Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από ξυλεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια της ξυλείας, κορμών ή νωρίτερα δεν απαιτούν εξαερισμό. Η ανταλλαγή αέρα σε αυτά πραγματοποιήθηκε λόγω των "αναπνευστικών" τοίχων, των παραθύρων, των οροφών, της καμινάδας του φούρνου. Αλλά οι σύγχρονες ξύλινες κατασκευές είναι πιο ερμητικές. Λόγω των αρχείων καταγραφής της μηχανής προφίλ / ξύλα, σφραγίδες mezhventsovogo ραφές, χρησιμοποιώντας τα εμπόδια ατμού και αδιάβροχο μεμβράνες στην οροφή, επένδυση και τοίχου μόνωσης, εγκατάσταση γυάλινο σπίτι διατηρεί τη θερμότητα καλύτερα, αλλά χειρότερα αεριζόμενο.

Γιατί μια δομή ξύλου χρειάζεται εξαερισμό;

Πολλοί κατασκευαστές σπιτιών από κούτσουρα λένε ότι το δέντρο "αναπνέει". Πράγματι, η μη επεξεργασμένη συστοιχία είναι ικανή να απορροφά την εξάτμιση ρυθμίζοντας την υγρασία στο δωμάτιο. Αλλά αυτές οι ιδιότητες προσρόφησης μπορούν να προκαλέσουν την αποσύνθεση του ξύλου. Με υπερβολική υγρασία και χωρίς αερισμό, η κατασκευή θα είναι ακατάλληλη για ζωή για 5 χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος για την ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι του μπαρ είναι ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον ακατέργαστο ξύλο. Η χρήση διαφόρων εμποτισμών και στεγανωτικών μπορεί να προστατεύσει τη συστοιχία από τη φλόγα, τους μύκητες, τα έντομα, αλλά μειώνει την παραγωγή της. Και η ίδια η ράβδος δεν μπορεί να «αναπνεύσει» πλήρως, επειδή έχει κολλητικά στρώματα μέσω των οποίων ο αέρας δεν περνάει.

Μέθοδοι αερισμού ξύλινων κατοικιών

Ο εξαερισμός στο σπίτι του μπαρ από τα χέρια τους μπορεί να οργανωθεί με πολλούς τρόπους.

Φυσικός εξαερισμός

Η ανταλλαγή του αέρα στο σπίτι πραγματοποιείται χωρίς την εμπλοκή οποιουδήποτε εξοπλισμού, λόγω της μετατόπισης των θερμών μαζών από τα κρύα. Ένα φρέσκο ​​ρεύμα τροφοδοτείται από ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, εξαεριστήρες και ανακυκλώνονται.

Αυτή η παραλλαγή του εξαερισμού είναι χαμηλού κόστους στη διαρρύθμιση και τη συντήρηση, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για μικρά εξοχικά σπίτια. Το μειονέκτημα του είναι ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τον έλεγχο του όγκου εισερχόμενων και εξερχόμενων ρευμάτων, που προκαλεί στασιμότητα αέρα ή σχηματισμό ρευμάτων. Τρέχοντας νέες μάζες μέσα από το παράθυρο προκαλεί απώλεια θερμότητας. Κάποια από τη θερμότητα από το σπίτι βγαίνει, και μέρος δαπανάται για τη θέρμανση του εισερχόμενου κρύου αέρα.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Η παροχή καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού από τη ράβδο μπορεί να διευθετηθεί μηχανικά (με τη βοήθεια ανεμιστήρα). Σε αυτή την περίπτωση, οι αγωγοί εξαγωγής θα πρέπει να κρατιούνται κάθετα, έτσι ώστε να μην έχουν πτυχές, στροφές. Αυτό θα εξασφαλίσει την ποιοτική αφαίρεση του ανακυκλωμένου αέρα από το σπίτι. Η έξοδος της γραμμής εξάτμισης πρέπει να αυξηθεί πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 50 cm. Για πρόσθετη προστασία, τοποθετούνται ειδικοί μύκητες πάνω τους.

Το πλεονέκτημα αυτού του εξαερισμού είναι το χαμηλό του κόστος, η δυνατότητα καθαρισμού και ρύθμισης του όγκου εισερχόμενης ροής. Μειονεκτήματα του συστήματος:

 • Το δωμάτιο χάνει θερμότητα με θέρμανση του καθαρού αέρα που τροφοδοτεί ο ανεμιστήρας.
 • εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια ·
 • θόρυβο.

Ο εξαντλημένος αερισμός του υποχρεωτικού τύπου θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τον ανακυκλωμένο αέρα από τα δωμάτια. Φρέσκος αέρας ταυτόχρονα εισέρχεται στο σπίτι με φυσικό τρόπο (μέσω θυρών παράθυρο και πόρτες). Η άντλησή του πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Οι αγωγοί εξάτμισης μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με βαλβίδες ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι ο αέρας δεν αλλάζει την κατεύθυνση. Σε ένα σκληρό κλίμα το χειμώνα, είναι απαραίτητο να κανονιστεί η θέρμανση αυτών των στοιχείων για να αποφευχθεί το πάγωμα τους.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Το σύστημα αερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ έχει μια σειρά από μειονεκτήματα: δεν επιτρέπει να ελέγχει την ποσότητα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις, απαιτούν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Από τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για το σπίτι από το μπαρ το καλύτερο είναι ο εξαερισμός εισαγωγής και εξάτμισης του τύπου ανάκτησης. Δεν επιτρέπει μόνο τη ρύθμιση της ποσότητας των εισερχόμενων και εξερχόμενων μαζών, αλλά και τον καθαρισμό τους. Η ενεργειακή απόδοση της μονάδας εξασφαλίζεται από έναν ανακτητή, ο οποίος επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας στον εισερχόμενο αέρα. Αν και ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού χρόνο συναρμολόγησης χρονοβόρα και δαπανηρή, μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας πολυώροφα κτίρια συνολική αναπνευσιμότητα της περιοχής ξυλείας άνω των 200 m 2.

Χαρακτηριστικά του αερισμού του σπιτιού από ένα μπαρ

Η ανταλλαγή αέρα σε αυτή τη δομή πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να περνούν από καθαρά και ξηρά δωμάτια (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο) σε πιο υγρό (κουζίνα, μπάνιο). Είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο σχηματισμός θέσεων όπου ο αέρας καθυστερεί. Οι ροές τροφοδοσίας και εξόδου πρέπει να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους. Για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα επιτρέψει στις υποδοχές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, καθώς και τις εξωτερικές γρίλιες, τις οπές εξαερισμού που συνδέουν τα επιμέρους δωμάτια μεταξύ τους.

Πώς να πραγματοποιήσετε αερισμό στο σπίτι από το μπαρ, χωρίς να κάνετε λάθη

Η συσκευή εναλλαγής αέρα πρέπει να τοποθετείται σωστά ακόμη και όταν σχεδιάζετε μια κατοικημένη κατασκευή, μαζί με τη θέρμανση. Το σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να παρέχεται τουλάχιστον ελάχιστα, με τη μορφή αεραγωγών σε "υγρούς" χώρους. Αλλά δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές θέλουν να το κάνουν αυτό, επειδή αυτή η κατοχή είναι εντάσεως εργασίας. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα από μόνοι τους. Πώς να αποφύγετε τα λάθη στην οργάνωση του αερισμού του σπιτιού από την ξυλεία;

Για να σχηματίσουν ένα φυσικό βύθισμα στους αεραγωγούς, το σχήμα της κλίσης της στέγης είναι σημαντικό και πόσο ο σωλήνας ανεβαίνει πάνω από την οροφή. Μια μακρά απελευθέρωση της επικοινωνίας δεν γίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστη και μια σύντομη μπορεί να προκαλέσει αντίστροφη έλξη. Η τροχιά της ροής εξαρτάται από τη δομή της οροφής. Εάν είναι μια σύνθετη μορφή, η εξαέρωση του σπιτιού από τη ράβδο δεν θα είναι αποτελεσματική.

