Εξαερισμός στην κουζίνα

Δεν είναι μυστικό ότι ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι σημαντικός για οποιοδήποτε σπίτι. Για την αποτελεσματική απομάκρυνση των καυσαερίων και την παροχή φρέσκου αέρα, εκτός από τις υπάρχουσες επικοινωνίες, οι ενοικιαστές προσθέτουν κουκούλα. Αμέσως σημειώστε ότι μια λανθασμένα εγκατεστημένη συσκευή δεν δημιουργεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, μάλλον επιδεινώνει το έργο του υφιστάμενου φυσικού αερισμού. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε γιατί χρειάζεται εξαερισμός στην κουζίνα, καθώς και να γνωρίσουμε τις ποικιλίες τέτοιων συστημάτων.

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό στην κουζίνα


Όταν μαγειρεύετε φαγητό στην κουζίνα, συσσωρεύονται διάφορες βλαβερές ουσίες. Ορισμένες από αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Ένα από αυτά είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο συσσωρεύεται στον αέρα μετά την καύση του "μπλε καυσίμου" ή όταν μαγειρεύει το φαγητό σε μια σόμπα ξύλου. Η μυρωδιά του δεν είναι αισθητή και η ίδια η ουσία δεν μπορεί να επιλεγεί ποιοτικά από φίλτρα άνθρακα. Υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα οδηγούν σε δηλητηρίαση, και στη συνέχεια σε θάνατο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την ανταλλαγή αερίων των κουζινών και να αφαιρεθεί αυτό το επικίνδυνο προϊόν.

Όταν ενεργοποιείται η εστία, καθώς και όταν λειτουργεί ο θερμοσίφωνας, εισέρχεται στο δωμάτιο μια ορισμένη ποσότητα φυσικού αερίου που δεν έχει καεί ακόμα στο εσωτερικό του δωματίου. Ο σωστός φυσικός εξαερισμός, εγκατεστημένος στην κουζίνα, θα αντιμετωπίσει εύκολα μια τέτοια απελευθέρωση, αλλά η χωρητικότητά του δεν θα είναι αρκετή με τη διαρροή καυσίμου από τους αγωγούς. Εάν εντοπίσετε μια επίμονη μυρωδιά της μερκαπτάνης του αιθυλίου, θα πρέπει να καλέσετε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Υπάρχουν και άλλες ουσίες που μολύνουν τον αέρα στην κουζίνα:

 1. Τσαντ από το τηγάνισμα τρόφιμα απελευθερώνεται με τη μορφή ελαίου και λίπους σωματιδίων εξευγενισμένα ηλιέλαιο λόγω της υψηλής θερμότητας τέτοιες ουσίες είναι επικίνδυνες για τους κατοίκους του σπιτιού, που εναποτίθεται επί των τοιχωμάτων του δωματίου, σκεύη και έπιπλα, καθώς και τους πνεύμονές μας. Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τέτοια σωματίδια, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος αερισμού στην κουζίνα.
 2. Εκτός από το παιδί, εκπέμπεται υδρατμός στο δωμάτιο. Είναι σχετικά αβλαβές, αλλά μπορεί να επηρεάσει το μικροκλίμα στο δωμάτιο.


Από τα παραπάνω, μπορείτε να κάνετε το μόνο σωστό συμπέρασμα σχετικά με την ανάγκη χρήσης ενός ποιοτικού συστήματος εξαερισμού. Θα αφαιρέσει τις οσμές της κουζίνας και την υπερβολική υγρασία.

Συστήματα εξαερισμού κουζίνας: φυσικά ή αναγκαστικά

Όχι ο καθένας ξέρει τι σχήμα αερισμού για την κουζίνα είναι καλύτερο, το πρότυπο είναι φυσικό, όταν τα καυσαέρια περνούν από το κανάλι στο δρόμο ή αναγκάζονται να αφαιρέσουν μολυσμένο οξυγόνο, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αυτό, διότι κάθε μία από τις κουκούλες εκπληρώνει τις λειτουργίες της, έχει εγγενή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στην κουζίνα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του (σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι), η ύπαρξη ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι υποχρεωτική. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη λειτουργικότητα του εξοπλισμού, και ειδικότερα εάν υπάρχει μια σόμπα αερίου στο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, οι βλαβερές εκπομπές θα εξάγονται στην έξοδο μέσω ενός κατακόρυφου διαύλου φυσικού αερισμού. Κανόνες σχεδίασης δεν θεωρούν υποχρεωτική εξαερισμού υποχρεωτικές μηχανικές επικοινωνίες, παρέχει μόνο την άνεση των κατοίκων. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε λεπτομερέστερα κάθε τύπο ανταλλαγής αέρα, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

Φυσικός αερισμός στην κουζίνα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι οικείος σε όλους τους κατοίκους σε κάθετα ορυχεία, τα οποία έχουν έξοδο στην οροφή ενός κτιρίου κατοικιών. Οι επιβλαβείς ουσίες και οι ατμοί απομακρύνονται με τέτοιες κινήσεις και φρέσκος αέρας εισέρχεται στα δωμάτια μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα ή τις ειδικές βαλβίδες των πλαισίων. Η ζεστή, θερμαινόμενη εστία κουζίνας τείνει προς τα πάνω, συγκεντρώνεται στην οροφή και αφήνει μέσα από μια τρύπα εξαερισμού έξω από το σπίτι. Στη θέση του έρχεται φρέσκο ​​οξυγόνο από το δρόμο.


Ο σωστός, υψηλής ποιότητας αερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα διαθέτει μικρή ποσότητα καυσαερίων, αλλά το κάνει σε συνεχή λειτουργία. Ο καθαρισμένος σκουπιδοτενεμένος αέρας είναι ικανός να απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα και μικρές διαρροές καυσίμου από τον εξοπλισμό κουζίνας. Για την ποιοτική απομάκρυνση των ξένων οσμών, πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την πλάκα ένας καυσαερίων.

Ο εξαερισμός παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα?
 • την αφαίρεση επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
 • την απομάκρυνση των οσμών και την αυξημένη υγρασία του αέρα με τη συμπερίληψη πολλών καυστήρων.
 • έλλειψη χρηματοοικονομικών επενδύσεων για το σύστημα ·
 • αθόρυβη λειτουργία.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα με τον απορροφητήρα έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • μείωση της αποτελεσματικότητας της εργασίας παρουσία ζεστού καιρού.
 • η πιθανότητα ανάστροφης ροής αέρα από το δρόμο προς την κουζίνα.
 • σχετικά μικρό όγκο επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου.
 • Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συνεχώς το ρεύμα του αγωγού αερισμού.

Όλοι οι ιδιοκτήτες προαστιακών ακινήτων δεν ξέρουν πώς να οργανώσουν σωστά ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία. Στην περίπτωση αυτή, τα κανάλια θα γίνουν στους τοίχους των χώρων χρησιμότητας, όπως μπάνιο, τουαλέτα και κουζίνα. Για έναν ποιοτικό αερισμό ολόκληρου του σπιτιού, και όχι μόνο αυτών των δωματίων, είναι απαραίτητο να αφήσετε τη ροή του αέρα από το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή την τραπεζαρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά.

Εάν η κουζίνα έχει τέσσερις εστίες αερίου, τότε η ωριαία ποσότητα ανακυκλωμένου αέρα πρέπει να είναι εντός 90m3. Για αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κανάλι με διατομή 0,02m2. Αυτή η παράμετρος αντιστοιχεί σε διάμετρο σωλήνα 16 εκατοστών ή ορυχείο, που είναι κατασκευασμένο από τούβλο σε μορφή τετραγώνου με πλευρική διάσταση 14 εκατοστών. Η είσοδος στο κανάλι βρίσκεται στην οροφή ή σε απόσταση 20-30 εκατοστά από αυτό. Για να εξασφαλίσετε ένα σταθερό βύθισμα, χρειάζεστε έναν αγωγό εξαερισμού μήκους 5 μέτρων.

Εξαναγκαστικό σύστημα εξάτμισης

Ο όρος εξαναγκασμένος εξαερισμός αναφέρεται σε ένα μηχανικό σύστημα στο οποίο οι μολυσμένες ροές αέρα εξαερίζονται προς τα έξω χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα. Στην κουζίνα, οι συσκευές αυτές τοποθετούνται με διαφορετικές μεθόδους:

 • Σε κάθετο άξονα εξαερισμού.
 • Στην τρύπα που γίνεται στον τοίχο του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας θα διαφύγει από την κουζίνα έξω, παρακάμπτοντας τους αεραγωγούς εξαερισμού.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας από την κουκούλα της κουζίνας μπορεί να εισαχθεί στο παράθυρο.
 • Μερικοί καταναλωτές εγκαθιστούν μια ειδική συσκευή, μια κουκούλα, πάνω από τη σόμπα αερίου. Ο μολυσμένος αέρας μπορεί να διαφύγει από την κουζίνα στους φυσικούς αεραγωγούς ή απευθείας στο δρόμο μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης ενός ανεμιστήρα εξάτμισης ή του απορροφητήρα είναι:

 1. Βελτιωμένη απόδοση. Ο αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα τις μυρωδιές και τις συσσωρευμένες επιβλαβείς ουσίες στον αέρα.
 2. Η κουκούλα κουζίνας πάνω από τη σόμπα αφαιρεί τις βλαβερές ουσίες πριν μπουν στο δωμάτιο.

Το μειονέκτημα του συρταριού είναι:

 1. Ο βρώμικος αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο μόνο όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 2. Ένα τέτοιο σύστημα απαιτεί οικονομικές επενδύσεις. Εκτός από το κόστος της ίδιας της κουκούλας, θα πρέπει να πληρώνετε συνεχώς για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.


Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ανεμιστήρα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μερικά σημαντικά σημεία στον άξονα. Το γεγονός είναι ότι μια τέτοια συσκευή διαθέτει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την εισαγωγή βρώμικου αέρα όταν η κουκούλα δεν έχει εξαντληθεί. Αυτή η βαλβίδα πρέπει να αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τη λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόδοση της συσκευής θα συμπίπτει με τα δεδομένα διαβατηρίου μόνο στην περίπτωση μιας οριζόντιας συσκευής καναλιού μικρού μήκους. Μια σύγχρονη κουκούλα που συνδέεται με ένα κοινό ορυχείο θα έχει λιγότερες επιδόσεις από ό, τι οι ισχυρισμένες προδιαγραφές.

