Εξαερισμός ενός ξύλινου δαπέδου - εγγύηση της αντοχής του

Τα δάπεδα σε ιδιωτικές κατοικίες μπορεί να στερεώνεται σταθερά στους τοίχους, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να γίνονται «επιπλέουν». Αυτό σημαίνει ότι η περίμετρος του σπιτιού συνδέεται με την κατασκευή ενός τεμαχίου, και τα πατώματα χτισμένο στα θεμέλια της δικής στηλών και / ή του ενδιάμεσου τοίχους. Ακόμα κι αν βασίζονται σε κοιτόστρωση, δεν είναι μόνιμα στερεωμένος, ακριβώς επειδή είναι απαραίτητο να οργανώσει αερισμού των υπόγειων χώρων, συμπεριλαμβανομένων και μέσα από τα κενά μεταξύ του δαπέδου και τοίχου, κρυμμένο πίσω από σοβατεπί.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό δαπέδου;

Αλλά, ίσως, η επιλογή με την κατάρρευση του δαπέδου, καταστροφική, αλλά πιο ασφαλές για την υγεία από την ήττα ενδοδαπέδια με μύκητες και μούχλα. Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα δεν μετατρέπεται σε σκόνη, λειτουργεί, αλλά χρησιμεύει ως εστία σπόρια μανιταριών επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Έρχομαι στους πνεύμονες, και έπειτα στο ήπαρ και τα νεφρά, μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρές ασθένειες.

Αν το σπίτι γίνει υγρό χωρίς θέρμανση, μπορεί να θεωρηθεί λόγος ανησυχίας για την παρουσία υγρασίας στον υπόγειο χώρο.

Λειτουργία του υπόγειου χώρου κατά τη διάρκεια του έτους

Ίσως την προβολή των λεπτομερών συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα και έξω από την έδρα του χώρου δεν ισχύει για κτίρια με μια ειδική συσκευή εξαερισμού ενδοδαπέδια μέσα από τις εισαγωγές αέρα κάτω από τα σοβατεπί. Πρόκειται για ένα περίπλοκο σύστημα οπών διαφόρων μεγεθών, μέσω των οποίων πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του υπόγειου χώρου. Πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι η γη κάτω από το σπίτι δεν παγώνει και δεν παγώνει και τα θεμέλια του σπιτιού.

Αν οικοδόμοι έχουν κοστίσει περισσότερο απλό σχεδιασμό, όταν οι εισαγωγές αέρα είναι ανοικτά παράθυρα (τα λεγόμενα «τρύπες αέρα») του υπόγειου στο δρόμο, στη συνέχεια, ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Αυτές οι τρύπες είναι κατασκευασμένες για εξαερισμό κυρίως στην προς τα εμπρός πλευρά και με την αντίθετη πλευρά για να δημιουργήσουν ένα φυσικό βύθισμα. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιοι άνεμοι κυριαρχούν στη δεδομένη περιοχή.
 • Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το καλοκαίρι οι οπές εξαερισμού είναι ελεύθερες - δεν είναι γεμάτες με πράγματα από μέσα και δεν είναι κατάφυτα από ζιζάνια από το εξωτερικό.
 • Εάν ο εξαερισμός δεν είναι αρκετά καλός, θα πρέπει να ενισχυθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με το κόψιμο οπών στην τρύπα με τρύπημα με διαμάντια ή με ενίσχυση της ώσης στις υπάρχουσες. Για το σκοπό αυτό, παρέχεται ένας σωλήνας κασσίτερου στην τρύπα που προστατεύεται από τη βροχή και τη διείσδυση τρωκτικών. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα εκτελέσει τη λειτουργία του.
 • Η παραλλαγή της αύξησης της ώθησης των ανοιγμάτων εξαερισμού στο κάτω πάτωμα: εισάγοντας σε αυτά από τη μία πλευρά του σπιτιού αρκετούς ανεμιστήρες από αναγκαστική δράση συνδεδεμένους με ηλεκτρισμό και την αλλαγή τους αρκετές φορές την ημέρα για 20-30 λεπτά.
 • Το χειμώνα, όμως, ventotverstiya πρέπει να είναι κλειστές, διαφορετικά το κρύο vystudit αέρα όχι μόνο το πάτωμα, το οποίο είναι δυσάρεστο για το νοικοκυριό, αλλά και η γη και η ξυλεία κατασκευών. Και μια τέτοια έντονη αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε συμπύκνωση της υγρασίας στο δωμάτιο όταν θερμαίνεται.
 • Όταν κάνει κρύο γόνο των μικρών τρωκτικών (ποντίκια και αρουραίους) ψάχνει για ένα ζεστό καταφύγιο, και οι κελάρι σπίτια αντιστοιχεί ακριβώς στις ανάγκες τους. Δεδομένου ότι το ποντίκι - οι καταστροφείς των ξύλινων δομών και φορείς ασθενειών, η παρουσία τους είναι επικίνδυνη για τους επιβαίνοντες του σπιτιού. Επομένως, είναι απαραίτητο για την προστασία τους από το χώρο πλίνθο του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε τα παράθυρα ή κοίλα τούβλα, τα οποία θα πρέπει να «ράβουν» το χειμώνα, ή καθιερώνουν ένα πλέγμα με κύτταρα 5x5 mm, και το χειμώνα τους αντικαταστήσει με ένα βύσμα από ξύλο ή πηλό.
 • Εάν τα ανοίγματα εξαερισμού παραμείνουν ανοιχτά για το χειμώνα, πρέπει να προσέχετε ώστε να μην διεισδύουν μέσα στο πλημμυρισμένο νερό την άνοιξη ή κατά τη διάρκεια της απόψυξης. Για να λιώσει το χιόνι, που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου συνιστά κίνδυνο για ένα υπόγειο χώρο, δεδομένου ότι η παρουσία της υγρασίας είναι επιζήμια για το σύνολο της δομής σπίτι. Για να αποφευχθεί αυτό, το χιόνι πρέπει να πεταχτεί σε απόσταση 1,5 μέτρων από το σπίτι.
 • Μετά το χιόνι λιώνει και την έναρξη της απόψυξης, φελλό από τις τρύπες αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί και να πάρει καθαρό αέρα το κελάρι.

Η συσκευή αερισμού ενός δαπέδου

Για να οργανωθεί και να εγκατασταθεί σωστά ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αρχές:

1) Για τον αερισμό του τελειωτικού δαπέδου, είναι υπεύθυνος ένας χώρος αέρα 1,5 έως 5 cm, ο οποίος αφήνεται χωρίς διακοπή μεταξύ του θερμαντήρα και του δαπέδου του διακοσμητικού δαπέδου. Μπορεί να είναι μια σανίδα δαπέδου ή ένα δάπεδο από πλάκες (DVP, OSB ή κόντρα πλακέ), που χρησιμεύουν για την τοποθέτηση σε αυτό ένα παρκέ ή ένα έλασμα.

2) Για τον αερισμό του χώρου ανάμεσα στο τραχύ δάπεδο και το έδαφος, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι οπές εξαερισμού που έγιναν στο υπόγειο του σπιτιού πληρούν.

3) υπολογίζουν τον αριθμό των οπών αέρα είναι απαραίτητη, έτσι ώστε ο αριθμός τους ήταν δύο έως τέσσερις γραμμικές βάσης μετρητή, 5x5 ή 6x6 mm και η περιοχή θα είναι ίση με 2/1000 της περιοχής του εσωτερικού.

4) Το κέντρο της οπής θα πρέπει να απέχει περίπου 30 cm από το έδαφος.

5) Εάν το σπίτι βρίσκεται σε υψόμετρο, οι τρύπες μπορούν να είναι κατά το ήμισυ μεγαλύτερες, αν - στη πεδιάδα, τότε μπορείτε να τα οργανώσετε κάθε 2 μέτρα κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του κτιρίου.

6) Εάν το σπίτι έχει ενδιάμεσους τοίχους, τότε στα θεμέλιά τους είναι απαραίτητο να γίνουν τρύπες από τον ίδιο υπολογισμό: ένα για κάθε 2 μ.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου

Λάθη στη δημιουργία του ξύλινου δαπέδου και δεν είναι πολύ καλό εξαερισμό δεν είναι απλά καταστραφεί πίνακες και στοιχεία οροφής, δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη των αποικιών μυκήτων, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν αλλοιώσεις του ξύλου, στον αέρα, υπάρχουν ίχνη ζωής του φόρμα και το ωίδιο. Αν τα βακτήρια και τα σπόρια είναι σε θέση να εξαλείψει τη σκόνη σε μασίφ ξύλο, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν με την υγεία και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανονική εξαερισμό όροφο και φρέσκο ​​αέρα δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων, αλλά επιτρέπει το 90% για την απομάκρυνση της υγρασίας και να λύσει το πρόβλημα με ελάχιστες απώλειες.

Αιτίες υγρασίας

Το πρόβλημα της καταστροφής των ξύλινων δαπέδων είναι γνωστό στους κατασκευαστές από αμνημονεύτων χρόνων. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση των σανίδων δαπέδου και την ύπαρξη υγρασίας κάτω από τις σανίδες, χρησιμοποιήθηκαν δύο μέθοδοι:

 • Ένας λιτός, βαρύς άνδρας με φορτίο στα χέρια του προσφέρθηκε να περπατήσει κατά μήκος των άκρων των σανίδων δαπέδου στο δωμάτιο, πιο απομακρυσμένο από το παράθυρο και τις πόρτες. Εάν η κάμψη των σανίδων δεν συνοδεύεται από τραγάνισμα, τα δάπεδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν άρρωστα.
 • Το δεύτερο σημάδι ήταν η παρουσία ενός βαρύ "γήινο πνεύμα" ή μια οσμή marsh που δείχνει μια υψηλή υγρασία και την παρουσία των προϊόντων σήψης στον αέρα. Ακόμα και ο εσωτερικός αερισμός και ο εξαερισμός δεν βοηθούσαν να απαλλαγούμε από την υγρασία.
 • Ελλείψει αερισμού, τα τμήματα των τοίχων που γειτνιάζουν με το δάπεδο επάνω από το περίπτερο φαινόταν γήινο, ασβέστη ή ταπετσαρία άλλαξαν το χρώμα, αποκτούσαν συχνά σκουριασμένη απόχρωση.

