές ιδιότητες. Θεωρητικά, αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη των ύγρανση ποσότητας 1-2% είναι μια αύξηση της θερμικής αγωγιμότητας ιδιοτήτων του υλικού κατά 30-40%. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους θέρμανσης της εγκατάστασης. Μαζί με την απώλεια θερμότητας, ο υπερκορεσμός των στρώσεων υγρασίας της οροφής μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας.
 • Καταστροφή του στεγανοποιητικού στρώματος Η επίστρωση προκαλείται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα στο υλικό. Μετά τη μείωση της θερμοκρασίας της περιβάλλουσας ατμόσφαιρας, λαμβάνει χώρα κρυστάλλωση της απορροφούμενης υγρασίας στο υλικό και αύξηση του όγκου της. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την εμφάνιση μικροσυστοιχιών και την καταστροφή της επίστρωσης. Παρόμοιες αρνητικές διεργασίες εμφανίζονται στο στρώμα στεγάνωσης, καταστρέφοντας την ακεραιότητά του.

Ποικιλίες

Οι αεριστήρες για τη στέγη έρχονται σε διάφορες τροποποιήσεις και μεγέθη. Χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του χώρου κάτω από τη στέγη, την εξάλειψη της συμπύκνωσης και την απομάκρυνση του υγρού αέρα έξω. Πριν αγοράσετε έναν αεριστήρα, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και των τύπων του.

Έντονη

Διαφορετικά, αυτοί οι αεριστές ονομάζονται βαλβίδες σημείου στέγης. Τοποθετούνται σε οροφές, στις οποίες δεν υπάρχει παγοδρομίου και επίπεδη. Ο ίδιος ο αεριστήρας της στέγης είναι κατασκευασμένος από πλαστικό υψηλής αντοχής, ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις και στην έκθεση στο ηλιακό φως (καύση).

Έχει στη δομή της 4 μέρη: μια φιάλη, μια προστατευτική ομπρέλα σε αυτήν, έναν σωλήνα και ένα διηθητικό δίχτυ.

Σύμφωνα με τη διαμόρφωση της φιάλης, χωρίζονται σε επίπεδη και φιάλη. Σε ένα μονότονο και χτυπητό τύπο στέγης, εγκαθίστανται φιάλες και οι επίπεδες τοποθετούνται σε επίπεδες. Αυτοί οι αεριστήρες είναι παραγωγικοί εάν τοποθετηθούν ομοιόμορφα σε ολόκληρη την οροφή. Συνήθως, τα 20 m2 της στέγης απαιτούν έναν εκτροπέα, αλλά, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε δύο.

Ridge συνεχής

Σύμφωνα με το όνομα, εγκαθίστανται σε στέγες με σκάλες. Αποτελούν μόνιμη έξοδο, που βρίσκεται στην κορυφή της ράμπας. Ο αεριστήρας της κορυφογραμμής πραγματοποιείται με τη μορφή τετραγώνου, εξοπλισμένου με διαμπερείς οπές, που ονομάζονται εκρηκτικά.

Τα απόβλητα είναι σημείο (που γίνεται σε απόσταση 6-8 m μεταξύ τους) και σχισμή (διάκενο 5 cm). Υπάρχει ένα προστατευτικό πλέγμα από τη διείσδυση μέσα στην οροφή των εντόμων. Μια παρόμοια συσκευή τοποθετείται γύρω από την κορυφογραμμή και στερεώνεται στο υλικό στεγών. Τα μεμονωμένα συστατικά του αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα. Ο αεριστήρας διατηρεί τέλεια την υγρασία και αφήνει τον αέρα να βγει έξω, εμποδίζοντας τον να παραμείνει στάσιμος στον αττικό χώρο.

Πώς να επιλέξετε;

Στις μαλακές στέγες χρησιμοποιούνται διάφοροι εκτροπείς, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο της οροφής.

Κατά την επιλογή ενός αεριστή, πρέπει να προτιμάτε τα προϊόντα που έχουν πιστοποιητικά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή.

Κατά την αγορά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πληρότητα του κιτ και στην απουσία μηχανικών βλαβών (γρατζουνιές, τσιπς, ρωγμές και παραμορφώσεις).

Εξοπλισμός εξαερισμού για στέγες

Η διάρκεια ζωής ενός κτιρίου, η ανθεκτικότητά του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των συστημάτων εξαερισμού της μονωμένης οροφής.

Το σύστημα αερισμού στο σπίτι.

Ο παραδοσιακός αερισμός της στέγης και της σοφίτας με τη βοήθεια θυρών παραθύρων αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός στην πράξη.

Ένα πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την κατασκευή οπών για εξαερισμό στην κορυφογραμμή της οροφής. Με τον εξαερισμό αυτό, όλη η υπερβολική υγρασία που διεισδύει από το θερμό δωμάτιο στην οροφή, αφαιρείται έξω. Αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, όλα τα στοιχεία της οροφής βρέχονται από τη συμπύκνωση. Αυτή η υγρασία διεισδύει στα στρώματα θερμομόνωσης, εγκαθίσταται στις κατασκευές δοκών. Όλα αυτά οδηγούν στο σχηματισμό μύκητα και μούχλα, τα οποία καταστρέφουν τα ξύλινα στοιχεία της στέγης, σκυροδέματος και τούβλων δομές, προκαλούν τη διάβρωση των κατασκευών από μέταλλο. Το χειμώνα, το συμπύκνωμα γίνεται η αιτία εμφάνισης πάγου στην οροφή. Αυτό, με τη σειρά του, βλάπτει το σύστημα υδρορροής και το υλικό στέγης. Η προστασία από αυτά τα δυσάρεστα φαινόμενα είναι κατάλληλα εξοπλισμένη στεγάνωση και αερισμός της οροφής.

Υλικά και εργαλεία

Εργαλεία για την εγκατάσταση της εξαγωγής εξαερισμού στην οροφή.

Για τον εξοπλισμό εξαερισμού στην κορυφογραμμή, η αποκαλούμενη οροφή πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη. Για να εκτελέσετε όλη την εργασία που χρειάζεστε:

 • τελικές κατασκευές στέγης.
 • Ειδική μεμβράνη με την οποία είναι τοποθετημένη η στεγανοποίηση.
 • θερμάστρα οποιουδήποτε είδους.
 • Ξύλινες ράγες για το κιβώτιο και το αντίβαρο.
 • υλικό στέγης?
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • κατσαβίδι?
 • κολλητική ταινία;
 • συρραπτικό κτιρίου.

Γενικές αρχές εργασίας

Κατά τη ρύθμιση της οροφής κατασκευάζονται συνήθως τα κενά μεταξύ του στρώματος στεγάνωσης και του υλικού κατασκευής στέγης. Συμβάλλουν στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αλλά μαζί με τους ατμούς υγρασίας, μέρος της θερμότητας επίσης αφήνει, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση του κόστους θέρμανσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αν η στεγανοποίηση έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα και απρόσεκτα. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει στις στέγες με απαλές κλίσεις.

Για κάθε τύπο υλικού στέγης υπάρχουν στοιχεία αερισμού που είναι τοποθετημένα στην κορυφογραμμή της οροφής. Αυτά μπορεί να είναι βότσαλα υπο-ζωνών με κανάλια αέρα. Υπάρχουν ειδικές ράβδους ράχης από πλαστικό ή μέταλλο. Όλα αυτά τα στοιχεία αγοράζονται μαζί με το υλικό στέγης. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να προστατεύονται από την είσοδο σε αυτά κλαδιά, πουλιά, έντομα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών που διατίθενται προς πώληση.