Ποιο αερισμό είναι η καλύτερη επιλογή;

Για ανθρώπους που χτίζουν ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή επισκευάζουν σε ένα ελίτ διαμέρισμα, μπορείτε να συμβουλεύσετε ένα ακριβό, υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Οι ιδιοκτήτες ακριβά ακίνητα εγκαθιστούν μια ισχυρή κουκούλα, και η έξοδος για τον αέρα εξάτμισης πρέπει να γίνει στον τοίχο. Αντί για μια σόμπα αερίου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οικιακή συσκευή μέσω μικρότερων εκπομπών καρκινογόνων ουσιών.

Για τους προγραμματιστές που έχουν περιορισμένα οικονομικά μέσα, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τον φυσικό εξαερισμό, ο οποίος μεταφέρεται στην κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα, καθώς και τα βοηθητικά δωμάτια. Εάν το έργο της κουκούλας, που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα της κουζίνας, χρησιμοποιείται σε ιδιωτικό σπίτι, το κανάλι για την αφαίρεση των μαζών του αναλωμένου αέρα δεν γίνεται στην κατακόρυφη κατεύθυνση προς την οροφή, αλλά στον τοίχο. Στην βαλβίδα αντεπιστροφής που εγκαθίσταται στον ανεμιστήρα, αποτρέπει τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο μέσα στο δωμάτιο.

Η καλύτερη επιλογή για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων υπάρχει ήδη στον φυσικό αερισμό του σπιτιού. Επιπλέον, πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα βάζουμε την κουκούλα και με την αφαίρεση του αέρα μέσα από την τρύπα στον τοίχο. Εάν η επιλογή αυτή δεν περάσει, ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στην ανυψωτική γραμμή του υπάρχοντος καναλιού, αλλά η βαλβίδα ελέγχου έχει αφαιρεθεί.

Εξαερισμός στην κουζίνα - χαρακτηριστικά της συσκευής και συμβουλές εγκατάστασης σε ιδιωτική κατοικία, διαμέρισμα

Δεν είναι μυστικό ότι στην κουζίνα θα πρέπει να έχετε καλό εξαερισμό, ώστε οι μυρωδιές να μην εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την εγκατάστασή του και δεν είναι δύσκολο. Αλλά αν δεν ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες, η εργασία μπορεί να είναι μάταιη.

Ο στάσιμος αέρας στην κουζίνα, οι σταθερές μυρωδιές υποδεικνύουν ανεπαρκή αερισμό ή έλλειψη εξαερισμού. Οι μυρωδιές είναι αβλαβείς, αλλά προέρχονται από ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού κουζίνας, το μαγείρεμα. Λίπος, αιθάλη, ατμός εγκατασταθεί στην οροφή, τοίχους, έπιπλα, βλάπτουν την διακοσμητική επίστρωση. Χωρίς την εισροή καθαρού αέρα αρχίζει το σχηματισμό μούχλας, μύκητας. Και αυτό είναι γεμάτο με συνεχείς επισκευές. Προφανώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καλό εξαερισμό.

Πριν από τη συσκευή ποιοτικού αερισμού είναι σημαντικό να κατανοήσετε το έργο της. Σε κάθε κουζίνα μπορείτε να δείτε τις γρίλιες εξαερισμού. Ο αέρας από τα διαμερίσματα συλλέγεται σε ένα κοινό ορυχείο και αφαιρείται έξω. Ο σχεδιασμός εμποδίζει τη διείσδυση των μαζών αέρα πίσω στο δωμάτιο, ανταλλάσσοντας τα μεταξύ γειτονικών διαμερισμάτων. Όλοι οι αγωγοί είναι διασυνδεδεμένοι. Ο αέρας αφαιρείται σε αυτά με χωρητικότητα 60-90 m 3 την ώρα.

Ωστόσο, για να φύγει ο αέρας, πρέπει να αντικατασταθεί από τον εισερχόμενο. Αλλά σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα, τα πλαστικά παράθυρα δημιουργούν συχνά τόσο στενό χώρο ώστε να εμποδίζονται οι διαδρομές για καθαρή ροή αέρα. Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετός αερισμός για να εξασφαλιστεί μια νέα άφιξη. Ωστόσο, η γνώμη αυτή είναι εσφαλμένη, δεδομένου ότι ένα φυσιολογικό μικροκλίμα παρέχεται μόνο με συνεχή ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα.

Με τα πλαστικά παράθυρα και τον φυσικό εξαερισμό, ο αέρας απομακρύνεται μέσω των αγωγών εξαερισμού μόνο εάν υπάρχει νέα είσοδος μέσω του ανοικτού παραθύρου ή των βαλβίδων τροφοδοσίας.

Η συσκευή αερισμού πρέπει να ξεκινήσει μετά από έλεγχο του γενικού συστήματος εξάτμισης. Ο έλεγχος είναι πολύ απλός: ένα κομμάτι χαρτί εφαρμόζεται στο άνοιγμα. Εάν κρατηθεί, ο εξαερισμός είναι εντάξει. Μερικές φορές, για να αποκατασταθεί η αποτελεσματικότητα, αρκεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί η σχάρα, να καθαριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το εσωτερικό του καναλιού. Απαγορεύεται ο καθαρισμός του ορυχείου από τον εαυτό σας σε κατοίκους, για το σκοπό αυτό υπάρχει ειδική υπηρεσία.

Σοβαρή ερώτηση για πολλούς, τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να επιλέξει - φυσικό ή υποχρεωτικό. Είναι εξίσου καλά, εκτελούν ταυτόσημες λειτουργίες, αν και με διαφορετικούς τρόπους. Ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα είναι υποχρεωτικός, ειδικά αν το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με σόμπες αερίου. Αναγκασμένη - ένα επιθυμητό πράγμα, αλλά όχι υποχρεωτικό. Και οι δύο είναι μέρος του γενικού σπιτιού.

Ο φυσικός αερισμός είναι εξοικειωμένος με όλους - πρόκειται για σχάρες αερισμού και προεξοχές στον τοίχο. Λειτουργεί σύμφωνα με την απλή αρχή των φυσικών νόμων: ο θερμασμένος αέρας είναι ελαφρύτερος και τείνει προς τα πάνω, φεύγει από τη σχάρα στον άξονα, από εκεί προς το δρόμο. Αντί του απομακρυσμένου αέρα στο διαμέρισμα μέσω της βαλβίδας ή του παραθύρου έρχεται φρέσκο. Αυτή η διαδικασία είναι συνεχής, επομένως, παρά τη μικρή ποσότητα αέρα που αφαιρείται, ο εξαερισμός αντιμετωπίζει όλες τις βλαβερές ουσίες που σχηματίζονται στο δωμάτιο. Αλλά με τα προϊόντα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του εντατικού μαγειρέματος είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο συνηθισμένος αερισμός.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας, εκτός λειτουργίας προκαλούν δυσλειτουργία. Μπορεί ακόμη και να ξεκινήσει μια αντίστροφη ανταλλαγή αέρα από το δρόμο προς την κουζίνα. Σε σοβαρή ζέστη και ξαφνική απόψυξη, συνιστάται να αερίζετε το διαμέρισμα ανοίγοντας τα παράθυρα για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη για κανονικό αερισμό.

Ένα σύστημα με ανεμιστήρα ονομάζεται αναγκαστικό. Εγκαθίσταται σε διαφορετικά σημεία:

 • στον αγωγό αερισμού συμβατικού σχεδίου.
 • στην τρύπα που φτιάχνεται στον τοίχο.
 • στο παράθυρο?
 • πάνω από τη σόμπα είναι κουκούλα κουζίνας με ενσωματωμένο ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός αερισμός είναι αποτελεσματικότερος, αποτελεσματικότερος για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Λίπος, ατμός και αιθάλη σχεδόν δεν εισέρχονται στο δωμάτιο, και οι επισκευές και η συντήρηση ενός τέτοιου συστήματος είναι ευκολότερο. Ωστόσο, η απόδοσή του εξασφαλίζεται ενώ οι λεπίδες ανεμιστήρα περιστρέφονται. Είναι πιο ακριβό - εκτός από το κόστος του ίδιου του εξοπλισμού, θα πρέπει να πληρώσετε για την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται.

Η χρήση μόνο του ενσωματωμένου φυσικού αερισμού στην κουζίνα είναι πλέον πολύ σπάνια, αλλά οι αρχές της συσκευής της παραμένουν σημαντικές. Πρώτον, η κανονική λειτουργία είναι δυνατή μόνο με μια σταθερή κυκλοφορία αέρα, δηλαδή όταν ο μολυσμένος αέρας είναι ανεξέλεγκτος και φρέσκος. Δεύτερον, οι όγκοι τους πρέπει να είναι ίσοι.

Η πρώτη αρχή διασφαλίζεται με τη συντήρηση καθαρών αεραγωγών. Για να εκτελέσετε το δεύτερο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα, πρέπει επιπλέον να φροντίσετε την εισροή αέρα. Σε αντίθεση με τα διαμερίσματα σε παλιά σπίτια, όπου η πρόσληψη αέρα είναι συνήθως επαρκής, στα σύγχρονα διαμερίσματα μια πρόσθετη εισροή παρέχεται από την παροχή εισόδων αέρα στον τοίχο ή πλαστικό παράθυρο. Για κανονικό αερισμό, αυτό δεν είναι πλεόνασμα, αλλά αναγκαιότητα.

Μια πρόσθετη συσκευή ανεμιστήρα στην οπή εξαερισμού θα ενισχύσει την ανταλλαγή αέρα. Η εγκατάσταση του από τον εαυτό σας απαιτεί να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία. Οι φθηνοί αξονικοί ανεμιστήρες δεν μπορούν να ξεπεράσουν την πίεση της στήλης αέρα του κάθετου άξονα. Για τους σκοπούς αυτούς, υπάρχουν φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες.

Οι ιδιοκτήτες μιας ιδιωτικής κατοικίας θα πρέπει επίσης να σκεφτούν την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στον αγωγό εξαγωγής που ανοίγει στην οροφή. Θα εξασφαλίσει αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, εκτός από το ότι ο θόρυβος από τη λειτουργία του δεν μπορεί να ακουστεί σε εσωτερικούς χώρους. Ο φυσικός αερισμός χωρίς βοηθητικούς ανεμιστήρες μπορεί να αποτύχει: ο αέρας μπορεί να πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση ή η ώθηση θα μειωθεί. Και η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού θα μετατρέψει τον φυσικό εξαερισμό στην απλούστερη παροχή και εξάτμιση. Ο σωλήνας εξαερισμού του άξονα προβάλλεται πάνω από την οροφή πάνω από την κορυφογραμμή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της ανατροπής της ώθησης. Οι αεραγωγοί που περνούν σε ψυχρούς χώρους είναι μονωμένοι.

Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι οριζόντια, η διαφορά πίεσης θα είναι απών, μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τον ανεμιστήρα.

Κατά τη δημιουργία ενός εξαερισμού οικιακού καναλιού, συχνά επιτρέπονται τα ακόλουθα σφάλματα:

 • τα ανοίγματα εισόδου βρίσκονται κάτω από 10 cm από την οροφή, αν και τα καυσαέρια στασιάζουν υψηλότερα.
 • Σωλήνας αερισμού ανεπαρκούς ύψους - η ροή σταματά.
 • Αρκετά δωμάτια αερίζονται μαζί.
 • στην κουζίνα μόνο εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και οι κανόνες είναι υποχρεωτικό και φυσικό.

Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας, εστιάζουμε στις σημαντικές παραμέτρους:

 1. 1. Απαιτείται ικανότητα - την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα για μία ώρα σε κάποιο βαθμό. Υπολογίζεται από τον τύπο: (α χ β) × h × 12 × 1,3 - όπου (a × b) - κουζίνα πολλαπλασιάζεται με ένα ύψος h, 12 - αριθμός των ανταλλαγών ανά ώρα, 1.3 - συντελεστής, που λαμβάνονται με ένα περιθώριο.
 2. 2. Διαστάσεις. Στην ιδανική περίπτωση, η περιοχή εισαγωγής αέρα της κουκούλας πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερη από την πλάκα.
 3. 3. Το επίπεδο θορύβου. Καθορισμένο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πρέπει να αξιολογήσετε αν σας βολεύει. Για παράδειγμα: 50 dB είναι ο ήχος μιας κανονικής συνομιλίας, 80 είναι ένας στεγνωτήρας μαλλιών εργασίας, 110 είναι μια μοτοσικλέτα.
 4. 4. Λειτουργία λειτουργίας. Στα σύγχρονα συστήματα, είναι δυνατή η χρήση δύο τρόπων λειτουργίας: καυσαερίων προς τα έξω και ανακύκλωσης - ο αέρας φιλτράρεται και στη συνέχεια επιστρέφεται.
 5. 5. Σύστημα ελέγχου. Η αποτελεσματικότητα του έργου δεν εξαρτάται από αυτό: τα κουμπιά δεν λειτουργούν χειρότερα από τα αισθητήρια.
 6. 6. Σχεδιασμός. Βασίζεται στο πόσο αρμονικά το δωμάτιο συνδυάζεται με την κουκούλα.

Επιλέγοντας μια συσκευή ανακύκλωσης, αυξάνουμε τη χωρητικότητα κατά 30%: όχι μόνο ανασύρει, αλλά και ανακυκλώνει τον αέρα. Απλά θυμηθείτε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα 2 φορές το χρόνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα - μπορεί να εγκατασταθεί όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού.

Η αγορά προσφέρει τρεις επιλογές για κουκούλες. Το επίπεδη μενταγιόν λειτουργεί κυρίως σε βάση ανακύκλωσης. Είναι μικρό, αλλά χαμηλής ισχύος και απαιτεί συνεχή αντικατάσταση μη δαπανηρών φίλτρων. Επιλέγοντας αυτή την επιλογή, μπορείτε να το κάνετε χωρίς τον αγωγό, είναι απλά στερεωμένο στα έπιπλα. Ωστόσο, με την παρουσία μιας εξόδου, μπορεί να λειτουργεί χωρίς φίλτρα, εκτρέποντας τον αέρα προς τα έξω.

Η ενσωματωμένη κουκούλα επιλέγεται με τέτοιες διαστάσεις για να τοποθετηθεί στο περίβλημα, αφήνοντας την είσοδο αέρα έξω. Συχνά έχει ένα επιπλέον αναδιπλούμενο πάνελ. Η συσκευή είναι αόρατη, χωράει στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Με την ισχύ δεν υπερβαίνουν τα προηγούμενα, αλλά με τον καθαρισμό τα καταφέρνουν καλύτερα βγάζοντας έξω τον μολυσμένο αέρα.

Τζάκι - ένα ισχυρό και μοντέρνο μοντέλο. Αυτό συνήθως δεν είναι κρυμμένο, αντίθετα, χάρη στον τέλειο σχεδιασμό, γίνεται ένα στολίδι του εσωτερικού. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος. Ο αέρας εξαερίζεται στην οροφή, αλλά μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου.

Η εγκατάσταση του καλύμματος εξαερισμού περιγράφεται λεπτομερώς στις συνημμένες οδηγίες. Μην αγνοείτε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, ιδίως, για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στο σωστό ύψος. Το φίλτρο ανακύκλωσης απορροφά λίπη και ατμό. Ένα άκαυστο αέριο εκκενώνεται στο κατακόρυφο κανάλι με έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Ένας άλλος τύπος ανεμιστήρα - αξονικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι φθηνότεροι και λειτουργούν αποτελεσματικά με τη χρήση μιας μικρής οριζόντιας βρύσης.

 • Αν συνδέσουμε την κουκούλα σε κάθετο κανάλι, αφαιρέστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής. Με ένα οριζόντιο κανάλι, η βαλβίδα αφήνεται ή τίθεται επιπλέον όταν απουσιάζει.
 • Η έξοδος από την κουκούλα κατά μήκος του τμήματος πρέπει να είναι ίση ή μικρότερη από το κανάλι εξαερισμού. Το σχήμα δεν έχει σημασία: μπορείτε να ενώσετε στρογγυλά και ορθογώνια σωλήνες.
 • Ο σωλήνας από τη μονάδα δεν πρέπει να παρεμβάλλεται στην κανονική λειτουργία του συμβατικού απορροφητήρα.

Βάζουμε το σωλήνα από την κουκούλα σε μια κανονική τρύπα εξαερισμού, όχι εκείνη που χρησιμεύει για την φυσική ανταλλαγή αέρα, αλλά τρυπιέται στον τοίχο και οδηγεί στον κατακόρυφο άξονα. Επειδή, εάν εγκαταστήσετε το σωλήνα σε μια κανονική είσοδο, ο φυσικός αερισμός θα διαταραχθεί. Η φωτογραφία εμφανίζει εσφαλμένη σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή στο δωμάτιο, και τα επιβλαβή αέρια συσσωρεύονται στο ανώτατο όριο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συστάσεις σχετικά με τη σύνδεση μέσω προσαρμογέα. Υπάρχουν δύο τρύπες σε αυτό: ένας σωλήνας συνδέεται με έναν, ο άλλος πηγαίνει μέσα στο δωμάτιο. Φαίνεται να είναι η σωστή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εφικτή, καθώς ο αέρας επιστρέφει πίσω στην κουζίνα. Είναι πιο εύκολο για αυτόν να επιστρέψει σε ένα σύντομο ταξίδι παρά για να ξεπεράσει την αντίσταση. Επιπλέον, το τμήμα των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής μειώνεται, κάτι που είναι απαράδεκτο. Οι προσαρμογείς είναι ευρέως διανεμημένοι, αλλά είναι αναποτελεσματικοί.

Για να είναι συνεπής και σωστή η λειτουργία και των δύο συστημάτων εξαερισμού, πληρούμε δύο προϋποθέσεις:

 • Κατά τη διάρκεια του εξαναγκασμένου εξαερισμού, η δεύτερη είσοδος είναι κλειστή για να αποτρέψει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο.
 • Η διατομή του σχάρου που καλύπτει την είσοδο εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από εκείνη του κατακόρυφου διαύλου.

Αυτό επιτυγχάνεται αυξάνοντας την περιοχή του πλέγματος, εγκαθιστώντας μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Λειτουργεί ως εξής: ο αέρας από την κουκούλα είναι κλειστός και όταν σβήσει, ανοίγει αυτόματα.

Για τον αεραγωγό, χρησιμοποιούμε υλικό που έχει τη μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, δεν διαβρώνει και έχει επαρκή διατομή. Η χρήση αυλακώσεων από την άποψη της δημιουργούμενης αντίστασης είναι επιτρεπτή σε μικρά μήκη από τη συσκευή στο κανάλι εξαερισμού. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λείους γαλβανισμένους σωλήνες τετράγωνου ή στρογγυλού σχήματος.

Για τον σκοπό που περιγράφηκε παραπάνω, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα χωρίς κίνηση, ελατήρια, με συνεχές αποσβεστήρα, στην οποία ο άξονας περιστροφής είναι μετατοπισμένος σε σχέση με το κέντρο. Στη φωτογραφία, μια κατάλληλη βαλβίδα εμφανίζεται στα αριστερά.

Τοποθετήστε το στη σωστή θέση για να το ανοίξετε όταν η κουκούλα δεν λειτουργεί, αν και το σχέδιο παρέχει το αντίθετο. Αυτό επιτυγχάνεται με έναν από τους τρόπους:

 1. 1. Τοποθετούμε τη βαλβίδα σε μια αυστηρά οριζόντια θέση, εξασφαλίζοντας τη θέση του άξονα σε 50-60 ° σε σχέση με την κάθετη. Ο μεγαλύτερος τομέας βρίσκεται στην κορυφή. Εμπειρογνώμονες επιλέγουμε την κλίση, όταν το πτερύγιο είναι πλήρως ανοιχτό όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί. Η ροή αέρα από τον καυσαερίων πρέπει να κλείσει το πτερύγιο. Οι ανεμιστήρες χαμηλής κατανάλωσης ενδέχεται να μην παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 2. 2. Αφού εγκαταστήσετε και ρυθμίσετε τη βαλβίδα, κλείστε την σχάρα εισόδου. Ο άξονας είναι αυστηρά κατακόρυφος, αλλά η βαλβίδα είναι κεκλιμένη προς την είσοδο κατά 5 °. Το τμήμα ενός μεγαλύτερου τμήματος κοιτάζει προς το κανάλι. Ο αμορτισέρ θα ανοίξει από το βάρος του και θα κλείσει με μια ροή αέρα και θα απαιτηθεί προσπάθεια και οι ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος θα αντιμετωπίσουν.