Η φυσική ανταλλαγή αέρα σταματά σχεδόν εντελώς στη ζεστή εποχή, όταν δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας και συνεπώς πίεσης, εντός και εκτός της δομής. Για μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί υποχρεωτικός αερισμός.

Εξάτμιση ενός σπιτιού από ένα μπαρ

Απόσυρση από ανακυκλωμένο αέρα από τα μπάνια και χώρους διαμονής θα πρέπει να οργανωθεί χωριστά, ή σε περίπτωση βλάβης, υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης των δυσάρεστες οσμές γύρω από το σπίτι.

Τα ανοίγματα εξαερισμού των καναλιών πρέπει να τοποθετούνται κοντά στην οροφή (τουλάχιστον 150 mm από αυτή την επιφάνεια). Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο θα γίνεται πάντα αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.

Το σπίτι από ένα μπαρ, παρά τις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, απαιτεί εξαερισμό. Σε αυτό εξαρτάται η ακεραιότητα της δομής, της υγείας και της άνεσης των κατοίκων της. Παρέχετε καλύτερα στο στάδιο της σύνταξης ενός σπιτιού, μαζί με ένα σύστημα θέρμανσης.

Εάν η κατασκευή της ξυλείας είναι μικρή και χρησιμοποιείται ως ντάκα, μπορείτε να την αερίσετε με φυσικό τρόπο. Οι μεγάλες κατασκευές ξυλείας, στις οποίες κατοικούν μόνιμα άτομα, χρειάζονται καλύτερο εξαερισμό, ο οποίος θα παράσχει ένα σύστημα παροχής και εξάτμισης τύπου ανάκτησης. Παρά το υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αερισμού, δεν θα προκαλέσει απώλεια θερμότητας στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να διαθέσετε σωστά χώρο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει κατοικημένο χώρο και να μην παρεμβαίνει στους κατοίκους του σπιτιού. Τα βέλτιστα μέρη για την τοποθέτησή του είναι μια σοφίτα ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ

Εξαερισμός - ένας από τους παράγοντες που εξασφαλίζουν μια άνετη διαμονή στο σπίτι. Χάρη στον εξαερισμό, ο αέρας εξέρχεται από το κτίριο, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα, των ατμών, των ξένων οσμών. Αντ 'αυτού, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο σπίτι.

Είδη εξαερισμού

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σε δύο τύπους και μία ενδιάμεση ποικιλία:

 • φυσική ανταλλαγή αερίων.
 • αναγκαστική ανταλλαγή αέρα.
 • συνδυασμένες συσκευές (συνδυασμός φυσικών κινήτρων και κινήτρων εξαγωγής).

Κάθε μία από τις αναφερόμενες ποικιλίες χαρακτηρίζεται από πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εάν το κτίριο βρίσκεται σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή, η καλύτερη επιλογή είναι μια συσκευή με φυσικά κίνητρα. Ωστόσο, αν ο αέρας στο περιβάλλον είναι μολυσμένος, είναι καλύτερο να σταματήσετε την επιλογή στο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Το φυσικό κίνητρο είναι ο παραδοσιακός τρόπος ανταλλαγής αέρα στο σπίτι. Η εισροή αέρα γίνεται μέσα από τις σχισμές και τις οπές στα δομικά στοιχεία του κτιρίου και το εκχύλισμα εκτελείται μέσω αγωγών αερισμού που βρίσκονται σε κουζίνες και μονάδες υγιεινής. Η ώθηση οφείλεται στη διαφορά μεταξύ των επιπέδων θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το κτίριο.

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί δεν μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή υπό γωνία. Η υπερβολική ανομοιομορφία του καναλιού οδηγεί σε μείωση της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού.

Διάγραμμα της κίνησης του αέρα σε ένα ξύλινο σπίτι

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Το κόστος του συστήματος δεν είναι μεγάλο
 2. Η εγκατάσταση δεν είναι πολύ δύσκολη.
 3. Το σωστά εγκατεστημένο σύστημα θα επιτρέψει τη ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας σε όλες τις περιοχές του κτιρίου, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης (διάδρομος, σκάλες κ.λπ.).
 4. Καθαρός αέρας, πρώτα απ 'όλα, εισέρχεται στις εγκαταστάσεις όπου είναι περισσότερο απαραίτητη (σαλόνι, κρεβατοκάμαρα).
 5. Τα δωμάτια παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα, αφού ο εξαερισμός σας επιτρέπει να έχετε ένα άνετο επίπεδο υγρασίας.

Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 1. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της έντασης των ροών του αέρα, είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν τα ρεύματα και η διείσδυση σκόνης στο δωμάτιο.
 2. Υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη διαρροή θερμότητας. Το χειμώνα και το καλοκαίρι, ενεργοποιείται η ανταλλαγή αέρα, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι στο εσωτερικό υπάρχουν στάσιμα φαινόμενα. Τεχνητή ένεση με τη βοήθεια των ανεμιστήρων μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, αλλά το πρόβλημα των θερμικών απωλειών το χειμώνα δεν λύνεται από αυτό.
 3. Τα σπίτια που κατασκευάζονται από ξυλεπένδυση είναι επικαλυμμένα. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να πάρει αέρα μέσα από τις εκτάσεις του κτιρίου. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βαλβίδες τοίχου εισόδου.

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί εξαερισμού εγκαθίστανται στην κουζίνα και στους χώρους υγιεινής, καθώς και στο κελάρι. Είναι επιθυμητό οι χώροι αυτοί να βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο, κατόπιν το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί σε ένα μόνο κύκλωμα. Για τα λεβητοστάσια και τους χώρους καμινάδων χρειάζονται ξεχωριστές κουκούλες.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η έγχυση ροής αέρα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον φυσικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη απόδοση και είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες. Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι η μόνη επιλογή εάν μολυνθεί ο αέρας στο περιβάλλον. Λόγω φιλτραρίσματος, μόνο ο καθαρός αέρας, που στερείται δυσάρεστων οσμών, θα διεισδύσει στις εγκαταστάσεις.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • συσκευή ενός τεμαχίου.
 • συσκευή πληκτρολόγησης.

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης Monoblock είναι ιδανικά για μικρά κτίρια, επειδή είναι συμπαγή. Όλα τα κύρια στοιχεία μιας τέτοιας συσκευής (συμπεριλαμβανομένου του θερμαντήρα, των υγραντήρων, των φίλτρων, του ανακτητή) είναι μέσα στο ηχομονωμένο περίβλημα. Ως αποτέλεσμα, μια εγκατάσταση χαμηλού θορύβου μπορεί να εγκατασταθεί κοντά σε κατοικημένες εγκαταστάσεις.

Τα συστήματα πρόσληψης περιλαμβάνουν αεραγωγούς, συσκευή εξάτμισης και εισροής, θερμαντήρα αέρα, φίλτρα, υγραντήρες, μόνωση θορύβου. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος συνίσταται στην επιλογή του αέρα για επεξεργασία από το δρόμο από έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας. Ο αέρας διηθείται, θερμαίνεται ή ψύχεται στην επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στις εγκαταστάσεις.

Οι αγωγοί εξαγωγής αέρα αποστέλλονται από την κουζίνα, τις εγκαταστάσεις υγιεινής, τα λεβητοστάσια και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύστημα με πρόσβαση στη σοφίτα. Για κάλυψη, τα κανάλια αέρα τοποθετούνται κάτω από μια ανάρτηση ή τεντωμένη οροφή.

Συνδυασμένος αερισμός

Εκτός από το σύστημα εξάτμισης, μπορεί να γίνει φυσικός αερισμός. Το τελευταίο χρησιμοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, όταν το σύστημα εξάτμισης δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργίες του. Συνδυασμένες συσκευές συνιστώνται για εγκατάσταση σε περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις κυριαρχούνται από μολυσμένες μάζες αέρα (κουζίνα, μονάδα υγιεινής, λεβητοστάσιο).

