Σύστημα εξαερισμού για καταστήματα

Σύμφωνα με τα δεδομένα και τις βασικές διατάξεις του SNiP 2.04.05-91 στα καταστήματα τροφίμων πρέπει να διατηρούνται οι παράμετροι του αέρα (μέση θερμοκρασία αέρα, εσωτερική υγρασία κ.λπ.). Για την κάλυψη των βασικών απαιτήσεων, τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής και τα συστήματα κλιματισμού χρησιμοποιούνται στην περιοχή πωλήσεων του καταστήματος, στις αποθήκες και στα βοηθητικά δωμάτια. Τα συστήματα αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα ειδικού εξοπλισμού, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι η εισροή καθαρού αέρα, καθώς και ο καθαρισμός, η υγρασία, η ψύξη και η θέρμανση.

Η απλούστερη έκδοση είναι ένα σύστημα με εγκατεστημένους ανεμιστήρες που αντλούν αέρα στους διακόπτες. Μερικοί από αυτούς διανέμουν φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο, ένα άλλο μέρος βγάζει και ρίχνει τον αέρα εξαγωγής. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται σπάνια, λόγω των περιορισμών του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δυνατό να συμπεριληφθεί ένας αριθμός συσκευών στο σύστημα εξαερισμού:

 • διάφορα φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • ένα μπλοκ του συστήματος θέρμανσης αέρα (με διαφορετική μέθοδο θέρμανσης).
 • σύστημα ψύξης (διαφορετικοί τύποι εναλλακτών θερμότητας) ·
 • μια μονάδα υγροποίησης, για παράδειγμα με τη μορφή ενός θαλάμου ακροφυσίου για τον ψεκασμό υγρασίας κλπ.


Εφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση

Τα συστήματα αερισμού στα καταστήματα πρέπει να έχουν μηχανικά κίνητρα, Ο φυσικός αερισμός δεν χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού για καταστήματα. Για να διασφαλιστεί η υγιεινή και τα τεχνικά πρότυπα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις, ολόκληρος ο όγκος εισερχόμενου αέρα πρέπει να αντισταθμίζεται πλήρως (κατά 98-100%) από το σύστημα εξάτμισης.

Σχεδιάζοντας τον εξαερισμό καταστημάτων διαφορετικών κατευθύνσεων, έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις σαφείς και σαφείς απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων, αλλά σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να ικανοποιήσετε τα δικά σας χαρακτηριστικά. Ανάλογα με τον προσανατολισμό του καταστήματος, το έργο έχει τις δικές του ατομικές απαιτήσεις. Σχεδιάζοντας τον εξαερισμό των καταστημάτων παντοπωλείου, μια πιο σύνθετη και πιο απαιτητική διαδικασία, σε σύγκριση με το σχεδιασμό του εξαερισμού σε καταστήματα ένδυσης, παπούτσια κ.λπ.

Μπορείτε να λάβετε δωρεάν ένα σχέδιο σκίτσου και το κόστος του αερισμού του καταστήματός σας δωρεάν

Σχεδιασμός αερισμού καταστημάτων - τη διαδικασία του συστήματος, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη:

 • απαιτήσεις κανονιστικών εγγράφων ·
 • τα γενικά μεγέθη των χώρων.
 • τον κύριο κατάλογο του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την ψύξη των τροφίμων (ψυγεία, χώροι ψύξης γάλακτος, τυρί, κρέας κλπ.) ·
 • πρόσθετες εισροές θερμότητας ·
 • χωρητικότητα εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Μόνο μετά τη συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών, ένας ειδικός επιλέγει μια περισσότερο προτιμώμενη μέθοδο παροχής των απαραίτητων παραμέτρων, υπολογίζει τον αριθμό και τον τύπο του απαραίτητου εξοπλισμού εξαερισμού.
εξαερισμού κατάστημα σε ένα κτίριο πρέπει να εγκατασταθεί και μετά την πλήρη προκαταρκτική μελέτη του αντικειμένου και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις 41-01-20003 απόκομμα «θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού». Αυτό το έγγραφο είναι γραμμένο με την απόσταση που θα εγκατασταθεί η συσκευή εκπομπής ρύπων σε σχέση με κατοικίες.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής του καταστήματος επιλύει ταυτόχρονα διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα:

 • το πιο σημαντικό - παρέχει αεροπορική ανταλλαγή στο δωμάτιο, η οποία δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον για τους πελάτες και το προσωπικό?
 • αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές, την υπερβολική θερμότητα, τις επιβλαβείς ουσίες, την υγρασία.
 • ρυθμίζει την ισορροπία οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

Αναλάβει τη φροντίδα του εξαερισμού κατάστημα είναι απαραίτητη στο στάδιο της ανάπτυξης ενός επιχειρηματικού σχεδίου, όπως η ελέγχουσα θεσμικό όργανο όπως Rospotrebnadzor, αρχές πυρασφάλειας δεν δίνουν το δικαίωμα να ανοίξει χώρο των πωλήσεων, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό εξαερισμού.

Ο εξαερισμός του καταστήματος απαιτεί υπολογισμό, σχεδιασμό και επαλήθευση της συμμόρφωσης με τα βασικά κανονικοποιητικά έγγραφα, τα οποία επιλύονται στην εταιρεία μας.

Υπολογισμός και σχεδιασμός του εξαερισμού

Για να αρχίσετε να υπολογίζετε τον εξαερισμό στο πάτωμα πρέπει να γνωρίζετε:

 • ο όγκος του δωματίου στον οποίο θα διεξαχθεί ο αερισμός
 • εκτίμηση του εκτιμώμενου αριθμού εργαζομένων και επισκεπτών (ο απαιτούμενος όγκος αέρα είναι 20 m 3 / h ανά επισκέπτη, 60 m 3 / h ανά υπάλληλο)

Για έναν επισκέπτη, βασιζόμενο σε κανονιστικά έγγραφα, ήτοι SNiP 2.08.02-89 * "Σχεδιασμός επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου", είναι απαραίτητο:

 • για 3,5 τ.μ. για τις αίθουσες των καταστημάτων επίπλων, τα ραδιόφωνα και τα ηλεκτρικά είδη, τον αθλητικό εξοπλισμό και τον κατάλογο, τα βιβλία, τα κοσμήματα, καθώς και τα καταστήματα μουσικής.
 • σε 2,5 τ.μ. για άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Επίσης σε αυτό το SNiPe αναφέρεται ότι για ένα άτομο θα πρέπει να υπάρχουν 20-60 m 3 / h.

Πριν αγοράσετε τον εξαερισμό του καταστήματος, πρέπει να υπολογίσετε τα πάντα και να λάβετε υπόψη τις πολλές διαφορετικές παραμέτρους που αναφέρονται παραπάνω. Επιπλέον, η εγκατάσταση εγκαταστάσεων σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης απαιτεί μια επαγγελματική προσέγγιση. Τα σφάλματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβη οποιουδήποτε εξοπλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει να λειτουργεί.

Ένα μη λειτουργικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λόγος ελέγχου από μια επιθεώρηση πυρκαϊάς, καθώς και από άλλες αρχές παρακολούθησης και ελέγχου. Για το λόγο αυτό, ο υπολογισμός του εξαερισμού στο κατάστημα πρέπει να γίνει επαγγελματικά λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές τεχνικές απαιτήσεις και τα καθιερωμένα νομικά έγγραφα.


Απαιτήσεις για τον αερισμό των καταστημάτων λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές διαδικασίες των αντικειμένων

Αν στο πολυκατάστημα υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για την πώληση αγαθών διαφορετικών ομάδων που απαιτούν μεμονωμένες παραμέτρους αέρα, τότε για τις δικές τους εγκαταστάσεις, το δικό τους σύστημα είναι εξοπλισμένο. Αυτές είναι γενικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται.

 • θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, για παράδειγμα, μια οπή εξαερισμού μανάβικο πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει την απορρόφηση της πλεονάζουσας θερμότητας από το καθεστώς του ειδικού εξοπλισμού, οι άνθρωποι, καθώς και όλες οι μορφές της ακτινοβολίας, πάντα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τον έλεγχο MAC του διοξειδίου του άνθρακα ή το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ·
 • Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι για τους αγοραστές και τους πωλητές η κατανομή των CO2, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας και την περίοδο του έτους, σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και τους τυπικούς υπολογισμούς, είναι περίπου 20 λίτρα. ανά ώρα ανά άτομο.
 • για καταστήματα που βρίσκονται σε 1 ορόφους δημόσιων κτιρίων, πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν αυτόνομα συστήματα εξαερισμού, ανεξάρτητα από τα συστήματα εξαερισμού άλλων τμημάτων της κατασκευής.
 • σε χώρους κελάρι είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια φυσική κουκούλα με ξεχωριστά κανάλια εκροής, αεραγωγούς?
 • Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα συστήματα αερισμού γενικής ανταλλαγής, που προέρχονται από τα λοβό και τα κυλικεία.
 • Η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στον εξωτερικό αέρα εξωτερικά λαμβάνεται επίσης υπόψη. τυπικές παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη: στην πόλη - 0,5 l / m3, έξω από την πόλη 0,4 l / m3,
 • κάνοντας το έργο του εξαερισμού του καταστήματος, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι θερινές και χειμερινές θερμοκρασίες, και κατά συνέπεια οι τρόποι θέρμανσης και ψύξης?
 • σε χώρους φόρτωσης και εκφόρτωσης συνιστάται η τοποθέτηση κουρτινών αέρα-θερμότητας προκειμένου να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για ένα αποτελεσματικό φράγμα για ρεύματα ψυχρού αέρα κατά τη χειμερινή περίοδο.