Εξαερισμός για διαφορετικούς τύπους στέγης.

Όταν εγκαθιστάτε την κορυφογραμμή σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να γεμίσετε τα διάκενα μεταξύ των στοιχείων της και της επιφάνειας της οροφής με αφρώδες υλικό ή να τα κολλήσετε με σφραγισμένη ταινία. Το άλογο πρέπει να παραμείνει πλήρως αεριζόμενο. Μέσα στον αττικό χώρο στο πάνω μέρος των δοκών, στις προεξοχές και στην κορυφογραμμή, είναι καλό να κατασκευάζονται τρύπες με διάμετρο τουλάχιστον 20 mm ή επιμήκεις σχισμές. Παρέχουν επίσης εξαερισμό της οροφής. Στην κορυφογραμμή, μπορείτε επίσης να αφήσετε τέτοιες τρύπες ή να τοποθετήσετε σωλήνες εξαερισμού σε αυτό.

Οι εξόδους αέρα με ατμούς υγρασίας μέσω των στοιχείων της ράχης της οροφής είναι συνεχείς και ομοιάζουσες με το σημείο. Οι μύγες εξόδου (που ονομάζονται επίσης αεριστήρες στέγης) γίνονται στο ίδιο το πατίνι ή δίπλα του. Συχνά αυτοί οι αεριστήρες διαθέτουν ανεμιστήρα και συνδυάζονται με το σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του σπιτιού. Αλλά ο εξαερισμός είναι πιο αποτελεσματικός με συνεχείς εξόδους. Μια συνεχής έξοδος είναι τοποθετημένη κατά μήκος του μήκους ολόκληρης της κορυφογραμμής. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο μόνο να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση του αέρα από το χαμηλότερο τμήμα του γείσου στην κορυφογραμμή. Η συνολική επιφάνεια διατομής του διακένου εξαερισμού στην κορυφογραμμή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05% σε σχέση με τη συνολική έκταση των οροφών της οροφής.

Για να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός αερισμός του χώρου, είναι πιο λογικό να τοποθετούνται τα ανοίγματα εξαερισμού κάτω από την οροφή σε όλο το μήκος της περιμέτρου του κτιρίου ομοιόμορφα και στην κορυφογραμμή - καθ 'όλο το μήκος του. Μια τέτοια ρύθμιση σύμφωνα με τους νόμους της αεροδυναμικής είναι η πιο ορθολογική για εντατική ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρο τον όγκο του αττικού χώρου. Τα κάτω ανοίγματα λειτουργούν στην εισροή αέρα, στις τρύπες της κορυφογραμμής - στην κουκούλα.

Η συσκευή αερισμού της κορυφογραμμής της οροφής.

Το άλογο όχι μόνο προστατεύει την τρύπα ανάμεσα στις οροφές της οροφής από τις βροχοπτώσεις, αλλά και εξαερίζει τον αττικό χώρο.

Ο εξαερισμός της οροφής είναι εγκατεστημένος με αυτή τη σειρά:

 1. Το σύστημα δοκών είναι συναρμολογημένο.
 2. Μια στεγανοποίηση από μια ειδική μεμβράνη στερεώνεται στα πόδια των δοκών. Οι ανώτερες λωρίδες του φιλμ πέφτουν στον πυθμένα, επικαλύπτοντάς τις κατά 15-20 εκ. Οι ραφές είναι κολλημένες με μια ειδική ταινία σύνδεσης. Αυτή η μόνωση θα είναι πολύ αξιόπιστη.
 3. Κατά μήκος των ποδιών του συστήματος δοκών, η πλάτη του καλύμματος είναι γεμισμένη, τότε το κιβώτιο.
 4. Το κύριο υλικό κατασκευής στέγης είναι η οδοντίνη, η μεταλλική στέγη, ο κυματοειδής πίνακας, ο σχιστόλιθος κλπ.

Ο χώρος μεταξύ της οροφής και της μεμβράνης στεγανοποίησης πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 και κατά προτίμηση 4-5 cm. Η παρουσία αυτού του διακένου παρέχει αερισμό μέσω των ανοιγμάτων της κορυφογραμμής.

Τελικά συστήματα πατινάζ

Για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών σπιτιών και κατασκευαστών, δημιουργείται η παραγωγή ειδικών αλάτων με αερισμό. Φαίνονται κομψά και συναρμολογούνται εύκολα από μεμονωμένα στοιχεία. Η επιφάνειά τους αντιμετωπίζεται με σκοπό την προστασία από τις ατμοσφαιρικές επιρροές. Το σύστημα εξαερισμού δεν έχει κινούμενα μέρη και δεν καταναλώνει ενέργεια. Κάθε στοιχείο έχει μήκος 1220 mm και δεν απαιτεί τελικά καλύμματα. Είναι καθιερωμένο ένα τέτοιο skate σε οποιαδήποτε στέγη με κλίση 15-53 βαθμούς. Η περίοδος εγγύησης είναι 20 χρόνια. Σημειώνοντας αυτό το παπούτσι VentSure Rigid Strip.

Υπάρχει μια κυλιόμενη έκδοση του VentSure Rigid Roll. Είναι επίσης πολύ εύκολο στη μεταφορά και εύκολη εγκατάσταση σε μια οροφή με κλίση 10-60 μοίρες. Παράγεται σε ρολά από κυματοειδές ειδικό πλαστικό. Το μήκος του κυλίνδρου είναι 6 μέτρα.

Η σωστή διάταξη στεγάνωσης, θερμομόνωση και εξαερισμός - μια υπόσχεση της μακροζωίας της οροφής.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό της στέγης

Κατά την κατασκευή της οροφής χρησιμοποιούνται πολλές ξύλινες κατασκευές. Και αυτό το υλικό έχει ένα όχι πολύ καλό χαρακτηριστικό - το ξύλο απορροφά την υγρασία. Ακόμη και αν η στέγη σας είναι αξιόπιστη και δεν επιτρέπει την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, το νερό θα διεισδύσει ακόμα στο χώρο του σοφίτα από τον αέρα. Εάν το δέντρο είναι κορεσμένο με υγρασία, θα αρχίσει να σαπίζει και η οροφή σας θα γίνει γρήγορα άχρηστη. Αλλά η επισκευή του είναι μια δαπανηρή χαρά. Εξαερισμός της οροφής - αυτό είναι ακριβώς που μπορεί να επεκτείνει εύκολα τη ζωή της οροφής. Σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό και θα συζητηθεί στο άρθρο.

Τύποι εξαερισμού στέγης

Η παρουσία σωλήνων στην οροφή δεν επιδεινώνει με κανέναν τρόπο την εμφάνιση του σπιτιού, κατά κανόνα, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τέτοιες κατασκευές. Ο πρώτος, ανεμιστήρας, παρέχει αερισμό του αποχετευτικού συστήματος. Τα άλλα δύο παρέχουν εσωτερική κυκλοφορία αέρα και ένα απόσπασμα από την κουζίνα. Το εξαερισμό στην οροφή είναι μια απλή διαδικασία. Όπου πιο δαπανηρή μπορεί να είναι η διασφάλιση της κυκλοφορίας του αέρα στον αττικό χώρο.

