Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Βαλβίδες εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα

  Οι συσκευές εξαερισμού έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, αλλά όλα αντιπροσωπεύουν μικρές οπές στο πλαστικό παράθυρο μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας από το δρόμο, περνάει εκεί ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.

  Οι βαλβίδες ρυθμίζονται, έτσι ώστε η ροή να ρέει στην απαιτούμενη ποσότητα στον ιδιοκτήτη και, αν το επιθυμείτε, να αποκλείεται τελείως.

  Πιο συχνά χρησιμοποιείται για οικιακούς σκοπούς, αλλά και δημοφιλής για βιομηχανικούς, εμπορικούς και χώρους γραφείων.

  Τι χρειάζεται για:

  1. Το δωμάτιο αερίζεται όλο το εικοσιτετράωρο. Χάρη στην εγκατεστημένη βαλβίδα στο διαμέρισμα, ο αέρας έρχεται από το δρόμο. Και ακόμη και το χειμώνα, όταν ο συνηθισμένος αερισμός είναι αδύνατος, ο εξαερισμός θα εξασφαλίσει μια συνεχή εισροή φρεσκάδας. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την ένταση του εξαερισμού ή να αποκόψετε εντελώς τα κανάλια διέλευσης.
  2. Εξαερώστε το δωμάτιο είναι δυνατή χωρίς σκόνη, θόρυβο, έντομα και οδυνηρά ρεύματα. Ο καθαρός αέρας από το δρόμο μπαίνει σε ένα ειδικό χώρο μέσα στο πλαίσιο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας θερμαίνεται (αυτό ισχύει για το χειμώνα, όταν είναι κρύο έξω) και εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς σκόνη και έντομα.
  3. Βελτιώνει το μικροκλίμα του δωματίου. Ο αερισμός οδηγεί σε μείωση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα και της υγρασίας. Είναι απίθανο να θολώνουν τα παράθυρα και να σχηματίζουν μύκητες ή άλλους ιούς. Έτσι, το μικροκλίμα της στέγασης είναι πολύ καλύτερη.

  Πλεονεκτήματα:

  1. Ο εξαερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με κλειστά παράθυρα, έτσι η διείσδυση των εισβολέων είναι απίθανη.
  2. Εύκολο στη χρήση - εγκατεστημένο και ξεχασμένο.
  3. Η θερμότητα στο διαμέρισμα εξοικονομείται με εξαερισμό.
  4. Αυξάνει την διάρκεια λειτουργίας των χώρων, λόγω του κανονικού επιπέδου υγρασίας και της απουσίας μούχλας ή μύκητα (τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα μπαλκόνια και τις εγκαταστάσεις κουζίνας).

  Βαλβίδα - αυτή η τρύπα στο πλαστικό παράθυρο, μέσω του οποίου ο αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο πλαίσιο, περνάει ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο. Οι διαστάσεις της οπής μπορούν να ρυθμιστούν για να ρυθμίσουν την απαιτούμενη ροή.

  Ποικιλίες

  Υπάρχουν τρεις τύποι βαλβίδων εξαερισμού:

  Αναδιπλωμένο

  Αυτή είναι η πιο απλή και οικονομική επιλογή. Η εισροή καθαρού αέρα οφείλεται σε κοψίματα μικρού μεγέθους στη βεράντα. Αυτό το είδος πρακτικά διατηρεί την ηχομόνωση, αλλά έχει μια πολύ μικρή χωρητικότητα, λόγω του τι αερισμού θα είναι ελαττωματικό.

  Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται η αποσυναρμολόγηση των πλαστικών παραθύρων. Βαλβίδες αυτού του τύπου τοποθετούνται σε ήδη εγκατεστημένες κατασκευές, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

  Κουλοχέρη

  Αυτό το είδος έχει μεγάλη απόδοση. Ο εξαερισμός οφείλεται σε ένα κενό, το οποίο έχει ύψος 12-16 mm και πλάτος 170-400 mm. Έξω, η τρύπα καλύπτεται από ένα μπλοκ διόδου, το οποίο εμποδίζει την είσοδο σκόνης και εντόμων.

  Επίσης συναρμολογείται στα εγκατεστημένα πλαστικά πλαίσια, αλλά πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τον διπλωμένο τύπο.

  Επικάλυψη

  Εκτελέστε τον καλύτερο εξαερισμό, ωστόσο, έχετε κάποια μειονεκτήματα. Πρώτον, δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε τελική πλαστική κατασκευή, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μια θέση πάνω στο πλαίσιο για να το χρησιμοποιήσετε εκ των προτέρων. Δεύτερον, έχουν αδύναμη ηχομόνωση και θερμομόνωση.

  Αυτό το είδος χρησιμοποιείται καλύτερα στα εργαστήρια παραγωγής.

  Κριτήρια επιλογής

  Για να μεγιστοποιηθεί η επίδραση της εγκατεστημένης συσκευής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για κάθε περίπτωση.

  Συνεπώς, οι βαλβίδες διαφέρουν ως προς τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Παράμετροι ανταλλαγής αέρα: η εισροή θα πρέπει να φθάνει στον απαιτούμενο όγκο, κατά τον υπολογισμό των 30 m 3 / ώρα ανά άτομο.
  2. Επίπεδο θορύβου: Σε γενικές γραμμές, τα πλαστικά παράθυρα έχουν δείκτη 30-35 dB.
  3. Λειτουργία το χειμώνα: η βαλβίδα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη θερμομόνωση για να αποφύγετε τη δημιουργία πάγου και να μην παρεμβαίνει στον αερισμό.
  4. Επιλογή προσαρμογής: αυτόματο, χειροκίνητο και μικτό.
  5. Μέθοδος συναρμολόγησης: είναι απαραίτητο να επιλέξετε, η βαλβίδα θα εγκατασταθεί σε παλιά παράθυρα ή θα πρέπει να παραγγελθεί ένα νέο παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τον υπολογισμό του εξαερισμού;

  Είδη δομών

  Τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή είναι δύο επιλογές: Aereco και Air-Box. Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά τους και την αρχή της λειτουργίας.

  Aereco

  Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά βαλβίδων αερισμού.

  Εγκαθίστανται σε μπλοκ οποιουδήποτε σχεδίου και είναι σχεδόν αόρατα:

  1. Standard. Πρόκειται για μια τυπική έκδοση, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: το εξωτερικό, συλλέγοντας τον αέρα, και το εσωτερικό, τροφοδοτώντας το στο δωμάτιο. Όταν ο εξαερισμός είναι σε εξέλιξη, τα πτερύγια της βαλβίδας ανοίγουν και αφήνουν περίπου 6 m3 / hr.
  2. Άνεση. Προστασία από θόρυβο, η οποία περιλαμβάνει τοποθέτηση στο προφίλ παραθύρου ή στο ελαστικό στεγανοποίησης, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο και ταχύτερο.
  3. Comfort S. Υποτίθεται για κώφωνα παράθυρα. Βράζεται μέσα από τρύπες, εξαιτίας των οποίων υπάρχει άμεση φυσήγηση.