Υπολογισμός και σχεδιασμός του εξαερισμού

Για να ξεκινήσετε τον υπολογισμό και την επιλογή του εξαερισμού στο πάτωμα πρέπει να γνωρίζετε μερικές βασικές παραμέτρους:

 • προορισμός των χώρων του καταστήματος (αίθουσες, αποθήκες, αποθήκες κ.λπ.) ·
 • Περιοχές και όγκοι χώρων στους οποίους είναι απαραίτητος ο εξαερισμός του αέρα.
 • εκτίμηση του εκτιμώμενου αριθμού εργαζομένων και επισκεπτών.

Στηριζόμενο σε κανονιστικά έγγραφα, ήτοι SNiP 2.08.02-89 * "Σχεδιασμός επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου", για έναν επισκέπτη είναι απαραίτητο:

 • για 3,5 τ.μ. για τις αίθουσες των καταστημάτων επίπλων, τα ραδιόφωνα και τα ηλεκτρικά είδη, τον αθλητικό εξοπλισμό και τον κατάλογο, τα βιβλία, τα κοσμήματα, καθώς και τα καταστήματα μουσικής.
 • σε 2,5 τ.μ. για άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Επίσης σε αυτό το SNiPe αναφέρεται ο απαραίτητος όγκος αέρα για κάθε άτομο:

 • 20 m 3 / h ανά επισκέπτη,
 • 60 m 3 / h ανά εργαζόμενο.


Ένα παράδειγμα. Η μέση αποθηκευτική περιοχή είναι 200-250 m 2. Τα τρία τέταρτα του χώρου του καταστήματος καταλαμβάνουν εμπορικό εξοπλισμό. Αυτό δείχνει ότι στην ελεύθερη πρόσβαση, για τους αγοραστές παραμένει 50-60 m 2.

Σύμφωνα με το SNiP 2.08.02-89 * 2.5 m 2 ανά άτομο, προκύπτει ότι στο κατάστημα δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 20-25 αγοραστές κάθε φορά. Για έναν δεδομένο αριθμό αγοραστών απαιτείται 800-1000 m 3 / h.

Ο μέσος αριθμός των εργαζομένων στο κατάστημα είναι 6, για κάθε εργαζόμενο θα πρέπει να διατίθενται 60 m 3 / h. Ως αποτέλεσμα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να εξασφαλίζεται σε ποσότητα ≈ 1400 m 3 / h.

Αυτή η ποσότητα αέρα πρέπει να διανέμεται από το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, μέσω των αγωγών αέρα στις μονάδες διανομής αέρα. Αυτή η ποσότητα αέρα μπορεί να μειωθεί με ανακύκλωση αέρα, σε χώρους χωρίς χημικές, τοξικές, συνθετικές, εύφλεκτες ουσίες και υγρά. Για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας το χειμώνα, η ανάκτηση θερμότητας χρησιμοποιείται συχνά.


Πώς να πάρετε ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας;

Πριν αγοράσετε τον εξαερισμό του καταστήματος, πρέπει να υπολογίσετε τα πάντα και να παρέχετε τις πολλές διαφορετικές παραμέτρους που αναφέρονται παραπάνω. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του συστήματος σε ένα κατάστημα λιανικής απαιτεί μια επαγγελματική προσέγγιση. Τα σφάλματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβη οποιουδήποτε εξοπλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει να λειτουργεί. Ένα μη λειτουργικό σύστημα αερισμού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν ελέγχονται από μια επιθεώρηση πυρκαϊάς, καθώς και από άλλες αρχές παρακολούθησης και ελέγχου. Για το λόγο αυτό, οι εργασίες εγκατάστασης αερισμού στο κατάστημα πρέπει να γίνονται επαγγελματικά λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές τεχνικές απαιτήσεις και τα καθιερωμένα νομικά έγγραφα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Δεν αξίζει να σώζουμε και να αναζητούμε τη φθηνότερη λύση.


Το σύνολο των εργασιών, από το σχεδιασμό έως την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο κατάστημα, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα.

Αν χρειαστεί να υπολογίσετε το κόστος σχεδίασης και εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού στην περιοχή πωλήσεων, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε, να επιλέξετε τις απαραίτητες παραμέτρους και την απαιτούμενη διάταξη εξοπλισμού. Επίσης, θα σας συμβουλέψουμε για εντελώς δωρεάν σχετικά με τυχόν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα εξαερισμού του μελλοντικού σας καταστήματος.

Πραγματοποιήστε δωρεάν διαβούλευση με τον μηχανικό αερισμού του καταστήματος

Συστήματα εξαερισμού στα καταστήματα

Κάθε κατάστημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα επικοινωνιών μηχανικής. Η ανταλλαγή του αέρα είναι ένα στοιχείο χωρίς το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εμπορική δραστηριότητα.

Οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ποιοτικό αερισμό

Ο εξαερισμός της αποθήκης πρέπει να πληροί ορισμένες απαιτήσεις, έτσι ώστε το μικροκλίμα όσον αφορά τη θερμοκρασία, την υγρασία και την παροχή καθαρού αέρα να παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για το προσωπικό, τους επισκέπτες και την αποθήκευση των εμπορευμάτων.

Εργασίες και τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα στο κατάστημα

Ο εξαερισμός, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου του εμπορίου, θα πρέπει να επιλύσει τα ακόλουθα καθήκοντα:

 1. Παροχή καθαρού αέρα σε όλα τα δωμάτια.
 2. Η απόσυρση μάζας αέριων αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις.
 3. Θέρμανση ή ψύξη των αέριων μαζών στις περιοχές πωλήσεων.
 4. Διατηρήστε τη βέλτιστη υγρασία.
 5. Καθαρισμός εισερχόμενου αέρα.

Τα καταστήματα είναι εξοπλισμένα με μικτά συστήματα ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής καυσαερίων. Τα μικρά καταστήματα περιορίζονται στον εξαερισμό ενός φυσικού τύπου, όπου η εισροή και η εκροή αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στο δρόμο και εντός των χώρων. Η μέγιστη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου, όπου μπορείτε να κάνετε με φυσικό τύπο ανταλλαγής αέρα, είναι 400 τετραγωνικά μέτρα. m.

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά κέντρα, τα μεγάλα παντοπωλεία είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικά συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούν εξοπλισμό αερισμού, φιλτραρίσματος, κλιματισμού και θέρμανσης. Τα καταστήματα καταναγκαστικής προμήθειας αέρα είναι εξοπλισμένα με ψυγεία: λαχανικά, φρούτα και μπίρα.

Για αίθουσες μέχρι 500-600 τετραγωνικών μέτρων. m. συνιστώνται αναρτητήρες. Σε δωμάτια άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων. m. Εγκαθίστανται αρκετές γραμμές εξαερισμού, οι οποίες συνδυάζονται σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει επανακτήτες και μονάδες κλιματισμού.

Επιτρέπεται η εγκατάσταση συστημάτων με ανακυκλοφορία αέρα σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα. Τέτοια συστήματα ανταλλαγής αέρα απαγορεύονται μόνο σε εγκαταστάσεις με χημικά και εύφλεκτα υλικά. Η ιδιαιτερότητα της ανακύκλωσης είναι η κυκλική χρήση του αέρα, η οποία επαναλαμβάνεται δια του συστήματος, φιλτράρεται και δοσολογείται "αραιωμένη" με φρέσκο ​​οξυγόνο.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι εξοπλισμένα με συστήματα πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα. Αυτό το όνομα φοριέται από τη συσκευή, υγρό ψύξης. Η ψύξη πραγματοποιείται λόγω συμπίεσης ατμών ή κύκλων ψύξης απορρόφησης. Μετά την ψύξη στο ψυκτικό συγκρότημα, το υγρό τροφοδοτείται στους μηχανισμούς ανταλλαγής θερμότητας (πηνία ανεμιστήρα) μέσω των οποίων ρέει ο αέρας.

Ψαλίδι ανεμιστήρα - συσκευή, ψυκτικό υγρό. Χρησιμοποιείται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα

Η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά την ψύξη αφαιρείται από το κτίριο. Εκτός από το ψύκτη και το πηνίο ανεμιστήρα, περιλαμβάνονται τα εξής:

 • σωληνώσεις για την κυκλοφορία του υγρού και του αέρα μέσω του συστήματος.
 • Υδραυλική μονάδα που λειτουργεί ως αντλιοστάσιο.
 • αυτόματο σύστημα ελέγχου.

