Χρειάζεστε αερισμό για το υπόγειο, και πώς να το κάνετε;

Κατά την κατασκευή των σπιτιών στην κορδέλα κάτω από ένα δάπεδο (μεταξύ της επικάλυψης του ισογείου και του εδάφους) υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος. Πρόκειται για υπόγειο (ή υπόγειο).

Συνήθως αυτός ο χώρος είτε δεν χρησιμοποιείται καθόλου, είτε οι επικοινωνίες είναι ενσωματωμένες σε αυτό. Λιγότερο συχνά στο υπόγειο, γίνεται ένας χώρος για την αποθήκευση κάτι.

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι κλειστός (από κάτω από το έδαφος, από πάνω από το δάπεδο του σπιτιού, στις πλευρές - τοίχους), είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός του. Σχετικά με αυτό το σημείο είναι συχνά ξεχασμένο, αν πρόκειται για μικρά κτίρια: μια καλοκαιρινή κατοικία, γκαράζ, ένα λουτρό, хозпостройке. Και μάταια: η στασιμότητα του αέρα κάτω από τις υστερήσεις θα οδηγήσει σε προβλήματα. Πώς, και πώς να τα αποφύγετε - θα εξετάσουμε παρακάτω.

Γιατί είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός του υπόγειου χώρου; (+ βίντεο)

Ο κανονικός αερισμός για αυτόν τον χώρο είναι απαραίτητος για την αποφυγή υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη - λόγω:

 • υπόγεια ύδατα ·
 • το τοίχωμα τήξης, τη βροχή.
 • συμπύκνωμα.

Εάν το υπόγειο δεν αερίζεται - η αυξημένη υγρασία σε αυτό οδηγεί σε τέτοια προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση του καλουπιού.
 2. Βρέξτε στον πρώτο όροφο.
 3. Επιτάχυνση της καταστροφής των ξύλινων στοιχείων (δοκοί, υστερήσεις).

Μια κοινή κατάσταση: το σπίτι ήταν χτισμένο στερεό, μονωμένο, με ένα καλό σύστημα θέρμανσης. Αλλά το χειμώνα το δάπεδο για κάποιο λόγο είναι υγρό. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή το υπόγειο του εξοχικού δεν αερίζεται, υγρασία υψώνεται σε αυτό, και οι σανίδες δαπέδου είναι κορεσμένες με υγρασία - εξαιτίας αυτού που αισθάνεται ήδη στα σπίτια.

Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ένα ξύλινο σπίτι - επειδή το ξύλο είναι πιο "φοβισμένο" από την υγρασία, και το ταχύτερο εξαιτίας του χαλάει.

Η διαφορά των συστημάτων στην αρχή της ανταλλαγής αέρα

Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού που βασίζεται στην αρχή της ανταλλαγής αέρα μπορεί να είναι:

 • φυσικά - χωρίς τη χρήση οπαδών.
 • εξαναγκάζονται - και για την εισροή, και για τους ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται?
 • φυσικά εξαναγκασμένα - είτε για εισροή (πολύ σπάνια), είτε για ανεμιστήρες (σχεδόν πάντα) ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτά τα προγράμματα.

Το φυσικό σύστημα (produhi)

Για υπόγειο χώρο υπάρχει συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη ρύθμισή του λεπτομερέστερα) - θέσεις όπου υπάρχουν λίγες, πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται.

Προϊόντα ορθογώνια και στρογγυλά

Η επιλογή είναι πιο οικονομική (δεν υπάρχει κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) και απλή (πραγματικά το κάνετε μόνοι σας, έχοντας έναν Βούλγαρο από τα εργαλεία).

Αυτό το σχέδιο είναι καλό αν το σπίτι είναι σε ένα λόφο, ή τουλάχιστον σε μια περιοχή που εμφυσημένα. Εάν υπάρχουν άλλα σπίτια γύρω, ή δέντρα, ή έχετε ένα τούβλο υψηλό φράχτη, ή το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα - φυσικό εξαερισμό είναι απίθανο να βοηθήσει.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα, είναι απαραίτητο να κόψετε τα ανοίγματα (ορθογώνια ή στρογγυλά) στις κεκλιμένες και αντίθετες πλευρές του θεμελίου. Μέσω του οποίου θα ρέει ο αέρας. Θα πρέπει να διευθετούνται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος κάθε πλευράς. Μέσα από αυτά θα πραγματοποιηθεί εισροή και εξαγωγή αέρα.

Για να εκτελέσουμε τον υπολογισμό του αριθμού και του μεγέθους των οπών - χρησιμοποιούμε το πρότυπο κατασκευής: η περιοχή των αέρος πρέπει να είναι 1/400 από την περιοχή του υποπεδίου. Δηλαδή, εάν έχετε σπίτι με συνολική επιφάνεια 100 "τετραγώνων", η συνολική επιφάνεια του αέρα θα πρέπει να είναι περίπου 0,25 m².

Άλλοι κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. Περιοχή 1 οπής: από 50 cm².
 2. Από τη γωνία της θεμελίωσης έως την έκρηξη θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 90 cm (διαφορετικά αυτή η γωνία θα καεί αργά).
 3. Εάν το έδαφος στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο - η έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα πρέπει να είναι 1/100 σε σχέση με την επιφάνεια του υπόγειου χώρου.
 4. Το κεντρικό σημείο της οπής πρέπει να είναι σε ύψος 30 cm από την επιφάνεια.
 5. Εάν υπάρχουν ενδιάμεσα τοιχώματα στο θεμέλιο - πρέπει να υπάρχουν και τρύπες μέσα τους.
 6. Η απόσταση μεταξύ των χτυπήματος δεν είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα.

Εάν ο σωλήνας είναι στερεωμένος στον ξυλότυπο, οι οπές εξαερισμού δεν χρειάζεται να τρυπηθούν: θα παραμείνουν στη βάση

Εξωτερικά, οι ανεμιστήρες καλύπτονται με πλέγματα εξαερισμού, ιδανικά με πλέγμα (με κυψελίδες όχι μεγαλύτερες από 5 mm).

Όταν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς produhov;

Η τοποθέτηση οπών στο θεμέλιο δεν είναι απαραίτητη εάν:

 • το έδαφος στο υπόγειο είναι καλυμμένο με υλικό ανθεκτικό σε ατμούς που βρίσκεται 15 εκατοστά και επικαλύπτεται με το θεμέλιο.
 • Ο υπόγειος χώρος επικοινωνείται με τις εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου (για παράδειγμα - χρησιμοποιείται για την αποθήκευση κάτι και ανοίγει περιοδικά).
 • ο αγωγός αέρα παρέχεται στη βάση, παρέχοντας τουλάχιστον 0,5 l / s για κάθε 5 "τετράγωνα" της περιοχής και το θεμέλιο είναι μονωμένο από έξω.

Αναγκαστικό σύστημα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα με φυσική υποχρέωση. Αξίζει να το κάνετε εάν:

 1. Έχετε ένα μεγάλο σπίτι, και κατά συνέπεια ένα μεγάλο μέρος του υπόγειου χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
 2. Το σπίτι είναι χτισμένο στις πεδιάδες ή καλύπτεται με άλλα σπίτια ή δέντρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά και δεν είναι δυνατόν να αερίζεται κανονικά ο χώρος.
 3. Η υγρασία και / ή το καλούπι εμφανίζονται γρήγορα στο υπόγειο. Αυτό συμβαίνει όταν, κατά την κατασκευή ενός σπιτιού, το ίδρυμα δεν ήταν μονωμένο ή / και στεγανοποιημένο.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας τοποθετείται στον αεραγωγό για εμφύσηση αέρα

Συνειδητοποιήστε το, επίσης, πραγματικά το πιο. Για αυτό, στην ίδρυση γίνεται από τα blowouts, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο στις τρύπες εισάγονται οι ανεμιστήρες. Σκοπός τους είναι να αποσταγνύουν τον αέρα, διατηρώντας μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καθεστώς φυσικής υποχρεωτικής θα είναι περισσότερο από αρκετό - για την εισροή των οπαδών δεν είναι απαραιτήτως. Δηλαδή, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός οργανώνεται μόνο βίαια και ο αέρας τροφοδοσίας γίνεται φυσικός: μέσω των συνήθων ανοιγμάτων.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις εκτοξεύσεις σε έναν τοίχο και μέσα από ένα. Εάν τα εγκαταστήσετε μέσα από ένα κτύπημα, θα πρέπει πάντα να έχετε οπαδούς στις εξώτατες οπές (κοντά στις γωνίες).

Για να γίνει ένα τέτοιο σύστημα συνιστάται σε εκείνους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν υγρασία ή μούχλα στο υπόγειο - μόνο στην περίπτωση. Για να το ξεφορτωθείτε εξαιτίας της απροσεξίας και για την εξοικονόμηση αρκετών χιλιάδων ρούβλι - θα είναι πιο δύσκολο από τη λήψη μιας προληπτικής δράσης.

Μια ασυνήθιστη επιλογή: ο αερισμός του υπόγειου χώρου μέσω της σόμπας (βίντεο)

Χρειάζεται να κλείσω τον αέρα για το χειμώνα;

Το χειμώνα, ο παγωμένος αέρας που πέφτει στο υπόγειο οδηγεί στο γεγονός ότι στα σπίτια στον πρώτο όροφο το πάτωμα γίνεται πολύ κρύο.

Για να αποφύγετε αυτό - κάποιοι ιδιοκτήτες κλείνουν τις τρύπες εξαερισμού το χειμώνα. Ως αποτέλεσμα, το υποπεδίο θα είναι θερμότερο και τα δάπεδα στον πρώτο όροφο δεν θα είναι τόσο κρύα.

