Εξαερισμός σε σκελετό με δικά του χέρια, σχέδια, συστάσεις

Κρίνοντας εξ ορισμού, για τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, ο καθαρός αέρας πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο και ο αναλωμένος αέρας θα αφαιρεθεί. Από όπου προέρχεται ο αέρας ονομάζεται κανάλι παροχής ή ονομάζεται επίσης παραπόταμος και όπου πηγαίνει ονομάζεται κανάλι καυσαερίων ή διαφορετικό καπό. Και ένα ακόμα πράγμα, αυτή είναι η ροή.

Λεπτομερή σχέδια εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού, ανεξάρτητα από τον τύπο του, μοιάζει με αυτό. Ο εξωτερικός χώρος εισέρχεται στα καθιστικά του κτιρίου και το εκχύλισμα παράγεται από τις εγκαταστάσεις για οικιακούς σκοπούς (στην κουζίνα υπάρχουν συνήθως δύο απορροφητήρες - μια κουκούλα και μια απλή αεραγωγού). Μεταξύ των χώρων στους οποίους λαμβάνει χώρα ο εξολκέας και η εισροή, πραγματοποιείται ροή αέρα.

Συνήθως η υπερχείλιση γίνεται κάτω από τις εσωτερικές πόρτες. Για το λόγο αυτό, υπάρχει κανόνας στα συμβούλια εγκατάστασης των θυρών να αφήνουν την απόσταση από το φύλλο της πόρτας στην επιφάνεια του δαπέδου. Αν δεν υπάρχει κενό για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να εγκατασταθούν κανάλια διασταυρούμενης ροής για την υπερχείλιση ή να τοποθετηθούν πλέγματα στους τοίχους. Ή ως επιλογή - να οργανώσει σε ένα τέτοιο χώρο έναν ανεξάρτητο αγωγό εξαγωγής - ένα πολύ πιο περίπλοκο σύστημα.

Χρειάζεστε εξαερισμό στο σκελετό;

 • Αν έχετε μόνο ένα καλοκαιρινό σπίτι, που χρησιμοποιείται το καλοκαίρι, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού. Το καλοκαίρι, οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού είναι συχνά ανοιχτά και ένα μικρό παράθυρο αρκεί για το αερισμό του μπάνιου.
 • Η βίλα, η οποία χρησιμοποιείται το φθινόπωρο και το χειμώνα, θα απαιτήσει την εγκατάσταση αεραγωγών στο μπάνιο και την κουζίνα. Σε αυτά τα μέρη, υψηλή υγρασία και χρειάζονται καλό αερισμό.
 • Κατοικία κατοικίας - εδώ είναι απαραίτητο ένα καλό σύστημα εξαερισμού, ανανεώνει σταδιακά τον αέρα και αποτρέπει την ανάγκη αερισμού.

Είδη εξαερισμού

Οι μέθοδοι εξαερισμού χωρίζονται σε 2 τύπους - φυσικό αερισμό, το οποίο δεν απαιτεί την εγκατάσταση μηχανικών συστημάτων και αναγκάζεται, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μηχανικά στοιχεία στη διαδικασία εργασίας.

Φυσικός εξαερισμός

Αυτός ο τρόπος ενημέρωσης του αέρα περιλαμβάνει την εργασία χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε πτητικών συσκευών. Όλες οι διαδικασίες συμβαίνουν σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, λαμβανομένων υπόψη των καιρικών παραγόντων.

Αν συνοψίσουμε, υπάρχουν 2 τύποι φυσικού αερισμού των χώρων - ένα οργανωμένο και ανοργάνωτο σύστημα εξαερισμού.

[ot-video type = "youtube" url = "https://www.youtube.com/watch?v=xs9CrADXG_cfeature"]]

Μη οργανωμένος αερισμός

Προηγουμένως, ο εξαερισμός στα σπίτια πραγματοποιήθηκε με την αποκαλούμενη "μέθοδο με φυσική εγκοπή" - οι ρωγμές χρησίμευαν ως κανάλια τροφοδοσίας και, για παράδειγμα, ο σωλήνας του κλιβάνου χρησίμευσε ως αποτελεσματικός αγωγός εξαγωγής.

Επιπλέον, ο αερισμός με σχισμές επηρεάζεται από την κατεύθυνση του ανέμου στο δρόμο, τη διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός του κτιρίου και πολλές άλλες εξωτερικές επιδράσεις. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο εξαερισμός στα σπίτια ήταν πάντα παρών και κανείς δεν το σκεφτόταν.

Από τη μία πλευρά, αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί καθόλου έξοδα, αλλά ταυτόχρονα δεν ελέγχεται και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις θα υπερεκτιμηθούν με τυχαίους παράγοντες, από αλλαγές καιρού σε σφάλματα κατασκευής. Δεν θα μπορείτε να το μειώσετε ή να το αυξήσετε, εάν είναι πολύ καλό - όλη η θερμότητα θα σβήσει από το σπίτι, και αν είναι πολύ χαμηλή - θα είναι βουλωμένη στις εγκαταστάσεις.

Οργανωμένος εξαερισμός

Αυτή η μέθοδος αερισμού του εσωτερικού δεν απαιτεί τη χρήση οποιωνδήποτε μηχανικών διατάξεων. Αυτός ο εξαερισμός διαφέρει από την ανοργάνωτη, την ανάγκη να το προβλέψουμε στο σχέδιο του σπιτιού εκ των προτέρων. Ένα παράδειγμα είναι οι αεραγωγοί σε πολυώροφα κτίρια που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης. Η εισροή αέρα έγινε μέσω του παραθύρου (ή σε χαλαρές θέσεις των ξύλινων παραθύρων) και ο χρησιμοποιούμενος αέρας αφαιρέθηκε - μέσω του εξαερισμού στον τοίχο.

Με τον τρόπο αυτό για τα κτίρια το παλιό κτίριο γίνεται βουλωμένο μετά την εγκατάσταση μεταλλικών πλαστικών παραθύρων αντί των ξύλινων. Τα νέα παράθυρα είναι αεροστεγή και σταματούν την εισροή που προηγουμένως προέκυψε από τις ρωγμές. Η ώθηση στο σύστημα αερισμού σχηματίζεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης στο ύψος του πρώτου και του ανώτερου ορόφου και υπό την επίδραση της πίεσης του ανέμου.

Η έλλειψη αυτού του εξαερισμού στη μικρή αποτελεσματικότητα του έργου του και η εξάρτηση από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες. Επιπλέον, η διατομή και το ύψος των ατράκτων εξαερισμού έχουν μεγάλη σημασία. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί αποτελεσματικός εξαερισμός με τον τρόπο αυτό στο σκελετό, αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ο αγωγός θέρμανσης ως αγωγός για το σχέδιο.

Σε ποια περίπτωση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί

Σε μικρά κτίρια που βρίσκονται στη χώρα. Δηλαδή, αν ο δρόμος είναι καθαρός αέρας, που δεν είναι μολυσμένος από βιομηχανικές εκπομπές. Σε κτίρια στα οποία κανείς δεν ζει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους (για παράδειγμα, ένα μικρό σπίτι στη χώρα) ή ένα σκελετό με απαλές απαιτήσεις για το εσωτερικό μικροκλίμα. Φυσικά, δεν έχει νόημα να δαπανώνται χρήματα για την εγκατάσταση ενός αναγκαστικού συστήματος σε αυτά τα κτίρια.

Είδη υποχρεωτικών συστημάτων

 1. Παροχή αέρα. Ο χρησιμοποιούμενος αέρας αφαιρείται από τα δωμάτια λόγω της αυξημένης πίεσης.
 2. Εκχυλίστρια. Η εισροή καθαρού αέρα οφείλεται στην αραίωση στο δωμάτιο.
 3. Εισροή-κουκούλα. Μια μέθοδος που απαιτεί συντονιστές ανεμιστήρες αέρα για να συγχρονίσουν τη λειτουργία τους?
 4. Με ανάκτηση θερμότητας. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια που καταναλώνεται για τη θέρμανση του σπιτιού πλαισίου.

Πρωτογενής εξαναγκασμένος εξαερισμός

Στα σύγχρονα σπίτια, χρησιμοποιείται μηχανικός αερισμός, ο οποίος είναι ευκολότερος στη διαχείριση και τον έλεγχο. Ο αναγκαστικός αερισμός απαιτεί τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής που κινεί με βίαιο τρόπο τον αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύστημα εξάτμισης

Η φθηνότερη και πιο κοινή μορφή εξαερισμού, η εισροή γίνεται με φυσικό τρόπο, μέσω των βαλβίδων εισαγωγής που τοποθετούνται σε παράθυρα και τοίχους, μικρο αερισμό και φύλλο παραθύρου. Η κουκούλα παράγεται με ανεμιστήρα.

Σύστημα τροφοδοσίας

Σε αυτή τη μέθοδο, τα πάντα είναι ακριβώς το αντίθετο, σε χώρους παροχής εξωτερικού αέρα ένα ειδικό ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο υπάρχει υψηλή πίεση του αίματος, και ο αέρας βρίσκει το δρόμο της έξω από το κτίριο - ένα αγωγό εξαγωγής, ή χρησιμοποιώντας μικρο-αερισμό.

 1. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης στον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και ο ζεστός αέρας θα εισέλθει στα δωμάτια.
 2. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε τέτοιο εξαερισμό, δεν υπάρχει "αίσθηση έλξης", που συμβαίνει συχνά όταν χρησιμοποιείται ένα βύθισμα.
 3. Υπάρχει ένα άλλο μικρό αλλά πολύ χρήσιμο πλεονέκτημα - πολύ λιγότερη σκόνη προέρχεται από το δρόμο.

Σε ποια περίπτωση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί

Εάν ο φυσικός αερισμός δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί. Για ένα σκελετό σε περιβαλλοντικά δυσμενές σημείο.

Συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής

Σε αυτή την περίπτωση, τόσο στο κανάλι καυσαερίων όσο και στα κανάλια εισαγωγής αέρα, είναι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες, και εδώ είναι αδύνατο να γίνει χωρίς το σύστημα αεραγωγών. Η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τέτοιο σύστημα από σαλόνια. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα και η εισροή θα βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.

"Μικτή" εξαερισμός

Ο βέλτιστος τρόπος για τον αερισμό του σπιτιού πλαισίου, χρησιμοποιεί τον φυσικό εξαερισμό ως κύριο, αλλά σε ορισμένα δωμάτια αναγκάζεται.

Σε ποια περίπτωση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί

 • Σε κτίρια για τη μείωση του κόστους κατασκευής, χρησιμοποιείται σε "προβληματικούς" χώρους (καπνιστό, με δυσάρεστες οσμές, υψηλή υγρασία).
 • Στα πίσω δωμάτια.

Ανάκτηση

Οι παραπάνω τύποι εξαερισμού έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αυτά επηρεάζουν σημαντικά την απώλεια θερμότητας - αφαιρώντας τον θερμό αέρα και απορροφώντας το κρύο, αυξάνοντας το ενεργειακό κόστος. Για το λόγο αυτό, σε ενεργειακά αποδοτικά συστήματα, έχει εγκατασταθεί μια πρόσθετη συσκευή - ένας ανακτητής. Αυτή η ειδική μπλοκ, όπου τα ειδικά κανάλια μετακινεί το θερμό αέρα στους εσωτερικούς χώρους και ψύχθηκε στο δρόμο, πολλά από αυτά και διαχωρίζονται με χωρίσματα. Ο αέρας που έρχεται από το δρόμο με τη βοήθεια αυτών των χωρισμάτων θερμαίνεται με θερμότητα, που εκπέμπει τον αέρα εξαγωγής.

Ο βαθμός ανάκτησης ποικίλλει ανάλογα με τη μεταβολή της ταχύτητας της κίνησης του αέρα, του τύπου του ανακτητή και της θερμοκρασίας. Η ουσία αυτής της συσκευής είναι ότι δεν καταναλώνεται επιπλέον ενέργεια, για τη θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Ακόμη και στη συσκευή υπάρχουν στοιχεία όπως η παράκαμψη και ο αποτελεσματικός θερμαντήρας.

 1. Παράκαμψη - Απενεργοποιεί την αναγεννητική λειτουργία. Για παράδειγμα, στη ζέστη του καλοκαιριού, δεν υπάρχει ανάγκη να θερμανθεί ο δροσερός αέρας από το δρόμο.
 2. Calorifer Είναι απαραίτητο να θερμάνετε τον αέρα κατά τη διάρκεια σοβαρών κρυολογημάτων.