Το πηνίο ψυκτικού ανεμιστήρα ξεπερνά ακόμα και τα διαχωρισμένα συστήματα στις δυνατότητές του. Πλεονεκτήματα του πηνίου ψύκτη-ανεμιστήρα ως μια παραλλαγή του εξαερισμού:

 1. Ο χώρος στον οποίο είναι δυνατόν να εξοπλιστεί το σύστημα καθορίζεται μόνο από την χωρητικότητα της μονάδας ψύξης και από τον αριθμό των μηχανισμών ανταλλαγής θερμότητας.
 2. Μην τοποθετείτε εξωτερικά τεμάχια εκτός των τοίχων του κτιρίου. Ο εξοπλισμός κατέχει περιορισμένο χώρο ακόμη και όταν καλύπτει μεγάλες αίθουσες εμπορικών συναλλαγών.
 3. Η απόσταση μεταξύ των στοιχείων εργασίας είναι απεριόριστη.
 4. Ασφάλεια.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Η διευθέτηση του καταστήματος πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις διαφόρων αρχών ελέγχου, μεταξύ των οποίων σημαντικό ρόλο παίζει η υγειονομική-επιδημιολογική και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο εξαερισμός σχεδιάζεται και εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Οι απαιτήσεις εξαερισμού καθορίζονται στους Κανόνες και Κανονισμούς Κτιρίων (SNiP) 2.08.02-89 "Δημόσια κτίρια και κατασκευές".

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Είδος της οργάνωσης της διαδικασίας ανταλλαγής αερίων.
 2. Περιοχή του δωματίου.
 3. Προγραμματισμένη συμμετοχή.
 4. Τύπος εμπορικών χώρων.

Γενικές απαιτήσεις για SNIP:

 1. Εάν ο χώρος διανομής βρίσκεται σε κτίριο για άλλο σκοπό (κατοικία κατοικίας), το σύστημα εξαερισμού της αποθήκης πρέπει να διαχωριστεί από το γενικό σύστημα ανταλλαγής αέρα.
 2. Οι κατακόρυφες σωλήνες αερισμού εξαγωγής ανεβαίνουν πάνω από το κάλυμμα ή την επιφάνεια επίπεδης οροφής κατά τουλάχιστον 100 cm.
 3. Τα δωμάτια για ψύξη λαχανικών, φρούτων, χόρτων είναι εξοπλισμένα με ένα ξεχωριστό σύστημα αναγκαστικής παροχής αέρα. Ο εξοπλισμός ψύξης κατά τη λειτουργία δημιουργεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία απαιτεί πρόσθετα μέτρα για την κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα.
 4. Το σύστημα παροχής αναγκαστικού αέρα είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και σύστημα θέρμανσης.
 5. Τα σημεία εισαγωγής αέρα βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 200 cm από το έδαφος. Για συστήματα εισροής επιλέγονται οι τόποι με τη μικρότερη ρύπανση (απόσταση από το οδόστρωμα, συμφόρηση ατόμων, αντικείμενα εκπομπών βιομηχανικών επιχειρήσεων).
 6. Οι χώροι πλήρωσης και πλύσης είναι εξοπλισμένοι με ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.

Ο χώρος πλήρωσης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού

Σχεδιασμός και υπολογισμός

εμπορικά κέντρα Εξαερισμός σχεδιαστεί με τη συμμετοχή ειδικών που αναλύουν όλες τις βασικές παραμέτρους (δομή του κτιρίου, περιοχή, την ονομασία, τη συμμετοχή, διαθέσιμο εξοπλισμό, και ούτω καθεξής. Δ), Προετοιμασία σχέδια και υπολογισμοί, σηκώστε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το τελικό έργο επιθεωρείται από τις κρατικές αρχές ελέγχου. Μόνο μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού. Η συντήρηση του εξαερισμού ανατίθεται σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Σημαντικοί παράγοντες για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού:

 • την παράμετρο πολλαπλότητας.
 • αριθμός ατόμων.

Ο υπολογισμός του εκτιμώμενου αριθμού ατόμων βασίζεται στον τύπο του καταστήματος και της περιοχής. Στα παντοπωλεία ένα άτομο πέφτει σε κάθε 2,5 τ.μ. m.

Σε μη καταστήματα τροφίμων - ένα άτομο για κάθε 3,5 τετραγωνικά μέτρα. μ. Αν το κατάστημα είναι αναμεμειγμένο, η συμμετοχή υπολογίζεται σε σχέση με το κατάστημα μη τροφίμων, δηλαδή για κάθε 3,5 τ.μ. m.

Η ανταλλαγή αέρα ανά άτομο σε ένα εμπορικό κέντρο πρέπει να υπερβαίνει τα 20 κυβικά μέτρα. m σε 60 λεπτά. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει τουλάχιστον 60 κυβικά μέτρα. μ. ανά ώρα.

Υπολογισμός για ένα μικρό κατάστημα μπύρας:

 • η περιοχή του εμπορικού κέντρου είναι 200 ​​τετραγωνικά μέτρα. m;
 • εμπορεύονται αποκλειστικά μπύρα και τρόφιμα ·
 • ο αριθμός των αγοραστών είναι περίπου 80 (200 διαιρούμενος με 2,5).
 • 5 μόνιμους υπαλλήλους.
 • κατανάλωση αέρα - 80 * 20 cu. m. + 5 * 60 cu. m = 1900 cu. μ. ανά ώρα.

Το σύστημα εξαερισμού, οι διαμέτρους των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής, η χωρητικότητα του εξοπλισμού για την αποθήκη πώλησης μπύρας και τροφής θα καθοριστεί με υπολογισμένη παράμετρο 1900 κυβικών μέτρων. μ. ανά ώρα.

Ο επαγγελματικός υπολογισμός συνεπάγεται τη χρήση της παραμέτρου πολλαπλότητας. Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στα καταστήματα δείχνει πόσες φορές θα πρέπει να ενημερώνεται η εγκατεστημένη ποσότητα αέρα στον χώρο ανά μονάδα χρόνου. Ο δείκτης υπολογίζεται με ειδικούς τύπους. Για τον υπολογισμό της πολλαπλότητας της ανταλλαγής αέρος στους πίνακες ορίων συναλλαγών χρησιμοποιούνται.

Σημαντικά κριτήρια για την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι ο θόρυβος. Ο θόρυβος πρέπει να ανταποκρίνεται στα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα. Για να ρυθμίσετε αυτούς τους δείκτες, χρησιμοποιούνται απορροφητήρες ήχου. Μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπο του εξοπλισμού από το θόρυβο.

Συσκευή εξαερισμού

Όπως προαναφέρθηκε, ο εξαερισμός στην αποθήκη αποτελείται από μονάδες παροχής και εξαγωγής. Η φυσική γραμμή τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένη με ειδικές βαλβίδες εξαερισμού εγκατεστημένες στους τοίχους.

Το σύστημα τροφοδοσίας για μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι μια σύνθετη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας αποτελείται από πολλά στοιχεία. Ένας από αυτούς είναι η μάσκα

 • σχάρα;
 • τη βαλβίδα αέρα.
 • φίλτρο;
 • μια ηλεκτρική θερμάστρα?
 • αισθητήρα καναλιού.
 • ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας.
 • απορροφητής ήχου ·
 • Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα
 • ελεγκτή για ηλεκτρικό θερμαντήρα.
 • αισθητήρα καναλιού.
 • δίκτυο αεραγωγών ·
 • σχάρες?
 • διαχύτες.

Ο θερμαντήρας είναι θερμαντήρας καναλιών.

Η διαδικασία θέρμανσης στη συσκευή πραγματοποιείται μέσω σωλήνων, μέσω των οποίων τροφοδοτείται θερμαινόμενος αέρας ή νερό. Στο σημείο πώλησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανακτητές - θερμαντήρες αέρα, στους οποίους ο εκκενωμένος αέρας συμμετέχει στη θέρμανση του εισερχόμενου φρέσκου οξυγόνου.

Το σύστημα εξάτμισης φυσικού τύπου συνεπάγεται την αφαίρεση επιπλέον αγωγών εξαερισμού στην οροφή, παρόμοιων με εκείνους που προβλέπονται ήδη για φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Το σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης είναι επίσης πολύπλοκο και περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο στοιχείων (φίλτρα, ανεμιστήρες, απορροφητήρες θορύβου).

Πολλοί στο άνοιγμα του καταστήματος αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης ειδικού συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο κάτω από το κατάστημα. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Υπάρχει μόνο μία διέξοδος - είναι απαραίτητο να επισκευαστεί και να εγκατασταθεί ένα ανεξάρτητο σύστημα προμήθειας και εκχύλισης. Τα κανάλια τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένα στον τοίχο με τη βοήθεια της εγκατάστασης βαλβίδων και ο απορροφητήρας έλκεται κατά μήκος της οροφής και οδηγείται προς τα έξω κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες.

Εξαερισμός του μπακάλικου

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Για πολύ καιρό, οι ημέρες κατά τις οποίες οι έμποροι ασχολούνταν με ανειδίκευτο έργο - άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων, εκκίνηση χειροκίνητων ανεμιστήρων κ.λπ., έχουν βυθιστεί στη λήθη. Οι επαγγελματίες δεν έχουν χρόνο να χάσουν χρόνο οργανώνοντας το φυσικό εξαερισμό χειροκίνητα. Το προσωπικό του καταστήματος πρέπει να αποσυνθέσει τα προϊόντα, να ελέγξει την ημερομηνία λήξης, να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Επομένως, η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο κατάστημα, η επιλογή του τεχνικού εξοπλισμού, ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς από εταιρείες κλιματισμού. Χωρίς ένα άνετο κλίμα στα εμπορικά περίπτερα, είναι αδύνατο να διατηρηθούν οι καταναλωτικές ιδιότητες των προϊόντων διατροφής.

