Ανακύκλωση θερμότητας σε συστήματα εξαερισμού

Η ανάκτηση θερμότητας είναι ένα είδος εξαναγκασμένου εξαερισμού των χώρων. Πρόσφατα, χρησιμοποιείται συχνά στη ρύθμιση κλιματικών συστημάτων σε μεγάλα, βιομηχανικά κτίρια, κτίρια γραφείων και κατοικιών. Το σύστημα ανάκτησης επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να βελτιστοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες θερμότητας. Με τη βοήθειά του, υπάρχει θέρμανση ψυχρού αέρα, που ήδη σε ζεστή μορφή, εισέρχεται βίαια στο σύστημα εξαερισμού.
Ο ανακτητής αέρα είναι σε θέση να ισορροπήσει τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στο κτίριο, καθιστώντας τον αέρα πιο φρέσκο. Το χειμώνα κρύο, τέτοιες συσκευές δεν θα επιτρέψουν να χάσουν τη θερμότητα, και το καλοκαίρι δεν θα εμποδίσουν τη διείσδυση ζεστού, ζεστού αέρα.

Χαρακτηριστικά της ανάκτησης θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού

Τι σημαίνει στην πράξη η ανάκτηση θερμότητας και γιατί αυτή η μέθοδος αερισμού γίνεται δημοφιλής στη Ρωσία; Τα πρωτογενή συστήματα εξαερισμού στόχος σετ εξοπλισμένα με ανάκτηση θερμότητας, θερμού αέρα ψύχεται πριν να είναι έξω, η χρήση της θερμικής ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, για να εμφανιστεί πρόσφατα εισερχόμενο μάζες αέρα που εισέρχονται στο κτίριο από το εξωτερικό.

Ο τυπικός σχεδιασμός των συσκευών ανάκτησης περιλαμβάνει έναν εναλλάκτη θερμότητας εξοπλισμένο με δύο θαλάμους που επιτρέπουν τη διέλευση των καυσαερίων και του αέρα τροφοδοσίας. Τέτοια συστήματα επιτρέπουν όχι μόνο την ενημέρωση, τον αερισμό του αέρα στα κτίρια, μειώνουν σημαντικά τις απώλειες ακριβά, στην εποχή μας, θερμότητα.

Γεγονός! Οι ανακτητές μπορούν να αποθηκεύσουν πάνω από τα 2/3 της θερμότητας που εξέρχεται από το δωμάτιο. Με αυτά, θα μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε την ενέργεια θερμότητας για έναν τεχνολογικό κύκλο, ο οποίος θα επηρεάσει θετικά το κόστος συντήρησης των χώρων. Το συμπύκνωμα, που σχηματίζεται λόγω μεταβολών της θερμοκρασίας, αφαιρείται αυτόματα από το περίβλημα του ανακτητή.

Το ζήτημα της εφαρμογής της μεθόδου ανάκτησης θερμότητας στα κλιματικά συστήματα είναι σχετικά σημαντικό το χειμώνα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μια θερμοτεχνική μονάδα που θα παράγει μια αμοιβαία μεταφορά θερμότητας από ψυχρή και θερμή ροή αέρα.

Τέτοιοι τύποι εναλλακτών θερμότητας για λειτουργία σε συστήματα εξαερισμού έχουν τα δικά τους τεχνολογικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και χρήσιμα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Ανακλαστήρας θερμότητας: τεχνικές αποχρώσεις επιλογής εναλλάκτη θερμότητας

Για αρχάριους, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ανάκτηση είναι ένας σύγχρονος τρόπος αύξησης της ενεργειακής έντασης των κτιρίων και των δομών στις οποίες εργάζονται ή ζουν άνθρωποι, φυτά και ζώα. Ας δούμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των εγκαταστάσεων εφοδιασμού και εξάτμισης, που μπορούν να λειτουργήσουν επιτυχώς και μόνιμα στις εγκαταστάσεις σας:

 1. ταχεία απομάκρυνση του στάσιμου αέρα που έχει υψηλό ποσοστό προσμείξεων CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) ·
 2. εισροή βέλτιστης ποσότητας καθαρού αέρα.
 3. την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας και των δυσάρεστων οσμών.
 4. σημαντική εξοικονόμηση θερμότητας.
 5. την απομάκρυνση της σκόνης, των αλλεργιογόνων και των επιβλαβών μικροοργανισμών, οι οποίοι μπορούν να περιέχονται στον αέρα των κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Η θέρμανση των αέριων μαζών, που πραγματοποιείται μέσω εναλλακτών θερμότητας, μπορεί να είναι κεντρική, η οποία είναι σχεδιασμένη για τη συντήρηση ολόκληρου του κτιρίου και τοπική αξία: θα διατηρεί τον αερισμό ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Ο ανακτητής, στην ουσία του, είναι μια συσκευή που περιλαμβάνεται στη δομή του κοινού συστήματος εξαερισμού του κτιρίου. Αυτός ο εναλλάκτης θερμότητας έχει υποχρεωτική ανεμιστήρες, συνήθως από 2 κομμάτια: στην αντλία εξαγωγής (καυσαερίων από το δωμάτιο) έξω, και φρέσκο, παροχή αέρα.

Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να εξοπλιστεί με πρόσθετες συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην αυτοματοποίηση, την απλοποίηση της λειτουργίας της κλιματικής τεχνολογίας, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα τροφοδοσίας ή την πρόληψη της εισόδου επιβλαβών σωματιδίων. Για να το θέσουμε απλούστερα, αυτοί οι μηχανισμοί παίρνουν θερμότητα από τον αέρα, ο οποίος απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις και επιστρέφει στον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Το καλοκαίρι, η διαδικασία ανάκτησης είναι το αντίστροφο: ο εισερχόμενος αέρας θα ψύχεται από μια ψυχρότερη, απομακρυνόμενη ροή αέρα. Αυτό είναι δυνατόν υπό μια προϋπόθεση: η παρουσία ενός κλιματιστικού στο σπίτι. Εδώ, στην πραγματικότητα, εξοικονομώντας ενέργεια, επειδή υπάρχει μια αυτόνομη, θερμική θέρμανση του αέρα πριν τροφοδοτηθεί στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα των συσκευών ανάκτησης ανά τύπους κατασκευών

Οι συσκευές ανάκτησης είναι οι εξής:

 • lamellar: δομικά, είναι ένας θάλαμος χωρισμένος σε παράλληλους διαύλους, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει μια πλάκα-όπως διαμέρισμα με αυξημένη θερμική αγωγιμότητα?
 • Ρότορας: περιλαμβάνουν μία περιστρεφόμενη πλάκα, η οποία είναι τοποθετημένη μεταξύ της εισροής και εξαγωγής αέρος, λαμβάνει χώρα μεταφορά θερμότητας λόγω της περιστρεφόμενο ρότορα και την προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της μάζας του αέρα, αυτός ο τύπος εναλλάκτη θερμότητας είναι σε θέση να επιστρέψει το 80% της θερμότητας πίσω στο κτίριο?
 • θάλαμος: ο αέρας σε αυτόν τον τύπο εναλλάκτη θερμότητας διαχωρίζεται από ένα ειδικό θάλαμο, η θερμότητα διέρχεται μέσω ενός αποσβεστήρα που ρυθμίζει σταδιακά την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 • ανακτητών με ενδιάμεσο φορέα: Η διαδικασία λειτουργεί εκεί που είναι παρόμοια με τύπου πλάκας, είναι κλειστή, ένα σωληνοειδές περίγραμμα, όπου το νερό κυκλοφορεί (διάλυμα νερού-γλυκόλης), ανάμιξη των ροών αέρα εκεί απολύτως αποκλείονται?
 • heatpipes: δράση λαμβάνει χώρα μέσω του σφραγισμένου μεταλλικού σωλήνα, στο εσωτερικό του οποίου είναι γεμάτη με ένα υγρό που έχει ένα χαμηλό σημείο βρασμού (Freon), αυτός ο τύπος του εναλλάκτη θερμότητας είναι τοποθετημένος κατακόρυφα, ένα από τα άκρα της που βρίσκεται στον αγωγό εξαγωγής και η άλλη στην παροχή.

Για αναφορά! Οι κατασκευαστές συστήνουν να δοθεί προσοχή σε ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων μονάδων ανάκτησης, ως συντελεστής απόδοσης της ανάκτησης. Αυτός ο δείκτης διαμορφώνει την αναλογία μεταξύ του μέγιστου δυνατού, της ληφθείσας θερμότητας και της θερμικής ενέργειας που λαμβάνεται στην πραγματικότητα.

Θεωρητικά, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των συσκευών ανάκτησης μπορεί να ποικίλει σε αρκετά αξιοπρεπείς κλίμακες: από 30 έως 90%. Στην πράξη, αυτό το χαρακτηριστικό εξαρτάται άμεσα από την τιμή, το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή και τον τύπο του ανακτητή.

Φυσικά, ο εξαερισμός στα σπίτια μπορεί να διατηρηθεί με σωστή λειτουργία και χωρίς τη χρήση ανακτητήρων, βελτιώνοντας το φυσικό σύστημα εξαερισμού. Αλλά η επίδραση θα εκδηλωθεί μόνο στη χειμερινή περίοδο. Η αρνητική πλευρά εδώ είναι: η θερμότητα από το σπίτι θα πάει μακριά, και ο αέρας που έρχεται από το εξωτερικό θα χρειαστεί να ζεσταθεί.

Το συμπέρασμα συνάγεται: για να μειωθούν οι θερμικές απώλειες του κτιρίου και να μην δαπανηθούν μεγάλα ποσά για τη θέρμανση, οι ιδιοκτήτες των χώρων πρέπει να χρησιμοποιήσουν ορθολογικά τη θερμότητα που φεύγει από τις εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να βοηθηθεί μόνο με την εγκατάσταση εξαερισμού εξαναγκασμένης εξάτμισης του αέρα που λειτουργεί μέσω του ανακτητή.

Για να το κάνετε αυτό, βάλτε ένα δίκτυο από αγωγούς εξαερισμού και εξαγωγής αέρα + ανεμιστήρες. Με τους αεραγωγούς, ο αέρας θα εξαναγκαστεί σε κάθε δωμάτιο, η διαδικασία δεν θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Ο εναλλάκτης θερμότητας τοποθετείται στη διασταύρωση νωπών και "εξαντλημένων" αέριων μαζών.

Η μακροχρόνια λειτουργία τέτοιων συσκευών όπως οι ανακτητές θα συμβάλει στη σταθερή μείωση του τρέχοντος κόστους θέρμανσης, με τον οποίο θα παράσχετε άνετες, φιλικές προς το περιβάλλον συνθήκες για τους ανθρώπους του βιομηχανικού και οικιακού τομέα.