Ανακαινιστές δωματίων

Μια νέα λύση συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιείται σε ξεχωριστό χώρο. Αυτές οι συσκευές τοποθετούνται σε τοίχο. Παρεμπιπτόντως, μόνο ένα τείχος αυτού του είδους μπορεί πραγματικά να ονομάζεται "αναπνοή". Στην καρδιά του είναι ένας μικρός κεραμικός εναλλάκτης θερμότητας και ένας ανεμιστήρας που απορροφά τον εξωτερικό αέρα και έπειτα φυσάει προς τα έξω.

Όταν ο ανεμιστήρας αφαιρεί ζεστό αέρα κατασκευασμένο από κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνεται. Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας αρχίζει να τροφοδοτεί αέρα από το δρόμο και ο θερμαινόμενος εναλλάκτης θερμότητας αρχίζει να το θερμαίνει.

Εξαερισμός και καθαρισμός του αέρα

Εάν η κατοικία πλαισίου βρίσκεται στην περιοχή με βρώμικο εξωτερικό αέρα, είναι λογικό να προσθέσετε ειδικές συσκευές στο σύστημα εξαερισμού. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθαριστικά που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, τη σκόνη του δρόμου και ακόμη και τον καπνό τσιγάρων.

Επιπλέον, σε ορισμένα προϊόντα είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του αέρα που προέρχεται από το δρόμο και την υγρασία του. Το μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η ταχεία μόλυνση των στοιχείων φίλτρου.

Επισκόπηση της αγοράς του εξοπλισμού εξαερισμού

Τώρα η αγορά διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών αερισμού των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως, καθένα από τα οποία παράγει προϊόντα στο τμήμα της αγοράς. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός εξαερισμού χωρίζεται υπό όρους σε τέτοιες περιοχές χρήσης:

 • Ημι-βιομηχανικές και οικιακές χρήσεις.
 • Για χρήση στη βιομηχανία.
 • Συσκευές "ειδικού" σκοπού.

Στον τομέα της ημι-βιομηχανικής και οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται συσκευές για εστιατόρια, γραφεία, κτίρια κατοικιών και διαμερίσματα - εγκαταστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 600 τ.μ. Ο εξοπλισμός για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις περιλαμβάνει συσκευές ικανές να δημιουργήσουν εναλλάκτη αέρα άνω των 4000 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Συσκευές εξαερισμού "ειδικού" προορισμού χρησιμοποιούνται σε χώρους με ασυνήθιστες απαιτήσεις, όπως π.χ. εγκαταστάσεις για τη λειτουργία και τη φαρμακευτική παραγωγή, συσκευές εξαερισμού έκτακτης ανάγκης, εξαρτήματα συστημάτων απομάκρυνσης καπνού.

Συσκευές για ημι βιομηχανική και οικιακή χρήση

Εδώ, οι συσκευές για τους κατασκευαστές αερισμού από τις ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν:

 1. Τσεχική Remake;
 2. Σουηδικά Kanalflakt;
 3. Σουηδικά Ostberg.

Τα προϊόντα αυτών των εταιρειών έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στη χώρα μας και ο εξοπλισμός τους αποδείχθηκε ως μια αξιόπιστη βάση για τη δημιουργία συστημάτων υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Πρόσφατα, τα προϊόντα αυτών των κατασκευαστών εμφανίστηκαν στην αγορά της χώρας μας:

 1. Ρωσικά Arctos;
 2. Από την Ανατολική Ευρώπη Ventrex;
 3. Ρωσικά-Γερμανικά Korf;
 4. Γερμανικά Wolter.

Αυτές οι μάρκες παράγουν αξιόπιστες συσκευές εξαερισμού, γι 'αυτό και η επιλογή ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή εξαρτάται από τις προτιμήσεις του πελάτη και το κόστος του εξοπλισμού.

Τα συγκροτήματα Monoblock παράγονται από εγχώριους και ξένους κατασκευαστές. Από τη σκοπιά της εγκατάστασης του πελάτη γίνεται στη χώρα μας για την εισαγωγή χειρότερα, που συλλέγονται από ένα και μόνο μέρη και, επιπλέον, να είναι προσαρμοσμένες στις ρωσικές συνθήκες (χρησιμοποιώντας π.χ., μια πιο αποτελεσματική θερμάστρα σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες). Ταυτόχρονα, η εξάπλωση των τιμών για τέτοιες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές φτάνει το 50%.

Χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού

Ο συγκεκριμένος τύπος εξαερισμού κατάλληλος για το σπίτι καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες, τον αριθμό των ενοικιαστών και τη συνολική έκταση των χώρων. Κτίριο πλαισίου στη δομή του είναι ασυνήθιστο, είναι δυνατόν να οργανωθούν αεραγωγοί απευθείας στις οροφές και στους τοίχους. Οι μεμονωμένοι κατασκευαστές προκατασκευασμένων σπιτιών προετοιμάζουν διάφορες οπές στο έργο, οι οποίες θα επιτρέψουν τις απαραίτητες επικοινωνίες.

Πρακτικές συστάσεις

Κατά τον αερισμό της συσκευής, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αυτές τις στιγμές:

 • Τα κανάλια αέρα στις οροφές και στους τοίχους τοποθετούνται με πλαστικούς σωλήνες. Τα μεταλλικά προϊόντα είναι ακριβότερα, φοβούνται το συμπύκνωμα και γίνονται "κρύες γέφυρες", που συμβάλλουν στην απώλεια θερμότητας.
 • Διάμετρος οριζόντια τοποθετημένο κανάλια ελαχίστως διατομή 100x100 mm, κύρια αγωγοί ελάχιστη διατομή 120x120 mm διατεταγμένο κατακόρυφα?
 • Εκτός από τους τοίχους, οι βαλβίδες εισαγωγής τοποθετούνται σε πλαίσια παραθύρων.
 • Εάν ένα κτίριο με αεραγωγό λέβητα αερίου ή σωλήνα από φούρνο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δίπλα τους ένα σωλήνα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καλά αν:

 • Σε εσωτερικούς χώρους είναι δύσκολο να αναπνεύσει, να παραμείνει αέρας. Μπαίνοντας στο σπίτι, υπάρχει η επιθυμία να αεριστεί το δωμάτιο.
 • Στην κουζίνα και στο μπάνιο ο μύκητας αναπτύσσεται γρήγορα στις γωνίες του δωματίου. Ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να μειώσει την υψηλή υγρασία.
 • Η συμπύκνωση εμφανίζεται στα παράθυρα.
 • Ο σωστά διαρρυθμισμένος φυσικός αερισμός παρέχει συνεχώς καθαρό αέρα στα σαλόνια. Έτσι, οργανώνεται ευνοϊκό μικροκλίμα και σταθεροποιείται η υγρασία του αέρα.

Κάνουμε αερισμό στο σκελετό με τα χέρια μας, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα σχήματα

Για να βεβαιωθείτε ότι το σκελετό ήταν ωραίο και άνετο, πρέπει να τοποθετήσετε τον σωστό εξαερισμό. Η συσκευή της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας διάφορα σχήματα. Ο εξαερισμός σε ένα σκελετό δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα.

Το σχέδιο του αερισμού του σπιτιού πλαισίου

Γιατί είναι;

Για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία του εξαερισμού στο σκελετό, πρέπει να διευκρινίσετε τη δομή του σκελετού. Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι τοίχων ξύλινο πλαίσιο που ομαδοποιούνται στεγανοποίησης σταματούν, πλάκες μεμβράνης αφροί, άλλα μόνωση, και όλα αυτά καλύπτεται από υλικό για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Ως αποτέλεσμα, έχουμε τοίχους που ουσιαστικά δεν αφήνουν στον αέρα. Σε αυτό υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα - χαμηλό κόστος ενέργειας για θέρμανση χώρου, μακράς διαρκείας άνετη θερμοκρασία αέρα.

Πρόγραμμα εξαερισμού για διώροφο σπίτι

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, τα δωμάτια γίνονται βουλωμένα, το περιεχόμενο οξυγόνου πέφτει, εμφανίζονται δυσάρεστες μυρωδιές, σχηματίζονται συμπυκνώματα στους τοίχους. Εάν οι τοίχοι ήταν εντελώς αδιαπέρατοι, οι άνθρωποι στο κτίριο θα μπορούσαν να πεθάνουν από έλλειψη οξυγόνου. Ωστόσο, τα παράθυρα που ανοίγουν περιοδικά, οι πόρτες σπάζουν τη στεγανότητα, και στο σκελετό μπορείτε να ζήσετε.

Νωρίτερα, πριν υπάρξει ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στη ζωή μας, ο καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο παρέχεται από φυσικό αερισμό - μέσω των σχισμών των παραθύρων, για παράδειγμα. Αλλά για να αντικαταστήσουν τα ξύλινα παράθυρα που είχαν καεί, τα οποία εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, μπήκαν σύγχρονα - πλαστικά παράθυρα, σφραγισμένα και συγκρατημένα. Τα σπίτια έχουν γίνει σαν πλαστικά θερμοκήπια, στα οποία είναι ζεστό και βουλωμένο, ειδικά το καλοκαίρι.

Μετακίνηση αέρα στον εξαερισμό

Ωστόσο, ο χώρος σκελετού εξαερισμού είναι απαραίτητος όχι μόνο για τη διατήρηση της άνεσης, αλλά και για την επέκταση της λειτουργίας του κτιρίου. Λόγω του ανεπαρκούς εξαερισμού, η συμπύκνωση παραμένει στους τοίχους, με τη μορφή σταγόνων νερού. Ως εκ τούτου, μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, μύκητες και μούχλα εμφανίζονται συχνά στους τοίχους των σπιτιών πλαισίου.

Η συμπύκνωση ρυθμίζεται όχι μόνο στην επιφάνεια των τοίχων, αλλά στο εσωτερικό - είναι γνωστό ότι το σημείο δρόσου βρίσκεται περίπου στο μέσο του θερμαντήρα στο τοίχωμα του κατασκευαστή σφαγίων. Η συνεχής υγρή μόνωση χάνει τις ιδιότητές της, το σπίτι κρύβεται και καταρρέει από το εσωτερικό.

Ανοίγματα εξαγωγής στην οροφή

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στις πραγματικές καναδικές κατοικίες και σπίτια χτισμένα με φινλανδικές τεχνολογίες, μεγάλη σημασία έχει η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού. Δυστυχώς, στην πραγματικότητά μας είναι πολύ ακριβό να εγκατασταθεί, οπότε συχνά οι ανάγκες για εξαερισμό σβήνουν οι προγραμματιστές. Δίνουν συμβουλές, όπως αφήνοντας το παράθυρο σε μικρο αερισμό ή ανοίγοντας τα παράθυρα τακτικά. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της δύσκολης εισόδου αέρα στην αίθουσα όπου ζουν οι άνθρωποι, αλλά θα χρειαστούν επιπλέον έξοδα για αίθουσες θέρμανσης ή ψύξης.

Εξαερισμός ιδιωτικής κατοικίας

Ποια είναι τα συστήματα εξαερισμού

Δεδομένου ότι τα πλαίσια κτιρίων διαφορετικών χρήσεων (κατοικιών, μη οικιστικών, τεχνικών χώρων κ.λπ.) μπορεί να χρειάζονται εξαερισμό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά τον τύπο του συστήματος εξαερισμού. Είναι:

Φυσικά συστήματα εξαερισμού ονομάζονται επίσης βαρύτητα, βασίζονται σε φυσικά φαινόμενα. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα και επομένως ανεβαίνει. Και ο κρύος αέρας κατεβαίνει, με αποτέλεσμα μια φυσική κίνηση του αέρα στο δωμάτιο.

Σχέδιο σχεδίασης σε διαφορετικούς χώρους

Φυσικά συστήματα εξαερισμού που μπορούν να κατασκευαστούν με τα χέρια τους, να λειτουργούν λόγω αιολικής ή βαρυτικής πίεσης. Ο αέρας που εισέρχεται στην αίθουσα δεν υφίσταται προκαταρκτική προετοιμασία, δηλαδή δεν καθαρίζεται, δεν θερμαίνεται, δεν υγραίνεται ή δεν ψύχεται.

Η εγκατάσταση και εγκατάσταση ενός συστήματος με μηχανικό κίνητρο περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού που δίνει στον αέρα ορισμένες παραμέτρους και αυτά τα χέρια δεν βάζουν αυτά τα περίπλοκα στοιχεία ανταλλαγής αέρα.