Ποια δεδομένα χρειάζονται για τον σχεδιασμό του εξαερισμού στο παντοπωλείο:

 • πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής.
 • Συνολικό μέγεθος δωματίου
 • Προσέγγιση εκτιμώμενου αριθμού επισκεπτών και υπαλλήλων καταστημάτων.
 • αριθμός και ισχύς των διατάξεων φωτισμού.
 • ενδεχόμενοι χώροι φιλοξενίας συσκευών κεντρικού αέρα.

Όλα αυτά τα δεδομένα αποκτώνται από τους μηχανικούς μας με βάση την επικοινωνία με τους πελάτες και την αναχώρηση από τον ιστό για διεξοδική διάγνωση. Μόνο μετά από αυτό οι εμπειρογνώμονες μπορούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα σχετικά με το κατά προσέγγιση κόστος του έργου αερισμού και κλιματισμού του καταστήματος τροφίμων και μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσουν την ΤΚ και να επιλέγουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ανάπτυξη του έργου του κατάλληλου αερισμού των εμπορικών χώρων

Κατά την ανάπτυξη ενός αρμόδιες εξαερισμού με μηχανική κίνηση στα εμπορικά κέντρα, προορισμός των τροφίμων, λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο την τεχνολογία και τους τεχνικούς παράγοντες, αλλά και την αρχιτεκτονική διαρρύθμιση του κτηρίου. Οι ειδικοί των Μηχανικών Συστημάτων λαμβάνουν υπόψη τα συναφή με άλλα κτίρια (συστήματα ύδρευσης, διάθεσης νερού, θέρμανσης, ηλεκτρισμού). Εξάλλου, η σωστή λειτουργία ενός συνόλου μηχανικών συστημάτων ως συνόλου είναι το κλειδί για την επιτυχή λειτουργία μιας εμπορικής επιχείρησης.

Για παράδειγμα, χωρίς εξαναγκασμένο αερισμό, παροχή νερού και τα συστήματα κλιματισμού δεν μπορεί, όπως θα έπρεπε να είναι, για να λειτουργήσει το ψάρι, το κρέας και τα γαλακτοκομικά τμήματα παντοπωλείο σούπερ μάρκετ ή στην αγορά τροφίμων. Μη έγκυρη μονάδα υπολογισμού για εγκατάσταση στην ταράτσα του εμπορικού κτιρίου μπορεί όχι μόνο να διακόψει την αρχιτεκτονική, αλλά και να οδηγήσει σε δραματική αύξηση του επιπέδου θορύβου, δηλαδή τη συσκευή και ταχεία αποτυχία της. Όχι αρμονικός σχεδιασμός που προκαλείται από την παρουσία των διαιρούμενων συστημάτων «αντιαισθητική» σχάρες σωλήνων αερισμού και ανοίξτε την παροχή αέρα και το κανάλι εξαγωγής είναι ικανή σημαντικά τη μείωση της αγοραστική δραστηριότητα και να οδηγήσει σε απώλειες στα τμήματα των θαλασσινών, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, το μαγείρεμα, τα λαχανικά, κλπ Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι αρκετά ισχυρός εξαερισμός, συμμόρφωση με το καθεστώς θερμοκρασίας, ξήρανση στον αέρα. Δεν μπορείτε να χάσετε έναν πελάτη, λόγω ventustanovok που δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό της αίθουσας συναλλαγών και «εκφοβισμό» πελάτες.

Η προετοιμασία ενός αξιόπιστου συστήματος εξαερισμού στο μπακάλικο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Επομένως, ο εξοπλισμός εξαερισμού πρέπει να επιλέγεται με τον υπολογισμό μιας εκτεταμένης διάρκειας ζωής, χωρίς προβλήματα και με συνεχή διήθηση αέρα. Στις συναλλαγές δωμάτια πρέπει να ενσωματωθεί στο σύστημα μονάδα κλιματισμού με χωρητικότητα μεγαλύτερη από το επίπεδο της ενιαίας απόκομμα. Ίσως πλήρη ή μερική ενοποίηση των συστημάτων αερισμού σε κτίρια κατοικιών, ο πρώτος όροφος που έχει προγραμματιστεί για τα καταστήματα (τροφή, ένδυση, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, κλπ) μόνο όταν ο γενικός εξαερισμός, για παράδειγμα, στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Επιπλέον, οι ειδικοί του Stroyengineering ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των χώρων που επιτρέπονται από το SNiP 2.04.05-91 *. Εκτός από την κλιματική πτυχή, η εσωτερική προετοιμασία των χώρων λιανικής πώλησης είναι επίσης σημαντική.

Το σχέδιο εξαερισμού

Τα καταστήματα τροφίμων έχουν συνήθως πολλά μικρά δωμάτια. Ειδικά για αυτούς, οι μηχανικοί έχουν αναπτύξει ορισμένα σχέδια συσκευών εξαερισμού. Με βάση συγκεκριμένες συνθήκες, οι σχεδιαστές αναπτύσσουν ένα σχέδιο για την παροχή καθαρού αέρα κατάλληλου για μεγάλα καταστήματα.

Σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο υπάρχουν διάφορες συσκευές:

Σχεδόν πάντα είναι ενωμένοι σε ένα μεγάλο λειτουργικό σύστημα. Αυτό καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός δικτύου αέρα, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί γρήγορα σε περίπτωση άλματος θερμοκρασίας ή αλλαγής της τιμής υγρασίας. Αυτός ο εξοπλισμός έχει γίνει ένα σύγχρονο ισχυρό κλιματισμό.

Το πιο ισχυρό, κεντρικό κλιματιστικό βρίσκεται στο τεχνικό μέρος του σπιτιού. Ο σταθμός αντλίας, μαζί με το ψυκτικό συγκρότημα, είναι τοποθετημένος στην οροφή του σπιτιού. Η λειτουργία του εξοπλισμού παρακολουθείται από ένα αυτόματο σύστημα που παρακολουθεί και διατηρεί όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

Συνεπώς, αποκλείεται η υπερφόρτωση του εξοπλισμού, πραγματοποιείται έγκαιρος καθαρισμός των φίλτρων, διατηρείται μια ορισμένη θερμοκρασία της ροής του αέρα και ούτω καθεξής. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτού του συστήματος είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας απευθείας σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Εργασίες και τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα στο κατάστημα

Ο εξαερισμός, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου του εμπορίου, θα πρέπει να επιλύσει τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Παροχή καθαρού αέρα σε όλα τα δωμάτια.
 • Η απόσυρση μάζας αέριων αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις.
 • Θέρμανση ή ψύξη των αέριων μαζών στις περιοχές πωλήσεων.
 • Διατηρήστε τη βέλτιστη υγρασία.
 • Καθαρισμός εισερχόμενου αέρα.

Τα καταστήματα είναι εξοπλισμένα με μικτά συστήματα ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής καυσαερίων. Τα μικρά καταστήματα περιορίζονται στον εξαερισμό ενός φυσικού τύπου, όπου η εισροή και η εκροή αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στο δρόμο και εντός των χώρων. Η μέγιστη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου, όπου μπορείτε να κάνετε με φυσικό τύπο ανταλλαγής αέρα, είναι 400 τετραγωνικά μέτρα. m.

Τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικά συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούν εξοπλισμό αερισμού, φιλτραρίσματος, κλιματισμού και θέρμανσης. Τα καταστήματα καταναγκαστικής προμήθειας αέρα είναι εξοπλισμένα με ψυγεία: λαχανικά, φρούτα και μπίρα.

Δείτε ακόμα Μηχανικός εξαερισμός Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού με θέρμανση αέρα Τεχνητός (μηχανικός) εξαερισμός σε αίθουσες Για αίθουσες μέχρι 500-600 τετραγωνικών μέτρων. m. συνιστώνται αναρτητήρες. Σε δωμάτια άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων. m. Εγκαθίστανται αρκετές γραμμές εξαερισμού, οι οποίες συνδυάζονται σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει επανακτήτες και μονάδες κλιματισμού.

Στα καταστήματα επιτρέπεται η εγκατάσταση συστημάτων με ανακυκλοφορία αέρα. Τέτοια συστήματα ανταλλαγής αέρα απαγορεύονται μόνο σε εγκαταστάσεις με χημικά και εύφλεκτα υλικά. Η ιδιαιτερότητα της ανακύκλωσης είναι η κυκλική χρήση του αέρα, η οποία επαναλαμβάνεται δια του συστήματος, φιλτράρεται και δοσολογείται "αραιωμένη" με φρέσκο ​​οξυγόνο.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Εξαερισμός του μπακάλικου

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Οι δραστηριότητες σχεδιασμού για την προετοιμασία του εξαερισμού προσφοράς και εξάτμισης σε ένα παντοπωλείο, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, απαιτούν την τήρηση των τυπικών απαιτήσεων για το κλιματικό σύστημα του εμπορικού χώρου.

