Υδραυλικά εγχειρίδια Χρήσιμα άρθρα σχετικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, τον εξαερισμό, τη σύνδεση και την αποστράγγιση του νερού

Τώρα τα παράθυρα χρησιμοποιούνται ευρέως σε πλαστικό, αλουμίνιο ή ξύλο, τα οποία, λόγω της παρουσίας ποιοτικών σφραγίδων και διπλών υαλοπινάκων, εμποδίζουν πλήρως την πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο. Αυτό σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες θερμότητας και να προστατευθείτε από τον θόρυβο, αλλά οδηγεί σε μια ισχυρή αύξηση της υγρασίας, η οποία δεν αντανακλάται πολύ καλά στο εσωτερικό μικροκλίμα. Για να αντιμετωπίσει το αναδυόμενο πρόβλημα, θα βοηθήσει τον αερισμό κάτω από το περβάζι, η κατασκευή του οποίου θα στείλει έφεση παρακάτω.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

η απομάκρυνση του αέρα και το σύστημα εισροής στο δημοτικό διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι δεν είναι ασυνήθιστο δύο κύριους τύπους:

 • φυσικό - το ρεύμα αέρα στους αεραγωγούς οφείλεται στο ειδικό σχέδιο του τελευταίου.
 • (ίσως με ανάκτηση θερμότητας) - σε αυτή την περίπτωση, το ρεύμα αέρα οργανώνεται χάρη στους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στον αεραγωγό ή στον εξαερισμό.

Η επιλογή μιας συγκεκριμένης παραλλαγής σχεδιασμού εξαρτάται από τις ατομικές απαιτήσεις και τη διαμόρφωση των χώρων των ενοικιαστών.

Στη θέση του συστήματος πρόσβασης στην ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χωρίζεται σε αυτές τις ποικιλίες:

 1. Ανεμιστήρας εξαερισμού, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος παραθύρων. Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση αερισμού του δωματίου χωρίς άνοιγμα του παραθύρου. Ανεπάρκειες - η αδυναμία εγκατάστασης φίλτρων που εμποδίζουν τη σκόνη και η ανάγκη για εποικοδομητικούς μετασχηματισμούς στο πλαίσιο.
 1. Κανάλια εξαερισμού που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Περνά μέσα από έναν τοίχο του σωλήνα, το οποίο είναι κλειστό εκτός ειδικής μάσκα, και διακοσμημένα όμορφα ψάχνει μικρό κουτί, ανάλυση, πάνω απ 'όλα, για να ρυθμίσετε την ένταση της ροής του αέρα. Το κανάλι αέρα είναι εξοπλισμένο με πρόσθετη μόνωση θορύβου και φίλτρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με το χέρι.

Ένας αγωγός αέρα, τοποθετημένος κάτω από το παράθυρο, μπορεί να έχει έναν κινητήρα που παρέχει αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται, γεγονός που εξομαλύνει το επίπεδο υγρασίας.
 • γίνεται δυνατή η πιο λεπτή ρύθμιση της ταχύτητας ροής του αέρα.
 • Από τον εισερχόμενο αέρα, η σκόνη και άλλα σκληρά σωματίδια αφαιρούνται αποτελεσματικότερα.

Ανάγκη εφαρμογής

Εσωτερική χρήση των σύγχρονων πλήρως σφραγισμένο μονωτικό γυαλί σπάζει την κυκλοφορία του αέρα, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα και το μονοξείδιο του άνθρακα αναθυμιάσεις και άλλες επιβλαβείς προσμίξεις, με αποτέλεσμα κατά την έρευνα των κατοίκων ζωής του ένα διαμέρισμα ή σπίτι.

Δώστε προσοχή! Οι οδηγίες για την υγιεινή και την πυρασφάλεια απαιτούν την απαραίτητη διαθεσιμότητα εξαερισμού σε ορισμένες περιοχές (για παράδειγμα, στην κουζίνα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λειτουργία μερικών οικιακών συσκευών (σόμπες αερίου) χωρίς την παροχή αερισμού είναι τρομερή για τη ζωή.

Η υψηλή υγρασία στο δωμάτιο που οδηγεί στον σχηματισμό των συμπυκνωμάτων σε κρύες επιφάνειες, οι οποίες, από την πλευρά της, προκαλεί την ανάπτυξη των μυκήτων, παθογόνων και μούχλα.

Πολλοί παραμελούν την εγκατάσταση των αεραγωγών αερισμού, διευθετώντας το λεγόμενο βόλεϊ ή τρύπα αέρα.

Και οι δύο μέθοδοι έχουν πολλές ατέλειες:

 • απότομες αλλαγές θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • η είσοδος της σκόνης του δρόμου μέσα στο δωμάτιο από ένα ανοιχτό παράθυρο.
 • αλλοίωση των ιδιοτήτων θωράκισης των παραθύρων.
 • η εμφάνιση των ρευμάτων, που επηρεάζουν ελάχιστα τα φυτά εσωτερικού χώρου.
 • απόβλητα ενέργειας από τις εγκαταστάσεις.

Σε αυτή τη βάση, μια πιο αποτελεσματική μέθοδος ρύθμισης του μικροκλίματος είναι η εγκατάσταση καναλιών παροχής (βαλβίδες) κάτω από τα παράθυρα.

Επιλογή εξοπλισμού

Κατά την αγορά μιας βαλβίδας παράθυρο, το κύριο κριτήριο της επιλογής δεν θα πρέπει να είναι η τιμή, αλλά οι ιδιότητές του καταναλωτή.

Συνιστάται να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα κυριώτερα σημεία:

 1. Μέθοδος διαχείρισης συσκευών. Υπάρχει εξοπλισμός, η ρύθμιση του οποίου πραγματοποιείται με το χέρι ή με ειδικό αυτοματισμό. Με χειροκίνητο έλεγχο, θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς διάφορες παραμέτρους του αέρα στο δωμάτιο: υγρασία, θερμοκρασία και χωρίς αυτό. Τα ηλεκτρονικά ανοίγουν και κλείνουν τη βαλβίδα και μειώνουν και αυξάνουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα χωρίς τη συμμετοχή σας, εστιάζοντας στις πληροφορίες που συλλέγονται από εξωτερικούς αισθητήρες.
 2. Ηχομονωτικές ιδιότητες. Ο ανεπαρκής συντελεστής ηχοαπορρόφησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αίθουσα. Επιλέξτε μοντέλα με ειδικές μεμβράνες ηχομόνωσης.

Συμβουλές! Το Ventkanal με αναγκαστική έγχυση αέρα μπορεί να γίνει μια ανεξάρτητη πηγή θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία, περιστρεφόμενα πτερύγια ανεμιστήρα. Για να αποφύγετε αυτό, λάβετε μοντέλα με συσκευές χωρίς θόρυβο ή χαμηλού θορύβου.