Τύποι εξαερισμού στέγης

Ο εξαερισμός της οροφής θα βοηθήσει στην αποφυγή πολλών προβλημάτων και θα παρατείνει σημαντικά τη ζωή της οροφής. Για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να εξασφαλιστούν δύο παράγοντες. Πρώτον, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια εισροή αέριων μαζών. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Τέτοιες συσκευές είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος των στεκαριών.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εκροή υγροποιημένου αέρα από τον αττικό χώρο. Για αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω δομές:

 • Ανεμιστήρες στέγης?
 • ανεμιστήρα με εξαερισμό.
 • ειδικοί ηλεκτρικοί ανεμιστήρες.
 • αδρανειακών στροβίλων.

Μέσω των διατρήσεων στα σκεπάσματα, ο αέρας από το περιβάλλον θα διεισδύσει στον αττικό χώρο. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υγρασία, θα διαφύγει στην ατμόσφαιρα μέσω του αλόγου ή άλλων συσκευών. Αλλά αυτή είναι μια γενική αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού οροφής. Για κάθε ποικιλία της υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις της ρύθμισης.

Ανεμιστήρας οροφής: κρύα σοφίτα

Η απλούστερη επιλογή, πώς να φτιάξετε τον εξαερισμό της οροφής - είναι να εξοπλίσετε μια κρύα σοφίτα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και οικονομικό κόστος. Θα αρκεί να υπάρχουν κάποιες θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.

Στην περίπτωση αυτή, η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω:

 1. προεξοχή γείσο?
 2. η κορυφογραμμή στέγης?
 3. τα παράθυρα ή τα πλέγματα αέρος.

Για μια οροφή τύπου gable, ο εξαερισμός γίνεται συνήθως μέσω του αετώματος. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο εύκολη, αξιόπιστη και χαμηλού κόστους. Εάν τα αετώματα είναι κατασκευασμένα από τούβλα, τότε μπορείτε να κάνετε οπτικές τρύπες σε αυτά. Πρέπει να γίνουν σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλιστεί καλύτερος αερισμός του χώρου της σοφίτας.

Αντί τρύπες ή παράθυρα αυτιών, μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά πλέγματα εξαερισμού. Ένα από αυτά πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο για να αυξάνει ή να μειώνει τη ροή του αέρα. Τα ίδια τα πλέγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με ένα πλέγμα που προστατεύει τον αττικό χώρο από τη διείσδυση των εντόμων.

Εάν η οροφή σας είναι οροφή τεσσάρων βημάτων ή ισχίου, τότε είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε αετώματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται μέσα από τις μαρκίζες. Εάν τα φτιάχνετε μόνοι σας από ξύλο, τότε πρέπει να δημιουργήσετε μικρές ρωγμές μεταξύ των σανίδων. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προβολείς με διατρήσεις, στην περίπτωση αυτή θα παρέχεται η απαιτούμενη ροή αέρα, καθώς ολόκληρο το πλέγμα θα προστατεύει από έντομα.

Ο εξαερισμός εξαερισμού μέσω της οροφής γίνεται μέσω του πατινιού. Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το υλικό στέγης που χρησιμοποιείται. Όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν τη λύση τους για τον εξαερισμό. Εάν χρησιμοποιείτε σχιστόλιθο ή κάποια άλλα υλικά, η παραγωγή θα πρέπει να γίνει μόνος σας. Γι 'αυτό, οι πτυχές γίνονται στην κορυφογραμμή μέσω της οποίας ο αέρας θα περάσει στην ατμόσφαιρα.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν στον αερισμό της γης με την κοιλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, οι αεριστήρες είναι εγκατεστημένοι για κανονικό αερισμό. Αλλά η χρήση τους θεωρείται ορθολογική εάν η κλίση της ράμπας είναι μεγαλύτερη από 45 μοίρες. Αν η οροφή είναι επίπεδη, οι αεριστήρες θα κρατήσουν το χιόνι το χειμώνα και η απόδοση του εξαερισμού θα πέσει δραματικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αδρανειακούς στροβίλους ή ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Θα αναγκάσουν να "αντλήσουν" τον αέρα μέσω του σοφίτα.

Για να δημιουργήσετε τον εξαερισμό της μη μονωμένης οροφής είναι ένα μάλλον απλό έργο. Εδώ είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εισροή και η εκροή του αέρα. Εάν έχετε μια στέγη από κεραμιδί, τότε πιο συχνά οι οπές εξαερισμού γίνονται στο αέτωμα. Με τη συσκευή ισχίου, η εισροή παρέχεται μέσω των γείσων του γείσου και η εκροή μπορεί να τοποθετηθεί σε αεριζόμενο παγοπέδιλα ή με ανεμιστήρα και στρόβιλο.

Αεριζόμενη μονωμένη οροφή

Είναι εντελώς διαφορετικό αν η σοφίτα σας είναι ζεστή. Σε αυτή την περίπτωση, κάτω από τη στέγη, θα τοποθετηθεί ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού. Αυτή η πίτα πρέπει να αερίζεται διαφορετικά. Ο αέρας πρέπει να διέρχεται μεταξύ στρώματος θερμαντήρα και στεγανοποίησης. Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε έναν ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 2-3 εκατοστά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του θερμομονωτικού υλικού. Για παράδειγμα, ένα στρώμα ορυκτού μαλλιού με το χρόνο μπορεί να αυξηθεί κατά σχεδόν 20 τοις εκατό.

Αυτό το κενό παρέχεται από τα ίδια τα δοκάρια. Η θερμομόνωση τοποθετείται μεταξύ τους έτσι ώστε η άνω άκρη τους να μην φτάνει στο ανώτερο όριο των δοκών. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, τότε κάντε το με ράφια. Η εισροή αέρα, όπως στην περίπτωση μιας κρύας σοφίτας, παρέχεται μέσω των εσοχών του γείσο. Στη θέση τους υπάρχουν ειδικά διάτρητα πλακάκια.

Όλο αυτό το έργο είναι αρκετά επίπονο, ειδικά αν η οροφή έχει πολύπλοκη δομή. Ως εκ τούτου, σήμερα όλο και πιο συχνά καταφεύγουν σε έναν άλλο τρόπο για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός της οροφής. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο υλικό - μια διάχυση ή μια διαπερατή από ατμούς μεμβράνη. Τοποθετείται απλά πάνω από το στρώμα θερμικής μόνωσης. Η μεμβράνη περνάει την υγρασία μόνο σε μία κατεύθυνση, οπότε είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε σωστά.

Ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας είναι μια δύσκολη δουλειά. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη διακένου (2-3 cm) στην περιοχή της οροφής μεταξύ των στρωμάτων μόνωσης και στεγανοποίησης. Αυτό γίνεται με την αύξηση των δοκών ή τη δημιουργία ενός επιπλέον κλουβιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο υλικό - μια μεμβράνη διάχυσης. Ποια, εξασφαλίστε την απομάκρυνση της υγρασίας από τη θερμάστρα. Αλλά ένα τέτοιο υλικό δεν είναι φθηνό, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πρόσθετα έξοδα.