μάζα αέρα Καθαρισμός ενεργοποιούνται μηχανικά κίνησης, μέσω ανεμιστήρων τροφοδοσίας, βιομηχανικά φίλτρα και διανομή διαχύτες το ρεύμα του αέρα (οπές αερισμού με ελεγχόμενη σχάρες). Εξάτμιση αέρας εκκενώνεται από την εξάτμιση του συστήματος αερισμού (ομπρέλες, αγωγοί, κατακόρυφοι σωλήνες, ανεμιστήρες οροφής).

Για πολύ καιρό, οι ημέρες κατά τις οποίες οι έμποροι ασχολούνταν με ανειδίκευτο έργο - άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων, εκκίνηση χειροκίνητων ανεμιστήρων κ.λπ., έχουν βυθιστεί στη λήθη. Οι επαγγελματίες δεν έχουν χρόνο να χάσουν χρόνο οργανώνοντας το φυσικό εξαερισμό χειροκίνητα. Το προσωπικό του καταστήματος πρέπει να αποσυνθέσει τα προϊόντα, να ελέγξει την ημερομηνία λήξης, να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Επομένως, η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο κατάστημα, η επιλογή του τεχνικού εξοπλισμού, ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς από εταιρείες κλιματισμού. Χωρίς ένα άνετο κλίμα στα εμπορικά περίπτερα, είναι αδύνατο να διατηρηθούν οι καταναλωτικές ιδιότητες των προϊόντων διατροφής.

Εργασίες και τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα στο κατάστημα

Ο εξαερισμός, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου του εμπορίου, θα πρέπει να επιλύσει τα ακόλουθα καθήκοντα:

 1. Παροχή καθαρού αέρα σε όλα τα δωμάτια.
 2. Η απόσυρση μάζας αέριων αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις.
 3. Θέρμανση ή ψύξη των αέριων μαζών στις περιοχές πωλήσεων.
 4. Διατηρήστε τη βέλτιστη υγρασία.
 5. Καθαρισμός εισερχόμενου αέρα.

Τα καταστήματα είναι εξοπλισμένα με μικτά συστήματα ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής καυσαερίων. Τα μικρά καταστήματα περιορίζονται στον εξαερισμό ενός φυσικού τύπου, όπου η εισροή και η εκροή αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στο δρόμο και εντός των χώρων. Η μέγιστη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου, όπου μπορείτε να κάνετε με φυσικό τύπο ανταλλαγής αέρα, είναι 400 τετραγωνικά μέτρα. m.

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά κέντρα, τα μεγάλα παντοπωλεία είναι εξοπλισμένα με υποχρεωτικά συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούν εξοπλισμό αερισμού, φιλτραρίσματος, κλιματισμού και θέρμανσης. Τα καταστήματα καταναγκαστικής προμήθειας αέρα είναι εξοπλισμένα με ψυγεία: λαχανικά, φρούτα και μπίρα.

Για αίθουσες μέχρι 500-600 τετραγωνικών μέτρων. m. συνιστώνται αναρτητήρες. Σε δωμάτια άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων. m. Εγκαθίστανται αρκετές γραμμές εξαερισμού, οι οποίες συνδυάζονται σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει επανακτήτες και μονάδες κλιματισμού.

Επιτρέπεται η εγκατάσταση συστημάτων με ανακυκλοφορία αέρα σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα. Τέτοια συστήματα ανταλλαγής αέρα απαγορεύονται μόνο σε εγκαταστάσεις με χημικά και εύφλεκτα υλικά. Η ιδιαιτερότητα της ανακύκλωσης είναι η κυκλική χρήση του αέρα, η οποία επαναλαμβάνεται δια του συστήματος, φιλτράρεται και δοσολογείται "αραιωμένη" με φρέσκο ​​οξυγόνο.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι εξοπλισμένα με συστήματα πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα. Αυτό το όνομα φοριέται από τη συσκευή, υγρό ψύξης. Η ψύξη πραγματοποιείται λόγω συμπίεσης ατμών ή κύκλων ψύξης απορρόφησης. Μετά την ψύξη στο ψυκτικό συγκρότημα, το υγρό τροφοδοτείται στους μηχανισμούς ανταλλαγής θερμότητας (πηνία ανεμιστήρα) μέσω των οποίων ρέει ο αέρας.

Η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά την ψύξη αφαιρείται από το κτίριο. Εκτός από το ψύκτη και το πηνίο ανεμιστήρα, περιλαμβάνονται τα εξής:

 • σωληνώσεις για την κυκλοφορία του υγρού και του αέρα μέσω του συστήματος.
 • Υδραυλική μονάδα που λειτουργεί ως αντλιοστάσιο.
 • αυτόματο σύστημα ελέγχου.

Το πηνίο ψυκτικού ανεμιστήρα ξεπερνά ακόμα και τα διαχωρισμένα συστήματα στις δυνατότητές του. Πλεονεκτήματα του πηνίου ψύκτη-ανεμιστήρα ως μια παραλλαγή του εξαερισμού:

 1. Ο χώρος στον οποίο είναι δυνατόν να εξοπλιστεί το σύστημα καθορίζεται μόνο από την χωρητικότητα της μονάδας ψύξης και από τον αριθμό των μηχανισμών ανταλλαγής θερμότητας.
 2. Μην τοποθετείτε εξωτερικά τεμάχια εκτός των τοίχων του κτιρίου.
 3. Ο εξοπλισμός κατέχει περιορισμένο χώρο ακόμη και όταν καλύπτει μεγάλες αίθουσες εμπορικών συναλλαγών.
 4. Η απόσταση μεταξύ των στοιχείων εργασίας είναι απεριόριστη. Ασφάλεια.

Η διευθέτηση του καταστήματος πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις διαφόρων αρχών ελέγχου, μεταξύ των οποίων σημαντικό ρόλο παίζει η υγειονομική-επιδημιολογική και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο εξαερισμός σχεδιάζεται και εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Οι απαιτήσεις εξαερισμού καθορίζονται στους Κανόνες και Κανονισμούς Κτιρίων (SNiP) 2.08.02-89 "Δημόσια κτίρια και κατασκευές".

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Είδος της οργάνωσης της διαδικασίας ανταλλαγής αερίων.
 2. Περιοχή του δωματίου.
 3. Προγραμματισμένη συμμετοχή.
 4. Τύπος εμπορικών χώρων.

Γενικές απαιτήσεις για SNIP:

 1. Εάν ο χώρος διανομής βρίσκεται σε κτίριο για άλλο σκοπό (κατοικία κατοικίας), το σύστημα εξαερισμού της αποθήκης πρέπει να διαχωριστεί από το γενικό σύστημα ανταλλαγής αέρα.
 2. Οι κατακόρυφες σωλήνες αερισμού εξαγωγής ανεβαίνουν πάνω από το κάλυμμα ή την επιφάνεια επίπεδης οροφής κατά τουλάχιστον 100 cm.
 3. Τα δωμάτια για ψύξη λαχανικών, φρούτων, χόρτων είναι εξοπλισμένα με ένα ξεχωριστό σύστημα αναγκαστικής παροχής αέρα. Ο εξοπλισμός ψύξης κατά τη λειτουργία δημιουργεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία απαιτεί πρόσθετα μέτρα για την κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα.
 4. Το σύστημα παροχής αναγκαστικού αέρα είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και σύστημα θέρμανσης.
 5. Τα σημεία εισαγωγής αέρα βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 200 cm από το έδαφος. Για συστήματα εισροής επιλέγονται οι τόποι με τη μικρότερη ρύπανση (απόσταση από το οδόστρωμα, συμφόρηση ατόμων, αντικείμενα εκπομπών βιομηχανικών επιχειρήσεων).
 6. Οι χώροι πλήρωσης και πλύσης είναι εξοπλισμένοι με ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.

Ανάπτυξη του έργου του κατάλληλου αερισμού των εμπορικών χώρων

Κατά την ανάπτυξη ενός αρμόδιες εξαερισμού με μηχανική κίνηση στα εμπορικά κέντρα, προορισμός των τροφίμων, λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο την τεχνολογία και τους τεχνικούς παράγοντες, αλλά και την αρχιτεκτονική διαρρύθμιση του κτηρίου. STROYENGINEERING εμπειρογνώμονες λαμβάνουν υπόψη συνδέονται με άλλα συστήματα κτιρίων (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα). Εξάλλου, η σωστή λειτουργία ενός συνόλου μηχανικών συστημάτων ως συνόλου είναι το κλειδί για την επιτυχή λειτουργία μιας εμπορικής επιχείρησης.