 1. Συμμόρφωση με τα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα. Οι αγωγοί αερισμού που είναι εγκατεστημένοι κάτω από τα παράθυρα πρέπει να παρέχουν επαρκή καθαρό αέρα. Αυτή η παράμετρος για διαφορετικούς χώρους υποδεικνύεται στο αντίστοιχο SNiP.
 1. Διατήρηση της ικανότητας εργασίας σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Η παροχή φυσικού αερίου πρέπει να λειτουργεί σωστά ανεξάρτητα από την εποχή, τη θερμοκρασία, το επίπεδο υγρασίας και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η χειμερινή περίοδος στον αγωγό εξαερισμού δεν παγώνει το συμπύκνωμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ανεμιστήρα.

Ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού με καθαρό αέρα

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Πριν σχεδιάσετε έναν αγωγό για καθαρό αέρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί κανονικά.

Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:

 • ανοίξτε ένα παράθυρο στο δωμάτιο όπου θα γίνει η εργασία.
 • στη διαθέσιμη σχάρα εξαερισμού σε απόσταση 5-10 cm για να φέρετε ένα μικρό φύλλο χαρτιού.
 • σε περίπτωση που σφίγγεται στην τρύπα (φαίνεται να κολλάει στην σχάρα), τότε το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σωστά.

Δώστε προσοχή! Για να ανάβει και να φέρεται στον εξαερισμό, δεν επιτρέπεται ένας αγώνας. Κατά την απόφραξη των ανοιγμάτων στους αεραγωγούς αερισμού μπορεί να συσσωρευτούν εύφλεκτα αέρια. Σε αυτή την περίπτωση, μια ανοικτή φλόγα ή σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη.

Σε περίπτωση που η ολοκληρωμένη δοκιμή καταδείξει την έλλειψη έλξης στο σύστημα εξάτμισης, πρέπει να παρακολουθήσετε τον καθαρισμό ή την επισκευή του. Στην πόλη, αυτή είναι η οργάνωση που είναι σημαντική για τη λειτουργία των πολυκατοικιών.

Για να μην εξαρτάται από τη στέγαση και τις κοινωφελείς υπηρεσίες, παράλληλα είναι εφικτή η εγκατάσταση του προσωπικού εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς των ανεμιστήρων και η διατομή των καναλιών: η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την ποσότητα αέρα που αφαιρείται.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του αερισμού τροφοδοσίας είναι θεμελιώδους σημασίας η φροντίδα του γεγονότος ότι οι εσωτερικές πόρτες επιτρέπουν επίσης να διέρχεται ο εναέριος χώρος.

Αυτό επιτυγχάνεται με δύο μεθόδους:

 • την ύπαρξη διάκενου μεταξύ του φύλλου πόρτας και του καλύμματος δαπέδου.
 • εγκατάσταση ειδικής σχάρας εξαερισμού, για την οποία υπάρχει ειδική διάκενο στην πόρτα.

Διαδικασία εγκατάστασης

Η βαλβίδα εξαερισμού παραθύρων αποτελείται από τρία μέρη:

 • εσωτερική μονάδα.
 • ένα εξωτερικό διακοσμητικό πλέγμα.
 • κανάλι σύνδεσης.

Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Η θέση τοποθέτησης είναι επιλεγμένη. είναι πιο βέλτιστο εάν η έξοδος βρίσκεται ανάμεσα στο κεντρικό θερμαντικό σώμα και το περβάζι παραθύρου. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την αγορασμένη βαλβίδα, να τραβήξετε το κενό κουτί της εσωτερικής μονάδας και να σημειώσετε τις οπές για τη διάτρηση.
 2. Υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο. Με προσημασμένη σήμανση με διάτρηση ή άλλο παρόμοιο εξοπλισμό, διανοίγεται κανάλι με μικρή κλίση προς τα κάτω στο πάχος του τοίχου.
 3. Ο σωλήνας σύνδεσης είναι τοποθετημένος. Στην οπή που δημιουργείται, εισάγεται μια πλαστική συνδετική λεπτομέρεια, που προηγουμένως ήταν τυλιγμένη σε έναν θερμαντήρα. Εξωτερικό άκρο απαιτείται να αναδεύεται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τοιχώματος και του εσωτερικού - προεξέχουν από εκεί 1-1,5 cm Στη συνέχεια, από τους γόμφους στο εσωτερικό τοίχωμα του περιβλήματος είναι προσαρτημένο, το οποίο πιέζει το θερμαντήρα..
 4. Τελική συναρμολόγηση της βαλβίδας εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, εγκαθίστανται τα απαραίτητα φίλτρα και μεμβράνες ηχομόνωσης και το εξωτερικό διακοσμητικό πλέγμα είναι σταθερό.

Δώστε προσοχή! Πάνω από εμάς θεωρήσαμε την ακολουθία ενεργειών για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού. Εάν αγοράσατε βαλβίδα με ανεμιστήρα, πρέπει να προσέξετε να συνδέσετε τον κινητήρα με την εγκατάσταση και την καλωδίωση του πίνακα ελέγχου ολόκληρου του συστήματος.

Στο τέλος της εγκατάστασης, το σύστημα αερισμού παραθύρων δεν απαιτεί πραγματικά συντήρηση. Είναι απαραίτητο μόνο να καθαρίζετε τα στοιχεία φιλτραρίσματος μία ή δύο φορές το χρόνο.

Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε ότι ο αγωγός παροχής αέρα λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο εάν η κουκούλα λειτουργεί σωστά στο δωμάτιο.

Συμπύκνωση στην επιφάνεια ενός υαλοπίνακα

Από καιρό σε καιρό, χωρίς προσοχή σε όλα τα κόλπα που αποσκοπούν στη μείωση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, το γυάλινο παράθυρο εξακολουθεί να εμφανίζει συμπύκνωση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες λαϊκές θεραπείες για να πολεμήσουν εναντίον τους, σκουπίστε τα παράθυρα με ξηρά πετσέτες και κουρέλια και αερίστε περισσότερο το δωμάτιο και στη συνέχεια χωρίς αυτό.

Για να αντιμετωπίσετε την αναδυόμενη κατάσταση, θα βοηθήσετε μόνο τις γρίλιες αερισμού για τα παράθυρα. Μόνο αυτοί θα κρατήσουν το προφίλ παραθύρου στεγνό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του παραθύρου.

Τύποι συσκευών

Η μάσκα, τοποθετημένη στο περβάζι, κατανέμει αποτελεσματικότερα τη ροή του ζεστού αέρα κοντά στο παράθυρο, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρού στο γυαλί.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτών των συσκευών:

 • εξωτερικά, εσωτερικά και προς τα εμπρός.
 • Μη ρυθμιζόμενο, ρυθμιζόμενο και αδρανές.

Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο των χρησιμοποιούμενων υλικών, τα σχάρες χωρίζονται σε:

 • πολυμερές - ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν κίτρινα και να θρυμματιστούν από τη δράση της υψηλής θερμοκρασίας.
 • αλουμίνιο - έχουν ένα καλό ελαφρύ βάρος και εμφάνιση, ένα ελάττωμα - μια μεγάλη τιμή?
 • από ξύλο - τέλεια σε συνδυασμό με κάθε είδους διακόσμηση δωματίου, αλλά απαιτούν προσοχή και προσοχή.
 • μέταλλο - έχουν ένα τεράστιο βάρος, τιμή και ελκυστική εμφάνιση.

Εγκατάσταση σχάρων στο περβάζι

Για να καθορίσετε ξεχωριστά τις συσκευές που βοηθούν στην απομάκρυνση του συμπυκνώματος από την επιφάνεια των παραθύρων και του πλαισίου, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα παρακάτω εργαλεία:

 • τρυπάνι?
 • ένα δείκτη?
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • κόλλα για την ένωση πολυμερών.
 • φορτίο για τη στερέωση της σχάρας κατά την εγκατάσταση.

Η ακολουθία των ενεργειών για την τοποθέτηση της σχάρας στο περβάζι έχει ως εξής:

 1. Στο περβάζι παραθύρου εφαρμόζεται μια συσκευή που έχει αγοραστεί εκ των προτέρων, η οποία τραβιέται γύρω από το περίγραμμα με ένα μολύβι ή δείκτη.
 2. Στις γωνίες της εικόνας που εμφανίζεται, τα τρυπάνια γίνονται μέσω του τρυπανιού. Η διάμετρος τους δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από το πλάτος του πριονιού.
 3. Μετά από αυτό, στις γραμμές που έχουν τραβηχτεί, γίνεται κοπή ενός μέρους του παραθύρου. Στο μέλλον, ο χώρος του αφαιρεθέντος τμήματος θα καταλαμβάνεται από ένα διακοσμητικό πλέγμα, το οποίο παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στον θερμαινόμενο αέρα.
 4. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η κόλληση. Η πλεονασματική σύνθεση κόλλας πρέπει να απομακρύνεται αμέσως με βαμβάκι ή λινάρι. Μετά τη σκλήρυνση της κόλλας, αυτό θα είναι προβληματικό.
 5. Πριν από τον πλήρη πολυμερισμό, πρέπει να τοποθετηθεί φορτίο στη συνδεδεμένη σχάρα αερισμού.

Συμπέρασμα

Οι αγωγοί αέρα που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Χωρίς αυτούς δεν είναι ρεαλιστικό να οργανωθεί ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ζήτημα που μπορείτε να προσδιορίσετε από το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Αερισμός με τα χέρια

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για την παροχή κατοικιών και μη οικιστικών χώρων. Χωρίς μια ποιοτικά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα για άνετη λειτουργία των χώρων, κανείς δεν μπορεί να το ονειρευτεί. Αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι οι αγωγοί αέρα παροχής.

Αερισμός με τα χέρια

Αυτά τα στοιχεία είναι υπεύθυνα για την παροχή φρέσκου οξυγόνου. Με τη ρύθμιση του εξαερισμού φυσικού και αναγκαστικού εφοδιασμού μπορείτε να χειριστείτε τον εαυτό σας. Διαβάστε τις προτεινόμενες συστάσεις και πηγαίνετε στη δουλειά.

Αερισμός με τα χέρια

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πού πρέπει να τοποθετήσω την είσοδο αέρα;

Το άνοιγμα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στον τοίχο απέναντι από τον τοίχο με την κουκούλα.

Οι παρακάτω θέσεις είναι κατάλληλες για την τοποθέτηση του αγωγού τροφοδοσίας:

 • κάτω από το παράθυρο?
 • στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο.
 • στο πλαίσιο παραθύρου.

Πλαστικά παράθυρα σύγχρονου σχεδιασμού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρχικά εξοπλισμένα με βαλβίδα αερισμού εξαναγκασμένου αέρα με φίλτρο και αποσβεστήρα. Αυτή η διαμόρφωση καθιστά τη λειτουργία της βαλβίδας ρυθμιζόμενη και μέγιστη βολική.

Μια τρύπα για ροή αέρα μπορεί να γίνει στον τοίχο. Αλλά αν στην περιοχή της κατοικίας σας η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά πολύ το μηδενικό σημάδι, ο πάγος θα ρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω αυτού του καναλιού. Εξαιτίας αυτού, στον τοίχο θα εμφανιστεί συμπύκνωση ή ακόμα και παγετός.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τα συστήματα αερισμού είναι εξοπλισμένα με ειδικά θερμαντικά σώματα.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Το πιο βέλτιστο μέρος για την τοποθέτηση της εισόδου αέρα είναι ο χώρος κάτω από το περβάζι. Κατά τη διαδικασία χρήσης αυτού του εξαερισμού, δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες. Στην είσοδο του δωματίου, ο αέρας θα θερμαίνεται επαρκώς από τη θερμότητα του ψυγείου, πράγμα που σας επιτρέπει να διακόψετε την εγκατάσταση πρόσθετων θερμαντήρων.

Οι βαλβίδες εξαερισμού μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με την επιλογή του εντύπου. Επιλέξτε μια βαλβίδα που θα εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε πιο άνετα.

Ρύθμιση για τον εξοπλισμό του εξαερισμού

 1. Κλεοπάτρα.
 2. Κλειδιά.
 3. Κλειδαράς.
 4. Punch.
 5. Κατσαβίδι.
 6. Κλειδί Ratchet.
 7. Σφιγκτήρες.

Το κιτ για την εγκατάσταση μπορεί να συμπληρωθεί και να μειωθεί, ανάλογα με τη μέθοδο τοποθέτησης του εξαερισμού. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να προσανατολιστείς ήδη.

Εγχειρίδιο για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων του φυσικού εξαερισμού του φυσικού αερίου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμιστήρες χωρίς μεταβλητότητα και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές στη σύνθεση ενός τέτοιου συστήματος δεν περιλαμβάνονται.

Το πρώτο βήμα. Συνδέστε το σώμα της βαλβίδας στην επιφάνεια του τοίχου κάτω από το παράθυρο. Σημειώστε τη θέση της εισόδου αέρα χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο ή ένα μολύβι.

Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια

Το δεύτερο βήμα. Με ένα εργαλείο διάτρησης ή άλλο κατάλληλο εργαλείο, κάντε μια διαμπερή οπή σύμφωνα με τα σημάδια. Για τα περισσότερα δωμάτια αρκεί η διάμετρος του ανοίγματος τροφοδοσίας να είναι 60 mm. Το κανάλι γίνεται με κλίση 5-7 μοιρών προς το δρόμο.

Τρύπα από την πλευρά του δρόμου

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον θερμαντήρα και τον αγωγό αέρα στο προετοιμασμένο κανάλι. Σφραγίστε τα κενά γύρω από το σωλήνα με θερμομονωτικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί για ένα θερμαντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό συναρμολόγησης.