Ωστόσο, τα κλειστά βουλώματα θα οδηγήσουν σε αύξηση της υγρασίας και στην ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, σταματήστε την εκκαθάριση για το χειμώνα - αυτό δεν είναι σωστό.

Για να αποφύγετε πάρα πολύ ψύξη του δαπέδου - πρέπει να είναι μονωμένο. Είναι σωστό να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, επειδή στην ήδη βιωμένη κατοικία για μόνωση είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα δάπεδα.

Αν δεν κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καλύψει με χιονιού. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει ούτε (οι οπές είναι κλειστές), και η υγρασία στο εσωτερικό θα αυξηθεί (λόγω του χιονιού που πέφτει στο υπόγειο, το οποίο θα λιώσει εκεί).

Νοσηλευτική την άνοιξη και το φθινόπωρο

Την άνοιξη, το κυριότερο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση του υπόγειου σιδηρόδρομου. Το Meltwater μπορεί να διεισδύσει στο εσωτερικό του, οδηγώντας σε αυξημένη υγρασία.

Εάν οι μολυσματικές ουσίες ήταν κλειστές για το χειμώνα, είναι σημαντικό να τις ανοίξετε το συντομότερο δυνατόν: με την έναρξη της θέρμανσης.

Το φθινόπωρο - ελέγξτε αν οι σχάρες εξαερισμού είναι στη θέση τους (ή τις εγκαταστήστε εάν δεν είναι). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μικρά τρωκτικά αρχίζουν να ψάχνουν για ζεστά χωράφια και ανοίγματα τρύπες θα τους επιτρέψουν να διεισδύσουν μέσα στο σπίτι σας.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου

Λάθη στη δημιουργία του ξύλινου δαπέδου και δεν είναι πολύ καλό εξαερισμό δεν είναι απλά καταστραφεί πίνακες και στοιχεία οροφής, δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη των αποικιών μυκήτων, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν αλλοιώσεις του ξύλου, στον αέρα, υπάρχουν ίχνη ζωής του φόρμα και το ωίδιο. Αν τα βακτήρια και τα σπόρια είναι σε θέση να εξαλείψει τη σκόνη σε μασίφ ξύλο, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν με την υγεία και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανονική εξαερισμό όροφο και φρέσκο ​​αέρα δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων, αλλά επιτρέπει το 90% για την απομάκρυνση της υγρασίας και να λύσει το πρόβλημα με ελάχιστες απώλειες.

Αιτίες υγρασίας

Το πρόβλημα της καταστροφής των ξύλινων δαπέδων είναι γνωστό στους κατασκευαστές από αμνημονεύτων χρόνων. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση των σανίδων δαπέδου και την ύπαρξη υγρασίας κάτω από τις σανίδες, χρησιμοποιήθηκαν δύο μέθοδοι:

 • Ένας λιτός, βαρύς άνδρας με φορτίο στα χέρια του προσφέρθηκε να περπατήσει κατά μήκος των άκρων των σανίδων δαπέδου στο δωμάτιο, πιο απομακρυσμένο από το παράθυρο και τις πόρτες. Εάν η κάμψη των σανίδων δεν συνοδεύεται από τραγάνισμα, τα δάπεδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν άρρωστα.
 • Το δεύτερο σημάδι ήταν η παρουσία ενός βαρύ "γήινο πνεύμα" ή μια οσμή marsh που δείχνει μια υψηλή υγρασία και την παρουσία των προϊόντων σήψης στον αέρα. Ακόμα και ο εσωτερικός αερισμός και ο εξαερισμός δεν βοηθούσαν να απαλλαγούμε από την υγρασία.
 • Ελλείψει αερισμού, τα τμήματα των τοίχων που γειτνιάζουν με το δάπεδο επάνω από το περίπτερο φαινόταν γήινο, ασβέστη ή ταπετσαρία άλλαξαν το χρώμα, αποκτούσαν συχνά σκουριασμένη απόχρωση.

Σήμερα είναι γνωστό ότι ακόμη και η απουσία των αναφερόμενων χαρακτηριστικών δεν αποτελεί εγγύηση για ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο υποπεδίο. Οι λόγοι για τους οποίους η υγρασία συλλέγεται κάτω από τις σανίδες δαπέδου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Με εσφαλμένα διατεταγμένα στεγάνωση εξαερισμού υπόγειο, έλλειψη οπών αέρα διαμέσου του οποίου ο αέρας διαπερνά την πλακέτα να ρέει σωλήνες νερού, ή χειρότερα, αποστράγγιση.

Δεν σώζει το δωμάτιο με ακατάλληλο εξαερισμό, ακόμη και αν οι τοίχοι και οι οροφές στο κτίριο είναι κατασκευασμένες από επεξεργασμένο ξύλο. Το πάτωμα ενός ξύλινου σπιτιού, χωρίς αέρος, καταστρέφεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε κτίρια κανονικής πέτρας ή πλαισίου. Ο προστατευτικός εμποτισμός ή η επίστρωση διαπερνά βαθιά μέσα στο ξύλο μόνο μερικά χιλιοστά. Αν σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια των ξύλινων κορμών, δοκών ή σανίδων, ακόμη και αν εμποτιστούν, ο μύκητας επηρεάζει εύκολα το ξύλο.

Η μόνη διέξοδος είναι να κάνετε σωστά τον αερισμό δαπέδου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, η προέλευση των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Κάνουμε αερισμό δαπέδου

Συχνά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών με προβληματικά πατώματα υποτιμούν τη σημασία μιας επείγουσας λύσης του προβλήματος. Τα διαβρωμένα ξύλινα δάπεδα επισκευάζουν, σφραγίζουν, εξαλείφουν τις μικρότερες ρωγμές, μέσω των οποίων μπορεί να διαρρεύσει αέρας από το υποπεδίο. Σε γενικές γραμμές, κάνουν τα πάντα ακριβώς το αντίθετο. Οι ειδικοί σε περίπτωση προβλημάτων με την ανάπτυξη παθογόνων μορφών μυκήτων προτείνουν:

 1. Ανοίξτε τα δάπεδα και υπο-γεμίστε το πάτωμα με μια ολοκληρωμένη εξυγίανση.
 2. Όλα τα στοιχεία των πατωμάτων και των πατωμάτων στέλνονται στην πυρκαγιά, τα ράφια από τούβλα αντιμετωπίζονται με αντισηπτικά.
 3. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο φυσιολογικός φυσικός αερισμός είναι τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατάσταση απαιτεί την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Για παράδειγμα, αν η πηγή νερού κάτω από τις σανίδες δεν είναι αξιόπιστη και η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού είναι σαφώς ανεπαρκής.

Κατασκευή αερισμού δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, τρυπήματα για δάπεδα αερισμού τοποθετούνται στην κατασκευή θεμελίωσης. Ακόμη και αν το κτίριο ανεγερθεί σε θεμέλια πλακών, οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στη μάζα του σκυροδέματος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση για τα παράθυρα φράχτη. Η ροή του αέρα μέσω του παραθύρου εξαερισμού του υποπεδίου κατευθύνεται στη μικρότερη απόσταση από τον κατακόρυφο σωλήνα εξαγωγής του άξονα εξαερισμού. Όσο περισσότερο βρίσκεται ο αέρας τροφοδοσίας από την κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της εισόδου.

Στην πράξη, συνήθως πραγματοποιείται ο γενικός υπολογισμός του μεγέθους, του τμήματος και του ύψους του παραθύρου του σωλήνα εξαγωγής. Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας, μερικά παράθυρα πρέπει να επικαλύπτονται εν μέρει ή, αντίθετα, να επεκταθούν, ώστε ο αερισμός κάτω από το πάτωμα να είναι πιο αποτελεσματικός. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τις υπάρχουσες οπές, εισάγονται επιπλέον παράθυρα εισροής.

Αν το υπόγειο του σπιτιού τακτικά υποβάλλεται σε πλημμύρες ή πλημμύρες, προκειμένου να κρατήσει το δάπεδο από την υγρασία, η αντίστροφη πλευρά των σανίδων δαπέδου ραμμένα πηχάκια, πάνω από το οποίο είναι τεντωμένο ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Σε αυτή την περίπτωση, μέρος των διοχέτευσης συνδέεται με αγωγούς αέρα με κενό εξαερισμού κάτω από το δάπεδο. Το δεύτερο μισό των καθαρισμών παραμένει ανοιχτό, αλλά ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίσταται στον αγωγό εξαγωγής. Η ταινία σβήνει καλά την ηχητική πίεση και το θόρυβο από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του δαπέδου σε ένα διαμέρισμα

Η αρχή του αερισμού των διαμερισμάτων δεν διαφέρει από το σχέδιο που χρησιμοποιείται για ιδιωτική κατοικία. Κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, οι αυλακωτές σανίδες είναι συσκευασμένες από άκρη σε άκρη σε εγκάρσιες δοκούς - υστερήσεις. Η απόσταση από το δάπεδο έως το πλάκας σκυροδέματος δαπέδου μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 40 cm. Το ποσό του χώρου κάτω από το δάπεδο είναι αρκετά ωστόσο να στηριχθεί όχι μόνο τη θέση των παραθύρων εξαερισμού, αλλά επίσης το τμήμα του σωλήνα εξαγωγής ώστε να παρέχουν επαρκή απόδοση του φυσικού αερισμού μεγάλο.

