Ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κτιρίων καθιστούν δυνατή την παροχή άνετων συνθηκών διαβίωσης με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Επιτυγχάνεται με τη χρήση νέων δομικών υλικών και πλαστικών παραθύρων. Ιδιαίτερα επιτυχημένες όσον αφορά τη στεγανότητα είναι τα σπίτια που κατασκευάστηκαν από την καναδική τεχνολογία. Αλλά η αυξημένη θερμομόνωση έχει την αντίθετη πλευρά - ο αερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP είναι απαραίτητος (στην πραγματικότητα, απαιτείται εξαερισμός σε οποιοδήποτε σπίτι, που συνήθως ξεχνάμε γι 'αυτό).

Οι αντίπαλοι της κατασκευής πλαισίου υποστηρίζουν ότι σε τέτοια σπίτια ο ανεπαρκής αερισμός. Αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή Οι κατασκευαστές σπιτιών από τα πάνελ SIP παρέχουν καλωδίωση μηχανολογικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού. Σε τέτοιες κατοικίες αρκεί να υπάρχουν κανονικά κανάλια φυσικού αερισμού, τα οποία συμπληρώνονται με εξαναγκασμένο εξαερισμό σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνια και κουζίνα).

Οι υπηρεσίες μας

 1. Θα υπολογίσουμε το σύστημα εξαερισμού, ειδικά για το σπίτι σας - μια ατομική προσέγγιση για κάθε πελάτη.
 2. Εγκαταστήστε το σύστημα εξαερισμού - σε προσιτή τιμή.

Ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, την εποχικότητα της χρήσης του σπιτιού, τις αρχές της θέρμανσης του, οι ειδικοί μας θα προσφέρουν διαφορετικές επιλογές για τον αερισμό του. Θα αναλάβουμε ολόκληρο το συγκρότημα έργων "με βάση το κλειδί στο χέρι".

Γιατί είναι απαραίτητο ο εξαερισμός στο σπίτι;

Το σπίτι είναι τόπος μόνιμης διαμονής των ανθρώπων. Δεδομένου ότι αναπνέουμε, αναπνέοντας διοξείδιο του άνθρακα και καταναλώνουμε οξυγόνο, υπάρχει σταθερή ατμοσφαιρική ρύπανση στα δωμάτια, η οποία πρέπει να αντικατασταθεί από καθαρό αέρα. Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση των νοικοκυριών συμβαίνει για τους εξής λόγους:

 • Το σταθερό μαγείρεμα οδηγεί σε εξάτμιση.
 • υπάρχει καύση οξυγόνου κατά την εργασία των ηλεκτρικών συσκευών, τζάκι ή εστία αερίου.
 • η ατμοσφαιρική ρύπανση οφείλεται σε χημικές αναθυμιάσεις που εκπέμπονται από τα απορρυπαντικά, τα αρώματα, τα πιστόλια ψεκασμού κ.λπ.
 • σχηματίζεται σκόνη.
 • τα μαλλιά των ζώων;
 • μικροοργανισμοί, συνεχώς παρόντες στο σπίτι, ειδικά κατά τη διάρκεια της ασθένειας του νοικοκυριού.

Μόνο αυτοί οι λόγοι που επηρεάζουν το μικροκλίμα στο σπίτι είναι αρκετοί για να ενημερώνουν συνεχώς τον αέρα και υπάρχουν πολλοί άλλοι τέτοιοι παράγοντες στην πραγματικότητα.

Ο θόρυβος του παραθύρου είναι ένα από τα προβλήματα του ανεπαρκούς εξαερισμού

Ως εκ τούτου, ο αερισμός ενός κτιρίου κατοικιών από τους πίνακες SIP είναι τόσο σημαντικό για τη διατήρηση των άνετων συνθηκών διαβίωσης σε αυτό. Η επιλογή των διαφόρων επιλογών για τον αερισμό στο σπίτι επηρεάζεται από παράγοντες όπως η αεροστεγανότητα του σπιτιού, η θέρμανση του, η εποχικότητα της χρήσης και, τέλος, οι επιθυμίες του πελάτη.

Τύποι εξαερισμού:

Φυσικός εξαερισμός

Ο αέρας σε αυτή την περίπτωση ανανεώνεται φυσικά, διεισδύει σε παράθυρα, πόρτες, σχάρες εξαερισμού. Στο "καναδικό" σπίτι, ο φυσικός εξαερισμός θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα αν οι τοίχοι και τα πλαστικά παράθυρα είναι εξοπλισμένα με ειδικές βαλβίδες παροχής.

Το σχέδιο λειτουργίας των βαλβίδων εισαγωγής σε πλαστικά παράθυρα

Εάν είναι παρόντες, δεν χρειάζεται να ανοίγουν τα παράθυρα, καθώς επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει ελεύθερα στο δωμάτιο. Τοποθετούνται σε τοίχο, κάτω από ένα περβάζι παραθύρου ή απευθείας στο πλαίσιο ενός παραθύρου. Το χειμώνα, το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι η εγκατάσταση της βαλβίδας κάτω από το περβάζι. Λόγω της γρήγορης θέρμανσης από το ψυγείο, ο καθαρός αέρας αρχίζει να κυκλοφορεί εντατικά στο δωμάτιο.

Οι γρίλιες εξαερισμού για φυσικό εξαερισμό τοποθετούνται στις εξόδους του στην κουζίνα και στα μπάνια του κτιρίου. Για να είναι επαρκής η κυκλοφορία του αέρα, με φυσικό αερισμό, οι αεραγωγοί πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 5 μέτρα πάνω από τα σημεία εξόδου. Παρόλα αυτά, ακόμη και το καλύτερο φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα σπίτι που κατασκευάζεται από πάνελ SIP μπορεί να μην είναι αρκετό, γι 'αυτό συχνά συνδυάζεται με ένα αναγκαστικό.

Αναγκαστικός (μηχανικός) εξαερισμός

Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο αραιωμένος αέρας να εξαναγκάζεται στις εγκαταστάσεις, ο οποίος γεμίζει με καθαρό αέρα μέσω ειδικών βαλβίδων. Για αυτό, υπάρχει ένας αθόρυβος και οικονομικός εξοπλισμός που λειτουργεί αυτόματα. Η κουκούλα κουζίνας σε ένα τέτοιο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν συνιστάται. Είναι καλύτερα να το καταστήσετε αυτόνομο, έχοντας εξοπλιστεί με ένα φίλτρο απορρόφησης.

Ο εξαερισμός του σπιτιού παρέχεται από τον ανεμιστήρα οροφής.
Ο απορροφητήρας κουζίνας έχει ξεχωριστή έξοδο στην οροφή

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εξαερισμού, ο οποίος απομακρύνει τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις και τον αντικαθιστά με καθαρό αέρα. Μερικές φορές ο αέρας προ-καθαρίζεται και θερμαίνεται.

Σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού

Τύπος αναρρόφησης εξαερισμού

Εκτός από την παροχή φρέσκου αέρα στο σπίτι, ένα τέτοιο σύστημα παρέχει εναλλαγή θερμότητας μεταξύ του εξαντλημένου και του εισαγόμενου αέρα, εξοικονομώντας θερμότητα και ηλεκτρισμό. Η ποσότητα σκόνης και θορύβου μειώνεται, ο όγκος του φρέσκου αέρα αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα. Η μεγαλύτερη επίδραση από τον αναρροφητικό εξαερισμό μπορεί να επιτευχθεί το χειμώνα και το καλοκαίρι σε θερμοκρασίες αιχμής. Το χειμώνα, μειώνει την απώλεια θερμότητας, και στους ζεστούς μήνες παρέχει ένα δροσερό.

Πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα σπίτι με πινακίδες γουλιάς;

Για σήμερα, το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Μετά από όλα, η υπερβολική υγρασία που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του κτιρίου μειώνει την αντίσταση στη θερμότητα των τοίχων και την περίοδο λειτουργίας τους. Ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων, ο σοβάς πέφτει, η βαφή ξεκινά, η ταπετσαρία αφαιρείται. Επιπλέον, αυτό οδηγεί στον σχηματισμό υγρασίας, μύκητα / μούχλα.

Όχι, ακόμη και οι πιο "αναπνευστικοί τοίχοι" δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν πλήρως το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κατάλληλος αερισμός σε χώρους όπου υπάρχει υψηλή υγρασία (στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο, στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα).
Για το σκοπό αυτό, παρέχεται ένα σύστημα εξαερισμού σε σπίτια, ειδικά εκείνα που κατασκευάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Προβλέπεται στο στάδιο σχεδιασμού του σπιτιού και τοποθετείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ή εγκαθίσταται σε ήδη κατασκευασμένες κατοικίες.

Κατοικία πάνελ γουλιάς

Πλαίσια σπιτιών κατασκευασμένα από πάνελ γκάζι

Σήμερα, διάφορα υλικά χρησιμοποιούνται για την αποκόλληση σπιτιών πλαισίων. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα θερμικά μονωμένα πάνελ δομικών χαλύβων ή τα πάνελ SIP.

Στην εμφάνιση μοιάζουν με ένα σάντουιτς - δύο ξύλινες πλάκες με ένα εσωτερικό στρώμα μόνωσης. Τα πλεονεκτήματά τους: ελαφρότητα, αντοχή, οικολογική συμβατότητα, αλλά και θερμική αγωγιμότητα. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, επομένως αυτά τα σπίτια ονομάζονται καναδικά σπίτια.