Το τέταρτο βήμα. Σύρετε το σώμα της βαλβίδας εξαέρωσης έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αεραγωγό. Σημειώστε τις θέσεις των συνδετήρων. Τρυπήστε τις οπές στα σημάδια και βιδώστε το σώμα της βαλβίδας με βίδες.

Σωλήνας και μόνωση

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τον απορροφητήρα ήχου μέσα στο περίβλημα. Συνήθως αυτό το στοιχείο υπάρχει στη διαμόρφωση της βαλβίδας.

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Αερισμός κάτω από το παράθυρο

Τοποθετήστε τη μόνωση μέσα στη θήκη

Το έκτο βήμα. Τοποθετήστε το μπροστινό κάλυμμα στην εγκατεστημένη οπή. Στο εξωτερικό μέρος της οπής εξαερισμού, τοποθετήστε ένα προστατευτικό πλέγμα (μάσκα).

Βαλβίδα στην πλευρά του δρόμου

Η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας έχει ολοκληρωθεί. Ο αριθμός των καναλιών αυτών θα πρέπει να επιλέγεται ξεχωριστά ανάλογα με τον όγκο του εξυπηρετούμενου δωματίου. Για περισσότερη ευκολία, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο βαλβίδας με μια βαλβίδα - είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη λύση που σας επιτρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε τον εξαερισμό εάν είναι απαραίτητο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυνατότητα φυσικού εξαερισμού του αέρα δεν επαρκεί για την παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα. Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Σχέδιο σύνδεσης του εξοπλισμού εξαναγκασμού εξαερισμού

Κύρια χαρακτηριστικά

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση της παρουσίας ανεμιστήρων, λόγω της οποίας εισάγεται αέρας. Το σύστημα απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρισμό.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού αερίου, δηλαδή:

 • εγκαταστάσεις για τη συντήρηση ενός δωματίου.
 • εγκαταστάσεις συντήρησης ολόκληρου του σπιτιού.
 • ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αεραγωγούς, ανεμιστήρες, διάφορα φίλτρα, απορροφητήρες θορύβου, συσκευές ανάκτησης και άλλα πρόσθετα στοιχεία.

Υπάρχουν δύο επιλογές για παροχή αέρα:

 • κατευθείαν από τους οπαδούς.
 • στο σύστημα αεραγωγών.

Εάν η δεύτερη επιλογή είναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση σας, το σύστημα πρέπει να είναι επιπλέον εξοπλισμένο με πλαστικούς ή ανοξείδωτους αεραγωγούς. Το τέλος κάθε αγωγού κλείνεται από ένα πλέγμα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Εάν θέλετε, μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού με μέσα αυτοματοποίησης, για παράδειγμα, με αισθητήρα θερμοκρασίας. Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μια μεγάλη επιλογή αυτοματισμού που θα σας επιτρέψει να εξοπλίσετε το πιο αποδοτικό και βολικό σύστημα αερισμού.

Για την τοποθέτηση σε ιδιωτική κατοικία, είναι πιο λογικό να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού τύπου συναρμολόγησης. Ένα τέτοιο συγκρότημα βρίσκεται στη σοφίτα ή σε ένα άλλο άνετο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οι ανεμιστήρες κάνουν πολύ θόρυβο.

Ένα εκτεταμένο δίκτυο αεραγωγών συνδέεται με τη διάταξη, μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στα δωμάτια του σπιτιού.

Η εγκατάσταση εξαερισμού πρέπει να συμπληρώνεται με φίλτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε διάφορα είδη απολυμαντικών, υγραντικών και άλλων παρόμοιων στοιχείων.

Οι αγωγοί με ορθογώνια (τετράγωνα) και στρογγυλά προφίλ διατίθενται προς πώληση. Τα στρογγυλά μοντέλα είναι προτιμότερα, επειδή δεν έχουν μεγάλες αεροδυναμικές απώλειες. Από τα υλικά, προτιμούν το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη στεγανότητα, το σύστημα εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με φλάντζες και σφραγίδες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του εξαναγκασμένου εξαερισμού, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, πράγμα που καθιστά ένα τέτοιο σύστημα πολύ πιο αποτελεσματικό από το ανάλογο του με ένα φυσικό κίνητρο.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Τοποθέτηση

Παραδοσιακά, οι βαλβίδες τροφοδοσίας τοποθετούνται στους τοίχους. Οι έτοιμες τρύπες είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρες κατάλληλης χωρητικότητας (που επιλέγονται με βάση την ποσότητα του χώρου που εξυπηρετείται).

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξωτερικού εξαερισμού

Το πρώτο βήμα. Προετοιμάστε μια τρύπα για τον αγωγό στον εξωτερικό τοίχο. Κάνετε τα πάντα ακριβώς όπως και στην περίπτωση της τοποθέτησης φυσικού αερισμού εξαερισμού. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι η τρύπα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Το δεύτερο βήμα. Εισάγετε τον αγωγό παροχής αέρα μέσα στην οπή.

Συστήματα εξαερισμού, συστήματα εξαερισμού

Το τρίτο βήμα. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον εγκατεστημένο αγωγό του αγωγού.

Το τέταρτο βήμα. Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα.

Από το εξωτερικό, κλείστε το εξοπλισμένο κανάλι με μια προστατευτική μάσκα

Πέμπτο βήμα. Τοποθετήστε τη συσκευή με φίλτρο, θερμαντήρα αέρα και απορροφητήρα θορύβου στο εσωτερικό του τοίχου. Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε πρόσθετες συσκευές. Ενεργοποιήστε όλα τα ηλεκτρονικά και ελέγξτε τη λειτουργία του συστήματος.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αερισμού τροφοδοσίας, ελέγξτε την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, παρόμοιες επαληθεύσεις πρέπει να διεξάγονται τακτικά κατά τη λειτουργία του συστήματος. Η συνιστώμενη συχνότητα είναι τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.

Ο έλεγχος είναι εξαιρετικά απλός. Κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα σε εσωτερικό χώρο, πάρτε ένα φύλλο από τυχόν χαλαρό χαρτί και φέρετε το στο άνοιγμα εξαερισμού εισόδου. Εάν το φύλλο θα αποκλίνει σημαντικά από τον αγωγό εξαερισμού, ή ακόμα και να μετακινηθεί, το σύστημά σας λειτουργεί σωστά ακόμα και με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Ελέγξτε τον εξαερισμό μετά την εγκατάσταση

Σε περίπτωση που το φύλλο δεν αντιδρά με κανέναν τρόπο, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα. Εάν το χαρτί δεν αποκλίνει μετά από αυτό, ο αγωγός εξαερισμού είναι πολύ πιθανό να είναι φραγμένος και χρειάζεται καθαρισμό.