Ανάκτηση θερμότητας σε ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού

Η ανάκτηση θερμότητας είναι μια διαδικασία ανάκτησης θερμότητας, η διαδικασία της ανάκτησής της. Στην περίπτωση μας, η ανάκτηση θερμότητας σημαίνει τη διαδικασία θέρμανσης του ψυχρού εισερχόμενου αέρα που αφήνει το δωμάτιο με ζεστό αέρα που εισέρχεται στο σπίτι για τον εξαερισμό και τον εξαερισμό του.

Γιατί είναι; Για να μην ρίξετε τα χρήματά σας στον σωλήνα! Μετά από όλα, έως και το 40% της συνολικής θερμότητας στην έκδοση με τον κλασικό φυσικό εξαερισμό εξατμίζεται σε αυτό. Ίσως αυτό να είναι ένα ζεστό μέρος για να κρατήσουμε και να μην χάσουμε πάρα πολύ; Λογική! Αυτό είναι όπου το σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας, δηλ. με την επιστροφή της θερμότητας πίσω στο σπίτι, μαζί με καθαρισμένο φρέσκο ​​αέρα.

Με άλλα λόγια, επιστρέφουμε στο σπίτι τη θερμότητα που συλλέγουμε από όλες τις εγκαταστάσεις του σπιτιού. Πριν πετάξετε το χρησιμοποιημένο μπαγιάτικο αέρα από το σπίτι, θα το περάσει μέσα από έναν εναλλάκτη θερμότητας, η οποία αφαιρεί από τη θερμότητα του αέρα δικαίωμα να μας, και στη συνέχεια θερμαίνεται από αυτή τη θερμότητα εισερχόμενο κρύο αέρα σε μια συγκεκριμένη τιμή. Σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται μια λαμπρή ιδέα - γιατί να χρησιμοποιήσει τη θέρμανση του αέρα επιπλέον ενέργεια στο σπίτι, το οποίο είναι πολύ δαπανηρή και αξίζει τα χρήματα, αν μπορείτε να πάρετε εντελώς δωρεάν.

Η ανάκτηση θερμότητας έχει καταστεί ο πυρήνας του σημερινού παθητικού συστήματος σπιτιών, συν το οποίο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος θέρμανσης αέρα για ένα εξοχικό σπίτι.

Είδη φυτών αποκατάστασης

Οι συσκευές ανάκτησης είναι δύο τύπων: ομαλός (Το Σχ. 1) και περιστροφική (Το Σχ. 2).

Το Σχ. 1. Ανακτητής τύπου πιάτων

Σε αυτή την έκδοση, ο αέρας που εξέρχεται από το δωμάτιο θερμαίνει τις πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας, τους δίνει τη θερμότητα και αφήνει στο δρόμο κρύο. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας παίρνει θερμότητα από τις πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνεται και παραδίδεται στις εγκαταστάσεις που έχουν ήδη θερμανθεί. Η απόδοση του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι μέχρι 60%, ανάλογα με την εγκατάσταση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι η απλότητα και η φθηνότητα, ενώ η ροή εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα δεν αναμιγνύεται, γεγονός που εξασφαλίζει 100% οικολογική συμβατότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης.

Το Σχ. 2. Περιστροφικός ανακτητής

Στη δεύτερη παραλλαγή, η εγκατάσταση βασίζεται σε ένα τύμπανο αλουμινίου, το οποίο παίρνει θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής και το δίνει στο εισερχόμενο τύμπανο. Ο περιστροφικός ανακτητής έχει υψηλότερη απόδοση, η ενεργειακή του απόδοση φθάνει το 80%. Σε αντίθεση με την πραγματοποίηση της πλάκας δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί η υγρασία που συλλέγει με τη μορφή συμπυκνώματος, στην πραγματοποίηση αυτή, η απαιτούμενη ποσότητα διανέμεται στο επιθυμητό ύγρανση χώρο του, το οποίο καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ξηρής χειμερινούς μήνες. Το σύνολο και των δύο παραλλαγών των συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει φίλτρα αέρα, αισθητήρες υγρασίας και καυσαερίων καθώς και πίνακες ελέγχου του συστήματος.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού με ανάκτηση

Το κύριο πλεονέκτημα του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα εξαερισμού χωρίς ανάκτηση θερμότητας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση θα είναι από 6 έως 10 kW / h, στην περίπτωση του εναλλάκτη θερμότητας που rashodyvat στους φορές λιγότερο - μόνο 1-2 kW / h, επειδή το εισερχόμενο φρέσκο ​​αέρα είναι ήδη προθερμαίνεται και δεν χρειάζεται να θερμάνετε πάρα πολύ. Η εξοικονόμηση του κόστους θέρμανσης στο σπίτι θα είναι ένα εντυπωσιακό 80%.

Εξοικονόμηση ενέργειας περισσότερο - ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και αφήστε περισσότερα για τον εαυτό σας. Επιπλέον, μειώνετε το φορτίο στο δίκτυο, το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στη φύση και το περιβάλλον. Με την ευκαιρία, το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να δροσίσετε τον ζεστό υπαίθριο αέρα με τον ίδιο τρόπο και να σώσετε ξανά, μόνο τώρα στον κλιματισμό. Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για την ψύξη των χώρων μερικές φορές μειώνει το κόστος σας και μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές στην ατμόσφαιρα - μερικά πλεονεκτήματα!

Αν σκοπεύετε ακριβώς να φτιάξετε το δικό σας εξοχικό σπίτι, ρωτήστε τους φίλους σας για το κόστος θέρμανσης του σπιτιού τους. Είμαστε βέβαιοι ότι ένα εντυπωσιακό ποσό για φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα θα σας εκπλήξει και όχι προς το καλύτερο. Μην επαναλάβετε τα προσβλητικά λάθη, μάθετε από την εμπειρία άλλων ανθρώπων, εξοικονομήστε αυτά τα έξοδα πέντε φορές - θα πληρώσουν ήδη τον πρώτο χειμώνα! Εκτός από την υγεία σας θα αποδώσει, την παρουσία καθαρού καθαρού αέρα και την πλήρη απουσία σκόνης, μύκητα και μούχλα.

Έχετε αποφασίσει να επιλέξετε το σωστό σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση για το σπίτι ή το διαμέρισμά σας; Θα βοηθήσουμε με την επιλογή και, αν χρειαστεί, θα τοποθετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε.

Προσοχή παρακαλώ! Προσφέρουμε την καλύτερη έτοιμη λύση για το σπίτι σας - εγκατάσταση ενός συστήματος στο οποίο συνδυάζονται η θέρμανση, ο εξαερισμός και η ψύξη του αέρα. Ως αποτέλεσμα, σε ένα σύγχρονο σπίτι, επαρκώς σφραγισμένο και μονωμένο, είναι δυνατό να ζήσετε επιτυχώς όλο το χρόνο, χωρίς θέρμανση νερού και φυσικό αέριο.

Ταυτόχρονα, όλο το σύστημα θα καταναλώνει μόνο 1,5 kWh - ένα φανταστικό αποτέλεσμα! Για παράδειγμα, για ένα σωστά μονωμένο πέτρινο σπίτι των 180 τετραγωνικών μέτρων η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση δεν θα υπερβαίνει τα 10 500 kWh / έτος, ότι τα χρήματα θα είναι μόνο 2.500-4.000 ρούβλια / μήνα για θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι ενέργειές σας:

Εάν έχετε ένα σκηνικό σπίτι, τότε διαβάστε εδώ

Αν έχετε ξύλινο σπίτι, κάντε κλικ εδώ

Αν θέλετε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, κάντε κλικ εδώ.

Σχετικές τιμές για μονάδες εξαερισμού μπορείτε να δείτε εδώ

Επίσης συνιστούμε να διαβάσετε:

• τι είναι ο εξαερισμός και γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα >>

• αερισμός και υγεία »

• γιατί το κλιματιστικό είναι επικίνδυνο >>

• Πώς να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού σας >>

• Πώς να διατηρήσετε νεανικό δέρμα »

• αερισμός και Σαίξπηρ: να είναι ή να μην είναι >>

• τι αερισμός είναι καλύτερο - φυσικός ή εξαναγκασμένος αέρας και εξαερισμός με ανάκτηση »

• 10 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες της VENTYS >>

• ανατροφοδότηση σχετικά με τον κατάλληλο εξαερισμό >>

• Εύκαμπτο σύστημα αγωγών VentyFlex >>

• Εξαερισμός VENTYS: έτοιμες λύσεις >>

Αναχώρηση:

Εξαερισμός σε εξοχική κατοικία

Όλα τα προϊόντα έχουν περάσει επιτυχώς έλεγχο ποιότητας

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Διαγράψτε τη διαδρομή από την εγγραφή στην εκτέλεση της παραγγελίας

Εξαερισμός στον τομέα των υπηρεσιών

Χρόνος προγραμματισμού βάσει του χρόνου εγκατάστασης

Σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας

Ένα ιδιαίτερο είδος εξαναγκασμένου αερισμού είναι μια θέρμανση του αέρα προσαγωγής και επανακυκλοφορίας της θερμότητας, η οποία παρέχει μια μερική θέρμανση της ροής του αέρα εισαγωγής λόγω εξαγωγής θερμού αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - προθερμαντήρα. Σε αυτή την κύρια θέρμανση του εξωτερικού αέρα με το συνηθισμένο θερμαντήρα.

Η ανάκτηση θερμότητας στον εξαερισμό ανεφοδιασμού και εξαγωγής δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε μικρή διάδοση. Από τεχνική άποψη, η ανάκτηση είναι η πιο κοινή διαδικασία ανταλλαγής θερμότητας. Η ίδια η λέξη "ανάκτηση" είναι λατινικής προέλευσης και σημαίνει "επιστροφή δαπανών". Οι θερμικοί συλλέκτες εξαερισμού επιστρέφουν μέρος του πίσω στο δωμάτιο με την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ της εισερχόμενης και της εξερχόμενης ροής. Η αντίστροφη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε θερμό χρόνο, όταν ο εξερχόμενος ψυχρός κλιματισμένος αέρας ψύχει την αντίθετη θερμή αντίστροφη ροή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ονομάζεται ψυχρή ανάκτηση.