Σε μια ιδιωτική κατοικία πρέπει να παρέχονται κάθετοι αγωγοί εξαερισμού. Στην κουζίνα τα συμπληρώνουμε με κουκούλα, που έχει ξεχωριστό αγωγό αέρα. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον άξονα όχι από την οροφή, αλλά από τον τοίχο στο δρόμο. Εξωτερικά, εγκαταστήστε μια βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την είσοδο ψυχρού αέρα. Στο διαμέρισμα εκτελούμε μια παρόμοια επιλογή, για να διευκολύνουμε την εργασία, αφού τα κανάλια αερισμού είναι ήδη διαθέσιμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί πλήρως ο φυσικός εξαερισμός με ανεμιστήρα στην κουζίνα, είναι μόνο μια καλή προσθήκη, βελτιώνοντας το μικροκλίμα στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

Το κλίμα

Ο εξαερισμός της κουζίνας στο σαλόνι είναι απαραίτητο πράγμα. Χωρίς εξαερισμό, η μυρωδιά προέρχεται από την κουζίνα σε άλλα καθιστικά - ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο, ένα σαλόνι. Επίσης, χωρίς σωστή τοποθέτηση ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, είναι δυνατή η τακτοποίηση των αποθέσεων λίπους σε όλες τις πιθανές επιφάνειες - τοίχους, έπιπλα, συσκευές, τρόφιμα.

Πίνακας περιεχομένων:

Τύποι συστημάτων εξαερισμού

Πριν αποφασίσετε ποιο σύστημα αερισμού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε στην κουζίνα, συνιστάται να κατανοήσετε τα κυκλώματα και τη συσκευή τους. Πρώτα από όλα, διακρίνονται τέσσερις τύποι:

 • ο φυσικός εξαερισμός φέρει μια παροχή φρέσκου αέρα και αφαιρεί τον εσωτερικό αέρα, χρησιμοποιώντας επίπεδα πίεσης στην κουζίνα.
 • η παροχή αέρα παρέχει φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, ενώ η παλιά βγαίνει έξω.
 • αερισμός βασίζεται στην αρχή της αέρα που εκτείνεται από το δωμάτιο, και την εισροή των νέων θεωρηθεί με πίεση εκκενώσεως ορμή?
 • το σύστημα παροχής και εξάτμισης προβλέπει την κυκλοφορία του αέρα και την ανταλλαγή του με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Φυσικό σχέδιο

Στην αρχή, ας δούμε τις ιδιαιτερότητες του φυσικού αερισμού στην κουζίνα. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή παλαιών κατοικιών. Σε αυτό το σχήμα, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς όλα τα ρεύματα στους αεραγωγούς.

Είναι δυνατό να ελέγξετε ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιώντας δύο επιλογές:

1. Ο αερισμός αυτός, κατά κανόνα, τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εάν τοποθετήσετε ένα φύλλο χαρτιού στο πλέγμα, τότε στην κατάσταση λειτουργίας του συστήματος, θα κολλήσει στην επιφάνεια.

2. Διαφορετικά, μπορείτε να ανάψετε τον αγώνα ή τον αναπτήρα. Αν ο αερισμός λειτουργεί, τότε η φλόγα θα αποκλίνει προς την σχάρα.

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, ολόκληρος ο άξονας εξαερισμού πρέπει να καθαρίζεται από ρύπους και σκόνη. Αξίζει επίσης να προσέξετε τον καθαρισμό του αγωγού. Εάν, μετά τον καθαρισμό ολόκληρου του συστήματος, δεν λειτουργεί, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Ωστόσο, αυτή η αερισμός έχει πολλές ελλείψεις, επειδή δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην λειτουργία, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση περισσότερο εξοπλισμό εξαερισμού για το συμπλήρωμα του.

Κύκλωμα καυσαερίων

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα για χρήση στην κουζίνα. Κατά κανόνα, μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • Γενικά - προβλέπει την εγκατάσταση ανεμιστήρα με σχάρα που εκτελεί ανταλλαγή αέρα.
 • το τοπικό σύστημα βασίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού, όπως ο απορροφητήρας, ο οποίος βοηθά στην ανάληψη όλων των οσμών, των ατμών και του αερίου μέσω της λειτουργίας του ανεμιστήρα.

Το πιο κοινό και σύγχρονο σύστημα είναι η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα. Κατά κανόνα, έχει σχήμα θόλου και συνδέεται απευθείας με το σύστημα εξαερισμού με τον εγκατεστημένο αγωγό αέρα.

Σχέδιο εξαερισμού εφοδιασμού

Αυτό το σύστημα εγκαθίσταται πολύ σπάνια. Βεβαίως, αποτελεί μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο επιτρέπει πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε περίπτωση έλλειψης σχεδίου, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία του συστήματος έλξης. Διαφορετικά, ο εξαερισμός αυτός δεν θα λειτουργήσει και ο μολυσμένος αέρας μαζί με τον καθαρό αέρα θα διανεμηθούν σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Τις περισσότερες φορές, το βοηθητικό στοιχείο είναι ένας ανεμιστήρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές προσφέρουν σύγχρονα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην κουζίνα. Επομένως, η δουλειά τους είναι εντελώς αυτόματη. Αυτός ο εξοπλισμός δεν προέρχεται από φθηνές επιλογές, δεν δικαιολογείται πλήρως στην εργασία.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα χωρίζεται σε τοπική και γενική ανταλλαγή.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα το σύστημα εξαερισμού, καθώς είναι το πιο δημοφιλές στην εγκατάσταση, δηλαδή στην κουζίνα. Πρώτα απ 'όλα, ας δώσουμε προσοχή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων και περιγράφουμε επίσης τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

Ο τοπικός αερισμός είναι ο εξαερισμός που βρίσκεται πάνω από τα πιο προβληματικά σημεία της κουζίνας. Αν μιλάμε για χώρους διαβίωσης, τότε φυσικά θα συναντήσουμε σπάνια ένα συμπιεστή ατμού και ένα φούρνο. Αυτό σημαίνει ότι μια τοπική κουκούλα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι απαραίτητη μόνο πάνω από την εστία.

Η ευκολότερη επιλογή είναι η χρήση αερισμού στην κουζίνα με κουκούλα, ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, οι απαραίτητες διαστάσεις έχουν ήδη επιλεγεί εκ των προτέρων και έχουν ρυθμιστεί οι απαιτούμενες ταχύτητες αέρα. Το μείον αυτού του συστήματος είναι ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβό ή φθηνό.

Μια άλλη, πιο περίπλοκη, αλλά ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία της δικής της, μοναδικής κουκούλας. Αυτό είναι απαραίτητο εάν αναπτύσσεται ένα μοναδικό σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, η κουζίνα είναι τοποθετημένη μόνο μια ομπρέλα κουζίνας με ένθετα που πιάσουν λίπος. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να βρίσκεται στο βοηθητικό δωμάτιο ή στη σοφίτα. Με αυτήν την έννοια, η κουκούλα σας θα είναι - αθόρυβη.

Ο γενικός εξαερισμός είναι ένας εξαερισμός με παροχή και εξαγωγή, ο οποίος παράγει μια ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρη την κουζίνα. Ο γενικός αερισμός είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός από τον τοπικό εξαερισμό, καθώς πρέπει να παρέχει κάλυμμα πάνω από την περιοχή κοπής, πλύσιμο πιάτων και ακριβώς πάνω από τον πίνακα τροφίμων. Η εισροή υπολογίζεται ως αντιστάθμιση για την κουκούλα.

Εάν το διαμέρισμά σας διαθέτει μικρή κουζίνα (5-7 τετραγωνικά μέτρα), τότε θα υπάρχει αρκετός εξαερισμός. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού της κουζίνας με τη σόμπα αερίου απαιτείται η απαραίτητη παροχή αέρα τροφοδοσίας. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί, αλλά μην ξεπεράσετε τις μάζες του αέρα. Πού να πάρετε αυτή την εισροή; Για κουζίνες για εμπορικούς σκοπούς είναι ειδικά τοποθετημένη, ή λαμβάνεται από την τραπεζαρία. Στην περίπτωσή μας, πέφτει φυσικά μέσω μικροεπεξεργασίας των παραθύρων. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.

Κουκούλα

Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 • Το πρώτο παρέχεται ως καθαριστής αέρα, ένα είδος φίλτρου.
 • Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται κουκούλα.

Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, το εγκατεστημένο φίλτρο αντλεί φρέσκο ​​αέρα, ενώ όλη η αιθάλη, η σκόνη και το λίπος παγιδεύονται στο εσωτερικό του και καθαρός αέρας εισέρχεται ήδη στο κτίριο. Ένας άλλος τύπος είναι πιο αποτελεσματικός από το σημείο κατασκευής ενός συστήματος εξαερισμού για την κουζίνα. Μετά από όλα, όλος ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από το κτίριο μέσω του άξονα εξαερισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, η κουκούλα δεν μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα για κάποιους λόγους. Μπορεί να είναι λάθος σχεδιασμός της κουζίνας, μικρός χώρος και ούτω καθεξής. Σε αυτή την έκδοση, θα επωφεληθείτε από τον αερισμό οικιακής κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία.

Πολλοί πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των συστημάτων εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη και άνετη, αλλά εκτός από τα τυποποιημένα μοντέλα της «πλαστικό κουτί που θορυβώδεις εργασίες» υπάρχουν μικροσκοπικά οπαδούς. Εκτελούν μόνο το καθήκον τους - για να τραβήξει αέρα από την κουζίνα σας, αλλά και να διακοσμήσετε την εμφάνισή της - προσόψεις όπως ανεμιστήρες μπορεί να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή εντελώς κατασκευασμένα από πλαστικό ή λευκό με φωτεινές πινελιές.

Πώς να επιλέξετε κουκούλα ή ανεμιστήρα στην κουζίνα;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ορίσει την εμφάνιση. Τι θα ακολουθήσει; Μετά από όλα, κατά κανόνα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες ή αποσπάσματα ενός είδους με μια ολόκληρη λίστα με ασυνήθιστες σημάνσεις. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεστε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι μέγεθος (διάμετρος) χρειάζεστε για ανεμιστήρα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην κουζίνα και μετρήστε το μέγεθος του άξονα εξαερισμού. Συνήθως θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από 10 12,5 ή 15 εκατοστά. Περάστε τα ψηφία στην μικρότερη πλευρά και λάβετε την απαιτούμενη διάμετρο του ανεμιστήρα σας.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Για να γίνει αυτό, εκτελούμε απλές μαθηματικές ενέργειες: πρώτα πολλαπλασιάζουμε το πλάτος της κουζίνας με το μήκος και το ύψος. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε την ένταση, να καταλάβετε τα έπιπλα. Ο προκύπτων όγκος πολλαπλασιάζεται πρώτα με 6 - αυτό είναι το χαμηλότερο όριο της απόδοσης του ανεμιστήρα. Ξεχωριστά πολλαπλασιάστε την ένταση κατά 12 - αυτό είναι το ανώτατο όριο της απόδοσης του εξοπλισμού. Αυτά τα όρια είναι απαραίτητα για να επιλέξετε το δικό σας μοντέλο ανεμιστήρα για την κουζίνα. Λάβετε υπόψη σας - εάν η κουζίνα σας συνδυάζεται με ένα δωμάτιο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε και τα δύο δωμάτια. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε, όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει.

Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο 6-μετρητή πιάτα είναι πιθανό να χωρέσει την ικανότητα του ανεμιστήρα του 120-180 κυβικά μέτρα ανά ώρα, και για 10 μέτρα - 220-300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και τι εάν το μέγεθος του άξονα εξαερισμού είναι μικρότερο από το μέγεθος του ανεμιστήρα, έχει την απαιτούμενη ισχύ; Δώστε προσοχή στους οπαδούς με ένα πρόθεμα "turbo" στον τίτλο. Συνήθως είναι 30% πιο ισχυροί από τα μοντέλα τους με την ίδια διάμετρο.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του εξοπλισμού για τον εξαερισμό της κουζίνας

Εκτός από το μέγεθος και την απόδοση υπάρχουν μερικές ακόμη αποχρώσεις για την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Αν οι ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τον άξονα εξαερισμού μέσω του άξονα εξαερισμού, αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ενάντια στα έντομα. Από την άποψη του καθαρισμού - οι συσκευές στις οποίες αφαιρείται ο μπροστινός πίνακας θα είναι βολικές. Μην θέλετε τη μυρωδιά από τη γειτονική κουζίνα να εισέλθει μέσα από το σύστημα εξαερισμού, τότε πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό με βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την αντίθετη έλξη.

Η ευκολία χρήσης δεν είναι και ο τελευταίος παράγοντας κατά την επιλογή του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ο αερισμός στην κουζίνα με τα χέρια σας είναι τοποθετημένος στον τοίχο και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα διακόπτη καλωδίου - τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε με ένα καλώδιο. Ένα άλλο χρήσιμο πράγμα είναι η παρουσία χρονοδιακόπτη στον ανεμιστήρα - ο ενσωματωμένος ρυθμιζόμενος χρονοδιακόπτης καθυστέρησης επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί για 2 - 30 λεπτά μετά τη διακοπή του με έναν διακόπτη.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα

Πριν κάνετε αερισμό στην κουζίνα, ελέγξτε πόσο φράσσονται οι αεραγωγοί που παρατηρούνται στο κτίριο. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Στέγασης και Σέρβις ή άλλη αρχή για να καθαρίσετε τον άξονά σας.

1. Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο όπου θα έχετε τον ανεμιστήρα, πριν κάνετε την τρύπα στο τοίχωμα της επιθυμητής διαμέτρου για το σωλήνα.

2. Αφού εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, πρέπει να σημειωθεί ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του και του τοίχου.

3. Από έξω, εγκαταστήστε τη σχάρα.

4. Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, ο εξοπλισμός μπορεί να συνδεθεί στην πρίζα.

Αν άξονα εξαερισμού δεν λειτουργεί, μπορείτε να βάλετε πιο ισχυρό εξοπλισμό, όπως φυγόκεντρες - χωρητικότητα του είναι αρκετή για να διαθέσει στον αέρα μέσα από τις ρωγμές στο σύστημα εξαερισμού. Αλλά, με την απόκτηση ενός εξαιρετικά ισχυρού ανεμιστήρα, δεν μπορείς να έχεις μικρή σημασία για να δώσεις προβλήματα σε εκείνους που ζουν πάνω σου. Περιορισμός τεράστια ποσότητα αέρα τροφοδοτείται στον κεντρικό αγωγό, τις μετατρέψει σε ανατίναξη σχάρες εξάτμισης, και κατά συνέπεια σε γειτονικές διαμερίσματα αναβλύζουν οσμών κουζίνας σας μαζί με τη σκόνη και βρωμιά που συσσωρεύεται στο φρέαρ εξαερισμού.

Η παρουσία της κουκούλας δεν είναι η μόνη επιλογή

Σε αντίθεση με άλλα δωμάτια, στην κουζίνα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όχι μόνο μια κουκούλα, αλλά και τον εξοπλισμό για ροή αέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες απευθείας στο παράθυρο. Μια πιο σύγχρονη επιλογή είναι οι ανεμιστήρες παραθύρων ή τοίχων.

Μετά από όλα, υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα που είναι ένας ισορροπημένος αγωγός εξαγωγής αέρα από την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι εάν φυσάτε αέρα μέσα από μια κουκούλα ή έναν ανεμιστήρα, τότε πρέπει να προέρχεται από κάπου. Κατά το σχεδιασμό κτιρίων, χρησιμοποιήθηκε η αξία της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Και με τις τελευταίες συσκευές και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (αεροστεγή πόρτες και παράθυρα), μια τέτοια δίψα αρχίζει να εξαφανίζεται - εξ ου και το μύκητα στα παράθυρα και τους τοίχους, τα αυξημένα επίπεδα της υγρασίας στο κτίριο και πολλές άλλες εκπλήξεις αντιπάθεια για τους κατοίκους. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο, αλλά αυτό δεν είναι μια επιλογή. Εκτός από τις μυρωδιές της δικής σας κουζίνας, έχετε περισσότερη σκόνη και πολλή βρωμιά από το δρόμο και το ρεύμα.

Ο αναπνευστήρας είναι μια μικρή επικάλυψη στο παράθυρο (αν και υπάρχουν και τοίχοι), επιτρέποντας την είσοδο ενός περιορισμένου ποσού αέρα στο δωμάτιο. Συνήθως αποτελείται από δύο μέρη:

 • ένα εξωτερικό - μια οθόνη εντόμων και ένα φίλτρο.
 • το δεύτερο είναι εσωτερικό, εξοπλισμένο με βαλβίδα ρύθμισης αέρα.

Μπορεί να είναι με χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο. Τοποθετείται με την τοποθέτηση σε πλαστικό ή ξύλινο παράθυρο για να διασφαλιστεί η ροή του αέρα. Το άνοιγμα τοίχου, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι τοποθετημένο στον τοίχο. Αυτή η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με μια σχάρα, έναν ρυθμιστή, αν και υπάρχει ένας ανεμιστήρας τοίχου στην ηλιακή μπαταρία στην οποία είναι τοποθετημένος ένας μικρός ανεμιστήρας. Αυτές οι μικρές συσκευές θα σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε το μικροκλίμα στην κουζίνα σας.

Φυσικά, η τιμή τέτοιων συσκευών θα είναι πολύ υψηλότερη, αλλά αυτό θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος στην αίθουσα. Με τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, θα λειτουργεί για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Μια λογική επιλογή και επαγγελματική εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος εξαερισμού θα απομακρύνει με ασφάλεια και τακτικά τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις.

Κάνουμε τον σωστό εξαερισμό εξαερισμού στην κουζίνα

Ο φυσικός αερισμός είναι η απλούστερη, αλλά ταυτόχρονα έξυπνη λύση για τη δημιουργία ανταλλαγής αέρα σε χώρους διαβίωσης. Παρά την απλότητα του, το σύστημα αυτό λειτουργεί σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένους κανόνες και η παραβίαση τους απειλεί αρκετά σοβαρά προβλήματα.

 • Κανόνας 1 - για να απομακρύνετε αποτελεσματικά τον εξαγνισμένο αέρα, πρέπει να εισέλθετε στο δωμάτιο ένα καινούργιο, καθαρό αέρα.

Επί του παρόντος, αυτός ο κανόνας παραβιάζεται παντού, "φράσσοντας" τα σπίτια τους με αεροστεγή πλαστικά παράθυρα. Αλλά μέσα από τα ξύλινα παράθυρα εισερχόταν μια εισροή αέριων μαζών στα διαμερίσματά μας.

 • Ο δεύτερος κανόνας είναι οποιαδήποτε ανεξάρτητη παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, μπορεί όχι μόνο να μειώσει την επίδραση της εξαγωγής αέρα, αλλά και να μετατρέψει τις ροές αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο τέλος: αντί να σχεδιάζετε στην κουζίνα σας θα υπάρχει μια εισροή αέρα, μόνο από άλλα διαμερίσματα, ή ακόμα χειρότερα - από την τουαλέτα. Για να μην συμβεί αυτό, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τη συσκευή εξαερισμού στην τουαλέτα.

Πολύ συχνά, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει το καλοκαίρι και στην κουζίνα, επειδή κάθε σεβαστή οικοδέσποινα θεωρεί απαραίτητο να εγκαταστήσει μια κουκούλα στην κουζίνα της. Δεν θέλουμε να πούμε ότι τα προβλήματα προκύπτουν ακριβώς εξαιτίας αυτού. Προβλήματα προκύπτουν επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την κουκούλα για να αντικαταστήσουν τον φυσικό εξαερισμό. Αυτό, και μερικές κοινές παρανοήσεις, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πώς λειτουργεί ο φυσικός αερισμός

Ο φυσικός αερισμός στα διαμερίσματά μας είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ροές του αέρα να μπορούν να ρέουν ελεύθερα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μετακινώντας από την περιοχή υψηλής πίεσης στην περιοχή χαμηλότερης πίεσης, δηλ. από τη θερμότητα στο κρύο. Ένας αέρας βγαίνει και στη θέση του μπαίνει άλλο. Αυτή είναι η φυσική ή ο νόμος της φύσης, και απέναντί ​​της είμαστε ανίσχυροι.

Με την έλευση της στα σπίτια μας όμορφο και σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες μέταλλο με υψηλής ποιότητας σφραγίδες, αέρα τροφοδοσίας δεν μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα και την φυσική κίνηση του αέρα ή εξαερισμού στάσεις. Ο καθαρός αέρας στις κατοικίες δεν είναι πια, το διαμέρισμα είναι βουλωμένο και η υγρασία είναι υψηλή. Και τότε ο άνθρωπος μας έρχεται με ένα πρόσθετο πρόβλημα - αυτό είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων καυσαερίων και ομπρέλες πάνω από τις σόμπες κουζίνας.

Ανεμιστήρας και κουκούλα

Σε κάθε διαμέρισμα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί αγωγοί εξαγωγής: Ένας στο μπάνιο και ο άλλος στην κουζίνα. Φανταστείτε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα με πολύ υψηλής ποιότητας πλαστικά παράθυρα και τις ίδιες πόρτες στις οποίες η οικοδέσποινα στην κουζίνα στράφηκε στην κουκούλα. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κουκούλα είναι επώνυμη, ποιοτική και πολύ ισχυρή, και ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι παλαιός, κατασκευασμένος σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τους κανόνες, αλλά για τα ξύλινα παράθυρα.

