Πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι: βρείτε κατάλληλα και αξιόπιστα στοιχεία του συστήματος και υπολογίστε την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ

Σε οποιοδήποτε οικιστικό χώρο χρειάζεστε ένα σύστημα αερισμού. Βοηθάει να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο άνετο. Ο εξαερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι εξίσου απαραίτητο, όπως σε κάθε άλλο. Η συσκευή της έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

Απαιτείται εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι;

Συχνά μπορείτε να ακούσετε την έκφραση ότι τα ξύλινα κτίρια «αναπνέουν» και δεν χρειάζονται ειδικό αερισμό. Αέρα και έτσι εισέρχεται μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των κορμών, στα παράθυρα. Ίσως, φυσικά, ήταν πριν.

Αλλά αυτή τη στιγμή τα σπίτια χτίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα σε αυτά. Οι οικοδόμοι προσπαθούν να τις καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο υψηλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει - για να αποφύγετε τα ρεύματα, τις ρωγμές, για να κρατάτε τη θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι εγκατεστημένα ερμητικά, όλες οι αρθρώσεις και τα κενά αντιμετωπίζονται με ειδικά σφραγιστικά. Αυτό, φυσικά, είναι καλό, αλλά το σπίτι είναι εντελώς κλειστό για καθαρό αέρα. Ναι, και ο εξαντλημένος αέρας πρέπει να πάει κάπου. Επομένως, το σύστημα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι είναι απολύτως απαραίτητο.

Διάφοροι λόγοι για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού:

 • Το ξύλο έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία. Ελλείψει ρύθμισης της υγρασίας, θα σβήσει γρήγορα και θα αποσυντεθεί. Επίσης, η υγρασία είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα.
 • Το ξύλο περνάει καλύτερα από το αέρα, για παράδειγμα, από σκυρόδεμα. Αλλά η αλλαγή του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις χωρίς ειδική οργάνωση δεν συμβαίνει.
 • Διατηρήστε ισορροπία θερμοκρασίας. Με τη βοήθεια του εξαερισμού, ο χρησιμοποιούμενος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του δωματίου.
 • Διοξείδιο του άνθρακα, εξελισσόμενη υγρασία και θερμότητα δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το ξύλο. Αυτό απαιτεί κυκλοφορία αέρα.

Βασικοί κανόνες και απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού στο σπίτι σας, πρέπει πρώτα να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς για να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Η απόδοση του εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνεται με ορισμένα πρότυπα. Ακόμη και αν κάνετε την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας, υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται. Διαφορετικά, η διαμονή στο σπίτι δεν θα είναι άνετη και οι δυνάμεις και τα οικονομικά απλά θα χαθούν.

Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για διάφορες εγκαταστάσεις του σπιτιού:

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι: μυστικά ποιότητας

Το δέντρο θεωρείται οικολογικό και αναπνεύσιμο υλικό. Αλλά ο εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι είναι απαραίτητος. Και όχι μόνο για τη δημιουργία υγιών και άνετων συνθηκών, αλλά και για την εξασφάλιση της αντοχής, της αξιοπιστίας ολόκληρης της δομής. Η αυξημένη υγρασία προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας, μύκητα, καταστρέφοντας γρήγορα τις ξύλινες κατασκευές. Η αποτελεσματική εναλλαγή αέρα εξασφαλίζει τις απαιτούμενες συνθήκες θερμοκρασίας και αποτρέπει την επικίνδυνη περίσσεια υγρασίας.

Είδη αερισμού ενός ξύλινου σπιτιού

Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Φυσικά, ναι. Η αμφιβολία βασίζεται στην εμπειρία της λειτουργίας παλαιών κατοικιών με πολλές υποδοχές και αυξημένη απώλεια θερμότητας. Τώρα όλα είναι διαφορετικά. Τα σύγχρονα κτίρια από ξύλο απαιτούν ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διασφαλιστούν τα υγειονομικά πρότυπα για κατοικίες και κατοικίες, βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας ξύλινων κατασκευών.

Το ζήτημα του πώς θα γίνει ο αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι θα πρέπει να αρχίσει να αποφασίζεται στο στάδιο του έργου. Και στο πρώτο στάδιο, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο ανταλλαγής αέρα από τις τρεις κύριες επιλογές:

 1. Φυσικό, στο οποίο η κίνηση του αέρα οργανώνει τη διαφορά πυκνότητας σε διαφορετική θερμοκρασία.
 2. μηχανικό αερισμό με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ·
 3. Συνδυασμένη, στην οποία η παθητική ανταλλαγή αέρα συμπληρώνεται με την εγκατάσταση ανεμιστήρων σε χωριστά δωμάτια.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Οι παραλλαγές μπορούν να περιλαμβάνουν άμεσα απλουστευμένο και φθηνό παθητικό αερισμό και πιο αξιόπιστη, περιβαλλοντικά ανεξάρτητη ενεργή επιλογή. Μια ιδιαίτερα αποδοτική συσκευή εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι πρέπει να παρέχει τις ακόλουθες παραμέτρους ανταλλαγής αέρα:

 • κατοικίες - 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • Μπάνιο δωμάτιο - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα?
 • τουαλέτα - 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • εγκαταστάσεις οικονομικού τύπου - 15 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • κουζίνα με σόμπα - 70 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • Η κουζίνα με την ηλεκτρική κουζίνα είναι 50 κυβικά μέτρα την ώρα.

Οι κύριοι τύποι εξαερισμού των σπιτιών από ξύλο

Συνήθως ο εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι με δικά του χέρια οργανώνεται με φυσικό τρόπο. Η παθητική μέθοδος παρέχει ροή αέρα μέσω των ακόλουθων καναλιών:

 • ειδικά προϊόντα, συχνά τοποθετημένα στο ισόγειο.
 • σχισμές των παραθύρων από ξύλο - ξεπερασμένη επιλογή?
 • σύστημα μικροκυκλοφορίας νέων παραθύρων από πλαστικό ·
 • ανοιχτό το παράθυρο και τα παράθυρα του καλοκαιριού
 • Οι βαλβίδες εισόδου είναι οι προτιμώμενες σύγχρονες λύσεις.

Παθητικός αερισμός

Ο αξιόπιστος αερισμός του ξύλινου σπιτιού, που παράγεται με παθητικό τρόπο, επιτρέπει στον αέρα να ρέει μέσα από τα κατακόρυφα κανάλια πέρα ​​από την οροφή. Η κλασική αλλά ξεπερασμένη επιλογή παρέχει κανάλια εξάτμισης από την κουζίνα και την τουαλέτα.

Βέλτιστη τοποθέτηση κάθετων απορροφητικών κουζινών χωριστά για την κουζίνα, την τουαλέτα και το σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, στην περίπτωση του ανάστροφου βυθίσματος, ο κίνδυνος ανάμιξης οσμών εξαλείφεται. Η κυκλοφορία μεταξύ των δωματίων παρέχεται από ένα διάκενο από το δάπεδο στο κάτω μέρος των θυρών. Η είσοδος στον άξονα εξαγωγής βρίσκεται στην επάνω ζώνη του τοίχου. Για το ίδιο το ορυχείο, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν λείοι πλαστικοί ή μεταλλικοί σωλήνες με ελάχιστο αριθμό στροφών.

Βασικά πλεονεκτήματα της παθητικής ανταλλαγής αέρα:

 • αξιοπιστία, ανθεκτικότητα, απλότητα.
 • το ελάχιστο κόστος της ρύθμισης ·
 • φθηνά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων εξαερισμού, των βαλβίδων εισροής, των πτερυγίων εξαερισμού.
 • έλλειψη ενεργειακού κόστους.
 • απλή λειτουργία, που συνίσταται στον περιοδικό καθαρισμό των αεραγωγών.

Ωστόσο, ένα ξύλινο σπίτι, ο αερισμός του οποίου γίνεται σύμφωνα με την παθητική μέθοδο, έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα μειώνεται σημαντικά το καλοκαίρι.
 • Είναι αδύνατο να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις παραμέτρους υγρασίας και θερμοκρασίας.

Συνδυασμένο διάλυμα

Η επίλυση του προβλήματος για το πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι, αποφεύγοντας τα μειονεκτήματα της παθητικής μεθόδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδυασμένες λύσεις. Η εγκατάσταση αξονικών ανεμιστήρων στην είσοδο των κατακόρυφων αξόνων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ένταση της εξάτμισης.

Ενεργός αερισμός

Η υψηλή απόδοση της ανταλλαγής αέρα, η ικανότητα σαφούς προσδιορισμού των τιμών θερμοκρασίας και υγρασίας δίνει το σύστημα εξαερισμού σε μια νέα ξύλινη κατοικία του ενεργού τύπου. Συνήθως χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό τροφοδοσίας με ανεμιστήρα, φίλτρα καθαρισμού, θερμαντήρες, συστήματα υγρασίας, εξασθενητές ήχου.

Για να βελτιωθεί η εξαγωγή στο σοφίτα, βρίσκεται ένας ανεμιστήρας εξαγωγής. Ένα τέτοιο σύστημα παρέχει τις καλύτερες συνθήκες σε κάθε καιρό, σας επιτρέπει να εγγυηθείτε άνεση.

Βασικές αδυναμίες του ενεργού συστήματος:

 • κόστος και πολυπλοκότητα ·
 • δαπάνες για τη λειτουργία του ηλεκτρισμού και του εξοπλισμού.

Η ποιοτική ρύθμιση του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι απαιτεί επίσης την παροχή ανταλλαγής αέρα στη σοφίτα και την οροφή, καθώς και το αεριζόμενο δάπεδο.