Για παράδειγμα, χωρίς εξαναγκασμένο αερισμό, παροχή νερού και τα συστήματα κλιματισμού δεν μπορεί, όπως θα έπρεπε να είναι, για να λειτουργήσει το ψάρι, το κρέας και τα γαλακτοκομικά τμήματα παντοπωλείο σούπερ μάρκετ ή στην αγορά τροφίμων. Μη έγκυρη μονάδα υπολογισμού για εγκατάσταση στην ταράτσα του εμπορικού κτιρίου μπορεί όχι μόνο να διακόψει την αρχιτεκτονική, αλλά και να οδηγήσει σε δραματική αύξηση του επιπέδου θορύβου, δηλαδή τη συσκευή και ταχεία αποτυχία της. Όχι αρμονικός σχεδιασμός που προκαλείται από την παρουσία των διαιρούμενων συστημάτων «αντιαισθητική» σχάρες σωλήνων αερισμού και ανοίξτε την παροχή αέρα και το κανάλι εξαγωγής είναι ικανή σημαντικά τη μείωση της αγοραστική δραστηριότητα και να οδηγήσει σε απώλειες στα τμήματα των θαλασσινών, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, το μαγείρεμα, τα λαχανικά, κλπ Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι αρκετά ισχυρός εξαερισμός, συμμόρφωση με το καθεστώς θερμοκρασίας, ξήρανση στον αέρα. Δεν μπορείτε να χάσετε έναν πελάτη, λόγω ventustanovok που δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό της αίθουσας συναλλαγών και «εκφοβισμό» πελάτες.

Η προετοιμασία ενός αξιόπιστου συστήματος εξαερισμού στο μπακάλικο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Επομένως, ο εξοπλισμός εξαερισμού πρέπει να επιλέγεται με τον υπολογισμό μιας εκτεταμένης διάρκειας ζωής, χωρίς προβλήματα και με συνεχή διήθηση αέρα. Στις συναλλαγές δωμάτια πρέπει να ενσωματωθεί στο σύστημα μονάδα κλιματισμού με χωρητικότητα μεγαλύτερη από το επίπεδο της ενιαίας απόκομμα. Ίσως πλήρη ή μερική ενοποίηση των συστημάτων αερισμού σε κτίρια κατοικιών, ο πρώτος όροφος που έχει προγραμματιστεί για τα καταστήματα (τροφή, ένδυση, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, κλπ) μόνο όταν ο γενικός εξαερισμός, για παράδειγμα, στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Επιπλέον, οι ειδικοί του Stroyengineering ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των χώρων που επιτρέπονται από το SNiP 2.04.05-91 *. Εκτός από την κλιματική πτυχή, η εσωτερική προετοιμασία των χώρων λιανικής πώλησης είναι επίσης σημαντική.

Όλοι γνωρίζουν ότι η σφαίρα του εμπορίου είναι η πιο αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Κάθε μέρα ανοίγουν νέα σούπερ-μάρκετ, καταστήματα, περίπτερα, μπουτίκ. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών χώρων προσπαθούν να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν ότι ο αγοραστής είναι ικανοποιημένος.

Για να επιτύχουν αυτό το στόχο, επενδύουν χρήματα στη διαφήμιση των εγκαταστάσεών τους, οργανώνουν διάφορες προσφορές, πωλήσεις, βραβεία και εκπτώσεις. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες αυτές, αυτό δεν αρκεί για να προσελκύσει νέους πελάτες και να διατηρήσει τακτικούς πελάτες.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της κατάστασης; Ίσως το κατάστημα είναι απλά δυσάρεστο για τους αγοραστές. Κατά κανόνα, περιοχές που απέχουν πολύ από ιδανικές αγοράζονται. Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή μπορεί να βοηθήσει, να ανοικοδομήσουν το κατάστημα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Για να γίνει μια τέτοια ανακατασκευή των χώρων, αρκεί να απευθυνθείτε σε μια κατασκευαστική εταιρεία που έχει άδεια να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους εργασίες (επισκευή και φινίρισμα διαμερισμάτων, μη οικιστικών και βιομηχανικών χώρων).

Το πρόβλημα της ανάπλασης φαίνεται, κατά κανόνα, για τους νέους ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες των χώρων στους οποίους έχει ήδη εργαστεί το κατάστημα. Αν το εμπόριο ακμάζει, κανείς δεν προσπαθεί να επενδύσει στην αλλαγή του σχεδιασμού του καταστήματος. Αν και συμβαίνει ότι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να επεκτείνουν το χώρο του υπάρχοντος εμπορικού ορόφου εις βάρος κάποιων άλλων περιοχών, χωρίς τις οποίες η επιχείρηση μπορεί να κάνει καλά χωρίς.

Σήμερα, πολλές σχετικά μπουτίκ, για παράδειγμα, με τις οποίες πωλούνται ρούχα, εργάζονται χωρίς αποθήκες στο έδαφός της. Ο επανασχεδιασμός του καταστήματος είναι να εξαλείψει τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και όλα τα προϊόντα βρίσκονται στη ζώνη ορατότητας των επισκεπτών.

Από την άποψη του μάρκετινγκ, η αφθονία των προϊόντων για τους αγοραστές είναι πολύ πιο ελκυστική από τα ίδια προϊόντα σε ένα μόνο αντίγραφο. Δεν έχει σημασία πόσο μεγαλοπρεπής δεν επαναλάβει τα σχέδιά σας κατάστημα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά που σχετίζεται με συνεργαστεί με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και καλωδίων, καθώς και την εκκαθάριση των τοίχων πρέπει να είναι ασφαλή για τους αγοραστές και πωλητές καταστημάτων, καθώς και το σύνολο της δομής στο σύνολό της.

Η βέλτιστη παραλλαγή της αναδιοργάνωσης ενός εμπορικού κέντρου - για να φτιαχτούν μερικά μικρά δωμάτια, χωρίς να αναφερθούν οι φέρουσες δομές ενός κτιρίου. Νέα τοιχώματα, κατά κανόνα, είναι εγκατεστημένα από αφρώδες σκυρόδεμα, γυψοσανίδα ή τούβλο.

Η ανακατασκευή του καταστήματος απαιτεί τη συμφιλίωση, καθώς και την ανακατασκευή άλλων χώρων. Εάν μια τέτοια αναδιοργάνωση πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το προφίλ της εμπορικής επιχείρησης μεταβάλλεται στη βιομηχανία τροφίμων, είναι απαραίτητο να επισημοποιηθεί το άνοιγμά της στην υγειονομική και επιδημιολογική υπηρεσία.

Ο επανασχεδιασμός του εμπορικού χώρου για την πώληση ειδών παντοπωλείου απαιτεί περισσότερες άδειες από τη μεταβολή του είδους του εμπορίου για το εμπόριο μη εδώδιμων προϊόντων. Δεν είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν παραμέτρους που πληρούν τις υγειονομικές απαιτήσεις, αλλά είναι πολύ πιθανό. Πρώτα απ 'όλα, γι' αυτό είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε ένα έργο που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις αποχρώσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει την αναμόρφωση.

Είναι προτιμότερο να παραγγείλετε ένα έργο ανακατασκευής σε μία από τις εταιρείες σχεδιασμού. Θα είναι ακριβό, αλλά η ευθύνη για όλα θα είναι στον ερμηνευτή. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, επομένως είναι απαραίτητο να το προσεγγίσουμε με κάθε ευθύνη για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Εάν ένας επιχειρηματίας αγνοεί τους κανόνες κατασκευής, πυρκαγιάς και υγιεινής, αλλάζοντας αυθαίρετα τον χώρο των καταστημάτων, τότε πρέπει να φέρει διοικητική ευθύνη και να πληρώνει πρόστιμα.

Συσκευή εξαερισμού

Όπως προαναφέρθηκε, ο εξαερισμός στην αποθήκη αποτελείται από μονάδες παροχής και εξαγωγής. Η φυσική γραμμή τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένη με ειδικές βαλβίδες εξαερισμού εγκατεστημένες στους τοίχους.

Το σύστημα τροφοδοσίας για μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι μια σύνθετη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • σχάρα;
 • τη βαλβίδα αέρα.
 • φίλτρο;
 • μια ηλεκτρική θερμάστρα?
 • αισθητήρα καναλιού.
 • ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας.
 • απορροφητής ήχου ·
 • Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα
 • ελεγκτή για ηλεκτρικό θερμαντήρα.
 • αισθητήρα καναλιού.
 • δίκτυο αεραγωγών ·
 • σχάρες?
 • διαχύτες.

Ο θερμαντήρας είναι θερμαντήρας καναλιών.

Η διαδικασία θέρμανσης στη συσκευή πραγματοποιείται μέσω σωλήνων, μέσω των οποίων τροφοδοτείται θερμαινόμενος αέρας ή νερό. Στο σημείο πώλησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανακτητές - θερμαντήρες αέρα, στους οποίους ο εκκενωμένος αέρας συμμετέχει στη θέρμανση του εισερχόμενου φρέσκου οξυγόνου.

Το σύστημα εξάτμισης φυσικού τύπου συνεπάγεται την αφαίρεση επιπλέον αγωγών εξαερισμού στην οροφή, παρόμοιων με εκείνους που προβλέπονται ήδη για φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Το σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης είναι επίσης πολύπλοκο και περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο στοιχείων (φίλτρα, ανεμιστήρες, απορροφητήρες θορύβου).

Πολλοί στο άνοιγμα του καταστήματος αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης ειδικού συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο κάτω από το κατάστημα. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Υπάρχει μόνο μία διέξοδος - είναι απαραίτητο να επισκευαστεί και να εγκατασταθεί ένα ανεξάρτητο σύστημα προμήθειας και εκχύλισης. Τα κανάλια τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένα στον τοίχο με τη βοήθεια της εγκατάστασης βαλβίδων και ο απορροφητήρας έλκεται κατά μήκος της οροφής και οδηγείται προς τα έξω κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό σύστημα χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες.