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της στέγης: Εγκαταστήστε τον εαυτό σας τον εαυτό σας

Μιλάμε για την ανάγκη για εξαερισμό της οροφής δεν αξίζει καν. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά πώς να το καταστήσει αποτελεσματικό, ανθεκτικό, αλλά και να τοποθετηθεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Γιατί χρειάζομαι αερισμό στέγης;

Η σημασία της στέγης είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ως εκ τούτου, η ανέγερση του κτιρίου, έμπειροι οικοδόμοι με ιδιαίτερη φροντίδα εξοπλίζουν την οροφή, παρέχοντάς του μια αξιόπιστη μόνωση, μόνωση και σύστημα εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία μιας οικίας σε εσωτερικό χώρο, σχηματίζεται ατμός, ο οποίος, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει στο χώρο κάτω από την οροφή. Και αν δεν υπάρχει σωστά ρυθμισμένος εξαερισμός της οροφής, ο ατμός εγκαθίσταται στις κατασκευές στέγης, προκαλώντας τους να υποβαθμιστούν και να καταστραφούν τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Η οροφή χωρίς εξαερισμό είναι επικίνδυνη. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, διαβρώνοντας τη μόνωση, πράγμα που σημαίνει φθορά της θερμικής αγωγιμότητας και κατάψυξη του σπιτιού. Αποφύγετε αυτό θα βοηθήσει ένα καθιερωμένο σύστημα εξαερισμού της οροφής, το οποίο θα απομακρύνει το συμπύκνωμα έξω και θα αποτρέψει το να καταστρέψει ολόκληρη τη δομή.

Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στέγης, είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας

Ο εξαερισμός του σπιτιού είναι σημείο και συνεχής, φυσικός και αναγκασμένος. Οι πιο συνηθισμένες πηγές κυκλοφορίας του αέρα είναι:

 • παράθυρα υπνοδωματίων
 • πατίνια με κεκλιμένες στέγες.
 • τα κενά που προβλέπονται στα κέικ στεγών και στις σχάρες γείσων ·
 • τους ανεμιστήρες εξαγωγής στις στέγες και σε άλλα κομμάτια του συστήματος εξαερισμού με οπές.

Για μικρές ή μεσαίες στέγες υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός. Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίστανται σε μεγάλες στέγες, όπου η φυσική ανταλλαγή αέρα του χώρου κάτω από την οροφή δεν είναι αρκετή.

Στοιχεία του συστήματος στέγης εξαερισμού

Συναρμολόγηση των εξαρτημάτων αερισμού (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας) δεν είναι περισσότερο από 2-5% του κόστους της οροφής, η οποία είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που απαιτείται για την επισκευή της οροφής, τα επιμέρους τμήματα του σπιτιού, και στη συνέχεια ολόκληρη τη δομή ως σύνολο, αν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι τοποθετημένο, ή εγκατασταθεί σε "Ίσως, υποθέτω, και με κάποιο τρόπο."

Τα κύρια καθήκοντα που ανατίθενται στα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού:

 • απομάκρυνση του ατμού που εισέρχεται στο χώρο κάτω από την οροφή από το εσωτερικό του σπιτιού.
 • μείωση της ροής θερμότητας που διεισδύει στη στέγη λόγω της θέρμανσής του στον ήλιο.
 • ισοπέδωση της θερμοκρασίας στέγης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός αλεξίσφαιρων στα άκρα των γείσων και του πάγου στην επιφάνεια της στέγης.

Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου αποτελείται από διάφορα στοιχεία που εκτελούν ένα κοινό καθήκον: να εξασφαλίζουν ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας της στέγης και του χώρου κάτω από την οροφή

Βελτίωση ταινιών στέγης

Η ταινία για τον αερισμό κλείνει όλες τις ρωγμές στην οροφή, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή ανταλλαγή αέρα και προστατεύοντας το χώρο κάτω από την οροφή από το να πάρει τα συντρίμμια, την εισβολή των πτηνών και άλλων μικρών ζώων.

Ταινία αερισμού TOP ROLL S 240 mm εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα και προστασία του χώρου κάτω από την οροφή

Ανάλογα με το σκοπό της διάκρισης:

 • ταινία κορυφογραμμής αερισμού?
 • διάτρητη ταινία γείσου (στοιχείο αεροσκάφους από μαρκίζες).

Πλεονεκτήματα της χρήσης ταινίας στέγης:

 • δημιουργεί καλή διαπερατότητα αέρα.
 • τονίζει το διακοσμητικό φινίρισμα της οροφής.
 • παρέχει προστασία από την υγρασία, τα συντρίμμια και τα έντομα.

Η ταινία οροφής κορυφογραμμής προστατεύει την κορυφογραμμή στέγης από το να πέσει κάτω από την οροφή της βροχής και του χιονιού. Μαζί με αυτό, αφαιρεί ατμό από το κέικ στέγης, εμποδίζοντας την διαβροχή και την αποσύνθεση του συστήματος στέγης και του υλικού κάλυψης.

Μια καλή ταινία εξαερισμού των γνωστών κατασκευαστών, κατά κανόνα, αντιμετωπίζεται με ειδικές συνθέσεις από την ακτινοβολία UV, η οποία παρέχει πρόσθετη προστασία των αρμών στέγης από την καταστροφική ηλιακή ακτινοβολία. Τοποθετήστε μια ταινία κορυφογραμμής κατά μήκος της άκρης της οροφής, και ήδη πάνω από αυτό τοποθετήστε ένα άλογο. Οι εργασίες εκτελούνται σε θερμοκρασία αέρα + 5 ° C.

Η ταινία εξαέρωσης κορυφής τοποθετείται κάτω από τη μεταλλική πλάκα της κορυφογραμμής

Χρησιμοποιείται μια διάτρητη ταινία για να καλύψει τις μαρκίζες. Δεν προστατεύει μόνο το χώρο κάτω από την οροφή από τα τρωκτικά, τα πουλιά, τα έντομα, τη βρωμιά και δημιουργεί ελεύθερη ανταλλαγή αέρα, αλλά επίσης αυξάνει τη δύναμη ορισμένων εξαρτημάτων στέγης.

Η ταινία αερισμού PVC ενισχύει την κατασκευή των στεκαριών

Πλέγμα οροφής εξαερισμού

Για τις κεκλιμένες στέγες, εκτός από την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, ένα σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία ενάντια στα έντομα. Hornets, σφήκες και τα μικρά πουλιά αποικίσουν χώρο της οροφής, υποδοχές ύφανση, παρέχοντας έτσι όχι μόνο την επίδραση του ήχου και ανθυγιεινές, αλλά και παρεμβαίνει με το φυσικό αερισμό της στέγης. Για την καταπολέμηση μιας τέτοιας καταστροφής, έχει σχεδιαστεί ένα δίκτυο κουνουπιών εξαερισμού με μεγέθη 2-3 χιλιοστών.

Το καλύτερο θεωρείται ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, δεν αλλοιώνει το εξωτερικό του σπιτιού, έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αναλογικά. Από τα μείγματα, μπορεί να σημειωθεί μόνο μια υψηλή τιμή για άλλους τύπους διχτυών.

Το πλέγμα εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα για εξαερισμό στέγης θεωρείται ότι είναι το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό

Η χρήση χαλύβδινων ματιών είναι ανεπιθύμητη, διότι είναι διαβρωμένη λόγω διαρροών συμπυκνωμάτων, σήψης και σκουριάς. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ως επιλογή προϋπολογισμού ένα δίχτυ με μικρά κελιά χάριν της οικονομίας. Το πλεονέκτημα του είναι το χαμηλό κόστος και η απλότητα της εγκατάστασης - το πλέγμα στοιβάζεται επικαλυπτόμενο και στερεώνεται με συρραπτικό σε ξύλινες λεπτομέρειες μιας οροφής. Ωστόσο, το δίχτυ βαφής δεν είναι πολύ ισχυρό, επομένως βραχύβιο.