Σήμερα είναι γνωστό ότι ακόμη και η απουσία των αναφερόμενων χαρακτηριστικών δεν αποτελεί εγγύηση για ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο υποπεδίο. Οι λόγοι για τους οποίους η υγρασία συλλέγεται κάτω από τις σανίδες δαπέδου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Με εσφαλμένα διατεταγμένα στεγάνωση εξαερισμού υπόγειο, έλλειψη οπών αέρα διαμέσου του οποίου ο αέρας διαπερνά την πλακέτα να ρέει σωλήνες νερού, ή χειρότερα, αποστράγγιση.

Δεν σώζει το δωμάτιο με ακατάλληλο εξαερισμό, ακόμη και αν οι τοίχοι και οι οροφές στο κτίριο είναι κατασκευασμένες από επεξεργασμένο ξύλο. Το πάτωμα ενός ξύλινου σπιτιού, χωρίς αέρος, καταστρέφεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε κτίρια κανονικής πέτρας ή πλαισίου. Ο προστατευτικός εμποτισμός ή η επίστρωση διαπερνά βαθιά μέσα στο ξύλο μόνο μερικά χιλιοστά. Αν σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια των ξύλινων κορμών, δοκών ή σανίδων, ακόμη και αν εμποτιστούν, ο μύκητας επηρεάζει εύκολα το ξύλο.

Η μόνη διέξοδος είναι να κάνετε σωστά τον αερισμό δαπέδου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, η προέλευση των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Κάνουμε αερισμό δαπέδου

Συχνά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών με προβληματικά πατώματα υποτιμούν τη σημασία μιας επείγουσας λύσης του προβλήματος. Τα διαβρωμένα ξύλινα δάπεδα επισκευάζουν, σφραγίζουν, εξαλείφουν τις μικρότερες ρωγμές, μέσω των οποίων μπορεί να διαρρεύσει αέρας από το υποπεδίο. Σε γενικές γραμμές, κάνουν τα πάντα ακριβώς το αντίθετο. Οι ειδικοί σε περίπτωση προβλημάτων με την ανάπτυξη παθογόνων μορφών μυκήτων προτείνουν:

 1. Ανοίξτε τα δάπεδα και υπο-γεμίστε το πάτωμα με μια ολοκληρωμένη εξυγίανση.
 2. Όλα τα στοιχεία των πατωμάτων και των πατωμάτων στέλνονται στην πυρκαγιά, τα ράφια από τούβλα αντιμετωπίζονται με αντισηπτικά.
 3. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο φυσιολογικός φυσικός αερισμός είναι τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατάσταση απαιτεί την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Για παράδειγμα, αν η πηγή νερού κάτω από τις σανίδες δεν είναι αξιόπιστη και η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού είναι σαφώς ανεπαρκής.

Κατασκευή αερισμού δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, τρυπήματα για δάπεδα αερισμού τοποθετούνται στην κατασκευή θεμελίωσης. Ακόμη και αν το κτίριο ανεγερθεί σε θεμέλια πλακών, οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στη μάζα του σκυροδέματος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση για τα παράθυρα φράχτη. Η ροή του αέρα μέσω του παραθύρου εξαερισμού του υποπεδίου κατευθύνεται στη μικρότερη απόσταση από τον κατακόρυφο σωλήνα εξαγωγής του άξονα εξαερισμού. Όσο περισσότερο βρίσκεται ο αέρας τροφοδοσίας από την κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της εισόδου.

Στην πράξη, συνήθως πραγματοποιείται ο γενικός υπολογισμός του μεγέθους, του τμήματος και του ύψους του παραθύρου του σωλήνα εξαγωγής. Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας, μερικά παράθυρα πρέπει να επικαλύπτονται εν μέρει ή, αντίθετα, να επεκταθούν, ώστε ο αερισμός κάτω από το πάτωμα να είναι πιο αποτελεσματικός. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τις υπάρχουσες οπές, εισάγονται επιπλέον παράθυρα εισροής.

Αν το υπόγειο του σπιτιού τακτικά υποβάλλεται σε πλημμύρες ή πλημμύρες, προκειμένου να κρατήσει το δάπεδο από την υγρασία, η αντίστροφη πλευρά των σανίδων δαπέδου ραμμένα πηχάκια, πάνω από το οποίο είναι τεντωμένο ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Σε αυτή την περίπτωση, μέρος των διοχέτευσης συνδέεται με αγωγούς αέρα με κενό εξαερισμού κάτω από το δάπεδο. Το δεύτερο μισό των καθαρισμών παραμένει ανοιχτό, αλλά ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίσταται στον αγωγό εξαγωγής. Η ταινία σβήνει καλά την ηχητική πίεση και το θόρυβο από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του δαπέδου σε ένα διαμέρισμα

Η αρχή του αερισμού των διαμερισμάτων δεν διαφέρει από το σχέδιο που χρησιμοποιείται για ιδιωτική κατοικία. Κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, οι αυλακωτές σανίδες είναι συσκευασμένες από άκρη σε άκρη σε εγκάρσιες δοκούς - υστερήσεις. Η απόσταση από το δάπεδο έως το πλάκας σκυροδέματος δαπέδου μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 40 cm. Το ποσό του χώρου κάτω από το δάπεδο είναι αρκετά ωστόσο να στηριχθεί όχι μόνο τη θέση των παραθύρων εξαερισμού, αλλά επίσης το τμήμα του σωλήνα εξαγωγής ώστε να παρέχουν επαρκή απόδοση του φυσικού αερισμού μεγάλο.

Για τα κτίρια από τούβλα θα ήταν επαρκής πολλαπλότητα των μονάδων αερισμού 6-7 σε πρίζες κουκούλα θα πρέπει να παρέχει μία 20% καλύτερη απόδοση για τα διαμερίσματα ισογείου πολλαπλότητα εξαερισμού θα πρέπει να φθάσει 10 μονάδες.

Οι είσοδοι αέρα εντοπίζονται συχνότερα στις πλαϊνές πλακέτες, σε μικρή απόσταση από τα παράθυρα ή άλλες πηγές δροσερού κρύου αέρα. Ένα βαρύτερο κρύο ρεύμα αέρα διεισδύει στο πλέγμα εξαερισμού μέσα στο χώρο κάτω από το δάπεδο, θερμαίνεται και, ακολουθώντας την πίσω πλευρά των σανίδων δαπέδου, ανατινάζει την υπερβολική υγρασία. Από κάτω από το πάτωμα η ροή κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού.

Παραδόξως, η παρουσία ρωγμών στο δάπεδο βελτιώνει την ανταλλαγή αερίων, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν προσθέτουν υγεία στους ιδιοκτήτες, αφού ο αέρας από κάτω από το δάπεδο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα σκόνης. Συχνά, όταν η επισκευή του πρώτου ορόφου, οι ιδιοκτήτες γεμίζουν προσεκτικά όλες τις ρωγμές, μαζί με τα παράθυρα εισαγωγής στα πλίνθια. Ως αποτέλεσμα, συσσωρεύεται υγρασία και το πάτωμα αρχίζει να ανακινείται έντονα. Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο εάν το δάπεδο καλύπτεται με κάλυμμα δαπέδου από πολυμερές. Επομένως, οποιαδήποτε επισκευή του δαπέδου πριν από τη σφράγιση των εγκοπών θα απαιτήσει τον καθαρισμό των παραθύρων εισαγωγής και των αγωγών εξαερισμού.

Συμπέρασμα

Εάν στις συνθήκες ενός διαμερίσματος υπήρχε πλημμύρα ή ατύχημα των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, μετά την εξάλειψη των πρώτων συνεπειών, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να μην ανοίξει το δάπεδο, αλλά να εισάγετε δύο αγωγούς αέρα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Ο πρώτος συνδέεται με ένα ανεμιστήρα φυσήματος, ο δεύτερος απλώς βγαίνει στο δρόμο. Για λίγες μέρες χωρίς πολύ εντατικό αερισμό, τα δάπεδα μπορούν να θεωρηθούν σωστά.

Αερισμός κάτω από το πάτωμα σε ιδιωτικό σπίτι

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι υποχρεωτικός. Θα πρέπει να προγραμματιστεί κατά το στάδιο της σύνταξης. Ιδιαίτερη σημασία έχει το πρόβλημα για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω σε ταινίες.

Η αξία του αερισμού στο υπόγειο

Ο αερισμός του υποστρώματος σε ξύλινο σπίτι εμποδίζει την καταστροφή φέροντων δομών. Σε απουσία της, συσσωρεύεται υγρασία στα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού. Το δέντρο είναι μουχλιασμένο, επηρεάζεται από μύκητες. Τα δομικά στοιχεία χάνουν τη δύναμή τους. Θεραπεία με ειδικά διαλύματα και εμποτισμό, χρώση - μόνο ένα προσωρινό προστατευτικό μέτρο. Ως εκ τούτου, ο σχηματισμός αεραγωγών στο τμήμα του σπιτιού που υψώνεται πάνω από το θεμέλιο (στο υπόγειο) είναι υποχρεωτικό. Είναι υπεύθυνοι για τον αερισμό του χώρου ανάμεσα στο τραχύ δάπεδο και το έδαφος.

Τύποι οργάνωσης ανταλλαγής αέρα στην υπο-κατοικία

Ο αερισμός κάτω από το πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι δύο τύπων: αερισμός φυσικά και αναγκαστική αντικατάσταση του αέρα. Η φυσική ανταλλαγή αέρα είναι το πιο οικονομικό είδος εξαερισμού. Τα κυριότερα λειτουργικά στοιχεία είναι τα αέρια. Είναι αρκετά ικανοί να αντεπεξέλθουν στον αερισμό του υπόγειου χώρου όταν το σπίτι βρίσκεται σε υπερυψωμένο χώρο. Οι διαστάσεις των εκτοξεύσεων υπολογίζονται εκ των προτέρων πριν από τον αερισμό του δαπέδου. Οι τρύπες κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες του κτιρίου. Με τους σωστούς υπολογισμούς, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κουκούλες και πρόσθετες εγκαταστάσεις για αερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Οι οικοδομικοί κανόνες και κανόνες ορίζουν έναν κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο στις υποδιαιρέσεις κατοικιών χωρίς αναγκαστικό εξαερισμό υπάρχουν προβλέψεις για τον υπολογισμό του 1/400 της συνολικής έκτασης του υπογείου. Όταν το σπίτι είναι στο έδαφος που παράγει ραδόνιο, η συνολική επιφάνεια του αερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100-150 του συνολικού τετραγωνικού μεγέθους.