Ισόγειο

Η δημιουργία ενός φούσκας απαιτεί υψηλό κόστος, αλλά στο τέλος δίνει ένα σημαντικό πρόσθετο χώρο. Συνήθως στα σπίτια των κολλημένων δοκών δεν παρέχονται δωμάτια από πλίνθους, αλλά εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να δημιουργηθούν.

Το σύστημα αερισμού είναι υποχρεωτικό για το καπάκι. Χρησιμοποιούνται μέθοδοι αναγκαστικής και φυσικής εξαερισμού. Ο φυσικός αερισμός πραγματοποιείται μέσω του αέρα, όταν κάθε 2-3 μέτρα υπάρχει μια οπή ανταλλαγής αέρα. Εάν το κτίριο βρίσκεται στην πεδιάδα, παρέχεται υψηλή πυκνότητα εκρήξεων. Η τρύπα εισόδου γίνεται κάτω από την οροφή και ο σωλήνας πηγαίνει στην οροφή.

Αν το σύστημα εξαερισμού είναι λειτουργικό, η λειτουργία του είναι σχεδόν αόρατη. Ωστόσο, μόλις διαταραχθεί η κίνηση του αέρα, γίνεται φανερή: εμφανίζεται συμπύκνωση στους τοίχους, ο αέρας στο κτίριο γίνεται υγρός, η υγεία των ενοικιαστών επιδεινώνεται λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού στο στάδιο της δημιουργίας ενός σπιτιού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι

Το ξύλο είναι ένα δομικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα για περισσότερο από διακόσια χιλιάδες χρόνια. Μέχρι τώρα τα ξύλινα σπίτια είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, παρά το γεγονός ότι παραδέχονται την αντοχή στις κατασκευές από σκυρόδεμα. Εξοικονομήστε μια καλή θέα, σώσει το σπίτι από την καταστροφή θα βοηθήσει τον αερισμό στο σπίτι του μπαρ.

Ένα ξύλινο σπίτι είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, που απαιτεί τη ρύθμιση του σωστού εξαερισμού

Η σημασία του εξαερισμού σε ξύλινα κτίρια

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από κούτσουρο δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη. Σε κάθε κτίριο κτίσμα των περασμένων αιώνων ήταν ψημένο με μια καμινάδα που χρησίμευε ως κουκούλα. Και οι ρωγμές ανάμεσα στα σπίτια, τα παράθυρα και τα ανοίγματα των θυρών ήταν παράθυρα τροφοδοσίας. Η σόμπα και τα σφάλματα στην κατασκευή παρείχαν μια φυσική ανταλλαγή αέρα, η οποία έσωσε το δωμάτιο από την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές.

Η σύγχρονη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός ξύλινου σπιτιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εντελώς σφραγισμένο κτίριο από εξωτερικούς παράγοντες, μια τέτοια κατοικία δεν έχει ρωγμές και κενά, μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας. Μαζί με τη θερμότητα που λαμβάνεται και την απουσία των ρευμάτων, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - συμπύκνωση.

Λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες εντός και εκτός του δωματίου, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα στα επιμέρους στοιχεία της δομής, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των οικοδομικών υλικών και των επίπλων. Οι ξύλινες επιστρώσεις αρχίζουν να αποσυντίθενται, η διάρκεια ζωής τους μειώνεται. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Απάντηση: ναι.

Ένα ξύλινο σπίτι χωρίς εξαερισμό τελικά αρχίζει να σαπίζει και να γίνει μουχλιασμένο

Είδη αερισμού σε ξύλινα σπίτια

Πριν κάνετε αερισμό σε ξύλινο σπίτι, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό στάδιο πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού.

Η αντιμετώπιση των υπαρχόντων κτιρίων θα βοηθήσει στην ορθή λειτουργία του αερισμού. Είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τα πρότυπα SNIP σχετικά με την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα για ολόκληρη τη δομή και τους επιμέρους χώρους της. Σε ένα κανονικό δωμάτιο, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα ή άλλο, είναι απαραίτητο να τηρείτε τον κανόνα των 30 m³ / h.

Για χώρους με υψηλή υγρασία - 40-70 m³ / h. Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός της δομής της ξυλείας. Η παρουσία χωρισμάτων, ξεχωριστών επίπλων και εξοπλισμού, καθώς και ο κύριος χώρος ανάπαυσης των κατοίκων επηρεάζουν την επιλογή χώρων για παράθυρα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ακόμη και μεμονωμένους αεραγωγούς.

Για τις κατοικίες, ένα δομημένο δέντρο, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • εξαναγκασμένος εξαερισμός ·
 • συστήματα εξαερισμού τύπου παροχής αέρα.

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Ο εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητος για όλα τα δωμάτια του, ειδικά για εκείνους που επηρεάζονται συνεχώς από την υγρασία - το μπάνιο, το ντους, την τουαλέτα και την κουζίνα. Ο φυσικός αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι ο απλούστερος τρόπος. Το μόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση είναι η εγκατάσταση στους τοίχους της δομής της θύρας εξάτμισης και τροφοδοσίας.

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 • φθηνότητα;
 • ευκολία σχεδιασμού και εγκατάστασης.
 • καλό αερισμό του δωματίου.
 • τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ανά πάσα στιγμή του έτους ·
 • ενεργειακή ανεξαρτησία.

Οι παραλλαγές της διάταξης αυτού του εξαερισμού είναι διαφορετικές. Για μικρές ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο με κάθετους αεραγωγούς, οι οποίοι εξάγονται στη σοφίτα κάτω από την άκρη της οροφής.

Αλλά Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμη έλξης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος των αγωγών, την παρουσία στροφών και μερικές περίπλοκες περιοχές. Ως εκ τούτου, ακόμη και για ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον προσεκτικό σχεδιασμό του συστήματος ανταλλαγής αέρα.

Τα μεγάλα σπίτια ξυλείας, με δύο ή τρεις ορόφους, απαιτούν πιο αποτελεσματικές συσκευές εξαερισμού. Επομένως, οι αγωγοί εξαγωγής και παροχής αέρα είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Ο σωστός αερισμός διατηρείται, αλλά με ισχυρότερη και ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα.

Η ανάγκη για σύστημα εξαερισμού ισχύει και για το υπόγειο στο κούτσουρο. Τα ξύλινα δάπεδα, τα ειδικά στηρίγματα και οι δοκοί υποβάλλονται στις επιβλαβείς συνέπειες της συμπύκνωσης. Πρέπει να ξέρετε πώς να διασφαλίσετε σωστά τον αερισμό του θεμελίου.

Στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού, θα πρέπει επίσης να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης φυσικού αερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Εν μέρει, εξαρτώνται από τη θέση των εισόδων αέρα, των αγωγών εξαερισμού και των κουκούλες. Δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στοιχεία εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο.

Η σωστή διάταξη ενός ζεύγους συσκευών για ολόκληρη την κατοικία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικό αερισμό. Επομένως, προκύπτει ότι:

 1. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι από την ίδρυσή του. Σε κάθε τοίχο του είναι εγκατεστημένα παράθυρα που αερίζουν το υπόγειο, ανακουφίζοντας από την υγρασία.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα με τον σωλήνα εξαερισμού έχει αφαιρεθεί από τη βάση. Το τμήμα του δρόμου θα πρέπει να βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου (ο αέρας είναι πιο φρέσκος και δροσερός).
 3. Ρυθμίστε σωστά τα παράθυρα αναρρόφησης. Η εξαγωγή των αέριων μαζών εκτελείται με αγωγούς εξαερισμού που οδηγούνται στην οροφή του κάθε δωματίου. Όλα αυτά συνάγονται σε μια οροφή ενός κτιρίου: το παραπάνω σωλήνα, το σχέδιο είναι καλύτερο.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Εκτός από το ύψος του σωλήνα εξάτμισης, ο οποίος ανεβαίνει πάνω από την οροφή, επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τη διαμόρφωση των καναλιών αέρα (το μέγεθος και την παρουσία στροφών). Σημαντικά δομικά στοιχεία του κτιρίου - χωρίσματα, πόρτες κ.λπ.