Το δίχτυ από υαλοπλέγματα δεν έχει επαρκή αντοχή, είναι εύκολα σχισμένο και διάτρητο από πτηνά, επομένως είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή επιλογή

Στοιχεία διόδου εξαερισμού στέγης

Στοιχεία διέλευσης (διεισδύσεις) - ένα μέρος των σωλήνων εξαερισμού. Είναι σχεδιασμένα για να σφραγίζουν τις τρύπες στέγης. Κατά κανόνα, δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση, αλλά επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε τύπο οροφής.

Οι διάδρομοι είναι ποικίλοι σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ο οποίος οφείλεται κυρίως στον κατασκευαστή, και ο δεύτερος - η στέγη (μαλακή οροφή, κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο). Αλλά είναι όλα εύκολο να εγκαταστήσετε. Τοποθετούνται τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και στην τελική οροφή.

Οι διαδρομές χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση των αρμών των σωλήνων εξαερισμού με στέγες

Μόνο με ακριβή τμήματα διέλευσης που αντιστοιχούν στο υλικό επικάλυψης μπορούμε να μιλάμε για την ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού, την απουσία διαρροών στις ζώνες διάτρησης και την ικανότητα να αντέχουν τα συστατικά της στέγης όλα τα κλιματικά φορτία.

Αεριστήρας για τον εξαερισμό της στέγης

Αυτά τα εξαρτήματα στεγών, ως αεριστήρες, είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότερο αερισμό μαλακών οροφών. Αυτά είναι στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία μειώνουν την πίεση κάτω από την οροφή και αυξάνουν την πρόσφυση, πράγμα που εξασφαλίζει την απαραίτητη ροή αέρα.

Ο αεριστήρας για τον αερισμό μιας στέγης από ένα μαλακό πλακίδιο μειώνει την πίεση σε ένα χώρο κάτω από την οροφή, από ό, τι παρέχει καλό αερισμό των σοφίτες

Επιλέξτε αεριστήρες, ανάλογα με την περιοχή της οροφής, τηρώντας τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι αεριστήρες τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία σε όλο το μήκος της οροφής για ομοιόμορφο αερισμό ολόκληρου του χώρου κάτω από την οροφή.
 • η απόσταση μεταξύ γειτονικών συσκευών μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 12 μέτρα.
 • σταθεροποιήστε τους αεριστήρες στους γόμφους ή τους κοχλίες αγκύρωσης και εξοπλίστε με φίλτρα που αποτρέπουν τη βρωμιά, την υγρασία και τα έντομα.
 • για την προσαρμογή του συστήματος κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής, επιλέξτε περιοχές στις αρμούς του στεγανοποιητικού.
 • Για να αποφύγετε τη διαρροή, χρησιμοποιήστε στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία.

Αναφέρεται επίσης σε εξαρτήματα εξαερισμού μαρκίζες χτένα, η οποία έχει μια κοινή αριθμό δοντιών, προστατεύοντας μαρκίζες σχισμής και παρακείμενο ανεμιστήρες χώρο στέγη και την οροφή. Είναι απαραίτητο σε επίπεδες στέγες με ανεπαρκή φυσική συναγωγή και επικλινείς στέγες, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσει φυσικό αερισμό.

Η προεξοχή της προεξοχής τοποθετείται απευθείας κάτω από την τελική σειρά του κεραμιδιού με βίδες με αυτοκόλλητη τομή

Βίντεο: εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής Systemair DVS

Κόμβος διέλευσης αερισμού μέσω της οροφής

Κάθε κανάλι αερισμού στην οροφή ενός σπιτιού, και σχηματίζει ένα λεγόμενο μονάδα πεδίου δίοδο εξόδου (UE) ως ένα σωλήνα, ή plug-in ίδια στέγη διαμέσου της εξόδου, ή στα w / w γυαλιά.

Κάθε στοιχείο του συστήματος εξαερισμού απαιτεί την εγκατάσταση μιας σφραγισμένης μονάδας για τη διέλευση από την οροφή

Οι βιομηχανικές μονάδες της διόδου εξαερισμού κατασκευάζονται σύμφωνα με την GOST 15150 και υπάρχουν:

 • Βαλβίδα και χωρίς βαλβίδα.

Οι βαλβίδες διέλευσης μπορούν να ελεγχθούν ανοίγοντας και κλείνοντας τον αγωγό εξαερισμού, αν είναι απαραίτητο

Ανάλογα με τον τύπο της στέγης και τα δομικά στοιχεία της οροφής και του αεραγωγού διαφέρουν ως προς τη μορφή:

Οι κόμβοι του περάσματος με κυκλικό τμήμα θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί

Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι κόμβοι διέλευσης είναι κυρίως κατάλληλοι για καμινάδες

Μαζί με τα τυπικά στοιχεία κατασκευάζονται συχνά μη τυποποιημένες μονάδες, σχεδιασμένες για την αρχική κατασκευή και συναρμολόγηση συστημάτων εξαερισμού. Ωστόσο, όλα πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις της GOST:

 • Πάχος μεταλλικού για κατασκευή τουλάχιστον 11,9 mm.
 • το μέγεθος του δακτυλίου υποστήριξης είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης κατά 30-40 cm.
 • υποχρεωτική θεραπεία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • το μήκος της δομής του υΕ χωρίς βαλβίδα δεν είναι μεγαλύτερο από 1 m.

Οι συστάσεις για το μέγεθος του διαδρόμου και τα κενά όταν εγκαθίστανται στην οροφή καθορίζονται στο GOST 15150

Οι κόμβοι του διαύλου για τα κανάλια καμινάδας είναι εξοπλισμένοι με αυστηρή τήρηση των κανονισμών πυρκαϊάς.

Ventisazor στην οροφή

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζεται ένα κενό εξαερισμού και, αν ναι, γιατί. Είτε είναι δυνατόν να μην το κάνουμε, τελικά και έτσι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ενός καλύμματος και ενός απορριμμάτων.

Αλλά πραγματικά - πραγματικά χρειάζεται ανεμιστήρα στην οροφή; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Εξαερισμός underroof δωμάτιο αποτελείται από τρία κενά: Γείσο διαμέσου του οποίου η ροή του αέρα, το χάσμα μεταξύ της οροφής και θερμαντήρα (μεμβράνη δεν μετρά) και το κενό στο ψηλότερο σημείο της οροφής (skate ή συναρμογής).

Ο στόχος τους - να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα κάτω από την οροφή και να αποφευχθεί η διαβροχή του θερμαντήρα. Και αν αμελούμε το κενό στην οροφή, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη στέγη και να αλλάξετε τη μόνωση πίτα θερμότητας. Και αυτό είναι το λιγότερο από όλα τα δεινά.

Το σπίτι ήταν ζεστό το χειμώνα, και το καλοκαίρι είναι δροσερό, στην οροφή είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τον εξαερισμό σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Επιπλέον, σκληρές επιστρώσεις, κατά κανόνα, απαιτούν βαφή κάθε 10-20 χρόνια. Όμως, ελλείψει κενών, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα χαλάσει τα φύλλα καταστρώματος από το εσωτερικό. Και αν η κορυφή του χρώματος τους είναι αρκετά απλή, τότε από το εσωτερικό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς την ανάλυση ολόκληρης της πίτας στέγης και την πλήρη αντικατάσταση των φύλλων.