Για τα κτίρια από τούβλα θα ήταν επαρκής πολλαπλότητα των μονάδων αερισμού 6-7 σε πρίζες κουκούλα θα πρέπει να παρέχει μία 20% καλύτερη απόδοση για τα διαμερίσματα ισογείου πολλαπλότητα εξαερισμού θα πρέπει να φθάσει 10 μονάδες.

Οι είσοδοι αέρα εντοπίζονται συχνότερα στις πλαϊνές πλακέτες, σε μικρή απόσταση από τα παράθυρα ή άλλες πηγές δροσερού κρύου αέρα. Ένα βαρύτερο κρύο ρεύμα αέρα διεισδύει στο πλέγμα εξαερισμού μέσα στο χώρο κάτω από το δάπεδο, θερμαίνεται και, ακολουθώντας την πίσω πλευρά των σανίδων δαπέδου, ανατινάζει την υπερβολική υγρασία. Από κάτω από το πάτωμα η ροή κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού.

Παραδόξως, η παρουσία ρωγμών στο δάπεδο βελτιώνει την ανταλλαγή αερίων, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν προσθέτουν υγεία στους ιδιοκτήτες, αφού ο αέρας από κάτω από το δάπεδο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα σκόνης. Συχνά, όταν η επισκευή του πρώτου ορόφου, οι ιδιοκτήτες γεμίζουν προσεκτικά όλες τις ρωγμές, μαζί με τα παράθυρα εισαγωγής στα πλίνθια. Ως αποτέλεσμα, συσσωρεύεται υγρασία και το πάτωμα αρχίζει να ανακινείται έντονα. Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο εάν το δάπεδο καλύπτεται με κάλυμμα δαπέδου από πολυμερές. Επομένως, οποιαδήποτε επισκευή του δαπέδου πριν από τη σφράγιση των εγκοπών θα απαιτήσει τον καθαρισμό των παραθύρων εισαγωγής και των αγωγών εξαερισμού.

Συμπέρασμα

Εάν στις συνθήκες ενός διαμερίσματος υπήρχε πλημμύρα ή ατύχημα των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, μετά την εξάλειψη των πρώτων συνεπειών, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να μην ανοίξει το δάπεδο, αλλά να εισάγετε δύο αγωγούς αέρα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Ο πρώτος συνδέεται με ένα ανεμιστήρα φυσήματος, ο δεύτερος απλώς βγαίνει στο δρόμο. Για λίγες μέρες χωρίς πολύ εντατικό αερισμό, τα δάπεδα μπορούν να θεωρηθούν σωστά.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό ενός ξύλινου δαπέδου και τι είναι γεμάτο με την απουσία του;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα δάπεδα σε ιδιωτικά σπίτια γίνονται "επιπλέουσες" - μια άκαμπτη πρέζα στους τοίχους είναι μια σπανιότητα. Είναι χτισμένα στη βάση τους από κολόνες ή ενδιάμεσους τοίχους (σε ορισμένες περιπτώσεις και οι δύο χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα).

Για να προστατεύσετε το πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία από την σήψη θα βοηθήσει τον κατάλληλο εξαερισμό

Εάν ακόμη και μια σχάρα χρησιμοποιείται ως στήριγμα, τότε δεν καταφεύγουν σε άκαμπτη στερέωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα τόσο σημαντική στιγμή, όπως το ξύλινο εξαερισμός πάτωμα, αλλά μάλλον για τον εξαερισμό του υπόγειου ζώνης, η οποία είναι οργανωμένη, μεταξύ άλλων μέσω κενά και Intermedia δαπέδου και τοίχου, καλύπτει τις μπάζες.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει αερισμός δαπέδου;

Δεν είναι ένα μυστικό για κανέναν ότι το ξύλο είναι πολύ επιδεκτικό χρήσης και είναι πολύ ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγρασία της, η οποία μόλις τώρα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέντρο χωρίς αερισμό.

Το δάπεδο και οι δοκοί στήριξης θα αρχίσουν να σβήνουν και να συρρικνώνονται. Σε μια "ωραία" μέρα καταστροφικές διαδικασίες θα βλάψουν το πάτωμα τόσο πολύ που θα πέσει κάτω κάτω από τα πόδια σας. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να ξαναχτίσετε ολόκληρη την κατασκευή, δαπανώντας πολλούς οικονομικούς πόρους γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, δεν διαφωνίες και συζητήσεις σχετικά με το αν αερισμός στο ξύλινο πάτωμα είναι απαραίτητη, δεν μπορεί να είναι - είναι απολύτως απαραίτητο.

Επιπλέον, ο εξαερισμός απαιτείται επίσης για το λόγο ότι χωρίς αυτό, ο μύκητας και η μούχλα μπορούν να αρχίσουν να σχηματίζονται στο υποπεδίο. Αυτό απειλεί όχι μόνο το ίδιο το υλικό, συμβάλλοντας στην καταστροφή του, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Σπόρια του μύκητα που απελευθερώνονται στον αέρα θα εισέλθουν στους πνεύμονες ενός ατόμου, και από εκεί στο ήπαρ και τα νεφρά. Εξαιτίας αυτού, το σώμα μπορεί να ξεκινήσει παθολογικές διεργασίες που οδηγούν στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.

Παραλλαγές του εξαερισμού κάτω από το δάπεδο

Λειτουργία του υπόγειου χώρου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους

Ο εξαερισμός του ξύλινου σπιτιού μπορεί να οργανωθεί χάρη στις εισόδους αέρα. Βρίσκονται κάτω από τις πλάκες και αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα οπών, το οποίο καθιστά δυνατή την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του υπόγειου χώρου. Ένα τέτοιο σύστημα έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - το έδαφος κάτω από τη δομή, καθώς και το ίδρυμα, δεν παγώνει.

Ένας άλλος αερισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπου η ανταλλαγή αέρα εξασφαλίζεται από την παρουσία μικρών ανοικτών παραθύρων που οδηγούν από το υπόγειο στο δρόμο (συχνά ονομάζονται "χτυπήματα"). Αν τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη, τότε η απλότητα είναι ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του εξαερισμού.

Ξύλινο πάτωμα σε κούτσουρα σε ιδιωτικό σπίτι

Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον εξαερισμό με τη βοήθεια ενός "χτυπήματος":

 1. Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό βύθισμα, οι οπές αερισμού είναι κατασκευασμένες από την προς τα πίσω πλευρά, καθώς και από την αντίθετη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πρώτα απαραίτητο να μάθετε ποιοι άνεμοι στην περιοχή σας φυσούν πιο συχνά.
 2. Το καλοκαίρι, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα ανοίγματα να είναι πάντοτε ανοιχτά. Για παράδειγμα, από μέσα μπορούν να επικαλύψουν τυχαία τα πράγματα, και από την πλευρά του δρόμου υπερνικά με χόρτο ή φυτά - αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Ελέγξτε αυτήν την απόχρωση.
 3. Μερικές φορές ο αερισμός του δαπέδου δεν αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την καλή δουλειά που οι ιδιοκτήτες κατοικιών αναμένουν από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ενισχυθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με την τόνωση της ώσης στις οπές, που πραγματοποιείται με την τοποθέτηση του σωλήνα κασσίτερου. Όσο πιο ψηλά το τοποθετείτε, τόσο περισσότερο το αποτέλεσμα θα δώσει. Μπορείτε να πάτε και με έναν άλλο τρόπο - η μέθοδος των διατρήσεων τρυπήματος τρυπών στη βάση.
 4. Για να αυξήσετε την πρόσφυση, μπορείτε να εγκαταστήσετε αρκετούς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στη μία πλευρά της ιδιωτικής κατοικίας. Αλλά δεν χρειάζεται να δουλεύουν μέρα και νύχτα, αρκεί να τα γυρίσεις για μισή ώρα 3-6 φορές κάθε μέρα.
 5. Κατά τη διάρκεια του κρύου, οι οπές εξαερισμού πρέπει να είναι κλειστές, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε το πρόβλημα. Οι παρειές και οι ξύλινες κατασκευές θα παγώσουν, πράγμα που θα οδηγήσει στη συμπύκνωση της υγρασίας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της θέρμανσης. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα είναι ανήσυχο για τα μέλη της οικογένειας να κινούνται γύρω από το κρύο πάτωμα.
 6. Μετά την εμφάνιση του κρυολογήματος ποντίκια και οι αρουραίοι αρχίζουν να ψάξουν για τον εαυτό σας ζεστό «μέρος» όπου θα είναι άνετη και την προσοχή τους συχνά επικεντρώνεται στο υπόγειο, γιατί εδώ οι ιδανικές συνθήκες επικρατούν για αυτούς. Ωστόσο, η παρουσία αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών είναι ανεπιθύμητη για δύο λόγους: α) Τρωκτικά καταστρέφουν τη δομή του ξύλου. β) υποφέρουν από ασθένειες και μπορούν να μολύνουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Για να προστατεύσετε από αυτά την πλίνθο, πρέπει να βάλετε το παράθυρο της σχάρας, το οποίο όταν αλλάζει ο παγετός σε ξύλινα ή πήλινα βύσματα. Μια άλλη διέξοδος από την κατάσταση είναι να αποκλείσετε τα παράθυρα με ένα κοίλο τούβλο (το χειμώνα είναι "ραμμένο").
 7. Η εισροή υγρασίας στο υπόγειο είναι απαράδεκτη, οπότε αν για το χειμώνα δεν καλύπτεστε τα παράθυρα, βεβαιωθείτε ότι όταν το χιόνι αποψυχθεί, το σχηματισμένο νερό δεν ρέει στις τρύπες. Για να αποφευχθεί αυτό, αρκεί να ξαπλώνετε το χιόνι όταν θερμαίνεται μακριά από τη βάση, σε απόσταση 1,5-2 μέτρων.
 8. Οι κυκλοφοριακές εμπλοκές εξάγονται από τον αέρα μετά το τέλος του κρύου και την τήξη του χιονιού.