Ποιος είναι ο σκοπός της ανάκαμψης; Προφανώς, για να εξοικονομήσετε ενεργειακούς πόρους στην πρώτη θέση. Ο ανακτητής είναι μια συσκευή στην οποία λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας των εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών. Με τον κανονικό εξαερισμό, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα κατά την κρύα και θερμή περίοδο είναι σημαντική. Εάν, για παράδειγμα, στο δρόμο -20 ° C, και σε ένα δωμάτιο + 24 ° C, τότε η διαφορά είναι πάνω από 40 ° C. Αυτή η διαφορά θα πρέπει να αποκλείεται από το σύστημα θέρμανσης. Το καλοκαίρι, η διαφορά είναι μικρότερη, αλλά θα προσθέσει στο φορτίο του κλιματιστικού. Το Recuperator σας επιτρέπει να μειώσετε τη διαφορά στο ελάχιστο. Ο σωστά επιλεγμένος εξοπλισμός παρέχει, στους 0 ° C εξωτερικού αέρα και + 20 ° C σε εσωτερικούς χώρους, τη διαφορά μεταξύ εισερχόμενης και εξερχόμενης ροής εντός 4 ° C, δηλ. κόψτε το πέντε φορές. Η αποδοτικότητα της ανάκτησης μειώνεται με τις μειούμενες τιμές της εξωτερικής θερμοκρασίας, αλλά, παρ 'όλα αυτά, η οικονομία παραμένει πολύ αισθητή. Επιπλέον, με σημαντική διαφορά στις εσωτερικές και εξωτερικές θερμοκρασίες, η ανάκτηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Πολλές σύγχρονες τεχνολογίες κτιρίων υιοθετούν αεροστεγείς και ατμοστεγείς δομές εγκλεισμού. Για αποτελεσματικό εξαερισμό και την απομάκρυνση των υδρατμών από τις εγκαταστάσεις με σφραγισμένες τοίχους και παράθυρα με διπλά τζάμια πρέπει να αναγκάσει αερισμού-εξαερισμού. Η ανάκτηση θερμότητας σε αυτή την περίπτωση είναι το κλειδί για μια άνετη ανταλλαγή αέρα με ελάχιστη απώλεια θερμότητας.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, πολύ πριν από τον εξοπλισμό ανάκτησης θερμότητας για το χειμώνα στο δωμάτιο πήρε πολύ κρύο αέρα το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, έρχονται με να χρησιμοποιήσει εναλλάκτες θερμότητας εδάφους, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως «Καναδική καλά». ιδέα του είναι να αποτρέψει εξωτερικό αέρα πριν από την είσοδο στις εγκαταστάσεις πέρασε από εσοχή εντός του αγωγού τροφοδοσίας έδαφος, αποκτώντας μια τιμή θερμοκρασία κοντά στους + 10 ° C - σταθερή θερμοκρασία του εδάφους σε βάθος 2 m ή περισσότερο. Το καναδικό πηγάδι, στην πραγματικότητα, δεν είναι ανάκτηση ενέργειας, αλλά μειώνει το κόστος ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό. Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων στο παραδοσιακό σύστημα με το καναδικό πηγάδι είναι φυσικό, αλλά μπορεί να αναγκαστεί.

Οι ανακτητές ως στοιχείο του εξοπλισμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται ενεργά στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο λόγος για τη δημοτικότητά τους είναι στα οικονομικά οφέλη που επιστρέφει η θερμότητα. Υπάρχουν δύο τύποι ανακτητή: πλάκα και περιστροφική. Οι περιστροφικές μηχανές είναι πιο αποδοτικές, αλλά και δαπανηρές. Είναι σε θέση να ανακτήσουν το 70-90% της θερμότητας. Πιάτο φθηνότερα, αλλά εξοικονομήσετε λιγότερα, μέσα σε 50-80%.

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της ανάκτησης είναι ο τύπος δωματίου. Εάν η θερμοκρασία σε αυτό διατηρείται πάνω από 23 ° C, τότε ο αποσυμπιεστής πληρώνει μοναδικά για τον εαυτό του. Και όσο πιο δαπανηρό είναι το κόστος της ενέργειας, τόσο μικρότερη είναι η περίοδος απόσβεσης. Ο χρόνος ζωής των ανακτητών είναι αρκετά μεγάλος και με την έγκαιρη συντήρηση και αντικατάσταση φθηνών αναλωσίμων είναι θεωρητικά απεριόριστη. Οι συσκευές ανάκτησης μπορούν να παρέχονται με τη μορφή ενός μονοκόμματος ή διαφόρων ξεχωριστών ενοτήτων.

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός τύπος εναλλάκτη θερμότητας, στον οποίο συνδέονται οι εισόδους και οι εξόδους των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Απομακρύνεται από τον θάλαμο τον μολυσμένο αέρα, που διέρχεται από τον ανακτητή, και δίνει τη θερμότητά του στον εισερχόμενο υπαίθριο αέρα, χωρίς να αναμειγνύεται άμεσα με αυτόν. Αυτή η πρόσθετη θέρμανση του αερισμού τροφοδοσίας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα εισόδου, ειδικά το χειμώνα.

Οι συσκευές ανάκτησης πλάκας σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να ρέει σε αυτά να μην αναμιγνύεται αλλά να έρχεται σε επαφή μεταξύ τους διαμέσου των τοιχωμάτων της κασέτας ανταλλαγής θερμότητας. Αυτή η κασέτα αποτελείται από μια ποικιλία πλακών που διαχωρίζουν τα ρεύματα ψυχρού αέρα από ζεστό αέρα. Πιο συχνά, οι πλάκες είναι κατασκευασμένες από φύλλο αλουμινίου, το οποίο έχει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας. Οι πλάκες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από ειδικό πλαστικό. Αυτά είναι ακριβότερα από αυτά του αλουμινίου, αλλά αυξάνουν την απόδοση του εξοπλισμού.

Πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: ως αποτέλεσμα η διαφορά θερμοκρασίας πέφτει συμπύκνωσης σε ψυχρές επιφάνειες, το οποίο μετατρέπεται σε παγετό. Ο παγωμένος ανακτητής σταματά να λειτουργεί αποτελεσματικά. Για την απόψυξη του μεταφράζει αυτόματα το εισερχόμενο ρεύμα παρελθόν του εναλλάκτη θερμότητας και θερμαίνεται θερμαντήρα. Ο εξερχόμενος ζεστός αέρας, εν τω μεταξύ, λιώνει πάγο στις πλάκες. Σε αυτή τη λειτουργία, φυσικά, δεν υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και η περίοδος απόψυξης μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 25 λεπτά ανά ώρα. Για να θερμανθεί ο εισερχόμενος αέρας στη φάση απόψυξης, χρησιμοποιούνται θερμαντήρες ισχύος 1-5 kW.

Σε μερικούς εναλλάκτες θερμότητας πλάκας χρησιμοποιείται προθέρμανση του εισερχόμενου αέρα μέχρι τη θερμοκρασία που αποκλείει τον σχηματισμό πάγου. Αυτό μειώνει την απόδοση του ανακτητή κατά περίπου 20%.

Μία άλλη λύση στο πρόβλημα κερατιού είναι οι υγροσκοπικές κασέτες κυτταρίνης. Αυτό το υλικό απορροφά την υγρασία από τη ροή του αέρα εξαγωγής και το μεταφέρει στην εισερχόμενη, επιστρέφοντας έτσι πίσω την υγρασία. Τέτοιες αποκαταστάσεις είναι δικαιολογημένες μόνο σε κτίρια όπου δεν υπάρχει πρόβλημα υδάτων. Το ανεπιφύλακτο πλεονέκτημα των συσκευών ανάκτησης υγρής κυτταρίνης είναι ότι δεν χρειάζονται ηλεκτρική θέρμανση του αέρα, που σημαίνει ότι είναι πιο οικονομικές. Σε εναλλάκτες θερμότητας με εναλλάκτη θερμότητας διπλής πλάκας, η απόδοση φθάνει το 90%. Το Naled σε αυτά δεν σχηματίζεται, λόγω της μεταφοράς θερμότητας μέσω της ενδιάμεσης ζώνης.

Σχέδιο της συσκευής μιας εγκατάστασης εξαερισμού τροφοδοσίας και εξάτμισης με συσκευή ανάκτησης θερμότητας πλάκας

Διάσημοι κατασκευαστές πλακοειδών εναλλακτών θερμότητας:

 • SCHRAG (Γερμανία),
 • MITSUBISHI (Ιαπωνία),
 • ELECTROLUX,
 • SYSTEMAIR (Σουηδία),
 • SHUFT (Δανία),
 • REMAK, 2W (Τσεχική Δημοκρατία),
 • MIDEA (Κίνα).

Περιστροφικοί ανακτητές. Σε αντίθεση με τις ελασματοειδείς, γίνεται μερική ανάμιξη εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Το κύριο στοιχείο τους είναι ένας ενσωματωμένος ρότορας, ο οποίος είναι ένας κύλινδρος γεμάτος με στρώματα από μορφοποιημένο μέταλλο (αλουμίνιο, χάλυβα). Η μεταφορά θερμότητας συμβαίνει κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δρομέα, των οποίων τα πτερύγια θερμαίνονται από την εξερχόμενη ροή και δίνουν θερμότητα στις εισερχόμενες, κινούνται γύρω από έναν κύκλο. Η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής θερμότητας εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του δρομέα και ρυθμίζεται.

Στον περιστροφικό ανακτητή είναι τεχνικά αδύνατο να εξαλειφθεί τελείως η ανάμειξη εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Επιπλέον, αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί συχνότερη και σοβαρότερη συντήρηση λόγω της παρουσίας κινούμενων μερών. Παρ 'όλα αυτά, τα περιστροφικά μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή λόγω των υψηλών ποσοστών ανάκτησης θερμότητας (έως και 90%).

Σχέδιο της συσκευής μιας εγκατάστασης εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν περιστροφικό θερμαντήρα

Κατασκευαστές περιστροφικών ανακτητήρων:

 • DAIKIN (Ιαπωνία),
 • KLINGENBURG (Γερμανία),
 • SHUFT (Δανία),
 • SYSTEMAIR (Σουηδία),
 • REMAK (Τσεχική Δημοκρατία),
 • ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (Ρωσία-Ηνωμένο Βασίλειο).

Από οικονομική άποψη, ανακτητών θερμότητας, αργά ή γρήγορα πρέπει να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους, αλλά πολλά εξαρτώνται από το πόσο αποτελεσματικά θα οργανωθεί ανάκαμψη. Ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικά αξιόπιστος και ο καταναλωτής μπορεί να περιμένει μια μακρά περίοδο λειτουργίας. Πολλές εταιρείες παράγουν ένα ευρύ φάσμα συσκευών ανάκτησης αέρα σχεδιασμένων ειδικά για διαμερίσματα. Έτσι μια μονάδα τροφοδοσίας με ανάκτηση θερμότητας για ένα διαμέρισμα 2-3 δωματίων μπορεί να κοστίσει περίπου 17.000 ρούβλια. Το σύστημα εξαερισμού στα διαμερίσματα κυμαίνεται από 100-800 m³ / h. Για τις εξοχικές κατοικίες αυτός ο δείκτης είναι της τάξεως των 1000-2000 m³ / h.