Τι είδους σύστημα εξαερισμού είναι κατάλληλο για μια κατοικία κατασκευασμένη από φύλλα γκοφρέτας;

Στις περισσότερες από αυτές τις κατοικίες, το σύστημα εξαερισμού βασίζεται σε μια αρχή άμεσης ροής, όταν ο υπερθερμασμένος αέρας από τα δωμάτια εξέρχεται μέσω των αγωγών εξαγωγής. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι ότι το ήμισυ της θερμικής ενέργειας που λαμβάνεται από το σύστημα θέρμανσης αφαιρείται μαζί με τον αέρα εξαγωγής. Αυτή η τεχνολογία καταναλώνει πολύ ενέργεια.

Αλλά εάν ο εσωτερικός χώρος ενός σπιτιού που έχει κατασκευαστεί από πάνελ CIP θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη άνετη θερμοκρασία για ένα άτομο, τότε στο μέλλον το ενεργειακό κόστος χρειάζεται μόνο για την αποκατάσταση της απώλειας θερμότητας. Ως εκ τούτου, με μείωση της απώλειας θερμότητας στο ελάχιστο, είναι δυνατό να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Για τους σκοπούς αυτούς, είναι πιο κατάλληλο να εγκατασταθούν συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Σε σπίτια με αυτοσβήνυτα πάνελ χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες ανάκτησης θερμότητας. Αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, αναμιγνύονται με καθαρό αέρα έξω και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος της περαιτέρω θέρμανσής του.

Κατασκευάζοντας ένα σπίτι με πινακίδες γουλιάς

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας βγαίνει με το αναλωμένο ζεστό νερό, το οποίο μετά τη χρήση πέφτει στο αποχετευτικό δίκτυο. Όπως δείχνει η παγκόσμια εμπειρία, αποκαθιστώντας αυτή τη θερμότητα, είναι δυνατόν να μειώσουμε το κόστος ενέργειας κατά 50%.

Είναι πολύ σημαντικό κατά το σχεδιασμό ενός σπιτιού, του συστήματος εξαερισμού του, το κύριο μέλημα είναι η βελτιστοποίηση της απώλειας θερμότητας και η χρήση υλικών και τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας. Για τα σπίτια που κατασκευάζονται από αυτοεπιπεδούμενα πάνελ, η ιδανική επιλογή είναι το σύστημα εισαγωγής και εξάτμισης του τύπου ανάκτησης, το οποίο εξασφαλίζει αποτελεσματικό αερισμό των χώρων, μειώνοντας παράλληλα το κόστος θέρμανσης.

Η διαμονή σε σπίτια κατασκευασμένα από αυτοφερόμενα πάνελ είναι ζεστή και άνετη, ενώ το κόστος διατήρησης ενός συστήματος θέρμανσης αέρα είναι χαμηλότερο από ό, τι σε παρόμοιες κατασκευές του τούβλου ή ξυλείας.

Εξαερισμός στην αυτοδύναμη κατοικία

Τα σπίτια που κατασκευάζονται από αυτοσυντηρούμενα πλαίσια απαιτούν συνεχή κυκλοφορία του αέρα. Τέτοια κτίρια, κατά κανόνα, δεν έχουν πάνω από ένα όροφο. Επομένως, για τον αερισμό σε σπίτια SIP, χρησιμοποιούνται ακόμη και οι πιο απλές συσκευές. Το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου σε τέτοια κτίρια είναι φυσικό και αναγκαστικό. Σε σπίτια με σύνθετη αρχιτεκτονική, μπορεί κανείς να βρει συνδυασμένο εξαερισμό.

Είδη αερισμού σε σπίτια από πίνακες SIP

Ο εξαερισμός σε ένα σπίτι κατοικίας είναι μια αναγκαιότητα. Σκεφτείτε τη ρύθμισή της πρέπει να βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής του κτιρίου. Σε ένα μη αεριζόμενο σπίτι, η εμφάνιση βακτηρίων και μυκήτων και η αποσύνθεση δομικών μερών και καλωδίωσης είναι πολύ πιθανό.

Ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς ή με ανεπαρκώς αεριζόμενο εξαερισμό μολύνεται από τις ακόλουθες πηγές:

 • κατοικίδια ζώα.
 • το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα και άλλες συσκευές.
 • σκόνες και απορρυπαντικά ·
 • προϊόντα ζωτικής δραστηριότητας των ανθρώπων (διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια του δέρματος, τρίχες κ.λπ.) ·
 • μούχλα και μύκητες.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών των μελών του νοικοκυριού ή στην καταστροφή των ξύλινων τμημάτων του κτιρίου.

Επιλογή κατασκευής

Ο τυπικός αερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της φυσικής κυκλοφορίας. Ο ζεστός αέρας εξατμίζεται μέσα από τις κουκούλες. Ωστόσο, μαζί με τη ρύπανση από το δωμάτιο, η θερμότητα εξαφανίζεται. Αυτά τα συστήματα αυξάνουν το κόστος θέρμανσης και μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητη συμπύκνωση.

Για να διασφαλιστεί ότι οι πόροι θέρμανσης δεν δαπανώνται για θέρμανση, αλλά μόνο για τη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας, ο εξαερισμός χρησιμοποιείται με την επιστροφή της θερμότητας. Ένα τυποποιημένο παράδειγμα τέτοιου σχεδιασμού είναι οι μονάδες θέρμανσης αξιοποίησης. Οι ανεμιστήρες απελευθερώνουν ζεστό αέρα από το σπίτι και μέσα στο εσωτερικό τροφοδοτούν ένα μίγμα ανακυκλωμένου και υπαίθριου αέρα. Η συσκευή σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τη θέρμανση λόγω του ότι ο αέρας που εισάγεται στο δωμάτιο είναι ήδη θερμαινόμενος.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην απώλεια θερμότητας του σπιτιού στο στάδιο της δημιουργίας του έργου. Ο ανεπαρκώς διευθετημένος εξαερισμός μπορεί να αυξάνει κατά καιρούς αυτούς τους δείκτες. Συγκεκριμένα, για τα σπίτια που κατασκευάζονται από αυτοσβεννυόμενα πάνελ, είναι κατάλληλο ένα σύστημα ανάκτησης.

Φυσικά

Ο φυσικός αερισμός είναι το σύστημα των κενών και των ρωγμών που παρέχει το έργο, για μια κανονική εκροή αέρα. Ωστόσο, σε σπίτια από πάνελ SIP, μια τέτοια μέθοδος χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια. Τα κτίρια αυτού του υλικού κατασκευάζονται όσο το δυνατόν πιο στενά, χωρίς τρύπες.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού στις κατοικίες των πάνελ SIP. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικές μηχανικές βαλβίδες για ροή αέρα. Εγκαθίστανται στο στάδιο της κατασκευής τοίχων ή όταν διακοσμούν ένα κτίριο. Οι συσκευές δεν καταστρέφουν την εμφάνιση του κτιρίου. Οι βαλβίδες εξαερισμού είναι αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικοί σωλήνες.

Ο όγκος της ανταλλαγής αέρα που παρέχεται από τον φυσικό εξαερισμό επαρκεί για μονοκατοικίες. Για μεγάλα κτίρια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ή συνδυασμένες μεθόδους. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού στο σπίτι εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του. Για την τοποθέτηση σωλήνων συνιστώνται πλάκες από αμιαντοτσιμέντο, μειώνουν το φορτίο θορύβου.

Αναγκασμένος

Όσον αφορά την ικανότητα, το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ένα από τα καλύτερα. Έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Ωστόσο, το ποιοτικά ρυθμισμένο σύστημα θα διαρκέσει αρκετές δεκαετίες.

Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας που φεύγει από το δάπεδο του κτιρίου να καθαρίζεται και να θερμαίνεται. Είναι πολύ δύσκολο για ένα απροετοίμαστο άτομο να συναρμολογήσει μια τέτοια δομή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών.

Η αρχή της λειτουργίας των δομών αυτών έχει ως εξής:

 1. Η κουκούλα εξάγει τον ανακυκλωμένο αέρα του κτιρίου από το σπίτι. Ο πίσω αέρα κυκλοφορεί μέσω των καναλιών τροφοδοσίας.
 2. Με την απελευθέρωση μολυσμένου αέρα, το κλίμα του δωματίου αντικαθίσταται από μια ισοδύναμη ποσότητα καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Εισέρχεται στο κτίριο μέσω σταθερής κυκλοφορίας.
 3. Λόγω της θερμοκρασίας των αέριων μαζών που εκπέμπονται προς τα έξω, τα φρέσκα αυτά θερμαίνονται και εισέρχονται ήδη ζεστά. Εκτός από την ατμόσφαιρα του δωματίου, τα δομικά μέρη του κτιρίου θερμαίνονται επίσης. Έτσι, η απώλεια θερμότητας του κτιρίου μειώνεται σημαντικά.

Η πολυπλοκότητα της κατασκευής του συστήματος είναι ότι αν υπολογίσετε το ύψος ή τον όγκο των βαλβίδων εξαγωγής - το δωμάτιο θα κρυώσει γρήγορα.