Οικονομικές και υψηλής τεχνολογίας λύσεις για άνετη διαπραγμάτευση

Η εταιρεία σχεδίασε και εγκατέστησε το σύστημα εξαερισμού σε καταστήματα, γραφεία, κτίρια, διαμερίσματα στη Μόσχα, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές για την εγκατάσταση, αντικατάσταση και απολύμανση του εξοπλισμού HVAC. Το EuroHolod εγγυάται ότι το πρόγραμμα εξαερισμού που βρίσκεται πιο κοντά στον προϋπολογισμό σας θα προετοιμαστεί για τις εμπορικές σας περιοχές, τα κέντρα συναυλιών και ψυχαγωγίας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα εκπαιδευτικά και ιατρικά ιδρύματα. Μεταξύ των εκτελεσθέντων αντικειμένων της επιχείρησής μας: ζεστά καταστήματα, εστιατόρια, εστιατόρια, πισίνες, εξοχικές κατοικίες, εμπορικά συγκροτήματα, αποθήκες.

Κατασκευή, διαχείριση, υπηρεσίες κοινής ωφελείας από τη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας. Προσφέρουμε τον αερισμό του προϋπολογισμού και τον κλιματισμό με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την οργάνωση αποτελεσματικών κλιματικών έργων στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε προορισμού!

Ο όμιλος εταιρειών EuroCholod είναι έτοιμος να εφαρμόσει πολύπλοκες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών μηχανικών συστημάτων και δικτύων κατασκευής. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό που αγοράσαμε από εμάς και για όλες τις εργασίες εγκατάστασης!

Οι διευθυντές μας δωρεάν θα συμβουλευτεί Μπορείτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις:

Περιμένουμε την κλήση σας τηλεφωνικά: +7 (495) 745-01-41

Σχετικά με εμάς, Αναφορές, Αντικείμενα, Επαφές

Πάρτε μια εμπορική προσφορά

Πάρτε μια προσφορά για την ιδιοκτησία σας στέλνοντας μια γρήγορη αίτηση τώρα.

Εξαερισμός και κλιματισμός στο παντοπωλείο

Πριν από πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων παντοπωλείων, αργά ή γρήγορα, τίθεται το ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία ενός μικροκλίματος στον εμπορικό χώρο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

 • Η ανάγκη παροχής των απαιτούμενων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό εργασίας (σύμφωνα με το άρθρο 212 του LC RF).
 • Παροχή άνετων συνθηκών για την εξεύρεση αγοραστών στο πάτωμα συναλλαγών.
 • Διατήρηση του απαραίτητου καθεστώτος θερμοκρασίας για την ασφάλεια των πωληθέντων προϊόντων.

Είμαστε σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτό το θέμα βήμα-βήμα.

Θα επικεντρωθούμε στην κανονιστική τεκμηρίωση, σε αυτή την περίπτωση - MGSN 4.13-97. Στις Ενότητες 5.22 και 5.23 μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής:

5.22. Στα καταστήματα τροφίμων και μη τροφίμων με χώρο πωλήσεων μέχρι 400 m2, επιτρέπεται ο σχεδιασμός εξαερισμού με φυσικά κίνητρα.

5.23. Στις εγκαταστάσεις καταστημάτων με χώρο πώλησης 400 m2 ή περισσότερο, εξοπλισμένο με εξαερισμό με μηχανική ώθηση, ο όγκος της εξάτμισης πρέπει να αντισταθμίζεται πλήρως.

Θα εξηγήσουμε το σημείο 5.22 - ο εξαερισμός στο κατάστημα μέχρι 400 m2 πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση, αλλά μπορεί να είναι με φυσικά κίνητρα (χωρίς τη χρήση μηχανισμών και μηχανών που μετακινούν τον αέρα σε κίνηση)

. Σε Sec 5.23, θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα φράση: «Ο όγκος του εκχυλίσματος που πρόκειται να αποζημιωθούν πλήρως,» - δηλαδή, όλος ο αέρας που αφαιρείται από το δωμάτιο, θα πρέπει να καταθέσει πίσω, καθαρίζονται από τη σκόνη και θερμαίνεται (το χειμώνα) / ψύξης (το καλοκαίρι ).

Κατανόηση της νομοθετικής ρύθμισης αυτού του θέματος, θα προχωρήσουμε. Γιατί λοιπόν χρειάζεστε αερισμό στο κατάστημα / στο minimarket / πολυκατάστημα / σούπερ μάρκετ;

Υψηλή θερμοκρασία στο κατάστημα. Κλιματισμός στο κατάστημα.

Πρώτα απ 'όλα - για να αφαιρέσετε υπερβολική θερμότητα. Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα από τα σημερινά ψυγεία (γαστρονομική ντουλάπια, εξωτερική ψυγείο για τα λαχανικά, καταψύκτες) γίνονται με τη μορφή monoblock - αυτό σημαίνει ότι η υπερβολική θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εξοπλισμού ψύξης - ρίχνεται πίσω στο δωμάτιο. Η μέση τιμή της θερμότητας που παράγεται σε τέτοιες ψυγείο 200 watts / ώρα από ένα κομμάτι του εξοπλισμού, η οποία είναι στο ίδιο δωμάτιο με 20. Αυτές οι επιπλέον απελευθερώσεις θερμότητας επηρεάζουν τη συνολική αύξηση της θερμοκρασίας σε όλο το δωμάτιο (έως 40 ° C). Με την αύξηση της θερμοκρασίας δωματίου, που ψυκτικό εξοπλισμό μπορούν κανονικά δεν ανταλλάσσει θερμότητα με το περιβάλλον και τελικά αποτυγχάνει. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκύψει επειδή τα περισσότερα εμπορικά ψυγεία σχεδιασμένα για να λειτουργούν κάτω από περιβάλλοντος t ° δεν είναι περισσότερο από 30 ° C. Έτσι, σε περίπτωση απουσίας του εξαερισμού στην αίθουσα συναλλαγών, οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές / επιβλαβή για τους καταναλωτές, τις εργάσιμες προσωπικού και τη δημιουργία εμπορικών εξοπλισμού. Κατά την επαφή των παρατηρούμενων αντικειμένων μετά την εγκατάσταση του αερισμού, θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 40 ° C σε ένα περιβάλλον λιανικής πώλησης, σε μία θερμοκρασία κοντά στο δρόμο (το καλοκαίρι, χωρίς εγκατάσταση κλιματισμού).

Ένα από τα τυπικά λάθη των ιδιοκτητών των εμπορικών χώρων μπορεί να κληθεί προσπαθεί για την καταπολέμηση συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας το καλοκαίρι, με τη βοήθεια των εγκαταστάσεων κλιματισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ιδιοκτήτης αντί να απομακρυνθεί ο αέρας από τη μέγιστη θερμοκρασία (που βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο), αρχίζει να κρυώσει. Αυτή η εκτεταμένη μέθοδος παρέχει απτά αποτελέσματα μόνο με την αύξηση της απαιτούμενης δυναμικότητας του κλιματισμού κατά 3-4 φορές, που πολύ «χτύπησε στο πορτοφόλι,» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (πιο ισχυρό εξοπλισμό έχει, κατά συνέπεια, αύξηση του κόστους τους και πιο ακριβά την κατανάλωση ενέργειας).

Η μεγαλύτερη επίδραση δίνει το κοινό κλιματισμού εργασίας και εξαερισμού του συστήματος - όταν ο αέρας εξαερισμού αφαιρείται με μέγιστη θερμοκρασία και τροφοδοτείται σε ένα δωμάτιο ή διατηρημένα με απλή ψύξη ή εξωτερική θερμοκρασία, και το σύστημα κλιματισμού φέρνει ήδη αυτόν τον αέρα σε μια άνετη τιμή. Μια τέτοια λειτουργία αερισμού, δημιουργεί την ανάγκη να εξασφαλιστεί ο ρυθμός εξαερισμού του 3-4 φορές ανά ώρα, αντίστοιχα, αυτό συνεπάγεται μια αύξηση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τις συσκευές εξάτμισης και αγωγών διαμέτρου αύξηση του δικτύου.

Μια άλλη λύση σε αυτό το ζήτημα είναι η εγκατάσταση εμπορικού εξοπλισμού με απομακρυσμένους συμπυκνωτές. Δηλαδή, με αυτή την επιλογή, η υπερβολική θερμότητα εκτοξεύεται στο δρόμο με τη βοήθεια ενός απομακρυσμένου στοιχείου πυκνωτή. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι ακριβότερος, απαιτεί προηγμένες δεξιότητες του εγκαταστάτη και τακτική συντήρηση.

Δεύτερον - χρειάζεται εξαερισμός για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής και αντικαταστήστε τον με προετοιμασμένο αέρα (φιλτράρεται από σκόνη, θερμαίνεται / ψύχεται).

Ας συνοψίσουμε.