Για το χαμηλό έδαφος, ο διεγερτικός εξοπλισμός που παράγει θόρυβο κάτω από το πάτωμα οργανώνεται από διάφορους ανεμιστήρες για έγχυση και αφαίρεση αέρα. Αν αυτοί οι λίγοι ηλεκτρική ventustanovok ενσωματωθεί στις υπάρχουσες τρύπες αέρα από τη μία πλευρά του κάθε σπιτιού, την ένταξή τους στην εργασία για τουλάχιστον μισή ώρα μερικές φορές την ημέρα, θα αυξήσει σημαντικά την πρόσφυση.

Η οργάνωση της ανταλλαγής αερίων σε ένα κτίριο υπό κατασκευή

Ο αερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία με βάση ταινίας σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της χύνοντας θεμελίωσης. Αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση σωλήνων αμιαντοτσιμέντου στο υπόγειο.

 • Ο λαμπτήρας με ένα κύκλο γύρω από την πέτρα κόβει τον σωλήνα σε μικρά κυλινδρικά θραύσματα, τα οποία είναι μακρά και ίσα σε πάχος στο πώμα.
 • Τα μεταλλικά μέρη τοποθετούνται στο έδαφος σε βάθος 0,15 μ. (Όχι μικρότερο από) και πάνω από αυτό, κατά 0,5 μ. Αυτό το βάθος είναι απαραίτητο, έτσι ώστε η κρούστα του χιονιού να μην φτάνει στους αεραγωγούς, το νερό τήξης δεν τις γεμίζει. Σε αυτή την περίπτωση, το κεντρικό σημείο του αγωγού πρέπει να βρίσκεται σε ύψος περίπου 0,3 μ. Από το έδαφος.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται απέναντι ο ένας στον άλλο σε διαφορετικά τοιχώματα στην αντίθετη πλευρά και απέναντι από αυτά.
 • Η διατομή των εγκατεστημένων κελυφών μπορεί να είναι ορθογώνια ή στρογγυλά (0,15 m).

Αν, για παράδειγμα, θα πρέπει να οργανώσει τον αερισμό στο χώρο σπίτι του 6x6 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν τουλάχιστον 8 τρύπες, που βρίσκεται στο 2ο βήμα. Ξεκινήστε την εγκατάσταση - τη γωνία του σπιτιού. Για να διασφαλιστεί ότι όλες οι ζώνες είναι καλά εμφυσημένες, διατηρείται μια απόσταση όχι μεγαλύτερη από 0,9 μ. Από τη γωνία έως την πλησιέστερη οπή. Για μεγάλες περιοχές που καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες των οπών αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 κομμάτια σε κάθε πλευρά.

Για πληροφορίες! Κατασκευάστε φυσικό αερισμό των οπών αέρα μπορεί, εάν όταν ρίχνει τα θεμέλια του σπιτιού, ακόλουθη απόσταση, καθορίζουν ξύλινες σανίδες (ή τμήματα από πλαστικό, αμίαντο, μεταλλικούς σωλήνες) προηγουμένως τυλιχθεί σε στέγες υλικό ή φιλμ. Μετά από αναμονή για τη ρύθμιση του σκυροδέματος, εισάγονται θραύσματα απομακρύνονται. Στη θέση τους παραμένουν κενά εξαερισμού. Το βέλτιστο μέγεθος τους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 0,05 και 0,85 m2.

Χρειάζεται να κλείσω το ίδρυμα το χειμώνα;

Για να κρατήσει τη θερμότητα κάτω από το δάπεδο το χειμώνα, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού του ανοίγματος είναι σφραγισμένοι με ένα πανί, θερμότερο, ξύλινα πώματα ή πηλό. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για τον ακόλουθο λόγο. Το λιωμένο χιόνι προκαλεί αύξηση της σχετικής υγρασίας στο υποπεδίο. Η υγρασία αυξάνεται, οι δοκοί φέρουν σήψη και σαπίζουν. Με τα θαμμένα πτερύγια, το συμπύκνωμα προκαλεί την ανάπτυξη μυκήτων και σήψη. Ο θερμαινόμενος πάτωμα μπορεί να διατηρηθεί εάν τοποθετήσετε ένα θερμικό μονωτικό υλικό πάχους τουλάχιστον 20 mm.

Εφαρμογή αερισμού δαπέδου στο ήδη ανεγερμένο κτίριο

Είναι πιο δύσκολο να αερίζετε το ξύλινο πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία που λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν υπάρχει εξαερισμός. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε:

 • Αποκτήστε υλικά: σωλήνες για την παροχή και την εξαγωγή αέρα, κουκούλες για τους για τη διόρθωση ώση, σφιγκτήρες.
 • Εκτελέστε οπές κάτω από τους αεραγωγούς με ένα διάτρητο με ένα κυλινδρικό ακροφύσιο, εξοπλισμένο με διαμάντι ή κερδοφόρα κόφτες.
 • Εάν η εργασία εμποδίζεται από ενίσχυση από την ενισχυμένη βάση, τότε κόβεται από τη μηχανή συγκόλλησης.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα εξαγωγής και τροφοδοσίας με ένα τμήμα 120 mm: πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του υποβάθρου σε σχέση μεταξύ τους.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης με το ένα άκρο βρίσκεται στο υπόγειο κάτω από την οροφή και βγαίνει από την άλλη άκρη της οροφής σε απόσταση 0,5 μ.
 • Ο αγωγός για τη ροή του αέρα, αντίθετα, πέφτει στο πάτωμα, χωρίς να φτάσει στο ίδιο μισό μέτρο. Το δεύτερο (εξωτερικό) άκρο ανεβαίνει πάνω από το έδαφος κατά 50 εκατοστά.

Τυπικά σχέδια αερισμού

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο του σπιτιού.

 • Ο εξαερισμός στο δάπεδο ενός ξύλινου σπιτιού εκτελείται κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής. Στην οροφή της δοκού, τρυπιούνται οπές για να μετακινήσετε τη ροή του αέρα στο εσωτερικό του δαπέδου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μείωση του μέγιστου φορτίου της επικάλυψης με αυτή τη μέθοδο.
 • Ventoverstiya βρίσκεται σε ολόκληρο το περιθώριο του καλύμματος στους πολύ τοίχους. Μάσκες με πλακόστρωση με "αναπνευστικά" κύτταρα. Λόγω της μεταφοράς, ο αέρας ρέει. Το πρόγραμμα είναι καλό επειδή λειτουργεί όλο το χρόνο. Ο εξαερισμός λαμβάνει χώρα ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται ατμοστεγή υλικά, ένα φωτεινό αντιπροσωπευτικό του οποίου θεωρείται λινέλαιο.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι απαραίτητη η απόφαση για τη διευθέτηση του αερισμού του υπόγειου χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή του υπογείου και τις διαστάσεις του υπογείου.

Τρεις τύποι χώρων είναι χαρακτηριστικοί για ξύλινες κιβώτια:

 1. Κορδέλα. Το πλαίσιο βρίσκεται κάτω από τις δομές εδράνων και τους εσωτερικούς τοίχους. Στο στάδιο της κατασκευής του καπακιού στο "σώμα" του ενσωματώνει τους αεραγωγούς.
 2. Columnar. Έχουν χτιστεί μια ζώνη βόλτας και μια δοκοί ή μια μονολιθική σχάρα. Με τη συνεχή σύνδεση των κεφαλών των γειτονικών πασσάλων, που βρίσκονται κάτω από τους τοίχους του σπιτιού, τρύπες χρησιμοποιούνται για την εισροή και την απομάκρυνση των ρευμάτων κατά μήκος της περιμέτρου του τραχιού δαπέδου. Είναι κλεισμένες με πτερύγια, καλύπτοντας το χάσμα ανάμεσα στον τοίχο και το πάτωμα και τις σχάρες.
 3. Πλακάκια. Το ίδρυμα είναι μια συμπαγής πλάκα. Εσωτερικά, ο χώρος κάτω από το πάτωμα διοχετεύεται μέσα από τους αεραγωγούς και τις γρίλιες στα πλαϊνά.

Για να λειτουργήσει το σύστημα, πρέπει να καθαρίσετε το χώρο μπροστά από τα κανάλια από τα ζιζάνια από την πλευρά του ναυπηγείου και να γεμίσετε τα πράγματα από το εσωτερικό του σπιτιού. Κρεμάστε το πλέγμα στις οπές εξαερισμού θα εμποδίσει την είσοδο μικρών τρωκτικών. Εναλλακτικά, παράγονται μικρά παράθυρα. Το προφανές πλεονέκτημα τους είναι ότι εκτός από τον εξαερισμό του δωματίου, εμφανίζεται και η ηλιακή ακτινοβολία.

Η εκτέλεση κάθε είδους επισκευών πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή παραβίαση του εξαερισμού του αέρα κάτω από το δάπεδο, ειδικά εάν πρόκειται για ξύλινα δάπεδα στα κούτσουρα.

Χρειάζεστε αερισμό για το υπόγειο, και πώς να το κάνετε;

Κατά την κατασκευή των σπιτιών στην κορδέλα κάτω από ένα δάπεδο (μεταξύ της επικάλυψης του ισογείου και του εδάφους) υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος. Πρόκειται για υπόγειο (ή υπόγειο).

Συνήθως αυτός ο χώρος είτε δεν χρησιμοποιείται καθόλου, είτε οι επικοινωνίες είναι ενσωματωμένες σε αυτό. Λιγότερο συχνά στο υπόγειο, γίνεται ένας χώρος για την αποθήκευση κάτι.

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι κλειστός (από κάτω από το έδαφος, από πάνω από το δάπεδο του σπιτιού, στις πλευρές - τοίχους), είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός του. Σχετικά με αυτό το σημείο είναι συχνά ξεχασμένο, αν πρόκειται για μικρά κτίρια: μια καλοκαιρινή κατοικία, γκαράζ, ένα λουτρό, хозпостройке. Και μάταια: η στασιμότητα του αέρα κάτω από τις υστερήσεις θα οδηγήσει σε προβλήματα. Πώς, και πώς να τα αποφύγετε - θα εξετάσουμε παρακάτω.

Γιατί είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός του υπόγειου χώρου; (+ βίντεο)

Ο κανονικός αερισμός για αυτόν τον χώρο είναι απαραίτητος για την αποφυγή υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη - λόγω:

 • υπόγεια ύδατα ·
 • το τοίχωμα τήξης, τη βροχή.
 • συμπύκνωμα.

