Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό του ξύλινου δαπέδου στο σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου μιας ιδιωτικής κατοικίας οργανώνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής - τοποθέτηση του θεμελίου. Εάν το πάτωμα δεν απλώνεται στο έδαφος και υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους, ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου είναι υποχρεωτικός. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε δομή, ανεξάρτητα από την περιοχή, τη συχνότητα χρήσης, τον προορισμό, το χρόνο διαμονής κλπ.

Τι είναι ο αερισμός;

Ο εξαερισμός του ξύλινου δαπέδου σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει απαραιτήτως να οργανωθεί για πολλούς έγκυρους λόγους. Εάν η κατασκευή ανεγερθεί χωρίς τη συσκευή αερισμού του υπόγειου όγκου, είναι απαραίτητο να διορθωθεί με ανεξάρτητη εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού, διαύλων (εξαρτάται από τα δομικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά του σπιτιού).

Ο κύριος λόγος που προκαλεί υπεύθυνα την αντιμετώπιση του ζητήματος του αερισμού του υπόγειου χώρου είναι η υγρασία. Είναι κατ 'ανάγκη παρόν σε κάποιο βαθμό κάτω από το πάτωμα κάθε ιδιωτικού σπιτιού, ανεξάρτητα από το πόσο ξηρό το χώμα φαινόταν.

Η εξάτμιση της υγρασίας από τη γη αυξάνεται, ρυθμίζεται σε δομικές κατασκευές από φέροντα, ξύλινα, σκυρόδεμα, αργά, αλλά συνεχώς προκαλεί ζημιά σε παράνομες κατασκευές. Τα συγκεκριμένα στοιχεία με την πάροδο του χρόνου καταστρέφονται, το μέταλλο - βαθμιαία διαβρώνεται.

Ξύλινα μεταλλικά στοιχεία, δομές υπό την επίδραση της σήψης υγρασίας, καταστρέφονται. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η σήψη ξύλου είναι ένα μέσο αναπαραγωγής για μούχλα και μύκητες. Αόρατα σπόρια διαπερνούν προς τα πάνω, μέσα στα δωμάτια του σπιτιού, ασκώντας καταθλιπτική επίδραση στο μικροκλίμα των χώρων.

Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, το ιδιωτικό κτίριο θα καταρρεύσει στη βάση του, είναι αδύνατο να το διορθώσετε μετά από ένα συγκεκριμένο κρίσιμο επίπεδο. Η θέρμανση του σπιτιού από το εσωτερικό δεν επηρεάζει την αποστράγγιση του υπόγειου χώρου, καθώς τα σύγχρονα υδραυλικά και θερμομονωτικά υλικά για δάπεδα δουλεύουν ποιοτικά.

Αρχές κατάλληλου εξαερισμού

 • Ο εξαερισμός του τελικού δαπέδου πραγματοποιείται λόγω του στρώματος αέρα μεταξύ της διακοσμητικής επίστρωσης (σανίδα δαπέδου, καταστρώματα από ινοσανίδες, κόντρα πλακέ με παρκέ, πλαστικοποιημένο κλπ.) Και θερμαντήρα. Είναι περίπου 1,5-5 εκατοστά.
 • Ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου πραγματοποιείται σε βάρος του εγκαθιστούμενου στο σωληνίσκο σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που βασίζεται στα χαρακτηριστικά της δομής, στα χαρακτηριστικά του εδάφους, στην επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου.
 • Το άνοιγμα εξαερισμού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το επίπεδο του εδάφους.
 • Αν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, το χτύπημα πρέπει να γίνει 1,5 φορές περισσότερο, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους.
 • Η θεμελίωση των ενδιάμεσων τοίχων είναι επίσης εξοπλισμένη με ανοίγματα για εξαερισμό με βάση το γενικό σχήμα υπολογισμού.
 • Όταν το φυσικό βύθισμα δεν επαρκεί, για τον αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου χώρου, ειδικά για τα μεγάλα σπίτια, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικούς μηχανισμούς.
 • Ο αερισμός είναι απαραίτητος όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα.

Η οργάνωση του αερισμού ενός ξύλινου δαπέδου

Οι κατασκευές, τα δάπεδα των οποίων δεν έχουν άμεση βάση στο έδαφος, είναι εφοδιασμένα με σύστημα αερισμού όγκου αέρα μεταξύ της επικάλυψης και του εδάφους. Κατά κανόνα, υπάρχει αρκετός φυσικός εξαερισμός με ανεξάρτητο ρεύμα, το οποίο οργανώνεται με την εμφύσηση αέρος μέσω διοχέτευσης, την κυκλοφορία θερμής ροής από εσωτερικούς χώρους μέσω οπών εξαερισμού στο πάτωμα, πλακών.

Για τα μεγάλα σπίτια, τα φυσικά ρεύματα μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού που βασίζεται σε ένα σταθερό.

Κατά την τοποθέτηση της θεμελίωσης, προβλέπεται να αερίζεται κάτω από το δάπεδο σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες, υπολογίζεται το σχήμα της θέσης του ανοίγματος μέσα στο πλίνθο. Υπάρχουν διάφορες αρχές για την οργάνωση παράνομου αερισμού για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας:

 • Οι οπές πρέπει να γεμίζουν όταν χύνεται το θεμέλιο.
 • Το ύψος της θέσης των κοιλοδοκιών εντός του πλίνθου (φούσκωμα) δεν είναι μικρότερο από 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους από έξω.
 • Η απόσταση μεταξύ των οπών είναι έως 3 μ.
 • Αξιοθέατα τοποθετούνται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του καλύμματος χωρίς εξαίρεση.
 • Από την εσωτερική γωνία, οι εξαερισμοί πραγματοποιούνται σε απόσταση 1 m.
 • Αν τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν τη δική τους θεμελίωση, υπάρχουν επίσης ανοίγματα μέσα σε αυτές τις δομές, αλλά πιο συχνά 1,5 φορές από ότι στη βάση.
 • Η διατομή του εξαερισμού είναι 120-150 mm, η πλευρά του ορθογωνίου είναι 100 mm.
 • Τοποθετώντας τις οπές στην αντίθετη πλευρά του άλλου.
 • Όταν μια ιδιωτική κατοικία ανεγερθεί χωρίς τον οργανωμένο αερισμό του υπόγειου χώρου, υπάρχουν κιγκλιδώματα τοίχου, οι αερισμός γίνεται 1,5-2 φορές συχνότερα μέσα στο βάθρο βάσης.
 • Οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες, διαχυτήρες για την αποφυγή εισόδου τρωκτικών. Συνιστάται να αγοράσετε σχάρες με ρυθμιζόμενες περσίδες για να περιορίσετε την πρόσβαση σε μικρά ζώα κάτω από το δάπεδο κατά τη μετανάστευση το φθινόπωρο.

Οργάνωση εξαερισμού ιδιωτικής κατοικίας

Συχνά τα δάπεδα σε ξύλινα σπίτια γίνονται "επιπλέουσες". Αυτό σημαίνει ότι δεν αποτελούν ενιαία δομή με θεμέλια, αλλά τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις ή ενδιάμεσους τοίχους. Μεταξύ των τοίχων και του δαπέδου είναι μια μικρή απόσταση, η οποία επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Με τον τρόπο αυτό, ο αερισμός του υποβάθρου εμποδίζει την ανάπτυξη της μούχλας και προστατεύει το θεμέλιο.

Τιμή αερισμού

Είναι γνωστό ότι οι ξύλινες κατασκευές χωρίς πρόσθετη προστασία γίνονται γρήγορα ακατάλληλες για χρήση υπό την επίδραση της υγρασίας. Λόγω του γεγονότος ότι το δέντρο είναι το κύριο υλικό του υπόγειου εδάφους, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της περίσσειας του υγρού. Υψηλή υγρασία, αργά ή γρήγορα, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης και καταστροφής. Η σάρωση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πάτωμα, πράγμα που συνεπάγεται σημαντική επισκευή. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για την κατασκευή ενός υποδάπεδο.

Μόνο η καταστροφή των ξύλινων δομών, ο κίνδυνος υγρασίας στο υπόγειο δεν περιορίζεται. Η στασιμότητα του υγρού σε έναν κλειστό χώρο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μύκητα και μούχλας, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Το πάτωμα του πρώτου ορόφου μπορεί βαθμιαία, σε διάστημα αρκετών ετών, να σαπίζει και να αναπτύσσεται με ένα μύκητα. Όντας σε αυτή την κατάσταση, ο υπόγειος χώρος θα είναι ένας χώρος διαρκούς διάδοσης επικίνδυνων διαφορών. Η παρατεταμένη επαφή με τον μύκητα μπορεί να αποτελέσει ώθηση για την εμφάνιση σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών.

Ο εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον σχεδιασμό του σπιτιού από την καταστροφή και την ήττα από το καλούπι.