Μικτή

Το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού παρέχει σταθερή ανταλλαγή αέρα, χωρίς υψηλό κόστος ενέργειας (σε αντίθεση με το καταναγκαστικό). Η δομή αντιπροσωπεύεται από αγωγούς εξαερισμού. Η διατομή τους εξαρτάται από τις παραμέτρους του σπιτιού. Είναι πρότυπο να έχετε 8 κανάλια για κάθε 200 m 2. Όσο μικρότερο είναι το κτίριο, τόσο λιγότερα κανάλια απαιτούνται. Για την τοποθέτησή τους χρησιμοποιούνται σωλήνες από πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο. Από αυτά, σχηματίζεται ένα σύστημα πολλαπλών επιπέδων, ως συλλέκτης. Ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας είναι ήδη εγκατεστημένος σε αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι το κτίριο, τόσο υψηλότερη είναι η ισχύς της εγκατάστασης.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές, χρησιμοποιούνται επίσης μηχανικές εγκαταστάσεις, δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια, αλλά έχουν λιγότερη ενέργεια. Αυτόματη είναι πιο βολικό, επειδή η εργασία τους ρυθμίζεται από την κατάσταση του αέρα στο δωμάτιο. Εάν αυξηθεί η υγρασία, ενεργοποιείται η κυκλοφορία. Εκτός από αυτή την τροποποίηση, υπάρχουν συσκευές με συσκευές υπέρυθρης ακτινοβολίας, αλλά είναι πολύ πιο ακριβές από τον απλούστερο ηλεκτρονικό εξαερισμό.

Κίνδυνος ακατάλληλου συστήματος εξαερισμού

Πολύ συχνά είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί κάθε εξαερισμός, αν έχουν πραγματοποιηθεί σοβαρές ατέλειες στην εγκατάστασή του. Χρειάζονται πολλοί πόροι και χρόνος. Το ίδιο ισχύει και για τον καθαρισμό των σωλήνων εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικές μονάδες καθαρισμού υψηλής ισχύος.

Σε σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό, εμφανίζεται μούχλα. Αυτό δείχνει χαμηλή χωρητικότητα συστήματος ή μόλυνση όλων των σωλήνων. Επίσης, η αυξημένη υγρασία στο σπίτι μπορεί να προκληθεί από την απουσία ή τη διακοπή της λειτουργίας του στρώματος φραγμού ατμού. Αυτό αποδεικνύεται από την εμφάνιση συμπύκνωσης στα παράθυρα και στους τοίχους, κάτω από την οροφή. Για την αποφυγή τέτοιων συνεπειών είναι δυνατή λόγω της σωστής συσκευής εξαερισμού. Αυτό απαιτεί να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες.

Εάν θέλετε να οργανώσετε τον αερισμό στο σπίτι με τα χέρια σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δείτε την λεπτομερή διδακτική οδηγία με τα σχόλια των επαγγελματιών:

Ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού από τους πίνακες CIP είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τον εξαερισμό. Ο πίνακας SIP είναι ένα σύγχρονο οικοδομικό υλικό με υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος. Οι κατασκευαστές αυτών των εγκαταστάσεων προσφέρουν στους καταναλωτές έτοιμες λύσεις με ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού. Τέτοια σχέδια είναι εγγυημένα για 5-10 χρόνια.

Η διαπερατότητα αέρα ενός σωστά κατασκευασμένου σπιτιού από τα πάνελ SIP είναι πολύ μικρότερη από άλλους τύπους κτιρίων, επομένως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του αερισμού του σπιτιού από τα πάνελ CIP

Ο αέρας του σπιτιού από τους πίνακες CIP είναι μόνιμα μολυσμένος για λόγους όπως:

 • εξάτμιση από το μαγείρεμα.
 • καύση οξυγόνου από μονάδες θέρμανσης.
 • σκόνη.
 • μικροβίων ·
 • μαλλί οικιακών ζώων.

Ο εξαερισμός του σπιτιού από το SIP παρέχει την εγκατάσταση στάνταρ κουκούλας. Οι ειδικοί συστήνουν ότι όταν το συμπύκνωμα σχηματίζεται στις πόρτες εισόδου, τοποθετήστε το 2ο φύλλο πόρτας από το δέντρο. Διαφορετικά, ένας προθάλαμος είναι χτισμένος σε έκταση 1.5-2 τ.μ.

Προηγουμένως, οι μάζες του αέρα εισήλθαν στο δωμάτιο μέσα από ανεπαρκώς κλειστά παράθυρα. Εάν το σπίτι ήταν κατασκευασμένο από πηλό, τότε μια ειδική τρύπα έγινε κάτω από το ανώτατο όριο, η οποία παρείχε μια τακτική εισροή αέριων μαζών. Μεγάλη σημασία είχε η καμινάδα.

Όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα σπίτι, λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το εργοστασιακό υλικό κατασκευάζεται χωρίς αυλό και είναι καλά τοποθετημένο μεταξύ τους.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, τότε οι τοίχοι του είναι εφοδιασμένοι με ελάχιστο εξαερισμό. Τα σύγχρονα πάνελ αποκλείουν την πιθανότητα ελάχιστης ανεξέλεγκτης ροής αέριων μαζών.

Βασικές μέθοδοι εξαερισμού

Σχέδιο της συσκευής μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας για το σπίτι από τα πάνελ SIP.

Το επάνω στρώμα του σπιτιού παρουσιάζεται με τη μορφή ενός υλικού επένδυσης, το οποίο προστατεύει τον εσωτερικό χώρο από τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θερμότητα μέσα στο κτίριο. Ο εξαερισμός σε κάθε σπίτι είναι οργανωμένος σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Εκτελούνται προκαταρκτικοί υπολογισμοί.

Οι ειδικοί συστήνουν να εξοπλίσει τα κουφώματα και τους τοίχους του σπιτιού με κανάλια τροφοδοσίας. Οι εργασίες εγκατάστασης πρέπει να πραγματοποιούνται κατά την εγκατάσταση του πλαισίου και των τοίχων του παραθύρου. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει τη διείσδυση του αέρα μόνο μέσα στο σπίτι. Για να αφαιρέσετε το χρησιμοποιημένο οξυγόνο από το κτίριο, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε ένα ειδικό σύστημα και να τοποθετήσετε θαλάμους εξαερισμού με μικρούς ανεμιστήρες. Τα μεταλλεία οδηγούν στο μπάνιο και ένα ντουλάπι.

Για να εξασφαλιστεί ο καλός εξαερισμός της περιοχής κατοικίας των 200 τετραγωνικών μέτρων. m πρέπει να κάνουμε 7 από αυτά τα ορυχεία. Για να μην κάνετε 7 τρύπες στην οροφή του κτιρίου, συνιστάται να συνδυάσετε τα κανάλια σε έναν άξονα, συνδέοντας το σύστημα στον πρώτο ισχυρό ανεμιστήρα. Το μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας έγκειται στην απομάκρυνση του επεξεργασμένου αέρα και της θερμότητας από το σπίτι.

Η πιο πρακτική μέθοδος για τον εξοπλισμό του εξαερισμού είναι η ανάκτηση θερμότητας. Αυτή η τεχνολογία μειώνει την απώλεια θερμότητας στο ελάχιστο, εξασφαλίζοντας μια σταθερή ροή αέριων μαζών στο κτίριο. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες συστήνουν να εγκατασταθούν στα σπίτια των αυτοσυντηρούμενων πλαισίων οι εξαναγκασμένοι ανεμιστήρες που έχουν σχεδιαστεί για να εκκενώνουν τον χρησιμοποιούμενο αέρα προς τα έξω, να συλλέγουν και να επιστρέφουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Τέτοιες μονάδες θερμαίνουν τον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου, εμποδίζοντας την ψύξη του δωματίου και εξοικονομώντας σημαντικά χρήματα για θέρμανση.

Εξαερισμός στο σπίτι CIP

Ένα σύστημα που αερίζεται τον αέρα σε ένα δωμάτιο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απλώς μια αναγκαιότητα. Μετά από όλα, το συσσωρευμένο πλεόνασμα υγρασίας μειώνει τη θερμική αντίσταση, ως αποτέλεσμα της συλλογής συμπυκνωμάτων. Από αυτό, τα τελειωτικά υλικά επιδεινώνονται, το χρώμα αποκολλάται, η ταπετσαρία είναι στρωματοποιημένη. Το δωμάτιο είναι δυσάρεστες μυρωδιές της υγρασίας, υπάρχει ένας μύκητας, μούχλα.

Φυσικός αερισμός σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από αυτοφερόμενο μονωμένο σύρμα

Αυτός ο εξαερισμός, ο οποίος διεξάγεται χωρίς ειδικό εξοπλισμό, με τη βοήθεια της ανεμπόδιστης ανταλλαγής αέρα: εσωτερική και εξωτερική λόγω διαφορετικών θερμοκρασιών. Το σπίτι αερίζεται με μια απλή μέθοδο, ανοίγοντας παράθυρα ή πόρτες.

Απαιτήσεις για φυσικό εξαερισμό:

 • Παροχή συνεχούς ανταλλαγής αέρα.
 • Παροχή καθαρού αέρα σε όλους τους χώρους.
 • Γρήγορη και ποιοτική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από την τουαλέτα, την κουζίνα και το μπάνιο.
 • Απουσία βυθισμάτων.

Για τη θύρα εξάτμισης, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά ένα μέρος. Ο εισερχόμενος αέρας πρέπει να μπορεί να ζεσταθεί, ώστε να μην προκαλεί δυσφορία στους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι.