Εάν το υπόγειο δεν αερίζεται - η αυξημένη υγρασία σε αυτό οδηγεί σε τέτοια προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση του καλουπιού.
 2. Βρέξτε στον πρώτο όροφο.
 3. Επιτάχυνση της καταστροφής των ξύλινων στοιχείων (δοκοί, υστερήσεις).

Μια κοινή κατάσταση: το σπίτι ήταν χτισμένο στερεό, μονωμένο, με ένα καλό σύστημα θέρμανσης. Αλλά το χειμώνα το δάπεδο για κάποιο λόγο είναι υγρό. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή το υπόγειο του εξοχικού δεν αερίζεται, υγρασία υψώνεται σε αυτό, και οι σανίδες δαπέδου είναι κορεσμένες με υγρασία - εξαιτίας αυτού που αισθάνεται ήδη στα σπίτια.

Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ένα ξύλινο σπίτι - επειδή το ξύλο είναι πιο "φοβισμένο" από την υγρασία, και το ταχύτερο εξαιτίας του χαλάει.

Η διαφορά των συστημάτων στην αρχή της ανταλλαγής αέρα

Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού που βασίζεται στην αρχή της ανταλλαγής αέρα μπορεί να είναι:

 • φυσικά - χωρίς τη χρήση οπαδών.
 • εξαναγκάζονται - και για την εισροή, και για τους ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται?
 • φυσικά εξαναγκασμένα - είτε για εισροή (πολύ σπάνια), είτε για ανεμιστήρες (σχεδόν πάντα) ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτά τα προγράμματα.

Το φυσικό σύστημα (produhi)

Για υπόγειο χώρο υπάρχει συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη ρύθμισή του λεπτομερέστερα) - θέσεις όπου υπάρχουν λίγες, πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται.

Προϊόντα ορθογώνια και στρογγυλά

Η επιλογή είναι πιο οικονομική (δεν υπάρχει κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) και απλή (πραγματικά το κάνετε μόνοι σας, έχοντας έναν Βούλγαρο από τα εργαλεία).

Αυτό το σχέδιο είναι καλό αν το σπίτι είναι σε ένα λόφο, ή τουλάχιστον σε μια περιοχή που εμφυσημένα. Εάν υπάρχουν άλλα σπίτια γύρω, ή δέντρα, ή έχετε ένα τούβλο υψηλό φράχτη, ή το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα - φυσικό εξαερισμό είναι απίθανο να βοηθήσει.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα, είναι απαραίτητο να κόψετε τα ανοίγματα (ορθογώνια ή στρογγυλά) στις κεκλιμένες και αντίθετες πλευρές του θεμελίου. Μέσω του οποίου θα ρέει ο αέρας. Θα πρέπει να διευθετούνται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος κάθε πλευράς. Μέσα από αυτά θα πραγματοποιηθεί εισροή και εξαγωγή αέρα.

Για να εκτελέσουμε τον υπολογισμό του αριθμού και του μεγέθους των οπών - χρησιμοποιούμε το πρότυπο κατασκευής: η περιοχή των αέρος πρέπει να είναι 1/400 από την περιοχή του υποπεδίου. Δηλαδή, εάν έχετε σπίτι με συνολική επιφάνεια 100 "τετραγώνων", η συνολική επιφάνεια του αέρα θα πρέπει να είναι περίπου 0,25 m².

Άλλοι κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. Περιοχή 1 οπής: από 50 cm².
 2. Από τη γωνία της θεμελίωσης έως την έκρηξη θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 90 cm (διαφορετικά αυτή η γωνία θα καεί αργά).
 3. Εάν το έδαφος στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο - η έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα πρέπει να είναι 1/100 σε σχέση με την επιφάνεια του υπόγειου χώρου.
 4. Το κεντρικό σημείο της οπής πρέπει να είναι σε ύψος 30 cm από την επιφάνεια.
 5. Εάν υπάρχουν ενδιάμεσα τοιχώματα στο θεμέλιο - πρέπει να υπάρχουν και τρύπες μέσα τους.
 6. Η απόσταση μεταξύ των χτυπήματος δεν είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα.

Εάν ο σωλήνας είναι στερεωμένος στον ξυλότυπο, οι οπές εξαερισμού δεν χρειάζεται να τρυπηθούν: θα παραμείνουν στη βάση

Εξωτερικά, οι ανεμιστήρες καλύπτονται με πλέγματα εξαερισμού, ιδανικά με πλέγμα (με κυψελίδες όχι μεγαλύτερες από 5 mm).

Όταν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς produhov;

Η τοποθέτηση οπών στο θεμέλιο δεν είναι απαραίτητη εάν:

 • το έδαφος στο υπόγειο είναι καλυμμένο με υλικό ανθεκτικό σε ατμούς που βρίσκεται 15 εκατοστά και επικαλύπτεται με το θεμέλιο.
 • Ο υπόγειος χώρος επικοινωνείται με τις εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου (για παράδειγμα - χρησιμοποιείται για την αποθήκευση κάτι και ανοίγει περιοδικά).
 • ο αγωγός αέρα παρέχεται στη βάση, παρέχοντας τουλάχιστον 0,5 l / s για κάθε 5 "τετράγωνα" της περιοχής και το θεμέλιο είναι μονωμένο από έξω.

Αναγκαστικό σύστημα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα με φυσική υποχρέωση. Αξίζει να το κάνετε εάν:

 1. Έχετε ένα μεγάλο σπίτι, και κατά συνέπεια ένα μεγάλο μέρος του υπόγειου χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
 2. Το σπίτι είναι χτισμένο στις πεδιάδες ή καλύπτεται με άλλα σπίτια ή δέντρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά και δεν είναι δυνατόν να αερίζεται κανονικά ο χώρος.
 3. Η υγρασία και / ή το καλούπι εμφανίζονται γρήγορα στο υπόγειο. Αυτό συμβαίνει όταν, κατά την κατασκευή ενός σπιτιού, το ίδρυμα δεν ήταν μονωμένο ή / και στεγανοποιημένο.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας τοποθετείται στον αεραγωγό για εμφύσηση αέρα

Συνειδητοποιήστε το, επίσης, πραγματικά το πιο. Για αυτό, στην ίδρυση γίνεται από τα blowouts, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο στις τρύπες εισάγονται οι ανεμιστήρες. Σκοπός τους είναι να αποσταγνύουν τον αέρα, διατηρώντας μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καθεστώς φυσικής υποχρεωτικής θα είναι περισσότερο από αρκετό - για την εισροή των οπαδών δεν είναι απαραιτήτως. Δηλαδή, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός οργανώνεται μόνο βίαια και ο αέρας τροφοδοσίας γίνεται φυσικός: μέσω των συνήθων ανοιγμάτων.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις εκτοξεύσεις σε έναν τοίχο και μέσα από ένα. Εάν τα εγκαταστήσετε μέσα από ένα κτύπημα, θα πρέπει πάντα να έχετε οπαδούς στις εξώτατες οπές (κοντά στις γωνίες).

Για να γίνει ένα τέτοιο σύστημα συνιστάται σε εκείνους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν υγρασία ή μούχλα στο υπόγειο - μόνο στην περίπτωση. Για να το ξεφορτωθείτε εξαιτίας της απροσεξίας και για την εξοικονόμηση αρκετών χιλιάδων ρούβλι - θα είναι πιο δύσκολο από τη λήψη μιας προληπτικής δράσης.

Μια ασυνήθιστη επιλογή: ο αερισμός του υπόγειου χώρου μέσω της σόμπας (βίντεο)

Χρειάζεται να κλείσω τον αέρα για το χειμώνα;

Το χειμώνα, ο παγωμένος αέρας που πέφτει στο υπόγειο οδηγεί στο γεγονός ότι στα σπίτια στον πρώτο όροφο το πάτωμα γίνεται πολύ κρύο.

Για να αποφύγετε αυτό - κάποιοι ιδιοκτήτες κλείνουν τις τρύπες εξαερισμού το χειμώνα. Ως αποτέλεσμα, το υποπεδίο θα είναι θερμότερο και τα δάπεδα στον πρώτο όροφο δεν θα είναι τόσο κρύα.

Ωστόσο, τα κλειστά βουλώματα θα οδηγήσουν σε αύξηση της υγρασίας και στην ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, σταματήστε την εκκαθάριση για το χειμώνα - αυτό δεν είναι σωστό.

Για να αποφύγετε πάρα πολύ ψύξη του δαπέδου - πρέπει να είναι μονωμένο. Είναι σωστό να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, επειδή στην ήδη βιωμένη κατοικία για μόνωση είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα δάπεδα.

Αν δεν κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καλύψει με χιονιού. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει ούτε (οι οπές είναι κλειστές), και η υγρασία στο εσωτερικό θα αυξηθεί (λόγω του χιονιού που πέφτει στο υπόγειο, το οποίο θα λιώσει εκεί).

Νοσηλευτική την άνοιξη και το φθινόπωρο

Την άνοιξη, το κυριότερο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση του υπόγειου σιδηρόδρομου. Το Meltwater μπορεί να διεισδύσει στο εσωτερικό του, οδηγώντας σε αυξημένη υγρασία.

Εάν οι μολυσματικές ουσίες ήταν κλειστές για το χειμώνα, είναι σημαντικό να τις ανοίξετε το συντομότερο δυνατόν: με την έναρξη της θέρμανσης.

Το φθινόπωρο - ελέγξτε αν οι σχάρες εξαερισμού είναι στη θέση τους (ή τις εγκαταστήστε εάν δεν είναι). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μικρά τρωκτικά αρχίζουν να ψάχνουν για ζεστά χωράφια και ανοίγματα τρύπες θα τους επιτρέψουν να διεισδύσουν μέσα στο σπίτι σας.

Συσκευή εξαερισμού δαπέδου

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου και του δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των ξύλινων κατασκευών από την εμφάνιση μούχλας, σήψης και μυκήτων.

Habitat σηπτικός βακτήρια και μύκητες είναι η υγρασία σε μηδενική θερμοκρασία, σε ένα κλειστό χώρο, αν δεν οργανώσει εξαερισμό του αέρα στη βάση του ιδρύματος, για ξύλινα δοκάρια και το υποδάπεδο θα επικεντρωθεί η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Η παρουσία υγρασίας στο υπόγειο, η ανάπτυξη μυκήτων και η σήψη θα οδηγήσει στην καταστροφή ξύλινων δομών.