Εάν παρατηρήσετε ότι εάν απενεργοποιήσετε τη θέρμανση σε ιδιωτικό σπίτι σας αισθάνθηκε υγρό - αυτό είναι ένα σοβαρό λόγο ανησυχίας. Το πιο πιθανό, σε υπόγειο χώρο, συσσωρευμένη υγρασία, και θα πρέπει επειγόντως να το αφαιρέσετε από εκεί.

Χαρακτηριστικά του υπόγειου χώρου

Ο εξαερισμός του υπόγειου μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Το καλύτερο θεωρείται εξαερισμός μέσω των εισόδων αέρα, οι οποίες τοποθετούνται κάτω από τις σανίδες πτύχωσης. Αυτό το σύστημα είναι πολύ περίπλοκο και περιλαμβάνει τρύπες διαφόρων μεγεθών μέσω των οποίων κυκλοφορεί αέρας μεταξύ των καθιστικών και του υποδάπεδο. Το κύριο πλεονέκτημα του σχεδίου είναι ότι δεν επιτρέπει να παγώσει το έδαφος κάτω από το σπίτι και το ίδρυμα.

Υπάρχει μια εύκολη επιλογή, όταν χρησιμοποιείται ως εισαγωγή αέρα τρύπες αέρα, δηλαδή, ανοιχτό τρύπες, βάζοντας τον αέρα από την ανίχνευση στο δρόμο.

Ο αριθμός των πτώσεων και το μέγεθός τους υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια της βάσης του σπιτιού.

Αν επιλέξετε το δεύτερο σχέδιο, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Για να δημιουργήσετε μια φυσική έλξη, πρέπει να κάνετε τρύπες και στις δύο πλευρές - προς τα εμπρός και απέναντι. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να μάθετε σε ποια κατεύθυνση ο άνεμος φυσάει πιο συχνά στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι σας.
 2. Οι οπές εξαερισμού απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν μπορείτε να γεμίσετε τον υπο-χώρο με τα πράγματα και πρέπει πάντα να ελέγχετε την ανάπτυξη των ζιζανίων και άλλων φυτών στην αυλή του σπιτιού.
 3. Εάν ο διευθετημένος αερισμός του υπόγειου χώρου δεν είναι αρκετός, θα χρειαστεί να βελτιώσετε το σύστημα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να κόψετε επιπλέον τρύπες στο υπόγειο. Φυσικά, αυτό γίνεται καλύτερα στην αρχή της κατασκευής. Αν το σπίτι έχει ήδη ολοκληρωθεί, χρησιμοποιήστε την τεχνολογία όπως διάτρηση με διαμάντια. Επιπλέον, μπορείτε να προσπαθήσετε να ενισχύσετε την πρόσφυση στο υπάρχον εξαερισμό. Φέρτε στην τρύπα ένα σωλήνα, προ-προστατευμένο από βροχή και παράσιτα με ένα λεπτό πλέγμα. Όσο υψηλότερο θα το συναγάγετε, τόσο καλύτερα θα εκτελεστεί η λειτουργία του.
 4. Είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η πρόσφυση εγκαθιστώντας ανεμιστήρες στις οπές. Πρέπει να ενεργοποιηθούν για 20-30 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.
 5. Το χειμώνα, οι τρύπες εξαερισμού πρέπει μερικές φορές να κλείσουν. Κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών, κρύος αέρας από το δρόμο θα μειώσει τη θερμοκρασία στα σπίτια και θα οδηγήσει σε zaindeeniyu δομές στο ξύλινο υποπεδίο. Οι έντονες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση και σήψη.
 6. Ο εξαερισμός είναι ένας αγαπημένος τόπος διαμονής για τους αρουραίους και τα έντομα. Με την έναρξη του κρύου καιρού, πάνε σε αναζήτηση ενός ζεστού χώρου και ανέβηκαν στο υπόγειο του σπιτιού, φέρνοντας μαζί τους βρωμιά και ασθένειες. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε όλες τις οπές με μεταλλικό πλέγμα. Τα στοιχεία του πλέγματος δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm.
 7. Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το χιόνι το χειμώνα και να λιώσετε το νερό την άνοιξη. Παρά τον αερισμό του υπόγειου χώρου, εάν εισχωρήσει υγρασία στο σπίτι, θα επηρεάσει αρνητικά την κατασκευή του κτιρίου. Για να αποφύγετε αυτό, αφαιρέστε το χιόνι τουλάχιστον 1,5 μ. Από το σπίτι.

Συσκευή εξαερισμού

Πόσο σωστά θα οργανωθεί ο αερισμός σε ένα ξύλινο υποπεδίο;

 1. Για την κυκλοφορία του αέρα στο χώρο φινίρισμα δαπέδου αντιστοιχεί στο μέγεθος των 1,5 έως 5 cm. Θα πρέπει να αφεθεί μεταξύ του στρώματος μόνωσης και το διακοσμητικό κάλυμμα.
 2. Ο αερισμός του χώρου ανάμεσα στο έδαφος και το τραχύ δάπεδο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πλίνθο. Μετρήστε τον αριθμό των εκρήξεων λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν 2 για κάθε 4 μέτρα του καπακιού. Η περιοχή τους θα πρέπει να είναι 1/400 (1/100 - 1/150 - για επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο) από την περιοχή του εσωτερικού χώρου του υπόγειου χώρου.
 3. Το κεντρικό σημείο της οπής εξαερισμού πρέπει να είναι 30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
 4. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το σπίτι είναι σε ανυψωμένη πλατφόρμα, είναι δυνατόν να κάνετε τρύπες 2 φορές λιγότερες. Εάν το σπίτι είναι χτισμένο στην πεδιάδα, τότε 2 φορές περισσότερο, δηλαδή ένα κάθε 2 μέτρα.
 5. Εάν το σπίτι έχει ενδιάμεσους τοίχους, τότε στη βάση τους, πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για κάθε 2 μ.

Φροντίδα για το υπόγειο

Ακόμα και με τον κατάλληλο αερισμό του υπόγειου χώρου, το κάτω μέρος του σπιτιού απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Θα πρέπει να συνίσταται στην τακτική επιθεώρηση των ανοιγμάτων εξαερισμού και στην εφαρμογή εποχιακών μέτρων.

Το φθινόπωρο

Όταν η θερμοκρασία του νυχτερινού αέρα πέσει στους 0 ° C, αρχίζει η εισβολή του ποδιού. Ένας από τους τρόπους διείσδυσής τους μέσα στο σπίτι βρίσκεται μέσα από τις εκρήξεις του υπόγειου χώρου. Στη συνέχεια, τα τρωκτικά πέφτουν στα πατώματα του ισογείου, από όπου φθάνουν εύκολα στα καθιστικά. Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι έξω από την πόλη, πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα ενάντια σε αυτά τα παράσιτα.

Για να αποκλείσετε μια βολική διαδρομή, χρησιμοποιήστε πλέγματα με μικρά κελιά. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε μια έτοιμη σχάρα, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας από ταινίες κασσίτερου.

Τοποθετήστε τις σχάρες σε όλες τις εκρήξεις κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Συνδέστε τα με πείρους. Έτσι, ο εξαερισμός θα προστατεύεται αξιόπιστα από τα παράσιτα.

Μετά από αυτό, κανονίστε τα ποντίκια σε κάθε δωμάτιο για αρκετές εβδομάδες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα ποντίκια δεν είχαν χρόνο να εγκατασταθούν στο σπίτι. Για λόγους ανθρωπιάς, αξίζει να αγοράσετε πλαστικές παγίδες. Πρόκειται για μια περίπτωση, η οποία κλείνει τη στιγμή που το ποντίκι εισέρχεται. Ένα ζώο μπορεί να ζήσει σε μια παγίδα για αρκετές ημέρες. Θα πρέπει να μεταφέρετε την υπόθεση στο δάσος και να απελευθερώσετε το ποντίκι στην ελευθερία.

Την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια άλλη φορά που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η διείσδυση στο βυθισμένο νερό και το χιόνι. Υγρασία εισέρχεται στο σύστημα σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του χειμώνα γύρω από το σπίτι υπήρχε πολύ χιόνι, και δεν καθαρίστηκε.

Το χιόνι πρέπει να καθαριστεί το χειμώνα.

Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ο απόλυτος καθαρισμός της περιοχής από το χιόνι. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει επίσης να καθαρίσετε την οροφή. Αυτά τα μέτρα όχι μόνο θα προστατεύουν τον εξαερισμό του υπόγειου, αλλά και θα βοηθήσουν την ίδρυση του σπιτιού να ξεπαγώσει πιο ομοιόμορφα και γρήγορα.

Με την έναρξη της σταθερής θέρμανσης, εάν η υγρασία εξακολουθεί να διεισδύει στο υπόγειο, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή άλλο εξοπλισμό ξήρανσης. Πολλοί ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν δίπλα στα χτυπήματα και να τους ενεργοποιήσουν για μέγιστη ισχύ 30 λεπτών. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές την ημέρα μέχρι να στεγνώσει εντελώς το υπόγειο.

Έτσι, ο αερισμός του υπόγειου χώρου είναι ο βασικός παράγοντας υπεύθυνος για το στεγνό, καθαρό και ασφαλές σπίτι. Δεν πρέπει να παραμελούμε τη δημιουργία του, επειδή το μικροκλίμα στα σαλόνια εξαρτάται από το υπόγειο και, ως εκ τούτου, από την άνεση των κατοίκων.