Για τον αερισμό των φυσικών ρευμάτων αέρα πραγματοποιούνται σε όλο το σπίτι, θα πρέπει να ασχοληθούν με επαρκή ποσότητα του διαθέσιμου χρόνου χρήσης και «παράθυρα». Ο αέρας διεισδύει από το ένα δωμάτιο στο άλλο με τη δύναμη της έλξης, αν μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του δαπέδου θα είναι ένα κενό 2-3 cm Άλλη πραγματοποίηση -. Κάντε μια πόρτα διαμπερή οπή και να διακοσμήσει διακοσμητικά γρίλια του.

Ο χώρος κάτω από τη στέγη, επίσης, πρέπει να αερίζεται. Ένα ξύλινο σπίτι, ανεξάρτητα από τον τύπο της στέγης, είναι μια ερμητική δομή και ο αέρας υπό την επίδραση φυσικών παραγόντων συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που οδηγεί σε παραβιάσεις της ακεραιότητας της δομής.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Ως εκ τούτου, ένα ξύλινο σπίτι πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα επίπεδα - το υπόγειο, τα δωμάτια και τη σοφίτα.

Η απουσία συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σοφίτα θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξαερισμό

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Δεδομένου ότι η δομή είναι κατασκευασμένη από κούτσουρα, εκτίθεται συνεχώς σε υγρασία. Δεν γίνεται πάντα φυσικός εξαερισμός ικανοποιεί τους ενοικιαστές την αποτελεσματικότητα. Η επίλυση του προβλήματος της αδύνατης έλξης θα βοηθήσει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες που έχουν εγκατασταθεί στις οπές εξαγωγής.

Το σύστημα εξαερισμού συσχετίζεται με καιρικές συνθήκες: όταν ο δρόμος είναι δροσερός και θυελλώδης, η ώθηση αυξάνεται όταν μειώνεται η θερμότητα. Για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν διάφορες επιλογές: ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, αυξήστε τη ροή αέρα στο δωμάτιο ή αναγκάστε τον φυσικό εξαερισμό. Είναι προτιμότερο να εξεταστεί η δεύτερη επιλογή.

Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, πρέπει:

 1. Αγοράστε ειδικές κουκούλες (ανεμιστήρες). Επιλέγονται με τον υπολογισμό της απαραίτητης ισχύος και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.
 2. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εξαγωγής ή στους αγωγούς.
 3. Συνδέστε τον εξοπλισμό στην πρίζα.

Αυτό το σύστημα αερισμού σε ξύλινο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η αναγκαστική έλξη, η οποία δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Μια απλή συσκευή αερισμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Αυτά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα όταν οι συνθήκες μικροκλίματος στο κτίριο είναι κρίσιμες.

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σταματούν να επιλέγουν ένα σύστημα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας και εξάτμισης. Έχουν μηχανική ώθηση όχι μόνο λόγω του ανεμιστήρα που έχει εγκατασταθεί στην κουκούλα, αλλά και μέσω των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στους αγωγούς αέρα παροχής. Τέτοια συστήματα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται σε μεγάλα ξύλινα σπίτια.

Άλλες επιλογές αερισμού

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για συστήματα εξαερισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξύλινα σπίτια. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο εξαερισμός και τα συστήματα με ανάκτηση.

Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να είναι μονοκόμματο (σε μία περίπτωση) και πτυσσόμενος (με ξεχωριστό πίνακα ελέγχου, αεραγωγούς και εξοπλισμό). Αυτά τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με:

 • ανεμιστήρες για παροχή αέρα.
 • ηλεκτρική θερμάστρα?
 • ένα υγροσκοπικό μέσο.
 • σύστημα φίλτρων.
 • συσκευές θωράκισης.

Συστήματα με ανάκτηση αντί για ηλεκτρικό θερμαντήρα που θερμαίνει τον υπαίθριο αέρα, διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας, χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό αέρα δωματίου. Το κύριο πλεονέκτημα - εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ανάγκη για ψύξη του αέρα με κλιματισμό.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανταλλαγής αέρα. Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου. Ένα μειονέκτημα επηρεάζει έντονα τη δημοτικότητά τους - αυτό είναι ένα υψηλό κόστος.

Πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι: βρείτε κατάλληλα και αξιόπιστα στοιχεία του συστήματος και υπολογίστε την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ

Σε οποιοδήποτε οικιστικό χώρο χρειάζεστε ένα σύστημα αερισμού. Βοηθάει να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο άνετο. Ο εξαερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι εξίσου απαραίτητο, όπως σε κάθε άλλο. Η συσκευή της έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

Απαιτείται εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι;

Συχνά μπορείτε να ακούσετε την έκφραση ότι τα ξύλινα κτίρια «αναπνέουν» και δεν χρειάζονται ειδικό αερισμό. Αέρα και έτσι εισέρχεται μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των κορμών, στα παράθυρα. Ίσως, φυσικά, ήταν πριν.

Αλλά αυτή τη στιγμή τα σπίτια χτίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα σε αυτά. Οι οικοδόμοι προσπαθούν να τις καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο υψηλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει - για να αποφύγετε τα ρεύματα, τις ρωγμές, για να κρατάτε τη θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι εγκατεστημένα ερμητικά, όλες οι αρθρώσεις και τα κενά αντιμετωπίζονται με ειδικά σφραγιστικά. Αυτό, φυσικά, είναι καλό, αλλά το σπίτι είναι εντελώς κλειστό για καθαρό αέρα. Ναι, και ο εξαντλημένος αέρας πρέπει να πάει κάπου. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι είναι απολύτως απαραίτητο.

Διάφοροι λόγοι για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού:

 • Το ξύλο έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία. Ελλείψει ρύθμισης της υγρασίας, θα σβήσει γρήγορα και θα αποσυντεθεί. Επίσης, η υγρασία είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα.
 • Το ξύλο περνάει καλύτερα από το αέρα, για παράδειγμα, από σκυρόδεμα. Αλλά η αλλαγή του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις χωρίς ειδική οργάνωση δεν συμβαίνει.
 • Διατηρήστε ισορροπία θερμοκρασίας. Με τη βοήθεια του εξαερισμού, ο χρησιμοποιούμενος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του δωματίου.
 • Διοξείδιο του άνθρακα, εξελισσόμενη υγρασία και θερμότητα δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το ξύλο. Αυτό απαιτεί κυκλοφορία αέρα.

Βασικοί κανόνες και απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού στο σπίτι σας, πρέπει πρώτα να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς για να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Η απόδοση του εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένα πρότυπα. Ακόμη και αν κάνετε την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας, υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται. Διαφορετικά, η διαμονή στο σπίτι δεν θα είναι άνετη και οι δυνάμεις και τα οικονομικά απλά θα χαθούν.

Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για διάφορες εγκαταστάσεις του σπιτιού:

Η συσκευή αερισμού στο σπίτι από ένα μπαρ

Κανένα έργο ιδιωτικής κατοικίας δεν είναι πλήρες χωρίς σύστημα εξαερισμού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μετά από όλα, είναι από την θα εξαρτάται από το μικροκλίμα στο σπίτι σας και μια άνετη διαμονή σε αυτό. Γι 'αυτό πρέπει να κάνετε τα πάντα εκ των προτέρων, για παράδειγμα, σκεφτείτε τι είδους σύστημα εξαερισμού θα ταιριάζει στο σπίτι σας. Μετά από όλα, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τη συσκευή εξαερισμού στο στάδιο κατασκευής, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλίσετε στον εαυτό σας και σε όλους όσους ζουν στο σπίτι, καθαρό αέρα και ένα ευνοϊκό μικροκλίμα.