Υπόγεια και πατώματα

Ένα ξύλινο σπίτι από ξύλο, κολλημένη ξυλεία και κορμούς στην κλασική εκδοχή ανεγέρθηκε πάνω σε ένα σκυρόδεμα από σκυρόδεμα, επιτρέποντας τη διαχωρισμό της ξύλινης δομής του κτιρίου από το έδαφος.

Ο χώρος ανάμεσα στο επίπεδο του εδάφους και το τραχύ δάπεδο με τις δοκούς είναι ένα υπόγειο. Στις δοκούς της οροφής συναρμολογείται η κατασκευή ενός τελειωμένου δαπέδου με θερμαντήρα. Το έδαφος κάτω από το δάπεδο δημιουργεί υγρασία από την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία, με τη μορφή ατμού, καθιζάνει σε ξύλινες κατασκευές, δημιουργώντας συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητες.

Φυσικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Προκειμένου να διατηρηθεί το δάπεδο σε ξύλινο σπίτι στο στάδιο του σχεδιασμού, παρέχεται μια συσκευή για τον φυσικό εξαερισμό του υπόγειου χώρου και πραγματοποιείται κατά την ανέγερση του θεμελίου.

Η παραδοσιακή βάση για ένα ξύλινο σπίτι είναι ένα χυτοπρεσσαριστό υπόβαθρο ή υπόγειο, το ίδιο ίδρυμα μπάντας ανεγερθεί σε μια πλάκα από σκυρόδεμα με ύψος τοίχου 2 μ.

Κατά το σχεδιασμό μιας θεμελίωσης λωρίδων πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η απώλεια θερμότητας από τη βάση του σπιτιού, με σφάλματα στο σχεδιασμό και παραβιάσεις της υπόγειου λειτουργίας, μπορεί να φτάσει το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Η ανέγερση μιας ρηχάς βαθιάς βάσης κάτω από ένα ξύλινο σπίτι είναι λανθασμένη. Η γη κάτω από το σπίτι το χειμώνα θα παγώσει, και το καλοκαίρι το στενό υπόγειου χώρου ύψους και η στενή θέση των δοκών από το έδαφος δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία αποτελεσματικού αερισμού των ξύλινων κατασκευών δαπέδων.

Μια ρηχή εμβάθυνση του υπογείου δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση ποιοτικού φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου, και το χειμώνα θα σχηματιστεί ένα στρώμα πάγου πάνω στην ξύλινη κατασκευή, η οποία την άνοιξη θα μετατραπεί σε νερό.

Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται πριν από τη χύτευση σκυροδέματος

Κατά την ανέγερση θεμελίωσης ταινιών, το τμήμα του υπογείου πάνω από το έδαφος είναι το ήμισυ του μεγέθους του υπόγειου τμήματος της ταινίας θεμελίωσης και είναι 500-600 mm. Κατά συνέπεια, το υπόγειο τμήμα είναι θαμμένο περισσότερο από ένα μέτρο.

Η πλάκα κάτω από την ταινία και η ταινία από το εξωτερικό στην περίμετρο είναι μονωμένη με σανίδες αφρού πάχους τουλάχιστον 50 mm. Αυτή η μόνωση θα προστατεύσει το πάγωμα του εδάφους στο υπόγειο και το ίδιο το ίδρυμα.

Το τμήμα του πλίνθου θεμελίωσης ταινία πριν το σκυρόδεμα χύνεται παρέχει διεξόδους βασίζεται σε 15:00 θεμέλια ταινία ένα μέγεθος ανοίγματος από 120 έως 120 mm ή 150 mm2.

Για καλό εξαερισμό, οι οπές γίνονται σε αντίθετα τοιχώματα η μία απέναντι από την άλλη για να δημιουργήσουν μια διαμπερή ροή αέρα. Εάν το σπίτι έχει ένα κεφαλικό τοίχωμα, κάτω από το οποίο ανεγείρεται η κορδέλα ίδρυσης, επίσης, οργανώνει οπές εξαερισμού, σε έναν άξονα με το εξωτερικό.

Η τοποθέτηση των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται στο πάνω μέρος του σκελετού, πιο κοντά στις δοκούς του δαπέδου.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Πριν από την κατασκευή του ιδρύματος, το φυτικό χώμα από την περιοχή κάτω από το σπίτι έχει αφαιρεθεί εντελώς, και το έδαφος στο χώρο είναι συμπαγές. Είναι επιθυμητό κάτω από το δάπεδο η απόσταση από το έδαφος μέχρι τις δοκούς να είναι επαρκής για την πιθανή επιθεώρηση των δομών ξύλινου δαπέδου και την εφαρμογή του αντισηπτικού διαλύματος.

Η παρουσία ενός φυτικού στρώματος στο υπόγειο προωθεί την επιπλέον υγρασία του αέρα και περιπλέκει τον ποιοτικό αερισμό του υπόγειου χώρου.

Η δοκός ή το βαθμονομημένο κούτσουρο της πρώτης κορώνας με τις δοκούς και το σκληρό δάπεδο πριν από την τοποθέτηση πάνω στο θεμέλιο καλύπτεται με αντισηπτικό υλικό που προστατεύει το ξύλο από τη διείσδυση υγρασίας.

Τοποθετήστε τον θερμαντήρα δαπέδου

Μεταξύ των δοκών της οροφής στο τραχύ δάπεδο τοποθετείται μόνωση, και οι δοκοί πηγαίνουν σε ένα καθαρό κάλυμμα δαπέδου.

Έτσι ώστε η μόνωση δεν διαρρέει δοκούς υγρασία με μόνωση, από το υπόγειο, κοντά στεγάνωσης ταινία, αλλά από την πλευρά του δωματίου - φιλμ φράγμα υδρατμών. Για τον εξαερισμό στο δάπεδο μεταξύ του τελικού διάκενο δαπέδου και μόνωση επιμένει 3-5 cm, το οποίο κυκλοφορεί τον αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των ανοιγμάτων στην πλίνθο.

Ο εξαερισμός του θερμαντήρα και του δαπέδου φινιρίσματος πραγματοποιείται με αέρα δωματίου, ο οποίος δεν επιτρέπει την συμπύκνωση υγρασίας στην επιφάνεια του φιλμ εμποτισμού ατμών.

Στη ζεστή εποχή, ο αέρας πρέπει να είναι ανοιχτός

Το καλοκαίρι οι οπές αέρα στη βάση είναι μονίμως ανοικτή, καθώς η συγκέντρωση του ρυθμού εξάτμισης των υπογείων υδάτων υψηλής υγρασίας, ενώ το χειμώνα η ένταση της εξάτμισης μειώνεται και αλέθεται σε υπόγεια όχι με απλή ψύξη, οι οπές αέρα κλειστά.

Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους μείον 15 έως 20 ° C το χειμώνα, ο εξαερισμός ανοίγει για εξαερισμό δύο φορές το μήνα και στις βόρειες περιοχές σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 ° C δεν πρέπει να ανοίξει.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος τρωκτικών στο υπόγειο και να προκληθεί βλάβη στο δέντρο, τα κενά για την θερμή περίοδο καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα. Η θέση των οπών εξαερισμού από τις γωνίες του κτιρίου δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 1 μέτρο για τον καλό αερισμό ολόκληρου του υπόγειου χώρου.

Για να αποφύγετε την είσοδο στον αέρα των ποντικών και των συντριμμιών, καλύψτε τις τρύπες με ένα πλέγμα

Μόλις σε 4 έως 5 χρόνια σε ξύλινες κατασκευές, εφαρμόζεται ένα αντισηπτικό διάλυμα στο υπόγειο και κάθε χρόνο η βλάστηση απομακρύνεται κάτω από το σπίτι και μπροστά από τις οπές εξαερισμού.

Για να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός του υπόγειου δικτύου στους ανεμιστήρες, οι σωλήνες εξάτμισης εγκαθίστανται για να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα, αυτό ισχύει για τα κτίρια που βρίσκονται σε πεδινή περιοχή όπου η κίνηση των μαζών του αέρα δεν είναι εντατική.

Κατά την οικοδόμηση ενός κτιρίου στο ισόγειο, δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό των δοκών και του τραχιού δαπέδου, καθώς το δάπεδο του υπογείου είναι κατασκευασμένο από πλάκα από σκυρόδεμα και το ίδιο το δάπεδο θερμαίνεται. Αλλά στο υπόγειο υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Σχετικά με το πώς να φτιάξεις τα προϊόντα, κοιτάξτε σε αυτό το βίντεο:

Είναι εξαναγκασμένος εξαερισμός με τη βοήθεια ανεμιστήρων, καυσαερίων και σωλήνων τροφοδοσίας, στην υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου ελέγχονται αισθητήρες και διατηρούνται σε βέλτιστο τρόπο.

Αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο εξαερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία μιας μεγάλης περιοχής είναι διατεταγμένος με βίαιο τρόπο, επειδή στον υπόγειο χώρο μέσα από ένα άνοιγμα σε μια μεγάλη περιοχή δεν δημιουργεί μια διαμπερή ροή αέρα.

Για την εκτέλεση εξαναγκασμένου εξαερισμού, χρησιμοποιείται σύστημα ανεμιστήρων με σωλήνες εξάτμισης και παροχής. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των σωλήνων εξαερισμού και της ισχύος των ανεμιστήρων, λαμβάνεται υπόψη ο όγκος των υπόγειων και δομικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία ροών αέρα που καλύπτουν όλα τα τμήματα της ξύλινης δομής.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου συνδυάζεται συνήθως με τον αερισμό των χώρων του σπιτιού.

Ο εξαερισμός λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο, ο οποίος επιτρέπει τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης υγρασίας στα δωμάτια και την αποφυγή αυξημένης συγκέντρωσης υγρασίας και σχηματισμού καλουπιού σε περιοχές με ανεπαρκή αερισμό. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Αναγκαστική εξαερισμού λειτουργούν στην αυτόματη λειτουργία, επιτρέπει την ποιοτική να παρακολουθεί την κατάσταση της υγρασίας στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων και να αποτρέψει την εμφάνιση μυκήτων και των σηπτικών βακτηρίων πάνω σε ξύλινες κατασκευές.