Αν το χαρτί αποκλίνει όταν ανοίγουν οι πόρτες και οι γόμφοι, αλλά δεν αντιδρά όταν είναι κλειστό, ο αέρας δεν επαρκεί. Αυτό υποδεικνύει την ανάγκη να οργανωθεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Έτσι, με την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται μόνο να εκτιμήσετε τους όγκους και τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο συστήματος εξαερισμού και να εκτελέσετε την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει. Ακολουθήστε τις συστάσεις και όλα θα αποδειχθούν.

Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Πώς να κάνετε αερισμό για πλαστικά παράθυρα: τύποι, ιδιότητες, σύγκριση

  Πρόσφατα, τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς κατασκευής κτιρίων και κατασκευών. Λόγω της πλειονότητας των πλεονεκτημάτων, αυτά τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κατασκευή κατοικιών όσο και στη βιομηχανική κατασκευή. Προστατεύουν καλά από τη θερμότητα και το κρύο, εμποδίζουν τη διείσδυση θορύβου και διάφορες οσμές, καθώς και επιβλαβή έντομα. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο μειονέκτημα, το οποίο συνίσταται στην παρεμπόδιση της διείσδυσης του αέρα στο δωμάτιο.

  Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι μια έλλειψη πλαστικού. Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτές οι δομές δεν παρέχονται για σπίτια που χτίστηκαν κατά τους τελευταίους αιώνες.

  Εξαερισμός και πλαστικό: συμβατό ή όχι;

  Γιατί στον σύγχρονο κόσμο δεν έχουν βρεθεί ακόμη ένας τρόπος για αποτελεσματικό αερισμό των παραθύρων; Εδώ πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το ζήτημα του εξαερισμού στα σπίτια. Εδώ όλα βασίζονταν στη διαθεσιμότητα κουκούλας στην κουζίνα και το μπάνιο, καθώς και στον αερισμό μέσω των θυρών και των θυρίδων παραθύρων. Αυτή η μέθοδος επινοήθηκε από πολύ καιρό και έχει ήδη ικανοποιήσει τις προσδοκίες των εφευρετών.

  Και τώρα μπορείτε να δείτε αυτή την εφεύρεση από τη διάταξη των νέων πλαστικών παραθύρων. Όταν η κατασκευή περάσει από τη διαδικασία εγκατάστασης, όλες οι ρωγμές και τα κενά κλείνονται, δημιουργώντας έτσι υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό διαταράσσει τη φυσική ανταλλαγή αέρα λόγω της έλλειψης αέρα στο δωμάτιο. Στην αίθουσα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος γίνεται ξεθωριασμένος, υγρός και ενοχλημένος αρχίζει. μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα έχει ως εξής: ο αέρας δεν θα βγει από το δωμάτιο, και θα παραμείνουν εκεί μονίμως, καθώς και όλες τις μυρωδιές από τα γειτονικά διαμερίσματα θα γίνουν αισθητές πλήρως σε σας.

  Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε άλλα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία. Λόγω του συνεχούς κλεισίματος των παραθύρων, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση εντός της δομής, πράγμα που θα αποτρέψει την κανονική χρήση των υλικών. Είναι καλύτερο να κρατάτε τα παράθυρα στις λειτουργίες του μικρού εξαερισμού για να αποφύγετε την ομίχλη των παραθύρων.

  Φυσικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα με έναν απλό αερισμό σε αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες. Επίσης, κατά την αγορά, εξετάστε τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών. Αν υπάρχει κρύα θερμοκρασία, είναι καλύτερο να αγοράσετε παράθυρα πολλαπλών θαλάμων που θα κρατήσουν τη θερμότητα πολύ καλύτερη. Φυσικά, η ποιότητα θα πρέπει να πληρώνεται επιπλέον, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σας κρατήσει σε αναμονή.

  Συνδυασμός αερισμού και παραθύρων

  Μπορώ να συνδυάσω τον εξαερισμό και τα παράθυρα; Η απάντηση είναι απλή - μπορείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη συσκευή. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, μερικοί από τους οποίους είναι:

  • με παράθυρο.
  • με αυτόνομο αερισμό.
  • με χτένα?
  • με βαλβίδα εξαερισμού.

  Παράθυρα με παράθυρο

  Μια αρκετά κοινή μέθοδος της συσκευής εξαερισμού, η οποία χρησιμοποιείται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει τη ροή του αέρα κάτω από την οροφή του δωματίου, η οποία στη συνέχεια αναμειγνύεται με το δωμάτιο, σχηματίζοντας έτσι ένα δροσερό και καθαρό προϊόν. Δεν υπάρχει βύθισμα ή συμπύκνωση στο παράθυρο.

  Μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι μια αρκετά μεγάλη αύξηση των τιμών και της πολυπλοκότητας της κατασκευής, η οποία αυξάνει το βάρος των υλικών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το σχέδιο είναι περίπλοκο, χάνονται μεγάλες ποσότητες φωτός, γεγονός που καθιστά το δωμάτιο αρκετά σκοτεινό. Αυτό δεν είναι πάντα καλό.

  Πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό

  Τα αυτόματα αεριζόμενα παράθυρα είναι η καλύτερη επιλογή για μια συσκευή σε όλα τα κτίρια. Μπορούν να βρουν εφαρμογές, τόσο σε αστικές όσο και σε βιομηχανικές κατασκευές. Αυτή η επιλογή είναι ότι τα προφίλ χρησιμοποιούν οπές με οπές στο επάνω και το κάτω μέρος του πλαισίου. Οι οπές βρίσκονται στο άνω εσωτερικό και κάτω εξωτερικό μέρος. Οι μάζες του αέρα, που διέρχονται από το κάτω μέρος, θερμαίνονται και το δωμάτιο δέχεται ήδη θερμαινόμενο αέρα.

  Η αρχή λειτουργεί πολύ καλά, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς. Τέτοιες κατασκευές δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στους άνω ορόφους λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας εισερχόμενου αέρα. Από ένα τέτοιο μειονέκτημα σε πολλά συστήματα, η βαλβίδα για τα παράθυρα έγινε πρόσφατα πολύ δημοφιλής.

  Παράθυρα με χτένες

  Σήμερα, αυτά τα παράθυρα είναι τα πιο διαδεδομένα. Με αυτή τη συσκευή, τα παράθυρα διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή που επιτρέπει είτε να ανοίξει πλήρως το παράθυρο είτε να το ανοίξει σε διάφορες λειτουργίες.

  Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι πολύ φθηνός, αλλά δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα. Η χτένα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε όλες τις εισερχόμενες μάζες και να αφήσετε το παράθυρο στη λειτουργία ενδιάμεσης θέσης.