Ανταλλαγή αέρα στο σπίτι με απορροφητήρα

Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη όχι μόνο να εισέλθει καθαρός αέρας στο δωμάτιο, αλλά και να αφαιρεθεί το μολυσμένο από το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, μιλήστε για την κουκούλα εξαερισμού. Έτσι, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι:

 • εξάτμιση (αφαιρέστε τον μολυσμένο αέρα)
 • Η εισροή (δημιουργήστε μια εισροή καθαρού αέρα στο σπίτι)
 • μικτά συστήματα εξαερισμού (ταυτόχρονα απομακρύνετε το παλιό και εισάγετε νέο αέρα)

Τα συστήματα εξαερισμού μπορούν να εξυπηρετήσουν ολόκληρο το σπίτι, και στη συνέχεια να μιλήσουν για τα συστήματα γενικής ανταλλαγής, και ένα συγκεκριμένο δωμάτιο είναι τοπικός αερισμός.

Παράθυρο για εξαερισμό: η φωτογραφία δείχνει πώς κινείται ο αέρας

Φυσική παθητική και ενεργή ανταλλαγή αέρα σε ιδιωτική κατοικία

Παρά την απλότητα της συσκευής φυσικού αερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, κάνοντας το ίδιο το έργο. Πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους νόμους της φυσικής που περιγράφουν τα πρότυπα της κίνησης του αέρα σε διάφορες θερμοκρασίες και πιέσεις. Αν στη φυσική δεν είστε ιδιαίτερα έμπειροι, χρησιμοποιήστε έτοιμα σχήματα.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση του εξαερισμού από μια απλή δομή, η οποία είναι ένα κανάλι στο τοίχωμα στήριξης στο κέντρο του σπιτιού. Αυτό το κανάλι πρέπει να έχει μέγεθος περίπου 140 mm. Από τους κύριους διαύλους καναλιών ανατίθενται σε όλους τους άλλους χώρους του κτιρίου.

Ο εξαερισμός στις μονάδες υγιεινής είναι ένα σημαντικό στοιχείο του εξαερισμού

Στους σωλήνες τοποθετούνται πλαστικοί σωλήνες κατάλληλης διαμέτρου, μέσω αυτών θα είναι απαραίτητο να μετακινήσετε τον αέρα κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής θερμότητας. Η απόσυρση αυτών των σωλήνων στο δρόμο θα εξασφαλίσει μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα μέσα στο σπίτι, και η απόσυρση μολυσμένων έξω. Η κίνηση των ροών θα οφείλεται στις δυνάμεις πίεσης και έλξης, οι οποίες εξαντλούν τον αέρα εξαγωγής. Η νέα εισροή θα πραγματοποιηθεί μέσω φυσικών ανοιγμάτων (θυρών ή παραθύρων) ή τεχνητών καναλιών.

Ο αγωγός καυσαερίων εγκαθίσταται πιο συχνά στην οροφή και πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή για καλύτερη πρόσφυση.

Οι αγωγοί εισαγωγής τοποθετούνται απευθείας στους τοίχους και είναι εξοπλισμένοι με ειδικά φίλτρα. Αυτά τα φίλτρα περνούν μόνο καθαρό αέρα και πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά. Τα φίλτρα τοποθετούνται μέσα στον τοίχο σε πλαστικό σωλήνα.

Το σχήμα των καναλιών αερισμού

Για να εξασφαλιστεί καλύτερη ροή αέρα, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα κανάλια ροής που οδηγούν από τον κύριο. Βοηθούν τα ρεύματα να κινούνται πιο παραγωγικά, αλλά αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Αυτός είναι ο ενεργός εξαερισμός.

Για να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια σε ιδιωτικές κατοικίες, εγκαθιστάτε μερικές φορές παθητικό αερισμό, που δεν καταναλώνει ενέργεια, αλλά είναι σε θέση να εργάζεται παραγωγικά για κανάλια που δεν υπερβαίνουν τα 5 μέτρα. Η ζεστή ροή τραβιέται μέσα από την κουκούλα στον τοίχο και το κρύο ρέει μέσα από τα φυσικά ανοίγματα - παράθυρα και πόρτες.

Ανταλλαγή αέρα μέσω εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι

Βέλτιστη επιλογή ανταλλαγής αέρα: παροχή και εξάτμιση

Δεδομένου ότι και τα δύο αυτά συστήματα (ενεργά και παθητικά) έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, δημιουργήθηκε ένα σύστημα που τα ενώνει σε ένα. Έχει λάβει το όνομα της τροφοδοσίας-εξάτμισης. Μέχρι σήμερα, ο εξαερισμός αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και φθηνός.

Μια πρίζα για τον αέρα

Περιλαμβάνει:

 • διανομέα
 • εισερχόμενα κανάλια
 • κανάλια εκροής
 • φίλτρα
 • οπαδούς

Το μπλοκ διανομέα αποτελείται από δύο μέρη, είναι ένας μηχανισμός με εγκατεστημένους ανεμιστήρες. Το πρώτο μέρος είναι υπεύθυνο για την εισροή καθαρού αέρα και τη διανομή του σε όλους τους χώρους, και το δεύτερο μέρος για την εκροή που χρησιμοποιείται έξω.

Μια είσοδος και μία έξοδος για τον ανεμιστήρα και τον εξαερισμό

Έτσι, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει μία εισροή και μία έξοδο προς τα έξω, με εγκατεστημένους ανεμιστήρες και φίλτρα. Μεταξύ των παραποτάμων υπάρχει μια πολύπλοκη διακλάδωση των καναλιών κατά μήκος των εγκαταστάσεων.

Οι αγωγοί εξαερισμού κρύβονται στους τοίχους και πρέπει να εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Κανόνες που πρέπει να τηρούνται

Εάν παραγγείλετε ένα σκελετό από τους προγραμματιστές, φροντίστε να ρωτήσετε ποια συστήματα εξαερισμού είναι εγκατεστημένα στο σπίτι σας. Είναι καλύτερα να ενδιαφέρεται για την προ-κατασκευή, επειδή ορισμένες εταιρείες απλά παραλείπουν αυτό το στάδιο της εργασίας, εξοικονομώντας χρόνο.

Υγειονομικά πρότυπα για κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών πλαισίων

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν οικοδομικές προδιαγραφές για την παροχή καθαρού αέρα σε ιδιωτικές κατοικίες. Είναι περίπου 3 cu. m ανά ώρα ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. μ. κτίριο διαμερισμάτων. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτός είναι ελάχιστος και εάν τα ανώτατα όρια είναι υψηλότερα από τα πρότυπα (και ως εκ τούτου ο όγκος δωματίου είναι υψηλότερος), η πρόσληψη καθαρού αέρα θα πρέπει να αυξηθεί κατά τουλάχιστον το ένα τρίτο.

Επιπλέον, υπάρχουν υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα όσον αφορά τους τύπους φίλτρων και υγρασίας, επομένως ελέγξτε με τους κατασκευαστές - ποια φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο κτίριό σας.

Καταχωρημένα για οικιστικά κτίρια και τα ακόλουθα πρότυπα. Για παράδειγμα, τουλάχιστον 60 κουτ. m φρέσκο ​​αέρα θα πρέπει να ρέει ανά ώρα ανά δωμάτιο ανά άτομο, αν το άτομο είναι στο δωμάτιο συνεχώς. Εάν ένα άτομο φτάσει προσωρινά σε ένα δωμάτιο, το ποσοστό μειώνεται στα 20 cu. m.

Πρότυπο της πολλαπλότητας ή του μεγέθους της ανταλλαγής αέρα

Πώς να υπολογίσετε τις απαραίτητες παραμέτρους για το σπίτι

Για την πραγματοποίηση εξαερισμού υψηλής ποιότητας σε μια ιδιωτική κατοικία, πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Εάν θέλετε να το τοποθετήσετε μόνοι σας, θα πρέπει να θυμηθείτε τουλάχιστον 2 τύπους. Ο πρώτος τύπος μοιάζει με αυτό: Lpr = Lvt. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος του απομακρυσμένου αέρα από το σπίτι είναι ίσος με τον όγκο του οικισμού.

Ο τύπος για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα

Ο δεύτερος τύπος μοιάζει με αυτόν: L = (Sx3 + nx60 + V / 2) / 3. Σ 'αυτόν τον τύπο, το S υποδηλώνει την περιοχή του χώρου στον οποίο διεξάγεται ο εξαερισμός. n- είναι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το δωμάτιο. και V είναι ο όγκος του δωματίου. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά τα δεδομένα είναι κατά προσέγγιση, και για ακριβέστερους υπολογισμούς είναι προτιμότερο να στραφούν σε ειδικούς.

Ο σωστός εξαερισμός στο σπίτι του σκελετού

Για το σκελετό, ο εξαερισμός παίζει το ρόλο των πνευμόνων. Σε αντίθεση με τις περισσότερες τεχνολογίες κατασκευής κατοικιών όπου υπάρχει φυσικός αερισμός στο σπίτι, η τεχνολογία wireframe απομονώνει εντελώς τους εσωτερικούς χώρους από τη διείσδυση του αέρα από το εξωτερικό.

Το σύστημα εξαερισμού μέσω των παραθύρων και των παραθύρων του σπιτιού δεν παρέχει πλήρη ανταλλαγή αέρα. Στο σπίτι σχηματίζονται στάσιμες ζώνες, οι οποίες, με υψηλή υγρασία, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση μούχλας στις δομές του σπιτιού. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο σκελετό. Για να εξαλειφθεί η έλλειψη ανταλλαγής αέρα, ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού τοποθετείται ήδη στο έργο του σκελετού.

Τύποι εξαερισμού στην κατοικία του σκελετού

Ο εξαερισμός είναι η διαδικασία της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Χωρίς αερισμό, ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με απόβλητα ανθρώπων, ζώων και φυτών, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τους κατοίκους τους. Επομένως, ένας τέτοιος αέρας αποβάλλεται από το δωμάτιο και αντικαθίσταται από φρέσκο ​​από έξω. Για οικιακούς χώρους υπάρχουν εγκαταστάσεις υγιεινής στον χώρο, η τήρηση των οποίων είναι υποχρεωτική κατά την κατασκευή κατοικιών.

Οι συσκευές και οι προσαρμογές για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε δωμάτια ονομάζονται συστήματα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός με τη μέθοδο της αναγκαστικής κίνησης του αέρα χωρίζεται σε:

 • Φυσικός εξαερισμός.
 • Αναγκαστικός εξαερισμός.

Και από την οργάνωση της ανταλλαγής αερίων:

 • Ανεμιστήρας τροφοδοσίας.
 • Εξαερισμός εξαγωγής.

Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι εγγενής στα περισσότερα κτίρια και κατασκευές που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας κλασική τεχνολογία. Χάρη στις μικροσκοπικές κατασκευές και τα υλικά τους, ο αέρας διεισδύει στο σπίτι από το εξωτερικό. Αυτός ο αερισμός ονομάζεται ανοργάνωτος φυσικός εξαερισμός.

Ο φυσικός αερισμός μέσω εξαερισμού, καμινάδων και παρόμοιων ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής του σπιτιού αποδίδεται στον οργανωμένο φυσικό εξαερισμό. Είναι γενικά αποδεκτό ότι τέτοια σπίτια με φυσικό εξαερισμό "αναπνέουν" από μόνοι τους.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δημιουργείται από τη διαφορά πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο χάρη στις ειδικές συσκευές που τοποθετούνται στο σπίτι - εκτοξευτήρες ή ανεμιστήρες. Αυτή η διαφορά πίεσης μπορεί να δημιουργηθεί με εξαναγκασμό αέρα από έξω στο δωμάτιο ή με άντληση του έξω από το δωμάτιο. Στην πρώτη περίπτωση, ο αερισμός ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας, και στη δεύτερη - η εξάτμιση.

Πολύ συχνά αυτά τα συστήματα συνδυάζονται, τότε ένα τέτοιο σύστημα ονομάζεται συνδυασμός αερισμού εξαερισμού και εξαγωγής.

Η αναγκαστική παροχή αέρα συνοδεύεται συχνά από τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα και τη θέρμανση με την εισαγωγή ψυχρού αέρα. Στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται από τον αέρα που εξέρχεται από το δωμάτιο στο σύστημα ανάκτησης. Κατά την ανάκτηση, ο εξαντλημένος θερμός αέρας κατευθύνεται σε ένα θάλαμο μέσω του οποίου ο αέρας διοχετεύεται μέσω των αγωγών από το δρόμο και θερμαίνεται. Αυτό το σχέδιο οργάνωσης της εισαγωγής αέρα εξοικονομεί μέχρι 30-40% της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται για να θερμάνει τον εισερχόμενο αέρα.