Έτσι σε όλες τις ερωτήσεις η απάντηση είναι προφανής - τα κενά κάνουν. Δώστε στην οροφή να αναπνεύσει, για να αποφύγετε πρώτα μη παρατηρήσιμα, αλλά αυξανόμενα προβλήματα χιονόμπαλα. Επιπλέον, η απόσταση από την οροφή πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλιστεί η λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας.

Εάν μπλοκάρετε την κορυφογραμμή της στέγης, δηλ. Μην δημιουργήσετε ένα κενό, δεν θα υπάρξει καμία νόηση από το διάκενο μεταξύ της μόνωσης και της οροφής, καθώς και από το διάκενο του γείσου.

Εξαερισμός της οροφής από μέταλλο

Η μεταλλική οροφή είναι όμορφη, μοντέρνα, ισχυρή και αξιόπιστη, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, δηλαδή δεν επιτρέπει την εύκολη ροή του αέρα. Για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία, δημιουργήστε αερισμό σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Το φύλλο κάλυψης για τους αεραγωγούς εξόδου έφερε οπές, ακολουθώντας τα πρότυπα - μία οπή ανά 60 τ.μ., και θα τους έχει όχι λιγότερο από 0,6 m από την κορυφογραμμή. Σε μια σύνθετη κατασκευή στέγης, αυξάνεται ο αριθμός των εξόδων.
 2. Το εμπρόσθιο μεταλλικό τμήμα κοντά στην οπή αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί μια εστία διάβρωσης.
 3. Το ελαστικό σφράγισμα είναι επικαλυμμένο με σιλικόνη και βιδώνεται.
 4. Αφού στεγνώσει το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε το τρυπάνι και στερεώστε το με τις ειδικές βίδες που περιλαμβάνονται στην παράδοση.
 5. Από το εσωτερικό εξασφαλίζεται αξιόπιστη επαφή ατμού και στεγανοποίησης (φύλλα).
 6. Για να αποφευχθεί η διείσδυση υγρασίας στη μόνωση, εφαρμόζεται ένα πρόσθετο υλικό στεγανοποίησης στους χώρους όπου η μόνωση είναι στερεωμένη στη μόνωση.

Η βάση διείσδυσης τοποθετείται πάνω στο σφραγιστικό και στερεώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από μεταλλική στέγη

Εξαερισμός της οροφής από μαλακά πλακάκια

Πριν από τον εξαερισμό της μαλακής οροφής, αντιμετωπίζονται οι ακόλουθες εργασίες:

 • απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.
 • την πρόληψη της υπερθέρμανσης των κατώτερων στρωμάτων της στέγης.
 • παρέχοντας μια ισορροπία θερμοκρασίας στην επιφάνεια της στέγης.

Αν ο εξαερισμός είναι σωστά οργανωμένος, οι ροές ψυχρού αέρα εισέρχονται στο χώρο κάτω από την οροφή στις προεξοχές και εξέρχονται από την κορυφογραμμή ή τους αεριστήρες.

Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση των ροών αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή με τη σωστή διάταξη εξαερισμού

Ο εξαερισμός της μαλακής οροφής μπορεί να είναι μονής ή διπλής κυκλώματος. Αλλά αυτό ήταν αρκετό, πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

 • το πάχος του στρώματος αέρα μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα υπολογίζεται εκ των προτέρων από τη γωνία κλίσης και το μήκος των ακτίνων (αλλά μικρότερο από 4 cm).
 • δημιουργήστε πρόσθετες οπές κατά μήκος του πυθμένα της ράμπας, σφίγγοντάς τις με διάτρητη ταινία, δίχτυ, χτένα, επένδυση στην οροφή με προεξέχουσες προβολές.
 • να τοποθετήσετε κενά στην οροφή με τη μορφή αεραγωγών ή ανεμιστήρων για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Εάν η οροφή δεν είναι καινούργια και η μαλακή οροφή επισκευάζεται, αναζητήστε τα μέρη με το μεγαλύτερο διόγκωμα και τοποθετήστε αεριστήρες εκεί.

Βίντεο: εξαερισμός χώρου κάτω από την οροφή σε στέγες από εύκαμπτα ασφαλτικά βότσαλα

Εξαερισμός της οροφής ισχίου

Ο αερισμός των οροφών ισχίου μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε δύο ομάδες - εξαερισμό κρύου σοφίτας και μόνωση σοφίτας.

Η διευθέτηση του εξαερισμού ενός κρύου σοφίτα δεν θα δημιουργήσει δυσκολίες. Λόγω του μεγάλου όγκου της σοφίτας, δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια στην κανονική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω της προεξοχής γείσο, του ιππέα και της κορυφογραμμής. Τα παράθυρα του Dormer, τα οποία απομακρύνονται με σχάρες και βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές της οροφής, παρέχουν ένα βύθισμα.

Η φυσική κυκλοφορία του αέρα συμβαίνει μέσω της θύρας εξαερισμού στην οροφή και στα παράθυρα των παραθύρων

Όταν είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός, τοποθετήστε αεριστήρες κατά μήκος του διαδρόμου. Αλλά έχουν νόημα εάν η γωνία κλίσης είναι μεγαλύτερη από 45 °. Διαφορετικά, σε δύσκολες περιοχές το χειμώνα, λόγω της συσσώρευσης του χιονιού, η εργασία των αεριστών θα είναι αναποτελεσματική.

Σε μικρές κλίσεις είναι προτιμότερο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες οροφής, αδρανειακούς στροβίλους ή ακροφύσια επαρκούς ύψους, ώστε να μην κοιμούνται με το χιόνι.

Βίντεο: πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στη σοφίτα

Εξαερισμός μονωμένου υπό στέγη χώρου (mansard)

Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι επιθυμητός για να σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής, καθώς η τοποθέτησή του είναι πιο έντονη από τη συσκευή εξαερισμού του κρύου σοφίτα. Δεν υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα, επομένως ο χώρος για την ανταλλαγή αέρα δημιουργείται λόγω του πηνίου του καροτσιού που τοποθετείται μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου.

Η κυκλοφορία αέρα στον μονωμένο χώρο οφείλεται στο κενό εξαερισμού στο κέικ στεγών

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική μια απόσταση τουλάχιστον 2-3 cm μεταξύ υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Εάν το βάθος των δοκών δεν σας επιτρέπει να κάνετε την απαραίτητη κάθαρση, τότε αυξάνεται με τη βοήθεια των σανίδων.

Αλλά αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα είναι μάλλον δύσκολο να γίνει στις στέγες σύνθετων σχημάτων με πολλούς στροφές και κόμβους. Επομένως, οι κηπουροί συμβουλεύουν να τοποθετηθούν απευθείας στις μεμβράνες διάχυσης του θερμαντήρα (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες αφήνουν την υγρασία σε μία μόνο κατεύθυνση.

Βίντεο: αερισμένο πατίνι στο φεγγίτη

Εξαερισμός στέγης ραφής

Η κεκλιμένη στέγη, όπως όλοι οι άλλοι τύποι στέγης, χρειάζεται κανονική κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή. Και αυτό παρέχεται μέσω ενός διακένου μεταξύ της επικάλυψης και της θερμομονωτικής στρώσης τουλάχιστον 50 mm, για την οποία συλλέγονται τα χείλη από μία ράβδο 50x40 ή 50x50 mm. Επιπλέον, η μόνωση για μεγαλύτερη αξιοπιστία προστατεύεται με μια ταινία φραγμού ατμών.