Έχοντας συμπεριλάβει ένα τέτοιο απόσπασμα σε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα στο οποίο ολόκληρος ο όγκος αέρα είναι 130m3 - 150m3, η "ομπρέλα" εξάτμισης με χωρητικότητα 500-1000m3 θα οδηγεί όλο τον αέρα μέσα από τον εαυτό της μέσα σε λίγα λεπτά. Ως αποτέλεσμα: Στην κουζίνα, η κουκούλα θα δημιουργήσει ένα κενό, και χωρίς φυσική εισροή αέρα, τραβούν αναπόφευκτα τα ελλείποντα κυβικά μέτρα των μαζών αέρα από το δεύτερο άνοιγμα του διαμερίσματος - από την τουαλέτα. Και δεδομένου ότι οι αγωγοί εξαερισμού στη σοφίτα συνδυάζονται, η μυρωδιά μπορεί να αντλήσει όχι μόνο από το μπάνιο σας, αλλά από τους γείτονες. Σε αυτό το μικρό παράδειγμα, σας δείξαμε την αλληλεπίδραση της κουκούλας στην κουζίνα και τον εξαερισμό.

Πώς να οργανώσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με μια σόμπα αερίου

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλες οι κουζίνες σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα είναι εξοπλισμένες με κουκούλες, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι στην ίδια την κουκούλα, αλλά στο γεγονός ότι οι αεραγωγοί δεν είναι πάντα σχεδιασμένοι για τη χρήση του. Τυποποιημένοι αγωγοί στα σπίτια μας έχουν ένα τμήμα 130x130mm, και η μέγιστη χωρητικότητα τους είναι 180m3 / h. Αλλά οι σύγχρονες "ομπρέλες" έχουν χωρητικότητα που υπερβαίνει τη χωρητικότητα σε καιρούς, και αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του γενικού συστήματος εξαερισμού, καθώς και στον αερισμό του διαμερίσματος.

Για να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός της κουζίνας με μια σόμπα αερίου, πρέπει να το κάνετε ανάμεικτο, δηλ. συνδυάζουν σωστά το έργο της "ομπρέλας" εξάτμισης και του φυσικού αερισμού. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

 1. Συνδέστε τον αγωγό του απορροφητήρα στο κανάλι εξαερισμού, πάνω από την σχάρα του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, ο αγωγός πρέπει να κατευθύνεται στον άξονα με μια στροφή προς τα πάνω.

Σημαντικό!
Με αυτή την εγκατάσταση, ο αγωγός εξαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μισό τμήμα του άξονα εξαερισμού για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του φυσικού αερισμού.

 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη σύνδεση του αγωγού του απορροφητήρα, πάνω από το φυσικό άνοιγμα εξαερισμού, χωρίς να τον ανεφοδιάζεται στον άξονα. Αλλά την ίδια μάσκα αερισμού πρέπει να είναι εφοδιασμένα με βαλβίδα ελέγχου, έτσι ώστε να επικαλύπτει το πλέγμα κατά τη στιγμή της λειτουργίας της εξάτμισης «ομπρέλα».
 • Φυσική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού

  • Θέση των πλεγμάτων εξαερισμού. Με όλους τους κανόνες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά. από την οροφή, διότι μέσω αυτών πρέπει να εκπέμπεται ένας θερμός, εξερχόμενος αέρας, που μετατοπίζεται από τον ψυχρότερο - τον αέρα τροφοδοσίας. Αλλά στην πράξη, τα πράγματα δεν είναι τόσο ροζ: Σε πολλές κουζίνες, οι σχάρες εξαγωγής είναι πολύ χαμηλότερες και ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια ζώνη στασιμότητας που είναι πάνω από την σχάρα.
  • Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι, συχνά, τα παρακείμενα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με έναν ενιαίο άξονα εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αέρας, και με αυτό μυρίζει, μπορεί να μετακινηθεί από την κουζίνα προς το δωμάτιο, και όχι μέσω του άξονα εξαερισμού. Από την άποψη των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων, αυτό είναι λάθος.
  • Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος στο σχεδιασμό ενός φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων εξαερισμού. Λόγω της μικρής διαφοράς πίεσης, ο εξαερισμός αυτός μπορεί να μην λειτουργεί.
  • Στην κουζίνα του εξοχικού σπιτιού πρέπει να υπάρχει ένα φυσικό σύστημα αερισμού, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν το θεωρούν απαραίτητο και εγκαθιστούν μόνο εξαναγκασμένο εξαερισμό, το οποίο εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν, οι μάζες του αέρα εξαγωγής δεν εξάγονται.
  • Πολύ συχνά κάνει το σύστημα εξαερισμού να λειτουργεί εσφαλμένα, αρκετά περίεργα - ένα τζάκι. Όταν καίει το καύσιμο, καίει οξυγόνο και συλλέγει αέρα από τους αεραγωγούς.

  Αυτά είναι μόνο τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται ακόμα και όταν σχεδιάζετε ένα φυσικό αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού. Αλλά πώς να κάνετε τον αερισμό στην κουζίνα πιο αποτελεσματικό;

  Αποτελεσματικός αυτοεξοπλισμός

  Εάν ο εξαερισμός στο σπίτι σας δεν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί καλά, τότε έχοντας απλή γνώση ή ακολουθώντας τις συμβουλές μας, ακόμη και ένας ερασιτέχνης μπορεί να το αναβιώσει. Γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις αρχές της κίνησης των ρευμάτων αέρα και λίγους βασικούς κανόνες.

  1. Η κουζίνα ανήκει σε ένα δωμάτιο με εντατική ανταλλαγή αέρα. Σύμφωνα με τους κανόνες, η ανταλλαγή αέρα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90 m3 / ώρα. Μεταφρασμένο σε μια πιο κατανοητή γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι σε μια ώρα πρέπει να αφαιρεθούν από την κουζίνα σας 90 κύβοι αποβλήτων αέρα. Αλλά σύμφωνα με την εξίσωση ισορροπίας Σ Lpr. = Σ Χαμηλή, για επαρκή εναλλαγή αέρα απαιτείται εισροή 90 m3 / h.
  2. Οπλισμένοι με γνώση, τώρα για να αποκαταστήσετε τον αερισμό στην κουζίνα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, στον αγωγό εξαερισμού, με χωρητικότητα τουλάχιστον 90 m3 / h. Αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι μόνο εάν η φυσική εξαγωγή αέρα από αυτό το δωμάτιο δεν λειτουργεί.
  3. Τώρα πρέπει να φροντίσουμε τον καθαρό αέρα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χρόνο στην κουζίνα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια απουσία. Για καλή ανταλλαγή αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας στον τοίχο, που πηγαίνει στο δρόμο. Κατά κανόνα, τοποθετούνται πίσω από το ψυγείο και οι εισερχόμενες μάζες ψυχρού αέρα θερμαίνονται αμέσως. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ του όγκου της παροχής και του αέρα εξαγωγής.

  Το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού σας, που εκτελείται από όλους τους κανόνες, θα σας παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα και θα σας ευχαριστήσει με την απουσία ξένων μυρωδιών και την υψηλή ενεργειακή απόδοση.

  Πώς είναι κατασκευασμένος ο εξαερισμός στην κουζίνα: οι κανόνες και τα σχέδια της συσκευής με κουκούλα

  Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης πλαστικών παραθύρων στις κουζίνες των σπιτιών μας, ο φυσικός εξαερισμός διαταράχθηκε, που παρέχεται από ξύλινα κουφώματα. Εν τω μεταξύ, ο αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα είναι απλά απαραίτητος.

  Και πρέπει να οργανωθεί με γνώση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε αντί να εξαγάγετε τον αέρα κουζίνας, μην πάρετε μια εισροή "αρώματα" από τα γειτονικά διαμερίσματα ή από την τουαλέτα.

  Γιατί πρέπει να αερίσετε την κουζίνα;

  Τα περισσότερα από τα εγχώρια διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με πλάκες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Στη διαδικασία της καύσης του, σχηματίζεται διοξείδιο του άνθρακα, οι τοξικές ιδιότητες του οποίου εκδηλώνονται καθώς η συγκέντρωση στον αέρα αυξάνεται.

  Η πιο λογική και σύγχρονη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η εγκατάσταση της κουκούλας και ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου.

  Έτσι, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος ακόμα και στην περίπτωση μιας ιδανικής λειτουργίας σόμπας αερίου. Η ανάγκη για αυτό αυξάνεται με λάθη στη διαμόρφωση του εξοπλισμού, που μπορεί να προκαλέσει την εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το διοξείδιο του άνθρακα και η παρουσία του μπορεί να αγνοηθεί: το αέριο αυτό δεν έχει χρώμα ούτε μυρωδιά.

  Επιπλέον, το αέριο ή το φυσικό αέριο δεν μπορούν να καούν εντελώς, συσσωρεύονται στον αέρα. Υπάρχουν καταστάσεις όπου η φλόγα του καυστήρα σβήνει. Παραδείγματος χάριν, πλημμύρισε με «διαφυγόντα» γάλα. Αν δεν υπάρχει ειδική προστασία, τότε το αέριο που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ικανή να προκαλέσει προβλήματα σε ολόκληρο το σπίτι.

  Αποδεικνύεται ότι όταν αρχίζετε να εργάζεστε με μια σόμπα αερίου, πρέπει να ενεργοποιήσετε αμέσως τον ανεμιστήρα της συσκευής εξαγωγής. Αλλά η παρουσία ηλεκτρικών κουζινών στην κουζίνα δεν μειώνει τη σημασία του αερισμού αυτού του δωματίου.

  Η καύση των τροφίμων, η οποία συμβαίνει συχνά στους οπαδούς των τηγανισμένων πατατών και των ψαριών, συνοδεύεται από την απελευθέρωση επιβλαβών ενώσεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της πυρόλυσης οργανικών ενώσεων. Εκείνοι που προτιμούν τα προϊόντα ατμού γνωρίζουν ότι η εξάτμιση οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Και το επίπεδό του πρέπει επίσης να μειωθεί.

  Και ακόμη και οι υποστηρικτές της μυρωδιάς φρέσκων ψημένων προϊόντων καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να κορεστεί ολόκληρο το διαμέρισμα με αυτό το υπέροχο άρωμα. Ένα μίγμα από ελκυστικές οσμές εξαρτάται αρχικά από μείγμα μερικώς αποσυντιθέμενων πτητικών οργανικών ενώ η παρουσία τους στον αέρα είναι απίθανο να ευχαριστήσει κανέναν.