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι: χαρακτηριστικά

Η έλλειψη ξύλινων κατασκευών είναι μια ευαισθησία σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Για την αντοχή του κτιρίου απαιτείται εντατικός αερισμός δαπέδου σε ξύλινο σπίτι. Τα ακόλουθα μέτρα είναι απαραίτητα για τη διευθέτηση του:

 • από τις αντίθετες και αντίθετες πλευρές του υπογείου του σπιτιού, οι εκτοξεύσεις εκτελούνται με ένα τμήμα της τάξης των εκατόν εκατοστών, για ορθογώνιο σχήμα ή διάμετρο 12... 15 cm.
 • από το κέντρο των οπών μέχρι το έδαφος, διατηρείται απόσταση περίπου 300 mm.
 • Ο αέρας είναι κλειστός με προστατευτικές γρίλιες, και για τα χειμερινά ειδικά πώματα.
 • για τα σπίτια στα πεδινά, ο κλιματισμός εγκαθίσταται κάθε δύο μέτρα, και στη θέση σε υψόμετρα το βήμα μπορεί να διπλασιαστεί.
 • μεταξύ ενός τελειωμένου δαπέδου και ενός θερμαντήρα είναι επιθυμητό να αντέχει ένα κενό 15... 50 mm.

Βασικός είναι ο εξαερισμός του σοφίτα του ξύλινου σπιτιού, που εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα της οροφής και τη δυνατότητα χειρισμού της σοφίτας. Με ανεπαρκή ανταλλαγή αέρα, η υγρασία συσσωρεύεται στο υλικό της μόνωσης στέγης με την απώλεια της λειτουργικότητάς της.

Ο εξαερισμός της σοφίτας απαιτεί βαλβίδες τροφοδοσίας συνολικής επιφάνειας πέντε εκατοστών της επιφάνειας του δωματίου.

Η έξοδος αέρα από τη σοφίτα εκτελείται μέσω αγωγών εξαερισμού στην οροφή. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα στη θερμότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ανεμιστήρας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον εξαερισμό της οροφής, συμπεριλαμβανομένων:

 • η απόσταση μεταξύ της επένδυσης οροφής και του φράγματος ατμού είναι της τάξεως των 50 mm.
 • στενή τοποθέτηση του φράγματος υδρατμών στον θερμαντήρα.
 • την εμφάνιση ριμπάουντ και κιβωτίου ·
 • χρήση στεγανοποίησης.
 • Η παρουσία ενός χάσματος μεταξύ της στεγάνωσης και της ίδιας της στέγης.

Για την ανταλλαγή αέρα, χρησιμοποιήστε καθαριστικά αέρος στις γείες και τους αεριστήρες κορυφογραμμών.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτούς τους κανόνες, ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας ενός νέου ξύλινου σπιτιού μπορεί να γίνει γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από εσάς θα πείτε: γιατί να κάνετε αερισμό σε ξύλινο σπίτι, επειδή το δέντρο αναπνέει!

Μεγάλη! Και τι εννοείτε με τη φράση "το δέντρο αναπνέει"; Ίσως έχει πνεύμονες; Ή ο αέρας περνά μέσα από το δέντρο; Ή ίσως τα σκουλήκια ξύλου να κάνουν τρύπες στους τοίχους και όλοι αναπνέουν βαθιά;

Πετάξτε τις προκαταλήψεις σας! Πετάξτε από το κεφάλι σας το γεγονός ότι το δέντρο μπορεί να αναπνεύσει και ταυτόχρονα εσείς και εσείς! Αυτό είναι πλήρης ανοησία και ιστορίες ανίδεων ανόητων!

Ένας από τους στόχους οποιασδήποτε κατασκευαστικής εταιρείας είναι η κατασκευή μιας τέτοιας εξοχικής κατοικίας, η οποία μεγιστοποιεί τη πολύτιμη θερμότητα και δεν "σιφωνίζει" τα σχέδια. Διαφορετικά, μια τέτοια εταιρεία δεν θα έχει ούτε πελάτες ούτε παραγγελίες. Αυτό είναι το ABC της κατασκευής!

Ένα ξύλινο σπίτι δεν αποτελεί εξαίρεση. Όχι μόνο είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία παρά σε ένα πέτρινο, είναι επίσης σε θέση να το στρατολογήσει πολύ περισσότερο από ένα σπίτι κατασκευασμένο από οποιοδήποτε άλλο οικοδομικό υλικό. Χωρίς εξαερισμό, δηλ. σωστή εξαερισμό, το ξύλινο σπίτι αποσυντίθεται για 5 χρόνια - χάρη στην υγρασία, τον μύκητα και το μούχλα!

Έτσι αναπνέει ή δεν αναπνέει;

Η φράση "αναπνέει δέντρο" πρέπει να αποδοθεί στην ικανότητα του δέντρου να πάρει και να δώσει μακριά την υγρασία, αλλά όχι τον αέρα. Σε ένα ξύλινο σπίτι είναι πραγματικά πιο ευχάριστο να αναπνέουμε και γενικά να είμαστε, γιατί το δέντρο από προεπιλογή είναι πιο άνετο υλικό για τις αισθήσεις μας παρά ένα τούβλο με γύψο ή γυψοσανίδα με κόλλα και ταπετσαρία. Οι λόγοι για αυτό είναι μαζικοί, είναι γνωστοί και η κοινή μας φύση δεν μπορεί να ξεγελαστεί.

Αν το αρχαίο ξύλινο λειτουργία εξαερισμού σπίτι είναι εν μέρει εκπληρωθεί μια ρωσική σόμπα, αλλά τώρα το παλιό σχολείο φούρνο στην πραγματικότητα έχασαν τις δεξιότητες και τις σύγχρονες σόμπες και τζάκια εντελώς άνευ ακόμη και έναν υπαινιγμό του εξαερισμού. Οι τιμές παραμένουν, υγρασία, επίσης, να πω την εκατοστή φορά που κάθε σπίτι θα πρέπει να αερίζεται και πρέπει να αλλάξει όλη την ποσότητα του αέρα σύμφωνα με τις βασικές υγειονομικές προδιαγραφές, δεν υπάρχει κανένα σημείο (!) - αυτό είναι προφανές.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε γιατί χρειάζεται ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής σε μια εξοχική κατοικία - διαβάστε εδώ

Ίσως να αναπνέει κάτι ακόμα;

Ακούμε την τελευταία φωνή για την υπεράσπιση του "αναπνευστικού" δέντρου - αλλά τι γίνεται με τα άκρα ξύλινων κορμών ή κολλημένης ξυλείας; Μετά από όλα, λείπουν πραγματικά τον αέρα! Απάντηση - φυσικά, οι άκρες του ξύλινου σπιτιού αφήνουν πραγματικά στον αέρα, καθώς και την υγρασία και τη βρωμιά. Είναι τα άκρα της πρώτης ρωγμής, πρήζονται και αρχίζουν να σπάσουν, και πίσω τους καταστρέφεται και το ξύλινο σπίτι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άκρες σε ξύλινα σπίτια υψηλής ποιότητας στεγάζονται με επαγγελματικά στεγανωτικά και στη συνέχεια βαμμένα ή απλώς ραμμένα με σανίδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αερισμό ολόκληρου του σπιτιού μέσα από τα άκρα - είναι πλήρης ανοησία!

Σχετικά με το χάσμα μεταξύ των κορώνες της χαλαρά καλαφάτισμα ή λόγω των νεκρών ρυμούλκησης γενικά δεν μιλούν, καθώς και για τις φυσητό γωνίες με το χιόνι τους σωρούς το χειμώνα, αυτό το «νηπιαγωγείο», και σχετικά με τις ιδιότητες του κολλημένα (!) Ξυλεία σε θέση όλων κάτι που πρέπει να χάσετε - και αυτό είναι πιο αστείο!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε

Εδώ είναι ένα τυπικό παράδειγμα παραπλανητικών κατασκευαστών των πελατών τους:

Αυτή η φωτογραφία μας πήρε από την περιοχή μιας πολύ "σημαντικής" και "σεβαστής" κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία σίγουρα "ξέρει τα πάντα" - σας αρέσει αυτή η δήλωση; (!) Ότι ο αέρας μέσα στο σπίτι drevyannom πρέπει να αλλάξει πλήρως με φρέσκο ​​κάθε 1-2 ώρες, παρά το ευτελές 30% μια ημέρα, δεν γνωρίζουν καν - εδώ είναι μας «αγαπητό» οικοδόμοι.

Ποια είναι η λύση;

Έτσι για να οικοδομήσουμε ή όχι ένα ξύλινο σπίτι; Φυσικά να χτίσεις! Γενικά, το ξύλινο σπίτι είναι σίγουρα καλό, αξίζει ένα μέρος του πιο άνετου εξοχικού σπιτιού για την ανθρώπινη κατοίκηση, η οικεία και γοητεία του είναι μοναδικά.

Απλά κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την υγεία και τη μακροζωία τους, δεν πιστεύουν τις κτίριο «παραμύθια», που στο σύστημα σπίτι του αερισμού με ανάκτηση θερμότητας VENTYS και αυτός εύκολα να σας απαντήσω 100 χρόνια ζωής!

Πόσο κοστίζει;

Το κοινό νόημα - το κόστος καθορίζεται από τα αποτελέσματα του σχεδιασμού και της συζήτησης των λεπτομερειών με τον πελάτη, μόνο και όχι με άλλο τρόπο!

Αλλά μετράνε τα «δάχτυλα» φυσικά μπορούμε - ένα βασικό ελάχιστο σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για την εγκατάσταση εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας στο ξύλινο σπίτι περίπου 200 τ.μ. όπως:

 • Εξαερισμός με περιστροφικό ανακτητή για 400 κυβικά μέτρα.
 • δύο φίλτρα αέρα
 • σύνολο αισθητήρων
 • τηλεχειριστήριο με οθόνη LCD
 • εύκαμπτο σετ αγωγών VentyFlex
 • δύο κουτιά διανομής αέρα για ακροφύσια 6/10/15
 • κουτί οροφής / τοίχου για παροχή αέρα και πρόσληψη αέρα
 • ένα σύνολο ανεμόστρωτων για κουτιά οροφής / τοίχου

Όλος ο εξοπλισμός κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Το κόστος ενός βασικού συνόλου εξοπλισμού - 235 000 ρούβλια.

Ακριβά ή φθηνή; Αν συγκρίνουμε με την έλλειψη συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση ως τέτοια, τότε είναι ακριβότερο για ακριβώς 235 000 ρούβλια. Αν συγκρίνουμε με το κόστος παρόμοιου παραδοσιακού εξοπλισμού, είναι φθηνότερο κατά 3-4 φορές, το οποίο έχει επανειλημμένα ελεγχθεί από τους πελάτες μας!