Ο αρχισυντάκτης του site, μηχανικός-οικοδόμος. Αποφοίτησε από το SibStrin το 1994, από τότε εργάστηκε πάνω από 14 χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Αερισμός κάτω από το πάτωμα σε ιδιωτικό σπίτι

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι υποχρεωτικός. Θα πρέπει να προγραμματιστεί κατά το στάδιο της σύνταξης. Ιδιαίτερη σημασία έχει το πρόβλημα για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω σε ταινίες.

Η αξία του αερισμού στο υπόγειο

Ο αερισμός του υποστρώματος σε ξύλινο σπίτι εμποδίζει την καταστροφή φέροντων δομών. Σε απουσία της, συσσωρεύεται υγρασία στα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού. Το δέντρο είναι μουχλιασμένο, επηρεάζεται από μύκητες. Τα δομικά στοιχεία χάνουν τη δύναμή τους. Θεραπεία με ειδικά διαλύματα και εμποτισμό, χρώση - μόνο ένα προσωρινό προστατευτικό μέτρο. Ως εκ τούτου, ο σχηματισμός αεραγωγών στο τμήμα του σπιτιού που υψώνεται πάνω από το θεμέλιο (στο υπόγειο) είναι υποχρεωτικό. Είναι υπεύθυνοι για τον αερισμό του χώρου ανάμεσα στο τραχύ δάπεδο και το έδαφος.

Τύποι οργάνωσης ανταλλαγής αέρα στην υπο-κατοικία

Ο αερισμός κάτω από το πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι δύο τύπων: αερισμός φυσικά και αναγκαστική αντικατάσταση του αέρα. Η φυσική ανταλλαγή αέρα είναι το πιο οικονομικό είδος εξαερισμού. Τα κυριότερα λειτουργικά στοιχεία είναι τα αέρια. Είναι αρκετά ικανοί να αντεπεξέλθουν στον αερισμό του υπόγειου χώρου όταν το σπίτι βρίσκεται σε υπερυψωμένο χώρο. Οι διαστάσεις των εκτοξεύσεων υπολογίζονται εκ των προτέρων πριν από τον αερισμό του δαπέδου. Οι τρύπες κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες του κτιρίου. Με τους σωστούς υπολογισμούς, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κουκούλες και πρόσθετες εγκαταστάσεις για αερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Οι οικοδομικοί κανόνες και κανόνες ορίζουν έναν κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο στις υποδιαιρέσεις κατοικιών χωρίς αναγκαστικό εξαερισμό υπάρχουν προβλέψεις για τον υπολογισμό του 1/400 της συνολικής έκτασης του υπογείου. Όταν το σπίτι είναι στο έδαφος που παράγει ραδόνιο, η συνολική επιφάνεια του αερισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100-150 του συνολικού τετραγωνικού μεγέθους.

Για το χαμηλό έδαφος, ο διεγερτικός εξοπλισμός που παράγει θόρυβο κάτω από το πάτωμα οργανώνεται από διάφορους ανεμιστήρες για έγχυση και αφαίρεση αέρα. Αν αυτοί οι λίγοι ηλεκτρική ventustanovok ενσωματωθεί στις υπάρχουσες τρύπες αέρα από τη μία πλευρά του κάθε σπιτιού, την ένταξή τους στην εργασία για τουλάχιστον μισή ώρα μερικές φορές την ημέρα, θα αυξήσει σημαντικά την πρόσφυση.

Η οργάνωση της ανταλλαγής αερίων σε ένα κτίριο υπό κατασκευή

Ο αερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία με βάση ταινίας σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της χύνοντας θεμελίωσης. Αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση σωλήνων αμιαντοτσιμέντου στο υπόγειο.

 • Ο λαμπτήρας με ένα κύκλο γύρω από την πέτρα κόβει τον σωλήνα σε μικρά κυλινδρικά θραύσματα, τα οποία είναι μακρά και ίσα σε πάχος στο πώμα.
 • Τα μεταλλικά μέρη τοποθετούνται στο έδαφος σε βάθος 0,15 μ. (Όχι μικρότερο από) και πάνω από αυτό, κατά 0,5 μ. Αυτό το βάθος είναι απαραίτητο, έτσι ώστε η κρούστα του χιονιού να μην φτάνει στους αεραγωγούς, το νερό τήξης δεν τις γεμίζει. Σε αυτή την περίπτωση, το κεντρικό σημείο του αγωγού πρέπει να βρίσκεται σε ύψος περίπου 0,3 μ. Από το έδαφος.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται απέναντι ο ένας στον άλλο σε διαφορετικά τοιχώματα στην αντίθετη πλευρά και απέναντι από αυτά.
 • Η διατομή των εγκατεστημένων κελυφών μπορεί να είναι ορθογώνια ή στρογγυλά (0,15 m).

Αν, για παράδειγμα, θα πρέπει να οργανώσει τον αερισμό στο χώρο σπίτι του 6x6 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν τουλάχιστον 8 τρύπες, που βρίσκεται στο 2ο βήμα. Ξεκινήστε την εγκατάσταση - τη γωνία του σπιτιού. Για να διασφαλιστεί ότι όλες οι ζώνες είναι καλά εμφυσημένες, διατηρείται μια απόσταση όχι μεγαλύτερη από 0,9 μ. Από τη γωνία έως την πλησιέστερη οπή. Για μεγάλες περιοχές που καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες των οπών αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 κομμάτια σε κάθε πλευρά.

Για πληροφορίες! Κατασκευάστε φυσικό αερισμό των οπών αέρα μπορεί, εάν όταν ρίχνει τα θεμέλια του σπιτιού, ακόλουθη απόσταση, καθορίζουν ξύλινες σανίδες (ή τμήματα από πλαστικό, αμίαντο, μεταλλικούς σωλήνες) προηγουμένως τυλιχθεί σε στέγες υλικό ή φιλμ. Μετά από αναμονή για τη ρύθμιση του σκυροδέματος, εισάγονται θραύσματα απομακρύνονται. Στη θέση τους παραμένουν κενά εξαερισμού. Το βέλτιστο μέγεθος τους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 0,05 και 0,85 m2.

Χρειάζεται να κλείσω το ίδρυμα το χειμώνα;

Για να κρατήσει τη θερμότητα κάτω από το δάπεδο το χειμώνα, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού του ανοίγματος είναι σφραγισμένοι με ένα πανί, θερμότερο, ξύλινα πώματα ή πηλό. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για τον ακόλουθο λόγο. Το λιωμένο χιόνι προκαλεί αύξηση της σχετικής υγρασίας στο υποπεδίο. Η υγρασία αυξάνεται, οι δοκοί φέρουν σήψη και σαπίζουν. Με τα θαμμένα πτερύγια, το συμπύκνωμα προκαλεί την ανάπτυξη μυκήτων και σήψη. Ο θερμαινόμενος πάτωμα μπορεί να διατηρηθεί εάν τοποθετήσετε ένα θερμικό μονωτικό υλικό πάχους τουλάχιστον 20 mm.

Εφαρμογή αερισμού δαπέδου στο ήδη ανεγερμένο κτίριο

Είναι πιο δύσκολο να αερίζετε το ξύλινο πάτωμα σε μια ιδιωτική κατοικία που λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν υπάρχει εξαερισμός. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε:

 • Αποκτήστε υλικά: σωλήνες για την παροχή και την εξαγωγή αέρα, κουκούλες για τους για τη διόρθωση ώση, σφιγκτήρες.
 • Εκτελέστε οπές κάτω από τους αεραγωγούς με ένα διάτρητο με ένα κυλινδρικό ακροφύσιο, εξοπλισμένο με διαμάντι ή κερδοφόρα κόφτες.
 • Εάν η εργασία εμποδίζεται από ενίσχυση από την ενισχυμένη βάση, τότε κόβεται από τη μηχανή συγκόλλησης.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα εξαγωγής και τροφοδοσίας με ένα τμήμα 120 mm: πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του υποβάθρου σε σχέση μεταξύ τους.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης με το ένα άκρο βρίσκεται στο υπόγειο κάτω από την οροφή και βγαίνει από την άλλη άκρη της οροφής σε απόσταση 0,5 μ.
 • Ο αγωγός για τη ροή του αέρα, αντίθετα, πέφτει στο πάτωμα, χωρίς να φτάσει στο ίδιο μισό μέτρο. Το δεύτερο (εξωτερικό) άκρο ανεβαίνει πάνω από το έδαφος κατά 50 εκατοστά.

Τυπικά σχέδια αερισμού

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο του σπιτιού.