  Το Air Box είναι ο ηγέτης μεταξύ των υπόλοιπων βαλβίδων λόγω του οικονομικού κόστους, της αποδοτικότητας, του μικρού μεγέθους και της ευκολίας εγκατάστασης.

  Τοποθέτηση

  Σχεδόν όλες οι εταιρείες που πωλούν βαλβίδες προσφέρουν τις υπηρεσίες εγκατάστασης τους. Το κόστος τους είναι χαμηλό, αλλά το ποσό της εργασίας είναι μικρό. Σας προσφέρουμε να διαβάσετε τις οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση. Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για τον τρόπο εγκατάστασης μιας συσκευής εξαερισμού τύπου υποδοχής.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία:

  • μαχαίρι κατασκευής?
  • κατσαβίδι?
  • κυβερνήτης.
  • βαλβίδα ·
  • σφραγίδα και βύσματα.

  Οδηγός:

  1. Καταργήστε όλα τα περιττά από το περβάζι παραθύρου.
  2. Ανοίξτε το παράθυρο.
  3. Στο άνω σφράγισμα καουτσούκ μετρήστε το μήκος της αγορασθείσας βαλβίδας.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε δύο εγκοπές και αφαιρέστε το ενδιάμεσο κομμάτι.
  5. Εγκαταστήστε στη θέση του νέο λάστιχο στεγανοποίησης.
  6. Μετρήστε την απόσταση Από την άκρη του παραθύρου μέχρι την αρχή μιας νέας σφραγίδας.
  7. Αφαιρέστε την ίδια απόσταση στο επάνω καπάκι του ανοιχτού παραθύρου και κάντε το σφράγισμα της σφραγίδας.
  8. Μετρήστε το μήκος της μελλοντικής βαλβίδας στο πτερύγιο και κάντε μια δεύτερη τομή.
  9. Αφαιρέστε το ενδιάμεσο τμήμα.
  10. Αντί της παλιάς φώκιας τοποθετήστε τα τρία τελικά καλύμματα με την ευρεία πλευρά προς τα επάνω. Πρέπει να κινούνται ελεύθερα στο πλάι του παραθύρου.
  11. Τοποθετήστε τα βύσματα σε απόσταση, που αντιστοιχούν στους συνδέσμους της βαλβίδας.
  12. Απογυμνώστε τη λωρίδα διπλής όψης κολλητική ταινία πάνω στη βαλβίδα και να την κολλήσετε στο παράθυρο πιέζοντας στενά τα εγκατεστημένα βύσματα.
  13. Βίδες στις βάσεις στήριξης.
  14. Μικρότερη σφραγίδα πάστα μεταξύ των συνδετήρων.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τη δομή και τον μηχανισμό, η μονάδα εξαερισμού μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της ανταλλαγής αέρα ή να την επικαλύπτει. Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι αυτοματοποιημένη ή χειροκίνητη.

  Η πρώτη έκδοση είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα υγρομετρίας (ευαισθησία στην υγρασία), σύμφωνα με τον οποίο συμβαίνει μια αλλαγή στην απόδοση. Εάν το δωμάτιο έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας, το πλάτος της οπής θα είναι το μέγιστο.

  Διαφορετικά, όταν ο χώρος είναι άδειος, η παροχή αέρα μπλοκάρεται. Στη χειροκίνητη έκδοση, πρέπει να προσαρμόζετε συνεχώς το πλάτος του τμήματος για μια άνετη διαμονή. Το μόνο που έχει σχεδιαστεί για αυτήν την επιλογή είναι ο περιορισμός με ισχυρές ριπές ανέμου.

  Τιμή και κριτικές

  Η βαλβίδα εξαερισμού είναι μόνο μια προσθήκη στο πλαστικό παράθυρο, οπότε το κόστος της δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή μιας συμβατικής μονάδας διπλού υαλοπίνακα. Κατά μέσο όρο, η βέλτιστη επιλογή είναι 20-40 έτη. ε.

  Παραδείγματα παραπομπών:

  1. AERECO EMM με πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3000 ρούβλια.
  2. AERECO EMM με ένα πρότυπο βελανιδιάς ανώτατο όριο βελανιδιάς ή τιτανίου - 3.100 ρούβλια.
  3. AERECO ERA2 με ένα πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3900 ρούβλια.
  4. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή λευκού χρώματος - 4900 ρούβλια.
  5. AERECO ERA2 με μια τυπική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 4200 ρούβλια.
  6. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 5200 ρούβλια.
  7. Κλιματιστικό πρότυπο λευκό χρώμα - 560 ρούβλια.
  8. Air-Box Comfort S λευκό χρώμα - 750 ρούβλια.

  Κριτικές:

  Catherine:

  Το καλοκαίρι, ανοίξτε τα παράθυρα τη νύχτα, ώστε τα παιδιά να κοιμούνται στον καθαρό αέρα. Το χειμώνα, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ακόμη και αν αερίζετε το δωμάτιο πριν πάτε για ύπνο, σε περίπου 30-40 λεπτά είναι και πάλι βουλωμένη. Γι 'αυτό εγκαταστήσαμε δύο βαλβίδες. Τώρα η φρεσκάδα είναι μια ολόκληρη μέρα, και δεν φυσά καθόλου. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο.

  Ιγκόρ:

  Όταν διέταξαν τα παράθυρα για ολόκληρο το σπίτι, ζήτησαν από τον διαχειριστή τον εξαερισμό. Έχει συμβουλεύσει να μην βάλουμε βαλβίδες, όπως συμβαίνει με το κλίμα μας μπορούν να παγώσει το χειμώνα και όχι κοντά. Για την Ευρώπη είναι πιο κατάλληλες από ό, τι για εμάς.

  Αλέξανδρος:

  Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα όπου οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν παράθυρα με εξαερισμό. Προηγουμένως, δεν ήξερα για την ύπαρξή τους, επομένως είναι απίθανο να παραγγελθούν. Και τώρα χρησιμοποιούμε και είμαστε ικανοποιημένοι για δύο χρόνια.

  Σε γενικές γραμμές, αν είστε οπαδός της φρεσκάδας και αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο, οι βαλβίδες εξαερισμού σχεδιάζονται μόνο για εσάς.

  Πώς να κάνετε αερισμό για πλαστικά παράθυρα: τύποι, ιδιότητες, σύγκριση

  Πρόσφατα, τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς κατασκευής κτιρίων και κατασκευών. Λόγω της πλειονότητας των πλεονεκτημάτων, αυτά τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κατασκευή κατοικιών όσο και στη βιομηχανική κατασκευή. Προστατεύουν καλά από τη θερμότητα και το κρύο, εμποδίζουν τη διείσδυση θορύβου και διάφορες οσμές, καθώς και επιβλαβή έντομα. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο μειονέκτημα, το οποίο συνίσταται στην παρεμπόδιση της διείσδυσης του αέρα στο δωμάτιο.

  Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι μια έλλειψη πλαστικού. Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτές οι δομές δεν παρέχονται για σπίτια που χτίστηκαν κατά τους τελευταίους αιώνες.

  Εξαερισμός και πλαστικό: συμβατό ή όχι;

  Γιατί στον σύγχρονο κόσμο δεν έχουν βρεθεί ακόμη ένας τρόπος για αποτελεσματικό αερισμό των παραθύρων; Εδώ πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το ζήτημα του εξαερισμού στα σπίτια. Εδώ όλα βασίζονταν στη διαθεσιμότητα κουκούλας στην κουζίνα και το μπάνιο, καθώς και στον αερισμό μέσω των θυρών και των θυρίδων παραθύρων. Αυτή η μέθοδος επινοήθηκε από πολύ καιρό και έχει ήδη ικανοποιήσει τις προσδοκίες των εφευρετών.

  Και τώρα μπορείτε να δείτε αυτή την εφεύρεση από τη διάταξη των νέων πλαστικών παραθύρων. Όταν η κατασκευή περάσει από τη διαδικασία εγκατάστασης, όλες οι ρωγμές και τα κενά κλείνονται, δημιουργώντας έτσι υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό διαταράσσει τη φυσική ανταλλαγή αέρα λόγω της έλλειψης αέρα στο δωμάτιο. Στην αίθουσα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος γίνεται ξεθωριασμένος, υγρός και ενοχλημένος αρχίζει. μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα έχει ως εξής: ο αέρας δεν θα βγει από το δωμάτιο, και θα παραμείνουν εκεί μονίμως, καθώς και όλες τις μυρωδιές από τα γειτονικά διαμερίσματα θα γίνουν αισθητές πλήρως σε σας.

  Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε άλλα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία. Λόγω του συνεχούς κλεισίματος των παραθύρων, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση εντός της δομής, πράγμα που θα αποτρέψει την κανονική χρήση των υλικών. Είναι καλύτερο να κρατάτε τα παράθυρα στις λειτουργίες του μικρού εξαερισμού για να αποφύγετε την ομίχλη των παραθύρων.

  Φυσικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα με έναν απλό αερισμό σε αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες. Επίσης, κατά την αγορά, εξετάστε τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών. Αν υπάρχει κρύα θερμοκρασία, είναι καλύτερο να αγοράσετε παράθυρα πολλαπλών θαλάμων που θα κρατήσουν τη θερμότητα πολύ καλύτερη. Φυσικά, η ποιότητα θα πρέπει να πληρώνεται επιπλέον, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σας κρατήσει σε αναμονή.

  Συνδυασμός αερισμού και παραθύρων

  Μπορώ να συνδυάσω τον εξαερισμό και τα παράθυρα; Η απάντηση είναι απλή - μπορείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη συσκευή. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, μερικοί από τους οποίους είναι:

  • με παράθυρο.
  • με αυτόνομο αερισμό.
  • με χτένα?
  • με βαλβίδα εξαερισμού.

  Παράθυρα με παράθυρο

  Μια αρκετά κοινή μέθοδος της συσκευής εξαερισμού, η οποία χρησιμοποιείται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει τη ροή του αέρα κάτω από την οροφή του δωματίου, η οποία στη συνέχεια αναμειγνύεται με το δωμάτιο, σχηματίζοντας έτσι ένα δροσερό και καθαρό προϊόν. Δεν υπάρχει βύθισμα ή συμπύκνωση στο παράθυρο.

  Μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι μια αρκετά μεγάλη αύξηση των τιμών και της πολυπλοκότητας της κατασκευής, η οποία αυξάνει το βάρος των υλικών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το σχέδιο είναι περίπλοκο, χάνονται μεγάλες ποσότητες φωτός, γεγονός που καθιστά το δωμάτιο αρκετά σκοτεινό. Αυτό δεν είναι πάντα καλό.

  Πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό

  Τα αυτόματα αεριζόμενα παράθυρα είναι η καλύτερη επιλογή για μια συσκευή σε όλα τα κτίρια. Μπορούν να βρουν εφαρμογές, τόσο σε αστικές όσο και σε βιομηχανικές κατασκευές. Αυτή η επιλογή είναι ότι τα προφίλ χρησιμοποιούν οπές με οπές στο επάνω και το κάτω μέρος του πλαισίου. Οι οπές βρίσκονται στο άνω εσωτερικό και κάτω εξωτερικό μέρος. Οι μάζες του αέρα, που διέρχονται από το κάτω μέρος, θερμαίνονται και το δωμάτιο δέχεται ήδη θερμαινόμενο αέρα.

  Η αρχή λειτουργεί πολύ καλά, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς. Τέτοιες κατασκευές δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στους άνω ορόφους λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας εισερχόμενου αέρα. Από ένα τέτοιο μειονέκτημα σε πολλά συστήματα, η βαλβίδα για τα παράθυρα έγινε πρόσφατα πολύ δημοφιλής.

  Παράθυρα με χτένες

  Σήμερα, αυτά τα παράθυρα είναι τα πιο διαδεδομένα. Με αυτή τη συσκευή, τα παράθυρα διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή που επιτρέπει είτε να ανοίξει πλήρως το παράθυρο είτε να το ανοίξει σε διάφορες λειτουργίες.

  Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι πολύ φθηνός, αλλά δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα. Η χτένα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε όλες τις εισερχόμενες μάζες και να αφήσετε το παράθυρο στη λειτουργία ενδιάμεσης θέσης.

  Βαλβίδα εξαερισμού στα παράθυρα

  Για κανονική λειτουργία, μια τέτοια συσκευή πρέπει να συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για πλήρη λειτουργία. Εάν παρατηρηθούν αυτοί οι νόμοι, ολόκληρο το δωμάτιο θα είναι σε συνεχή αερισμό, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια βαλβίδα έχει διάφορες ποικιλίες, οι οποίες ονομάζονται κλάσεις. Οι κλάσεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και έχουν διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στο πλαίσιο παραθύρου, μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα διπλού υαλοστασίου είτε να αντικαταστήσετε το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον εξαερισμό. Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα εδώ, τα οποία συνίστανται στην αύξηση του κόστους και του βάρους της δομής. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά εγγυώνται αρκετά καλό αποτέλεσμα.

  Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε για τη λειτουργία διαχείρισης. Εδώ, όπως και σε οποιοδήποτε σχέδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο οι αυτόματες όσο και οι χειροκίνητες λειτουργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορές οι οποίες έχουν ως εξής. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο εξαερισμός, τοποθετώντας έτσι το σημείο όπου χρειάζεται. Εδώ εφαρμόζεται μερικός αερισμός, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε αυτές τις διαδικασίες μόνο όταν απαιτείται. Όσο για τον αυτόματο έλεγχο, τότε όλα είναι πολύ απλά. Ο μηχανισμός που είναι ενσωματωμένος στα παράθυρα ρυθμίζει την απαιτούμενη θερμοκρασία και, αν χρειάζεται, προσθέτει μάζες αέρα της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ωστόσο, υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα και καταργεί πολλές από τις αδυναμίες των προηγούμενων δύο τρόπων. Πρόκειται για μια μεικτή λειτουργία. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε οποιαδήποτε λειτουργία όταν είναι βολικό.

  Λειτουργία το χειμώνα

  Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, τα οποία είναι η εμφάνιση συμπύκνωσης. Αλλά ένα τέτοιο κενό δεν μπορεί να προβλεφθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλα θα είναι διαφορετικά. Μια τέτοια συνέπεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, το υλικό των τοίχων, τη λιτότητα των ίδιων των παραθύρων.

  Όταν χρησιμοποιείται το χειμώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οι χώροι πρέπει να αερίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει μια αρκετά μακροχρόνια χρήση δομών και θα τους προστατεύσει από τη συμπύκνωση.

  Εγκατάσταση

  Όταν εξετάζετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να προσλάβετε καλούς ειδικούς που θα καθορίσουν ποιοτικά αυτό το σχέδιο.

  Αν δεν εγκατασταθεί σωστά, τότε υπάρχουν όλα τα είδη δυσκολιών, που μερικές φορές οδηγούν σε αποσύνθεση με μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον βαριά αποτελέσματα και τα χρήματα θα πεταχτούν έξω.

  Πολύ σημαντικό εξαερισμό στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Πώς να το κανονίσετε - διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο.

  Τιμή των παραθύρων με εξαερισμό

  Τα παράθυρα με νέους τύπους αερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Χάρη στις προσφορές, η ζήτηση για προϊόντα αυξάνεται. Η τιμή μιας τέτοιας κατασκευής είναι από 14.000 ρούβλια. Σε διαφορετικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο κόστος, το οποίο θα είναι δύο λιγότερα - από 7.000 ρούβλια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ συχνά η ποιότητα εξαρτάται από την αξία.

  Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο αερισμού για τον εαυτό σας. Εξάλλου, όλες οι επιλογές είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλες για ορισμένες συγκεκριμένες περιστάσεις. Επιλέγοντας τον λάθος τρόπο στον αέρα, μπορείτε να ξοδέψετε μόνο τα χρήματα ελεύθερα, τα οποία θα πάνε στον άνεμο. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε πολύ με όλες τις ενσωματωμένες δυνατότητες. Εάν τα παράθυρα θα διατηρήσουν ισχυρά την υγρασία, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη συμπύκνωση της υγρασίας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παράθυρων με διπλά τζάμια λόγω απώλειας λειτουργικών ιδιοτήτων. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χάσετε χρήματα και να καταφύγετε στην αγορά νέων σχεδίων τα οποία, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να μην διαρκέσουν.

  Πλαστικά παράθυρα

  Πλαστικά παράθυρα βοηθούν να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο, μην αφήνετε το κρύο και τον ήχο. Αλλά ταυτόχρονα, μειώνουν σημαντικά την εισροή καθαρού αέρα. Αυτή η παράλειψη των σχεδιαστών μπορεί να διορθωθεί με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής στα παράθυρα. Ο κύριος στόχος της συσκευής είναι η αποκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ένα εμπορικό ή οικιστικό κτίριο.

  Η ανάγκη για βαλβίδα παροχής σε πλαστικά παράθυρα

  Τα πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών παραθύρων εκτιμήθηκαν από πολλούς κατοίκους διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Τα άνετα, όμορφα και πρακτικά παράθυρα επιτρέπουν τη μείωση της απώλειας θερμότητας και την αύξηση της θωράκισης του χώρου. Ωστόσο, μαζί με τα πλεονεκτήματα των καταναλωτών σημειωθεί και ένα σημαντικό μειονέκτημα - έλλειψη εξαερισμού. Αυτός ο παράγοντας επιδεινώνει το μικροκλίμα του δωματίου - αυξάνεται η υγρασία, ο αέρας καθυστερεί και οι άνθρωποι στο σπίτι αρχίζουν να στερούνται οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, μούχλα και τοίχοι εμφανίζονται στους τοίχους και τις πλαγιές του δωματίου, και η συγκέντρωση των τοξικών ουσιών αυξάνεται.

  Για κανονική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Η εξαερισμός του διαμερίσματος με το άνοιγμα του παραθύρου παραθύρου μειώνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σφραγισμένου "πλαστικού" και μειώνει σημαντικά την απόδοση της θέρμανσης. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας επιτρέπουν την επίλυση του προβλήματος.

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στο πάνω φύλλο του παραθύρου στην οριζόντια θέση, η οποία εκτελεί τη λειτουργία εξάτμισης. Η βαλβίδα διατηρεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο, εξαλείφει τη συμπύκνωση στο παράθυρο με διπλά τζάμια και το πλαίσιο.

  Η σκοπιμότητα χρήσης μιας βαλβίδας παροχής σε πλαστικά παράθυρα οφείλεται σε ορισμένα πλεονεκτήματα:

  • το άνοιγμα φωτός του παραθύρου παραμένει αμετάβλητο.
  • στο διαμέρισμα δεν υπάρχουν ρεύματα, όπως στον κανονικό αερισμό?
  • την παροχή καθαρού αέρα σε επαρκές επίπεδο ·
  • Κατά την λειτουργία της βαλβίδας δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας και η ηχομόνωση του δωματίου παραμένει στην ίδια στάθμη.
  • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας της βαλβίδας.
  • εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

  Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα

  Η σωστή διάταξη του αερισμού του παραθύρου μπορεί να έχει μόνο μια πλήρη εικόνα του μηχανισμού της βαλβίδας παροχής.

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας, αφαιρείται ένα μέρος του ελαστικού στεγανωτικού υλικού στο πλαίσιο του παραθύρου και το φύλλο. Στην θέση αυτή έχει εγκατασταθεί μια λιγότερο παχιά ειδική σφραγίδα. Μαζί με τη νέα σφραγίδα, μια βαλβίδα παροχής, το κύριο στοιχείο του παθητικού εξαερισμού, είναι τοποθετημένη στο φύλλο του παραθύρου.