Για να αντλούν την υγρασία από ventzazora οροφής έξοδο τοποθετημένη εξαερισμού για να στέκεται στέγες ραφή στην περιοχή της κορυφογραμμής δεν είναι περισσότερο από 0,6 m.

Η έξοδος εξαερισμού για τη ραφή και τη μαλακή οροφή χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση της υγρασίας από τη θύρα εξαερισμού

Τοποθετημένο από όλους τους κανόνες και καλά αεριζόμενη οροφή στέγης θα διαρκέσει περίπου 25 χρόνια χωρίς μεγάλες επισκευές.

Αερόστρωτη στέγη

Για τον εξοπλισμό των αεραγωγών,

 • κενά αέρα στην κάτω επιφάνεια της οροφής.
 • κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα πάνω από τον θερμαντήρα (εις βάρος του πηλού).
 • κουκούλες στην κορυφή της επιφάνειας της στέγης κατά 15% περισσότερο από την περιοχή των οπών τροφοδοσίας, καθώς ο καλός εξαερισμός απαιτεί χαμηλή πίεση στη σοφίτα.

Δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ο αερισμός με τα χέρια του. Το γενικό σχήμα είναι ένα - να δημιουργήσει ρωγμές κάτω από τις προεξοχές γείσο, για να τους προστατεύσει με μια ταινία ή ένα πλέγμα, για να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ του πλέγματος και του θερμαντήρα.

Περαιτέρω εργασία εξαρτάται από την κλίση της οροφής. Με κλίση κλίσης 10-45 °, το διάκενο εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφογραμμή και καλύπτεται με έναν αεριστήρα κορυφογραμμής με προστατευτικό φίλτρο από αφρό πολυουρεθάνης. Ένα τέτοιο μήκος αερισμού περίπου 60 cm αέρα 25 m 2 σοφίτα χώρο.

Βίντεο: εγκατάσταση ενός αεριστήρα κορυφογραμμής

Αν η δομή της οροφής δεν παρέχεται skate ή κλίση ράμπες είναι από 5 έως 12 °, είναι αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των ανοιγμάτων παροχής αέρα στο κάτω μέρος της οροφής, και στην ανώτερη ζώνη εξαεριστήρας οριστεί σε απόσταση 0,5-0,8 m από τις υψηλότερες θέσεις της οροφής.

Με αυτή τη διάταξη, ο αεριστήρας εκπέμπει 5 τ.μ. στον αττικό χώρο, αλλά αν η κατασκευή είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο, τότε η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 25 m².

Βίντεο: Εγκατάσταση ενός αεριστήρα σημείων

Μέγεθος αεριζόμενου κενού στην κορυφογραμμή

Το μέγεθος του αεριζόμενου κενού εξαρτάται από την κλίση των παγοπέδιων - όσο μικρότερη είναι η κλίση της οροφής, τόσο μεγαλύτερο είναι το ύψος ανοχής. Ο τύπος του θερμομονωτικού υλικού στο μέγεθος του κενού δεν επηρεάζει, αλλά ο τύπος της στέγης είναι πολύ σημαντικός. Κάτω από την άκαμπτη επίστρωση (μέταλλο, κυματοειδή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό τμήμα 25x50 μανδύα kontreyku mm, δεδομένου ότι δεν είναι μια συνεχής επικάλυψη, και που διαθέτουν κενά και τις αρθρώσεις, μέσω των οποίων κυκλοφορεί επίσης αέρα τους. Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύονται να πειραματίζονται και για μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή προτείνουμε τη χρήση ράβδων 50x50 mm για όλες τις επικαλύψεις, δηλ. Για να φτιάξετε μια βέλτιστη απόσταση 50 mm.

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα μέσω της οροφής από την κυματοειδή σανίδα

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, με εξαίρεση την ηλεκτρική, περιλαμβάνει την απόσυρση στην οροφή των καμινάδων για την απελευθέρωση προϊόντων καύσης στην ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε πώς να φτάσετε την καμινάδα μέσα από το κυματοειδές χαρτόνι.

 1. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η καμινάδα είναι τοποθετημένη σωστά - το σημείο εξόδου θα πρέπει να βρίσκεται στη σκοτεινή βόρεια πλευρά, όπου ο ήλιος δεν χτυπά πολύ.
 2. Επιλέξτε το σχήμα του σωλήνα και το μέγεθος της διατομής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες του εδάφους, την ανακούφιση και τη θερμοκρασία των καυσαερίων.
 3. Στη συνέχεια καθορίζονται με το ύψος του σωλήνα σύμφωνα με το SNIP.
 4. Κάνετε έναν σωλήνα για τον εαυτό σας ή αγοράστε ένα τελικό και πραγματοποιήστε την εγκατάσταση.

Βίντεο: Η διέλευση του σωλήνα από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

Ύψος των αξόνων εξαερισμού σύμφωνα με το SNIP

Κατά τον υπολογισμό του ύψους των αξόνων εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη:

 • ανύψωση του σωλήνα σε σχέση με το υψηλότερο σημείο της οροφής και των παρακείμενων κτιρίων.
 • συνολικό μήκος του καναλιού καπνού.
 • μέγεθος του κεφαλιού ·
 • ύψος σχεδίασης.

Απαιτήσεις και κανόνες για το SNIP:

 • για μια επίπεδη οροφή, το ελάχιστο ύψος είναι 1 m.
 • εάν η καμινάδα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μ. από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα υψηλότερο από το ανώτερο σημείο της οροφής.
 • εάν η καπνοδόχος βρίσκεται σε απόσταση 1,5-3 m από την κορυφογραμμή, η κεφαλή του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο της σπασμένης οροφής.
 • όταν η καπνοδόχος είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, το ανώτερο τμήμα της πρέπει να βρίσκεται σε μια γραμμή υπό όρους που προέρχεται από την κορυφογραμμή κατά μήκος της ράμπας υπό γωνία 10 °.

Το ύψος της ανόδου της κεφαλής της καμινάδας εξαρτάται από τη θέση της σε σχέση με την κορυφογραμμή

Αν οι εστίες άλλων καναλιών αερισμού βρίσκονται κοντά, το ύψος θα πρέπει να υπερβαίνει τα άλλα 20 cm.

Βίντεο: πώς να υπολογίσετε το ύψος της καμινάδας

Ανεμιστήρες στέγης

Οι εξαεριστήρες αερισμού είναι ειδικές συσκευές για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και για την αποστράγγιση της υγρασίας και του υδρατμού. Χρησιμοποιούνται σε επίπεδες στέγες, αποτρέποντας την διόγκωση του υλικού κυλίνδρου από διόγκωση λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας και σε κεκλιμένες στέγες για αποτελεσματικό αερισμό και απομάκρυνση συμπυκνωμάτων.

Τα Flyugarki (αεριστήρες) παράγουν διαφορετικά μεγέθη και σχέδια. Θεωρούνται ως τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού. Σε μια επίπεδη οροφή, εγκαθίστανται σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα στα σημεία όπου τα πλακίδια συνδέονται. Σε κατακόρυφες κατασκευές βρίσκονται πιο κοντά στην κορυφογραμμή (0,6 μ. Από αυτήν) ή στους χώρους διέλευσης των βουνών (σε σύνθετες στέγες).

Στις κεκλιμένες στέγες οι αεριστήρες τοποθετούνται πιο κοντά στην κορυφογραμμή ή σε μέρη όπου σκίζεται η οροφή

Το υλικό κατασκευής είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας AISI 316 ή από ισχυρό πολυπροπυλένιο, ώστε να αντέχει σε ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών από -40 έως + 90 ° C.