Ανακτητές με ενδιάμεσο ψυκτικό μέσο

Ο εναλλάκτης θερμότητας αποτελείται από δύο μέρη. Ένα μέρος είναι στον αγωγό εξαγωγής, το άλλο μέρος βρίσκεται στον αγωγό τροφοδοσίας. Μεταξύ αυτών κυκλοφορεί νερό ή διάλυμα νερού-γλυκόλης. Ο αέρας που αφαιρείται θερμαίνει το μέσο θέρμανσης και ο τελευταίος με τη σειρά του μεταφέρει θερμότητα στον καθαρό αέρα. Σε αυτόν τον ανακτητή δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς ρύπων από τον αέρα εξαγωγής στον αέρα τροφοδοσίας. Η αλλαγή στην ταχύτητα κυκλοφορίας του θερμικού φορέα μπορεί να ρυθμίσει τη μεταφορά θερμότητας. Αυτοί οι ανακτητές δεν έχουν κινούμενα μέρη, αλλά έχουν χαμηλή απόδοση (45-60%). Χρησιμοποιείται κυρίως για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Το πτερύγιο χωρίζει το θάλαμο σε δύο μέρη από ένα πτερύγιο. Ένα μέρος θερμαίνεται από τον αέρα που αφαιρείται και στη συνέχεια το πτερύγιο αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Εξαιτίας αυτού, ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από τα ζεστά τοιχώματα του θαλάμου. Η ρύπανση και οι οσμές μπορούν να μεταδοθούν από τον αέρα εξαγωγής στον αέρα τροφοδοσίας. Ο αποσβεστήρας είναι το μόνο κινητό μέρος αυτού του εναλλάκτη θερμότητας. Η αποτελεσματικότητά του είναι αρκετά υψηλή (70-80%).

Αυτός ο ανακτητής αποτελείται από ένα σφραγισμένο σύστημα σωλήνων. Είναι γεμάτα με φρέον ή άλλο συστατικό που εξατμίζεται εύκολα. Αυτές οι ουσίες εξατμίζονται από τη θέρμανση με τον αέρα που αφαιρείται. Οι ατμοί συμπυκνώνονται στο άλλο μέρος του σωλήνα και πάλι γίνονται υγροί. Σε αυτόν τον εναλλάκτη θερμότητας αποκλείεται η μεταφορά ακαθαρσιών, δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη, η απόδοση είναι μάλλον χαμηλή (50-70%).

Πολλοί πιστεύουν ότι η recuperator - είναι δαπανηρή, ογκώδη, πολύπλοκα ενσωματωμένα σε ροές εργασίας συσκευές με μικρή διάρκεια ζωής, και την επισκευή σταματά παραγωγής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας χρήση του εναλλάκτη θερμότητας αναποτελεσματική. Αυτές οι αδυναμίες επιτρέπουν στους σκεπτικιστές να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες απώλειες θερμικής ενέργειας και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αποκαταστολείς δεν είναι καθόλου επιχειρήσεις, όπου είναι σκόπιμο.

Η λύση μπορεί να είναι η εγκατάσταση εναλλάκτη θερμότητας Orebrene Plate Heat Exchangers (επανακτήτες τύπου OPT ™)

Τεχνικά χαρακτηριστικά των ανακτητήρων τύπου

 • λόγω της επιστροφής της θερμικής ενέργειας για μείωση του κόστους αγοράς έως 40%.
 • για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου με την αύξηση της θερμοκρασίας καύσης από τα καυσαέρια (σύστημα θέρμανσης των λεβητοστασίων, κλιβάνων κ.λπ.) ·
 • να βελτιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καύσης καυσίμων μέσω της χρήσης προηγουμένως θερμού αέρα, να μειώσουν τη μηχανική υποβάθμιση του καυσίμου στον κύκλο θέρμανσης του κλιβάνου στα λεβητοστάσια και σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • για την ψύξη των καυσαερίων ώστε να συμμορφώνονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τα πρότυπα υγιεινής.
 • χρησιμοποιήστε τη θερμότητα των καυσαερίων για να θερμάνετε τις εγκαταστάσεις, θερμαίνοντας τον αέρα του δρόμου.
 • για τις τεχνολογικές διαδικασίες που απαιτούν χαμηλές θερμοκρασίες, για την ψύξη των καυσαερίων καυσαερίων.
 • τη μείωση της θερμοκρασίας των καυσαερίων, μειώνοντας έτσι το κόστος του καθαρισμού του αερίου.
 • να αντικαταστήσει τους ανακτητές που απαιτούν πιο εξελιγμένους απολυμαντές πιο αξιόπιστους.
 • συμμορφώνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας".

Πλεονεκτήματα των εναλλάκτη θερμότητας πλάκας Orebrene μπροστά από τα παραδοσιακά μοντέλα πλάκας, περιστροφικού και κελύφους

 • η δυνατότητα χρήσης σε επιθετικά και λειαντικά περιβάλλοντα, σε περιβάλλοντα με ισχυρό αέριο και σκόνη.
 • αυξημένα όρια θερμοκρασίας λειτουργίας - μέχρι 1250 C, ενώ η διάρκεια ζωής των αναλογικών συσκευών ανάκτησης μειώνεται ήδη στους 800 C,
 • βελτιστοποιημένες διαστάσεις και βάρος - 4-8 φορές ελαφρύτερες από τις αναλογικές συσκευές ανάκτησης.
 • σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
 • συντομότερες περιόδους αποπληρωμής ·
 • χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα μέσω των διαδρομών.
 • βελτιωμένο σχεδιασμό για την πρόληψη της συσσώρευσης σκωριών.
 • παρατεταμένη διάρκεια ζωής.
 • αύξηση της περιόδου εργασίας πριν από την λήψη προληπτικών μέτρων ·
 • Βελτιωμένα χαρακτηριστικά μεγέθους μάζας που διευκολύνουν την εγκατάσταση και μεταφορά των ανακτητήρων

Γιατί αυτό το είδος ανακτητή μπορεί να θεωρηθεί ως αρμόδια επιλογή;

 • αύξηση της επιφάνειας της επιφάνειας μεταφοράς θερμότητας ανά μονάδα όγκου και μάζας,
 • υψηλή αξιοπιστία του χρησιμοποιούμενου ανακτητή.
 • σημαντική μείωση της πιθανότητας εκτός λειτουργίας ενός συστήματος ανάκτησης λόγω της λειαντικής φθοράς και της θερμικής παραμόρφωσης.
 • απλοποίηση των διαδικασιών επισκευής και συντήρησης των συσκευών ανάκτησης ενέργειας ·
 • δυνατότητα δομοστοιχειωτού σχεδιασμού και συναρμολόγησης ανακτητήρων
 • Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά αίτησης ανάκτησης.
 • Επιστροφή της θερμικής ενέργειας
 • Οικονομία καυσίμου
 • Μείωση του κόστους εξοπλισμού και αύξηση κατά την περίοδο λειτουργίας του
 • (καπνοδόχοι, καμινάδες και άλλα)
 • Εξασφάλιση περιβαλλοντικών προτύπων
 • Εκτέλεση των απαιτήσεων του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας"
 • Μείωση του κόστους μεταφοράς και προμηθειών
 • Μείωση του κόστους καθαρισμού του αερίου
 • Εξασφάλιση της σταθερότητας των τεχνολογικών παραμέτρων
 • Χημική και μηχανική καύση καυσίμων
 • Αυξημένη παραγωγικότητα των τεχνολογικών διαδικασιών
 • Σύντομες περιόδους αποπληρωμής
 • Επιστροφή της θερμικής ενέργειας
 • Οικονομία καυσίμου
 • Μείωση του κόστους εξοπλισμού και αύξηση κατά την περίοδο λειτουργίας του
 • (καπνοδόχοι, καμινάδες και άλλα)
 • Εξασφάλιση περιβαλλοντικών προτύπων
 • Εκτέλεση των απαιτήσεων του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας"
 • Μείωση του κόστους μεταφοράς και προμηθειών
 • Μείωση του κόστους καθαρισμού του αερίου
 • Εξασφάλιση της σταθερότητας των τεχνολογικών παραμέτρων
 • Αυξημένη παραγωγικότητα των τεχνολογικών διαδικασιών
 • Σύντομες περιόδους αποπληρωμής
 • Επιστροφή της θερμικής ενέργειας
 • Οικονομία καυσίμου
 • Μείωση του κόστους εξοπλισμού και αύξηση κατά την περίοδο λειτουργίας του
 • (καπνοδόχοι, καμινάδες και άλλα)
 • Εξασφάλιση περιβαλλοντικών προτύπων
 • Εκτέλεση των απαιτήσεων του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας"
 • Μείωση του κόστους μεταφοράς και προμηθειών
 • Μείωση του κόστους καθαρισμού του αερίου
 • Εξασφάλιση της σταθερότητας των τεχνολογικών παραμέτρων
 • Δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας
 • Μείωση του επενδυτικού κόστους κατασκευής ενός συστήματος θέρμανσης
 • Σύντομες περιόδους αποπληρωμής
 • Επιστροφή της θερμικής ενέργειας
 • Οικονομία καυσίμου
 • Μείωση του κόστους εξοπλισμού και αύξηση κατά την περίοδο λειτουργίας του
 • (καπνοδόχοι, καμινάδες και άλλα)
 • Εξασφάλιση περιβαλλοντικών προτύπων
 • Εκτέλεση των απαιτήσεων του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας"
 • Μείωση του κόστους μεταφοράς και προμηθειών
 • Μείωση του κόστους καθαρισμού του αερίου
 • Εξασφάλιση της σταθερότητας των τεχνολογικών παραμέτρων
 • Χημική και μηχανική καύση καυσίμων
 • Αυξημένη παραγωγικότητα των τεχνολογικών διαδικασιών
 • Δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας
 • Μείωση του επενδυτικού κόστους κατασκευής ενός συστήματος θέρμανσης
 • Σύντομες περιόδους αποπληρωμής
 • Επιστροφή της θερμικής ενέργειας
 • Οικονομία καυσίμου
 • Μείωση του κόστους εξοπλισμού και αύξηση κατά την περίοδο λειτουργίας του
 • (καπνοδόχοι, καμινάδες και άλλα)
 • Εξασφάλιση περιβαλλοντικών προτύπων
 • Εκτέλεση των απαιτήσεων του νόμου αριθ. 261 FZ "για την εξοικονόμηση ενέργειας"
 • Μείωση του κόστους μεταφοράς και προμηθειών
 • Μείωση του κόστους καθαρισμού του αερίου
 • Εξασφάλιση της σταθερότητας των τεχνολογικών παραμέτρων
 • Αυξημένη παραγωγικότητα των τεχνολογικών διαδικασιών
 • Δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας
 • Μείωση του επενδυτικού κόστους κατασκευής ενός συστήματος θέρμανσης
 • Σύντομες περιόδους αποπληρωμής

Οι εναλλάκτες θερμότητας αερίου-αερίου χρησιμοποιούνται σε πολλές περιοχές, οι οποίες μπορούν να χωριστούν υπό όρους στις ακόλουθες κατηγορίες:

Διαδικασίες που έχουν χαμηλή θερμοκρασία ψυκτικού μέσου:

Περίοδος από 20 έως 60 ° C

 • σε μικρούς όγκους αερίων, για παράδειγμα, ως χρήση καυσαερίων κατά τη λειτουργία λεβήτων αερίου σε ένα μικρό χώρο όπου χρησιμοποιείται ο εναλλάκτης θερμότητας στο σύστημα αερισμού.
 • σε μεγάλους όγκους αερίων, για παράδειγμα, στο σύστημα εξαερισμού των εργαστηρίων, των αίθουσων συναυλιών, των εσωτερικών σταδίων και άλλων μεγάλων χώρων.