Βασικές ερωτήσεις

Τι παίρνω ως αποτέλεσμα; Η εγκατάσταση ενός συνόλου των συστημάτων αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε ένα ξύλινο σπίτι για μόνιμη κατοικία, θα λάβετε μια μόνιμη παρουσία καθαρό φρέσκο ​​αέρα χωρίς να ανοίξετε τα παράθυρα (για την υγεία και την ευημερία), σημαντική εξοικονόμηση στη θέρμανση του σπιτιού (χρήματα και ικανοποίηση) και σωστό αερισμό στο σπίτι (μεγάλη διάρκεια ζωής του σπιτιού).

Χρειάζεται να σχεδιάσω ένα σύστημα εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι; Η απάντησή μας είναι ΝΑΙ! Μόνο από τα αποτελέσματα του σχεδιασμού προσδιορίζουμε με ακρίβεια όλες τις απαραίτητες παραμέτρους του εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας (παρουσία ενός δεύτερου φωτός, παρουσία τζακιού, πισίνα κ.λπ.).

Μπορώ να αγοράσω αυτόν τον εξοπλισμό χωρίς εργασία έργου; Κατ 'αρχήν, αν το σπίτι είναι χαρακτηριστικό με το πρότυπο οροφές ύψος, τη συνήθη κατάλογο των εγκαταστάσεων (κουζίνα, σαλόνι, 4 υπνοδωμάτια, 2 / y, και ένα μπάνιο), το βασικό σύνολο του εξοπλισμού θα είναι επαρκής, σε αυτή την περίπτωση, το τυπικό της προσφοράς και το σημείο εισαγωγής αέρα θα σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε χωρίς ένα έργο.

Μπορώ να εγκαταστήσω τον ίδιο τον εξοπλισμό; Φυσικά ΝΑΙ! Εάν είστε έτοιμοι να περάσετε μερικές μέρες για το συναρπαστικό φυσικό έργο, τότε θα είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Το σύστημα διανομής αέρα VentyFlex είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την αρχή σχεδιασμού Lego - όλα είναι εύκολα, διαισθητικά και κατανοητά. Θα είναι μόνο να ενεργοποιήσετε το VT στην υποδοχή και είναι έτοιμο!

Μπορώ να διατάξω την εγκατάσταση και την εκκίνηση αυτού του εξοπλισμού από εσάς; Φυσικά! Είμαστε οι καλύτεροι στην επιχείρηση, ξέρουμε για τον αερισμό στις εξοχικές κατοικίες όλα! Θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε πολλά λάθη κατά την εγκατάσταση και να εξοικονομήσετε χρόνο και νεύρα. Οι εξειδικευμένες ομάδες μας είναι στη διάθεσή σας. Η επαγγελματική εμπειρία 15 (!) Ετών αναφέρει πολλά και ευγνώμονες απόψεις από τους αγαπημένους σας πελάτες - την καλύτερη απόδειξη!

Φωτογραφία εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση σε ξύλινο σπίτι

Από το παράδειγμα μιας από τις μικρές ιδιωτικές κατοικίες στα προάστια, σας παρουσιάζουμε τα κύρια στάδια εγκατάστασης ενός συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση σε ξύλινο σπίτι (κολλημένη δοκός 150 τ.μ.). Όλες οι καλωδιώσεις είναι κρυφό, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε μοναδικό σύστημα διανομής αέρα μας VentyFlex με εύκαμπτο κυματοειδές αγωγούς, ορατά στοιχεία μόνο θα ventreshetki και Belleville βαλβίδες εισαγωγής τροφοδοσίας / αέρα.

Το σπίτι του πελάτη βρίσκεται στο στάδιο του φινιρίσματος, το σπίτι έχει ήδη βάλει λυμάτων, θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

σύστημα εξαερισμού, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην κλασική θέση - στη σοφίτα, και η μετώπη, στην οροφή και το ανώτατο όριο για τη διάλυση κρυφή προμήθεια κομμάτι και εισαγωγή αέρα στον πρώτο και δεύτερο όροφο του σπιτιού.

Εγκατάσταση κουτιών διακλάδωσης

Εγκαθιστούμε κιβώτια διασταύρωσης με 10 φωλιές το καθένα. Ένα κουτί θα είναι υπεύθυνο για την παροχή αέρα, το άλλο για την αφαίρεση του. Αυτά τα κιβώτια, εκτός από τον κύριο ρόλο της διανομής των ρευμάτων αέρα, παίζουν το ρόλο ενός πρόσθετου σιγαστήρα, από το εσωτερικό καλύπτονται με ένα στρώμα 2 εκατοστομέτρων από ειδικό υλικό-σιγαστήρα. Έξω από τα κιβώτια, έχουμε παράσχει προηγουμένως πρόσβαση στις καταπακτές επιθεώρησης.

Εγκατάσταση σιγαστήρων και συστημάτων εξαερισμού με ανάκτηση

Στη συνέχεια, τοποθετούμε 2 σιγαστήρες και την εγκατάσταση venturi με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το τοίχωμα της εγκατάστασης αφαιρείται εύκολα για την απαραίτητη τακτική αντικατάσταση των φίλτρων αέρα. Στη συνέχεια σημειώνουμε και κάνουμε ένα πέρασμα μέσα από το ξύλινο τοίχο στήριξης στο δρόμο για να εγκαταστήσουμε μια βρύση, η οποία θα πάρει καθαρό αέρα από το δρόμο για να εξυπηρετήσει στα σπίτια.

Περικοπή της εγκατάστασης εξαερισμού, σύνδεση όλων των ακροδεκτών

Τώρα συνδέουμε το σύστημα εξαερισμού με τους εξασθενητές του ήχου, μονώνοντας τις διαδρομές τροφοδοσίας και εκκένωσης και τοποθετώντας τους. Εάν η πρόσληψη αέρα από το δρόμο που έχουμε κάνει στην πλευρά του τοίχου του σπιτιού, τότε ρίχνουμε έξω τον χρησιμοποιημένο απόβλητο αέρα μέσα από την οροφή. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίσταται ένα στοιχείο διέλευσης στην οροφή.

Εγκατάσταση διάβασης μέσω της οροφής

Κάνουμε ένα πέρασμα μέσα από την οροφή για να εγκαταστήσουμε ένα ζεστό φινλανδικό αερισμό "μύκητα". Μετά από αυτό, συνδέουμε τον αγωγό εξαγωγής αέρα από τη μονάδα σε αυτό. Στα δεξιά, κάτω, στον τοίχο του σπιτιού κάτω από την οροφή, μπορείτε να δείτε το στρογγυλό άνοιγμα της εισαγωγής αέρα που κατασκευάστηκε από εμάς, αργότερα θα το κλείσουμε με μια κοιλιακή σχάρα.

Σύνδεση των βρύων στην εγκατάσταση

Συνδέουμε την μονωμένη εγκατάσταση σωλήνα με το στοιχείο διόδου στην οροφή - ο αέρας εξαγωγής μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί μέσω ενός ευθύγραμμου σωλήνα προς τα πάνω. Μια γειτονική καμπύλη θερμομονωτική βρύση οδηγεί στον τοίχο - εδώ θα πάρουμε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο. Ευέλικτες κυματοειδή σωλήνα συνδέεται με την εγκατάσταση του απορροφητήρα μέσω ενός ειδικού σχισμής πέμπτο μαγειρέματος - αφαιρούμενη αέρα κουζίνα παρακάμπτει τα φίλτρα αέρα, θα δώσει την απαραίτητη θερμότητα προθερμαντήρα και συνδέεται άμεσα αφαιρείται από το σύστημα.

Εγκατάσταση κουτιών οροφής

Τώρα προχωρήστε στην τοποθέτηση και τοποθέτηση των κουτιών οροφής. Όλα τα κιβώτια εγκαθίστανται σύμφωνα με τον εξαερισμό. Στη συνέχεια, οι τελειωτές θα τοποθετήσουν την οροφή, θα κόψουν το προεξέχον τμήμα των κιβωτίων και θα τοποθετήσουν τις βαλβίδες pop-out-out.

Προετοιμασία εύκαμπτων κυματοειδών αγωγών αέρα

Μετά την τοποθέτηση των κιβωτίων οροφής προετοιμάζουμε τους εύκαμπτους κυματοειδείς αγωγούς αέρα - σχεδιάζουμε τα ίχνη, μετράμε το απαραίτητο μήκος και κόβουμε ομαλά.

Σύνδεση των πλαισίων οροφής

Οι αγωγοί αεραγωγών συνδέονται με τα κιβώτια οροφής, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε ειδικά ελαστικά δακτυλίους στεγανοποίησης και ένα σύνολο ισχυρών μανδάλων. Οι περιττές ελεύθερες πρίζες και η κύρια μεγάλη τρύπα κλείνουν με τακτικά βύσματα.

Τελική διαδρομή εξαερισμού

Κατόπιν στερεώνουμε τον εύκαμπτο αγωγό και παίρνουμε το έτοιμο κομμάτι. Στη φωτογραφία στα δεξιά του λευκού κυματοειδούς σωλήνα, είναι ορατό ένα λευκό ίχνος - πρόκειται για ένα επίπεδο άνοιγμα για την κουκούλα της κουζίνας, το οποίο θα βρίσκεται στον αντίθετο τοίχο.

Εγκατάσταση κουτιών οροφής

Συνεχίζουμε να συνδέουμε τα κουτιά οροφής. Ένα μπάνιο.

Εγκατεστημένο κουτί οροφής

Έτσι φαίνεται σαν ένα πλήρως συνδεδεμένο κουτί οροφής. Είναι προσωρινά κλειστό με ένα μεγάλο κανονικό βύσμα, στον τόπο του οποίου, στο τέλος της τελικής επεξεργασίας, θα εγκατασταθεί μια βαλβίδα ανατροπής, στην περίπτωση αυτή, η εισαγωγή αέρα.