Για να μάθετε πώς ο εξαερισμός γίνεται σε ένα σκελετό είναι χρήσιμος για κάθε μελλοντικό ιδιοκτήτη. Αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το πιο οικονομικό και αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για το σπίτι σας. Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού είναι καθαρά ατομική και εξαρτάται από μεγάλο αριθμό παραγόντων που μερικές φορές απλά δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για την παροχή άνετης ατμόσφαιρας σε μια ιδιωτική κατοικία. Από το σπίτι πλαίσιο εξαερισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της μακροπρόθεσμης λειτουργίας και άνετο σπίτι, η συμβουλή μας είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρείας και τον υπολογισμό αίτημα και το σχεδιασμό συστήματος εξαερισμού για το μέλλον του σπιτιού σας.

Εξαερισμός εξαγωγής σε σκελετό

Εάν σκέφτεστε πώς να κάνετε αερισμό σε ένα σκελετό σπίτι, τότε για να αρχίσετε, καθορίστε τον στάσιμο χώρο αέρα σε αυτό. Αυτές οι θέσεις θα είναι ένα μπάνιο, μια τουαλέτα, ένα γκαρνταρόμπα και άλλα δωμάτια χωρίς παράθυρα. Έχει νόημα ήδη στο έργο να τεθούν σε αυτά εξαερισμός εξαερισμού. Εάν ζείτε σε ένα κατασκευασμένο σπίτι και στα δωμάτια δεν υπάρχει εξαερισμός, πρέπει να γίνει. Οι κωφοί χώροι στο σκελετό έχουν υψηλή υγρασία, έχουν μούχλα και μπορούν να αναπτύξουν μούχλα ή μύκητες. Ο εξαερισμός εξαλείφει τα αρνητικά φαινόμενα σε αυτούς τους χώρους.

Η ιδιαιτερότητα του αερισμού εξαγωγής στο σκελετό είναι ότι δεν θα λειτουργήσει χωρίς την εισροή αέρα. Η κάσα πλαισίου είναι μονωμένη έτσι ώστε να μην αφήνει αέρα από το εξωτερικό. Τουλάχιστον απαιτεί αγωγούς αέρα, μέσω των οποίων ο αέρας θα ρέει από έξω λόγω της διαφοράς πίεσης που δημιουργείται από τους ανεμιστήρες ή τις αντλίες αέρα.

Αυτές οι αγωγοί τοποθετούνται μέσα στα τείχη, με τη μορφή των πλαστικών σωλήνων ή αγωγών, παραδίδονται στην έξοδο των μηχανικών παραθυρόφυλλα και ρολά, αποτρέποντας την είσοδο των αντικειμένων και όταν ο εξαερισμός του αέρα σύστημα. Μεταλλικοί αγωγοί-κουτιά στους τοίχους δεν φιλοξενούν, μειώνουν τη θερμική αντίσταση των τοίχων.

Με την κατάλληλη οργάνωση των καναλιών τροφοδοσίας στους τοίχους και τα παράθυρα, ο εξαερισμός θα είναι οικονομικός και αποτελεσματικός. Αλλά είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η ισχύς των ανεμιστήρων εξαγωγής, ο αριθμός και η διατομή των καναλιών τροφοδοσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή εναλλαγή αέρα. Είναι προτιμότερο να ανατεθεί αυτό το έργο σε ειδικούς, αν αυτός ο υπολογισμός απουσιάζει στο έργο του σπιτιού.

Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος εξαερισμού είναι ότι ο ψυχρός αέρας περνά μέσα από τα κανάλια τροφοδοσίας το χειμώνα. Ρυθμίστε τα φτερά του καναλιού με τα χέρια Η αυτόματη ρύθμιση απαιτεί επιπλέον πόρους για την ηλεκτρομηχανική, την εγκατάσταση της συσκευής και την καλωδίωση.

Παροχή αερισμού του σπιτιού πλαισίου

Αυτός ο τύπος αερισμού βασίζεται στην έγχυση αέρα από το εξωτερικό του σπιτιού μέσα σε αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτός ο εξαερισμός εξαερισμού "αντίθετα." Στα ίδια κανάλια, εγκαθίστανται ανεμιστήρες πίεσης αντί για ανεμιστήρες εξαγωγής και ο αέρας που εξέρχεται από το σπίτι εκκενώνεται μέσω των ίδιων καναλιών τροφοδοσίας. Η διαφορά είναι ότι ο εισερχόμενος αέρας διηθείται και θερμαίνεται όπως απαιτείται. Τα φίλτρα ρυθμίζονται αν το σκελετό βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομους ή βιομηχανικές επιχειρήσεις. Σε σύγκριση με το κλιματιστικό, το οποίο θερμαίνει ή ψύχει τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ο εξαερισμός παρέχει φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Σύστημα εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής της κατοικίας πλαισίου

Αυτός ο τύπος αερισμού συνδυάζει τα δύο προηγούμενα, καθιστώντας τόσο την είσοδο αέρα μέσα στο σπίτι όσο και την έξοδο της εξάτμισης προς τα έξω.

Εάν σε προηγούμενα συστήματα εξαερισμού δεν υπήρχε ανάγκη να υπολογιστεί η ισορροπία της ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, τότε στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να υπολογιστεί. Η ποσότητα εισερχόμενου αέρα στο σπίτι πρέπει να αντιστοιχεί στον ίδιο όγκο παραγωγής.

Τα έργα των σπιτιών πλαισίων συχνά προβλέπουν την εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Για παράδειγμα, στα τυπικά σχέδια σπιτιών, οι πίνακες CIP παρέχουν ενσωματωμένα κανάλια και ανεμιστήρες εξάτμισης. Τα έργα υπολογίζουν την ισορροπία της άφιξης και απόσυρσης των αέριων μαζών από το σπίτι, υπολογίζουν τη δύναμη των ανεμιστήρων και τις διαμέτρους των καναλιών. Οι αγωγοί βρίσκονται στους τοίχους του σπιτιού ή στη σοφίτα.

Ο θόρυβος που παράγεται από τους ανεμιστήρες λαμβάνεται επίσης υπόψη. Βρίσκονται μακριά από χώρους ανάπαυσης στο σπίτι, από υπνοδωμάτια και παιδικό σταθμό.

Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί από ηλεκτρισμό - είναι η αδύναμη πλευρά του. Συνεπώς, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα πρέπει να παρέχεται φυσικός αερισμός του σπιτιού.

Ο λειτουργικός αερισμός στο σπίτι καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό. Για να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο χρησιμοποιείται στις μεγαλύτερες ποσότητες για να θερμαίνει τον αέρα ή να το ψύχει, ενσωματώνονται στο σύστημα συστήματα αποκατάστασης. Οι συσκευές ανάκτησης δεν είναι φθηνές, αλλά η χρήση τους γρήγορα πληρώνει.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο σπίτι

Ο εξαερισμός στο σπίτι είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα. Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα σκελετό σπίτι, ανεξάρτητα ή επικοινωνήστε με την εταιρεία σε ειδικούς, ο καθένας αποφασίζει. Σας συμβουλεύουμε να μην αναλαμβάνετε κινδύνους. Αφού λάβατε το έργο από ειδικούς, κινδυνεύετε να κάνετε λάθη που θα αναιρούν την αξιοπρέπεια του σχεδιαζόμενου συστήματος. Ακόμη και η απλούστερη έκδοση του εξαερισμού ενός μονόχωρου σκελετού δεν είναι εύκολο να εκτελεστεί ανεξάρτητα.

Αλλά αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας, θα πρέπει να θυμάστε τα εξής:

 • Η επιλογή της μονάδας αέρα θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ισορροπία της ανταλλαγής αέρα στο σπίτι σας.
 • Η εγκατάσταση θα πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα φίλτρα, τον θερμαντήρα αέρα, τους εξαεριστήρες και τους ανεμιστήρες τροφοδοσίας με ένα σύστημα ελέγχου. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, προσθέστε ένα ανάκτηση ενέργειας σε αυτά.
 • Προσδιορίστε τη θέση στο σπίτι όπου θα εγκαταστήσετε τη μονάδα αερισμού. Σημαντικό σημείο: ο θόρυβος εγκατάστασης κατά τη λειτουργία, εξασφαλίστε για αυτό ηχομόνωση.
 • Κάντε ένα σχέδιο για τους αεραγωγούς.
 • Προσδιορίστε τα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα. Ξεχωρίστε τους σε απόσταση τουλάχιστον μερικών μέτρων, τοποθετήστε τις γρίλιες εξαερισμού.
 • Στην περιοχή εισόδου-εξόδου, γίνεται άνοιγμα για τους αεραγωγούς.
 • Τοποθετημένη και σταθερή μονάδα εξαερισμού.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται και συνδέονται με την εγκατάσταση.
 • Οι αγωγοί αέρα τοποθετούνται στον τοίχο μέχρι την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Εάν δεν υπάρχουν, οι αεραγωγοί τοποθετούνται πίσω από την ψευδοροφή.
 • Περάστε τους αεραγωγούς μέσα από τα δωμάτια στις γρίλιες εξαερισμού.
 • Τοποθετήστε το σύστημα ελέγχου συστήματος σε μια βολική θέση.
 • Ενεργοποιήστε και ελέγξτε το σύστημα για διαρροές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαιτήσεις υγιεινής στον εξαερισμό: είναι απαράδεκτο να συνδυάζονται οι αεραγωγοί των χώρων διαβίωσης με κουζίνα και μπάνιο. Τα συμπεράσματα του εξαερισμού πρέπει να εκτείνονται πάνω από τη στέγη περισσότερο από 1 m.

 1. Ο εξαερισμός στην κατοικία του σκελετού δεν είναι μια ιδιοτροπία, χωρίς να είναι φυσιολογική η ζωή χωρίς βλάβη στην υγεία είναι αδύνατη.
 2. Το σύστημα εξαερισμού επιλέγεται για το σπίτι σύμφωνα με τον όγκο του, τον αριθμό των κατοίκων και τις απαιτήσεις υγιεινής.
 3. Για το σκελετό, το πιο κατάλληλο είναι το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

4. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να ανατίθενται σε επαγγελματίες.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο σκελετό

Ο εξαερισμός σε ένα σκελετό είναι μια ερώτηση που ανησυχεί όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες κτιρίων, αλλά και για εκείνους που σχεδιάζουν απλώς να ασχολούνται με την κατασκευή συρματοπλέγματος. Λόγω της υψηλής στεγανότητας του εσωτερικού, υπάρχει η άποψη ότι σε μια κατοικία δημιουργείται μια πραγματική αίσθηση μιας σακούλας από πολυαιθυλένιο και χωρίς ζωντανό αερισμό θα είναι μάλλον προβληματική η διαμονή στο σπίτι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους τύπους των συστημάτων εξαερισμού, θα πούμε πώς να υλοποιήσετε έργα εξαερισμού σε ένα σκελετό σπίτι διαφορετικής πολυπλοκότητας. Αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν θα λειτουργήσει χωρίς εξαερισμό, και αυτή η αρχή ισχύει για οποιαδήποτε κτίρια κατοικιών. Εάν το σπίτι δεν διαθέτει σύστημα εξαερισμού, μπορείτε απλά να ξεχάσετε την κανονική και άνετη ζωή.

Σύστημα εξαερισμού

Τα σπίτια πλαισίων θεωρούνται κτίρια ενεργειακής απόδοσης. Μέσα, δημιουργείται σχεδόν μέγιστη στεγανότητα, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και μια θυρίδα ασφαλείας.

Ο εξαερισμός κρύβεται κάτω από την οροφή.

Χρειάζεστε εξαερισμό στο σκελετό; Είναι δυνατόν να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση - χωρίς ένα σύστημα εξαερισμού απλά δεν μπορεί να κάνει. Σε ξύλινα σπίτια, ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω σχισμών σε παράθυρα, κουφώματα και τοίχους. Τα τοιχώματα των πλαισίων δεν απορροφούν την υγρασία, η οποία απελευθερώνεται από ένα άτομο κατά την αναπνοή, το μαγείρεμα και το μπάνιο στο μπάνιο.