Διάρκεια από 60 έως 200 ° C

 • σε μικρούς όγκους αερίων, για παράδειγμα, για την παραγωγή καυσαερίων καύσης καυσίμου, η οποία απελευθερώνεται με τη μορφή αερίου σε διάφορες τεχνολογικές διεργασίες.
 • σε μεγάλους όγκους αερίων, για παράδειγμα, είναι δυνατή η χρήση εναλλάκτη θερμότητας αερίου στο σύστημα εξαερισμού των καταστημάτων ξήρανσης και βαφής.

Διαδικασίες που έχουν μέσο επίπεδο θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου.

Το διάστημα από 200 έως 600 ° C, ένα παράδειγμα μπορεί να είναι η χρησιμοποίηση της θερμότητας των καυσαερίων κατά τη λειτουργία των λεβητοστασίων και επίσης η εξοικονόμηση άνθρακα με ανακατεύθυνση της πλεονάζουσας θερμότητας στη θέρμανση του αέρα που τροφοδοτείται στον κλίβανο.

Διαδικασίες που έχουν υψηλό επίπεδο θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου.

 • Το διάστημα από 600 έως 800 ° C, για παράδειγμα, στην παραγωγή πλαστικών, ένας εναλλάκτης θερμότητας μπορεί να είναι χρήσιμος για την ψύξη του αερίου ή για τη χρήση θερμότητας, του οποίου ο φορέας είναι το καυσαέριο.
 • Διάστημα έως 1000 ° C και άνω, οι οποίες παρατηρούνται στην βιομηχανία υάλου, στη μεταλλουργία, την επεξεργασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και άλλες βιομηχανικές εφαρμογές, όπου ο εναλλάκτης θερμότητας θα είναι η βάση των εν λόγω προβλήματος διαλύματα όπως οικονομία άνθρακα, ή δρουν ως ένα καπναγωγού απορριπτόμενη θερμότητα αερίου που παράγεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση ενός εναλλάκτη θερμότητας αερίου τύπου αερίου σε θερμοκρασία καυσαερίων 45-50 ° C απαιτεί ξεχωριστό υπολογισμό της απόδοσης.

Οι εγκαταστάσεις με ανάκτηση θερμότητας μπορούν να μειώσουν το κόστος ενέργειας για τη θέρμανση των χώρων κατά το ήμισυ. Η εγκατάστασή τους συχνά αποδίδεται στην πρώτη περίοδο θέρμανσης. Η εγκατάσταση των συσκευών ανάκτησης κατά την κατασκευή και την ανακατασκευή επιτρέπει τη μερική ελάττωση του φορτίου στο σύστημα θέρμανσης του συνόλου του κτιρίου και την εγκατάλειψη σημαντικού μέρους του παραδοσιακού εξοπλισμού θέρμανσης. Το κόστος εγκατάστασης ανακτητών είναι μια επένδυση όχι μόνο στη μείωση του κόστους θέρμανσης αλλά και στην εξασφάλιση βέλτιστων κλιματικών συνθηκών στις εγκαταστάσεις και, τελικά, στην υγεία των ανθρώπων.

Οι συσκευές που εξοικονομούν θερμικούς και άλλους τύπους ενέργειας καθίστανται όλο και πιο σημαντικές, καθώς οι τιμές ενέργειας αυξάνονται διαρκώς. Επίσης, δεν έχουμε αμφιβολίες για μεγάλο χρονικό διάστημα σχετικά με την ανάγκη να αναπνέουμε καθαρό αέρα στον χώρο. Ένας αρνητικός ρόλος στην κατασκευή έπαιξε η εγκατάσταση δημοφιλών πλαστικών παραθύρων και αεροστεγούς θυρών. Διαταράσσουν την ανταλλαγή αέρα και οδηγούν σε ανεπιθύμητες συνέπειες. Στο επίκεντρο όλων αυτών των παραγόντων, συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας έρχονται στη βοήθειά μας. Δεν σώσει μόνο τα χρήματά μας, αλλά και προστατεύει την υγεία μας.

Ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού: αρχή λειτουργίας, ποικιλίες, χαρακτηριστικά

Η ανάκτηση θερμότητας έχει γίνει αρκετά συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια στα συστήματα εξαερισμού. Αν εξετάσουμε λεπτομερέστερα τη διαδικασία, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε τι σημαίνει ο ίδιος ο όρος ανάκτηση. Η ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού σημαίνει ότι ο μεταφερόμενος αέρας, ο οποίος αφαιρείται από ειδικές εγκαταστάσεις, διέρχεται μέσω του συστήματος φίλτρου και τροφοδοτείται πίσω.

Ανάκτηση και εξαερισμός

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι στα συστήματα εξαερισμού με μερίδιο του αέρα εξαγωγής, μερικά από τη θερμότητα από το δωμάτιο είναι επίσης σχεδιαστεί. Και αυτή η ενέργεια θερμότητας επανέρχεται.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε μεγάλες εγκαταστάσεις και μεγάλα καταστήματα, επειδή για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη θερμοκρασία για τέτοιες εγκαταστάσεις το χειμώνα, είναι απαραίτητο να εκθέσετε τον εαυτό σας σε μεγάλες δαπάνες. Οι εγκαταστάσεις αυτές, ωστόσο, μπορούν να αντισταθμίσουν σημαντικά αυτές τις απώλειες και να μειώσουν το κόστος.

Ακόμα και σε ένα ιδιωτικό σπίτι, οι μονάδες αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σήμερα θα είναι αρκετά σχετικές. Ακόμη και σε ένα μεμονωμένο σπίτι ο εξαερισμός γίνεται πάντα και όταν ο αέρας κυκλοφορεί η θερμότητα αφήνει επίσης κάθε δωμάτιο. Συμφωνώ ότι zagermetezirovat το κτήριο εντελώς και κατά συνέπεια να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια θερμότητας είναι απλά αδύνατη.

Σήμερα, τα συστήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται ακόμη και σε ιδιωτική κατοικία για τους εξής λόγους:

 • Για γρήγορη απομάκρυνση του αέρα με μεγάλη πρόσμειξη διοξειδίου του άνθρακα.
 • Να εισρέει την απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα στους χώρους διαβίωσης.
 • Για την εξάλειψη της υψηλής υγρασίας στα δωμάτια, καθώς και για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών?
 • Για να εξοικονομήσετε θερμότητα.
 • Και επίσης για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς που μπορούν να περιέχονται σε αυτό.

Συστήματα τύπου αέρα παροχής με ανάκτηση

Η μονάδα τροφοδοσίας με ανάκτηση θερμότητας αρχίζει να είναι μεγάλη ζήτηση μεταξύ των ιδιωτικών ιδιοκτητών σπιτιού. Και τα πλεονεκτήματά του, ιδιαίτερα στην κρύα εποχή, είναι πολύ υψηλά.

Όπως είναι γνωστό, είναι δυνατό να παρασχεθεί μια κατοικία με τον απαραίτητο αερισμό με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι και η φυσική κυκλοφορία του αέρα, η οποία πραγματοποιείται κυρίως μέσω του εξαερισμού των δωματίων. Αλλά θα συμφωνήσετε ότι είναι απλώς αδύνατο να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μέθοδο το χειμώνα, αφού όλη η θερμότητα θα αφήσει γρήγορα τις κατοικίες.

Αν στο σπίτι, όπου η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μόνο με φυσικό τρόπο υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα, αποδεικνύεται ότι σε ένα κρύο δωμάτιο δεν παίρνουν τη σωστή ποσότητα του φρέσκου αέρα και οξυγόνου, αντίστοιχα, που επηρεάζει περαιτέρω αρνητικά την ευημερία όλων των μελών της οικογένειας.

Φυσικά, πρόσφατα, όταν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες εγκαθιστούν πλαστικά παράθυρα και πόρτες, αποδεικνύεται ότι είναι απλώς ανεπαρκές ο αερισμός με φυσικό τρόπο. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να εγκατασταθεί πρόσθετος εξοπλισμός που να εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις. Και, φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης θα συμφωνήσει ότι θα ήταν επιθυμητό για κάθε σύστημα να δαπανήσει ηλεκτρισμό με φειδώ.

Και εδώ η πιο βέλτιστη επιλογή είναι η ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, είναι σκόπιμο να αγοράσετε μια μονάδα που θα μπορούσε επίσης να παρέχει ανάκτηση υγρασίας.

Ποια είναι η ανάκτηση της υγρασίας;

Σε κάθε δωμάτιο πρέπει πάντα να διατηρείται ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας, στο οποίο κάθε άτομο αισθάνεται πιο άνετα. Ο συντελεστής αυτός έχει τιμή από 45 έως 65%. Το χειμώνα, οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν υπερβολικά ξηρό αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Ειδικά στα διαμερίσματα, όταν η θέρμανση είναι γεμάτη και ο αέρας γίνεται πολύ ξηρός με υγρασία περίπου 25%.

Επιπλέον, συχνά αποδεικνύεται ότι με τέτοιες αλλαγές στην υγρασία, όχι μόνο το άτομο υποφέρει. Αλλά και τα δάπεδα με έπιπλα, όπως είναι γνωστό το δέντρο έχει μια υψηλή υγροσκοπικότητα. Πολύ συχνά τα έπιπλα και τα πατώματα από πολύ ξηρό αέρα στεγνώσει, και στο μέλλον αποδεικνύεται ότι τα δάπεδα αρχίζουν να τσίμπημα, και το έπιπλο καταρρέει. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα διατηρούν κυρίως το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από την εποχή.

Τύποι ανακτητήρων

Σε μεμονωμένες κατοικίες, τα συστήματα αερισμού με συγκεντρωτικούς εναλλάκτες θερμότητας εγκαθίστανται συχνότερα. Επιπλέον, σήμερα μπορείτε να επιλέξετε από διάφορους τύπους σχεδίων για ανακυκλωμένο αερισμό, αλλά απαιτούνται τα παρακάτω:

 1. Πλάκα.
 2. Ρόταρυ.
 3. Επιμελητήριο.
 4. Έχουν ένα ενδιάμεσο ψυκτικό.

Εναλλάκτες θερμότητας τύπου πλάκας

Τα πιο απλά σχέδια για συστήματα εξαερισμού. Ο εναλλάκτης θερμότητας κατασκευάζεται με τη μορφή θαλάμου χωρισμένου σε ξεχωριστά κανάλια διατεταγμένα παράλληλα μεταξύ τους. Ανάμεσά τους υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική πλάκα, η οποία έχει υψηλές ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας.

Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην ανταλλαγή θερμά ρεύματα αέρα, δηλαδή τον αέρα εξάτμισης, το οποίο αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις και δίνει τη θερμότητά του στον αέρα τροφοδοσίας, η οποία μπαίνει στο σπίτι έχει μια ζεστή, χάρη σε αυτή την ανταλλαγή.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν:

 • απλή ρύθμιση συσκευής.
 • πλήρης απουσία κινητών στοιχείων.
 • υψηλή αποτελεσματικότητα της δράσης.

Λοιπόν, και ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα στη λειτουργία ενός τέτοιου ανακτητή είναι ο σχηματισμός συμπυκνώματος στην ίδια την πλάκα. Τυπικά, τέτοιοι εναλλάκτες θερμότητας πρέπει να τοποθετούνται επιπρόσθετα με ειδικά στάσιμα. Αυτή είναι μια απαραίτητη παράμετρος, καθώς το χειμώνα το συμπύκνωμα μπορεί να παγώσει και να σταματήσει τη συσκευή. Γι 'αυτό ορισμένες συσκευές αυτού του τύπου έχουν ενσωματωμένα συστήματα απόψυξης.

Εναλλάκτες θερμότητας περιστροφικού τύπου

Εδώ, το κύριο μέρος παίρνει το ρότορα, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα κανάλια των αεραγωγών και θερμαίνει τον αέρα με συνεχή περιστροφή. Ο αερισμός με ανάκτηση θερμότητας περιστροφικού τύπου έχει πολύ υψηλή απόδοση. Ένα τέτοιο σύστημα επιτρέπει περίπου το 80% της θερμότητας να επιστρέψει στο δωμάτιο.

Αλλά ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η κατωτερότητα της λειτουργίας του συστήματος σε σχέση με τη βρωμιά, τη σκόνη και τις οσμές. Στην κατασκευή μεταξύ του δρομέα και του περιβλήματος δεν υπάρχουν πυκνότητες. Εξαιτίας αυτών, τα ρεύματα αέρα μπορούν να αναμειχθούν και επομένως όλα τα βρωμιά μπορούν να εισέλθουν εκ νέου. Και φυσικά το επίπεδο θορύβου εδώ είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη από εκείνη ενός πλάκα εναλλάκτη θερμότητας.

Εναλλάκτες θερμότητας τύπου θαλάμου

Στον ανακτητή αυτού του τύπου, οι ροές αέρα διαχωρίζονται απευθείας από τον ίδιο τον θάλαμο. Η ανταλλαγή θερμότητας πραγματοποιείται λόγω του αποσβεστήρα, ο οποίος περιοδικά αλλάζει την κατεύθυνση των ροών του αέρα. Το σύστημα αυτό έχει υψηλή απόδοση σε λειτουργία. Και τα μειονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν μόνο στην παρουσία κινούμενων μερών μέσα στη συσκευή.

Εναλλάκτες θερμότητας με ενδιάμεσο φορέα

Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι σχεδόν η ίδια με τη λειτουργία ενός συστήματος ανάκτησης πλάκας. Εδώ ο εναλλάκτης θερμότητας είναι ένας κλειστός βρόχος από το σωλήνα. Σε αυτό υπάρχει μια σταθερή κυκλοφορία νερού ή ενός διαλύματος νερού-γλυκόλης. Η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών ανταλλαγής θερμότητας εξαρτάται άμεσα από την ταχύτητα κυκλοφορίας στον κλειστό βρόχο του υγρού.

Σε μια τέτοια συσκευή, η ανάμιξη των ροών αέρα εξαλείφεται πλήρως. Τα μειονεκτήματα είναι μόνο ανεπαρκής αποτελεσματικότητα. Αυτή η συσκευή μπορεί να ανακτήσει περίπου το 50% της θερμότητας που συλλέγεται από το δωμάτιο.

Θερμοσίφωνες

Αξίζει να επισημανθεί ένας άλλος τύπος ανακτητών. Η ανάκτηση θερμότητας στο σπίτι με τη χρήση αγωγών θερμότητας είναι αρκετά αποτελεσματική. Τέτοιες συσκευές είναι σφραγισμένοι σωλήνες από μέταλλο, οι οποίοι έχουν υψηλές ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας. Μέσα σε ένα τέτοιο σωλήνα υπάρχει ένα υγρό που έχει πολύ χαμηλό σημείο βρασμού (συνήθως χρησιμοποιείται εδώ το φρέον).

Ένας τέτοιος εναλλάκτης θερμότητας εγκαθίσταται πάντα σε όρθια θέση, ένα από τα άκρα του οποίου βρίσκεται στον αγωγό έλξης και το άλλο στο κανάλι τροφοδοσίας.

Η αρχή της λειτουργίας είναι απλή. Ο αναρροφημένος ζεστός αέρας, πλένοντας το σωλήνα, μεταφέρει τη θερμότητα στο φρέον, το οποίο βράζει, κινείται προς τα πάνω, με πολύ θερμότητα. Και ο καθαρός αέρας που πλένει την κορυφή του σωλήνα παίρνει αυτή τη θερμότητα μαζί τους.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή απόδοση, αθόρυβη λειτουργία και υψηλή απόδοση. Έτσι σήμερα μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά για τη θέρμανση του σπιτιού, μερικώς την επιστροφή πίσω.

Ανακουφιστής για ιδιωτική κατοικία: αποδοτικός εξαερισμός και θέρμανση αέρα

Οι σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν έρθει στη χώρα μας, ωθούν τον πληθυσμό να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις. Οι ηλιακοί συλλέκτες, οι ελεγκτές θερμοκρασίας χώρου και άλλες έξυπνες συσκευές επιτρέπουν όχι μόνο να μειώσουν την πληρωμή των υπηρεσιών κοινής ωφελείας αλλά και να διατηρήσουν μια άνετη θερμοκρασία δωματίου. Φυσικά, ο ανακτητής για ένα ιδιωτικό σπίτι δεν μπορεί να ονομαστεί καινοτομία, ωστόσο, η εξοικονόμηση μετρητών και θερμότητας είναι προφανής.

Εγκατάσταση ανακουφιστή σε ιδιωτική κατοικία

Recuperator: τι είναι αυτό;

Αυτή η μονάδα είναι μια κατασκευή παρόμοια με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι ο συμβατικός εξαερισμός απομακρύνει τον παλιό αέρα από το δωμάτιο και το γεμίζει φρέσκο. Ο Recuperator εκτελεί παρόμοιες ενέργειες, φέρνει μόνο ζεστό ή ψυχρό αέρα στο σπίτι. Το κλιματιστικό έχει παρόμοιες λειτουργίες, ωστόσο, απαιτεί την παρουσία ηλεκτρισμού και ψυκτικού μέσου - φρέον, το οποίο αποκαθιστά τη θερμότητα χωρίς αυτό. Η θέρμανση ή η ψύξη της εισροής συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής θερμότητας του πρωτογενούς και του δευτερεύοντος θερμαντικού φορέα μέσω του τοιχώματος που διαιρεί τον αέρα.

Εξαρτήματα της μονάδας αερισμού με συσκευή ανάκτησης ενέργειας

Το κύριο μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με έναν ανακτητή είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με θερμικό ηλεκτρικό θερμαντήρα ή ανεμιστήρα, βαλβίδες ελέγχου για να αποτρέπεται η κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση και πολλά άλλα.

Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος επιτρέπει την επιστροφή μέρους της θερμικής ενέργειας που συνήθως χάνεται όταν διέρχεται από τους αγωγούς εξαερισμού. Οι μάζες του θερμού αέρα κυκλοφορούν ελεύθερα στον εναλλάκτη θερμότητας, έρχονται σε επαφή με την ψυχρή ροή διαμέσου του τοιχώματος διαχωρισμού και δίνουν στο τελευταίο την θερμική του ενέργεια.

Ο ανακτητής τύπου επιφανείας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας με διπλούς τοίχους. Ένα κανάλι καταλαμβάνει το εξερχόμενο πρωτογενές ψυκτικό, το άλλο - το δευτερεύον ψυγείο. Τα τοιχώματα έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα και είναι εγκατεστημένα για να αποτρέπουν την ανάμειξη διαφορετικών ρευμάτων αέρα θερμοκρασίας. Το στοιχείο εξερχόμενου αέρα εκτείνεται κατά μήκος του αγωγού και συναντάται. Ως αποτέλεσμα της επιστροφής της θερμότητας στον κρύο αέρα, οι θερμαινόμενες μάζες αέρα εισέρχονται στο σπίτι.

Εξαερισμός και θέρμανση του αέρα μέσω του ανακτητή στο σπίτι

Η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία της εξερχόμενης ροής. Όσο θερμότερο είναι το ρεύμα εξόδου, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία παροχής.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή του ανακτητή είναι ότι συσσωρεύει θερμότητα από το απομακρυσμένο ρεύμα και το μεταδίδει με υψηλή απόδοση στη μάζα παροχής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να μην ξοδεύετε χρήματα για τη θέρμανση και να τροφοδοτείτε ένα νέο στοιχείο θερμού αέρα μέσα στο σπίτι.

Η αρχή του συστήματος καθορίζεται από δύο αρχές:

 1. Οι μόνιμες μάζες του αέρα εκκενώνονται από το δωμάτιο, περνούν μέσα από τον κεραμικό θάλαμο μειώσεως και θερμαίνονται. Ταυτόχρονα, το 97% περίπου της θερμικής ενέργειας δίνεται. Όταν ο θάλαμος αναγωγής θερμαίνεται, ο εναλλάκτης θερμότητας μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία εισροής του φρέσκου πίδακα.
 2. Ο αέρας διέρχεται από τον κεραμικό θάλαμο αναγωγής, θερμαίνεται από τη θερμότητα που συσσωρεύεται σε αυτό και τροφοδοτείται στο σπίτι. Η ψύξη του αναγεννητή χρησιμεύει ως σήμα για την είσοδο του ανεμιστήρα στη λειτουργία εξαγωγής.

Κυκλοφορία αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού ανάκτησης επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης αέριου, στερεού ή υγρού καυσίμου, που μπορεί να είναι απαραίτητο για τη λειτουργία άλλων συσκευών και να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Δώστε προσοχή! Η τοποθέτηση της μονάδας αέρα για το σπίτι θα εξοικονομήσει έως και 80% θερμότητας στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα μιας συσκευής θερμικής ενέργειας

Η συσκευή θερμότητας αυτού του τύπου κερδίζει δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει ανάγκη αερισμού της κατοικίας το καλοκαίρι και το χειμώνα, αποδίδοντας έτσι πολύτιμη θερμότητα στο δρόμο. Σε μια καλοκαιρινή σκονισμένη μέρα, η μονάδα θα τροφοδοτήσει το δωμάτιο με καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος θα περάσει από ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Το σύστημα εξαερισμού του ανακτητή έχει μεγάλη ζήτηση από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών

Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αναφερόμενο σύστημα σε χειροκίνητη λειτουργία - αυτό είναι για εσάς να κάνετε αυτοματοποίηση. Οι ψυχρές μάζες το χειμώνα θερμαίνονται από την εξερχόμενη ζεστή ροή και οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες θα κρυώσουν όταν απελευθερώνεται θερμότητα σε ένα δροσερό ρεύμα.