Καλωδίωση και σύνδεση αεραγωγών

Συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε τα κομμάτια και να τα συνδέουμε στα πλαίσια. Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον δεύτερο τύπο κουτιών εξαερισμού - επίπεδη μέσω κιβωτίων μέσα στον τοίχο. Αυτά τα κιβώτια είναι τηλεσκοπικά, προσαρμόζονται εύκολα στο πάχος του τοίχου και ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Έχει τοποθετηθεί επίπεδη θήκη μεταφοράς

Ρυθμίζουμε το πάχος του επίπεδου κουζινέτου, στερεώνουμε και εγκαθιστούμε τη σχάρα. Η λευκή κομψή μεταλλική μάσκα προσθέτει εκλεπτυσμένη και αισθητική στο εσωτερικό του ξύλινου σπιτιού. Αλλάζοντας τη γωνία των πλεγμάτων, μπορείτε εύκολα να κατευθύνετε τη ροή του αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Κουτί τοίχου με πλευρική τροφοδοσία

Τα επίπεδη κιβώτια τοίχων μπορούν να είναι ευθεία (όπως στην προηγούμενη έκδοση) και με πλευρική τροφοδοσία - όλα εξαρτώνται από την ευκολία του αγωγού.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί συνδέονται με κουτιά διακλάδωσης

Τα δεύτερα άκρα των εύκαμπτων αγωγών που συνδέουμε στα κουτιά διακλάδωσης στη σοφίτα - κάθε αγωγός αέρα στη φωλιά του. Έτσι, ένα μέρος των αεραγωγών τροφοδοτεί αέρα στα δωμάτια, το άλλο μέρος - παίρνει μακριά. Συνεπώς, συνεχίζουμε στο τελευταίο κομμάτι.

Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού έχουν τελειώσει

Και εδώ είναι η ευχάριστη στιγμή - η τελευταία διαδρομή είναι έτοιμη και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης και εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας στο σπίτι των κολλημένων δοκών. Παραμένει να περιμένουμε μέχρι το τέλος των εργασιών φινιρίσματος, να εγκαταστήσουμε τις βαλβίδες pop-in / out και να ξεκινήσουμε ολόκληρο το σύστημα.

Στο τέλος του φινιρίσματος αρχίζουμε να εγκαθιστούμε βαλβίδες (τροφοδοσία αέρα, τοίχο)

Εγκαθιστούμε βαλβίδες τάπητα σε άλλα δωμάτια (παροχή αέρα, οροφή)

Και η τελική πινελιά - η εγκατάσταση του street ventrashet, τώρα όλα, ευτυχής τέλος!

Μπορείτε να εξοπλίσετε το σπίτι σας με το ίδιο σύγχρονο σύστημα εξαερισμού VentyFlex, είναι πολύ απλό!

Έτοιμες λύσεις

Προσφέρουμε την καλύτερη έτοιμη λύση για το σπίτι σας - εγκατάσταση ενός συστήματος στο οποίο συνδυάζονται η θέρμανση, ο εξαερισμός και η ψύξη του αέρα. Ως αποτέλεσμα, σε ένα σύγχρονο σπίτι, επαρκώς σφραγισμένο και μονωμένο, είναι δυνατό να ζήσετε επιτυχώς όλο το χρόνο, χωρίς θέρμανση νερού και φυσικό αέριο.

Το σπίτι έχει έκταση 80-150 τ.μ.

Ζεστά και συμπαγή εξοχικά σπίτια

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι

Το ξύλο είναι ένα δομικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα για περισσότερο από διακόσια χιλιάδες χρόνια. Μέχρι τώρα τα ξύλινα σπίτια είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, παρά το γεγονός ότι παραδέχονται την αντοχή στις κατασκευές από σκυρόδεμα. Εξοικονομήστε μια καλή θέα, σώσει το σπίτι από την καταστροφή θα βοηθήσει τον αερισμό στο σπίτι του μπαρ.

Ένα ξύλινο σπίτι είναι μια δημοφιλής παραλλαγή μιας κατοικίας, που απαιτεί τη ρύθμιση του σωστού εξαερισμού

Η σημασία του εξαερισμού σε ξύλινα κτίρια

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από κούτσουρο δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη. Σε κάθε κτίριο κτίσμα των περασμένων αιώνων ήταν ψημένο με μια καμινάδα που χρησίμευε ως κουκούλα. Και οι ρωγμές ανάμεσα στα σπίτια, τα παράθυρα και τα ανοίγματα των θυρών ήταν παράθυρα τροφοδοσίας. Η σόμπα και τα σφάλματα στην κατασκευή παρείχαν μια φυσική ανταλλαγή αέρα, η οποία έσωσε το δωμάτιο από την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές.

Η σύγχρονη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός ξύλινου σπιτιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εντελώς σφραγισμένο κτίριο από εξωτερικούς παράγοντες, μια τέτοια κατοικία δεν έχει ρωγμές και κενά, μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας. Μαζί με τη θερμότητα που λαμβάνεται και την απουσία των ρευμάτων, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - συμπύκνωση.

Λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες εντός και εκτός του δωματίου, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα στα επιμέρους στοιχεία της δομής, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των οικοδομικών υλικών και των επίπλων. Οι ξύλινες επιστρώσεις αρχίζουν να αποσυντίθενται, η διάρκεια ζωής τους μειώνεται. Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Απάντηση: ναι.

Ένα ξύλινο σπίτι χωρίς εξαερισμό τελικά αρχίζει να σαπίζει και να γίνει μουχλιασμένο

Είδη αερισμού σε ξύλινα σπίτια

Πριν κάνετε αερισμό σε ξύλινο σπίτι, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό στάδιο πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού.

Η αντιμετώπιση των υπαρχόντων κτιρίων θα βοηθήσει στην ορθή λειτουργία του αερισμού. Είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τα πρότυπα SNIP σχετικά με την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα για ολόκληρη τη δομή και τους επιμέρους χώρους της. Σε ένα κανονικό δωμάτιο, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα ή άλλο, είναι απαραίτητο να τηρείτε τον κανόνα των 30 m³ / h.

Για χώρους με υψηλή υγρασία - 40-70 m³ / h. Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός της δομής της ξυλείας. Η παρουσία χωρισμάτων, ξεχωριστών επίπλων και εξοπλισμού, καθώς και ο κύριος χώρος ανάπαυσης των κατοίκων επηρεάζουν την επιλογή χώρων για παράθυρα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ακόμη και μεμονωμένους αεραγωγούς.

Για τις κατοικίες, ένα δομημένο δέντρο, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • εξαναγκασμένος εξαερισμός ·
 • συστήματα εξαερισμού τύπου παροχής αέρα.

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Ο εξαερισμός ενός ξύλινου σπιτιού είναι απαραίτητος για όλα τα δωμάτια του, ειδικά για εκείνους που επηρεάζονται συνεχώς από την υγρασία - το μπάνιο, το ντους, την τουαλέτα και την κουζίνα. Ο φυσικός αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι είναι ο απλούστερος τρόπος. Το μόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση είναι η εγκατάσταση στους τοίχους της δομής της θύρας εξάτμισης και τροφοδοσίας.

Πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 • φθηνότητα;
 • ευκολία σχεδιασμού και εγκατάστασης.
 • καλό αερισμό του δωματίου.
 • τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ανά πάσα στιγμή του έτους ·
 • ενεργειακή ανεξαρτησία.

Οι παραλλαγές της διάταξης αυτού του εξαερισμού είναι διαφορετικές. Για μικρές ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιήστε ένα σχέδιο με κάθετους αεραγωγούς, οι οποίοι εξάγονται στη σοφίτα κάτω από την άκρη της οροφής.

Αλλά Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμη έλξης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος των αγωγών, την παρουσία στροφών και μερικές περίπλοκες περιοχές. Ως εκ τούτου, ακόμη και για ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον προσεκτικό σχεδιασμό του συστήματος ανταλλαγής αέρα.

Τα μεγάλα σπίτια ξυλείας, με δύο ή τρεις ορόφους, απαιτούν πιο αποτελεσματικές συσκευές εξαερισμού. Επομένως, οι αγωγοί εξαγωγής και παροχής αέρα είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Ο σωστός αερισμός διατηρείται, αλλά με ισχυρότερη και ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα.

Η ανάγκη για σύστημα εξαερισμού ισχύει και για το υπόγειο στο κούτσουρο. Τα ξύλινα δάπεδα, τα ειδικά στηρίγματα και οι δοκοί υποβάλλονται στις επιβλαβείς συνέπειες της συμπύκνωσης. Πρέπει να ξέρετε πώς να διασφαλίσετε σωστά τον αερισμό του θεμελίου.

Στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού, θα πρέπει επίσης να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης φυσικού αερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Εν μέρει, εξαρτώνται από τη θέση των εισόδων αέρα, των αγωγών εξαερισμού και των κουκούλες. Δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στοιχεία εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο.

Η σωστή διάταξη ενός ζεύγους συσκευών για ολόκληρη την κατοικία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικό αερισμό. Επομένως, προκύπτει ότι:

 1. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι από την ίδρυσή του. Σε κάθε τοίχο του είναι εγκατεστημένα παράθυρα που αερίζουν το υπόγειο, ανακουφίζοντας από την υγρασία.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα με τον σωλήνα εξαερισμού έχει αφαιρεθεί από τη βάση. Το τμήμα του δρόμου θα πρέπει να βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου (ο αέρας είναι πιο φρέσκος και δροσερός).
 3. Ρυθμίστε σωστά τα παράθυρα αναρρόφησης. Η εξαγωγή των αέριων μαζών εκτελείται με αγωγούς εξαερισμού που οδηγούνται στην οροφή του κάθε δωματίου. Όλα αυτά συνάγονται σε μια οροφή ενός κτιρίου: το παραπάνω σωλήνα, το σχέδιο είναι καλύτερο.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Εκτός από το ύψος του σωλήνα εξάτμισης, ο οποίος ανεβαίνει πάνω από την οροφή, επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τη διαμόρφωση των καναλιών αέρα (το μέγεθος και την παρουσία στροφών). Σημαντικά δομικά στοιχεία του κτιρίου - χωρίσματα, πόρτες κ.λπ.