Κανόνες για την οργάνωση του αερισμού του υπόγειου χώρου

Με τη διάταξη εξαερισμού του ξύλινου δαπέδου, μπορούν να γίνουν λάθη τα οποία αναγκαστικά θα γίνουν αισθητά από τα προβλήματα στο μέλλον. Για να μην αναζητήσετε κανένα γνωστό μέρος για επιπλέον περιπέτειες, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Μεταξύ της στρώσης θέρμανσης και του δαπέδου του διακοσμητικού καλύμματος δαπέδου, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα χώρο αέρα 1,5-5 εκατοστά - εξαιτίας αυτού θα επιτευχθεί αερισμός του τελικού δαπέδου.
 2. Η ζώνη εξαερισμού μεταξύ του σκληρού δαπέδου και του εδάφους είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, λόγω των οπών του πλίνθου.
 3. Για κάθε 4 τρέχοντα μέτρα του πλίνθου, πρέπει να υπάρχουν 2 εκρήξεις, 5 με 5 σε μέγεθος (6 επίσης 6 με 6 mm).
 4. Η απόσταση από την οπή εξαερισμού στο έδαφος πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά.
 5. Ο αριθμός των τρυπών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του ιδιωτικού σπιτιού. Το σπίτι στην πεδιάδα χρειάζεται περισσότερες τρύπες - θα είναι σκόπιμο να γίνει κάθε 2 μέτρα, και σε όλους τους τοίχους του κτιρίου. Το περίβλημα, το οποίο βρίσκεται στη θέση, αντιθέτως, θέτει πιο απλές συνθήκες για τη ρύθμιση των οπών εξαερισμού - ο αριθμός τους μπορεί να είναι δύο φορές μικρότερος.
 6. Μια ξεχωριστή λέξη είναι να πούμε για σπίτια με ενδιάμεσους τοίχους. Εδώ, η βάση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με οπές, χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή υπολογισμού - 1 για κάθε 2 τρέχοντα μέτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διάταξη εξαερισμού δαπέδου δεν είναι ένα αρχέτυπο έργο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες και αρχές και εάν η εμπειρία από τη διεξαγωγή τέτοιου έργου δεν είναι διαθέσιμη, είναι προτιμότερο να εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό του ξύλινου δαπέδου στο σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου μιας ιδιωτικής κατοικίας οργανώνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής - τοποθέτηση του θεμελίου. Εάν το πάτωμα δεν απλώνεται στο έδαφος και υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους, ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου είναι υποχρεωτικός. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε δομή, ανεξάρτητα από την περιοχή, τη συχνότητα χρήσης, τον προορισμό, το χρόνο διαμονής κλπ.

Τι είναι ο αερισμός;

Ο εξαερισμός του ξύλινου δαπέδου σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει απαραιτήτως να οργανωθεί για πολλούς έγκυρους λόγους. Εάν η κατασκευή ανεγερθεί χωρίς τη συσκευή αερισμού του υπόγειου όγκου, είναι απαραίτητο να διορθωθεί με ανεξάρτητη εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού, διαύλων (εξαρτάται από τα δομικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά του σπιτιού).

Ο κύριος λόγος που προκαλεί υπεύθυνα την αντιμετώπιση του ζητήματος του αερισμού του υπόγειου χώρου είναι η υγρασία. Είναι κατ 'ανάγκη παρόν σε κάποιο βαθμό κάτω από το πάτωμα κάθε ιδιωτικού σπιτιού, ανεξάρτητα από το πόσο ξηρό το χώμα φαινόταν.

Η εξάτμιση της υγρασίας από τη γη αυξάνεται, ρυθμίζεται σε δομικές κατασκευές από φέροντα, ξύλινα, σκυρόδεμα, αργά, αλλά συνεχώς προκαλεί ζημιά σε παράνομες κατασκευές. Τα συγκεκριμένα στοιχεία με την πάροδο του χρόνου καταστρέφονται, το μέταλλο - βαθμιαία διαβρώνεται.

Ξύλινα μεταλλικά στοιχεία, δομές υπό την επίδραση της σήψης υγρασίας, καταστρέφονται. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η σήψη ξύλου είναι ένα μέσο αναπαραγωγής για μούχλα και μύκητες. Αόρατα σπόρια διαπερνούν προς τα πάνω, μέσα στα δωμάτια του σπιτιού, ασκώντας καταθλιπτική επίδραση στο μικροκλίμα των χώρων.

Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, το ιδιωτικό κτίριο θα καταρρεύσει στη βάση του, είναι αδύνατο να το διορθώσετε μετά από ένα συγκεκριμένο κρίσιμο επίπεδο. Η θέρμανση του σπιτιού από το εσωτερικό δεν επηρεάζει την αποστράγγιση του υπόγειου χώρου, καθώς τα σύγχρονα υδραυλικά και θερμομονωτικά υλικά για δάπεδα δουλεύουν ποιοτικά.

Αρχές κατάλληλου εξαερισμού

 • Ο εξαερισμός του τελικού δαπέδου πραγματοποιείται λόγω του στρώματος αέρα μεταξύ της διακοσμητικής επίστρωσης (σανίδα δαπέδου, καταστρώματα από ινοσανίδες, κόντρα πλακέ με παρκέ, πλαστικοποιημένο κλπ.) Και θερμαντήρα. Είναι περίπου 1,5-5 εκατοστά.
 • Ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου πραγματοποιείται σε βάρος του εγκαθιστούμενου στο σωληνίσκο σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που βασίζεται στα χαρακτηριστικά της δομής, στα χαρακτηριστικά του εδάφους, στην επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου.
 • Το άνοιγμα εξαερισμού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το επίπεδο του εδάφους.
 • Αν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, το χτύπημα πρέπει να γίνει 1,5 φορές περισσότερο, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους.
 • Η θεμελίωση των ενδιάμεσων τοίχων είναι επίσης εξοπλισμένη με ανοίγματα για εξαερισμό με βάση το γενικό σχήμα υπολογισμού.
 • Όταν το φυσικό βύθισμα δεν επαρκεί, για τον αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου χώρου, ειδικά για τα μεγάλα σπίτια, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικούς μηχανισμούς.
 • Ο αερισμός είναι απαραίτητος όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα.

Η οργάνωση του αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου

Οι κατασκευές, τα δάπεδα των οποίων δεν έχουν άμεση βάση στο έδαφος, είναι εφοδιασμένα με σύστημα αερισμού όγκου αέρα μεταξύ της επικάλυψης και του εδάφους. Κατά κανόνα, υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός με ανεξάρτητο ρεύμα, το οποίο οργανώνεται με την εμφύσηση αέρος μέσω διοχέτευσης, την κυκλοφορία θερμής ροής από εσωτερικούς χώρους μέσω οπών εξαερισμού στο πάτωμα, πλακών.

Για τα μεγάλα σπίτια, τα φυσικά ρεύματα μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού που βασίζεται σε ένα σταθερό.

Κατά την τοποθέτηση της θεμελίωσης, προβλέπεται να αερίζεται κάτω από το δάπεδο σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες, υπολογίζεται το σχήμα της θέσης του ανοίγματος μέσα στο πλίνθο. Υπάρχουν διάφορες αρχές για την οργάνωση παράνομου αερισμού για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας:

 • Οι οπές πρέπει να γεμίζουν όταν χύνεται το θεμέλιο.
 • Το ύψος της θέσης των κοιλοδοκιών εντός του πλίνθου (φούσκωμα) δεν είναι μικρότερο από 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους από έξω.
 • Η απόσταση μεταξύ των οπών είναι έως 3 μ.
 • Αξιοθέατα τοποθετούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του καλύμματος χωρίς εξαίρεση.
 • Από την εσωτερική γωνία, οι εξαερισμοί πραγματοποιούνται σε απόσταση 1 m.
 • Αν τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν τη δική τους θεμελίωση, υπάρχουν επίσης ανοίγματα μέσα σε αυτές τις δομές, αλλά πιο συχνά 1,5 φορές από ότι στη βάση.
 • Η διατομή του εξαερισμού είναι 120-150 mm, η πλευρά του ορθογωνίου είναι 100 mm.
 • Τοποθετώντας τις οπές στην αντίθετη πλευρά του άλλου.
 • Όταν μια ιδιωτική κατοικία ανεγερθεί χωρίς τον οργανωμένο αερισμό του υπόγειου χώρου, υπάρχουν κιγκλιδώματα τοίχου, οι αερισμός γίνεται 1,5-2 φορές συχνότερα μέσα στο βάθρο βάσης.
 • Οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες, διαχυτήρες για την αποφυγή εισόδου τρωκτικών. Συνιστάται να αγοράσετε σχάρες με ρυθμιζόμενες περσίδες για να περιορίσετε την πρόσβαση σε μικρά ζώα κάτω από το δάπεδο κατά τη μετανάστευση το φθινόπωρο.

Ανεμιστήρας δαπέδου σε ξύλινο σπίτι

Αναμφισβήτητα, ο αερισμός του χώρου της σόλας είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια του ξύλινου δαπέδου. Παρ 'όλα αυτά, το ίδιο το ξύλινο πάτωμα χρειάζεται άμεσο εξαερισμό. Τυπικά, αυτό γίνεται με τη βοήθεια του αερισμού του τοίχου και του περιβλήματος αερισμού.