Επιπλέον, το σύστημα χαρακτηρίζεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • εξοικονομώντας χρήματα για τη θέρμανση.
 • εξοικονόμηση σε μεμονωμένους ανεμιστήρες εξαγωγής.
 • την απομάκρυνση των δυσάρεστων βαριών οσμών.
 • απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης.
 • απλότητα λειτουργίας και εγκατάστασης.
 • χαμηλό κόστος χρήσης.

Recuperator - μέρος του συστήματος εξαερισμού

 • αυτοματοποίηση της διαδικασίας.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Ακόμα και η περιοδική χρήση της εγκατάστασης θερμικής μηχανικής θα επιτρέψει την κορεσμό της κατοικίας με καθαρή μάζα ατμοσφαιρικού αέρα χωρίς απώλεια θερμότητας ή αντίστροφα αύξηση του καθεστώτος θερμοκρασίας.

Ποιοτικός αερισμός

Η εγκατάσταση του ανακτητή θα κρατήσει το σπίτι καθαρό με μια πρόσληψη καθαρού αέρα. Καπνός, φωτιά ή άλλες καπνού προέλευσης, διοξείδιο του άνθρακα ή άλλες ανθυγιεινές εκπομπές βλαβερών ή δυσάρεστες οσμές - όλες οι δυνάμεις στην προθερμαντήρα ρότορα. Λειτουργία συστήματος έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, αποστράγγιση τον αέρα με υψηλή υγρασία, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για υπερτασικούς ασθενείς, καθώς και τα άτομα με αθηροσκλήρωση ή καρδιαγγειακή νόσο. Επιπλέον, απειλείται η αυξημένη υγρασία και άλλες παθήσεις.

Λειτουργία εξαερισμού και θέρμανσης του αέρα μέσω ενός ανακτητή

Οικονομική θέρμανση

Εγκαθιστώντας τον εναλλάκτη θερμότητας, θα εξασφαλίσει μια σταθερή οικονομία όχι μόνο χρήματα, αλλά και θερμότητα στο σπίτι. Η εξερχόμενη ζεστή ροή θερμαίνει τον αέρα παροχής κρύου νερού σε μια άνετη θερμοκρασία, η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η περιττή λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Το θερμοτεχνικό σύστημα διαχειρίζεται προσεκτικά με την εισερχόμενη θερμότητα στο κουτί του, πρακτικά δεν του επιτρέπει να πετάξει έξω στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται επίσης να παρακολουθείται η θερμοκρασία των εισερχόμενων αέριων μαζών, αυτό θα κάνει τον εναλλάκτη θερμότητας, παρέχοντας τους μόνο μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας σε σύγκριση με την εξερχόμενη ροή.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ή οποιουδήποτε τύπου καυσίμου για συσκευές θέρμανσης είναι από 40 έως 50%. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να αγνοηθεί η ποιότητα της θερμομόνωσης του δωματίου.

Έλλειψη επιπλέον αερισμού

θερμάστρες αερίου, τζάκια, θερμαντήρες ζεστού νερού και πλαστικά παράθυρα κλάμα απαιτούν επιπλέον εξαερισμός ή περιοδική εξαερισμού. Frosty και ζεστό περιόδων του έτους περιπλέκουν σημαντικά τη διαδικασία: το πρώτο πρόσωπο ψύχθηκε δωματίου, το δεύτερο - τη σκόνη και ζεστά ξηρά ανέμους με χαμηλή υγρασία. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε εναλλάκτη θερμότητας αέρα, στη συνέχεια, παρέχει την ποιότητα εξαερισμού όλων στο σπίτι, αποφεύγοντας περιττές χρηματοοικονομικών εξόδων και εγκατάσταση εξοπλισμού για επιπλέον εξαερισμό.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι ήσυχος και υψηλής ποιότητας

Ο ατμοσφαιρικός αέρας τροφοδοσίας φέρνει σε κάθε περίπτωση σωματίδια σκόνης, βρωμιά, αραιωμένα καυσαέρια από αυτοκίνητα, καμινάδες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εγκατεστημένο σε ένα φίλτρο αέρα της συσκευής θέρμανσης θα εξοικονομήσει το σπίτι από την είσοδο ανεπιθύμητων οσμών και σωματιδίων σκόνης. Μετά τον ποιοτικό καθαρισμό, η ατμοσφαιρική πίδακα θα γεμίσει το δωμάτιο όχι μόνο με φρέσκο, αλλά και με καθαρό αέρα. Είναι αλήθεια ότι η τελευταία θα εξαρτάται από την απαραίτητη τακτική συντήρηση του φίλτρου αέρα και άλλων στοιχείων του συστήματος.

Τα κύρια συστατικά του ανακτητή

Δώστε προσοχή! Ένα φίλτρο με βουλωμένο ή μη επεξεργασμένο χώμα είναι φυτώριο για παθογόνους παράγοντες. Ο τακτικός καθαρισμός και η περιοδική αντικατάστασή του θα αποφύγουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μολυσματικών ασθενειών της αναπνευστικής οδού.

Οι θερμαντήρες αποβλήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι έχουν υψηλή λειτουργική απόδοση και χαμηλό επίπεδο θορύβου, η οποία κυμαίνεται από 25-35 dB. Αυτό ισοδυναμεί με τον ήχο που παράγεται από το κλιματιστικό.

Ανακτητής για ιδιωτική κατοικία: τύποι και χαρακτηριστικά

Οι εναλλάκτες θερμότητας εφοδιασμού και εξαγωγής μπορούν να έχουν διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Βρείτε μια κατάλληλη επιλογή θα βοηθήσει τον πωλητή-σύμβουλο σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα συσκευών θερμικής μηχανικής.

Ανακουφιστής για το σπίτι

Υπάρχουν τέτοιοι τύποι εξοπλισμού:

 • lamellar;
 • περιστροφική?
 • οροφή?
 • ανακυκλώνοντας το νερό.

Όλα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα στο δωμάτιο, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, είτε για μεγάλο αρχοντικό είτε για εξοχική κατοικία.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και χαρακτηριστικά των συσκευών, πρόσθετες λειτουργίες. Υπολογισμός παραμέτρων ισχύος ανά δωμάτιο. Συμβούλια για φροντίδα.

Lamellar

Είναι ο πιο κοινός τύπος λόγω της καλής απόδοσης, της ευκολίας λειτουργίας και της χαμηλής τιμής. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μια σταθερή μεταλλική πλάκα, η οποία έχει μεγάλη ειδική θερμότητα και σχετικά χαμηλό βάρος. Τα πιάτα συλλέγονται σε ένα είδος κασέτας, που μοιάζει ελαφρώς με μια κυψέλη. Ο ατμοσφαιρικός αέρας περνάει μέσα από το κιβώτιο της συσκευής με κασέτες και στη συνέχεια θερμαίνεται ή δροσίζει, ανάλογα με τη χειμερινή ή θερινή ώρα του έτους. Το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία αποστραγγίζεται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου καναλιού αποχέτευσης ή καναλιού.

Διαρρύθμιση του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης του ανακτητή πλάκας

Μαζί με τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, το σύστημα έχει κάποιο μειονέκτημα: το σχηματισμό πάγου στο κουτί, το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα.

Ρόταρυ

Ο ανακτητής αυτού του τύπου πραγματοποιεί την εισροή και την εκροή του αεριωθούμενου αέρα λόγω των λεπίδων. Το σύστημα θερμικής ενέργειας έχει από έναν έως δύο δρομείς, ανάλογα με το μοντέλο. Εξωτερικά, η εγκατάσταση μοιάζει με κυλινδρικό βαρέλι με τύμπανο. Καθώς ο αέρας εκκενώνεται από το δωμάτιο και το κυλινδρικό κιβώτιο θερμαίνεται, συλλέγεται ατμοσφαιρική μάζα.

Πλεονεκτήματα αυτής της μονάδας:

 • βελτίωση της αποτελεσματικότητας ·
 • αυξημένη αποτελεσματικότητα ·
 • απουσία συμπυκνώματος και, κατά συνέπεια, υδρορροών αποστράγγισης.
 • απουσία πάγου.
 • Μην αφυγραρείτε τον αέρα, που δεν απαιτεί επιπλέον υγρασία.
 • ρύθμιση της ποσότητας παροχής και εισαγωγής αέρα λόγω της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • τα περιστρεφόμενα στοιχεία φθείρονται ταχύτερα από τα ακίνητα.
 • την ανάγκη για πρόσθετο τέντωμα για να αποφευχθεί πιθανή ανάμιξη εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών.

Δώστε προσοχή! Πριν αγοράσετε ένα περιστροφικό ανακτητή, πρέπει να λάβετε υπόψη την αυξημένη ισχύ του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ηλεκτρικής καλωδίωσης του δωματίου.

Ο ανακτητής βρίσκεται στη μονάδα παροχής αερισμού και εξαερισμού

Στέγη

Αυτός ο ανακτητής επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες αέρα. Η σκοπιμότητα της χρήσης του μπορεί να εξηγηθεί από ένα μεγάλο αρχοντικό, από άλλες οικιστικές ή μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Η αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοια από πολλές απόψεις με το συσσωμάτωμα πλάκας, ωστόσο η τελευταία διαφέρει από την οροφή σε μικρότερες διαστάσεις. Η απλότητα της εγκατάστασης της συσκευής, το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας το κατέστησαν αναντικατάστατο στις συσκευές εξαερισμού των καταστημάτων, των συνεργείων επισκευής, των περιοχών παραγωγής. Η τοποθέτηση του ίδιου αναστηλωτή στην οροφή γενικά αποκλείει τη διείσδυση οποιουδήποτε ήχου και θορύβου στο δωμάτιο.

Ανακτητής γλυκόλης

Η αναγεννητική συσκευή γλυκόλης (ή ανακύκλωσης) συνδυάζει τις ιδιότητες των πλακών και των περιστροφικών συσκευών μηχανικής θέρμανσης. Η κύρια διαφορά από την προηγούμενη είναι η χρήση ενδιάμεσου ψυκτικού υγρού. Το τελευταίο είναι ένα διάλυμα νερού-γλυκόλης που αποτελείται από προπυλενογλυκόλη ή αιθυλένιο αραιωμένο με απεσταγμένο νερό. Το μείγμα έχει υψηλή θερμογόνο ικανότητα, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση μιας μεγάλης ποσότητας θερμότητας, διατηρεί τις ιδιότητές του σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Σε σοβαρές συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, είναι δυνατόν να αντικαταστήσετε αυτό το ψυκτικό με αντιψυκτικό. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία με αρκετούς αεραγωγούς, σωλήνες ή κουκούλες.