Τεχνητός αερισμός με τα χέρια του σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από αυτοφερόμενα πάνελ

Όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός, χρησιμοποιήστε ένα μηχανικό, το σχεδιασμό του οποίου περιλαμβάνει ανεμιστήρες, θερμαντήρες, διάφορα φίλτρα. Το σύστημα δεν εξαρτάται από το κλίμα και εμπλουτίζει τα δωμάτια με ένα υγιές μικροκλίμα. Το έργο είναι ότι ο αέρας αποβάλλεται από το δωμάτιο, ο οποίος αναμιγνύεται με καθαρό αέρα από το δρόμο και στη συνέχεια επανέρχεται. Αυτή η επιλογή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε με μια τέτοια ανταλλαγή η θερμοκρασία να μην αλλάζει καθόλου και η εξωτερική ροή αέρα να είναι η ίδια με την εσωτερική.

Τα σπίτια από πάνελ SIP έχουν μεγάλη ανάγκη για υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα, διότι αν δεν το έχετε, μπορείτε να αισθανθείτε την υγρασία, τα παράθυρα θα ομίξουν μέσα, ειδικά το χειμώνα. Μετά από όλα, ένα από τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού κατασκευής φινιρίσματος είναι η κακή αεροστεγανότητα. Μπορείτε να πείτε ότι το κτίριο είναι σαν τύμπανο, οπότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε συσκευές που διαθέτουν ηχομονωμένο περίβλημα.

Δεν υπάρχει ένας τύπος τεχνητού αερισμού. Ο πιο προσπελάσιμος και απλός είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας, η εργασία του οποίου συνίσταται στην απομάκρυνση αέρα από τα δωμάτια μέσω μεμονωμένων καναλιών με την έγχυση ενός νέου ρεύματος. Ένα τέτοιο βήμα μπορεί να είναι επιλεκτικό: εάν είναι δυνατόν ή απαραίτητο, ορισμένες ζώνες πρέπει να απενεργοποιηθούν. Πιο ακριβός είναι ο εξαερισμός που πραγματοποιείται με τη χρήση της ανάκτησης θερμότητας. Αυτή είναι η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας. Ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται από την εκροή. Το μειονέκτημα αυτού του αγωγού είναι η υψηλή τιμή εγκατάστασης και λειτουργίας. Τα σπίτια του SIR είναι ζεστά, επομένως αυτός ο τύπος είναι πλεονασματικός και οικονομικά αδικαιολόγητος.

Εγκατάσταση, το σχέδιο λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού

Συνήθως, η εγκατάσταση των αξόνων εξαερισμού πραγματοποιείται στο στάδιο της εγκατάστασης μηχανολογικών δικτύων. Για να εκτελέσετε αυτήν την εργασία, χρειάζεστε ένα επιπλέον κανάλι. Μετά από όλα, η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο πρέπει να αερίζεται. Ο καθαρός αέρας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς, θα ωφελήσει όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και το ίδιο το κτίριο.

Για να εκτελέσετε μόνοι σας την εγκατάσταση, απαιτείται καλή κυκλοφορία αέρα. Είναι καλύτερο να ρυθμίσετε την εισροή βαλβίδων τοίχου, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν πίσω από τις δομές θέρμανσης. Πρέπει να αγοράζονται με ρυθμό μιας βαλβίδας ανά δωμάτιο. Σε υψόμετρο 0,5 μ. Από την επένδυση δαπέδου, ανοίγεται μια τρύπα του σωστού μεγέθους και έπειτα εισάγεται ένα πτερύγιο και το κενό που σχηματίζεται σφραγίζεται με αφρό κατασκευής. Η εσωτερική πλευρά πρέπει να συναρμολογηθεί σύμφωνα με ειδικό σχέδιο, το οποίο επισυνάπτεται από τον κατασκευαστή.

Η ανταλλαγή καυσαερίων είναι εξοπλισμένη με μια τρύπα, η οποία εκτελείται στα δάπεδα του μπάνιου και της κουζίνας. Τοποθετημένοι αεραγωγοί από PVC, με αντίστοιχη διάμετρο. Στην είσοδο της κουκούλας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές μάσκες, και στην έξοδο, προστατευτικές ομπρέλες.

Ο εξαερισμός του σπιτιού από τα πάνελ SIP πρέπει να ρυθμίζεται από συγκεκριμένη κανονιστική τεκμηρίωση. Υπάρχει ένα σύνολο κανόνων που δείχνουν συγκεκριμένα πώς να οργανώσουν τέτοια συστήματα σε μια κατοικία, και ποιοι είναι οι τρόποι.

Διάταξη αερισμού στο σπίτι από τα πάνελ SIP: φυσικό, αναγκαστικό και συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού, δυσλειτουργίες και τρόποι εξάλειψής τους

Σε κάθε σπίτι που αποτελείται από πάνελ SIP, πρέπει να παρέχεται ποιοτικός αερισμός. Δεδομένου ότι αυτές οι δομές είναι ελαφριά κατασκευή, που είναι κατάλληλο ακόμα και το πιο απλό σύστημα αερισμού του αέρα, εκτός από τις περιπτώσεις όπου το σπίτι έχει περισσότερους από έναν όροφο (για SIP-σπίτια είναι σπάνια, από τον τρόπο). Ο εξαερισμός στο σκελετό μπορεί να είναι φυσικός, αναγκασμένος και συνδυασμένος. Το κάνετε μόνοι σας δεν είναι τόσο δύσκολο. Αυτό το άρθρο θα εξεταστεί λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Επιλογές εξαερισμού του σπιτιού από τα πάνελ SIP

Από τεχνική άποψη; Τα συστήματα εξαερισμού σε σπίτια SIP ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • σκοπό ·
 • τύπος διεγέρτη αέρα,
 • τρόπο κυκλοφορίας του αέρα.

Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν τον εαυτό τους: είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP εν γένει, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι κατασκευασμένοι χρησιμοποιώντας αεριζόμενη τεχνολογία πρόσοψης; Εάν το σπίτι έχει προγραμματιστεί καθ 'όλη τη διάρκεια της κατοικίας, τότε χωρίς εξαερισμό δεν μπορεί να κάνει.

Το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι από τους πίνακες SIP

Η επικάλυψη του κτιρίου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον φυσικό αερισμό, αν και το τελευταίο έχει σημαντικά μειονεκτήματα. Ναι, και η καλωδίωση απουσία αυτού θα καταστεί πολύ γρήγορα ακατάλληλη, η οποία ως αποτέλεσμα μπορεί γενικά να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατασκευή σπιτιών από τα πάνελ SIP χρησιμοποιεί την τεχνολογία αεριζόμενων προσόψεων.

Γιατί χρειαζόμαστε εξαερισμό; Κατ 'αρχάς, ο αέρας μέσα στο σπίτι CIP είναι μολυσμένος συνεχώς, το πρόσωπο, όπως είναι γνωστό, εισπνέει οξυγόνο και εκπνέει δεν είναι ένα τέτοιο αβλαβές διοξείδιο του άνθρακα.

Παράδειγμα αερισμού για το σπίτι από τα πάνελ SIP

Δεύτερον, υπάρχουν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση σε σπίτια πλαισίων:

 • εξάτμιση από την κουζίνα κατά το μαγείρεμα.
 • η εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα, πάλι, όταν χρησιμοποιείτε μια κουζίνα?
 • η παρουσία στο σπίτι διαφόρων χημικών αντιδραστηρίων (όπως οι οικιακές χημικές ουσίες) ·
 • την παρουσία κατοικίδιων ζώων στο σπίτι.
 • δραστηριότητα των επιβλαβών μικροοργανισμών, μύκητες, μούχλα.
 • ζώντας σε ένα μικρό δωμάτιο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, εάν υπάρχουν τέτοιοι παράγοντες, τότε δεν θα είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε μόνο μια αεριζόμενη πρόσοψη, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί, μεταξύ άλλων και μέσω ενδοεπιπεδικών επικαλύψεων.

Παρεμπιπτόντως, οι παράγοντες που απαριθμούνται παραπάνω είναι ιδιαιτέρως γνωστοί όχι μόνο σε σπίτια από πάνελ SIP, αλλά και σε όλες τις προκατασκευασμένες κατασκευές. Ας εξετάσουμε τους κύριους τύπους εξαερισμού τέτοιων κατασκευών.

Σχέδιο λειτουργίας του εκχυλίσματος και εξαερισμού εισόδου

Φυσικά

Όταν χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός, ο αέρας πρέπει να διεισδύσει στο σπίτι από τα πάνελ SIP μέσω της διαρροής των παραθύρων, των θυρών, των εσωτερικών επικαλύψεων. Ωστόσο, ο ίδιος ο σχεδιασμός του SIP-house έχει σημαντικά μειονεκτήματα: η ίδια η κατασκευή μιας τέτοιας δομής δεν υπονοεί καθόλου την παρουσία οποιωνδήποτε σχισμών, διαφράγματος και άλλων.

Τα ενδιάμεσα δάπεδα πρέπει επίσης να απομονώνονται αξιόπιστα από εξωτερικές κλιματικές επιδράσεις. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Όλα είναι εξαιρετικά απλά: πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές βαλβίδες τροφοδοσίας. Αυτές είναι εξαιρετικά απλές και φθηνές συσκευές.