Η έλλειψη αερισμού στο σκελετό θα προκαλέσει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Στο τέλος, αυτό το σπίτι θα είναι βουλωμένο, μούχλα και μύκητα θα εμφανιστεί.

Η συσκευή αερισμού σε ένα σκελετό είναι αρκετά δαπανηρή, γι 'αυτό συχνά θέτει το ζήτημα της σκοπιμότητας της οργάνωσης ενός συστήματος. Το ερώτημα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν η κατασκευή πραγματοποιείται μόνος του και για λογαριασμό του κάθε καπνού.

Ανάγκη εξαερισμού

Η ανάγκη εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το σκελετό. Αν σχεδιάζετε να ζείτε αποκλειστικά την περίοδο του καλοκαιριού-φθινοπώρου, μπορείτε να κάνετε χωρίς αερισμό. Το καλοκαίρι, όλα είναι ανοιχτά σε αυτό το σπίτι, δημιουργείται επαρκής αεροπορική ανταλλαγή. Σε τέτοια σπίτια είναι επιθυμητό να σκεφτείτε εκ των προτέρων την παρουσία ενός μικρού παραθύρου στο μπάνιο και την τουαλέτα. Εάν οι τοίχοι σε αυτά τα δωμάτια δεν βγαίνουν στο δρόμο, θα πρέπει να συλλέξετε τον πιο απλό αερισμό στο σκελετό με τα χέρια σας.

Διάγραμμα της συσκευής εξαερισμού.

Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε την ντάκα περιοδικά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, καλό είναι να οργανώσετε ένα βύθισμα με μηχανική έλξη σε χώρους όπου είναι πραγματικά απαραίτητο.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το σκελετό σε μόνιμη βάση, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού των εγκαταστάσεων, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με σύστημα ανάκτησης αέρα. Μόνο σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα βοηθήσει στην αποφυγή διακυμάνσεων της θερμοκρασίας στο δωμάτιο και θα εξαλείψει την ανάγκη για αίθουσες αερισμού σε χειροκίνητη λειτουργία.

Συσκευή εξαερισμού

Απλό σπίτι πλαίσιο εξαερισμού δεν μπορεί να ρυθμίσει μόνο τις παραμέτρους της υγρασίας και τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του αέρα, αλλά και απαλλαγούμε από τις εγκαταστάσεις των διαφόρων ερεθισμάτων για την αναπνοή, το οποίο μπορεί να κάνει τα απομεινάρια των οικοδομικών υλικών, σκόνες, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Ο απλούστερος αερισμός στο σκελετό.

Όταν χρησιμοποιείτε φυσικό εξαερισμό στην κατοικία του σκελετού, η πτώση πίεσης πρέπει να δημιουργείται με το χέρι, διαφορετικά οι μάζες του αέρα απλά δεν θα κινούνται κατά μήκος του κατακόρυφου ανυψωτήρα. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός θα βοηθήσει στην ενημέρωση του αέρα στο δωμάτιο χωρίς πρόσθετες δαπανηρές συσκευές.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού στο σκελετό έχει πολλά χαρακτηριστικά:

 • Ο αγωγός αερισμού στην κατασκευή μπορεί να κατασκευαστεί κατά την ανέγερση του σκελετού, γεγονός που συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής.
 • Ο εξαερισμός πραγματοποιείται συχνά με την τοποθέτηση σωλήνων διαφόρων διαμέτρων (για τη δημιουργία διαφορικής πίεσης). Η βέλτιστη επιλογή είναι η χρήση πλαστικών σωλήνων. Η χρήση ενός τέτοιου υλικού θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα.
 • Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν στοιχεία εξαερισμού κατασκευασμένα από μέταλλο σε σκελετούς σκελετών. Το δέντρο είναι σε κακή επαφή με αυτό το υλικό, ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός αρχίζει να χάνει τις μοναδικές θερμομονωτικές του ιδιότητες.

Όλα τα τοιχώματα των αεραγωγών πρέπει απαραιτήτως να έχουν μια ομαλή και ομαλή κατασκευή. Οποιαδήποτε ανομοιομορφία μπορεί να προκαλέσει μείωση του ρεύματος αέρα. Είναι επίσης σημαντικό να συμμορφώνεστε με τους κανόνες για τη διάμετρο των καναλιών, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε παρεμπόδιση των αέριων μαζών.

Το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού πλαισίου με τα δικά του χέρια ελέγχεται με την εργασία με σπίρτα, κεριά ή αναπτήρες. Απλά φέρετε τη φλόγα στον αγωγό εξαερισμού, εάν αποκλίνει προς τον εξαερισμό - λειτουργεί σωστά.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του αερισμού των τοίχων του σκελετού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικοί ανεμιστήρες. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορεί να μεταφέρει έως και 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα συστήματα εγκαθίστανται σε χώρους όπου η ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε μεγαλύτερο βαθμό, για παράδειγμα, στο μπάνιο.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα, σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση των ηλεκτρικών καλωδίων. Αν η εσωτερική υγρασία είναι πολύ υψηλή, μπορείτε να την εξαλείψετε συνδυάζοντας φυσικά και τεχνητά συστήματα εξαερισμού. Το συνδυασμένο σύστημα είναι λιγότερο δαπανηρό.

Φυσικός εξαερισμός

Θα κατανοήσουμε τα ζητήματα της οργάνωσης του φυσικού αερισμού σε ένα σκελετό. Για ένα τέτοιο σύστημα χαρακτηρίζεται από μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο σπίτι μέσω φυσικών πηγών. Ταυτόχρονα, ο αέρας εξάτμισης εξαντλείται μέσω των αγωγών εξαερισμού, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε τεχνικούς χώρους - μια τουαλέτα, μια καμπίνα και ένα μπάνιο ενός σπιτιού πλαισίου.

Η εισροή αέρα οφείλεται στη διαφορά της πίεσης εκτός και εντός του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι τα σύγχρονα παράθυρα και οι πόρτες δημιουργούν ερμητικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων ο φυσικός αερισμός είναι είτε πολύ αδύναμος είτε απουσιάζει εντελώς.

Το λειτουργικό σχέδιο εξαερισμού στην κατοικία πλαισίου πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει βαλβίδα αερίου τοίχου τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να εξοπλίσετε τους αγωγούς εξαερισμού μόνοι σας. Για τους σκοπούς αυτούς, συμβατικοί πλαστικοί σωλήνες είναι κατάλληλοι. Η βαλβίδα τροφοδοσίας εξασφαλίζει σταθερή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο.

Η βαλβίδα παροχής πρέπει να είναι εφοδιασμένη με πλέγμα από το τμήμα του δρόμου. Αυτό βοηθά στην παρεμπόδιση εισόδου ξένων αντικειμένων στο κανάλι, γεγονός που μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της βαλβίδας. Ο σχεδιασμός έχει επίσης ένα φίλτρο αέρα για την πρωτογενή επεξεργασία των ροών του αέρα και ενός απορροφητήρα θορύβου.

Μην ξεχνάτε ότι ο απλός αερισμός στο σκελετό δεν είναι αποτελεσματικός. Η δουλειά της δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει τον μύκητα να πολλαπλασιαστεί ενεργά μέσα στο σκελετό. Για να βελτιωθεί το βύθισμα, η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να τροφοδοτηθεί με ανεμιστήρα. Είναι δυνατή η προσθήκη μετρητών υγρασίας στο σχέδιο, τότε η λειτουργία του ανεμιστήρα θα ενεργοποιηθεί μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

Ο εξαερισμός βίντεο στο σπίτι του σκελετού θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με την αρχή του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Στο δίκτυο, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές οδηγίες βίντεο σχετικά με το θέμα "Πώς να κάνετε τον αερισμό στο σπίτι του σκελετού".

Αναγκαστικός εξαερισμός

Πολύ πιο αποτελεσματικός είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στην κατοικία του σκελετού. Είναι μάλλον προβληματικό να εξοπλίζετε τον εαυτό σας με τα χέρια σας, επομένως είναι σκόπιμο να προσκαλέσετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό για να εκτελέσετε το έργο, ο οποίος θα εκτελέσει τους υπολογισμούς και θα εκτελέσει την εγκατάσταση.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο σκελετό του σκελετού λειτουργεί από τους ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίοι εξασφαλίζουν την εισροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο και αφαιρούν τον εξωτερικό αέρα που έχει ήδη μολυνθεί. Ο σχεδιασμός των σύγχρονων εγκαταστάσεων επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει ανεξάρτητα τη βέλτιστη ένταση του εισερχόμενου αέρα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των σύγχρονων συστημάτων είναι ο καθαρισμός του εξωτερικού αέρα από τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες, θέρμανση μέχρι τη βέλτιστη θερμοκρασία. Η θέρμανση θα έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρύα εποχή.

Οργάνωση αερισμού

Ο αναγκαστικός αερισμός μπορεί να οργανωθεί με διάφορους τρόπους:

 1. Παροχή εξαερισμού σε ένα σκελετό με ανάκτηση. Πραγματικά σε γεωγραφικά πλάτη με κρύο κλίμα. Λόγω της χρήσης ειδικής συσκευής ανάκτησης, το ρεύμα αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο θερμαίνεται, λόγω του οποίου ο χώρος λαμβάνει επιπλέον θερμότητα.
 2. Εξαερισμός εξαγωγής στο σκελετό. Ο εξαγόμενος αέρας από το δωμάτιο εξαναγκάζεται να εξέρχεται, λόγω της διαφοράς πίεσης μέσω της βαλβίδας τροφοδοσίας, φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο μπαίνει στο δωμάτιο.
 3. Ανεμιστήρας τροφοδοσίας. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας αναρροφάται βίαια στο δωμάτιο από το δρόμο, ενώ εκτοπίζει μολυσμένες μάζες αέρα, αποσύρονται από το δωμάτιο μέσω αγωγών εξαερισμού.
 4. Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής. Σε ένα τέτοιο σύστημα, τόσο η έγχυση όσο και η εκκένωση του αέρα εξαναγκάζονται μέσω ανεμιστήρων.

Ως παράδειγμα του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, είναι δυνατόν να προταθεί ένα σχέδιο που θα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Γκριλ για την εισαγωγή αέρα.
 • Βαλβίδα αέρα - Εάν το σύστημα σταματήσει να λειτουργεί, η βαλβίδα δεν επιτρέπει στον αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο.
 • Φίλτρα αέρα - προστατεύστε το σύστημα και τον αέρα στο δωμάτιο από τη λήψη διαφορετικών ρύπων.
 • Ανεμιστήρας - παρέχει βίαιη έγχυση εξωτερικών μαζών αέρα και απόσυρση ήδη εξαντλημένου αέρα.
 • Το σύστημα σωλήνων για τη διανομή και αποστράγγιση του αέρα.
 • Στοιχεία ελέγχου - ρύθμιση της ροής εισερχόμενου αέρα, έλεγχος όλων των στοιχείων του συστήματος, αισθητήρες υγρασίας.

Η προθέρμανση του αερισμού στο σκελετό βαμβακερό βάμβακα είναι προαιρετική. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν παγώνουν, προστατεύονται από διεργασίες διάβρωσης. Αν ακόμα αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικούς σωλήνες στην κατασκευή, φροντίστε να εκτελέσετε μέτρα μόνωσης κατά την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος.

Μικτός εξαερισμός

Σε σπίτια πλαισίων, τα οποία προστατεύονται από τη διείσδυση των ρευμάτων αέρα τόσο από την πρόσοψη όσο και από το εσωτερικό, συχνά χρησιμοποιείται μικτός εξαερισμός. Η οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος είναι πολλές φορές απλούστερη και απαιτεί λιγότερα χρήματα από τον συμβατικό αυτοματοποιημένο εξαερισμό.

Ο μικτός τύπος εξαερισμού περιλαμβάνει συνδυασμό στοιχείων φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού. Η οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος θα είναι σχετική με περιορισμένο προϋπολογισμό κατασκευής.

Ως μέρος του συστήματος των αξόνων εξαερισμού και τα ανοίγματα με το φυσικό εισροή και εκροή του αέρα έχουν εγκατασταθεί παντού, με τα στοιχεία καταναγκαστικής εξαερισμό εγκατασταθεί σε ταραγμένα μέρη του σπιτιού, όταν είναι αναγκαίο να παρέχουν το μεγαλύτερο παροχή φρέσκου αέρα. Σε ένα μικτό σύστημα, οι περιοχές με εξαναγκασμένο εξαερισμό έχουν ελάχιστο μήκος, κυρίως στην κουζίνα, στην τουαλέτα ή στο μπάνιο.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στην κατοικία του σκελετού αρχίζει στο στάδιο όπου είναι έτοιμο το πλαίσιο και γίνεται το εξωτερικό κάλυμμα του κτιρίου. Όλες οι απαραίτητες οπές εξαερισμού παρέχονται στο στάδιο της ανάπτυξης του έργου.