  Ο αέρας από το δρόμο αναρροφάται στους χώρους και ο θερμός αέρας εξαντλείται μέσω των καναλιών εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης. Η φυσική εναλλαγή αέρα είναι αποτελεσματική εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από + 5 ° C. Σε ζεστό καιρό, ο εξαερισμός λειτουργεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Η βαλβίδα παραθύρου για εξαερισμό τροφοδοσίας αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

  1. Το εξωτερικό μέρος είναι η "είσοδος αέρα", είναι εγκατεστημένο από το εξωτερικό του πλαισίου. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός προστατευτικού καλύμματος πάνω από την εισαγωγή αέρα, που εμποδίζει τη βροχή, το χιόνι κλπ. Να εισέλθουν στη βαλβίδα.
  2. Τηλεσκοπικό κανάλι - περνάει μέσα από το πλαίσιο. Το στοιχείο αλέθεται στην πλαστική θήκη του παραθύρου και στερεώνεται με ένα χιτώνιο.
  3. Εσωτερικό, εγκατεστημένο από το εσωτερικό του δωματίου. Η πιο σύνθετη μονάδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ακροφύσιο εκκένωσης, απλό φίλτρο και μηχανισμό ρύθμισης της απόδοσης.

  Βασικές συνθήκες για τη λειτουργία της βαλβίδας παροχής:

  • ήχο εξαερισμού στο διαμέρισμα?
  • η θερμοκρασία του αέρα εκτός του παραθύρου είναι από + 5 ° C.
  • δωρεάν ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων στο διαμέρισμα - ρωγμές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες τουλάχιστον 2 cm?
  • αεροστεγή μπροστινή πόρτα.

  Συμβούλιο. Το έργο του εξαερισμού του διαμερίσματος μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα. Κλείστε την πόρτα προς το δωμάτιο και ανοίξτε το παράθυρο στο δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αεραγωγό. Συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Εάν δεν πέσει και κρατιέται από τη ροή του αέρα, τότε η εξάτμιση είναι εντάξει

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στο παράθυρο

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και παραλλαγές των εισόδων αέρα παραθύρων. Διαφέρουν μεταξύ τους σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

  Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής:

  Μέσω της διοίκησης:

  Με χειροκίνητο έλεγχο, η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ειδικό σχοινί. Η αυτόματη βαλβίδα είναι πιο εύκολη στη λειτουργία. Η συσκευή καθορίζει την αναγκαιότητα ανοίγματος / κλεισίματος του εξαερισμού. Οι τιμές ρύθμισης ρυθμίζονται σύμφωνα με το επίπεδο υγρασίας και τη μείωση της πίεσης στο δωμάτιο.

  Σημαντικό! Η χειροκίνητη διαχείριση της βαλβίδας εισαγωγής είναι λίγο επικίνδυνη. Το επιθυμητό επίπεδο επιλέγεται από δοκιμή και σφάλμα. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος παγετού σε περίπτωση ακατάλληλης ρύθμισης το χειμώνα

  Με τον τρόπο που εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι:

  1. Βαλβίδες εισαγωγής ραφών. Μια από τις πιο οικονομικές επιλογές για παράθυρα PVC. Κρύος αέρας τροφοδοτείται στο δωμάτιο μέσω μικρών εγκοπών στον προθάλαμο. Για την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας, τα παράθυρα δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Οι διπλωμένες βαλβίδες έχουν χαμηλή ροή, ηχομόνωση σε επαρκές επίπεδο.
  2. Βαλβίδες εισαγωγής με σχισμές. Ο αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το ύψος του οποίου είναι περίπου 16 mm. Στο εξωτερικό του παραθύρου, η βαλβίδα καλύπτεται από ένα μπλοκ εισόδου (προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα μικρά έντομα). Το εσωτερικό της συσκευής κλείνεται από μια μονάδα ρύθμισης. Η τοποθέτηση της βαλβίδας σχισμής εκτελείται στην οριζόντια θέση ή στην επάνω ράβδο φύλλου πόρτας. Πλεονεκτήματα αυτής της βαλβίδας: υψηλή απόδοση και δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση του παραθύρου.
  3. Οι εναέριες βαλβίδες είναι οι καλύτερες για τον αέρα. Ωστόσο, το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου και του πλαισίου πρέπει να "ρυθμιστεί" στη βαλβίδα. Η εγκατάσταση της βαλβίδας υπερχείλισης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εγκατεστημένη μονάδα διπλού υαλοπίνακα. Τέτοιες βαλβίδες χρησιμοποιούνται συνήθως στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης.

  Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της χειρολαβής βαλβίδας, η οποία είναι εγκατεστημένη αντί για μια συνηθισμένη λαβή παραθύρου. Μια τέτοια συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει.
  • Η βαλβίδα εξαέρωσης μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση όπου εμφανίζεται το συμπύκνωμα.
  • αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας,
  • η βαλβίδα δεν παγώνει το χειμώνα (η συσκευή έχει μια ευθεία κατασκευή).
  • Η βαλβίδα-λαβή έχει ένα ενσωματωμένο φίλτρο που δεν αφήνει σκόνη στο δωμάτιο.

  Επιλογή βαλβίδας φρέσκου αέρα: επισκόπηση των κατασκευαστών

  Η επιλογή μιας βαλβίδας παροχής από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ας εξετάσουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των προϊόντων των πιο δημοφιλών κατασκευαστών εξαναγκασμένου εξαερισμού. Μετά από όλα, οι τίμιες εταιρείες στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν.

  Η γαλλική εταιρεία Homearea παράγει βαλβίδες εισαγωγής Aereco. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών παροχής αέρα βασίζεται σε μια αλλαγή στην διατομή ροής, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται υπό συνθήκες μηχανικής ή φυσικής εκχύλισης.

  Τα πιο κοινά μοντέλα του κατασκευαστή:

  1. Βαλβίδες σειράς Aereco EMM - ευαίσθητη στην υγρασία, υγρορυθμισμένη. Η βαλβίδα έχει δύο μεθόδους τοποθέτησης, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις επιλογές παροχής αέρα - με την κεκλιμένη ή κατακόρυφη κατεύθυνση του πίδακα. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: "ελάχιστο αερισμό" και "αυτόματο". Κατανάλωση αέρα έως 35 κυβικά μέτρα ανά ώρα στα 10 Pa.
  2. Βαλβίδες σειράς Aereco EHA - εξοπλισμένη με ρυθμιστή υγρασίας αισθητήρα, η οποία παρέχει ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Το σετ περιλαμβάνει ακουστικά εξαρτήματα που εκτελούν τη λειτουργία της μείωσης θορύβου. Κατανάλωση αέρα - έως 50 m3 / h στα 10 Pa.
  3. Βαλβίδες Aereco σειρά EHA2 διατίθεται σε κομψή λεπτή θήκη. Η συσκευή εγγυάται ηχομόνωση στο σπίτι έως 42 dB. Η κεκλιμένη ροή αέρα κατευθύνεται προς τη ζώνη οροφής. Αυτό εξασφαλίζει την προοδευτική θέρμανση του εξωτερικού αέρα. Η συσκευή διαθέτει τρεις τρόπους λειτουργίας: ελάχιστη, αυτόματη και μέγιστη ροή αέρα.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για παράθυρο Air Box διατίθεται σε τρία επίπεδα: Standart, Comfort χωρίς άλεση και Comfort-S.