Μπορούν αμέσως να τοποθετηθούν απευθείας στο πλαίσιο του σπιτιού (αμέσως κατά τη διάρκεια της κατασκευής), είναι εντελώς αόρατα, δεν χαλάσει την εμφάνιση του κτιρίου.

Για την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας στο πλαίσιο του SIP-house και της οροφής χρησιμοποιούνται σωλήνες δύο τύπων:

 1. συμβατικό πλαστικό.
 2. τσιμέντο αμιάντου.

Το σχήμα του αυτόνομου συστήματος εξαερισμού

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μεταλλικοί σωλήνες, καθώς θα αυξήσουν σημαντικά το φορτίο θορύβου και επίσης θα μειώσουν σημαντικά τις θερμομονωτικές ιδιότητες των τοίχων και των οροφών. Οι ίδιοι οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία, ανεξάρτητα από το είδος του εξαερισμού που τελικά θα χρησιμοποιηθούν.

Απλά βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση δεν έχει υποστεί ζημιά. Ο φυσικός αερισμός, φυσικά, έχει τα μειονεκτήματά του. Για παράδειγμα, δεν μπορεί a priori να έχει μεγάλη χωρητικότητα, αν και για τα σπίτια SIP δεν είναι τόσο σημαντική. Αλλά είναι εύκολο να το κανονίσετε μόνοι σας.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πλακών αμιάντου-τσιμέντου κατά την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού.

Αναγκασμένος

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού για το σπίτι από τους πίνακες SIP είναι η καλύτερη επιλογή, αν και έχει κάποια μειονεκτήματα. Το σύστημά του είναι πολύ περίπλοκο, αλλά τα προβλήματα με ανεπαρκή εξαερισμό μπορούν να αποφευχθούν εντελώς με τη βοήθειά του.

Ένα παράδειγμα της ρύθμισης του φυσικού αερισμού σε ένα σπίτι από τα πάνελ SIP

Ο αέρας που εισέρχεται στους αγωγούς εξαερισμού της επικάλυψης του κτιρίου θερμαίνεται και διηθείται ταυτόχρονα. Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να συλλεχθεί ανεξάρτητα, αλλά ένα απροετοίμαστο άτομο είναι απίθανο να είναι σε θέση να το κάνει χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Το σχέδιο λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος έχει ως εξής:

 1. Το κύριο μέρος του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ο απορροφητήρας, ο οποίος αντλεί τον ήδη εξαντλημένο αέρα, δημιουργεί απορρίψεις στα καθιστικά. Ο αέρας απορροφάται μέσα στο σπίτι μέσω των παραπάνω περιγραφέντων καναλιών εισαγωγής.
 2. Δεδομένου ότι η εισαγωγή αέρα είναι αναγκασμένη, ο αερισμός στο σκελετό δημιουργεί μια αυξημένη πίεση, εξαιτίας της οποίας ο χρησιμοποιούμενος ("χρησιμοποιημένος") αέρας αποβάλλεται από τα εξωτερικά σπίτια.
 3. Υπάρχει επίσης μια εξαναγκασμένη εκροή - η εισροή αέριων μαζών. Δηλαδή, το σύστημα όταν μετατοπίζει έναν ορισμένο όγκο αέρα από το δωμάτιο παίρνει ταυτόχρονα την ίδια ποσότητα καθαρού αέρα, τροφοδοτώντας το στο εσωτερικό του κτιρίου. Για το λόγο αυτό, το υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού ονομάζεται βέλτιστη επιλογή, ειδικά επειδή εγκαθίσταται επίσης στο εσωτερικό επικάλυψη.
 4. Η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει ταυτόχρονα με την ανάκτηση θερμότητας. Δηλαδή, ο καθαρός αέρας θερμαίνεται από τη θερμότητα των χρησιμοποιούμενων αέριων μαζών, πράγμα που εξοικονομεί σημαντικό κόστος ενέργειας. Ναι, και τα δάπεδα μεταξύ των ορόφων θερμαίνονται, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του συστήματος θέρμανσης όχι τόσο εντατικά.

Μερικές φορές στο σπίτι των πάνελ SIP εγκατασταθεί και συστήματα αποκατάστασης, στο σχήμα - η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος

Συνδυασμένες (μικτές)

Συχνά σε σκελετό σπίτια εγκατασταθεί και συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού (μερικές φορές ονομάζεται μικτή). Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας κυκλοφορία αέρα και ανταλλαγή αέρα, ενώ δεν είναι πολύ έντασης ενέργειας, όπως στην περίπτωση της αναγκαστικής. Ο χρησιμοποιούμενος αέρας εξέρχεται από το σπίτι μέσω αγωγών εξαερισμού.

Με τον τρόπο αυτό, ο αριθμός των καναλιών αυτών και η διατομή τους εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος της δομής, αλλά οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες αναλογίες: για επιφάνεια 180-200 τετραγωνικών μέτρων χρειάζονται περίπου 6-8 κανάλια.

Εάν η περιοχή είναι μικρότερη, τότε τα κανάλια μπορεί να είναι μικρότερα - και αντίστροφα. Όπως προαναφέρθηκε, οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι είτε από αμιαντοτσιμέντο είτε από πλαστικούς σωλήνες (PVC), και οι σωλήνες αποτελούν ένα είδος συλλέκτη για μάζες αέρα.

Η επίδραση του φυσικού αερισμού εξαερισμού σε μια διώροφη κατοικία

Ένας ανεμιστήρας εξάτμισης εγκαθίσταται στον συλλέκτη, η ισχύς του οποίου εξαρτάται άμεσα και θα εξαρτάται από την ισχύ ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Οι ίδιοι οι ανεμιστήρες μπορούν να είναι μηχανικοί και μπορούν - και πλήρως αυτόματοι.

Είναι καλύτερα να προτιμούν την αυτόματη, καθώς ενεργοποιούνται από τους αισθητήρες υγρασίας εγκατασταθεί σε όλους τους οικιακούς και μη οικιακούς χώρους του σπιτιού (μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρυθρους αισθητήρες, αλλά τέτοια συστήματα είναι ήδη κοστίσει πολύ ακριβά).

Το μόνο πράγμα που πρέπει να ληφθούν υπόψη: η ανάγκη για εξουσία ανεμιστήρα πρέπει να υπολογίσει οι ειδικοί το κάνετε μόνοι σας χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και τη διαθεσιμότητα των δεξιοτήτων είναι σχεδόν αδύνατη.

Πιθανά προβλήματα και λύσεις

Κατανοήστε ότι το σύστημα εξαερισμού του καθαρισμού του αέρα είναι δυνατό, αν παρατηρηθούν οι ακόλουθες στιγμές:

 • στα σαλόνια το παλιό, "βαρύ" αέρα, που έρχεται από το δρόμο, και θέλετε να ανοίξετε γρήγορα το παράθυρο?
 • στην κουζίνα και στο μπάνιο υπάρχει ένας μύκητας, μούχλα?
 • στα παράθυρα υπάρχει εξάτμιση νερού.

Στην πρώτη περίπτωση, όλα είναι ξεκάθαρα: ο εξαερισμός δεν λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Δηλαδή, ή αρχικά η ισχύς του ανεμιστήρα και ολόκληρο το σύστημα έχει υπολογιστεί λανθασμένα, ή απλά τα κανάλια αερισμού έχουν μπλοκαριστεί.

Η σωστή διάταξη σχήματος του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αν αυτό είναι το λάθος υπολογισμούς, το όλο σύστημα θα πρέπει, δυστυχώς, να εγκαταστήσετε ξανά και πάλι, γεγονός που θα έχει σοβαρές κόστος και ο χρόνος για την εργασία θα πάει πολύ.

Όσον αφορά τους αεραγωγούς, είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε με τα χέρια σας (ειδικά στους εσωτερικούς ορόφους του κτιρίου). Απαιτούνται ειδικές αντλίες εμφύσησης.

Αν υπάρχει ανεπαρκής χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού, το καλούπι θα εμφανιστεί στο σπίτι.

Ωστόσο, το κόστος αυτών των υπηρεσιών δεν είναι τόσο μεγάλο. Εάν υπάρχει μύκητας και μούχλα, τότε ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το καθήκον καθαρισμού του αέρα. Πιο συγκεκριμένα, εδώ δεν μιλάμε τόσο για τον καθαρισμό του αέρα, αλλά για το γεγονός ότι ο εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει υπερβολική υγρασία.

Ή ίσως αυτή η επιλογή: η κατασκευή του σπιτιού δεν ήταν σωστά εξοπλισμένη με ένα υψηλής ποιότητας φράγμα ατμών (ή περίπου το φράγμα ατμών γενικά "ξεχασμένο" για χάρη της οικονομίας). Εάν υπάρχει εξάτμιση νερού στα παράθυρα (τα παράθυρα "κραυγή"), τότε ο λόγος είναι στην υψηλή υγρασία των εγκαταστάσεων μέσα στο σπίτι και κακή ανταλλαγή αέρα.

Βίντεο

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο σχετικά με τον σωστό τρόπο εγκατάστασης του εξαερισμού στο σπίτι από τους πίνακες SIP.