Το σύστημα αερισμού πρέπει να εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού.

Τι είδους αερισμός υπάρχει σε ένα σπίτι από ξύλο, που έχει κατασκευαστεί από τα χέρια του;

Πιθανές επιλογές εξαερισμού

Οι επιλογές δεν είναι τόσο πολλές όσο θα θέλαμε. Αλλά καθένα από αυτά έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι απαραίτητο να κάνετε μια επιλογή μόνο μετά από προσεκτική μελέτη τους. Αυτά είναι:

 • εξαερισμός φυσικής προέλευσης ·
 • τον εξαναγκασμένο εξαερισμό ή την τροφοδοσία και την εξάτμιση.
 • συνδυασμός εξαερισμού (η επιλογή αυτή περιλαμβάνει συνδυασμό φυσικού εξαερισμού και εξαγωγής).

Διάγραμμα του συστήματος εξαερισμού.

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Το σπίτι σας βρίσκεται σχεδόν σε προστατευόμενη περιοχή, όπου επικρατεί θεραπευτικός καθαρός αέρας. Πες μου ειλικρινά, θέλετε να αναπνεύσετε τεχνητά καθαρισμένο αέρα σε αυτή την περίπτωση; Πιθανότατα όχι. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να εξαλειφθεί. Και αντίστροφα, εάν έχετε μολυσμένη ατμόσφαιρα, τουλάχιστον στο σπίτι θέλετε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την επικείμενη επιλογή του συστήματος εξαερισμού.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Αυτός ο τύπος εξαερισμού θα είναι ο πλέον κατάλληλος εάν πληρούνται μόνο δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η παρουσία καθαρού αέρα έξω από τα παράθυρα. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η χρήση υλικών για την ανέγερση του σπιτιού, όπως:

 • ξυλεία (ή άλλο ξύλινο δομικό υλικό) ·
 • Adobe;
 • τούβλο?
 • οικοδομικά τετράγωνα (για παράδειγμα, μπλοκ αερίου, μπλοκ σκωρίας, ενισχυμένο πηλό μπλοκ και ούτω καθεξής).

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σύγχρονες πόρτες και παράθυρα, καθώς και η εγκατάσταση τους, δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει στο σπίτι από το δρόμο. Για να διορθωθεί αυτό, υπάρχουν σχέδια με ενσωματωμένη διείσδυση. Αυτή η συσκευή βοηθά στη ρύθμιση του εξαερισμού. Βασικά, αυτή η τρύπα είναι απαραίτητη για την εισροή καθαρού αέρα. Υπάρχει μια άλλη επιλογή, η χρήση της επιτρέπει την εγκατάσταση βαλβίδων για ροή αέρα απευθείας στους τοίχους.

Το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι του μπαρ θα πρέπει να είναι διαρρυθμισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση του αέρα να ξεκινά από το υπνοδωμάτιο (σαλόνι) προς τους χώρους εργασίας, όπως η κουζίνα και τα μπάνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν ο αέρας κινείται δεν υπάρχουν εμπόδια και κινείται ελεύθερα από τις συσκευές τροφοδοσίας στην εξάτμιση. Το σπίτι δεν πρέπει να έχει μέρη όπου θα υπάρχει στάσιμος αέρας. Για τους σκοπούς αυτούς, πολύ συχνά, παραμένουν μικρά κενά κάτω από τις εσωτερικές πόρτες. Επιπλέον, μπορείτε να εξοπλίσετε τα δωμάτια με ειδικές γρίλιες τύπου υπερχείλισης ή να εξοπλίσετε επιπλέον τρύπες εξαερισμού, οι οποίες θα τοποθετηθούν μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Συσκευή εξαερισμού σε συνδυασμένη μορφή

Η συσκευή είναι ένα σύστημα εξαερισμού στο σπίτι από κορμούς ως συμπλήρωμα στον φυσικό χαρακτήρα του αερισμού πραγματοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο, δηλαδή όταν η ήδη υπάρχουσα σειρά κουκούλα μπορεί επιτελέσει αποτελεσματικά τις λειτουργίες της.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το είδος αερισμού συνιστάται να εγκαθίσταται μόνο σε χώρους όπου επικρατεί ο μολυσμένος αέρας. Για παράδειγμα, στην κουζίνα ή τα μπάνια. Εκτός από αυτά τα δύο, ο επιπλέον αερισμός στο σπίτι μπορεί να εγκατασταθεί στο χώρο του λέβητα. Ο αερισμός του σπιτιού από το ξύλο θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σύστημα εξαερισμού υποχρεωτικής φύσεως

Αυτός ο τύπος εξαερισμού, που ονομάζεται τροφοδοσία και εξάτμιση, έχει συνήθως τη λειτουργία πρόσθετου φιλτραρίσματος αέρα. Και η τοποθέτησή του συνιστάται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

 1. Όταν ο αέρας είναι πολύ βρώμικος και χρειάζεται πρόσθετο καθάρισμα. Το πρόβλημα αυτό είναι η ατμόσφαιρα, που έχει υπερφορτωθεί με την περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ακαθαρσίες και απλά έχει μια δυσάρεστη οσμή.
 2. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού από οικοδομικά υλικά όπως σκυρόδεμα από διογκωμένο πολυστυρένιο, πάνελ σάντουιτς και πάνελ διαφορετικού είδους, για παράδειγμα MDM ή κενού. Η ανέγερση μιας κατοικίας σε τεχνολογία κατασκευής πλαισίων απαιτεί επίσης την εγκατάσταση αυτού του τύπου συστήματος εξαερισμού.

Έχοντας μελετήσει όλες τις προϋποθέσεις για τη χρήση ενός συγκεκριμένου συστήματος εξαερισμού, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Τι είναι καλό για τον φυσικό εξαερισμό;

Πάνω από μία φορά στην πράξη αποδεικνύεται ότι η συσκευή ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού έχει πολλές θετικές ιδιότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν σας ταιριάζει ο φυσικός αερισμός, τότε η επιλογή σας πρέπει να γίνει προς όφελός του. Ακολουθούν μερικά θετικά σημεία σχετικά με τη συσκευή εξαερισμού φυσικής φύσης:

 1. Το οικονομικό κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται σημαντικά.
 2. Εάν το σχέδιο εξαερισμού είναι σωστό, τότε, ως αποτέλεσμα της εγκατάστασής του, θα είστε σε θέση να εκτελέσετε ρύθμιση της εναλλαγής θερμότητας σε όλο το σπίτι χωρίς εξαίρεση, η θέρμανση θα είναι διαθέσιμη ακόμη και για χώρους όπου δεν υπάρχουν θερμαντήρες. Αυτά περιλαμβάνουν: ένα διάδρομο, σκάλες και ούτω καθεξής.
 3. Η πρόσβαση σε φρέσκο ​​και καθαρό αέρα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις, οι οποίες κατά πρώτο λόγο το χρειάζονται. Αυτό το υπνοδωμάτιο, καθιστικό και άλλα καθιστικά.
 4. Όλοι οι σημαντικοί χώροι για τα μέλη της οικογένειας έχουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα, επειδή με τη χρήση του φυσικού αερισμού διατηρείται το καθεστώς βέλτιστης υγρασίας.

Γενικά, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο σύστημα φυσικού αερισμού. Αν οι συνθήκες για την κατασκευή του σπιτιού σας επιτρέπουν να το εκτελέσετε, τότε δεν θα πρέπει να επιλέξετε άλλη επιλογή. Γιατί; Είπα παραπάνω.