Στο πρώτο στάδιο, ένας σωλήνας είναι εγκατεστημένος στην οπή, ένας ανεμιστήρας καναλιών είναι τοποθετημένος. Όλες οι αρθρώσεις πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αφρό συναρμολόγησης. Το σύστημα αφήνεται μόνο του μέχρις ότου ο αφρός αποκτήσει την απαραίτητη αντοχή. Αφού στερεοποιηθεί ο αφρός, τοποθετούνται τα στοιχεία ελέγχου, τοποθετούνται φίλτρα αέρα, απορροφητήρες θορύβου και άλλος πρόσθετος εξοπλισμός.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το προηγουμένως προετοιμασμένο σχήμα, οι αγωγοί εξαερισμού δρομολογούνται. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ποιότητα και τη στεγανότητα του συστήματος στους αρμούς, στα σημεία προσάρτησης. Ελέγξτε την απόδοση του συστήματος πριν από τη μόνωση και την εσωτερική επένδυση τοίχων, καθώς στο μέλλον θα είναι προβληματική η επισκευή της δομής

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα σκελετό;

Ο εξαερισμός είναι μια ερώτηση που ανησυχεί πολλούς. Ειδικά όταν επιλέγουμε ένα σκελετό, όπου ο βαθμός στεγανότητας είναι πολύ υψηλός. Σίγουρα έχετε ακούσει ιστορίες φρίκης για μια "πλαστική τσάντα" σε ένα σκελετό, για την ανάγκη για ακριβό αερισμό, για "αναπνευστικούς" τοίχους και τέτοια πράγματα.

Σήμερα θα προσπαθήσω να σας πω για τις διάφορες επιλογές για τον εξαερισμό: από το απλούστερο, φθηνό και προσιτό έως πολύ εξελιγμένο. Αλλά πρώτα θυμηθείτε ένα πράγμα. Ο αερισμός στο σπίτι πρέπει να είναι. Σε οποιαδήποτε! Δεν έχει σημασία ποια τεχνολογία είναι κατασκευασμένη - είτε πρόκειται για κατασκευαστή σφαγίων, πλαίσιο είτε για μονολιθικό σκυρόδεμα. Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο σπίτι, απλά δεν μπορεί να ζήσει κανονικά.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι. Τύποι και τύποι εξαερισμού. Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός

Βοήθεια από τη Wikipedia:

Εξαερισμός (από το latin ventilatio - αερισμός) - η διαδικασία απομάκρυνσης του αέρα από το δωμάτιο και αντικατάσταση του με το εξωτερικό.

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από τον ίδιο τον ορισμό, για να γίνει ο αερισμός, ο αέρας πρέπει να έρθει από κάπου και να πάει κάπου. Συνήθως, από όπου προέρχεται ο αέρας καλείται εισροής ή παροχής, Και τότε, όπου πηγαίνει, καλείται καυσαερίων ή αγωγών εξαγωγής (μην το συγχέετε με την κουκούλα της κουζίνας). Και η τρίτη έννοια, για την οποία θα πω λίγο περισσότερο, είναι υπερχείλιση.

Το κλασσικό σχέδιο εξαερισμού, ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικό ή αναγκαστικό, φαίνεται ως εξής.

Τυπικό σχέδιο εξαερισμού

Η εισροή καθαρού αέρα πηγαίνει στα σπίτια - υπνοδωμάτια, σαλόνια, γραφεία κ.λπ. Η εξάτμιση προέρχεται από "βρώμικα" δωμάτια - μπάνια, κουζίνα (και συνήθως στην κουζίνα 2 κουκούλες - κουκούλα εξαερισμού και καπνοδόχος πάνω από τη σόμπα) και αυτά. εγκαταστάσεις. Μεταξύ των δωματίων με τη ροή εισροής και εκχύλισης εκτελείται - μέσω της διέλευσης του αέρα από την εισροή στην κουκούλα.

Συνήθως η ροή περνάει από το κάτω μέρος των εσωτερικών θυρών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συστάσεις για την εγκατάσταση θυρών έχουν πάντα έναν κανόνα σχετικά με την απόσταση από το δάπεδο έως το φύλλο πόρτας. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο χάσμα, τότε η ροή θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω των σχάρων και των καναλιών στην ίδια πόρτα ή στους τοίχους. Λοιπόν, ή να κάνετε ξεχωριστό αγωγό εξαγωγής σε ένα τέτοιο δωμάτιο - το οποίο περιπλέκει δραματικά όλο το σύστημα στο σύνολό του.

Τώρα, όταν είναι σαφές πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εξαερισμού, ας μιλήσουμε για διαφορετικούς τύπους εφαρμογής. Άφησα σκόπιμα τον τίτλο «σπίτι πλαίσιο εξαερισμού,» αντικαθιστώντας το με «αερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι», γιατί, για άλλη μια φορά, στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα σχέδια είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι, όχι μόνο ένα wireframe.

Γενικά, η κατάσταση αερισμού έχει ως εξής. Όσο πιο σύνθετο και δαπανηρό είναι το σύστημα, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι όσον αφορά την ίδια την διαδικασία εξαερισμού και από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης του ίδιου του σπιτιού, δηλαδή της απώλειας θερμότητας για αυτόν τον εξαερισμό. Εκτός από το αντίθετο - το απλούστερο και φθηνότερο σύστημα, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι, πρώτα απ 'όλα, υψηλές απώλειες θερμότητας.

Ας προχωρήσουμε στους τύπους εξαερισμού. Υποστηρικτικά μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους: φυσικό αερισμό, δηλαδή, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, και αναγκάστηκε, όταν στη διαδικασία του εξαερισμού εμπλέκονται μερικές μηχανικές συσκευές.

Φυσικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός συνεπάγεται την απουσία οποιωνδήποτε ενεργειακά εξαρτημένων συσκευών ή οποιουδήποτε είδους αυτοματισμού. Όλα συμβαίνουν "ίδια" ανάλογα με τους καιρούς και άλλους λόγους ανεξάρτητους από ένα άτομο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 2 τύποι φυσικού αερισμού - ανοργάνωτοι και οργανωμένοι. Αλλά θα αρχίσω να εξετάζω φυσικά είδη εξαερισμού από το φαινόμενο, το οποίο είναι παρόν αποκλειστικά στη Ρωσία, και θα προωθηθεί επιτυχώς από κάθε είδους εμπόρους και πωλητές.

"Αναπνεύσιμοι" τοίχοι ή "σπίτι με βράγχια"

Το θέμα του εξαερισμού παραδοσιακά φοβίζει ένα συνηθισμένο άτομο, φαίνεται κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο, ακριβό και συνεπώς περιττό. Πολλοί "πωλητές" παράσιτο σε αυτό, με επιτυχία vparivaya "αναπνέει" σπίτια, τοίχους, υλικά. Δηλώνει ότι έχει τέτοιο "Ανάσα" σπίτι δεν χρειάζεστε εξαερισμό πια.

Δεδομένου ότι το θέμα ενός "αναπνευστικού" σπιτιού είναι συγκρίσιμο με ένα θρησκευτικό, δεν θα αποδείξω τίποτα σε κανέναν, αλλά απλώς εκφράσω τη γνώμη μου. Συμφωνώ μαζί του ή όχι, είναι προσωπική.

Ποια είναι η πρώτη σχέση που έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε τη φράση τοίχοι "αναπνέουν" ή το σπίτι "αναπνέει"? Σίγουρα φανταστείτε αμέσως ένα σπίτι, το οποίο είναι πάντα άνετο αναπνέοντας καθαρό αέρα. Είναι πραγματικά έτσι; Όχι πραγματικά. Το γεγονός είναι ότι υπάρχει μια σύγχυση διαφορετικών φυσικών φαινομένων λόγω του όρου "αναπνοή". Εξαιτίας της δυαδικότητας αυτής της έννοιας προκύπτουν οι περισσότερες παρανοήσεις.

Μιλώντας για το γεγονός ότι οι τοίχοι "αναπνοής" ακυρώνουν τον εξαερισμό, οι διευθυντές κρεμούν noodles στα αυτιά σας

Θα το εξηγήσω όσο το δυνατόν απλούστερα χωρίς να διεκδικώ τις δάφνες του Stephen Hocking και θα δώσω ίσως ένα εντελώς σωστό, αλλά κατανοητό παράδειγμα.

Το άτομο αναπνέει τους πνεύμονες, αυτό συμβαίνει ανταλλαγή αερίου, είναι ακριβώς αυτή η σχέση που έρχεται στο νου πρώτα όταν μιλάμε για αναπνοή. Αλλά και το δέρμα μας αναπνέει! Αλλά αυτό είναι μόνο 90% διαφορετική διαδικασία! Όταν ο αέρας είναι στεγνός, το δέρμα στεγνώνει (αποδίδει υγρασία), όταν είναι πολύ υγρό, για παράδειγμα, σε ένα λουτρό, το δέρμα απορροφά την υγρασία. Δηλαδή, υπάρχει μια διαδικασία μεταφορά υγρασίας.

Σε γενικές γραμμές, το δέρμα μας απορροφά την υπερβολική υγρασία όταν υπάρχει πολύ γύρω από αυτό και το επαναφέρει όταν υπάρχει λίγο γύρω από αυτό - δηλαδή συμβαίνει ρύθμιση υγρασίας.

Αυτό είναι αυτό που ονομάζεται "αναπνευστικό" υλικό - ένα υλικό που μπορεί να συμμετέχει, πρώτα απ 'όλα, στη διαδικασία μεταφοράς υγρασίας και όχι στην ανταλλαγή αερίων.

Φυσικά, αν η μνήμη δεν με αλλάξει, τότε κάποια ανταλλαγή αερίων μέσω του δέρματος πηγαίνει επίσης. Αλλά, στο φόντο της ανάγκης ενός ατόμου για οξυγόνο, είναι περιορισμένη. Συμφωνώ ότι εάν κλείσετε το στόμα και τη μύτη σας, τότε σε λίγα λεπτά θα πεθάνετε. Επειδή η ανταλλαγή αερίων μέσω του δέρματος δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει τη ζωή.

Έτσι, με το σπίτι όλα τα ίδια:

Το σύστημα εξαερισμού είναι "ελαφριά" σπίτια, και οι τοίχοι (εγκλεισμού δομών) είναι το "δέρμα" του. Αν δεν υπάρχει "φως", τότε το υλικό τοίχου "αναπνοής" (ανθρώπινο δέρμα) δεν θα σας βοηθήσει.

Φυσικά, τίθεται αμέσως το ερώτημα. Πώς, λοιπόν, από τα αιώνια χρόνια έζησε στα χωριά και δεν σκέφτηκε κανενός είδους εξαερισμό εκεί. Το ίδιο το δέντρο "αναπνέει" και προτομή. Είναι πραγματικά έτσι; Εδώ στο σημείο αυτό πηγαίνουμε στο απλούστερο είδος αερισμού που υπήρχε από την αρχαιότητα.

Φυσικός αποδιοργανωμένος αερισμός

Το δέντρο είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό «αναπνευστικό» υλικό, αλλά κάτω από αυτή την «αναπνοή» νοείται η μεταφορά υγρασίας και όχι η ανταλλαγή αερίων (διείσδυση). Όπως και μέσα από το δέρμα ενός ατόμου.

Η διείσδυση μέσω μιας σειράς ξύλου είναι περιορισμένη και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την ανταλλαγή αερίων στο επίπεδο που απαιτείται για μια άνετη ζωή. Δηλαδή, μια σειρά ξύλου μπορεί να ρυθμίσει σημαντικά το καθεστώς υγρασίας στο σπίτι, αλλά δεν θα σας παρέχει φρέσκο ​​αέρα για αναπνοή στο σωστό ποσό.

Για αιώνες στα σπίτια διενεργείται εξαερισμού «φυσικώς-slot με» - τα κενά στα παράθυρα, πόρτες, δάπεδο, μεταξύ των κορώνες των κορμών ήταν διαύλων παροχής αέρα, και, για παράδειγμα, καμινάδα - ισχυρό κανάλι αναρρόφησης.