Για τον αερισμό των φυσικών ρευμάτων αέρα πραγματοποιούνται σε όλο το σπίτι, θα πρέπει να ασχοληθούν με επαρκή ποσότητα του διαθέσιμου χρόνου χρήσης και «παράθυρα». Ο αέρας διεισδύει από το ένα δωμάτιο στο άλλο με τη δύναμη της έλξης, αν μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του δαπέδου θα είναι ένα κενό 2-3 cm Άλλη πραγματοποίηση -. Κάντε μια πόρτα διαμπερή οπή και να διακοσμήσει διακοσμητικά γρίλια του.

Ο χώρος κάτω από τη στέγη, επίσης, πρέπει να αερίζεται. Ένα ξύλινο σπίτι, ανεξάρτητα από τον τύπο της στέγης, είναι μια ερμητική δομή και ο αέρας υπό την επίδραση φυσικών παραγόντων συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που οδηγεί σε παραβιάσεις της ακεραιότητας της δομής.

Η έλλειψη εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Ως εκ τούτου, ένα ξύλινο σπίτι πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα επίπεδα - το υπόγειο, τα δωμάτια και τη σοφίτα.

Η απουσία συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στέγης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σοφίτα θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξαερισμό

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Δεδομένου ότι η δομή είναι κατασκευασμένη από κούτσουρα, εκτίθεται συνεχώς σε υγρασία. Δεν γίνεται πάντα φυσικός εξαερισμός ικανοποιεί τους ενοικιαστές την αποτελεσματικότητα. Η επίλυση του προβλήματος της αδύνατης έλξης θα βοηθήσει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες που έχουν εγκατασταθεί στις οπές εξαγωγής.

Το σύστημα εξαερισμού συσχετίζεται με καιρικές συνθήκες: όταν ο δρόμος είναι δροσερός και θυελλώδης, η ώθηση αυξάνεται όταν μειώνεται η θερμότητα. Για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν διάφορες επιλογές: ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, αυξήστε τη ροή αέρα στο δωμάτιο ή αναγκάστε τον φυσικό εξαερισμό. Είναι προτιμότερο να εξεταστεί η δεύτερη επιλογή.

Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, πρέπει:

 1. Αγοράστε ειδικές κουκούλες (ανεμιστήρες). Επιλέγονται με τον υπολογισμό της απαραίτητης ισχύος και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.
 2. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εξαγωγής ή στους αγωγούς.
 3. Συνδέστε τον εξοπλισμό στην πρίζα.

Αυτό το σύστημα αερισμού σε ξύλινο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η αναγκαστική έλξη, η οποία δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Μια απλή συσκευή αερισμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα μοντέλα συσκευών είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Αυτά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανεξάρτητα όταν οι συνθήκες μικροκλίματος στο κτίριο είναι κρίσιμες.

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σταματούν να επιλέγουν ένα σύστημα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας και εξάτμισης. Έχουν μηχανική ώθηση όχι μόνο λόγω του ανεμιστήρα που έχει εγκατασταθεί στην κουκούλα, αλλά και μέσω των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στους αγωγούς αέρα παροχής. Τέτοια συστήματα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται σε μεγάλα ξύλινα σπίτια.

Άλλες επιλογές αερισμού

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για συστήματα εξαερισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξύλινα σπίτια. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο εξαερισμός και τα συστήματα με ανάκτηση.

Έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να είναι μονοκόμματο (σε μία περίπτωση) και πτυσσόμενος (με ξεχωριστό πίνακα ελέγχου, αεραγωγούς και εξοπλισμό). Αυτά τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με:

 • ανεμιστήρες για παροχή αέρα.
 • ηλεκτρική θερμάστρα?
 • ένα υγροσκοπικό μέσο.
 • σύστημα φίλτρων.
 • συσκευές θωράκισης.

Συστήματα με ανάκτηση αντί για ηλεκτρικό θερμαντήρα που θερμαίνει τον υπαίθριο αέρα, διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας, χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό αέρα δωματίου. Το κύριο πλεονέκτημα - εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ανάγκη για ψύξη του αέρα με κλιματισμό.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανταλλαγής αέρα. Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου. Ένα μειονέκτημα επηρεάζει έντονα τη δημοτικότητά τους - αυτό είναι ένα υψηλό κόστος.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι;

Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι είναι υποχρεωτικό όπως σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο. Έχει τις δικές του αποχρώσεις που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά του ξύλου ως φυσικό, φυσικό υλικό. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση μιας συσκευής ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας πρέπει να γίνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα γιατί είναι απαραίτητος ο αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό ξύλινο σπίτι

Η ανάγκη για τον εξοπλισμό μιας ξύλινης δομής με την εγκατάσταση της κυκλοφορίας του αέρα καθορίζεται από τους παράγοντες:

 • Υγροσκοπικότητα του ξύλου. Είναι σε θέση να απορροφήσει γρήγορα την υγρασία από το περιβάλλον. Η διατήρηση βέλτιστο επίπεδο υγρασίας μέσω του εξαερισμού παρέχουν ποιοτική εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών μεγάλη διάρκεια ζωής, την ανακούφιση τους από την εμφάνιση της μούχλας, μικροοργανισμούς. Υπερξηρανθέν υλικό ή κεκορεσμένο με υγρασία είναι πολύ επιρρεπής σε αποτυχία παραμόρφωση.
 • Η ικανότητα του ξύλου να "αναπνέει" είναι υψηλότερη σε σύγκριση με το τούβλο, το σκυρόδεμα, άλλα δομικά υλικά. Αλλά ο αέρας δεν περνά μέσα από το ξύλο. Διαφορετικά, το χειμώνα, η θερμότητα θα βγει. Η αλλαγή των αέριων μαζών μέσα σε μια τέτοια δομή δεν θα συμβεί από μόνη της χωρίς την κατάλληλη οργάνωση μιας καλά οργανωμένης ανταλλαγής αέρα.
 • Διατηρήστε τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας. Η θέρμανση του σπιτιού από ένα μπαρ το χειμώνα μπορεί να είναι εντάσεως ενέργειας. Εξοπλισμός εξαερισμού Ποιότητα παράγει όχι μόνο μια αλλαγή των μαζών αέρα, αλλά επίσης σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τη θέρμανση λόγω της θερμότητας, όπως χώμα ή εξάτμιση της ροής του αέρα.
 • Προϊόντα ανθρώπινης ζωής. Το ξύλο δεν είναι ικανό να αξιοποιεί όλα όσα παράγει ένα άτομο στη διαδικασία ζωτικής δραστηριότητας (διοξείδιο του άνθρακα, ακτινοβολία θερμότητας, απελευθέρωση υγρασίας κ.λπ.).
Ξύλινο σπίτι από ξυλεία

Τύποι ανταλλαγής αέρα μέσα σε ένα ξύλινο εξοχικό σπίτι

Ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι από ξύλο παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης των ακόλουθων συστημάτων εξαερισμού:

 • Φυσικά. Είναι οργανωμένη με τη βοήθεια μίας φυσικής μάζας αέρα, η οποία εισέρχεται ανεξάρτητα μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα, τις πόρτες και αποβάλλει την αναλωμένη ροή αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού.
 • Αναγκασμένη:
  - εξάτμιση (ο ειδικός εξοπλισμός απορροφά τη μάζα αποβλήτων) ·
  - Αέρας τροφοδοσίας (συσκευές ρίχνουν μια νέα ροή στη δομή από το εξωτερικό).
  - Τροφοδοσία και εξάτμιση (μονάδα με αεραγωγούς συνδεδεμένους με αυτό για τροφοδοσία / τροφοδοσία ροής καυσαερίων / καθαρού αέρα).
 • Μικτό σύστημα εξαερισμού.

Φυσικός αερισμός σε ξύλινο σπίτι

Ο σχεδιασμός του φυσικού αερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι πραγματοποιείται στο στάδιο του σχεδιασμού της κατασκευής του. Είναι οργανωμένη με τη βοήθεια κάθετων αγωγών αεραγωγών, οι οποίοι αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις προς τα πάνω πέρα ​​από τη δομή. Κατά κανόνα, τα κανάλια αυτά παρέχουν την εκροή τους από τους στάβλους, τα μπάνια, τους χώρους περιποίησης και άλλους χώρους που στερούνται συνεχούς αερισμού.

Η κυκλοφορία μέσα στους αγωγούς εξαερισμού διατηρείται από τη δημιουργούμενη διαφορική πίεση στην είσοδο και την έξοδο. Όσο υψηλότερη είναι η έξοδος του αγωγού εξαερισμού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση - η μάζα αέρα εξάγεται ταχύτερα.

Το σχέδιο φυσικού αερισμού στο σπίτι

Η εσωτερική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, με την ίδια διατομή, ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση σκόνης και να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση της ροής του αέρα. Τα κανάλια πρέπει να είναι αρκετά πλατιά ώστε να κυκλοφορούν τον απαιτούμενο όγκο.

Η κυκλοφορία του φυσικού αερισμού πραγματοποιείται με ροή αέρα από το εξωτερικό μέσω των ανοιγμάτων διαρροές παραθύρων / θυρών, από τα ανοικτά παράθυρα / παράθυρα / πόρτες, και κατόπιν με μετατόπιση τους διαμέσου των αγωγών καυσαερίων. Αν διαρθρωτικές σφίξιμο δεν είναι ευνοϊκό για την φυσική αλλαγή της ροής του αέρα, είναι απαραίτητο να επινοήσει ένα σύστημα με βεντιλατέρ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φυσικού αερισμού

Συμπληρώματα:

 • χαμηλό κόστος.
 • τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης.

Μειονεκτήματα:

 • χαμηλή απόδοση ·
 • ανάγκη πρόσθετης εξάτμισης του αέρα εξαγωγής από την κουζίνα, τα μπάνια.
 • απώλεια θερμότητας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • μειωμένη ηχομόνωση.
 • Εκτός από τη ροή του αέρα, η σκόνη εισέρχεται στα έντομα.
 • εξάρτηση από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες ·
 • αδυναμία προσαρμογής της απόδοσης.