  Το μοντέλο Comfort είναι εγκατεστημένο με δύο τρόπους - με άλεση / χωρίς άλεση. Φρεζάρισμα - διάτρηση ή πριόνισμα στην κορυφή του πτερυγίου του αεραγωγού εξαερισμού.

  Σημαντικό! Η άλεση σε δύο φορές αυξάνει τη ροή της βαλβίδας παροχής. Ωστόσο, είναι συνήθως πιθανό να επιλυθεί το πρόβλημα του εξαερισμού με μια τυπική εγκατάσταση - χωρίς άλεση

  Η βαλβίδα Comfort-S έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τυφλά παράθυρα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας είναι μάλλον επίπονη, καθώς απαιτεί διάτρηση ενός ενισχυμένου προφίλ χάλυβα. Συνήθως, η εγκατάσταση της βαλβίδας Comfort-S συμβαίνει στο εργοστάσιο.

  Βαλβίδα παροχής παθητικού αερισμού - Εγκατάσταση Regel-air. Η αερισμός του δωματίου είναι αυτόματη. Ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στους δρόμους, η συσκευή ρυθμίζει ανεξάρτητα τον βαθμό αερισμού.

  Βαλβίδα εισαγωγής αέρα σε πλαστικά παράθυρα: φωτογραφία

  Η βαλβίδα κλιματισμού Regel-air έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • προσιτή τιμή ·
  • κρυφή εγκατάσταση - με τη βαλβίδα κλειστή, η βαλβίδα δεν είναι ορατή.
  • ο εισερχόμενος αέρας κυκλοφορεί μέσα στο πλαίσιο - η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται.
  • υψηλή διατήρηση;
  • η ηχομόνωση των χώρων δεν επιδεινώνεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας στο παράθυρο: εγκατάσταση βήμα προς βήμα

  Η βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο με δύο τρόπους: με και χωρίς διάτρηση. Εξετάστε και τις δύο επιλογές.

  Ακολουθία τοποθέτησης της κλιματικής βαλβίδας με διάτρηση:

  1. Προετοιμασία εργαλείων:
   • ηλεκτρικό τρυπάνι?
   • ηλεκτρικό παζλ?
   • αρχείο?
   • τρυπάνια κατά 5-10 mm;
   • μαχαίρι κατασκευής?
   • πρότυπο για τη σήμανση του περιγράμματος της βαλβίδας.
   • σφραγιστικό.
  2. Με τη βοήθεια ενός προτύπου, τοποθετήστε ένα περίγραμμα της θέσης της βαλβίδας παροχής. Ο δείκτης πρέπει να προσαρτηθεί στο άνω φύλλο. Για αυτό το έργο, το φύλλο του παραθύρου απομακρύνεται καλύτερα, αφού η σήμανση γίνεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό του τμήματος.
  3. Με τον εντοπισμό μερικών οπών με ένα τρυπάνι 5 χιλιοστών. Αυτή η σειρά θα χρησιμεύσει ως βάση για μεγαλύτερη διάτρηση.
  4. Προ-διάτρητες οπές τρυπάνι ένα τρυπάνι 10 mm. Για την ευκολία της διάταξης των βαλβίδων, οι οπές τρυπιούνται από το εσωτερικό του φύλλου παραθύρου.
  5. Επέκταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Μεταξύ του ζεύγους των τελευταίων οπών, το ηλεκτρικό παζλ κοπεί τα υπολείμματα του υλικού. Ως αποτέλεσμα της εργασίας που επιτελείται, θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαφορά. Οι άκρες των οπών πρέπει να γειώνονται με ένα αρχείο.
  6. Η πλάκα συναρμολόγησης της βαλβίδας πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια επίστρωσης του φύλλου και να στερεωθεί με βίδες. Το τμήμα πρέπει πρώτα να υποστεί επεξεργασία με στεγανωτικό.
  7. Στην επιφάνεια του πλαισίου, αλέστηκε το αυλάκι. Η θέση της βαλβίδας τροφοδοσίας επισημαίνεται με ένα πρότυπο και στη συνέχεια το αυλάκι κόβεται με ένα παζλ και ένα αρχείο.
  8. Τοποθετήστε το εξωτερικό τμήμα της κλιματικής βαλβίδας με την προσωπίδα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου. Η στερέωση των εξαρτημάτων είναι αυτοκόλλητη, στεγανωτική.
  9. Συλλέξτε το φύλλο και τοποθετήστε το στη θέση του - στους μεντεσέδες του πλαισίου.
  10. Ελέγξτε τη θέση των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  11. Ασφαλίστε το εσωτερικό της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης. Σαν συνδετήρες χρησιμοποιούν κλιπ και μάνδαλα.
  12. Ρύθμιση λειτουργίας βαλβίδας.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε στη βαλβίδα τροφοδοσίας πλαστικού παραθύρου, χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάτρηση:

  1. Για εργασίες συναρμολόγησης, προετοιμάστε:
   • ένα κλασικό κατσαβίδι-σταυρό?
   • χαρτικά μαχαίρι?
   • δείκτη και χάρακα.
  2. Ανοίξτε το φύλλο και αφαιρέστε το τμήμα της σφραγίδας, το οποίο σφραγίζει το διάκενο μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Η παλιά φλάντζα κόβεται με ένα μαχαίρι από την επιφάνεια του πλαισίου. Στο κενό κάθισμα, κολλήστε ένα ειδικό παρέμβυσμα που έρχεται με τη βαλβίδα τροφοδοσίας.
  3. Άμεση στήριξη βαλβίδας:
   • στις υποδοχές από τη σφραγίδα, εγκαταστήστε τα τρία βύσματα με το "φούστα" προς τα κάτω.
   • για τη σταθεροποίηση της βαλβίδας στην εισροή του φύλλου - η συσκευή στερεώνεται από πάνω προς την κατεύθυνση των στηριγμάτων στο παράθυρο.
   • βιδώστε τη βαλβίδα με βίδες που σπειρώνονται μέσω των βραχιόνων.
   • Στο αυλάκι μεταξύ των στηριγμάτων, τοποθετήστε τη σφραγίδα.

  Σε αυτή την περίπτωση, το κενό μεταξύ της βαλβίδας και της στεγανοποίησης στο πλαίσιο λειτουργεί ως αεραγωγός.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα: βίντεο

  Ρύθμιση και λειτουργία της βαλβίδας παραθύρου εισόδου

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα και αυτόματα. Ο αυτοματισμός είναι πιο βολικός και συνήθως συμπληρώνεται με έναν αισθητήρα υγρασίας. Με τη μείωση της υγρασίας, η ροή του αέρα μειώνεται και αντίστροφα - η κυκλοφορία του αέρα αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

  Με το χειροκίνητο έλεγχο, είναι δυνατό να γίνουν λάθη, τα οποία μερικές φορές οδηγούν σε υπερψύξη του χώρου και παγετό της βαλβίδας κλιματισμού.