 • Ο εξαερισμός στο δάπεδο ενός ξύλινου σπιτιού εκτελείται κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής. Στην οροφή της δοκού, τρυπιούνται οπές για να μετακινήσετε τη ροή του αέρα στο εσωτερικό του δαπέδου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μείωση του μέγιστου φορτίου της επικάλυψης με αυτή τη μέθοδο.
 • Ventoverstiya βρίσκεται σε ολόκληρο το περιθώριο του καλύμματος στους πολύ τοίχους. Μάσκες με πλακόστρωση με "αναπνευστικά" κύτταρα. Λόγω της μεταφοράς, ο αέρας ρέει. Το πρόγραμμα είναι καλό επειδή λειτουργεί όλο το χρόνο. Ο εξαερισμός λαμβάνει χώρα ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται ατμοστεγή υλικά, ένα φωτεινό αντιπροσωπευτικό του οποίου θεωρείται λινέλαιο.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι απαραίτητη η απόφαση για τη διευθέτηση του αερισμού του υπόγειου χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή του υπογείου και τις διαστάσεις του υπογείου.

Τρεις τύποι χώρων είναι χαρακτηριστικοί για ξύλινες κιβώτια:

 1. Κορδέλα. Το πλαίσιο βρίσκεται κάτω από τις δομές εδράνων και τους εσωτερικούς τοίχους. Στο στάδιο της κατασκευής του καπακιού στο "σώμα" του ενσωματώνει τους αεραγωγούς.
 2. Columnar. Έχουν χτιστεί μια ζώνη βόλτας και μια δοκοί ή μια μονολιθική σχάρα. Με τη συνεχή σύνδεση των κεφαλών των γειτονικών πασσάλων, που βρίσκονται κάτω από τους τοίχους του σπιτιού, τρύπες χρησιμοποιούνται για την εισροή και την απομάκρυνση των ρευμάτων κατά μήκος της περιμέτρου του τραχιού δαπέδου. Είναι κλεισμένες με πτερύγια, καλύπτοντας το χάσμα ανάμεσα στον τοίχο και το πάτωμα και τις σχάρες.
 3. Πλακάκια. Το ίδρυμα είναι μια συμπαγής πλάκα. Εσωτερικά, ο χώρος κάτω από το πάτωμα διοχετεύεται μέσα από τους αεραγωγούς και τις γρίλιες στα πλαϊνά.

Για να λειτουργήσει το σύστημα, πρέπει να καθαρίσετε το χώρο μπροστά από τα κανάλια από τα ζιζάνια από την πλευρά του ναυπηγείου και να γεμίσετε τα πράγματα από το εσωτερικό του σπιτιού. Κρεμάστε το πλέγμα στις οπές εξαερισμού θα εμποδίσει την είσοδο μικρών τρωκτικών. Εναλλακτικά, παράγονται μικρά παράθυρα. Το προφανές πλεονέκτημα τους είναι ότι εκτός από τον εξαερισμό του δωματίου, εμφανίζεται και η ηλιακή ακτινοβολία.

Η εκτέλεση κάθε είδους επισκευών πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή παραβίαση του εξαερισμού του αέρα κάτω από το δάπεδο, ειδικά εάν πρόκειται για ξύλινα δάπεδα στα κούτσουρα.

Πώς να κάνετε αερισμό δαπέδου

Λάθη στη δημιουργία του ξύλινου δαπέδου και δεν είναι πολύ καλό εξαερισμό δεν είναι απλά καταστραφεί πίνακες και στοιχεία οροφής, δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη των αποικιών μυκήτων, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν αλλοιώσεις του ξύλου, στον αέρα, υπάρχουν ίχνη ζωής του φόρμα και το ωίδιο. Αν τα βακτήρια και τα σπόρια είναι σε θέση να εξαλείψει τη σκόνη σε μασίφ ξύλο, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν με την υγεία και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Κανονική εξαερισμό όροφο και φρέσκο ​​αέρα δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων, αλλά επιτρέπει το 90% για την απομάκρυνση της υγρασίας και να λύσει το πρόβλημα με ελάχιστες απώλειες.

Αιτίες υγρασίας

Το πρόβλημα της καταστροφής των ξύλινων δαπέδων είναι γνωστό στους κατασκευαστές από αμνημονεύτων χρόνων. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση των σανίδων δαπέδου και την ύπαρξη υγρασίας κάτω από τις σανίδες, χρησιμοποιήθηκαν δύο μέθοδοι:

 • Ένας λιτός, βαρύς άνδρας με φορτίο στα χέρια του προσφέρθηκε να περπατήσει κατά μήκος των άκρων των σανίδων δαπέδου στο δωμάτιο, πιο απομακρυσμένο από το παράθυρο και τις πόρτες. Εάν η κάμψη των σανίδων δεν συνοδεύεται από τραγάνισμα, τα δάπεδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν άρρωστα.
 • Το δεύτερο σημάδι ήταν η παρουσία ενός βαρύ "γήινο πνεύμα" ή μια οσμή marsh που δείχνει μια υψηλή υγρασία και την παρουσία των προϊόντων σήψης στον αέρα. Ακόμα και ο εσωτερικός αερισμός και ο εξαερισμός δεν βοηθούσαν να απαλλαγούμε από την υγρασία.
 • Ελλείψει αερισμού, τα τμήματα των τοίχων που γειτνιάζουν με το δάπεδο επάνω από το περίπτερο φαινόταν γήινο, ασβέστη ή ταπετσαρία άλλαξαν το χρώμα, αποκτούσαν συχνά σκουριασμένη απόχρωση.

Σήμερα είναι γνωστό ότι ακόμη και η απουσία των αναφερόμενων χαρακτηριστικών δεν αποτελεί εγγύηση για ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο υποπεδίο. Οι λόγοι για τους οποίους η υγρασία συλλέγεται κάτω από τις σανίδες δαπέδου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Με εσφαλμένα διατεταγμένα στεγάνωση εξαερισμού υπόγειο, έλλειψη οπών αέρα διαμέσου του οποίου ο αέρας διαπερνά την πλακέτα να ρέει σωλήνες νερού, ή χειρότερα, αποστράγγιση.

Δεν σώζει το δωμάτιο με ακατάλληλο εξαερισμό, ακόμη και αν οι τοίχοι και οι οροφές στο κτίριο είναι κατασκευασμένες από επεξεργασμένο ξύλο. Το πάτωμα ενός ξύλινου σπιτιού, χωρίς αέρος, καταστρέφεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε κτίρια κανονικής πέτρας ή πλαισίου. Ο προστατευτικός εμποτισμός ή η επίστρωση διαπερνά βαθιά μέσα στο ξύλο μόνο μερικά χιλιοστά. Αν σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια των ξύλινων κορμών, δοκών ή σανίδων, ακόμη και αν εμποτιστούν, ο μύκητας επηρεάζει εύκολα το ξύλο.

Η μόνη διέξοδος είναι να κάνετε σωστά τον αερισμό δαπέδου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, η προέλευση των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Κάνουμε αερισμό δαπέδου

Συχνά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών με προβληματικά πατώματα υποτιμούν τη σημασία μιας επείγουσας λύσης του προβλήματος. Τα διαβρωμένα ξύλινα δάπεδα επισκευάζουν, σφραγίζουν, εξαλείφουν τις μικρότερες ρωγμές, μέσω των οποίων μπορεί να διαρρεύσει αέρας από το υποπεδίο. Σε γενικές γραμμές, κάνουν τα πάντα ακριβώς το αντίθετο. Οι ειδικοί σε περίπτωση προβλημάτων με την ανάπτυξη παθογόνων μορφών μυκήτων προτείνουν:

 1. Ανοίξτε τα δάπεδα και υπο-γεμίστε το πάτωμα με μια ολοκληρωμένη εξυγίανση.
 2. Όλα τα στοιχεία των πατωμάτων και των πατωμάτων στέλνονται στην πυρκαγιά, τα ράφια από τούβλα αντιμετωπίζονται με αντισηπτικά.
 3. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο φυσιολογικός φυσικός αερισμός είναι τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατάσταση απαιτεί την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Για παράδειγμα, αν η πηγή νερού κάτω από τις σανίδες δεν είναι αξιόπιστη και η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού είναι σαφώς ανεπαρκής.

Κατασκευή αερισμού δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, τρυπήματα για δάπεδα αερισμού τοποθετούνται στην κατασκευή θεμελίωσης. Ακόμη και αν το κτίριο ανεγερθεί σε θεμέλια πλακών, οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στη μάζα του σκυροδέματος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση για τα παράθυρα φράχτη. Η ροή του αέρα μέσω του παραθύρου εξαερισμού του υποπεδίου κατευθύνεται στη μικρότερη απόσταση από τον κατακόρυφο σωλήνα εξαγωγής του άξονα εξαερισμού. Όσο περισσότερο βρίσκεται ο αέρας τροφοδοσίας από την κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της εισόδου.

Στην πράξη, συνήθως πραγματοποιείται ο γενικός υπολογισμός του μεγέθους, του τμήματος και του ύψους του παραθύρου του σωλήνα εξαγωγής. Κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας, μερικά παράθυρα πρέπει να επικαλύπτονται εν μέρει ή, αντίθετα, να επεκταθούν, ώστε ο αερισμός κάτω από το πάτωμα να είναι πιο αποτελεσματικός. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τις υπάρχουσες οπές, εισάγονται επιπλέον παράθυρα εισροής.