Εξαερισμός εξαγωγής

Αναγκαστικός αερισμός σε ένα ξύλινο κτιρίου μέσω του μηχανισμού αναρρόφησης είναι ένα σύστημα αγωγών μέσω του οποίου ροή αέρα εξάτμισης μέσω του άξονα αερισμού απομακρύνεται προς τα έξω. Ο παλιός αέρας αποσύρεται από τους χώρους με βίαιο τρόπο, το φρέσκο ​​έρχεται φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρέχονται με μια νέα εισροή στον ίδιο όγκο με εκείνο αποσυρθεί. Για τη βελτίωση του ανεμιστήρα εξαερισμού έχει οριστεί να αυξηθεί το ποσοστό των καυσαερίων του μολυσμένου μάζας αέρα.

Σχέδιο του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι

 • Το ρεύμα θερμών αποβλήτων βρίσκεται πάνω από το φρέσκο ​​κρύο.
 • Οι πηγές τροφοδοσίας βρίσκονται κάτω από τα κανάλια διακλάδωσης.

Πλεονεκτήματα του εξαερισμού:

 • η αντικατάσταση των μαζών καυσαερίων από νωπά είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική κυκλοφορία των ρευμάτων.
 • οικολογική συμβατότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών ·
 • Η δυνατότητα ελέγχου της δύναμης και της ταχύτητας του αέρα εξαγωγής.
 • χαμηλή απόδοση ·
 • μεγάλες απώλειες θερμότητας.

Παροχή αερισμού του σπιτιού από ξύλο

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός σε μια ξύλινη κατοικία φουσκωμένης φύσης είναι μια ποικιλία βαλβίδων παραθύρων, ανεμιστήρες τοίχου, οι οποίοι διογκώνουν αέρα από έξω. Τα άτομα που διαμένουν ανεξάρτητα αποφεύγουν τα κανάλια αερισμού υπό πίεση του αέρα τροφοδοσίας.

 • σταθερή εισροή καθαρού αέρα.
 • διαφορετικοί βαθμοί καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τα συντρίμμια κ.λπ.
 • η ψυχρή ροή από το δρόμο το χειμώνα πρέπει να θερμανθεί επιπλέον, γεγονός που οδηγεί στο κόστος ενέργειας.
 • Ο εξαερισμός δεν έχει χρόνο να εγκαταλείψει τη θερμότητά του και αποσύρεται από το σπίτι.
 • Ανεπαρκής στεγανότητα σύνδεσης ανεμιστήρων με τοίχο.
Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι

Ανταλλαγή αέρα και εξαγωγής

Η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα μέσα στην ξύλινη δομή θα βοηθήσει στην οργάνωση της συσκευής εξαναγκασμού εξαναγκασμένου αέρα. Αποτελείται από αεραγωγούς εξοπλισμένους με ανεμιστήρες, φίλτρα καθαρισμού αέρα, θερμαντήρα, αυτόματο σύστημα ελέγχου.

Εφοδιασμός και εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι

Το σχέδιο αερισμού σε ξύλινο σπίτι μοιάζει με αυτό. Η ατμοσφαιρική ροή από το δρόμο περνά μέσα από το σύστημα φιλτραρίσματος. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων κινείται μέσω του αγωγού, στη συνέχεια μετακινείται στα δωμάτια. Μέσω των άλλων αγωγών αεραγωγών, ο αέρας εξαγωγής εκκενώνεται έξω. Εάν η μονάδα αερισμού είναι εξοπλισμένη με συσκευή ανάκτησης θερμότητας, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται από την έξοδο θερμότητας (είναι δυνατή η επιστροφή έως και 80% της θερμότητας). Στην περίπτωση αυτή, τα ρεύματα συχνά δεν αναμειγνύονται (εξαρτάται από το μοντέλο του ανακτητή). Οι παρεχόμενες αέριες μάζες παραμένουν καθαρές.

Η εισροή στο εσωτερικό του κτιρίου από τη ράβδο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας εδάφους. Ένα άκρο του αγωγού βρίσκεται πάνω από το έδαφος, το άλλο τροφοδοτείται στη μονάδα εξαερισμού. Ο σωλήνας τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 m. Το χειμώνα, η ζεστασιά του εδάφους θα θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα. Το καλοκαίρι, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να ψυχθεί. Για να θερμανθεί / δροσιστεί η ροή του αέρα, το μήκος του αγωγού κάτω από το έδαφος πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 m.

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού στο σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής:

 • συνεχώς φρέσκο ​​αέρα (με κλειστά παράθυρα)?
 • σημαντική εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας του κρύου κατά καιρούς (μέχρι 25%).
 • τον έλεγχο των παραμέτρων της ανταλλαγής αέρα ·
 • διατηρώντας τη βέλτιστη θερμοκρασία για τη δομή του ξύλου.
 • τη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος ·
 • φιλτραρίσματος ποιότητας της παρεχόμενης ροής αέρα.
 • η σωστή εναλλαγή αέρα παρατείνει τη ζωή του εξοχικού σπιτιού από τη ράβδο.
 • απουσία μούχλας, μύκητας.
 • απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας σκόνης, υγρασίας, υπερβολικής θερμότητας (έως 98%).
 • Η τοποθέτηση του αγωγού αέρα είναι κρυμμένη, τοποθετημένη στον χώρο μεταξύ των οροφών.
 • υψηλό κόστος σε σύγκριση με τη συσκευή του φυσικού αερισμού?
 • η εγκατάσταση και η εγκατάσταση πραγματοποιούνται από ειδικούς.
 • εάν υπάρχει προσωρινή απουσία ηλεκτρικής ενέργειας, η κυκλοφορία τροφοδοσίας και καυσαερίων σταματά να λειτουργεί.
 • περιοδική συντήρηση του συστήματος ·
 • απόκτηση υλικών μόνωσης θορύβου για τη μείωση του θορύβου λειτουργίας του εξοπλισμού ·
 • ένα ξεχωριστό δωμάτιο για εγκατάσταση εξοπλισμού (σοφίτα, υπόγειο).

Ξεχωριστά για τον αερισμό της οροφής, το δάπεδο του εξοχικού σπιτιού από ξύλο

Στέγη

Μην ξεχάσετε να αερίσετε τη σοφίτα, χώρο οροφής. Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθεί σωστά μια ποιοτική ανταλλαγή αέρα με τη βοήθεια τρυπών εξαερισμού.

Το σχέδιο του εξαερισμού οροφής σε ένα ξύλινο σπίτι

Η ροή του αέρα, που θερμαίνεται από τη θερμότητα ολόκληρης της δομής, ανεβαίνει. Σε επαφή με δομές κρύου στέγης, υλικά, δημιουργεί αναπόφευκτα συμπύκνωμα. Χωρίς επαρκή ανταλλαγή αέρα, ο χώρος της στέγης θα σάβεται σταδιακά, θα αποσυντεθεί υπό την επίδραση της συλλεγμένης υγρασίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δοκάρια εμποτίζονται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής με στεγανοποιητικά υλικά. Παρ 'όλα αυτά, η διάταξη ενός καλού εξαερισμού της οροφής είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ακεραιότητά της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού στην οροφή είναι αρκετά απλό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εξοπλιστεί η οροφή με ακουστικά παράθυρα, αύλακες. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού θα είναι αποτελεσματικές μόνο στην άκρη της οροφής.

Σεξ

Ο αποτελεσματικός αερισμός του δαπέδου είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της γενικής ανταλλαγής αέρα της ξύλινης δομής. Δεν πρέπει να αφεθεί να στάζουν αέρα κάτω από το δάπεδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό της συμπύκνωσης, την εμφάνιση του καλουπιού, ως εκ τούτου - σαπίζουν κατασκευές από ξύλο.

Για να αποφευχθεί η καταστροφική επίδραση της υγρασίας, υπάρχουν μικρά ανοίγματα εξαερισμού στο εσωτερικό της θεμελίωσης. Τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα είναι τοποθετημένα κάτω από τις πλαϊνές πλατφόρμες. Η ροή αέρα, που διέρχεται από τα καθαριστικά του αέρα και τις εισόδους αέρα, θα αερίσει το χώρο κάτω από το πάτωμα, κρατώντας τα στεγνά.

Με την έναρξη του κρύου καιρού, ο αέρας στο θεμέλιο κλείνει, αλλιώς η ψυχρή ροή από το δρόμο, που έρχεται σε επαφή με τη θερμότητα του κτιρίου, θα εγκατασταθεί στο συμπύκνωμα. Το καλοκαίρι είναι πάντα ανοιχτά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα τα ανοίγματα αερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικά πλέγματα από τρωκτικά.

Ένα ξύλινο εξοχικό, όπως κάθε άλλη κατασκευή, χρειάζεται ένα σωστό, υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικό σύστημα αερισμού. Αυτό θα εξασφαλίσει τη μεγάλη διάρκεια ζωής του, θα κάνει το ζωντανό εσωτερικό του άνετο. Η εγκατάσταση του συστήματος ανταλλαγής αέρα βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Ένα επαγγελματικά σχεδιασμένο και ποιοτικά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού σε ένα ξύλινο σπίτι θα αποφύγει πολλά δυσάρεστα προβλήματα.

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι: εκχύλισμα και εισροή αέρα με τα χέρια σας

Κάποιος πιστεύει ότι η ικανότητα διεκπεραίωσης θα είναι αρκετό ξύλο για τον αερισμό του σπιτιού, λέγοντας ότι οι πρόγονοί μας ζούσαν σε ξύλινες καλύβες χτίστηκαν και όχι τα συστήματα εξαερισμού. Εδώ είναι απλώς κατασκευή και τώρα - δύο μεγάλες διαφορές. Κανείς δεν ακολούθησε τη στεγανότητα των αγροτικών σπιτιών - ο άνεμος εισχώρησε στα δωμάτια από όλες τις ρωγμές.

Τώρα οι οικοδόμοι δεν επιτρέπουν τα ρεύματα και τις απώλειες θερμότητας. Πρώτον, εξοπλίζουν τους τοίχους με υδρομασάζ, ατμό και θερμομόνωση. Δεύτερον, τα ξύλινα σπίτια είναι συχνά κατασκευασμένα από κολλημένη ξυλεία, η οποία δεν αφήνει αέρα μέσα από τα στρώματα της κόλλας. Τρίτον, τα κενά μεταξύ των δοκών καλύπτονται με σφραγιστικό, το ξύλο επεξεργάζεται με βερνίκια και εμποτισμό. Ως αποτέλεσμα, το κτίριο είναι σαν ένα θερμός - χωρίς αερισμό είναι ζεστό, ζεστό και άβολο.