  Βαλβίδα εξαερισμού στα παράθυρα

  Για κανονική λειτουργία, μια τέτοια συσκευή πρέπει να συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για πλήρη λειτουργία. Εάν παρατηρηθούν αυτοί οι νόμοι, ολόκληρο το δωμάτιο θα είναι σε συνεχή αερισμό, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια βαλβίδα έχει διάφορες ποικιλίες, οι οποίες ονομάζονται κλάσεις. Οι κλάσεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και έχουν διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στο πλαίσιο παραθύρου, μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα διπλού υαλοστασίου είτε να αντικαταστήσετε το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον εξαερισμό. Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα εδώ, τα οποία συνίστανται στην αύξηση του κόστους και του βάρους της δομής. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά εγγυώνται αρκετά καλό αποτέλεσμα.

  Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε για τη λειτουργία διαχείρισης. Εδώ, όπως και σε οποιοδήποτε σχέδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο οι αυτόματες όσο και οι χειροκίνητες λειτουργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορές οι οποίες έχουν ως εξής. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο εξαερισμός, τοποθετώντας έτσι το σημείο όπου χρειάζεται. Εδώ εφαρμόζεται μερικός αερισμός, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε αυτές τις διαδικασίες μόνο όταν απαιτείται. Όσο για τον αυτόματο έλεγχο, τότε όλα είναι πολύ απλά. Ο μηχανισμός που είναι ενσωματωμένος στα παράθυρα ρυθμίζει την απαιτούμενη θερμοκρασία και, αν χρειάζεται, προσθέτει μάζες αέρα της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ωστόσο, υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα και καταργεί πολλές από τις αδυναμίες των προηγούμενων δύο τρόπων. Πρόκειται για μια μεικτή λειτουργία. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε οποιαδήποτε λειτουργία όταν είναι βολικό.

  Λειτουργία το χειμώνα

  Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, τα οποία είναι η εμφάνιση συμπύκνωσης. Αλλά ένα τέτοιο κενό δεν μπορεί να προβλεφθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλα θα είναι διαφορετικά. Μια τέτοια συνέπεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, το υλικό των τοίχων, τη λιτότητα των ίδιων των παραθύρων.

  Όταν χρησιμοποιείται το χειμώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οι χώροι πρέπει να αερίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει μια αρκετά μακροχρόνια χρήση δομών και θα τους προστατεύσει από τη συμπύκνωση.

  Εγκατάσταση

  Όταν εξετάζετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να προσλάβετε καλούς ειδικούς που θα καθορίσουν ποιοτικά αυτό το σχέδιο.

  Αν δεν εγκατασταθεί σωστά, τότε υπάρχουν όλα τα είδη δυσκολιών, που μερικές φορές οδηγούν σε αποσύνθεση με μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον βαριά αποτελέσματα και τα χρήματα θα πεταχτούν έξω.

  Πολύ σημαντικό εξαερισμό στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Πώς να το κανονίσετε - διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο.

  Τιμή των παραθύρων με εξαερισμό

  Τα παράθυρα με νέους τύπους αερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Χάρη στις προσφορές, η ζήτηση για προϊόντα αυξάνεται. Η τιμή μιας τέτοιας κατασκευής είναι από 14.000 ρούβλια. Σε διαφορετικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο κόστος, το οποίο θα είναι δύο λιγότερα - από 7.000 ρούβλια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ συχνά η ποιότητα εξαρτάται από την αξία.

  Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο αερισμού για τον εαυτό σας. Εξάλλου, όλες οι επιλογές είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλες για ορισμένες συγκεκριμένες περιστάσεις. Επιλέγοντας τον λάθος τρόπο στον αέρα, μπορείτε να ξοδέψετε μόνο τα χρήματα ελεύθερα, τα οποία θα πάνε στον άνεμο. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε πολύ με όλες τις ενσωματωμένες δυνατότητες. Εάν τα παράθυρα θα διατηρήσουν ισχυρά την υγρασία, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη συμπύκνωση της υγρασίας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παράθυρων με διπλά τζάμια λόγω απώλειας λειτουργικών ιδιοτήτων. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χάσετε χρήματα και να καταφύγετε στην αγορά νέων σχεδίων τα οποία, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να μην διαρκέσουν.

  Αερισμός κάτω από το παράθυρο: πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι

  Πρόσφατα, τα παράθυρα από πλαστικό, αλουμίνιο ή ξύλο έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα, γεγονός που, χάρη στην ύπαρξη διπλών υαλοπινάκων και σφραγίδων ποιότητας, εμποδίζει πλήρως την πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο. Αυτό σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες θερμότητας και να προστατευθείτε από τον θόρυβο, αλλά οδηγεί σε μια ισχυρή αύξηση της υγρασίας, η οποία επηρεάζει αρνητικά το εσωτερικό μικροκλίμα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει θα βοηθήσει τον αερισμό κάτω από το περβάζι, η κατασκευή του οποίου θα συζητηθεί παρακάτω.

  Εισαγωγή κανάλι κάτω από το παράθυρο - μια υπόσχεση ενός υγιούς μικροκλίματος στο δωμάτιο

  Είδη συστημάτων εξαερισμού

  Το σύστημα εισροής και απομάκρυνσης του αέρα σε ένα διαμέρισμα πόλης ή ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι δύο βασικών τύπων:

  • φυσικό - το ρεύμα αέρα στους αεραγωγούς οφείλεται στο ειδικό σχέδιο του τελευταίου.
  • (πιθανώς με ανάκτηση θερμότητας) - σε αυτή την περίπτωση το ρεύμα αέρα οργανώνεται χάρη στους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στον αεραγωγό ή στον εξαερισμό.

  Η επιλογή μιας συγκεκριμένης παραλλαγής σχεδιασμού εξαρτάται από τη διαμόρφωση των χώρων και τις ατομικές απαιτήσεις των ενοικιαστών.

  Στη θέση του συστήματος πρόσβασης στην ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χωρίζεται σε αυτές τις ποικιλίες:

  1. Ανεμιστήρας εξαερισμού, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος παραθύρων. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τον αερισμό του δωματίου χωρίς να ανοίξετε το παράθυρο. Μειονεκτήματα - η αδυναμία εγκατάστασης φίλτρων που κρατούν τη σκόνη, καθώς και η ανάγκη να γίνουν δομικές αλλαγές στο πλαίσιο.

  Εισάγετε το κανάλι στο πλαίσιο του παραθύρου

  1. Κανάλια εξαερισμού που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Είναι ένας σωλήνας που διέρχεται από τον τοίχο, ο οποίος είναι κλειστός στο εξωτερικό από μια ειδική σχάρα και μέσα από ένα ελκυστικό κουτί που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να ρυθμίζεται η ένταση της ροής του αέρα. Το κανάλι αέρα είναι εξοπλισμένο με πρόσθετη μόνωση θορύβου και φίλτρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι αυτό το σχέδιο μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με τα χέρια σας.