  Συμπέρασμα: Η κουκούλα σε μια μοντέρνα κουζίνα δεν είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα, αλλά μια ζωτική ανάγκη.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Οι διαφορετικές ανάγκες των χρηστών υποχρεώνουν τους παραγωγούς βασικών προϊόντων να αναπτύσσουν προτάσεις που θα ήταν καταλληλότερες για τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου αγοραστή. Επομένως, το φάσμα των κουκούλες για την κουζίνα, που μας προσφέρει μια σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών, είναι αρκετά ευρύ. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την ποικιλομορφία τους.

  Με τη μέθοδο καθαρισμού μάζας αέρα

  Μπορείτε να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα με πολλούς τρόπους.

  Ανάλογα με το ποια από αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  • Εκκενώστε. Αυτά τα μοντέλα εκκενώνουν αέρα από την κουζίνα προς τα έξω μέσω αγωγών που κατασκευάζονται με τη μορφή μεταλλικού κουτιού ή κυματοειδούς σωλήνα. Για να λειτουργήσει αυτή η συσκευή, χρειάζεστε έναν αγωγό αερισμού ή μια απλή τρύπα. Τυπικά, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με μια βαλβίδα που εμποδίζει την εμφάνιση της αντίστροφης ώσης.
  • Κυκλοφορούν. Σε αυτό το μοντέλο, παρέχεται ένα φίλτρο άνθρακα, παρόμοιο με μια μάσκα αερίων. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι μια κουκούλα, αλλά μια μονάδα φίλτρου που καθαρίζει τον αέρα των κύριων "γεύσεων": δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτή η συσκευή προσελκύει με την απλότητα της εγκατάστασής της, αλλά δεν είναι ικανή να προστατεύσει, για παράδειγμα, τη διαρροή αερίου.

  Οι κουκούλες κυκλοφορίας μπορούν να συνυπάρχουν με τον κανονικό αερισμό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνουν συνήθως υψηλό κόστος και δαπανηρή συντήρηση: τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.

  Χαρακτηριστικό του απορροφητήρα είναι ότι απομακρύνει επίσης την υπερβολική θερμότητα, η οποία σχηματίζεται πάντα κατά τη διάρκεια της περιόδου μαγειρέματος. Το μοντέλο κυκλοφορίας δεν έχει μια τέτοια λειτουργία.

  Κατανομή ανά τύπο κατασκευής

  Εκτός από την κύρια λειτουργία, οι αγοραστές δίνουν προσοχή σε άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μοντέλων. Η συσκευή εξάτμισης θα πρέπει να ταιριάζει καλά στο γενικό εσωτερικό του δωματίου, να είναι βολικό για χρήση και επίσης: καλά, αν μπορείτε να αποθηκεύσετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

  Ως εκ τούτου, οι σύγχρονες κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εξουσία καθαρισμού του αέρα, αλλά και στον τρόπο εγκατάστασης, σχεδιασμού, υλικού κατασκευής και στη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών.

  Κατά τύπο κατασκευής, οι συσκευές εξάτμισης χωρίζονται σε:

  • Ο θόλος. Αυτό το μοντέλο πήρε το όνομά του λόγω του σχήματος της πρόσληψης αέρα. Μοιάζει με μια κολοβωμένη πυραμίδα, ο θόλος της οποίας βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλάκα. Από το άνοιγμα στο πάνω μέρος του τρούλου, ένας αγωγός αέρα αφήνει, μεταφέροντας αέρα έξω από την κουζίνα μέσα από μια τρύπα στον τοίχο ή μέσω του εξαερισμού.
  • Ενσωματωμένο. Ένα τέτοιο απόσπασμα βρίσκεται μέσα στα έπιπλα της κουζίνας. Πολύ συχνά, η ενσωματωμένη κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο επιτρέπει την εξοικονόμηση χώρου του δωματίου και την ταυτόχρονη παροχή άνετου ελέγχου εξοπλισμού.

  Πριν παραγγείλετε τα έπιπλα και να αγοράσετε το καπό, θα πρέπει να προγραμματίσετε χώρο της κουζίνας σας για τα έπιπλα και οικιακές συσκευές δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για να δούμε αισθητικά ευχάριστο, και να τα χρησιμοποιούν θα ήταν βολικό.

  Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός όταν εγκαθιστάτε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Κατά κανόνα, εάν η κουκούλα δεν περιλαμβάνεται αρχικά στο κιτ, τα έπιπλα κάτω από αυτό είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να παρέχονται όλες οι αποχρώσεις που καθιστούν δυνατή την ομαλή και ακριβή ρύθμιση όλων των στοιχείων του ενσωματωμένου εξοπλισμού.

  Ταξινόμηση ανά τόπο εγκατάστασης

  Ο εξοπλισμός εξάτμισης εγκαθίσταται στην κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες: το μέγεθος του δωματίου, τη θέση της πλάκας και ούτω καθεξής.

  Στη θέση εγκατάστασης οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  • Ο τοίχος. Σε αυτή την περίπτωση, η μία πλευρά του θόλου της κουκούλας συνδέεται απευθείας στον τοίχο, και η άλλη είναι πάνω από τη σόμπα.
  • Γωνία. Η τοποθέτηση μιας πλάκας σε μια γωνιά όχι μόνο εξοικονομεί χώρο κουζίνας, αλλά και καθιστά την εστία πιο προσιτή. Ο ίδιος ο σχεδιασμός του τρούλου της γωνιακής κουκούλας έχει σχήμα στο οποίο οι δύο πλευρές του χωράνε στη γωνία του δωματίου, προσκολλημένοι στους τοίχους.
  • Νησί. Τυχεροί άνθρωποι που έχουν μια μεγάλη κουζίνα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εγκαταστήσουν ένα σχέδιο νησιού. Βρίσκεται πάνω από τη σόμπα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

  Στο φάσμα των διαθέσιμων μοντέλων, υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας σε μορφή. Για παράδειγμα, τα επίπεδη μοντέλα τοποθετούνται κάτω από τα έπιπλα έτσι ώστε να κρεμούν πάνω από τη σόμπα.

  Πριν εγκαταστήσετε μόνο την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Για καθένα από τα μοντέλα έχει τις δικές του αποχρώσεις της επεξεργασίας, αλλά ορισμένοι γενικοί κανόνες ισχύουν για όλες τις κουκούλες. Αυτό είναι το ύψος στο οποίο πρέπει να βρίσκονται σε σχέση με την επιφάνεια της πλάκας. Για τις σόμπες αερίου, η απόσταση είναι από 75 cm, και για τις ηλεκτρικές πλάκες - τουλάχιστον 65 cm.

  Έτσι, ορίζεται το κατώτερο επίπεδο της εγκατάστασης, το επάνω επιλέγεται ανεξάρτητα. Και εξαρτάται από την ανάπτυξη των ιδιοκτητών του διαμερίσματος: χρησιμοποιήστε μια σόμπα και ένα εξολκέα θα πρέπει να είναι βολικό.

  Συχνά, οι σύγχρονοι πελάτες προτιμούν ενσωματωμένα μοντέλα. Είναι φθηνότερα και είναι αρκετά εύκολο να το τοποθετήσουν μόνοι τους.

  Σχηματικό διάγραμμα της συσκευής απορροφητήρα

  Η σύνθεση οποιουδήποτε καλύμματος περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ανεμιστήρας με ηλεκτρικό μοτέρ. Ένας ασύγχρονος κινητήρας πολλαπλών ταχυτήτων παρέχει περιστροφή του ανεμιστήρα εξάτμισης, μέσω του οποίου οι ροές αέρα διέρχονται από φίλτρα που συγκρατούν λίπος.
  • Φίλτρα. Όλοι οι απορροφητήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα λίπους επαναχρησιμοποιούμενα ή για μία μόνο χρήση. Τα φίλτρα άνθρακα είναι παρόντα μόνο σε μοντέλα κυκλοφορίας και δρουν παρόμοια με τον ενεργό άνθρακα. Αντικαθίστανται κάθε 3-4 μήνες.
  • Λάμπες φωτισμού. Ο φωτισμός της εστίας γίνεται με λαμπτήρες πυρακτώσεως, φωτιστικά LED ή αλογόνου.
  • Το σχέδιο αλλαγής ταχύτητας. Σε διαφορετικά μοντέλα, η μεταγωγή ταχύτητας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους: μέσω συσκευών αισθητήρων, μέσω κουμπιών ή με χρήση διακόπτη ολίσθησης.

  Ρίξτε μια ματιά στο τυποποιημένο ηλεκτρικό σχέδιο της κουκούλας, στο οποίο υπάρχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία.

  Εξασφάλιση της ασφάλειας της δομής

  Ένας ανεμιστήρας περιλαμβάνεται πάντα στο σύστημα εξάτμισης, πράγμα που σημαίνει ότι ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στην πρίζα. Εάν μόλις ξεκινήσατε την επισκευή σε ένα νέο διαμέρισμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια ξεχωριστή έξοδο για την κουκούλα, επειδή αυτός ο εξοπλισμός θα πρέπει πάντα να είναι συνδεδεμένος.

  Η χρήση της εξόδου με μία μόνο συσκευή σας επιτρέπει να την κρύψετε πίσω από τα στοιχεία του σετ επίπλων. Αλλά μην ξεχάσετε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός κανόνας: η πρίζα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από τον νιπτήρα και από την κουζίνα. Θυμηθείτε ότι αυτή η κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να χτυπήσει με ένα ηλεκτρικό ρεύμα, επομένως είναι απαραίτητο να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα θέματα της ηλεκτρικής ασφάλειας.

  Η κουζίνα, όπως και το μπάνιο, είναι ένα δωμάτιο στο οποίο μπορεί να είναι ζεστό και υγρό ταυτόχρονα. Η υπερβολική υγρασία και το λίπος από το μαγείρεμα εγκατασταθούν στην σχάρα της κουκούλας. Αυτό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ηλεκτρική βλάβη στο μεταλλικό περίβλημα από τον κινητήρα του ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο με τρία καλώδια.

  Η καλωδίωση πρέπει να αποτελείται από μηδέν, φάση και γείωση. Το καλώδιο γείωσης μπορεί εύκολα να διακρίνεται από την κίτρινη μόνωση και κατά μήκος της διαμήκους πράσινης λωρίδας. Τα σύγχρονα σπίτια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικές πρίζες και έναν βρόχο γείωσης εκ των προτέρων. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να συνδέσετε το καλώδιο γείωσης στον αντίστοιχο ακροδέκτη. Είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς από τους άλλους από την εικόνα με τη μορφή τριών διαφορετικών παράλληλων γραμμών.