Δυνατότητα της συσκευής αερισμού από τα χέρια

Εάν οικοδομήσετε ένα σπίτι μόνοι σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσετε να κάνετε τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού προσωπικά. Μόνο πριν σταματήσετε τελικά τη δική σας επεξεργασία, σκεφτείτε αν όλες οι αποχρώσεις που γνωρίζετε, έχετε αρκετή εμπειρία για να εκτελέσετε αυτό το έργο. Αν ναι, τότε γενναία για την αιτία.

Γενικά, οι εργασίες σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού δεν είναι πολύ δύσκολο έργο.

Αν έχετε αμφιβολίες, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες και να λάβετε τουλάχιστον συστάσεις από αυτούς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να γίνει ένας υπολογισμός. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να ξέρετε πόσοι άνθρωποι θα διαμένουν μόνιμα στο σπίτι. Και πρέπει ακόμα να μάθετε την αξία του εναέριου χώρου σε όλα τα δωμάτια. Εκτός από αυτές τις δύο παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διαθεσιμότητα οικιακών συσκευών και διαφόρων συσκευών που επηρεάζουν τη μείωση της ποσότητας αέρα ή την απελευθέρωση βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον αριθμό των δωματίων, τα οποία απαιτούν συχνότερο αερισμό (ανταλλαγή αέρα).

Αφού τελειώσετε με τον υπολογισμό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα υπάρχοντα έργα και να επιλέξετε εκείνο που είναι το πλέον κατάλληλο για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικός σε διαβουλεύσεις δεν θα βλάψετε. Μπορεί επίσης να ρωτήσει ποια υλικά είναι τα πιο ποιοτικά και πού μπορούν να αγοραστούν στη χαμηλότερη τιμή. Ο αριθμός των απαραίτητων υλικών πρέπει επίσης να διευκρινιστεί εκ των προτέρων. Όσο για την εγκατάσταση του εξαερισμού, πιο συγκεκριμένα, την κατασκευή των σωλήνων, τότε μπορεί να γίνει από σχεδόν οποιοδήποτε πλοίαρχο ανεξάρτητα.

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι, χαρακτηριστικά της συσκευής

Οι τοίχοι των κτιρίων από φυσικό ξύλο διατηρούν τις δασικές γεύσεις τους, οι οποίες έχουν ευεργετική επίδραση σε ένα άτομο. Ο αποτελεσματικός αερισμός στο σπίτι της δοκού, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για μια πλήρη ξεκούραση.

Στα παλιά κτίρια από φυσικό ξύλο, οι ροές του αέρα μετακινούνταν από τη θερμότητα που δημιουργούσαν οι φούρνοι. Φυσικός εξαερισμός στο ξύλινο σπίτι δόθηκε λόγω της παρουσίας ρωγμών.

Η ανάγκη για αερισμό σε κτίρια από τις δοκούς

Τα σύγχρονα κτίρια ξύλου διαφέρουν από αυτά που ανεγέρθηκαν νωρίτερα από την απουσία κενών μεταξύ των αρθρώσεων στους τοίχους. Πρώτα απ 'όλα οι κατασκευαστές φροντίζουν για τη διατήρηση της θερμότητας και την πρόληψη των ρευμάτων.

Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Αυτή η ερώτηση υποβάλλεται συχνά από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων. Χωρίς την εισροή καθαρού αέρα παρατηρείται στασιμότητα των ροών του αέρα στο χώρο της κατοικίας. Τα ξύλινα κτίρια χρειάζονται εξοπλισμό εξαερισμού.

Η επιλογή ενός κατάλληλου συστήματος (αναγκαστικού ή φυσικού τύπου) πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες, αφού γνωρίζουν καλύτερα τις ειδικές συνθήκες διαμονής στο σπίτι τους.

Η συσκευή αερισμού σε ξύλινα σπίτια

Για να εξοπλιστείτε με επιτυχία τον εξαερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι μόνος σας, πρέπει να αποκτήσετε τα συνήθη εργαλεία για υδραυλικά και ξυλουργικά. Οι δραστηριότητες εγκατάστασης αποτελούνται από τα εξής στάδια:

 1. Σχεδιασμός.
 2. Διάταξη των αεραγωγών.
 3. Εγκατάσταση αγωγών σύμφωνα με το σχέδιο.
 4. Έλεγχος συστήματος για λειτουργικότητα.
 5. Αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία εντοπίστηκαν.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού

Από την αρχή αρχίζει να αναπτύσσεται το σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι με τα χέρια του. Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών οικοδόμησης και λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των δωματίων.

Διατήρηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις κύριες εγκαταστάσεις:

 • κουζίνα με σόμπα - 70 m3 / ώρα.
 • κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 50 m3 / ώρα.
 • μπάνιο - 50 m3 / ώρα.
 • καθιστικό - 30 m3 / ώρα.
 • μπάνιο - 30 m3 / ώρα.
 • βοηθητικό δωμάτιο - 15 m3 / ώρα.

Η ποιοτική εγκατάσταση του εξαερισμού απαιτεί την παρουσία ενός ακριβούς, δικαιολογημένου έργου.

Σε αυτό το στάδιο, απαιτείται η σωστή διάταξη της διάταξης των στοιχείων του συστήματος. Για να εκτελέσετε μια υπεύθυνη εργασία, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή.

Εγκατάσταση εξαερισμού φυσικού τύπου

Με τον φυσικό εξαερισμό, οι θερμότερες μάζες ανεβαίνουν προς τα πάνω μέσα από ειδικά κανάλια που βρίσκονται κάθετα. Πώς να κάνετε τον εαυτό σας αερισμό; Ο εξοπλισμός του συστήματος φυσικής δράσης είναι το φθηνότερο, αλλά αποτελεσματικό έργο, το οποίο είναι εύκολο να εκτελεστεί μόνοι σας.

Το συγκρότημα έργων αρχίζει με τις εγκαταστάσεις του υπογείου, καθώς υπάρχει μια εισροή φρέσκου εξωτερικού αέρα.

Για να εξασφαλιστεί καλύτερο ρεύμα, παρέχεται φρέσκος αέρας από τη βόρεια πλευρά. Η είσοδος στο κανάλι τροφοδοσίας γίνεται στο επίπεδο του δαπέδου του υπογείου.

Η συσκευή των καναλιών εξαγωγής

Πλήρης φυσικός αερισμός σε ξύλινο σπίτι με τα χέρια τους μέσα στις εγκαταστάσεις παρέχεται από τις υποδοχές που έχουν απομείνει ειδικά κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, ίση με 1,5-2 cm ή με την εγκατάσταση πινάκων αερισμού πόρτας. Ζεστός αέρας αποστέλλεται αυθαίρετα στους αγωγούς εξαγωγής. Σε κάθε δωμάτιο στην οροφή απαιτείται να εξοπλιστεί η είσοδος του καναλιού.

Οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται πάνω από την οροφή. Οι αγωγοί αεραγωγών διέλευσης είναι εξοπλισμένοι με ειδικά βύσματα ή βαλβίδες για τη ρύθμιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της αντίστροφης πρόσφυσης παρουσία ισχυρών ριπών ανέμου, ο αερισμός σε ξύλινο σπίτι συνεπάγεται την εγκατάσταση ξεχωριστών αγωγών εξαερισμού για κάθε δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τα δικά του κανάλια, έτσι ώστε δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν στα σπίτια. Ο οικιστικός όροφος Mansard είναι εξοπλισμένος με τα ίδια κανάλια για έναν πλήρη αερισμό. Οι πισίνες που δεν προορίζονται για κατοίκηση αερίζονται μέσω των οπών που είναι κατασκευασμένες στην οροφή.

Η δύναμη πρόσφυσης στο σύστημα εξαερισμού ενός ξύλινου σπιτιού

Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι και η έλξη του εξαρτάται όχι μόνο από τον άνεμο αλλά και από άλλους παράγοντες:

 1. Σωλήνας εξαερισμού εξόδου πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής.
 2. Η διατομή του εσωτερικού μέρους του καναλιού.
 3. Ο αριθμός των στροφών και των στροφών.
 4. Ποιότητα του συστήματος θερμομόνωσης.

Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τον ελάχιστο αριθμό εμποδίων με τη μορφή: τραχύτητας, στροφές, συστολές κλπ.

Σε μια καυτή περίοδο σε μια κούτσουρο, η τιμή της δύναμης πρόσφυσης προσεγγίζει το μηδέν λόγω μιας ελαφρά διαφοράς θερμοκρασίας στα κατώτερα και ανώτερα στρώματα του αεραγωγού. Σε τέτοιες συνθήκες, η καλύτερη λύση για τον αερισμό του δωματίου θα είναι η χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού ή απλά το άνοιγμα των παραθύρων.

Υλικά για τους άξονες εξαερισμού

Τα μικρά ξύλινα σπίτια δεν χρειάζονται φινίρισμα από τούβλα επειδή η επιφάνεια του εσωτερικού καναλιού θα έχει περιττή τραχύτητα, όπου η σκόνη αρχίζει να συσσωρεύεται. Σε μια ιδιωτική κατοικία με μικρές διαστάσεις συνιστάται η χρήση μπλοκ από κανάλια από λείο μέταλλο ή πλαστικό.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Με τη φυσική κίνηση του αέρα, η εσωτερική ατμόσφαιρα του δωματίου δεν έχει πάντα χρόνο για ανανέωση. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι.

Η κουκούλα στο ξύλινο σπίτι θα βελτιωθεί εάν εγκαταστήσετε αυτή τη συσκευή πριν μπείτε στον αγωγό εξαγωγής στο δωμάτιο όπου θα πρέπει να αυξήσετε την τιμή του αέρα (μπάνιο, κουζίνα).

Απαιτήσεις ανεμιστήρων:

 1. Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού για εύκολη εγκατάσταση
 2. Η ισχύς της συσκευής πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλίσει αποτελεσματικό αερισμό

Εάν υπάρχει έλλειψη ισχύος ανεμιστήρα, έχει εγκατασταθεί μια πρόσθετη συσκευή άντλησης πίεσης.

Ο συνδυασμός εξαναγκασμένων εκχυλισμάτων διαφόρων δωματίων σε έναν αεραγωγό δεν συνιστάται για τους ίδιους λόγους όπως για τον φυσικό εξαερισμό.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε καμπίνες ντους

Για να βελτιωθεί η κίνηση των αέριων μαζών στο μπάνιο ή στο ντους, οι πόρτες είναι κρεμασμένες με χαμηλότερη απόσταση περίπου πέντε εκατοστών, και για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείται και εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ο εξαερισμός του ντους στο ξύλινο σπίτι είναι εγκατεστημένο τόσο πάνω από την οροφή όσο και στην ύπαιθρο. Αν το δωμάτιο αερίζεται απευθείας, το σύστημα ανάβει αφού το άτομο αποχωρήσει από το περίπτερο για να αποφύγει να κρυώσει.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι

Για να ενισχυθεί η κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, χρησιμοποιείται ενισχυμένος εξαερισμός. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, πραγματοποιείται η πιο αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια τόσο στην κατοικημένη περιοχή, στα υπόγεια όσο και στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός Pribochnaya στο ξυλουργείο εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • πρόσληψη εξωτερικού αέρα.
 • απομάκρυνση σκόνης με φιλτράρισμα αέρα.
 • θέρμανση των εισερχόμενων αέριων μαζών.
 • απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις.

Ανεμιστήρας αερισμού τροφοδοσίας

Το δίκτυο εμπορίας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού εξαερισμού για σπίτια από φυσικό ξύλο. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τους ειδικούς πριν αγοράσετε τον εξαερισμό.

Ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Ανεμιστήρας, ενσωματωμένος στο κανάλι.
 2. Ηλεκτρική θερμάστρα για θέρμανση κρύου αέρα χειμώνα.
 3. Συσκευή για την υγρασία των ρευμάτων ξηρού αέρα.
 4. Ανεμιστήρας αποσβεστήρα κραδασμών.
 5. Ένα σύνολο φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα.

Το σύγχρονο σύστημα εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι είναι εξοπλισμένο με αυτόματο εξοπλισμό για εύκολη παρακολούθηση και έλεγχο.

Θέση του εξοπλισμού διανομής

Η αττική αίθουσα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ο πλέον προτιμώμενος χώρος για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιβλαβείς επιδράσεις των δονήσεων στις ενδοεπιπεδικές επικαλύψεις, οι μονάδες εργασίας τοποθετούνται σε ειδικές χαμηλές βάσεις. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι αεραγωγοί στερεώνονται κάτω από την οροφή και μέσα στα δάπεδα.

Έλεγχος της απόδοσης του συστήματος

Κάθε ξύλινο σπίτι, λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων του χρησιμοποιούμενου δομικού υλικού, υποχρεώνει προσεκτικά να προσεγγίσει την ποιότητα της διαρρύθμισης οποιωνδήποτε συστημάτων εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών και γραφείων. Ανεξάρτητα από τον τύπο αερισμού που είναι εγκατεστημένο στο κούτσουρο, η λειτουργία του πρέπει να είναι αποτελεσματική.

Ο καθορισμένος ποιοτικός έλεγχος του συστήματος πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής - ανεμόμετρου. Ο εξαερισμός του ξύλινου σπιτιού μπορεί επίσης να ελεγχθεί με τη βοήθεια αυτοσχέδιων οικιακών συσκευών. Η χαρτοπετσέτα, που οδηγείται στην τρύπα εξάτμισης κάτω από την οροφή, πρέπει να βυθιστεί στην σχάρα.

Η συσκευή αερισμού σε ξύλινο σπίτι δεν είναι μια δύσκολη άσκηση. Το πιο υπεύθυνο και δύσκολο στάδιο είναι ο σχεδιασμός του συστήματος και ο υπολογισμός των απαραίτητων στοιχείων. Συνιστάται η εκτέλεση των εργασιών αυτών με τη βοήθεια ειδικών.

Εξαερισμός σε σπίτι από ξυλεία

Προηγουμένως, τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια δεν χρειάζονταν σύστημα εξαερισμού. Η κυκλοφορία των ροών αέρα πραγματοποιήθηκε λόγω των αποκαλούμενων "αναπνευστικών" τοίχων, παραθύρων, θυρών κλπ. Τώρα, οι μοντέρνες ξύλινες κατασκευές έχουν αυξημένο επίπεδο στεγανότητας. Αυτό γίνεται μέσω του μηχανήματος του δέντρου. Λόγω αυτού, το σπίτι γίνεται θερμότερο, αλλά επιδεινώνει σημαντικά την ικανότητά του να αερίζεται. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι της ράβδου είναι απλά απαραίτητο.

Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι;

Σχεδόν κάθε άτομο έχει ακούσει μια αναφορά στο γεγονός ότι το δέντρο έχει τη δυνατότητα να "αναπνεύσει". Αυτό είναι πράγματι έτσι. Στα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια πραγματοποιήθηκε εξαερισμός λόγω αυτού και συμπληρώθηκε με φυσική κυκλοφορία αέρα με τη βοήθεια ενός κλιβάνου καμινάδας.

Ωστόσο, τα μοντέρνα ξύλινα σπίτια δημιουργούνται από κολλημένα δοκάρια. Από αυτή την άποψη, σφίγγει σημαντικά τους τοίχους, έτσι ώστε ο φυσικός αερισμός του υλικού να μην είναι καθόλου θέμα. Το κύριο καθήκον αυτού του είδους δομής είναι η διατήρηση της μέγιστης δυνατής ποσότητας θερμότητας, η οποία φυσικά επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αέρα. Ως εκ τούτου, το ερώτημα "είναι ο εξαερισμός στο σπίτι από την κολλημένη ράβδο απαραίτητο" είναι λάθος.