Αν το υπόγειο του σπιτιού τακτικά υποβάλλεται σε πλημμύρες ή πλημμύρες, προκειμένου να κρατήσει το δάπεδο από την υγρασία, η αντίστροφη πλευρά των σανίδων δαπέδου ραμμένα πηχάκια, πάνω από το οποίο είναι τεντωμένο ένα παχύ φιλμ πολυαιθυλενίου. Σε αυτή την περίπτωση, μέρος των διοχέτευσης συνδέεται με αγωγούς αέρα με κενό εξαερισμού κάτω από το δάπεδο. Το δεύτερο μισό των καθαρισμών παραμένει ανοιχτό, αλλά ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίσταται στον αγωγό εξαγωγής. Η ταινία σβήνει καλά την ηχητική πίεση και το θόρυβο από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία.

Πώς να κάνετε τον αερισμό του δαπέδου σε ένα διαμέρισμα

Η αρχή του αερισμού των διαμερισμάτων δεν διαφέρει από το σχέδιο που χρησιμοποιείται για ιδιωτική κατοικία. Κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, οι αυλακωτές σανίδες είναι συσκευασμένες από άκρη σε άκρη σε εγκάρσιες δοκούς - υστερήσεις. Η απόσταση από το δάπεδο έως το πλάκας σκυροδέματος δαπέδου μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 40 cm. Το ποσό του χώρου κάτω από το δάπεδο είναι αρκετά ωστόσο να στηριχθεί όχι μόνο τη θέση των παραθύρων εξαερισμού, αλλά επίσης το τμήμα του σωλήνα εξαγωγής ώστε να παρέχουν επαρκή απόδοση του φυσικού αερισμού μεγάλο.

Για τα κτίρια από τούβλα θα ήταν επαρκής πολλαπλότητα των μονάδων αερισμού 6-7 σε πρίζες κουκούλα θα πρέπει να παρέχει μία 20% καλύτερη απόδοση για τα διαμερίσματα ισογείου πολλαπλότητα εξαερισμού θα πρέπει να φθάσει 10 μονάδες.

Οι είσοδοι αέρα εντοπίζονται συχνότερα στις πλαϊνές πλακέτες, σε μικρή απόσταση από τα παράθυρα ή άλλες πηγές δροσερού κρύου αέρα. Ένα βαρύτερο κρύο ρεύμα αέρα διεισδύει στο πλέγμα εξαερισμού μέσα στο χώρο κάτω από το δάπεδο, θερμαίνεται και, ακολουθώντας την πίσω πλευρά των σανίδων δαπέδου, ανατινάζει την υπερβολική υγρασία. Από κάτω από το πάτωμα η ροή κατευθύνεται προς το σύστημα εξαερισμού.

Παραδόξως, η παρουσία ρωγμών στο δάπεδο βελτιώνει την ανταλλαγή αερίων, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν προσθέτουν υγεία στους ιδιοκτήτες, αφού ο αέρας από κάτω από το δάπεδο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα σκόνης. Συχνά, όταν η επισκευή του πρώτου ορόφου, οι ιδιοκτήτες γεμίζουν προσεκτικά όλες τις ρωγμές, μαζί με τα παράθυρα εισαγωγής στα πλίνθια. Ως αποτέλεσμα, συσσωρεύεται υγρασία και το πάτωμα αρχίζει να ανακινείται έντονα. Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο εάν το δάπεδο καλύπτεται με κάλυμμα δαπέδου από πολυμερές. Επομένως, οποιαδήποτε επισκευή του δαπέδου πριν από τη σφράγιση των εγκοπών θα απαιτήσει τον καθαρισμό των παραθύρων εισαγωγής και των αγωγών εξαερισμού.

Συμπέρασμα

Εάν στις συνθήκες ενός διαμερίσματος υπήρχε πλημμύρα ή ατύχημα των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, μετά την εξάλειψη των πρώτων συνεπειών, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να μην ανοίξει το δάπεδο, αλλά να εισάγετε δύο αγωγούς αέρα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Ο πρώτος συνδέεται με ένα ανεμιστήρα φυσήματος, ο δεύτερος απλώς βγαίνει στο δρόμο. Για λίγες μέρες χωρίς πολύ εντατικό αερισμό, τα δάπεδα μπορούν να θεωρηθούν σωστά.

Εξαερισμός του δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι, πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σας

Πολύ συχνά, το δάπεδο του ιδιωτικού σπίτι έχει μια άκαμπτη προσκόλληση στα τοιχώματα, αλλά κατά προτίμηση να κάνει ακόμα ένα «πλωτό» δάπεδο, έχει ένα πάτωμα, με το δικό του ανεξάρτητο ίδρυμα του ότι το παράδειγμά της μικρής στήλες ή τους τοίχους. Αυτό γίνεται για να οργανωθεί χώρος αερισμού κάτω από το δάπεδο.

Περιεχόμενα

 • 1 Γιατί να χρησιμοποιείτε αερισμό δαπέδου;
 • 2 Επιλογές εξαερισμού για το πάτωμα
 • 3 Τρύπες για αερισμό στο θεμέλιο
 • 4 Πώς μπορώ να αερίζω τα δάπεδα σε ένα σπίτι που έχει ήδη κατασκευαστεί;

Γιατί χρειάζεστε αερισμό δαπέδου;

Ο αερισμός για ξύλινα δάπεδα είναι απαραίτητος για έναν απλό λόγο: ένα δέντρο χωρίς κατάλληλο αερισμό αρχίζει να σταματάει βαθμιαία και να σαπίζει, δηλαδή να καταρρέει. Και η βάση, το λεγόμενο τραχύ δάπεδο, στο οποίο θα τοποθετηθεί αργότερα ο θερμαντήρας, είναι από ξύλο. Η σταδιακή καταστροφή του δέντρου θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο γεγονός ότι μια μέρα το πάτωμα απλά αποτύχει. Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσω ολόκληρη τη δομή και να την τοποθετήσω ξανά, αυτή τη φορά σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος πολύ μεγαλύτερος από την κατάρρευση της κατασκευής του δαπέδου. Αυτοί είναι μύκητες και μούχλα, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν σε κρυφή υγρασία. Διαφορές από τρόπους μυκήτων για να προκαλέσουν καταστροφικές βλάβες στην υγεία των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι, προκαλώντας την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Και αν το σπίτι αντιμετωπίζει αυξημένη υγρασία, όταν η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη, αυτό είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος ανησυχίας. Ο αερισμός του ξύλινου δαπέδου είναι απαραίτητο πράγμα.

Επιλογές εξαερισμού για το πάτωμα

Υπάρχουν δύο τρόποι αερισμού για ξύλινα δάπεδα: φυσικός αερισμός και εξαναγκασμένος εξαερισμός. Με τον φυσικό εξαερισμό, ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο κάτω από το δάπεδο.

Αυτό επιτυγχάνεται με μια συσκευή των λεγόμενων blowouts, τα οποία είναι τρύπες αερισμού στο θεμέλιο. Αυτό δεν ρυθμίζει κουκούλες και πρόσθετες συσκευές αερισμού. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής, παρά τις σημαντικές απώλειες θερμότητας το χειμώνα. Για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας, τα χτυπήματα του χειμώνα συνήθως κλείνουν καλά με φελλό από ξύλο ή πηλό.

Όσο για τον εξαναγκασμένο αερισμό κάτω από το πάτωμα, είναι μια συσκευή εισροής και εξαγωγής αέρα.

Έχει αρκετά διαδεδομένη, αλλά έχει αρκετές ελλείψεις. Για παράδειγμα, ένας ισχυρός θόρυβος, ο οποίος μπορεί μόνο να ξεφορτωθεί με ειδικά σιγαστήρες. Που, παρεμπιπτόντως, πρέπει επίσης να αγοράσουν. Και αυτοί οι σιγαστήρες συχνά κοστίζουν περισσότερο από τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει έλλειψη κονδυλίων, τότε αυτός ο τύπος αερισμού θα εξυπηρετεί πιστά για πολλά χρόνια.

Τρύπες για αερισμό στο θεμέλιο

Οι τρύπες αέρα ή εξαερισμού πρέπει να γίνονται καλύτερα κατά τη φάση κατασκευής του σπιτιού. Για τη συσκευή εκρήξεων στη βάση, χρησιμοποιούνται αποκόμματα από μεταλλικούς σωλήνες ή ειδικά σχήματα που αγοράζονται στα καταστήματα. Οι αγωγοί είναι τοποθετημένοι σε ύψος περίπου 50 εκατοστών από το έδαφος, αν το ύψος της βάσης επιτρέπει. Αυτό το ύψος υπαγορεύεται από το ύψος, το οποίο φθάνει στο χιόνι το χειμώνα. Μετά από όλα, αν το χιόνι κλείσει τον αέρα, φυσικά δεν θα λειτουργήσει. Αλλά ο κύριος κίνδυνος είναι η εισροή αποψυγμένου νερού στο υπόγειο μέσω του αέρα.