Ανακαινιστής διαμερισμάτων: υπολογισμός και αναθεώρηση των παραγωγών

Η συσκευή διανομής θερμότητας και ισχύος θα είναι η καλύτερη απόκτηση, ειδικά αν η κατοικία βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη ή στο κέντρο μιας μεγαλοπρέπειας. Τα αυτοκίνητα και τα βιομηχανικά αέρια, ο θόρυβος του δρόμου, η θερμότητα ή το κρύο θα παραμείνουν πάντα έξω από τις εγκαταστάσεις. Η συσκευή δεν θα προσθέσει μόνο πολύ καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, αλλά θα εξοικονομήσει επίσης τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον καθαρισμό της εισερχόμενης ατμοσφαιρικής ροής. Αυτό επιτυγχάνεται με την απλή ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ρευμάτων παροχής και εξαγωγής που έχουν περάσει από το θερμομονωτικό κιβώτιο με φίλτρο καθαρισμού.

Σχέδιο ανταλλαγής αέρα μέσω του ανακτητή

Υπολογισμός του ανακτητή

Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας την απαιτούμενη συσκευή θερμότητας και ισχύος, χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών. Ο υπολογισμός της απόδοσης και της αποδοτικότητας της συσκευής καθορίζεται από τη γνώση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στη μάζα της παροχής ή των καυσαερίων. Ο τύπος υπολογισμού είναι ο ακόλουθος:

Q = 0,335 χ Lx (t1 - t2),

όπου L είναι η ροή μάζας αέρα, t1 Θερμοκρασία εισόδου, t2 - θερμοκρασία εξερχόμενης μάζας, 0,335 - περιφερειακός συντελεστής.

Ο υπολογισμός της απόδοσης γίνεται με τον ακόλουθο τύπο:

E = Qxn,

όπου: Q - ενεργειακό ή ηλεκτρικό κόστος για θέρμανση ή ψύξη του πίδακα, n - αποδοτικότητα της συσκευής.

Ροή θερμού αέρα μέσω του ανακτητή

Χρήσιμες συμβουλές! Πριν αγοράσετε έναν ανακτητή για ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα πόλης, πρέπει να εξοικειωθείτε με τον τύπο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αρχή λειτουργίας. Ίσως είναι απαραίτητο να διεξαχθούν προπαρασκευαστικές εργασίες εγκατάστασης και να εκπονηθεί σχέδιο.

Ανακουφιστής PRANA

Αυτός ο κατασκευαστής εξοπλισμού θέρμανσης και εξαερισμού διατίθεται στην αγορά για περισσότερα από 15 χρόνια. Ο εξοπλισμός του έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλή απόδοση και λογικές τιμές.

Μονάδα αναρρόφησης PRANA

Λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

 • τύπος - ελασματοειδής.
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας - 5-90 B / ώρα, ανάλογα με το μοντέλο.
 • το επίπεδο θορύβου είναι 25-140 dB.
 • το μήκος της μονάδας είναι 500 mm.
 • περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
 • εισερχόμενος πίδακας - 115-650 m³ / h.
 • Έξοδος τζετ - 105-610 m³ / h;
 • Απόδοση - 79-80%, ανάλογα με το μοντέλο.

Ο ανακτητής PRANA έχει σχετικά μικρές διαστάσεις

Ολόκληρη η σειρά μοντέλων είναι εξοπλισμένη με ένα τηλεχειριστήριο, λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -15 έως 45 ° C. Η σχετικά χαμηλή τιμή του ανακτητή αέρα, η σημαντική κατοχή της καθορισμένης θερμοκρασίας κατά τη θέρμανση ή τη θέρμανση και οι μικρές διαστάσεις καθιστούν αυτή τη συσκευή μία από τις πιο δημοφιλείς, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές θετικές κριτικές. Ο ανακτητής της Prana μπορεί να χτιστεί στον τοίχο του δωματίου ή να εγκατασταθεί στο δρόμο. Η εγκατάσταση της συσκευής είναι αρκετά εύκολη και πραγματοποιείται μέσα σε 2-3 ώρες.

Η παρατήρηση ενός τέτοιου αποκεντρωμένου συστήματος είναι δυνατή μόνο από την ύπαρξη μιας μάσκας εξαερισμού στον τοίχο. Δεν είναι η τελευταία θετική ποιότητα οι εναλλάκτες θερμότητας που κατασκευάζονται από χαλκό, ο οποίος έχει αντιμικροβιακή δράση. Η μέση τιμή του ανακτητή αέρα για ένα σπίτι αυτής της μάρκας είναι περίπου 25.000 ρούβλια. Το κόστος των συσκευών υψηλής απόδοσης κυμαίνεται από 50 έως 110 χιλιάδες ρούβλια.

Σύστημα θέρμανσης αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

Ανακουφιστές MARLEY

Ένας συμπαγής Γερμανικός εναλλάκτης θερμότητας είναι εξοπλισμένος με ένα κεραμικό στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας που επιτρέπει τη λειτουργία της μονάδας ακόμη και σε θερμοκρασία -30 ° C. Η έκπλυση και ο καθαρισμός των φίλτρων αέρα είναι μια απλή λειτουργία που μπορεί να εκτελεστεί από ένα συνηθισμένο χρήστη. Η διάρκεια συνεχούς λειτουργίας είναι περίπου 6 μήνες, μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, η λυχνία ελέγχου ανάβει. Η λειτουργία της συσκευής κοντά στους δρόμους ή στο κεντρικό τμήμα της πόλης θα αναγκάσει την προσφυγή σε πιο συχνό καθαρισμό. Αυτή η λειτουργία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και είναι 15-20 λεπτά.

Αγοράστε ανάκτηση αέρα για το σπίτι, η τιμή των οποίων είναι 24000 ρούβλια, μπορείτε να σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Με αρκετά μέτριο κόστος, η συσκευή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 1. τρεις φάσεις ισχύος - 15, 25 και 40 m³ / h.
 2. κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 3,5 έως 8 W.
 3. ρότορα ηλεκτρικού κινητήρα - χωρίς ψήκτρες.
 4. το επίπεδο θορύβου είναι 22, 29 και 35 dB.
 5. ανάκτηση θερμότητας - 80-85%.
 6. περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
 7. εξωτερικές διαστάσεις - 285-500 mm. Μικρές διαστάσεις της μονάδας επιτρέπουν την τοποθέτηση του στον τοίχο.

Η νέα σειρά του κατασκευαστή Marley - Recuperator menv 180, η οποία διαφέρει από τα προηγούμενα αναλογικά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος - μόνο 3 watts. Ευχάριστες λειτουργικές προσθήκες είναι:

 • θερμοκρασίας, διοξειδίου του άνθρακα και ρυθμιστές υγρασίας.
 • βελτιωμένη αεροδυναμική ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • αδιάβροχη επίστρωση για εργασίες σε βρεγμένους οικιστικούς ή μη οικιακούς χώρους.
 • υψηλή κατηγορία καθαρισμού του αέρα τροφοδοσίας.

Με τον καθορισμό ενός τέτοιου εναλλάκτη θερμότητας, η τιμή είναι της τάξης των 27.500 ρούβλια., Θα ξεχάσουμε την αιθάλη δρόμο και καυσαέρια, σκόνη, ομίχλη, και τις βιομηχανικές εκπομπές.

Ο ανακτητής MARLEY είναι πολύ οικονομικός στη χρήση ηλεκτρισμού

Ανακουφιστής με δικά του χέρια

Κάθε τεχνίτης μπορεί να κάνει τον ανακτητή αέρα για το σπίτι με τα χέρια του. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • δύο φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα.
 • Κουτί με επίστρωση ξύλου για το κέλυφος της συσκευής.
 • τακάκια από φελλό?
 • σιλικονούχο ουδέτερο σφραγιστικό.
 • ρυθμιστής πίεσης;
 • μεταλλικές γωνίες.
 • θερμομονωτικό ορυκτό μαλλί.

Μπορείτε να κάνετε έναν αποκαταστήρα με τα χέρια σας

Για το έργο, είναι επίσης χρήσιμες οι ηλεκτρικές μηχανές κοπής, οι μεταλλικοί σύνδεσμοι και οι φλάντζες σύνδεσης.

Τα φύλλα από χάλυβα πρέπει να κοπούν σε ορθογώνια πλάκες μεγέθους 200x300 mm. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε μέσα σε 3-4 m² από χάλυβα. Η κοπή πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε οι φέτες να μην έχουν καρφιά και εγκοπές. Για το σκοπό αυτό συνιστάται η χρήση ενός ειδικού εργαλείου - ενός βουλγάρου ή ενός αγκίστρου για μέταλλο.

Στη συνέχεια οι πλάκες στοιβάζονται μεταξύ τους με κενό τουλάχιστον 4 mm. Η απόσταση αυτή παρέχεται με την κόλληση κατά μήκος της περιμέτρου κάθε στοιχείου θερμομονωτικού υλικού (φελλός, ξύλο ή τετολίθιο). Μετά την τοποθέτηση των πλακών συνδέονται οι αρμοί με ένα ειδικό ουδέτερο στεγανοποιητικό.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού μέσω συσκευής ανάκτησης

Έπειτα, κατασκευάζεται ένα σώμα το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλου μεγέθους για την τοποθέτηση εντός της κατασκευής του από τις πλάκες. Στα τοιχώματα του σώματος κόβονται οπές στις οποίες εισάγονται προκατασκευασμένες πλαστικές φλάντζες, οι οποίες πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο των αεραγωγών. Όλοι οι αρμοί σφραγίζονται προσεκτικά.

Όταν το στεγανωτικό στεγνώνει, ο σχεδιασμός των πλακών τοποθετείται μέσα στο περίβλημα. Οι εξωτερικοί τοίχοι πρέπει να είναι επενδεδυμένοι με θερμομονωτικό υλικό, για παράδειγμα αφρό ή γυάλινο μαλλί. Μια έτοιμη δομή, προκειμένου να ενισχυθεί το αισθητικό στοιχείο, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ξύλινο κουτί.

Δώστε προσοχή! Οι οπές και οι εγκοπές του κουτιού του συλλέκτη που συλλέγονται από τα χέρια ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να γεμίζουν με μια ουδέτερη μάζα σιλικόνης.

Συναρμολόγηση του ανακτητή αέρα με τα χέρια σας

Προηγούμενα συστήματα ανάκτησης και εξαερισμού εγκαταστάθηκαν μόνο στη βιομηχανική παραγωγή, στα ανθρακωρυχεία και στα ορυχεία. Σήμερα, συσκευές θερμικής μηχανικής για τη χρήση καυσαερίων βρίσκονται όλο και περισσότερο σε σπίτια και διαμερίσματα.

Η βιομηχανική συσκευή ή ο ανακτητής αέρα που συλλέγονται από τα χέρια γίνεται ο αναντικατάστατος βοηθός μας. Παρέχει ατμοσφαιρικό αέρα καθαρού ή ζεστού αέρα, καθαρίζει το σπίτι από τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές και εξοικονομεί μερικά χρήματα για τη θέρμανση του δωματίου.