  Ventkanal κάτω από το περβάζι

  Ένας αεραγωγός, τοποθετημένος κάτω από το παράθυρο, μπορεί να έχει έναν κινητήρα που παρέχει αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

  Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται, γεγονός που εξομαλύνει το επίπεδο υγρασίας.
  • γίνεται δυνατή η πιο λεπτή ρύθμιση της ταχύτητας ροής του αέρα.
  • Από τον εισερχόμενο αέρα, η σκόνη και άλλα στερεά σωματίδια αφαιρούνται αποτελεσματικότερα.

  Ανάγκη χρήσης

  Εφαρμόζοντας σύγχρονη εσωτερική πλήρως σφραγισμένο μονωτικό γυαλί δίνει την κυκλοφορία του αέρα, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα και το μονοξείδιο του άνθρακα, υδρατμού και άλλων επιβλαβών προσμίξεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της ικανότητάς να ζουν στο σπίτι ή το διαμέρισμά κάτοικοι.

  Δώστε προσοχή! Οι οδηγίες για την υγιεινή και την πυρασφάλεια απαιτούν υποχρεωτικό εξαερισμό σε ορισμένες περιοχές (όπως κουζίνα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λειτουργία ορισμένων οικιακών συσκευών (σόμπες αερίου) χωρίς την παροχή αερισμού είναι απειλητική για τη ζωή.

  Η υψηλή υγρασία στο δωμάτιο οδηγεί στον σχηματισμό συμπύκνωσης σε κρύες επιφάνειες, γεγονός που, με τη σειρά του, προκαλεί την ανάπτυξη μυκήτων, μούχλας και παθογόνων παραγόντων.

  Η ανάγκη για εξαερισμό παραθύρων είναι εμφανής

  Πολλοί παραμελούν την εγκατάσταση των αεραγωγών αερισμού, διευθετώντας το λεγόμενο βόλεϊ ή τρύπα αέρα.

  Και οι δύο αυτές μέθοδοι έχουν πολλά μειονεκτήματα:

  • απότομες αλλαγές θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
  • Η είσοδος της σκόνης του δρόμου στο δωμάτιο από ένα ανοιχτό παράθυρο.
  • αλλοίωση των ιδιοτήτων θωράκισης των παραθύρων.
  • την εμφάνιση σχεδίων που επηρεάζουν δυσμενώς τα φυτά εσωτερικού χώρου ·
  • απόβλητα ενέργειας από τις εγκαταστάσεις.

  Επομένως, ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης του μικροκλίματος είναι η εγκατάσταση καναλιών παροχής (βαλβίδες) κάτω από τα παράθυρα.

  Επιλογή εξοπλισμού

  Κατά την αγορά μιας βαλβίδας παράθυρο, το κύριο κριτήριο για την επιλογή δεν θα πρέπει να είναι η τιμή, αλλά οι καταναλωτικές ιδιότητές της.

  Συνιστάται να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Μέθοδος διαχείρισης συσκευών. Υπάρχει εξοπλισμός, η ρύθμιση του οποίου πραγματοποιείται με το χέρι ή με ειδικό αυτοματισμό. Με το χειροκίνητο έλεγχο, θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς διάφορες παραμέτρους του αέρα στο δωμάτιο: υγρασία, θερμοκρασία και ούτω καθεξής. Τα ηλεκτρονικά ανοίγουν και κλείνουν τη βαλβίδα και επίσης μειώνουν και αυξάνουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα χωρίς τη συμμετοχή σας, εστιάζοντας στις πληροφορίες που λαμβάνουν από εξωτερικούς αισθητήρες.
  2. Ηχομονωτικές ιδιότητες. Ο ανεπαρκής συντελεστής απορρόφησης ήχου μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία στο δωμάτιο. Επιλέξτε μοντέλα με ειδικές μεμβράνες ηχομόνωσης.

  Συμβουλές! Το Ventkanal με αναγκαστική έγχυση αέρα μπορεί να γίνει μια ανεξάρτητη πηγή θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία, περιστρεφόμενα πτερύγια ανεμιστήρα. Για να αποφύγετε αυτό, αγοράστε μοντέλα με αθόρυβη ή χαμηλού θορύβου συσκευές.

  1. Συμμόρφωση με τα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα. Οι αγωγοί αερισμού που είναι εγκατεστημένοι κάτω από τα παράθυρα θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι παρέχεται επαρκής καθαρός αέρας. Αυτή η παράμετρος για διαφορετικούς χώρους υποδεικνύεται στο αντίστοιχο SNiP.

  Στη φωτογραφία υπάρχει μια βαλβίδα αέρα εξαερισμού

  1. Διατήρηση της ικανότητας εργασίας σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί σωστά ανεξάρτητα από την εποχή, τη θερμοκρασία, το επίπεδο υγρασίας και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χειμώνα στον αγωγό εξαερισμού δεν υπάρχει κατάψυξη του συμπυκνώματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ανεμιστήρα.

  Αυτόματη συναρμολόγηση ανεμιστήρα με καθαρό αέρα

  Προπαρασκευαστικό στάδιο

  Πριν σχεδιάσετε έναν αγωγό για καθαρό αέρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σωστά.

  Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

  • ανοίξτε ένα παράθυρο στο δωμάτιο όπου θα γίνει η εργασία.
  • στην υπάρχουσα σχάρα αερισμού για απόσταση 5-10 cm για να φέρετε ένα μικρό φύλλο χαρτιού.
  • αν τραβιέται στην τρύπα (φαίνεται να κολλάει στην σχάρα), τότε το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σωστά.

  Δώστε προσοχή! Kindle και να φέρει στον αγώνα εξαερισμού απαγορεύεται αυστηρά. Εύφλεκτα αέρια μπορούν να συσσωρευτούν όταν φράσσονται τα ανοίγματα στους αεραγωγούς αερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η φωτιά ή μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη.

  Πριν ξεκινήσετε την εργασία, ελέγξτε τη λειτουργία του καλύμματος

  Εάν η διεξαχθείσα δοκιμή δείχνει την έλλειψη έλξης στο σύστημα εξάτμισης, πρέπει να παρακολουθήσετε τον καθαρισμό ή την επισκευή του. Στην πόλη, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των πολυκατοικιών ασχολείται με αυτό.

  Για να μην εξαρτάται από τις βοηθητικές εφαρμογές, παράλληλα, μπορεί να εγκατασταθεί μεμονωμένος εξαερισμός. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η διατομή των καναλιών και η ισχύς των ανεμιστήρων: η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς την ένταση του εξαεριζόμενου αέρα.

  Ένα άλλο σημαντικό σημείο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι εσωτερικές πόρτες αφήνουν επίσης τον αέρα μέσα.

  Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

  • η παρουσία ενός διακένου μεταξύ του καλύμματος δαπέδου και του φύλλου της πόρτας.
  • εγκατάσταση ειδικής σχάρας εξαερισμού, για την οποία υπάρχει ειδική υποδοχή στην πόρτα.