Στην διακοσμητική επίστρωση με ξύλινο τελικό κατάστρωμα, γίνονται ανοίγματα στους τοίχους, στη διασταύρωση μεταξύ των δύο σανίδων, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα χαρακτηριστικά αντοχής τους. Είναι κλειστά με ειδικά πλέγματα.

Τα ανοίγματα υπολογίζονται χωριστά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό ροής της ροής του αέρα στους χώρους, τη θέση του εξοπλισμού θέρμανσης. με σωστή οργάνωση, πραγματοποιείται κυκλοφορία αέρα στο χώρο μεταξύ του θερμαντήρα δαπέδου και της διακοσμητικής επικάλυψης.

Οι γρίλιες εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν, να εμποδίζονται με κομμάτια επίπλων. Η ροή αέρα πρέπει πάντα να ρέει ελεύθερα για αποτελεσματικό αερισμό.

Ενισχύστε τον εξαερισμό του ξύλινου δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιήσετε ειδικό περίβλημα εξαερισμού. Το ρεύμα αέρα διεισδύει μέσα από τις οπές σε αυτές με διάμετρο 10-15 mm. Εγκαθίστανται σε αντίθετες πλευρές του καλύμματος δαπέδου, διασφαλίζοντας την αδιάκοπη κυκλοφορία των ροών του αέρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η πλατφόρμα είναι εγκατεστημένη μόνο σε έναν από τους τοίχους. Στην απέναντι πλευρά το πάτωμα είναι άνετο στον τοίχο, ο σύνδεσμος είναι κλειστός με μια κανονική πλίνθο. Για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία κάτω από το δάπεδο, εγκαθίσταται ένας σωλήνας που εκτρέπει τον αέρα προς τα έξω. Η έξοδος εξόδου είναι εγκατεστημένη σε απόσταση 1,5 μέτρων, η οποία παρέχει μεγάλη διαφορική πίεση. Αυτό αυξάνει την πρόσφυση αρκετές φορές, καθιστώντας τον αερισμό πιο αποτελεσματικό.

Το ξύλινο πάτωμα στο διαμέρισμα αερίζεται σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, χρησιμοποιώντας γρίλιες εξαερισμού και πλακοστρώσεις.

Ερώτημα του αερισμού του χειμώνα

Σε μια προσπάθεια αποφυγής της ψύξης της επένδυσης δαπέδου, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών κλείνουν τον αέρα μέσα στο σόκο κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, το έδαφος κάτω από το σπίτι δεν παγώνει, διατηρώντας μια θετική θερμοκρασία. Η υγρασία συνεχίζει να εξατμίζεται, αν και όχι σε τέτοιες ποσότητες.

Όταν τα ανοίγματα εξαερισμού είναι κλειστά, το συμπύκνωμα συλλέγεται στο υπόγειο χώρο, διευθετώντας τις δομές στήριξης. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για να κρατήσετε τη θερμότητα του δαπέδου πρέπει να το μονώσετε ποιοτικά. Οι κλειστοί ανεμιστήρες δεν θα σώσει το δάπεδο στο σπίτι από την ψύξη, ενώ ο αερισμός του δαπέδου ακόμα και το χειμώνα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την απώλεια θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία που απελευθερώνεται από τη γη θα αφαιρεθεί αποτελεσματικά.

Η εξαερισμός ενός ξύλινου δαπέδου είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο στάδιο του σχεδιασμού, για την ίδρυση του ιδρύματος. Σε αυτό εξαρτάται η ισχύς ολόκληρης της δομής, η ποιότητα του μικροκλίματος μέσα σε αυτήν.

Οργάνωση εξαερισμού ιδιωτικής κατοικίας

Συχνά τα δάπεδα σε ξύλινα σπίτια γίνονται "επιπλέουσες". Αυτό σημαίνει ότι δεν αποτελούν ενιαία δομή με θεμέλια, αλλά τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις ή ενδιάμεσους τοίχους. Μεταξύ των τοίχων και του δαπέδου είναι μια μικρή απόσταση, η οποία επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Με τον τρόπο αυτό, ο αερισμός του υποβάθρου εμποδίζει την ανάπτυξη της μούχλας και προστατεύει το θεμέλιο.

Τιμή αερισμού

Είναι γνωστό ότι οι ξύλινες κατασκευές χωρίς πρόσθετη προστασία γίνονται γρήγορα ακατάλληλες για χρήση υπό την επίδραση της υγρασίας. Λόγω του γεγονότος ότι το δέντρο είναι το κύριο υλικό του υπόγειου εδάφους, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της περίσσειας του υγρού. Υψηλή υγρασία, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης και καταστροφής. Η σάρωση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πάτωμα, πράγμα που συνεπάγεται σημαντική επισκευή. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για την κατασκευή ενός υποδάπεδο.

Μόνο η καταστροφή των ξύλινων δομών, ο κίνδυνος υγρασίας στο υπόγειο δεν περιορίζεται. Η στασιμότητα του υγρού σε έναν κλειστό χώρο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μύκητα και μούχλας, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Το πάτωμα του πρώτου ορόφου μπορεί βαθμιαία, σε διάστημα αρκετών ετών, να σαπίζει και να αναπτύσσεται με ένα μύκητα. Όντας σε αυτή την κατάσταση, ο υπόγειος χώρος θα είναι ένας χώρος διαρκούς διάδοσης επικίνδυνων διαφορών. Η παρατεταμένη επαφή με τον μύκητα μπορεί να αποτελέσει ώθηση για την εμφάνιση σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών.

Ο εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον σχεδιασμό του σπιτιού από την καταστροφή και την ήττα από το καλούπι.

Εάν παρατηρήσετε ότι εάν απενεργοποιήσετε τη θέρμανση σε ιδιωτικό σπίτι σας αισθάνθηκε υγρό - αυτό είναι ένα σοβαρό λόγο ανησυχίας. Το πιο πιθανό, σε υπόγειο χώρο, συσσωρευμένη υγρασία, και θα πρέπει επειγόντως να το αφαιρέσετε από εκεί.

Χαρακτηριστικά του υπόγειου χώρου

Ο εξαερισμός του υπόγειου μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Το καλύτερο θεωρείται εξαερισμός μέσω των εισόδων αέρα, οι οποίες τοποθετούνται κάτω από τις σανίδες πτύχωσης. Αυτό το σύστημα είναι πολύ περίπλοκο και περιλαμβάνει τρύπες διαφόρων μεγεθών μέσω των οποίων κυκλοφορεί αέρας μεταξύ των καθιστικών και του υποδάπεδο. Το κύριο πλεονέκτημα του σχεδίου είναι ότι δεν επιτρέπει να παγώσει το έδαφος κάτω από το σπίτι και το ίδρυμα.

Υπάρχει μια εύκολη επιλογή, όταν χρησιμοποιείται ως εισαγωγή αέρα τρύπες αέρα, δηλαδή, ανοιχτό τρύπες, βάζοντας τον αέρα από την ανίχνευση στο δρόμο.

Ο αριθμός των πτώσεων και το μέγεθός τους υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια της βάσης του σπιτιού.

Αν επιλέξετε το δεύτερο σχέδιο, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Για να δημιουργήσετε μια φυσική έλξη, πρέπει να κάνετε τρύπες και στις δύο πλευρές - προς τα εμπρός και απέναντι. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να μάθετε σε ποια κατεύθυνση ο άνεμος φυσάει πιο συχνά στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι σας.
 2. Οι οπές εξαερισμού απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν μπορείτε να γεμίσετε τον υπο-χώρο με τα πράγματα και πρέπει πάντα να ελέγχετε την ανάπτυξη των ζιζανίων και άλλων φυτών στην αυλή του σπιτιού.
 3. Εάν ο διευθετημένος αερισμός του υπόγειου χώρου δεν είναι αρκετός, θα χρειαστεί να βελτιώσετε το σύστημα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να κόψετε επιπλέον τρύπες στο υπόγειο. Φυσικά, αυτό γίνεται καλύτερα στην αρχή της κατασκευής. Αν το σπίτι έχει ήδη ολοκληρωθεί, χρησιμοποιήστε την τεχνολογία όπως διάτρηση με διαμάντια. Επιπλέον, μπορείτε να προσπαθήσετε να ενισχύσετε την πρόσφυση στο υπάρχον εξαερισμό. Φέρτε στην τρύπα ένα σωλήνα, προ-προστατευμένο από βροχή και παράσιτα με ένα λεπτό πλέγμα. Όσο υψηλότερο θα το συναγάγετε, τόσο καλύτερα θα εκτελεστεί η λειτουργία του.
 4. Είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η πρόσφυση εγκαθιστώντας ανεμιστήρες στις οπές. Πρέπει να ενεργοποιηθούν για 20-30 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.
 5. Το χειμώνα, οι τρύπες εξαερισμού πρέπει μερικές φορές να κλείσουν. Κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών, κρύος αέρας από το δρόμο θα μειώσει τη θερμοκρασία στα σπίτια και θα οδηγήσει σε zaindeeniyu δομές στο ξύλινο υποπεδίο. Οι έντονες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση και σήψη.
 6. Ο εξαερισμός είναι ένας αγαπημένος τόπος διαμονής για τους αρουραίους και τα έντομα. Με την έναρξη του κρύου καιρού, πάνε σε αναζήτηση ενός ζεστού χώρου και ανέβηκαν στο υπόγειο του σπιτιού, φέρνοντας μαζί τους βρωμιά και ασθένειες. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε όλες τις οπές με μεταλλικό πλέγμα. Τα στοιχεία του πλέγματος δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm.
 7. Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το χιόνι το χειμώνα και να λιώσετε το νερό την άνοιξη. Παρά τον αερισμό του υπόγειου χώρου, εάν εισχωρήσει υγρασία στο σπίτι, θα επηρεάσει αρνητικά την κατασκευή του κτιρίου. Για να αποφύγετε αυτό, αφαιρέστε το χιόνι τουλάχιστον 1,5 μ. Από το σπίτι.