Χωρίς εξαερισμό, η δυσφορία αντιμετωπίζεται όχι μόνο από τους ενοικιαστές, αλλά και από το ίδιο το δέντρο. Ανάλογα με το
η υγρασία του αέρα, οι ξύλινες κατασκευές τελικά μαραίνονται και ρωγμές ή, αντιστρόφως, απορροφούν την υγρασία και διογκώνονται. Στους τοίχους φαίνεται μύκητας, μούχλα? το δέντρο σαπίζει και αποσυντίθεται. Ο ποιοτικός αερισμός θα βοηθήσει στη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον αερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι

Βήμα 1: Σχεδιάστε ένα σχέδιο

Αναπτύξτε ένα σύστημα εξαερισμού. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στάδιο: χωρίς ένα κατανοητό και σωστό σχήμα, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην σας ταιριάζει. Ο εξαερισμός θα είναι είτε ανεπαρκής είτε άβολος.

Σχεδιάζοντας το σχέδιο, πρέπει να εξετάσετε τέσσερα πράγματα: τον τύπο του εξοπλισμού, τον αριθμό των ενοικιαστών στο σπίτι, την έκταση όλων των δωματίων και τον ρυθμό ανταλλαγής αέρα. Ας μιλήσουμε για τους τύπους εξαερισμού αργότερα, και τώρα για τις άλλες πτυχές.

Πρότυπα ανταλλαγής αέρα για ένα ξύλινο σπίτι τα εξής:

 • για κατοικίες (σαλόνι, κρεβατοκάμαρα) - τουλάχιστον 30 m3 / ώρα ανά άτομο.
 • για κουζίνα με φούρνο αερίου - 60 m3 / h, με ηλεκτρικό - 50 m3 / h. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να αυξηθεί στα 180 m3 / h.
 • για ξεχωριστό μπάνιο και τουαλέτα - 25 m3 / h, για συνδυασμένο μπάνιο - 50 m3 / h.
 • για τεχνικά δωμάτια, αποθήκες και βεστιάκια - 15 m3 / h.

Για το σύνολο του σπιτιού, χωρίς να υπολογίζετε την κουζίνα, τα μπάνια και τα μπαλκόνια, συνήθως λαμβάνετε την τιμή των 3 m3 / h για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του εξοχικού σπιτιού.

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε ένα παρόμοιο σχέδιο και να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα, ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία σχεδιαστή.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τον ίδιο τον εξαερισμό

Το πιο σημαντικό πράγμα για την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού είναι η εγκατάσταση αεραγωγών. Οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, μέταλλα και πολυμερή υλικά. Από το σχεδιασμό, είναι δύο τύπων:

Ενσωματωμένο (με άλλα λόγια - άξονες εξαερισμού). Εγκαθίστανται μέσα στους τοίχους κατά τη φάση κατασκευής.

Εξωτερικά. Αυτά είναι αιωρούμενα ή συνημμένα κιβώτια που είναι τοποθετημένα σε τοίχο ή κάτω από την οροφή. Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται συχνότερα από τις ενσωματωμένες.

Συνήθως, για ένα οικιστικό ξύλινο σπίτι που συνιστάται να αγοράσει πλαστικούς σωλήνες κυκλικής διατομής με διάμετρο 15-25 εκ. Είναι βολικό στην εγκατάσταση, ο αέρας κινείται γρήγορα πάνω τους. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αγωγού, τόσο περισσότερος αέρας θα περάσει.

Στο εσωτερικό τους, οι αεραγωγοί πρέπει να είναι ομαλοί, έτσι ώστε η ροή του αέρα να είναι ανεμπόδιστη και να μην συλλέγεται σκόνη στους τοίχους. Δεν πρέπει να υπάρχει στένωση στις αρθρώσεις, αλλά αν δεν μπορούν να αποφευχθούν, τότε τα κάνετε ομαλά. Συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές και περιστροφές στους αεραγωγούς - εξαρτάται από αυτό η δύναμη έλξης.

Τα κανάλια εισόδου πρέπει να καλύπτονται με διακοσμητικά σχάρες.

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε για τη μόνωση του θορύβου του συστήματος - είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, αφρώδες πολυαιθυλένιο ή fiberglass. Το συνιστώμενο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 30 dB.

Εάν χρειάζεστε μόνο μια κουκούλα, εγκαταστήστε έναν αεραγωγό. Εάν θέλετε ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, εκτελέστε δύο ανεξάρτητους αεραγωγούς: ο ένας θα δεχθεί καθαρό αέρα και ο άλλος θα αφήσει τον χρησιμοποιημένο αέρα. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ατομικό αγωγό.

Προσέχετε κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού ώστε να μην καταστρέψετε την καλωδίωση, τους σωλήνες θέρμανσης και την παροχή νερού.

Βήμα 3: Δοκιμάστε το σύστημα

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα σε ένα ξύλινο σπίτι, υπάρχει ένα ανεμόμετρο. Αυτό είναι ένα όργανο που μετρά την ταχύτητα της κίνησης των αερίων. Η τιμή ενός οικιακού ανεμόμετρου αρχίζει στα 1.500 ρούβλια.

Αν θέλετε να κάνετε με αυτοσχέδια μέσα, πάρτε μια χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι χαρτί και το φέρετε στη μάσκα της οπής εξαγωγής. Όταν η κουκούλα στον τοίχο λειτουργεί, ένα φύλλο ή χαρτοπετσέτα θα τραβηχτεί στο στόμα του καναλιού.

Μην ελέγχετε την απόδοση των αγωγών εξαερισμού με ταιριάζει, κερί ή αναπτήρα - υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όταν χειρίζεστε τον εξοπλισμό, προσέξτε εάν υπάρχει υγρασία στα παράθυρα, μούχλα ή υγρασία στους τοίχους. Εκτελέστε τακτική συντήρηση του συστήματος.

Τώρα ας μιλήσουμε για τους τύπους εξαερισμού.

Παθητικός (φυσικός) αερισμός σε ξύλινο σπίτι

Αυτός ο τύπος εξαερισμού σημαίνει ότι ο αέρας μετακινείται από το δρόμο προς το σπίτι με φυσικό τρόπο. Η εισροή πραγματοποιείται μέσω ανοιχτών παραθύρων ή θυρών και αγωγών εκροής. Η κίνηση του αέρα επηρεάζεται από τις φυσικές συνθήκες:

 • Διαφορά θερμοκρασίας. Ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος από τον ζεστό αέρα, οπότε ο δρόμος κρυώνει, "πετάει" μέσα από το παράθυρο, παραμένει στο δωμάτιο και ο θερμός καυσαερίων ανεβαίνει προς τα επάνω στον αγωγό εξαγωγής.
 • Η διαφορά στην ατμοσφαιρική πίεση. Η πίεση στην επιφάνεια της γης είναι υψηλότερη από ό, τι στην οροφή. Ο αέρας μόλις μετακινείται από τη ζώνη αυξημένης πίεσης στη ζώνη της χαμηλωμένης, επομένως τείνει κατά μήκος του αεραγωγού προς τα πάνω. Όσο πιο ψηλά ρυθμίζουμε το τέλος του αγωγού εξαγωγής, τόσο ισχυρότερη είναι η πτώση πίεσης και τόσο πιο εντατική είναι η ανταλλαγή αέρα.
 • Ταχύτητα ανέμου - αυξάνει τη δύναμη πρόσφυσης.

Για τον παθητικό αερισμό συνιστάται η τοποθέτηση ξεχωριστού αγωγού εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο. Εάν εγκαταστήσετε μόνο ένα κανάλι, τότε υπό την επίδραση του ανάστροφου βυθίσματος, ο εξαγόμενος αέρας με όλες τις δυσάρεστες οσμές μπορεί να επιστρέψει στα δωμάτια.

Είναι επιθυμητό να εξοπλιστούν τα κανάλια με βαλβίδες ή ένα βύσμα - ελέγχουν την ταχύτητα ροής του αέρα.

Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι, χαρακτηριστικά της συσκευής

Οι τοίχοι των κτιρίων από φυσικό ξύλο διατηρούν τις δασικές γεύσεις τους, οι οποίες έχουν ευεργετική επίδραση σε ένα άτομο. Ο αποτελεσματικός αερισμός στο σπίτι της δοκού, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για μια πλήρη ξεκούραση.

Στα παλιά κτίρια από φυσικό ξύλο, οι ροές του αέρα μετακινούνταν από τη θερμότητα που δημιουργούσαν οι φούρνοι. Φυσικός εξαερισμός στο ξύλινο σπίτι δόθηκε λόγω της παρουσίας ρωγμών.

Η ανάγκη για αερισμό σε κτίρια από τις δοκούς

Τα σύγχρονα κτίρια ξύλου διαφέρουν από αυτά που ανεγέρθηκαν νωρίτερα από την απουσία κενών μεταξύ των αρθρώσεων στους τοίχους. Πρώτα απ 'όλα οι κατασκευαστές φροντίζουν για τη διατήρηση της θερμότητας και την πρόληψη των ρευμάτων.

Χρειάζεστε εξαερισμό σε ξύλινο σπίτι; Αυτή η ερώτηση υποβάλλεται συχνά από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων. Χωρίς την εισροή καθαρού αέρα παρατηρείται στασιμότητα των ροών του αέρα στο χώρο της κατοικίας. Τα ξύλινα κτίρια χρειάζονται εξοπλισμό εξαερισμού.

Η επιλογή ενός κατάλληλου συστήματος (αναγκαστικού ή φυσικού τύπου) πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες, αφού γνωρίζουν καλύτερα τις ειδικές συνθήκες διαμονής στο σπίτι τους.