Το μέγεθος της διαμέτρου του ανοίγματος πρέπει να είναι περίπου 10-11 εκατοστά. Ο αέρας πρέπει να τοποθετείται στον τοίχο κάθε 2-3 μέτρα. Προσπαθώντας να αποθηκεύσετε και να τοποθετήσετε μόνο μία οπή εξαερισμού στον τοίχο δεν συνιστάται, καθώς αυτές οι οπές δεν επαρκούν για καλό εξαερισμό. Το εξωτερικό προϊόν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τη γωνία του θεμελίου. Αυτό γίνεται για να αερίζεται το μέγιστο όλο το χώρο στο υπόγειο.

Πώς αερίζετε τα δάπεδα σε ένα σπίτι που έχει ήδη κατασκευαστεί;

Θα χρειαστεί μια ελάχιστη ποσότητα υλικών. Αυτό είναι, πρώτα απ 'όλα, σωλήνες για την εγκατάσταση αγωγών αέρα, εκτροπείς και σφιγκτήρες σωλήνων. Εάν οι τρύπες στο ίδρυμα δεν έγιναν εκ των προτέρων, θα πρέπει να τις γροθιάσουν. Αλλά το παιχνίδι, όπως λένε, αξίζει το κερί.

Οι σωλήνες εξάτμισης και τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του υπογείου. Η κουκούλα τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να περνά από την οροφή του υπογείου, να βγαίνει πάνω από τη στέγη περίπου μισό μέτρο. Ένα άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας θα πρέπει να βρίσκεται περίπου μισό μέτρο από το δάπεδο και το δεύτερο - 50 εκατοστά από το έδαφος.

Η διάμετρος των σωλήνων μπορεί να είναι αυθαίρετη, αλλά συνήθως για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούνται σωλήνες διαμέτρου 12 εκατοστών. Ένα τέτοιο μέγεθος θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ροή αέρα στο υπόγειο.

Πολύ συχνά, οι οπές αέρα κλειστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας. Αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω της σημαντικής ύψος της κάλυψης χιονιού, υπάρχει μια σταθερή τήξη χιονιού. Εξαιτίας αυτού, στο επίπεδο υπόγειο του αυξάνει την υγρασία σημαντικά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σήψη και zaplesneveniyu φέρουν δοκούς. Για να αποφευχθεί αυτό, απαιτείται συνεχής αερισμός. Όταν ο εξαερισμός είναι κλειστό στο υπόγειο αρχίζει να συσσωρεύεται υγρασία, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των μυκήτων και την εξάπλωση της σήψης.

Είναι για το λόγο ότι οι οπές αέρα το χειμώνα δεν μπορεί να κλείσει, και ότι το δάπεδο δεν ήταν κρύο, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν καλή θερμομόνωση. Ο λόγος για τη μεγάλη απώλεια θερμότητας είναι ότι το στρώμα θερμικής μόνωσης είναι πολύ λεπτό, το πάχος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά.

Ελέγξτε πόση θερμομόνωση είναι αξιόπιστη πολύ απλά - σε θερμοκρασία δωματίου 22 μοίρες, στο πάτωμα η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 μοίρες. Η διαφορά δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 7 βαθμούς. Εάν είναι μεγαλύτερο, τότε είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ποιοτική θερμομόνωση, αλλά όχι να κλείσει ο αέρας.

Εξαερισμός στο πάτωμα σε ιδιωτικό ξύλινο σπίτι

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου και του δαπέδου σε ένα ξύλινο σπίτι αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των ξύλινων κατασκευών από την εμφάνιση μούχλας, σήψης και μυκήτων.

Habitat σηπτικός βακτήρια και μύκητες είναι η υγρασία σε μηδενική θερμοκρασία, σε ένα κλειστό χώρο, αν δεν οργανώσει εξαερισμό του αέρα στη βάση του ιδρύματος, για ξύλινα δοκάρια και το υποδάπεδο θα επικεντρωθεί η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Η παρουσία υγρασίας στο υπόγειο, η ανάπτυξη μυκήτων και η σήψη θα οδηγήσει στην καταστροφή ξύλινων δομών.

Υπόγεια και πατώματα

Ένα ξύλινο σπίτι από ξύλο, κολλημένη ξυλεία και κορμούς στην κλασική εκδοχή ανεγέρθηκε πάνω σε ένα σκυρόδεμα από σκυρόδεμα, επιτρέποντας τη διαχωρισμό της ξύλινης δομής του κτιρίου από το έδαφος.

Ο χώρος ανάμεσα στο επίπεδο του εδάφους και το τραχύ δάπεδο με τις δοκούς είναι ένα υπόγειο. Στις δοκούς της οροφής συναρμολογείται η κατασκευή ενός τελειωμένου δαπέδου με θερμαντήρα. Το έδαφος κάτω από το δάπεδο δημιουργεί υγρασία από την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία, με τη μορφή ατμού, καθιζάνει σε ξύλινες κατασκευές, δημιουργώντας συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, την εμφάνιση μούχλας και μύκητες.

Φυσικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο φυσικός αερισμός τοποθετείται κατά την κατασκευή του θεμελίου

Προκειμένου να διατηρηθεί το δάπεδο σε ξύλινο σπίτι στο στάδιο του σχεδιασμού, παρέχεται μια συσκευή για τον φυσικό εξαερισμό του υπόγειου χώρου και πραγματοποιείται κατά την ανέγερση του θεμελίου.

Η παραδοσιακή βάση για ένα ξύλινο σπίτι είναι ένα χυτοπρεσσαριστό υπόβαθρο ή υπόγειο, το ίδιο ίδρυμα μπάντας ανεγερθεί σε μια πλάκα από σκυρόδεμα με ύψος τοίχου 2 μ.

Κατά το σχεδιασμό μιας θεμελίωσης λωρίδων πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η απώλεια θερμότητας από τη βάση του σπιτιού, με σφάλματα στο σχεδιασμό και παραβιάσεις της υπόγειου λειτουργίας, μπορεί να φτάσει το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Η ανέγερση μιας ρηχάς βαθιάς βάσης κάτω από ένα ξύλινο σπίτι είναι λανθασμένη. Η γη κάτω από το σπίτι το χειμώνα θα παγώσει, και το καλοκαίρι το στενό υπόγειου χώρου ύψους και η στενή θέση των δοκών από το έδαφος δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία αποτελεσματικού αερισμού των ξύλινων κατασκευών δαπέδων.

Μια ρηχή εμβάθυνση του υπογείου δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση ποιοτικού φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου, και το χειμώνα θα σχηματιστεί ένα στρώμα πάγου πάνω στην ξύλινη κατασκευή, η οποία την άνοιξη θα μετατραπεί σε νερό.

Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται πριν από τη χύτευση σκυροδέματος

Κατά την ανέγερση θεμελίωσης ταινιών, το τμήμα του υπογείου πάνω από το έδαφος είναι το ήμισυ του μεγέθους του υπόγειου τμήματος της ταινίας θεμελίωσης και είναι 500-600 mm. Κατά συνέπεια, το υπόγειο τμήμα είναι θαμμένο περισσότερο από ένα μέτρο.

Η πλάκα κάτω από την ταινία και η ταινία από το εξωτερικό στην περίμετρο είναι μονωμένη με σανίδες αφρού πάχους τουλάχιστον 50 mm. Αυτή η μόνωση θα προστατεύσει το πάγωμα του εδάφους στο υπόγειο και το ίδιο το ίδρυμα.

Το τμήμα του πλίνθου θεμελίωσης ταινία πριν το σκυρόδεμα χύνεται παρέχει διεξόδους βασίζεται σε 15:00 θεμέλια ταινία ένα μέγεθος ανοίγματος από 120 έως 120 mm ή 150 mm2.

Για καλό εξαερισμό, οι οπές γίνονται σε αντίθετα τοιχώματα η μία απέναντι από την άλλη για να δημιουργήσουν μια διαμπερή ροή αέρα. Εάν το σπίτι έχει ένα κεφαλικό τοίχωμα, κάτω από το οποίο ανεγείρεται η κορδέλα ίδρυσης, επίσης, οργανώνει οπές εξαερισμού, σε έναν άξονα με το εξωτερικό.

Η τοποθέτηση των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται στο πάνω μέρος του σκελετού, πιο κοντά στις δοκούς του δαπέδου.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Πριν από την κατασκευή του ιδρύματος, το φυτικό χώμα από την περιοχή κάτω από το σπίτι έχει αφαιρεθεί εντελώς, και το έδαφος στο χώρο είναι συμπαγές. Είναι επιθυμητό κάτω από το δάπεδο η απόσταση από το έδαφος μέχρι τις δοκούς να είναι επαρκής για την πιθανή επιθεώρηση των δομών ξύλινου δαπέδου και την εφαρμογή του αντισηπτικού διαλύματος.

Η παρουσία ενός φυτικού στρώματος στο υπόγειο προωθεί την επιπλέον υγρασία του αέρα και περιπλέκει τον ποιοτικό αερισμό του υπόγειου χώρου.