Συσκευή εξαερισμού

Πόσο σωστά θα οργανωθεί ο αερισμός σε ένα ξύλινο υποπεδίο;

 1. Για την κυκλοφορία του αέρα στο χώρο φινίρισμα δαπέδου αντιστοιχεί στο μέγεθος των 1,5 έως 5 cm. Θα πρέπει να αφεθεί μεταξύ του στρώματος μόνωσης και το διακοσμητικό κάλυμμα.
 2. Ο αερισμός του χώρου ανάμεσα στο έδαφος και το τραχύ δάπεδο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πλίνθο. Μετρήστε τον αριθμό των εκρήξεων λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν 2 για κάθε 4 μέτρα του καπακιού. Η περιοχή τους θα πρέπει να είναι 1/400 (1/100 - 1/150 - για επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο) από την περιοχή του εσωτερικού χώρου του υπόγειου χώρου.
 3. Το κεντρικό σημείο της οπής εξαερισμού πρέπει να είναι 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
 4. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το σπίτι είναι σε ανυψωμένη πλατφόρμα, είναι δυνατόν να κάνετε τρύπες 2 φορές λιγότερες. Εάν το σπίτι είναι χτισμένο στην πεδιάδα, τότε 2 φορές περισσότερο, δηλαδή ένα κάθε 2 μέτρα.
 5. Εάν το σπίτι έχει ενδιάμεσους τοίχους, τότε στη βάση τους, πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για κάθε 2 μ.

Φροντίδα για το υπόγειο

Ακόμα και με τον κατάλληλο αερισμό του υπόγειου χώρου, το κάτω μέρος του σπιτιού απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Θα πρέπει να συνίσταται στην τακτική επιθεώρηση των ανοιγμάτων εξαερισμού και στην εφαρμογή εποχιακών μέτρων.

Το φθινόπωρο

Όταν η θερμοκρασία του νυχτερινού αέρα πέσει στους 0 ° C, αρχίζει η εισβολή του ποδιού. Ένας από τους τρόπους διείσδυσής τους μέσα στο σπίτι βρίσκεται μέσα από τις εκρήξεις του υπόγειου χώρου. Στη συνέχεια, τα τρωκτικά πέφτουν στα πατώματα του ισογείου, από όπου φθάνουν εύκολα στα καθιστικά. Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι έξω από την πόλη, πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα ενάντια σε αυτά τα παράσιτα.

Για να αποκλείσετε μια βολική διαδρομή, χρησιμοποιήστε πλέγματα με μικρά κελιά. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε μια έτοιμη σχάρα, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας από ταινίες κασσίτερου.

Τοποθετήστε τις σχάρες σε όλες τις εκρήξεις κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Συνδέστε τα με πείρους. Έτσι, ο εξαερισμός θα προστατεύεται αξιόπιστα από τα παράσιτα.

Μετά από αυτό, κανονίστε τα ποντίκια σε κάθε δωμάτιο για αρκετές εβδομάδες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα ποντίκια δεν είχαν χρόνο να εγκατασταθούν στο σπίτι. Για λόγους ανθρωπιάς, αξίζει να αγοράσετε πλαστικές παγίδες. Πρόκειται για μια περίπτωση, η οποία κλείνει τη στιγμή που το ποντίκι εισέρχεται. Ένα ζώο μπορεί να ζήσει σε μια παγίδα για αρκετές ημέρες. Θα πρέπει να μεταφέρετε την υπόθεση στο δάσος και να απελευθερώσετε το ποντίκι στην ελευθερία.

Την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια άλλη φορά που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η διείσδυση στο βυθισμένο νερό και το χιόνι. Υγρασία εισέρχεται στο σύστημα σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του χειμώνα γύρω από το σπίτι υπήρχε πολύ χιόνι, και δεν καθαρίστηκε.

Το χιόνι πρέπει να καθαριστεί το χειμώνα.

Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ο απόλυτος καθαρισμός της περιοχής από το χιόνι. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει επίσης να καθαρίσετε την οροφή. Αυτά τα μέτρα όχι μόνο θα προστατεύουν τον εξαερισμό του υπόγειου, αλλά και θα βοηθήσουν την ίδρυση του σπιτιού να ξεπαγώσει πιο ομοιόμορφα και γρήγορα.

Με την έναρξη της σταθερής θέρμανσης, εάν η υγρασία εξακολουθεί να διεισδύει στο υπόγειο, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή άλλο εξοπλισμό ξήρανσης. Πολλοί ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν δίπλα στα χτυπήματα και να τους ενεργοποιήσουν για μέγιστη ισχύ 30 λεπτών. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές την ημέρα μέχρι να στεγνώσει εντελώς το υπόγειο.

Έτσι, ο αερισμός του υπόγειου χώρου είναι ο βασικός παράγοντας υπεύθυνος για το στεγνό, καθαρό και ασφαλές σπίτι. Δεν πρέπει να παραμελούμε τη δημιουργία του, επειδή το μικροκλίμα στα σαλόνια εξαρτάται από το υπόγειο και, ως εκ τούτου, από την άνεση των κατοίκων.

Ο αρχισυντάκτης του site, μηχανικός-οικοδόμος. Αποφοίτησε από το SibStrin το 1994, από τότε εργάστηκε πάνω από 14 χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Κάνουμε αερισμό κάτω από το πάτωμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε περιπτώσεις όπου οι κατοικίες να σταθεί πάνω στα θεμέλια ενός άταφα, και το πάτωμα δεν τοποθετείται στο έδαφος, δηλαδή, υπάρχει μια απόσταση μεταξύ του θέματος και της βάσης ισόγειο, να είστε βέβαιος να κάνει ο αερισμός του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της έκχυσης του θεμελίου, ή μάλλον του υπερκείμενου τμήματος του σόκ. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα κάτω από το δάπεδο δεν έχει παρασχεθεί και εφαρμοστεί, θα πρέπει κάπου να λάβουν τα απαραίτητα εργαλεία και να το κάνουμε με τα ίδια τους τα χέρια. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Περαιτέρω.

Γιατί ο εξαερισμός κάτω από το πάτωμα;

Εάν ο υπόγειος χώρος είναι κλειστός σε όλες τις πλευρές, θα υπάρξει συνεχώς αυξημένη υγρασία. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υπόγεια, ακόμη και κάτω από τις πιο σοβαρή παγετούς θερμοκρασίας μηδέν, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των μυκήτων και βακτηρίων οργανισμών, η βλάβη των οποίων δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Πρώτον, πολύ πιο γρήγορα χαλάσει όλη την ανέγερση κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων σκυροδέματος και χάλυβα οπλισμού, για να μην αναφέρουμε το ξύλινο πάτωμα, αν το σύστημα της συσκευής είναι ότι είναι σε επαφή με το υπόγειο. Δεύτερον, οι μικροοργανισμοί στη διαδικασία της ζωής εκπέμπουν αέρια, πολλά από τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν βρεθείτε σε ένα υγρό μη αεριζόμενο υπόγειο και νιώσετε όλες τις "απολαύσεις" του μικροκλίματος εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και στο υπόγειο, όπου δεν υπάρχει εξαερισμός.

Από πού προέρχεται η υγρασία κάτω από το πάτωμα;

Από όλες τις πλευρές, το υπόγειο είναι καλυμμένο. Στην κορυφή συνήθως μια πλάκα από σκυρόδεμα ή μια ξύλινη ασπίδα. Στο κάτω μέρος είναι ένα χώμα, το οποίο έχει πάντα μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό υγρασίας. Είναι η εξάτμιση της υγρασίας του εδάφους που, απουσία εξαερισμού στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, συσσωρεύεται εδώ, σχηματίζει ένα χαρακτηριστικό μικροκλίμα "υπογείου". Ο υδρατμός συμπυκνώνεται, καθιζάνοντας στις πιο cool επιφάνειες. Αυτή είναι συνήθως η εσωτερική πλευρά του καπακιού, στην οποία αποστραγγίζεται το συμπύκνωμα, σχηματίζοντας ένα περιμετρικό σημείο περίσσειας και σταθερή υγρασία, όπου οι προαναφερόμενοι μικροοργανισμοί αισθάνονται άνετα. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να προσέξετε να ρυθμίσετε τις τρύπες εξαερισμού στην βάση της ιδιωτικής κατοικίας με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει για ξύλινες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένης της χώρας, εάν το πάτωμα δεν είναι τοποθετημένο απευθείας στο έδαφος.

Σχέδιο αερισμού δαπέδου

Σε ιδιωτικές κατοικίες με μεγάλη έκταση, μερικές φορές εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμένης παροχής και εξαερισμού για την εξασφάλιση της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας από το χώρο κάτω από το δάπεδο. Για μεσαία και μικρά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών σε εξοχικά σπίτια, είναι συνήθως αρκετό παθητικό αερισμό το υπόγειο.