  Η ειδική μάσκα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

  Διαδικασία εγκατάστασης

  Η βαλβίδα εξαερισμού παραθύρων αποτελείται από τρία μέρη:

  • εσωτερική μονάδα.
  • ένα εξωτερικό διακοσμητικό πλέγμα.
  • κανάλι σύνδεσης.

  Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

  1. Η θέση τοποθέτησης είναι επιλεγμένη. Είναι καλύτερο εάν η έξοδος βρίσκεται ανάμεσα στο κεντρικό θερμαντικό σώμα και το περβάζι παραθύρου. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την αγορασμένη βαλβίδα, να τραβήξετε ένα κενό κουτί της εσωτερικής μονάδας και να σημειώσετε τις τρύπες για την επακόλουθη διάτρηση.
  2. Υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο. Σύμφωνα με την προκαθορισμένη σήμανση με διάτρητο ή άλλο παρόμοιο εξοπλισμό, διοχετεύεται ένα κανάλι στο πάχος του τοιχώματος, το οποίο έχει ελαφρά προς τα κάτω κλίση.
  3. Ο σωλήνας σύνδεσης είναι τοποθετημένος. Στην οπή που έχει κατασκευαστεί, τοποθετείται ένα πλαστικό συνδετικό τεμάχιο, προ-τυλιγμένο με ένα θερμαντήρα. Η εξωτερική όψη πρέπει να είναι επίπεδη με την επιφάνεια του τοίχου και η εσωτερική όψη να προεξέχει 1-1,5 cm από αυτή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους πείρους προς τον εσωτερικό τοίχο, το σώμα συνδέεται, το οποίο πιέζει τον θερμαντήρα.
  4. Τελική συναρμολόγηση της βαλβίδας εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, εγκαθίστανται τα απαραίτητα φίλτρα και μεμβράνες ηχομόνωσης, καθώς και η ασφάλιση του εξωτερικού διακοσμητικού πλέγματος.

  Δώστε προσοχή! Πάνω από εμάς θεωρήσαμε την ακολουθία ενεργειών για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού. Εάν αγοράσατε βαλβίδα με ανεμιστήρα, πρέπει να προσέξετε να συνδέσετε τον κινητήρα με την καλωδίωση και να εγκαταστήσετε τον πίνακα ελέγχου ολόκληρου του συστήματος.

  Στο τέλος της εγκατάστασης, το σύστημα εξαερισμού του φύλλου είναι πρακτικά χωρίς συντήρηση. Είναι απαραίτητο μόνο να καθαρίζετε τα στοιχεία φίλτρου μία ή δύο φορές το χρόνο.

  Το σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού παραθύρων

  Για άλλη μια φορά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο αγωγός τροφοδοσίας λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο αν η κουκούλα λειτουργεί σωστά στο δωμάτιο.

  Συμπύκνωση στην επιφάνεια ενός υαλοπίνακα

  Μερικές φορές, παρά όλα τα κόλπα που αποσκοπούν στη μείωση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, το γυάλινο παράθυρο εξακολουθεί να εμφανίζει συμπύκνωση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες λαϊκές θεραπείες για να πολεμήσουν εναντίον τους, σκουπίζοντας τα παράθυρα με κουρέλια και ξηρά πετσέτες, επιπλέον αερισμό του δωματίου και ούτω καθεξής.

  Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που δημιουργείται μία και για πάντα, θα βοηθήσετε μόνο τις γρίλιες αερισμού για τα παράθυρα. Μόνο αυτοί θα διατηρήσουν το προφίλ του παραθύρου στεγνό, παρατενοντας μόνιμα την περίοδο λειτουργίας του.

  Η συμπύκνωση στο γυαλί είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο

  Τύποι συσκευών

  Η μάσκα, τοποθετημένη στο περβάζι, κατανέμει αποτελεσματικότερα τη ροή του ζεστού αέρα κοντά στο παράθυρο, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρασίας στο γυαλί.

  Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτών των συσκευών:

  • εξωτερικά, εσωτερικά και προς τα εμπρός.
  • Μη ρυθμιζόμενο, ρυθμιζόμενο και αδρανές.

  Χάρη στην σχάρα μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία στο ποτήρι

  Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο των χρησιμοποιούμενων υλικών, τα σχάρες χωρίζονται σε:

  • πολυμερές - ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν κίτρινα και να σπάσουν από τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
  • αλουμίνιο - έχουν εξαιρετική εμφάνιση και μικρό βάρος, έλλειψη - υψηλό κόστος.
  • από ξύλο - τέλεια σε συνδυασμό με κάθε είδους διακόσμηση του δωματίου, αλλά απαιτούν αυξημένη προσοχή και φροντίδα?
  • Χάλυβα - έχουν πολύ βάρος, κόστος και ελκυστική εμφάνιση.

  Εγκατάσταση σχάρων στο περβάζι

  Για να στερεώσετε ξεχωριστά τις συσκευές που βοηθούν στην απομάκρυνση του συμπυκνώματος από την επιφάνεια του πλαισίου του παραθύρου και του γυαλιού, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα ακόλουθα εργαλεία:

  • τρυπάνι?
  • ένα δείκτη?
  • ηλεκτρικό παζλ?
  • κόλλα για την ένωση πολυμερών.
  • φορτίο για τη στερέωση της σχάρας κατά την εγκατάσταση.

  Η ακολουθία των ενεργειών για την τοποθέτηση της σχάρας στο περβάζι έχει ως εξής:

  1. Στο περβάζι παραθύρου εφαρμόζεται μια συσκευή που έχει αγοραστεί εκ των προτέρων, η οποία τραβιέται γύρω από το περίγραμμα με ένα μολύβι ή δείκτη.
  2. Στις γωνίες του προκύπτοντος αριθμού με οπές διάτρησης γίνονται. Η διάμετρος τους θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος του πριονιού.
  3. Στη συνέχεια, κατά μήκος των γραμμών που έχουν σχεδιαστεί, γίνεται το κόψιμο ενός τμήματος του παραθύρου. Στο μέλλον, ο χώρος του αφαιρεθέντος τμήματος θα καταλαμβάνεται από ένα διακοσμητικό πλέγμα παρέχοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση στον θερμαινόμενο αέρα.
  4. Μετά από αυτό, γίνεται κόλληση. Η περίσσεια συγκολλητικής σύνθεσης πρέπει να απομακρύνεται αμέσως χρησιμοποιώντας βαμβακερό ύφασμα ή ύφασμα από λινάρι. Μόλις σκληρυνθεί η κόλλα, αυτό θα είναι προβληματικό.
  5. Πριν από τον πλήρη πολυμερισμό στη συνδεδεμένη σχάρα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το φορτίο.

  Η εγκατάσταση μιας σχάρας στο περβάζι είναι ένα απλό έργο

  Συμπέρασμα

  Οι αγωγοί αέρα που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Χωρίς αυτούς, είναι αδύνατο να εξοπλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους.

  Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορείτε να μάθετε από το βίντεο σε αυτό το άρθρο.