Κάνουμε αερισμό κάτω από το πάτωμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε περιπτώσεις όπου οι κατοικίες να σταθεί πάνω στα θεμέλια ενός άταφα, και το πάτωμα δεν τοποθετείται στο έδαφος, δηλαδή, υπάρχει μια απόσταση μεταξύ του θέματος και της βάσης ισόγειο, να είστε βέβαιος να κάνει ο αερισμός του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της έκχυσης του θεμελίου, ή μάλλον του υπερκείμενου τμήματος του σόκ. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα κάτω από το δάπεδο δεν έχει παρασχεθεί και εφαρμοστεί, θα πρέπει κάπου να λάβουν τα απαραίτητα εργαλεία και να το κάνουμε με τα ίδια τους τα χέρια. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Περαιτέρω.

Γιατί ο εξαερισμός κάτω από το πάτωμα;

Εάν ο υπόγειος χώρος είναι κλειστός σε όλες τις πλευρές, θα υπάρξει συνεχώς αυξημένη υγρασία. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υπόγεια, ακόμη και κάτω από τις πιο σοβαρή παγετούς θερμοκρασίας μηδέν, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των μυκήτων και βακτηρίων οργανισμών, η βλάβη των οποίων δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Πρώτον, πολύ πιο γρήγορα χαλάσει όλη την ανέγερση κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων σκυροδέματος και χάλυβα οπλισμού, για να μην αναφέρουμε το ξύλινο πάτωμα, αν το σύστημα της συσκευής είναι ότι είναι σε επαφή με το υπόγειο. Δεύτερον, οι μικροοργανισμοί στη διαδικασία της ζωής εκπέμπουν αέρια, πολλά από τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν βρεθείτε σε ένα υγρό μη αεριζόμενο υπόγειο και νιώσετε όλες τις "απολαύσεις" του μικροκλίματος εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και στο υπόγειο, όπου δεν υπάρχει εξαερισμός.

Από πού προέρχεται η υγρασία κάτω από το πάτωμα;

Από όλες τις πλευρές, το υπόγειο είναι καλυμμένο. Στην κορυφή συνήθως μια πλάκα από σκυρόδεμα ή μια ξύλινη ασπίδα. Στο κάτω μέρος είναι ένα χώμα, το οποίο έχει πάντα μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό υγρασίας. Είναι η εξάτμιση της υγρασίας του εδάφους που, απουσία εξαερισμού στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, συσσωρεύεται εδώ, σχηματίζει ένα χαρακτηριστικό μικροκλίμα "υπογείου". Ο υδρατμός συμπυκνώνεται, καθιζάνοντας στις πιο cool επιφάνειες. Αυτή είναι συνήθως η εσωτερική πλευρά του καπακιού, στην οποία αποστραγγίζεται το συμπύκνωμα, σχηματίζοντας ένα περιμετρικό σημείο περίσσειας και σταθερή υγρασία, όπου οι προαναφερόμενοι μικροοργανισμοί αισθάνονται άνετα. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να προσέξετε να ρυθμίσετε τις τρύπες εξαερισμού στην βάση της ιδιωτικής κατοικίας με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει για ξύλινες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένης της χώρας, εάν το πάτωμα δεν είναι τοποθετημένο απευθείας στο έδαφος.

Σχέδιο αερισμού δαπέδου

Σε ιδιωτικές κατοικίες με μεγάλη έκταση, μερικές φορές εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμένης παροχής και εξαερισμού για την εξασφάλιση της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας από το χώρο κάτω από το δάπεδο. Για μεσαία και μικρά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών σε εξοχικά σπίτια, είναι συνήθως αρκετό παθητικό αερισμό το υπόγειο.

Για να εξασφαλιστεί ο παθητικός αερισμός στη βάση, γίνονται ειδικές τρύπες, που ονομάζονται εκρήξεις. Εάν το σπίτι έχει φέρουσες προβλήτες εγκατεστημένους στο θεμέλιο, στο τελευταίο είναι επίσης απαραίτητο να γίνουν περάσματα αερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό στο στάδιο της έκχυσης του συγκεκριμένου θεμελίου.

Η διάταξη του αέρα στο υπόγειο είναι συνήθως αυθαίρετη, αλλά έχει μερικές συνιστώμενες στιγμές, όπως:

 • η απόσταση των μέσων των οπών από το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.
 • βήμα της θέσης των αέρος όχι περισσότερο από 3 μέτρα.
 • οι οπές πρέπει να είναι παντού κατά μήκος της περιμέτρου του καπακιού.
 • Το πλησιέστερο στις γωνίες της παροχής αερίου είναι διατεταγμένο τουλάχιστον 1 μέτρο από αυτά (εννοείται η εσωτερική γωνία).
 • το βήμα των εκρήξεων στις εσωτερικές κατασκευές των σόλων είναι 1,5 φορές μικρότερο από ό, τι στα εξωτερικά.
 • μια στρογγυλή οπή πρέπει να έχει διάμετρο 120 έως 150 mm, τετράγωνη ή ορθογώνια, - τουλάχιστον 100 cm2.

Επίσης, το σωστό σχέδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση οπών αντίθετα μεταξύ τους (σε αντίθετα τμήματα του σκελετού). Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση αερισμού. Αν η διάταξη των οπών αέρα γίνονται στα ήδη κατασκευαστεί και συμπληρωθεί ένα ιδιωτικό σπίτι, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα να φθάσουν στην βάση πυλώνα χέρια τους για να κάνουν τρύπες εξαερισμού, το ύψος των εξωτερικών μαθημάτων θα πρέπει να αυξηθεί 1,5-2 φορές. Σε μικρά σπίτια που συνήθως βρίσκονται σε σπίτια, τα χωρίσματα μπορεί να μην είναι. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των blowouts πρέπει να γίνει σύμφωνα με το συνηθισμένο σχέδιο.

Πώς φτιάχνετε τα δικά σας χρήματα;

Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Αρκεί σε ορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια της έκχυσης του θεμελίου να τοποθετούνται ξύλινες δοκοί, τυλιγμένοι με ρουμπερό ή πολυαιθυλένιο. Μετά τη ρύθμιση του σκυροδέματος, τα ένθετα αφαιρούνται και οι οπές εξαερισμού παραμένουν. Πιθανές αντί των ράβδων, ειδικά στην εξωτερική περίμετρο, να ορίσει άμεσα τμήματα μέταλλο ή πλαστικό του κατάλληλου σωλήνα διαμέτρου, μαζεύοντας τους ή τον εξοπλισμό εκτροπείς σχάρες (υπόγειος να εμποδίζουν την είσοδο του έξω από τρωκτικά).

Σημαντικό! Για να προστατεύσετε το πέρασμα εξαερισμού από τη διείσδυση τρωκτικών (αν υπάρχει τέτοια τάση), χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες με τη μορφή περσίδων, με τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε τα διαθέσιμα κενά. Κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης των τρωκτικών, τα κενά μειώνονται, αλλά δεν μπορούν να κλείσουν τελείως.

Εάν η ιδιωτική κατοικία χτίστηκε, αλλά για την ρύθμιση του συστήματος αερισμού δεν είναι η φροντίδα του στο χρόνο, είναι απαραίτητο να κάνετε τρύπες αέρα με τα χέρια του με μια ισχυρή γροθιά με ένα κυλινδρικό ακροφύσιο, εξοπλισμένα με διαμάντια ή pobeditovymi κοπτήρες. Η ενίσχυση στο θεμέλιο μπορεί να παρεμποδίσει αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιθανό να πέσει στο δρόμο της διείσδυσης στην τρύπα. Εδώ, η μηχανή συγκόλλησης θα βοηθήσει, με τη βοήθεια των οποίων οι χαλύβδινες ράβδοι αφαιρούνται.

Πρέπει να κλείσω το σύστημα εξαερισμού δαπέδου για το χειμώνα;

Πολλοί, προσπαθώντας να προστατέψουν το πάτωμα από την υποθερμία, κλείσουν τον αέρα για το χειμώνα ή την περίοδο του σοβαρού παγετού. Μην το κάνετε αυτό και γι 'αυτό. Ακόμη και το χειμώνα, η θερμοκρασία του εδάφους στο υπόγειο είναι τουλάχιστον συν, έτσι η εξάτμιση της υγρασίας, αν και ελαφρώς μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται. Εάν οι πτώσεις είναι εντελώς κλειστές, κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου (και αυτό είναι μερικές φορές μισό χρόνο), μπορεί να αναπτυχθεί άφθονο συμπύκνωμα στον υπόγειο χώρο με τις συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω.

Έτσι τα ανοίγματα αερισμού πρέπει πάντα να είναι ανοιχτά. Στην επιφάνεια του δαπέδου, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου, ήταν μια αποδεκτή θερμοκρασία, θα πρέπει να φροντίσετε για την ποιότητα της θερμομόνωσης, που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Το πάχος του μονωτικού στρώματος (ανάλογα με την περιοχή και την εφαρμοζόμενη θερμομονωτικό υλικό) πρέπει να είναι 10 έως 20 εκατοστά. Αν η μόνωση δεν πραγματοποιηθεί, ή δεν είναι επαρκώς κλειστός το χειμώνα produhi κρύο πάτωμα δεν λύσει το πρόβλημα, και οι κατασκευές της αυτό σίγουρα υποφέρουν.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου σε ξύλινα σπίτια;

Εδώ όλα εξαρτώνται από τον τύπο του ιδρύματος. Εάν η ξύλινη κατασκευή είναι ανεπτυγμένη σε βάση ταινίας σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να το κάνετε όπως περιγράφεται παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, το ξύλινο δάπεδο είναι εξοπλισμένο με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος ή ξύλινο πλαίσιο. Πρέπει ακόμα να δημιουργήσετε ένα σύστημα αερίων εξαερισμού.

Η συσκευή αερισμού ενός δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι

Εάν χρησιμοποιείται θεμέλιο σωρού, συνήθως υπάρχει ένα κενό εξαερισμού μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και της ξύλινης βάσης δαπέδου. Συχνά τέτοια θεμέλια γίνονται για μικρά ξύλινα σπίτια σε σπίτια. Αρκεί να μην καλύψετε πλήρως τον υπάρχον χώρο με το εξωτερικό φινίρισμα του πλίνθου με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές εξαερισμού στην πλίνθο.