Η συσκευή αερισμού σε ξύλινα σπίτια

Για να εξοπλιστείτε με επιτυχία τον εξαερισμό σε ένα ξύλινο σπίτι μόνος σας, πρέπει να αποκτήσετε τα συνήθη εργαλεία για υδραυλικά και ξυλουργικά. Οι δραστηριότητες εγκατάστασης αποτελούνται από τα εξής στάδια:

 1. Σχεδιασμός.
 2. Διάταξη των αεραγωγών.
 3. Εγκατάσταση αγωγών σύμφωνα με το σχέδιο.
 4. Έλεγχος συστήματος για λειτουργικότητα.
 5. Αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία εντοπίστηκαν.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού

Από την αρχή αρχίζει να αναπτύσσεται το σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι με τα χέρια του. Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών οικοδόμησης και λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των δωματίων.

Διατήρηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις κύριες εγκαταστάσεις:

 • κουζίνα με σόμπα - 70 m3 / ώρα.
 • κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα - 50 m3 / ώρα.
 • μπάνιο - 50 m3 / ώρα.
 • καθιστικό - 30 m3 / ώρα.
 • μπάνιο - 30 m3 / ώρα.
 • βοηθητικό δωμάτιο - 15 m3 / ώρα.

Η ποιοτική εγκατάσταση του εξαερισμού απαιτεί την παρουσία ενός ακριβούς, δικαιολογημένου έργου.

Σε αυτό το στάδιο, απαιτείται η σωστή διάταξη της διάταξης των στοιχείων του συστήματος. Για να εκτελέσετε μια υπεύθυνη εργασία, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή.

Εγκατάσταση εξαερισμού φυσικού τύπου

Με τον φυσικό εξαερισμό, οι θερμότερες μάζες ανεβαίνουν προς τα πάνω μέσα από ειδικά κανάλια που βρίσκονται κάθετα. Πώς να κάνετε τον εαυτό σας αερισμό; Ο εξοπλισμός του συστήματος φυσικής δράσης είναι το φθηνότερο, αλλά αποτελεσματικό έργο, το οποίο είναι εύκολο να εκτελεστεί μόνοι σας.

Το συγκρότημα έργων αρχίζει με τις εγκαταστάσεις του υπογείου, καθώς υπάρχει μια εισροή φρέσκου εξωτερικού αέρα.

Για να εξασφαλιστεί καλύτερο ρεύμα, παρέχεται φρέσκος αέρας από τη βόρεια πλευρά. Η είσοδος στο κανάλι τροφοδοσίας γίνεται στο επίπεδο του δαπέδου του υπογείου.

Η συσκευή των καναλιών εξαγωγής

Πλήρης φυσικός αερισμός σε ξύλινο σπίτι με τα χέρια τους μέσα στις εγκαταστάσεις παρέχεται από τις υποδοχές που έχουν απομείνει ειδικά κάτω από τις εσωτερικές πόρτες, ίση με 1,5-2 cm ή με την εγκατάσταση πινάκων αερισμού πόρτας. Ζεστός αέρας αποστέλλεται αυθαίρετα στους αγωγούς εξαγωγής. Σε κάθε δωμάτιο στην οροφή απαιτείται να εξοπλιστεί η είσοδος του καναλιού.

Οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει να τοποθετούνται πάνω από την οροφή. Οι αγωγοί αεραγωγών διέλευσης είναι εξοπλισμένοι με ειδικά βύσματα ή βαλβίδες για τη ρύθμιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της αντίστροφης πρόσφυσης παρουσία ισχυρών ριπών ανέμου, ο αερισμός σε ξύλινο σπίτι συνεπάγεται την εγκατάσταση ξεχωριστών αγωγών εξαερισμού για κάθε δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τα δικά του κανάλια, έτσι ώστε δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν στα σπίτια. Ο οικιστικός όροφος Mansard είναι εξοπλισμένος με τα ίδια κανάλια για έναν πλήρη αερισμό. Οι πισίνες που δεν προορίζονται για κατοίκηση αερίζονται μέσω των οπών που είναι κατασκευασμένες στην οροφή.

Η δύναμη πρόσφυσης στο σύστημα εξαερισμού ενός ξύλινου σπιτιού

Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι και η έλξη του εξαρτάται όχι μόνο από τον άνεμο αλλά και από άλλους παράγοντες:

 1. Σωλήνας εξαερισμού εξόδου πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής.
 2. Η διατομή του εσωτερικού μέρους του καναλιού.
 3. Ο αριθμός των στροφών και των στροφών.
 4. Ποιότητα του συστήματος θερμομόνωσης.

Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τον ελάχιστο αριθμό εμποδίων με τη μορφή: τραχύτητας, στροφές, συστολές κλπ.

Σε μια καυτή περίοδο σε μια κούτσουρο, η τιμή της δύναμης πρόσφυσης προσεγγίζει το μηδέν λόγω μιας ελαφρά διαφοράς θερμοκρασίας στα κατώτερα και ανώτερα στρώματα του αεραγωγού. Σε τέτοιες συνθήκες, η καλύτερη λύση για τον αερισμό του δωματίου θα είναι η χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού ή απλά το άνοιγμα των παραθύρων.

Υλικά για τους άξονες εξαερισμού

Τα μικρά ξύλινα σπίτια δεν χρειάζονται φινίρισμα από τούβλα επειδή η επιφάνεια του εσωτερικού καναλιού θα έχει περιττή τραχύτητα, όπου η σκόνη αρχίζει να συσσωρεύεται. Σε μια ιδιωτική κατοικία με μικρές διαστάσεις συνιστάται η χρήση μπλοκ από κανάλια από λείο μέταλλο ή πλαστικό.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Με τη φυσική κίνηση του αέρα, η εσωτερική ατμόσφαιρα του δωματίου δεν έχει πάντα χρόνο για ανανέωση. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο εξαερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι.

Η κουκούλα στο ξύλινο σπίτι θα βελτιωθεί εάν εγκαταστήσετε αυτή τη συσκευή πριν μπείτε στον αγωγό εξαγωγής στο δωμάτιο όπου θα πρέπει να αυξήσετε την τιμή του αέρα (μπάνιο, κουζίνα).

Απαιτήσεις ανεμιστήρων:

 1. Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού για εύκολη εγκατάσταση
 2. Η ισχύς της συσκευής πρέπει να επαρκεί για να εξασφαλίσει αποτελεσματικό αερισμό

Εάν υπάρχει έλλειψη ισχύος ανεμιστήρα, έχει εγκατασταθεί μια πρόσθετη συσκευή άντλησης πίεσης.

Ο συνδυασμός εξαναγκασμένων εκχυλισμάτων διαφόρων δωματίων σε έναν αεραγωγό δεν συνιστάται για τους ίδιους λόγους όπως για τον φυσικό εξαερισμό.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε καμπίνες ντους

Για να βελτιωθεί η κίνηση των αέριων μαζών στο μπάνιο ή στο ντους, οι πόρτες είναι κρεμασμένες με χαμηλότερη απόσταση περίπου πέντε εκατοστών, και για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείται και εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ο εξαερισμός του ντους στο ξύλινο σπίτι είναι εγκατεστημένο τόσο πάνω από την οροφή όσο και στην ύπαιθρο. Αν το δωμάτιο αερίζεται απευθείας, το σύστημα ανάβει αφού το άτομο αποχωρήσει από το περίπτερο για να αποφύγει να κρυώσει.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ξύλινο σπίτι

Για να ενισχυθεί η κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, χρησιμοποιείται ενισχυμένος εξαερισμός. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος, πραγματοποιείται η πιο αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια τόσο στην κατοικημένη περιοχή, στα υπόγεια όσο και στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός Pribochnaya στο ξυλουργείο εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • πρόσληψη εξωτερικού αέρα.
 • απομάκρυνση σκόνης με φιλτράρισμα αέρα.
 • θέρμανση των εισερχόμενων αέριων μαζών.
 • απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις.

Ανεμιστήρας αερισμού τροφοδοσίας

Το δίκτυο εμπορίας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού εξαερισμού για σπίτια από φυσικό ξύλο. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τους ειδικούς πριν αγοράσετε τον εξαερισμό.

Ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Ανεμιστήρας, ενσωματωμένος στο κανάλι.
 2. Ηλεκτρική θερμάστρα για θέρμανση κρύου αέρα χειμώνα.
 3. Συσκευή για την υγρασία των ρευμάτων ξηρού αέρα.
 4. Ανεμιστήρας αποσβεστήρα κραδασμών.
 5. Ένα σύνολο φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα.

Το σύγχρονο σύστημα εξαερισμού στο ξύλινο σπίτι είναι εξοπλισμένο με αυτόματο εξοπλισμό για εύκολη παρακολούθηση και έλεγχο.

Θέση του εξοπλισμού διανομής

Η αττική αίθουσα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ο πλέον προτιμώμενος χώρος για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιβλαβείς επιδράσεις των δονήσεων στις ενδοεπιπεδικές επικαλύψεις, οι μονάδες εργασίας τοποθετούνται σε ειδικές χαμηλές βάσεις. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι αεραγωγοί στερεώνονται κάτω από την οροφή και μέσα στα δάπεδα.

Έλεγχος της απόδοσης του συστήματος

Κάθε ξύλινο σπίτι, λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων του χρησιμοποιούμενου δομικού υλικού, υποχρεώνει προσεκτικά να προσεγγίσει την ποιότητα της διαρρύθμισης οποιωνδήποτε συστημάτων εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών και γραφείων. Ανεξάρτητα από τον τύπο αερισμού που είναι εγκατεστημένο στο κούτσουρο, η λειτουργία του πρέπει να είναι αποτελεσματική.

Ο καθορισμένος ποιοτικός έλεγχος του συστήματος πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής - ανεμόμετρου. Ο εξαερισμός του ξύλινου σπιτιού μπορεί επίσης να ελεγχθεί με τη βοήθεια αυτοσχέδιων οικιακών συσκευών. Η χαρτοπετσέτα, που οδηγείται στην τρύπα εξάτμισης κάτω από την οροφή, πρέπει να βυθιστεί στην σχάρα.

Η συσκευή αερισμού σε ξύλινο σπίτι δεν είναι μια δύσκολη άσκηση. Το πιο υπεύθυνο και δύσκολο στάδιο είναι ο σχεδιασμός του συστήματος και ο υπολογισμός των απαραίτητων στοιχείων. Συνιστάται η εκτέλεση των εργασιών αυτών με τη βοήθεια ειδικών.