Κανόνες και απαιτήσεις

Διαθέτοντας ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα εργαλεία, είναι δυνατό να παράσχει κανείς έναν υψηλής ποιότητας αερισμό ενός σπιτιού από ξύλο από μόνο του.

Η όλη διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια.

 1. Σχεδιασμός. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις οπές ανταλλαγής αέρα και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας. Για χώρους διαφορετικών σκοπών, οι κανόνες και οι απαιτήσεις για την ανταλλαγή αέρα είναι διαφορετικοί (οι τιμές αναφέρονται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα):
  • κουζίνες με σόμπες αερίου - 70
  • κουζίνα με ηλεκτρικές κουζίνες και εστίες - 50?
  • συνδυασμένα μπάνια και τουαλέτες - 30?
  • μπάνια - 50;
  • υπνοδωμάτια και άλλα καθιστικά - 30?
  • οικιακά και βοηθητικά δωμάτια - 15.
 2. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση των αγωγών εξαερισμού σύμφωνα με το έργο που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να έχετε ακριβή και υψηλής ποιότητας δειγματοληψία καναλιών συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία σχεδιαστή.
 3. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού και να διορθώσετε τις διαπιστωθείσες ελλείψεις.

Φυσικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

Εγκατάσταση φυσικού αερισμού στο σπίτι από το μπαρ πραγματοποιείται στο στάδιο της κατασκευής του. Ο σχεδιασμός δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικών αεραγωγών, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η αφαίρεση των μαζών εξαγωγής αέρα έξω από το σπίτι.

Η κυκλοφορία των ροών στους αεραγωγούς του φυσικού συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς στην ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία στην είσοδο και των εισόδων και εξόδων του συστήματος. Η ταχύτητα ροής του αέρα εξόδου εξαρτάται από το ύψος του αγωγού εξαερισμού. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο γρήγορα θα είναι. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη πίεση με υψόμετρο.

Κατά το σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λείοι αεραγωγοί της ίδιας διαμέτρου. Αυτό θα εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης και θα εξαλείψει τη συσσώρευση σκόνης μέσα στο σύστημα.

Η ροή του αέρα σε ένα τέτοιο σύστημα οφείλεται στα φυσικά ανοίγματα και ανοίγματα στα κτίρια του μπαρ, όπως τα παράθυρα, οι πόρτες κ.λπ. Σε περίπτωση που το επίπεδο εισροής νωπών ροών είναι ανεπαρκές, τότε πρέπει να αντισταθμιστεί με πρόσθετα συστήματα αναγκαστικού τύπου.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι τα εξής:

 • προσιτή τιμή ·
 • απλότητα εγκατάστασης.

Τα προφανή μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή απόδοση ·
 • μειώνοντας το επίπεδο της ηχομόνωσης.
 • αδυναμία προσαρμογής της ισχύος της εργασίας ·
 • την ανάγκη περιοδικού καθαρισμού από σκόνη και έντομα.

Αναγκαστικός αερισμός ενός ξύλινου σπιτιού

Για την εφαρμογή της εισροής πρόσθετων ροών καθαρού αέρα, χρησιμοποιούνται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού. Βασίζεται στη λειτουργία ειδικών μηχανισμών (βαλβίδες, ανεμιστήρες, απορροφητήρες, αεριστήρες κλπ.).

Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι με τα χέρια σας; Αρχικά, ελέγξτε το επίπεδο απόδοσης του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Σε περίπτωση που η εισαγωγή αέρα είναι ανεπαρκής, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος λειτουργεί με ανεμιστήρες. Σε μια άλλη περίπτωση, το σπίτι μπορεί να μην έχει τη δύναμη των αεραγωγών. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση συστημάτων εξάτμισης που επιταχύνουν την απόσυρση των χρησιμοποιούμενων ροών αέρα από το δωμάτιο.

Εάν το σπίτι σας δεν είναι αρκετό και η εισροή αέρα και η ταχύτητα της παραγωγής μάζας αποβλήτων, τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης. Θα παρέχει στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα καθαρού αέρα και γρήγορη αντικατάσταση για νέες ροές.

Εφαρμογή κουκούλας

Εξαναγκασμένος τύπος εξαερισμού, με βάση τους μηχανισμούς εξαγωγής - ένα σύστημα αεραγωγών, το οποίο βοηθά τα εξαντλημένα ρεύματα αέρα να βγουν από το δωμάτιο. Συνδέεται με ένα κοινό σύστημα καναλιών.

Με τη διάταξη ενός μοναδικού εκχυλίσματος, η ροή των εισόδων φρέσκου αέρα είναι φυσική. Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού αυτού του είδους, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο όγκος του αέρα εξαγωγής είναι ίσος με τον όγκο του εισερχόμενου αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της κουκούλας είναι τα εξής:

 • Υψηλή αποδοτικότητα εργασίας, εξασφαλίζοντας την απομάκρυνση των μαζών αέριων αποβλήτων.
 • οικολογική συμβατότητα ·
 • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος της εγκατάστασης.

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα του συστήματος εξαερισμού είναι ότι δεν αποθηκεύει κακή θερμότητα στο δωμάτιο.

Εφαρμογή του ανεμιστήρα

Η παροχή εισροών φρέσκου αέρα με ανεμιστήρες μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη φυσικών ροών. Ένα σύστημα αυτού του είδους χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό του εξαερισμού σε ένα μπάνιο.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κατακόρυφου καναλιού με ελάχιστο αριθμό στροφών και καμπυλών. Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση είναι ότι τα κανάλια εξόδου πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την οροφή του σπιτιού. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες ροές αέρα επηρεάζουν δυσμενώς την ακεραιότητα της οροφής και της οροφής.

Τα πλεονεκτήματα των οπαδών μοιάζουν με αυτό:

 • δυνατότητα ρύθμισης της ενεργού ισχύος.
 • εξασφαλίζοντας την εισροή μεγάλου αριθμού αέριων μαζών.
 • υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας ·
 • Προσιτή τιμή.

Ως πλέον κατάλληλη μορφή

Είναι αδύνατο να πούμε χωρίς αμφιβολία ποιος τύπος συστήματος εξαερισμού είναι ο πλέον κατάλληλος για ένα ξύλινο σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο δημιουργήθηκε, καθώς και από κάποιες άλλες παραμέτρους.

Συνήθως αρκετό φυσικό σύστημα εξαερισμού. Σε περίπτωση έλλειψης φρέσκου ρεύματα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες, με ταχύτητα μάζας αέρα εξαγωγής έλλειψη αφαίρεση θα έρθει στην κουκούλα διάσωσης.

Υπολογισμός και σχεδιασμός

Εάν αποφασίσετε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σας μόνοι σας, τότε εκ των προτέρων θα πρέπει να κάνετε υπολογισμούς και να δημιουργήσετε ένα έργο. Κατά τη δημιουργία ενός διαγράμματος καναλιών και τον υπολογισμό της ενεργού ισχύος, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • θέση των αεραγωγών εξαερισμού και των εξόδων.
 • αριθμός στροφών ·
 • την απαιτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ·
 • τη διάμετρο των χρησιμοποιούμενων καναλιών.
 • μονωτικό υλικό κ.λπ.

Τοποθέτηση

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται και τον τύπο των καναλιών. Τα ξύλινα σπίτια χρησιμοποιούν ξύλινους αγωγούς, μεταλλικά και πλαστικά.

Η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς προβλήματα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχετε βασικές δεξιότητες στην εργασία με τα συμβατικά εργαλεία και να ακολουθείτε σαφώς το σχέδιο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τους ίδιους συνδετήρες στη διαδικασία.

Έτσι, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι ένα πρόσθετο σύστημα αερισμού σε μοντέρνα σπίτια από ξύλο είναι απλά απαραίτητο. Θα παρέχει μια άνετη ζωή για την ανταλλαγή αέρα και να κρατήσει τη θερμότητα στο σπίτι.