Εγκατάσταση αεριστήρων σε επίπεδη οροφή

Όταν επικαλύπτονται διπλά στρώματα με υλικά κυλίνδρων, οι αεριστήρες τοποθετούνται στο κάτω στρώμα:

 1. Μέσω ενός στρώματος και των στρώσεων ενός θερμαντήρα κόβουμε ένα διάφραγμα με τη διάμετρο ενός σωλήνα ενός αεριστήρα.
 2. Καλύψτε το με χαλίκι και συνδέστε τον αεριστήρα στην καυτή μαστίχη.
 3. Μετά την ψύξη, στερεώστε το με βίδες.
 4. Το επάνω στρώμα του καλύμματος στέγης τήκεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αεριστήρας να είναι στη θέση της επικάλυψης (15 cm) των ιστών, οι κόμβοι σφραγίζονται.

Βίντεο: Εγκατάσταση του αεριστήρα από τα χέρια του σε μια μαλακή οροφή δύο επιπέδων, Μέρος 1

Σε ένα μόνο στρώμα, οι αεριστήρες τοποθετούνται στην επίστρωση, κάνοντας μια τρύπα πριν από το φράγμα ατμών. Η επικάλυψη τοποθετείται επί του αεριστήρα φούστα από πάνω και υπερτίθενται ζεστό μαστίχα έμπλαστρο, επικαλύπτοντας το φούστα και το άνοιγμα επάνω στην επικάλυψη για περίπου 15 εκατοστά. Zateev αεριστήρα στερεωμένα με βίδες, το αντέρεισμα υποβάλλεται σε επεξεργασία με σφραγιστικό.

Βίντεο: Εγκατάσταση αεριστήρα σε μαλακή οροφή δύο επιπέδων, μέρος 2

Εγκατάσταση αεριστήρων σε μέταλλο και κυματοειδές χαρτόνι

Εγκατάσταση από τις εξόδους εξαερισμού στις στέγες τραπεζοειδούς λαμαρίνας και την ίδια και περιλαμβάνει μια παραβίαση του κάλυψη στεγών, γι 'αυτό πρέπει να διεξάγεται πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να μην πρέπει να αλλάξουν τις αλλοιωμένα φύλλα που καλύπτουν υλικό.

 1. Εφαρμόστε στο χώρο εγκατάστασης ένα πρότυπο (που περιλαμβάνεται στο κιτ), περιγράψτε και κόψτε την τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής.
 2. Ενισχύστε τη σφράγιση με βίδες και εφαρμόστε στεγανωτικό.
 3. Τοποθετήστε τον αεριστήρα, στερεώστε με μεντεσέδες και πρόσθετες βίδες.
 4. Από το εσωτερικό της σοφίτας, οι θέσεις διέλευσης των σωλήνων εξαερισμού σφραγίζονται με στεγανωτικό.

Κατά την εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα επώνυμα συνδετικά στοιχεία που συνοδεύουν το κιτ.

Βίντεο: Εγκατάσταση εξαερισμού σε μέταλλο

Βασικά σφάλματα κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού: πώς να τα αποφύγετε

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι εξοπλίζουν τη στέγη του σπιτιού από μόνοι τους, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού.

 1. Τα πρότυπα SNiP δεν λαμβάνονται υπόψη.
 2. Επιλέγονται ανεπαρκή στοιχεία εξαερισμού.
 3. Οι αγωγοί δεν είναι συμμετρικοί.
 4. Η χωρητικότητα του συστήματος υπολογίζεται λανθασμένα και δεν λαμβάνεται υπόψη το ισοζύγιο θερμότητας.
 5. Εσφαλμένη εργασία εγκατάστασης.

Ο βασικός κανόνας κατά τον σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού - όσο πιο αναλογικό και μικρότερο είναι ο αερισμός, τόσο πιο αποτελεσματικά και με λιγότερους θορύβους θα λειτουργήσει.

Επισκόπηση των συστημάτων εξαερισμού

Όταν ρυθμίζετε τον αερισμό μερικές φορές υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή των εξαρτημάτων. Εξετάστε τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, των οποίων τα προϊόντα αξίζουν προσοχή.

Ανεμιστήρας οροφής "Virplast"

Εξοπλισμός Το WirPlast χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς - την εγκατάσταση χώρων εξαερισμού ή εξαεριστικών (σύστημα αποχέτευσης), ως απορροφητήρας κουζίνας, για την εγκατάσταση κεραιών ή εξαρτημάτων ηλιακών κυψελών.

 • εύκολη εγκατάσταση λόγω ενσωματωμένου επιπέδου αλκοόλ, η οποία εξαλείφει τυχόν σφάλματα.
 • Πλήρης στεγανότητα στην οροφή.
 • κομψό σχέδιο?
 • μια ποικιλία μοντέλων για όλους τους τύπους κάλυψης.
 • 10 χρόνια εγγύηση.

Εξοπλισμός εξαερισμού Το WirPlast είναι υψηλής ποιότητας, το οποίο επιβεβαιώνεται από μια δεκαετή εγγύηση για όλα τα προϊόντα

Ανεμιστήρας οροφής "Technonikol"

Τα συστήματα αερισμού "Technonikol" παράγονται σε δύο παραλλαγές:

 • για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
 • Για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα σε σοφίτες και σοφίτες.
 • αισθητικό σχεδιασμό και προσιτή τιμή.
 • αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή σε κρούση όλων των στοιχείων. Επιτεύχθηκε με τα πρόσθετα που εισήχθησαν στο κύριο υλικό του HDPE.
 • Μια απλή εγκατάσταση με λεπτομερείς οδηγίες.

Ανεμιστήρας οροφής Vilpe

Προϊόντα Vilpe - η ανάπτυξη της φινλανδικής εταιρείας SK Tuote Oy. Εξαιρετικό ως σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, εγκατεστημένο τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και κατά την επισκευή.

 • είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο, επομένως δεν είναι ευαίσθητο στη διάβρωση.
 • ανθεκτικές στις υπεριώδεις και κλιματικές διαφορές.
 • φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας από -40 έως +80 ° C και περιστασιακά άλματα από -55 έως +120 ° C.
 • μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοντέρνου σχεδιασμού.

Ο εξαερισμός της οροφής του Vilpe είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στην κρούση πολυπροπυλένιο και αντέχει σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας

Ανεμιστήρας οροφής Kronoplast

Η επιτυχία και η ζήτηση των προϊόντων Kronoplast οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παράγει σχεδόν όλα τα μέρη για τη συσκευή εξαερισμού ιδιωτική κατοικία - κάτω από την στέγη αερισμό, παραγωγή κουζίνα, ηλεκτρική εξόδους, αποχέτευσης ανύψωσης, κλπ...

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι η 100% στεγανότητα στην οροφή όλων των εξόδων, χωρίς την οποία ο πλήρης αερισμός είναι εξωπραγματικός. Στοιχεία στέγης είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε επίστρωση σε έξι βασικά χρώματα.

Βίντεο: εγκατάσταση εξαερισμού στην οντουλίνη

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στέγης είναι μια σημαντική και αναγκαία διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ευθύνη. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, τηρώντας τους υποχρεωτικούς κανόνες και κανονισμούς. Μόνο στην περίπτωση αυτή η οροφή του σπιτιού δεν θα «φωνάξει» ποτέ. Καλή τύχη σε σας.