Το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι από τα πάνελ SIP

Σε οποιοδήποτε σπίτι, το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να παρέχει αέρα μεταφοράς, αλλά και για την απομάκρυνση της υγρασίας, η οποία συσσωρεύεται σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό αυξάνει την αντίσταση στη θερμότητα των τοίχων και παρατείνει την περίοδο λειτουργίας τους. Ο αερισμός προβλέπεται στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού και τοποθετείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ή εγκαθίσταται σε ήδη ανεγερμένα κτίρια.

Τύποι εξαερισμού για σπίτια πλαισίων

Ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP είναι τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Η μέθοδος της ανταλλαγής αέρα της κατοικίας του πίνακα καθορίζεται ανάλογα με την περιοχή του δωματίου, τον αριθμό των ενοικιαστών και τον προϋπολογισμό των ιδιοκτητών. Οι περισσότεροι κατασκευαστές σπιτιών πλαισίων κάνουν την κατασκευή του κτιρίου με τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να θέσει αυτό ή εκείνο το σύστημα εξαερισμού μετά την κατασκευή.

Τα περισσότερα συστήματα ανταλλαγής αέρα βασίζονται στην αρχή της άμεσης ροής. Παρέχει την αφαίρεση του υπερθερμανθέντος αέρα μέσω των αγωγών εξαγωγής. Ωστόσο, μαζί με αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας αφαιρείται από το δωμάτιο, γεγονός που καθιστά ένα τέτοιο σύστημα καταναλώνει ενέργεια.

Για να μειώσετε την απώλεια θερμότητας στο ελάχιστο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τους συλλέκτες σε σπίτια τύπου πάνελ. Οι θερμικοί ανεμιστήρες αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, το ανακατεύουμε με καθαρό αέρα και το θερμαίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο δωμάτιο. Αυτός ο τρόπος αερισμού μειώνει σημαντικά το κόστος της επακόλουθης θέρμανσης του σπιτιού.

Χαρακτηριστικά της φυσικής ανταλλαγής αέρα σε σπίτια των πάνελ

Ο φυσικός αερισμός σε σπίτια από τα πάνελ SIP προϋποθέτει την είσοδο καθαρού αέρα μέσα από τις ρωγμές και τα κενά που δημιουργούνται λόγω της χαλαρής στερέωσης παραθύρων, θυρών, πλακών δαπέδου ή μέσω αγωγών εξαγωγής. Ωστόσο, αυτός ο τύπος σπιτιού διακρίνεται από το γεγονός ότι η δομή δεν προβλέπει σχισμές, τρύπες κλπ. Οι πίνακες SIP είναι εντελώς αεροστεγείς.

Η συσκευή φυσικού εξαερισμού αναλαμβάνει την υποχρεωτική παρουσία αγωγών εξαγωγής στα μπάνια και την κουζίνα, τα οποία εξέρχονται από την οροφή. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε σωλήνες από πλαστικό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Το πρώτο υλικό είναι φθηνότερο, αλλά προσελκύει έντονα τη σκόνη, η οποία μειώνει την ώθηση του καναλιού. Ως εκ τούτου, πιο συχνά επιλέγουν σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα.

Για να εξασφαλιστεί η είσοδος καθαρού αέρα και να αυξηθεί η πρόσφυση σε τοίχους ή παράθυρα, είναι εγκατεστημένες βαλβίδες τροφοδοσίας. Η καλύτερη θέση είναι η τρύπα πάνω από το λέβητα, επειδή ο κρύος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο λόγω της λειτουργίας της συσκευής. Τοποθετήστε τη βαλβίδα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας μέσα στο κτίριο να κυκλοφορεί προς την κατεύθυνση της κουζίνας και των λουτρών.

Για βαλβίδες τροφοδοσίας χρησιμοποιήστε σωλήνες από:

Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή προϊόντων από αμιαντοτσιμέντο. Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετούνται μεταλλικοί σωλήνες, καθώς μειώνουν τη θερμομόνωση των τοίχων και αυξάνουν το φορτίο θορύβου. Το μειονέκτημα των βαλβίδων είναι παραβίαση της ακεραιότητας της ηχομόνωσης των τοίχων. Αν το κτίριο βρίσκεται σε θορυβώδη θέση, οι βαλβίδες τροφοδοσίας πρέπει να απορρίπτονται. Αυτός ο τύπος εξαερισμού δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα, αλλά μπορεί να γίνει με το χέρι και είναι φθηνότερη σε σύγκριση με άλλους τύπους.

Χαρακτηριστικά του εξαναγκασμένου εξαερισμού για ένα σκελετό

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός σε σπίτια κατασκευασμένα από αυτοσβήνυτα πάνελ παρέχει υψηλής ποιότητας μεταφορά αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανικές διατάξεις με θωρακισμένο περίβλημα. Μια απλή επιλογή θεωρείται εξαερισμός προσφοράς, κατά την οποία ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω των καναλιών λόγω της έγχυσης στις εγκαταστάσεις του φρέσκου. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή η τροφοδοσία μόνο σε ορισμένες περιοχές του κτιρίου. Εάν αναγκαστεί όχι μόνο η έγχυση, αλλά και η εκκένωση του αέρα, αυτή η μέθοδος είναι ο εξαναγκασμός-αέρα.

Το πιο ακριβό είναι ο εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια στη θέρμανση, το δωμάτιο λαμβάνει ήδη ζεστό αέρα. Θερμαίνεται λόγω της εκροής. Ένα τέτοιο σύστημα είναι κατάλληλο για κατοικίες με μεγάλη έκταση. Στα μικρά κτίρια, η ανάκτηση θεωρείται περίσσεια, επειδή τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.

Το σχέδιο των εργασιών αναγκαστικού εξαερισμού έχει ως εξής:

 1. Το καυσαέριο εξάγει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, εκκενώνοντας το στο δωμάτιο. Ο φράκτης φρέσκο ​​πραγματοποιείται μέσω των καναλιών τροφοδοσίας.
 2. Η αναγκαστική έγχυση αέρα δημιουργεί υψηλή πίεση στο κτίριο, έτσι ώστε η χρησιμοποιημένη να βγει έξω.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο παροχής και εξαγωγής, ο όγκος του εκτοπισμένου αέρα και ο εισερχόμενος αέρας είναι σχεδόν ίσοι. Λόγω αυτού, αυτό το είδος θεωρείται βέλτιστο για σπίτια πλαισίων.

Περιγραφή της μικτής ανταλλαγής αέρα

Η πιο συνηθισμένη χρήση είναι ο μικτός εξαερισμός σε σπίτια κατασκευασμένα από αυτοσβενστά πλαίσια. Επιτρέπει την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα και κυκλοφορίας αέρα μέσα στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος είναι λιγότερο έντασης ενέργειας σε σύγκριση με το αναγκαστικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εξαντλείται από το κτίριο μέσω αγωγών αερισμού.

Ο αριθμός και το μέγεθος τους επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου. Οι ειδικοί συστήνουν εγκατάσταση 6-8 καναλιών για κάθε 180-200 m². Οι σωληνώσεις επιλέγονται από αμιαντοτσιμέντο ή PVC. Οι συνδέσεις τους σχηματίζουν μια πολλαπλή για τις μάζες του αέρα.

Ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην τελική δομή. Η ισχύς του θα καθορίσει την έλξη ολόκληρου του συστήματος. Η συσκευή μπορεί να είναι μηχανική ή αυτόματη. Η τελευταία ρυθμίζεται από αισθητήρες υγρασίας, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Η ισχύς του ανεμιστήρα πρέπει να υπολογίζεται από ειδικούς, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθορίσετε μόνοι σας αυτή την παράμετρο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Προσδιορίστε τη δυσλειτουργία του εξαερισμού στα σπίτια SIP μπορεί να είναι, εάν υπάρχουν τέτοιες στιγμές:

 • σε μερικά δωμάτια ή σε όλο το σπίτι ο αέρας είναι γεμάτος, βαριά, υπάρχει λίγο οξυγόνο και είναι δύσκολο να αναπνεύσει.
 • στην κουζίνα και στο μπάνιο, σχηματίζεται ένας μύκητας.
 • στα παράθυρα υπάρχει εξάτμιση νερού.

Στην πρώτη περίπτωση, το πιθανότερο είναι ανεπαρκής ισχύς ανεμιστήρα ή ασθενής ώθηση εάν χρησιμοποιείται φυσικός τύπος ανταλλαγής αέρα. Είναι επίσης δυνατό να καθαρίσετε τους αγωγούς εξαερισμού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για βοήθεια, αφού είναι δύσκολο να εκτελέσετε μόνοι σας τον καθαρισμό ή να υπολογίσετε τη σωστή ισχύ. Εάν σχηματιστεί ένας μύκητας ή ο σχηματισμός θρόμβων, ο εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έξοδο υγρασίας από το δωμάτιο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα συστήματα εξαερισμού μόνοι σας. Αλλά ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικούς, αφού χωρίς γνώση είναι δύσκολο να προσδιοριστούν όλες οι παράμετροι.