Η δοκός ή το βαθμονομημένο κούτσουρο της πρώτης κορώνας με τις δοκούς και το σκληρό δάπεδο πριν από την τοποθέτηση πάνω στο θεμέλιο καλύπτεται με αντισηπτικό υλικό που προστατεύει το ξύλο από τη διείσδυση υγρασίας.

Τοποθετήστε τον θερμαντήρα δαπέδου

Μεταξύ των δοκών της οροφής στο τραχύ δάπεδο τοποθετείται μόνωση, και οι δοκοί πηγαίνουν σε ένα καθαρό κάλυμμα δαπέδου.

Έτσι ώστε η μόνωση δεν διαρρέει δοκούς υγρασία με μόνωση, από το υπόγειο, κοντά στεγάνωσης ταινία, αλλά από την πλευρά του δωματίου - φιλμ φράγμα υδρατμών. Για τον εξαερισμό στο δάπεδο μεταξύ του τελικού διάκενο δαπέδου και μόνωση επιμένει 3-5 cm, το οποίο κυκλοφορεί τον αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των ανοιγμάτων στην πλίνθο.

Ο εξαερισμός του θερμαντήρα και του δαπέδου φινιρίσματος πραγματοποιείται με αέρα δωματίου, ο οποίος δεν επιτρέπει την συμπύκνωση υγρασίας στην επιφάνεια του φιλμ εμποτισμού ατμών.

Στη ζεστή εποχή, ο αέρας πρέπει να είναι ανοιχτός

Το καλοκαίρι οι οπές αέρα στη βάση είναι μονίμως ανοικτή, καθώς η συγκέντρωση του ρυθμού εξάτμισης των υπογείων υδάτων υψηλής υγρασίας, ενώ το χειμώνα η ένταση της εξάτμισης μειώνεται και αλέθεται σε υπόγεια όχι με απλή ψύξη, οι οπές αέρα κλειστά.

Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους μείον 15 έως 20 ° C το χειμώνα, ο εξαερισμός ανοίγει για εξαερισμό δύο φορές το μήνα και στις βόρειες περιοχές σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 ° C δεν πρέπει να ανοίξει.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος τρωκτικών στο υπόγειο και να προκληθεί βλάβη στο δέντρο, τα κενά για την θερμή περίοδο καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα. Η θέση των οπών εξαερισμού από τις γωνίες του κτιρίου δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 1 μέτρο για τον καλό αερισμό ολόκληρου του υπόγειου χώρου.

Για να αποφύγετε την είσοδο στον αέρα των ποντικών και των συντριμμιών, καλύψτε τις τρύπες με ένα πλέγμα

Μόλις σε 4 έως 5 χρόνια σε ξύλινες κατασκευές, εφαρμόζεται ένα αντισηπτικό διάλυμα στο υπόγειο και κάθε χρόνο η βλάστηση απομακρύνεται κάτω από το σπίτι και μπροστά από τις οπές εξαερισμού.

Για να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός του υπόγειου δικτύου στους ανεμιστήρες, οι σωλήνες εξάτμισης εγκαθίστανται για να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα, αυτό ισχύει για τα κτίρια που βρίσκονται σε πεδινή περιοχή όπου η κίνηση των μαζών του αέρα δεν είναι εντατική.

Κατά την οικοδόμηση ενός κτιρίου στο ισόγειο, δεν υπάρχει ανάγκη για αερισμό των δοκών και του τραχιού δαπέδου, καθώς το δάπεδο του υπογείου είναι κατασκευασμένο από πλάκα από σκυρόδεμα και το ίδιο το δάπεδο θερμαίνεται. Αλλά στο υπόγειο υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Σχετικά με το πώς να φτιάξεις τα προϊόντα, κοιτάξτε σε αυτό το βίντεο:

Είναι εξαναγκασμένος εξαερισμός με τη βοήθεια ανεμιστήρων, καυσαερίων και σωλήνων τροφοδοσίας, στην υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου ελέγχονται αισθητήρες και διατηρούνται σε βέλτιστο τρόπο.

Αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου

Ο αναγκαστικός αερισμός υποστηρίζεται από τους ανεμιστήρες

Ο εξαερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία μιας μεγάλης περιοχής είναι διατεταγμένος με βίαιο τρόπο, επειδή στον υπόγειο χώρο μέσα από ένα άνοιγμα σε μια μεγάλη περιοχή δεν δημιουργεί μια διαμπερή ροή αέρα.

Για την εκτέλεση εξαναγκασμένου εξαερισμού, χρησιμοποιείται σύστημα ανεμιστήρων με σωλήνες εξάτμισης και παροχής. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των σωλήνων εξαερισμού και της ισχύος των ανεμιστήρων, λαμβάνεται υπόψη ο όγκος των υπόγειων και δομικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία ροών αέρα που καλύπτουν όλα τα τμήματα της ξύλινης δομής.

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου συνδυάζεται συνήθως με τον αερισμό των χώρων του σπιτιού.

Ο εξαερισμός λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο, ο οποίος επιτρέπει τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης υγρασίας στα δωμάτια και την αποφυγή αυξημένης συγκέντρωσης υγρασίας και σχηματισμού καλουπιού σε περιοχές με ανεπαρκή αερισμό. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού, δείτε αυτό το βίντεο:

Αναγκαστική εξαερισμού λειτουργούν στην αυτόματη λειτουργία, επιτρέπει την ποιοτική να παρακολουθεί την κατάσταση της υγρασίας στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων και να αποτρέψει την εμφάνιση μυκήτων και των σηπτικών βακτηρίων πάνω σε ξύλινες κατασκευές.

Αερισμός δαπέδου

Κατά την επίλυση του προβλήματος της πλήρους εξαερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο ίδρυμα και στο πάτωμα. Ανεξάρτητα από το πόσο βελτιωμένο vozduhotok στοιχεία δομής των δεδομένων εξαρτάται από το δυναμικό αντοχή του σπιτιού, τη δυνατότητα να αποφύγουν τα κοινά προκαταλήψεις και στρεβλώσεις. Σκεπτόμενος αερισμός δαπέδου στο σπίτι - μια υπόσχεση της ήσυχης διαβίωσης για πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικά του αερισμού θεμελίων

Σε περίπτωση που το υπόγειο δεν διαθέτει χώρους υπογείων, ο εξαερισμός συνίσταται στο σχηματισμό στο υπόγειο του συστήματος παραγωγό. Αλλά στα περισσότερα σπίτια, τα υπόγεια είναι ένα βασικό στοιχείο, έτσι σε αυτά, όταν τοποθετούμε τον αερισμό του δαπέδου στις αντίθετες πλευρές του σκελετού, υπάρχουν κοιλότητες σε διαφορετικά επίπεδα. Έτσι, θα υπάρξουν διαφορές πίεσης, λόγω των οποίων οι ροές του αέρα θα κινηθούν στο χώρο του υπογείου. Πιο συχνά, το μέγεθος των εκρήξεων είναι 100x150 mm.

Συχνά τα δάπεδα σε ιδιωτικές κατοικίες κατά τα μονωμένα ισόγεια, έτσι ώστε η τοποθεσία και η ποσότητα των οπών αέρα εξαερισμού θα εξαρτάται από παράγοντες όπως η τοποθεσία τοπογραφία, δομικά χαρακτηριστικά της δομής, τις κλιματολογικές συνθήκες και την επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου.

Οικοδομική αναγκαιότητα του αερισμού δαπέδου

Υγρασία, που προκύπτουν κατά τη λειτουργία του σπιτιού, μπορεί να προκαλέσει την αναπαραγωγή σε υπόγεια αίθουσα μυκητιακών οργανισμών. Μόνο εάν το κτίριο διαθέτει αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού δαπέδου, υπάρχει πλήρης ανταλλαγή αέρα, εξαλείφοντας τη συσσώρευση υγρασίας.

Γρίλια εξαερισμού

Σύμφωνα με τη μέθοδο που έχει θεσπιστεί για τα ξύλινα σπίτια, το ζήτημα των υπόγειων χώρων αερισμού επιλύεται εγκαθιστώντας εξειδικευμένες σχάρες τοίχου εγκατεστημένες πάνω από τις τρύπες εξαερισμού (ή διαφορετικά ροζέτες) στο πάτωμα. Και εδώ υπάρχει ένα τέχνασμα: ο βέλτιστος χώρος για την διείσδυση σχάρων - κοινή μεταξύ δύο συμβουλίων. Σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή της κατάθλιψης ελαχιστοποιείται, πράγμα που σημαίνει ότι η αντοχή των σανίδων δαπέδου θα διατηρηθεί πλήρως.

Προς το παρόν, οι γρίλιες δεν είναι ενσωματωμένες, για τη σήμανση της συγκεκριμένης θέσης της εγκατάστασής τους, τα ρεύματα αέρα που προκύπτουν σε κάθε δωμάτιο υπολογίζονται υποχρεωτικά. Σε μεγαλύτερο βαθμό, οι μετακινήσεις αέρα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα, τη θέση και την ένταση της λειτουργίας των συσκευών θέρμανσης. Τα σημεία σύνδεσης των πλεγμάτων εξαερισμού πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, δηλαδή απαλλαγμένα από οικιακά αντικείμενα και έπιπλα.