  Τα παλαιότερα κτίρια μπορεί να μην έχουν βρόχους γείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας την προστασία. Σε περίπτωση βλάβης στο περίβλημα, η γείωση θα επιτρέψει στον ασφαλειοδιακόπτη να κλείσει. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για ισοδυναμική σύνδεση. Ως πρόσθετη προστασία συνιστάται η καλωδίωση για την έξοδο αναρρόφησης να γίνεται με ξεχωριστό καλώδιο με προστασία του RCD και του διακόπτη.

  Πώς να φτιάξετε ένα προστατευτικό έδαφος μόνοι σας

  Για να χτίσετε μια προστατευτική γη στο παλιό σπίτι, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να σκάβετε μια τάφρο και να μετακινείτε μεταλλικούς πείρους στο έδαφος. Δεν μπορείτε να γειώσετε τον εξοπλισμό εξαγωγής σε έναν αγωγό νερού, στη μονάδα θέρμανσης και, ιδιαίτερα, σε έναν αγωγό αερίου. Αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους γείτονες.

  Για τη συσκευή γείωσης στο σπίτι της παλιάς κατασκευής είναι απαραίτητο να βρούμε ένα κωφά ουδέτερο και να συνδεθεί με αυτό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το πτερύγιο ανοίγματος στην είσοδό σας ή στο διαμέρισμά σας. Τα καλώδια που εισέρχονται σε αυτό περιβάλλονται από έναν σωλήνα, ο οποίος είναι περιτοιχισμένος στον τοίχο. Πρέπει να έχει μια βίδα με σπείρωμα, ενδεχομένως με συνδέσεις γείωσης που είχαν προηγουμένως συνδεθεί. Αυτό είναι το επιθυμητό κενό ουδέτερο: ο σωλήνας είναι καλά γειωμένος.

  Είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα εύκαμπτο πολύκλωνο καλώδιο, η διατομή του οποίου είναι τουλάχιστον 2,5 mm 2, και να το μεταφέρει από το ουδέτερο στο σημείο εγκατάστασης της πρίζας. Ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στο ρεύμα χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη αποσύνδεσης 6.3 amp.

  Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για το τυφλό ουδέτερο. Δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Το τερματικό θα πρέπει να ρίχνεται πάνω από τα ήδη υπάρχοντα και να στερεώνεται με παξιμάδι. Με μια ομαλή ουδέτερη επιφάνεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας σφιγκτήρας για να ασφαλίσει το έδαφος. Εξαιρετική, εάν στην εκτέλεση αυτής της εργασίας θα συμμετάσχει ο ηλεκτρολόγος της εταιρείας διαχείρισης.

  Δώστε προσοχή στο πρόβλημα του εξαερισμού

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας μπορεί να παραβιαστεί το σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος. Η προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η διάτρηση ειδικά για να τραβήξετε την πρόσθετη οπή προς τα έξω ή προς τον αγωγό εξαερισμού. Αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται. Η διατομή του ίδιου αγωγού εξαερισμού δεν αυξάνεται όταν εμφανίζεται μια άλλη οπή.

  Σε μια επιτυχημένη σύμπτωση περιστάσεων, μόνο τα 3/4 των παιδιών από την κουζίνα θα πάνε στο κανάλι και θα παραμείνουν στο διαμέρισμα. Εάν έξω υπάρχει ένας ισχυρός άνεμος ή υπάρχει ένα βύθισμα από τους κάτω ορόφους, τότε ολόκληρη η φωτιά θα επιστρέψει στην κουζίνα ή θα πάει στους γείτονες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια χαλασμένη σχέση μαζί τους.

  Όσον αφορά την εκκένωση του αέρα προς τα έξω μέσω της διάσπασης του τοίχου, τότε επηρεάζεται η δομή εδράνου. Οι εργασίες αυτές πρέπει να συντονίζονται εκ των προτέρων και ένα σχέδιο των αλλαγών που εισήχθησαν. Επιπλέον, μια τέτοια λύση δημιουργεί τον κίνδυνο ρύθμισης συμπυκνώματος στον αεραγωγό καθώς και στον κινητήρα του ανεμιστήρα. Τότε η βλάβη στο σώμα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

  Ως έξοδος από την προκύπτουσα κατάσταση, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ένα πρόσθετο τμήμα του αεραγωγού εξοπλισμένου με μια βαλβίδα clapboard. Το κύκλωμα αυτής της συσκευής φαίνεται παρακάτω.

  Κάτω από τον αεραγωγό της κουκούλας, χρειάζεστε ένα κουτί με τη μορφή τετραγώνου, η πλευρά της οποίας είναι ¾ της διάμετρος του αγωγού. Αυτό επιτρέπει στην περιοχή της διατομής του να αντιστοιχεί σε παρόμοια περιοχή του αγωγού. Η περίμετρος θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιφέρεια του αγωγού. Στη συνέχεια, δεν θα υπάρξει σύνδεση με τη σύνδεση.

  Ο αποσβεστήρας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο πάχους 0,5 mm ή από το ίδιο φύλλο από φθοροπλαστικό ή γυαλί από ίνες υάλου. Κατά προτίμηση το προϊόν είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, επειδή δεν είναι μόνο η ακαμψία και το πάχος του υλικού, αλλά και η ελαφρότητα του είναι σημαντική. Το πυροσβέστη θα είναι πιο αποτελεσματικό σε ένα μικρότερο ειδικό βάρος του υλικού από το οποίο κατασκευάστηκε.

  Ο αμορτισέρ είναι εφοδιασμένος με ένα ελαφρύ ελαφρύ ελατήριο. Η λειτουργία του είναι η εξής: όταν το πτερύγιο ανυψωθεί στην επάνω θέση και το αποτέλεσμα σταματήσει, πρέπει να επιστρέψει ομαλά στη θέση του. Εάν το ελατήριο είναι ελαφρώς τεντωμένο, αλλά άκαμπτο, τότε για το σκοπό μας δεν θα λειτουργήσει. Το σύρμα που σχηματίζει το ελατήριο πρέπει να έχει διάμετρο 0,2-0,3 mm. Με μήκος 120-150 mm, η διάμετρος του ίδιου του ελατηρίου πρέπει να είναι 3-5 mm.

  Χρήση εξουδετερωτικών οσμών

  Συχνά, οι απορροφητήρες κουζίνας παρέχονται με εξουδετερωτές οσμών. Στα καταστήματά μας μπορείτε να βρείτε τρία είδη neutralizers.

  • Χημικός. Αυτοί οι εξουδετερωτές πρέπει να αλλάζουν συχνά, επειδή σφίγγονται γρήγορα με λιπαρά φιλμ και παύουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν επεξεργαστεί τη δική τους πηγή στο τέλος. Επιπλέον, εκλύουν οι ίδιοι ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία.
  • Ηλεκτροιονισμός. Αν έχετε ιονιστή συσκευή, τότε η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι επίσης γνωστή σε εσάς. Αλλά σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού οι επιβλαβείς ουσίες βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση από ό, τι στην κουζίνα πάνω από την εστία. Για να τα εξουδετερώσετε, είναι απαραίτητη μια ισχυρή απαλλαγή, η οποία μπορεί επίσης να βλάψει την οικοδέσποινα που στέκεται στη σόμπα.
  • Υπεριώδη. Όταν χρησιμοποιείτε εξουδετερωτικά αυτού του τύπου, είναι μερικές φορές απαραίτητο να καθαρίσετε τους βολβούς από την επίστρωση και να τις αλλάξετε κάθε δύο χρόνια. Και αυτοί οι λαμπτήρες είναι ακριβοί. Αλλά ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, οι λαμπτήρες εκπέμπουν όχι μόνο υπεριώδες, αλλά και φως: λευκό ή με λίγο μπλε χρώμα.

  Οπλισμένοι με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, θα επιλέξουμε τον σωστό εξουδετερωτή όχι τυφλά, αλλά με γνώση του θέματος.

  Λίγα λόγια για τους αεραγωγούς

  Ο αγωγός δεν περιλαμβάνεται στο κιτ εξαγωγής. Θα πρέπει να αγοραστεί χωριστά. Πιστεύεται ότι το μεταλλικό κιβώτιο με ορθογώνιο τμήμα φαίνεται πιο αισθητικό από την αυλάκωση αλουμινίου, αλλά έχει και τα πλεονεκτήματά του.

  Ο κυματοειδής κόμβος θα πρέπει να επιλέγεται με μια διάμετρο που αντιστοιχεί στην είσοδο στην κορυφή του καπακιού του καλύμματος. Εάν το μήκος των σωλήνων τουλάχιστον 1,5 μέτρα, η αντίσταση του αέρα του υλικού αυτού είναι σχεδόν αμελητέα σε σύγκριση με τυχαία ζημίες που προκύπτουν από στροβιλισμό στον αέρα. Η κυματοειδής όψη είναι εύκολη στην κοπή με τα συνηθισμένα ψαλίδια.

  Η αυλάκωση μπορεί να έχει τετραγωνική μορφή για να συνδεθεί με μια κροκίδα. Έχει τελείως ανυπαρξία ιδιότητες, που μερικές φορές προκύπτουν σε άκαμπτα κιβώτια. Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να αγοράσετε κυματοειδή, το μαγείρεμα των τροφίμων στο σπίτι σας δεν θα συνοδεύεται ποτέ από ένα μονότονο θόρυβο.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Οι συστάσεις ενός ειδικού σε αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσουν να μην χαθείτε, λαμβάνοντας υπόψη τα μοντέλα συσκευών εξάτμισης που σας προσφέρουν σύγχρονα σούπερ μάρκετ ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Η επιλογή πρέπει να γίνεται με γνώση, ώστε να ακούτε τις συμβουλές του επαγγελματία:

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας μπορεί να συμβούν μη τυποποιημένες καταστάσεις. Για να αντιμετωπίσετε το σύνολο των εργασιών, θα σας βοηθήσουν οι πρακτικές συμβουλές του πλοιάρχου, τις οποίες θα βρείτε σε αυτό το βίντεο:

  Μπορείτε να κατασκευάσετε αερισμό στην κουζίνα με τα χέρια σας. Αλλά πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να μάθετε ποιοι τύποι κουκούλας που προσφέρει η σύγχρονη αγορά, ποιες είναι οι κανόνες και τα σχέδια για τη συσκευή κουκούλας για την κουζίνα.