Στα παλιά ξύλινα σπίτια, τα οποία είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για εξοχικές κατοικίες, ένα υπόγειο υπόγειο για τη συντήρηση και την καλλιέργεια λαχανικών είναι συχνά χτισμένο στο υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένας πλήρης εξαερισμός υπόγειο με δύο σωλήνες. Ένα ξεκινά από τα πόδια από το ξύλινο πάτωμα και εμφανίζεται πάνω από το εξοχικό σπίτι, ενώ το άλλο προέρχεται από κοντά (30-40 cm) από το δάπεδο του υπογείου, η κορυφή της πρέπει να βρίσκεται σε ένα μέτρο εδάφους. Όλα αυτά μπορεί να γίνει με το χέρι, με αποτέλεσμα στο υπόγειο θα είναι ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για την αποθήκευση των δώρων της φύσης, και το ξύλινο πάτωμα στη χώρα δεν θα επιδεινωθεί από την υγρασία και τους μικροοργανισμούς.

Σημαντικό! Για να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού του υπογείου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν συνηθισμένοι, ακόμη και γαλβανισμένοι σωλήνες σιδήρου, επειδή υπό αυτές τις συνθήκες το μέταλλο οξειδώνεται πολύ γρήγορα (διάβρωση) και επιδεινώνεται γρήγορα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν ανοξείδωτο ή πλαστικό σωλήνα.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό του ξύλινου δαπέδου στο σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου μιας ιδιωτικής κατοικίας οργανώνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής - τοποθέτηση του θεμελίου. Εάν το πάτωμα δεν απλώνεται στο έδαφος και υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους, ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου είναι υποχρεωτικός. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε δομή, ανεξάρτητα από την περιοχή, τη συχνότητα χρήσης, τον προορισμό, το χρόνο διαμονής κλπ.

Τι είναι ο αερισμός;

Ο εξαερισμός του ξύλινου δαπέδου σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει απαραιτήτως να οργανωθεί για πολλούς έγκυρους λόγους. Εάν η κατασκευή ανεγερθεί χωρίς τη συσκευή αερισμού του υπόγειου όγκου, είναι απαραίτητο να διορθωθεί με ανεξάρτητη εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού, διαύλων (εξαρτάται από τα δομικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά του σπιτιού).

Ο κύριος λόγος που προκαλεί υπεύθυνα την αντιμετώπιση του ζητήματος του αερισμού του υπόγειου χώρου είναι η υγρασία. Είναι κατ 'ανάγκη παρόν σε κάποιο βαθμό κάτω από το πάτωμα κάθε ιδιωτικού σπιτιού, ανεξάρτητα από το πόσο ξηρό το χώμα φαινόταν.

Η εξάτμιση της υγρασίας από τη γη αυξάνεται, ρυθμίζεται σε δομικές κατασκευές από φέροντα, ξύλινα, σκυρόδεμα, αργά, αλλά συνεχώς προκαλεί ζημιά σε παράνομες κατασκευές. Τα συγκεκριμένα στοιχεία με την πάροδο του χρόνου καταστρέφονται, το μέταλλο - βαθμιαία διαβρώνεται.

Ξύλινα μεταλλικά στοιχεία, δομές υπό την επίδραση της σήψης υγρασίας, καταστρέφονται. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η σήψη ξύλου είναι ένα μέσο αναπαραγωγής για μούχλα και μύκητες. Αόρατα σπόρια διαπερνούν προς τα πάνω, μέσα στα δωμάτια του σπιτιού, ασκώντας καταθλιπτική επίδραση στο μικροκλίμα των χώρων.

Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, το ιδιωτικό κτίριο θα καταρρεύσει στη βάση του, είναι αδύνατο να το διορθώσετε μετά από ένα συγκεκριμένο κρίσιμο επίπεδο. Η θέρμανση του σπιτιού από το εσωτερικό δεν επηρεάζει την αποστράγγιση του υπόγειου χώρου, καθώς τα σύγχρονα υδραυλικά και θερμομονωτικά υλικά για δάπεδα δουλεύουν ποιοτικά.

Αρχές κατάλληλου εξαερισμού

 • Ο εξαερισμός του τελικού δαπέδου πραγματοποιείται λόγω του στρώματος αέρα μεταξύ της διακοσμητικής επίστρωσης (σανίδα δαπέδου, καταστρώματα από ινοσανίδες, κόντρα πλακέ με παρκέ, πλαστικοποιημένο κλπ.) Και θερμαντήρα. Είναι περίπου 1,5-5 εκατοστά.
 • Ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου πραγματοποιείται σε βάρος του εγκαθιστούμενου στο σωληνίσκο σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που βασίζεται στα χαρακτηριστικά της δομής, στα χαρακτηριστικά του εδάφους, στην επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου.
 • Το άνοιγμα εξαερισμού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το επίπεδο του εδάφους.
 • Αν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, το χτύπημα πρέπει να γίνει 1,5 φορές περισσότερο, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους.
 • Η θεμελίωση των ενδιάμεσων τοίχων είναι επίσης εξοπλισμένη με ανοίγματα για εξαερισμό με βάση το γενικό σχήμα υπολογισμού.
 • Όταν το φυσικό βύθισμα δεν επαρκεί, για τον αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου χώρου, ειδικά για τα μεγάλα σπίτια, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικούς μηχανισμούς.
 • Ο αερισμός είναι απαραίτητος όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα.

Η οργάνωση του αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου

Οι κατασκευές, τα δάπεδα των οποίων δεν έχουν άμεση βάση στο έδαφος, είναι εφοδιασμένα με σύστημα αερισμού όγκου αέρα μεταξύ της επικάλυψης και του εδάφους. Κατά κανόνα, υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός με ανεξάρτητο ρεύμα, το οποίο οργανώνεται με την εμφύσηση αέρος μέσω διοχέτευσης, την κυκλοφορία θερμής ροής από εσωτερικούς χώρους μέσω οπών εξαερισμού στο πάτωμα, πλακών.

Για τα μεγάλα σπίτια, τα φυσικά ρεύματα μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού που βασίζεται σε ένα σταθερό.

Κατά την τοποθέτηση της θεμελίωσης, προβλέπεται να αερίζεται κάτω από το δάπεδο σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες, υπολογίζεται το σχήμα της θέσης του ανοίγματος μέσα στο πλίνθο. Υπάρχουν διάφορες αρχές για την οργάνωση παράνομου αερισμού για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας:

 • Οι οπές πρέπει να γεμίζουν όταν χύνεται το θεμέλιο.
 • Το ύψος της θέσης των κοιλοδοκιών εντός του πλίνθου (φούσκωμα) δεν είναι μικρότερο από 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους από έξω.
 • Η απόσταση μεταξύ των οπών είναι έως 3 μ.
 • Αξιοθέατα τοποθετούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του καλύμματος χωρίς εξαίρεση.
 • Από την εσωτερική γωνία, οι εξαερισμοί πραγματοποιούνται σε απόσταση 1 m.
 • Αν τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν τη δική τους θεμελίωση, υπάρχουν επίσης ανοίγματα μέσα σε αυτές τις δομές, αλλά πιο συχνά 1,5 φορές από ότι στη βάση.
 • Η διατομή του εξαερισμού είναι 120-150 mm, η πλευρά του ορθογωνίου είναι 100 mm.
 • Τοποθετώντας τις οπές στην αντίθετη πλευρά του άλλου.
 • Όταν μια ιδιωτική κατοικία ανεγερθεί χωρίς τον οργανωμένο αερισμό του υπόγειου χώρου, υπάρχουν κιγκλιδώματα τοίχου, οι αερισμός γίνεται 1,5-2 φορές συχνότερα μέσα στο βάθρο βάσης.
 • Οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες, διαχυτήρες για την αποφυγή εισόδου τρωκτικών. Συνιστάται να αγοράσετε σχάρες με ρυθμιζόμενες περσίδες για να περιορίσετε την πρόσβαση σε μικρά ζώα κάτω από το δάπεδο κατά τη μετανάστευση το φθινόπωρο.

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό κάτω από το πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία και διαμέρισμα

Από τον συντάκτη: Γεια σας, φίλοι! Η οργάνωση του συστήματος εξαερισμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στους τεχνικούς υπολογισμούς και στην κατασκευή του σπιτιού ή στις μεγάλες επισκευές της κατασκευής. Σημειώστε ότι ο προγραμματισμός της κυκλοφορίας του αέρα στον υπόγειο χώρο δεν είναι λιγότερο σημαντικός παρά σε οικιστικό και αττικό χώρο. Γιατί ο εξαερισμός κάτω από το δάπεδο σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ποιες συστάσεις πρέπει να ακολουθηθούν και γιατί πρέπει να γίνουν στο στάδιο του σχεδίου οικοδόμησης και τοποθέτησης του ιδρύματος;

Τύποι ανταλλαγής αέρα

Ανεξάρτητα από τα επιλεγμένα υλικά κατασκευής κατοικιών σχεδιασμένο εξαερισμό λύνει πολλά προβλήματα: σε στοιχεία των σχεδίων δεν συσσωρεύεται υγρασία, δεν εμφανίζεται μούχλα και μύκητες - το σπίτι «αναπνέει» και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί μέσω των πλήρως όλους τους χώρους.

Ο εξαερισμός κάτω από το πάτωμα χωρίζεται κλασικά σε δύο τύπους:

 • φυσικό αερισμό.
 • τον εξαναγκασμένο αερισμό του χώρου.

Ο φυσικός τρόπος αερισμού είναι οικονομικότερος και κυκλοφορεί τον αέρα με τη βοήθεια καθαριστικών αέρος εγκατεστημένων στο υποπεδίο ή την ίδρυση ιδιωτικής κατοικίας. Ανάλογα με το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου και το μέγεθος του υπογείου, ο αριθμός των λειτουργικών στοιχείων και η θέση τους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής καθορίζεται. Λάβετε υπόψη ότι δεν παρέχεται εγκατάσταση κουκούλας και πρόσθετος εξαερισμός.

Προειδοποίηση: Οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες καθορίζουν το πρότυπο για την εγκατάσταση των προϊόντων με συντελεστή 1 έως 400 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου. Εάν το σπίτι βρίσκεται σε ένα ραδόνιο που παράγει, το έδαφος, τότε σε μια έκταση 100-150 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές για να εγκαταστήσετε ένα blowdown. Μια εξαίρεση είναι για χαμηλού υψόμετου βαλτώδους εδάφους, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μηχανικοί ανεμιστήρες με τη λειτουργία της έγχυσης και απομάκρυνσης του στάσιμου αέρα.