Επίσης, η διαδικασία ανοργάνωτου εξαερισμού επηρεάζεται από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι και στο δρόμο, τη δύναμη και κατεύθυνση του ανέμου και μια σειρά από άλλους παράγοντες του καιρού.

Αν δεν κάνω λάθος, ακόμα και στο SNiP της ΕΣΣΔ, η φράση ήταν ότι "ο εξαερισμός πραγματοποιείται μέσα από τις φυσικές διαρροές παραθύρων, θυρών και δομών κτιρίου".

Επομένως, ο εξαερισμός ήταν πάντα, απλώς αποδείχθηκε από μόνη της και κανείς δεν το είχε σκεφτεί πολύ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σπίτι "αναπνέει" η ίδια.

Στην περίπτωση ανοργάνωσης του αερισμού, η εισροή έρχεται μέσα από τις σχισμές και την χαλαρότητα των τοίχων, των παραθύρων και άλλων κατασκευών

Λέτε, έχετε ένα πλαίσιο με παράθυρα με διπλά τζάμια, κλπ., Αλλά και όλα είναι εντάξει με τον αερισμό; Έχετε σκεφτεί ποτέ το μήκος των διακλαδικών αρθρώσεων; Στο σπίτι τους μπορούν εύκολα να τρέξουν σε μερικές εκατοντάδες μέτρα. Είστε έτοιμοι να ορκιστεί ότι είναι όλοι εντελώς ερμητικοί και καθαρό αέρα μέσα στο σπίτι έρχεται μέσα από μια σειρά από ξύλο, και όχι μέσα από πολλές απαρατήρητες, συχνά μικροσκοπικές σχισμές;

Σας διαβεβαιώνω, αν μπορούσε πραγματικά σφιχτό «σφραγιστεί» όλες τις ρωγμές στο ξύλινο σπίτι, το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» λόγω έλλειψης εξαερισμού δεν θα πάρει πολύ.

Μετά από όλα, δεν είναι απαραίτητο να φυσήξει κατευθείαν στις σχισμές! Μερικές δεκάδες κουλοχέρηδες μερικά χιλιοστά συνολικά μπορούν να δώσουν μια πολύ καλή "εισροή". Δεν είναι γεγονός ότι θα νιώσετε κάποιο σχέδιο ή φυσώντας.

Είναι καλό, ένας τέτοιος φυσικός αερισμός με σχισμές; Από τη μία πλευρά - freebies! Ο εξαερισμός τελείωσε από μόνη της. Από την άλλη πλευρά - η διαδικασία αυτού του εξαερισμού είναι απολύτως ανεξέλεγκτη, εξαρτάται πάντα από τυχαίους παράγοντες. Ξεκινώντας από τις καμάρες κατασκευής και τελειώνοντας με τις καιρικές συνθήκες.

Δεν μπορείτε να το κάνετε περισσότερο ή λιγότερο. Αν είναι πολύ κακό - σύντομα θα καταπνίξετε. Και αν είναι πολύ καλό, θα εκραγείτε πολύ γρήγορα από το σπίτι.

Έτσι, η "ειδική γνώμη" μου - ο εξαερισμός είναι ή χρειάζεται σε οποιοδήποτε σπίτι, ανεξάρτητα από το αν είναι κατασκευασμένο από υλικά «αναπνοής» ή όχι. Και ούτε ένα «αναπνευστικό» υλικό, με τη γενική στεγανότητα των κόμβων όλων των οικοδομικών δομών στο σπίτι, δεν θα σας παρέχει επαρκή ποσότητα αέρα για αναπνοή.

Φυσικός οργανωμένος αερισμός

Ο φυσικός αερισμός συνεπάγεται την απουσία μηχανικών και ηλεκτρο-εξαρτώμενων συσκευών για την εφαρμογή του. Πώς διαφέρει από την ανοργάνωτη; Το γεγονός ότι τουλάχιστον κάποιος το σκέφτηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ένα παράδειγμα οργανωμένου φυσικού αερισμού είναι ο συμβατικός αερισμός σε πολυώροφα κτίρια της σοβιετικής περιόδου. Όταν η εισροή πραγματοποιήθηκε μέσω του παραθύρου (ή των σχισμών στα ξύλινα παράθυρα), και της εξάτμισης - μέσω ενός κοινού άξονα εξαερισμού.

Με την ευκαιρία, γι 'αυτό στα παλιά σπίτια γίνεται πνιγμός, μόλις τα ξύλινα παράθυρα μετατραπούν σε μεταλλικά πλαστικά. Οι τελευταίοι έχουν μεγάλη στενότητα και μπλοκάρετε την εισροή που προηγουμένως ήταν μέσα από τις ρωγμές και, αυστηρά μιλώντας, ήταν μια κανονική λύση "έργου" των εποχών της ΕΣΣΔ.

Το σχήμα του φυσικού οργανωμένου εξαερισμού

Η ώθηση στον άξονα εξαερισμού οφείλεται σε φυσικούς παράγοντες - τη διαφορά πίεσης στο επίπεδο του πρώτου και του δέκατου ορόφου, τη διαφορά θερμοκρασίας και τη λεγόμενη πίεση ανέμου. Συνήθως στα παλιά πολυώροφα κτίρια η κουκούλα κατασκευάστηκε μόνο μέσα από την κουζίνα και την τουαλέτα.

Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος εξαερισμού είναι η χαμηλή αποτελεσματικότητά του και η εξάρτηση από τη μάζα των καιρικών παραγόντων. Επιπλέον, το μέγεθος (διατομή και ύψος) του άξονα εξαερισμού είναι σημαντικό εδώ.

Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι, εκτός αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα από σόμπα ή τζάκι ως κανάλι εξάτμισης.

Στις σύγχρονες κατασκευές, ακόμη και οι πολυώροφες μέθοδοι φυσικού αερισμού δεν χρησιμοποιούνται πρακτικά, αλλά χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Γιατί; Ναι, γιατί στην πραγματικότητα κάνει απλό υποχρεωτικό εξαερισμό είναι αρκετά εύκολο, σε πολύ προσιτό κόστος.

Απλός εξαναγκασμός ή μηχανικός αερισμός

Τι συμβαίνει με τους φυσικούς τύπους αερισμού που περιγράφονται παραπάνω; Το γεγονός ότι είναι αναποτελεσματικά όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και τον ίδιο τον εξαερισμό, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό ή άλλους απρόβλεπτους παράγοντες και είναι πρακτικά ανεξέλεγκτο.

Όλα κατά βούληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στα σύγχρονα σπίτια, για τη διατήρηση της θερμότητας, γίνεται υψηλός βαθμός στεγανότητας και ο εξαερισμός γίνεται μηχανικά, ελέγχεται και ελέγχεται.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός ή ο μηχανικός αερισμός σημαίνει την παρουσία κάποιας συσκευής (ανεμιστήρα) που προκαλεί βίαιη κίνηση του αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, διατηρείται κατά κανόνα η ίδια η αρχή - η εισροή πηγαίνει σε χώρους διαβίωσης, το απόσπασμα από την κουζίνα, τα μπάνια και τα τεχνικά δωμάτια.

Εξετάστε τους τύπους μηχανικού αερισμού με τις δυνατότητες χρήσης του σε συρματοπλέγματα ή σε οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική κατοικία. Παρακαλώ σημειώστε: στο όνομα του τύπου είναι συνήθως αμέσως ορατό πού βρίσκεται ο ανεμιστήρας.

Εξαερισμός εξαγωγής

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος και φθηνός τύπος, γι 'αυτό θα αναφερθώ λεπτομερέστερα. Εισροή εκτελείται φυσιολογικά από: μέσα από το παράθυρο, ή βαλβίδες εισαγωγής mikroprovetrivaniya, η οποία μπορεί να είναι τα παράθυρα και τοίχου. ανεμιστήρα απορροφητήρας διεξάγεται - μπορεί να είναι ένα μικρό σωλήνα με ανεμιστήρες αγωγό, που βρίσκεται ακριβώς στο τοίχωμα του ένα μπάνιο μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας οροφής - καλωδίωση με κανάλια αναρρόφησης στην επιθυμητή χώρο.

Εξετάστε την αρχή του εξαερισμού με βάση την εικόνα του Vilpe - σχεδόν μονοπωλιακή άποψη όσον αφορά όλα τα θέματα στεγών και αερισμού στην αγορά μας.

Η εισροή (1) πραγματοποιείται μέσω των παραθύρων. Αποχυμωτής κουζίνας (2) - πάντα ξεχωριστός. Το σχήμα δείχνει μια λύση με απλή ομπρέλα και ανεμιστήρα οροφής. Είναι πιο ήσυχο, αλλά και πιο ακριβό από ένα καπό του ανεμιστήρα και μια απλή έξοδο σωλήνα στην οροφή. Ο ανεμιστήρας οροφής εξάτμισης (3 και 4) είναι η "καρδιά" ολόκληρου του συστήματος, είναι αυτός που εξάγει τον αέρα εξαγωγής και προκαλεί την λειτουργία του εξαερισμού. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι σωλήνες για να πάει όπως έγραψα νωρίτερα - από την κουζίνα, από το μπάνιο και από το τεχνικό δωμάτιο.

Όπως είπα προηγουμένως, ένα παράθυρο μπορεί να είναι ασήμαντο, λίγο ανοιχτό για μικροεπεξεργασία ή, πιο βολικά, ειδικές βαλβίδες εξαερισμού. Οι βαλβίδες μπορούν να είναι τόσο παράθυρο όσο και τοίχος. Ειδικά όπως πρόσφατα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των κατασκευαστών στην αγορά.

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας παραθύρου

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας παραθύρου μπορεί να ενσωματωθεί στο επάνω προφίλ του πλαισίου παραθύρου ή να εγκατασταθεί στο φύλλο - οι επιλογές είναι για διαφορετική γεύση, χρώμα και πορτοφόλι.

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου τρέχει στον τοίχο. Κατά τη γνώμη μου, βαλβίδες παραθύρων είναι μια πιο ενδιαφέρουσα λύση, μόνο και μόνο επειδή δεν χρειάζεται να τρυπήσει τον τοίχο γι 'αυτούς.

Σε γενικές γραμμές, στην έκδοση βαλβίδων τροφοδοσίας ή εξαερισμού, είμαι πίσω από τις βαλβίδες. Νομίζω ότι αυτό είναι πιο βολικό στην έκδοση λειτουργίας. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι οι βαλβίδες εισαγωγής χωρίς αναγκαστική σχεδίαση δεν θα λειτουργήσουν.

Στην παραλλαγή Vilpe, το εκχύλισμα εκτελείται με τη βοήθεια του δικού του ανεμιστήρα οροφής. Ποιο είναι λογικό. Αλλά οι οροφές Vilpa, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα μαθήματα - η ευχαρίστηση δεν είναι πλέον φθηνή, αν και όχι απαγορευτικά δαπανηρή.

Είναι δυνατόν να το κάνετε χωρίς αυτό και να κάνετε την απόφαση πιο οικονομική; Φυσικά μπορείτε.

Πρώτον, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μια απλή έξοδος του σωλήνα στην οροφή και να τοποθετηθεί ένας συμβατικός ανεμιστήρας καναλιού στον αγωγό που οδηγεί σε αυτόν τον αγωγό.

Εξαερισμός εξαγωγής με ανεμιστήρα αγωγών

Δεν θέλω να ανοίξω την οροφή και να χαλάω με τους αεραγωγούς; Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε τον τοίχο, για παράδειγμα, στο μπάνιο και να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού τοίχου εκεί.

Πολύ δημοσιονομικές λύσεις από την ουκρανική Vents

Το κόστος τέτοιων λύσεων, ειδικά στην έκδοση του "ανεμιστήρα μικρο αερισμού + ανεμιστήρα τοίχου", μπορεί να είναι απολύτως άθλια. Όλα τα έξοδά σας είναι ένας ανεμιστήρας για μερικά χιλιάδες ρούβλια, ένα κομμάτι σωλήνα στον τοίχο, κάποια προστατευτική κουκούλα στο σωλήνα έξω και εργασία.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Εδώ, ακριβώς το αντίθετο. Ducted fan οδηγεί τους αεραγωγούς εξωτερικό αέρα στο χώρο στέγασης, είναι υπό πίεση και αέρας ψάχνει για μια διέξοδο - μέσα από το κανάλι της εξάτμισης, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένας απλός σωλήνας, ή μέσα από το ίδιο mikroprovetrivaniya, δηλ φυσώντας στο παράθυρο θα είναι το αντίθετο - από το εσωτερικό έξω.