Κατά το σχεδιασμό του ίδιου του καταστήματος υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Για να αγοράσετε φτηνότερο ψυκτικό εξοπλισμό σε έκδοση μονόκλωνου και να επιβαρυνθείτε με πρόσθετο κόστος για ένα πιο ισχυρό σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού. Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η φθορά του αρκετά ακριβού εξοπλισμού, η συντήρηση και η επισκευή του.
 2. Εγκαταστήστε στον εξοπλισμό ψύξης του καταστήματος με απομακρυσμένους συμπυκνωτές, οι οποίοι θα εκτοξεύσουν υπερβολική θερμότητα στο δρόμο και θα εγκαταστήσουν ένα σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού χαμηλότερης ισχύος από ότι στο προηγούμενο παράδειγμα.

Αυτό που θα είναι πιο κερδοφόρο είναι να δούμε ένα πραγματικό παράδειγμα. Και μπορούμε να δώσουμε μόνο μία συμβουλή - όχι για να σώσουμε αρχικά το έργο των ειδικών, αλλά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα χρήματα στο μέλλον.

Συστάσεις για τον εξαερισμό στο κατάστημα

Ο εξαερισμός του καταστήματος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο δίκτυο επικοινωνιών των εμπορικών χώρων. Ρυθμίζει το μικροκλίμα στο κτίριο, εξασφαλίζει την εισαγωγή και απομάκρυνση του αέρα, τη θέρμανση και την ψύξη του. Χάρη στο σύστημα εξαερισμού, το δωμάτιο είναι άνετο για τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Παρέχει επίσης τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποθήκευση διαφόρων προϊόντων - από τα τρόφιμα έως τις οικιακές συσκευές.

Σκοπός του εξαερισμού του εμπορικού κέντρου

Ο εξαερισμός στην αποθήκη ρυθμίζεται από τις διατάξεις του SNiP 2.04.05-91. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το καθιερωμένο μικροκλίμα (θερμοκρασία αέρα, υγρασία, συναλλαγματική ισοτιμία αέρα) πρέπει να διατηρείται στα δάπεδα συναλλαγών. Για να διασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα, σε όλες τις εγκαταστάσεις του καταστήματος είναι εγκατεστημένα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικά.

Ο κύριος σκοπός του αερισμού των εγκαταστάσεων λιανικής πώλησης είναι η παροχή καθαρού αέρα, ο καθαρισμός, η υγρασία, η ψύξη / θέρμανση.

Το σύστημα εξαερισμού εκτελεί τις παρακάτω εργασίες για να υποστηρίξει τη λειτουργία της πρίζας:

 • παροχή καλής ανταλλαγής αέρα για άνετη εύρεση ανθρώπων - προσωπικού, επισκεπτών,
 • εξάλειψη δυσάρεστων οσμών, υγρασία από τον αέρα,
 • ρύθμιση του επιπέδου θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή και τους όρους αποθήκευσης των εμπορευμάτων.

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να γίνει επαγγελματικά, με βάση τις διατάξεις του SNiP. Αυτό θα σώσει τον ιδιοκτήτη του δωματίου από προβλήματα στο μέλλον, καθώς η Rospotrebnadzor και οι αρχές πυρός θα ελέγξουν διεξοδικά το σχεδιασμό του καταστήματος για συμμόρφωση με τα πρότυπα. Οι ειδικοί συστήνουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα σχέδια πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό του καταστήματος

Οι απαιτήσεις για την παροχή εξαερισμού και τον τύπο εξάτμισης χωρίζονται σε πολλά τεμάχια ανάλογα με τις συνθήκες του αντικειμένου:

 • Είδος της οργάνωσης της διαδικασίας ανταλλαγής αερίων.
 • Η περιοχή της εμπορικής αίθουσας και άλλων δωματίων.
 • Αριθμός αγοραστών.
 • Τύπος χώρων (αποθήκη, συσκευασία, εμπορικός χώρος κ.λπ.).

Ας παρουσιάσουμε έναν κατάλογο των βασικών τεχνικών απαιτήσεων:

 1. Ο υπολογισμός του όγκου του αέρα τροφοδοσίας γίνεται σύμφωνα με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο κατάστημα. Κάθε επισκέπτης έχει 20 m3 / h καθαρού αέρα, ένας υπάλληλος της αποθήκης - 60 m3 / h.
 2. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα (καθορίζει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από καθαρό αέρα) στο πάτωμα συναλλαγών - 1, την αποθήκευση των εμπορευμάτων - 1-1.5. Η μόνη εξαίρεση είναι οι αποθήκες αποθήκευσης φρούτων, ψημένων προϊόντων (4) και απορριμμάτων τροφίμων (10).

Συσκευή εξαερισμού

Ο πιο απλός τρόπος για να οργανώσετε την ανταλλαγή αέρα είναι να εγκαταστήσετε αγωγούς εξαερισμού με ανεμιστήρες που εργάζονται στην εισροή και την εκροή. Περιλαμβάνει επίσης κουκούλες και κανάλια τροφοδοσίας που παρέχουν μηχανική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το έργο δεν περιορίζεται σε ένα τέτοιο σύνολο συσκευών και περιλαμβάνει επίσης:

 • φίλτρα αέρα στους αγωγούς τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 • σύστημα κλιματισμού (εναλλάκτες θερμότητας, θερμαντήρες, θερμομονωτικές κουρτίνες).
 • υγραντήρες διαφόρων τύπων.

Βαλβίδες τρέξιμο στην εισροή βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του δωματίου, και αεραγωγοί εξαγωγής - το ανώτατο όριο (σωλήνας έτσι εμφανίζεται πάνω από την οροφή). Αυτή η τεχνολογία παρέχει φυσική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο και βασίζεται στον φυσικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνεται ο θερμός αέρας, που γίνεται ελαφρύτερος.

Καθώς ο κλιματισμός μεγάλων δωματίων χρησιμοποιεί συχνότερα ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα, στο οποίο το ψυκτικό υγρό κυκλοφορεί στο σύστημα και δροσίζει τον αέρα σε όλους τους χώρους. Σε μικρές πρίζες εγκαθίστανται κλιματιστικά οικιακής χρήσης.

Norms SNiP για την εγκατάσταση συστημάτων ανταλλαγής αέρα:

 • Αν η πρίζα βρίσκεται σε κοινό κτίριο (οικιστικό κτίριο, εμπορικό κέντρο, κτίριο γραφείων κλπ.), Είναι εξοπλισμένο με ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.
 • Οι σωλήνες εξάτμισης τραβιούνται μέσα από την οροφή σε απόσταση τουλάχιστον 100 εκατοστών πάνω από την επιφάνεια της οροφής.
 • Οι βαλβίδες παροχής φυσικής ώθησης τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 20 cm από την επιφάνεια του εδάφους. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στους χώρους με τη μικρότερη ρύπανση (στο μέτρο του δυνατού από τους αγωγούς σκουπιδιών, το οδόστρωμα, χώρους στάθμευσης). Οι βαλβίδες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρα και θέρμανση.
 • Οι χωριστές μονάδες παροχής και εξαγωγής είναι εξοπλισμένες με ψυκτικούς θαλάμους για την αποθήκευση λαχανικών, φρούτων και ευπαθών προϊόντων, εγκαταστάσεων πλήρωσης και νεροχύτη.

Υπολογισμός και σχεδιασμός του εξαερισμού της αποθήκης

Σχεδιάζοντας λιανοπωλητές που διεξήχθη με τη συμμετοχή των επαγγελματιών που είναι σε θέση να λάβει ακριβή υπόψη όλες τις παραμέτρους σχεδιασμού χώρου, σηκώστε τον απαραίτητο εξοπλισμό και να επιλέξετε μια θέση εγκατάστασης του. Το έτοιμο σχέδιο των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής και ψύξης ελέγχεται από πυροσβεστικές και υγειονομικές επιδημιολογικές υπηρεσίες.

Οι σημαντικότερες παράμετροι στον υπολογισμό του συστήματος είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα και ο κατά προσέγγιση αριθμός των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 1. Υπολογισμός του αριθμού των ατόμων με βάση τον προορισμό και την περιοχή του αντικειμένου του εμπορίου. Στα καταστήματα παντοπωλείων, ένα άτομο καταλαμβάνει έκταση 2,5μ², σε καταστήματα μη φαγητού - 3,5μ². Αν ο υπολογισμός γίνει σε ένα εμπορικό κέντρο μικτής χρήσης, υπολογίζεται ως μη-τρόφιμο.
 2. Οι σχεδιαστές λαμβάνουν υπόψη τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία ρυθμίζεται σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP και υπολογίζεται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Ένας σημαντικός δείκτης για τους δημόσιους χώρους είναι το επίπεδο θορύβου. Ο εξοπλισμός αερισμού επιλέγεται έτσι ώστε ο ήχος του εξοπλισμού εργασίας να μην δημιουργεί ενοχλήσεις για τους αγοραστές και τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στο πάτωμα συναλλαγών είναι μια χρονοβόρα και υπεύθυνη διαδικασία. Μόνο επικοινωνώντας με επαγγελματίες σχεδιαστές και τεχνίτες και επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, το κατάστημα θα δημιουργήσει άνετες συνθήκες για την εξεύρεση ανθρώπων και την αποθήκευση αγαθών.