Τι άλλο πρέπει να εξεταστεί στο στάδιο του σχεδιασμού ενός σπιτιού και της σκέψης πάνω στο ίδρυμα; Υπάρχουν τρεις τύποι λόγων που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά:

Η βάση της ταινίας αναλαμβάνει τη θέση των καναλιών κάτω από τα εσωτερικά χωρίσματα και τα στοιχεία εδράνων. Τα περιβλήματα είναι ενσωματωμένα στο "σώμα" του σόκ, σύμφωνα με το σχέδιο.

Με βάση στήλης, απαιτείται η κατασκευή ενός ιμάντα βίδας και μιας συστοιχίας μονολιθικών / δοκών. Οι οπές για την εισροή και την εκροή αέρα βρίσκονται μέσα σε ολόκληρη την περίμετρο του υπογείου. Όταν ο σωρός είναι εντελώς συνδεδεμένος, οι οικοδόμοι προσθέτουν στον ιμάντα τους αέρους για πλήρη κυκλοφορία και καλύπτονται με ράβδους.

Εάν το υπόβαθρο σχηματίζεται με μια σταθερή βάση κεραμιδιών, ο χώρος κάτω από το δάπεδο διοχετεύεται μέσα από τις σχάρες των πλακών και των οπών αερισμού.

Διάταξη εργασίας

Σε ένα κτίριο υπό κατασκευή με βάση ταινίας, οι εκρήξεις εγκαθίστανται κατά τη διάρκεια της χύτευσης των θεμελιώσεων ή η τοποθέτηση του αμιαντοτσιμέντου στον πλίνθο. Θα αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες του έργου.

 1. Κόβουμε ένα σωλήνα / κέλυφος σε διατομή 0,15 μ. Σε μικρά κομμάτια ίσου πάχους στη βάση. Τα κελύφη μπορούν να είναι είτε στρογγυλά είτε ορθογώνια, το κυριότερο είναι να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό τους
 2. Βάζουμε τα θραύσματα του σωλήνα στο πέλμα, βεβαιωθείτε ότι είναι σε ολόκληρη την περίμετρο και αντίθετα μεταξύ τους. Το κεντρικό σημείο του αεραγωγού πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 30 cm από το έδαφος.

Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό εξαερισμό μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συμβουλές έμπειρους τεχνίτες και να κάνουν produhi εξής: κατά τη συμπλήρωση του ιδρύματος, σύμφωνα με την απόσταση του έργου, κάνουν τον ξύλινες σανίδες ή πλαστικό, μέταλλο, σωλήνες αμιάντου από 0,05-0,85 m 2. Προεπιλεγμένος αγωγός ή ράβδος αέρα σε ένα τσόχα ή ταινία. Μετά την αρπαγή σκυροδέματος διάλυμα εισάγονται θραύσματα αποσύρονται και θέση αερισμού.

Πώς να φτιάξετε ένα σωλήνα εξαερισμού στην ήδη ανεγερθείσα βάση και κατασκευή; Στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένας αποδεδειγμένος τρόπος να διορθωθούν τα λάθη των ορεινών κατασκευαστών.

 1. Ετοιμάζουμε το απαραίτητο σύνολο υλικών: σωλήνες για τροφοδοσία και εκφόρτωση αέρα, καλύμματα, πλέγματα και μάνδαλα, διάτρητο με ακροφύσιο.
 2. Κάνουμε οπές κάτω από τους αεραγωγούς με τη βοήθεια ενός διάτρητου με ένα κυλινδρικό ακροφύσιο, εξοπλισμένο με κοπτήρες νίκης ή διαμαντιών.
 3. Εγκαθιστούμε στις αντίθετες πλευρές του υπογείου ένα σωλήνα παροχής / εξαγωγής με διατομή 12 cm.
 4. Ο αγωγός εξάτμισης εξέρχεται σε απόσταση 50 cm από το τέλος της οροφής του σπιτιού, το δεύτερο μέρος βρίσκεται στο υπόγειο κάτω από την οροφή. Ο σωλήνας τροφοδοσίας ανεβαίνει 50 εκατοστά πάνω από το έδαφος και το εσωτερικό τμήμα κατεβαίνει στο υπόγειο χωρίς να φτάνει στο πάτωμα περίπου μισό μέτρο.

Συμβουλή: Αν η οπή εμποδίζεται από την ενίσχυση της ενισχυμένης βάσης, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια μηχανή συγκόλλησης για να αφαιρέσετε τα θραύσματα που παρεμβαίνουν.

Συμβουλές για τη λειτουργία αγωγών εξαερισμού

Οι εξωτερικές προεξοχές πρέπει να είναι πάντοτε ανοιχτές και προστατευμένες από ένα πλέγμα από το να πέφτουν στο υπόγειο χώρο μικρών ζώων και συντριμμιών. Για την πλήρη λειτουργία των καναλιών, απαιτείται να αποκλείονται τα παρακείμενα κτίρια, τα ζιζάνια και η συσσώρευση των πραγμάτων.

Με εποχιακές αλλαγές της θερμοκρασίας, και καμία καθίζηση φαίνεται να κλείνει ερμητικά produhi μόνωση, καλαφατίστε πηλό και t. D. Έτσι, υπάρχει μια παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα αυξάνεται σε υγρές δάπεδα, αναπτυσσόμενες μέσο για την εμφάνιση των μυκήτων και μούχλας. Η μόνη σωστή λύση για την προστασία από το χιόνι και τη βροχή θα είναι η αύξηση των εξαεριστικών εξαερισμού και η κάλυψη του καλύμματος. Παράλληλα με αυτό, βάλτε ένα θερμομονωτικό υλικό πάχους 2 cm στο πάτωμα.

Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση των τρωκτικών στο υπόγειο: το χειμώνα, τα ζώα αυτά μετακινούνται σε ζεστά και άνετα μέρη, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες ο μόνος τρόπος - να θέσει τις γρίλιες με μικρές τρύπες. Έτσι, θα αποφύγετε τη ζημιά στις ξύλινες κατασκευές, την καταστροφή του σόμπα και τη μεταφορά ασθενειών.

Αν ο εξαερισμός δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον και υπάρχει αισθητή μούχλα ακόμη και στα δωμάτια, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον ηλεκτρικό αερισμό και να το ενεργοποιείτε τακτικά.

Για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αέρα, είναι δυνατόν μέσω της σύνδεσης σωλήνα σωλήνα με τους αεραγωγούς να διεγείρουν την ώση. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας που έχει εγκατασταθεί, τόσο καλύτερη είναι η επίδραση. Επιπλέον, είναι δυνατή η κοπή μιας οπής στην πρίζα.

Κανάλια εξαερισμού σε διαμερίσματα

Το άρθρο παραθέτει τους κύριους τρόπους εγκατάστασης αγωγών εξαερισμού σε ιδιωτικά αρχοντικά και τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση των δωματίων σε πολυκατοικίες - για παράδειγμα στα σπίτια του Στάλιν;

Τυπικά σχέδια για τη βελτίωση της κυκλοφορίας αέρα κάτω από το πάτωμα και στο διαμέρισμα είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 • Οι οπές εξαερισμού τοποθετούνται στο πάτωμα κοντά στους τοίχους και καλύπτονται από γρίλιες ή πλακοστρώσεις με «αναπνευστικά» κύτταρα. Το σύστημα λειτουργεί συνεχώς, λόγω της ανταλλαγής θερμότητας, κινείται ο αέρας. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε υαλοπετάσματα - για παράδειγμα, το λινέλαιο - θα υπάρχει αερισμός στο δωμάτιο.
 • κατά την τοποθέτηση του καλύμματος δαπέδου στις δοκούς, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές για την κυκλοφορία του αέρα κάτω από το δάπεδο. Όταν τρυπάτε οπές σε δοκούς, μην ξεχνάτε το φορτίο στα δάπεδα, τα έπιπλα, την ακεραιότητα του υλικού και τη λειτουργικότητα.
 • οι οπές εισόδου μπορούν να τοποθετηθούν στις σανίδες - το κυριότερο είναι ότι βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα παράθυρα, τις κουκούλες και τις πηγές του αέρα. Όταν η εγκατάσταση σπάσει, ο βαρέος κρύος αέρας διεισδύει κάτω από το δάπεδο, θερμαίνει και συμπυκνώνει τις φόρμες. Στο μέλλον, αυτό οδηγεί σε φούσκωμα της επίστρωσης και τη συγκέντρωση του υγρού περιβάλλοντος στον κλειστό χώρο, την εμφάνιση μυκήτων και μυρωδάτων μυρωδιών και τη ρύπανση του αέρα με σπόρια μούχλας.

Παραδόξως, η παρουσία ρωγμών στο ξύλινο δάπεδο συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι και η επιθυμία να μεγιστοποιηθεί η ζεστασιά του δαπέδου και του δωματίου οδηγεί σε φαινόμενο θερμοκηπίου. Η χαμηλής ποιότητας επικάλυψη δαπέδου που κατασκευάζεται με βάση το πολυμερές, καθώς και η εντατική συσσώρευση υγρασίας οδηγούν σε παραβίαση των κανόνων αερισμού, οπότε οποιαδήποτε επισκευή πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την ποιότητα των δομικών υλικών αλλά και τους κανόνες κυκλοφορίας σε ένα κτίριο κατοικιών.

Η ποιοτική κυκλοφορία αέρα στο υπόγειο και κάτω από το δάπεδο είναι σημαντική για τη διαρκή λειτουργία του ιδρύματος και την ποιότητα ζωής όλων των μελών του νοικοκυριού. Τα σφάλματα στον τεχνικό σχεδιασμό και τη δυσλειτουργία του συστήματος εξαερισμού απειλούν τη ζημιά στο πάτωμα και επηρεάζουν την υγεία των άλλων. Η βέλτιστη λύση για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού είναι η πρόσκληση ενός έμπειρου ειδικού και η διόρθωση ελαττωμάτων. Όλα τα καλύτερα και μέχρι νέες συναντήσεις στις σελίδες του ιστότοπού μας!

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο, η Διοίκηση αποποιείται τυχόν παραστάσεις ή εγγυήσεις που ενδέχεται να υπονοούνται διαφορετικά και αποποιείται ευθύνη σε σχέση με τον Ιστότοπο, το Περιεχόμενο και τη χρήση του.
Περισσότερες πληροφορίες: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Το άρθρο ήταν χρήσιμο; Πείτε το φίλο σας