Εξαερισμός σε σπίτια από πάνελ SIP

SIP πάνελ - ένα σύγχρονο υλικό για την κατασκευή σπιτιών. Πρόκειται για μια ειδική πλάκα, κατασκευασμένη από δύο φύλλα OSB με εσωτερική επένδυση από πολυστυρένιο. Από αυτά, είναι εύκολο να οικοδομηθεί - η κατασκευή ενός μεγάλου σπιτιού δεν διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες, αλλά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου θα είναι στην κορυφή. Αποδεικνύεται ισχυρή, μεγάλη και, κυρίως, άνετη για τη ζωή. Η αυξημένη θερμική ισχύς σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε τη θερμότητα το χειμώνα, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαναγκασμένου ή εξαναγκασμένου εξαερισμού σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από πάνελ SIP. Μετά από όλα, στην πραγματικότητα το κουτί του σπιτιού στις ιδιότητές του μοιάζει με ένα θερμοσ, δηλαδή, ο αέρας δεν πάει πουθενά και δεν ενημερώνεται. Και πώς να αερίζουμε τα σπίτια στο σπίτι αξίζει να σκεφτόμαστε στο στάδιο του "λάκκου".

Συστήματα εξαερισμού και συσκευές για σπίτια SIP

Λόγω του γεγονότος ότι μια πλάκα SIP σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά ισούται με περίπου 1,6 μέτρα από τοιχοποιία, ο καλός αερισμός δεν είναι ιδιοσυγκρασία, αλλά ζωτικής σημασίας. Στη συσκευή εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας από τους πίνακες SIP πραγματοποιείται με δύο τρόπους: με την προμήθεια και αναγκαστική. Διαφέρουν τόσο στις επιλογές τοποθέτησης όσο και στον τρόπο λειτουργίας.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Η παροχή ή ο φυσικός εξαερισμός είναι μια επιλογή που προσελκύει με τη διαθεσιμότητά της. Και είναι αλήθεια - για να πραγματοποιήσετε την εισροή καθαρού αέρα μέσα στο σπίτι χρειάζεστε μόνο μικρά κανάλια ροής και εξοπλίστε τους αεραγωγούς εξαερισμού. Είναι πιο σκόπιμο να τα κάνετε στα πιο στενά δωμάτια του σπιτιού - μπάνια, τουαλέτες.

Για να εξασφαλιστεί ένα καλό ή ακόμα και εξαιρετικό σύστημα εξαερισμού, θα επαρκούν συνολικά επτά νάρκες σε ένα σπίτι SIP με έκταση 200 m 2. Εσείς, βέβαια, εισήγαγες αμέσως σε επτά νέες τρύπες στην οροφή; Είστε λάθος - αρκετά θα είναι ένα. Μόνο όλες οι εξαγνισμένες πρίζες αέρα θα συνδεθούν σε ένα σωλήνα και θα συνδεθούν με έναν ισχυρό ανεμιστήρα. Με αυτό τον τρόπο αερισμού το δωμάτιο έχει ένα, αλλά σημαντικό μειονέκτημα - με τον αέρα που το σπίτι θα αφήσει τη θερμότητα, δηλαδή, η φράση «να πνίξει» για εκείνους που επιλέγουν αυτό το είδος, δεν είναι κούφια λόγια.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Προς το παρόν, η πιο σύγχρονη απάντηση στο ερώτημα: "Πώς να κάνετε τον αερισμό στο σπίτι CIP;" Is - ανάκτηση θερμότητας. Αυτό είναι πρακτικό και ο πιο ορθολογικός τρόπος για να διατηρήσετε την κατοικία άνετη θερμοκρασία και καθαρό αέρα. Η ουσία αυτού του εξαερισμού είναι ότι ο ζεστός αέρας λαμβάνεται από το σπίτι από τους ανεμιστήρες θερμότητας, και από το δρόμο, αντίστοιχα, είναι κρύο. Μέσα στη συσκευή αναμειγνύονται και το σπίτι έρχεται ζεστό και φρέσκο ​​και ο αέρας έρχεται από το σπίτι. Το χειμώνα, αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο από σχετική. Μετά από όλα, κανείς δεν θέλει να δώσει ζεστασιά στο σπίτι στο δρόμο, και να πάρετε τον εαυτό σας φρέσκο ​​και παγωμένο αέρα. Το καλοκαίρι, αυτό το σύστημα εξαερισμού είναι επίσης βολικό - η δροσιά στο σπίτι θα παραμείνει σε αυτό. Φυσικά, αυτός ο τύπος δεν αντικαθιστά το κλιματιστικό, αλλά θα εξοικονομήσει σημαντικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας από αυτό.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο σπίτι από τα αυτοφερόμενα πάνελ;

Κάθε άνθρωπος με χρυσά χέρια δεν θέλει να αφήσει άλλους ανθρώπους να εισέλθουν στο σπίτι του, ειδικά όταν πρόκειται για καθαρό αέρα. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα δύσκολο - να γίνουν εξόδους σε κάθε δωμάτιο, να ενωθούν και να τα φέρουν σε ένα κοινό σωλήνα. Γιατί ο πλοίαρχος, όταν μπορείς να κάνεις αερισμό στην αυτοσυντηρούμενη κατοικία; Αλλά δεν σας συνιστούμε να το κάνετε μόνοι σας. Είμαστε βέβαιοι ότι, φυσικά, ξέρετε καλύτερα, αλλά ακόμα δεν έχει πίσω του πολλά χρόνια εμπειρίας για καθαρό αέρα στο σπίτι, μπορείτε να ελαφρώς σε οτιδήποτε πάει στραβά, και στη συνέχεια η μυρωδιά της τουαλέτας θα σας κυνηγήσει γύρω από το σπίτι. Εμπιστευθείτε μόνο στο σπίτι σας επαγγελματίες. Από το 2010 ασχολούμαστε με την κατασκευή πάνελ SIP, τα έργα των σπιτιών που βλέπουμε στο αντίστοιχο τμήμα.

Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο σπίτι από τα πάνελ SIP

Σύμφωνα με το SNiP, σε οποιοδήποτε κτίριο, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί, επομένως απαιτείται εξαερισμός στο σπίτι. Το ίδιο το πάνελ αποτελείται από διογκωμένο πολυστυρόλιο (μόνωση) και δύο πλάκες OSB (βάση). Λαμβάνοντας υπόψη στο τμήμα αυτό το σχέδιο μπορεί να δει στις πλευρές των φύλλων OSB, και στη μέση του θερμαντήρα, έτσι στους ανθρώπους που ονομάζονται σάντουιτς.

Επιλογή συστήματος εξαερισμού: 3 επιλογές

Έτσι, το σπίτι που χτίστηκε με τη νέα τεχνολογία δεν είναι μόνο εξοπλισμένο με σύγχρονη θερμομόνωση, αλλά και αρκετά ερμητικό. Για το νέο κτίριο δεν έχει μετατραπεί σε ένα κενό κουτί μη κατοικιών, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε εκ των προτέρων σε ποια τεχνολογία θα είναι ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες CIP.

Επιλογή # 1 Φυσικό

Είναι ένας αγωγός εξαερισμού μέσω του οποίου περνά ο φρέσκος αέρας και εκκενώνονται οι εξαντλημένες αέριες μάζες. Συχνά η συσκευή τους παρέχεται στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Σε μεγάλες κατοικίες δεν μπορεί κανείς να κάνει με τα κανάλια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σύστημα καναλιών που θα απαλλάξουν τον αέρα. Στο μπάνιο ή το ντουλάπι εξοπλίστε τον κοινό άξονα εξαερισμού. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση σε υπνοδωμάτια, φυτώρια, σαλόνια, αίθουσες. Παρά το γεγονός ότι το πλαστικό είναι ελαφρύ και φθηνό, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε για την τοποθέτηση σωλήνων από γαλβανισμένο χάλυβα. Οι πλαστικοί σωλήνες προσελκύουν σκόνη σε βάρος των στατικών, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά την πρόσφυση.

Για παράδειγμα, αν ένα σπίτι με εμβαδόν 150 m2 αποτελείται από δύο ορόφους, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με 6 οροφές. Για να μην δημιουργηθούν 6 τρύπες στην οροφή του σπιτιού, αυτά τα ορυχεία συνδέονται μεταξύ τους και συνδέονται με ένα κεντρικό, το οποίο θα οδηγηθεί στο δρόμο μέσω της οροφής του σπιτιού.

Επιλογή # 2 Προμήθεια

Ένας πολύ κοινός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στον τοίχο του σπιτιού. Είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε κοντά στην μπαταρία. Η εγκατάσταση της βαλβίδας μεταξύ του ψυγείου και του περβάζι παραθύρου προωθεί τη θέρμανση των εισερχόμενων αιολικών μαζών. Τέτοιες βαλβίδες είναι ακόμα ενδεδειγμένες να εξοπλίσουν τον λέβητα. Έτσι, η κατανάλωση θερμότητας του σπιτιού μειώνεται. Η αρχή της λειτουργίας είναι απλή, ο καθαρός αέρας, θερμαινόμενος, θα μεταφέρει τους εξαντλημένους στους αεραγωγούς. Τέτοιες τρύπες κόβονται έτσι ώστε ο αέρας να μετακινείται στο μπάνιο και στην κουζίνα, και όχι από αυτούς.

Επιλογή # 3 Αναγκασμένη

Αν η κυκλοφορία του αέρα της κατοικίας είναι αδύναμη ή απουσιάζει εντελώς, μπορείτε να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής με έναν ανεμιστήρα τοποθετημένο στο κεντρικό κανάλι εξαέρωσης. Οι μηχανικοί μηχανισμοί είναι ενσωματωμένοι στους αγωγούς εξαερισμού τροφοδοσίας, αυτός ο τύπος εξαερισμού ονομάζεται αναγκαστικός εξαναγκασμένος εξαερισμός. Όταν ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής, αυτός ο τύπος εξαερισμού ονομάζεται εξαερισμός. Η παροχή και η εξάτμιση ή ο συνδυασμένος εξαερισμός, σας επιτρέπει να συνδυάσετε 2 τύπους εξαερισμού, δηλαδή μηχανικές συσκευές βρίσκονται σε δύο σωλήνες εξαερισμού.