Πτυσσόμενες σανίδες αερισμού

Εκτός από τη χρήση εξειδικευμένων σχάρων, αερισμού δαπέδου σε ιδιωτικό σπίτι μπορεί να ενισχυθεί με βάσεις αερισμού, εξοπλισμένες με ανοίγματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αέρα. Τυπικά, τέτοιες οπές έχουν διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 10-15 mm. Αυτές οι πλαϊνές σανίδες πρέπει να τοποθετηθούν σε αντίθετα τοιχώματα του δωματίου καθ 'όλο το μήκος τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί συστήνουν να εγκατασταθεί μόνο μια φούστα αερισμού κατά μήκος ενός από τους τοίχους. Το δάπεδο από το αντίθετο τοίχωμα θα βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμα και θα παρέχεται πλήρης ανταλλαγή αέρα για τον αερισμό δαπέδου με τη βοήθεια ενός σωλήνα εξαερισμού. Ο σωλήνας μπορεί να βγει έξω από το σπίτι σε επίπεδο περίπου 1,5 μέτρου, στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της έντασης της κίνησης των ρευμάτων αέρα.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να συμμετέχουν ειδικοί στον εξοπλισμό για τον αερισμό δαπέδου και το υπόγειο χώρο.

Στεφάνια σε μια βάση με λεπτή αυλάκωση για υπόγειο αερισμό

Εξαερισμός υπόγειου χώρου σε σπίτι με ρηχό θεμέλιο λωρίδων - φαίνεται ότι αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα, οι απαντήσεις στις οποίες είναι προφανείς σε κάθε ρωσικό samostroischiku. Με απλά χύνοντας ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο θεμέλιο στον ξυλότυπο, κόβονται σωλήνες αποχέτευσης ή ένα κουτί τεσσάρων σανίδων τοποθετούνται, έτσι ώστε τα contrails να είναι απέναντι το ένα το άλλο. Το λεπτόκοκκο θεμέλιο της κορδέλας χύνεται με σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη, τα μπαλόνια είναι έτοιμα. Είναι κλειστά με ράβδους, και το χειμώνα η "θερμότητα" συνδέεται με ένα θερμαντήρα. Έτσι και οι περισσότεροι αυτο-οικοδόμοι και shabashnikov, έτσι δεν είναι;

Λάθος (σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των εγχώριων SNiP και των διεθνών κτιρίων) Σε αυτόν τον παραδοσιακό λαϊκό σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας των καθαριστικών αέρος για τον εξαερισμό της θεμελιωμένης θεμελιακής βάσης, σχεδόν όλα, εκτός από την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι αναγκαία η εξαερισμός του υπόγειου χώρου της θεμελιώδους βάσης. Γιατί; Ας δούμε τι συμβαίνει στο υπόγειο χώρο ενός σπιτιού σε μια χαμηλή κορδέλα κορδέλα το καλοκαίρι και το χειμώνα, για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να αερίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι melkozaglublenny θεμέλιο της Γάζας με αεριζόμενο υπόγειο - μια παλιά έκδοση μιας εποικοδομητικής λύσης για προαστιακό και μονοκατοικίες, τη λειτουργία των οποίων απαιτεί πολλά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αν ανεγερθούν σε μια βάση ταινιών, έχουν έναν κλειστό (γεμάτο με άμμο) υπόγειο χώρο, πάνω από τον οποίο τοποθετείται μια πλωτή ή αιωρούμενη μονολιθική ενισχυμένη πλάκα δαπέδου. Γιατί οι δυτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προτιμούν μια τέτοια τεχνική λύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

Τεχνολογία θερμότητας και οικονομία: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος ή μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στο σπίτι geoteplo κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και να διατηρείτε δροσερό κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία του εδάφους, ακόμη και το χειμώνα, κυμαίνεται μεταξύ + 2 + 4 ° C. Έχοντας κάτω από το πάτωμα όχι περπατούμενο παγωμένο αέρα με θερμοκρασία -20 ° C, και ένα ζεστό έδαφος, μειώνετε σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο σπίτι και εξοικονομούμε τη θέρμανση. Για τα σπίτια πλαισίων, μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος στο έδαφος λειτουργεί ως θερμικός συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αντισταθμίζει τη μικρή θερμική ισχύ των τοιχωμάτων του σκελετού. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θέρμανση από το σύστημα "ζεστό δάπεδο" στο δάπεδο του σκυροδέματος.

Οικολογία και ασφάλεια ακτινοβολίας: μονολιθικά δάπεδα σκυροδέματος στο έδαφος, που τοποθετούνται στο φράγμα υδρατμών και ατμών αποτελούν εμπόδιο για τη διείσδυση ραδιενέργειας ραδιενεργού αέριου εδάφους στο σπίτι. Ο υπόγειος χώρος ενός κανονικού κτιρίου κατοικιών σε μια ρηχή κωνοφόρα βάση κορδέλας είναι μια δεξαμενή για τη συσσώρευση ραδονίου και πύλης για τη διείσδυση του ραδονίου στο σπίτι. Εάν δεν ξέρετε γιατί το ραδόνιο είναι επικίνδυνο, διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση των αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην αίθουσα για την ανθρώπινη υγεία.

Ανθεκτικότητα και άνεση: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος δεν υποφέρουν από υπερβολική υγρασία του υπόγειου χώρου, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κτίρια στα θεμέλιά λωρίδα καλοκαίρι melkozaglublennom δεν έχουν ένα φράγμα υδρατμών στο έδαφος με τη μορφή ενός συνεχούς ιστού πλαστικής μεμβράνης ή βουτυλικό καουτσούκ, σε ένα υπόγειο χώρο σταθερά υψηλή υγρασία λόγω της υγρασίας που εξατμίζεται από το χώμα. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο, συσσωρεύεται ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων, η περιοχή των εκρήξεων στο θεμέλιο είναι ανεπαρκής για επαρκή εξαερισμό. Εξαιτίας αυτού υποπεδίου διατηρείται συνεχώς υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί σε υγρασία ξύλινες κατασκευές κτιρίων, την επίθεσή τους με βιολογικούς παράγοντες (μούχλα, σήψη).

Το χειμώνα, όταν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλαφατίσετε produhi το θεμέλιο της Γάζας melkozaglublennyh, να «αναλάβει τη φροντίδα του θερμότητας» στο σπίτι, η υγρασία από το έδαφος συνεχίζει να ρέει μέσα στο κελάρι (έδαφος δεν παγώνει). Επίσης συνεχίζει να φτάνει στο υποπόλ και το ραδόνιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαερισμός του υποβάθρου και η θερμοκρασία των επιφανειών των εγκλεισμένων δομών είναι αρνητική, η υγρασία συμπυκνώνεται και παγώνει στις επιφάνειες των δαπέδων και των θεμελίων. Ο Radon βρίσκει επίσης το δρόμο του μέσα από τις ρωγμές και την χαλαρότητα των δαπέδων και των οροφών.

Για εκείνους τους αναγνώστες που δεν πιστεύουν ότι το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται το χειμώνα, μπορεί κανείς να αναφέρει τις απαιτήσεις των εγχώριων κανονιστικών εγγράφων. Σύμφωνα με το SNIP II-3-79 "Τεχνική Θερμότητας Κατασκευής" (Πίνακας 2), η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στον υπόγειο χώρο με τη θερμοκρασία επιφάνειας των υπογείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 2 ° C. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν εκρήξεις στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Μην κλείνετε τον αέρα στην κορδέλα το χειμώνα - βλάπτετε την υγεία του σπιτιού και τη δική σας! Κρατήστε τη θερμότητα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κλειστές τρύπες αέρα στην ίδρυση και επαρκή μόνωση οροφών: τουλάχιστον 20 cm από πετροβάμβακα (δεν 5-10-15 cm - όπως συνήθως κάνει ερασιτέχνες κατασκευαστές και οι βοηθοί τους από την Κεντρική Ασία).

Τώρα σχετικά με το μέγεθος της εξαερισμού για εξαερισμό σε μια ρηχή ταινία θεμέλια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτοσχέδιων θεμελιώσεων ρηχών ιμάντων, η περιοχή αερισμού για εξαερισμό είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, για τον αερισμό ενός υπόγειου χώρου των 100 m 2, 25 στρογγυλά στην διατομή των διαμέτρων 11 cm απαιτούνται, και όχι 4-8 όπως γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρήτρας 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Κατοικίες) στα εξωτερικά τοιχώματα των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών που δεν διαθέτουν εξαερισμό, μια περιοχή όχι μικρότερη από το 1/400 του χώρου δαπέδου του τεχνικού υπόγειου χώρου, υπόγειο, ομοιόμορφα τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων. Η περιοχή ενός εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, η συνολική περιοχή αερισμού για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της επιφάνειας του υπογείου [σημείο 3.1 Οδηγός για το MGSN 2.02-97]. Επίσης στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης ραδονίου στο σπίτι.