Για να εξασφαλιστεί ο παθητικός αερισμός στη βάση, γίνονται ειδικές τρύπες, που ονομάζονται εκρήξεις. Εάν το σπίτι έχει φέρουσες προβλήτες εγκατεστημένους στο θεμέλιο, στο τελευταίο είναι επίσης απαραίτητο να γίνουν περάσματα αερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό στο στάδιο της έκχυσης του συγκεκριμένου θεμελίου.

Η διάταξη του αέρα στο υπόγειο είναι συνήθως αυθαίρετη, αλλά έχει μερικές συνιστώμενες στιγμές, όπως:

 • η απόσταση των μέσων των οπών από το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.
 • βήμα της θέσης των αέρος όχι περισσότερο από 3 μέτρα.
 • οι οπές πρέπει να είναι παντού κατά μήκος της περιμέτρου του καπακιού.
 • Το πλησιέστερο στις γωνίες της παροχής αερίου είναι διατεταγμένο τουλάχιστον 1 μέτρο από αυτά (εννοείται η εσωτερική γωνία).
 • το βήμα των εκρήξεων στις εσωτερικές κατασκευές των σόλων είναι 1,5 φορές μικρότερο από ό, τι στα εξωτερικά.
 • μια στρογγυλή οπή πρέπει να έχει διάμετρο 120 έως 150 mm, τετράγωνη ή ορθογώνια, - τουλάχιστον 100 cm2.

Επίσης, το σωστό σχέδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση οπών αντίθετα μεταξύ τους (σε αντίθετα τμήματα του σκελετού). Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση αερισμού. Αν η διάταξη των οπών αέρα γίνονται στα ήδη κατασκευαστεί και συμπληρωθεί ένα ιδιωτικό σπίτι, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα να φθάσουν στην βάση πυλώνα χέρια τους για να κάνουν τρύπες εξαερισμού, το ύψος των εξωτερικών μαθημάτων θα πρέπει να αυξηθεί 1,5-2 φορές. Σε μικρά σπίτια που συνήθως βρίσκονται σε σπίτια, τα χωρίσματα μπορεί να μην είναι. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των blowouts πρέπει να γίνει σύμφωνα με το συνηθισμένο σχέδιο.

Πώς φτιάχνετε τα δικά σας χρήματα;

Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Αρκεί σε ορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια της έκχυσης του θεμελίου να τοποθετούνται ξύλινες δοκοί, τυλιγμένοι με ρουμπερό ή πολυαιθυλένιο. Μετά τη ρύθμιση του σκυροδέματος, τα ένθετα αφαιρούνται και οι οπές εξαερισμού παραμένουν. Πιθανές αντί των ράβδων, ειδικά στην εξωτερική περίμετρο, να ορίσει άμεσα τμήματα μέταλλο ή πλαστικό του κατάλληλου σωλήνα διαμέτρου, μαζεύοντας τους ή τον εξοπλισμό εκτροπείς σχάρες (υπόγειος να εμποδίζουν την είσοδο του έξω από τρωκτικά).

Σημαντικό! Για να προστατεύσετε το πέρασμα εξαερισμού από τη διείσδυση τρωκτικών (αν υπάρχει τέτοια τάση), χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες με τη μορφή περσίδων, με τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε τα διαθέσιμα κενά. Κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης των τρωκτικών, τα κενά μειώνονται, αλλά δεν μπορούν να κλείσουν τελείως.

Εάν η ιδιωτική κατοικία χτίστηκε, αλλά για την ρύθμιση του συστήματος αερισμού δεν είναι η φροντίδα του στο χρόνο, είναι απαραίτητο να κάνετε τρύπες αέρα με τα χέρια του με μια ισχυρή γροθιά με ένα κυλινδρικό ακροφύσιο, εξοπλισμένα με διαμάντια ή pobeditovymi κοπτήρες. Η ενίσχυση στο θεμέλιο μπορεί να παρεμποδίσει αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιθανό να πέσει στο δρόμο της διείσδυσης στην τρύπα. Εδώ, η μηχανή συγκόλλησης θα βοηθήσει, με τη βοήθεια των οποίων οι χαλύβδινες ράβδοι αφαιρούνται.

Πρέπει να κλείσω το σύστημα εξαερισμού δαπέδου για το χειμώνα;

Πολλοί, προσπαθώντας να προστατέψουν το πάτωμα από την υποθερμία, κλείσουν τον αέρα για το χειμώνα ή την περίοδο του σοβαρού παγετού. Μην το κάνετε αυτό και γι 'αυτό. Ακόμη και το χειμώνα, η θερμοκρασία του εδάφους στο υπόγειο είναι τουλάχιστον συν, έτσι η εξάτμιση της υγρασίας, αν και ελαφρώς μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται. Εάν οι πτώσεις είναι εντελώς κλειστές, κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου (και αυτό είναι μερικές φορές μισό χρόνο), μπορεί να αναπτυχθεί άφθονο συμπύκνωμα στον υπόγειο χώρο με τις συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω.

Έτσι τα ανοίγματα αερισμού πρέπει πάντα να είναι ανοιχτά. Στην επιφάνεια του δαπέδου, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου, ήταν μια αποδεκτή θερμοκρασία, θα πρέπει να φροντίσετε για την ποιότητα της θερμομόνωσης, που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Το πάχος του μονωτικού στρώματος (ανάλογα με την περιοχή και την εφαρμοζόμενη θερμομονωτικό υλικό) πρέπει να είναι 10 έως 20 εκατοστά. Αν η μόνωση δεν πραγματοποιηθεί, ή δεν είναι επαρκώς κλειστός το χειμώνα produhi κρύο πάτωμα δεν λύσει το πρόβλημα, και οι κατασκευές της αυτό σίγουρα υποφέρουν.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου σε ξύλινα σπίτια;

Εδώ όλα εξαρτώνται από τον τύπο του ιδρύματος. Εάν η ξύλινη κατασκευή είναι ανεπτυγμένη σε βάση ταινίας σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να το κάνετε όπως περιγράφεται παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, το ξύλινο δάπεδο είναι εξοπλισμένο με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος ή ξύλινο πλαίσιο. Πρέπει ακόμα να δημιουργήσετε ένα σύστημα αερίων εξαερισμού.

Η συσκευή αερισμού ενός δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι

Εάν χρησιμοποιείται θεμέλιο σωρού, συνήθως υπάρχει ένα κενό εξαερισμού μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και της ξύλινης βάσης δαπέδου. Συχνά τέτοια θεμέλια γίνονται για μικρά ξύλινα σπίτια σε σπίτια. Αρκεί να μην καλύψετε πλήρως τον υπάρχον χώρο με το εξωτερικό φινίρισμα του πλίνθου με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές εξαερισμού στην πλίνθο.

Στα παλιά ξύλινα σπίτια, τα οποία είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για εξοχικές κατοικίες, ένα υπόγειο υπόγειο για τη συντήρηση και την καλλιέργεια λαχανικών είναι συχνά χτισμένο στο υπόγειο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένας πλήρης εξαερισμός υπόγειο με δύο σωλήνες. Ένα ξεκινά από τα πόδια από το ξύλινο πάτωμα και εμφανίζεται πάνω από το εξοχικό σπίτι, ενώ το άλλο προέρχεται από κοντά (30-40 cm) από το δάπεδο του υπογείου, η κορυφή της πρέπει να βρίσκεται σε ένα μέτρο εδάφους. Όλα αυτά μπορεί να γίνει με το χέρι, με αποτέλεσμα στο υπόγειο θα είναι ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για την αποθήκευση των δώρων της φύσης, και το ξύλινο πάτωμα στη χώρα δεν θα επιδεινωθεί από την υγρασία και τους μικροοργανισμούς.

Σημαντικό! Για να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού του υπογείου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν συνηθισμένοι, ακόμη και γαλβανισμένοι σωλήνες σιδήρου, επειδή υπό αυτές τις συνθήκες το μέταλλο οξειδώνεται πολύ γρήγορα (διάβρωση) και επιδεινώνεται γρήγορα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν ανοξείδωτο ή πλαστικό σωλήνα.

Εξαερισμός στο πάτωμα σε ιδιωτικό ξύλινο σπίτι

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου και του δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των ξύλινων κατασκευών από την εμφάνιση μούχλας, σήψης και μυκήτων.

Habitat σηπτικός βακτήρια και μύκητες είναι η υγρασία σε μηδενική θερμοκρασία, σε ένα κλειστό χώρο, αν δεν οργανώσει εξαερισμό του αέρα στη βάση του ιδρύματος, για ξύλινα δοκάρια και το υποδάπεδο θα επικεντρωθεί η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Η παρουσία υγρασίας στο υπόγειο, η ανάπτυξη μυκήτων και η σήψη θα οδηγήσει στην καταστροφή ξύλινων δομών.

Υπόγεια και πατώματα

Ένα ξύλινο σπίτι από ξύλο, κολλημένη ξυλεία και κορμούς στην κλασική εκδοχή ανεγέρθηκε πάνω σε ένα σκυρόδεμα από σκυρόδεμα, επιτρέποντας τη διαχωρισμό της ξύλινης δομής του κτιρίου από το έδαφος.

Ο χώρος ανάμεσα στο επίπεδο του εδάφους και το τραχύ δάπεδο με τις δοκούς είναι ένα υπόγειο. Στις δοκούς της οροφής συναρμολογείται η κατασκευή ενός τελειωμένου δαπέδου με θερμαντήρα. Το έδαφος κάτω από το δάπεδο δημιουργεί υγρασία από την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία, με τη μορφή ατμού, καθιζάνει σε ξύλινες κατασκευές, δημιουργώντας συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητες.

Φυσικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο φυσικός αερισμός τοποθετείται κατά την κατασκευή του θεμελίου

Προκειμένου να διατηρηθεί το δάπεδο σε ξύλινο σπίτι στο στάδιο του σχεδιασμού, παρέχεται μια συσκευή για τον φυσικό εξαερισμό του υπόγειου χώρου και πραγματοποιείται κατά την ανέγερση του θεμελίου.

Η παραδοσιακή βάση για ένα ξύλινο σπίτι είναι ένα χυτοπρεσσαριστό υπόβαθρο ή υπόγειο, το ίδιο ίδρυμα μπάντας ανεγερθεί σε μια πλάκα από σκυρόδεμα με ύψος τοίχου 2 μ.

Κατά το σχεδιασμό μιας θεμελίωσης λωρίδων πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η απώλεια θερμότητας από τη βάση του σπιτιού, με σφάλματα στο σχεδιασμό και παραβιάσεις της υπόγειου λειτουργίας, μπορεί να φτάσει το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Η ανέγερση μιας ρηχάς βαθιάς βάσης κάτω από ένα ξύλινο σπίτι είναι λανθασμένη. Η γη κάτω από το σπίτι το χειμώνα θα παγώσει, και το καλοκαίρι το στενό υπόγειου χώρου ύψους και η στενή θέση των δοκών από το έδαφος δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία αποτελεσματικού αερισμού των ξύλινων κατασκευών δαπέδων.

Μια ρηχή εμβάθυνση του υπογείου δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση ποιοτικού φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου, και το χειμώνα θα σχηματιστεί ένα στρώμα πάγου πάνω στην ξύλινη κατασκευή, η οποία την άνοιξη θα μετατραπεί σε νερό.

Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται πριν από τη χύτευση σκυροδέματος

Κατά την ανέγερση θεμελίωσης ταινιών, το τμήμα του υπογείου πάνω από το έδαφος είναι το ήμισυ του μεγέθους του υπόγειου τμήματος της ταινίας θεμελίωσης και είναι 500-600 mm. Κατά συνέπεια, το υπόγειο τμήμα είναι θαμμένο περισσότερο από ένα μέτρο.

Η πλάκα κάτω από την ταινία και η ταινία από το εξωτερικό στην περίμετρο είναι μονωμένη με σανίδες αφρού πάχους τουλάχιστον 50 mm. Αυτή η μόνωση θα προστατεύσει το πάγωμα του εδάφους στο υπόγειο και το ίδιο το ίδρυμα.

Το τμήμα του πλίνθου θεμελίωσης ταινία πριν το σκυρόδεμα χύνεται παρέχει διεξόδους βασίζεται σε 15:00 θεμέλια ταινία ένα μέγεθος ανοίγματος από 120 έως 120 mm ή 150 mm2.

Για καλό εξαερισμό, οι οπές γίνονται σε αντίθετα τοιχώματα η μία απέναντι από την άλλη για να δημιουργήσουν μια διαμπερή ροή αέρα. Εάν το σπίτι έχει ένα κεφαλικό τοίχωμα, κάτω από το οποίο ανεγείρεται η κορδέλα ίδρυσης, επίσης, οργανώνει οπές εξαερισμού, σε έναν άξονα με το εξωτερικό.

Η τοποθέτηση των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται στο πάνω μέρος του σκελετού, πιο κοντά στις δοκούς του δαπέδου.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Πριν από την κατασκευή του ιδρύματος, το φυτικό χώμα από την περιοχή κάτω από το σπίτι έχει αφαιρεθεί εντελώς, και το έδαφος στο χώρο είναι συμπαγές. Είναι επιθυμητό κάτω από το δάπεδο η απόσταση από το έδαφος μέχρι τις δοκούς να είναι επαρκής για την πιθανή επιθεώρηση των δομών ξύλινου δαπέδου και την εφαρμογή του αντισηπτικού διαλύματος.

Η παρουσία ενός φυτικού στρώματος στο υπόγειο προωθεί την επιπλέον υγρασία του αέρα και περιπλέκει τον ποιοτικό αερισμό του υπόγειου χώρου.

Η δοκός ή το βαθμονομημένο κούτσουρο της πρώτης κορώνας με τις δοκούς και το σκληρό δάπεδο πριν από την τοποθέτηση πάνω στο θεμέλιο καλύπτεται με αντισηπτικό υλικό που προστατεύει το ξύλο από τη διείσδυση υγρασίας.

Τοποθετήστε τον θερμαντήρα δαπέδου

Μεταξύ των δοκών της οροφής στο τραχύ δάπεδο τοποθετείται μόνωση, και οι δοκοί πηγαίνουν σε ένα καθαρό κάλυμμα δαπέδου.

Έτσι ώστε η μόνωση δεν διαρρέει δοκούς υγρασία με μόνωση, από το υπόγειο, κοντά στεγάνωσης ταινία, αλλά από την πλευρά του δωματίου - φιλμ φράγμα υδρατμών. Για τον εξαερισμό στο δάπεδο μεταξύ του τελικού διάκενο δαπέδου και μόνωση επιμένει 3-5 cm, το οποίο κυκλοφορεί τον αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των ανοιγμάτων στην πλίνθο.

Ο εξαερισμός του θερμαντήρα και του δαπέδου φινιρίσματος πραγματοποιείται με αέρα δωματίου, ο οποίος δεν επιτρέπει την συμπύκνωση υγρασίας στην επιφάνεια του φιλμ εμποτισμού ατμών.

Στη ζεστή εποχή, ο αέρας πρέπει να είναι ανοιχτός

Το καλοκαίρι οι οπές αέρα στη βάση είναι μονίμως ανοικτή, καθώς η συγκέντρωση του ρυθμού εξάτμισης των υπογείων υδάτων υψηλής υγρασίας, ενώ το χειμώνα η ένταση της εξάτμισης μειώνεται και αλέθεται σε υπόγεια όχι με απλή ψύξη, οι οπές αέρα κλειστά.

Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους μείον 15 έως 20 ° C το χειμώνα, ο εξαερισμός ανοίγει για εξαερισμό δύο φορές το μήνα και στις βόρειες περιοχές σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 ° C δεν πρέπει να ανοίξει.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος τρωκτικών στο υπόγειο και να προκληθεί βλάβη στο δέντρο, τα κενά για την θερμή περίοδο καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα. Η θέση των οπών εξαερισμού από τις γωνίες του κτιρίου δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 1 μέτρο για τον καλό αερισμό ολόκληρου του υπόγειου χώρου.

Για να αποφύγετε την είσοδο στον αέρα των ποντικών και των συντριμμιών, καλύψτε τις τρύπες με ένα πλέγμα

Μόλις σε 4 έως 5 χρόνια σε ξύλινες κατασκευές, εφαρμόζεται ένα αντισηπτικό διάλυμα στο υπόγειο και κάθε χρόνο η βλάστηση απομακρύνεται κάτω από το σπίτι και μπροστά από τις οπές εξαερισμού.

Για να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός του υπόγειου δικτύου στους ανεμιστήρες, οι σωλήνες εξάτμισης εγκαθίστανται για να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα, αυτό ισχύει για τα κτίρια που βρίσκονται σε πεδινή περιοχή όπου η κίνηση των μαζών του αέρα δεν είναι εντατική.

Κατά την οικοδόμηση ενός κτιρίου στο ισόγειο, δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό των δοκών και του τραχιού δαπέδου, καθώς το δάπεδο του υπογείου είναι κατασκευασμένο από πλάκα από σκυρόδεμα και το ίδιο το δάπεδο θερμαίνεται. Αλλά στο υπόγειο υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Σχετικά με το πώς να φτιάξεις τα προϊόντα, κοιτάξτε σε αυτό το βίντεο:

Είναι εξαναγκασμένος εξαερισμός με τη βοήθεια ανεμιστήρων, καυσαερίων και σωλήνων τροφοδοσίας, στην υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου ελέγχονται αισθητήρες και διατηρούνται σε βέλτιστο τρόπο.

Αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο αναγκαστικός αερισμός υποστηρίζεται από τους ανεμιστήρες

Ο εξαερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία μιας μεγάλης περιοχής είναι διατεταγμένος με βίαιο τρόπο, επειδή στον υπόγειο χώρο μέσα από ένα άνοιγμα σε μια μεγάλη περιοχή δεν δημιουργεί μια διαμπερή ροή αέρα.

Για την εκτέλεση εξαναγκασμένου εξαερισμού, χρησιμοποιείται σύστημα ανεμιστήρων με σωλήνες εξάτμισης και παροχής. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των σωλήνων εξαερισμού και της ισχύος των ανεμιστήρων, λαμβάνεται υπόψη ο όγκος των υπόγειων και δομικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία ροών αέρα που καλύπτουν όλα τα τμήματα της ξύλινης δομής.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου συνδυάζεται συνήθως με τον αερισμό των χώρων του σπιτιού.

Ο εξαερισμός λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο, ο οποίος επιτρέπει τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης υγρασίας στα δωμάτια και την αποφυγή αυξημένης συγκέντρωσης υγρασίας και σχηματισμού καλουπιού σε περιοχές με ανεπαρκή αερισμό. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Αναγκαστική εξαερισμού λειτουργούν στην αυτόματη λειτουργία, επιτρέπει την ποιοτική να παρακολουθεί την κατάσταση της υγρασίας στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων και να αποτρέψει την εμφάνιση μυκήτων και των σηπτικών βακτηρίων πάνω σε ξύλινες κατασκευές.