Συμβουλές! Για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός, οι αεραγωγοί τοποθετούνται σε όλους τους χώρους. Στην περίπτωση του εξαερισμού, ο ανεμιστήρας στον αγωγό εξαγωγής βρίσκεται στο μπάνιο ή στην κουζίνα, και η εισροή των άνεμων του δρόμου παρέχεται από βαλβίδες τοποθετημένες στον τοίχο του δωματίου. Η συνδυασμένη κυκλοφορία αέρα μπορεί να θερμάνει τον αέρα μέσω των συσκευών ανάκτησης.

Εξαερισμός για το σπίτι από τα πάνελ SIP με συσκευή ανάκτησης

Η αρχή λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης αέρα δεν είναι περίπλοκη. Η βάση του ανακτητή - το κύκλωμα ανταλλαγής θερμότητας οδηγεί τις μάζες του αέρα από το δρόμο και το θερμαίνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο θερμός αέρας που φεύγει από το δωμάτιο θερμαίνει τη νέα μάζα παροχής λόγω της θερμοκρασίας του.

Ο ανακτητής δεν επιτρέπει τη λήψη της θερμότητας στο δρόμο όταν αερίζεται το δωμάτιο. Αυτού του είδους ο εξαερισμός αναγκάζει τις μάζες του ανέμου να κυκλοφορήσουν. Εγκατάσταση αερισμού, καλύπτει εύκολα με καπνό, διοξείδιο του άνθρακα, δυσάρεστες οσμές. Η ανάγκη για ανάκτηση αυξάνεται όταν υπάρχει ένα τζάκι στο κτίριο.

Σημαντικό! Ο ανακτητής δεν αναμειγνύει τον ανεφοδιασμό και τον αέρα εξαγωγής μεταξύ τους. Το γεγονός είναι ότι η δομή μιας μεμονωμένης εγκατάστασης δεν συνεπάγεται τη διασταύρωση των καναλιών αέρα. Επομένως, ο αέρας στο σπίτι από τους πίνακες CIP είναι ζεστός και φρέσκος, διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.

Είναι καλύτερο εάν ο έλεγχος αποκατάστασης ήταν αυτόματος. Σε περίπτωση απουσίας ανθρώπων στην κατασκευή, η μονάδα θα λειτουργήσει σε οικονομικό τρόπο, παράγοντας ελάχιστη ροή αέρα κατά τον αερισμό. Ανακουφιστής το χειμώνα, χωρίς προβλήματα λειτουργίας, καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια μόνο 55 Watt. Το χειμώνα, σε τέτοια σπίτια, η λειτουργία του λέβητα γίνεται σε οικονομικό τρόπο, οπότε η πληρωμή για φυσικό αέριο θα είναι μικρή. Στη ζεστή εποχή, μπορείτε να κάνετε χωρίς κλιματισμό. Το κύκλωμα ανταλλαγής θερμότητας, που φυσάει αέρα από το δρόμο, θα το δροσίσει.

Πώς να εγκαταστήσετε αποκαταστάτες σε σπίτια κατασκευασμένα από αυτοφερόμενα πάνελ

Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου του πίνακα, θα πρέπει να είναι με κλίση προς τα κάτω. Η διάμετρος της οπής είναι 200-400 mm, εξαρτάται από τα μοντέλα της κάθε συσκευής. Σε εξειδικευμένα καταστήματα μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή. Ο αφρός χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση μιας οπής στο κύκλωμα θέρμανσης. Εξωτερικά, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα είναι ορατό, η λειτουργική μονάδα κρύβεται στον τοίχο. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε τον ανακτητή όταν εκτελείται εσωτερική εργασία.

Τα πλεονεκτήματα ενός ατομικού συστήματος παροχής και εξαγωγής είναι προφανή:

 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • αισθητική εμφάνιση μοντέλων.
 • Όλο το χρόνο το δωμάτιο διατηρείται από ένα υγιές μικροκλίμα.

Ένας ανακτητής θα παρέχει ανταλλαγή αέρα σε ένα δωμάτιο των 100 m2. Παρόλο που, εάν εγκαταστήσετε δύο ακόμη σημεία - στην κουζίνα και στο σαλόνι, τότε η κυκλοφορία του αέρα θα γίνει πιο αποτελεσματικά. Οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι εξοπλισμένες με εξαναγκασμένο εξαερισμό με μηχανικές συσκευές (εκχυλίσματα). Επειδή σε αυτά τα δωμάτια απαιτείται πιο σοβαρό σύστημα εξαερισμού, συσσωρεύονται πολλοί ατμοί από το μαγείρεμα και στο μπάνιο από το μπάνιο.

Σημαντικό! Σε σπίτια κατασκευασμένα από αυτοφερόμενα πάνελ, το πρόβλημα του αερισμού μπορεί να είναι η χαμηλή διαπερατότητα ατμού του οικοδομικού υλικού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια έλλειψη τέτοιων σπιτιών, αλλά αξιοπρέπεια. Η υγρασία μέσα στους τοίχους οποιουδήποτε σπιτιού δεν είναι πολύ καλή. Κατά τους κρύους μήνες, η υγρασία (σημείο δρόσου) εισέρχεται μέσα στον τοίχο, δεν απελευθερώνεται προς τα έξω και συσσωρεύεται εκεί, υπό τη μορφή συμπυκνώματος. Η θερμική αγωγιμότητα μειώνεται και οι τοίχοι καταρρέουν πιο γρήγορα, εμφανίζεται ένας μύκητας, το μικροκλίμα μέσα στο σπίτι θα επιδεινωθεί.

Τα δωμάτια των πάνελ SIP θεωρούνται ενεργειακά αποδοτικά. Κατά τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένες απλές συστάσεις:

 • Στα διώροφα σπίτια ενός νέου τύπου, δημιουργείται ατμοσφαιρική στασιμότητα, έτσι ώστε οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι για να αντιστρέψουν το ρεύμα στους αεραγωγούς.
 • Οι μηχανικές συσκευές πρέπει να είναι ηχομονωμένες, επειδή στα κτίρια SIP είναι πολύ καλή ακουστότητα.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται στο ύπαιθρο, μπορούν να ράβονται ή να ζεκτοριούνται. Είναι απαράδεκτο να τοποθετούνται σωλήνες εξαερισμού στους τοίχους των πλαισίων SIP.
 • Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα για τον ίδιο τον εξαερισμό χρειάζεται ένα καλό πριόνι.

Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες - εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση, σύστημα θέρμανσης, αν οι ιδιοκτήτες θα διαμείνουν μόνιμα στο σπίτι, ή θα είναι dacha.

Εξαερισμός σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από φύλλα γκοφρέτας

Όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε οικοδομικό έργο, πρέπει να εγκατασταθεί αποτελεσματικός εξαερισμός σε σπίτια κατασκευασμένα από πάνελ CIP. Αυτό είναι απαραίτητο για την παροχή δωματίων με καθαρό αέρα και απόρριψη αποβλήτων. Ο εξαερισμός στο σπίτι από τους πίνακες SIP μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους - όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών ακινήτων.

Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι εξαερισμού:

 • παροχή,
 • αναγκασμένος,
 • recuperative - αναφέρεται στην αναγκαστική, διαφέρει από την παραδοσιακή παρουσία ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ των αέριων μαζών, οι οποίες αφαιρούνται και φθάνουν στο αντικείμενο.

Σε περίπτωση εξαναγκασμένου εξαερισμού, ο αέρας εισέρχεται στο ίδιο το κτίριο και το αφήνει μέσω των αγωγών εξαερισμού λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό των παραδοσιακών και ανακλαστικών, ειδικές συσκευές εξασφαλίζουν την εισαγωγή και την απομάκρυνση του αέρα. Τα χαρακτηριστικά του συστήματος αποκατάστασης έχουν περιγραφεί παραπάνω και το πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα να παρέχεται στο δωμάτιο το πιο άνετο μικροκλίμα λόγω της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ των μαζών του αέρα.

Ο ποιοτικός αερισμός στο σπίτι SIP θα συμβάλει σε ένα φυσιολογικό επίπεδο υγρασίας και θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα είναι οι πλέον ευνοϊκές για το ανθρώπινο σώμα.

Επιλέξτε για τους έμπειρους επαγγελματίες το σύστημα εξαερισμού της συσκευής

Η ομάδα των πλοίαρχων "Καλά" είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ανάπτυξη και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια κατασκευασμένα από πάνελ SIP. Εγγυόμαστε ότι ο εξαερισμός που αναπτύσσεται από εμάς σε μια ιδιωτική κατοικία κατασκευασμένη από πάνελ SIP θα είναι αποτελεσματικός και αξιόπιστος, θα εξασφαλίσει την εισροή του απαραίτητου καθαρού αέρα και την απομάκρυνση των αποβλήτων.

Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν υψηλή ποιότητα εργασίας και να τις εφαρμόσουν άμεσα σε επαγγελματικό επίπεδο.