  Σημαντικό! Σε σοβαρούς παγετούς, η βαλβίδα τροφοδοσίας δεν μπορεί να μπλοκαριστεί τελείως

  Η φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού περιορίζεται στον καθαρισμό κάθε 6 μήνες. Η σκόνη από το εξωτερικό κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί με μια ηλεκτρική σκούπα και το σώμα να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

  Μη χρησιμοποιείτε χημικά για καθαρισμό. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό της συσκευής κάτω από ρεύμα τρεχούμενου νερού. Κατά τη διενέργεια εργασιών επισκευής στο κτίριο, η βαλβίδα πρέπει να είναι καλυμμένη - αυτό θα την προστατεύει από ακαθαρσίες και σκόνη.

  Η βαλβίδα εισόδου στα παράθυρα από PVC είναι μια πρακτική και αναγκαία αγορά, η οποία βελτιώνει το μικροκλίμα στο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με τα χέρια σας. Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο βαλβίδας και τη διαμόρφωση του.

  Εξαερισμός σε δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

  Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα σας επιτρέπει να διατηρείτε συνεχώς ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο. Σχετικά με αυτό το θέμα, θα μιλήσουμε λεπτομερέστερα αργότερα.

  Τι μπορούν να κάνουν οι βαλβίδες

  Τα πλαστικά παράθυρα παρέχουν σχεδόν πλήρη σφράγιση του δωματίου. Σε συνθήκες έντονου ρωσικού κλίματος, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Στη ζεστή εποχή, η έλλειψη οξυγόνου λύνεται απλά με αερισμό, αλλά το χειμώνα ένα τέτοιο μέτρο είναι αδύνατο λόγω των σοβαρών παγετώνων. Η έλλειψη καθαρού αέρα είναι γεμάτη με πολλά προβλήματα:

  • Ομαλάει τα παράθυρα.
  • Η εμφάνιση μύκητα και μούχλα στις πλαγιές.
  • Η μυρωδιά του αέρα. Αυτό δημιουργεί δυσφορία στο δωμάτιο.
  • Σε μικρά παιδιά μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις.

  Πρόσθετος αερισμός στο δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα παρέχεται με την εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων. Έχουν διαφορετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, αλλά ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον υπαίθριο αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς απώλειες θερμοκρασίας. Αντιμετωπίζουν αυτή τη λειτουργία, αν και με διαφορετικούς βαθμούς απόδοσης.

  Συμβουλή: Στα περισσότερα παράθυρα, μπορείτε να ρυθμίσετε την πυκνότητα κλεισίματος. Στη ζεστή εποχή, εκθέστε τις πόρτες στη θερινή λειτουργία - στην περίπτωση αυτή τα πλαίσια δεν θα κλείσουν πολύ σφιχτά, πράγμα που θα επιτρέψει την είσοδο οξυγόνου στο δωμάτιο.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία η οργάνωση πρόσθετης κυκλοφορίας αέρα:

  • Αν το σπίτι είναι σπίτι για μικρά παιδιά. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία τους.
  • Σε δωμάτια με πολλά φυτά. Χωρίς οξυγόνο, απλά θα πεθάνουν.
  • Όταν το σπίτι θερμαίνεται με θερμοσίφωνες ή ψύκτες λαδιού. Τέτοιες θερμάστρες στεγνώνουν τεράστια τον αέρα.
  • Στην παραγωγή. Σε εργαστήρια (εάν σχετίζονται με τοξικές ουσίες) είναι απαραίτητο να οργανωθεί η μέγιστη εισροή καθαρού αέρα.

  Όλες οι γνωστές ποικιλίες

  Η βαλβίδα εξαερισμού για τα πλαστικά παράθυρα είναι απλά μια απλή συσκευή με την πρώτη ματιά. Είναι χωρισμένο σε διάφορες ποικιλίες, οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές σχεδιασμού. Θα πρέπει να είναι γνωστά για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

  Αναδιπλωμένο

  Αυτή είναι η απλούστερη και, κυρίως, η φθηνότερη επιλογή. Με τη βοήθειά τους, ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από μικρές εγκοπές. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι τα εξής:

  • Χαμηλό κόστος.
  • Δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογούνται τα εγκατεστημένα παράθυρα από PVC.
  • Εξασφαλίζει τη διατήρηση των ηχομονωτικών ιδιοτήτων της μονάδας μονωτικού γυαλιού.
  • Υψηλή ταχύτητα και εύκολη εγκατάσταση.
  • Δυνατότητα αυτοματισμού.

  Μεταξύ όλων των πλεονεκτημάτων, ένας ήταν wormed, αλλά ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι το ασθενές εύρος ζώνης. Εξαιτίας αυτού, ο εξαερισμός με κλειστά παράθυρα έχει μια ασθενή απόδοση.

  Κουλοχέρη

  Ο καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο έρχεται μέσω ειδικών καναλιών. Συνήθως έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 160-400 έως 10-16 mm. Τυπικά, μια τέτοια βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με δύο μονάδες - είσοδο και ρύθμιση. Σε πιο προηγμένα μοντέλα, είναι ένα (καθολικό). Πλεονεκτήματα της Τεχνολογίας:

  • Απόλυτη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες (βροχοπτώσεις, έντομα). Αυτό παρέχεται από την παρουσία μιας μονάδας ρύθμισης.
  • Υψηλή (σε μέση περίπτωση μας) δυνατότητα παράλειψης.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να αποσυναρμολογούνται τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Ένα σοβαρό μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί μόνο μία - μια σχετικά περίπλοκη εγκατάσταση. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα δεν έχουν ούτε αυτήν την έλλειψη (για αυτό αργότερα). Επομένως αυτή η κατηγορία είναι η πιο δημοφιλής τώρα.

  Επικάλυψη

  Σε κτίρια κατοικιών, τέτοιες κατασκευές δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά. Αυτό οφείλεται στις σοβαρές ελλείψεις τους:

  • Οι θερμομονωτικές ιδιότητες των παραθύρων μειώνονται σημαντικά.
  • Η ηχομόνωση μειώνεται σχεδόν στο μηδέν.
  • Είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας εξαερισμού μόνο πριν την εγκατάσταση της μονάδας διπλού υαλοπίνακα. Συγκεκριμένα, πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος του ανοίγματος.

  Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία έχει βρει ευρεία εφαρμογή στον τομέα της μεταποίησης. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υψηλότερη απόδοση.

  Οι ηγέτες της αγοράς - Aereco και Air-box

  Η εγχώρια αγορά βαλβίδων κατά 90% κατελήφθη από δύο κατασκευαστές Aereco (Γαλλία) και Air-box (Ρωσία). Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους:

  Μια ποιοτική και πρακτική επιλογή

  Βαλβίδες από Aareco είναι μια επικάλυψη που έχει μια ελκυστική εμφάνιση (υπάρχουν χρωματικές παραλλαγές) που ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό. Η βέλτιστη επιλογή εγκατάστασης είναι κατά την κατασκευή παραθύρων από PVC. Ωστόσο, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια είναι ήδη στάσιμα, τότε η εγκατάσταση μπορεί επίσης να γίνει. Αυτό θα απαιτήσει μικρή διάτρηση πλαισίων.