Το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο εξαερισμός Pritchnoy χρησιμοποιείται σπάνια, αν και, σε σύγκριση με την εξάτμιση, έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Πρώτον: πριν από τον ανεμιστήρα εισροής είναι δυνατό να τοποθετηθεί η προθέρμανση του αέρα και ο αέρας στα δωμάτια θα είναι ζεστός ήδη, το οποίο είναι πιο άνετο.

Δεύτερον, με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό δεν υπάρχει "αίσθηση βύθισης", που μπορεί να συμβεί κατά τον εξαερισμό.

Και ένα ακόμη μικρό, αλλά περίεργο συν - στο σπίτι είναι αναρροφείται λιγότερο από τη σκόνη του δρόμου.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι οπαδοί βρίσκονται εδώ τόσο στον παραπόταμο όσο και στον εκχυλιστή. Και χωρίς το σύστημα αεραγωγών δεν μπορεί να κάνει.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνηθέστερος τύπος εξαερισμού μετά την εξάτμιση.

Συνήθως, όταν πρόκειται για τον αερισμό, έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το SSP (μονάδες διαχείρισης αέρα), όπου η εισροή των ανεμιστήρων και εκχυλίσματος συμπυκνώνεται σε μία μονάδα.

Εξαερισμός με σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Παρόλο που ο εξαερισμός εισαγωγής και εξαγωγής μπορεί να γίνει χωρίς PVU.

Στο σχέδιο, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής διαιρείται

Με την ευκαιρία, δώστε προσοχή. Στο σχέδιο πάνω από την κουκούλα γίνεται όχι μόνο από "βρώμικες" εγκαταστάσεις, αλλά και από κατοικίες. Δηλαδή, η εισροή και η εξάντληση γίνονται μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου ανεφοδιασμού και εξαερισμού, αλλά αυτό το σχήμα είναι πολύ πιο δύσκολο να διαμορφωθεί. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει πολύ αποτελεσματικό αερισμό. Σε γενικές γραμμές, είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο βαθμός εξαερισμού των μεμονωμένων δωματίων.

Ενεργειακά αποδοτικοί τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ανάκτηση

Αυτά τα είδη εξαερισμού, τα οποία θεωρήσαμε παραπάνω, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Δεν είναι ενεργειακά αποδοτικές. Σε γενικές γραμμές, ο εξαερισμός επηρεάζει σημαντικά την απώλεια: πιπιλίστε τον κρύο υπαίθριο αέρα και ρίξτε έξω ζεστό, ή καταναλώνουμε ηλεκτρικό ρεύμα κατά την προθέρμανση.

Επομένως, σε ενεργειακά αποδοτικά συστήματα, χρησιμοποιείται ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται "recuperator". Σκεφτείτε το με το παράδειγμα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

Έλεγχος εξαερισμού με αναρρόφηση

Τι είναι ένας ανακτητής; Είναι ένα τέτοιο μπλοκ όπου, μέσω ξεχωριστών καναλιών, και ο αέρας ψυχρού εφοδιασμού και ο θερμός αέρας εξέρχονται. Υπάρχουν πολλά κανάλια και έρχονται σε επαφή με τους τοίχους. Έτσι παρέχει αέρα εν μέρει θερμαίνεται από τη θερμότητα που περιέχεται στο θερμότητας των καυσαερίων μέσω αυτών των τοιχωμάτων (θερμός αέρας θερμαίνει το τοίχωμα και το τοίχωμα του ψυχρού αέρα εκπέμπει θερμότητα).

Αυτό συμβαίνει με τον ακόλουθο τρόπο (χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας συσκευής ανάκτησης πλάκας).

Η αρχή του ανακτητή

Ο ψυχρός αέρας από το δρόμο (-12) θα εισέλθει στον ανακτητή, όπου θερμαίνεται από τον εξερχόμενο αέρα από τις εγκαταστάσεις (+22). Σε αυτή την περίπτωση, ο εξωτερικός αέρας θερμαίνεται (+12) και ο εσωτερικός αέρας ψύχεται ανάλογα (-2). Φυσικά, η εικόνα δείχνει μια ιδανική κατάσταση και στην πραγματικότητα οι αριθμοί δεν θα είναι τόσο σπουδαίοι.

Η ποιότητα της ανάκτησης εξαρτάται από τη θερμοκρασία, τον τύπο του ανακτητή, την ταχύτητα της κίνησης του αέρα και ούτω καθεξής. Αλλά η κατώτατη γραμμή είναι ότι δεν ξοδεύουμε ένα ρεύμα υπερβολικής ενέργειας και συνεπώς χρήματα για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Στην περίπτωση αυτή, ο ανακτητής δεν αναμειγνύει μεταξύ τους τις ροές του αέρα. Ο αέρας εξαγωγής και ο αέρας τροφοδοσίας περνούν από τα ανεξάρτητα κανάλια τους, τα οποία είναι πολύ στον ανακτητή. Και η μεταφορά θερμότητας οφείλεται στη μεταφορά θερμότητας μέσω των τοίχων αυτών των καναλιών.

Στην παρακάτω εικόνα, αυτή η αρχή είναι πιο κατανοητή.

Η συσκευή είναι μια συσκευή ανάκτησης πλάκας. Τα κανάλια είναι κάθετα μεταξύ τους και ο αέρας δεν αναμιγνύεται.

Λοιπόν, το ίδιο το PVS με τον Recuperator είναι ο ίδιος ο ανακτητής και δύο ανεμιστήρες, ένας από τους οποίους λειτουργεί για την κουκούλα και ο άλλος για την εισροή.

Τυπικό σχήμα του SSP με ανάκτηση

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι στο παραπάνω διάγραμμα υπάρχει θέρμανση και παράκαμψη.

Ο θερμαντήρας αέρας χρησιμοποιείται για την προ-θέρμανση του αέρα σε ακραίες κρύο, ή λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μπορεί να αρχίσει άχνη τον εναλλάκτη θερμότητας. Παρόλο που σε ορισμένα SSP αποφασίζεται διαφορετικά. Σε χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομες χρονικές περιόδους διακόπτει αυτόματα τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και πιθανή παγετό «ξεπαγώσει» το ζεστό αέρα, επειδή ο κρύος αέρας δεν είναι πλέον ψύχεται τοίχο.

Απαιτείται παράκαμψη όταν δεν υπάρχει ανάγκη ανάκτησης. Για παράδειγμα, σε ένα ζεστό καλοκαίρι, κάποιος δεν θέλει να δροσιστεί ο δροσερός υπαίθριος αέρας από τον ζεστό εσωτερικό αέρα.

Ανάκτηση χωρίς PVU

Η εγκατάσταση ενός PVU με ένα Recuperator είναι καλή στο ότι, κατά κανόνα, περιλαμβάνει ένα σύνολο αυτοματισμών που απλοποιεί τη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος. Παρόλα αυτά, όπως στην περίπτωση ενός απλού συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, είναι δυνατό να διαχωριστεί ο ανακτητής και οι ανεμιστήρες.

Λάβετε υπόψη ότι οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής βρίσκονται σε αγωγούς

Ένα τέτοιο σύστημα, ίσως, θα είναι φθηνότερο και αφήνει περισσότερο χώρο για προσωπική δημιουργικότητα από το να αγοράσει ένα PVU, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή στη διαδικασία λειτουργίας. Επιπλέον, η προσέγγιση αυτή σας επιτρέπει να σχεδιάσετε το σύστημα σταδιακά: πρώτα να κάνετε το σύστημα απλά μια παροχή και εξάτμιση, και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα recuperator.

Με την ευκαιρία, με το παράδειγμα της τελευταίας εικόνας, θα ήθελα να σημειώσω ένα ακόμα πλεονέκτημα ενός μονόχωρου σπιτιού. Είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθεί ο εξαερισμός σε αυτό παρά σε ένα διώροφο κτίριο. Επιπλέον, σε ένα μονοόροφο κτίριο μπορείτε να κάνετε αερισμό μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ρίχνοντας τους αγωγούς αέρα στη σοφίτα.

Σε διώροφο σπίτι, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε εκ των προτέρων τα θέματα αερισμού, διότι είναι προβληματική η τοποθέτηση αεραγωγών μεταξύ των ορόφων.

Εξαερισμός με εναλλάκτη θερμότητας και εδάφους

Ένας άλλος τύπος ενεργειακά αποδοτικού εξαερισμού είναι η προσθήκη ενός ανακτητή στον λεγόμενο "εναλλάκτη θερμότητας εδάφους".

Εάν θυμάστε, υπάρχει ένας θερμαντήρας αέρα στην εικόνα με το PVS και η ανάκτηση για τη θέρμανση του αέρα. Ένας θερμαντήρας είναι το κόστος της ενέργειας. Εδώ, ένας χώρος ανταλλαγής θερμότητας έρχεται στη διάσωση. Αυτό το θέμα αξίζει ένα ξεχωριστό άρθρο, οπότε θα περιγράψω μόνο την αρχή.

Η χρήση ενός εναλλάκτη θερμότητας εδάφους μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος θέρμανσης

Δώστε προσοχή στον μακρύ σωλήνα κάτω από το έδαφος στην παραπάνω εικόνα. Ο εναλλάκτης θερμότητας εδάφους χρησιμοποιεί την αρχή της θερμότητας της γης χωρίς αντλία θερμότητας.

Το έδαφος στο βάθος έχει πάντα θετική θερμοκρασία. Ο αέρας τροφοδοσίας, που διέρχεται από έναν μακρύ αεραγωγό κάτω από το έδαφος προτού εισέλθει στον ανακτητή, θερμαίνεται ήδη από τη γη.

Η λύση είναι αρκετά αποτελεσματική. Στη FH υπάρχει ένα πραγματικό παράδειγμα ότι όταν χρησιμοποιείτε έναν αυτοεπιπεδούμενο αέρα εναλλάκτη θερμότητας εδάφους στην είσοδο στον ανακτητή είχε θερμοκρασία + 8C, ενώ εκείνη στο δρόμο ήταν ένας αισθητός παγετός.

Ανακαινιστές ή αναπνευστήρες χώρου δωματίου

Μια μόδα λύση είναι αρκετή: είναι μίνι-PVU, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τον αερισμό ενός ξεχωριστού δωματίου.

Τέτοιες συσκευές συνήθως είναι ενσωματωμένες στον τοίχο.

Η αρχή της δράσης τους είναι περίπου η ίδια, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι διαφορετική.

Με την ευκαιρία, ο τοίχος με αυτή τη συσκευή μπορεί να ειλικρινά ονομάζεται "αναπνοή". Επειδή η συσκευή μιμείται πραγματικά την ανθρώπινη αναπνοή.

Στην καρδιά του συστήματος είναι ένας μικρός κεραμικός εναλλάκτης θερμότητας και ένας ανεμιστήρας που λειτουργεί σε αντίστροφη λειτουργία. Δηλαδή, φυσάει αέρα από το δωμάτιο έξω, στη συνέχεια, αντίθετα - χάλια στο δρόμο.

Ενώ ο ανεμιστήρας λειτουργεί με το "φούσκωμα", ο θερμός αέρας θερμαίνει τον κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας. Στη συνέχεια, όταν ο ανεμιστήρας μεταβαίνει στην αντίστροφη λειτουργία, ο εναλλάκτης θερμότητας αρχίζει να εκπέμπει θερμότητα στον καθαρό αέρα από το εξωτερικό.

Παραδόξως, η λύση λειτουργεί και είναι αρκετά αποτελεσματική. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα "αλλά".

Τέτοιες συσκευές είναι πολύ ακριβές, και δεδομένης της ονομασίας τους "δωματίου" και της χαμηλής παραγωγικότητας, μπορεί να απαιτούν ένα σημαντικό ποσό για ένα σπίτι. Ταυτόχρονα, το κόστος της λύσης θα προσεγγίσει το κόστος της λύσης με ένα ολοκληρωμένο PVS με σύστημα ανάκτησης και αεραγωγού.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, το θέμα του εξαερισμού δεν είναι πραγματικά τόσο τρομερό. Για να κάνετε μόνο τον αερισμό στο σπίτι δεν δαπανούν απαραίτητα εκατοντάδες χιλιάδες. Κυριολεκτικά μερικές χιλιάδες ρούβλια.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα δίκοπο σπαθί. Η φθηνότερη επιλογή που επιλέγετε, τόσο λιγότερο ενεργειακά αποδοτική θα είναι. Έτσι εξαρτάται από εσάς.