  Υπάρχει μια συσκευή με 8 (16) πλάκες ευαίσθητες στην υγρασία. Ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας, μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν το φράγμα. Και το έργο τους δεν χρειάζεται δύναμη. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στον φυσικό νόμο της θερμικής διαστολής.

  Μπορείτε ακόμη να τα τοποθετήσετε στον τοίχο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως σε ξύλινα κτίρια, επειδή η φρεζάρισμα δομικών μεταλλικών κατασκευών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από την άποψη των ιδιοτήτων του, αυτός ο κατασκευαστής φαίνεται το καλύτερο ανάλογο στην αγορά. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια υψηλή τιμή (από 2500 χιλιάδες ρούβλια).

  Ένα φτηνότερο ανάλογο

  Ο ρωσικός κατασκευαστής του air box κάνει τα προϊόντα του πολύ απλούστερα, τα οποία ταυτόχρονα σχεδόν δεν υστερούν στην αποδοτικότητα από τους ακριβότερους "αδελφούς" του. Τέτοια μοντέλα επιτρέπουν τη διείσδυση του αέρα στο δρόμο μέσω του χώρου μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Βρίσκεται μέσα από την αντικατάσταση της κανονικής σφραγίδας. Για τον έλεγχο της ροής αέρα, πρέπει να μετακινήσετε το κουμπί του ρυθμιστή.

  Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ απλούστερα και απαιτούν χειροκίνητο έλεγχο. Ταυτόχρονα, φέρουν δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: χαμηλό κόστος (κατά μέσο όρο από 400 ρούβλια) και μια απλούστερη διαδικασία εγκατάστασης. Το κιβώτιο αέρα εγκαθίσταται με δύο τρόπους: μέσω της άλεσης του πλαισίου (όπως στον προηγούμενο κατασκευαστή) και της αντικατάστασης του στεγανωτικού υλικού (θα συζητηθεί παρακάτω).

  Πιθανές επιλογές εγκατάστασης

  Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο παράθυρο μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους, οι οποίοι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από την πολυπλοκότητα.

  Η πιο πολύπλοκη μέθοδος είναι η ρύθμιση των διαστάσεων του ανοίγματος

  Η πιο χρονοβόρα και δαπανηρή μέθοδος συνδέεται με την εγκατάσταση των προαναφερθέντων εναέριων στοιχείων. Τοποθετούνται ως εξής:

  • Τα υπάρχοντα παράθυρα με διπλά τζάμια έχουν αφαιρεθεί.
  • Επεκτείνει το άνοιγμα στο μέγεθος της επένδυσης.
  • Η μονάδα γυαλιού επανεγκαθίσταται.
  • Στη διαμορφωμένη υποδοχή έχει τοποθετηθεί μια επένδυση.
  • Οι σχισμές καλύπτονται με κονίαμα τσιμέντου (ή κάτι παρόμοιο).

  Η τεχνική μοιάζει με δολοφόνο και χρονοβόρα. Επομένως, με αυτή τη σειρά κανείς δεν εργάζεται, γιατί είναι γεμάτος με κοσμική δαπάνη δυνάμεων, χρόνου και χρημάτων. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε εκ των προτέρων τον αερισμό, δηλαδή πριν εγκαταστήσετε τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Οι πιο προσεγμένοι άνθρωποι, όταν παραγγέλνουν PVC παράθυρα, σχεδιάζουν αμέσως και εγκαθιστούν επιπλέον ροή αέρα. Για το σκοπό αυτό, το άνοιγμα είναι ελαφρώς ευρύτερο από αυτό που απαιτείται για μια μονάδα με διπλά τζάμια. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική και, κυρίως, ορθολογική.

  Οδηγίες εγκατάστασης για τα μοντέλα Aereco

  Ωστόσο, τι πρέπει να κάνετε εάν η μονάδα γυαλιού στέκεται ήδη; Τα μοντέλα της Aereco εγκαθίστανται με απλούστερη τεχνική. Αποτελείται από τα ακόλουθα:

  • Επιλέγει την τοποθεσία για το κανάλι. Εάν είναι δυνατόν, αυτό πρέπει να είναι η λιγότερο αξιοσημείωτη περιοχή.

  Παρακαλώ σημειώστε: τα πρόσθετα εξαρτήματα παραθύρων δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση. Εξετάστε το γεγονός αυτό κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας.

  • Στη συνέχεια, η σήμανση γίνεται.
  • Συνδέουμε τη ράβδο στην επιλεγμένη θέση χρησιμοποιώντας ειδικές βίδες για δομές PVC.
  • Σημειώστε τη θέση των τεχνολογικών αυλακώσεων στη βεράντα.
  • Αφαιρούμε τη μπάρα. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και ενός ηλεκτρικού παζλ, κόβουμε τρύπες στο φύλλο και στο ίδιο το πλαίσιο.
  • Ρυθμίσαμε ξανά τη μπάρα.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα με τη βοήθεια ειδικών μανδάλων.

  Μια τέτοια διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα. Επιπλέον, απαιτεί την παρουσία ειδικών εργαλείων, τα οποία απέχουν πολύ από όλους. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι ένα άτομο χωρίς σωστή εμπειρία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά με ακρίβεια. Συμπέρασμα - η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικό.

  Air-box - εγκατάσταση χωρίς προβλήματα

  Υπάρχει μια ακόμη τεχνική που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει. Ο κατασκευαστής του κιβωτίου αέρα έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο που τοποθετείται χωρίς τη χρήση εργαλείων. Το σετ περιλαμβάνει ένα ειδικό σφραγιστικό και αυτοπροωθούμενες βίδες για PVC. Η εργασία γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

  • Επιλέγουμε τον προτεινόμενο χώρο εγκατάστασης.
  • Κόβουμε εδώ ένα κανονικό σφραγιστικό (το οποίο βρίσκεται στο φύλλο).
  • Τοποθετήστε τη νέα (από το κιτ).
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από τη βαλβίδα.
  • Το διορθώνουμε στη θέση της εγκατάστασης ενός νέου στεγανωτικού με τη βοήθεια ειδικών μανδάλων.
  • Κλείνουμε τις πόρτες και σημειώνουμε το πλαίσιο στο μήκος της βαλβίδας.
  • Κόψτε τη υπάρχουσα σφραγίδα σε αυτό το μέρος και τοποθετήστε ένα νέο στη θέση της (το ίδιο από το κιτ).

  Αν κάτι αποδειχθεί ακατανόητο για εσάς, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τον κατασκευαστή. Θα καταστήσει δυνατή την κατανόηση όλων των στοιχείων.